Híradó

Hiteles hírműsor hétfőtől-péntekig este 18 órától. Naponta 12 – 20 percben a nap legfontosabb eseményei Makóról és a kistérségről, napi sporttal és időjárás jelentéssel.

Makói Híradó 2017.08.18. HD

- Vöröshagymát kaptak a rászorulók - Újabb 1 milliárd kell a tiszta vízhez - Befejeződtek a könyvtár alapozási munkálatai - Városi ünnepség az államalapítás napján

Tovább 2017-08-18

Városi ünnepség az államalapítás napján

Szent István király tiszteletére rendeznek városi ünnepséget vasárnap a Főtéren. Az államalapítás napján többek között lesz új kenyér szentelés, fúvószenekari találkozó és Csillagmenet is.

Tovább 2017-08-18

Befejeződtek a könyvtár alapozási munkálatai

Befejeződtek a Makovecz Imre korábbi tervei alapján megépülő új, modern könyvtár alapozási munkálatai. A jelenlegi állapotot ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő a kivitelező cég műszaki vezetőjével közösen tekintették meg.

Tovább 2017-08-18

Vöröshagymát kaptak a rászorulók

123 mázsa vöröshagyma termett az idei évben a makói önkormányzat Start-munkaprogramjában megművelt földeken. Ebből, a rászorulók és nagycsaládosok részére nyújtott támogatás mellett jut a közétkeztetésbe is.

Tovább 2017-08-18

Újabb 1 milliárd kell a tiszta vízhez

Teli műszaki problémákkal zárult le a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító projekt, melynek megmentésén 2015 óta fáradozik a város vezetése és a társulás. Az már biztos, hogy az eddigi közel 600 millió forintos plusz ráfordítás sem fedezi a hibátlan megvalósuláshoz szükséges költségeket. Ezért a tegnapi napon újra összeült a társulás és arról döntött, hogy további 1 milliárd forintos kiegészítő pályázati támogatásra nyújt be igényt a magyar kormányhoz.

Tovább 2017-08-18

Makói Híradó 2017.08.17. HD

- Elkezdődött az Almási iskola tornacsarnokának felújítása - Rendkívüli testületi ülés - Jubilál a Natura Marosmenti Művésztelep - Alig több mint két hét van hátra az iskolakezdésig - Rendőrségi hírek!

Tovább 2017-08-17

Elkezdődött az Almási iskola tornacsarnokának felújítása

Augusztus elején elkezdődött az Almási iskola tornatermének felújítása. A több mint 30 millió forintos beruházást a Magyar Kézilabda Szövetség támogatja, ebből közel 10 millió forintot az önkormányzat finanszíroz. A munkálatok során kijavítják a tetőt, felújítják a mosdókat, valamint a bejárati ajtókat és a folyosó feletti üvegtetőt is kicserélik.

Tovább 2017-08-17

Rendkívüli testületi ülés

Rendkívüli testületi ülést tartottak ma délelőtt a Városháza első emeleti tárgyalójában. A grémium összesen hat, halaszthatatlan kérdésben hozott döntést.

Tovább 2017-08-17

Jubilál a Natura Marosmenti Művésztelep

A tízedik Natura Marosmenti Művésztelepen idén tizennégy művész vesz részt, köztük festők, grafikusok, szobrászok, keramikusok és fotósok. Az alkotóknak három hét áll rendelkezésükre a megadott témában dolgozniuk. Stábunk betekintést nyert a folyamatosan zajló munkálatokba.

Tovább 2017-08-17

Rendőrségi hírek!

Rendőrségi hírek!

Tovább 2017-08-17

Alig több mint két hét van hátra az iskolakezdésig

Főként a tanárok összeállított listája alapján vásárolnak be a szülők az iskolakezdésre – legalábbis a stábunk által megkérdezett édesanyák mind erről számoltak be. Az is kiderült: ez nagyban megkönnyíti a helyzetüket. Sokan már elkezdték beszerezni a tanszereket, de akadnak olyanok is, akik folyamatosan, a tanév alatt vásárolják meg. Azt kevesen tudják azonban, hogy az ingyenes tankönyvek mellett iskolakezdési támogatást is lehet igényelni a munkáltatótól.

Tovább 2017-08-17

Makói Híradó 2017.08.16. HD

- Felújítás és korszerűsítés a KERI-ben - Berecz András, a mesemondó meséje - Megérkeztek a tankönyvek a Bartókba - Zenés, vetélkedős strandparti - Színpadon a balettosok

Tovább 2017-08-16

Zenés, vetélkedős strandparti

Hétvégén Makóra, a Hagymatikumba érkezik a Rádió 88 strandpartija. A műsorvezetők a nyár legnagyobb slágereivel, valamint számos vetélkedővel készülnek a fürdőzőknek. A program mellé csatlakozott a Maros-parti Veterán Autós-Motoros Közhasznú Sportegyesület, akik többek között a Ford T-modellt is elhozzák magukkal.

Tovább 2017-08-16

Berecz András, a mesemondó meséje

Mesékről, utazásokról és nagy találkozásokról is hallhatott a makói kultúrakedvelő közönség Berecz András Kossuth-díjas mesemondótól pénteken este a Korona Szálló teraszán. Az énekes, folklórkutató a Katedra Plusz vendége volt, akivel Bátori Éva operaénekes beszélgetett.

Tovább 2017-08-16

Felújítás és korszerűsítés a KERI-ben

Mintegy 100 millió forintot fordítottak korszerűsítésre és felújításra a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma három épületében. A munkálatok ugyan még zajlanak, ám a szeptemberi tanévkezdés előtt befejezik.

Tovább 2017-08-16

Színpadon a balettosok

Szombaton a Kelemen házban tartották bemutatójukat a Kocsis György Színjátszótábor növendékei. La Fontaine, Lázár Ervin és Goldoni darabjai is megelevenedtek a teltházas közönséggel megtartott előadáson.

Tovább 2017-08-16

Megérkeztek a tankönyvek a Bartókba

Több mint hétezer tankönyv érkezett a múlt hét folyamán a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tagintézményeibe. Az idei év során a dolgozók munkáját azzal is segítik, hogy a könyveket előválogatják számukra.

Tovább 2017-08-16

Makói Híradó 2017.08.15. HD

- Lezárult a Művészetek Katedrája - Új, műfüves foci pályát avattak Csanádpalotán - Fokozódik a migránsok száma térségünkben - Templomtúra két keréken

Tovább 2017-08-15

Lezárult a Művészetek Katedrája

Műsoros összeállítással köszöntek el mestereiktől és a várostól a Művészetek Katedrájának résztvevői. A záró estén a művészpalánták számot adtak tudásukról és tehetségükről a makói kultúrakedvelő közönségnek.

Tovább 2017-08-15

Új, műfüves foci pályát avattak Csanádpalotán

Ünnepélyes keretek között adták át hétvégén Csanádpalota új, műfüves futballpályáját. A sportlétesítmény mintegy 32 és fél millió forintból valósulhatott meg, melynek 30%-át az önkormányzat, a fennmaradó összeget pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség finanszírozta.

Tovább 2017-08-15

Fokozódik a migránsok száma térségünkben

Tovább nő azoknak a bevándorlóknak a száma, akik illegálisan akarnak Magyarországra belépni. Eddig nem sűrűn fordult elő, ám a napokban Makó és Kiszombor külterületén is fogtak el határsértőket. Televíziónk megkérdezte a helyieket, hallottak-e az esetről, és mi a véleményük a migrációról.

Tovább 2017-08-15

Templomtúra két keréken

Biciklis templomtúrára invitálta szombaton a makóiakat a Szirbik Miklós Egyesület. A negyedik alkalommal szervezett kétkerekes városnézés során bejárták a református temető legfontosabb sírhelyeit és még a Kálvin téri templom tornyába is fellátogattak.

Tovább 2017-08-15

Makói Híradó 2017.08.14. HD

- Nem csökken az illegális határátlépők száma - Házkutatást tartottak a makói városházán - Folyik a munka a Művésztelepen - Szúnyoggyérítés lesz szerdán - VII. Marosmenti VW Konszern Party - Zongorakurzus Berecz Mihály vezetésével - Jól kezdte az NB III-at a Makó FC

Tovább 2017-08-14

Nem csökken az illegális határátlépők száma

Makó külterületén is migránsokra bukkantak a rendőrök a hétvégén, a hatósági összesítésből kiderült: továbbra sem csökken a magyar határszakaszon illegálisan belépni szándékozók száma. Az elmúlt héten több mint kétszázan próbáltak bejutni az országba, és ez a hét is aktívan indult: már a hajnali órákban tizenegy főt állítottak elő a román határon.

Tovább 2017-08-14

VII. Marosmenti VW Konszern Party

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre a hétvégén a Marosmenti Volkswagen Konszern Party. A családias hangulatú rendezvényre az országból és a határon túlról is érkeztek a cégcsoport által gyártott autók szerelmesei.

Tovább 2017-08-14

Zongorakurzus Berecz Mihály vezetésével

Zongorakurzust is tartottak a Művészetek Katedrája Nyári Szabadegyetemen, a Londonból érkezett Berecz Mihály vezetésével. A képzésen öten vettek részt, akik a hét folyamán tökéletesítették zongoratudásukat, sok értékes tanáccsal gazdagodva.

Tovább 2017-08-14

Jól kezdte az NB III-at a Makó FC

Pontot tudott szerezni a 2017/2018-as őszi szezon első mérkőzésén az M-Foci Kft. Méhes Tibor tanítványai a szintén újonc Vecsési FC csapatát fogadták szombaton az új sportkomplexumban.

Tovább 2017-08-14

Makói Híradó 2017.08.11. HD

- A Bor ’la Bor koncertezett a Zenepavilonban - Gőzerővel készül a rajtra az M-Foci Kft. - Hasznos tanácsok a bűnmegelőzés érdekében - Falunapon szórakoztak a pitvarosiak - Rövid hírek - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-08-11

Falunapon szórakoztak a pitvarosiak

Augusztus első hétvégéjén a hagyományokhoz híven idén is falunapra hívták a pitvarosaikat és a környékben élőket. Az Erdei Ferenc Közösségi Színtér udvarán színes, kulturális programokkal és különböző bemutatókkal szórakoztatták a kilátogatókat. A rendezvény sztárvendége ezúttal Korda György és Balázs Klári volt.

Tovább 2017-08-11

Hasznos tanácsok a bűnmegelőzés érdekében

Bűnmegelőzési és vagyonvédelmi tanácsokat kaphattak azok az érdeklődők, akik a napokban kilátogattak a Hagymatikum előtti térre. A lopások és betörések visszaszorítása érdekében ugyanis egy kisbusszal járják a Csongrád Megyei Rendőr főkapitányság munkatársai a térséget, és igyekeznek sok hasznos információt megosztani a lakosokkal a témában.

Tovább 2017-08-11

A Bor ’la Bor koncertezett a Zenepavilonban

A kecskeméti Bor ’la Bor együttes adott koncertet vasárnap a Hagymatikum előtti téren. A zeneszerető közönséget ezúttal a nép- és a funky muzsika világába kalauzolták el.

Tovább 2017-08-11

Makói Híradó 2017.08.10. HD

- Aláírták a Makó Számít Rád! Ösztöndíj Program támogatási szerződéseit - Maroslelén járt a mozgó kormányablak busz - Ének hangja száll a Művészeti Iskolából - Rendőrségi hírek - Rövid Hírek

Tovább 2017-08-10

Ének hangja száll a Művészeti Iskolából

Kilencedik napja foglalkozik Bátori Éva makói származású operaénekes, érdemes művész a felnövekvő tehetségekkel. A Művészetek Katedrája klasszikus ének kurzusán a légzésgyakorlatoktól egészen a színpadi szereplésig mindent átvesznek a diákok.

Tovább 2017-08-10

Aláírták a Makó Számít Rád! Ösztöndíj Program támogatási szerződéseit

Aláírták ma délelőtt a Makó Számít Rád! Ösztöndíj Program nyertes pályázói és Farkas Éva Erzsébet polgármester a támogatási szerződéseket. Huszonkét pályázatból tizenkilenc kapott pozitív elbírálást, így az azokat benyújtók 30 ezer forintot kapnak havonta, valamint megteremtik számukra a munkavállalás lehetőségét.

Tovább 2017-08-10

Maroslelén járt a mozgó kormányablak busz

Maroslelén fogadta az ügyfeleket a mozgó kormányablak ma délelőtt. A kisbuszban több ügytípus ügyintézésére volt lehetőség, amivel sok helyi lakos élt is.

Tovább 2017-08-10

Makói Híradó 2017.08.09. HD

- Elkezdődött a X. Natura Marosmenti Művésztelep - Volkswagen életérzés a Maros-parton - Lezárult a Színművészeti kurzus Szalma Tamással -Közel négyszáz tárgy érkezett a Múzeum néprajzi gyűjtésére HD - Hamarosan zárja kapuit a Pótnagymamák Tábora

Tovább 2017-08-09

Hamarosan zárja kapuit a Pótnagymamák Tábora

Pénteken tartják a Pótnagymamák Táborának záró rendezvényét, amely az idei évben is három héten át várta a rászoruló gyermekeket, ezúttal a régi tűzoltóság épületében. Az eltelt idő alatt számos, színes programot szerveztek a több mint nyolcvan általános iskolás diák számára, ma délelőtt például bűn- és baleset megelőzési előadást tartottak a Makói Rendőrkapitányság munkatársai.

Tovább 2017-08-09

Lezárult a Színművészeti kurzus Szalma Tamással

Tegnap zárult le a Színművészeti mesterkurzus a Művészetek Katedrája Nyári Összművészeti Szabadegyetemen. A résztvevők a hét napos képzésen Szalma Tamás vezetésével a színészet mesterségében mélyedhettek el, sok új gyakorlattal és élménnyel gazdagodva.

Tovább 2017-08-09

Elkezdődött a X. Natura Marosmenti Művésztelep

Szűcs Tibor előadásával kezdődött meg az idei Natura Marosmenti Művésztelep. A fotóművész a tízedik, jubileumi rendezvény megnyitóján a Kisképző oktatástörténeti archívumában végzett kutatásait tárta az érdeklődők elé.

Tovább 2017-08-09

Közel négyszáz tárgy érkezett a Múzeum néprajzi gyűjtésére

Idén márciusban tett felhívást a József Attila Múzeum néprajzi tárgyak gyűjtésére a makói és környékbeli lakosság körében. Az azóta eltelt időszakban közel négyszáz értékes és érdekes kincset kapott ajándékba az intézmény.

Tovább 2017-08-09

Színpadra viszik a négyszögletű kerekerdő hőseit a VargaBalettosok

La Fontaine, Lázár Ervin és Goldoni darabjai is megelevenednek hamarosan a VargaBalett Táncműhely növendékeinek előadásában. Az egyesület a héten tartja ugyanis a már több éves hagyománnyal bíró színjátszó táborát, ahol a gyerekek színművészektől sajátíthatják el a szakma csínját-bínját. Az oktatás és a próbák a Kálvin Téri Református Általános Iskolában zajlanak, a bemutató pedig a Kelemen Házban lesz szombaton.

Tovább 2017-08-09

Volkswagen életérzés a Maros-parton

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre szombaton a Marosmenti Volkswagen Konszern Party, melynek helyszíne idén is a Zöldház lesz. A szervezők lélegzetelállító autókkal és családközpontú programokkal várják az érdeklődőket.

Tovább 2017-08-09

Makói Híradó 2017.08.08. HD

- Megújul az újvárosi rendelő - Vízitúra a Maroson - Tegyünk együtt az anyatejes táplálkozásért - Színpadra viszik a négyszögletű kerekerdő hőseit a VargaBalettosok - Rövid Hírek

Tovább 2017-08-08

Megújul az újvárosi rendelő

Makó Város Önkormányzata nettó 33 millió 250 ezer forintot fordít az újvárosi rendelő felújítására, melynek munkálatai folyamatosan zajlanak. Dr. Hadik György és Kádár József önkormányzati képviselők hétfőn közösen megtekintették a Justh Gyula utca 23. szám alatti intézetet.

Tovább 2017-08-08

Tegyünk együtt az anyatejes táplálkozásért

Augusztus elsejét 1992-ben nyilvánította az Egészségügyi Világszervezet a szoptatás világnapjává, melyhez a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény idén is csatlakozott. A József Attila Gimnázium aulájában érdekes előadásokkal és divatbemutatóval várták a kisgyermekeseket, valamint a leendő szülőket.

Tovább 2017-08-08

Makói Híradó 2017.08.07. HD

- A Hagymatikum előtt szelfizhetünk - Nagyon készül a Forgatós- Makón járt Koltay Gábor - Idén is népszerű volt a Hagymatikum Sportnapja - Harsona hangjától volt hangos a Magán Zeneiskola - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-08-07

Nagyon készül a Forgatós- Makón járt Koltay Gábor

Tavaly nyáron Itt élned, halnod kell címmel a budapesti Hősök terén a magyar történelem legfontosabb időszakait egy zenés történelmi utazás keretében láthatta a közönség. A látványos produkció gerincét a táncosok, köztük a makói Forgatós alkották. Hamarosan 6 állomásból álló turnéra indulnak az előadással, melynek most is részese lesz városunk amatőr táncegyüttese, akiknek próbáját Koltay Gábor rendező vasárnap meg is tekintette.

Tovább 2017-08-07

A Hagymatikum előtt szelfizhetünk

A Hagymatikum előtti téren állították fel Makó első szelfipontját. A hat és fél mázsás turisztikai látványosság a város minél szélesebb körben való népszerűsítését szolgálja.

Tovább 2017-08-07

Harsona hangjától volt hangos a Magán Zeneiskola

Sikeresen zárult a Művészetek Katedrájának első kurzusa. A három napos fúvós képzésen Fejér András Liszt Ferenc-díjas harsonaművész foglakozott a diákokkal, akik nemcsak Makóról, de a környező településekről is érkeztek.

Tovább 2017-08-07

Makói Híradó 2017.08.04. HD

- Újabb két járdaszakasz készült el - Gulyás Dénes operaénekes volt a Katedra Plusz vendége - Rendőrségi hírek - halálos baleset - Cigarettacsikkek okozzák a legtöbb tüzet - Rövid hírek

Tovább 2017-08-04

Gulyás Dénes operaénekes volt a Katedra Plusz vendége

Gulyás Dénes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes volt a Katedra Plusz vendége szerda este a Korona Szálló teraszán. A szabadtéri beszélgetés során az Érdemes- és Kiváló művész pályafutásának fontosabb állomásai kerültek terítékre.

Tovább 2017-08-04

Újabb két járdaszakasz készült el

A Táncsics valamint a Berzsenyi utcák lakói stabil és egybefüggő járdát kaptak a napokban, ezt a két szakaszt újították fel Honvéd városrészben a járdaprogram keretein belül. A kész munkát csütörtökön Dr. Sánta Sándor önkormányzati képviselő, Gilingerné Ráday Krisztinával valamint a kivitelezővel közösen tekintette meg.

Tovább 2017-08-04

Cigarettacsikkek okozzák a legtöbb tüzet

Péntek éjfélig a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben hazánkban. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy ezzel párhuzamosan június 20-a óta országos tűzgyújtási tilalom van elrendelve, mely visszavonásig él.

Tovább 2017-08-04

Makói Híradó 2017.08.03. HD

- Elkezdték kitakarítani a Nagyér-csatornát - A Korona Szálló előtti téren állítják fel a haranglábat - Már zajlik a szakmai munka a Művészetek Katedrájában - Horváth János lett a SZIGNUM igazgatója - Salvador Dali Szegeden

Tovább 2017-08-03

Horváth János lett a SZIGNUM igazgatója

Tíz év után lemondott a SZIGNUM vezetői pozíciójáról Szűcs Péter, a helyét a korábbi igazgatóhelyettes, Horváth János vette át. Televíziónk az intézményben kereste fel az új igazgatót, aki már nagy erőkkel hozzálátott a munkához.

Tovább 2017-08-03

Már zajlik a szakmai munka a Művészetek Katedrájában

Négy mestertanárral és negyven hallgatóval nyitotta meg kapuit tegnap a Művészetek Katedrája. A Nyári Összművészeti Szabadegyetem első napjának szakmai munkájába stábunk is betekintést nyert.

Tovább 2017-08-03

A Korona Szálló előtti téren állítják fel a haranglábat

Hosszas vitát követően, de végül megszavazták a tegnapi, rendkívüli testületi ülésen, hogy a Reformáció 500. évfordulója alkalmából tervezett harangláb a főtéren, a Korona Szálló előtt kapjon helyet. Az emlékművet október 21-én, egy nagyszabású ünnepség keretében adják át.

Tovább 2017-08-03

Elkezdték kitakarítani a Nagyér-csatornát

Több, mint tíz év után megkezdődött a Nagyér-csatorna kotrása. A mintegy 1400 méteres kanális teljes megtisztítása előreláthatóan egy hétig fog tartani, ugyanis olyan nagy mennyiségű a benne lévő iszap.

Tovább 2017-08-03

Salvador Dali Szegeden

A művészetek központjának, a Szegedi REÖK Palotának tízedik születésnapját nagyszabású kiállítással ünneplik. Ez alkalomból múlt pénteken Salvador Dali 1945 utáni időszakából származó alkotások tárlata nyílt meg, ahol a katalán mester 60 alkotása látható.

Tovább 2017-08-03

Makói Híradó 2017.08.02. HD

- Akár 40 Celsius-fokot is mérhetünk a napokban - Kezdődik a Művészetek Katedrája - Kutyás terápiás foglalkozásokra gyűjtenek - Kihirdették a 2018-as évadot - Rövid hírek

Tovább 2017-08-02

Akár 40 Celsius-fokot is mérhetünk a napokban

A mostani a szezon eddigi legerősebb hőhulláma, a következő napokban a hőmérséklet csúcsértéke elérheti akár a 40 Celsius-fokot is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján tartós hőség várható, ezért dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár péntek éjfélig hőségriadót rendelt el.

Tovább 2017-08-02

Kezdődik a Művészetek Katedrája

Adásunkkal egy időben, ma délután veszi kezdetét a Művészetek Katedrája Nyári Összművészeti Szabadegyetem. A különleges kurzussorozatot hagyományteremtő céllal szervezi meg az Angyalsóhaj Alapítvány. Helyszínéül a Makói Magán Zeneiskola és a Bartók Székhelyintézmény szolgálnak majd, valamint a ma délelőtt tartott, rendkívüli testületi ülésen a grémium megszavazta, hogy a Korona Szálló több termét is kedvezményesen bérelhetik ki.

Tovább 2017-08-02

Kutyás terápiás foglalkozásokra gyűjtenek

Immár második alkalommal rendezték meg idén a Kéz a Kézben Toleranciatábort. Az érzékenyítő program elérte a célját, hiszen három makói tanuló arra vállalkozott, hogy többek között kutyás terápiás foglalkozásokra gyűjtenek.

Tovább 2017-08-02

Kihirdették a 2018-as évadot

Minden jegy elfogyott a Szegedi Szabadtéri Játékokra. Ezért már most meghirdették a 2018-as évad programját, melyre a jegyek értékesítése meg is kezdődött. A jövő évi repertoárt is színes műfaji változatosság jellemzi. Lesz opera, próza, musical is a színpadon.

Tovább 2017-08-02

Makói Híradó 2017.08.01. HD

- Caramel koncertjével zárult a Makói Nyár - Rajong Makóért a hongkongi Ingrid - A Szegedi Nemzeti Színház tagjaitól tanulhatnak a VargaBalett növendékei - Csúcsvirágzás a Füvészkertben - Rövid hírek

Tovább 2017-08-01

A Szegedi Nemzeti Színház tagjaitól tanulhatnak a VargaBalett növendékei

A Szegedi Nemzeti Színház táncművészeitől tanulhatnak a Varga Balett növendékei a műhely idei, nyári táborában. Az öt napos foglalkozásokon közel százan vesznek részt, melyeknek a Kálvin Téri Református Általános Iskola ad otthont.

Tovább 2017-08-01

Caramel koncertjével zárult a Makói Nyár

Molnár Ferenc „Caramel” élő koncertjével zárult az idei Makói Nyár programsorozata. A többszörös Fonogram-díjas énekes legújabb lemezéről, kislányának írt daláról és további terveiről is beszélt stábunknak.

Tovább 2017-08-01

Csúcsvirágzás a Füvészkertben

A 10. Jubileumi Lótusznapok megrendezésére most hétvégén kerül sor a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében. A jeles évfordulót mintha megérezték volna a virágok, hiszen száz számra pompáznak a tó felszínén. A szervezők a látvány mellett színes programokat is kínálnak a látogatóknak.

Tovább 2017-08-01

Rajong Makóért a hongkongi Ingrid

Újra látogatást tett városunkban Ingrid Cheuk hongkongi származású cserediák. Először 2002-ben érkezett a Maros-parti városba, akkor három hetet töltött itt és a Návay Lajos nevét viselő szakközépiskola diákja volt.

Tovább 2017-08-01

Makói Híradó 2017.07.31. HD

- 300 ezer forintos felajánlás a makói mentősöknek - Négy testvérből világhírű zenekar - Rendőrségi hírek - Magyar éremeső a 17. FINA Vizes Világbajnokságon - Nem csak a makóiakat várja az „Igazgyöngyök útja”

Tovább 2017-07-31

Nem csak a makóiakat várja az „Igazgyöngyök útja”

Az 1900-as évek elejét idézi meg az a szalon és kiállítótér, amely központjául szolgál majd az „Igazgyöngyök útja” elnevezésű turisztikai projektnek. A Korona Szálló földszintjén helyet kap egy „szalon fotópont”, és egy szatócsbolt is, de számos látványosságot terveznek a város több nevezetes épületénél, így például a fürdőnél és több templomnál is. A fejlesztésre a közel múltban nyújtottak be pályázatot.

Tovább 2017-07-31

Makói Híradó 2017.07.28. HD

- Szakmai tanárok összekapcsolása az e-mezőgazdasággal - Zenei kavalkád a Fürdőfesztiválon - Rendkívüli testületi ülést tartott a város vezetése - Kínába készül a Maros Táncegyüttes - 17. FINA Vizes VB

Tovább 2017-07-28

Zenei kavalkád a Fürdőfesztiválon

A zeneszerető közönség széles rétegét szólították meg az idei Fürdőfesztiválon. Gál Csaba Boogie és zenekara, a T-moll Akusztik és a Gypo Circus mellett Pál Dénes, valamint a Molnár Dixieland Band is ellátogatott a Hagymatikumba, hogy élő koncerttel szórakoztassák a fürdőzőket.

Tovább 2017-07-28

Rendkívüli testületi ülést tartott a város vezetése

Rendkívüli testületi ülést tartottak ma délelőtt a Városháza első emeleti tárgyalójában. A grémium azért ült össze, hogy több, halaszthatatlan, pályázatot is érintő kérdésben döntést hozzon.

Tovább 2017-07-28

Kínába készül a Maros Táncegyüttes

Montenegróban járt és Kínába készül a Maros Táncegyüttes. Sikereikről és terveikről az együttes művészeti vezetője, Tóthné Döme Mária számolt be stábunknak.

Tovább 2017-07-28

Makói Híradó 2017.07.27. HD

- Két héten át a Művészetek Katedrája lesz Makó - Tábor a hittanos gyerekeknek - Pusztító szél és villámok - Katus Attilával aerobikoztak a Hagymatikumban - Rövid hírek

Tovább 2017-07-27

Tábor a hittanos gyerekeknek

Egy hetes nyári tábort szervezett a makói Görögkatolikus Parókia. A gyerekek játszva tanulnak a hitről, emellett ügyességi feladatokat hajtanak végre.

Tovább 2017-07-27

Katus Attilával aerobikoztak a Hagymatikumban

A mozgás kedvelői sem maradtak programok nélkül az idei Fürdőfesztiválon. A sport szerelmeseit különböző vízi tornákkal és látványos sportbemutatókkal szórakoztatták, a bátrabbak pedig együtt is aerobikozhattak Katus Attilával.

Tovább 2017-07-27

Pusztító szél és villámok

Bár a viharok száma – a korábbi évekhez képest - nem emelkedett nagymértékben hazánkban, viszont egyre erőteljesebbek. A villámok pedig kiszámíthatatlanok, amit jól példáz a legutóbbi, csongrádi eset is. Éppen ezért az elővigyázatosságra hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Tovább 2017-07-27

Két héten át a Művészetek Katedrája lesz Makó

Július 10-én lezárult a jelentkezés az első Művészetek Katedrájára. Ennek eredményeként négy kurzussal és mintegy negyven fővel indulhat el a nyári szabadegyetem.

Tovább 2017-07-27

Makói Híradó 2017.07.26. HD

- Villámcsapás ért két szentesi nőt Csongrádon - A Makói Önkormányzat nyerte a Givaudan focitornát - V-Tech volt kihagyni Kefír koncertjét - A Tetovált Séf főzött a Hagymatikumban - Szakmai tanárok összekapcsolása az e-mezőgazdasággal - Vajnai János műveiből nyílt kiállítás az Espersit-házban

Tovább 2017-07-26

A Tetovált Séf főzött a Hagymatikumban

Igazán kulináris élményekben lehetett része azoknak, akik kilátogattak a Fürdőfesztivál zárónapjára. A Tetovált Séf, alias Serényi Zsolt eszement kuktájával egy izgalmas, humoros, interaktív főzőshow-t hoztak el a fürdőzőknek.

Tovább 2017-07-26

V-Tech volt kihagyni Kefír koncertjét

Tömeget mozgatott meg Kecskés Tibor, azaz Kefír a Marczibányi téren, a Retro Szombaton. A V-Tech frontembere fellépésről fellépésre jár, így nagyon büszke arra, hogy zenekara a mai napig aktív.

Tovább 2017-07-26

A Makói Önkormányzat nyerte a Givaudan focitornát

Az idei évben a Makói Önkormányzat nyerte a Givaudan Hungary Kft. csapataival vívott futball tornát. A sporteseményt már hosszú ideje, évente két alkalommal is megszervezi a cég, ezúttal a családi nap keretében került rá sor.

Tovább 2017-07-26

Villámcsapás ért két szentesi nőt Csongrádon

Vasárnap délután a Körös-torok strandján két szentesi nőt ért villámcsapás. Mindketten súlyos égési sérülésekkel kerültek kórházba, ahol jelenleg is ápolják őket.

Tovább 2017-07-26

Szakmai tanárok összekapcsolása az e-mezőgazdasággal

A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola konzorciumvezetésével, összesen mintegy 85 millió forintot nyert partnereivel, hogy az európai mezőgazdasági és mezőgépész tanárok részére agrárinformatikai ismeretek oktatási anyagokat készítsen. Erről az intézmény igazgatója beszélt stábunknak, kiemelve a mezőgazdaság 21. századi kihívásait is.

Tovább 2017-07-26

Vajnai János műveiből nyílt kiállítás az Espersit-házban

Vajnai János nyugalmazott középiskolai tanár rajzaiból nyílt kiállítás az Espersit-ház folyosógalériájában. A képeken Juhász Gyula és József Attila műveihez készített hozzáadott illusztrációkat tekinthetnek meg az érdeklődők.

Tovább 2017-07-26

Makói Híradó 2017.07.25. HD

- Az idén is nagy sikerrel rendezték meg a Givaudan napot - Kézműves angoltábor a múzeumban - Kicsi gesztenyék a Retro Szombaton - Tanyasi kakaspörkölttel nyert a Tökös Ötös - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-07-25

Tanyasi kakaspörkölttel nyert a Tökös Ötös

Már hagyomány, hogy a Fürdőfesztivál alkalmából bográcsos versenyre hívják a környékbeli főzőmestereket. Idén is több csapat indult, akiknek főztjeit lelkes pörköltkedvelő zsűri díjazta, köztük Libor Mária gasztroblogger és Varga Róbert, a Hagymatikum éttermének konyhafőnöke.

Tovább 2017-07-25

Kicsi gesztenyék a Retro Szombaton

A TNT frontembere, Dobrády Ákos sztárfellépőként érkezett a Retro Szombat színpadára. Az énekes saját, valamint zenekarának legismertebb slágereit hozta el a makói közönségnek.

Tovább 2017-07-25

Kézműves angoltábor a múzeumban

Kreatív angoltábort tartanak a héten a József Attila Múzeumban. A résztvevő gyerekek angol nyelvtudásuk fejlesztése mellett különböző kézműves foglalkozásokon vesznek részt.

Tovább 2017-07-25

Az idén is nagy sikerrel rendezték meg a Givaudan napot

Többek között sárkányhajózás, kajakozás, amerikai foci bemutató, a kisebbeket ugrálóvár, ízletes ebéd, és természetesen a kalandpark izgalmai is várták azokat, akik kilátogattak a Givaudan Hungary Kft. idei családi napjára. A rendezvény fő helyszíne ezúttal is a Maros-part volt, ahol több mint ezren szórakoztak önfeledten.

Tovább 2017-07-25

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-07-25

Makói Híradó 2017.07.24. HD

- Medgyesi elhatárolódik, a Fidesz felháborítónak tartja - Közel 4500-an fesztiváloztak a Hagymatikumban - Retro életérzés Makón - Lázár János: „Makó valóban a makóiaké” - Harmadik lett a 4X100-as férfi váltó magyar csapata

Tovább 2017-07-24

Medgyesi elhatárolódik, a Fidesz felháborítónak tartja

Megszólalt Medgyesi Pál, a Makó Térség Víziközmű Kft. volt vezérigazgatója az ivóvízminőség-javító programmal kapcsolatosan. A cég volt vezetője a Makó Híradónak adott interjújában teljesen elhatárolódik a problémától, állítása szerint nagyrészt nem az ő terveik alapján valósult meg a projekt. Erre a makói Fidesz Szervezete közleményben reagált, megdöbbentőnek tartják, hogy Medgyesi nem vállal semmilyen felelősséget az ügyben, hiszen több milliárd forint a tét.

Tovább 2017-07-24

Lázár János: „Makó valóban a makóiaké”

Rója István ügyéről, a makói Jobbik és baloldal összeborulásáról, a korai kampányról, az ivóvízminőség-javító programról, a beruházásokról, de a Makóhoz és a térséghez fűződő kapcsolatáról is beszélt Lázár János a közel múltban a Makó Híradónak. Korom András újságíró a Glorius Hotel teraszán faggatta a politikust, aki a család kedvencével, Derékkel, a labradorral érkezett.

Tovább 2017-07-24

Közel 4500-an fesztiváloztak a Hagymatikumban

Az előző évekhez hasonlóan, immáron ötödik alkalommal tartotta meg fürdőfesztiválját a Hagymatikum. A színes, változatos programokra közel 4500-an voltak kíváncsiak, közülük többen Romániából és Szerbiából érkeztek.

Tovább 2017-07-24

Retro életérzés Makón

Szombaton harmadik alkalommal utazhattak vissza a múltba a Marczibányi térre érkezők, ugyanis idén is megrendezték a retro napot Makón. A szervezők most is kittetek magukért, hiszen a régi gépjárművektől egészen a plakátokig mindent kiállítottak, ami a ’70-es és ’80-as évekből való.

Tovább 2017-07-24

Makói Híradó 2017.07.14.

- Tovább gyűrűzik a szegedi parkolási botrány - Magyar zászló lobogjon minden házon! - Több pályázat benyújtásáról döntöttek - Látássérülteken segített a Givaudan Hungary Kft. - Lázár János: „Nem szabad bevinni a politikát az iskolákba”

Tovább 2017-07-15

Magyar zászló lobogjon minden házon!

Jövő héttől igényelhetnek lakóépületeikre a makóiak nemzeti lobogót – jelentette be Hadik György önkormányzati képviselő a mai rendkívüli testületi ülést követően. A grémium az idei évre vonatkozóan mintegy 2,5 millió forintos költségkeretet állapított meg zászlókihelyezésre, így első körben 312 háztartásba kerülhet trikolór.

Tovább 2017-07-15

Tovább gyűrűzik a szegedi parkolási botrány

Költségvetési csalás, hivatali vesztegetés, hivatali vesztegetés elfogadása és tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt tett ma délelőtt feljelentést ismeretlen tettes ellen a Makói Rendőrkapitányságon Szabó Bálint jogász. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjének információi szerint hivatalos személyek, országgyűlési és európai parlamenti képviselők, és rendőrségi vezetők is kaptak a Szegeden ingyen osztogatott parkolóbérletekből. A nagyságrendileg 100 millió forintos visszaélésnek makói érintettjei is vannak.

Tovább 2017-07-14

Több pályázat benyújtásáról döntöttek

Rendkívüli ülést tartott ma reggel Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A grémium tizenkét napirendi pontot tárgyalt, melyek között döntöttek több pályázat benyújtásáról, iskolakezdési támogatás biztosításáról a helyi általános iskolások számára, valamint megválasztották a Makói Városfejlesztő Kft. új ügyvezetőjét is. A harangláb felállításáról szóló előterjesztésről azonban nem született határozat, annak részleteit egy későbbi alkalommal vitatják meg.

Tovább 2017-07-14

Látássérülteken segített a Givaudan Hungary Kft.

A Givaudan Hungary Kft. 150.000 forinttal támogatta a Látássérültek Délalföldi Egyesületét, így első sorban egészség- és betegségmegelőző, beszélő programmal ellátott segédeszközöket vásárolhattak. Továbbá a 77 Elektronikai Kft. öt darab speciális vércukorszint-mérő készüléket adományozott a szervezetnek.

Tovább 2017-07-14

Lázár János: „Nem szabad bevinni a politikát az iskolákba”

A Seuso kincsek visszakerülése, a Vizes VB, egy húsz pontos akcióterv a magyar, minőségi élelmiszerek érdekében, egy nagyszabású, turisztikai fejlesztés és Rója István is szóba került a tegnapi, nyári szünet előtti utolsó kormányinfón. Lázár János miniszter a gimnázium igazgatójának ügye kapcsán kiemelte: nem szabad bevinni a politikát az iskolákba.

Tovább 2017-07-14

Makói Híradó 2017.07.13. HD

- Kezdetét vette Honvéd felzárkóztatása - Megtévesztő útvesztő - Ötödik fürdőfesztiváljára készül a Hagymatikum - Megújul az út a csodarabbi sírjához - Bábtól a bábszínházig

Tovább 2017-07-13

Kezdetét vette Honvéd felzárkóztatása

Munkamegbeszéléssel vette kezdetét ma hivatalosan is a „Makói Honvéd városrészének megújítása” projekt. Mint ismert, a Településfejlesztési Operatív Program keretein belül 219 millió forintot nyert a város a Honvéd városrészben élők társadalmi együttműködésének erősítésére.

Tovább 2017-07-13

Megtévesztő útvesztő

Több mint 5 hektáron, körülbelül 5 km bejárható úttal, szombaton nyitja meg kapuit a kiszombori kukorica útvesztő, melynek témája idén a Rónayak éve lesz. A szervezők a szokásos programokon kívül több újdonsággal is készülnek a bolyongás kedvelőinek.

Tovább 2017-07-13

Ötödik fürdőfesztiváljára készül a Hagymatikum

Pénteken háromnapos fürdőfesztivál kezdődik a Hagymatikumban, ahol a programokat sztárvendégek színesítik. Itt lesz többek között Gál Csaba Boogie és zenekara, Pál Dénes, a Molnár Dixieland Band, de Katus Attila és a Tetovált séf is szórakoztatja majd a fürdőzőket.

Tovább 2017-07-13

Megújul az út a csodarabbi sírjához

Mintegy 200 millió forint pályázati pénzből fejlesztik a jángori zsidó temetőt és az ortodox zsinagógát Makón- derült ki a napokban. A MAZSIHISZ másfél milliárd forintot nyert a Kelet- Magyarországon fellelhető zsidó örökségek felújítására, céljuk egy zarándokút létrehozása, melynek a Maros-parti város is kiemelt állomása lesz.

Tovább 2017-07-13

Bábtól a bábszínházig

Ördögök, hercegnők és divattervező báb is készült már a héten a Bábtól-bábszínházig kreatív kézműves táborban. A gyerekek pénteken egy történetet fognak előadni, ehhez alkotják meg a szereplőket papírból és különféle szövetekből.

Tovább 2017-07-13

A makói oktatás ügye nem pártpolitikai kérdés

Mint arról tegnapi híradónkban beszámoltunk érvénytelenítette a Makói József Attila Gimnázium igazgatói pályázatát az oktatásért felelős államtitkár. A következő nyilvános pályázati felhívás közzétételére 3 hónapon belül kerül sor. Annak elbírálásáig az iskola igazgató helyettese vezeti az intézményt. A döntést a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöksége kifogásolta ,melyre a FIDESZ Makói szervezete közleménnyel reagált.

Tovább 2017-07-12

Makói Híradó 2017.07.12. HD

- Retro Szombat a ’60-’70-es évek jegyében - Hideg vízzel és párakapukkal igyekszik az önkormányzat segíteni a melegben - A makói oktatás ügye nem pártpolitikai kérdés - Rendőrségi hírek - Önkéntes, területvédelmi tartalékosokat toboroztak Makón

Tovább 2017-07-12

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-07-12

Hideg vízzel és párakapukkal igyekszik az önkormányzat segíteni a melegben

Az Infopontnál friss, hideg vizet osztanak, de a városban lévő párakapuk is segíthetnek elviselni a nagy meleget a makóiaknak. Ma már ugyan enyhébb az időjárás, ám az előrejelzések szerint jövő héten visszatérhet a kánikula.

Tovább 2017-07-12

Retro Szombat a ’60-’70-es évek jegyében

Jaffa kert, rég nem látott játékok, veterán járművek, diafilmes matiné, koncertek és a ’60-’70-es évek hangulata – csupán néhány ízelítő az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Retro Szombat programjaiból. A Hagymaház előtti téren július 22-én egész nap várják a nosztalgiázni vágyókat.

Tovább 2017-07-12

Önkéntes, területvédelmi tartalékosokat toboroztak Makón

Már tavasszal megkezdődött a Magyar Honvédség Önkéntes Területvédelmi, Tartalékos Rendszerének újjáépítése, ma délelőtt a Makói Kormányablaknál várta a Magyar Honvédség a jelentkezőket. Az ország összes járásában százfős századokat hoznak létre, már a parancsnokok kiválasztása is megtörtént. A munka és iskola mellett is végezhető szolgálat célja, hogy növelje a biztonságot.

Tovább 2017-07-12

Makói híradó 2017.07.11. HD

- Nincs többé céltalan bolyongás a Maros-parti üdülőövezetben - Kézműves tábor a Gyermekkönyvtárban - Vígjáték a lélekről, a vágyakozásról és az útkeresésről - Nincs többé céltalan bolyongás a Maros-parti üdülőövezetben - Rövid hírek

Tovább 2017-07-11

Nincs többé céltalan bolyongás a Maros-parti üdülőövezetben

Nevet kaptak a Maros-parti üdülőövezet utcái. Az utcatáblák kihelyezését Toldi János önkormányzati képviselő és Szűcs János, a Makói Városgazdálkodási Nkft. műszaki vezetője is megtekintették.

Tovább 2017-07-11

Nincs többé füstölés a Járási Hivatalban

Nemdohányzó munkahellyé nyilvánították a Makói Járási Hivatal Deák Ferenc utca 6. szám alatti épületét júniustól. A döntést az ott dolgozó kollégák szorgalmazták, csatlakozva a Csongrád Megyei Kormányhivatal központi épületében dolgozó kollégáikhoz.

Tovább 2017-07-11

Kézműves tábor a Gyermekkönyvtárban

A nyár folyamán már második alkalommal rendezi meg Szorgos kezek című táborát a makói gyermekkönyvtár. Ezen a héten a környezettudatosságra hívják fel a táborozók figyelmét, ezért többek között PET-palackot, sajtos dobozt, valamit WC-gurigákat hasznosítanak újra a résztvevő gyerekek.

Tovább 2017-07-11

Vígjáték a lélekről, a vágyakozásról és az útkeresésről

„Terápiára járni kár” - hangozott el szombaton a Makói Nyár programsorozat harmadik előadásán. Azonban akik részt vettek a Madách Színház Csoportterápiáján, hatalmas élménnyel térhettek haza. A nagyszabású musical komédia nagy sikert aratott a Hagymaház szabadtéri színpadán.

Tovább 2017-07-11

Makói Híradó 2017.07.10. HD

- Végre megszűnhet a Nagyér-csatorna bűze - Élettel telt meg a vasútállomás - Folytatódnak a bűnmegelőzési programok - Hangulatos gitárkoncert a Zenepavilonban - Még kitart a hőség

Tovább 2017-07-10

Folytatódnak a bűnmegelőzési programok

Júliusban és augusztusban is folytatódnak a bűnmegelőzési programok, melyeket Makó Város Önkormányzata és a Makói Rendőrkapitányság közösen szervez. A különféle interaktív bemutatókon szerzett információk elméleti tesztelését otthonukban is elvégezhetik az érdeklődők a város honlapján található kvíz kitöltésével.

Tovább 2017-07-10

Még kitart a hőség

A mai napon több órán át megközelítette a negyven fokot a hőmérő higanyszála Makón, és az előrejelzések szerint a kánikula még holnap is kitart. A rekkenő meleg sokak szervezetét megterhelheti, jelentkezhet álmatlanság, dekoncentráltság, fejfájás és migrén, de nehéz napok várnak a szívbetegekre és a vérnyomás-panaszokkal élőkre is.

Tovább 2017-07-10

Élettel telt meg a vasútállomás

Vasúttörténeti kiállítás, hajtányozás és szórakozás. Ezek jellemezték az Állomás téri napot és a Vasutasok napját. A kettős eseményt Toldi János önkormányzati képviselő kezdeményezte, melyre sokan voltak kíváncsiak.

Tovább 2017-07-10

Hangulatos gitárkoncert a Zenepavilonban

Ismét gitárkurzust tartottak Kiszomboron. Ennek egyik momentumaként a Zenepavilon rendezvénysorozat keretében Csáki András és ifjú gitárművészek adtak koncertet a Hagymatikum előtti téren.

Tovább 2017-07-10

Végre megszűnhet a Nagyér-csatorna bűze

Még a nyár folyamán megtörténik a Nagyér-csatorna kikotrása, így előreláthatóan megszűnik, vagy mérséklődik az a kellemetlen szag, melyet a környezetében élők, közlekedők éreznek már jó ideje. A kanálist már több mint tíz éve nem takarították ki, a szakemberek szerint hatalmas mennyiségű szemét lehet benne.

Tovább 2017-07-10

Makói Híradó 2017.07.07. HD

- Nyitott ajtók az országgyűlési képviselőnél - Konzultációra hívja az önkormányzat a lakosságot! - Állomás téri napot rendeznek szombaton - Rendőrségi hírek - Doktor László koreografálja a híres rockmusicalt - Sajtótájékoztatót tartott az LMP

Tovább 2017-07-08

Nyitott ajtók az országgyűlési képviselőnél

Mai lakossági fogadóóráján is sokan keresték fel Lázár Jánost, a térség országgyűlési képviselőjét. A miniszter szociális és más jellegű témákban is meghallgatta a makói és térségi polgárok problémáit a Polgármesteri Hivatalban lévő irodájában.

Tovább 2017-07-08

Sajtótájékoztatót tartott az LMP

Sajtótájékoztatót tartott a Lehet Más a Politika frakcióvezető helyettese tegnap délután Makón. Schmuck Erzsébet kifejtette, a paksi bővítés kapcsán népszavazásra van szükség, valamint progresszív adózást és általános béremelést sürget. A rendezvényen felszólalt Lopusni Zoltán a párt megyei elnöke, aki a futball támogatása helyett munkahelyteremtésre szólította fel a kormányt.

Tovább 2017-07-08

Konzultációra hívja az önkormányzat a lakosságot!

„Ahogy a belvárost érintően, úgy a külvárosi részek tekintetében is kikérjük a lakosság véleményét a makói közlekedéssel kapcsoltban! „ – mondta el Czirbus Gábor alpolgármester ma reggeli sajtótájékoztatóján. Egy kérdőívet állítottak össze, mely a mako.hu-n, a Város honlapján érhető el, augusztus 20.-ig.

Tovább 2017-07-08

Állomás téri napot rendeznek szombaton

Hosszú évek óta első alkalommal szervezik meg holnap az Állomás téri napot és vasutasok napja rendezvényt. A délelőtti órákban bemutatkoznak a mentőszolgálat, a rendőrség, valamint a tűzoltóság munkatársai, de egész nap játszóházzal, légvárral, kézműves édességekkel, pogácsával, zsíros kenyérrel, valamint vasúttörténeti kiállítással várják a kilátogatókat az Állomás téren.

Tovább 2017-07-08

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-07-08

Doktor László koreografálja a híres rockmusicalt

Tavaly nyáron a Hősök terén egyetlen vidéki táncegyüttesként vett részt a makói Forgatós az elmúlt évtizedek legnagyobb formátumú színpadi produkciójaként emlegetett “Itt élned halnod kell” című előadásban. Az akkori sikernek köszönhetően Koltay Gábor rendező az idei előadás koreografálására a helyi csoport vezetőjét Doktor Lászlót kérte fel.

Tovább 2017-07-08

Makói Híradó 2017.07.06. HD

- Makói arany az erőemelő Európa Bajnokságon - Egyre elégedettebbek a Kormányhivatal ügyfelei - Elő a zsebkendőkkel! - A Hollósy Kornélia utcán várják a Földhivatal ügyfeleit - Nyelvi tábor Makón

Tovább 2017-07-06

A Hollósy Kornélia utcán várják a Földhivatal ügyfeleit

Elköltözött a Makói Járási Hivatal Földhivatali Osztálya. Június eleje óta már a Hollósy Kornélia utca 2./a szám alatt, a második emeleten várják a hivatal dolgozói az ügyfeleket.

Tovább 2017-07-06

Elő a zsebkendőkkel!

A meleg idő miatt gyorsan emelkedik a levegőben lévő pollenek mennyisége, így arányosan növekednek az allergiás megbetegedések. A pázsitfű és- a csalánfélék mellett várhatóan a kültéri allergén gombák koncentrációja érheti el a legmagasabb szintet országszerte.

Tovább 2017-07-06

Egyre elégedettebbek a Kormányhivatal ügyfelei

Jelentősen csökkent a várakozási idő, és ezzel arányosan nőtt az ügyintézés minősége a Járási Hivatalokban és a Kormányablakoknál – derült ki a legfrissebb felmérésekből. Csongrád megyében több mint kétezer ügyfelet kérdeztek meg, mit gondolnak a szolgáltatásról.

Tovább 2017-07-06

Nyelvi tábor Makón

Amerikai mintájú vezetői és kulturális képzésen vehetnek részt az érdeklődők a hét folyamán az Ohioból érkező trénerek segítségével. A résztvevők angol tudásukat használhatják és tökéletesíthetik, közben önmagukról is sokat tanulva.

Tovább 2017-07-06

Makói Híradó 2017.07.05. HD

- 14,8 milliárd forint támogatás foglalkoztatásra - 48.000 háztartással többe jutnak el műsoraink - A Voc-Art’ zenekar volt, van és lesz - Nyugdíjas találkozó a Hagymatikumban - „Makói templomok a pincétől a padlásig”

Tovább 2017-07-05

14,8 milliárd forint támogatás foglalkoztatásra

Csongrád megyében jelenleg közel 13 000 fő foglalkoztatását tudja támogatni a kormányhivatal, 14,8 milliárd forint áll erre rendelkezésre. A programokat egy fórumsorozaton népszerűsítették dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és a hivatal foglalkoztatási főosztályának munkatársai. A közel múltban Makón jártak, ahol a projektben résztvevő Marostech Kft-nél is látogatást tettek.

Tovább 2017-07-05

A Voc-Art’ zenekar volt, van és lesz

A zenepaviloni koncertsorozat legutóbbi fellépője a Voc-Art’ volt, akik az elmúlt ötven év slágereit idéztek fel a nagyérdeműnek. A vasárnapi est egyben egy bemutató is volt, hiszen az együttes új felállásban járja az országot.

Tovább 2017-07-05

Nyugdíjas találkozó a Hagymatikumban

Harmadik alkalommal rendeztek nyugdíjas találkozót kedden a Hagymatikumban. A nap folyamán ingyenes egészségügyi méréseken és gyógytornán vehettek részt a fürdőzők, valamint mulatós zenét hallgathattak.

Tovább 2017-07-05

48.000 háztartással többe jutnak el műsoraink

2016 őszén az egész országban végleg megszűnt a analóg kábel szolgáltatás. Ennek következtében azóta az előfizetők televíziójukon bizonyos csatornákat nem tudnak fogni. Ebben érintett volt aa Makói Városi Televízió is, hiszen sok háztartásból eltűntek a helyi műsorok. A probléma megoldódott, hiszen mostantól mindkét szolgáltató csatorna kiosztásában megtalálható a helyi adás.

Tovább 2017-07-05

„Makói templomok a pincétől a padlásig”

„Makói templomok a pincétől a padlásig” címmel zajlik a hét folyamán a 11. honismereti tábor városunkban. Az idei évben a szakrális helyek állnak a középpontban, így a templomokat és a kegyhelyeket járják végig a gyerekekkel.

Tovább 2017-07-05

Makói Híradó 2017.07.04. HD

- Célkeresztben a fejlesztési tervek - Egyre népszerűbb a crossfit Makón - Ismét jó hangulatban telt a kistérségi nyugdíjas találkozó - Megújult tornacsarnokot kapnak az „Almásisok” - A régi nyár el nem múló pillanatai

Tovább 2017-07-04

A régi nyár el nem múló pillanatai

„A Régi Nyár" című operettel folytatódott szombaton a Makói Nyár programsorozata. Az előadáson a közönséget érzelmi hullámvasútra ültették, akiket közben népszerű dallamokkal, mára már örökzöld slágerekkel szórakoztattak a Budapesti Operettszínház sztárjai.

Tovább 2017-07-04

Ismét jó hangulatban telt a kistérségi nyugdíjas találkozó

Több mint 150-en gyűltek össze a hétvégén megrendezett kistérségi nyugdíjas találkozón, melynek ezúttal is Makó adott otthont. A Korona Szálló dísztermében egybegyűlteket Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte.

Tovább 2017-07-04

Célkeresztben a fejlesztési tervek

A „Hagymatikum gyógyfürdő bővítése” és a „Páger Mozi és Rendezvényház rekonstrukciója” beruházások megvalósítása érdekében módosítani kell a város településszerkezeti tervét, valamint a helyi építési szabályzatot. Ennek részleteiről lakossági fórum keretében számoltak be az érdeklődőknek hétfőn a Korona földszinti termében.

Tovább 2017-07-04

Megújult tornacsarnokot kapnak az „Almásisok”

Hamarosan elkezdődhet az Almási iskola tornatermének felújítása. A 29 millió forintos beruházást a Magyar Kézilabda Szövetség támogatja, ebből közel 9 millió forintot az önkormányzat finanszíroz.

Tovább 2017-07-04

Makói Híradó 2017.07.03. HD

- 10 éve várt járdaépítés - Húsz önkormányzati bérlakást újítottak fel eddig - Lezárult a XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep - Egészségügyi dolgozókat jutalmaztak - Országhatáron túlnyúló sportnap a Hagymatikumban

Tovább 2017-07-03

Egészségügyi dolgozókat jutalmaztak

Múlt hét pénteken városunkban tartották a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Semmelweis Napi ünnepségét. A rendezvényen a makói és a vásárhelyi kórház összesen 40 dolgozója részesült főigazgatói dicséretben, valamint több más elismerést is átvehettek.

Tovább 2017-07-03

Húsz önkormányzati bérlakást újítottak fel eddig

Húsz önkormányzati bérlakást újított eddig fel a makói városvezetés, mintegy 32 millió forintot költöttek erre a célra. 2014 előtt évi, alig több mint 30 ezer forintot szántak állagmegóvásra, ez meg is látszott az ingatlanok állapotán.

Tovább 2017-07-03

Lezárult a XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep

A Hagymaház Galériában nyílt kiállítással zárult az idei, XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep. A tárlaton a résztvevők válogatott munkáit tekinthették meg az érdeklődők, valamint három pannó is átadásra került.

Tovább 2017-07-03

10 éve várt járdaépítés

A Hargita utcában 27 évvel ezelőtt lerakott nagyméretű téglákat is kicserélték modern térkőre az idei 100 millió forintos járdaépítési program keretében. A 8-as számú választókerületben zajló munkálatokat csütörtökön Gáspár Sándor önkormányzati képviselő is megtekintette a kivitelező cég ügyvezetőjével.

Tovább 2017-07-03

Makói Híradó 2017.06.30. HD

- 211 makói kisgyermeket olthatnak bárányhimlő ellen - Szorgos kezek a könyvtárban - Hamarosan lehet rúgni a bőrt a Vasas-pályán - Díszpolgári címet hozott, és Emlékplakettet kapott Galamb Erzsébet - Bemutatkozott a Makói Teátrum

Tovább 2017-06-30

Bemutatkozott a Makói Teátrum

Rejtő Jenő egyfelvonásosaival, a Csontkomédiával mutatkozott be a színházkedvelő közönségnek a Makói Teátrum. A tizenhat főből álló társulat egyből két estén is számot adott félévados munkájáról.

Tovább 2017-06-30

Hamarosan lehet rúgni a bőrt a Vasas-pályán

Hamarosan birtokba vehetik a sportolók és a nézők a mintegy 405 millió forintból megújult Erdei Ferenc téri sportpályát. Jelenleg a komplexum műszaki átadása zajlik, és ha minden a tervek szerint halad, július 15-e után megnyithatja kapuit.

Tovább 2017-06-30

Szorgos kezek a könyvtárban

Egész héten át barkácsoltak a szorgos résztvevők a József Attila Városi Könyvtárban megrendezett foglalkozásokon. A gyerekek különböző nyári témájú apróságokat, díszeket és dekorációkat készítettek, melyeket aztán hazavittek.

Tovább 2017-06-30

211 makói kisgyermeket olthatnak bárányhimlő ellen

Makó Város Képviselő-testülete májusi ülésén döntött arról, hogy a makói lakóhellyel rendelkező, 2014. szeptember 1. és 2015. augusztus 31. napja között született gyermekek ingyenesen igényelhetik a bárányhimlő elleni védőoltás beadását. A programban városszerte 211 óvodába készülő kisgyermek érintett.

Tovább 2017-06-30

Díszpolgári címet hozott, és Emlékplakettet kapott Galamb Erzsébet

Korábban egészségügyi okok miatt nem tudta átvenni a városvezetéstől a Makó Városáért Emlékplakettet Galamb Erzsébet, a híres Ford T-modell konstruktőrének leszármazottja, melyet a városvezetés ítélt oda a számára, ezért erre a legutóbbi testületi ülésen került sor. Azonban a nyugalmazott építészmérnök sem érkezett üres kézzel, egy Galamb József nevére kiállított, posztumusz díszpolgári címet adományozott a József Attila Múzeumnak.

Tovább 2017-06-30

Makói Híradó 2017.06.29. HD

- Sissi a Múzeumok Éjszakáján - Nyelik a pénzt a borzasztó állapotú bérlakások - 219 alsóst díjaztak - A molnárfecskék röppályája is szóba került - XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-06-29

Sissi a Múzeumok Éjszakáján

Idén is programok sokaságával várták az érdeklődőket a makói Múzeumok Éjszakáján, melynek középpontjában ezúttal Erzsébet királyné állt. A József Attila Múzeum skanzenjében korhű fegyver- és ruhabemutatóval, zongorakoncerttel, táncházzal és zseblámpás tárlatvezetéssel színesítették az ünnepet.

Tovább 2017-06-29

Nyelik a pénzt a borzasztó állapotú bérlakások

A saját önerős, valamint a pályázatokon nyert pénzből finanszírozott beruházásokról tartott beszámolót a tegnapi testületi ülésen Farkas Éva Erzsébet polgármester. A 2014 és 2017 között megvalósított és tervezett projektek közül kiemelten beszélt a bérlakások felújításáról, a közterületek és középületek, valamint az utak és járdák rekonstrukciójáról is.

Tovább 2017-06-29

219 alsóst díjaztak

Makó Város Önkormányzata a hagyományokhoz híven idén is két alkalommal jutalmazta a város legkiválóbb diákjait. A Hagymaház szabadtéri színpadán az alsó tagozatosokat kedden köszöntötték, valamint ekkor adták át a Gyémánthíd-díjat is.

Tovább 2017-06-29

A molnárfecskék röppályája is szóba került

A 2014- 2017 közötti pályázatok és beruházások, az idei Díszpolgári cím, a kiszombori óriás plakát, a CT működése, és még a molnárfecskék röppályája is szóba került a tegnapi, rendes testületi ülésen. A grémium ezúttal is a Korona Szálló Dísztermében vitatta meg a város dolgait.

Tovább 2017-06-29

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-06-29

XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep

Tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre a Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep. A résztvevők sajátos szakmai ismereteket sajátíthatnak el a munkát irányító művésztanárok segítségével. Az idei évben a műalkotások tematikájának középpontjában az ünnepek állnak.

Tovább 2017-06-29

Makói Híradó 2017.06.27. HD

- Kiváló teljesítmény - NB III-as a Makó - Makó kulturális értékei egy könyvben - Idén is díjazzák a legjobb tanulókat és sportolókat - Elindult a Makói Nyár

Tovább 2017-06-27

Idén is díjazzák a legjobb tanulókat és sportolókat

Az idei évben is díjazza a város vezetése azokat az általános iskolás tanulókat, akik kiemelkedő tanulmányi eredménnyel zárták az évet, valamint a sportban is kiváló teljesítményt nyújtottak. Tegnap késő délután a felső tagozatos diákok vehették át az elismeréseket.

Tovább 2017-06-27

Elindult a Makói Nyár

Vasárnap este a Budapest Klezmer Band fellépésével vette kezdetét az idei Makói Nyár rendezvénysorozat. A viharos idő ellenére szép számmal látogattak el nézők a koncertre, ahol autentikus zsidó muzsikát hallgathattak meg.

Tovább 2017-06-27

Makói Híradó 2017.06.26. HD

- Ismét Makóra látogatott Habsburg György - Mozgás éjszakája, harmadik alkalommal Makón - Kamarakiállítás Erzsébet királyné tiszteletére - A zsidókat ünnepelték Makón - Lovagi torna a Szent László napon

Tovább 2017-06-26

Ismét Makóra látogatott Habsburg György

Ismét Makóra látogatott Habsburg György, utazó nagykövet. Ezúttal a Kiegyezés és Sissi kiránynővé koronázásnak 150. évfordulója alkalmából utazott a Maros-parti településre, a József Attila Múzeumban nyílt kamara kiállítás megnyitóján találkozhattak vele az érdeklődők.

Tovább 2017-06-26

Kamarakiállítás Erzsébet királyné tiszteletére

Erzsébet királyné tiszteletére nyitottak kamarakiállítást pénteken a József Attila Múzeumban, ahol tiszteletét tette Habsburg György, utazó nagykövet is. A tárlaton Sissi ruháinak rekonstrukcióit, őt ábrázoló festményeket és személyéhez kötődő ereklyéket tekinthettek meg az érdeklődők.

Tovább 2017-06-26

Mozgás éjszakája, harmadik alkalommal Makón

Harmadik alkalommal rendezte meg Makón az Egészégfejlesztési Iroda a Mozgás Éjszakáját. Az eseményen a helyi sportegyesületekkel és civil szervezetekkel együttműködve hívták sportolni a lakosságot péntek este. 14 szervezet, sportklub és tréner részvételével összesen 25 mozgásformát próbálhattak ki a résztvevők.

Tovább 2017-06-26

A zsidókat ünnepelték Makón

Pészah, kóser és klezmer. Többek között ezeket a hagyományokat ismerhették meg azok, akik vasárnap ellátogattak a Hagymaház előtti térre. Az első alkalommal megrendezett Zsidó Kulturális Napon kiállítással, túrával és koncertekkel emlékeztek vissza a szomorú sorsa jutottakra.

Tovább 2017-06-26

Lovagi torna a Szent László napon

Tizedik alkalommal szervezték meg a Katolikus Plébánián a Szent László, valamint az ezzel egybeeső Újvárosi napot. Az esemény hagyományosan szentmisével kezdődött, majd különféle gyermekprogramok és színpadik fellépők várták az érdeklődőket.

Tovább 2017-06-26

Makói Híradó 2017.06.23. HD

- Visszafizetési kötelezettség fenyegeti Makót és 16 térségi települést - Ismét Makó lett a Legsportosabb Település - Jól halad a járdaépítés Makón - „Töltsön egy estét Sissi királynéval” - Az ország legjobbjai között a makói mentősök - Balerina tábort tartott a VargaBalett Táncműhely - Elismerték a SZIGNUM tanárait

Tovább 2017-06-23

Visszafizetési kötelezettség fenyegeti Makót és 16 térségi települést

Hétfőn egyeztetnek a Miniszterelnökségen a mintegy 3,7 milliárd forintos „Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt” ügyében – jelentette be Lázár János miniszter a tegnapi Kormányinfón. A politikus kiemelte: az országban 45 településen nem valósult meg határidőre az előírásoknak megfelelő, egészséges ivóvíz biztosítása, köztük Makó városában. Hozzátette: itt plusz 560 millió forintot költenek szűrőberendezésekre és átmosásra, de ezenfelül még további 1 milliárd forintra lenne szükség a hálózat kitisztítására, fertőtlenítésére. Hogy ki és hol hibázott a kivitelezés során, azt nehéz megállapítani, jelenleg vita övezi, hogy a beruházót, a kivitelezőt vagy a tervezőt terheli a felelősség – szögezte le a miniszter.

Tovább 2017-06-23

Az ország legjobbjai között a makói mentősök

Harmadik helyen végzett esetkocsi kategóriában a makói mentőállomás csapata az Országos Mentőversenyen, amelyet nemrégiben Csillebércen rendeztek. A szakmai vetélkedő reggeltől estig hét helyszínen zajlott, mely során különböző versenyszámokban mérték össze tudásukat és felkészültségüket az ország minden régiójából érkező mentősök.

Tovább 2017-06-23

Balerina tábort tartott a VargaBalett Táncműhely

Idei első nyári táborát a kis balerináknak tartotta a VargaBalett Táncműhely. Ennek legfőbb célja az volt, hogy a mozgást és a balettet megszerettessék a kislányokkal.

Tovább 2017-06-23

Elismerték a SZIGNUM tanárait

A pedagógus köszöntések utolsó állomásán a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium három tanárát tüntették ki. Farkas Éva Erzsébet polgármester és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány képviselője ma reggel, a Belvárosi Szent István király templomban nyújtották át az elismeréseket.

Tovább 2017-06-23

„Töltsön egy estét Sissi királynéval”

A József Attila Múzeum idén is csatlakozik a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz. Különlegességként Ferenc József felesége Erzsébet koronázási ruhájának hű mását és több viseletét is megtekinthetik az érdeklődők. Ehhez kapcsolódóan „Töltsön egy estét Sissi királynéval” címmel nyílt kiállítás, mely hétfőig tekinthető meg, ennek megnyitójára ma délelőtt Habsburg György is ellátogatott. A nagykövet Erzsébet történelmi szerepéről is beszélt stábunknak.

Tovább 2017-06-23

Jól halad a járdaépítés Makón

Több mint 50 éves járdát is cserélnek az idei 100 millió forintos járdaépítési program keretében. A Vásárhelyi utcában zajló munkálatokat csütörtökön Kádár József önkormányzati képviselő is megtekintette a kivitelező cég ügyvezetőjével.

Tovább 2017-06-23

Makói Híradó 2017.06.22. HD

- Rendkívüli patkányirtás a városban - Pénteken ismét „Mozgás Éjszakája” - Bemutatták a jövő betegágyát - Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester - Kalandozás a zsidó kultúra és hagyományok körül

Tovább 2017-06-22

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester

Főként a Honvéd városrésszel kapcsolatos fejlesztés iránt érdeklődtek Farkas Éva Erzsébet polgármester mai fogadóóráján. A rehabilitációs program első szakaszában 15 munkavállalót tud majd alkalmazni az önkormányzat, erre már két jelentkezőt is meghallgatott a város első embere.

Tovább 2017-06-22

Bemutatták a jövő betegágyát

Kína és 16 Közép és Kelet-Európai ország egészségügyi minisztereinek találkozóját rendezték meg a hét elején Budapesten. Az eseményhez az "Egészség Kapuja" kiállítás is csatlakozott, melynek egyik kiállítója a makói Duocor volt.

Tovább 2017-06-22

Kalandozás a zsidó kultúra és hagyományok körül

Első alkalommal kerül megrendezésre most vasárnap a Zsidó Kulturális Nap a Hagymaház előtti téren. Itt változatos programokkal, köztük látványkonyhával, kóstolóval, játszóházzal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

Tovább 2017-06-22

Rendkívüli patkányirtás a városban

Rendkívüli patkányirtást végeztek a mai napon Makó város területén több körzetben. Az irtást Kovács Sándor önkormányzati képviselő és Rehák Zsolt, az Alföldvíz Zrt. 4-es számú divízió szennyvízágazat vezetője is megtekintette a Csanád vezér téren.

Tovább 2017-06-22

Makói Híradó 2017.06.21. HD

- Hosszú idő után hazatér szülővárosába Szabó „Sonka” - Tiszta vizet és lassabb forgalmat szeretnének a lakosok - Festmények a szenvedélybetegségekről - DK: Sikeres volt az aláírásgyűjtés! - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-06-21

Tiszta vizet és lassabb forgalmat szeretnének a lakosok

A nemrég felújított Kölcsey utcai játszótéren tartott lakossági fórumot tegnap délután Czirbus Gábor alpolgármester, a körzet képviselője. Főként a nagy forgalom miatt panaszkodtak az ott élők, de szóba kerültek az illegális szemétlerakó helyek, és az ivóvíz probléma is.

Tovább 2017-06-21

Hosszú idő után hazatér szülővárosába Szabó „Sonka”

Makó Város Önkormányzata sajtóközleményben tudatta, hogy teljesítik Szabó László egykori magyar férfi kézilabda-válogatott kívánságát, miszerint hazaköltözhessen szülővárosába. A jó hírt hétfőn Farkas Éva Erzsébet személyesen közölte a volt makói sportolóval.

Tovább 2017-06-21

Festmények a szenvedélybetegségekről

„Önpusztítók” címmel nyílt kedden kiállítás a József Attila Könyvtár olvasótermében. Az élethű festmények és grafikonok Gera Ákos kezei alól kerültek ki, aki a szenvedélybetegségek témájába kalauzolta el érdeklődőit.

Tovább 2017-06-21

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-06-21

DK: Sikeres volt az aláírásgyűjtés!

Sikeresnek ítélte Török Miklós DK-s képviselő a közel múltban, az egészségügy érdekében szervezett aláírásgyűjtésüket, hiszen újjáépül a Kálvin utcai rendelő. A politikus azt azonban nem tudta megmondani, pontosan hány aláírást tudtak ennek érdekében összegyűjteni. A Fidesz szerint azonban csupán adatgyűjtészajlott, hiszen sem a korábbi években, és most sem jellemző, hogy Török Miklós bármiben együttműködne a városvezetéssel.

Tovább 2017-06-21

Makói Híradó 2017.06.20. HD

- Nagyobb rendőri jelenlétet és több parkolót szeretnének a makói lakosok - Szent László napra készül az Újvárosi Templom - Patkányinvázió a belvárosban? - Cél az Európa-bajnokság - Ifjú alkotók kiállítása

Tovább 2017-06-20

Szent László napra készül az Újvárosi Templom

Tízedik alkalommal rendezik meg vasárnap az Újvárosi Szent László Napot. A jubiláló esemény szentmisével kezdődik, majd egész délután változatos programok várják a gyerekeket és szüleiket egyaránt.

Tovább 2017-06-20

Nagyobb rendőri jelenlétet és több parkolót szeretnének a makói lakosok

Marosvári Attila és Kovács Sándor önkormányzati képviselők választókörzetében folytatódtak városunkban hétfőn az utcafórumok. A kötetlen beszélgetés során több problémát is a városvezetés figyelmébe ajánlottak a lakosok, mint például a zöldterületek és parkolók állapota, valamint a közbiztonság.

Tovább 2017-06-20

Ifjú alkotók kiállítása

Öt fiatal alkotó műveiből összeállított kiállítással indult a Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep, mely idén 17. alkalommal kerül megrendezésre. A tárlaton egymás mellett tekinthetőek meg a lányok régi és új képei, megmutatva mennyit fejlődtek az évek során.

Tovább 2017-06-20

Patkányinvázió a belvárosban?

Patkányt fotózott a DK helyi választókerületének elnöke, Mucsi Tamás a napokban a belvárosban, és elmondása szerint több lakos is észlelt rágcsálókat ugyanitt. A politikus egy sajtótájékoztató keretében számolt be minderről.

Tovább 2017-06-20

Makói Híradó 2017.06.19. HD

- Huszonhét nyolcadikos búcsúzott a Bartók iskolától - „Nem hal meg, akire emlékezünk” - Sissi a Múzeumok Éjszakáján - Jazz- rock a Zenepavilonban - Uszonyosúszó sikerek az Országos Bajnokságon és a Diákolimpián

Tovább 2017-06-19

Huszonhét nyolcadikos búcsúzott a Bartók iskolától

Huszonhét nyolcadikos búcsúzott szombaton a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményétől. A ballagási ünnepség keretében jutalmazták a kiváló tanulmányi és zenei eredményeket elért, kimagasló közösségi munkát végzett diákokat, valamint átadták a Bartók-díjat és az Angyalsóhaj Alapítvány elismerését is.

Tovább 2017-06-19

„Nem hal meg, akire emlékezünk”

Az anyag életre kel címmel nyílt tárlat Hadik Magda emlékére péntekeken. A József Attila Múzeum földszinti kiállítótermében a szobrászművész kisplasztikáit, szobrait valamint érmeit gyűjtötték össze. A megnyitón Hadik György önkormányzati képviselő is részt vett, mint családtag.

Tovább 2017-06-19

Jazz- rock a Zenepavilonban

Az immár harmadik alkalommal megrendezett Zenepavilon fellépője ezúttal – a két helyi formáció után – egy szegedi, jazz- rockot játszó csapat volt. A korábbi rendezvényekhez hasonlóan tegnap is megtelt a Hagymatikum előtti tér.

Tovább 2017-06-19

Sissi a Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó négynapos programsorozatot állított össze a József Attila Múzeum. Bemutatóval, kiállítással és évkönyvvel is várják az érdeklődőket, a központi téma pedig Erzsébet királyné lesz.

Tovább 2017-06-19

Makói Híradó 2017.06.16. HD

- Újabb pályázati sikerek - Hamarosan megkezdik az újvárosi rendelő felújítását - Megoldódott a lakosok közlekedési- és parkolási problémája - Pályázati támogatásokról döntöttek - Négy intézmény 16 pedagógusát jutalmazták - Irodalmi kirándulás Erdélyben

Tovább 2017-06-16

Hamarosan megkezdik az újvárosi rendelő felújítását

Gáspár Sándor és Kádár József önkormányzati képviselők választókörzetében folytatódtak városunkban csütörtökön a nyári utcafórumok. A kötetlen beszélgetésen Farkas Éva Erzsébet polgármester a fejlesztések jelenlegi állapotáról, valamint az újabb pályázati sikerekről is tájékoztatta a lakosságot.

Tovább 2017-06-16

Négy intézmény 16 pedagógusát jutalmazták

Az elmúlt két napban négy intézmény 16 pedagógusának kiemelkedő munkáját jutalmazták. A Belvárosi Református Templomban Farkas Éva Erzsébet polgármestertől és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány képviselőjétől tizenegyen vehettek át elismerést.

Tovább 2017-06-16

Pályázati támogatásokról döntöttek

Rendkívüli ülést tartott ma reggel Makó Város Őnkormányzatának Képviselő-testülete. Hét napirendi pontot tárgyalt a grémium, melyek között döntés született a Makó és Maroslele közötti kerékpárúttal kapcsolatos határozati javaslatról, valamint több civil szervezet támogatásáról.

Tovább 2017-06-16

Irodalmi kirándulás Erdélyben

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő programjának, a Határtalanul! elnevezésű pályázat megnyerésének köszönhetően négy napot tölthetett el Erdélyben a Makói József Attila Gimnázium hetedik évfolyama. A diákok többek között Kolozsváron, Parajdon és Segesváron is járták.

Tovább 2017-06-16

Megoldódott a lakosok közlekedési- és parkolási problémája

Megoldódott a Széchenyi téren és a Szegedi utcán lévő tömbházakban élők parkolási és közlekedési problémája, ezentúl már csak az ott lakók használhatják a két épület közötti területet. Panaszaik szerint korábban annyi autó állt meg ott, hogy még gyalogosan is nehéz volt a házak bejáratát megközelíteni.

Tovább 2017-06-16

Újabb pályázati sikerek

Újabb, több mint egy milliárd forintot nyert pályázatokon Makó a közel múltban. Ennek köszönhetően elkezdődhet a Honvéd Városrész rehabilitációja, a Makó és Maroslele közötti kerékpárút megépítése, valamint a Csipke sor megújítása.

Tovább 2017-06-16

Makói Híradó 2017.06.15. HD

- Újjáépítik a Kálvin utca rendelőt - Bronzérmet hoztak a JUGYU-sok Piliscsabáról - Lövések és tűz a földeáki iskolában - Határtalanul! a pitvarosi diákok szemével - Zenei műfajok keveredése a Zenepavilonban

Tovább 2017-06-15

Határtalanul! a pitvarosi diákok szemével

A Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedikes diákjai egy sikeres pályázatnak köszönhetően Erdélyben járhattak. A Határtalanul! elnevezésű projekt kapcsán szerzett élményeiket egy látványos bemutató óra keretében osztották meg az itthon maradt társaikkal.

Tovább 2017-06-15

Lövések és tűz a földeáki iskolában

Ötödik alkalommal ismerkedhettek a közbiztonsággal a földeáki diákok, óvodások és szüleik. A Návay iskola udvarán a rendőrség, a tűzoltóság, a büntetésvégrehajtás, a polgárőrség, valamint a honvédség tagjai mutatták be mesterségüket az érdeklődőknek.

Tovább 2017-06-15

Bronzérmet hoztak a JUGYU-sok Piliscsabáról

A megyei első helyezést követően a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola csapata képviselhette Csongrád megyét a 22. Csecsemő és Kisded Gondozási Versenyen. A vetélkedőn elméleti, gyakorlati valamint kreatív feladatokat kellett teljesíteniük a makaóiaknak, akik végül a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Tovább 2017-06-15

Újjáépítik a Kálvin utca rendelőt

Két fontos bejelentésre került sor a szerdai utcafórumokon. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a városvezetés úgy döntött, hogy elbontják a Kálvin utcai rendelőt, melynek helyére új, XXI. századi színvonalú intézményt fognak felhúzni. Czirbus Gábor alpolgármester pedig fórumán tette közhírré, hogy leleplezték a Szent István téri illegális szemétlerakót, aki ellen megteszik a szükséges lépéseket.

Tovább 2017-06-15

Zenei műfajok keveredése a Zenepavilonban

Második fellépőként szintén egy helyi együttes, a WOX szórakoztatta a közönséget vasárnap a Zenepavilonban. A zenekar négy esztendeje egy férfi énekkarként indult, de mostanra fiatalokkal kibővülve már hangszeres zenét játszanak. Koncertjükre sokan voltak kíváncsiak.

Tovább 2017-06-15

Makói Híradó 2017.06.14. HD

- Erzsébet királyné is díszíti majd a Városháza nagytermét - Nyári táborok a múzeumban - Makón járt Király István - Újabb 41 pedagógust köszöntöttek - Tűzoltók bemutatóztak az Erdélyi püspök utcán - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-06-14

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-06-14

Tűzoltók bemutatóztak az Erdélyi püspök utcán

A Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai épületében a nyári szünet közeledtével sem unatkoznak. Nemrégiben egy mezítlábas sétányt adtak át, legutóbb pedig egy országos pályázatot nyertek, melynek köszönhetően tűzoltók tartottak bemutatót a gyerekeknek.

Tovább 2017-06-14

Újabb 41 pedagógust köszöntöttek

A napokban újabb négy intézménybe látogatott el Farkas Éva Erzsébet polgármester a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány képviselőjével, hogy jutalmazza a kiemelkedő munkát végzett pedagógusokat. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában hétfőn húszan vehettek át elismerést.

Tovább 2017-06-14

Nyári táborok a múzeumban

Az idei nyáron is számos programmal várja a József Attila Múzeum a gyerekeket. Ezekről Szikszai Zsuzsanna igazgató és a táborok szervezői tartottak sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-06-14

Erzsébet királyné is díszíti majd a Városháza nagytermét

Már javában tartanak a Városháza Dísztermének felújítási munkálatai, ám előreláthatóan leghamarabb decemberre lesz kész. Ennek oka, hogy egy speciális médiakommunikációs hálózatot, valamint klíma- és világításrendszert építenek be, hiszen felkerül a falra több, híres festmény is.

Tovább 2017-06-14

Makói Híradó 2017.06.13. HD

- Megkezdődtek az utcafórumok - Rendvédelmi nap a Bartókban - Jól halad a járdafelújítás - XIV. Vertán-telepi nap - Meglepődtek a szegedi iskolások

Tovább 2017-06-13

Meglepődtek a szegedi iskolások

Már hagyomány, hogy televíziónk szerkesztőségébe iskolás csoportok látogatnak el, hogy bepillantást nyerhessenek egy izgalmas szakma kulisszái mögé. A szegedi Dózsa György Általános Iskola 4. osztályos tanulói makói kirándulásuk alkalmával érkeztek hozzánk.

Tovább 2017-06-13

Rendvédelmi nap a Bartókban

Első alkalommal tartotta meg Rendvédelmi napját a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye. Az intézmény udvarát rendőrök valamint tűzoltók lepték el, akik bemutatókkal és játékokkal készültek a tanulóknak.

Tovább 2017-06-13

Jól halad a járdafelújítás

Már több képviselői körzetben zajlik a járdafelújítás. A Mikes Kelemen utcai munkálatok a végső fázisnál tartanak, itt az elkészült utcarészt Toldi János települési képviselő és Silye Zoltán, a kivitelező cég ügyvezetője mutatták be.

Tovább 2017-06-13

XIV. Vertán-telepi nap

A hétvégén tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Vertán-telepi napot. A szervezők minden korosztály számára érdekes versenyekkel, fellépőkkel várták a résztvevőket, majd tombolával és retroshow-al ért véget a program.

Tovább 2017-06-13

Makói Híradó 2017.06.12. HD

- Nyergesné Kovács Erzsébet lett Csanádpalota polgármestere - Háromgólos előnyben a Makó FC - Műfüves focipályát avattak Kiszomboron - Közlekedésbiztonsági fórum a Koronában

Tovább 2017-06-12

Műfüves focipályát avattak Kiszomboron

Teljesen új, modern műfüves futballpályát adott át Lázár János országgyűlési képviselő pénteken Kiszomboron. A mintegy 31 millió forintos beruházás a Magyar Labdarúgó Szövetség országos pályaépítési programjának keretében valósult meg.

Tovább 2017-06-12

Nyergesné Kovács Erzsébet lett Csanádpalota polgármestere

Nyergesné Kovács Erzsébet nyerte a tegnap tartott időközi választást Csanádpalotán, így mától ő irányíthatja a települést, mint polgármester. Az összes voks 43%-át sikerült megszereznie, ami 609 szavazatot jelent.

Tovább 2017-06-12

Közlekedésbiztonsági fórum a Koronában

A közelmúltban vette át a makói önkormányzat nevében Czirbus Gábor alpolgármester a „Közlekedésbiztonsági díj” elismerést. Ezzel nyereményként egy közeledésbiztonsági program is járt, melynek részeként került sor szakértői fórumra a Korona szállóban.

Tovább 2017-06-12

Egy nappal a palotai választás előtt

Kovácsné Halász Éva, a Fidesz Magyar- Polgári Szövetség csanádpalotai szervezetének elnöke saját bevallása szerint megdöbbenve olvasta Debreczeni István nyilatkozatait, amelyekben – többek között – azt állítja, ő annyira jobbikos, mint fideszes. Mint arról tegnap beszámoltunk, a polgármester-jelölt egyéb más területeken is ellentmondásba került még saját családjával is, így arra is kíváncsiak voltunk, vajon a palotai választó polgárok mit gondolnak róla.

Tovább 2017-06-10

Makói Híradó 2017.06.09. HD

- Minden baba megkapta kis fáját - Baloldali összeborulás lesz 2018-ra - Paprikás hangulat Lázár János és Nyergesné Kovács Erzsébet csanádpalotai fórumán - 79 pedagógus munkáját jutalmazzák Makón - Sikeresen szerepelnek a Forgatósok - Rekord számú vendég a Hagymatikumban

Tovább 2017-06-09

Baloldali összeborulás lesz 2018-ra

Betegsége miatt Gyurcsány Ferenc nem tudott részt venni a Demokratikus Koalíció makói fórumán, helyette Nagy-Huszein Tibor, a párt alelnöke ismertette a Sokak Magyarországa választási programjavaslatot. A gyűlésen az is kiderült, hogy a Botka László és a Gyurcsány Ferenc közötti összecsapás ellenére baloldali összefogás lesz 2018-ra, valamint, hogy a DK díszpolgárrá terjeszti fel Rója István iskolaigazgatót.

Tovább 2017-06-09

Paprikás hangulat Lázár János és Nyergesné Kovács Erzsébet csanádpalotai fórumán

A vasárnap esedékes polgármesteri választásokat megelőzően, tegnap késő délután Csanádpalotán járt Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, hogy ezáltal is kifejezze Nyergesné Kovács Erzsébet támogatását, valamint személyesen válaszoljon a palotaiak által feltett kérdésekre. Az estébe hajló rendezvényen több mint százan gyűltek össze, voltak, akik meglehetősen paprikás hangulatban érkeztek.

Tovább 2017-06-09

Minden baba megkapta kis fáját

Végéhez ért a 2017-es év Baba-park programja, melyben 383 baba kapta meg fáját, oklevelét és a térképet, mely csemetéjéhez vezeti őket és szüleiket. A rendezvénysorozat minden évben nagy népszerűségnek örvend a szülők és a nagyszülők körében is.

Tovább 2017-06-09

79 pedagógus munkáját jutalmazzák Makón

Két nap alatt öt intézménybe látogatott el Farkas Éva Erzsébet polgármester a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány képviselőivel, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is jutalmazza a pedagógusokat. A köszöntések első állomása a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda volt.

Tovább 2017-06-09

Sikeresen szerepelnek a Forgatósok

Számos sikeres szereplést, fellépést és versenyt tudhat maga mögött a Forgatós Táncegyüttes. Ezekről, valamint a közeljövőben tervezett programjaikról Doktor László és Bagaméri Andrea számolt be stábunknak.

Tovább 2017-06-09

Rekord számú vendég a Hagymatikumban

A Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. a latin kultúra jegyében tartotta meg nagyszabású szezonnyitó buliját a hétvégén, melynek óriási sikere volt, közel ötezren vettek részt a rendezvényen. A nap folyamán volt tánc-, étel- valamint kávébemutató, délután pedig Szabó Ádám harmonikás szórakoztatta a fürdőzőket.

Tovább 2017-06-09

Makói Híradó 2017.06.08. HD

- A makóiak szerint másra kellett volna fordítani a milliókat - Luxus utak, luxusautók, 100 milliós jelzáloghitel a Debreczeni Istvánról szóló szórólapokon - Trianonról a Makói Polgári Szalonban - Egészségfejlesztés a Hagymatikumban - Átadták a Pápay-díjakat

Tovább 2017-06-08

Luxus utak, luxusautók, 100 milliós jelzáloghitel a Debreczeni Istvánról szóló szórólapokon

A Debreczeni Istvánt, csanádpalotai polgármester-jelöltet ért vádak listája meglehetősen hosszú: szórólapokon taglalják az állítólag nyugdíjból finanszírozott utazásait és luxusautóit, tönkrement cégeit és a családi házán lévő jelzáloghitelt. Családtagjai pedig a legismertebb közösségi portálon, nyilvános posztokban tesznek neki szemrehányást legutóbbi nyilatkozata miatt. Televíziónk kíváncsi volt Debreczeni István álláspontjára is az ügyben, ezért megkerestük a polgármester-jelöltet.

Tovább 2017-06-08

A kiállítás, mely híd két nemzet között

Todor Manoljovic életéről szóló vendégkiállítást kapott a József Attila Városi Múzeum, melyet az Espersit-házban nyitottak meg. A költő nagy rajongója volt József Attilának és Ady Endrének, így lehet a tárlat egy híd a két nemzet között.

Tovább 2017-06-08

A makóiak szerint másra kellett volna fordítani a milliókat

A makóiak nagy részét felháborítja, hogy a Buzás Péter által vezetett önkormányzatnál 2014 előtt több mint 174 millió forintot osztottak ki jutalomként. Tegnapi Híradónkból kiderült, hogy az érintettek nem kívántak a kameránk elé állni, ma megkérdeztük az utca emberét is, mit gondol az ügyről és annak fontosságáról.

Tovább 2017-06-08

Átadták a Pápay-díjakat

A XVIII. alkalommal megrendezett Pápay napok keretében adták át a Pápay-díjakat az intézmény kertjében, ahol az iskola névadójának emlékkövét is megkoszorúzták. Idén négyen részesültek kitüntetésben példamutató munkájuk elismeréseként.

Tovább 2017-06-08

Egészségfejlesztés a Hagymatikumban

Elsőként a Hagymatikum dolgozóit vizsgálták az Egészségfejlesztési Iroda és az EVP új kezdeményezése során. Ennek lényege, hogy a térség cégei számára felajánlják a lehetőséget, hogy azokhoz kitelepülve, végezzenek egészségügyi szűréseket. Erről szerdán tartottak sajtótájékoztatót a Gyógyfürdő orvosi rendelőjében.

Tovább 2017-06-08

Trianonról a Makói Polgári Szalonban

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a trianoni béke került terítékre a Makói Polgári Szalon legutóbbi estjén. A Korona Szállóban pénteken dr. Ravasz István alezredes, hadtörténész tartott előadást az érdeklődőknek.

Tovább 2017-06-08

Közel 200 millió forint jutalom a városvezetőknek

Még ki sem hűlt a Makó-Térségi Víziközmű Kft. körüli pénzosztási botrány és az sem derült még ki, hogy ki a felelős a mintegy 3,7 milliárd forintos ivóvízminőség-javító program hibás megvalósításáért, máris újabb csontváz hullott ki az előző városvezetés szekrényéből. Ugyanis a közelmúltban néhány nyilvánosságra került dokumentum tanúsága szerint, több mint 174 millió forintot osztottak ki jutalomként a Buzás Péter által vezetett önkormányzatnál 2014 előtt, melyből mindössze csupán 8-10 munkavállaló részesült. Televíziónk megkereste az érintetteket, hogy megkérdezze tőlük, kik és milyen feladatellátásért kapták meg ezeket az irreálisan magas összegeket.

Tovább 2017-06-07

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-06-07

ContiTech Családi és Sport Nap

Hetedik alkalommal rendezte meg Családi és Sport Napját a ContiTech. A város legnagyobb munkáltatója változatos programmal várta a dolgozókat, családjaikat és barátaikat a Báló ligeti MAK sportpályára.

Tovább 2017-06-07

Két keréken Apátfalván

Három éves hagyományát öregbítette az Egyesített Népjóléti Intézmény szombaton, amikor újra nyeregbe ültek, hogy az egyik közeli településre biciklizzenek. A programon közel hetvenen vettek részt.

Tovább 2017-06-07

Zipzárgyár települne Csanádpalotára

Pozitívan zárultak azok a tárgyalások, melyeket Nyergesné Kovács Erzsébet folytatott a tótkomlósi zipzárgyárral, ennek értelmében már ősztől mintegy harminc betanított munkást vennének fel a városba települő üzembe. Erről, az óvodát és a bölcsődét érintő problémákról, valamint a fiatal vállalkozók támogatásáról tegnapi fórumán számolt be a polgármester-jelölt.

Tovább 2017-06-07

Makói Híradó 2017.06.06. HD

- Nemzeti összetartozás napja - Pünkösdölő Csanádpalotán - Egyedül Istené a dicsőség - Idén 383 baba születésének tiszteletére ültetnek fát - Nyáron indul a Művészetek Katedrája kurzussorozat

Tovább 2017-06-06

Nyáron indul a Művészetek Katedrája kurzussorozat

Közzétette felhívását a „Művészetek Katedrája” elnevezésű, Nyári Összművészeti Szabadegyetemre való jelentkezésre az Angyalsóhaj Alapítvány. 2017 augusztusának első két hetében nyolc művészeti ágban indulhat kurzus Makón. Ennek részleteiről tartott múlt héten sajtótájékoztatót Farkas Éva Erzsébet polgármester, a szabadegyetem védnöke.

Tovább 2017-06-06

Nemzeti összetartozás napja

2010 óta június 4-e a nemzeti összetartozás napja. Ez alkalomból tartott trianoni megemlékezést a város, amelyre meghívták az oktatási intézményeket, valamint a helyi kisebbségi önkormányzatokat is.

Tovább 2017-06-06

Pünkösdölő Csanádpalotán

Hagyományőrző programokkal, számos fellépővel és ízletes, alföldi gulyással várták vasárnap a csanádpalotaiakat az első alkalommal megrendezett Pünkösdölőre. A programoknak a sportpálya adott otthont, ahol Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő és Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester-jelölt is köszöntötték a jelenlévőket.

Tovább 2017-06-06

Egyedül Istené a dicsőség

„Egy olyan világban, ahol nagy a hiszékenység és sok mindent el lehet bolondítani, ott igaz hitre nagy szükség van”- hangzott el pénteken este Dr. Fekete Károly, püspök előadásán. Az Újvárosi Templom zsúfoltságig telt érdeklődőkkel az Egyházak Éve programsorozat legutóbbi állomásán.

Tovább 2017-06-06

Idén 383 baba születésének tiszteletére ültetnek fát

Csütörtökön két helyszínen osztottak ki közel száz kisfát az idei Babafa programsorozat nyitányán. A gyermekek névre szóló emléklapot kaptak, melyeket Farkas Éva Erzsébet polgármester, Kovács Sándor valamint Kádár József önkormányzati képviselők adtak át.

Tovább 2017-06-06

Fókuszban a M-Foci Kft

A ma esti Fókuszban a makói csapat, sikeres tavaszi szezonjáról beszélgetünk, hiszen megyei bajnokként üdvözölhetjük őket

Tovább 2017-06-06

Makói Híradó 2017.06.02. HD

- Hullanak a csontvázak az előző városvezetés szekrényéből - Újabb, Nyergesnét lejárató újságok Csanádpalotán - Feljelentést tett Czirbus Gábor alpolgármester - Újraszínezték a Návay teret - Véradást szerveztek az ENI munkatársai számára

Tovább 2017-06-02

Feljelentést tett Czirbus Gábor alpolgármester

Feljelentést tett Czirbus Gábor alpolgármester illegális hulladéklerakás ügyében a Makói Polgármesteri Hivatal Jegyzői Irodáján. Erről tegnap a Szent István téren tartott sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-06-02

Gyerekzsivajtól zengett a Kölcsey utca

A Zrínyi utcai óvodások vették először birtokba azt a játszóteret, amelyet Czirbus Gábor alpolgármester képviselői alapjából újítatott fel. A Kölcsey utcán lévő parkban a régi játszótér helyén három új elem került kihelyezésre.

Tovább 2017-06-02

Újraszínezték a Návay teret

A Magna Cum Laude koncertje zárta az idei évben megrendezett Kemencés és Hagymás Grillfesztivált. A zenekarra számos fellépés vár és emellett folyamatosan készülnek legújabb slágereik is.

Tovább 2017-06-02

Véradást szerveztek az ENI munkatársai számára

Véradást szerveztek az Egyesített Népjóléti Intézmény dolgozói számára a Civil Szervezetek Klubjában. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett alkalom lebonyolításában a Magyar Vöröskereszt és a Makói Véradó Állomás kollégái segédkeztek.

Tovább 2017-06-02

Hullanak a csontvázak az előző városvezetés szekrényéből

Mintegy 174 millió forintot osztottak ki jutalomként a Buzás Péter által vezetett önkormányzatnál 2014 előtt, és mindössze 8-10 munkavállalóból állt az a kör, aki részesült ebből – derült ki a közelmúltban néhány, nyilvánosságra hozott dokumentumból. A részletekről Czirbus Gábor, a Fidesz helyi elnöke egy sajtótájékoztató keretében számolt be ma délelőtt.

Tovább 2017-06-02

Újabb, Nyergesnét lejárató újságok Csanádpalotán

Újabb újságokat találhattak a postaládájukban a palotaiak, melyekben – többek között- azt feszegették: miért írtak ki máris pályázatot Magyarcsanád jegyzői állására. Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester- jelölt legutóbbi lakossági fórumán, programjának ismertetése mellett erre is választ adott.

Tovább 2017-06-02

Makói Híradó 2017.06.01. HD

- „Trianon nem békeszerződés, hanem diktátum volt” - Vadonatúj érzést hozott Radics Gigi Makóra - Kihívás napja - Makó - Fókuszban a fiatalok és a helyi vállalkozások jövője Csanádpalotán - Feloszlatta magát Algyő képviselőtestülete

Tovább 2017-06-01

„Trianon nem békeszerződés, hanem diktátum volt”

Napra pontosan 75 évvel a trianoni országcsonkítás tragédiájára emlékeztető jelkép első, 1942-es felavatása után közadakozásból állították újra az Országzászló emlékművet Makón. A Csanád vezér téren közel ezren gyűltek össze, hogy részesei lehessenek a történelmi pillanatnak. Az avatóünnepségen Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő köszöntőt, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pedig ünnepi beszédet mondott.

Tovább 2017-06-01

Vadonatúj érzést hozott Radics Gigi Makóra

Ismét Makón koncertezett Radics Gigi, aki most a szabadtéren káprázatta el közönségét. Az énekesnő interjúnkban beszámolt a jövőbeli terveiről és arról, milyen kötődése van városunkhoz.

Tovább 2017-06-01

Fókuszban a fiatalok és a helyi vállalkozások jövője Csanádpalotán

A fiatalok és a helyi vállalkozók jövője, a fogorvosi ellátás, a romos, önkormányzati ingatlanok sorsa, és a külterületi dűlőutak állapota is szóba került Nyergesné Kovács Erzsébet legutóbbi csanádpalotai, lakossági fórumán. A polgármester- jelölt ezúttal a piactéren várta a lakosokat.

Tovább 2017-06-01

Makói Híradó 2017.05.31. HD

- Hősökre emlékeztek Makón - Dr. Sebő Ottó lett a 2016-os év Állatvédő Állatorvosa - Zenei kavalkád a Grillfesztiválon - Polgárőröket köszöntöttek - Évadzáró gálára készül a Maros Táncegyüttes

Tovább 2017-05-31

Évadzáró gálára készül a Maros Táncegyüttes

Sok munkával és fellépéssel telt az idei fél esztendeje a Maros Táncegyüttesnek. Már hagyomány náluk, hogy az iskolai tanév végéhez közeledve egy gála keretében mutatják meg mindazt, amit elsajátítottak. Most pénteken a közel 150 tanítvány együtt táncol majd a Hagymaház színpadán.

Tovább 2017-05-31

Polgárőröket köszöntöttek

A Makói Polgárőrök Egyesülete vasárnap tartotta közgyűlését, ahol többek között sor került a jubiláló tagok köszöntésére. A tanácskozásra ellátogatott Toldi János önkormányzati képviselő, valamint a helyi rendvédelmi szervek vezetői is.

Tovább 2017-05-31

Dr. Sebő Ottó lett a 2016-os év Állatvédő Állatorvosa

Dr. Sebő Ottó lett a 2016-os év Állatvédő Állatorvosa, a díjat az állatvédő szervezetek jelölése alapján ítélik oda. Több mint húsz éve van a pályán, és naponta 50-60 kedvencet is ellátnak kollégáival.

Tovább 2017-05-31

Hősökre emlékeztek Makón

A Magyar Honvédség, Makó Város Önkormányzata és a Csongrád Megyei Kormányhivatal közösen emlékezett meg május utolsó vasárnapján a Magyar Hősökre. Városunkból nyolcezer-ötszáz férfi vonult be a háborúba életükkel áldozva a Hazáért.

Tovább 2017-05-31

Zenei kavalkád a Grillfesztiválon

A XV. Kemencés és Hagymás Grillfesztivál nem kizárólag a finom ételekről szólt, a kulturális események is helyet kaptak. A péntek esti koncertek után szombaton is több fellépő szórakoztatta a résztvevőket, köztük fúvósok, a Váll-Ker zenekar és László Attila, a 2010-es Csillag születik győztese.

Tovább 2017-05-31

Makói Híradó 2017.05.30. HD

- Vizsgálóbizottságot állítanak fel az ivóvíz ügyben - Műfüves pályát avattak Maroslelén - Bajnok a Makó FC - Az LGT sztárjaival startolt el az idei grillfesztivál - Nyugalmat és élhetőbb települést szeretnének a palotaiak - Gyereknek lenni jó - Kemencés hagymás finomságok

Tovább 2017-05-30

Bajnok a Makó FC

Már az első félidőben kiütötte ellenfelét a Makó FC a szombati mérkőzésükön. A bajnokcsapatnak még egy találkozója van a 2016/2017-es tavaszi szezonból.

Tovább 2017-05-30

Vizsgálóbizottságot állítanak fel az ivóvíz ügyben

Tovább gördül az ivóvízminőség-javító program ügye, miután múlt héten csütörtökön megérkezett a Társulás által kért hivatalos igazságügyi szakértői vélemény, mely több hibát és mulasztást is feltárt. Hogy kik ezért a felelősek, annak kiderítésére egy vizsgálóbizottságot állítanak fel – hangzott el a mai rendkívüli testületi ülésen.

Tovább 2017-05-30

Az LGT sztárjaival startolt el az idei grillfesztivál

Az LGT leghíresebb slágerei is felcsendültek a XV. alkalommal megrendezett Kemencés és Hagymás Grillfesztivál nyitónapján, pénteken este. A Zenevonat együttes produkciójának igazi különlegessége az volt, hogy az egykori Locomotiv GT két tagja is színpadra lépett.

Tovább 2017-05-30

Nyugalmat és élhetőbb települést szeretnének a palotaiak

Orvosi ügyeletet, iható vizet, munkahelyeket, élhetőbb települést és nyugalmat szeretnének a Csanádpalotaiak – derült ki Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester- jelölt legutóbbi lakossági fórumán. Sokak szerint kezd eldurvulni a kampány, ami a lakosok számára visszatetsző.

Tovább 2017-05-30

Műfüves pályát avattak Maroslelén

Teljesen új, modern műfüves futballpályát adtak át Maroslelén a hétvégén. A mintegy 30 millió forintos beruházás a Magyar Labdarúgó Szövetség, és Lázár János közbenjárására a kormány támogatásával valósulhatott meg.

Tovább 2017-05-30

Gyereknek lenni jó

Az idei évben akár a tűzoltók és a rendőrök bőrébe is belebújhattak, azok a gyerekek, akik ellátogattak az egyenruhások által szervezett rendezvényre. Gyermeknap alkalmából a városban több helyszínen is várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A főszerep természetesen mindenhol a játéké volt.

Tovább 2017-05-30

Kemencés hagymás finomságok

100 kemencét és 50 grillt készítettek elő a XV. alkalommal megrendezett Kemencés és Hagymás Grillfesztiválon. A főzőverseny csapatai idén is kitettek magukért, mind ízben, mind látványvilágban elképesztő finomságok készültek.

Tovább 2017-05-30

Makói Híradó 2017.05.29. HD

- Összefogás a sérült gyermekekért - Továbbra sincs felelőse az ivóvíz problémának - 25 éves a Váll-Ker Kft. - Modern Városok Program utolsó állomása Hódmezővásárhely volt - A legkisebbeket is megajándékozták a Gyereknapon

Tovább 2017-05-29

25 éves a Váll-Ker Kft.

Két jubileummal is készült a hétvégére a Váll-Ker kft., egyrészt a vállalatot 25 évvel ezelőtt alapították, másrészt 15 alkalommal került megrendezésre a Kemencés és Hagymás Grillfesztivál. Idén is számos ínyencség került a cég által gyártott grillekre és a kültéri kemencékbe. A jó hangulatról sztárfellépők is gondoskodtak.

Tovább 2017-05-29

Összefogás a sérült gyermekekért

Csongrád megyében egyedülálló, mozgáskorlátozott gyermekek részére kialakított játszóteret adtak át vasárnap a makói Petőfi parkban. Közadakozásnak köszönhetően közel ötmillió forintból létesítettek speciális játékelemeket.

Tovább 2017-05-29

Továbbra sincs felelőse az ivóvíz problémának

Még mindig nem oldódódott meg az ivóvíz probléma a térségben. Mint arról korábban már többször is beszámoltunk, a víz ihatatlan a rendszerben lévő baktérium miatt, és ha záros határidőn belül nem változik a helyzet, a településeknek vissza kell fizetniük az uniótól kapott mintegy 3, 1 milliárd forint támogatást. A történteknek egyelőre nincs felelőse.

Tovább 2017-05-29

Modern Városok Program utolsó állomása Hódmezővásárhely volt

A Modern Városok Program utolsó 23.állomásaként látogatott el Hódmezővásárhelyre el Orbán Viktor miniszterelnök aki a polgármesterrel együttműködési megállapodást írt alá, olyan fejlesztésekről ,melyek nagyban meghatározhatják a város és a térség jövőjét is. Mindezekről és a kisebb városok valamint falvak támogatásáról televíziónknak adott interjút.

Tovább 2017-05-29

A legkisebbeket is megajándékozták a Gyereknapon

Vasárnap reggel került sor az újszülött gyermekek bébikötvényének átadására, ahol fejenként 100-100 ezer forintot vehettek át a szülők. A jelképes összeget Farkas Éva Erzsébet polgármester az önkormányzati képviselőkkel együtt osztotta ki azoknak, akiknek gyermekeik 2016. október és 2017. április hónap között születtek.

Tovább 2017-05-29

Makói Híradó 2017.05.26. HD

- Megállapodást kötött Orbán Viktor - Az ízek hétvégéje lesz Makón - Lezárult a Kassai utcai óvoda tehetséggondozó pályázata - Régészet napja a múzeumban - Szakszerűen a korai nyelvi szűrésről - Sikert sikerre halmoznak a JAG-osok

Tovább 2017-05-26

Szakszerűen a korai nyelvi szűrésről

A korai nyelvi szűrésről tartottak kerekasztal-beszélgetést a mai napon a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének szervezésében. A szakmai egyeztetésre mintegy ötven logopédust vártak, akik interaktív előadásokat hallgathattak meg a témában.

Tovább 2017-05-26

Régészet napja a múzeumban

”Szomszédban a gepidák” címmel tartottak ismeretterjesztő előadást a Régészet napja alkalmából a József Attila Múzeumban. Ezt követően a diákok bepecsételt kerámiaedényeket készíthettek el, múzeumpedagógiai foglalkozás keretében.

Tovább 2017-05-26

Sikert sikerre halmoznak a JAG-osok

Országos, rajz és környezetismeret versenyen nyertek első valamint harmadik helyezést a makói József Attila Gimnázium diákjai. A kitűnő eredményekkel büszkélkedő tanulók Bécsben és Erdélyben pihenhetik ki fáradalmaikat.

Tovább 2017-05-26

Lezárult a Kassai utcai óvoda tehetséggondozó pályázata

Projektzáró rendezvényt tartott a Makói Óvoda Kassai utca tagintézménye kedden a Hagymaházban. Először egy előadásra került sor, ami során bemutatták a program eredményeit, majd a tehetséggondozó szakkörök által készített munkákból nyílt kiállítás.

Tovább 2017-05-26

Az ízek hétvégéje lesz Makón

Ma délután a Steel koncerttel nyitotta meg kapuit a XV. Kemencés és Hagymás Grillfesztivál. Szombaton egész napos programsorozat várja az érdeklődőket. Köztük zenei felvonulás, Radics Gigi és a Magna Cum Laude koncertje.

Tovább 2017-05-26

Makói Híradó 2017.05.25. HD

- Újabb három család talált otthonra Makón - Tartós élelmiszert osztott a Vöröskereszt és a Givaudan Hungary Kft. - Egyháztörténeti konferenciát tartottak - Ismét ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-05-25

Újabb három család talált otthonra Makón

Makó Város Önkormányzata - igazodva a Magyar Kormány otthonteremtési programjához - újabb három családnak nyújtott segítséget jövőbeli tervei megvalósításához. A Szerecsen utcai építési telkekre sikeresen pályázók Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen ma írták alá a szerződéseket.

Tovább 2017-05-25

Tartós élelmiszert osztott a Vöröskereszt és a Givaudan Hungary Kft.

Pénzadományt nyert a Magyar Vöröskereszt makói területi szervezete a Givaudan Hungary Kft-vel közös pályázatán. Ebből az összegből 75, egyenként közel 16.000 Ft értékű, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot állítottak össze.

Tovább 2017-05-25

Egyháztörténeti konferenciát tartottak

Az Egyházak éve programsorozat második rendezvényére kedden került sor a Korona Szállóban. Az egyháztörténeti konferencián Dr. Molnár János nyugalmazott egyetemi docens, valamint Dr. Benyik György teológiai tanár tartottak előadást.

Tovább 2017-05-25

Ismét ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

Továbbra is ingyenes lesz a bárányhimlő elleni védőoltás, nincs veszélyben a belgyógyászat, új házi orvos a kilencedik körzetben – többek között ezekről is szó esett a tegnapi, rendes testületi ülésen. A grémium összesen 23 napirendi pontot tárgyalt.

Tovább 2017-05-25

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-05-25

Makói Híradó 2017.05.23. HD

- Művésztelep a város szívében - Névtelen szórólapok Csanádpalotán - Dobogós helyen zártak a Makó KC lányai - Magyar Természet Napja

Tovább 2017-05-23

Művésztelep a város szívében

Idén ünnepli tízedik születésnapját a NATURA Marosmenti Művésztelep. A jubileum a visszatekintés és az összegzés jegyében telik, mely ihlető forrása lehet a mostani műhelytevékenységnek. Az alkotóközösség eddigi munkáját és eredményeit ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretében mutatták be az InfoPontban.

Tovább 2017-05-23

Fókuszban a fürdőkonzultáció

A közel múltban zárult le a fürdő bővítéséről szóló lakossági konzultáció, a kérdőíveket több mint ötezren töltötték ki. Kiderült, melyek azok a fejlesztések, amelyeket hiányolnak a makóiak, és az is, a jövőben milyen rendezvényeket látnának szívesen a Hagymatikumban.

Tovább 2017-05-23

Névtelen szórólapok Palotán

„Állítsuk meg Nyergesnét” címmel névtelen szórólapokat kaptak a napokban a csanádpalotaiak. Összesen hatan indulnak a polgármesteri címért a településen, valaki mégis csak Nyergesné Kovács Erzsébetet szeretné „megállítani”. A jelölt tegnap délutáni fórumán szóba került a röpirat, kiderült: azon hazug állítások, és vádak szerepelnek.

Tovább 2017-05-23

Magyar Természet Napja

A makói múzeum skanzenjének növényvilágával ismerkedhettek meg az érdeklődők a Magyar Természet Napja alkalmából. A látogatók számára Baranyi Katalin, városi főkertész mutatta be az itt található örökzöld különlegességeket.

Tovább 2017-05-23

Makói Híradó 2017.05.22. HD

- Lázár gazdasági együttműködést szorgalmaz a térségben - Gyerekszemmel a közelgő nyár veszélyeiről - Nyugalmazott pedagógust köszöntöttek -Iskolai úszóverseny

Tovább 2017-05-22

Gyerekszemmel a közelgő nyár veszélyeiről

A „Tegyünk együtt egy biztonságosabb Makóért!” bűnmegelőzési program keretében tartottak ma délelőtt rendhagyó osztályfőnöki órát a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményében. Ennek keretében a közelgő nyár és a fürdőzés veszélyeiről esett szó.

Tovább 2017-05-22

Lázár gazdasági együttműködést szorgalmaz a térségben

A Kormány számára a legfontosabb és legstabilabb szövetségesek a vállalkozók, mivel képesek maguknak és másoknak is munkát biztosítani – mondta Lázár János, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági fórummal egybekötött küldöttgyűlésén. A miniszter azt is hangsúlyozta: 2018- ban mindenki dolgozhat Magyarországon, aki akar.

Tovább 2017-05-22

Nyugalmazott pedagógust köszöntöttek

Bozsér Györgyné Kasparek Ilonát 95. születésnapja alkalmából Czirbus Gábor alpolgármester köszöntötte. A nyugdíjas tanítónő tavaly költözött Makóra lányához Nógrád megyei otthonából.

Tovább 2017-05-22

Makói Híradó 2017.05.19. HD

- Elkezdődött a makói járdák felújítása - Országos elismerést kapott a Hagymatikum Gyógyfürdő - Újabb 562 millió forintot nyert Kiszombor pályázatokon - Kiszínezték a József Attila Múzeum kerítését - Fórumra várta a palotaiakat Nyergesné Kovács Erzsébet - Rövid hírek

Tovább 2017-05-19

Újabb 562 millió forintot nyert Kiszombor pályázatokon

Ismét mintegy 562 millió forintot nyert TOP-os pályázaton Kiszombor, így az eddig végrehajtott fejlesztéseken kívül számos újat is terveznek. Ezekről egy lakossági fórum keretében számolt be Szegvári Ernőné polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő.

Tovább 2017-05-19

Elkezdődött a makói járdák felújítása

Megkezdődtek a makói járdák felújításának tényleges munkálatai. A Kápolna utcában tegnap délelőtt Hadik György önkormányzati képviselő és Tóth-Kása Józsefné egyéni vállalkozó adott tájékoztatást a tervezett ütemezésről.

Tovább 2017-05-19

Fórumra várta a palotaiakat Nyergesné Kovács Erzsébet

A falusi turizmusban rejlő lehetőségek kihasználása, a település képének rendbetétele, a közösségi élet fellendítése – csak néhány azok közül a tervek közül, amelyeket Nyergesné Kovács Erzsébet szeretne megvalósítani polgármesterré választásának esetén Csanádpalotán. Tegnap délután mintegy negyven érdeklődő előtt, lakossági fórum keretében ismertette programját.

Tovább 2017-05-19

Országos elismerést kapott a Hagymatikum Gyógyfürdő

5 csillagos élmény- és 4 csillagos gyógyfürdő elismerésben részesült a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. Ezekről a kitüntetésekről tartott sajtótájékoztatót Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő és Gergely Gábor igazgatósági elnök.

Tovább 2017-05-19

Kiszínezték a József Attila Múzeum kerítését

Május 18-án ünnepeljük világszerte a Nemzetközi Múzeumi Világnapot. Ez alkalomból a József Attila Múzeum számos programmal kedveskedett a felnőtteknek és a diákoknak egyaránt.

Tovább 2017-05-19

Makói Híradó 2017.05.18. HD

- Még mindig magas a bakteriális fertőzés mértéke az új ivóvízhálózatban - Világbajnok ping-pongozott Makón - Sikeres duális képzés - Közlekedésbiztonsági fejlesztések Makón - Makói siker Moszkvában

Tovább 2017-05-18

Még mindig magas a bakteriális fertőzés mértéke az új ivóvízhálózatban

Újabb 900 millió forintra lesz szükség ahhoz, hogy legyen remény az ivóvízhálózat problémájának megoldására- derült ki abból a szakértői vizsgálatból, amely a közel múltban fejeződött be. Ugyanis még mindig magas bakteriális fertőzést mérnek az új rendszerben, és ha záros határidőn belül nem születik megoldás, a több mint 3 milliárd forintos uniós támogatást vissza kell fizetniük a térség településeinek.

Tovább 2017-05-18

Világbajnok ping-pongozott Makón

Makó szervezett sportjának 105. születésnapján ping-pong ütésektől volt hangos az Erdei János Városi Sportcsarnok, ugyanis amatőröknek rendeztek asztalitenisz bajnokságot. A jeles napra Klampár Tibor, a sportág ikonja is ellátogatott, sőt még az ütőt is megragadta.

Tovább 2017-05-18

Sikeres duális képzés

A Vállker Kft. mellett Makón a Duocor Bt. is fogad szakmai gyakorlatra jelentkezőket a duális képzés keretében. A tavaly szeptemberben induló program immár több mint fél éve működik, az eddigi tapasztalatok pedig pozitívak, a diákok már az év végi vizsgamunkájukat készítik.

Tovább 2017-05-18

Makói siker Moszkvában

Moszkvában járt a Magán Zeneiskola utánpótlás gyermekifjúsági fúvószenekara. Több ország résztvevői közül a nemzetközi versenyen a makóiak kategóriájukban első helyezést értek el. A 9 napos út végén a Hagymatikum előtti parkolóban készítettünk interjút a résztvevőkkel.

Tovább 2017-05-18

Közlekedésbiztonsági fejlesztések Makón

Több mint 570 táblát cserélnek le, helyeznek át, vagy pótolnak a nyár végéig Makón. Ennek okairól és a tervezett munkálatokról tartott sajtótájékoztatót Czirbus Gábor alpolgármester és Szűcs János, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

Tovább 2017-05-18

Makói Híradó 2017.05.17. HD

- „A te ÉRTÉKED, a te ÉRDEKED!” - Elsöprő versenyeredmények a Makó Budo Klubnál - Mucsi: „Kérjen bocsánatot, vagy mondjon le a városvezetés!” - Ki volt valójában Erdei Ferenc? - Nyugdíjasokat szórakoztatott Peller Károly - Óvodás kirándulás a Maros parton

Tovább 2017-05-17

Mucsi: „Kérjen bocsánatot, vagy mondjon le a városvezetés!”

Mucsi Tamás bocsánatkérésre és lemondásra szólította fel a város vezetőit, és Toldi János képviselőt a Rója István pályázatával kapcsolatos véleménykinyilvánításuk miatt. Azzal vádolja a testület fideszes tagjait, hogy bár nem tartották innovatívnak az igazgató pályázatát, valójában az ő munkájuk nélkülözi ezt.

Tovább 2017-05-17

„A te ÉRTÉKED, a te ÉRDEKED!”

Kezdődik a strandszezon! A tolvajok kedvenc területének számítanak a strandok, uszodák környéke. Többek között erre a veszélyre és a lopások megelőzésére hívták föl a figyelmet a Hagymatikumban a keddi Nyugdíjas találkozón.

Tovább 2017-05-17

Ki volt valójában Erdei Ferenc?

Múlt hétvégén egy Erdei Ferenc életéről és munkásságáról szóló szórólapot találhattak a makóiak a postaládájukban, amelyben arról írnak: az egykor íróként és szociográfusként tisztelt férfi később politikusként kiszolgálta a Rákosi diktatúrát, felelős volt magyarok százezreinek malenkij robotra hurcolásáért, valamint a padlássöprésekért. A téma azért is lehet érdekes, mert Makón a mai napig emléktábla, plakett, köztér és szobor is őrzi az emlékét.

Tovább 2017-05-17

Nyugdíjasokat szórakoztatott Peller Károly

Nyugdíjas találkozót rendeztek kedden a Hagymatikumban. A nap folyamán ingyenes egészségügyi méréseken, zenei időutazáson, valamint gyógytornán vehettek részt a fürdőzők. A találkozó sztárvendége Peller Károly volt.

Tovább 2017-05-17

Óvodás kirándulás a Maros parton

Május 10-e a madarak és fák napja. Ebből az alkalomból az Erdélyi Püspök utcai óvoda nevelőtestülete elvitte a gyermekeket a Maros partra, ahol természetes közegben, játékos keretek között ünnepelték meg a jeles dátumot.

Tovább 2017-05-17

Makói Híradó 2017.05.16. HD

- Rangadót nyert a Makó FC - Újabb, közel négyszáz fotó Makó múltjáról - Igazgatói meghallgatás - Jutalmazták a megyei vöröskereszteseket - Új benzinkút Makó-Rákoson

Tovább 2017-05-16

Jutalmazták a megyei vöröskereszteseket

Május 8-án ünneplik a Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom világnapját. Ebből az alkalomból számos megyei szintű elismerést adtak át pénteken a Korona Szálló dísztermében.

Tovább 2017-05-16

Újabb, közel négyszáz fotó Makó múltjáról

Újabb, közel négyszáz régi fotót gyűjtött össze Makó múltjáról Halász Tamás, a Makó Anno sorozat szerkesztője. A kötet bemutatóján kiderült: az egykori Magyar Királyság kormányzója, Horthy Miklós is feltűnik néhány felvételen.

Tovább 2017-05-16

Igazgatói meghallgatás

Múlt csütörtökön hallgatták meg a tankerületnél Rója Istvánt, a József Attila Gimnázium igazgatóját. Ebből az apropóból Mucsi Tamás, a DK 4. számú választó kerületének elnöke egy sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta: méltatlannak tartja, hogy az igazgatóval tesztet töltettek ki, mint a kisiskolásokkal.

Tovább 2017-05-16

Új benzinkút Makó-Rákoson

Pénteken ünnepélyes keretek között új benzinkutat adtak át Makó-Rákoson. A megnyitón részt vett Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei szervezetének elnöke, aki ezt követően rövid tájékoztatást adott a gazdákat érintő aktualitásokról.

Tovább 2017-05-16

Makói Híradó 2017.05.15. HD

- Ételbemutató a Kálvin téri bölcsödében - Agrár- és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat nyílt Hódmezővásárhelyen - A makói sport egy évszázada - Szexuálpszichológus a párkapcsolati krízisekről

Tovább 2017-05-15

Szexuálpszichológus a párkapcsolati krízisekről

Először rendezték meg pénteken a Makói Fiatalok Akadémiáját a Hagymaházban. A résztvevők dr. Hevesi Krisztina pszichológus előadását hallgathatták meg, majd kültéri programokon vehettek részt.

Tovább 2017-05-15

Agrár- és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat nyílt Hódmezővásárhelyen

Megnyílt az ország első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálata Hódmezővásárhelyen. A Kálvin téri kirendeltségen a gazdálkodók - a korábbiaktól eltérően - egy helyen intézhetik vidékfejlesztési támogatásokkal kapcsolatos, valamint az agrárgazdasági kamarához tartozó ügyeiket. A ma még egyedülálló ügyfélhálózati rendszer egy éven belül terjedhet el szerte az országban.

Tovább 2017-05-15

Ételbemutató a Kálvin téri bölcsödében

Ételbemutatót tartott az ENI kicsiknek és nagyoknak a Kálvin bölcsiben csütörtökön. A gyerekek és szüleik végigkóstolhatták az intézmény menüjét, képet kaphattak arról, hogy mit is fogyasztanak az ide járó csemeték.

Tovább 2017-05-15

Makói Híradó 2017.05.12. HD

- Tűzoltó parancsnok és gyűjteménykezelő zárja a kitüntetettek sorát - Facsemetét kaptak az óvodások - Utcafórumot tartott az MSZP - Filmzenei koncert a Hagymaházban - 105 éves Makó szervezett sportja

Tovább 2017-05-12

105 éves Makó szervezett sportja

Május 15-én lesz 105 éve, hogy megalakult a Makói Atlétika Klub, ettől a dátumtól számítjuk a város szervezett sportéletét. Ez alkalomból vasárnap több programra is várják az érdeklődőket.

Tovább 2017-05-12

Filmzenei koncert a Hagymaházban

A legismertebb filmzenék – köztük mindenki kedvencei, a Rocky, a Star Wars, a Volt egyszer egy Vadnyugat és még sok más gyöngyszem csendült fel városnap alkalmából a Hagymaházban. A különleges élményt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara biztosította a zenekedvelő közönség számára.

Tovább 2017-05-12

Tűzoltóparancsnok és gyűjteménykezelő zárja a kitüntetettek sorát

Makó Város Emlékérme díjjal ismerték el Balogh Róbert tűzoltóparancsnok és Börcsök Attila gyűjteménykezelő munkásságát is. A kitüntetést szintén a közel múltban tartott Dísztestületi ülésen vehették át.

Tovább 2017-05-12

Utcafórumot tartott az MSZP

Utcafórumot tartott Gőgös Zoltán az MSZP alelnöke a régi városháza előtt. Az érdeklődők a „Fizessenek a gazdagok!” című program - főként a vidéket érintő - részleteit ismerhették meg.

Tovább 2017-05-12

Facsemetét kaptak az óvodások

A Föld napja alkalmából facsemetét ajándékozott a Csongrád Megyei Önkormányzat több településnek. Makón a választás a Kálvin téri óvodára esett, így ide került a platán.

Tovább 2017-05-12

Makói Híradó 2017.05.11. HD

- Lezárúlt a fürdőkonzultáció - Háziorvos és nőgyógyász munkáját is elismerték - A JAG diákjai is búcsút vettek iskolájuktól - Presbiterek találkoztak Makón

Tovább 2017-05-11

Presbiterek találkoztak Makón

A Szikszai György Református Általános Iskola adott otthont a Tiszántúli Egyházkerület presbiteri találkozójának. Az eseményen kettős évfordulót ünnepeltek, ugyanis 500 éve vette kezdetét a reformáció, és 450 esztendeje alakult meg a Tiszántúli református egyház.

Tovább 2017-05-11

A JAG diákjai is búcsút vettek iskolájuktól

71 tanuló búcsúzott idén a Makói József Attila Gimnáziumtól. A ballagási ünnepségen számos elismerést átnyújtottak a kiemelkedő tanulmányi- és versenyeredményekkel bíró diákoknak, az intézmény büszkeség táblájára pedig Vigh Vivien Mercédesz végzős tanuló kerülhetett fel.

Tovább 2017-05-11

Háziorvos és nőgyógyász munkáját is elismerték

A makóiak egészsége érdekében tett munkásságukért „Makó Város Emlékérme” díjat kapott dr. Jeszenszkyné dr. Makány Julianna háziorvos, és dr. Kocsis Ernő szülész- nőgyógyász. Az elismeréseket szintén a közel múltban tartott Dísztestületi ülésen adták át.

Tovább 2017-05-11

Lezárult a fürdőkonzultáció

Több mint ötezren töltötték ki a makói önkormányzat fürdőkonzultációs kérdőíveit. Ennek eredményeit bemutató sajtótájékoztatót tartott tegnap a Hagymatikumban Farkas Éva Erzsébet polgármester, Weszelyné Véghseő Henriett képviselő és dr. Nagy Jenő igazgatósági tag.

Tovább 2017-05-11

Makói Híradó 2017.05.10. HD

- Újabb 380 millió forintos támogatás Földeáknak - Kiírták a „Makó Számít Rád” ösztöndíjprogram pályázati felhívásait - Díjeső a KERI-s ballagáso - Örömzenélésre hívta a makói és térségi diákokat Szentpéteri Csilla - Tanárok munkáját is elismerték - Ezrek Bereczki Zoltán koncertjén

Tovább 2017-05-10

Díjeső a KERI-s ballagáson

70 tanuló búcsúzott el szombaton a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából. Farkas Éva Erzsébet polgármester a ballagási ünnepségen több díjat is átadott.

Tovább 2017-05-10

Újabb 380 millió forintos támogatás Földeáknak

A már megvalósult beruházásokon kívül újabbakat támogat a kormány Földeákon, így mintegy 380 millió forint érkezhet hamarosan a településre – derült ki Lázár János tegnap esti lakossági fórumán. Az országgyűlési képviselő a Művelődési házban várta a földeákiak kérdéseit.

Tovább 2017-05-10

Kiírták a „Makó Számít Rád” ösztöndíjprogram pályázati felhívásait

Rendkívüli ülést tartott ma délelőtt Makó város képviselő-testülete. Összesen hat napirendi pontot tárgyalt a grémium, így például döntöttek szociális tűzifa tulajdonba adásáról, telekpályázatról, és a városi iskolák fejlesztéséről.

Tovább 2017-05-10

Örömzenélésre hívta a makói és térségi diákokat Szentpéteri Csilla

Még 2015 májusában Makón indította útjára Szentpéteri Csilla zongoraművész a „Láttad-e már a zenét?” című interaktív ifjúsági koncertsorozatot. A látványos produkciót azóta már az egész országban színpadra vitték, legutóbb hétfőn a Hagymaházban, immár 32. alkalommal.

Tovább 2017-05-10

Tanárok munkáját is elismerték

A „Makó Város Emlékérme” díjak átadásával folytatódott a városi elismerések sora. Ebben a kitüntetésben részesült Hajdu Márta művésztanár, Sisák Tibor szaktanár, valamint Stenszky Csaba testnevelő tanár, melyet az oktatásban végzett kimagasló munkásságukkal érdemeltek ki.

Tovább 2017-05-10

Ezrek Bereczki Zoltán koncertjén

Tömegeket vonzott Chase, a Dal 2017 felfedezettje és Bereczki Zoltán fergeteges koncertje a Városnapon. Az énekesek ismert slágerekkel készültek, melyeket együtt énekelt velük a közönség.

Tovább 2017-05-10

Makói Híradó 2017.05.09. HD

- 2,35 millió forint gyűlt össze a makói kórház gyermek- és újszülött ellátására - Elballagtak a Galamb József végzősei - Építészmérnök, iskolaigazgató és sportegyesület a díjazottak között - Fókuszban a KERI sikere - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-05-09

2,35 millió forint gyűlt össze a makói kórház gyermek- és újszülött ellátására

Hatalmas sikert aratott vasárnap este Szentpéteri Csilla és zenekara jótékonysági koncertje a Hagymaházban. A makói származású zongoraművész az est teljes bevételét, mintegy 2 millió 350 ezer forintot a városi kórház gyermek- és újszülött ellátásának javítására ajánlotta fel.

Tovább 2017-05-09

Elballagtak a Galamb József végzősei

A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai szombaton búcsúztak el tanáraiktól, felújított intézményüktől, átlépve életüknek egy következő szakaszába. A ballagáson tizenkét diákot jutalmaztak kitűnő munkájukért.

Tovább 2017-05-09

Fókuszban a KERI sikere

A KERI az ország legjobb pénzügyi-számviteli ügyintézőket képző intézménye lett. Ezt a címet pedig két diákjának köszönheti, akik kiemelkedően szerepeltek az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen.

Tovább 2017-05-09

Építészmérnök, iskolaigazgató és sportegyesület a díjazottak között

Makó Városért Emlékplakettel ismerték el Szűcs Lajos Péter, a SZIGNUM igazgatójának, Galamb Erzsébet, Galamb József leszármazottjának a településért tett tevékenységét, valamint a Makói Úszó Klub eddigi eredményeit. A díjak átadására a közel múltban tartott Dísztestületi ülésen került sor, melynek a Korona Szálló adott otthont.

Tovább 2017-05-09

Makói Híradó 2017.05.08. HD

- Hamarosan elkezdődik az új városi könyvtár építése - Városnapi kavalkád Makón - Édesanyákat köszöntött az alpolgármester - Elbúcsúztak a Jugyusok - Megváltozott a magyar írásbeli feladatsora

Tovább 2017-05-08

Hamarosan elkezdődik az új városi könyvtár építése

Ma délelőtt aláírták az új, városi könyvtár kivitelezési szerződését, ennek értelmében az azt elnyerő Építészmester Zrt. hamarosan hozzá kezd a munkálatoknak. A részletetekről Farkas Éva Erzsébet polgármester, és Paragi István az Építészmester Zrt. vezérigazgatója egy sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Tovább 2017-05-08

Városnapi kavalkád Makón

Portékamustra, kézműves kuckó, egészségügyi szűrések, véradás, koncertek – többek között ezekkel a programokkal várták az érdeklődőket a makói Városnapon. Habár az idő nem kedvezett a születésnapi fesztiválnak, mégis sokan kilátogattak a Főtérre, hogy részesei lehessenek a kavalkádnak.

Tovább 2017-05-08

Megváltozott a magyar írásbeli feladatsora

Csongrád megyében 4920, ebből Makón 385 diák kezdte meg ma délelőtt az érettségit, a szokásokhoz híven a magyar írásbeli volt az első a sorban. Stábunk a KERI-ben járt, ahol azt is megtudtuk, hogyan változott meg az idei évtől ennek a tantárgynak a feladatsora.

Tovább 2017-05-08

Elbúcsúztak a Jugyusok

A 2016/2017-es tanév zárasát a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola kezdte meg ballagási ceremóniájával. A pénteki ünnepségen hatvanhat diák búcsúzott szeretetet tanáraitól valamint iskolájától.

Tovább 2017-05-08

Édesanyákat köszöntött az alpolgármester

Anyák napi ünnepséget tartottak pénteken a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény II. számú Idősek Klubjában. Az eseményen Czirbus Gábor alpolgármester is köszöntötte a megjelenteket.

Tovább 2017-05-08

A műanyag lehet az új gumi

Egyre nagyobb teret hódítanak az autóiparban a műanyag hűtő- fűtő csövek, és ezt felismerte a makói Continental Contitech is. Néhány éve elkezdték ezek gyártását, így új piacok nyíltak a cégcsoport előtt. Kapacitásbővítésre volt szükség, amely természetesen újabb munkahelyeket is eredményezett.

Tovább 2017-05-06

Makói Híradó 2017.05.05. HD

- Átadták a városi elismeréseket - Megyei fociverseny a Pápaynál - Gáláztak az Almásisok - Szegedi óvónők látogatása Makón

Tovább 2017-05-05

Átadták a városi elismeréseket

A Makói Városnapok programsorozat első rendezvénye volt a ma délben tartott Dísztestületi Ülés, melynek a Korona Szálló adott otthont. A Maros parti település újjászületésének 318. évfordulójára emlékezve az idei évben is többen elismerésben részesültek a településért tett munkásságukért.

Tovább 2017-05-05

Gáláztak az Almásisok

A jótékonyság jegyében tartott gálaműsort a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézménye a Hagymaházban. A diákok táncos és zenés produkciókkal léptek színpadra.

Tovább 2017-05-05

Makói Híradó 2017.05.04. HD

- A teljes makói ellenzék felvonult a Gimnázium előtt - Tavasz várás ovis módra - Ingyenes jegyek Szentpéteri Csilla koncertjére - Kistérségi kerékpártúra - Az ország legjobb pénzügyeseit képzik a KERI-ben - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-05-04

Az ország legjobb pénzügyeseit képzik a KERI-ben

A makói KERI az ország legjobb pénzügyi-számviteli ügyintézőket képző intézménye lett. Az iskola ezt a címet a diákjaik által az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen elért kiemelkedő teljesítményükkel érdemelte ki.

Tovább 2017-05-04

Tavasz várás ovis módra

Huszadik alkalommal rendezte meg hagyományos tavaszi gálaműsorát a Makói Óvoda négy tagintézménye. A Hagymaház színpadán közel 120 kisgyermek lépett fel, hogy bemutassák néptánc tudásukat a közönségnek.

Tovább 2017-05-04

Ingyenes jegyek Szentpéteri Csilla koncertjére

Húsz diáknak adományozott belépőjegyet Szentpéteri Csilla koncertjére az Angyalsóhaj Alapítvány, ezek átadására tegnap, a Hagymaházban került sor. Ugyanitt a kuratórium tagjai azt is bejelentették, hogy minden középiskola egy- egy diákja pénzjutalomnak örülhet majd, melyet a ballagásokon nyújtanak át nekik.

Tovább 2017-05-04

Kistérségi kerékpártúra

A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda idén is megszervezte hagyományos Makó - Földeák - Maroslele kerékpáros túráját. Bár az idő elég szomorkás volt, az esemény résztvevőit ez sem tántorította el a több mint 40 kilométeres távtól.

Tovább 2017-05-04

A teljes makói ellenzék felvonult a Gimnázium előtt

Közel háromszázan tüntettek a József Attila Gimnázium igazgatója mellett tegnap délután, miután Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének többsége legutóbbi rendes ülésén nem javasolta Rója István újabb 5 évre történő megbízását. A megmozduláson az iskola tanulói és tanárai mellett valamennyi ellenzéki politikus is megjelent.

Tovább 2017-05-04

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-05-04

Makói Híradó 2017.05.03. HD

- Zenei délután a Hagymaházban - Tanácsosi címmel ismerték el Balogh Róbert munkáját - Elsősegélynyújtó versenyen a JUGYU-ban - Együttműködési megállapodás született a város és a polgárőrök között - Bajnoki helyen a Makó

Tovább 2017-05-03

Zenei délután a Hagymaházban

Tavaszi művészeti gálát tartott a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Hagymaházban. Az eseményen közreműködtek az intézmény szóló hangszeresei, kamara, néptánc és balett csoportjai valamint az Ifjúsági Fúvószenekar is.

Tovább 2017-05-03

Tanácsosi címmel ismerték el Balogh Róbert munkáját

Tanácsosi címmel ismerték el Balogh Róbert makói tűzoltó parancsnok eddigi munkásságát. A kitüntetést – melyet Pintér Sándor adományozott a számára - a közel múltban Budapesten, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon vehette át. A Rendőrség és Tűzoltóság Napja alkalmából számos elismerést kiosztottak még, több Csongrád megyei tűzoltó is kapott érdemérmet.

Tovább 2017-05-03

Elsősegélynyújtó versenyen a JUGYU-ban

A Magyar Vöröskereszt 46. alkalommal szervezi meg idén a felmenő rendszerű országos elsősegélynyújtó versenyt. A területi fordulónak pénteken a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola adott otthont.

Tovább 2017-05-03

Együttműködési megállapodás született a város és a polgárőrök között

Együttműködési megállapodást kötött Makó város vezetése a polgárőrökkel. A kapcsolat szorosabbra fűzése a rendőrséggel közösen indított bűnmegelőzési program újabb állomása, amelynek a keretében mintegy ötszáz ezer forintos támogatást is kapott az egyesület.

Tovább 2017-05-03

Makói Híradó 2017.05.02. HD

- Összefogás a fiatalok helyben tartásáért - Majális a Maros- parton - Polgármesteri látogatás a makói középiskolákban - Fókuszban a polgárőrök - Tovább emelkednek a bérek és csökken az adó is

Tovább 2017-05-02

Majális a Maros- parton

Nagy sikere volt az idei majálisnak Makón, a hűvös időjárás ellenére több ezren kilátogattak a Maros- parti rendezvényre. Ami nem is csoda, hiszen volt itt minden, mi szemszájnak ingere, a különleges ételek és italok mellett pedig sztárfellépők is várták az érdeklődőket.

Tovább 2017-05-02

Polgármesteri látogatás a makói középiskolákban

Makó Város Önkormányzata folyamatos egyeztetéseket és fórumokat szervez az ösztöndíjprogram minél szélesebb körű megismertetésére. Mint az imént be is számoltunk róla, múlt héten a vállalkozóknak, addig most a helyi középiskolások számára adtak tájékoztatást.

Tovább 2017-05-02

Összefogás a fiatalok helyben tartásáért

Vállalkozói és szakképzési fórumot tartottak pénteken a Korona Szálló dísztermében. Az esemény központi témája a „Makó Számít Rád!” elnevezésű ösztöndíjprogram volt, de szó esett a szakképzési rendszer átalakításáról és annak gyakorlati megvalósulásáról is.

Tovább 2017-05-02

Tovább emelkednek a bérek és csökken az adó is

Ma délelőtt a Parlamentben kerül benyújtásra a 2018-as költségvetés, mely többek között optimista növekedési előrejelzést, felpörgő inflációt, a korábban tervezettnél magasabb költségvetési hiányt tartalmaz. A munkából élő emberek támogatása a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt kapott és az is szembetűnő, hogy nagyon sok beruházásra lesz állami forrás.

Tovább 2017-05-02

Fókuszban a polgárőrök

Fél millió forint támogatást szavazott meg a képviselő testület legutóbbi ülésén a Makói Polgárőr Egyesület számára. A civil szervezet immár húsz éve működik a városban, tagjai igyekeznek a rendőrökkel és a közterület felügyelőkkel együttműködve fenntartani a rendet a Maros-parti városban. Tevékenységükről vezetőikkel beszélgetünk a ma esti Fókuszban.

Tovább 2017-05-02

Makói Híradó 2017.04.28. HD

- Bírálatok, érvek , helyi fejlesztések - Lázár János a FogadóÓrában - Megkezdődött az Országzászló alapozása - Gyerekek egyenruhában - Fokozott rendőri ellenőrzések - Szent György napi bál

Tovább 2017-04-28

Bírálatok, érvek , helyi fejlesztések – Lázár János a FogadóÓrában

Szerdán az Európai Parlament brüsszeli ülésén Magyarország is napirenden volt, ahol több kifogás is felmerült a hazai döntésekkel kapcsolatosan. Ezekről is beszélt Lázár János miniszter a Makói televíziónknak adott interjújában. Emellett szó volt a 2018 as költségvetés kapcsán a munkából élő emberek támogatásáról,valamint a Makói fejlesztésekről és arról,hogy a város ha összefog Hódmezővásárhellyel együtt messzebbre jutnak.

Tovább 2017-04-28

Megkezdődött az Országzászló alapozása

Megfelelt a szakvéleménynek az az Országzászló felállításáról szóló tervdokumentáció, melyet a testületi ülésen, szerdán megszavazott a grémium. A munkálatok elkezdődtek, az ünnepélyes átadót május végére tervezik.

Tovább 2017-04-28

Gyerekek egyenruhában

A Makói Rendőrkapitányság szervezésében Nyílt Napon várta a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a határrendészet a gyerekeket ma délelőtt Makón. A rendezvényen különböző bemutatókkal és versenyekkel kedveskedtek az egyenruhások munkája iránt érdeklődőket.

Tovább 2017-04-28

Szent György napi bál

Szent György napi bált rendezett a hétvégén a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat. A résztvevőket tradicionális zenével és tánccal fogadták, valamint bemutatkozott a nemrégiben kinevezett szegedi román főkonzul is.

Tovább 2017-04-28

Társalgó 2017.04.27.

Társalgó 2017.04.27.

Tovább 2017-04-27

Makói Híradó 2017.04.27. HD

- Testületi ülés Makón - Tegyünk együtt egy biztonságosabb Makóért! - Musical élmények a Hagymaházban - Dalra Hívó koncert a Bartókban - A szabadság szobrai

Tovább 2017-04-27

Testületi ülés Makón

Tegnap tartotta Makó Város Önkormányzata április havi rendes testületi ülését, melynek ezúttal már a Korona Szálló adott otthont. Televíziónk az ülést élőben közvetítte,azonban az új helyszínen műszaki problémák adódtak,így sem képben sem hangban nem lettek leadásra alkalmasak a felvételek.Ezért mostani összefoglalónkat korábbi képekkel illusztráltuk.

Tovább 2017-04-27

A szabadság szobrai

Makóra is elhozta különleges szobrait Gérné Mezősi Aranka művésztanár. A kiállítás a Hagymaházban nyílt meg és a Lebegés címet kapta, ugyanis a bemutatott alkotások a levegőben lógnak.

Tovább 2017-04-27

Tegyünk együtt egy biztonságosabb Makóért!

Makó Város Önkormányzata és a Makói Rendőrkapitányság május hónaptól bűnmegelőzési programot indít a településen, annak érdekében, hogy növeljék az itt élők biztonságérzetét. Ennek pontos részleteiről ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester, Palicz András rendőrkapitány és Decsiné Oláh Zsuzsanna bűnmegelőzési előadó tartott közösen sajtótájékoztatót az InfoPontban.

Tovább 2017-04-27

Musical élmények a Hagymaházban

Igazi musical élményben lehetett részük azoknak, akik kedden ellátogattak Janza Kata és Veréb Tamás koncertjére a Hagymaházba. A repertoár igen színes volt, hiszen többek között az Elisabeth, a Rómeó és Júlia, valamint a Honfoglalás című színdarabok zenéi csendültek fel.

Tovább 2017-04-27

Dalra Hívó koncert a Bartókban

A Hang Világnapja programsorozathoz kapcsolódóan hétfőn dalra hívták szüleiket a Bartókosok. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói az elmúlt év során elsajátított kórusműveket adták elő koncertjükön.

Tovább 2017-04-27

Makói Híradó 2017.04.25. HD

- Szakmák éjszakája a Galamb iskolában - Rendőrségi hírek - Fontos egy pont - Fókuszban a DuoCor szakmai gyakorlata - Szakmák éjszakája a Galamb iskolában - Rövid hírek

Tovább 2017-04-25

Még a héten átvehetők az új szelektív kukák

Még a héten átvehetők az új, ingyenes szelektív hulladékgyűjtő edényzetek. Ennek pontos rendjéről tartott ma délután sajtótájékoztatót Czirbus Gábor alpolgármester az InfoPontban.

Tovább 2017-04-25

Rövid hírek

Rövid hírek

Tovább 2017-04-25

Fókuszban a DuoCor szakmai gyakorlata

A Vállker Kft. mellett Makón a Duocor Bt. is fogad szakmai gyakorlatra jelentkezőket a duális képzés keretében. A tavaly szeptemberben induló program immár több mint fél éve működik, az eddigi tapasztalatok pedig pozitívak.

Tovább 2017-04-25

Szakmák éjszakája a Galamb iskolában

Változatos programokkal készült a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola a Szakmák éjszakájára. A különböző gépek és tevékenységek gyakorlati kipróbálása mellett a megújult iskola működésébe és a munkálatok eredményeibe is bepillanthattak a résztvevők.

Tovább 2017-04-25

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Dr. Németh Róbert rendőr főhadnagy, kiemelt fővizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-04-25

Makói Híradó 2017.04.24. HD

- Rendőrségi hírek térségünkben - Álmodd meg a csodát… - Reformáció másképp - Irodát nyitott a Makó Híradó - Így kell vonzóvá tenni a szakmák világát

Tovább 2017-04-24

Így kell vonzóvá tenni a szakmák világát

Második alkalommal rendezték meg hazánkban a Szakmák éjszakája országos rendezvénysorozatot. A makói KERI idén tizenöt interaktív programmal várta elsősorban a továbbtanulás előtt állókat.

Tovább 2017-04-24

Irodát nyitott a Makó Híradó

Lakossági kérésre irodát nyitott a Makó Híradó internetes hírportál. Ezen túl minden hétköznap a Szegedi utca 2. szám első emeletén várják az érdeklődőket a médium újságírói.

Tovább 2017-04-24

Álmodd meg a csodát…

Alíz helyett az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület látogatott el Csodaországba a hétvégén. A tánc világnapján közel nyolcvan táncos gálázott a Hagymaház színpadán.

Tovább 2017-04-24

Reformáció másképp

Szlaukó Orsolya ceglédi evangélikus lelkész csütörtökön a makói Koronában tartott előadást a reformációról, és arról, hogy mit is jelent ez a XXI. században. Külön kitért az ifjúság és az egyház kapcsolatára, a problémákra és a lehetséges megoldásokra.

Tovább 2017-04-24

Református óvodapedagógusok találkoztak Makón

Makón rendezték meg hétvégén a Református Óvodák 26. Kárpát-medencei Szakmai Találkozóját. A kétnapos rendezvényre mintegy 300 óvodapedagógus érkezett, akik a Hagymaházban számos előadást hallgattak meg a gyermekek egyik legfőbb nevelési eszközéről, a meséről.

Tovább 2017-04-24

Makói zenészsikerek

A diákokat és felkészítő tanáraikat is díjazták a Szentesen megrendezett V. Csongrád Megyei Fafúvós Versenyen. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tizenkét fővel indult, közülük nyolcan a dobogó minden fokáról részesültek díjazásban.

Tovább 2017-04-21

Átadták a felújított Galamb iskolát

Ünnepélyes keretek között adták ma át a külsejében és energetikájában teljesen megújult Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolát. A mintegy 350 millió forintból megvalósult beruházás záró rendezvényén az intézmény igazgatója, a város polgármestere, a Norvég Királyság magyarországi nagykövete, valamint a Földművelésügyi és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárai is értékelték a projektet.

Tovább 2017-04-21

Feloldották a gazdákat korlátozó tilalmat

Még január elsején lépett életbe az a korlátozás, amelynek értelmében a 20 tonna össztömeget meghaladó járműveket kitiltották a 43-as főút makói szakaszáról. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a városvezetés tárgyalásai következtében feloldották a makói gazdákat korlátozó közlekedési tilalmat, erről ma reggel Kádár József tartott sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-04-21

Májusban kezdődik a járdák felújítása

Négy makói vállalkozás képviselője, valamint Farkas Éva Erzsébet polgármester tegnap aláírta a járdák felújítására vonatkozó szerződéseket. A munkálatok májusban kezdődnek és ősszel fejeződnek be.

Tovább 2017-04-21

Lázár: A munkából élők költségvetése lesz a 2018-as

85. alkalommal tartott Kormányinfót tegnap délután Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető számos aktuális témát napirendre tűzött, beszélt többek között az ország jövő évi költségvetéséről, a tervezett áfa- és adócsökkentésekről, a brüsszeli kettős mércéről, de szó esett még a nemzeti konzultációról is.

Tovább 2017-04-21

Makói Híradó 2017.04.21. HD

- Átadták a felújított Galamb iskolát - Lázár: A munkából élők költségvetése lesz a 2018-as - Makói zenészsikerek - Feloldották a gazdákat korlátozó tilalmat - Májusban kezdődik a járdák felújítása

Tovább 2017-04-21

Makói Híradó 2017.04.20. HD

- Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester - A csapadék hiányzott, a fagy nem a földeknek - Solar korszak a Galamb Iskolában - Holokauszt diákszemmel - Szakmák éjszakája Makón - Az 1200 makói zsidó áldozatra emlékeztek

Tovább 2017-04-20

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester

Főként szociális és lakhatási problémákkal keresték fel ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármestert fogadóóráján. A város vezetője ezúttal is a hivatali irodájában fogadta a makóiakat.

Tovább 2017-04-20

Solar korszak a Galamb Iskolában

350 millió forintos energetikai felújítás kezdődött a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. A munkálatok a terv szerint haladtak, így sor kerülhet a projekt zárórendezvényére.

Tovább 2017-04-20

A csapadék hiányzott, a fagy nem a földeknek

Rendhagyó módon április közepén az ország több pontján is havazott. A hegyekben meg is maradt a hó, de az Alföldön csak átmenetileg lett fehér a táj. A rendkívüli időjárásnak egyaránt lehet pozitív és negatív hatása a mezőgazdaságra.

Tovább 2017-04-20

Holokauszt diákszemmel

A városi megemlékezést követően ma délelőtt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában is tisztelegtek a holokauszt áldozatai előtt. Ennek keretében Urbancsok Zsolt, a helyi levéltár osztályvezetője tartott rendhagyó történelemórát a diákoknak.

Tovább 2017-04-20

Szakmák éjszakája Makón

Immár második alkalommal, az idei évben is megrendezésre kerül a „Szakmák éjszakája” Makón. A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola, valamint a Návay Lajos Szakgimnázium és Szakképző Iskola is változatos programokkal várják a fiatalokat pénteken este.

Tovább 2017-04-20

Az 1200 makói zsidó áldozatra emlékeztek

Rövid sétával egybekötött megemlékezésen rótták le tiszteletüket a zsidó holokauszt áldozatai előtt Makón. A menet a zsinagógától indult, majd Dr. Kecskeméti Ármin tábláját érintve a Csanád vezér téri emlékjelnél ért véget, ahol a résztvevők mécseseket és magukkal hozott köveket helyeztek el.

Tovább 2017-04-20

Makói Híradó 2017.04.19. HD

- Kellemetlen napok jönnek a front érzékenyeknek - Rendőrségi hírek - A szeretet nyelvén - Fokozott ellenőrzés volt húsvétkor Csongrád megye útjain - Rövid hírek

Tovább 2017-04-19

Kellemetlen napok jönnek a front érzékenyeknek

Jelentősen megugrott az extrém időjárás miatt a makói kórház sürgősségi osztályának forgalma. Sokan nehezen viselik a hirtelen hőingást, főként a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők vannak kitéve a szélsőséges viszonyoknak.

Tovább 2017-04-19

Fokozott ellenőrzés volt húsvétkor Csongrád megye útjain

A rendőrség a közlekedési balesetek megelőzése érdekében húsvét alkalmából fokozott ellenőrzést tartott a megye útjain, melynek során elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát, a sofőrök biztonságos vezetésre alkalmas állapotát ellenőrizték.

Tovább 2017-04-19

A szeretet nyelvén

Zamenhofra, a nemzetközi eszperantó nyelv megalkotójára emlékeztek tegnap a Petői Parkban. Ezt követően egy új előadási formával, a Hangszínházzal kedveskedtek a makói eszperantisták az érdeklődőknek.

Tovább 2017-04-19

Makói Híradó 2017.04.18. HD

- Fókuszban a duális képzés - Tavaszköszöntő a Hagymatikumban - Családi húsvétoló a múzeumban - Elsöprő Makó Fc győzelem - Újra kijavították a Makói Zsidó Emlékjelet - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-04-18

Újra kijavították a Makói Zsidó Emlékjelet

2014-ben avatták fel a rendőrség épülete előtt a Makói Zsidó Emlékjelet. Az emlékmű üvegfelületét azóta már többször javították, a tervezők reményei szerint a legutóbbi korrigálás már a végleges megoldás lesz.

Tovább 2017-04-18

Fókuszban a duális képzés

Tavaly szeptemberben tíz tanuló kezdte meg a szakmai gyakorlatát a helyi Váll-Ker Kft-nél, amelyet a duális képzés tett számukra lehetővé. Az azóta eltelt több mint fél év tapasztalatairól beszélgetünk a ma esti Fókuszban, ahol az is kiderül: miért előnyös ez a program a diákoknak, és a vállalkozásoknak egyaránt.

Tovább 2017-04-18

Tavaszköszöntő a Hagymatikumban

A húsvétot és a rock&rollt helyezte a makói Hagymatikum tavaszköszöntő programjának középpontjába. A gyerekek számára kézműves foglalkozásokat, tojásvadászatot és versmondó versenyt tartottak, míg a felnőttek szórakozásáról több fellépő is gondoskodott.

Tovább 2017-04-18

Családi húsvétoló a múzeumban

Családi húsvétolót tartottak nagyszombaton a József Attila Múzeumban. A rossz idő ellenére is szép számmal jelentek meg érdeklődők, akik kézműveskedtek, állatokat simogattak és különböző népi játékokat próbáltak ki.

Tovább 2017-04-18

Húsvéti körkép

Sonka, tojás és locsolkodás nélkül el sem tudtuk képzelni néhány évvel ezelőtt a Húsvétot. Most, hogy közeledik az ünnep kíváncsiak voltunk, vajon a makóiak követik-e még a hagyományokat, és mi kerül a négy nap alatt az asztalra?

Tovább 2017-04-15

Húsvétoló a múzeum udvarán

A régi népszokások is megelevenednek szombaton a József Attila Múzeum udvarán, ahol Húsvétolóra várják az érdeklődőket a szervezők. A kézműves foglalkozás, a népi játék és a színházi előadás középpontjában természetesen a tojás és a nyuszi lesz.

Tovább 2017-04-15

Hogy készül a füstölt sonka

A füstölés alkalmazása szinte egyidős az emberiséggel, Magyarországon is komoly hagyománya van. Mára általánosan elterjedt, hogy nem otthon végzik ezt a fontos folyamatot, hanem a vágás után elviszik szakemberhez a tartósításra szánt húsokat.

Tovább 2017-04-15

Angyali segítségnyújtás Húsvét előtt

Öt rászoruló makói családnak teszi szebbé a húsvéti ünnepet az Angyalsóhaj Alapítvány. A tartós élelmiszereket, helyi termékeket és sonkát egyaránt tartalmazó mintegy 20 ezer forint összértékű csomagokat szerdán személyesen vitte házhoz Juhászné Rácz Zita gazdasági ügyekért felelős kuratóriumi tag.

Tovább 2017-04-15

Húsvét, a kereszténység ünnepe

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. A Biblia szerint Jézus pénteki keresztre feszítése után a harmadik napon, vasárnap feltámadt, erre az eseményre emlékeznek hívei.

Tovább 2017-04-15

Makói Híradó 2017.04.14. HD

- Húsvétoló a múzeum udvarán - Hogy készül a füstölt sonka - Angyali segítségnyújtás Húsvét előtt - Húsvét, a kereszténység ünnepe - Húsvéti körkép - rövid hírek

Tovább 2017-04-14

Makói Híradó 2017.04.13. HD

- Rendőrségi hírek - Elismerték a Forgatós Táncegyüttes tudását - Húsvétoló Csanádpalotán - Pulitzer a sajtószabadság vezéralakja - Barangolás a költészet világában

Tovább 2017-04-13

Húsvétoló Csanádpalotán

Kézműves foglalkozással, néptánc előadással, mesejátékkal és tojásvadászattal várta a csanádpalotai gyermekeket és szüleiket hétvégén a Művelődési Házba a Fidesz helyi szervezete. A rendezvényt a közeledő Húsvéti Ünnepek apropóján szervezték meg.

Tovább 2017-04-13

Elismerték a Forgatós Táncegyüttes tudását

Rangos elismerésben részesült a makói Forgatós Táncegyüttes. A Szegeden megrendezésre kerülő XXVII. Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon a Libbentő és a Fürgelábak csoport is arany minősítést kapott.

Tovább 2017-04-13

Pulitzer a sajtószabadság vezéralakja

Pulitzer József mindmáig a médiatörténelem egyik legjelentősebb alakja. Pályafutása alatt számos újítást vezetett be, többek között ő tette le az alapjait a mai bulvár újságírásnak, tényfeltáró riportokat készítetett, mely során politikai botrányok, korrupciós ügyek, visszaélések sorát íratta meg szerkesztőivel. A Pulitzer Emléknapok alkalmával látogatást tett Makón Izrael Állam nagykövete és az Egyesült Államok Nagykövetségének tanácsosa, akik szerint hagyatéka a mai napig nagyon erős, az amerikai független, modern hírlapírás atyjaként emlékszik rá az utókor.

Tovább 2017-04-13

Barangolás a költészet világában

„Barangolás a költészet világában” címmel tartott előadói estet Lukács Sándor a Magyar Költészet Napján a Hagymaházban. Az érdemes művész a hazai klasszikusok legjavából és saját költeményeiből szavalt közönségének.

Tovább 2017-04-13

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-04-13

Makói Híradó 2017.04.12. HD

- Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertje - A „Miért félünk az őrültektől?”című verseskötetet jutalmazták - Tisztelgés Juhász Gyula emléke előtt - Pulitzer József emlékezete - rövid hírek

Tovább 2017-04-12

Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertje

Sztárfellépőkkel, és helyi táncegyüttesekkel készül Szentpéteri Csilla egy nagyszabású jótékonysági koncertre május 7-én a Hagymaházban, melynek bevételét a makói kórház gyermek- és újszülött ellátásának javítására ajánlja fel.

Tovább 2017-04-12

A „Miért félünk az őrültektől?”című verseskötetet jutalmazták

Tizenharmadikként Nagy Hajnal Csilla első kötetes költő vehette át a Makói Medáliák díjat a Magyar Költészet Napján. A szlovákiai származású fiatal „Miért félünk az őrültektől?” című könyvével diadalmaskodott.

Tovább 2017-04-12

Tisztelgés Juhász Gyula emléke előtt

Különleges sétával emlékeztek Juhász Gyulára halálának 80. évfordulója alkalmából. A túra résztvevői Forgó Géza történész vezetésével felkeresték a híres költő életének fontos makói helyszíneit.

Tovább 2017-04-12

Pulitzer József emlékezete

Hétfőn mutatták be a „Pulitzer József emlékezete” című angol és magyar nyelvű kötetet a József Attila Múzeumban. Halmágyi Pál és Csillag András, a könyv szerzői, amellett, hogy ismertették művüket, a közönség kérdéseire is választ adtak.

Tovább 2017-04-12

Makói Híradó 2017.04.11. HD

- Őrizetben a halált okozó testi sértés gyanúsítottja - Egy a tíz ellen - Fókuszban az újvárosi fejlesztések - Újabb sikert aratott a Makó KC - rövidhírek - rendőrségi hírek

Tovább 2017-04-11

Három millió forint a belvárosi temető útfelújítására

Három millió forinttal támogatja a Makói Önkormányzat a belvárosi katolikus temető útfelújítását, kölcsön adják a „Lakodalom” című festményt a varsói kiállításra, valamint a képviselőtestület hozzájárult, hogy újabb szélessávú internet hozzáférést építsenek ki a víztoronyra. Ezek voltak a ma délelőtti rendkívüli testületi főbb napirendi pontjai, a grémium már a Koronában ülésezett.

Tovább 2017-04-11

Újabb fejlemények a makói emberölés ügyében

Egy makói szórakozóhely előtt kialakult vita hevében egy öt fős társaság egyik tagja egy férfit ököllel bántalmazott. A sértett a helyszínen eszméletét vesztette, majd a kórházba szállítását követően meghalt. Az ügyet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja, ennek részleteiről ma tájékoztatták a sajtó munkatársait.

Tovább 2017-04-11

Fókuszban az újvárosi fejlesztések

Mintegy 3 millió 250 ezer forintból újult meg az Újvárosi Nyugdíjas Klub Justh Gyula utcai épülete. Ezen kívül azonban még számos beruházást terveznek a városrészben - többek között - kezdetét veszi a rendelő intézet rekonstruálása, valamint egy teljesen új tornacsarnok is épül a Szikszai Iskolában.

Tovább 2017-04-11

József Attilára emlékeztek

Ma van a magyar költészet napja. Ebből az alkalomból több ízben emlékeztek József Attilára nemcsak országszerte, de városunkban is. A programsorozat délelőtt verskereső játékkal, valamint szavalóversennyel kezdődött Makón.

Tovább 2017-04-11

Makói Híradó 2017.04.10. HD

- „A világ, ami körülvesz…” - A toll és az ecset hazai mestei - 170 éve született a legnagyobb makai - Sakkverseny Pulitzer emlékére - Programajánló - Rövid hírek

Tovább 2017-04-10

170 éve született a legnagyobb makai

Pulitzer József sajtómágnás napra pontosan 170 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Makón. Pályafutása alatt világhírnévre tett szert, a mai napig az amerikai újságírás legrangosabb díja az ő nevét viseli, melyet 1917-ben, 100 éve adtak át legelőször. Ezen jubileumok alkalmából tartottak ma délelőtt ünnepi megemlékezést a Korona Szálló dísztermében, ahol Izrael Állam nagykövete és az Amerikai Nagykövetség tanácsosa is tiszteletét tette.

Tovább 2017-04-10

A toll és az ecset hazai mestei

A jeles évforduló alkalmából az emléknapokhoz kapcsolódóan ma délelőtt a József Attila Múzeumban A toll és az ecset hazai mesterei” – címmel nyílt tárlat,mely Pulitzer József és Munkácsy Mihály a két jó barát, életét és munkásságát mutatja be. A kiállítás kuriózuma az a kép ,melyet a mester amerikai látogatása alkalmával a sajtómágnás feleségéről festett.

Tovább 2017-04-10

„A világ, ami körülvesz…”

Eredményt hirdettek pénteken a „Világ, ami körülvesz…” címmel meghirdetett fotó- és képregény pályázat versenyén. Összesen 170 munka érkezett be a felhívásra, a díjazottak értékes könyvutalványokat és rajzeszközöket kaptak az Angyalsóhaj Alapítvány jóvoltából.

Tovább 2017-04-10

Makói Híradó 2017.04.07. HD

- 170 éve született Pulitzer - Sikeres Galambos diákok - Lengyel, magyar két jó barát -Lázár: „Sorossal van, a CEU-val nincs problémája a kormánynak” - Rendőrségi hírek www.makotv.hu

Tovább 2017-04-07

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-04-07

Lengyel, magyar két jó barát

Harmadik alkalommal rendezett a két nemzet legendás barátságának tiszteletére lengyel-magyar napot a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium. A mai programok középpontjában ezúttal a néphagyományok és I. Nagy Lajos király személye álltak.

Tovább 2017-04-07

Lázár: „Sorossal van, a CEU-val nincs problémája a kormánynak”

Május 10-én tárgyalja az Európai Unió Bírósága a kötelező kvóta ügyét – jelentette be Lázár János miniszter a tegnapi kormányinfón. A politikus beszélt a „lex CEU”-ként emlegetett felsőoktatási törvényről, Soros Györgyről, és a kutak engedélyeztetéséről is.

Tovább 2017-04-07

170 éve született Pulitzer -sajtómágnás,lapszerkesztő,multimillomos

Pulitzer József 170 évvel ezelőtt április 10.-én Makón látta meg a napvilágot. Pályafutása során világhírnévre tett szert ,a mai napig az amerikai újságírás legrangosabb díja az ő nevét viseli. Városunkban máig több helyszín és ereklye őrzi emlékét.

Tovább 2017-04-07

Sikeres Galambos diákok

Több versenyen is szép eredményeket értek el a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai. Szügyi Balázs a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen az ország legjobb mezőgazdasági gépészei közé került, míg két iskolatársa az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny második fordulójára jutott be.

Tovább 2017-04-07

Társalgó 2017.04.06.

A Makói születésű Pulitzer Józsefre emlékezünk , aki Makón 1847. április 10.-én született .Ajánljuk azokat a programokat melyeket a város szervez tiszteletére.Ellátogathatnak velünk a számadás kiállításra és egy vonóskoncertre. Tartsanak velünk

Tovább 2017-04-06

Makói Híradó 2017.04.06. HD

- Hubay Jenőre emlékeztek - Szakmai tanácsok az óvónőknek - Sajátos nevelési igényű diákok versenyeztek - rövid hírek

Tovább 2017-04-06

Sajátos nevelési igényű diákok versenyeztek

A Pápay Endre Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény adott otthont kedden a 42. Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei fordulójának. A megmérettetésre a házigazdákon kívül Szentesről, Szegedről, Hódmezővásárhelyről és Csongrádról érkeztek csapatok.

Tovább 2017-04-06

Szakmai tanácsok az óvónőknek

A tanulás és magatartásbeli problémákkal küzdő gyermekek helyes kezeléséről, a szülőkkel folytatott kommunikáció módjáról tartottak előadást a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének munkatársai ma délelőtt a városban dolgozó óvónőknek. Az eseménynek az Erdélyi Püspök utcai óvoda adott otthont, és interaktív volt, így a pedagógusoknak lehetőségük nyílt megvitatni eddigi tapasztalataikat is.

Tovább 2017-04-06

Hubay Jenőre emlékeztek

A világhírű magyar hegedűiskola megalapítójának, Hubay Jenő halálának 80. évfordulója alkalmából tartottak hangverseny előadást a Makói Magán Zeneiskolában. A zeneszerző műveit Szecsődi Ferenc hegedűművész és Benedekfi István zongoraművész komponálta a közönségének.

Tovább 2017-04-06

Makói Híradó 2017.04.05. HD

- Új parkolók a Kálvin téren - Örömzenélés a Hagymaházban - Még lehet pályázni a Szerecsen utcai telkekre - Egyházi adomány a rászorulóknak - Engedélyköteles a 43-as főút használata a 20 tonnánál nehezebb tehergépjárműveknek - tojásfa

Tovább 2017-04-05

Új parkolók a Kálvin téren

Évtizedekre visszanyúló problémás helyzet oldódik meg a Kálvin téri bölcsőde és óvoda körül. Egymillió forintból tizenkét új parkolót alakítanak ki, ezzel remélhetőleg csökkentve a helyhiányt az egyirányú utcában.

Tovább 2017-04-05

Még lehet pályázni a Szerecsen utcai telkekre

A családok lakáshelyzetének javítására és a városban történő hosszú távú letelepedésük elősegítése érdekében egyfordulós nyílt pályázatot hirdetett Makó Város Önkormányzata. Ezt négy darab Szerecsen utcai közművesített építési telek hasznosítására lehet benyújtani április 10-ig.

Tovább 2017-04-05

Engedélyköteles a 43-as főút használata a 20 tonnánál nehezebb tehergépjárműveknek

Még január elsején lépett életbe az a korlátozás, amelynek értelmében a 20 tonna össztömeget meghaladó járműveket kitiltották a 43-as főút makói szakaszáról. A gazdálkodók külön engedéllyel kérhetik felmentésüket a tilalom alól. Ennek részleteiről tartott sajtótájékoztatót hétfőn Kádár József önkormányzati képviselő.

Tovább 2017-04-05

Egyházi adomány a rászorulóknak

Az idei Nagy Böjt időszaka alatt is élelmiszergyűjtést szervezett a makói Szent István Király Plébánia. Így a segítőkész civileknek, valamint a Magyar Élelmiszer Banknak köszönhetően több mint háromszáz csomagot tudnak adományozni a rászorulóknak. Tegnap délután a nagy családosoknak nyújtották át a segítséget.

Tovább 2017-04-05

Örömzenélés a Hagymaházban

Az egész megyéből érkeztek vonós zenekarok, és kamaracsoportok a hétvégén a Hagymaházba, ugyanis itt rendezték meg az éves találkozójukat. A zenészeket a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola látta vendégül.

Tovább 2017-04-05

Makói Híradó 2017.04.04. HD

- Megújult az Újvárosi Nyugdíjas Klub - Fókuszban a fürdő konzultáció - Tündökölnek a Makó KC fiai - Rendőrségi hírek - Szirbik Miklósra emlékeztek - Rövid hírek www.makotv.hu

Tovább 2017-04-04

Megújult az Újvárosi Nyugdíjas Klub

Mintegy 3 millió 250 ezer forintból újult meg az Újvárosi Nyugdíjas Klub Justh Gyula utcai épülete. A létesítményt tegnap délután Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kádár József önkormányzati képviselő adták át használatba a klubtagoknak.

Tovább 2017-04-04

Fókuszban a fürdő konzultáció

Konzultációt indított a Hagymatikum és a város vezetése a fürdőt érintő fejlesztésekről. Mint arról korábban többször is beszámoltunk, mintegy 6,5 milliárd forintos állami támogatás biztosítja, hogy a korábban elmaradt tervek is megvalósuljanak, ezek kapcsán pedig a makóiak véleményét is kikérték.

Tovább 2017-04-04

Szirbik Miklósra emlékeztek

Szirbik Miklós református lelkészre, Makó első helytörténészére emlékeztek vasárnap a Református ótemetőben. A nevét viselő egyesület tagjai kettős évforduló alkalmából látogattak el felújított sírjához.

Tovább 2017-04-04

Makói Híradó 2017.04.03 HD

- Díjazták a legszebb makói kerteket - Ismét a dobogó legfelső fokán Panyor Krisztina - 67 év néprajzi gyűjtőmunka egy kiállításon - Évet értékeltek a Kertbarát Körök - Botot kóstoltak Földeákon - Rövid hírek

Tovább 2017-04-03

Díjazták a legszebb makói kerteket

Vasárnap tartották a „Virágos Makóért” környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségét a Hagymaházban. A legszebb kertek művelőinek Farkas Éva Erzsébet polgármester és Baranyi Katalin városi főkertész adták át a jutalmakat. Ezt megelőzően Dr. Bálint György médiakertész tartott előadást a jelenlévőknek.

Tovább 2017-04-03

Botot kóstoltak Földeákon

Botot kóstolhattak Földeákon a vállalkozó szellemű érdeklődők a hétvégén. Ezeket azonban nem megízlelni lehetett, csupán segítségül venni egy különleges mozgásformához, melyet a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda szervezésében a Zöldlépés Nordic Walking Közhasznú Egyesület tagjai mutattak be a sportolni vágyóknak.

Tovább 2017-04-03

Évet értékeltek a Kertbarát Körök

Idén Makó adott otthont a Csongrád megyei kertbarát körök találkozójának. Az egyesületek tagjai a Maros-parton, ahol eszmecserét folytattak ötleteikről, programjaikról. A rendezvényen Ezeket Farkas Éva Erzsébet polgármester is részt vett.

Tovább 2017-04-03

67 év néprajzi gyűjtőmunka egy kiállításon

„Számadás” –ezt a címet kapta a József Attila Múzeum pénteken nyílt kiállítása, ahol több mint száz néprajzi tárgyat tekinthetnek meg az érdeklődők. A címadás nem véletlen, hiszen a kiállított darabokat az intézmény 67 éves fennállása alatt összegyűlt kincséből válogatták ki. A különleges gyűjteményről egy kötetet is kiadtak, melyet szintén a megnyitón mutattak be.

Tovább 2017-04-03

Makói Híradó 2017.03.31. HD

- Nyitott ajtók a miniszternél - Hétfőtől osztják az új szelektív kukákat - Vonószenekarai találkozó a Hagymaházban - Lezárult a Tavaszi Sporthét - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-03-31

Nyitott ajtók a miniszternél

Mai lakossági fogadóóráján is sokan keresték fel Lázár János országgyűlési képviselőt. A miniszter szociális és más jellegű témákban is meghallgatta a makói és térségi polgárok problémáit a Polgármesteri Hivatalban lévő irodájában.

Tovább 2017-03-31

Hétfőtől osztják az új szelektív kukákat

Április elsején kezdi meg működését Makó és térsége új hulladékkezelési közszolgáltatója. Ezzel egy időben, hétfőtől ingyenesen kiosztásra kerülnek a szelektív edényeztek. Ennek részleteiről tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót Czirbus Gábor alpolgármester és Siket Tibor, a DAREH Bázis Zrt. igazgatósági elnöke.

Tovább 2017-03-31

Két órás vita az egészségügyről

„Az előző polgármester elismerte, hogy ezt elcseszték. Ezekkel a szavakkal mondta, mert igenis volt pályázat a rendelők felújítására.” – reagált Sánta Sándor az ellenzéki képviselők egészségügyet érintő vádaskodására a tegnapi testületi ülésen. Az első napirendi pont megtárgyalását megelőzően mintegy két órás vita bontakozott ki a témában.

Tovább 2017-03-31

Vonószenekarai találkozó a Hagymaházban

Idén a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola rendezi a Csongrád megyei Vonószenekari találkozót. Szegedről, Szentesről, Kistelekről és Hódmezővásárhelyről is érkeznek zenészek a szombati rendezvény alkalmából a városba.

Tovább 2017-03-31

Makói Híradó 2017.03.30. HD

- Megérkezett a több mint három milliárd forint állami támogatás - 660 ezer forintos támogatás 60 makói fiatalnak - Átadták a megújult Apátfalvi házat - Rendőrségi hírek - rövid hírek Makó és térségéből

Tovább 2017-03-30

Megérkezett a több mint három milliárd forint állami támogatás

Tegnap tartotta a Makói Önkormányzat képviselő testülete március havi rendes ülését. A grémium elfogadta – többek között – a 2017. évi költségvetés módosítását, a Farkas Éva Erzsébet által benyújtott Ifjúsági Koncepciót, de tárgyaltak a civil szervezetek és az egyházak támogatásáról, valamint az új hulladékgazdálkodási rendeletről is.

Tovább 2017-03-30

Átadták a megújult Apátfalvi házat

Sikeres pályázatnak köszönhetően több mint három millió forintból szépülhetett meg a múzeum skanzene. A kívülről megújult Apátfalvi Házat ünnepélyes keretek között kedden adták át, de a tervek szerint ez még csak a kezdet.

Tovább 2017-03-30

660 ezer forintos támogatás 60 makói fiatalnak

Április 30-ig jelentetik meg a „Makó Számít Rád!” új ösztöndíjprogram pályázati kiírását, mely során két éven keresztül mintegy 660 ezer forintos támogatásban részesülhet hatvan helyi diák. Ennek részleteiről ma délelőtt sajtótájékoztató keretében számolt be Farkas Éva Erzsébet polgármester és dr. Szabó Sándor jegyzői irodavezető az InfoPontban.

Tovább 2017-03-30

Makói Híradó 2017.03.28. HD

- Kulturált vita az iskolában - baleset Makón - Demeter Sándor emlékest a jótékonyság jegyében - Fókuszban a járdafelújítás - Szűk makói siker - rendőrségi hírek - rövid hírek Makó és térségéből

Tovább 2017-03-28

Fókuszban a járdafelújítás 2017.03.28.

Mintegy 100 millió forintot különített el Makó Város Önkormányzata az idei költségvetésből a meglehetősen rossz állapotban lévő járdák felújítására. A város összes választókerületében, harminc utcában kerül sor hamarosan a rekonstrukciós munkálatokra.

Tovább 2017-03-28

Demeter Sándor emlékest a jótékonyság jegyében

Immár hetedik alkalommal rendezték meg tegnap a Demeter Sándor emlékestet. A kiváló taekwondo mester tiszteletére szervezett gála mindig nemes célú, idén a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány javára gyűjtöttek.

Tovább 2017-03-28

Kulturált vita az iskolában

Második nyílt foglalkozását tartotta tegnap délután az Almási Disputakör. Ez alkalommal arról szólt a vita, hogy mi a fontosabb az életben: a tehetség vagy a szorgalom.

Tovább 2017-03-28

Fókuszban a járdafelújítás

Mintegy 100 millió forintot különített el Makó Város Önkormányzata az idei költségvetésből a meglehetősen rossz állapotban lévő járdák felújítására. A város összes választókerületében, harminc utcában kerül sor hamarosan a rekonstrukciós munkálatokra.

Tovább 2017-03-28

Makói Híradó 2017.03.27. HD

- Elkészültek az új országzászló tervei - Tavaszi Fitt nap Makón - Húsvéti délelőtt a Marosvidékkel - Az I. Világháború titkai - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-03-27

Elkészültek az új országzászló tervei

Elkészültek az új országzászló tervei, amelyek szerint a Csanád vezér téren, a „Korsós lány” szobor helyén állítanák fel, főhomlokzata pedig a tér nyugati falával párhuzamosan kerülne kialakításra – derült ki azon a bizottsági ülésen, amely nem régiben tárgyalt az emlékmű sorsáról.

Tovább 2017-03-27

Húsvéti délelőtt a Marosvidékkel

Húsvét közeledtével tartotta meg szombaton hagyományos ünnepi kézműves délelőttjét a Marosvidék Baráti Társaság. A Hagymaház aulája kicsikkel és nagyokkal telt meg, akik szebbnél szebb ajándékokat készítettek.

Tovább 2017-03-27

Makói Híradó 2017.03.24. HD

- Modern újraélesztő és lélegeztető gépet kapott a Makói Mentőállomás - Kitüntetéseket adott át a megyei főkapitányság - Oviba barangoló-mozgás,játék,öröm... - Az I. Világháború titkai

Tovább 2017-03-24

Kreatív Húsvét a Hagymaházban

Kreatív húsvéti kézműves délelőttre várja az érdeklődőket a Marosvidék Baráti Társaság szombaton a Hagymaházba. A részvevőknek lehetőségük lesz a közelgő ünnep emblematikus díszeinek elkészítésére és a hagyományok megismerése is.

Tovább 2017-03-24

Oviba barangoló-mozgás,játék,öröm…

A jó időnek és a nagy érdeklődésnek köszönhetően benépesült a Makói Óvoda Kálvin Téri Tagintézménye, ahová ma délelőtt azok a szülők és gyermekeik is bekukkanthattak akik szeptemberben kezdik az óvodát .

Tovább 2017-03-24

Kitüntetéseket adott át a megyei főkapitányság

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság több munkatársa részesült elismerésben, köztük makói rendőrök és közalkalmazottak is.

Tovább 2017-03-24

Modern újraélesztő és lélegeztető gépet kapott a Makói Mentőállomás

Egy teljesen új, elektromos lélegeztető készülék valamint egy modern mellkas kompressziós gép segíti ezentúl a makói mentősök munkáját. Az eszközöket az Országos Mentőszolgálat Alapítvány támogatóinak köszönhetik a szakemberek, az értékük pedig közel nyolc millió forint.

Tovább 2017-03-24

Társalgó – kulturális magazin 2017.03.23.

Megismerkedünk a Roma kultúrán belül azokkal a szokásokkal melyeket még a mai napig tartanak a helyiek. Elkalauzoljuk önöket egy tájkép és egy ikonfestő kiállítására. Megmutatjuk hogy a felújított Apátfalvi ház a skanzenben hogyan őrzi a régmúlt emlékeit és meginvitáljuk önöket egy néprajzgyűjtemény bemutatójára.

Tovább 2017-03-23

Az I. Világháború titkai

Az I. Világháború kevésbé ismert szegmenseiről végzett kutatásokat Pintér István történész és fia, majd eredményeikről több könyvet is megjelentettek. Ezeket a közel múltban mutatták be a József Attila Városi Könyvtárban, beszélgető partnerük Dr. Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató volt.

Tovább 2017-03-24

Makói Híradó 2017.03.23. HD

- Hamarosan kezdődik a járdajavítás - Elégedettek az orvosok és a betegek a Hollósy Kornélia utcában - Ausztria két keréken - Nem vonják vissza a „lex Heinekent” - Újabb Panyor sikerek

Tovább 2017-03-23

Elégedettek az orvosok és a betegek a Hollósy Kornélia utcában

Még 2015 tavaszán költözött több SZTK-ban rendelő orvos az egykori Közhivatalok Házába a Hollósy Kornélia utcára. Azóta közel két év telt el, az orvosok és páciensek a kezdeti súrlódások után megszerették az új helyüket.

Tovább 2017-03-23

Hamarosan kezdődik a járdajavítás

A téli fagy és jég jelentős károkat okozott a város utcáin Azonban nemcsak emiatt használhatatlanok a makói utak a problémát az is okozza hogy hosszú éveken át nem fordítottak megfelelő mennyiségű pénzt az elhanyagolt utak javítására. A testület februárban 100 millió forintot szavazott meg a felújításokra. A munkálatok hamarosan el is kezdődnek..erről tájékoztatták tegnap a sajtó képviselőit. 1.vk. : Baross , Kürt, Szerecsen 2. vk.: Vásárhelyi, Alma 3. vk.: Jókai, Berzsenyi, Vásárhelyi, Táncsics 4.vk.: Kápolna, Berzsenyi , Bajza 5.vk.: Platán, Nagyér sétány I. szakasz 6.vk.: Kálvin u. ABC előtt, Balaton, Hold, Mikes Kelemen u. folytatása, Bajcsy Lktp, Tinódi, Lonovics sarok 7.vk.: Árpád, Szegedi, Kont, Báró Jósika 8.vk.: Vörösmarty, Martinovics , Hargita

Tovább 2017-03-23

Nem vonják vissza a „lex Heinekent”

A Lázár János miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök- helyettes által benyújtott „lex Heineken” néven ismertté vált törvényjavaslat szerint börtön, vagy akár két milliárd forintos pénzbüntetés is járhat azoknak, akik önkényuralmi jelképeket kereskedelmi célokra használnak. A napokban felröppent a hír, hogy a kormánypárt kihátrál a javaslat mögül, és azt visszavonják, ám a Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt cáfolta.

Tovább 2017-03-23

Ausztria két keréken

Krimmltől Salzburgig kalandozhattak azok, akik hétfő délután ellátogattak a József Attila Városi Könyvtár olvasótermébe. A vetítéssel egybekötött ausztriai úti beszámolót Kolumbán Katalin ajánlotta az érdeklődőknek.

Tovább 2017-03-23

Makói Híradó 2017.03.22. HD

- Feloldották a zárlatot a Makói Kórházban - Polgármestert választanak Nagylakon - Futóverseny a Hold utcában - Környezetvédelem az óvodások szemével - Újabb vita az egészségügy helyzetéről - rövid hírek

Tovább 2017-03-22

Feloldották a zárlatot a Makói Kórházban

Március 4-én rendeltek el látogatási tilalmat és zárlatot a makói kórházban kanyarójárvány miatt. Mostanáig 15 megbetegedés igazolódott a megyében, de ez a szám napok óta nem emelkedett, ezért 18 nap után ma reggel nyolc órakor a korlátozásokat feloldották.

Tovább 2017-03-22

Környezetvédelem az óvodások szemével

A Víz Világnapja alkalmából játékos foglalkozásokat tartottak a makói óvodások számára az Erdélyi püspök utcában. A gyerekek hat helyszínen szórakozva tanulhattak a környezetvédelemről, az élővilágról, valamint az újrahasznosítás fontosságáról.

Tovább 2017-03-22

Polgármestert választanak Nagylakon

Támogatásáról biztosította Lázár János országgyűlési képviselő Locskai Zoltánt, Nagylak jelenleg ügyvivő alpolgármesterét a vasárnap esedékes, időközi polgármester választáson – derült ki tegnap a település művelődési házában tartott lakossági fórumon. A politikusok ismertették a közös munka programpontjait, valamint a tervezett fejlesztésekről is szó esett.

Tovább 2017-03-22

Újabb vita az egészségügy helyzetéről

Aláírásgyűjtésbe kezdett a DK helyi szervezete a makói rendelők felújítása ügyében. Mucsi Tamás választókerületi elnök szerint az erre vonatkozó ígéreteit nem tartja be a Fideszes városvezetés. Czirbus Gábor, a párt helyi elnöke ma délután sajtótájékoztató keretében reagált a vádakra.

Tovább 2017-03-22

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester

Főként szociális és lakhatási problémákkal keresték fel ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármestert fogadóóráján. A város vezetője ezúttal is a hivatali irodájában fogadta a makóiakat.

Tovább 2017-03-21

Veszélyes anyaggal menekült a sofőr

Mérgező anyagot szállító kisteherautót fogtak el Makó és Tótkomlós között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei. Közúti ellenőrzés fordult hajszába, amikor a gépjármű vezetője a járőröket megpillantva hirtelen irányt váltva menekülni kezdett.

Tovább 2017-03-21

Tehetséggondozás a Bárka oviban

A felzárkóztatás mellett a tehetségek felkarolására is nagy hangsúlyt fektet a Bárka Óvoda. Ehhez kapcsolódóan tegnap délután a vizuális tehetséggondozó műhely bemutatkozására látogatott el stábunk.

Tovább 2017-03-21

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Dr. Németh Róbert rendőr főhadnagy, kiemelt fővizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-03-21

Fókuszban a Galamb felújítása

Április végén már biztosan átadásra kerül a megújult Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola, hiszen a munkálatok a tervek szerint haladnak. A kiépülő, egyedi energetikai rendszert a Szakmák Éjszakáján mutatják be először a nagy közönség előtt.

Tovább 2017-03-21

Makói Híradó 2017.03.20. HD

- A terveknek megfelelően halad a Galamb felújítása - Elsöprő győzelem - Zenével és tánccal ünnepelt a Roma Nemzetiségi Önkormányzat - Festmények egy mozdonyvezető szemével - Tavaszi gépmustra

Tovább 2017-03-20

Festmények egy mozdonyvezető szemével

Szabó Imre első festménykiállítása nyílt meg pénteken a József Attila Városi Könyvtár olvasótermében. A nyugalmazott mozdonyvezető az összesen levezetett közel hárommillió kilométer alatt elsuhanó tájat eleveníti fel leginkább képein.

Tovább 2017-03-20

Zenével és tánccal ünnepelt a Roma Nemzetiségi Önkormányzat

A Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében 2014 óta ünneplik meg a Roma Kultúra Világnapját városunkban. Ebből az alkalomból néptánc, népzene és hegedűszó várta péntek délután a Széchenyi térre látogatókat.

Tovább 2017-03-20

A terveknek megfelelően halad a Galamb felújítása

Élőben, működés közben, webes felületen, de akár mobiltelefonon is nyomon lehet majd követni a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola új energetikai rendszerének működését, amely hamarosan elkészül. Az épületet mintegy 350 millió forintból újítják fel, ennek a része a fűtés korszerűsítése is, melynek köszönhetően előreláthatóan 20 millió forintot is meg tud majd spórolni az intézmény.

Tovább 2017-03-20

Tavaszi gépmustra

Hagyományteremtő szándékkal tavaszi, évadnyitó találkozóra hívták a technikai sportok szerelmeseit vasárnap az Erdei János Városi Sportcsarnokhoz. A gyülekező után a résztvevők konvojt alkottak, majd rendőri felvezetés mellett egy jókora kört írtak le a belvárosban.

Tovább 2017-03-20

Makói Híradó 2017.03.17. HD

- Számít a makóiak véleménye is! - Rendőrségi hírek - Újabb kick-box csoport alakult Makón - József Attila-díjat kapott Jámborné Balog Tünde

Tovább 2017-03-17

József Attila-díjat kapott Jámborné Balog Tünde

Kiemelkedő irodalmi munkássága elismeréseként József Attila-díjat kapott Jámborné Balog Tünde író, képzőművész. A makói művésztelep korábbi vezetője a Pesti Vigadóban vehette át a kitüntetést kedden.

Tovább 2017-03-17

Számít a makóiak véleménye is!

Fedett uszoda, új, kültéri termál medence, nyári- és téli öltözők, valamint egy sportmedence szerepel többek között a Hagymatikum fejlesztési terveiben, amellyel kapcsolatosan egy konzultációt indít a fürdő és a város vezetése közösen. A jövő hét elején már a postaládákban lesznek azok a kérdőívek, amelyekben elmondhatják a makóiak a véleményüket – hangzott el ma délelőtt egy sajtótájékoztatón.

Tovább 2017-03-17

Ikonok a Hagymaházban

Veres József nyugalmazott középiskolai tanár műveiből nyílt nemrégiben tárlat a Hagymaház aulájában. A kiállító orosz irodalmi élményei és vallásos neveltetése nyomán kezdett festeni, alkotásai művészeti értékük mellett felszentelt, kultikus képek is.

Tovább 2017-03-17

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-03-17

Szeptembertől indul az új tanulmányi ösztöndíjprogram

Rendkívüli ülést tartott ma délelőtt Makó város képviselő-testülete. Összesen öt napirendi pontot tárgyalt a grémium, melyből egy zárt előterjesztés volt. A városvezetők többek között megalkották a „Makó számít rád!” tanulmányi ösztöndíjrendszerről szóló önkormányzati rendeletet, valamint döntöttek arról is, hogy nyolc környező kistelepüléssel konzorciumban közel 500 millió forint összegben a Magyar Kormány felé pályázatot nyújtanak be.

Tovább 2017-03-16

Makói Híradó 2017.03.16. HD

- Március 15-i ünnepség Makón - Szeptembertől indul az új tanulmányi ösztöndíjprogram - Történeti vetélkedő: a ’48-as hősök nyomában - Így emlékezett a Fidesz helyi szervezete a forradalom hőseire - Bánk Bánnal emlékeztek a Juhász Gyulában - Március 15-i ünnepségek a kistérségben

Tovább 2017-03-16

Március 15-i ünnepségek a kistérségben

„Ahhoz, hogy a történelem fényes lapjaira kerüljünk, ahhoz bőségesen van tenni valónk, például az összefogás terén”- ezt már Csanádpalotán mondta Lázár János március 15-én. Az országgyűlési képviselő az ünnep alkalmából végiglátogatta a környék településeit és együtt emlékezett az ott élőkkel az 1848-49-es Szabadságharc hőseire.

Tovább 2017-03-16

Történeti vetélkedő: a ’48-as hősök nyomában

A ’48-as hősök nyomában szerveztek kedden délelőtt történeti vetélkedőt középiskolások részére a József Attila Városi Múzeumban. Az intézmény célja az volt, hogy a mai fiatalság megismerje és megértse, mi történt 169 évvel ezelőtt.

Tovább 2017-03-16

Így emlékezett a Fidesz helyi szervezete a forradalom hőseire

Zenés műsorral, koszorúzással valamint mécsesgyújtással emlékezett meg a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hőseire március 14-én. Az ünnepségen Czirbus Gábor, a párt helyi szervezetének elnöke, valamint Lázár János, országgyűlési képviselő mondtak beszédet.

Tovább 2017-03-16

Március 15-i ünnepség Makón

Fáradhatatlanul, összefogással és gyűlölet nélkül kell dolgoznunk azért, amiben hiszünk- többek között ezt az üzenetet hagyták hátra az 1848-49-es Szabadságharc hősei – emlékezett meg ünnepi beszédében Farkas Éva Erzsébet polgármester a forradalom 169. évfordulóján. Március 15-én délelőtt Makón a Kossuth-szobornál ünnepi műsorral várták azokat, akik le szerették volna róni tiszteletüket a honvédek előtt.

Tovább 2017-03-16

Bánk Bánnal emlékeztek a Juhász Gyulában

Rendhagyó produkcióval készültek a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai és pedagógusai március 15-re. Az előadás során a Bánk Bán 169 évvel ezelőtti, Nemzeti Színházas bemutatóját elevenítették fel a közönség bevonásával.

Tovább 2017-03-16

Makói Híradó 2017.03.14. HD

- Kitüntetésben részesült Tóth István - Országos elismerés a Makói tévének - Döntöttek az óvodai beiratkozás rendjéről - Mester és tanítvány egy színpadon

Tovább 2017-03-14

Országos elismerés a Makói tévének – életet menthet egy csepp vér

„Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák”címmel pályázatot írt ki a Magyar Rákellenes Liga és a Média Light akiknek szándéka az volt ,hogy minél több média felhívja a prosztatarák szűrésére a figyelmet. A pályaműveket írott rádiós és televíziós kategóriákban várták. Ez utóbbi nyertese lett a Makói Városi Televízió stábjának filmje ,melynek mottója az volt „ Egy csepp vér életet menthet „

Tovább 2017-03-14

Mester és tanítvány egy színpadon

Szilágyi Éva, Radicsné Hős Dorina, Szalma Tamás, Cseh Antal – csupán néhány név azokból a Makóról elszármazott művészek közül, akik szombaton az Angyalsóhaj Gálán elkápráztatták a teltházas közönséget. Hozzájuk csatlakozott több helyi fiatal tehetség is, akikkel közösen a tánc, az ének és a zene különböző világába kalauzolták el a hallgatóságot.

Tovább 2017-03-14

Kitüntetésben részesült Tóth István

Rangos kitüntetésben részesült a Váll-Ker Kft. ügyvezető igazgatója. Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől hétfőn az egyik legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztet vehette át. Ezzel ismerték el Tóth István Makó gazdasági és vállalkozási életében végzett évtizedes, sikeres munkáját.

Tovább 2017-03-14

Döntöttek az óvodai beiratkozás rendjéről

Rendkívüli ülést tartott tegnap délután Makó város képviselő-testülete. Összesen három napirendi pontot tárgyalt a grémium, így például az óvodai körzethatárok felülvizsgálatáról, valamint az idei beiratkozási rendről is döntöttek.

Tovább 2017-03-14

Szemléletformálás a Galamb József Iskolában

Szemléletformálási előadásokat tartottak csütörtökön a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. Délelőtt a diákok, délután pedig szüleik nyerhettek betekintést az intézmény felújítása során alkalmazott munkamódszerekbe, energiamegtakarítási eljárásokba, valamint a várható eredményekbe.

Tovább 2017-03-14

Makói Híradó 2017.03.13. HD

- Jótékonysági gálaest a makói fiatal tehetségekért - „Jöttünk, láttunk…” - Polgármesteri látogatás a Makói Nők Klubjában - Elvis, oltár, Miami - A szőlőtermesztés múltja Makón - Rövid hírek

Tovább 2017-03-13

Jótékonysági gálaest a makói fiatal tehetségekért

Több mint száz fellépő, köztük Makóról elszármazott neves művészek és fiatal helyi tehetségek mutatkoztak be szombaton egy gálaest keretében a Hagymaház színpadán. Az Angyalsóhaj Alapítvány által szervezett jótékonysági rendezvény bevételét elsősorban a nyáron induló összművészeti szabadegyetem, vagyis a Művészetek Katedrája finanszírozására fordítják majd.

Tovább 2017-03-13

„Jöttünk, láttunk…”

Az Angyalsóhaj Alapítvány szombaton tartotta gálaműsorát, mely égisze alatt elsőként képzőművészeti kiállítás nyílt a Hagymaház aulájában. A tárlaton a makói származású Munkácsy-díjas művész, Imre Mariann munkái mellett fiatal helyi alkotók is bemutatkoztak.

Tovább 2017-03-13

Polgármesteri látogatás a Makói Nők Klubjában

A Makói Nők Klubjának márciusi találkozójára ellátogatott Farkas Éva Erzsébet polgármester. Ahogy a többi egyesületnél, úgy itt is személyesen ismertette a városi beruházásokat, köztük a fürdőfejlesztést, az új könyvtár építését és az Erdei Ferenc téri sportpálya felújítását, valamint a tagokat érintő kérdésekről is szó esett.

Tovább 2017-03-13

Elvis, oltár, Miami

Makóra is ellátogatott a Bánfalvy Stúdió legújabb előadása, az Elvis, oltár, Miami, avagy fél millió dollár gazdát keres című komédiája. A Hagymaház színpadán olyan neves színészek léptek fel, mint Bánfalvy Ágnes, Vastag Tamás valamint Hujber Ferenc.

Tovább 2017-03-13

A szőlőtermesztés múltja Makón

A makói szőlő- és bortermelés múltjáról tartott előadást a közel múltban Dr. Mód László egyetemi adjunktus a József Attila Városi Könyvtárban. A Bruder János Kertbarát Kör szervezésében létrejött rendezvényen megtudhatták az érdeklődők, hogy annak idején miért az árterekben termesztették ezt a gyümölcsöt, és milyen bor fajták készültek belőle.

Tovább 2017-03-13

Makói Híradó 2017.03.10. HD

- A Hollósy Kornéliára költözik a gyermekorvosi ügyelet - Makóra látogatott „Atom Anti” - Régészek titkos élete - Zöld utat kapott Paks II. - Rendőrségi hírek - Nőnapi köszöntőt tartott a makói MSZP

Tovább 2017-03-10

A Hollósy Kornéliára költözik a gyermekorvosi ügyelet

A Makói Kórház zárlata miatt a Hollósy Kornélia utcában lévő szakrendelőkben meghosszabbítják gyermekorvosi ügyeletet, így hétköznap délután négy órától este nyolc óráig, valamint hétvégén reggel nyolc órától szintén este nyolc óráig itt fogadják a sürgősségi ellátásra szoruló gyerekeket.

Tovább 2017-03-10

Zöld utat kapott Paks II.

Az Európai Bizottság jóváhagyta Paks II. finanszírozását, így az utolsó akadály is elhárult a beruházás elől – derült ki Lázár János tegnapi, budapesti sajtótájékoztatóján. A miniszter szerint ez az elmúlt 30 év legnagyobb gazdaságdiplomáciai sikere, amellyel a kormány hatvan évre rendezte Magyarország áramigényét és az alacsony árakat.

Tovább 2017-03-10

Nőnapi köszöntőt tartott a makói MSZP

Hétfő este versekkel, dalokkal és virágokkal köszöntötte az MSZP makói szervezete a város hölgyeit. Dr. Buzás Péter üdvözölte a megjelenteket, majd Márió harmonikázott.

Tovább 2017-03-10

Régészek titkos élete

Interaktív történelemórával egybekötött régészeti foglalkozást tartottak a Salisbury Archaeology munkatársai a Bagolyvárban. A Régészek titkos élete című rajzpályázaton nyert alkalmon, az archeológusok életéről tanulhattak, és különböző leleteket vizsgálhattak meg saját kezűleg a gyerekek.

Tovább 2017-03-10

Makói Híradó 2017.03.09. HD

- Angyalsóhaj Gála a Hagymaházban - 10 éve a veterán járművek bűvöletében - Verssel, énekkel, virággal köszöntötték a hölgyeket - Musicalek nőnapra

Tovább 2017-03-09

Musicalek nőnapra

Nőnapi mulatsággal egybekötött Tavaszköszöntővel várták a hölgyeket tegnap a Hagymaházban. Az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület mellett Homonnay Zsolt színművész kedveskedett a részvevőknek. A város nevében Hadik György települési képviselő mondott ünnepi beszédet.

Tovább 2017-03-09

10 éve a veterán járművek bűvöletében

Éves közgyűlését tartotta nemrégiben a Maros-parti Veterán Autós-Motoros Közhasznú Sportegyesület. A találkozón részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester is, aki többek között beszélt a Ford T-modell születésének 110. évfordulójáról, valamint a Galamb József emlékévről is.

Tovább 2017-03-09

Angyalsóhaj Gála a Hagymaházban

Jótékonysági gálaestet tart az Angyalsóhaj Alapítvány március 11-én 18 órakor a Hagymaházban. A szombati rendezvényen száznál több Makóról elszármazott művész és városi tehetség lép fel.

Tovább 2017-03-09

Verssel, énekkel, virággal köszöntötték a hölgyeket

Verssel, énekkel és virággal köszöntötték tegnap délután a makói önkormányzatnál és annak tulajdonában álló cégek női dolgozóit. A rendezvényt a Korona Szálló dísztermében tartották meg, ahol a műsort követően egy állófogadásra is sor került.

Tovább 2017-03-09

Makói Híradó 2017.03.08. HD

- Nem halálos a kanyaró - 110 millió forintot kap Királyhegyes útfelújításra - Romantikus nőnap - Biztonságos a Hagymatikum fürdő - Rendőrségi hírek - Vereséggel kezdte a szezont az M-Foci Kft.

Tovább 2017-03-08

Biztonságos a Hagymatikum fürdő

A kanyarójárvány kapcsán az utóbbi napokban felmerült az a kérdés, hogy biztonságos-e a Hagymatikum mindennapos üzemeltetése. A témával kapcsolatban a Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály állást foglalt, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnöke pedig közleményt adott ki.

Tovább 2017-03-08

Romantikus nőnap

A Korona Szálló díszterme húsz év romantikájával és megannyi érdeklődővel telt meg tegnap délután, ugyanis Balázs Pali adott koncertet elsősorban a hölgyeknek nőnap alkalmából. Az énekes, műsorvezető nem először járt már Makón, azonban minden alkalommal szívesen érkezik újabb fellépésre.

Tovább 2017-03-08

Nem halálos a kanyaró

Ma reggelre derült ki, hogy újabb egészségügyi dolgozó kapta el a kanyarót, ezúttal a Szegedi Klinika alkalmazottja. Így már 13 esetről tudnak a hatóságok. Kallai Árpád, a Makói Kórház főigazgatója tegnap még 12 megbetegedésről beszélt, de nem zárta ki annak lehetőségét, hogy ez a szám emelkedni fog. Diagnózisunkban kitért arra, hogy nem egy halálos vírusról van szó és azt is elmondta, hogy a kórházban szigorú, sokak számára talán túlzónak tűnő intézkedéseket hoztak a járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

Tovább 2017-03-08

110 millió forintot kap Királyhegyes útfelújításra

Az utak és a járdák állapotáról, valamint a katolikus templom felújításáról esett főként szó Lázár János tegnap délutáni, királyhegyesi fórumán. Az országgyűlési képviselő és a település polgármestere a művelődési házban válaszoltak a felmerülő kérdésekre, problémákra.

Tovább 2017-03-08

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Dr. Németh Róbert rendőr főhadnagy, kiemelt fővizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-03-08

Makói Híradó 2017.03.07. HD

- Tizenhetedik évét kezdi a Marosvidék - Ezerrel kevesebb bűncselekmény Makón - Nagycsaládos farsang a plébánián - Fókuszban a Galamb iskola

Tovább 2017-03-07

Ezerrel kevesebb bűncselekmény Makón

Drasztikusan csökkent Makón és a térségben a regisztrált bűncselekmények száma az elmúlt években – derült ki egy friss statisztikából. Palicz András rendőrezredes, a Makói Rendőrkapitányság vezetője szerint ez az összehangolt munkának és a több száz térfigyelő kamera beüzemelésének is köszönhető.

Tovább 2017-03-07

Nagycsaládos farsang a plébánián

Jelmezversennyel egybekötött farsangi mulatságot tartottak a nagycsaládosok a Szent László Király Plébánián szombaton. A rendezvényen megjelent gyerekeket és szülőket játékos feladatok is várták.

Tovább 2017-03-07

Tizenhetedik évét kezdi a Marosvidék

A Marosvidék Baráti Társaság vasárnap tartotta hagyományos évadnyitó taggyűlését, ahol a tavalyi év munkái mellet beszámoltak a 2017-es tervekről, valamint szó esett a 110 éves bogárzói templomról is.

Tovább 2017-03-07

Makói Híradó 2017.03.06. HD

- Kanyaró miatt lezárták a Makói Kórházat - Újabb migrációs hullám várható - Makó az ország legnagyobb seregszemléjén-Utazás Kiállítás - Remekül szerepeltek a makói aerobikosok - Rövid hírek

Tovább 2017-03-06

Kanyaró miatt lezárták a Makói Kórházat

2016 eleje óta terjed a kanyaró Romániában, a 3109 regisztrált beteg közül 16-an bele is haltak a betegségbe, adta hírül február végén a helyi hírtelevízió. Hétvégén a Makói Kórház vezetése rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 10 alkalmazott betegedett meg az elmúlt hét során, közülük 5-nél azonosították a kanyaró vírust. A szükséges intézkedéseket megtették. A jelenlegi helyzetről a tisztiorvosi szolgálat tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-03-06

Makó az ország legnagyobb seregszemléjén-Utazás Kiállítás

Magyarország első számú turisztikai vására, az Utazás Kiállítás 40. születésnapját ünnepelte Ezúttal is díszvendégeket bemutató látványos műsorokkal, gasztronómiai kalandokkal és kulturális csemegékkel csábították a látogatókat. Makó Város önkormányzata a Hagymatikum Fürdővel és a Glórius Hotellel érkezett a seregszemlére.

Tovább 2017-03-06

Újabb migrációs hullám várható

A legfrissebb becslések szerint mintegy 800 ezer menekült szorult be a balkáni térségbe, ők nem tudnak visszatérni Törökországba. Ezért a kormány ismét nagyobb migrációs hullámra számít, így újabb fél évig meghosszabbították a válsághelyzetet- jelentette be Lázár János miniszter legutóbbi, budapesti sajtótájékoztatóján. Kiderült: a szerb határszakaszon jól vizsgázott az okos kerítés, így azt tovább építik, a román határszakaszon erre egyelőre nincs szükség.

Tovább 2017-03-06

Makói Híradó 2017.03.03. HD

- Agrárfórumot tartottak a makói gazdák - Aerobik Diákolimpia döntő Makón - Nagybecskerekig utaznak a „Barátság ablakok” - Kamarai beszámolóülés Makón

Tovább 2017-03-03

Nagybecskerekig utaznak a „Barátság ablakok”

Vanjek Tivadar szerb festőművész életével és munkásságával ismerkedhettek meg a magyarcsanádi iskolások ma délelőtt a makói József Attila Múzeumban. Az előadást a Nagybecskereki Múzeum munkatársai tartották számukra, méghozzá szerb nyelven.

Tovább 2017-03-03

Agrárfórumot tartottak a makói gazdák

Agrárfórumra invitálták csütörtökön a helyi termelőket a makói Gazdaköri Székházba. A rendezvényen a Vidékfejlesztési Program és a földügyi aktualitások mellett vízjogi engedélyezési eljárásokról és az uniós támogatásokról, pályázatokról is szó esett.

Tovább 2017-03-03

Kamarai beszámolóülés Makón

A tavalyi év értékelése mellett az idei lehetőségek is szóba kerültek a tegnap délután tartott gazdasági fórumon. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége mellett Makó polgármestere szólalt fel, aki ismertette a város gazdaságpolitikáját és a folyamatban lévő, illetve hamarosan induló beruházásokat.

Tovább 2017-03-03

Makói Híradó 2017.03.02. HD

- 25 000 Hagymatikum belépőjegy ajándékba - A Belügyminisztérium legjobb judósai versenyeztek Makón - Korszerűsödik a Galamb iskola - Napsugár az óvodában - Hétvégén kezdődik a tavaszi futball szezon

Tovább 2017-03-02

25 000 Hagymatikum belépőjegy ajándékba

25 000 belépőjegyet nyújtott át ma a Hagymatikum Gyógyfürdő vezetése a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének. Az ajándékot a véradók között osztják szét.

Tovább 2017-03-02

Napsugár az óvodában

Farsangi témájú rajzpályázatot hirdetett, eredetileg egyéni és csoportos kategóriában a Makói Óvoda alapítványa. 57 alkotás érkezett be, amelyeket egy szakmai zsűri értékelt. A kis művészek mindegyike munkájáért jutalomban részesült kedden az Erdélyi Püspök utcai kiállításon.

Tovább 2017-03-02

Korszerűsödik a Galamb iskola

Homlokzati felújítás és energetikai korszerűsítés zajlik a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. A 350 milliós beruházás a tervek szerint az intézmény költségeinek jelentős csökkenését eredményezi majd.

Tovább 2017-03-02

Télbúcsúztató Maros módra

Farsangi mulatsággal egybekötött tavaszváró gálaműsorral várta hétvégén közönségét a Maros Táncegyüttes a Hagymaházban. Az idén egy különlegességgel is készültek, hiszen a nézőtéren egy szakmai grémium is jelen volt.

Tovább 2017-03-01

Makói Híradó 2017.03.01. HD

- Ezer munkahellyel több, ezer bűncselekménnyel kevesebb - Országos Judo Bajnokságot rendez Makó - Télbúcsúztató Maros módra - Fórum az új könyvtárról - Bekukkantó a Bárka oviban

Tovább 2017-03-01

Bekukkantó a Bárka oviban

Leendő kiscsoportosoknak és szüleiknek tartott „Bekukkantó” nyílt napot a Bárka Óvoda szombaton és hétfőn. Az érdeklődők bepillantást nyerhettek az intézmény mindennapjaiba és feltehették kérdéseiket a pedagógusoknak.

Tovább 2017-03-01

Ezer munkahellyel több, ezer bűncselekménnyel kevesebb

Az elmúlt években közel egy ezerrel csökkent az álláskeresők száma Makón, és ezzel párhuzamosan, szintén drasztikusan – több mint egy ezerrel kevesebb bűncselekmény történt a Maros-parti városban – derült ki Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő tegnapi, az Almási utcai iskolában tartott, közös lakossági fórumán. Ezen kívül szó esett még a közel jövőben megvalósuló fejlesztésekről, és a béremelésekről is.

Tovább 2017-03-01

A Makói Városi Televíziót támogatja

A Makói Városi Televíziót támogatja

Tovább 2017-02-23

Makói Híradó 2017.02.28. HD

- Átadták a Best of Makó díjakat - Nyíltan és őszintén a kommunizmus ámokfutásáról - Jelmezverseny a Koronában - Ovi/ba/rangoló - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-02-28

Átadták a Best of Makó díjakat

Idén is kiosztották a Best of Makó elismeréseket azoknak a helyi vállalkozásoknak, akik a turizmus területén kiemelkedő tevékenységet folytatnak. Ebben az évben azonban számtalan különdíj is gazdára talált, ugyanis több médiummal bővült a támogatók köre.

Tovább 2017-02-28

Nyíltan és őszintén a kommunizmus ámokfutásáról

Magyarország 20. századi sorstragédiáiról tartott előadást Rákay Philip múlt hét pénteken a Hagymaház pódiumtermében. A Szabadság tér ’89 és ’56 műsorvezetője a Rákosi-korszak és a rendszerváltás közötti időszak kommunista ámokfutásáról, valamint annak utóéletéről beszélt a Makói Polgári Szalon vendégeinek

Tovább 2017-02-28

Ovi/ba/rangoló

Ismerkedésre, beszélgetésre és játékra invitálták a szülőket és gyermekeiket a Hold utcai oviba a múlt hét végén. Bemutatták az óvodai nevelés céljait és feladatait, valamint az intézmény sajátosságait és épületét.

Tovább 2017-02-28

Jelmezverseny a Koronában

Makóról, Kiszomborról, de még Siófokról is érkeztek résztvevők a Roma Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett szombati farsangi mulatságra. Jelmezversenyt is tartottak, amire 13 nevezés érkezett, a zsűri elnöke Sánta Sándor képviselő úr volt.

Tovább 2017-02-28

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-02-28

Makói Híradó 2017.02.27. HD

- Vállalkozók Estje a Glorius Vigadóban - Magyarok a Gulágon - Vegyes eredmények a kézilabda mérkőzéseken - Pöttöm palota – játékos foglalkozás az oviban - Rövid hírek

Tovább 2017-02-27

Magyarok a Gulágon

A második világháború során körülbelül 700 ezer magyar állampolgár került szovjet fogságba. Sorsukról negyven évig nem volt szabad beszélni, sőt erről az időszakról a történelemkönyvek még a mai napig is többnyire hallgatnak. A Hagymaházban pénteken nyílt „Magyarok a Gulágon” című kiállítás nekik is állít emléket.

Tovább 2017-02-27

Pöttöm palota – játékos foglalkozás az oviban

Csütörtök délután Pöttöm Palota címmel játékos rendezvényen ismerkedhettek az óvodába induló gyerekek és szüleik a kiscsoportos élettel a Kassai utcában. Megtapasztalhatták milyen együtt játszani, közösségben lenni, az anyukák és apukák pedig feltehették kérdéseiket a pedagógusoknak.

Tovább 2017-02-27

Vállalkozók Estje a Glorius Vigadóban

Az elmúlt négy évben megnégyszereződött a Makón töltött vendégéjszakák száma – derült ki a szombat este tartott Makói Vállalkozói Esten, melynek az idei évben is a Glorius Vigadó adott otthont. A jó hírt Farkas Éva Erzsébet polgármester jelentette be, aki mindehhez hozzátette: a siker az összefogás erejében rejlik, melynek meghatározó közösségét alkotják a vállalkozók.

Tovább 2017-02-27

Makói Híradó 2017.02.24. HD

- Folytatódik az egészségügy fejlesztése - Polgármesteri látogatás az értelmi fogyatékossággal élők makói klubjában - 800 millió forint a makói közösségfejlesztésre - Ismét átadják a Best of Makó díjakat

Tovább 2017-02-24

Folytatódik az egészségügy fejlesztése

A kórház korszerűsítése, új egészségszűrő eszközök vásárlása, iparűzési adómentesség a háziorvosoknak és a védőnőknek- ez csak néhány azok közül az intézkedések közül, melyet Makó város önkormányzata az egészségügy fejlesztése érdekében tett az elmúlt két évben. A beruházásokról Farkas Éva Erzsébet számolt be legutóbbi, a Kálvin rendelő kapcsán tartott lakossági fórumán.

Tovább 2017-02-24

Polgármesteri látogatás az értelmi fogyatékossággal élők makói klubjában

Az értelmi fogyatékossággal élők makói klubjába látogatott el tegnap délután Farkas Éva Erzsébet polgármester. A tagokkal folytatott kötetlen beszélgetés során megismerte számos problémájukat, melyek közül többre is megoldást ígért. A városvezető bejelentette: az önkormányzat átvállalja a csoport egyesületté alakulásának költségeit.

Tovább 2017-02-24

800 millió forint a makói közösségfejlesztésre

Február 28-án kerül benyújtásra az a pályázat, amelyen Makó mintegy 800 millió forintot nyerhet intézmények infrastrukturális fejlesztésére, valamint a helyi közösségi és kulturális élet támogatására. A projekt kiemelt része lenne a Korona Szálló emeletének felújítása, ahol több civil szervezet foglalkozása is helyet kaphatna.

Tovább 2017-02-24

Ismét átadják a Best of Makó díjakat

Szombaton a Glorius Vigadóban rendezik meg a vállalkozók estjét, ahol ünnepélyes keretek között átadják a 2017-es Best of Makó díjakat. A bírálóbizottság a meghirdetett három kategória legjobbjait és különdíjasokat is jutalmaz majd.

Tovább 2017-02-24

Társalgó 2017.02.23. HD

Bátori Éva, operaénekes szervez egy jótékonysági gálát ,melyen Makóról elszármazott és ma is itt élő művészek lépnek fel. Megmutatjuk,hogy mi került abba az időkapszulába,melyet az új könyvtár alapkőletételekor helyeztek el. Végül jártunk a második Polgári bálon -ennek legemlékezetesebb pillanatait is felelevenítjük. Makó, 2017.02.23.

Tovább 2017-02-23

Makói Híradó 2017.02.23. HD

- Örömmel fogadta a fiatalok ötleteit a polgármester - Az Angyalsóhaj ezúttal a Velnök utcába látogatott - Márciustól ingyenesen lehet házasodni - A Rákosi-korszaktól a rendszerváltásig a Polgári Szalonban - Tudatos fogyasztók iskolája a KERI - Vadsíppal a baleset ellen

Tovább 2017-02-23

Tudatos fogyasztók iskolája a KERI

Sikeresen pályázott a makói KERI a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” cím elnyerésére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elismerését tegnap délelőtt Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár ünnepélyes keretek között adta át az intézmény diákjainak.

Tovább 2017-02-23

A Rákosi-korszaktól a rendszerváltásig a Polgári Szalonban

Február 25-e a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Ennek előestéjén a Makói Polgári Szalon vendége Rákay Philip televíziós műsorvezető lesz a Hagymaház pódiumtermében, ahol a Rákosi-korszak és a rendszerváltás közötti időszakról tart előadást az érdeklődőknek.

Tovább 2017-02-23

Örömmel fogadta a fiatalok ötleteit a polgármester

Makó Város Képviselő-testülete fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten támogassa a város fiataljait, ennek keretében „Makó számít Rád!” ösztöndíjprogram bevezetését tervezi. A rendelettervezetet először oktatási, közigazgatási és egészségügyi szakemberekkel véleményeztették, majd egy beszélgetés keretében kikérték a fiatalok véleményét.

Tovább 2017-02-23

Márciustól ingyenesen lehet házasodni

Március 1-től ingyenes lesz a házasságkötés Makón, erről a tegnapi, rendkívüli testületi ülésen döntött a grémium. A jövőben sem a hivatalban, sem a külső helyszínen tartott esküvőért nem kell fizetni, a döntés akár 25 ezer forintot is a párok zsebében hagyhat.

Tovább 2017-02-23

Vadsíppal a baleset ellen

A vadbalesetek elkerülése érdekében vadriasztókat osztottak kedden a Makót Tótkomlóssal összekötő úton. A Makói Rendőrkapitányság fokozott figyelemre és óvatosságra inti a gépjárművezetőket.

Tovább 2017-02-23

Makói Híradó 2017.02.22. HD

- Halaszthatatlan ügyekről döntött a testület - Lázár az ivóvíz javítóprogramról: „A tavalyi év legkellemetlenebb ügye” - Enyhült az influenzajárvány - Makói arany Zentán - Rövid hírek

Tovább 2017-02-22

Halaszthatatlan ügyekről döntött a testület

Rendkívüli ülést tartott ma délután Makó város képviselő-testülete. Összesen kilenc napirendi pontot tárgyalt a grémium, így például döntöttek a családi események megrendezésének térítési díjáról, valamint az országzászló felállításáról is.

Tovább 2017-02-22

Enyhült az influenzajárvány

Egyelőre kizárólag a makói kórházban került visszavonásra a látogatási tilalom, amelyet az influenza miatt rendeltek el. Bár az idei járvány intenzívebb volt a tavalyinál, megyei és országos viszonylatban is alacsony a megbetegedések száma városunkban.

Tovább 2017-02-22

Lázár az ivóvíz javítóprogramról: „A tavalyi év legkellemetlenebb ügye”

Bruttó 710 millió forint- ekkora összeget kellett a kormánynak biztosítania az adófizetők pénzéből még ahhoz a 3,7 milliárd forinthoz, melyet az Európai Unió adott ivóvízminőség javításra Makónak és a térségnek. Az uniós pénz elfogyott, a víz azonban sokkal rosszabb minőségű lett, mint volt, felelős pedig nincs – sorolta Lázár János az ügy kapcsán legutóbbi, a Szikszai iskolában tartott lakossági fórumán.

Tovább 2017-02-22

Makói Híradó 2017.02.21. HD

- Fórumot tartottak a Kálvin utcai rendelő sorsáról - Rendőrségi hírek - „Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek” - Fontos az egészséges munkavállaló

Tovább 2017-02-21

Fókuszban az adóbevallás

Az idei évtől közel négy millió adózó szja-bevallás tervezetét elkészíti a NAV, és március 15-ig lehet kérni, hogy ellenőrzés céljából postázzák ki. Ez a lehetőség azonban nem mindenki számára érhető el, így például az egyéni vállalkozók, az őstermelők, vagy az áfa fizetésre kötelezett magánszemélyek nem igényelhetik

Tovább 2017-02-21

Fontos az egészséges munkavállaló

A Makói Rendőrkapitányság dolgozói évente több alkalommal is adnak vért, így volt ez a múlt héten is. Emellett a mostani alkalommal az Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából olyan egészségügyi szűrésen is részt vehettek a munkatársak amelyre eddig még szervezett formában nem volt lehetőség.

Tovább 2017-02-21

„Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek”

Farsangi vigasságot rendeztek szombaton a város időseinek. A hagyományokhoz híven most sem maradhatott el az ajándékba kapott itóka és a fánk.

Tovább 2017-02-21

Fórumot tartottak a Kálvin utcai rendelő sorsáról

Szeptemberben már a Tinódi utcában kezdődhetnek meg a háziorvosi rendelések, ha minden a tervek szerint halad- jelentette ki Farkas Éva Erzsébet polgármester a Kálvin utcai intézet költözése kapcsán, a Városházán tartott lakossági fórumon. Az is kiderült: a város a legjobb állapotban lévő épületét bocsátotta rendelkezésre erre a célra, mégis vannak, akik kifogásolják a döntést.

Tovább 2017-02-21

Makói Híradó 2017.02.20. HD

- József Attila nevét kapja az új könyvtár is - A makói kórház javára gyűjtöttek - Családjával ünnepelt Margit néni - Gólzáporos nyitány - Szorobánon számoltak a SZIGNUM-ban - Sport

Tovább 2017-02-20

Családjával ünnepelt Margit néni

90. születésnapja alkalmából köszöntötte fel Halász Jánosnét az önkormányzat nevében Weszelyné Véghseő Henriett képviselő és dr. Szabó Sándor, a jegyzői iroda vezetője. Margit néni jó egészségben ünnepelt gyermekei és unokái társaságában.

Tovább 2017-02-20

A makói kórház javára gyűjtöttek

Második alkalommal rendezett Polgári Bált a Jobb Makóért Egyesület és a Fidesz Makói Alapszervezete. Az est a szórakozás mellett idén is a jótékonyság jegyében telt, most a kórház újszülöttjeinek korszerűbb ellátására gyűjtöttek.

Tovább 2017-02-20

József Attila nevét kapja az új könyvtár is

Pénteken délután letették az új, Makovecz Imre tervezése alapján épülő könyvtár alapkövét. Az ünnepségen kiderült: a leendő intézmény is József Attila nevét viseli majd.

Tovább 2017-02-20

Szorobánon számoltak a SZIGNUM-ban

A Szent István Egyházi Általános Iskola negyedik osztályosai ismerkedtek meg pénteken az abakuszfélék családjába tartozó, távol-keleti eredetű golyós számolóeszközzel. A diákok interaktív foglalkozás keretében elsajátították a szorobánon való számolás alapjait.

Tovább 2017-02-20

Makói Híradó 2017.02.17. HD

- Letették a könyvtár alapkövét - 650 millióból kézilabdacsarnok épül - A biztonságos internetezésről, gyerekeknek - Hagyj egy nyomot a jövőnek! - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-02-17

Hagyj egy nyomot a jövőnek!

Az új könyvtár alapkőletételét megelőzően egy pályázatot hirdettek „Hagyj egy nyomot a jövőnek!” címmel, melyre 340 pályamű érkezett. Ezekből ma délelőtt nyílt kiállítás a József Attila Városi Könyvtárban. A legjobb alkotásokat a délutáni ünnepségen az alapkőbe helyezett időkapszulába tették.

Tovább 2017-02-17

Letették a könyvtár alapkövét

Ma délután letették a József Attila könyvtár helyén hamarosan felépülő új, Makovecz Imre által tervezett intézmény alapkövét. Az új, háromszintes épület külön felnőtt- és gyermekkönyvtári szekcióval, előadóteremmel, kutató szobával, klubhelyiséggel, számítógépes oktatóteremmel és korszerű technikai hátérrel nemcsak a térségben élők információhoz jutását segíti majd, de közösségi térként otthont ad a városban szervezett kulturális eseményeknek is. A kormány kiemelten fontosnak tartja Makovecz Imre életművének gondozását, ezért mintegy 2,66 milliárd forinttal támogatja a beruházást. Az ünnepségen Farkas Éva Erzsébet polgármester, a képviselőtestület tagjai és Lázár János országgyűlési képviselő közösen írták alá azt a dokumentumot, amely egy időkapszulába helyezve került az alapkő mellé, majd ezt követően a miniszter köszöntötte a megjelenteket.

Tovább 2017-02-17

A biztonságos internetezésről, gyerekeknek

A makói gyermekek tudatos és biztonságos internetezését segíti a Vodafone a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együttműködve. Közös programjuk keretében kedden az Almási iskola tanulói interaktív foglalkozáson ismerkedtek a digitális térben rájuk leselkedő veszélyekkel és azok elkerülésével.

Tovább 2017-02-17

650 millióból kézilabdacsarnok épül

Mintegy 650 millió forint állami támogatásból kézilabda csarnok épülhet az újvárosi Szikszai György Református Általános Iskola közelébe- derült ki Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő tegnap esti lakossági fórumán. Ezen kívül szó esett még a közmunkaprogramról, a város legfrissebb bűnügyi adatairól, valamint a kül- és belterületi utak állapotáról is.

Tovább 2017-02-17

Galamb szalagavató bál összefoglaló

Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola 2017.

Tovább 2017-02-17

Makói Híradó 2017.02.16. HD

- Új ösztöndíjprogram indulhat - Negyvenketten kaptak magyar állampolgárságot - Második Polgári Bál - Amatőr színjátszó csoport alakult - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-02-16

Új ösztöndíjprogram indulhat

Makó Város Képviselő-testülete fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten támogassa a város fiataljait, ennek keretében „Makó számít Rád” ösztöndíjprogram bevezetését tervezi. A rendelettervezetet oktatási, közigazgatási és egészségügyi szakemberekkel véleményeztették, melynek részleteit egy fórumon egyeztették.

Tovább 2017-02-16

Negyvenketten kaptak magyar állampolgárságot

Negyvenketten tettek állampolgársági esküt ma délután a makói Városházán. A honosítási eljárást 2014 óta a Maros-parti városban is lehet kérvényezni, azóta csaknem ötszázan éltek ezzel a lehetőséggel.

Tovább 2017-02-16

Második Polgári Bál

Az idei évben a makói kórház gyermekosztályának adományozzák az immár második alkalommal megrendezésre kerülő Polgári Bál bevételét. Az eseményre holnap este hét órától kerül sor, melynek az Erdei János Városi Sportcsarnok ad otthont.

Tovább 2017-02-16

Amatőr színjátszó csoport alakult

Amatőr színjátszó társulatot alapítottak Makói Teátrum néven a városban. A 16 taggal működő csoport júniusban tervezi első darabját bemutatni, melynek címét egyelőre még homály fedi.

Tovább 2017-02-16

Makói Híradó 2017.02.15. HD

- Angyali sóhajok gálája - Újabb négy ingyen telekre írtak ki pályázatot - Jégből készült kacsa - Rendőrségi hírek - Fogadóórát tartott a polgármester

Tovább 2017-02-15

Fogadóórát tartott a polgármester

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester. A város vezetőjét főként szociális, és lakhatási problémákkal keresték fel a lakosok, ezenkívül szóba került a nyugdíjasoknak járó szemétszállítási díjkedvezmény is.

Tovább 2017-02-15

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-02-15

Jégből készült kacsa

Világbajnok jégszobrásszal közösen készített jégkacsát nemrégiben a Balatonon a bartókos művésztanár és a kiszombori fafaragó. A számukra is új alapanyag okozott meglepetéseket az alkotás készítése folyamán, de a végeredménnyel mindenki elégedett volt.

Tovább 2017-02-15

Angyali sóhajok gálája

Makóról elszármazott, a városhoz kötődő és helyben élő művészek egyaránt fellépnek azon a nagyszabású gálaesten, melyet az Angyalsóhaj Alapítvány szervez. A rendezvényre március 11-én este kerül sor a Hagymaházban, melynek a teljes bevételét továbbra is jótékony célokra költik. A részletekről egy sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezet tagjai.

Tovább 2017-02-15

Újabb négy ingyen telekre írtak ki pályázatot

Újabb, ezúttal négy közművesített telekre írt ki pályázatot a Makói Önkormányzat, amelyek a Szerecsen utcában találhatóak. A korábbi évben meghirdetett lehetőségre nagy volt az érdeklődés, ezért döntöttek úgy, hogy idén folytatják a programot.

Tovább 2017-02-15

Makói Híradó 2017.02.14. HD

- Több oktatási intézmény is megújul idén - A Galambosok is megkapták szalagjukat - Számolj te is szorobánon! - Országzászló a Csanád vezér téren - Az égig érő fa meséje gyermekszemmel

Tovább 2017-02-14

Számolj te is szorobánon!

Múlt héten pénteken nyitották meg „Az origami csodálatos világa” című vándorkiállítást a József Attila Múzeumban. Ehhez a 25 éves jubileum jegyében az Első Szorobán Alapítvány is csatlakozott. A tárlat megtekintése mellett a diákok interaktív foglalkozás keretében elsajátíthatták a számolóeszköz alapjait is.

Tovább 2017-02-14

A Galambosok is megkapták szalagjukat

Szombaton a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola szalagavató ünnepségével zárult az idei báli szezon. Ünnepélyes keretek között hetvenkettő végzős diák kapta meg szalagját.

Tovább 2017-02-14

Országzászló a Csanád vezér téren

Országzászló a Csanád vezér téren

Tovább 2017-02-14

Több oktatási intézmény is megújul idén

Mint arról korábban beszámoltunk, a múlt héten elfogadta a képviselő-testület a város idei költségvetését, ami azt jelenti, hogy szabad utat kaptak a helyi finanszírozású beruházások is. Ennek értelmében több oktatási intézmény is megújulhat, 5-5 millió forintos támogatást például a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és a József Attila Gimnázium.

Tovább 2017-02-14

Az égig érő fa meséje gyermekszemmel

Beiskolázási foglalkozást szerveztek tegnap délután a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményében. A tanítók nagycsoportos óvodásoknak hirdettek rajzversenyt, mely során egy meseillusztrációt kellett elkészíteniük.

Tovább 2017-02-14

Makói Híradó 2017.02.13. HD

- 71 gombot tűztek fel - Házasság hete a Szigeti családdal - Legyen nemzeti kérdés a romák ügye! - Nincs még belvízhelyzet - Téli Kupát nyert az Onion City

Tovább 2017-02-13

Legyen nemzeti kérdés a romák ügye!

A kisebbség felzárkóztatása és az összefogás jelentősége volt a témája annak a konferenciának, melyet első alkalommal szervezett meg a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Korona Konferencia Központban. A rendezvényen a megye több szervezetének vezetője is részt vett, hogy tapasztalatcsere révén még hatékonyabb munkát tudjanak végezni a jövőben.

Tovább 2017-02-13

Házasság hete a Szigeti családdal

Meghitt beszélgetést tartottak tegnap délután a Házasság hete alkalmából a Korona dísztermében, ahol az apátfalvi, öt gyermekes Szigetiék meséltek kapcsolatukról. A beszélgetés során fény derült a jó házasság titkára is.

Tovább 2017-02-13

71 gombot tűztek fel

Még mindig nem sikerült kideríteni, hogy több mint fél évszázada miért váltottak a szalagról a gombra a József Attila Gimnázium tanárai. A hagyomány azonban folytatódik, pénteken este három osztály diákjai kapták meg a zöld gombot.

Tovább 2017-02-13

Nincs még belvízhelyzet

Makón és környékén még nem fenyegeti magasabb belvíz a környező földeket, ám az Alsó- Tisza - vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai már megtették a szükséges óvintézkedéseket. A Maros azonban megáradt a hétvégén, és a folyón megjelent jégtömbök miatt lassabb apadás várható.

Tovább 2017-02-13

Makói Híradó 2017.02.10. HD

- Bővül a támogatási rendszer Makón - Az origami csodálatos világa - Úthibák nehezítik a közlekedést - Biztonsági kockázat-4 törvénymódosítása szükséges - Rövid hírek

Tovább 2017-02-10

Az origami csodálatos világa

A Magyar Origami Kör 2013-ban ünnepelte megalakulásának huszonötödik évfordulóját. Ebből az alkalomból született meg az a vándorkiállítás, mely a mai naptól a makói József Attila Múzeumba látogatóknak enged bepillantást a papírhajtogatás sokszínűségébe.

Tovább 2017-02-10

Bővül a támogatási rendszer Makón

Az idei évben első sorban a fiatalok támogatási keretét szeretné bővíteni a városvezetés- derült ki a szerdán tartott testületi ülésen. Ennek értelmében egy új ösztöndíj rendszer bevezetését tervezik a már meglévő mellett, valamint folytatódik az ingyen telkek pályáztatása is.

Tovább 2017-02-10

Úthibák nehezítik a közlekedést

A szennyvízcsatorna-hálózat garanciális hibáinak javítása során keletkezett útátvágások tavaly késő ősz óta nehezítik a közlekedést városszerte. A kivitelező többszöri felszólítás ellenére sem korrigálta a mulasztásokat, mivel az időjárási viszonyok hátráltatták a munkálatok teljesítését.

Tovább 2017-02-10

Makói Híradó 2017.02.09. HD

- 6,5 milliárd forintos fejlesztés a Hagymatikumban - Elfogadták a város idei költségvetését - Üzenet a múltból - vissza a jövőbe - Pofonokat osztottak a Bajzában - Folytatódik a báli szezon Face: https://www.facebook.com/makoivtv/

Tovább 2017-02-09

6,5 milliárd forintos fejlesztés a Hagymatikumban

Még decemberben megszületett az a döntés, mely szerint Makó 5 milliárd forintos állami támogatást kap elképzelései megvalósításához. Arról, hogy ezt az összeget mire fordítják Farkas Éva Erzsébet tájékoztatta a lakosságot Lázár János országgyűlési képviselővel közösen tartott fórumán. A miniszter itt jelentette be, hogy ezen az összegen felül a Hagymatikum bővítésénél a korábbi 4,5 milliárd forint helyett 6,5 milliárd forinttal kalkulálhat a város.

Tovább 2017-02-09

Elfogadták a város idei költségvetését

Elfogadta a képviselő-testület Makó 2017. évi költségvetését, így a település 3,5 milliárd forintból gazdálkodhat idén. Az ülésen kiderült, a számos kormányzat által támogatott beruházáson kívül saját finanszírozású projekteket is terveznek, ilyen például több intézmény felújítása, vagy az út- és járdarekonstrukció.

Tovább 2017-02-09

Folytatódik a báli szezon

A hétvégén folytatódik a báli szezon. A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola és a Makói József Attila Gimnázium tanulói végső próbáikat tartják, a gomb- és szalagtűzést gyakorolják. A sláger a bécsi keringő, azonban minden osztály saját zenével és koreográfiával varázsolja egyedivé produkcióját.

Tovább 2017-02-09

Üzenet a múltból – vissza a jövőbe

Véget ért a régi könyvtár bontása, a kivitelező a munkaterületet simára egyengetve adta át kedden. Érdekes fejlemény, hogy egy időkapszulát is találtak, amelyet még a könyvtár építése során, 1969-ben helyeztek el az alapkőben.

Tovább 2017-02-09

Makói Híradó 2017.02.07. HD

- Rendőrségi hírek - 70-en kaptak szalagot a KERI-ben - Disputások a televízióban - Fókusz előzetes - Imáta néni receptje a hosszú életre - Rövid hírek

Tovább 2017-02-07

Disputások a televízióban

Stúdiónkban már több alkalommal jártak makói diákok, akik a televíziózás rejtelmeibe szerettek volna betekintést nyerni. Múlt héten a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézmény Disputa szakkörének tagjai próbálhatták ki magukat a kamerák előtt.

Tovább 2017-02-07

70-en kaptak szalagot a KERI-ben

A két szakgimnáziumi mellett az idén először egy szakközépiskolai osztály is befejezi tanulmányait a makói KERI-ben. A végzős diákok szombaton tartották szalagavató báljukat az Erdei János Városi Sportcsarnokban, melyen stábunk is ott járt.

Tovább 2017-02-07

Imáta néni receptje a hosszú életre

Dr. Draskóczy Edéné Dr. Eszes Ilma Imáta 1927. február 5-én született Szentesen. Férje csábította át Makóra, ahol már 60 éve élnek közösen. A doktornő most ünnepelte 90. születésnapját, ebből az alkalomból Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor önkormányzati képviselő is köszöntötte.

Tovább 2017-02-07

Makói Híradó 2017.02.06. HD

- Különleges meglepetés a JUGYU bálon - Elkergették a telet Makón - Értékekre nevelés - Buli a suli! - Zajlik az Újvárosi Nyugdíjas Klub felújítása - Rövid hírek

Tovább 2017-02-06

Zajlik az Újvárosi Nyugdíjas Klub felújítása

Mintegy 2,8 millió forintból újul meg az Újvárosi Nyugdíjas Klub Justh Gyula utcai épülete, melyet várhatóan február végén már birtokba vehetnek a klubtagok. A munkálatokat ma délelőtt Kádár József önkormányzati képviselő és Zsámboki Zsolt, a Polgármesteri Hivatal műszaki csoportvezetője közösen tekintették meg.

Tovább 2017-02-06

Buli a suli!

Vár a Bartók! címmel tartott beiskolázási délelőttöt szombaton a Makói Általános Iskola Bartók Székhelyintézményében a jövendőbeli elsősök számára. Az érdeklődők többféle mozgásformát próbálhattak ki a mindennapos testnevelés jegyében valamint a kínai nyelvvel is megismerkedhettek.

Tovább 2017-02-06

Különleges meglepetés a JUGYU bálon

Egy igazán különleges meglepetéssel: lánykéréssel készült a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola egyik végzős diákja a hétvégén tartott szalagtűző ünnepségre, bátorságát egy határozott „igennel” díjazta kedvese. Az eseménynek az Erdei János Városi Sportcsarnok adott otthont, ahol három osztály végzősei léptek a parkettre.

Tovább 2017-02-06

Elkergették a telet Makón

Ostorcsattogtatás, kiszebáb égetés és nem utolsó sorban Mohácsi busók – így űzték el a telet Makón. A busójárás a Pulitzer kollégiumtól indult a József Attila Városi Múzeumig, ahol jelmezversennyel, tánccal és kézműves foglalkozással várták az érdeklődőket.

Tovább 2017-02-06

Értékekre nevelés

Az Egyházak éve rendezvénysorozat keretében pénteken tartotta meg előadását Dr. Papp Miklós morálteológus „Értékekre nevelés” címmel a Koronában. A teltházas rendezvényen szó esett házasságról, gyereknevelésről, szerelemről és az emberi életet vezető alapvető erényekről.

Tovább 2017-02-06

Makói Híradó 2017.02.03. HD

- Bemutatták Makó idei marketingtervét - 130 millió forint a Hagymaház felújítására - Farsangi mulatságra invitál a Múzeum - Fókuszban a Kálvin utcai rendelő sorsa - Kiosztották a félévi bizonyítványokat - Rövid hírek

Tovább 2017-02-03

Bemutatták Makó idei marketingtervét

Közel hatvan turisztikai szolgáltatónak és vállalkozónak tartott tájékoztatást tegnap a Korona Szállóban Farkas Éva Erzsébet polgármester a városba érkező közel 5 milliárd forint értékű támogatásokról és a fürdő fejlesztéséről. A találkozón emellett bemutatásra került Makó 2017. évi marketingterve is.

Tovább 2017-02-03

130 millió forint a Hagymaház felújítására

A Hagymaház tetőszerkezetének javítása, valamint hőszigetelése mellett az épület homlokzatának teljes rekonstrukciója is megvalósulhat abból a 130 millió forintból, melyet a kormány bocsátott Makó város rendelkezésére. A patinás intézmény felújításának részleteiről Czirbus Gábor alpolgármester, Zsámboki Erika, az intézmény vezetője, valamint Siket Tibor, a polgármesteri hivatal műszaki vezetője számoltak be ma délelőtt.

Tovább 2017-02-03

Kiosztották a félévi bizonyítványokat

Országszerte minden alap- és középfokú oktatási intézményben kiosztották a tanulmányi értesítőket. Köztük a makói Bartók Iskolában is, melynek diákjai az első félévet szép eredményekkel zárták.

Tovább 2017-02-03

Fókuszban a Kálvin utcai rendelő sorsa

Farkas Éva Erzsébet polgármester folyamatosan látogatja a településen tevékenykedő civil szervezeteket. A héten a Makói Baráti Kör, a FÉG és a Belvárosi Nyugdíjas Klub rendezvényein vett részt. A találkozókon a legtöbb résztvevőt a Kálvin utcai orvosi rendelő sorsa érdekelte.

Tovább 2017-02-03

Farsangi mulatságra invitál a Múzeum

Farsangi felvonulás indul szombaton fél 10-től a Pulitzer kollégiumtól, melyen többek között mohácsi busók fognak gondoskodni a jó hangulatról. Ezt követően zenés, táncos mulatságra invitálja a makóiakat a József Attila Városi Múzeum.

Tovább 2017-02-03

Makói Híradó 2017.02.02. HD

- Az Év embere lett Sipos Maja - Összefogás az egyházak között - Eszenyi Enikő visszaemlékezései Páger Antalról - Hétvégén kezdődik a báli szezon - Rekord alacsony a munkanélküliség az országban

Tovább 2017-02-02

Rekord alacsony a munkanélküliség az országban

Mintegy 152 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma az elmúlt egy évben- derült ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszámolójából. Ez a tendencia a Makói Járásra is igaz, míg 2015 év végén közel 1800-an kerestek munkát a városban és környékén, addig tavaly decemberre ez a szám 1400-ra csökkent.

Tovább 2017-02-02

Hétvégén kezdődik a báli szezon

A hagyományokhoz híven, idén is február első hétvégéjén kezdődik a báli szezon Makón. Pénteken este a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai lépnek a parkettre, szombaton pedig a KERI tanulói mutatják be tánctudásukat. A koreográfián már az utolsó simításokat végzik, a fellépés előtti táncpróbákra stábunk is ellátogatott.

Tovább 2017-02-02

Az Év embere lett Sipos Maja

Sipos Maja Flórát választotta Makóról az Év emberének a Délmagyarország szerkesztősége. A gimnazista lány, azzal érdemelte ki a ezt a kitüntető címet, hogy a nyári szünetéből áldozott időt, elhanyagolt honvédsírok rendbetételére.

Tovább 2017-02-02

Összefogás az egyházak között

A 2017-es esztendő a reformáció 500. évfordulója. Ebből az alkalomból Makó város önkormányzata úgy döntött, hogy az ökumenizmus jegyében meghirdeti az „Egyházak évét”.

Tovább 2017-02-02

Eszenyi Enikő visszaemlékezései Páger Antalról

Több mint 60 játékfilmben és tévéfilmben szerepelt. Filmes alakításaiért számos szakmai és közönségdíjat is magáénak tudhat, önálló estjével pedig országszerte nagy sikereket arat. A Páger Antal-színészdíj kuratóriuma idén egyhangúlag Eszenyi Enikő színművésznőnek ítélte oda a Páger-gyűrűt. Stábunk a díjátadó után a színészóriáshoz fűződő kapcsolatáról, és emlékeiről is kérdezte.

Tovább 2017-02-02

Makói Híradó 2017.02.01. HD

- Csongrád megyében visszavonták a riasztást - Családi emlékek Téni bácsiról - Javában zajlik a könyvtár bontása - Képzőművészeti kiállítás a Hagymaházban - rendőrségi hírek - rövid hírek

Tovább 2017-02-01

Csongrád megyében visszavonták a riasztást

Több megyében, köztük Csongrád megyében is, már elsőfokúra mérsékelték vagy visszavonták az ónos eső miatt kiadott riasztásokat. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azonban továbbra is felhívja mindenki figyelmét, hogy fokozott óvatossággal vezessen és csakis szükség esetén üljön a volán mögé.

Tovább 2017-02-01

Családi emlékek Téni bácsiról

A Páger családot a kezdetek óta Gyarmathy Antal képviseli abban az öt fős szakmai kuratóriumban, amely minden évben dönt a Páger Antal-színészdíj odaítéléséről. A színészóriás unokája megannyi személyes emléket őriz szeretett nagyapjáról. Ám a díjazottak és a makóiak évről-évre szolgálnak eddig még nem hallott töredékekkel is róla.

Tovább 2017-02-01

Javában zajlik a könyvtár bontása

Már a tetőszerkezetet és a födémet bontják a József Attila Városi Könyvtár régi épületén, a tervek szerint jövő hét végére nyoma sem marad az egykori intézménynek. Közben a polgármester aláírta azokat a támogatási szerződéseket, amelyeknek köszönhetően hamarosan elkezdődhet az új könyvtár építése is.

Tovább 2017-02-01

Képzőművészeti kiállítás a Hagymaházban

Tegnap nyitotta meg hagyományteremtő szándékkal kiállítását a Magán Zeneiskola képzőművészeti tanszaka a Hagymaházban. A tárlat közel száz diák alkotásaiból vonultatott fel több száz darabot.

Tovább 2017-02-01

Makói Híradó 2017.01.31. HD

- 2017 a fiatalok éve Makón - Halaszthatatlan ügyekről döntött a testület - Eszenyi Enikő ajándéka a makói közönségnek - Vizsgakiállítás a Bartókban - rövid hírek

Tovább 2017-01-31

MOL Pick Szeged – RK Vojvodina kézilabda mérkőzés

MOL Pick Szeged – RK Vojvodina kézilabda mérkőzés

Tovább 2017-01-31

2017 a fiatalok éve Makón

Több szakember is a makói fiatalok problémáira kereste a megoldást a nem régiben tartott Ifjúsági Konferencián, melynek a Korona Szálló díszterme adott otthont. A rendezvényen kiértékelték azt az online kérdőívet is, melyet a Makói Önkormányzat és a MA-TÉR Ifjúsági Egyesület indított útjára, annak érdekében, hogy kiderüljön: mire vágynak a helyi fiatalok.

Tovább 2017-01-31

Halaszthatatlan ügyekről döntött a testület

Két napirendi pontot tárgyalt mai rendkívüli ülésén Makó város képviselő-testülete. A grémium többek között felülvizsgálta a helyi nemzetiségi önkormányzatokkal megkötött együttműködési megállapodásokat, valamint módosította a DABIC Nonprofit Kft.-ben lévő törzsbetét számviteli nyilvántartását.

Tovább 2017-01-31

Eszenyi Enikő ajándéka a makói közönségnek

„A Gyönyörben nincs középút” című önálló estjével készült Eszenyi Enikő szombat este a Hagymaházban a másnapi Páger Antal-színészdíj átadójára. A színművésznő felváltva énekelt, olvasott fel, ezzel mosolyt és könnyeket csalva a közönség arcára.

Tovább 2017-01-31

Vizsgakiállítás a Bartókban

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti tanszaka megtartotta szokásos félévi vizsgakiállítását. Az érdeklődők nyolcvan diák kézimunkáját tekinthették meg, melyeket Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója ajánlott a nagyközönségnek.

Tovább 2017-01-31

Makói Híradó 2017.01.30 HD

- Száz millió forint az utak felújítására - Eszenyi Enikővel bővült a Páger-társulat - Filmvetítéssel emlékeztek az áldozatokra - Jöhet a tramtrain Szeged és Makó között is? - Nyolc góllal nyert a MOL-Pick Szeged - Az ötlettől a megvalósulásig: a Páger-díj története

Tovább 2017-01-30

Eszenyi Enikővel bővült a Páger-társulat

16. alkalommal gyűlt össze Páger Antal makói születésű színészóriás tiszteletére a nagyérdemű tegnap délután a Hagymaházban. Téni bácsi születésének napra pontosan 118. évfordulóján Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő vehette át a Páger-díjat.

Tovább 2017-01-30

Az ötlettől a megvalósulásig: a Páger-díj története

2002-ben ítélték oda először Makón a Páger-gyűrűt, a díj azóta országos ismeretségre tett szert. Megalakulásáról és sikerének titkairól egy kerekasztal beszélgetés keretében emlékezett meg a négy ötlet gazda: Karsai Ildikó, Varga Márta, Sípos Jenő, valamint a nemrégiben elhunyt Franyó Róbert édesapja, Franyó János. A rendezvénynek a Korona adott otthont.

Tovább 2017-01-30

Filmvetítéssel emlékeztek az áldozatokra

Gárdos Péter Hajnali láz című filmjét vetítették pénteken a Hagymaházban, amellyel a holokauszt áldozataira emlékeztek. A díjnyertes regényadaptációt közel 300 diák tekintette meg.

Tovább 2017-01-30

Száz millió forint az utak felújítására

A közel jövőben megvalósuló beruházásokról, az utak, és járdák felújításáról, az idősek és a fiatalok támogatási lehetőségeiről, valamint a városi televízióról is szó esett Farkas Éva Erzsébet szépkorúaknál tett látogatásán. A polgármester a következő hetekben találkozik az összes civil szervezettel, legutóbb a Belvárosi Nyugdíjas Klubban fogadta a kérdéseket.

Tovább 2017-01-30

Makói Híradó 2017.01.27. HD heti hír

- Energetikai felújítás kezdődik a Galambban - Szülinapi party a Hagymatikumban - Rendőrségi Hírek - A jótékonyság nevében báloztak a Bartókosok - Fertődtől a Loire-ig - Címvédés a IV. Givaudan Téli Kupán - Látogatási tilalom a kórházban

Tovább 2017-01-27

Társalgó 2017.01.26.

Egy Makói születésű fiú írta annak a dalnak a szövegét ,mely a DAL című televíziós produkció egyik sikerzenéje. és továbbjutója a döntőbe. A szerzőt várom ide a Társalgóba,majd kicsit nosztalgiázunk a Páger díj kitalálóival és visszatekintünk az eltelt több mint 15 évre.

Tovább 2017-01-26

Makói Híradó 2017.01.26. HD

- Polgármesteri látogatás a nyugdíjas klubban - Újévi koncertet rendeznek Apátfalván - Hétvégéig biztosan tartanak a szmog miatti intézkedések - Kicserélik az ágyneműket a kórházban -Lezárult az idei grundbirkózó verseny

Tovább 2017-01-26

Kicserélik az ágyneműket a kórházban

Közel 250 millió forintot nyert a Csongrád Megyei Egészségellátó Központ egy konzorciumi pályázaton. Ennek köszönhetően a vásárhelyi tüdőgondozót az Erzsébet kórházba költöztetik, a makói mosodát raktárrá alakítják át, valamint nyárra teljesen új textíliákat kap mindkét egészségügyi intézmény.

Tovább 2017-01-26

Újévi koncertet rendeznek Apátfalván

Az apátfalvi önkormányzat újévi koncertre invitálja a zenekedvelő közönséget. A szokásoktól eltérően idén most a község Faluházában rendezik meg az eseményt, szombaton 16 órától. A program főszervezője most is Mátó Mátyás az Ifjúsági Fúvószenekar vezetője.

Tovább 2017-01-26

Polgármesteri látogatás a nyugdíjas klubban

Kisfiú is kérdezte a polgármestert kedden a nyugdíjas klubban tartott találkozón. Szó esett a makói ivóvíz javításának kérdéséről és a várost érintő fejlesztések részleteiről is.

Tovább 2017-01-26

Hétvégéig biztosan tartanak a szmog miatti intézkedések

Hétfő óta szmogba borultak a hazai nagyvárosok, és az előrejelzések alapján ez a következő napokban sem fog sokat változni. A szakemberek szerint érdemes mindenkinek mellőzni az autós közlekedést, valamint a saját egészségünk érdekében minél kevesebbet tartózkodjunk a szabadban, és próbáljunk ritkábban szellőztetni.

Tovább 2017-01-26

Makói Híradó 2017.01.25. HD

- Babatápszer a nagycsaládosoknak - Klárika nénit köszöntötte a polgármester - Két művész kapta idén a vásárhelyi Bessenyei Díjat - Disznót vágtak Makón a gazdák - Címvédés a IV. Givaudan Téli Kupán

Tovább 2017-01-25

Disznót vágtak Makón a gazdák

Több mint két mázsás disznót vágtak szombaton a Csanád és Térsége Gazdakör tagjai. Az egyesület makói székházánál rendszeresen szerveznek programokat, amelyeken szívesen látják a gazdákat.

Tovább 2017-01-25

Két művész kapta idén a vásárhelyi Bessenyei Díjat

Kovács Zsuzsa színművész és Borsos Annamária, zongoraművész, művésztanár vehették át idén a Hódmezővásárhelyen alapított Bessenyei-díjat. A gálaesten a rangos elismeréseket Almási István, Vásárhely polgármestere és B. Élthes Eszter, a színészfejedelem özvegye adták át.

Tovább 2017-01-25

Klárika nénit köszöntötte a polgármester

Otthonában köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester Nagy Istvánné Harcsár Klárát 90. születésnapja alkalmából, aki cukrászdában, szabóműhelyben és iskolai konyhán is dolgozott aktív éveiben.

Tovább 2017-01-25

Babatápszer a nagycsaládosoknak

Babatápszert adott a makói nagycsaládosoknak a máltai szeretetszolgálat, az ENI-n keresztül. Egy szerencsés csöppség emellett még külön ajándékot is kapott.

Tovább 2017-01-25

Makói Híradó 2017.01.24 HD

- Látogatási tilalom Makón - rendőrségi hírek - Nem szűnik meg a Levéltár - A jótékonyság nevében báloztak a Bartókosok - Energetikai felújítás kezdődik a Galambban - Fertődtől a Loire-ig

Tovább 2017-01-24

Energetikai felújítás kezdődik a Galambban

350 millió forintból valósulhat meg a „Solar korszak a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában” pályázat. Ennek alkalmából ma délelőtt projektnyitó rendezvényt és sajtótájékoztatót tartottak.

Tovább 2017-01-24

Nem szűnik meg a Levéltár

Korábbi híresztelésekkel ellentétben a városban maradhat a Makói Levéltár. Már jövőre új helyen kezdheti meg működését a ritka iratanyaggal büszkélkedhető intézmény. Erről és az ehhez kapcsolódó várható változásokról a levéltár vezetőit kérdeztük.

Tovább 2017-01-24

A jótékonyság nevében báloztak a Bartókosok

Negyedik alkalommal rendezte meg szombaton a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye jótékonysági bálját. Az estre közel kétszázan érkeztek, köztük jelenlegi és volt diákok, tanárok, szülők, valamint támogatók is.

Tovább 2017-01-24

Fertődtől a Loire-ig

Kölcsey Ferencz Himnuszát 1823.január 22.-én fejezte be,1989 óta e napon ünnepeljük a Magyar Kultúra napját. A József Attila Múzeumban ez alkalomból egy makói kötődésű, szegedi festőművész Sonkodi Rita kiállítása nyílt meg,Fertődtől -Loire-ig címmel.

Tovább 2017-01-24

Makói Híradó 2017.01.23. HD

- A MENYÜKÉNÉL járt Farkas Éva Erzsébet polgármester - Farkas Éva Erzsébet beszéde a Magyar Kultúra Napján - Szülinapi party a Hagymatikumban - Aranyt verseltek a SZIGNUM-ban - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-01-23

Aranyt verseltek a SZIGNUM-ban

A SZIGNUM ma délelőtti, Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett rendezvényén is egy perces néma csenddel, közös imádsággal és gyertyagyújtással emlékeztek meg az olasz országi buszbaleset áldozatairól. Ezt követően a Magyar Kultúra Napja valamint Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából idén a költő verseit szavalták el közösen a SZIGNUM diákjai.

Tovább 2017-01-23

Szülinapi party a Hagymatikumban

Szinte napra pontosan egybeesett a Makói Hagymatikum hétvégi, ötödik születésnapja a kétmilliomodik látogató érkezésével. Ezt a jubileumot most is telt házzal ünnepelték. A vendégeknek lufihajtogatással, gyerekműsorral, csillámfestéssel, sztárvendégekkel, élő zenével és tortával kedveskedtek. A programban idén fontos helyett kapott a sport népszerűsítése is.

Tovább 2017-01-23

A MENYÜKÉNÉL járt Farkas Éva Erzsébet polgármester

Farkas Éva Erzsébet polgármester sorra látogatja a makói civil szervezeteket a következő időszakban. A Nefelejcs Népdalkör után múlt héten a MENYÜKÉnél járt, melynek tagjai több problémát is felvetettek a város vezetőjének.

Tovább 2017-01-23

Beiskolázási délután az Almási Tagintézményben

Mágikus téli délutánra várták az ovisokat a közel múltban az Almási utcai iskolában. A programot már hosszú évek óta, rendszeresen megszervezik, hiszen a célja az, hogy megkönnyítsék az iskolába való beilleszkedést. Ennek érdekében kézműves foglalkozást tartottak nekik, megismerkedhettek a digitális táblával, valamint egy bűvész is szórakoztatta őket.

Tovább 2017-01-23

Makói Híradó 2017.01.20. HD

- Elkezdték az Újvárosi Nyugdíjas Klub felújítását - Lázár János feljelentést tett a Budapest 4-es Metró Projekt kapcsán - Országos vérhiány - Időkapszula a jövőnek - Rövid hírek

Tovább 2017-01-20

Időkapszula a jövőnek

A „Hagyj nyomot a jövőnek!” elnevezésű pályázatra beérkezett rajzokat, novellákat, képeket tavasszal az új Makovecz-könyvtár alapkövével együtt egy időkapszulába helyezik el. A pályamunkákat február 10-ig várják a szervezők, az alkotók jutalomban is részesülnek.

Tovább 2017-01-20

Lázár János feljelentést tett a Budapest 4-es Metró Projekt kapcsán

Hűtlen kezelés, vesztegetés, adócsalás és sikkasztás – csak néhány azok közül a szabálytalanságok közül, melyet az Európai Csalásellenes Hivatal talált a 4-es Metró Projekt pénzügyi körülményeit vizsgálva. Ennek alapján Lázár János miniszter feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen- derült ki a politikus tegnapi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább 2017-01-20

Országos vérhiány

A tartós hideg és a megfázásos megbetegedések miatt a vártnál kevesebben adtak vért január első két hetében. Naponta országosan 1800 véradóra van szükség ahhoz, hogy a kórházi ellátáshoz elegendő vérmennyiség rendelkezésre álljon. Ez sajnos nem mindig teljesül, ezért általános vérhiány van, mely Makót is érinti.

Tovább 2017-01-20

Elkezdték az Újvárosi Nyugdíjas Klub felújítását

Új burkolatot, nyílászárókat, festést és energiatakarékos világítást kap az Újvárosi Nyugdíjas Klub Justh Gyula utcai épülete. A több mint negyven éves intézmény mintegy 2,8 millió forintból újulhat meg, az önkormányzat jóvoltából. A munkálatokat már elkezdték.

Tovább 2017-01-20

Makói Híradó 2017.01.19. HD

- Polgármesteri segítségnyújtás - Több kedvezményt kapnak a családok 2017-ben - Országos döntőben a József Attila Gimnázium matematikusai - A görög katolikusok fogadták a keresztényeket - Rövid hírek

Tovább 2017-01-19

Több kedvezményt kapnak a családok 2017-ben

Még januárban ajánlott nyilatkozniuk a magánszemélyeknek munkáltatójuk felé azokról az adókedvezményekről, amelyet igénybe szeretnének venni. Amennyiben ezt időben megteszik, már év közben hozzá juthatnak ezekhez az összegekhez.

Tovább 2017-01-19

Polgármesteri segítségnyújtás

Az Angyalsóhaj Alapítvány keretében Farkas Éva Erzsébet polgármester minden hónapban egy rászoruló családnak nyújtja át cafeteria juttatásának egy részét. Most Kerekes Bernadettnek segített, aki egyedül neveli egyéves kislányát.

Tovább 2017-01-19

Országos döntőben a József Attila Gimnázium matematikusai

A Makói József Attila Gimnázium diákjai nyerték meg a Bolyai Matematika Csapatverseny Hunnia körzeti fordulóját. Az agytornán az ország Dunától keletre eső részétől egészen Erdélyig voltak csapatok, melyből a makóiak elsőként jutottak tovább az országos döntőbe.

Tovább 2017-01-19

A görögkatolikusok fogadták a keresztényeket

Az ökumenikus imanyolcad első napján minden makói keresztény közösség saját templomában kezdte meg híveivel a közös imádságot. Ezen a héten már egymás imatermeibe látogatnak el. A tegnapi napon a görögkatolikusok látták vendégül a különböző felekezeteket.

Tovább 2017-01-19

Makói Híradó 2017.01.18. HD

- Szabad utat kaptak a határon átnyúló pályázatok - Kétmilliomodik vendég a Hagymatikumban - Egy színpadon Págerrel-színészlegendák - 30 éve grundbirkóznak a makóiak - Antal József atyára emlékeztek

Tovább 2017-01-18

Kétmilliomodik vendég a Hagymatikumban

2012-ben nyitott meg a Hagymatikum, most hétvégén már az ötödik születésnapját ünnepli. Az évek során a létesítmény látogatószáma folyamatosan növekvő tendenciát mutatott, míg a mostani évfordulóhoz közeledve elérte a kétmilliót.

Tovább 2017-01-18

Szabad utat kaptak a határon átnyúló pályázatok

A képviselők összesen tíz napirendi pontot tárgyaltak meg a mai rendkívüli testületi ülésen- köztük határon átnyúló, fiatal vállalkozókat segítő és turisztikai pályázatokról, a Hagymatikum fürdő bővítéséhez szükséges területekről, valamint a Levéltár új épületéről is szavaztak.

Tovább 2017-01-18

Egy színpadon Págerrel-színészlegendák

Idén a Páger Antal színészdíjat Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Vígszínház igazgatója veheti át a Hagymaházban megrendezésre kerülő ünnepségen. Személyéről az 5 tagú kuratórium döntött, köztük Hegedűs D.Géza aki fontosnak tartotta,hogy a művésznő még személyesen is játszhatott Téni bácsival ,ahogyan ő maga is.

Tovább 2017-01-18

Antal József atyára emlékeztek

Antal József atyára, makói költőre, íróra, a beat mise magyarországi úttörőjére emlékeztek meg halálának 20. évfordulója alkalmából a hétvégén. A lelkipásztor a szervita kápolna egykori templomigazgatójaként is hosszú évekig szolgálta a helyi közösséget.

Tovább 2017-01-18

Makói Híradó 2017.01.17. HD

- Megújúlhat az Istók Margit Ház is - Fellendülhet a Sportélet Makón - Elkezdődött az Ökumenikus Imahét - Tombol az influenzajárvány - Újabb rászoruló családok kaptak ingyenes tüzelőt - Második lett Makó

Tovább 2017-01-17

Tombol az influenzajárvány

Országosan tombol az influenzajárvány. A megbetegedések aránya a múlt héten tízszeresére növekedett Csongrád megyében. Hódmezővásárhelyen és Szegeden több egészségügyi intézményben is látogatási tilalmat rendeltek el, Makó és vonzáskörzetében azonban még mindig igen alacsony az aktivitás.

Tovább 2017-01-17

Megújulhat az Istók Margit Ház is

A Páger Mozi és Rendezvényház mellett jövőre megújulhat az Istók Margit Ház is – a jó hírt tegnap a Nefelejcs Népdalkörnél tett látogatásán jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester. A találkozón kiderült: az új intézményekben a civil szervezetek is helyet kaphatnak.

Tovább 2017-01-17

Fellendülhet a Sportélet Makón

Fellendülhet a Sportélet Makón, amennyiben a megvalósulnak a tervezett fejlesztések . Az erre fordított összeg akár 1 milliárd Ft is lehet az elkövetkezendő 2 év alatt. A tervek között szabadtéri sportkomplexum létrehozása ,tornaterem felújítás ,műfüves pálya és kézilabda munkacsarnok megvalósítása szerepel.

Tovább 2017-01-17

Megújulhat az Istók Margit Ház is

A Páger Mozi és Rendezvényház mellett jövőre megújulhat az Istók Margit Ház is – a jó hírt tegnap a Nefelejcs Népdalkörnél tett látogatásán jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester. A találkozón kiderült: az új intézményekben a civil szervezetek is helyet kaphatnak.

Tovább 2017-01-17

Újabb rászoruló családok kaptak ingyenes tüzelőt

A szokatlanul hideg tél indokolta idén, hogy a Makói Önkormányzat a már megszokott támogatások mellett ingyenes tűzifát is biztosítson a rászoruló családok számára. Tegnap az 1-es számú választó kerületben Kovács Sándor, a Honvéd városrészben pedig dr. Sánta Sándor települési képviselőket kísérte el stábunk az adományok átadására.

Tovább 2017-01-17

Márciustól jön a legolcsóbb internet

A digitalizáció a következő évek legnagyobb kihívása mind a vállalkozások, mind pedig az állampolgárok számára. A kormány ezért több lépésben támogatja és fejleszti ezt a területet, így január elsejétől csökkentették az internet áfáját, márciusban megjelenik a szolgáltatók kínálatában a Digitális Jólét Alapcsomag, valamint 2018 végéig minden háztartásban lehetőség lesz szupergyors internet-szolgáltatás igénybevételére.

Tovább 2017-01-16

Makói Híradó 2017.01.16. HD

- Négygyermekes család örülhetett ma az ingyen tűzifának - A jeges Maros veszélyei - Sakkbajnokság az általános iskolások számára - Márciustól jön a legolcsóbb internet - rövid hírek - rendőrségi hírek

Tovább 2017-01-16

A jeges Maros veszélyei

A meteorológiai Intézet tájékoztatása szerint országszerte továbbra is kemény fagyok várhatóak. Éjszakánként megyénkben is akár -15 –20 fokos hidegre kell számítani. A tartós hideg miatt a Maros már hetek óta befagyott, a várható jégzajlásra is felkészült az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Tovább 2017-01-16

Négygyermekes család örülhetett ma az ingyen tűzifának

Négygyermekes makói család örülhetett ma annak a tíz mázsa tűzifának, amelyet a kettes számú választó kerületben Kádár József képviselő adott át számukra. A városban összesen 78 rászoruló család részesül ebben a támogatásban.

Tovább 2017-01-16

Makói Híradó 2017.01.13. HD

- Hatgyermekes család kapott tűzelőt - A doni áttörésre emlékezett a Fidesz - Hetven milliárd a kórházak adósságrendezésére - Óvatosan közlekedjünk a csúszós utakon! - Vita az Ifjúsági Koncepción - Több baleset az ónos eső miat

Tovább 2017-01-13

Több baleset az ónos eső miatt

Ma reggelre az ónos és a havas eső miatt lefagyott útburkolatokra, csúszós utakra kellett számítaniuk a közlekedőknek Csongrád megyében. Térségünkben is több baleset történt, a rendvédelmi szervek, valamint a mentőszolgálat munkatársai folyamatosan kapják a riasztásokat.

Tovább 2017-01-13

Vita az Ifjúsági Koncepción

Mint arról tegnap beszámoltunk, bemutatkozott Makó új ifjúsági egyesülete, a MA-TÉR. Az önkormányzattal közösen egy konzultációra hívják a város fiataljait, akik egy online kérdőívben mondhatják el elképzeléseiket. Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke azonban kifogásolta ezt a lépést, véleményét tegnap egy sajtótájékoztatón osztotta meg a helyi médiával.

Tovább 2017-01-13

Óvatosan közlekedjünk a csúszós utakon!

A csúszós utakon, járdákon bekövetkezett balesetek nagy része elkerülhető lenne- hívta fel a figyelmet ma egy közleményben a rendőrség. A szakemberek arra kérnek mindenkit, az időjárási viszonyoknak megfelelően, körültekintően közlekedjenek.

Tovább 2017-01-13

Hetven milliárd a kórházak adósságrendezésére

Átvállalta a kormány a kórházak adósságállományát, összesen hetven milliárd forintot fordítottak erre – derült ki Lázár János tegnapi, budapesti sajtótájékoztatóján. A miniszter emellett kiemelten beszélt a rendkívüli hidegről és az ezzel kapcsolatos intézkedésekről is.

Tovább 2017-01-13

A doni áttörésre emlékezett a Fidesz

A Don-kanyarban 74 évvel ezelőtt több mint százezer magyar katona, köztük számos makói és térségi is életét vesztette, vagy fogságba esett. A hősökre a hagyományokhoz híven a Fidesz Makói Alapszervezete is megemlékezett tegnap a Csanád vezér téri II. világháborús emlékműnél.

Tovább 2017-01-13

Hatgyermekes család kapott tüzelőt

Makó Város Önkormányzata nemcsak anyagi támogatással segíti a rászorulókat, hanem például a mostani nagy hidegben tüzelővel is. Tegnap délután Hadik György önkormányzati képviselőt kisértük el körzetében az egyik családhoz.

Tovább 2017-01-13

Társalgó c. műsor 2017.01.12.

Kiállítás ,könyvbemutató,nosztalgiázás a József Attila könyvtárban és egy Páger díjas aki ma már a zsűriben foglal helyet. Kútvölgyi Erzsébettel a Vígszínházban beszélgettünk.

Tovább 2017-01-12

A fiatalok véleményét kérik

Sajtótájékoztatón mutatkozott be tegnap a MA-TÉR Ifjúsági Egyesület, amely az önkormányzattal közösen konzultációra hívja a város fiataljait. A város honlapjára felkerült egy kérdőív, melyet kitöltve mondhatják el elképzeléseiket.

Tovább 2017-01-12

Már az új, elektronikus őstermelői igazolványokat kell használni

Januártól már csak az új, a fogyasztókat és a tisztességes termelőket védő őstermelői igazolványok érvényesek. Ezek már elektronikusak, adatokat is tartalmaznak a könnyebb ellenőrizhetőség érdekében. Az igazolványcsere mintegy 15 ezer őstermelőt érint a megyében, több mint 95%-uk már kiváltotta.

Tovább 2017-01-12

Grófnői látogatás a könyvtárban

„Zagolni zabad?”- így hangzik gróf Nádasdy Borbála első életrajzi kötetének címe, amelynek sajátos története van. Többek között erről is beszélgettünk az írónővel, aki első alkalommal találkozott tegnap makói olvasóival. A rendezvénynek a József Attila Városi Könyvtár adott otthont.

Tovább 2017-01-12

Makói Híradó 2017.01.11. HD

- Figyeljünk egymásra és embertársainkra! - Pitvaroson 122 család kap tűzifát - Változtak a személyi okmányok meghosszabbításának szabályai - ARC’ Poetica- Az ember - Több száz vízóra fagyott el

Tovább 2017-01-11

Méltatlan állapotok a volt Páger moziban

10 évvel ezelőtt amikor bezárt a Páger mozi, a makóiak ígéretet kaptak arra ,hogy az omladozó épületet felújítják. Erre a közeljövőben lehetőség adódik, hiszen a város több mint fél milliárd forintot szán a rehabilitációra.

Tovább 2017-01-12

Több száz vízóra fagyott el

Az öt éve Magyarországon nem tapasztalt hideg idő miatt az ALFÖLDVÍZ Zrt.-hez szombaton már több száz bejelentés érkezett vízmérők elfagyásáról. A tartós mínuszok komoly károkat okoztak elsősorban az aknákban és a fűtetlen pincékben lévő vízmérőkben. Ezek javítása folyamatosan zajlik városunkban is.

Tovább 2017-01-11

Változtak a személyi okmányok meghosszabbításának szabályai

Januártól már a születési dátumhoz igazítják a személyi okmányok érvényességét, a jogosítvány esetében pedig ez az időpont nem nyúlhat túl a már meglévő orvosi alkalmassági időpontján. Emellett ez a vizsgálat is szigorúbbá vált, tavaly óta az alvás közbeni légzést is figyelik.

Tovább 2017-01-11

Pitvaroson 122 család kap tűzifát

A kistelepülések, ahogy tavaly, úgy idén is pályázhattak rászorultsági alapon kiosztható tüzelőre. Ezt a lehetőséget használta ki Pitvaros Önkormányzata is, ahol a héten osztották ki a tűzre valót százhuszonkét családnak.

Tovább 2017-01-11

Figyeljünk egymásra és embertársainkra!

A rendkívüli időjárásra való tekintettel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az idén is kijelölt olyan melegedőhelyeket, melyet bárki igénybe vehet. A makói járásban Csanádalbertin és Pitvaroson van ilyen, míg a városban az Egyesített Népjóléti Intézmény is várja az utcáról betérő embereket.

Tovább 2017-01-11

Makói Híradó 2017.01.10. HD

- Tűzifával segít az önkormányzat - Pitvarosi a térség első babája - A Szikszai Iskola képviseli Makót - Makói fejlesztések 2017-ben - Szerkezetkész állapotban az Erdei Ferenc téri sportkomplexum - Rövid hírek

Tovább 2017-01-10

Szerkezetkész állapotban az Erdei Ferenc téri sportkomplexum

A második ütemhez érkezett az Erdei Ferenc téri sportpálya lelátójának építése. Az ezer négyzetméter alapterületű, európai színvonalú, modern öltözőkomplexum mintegy 403 millió forintból valósul meg. Stábunk a város vezetőivel együtt megtekintette a munkálatokat.

Tovább 2017-01-10

Makói fejlesztések 2017-ben

Ötmilliárd forint már rendelkezésre áll Makó város önkormányzatának a városfejlesztésre. Ebből az összegből többek között könyvtárépítés, iskola felújítás és sportpálya renoválás is meg fog valósulni.

Tovább 2017-01-10

Tűzifával segít az önkormányzat

78 rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő nagycsaládnak biztosít idén téli tüzelőt Makó Város Önkormányzata. Az első fuvart tegnap Czirbus Gábor alpolgármester személyesen vitte ki az Aradi utcai II-es telepről.

Tovább 2017-01-10

Pitvarosi a térség első babája

Január harmadikán született meg a kistérség első babája a makói kórházban. A pitvarosi Csicsely Zsófiát, a Kistérségi Társulás nevében annak elnöke, Farkas Éva Erzsébet és Radó Tibor, a község polgármestere köszöntötte tegnap otthonában.

Tovább 2017-01-10

A Szikszai Iskola képviseli Makót

A középiskolások mellet az általános iskolások számára is meghirdették a Futsal Diákolimpiát. A csoportmérkőzések döntőjét a makói Szikszai György Református Általános Iskola nyerte, így a jövő heti megyei olimpián, ők képviselhetik Makót.

Tovább 2017-01-10

Makói Híradó 2017.01.09. HD

- Idén is átadják a Páger gyűrűt - Elkezdték a könyvtár bontását - Noel az első makói baba - Drasztikusan csökken a baromfihús, a tojás és a tej ára - Futball három hétvégén keresztül - Rövid hírek

Tovább 2017-01-09

Noel az első makói baba

Január 5-én született az első makói kisbaba. Noel és anyukája ma hagyhatták el a makói kórházat, ám előtte Farkas Éva Erzsébet polgármester adta át számukra a város ajándékait.

Tovább 2017-01-09

Elkezdték a könyvtár bontását

Ma elkezdődött a városi könyvtár régi épületének bontása, a munkálatoknak 30 napon belül be kell fejeződniük. A helyén egy teljesen új, modern intézményt húznak fel, valamint a körülötte lévő területet is rendezik majd.

Tovább 2017-01-09

Idén is átadják a Páger gyűrűt

Rudolf Péter, Cserhalmi György, Király Levente, Udvaros Dorottya csak néhány név azok közül akik kiérdemelték a makói önkormányzat által alapított Páger díjat. 2012-ben Kútvölgyi Erzsébet színművész, rendező a Vígh Színház tagja vehette át Téni bácsi pecsétgyűrűjének mását, aki azóta kuratórium tagjaival együtt dönt arról, ki kerülhessen be a híres társulatba. Idén Eszenyi Enikőnek adatik meg.

Tovább 2017-01-09

Drasztikusan csökken a baromfihús, a tojás és a tej ára

Drasztikusan, 27%ról 5%-ra csökkentette a kormány a baromfihús, a friss tej és a tojás áfáját 2017. január elsejétől. A szaktárca az ágazat fellendülését várja az intézkedéstől. Megkérdeztük a makóiakat is, mit szólnak az árcsökkentéshez.

Tovább 2017-01-09

Könyvtár bontás előtt

Hétfőn megkezdődik a József Attila Városi Könyvtár bontása. A több mint negyven éves épületből már szinte mindent elszállítottak. Mielőtt a falakat is lebontják, stábunk az intézmény egykori építészével tett egy sétát felidézve a múltat.

Tovább 2017-01-06

Makói Híradó 2017.01.06. HD

- Újra biztonságosan gyalogolhatunk az Alkotmány utcában - Sikeresen debütált a Diótörő mesebalett Szegeden - Még nem késő beadatni az influenza elleni oltást - Futsal diákolimpiát rendeztek Makón - Könvytár bontás előtt

Tovább 2017-01-06

Még nem késő beadatni az influenza elleni oltást

Bár még nincs járvány, már most sokan jelentkeznek influenzaszerű tünetekkel a háziorvosoknál. Az ANTSZ adatai szerint előző héten az országban 8200-an fordultak orvoshoz. A legtöbben Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében. Csongrád megyében eddig nem mutatták ki a vírust, így a szakemberek szerint még mindig nem késő beadatni a védőoltást.

Tovább 2017-01-06

Újra biztonságosan gyalogolhatunk az Alkotmány utcában

Hosszadalmas csatározások és egyeztetések eredményeként kaphatott új és járható járdát az Alkotmány utca páratlan oldala. Ráadásul a korábbi rossz minőségű gyalogút újjáépítésébe az itt élőknek nem kellett önerőt befizetniük, sőt Kovács Sándor képviselő a tavalyi évben százezer forinttal még támogatta is a megvalósulást.

Tovább 2017-01-06

Sikeresen debütált a Diótörő mesebalett Szegeden

A VargaBalett Táncműhely volt és jelenlegi táncos növendékei két teltházas előadással, mintegy 1300 néző előtt mutatták be december végén Csajkovszkij utolsó balettjét a Szegedi Nemzeti Színházban. Hoffmann „A diótörő és az egérkirály” című meséje igazi téli színházi élményt nyújtott a közönségnek, melyet a szervezők karácsonyi ajándéknak szántak.

Tovább 2017-01-06

Makói Híradó 2017.01.05. HD

- Ötmilliárdos fejlesztés Makón - Ítéletidő jön a hétvégére - Hobby-tól a világbajnoki címig - Nem lesz drágább az élet Makón 2017-ben - ARC’ Poetica- Az ember

Tovább 2017-01-05

Ötmilliárdos fejlesztés Makón

Tavasszal indul a Makovecz könyvtár építése, de ezen kívül a város sportpályái, a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola is megújulnak, valamint folytatják az ivóvíz rehabilitációs programot. A fejlesztésekre több mint öt milliárd forint áll rendelkezésre.

Tovább 2017-01-05

Hobby-tól a világbajnoki címig

Aranyéremmel és világcsúccsal tért haza a decemberi Moszkvában megrendezett világbajnokságról Majoros Róbert. A makói súlyemelő eredményét a város is elismerte a második Sport Karácsonyon.

Tovább 2017-01-05

ARC’ Poetica- Az ember

„ARC- Poetica- Az Ember” címmel nyílik meg holnap délután öt órakor Nagy Mihály első kiállítása a Hagymaházban. A tárlaton közel ötven portrét tekinthetnek meg az érdeklődők, egészen január végéig.

Tovább 2017-01-05

Ítéletidő jön a hétvégére

Ítéletidő várható a hétvégére, több helyen a mínusz húsz fokot is elérheti a hőmérséklet. Makóra és környékére havazást és hózáport is jósolnak. A Városgazdálkodási Kft. már felkészült az utak takarítására, de érdemes lesz mindenkinek körültekintően közlekedni.

Tovább 2017-01-05

Makói Híradó 2017.01.04. HD

- Több, mint 3 milliárd forint jutott a kistelepülések fejlesztésére - Nem lesz drágább az élet Makón 2017-ben - Idén is fontos a prevenció - Eltűnik a teherforgalom a belvárosból - 57 határvadász vizsgázott

Tovább 2017-01-04

Több, mint 3 milliárd forint jutott a kistelepülések fejlesztésére

Több, mint három milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a Lázár János választókerületében lévő kistelepüléseken 2014 és 2016 között– hangzott el az országgyűlési képviselővel folytatott évértékelő beszélgetésen. A miniszter hangsúlyozta: a térség fejlődéséhez kellett a kormány támogatása is.

Tovább 2017-01-04

Nem lesz drágább az élet Makón 2017-ben

Nem kell mezőőri járulékot fizetni a gazdáknak az idei évtől, a szolgálatot a központi és a helyi költségvetésből fedezik a jövőben- derült ki a legutóbbi testületi ülésen. Ezen kívül több helyben fizetett szolgáltatás díja változatlan marad, így elmondható, hogy nem lesz drágább az élet Makón 2017-ben sem.

Tovább 2017-01-04

Idén is fontos a prevenció

Az Egészségfejlesztési Iroda két éve működik Makón, azzal a céllal, hogy ingyenes megelőző vizsgálatokat, szűréseket végezzenek városunkban és a kistérségben. Stábunk ellátogatott a kórház épületében lévő irodába, ahol betekinthettünk munkájukba.

Tovább 2017-01-04

Eltűnik a teherforgalom a belvárosból

Kitiltották a 20 tonnánál nehezebb járműveket a 43-as főút makói szakaszáról. A helyi vállalkozások külön engedéllyel kérhetik felmentésüket a korlátozás alól.

Tovább 2017-01-04

57 határvadász vizsgázott

Két hónapos képzést követően letették első vizsgájukat a Csongrád megyei határvadász tanulók. A mintegy 57 hallgató ezzel számot adott eddig megszerzett tudásáról.

Tovább 2017-01-04

Makói Híradó 2017.01.03. HD

- 2017 a változás éve lesz – Újévi koncert - 2016. az adományozás éve volt Makón - Negyven éve Makó képzőművészeti életének szolgálatában - Több, mint 10 milliárd forintot kap Makó fejlesztésekre - Futással búcsúztatták az óévet - A hétvégén rajtol a IV. Givaudan Kupa

Tovább 2017-01-03

2016. az adományozás éve volt Makón

Advent időszaka az adakozásról is szólt, Makó Város Önkormányzata ebben az időszakban kiemelten támogatta a hátrányos helyzetűeket, a gyermekeket, és a nyugdíjasokat is. A Demokratikus Koalíció Rikárdónak, - aki két évvel ezelőtt az év első babája volt- juttatott adományt.

Tovább 2017-01-03

Negyven éve Makó képzőművészeti életének szolgálatában

A decemberi testületi ülésen Farkas Éva Erzsébet elismerést nyújtott át Karsai Ildikó grafikusművésznek. A Hagymaház Galéria vezetőjét nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték.

Tovább 2017-01-03

Több, mint 10 milliárd forintot kap Makó fejlesztésekre

A közeljövőben több mint tíz milliárd forint kormányzati támogatást kap Makó- derült ki a Lázár Jánossal folytatott évértékelő beszélgetésből. Az országgyűlési képviselő elmondta, a korábbi két és fél milliárd forint helyett például négy és fél milliárd forintot kap a település a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítésére, és a Makovecz hagyaték ápolásaként több beruházás is megvalósulhat.

Tovább 2017-01-03

2017 a változás éve lesz – Újévi koncert

Idén is teltházas koncerttel indította az évet Dr. Csikota József és magánzenekara. Január elsején operával kápráztatta el a közönséget a város szülötte, Cseh Antal és felléptek a Dívák. A makóiaknak szánt jókívánságait Farkas Éve Erzsébet polgármester adta át.

Tovább 2017-01-03

Makói Híradó 2016.12.23. HD

- A KERI is karácsonyozott - Egymillió forint játszótérre - Betlehemezés a nyugdíjasklubban - Nőtt a termelés és a munkavállalók száma is a bútoripari cégnél - A tanyavilágban élőkön segített a Fidesz

Tovább 2016-12-23

A tanyavilágban élőkön segített a Fidesz

Húsz tanyavilágban élő családnak tette szebbé az ünnepet a Fidesz Makói Szervezete. A karácsonyi csomagokat tegnap a Makó-Rákosi Kultúrházban adták át a rászorulóknak.

Tovább 2016-12-23

Híradót támogatja

Tovább 2017-01-03

Nőtt a termelés és a munkavállalók száma is a bútoripari cégnél

Új névvel, de változatlan ünnepi hangulatban tartotta meg évzáró, karácsonyi bálját a Duocor Bt. A rendezvényen értékelték az elmúlt évet, és köszöntötték a régi dolgozókat.

Tovább 2016-12-23

Egymillió forint játszótérre

Advent negyedik hétvégéjén tartotta a hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyi ünnepségét az önkormányzat. A rendezvényen a Bodrogi Bau Kft. 1 millió forintos felajánlását tett egy speciális játszótér kialakítására.

Tovább 2016-12-23

Betlehemezés a nyugdíjasklubban

Hétfőn tartotta karácsonyi ünnepségét a makói Újvárosi Nyugdíjas Klub. Ebből az alkalomból Szikszai György Református Általános Iskola tanulói örvendeztették meg a tagokat előadásukkal.

Tovább 2016-12-23

A KERI is karácsonyozott

Zsúfolásig megtelt szerdán a Hagymaház a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma rendhagyó karácsonyi műsorán. A szokásoktól eltérően most nem a humán munkaközösség, hanem Szabó Tibor közgazdász tanár álmodta színpadra az ünnepi produkciót. Az előadást a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézmény Kicsinyek kórusának néhány tagja is színesítette.

Tovább 2016-12-23

Kiadták a Marosvidék adventi számát

Bemutatta adventi számát a Marosvidék Baráti Társaság pénteken a József Attila Városi Könyvtárban. A bemutatón Bojan Ljubenović szerb szerző is tiszteletét tette, a bartókos diákok pedig énekszóval varázsoltak karácsonyi hangulatot.

Tovább 2016-12-22

Makói Híradó 2016.12.22. HD

- Jótékonysági koncert a Szent István Templomban - Ünnepi műsort adott a Forgatós Táncegyüttes - Három hegedű-három hegedűművész -Modern körülmények között sportolhatunk - Idősek karácsonya - Kiadták a Marosvidék adventi számát

Tovább 2016-12-22

Idősek karácsonya

„Nem az a fontos, az ember hány éves, csak a szíve legyen fiatal!” Többek között ilyen slágerek is elhangoztak a Hagymaházban tartott Idősek Karácsonyán. A város vezetése ugyanis Gergely Róbert koncertjét ajándékozta a nyugdíjasoknak a szeretet ünnepe alkalmából.

Tovább 2016-12-22

Jótékonysági koncert a Szent István Templomban

44 székelyföldi fiatal hangja zengte be a belvárosi templomot hétfő este. Sokan megtisztelték a messziről jött kórus tagjait, köztük Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

Tovább 2016-12-22

Három hegedű-három hegedűművész

Különleges karácsonyi műsorral lépett fel péntek este a Hagymaházban a Grácia Hegedűtrió. A fiatal lányokból álló együttes most először mutatkozott be Makón, ahol közönségüket elvarázsolták muzsikájukkal.

Tovább 2016-12-22

Makói Híradó 2016.12.21. HD

- Tűzifával segített a Givaudan - Tíz éve Nagylak szolgálatában - Karácsonyi dallamok a Hagymaházban - Hímez és főz a 90 éves Viktória néni - Ünnepi műsort adott a Forgatós Táncegyüttes - Olimpikonok jártak Makón

Tovább 2016-12-21

Hímez és főz a 90 éves Viktória néni

90. születésnapja alkalmából köszöntötte fel Márton Györgynét az önkormányzat nevében Czirbus Gábor alpolgármester. Viktória néni jó egészségben ünnepelt; hímzéssel, főzéssel és sorozatai nézésével tölti mindennapjait.

Tovább 2016-12-21

Karácsonyi dallamok a Hagymaházban

A nagy érdeklődésre való tekintettel hétfőn és kedden is megtartották a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hagyományos Karácsonyi koncertjét. Közel 150-en léptek fel, köztük az intézmény jelenlegi és egykori tanulói, tanárai és egy sztárvendég is.

Tovább 2016-12-21

Tíz éve Nagylak szolgálatában

Nagylak polgármestere két hete rendkívüli testületi ülésen jelentette be, hogy nyugdíjba vonulása miatt távozik a község éléről. Gyarmati András 2006 óta irányítja a települést, mely idő alatt számos fejlesztést valósított meg, most azonban búcsúzik hivatalától.

Tovább 2016-12-21

Tűzifával segített a Givaudan

Ismét jótékonykodott a Givaudan Hungary Kft. Az előző évhez hasonlóan idén is egymillió forintot ajánlottak fel önkormányzatnak, amelyből a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány tűzifát vásárolt a rászorulóknak.

Tovább 2016-12-21

Ünnepi műsort adott a Forgatós Táncegyüttes

A régmúlt karácsony hagyományait vitte színpadra a Forgatós Táncegyüttes szombat esti ünnepi műsorában. A két felvonásos produkciót élő zene kísérte. A nívós eseményt a Fölszállott a páva tehetségkutató egyik zsűritagja is megtisztelte jelenlétével. Vendégénekes Tintér Gabriella népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere, 2013-ban Prima Primissima Junior díjjal tüntették ki, 2014-ben A legjobb hazai kisebbségi produkció különdíját kapta az Emberi Erőforrások Minisztériumából, Balog Zoltán miniszter úrtól a Fölszállott a páva televíziós vetélkedőjén.A Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes külsős szólistája.

Tovább 2016-12-21

Makói Híradó 2016.12.20. HD

- Hét család talált otthonra Maroslelén - Sikeres évet zárt a Givaudan ! - Díjazták a makói sportolókat - Patikusból múzeumigazgató - Angyalkák a Bartókban - Karácsonyi ünnepség a JUGYU-ban

Tovább 2016-12-20

Sikeres évet zárt a Givaudan !

Szombaton este tartotta meg hagyományos évzáró vacsoráját a Givaudan Hungary Kft.. A est folyamán díjazták az hónap és év dolgozóit, melyen stábunk is ott járt.

Tovább 2016-12-20

Hét család talált otthonra Maroslelén

Hét önkormányzati bérlakást adott át vasárnap a maroslelei Petőfi utca sarkán Lázár János országgyűlési képviselő és Dr. Martonosi György polgármester. A közel 50 négyzetméteres, mindennel felszerelt lakásokba már beköltöztek a fiatalok, így az új otthonban várhatják az ünnepeket.

Tovább 2016-12-20

Patikusból múzeumigazgató

Patikus, újságíró, katona, néprajzkutató, múzeumigazgató, régész. Ez csak néhány azokból a változatos hivatásokból, melyeket Tömörkény István végzett élete során. Születésének 150. évfordulója alkalmából emlékeztek meg róla hétfőn a József Attila Múzeumban.

Tovább 2016-12-20

Angyalkák a Bartókban

A középiskola után stábunk a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének műsorára is ellátogatott. Az angyalvilág karácsonyi mindennapjait mutatták be színdarabjukban a negyedikes tanulók.

Tovább 2016-12-20

Karácsonyi ünnepség a JUGYU-ban

Különleges karácsonyi műsorral búcsúztak az évtől a makói JUGYU diákjai. A pénteki ünnepség szervezésében a diákok is aktívan részt vettek.

Tovább 2016-12-20

Makói Híradó 2016.12.19. HD

- A makói otthonokban ég a betlehemi láng - Az USA-ból is kaptak ajándékot - Egészséges roma karácsony - Félmillió forint a határon túli magyaroknak - A Piramis koncertezett a Sportkarácsonyon

Tovább 2016-12-19

Az USA-ból is kaptak ajándékot

Advent negyedik hétvégéjén 419 családot ajándékozott meg Makó Város Önkormányzata, a városi sportcsarnokban tegnap tartott ünnepségen. Érdekesség, hogy idén az Egyesült Államokból is érkeztek meglepetések, amelyet a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke adott át húsz makói gyermeknek.

Tovább 2016-12-19

A makói otthonokban ég a betlehemi láng

Néhány nap és itt a karácsony, tegnap este a negyedik gyertya is felgyúlt Makó város adventi koszorúján. Az ünnepre megérkezett a betlehemi láng is, a szeretet fényét kis mécsesekben bárki hazavihette.

Tovább 2016-12-19

Egészséges roma karácsony

Egészségügyi szűréssel egybekötött karácsonyi ünnepséget tartott szombaton a makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A Tulipán utcai orvosi rendelőben babgulyással, míg a Bajza utcai iskola tornatermében kulturális programokkal várták az érdeklődőket.

Tovább 2016-12-19

Félmillió forint a határon túli magyaroknak

A múlt heti képviselő-testületi ülés egy adományozással zárult. Farkas Éva Erzsébet polgármester 538 ezer forint összegű ajándékot nyújtott át Páll László református lelkésznek, azzal a céllal hogy hozzájáruljanak az ukrajnai Beregrákoson egy magyar nyelvű óvoda felépítéséhez.

Tovább 2016-12-19

A Piramis koncertezett a Sportkarácsonyon

A testmozgáson túl a zene is fontos szerepet játszott a második sportkarácsonyon. A rendezvény kezdő napján a Piramistól zúgott az Erdei János Városi Sportcsarnok, melynek tagjai fiatalokat meghazudtoló energiával, fáradhatatlanul zúzták a rockot.

Tovább 2016-12-19

Makói Híradó 2016.12.16. HD

- Ajándékcsomagokat osztott a Karitász Csoport - Támogatja a gyerekvállalást az önkormányzat - Karácsony a sport jegyében - Erdei Etelka díj és Természetfotó kiállítás a JAG-ban

Tovább 2016-12-16

Erdei Etelka díj és Természetfotó kiállítás a JAG-ban

Tegnap este rendezték meg a már nagy múltra visszatekintő „Gimi estet”. A Makói József Attila Gimnáziumban a színvonalas programok mellett az Erdei Etelka díjak átadójára is sor került, ahol tíz tanuló és két pedagógus vehetett át rangos kitüntetéseket.

Tovább 2016-12-16

Karácsony a sport jegyében

Második alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a város sportkarácsonyát. Az idén már kétnapos rendezvényen többek között bemutatkoztak a helyi sportegyesületek, díjazták Makó legjobb sportolóit, emellett pedig színes programokkal és hírességekkel is várták az érkezőket.

Tovább 2016-12-16

Támogatja a gyerekvállalást az önkormányzat

Tegnap délelőtt a Korona dísztermében 104 május óta született apróság szülei vehettek át Bébikötvényt. A 100 ezer forint mellett meg is vendégelték őket, a kicsiket pedig a Haramia együttes szórakoztatta.

Tovább 2016-12-16

Ajándékcsomagokat osztott a Karitász Csoport

Idén is sok adományt gyűjtött össze a rászorulók számára a Szent Erzsébet Karitász Csoport. A makói adakozók nagycsaládosokat, időseket, hajléktalanokat és diákokat segítettek felajánlásaikkal.

Tovább 2016-12-16

Makói Híradó 2016.12.15. HD

- Testületi ünnepi hangulatban - A makói önkormányzat támogatja a továbbtanulást - Évet zárt a Makó Budo Klub - Az „Év vállalkozója” egy makói cég - Diákok kezdeményezése

Tovább 2016-12-15

Az „Év vállalkozója” egy makói cég

A testületi ülésen Farkas Éva Erzsébet köszöntötte a nemrégiben Év vállalkozója díjban részesült Marosfalvi Gábort. A Marostech Kft. profilja részben az autóiparhoz kötődik, az autók hűtő-fűtő rendszereihez szükséges szerszámokat tervező és gyártó céghez stábunk is ellátogatott.

Tovább 2016-12-15

A makói önkormányzat támogatja a továbbtanulást

A sikeres pályázók albérletre, nyelvvizsgára és útiköltségre költik a Bursa Hungarica ösztöndíjat. A makói egyetemistákat és főiskolásokat a városháza dísztermében köszöntötte a polgármester.

Tovább 2016-12-15

Testületi ünnepi hangulatban

Tegnap tartotta ez évi utolsó rendes testületi ülését Makó Város képviselő-testülete, amely a hagyományoknak megfelelően ünnepséggel kezdődött. A grémiumot és a résztvevőket a Szent István Általános Iskola 4.osztálya valamint a Makói Általános Iskola Kicsinyek Kórusa örvendeztette meg karácsonyi műsorral. Ezt követően döntött grémium

Tovább 2016-12-15

Makói Híradó 2016.12.13.

- Segítség a tanyavilágban élőknek - Zenei utazás a Hagymaházban - A boszorkányok napja - Halálos baleset - A gyerekeké volt a főszerep - Kolinda est Makón

Tovább 2016-12-13

Zenei utazás a Hagymaházban

„Adventi üzenet”címmel tartott karácsonyi koncertet a Salon Melodies kamaraegyüttese. A Hagymaház pódiumtermébe érkezők Bachtól, a jazz és swing korszakán át, egészen a könnyűzenéig élvezhették az élőzene varászát.

Tovább 2016-12-13

A boszorkányok napja

Ma van Luca napja, a boszorkányok elleni védekezés és a jóslatok időszaka. Ennek a néphagyományak a szokásaival és hiedelmeivel ismerkedhettek meg a gyerekek szombaton a makói múzeumban.

Tovább 2016-12-13

Halálos baleset

Halálos baleset

Tovább 2016-12-13

A gyerekeké volt a főszerep

Még a téli szünet előtt kézműves foglalkozásra, valamint játékos szórakozásra invitálta az önkormányzat a makói és a térségben élő gyerekeket a Hagymaházba. A vasárnapi Gyerekkarácsony keretében a „Melyiket a 9 közül?” családi darabot tekinthették meg az érdeklődők.

Tovább 2016-12-13

Segítség a tanyavilágban élőknek

A hagyományokhoz híven idén is adománygyűjtésbe kezdett a Fidesz helyi szervezete. Most elsősorban tartós élelmiszereket és gyermekjátékokat várnak, melyeket a tanyavilágban élő nehéz sorsúak között osztanak majd szét.

Tovább 2016-12-13

Kolinda est Makón

Román népi hagyományra, a karácsonyi kolindálásra emlékeztek Makón. Ezzel együtt a december 18-i Nemzetiségek napját is ünnepelte a jelenlévő közel 200 vendég.

Tovább 2016-12-13

Makói Híradó 2016.12.12. HD

- A növekedés éve volt az idei a Conitechnél - Ég az öröm gyertyája az adventi koszorún - Birtokba vették az új kultúrházat Magyarcsanádon - Ünnepi hangulatba öltözött a fürdő - Rendőrségi hírek

Tovább 2016-12-12

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2016-12-12

Birtokba vették az új kultúrházat Magyarcsanádon

Mintegy 180 millió forintos kormányzati támogatásból újult meg a magyarcsanádi művelődési ház és könyvtár. A létesítményt ünnepélyes keretek között pénteken Lázár János országgyűlési képviselő és Farkas János polgármester adta át a nagyérdeműnek.

Tovább 2016-12-12

Ég az öröm gyertyája az adventi koszorún

Közeledik a karácsony, már három láng lobog Makó város adventi koszorúján. A kilátogatókat ismét színvonalas műsorral várták, most vasárnap a Makói Magán Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakképző Iskola növendékei, valamint az Írisz Táncklub Egyesület működött közre.

Tovább 2016-12-12

Ünnepi hangulatba öltözött a fürdő

Szombaton tartotta meg hagyományos Mikulás partiját a Hagymatikum Gyógyfürdő. A vendégeket a nagyszakállú, szaloncukorral fogadta, a gyerekeket a Pom-Pom együttes szórakoztatta.

Tovább 2016-12-12

Közönségtalálkozó Csikász Lajossal

Közönségtalálkozót tartottak december 8-án a makói József Attila Városi Könyvtár olvasótermében. Az „Anjou-lobogók alatt” regénysorozat szerzőjétől a szép számban megjelent közönség hallhatott a arról, hogy milyen komoly kutatómunka szükséges a történelemórákon megismert személyek érző és élő karakterekként való bemutatásához.

Tovább 2016-12-12

A növekedés éve volt az idei a Conitechnél

Több mint 1500-an báloztak szombat este az Erdei János Városi Sportcsarnokban, hiszen idén is ott rendezte karácsonyi vacsoráját a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. A város legnagyobb foglalkoztatója tartalmas évet tudhat maga mögött, hiszen egy jelentős 5 millárd forintos fejlesztést adtak át tavasszal.

Tovább 2016-12-12

Makói Híradó 2016.12.09. HD

- Egy délelőtt két baleset
- Lázár: „Az uniós határvédelmet tartjuk fontosnak”
- Toborzóra a KERI-ben
- Készül a Diótörő mesebalett

Tovább 2016-12-10

Egy délelőtt két baleset

Egy délelőtt két baleset

Tovább 2016-12-10

Lázár: „Az uniós határvédelmet tartjuk fontosnak”

73. alkalommal tartott Kormányinfót tegnap Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az év utolsó előtti tájékoztatóján a tárcavezető elsőként a jövő heti Európa Tanács ülés fontosságáról beszélt.

Tovább 2016-12-10

Készül a Diótörő mesebalett

Rendkívüli előadásnak lehetnek részesei azok, akik a karácsony közeledtével igazi téli színházi élményre vágynak. A Szegedi Nemzeti Színházban 178 táncos növendék közreműködésével mutatják be december 23-án Csajkovszkij utolsó balettjét, melynek története Hoffmann „A diótörő és az egérkirály” című meséjén alapszik. Stábunk szerdán ellátogatott a VargaBalett Táncműhelybe, ahol betekintést nyertünk a szakmai munkába.

Tovább 2016-12-10

Toborzóra a KERI-ben

A pályaválasztási rendezvények őszi sorozatát a makói KERI minden évben a Toborzórával zárja. Így volt ez tegnap is, ahol a diákokat olyan feladatokkal várták, amelyek során a szakmák gyakorlati oldalát mutatták be, többek között megismerkedhettek a vonalkódos pénztárgép kezelésével, téglafalat festhettek, hegeszthettek, sőt még LEGO robotot is programozhattak.

Tovább 2016-12-10

Makói Híradó 2016.12.08. HD

- Biciklivel járja körzetét a képviselő - Utalványosztás - Világbékét kíván Ede bácsi - Rétest sütöttek Kiszomboron - Mikulásúszás Makón - Jelhagyás képekben és rajzokban - Jubileumi évet zárt a Maros

Tovább 2016-12-08

Jubileumi évet zárt a Maros

Tartalmas évet tudhat maga mögött a Maros Táncegyüttes. Idén ünnepelték újjászervezésük 35 éves évfordulóját, ők rendezhették az öreg táncosok találkozóját, emellett rengeteg fellépésük volt itthon és külföldön is.

Tovább 2016-12-08

Biciklivel járja körzetét a képviselő – Utalványosztás

Toldi János is járja körzetét, hogy a 70 év feletti makói nyugdíjasoknak mihamarabb kézbesítse az 5000 Forintos Erzsébet-utalványokat. A többi képviselőhöz hasonlóan most őt is elkísértük körútjára.

Tovább 2016-12-08

Jelhagyás képekben és rajzokban

A József Attila Múzeumban kedden nyitották meg annak a Szekeres Istvánnak az életművét bemutató kiállítást, aki 1989-ben újraalkotta a ma is használatos városi címert. A hamarosan 90. életévét betöltő grafikus, festőművész, mint mindig, most is örömmel tért haza szülővárosába.

Tovább 2016-12-08

Rétest sütöttek Kiszomboron

A bejgli sütés után rétest készítettek a Kiszombori Honismereti Kör tagjai múlt pénteken. Régen a szegények süteménye volt ez, hiszen csak liszt, só és víz kell hozzá. Az elkészítését pedig sok gyakorlással el lehet sajátítani.

Tovább 2016-12-08

Világbékét kíván Ede bácsi

Otthonában köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester Dr. Draskóczy Edét, Makó rendszerváltás utáni első ügyvédjét 95. születésnapja alkalmából, aki a beszélgetés során a hosszú élet titkát is elárulta.

Tovább 2016-12-08

Globális elhízás – Az vagy amit megeszel

Magyarország a legkevésbé egészségesen élő nemzetek élvonalába tartozik: 10 percenként meghal valaki az egészségtelen táplálkozás, 35 percenként a mozgásszegény életmód miatt. Mi vagyunk világviszonylatban a harmadik legkövérebbek, míg Európában listavezetők vagyunk ezen a téren. A legtöbb emberben nem tudatosult, hogy az egészség mekkora érték,és hogy meg kellene őrizni. A Makói egészségfejlesztési iroda legújabb kezdeményezésével a Testsúlykontroll programmal megpróbál segíteni.

Tovább 2016-12-07

Laptop karácsonyra

Társadalmi szerepvállalásának részeként idén is laptopokat ajándékozott karácsonyra több makói intézménynek a Givaudan Hungary Kft. Három óvoda mellett az egyik középiskola is részesült az adományból. Az átadáson stábunk is ott járt.

Tovább 2016-12-07

Évzáró gazdabál

A Csanád és Térsége Gazdakör szombaton este tartotta meg hagyományos gazdabálját. A találkozó elsősorban a mulatságról szólt, de bemutatkozott a nemrég megalakuló Marosvidéki Gazdák Szövetkezete is.

Tovább 2016-12-07

Válts szakmára!

Immár nyolcadik alkalommal rendeztek váltóversenyt hétfőn az általános iskolák felsős diákjainak a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tornatermében. A makói és környéki nebulók a sportos délutánon hét csapattal mérettették meg mozgáskoordinációs képességeiket.

Tovább 2016-12-07

Makói Híradó 2016.12.06. HD

- Ismét irtották a patkányokat - Ezüstérmes a Makó FC - Cukor nélkül édesebb - Vállalkozz digitálisan! - Jótékonyság zenével

Tovább 2016-12-06

Ismét irtották a patkányokat

Rágcsálóirtást végzett ma a Honvéd városrészben az önkormányzat, valamint az Alföldvíz Zrt. Nem csupán a csatornahálózatban pusztították a kártevőket, hanem több ingatlant is felkerestek a szakemberek.

Tovább 2016-12-06

Ezüstérmes a Makó FC

Pénteken tartotta meg szezonzáró vacsoráját a megye első osztályban szereplő M-Foci Kft. a Kisbagoly Vendéglőben. A csapat remek teljesítménnyel a tabella második fokán áll, ám céljuk az első hely megszerzése.

Tovább 2016-12-06

Cukor nélkül édesebb

Életmódváltásra ösztönzi a makóiakat az Egészségfejlesztési Iroda. Tegnap a Hagymatikumban tartott interaktív előadáson beszélgettek a kalóriákról, a táplálkozási tévhitekről és arról, hogy mit (t)együnk annak érdekében, hogy jól legyünk.

Tovább 2016-12-06

Vállalkozz digitálisan!

Míg a magánéletünkben szinte mindennapossá váltak az okos telefonok, okos órák és egyéb infokommunikációs eszközök használata, addig a vállalkozásokba kevésbé építik be ezeket. Legalábbis hazánkban ez a jellemző tendencia, pedig az informatikai készülékekkel szembeni fenntartások versenyhátrányba hozzák a kkv-kat. Ebben nyújt segítséget a Modern Vállalkozások Programja, melyről első kézből tájékozódhattak a járásban lévő cégek vezetői a mai makói információs napon.

Tovább 2016-12-06

Jótékonyság zenével

Ünnepi énekkel telt meg szombaton este a Szent István Király Plébániatemplom. A jótékonysági hangversenyen négy kórus lépett fel, akik egyházi karácsonyi darabokkal készültek az érdeklődőknek. Az adományokból a makói rászoruló családokon segítenek a szervezők.