Híradó

Hiteles hírműsor hétfőtől-péntekig este 18 órától. Naponta 12 – 20 percben a nap legfontosabb eseményei Makóról és a kistérségről, napi sporttal és időjárás jelentéssel.

Makói Híradó 2017.10.16. HD

- Mi az igazság a csanádpalotai vízről? - Harmadik Honvéd városrészi nap - Egészségkerékpározás a nőkért - A szauna szeánszok varázsa - Rockmusicalben elevenedett meg a magyar történelem

Tovább 2017-10-16

Rockmusicalben elevenedett meg a magyar történelem

A nagy sikerre való tekintettel országos turnéra indult a tavaly nyáron a Hősök-terén bemutatott „Itt élned, halnod kell!” című rockmusical Koltay Gábor rendezésében. A produkció múlt hétvégén érkezett utolsó állomásához, a szegedi Dóm-téren tekinthették meg az érdeklődők a nagyszabású művet, melyben az indulás óta a makói Forgatós Táncegyüttes is közreműködött.

Tovább 2017-10-16

A szauna szeánszok varázsa

A Hagymatikum idén is csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség őszi, központi programjához. A Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából szombaton élő koncerttel, hastánc bemutatóval, és szauna szeánszokkal kedveskedtek a betérő vendégeknek.

Tovább 2017-10-16

Egészségkerékpározás a nőkért

A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda pénteken Egészségkerékpározásra hívta a lakosokat Makón. A rendezvény fontos üzenete az volt, hogy minél több nő vegyen részt rendszeren szűrésen és vigyázzon magára.

Tovább 2017-10-16

Harmadik Honvéd városrészi nap

Harmadik alkalommal rendezték meg a Honvéd városrészi napot, ahol összegyűlt a településrész apraja-nagyja. A felhőtlen szórakozáshoz jó ebéd is járt, utóbbiból a rászorulók javára is felajánlottak.

Tovább 2017-10-16

Mi az igazság a csanádpalotai vízről?

A közel múltban számos, főleg országos médiumban felröppent a hír: a csanádpalotaiak a problémás ivóvízjavító- programnak köszönhetően a baktériummal fertőzött vizet kénytelen inni. Ezt egy, a közel múltban a településen tartott lakossági fórumon cáfolták meg Szabó Sándor, a Makói Polgármesteri Hivatal jegyzői irodájának vezetője, és az Alföldvíz Zrt. munkatársai.

Tovább 2017-10-16

Makói Híradó 2017.10.13. HD

- Döntöttek a Hagymatikum bővítése és az uszodakomplexum kapcsán - Családra lelt a háborús hős - Vöröshagyma és krumpli a rászorulóknak - Küzdelmes mérkőzés a felnőtt férfi kézilabdában - Csanád nélkül Szeged- Csanádi Egyházmegye sem létezne - Az MSZP továbbra is Rójának szavaz bizalmat

Tovább 2017-10-13

Vöröshagyma és krumpli a rászorulóknak

A makói önkormányzat START munkaprogramja keretében megtermelt burgonyával és vöröshagymával 373 háztartást támogat az idei évben. A rászoruló nagycsaládosok és nyugdíjasok megsegítése mellett a közétkeztetésbe is kerül a zöldségekből.

Tovább 2017-10-13

Családra lelt a háborús hős

Megtalálták Tóth Ferencz István makói származású katonának a leszármazottjait, aki a II. világháború során halt hősi halált. Sarkadi Ágotának és munkatársainak erőfeszítéseiről az ügyben már korábban beszámoltunk és a kemény munka most kifizetődni látszik.

Tovább 2017-10-13

Az MSZP továbbra is Rójának szavaz bizalmat

A Magyar Szocialista Párt hódmezővásárhelyi és makói szervezete továbbra is Rója Istvánnak szavaz bizalmat, vagyis ő marad a jelöltjük a 2018-as országgyűlési választásokon - írták egy, a televíziónk szerkesztőségébe eljuttatott közleményben. A döntést a legutóbbi taggyűlésükön erősítették meg.

Tovább 2017-10-13

Csanád nélkül Szeged- Csanádi Egyházmegye sem létezne

2020. június 4-e után ismét nevében hirdeti megyénk Csanád, a királyi hadvezér emlékét, akinek tulajdonképpen maga a megye és akkoriban a püspökség a megalakulását köszönheti. Bár azóta a területet megcsonkították, lakosainak jó részét elcsatolták, az egyházat és követőit megtépázták- a rendszerváltás után több mint negyed évszázaddal, ezzel a döntéssel visszakapja ez a térség is a tiszteletet és a megbecsülést. Az egyházmegye történetéről Pálfai Zoltán plébános mesélt televíziónknak.

Tovább 2017-10-13

Makói Híradó 2017.10.12. HD

- Makónak központi szerepet szán a kormány - Meglepetésekkel készül a Hagymatikum - Jéghoki népszerűsítése Makón - Kitüntették a megyei rendőrfőkapitányt - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-10-12

Makói Híradó 2017.10.12. HD

- Makónak központi szerepet szán a kormány - Meglepetésekkel készül a Hagymatikum - Jéghoki népszerűsítése Makón - Kitüntették a megyei rendőrfőkapitányt - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-10-12

Makónak központi szerepet szán a kormány

Fontosak a Makónál lévő magyar-román határszakasz átlépési pontjai, és a közlekedési infrastruktúra fejlesztése a kormány számára, hiszen a Maros-parti városnak gazdasági és politikai szempontból is kiemelt szerepet szánnak ebben a térségben. A témáról Lázár János országgyűlési képviselő beszélt legutóbbi, makói lakossági fórumán.

Tovább 2017-10-12

Meglepetésekkel készül a Hagymatikum

A Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából számos meglepetéssel készül a makói Hagymatikum Gyógyfürdő. Az érdeklődőket szombaton koncerttel, kívánságműsorral és hastáncbemutatóval is várják.

Tovább 2017-10-12

Kitüntették a megyei rendőrfőkapitányt

Dr. Lukács János rendőr-dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozata elismerésben részesült. Ezt szeptember végén ünnepélyes keretek között vehette át a Honvédelmi Minisztériumban.

Tovább 2017-10-12

Kettős jubileumot ünnepelt a Maros Táncegyüttes

Kettős jubileumot ünnepeltek szombaton a Hagymaházban. A Makói Öreg Tyúkok és Kakasok Egyesülete megalakulásának huszadik, míg a Maros Zenekar tizenötödik évfordulójának alkalmából lépett fel, a rendezvényre a térség több együttese is ellátogatott.

Tovább 2017-10-11

Makói Híradó 2017.10.11. HD

- Újra elindult a Szent István Szabadegyetem - A közmű-engedélyezések gyorsítása ügyében négy törvény módosítását is javasolta a Miniszterelnökség - Kettős jubileumot ünnepelt a Maros Táncegyüttes - Megnyílt a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Tovább 2017-10-11

A közmű-engedélyezések gyorsítása ügyében négy törvény módosítását is javasolta a Miniszterelnökség

Mint ismeretes július 1-jétől ingyenessé tette a Kormány a közműcsatlakozásokat, a Miniszterelnökség javaslatára. Ezt követően szeptember 1-től megtörték a közműszolgáltatók monopolhelyzetét is, és megnyitották ezen munkálatok lehetőségét valamennyi vállalkozás számára. Ennek köszönhetően két hónap alatt több mint 2 milliárd forintot takarítottak meg a családok, illetve a kis- és középvállalkozások. A legutóbbi döntés értelmében pedig gyorsabbá válnak az engedélyezések.

Tovább 2017-10-11

Újra elindult a Szent István Szabadegyetem

A Szent István Szabadegyetem hetedik évadját kedden Pálfai Zoltán nyitotta meg. A SZIGNUM nagy előadótermében „Egység a kereszténységben- egység a sokféleségben?” címmel tartott előadást a római katolikus plébános.

Tovább 2017-10-11

Megnyílt a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Az Alföldi Galériában nyílt meg a legnagyobb múltú országos képzőművészeti seregszemle, a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat. Az ünnepségen Lázár János országgyűlési képviselő és Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke köszöntötték az alkotókat. Idén a Tornyai-plakettet és a vele járó egymillió forintot Keserű Ilona festőművész érdemelte ki.

Tovább 2017-10-11

HirExtra – Csongrád- Csanád megye 2017.10.10

Ma esti adásunkban az Országgyűlés október 3-i döntéséről, Csongrád megye átnevezéséről beszélgetünk vendégeimmel dr. Sánta Sándor települési képviselővel és Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgatóval.

Tovább 2017-10-10

Makói Híradó 2017.10.10. HD

- Makón gálázott a Fradi - 210-en igényeltek nemzeti lobogót - Az aradi vértanúkra emlékeztek Makón - Görögkatolikus hétvége Makón

Tovább 2017-10-10

210-en igényeltek nemzeti lobogót

Szeptember végéig 210 makói igényelt lakóépületére nemzeti lobogót. Ezek ingyenes kiszállítását és felhelyezését a mai napon kezdték meg – jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester és Hadik György önkormányzati képviselő egy sajtótájékoztató keretében.

Tovább 2017-10-10

Az aradi vértanúkra emlékeztek Makón

Városi ünnepséget tartottak a Kossuth-szobornál pénteken az aradi vértanúk emlékére. A diákok és a zenekar színvonalas műsora után mécsest gyújtottak és virágot helyeztek el a jelenlévők.

Tovább 2017-10-10

Görögkatolikus hétvége Makón

Az októberi búcsú a makói görögkatolikusok egyik leginkább számon tartott eseménye, melyet 240. esztendeje ünnepelnek a településen álló templomuk felszenteléséről megemlékezve. Ennek apropóján több rendezvényt is tető alá hoztak, pénteken a Szent Efrém férfikar előadásán, vasárnap pedig egy szent liturgián vehettek részt az érdeklődők a helyi Görögkatolikus Templomban.

Tovább 2017-10-10

Makón gálázott a Fradi

4-0-ra győzött az NB. I-es Ferencvárosi Torna Club a Makó FC ellen, barátságos mérkőzésen. A vereség ellenére remekül teljesített a hazai gárda, akik megtiszteltetésnek vették, hogy a Fradival avathatták fel az új sportkomplexumot.

Tovább 2017-10-10

Makói Híradó 2017.10.09. HD

- Átadták a megújult VASAS pályát - A parkolás és a szeméttárolók elhelyezése okozza a legtöbb gondot - Gólt rúgott a Makó FC a Dunaújvárosnak - Családi nap a Kassai utcai oviban - Szentképek a Hagymaházban

Tovább 2017-10-09

Átadták a megújult VASAS pályát

Közel 70 év után megújult a makói Erdei Ferenc téri sportkomplexum öltöző és lelátó épülete. A létesítményt vasárnap ünnepélyes keretek között egy Makó-Ferencváros barátságos mérkőzés alkalmával vehették birtokba a sportolók. A találkozó előtt Farkas Éva Erzsébet polgármester, Lázár János országgyűlési képviselő és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke köszöntötték a több mint ezer kilátogatót.

Tovább 2017-10-09

A parkolás és a szeméttárolók elhelyezése okozza a legtöbb gondot

A parkolás, a kukák elhelyezése és a kollégium hangoskodó diákjai miatt emeltek hangot pénteken este a Hunyadi, a Tömörkény és a Posta utca lakói. Ezek a problémák már hosszabb ideje foglalkoztatják az ott élőket, ezért a településrész képviselője, Czirbus Gábor alpolgármester megbeszélésre invitálta őket.

Tovább 2017-10-09

Családi nap a Kassai utcai oviban

Családi napot rendezett a Makói Óvoda a Kassai utcai épületében. A vidám szombat délelőtt központi témája a kisállatok voltak. A gyerekek és szüleik változatos foglalkozásokon vehettek részt, valamint egy zenés színdarabot is megtekinthettek.

Tovább 2017-10-09

Szentképek a Hagymaházban

Orth István képzőművész műveiből nyílt kiállítás szombaton a Hagymaház aulájában. A nagyszebeni alkotó Szentképek sorozata mellett makói vonatkozású képekkel érkezett a tárlatra.

Tovább 2017-10-09

Makói Híradó 2017.10.06. HD

- Megújult az Almási tornacsarnoka - A Fradi ellen lép pályára itthon a Makó FC - Dáridóval és paródiával köszöntötték az időseket - Magyar Termék Nagydíjas vállalkozásnál kezdődött az idei PÁV - A térség polgármesterei is üdvözlik a megye átnevezését - Ruhaosztás a hátrányos helyzetűeknek

Tovább 2017-10-06

Ruhaosztás a hátrányos helyzetűeknek

Az Élet Napos Oldalán Egyesület nagyobb mennyiségű ruhaneműt ajánlott fel Makó Város Önkormányzatának. Az adományt a mai napon, az Egyesített Népjóléti Intézmény jóvoltából kiválasztott húsz, rászoruló család kapta meg.

Tovább 2017-10-06

Dáridóval és paródiával köszöntötték az időseket

Október 1-je az Idősek világnapja, ez alkalomból a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény a hagyományokhoz híven idén is köszöntötte szépkorúit. A Korona Szálló Dísztermében közel hetven főt vendégeltek meg vacsorával, valamint egy jó hangulatú dáridóval.

Tovább 2017-10-06

Magyar Termék Nagydíjas vállalkozásnál kezdődött az idei PÁV

A Csongrád Megyei Kormányhivatal idén 18. alkalommal szervezi meg a Pályaválasztási Napok rendezvénysorozatát. Ennek egyik programelemeként több mint 1300 fiatalnak nyílik lehetősége arra, hogy bepillantson valamely szakma mindennapjaiba. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével mintegy 50 cég és tanműhely vállalta a diákok fogadását egy bemutató erejéig. Az üzemlátogatások sorozata Makón, a nemrégiben Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett Váll-Ker Kft. Honvéd utcai telephelyén kezdődött.

Tovább 2017-10-06

A térség polgármesterei is üdvözlik a megye átnevezését

Egy közleményben örömüket és köszönetüket fejezték ki a térség településeinek polgármesterei a Magyar Országgyűlésnek, hogy ellenszavazat nélkül elfogadták Lázár János országgyűlési képviselő Csongrád megye, Csongrád- Csanádra történő átnevezési javaslatát. Véleményüket úgy indokolták: a döntéssel a magyar közvélemény figyelme is ráirányul mindarra, amit az országnak Csanád, a csanádi térség és az itt élő emberek jelenthetnek.

Tovább 2017-10-06

Megújult az Almási tornacsarnoka

Végéhez közelítenek a munkálatok az Almási iskola tornacsarnokában. A több mint 30 millió forintos beruházást a Magyar Kézilabda Szövetség támogatta, melyből közel 10 millió forintot az önkormányzat finanszírozott. A rekonstrukció során kijavították a tetőt, felújították a mosdókat, kicserélték a bejárati ajtókat és a folyosó feletti üvegtetőt, valamint egy térelválasztó függöny is felszerelésre került.

Tovább 2017-10-06

Makói Híradó 2017.10.05. HD

- „A zene az kell…” - Gólyatréning a KERI-ben - Szentimádság Lisieux-i Kis Szent Terézhez - Védett fák megismerése biciklitúrával egybekötve - Kiskertész nap, nagyoknak is

Tovább 2017-10-05

„A zene az kell…”

A Zene Világnapját 1975 óta ünneplik világszerte minden év október 1-én. Idén sem volt ez másképp, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és felkészítő tanáraik a Korona Szálló dísztermében varázsolták el a nagyközönséget változatos zenei repertoárjukkal.

Tovább 2017-10-05

Gólyatréning a KERI-ben

Leendő gólyáknak, vagyis az általános iskolákból jövő nyáron elballagóknak szerveztek pályaorientációs napot kedden a KERI-ben. Itt több mint száz makói és térségi diák ismerkedett meg az intézménnyel játékos, interaktív formában.

Tovább 2017-10-05

Kiskertész nap, nagyoknak is

Negyedik alkalommal tartott Kiskertész napot a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tanüzemében. A diákok és szüleik testközelből ismerhették meg, hogy mit és hogyan is oktatnak az intézményben.

Tovább 2017-10-05

Védett fák megismerése biciklitúrával egybekötve

Október beköszöntével a vállalkozó szelleműek kerékpárt ragadtak és együtt tekertek a városban. A túra minden korosztálynak jó lehetőséget nyújtott egy tartalmas délelőtt eltöltésére a szabadban.

Tovább 2017-10-05

Szentimádság Lisieux-i Kis Szent Terézhez

A Rózsaeső Imanap már hagyománnyá nőtte ki magát városunkban, hiszen 2008 óta minden évben megemlékeznek a római katolikus szerzetesnőre, Kis Szent Terézre. Szombaton az Isteni Irgalmasság Kápolnába és a Szent László Király Templomba várták a híveket az ünnepi eseményre.

Tovább 2017-10-05

Makói Híradó 2017.10.04. HD

- ”Tanya-kaland” az óvodában - Egy nap az állatokért - Játékosan a biztonságos közlekedésért - Magyarnak kincse a népdal - Nem alakítható át a makói tanuszoda - Makói egészségügyi dolgozó a döntősök között

Tovább 2017-10-04

Egy nap az állatokért

Ma ünnepeljük az állatok világnapját, mely Assisi Szent Ferenc, védőszentjük halálának évfordulója. Ebből az alkalomból ország és világszerte számos programot szerveznek annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az élővilágra és arra, hogy a környezetünkben lévő élőlényekért felelősséggel tartozunk. Televíziónk is ebből a célból keresett ma fel több állatvédő szervezetet és Dr. Sebő Ottó állatorvost.

Tovább 2017-10-04

Játékosan a biztonságos közlekedésért

Balesetvédelmi oktatáshoz szükséges eszközöket kapott a Makói Rendőrkapitányság az ENI-től, a közlekedési táblákat és puzzle-t az intézmény vezetője, Tóthné Balázs Andrea adta át Palicz András kapitánynak ma délelőtt. Az ajándék - a tervek szerint - jövő tavasszal, Rendvédelmi Napok keretében kerül majd bevetésre az óvodások és iskolások körében.

Tovább 2017-10-04

Magyarnak kincse a népdal

Népzenei találkozót szervezett a Nefelejcs Népdalkör, amelyre a házigazda mellett a környék kilenc együttese fogadta el a meghívást. Ez a zenei összejövetel már tradíciónak számít Makón, ugyanis immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a délután.

Tovább 2017-10-04

Nem alakítható át a makói tanuszoda

Ismét egyeztetést tartott hétfőn Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Hagymatikum fejlesztésével kapcsolatosan. A megbeszélésen részt vettek a MAKONA Építész Tervező és Vállalkozó Kft. munkatársai is, akik arról tájékoztatták a jelenlévőket, hogy a mostani igényeknek megfelelően a meglévő tanuszoda átalakítása nem lehetséges.

Tovább 2017-10-04

”Tanya-kaland” az óvodában

Családi napot tartottak az Erdélyi Püspök utcai óvodában, melynek központjában ezúttal a „Tanyasi állatok” témaköre állt. A jószágokkal és növényekkel változatos játékokon keresztül ismerkedhettek meg a gyerekek.

Tovább 2017-10-04

Makói egészségügyi dolgozó a döntősök között

A Richter Aranyanyu Díj immár hetedik éve az egyik legrangosabb hazai elismerés, amely az orvosi, pedagógiai, egészségügyi és a szociális területen dolgozó nőket ismeri el. Molnárné Gardi Katalin a makói kórház aneszteziológus szakasszisztense hatszáz ajánlottból került be a döntőbe, a közönségszavazás pedig november 5-ig tart.

Tovább 2017-10-04

Hírextra 2017.10.03.

Lázár János legutóbbi, makói lakossági fórumán kiemelten ejtett szót a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Mintagazdaság területén kiépítésre kerülő öntözőrendszerről, hiszen a jelenleg két ezer hektáron termelt kukoricát 4 ezer hektárnyi mennyiségre szeretnék növelni. Ezzel azonban nem csak Mezőhegyes fog jól járni, hogy hogyan segíthet a tervezett beruházás a makói gazdáknak

Tovább 2017-10-03

Makói Híradó 2017.10.03. HD

- Csanád megye visszakerül Magyarország térképére - Ledöbbentek az MSZP-nél Botka lemondásán - Várat magára a győzelem - Huszonhatan tettek állampolgári esküt a Korona Szállóban - 1600 négyzetméter térkő

Tovább 2017-10-03

1600 négyzetméter térkő

A nyolc városi körzetben összesen 100 millió forintból szépülhettek meg a gyalogutak az idei évben. Kovács Sándor települési képviselő pénteken mutatta be a körzetében megvalósult járdafelújításokat. Az eseményen jelen volt Földesi Csaba a makói kivitelező cég vezetője is.

Tovább 2017-10-03

Huszonhatan tettek állampolgári esküt a Korona Szállóban

Huszonhatan tettek állampolgári esküt a Korona Szálló földszinti termében. Czirbus Gábor alpolgármester az ünnepélyes ceremónián felidézte a történelmi előzményeket és a közelmúlt eseményeit is.

Tovább 2017-10-03

Csanád megye visszakerül Magyarország térképére

A Csongrád- Csanád név nem csak egy szimbolikus gesztus, hanem fejlődési lehetőség és felelősség is lehet Makó számára” – hangsúlyozta a megye átnevezésére vonatkozó javaslata kapcsán a legutóbbi, a Korona Szállóban tartott lakossági fórumán Lázár János országgyűlési képviselő. A Parlament ma ellenszavazat nélkül elfogadta az indítványt, így Csongrád megye felveszi a Csanád nevet is.

Tovább 2017-10-03

Ledöbbentek az MSZP-nél Botka lemondásán

A legtöbb MSZP-s képviselő olyannyira ledöbbent Botka László, a napokban bejelentett lemondásán, hogy többségük nem is tudta kommentálni a hírt, vagy a nyomdafestéket féltve nem akarta. Televíziónk is megkereste a szocialista párt helyi szervezetének tagjait, valamint Rója Istvánt, a JAG egykori igazgatóját, hiszen őt személyesen Botka László javasolta a térség országgyűlési képviselő-jelölt posztjára.

Tovább 2017-10-03

Makói Híradó 2017.10.02. HD

- „A fiatalok itthon tartásának egyik kulcsa, hogy vidéken is boldogulni tudjon az ember.” - Családi nap kicsiknek és nagyoknak - Fél évszázados jubileumát ünnepli a makói Bartók iskola - Ezt Válaszd! – ha hétvégén sportolni szeretnél - Bebetonozták a jövőt a Csanádi pusztában - Jubileumi kollégiumi találkozó a Návayban

Tovább 2017-10-02

„A fiatalok itthon tartásának egyik kulcsa, hogy vidéken is boldogulni tudjon az ember.”

Lakossági fórumokra várják idén ősszel a lakosokat Lázár János országgyűlési képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester. Az első rendezvénynek pénteken a Korona Szálló nagyterme adott otthont, ahol a polgármester és az országgyűlési képviselő nagy érdeklődés mellett számoltak be az elmúlt időszak eseményeiről.

Tovább 2017-10-02

Családi nap kicsiknek és nagyoknak

Már hagyomány, hogy ősszel Családi napot szerveznek a SZIGNUM-ban. A rendezvény jó hangulatáról a közös programok mellett, a finom ételek gondoskodtak.

Tovább 2017-10-02

Fél évszázados jubileumát ünnepli a makói Bartók iskola

Ez év szeptemberében ötvenedik alkalommal nyitotta meg kapuit a tanulók előtt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye. A jubileumhoz kapcsolódóan a neves tanintézet vezetősége több programot is szeretne lebonyolítani a tanév folyamán.

Tovább 2017-10-02

Bebetonozták a jövőt a Csanádi pusztában

Valóra vált Nagyér újabb álma: 130 millió forintból kilátó épül a Zöldi- malom kéményéből. A beruházás alapkövét Lázár János országgyűlési képviselő, és Lőrincz Tibor, a falu polgármestere tették le a közel múltban.

Tovább 2017-10-02

Jubileumi kollégiumi találkozó a Návayban

Tizedik alkalommal került sor a kollégiumok találkozójára a Návay iskolában. A rendezvényre makóiak mellett szentesi, hódmezővásárhelyi és csíkszeredai diákok és tanárok is érkeztek.

Tovább 2017-10-02

Makói Híradó 2017.09.29. HD

- A makóiakat fogadta az országgyűlési képviselő - Tanárok éjszakája a Múzeumban - Megsegíti testvértelepülését Makó városa - Őszi Fitt Nap az Erdei János Városi Sportcsarnokban - A külváros forgalmi rendje is megváltozik

Tovább 2017-09-29

A makóiakat fogadta az országgyűlési képviselő

A nyári időszakot követően első fogadóóráját tartotta ma délután Lázár János országgyűlési képviselő. A miniszter szociális és más jellegű témákban is meghallgatta a makói és térségi polgárok problémáit a Polgármesteri Hivatalban lévő irodájában.

Tovább 2017-09-29

Tanárok éjszakája a Múzeumban

Elkezdődött a Múzeumok Őszi Fesztiválja című programsorozat, melynek keretében az intézmények országszerte kulturális, ismeretterjesztő előadásokra, foglalkozásokra invitálják látogatóikat. A makói József Attila Múzeum ötödik alkalommal csatlakozott az eseményhez, nyitó rendezvényük a Tanárok éjszakája volt.

Tovább 2017-09-29

Megsegíti testvértelepülését Makó városa

Megállapodási szerződést írt alá csütörtökön Farkas Éva Erzsébet makói és Ihász János igazfalvi polgármester. Ennek értelmében Makó városa egymillió forinttal járul hozzá a vihar sújtotta település templomának helyreállításához.

Tovább 2017-09-29

A külváros forgalmi rendje is megváltozik

A belvároson kívül eső területek forgalmi rendjének megváltoztatását és a makói hagymatermesztők támogatását is megvitatta Makó város képviselőtestülete a legutóbbi rendes ülésen. A tanácskozásnak ezúttal is a Korona Szálló Díszterme adott otthont.

Tovább 2017-09-29

Makói Híradó 2017.09.28. HD

- Oscar-díj a főzőműsorban - Mégsem született döntés a Hagymatikum és az uszoda kapcsán - Közmeghallgatást tartott a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat - Csúfos vereség az NB III-ban - Egy éve a Makó környéki emberek szolgálatában - Kínában járt a Maros Táncegyüttes

Tovább 2017-09-28

Kínában járt a Maros Táncegyüttes

A Kínai nagy falon sétált nemrégiben a Maros Táncegyüttes néhány tagja. Sanxi tartomány, Jülin városában magyar delegációként vettek részt a makóiak az örökre szóló élményekben.

Tovább 2017-09-28

Oscar-díj a főzőműsorban

Sokan állítják magukról, hogy nem a konyha nagymesterei. Egy 7 részből álló gasztronómiai magazinban azonban mi megmutatjuk, hogy jó alapanyagokból kellő felszereléssel bárki gyors, finom és akár különleges ételeket is készíthet. Ehhez a Valker Kft kültéri kemencéit és néhány mester shéfet is segítségül hívtunk.

Tovább 2017-09-28

Egy éve a Makó környéki emberek szolgálatában

A makói Sorsok Háza Szociális Intézmény nemrégiben ünnepelte fennállásának egyéves évfordulóját. Ezen alkalomból a létesítmény munkatársai egy kis ünnepéllyel kedveskedtek a közösség tagjainak, ahol rövid műsorral, versmondással és történetek mesélésével töltötték az időt.

Tovább 2017-09-28

Mégsem született döntés a Hagymatikum és az uszoda kapcsán

Tovább gyűrűzik a Hagymatikum fejlesztése és a tervezett uszoda megépítésének ügye. Bár a képviselők többsége szerette volna, végül mégis úgy egyeztek meg: még nem hoznak döntést. A tegnapi testületi ülésen az ellenzék részéről több, anyagi jellegű kérdés is felmerült, így a szintén jelenlévő Lázár János országgyűlési képviselő javaslatára részletes beszámolót kérnek a Makona Irodától az uszoda tervei kapcsán, és azt is megvizsgálják: a jelenlegi tanuszodát át lehetne-e alakítani.

Tovább 2017-09-28

Közmeghallgatást tartott a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Közmeghallgatást tartott kedden a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Királyhegyesi utcában. A részvevőket saját problémáik mellett leginkább a Honvéd városrész rehabilitációs programja érdekelte.

Tovább 2017-09-28

HírExtra – a Hagymatikum fejlesztése

HírExtra – a Hagymatikum fejlesztése

Tovább 2017-09-26

Makói Híradó 2017.09.26. HD

- Jótékonysággal a makói kórház gyermek- és újszülött ellátásáért - Van-e realitása a Béruniónak? - Végéhez közelít az idei járdaprogram - Rendőrségi hírek - Új tűzoltógépjármű érkezett Makóra - Hazai pályán győzött a Makói KC

Tovább 2017-09-26

Van-e realitása a Béruniónak?

Vajon egy millió aláírás elég ahhoz, hogy akár holnaptól nyugati színvonalon éljünk? Van-e realitása a Jobbik által hirdetett Béruniónak? Az ország, és a térség gazdasági helyzete kapcsán erről is beszélt stábunknak Lázár János országgyűlési képviselő pénteken, a Fogadóórában.

Tovább 2017-09-26

Jótékonysággal a makói kórház gyermek- és újszülött ellátásáért

Még májusban aratott hatalmas sikert Szentpéteri Csilla és zenekara nagyszabású jótékonysági koncertje a Hagymaházban. A makói származású zongoraművész az est teljes bevételét, mintegy 2 millió 370 ezer forintot a városi kórház gyermek- és újszülött ellátásának javítására ajánlotta fel. Az ebből az összegből beszerzett eszközöket pénteken mutatták be a sajtó képviselőinek.

Tovább 2017-09-26

Új tűzoltógépjármű érkezett Makóra

A Makói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság eszközparkja hétfőn egy modern gépjárműfecskendővel bővült. Ezt ünnepélyes keretek között Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok adta át a helyi egyenruhásoknak.

Tovább 2017-09-26

Hazai pályán győzött a Makói KC

Két ellentétes félidőt láthattak a szurkolók a hétvégi Makói KC és Abonyi KC mérkőzésen. A helyiek a második játékrészben szerezték meg az értékes két pontot.

Tovább 2017-09-26

Végéhez közelít az idei járdaprogram

Több városrészben is véget értek a járdafelújítási munkálatok. Czirbus Gábor alpolgármester a Báró Jósika utcában elkészült szakaszt tekintette meg, ahol a program fogadtatásáról és jövőjéről is beszélt a sajtó munkatársainak.

Tovább 2017-09-26

Makói Híradó 2017.09.25. HD

- Magyarcsanádon is elkészült a műfüves focipálya - Megújult a járda a Platán utcában - Jubileumi Szent Gellért Fesztivál - Aikido a mindennapokban - Mintaprojekt a szakmákért

Tovább 2017-09-25

Mintaprojekt a szakmákért

Három témában indul mintaprojekt a József Attila Múzeum kivitelezésében, melyben több intézmény is közreműködik. A „Hagyma-ma, Újratervezés, Testhönálló textíliák” programsorozata a fiataloknak segítséget nyújt szakmai tudásuk elmélyítésében és a régi mesterségek megismerésében.

Tovább 2017-09-25

Magyarcsanádon is elkészült a műfüves focipálya

Ünnepélyes keretek között adták át a térség negyedik új, műfüves futballpályáját, Maroslele, Kiszombor és Csanádpalota után Magyarcsanádon is elkészült a sportlétesítmény. A mintegy 33 millió forintos beruházás az állam, a Magyar Labdarúgó Szövetség és az egyházmegyének köszönhetően valósult meg.

Tovább 2017-09-25

Jubileumi Szent Gellért Fesztivál

A Szeged -Csanádi Egyházmegye idén 10. alkalommal rendezi meg az egyházmegye első püspöke ,a vértanú Szent Gellért nevéhez fűződő zenei Fesztiválját. Az 1 hetes rendezvénysorozat egyrészt a megemlékezést szolgálja ,emellett művészi-, kulturális- és zenei élményt ígér azoknak is akik a hit révén nem kötődnek szorosan a hívőközösséghez. A várható programokról egy sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább 2017-09-25

Megújult a járda a Platán utcában

A városi járdaprogram keretein belül újult meg a gyalogút a Platán utcában. Erről Marosvári Attila önkormányzati képviselő és Tóth Kása Józsefné kivitelező tartott tájékoztatót.

Tovább 2017-09-25

Makói Híradó 2017.09.22. HD

- Felújítások és fejlesztések a Kálvin téri óvodában - Lázár János a FogadóÓra vendége - A makóiak támogatják a Hagymatikum bővítését - Debütált a buhurt Makón - Rövid hírek

Tovább 2017-09-22

A makóiak támogatják a Hagymatikum bővítését

A Makói Gyógyfürdő Zrt. vezetősége az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a komplexum minden tekintetben megújuljon és fejlődjön. Az élményrészleg tovább fejlesztésén túl még tervben van egy uszoda kialakítása is. Ezekkel az innovációkkal kapcsolatban voltunk mi is kíváncsiak a helyiek véleményére.

Tovább 2017-09-22

Debütált a buhurt Makón

Az ötödik Nagy Sportágválasztón a buhurtot is megismerhette a nagyközönség. Az első makói versenyre tizenhat elszánt harcos érkezett, hogy összemérje erejét és tudását a csatatéren.

Tovább 2017-09-22

Lázár János a FogadóÓra vendége

Mai Híradónk után a FogadóÓra vendége a térség országgyűlési képviselője lesz, akivel fejlesztésekről beszélget a műsorvezető. Kiemelt témaként kezelik a Hagymatikum jövőjét, hiszen hamarosan eldőlhet, hogy 3,5 vagy 8,5 milliárd forintból kerül majd fejlesztésre. Ezek mellett szó lesz a helyi politikai életről, hiszen kirajzolódni látszik, hogy kik lesznek a kihívói Lázár Jánosnak.

Tovább 2017-09-22

Felújítások és fejlesztések a Kálvin téri óvodában

A Makói Óvoda Kálvin téri épületében tájékoztatták kedden a sajtó képviselőit a nyár folyamán lezajlott felújításokról és karbantartási munkálatokról. Ezt követően Bába Andrásné intézményvezető Toldi János önkormányzati képviselővel és Zsámboki Zsolt beruházási és városüzemeltetési ügyintézővel közösen bejárták a korszerű létesítményt.

Tovább 2017-09-22

Makói Híradó 2017.09.21. HD

- A DK jelöltje Mucsi Tamás - Nyárbúcsúztató a Hagymatikumban - Vereséges hétvége - A Mátrából érkezett Makóra Piroska néni

Tovább 2017-09-21

A DK jelöltje Mucsi Tamás

Gyurcsány Ferenc szerint jelenleg annyira közelítenek az MSZP és a DK nézetei egymáshoz, mint a föld az éghez, és ha külön- külön állítanak a Csongrád megye 4. számú választókerületben jelöltet, annyi esélyük lesz Lázár ellen, mint hintalónak az epsomi derby-n. A DK elnöke a Glorius Vigadóban tartott tegnap este fórumot, ahol mindennek ellenére bemutatta párt jelöltjét, Mucsi Tamás személyében.

Tovább 2017-09-21

Nyárbúcsúztató a Hagymatikumban

Hatalmas bulival készült a Rádió7 a Hagymatikum utolsó szabadtéri programjára, az Indián Nyár partyra. Szórakozásból nem volt hiány, többek között ki lehetett próbálni az élő csocsót, a football-biliárdot, emellett aquafitnesszel is készültek a vendégeknek.

Tovább 2017-09-21

A Mátrából érkezett Makóra Piroska néni

90. születésnapja alkalmából köszöntötte fel Tóth Gábornét makói otthonában Czirbus Gábor alpolgármester. Piroska néni a Mátrából költözött a Maros-menti városba, ahol tizenhét éve él.

Tovább 2017-09-21

Makói Híradó 2017.09.20 .HD

- Több nagyberuházás is indulhat uniós forrásból - Hadházy ítéletet mondott, mielőtt tájékozódott - A csanádi emberek identitása nem sérülhet tovább - A 90 éves Marika nénit köszöntötték - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-09-20

A csanádi emberek identitása nem sérülhet tovább

Az Országgyűlés ma reggel tárgyalta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár közösen benyújtott indítványát. A javaslat Csongrád-Csanádra változtatná a jelenlegi Csongrád megye nevét.

Tovább 2017-09-20

Hadházy ítéletet mondott, mielőtt tájékozódott

Továbbra sem nyugszanak a kedélyek az 1,2 milliárd forintos uniós támogatást elnyert szegedi székhelyű Korábban érkeztem alapítvány ügyében. A parlamentben Hadházy Ákos LMP -s képviselő interpellációt nyújtott be a miniszterelnökséget vezető miniszterhez,mert szerinte ez az összeg aránytalanul nagy, és vélelmezi ,hogy pazarlóan is költik majd el, ez pedig összefüggésben lehet azzal, hogy a kuratórium tagja Lázár János felesége is.

Tovább 2017-09-20

A 90 éves Marika nénit köszöntötték

Otthonában köszöntötte Börcsök Bálintnét 90. születésnapja alkalmából az önkormányzat nevében dr. Hadik György. A települési képviselő egy különleges meglepetéssel is készült a jeles alkalomra.

Tovább 2017-09-20

Több nagyberuházás is indulhat uniós forrásból

Makó Város Önkormányzata 2 milliárd 730 millió forint értékben pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kilenc nagyobb beruházás megvalósítására. Ebből öt már pozitív elbírálásban részesült, így többek között hamarosan megkezdődhet az Ipari Park bővítésének első üteme, a Csipkesor megújítása, valamint a Makót Maroslelével összekötő kerékpárút építése is.

Tovább 2017-09-20

HírExtra – a Hagymatikum fejlesztése

HírExtra - a Hagymatikum fejlesztése

Tovább 2017-09-20

Makói Híradó 2017.09.19. HD

- Makovecz- uszodát szeretnének a fórum résztvevői - Mezőgazdasági bemutató Apátfalván - Fejlesztések önkormányzati támogatással - A könyv, mely túlmutat Csanád megye határán is - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-09-19

Makovecz- uszodát szeretnének a fórum résztvevői

Nagy érdeklődés mellett számolt be a lakosoknak Czirbus Gábor alpolgármester, és Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke a fürdő tervezett fejlesztéséről tegnap délután egy fórum keretében, a Korona Szállóban. A felszólalók egyöntetűen a nagyobb beruházás megvalósítása mellett tették le a voksukat, amely magában foglalja egy Makovecz- stílusú uszoda megépítését is.

Tovább 2017-09-19

Mezőgazdasági bemutató Apátfalván

Szeptemberben már szinte hagyomány, hogy a gazdák összegyűlnek Apátfalván és egy napot töltenek együtt. A mezőgazdasági bemutatóra számos cég érkezett, akik előadásokat tartottak, valamint hasznos tanácsokkal látták el a résztvevőket.

Tovább 2017-09-19

Fejlesztések önkormányzati támogatással

Az előkészítés- és megvalósítás alatt álló, illetve tervezett állami beruházások mellett számos fejlesztés zajlik a városban önkormányzati támogatással. Így korszerűsítik több sportkomplexum és egészségügyi alapellátást nyújtó intézmény infrastruktúráját, folyamatban van a járdaépítési program, de kiemelt figyelmet fordítanak a saját tulajdonú bérlakások karbantartására és tatarozására is.

Tovább 2017-09-19

A könyv, mely túlmutat Csanád megye határán is

Makó Város Önkormányzata a 2015-2016-os évet Návay Lajos emlékének szentelte. Az elmúlt időszakban többek között kiállítást, konferenciát és versenyt tartottak. A záró rendezvényen pedig bemutatták a mártírhalált halt politikusról szóló díszkötetet.

Tovább 2017-09-19

Erős emberek versenyeztek Gerizdesen

A gyerekeket és a felnőtteket is egyaránt elbűvölték az erős emberek versenye vasárnap a Gerizdes városrésznapon. Bár a kezdő programokat a rossz idő miatt el kellett halasztani, a kora esti órákban szépszámú érdeklődő érkezett a játszótérre.

Tovább 2017-09-19

Makói Híradó 2017.09.18. HD

- További milliárdok érkezhetnek Makóra - Maroslelén és Kiszomboron is a mozgásé volt a főszerep hétvégén - Újabb állomásához érkezett az Egyházak éve programsorozat - A sport mindenkié!

Tovább 2017-09-18

További milliárdok érkezhetnek Makóra

A már folyamatban lévő állami beruházások mellett számos előkészítés alatt álló és tervezett fejlesztést is kilátásba helyezett a város vezetése. Így kézilabda munkacsarnokot alakítanak ki Újvároson, bővítik a Hagymatikum Gyógyfürdőt, valamint pályáznának egy 80 fős munkásszállás építésére is az ipari övezetben – ismertette Farkas Éva Erzsébet polgármester egy sajtótájékoztató keretében.

Tovább 2017-09-18

Maroslelén és Kiszomboron is a mozgásé volt a főszerep hétvégén

Maroslelén és Kiszomboron is a mozgás volt a középpontban hétvégén. Előbbi településen a motorok és lóerők szerelmeseit is várták a sportnapra, Kiszomboron pedig focival, sorversenyekkel, de akár sárkányreptetéssel is ki lehetett kapcsolódni. A rendezvényekre Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is ellátogatott.

Tovább 2017-09-18

Újabb állomásához érkezett az Egyházak éve programsorozat

A reformáció 500. évfordulójának alkalmából Makó városa a 2017-es évet az Egyházak évének nyilvánította. Ezen apropóból egy egész éven átívelő, vallási vonatkozású programsorozaton vehetnek részt az érdeklődők, melynek része volt Dr. Laurinyecz Mihály plébános „Amit a katolikusság kapott a reformációtól” című előadása is.

Tovább 2017-09-18

Hétvégén indul a kézilabda bajnokság

Rangadóval kezdi a 2017/2018-as őszi szezont az NB II. Dél-keleti csoportjában szereplő Makó KC női felnőtt kézilabdacsapata. Az együttestől ketten távoztak és ketten érkeztek emellett a juniorok is szerepet fognak kapni a mérkőzéseken.

Tovább 2017-09-15

További fejlesztések várhatóak a térség egészségügyi intézményeiben

A múlt év betegszámairól, a terület kórházait és egészségügyi intézményeit érintő fejlesztésekről, és a szűrővizsgálatok jelentőségéről is beszélt dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója a napokban tartott, földeáki, lakossági fórumán. Az érdeklődőket a Művelődési Házban várta.

Tovább 2017-09-15

A vállalkozók is elmondhatták a véleményüket a Hagymatikum fejlesztéséről

A turizmusban is érintett vállalkozókat tájékoztatta tegnap délután Farkas Éva Erzsébet polgármester a Hagymatikum fürdő tervezett fejlesztési elképzeléseiről, kikérve az ő véleményüket is. A hozzászólók a versenyképesség megőrzése és a sportturizmus fellendítése érdekében a nagyobb beruházás megvalósítását és a Makovecz- stílusú uszoda megépítését támogatták.

Tovább 2017-09-15

Új korszak a fejlesztések területén

Makó Város Önkormányzata és intézményei, gazdasági társaságai az elmúlt közel három év alatt összesen 116 pályázatot nyújtottak be, illetve készítettek elő. Ezek összértéke meghaladja a 21 milliárd forintot – összegezte Farkas Éva Erzsébet polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján az InfoPont-ban.

Tovább 2017-09-15

Saját készítésű termékek vására

A helyi és a sztárfellépők mellet árusok sokasága várta az érdeklődőket a Hagymafesztiválon. A saját készítésű termékek között volt strucctojásból készült ékszer, névre szóló evőeszköz, de lehetett kapni bodzabogyó lekvárt is. A standolók soraiba a Makói Városi Televízió is beállt. A résztvevőket játékokkal és megannyi nyereménnyel várták.

Tovább 2017-09-15

Makói Híradó 2017.09.14. HD

- A nyári időszak utáni első polgármesteri fogadóóra - Döntöttek a Maros-parti üdülőtelkek sorsáról - A Hagymatikumból jelentkezik a Rádió 7 - Szója fajtabemutatót tartottak Kiszomboron - Testvérvárosi delegációk a Hagymafesztiválon

Tovább 2017-09-14

Szója fajtabemutatót tartottak Kiszomboron

A szegedi Gabonakutató és a Magyar Szója Egyesület negyedik alkalommal megrendezett fajtabemutatójára került sor Kiszomboron. A résztvevők a szántóföldi bemutatót követően a mezőgazdaság aktuális kérdéseiről és a magyar szójapiac helyzetéről hallgathattak meg előadásokat Makón a Kelemen Házban.

Tovább 2017-09-14

A Hagymatikumból jelentkezik a Rádió 7

Az őszi szezont egy játékos Indián nyár partyval nyitja meg a Hagymatikum. A nap koordinátorai a Rádió 7 munkatársai lesznek, akik különleges sportprogramokkal várják a fürdőzőket.

Tovább 2017-09-14

A nyári időszak utáni első polgármesteri fogadóóra

A nyári időszakot követően első fogadóóráját tartotta szerdán Farkas Éva Erzsébet polgármester. A város vezetőjét leginkább szociális és lakhatási problémákkal keresték fel, de akadtak érdeklődők a 70 éven felülieknek járó támogatással kapcsolatban, valamint a téli időszakra vonatkozó tűzifa igénylés és a Honvéd városrész rehabilitációs programja is szóba került.

Tovább 2017-09-14

Döntöttek a Maros-parti üdülőtelkek sorsáról

Elbírálták a Maros-parti üdülőtelek pályázatokat a szerda délelőtt tartott, rendkívüli testületi ülésen. A halaszthatatlan ügy tárgyalása gördülékenyen ment, a beérkezett hét pályaműből öt felelt meg a kiírásnak.

Tovább 2017-09-14

Testvérvárosi delegációk a Hagymafesztiválon

A Hagymafesztivál célja a gasztronómia és a kulturális élvezetek mellett a testvérvárosi és külkapcsolatok megerősítése. Idén is több külföldi és hazai delegáció érkezett Makóra.

Tovább 2017-09-14

Makói Híradó 2017.09.13. HD

- Újabb konzultációra hívják a makóiakat a fürdőfejlesztés kapcsán - „Mindannyian Trianon gyermekei vagyunk!” - Sült is, pörkölt is nyert a Hagymafesztivál főzőversenyén - Csongrád megyében első a Hagymatikum - II. világháborús makói honvéd családját keresik

Tovább 2017-09-13

Újabb konzultációra hívják a makóiakat a fürdőfejlesztés kapcsán

Fontosnak tartja-e a fürdő élmény részlegének bővítését, mekkora, milyen típusú uszodát létesítsenek Makón, és az hol kapjon helyet? Többek között ezekre a kérdésekre várják a városvezetők a makóiak válaszát a Hagymatikum tervezett fejlesztése kapcsán egy újabb konzultáció keretében. A részletekről ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester egy sajtótájékoztatón számolt be.

Tovább 2017-09-13

„Mindannyian Trianon gyermekei vagyunk!”

Az idén 10 éves Trianon Kutatóintézet Közhasznú Alapítvány Makón, a József Attila Múzeumban tartotta a „Trianoni Szemle” folyóirat újabb számának bemutatóját. Ennek keretében sor került a „Környék Trianonja” című érdekfeszítő beszélgetésre is.

Tovább 2017-09-13

II. világháborús makói honvéd családját keresik

Megtisztelő felkérést kapott Sarkadi Ágota és családja hadisír gondozási tevékenységükkel kapcsolatosan. Egy 1919-ben született, Ukrajnában elesett, makói születésű katona családjának beazonosítása kapcsán kereste meg őket egy hadi egyesület, melyhez a makóiak segítségét kérik.

Tovább 2017-09-13

Csongrád megyében első a Hagymatikum

Legutóbb szakmai zsűri ítélt díjat a Hagymatikumnak, amikor 5 csillagos élmény- és 4 csillagos gyógyfürdő elismerésben részesült a makói komplexum. Most viszont a vendégeknek köszönhetik azt, hogy az idén ötödik helyezést értek el az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában, az Év fürdője versenyen.

Tovább 2017-09-13

Sült is, pörkölt is nyert a Hagymafesztivál főzőversenyén

A Váll-Ker Kft. különleges, hagymás sültjei és a Makói Hagyma Terméktanács pörköltje hódították el idén a főzőverseny első helyezettjeinek járó díjakat a Hagymafesztiválon. A mintegy harminc csapat ötven különféle étele közül Libor Mária, Limara gasztrobloggernek Gergely Nóra dekoratőr, és a Konyhafőnök VIP című műsor győztese, Gáspár Bea segítettek kiválasztani a legjobbakat.

Tovább 2017-09-13

Makói Híradó 2017.09.12. HD

- Drogprevenciós Kiállítás nyitotta meg kapuit Makón - Tóth Gabi zárta a Hagymafesztivál első napját - Ösztöndíjjal segíti a ContiTech a tehetséges egyetemistákat - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-09-12

Vendégsiker az Erdei Ferenc téri sportpályán

Hiába vezetett a Makó FC az első percektől kezdve, a bűvös három pontot az Iváncsa együttese vihette haza. Szombaton 2-0-s előnyből kapott ki a hazai gárda.

Tovább 2017-09-12

Drogprevenciós Kiállítás nyitotta meg kapuit Makón

Egy rendhagyó kiállítás, a Köztes Átmenetek látogatott Makóra, hogy interaktív drogprevenciós előadást, közös beszélgetést és tárlat vezetést tartson a tizenhárom éven felüli iskolásoknak és felnőtteknek egyaránt. A rendezvényre a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény „Nem vagy egyedül” című pályázata adott lehetőséget.

Tovább 2017-09-12

Ösztöndíjjal segíti a ContiTech a tehetséges egyetemistákat

A már meglévő gyakornoki programok mellett egy ösztöndíj pályázatot is meghirdetett idén ősztől a Continental ContiTech makói csoportja a Szegedi Tudományegyetemen tanuló tehetséges diákok számára. A cég és a felső oktatási intézmény évek óta szoros kapcsolatot ápol, együttműködésük célja, hogy úgy kerüljenek ki a hallgatók a munkaerőpiacra, hogy birtokában vannak a megfelelő gyakorlati ismereteknek, a legtehetségesebbeket pedig a ContiTechnél állás várja.

Tovább 2017-09-12

https://www.youtube.com/watch?v=priYJLN1hRI

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-09-12

Tóth Gabi zárta a Hagymafesztivál első napját

Már a Hagymafesztivál első estéjén zsúfolásig megtelt a Főtér. A zenekedvelő közönséget a kisszínpadon a Route 43 és Opitz Barbara várta, a szökőkút körüli téren pedig Tóth Gabi és zenekara csapott hatalmas bulit.

Tovább 2017-09-12

Makói Híradó 2017.09.11. HD

- Lezárult az eddigi legsikeresebb Hagymafesztivál - Agrárfórum a XXVII. Hagymafesztiválon - Méltatlan vita a koraszülöttek támogatásáról - Endre Béla lappangó műveit keresi a Tornyai János Múzeum - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-09-11

Méltatlan vita a koraszülöttek támogatásáról

Személyeskedésig fajult a találkozó ,melyen Hadházy Ákos Lmp-s politikus először egy tejeszacskóval majd egy kiskutyával élő hasonlattal élt amikor a koraszülöttekről beszélt. Ezt az intézmény vezetője kikérte magának.

Tovább 2017-09-11

Lezárult az eddigi legsikeresebb Hagymafesztivál

A hétvégén 27. alkalommal került megrendezésre a makói Hagymafesztivál. A háromnapos programsorozatra több ezren kilátogattak, melyet péntek délután ünnepélyes keretek között Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő nyitott meg.

Tovább 2017-09-11

Agrárfórum a XXVII. Hagymafesztiválon

.: A Hagymafesztivál nyitónapján került megrendezésre egy újabb Gazdaköri Találkozó, amely iránt nagy volt az érdeklődés. A fórumon számos meghívott gazda és szakértő előadását hallgathatta végig a nagyérdemű.

Tovább 2017-09-11

Endre Béla lappangó műveit keresi a Tornyai János Múzeum

Az alföldi festészet egy kiemelkedő, de méltatlanul kevéssé ismert alakjára, Endre Bélára emlékező kiállításra készül a Tornyai János Múzeum 2018-ban. Ehhez azon magánszemélyek, vállalkozások és intézmények jelentkezését várják, többek között Makóról is, akik a művészhez kapcsolódó dokumentumok, műalkotások tulajdonában vannak, vagy tudnak azok hollétéről.

Tovább 2017-09-11

Makói Híradó 2017.09.08. HD

- Megnyílt a 27. Hagymafesztivál - Lázár további egyeztetést javasolt a fürdő fejlesztése kapcsán - Megújult Nyugi Bár várja a vendégeket a Hagymatikumban - Návays pedagógusok a Váll-Ker Kft-ben - Négy meccs, három pont

Tovább 2017-09-08

Lázár további egyeztetést javasolt a fürdő fejlesztése kapcsán

A Hagymatikum fejlesztése volt a témája a mai, rendkívüli testületi ülésnek, melyen Lázár János is részt vett. Az országgyűlési képviselő ismét biztosította a kormány támogatásáról a települést, sőt, bejelentette: a fejlesztés keretében az eddigi 3,5 milliárd forint mellé készek további 4,5, 5 milliárd forintot biztosítani egy Makovecz-stílusú uszoda megvalósítására. Emellett más lehetőségek is felmerültek, melyről szintén tájékoztatta a grémiumot.

Tovább 2017-09-08

Megnyílt a 27. Hagymafesztivál

Gazdaköri találkozóval nyitotta meg kapuit ma délelőtt a 27. Hagymafesztivál. Adásunk előtt nem sokkal délután öt órakor ünnepélyes keretek között is elindult a háromnapos forgatag, mely az eddigieknél nagyobb területen, több programmal és kiállítóval, esténként sztárfellépőkkel várja a kilátogatókat.

Tovább 2017-09-08

Megújult Nyugi Bár várja a vendégeket a Hagymatikumban

Sokak nagy örömére új köntösbe bújt és kibővült a Hagymatikumban található régi büfé, melynek szolgáltatásai mostantól belépő megváltása nélkül is igénybe vehetők. A Nyugi Bár modern és hangulatos környezetéhez kiváló ételek és italok is társulnak.

Tovább 2017-09-08

Návays pedagógusok a Váll-Ker Kft-ben

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulói a duális képzés keretében több cégnél is elvégezhetik szakmai gyakorlatukat. Köztük a Váll-Ker Kft-nél, ahová a tanévkezdés előtt rendhagyó módon az iskola tantestülete is ellátogatott.

Tovább 2017-09-08

Makói Híradó 2017.09.07. HD

- Legyél Te is televíziós! - Sikeresen zárult a bűnmegelőzési program - Az egészséges életmód a hosszú élet titka - Barátságos fizika címmel nyílt kiállítás - Nő a migrációs nyomás, de nincs veszély

Tovább 2017-09-07

Legyél Te is televíziós!

A Hagymafesztiválon most először a Makói Városi televízió stábja nemcsak forgatócsoportjával képviselteti magát . A csapat szombaton egy kihelyezett ministúdióba települ ki ,ahol betekintést enged nyerni egyes munka folyamatokba. A helyszínen bárki kipróbálhatja magát riporterként, műsorvezetőként vagy akár operatőrként.

Tovább 2017-09-07

Nő a migrációs nyomás, de nincs veszély

Mint arról korábban már többször beszámoltunk: folyamatosan nő a migrációs nyomás a román határszakaszon, a legutóbbi adatok szerint augusztus 1- és 27-e között mintegy 176-an próbáltak illegálisan bejutni az országba. Azonban sem a makóiaknak, sem a környékbeli településen élőknek nincs okuk aggódni- derült ki Palicz András rendőrkapitány és Szilassi- Horváth Jenő határrendészeti szolgálatvezető beszámolóiból, melyeket a legutóbbi testületi ülésen hallgathatott meg a grémium.

Tovább 2017-09-07

Sikeresen zárult a bűnmegelőzési program

Lezárult a Makó Város Önkormányzata és a Makói Rendőrkapitányság által közösen indított bűnmegelőzési program. Ennek eredményeiről ma délelőtt Toldi János önkormányzati képviselő és Palicz András rendőrkapitány számolt be egy sajtótájékoztató keretében. Ezt követően átadták a „Te ÉRTÉKED, a Te ÉRDEKED” online kvíz nyertesének a fődíjat.

Tovább 2017-09-07

Az egészséges életmód a hosszú élet titka

Dr. Sánta Sándor önkormányzati képviselő szerdán 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Mágori Istvánt. A szépkorú még ma is aktívan tevékenykedik, kedvenc időtöltése a kertészkedés.

Tovább 2017-09-07

Barátságos fizika címmel nyílt kiállítás

„Barátságos fizika” címmel nyílt kiállítás a József Attila Múzeumban. Az interaktív tárlaton ötven játék segítségével ismerkedhetnek meg a tanulók az egyik legősibb tudományág érdekességeivel.

Tovább 2017-09-07

Makói Híradó 2017.09.06. HD

- Magyar Termék Nagydíjat kapott a Váll-Ker Kft - Több program több kiállító-27. Hagymafesztivál - Néprajzkutatók eszmecseréje a József Attila Múzeumban - Szakmai nappal egybekötött fajtabemutatót tartott a Gabonakutató - Rövid hírek

Tovább 2017-09-07

Néprajzkutatók eszmecseréje a József Attila Múzeumban

A néprajzkutatók második makói találkozójának idén is a József Attila Múzeum adott otthont. A tavalyi sikereknek köszönhetően az előadók létszáma most a duplájára nőtt, összesen 21 prezentációt láthattak az érdeklődők.

Tovább 2017-09-07

Magyar Termék Nagydíjat kapott a Váll-Ker Kft.

Két évtizede díjazzák a minőséget – idén összesen 54 cég 64 terméke, szolgáltatása érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát. Köztük a Váll-Ker Kft. is, amely a Makói Kemencés és Hagymás Grillfesztivállal nyerte el a rangos elismerést.

Tovább 2017-09-07

Több program több kiállító-27. Hagymafesztivál

Az eddigieknél nagyobb területen, több programmal és kiállítóval , esténként sztárfellépőkkel várják a 27. Hagymafesztiválra érkezőket. Mindhárom napon az értékek és a hagyomány bemutatása szövi majd át a programokat.

Tovább 2017-09-07

Makói Híradó 2017.09.05. HD

- Családokkal telt meg a Patai tér - Lázár János benyújtotta megyeátnevezési javaslatát - Interaktív kiállítás a József Attila Múzeumban - Szakmai nappal egybekötött fajtabemutatót tartott a Gabonakutató - Szegedi adomány egy makói családnak - Rendőrségi hírek - Röid hírek

Tovább 2017-09-05

Szakmai nappal egybekötött fajtabemutatót tartott a Gabonakutató

Az egész országból és a határon túlról is érkeztek a szegedi Gabonakutató által megrendezett szakmai napra. A kukorica, szója, napraforgó és takarmánycirok fajtákat prezentáló előadások mellett szántóföldi bemutatóra is sor került.

Tovább 2017-09-05

Interaktív kiállítás a József Attila Múzeumban

Ma délben érkeztek meg azok az eszközök a József Attila Múzeumba, amelyek a „Barátságos Fizika” nevet viselő vándorkiállítás főszereplői. A tárlat kapuit csütörtökön 10 órától nyitják meg.

Tovább 2017-09-05

Lázár János benyújtotta megyeátnevezési javaslatát

Nyolcvan méterig ingyenesen lehet kutat fúrni, több mint 150 kistelepülés önkormányzati fejlesztését támogatja a kormány, öntözőrendszer épül a mezőhegyesi és apátfalvi térségben- többek között ezekről is beszélt Lázár János a legutóbbi kormányinfón Budapesten, hétfőn pedig benyújtotta a Parlamentben megyeátnevezési javaslatát.

Tovább 2017-09-05

Családokkal telt meg a Patai tér

Két koncert kivételével minden programot meg tudtak tartani a második Patai téri napon. Bár az időjárás borús és szeles volt, a résztvevőket ez sem tántorította el az önfeledt szórakozástól.

Tovább 2017-09-05

Szegedi adomány egy makói családnak

Szegedről érkezett adomány egy makói rászoruló családnak a közel múltban. A bútorokat, iskolai felszereléseket és ruhákat egy helyi vállalkozó szállította át a két gyermeket egyedül nevelő Vikinthánénak, az akcióban a DK segített.

Tovább 2017-09-05

2020-ra megújulhat az Almási Iskola

Megkezdődött a tanév a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményében, ahol szeptembertől 272 diák ül be az iskolapadba. Nem telt tétlenül a nyár sem, hiszen számos felújítási és karbantartó munkára is sor került.

Tovább 2017-09-05

A bogárzói búcsún jubileumot ünnepeltek

Két, kerek évfordulót ünnepeltek vasárnap a bogárzói búcsúba látogatók. Az egykor virágzó tanyavilág templomát 110 éve szentelték fel, valamint a X. Natura Marosmenti Művésztelep: Ég-föld határán című kiállítását is itt csodálhatták meg a vendégek.

Tovább 2017-09-05

Makói Híradó 2017.09.04. HD

- Zöld út a Tram Train-nek - Az egészség jegyében telt a szombat Makón - Könyvbemutatóval egybekötött tanévnyitó ünnepség - 115 gólya táborozott a JAG-ban - A bogárzói búcsún jubileumot ünnepeltek - rövid hírek

Tovább 2017-09-04

A bogárzói búcsún jubileumot ünnepeltek

Két, kerek évfordulót ünnepeltek vasárnap a bogárzói búcsúba látogatók. Az egykor virágzó tanyavilág templomát 110 éve szentelték fel, valamint a X. Natura Marosmenti Művésztelep: Ég-föld határán című kiállítását is itt csodálhatták meg a vendégek.

Tovább 2017-09-04

Zöld út a Tram Train-nek

Április végén úgy tűnt, nem valósulhat meg a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő Tram Train, hiszen az eredetileg 23,5 milliárd forintos beruházás összege a duplájára emelkedett. Lázár János akkor azt mondta, ez megengedhetetlen. Most mégis zöld utat kapott a Tram Train. Kiderült, hogy a költségek az eredetivel szinte megegyezőek lesznek. Az is biztos, hogy a projekthez kapcsolódóan a térségben jelentős vasúthálózat-fejlesztés lesz, melynek Makó is részese lehet. Erről beszélt Lázár János országgyűlési képviselő egy interjúban.

Tovább 2017-09-04

Az egészség jegyében telt a szombat Makón

Tizenegyedik alkalommal szervezte meg hagyományos Hagyma-túráját a Makói Természetbarát Sportegyesület, valamint a Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda. Szombaton a gyalogosoknak 15, míg a kerékpárosoknak 50 kilométert kellett teljesíteniük a túrán.

Tovább 2017-09-04

Könyvbemutatóval egybekötött tanévnyitó ünnepség

A nagy múltra visszatekintő és komoly presztízsű Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola az idei tanévet augusztus utolsó napján nyitotta meg ünnepélyes keretek között. Ezen év különlegessége, hogy az érdeklődők az évnyitó után egy könyvbemutatón vehettek részt, melynek témája egy, az intézmény múltját felelevenítő kötet volt.

Tovább 2017-09-04

115 gólya táborozott a JAG-ban

Két napos gólyatábort tartottak a Makói József Attila Gimnázium újdonsült tanulói számára. Szórakozásból most sem volt hiány: terem dekorálás, játékos akadályverseny, városjáró vetélkedő és bográcsozás várta az ifjú diákokat.

Tovább 2017-09-04

Makói Híradó 2017.09.01. HD

- Előreláthatóan 200 millió forintból épülhet újjá a Kálvin rendelő - Megújult a KERI homlokzata - Kutyafuttatónak örülhetnek hamarosan az ebtulajdonosok - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-09-01

Előreláthatóan 200 millió forintból épülhet újjá a Kálvin rendelő

A tervek szerint jövő nyár elején indulhat meg, és előreláthatóan 200 millió forintba fog kerülni a Kálvin utcai rendelő újjáépítése – mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretében. A városvezető Kádár József települési képviselővel közösen ezúttal a Justh Gyula utcai intézményben zajló munkálatokat tekintette meg, ahol már az új nyílászárók is a helyükre kerültek.

Tovább 2017-09-01

Kutyafuttatónak örülhetnek hamarosan az ebtulajdonosok

Egyöntetűen megszavazta a grémium a legutóbbi testületi ülésen a Fidesz frakció indítványát, amely szerint egy modern, 21. század elvárásainak megfelelő kutyafuttatót hoznának létre a városban. A helyszín kijelölésére hamarosan lakossági konzultációt indítanak.

Tovább 2017-09-01

Makói Híradó 2017.08.31. HD

- Megemelték az idősek és a diákok támogatását - Tanszervásárlási utalvány is járt a tankönyvek mellé - Patai téri napot rendeznek - Trükkös szezonzáró a Hagymatikumban - rövid hírek

Tovább 2017-08-31

Megemelték az idősek és a diákok támogatását

Többek között az idősek és a diákok támogatásának megemeléséről is döntött tegnap a grémium a nyári szünet utáni első, rendes testületi ülésen. Ennek értelmében a hetven éven felüliek jövőre a Karácsony mellett Húsvétkor is kapnak étkezési utalványt, melynek összegét 5000 forintról 10 000 forintra változtatták, a családokat pedig a szokásos 3000 forint beiskolázási támogatás helyett a következő évben már 5000 forinttal segítik.

Tovább 2017-08-31

Trükkös szezonzáró a Hagymatikumban

Az idei utolsó programját szervezte meg a szabadtéri színpadján a Hagymatikum Gyógyfürdő. A vendégeket koncertekkel és aquazumbával szórakoztatták, a nyári szezont pedig egy bűvész varázsolta el.

Tovább 2017-08-31

Patai téri napot rendeznek

Makó Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy minden városrészi közösségben jó kapcsolat alakuljon ki az ott lakók között, ezért sorra rendezik a kulturális és szórakozató programokat. Szombaton egészségügyi szűrésekkel, bűvész műsorral és különféle koncertekkel várják az

Tovább 2017-08-31

Tanszervásárlási utalvány is járt a tankönyvek mellé

272 diák vehette át a tankönyveit kedden a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményében. A kötetek mellé 3000 Forint értékű vásárlási utalványt is kaptak, amelyeket Kovács Sándor önkormányzati képviselő nyújtott át a szülőknek.

Tovább 2017-08-31

Lezárult a Zenepavilon

M- JAM nélkül nem lehet zenepaviloni programsorozatot zárni, így volt ez az idén is, az együttes több mint négy éve van a koncertezők utolsó helyén. A zenekar egy igazi Retro Bulival készült, melynek slágerit a közönség előszeretettel énekelte velük közösen.

Tovább 2017-08-31

Megújult a KERI homlokzata

Mintegy 7 millió forintból állították helyre a KERI Posta utcai épületének homlokzatát. A felújításhoz Makó Város Önkormányzata 5 millió forintot biztosított támogatásként. Ennek részleteiről csütörtökön Czirbus Gábor alpolgármester és Kincses Tímea igazgató tartott sajtótájékoztatót. TÖBB

Tovább 2017-08-31

Makói Híradó 2017.08.29. HD

- Fesztivál Lovasverseny a Vásártéren - Ismét találkoztak a térség nyugdíjasai - Együtt sportoltak kicsik és nagyok a Szent István téri napon - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-08-29

Fesztivál Lovasverseny a Vásártéren

A makói Vásártéri Lovaspályán került megrendezésre vasárnap a Fesztivál Lovasverseny. A Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkező indulók négy kategóriában mérték össze fogathajtó tudásukat.

Tovább 2017-08-29

Ismét találkoztak a térség nyugdíjasai

Közel 190-en gyűltek össze a hétvégén megrendezett Makó és Kistérségi Nyugdíjas Találkozón. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban az egybegyűlteket Farkas Éva Erzsébet polgármester és Gáspár Sándor önkormányzati képviselő köszöntötték.

Tovább 2017-08-29

Makói Híradó 2017.08.28. HD

- X. Csókási találkozó - Jubileumi megemlékezés - Szent István téri kavalkád - Pontatlan mérkőzés - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-08-28

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-08-28

Szent István téri kavalkád

Míg a kicsiket aszfaltrajz-, addig a felnőtteket főzőverseny várta a harmadik alkalommal megrendezett Szent István téri napon. A színpadi programok mellett a kötetlen beszélgetésé volt a főszerep.

Tovább 2017-08-28

X. Csókási találkozó – Jubileumi megemlékezés

Jubileumi megemlékezésüket tartották a hétvégén a csókási tanyavilágból elszármazottak. Az egykori iskola helyén álló keresztnél immár tizedik alkalommal idézték fel az elmúlt időket.

Tovább 2017-08-28

Makói Híradó 2017.08.25. HD

- Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott Karsai Ildikó - Juniorokkal erősít a CONTITECH Makói KC - Készülnek az első Makói Buhurt Vívóversenyre - A makóiak elővigyázatosak a tojásvásárlásnál

Tovább 2017-08-25

Már javában tartanak a Hagymaház felújítási munkálatai

Javában tartanak a Hagymaház renoválási munkálatai. A szakemberek már elkészültek az épület hátsó tornyának felújításával, ennek keretében kicserélték az üvegszerkezetet valamint lefestették azt. A mintegy 130 millió forintból megújuló intézmény előreláthatóan októberben nyitja meg ismét kapuit a látogatók előtt.

Tovább 2017-08-25

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott Karsai Ildikó

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott Karsai Ildikó munkásságáért az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A grafikusművész a kitüntetést a Natura Marosmenti Művésztelep záró kiállításának megnyitóján vehette át.

Tovább 2017-08-25

Készülnek az első Makói Buhurt Vívóversenyre

Gőzerővel készül Ferenczi Gábor az első Makói Buhurt Vívóversenyre. Stábunknak beszélt az általa űzött sportág szépségeiről és nehézségeiről, valamint a közelgő megmérettetésről is.

Tovább 2017-08-25

A makóiak elővigyázatosak a tojásvásárlásnál

Nem csak külföldön, hanem már hazánkban is találtak szennyezett tojást – tette közzé a NÉBIH. A szakemberek fipronil jelenlétét mutatták ki a Jász- Nagykun-Szolnok megyéből származó termékekben, mely jócskán meghaladta a megengedett értéket. Stábunk kilátogatott a makói piacra, kíváncsiak voltunk, vajon mit szólnak a helyiek a botrányhoz, oda figyelnek-e arra, hol vásárolják a tojást.

Tovább 2017-08-25

Makói Híradó 2017.08.24. HD

- Megnyílt a Marosmenti Művésztelep zárókiállítása - Fúvószenekari találkozó Makón - Roczkó András: Az algyői ipari park is az algyőieké! - Sporttól a szórakozásig - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-08-24

Roczkó András: Az algyői ipari park is az algyőieké!

Szeptember 10-én fog eldőlni, kik folytatják Algyő vezetését. Mint arról korábban beszámoltunk, a képviselő-testület feloszlatta önmagát, így előre hozott választásokat tartanak a településen. Tegnap a független színekben induló helyi gyógyszerész dr. Roczkó András ismertette programját egy lakossági fórumon keretében.

Tovább 2017-08-24

Fúvószenekari találkozó Makón

23. alkalommal rendezte meg Nemzetközi Fúvószenekari Találkozóját a makói Magán Zeneiskola. Augusztus 20-án a Fő téren a hazaiak mellett Taiwanról, Moszkvából és Prágából érkezett vendégek is szórakoztatták a közönséget.

Tovább 2017-08-24

Megnyílt a Marosmenti Művésztelep zárókiállítása – Jubileumi rendezvény

Vasárnap került sor a tizedik, Jubileumi Natura Marosmenti Művésztelep zárókiállításának megnyitójára. Az alkotók több kitüntetést is átvehettek, Karsai Ildikó pedig munkájáért az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott elismerést.

Tovább 2017-08-24

Sporttól a szórakozásig

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre most szombaton a Szent István téri városrészi nap, melyhez idén is csatlakozott az Egészségfejlesztési Iroda. A szervezők sport programokkal, egészségügyi szűrésekkel, színpadi produkciókkal valamint „A te Értéked, a te Érdeked!” interaktív rendőrségi bemutató várják az érdeklődőket.

Tovább 2017-08-24

Makói Híradó 2017.08.23. HD

- Beiskolázási támogatás 1661 makói diáknak - Csordás Tibor is fellép a Hagymatikumban - Milyen példát adhat Szent István emléke 2017-ben? - Tervezzük meg együtt Makó arculatát! - Rendőrségi Hírek

Tovább 2017-08-23

Csordás Tibor is fellép a Hagymatikumban

Koncertekkel, bűvész műsorral valamint sztárvendéggel búcsúzik szombaton a Makói Gyógyfürdő Zrt. a nyári szezontól, melyet kifejezetten sikeresen zárnak. Összesen nyolc nagyszabású rendezvénynek adott otthont a komplexum, melyeken több mint tízezren szórakoztak. A vezetőség reméli ezt a számot szavazatokra is válthatja, hiszen beneveztek az „Év fürdője” versenyre.

Tovább 2017-08-23

Milyen példát adhat Szent István emléke 2017-ben?

Az államalapításra emlékeztek hétvégén Csanádpalotán és Apátfalván is. Az új kenyér megszentelése mellett számos ünnepi gondolat elhangzott a településeken, melyekre Lázár János is ellátogatott. Az országgyűlési képviselő beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy 2017-ben Szent István hagyatékának ismét kiemelt jelentősége van.

Tovább 2017-08-23

Beiskolázási támogatás 1661 makói diáknak

Idén 1661 makói általános iskolás diák kap 3000 Forint értékű beiskolázási támogatást. Ennek részleteit ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretében ismertették.

Tovább 2017-08-23

Tervezzük meg együtt Makó arculatát!

A településkép védelméről szóló törvény alapján Makó Város Önkormányzatának is el kell készítenie arculati kézikönyvét. Ebben az itt élőknek is fontos szerep jut, ezért nemrégiben tájékozató fórumot tartottak számukra a Korona Szállóban.

Tovább 2017-08-23

Makói Híradó 2017.08.22. HD

- Rója István az MSZP országgyűlési képviselő- jelöltje - Átadták a díszpolgári címeket - Államalapítási ünnepségek a térségben - A szegediek szeretnék visszakapni a pénzüket

Tovább 2017-08-22

Rója István az MSZP országgyűlési képviselő- jelöltje

Pártpolitika-mentes oktatást hirdetett, tegnap pedig az MSZP országgyűlési képviselő- jelöltjeként mutatták be Rója Istvánt egy sajtótájékoztató keretében. A JAG korábbi igazgatóját Buzás Péter volt polgármester és Botka László, a párt miniszterelnök- jelöltje testőrök gyűrűjében kísérték a Széchenyi térre, a régi városháza elé.

Tovább 2017-08-22

Államalapítási ünnepségek a térségben

Az államalapításról a térség települései is megemlékeztek. Lázár János országgyűlési képviselő augusztus 19-én Ambrózfalván, Óföldeákon és Földeákon mutatott rá Szent István király örökségére.

Tovább 2017-08-22

A szegediek szeretnék visszakapni a pénzüket

Nem hagyta ünnepelni tegnap délután Szabó Bálint jogász az MSZP megyei vezetőit és aktivistáit a Botka, Rója és Buzás által tartott sajtótájékoztatón – legalábbis ezzel vádolták. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője egy másfél millió forintos csekket szeretett volna nekik átnyújtani, arra kérve őket: fizessék vissza a szegediektől ellopott pénzt. Mint arról korábban beszámoltunk: a jogász feljelentést tett egy 100 millió forintos csalás ügyében, melynek érintettjei főként MSZP-s politikusok, köztük a makói Gazdag János.

Tovább 2017-08-22

Átadták a díszpolgári címeket

Már hagyománynak számít Makó városában, hogy az augusztus 20-i ünnepségsorozathoz kapcsolódóan átadják a díszpolgári címeket és más kitüntetéseket. A város díszpolgárai idén Kotormán István lelkész igazgató és Béres György nyugalmazott plébános lettek. Több pedagógust is jutalmaztak arany, gyémánt és vas diplomákkal.

Tovább 2017-08-22

Makói Híradó 2017.08.21. HD

- A keresztény állam megteremtőjére emlékeztek Makón - Unokáikkal ünnepeltek a nyugdíjasok - Ikszeltek a Makóiak - Rövid hírek - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-08-21

A keresztény állam megteremtőjére emlékeztek Makón

Változatos programokkal készültek Szent István király és az államalapítás megünneplésére. Bár az időjárás többször beleszólt a rendezvények lebonyolításának menetébe, a hagyományos események legtöbbje nem hiúsult meg. A városi ünnepségre idén a Korona szálló dísztermében került sor.

Tovább 2017-08-21

Unokáikkal ünnepeltek a nyugdíjasok

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Nyári Játszóházi programsorozatának záró rendezvénye idén is a generációk találkozója volt. Az egész napos eseményen többek között volt rendőrségi bemutató és pogácsa sütés is.

Tovább 2017-08-21

Városi Ünnepség – Szent. István Király Tiszteletére

Makó, 2017.08.20.

Tovább 2017-08-21

Makói Híradó 2017.08.18. HD

- Vöröshagymát kaptak a rászorulók - Újabb 1 milliárd kell a tiszta vízhez - Befejeződtek a könyvtár alapozási munkálatai - Városi ünnepség az államalapítás napján

Tovább 2017-08-18

Városi ünnepség az államalapítás napján

Szent István király tiszteletére rendeznek városi ünnepséget vasárnap a Főtéren. Az államalapítás napján többek között lesz új kenyér szentelés, fúvószenekari találkozó és Csillagmenet is.

Tovább 2017-08-18

Befejeződtek a könyvtár alapozási munkálatai

Befejeződtek a Makovecz Imre korábbi tervei alapján megépülő új, modern könyvtár alapozási munkálatai. A jelenlegi állapotot ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő a kivitelező cég műszaki vezetőjével közösen tekintették meg.

Tovább 2017-08-18

Vöröshagymát kaptak a rászorulók

123 mázsa vöröshagyma termett az idei évben a makói önkormányzat Start-munkaprogramjában megművelt földeken. Ebből, a rászorulók és nagycsaládosok részére nyújtott támogatás mellett jut a közétkeztetésbe is.

Tovább 2017-08-18

Újabb 1 milliárd kell a tiszta vízhez

Teli műszaki problémákkal zárult le a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító projekt, melynek megmentésén 2015 óta fáradozik a város vezetése és a társulás. Az már biztos, hogy az eddigi közel 600 millió forintos plusz ráfordítás sem fedezi a hibátlan megvalósuláshoz szükséges költségeket. Ezért a tegnapi napon újra összeült a társulás és arról döntött, hogy további 1 milliárd forintos kiegészítő pályázati támogatásra nyújt be igényt a magyar kormányhoz.

Tovább 2017-08-18

Makói Híradó 2017.08.17. HD

- Elkezdődött az Almási iskola tornacsarnokának felújítása - Rendkívüli testületi ülés - Jubilál a Natura Marosmenti Művésztelep - Alig több mint két hét van hátra az iskolakezdésig - Rendőrségi hírek!

Tovább 2017-08-17

Elkezdődött az Almási iskola tornacsarnokának felújítása

Augusztus elején elkezdődött az Almási iskola tornatermének felújítása. A több mint 30 millió forintos beruházást a Magyar Kézilabda Szövetség támogatja, ebből közel 10 millió forintot az önkormányzat finanszíroz. A munkálatok során kijavítják a tetőt, felújítják a mosdókat, valamint a bejárati ajtókat és a folyosó feletti üvegtetőt is kicserélik.

Tovább 2017-08-17

Rendkívüli testületi ülés

Rendkívüli testületi ülést tartottak ma délelőtt a Városháza első emeleti tárgyalójában. A grémium összesen hat, halaszthatatlan kérdésben hozott döntést.

Tovább 2017-08-17

Jubilál a Natura Marosmenti Művésztelep

A tízedik Natura Marosmenti Művésztelepen idén tizennégy művész vesz részt, köztük festők, grafikusok, szobrászok, keramikusok és fotósok. Az alkotóknak három hét áll rendelkezésükre a megadott témában dolgozniuk. Stábunk betekintést nyert a folyamatosan zajló munkálatokba.

Tovább 2017-08-17

Rendőrségi hírek!

Rendőrségi hírek!

Tovább 2017-08-17

Alig több mint két hét van hátra az iskolakezdésig

Főként a tanárok összeállított listája alapján vásárolnak be a szülők az iskolakezdésre – legalábbis a stábunk által megkérdezett édesanyák mind erről számoltak be. Az is kiderült: ez nagyban megkönnyíti a helyzetüket. Sokan már elkezdték beszerezni a tanszereket, de akadnak olyanok is, akik folyamatosan, a tanév alatt vásárolják meg. Azt kevesen tudják azonban, hogy az ingyenes tankönyvek mellett iskolakezdési támogatást is lehet igényelni a munkáltatótól.

Tovább 2017-08-17

Makói Híradó 2017.08.16. HD

- Felújítás és korszerűsítés a KERI-ben - Berecz András, a mesemondó meséje - Megérkeztek a tankönyvek a Bartókba - Zenés, vetélkedős strandparti - Színpadon a balettosok

Tovább 2017-08-16

Zenés, vetélkedős strandparti

Hétvégén Makóra, a Hagymatikumba érkezik a Rádió 88 strandpartija. A műsorvezetők a nyár legnagyobb slágereivel, valamint számos vetélkedővel készülnek a fürdőzőknek. A program mellé csatlakozott a Maros-parti Veterán Autós-Motoros Közhasznú Sportegyesület, akik többek között a Ford T-modellt is elhozzák magukkal.

Tovább 2017-08-16

Berecz András, a mesemondó meséje

Mesékről, utazásokról és nagy találkozásokról is hallhatott a makói kultúrakedvelő közönség Berecz András Kossuth-díjas mesemondótól pénteken este a Korona Szálló teraszán. Az énekes, folklórkutató a Katedra Plusz vendége volt, akivel Bátori Éva operaénekes beszélgetett.

Tovább 2017-08-16

Felújítás és korszerűsítés a KERI-ben

Mintegy 100 millió forintot fordítottak korszerűsítésre és felújításra a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma három épületében. A munkálatok ugyan még zajlanak, ám a szeptemberi tanévkezdés előtt befejezik.

Tovább 2017-08-16

Színpadon a balettosok

Szombaton a Kelemen házban tartották bemutatójukat a Kocsis György Színjátszótábor növendékei. La Fontaine, Lázár Ervin és Goldoni darabjai is megelevenedtek a teltházas közönséggel megtartott előadáson.

Tovább 2017-08-16

Megérkeztek a tankönyvek a Bartókba

Több mint hétezer tankönyv érkezett a múlt hét folyamán a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tagintézményeibe. Az idei év során a dolgozók munkáját azzal is segítik, hogy a könyveket előválogatják számukra.

Tovább 2017-08-16

Makói Híradó 2017.08.15. HD

- Lezárult a Művészetek Katedrája - Új, műfüves foci pályát avattak Csanádpalotán - Fokozódik a migránsok száma térségünkben - Templomtúra két keréken

Tovább 2017-08-15

Lezárult a Művészetek Katedrája

Műsoros összeállítással köszöntek el mestereiktől és a várostól a Művészetek Katedrájának résztvevői. A záró estén a művészpalánták számot adtak tudásukról és tehetségükről a makói kultúrakedvelő közönségnek.

Tovább 2017-08-15

Új, műfüves foci pályát avattak Csanádpalotán

Ünnepélyes keretek között adták át hétvégén Csanádpalota új, műfüves futballpályáját. A sportlétesítmény mintegy 32 és fél millió forintból valósulhatott meg, melynek 30%-át az önkormányzat, a fennmaradó összeget pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség finanszírozta.

Tovább 2017-08-15

Fokozódik a migránsok száma térségünkben

Tovább nő azoknak a bevándorlóknak a száma, akik illegálisan akarnak Magyarországra belépni. Eddig nem sűrűn fordult elő, ám a napokban Makó és Kiszombor külterületén is fogtak el határsértőket. Televíziónk megkérdezte a helyieket, hallottak-e az esetről, és mi a véleményük a migrációról.

Tovább 2017-08-15

Templomtúra két keréken

Biciklis templomtúrára invitálta szombaton a makóiakat a Szirbik Miklós Egyesület. A negyedik alkalommal szervezett kétkerekes városnézés során bejárták a református temető legfontosabb sírhelyeit és még a Kálvin téri templom tornyába is fellátogattak.

Tovább 2017-08-15

Makói Híradó 2017.08.14. HD

- Nem csökken az illegális határátlépők száma - Házkutatást tartottak a makói városházán - Folyik a munka a Művésztelepen - Szúnyoggyérítés lesz szerdán - VII. Marosmenti VW Konszern Party - Zongorakurzus Berecz Mihály vezetésével - Jól kezdte az NB III-at a Makó FC

Tovább 2017-08-14

Nem csökken az illegális határátlépők száma

Makó külterületén is migránsokra bukkantak a rendőrök a hétvégén, a hatósági összesítésből kiderült: továbbra sem csökken a magyar határszakaszon illegálisan belépni szándékozók száma. Az elmúlt héten több mint kétszázan próbáltak bejutni az országba, és ez a hét is aktívan indult: már a hajnali órákban tizenegy főt állítottak elő a román határon.

Tovább 2017-08-14

VII. Marosmenti VW Konszern Party

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre a hétvégén a Marosmenti Volkswagen Konszern Party. A családias hangulatú rendezvényre az országból és a határon túlról is érkeztek a cégcsoport által gyártott autók szerelmesei.

Tovább 2017-08-14

Zongorakurzus Berecz Mihály vezetésével

Zongorakurzust is tartottak a Művészetek Katedrája Nyári Szabadegyetemen, a Londonból érkezett Berecz Mihály vezetésével. A képzésen öten vettek részt, akik a hét folyamán tökéletesítették zongoratudásukat, sok értékes tanáccsal gazdagodva.

Tovább 2017-08-14

Jól kezdte az NB III-at a Makó FC

Pontot tudott szerezni a 2017/2018-as őszi szezon első mérkőzésén az M-Foci Kft. Méhes Tibor tanítványai a szintén újonc Vecsési FC csapatát fogadták szombaton az új sportkomplexumban.

Tovább 2017-08-14

Makói Híradó 2017.08.11. HD

- A Bor ’la Bor koncertezett a Zenepavilonban - Gőzerővel készül a rajtra az M-Foci Kft. - Hasznos tanácsok a bűnmegelőzés érdekében - Falunapon szórakoztak a pitvarosiak - Rövid hírek - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-08-11

Falunapon szórakoztak a pitvarosiak

Augusztus első hétvégéjén a hagyományokhoz híven idén is falunapra hívták a pitvarosaikat és a környékben élőket. Az Erdei Ferenc Közösségi Színtér udvarán színes, kulturális programokkal és különböző bemutatókkal szórakoztatták a kilátogatókat. A rendezvény sztárvendége ezúttal Korda György és Balázs Klári volt.

Tovább 2017-08-11

Hasznos tanácsok a bűnmegelőzés érdekében

Bűnmegelőzési és vagyonvédelmi tanácsokat kaphattak azok az érdeklődők, akik a napokban kilátogattak a Hagymatikum előtti térre. A lopások és betörések visszaszorítása érdekében ugyanis egy kisbusszal járják a Csongrád Megyei Rendőr főkapitányság munkatársai a térséget, és igyekeznek sok hasznos információt megosztani a lakosokkal a témában.

Tovább 2017-08-11

A Bor ’la Bor koncertezett a Zenepavilonban

A kecskeméti Bor ’la Bor együttes adott koncertet vasárnap a Hagymatikum előtti téren. A zeneszerető közönséget ezúttal a nép- és a funky muzsika világába kalauzolták el.

Tovább 2017-08-11

Makói Híradó 2017.08.10. HD

- Aláírták a Makó Számít Rád! Ösztöndíj Program támogatási szerződéseit - Maroslelén járt a mozgó kormányablak busz - Ének hangja száll a Művészeti Iskolából - Rendőrségi hírek - Rövid Hírek

Tovább 2017-08-10

Ének hangja száll a Művészeti Iskolából

Kilencedik napja foglalkozik Bátori Éva makói származású operaénekes, érdemes művész a felnövekvő tehetségekkel. A Művészetek Katedrája klasszikus ének kurzusán a légzésgyakorlatoktól egészen a színpadi szereplésig mindent átvesznek a diákok.

Tovább 2017-08-10

Aláírták a Makó Számít Rád! Ösztöndíj Program támogatási szerződéseit

Aláírták ma délelőtt a Makó Számít Rád! Ösztöndíj Program nyertes pályázói és Farkas Éva Erzsébet polgármester a támogatási szerződéseket. Huszonkét pályázatból tizenkilenc kapott pozitív elbírálást, így az azokat benyújtók 30 ezer forintot kapnak havonta, valamint megteremtik számukra a munkavállalás lehetőségét.

Tovább 2017-08-10

Maroslelén járt a mozgó kormányablak busz

Maroslelén fogadta az ügyfeleket a mozgó kormányablak ma délelőtt. A kisbuszban több ügytípus ügyintézésére volt lehetőség, amivel sok helyi lakos élt is.

Tovább 2017-08-10

Makói Híradó 2017.08.09. HD

- Elkezdődött a X. Natura Marosmenti Művésztelep - Volkswagen életérzés a Maros-parton - Lezárult a Színművészeti kurzus Szalma Tamással -Közel négyszáz tárgy érkezett a Múzeum néprajzi gyűjtésére HD - Hamarosan zárja kapuit a Pótnagymamák Tábora

Tovább 2017-08-09

Hamarosan zárja kapuit a Pótnagymamák Tábora

Pénteken tartják a Pótnagymamák Táborának záró rendezvényét, amely az idei évben is három héten át várta a rászoruló gyermekeket, ezúttal a régi tűzoltóság épületében. Az eltelt idő alatt számos, színes programot szerveztek a több mint nyolcvan általános iskolás diák számára, ma délelőtt például bűn- és baleset megelőzési előadást tartottak a Makói Rendőrkapitányság munkatársai.

Tovább 2017-08-09

Lezárult a Színművészeti kurzus Szalma Tamással

Tegnap zárult le a Színművészeti mesterkurzus a Művészetek Katedrája Nyári Összművészeti Szabadegyetemen. A résztvevők a hét napos képzésen Szalma Tamás vezetésével a színészet mesterségében mélyedhettek el, sok új gyakorlattal és élménnyel gazdagodva.

Tovább 2017-08-09

Elkezdődött a X. Natura Marosmenti Művésztelep

Szűcs Tibor előadásával kezdődött meg az idei Natura Marosmenti Művésztelep. A fotóművész a tízedik, jubileumi rendezvény megnyitóján a Kisképző oktatástörténeti archívumában végzett kutatásait tárta az érdeklődők elé.

Tovább 2017-08-09

Közel négyszáz tárgy érkezett a Múzeum néprajzi gyűjtésére

Idén márciusban tett felhívást a József Attila Múzeum néprajzi tárgyak gyűjtésére a makói és környékbeli lakosság körében. Az azóta eltelt időszakban közel négyszáz értékes és érdekes kincset kapott ajándékba az intézmény.

Tovább 2017-08-09

Színpadra viszik a négyszögletű kerekerdő hőseit a VargaBalettosok

La Fontaine, Lázár Ervin és Goldoni darabjai is megelevenednek hamarosan a VargaBalett Táncműhely növendékeinek előadásában. Az egyesület a héten tartja ugyanis a már több éves hagyománnyal bíró színjátszó táborát, ahol a gyerekek színművészektől sajátíthatják el a szakma csínját-bínját. Az oktatás és a próbák a Kálvin Téri Református Általános Iskolában zajlanak, a bemutató pedig a Kelemen Házban lesz szombaton.

Tovább 2017-08-09

Volkswagen életérzés a Maros-parton

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre szombaton a Marosmenti Volkswagen Konszern Party, melynek helyszíne idén is a Zöldház lesz. A szervezők lélegzetelállító autókkal és családközpontú programokkal várják az érdeklődőket.

Tovább 2017-08-09

Makói Híradó 2017.08.08. HD

- Megújul az újvárosi rendelő - Vízitúra a Maroson - Tegyünk együtt az anyatejes táplálkozásért - Színpadra viszik a négyszögletű kerekerdő hőseit a VargaBalettosok - Rövid Hírek

Tovább 2017-08-08

Megújul az újvárosi rendelő

Makó Város Önkormányzata nettó 33 millió 250 ezer forintot fordít az újvárosi rendelő felújítására, melynek munkálatai folyamatosan zajlanak. Dr. Hadik György és Kádár József önkormányzati képviselők hétfőn közösen megtekintették a Justh Gyula utca 23. szám alatti intézetet.

Tovább 2017-08-08

Tegyünk együtt az anyatejes táplálkozásért

Augusztus elsejét 1992-ben nyilvánította az Egészségügyi Világszervezet a szoptatás világnapjává, melyhez a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény idén is csatlakozott. A József Attila Gimnázium aulájában érdekes előadásokkal és divatbemutatóval várták a kisgyermekeseket, valamint a leendő szülőket.

Tovább 2017-08-08

Makói Híradó 2017.08.07. HD

- A Hagymatikum előtt szelfizhetünk - Nagyon készül a Forgatós- Makón járt Koltay Gábor - Idén is népszerű volt a Hagymatikum Sportnapja - Harsona hangjától volt hangos a Magán Zeneiskola - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-08-07

Nagyon készül a Forgatós- Makón járt Koltay Gábor

Tavaly nyáron Itt élned, halnod kell címmel a budapesti Hősök terén a magyar történelem legfontosabb időszakait egy zenés történelmi utazás keretében láthatta a közönség. A látványos produkció gerincét a táncosok, köztük a makói Forgatós alkották. Hamarosan 6 állomásból álló turnéra indulnak az előadással, melynek most is részese lesz városunk amatőr táncegyüttese, akiknek próbáját Koltay Gábor rendező vasárnap meg is tekintette.

Tovább 2017-08-07

A Hagymatikum előtt szelfizhetünk

A Hagymatikum előtti téren állították fel Makó első szelfipontját. A hat és fél mázsás turisztikai látványosság a város minél szélesebb körben való népszerűsítését szolgálja.

Tovább 2017-08-07

Harsona hangjától volt hangos a Magán Zeneiskola

Sikeresen zárult a Művészetek Katedrájának első kurzusa. A három napos fúvós képzésen Fejér András Liszt Ferenc-díjas harsonaművész foglakozott a diákokkal, akik nemcsak Makóról, de a környező településekről is érkeztek.

Tovább 2017-08-07

Makói Híradó 2017.08.04. HD

- Újabb két járdaszakasz készült el - Gulyás Dénes operaénekes volt a Katedra Plusz vendége - Rendőrségi hírek - halálos baleset - Cigarettacsikkek okozzák a legtöbb tüzet - Rövid hírek

Tovább 2017-08-04

Gulyás Dénes operaénekes volt a Katedra Plusz vendége

Gulyás Dénes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes volt a Katedra Plusz vendége szerda este a Korona Szálló teraszán. A szabadtéri beszélgetés során az Érdemes- és Kiváló művész pályafutásának fontosabb állomásai kerültek terítékre.

Tovább 2017-08-04

Újabb két járdaszakasz készült el

A Táncsics valamint a Berzsenyi utcák lakói stabil és egybefüggő járdát kaptak a napokban, ezt a két szakaszt újították fel Honvéd városrészben a járdaprogram keretein belül. A kész munkát csütörtökön Dr. Sánta Sándor önkormányzati képviselő, Gilingerné Ráday Krisztinával valamint a kivitelezővel közösen tekintette meg.

Tovább 2017-08-04

Cigarettacsikkek okozzák a legtöbb tüzet

Péntek éjfélig a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben hazánkban. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy ezzel párhuzamosan június 20-a óta országos tűzgyújtási tilalom van elrendelve, mely visszavonásig él.

Tovább 2017-08-04

Makói Híradó 2017.08.03. HD

- Elkezdték kitakarítani a Nagyér-csatornát - A Korona Szálló előtti téren állítják fel a haranglábat - Már zajlik a szakmai munka a Művészetek Katedrájában - Horváth János lett a SZIGNUM igazgatója - Salvador Dali Szegeden

Tovább 2017-08-03

Horváth János lett a SZIGNUM igazgatója

Tíz év után lemondott a SZIGNUM vezetői pozíciójáról Szűcs Péter, a helyét a korábbi igazgatóhelyettes, Horváth János vette át. Televíziónk az intézményben kereste fel az új igazgatót, aki már nagy erőkkel hozzálátott a munkához.

Tovább 2017-08-03

Már zajlik a szakmai munka a Művészetek Katedrájában

Négy mestertanárral és negyven hallgatóval nyitotta meg kapuit tegnap a Művészetek Katedrája. A Nyári Összművészeti Szabadegyetem első napjának szakmai munkájába stábunk is betekintést nyert.

Tovább 2017-08-03

A Korona Szálló előtti téren állítják fel a haranglábat

Hosszas vitát követően, de végül megszavazták a tegnapi, rendkívüli testületi ülésen, hogy a Reformáció 500. évfordulója alkalmából tervezett harangláb a főtéren, a Korona Szálló előtt kapjon helyet. Az emlékművet október 21-én, egy nagyszabású ünnepség keretében adják át.

Tovább 2017-08-03

Elkezdték kitakarítani a Nagyér-csatornát

Több, mint tíz év után megkezdődött a Nagyér-csatorna kotrása. A mintegy 1400 méteres kanális teljes megtisztítása előreláthatóan egy hétig fog tartani, ugyanis olyan nagy mennyiségű a benne lévő iszap.

Tovább 2017-08-03

Salvador Dali Szegeden

A művészetek központjának, a Szegedi REÖK Palotának tízedik születésnapját nagyszabású kiállítással ünneplik. Ez alkalomból múlt pénteken Salvador Dali 1945 utáni időszakából származó alkotások tárlata nyílt meg, ahol a katalán mester 60 alkotása látható.

Tovább 2017-08-03

Makói Híradó 2017.08.02. HD

- Akár 40 Celsius-fokot is mérhetünk a napokban - Kezdődik a Művészetek Katedrája - Kutyás terápiás foglalkozásokra gyűjtenek - Kihirdették a 2018-as évadot - Rövid hírek

Tovább 2017-08-02

Akár 40 Celsius-fokot is mérhetünk a napokban

A mostani a szezon eddigi legerősebb hőhulláma, a következő napokban a hőmérséklet csúcsértéke elérheti akár a 40 Celsius-fokot is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján tartós hőség várható, ezért dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár péntek éjfélig hőségriadót rendelt el.

Tovább 2017-08-02

Kezdődik a Művészetek Katedrája

Adásunkkal egy időben, ma délután veszi kezdetét a Művészetek Katedrája Nyári Összművészeti Szabadegyetem. A különleges kurzussorozatot hagyományteremtő céllal szervezi meg az Angyalsóhaj Alapítvány. Helyszínéül a Makói Magán Zeneiskola és a Bartók Székhelyintézmény szolgálnak majd, valamint a ma délelőtt tartott, rendkívüli testületi ülésen a grémium megszavazta, hogy a Korona Szálló több termét is kedvezményesen bérelhetik ki.

Tovább 2017-08-02

Kutyás terápiás foglalkozásokra gyűjtenek

Immár második alkalommal rendezték meg idén a Kéz a Kézben Toleranciatábort. Az érzékenyítő program elérte a célját, hiszen három makói tanuló arra vállalkozott, hogy többek között kutyás terápiás foglalkozásokra gyűjtenek.

Tovább 2017-08-02

Kihirdették a 2018-as évadot

Minden jegy elfogyott a Szegedi Szabadtéri Játékokra. Ezért már most meghirdették a 2018-as évad programját, melyre a jegyek értékesítése meg is kezdődött. A jövő évi repertoárt is színes műfaji változatosság jellemzi. Lesz opera, próza, musical is a színpadon.

Tovább 2017-08-02

Makói Híradó 2017.08.01. HD

- Caramel koncertjével zárult a Makói Nyár - Rajong Makóért a hongkongi Ingrid - A Szegedi Nemzeti Színház tagjaitól tanulhatnak a VargaBalett növendékei - Csúcsvirágzás a Füvészkertben - Rövid hírek

Tovább 2017-08-01

A Szegedi Nemzeti Színház tagjaitól tanulhatnak a VargaBalett növendékei

A Szegedi Nemzeti Színház táncművészeitől tanulhatnak a Varga Balett növendékei a műhely idei, nyári táborában. Az öt napos foglalkozásokon közel százan vesznek részt, melyeknek a Kálvin Téri Református Általános Iskola ad otthont.

Tovább 2017-08-01

Caramel koncertjével zárult a Makói Nyár

Molnár Ferenc „Caramel” élő koncertjével zárult az idei Makói Nyár programsorozata. A többszörös Fonogram-díjas énekes legújabb lemezéről, kislányának írt daláról és további terveiről is beszélt stábunknak.

Tovább 2017-08-01

Csúcsvirágzás a Füvészkertben

A 10. Jubileumi Lótusznapok megrendezésére most hétvégén kerül sor a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében. A jeles évfordulót mintha megérezték volna a virágok, hiszen száz számra pompáznak a tó felszínén. A szervezők a látvány mellett színes programokat is kínálnak a látogatóknak.

Tovább 2017-08-01

Rajong Makóért a hongkongi Ingrid

Újra látogatást tett városunkban Ingrid Cheuk hongkongi származású cserediák. Először 2002-ben érkezett a Maros-parti városba, akkor három hetet töltött itt és a Návay Lajos nevét viselő szakközépiskola diákja volt.

Tovább 2017-08-01

Makói Híradó 2017.07.31. HD

- 300 ezer forintos felajánlás a makói mentősöknek - Négy testvérből világhírű zenekar - Rendőrségi hírek - Magyar éremeső a 17. FINA Vizes Világbajnokságon - Nem csak a makóiakat várja az „Igazgyöngyök útja”

Tovább 2017-07-31

Nem csak a makóiakat várja az „Igazgyöngyök útja”

Az 1900-as évek elejét idézi meg az a szalon és kiállítótér, amely központjául szolgál majd az „Igazgyöngyök útja” elnevezésű turisztikai projektnek. A Korona Szálló földszintjén helyet kap egy „szalon fotópont”, és egy szatócsbolt is, de számos látványosságot terveznek a város több nevezetes épületénél, így például a fürdőnél és több templomnál is. A fejlesztésre a közel múltban nyújtottak be pályázatot.

Tovább 2017-07-31

Makói Híradó 2017.07.28. HD

- Szakmai tanárok összekapcsolása az e-mezőgazdasággal - Zenei kavalkád a Fürdőfesztiválon - Rendkívüli testületi ülést tartott a város vezetése - Kínába készül a Maros Táncegyüttes - 17. FINA Vizes VB

Tovább 2017-07-28

Zenei kavalkád a Fürdőfesztiválon

A zeneszerető közönség széles rétegét szólították meg az idei Fürdőfesztiválon. Gál Csaba Boogie és zenekara, a T-moll Akusztik és a Gypo Circus mellett Pál Dénes, valamint a Molnár Dixieland Band is ellátogatott a Hagymatikumba, hogy élő koncerttel szórakoztassák a fürdőzőket.

Tovább 2017-07-28

Rendkívüli testületi ülést tartott a város vezetése

Rendkívüli testületi ülést tartottak ma délelőtt a Városháza első emeleti tárgyalójában. A grémium azért ült össze, hogy több, halaszthatatlan, pályázatot is érintő kérdésben döntést hozzon.

Tovább 2017-07-28

Kínába készül a Maros Táncegyüttes

Montenegróban járt és Kínába készül a Maros Táncegyüttes. Sikereikről és terveikről az együttes művészeti vezetője, Tóthné Döme Mária számolt be stábunknak.

Tovább 2017-07-28

Makói Híradó 2017.07.27. HD

- Két héten át a Művészetek Katedrája lesz Makó - Tábor a hittanos gyerekeknek - Pusztító szél és villámok - Katus Attilával aerobikoztak a Hagymatikumban - Rövid hírek

Tovább 2017-07-27

Tábor a hittanos gyerekeknek

Egy hetes nyári tábort szervezett a makói Görögkatolikus Parókia. A gyerekek játszva tanulnak a hitről, emellett ügyességi feladatokat hajtanak végre.

Tovább 2017-07-27

Katus Attilával aerobikoztak a Hagymatikumban

A mozgás kedvelői sem maradtak programok nélkül az idei Fürdőfesztiválon. A sport szerelmeseit különböző vízi tornákkal és látványos sportbemutatókkal szórakoztatták, a bátrabbak pedig együtt is aerobikozhattak Katus Attilával.

Tovább 2017-07-27

Pusztító szél és villámok

Bár a viharok száma – a korábbi évekhez képest - nem emelkedett nagymértékben hazánkban, viszont egyre erőteljesebbek. A villámok pedig kiszámíthatatlanok, amit jól példáz a legutóbbi, csongrádi eset is. Éppen ezért az elővigyázatosságra hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Tovább 2017-07-27

Két héten át a Művészetek Katedrája lesz Makó

Július 10-én lezárult a jelentkezés az első Művészetek Katedrájára. Ennek eredményeként négy kurzussal és mintegy negyven fővel indulhat el a nyári szabadegyetem.

Tovább 2017-07-27

Makói Híradó 2017.07.26. HD

- Villámcsapás ért két szentesi nőt Csongrádon - A Makói Önkormányzat nyerte a Givaudan focitornát - V-Tech volt kihagyni Kefír koncertjét - A Tetovált Séf főzött a Hagymatikumban - Szakmai tanárok összekapcsolása az e-mezőgazdasággal - Vajnai János műveiből nyílt kiállítás az Espersit-házban

Tovább 2017-07-26

A Tetovált Séf főzött a Hagymatikumban

Igazán kulináris élményekben lehetett része azoknak, akik kilátogattak a Fürdőfesztivál zárónapjára. A Tetovált Séf, alias Serényi Zsolt eszement kuktájával egy izgalmas, humoros, interaktív főzőshow-t hoztak el a fürdőzőknek.

Tovább 2017-07-26

V-Tech volt kihagyni Kefír koncertjét

Tömeget mozgatott meg Kecskés Tibor, azaz Kefír a Marczibányi téren, a Retro Szombaton. A V-Tech frontembere fellépésről fellépésre jár, így nagyon büszke arra, hogy zenekara a mai napig aktív.

Tovább 2017-07-26

A Makói Önkormányzat nyerte a Givaudan focitornát

Az idei évben a Makói Önkormányzat nyerte a Givaudan Hungary Kft. csapataival vívott futball tornát. A sporteseményt már hosszú ideje, évente két alkalommal is megszervezi a cég, ezúttal a családi nap keretében került rá sor.

Tovább 2017-07-26

Villámcsapás ért két szentesi nőt Csongrádon

Vasárnap délután a Körös-torok strandján két szentesi nőt ért villámcsapás. Mindketten súlyos égési sérülésekkel kerültek kórházba, ahol jelenleg is ápolják őket.

Tovább 2017-07-26

Szakmai tanárok összekapcsolása az e-mezőgazdasággal

A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola konzorciumvezetésével, összesen mintegy 85 millió forintot nyert partnereivel, hogy az európai mezőgazdasági és mezőgépész tanárok részére agrárinformatikai ismeretek oktatási anyagokat készítsen. Erről az intézmény igazgatója beszélt stábunknak, kiemelve a mezőgazdaság 21. századi kihívásait is.

Tovább 2017-07-26

Vajnai János műveiből nyílt kiállítás az Espersit-házban

Vajnai János nyugalmazott középiskolai tanár rajzaiból nyílt kiállítás az Espersit-ház folyosógalériájában. A képeken Juhász Gyula és József Attila műveihez készített hozzáadott illusztrációkat tekinthetnek meg az érdeklődők.

Tovább 2017-07-26

Makói Híradó 2017.07.25. HD

- Az idén is nagy sikerrel rendezték meg a Givaudan napot - Kézműves angoltábor a múzeumban - Kicsi gesztenyék a Retro Szombaton - Tanyasi kakaspörkölttel nyert a Tökös Ötös - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-07-25

Tanyasi kakaspörkölttel nyert a Tökös Ötös

Már hagyomány, hogy a Fürdőfesztivál alkalmából bográcsos versenyre hívják a környékbeli főzőmestereket. Idén is több csapat indult, akiknek főztjeit lelkes pörköltkedvelő zsűri díjazta, köztük Libor Mária gasztroblogger és Varga Róbert, a Hagymatikum éttermének konyhafőnöke.

Tovább 2017-07-25

Kicsi gesztenyék a Retro Szombaton

A TNT frontembere, Dobrády Ákos sztárfellépőként érkezett a Retro Szombat színpadára. Az énekes saját, valamint zenekarának legismertebb slágereit hozta el a makói közönségnek.

Tovább 2017-07-25

Kézműves angoltábor a múzeumban

Kreatív angoltábort tartanak a héten a József Attila Múzeumban. A résztvevő gyerekek angol nyelvtudásuk fejlesztése mellett különböző kézműves foglalkozásokon vesznek részt.

Tovább 2017-07-25

Az idén is nagy sikerrel rendezték meg a Givaudan napot

Többek között sárkányhajózás, kajakozás, amerikai foci bemutató, a kisebbeket ugrálóvár, ízletes ebéd, és természetesen a kalandpark izgalmai is várták azokat, akik kilátogattak a Givaudan Hungary Kft. idei családi napjára. A rendezvény fő helyszíne ezúttal is a Maros-part volt, ahol több mint ezren szórakoztak önfeledten.

Tovább 2017-07-25

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-07-25

Makói Híradó 2017.07.24. HD

- Medgyesi elhatárolódik, a Fidesz felháborítónak tartja - Közel 4500-an fesztiváloztak a Hagymatikumban - Retro életérzés Makón - Lázár János: „Makó valóban a makóiaké” - Harmadik lett a 4X100-as férfi váltó magyar csapata

Tovább 2017-07-24

Medgyesi elhatárolódik, a Fidesz felháborítónak tartja

Megszólalt Medgyesi Pál, a Makó Térség Víziközmű Kft. volt vezérigazgatója az ivóvízminőség-javító programmal kapcsolatosan. A cég volt vezetője a Makó Híradónak adott interjújában teljesen elhatárolódik a problémától, állítása szerint nagyrészt nem az ő terveik alapján valósult meg a projekt. Erre a makói Fidesz Szervezete közleményben reagált, megdöbbentőnek tartják, hogy Medgyesi nem vállal semmilyen felelősséget az ügyben, hiszen több milliárd forint a tét.

Tovább 2017-07-24

Lázár János: „Makó valóban a makóiaké”

Rója István ügyéről, a makói Jobbik és baloldal összeborulásáról, a korai kampányról, az ivóvízminőség-javító programról, a beruházásokról, de a Makóhoz és a térséghez fűződő kapcsolatáról is beszélt Lázár János a közel múltban a Makó Híradónak. Korom András újságíró a Glorius Hotel teraszán faggatta a politikust, aki a család kedvencével, Derékkel, a labradorral érkezett.

Tovább 2017-07-24

Közel 4500-an fesztiváloztak a Hagymatikumban

Az előző évekhez hasonlóan, immáron ötödik alkalommal tartotta meg fürdőfesztiválját a Hagymatikum. A színes, változatos programokra közel 4500-an voltak kíváncsiak, közülük többen Romániából és Szerbiából érkeztek.

Tovább 2017-07-24

Retro életérzés Makón

Szombaton harmadik alkalommal utazhattak vissza a múltba a Marczibányi térre érkezők, ugyanis idén is megrendezték a retro napot Makón. A szervezők most is kittetek magukért, hiszen a régi gépjárművektől egészen a plakátokig mindent kiállítottak, ami a ’70-es és ’80-as évekből való.

Tovább 2017-07-24

Makói Híradó 2017.07.14.

- Tovább gyűrűzik a szegedi parkolási botrány - Magyar zászló lobogjon minden házon! - Több pályázat benyújtásáról döntöttek - Látássérülteken segített a Givaudan Hungary Kft. - Lázár János: „Nem szabad bevinni a politikát az iskolákba”

Tovább 2017-07-15

Magyar zászló lobogjon minden házon!

Jövő héttől igényelhetnek lakóépületeikre a makóiak nemzeti lobogót – jelentette be Hadik György önkormányzati képviselő a mai rendkívüli testületi ülést követően. A grémium az idei évre vonatkozóan mintegy 2,5 millió forintos költségkeretet állapított meg zászlókihelyezésre, így első körben 312 háztartásba kerülhet trikolór.

Tovább 2017-07-15

Tovább gyűrűzik a szegedi parkolási botrány

Költségvetési csalás, hivatali vesztegetés, hivatali vesztegetés elfogadása és tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt tett ma délelőtt feljelentést ismeretlen tettes ellen a Makói Rendőrkapitányságon Szabó Bálint jogász. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjének információi szerint hivatalos személyek, országgyűlési és európai parlamenti képviselők, és rendőrségi vezetők is kaptak a Szegeden ingyen osztogatott parkolóbérletekből. A nagyságrendileg 100 millió forintos visszaélésnek makói érintettjei is vannak.

Tovább 2017-07-14

Több pályázat benyújtásáról döntöttek

Rendkívüli ülést tartott ma reggel Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A grémium tizenkét napirendi pontot tárgyalt, melyek között döntöttek több pályázat benyújtásáról, iskolakezdési támogatás biztosításáról a helyi általános iskolások számára, valamint megválasztották a Makói Városfejlesztő Kft. új ügyvezetőjét is. A harangláb felállításáról szóló előterjesztésről azonban nem született határozat, annak részleteit egy későbbi alkalommal vitatják meg.

Tovább 2017-07-14

Látássérülteken segített a Givaudan Hungary Kft.

A Givaudan Hungary Kft. 150.000 forinttal támogatta a Látássérültek Délalföldi Egyesületét, így első sorban egészség- és betegségmegelőző, beszélő programmal ellátott segédeszközöket vásárolhattak. Továbbá a 77 Elektronikai Kft. öt darab speciális vércukorszint-mérő készüléket adományozott a szervezetnek.

Tovább 2017-07-14

Lázár János: „Nem szabad bevinni a politikát az iskolákba”

A Seuso kincsek visszakerülése, a Vizes VB, egy húsz pontos akcióterv a magyar, minőségi élelmiszerek érdekében, egy nagyszabású, turisztikai fejlesztés és Rója István is szóba került a tegnapi, nyári szünet előtti utolsó kormányinfón. Lázár János miniszter a gimnázium igazgatójának ügye kapcsán kiemelte: nem szabad bevinni a politikát az iskolákba.

Tovább 2017-07-14

Makói Híradó 2017.07.13. HD

- Kezdetét vette Honvéd felzárkóztatása - Megtévesztő útvesztő - Ötödik fürdőfesztiváljára készül a Hagymatikum - Megújul az út a csodarabbi sírjához - Bábtól a bábszínházig

Tovább 2017-07-13

Kezdetét vette Honvéd felzárkóztatása

Munkamegbeszéléssel vette kezdetét ma hivatalosan is a „Makói Honvéd városrészének megújítása” projekt. Mint ismert, a Településfejlesztési Operatív Program keretein belül 219 millió forintot nyert a város a Honvéd városrészben élők társadalmi együttműködésének erősítésére.

Tovább 2017-07-13

Megtévesztő útvesztő

Több mint 5 hektáron, körülbelül 5 km bejárható úttal, szombaton nyitja meg kapuit a kiszombori kukorica útvesztő, melynek témája idén a Rónayak éve lesz. A szervezők a szokásos programokon kívül több újdonsággal is készülnek a bolyongás kedvelőinek.

Tovább 2017-07-13

Ötödik fürdőfesztiváljára készül a Hagymatikum

Pénteken háromnapos fürdőfesztivál kezdődik a Hagymatikumban, ahol a programokat sztárvendégek színesítik. Itt lesz többek között Gál Csaba Boogie és zenekara, Pál Dénes, a Molnár Dixieland Band, de Katus Attila és a Tetovált séf is szórakoztatja majd a fürdőzőket.

Tovább 2017-07-13

Megújul az út a csodarabbi sírjához

Mintegy 200 millió forint pályázati pénzből fejlesztik a jángori zsidó temetőt és az ortodox zsinagógát Makón- derült ki a napokban. A MAZSIHISZ másfél milliárd forintot nyert a Kelet- Magyarországon fellelhető zsidó örökségek felújítására, céljuk egy zarándokút létrehozása, melynek a Maros-parti város is kiemelt állomása lesz.

Tovább 2017-07-13

Bábtól a bábszínházig

Ördögök, hercegnők és divattervező báb is készült már a héten a Bábtól-bábszínházig kreatív kézműves táborban. A gyerekek pénteken egy történetet fognak előadni, ehhez alkotják meg a szereplőket papírból és különféle szövetekből.

Tovább 2017-07-13

A makói oktatás ügye nem pártpolitikai kérdés

Mint arról tegnapi híradónkban beszámoltunk érvénytelenítette a Makói József Attila Gimnázium igazgatói pályázatát az oktatásért felelős államtitkár. A következő nyilvános pályázati felhívás közzétételére 3 hónapon belül kerül sor. Annak elbírálásáig az iskola igazgató helyettese vezeti az intézményt. A döntést a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöksége kifogásolta ,melyre a FIDESZ Makói szervezete közleménnyel reagált.

Tovább 2017-07-12

Makói Híradó 2017.07.12. HD

- Retro Szombat a ’60-’70-es évek jegyében - Hideg vízzel és párakapukkal igyekszik az önkormányzat segíteni a melegben - A makói oktatás ügye nem pártpolitikai kérdés - Rendőrségi hírek - Önkéntes, területvédelmi tartalékosokat toboroztak Makón

Tovább 2017-07-12

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-07-12

Hideg vízzel és párakapukkal igyekszik az önkormányzat segíteni a melegben

Az Infopontnál friss, hideg vizet osztanak, de a városban lévő párakapuk is segíthetnek elviselni a nagy meleget a makóiaknak. Ma már ugyan enyhébb az időjárás, ám az előrejelzések szerint jövő héten visszatérhet a kánikula.

Tovább 2017-07-12

Retro Szombat a ’60-’70-es évek jegyében

Jaffa kert, rég nem látott játékok, veterán járművek, diafilmes matiné, koncertek és a ’60-’70-es évek hangulata – csupán néhány ízelítő az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Retro Szombat programjaiból. A Hagymaház előtti téren július 22-én egész nap várják a nosztalgiázni vágyókat.

Tovább 2017-07-12

Önkéntes, területvédelmi tartalékosokat toboroztak Makón

Már tavasszal megkezdődött a Magyar Honvédség Önkéntes Területvédelmi, Tartalékos Rendszerének újjáépítése, ma délelőtt a Makói Kormányablaknál várta a Magyar Honvédség a jelentkezőket. Az ország összes járásában százfős századokat hoznak létre, már a parancsnokok kiválasztása is megtörtént. A munka és iskola mellett is végezhető szolgálat célja, hogy növelje a biztonságot.

Tovább 2017-07-12

Makói híradó 2017.07.11. HD

- Nincs többé céltalan bolyongás a Maros-parti üdülőövezetben - Kézműves tábor a Gyermekkönyvtárban - Vígjáték a lélekről, a vágyakozásról és az útkeresésről - Nincs többé céltalan bolyongás a Maros-parti üdülőövezetben - Rövid hírek

Tovább 2017-07-11

Nincs többé céltalan bolyongás a Maros-parti üdülőövezetben

Nevet kaptak a Maros-parti üdülőövezet utcái. Az utcatáblák kihelyezését Toldi János önkormányzati képviselő és Szűcs János, a Makói Városgazdálkodási Nkft. műszaki vezetője is megtekintették.

Tovább 2017-07-11

Nincs többé füstölés a Járási Hivatalban

Nemdohányzó munkahellyé nyilvánították a Makói Járási Hivatal Deák Ferenc utca 6. szám alatti épületét júniustól. A döntést az ott dolgozó kollégák szorgalmazták, csatlakozva a Csongrád Megyei Kormányhivatal központi épületében dolgozó kollégáikhoz.

Tovább 2017-07-11

Kézműves tábor a Gyermekkönyvtárban

A nyár folyamán már második alkalommal rendezi meg Szorgos kezek című táborát a makói gyermekkönyvtár. Ezen a héten a környezettudatosságra hívják fel a táborozók figyelmét, ezért többek között PET-palackot, sajtos dobozt, valamit WC-gurigákat hasznosítanak újra a résztvevő gyerekek.

Tovább 2017-07-11

Vígjáték a lélekről, a vágyakozásról és az útkeresésről

„Terápiára járni kár” - hangozott el szombaton a Makói Nyár programsorozat harmadik előadásán. Azonban akik részt vettek a Madách Színház Csoportterápiáján, hatalmas élménnyel térhettek haza. A nagyszabású musical komédia nagy sikert aratott a Hagymaház szabadtéri színpadán.

Tovább 2017-07-11

Makói Híradó 2017.07.10. HD

- Végre megszűnhet a Nagyér-csatorna bűze - Élettel telt meg a vasútállomás - Folytatódnak a bűnmegelőzési programok - Hangulatos gitárkoncert a Zenepavilonban - Még kitart a hőség

Tovább 2017-07-10

Folytatódnak a bűnmegelőzési programok

Júliusban és augusztusban is folytatódnak a bűnmegelőzési programok, melyeket Makó Város Önkormányzata és a Makói Rendőrkapitányság közösen szervez. A különféle interaktív bemutatókon szerzett információk elméleti tesztelését otthonukban is elvégezhetik az érdeklődők a város honlapján található kvíz kitöltésével.

Tovább 2017-07-10

Még kitart a hőség

A mai napon több órán át megközelítette a negyven fokot a hőmérő higanyszála Makón, és az előrejelzések szerint a kánikula még holnap is kitart. A rekkenő meleg sokak szervezetét megterhelheti, jelentkezhet álmatlanság, dekoncentráltság, fejfájás és migrén, de nehéz napok várnak a szívbetegekre és a vérnyomás-panaszokkal élőkre is.

Tovább 2017-07-10

Élettel telt meg a vasútállomás

Vasúttörténeti kiállítás, hajtányozás és szórakozás. Ezek jellemezték az Állomás téri napot és a Vasutasok napját. A kettős eseményt Toldi János önkormányzati képviselő kezdeményezte, melyre sokan voltak kíváncsiak.

Tovább 2017-07-10

Hangulatos gitárkoncert a Zenepavilonban

Ismét gitárkurzust tartottak Kiszomboron. Ennek egyik momentumaként a Zenepavilon rendezvénysorozat keretében Csáki András és ifjú gitárművészek adtak koncertet a Hagymatikum előtti téren.

Tovább 2017-07-10

Végre megszűnhet a Nagyér-csatorna bűze

Még a nyár folyamán megtörténik a Nagyér-csatorna kikotrása, így előreláthatóan megszűnik, vagy mérséklődik az a kellemetlen szag, melyet a környezetében élők, közlekedők éreznek már jó ideje. A kanálist már több mint tíz éve nem takarították ki, a szakemberek szerint hatalmas mennyiségű szemét lehet benne.

Tovább 2017-07-10

Makói Híradó 2017.07.07. HD

- Nyitott ajtók az országgyűlési képviselőnél - Konzultációra hívja az önkormányzat a lakosságot! - Állomás téri napot rendeznek szombaton - Rendőrségi hírek - Doktor László koreografálja a híres rockmusicalt - Sajtótájékoztatót tartott az LMP

Tovább 2017-07-08

Nyitott ajtók az országgyűlési képviselőnél

Mai lakossági fogadóóráján is sokan keresték fel Lázár Jánost, a térség országgyűlési képviselőjét. A miniszter szociális és más jellegű témákban is meghallgatta a makói és térségi polgárok problémáit a Polgármesteri Hivatalban lévő irodájában.

Tovább 2017-07-08

Sajtótájékoztatót tartott az LMP

Sajtótájékoztatót tartott a Lehet Más a Politika frakcióvezető helyettese tegnap délután Makón. Schmuck Erzsébet kifejtette, a paksi bővítés kapcsán népszavazásra van szükség, valamint progresszív adózást és általános béremelést sürget. A rendezvényen felszólalt Lopusni Zoltán a párt megyei elnöke, aki a futball támogatása helyett munkahelyteremtésre szólította fel a kormányt.

Tovább 2017-07-08

Konzultációra hívja az önkormányzat a lakosságot!

„Ahogy a belvárost érintően, úgy a külvárosi részek tekintetében is kikérjük a lakosság véleményét a makói közlekedéssel kapcsoltban! „ – mondta el Czirbus Gábor alpolgármester ma reggeli sajtótájékoztatóján. Egy kérdőívet állítottak össze, mely a mako.hu-n, a Város honlapján érhető el, augusztus 20.-ig.

Tovább 2017-07-08

Állomás téri napot rendeznek szombaton

Hosszú évek óta első alkalommal szervezik meg holnap az Állomás téri napot és vasutasok napja rendezvényt. A délelőtti órákban bemutatkoznak a mentőszolgálat, a rendőrség, valamint a tűzoltóság munkatársai, de egész nap játszóházzal, légvárral, kézműves édességekkel, pogácsával, zsíros kenyérrel, valamint vasúttörténeti kiállítással várják a kilátogatókat az Állomás téren.

Tovább 2017-07-08

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-07-08

Doktor László koreografálja a híres rockmusicalt

Tavaly nyáron a Hősök terén egyetlen vidéki táncegyüttesként vett részt a makói Forgatós az elmúlt évtizedek legnagyobb formátumú színpadi produkciójaként emlegetett “Itt élned halnod kell” című előadásban. Az akkori sikernek köszönhetően Koltay Gábor rendező az idei előadás koreografálására a helyi csoport vezetőjét Doktor Lászlót kérte fel.

Tovább 2017-07-08

Makói Híradó 2017.07.06. HD

- Makói arany az erőemelő Európa Bajnokságon - Egyre elégedettebbek a Kormányhivatal ügyfelei - Elő a zsebkendőkkel! - A Hollósy Kornélia utcán várják a Földhivatal ügyfeleit - Nyelvi tábor Makón

Tovább 2017-07-06

A Hollósy Kornélia utcán várják a Földhivatal ügyfeleit

Elköltözött a Makói Járási Hivatal Földhivatali Osztálya. Június eleje óta már a Hollósy Kornélia utca 2./a szám alatt, a második emeleten várják a hivatal dolgozói az ügyfeleket.

Tovább 2017-07-06

Elő a zsebkendőkkel!

A meleg idő miatt gyorsan emelkedik a levegőben lévő pollenek mennyisége, így arányosan növekednek az allergiás megbetegedések. A pázsitfű és- a csalánfélék mellett várhatóan a kültéri allergén gombák koncentrációja érheti el a legmagasabb szintet országszerte.

Tovább 2017-07-06

Egyre elégedettebbek a Kormányhivatal ügyfelei

Jelentősen csökkent a várakozási idő, és ezzel arányosan nőtt az ügyintézés minősége a Járási Hivatalokban és a Kormányablakoknál – derült ki a legfrissebb felmérésekből. Csongrád megyében több mint kétezer ügyfelet kérdeztek meg, mit gondolnak a szolgáltatásról.

Tovább 2017-07-06

Nyelvi tábor Makón

Amerikai mintájú vezetői és kulturális képzésen vehetnek részt az érdeklődők a hét folyamán az Ohioból érkező trénerek segítségével. A résztvevők angol tudásukat használhatják és tökéletesíthetik, közben önmagukról is sokat tanulva.

Tovább 2017-07-06

Makói Híradó 2017.07.05. HD

- 14,8 milliárd forint támogatás foglalkoztatásra - 48.000 háztartással többe jutnak el műsoraink - A Voc-Art’ zenekar volt, van és lesz - Nyugdíjas találkozó a Hagymatikumban - „Makói templomok a pincétől a padlásig”

Tovább 2017-07-05

14,8 milliárd forint támogatás foglalkoztatásra

Csongrád megyében jelenleg közel 13 000 fő foglalkoztatását tudja támogatni a kormányhivatal, 14,8 milliárd forint áll erre rendelkezésre. A programokat egy fórumsorozaton népszerűsítették dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és a hivatal foglalkoztatási főosztályának munkatársai. A közel múltban Makón jártak, ahol a projektben résztvevő Marostech Kft-nél is látogatást tettek.

Tovább 2017-07-05

A Voc-Art’ zenekar volt, van és lesz

A zenepaviloni koncertsorozat legutóbbi fellépője a Voc-Art’ volt, akik az elmúlt ötven év slágereit idéztek fel a nagyérdeműnek. A vasárnapi est egyben egy bemutató is volt, hiszen az együttes új felállásban járja az országot.

Tovább 2017-07-05

Nyugdíjas találkozó a Hagymatikumban

Harmadik alkalommal rendeztek nyugdíjas találkozót kedden a Hagymatikumban. A nap folyamán ingyenes egészségügyi méréseken és gyógytornán vehettek részt a fürdőzők, valamint mulatós zenét hallgathattak.

Tovább 2017-07-05

48.000 háztartással többe jutnak el műsoraink

2016 őszén az egész országban végleg megszűnt a analóg kábel szolgáltatás. Ennek következtében azóta az előfizetők televíziójukon bizonyos csatornákat nem tudnak fogni. Ebben érintett volt aa Makói Városi Televízió is, hiszen sok háztartásból eltűntek a helyi műsorok. A probléma megoldódott, hiszen mostantól mindkét szolgáltató csatorna kiosztásában megtalálható a helyi adás.

Tovább 2017-07-05

„Makói templomok a pincétől a padlásig”

„Makói templomok a pincétől a padlásig” címmel zajlik a hét folyamán a 11. honismereti tábor városunkban. Az idei évben a szakrális helyek állnak a középpontban, így a templomokat és a kegyhelyeket járják végig a gyerekekkel.

Tovább 2017-07-05

Makói Híradó 2017.07.04. HD

- Célkeresztben a fejlesztési tervek - Egyre népszerűbb a crossfit Makón - Ismét jó hangulatban telt a kistérségi nyugdíjas találkozó - Megújult tornacsarnokot kapnak az „Almásisok” - A régi nyár el nem múló pillanatai

Tovább 2017-07-04

A régi nyár el nem múló pillanatai

„A Régi Nyár" című operettel folytatódott szombaton a Makói Nyár programsorozata. Az előadáson a közönséget érzelmi hullámvasútra ültették, akiket közben népszerű dallamokkal, mára már örökzöld slágerekkel szórakoztattak a Budapesti Operettszínház sztárjai.

Tovább 2017-07-04

Ismét jó hangulatban telt a kistérségi nyugdíjas találkozó

Több mint 150-en gyűltek össze a hétvégén megrendezett kistérségi nyugdíjas találkozón, melynek ezúttal is Makó adott otthont. A Korona Szálló dísztermében egybegyűlteket Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte.

Tovább 2017-07-04

Célkeresztben a fejlesztési tervek

A „Hagymatikum gyógyfürdő bővítése” és a „Páger Mozi és Rendezvényház rekonstrukciója” beruházások megvalósítása érdekében módosítani kell a város településszerkezeti tervét, valamint a helyi építési szabályzatot. Ennek részleteiről lakossági fórum keretében számoltak be az érdeklődőknek hétfőn a Korona földszinti termében.

Tovább 2017-07-04

Megújult tornacsarnokot kapnak az „Almásisok”

Hamarosan elkezdődhet az Almási iskola tornatermének felújítása. A 29 millió forintos beruházást a Magyar Kézilabda Szövetség támogatja, ebből közel 9 millió forintot az önkormányzat finanszíroz.

Tovább 2017-07-04

Makói Híradó 2017.07.03. HD

- 10 éve várt járdaépítés - Húsz önkormányzati bérlakást újítottak fel eddig - Lezárult a XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep - Egészségügyi dolgozókat jutalmaztak - Országhatáron túlnyúló sportnap a Hagymatikumban

Tovább 2017-07-03

Egészségügyi dolgozókat jutalmaztak

Múlt hét pénteken városunkban tartották a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Semmelweis Napi ünnepségét. A rendezvényen a makói és a vásárhelyi kórház összesen 40 dolgozója részesült főigazgatói dicséretben, valamint több más elismerést is átvehettek.

Tovább 2017-07-03

Húsz önkormányzati bérlakást újítottak fel eddig

Húsz önkormányzati bérlakást újított eddig fel a makói városvezetés, mintegy 32 millió forintot költöttek erre a célra. 2014 előtt évi, alig több mint 30 ezer forintot szántak állagmegóvásra, ez meg is látszott az ingatlanok állapotán.

Tovább 2017-07-03

Lezárult a XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep

A Hagymaház Galériában nyílt kiállítással zárult az idei, XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep. A tárlaton a résztvevők válogatott munkáit tekinthették meg az érdeklődők, valamint három pannó is átadásra került.

Tovább 2017-07-03

10 éve várt járdaépítés

A Hargita utcában 27 évvel ezelőtt lerakott nagyméretű téglákat is kicserélték modern térkőre az idei 100 millió forintos járdaépítési program keretében. A 8-as számú választókerületben zajló munkálatokat csütörtökön Gáspár Sándor önkormányzati képviselő is megtekintette a kivitelező cég ügyvezetőjével.

Tovább 2017-07-03

Makói Híradó 2017.06.30. HD

- 211 makói kisgyermeket olthatnak bárányhimlő ellen - Szorgos kezek a könyvtárban - Hamarosan lehet rúgni a bőrt a Vasas-pályán - Díszpolgári címet hozott, és Emlékplakettet kapott Galamb Erzsébet - Bemutatkozott a Makói Teátrum

Tovább 2017-06-30

Bemutatkozott a Makói Teátrum

Rejtő Jenő egyfelvonásosaival, a Csontkomédiával mutatkozott be a színházkedvelő közönségnek a Makói Teátrum. A tizenhat főből álló társulat egyből két estén is számot adott félévados munkájáról.

Tovább 2017-06-30

Hamarosan lehet rúgni a bőrt a Vasas-pályán

Hamarosan birtokba vehetik a sportolók és a nézők a mintegy 405 millió forintból megújult Erdei Ferenc téri sportpályát. Jelenleg a komplexum műszaki átadása zajlik, és ha minden a tervek szerint halad, július 15-e után megnyithatja kapuit.

Tovább 2017-06-30

Szorgos kezek a könyvtárban

Egész héten át barkácsoltak a szorgos résztvevők a József Attila Városi Könyvtárban megrendezett foglalkozásokon. A gyerekek különböző nyári témájú apróságokat, díszeket és dekorációkat készítettek, melyeket aztán hazavittek.

Tovább 2017-06-30

211 makói kisgyermeket olthatnak bárányhimlő ellen

Makó Város Képviselő-testülete májusi ülésén döntött arról, hogy a makói lakóhellyel rendelkező, 2014. szeptember 1. és 2015. augusztus 31. napja között született gyermekek ingyenesen igényelhetik a bárányhimlő elleni védőoltás beadását. A programban városszerte 211 óvodába készülő kisgyermek érintett.

Tovább 2017-06-30

Díszpolgári címet hozott, és Emlékplakettet kapott Galamb Erzsébet

Korábban egészségügyi okok miatt nem tudta átvenni a városvezetéstől a Makó Városáért Emlékplakettet Galamb Erzsébet, a híres Ford T-modell konstruktőrének leszármazottja, melyet a városvezetés ítélt oda a számára, ezért erre a legutóbbi testületi ülésen került sor. Azonban a nyugalmazott építészmérnök sem érkezett üres kézzel, egy Galamb József nevére kiállított, posztumusz díszpolgári címet adományozott a József Attila Múzeumnak.

Tovább 2017-06-30

Makói Híradó 2017.06.29. HD

- Sissi a Múzeumok Éjszakáján - Nyelik a pénzt a borzasztó állapotú bérlakások - 219 alsóst díjaztak - A molnárfecskék röppályája is szóba került - XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-06-29

Sissi a Múzeumok Éjszakáján

Idén is programok sokaságával várták az érdeklődőket a makói Múzeumok Éjszakáján, melynek középpontjában ezúttal Erzsébet királyné állt. A József Attila Múzeum skanzenjében korhű fegyver- és ruhabemutatóval, zongorakoncerttel, táncházzal és zseblámpás tárlatvezetéssel színesítették az ünnepet.

Tovább 2017-06-29

Nyelik a pénzt a borzasztó állapotú bérlakások

A saját önerős, valamint a pályázatokon nyert pénzből finanszírozott beruházásokról tartott beszámolót a tegnapi testületi ülésen Farkas Éva Erzsébet polgármester. A 2014 és 2017 között megvalósított és tervezett projektek közül kiemelten beszélt a bérlakások felújításáról, a közterületek és középületek, valamint az utak és járdák rekonstrukciójáról is.

Tovább 2017-06-29

219 alsóst díjaztak

Makó Város Önkormányzata a hagyományokhoz híven idén is két alkalommal jutalmazta a város legkiválóbb diákjait. A Hagymaház szabadtéri színpadán az alsó tagozatosokat kedden köszöntötték, valamint ekkor adták át a Gyémánthíd-díjat is.

Tovább 2017-06-29

A molnárfecskék röppályája is szóba került

A 2014- 2017 közötti pályázatok és beruházások, az idei Díszpolgári cím, a kiszombori óriás plakát, a CT működése, és még a molnárfecskék röppályája is szóba került a tegnapi, rendes testületi ülésen. A grémium ezúttal is a Korona Szálló Dísztermében vitatta meg a város dolgait.

Tovább 2017-06-29

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-06-29

XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep

Tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre a Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep. A résztvevők sajátos szakmai ismereteket sajátíthatnak el a munkát irányító művésztanárok segítségével. Az idei évben a műalkotások tematikájának középpontjában az ünnepek állnak.

Tovább 2017-06-29

Makói Híradó 2017.06.27. HD

- Kiváló teljesítmény - NB III-as a Makó - Makó kulturális értékei egy könyvben - Idén is díjazzák a legjobb tanulókat és sportolókat - Elindult a Makói Nyár

Tovább 2017-06-27

Idén is díjazzák a legjobb tanulókat és sportolókat

Az idei évben is díjazza a város vezetése azokat az általános iskolás tanulókat, akik kiemelkedő tanulmányi eredménnyel zárták az évet, valamint a sportban is kiváló teljesítményt nyújtottak. Tegnap késő délután a felső tagozatos diákok vehették át az elismeréseket.

Tovább 2017-06-27

Elindult a Makói Nyár

Vasárnap este a Budapest Klezmer Band fellépésével vette kezdetét az idei Makói Nyár rendezvénysorozat. A viharos idő ellenére szép számmal látogattak el nézők a koncertre, ahol autentikus zsidó muzsikát hallgathattak meg.

Tovább 2017-06-27

Makói Híradó 2017.06.26. HD

- Ismét Makóra látogatott Habsburg György - Mozgás éjszakája, harmadik alkalommal Makón - Kamarakiállítás Erzsébet királyné tiszteletére - A zsidókat ünnepelték Makón - Lovagi torna a Szent László napon

Tovább 2017-06-26

Ismét Makóra látogatott Habsburg György

Ismét Makóra látogatott Habsburg György, utazó nagykövet. Ezúttal a Kiegyezés és Sissi kiránynővé koronázásnak 150. évfordulója alkalmából utazott a Maros-parti településre, a József Attila Múzeumban nyílt kamara kiállítás megnyitóján találkozhattak vele az érdeklődők.

Tovább 2017-06-26

Kamarakiállítás Erzsébet királyné tiszteletére

Erzsébet királyné tiszteletére nyitottak kamarakiállítást pénteken a József Attila Múzeumban, ahol tiszteletét tette Habsburg György, utazó nagykövet is. A tárlaton Sissi ruháinak rekonstrukcióit, őt ábrázoló festményeket és személyéhez kötődő ereklyéket tekinthettek meg az érdeklődők.

Tovább 2017-06-26

Mozgás éjszakája, harmadik alkalommal Makón

Harmadik alkalommal rendezte meg Makón az Egészégfejlesztési Iroda a Mozgás Éjszakáját. Az eseményen a helyi sportegyesületekkel és civil szervezetekkel együttműködve hívták sportolni a lakosságot péntek este. 14 szervezet, sportklub és tréner részvételével összesen 25 mozgásformát próbálhattak ki a résztvevők.

Tovább 2017-06-26

A zsidókat ünnepelték Makón

Pészah, kóser és klezmer. Többek között ezeket a hagyományokat ismerhették meg azok, akik vasárnap ellátogattak a Hagymaház előtti térre. Az első alkalommal megrendezett Zsidó Kulturális Napon kiállítással, túrával és koncertekkel emlékeztek vissza a szomorú sorsa jutottakra.

Tovább 2017-06-26

Lovagi torna a Szent László napon

Tizedik alkalommal szervezték meg a Katolikus Plébánián a Szent László, valamint az ezzel egybeeső Újvárosi napot. Az esemény hagyományosan szentmisével kezdődött, majd különféle gyermekprogramok és színpadik fellépők várták az érdeklődőket.

Tovább 2017-06-26

Makói Híradó 2017.06.23. HD

- Visszafizetési kötelezettség fenyegeti Makót és 16 térségi települést - Ismét Makó lett a Legsportosabb Település - Jól halad a járdaépítés Makón - „Töltsön egy estét Sissi királynéval” - Az ország legjobbjai között a makói mentősök - Balerina tábort tartott a VargaBalett Táncműhely - Elismerték a SZIGNUM tanárait

Tovább 2017-06-23

Visszafizetési kötelezettség fenyegeti Makót és 16 térségi települést

Hétfőn egyeztetnek a Miniszterelnökségen a mintegy 3,7 milliárd forintos „Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt” ügyében – jelentette be Lázár János miniszter a tegnapi Kormányinfón. A politikus kiemelte: az országban 45 településen nem valósult meg határidőre az előírásoknak megfelelő, egészséges ivóvíz biztosítása, köztük Makó városában. Hozzátette: itt plusz 560 millió forintot költenek szűrőberendezésekre és átmosásra, de ezenfelül még további 1 milliárd forintra lenne szükség a hálózat kitisztítására, fertőtlenítésére. Hogy ki és hol hibázott a kivitelezés során, azt nehéz megállapítani, jelenleg vita övezi, hogy a beruházót, a kivitelezőt vagy a tervezőt terheli a felelősség – szögezte le a miniszter.

Tovább 2017-06-23

Az ország legjobbjai között a makói mentősök

Harmadik helyen végzett esetkocsi kategóriában a makói mentőállomás csapata az Országos Mentőversenyen, amelyet nemrégiben Csillebércen rendeztek. A szakmai vetélkedő reggeltől estig hét helyszínen zajlott, mely során különböző versenyszámokban mérték össze tudásukat és felkészültségüket az ország minden régiójából érkező mentősök.

Tovább 2017-06-23

Balerina tábort tartott a VargaBalett Táncműhely

Idei első nyári táborát a kis balerináknak tartotta a VargaBalett Táncműhely. Ennek legfőbb célja az volt, hogy a mozgást és a balettet megszerettessék a kislányokkal.

Tovább 2017-06-23

Elismerték a SZIGNUM tanárait

A pedagógus köszöntések utolsó állomásán a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium három tanárát tüntették ki. Farkas Éva Erzsébet polgármester és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány képviselője ma reggel, a Belvárosi Szent István király templomban nyújtották át az elismeréseket.

Tovább 2017-06-23

„Töltsön egy estét Sissi királynéval”

A József Attila Múzeum idén is csatlakozik a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz. Különlegességként Ferenc József felesége Erzsébet koronázási ruhájának hű mását és több viseletét is megtekinthetik az érdeklődők. Ehhez kapcsolódóan „Töltsön egy estét Sissi királynéval” címmel nyílt kiállítás, mely hétfőig tekinthető meg, ennek megnyitójára ma délelőtt Habsburg György is ellátogatott. A nagykövet Erzsébet történelmi szerepéről is beszélt stábunknak.

Tovább 2017-06-23

Jól halad a járdaépítés Makón

Több mint 50 éves járdát is cserélnek az idei 100 millió forintos járdaépítési program keretében. A Vásárhelyi utcában zajló munkálatokat csütörtökön Kádár József önkormányzati képviselő is megtekintette a kivitelező cég ügyvezetőjével.

Tovább 2017-06-23

Makói Híradó 2017.06.22. HD

- Rendkívüli patkányirtás a városban - Pénteken ismét „Mozgás Éjszakája” - Bemutatták a jövő betegágyát - Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester - Kalandozás a zsidó kultúra és hagyományok körül

Tovább 2017-06-22

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester

Főként a Honvéd városrésszel kapcsolatos fejlesztés iránt érdeklődtek Farkas Éva Erzsébet polgármester mai fogadóóráján. A rehabilitációs program első szakaszában 15 munkavállalót tud majd alkalmazni az önkormányzat, erre már két jelentkezőt is meghallgatott a város első embere.

Tovább 2017-06-22

Bemutatták a jövő betegágyát

Kína és 16 Közép és Kelet-Európai ország egészségügyi minisztereinek találkozóját rendezték meg a hét elején Budapesten. Az eseményhez az "Egészség Kapuja" kiállítás is csatlakozott, melynek egyik kiállítója a makói Duocor volt.

Tovább 2017-06-22

Kalandozás a zsidó kultúra és hagyományok körül

Első alkalommal kerül megrendezésre most vasárnap a Zsidó Kulturális Nap a Hagymaház előtti téren. Itt változatos programokkal, köztük látványkonyhával, kóstolóval, játszóházzal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

Tovább 2017-06-22

Rendkívüli patkányirtás a városban

Rendkívüli patkányirtást végeztek a mai napon Makó város területén több körzetben. Az irtást Kovács Sándor önkormányzati képviselő és Rehák Zsolt, az Alföldvíz Zrt. 4-es számú divízió szennyvízágazat vezetője is megtekintette a Csanád vezér téren.

Tovább 2017-06-22

Makói Híradó 2017.06.21. HD

- Hosszú idő után hazatér szülővárosába Szabó „Sonka” - Tiszta vizet és lassabb forgalmat szeretnének a lakosok - Festmények a szenvedélybetegségekről - DK: Sikeres volt az aláírásgyűjtés! - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-06-21

Tiszta vizet és lassabb forgalmat szeretnének a lakosok

A nemrég felújított Kölcsey utcai játszótéren tartott lakossági fórumot tegnap délután Czirbus Gábor alpolgármester, a körzet képviselője. Főként a nagy forgalom miatt panaszkodtak az ott élők, de szóba kerültek az illegális szemétlerakó helyek, és az ivóvíz probléma is.

Tovább 2017-06-21

Hosszú idő után hazatér szülővárosába Szabó „Sonka”

Makó Város Önkormányzata sajtóközleményben tudatta, hogy teljesítik Szabó László egykori magyar férfi kézilabda-válogatott kívánságát, miszerint hazaköltözhessen szülővárosába. A jó hírt hétfőn Farkas Éva Erzsébet személyesen közölte a volt makói sportolóval.

Tovább 2017-06-21

Festmények a szenvedélybetegségekről

„Önpusztítók” címmel nyílt kedden kiállítás a József Attila Könyvtár olvasótermében. Az élethű festmények és grafikonok Gera Ákos kezei alól kerültek ki, aki a szenvedélybetegségek témájába kalauzolta el érdeklődőit.

Tovább 2017-06-21

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-06-21

DK: Sikeres volt az aláírásgyűjtés!

Sikeresnek ítélte Török Miklós DK-s képviselő a közel múltban, az egészségügy érdekében szervezett aláírásgyűjtésüket, hiszen újjáépül a Kálvin utcai rendelő. A politikus azt azonban nem tudta megmondani, pontosan hány aláírást tudtak ennek érdekében összegyűjteni. A Fidesz szerint azonban csupán adatgyűjtészajlott, hiszen sem a korábbi években, és most sem jellemző, hogy Török Miklós bármiben együttműködne a városvezetéssel.

Tovább 2017-06-21

Makói Híradó 2017.06.20. HD

- Nagyobb rendőri jelenlétet és több parkolót szeretnének a makói lakosok - Szent László napra készül az Újvárosi Templom - Patkányinvázió a belvárosban? - Cél az Európa-bajnokság - Ifjú alkotók kiállítása

Tovább 2017-06-20

Szent László napra készül az Újvárosi Templom

Tízedik alkalommal rendezik meg vasárnap az Újvárosi Szent László Napot. A jubiláló esemény szentmisével kezdődik, majd egész délután változatos programok várják a gyerekeket és szüleiket egyaránt.

Tovább 2017-06-20

Nagyobb rendőri jelenlétet és több parkolót szeretnének a makói lakosok

Marosvári Attila és Kovács Sándor önkormányzati képviselők választókörzetében folytatódtak városunkban hétfőn az utcafórumok. A kötetlen beszélgetés során több problémát is a városvezetés figyelmébe ajánlottak a lakosok, mint például a zöldterületek és parkolók állapota, valamint a közbiztonság.

Tovább 2017-06-20

Ifjú alkotók kiállítása

Öt fiatal alkotó műveiből összeállított kiállítással indult a Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep, mely idén 17. alkalommal kerül megrendezésre. A tárlaton egymás mellett tekinthetőek meg a lányok régi és új képei, megmutatva mennyit fejlődtek az évek során.

Tovább 2017-06-20

Patkányinvázió a belvárosban?

Patkányt fotózott a DK helyi választókerületének elnöke, Mucsi Tamás a napokban a belvárosban, és elmondása szerint több lakos is észlelt rágcsálókat ugyanitt. A politikus egy sajtótájékoztató keretében számolt be minderről.

Tovább 2017-06-20

Makói Híradó 2017.06.19. HD

- Huszonhét nyolcadikos búcsúzott a Bartók iskolától - „Nem hal meg, akire emlékezünk” - Sissi a Múzeumok Éjszakáján - Jazz- rock a Zenepavilonban - Uszonyosúszó sikerek az Országos Bajnokságon és a Diákolimpián

Tovább 2017-06-19

Huszonhét nyolcadikos búcsúzott a Bartók iskolától

Huszonhét nyolcadikos búcsúzott szombaton a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményétől. A ballagási ünnepség keretében jutalmazták a kiváló tanulmányi és zenei eredményeket elért, kimagasló közösségi munkát végzett diákokat, valamint átadták a Bartók-díjat és az Angyalsóhaj Alapítvány elismerését is.

Tovább 2017-06-19

„Nem hal meg, akire emlékezünk”

Az anyag életre kel címmel nyílt tárlat Hadik Magda emlékére péntekeken. A József Attila Múzeum földszinti kiállítótermében a szobrászművész kisplasztikáit, szobrait valamint érmeit gyűjtötték össze. A megnyitón Hadik György önkormányzati képviselő is részt vett, mint családtag.

Tovább 2017-06-19

Jazz- rock a Zenepavilonban

Az immár harmadik alkalommal megrendezett Zenepavilon fellépője ezúttal – a két helyi formáció után – egy szegedi, jazz- rockot játszó csapat volt. A korábbi rendezvényekhez hasonlóan tegnap is megtelt a Hagymatikum előtti tér.

Tovább 2017-06-19

Sissi a Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó négynapos programsorozatot állított össze a József Attila Múzeum. Bemutatóval, kiállítással és évkönyvvel is várják az érdeklődőket, a központi téma pedig Erzsébet királyné lesz.

Tovább 2017-06-19

Makói Híradó 2017.06.16. HD

- Újabb pályázati sikerek - Hamarosan megkezdik az újvárosi rendelő felújítását - Megoldódott a lakosok közlekedési- és parkolási problémája - Pályázati támogatásokról döntöttek - Négy intézmény 16 pedagógusát jutalmazták - Irodalmi kirándulás Erdélyben

Tovább 2017-06-16

Hamarosan megkezdik az újvárosi rendelő felújítását

Gáspár Sándor és Kádár József önkormányzati képviselők választókörzetében folytatódtak városunkban csütörtökön a nyári utcafórumok. A kötetlen beszélgetésen Farkas Éva Erzsébet polgármester a fejlesztések jelenlegi állapotáról, valamint az újabb pályázati sikerekről is tájékoztatta a lakosságot.

Tovább 2017-06-16

Négy intézmény 16 pedagógusát jutalmazták

Az elmúlt két napban négy intézmény 16 pedagógusának kiemelkedő munkáját jutalmazták. A Belvárosi Református Templomban Farkas Éva Erzsébet polgármestertől és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány képviselőjétől tizenegyen vehettek át elismerést.

Tovább 2017-06-16

Pályázati támogatásokról döntöttek

Rendkívüli ülést tartott ma reggel Makó Város Őnkormányzatának Képviselő-testülete. Hét napirendi pontot tárgyalt a grémium, melyek között döntés született a Makó és Maroslele közötti kerékpárúttal kapcsolatos határozati javaslatról, valamint több civil szervezet támogatásáról.

Tovább 2017-06-16

Irodalmi kirándulás Erdélyben

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő programjának, a Határtalanul! elnevezésű pályázat megnyerésének köszönhetően négy napot tölthetett el Erdélyben a Makói József Attila Gimnázium hetedik évfolyama. A diákok többek között Kolozsváron, Parajdon és Segesváron is járták.

Tovább 2017-06-16

Megoldódott a lakosok közlekedési- és parkolási problémája

Megoldódott a Széchenyi téren és a Szegedi utcán lévő tömbházakban élők parkolási és közlekedési problémája, ezentúl már csak az ott lakók használhatják a két épület közötti területet. Panaszaik szerint korábban annyi autó állt meg ott, hogy még gyalogosan is nehéz volt a házak bejáratát megközelíteni.

Tovább 2017-06-16

Újabb pályázati sikerek

Újabb, több mint egy milliárd forintot nyert pályázatokon Makó a közel múltban. Ennek köszönhetően elkezdődhet a Honvéd Városrész rehabilitációja, a Makó és Maroslele közötti kerékpárút megépítése, valamint a Csipke sor megújítása.

Tovább 2017-06-16

Makói Híradó 2017.06.15. HD

- Újjáépítik a Kálvin utca rendelőt - Bronzérmet hoztak a JUGYU-sok Piliscsabáról - Lövések és tűz a földeáki iskolában - Határtalanul! a pitvarosi diákok szemével - Zenei műfajok keveredése a Zenepavilonban

Tovább 2017-06-15

Határtalanul! a pitvarosi diákok szemével

A Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedikes diákjai egy sikeres pályázatnak köszönhetően Erdélyben járhattak. A Határtalanul! elnevezésű projekt kapcsán szerzett élményeiket egy látványos bemutató óra keretében osztották meg az itthon maradt társaikkal.

Tovább 2017-06-15

Lövések és tűz a földeáki iskolában

Ötödik alkalommal ismerkedhettek a közbiztonsággal a földeáki diákok, óvodások és szüleik. A Návay iskola udvarán a rendőrség, a tűzoltóság, a büntetésvégrehajtás, a polgárőrség, valamint a honvédség tagjai mutatták be mesterségüket az érdeklődőknek.

Tovább 2017-06-15

Bronzérmet hoztak a JUGYU-sok Piliscsabáról

A megyei első helyezést követően a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola csapata képviselhette Csongrád megyét a 22. Csecsemő és Kisded Gondozási Versenyen. A vetélkedőn elméleti, gyakorlati valamint kreatív feladatokat kellett teljesíteniük a makaóiaknak, akik végül a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Tovább 2017-06-15

Újjáépítik a Kálvin utca rendelőt

Két fontos bejelentésre került sor a szerdai utcafórumokon. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a városvezetés úgy döntött, hogy elbontják a Kálvin utcai rendelőt, melynek helyére új, XXI. századi színvonalú intézményt fognak felhúzni. Czirbus Gábor alpolgármester pedig fórumán tette közhírré, hogy leleplezték a Szent István téri illegális szemétlerakót, aki ellen megteszik a szükséges lépéseket.

Tovább 2017-06-15

Zenei műfajok keveredése a Zenepavilonban

Második fellépőként szintén egy helyi együttes, a WOX szórakoztatta a közönséget vasárnap a Zenepavilonban. A zenekar négy esztendeje egy férfi énekkarként indult, de mostanra fiatalokkal kibővülve már hangszeres zenét játszanak. Koncertjükre sokan voltak kíváncsiak.

Tovább 2017-06-15

Makói Híradó 2017.06.14. HD

- Erzsébet királyné is díszíti majd a Városháza nagytermét - Nyári táborok a múzeumban - Makón járt Király István - Újabb 41 pedagógust köszöntöttek - Tűzoltók bemutatóztak az Erdélyi püspök utcán - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-06-14

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-06-14

Tűzoltók bemutatóztak az Erdélyi püspök utcán

A Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai épületében a nyári szünet közeledtével sem unatkoznak. Nemrégiben egy mezítlábas sétányt adtak át, legutóbb pedig egy országos pályázatot nyertek, melynek köszönhetően tűzoltók tartottak bemutatót a gyerekeknek.

Tovább 2017-06-14

Újabb 41 pedagógust köszöntöttek

A napokban újabb négy intézménybe látogatott el Farkas Éva Erzsébet polgármester a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány képviselőjével, hogy jutalmazza a kiemelkedő munkát végzett pedagógusokat. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában hétfőn húszan vehettek át elismerést.

Tovább 2017-06-14

Nyári táborok a múzeumban

Az idei nyáron is számos programmal várja a József Attila Múzeum a gyerekeket. Ezekről Szikszai Zsuzsanna igazgató és a táborok szervezői tartottak sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-06-14

Erzsébet királyné is díszíti majd a Városháza nagytermét

Már javában tartanak a Városháza Dísztermének felújítási munkálatai, ám előreláthatóan leghamarabb decemberre lesz kész. Ennek oka, hogy egy speciális médiakommunikációs hálózatot, valamint klíma- és világításrendszert építenek be, hiszen felkerül a falra több, híres festmény is.

Tovább 2017-06-14

Makói Híradó 2017.06.13. HD

- Megkezdődtek az utcafórumok - Rendvédelmi nap a Bartókban - Jól halad a járdafelújítás - XIV. Vertán-telepi nap - Meglepődtek a szegedi iskolások

Tovább 2017-06-13

Meglepődtek a szegedi iskolások

Már hagyomány, hogy televíziónk szerkesztőségébe iskolás csoportok látogatnak el, hogy bepillantást nyerhessenek egy izgalmas szakma kulisszái mögé. A szegedi Dózsa György Általános Iskola 4. osztályos tanulói makói kirándulásuk alkalmával érkeztek hozzánk.

Tovább 2017-06-13

Rendvédelmi nap a Bartókban

Első alkalommal tartotta meg Rendvédelmi napját a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye. Az intézmény udvarát rendőrök valamint tűzoltók lepték el, akik bemutatókkal és játékokkal készültek a tanulóknak.

Tovább 2017-06-13

Jól halad a járdafelújítás

Már több képviselői körzetben zajlik a járdafelújítás. A Mikes Kelemen utcai munkálatok a végső fázisnál tartanak, itt az elkészült utcarészt Toldi János települési képviselő és Silye Zoltán, a kivitelező cég ügyvezetője mutatták be.

Tovább 2017-06-13

XIV. Vertán-telepi nap

A hétvégén tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Vertán-telepi napot. A szervezők minden korosztály számára érdekes versenyekkel, fellépőkkel várták a résztvevőket, majd tombolával és retroshow-al ért véget a program.

Tovább 2017-06-13

Makói Híradó 2017.06.12. HD

- Nyergesné Kovács Erzsébet lett Csanádpalota polgármestere - Háromgólos előnyben a Makó FC - Műfüves focipályát avattak Kiszomboron - Közlekedésbiztonsági fórum a Koronában

Tovább 2017-06-12

Műfüves focipályát avattak Kiszomboron

Teljesen új, modern műfüves futballpályát adott át Lázár János országgyűlési képviselő pénteken Kiszomboron. A mintegy 31 millió forintos beruházás a Magyar Labdarúgó Szövetség országos pályaépítési programjának keretében valósult meg.

Tovább 2017-06-12

Nyergesné Kovács Erzsébet lett Csanádpalota polgármestere

Nyergesné Kovács Erzsébet nyerte a tegnap tartott időközi választást Csanádpalotán, így mától ő irányíthatja a települést, mint polgármester. Az összes voks 43%-át sikerült megszereznie, ami 609 szavazatot jelent.

Tovább 2017-06-12

Közlekedésbiztonsági fórum a Koronában

A közelmúltban vette át a makói önkormányzat nevében Czirbus Gábor alpolgármester a „Közlekedésbiztonsági díj” elismerést. Ezzel nyereményként egy közeledésbiztonsági program is járt, melynek részeként került sor szakértői fórumra a Korona szállóban.

Tovább 2017-06-12

Egy nappal a palotai választás előtt

Kovácsné Halász Éva, a Fidesz Magyar- Polgári Szövetség csanádpalotai szervezetének elnöke saját bevallása szerint megdöbbenve olvasta Debreczeni István nyilatkozatait, amelyekben – többek között – azt állítja, ő annyira jobbikos, mint fideszes. Mint arról tegnap beszámoltunk, a polgármester-jelölt egyéb más területeken is ellentmondásba került még saját családjával is, így arra is kíváncsiak voltunk, vajon a palotai választó polgárok mit gondolnak róla.

Tovább 2017-06-10

Makói Híradó 2017.06.09. HD

- Minden baba megkapta kis fáját - Baloldali összeborulás lesz 2018-ra - Paprikás hangulat Lázár János és Nyergesné Kovács Erzsébet csanádpalotai fórumán - 79 pedagógus munkáját jutalmazzák Makón - Sikeresen szerepelnek a Forgatósok - Rekord számú vendég a Hagymatikumban

Tovább 2017-06-09

Baloldali összeborulás lesz 2018-ra

Betegsége miatt Gyurcsány Ferenc nem tudott részt venni a Demokratikus Koalíció makói fórumán, helyette Nagy-Huszein Tibor, a párt alelnöke ismertette a Sokak Magyarországa választási programjavaslatot. A gyűlésen az is kiderült, hogy a Botka László és a Gyurcsány Ferenc közötti összecsapás ellenére baloldali összefogás lesz 2018-ra, valamint, hogy a DK díszpolgárrá terjeszti fel Rója István iskolaigazgatót.

Tovább 2017-06-09

Paprikás hangulat Lázár János és Nyergesné Kovács Erzsébet csanádpalotai fórumán

A vasárnap esedékes polgármesteri választásokat megelőzően, tegnap késő délután Csanádpalotán járt Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, hogy ezáltal is kifejezze Nyergesné Kovács Erzsébet támogatását, valamint személyesen válaszoljon a palotaiak által feltett kérdésekre. Az estébe hajló rendezvényen több mint százan gyűltek össze, voltak, akik meglehetősen paprikás hangulatban érkeztek.

Tovább 2017-06-09

Minden baba megkapta kis fáját

Végéhez ért a 2017-es év Baba-park programja, melyben 383 baba kapta meg fáját, oklevelét és a térképet, mely csemetéjéhez vezeti őket és szüleiket. A rendezvénysorozat minden évben nagy népszerűségnek örvend a szülők és a nagyszülők körében is.

Tovább 2017-06-09

79 pedagógus munkáját jutalmazzák Makón

Két nap alatt öt intézménybe látogatott el Farkas Éva Erzsébet polgármester a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány képviselőivel, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is jutalmazza a pedagógusokat. A köszöntések első állomása a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda volt.

Tovább 2017-06-09

Sikeresen szerepelnek a Forgatósok

Számos sikeres szereplést, fellépést és versenyt tudhat maga mögött a Forgatós Táncegyüttes. Ezekről, valamint a közeljövőben tervezett programjaikról Doktor László és Bagaméri Andrea számolt be stábunknak.

Tovább 2017-06-09

Rekord számú vendég a Hagymatikumban

A Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. a latin kultúra jegyében tartotta meg nagyszabású szezonnyitó buliját a hétvégén, melynek óriási sikere volt, közel ötezren vettek részt a rendezvényen. A nap folyamán volt tánc-, étel- valamint kávébemutató, délután pedig Szabó Ádám harmonikás szórakoztatta a fürdőzőket.

Tovább 2017-06-09

Makói Híradó 2017.06.08. HD

- A makóiak szerint másra kellett volna fordítani a milliókat - Luxus utak, luxusautók, 100 milliós jelzáloghitel a Debreczeni Istvánról szóló szórólapokon - Trianonról a Makói Polgári Szalonban - Egészségfejlesztés a Hagymatikumban - Átadták a Pápay-díjakat

Tovább 2017-06-08

Luxus utak, luxusautók, 100 milliós jelzáloghitel a Debreczeni Istvánról szóló szórólapokon

A Debreczeni Istvánt, csanádpalotai polgármester-jelöltet ért vádak listája meglehetősen hosszú: szórólapokon taglalják az állítólag nyugdíjból finanszírozott utazásait és luxusautóit, tönkrement cégeit és a családi házán lévő jelzáloghitelt. Családtagjai pedig a legismertebb közösségi portálon, nyilvános posztokban tesznek neki szemrehányást legutóbbi nyilatkozata miatt. Televíziónk kíváncsi volt Debreczeni István álláspontjára is az ügyben, ezért megkerestük a polgármester-jelöltet.

Tovább 2017-06-08

A kiállítás, mely híd két nemzet között

Todor Manoljovic életéről szóló vendégkiállítást kapott a József Attila Városi Múzeum, melyet az Espersit-házban nyitottak meg. A költő nagy rajongója volt József Attilának és Ady Endrének, így lehet a tárlat egy híd a két nemzet között.

Tovább 2017-06-08

A makóiak szerint másra kellett volna fordítani a milliókat

A makóiak nagy részét felháborítja, hogy a Buzás Péter által vezetett önkormányzatnál 2014 előtt több mint 174 millió forintot osztottak ki jutalomként. Tegnapi Híradónkból kiderült, hogy az érintettek nem kívántak a kameránk elé állni, ma megkérdeztük az utca emberét is, mit gondol az ügyről és annak fontosságáról.

Tovább 2017-06-08

Átadták a Pápay-díjakat

A XVIII. alkalommal megrendezett Pápay napok keretében adták át a Pápay-díjakat az intézmény kertjében, ahol az iskola névadójának emlékkövét is megkoszorúzták. Idén négyen részesültek kitüntetésben példamutató munkájuk elismeréseként.

Tovább 2017-06-08

Egészségfejlesztés a Hagymatikumban

Elsőként a Hagymatikum dolgozóit vizsgálták az Egészségfejlesztési Iroda és az EVP új kezdeményezése során. Ennek lényege, hogy a térség cégei számára felajánlják a lehetőséget, hogy azokhoz kitelepülve, végezzenek egészségügyi szűréseket. Erről szerdán tartottak sajtótájékoztatót a Gyógyfürdő orvosi rendelőjében.

Tovább 2017-06-08

Trianonról a Makói Polgári Szalonban

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a trianoni béke került terítékre a Makói Polgári Szalon legutóbbi estjén. A Korona Szállóban pénteken dr. Ravasz István alezredes, hadtörténész tartott előadást az érdeklődőknek.

Tovább 2017-06-08

Közel 200 millió forint jutalom a városvezetőknek

Még ki sem hűlt a Makó-Térségi Víziközmű Kft. körüli pénzosztási botrány és az sem derült még ki, hogy ki a felelős a mintegy 3,7 milliárd forintos ivóvízminőség-javító program hibás megvalósításáért, máris újabb csontváz hullott ki az előző városvezetés szekrényéből. Ugyanis a közelmúltban néhány nyilvánosságra került dokumentum tanúsága szerint, több mint 174 millió forintot osztottak ki jutalomként a Buzás Péter által vezetett önkormányzatnál 2014 előtt, melyből mindössze csupán 8-10 munkavállaló részesült. Televíziónk megkereste az érintetteket, hogy megkérdezze tőlük, kik és milyen feladatellátásért kapták meg ezeket az irreálisan magas összegeket.

Tovább 2017-06-07

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-06-07

ContiTech Családi és Sport Nap

Hetedik alkalommal rendezte meg Családi és Sport Napját a ContiTech. A város legnagyobb munkáltatója változatos programmal várta a dolgozókat, családjaikat és barátaikat a Báló ligeti MAK sportpályára.

Tovább 2017-06-07

Két keréken Apátfalván

Három éves hagyományát öregbítette az Egyesített Népjóléti Intézmény szombaton, amikor újra nyeregbe ültek, hogy az egyik közeli településre biciklizzenek. A programon közel hetvenen vettek részt.

Tovább 2017-06-07

Zipzárgyár települne Csanádpalotára

Pozitívan zárultak azok a tárgyalások, melyeket Nyergesné Kovács Erzsébet folytatott a tótkomlósi zipzárgyárral, ennek értelmében már ősztől mintegy harminc betanított munkást vennének fel a városba települő üzembe. Erről, az óvodát és a bölcsődét érintő problémákról, valamint a fiatal vállalkozók támogatásáról tegnapi fórumán számolt be a polgármester-jelölt.

Tovább 2017-06-07

Makói Híradó 2017.06.06. HD

- Nemzeti összetartozás napja - Pünkösdölő Csanádpalotán - Egyedül Istené a dicsőség - Idén 383 baba születésének tiszteletére ültetnek fát - Nyáron indul a Művészetek Katedrája kurzussorozat

Tovább 2017-06-06

Nyáron indul a Művészetek Katedrája kurzussorozat

Közzétette felhívását a „Művészetek Katedrája” elnevezésű, Nyári Összművészeti Szabadegyetemre való jelentkezésre az Angyalsóhaj Alapítvány. 2017 augusztusának első két hetében nyolc művészeti ágban indulhat kurzus Makón. Ennek részleteiről tartott múlt héten sajtótájékoztatót Farkas Éva Erzsébet polgármester, a szabadegyetem védnöke.

Tovább 2017-06-06

Nemzeti összetartozás napja

2010 óta június 4-e a nemzeti összetartozás napja. Ez alkalomból tartott trianoni megemlékezést a város, amelyre meghívták az oktatási intézményeket, valamint a helyi kisebbségi önkormányzatokat is.

Tovább 2017-06-06

Pünkösdölő Csanádpalotán

Hagyományőrző programokkal, számos fellépővel és ízletes, alföldi gulyással várták vasárnap a csanádpalotaiakat az első alkalommal megrendezett Pünkösdölőre. A programoknak a sportpálya adott otthont, ahol Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő és Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester-jelölt is köszöntötték a jelenlévőket.

Tovább 2017-06-06

Egyedül Istené a dicsőség

„Egy olyan világban, ahol nagy a hiszékenység és sok mindent el lehet bolondítani, ott igaz hitre nagy szükség van”- hangzott el pénteken este Dr. Fekete Károly, püspök előadásán. Az Újvárosi Templom zsúfoltságig telt érdeklődőkkel az Egyházak Éve programsorozat legutóbbi állomásán.

Tovább 2017-06-06

Idén 383 baba születésének tiszteletére ültetnek fát

Csütörtökön két helyszínen osztottak ki közel száz kisfát az idei Babafa programsorozat nyitányán. A gyermekek névre szóló emléklapot kaptak, melyeket Farkas Éva Erzsébet polgármester, Kovács Sándor valamint Kádár József önkormányzati képviselők adtak át.

Tovább 2017-06-06

Fókuszban a M-Foci Kft

A ma esti Fókuszban a makói csapat, sikeres tavaszi szezonjáról beszélgetünk, hiszen megyei bajnokként üdvözölhetjük őket

Tovább 2017-06-06

Makói Híradó 2017.06.02. HD

- Hullanak a csontvázak az előző városvezetés szekrényéből - Újabb, Nyergesnét lejárató újságok Csanádpalotán - Feljelentést tett Czirbus Gábor alpolgármester - Újraszínezték a Návay teret - Véradást szerveztek az ENI munkatársai számára

Tovább 2017-06-02

Feljelentést tett Czirbus Gábor alpolgármester

Feljelentést tett Czirbus Gábor alpolgármester illegális hulladéklerakás ügyében a Makói Polgármesteri Hivatal Jegyzői Irodáján. Erről tegnap a Szent István téren tartott sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-06-02

Gyerekzsivajtól zengett a Kölcsey utca

A Zrínyi utcai óvodások vették először birtokba azt a játszóteret, amelyet Czirbus Gábor alpolgármester képviselői alapjából újítatott fel. A Kölcsey utcán lévő parkban a régi játszótér helyén három új elem került kihelyezésre.

Tovább 2017-06-02

Újraszínezték a Návay teret

A Magna Cum Laude koncertje zárta az idei évben megrendezett Kemencés és Hagymás Grillfesztivált. A zenekarra számos fellépés vár és emellett folyamatosan készülnek legújabb slágereik is.

Tovább 2017-06-02

Véradást szerveztek az ENI munkatársai számára

Véradást szerveztek az Egyesített Népjóléti Intézmény dolgozói számára a Civil Szervezetek Klubjában. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett alkalom lebonyolításában a Magyar Vöröskereszt és a Makói Véradó Állomás kollégái segédkeztek.

Tovább 2017-06-02

Hullanak a csontvázak az előző városvezetés szekrényéből

Mintegy 174 millió forintot osztottak ki jutalomként a Buzás Péter által vezetett önkormányzatnál 2014 előtt, és mindössze 8-10 munkavállalóból állt az a kör, aki részesült ebből – derült ki a közelmúltban néhány, nyilvánosságra hozott dokumentumból. A részletekről Czirbus Gábor, a Fidesz helyi elnöke egy sajtótájékoztató keretében számolt be ma délelőtt.

Tovább 2017-06-02

Újabb, Nyergesnét lejárató újságok Csanádpalotán

Újabb újságokat találhattak a postaládájukban a palotaiak, melyekben – többek között- azt feszegették: miért írtak ki máris pályázatot Magyarcsanád jegyzői állására. Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester- jelölt legutóbbi lakossági fórumán, programjának ismertetése mellett erre is választ adott.

Tovább 2017-06-02

Makói Híradó 2017.06.01. HD

- „Trianon nem békeszerződés, hanem diktátum volt” - Vadonatúj érzést hozott Radics Gigi Makóra - Kihívás napja - Makó - Fókuszban a fiatalok és a helyi vállalkozások jövője Csanádpalotán - Feloszlatta magát Algyő képviselőtestülete

Tovább 2017-06-01

„Trianon nem békeszerződés, hanem diktátum volt”

Napra pontosan 75 évvel a trianoni országcsonkítás tragédiájára emlékeztető jelkép első, 1942-es felavatása után közadakozásból állították újra az Országzászló emlékművet Makón. A Csanád vezér téren közel ezren gyűltek össze, hogy részesei lehessenek a történelmi pillanatnak. Az avatóünnepségen Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő köszöntőt, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pedig ünnepi beszédet mondott.

Tovább 2017-06-01

Vadonatúj érzést hozott Radics Gigi Makóra

Ismét Makón koncertezett Radics Gigi, aki most a szabadtéren káprázatta el közönségét. Az énekesnő interjúnkban beszámolt a jövőbeli terveiről és arról, milyen kötődése van városunkhoz.

Tovább 2017-06-01

Fókuszban a fiatalok és a helyi vállalkozások jövője Csanádpalotán

A fiatalok és a helyi vállalkozók jövője, a fogorvosi ellátás, a romos, önkormányzati ingatlanok sorsa, és a külterületi dűlőutak állapota is szóba került Nyergesné Kovács Erzsébet legutóbbi csanádpalotai, lakossági fórumán. A polgármester- jelölt ezúttal a piactéren várta a lakosokat.

Tovább 2017-06-01

Makói Híradó 2017.05.31. HD

- Hősökre emlékeztek Makón - Dr. Sebő Ottó lett a 2016-os év Állatvédő Állatorvosa - Zenei kavalkád a Grillfesztiválon - Polgárőröket köszöntöttek - Évadzáró gálára készül a Maros Táncegyüttes

Tovább 2017-05-31

Évadzáró gálára készül a Maros Táncegyüttes

Sok munkával és fellépéssel telt az idei fél esztendeje a Maros Táncegyüttesnek. Már hagyomány náluk, hogy az iskolai tanév végéhez közeledve egy gála keretében mutatják meg mindazt, amit elsajátítottak. Most pénteken a közel 150 tanítvány együtt táncol majd a Hagymaház színpadán.

Tovább 2017-05-31

Polgárőröket köszöntöttek

A Makói Polgárőrök Egyesülete vasárnap tartotta közgyűlését, ahol többek között sor került a jubiláló tagok köszöntésére. A tanácskozásra ellátogatott Toldi János önkormányzati képviselő, valamint a helyi rendvédelmi szervek vezetői is.

Tovább 2017-05-31

Dr. Sebő Ottó lett a 2016-os év Állatvédő Állatorvosa

Dr. Sebő Ottó lett a 2016-os év Állatvédő Állatorvosa, a díjat az állatvédő szervezetek jelölése alapján ítélik oda. Több mint húsz éve van a pályán, és naponta 50-60 kedvencet is ellátnak kollégáival.

Tovább 2017-05-31

Hősökre emlékeztek Makón

A Magyar Honvédség, Makó Város Önkormányzata és a Csongrád Megyei Kormányhivatal közösen emlékezett meg május utolsó vasárnapján a Magyar Hősökre. Városunkból nyolcezer-ötszáz férfi vonult be a háborúba életükkel áldozva a Hazáért.

Tovább 2017-05-31

Zenei kavalkád a Grillfesztiválon

A XV. Kemencés és Hagymás Grillfesztivál nem kizárólag a finom ételekről szólt, a kulturális események is helyet kaptak. A péntek esti koncertek után szombaton is több fellépő szórakoztatta a résztvevőket, köztük fúvósok, a Váll-Ker zenekar és László Attila, a 2010-es Csillag születik győztese.

Tovább 2017-05-31

Makói Híradó 2017.05.30. HD

- Vizsgálóbizottságot állítanak fel az ivóvíz ügyben - Műfüves pályát avattak Maroslelén - Bajnok a Makó FC - Az LGT sztárjaival startolt el az idei grillfesztivál - Nyugalmat és élhetőbb települést szeretnének a palotaiak - Gyereknek lenni jó - Kemencés hagymás finomságok

Tovább 2017-05-30

Bajnok a Makó FC

Már az első félidőben kiütötte ellenfelét a Makó FC a szombati mérkőzésükön. A bajnokcsapatnak még egy találkozója van a 2016/2017-es tavaszi szezonból.

Tovább 2017-05-30

Vizsgálóbizottságot állítanak fel az ivóvíz ügyben

Tovább gördül az ivóvízminőség-javító program ügye, miután múlt héten csütörtökön megérkezett a Társulás által kért hivatalos igazságügyi szakértői vélemény, mely több hibát és mulasztást is feltárt. Hogy kik ezért a felelősek, annak kiderítésére egy vizsgálóbizottságot állítanak fel – hangzott el a mai rendkívüli testületi ülésen.

Tovább 2017-05-30

Az LGT sztárjaival startolt el az idei grillfesztivál

Az LGT leghíresebb slágerei is felcsendültek a XV. alkalommal megrendezett Kemencés és Hagymás Grillfesztivál nyitónapján, pénteken este. A Zenevonat együttes produkciójának igazi különlegessége az volt, hogy az egykori Locomotiv GT két tagja is színpadra lépett.

Tovább 2017-05-30

Nyugalmat és élhetőbb települést szeretnének a palotaiak

Orvosi ügyeletet, iható vizet, munkahelyeket, élhetőbb települést és nyugalmat szeretnének a Csanádpalotaiak – derült ki Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester- jelölt legutóbbi lakossági fórumán. Sokak szerint kezd eldurvulni a kampány, ami a lakosok számára visszatetsző.

Tovább 2017-05-30

Műfüves pályát avattak Maroslelén

Teljesen új, modern műfüves futballpályát adtak át Maroslelén a hétvégén. A mintegy 30 millió forintos beruházás a Magyar Labdarúgó Szövetség, és Lázár János közbenjárására a kormány támogatásával valósulhatott meg.

Tovább 2017-05-30

Gyereknek lenni jó

Az idei évben akár a tűzoltók és a rendőrök bőrébe is belebújhattak, azok a gyerekek, akik ellátogattak az egyenruhások által szervezett rendezvényre. Gyermeknap alkalmából a városban több helyszínen is várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A főszerep természetesen mindenhol a játéké volt.

Tovább 2017-05-30

Kemencés hagymás finomságok

100 kemencét és 50 grillt készítettek elő a XV. alkalommal megrendezett Kemencés és Hagymás Grillfesztiválon. A főzőverseny csapatai idén is kitettek magukért, mind ízben, mind látványvilágban elképesztő finomságok készültek.

Tovább 2017-05-30

Makói Híradó 2017.05.29. HD

- Összefogás a sérült gyermekekért - Továbbra sincs felelőse az ivóvíz problémának - 25 éves a Váll-Ker Kft. - Modern Városok Program utolsó állomása Hódmezővásárhely volt - A legkisebbeket is megajándékozták a Gyereknapon

Tovább 2017-05-29

25 éves a Váll-Ker Kft.

Két jubileummal is készült a hétvégére a Váll-Ker kft., egyrészt a vállalatot 25 évvel ezelőtt alapították, másrészt 15 alkalommal került megrendezésre a Kemencés és Hagymás Grillfesztivál. Idén is számos ínyencség került a cég által gyártott grillekre és a kültéri kemencékbe. A jó hangulatról sztárfellépők is gondoskodtak.

Tovább 2017-05-29

Összefogás a sérült gyermekekért

Csongrád megyében egyedülálló, mozgáskorlátozott gyermekek részére kialakított játszóteret adtak át vasárnap a makói Petőfi parkban. Közadakozásnak köszönhetően közel ötmillió forintból létesítettek speciális játékelemeket.

Tovább 2017-05-29

Továbbra sincs felelőse az ivóvíz problémának

Még mindig nem oldódódott meg az ivóvíz probléma a térségben. Mint arról korábban már többször is beszámoltunk, a víz ihatatlan a rendszerben lévő baktérium miatt, és ha záros határidőn belül nem változik a helyzet, a településeknek vissza kell fizetniük az uniótól kapott mintegy 3, 1 milliárd forint támogatást. A történteknek egyelőre nincs felelőse.

Tovább 2017-05-29

Modern Városok Program utolsó állomása Hódmezővásárhely volt

A Modern Városok Program utolsó 23.állomásaként látogatott el Hódmezővásárhelyre el Orbán Viktor miniszterelnök aki a polgármesterrel együttműködési megállapodást írt alá, olyan fejlesztésekről ,melyek nagyban meghatározhatják a város és a térség jövőjét is. Mindezekről és a kisebb városok valamint falvak támogatásáról televíziónknak adott interjút.

Tovább 2017-05-29

A legkisebbeket is megajándékozták a Gyereknapon

Vasárnap reggel került sor az újszülött gyermekek bébikötvényének átadására, ahol fejenként 100-100 ezer forintot vehettek át a szülők. A jelképes összeget Farkas Éva Erzsébet polgármester az önkormányzati képviselőkkel együtt osztotta ki azoknak, akiknek gyermekeik 2016. október és 2017. április hónap között születtek.

Tovább 2017-05-29

Makói Híradó 2017.05.26. HD

- Megállapodást kötött Orbán Viktor - Az ízek hétvégéje lesz Makón - Lezárult a Kassai utcai óvoda tehetséggondozó pályázata - Régészet napja a múzeumban - Szakszerűen a korai nyelvi szűrésről - Sikert sikerre halmoznak a JAG-osok

Tovább 2017-05-26

Szakszerűen a korai nyelvi szűrésről

A korai nyelvi szűrésről tartottak kerekasztal-beszélgetést a mai napon a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének szervezésében. A szakmai egyeztetésre mintegy ötven logopédust vártak, akik interaktív előadásokat hallgathattak meg a témában.

Tovább 2017-05-26

Régészet napja a múzeumban

”Szomszédban a gepidák” címmel tartottak ismeretterjesztő előadást a Régészet napja alkalmából a József Attila Múzeumban. Ezt követően a diákok bepecsételt kerámiaedényeket készíthettek el, múzeumpedagógiai foglalkozás keretében.

Tovább 2017-05-26

Sikert sikerre halmoznak a JAG-osok

Országos, rajz és környezetismeret versenyen nyertek első valamint harmadik helyezést a makói József Attila Gimnázium diákjai. A kitűnő eredményekkel büszkélkedő tanulók Bécsben és Erdélyben pihenhetik ki fáradalmaikat.

Tovább 2017-05-26

Lezárult a Kassai utcai óvoda tehetséggondozó pályázata

Projektzáró rendezvényt tartott a Makói Óvoda Kassai utca tagintézménye kedden a Hagymaházban. Először egy előadásra került sor, ami során bemutatták a program eredményeit, majd a tehetséggondozó szakkörök által készített munkákból nyílt kiállítás.

Tovább 2017-05-26

Az ízek hétvégéje lesz Makón

Ma délután a Steel koncerttel nyitotta meg kapuit a XV. Kemencés és Hagymás Grillfesztivál. Szombaton egész napos programsorozat várja az érdeklődőket. Köztük zenei felvonulás, Radics Gigi és a Magna Cum Laude koncertje.

Tovább 2017-05-26

Makói Híradó 2017.05.25. HD

- Újabb három család talált otthonra Makón - Tartós élelmiszert osztott a Vöröskereszt és a Givaudan Hungary Kft. - Egyháztörténeti konferenciát tartottak - Ismét ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-05-25

Újabb három család talált otthonra Makón

Makó Város Önkormányzata - igazodva a Magyar Kormány otthonteremtési programjához - újabb három családnak nyújtott segítséget jövőbeli tervei megvalósításához. A Szerecsen utcai építési telkekre sikeresen pályázók Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen ma írták alá a szerződéseket.

Tovább 2017-05-25

Tartós élelmiszert osztott a Vöröskereszt és a Givaudan Hungary Kft.

Pénzadományt nyert a Magyar Vöröskereszt makói területi szervezete a Givaudan Hungary Kft-vel közös pályázatán. Ebből az összegből 75, egyenként közel 16.000 Ft értékű, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot állítottak össze.

Tovább 2017-05-25

Egyháztörténeti konferenciát tartottak

Az Egyházak éve programsorozat második rendezvényére kedden került sor a Korona Szállóban. Az egyháztörténeti konferencián Dr. Molnár János nyugalmazott egyetemi docens, valamint Dr. Benyik György teológiai tanár tartottak előadást.

Tovább 2017-05-25

Ismét ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

Továbbra is ingyenes lesz a bárányhimlő elleni védőoltás, nincs veszélyben a belgyógyászat, új házi orvos a kilencedik körzetben – többek között ezekről is szó esett a tegnapi, rendes testületi ülésen. A grémium összesen 23 napirendi pontot tárgyalt.

Tovább 2017-05-25

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-05-25

Makói Híradó 2017.05.23. HD

- Művésztelep a város szívében - Névtelen szórólapok Csanádpalotán - Dobogós helyen zártak a Makó KC lányai - Magyar Természet Napja

Tovább 2017-05-23

Művésztelep a város szívében

Idén ünnepli tízedik születésnapját a NATURA Marosmenti Művésztelep. A jubileum a visszatekintés és az összegzés jegyében telik, mely ihlető forrása lehet a mostani műhelytevékenységnek. Az alkotóközösség eddigi munkáját és eredményeit ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretében mutatták be az InfoPontban.

Tovább 2017-05-23

Fókuszban a fürdőkonzultáció

A közel múltban zárult le a fürdő bővítéséről szóló lakossági konzultáció, a kérdőíveket több mint ötezren töltötték ki. Kiderült, melyek azok a fejlesztések, amelyeket hiányolnak a makóiak, és az is, a jövőben milyen rendezvényeket látnának szívesen a Hagymatikumban.

Tovább 2017-05-23

Névtelen szórólapok Palotán

„Állítsuk meg Nyergesnét” címmel névtelen szórólapokat kaptak a napokban a csanádpalotaiak. Összesen hatan indulnak a polgármesteri címért a településen, valaki mégis csak Nyergesné Kovács Erzsébetet szeretné „megállítani”. A jelölt tegnap délutáni fórumán szóba került a röpirat, kiderült: azon hazug állítások, és vádak szerepelnek.

Tovább 2017-05-23

Magyar Természet Napja

A makói múzeum skanzenjének növényvilágával ismerkedhettek meg az érdeklődők a Magyar Természet Napja alkalmából. A látogatók számára Baranyi Katalin, városi főkertész mutatta be az itt található örökzöld különlegességeket.

Tovább 2017-05-23

Makói Híradó 2017.05.22. HD

- Lázár gazdasági együttműködést szorgalmaz a térségben - Gyerekszemmel a közelgő nyár veszélyeiről - Nyugalmazott pedagógust köszöntöttek -Iskolai úszóverseny

Tovább 2017-05-22

Gyerekszemmel a közelgő nyár veszélyeiről

A „Tegyünk együtt egy biztonságosabb Makóért!” bűnmegelőzési program keretében tartottak ma délelőtt rendhagyó osztályfőnöki órát a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményében. Ennek keretében a közelgő nyár és a fürdőzés veszélyeiről esett szó.

Tovább 2017-05-22

Lázár gazdasági együttműködést szorgalmaz a térségben

A Kormány számára a legfontosabb és legstabilabb szövetségesek a vállalkozók, mivel képesek maguknak és másoknak is munkát biztosítani – mondta Lázár János, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági fórummal egybekötött küldöttgyűlésén. A miniszter azt is hangsúlyozta: 2018- ban mindenki dolgozhat Magyarországon, aki akar.

Tovább 2017-05-22

Nyugalmazott pedagógust köszöntöttek

Bozsér Györgyné Kasparek Ilonát 95. születésnapja alkalmából Czirbus Gábor alpolgármester köszöntötte. A nyugdíjas tanítónő tavaly költözött Makóra lányához Nógrád megyei otthonából.

Tovább 2017-05-22

Makói Híradó 2017.05.19. HD

- Elkezdődött a makói járdák felújítása - Országos elismerést kapott a Hagymatikum Gyógyfürdő - Újabb 562 millió forintot nyert Kiszombor pályázatokon - Kiszínezték a József Attila Múzeum kerítését - Fórumra várta a palotaiakat Nyergesné Kovács Erzsébet - Rövid hírek

Tovább 2017-05-19

Újabb 562 millió forintot nyert Kiszombor pályázatokon

Ismét mintegy 562 millió forintot nyert TOP-os pályázaton Kiszombor, így az eddig végrehajtott fejlesztéseken kívül számos újat is terveznek. Ezekről egy lakossági fórum keretében számolt be Szegvári Ernőné polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő.

Tovább 2017-05-19

Elkezdődött a makói járdák felújítása

Megkezdődtek a makói járdák felújításának tényleges munkálatai. A Kápolna utcában tegnap délelőtt Hadik György önkormányzati képviselő és Tóth-Kása Józsefné egyéni vállalkozó adott tájékoztatást a tervezett ütemezésről.

Tovább 2017-05-19

Fórumra várta a palotaiakat Nyergesné Kovács Erzsébet

A falusi turizmusban rejlő lehetőségek kihasználása, a település képének rendbetétele, a közösségi élet fellendítése – csak néhány azok közül a tervek közül, amelyeket Nyergesné Kovács Erzsébet szeretne megvalósítani polgármesterré választásának esetén Csanádpalotán. Tegnap délután mintegy negyven érdeklődő előtt, lakossági fórum keretében ismertette programját.

Tovább 2017-05-19

Országos elismerést kapott a Hagymatikum Gyógyfürdő

5 csillagos élmény- és 4 csillagos gyógyfürdő elismerésben részesült a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. Ezekről a kitüntetésekről tartott sajtótájékoztatót Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő és Gergely Gábor igazgatósági elnök.

Tovább 2017-05-19

Kiszínezték a József Attila Múzeum kerítését

Május 18-án ünnepeljük világszerte a Nemzetközi Múzeumi Világnapot. Ez alkalomból a József Attila Múzeum számos programmal kedveskedett a felnőtteknek és a diákoknak egyaránt.

Tovább 2017-05-19

Makói Híradó 2017.05.18. HD

- Még mindig magas a bakteriális fertőzés mértéke az új ivóvízhálózatban - Világbajnok ping-pongozott Makón - Sikeres duális képzés - Közlekedésbiztonsági fejlesztések Makón - Makói siker Moszkvában

Tovább 2017-05-18

Még mindig magas a bakteriális fertőzés mértéke az új ivóvízhálózatban

Újabb 900 millió forintra lesz szükség ahhoz, hogy legyen remény az ivóvízhálózat problémájának megoldására- derült ki abból a szakértői vizsgálatból, amely a közel múltban fejeződött be. Ugyanis még mindig magas bakteriális fertőzést mérnek az új rendszerben, és ha záros határidőn belül nem születik megoldás, a több mint 3 milliárd forintos uniós támogatást vissza kell fizetniük a térség településeinek.

Tovább 2017-05-18

Világbajnok ping-pongozott Makón

Makó szervezett sportjának 105. születésnapján ping-pong ütésektől volt hangos az Erdei János Városi Sportcsarnok, ugyanis amatőröknek rendeztek asztalitenisz bajnokságot. A jeles napra Klampár Tibor, a sportág ikonja is ellátogatott, sőt még az ütőt is megragadta.

Tovább 2017-05-18

Sikeres duális képzés

A Vállker Kft. mellett Makón a Duocor Bt. is fogad szakmai gyakorlatra jelentkezőket a duális képzés keretében. A tavaly szeptemberben induló program immár több mint fél éve működik, az eddigi tapasztalatok pedig pozitívak, a diákok már az év végi vizsgamunkájukat készítik.

Tovább 2017-05-18

Makói siker Moszkvában

Moszkvában járt a Magán Zeneiskola utánpótlás gyermekifjúsági fúvószenekara. Több ország résztvevői közül a nemzetközi versenyen a makóiak kategóriájukban első helyezést értek el. A 9 napos út végén a Hagymatikum előtti parkolóban készítettünk interjút a résztvevőkkel.

Tovább 2017-05-18

Közlekedésbiztonsági fejlesztések Makón

Több mint 570 táblát cserélnek le, helyeznek át, vagy pótolnak a nyár végéig Makón. Ennek okairól és a tervezett munkálatokról tartott sajtótájékoztatót Czirbus Gábor alpolgármester és Szűcs János, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

Tovább 2017-05-18

Makói Híradó 2017.05.17. HD

- „A te ÉRTÉKED, a te ÉRDEKED!” - Elsöprő versenyeredmények a Makó Budo Klubnál - Mucsi: „Kérjen bocsánatot, vagy mondjon le a városvezetés!” - Ki volt valójában Erdei Ferenc? - Nyugdíjasokat szórakoztatott Peller Károly - Óvodás kirándulás a Maros parton

Tovább 2017-05-17

Mucsi: „Kérjen bocsánatot, vagy mondjon le a városvezetés!”

Mucsi Tamás bocsánatkérésre és lemondásra szólította fel a város vezetőit, és Toldi János képviselőt a Rója István pályázatával kapcsolatos véleménykinyilvánításuk miatt. Azzal vádolja a testület fideszes tagjait, hogy bár nem tartották innovatívnak az igazgató pályázatát, valójában az ő munkájuk nélkülözi ezt.

Tovább 2017-05-17

„A te ÉRTÉKED, a te ÉRDEKED!”

Kezdődik a strandszezon! A tolvajok kedvenc területének számítanak a strandok, uszodák környéke. Többek között erre a veszélyre és a lopások megelőzésére hívták föl a figyelmet a Hagymatikumban a keddi Nyugdíjas találkozón.

Tovább 2017-05-17

Ki volt valójában Erdei Ferenc?

Múlt hétvégén egy Erdei Ferenc életéről és munkásságáról szóló szórólapot találhattak a makóiak a postaládájukban, amelyben arról írnak: az egykor íróként és szociográfusként tisztelt férfi később politikusként kiszolgálta a Rákosi diktatúrát, felelős volt magyarok százezreinek malenkij robotra hurcolásáért, valamint a padlássöprésekért. A téma azért is lehet érdekes, mert Makón a mai napig emléktábla, plakett, köztér és szobor is őrzi az emlékét.

Tovább 2017-05-17

Nyugdíjasokat szórakoztatott Peller Károly

Nyugdíjas találkozót rendeztek kedden a Hagymatikumban. A nap folyamán ingyenes egészségügyi méréseken, zenei időutazáson, valamint gyógytornán vehettek részt a fürdőzők. A találkozó sztárvendége Peller Károly volt.

Tovább 2017-05-17

Óvodás kirándulás a Maros parton

Május 10-e a madarak és fák napja. Ebből az alkalomból az Erdélyi Püspök utcai óvoda nevelőtestülete elvitte a gyermekeket a Maros partra, ahol természetes közegben, játékos keretek között ünnepelték meg a jeles dátumot.

Tovább 2017-05-17

Makói Híradó 2017.05.16. HD

- Rangadót nyert a Makó FC - Újabb, közel négyszáz fotó Makó múltjáról - Igazgatói meghallgatás - Jutalmazták a megyei vöröskereszteseket - Új benzinkút Makó-Rákoson

Tovább 2017-05-16

Jutalmazták a megyei vöröskereszteseket

Május 8-án ünneplik a Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom világnapját. Ebből az alkalomból számos megyei szintű elismerést adtak át pénteken a Korona Szálló dísztermében.

Tovább 2017-05-16

Újabb, közel négyszáz fotó Makó múltjáról

Újabb, közel négyszáz régi fotót gyűjtött össze Makó múltjáról Halász Tamás, a Makó Anno sorozat szerkesztője. A kötet bemutatóján kiderült: az egykori Magyar Királyság kormányzója, Horthy Miklós is feltűnik néhány felvételen.

Tovább 2017-05-16

Igazgatói meghallgatás

Múlt csütörtökön hallgatták meg a tankerületnél Rója Istvánt, a József Attila Gimnázium igazgatóját. Ebből az apropóból Mucsi Tamás, a DK 4. számú választó kerületének elnöke egy sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta: méltatlannak tartja, hogy az igazgatóval tesztet töltettek ki, mint a kisiskolásokkal.

Tovább 2017-05-16

Új benzinkút Makó-Rákoson

Pénteken ünnepélyes keretek között új benzinkutat adtak át Makó-Rákoson. A megnyitón részt vett Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei szervezetének elnöke, aki ezt követően rövid tájékoztatást adott a gazdákat érintő aktualitásokról.

Tovább 2017-05-16

Makói Híradó 2017.05.15. HD

- Ételbemutató a Kálvin téri bölcsödében - Agrár- és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat nyílt Hódmezővásárhelyen - A makói sport egy évszázada - Szexuálpszichológus a párkapcsolati krízisekről

Tovább 2017-05-15

Szexuálpszichológus a párkapcsolati krízisekről

Először rendezték meg pénteken a Makói Fiatalok Akadémiáját a Hagymaházban. A résztvevők dr. Hevesi Krisztina pszichológus előadását hallgathatták meg, majd kültéri programokon vehettek részt.

Tovább 2017-05-15

Agrár- és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat nyílt Hódmezővásárhelyen

Megnyílt az ország első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálata Hódmezővásárhelyen. A Kálvin téri kirendeltségen a gazdálkodók - a korábbiaktól eltérően - egy helyen intézhetik vidékfejlesztési támogatásokkal kapcsolatos, valamint az agrárgazdasági kamarához tartozó ügyeiket. A ma még egyedülálló ügyfélhálózati rendszer egy éven belül terjedhet el szerte az országban.

Tovább 2017-05-15

Ételbemutató a Kálvin téri bölcsödében

Ételbemutatót tartott az ENI kicsiknek és nagyoknak a Kálvin bölcsiben csütörtökön. A gyerekek és szüleik végigkóstolhatták az intézmény menüjét, képet kaphattak arról, hogy mit is fogyasztanak az ide járó csemeték.

Tovább 2017-05-15

Makói Híradó 2017.05.12. HD

- Tűzoltó parancsnok és gyűjteménykezelő zárja a kitüntetettek sorát - Facsemetét kaptak az óvodások - Utcafórumot tartott az MSZP - Filmzenei koncert a Hagymaházban - 105 éves Makó szervezett sportja

Tovább 2017-05-12

105 éves Makó szervezett sportja

Május 15-én lesz 105 éve, hogy megalakult a Makói Atlétika Klub, ettől a dátumtól számítjuk a város szervezett sportéletét. Ez alkalomból vasárnap több programra is várják az érdeklődőket.

Tovább 2017-05-12

Filmzenei koncert a Hagymaházban

A legismertebb filmzenék – köztük mindenki kedvencei, a Rocky, a Star Wars, a Volt egyszer egy Vadnyugat és még sok más gyöngyszem csendült fel városnap alkalmából a Hagymaházban. A különleges élményt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara biztosította a zenekedvelő közönség számára.

Tovább 2017-05-12

Tűzoltóparancsnok és gyűjteménykezelő zárja a kitüntetettek sorát

Makó Város Emlékérme díjjal ismerték el Balogh Róbert tűzoltóparancsnok és Börcsök Attila gyűjteménykezelő munkásságát is. A kitüntetést szintén a közel múltban tartott Dísztestületi ülésen vehették át.

Tovább 2017-05-12

Utcafórumot tartott az MSZP

Utcafórumot tartott Gőgös Zoltán az MSZP alelnöke a régi városháza előtt. Az érdeklődők a „Fizessenek a gazdagok!” című program - főként a vidéket érintő - részleteit ismerhették meg.

Tovább 2017-05-12

Facsemetét kaptak az óvodások

A Föld napja alkalmából facsemetét ajándékozott a Csongrád Megyei Önkormányzat több településnek. Makón a választás a Kálvin téri óvodára esett, így ide került a platán.

Tovább 2017-05-12

Makói Híradó 2017.05.11. HD

- Lezárúlt a fürdőkonzultáció - Háziorvos és nőgyógyász munkáját is elismerték - A JAG diákjai is búcsút vettek iskolájuktól - Presbiterek találkoztak Makón

Tovább 2017-05-11

Presbiterek találkoztak Makón

A Szikszai György Református Általános Iskola adott otthont a Tiszántúli Egyházkerület presbiteri találkozójának. Az eseményen kettős évfordulót ünnepeltek, ugyanis 500 éve vette kezdetét a reformáció, és 450 esztendeje alakult meg a Tiszántúli református egyház.

Tovább 2017-05-11

A JAG diákjai is búcsút vettek iskolájuktól

71 tanuló búcsúzott idén a Makói József Attila Gimnáziumtól. A ballagási ünnepségen számos elismerést átnyújtottak a kiemelkedő tanulmányi- és versenyeredményekkel bíró diákoknak, az intézmény büszkeség táblájára pedig Vigh Vivien Mercédesz végzős tanuló kerülhetett fel.

Tovább 2017-05-11

Háziorvos és nőgyógyász munkáját is elismerték

A makóiak egészsége érdekében tett munkásságukért „Makó Város Emlékérme” díjat kapott dr. Jeszenszkyné dr. Makány Julianna háziorvos, és dr. Kocsis Ernő szülész- nőgyógyász. Az elismeréseket szintén a közel múltban tartott Dísztestületi ülésen adták át.

Tovább 2017-05-11

Lezárult a fürdőkonzultáció

Több mint ötezren töltötték ki a makói önkormányzat fürdőkonzultációs kérdőíveit. Ennek eredményeit bemutató sajtótájékoztatót tartott tegnap a Hagymatikumban Farkas Éva Erzsébet polgármester, Weszelyné Véghseő Henriett képviselő és dr. Nagy Jenő igazgatósági tag.

Tovább 2017-05-11

Makói Híradó 2017.05.10. HD

- Újabb 380 millió forintos támogatás Földeáknak - Kiírták a „Makó Számít Rád” ösztöndíjprogram pályázati felhívásait - Díjeső a KERI-s ballagáso - Örömzenélésre hívta a makói és térségi diákokat Szentpéteri Csilla - Tanárok munkáját is elismerték - Ezrek Bereczki Zoltán koncertjén

Tovább 2017-05-10

Díjeső a KERI-s ballagáson

70 tanuló búcsúzott el szombaton a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából. Farkas Éva Erzsébet polgármester a ballagási ünnepségen több díjat is átadott.

Tovább 2017-05-10

Újabb 380 millió forintos támogatás Földeáknak

A már megvalósult beruházásokon kívül újabbakat támogat a kormány Földeákon, így mintegy 380 millió forint érkezhet hamarosan a településre – derült ki Lázár János tegnap esti lakossági fórumán. Az országgyűlési képviselő a Művelődési házban várta a földeákiak kérdéseit.

Tovább 2017-05-10

Kiírták a „Makó Számít Rád” ösztöndíjprogram pályázati felhívásait

Rendkívüli ülést tartott ma délelőtt Makó város képviselő-testülete. Összesen hat napirendi pontot tárgyalt a grémium, így például döntöttek szociális tűzifa tulajdonba adásáról, telekpályázatról, és a városi iskolák fejlesztéséről.

Tovább 2017-05-10

Örömzenélésre hívta a makói és térségi diákokat Szentpéteri Csilla

Még 2015 májusában Makón indította útjára Szentpéteri Csilla zongoraművész a „Láttad-e már a zenét?” című interaktív ifjúsági koncertsorozatot. A látványos produkciót azóta már az egész országban színpadra vitték, legutóbb hétfőn a Hagymaházban, immár 32. alkalommal.

Tovább 2017-05-10

Tanárok munkáját is elismerték

A „Makó Város Emlékérme” díjak átadásával folytatódott a városi elismerések sora. Ebben a kitüntetésben részesült Hajdu Márta művésztanár, Sisák Tibor szaktanár, valamint Stenszky Csaba testnevelő tanár, melyet az oktatásban végzett kimagasló munkásságukkal érdemeltek ki.

Tovább 2017-05-10

Ezrek Bereczki Zoltán koncertjén

Tömegeket vonzott Chase, a Dal 2017 felfedezettje és Bereczki Zoltán fergeteges koncertje a Városnapon. Az énekesek ismert slágerekkel készültek, melyeket együtt énekelt velük a közönség.

Tovább 2017-05-10

Makói Híradó 2017.05.09. HD

- 2,35 millió forint gyűlt össze a makói kórház gyermek- és újszülött ellátására - Elballagtak a Galamb József végzősei - Építészmérnök, iskolaigazgató és sportegyesület a díjazottak között - Fókuszban a KERI sikere - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-05-09

2,35 millió forint gyűlt össze a makói kórház gyermek- és újszülött ellátására

Hatalmas sikert aratott vasárnap este Szentpéteri Csilla és zenekara jótékonysági koncertje a Hagymaházban. A makói származású zongoraművész az est teljes bevételét, mintegy 2 millió 350 ezer forintot a városi kórház gyermek- és újszülött ellátásának javítására ajánlotta fel.

Tovább 2017-05-09

Elballagtak a Galamb József végzősei

A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai szombaton búcsúztak el tanáraiktól, felújított intézményüktől, átlépve életüknek egy következő szakaszába. A ballagáson tizenkét diákot jutalmaztak kitűnő munkájukért.

Tovább 2017-05-09

Fókuszban a KERI sikere

A KERI az ország legjobb pénzügyi-számviteli ügyintézőket képző intézménye lett. Ezt a címet pedig két diákjának köszönheti, akik kiemelkedően szerepeltek az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen.

Tovább 2017-05-09

Építészmérnök, iskolaigazgató és sportegyesület a díjazottak között

Makó Városért Emlékplakettel ismerték el Szűcs Lajos Péter, a SZIGNUM igazgatójának, Galamb Erzsébet, Galamb József leszármazottjának a településért tett tevékenységét, valamint a Makói Úszó Klub eddigi eredményeit. A díjak átadására a közel múltban tartott Dísztestületi ülésen került sor, melynek a Korona Szálló adott otthont.

Tovább 2017-05-09

Makói Híradó 2017.05.08. HD

- Hamarosan elkezdődik az új városi könyvtár építése - Városnapi kavalkád Makón - Édesanyákat köszöntött az alpolgármester - Elbúcsúztak a Jugyusok - Megváltozott a magyar írásbeli feladatsora

Tovább 2017-05-08

Hamarosan elkezdődik az új városi könyvtár építése

Ma délelőtt aláírták az új, városi könyvtár kivitelezési szerződését, ennek értelmében az azt elnyerő Építészmester Zrt. hamarosan hozzá kezd a munkálatoknak. A részletetekről Farkas Éva Erzsébet polgármester, és Paragi István az Építészmester Zrt. vezérigazgatója egy sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Tovább 2017-05-08

Városnapi kavalkád Makón

Portékamustra, kézműves kuckó, egészségügyi szűrések, véradás, koncertek – többek között ezekkel a programokkal várták az érdeklődőket a makói Városnapon. Habár az idő nem kedvezett a születésnapi fesztiválnak, mégis sokan kilátogattak a Főtérre, hogy részesei lehessenek a kavalkádnak.

Tovább 2017-05-08

Megváltozott a magyar írásbeli feladatsora

Csongrád megyében 4920, ebből Makón 385 diák kezdte meg ma délelőtt az érettségit, a szokásokhoz híven a magyar írásbeli volt az első a sorban. Stábunk a KERI-ben járt, ahol azt is megtudtuk, hogyan változott meg az idei évtől ennek a tantárgynak a feladatsora.

Tovább 2017-05-08

Elbúcsúztak a Jugyusok

A 2016/2017-es tanév zárasát a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola kezdte meg ballagási ceremóniájával. A pénteki ünnepségen hatvanhat diák búcsúzott szeretetet tanáraitól valamint iskolájától.

Tovább 2017-05-08

Édesanyákat köszöntött az alpolgármester

Anyák napi ünnepséget tartottak pénteken a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény II. számú Idősek Klubjában. Az eseményen Czirbus Gábor alpolgármester is köszöntötte a megjelenteket.

Tovább 2017-05-08

A műanyag lehet az új gumi

Egyre nagyobb teret hódítanak az autóiparban a műanyag hűtő- fűtő csövek, és ezt felismerte a makói Continental Contitech is. Néhány éve elkezdték ezek gyártását, így új piacok nyíltak a cégcsoport előtt. Kapacitásbővítésre volt szükség, amely természetesen újabb munkahelyeket is eredményezett.

Tovább 2017-05-06

Makói Híradó 2017.05.05. HD

- Átadták a városi elismeréseket - Megyei fociverseny a Pápaynál - Gáláztak az Almásisok - Szegedi óvónők látogatása Makón

Tovább 2017-05-05

Átadták a városi elismeréseket

A Makói Városnapok programsorozat első rendezvénye volt a ma délben tartott Dísztestületi Ülés, melynek a Korona Szálló adott otthont. A Maros parti település újjászületésének 318. évfordulójára emlékezve az idei évben is többen elismerésben részesültek a településért tett munkásságukért.

Tovább 2017-05-05

Gáláztak az Almásisok

A jótékonyság jegyében tartott gálaműsort a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézménye a Hagymaházban. A diákok táncos és zenés produkciókkal léptek színpadra.

Tovább 2017-05-05

Makói Híradó 2017.05.04. HD

- A teljes makói ellenzék felvonult a Gimnázium előtt - Tavasz várás ovis módra - Ingyenes jegyek Szentpéteri Csilla koncertjére - Kistérségi kerékpártúra - Az ország legjobb pénzügyeseit képzik a KERI-ben - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-05-04

Az ország legjobb pénzügyeseit képzik a KERI-ben

A makói KERI az ország legjobb pénzügyi-számviteli ügyintézőket képző intézménye lett. Az iskola ezt a címet a diákjaik által az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen elért kiemelkedő teljesítményükkel érdemelte ki.

Tovább 2017-05-04

Tavasz várás ovis módra

Huszadik alkalommal rendezte meg hagyományos tavaszi gálaműsorát a Makói Óvoda négy tagintézménye. A Hagymaház színpadán közel 120 kisgyermek lépett fel, hogy bemutassák néptánc tudásukat a közönségnek.

Tovább 2017-05-04

Ingyenes jegyek Szentpéteri Csilla koncertjére

Húsz diáknak adományozott belépőjegyet Szentpéteri Csilla koncertjére az Angyalsóhaj Alapítvány, ezek átadására tegnap, a Hagymaházban került sor. Ugyanitt a kuratórium tagjai azt is bejelentették, hogy minden középiskola egy- egy diákja pénzjutalomnak örülhet majd, melyet a ballagásokon nyújtanak át nekik.

Tovább 2017-05-04

Kistérségi kerékpártúra

A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda idén is megszervezte hagyományos Makó - Földeák - Maroslele kerékpáros túráját. Bár az idő elég szomorkás volt, az esemény résztvevőit ez sem tántorította el a több mint 40 kilométeres távtól.

Tovább 2017-05-04

A teljes makói ellenzék felvonult a Gimnázium előtt

Közel háromszázan tüntettek a József Attila Gimnázium igazgatója mellett tegnap délután, miután Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének többsége legutóbbi rendes ülésén nem javasolta Rója István újabb 5 évre történő megbízását. A megmozduláson az iskola tanulói és tanárai mellett valamennyi ellenzéki politikus is megjelent.

Tovább 2017-05-04

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-05-04

Makói Híradó 2017.05.03. HD

- Zenei délután a Hagymaházban - Tanácsosi címmel ismerték el Balogh Róbert munkáját - Elsősegélynyújtó versenyen a JUGYU-ban - Együttműködési megállapodás született a város és a polgárőrök között - Bajnoki helyen a Makó

Tovább 2017-05-03

Zenei délután a Hagymaházban

Tavaszi művészeti gálát tartott a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Hagymaházban. Az eseményen közreműködtek az intézmény szóló hangszeresei, kamara, néptánc és balett csoportjai valamint az Ifjúsági Fúvószenekar is.

Tovább 2017-05-03

Tanácsosi címmel ismerték el Balogh Róbert munkáját

Tanácsosi címmel ismerték el Balogh Róbert makói tűzoltó parancsnok eddigi munkásságát. A kitüntetést – melyet Pintér Sándor adományozott a számára - a közel múltban Budapesten, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon vehette át. A Rendőrség és Tűzoltóság Napja alkalmából számos elismerést kiosztottak még, több Csongrád megyei tűzoltó is kapott érdemérmet.

Tovább 2017-05-03

Elsősegélynyújtó versenyen a JUGYU-ban

A Magyar Vöröskereszt 46. alkalommal szervezi meg idén a felmenő rendszerű országos elsősegélynyújtó versenyt. A területi fordulónak pénteken a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola adott otthont.

Tovább 2017-05-03

Együttműködési megállapodás született a város és a polgárőrök között

Együttműködési megállapodást kötött Makó város vezetése a polgárőrökkel. A kapcsolat szorosabbra fűzése a rendőrséggel közösen indított bűnmegelőzési program újabb állomása, amelynek a keretében mintegy ötszáz ezer forintos támogatást is kapott az egyesület.

Tovább 2017-05-03

Makói Híradó 2017.05.02. HD

- Összefogás a fiatalok helyben tartásáért - Majális a Maros- parton - Polgármesteri látogatás a makói középiskolákban - Fókuszban a polgárőrök - Tovább emelkednek a bérek és csökken az adó is

Tovább 2017-05-02

Majális a Maros- parton

Nagy sikere volt az idei majálisnak Makón, a hűvös időjárás ellenére több ezren kilátogattak a Maros- parti rendezvényre. Ami nem is csoda, hiszen volt itt minden, mi szemszájnak ingere, a különleges ételek és italok mellett pedig sztárfellépők is várták az érdeklődőket.

Tovább 2017-05-02

Polgármesteri látogatás a makói középiskolákban

Makó Város Önkormányzata folyamatos egyeztetéseket és fórumokat szervez az ösztöndíjprogram minél szélesebb körű megismertetésére. Mint az imént be is számoltunk róla, múlt héten a vállalkozóknak, addig most a helyi középiskolások számára adtak tájékoztatást.

Tovább 2017-05-02

Összefogás a fiatalok helyben tartásáért

Vállalkozói és szakképzési fórumot tartottak pénteken a Korona Szálló dísztermében. Az esemény központi témája a „Makó Számít Rád!” elnevezésű ösztöndíjprogram volt, de szó esett a szakképzési rendszer átalakításáról és annak gyakorlati megvalósulásáról is.

Tovább 2017-05-02

Tovább emelkednek a bérek és csökken az adó is

Ma délelőtt a Parlamentben kerül benyújtásra a 2018-as költségvetés, mely többek között optimista növekedési előrejelzést, felpörgő inflációt, a korábban tervezettnél magasabb költségvetési hiányt tartalmaz. A munkából élő emberek támogatása a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt kapott és az is szembetűnő, hogy nagyon sok beruházásra lesz állami forrás.

Tovább 2017-05-02

Fókuszban a polgárőrök

Fél millió forint támogatást szavazott meg a képviselő testület legutóbbi ülésén a Makói Polgárőr Egyesület számára. A civil szervezet immár húsz éve működik a városban, tagjai igyekeznek a rendőrökkel és a közterület felügyelőkkel együttműködve fenntartani a rendet a Maros-parti városban. Tevékenységükről vezetőikkel beszélgetünk a ma esti Fókuszban.

Tovább 2017-05-02

Makói Híradó 2017.04.28. HD

- Bírálatok, érvek , helyi fejlesztések - Lázár János a FogadóÓrában - Megkezdődött az Országzászló alapozása - Gyerekek egyenruhában - Fokozott rendőri ellenőrzések - Szent György napi bál

Tovább 2017-04-28

Bírálatok, érvek , helyi fejlesztések – Lázár János a FogadóÓrában

Szerdán az Európai Parlament brüsszeli ülésén Magyarország is napirenden volt, ahol több kifogás is felmerült a hazai döntésekkel kapcsolatosan. Ezekről is beszélt Lázár János miniszter a Makói televíziónknak adott interjújában. Emellett szó volt a 2018 as költségvetés kapcsán a munkából élő emberek támogatásáról,valamint a Makói fejlesztésekről és arról,hogy a város ha összefog Hódmezővásárhellyel együtt messzebbre jutnak.

Tovább 2017-04-28

Megkezdődött az Országzászló alapozása

Megfelelt a szakvéleménynek az az Országzászló felállításáról szóló tervdokumentáció, melyet a testületi ülésen, szerdán megszavazott a grémium. A munkálatok elkezdődtek, az ünnepélyes átadót május végére tervezik.

Tovább 2017-04-28

Gyerekek egyenruhában

A Makói Rendőrkapitányság szervezésében Nyílt Napon várta a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a határrendészet a gyerekeket ma délelőtt Makón. A rendezvényen különböző bemutatókkal és versenyekkel kedveskedtek az egyenruhások munkája iránt érdeklődőket.

Tovább 2017-04-28

Szent György napi bál

Szent György napi bált rendezett a hétvégén a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat. A résztvevőket tradicionális zenével és tánccal fogadták, valamint bemutatkozott a nemrégiben kinevezett szegedi román főkonzul is.

Tovább 2017-04-28

Társalgó 2017.04.27.

Társalgó 2017.04.27.

Tovább 2017-04-27

Makói Híradó 2017.04.27. HD

- Testületi ülés Makón - Tegyünk együtt egy biztonságosabb Makóért! - Musical élmények a Hagymaházban - Dalra Hívó koncert a Bartókban - A szabadság szobrai

Tovább 2017-04-27

Testületi ülés Makón

Tegnap tartotta Makó Város Önkormányzata április havi rendes testületi ülését, melynek ezúttal már a Korona Szálló adott otthont. Televíziónk az ülést élőben közvetítte,azonban az új helyszínen műszaki problémák adódtak,így sem képben sem hangban nem lettek leadásra alkalmasak a felvételek.Ezért mostani összefoglalónkat korábbi képekkel illusztráltuk.

Tovább 2017-04-27

A szabadság szobrai

Makóra is elhozta különleges szobrait Gérné Mezősi Aranka művésztanár. A kiállítás a Hagymaházban nyílt meg és a Lebegés címet kapta, ugyanis a bemutatott alkotások a levegőben lógnak.

Tovább 2017-04-27

Tegyünk együtt egy biztonságosabb Makóért!

Makó Város Önkormányzata és a Makói Rendőrkapitányság május hónaptól bűnmegelőzési programot indít a településen, annak érdekében, hogy növeljék az itt élők biztonságérzetét. Ennek pontos részleteiről ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester, Palicz András rendőrkapitány és Decsiné Oláh Zsuzsanna bűnmegelőzési előadó tartott közösen sajtótájékoztatót az InfoPontban.

Tovább 2017-04-27

Musical élmények a Hagymaházban

Igazi musical élményben lehetett részük azoknak, akik kedden ellátogattak Janza Kata és Veréb Tamás koncertjére a Hagymaházba. A repertoár igen színes volt, hiszen többek között az Elisabeth, a Rómeó és Júlia, valamint a Honfoglalás című színdarabok zenéi csendültek fel.

Tovább 2017-04-27

Dalra Hívó koncert a Bartókban

A Hang Világnapja programsorozathoz kapcsolódóan hétfőn dalra hívták szüleiket a Bartókosok. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói az elmúlt év során elsajátított kórusműveket adták elő koncertjükön.

Tovább 2017-04-27

Makói Híradó 2017.04.25. HD

- Szakmák éjszakája a Galamb iskolában - Rendőrségi hírek - Fontos egy pont - Fókuszban a DuoCor szakmai gyakorlata - Szakmák éjszakája a Galamb iskolában - Rövid hírek

Tovább 2017-04-25

Még a héten átvehetők az új szelektív kukák

Még a héten átvehetők az új, ingyenes szelektív hulladékgyűjtő edényzetek. Ennek pontos rendjéről tartott ma délután sajtótájékoztatót Czirbus Gábor alpolgármester az InfoPontban.

Tovább 2017-04-25

Rövid hírek

Rövid hírek

Tovább 2017-04-25

Fókuszban a DuoCor szakmai gyakorlata

A Vállker Kft. mellett Makón a Duocor Bt. is fogad szakmai gyakorlatra jelentkezőket a duális képzés keretében. A tavaly szeptemberben induló program immár több mint fél éve működik, az eddigi tapasztalatok pedig pozitívak.

Tovább 2017-04-25

Szakmák éjszakája a Galamb iskolában

Változatos programokkal készült a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola a Szakmák éjszakájára. A különböző gépek és tevékenységek gyakorlati kipróbálása mellett a megújult iskola működésébe és a munkálatok eredményeibe is bepillanthattak a résztvevők.

Tovább 2017-04-25

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Dr. Németh Róbert rendőr főhadnagy, kiemelt fővizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-04-25

Makói Híradó 2017.04.24. HD

- Rendőrségi hírek térségünkben - Álmodd meg a csodát… - Reformáció másképp - Irodát nyitott a Makó Híradó - Így kell vonzóvá tenni a szakmák világát

Tovább 2017-04-24

Így kell vonzóvá tenni a szakmák világát

Második alkalommal rendezték meg hazánkban a Szakmák éjszakája országos rendezvénysorozatot. A makói KERI idén tizenöt interaktív programmal várta elsősorban a továbbtanulás előtt állókat.

Tovább 2017-04-24

Irodát nyitott a Makó Híradó

Lakossági kérésre irodát nyitott a Makó Híradó internetes hírportál. Ezen túl minden hétköznap a Szegedi utca 2. szám első emeletén várják az érdeklődőket a médium újságírói.

Tovább 2017-04-24

Álmodd meg a csodát…

Alíz helyett az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület látogatott el Csodaországba a hétvégén. A tánc világnapján közel nyolcvan táncos gálázott a Hagymaház színpadán.

Tovább 2017-04-24

Reformáció másképp

Szlaukó Orsolya ceglédi evangélikus lelkész csütörtökön a makói Koronában tartott előadást a reformációról, és arról, hogy mit is jelent ez a XXI. században. Külön kitért az ifjúság és az egyház kapcsolatára, a problémákra és a lehetséges megoldásokra.

Tovább 2017-04-24

Református óvodapedagógusok találkoztak Makón

Makón rendezték meg hétvégén a Református Óvodák 26. Kárpát-medencei Szakmai Találkozóját. A kétnapos rendezvényre mintegy 300 óvodapedagógus érkezett, akik a Hagymaházban számos előadást hallgattak meg a gyermekek egyik legfőbb nevelési eszközéről, a meséről.

Tovább 2017-04-24

Makói zenészsikerek

A diákokat és felkészítő tanáraikat is díjazták a Szentesen megrendezett V. Csongrád Megyei Fafúvós Versenyen. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tizenkét fővel indult, közülük nyolcan a dobogó minden fokáról részesültek díjazásban.

Tovább 2017-04-21

Átadták a felújított Galamb iskolát

Ünnepélyes keretek között adták ma át a külsejében és energetikájában teljesen megújult Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolát. A mintegy 350 millió forintból megvalósult beruházás záró rendezvényén az intézmény igazgatója, a város polgármestere, a Norvég Királyság magyarországi nagykövete, valamint a Földművelésügyi és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárai is értékelték a projektet.

Tovább 2017-04-21

Feloldották a gazdákat korlátozó tilalmat

Még január elsején lépett életbe az a korlátozás, amelynek értelmében a 20 tonna össztömeget meghaladó járműveket kitiltották a 43-as főút makói szakaszáról. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a városvezetés tárgyalásai következtében feloldották a makói gazdákat korlátozó közlekedési tilalmat, erről ma reggel Kádár József tartott sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-04-21

Májusban kezdődik a járdák felújítása

Négy makói vállalkozás képviselője, valamint Farkas Éva Erzsébet polgármester tegnap aláírta a járdák felújítására vonatkozó szerződéseket. A munkálatok májusban kezdődnek és ősszel fejeződnek be.

Tovább 2017-04-21

Lázár: A munkából élők költségvetése lesz a 2018-as

85. alkalommal tartott Kormányinfót tegnap délután Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető számos aktuális témát napirendre tűzött, beszélt többek között az ország jövő évi költségvetéséről, a tervezett áfa- és adócsökkentésekről, a brüsszeli kettős mércéről, de szó esett még a nemzeti konzultációról is.

Tovább 2017-04-21

Makói Híradó 2017.04.21. HD

- Átadták a felújított Galamb iskolát - Lázár: A munkából élők költségvetése lesz a 2018-as - Makói zenészsikerek - Feloldották a gazdákat korlátozó tilalmat - Májusban kezdődik a járdák felújítása

Tovább 2017-04-21

Makói Híradó 2017.04.20. HD

- Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester - A csapadék hiányzott, a fagy nem a földeknek - Solar korszak a Galamb Iskolában - Holokauszt diákszemmel - Szakmák éjszakája Makón - Az 1200 makói zsidó áldozatra emlékeztek

Tovább 2017-04-20

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester

Főként szociális és lakhatási problémákkal keresték fel ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármestert fogadóóráján. A város vezetője ezúttal is a hivatali irodájában fogadta a makóiakat.

Tovább 2017-04-20

Solar korszak a Galamb Iskolában

350 millió forintos energetikai felújítás kezdődött a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. A munkálatok a terv szerint haladtak, így sor kerülhet a projekt zárórendezvényére.

Tovább 2017-04-20

A csapadék hiányzott, a fagy nem a földeknek

Rendhagyó módon április közepén az ország több pontján is havazott. A hegyekben meg is maradt a hó, de az Alföldön csak átmenetileg lett fehér a táj. A rendkívüli időjárásnak egyaránt lehet pozitív és negatív hatása a mezőgazdaságra.

Tovább 2017-04-20

Holokauszt diákszemmel

A városi megemlékezést követően ma délelőtt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában is tisztelegtek a holokauszt áldozatai előtt. Ennek keretében Urbancsok Zsolt, a helyi levéltár osztályvezetője tartott rendhagyó történelemórát a diákoknak.

Tovább 2017-04-20

Szakmák éjszakája Makón

Immár második alkalommal, az idei évben is megrendezésre kerül a „Szakmák éjszakája” Makón. A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola, valamint a Návay Lajos Szakgimnázium és Szakképző Iskola is változatos programokkal várják a fiatalokat pénteken este.

Tovább 2017-04-20

Az 1200 makói zsidó áldozatra emlékeztek

Rövid sétával egybekötött megemlékezésen rótták le tiszteletüket a zsidó holokauszt áldozatai előtt Makón. A menet a zsinagógától indult, majd Dr. Kecskeméti Ármin tábláját érintve a Csanád vezér téri emlékjelnél ért véget, ahol a résztvevők mécseseket és magukkal hozott köveket helyeztek el.

Tovább 2017-04-20

Makói Híradó 2017.04.19. HD

- Kellemetlen napok jönnek a front érzékenyeknek - Rendőrségi hírek - A szeretet nyelvén - Fokozott ellenőrzés volt húsvétkor Csongrád megye útjain - Rövid hírek

Tovább 2017-04-19

Kellemetlen napok jönnek a front érzékenyeknek

Jelentősen megugrott az extrém időjárás miatt a makói kórház sürgősségi osztályának forgalma. Sokan nehezen viselik a hirtelen hőingást, főként a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők vannak kitéve a szélsőséges viszonyoknak.

Tovább 2017-04-19

Fokozott ellenőrzés volt húsvétkor Csongrád megye útjain

A rendőrség a közlekedési balesetek megelőzése érdekében húsvét alkalmából fokozott ellenőrzést tartott a megye útjain, melynek során elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát, a sofőrök biztonságos vezetésre alkalmas állapotát ellenőrizték.

Tovább 2017-04-19

A szeretet nyelvén

Zamenhofra, a nemzetközi eszperantó nyelv megalkotójára emlékeztek tegnap a Petői Parkban. Ezt követően egy új előadási formával, a Hangszínházzal kedveskedtek a makói eszperantisták az érdeklődőknek.

Tovább 2017-04-19

Makói Híradó 2017.04.18. HD

- Fókuszban a duális képzés - Tavaszköszöntő a Hagymatikumban - Családi húsvétoló a múzeumban - Elsöprő Makó Fc győzelem - Újra kijavították a Makói Zsidó Emlékjelet - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-04-18

Újra kijavították a Makói Zsidó Emlékjelet

2014-ben avatták fel a rendőrség épülete előtt a Makói Zsidó Emlékjelet. Az emlékmű üvegfelületét azóta már többször javították, a tervezők reményei szerint a legutóbbi korrigálás már a végleges megoldás lesz.

Tovább 2017-04-18

Fókuszban a duális képzés

Tavaly szeptemberben tíz tanuló kezdte meg a szakmai gyakorlatát a helyi Váll-Ker Kft-nél, amelyet a duális képzés tett számukra lehetővé. Az azóta eltelt több mint fél év tapasztalatairól beszélgetünk a ma esti Fókuszban, ahol az is kiderül: miért előnyös ez a program a diákoknak, és a vállalkozásoknak egyaránt.

Tovább 2017-04-18

Tavaszköszöntő a Hagymatikumban

A húsvétot és a rock&rollt helyezte a makói Hagymatikum tavaszköszöntő programjának középpontjába. A gyerekek számára kézműves foglalkozásokat, tojásvadászatot és versmondó versenyt tartottak, míg a felnőttek szórakozásáról több fellépő is gondoskodott.

Tovább 2017-04-18

Családi húsvétoló a múzeumban

Családi húsvétolót tartottak nagyszombaton a József Attila Múzeumban. A rossz idő ellenére is szép számmal jelentek meg érdeklődők, akik kézműveskedtek, állatokat simogattak és különböző népi játékokat próbáltak ki.

Tovább 2017-04-18

Húsvéti körkép

Sonka, tojás és locsolkodás nélkül el sem tudtuk képzelni néhány évvel ezelőtt a Húsvétot. Most, hogy közeledik az ünnep kíváncsiak voltunk, vajon a makóiak követik-e még a hagyományokat, és mi kerül a négy nap alatt az asztalra?

Tovább 2017-04-15

Húsvétoló a múzeum udvarán

A régi népszokások is megelevenednek szombaton a József Attila Múzeum udvarán, ahol Húsvétolóra várják az érdeklődőket a szervezők. A kézműves foglalkozás, a népi játék és a színházi előadás középpontjában természetesen a tojás és a nyuszi lesz.

Tovább 2017-04-15

Hogy készül a füstölt sonka

A füstölés alkalmazása szinte egyidős az emberiséggel, Magyarországon is komoly hagyománya van. Mára általánosan elterjedt, hogy nem otthon végzik ezt a fontos folyamatot, hanem a vágás után elviszik szakemberhez a tartósításra szánt húsokat.

Tovább 2017-04-15

Angyali segítségnyújtás Húsvét előtt

Öt rászoruló makói családnak teszi szebbé a húsvéti ünnepet az Angyalsóhaj Alapítvány. A tartós élelmiszereket, helyi termékeket és sonkát egyaránt tartalmazó mintegy 20 ezer forint összértékű csomagokat szerdán személyesen vitte házhoz Juhászné Rácz Zita gazdasági ügyekért felelős kuratóriumi tag.

Tovább 2017-04-15

Húsvét, a kereszténység ünnepe

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. A Biblia szerint Jézus pénteki keresztre feszítése után a harmadik napon, vasárnap feltámadt, erre az eseményre emlékeznek hívei.

Tovább 2017-04-15

Makói Híradó 2017.04.14. HD

- Húsvétoló a múzeum udvarán - Hogy készül a füstölt sonka - Angyali segítségnyújtás Húsvét előtt - Húsvét, a kereszténység ünnepe - Húsvéti körkép - rövid hírek

Tovább 2017-04-14

Makói Híradó 2017.04.13. HD

- Rendőrségi hírek - Elismerték a Forgatós Táncegyüttes tudását - Húsvétoló Csanádpalotán - Pulitzer a sajtószabadság vezéralakja - Barangolás a költészet világában

Tovább 2017-04-13

Húsvétoló Csanádpalotán

Kézműves foglalkozással, néptánc előadással, mesejátékkal és tojásvadászattal várta a csanádpalotai gyermekeket és szüleiket hétvégén a Művelődési Házba a Fidesz helyi szervezete. A rendezvényt a közeledő Húsvéti Ünnepek apropóján szervezték meg.

Tovább 2017-04-13

Elismerték a Forgatós Táncegyüttes tudását

Rangos elismerésben részesült a makói Forgatós Táncegyüttes. A Szegeden megrendezésre kerülő XXVII. Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon a Libbentő és a Fürgelábak csoport is arany minősítést kapott.

Tovább 2017-04-13

Pulitzer a sajtószabadság vezéralakja

Pulitzer József mindmáig a médiatörténelem egyik legjelentősebb alakja. Pályafutása alatt számos újítást vezetett be, többek között ő tette le az alapjait a mai bulvár újságírásnak, tényfeltáró riportokat készítetett, mely során politikai botrányok, korrupciós ügyek, visszaélések sorát íratta meg szerkesztőivel. A Pulitzer Emléknapok alkalmával látogatást tett Makón Izrael Állam nagykövete és az Egyesült Államok Nagykövetségének tanácsosa, akik szerint hagyatéka a mai napig nagyon erős, az amerikai független, modern hírlapírás atyjaként emlékszik rá az utókor.

Tovább 2017-04-13

Barangolás a költészet világában

„Barangolás a költészet világában” címmel tartott előadói estet Lukács Sándor a Magyar Költészet Napján a Hagymaházban. Az érdemes művész a hazai klasszikusok legjavából és saját költeményeiből szavalt közönségének.

Tovább 2017-04-13

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-04-13

Makói Híradó 2017.04.12. HD

- Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertje - A „Miért félünk az őrültektől?”című verseskötetet jutalmazták - Tisztelgés Juhász Gyula emléke előtt - Pulitzer József emlékezete - rövid hírek

Tovább 2017-04-12

Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertje

Sztárfellépőkkel, és helyi táncegyüttesekkel készül Szentpéteri Csilla egy nagyszabású jótékonysági koncertre május 7-én a Hagymaházban, melynek bevételét a makói kórház gyermek- és újszülött ellátásának javítására ajánlja fel.

Tovább 2017-04-12

A „Miért félünk az őrültektől?”című verseskötetet jutalmazták

Tizenharmadikként Nagy Hajnal Csilla első kötetes költő vehette át a Makói Medáliák díjat a Magyar Költészet Napján. A szlovákiai származású fiatal „Miért félünk az őrültektől?” című könyvével diadalmaskodott.

Tovább 2017-04-12

Tisztelgés Juhász Gyula emléke előtt

Különleges sétával emlékeztek Juhász Gyulára halálának 80. évfordulója alkalmából. A túra résztvevői Forgó Géza történész vezetésével felkeresték a híres költő életének fontos makói helyszíneit.

Tovább 2017-04-12

Pulitzer József emlékezete

Hétfőn mutatták be a „Pulitzer József emlékezete” című angol és magyar nyelvű kötetet a József Attila Múzeumban. Halmágyi Pál és Csillag András, a könyv szerzői, amellett, hogy ismertették művüket, a közönség kérdéseire is választ adtak.

Tovább 2017-04-12

Makói Híradó 2017.04.11. HD

- Őrizetben a halált okozó testi sértés gyanúsítottja - Egy a tíz ellen - Fókuszban az újvárosi fejlesztések - Újabb sikert aratott a Makó KC - rövidhírek - rendőrségi hírek

Tovább 2017-04-11

Három millió forint a belvárosi temető útfelújítására

Három millió forinttal támogatja a Makói Önkormányzat a belvárosi katolikus temető útfelújítását, kölcsön adják a „Lakodalom” című festményt a varsói kiállításra, valamint a képviselőtestület hozzájárult, hogy újabb szélessávú internet hozzáférést építsenek ki a víztoronyra. Ezek voltak a ma délelőtti rendkívüli testületi főbb napirendi pontjai, a grémium már a Koronában ülésezett.

Tovább 2017-04-11

Újabb fejlemények a makói emberölés ügyében

Egy makói szórakozóhely előtt kialakult vita hevében egy öt fős társaság egyik tagja egy férfit ököllel bántalmazott. A sértett a helyszínen eszméletét vesztette, majd a kórházba szállítását követően meghalt. Az ügyet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja, ennek részleteiről ma tájékoztatták a sajtó munkatársait.

Tovább 2017-04-11

Fókuszban az újvárosi fejlesztések

Mintegy 3 millió 250 ezer forintból újult meg az Újvárosi Nyugdíjas Klub Justh Gyula utcai épülete. Ezen kívül azonban még számos beruházást terveznek a városrészben - többek között - kezdetét veszi a rendelő intézet rekonstruálása, valamint egy teljesen új tornacsarnok is épül a Szikszai Iskolában.

Tovább 2017-04-11

József Attilára emlékeztek

Ma van a magyar költészet napja. Ebből az alkalomból több ízben emlékeztek József Attilára nemcsak országszerte, de városunkban is. A programsorozat délelőtt verskereső játékkal, valamint szavalóversennyel kezdődött Makón.

Tovább 2017-04-11

Makói Híradó 2017.04.10. HD

- „A világ, ami körülvesz…” - A toll és az ecset hazai mestei - 170 éve született a legnagyobb makai - Sakkverseny Pulitzer emlékére - Programajánló - Rövid hírek

Tovább 2017-04-10

170 éve született a legnagyobb makai

Pulitzer József sajtómágnás napra pontosan 170 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Makón. Pályafutása alatt világhírnévre tett szert, a mai napig az amerikai újságírás legrangosabb díja az ő nevét viseli, melyet 1917-ben, 100 éve adtak át legelőször. Ezen jubileumok alkalmából tartottak ma délelőtt ünnepi megemlékezést a Korona Szálló dísztermében, ahol Izrael Állam nagykövete és az Amerikai Nagykövetség tanácsosa is tiszteletét tette.

Tovább 2017-04-10

A toll és az ecset hazai mestei

A jeles évforduló alkalmából az emléknapokhoz kapcsolódóan ma délelőtt a József Attila Múzeumban A toll és az ecset hazai mesterei” – címmel nyílt tárlat,mely Pulitzer József és Munkácsy Mihály a két jó barát, életét és munkásságát mutatja be. A kiállítás kuriózuma az a kép ,melyet a mester amerikai látogatása alkalmával a sajtómágnás feleségéről festett.

Tovább 2017-04-10

„A világ, ami körülvesz…”

Eredményt hirdettek pénteken a „Világ, ami körülvesz…” címmel meghirdetett fotó- és képregény pályázat versenyén. Összesen 170 munka érkezett be a felhívásra, a díjazottak értékes könyvutalványokat és rajzeszközöket kaptak az Angyalsóhaj Alapítvány jóvoltából.

Tovább 2017-04-10

Makói Híradó 2017.04.07. HD

- 170 éve született Pulitzer - Sikeres Galambos diákok - Lengyel, magyar két jó barát -Lázár: „Sorossal van, a CEU-val nincs problémája a kormánynak” - Rendőrségi hírek www.makotv.hu

Tovább 2017-04-07

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-04-07

Lengyel, magyar két jó barát

Harmadik alkalommal rendezett a két nemzet legendás barátságának tiszteletére lengyel-magyar napot a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium. A mai programok középpontjában ezúttal a néphagyományok és I. Nagy Lajos király személye álltak.

Tovább 2017-04-07

Lázár: „Sorossal van, a CEU-val nincs problémája a kormánynak”

Május 10-én tárgyalja az Európai Unió Bírósága a kötelező kvóta ügyét – jelentette be Lázár János miniszter a tegnapi kormányinfón. A politikus beszélt a „lex CEU”-ként emlegetett felsőoktatási törvényről, Soros Györgyről, és a kutak engedélyeztetéséről is.

Tovább 2017-04-07

170 éve született Pulitzer -sajtómágnás,lapszerkesztő,multimillomos

Pulitzer József 170 évvel ezelőtt április 10.-én Makón látta meg a napvilágot. Pályafutása során világhírnévre tett szert ,a mai napig az amerikai újságírás legrangosabb díja az ő nevét viseli. Városunkban máig több helyszín és ereklye őrzi emlékét.

Tovább 2017-04-07

Sikeres Galambos diákok

Több versenyen is szép eredményeket értek el a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai. Szügyi Balázs a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen az ország legjobb mezőgazdasági gépészei közé került, míg két iskolatársa az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny második fordulójára jutott be.

Tovább 2017-04-07

Társalgó 2017.04.06.

A Makói születésű Pulitzer Józsefre emlékezünk , aki Makón 1847. április 10.-én született .Ajánljuk azokat a programokat melyeket a város szervez tiszteletére.Ellátogathatnak velünk a számadás kiállításra és egy vonóskoncertre. Tartsanak velünk

Tovább 2017-04-06

Makói Híradó 2017.04.06. HD

- Hubay Jenőre emlékeztek - Szakmai tanácsok az óvónőknek - Sajátos nevelési igényű diákok versenyeztek - rövid hírek

Tovább 2017-04-06

Sajátos nevelési igényű diákok versenyeztek

A Pápay Endre Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény adott otthont kedden a 42. Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei fordulójának. A megmérettetésre a házigazdákon kívül Szentesről, Szegedről, Hódmezővásárhelyről és Csongrádról érkeztek csapatok.

Tovább 2017-04-06

Szakmai tanácsok az óvónőknek

A tanulás és magatartásbeli problémákkal küzdő gyermekek helyes kezeléséről, a szülőkkel folytatott kommunikáció módjáról tartottak előadást a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének munkatársai ma délelőtt a városban dolgozó óvónőknek. Az eseménynek az Erdélyi Püspök utcai óvoda adott otthont, és interaktív volt, így a pedagógusoknak lehetőségük nyílt megvitatni eddigi tapasztalataikat is.

Tovább 2017-04-06

Hubay Jenőre emlékeztek

A világhírű magyar hegedűiskola megalapítójának, Hubay Jenő halálának 80. évfordulója alkalmából tartottak hangverseny előadást a Makói Magán Zeneiskolában. A zeneszerző műveit Szecsődi Ferenc hegedűművész és Benedekfi István zongoraművész komponálta a közönségének.

Tovább 2017-04-06

Makói Híradó 2017.04.05. HD

- Új parkolók a Kálvin téren - Örömzenélés a Hagymaházban - Még lehet pályázni a Szerecsen utcai telkekre - Egyházi adomány a rászorulóknak - Engedélyköteles a 43-as főút használata a 20 tonnánál nehezebb tehergépjárműveknek - tojásfa

Tovább 2017-04-05

Új parkolók a Kálvin téren

Évtizedekre visszanyúló problémás helyzet oldódik meg a Kálvin téri bölcsőde és óvoda körül. Egymillió forintból tizenkét új parkolót alakítanak ki, ezzel remélhetőleg csökkentve a helyhiányt az egyirányú utcában.

Tovább 2017-04-05

Még lehet pályázni a Szerecsen utcai telkekre

A családok lakáshelyzetének javítására és a városban történő hosszú távú letelepedésük elősegítése érdekében egyfordulós nyílt pályázatot hirdetett Makó Város Önkormányzata. Ezt négy darab Szerecsen utcai közművesített építési telek hasznosítására lehet benyújtani április 10-ig.

Tovább 2017-04-05

Engedélyköteles a 43-as főút használata a 20 tonnánál nehezebb tehergépjárműveknek

Még január elsején lépett életbe az a korlátozás, amelynek értelmében a 20 tonna össztömeget meghaladó járműveket kitiltották a 43-as főút makói szakaszáról. A gazdálkodók külön engedéllyel kérhetik felmentésüket a tilalom alól. Ennek részleteiről tartott sajtótájékoztatót hétfőn Kádár József önkormányzati képviselő.

Tovább 2017-04-05

Egyházi adomány a rászorulóknak

Az idei Nagy Böjt időszaka alatt is élelmiszergyűjtést szervezett a makói Szent István Király Plébánia. Így a segítőkész civileknek, valamint a Magyar Élelmiszer Banknak köszönhetően több mint háromszáz csomagot tudnak adományozni a rászorulóknak. Tegnap délután a nagy családosoknak nyújtották át a segítséget.

Tovább 2017-04-05

Örömzenélés a Hagymaházban

Az egész megyéből érkeztek vonós zenekarok, és kamaracsoportok a hétvégén a Hagymaházba, ugyanis itt rendezték meg az éves találkozójukat. A zenészeket a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola látta vendégül.

Tovább 2017-04-05

Makói Híradó 2017.04.04. HD

- Megújult az Újvárosi Nyugdíjas Klub - Fókuszban a fürdő konzultáció - Tündökölnek a Makó KC fiai - Rendőrségi hírek - Szirbik Miklósra emlékeztek - Rövid hírek www.makotv.hu

Tovább 2017-04-04

Megújult az Újvárosi Nyugdíjas Klub

Mintegy 3 millió 250 ezer forintból újult meg az Újvárosi Nyugdíjas Klub Justh Gyula utcai épülete. A létesítményt tegnap délután Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kádár József önkormányzati képviselő adták át használatba a klubtagoknak.

Tovább 2017-04-04

Fókuszban a fürdő konzultáció

Konzultációt indított a Hagymatikum és a város vezetése a fürdőt érintő fejlesztésekről. Mint arról korábban többször is beszámoltunk, mintegy 6,5 milliárd forintos állami támogatás biztosítja, hogy a korábban elmaradt tervek is megvalósuljanak, ezek kapcsán pedig a makóiak véleményét is kikérték.

Tovább 2017-04-04

Szirbik Miklósra emlékeztek

Szirbik Miklós református lelkészre, Makó első helytörténészére emlékeztek vasárnap a Református ótemetőben. A nevét viselő egyesület tagjai kettős évforduló alkalmából látogattak el felújított sírjához.

Tovább 2017-04-04

Makói Híradó 2017.04.03 HD

- Díjazták a legszebb makói kerteket - Ismét a dobogó legfelső fokán Panyor Krisztina - 67 év néprajzi gyűjtőmunka egy kiállításon - Évet értékeltek a Kertbarát Körök - Botot kóstoltak Földeákon - Rövid hírek

Tovább 2017-04-03

Díjazták a legszebb makói kerteket

Vasárnap tartották a „Virágos Makóért” környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségét a Hagymaházban. A legszebb kertek művelőinek Farkas Éva Erzsébet polgármester és Baranyi Katalin városi főkertész adták át a jutalmakat. Ezt megelőzően Dr. Bálint György médiakertész tartott előadást a jelenlévőknek.

Tovább 2017-04-03

Botot kóstoltak Földeákon

Botot kóstolhattak Földeákon a vállalkozó szellemű érdeklődők a hétvégén. Ezeket azonban nem megízlelni lehetett, csupán segítségül venni egy különleges mozgásformához, melyet a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda szervezésében a Zöldlépés Nordic Walking Közhasznú Egyesület tagjai mutattak be a sportolni vágyóknak.

Tovább 2017-04-03

Évet értékeltek a Kertbarát Körök

Idén Makó adott otthont a Csongrád megyei kertbarát körök találkozójának. Az egyesületek tagjai a Maros-parton, ahol eszmecserét folytattak ötleteikről, programjaikról. A rendezvényen Ezeket Farkas Éva Erzsébet polgármester is részt vett.

Tovább 2017-04-03

67 év néprajzi gyűjtőmunka egy kiállításon

„Számadás” –ezt a címet kapta a József Attila Múzeum pénteken nyílt kiállítása, ahol több mint száz néprajzi tárgyat tekinthetnek meg az érdeklődők. A címadás nem véletlen, hiszen a kiállított darabokat az intézmény 67 éves fennállása alatt összegyűlt kincséből válogatták ki. A különleges gyűjteményről egy kötetet is kiadtak, melyet szintén a megnyitón mutattak be.

Tovább 2017-04-03

Makói Híradó 2017.03.31. HD

- Nyitott ajtók a miniszternél - Hétfőtől osztják az új szelektív kukákat - Vonószenekarai találkozó a Hagymaházban - Lezárult a Tavaszi Sporthét - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-03-31

Nyitott ajtók a miniszternél

Mai lakossági fogadóóráján is sokan keresték fel Lázár János országgyűlési képviselőt. A miniszter szociális és más jellegű témákban is meghallgatta a makói és térségi polgárok problémáit a Polgármesteri Hivatalban lévő irodájában.

Tovább 2017-03-31

Hétfőtől osztják az új szelektív kukákat

Április elsején kezdi meg működését Makó és térsége új hulladékkezelési közszolgáltatója. Ezzel egy időben, hétfőtől ingyenesen kiosztásra kerülnek a szelektív edényeztek. Ennek részleteiről tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót Czirbus Gábor alpolgármester és Siket Tibor, a DAREH Bázis Zrt. igazgatósági elnöke.

Tovább 2017-03-31

Két órás vita az egészségügyről

„Az előző polgármester elismerte, hogy ezt elcseszték. Ezekkel a szavakkal mondta, mert igenis volt pályázat a rendelők felújítására.” – reagált Sánta Sándor az ellenzéki képviselők egészségügyet érintő vádaskodására a tegnapi testületi ülésen. Az első napirendi pont megtárgyalását megelőzően mintegy két órás vita bontakozott ki a témában.

Tovább 2017-03-31

Vonószenekarai találkozó a Hagymaházban

Idén a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola rendezi a Csongrád megyei Vonószenekari találkozót. Szegedről, Szentesről, Kistelekről és Hódmezővásárhelyről is érkeznek zenészek a szombati rendezvény alkalmából a városba.

Tovább 2017-03-31

Makói Híradó 2017.03.30. HD

- Megérkezett a több mint három milliárd forint állami támogatás - 660 ezer forintos támogatás 60 makói fiatalnak - Átadták a megújult Apátfalvi házat - Rendőrségi hírek - rövid hírek Makó és térségéből

Tovább 2017-03-30

Megérkezett a több mint három milliárd forint állami támogatás

Tegnap tartotta a Makói Önkormányzat képviselő testülete március havi rendes ülését. A grémium elfogadta – többek között – a 2017. évi költségvetés módosítását, a Farkas Éva Erzsébet által benyújtott Ifjúsági Koncepciót, de tárgyaltak a civil szervezetek és az egyházak támogatásáról, valamint az új hulladékgazdálkodási rendeletről is.

Tovább 2017-03-30

Átadták a megújult Apátfalvi házat

Sikeres pályázatnak köszönhetően több mint három millió forintból szépülhetett meg a múzeum skanzene. A kívülről megújult Apátfalvi Házat ünnepélyes keretek között kedden adták át, de a tervek szerint ez még csak a kezdet.

Tovább 2017-03-30

660 ezer forintos támogatás 60 makói fiatalnak

Április 30-ig jelentetik meg a „Makó Számít Rád!” új ösztöndíjprogram pályázati kiírását, mely során két éven keresztül mintegy 660 ezer forintos támogatásban részesülhet hatvan helyi diák. Ennek részleteiről ma délelőtt sajtótájékoztató keretében számolt be Farkas Éva Erzsébet polgármester és dr. Szabó Sándor jegyzői irodavezető az InfoPontban.

Tovább 2017-03-30

Makói Híradó 2017.03.28. HD

- Kulturált vita az iskolában - baleset Makón - Demeter Sándor emlékest a jótékonyság jegyében - Fókuszban a járdafelújítás - Szűk makói siker - rendőrségi hírek - rövid hírek Makó és térségéből

Tovább 2017-03-28

Fókuszban a járdafelújítás 2017.03.28.

Mintegy 100 millió forintot különített el Makó Város Önkormányzata az idei költségvetésből a meglehetősen rossz állapotban lévő járdák felújítására. A város összes választókerületében, harminc utcában kerül sor hamarosan a rekonstrukciós munkálatokra.

Tovább 2017-03-28

Demeter Sándor emlékest a jótékonyság jegyében

Immár hetedik alkalommal rendezték meg tegnap a Demeter Sándor emlékestet. A kiváló taekwondo mester tiszteletére szervezett gála mindig nemes célú, idén a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány javára gyűjtöttek.

Tovább 2017-03-28

Kulturált vita az iskolában

Második nyílt foglalkozását tartotta tegnap délután az Almási Disputakör. Ez alkalommal arról szólt a vita, hogy mi a fontosabb az életben: a tehetség vagy a szorgalom.

Tovább 2017-03-28

Fókuszban a járdafelújítás

Mintegy 100 millió forintot különített el Makó Város Önkormányzata az idei költségvetésből a meglehetősen rossz állapotban lévő járdák felújítására. A város összes választókerületében, harminc utcában kerül sor hamarosan a rekonstrukciós munkálatokra.

Tovább 2017-03-28

Makói Híradó 2017.03.27. HD

- Elkészültek az új országzászló tervei - Tavaszi Fitt nap Makón - Húsvéti délelőtt a Marosvidékkel - Az I. Világháború titkai - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-03-27

Elkészültek az új országzászló tervei

Elkészültek az új országzászló tervei, amelyek szerint a Csanád vezér téren, a „Korsós lány” szobor helyén állítanák fel, főhomlokzata pedig a tér nyugati falával párhuzamosan kerülne kialakításra – derült ki azon a bizottsági ülésen, amely nem régiben tárgyalt az emlékmű sorsáról.

Tovább 2017-03-27

Húsvéti délelőtt a Marosvidékkel

Húsvét közeledtével tartotta meg szombaton hagyományos ünnepi kézműves délelőttjét a Marosvidék Baráti Társaság. A Hagymaház aulája kicsikkel és nagyokkal telt meg, akik szebbnél szebb ajándékokat készítettek.

Tovább 2017-03-27

Makói Híradó 2017.03.24. HD

- Modern újraélesztő és lélegeztető gépet kapott a Makói Mentőállomás - Kitüntetéseket adott át a megyei főkapitányság - Oviba barangoló-mozgás,játék,öröm... - Az I. Világháború titkai

Tovább 2017-03-24

Kreatív Húsvét a Hagymaházban

Kreatív húsvéti kézműves délelőttre várja az érdeklődőket a Marosvidék Baráti Társaság szombaton a Hagymaházba. A részvevőknek lehetőségük lesz a közelgő ünnep emblematikus díszeinek elkészítésére és a hagyományok megismerése is.

Tovább 2017-03-24

Oviba barangoló-mozgás,játék,öröm…

A jó időnek és a nagy érdeklődésnek köszönhetően benépesült a Makói Óvoda Kálvin Téri Tagintézménye, ahová ma délelőtt azok a szülők és gyermekeik is bekukkanthattak akik szeptemberben kezdik az óvodát .

Tovább 2017-03-24

Kitüntetéseket adott át a megyei főkapitányság

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság több munkatársa részesült elismerésben, köztük makói rendőrök és közalkalmazottak is.

Tovább 2017-03-24

Modern újraélesztő és lélegeztető gépet kapott a Makói Mentőállomás

Egy teljesen új, elektromos lélegeztető készülék valamint egy modern mellkas kompressziós gép segíti ezentúl a makói mentősök munkáját. Az eszközöket az Országos Mentőszolgálat Alapítvány támogatóinak köszönhetik a szakemberek, az értékük pedig közel nyolc millió forint.

Tovább 2017-03-24

Társalgó – kulturális magazin 2017.03.23.

Megismerkedünk a Roma kultúrán belül azokkal a szokásokkal melyeket még a mai napig tartanak a helyiek. Elkalauzoljuk önöket egy tájkép és egy ikonfestő kiállítására. Megmutatjuk hogy a felújított Apátfalvi ház a skanzenben hogyan őrzi a régmúlt emlékeit és meginvitáljuk önöket egy néprajzgyűjtemény bemutatójára.

Tovább 2017-03-23

Az I. Világháború titkai

Az I. Világháború kevésbé ismert szegmenseiről végzett kutatásokat Pintér István történész és fia, majd eredményeikről több könyvet is megjelentettek. Ezeket a közel múltban mutatták be a József Attila Városi Könyvtárban, beszélgető partnerük Dr. Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató volt.

Tovább 2017-03-24

Makói Híradó 2017.03.23. HD

- Hamarosan kezdődik a járdajavítás - Elégedettek az orvosok és a betegek a Hollósy Kornélia utcában - Ausztria két keréken - Nem vonják vissza a „lex Heinekent” - Újabb Panyor sikerek

Tovább 2017-03-23

Elégedettek az orvosok és a betegek a Hollósy Kornélia utcában

Még 2015 tavaszán költözött több SZTK-ban rendelő orvos az egykori Közhivatalok Házába a Hollósy Kornélia utcára. Azóta közel két év telt el, az orvosok és páciensek a kezdeti súrlódások után megszerették az új helyüket.

Tovább 2017-03-23

Hamarosan kezdődik a járdajavítás

A téli fagy és jég jelentős károkat okozott a város utcáin Azonban nemcsak emiatt használhatatlanok a makói utak a problémát az is okozza hogy hosszú éveken át nem fordítottak megfelelő mennyiségű pénzt az elhanyagolt utak javítására. A testület februárban 100 millió forintot szavazott meg a felújításokra. A munkálatok hamarosan el is kezdődnek..erről tájékoztatták tegnap a sajtó képviselőit. 1.vk. : Baross , Kürt, Szerecsen 2. vk.: Vásárhelyi, Alma 3. vk.: Jókai, Berzsenyi, Vásárhelyi, Táncsics 4.vk.: Kápolna, Berzsenyi , Bajza 5.vk.: Platán, Nagyér sétány I. szakasz 6.vk.: Kálvin u. ABC előtt, Balaton, Hold, Mikes Kelemen u. folytatása, Bajcsy Lktp, Tinódi, Lonovics sarok 7.vk.: Árpád, Szegedi, Kont, Báró Jósika 8.vk.: Vörösmarty, Martinovics , Hargita

Tovább 2017-03-23

Nem vonják vissza a „lex Heinekent”

A Lázár János miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök- helyettes által benyújtott „lex Heineken” néven ismertté vált törvényjavaslat szerint börtön, vagy akár két milliárd forintos pénzbüntetés is járhat azoknak, akik önkényuralmi jelképeket kereskedelmi célokra használnak. A napokban felröppent a hír, hogy a kormánypárt kihátrál a javaslat mögül, és azt visszavonják, ám a Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt cáfolta.

Tovább 2017-03-23

Ausztria két keréken

Krimmltől Salzburgig kalandozhattak azok, akik hétfő délután ellátogattak a József Attila Városi Könyvtár olvasótermébe. A vetítéssel egybekötött ausztriai úti beszámolót Kolumbán Katalin ajánlotta az érdeklődőknek.

Tovább 2017-03-23

Makói Híradó 2017.03.22. HD

- Feloldották a zárlatot a Makói Kórházban - Polgármestert választanak Nagylakon - Futóverseny a Hold utcában - Környezetvédelem az óvodások szemével - Újabb vita az egészségügy helyzetéről - rövid hírek

Tovább 2017-03-22

Feloldották a zárlatot a Makói Kórházban

Március 4-én rendeltek el látogatási tilalmat és zárlatot a makói kórházban kanyarójárvány miatt. Mostanáig 15 megbetegedés igazolódott a megyében, de ez a szám napok óta nem emelkedett, ezért 18 nap után ma reggel nyolc órakor a korlátozásokat feloldották.

Tovább 2017-03-22

Környezetvédelem az óvodások szemével

A Víz Világnapja alkalmából játékos foglalkozásokat tartottak a makói óvodások számára az Erdélyi püspök utcában. A gyerekek hat helyszínen szórakozva tanulhattak a környezetvédelemről, az élővilágról, valamint az újrahasznosítás fontosságáról.

Tovább 2017-03-22

Polgármestert választanak Nagylakon

Támogatásáról biztosította Lázár János országgyűlési képviselő Locskai Zoltánt, Nagylak jelenleg ügyvivő alpolgármesterét a vasárnap esedékes, időközi polgármester választáson – derült ki tegnap a település művelődési házában tartott lakossági fórumon. A politikusok ismertették a közös munka programpontjait, valamint a tervezett fejlesztésekről is szó esett.

Tovább 2017-03-22

Újabb vita az egészségügy helyzetéről

Aláírásgyűjtésbe kezdett a DK helyi szervezete a makói rendelők felújítása ügyében. Mucsi Tamás választókerületi elnök szerint az erre vonatkozó ígéreteit nem tartja be a Fideszes városvezetés. Czirbus Gábor, a párt helyi elnöke ma délután sajtótájékoztató keretében reagált a vádakra.

Tovább 2017-03-22

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester

Főként szociális és lakhatási problémákkal keresték fel ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármestert fogadóóráján. A város vezetője ezúttal is a hivatali irodájában fogadta a makóiakat.

Tovább 2017-03-21

Veszélyes anyaggal menekült a sofőr

Mérgező anyagot szállító kisteherautót fogtak el Makó és Tótkomlós között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei. Közúti ellenőrzés fordult hajszába, amikor a gépjármű vezetője a járőröket megpillantva hirtelen irányt váltva menekülni kezdett.

Tovább 2017-03-21

Tehetséggondozás a Bárka oviban

A felzárkóztatás mellett a tehetségek felkarolására is nagy hangsúlyt fektet a Bárka Óvoda. Ehhez kapcsolódóan tegnap délután a vizuális tehetséggondozó műhely bemutatkozására látogatott el stábunk.

Tovább 2017-03-21

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Dr. Németh Róbert rendőr főhadnagy, kiemelt fővizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-03-21

Fókuszban a Galamb felújítása

Április végén már biztosan átadásra kerül a megújult Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola, hiszen a munkálatok a tervek szerint haladnak. A kiépülő, egyedi energetikai rendszert a Szakmák Éjszakáján mutatják be először a nagy közönség előtt.

Tovább 2017-03-21

Makói Híradó 2017.03.20. HD

- A terveknek megfelelően halad a Galamb felújítása - Elsöprő győzelem - Zenével és tánccal ünnepelt a Roma Nemzetiségi Önkormányzat - Festmények egy mozdonyvezető szemével - Tavaszi gépmustra

Tovább 2017-03-20

Festmények egy mozdonyvezető szemével

Szabó Imre első festménykiállítása nyílt meg pénteken a József Attila Városi Könyvtár olvasótermében. A nyugalmazott mozdonyvezető az összesen levezetett közel hárommillió kilométer alatt elsuhanó tájat eleveníti fel leginkább képein.

Tovább 2017-03-20

Zenével és tánccal ünnepelt a Roma Nemzetiségi Önkormányzat

A Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében 2014 óta ünneplik meg a Roma Kultúra Világnapját városunkban. Ebből az alkalomból néptánc, népzene és hegedűszó várta péntek délután a Széchenyi térre látogatókat.

Tovább 2017-03-20

A terveknek megfelelően halad a Galamb felújítása

Élőben, működés közben, webes felületen, de akár mobiltelefonon is nyomon lehet majd követni a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola új energetikai rendszerének működését, amely hamarosan elkészül. Az épületet mintegy 350 millió forintból újítják fel, ennek a része a fűtés korszerűsítése is, melynek köszönhetően előreláthatóan 20 millió forintot is meg tud majd spórolni az intézmény.

Tovább 2017-03-20

Tavaszi gépmustra

Hagyományteremtő szándékkal tavaszi, évadnyitó találkozóra hívták a technikai sportok szerelmeseit vasárnap az Erdei János Városi Sportcsarnokhoz. A gyülekező után a résztvevők konvojt alkottak, majd rendőri felvezetés mellett egy jókora kört írtak le a belvárosban.

Tovább 2017-03-20

Makói Híradó 2017.03.17. HD

- Számít a makóiak véleménye is! - Rendőrségi hírek - Újabb kick-box csoport alakult Makón - József Attila-díjat kapott Jámborné Balog Tünde

Tovább 2017-03-17

József Attila-díjat kapott Jámborné Balog Tünde

Kiemelkedő irodalmi munkássága elismeréseként József Attila-díjat kapott Jámborné Balog Tünde író, képzőművész. A makói művésztelep korábbi vezetője a Pesti Vigadóban vehette át a kitüntetést kedden.

Tovább 2017-03-17

Számít a makóiak véleménye is!

Fedett uszoda, új, kültéri termál medence, nyári- és téli öltözők, valamint egy sportmedence szerepel többek között a Hagymatikum fejlesztési terveiben, amellyel kapcsolatosan egy konzultációt indít a fürdő és a város vezetése közösen. A jövő hét elején már a postaládákban lesznek azok a kérdőívek, amelyekben elmondhatják a makóiak a véleményüket – hangzott el ma délelőtt egy sajtótájékoztatón.

Tovább 2017-03-17

Ikonok a Hagymaházban

Veres József nyugalmazott középiskolai tanár műveiből nyílt nemrégiben tárlat a Hagymaház aulájában. A kiállító orosz irodalmi élményei és vallásos neveltetése nyomán kezdett festeni, alkotásai művészeti értékük mellett felszentelt, kultikus képek is.

Tovább 2017-03-17

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-03-17

Szeptembertől indul az új tanulmányi ösztöndíjprogram

Rendkívüli ülést tartott ma délelőtt Makó város képviselő-testülete. Összesen öt napirendi pontot tárgyalt a grémium, melyből egy zárt előterjesztés volt. A városvezetők többek között megalkották a „Makó számít rád!” tanulmányi ösztöndíjrendszerről szóló önkormányzati rendeletet, valamint döntöttek arról is, hogy nyolc környező kistelepüléssel konzorciumban közel 500 millió forint összegben a Magyar Kormány felé pályázatot nyújtanak be.

Tovább 2017-03-16

Makói Híradó 2017.03.16. HD

- Március 15-i ünnepség Makón - Szeptembertől indul az új tanulmányi ösztöndíjprogram - Történeti vetélkedő: a ’48-as hősök nyomában - Így emlékezett a Fidesz helyi szervezete a forradalom hőseire - Bánk Bánnal emlékeztek a Juhász Gyulában - Március 15-i ünnepségek a kistérségben

Tovább 2017-03-16

Március 15-i ünnepségek a kistérségben

„Ahhoz, hogy a történelem fényes lapjaira kerüljünk, ahhoz bőségesen van tenni valónk, például az összefogás terén”- ezt már Csanádpalotán mondta Lázár János március 15-én. Az országgyűlési képviselő az ünnep alkalmából végiglátogatta a környék településeit és együtt emlékezett az ott élőkkel az 1848-49-es Szabadságharc hőseire.

Tovább 2017-03-16

Történeti vetélkedő: a ’48-as hősök nyomában

A ’48-as hősök nyomában szerveztek kedden délelőtt történeti vetélkedőt középiskolások részére a József Attila Városi Múzeumban. Az intézmény célja az volt, hogy a mai fiatalság megismerje és megértse, mi történt 169 évvel ezelőtt.

Tovább 2017-03-16

Így emlékezett a Fidesz helyi szervezete a forradalom hőseire

Zenés műsorral, koszorúzással valamint mécsesgyújtással emlékezett meg a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hőseire március 14-én. Az ünnepségen Czirbus Gábor, a párt helyi szervezetének elnöke, valamint Lázár János, országgyűlési képviselő mondtak beszédet.

Tovább 2017-03-16

Március 15-i ünnepség Makón

Fáradhatatlanul, összefogással és gyűlölet nélkül kell dolgoznunk azért, amiben hiszünk- többek között ezt az üzenetet hagyták hátra az 1848-49-es Szabadságharc hősei – emlékezett meg ünnepi beszédében Farkas Éva Erzsébet polgármester a forradalom 169. évfordulóján. Március 15-én délelőtt Makón a Kossuth-szobornál ünnepi műsorral várták azokat, akik le szerették volna róni tiszteletüket a honvédek előtt.

Tovább 2017-03-16

Bánk Bánnal emlékeztek a Juhász Gyulában

Rendhagyó produkcióval készültek a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai és pedagógusai március 15-re. Az előadás során a Bánk Bán 169 évvel ezelőtti, Nemzeti Színházas bemutatóját elevenítették fel a közönség bevonásával.

Tovább 2017-03-16

Makói Híradó 2017.03.14. HD

- Kitüntetésben részesült Tóth István - Országos elismerés a Makói tévének - Döntöttek az óvodai beiratkozás rendjéről - Mester és tanítvány egy színpadon

Tovább 2017-03-14

Országos elismerés a Makói tévének – életet menthet egy csepp vér

„Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák”címmel pályázatot írt ki a Magyar Rákellenes Liga és a Média Light akiknek szándéka az volt ,hogy minél több média felhívja a prosztatarák szűrésére a figyelmet. A pályaműveket írott rádiós és televíziós kategóriákban várták. Ez utóbbi nyertese lett a Makói Városi Televízió stábjának filmje ,melynek mottója az volt „ Egy csepp vér életet menthet „

Tovább 2017-03-14

Mester és tanítvány egy színpadon

Szilágyi Éva, Radicsné Hős Dorina, Szalma Tamás, Cseh Antal – csupán néhány név azokból a Makóról elszármazott művészek közül, akik szombaton az Angyalsóhaj Gálán elkápráztatták a teltházas közönséget. Hozzájuk csatlakozott több helyi fiatal tehetség is, akikkel közösen a tánc, az ének és a zene különböző világába kalauzolták el a hallgatóságot.

Tovább 2017-03-14

Kitüntetésben részesült Tóth István

Rangos kitüntetésben részesült a Váll-Ker Kft. ügyvezető igazgatója. Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől hétfőn az egyik legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztet vehette át. Ezzel ismerték el Tóth István Makó gazdasági és vállalkozási életében végzett évtizedes, sikeres munkáját.

Tovább 2017-03-14

Döntöttek az óvodai beiratkozás rendjéről

Rendkívüli ülést tartott tegnap délután Makó város képviselő-testülete. Összesen három napirendi pontot tárgyalt a grémium, így például az óvodai körzethatárok felülvizsgálatáról, valamint az idei beiratkozási rendről is döntöttek.

Tovább 2017-03-14

Szemléletformálás a Galamb József Iskolában

Szemléletformálási előadásokat tartottak csütörtökön a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. Délelőtt a diákok, délután pedig szüleik nyerhettek betekintést az intézmény felújítása során alkalmazott munkamódszerekbe, energiamegtakarítási eljárásokba, valamint a várható eredményekbe.

Tovább 2017-03-14

Makói Híradó 2017.03.13. HD

- Jótékonysági gálaest a makói fiatal tehetségekért - „Jöttünk, láttunk…” - Polgármesteri látogatás a Makói Nők Klubjában - Elvis, oltár, Miami - A szőlőtermesztés múltja Makón - Rövid hírek

Tovább 2017-03-13

Jótékonysági gálaest a makói fiatal tehetségekért

Több mint száz fellépő, köztük Makóról elszármazott neves művészek és fiatal helyi tehetségek mutatkoztak be szombaton egy gálaest keretében a Hagymaház színpadán. Az Angyalsóhaj Alapítvány által szervezett jótékonysági rendezvény bevételét elsősorban a nyáron induló összművészeti szabadegyetem, vagyis a Művészetek Katedrája finanszírozására fordítják majd.

Tovább 2017-03-13

„Jöttünk, láttunk…”

Az Angyalsóhaj Alapítvány szombaton tartotta gálaműsorát, mely égisze alatt elsőként képzőművészeti kiállítás nyílt a Hagymaház aulájában. A tárlaton a makói származású Munkácsy-díjas művész, Imre Mariann munkái mellett fiatal helyi alkotók is bemutatkoztak.

Tovább 2017-03-13

Polgármesteri látogatás a Makói Nők Klubjában

A Makói Nők Klubjának márciusi találkozójára ellátogatott Farkas Éva Erzsébet polgármester. Ahogy a többi egyesületnél, úgy itt is személyesen ismertette a városi beruházásokat, köztük a fürdőfejlesztést, az új könyvtár építését és az Erdei Ferenc téri sportpálya felújítását, valamint a tagokat érintő kérdésekről is szó esett.

Tovább 2017-03-13

Elvis, oltár, Miami

Makóra is ellátogatott a Bánfalvy Stúdió legújabb előadása, az Elvis, oltár, Miami, avagy fél millió dollár gazdát keres című komédiája. A Hagymaház színpadán olyan neves színészek léptek fel, mint Bánfalvy Ágnes, Vastag Tamás valamint Hujber Ferenc.

Tovább 2017-03-13

A szőlőtermesztés múltja Makón

A makói szőlő- és bortermelés múltjáról tartott előadást a közel múltban Dr. Mód László egyetemi adjunktus a József Attila Városi Könyvtárban. A Bruder János Kertbarát Kör szervezésében létrejött rendezvényen megtudhatták az érdeklődők, hogy annak idején miért az árterekben termesztették ezt a gyümölcsöt, és milyen bor fajták készültek belőle.

Tovább 2017-03-13

Makói Híradó 2017.03.10. HD

- A Hollósy Kornéliára költözik a gyermekorvosi ügyelet - Makóra látogatott „Atom Anti” - Régészek titkos élete - Zöld utat kapott Paks II. - Rendőrségi hírek - Nőnapi köszöntőt tartott a makói MSZP

Tovább 2017-03-10

A Hollósy Kornéliára költözik a gyermekorvosi ügyelet

A Makói Kórház zárlata miatt a Hollósy Kornélia utcában lévő szakrendelőkben meghosszabbítják gyermekorvosi ügyeletet, így hétköznap délután négy órától este nyolc óráig, valamint hétvégén reggel nyolc órától szintén este nyolc óráig itt fogadják a sürgősségi ellátásra szoruló gyerekeket.

Tovább 2017-03-10

Zöld utat kapott Paks II.

Az Európai Bizottság jóváhagyta Paks II. finanszírozását, így az utolsó akadály is elhárult a beruházás elől – derült ki Lázár János tegnapi, budapesti sajtótájékoztatóján. A miniszter szerint ez az elmúlt 30 év legnagyobb gazdaságdiplomáciai sikere, amellyel a kormány hatvan évre rendezte Magyarország áramigényét és az alacsony árakat.

Tovább 2017-03-10

Nőnapi köszöntőt tartott a makói MSZP

Hétfő este versekkel, dalokkal és virágokkal köszöntötte az MSZP makói szervezete a város hölgyeit. Dr. Buzás Péter üdvözölte a megjelenteket, majd Márió harmonikázott.

Tovább 2017-03-10

Régészek titkos élete

Interaktív történelemórával egybekötött régészeti foglalkozást tartottak a Salisbury Archaeology munkatársai a Bagolyvárban. A Régészek titkos élete című rajzpályázaton nyert alkalmon, az archeológusok életéről tanulhattak, és különböző leleteket vizsgálhattak meg saját kezűleg a gyerekek.

Tovább 2017-03-10

Makói Híradó 2017.03.09. HD

- Angyalsóhaj Gála a Hagymaházban - 10 éve a veterán járművek bűvöletében - Verssel, énekkel, virággal köszöntötték a hölgyeket - Musicalek nőnapra

Tovább 2017-03-09

Musicalek nőnapra

Nőnapi mulatsággal egybekötött Tavaszköszöntővel várták a hölgyeket tegnap a Hagymaházban. Az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület mellett Homonnay Zsolt színművész kedveskedett a részvevőknek. A város nevében Hadik György települési képviselő mondott ünnepi beszédet.

Tovább 2017-03-09

10 éve a veterán járművek bűvöletében

Éves közgyűlését tartotta nemrégiben a Maros-parti Veterán Autós-Motoros Közhasznú Sportegyesület. A találkozón részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester is, aki többek között beszélt a Ford T-modell születésének 110. évfordulójáról, valamint a Galamb József emlékévről is.

Tovább 2017-03-09

Angyalsóhaj Gála a Hagymaházban

Jótékonysági gálaestet tart az Angyalsóhaj Alapítvány március 11-én 18 órakor a Hagymaházban. A szombati rendezvényen száznál több Makóról elszármazott művész és városi tehetség lép fel.

Tovább 2017-03-09

Verssel, énekkel, virággal köszöntötték a hölgyeket

Verssel, énekkel és virággal köszöntötték tegnap délután a makói önkormányzatnál és annak tulajdonában álló cégek női dolgozóit. A rendezvényt a Korona Szálló dísztermében tartották meg, ahol a műsort követően egy állófogadásra is sor került.

Tovább 2017-03-09

Makói Híradó 2017.03.08. HD

- Nem halálos a kanyaró - 110 millió forintot kap Királyhegyes útfelújításra - Romantikus nőnap - Biztonságos a Hagymatikum fürdő - Rendőrségi hírek - Vereséggel kezdte a szezont az M-Foci Kft.

Tovább 2017-03-08

Biztonságos a Hagymatikum fürdő

A kanyarójárvány kapcsán az utóbbi napokban felmerült az a kérdés, hogy biztonságos-e a Hagymatikum mindennapos üzemeltetése. A témával kapcsolatban a Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály állást foglalt, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnöke pedig közleményt adott ki.

Tovább 2017-03-08

Romantikus nőnap

A Korona Szálló díszterme húsz év romantikájával és megannyi érdeklődővel telt meg tegnap délután, ugyanis Balázs Pali adott koncertet elsősorban a hölgyeknek nőnap alkalmából. Az énekes, műsorvezető nem először járt már Makón, azonban minden alkalommal szívesen érkezik újabb fellépésre.

Tovább 2017-03-08

Nem halálos a kanyaró

Ma reggelre derült ki, hogy újabb egészségügyi dolgozó kapta el a kanyarót, ezúttal a Szegedi Klinika alkalmazottja. Így már 13 esetről tudnak a hatóságok. Kallai Árpád, a Makói Kórház főigazgatója tegnap még 12 megbetegedésről beszélt, de nem zárta ki annak lehetőségét, hogy ez a szám emelkedni fog. Diagnózisunkban kitért arra, hogy nem egy halálos vírusról van szó és azt is elmondta, hogy a kórházban szigorú, sokak számára talán túlzónak tűnő intézkedéseket hoztak a járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

Tovább 2017-03-08

110 millió forintot kap Királyhegyes útfelújításra

Az utak és a járdák állapotáról, valamint a katolikus templom felújításáról esett főként szó Lázár János tegnap délutáni, királyhegyesi fórumán. Az országgyűlési képviselő és a település polgármestere a művelődési házban válaszoltak a felmerülő kérdésekre, problémákra.

Tovább 2017-03-08

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Dr. Németh Róbert rendőr főhadnagy, kiemelt fővizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-03-08

Makói Híradó 2017.03.07. HD

- Tizenhetedik évét kezdi a Marosvidék - Ezerrel kevesebb bűncselekmény Makón - Nagycsaládos farsang a plébánián - Fókuszban a Galamb iskola

Tovább 2017-03-07

Ezerrel kevesebb bűncselekmény Makón

Drasztikusan csökkent Makón és a térségben a regisztrált bűncselekmények száma az elmúlt években – derült ki egy friss statisztikából. Palicz András rendőrezredes, a Makói Rendőrkapitányság vezetője szerint ez az összehangolt munkának és a több száz térfigyelő kamera beüzemelésének is köszönhető.

Tovább 2017-03-07

Nagycsaládos farsang a plébánián

Jelmezversennyel egybekötött farsangi mulatságot tartottak a nagycsaládosok a Szent László Király Plébánián szombaton. A rendezvényen megjelent gyerekeket és szülőket játékos feladatok is várták.

Tovább 2017-03-07

Tizenhetedik évét kezdi a Marosvidék

A Marosvidék Baráti Társaság vasárnap tartotta hagyományos évadnyitó taggyűlését, ahol a tavalyi év munkái mellet beszámoltak a 2017-es tervekről, valamint szó esett a 110 éves bogárzói templomról is.

Tovább 2017-03-07

Makói Híradó 2017.03.06. HD

- Kanyaró miatt lezárták a Makói Kórházat - Újabb migrációs hullám várható - Makó az ország legnagyobb seregszemléjén-Utazás Kiállítás - Remekül szerepeltek a makói aerobikosok - Rövid hírek

Tovább 2017-03-06

Kanyaró miatt lezárták a Makói Kórházat

2016 eleje óta terjed a kanyaró Romániában, a 3109 regisztrált beteg közül 16-an bele is haltak a betegségbe, adta hírül február végén a helyi hírtelevízió. Hétvégén a Makói Kórház vezetése rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 10 alkalmazott betegedett meg az elmúlt hét során, közülük 5-nél azonosították a kanyaró vírust. A szükséges intézkedéseket megtették. A jelenlegi helyzetről a tisztiorvosi szolgálat tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-03-06

Makó az ország legnagyobb seregszemléjén-Utazás Kiállítás

Magyarország első számú turisztikai vására, az Utazás Kiállítás 40. születésnapját ünnepelte Ezúttal is díszvendégeket bemutató látványos műsorokkal, gasztronómiai kalandokkal és kulturális csemegékkel csábították a látogatókat. Makó Város önkormányzata a Hagymatikum Fürdővel és a Glórius Hotellel érkezett a seregszemlére.

Tovább 2017-03-06

Újabb migrációs hullám várható

A legfrissebb becslések szerint mintegy 800 ezer menekült szorult be a balkáni térségbe, ők nem tudnak visszatérni Törökországba. Ezért a kormány ismét nagyobb migrációs hullámra számít, így újabb fél évig meghosszabbították a válsághelyzetet- jelentette be Lázár János miniszter legutóbbi, budapesti sajtótájékoztatóján. Kiderült: a szerb határszakaszon jól vizsgázott az okos kerítés, így azt tovább építik, a román határszakaszon erre egyelőre nincs szükség.

Tovább 2017-03-06

Makói Híradó 2017.03.03. HD

- Agrárfórumot tartottak a makói gazdák - Aerobik Diákolimpia döntő Makón - Nagybecskerekig utaznak a „Barátság ablakok” - Kamarai beszámolóülés Makón

Tovább 2017-03-03

Nagybecskerekig utaznak a „Barátság ablakok”

Vanjek Tivadar szerb festőművész életével és munkásságával ismerkedhettek meg a magyarcsanádi iskolások ma délelőtt a makói József Attila Múzeumban. Az előadást a Nagybecskereki Múzeum munkatársai tartották számukra, méghozzá szerb nyelven.

Tovább 2017-03-03

Agrárfórumot tartottak a makói gazdák

Agrárfórumra invitálták csütörtökön a helyi termelőket a makói Gazdaköri Székházba. A rendezvényen a Vidékfejlesztési Program és a földügyi aktualitások mellett vízjogi engedélyezési eljárásokról és az uniós támogatásokról, pályázatokról is szó esett.

Tovább 2017-03-03

Kamarai beszámolóülés Makón

A tavalyi év értékelése mellett az idei lehetőségek is szóba kerültek a tegnap délután tartott gazdasági fórumon. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége mellett Makó polgármestere szólalt fel, aki ismertette a város gazdaságpolitikáját és a folyamatban lévő, illetve hamarosan induló beruházásokat.

Tovább 2017-03-03

Makói Híradó 2017.03.02. HD

- 25 000 Hagymatikum belépőjegy ajándékba - A Belügyminisztérium legjobb judósai versenyeztek Makón - Korszerűsödik a Galamb iskola - Napsugár az óvodában - Hétvégén kezdődik a tavaszi futball szezon

Tovább 2017-03-02

25 000 Hagymatikum belépőjegy ajándékba

25 000 belépőjegyet nyújtott át ma a Hagymatikum Gyógyfürdő vezetése a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének. Az ajándékot a véradók között osztják szét.

Tovább 2017-03-02

Napsugár az óvodában

Farsangi témájú rajzpályázatot hirdetett, eredetileg egyéni és csoportos kategóriában a Makói Óvoda alapítványa. 57 alkotás érkezett be, amelyeket egy szakmai zsűri értékelt. A kis művészek mindegyike munkájáért jutalomban részesült kedden az Erdélyi Püspök utcai kiállításon.

Tovább 2017-03-02

Korszerűsödik a Galamb iskola

Homlokzati felújítás és energetikai korszerűsítés zajlik a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. A 350 milliós beruházás a tervek szerint az intézmény költségeinek jelentős csökkenését eredményezi majd.

Tovább 2017-03-02

Télbúcsúztató Maros módra

Farsangi mulatsággal egybekötött tavaszváró gálaműsorral várta hétvégén közönségét a Maros Táncegyüttes a Hagymaházban. Az idén egy különlegességgel is készültek, hiszen a nézőtéren egy szakmai grémium is jelen volt.

Tovább 2017-03-01

Makói Híradó 2017.03.01. HD

- Ezer munkahellyel több, ezer bűncselekménnyel kevesebb - Országos Judo Bajnokságot rendez Makó - Télbúcsúztató Maros módra - Fórum az új könyvtárról - Bekukkantó a Bárka oviban

Tovább 2017-03-01

Bekukkantó a Bárka oviban

Leendő kiscsoportosoknak és szüleiknek tartott „Bekukkantó” nyílt napot a Bárka Óvoda szombaton és hétfőn. Az érdeklődők bepillantást nyerhettek az intézmény mindennapjaiba és feltehették kérdéseiket a pedagógusoknak.

Tovább 2017-03-01

Ezer munkahellyel több, ezer bűncselekménnyel kevesebb

Az elmúlt években közel egy ezerrel csökkent az álláskeresők száma Makón, és ezzel párhuzamosan, szintén drasztikusan – több mint egy ezerrel kevesebb bűncselekmény történt a Maros-parti városban – derült ki Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő tegnapi, az Almási utcai iskolában tartott, közös lakossági fórumán. Ezen kívül szó esett még a közel jövőben megvalósuló fejlesztésekről, és a béremelésekről is.

Tovább 2017-03-01

A Makói Városi Televíziót támogatja

A Makói Városi Televíziót támogatja

Tovább 2017-02-23

Makói Híradó 2017.02.28. HD

- Átadták a Best of Makó díjakat - Nyíltan és őszintén a kommunizmus ámokfutásáról - Jelmezverseny a Koronában - Ovi/ba/rangoló - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-02-28

Átadták a Best of Makó díjakat

Idén is kiosztották a Best of Makó elismeréseket azoknak a helyi vállalkozásoknak, akik a turizmus területén kiemelkedő tevékenységet folytatnak. Ebben az évben azonban számtalan különdíj is gazdára talált, ugyanis több médiummal bővült a támogatók köre.

Tovább 2017-02-28

Nyíltan és őszintén a kommunizmus ámokfutásáról

Magyarország 20. századi sorstragédiáiról tartott előadást Rákay Philip múlt hét pénteken a Hagymaház pódiumtermében. A Szabadság tér ’89 és ’56 műsorvezetője a Rákosi-korszak és a rendszerváltás közötti időszak kommunista ámokfutásáról, valamint annak utóéletéről beszélt a Makói Polgári Szalon vendégeinek

Tovább 2017-02-28

Ovi/ba/rangoló

Ismerkedésre, beszélgetésre és játékra invitálták a szülőket és gyermekeiket a Hold utcai oviba a múlt hét végén. Bemutatták az óvodai nevelés céljait és feladatait, valamint az intézmény sajátosságait és épületét.

Tovább 2017-02-28

Jelmezverseny a Koronában

Makóról, Kiszomborról, de még Siófokról is érkeztek résztvevők a Roma Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett szombati farsangi mulatságra. Jelmezversenyt is tartottak, amire 13 nevezés érkezett, a zsűri elnöke Sánta Sándor képviselő úr volt.

Tovább 2017-02-28

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-02-28

Makói Híradó 2017.02.27. HD

- Vállalkozók Estje a Glorius Vigadóban - Magyarok a Gulágon - Vegyes eredmények a kézilabda mérkőzéseken - Pöttöm palota – játékos foglalkozás az oviban - Rövid hírek

Tovább 2017-02-27

Magyarok a Gulágon

A második világháború során körülbelül 700 ezer magyar állampolgár került szovjet fogságba. Sorsukról negyven évig nem volt szabad beszélni, sőt erről az időszakról a történelemkönyvek még a mai napig is többnyire hallgatnak. A Hagymaházban pénteken nyílt „Magyarok a Gulágon” című kiállítás nekik is állít emléket.

Tovább 2017-02-27

Pöttöm palota – játékos foglalkozás az oviban

Csütörtök délután Pöttöm Palota címmel játékos rendezvényen ismerkedhettek az óvodába induló gyerekek és szüleik a kiscsoportos élettel a Kassai utcában. Megtapasztalhatták milyen együtt játszani, közösségben lenni, az anyukák és apukák pedig feltehették kérdéseiket a pedagógusoknak.

Tovább 2017-02-27

Vállalkozók Estje a Glorius Vigadóban

Az elmúlt négy évben megnégyszereződött a Makón töltött vendégéjszakák száma – derült ki a szombat este tartott Makói Vállalkozói Esten, melynek az idei évben is a Glorius Vigadó adott otthont. A jó hírt Farkas Éva Erzsébet polgármester jelentette be, aki mindehhez hozzátette: a siker az összefogás erejében rejlik, melynek meghatározó közösségét alkotják a vállalkozók.

Tovább 2017-02-27

Makói Híradó 2017.02.24. HD

- Folytatódik az egészségügy fejlesztése - Polgármesteri látogatás az értelmi fogyatékossággal élők makói klubjában - 800 millió forint a makói közösségfejlesztésre - Ismét átadják a Best of Makó díjakat

Tovább 2017-02-24

Folytatódik az egészségügy fejlesztése

A kórház korszerűsítése, új egészségszűrő eszközök vásárlása, iparűzési adómentesség a háziorvosoknak és a védőnőknek- ez csak néhány azok közül az intézkedések közül, melyet Makó város önkormányzata az egészségügy fejlesztése érdekében tett az elmúlt két évben. A beruházásokról Farkas Éva Erzsébet számolt be legutóbbi, a Kálvin rendelő kapcsán tartott lakossági fórumán.

Tovább 2017-02-24

Polgármesteri látogatás az értelmi fogyatékossággal élők makói klubjában

Az értelmi fogyatékossággal élők makói klubjába látogatott el tegnap délután Farkas Éva Erzsébet polgármester. A tagokkal folytatott kötetlen beszélgetés során megismerte számos problémájukat, melyek közül többre is megoldást ígért. A városvezető bejelentette: az önkormányzat átvállalja a csoport egyesületté alakulásának költségeit.

Tovább 2017-02-24

800 millió forint a makói közösségfejlesztésre

Február 28-án kerül benyújtásra az a pályázat, amelyen Makó mintegy 800 millió forintot nyerhet intézmények infrastrukturális fejlesztésére, valamint a helyi közösségi és kulturális élet támogatására. A projekt kiemelt része lenne a Korona Szálló emeletének felújítása, ahol több civil szervezet foglalkozása is helyet kaphatna.

Tovább 2017-02-24

Ismét átadják a Best of Makó díjakat

Szombaton a Glorius Vigadóban rendezik meg a vállalkozók estjét, ahol ünnepélyes keretek között átadják a 2017-es Best of Makó díjakat. A bírálóbizottság a meghirdetett három kategória legjobbjait és különdíjasokat is jutalmaz majd.

Tovább 2017-02-24

Társalgó 2017.02.23. HD

Bátori Éva, operaénekes szervez egy jótékonysági gálát ,melyen Makóról elszármazott és ma is itt élő művészek lépnek fel. Megmutatjuk,hogy mi került abba az időkapszulába,melyet az új könyvtár alapkőletételekor helyeztek el. Végül jártunk a második Polgári bálon -ennek legemlékezetesebb pillanatait is felelevenítjük. Makó, 2017.02.23.

Tovább 2017-02-23

Makói Híradó 2017.02.23. HD

- Örömmel fogadta a fiatalok ötleteit a polgármester - Az Angyalsóhaj ezúttal a Velnök utcába látogatott - Márciustól ingyenesen lehet házasodni - A Rákosi-korszaktól a rendszerváltásig a Polgári Szalonban - Tudatos fogyasztók iskolája a KERI - Vadsíppal a baleset ellen

Tovább 2017-02-23

Tudatos fogyasztók iskolája a KERI

Sikeresen pályázott a makói KERI a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” cím elnyerésére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elismerését tegnap délelőtt Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár ünnepélyes keretek között adta át az intézmény diákjainak.

Tovább 2017-02-23

A Rákosi-korszaktól a rendszerváltásig a Polgári Szalonban

Február 25-e a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Ennek előestéjén a Makói Polgári Szalon vendége Rákay Philip televíziós műsorvezető lesz a Hagymaház pódiumtermében, ahol a Rákosi-korszak és a rendszerváltás közötti időszakról tart előadást az érdeklődőknek.

Tovább 2017-02-23

Örömmel fogadta a fiatalok ötleteit a polgármester

Makó Város Képviselő-testülete fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten támogassa a város fiataljait, ennek keretében „Makó számít Rád!” ösztöndíjprogram bevezetését tervezi. A rendelettervezetet először oktatási, közigazgatási és egészségügyi szakemberekkel véleményeztették, majd egy beszélgetés keretében kikérték a fiatalok véleményét.

Tovább 2017-02-23

Márciustól ingyenesen lehet házasodni

Március 1-től ingyenes lesz a házasságkötés Makón, erről a tegnapi, rendkívüli testületi ülésen döntött a grémium. A jövőben sem a hivatalban, sem a külső helyszínen tartott esküvőért nem kell fizetni, a döntés akár 25 ezer forintot is a párok zsebében hagyhat.

Tovább 2017-02-23

Vadsíppal a baleset ellen

A vadbalesetek elkerülése érdekében vadriasztókat osztottak kedden a Makót Tótkomlóssal összekötő úton. A Makói Rendőrkapitányság fokozott figyelemre és óvatosságra inti a gépjárművezetőket.

Tovább 2017-02-23

Makói Híradó 2017.02.22. HD

- Halaszthatatlan ügyekről döntött a testület - Lázár az ivóvíz javítóprogramról: „A tavalyi év legkellemetlenebb ügye” - Enyhült az influenzajárvány - Makói arany Zentán - Rövid hírek

Tovább 2017-02-22

Halaszthatatlan ügyekről döntött a testület

Rendkívüli ülést tartott ma délután Makó város képviselő-testülete. Összesen kilenc napirendi pontot tárgyalt a grémium, így például döntöttek a családi események megrendezésének térítési díjáról, valamint az országzászló felállításáról is.

Tovább 2017-02-22

Enyhült az influenzajárvány

Egyelőre kizárólag a makói kórházban került visszavonásra a látogatási tilalom, amelyet az influenza miatt rendeltek el. Bár az idei járvány intenzívebb volt a tavalyinál, megyei és országos viszonylatban is alacsony a megbetegedések száma városunkban.

Tovább 2017-02-22

Lázár az ivóvíz javítóprogramról: „A tavalyi év legkellemetlenebb ügye”

Bruttó 710 millió forint- ekkora összeget kellett a kormánynak biztosítania az adófizetők pénzéből még ahhoz a 3,7 milliárd forinthoz, melyet az Európai Unió adott ivóvízminőség javításra Makónak és a térségnek. Az uniós pénz elfogyott, a víz azonban sokkal rosszabb minőségű lett, mint volt, felelős pedig nincs – sorolta Lázár János az ügy kapcsán legutóbbi, a Szikszai iskolában tartott lakossági fórumán.

Tovább 2017-02-22

Makói Híradó 2017.02.21. HD

- Fórumot tartottak a Kálvin utcai rendelő sorsáról - Rendőrségi hírek - „Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek” - Fontos az egészséges munkavállaló

Tovább 2017-02-21

Fókuszban az adóbevallás

Az idei évtől közel négy millió adózó szja-bevallás tervezetét elkészíti a NAV, és március 15-ig lehet kérni, hogy ellenőrzés céljából postázzák ki. Ez a lehetőség azonban nem mindenki számára érhető el, így például az egyéni vállalkozók, az őstermelők, vagy az áfa fizetésre kötelezett magánszemélyek nem igényelhetik

Tovább 2017-02-21

Fontos az egészséges munkavállaló

A Makói Rendőrkapitányság dolgozói évente több alkalommal is adnak vért, így volt ez a múlt héten is. Emellett a mostani alkalommal az Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából olyan egészségügyi szűrésen is részt vehettek a munkatársak amelyre eddig még szervezett formában nem volt lehetőség.

Tovább 2017-02-21

„Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek”

Farsangi vigasságot rendeztek szombaton a város időseinek. A hagyományokhoz híven most sem maradhatott el az ajándékba kapott itóka és a fánk.

Tovább 2017-02-21

Fórumot tartottak a Kálvin utcai rendelő sorsáról

Szeptemberben már a Tinódi utcában kezdődhetnek meg a háziorvosi rendelések, ha minden a tervek szerint halad- jelentette ki Farkas Éva Erzsébet polgármester a Kálvin utcai intézet költözése kapcsán, a Városházán tartott lakossági fórumon. Az is kiderült: a város a legjobb állapotban lévő épületét bocsátotta rendelkezésre erre a célra, mégis vannak, akik kifogásolják a döntést.

Tovább 2017-02-21

Makói Híradó 2017.02.20. HD

- József Attila nevét kapja az új könyvtár is - A makói kórház javára gyűjtöttek - Családjával ünnepelt Margit néni - Gólzáporos nyitány - Szorobánon számoltak a SZIGNUM-ban - Sport

Tovább 2017-02-20

A makói kórház javára gyűjtöttek

Második alkalommal rendezett Polgári Bált a Jobb Makóért Egyesület és a Fidesz Makói Alapszervezete. Az est a szórakozás mellett idén is a jótékonyság jegyében telt, most a kórház újszülöttjeinek korszerűbb ellátására gyűjtöttek.

Tovább 2017-02-20

Családjával ünnepelt Margit néni

90. születésnapja alkalmából köszöntötte fel Halász Jánosnét az önkormányzat nevében Weszelyné Véghseő Henriett képviselő és dr. Szabó Sándor, a jegyzői iroda vezetője. Margit néni jó egészségben ünnepelt gyermekei és unokái társaságában.

Tovább 2017-02-20

József Attila nevét kapja az új könyvtár is

Pénteken délután letették az új, Makovecz Imre tervezése alapján épülő könyvtár alapkövét. Az ünnepségen kiderült: a leendő intézmény is József Attila nevét viseli majd.

Tovább 2017-02-20

Szorobánon számoltak a SZIGNUM-ban

A Szent István Egyházi Általános Iskola negyedik osztályosai ismerkedtek meg pénteken az abakuszfélék családjába tartozó, távol-keleti eredetű golyós számolóeszközzel. A diákok interaktív foglalkozás keretében elsajátították a szorobánon való számolás alapjait.

Tovább 2017-02-20

Makói Híradó 2017.02.17. HD

- Letették a könyvtár alapkövét - 650 millióból kézilabdacsarnok épül - A biztonságos internetezésről, gyerekeknek - Hagyj egy nyomot a jövőnek! - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-02-17

Hagyj egy nyomot a jövőnek!

Az új könyvtár alapkőletételét megelőzően egy pályázatot hirdettek „Hagyj egy nyomot a jövőnek!” címmel, melyre 340 pályamű érkezett. Ezekből ma délelőtt nyílt kiállítás a József Attila Városi Könyvtárban. A legjobb alkotásokat a délutáni ünnepségen az alapkőbe helyezett időkapszulába tették.

Tovább 2017-02-17

Letették a könyvtár alapkövét

Ma délután letették a József Attila könyvtár helyén hamarosan felépülő új, Makovecz Imre által tervezett intézmény alapkövét. Az új, háromszintes épület külön felnőtt- és gyermekkönyvtári szekcióval, előadóteremmel, kutató szobával, klubhelyiséggel, számítógépes oktatóteremmel és korszerű technikai hátérrel nemcsak a térségben élők információhoz jutását segíti majd, de közösségi térként otthont ad a városban szervezett kulturális eseményeknek is. A kormány kiemelten fontosnak tartja Makovecz Imre életművének gondozását, ezért mintegy 2,66 milliárd forinttal támogatja a beruházást. Az ünnepségen Farkas Éva Erzsébet polgármester, a képviselőtestület tagjai és Lázár János országgyűlési képviselő közösen írták alá azt a dokumentumot, amely egy időkapszulába helyezve került az alapkő mellé, majd ezt követően a miniszter köszöntötte a megjelenteket.

Tovább 2017-02-17