Híradó

Hiteles hírműsor hétfőtől-péntekig este 18 órától. Naponta 12 – 20 percben a nap legfontosabb eseményei Makóról és a kistérségről, napi sporttal és időjárás jelentéssel.

Makói Híradó 2018.12.18. HD

- Idén is támogatja a gyerekvállalást az önkormányzat - Meghitt pillanatok az Idősek karácsonyán - Karácsony a Pulitzer József Kollégiumban - Gálával búcsúzott a 2018 – as esztendőtől a Makó Budo Klub - Rekordszámú kitüntetett a Givaudan bálján

Tovább 2018-12-18

Gálával búcsúzott a 2018 – as esztendőtől a Makó Budo Klub

Idén is megrendezte hagyományos Évzáró Gáláját a Makó Budo Klub az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A jeles esemény keretében több bemutatót is megszemlélhetett a sportszerető közönség, valamint számos elismerés talált gazdára.

Tovább 2018-12-18

Karácsony a Pulitzer József Kollégiumban

Jókai Mór „Melyiket a Kilenc közül?” című megható karácsonyi történetét adták elő tegnap a Pulitzer József Kollégium diákjai, társaiknak. A gyerekek és a kollégium életében ez az egyik legszebb és legfontosabb ünnep- mondta el televíziónknak Kozák György kollégiumvezető.

Tovább 2018-12-18

Idén is támogatja a gyerekvállalást az önkormányzat

2018-ban 223 baba született Makón, ebből tegnap 122 gyermeket és szüleiket köszöntötte a városvezetés a Bébikötvény átadó ünnepségen. A rendezvényen Farkas Éva Erzsébet polgármester kitért arra, hogy az elmúlt években milyen intézkedéseket tett az önkormányzat annak érdekében, hogy támogassa a családokat.

Tovább 2018-12-18

Meghitt pillanatok az Idősek karácsonyán

Az Idősek karácsonyán Tabáni István koncertjét ajándékozta Makó Város Önkormányzata a nyugdíjasoknak a szeretet ünnepe alkalmából, aki saját szerzeményei mellett a legismertebb slágereket hozta el puttonyában. A színvonalas koncertet megelőzően Farkas Éva Erzsébet polgármester meglepés produkcióval köszöntötte a jelenlévőket.

Tovább 2018-12-18

Rekordszámú kitüntetett a Givaudan bálján

Immár hatodik alkalommal kerített sort a Givaudan Hungary Kft. arra, hogy az Erdei János Városi Sportcsarnokban egy közös vacsorával zárja le az esztendőt, megköszönve ezzel mindenkinek az egész éves eredményes munkát. A svájci tulajdonú cég az idén át vehette a Silver Gold címet is.

Tovább 2018-12-18

Makói Híradó 2018.12.17. HD

-Aki igényli, annak ingyenesen szállítják ki a tüzelőanyagot -Rövid hírek -III. Adventi vasárnap -Városi Gyermekkarácsony Polyák Lillával -Nemzetek karácsonyoztak a hétvégén

Tovább 2018-12-17

III. Adventi vasárnap

Az öröm lángja lobbant fel a harmadik gyertya fényével vasárnap az adventi koszorún. A rendezvényen Asztalosné Gazsy Veronika nagycsaládos édesanya és Dr. Halmágyi Pál Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány elnöke köszöntötték az ünneplő közönséget. majd Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kondrát Zoltán református lelkipásztorral közösen gyújtották meg a gyertyát.

Tovább 2018-12-17

Aki igényli, annak ingyenesen szállítják ki a tüzelőanyagot

Már lehet jelentkezni a kormány által meghatározott téli rezsicsökkentés keretében rendelkezésre álló tüzelőanyagokért a Bartal Trans Kft-nél- jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester, majd azt is kiemelte: aki igényli, annak az önkormányzat állja a kiszállítás költségét is. A gázpalackot használók pedig legkésőbb január elejéig juthatnak hozzá a támogatáshoz.

Tovább 2018-12-17

Nemzetek karácsonyoztak a hétvégén

A makói nemzeti önkormányzatok is megtartották karácsonyi ünnepségüket a hétvégén az összetartozás jegyében. Az esteket zenés produkciók színesítették, ezzel még bensőségesebbé téve az események hangulatát.

Tovább 2018-12-17

Városi Gyermekkarácsony Polyák Lillával

A Városi Gyermekkarácsony ismét remek lehetőséget biztosított a családi kikapcsolódásra. Kicsik és nagyok együtt alkottak, valamint zenei élményből sem volt hiány, hiszen Polyák Lilla énekelt a közönségnek a Hagymaházban.

Tovább 2018-12-17

Heti reakció 12.14.

Heti Reakció című rovatunk eheti adásában arra voltunk kíváncsiak, hogy a makóiak számára mit jelent az adventi várakozás időszaka és hogy hogyan készülnek a karácsonyra.

Tovább 2018-12-17

Makói Híradó 2018.12.14. HD

- Boldog gyermekarcok a Hagymaházban - Szeretet és összetartás jellemezte a Makó-rákosi közösség és a FÉG Nyugdíjas Klub Karácsonyát - Testületi ülést és közmeghallgatást tartott a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat - 160 családnak adományozott a Magyar Vöröskereszt - A füstérzékelő életet menthet! - Huszonöt éves az Erdei Etelka Alapítvány

Tovább 2018-12-17

Huszonöt éves az Erdei Etelka Alapítvány

Ismét ünnepi hangulat lengte be a Makói József Attila Gimnázium auláját, ugyanis idén is megrendezték a Gimi Estet. Sor került a már negyed évszázada fennálló Erdei Etelka Alapítvány jutalmainak átadására, valamint a nagyérdemű számos produkciót csodálhatott meg.

Tovább 2018-12-17

A füstérzékelő életet menthet!

Füstérzékelőkkel ajándékozza meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a rászoruló családokat, ugyanis egy statisztika szerint hazánkban mintegy 6500 lakásban pusztítanak lángok. Összesen mintegy ezer, Makón öt darab ilyen jelző készüléket osztanak ki.

Tovább 2018-12-17

Boldog gyermekarcok a Hagymaházban

A Makói Teátrum Oscar Wilde: A boldog herceg című előadását nézhették ma délelőtt meg a szerény kürölmények között élő makói általános iskolások majd a darab végén egy igazi meglepetésben is részesültek, ugyanis a Makói Önkormányzat, az Angyalysóhaj Alapítvány, valamint a Makói Fiatalok Akadémiája ajándékcsomagokkal lepték meg őket. Ehhez személyesen Farkas Éva Erzsébet is hozzájárult, aki polgármesteri alapjából mintegy százhúzezer forintot ajánlott fel erre a nemes célra.

Tovább 2018-12-17

160 családnak adományozott a Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt is beállt az adakozók sorába és tartósélelmiszereket tartalmazó csomagokat osztott szét a volt városháza épületében. Makón száz, míg a környező településeken hatvan család részesült támogatásban.

Tovább 2018-12-17

Szeretet és összetartás jellemezte a Makó-rákosi közösség és a FÉG Nyugdíjas Klub Karácsonyát

Szeretet és összetartás jellemezte a Makó-rákosi közösség és a FÉG Nyugdíjas Klub Karácsonyát. A rendezvényeken ünnepi gyermekműsorokkal örvendeztették meg a résztvevőket. A Rákosi Kultúrházba tegnap ellátogatott Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint a jóságos nagyszakállú is.

Tovább 2018-12-17

Testületi ülést és közmeghallgatást tartott a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Testületi üléssel egybekötött közmeghallgatást tartott csütörtök délután a nemrégiben újjáalakult Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Királyhegyesi utcai Nyugdíjas Klub épületében. Az eseményen a napirendi pontok megvitatásán felül több lakossági probléma is felmerült.

Tovább 2018-12-17

Makói Híradó 2018.12.13. HD

- Felújítják a Korona Szálló emeletét - Legkésőbb jövő február végéig igyekeznek biztosítani a tüzelőanyag támogatást a makói háztartásoknak - Szerbiában mérik össze tudásukat a KERIS diákok - Taggyűlés és karácsonyi ünneplés a Mozgáskorlátozottak Makói Egyesületében - Tartós élelmiszereket kaptak a rászorulók - Fociban mérték össze tudásukat a Duocor dolgozói - A Vertán-telepi Nyugdíjas Klubban is karácsonyoztak

Tovább 2018-12-13

Legkésőbb jövő február végéig igyekeznek biztosítani a tüzelőanyag támogatást a makói háztartásoknak

Legkésőbb február végéig igyekszik biztosítani az önkormányzat a kormány által meghatározott, tizenkétezer forintnak megfelelő tüzelőanyagot minden olyan háztartásnak, ahol még nem került sor a téli rezsicsökkentésre- jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester a tegnapi testületi ülésen. Ehhez kapcsolódóan arról is szó esett, hogy ezt a lakosok számára ingyenesen ki is szállítják, ám az erről szóló tárgyalások még folynak.

Tovább 2018-12-13

Felújítják a Korona Szálló emeletét

Egy újabb nyertes pályázatnak köszönhetően megújulhat a Korona emelete valamint több közösségi tér is kialakításra kerül a városban – számolt be televíziónknak Farkas Éva Erzsébet polgármester. A projektre összesen közel 400 millió forint áll majd rendelkezésre, melynek egy részéből a helyi egyesületek és szervezetek is részesülhetnek.

Tovább 2018-12-13

A Vertán-telepi Nyugdíjas Klubban is karácsonyoztak

A Vertán-telepi Nyugdíjas Klub is megtartotta a karácsonyi ünnepségét, amely meghitt, családias légkörben telt. Az eseményre ellátogatott lányával, Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő, ahol köszöntőt mondott a tagoknak.

Tovább 2018-12-13

Tartós élelmiszereket kaptak a rászorulók

Mintegy háromszáz szárazélelmiszert tartalmazó csomag gyűlt össze a közelmúltban a Szent István Király templomban. A Szeretettel Egységben a Családokért Alapítvány által meghirdetett akció keretében ezeket karácsonyi gondolatok és vendéglátás mellett osztották ki a rászorulóknak.

Tovább 2018-12-13

Taggyűlés és karácsonyi ünneplés a Mozgáskorlátozottak Makói Egyesületében

A karácsonyi találkozó a Mozgáskorlátozottak Makói Egyesületében nem csak az ünneplésről, hanem az év végi taggyűlésről is szólt, ahol többek között beszámolók hangzottak el. A rendezvényen részt vett Toldi János önkormányzati képviselő is, aki a városvezetés üdvözletét adta át a jelenlévőknek.

Tovább 2018-12-13

Szerbiában mérik össze tudásukat a KERIS diákok

Az e-kereskedelem és a bolti vásárlás előnyeit, valamint hátrányait elemezték a KERIS diákok a Hagymaházban, ugyanis itt került megrendezésre a Géniusz vetélkedő, melynek győztesei Szerdiába utazhatnak egy nemzetközi versenyre. Manapság egyre ritkábban vásárolunk tudatosan, ezért ennek fontosságára is felhívták a figyelmet a kereskedelem szakágban tanulók.

Tovább 2018-12-13

Fociban mérték össze tudásukat a Duocor dolgozói

Öt csapat versengett egymással a Duocor Ipari Bt. Mikulás Kupáján. A résztvevők az Erdei János Városi Sportcsarnokban rúgták a bőrt, akik közül a legjobbnak a SzerelŐK csapata bizonyult.

Tovább 2018-12-13

Makói Híradó 2018.12.12. HD

- A Makói Fiatalok Akadémiája például szolgál - Három laptopot adományozott a Givaudan Hungary Kft. a Kassai utcai Óvoda számára - A jubiláló véradóknak köszönték meg elkötelezettségüket - Évet zárt a Bruder János Kertbarát Kör - Karácsonyi és jubileumi ünnep a Nefelejcs Népdalkörben - Álomból valóság

Tovább 2018-12-12

Három laptopot adományozott a Givaudan Hungary Kft. a Kassai utcai Óvoda számára

Három laptopot ajándékozott a Givaudan Hungary Kft. a Kassai utcai Óvoda számára, melyeket személyesen a cég ügyvezető igazgatója, Karkas Mihály vitt ki. Az adomány nagy segítség az intézmény számára, mivel már a mindennapos nevelésben elengedhetetlen a számítógépes foglalkozás, fejlesztés.

Tovább 2018-12-12

Álomból valóság

Nyúl Patrícia Mária Fidelis nővér a közelmúltban egy hónapot töltött Peruban. A külföldön szerzett élményeibe, „Amikor egy régi álom valóra válik” című képes úti beszámolóján keresztül avatta be a hallgatóságot nemrégiben a SZIGNUM nagy előadótermében.

Tovább 2018-12-12

A Makói Fiatalok Akadémiája például szolgál

Deszk Község Önkormányzatának is felkeltette a figyelmét a Makói Fiatalok Akadémiája, ezért a közelmúltban ellátogattak településünkre, hogy tapasztalatokat, ötleteket szerezzenek a fiatalok összetartása érdekében. A tanulmányútra az „Esély, otthon Deszken” című sikeres pályázatnak köszönhetően került sor.

Tovább 2018-12-12

Karácsonyi és jubileumi ünnep a Nefelejcs Népdalkörben

Nem csak a karácsonyt, hanem a 10 éves fennállásukat is ünnepelték a Nefelejcs Népdalkör tagjai. A rendezvényre Toldi János önkormányzati képviselő is ellátogatott, aki naranccsal kedveskedett a résztvevőknek.

Tovább 2018-12-12

Évet zárt a Bruder János Kertbarát Kör

Vidám hangulatban telt a Bruder János Kertbaráti Kör karácsonyi ünnepsége. A rendezvényre Kovács Sándor önkormányzati képviselő is ellátogatott, aki most először ünnepelt az egyesülettel.

Tovább 2018-12-12

A jubiláló véradóknak köszönték meg elkötelezettségüket

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete jubiláló véradóit köszöntötte pénteken Makón, a Hagymaházban. A közel 70 megjelent közt voltak olyanok, akik már több, mint 100 alkalommal járultak hozzá embertársaik gyógyulásához.

Tovább 2018-12-12

Makói Híradó 2018.12.11. HD

-Hét családot ajándékozott meg az Angyalsóhaj Alapítvány -Testvérvárosból érkezett delegáció Makón -A Makói Nagycsaládosok Egyesülete is karácsonyozott -Eredményes évet tudhat maga mögött a makói ContiTech -Országos Aikido Évzárót tartottak Makón

Tovább 2018-12-11

Hét családot ajándékozott meg az Angyalsóhaj Alapítvány

Egyenként meghaladja a harmincötezer forintot azoknak a csomagoknak az értéke, amelyeket az Angyalsóhaj Alapítvány adományozott hét makói családnak a közelgő ünnepre való tekintettel. Minden táska egyedi tartalommal bírt, melyet bronzvasárnapon vehettek át a gyerekek és azok szülei.

Tovább 2018-12-11

Testvérvárosból érkezett delegáció Makón

Makó testvérvárosaiból Vízkeletről és Nagyszentmiklósról érkezett delegáció a hétvégén. Az adventi készülődésbe és a település életébe nyerhettek bővebb betekintést a határon túli magyarok.

Tovább 2018-12-11

Országos Aikido Évzárót tartottak Makón

Mintegy 120 aikidoka tréningezett városunkban a hétvégén a Makó Budó Klub, a Nemzeti Aikido Szövetség és a Magyar Aikido Sportért Alapítvány szervezésében. Az esemény vizsgával zárult és ugyanekkor adták át az „Év Aikodosa” címet is.

Tovább 2018-12-11

A Makói Nagycsaládosok Egyesülete is karácsonyozott

Szülőkkel és gyermekeikkel telt meg a Szent László Király Plébánia, ugyanis a Makói Nagycsaládosok Egyesülete nemrégiben tartotta karácsonyi összejövetelét. A csöppségekhez a Mikulás is ellátogatott, aki ajándékcsomagokat hozott magával.

Tovább 2018-12-11

Eredményes évet tudhat maga mögött a makói ContiTech

A Continental ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. ismét karácsonyi bálra invitálta dolgozóit az Erdei János Városi Sportcsarnokba. A nagy volumenű eseményen sort került az év értékelésére és természetesen a felhőtlen kikapcsolódás sem maradhatott el.

Tovább 2018-12-11

Makói Híradó 2018.12.10. HD

- Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján - A Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar 30 éves fennállását ünnepelte a Katolikus Templomban - Ünnepségek karácsony jegyében - A Hagymatikum is várta a fürdőzőket egy Mikulás Partival - Több száz csomag került kiosztásra - Ifjú zenészek koncerteztek a Koronában - A jövő mezőgazdaságát ismertették a Galambban - Nagy könyvösszefogás a makói Zrínyi utcai Óvoda javára

Tovább 2018-12-10

Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján

Második hetéhez érkezett az adventi várakozás időszaka. Ennek fényében városunk koszorúján is lángra lobbant a következő gyertya, amely a hagyomány szerint a reményt szimbolizálja. Az ünnepségen köszöntőt mondott Kerekes Éva, hegymászó, Dr. Nagy Jenő, telephely vezető főorvos és Kotormán István, lelkész, majd Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen lobbantották lángra a második gyertyát a Makovecz téren.

Tovább 2018-12-10

A Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar 30 éves fennállását ünnepelte a Katolikus Templomban

A Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelték az első koncertjük helyszínén, a Szent István Király Plébánia templomban. A hangverseny első felében adventi dallamok csendültek fel, míg a második részben pedig a jubileumhoz kapcsolódó kórusművek hangzottak el.

Tovább 2018-12-10

Ünnepségek karácsony jegyében

A Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének makói csoportja, valamint a Hagymás Makó Nyugdíjas Klub nemrégiben tartották hagyományos karácsonyi ünnepségüket. Mindkét esemény meghitt hangulatban telt, melyekre több városatya is ellátogatott.

Tovább 2018-12-10

A Hagymatikum is várta a fürdőzőket egy Mikulás Partival

A Mikulás szombaton a Hagymatikumba is betért, hogy köszöntse a fürdőző gyermekeket. A színes programok mellett, a rendezvény jó hangulatáról pedig a Csiga Duó gondoskodott, a legkedvesebb ünnepi gyermekdalokkal.

Tovább 2018-12-10

Több száz csomag került kiosztásra

A Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat is megrendezte Mikulás-ünnepségét pénteken. Az eseményre rengeteg szülő, nagyszülő és gyermek látogatott el, hogy jó társaságban tölthesse az időt, találkozhasson a Télapóval, és hogy valami finomsággal gazdagodva térhessen haza. Az ajándékosztást a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. is támogatta.

Tovább 2018-12-10

A jövő mezőgazdaságát ismertették a Galambban

Ünnepi énekkel telt meg a Korona díszterme a Makói Magán Zeneiskola Fúvószenekara által. A muzsikusok az indulók mellett többek között könnyűzenei darabokkal is készültek családtagjaiknak.

Tovább 2018-12-10

Nagy könyvösszefogás a makói Zrínyi utcai Óvoda javára

Több mint 200 könyv gyűlt össze a József Attila Könyvtár felhívására, amelyeket a közelmúltban adtak át a Zrínyi utcai óvodások számára. Az ünnepségen jelen voltak azok a kisdiákok is, akik régi, kedves olvasmányaikat ajánlották fel a nemes kezdeményezésre.

Tovább 2018-12-10

Makói Híradó 2018.12.07. HD

- Újra elismerték Makó legsikeresebb sportembereit és csapatait - Sikeres évet zár a Nemzeti Méntesbirtok és Tangazdaság - Mikulás ünnepség a Szegedi SZEFO Zrt. makói fióktelephelyén - A Contitech Mikulása is meglepte a település lakosait - Ingyen jogosítvány, fél év önkéntességgel a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezeténél - A JAG növendékei sikert arattak a Dél - Bánságban - Zuber mézeskalácsosnál járt stábunk

Tovább 2018-12-07

Mikulás ünnepség a Szegedi SZEFO Zrt. makói fióktelephelyén

A Szegedi SZEFO Zrt. makói fióktelephelyén is tartottak Mikulás napi ünnepséget. A jeles esemény meghitt hangulatban telt, ahová Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogatott.

Tovább 2018-12-07

A JAG növendékei sikert arattak a Dél – Bánságban

A Makói József Attila Gimnáziumból két csapat indult a „Mit tudsz Torontál vármegyéről?” című honismereti versenyen. A nyolcadik osztályos nebulók egészen Szerbiáig utaztak, ugyanis a megmérettetésnek a dél – bánsági szórványmagyarság egyik fontos települése, Ürményháza adott otthont, ahonnan szép eredményekkel tértek haza.

Tovább 2018-12-07

A Contitech Mikulása is meglepte a település lakosait

Immár második alkalommal örvendeztették meg a makóiakat a Contitech dolgozói Mikulás alkalmából. Közel ötezer szaloncukrot osztottak szét a városban a jól viselkedő gyermek és felnőttek számára.

Tovább 2018-12-07

Ingyen jogosítvány, fél év önkéntességgel a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezeténél

„Önkéntesség személyre szabva” címmel hirdette meg a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete azt a fél éves programot, amelynek köszönhetően ingyenesen szerezhető meg a „B” kategóriás jogosítványt. Összesen 30 fiatal vehet részt ebben a projektben, azonban már a fele betelt, így érdemes minél hamarabb jelentkezni.

Tovább 2018-12-07

Zuber mézeskalácsosnál járt stábunk

A makói Zuber családban közel egy évszázadon át szállt apáról fiúra a mézesbábosság mestersége. Manapság azonban már nincs ki folytassa a hagyományt, a műhely és az eszközök eladásra kerülnek, néhány a tradíciót őrző tárgy pedig a József Attila Múzeum tulajdona lesz. Stábunk még egy utolsó bepillantást nyerhetett a kézművesség múltjába és jelenébe.

Tovább 2018-12-07

Sikeres évet zár a Nemzeti Méntesbirtok és Tangazdaság

Hat milliárdos árbevétel mellett már idén mintegy négyszáz millió forint eredménnyel számol a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság- jelentette be Lázár János, a gazdaságért felelős kormánybiztos, majd kiemelte: ezzel nem elégednek meg, jövőre mintegy 15 milliárd forintos fejlesztést hajtanak majd végre, hiszen a cél, hogy a tangazdaság öt éven belül Magyarország, tíz éven belül pedig Európa legkorszerűbb gazdasága legyen.

Tovább 2018-12-07

Makói Híradó 2018.12.06. HD

- Magyarországon elsőként a térségben egyedülálló öntözési rendszer valósul meg - A Váll-Ker Kft-be is ellátogatott a Télapó - Karácsonyra készül a Makói Városi Televízió is - Az emberi élet képekben - Lányok is rúgták a bőrt a KERI Kupán - Csöbörből vödörbe

Tovább 2018-12-06

Magyarországon elsőként a térségben egyedülálló öntözési rendszer valósul meg

A már meglévő csatornahálózat korszerűsítésével és teljesen új vezetékek kiépítésével egy egyedülálló öntözési rendszer fog a közel jövőben megvalósulni a térségben- jelentette be Lázár János kormánybiztos Mezőhegyesen, ahol azt is kifejtette: a komplex program elsősorban az állami ménesbirtokot és gazdaságot érinti, de a környékbeli gazdák is hozzáférhetnek, hiszen a Marosból nyerik majd a vizet, és egy nyitott rendszeren keresztül szeretnék Mezőhegyesig vinni. A kiviteli tervek már elkészültek.

Tovább 2018-12-06

Csöbörből vödörbe

A CONTITECH Makói KC férfi kézilabdacsapata hazai pályán nagy lehetőséget hagyott ki a Túrkeve együttese ellen. A makóiak jelenleg a tabella 11. helyén állnak, mely a kieső zónában van.

Tovább 2018-12-06

Az emberi élet képekben

Kunvári Gábor pécsi fotós munkáiból nyílt kiállítás az Espersit-ház folyosógalériájában, mely az életet mutatja be huszonhat képen keresztül. A tárlat a „Honnan jövök, hova megyek, ki vagyok én?” címet kapta.

Tovább 2018-12-06

A Váll-Ker Kft-be is ellátogatott a Télapó

A Váll-Ker Kft. dolgozóinak gyermekeihez és unokáihoz ebben az esztendőben is ellátogatott a Mikulás szerda délután. A kicsik a közös éneklés és az ajándékcsomagok átvétele előtt a Tihanyi Vándorszínpad darabját is végig nevethették.

Tovább 2018-12-06

Karácsonyra készül a Makói Városi Televízió

Az előző évekhez hasonlóan Televíziónk idén decemberben is karácsonyi Társalgóval jelentkezik csütörtökönként. A Hagymatikum előtti téren megmutatjuk mindazt ami segíthet lelkileg is közelebb kerülni az ünnephez.

Tovább 2018-12-06

Makói Híradó 2018.12.04. HD

- Új eszközöket kapott a makói kórház - Megkétszerezte Makó a gazdasági teljesítményét - Az 5. számú választókerület lakói is átvehették az Erzsébet-utalványokat - Testközelben az Európai Parlament és az Európai Bizottság - A versek is segíthetnek önmagunk megismerésében - Sztárvendégek is várják az érdeklődőket holnap a IV. Sportkarácsonyon

Tovább 2018-12-05

A versek is segíthetnek önmagunk megismerésében

József Attila a tragikus sorsú, ám páratlan tehetségű költő nyolcvanegy évvel ezelőtt, december harmadikán hunyt el. Ebből az alkalomból a róla elnevezett múzeumban több rendhagyó irodalomórát tartott Tóth Péter Lóránt versvándor a diákoknak. Az egyik előadásra televíziónk is ellátogatott.

Tovább 2018-12-05

Új eszközöket kapott a makói kórház

Három új, speciális infúziós eszközzel gazdagodott a makói és a hódmezővásárhelyi kórház a Robert Burns Alapítvány és az Inter Relocation Kft. jóvoltából. Ezek a berendezések nagyban megkönnyítik és biztonságosabbá teszik majd a munkát az intézményben.

Tovább 2018-12-05

Megkétszerezte Makó a gazdasági teljesítményét

„Makónak minden sikerül, Vásárhelyen meg nem megy semmi” – emelte ki Lázár János azon a sajtótájékoztatón, ahol egy újabb támogatás, a Juhász Gyula Református Gimnázium felújításának jó hírét oszthatta meg a Maros-parti város lakosaival. Ugyanitt arról is beszélt: a település fejlődése példaértékű, hiszen az iparűzési adóbevétel a duplájára nőtt, az idegenforgalmi adó bevétele pedig meghatszorozódott az elmúlt években.

Tovább 2018-12-05

Testközelben az Európai Parlament és az Európai Bizottság

Az Európai Parlament és Bizottság már több esztendeje biztosít lehetőséget számos, a magyar regionális médiában dolgozó szakembereknek arra, hogy Brüsszelbe utazzanak és ott testközelből megismerhessék ezen szervezetek működését. Idén sem volt ez másképp, a Televíziónk egyik munkatársa is részt vett a november végén megszervezett tanulmányúton, ahol az utazás több mozzanatát is megörökítette.

Tovább 2018-12-05

Makói Híradó 2018.12.04. HD

-Közel 500 millió forintból újulhat meg a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola -Számos sportfejlesztés valósult már meg Makón és még további beruházások várhatóak -A városvezetés nem ajándékozhat az adóbevételből? -A migráció kérdése döntő lesz az EP választásokon -Bált adott a Csanád és Térsége Gazdakör -Kézműves délután a SZIGNUM-ban

Tovább 2018-12-04

A városvezetés nem ajándékozhat az adóbevételből?

2014 előtt egy szűkebb, vezetői kör, azóta a lakosság széles rétege részesül Makó fölös adóbevételéből a városvezetés jóvoltából, amelynek tetemes részét az iparűzési adó és az idegenforgalmi adó teszik ki- emelte ki Kovács Sándor települési képviselő az országos médiában ért támadások kapcsán, ugyanis egyes újságírók szerint felháborító, hogy a város ajándékaként adta át az önkormányzat által biztosított vásárlási utalványokat a 70 éven felülieknek. Az meg egyenesen „szirupos” szerintük, hogy személyesen teszik mindezt. Ez utóbbira Czirbus Gábor alpolgármester úgy reagált: a választópolgárokkal való személyes találkozás vidéken mindig is kiemelten fontos volt.

Tovább 2018-12-04

Közel 500 millió forintból újulhat meg a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola

Állami forrásból többek között interaktív lőtérrel és egy új emelettel is bővülni fog a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola épülete – hangzott el a témával kapcsolatos sajtótájékoztatón. Az alkalmon részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, Farkas Éva Erzsébet, polgármester és Kondrát Zoltán, a Makó Belvárosi Református Egyházközség lelkésze is.

Tovább 2018-12-04

Közel 500 millió forintból újulhat meg a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola

Állami forrásból többek között interaktív lőtérrel és egy új emelettel is bővülni fog a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola épülete – hangzott el a témával kapcsolatos sajtótájékoztatón. Az alkalmon részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, Farkas Éva Erzsébet, polgármester és Kondrát Zoltán, a Makó Belvárosi Református Egyházközség lelkésze is.

Tovább 2018-12-04

Számos sportfejlesztés valósult már meg Makón és még további beruházások várhatóak

Minden akadály elhárult az elől, hogy minél hamarabb megépülhessen az újvárosi sportcsarnok, mivel a kormány kiemelt nemzetgazdasági beruházásként tekint a létesítményre- hangsúlyozta Czirbus Gábor alpolgármester egy sajtótájékoztató keretében, ahol szó esett az elmúlt időszak és a közeljövő sportfejlesztéseiről is.

Tovább 2018-12-04

Bált adott a Csanád és Térsége Gazdakör

Év végéhez közeledve ismét bált rendezett a Csanád és Térsége Gazdakör a Korona Szálló dísztermében. A jó hangulatú esemény remek alkalmat biztosított az elmúlt hónapok értékelésére és természetesen a szórakozás sem maradhatott el.

Tovább 2018-12-04

A migráció kérdése döntő lesz az EP választásokon

2019 májusában ismét vezetőket választunk Európa élére. A tét igen nagy, ennek megfelelően a köré felépített kampánnyal is minden eddiginél komolyabb mozgósítást tűztek ki célul - tudtuk meg a helyszínen, ugyanis televíziónk munkatársa múlt héten Brüsszelben járt.

Tovább 2018-12-04

Makói Híradó 2018.12.03. HD

- Káosz a reggeli, szegedi buszokon - Ünnepi fényárba borult a város - Jótékonysági sütikóstoló az Erzsébet-ház javára - Magas kőrissekkel gazdagodott Makó - Újabb összejövetelt tartott a Makói Cukorbetegek Egyesülete - Cél a bentmaradás

Tovább 2018-12-03

Káosz a reggeli, szegedi buszokon

Akkora tumultus van a Volán Földeák- Óföldeák- Maroslele- Szeged járatán reggelente, hogy a diákok egy része sokszor lemarad a buszról, és csak késve érkeznek be az iskolába- többen ezzel a panasszal keresték fel Lázár Jánost legutóbbi, maroslelei fogadóóráján. Ezen kívül az országgyűlési képviselőtől olyan kisnyugdíjasok is segítséget kértek, akik annak idején termelőszövetkezetből mentek nyugdíjba, így nagyon alacsony összegű ellátást kapnak.

Tovább 2018-12-03

Újabb összejövetelt tartott a Makói Cukorbetegek Egyesülete

A Makói Cukorbetegek Egyesülete pénteken tartotta meg legutóbbi összejövetelét. A családias hangulatú délután alkalmával a tagok megbeszélhették az elmúlt egy hónap történéseit, tapasztalatokat cserélhettek és jó hangulatban, családias környezetben múlathatták az időt a Civil Szervezetek Házában.

Tovább 2018-12-03

Magas kőrissekkel gazdagodott Makó

Ötven facsemetével gazdagodott a vásártéri lovas pályát körülvevő liget, melyeket Farkas Éva Erzsébet polgármester és a település számos civil szervezetének, nyugdíjas klubjának, valamint oktatási intézményének képviselői saját maguk ültettek el. A program egy pályázat keretében valósulhatott meg, és még nincs vége: a tervek szerint összesen ötszáz fát ültetnek majd Makón a közel jövőben.

Tovább 2018-12-03

Jótékonysági sütikóstoló az Erzsébet-ház javára

Az ünnepi asztal legfinomabb édes és sós süteményeit kóstolhatták meg a Makovecz térre kilátogatók az Angyalsóhaj Alapítvány jótékonysági sütikóstolóján. Számos helyi szervezet és önkéntes is csatlakozott ehhez az akcióhoz, így segítve az Erzsébet-házat.

Tovább 2018-12-03

Ünnepi fényárba borult a város

A hagyományokhoz híven a város fényei mellett, ünnepélyes keretek között gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját, a hit szimbólumát. Ezzel hivatalosan is kezdetét vette a várakozás időszaka. A Makovecz tér teljesen benépesedett, hiszen sokan voltak kíváncsiak az ünnepségre.

Tovább 2018-12-03

Heti Reakció 2018.11.30.

Heti Reakció 2018.11.30.

Tovább 2018-11-30

2018.11.29 HD

- Négyszeresére nőtt az idegenforgalmi adóbevétel Makón - A karácsonyi süteményhez is jól jöhetnek az Erzsébet – utalványok - Házhoz megy az egészségszűrés - Fejlesztő eszközre gyűjtöttek az ASZTA bálján - December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár

Tovább 2018-11-29

Négyszeresére nőtt az idegenforgalmi adóbevétel Makón

Zeitler Ádám és Kiss Attila jobbikos képviselők összeférhetetlenségének kérdése, az idei adóbevételek alakulása, a jövő évi költségvetés, valamint a makói levegő is terítéken volt tegnap a város rendes testületi ülésén, melyen ezúttal Lázár János országgyűlési képviselő is részt vett. Zárt ülés keretében pedig arról is döntöttek: ki kapja idén a Páger Antal- színészdíjat.

Tovább 2018-11-29

karácsonyi süteményhez is jól jöhetnek az Erzsébet – utalványok

A többi települési képviselőhöz hasonlóan, Toldi János is felkeresi választókerülete Erzsébet – utalványra jogosult lakóit. A városatya nemrégiben Kúsz Lajosnéhoz látogatott el, ahová mi is elkísértük.

Tovább 2018-11-29

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár. Az első adventi vasárnapon már 16 órától várja az érdeklődőket, ahol többek között fellép a Deák Big Band és a Makói Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusa, míg az Angyalsóhaj Alapítvány süti vásárral gyűjt az Erzsébet-ház javára.

Tovább 2018-11-29

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár. Az első adventi vasárnapon már 16 órától várja az érdeklődőket, ahol többek között fellép a Deák Big Band és a Makói Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusa, míg az Angyalsóhaj Alapítvány süti vásárral gyűjt az Erzsébet-ház javára.

Tovább 2018-11-29

Czirbus Gábor: Zeitler Ádám gyáva!

Czirbus Gábor, alpolgármester, a Fidesz helyi szervezetének elnöke szerint nem férfias, sőt, kifejezetten gyáva dolog Zeitler Ádámtól, hogy az utóbbi időben nem jelenik meg a testületi üléseken, vélhetően a körülötte valamint pártja, a Jobbik körül kialakult botrányok miatt. Erről egy rögtönzött sajtótájékoztató keretében beszélt ma délelőtt a városatya, az éppen aktuális testületi ülés szünetében, ugyanis képviselőtársai több kérdést is szerettek volna feltenni Zeitlernek.

Tovább 2018-11-28

2018.11.28 HD

-Czirbus Gábor: Zeitler Ádám gyáva! -Bekerült a települési értéktárba a helyi galambfajta -Bált adott a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub -Fejlesztő eszközre gyűjtöttek az ASZTA bálján -A siker 1% ötlet és 99% megvalósítás -„Nem kérek kegyelmet…” -14. lett a Makó FC az őszi szezonban

Tovább 2018-11-28

„Nem kérek kegyelmet…”

Még szeptemberben a makói származású Dr. Kolarovszki Tamás akvarelljeit szemlélhette meg felesége gobelin képei mellett a nagyérdemű, nemrégiben pedig „Nem kérek kegyelmet…” című könyve debütált a József Attila Múzeumban. A kötetben a második magyar hadsereg parancsnokának, Jány Gusztávnak az 1947 – es népbírósági peréről, valamint az ügy ’93 – as rehabilitációjáról olvashatunk.

Tovább 2018-11-28

A siker 1% ötlet és 99% megvalósítás

Weiser István marketingstratéga és író érkezett újabb tippekkel a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének szakmai estjére. Az előadásnak a „Titokzatos 4SZ formula” címet adta.

Tovább 2018-11-28

Bált adott a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub

A hagyományokhoz híven idén is bált rendezett a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub, ahová több térségi csoportot is meghívtak. Az est az önfeledt kikapcsolódás és szórakozás jegyében zajlott, melynek Andi Konyhája, azaz a régi Zöldért Étterem adott otthont.

Tovább 2018-11-28

Bekerült a települési értéktárba a helyi galambfajta

Az Országos Strasszer Fajtaklub, a Szegedi Magasszálló Keringő Fajtaklub és a Makói Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete szervezett kiállítást a hétvégén a makói tanműhelyben. Az expóra a hátáron túlról is érkeztek, elhozva magukkal díjnyertes példányaikat.

Tovább 2018-11-28

14. lett a Makó FC az őszi szezonban

Az NBIII. –as labdarúgó-bajnokság őszi szezonjának utolsó fordulójában a Szeged-Grosics Akadémia együttesével találkozott a M-Foci Kft. hazai pályán. A mérkőzés 2-1-s vendég sikerrel zárult.

Tovább 2018-11-28

Fejlesztő eszközre gyűjtöttek az ASZTA bálján

Nyáron ünnepelte egy éves fennállását a Szivárványon Túl Alapítvány, melynek célja, hogy a sérült gyerekeket és azok szüleit támogassa. A hétvégén a Koronában rendezték meg első báljukat a jótékonyság jegyében.

Tovább 2018-11-28

Makói Híradó 2018.11.27. HD

- Megszüntették Kiss Attila megbízatását a megyei közgyűlésben - Sok háztartásba eljutottak már az önkormányzat karácsonyi ajándékai - Keresztes Ildikó és László Boldizsár volt a sztárfellépő Szentpéteri Csilla koncertjén - Minden eddiginél nagyobb mennyiségű búza gyűlt össze a Magyarok Kenyere Programban - A gyermekek javára gyűjtöttek - Fontos meccset vesztett a Makói KC

Tovább 2018-11-27

Sok háztartásba eljutottak már az önkormányzat karácsonyi ajándékai

Már sok helyre eljutottak a város karácsonyi ajándékai, hiszen kézbesítésük folyamatosan zajlik. Stábunk múlt hét pénteken Kovács Sándor települési képviselőt kísérte el két házaspárhoz, akik szintén örömmel fogadták az Erzsébet – utalványokat.

Tovább 2018-11-27

Megszüntették Kiss Attila megbízatását a megyei közgyűlésben

Mint arról korábban beszámoltunk Kiss Attila, a Jobbik makói elnöke a Csongrád Megyei Közgyűlés álláspontja szerint megszegte a képviselők összeférhetetlenségére vonatkozó törvényt. A képviselő sorsáról tegnap határoztak: megszüntették a megbízatását a megyei közgyűlésben.

Tovább 2018-11-27

A gyermekek javára gyűjtöttek

Az előző évekhez hasonlóan idén novemberben is egy Jótékonysági Est keretében gyűjtöttek a Makói Óvoda növendékei számára. A Kelemen Házban tartott esemény keretében befolyt összeget a gyermekek játékkészletének bővítésére fordítják.

Tovább 2018-11-27

Keresztes Ildikó és László Boldizsár volt a sztárfellépő Szentpéteri Csilla koncertjén

Hatalmas sikert aratott Szentpéteri Csilla és sztárvendégei Keresztes Ildikó és László Boldizsár jótékonysági koncertje, amellyel idén a makói korház Sürgősségi Betegellátó Osztályát támogatják. A nemes ügy mellé nem csak ismert előadók, hanem tehetséges makói fiatalok is csatlakoztak és produkciójukkal megörvendeztették a Maros-parti közönséget.

Tovább 2018-11-27

Makói Híradó 2018.11.26. HD

-Közel négy millió forint gyűlt össze a makói Sürgősségi Betegellátó Osztály javára -Folyamatosan járják a körzetüket a képviselők -A gyűlölet és árulás nem lehet a jövő -Adventvárás rock stílusban -Népzenei csemegézés Apátfalván

Tovább 2018-11-26

A gyűlölet és árulás nem lehet a jövő

Április 8 án a Fidesz -KDNP 2/3 os többséget szerzett az összefogó ellenzéki pártokkal szemben. Az újabb 2 választáshoz közeledve térségünk egyik polgármestere Márki Zay Péter egy új egyesületet alapított, melyben olyan hozzá hasonló embereket sorakoztat fel ,akik szembefordultak saját maguk korábbi elveivel, vagyis renegátok mint ő maga is. Ezt Bencsik András újságíró, a Demokrata hetilap főszerkesztője televíziónknak adott interjújában nyilatkozta majd hozzátette annak a szervezetnek melynek célja az árulás, eszköze a gyűlölet ,nem lehet jövője.

Tovább 2018-11-26

Folyamatosan járják a körzetüket a képviselők

Hadik György önkormányzati képviselő is folyamatosan járja a 4-es számú választókerületet, hogy még az adventi időszakban tudja átadni a 380 szépkorúnak az Erzsébet- utalványokat. A karácsonyi kiadásokban nagy segítség a város ajándéka, mivel minden olyan drága - mondta el televíziónknak Nagy-György Lajosné, 70 év feletti nyugdíjas.

Tovább 2018-11-26

Népzenei csemegézés Apátfalván

Az Apátfalvi Népzenei Találkozón zengtek a dalok és pengették a citera húrjait a fellépők. A nagy érdeklődésnek örvendő eseménynek a település művelődési háza adott otthont.

Tovább 2018-11-26

Közel négy millió forint gyűlt össze a makói Sürgősségi Betegellátó Osztály javára

3.874.000 forint gyűlt össze Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertjén, amelyet a makói Sürgősségi Betegellátó Osztály javára ajánlott fel a zongoraművész. Az összegből őrző-védő- figyelő monitorok beszerzésére kerül sor, amelyek a betegek biztonságát növelik. A nagy érdeklődésre való tekintettel az előadó zenekarával kétszer is színpadra állt a Hagymaházban.

Tovább 2018-11-26

Adventvárás rock stílusban

Ismét sokan voltak kíváncsiak az Ismerős Arcok makói koncertjére az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A hagyományokhoz híven produkciójukat a Good Company zenészeinek műsora előzte meg.

Tovább 2018-11-26

Makói Híradó 2018.11.23. HD

- Kiss Attilát kizárják a Csongrád Megyei Közgyűlésből? - Bencsik András: A túlélés a tét! - Gördülékenyebbé és hatékonyabbá vált a makói mentősök munkája is - Szentpéteri Csilla vasárnap ismét jótékonysági koncertet ad - Makón járt az Operaház Nagykövete - A zene nem foglalkozás, hanem életmód

Tovább 2018-11-23

Egy elveszett napló nyomában…

Az Isonzó-fronton 1915 nyarától 1917 októberéig vívta az olasz haderő az osztrák-magyar seregekkel a híres-hírhedt isonzói csatákat, szám szerint tizenkettőt. Az osztrák-magyar haderő, - melynek felét magyar katonák alkották -, a Doberdó-fennsíkon építtette ki az első védelmi vonalakat az itt harcoló, túlnyomórészt magyar ezredekkel. Budapestről, Temesvárról, Debrecenből, Nagyváradról, Székesfehérvárról, Szegedről és annak környékéről vonultak be azok a katonák, akik ezt a kiemelt frontszakaszt védelmezték. A Makói Városi Televízió stábjának lehetősége nyílt arra, hogy felkutassa ezeket a helyszíneket Dr. Halmágyi Pál történész, nyugalmazott múzeumigazgató kíséretben.

Tovább 2018-11-23

Kiss Attilát kizárják a Csongrád Megyei Közgyűlésből?

Összeférhetetlenség miatt kizárhatja a Csongrád Megyei Közgyűlés Kiss Attilát, a Jobbik makói elnökét a képviselők közül, mivel megszegte a képviselők összeférhetetlenségére vonatkozó törvényt. Czirbus Gábor, a makói Fidesz elnöke szerint ez az elmúlt harminc év egyik legnagyobb politikai botránya lehet, véleménye szerint a Jobbik képviselőjének meg kellene előznie a méltatlan kizárást, és le kellene mondania, csak úgy, mint Zeitler Ádám választókerületi elnöknek, hiszen ő is tudott a törvénysértésről.

Tovább 2018-11-23

Bencsik András: A túlélés a tét!

Komoly tétje van a tavaszi európai parlamenti választásoknak, méghozzá az életben maradásunk, mert, hogy a jelenlegi brüsszeli elit célja egyértelműen az, hogy eltűnjön a keresztényi európai kultúra- így lehetne összegezni Bencsik András, újságíró, lapszerkesztő üzenetét a makóiaknak. A Békemenet egyik főszervezője a Fidesz helyi szervezetének meghívására érkezett a településre.

Tovább 2018-11-23

Szentpéteri Csilla vasárnap ismét jótékonysági koncertet ad

November 25-én, vasárnap két jótékonysági koncerttel is megörvendezteti a Maros-parti közönséget Szentpéteri Csilla zongoraművész. Az előadó zenekarával és több vendégfellépővel együtt áll a Hagymaház színpadára, a rendezvényből befolyt összeggel pedig a makói Sürgősségi Betegellátó Osztályt támogatják.

Tovább 2018-11-23

Makón járt az Operaház Nagykövete

„Az opera hangszerei, az operazenekar csodálatos világa” címmel tartott előadást Ambrus Ákos operaénekes a József Attila Városi Könyvtárban. A nagykövet a színházi műfajokat népszerűsítette vetítéssel színesítve.

Tovább 2018-11-23

A zene nem foglalkozás, hanem életmód

Tegnap tartotta meg hagyományos novemberi növendék hangversenyét a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A rendezvényen nem csak szülőkkel és nagyszülőkkel, hanem csodálatos muzsikaszóval is megtelt a Korona díszterme.

Tovább 2018-11-23

Javában zajlik az önkormányzat által biztosított Erzsébet – utalványok kézbesítése

Makó Város Önkormányzata idén összesen 3340 hetven év feletti lakosnak járul hozzá a karácsonyához Erzsébet – utalványokkal, melyeket a települési képviselők már több helyre el is juttattak. A 2 – es számú választókerület szépkorúinak Kádár József adja át a város ajándékát.

Tovább 2018-11-23

Gördülékenyebbé és hatékonyabbá vált a makói mentősök munkája is

Teljesen új, modern felszerelésekkel van ellátva az a 117 új mentőautó, amelyek még ebben az esztendőben szolgálatba állnak az Országos Mentőszolgálat állomásain. Ennek köszönhetően a Makón dolgozó mentők is modernebb körülmények között, még az eddiginél is gördülékenyebben tudják végezni munkájukat.

Tovább 2018-11-23

Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát a képviselők

Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát a települési képviselők, a tavaly tízezer forintra emelt vásárlási utalványokat igyekeznek még az adventi időszakban kihordani a város szépkorú lakosainak. Czirbus Gábor alpolgármester televíziónknak elárulta: közel ötszáz főnek kell átadnia a támogatást, de éppen ezért már napokkal korábban elkezdte azok kiosztását.

Tovább 2018-11-22

Makói Híradó 2018.11.22. HD

-Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát a képviselők -Győrfi Pál tolmácsolásában ismerhették meg a mentős hivatást a fiatalok -Lőw Lipót emlékplakettel jutalmazták Urbancsok Zsoltot -Elindította vlog csatornáját a Szirbik Miklós Egyesület -Újabb meglepetéssel készül adventre Bárdi Andrea művésztanár -Kitűnő eredményeket értek el az Íriszes táncosok

Tovább 2018-11-22

Újabb meglepetéssel készül adventre Bárdi Andrea művésztanár

Tizenöt évvel ezelőtt vált a fafaragás szerelmesévé Bárdi Andrea művésztanár, aki azóta nem csak otthonát, de több közteret is különlegessé tett már alkotásaival. Állatok és emberi alakok egyaránt megtalálhatók faragásaiban, melynek száma folyamatosan bővül. Jelenleg egy korábbi munkájához készít újabb darabokat.

Tovább 2018-11-22

Lőw Lipót emlékplakettel jutalmazták Urbancsok Zsoltot

Az 1800 – as évek kiemelkedő tudós rabbijáról, Lőw Lipótról elnevezett emlékplakettel jutalmazta nemrégiben a Szegedi Zsidó Hitközség Urbancsok Zsoltot. A makói főlevéltáros nagy örömmel fogadta a kitüntetést.

Tovább 2018-11-22

Elindította vlog csatornáját a Szirbik Miklós Egyesület

A Szirbik Miklós Egyesület tegnap indította el a MarosKult Vlogot. A kezdeményezés egyik legfőbb célja, hogy olyan különleges videó felvételeket készítenek, amelyek felhívják a lakosság figyelmét a város épített örökségére.

Tovább 2018-11-22

Kitűnő eredményeket értek el az Íriszes táncosok

Nemrégiben rendezték meg a XIII. Fekete Sas Kupát Hódmezővásárhelyen, ahol az Írisz Táncklub képviselte városunkat. A növendékek több kategóriában is indultak és szép eredményekkel tértek haza.

Tovább 2018-11-22

Győrfi Pál tolmácsolásában ismerhették meg a mentős hivatást a fiatalok

Az Országos Mentőszolgálat egy igazi hungarikumnak nevezhető – mondta Győrfi Pál a Hagymaházban tartott előadásán tegnap délután a KERI által rendezett eseményen. A szóvivő a megjelent fiataloknak bemutatta a mentőszolgálat múltját, jelenlegi működését, valamint arra is rávilágított, hogy mi a teendő vészhelyzet esetén.

Tovább 2018-11-22

Makói Híradó 2018.11.21. HD

- A makói Duna Döner is várja a munkavállalókat - Makón készen állnak a télre - Rövid hírek - Rendőrségi hírek - Jön az újabb útfelújítási program - Ügyeljünk a szén-monoxid érzékelők szavatossági idejére

Tovább 2018-11-21

Jön az újabb útfelújítási program

Jó hírrel szolgálhatott tegnapi, pitvarosi fogadóóráján Lázár János országgyűlési képviselő, ugyanis a kormányzatnál sikerült kijárnia a Nagyér- Ambrózfalva- Pitvaros, valamint a Mezőhegyes- Pitvaros- Csanádpalota közötti útszakaszok felújítását. Ezen kívül egy, a Pitvaros szennyvíz problémáját megoldó nyertes pályázatról is beszámolhatott.

Tovább 2018-11-21

Makón készen állnak a télre

Már októberben megkezdte a felkészülést az utak téli síkosságmentesítésére a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Nagy Nándor ügyvezetőtől televíziónk azt is megtudta, hogy nemsokára megnyitja kapuit a városi jégpálya.

Tovább 2018-11-21

Ügyeljünk a szén-monoxid érzékelők szavatossági idejére

Múlt héten szén-monoxid mérgezés gyanújával szállítottak kórházba egy szentesi férfit. Az esettel kapcsolatban kiderült, a házban található érzékelő berendezés szavatossági ideje lejárt, az nem működött megfelelően. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy mindig tartsák be a gyártó által előírt biztonsági előírásokat, szakemberrel ellenőriztessék tüzelő-fűtő alkalmatosságaikat.

Tovább 2018-11-21

A makói Duna Döner is várja a munkavállalókat

A makói Duna Döner gyárban tettek látogatást tegnap a kormányhivatal, az iparkamara, a megyei közgyűlés képviselői, valamint a város vezetői, méghozzá azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktumot. Ez a program ugyanis arra hivatott, hogy összehozza a munkaerőhiánnyal küzdő cégeket az álláskeresőkkel. Éppen ezért olyan civileket is meghívtak az eseményre, akik regisztrált munkanélküliek, hogy bepillantást nyerhessenek az ételkülönlegességgel foglalkozó gyár mindennapjaiba.

Tovább 2018-11-21

Makói Híradó 2018.11.20. HD

-A hosszú élet titka a reggeli kávé és három cent pálinka -Újból vért adtak a MENI dolgozói -A Trónok harcában is feltűntek a Lenhardt műhely kivételes mesterremekei -Nyitott kapuk a Givaudan Hungary Kft-nél -Balesete után teljes életet él Hacker Gábor -Vállalható vereség a listavezetőtől

Tovább 2018-11-20

A Trónok harcában is feltűntek a Lenhardt műhely kivételes mesterremekei

Száznegyvenöt éve űzi szíjgyártó mesterségét a Lenhardt család. A dinasztia tagjai Rózsa Sándornak karikás ostort készítettek, míg a Trónok harcában lószerszámaik tűntek fel. Televíziónk munkatársai nemrégiben ennek az ősi kézművességnek a kulisszái mögé leshettek be, ahol apáról fiúra szállnak a szakma titkai.

Tovább 2018-11-20

Nyitott kapuk a Givaudan Hungary Kft-nél

Nyílt nappal egybekötött gyártúrát tartottak a hétvégén a Givaudan Hungary Kft.-nél. Az üzemet a makói és a térség oktatási intézményeiben tanuló diákok tekinthették meg, akik a termelés mellett a cég által kínált lehetőségekről is többet megtudhattak.

Tovább 2018-11-20

Újból vért adtak a MENI dolgozói

Újra sportol és dolgozik a Makóról elszármazott egykori futballista, Hacker Gábor, aki hónapokig kómában volt egy hirtelen rosszullétet követően. A fiatal sportoló huszonhat éves volt, amikor egy bajnoki cím ünneplése közben megállt a szíve. Az ébredést követő nehéz időszakról, az évekig tartó rehabilitációról és a sporthoz való visszatéréséről is kérdezte televíziónk, stábunknak az Erdei János Városi Sportcsarnokban éppen edzés közben adott interjút.

Tovább 2018-11-20

Balesete után teljes életet él Hacker Gábor

Újra sportol és dolgozik a Makóról elszármazott egykori futballista, Hacker Gábor, aki hónapokig kómában volt egy hirtelen rosszullétet követően. A fiatal sportoló huszonhat éves volt, amikor egy bajnoki cím ünneplése közben megállt a szíve. Az ébredést követő nehéz időszakról, az évekig tartó rehabilitációról és a sporthoz való visszatéréséről is kérdezte televíziónk, stábunknak az Erdei János Városi Sportcsarnokban éppen edzés közben adott interjút.

Tovább 2018-11-20

Makói Híradó 2018.11.19. HD

-XII. Szent Erzsébet bál -Harminc éves fennállását ünnepelte a makói ÉFOÉSZ klub -Aradi diákok látogattak el a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába -Fotók a XX. századi Makóról -Makón dedikált az ország leghíresebb sci-fi írója, Lőrincz L. László -Vendég siker hazai pályán

Tovább 2018-11-20

XII. Szent Erzsébet bál

A Szent István Egyházi Iskola immár tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Szent Erzsébet bált, az eseménynek a Korona adott otthont. A hagyományok ápolása, az önfeledt szórakozás mellett a rendezvény jótékony célt is szolgált.

Tovább 2018-11-20

Aradi diákok látogattak el a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába

Olvasás, matematika és testnevelés órákon is részt vehettek azok az aradi általános iskolások, akik a mai napon több nevelővel a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába látogathattak el az intézmény és a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat együttműködésében. Mind a vendégek, mind pedig a helyi diákok és pedagógusok számára sok lehetőséget és tapasztalatot rejt magában a kezdeményezés

Tovább 2018-11-20

Fotók a XX. századi Makóról

„Fotók a XX. századi Makóról” címmel újabb kötettel gazdagodott a Makó Anno könyvsorozat. A szerzők célja, a Maros-parti város múltjának ápolása, valamint a régi fotók digitalizálása, archiválása az utókor számára.

Tovább 2018-11-20

Harminc éves fennállását ünnepelte a makói ÉFOÉSZ klub

AZ ÉFOÉSZ Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezetének makói klubja immár harminc éve segíti az értelmi fogyatékkal élőket. A kerek évforduló alkalmából egy ünnepi műsort rendeztek a Hagymaházban, valamint egy bálra is sor került a Koronában.

Tovább 2018-11-20

Makón dedikált az ország leghíresebb sci-fi írója, Lőrincz L. László

Sindzse szeme, a Kicsik, a Vérfarkas éjszakája- csak néhány abból a közel száz regényből, melyet az országszerte híres krimi és sci-fi író, Lőrincz L. László, azaz Leslie L. Lawrence jegyez. A szerző hétvégén Makón járt, legfrissebb könyvét, az Óriásokat dedikálta, a helyiek legnagyobb örömére, ugyanis rengetegen érkeztek az eseményre.

Tovább 2018-11-20

Makói Híradó 2018.11.15. HD

- Bemutatta a kormány dohányzás megelőzési programját Budapesten Lázár János - Kitárta kapuit a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola - Bűnmegelőzési előadás a börtönéletről - November végéig várják a könyveket a Máltai Házban - Megnyitó és kiállítás egy napon - Makói siker az egri uszonyosúszó versenyen - Röplabdával zárult az Őszi Sport7ek - A szivacskézilabdáé volt a főszerep

Tovább 2018-11-16

Bűnmegelőzési előadás a börtönéletről

A tavasz folyamán már rendeztek Makón egy olyan programot, ahol a makói közép- valamint az általános iskola felsőbb osztályosait hívták meg, hogy a bűnmegelőzés fontosságáról haljanak tájékoztatót. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Makói Fiatalok Akadémiája úgy döntött, hogy ismételten összehívja a diákokat a Hagymaházba.

Tovább 2018-11-16

Bemutatta a kormány dohányzás megelőzési programját Budapesten Lázár János

„Fontos, hogy a fiatalokat távol tartsuk a dohányzástól és csökkenjen a dohányosok száma - hangsúlyozta Lázár János, országgyűlési képviselő, és egyben a nemdohányzók védelméért is felelős miniszterelnöki biztos Budapesten. Tegnap volt ugyanis a „Ne gyújts rá”, azaz a dohányzás ellenes világnap, melynek apropóján a fővárosi Eötvös József Általános Iskolában számos, prevenciós előadást is tartottak.

Tovább 2018-11-16

Megnyitó és könyvbemutató egy napon

Megnyitását követően ugyan azon a napon egy rendezvénynek is otthont adott a makói levéltár új épületegysége. A Szirbik Miklós Egyesülettel közösen jelentetett meg kötetet Makó Szobrai címmel az intézmény, melynek bemutatóját tartották meg az organikus épületben.

Tovább 2018-11-16

Kitárta kapuit a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola

Rendvédelmi bemutatóval, egészségügyi gyakorlatokkal és előadásokkal várták az érdeklődő, végzős általános iskolásokat a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában szerdán. Az ellátogató nyolcadikosok a jó hangulatú eseményen minden fontos információt megkaphattak ahhoz, hogy megalapozott döntést hozzanak majd az iskolaválasztás tekintetében.

Tovább 2018-11-16

November végéig várják a könyveket a Máltai Házban

Magyar nyelvű mesekönyvek, képeskönyvek, ifjúsági regények vagy ismeretterjesztő kiadványok – ezekben a műfajokban várja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja a könyvadományokat. Az összegyűlt köteteket a határ mentén, szórvány magyarságban élő kisiskolások között fogják majd szétosztani.

Tovább 2018-11-16

Makói Híradó 2018.11.15. HD

- A müncheni ugrálókötél versenyről 29 éremmel tért haza a Makó Jump - Már végéhez közeledik az őszi betakarítás - Hamarosan elkezdődnek az Erzsébet – ház felújítási munkálatai - Nyugdíjprémiumot kaptak idén is a szépkorúak - Tervezés alatt az új, magyarcsanádi Maros-híd - Megnyitotta kapuit az Adventi vásár és kiállítás a Hagymaházban - Lemásolta hétvégi mérkőzését a Makói KC

Tovább 2018-11-15