Híradó

Hiteles hírműsor hétfőtől-péntekig este 18 órától. Naponta 12 – 20 percben a nap legfontosabb eseményei Makóról és a kistérségről, napi sporttal és időjárás jelentéssel.

Makói Híradó 2019.02.22.

- Idén nyolcvan parkolóhely létesül városszerte Makón - Új helyre költözik a MAFIA - 25.000 darab véradójegyet adományozott a Hagymatikum - Diákklubbal gazdagodott a Galamb gimi - A pontgyűjtés a CONTITECH Makói KC célja

Tovább 2019-02-22

Új helyre költözik a MAFIA

A Makói Fiatalok Akadémiája ebben az esztendőben is változatos programokkal készül a helyi és környékbeliek számára. A közeljövőben még több lehetőséggel várják az érdeklődőket, ugyanis hamarosan az Ifjúsági Színtérből a József Attila Városi Könyvtár új épületébe költözhetnek.

Tovább 2019-02-22

dén közel nyolcvan parkolóhely létesül városszerte Makón

Hat helyszínen, összesen 76 új parkolóhely létesül Makón. Az idei költségvetésből erre a célra több mint 7 millió forintot különített el a városvezetés, mivel folyamatosan növekszik a településen a gépjárművek száma.

Tovább 2019-02-22

25.000 darab véradójegyet adományozott a Hagymatikum

Továbbra is a Hagymatikumban pihenhetnek majd a véradók, ugyanis a tegnapi napon újabb huszonötezer darab tiszteletjegyet kapott a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete a Makói Gyógyfürdő Zrt-től. A belépőket 2020. február 29-ig használhatják fel a donorok.

Tovább 2019-02-22

Diákklubbal gazdagodott a Galamb gimi

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola egy diákklubbal gazdagodott, amit nagy örömmel vettek birtokba a tanulók csütörtökön. A helyiségek felszereltségének köszönhetően a fiatalok sokrétűen tölthetik majd el szabadidejüket.

Tovább 2019-02-22

Makói Híradó 2019.02.21.

-Idén tavasszal újjászületik a városi piac -Székelykaput kap Makó -Óriási botrányt csapott a Szegedi Törvényszéken egy makói drogdíler -Váradi Krisztina bronzérmes lett súlylökésben az Országos Atlétikai Bajnokságon -Télűzés a Makói Óvoda Kálvin téri Tagintézményében -Fekete - fehér világ

Tovább 2019-02-21

Fekete – fehér világ

Tavaly ősszel az Espersit – házban, az Alkotó Honismerők című kiállításon már láthatta a közönség több művész alkotásai mellett, a makói születésű Markos Anna képeit is. Szerdán pedig a fiatal fotográfusnak önálló tárlata nyílt a Hagymaház Galériában, mely egy fekete – fehér világba kalauzolja el a látogatókat.

Tovább 2019-02-21

Idén tavasszal újjászületik a városi piac

Bruttó 400 millió forintból újul meg a piac, a beruházás keretein belül számos téren korszerűsödik a létesítmény, a fejlesztéssel kapcsolatos kivitelezési szerződés aláírására tegnap délután került sor. Farkas Éva Erzsébet polgármester, a nyertes kivitelező oldaláról Bodrogi Ferenc, a Bodrogi Bau Építőipari és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, az üzemeltető oldaláról pedig Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője írták alá a dokumentumot.

Tovább 2019-02-21

Óriási botrányt csapott a Szegedi Törvényszéken egy makói drogdíler

Tegnap letartóztatták azt a makói drogdílert, aki korábban saját bevallása szerint szobaillatósítóként árulta a herbált éveken át a saját házában. Az ítélethirdetés nem ment „símán”, a gyanúsított óriási botrányt csapott a Szegedi Törvényszéken.

Tovább 2019-02-21

Télűzés a Makói Óvoda Kálvin téri Tagintézményében

A Makói Óvoda Kálvin téri Tagintézményében is nagy figyelmet szentelnek a tradíciók ápolásának. A farsangi időszakhoz kapcsolódóan a létesítmény dolgozói és a gyermekek kiszebáb égetéssel intettek búcsút a télnek.

Tovább 2019-02-21

Makói Híradó 2019.02.20.

- Idén mintegy 160 millió forint támogatásra pályázhatnak a helyi civil- és sportegyesületek - Család és Karrierpont kurzusa - 95. születésnapja alkalmából köszöntötték Kürti Máriát Farkas Éva Erzsébet és Lázár János - Nagy István: Mezőhegyes egy fogalom! - Aki vért ad, életet ad! - Illusztris vendége volt a Hagymatikumnak

Tovább 2019-02-20

Vállalkozási alapismeretek

Sikeresen zárult a Család és KarrierPONT legutóbbi ingyenes, vállalkozás beindítását segítő kurzusa, melyen több mint tíz fő vett részt. A hasznos tanfolyamok sora azonban nem ér véget, hiszen lesz még informatikai és nyelvi képzés is a közeljövőben.

Tovább 2019-02-20

Illusztris vendége volt a Hagymatikumnak

A fürdők fürdőjébe Makóra látogatott el nemrég Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője családjával. A komplexum adta lehetőségeket: a szaunákat, a medencéket, valamint a masszázst és a gyermekrészleget is kipróbálták, illetve a Nyugi Bárba is betértek egy frissítőre.

Tovább 2019-02-20

Aki vért ad, életet ad!

Négy és fél dl vér - ennyit vesznek le egy-egy véradáskor. A Magyar Vöröskereszt Makói csoportja nemcsak állomásán, de különböző helyszínekre is kitelepül, hogy növeljék tagjaik számát. Legutóbb a Givaudan Hungary Kft. dolgozóihoz látogattak el.

Tovább 2019-02-20

95. születésnapja alkalmából köszöntötték Kürti Máriát Farkas Éva Erzsébet és Lázár János

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötte otthonában Rózsavölgyi Károlyné Kürti Máriát Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János. Az országgyűlési képviselő a jelenlévőknek elárulta: ő maga is éppen ezen a napon ünnepel, 44 éves lett. Marika néni pedig tartalmas, dolgos életéről mesélt nekik.

Tovább 2019-02-20

Idén mintegy 160 millió forint támogatásra pályázhatnak a helyi civil- és sportegyesületek

A mai napon került kiírásra az a pályázat, amellyel minden évben támogatást nyújt a makói önkormányzat a helyi civil- és sportegyesületek számára. Ezúttal mintegy 32 millió forintot különítettek el erre a célra az idei költségvetésből- jelentette be tegnap Farkas Éva Erzsébet polgármester, aki mindehhez azt is hozzátette: ezen szervezeteken kívül a rendvédelmi szerveket, a mentőket, az egyházakat, valamint a nyugdíjas klubokat is támogatják.

Tovább 2019-02-20

Nagy István: Mezőhegyes egy fogalom!

Mezőhegyes a magyar agrárium története és jövője szempontjából egyaránt megkerülhetetlen – mondta Nagy István agrárminiszter tegnap a Békés megyei városban egy szakmai fórum előtt tartott sajtótájékoztatón, ahol azt is hangsúlyozta: ebben Lázár János kormánybiztosnak kiemelt szerepe van. A politikus ezen felül a mezőgazdaság mai kihívásairól is beszélt, bejelentette: hamarosan létrejön a Nemzeti Öntözési Központ, valamint számos pályázati lehetőségről is beszámolt.

Tovább 2019-02-20

Makói Híradó 2019.02.19.

-Kihirdették a Best of Makó nyerteseit -Levente Péter és Döbrentey Ildikó tartott lélekderűgyakorlatot a Korona Szállóban -Játék közben is láthatták a makóiak Hegyi Barbarát -Farsangi készülődés a Hagymaházban -Kezdetét vette a hétvégén az NBII. felnőtt női kézilabdabajnokság

Tovább 2019-02-19

Levente Péter és Döbrentey Ildikó tartott lélekderűgyakorlatot a Korona Szállóban

Levente Péter és felesége, Döbrentey Ildikó látogatott el szombaton városunkba, ugyanis a Házasság Hete rendezvénysorozat záróeseményeként lelkiderűgyakorlatot tartottak az érdeklődőknek. A páros saját tapasztalatain keresztül vezette a hallgatóságot a házas élet rejtelmeibe, mely során rengeteg apró részletre kitértek az egészséges egyensúly felé vezető úton.

Tovább 2019-02-19

Kihirdették a Best of Makó nyerteseit

Mint arról korábban már beszámoltunk idén is megrendezésre került a Vállalkozók bálja. Az eseményen az előző évekhez hasonlóan kiosztották a Best of Makó díjakat is.

Tovább 2019-02-19

Játék közben is láthatták a makóiak Hegyi Barbarát

Szabó Magda: Az ajtó című regényének színházi adaptációjában láthatták újra a makóiak Hegyi Barbara Páger – díjas színművésznőt, aki múlt pénteken lépett színpadra a Hagymaházban. A nagy sikerű darabnak egyébként ez már a harmadik évada a Spirit Színház égisze alatt.

Tovább 2019-02-19

Farsangi készülődés a Hagymaházban

Farsangi kézműves foglakozással, vidám népi játékkal és zenekuckóval is várták a kreatív lelkű felnőtteket és az ügyes kezű gyermekeket a Hagymaházba. A rendezvény ideje alatt farsangi fánkot is kóstolhattak az érdeklődők.

Tovább 2019-02-19

Makói Híradó 2019.02.18.

- Hamarosan az új rendszer biztosítja az ivóvizet a térségben - Egy Életműdíjat és az Év Vállakozója elismerést is átadták a Vállalkozók bálján - Stabil költségvetést fogadott el Apátfalva képviselő testülete - A vásárhelyi múzeumban a makói művésztelep alkotóinak művei - Makói siker a XIV. Országos Klarinétversenyen

Tovább 2019-02-18

A vásárhelyi múzeumban a makói művésztelep alkotóinak művei

A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Az Úton címet viselő tárlat a hagymavároshoz kötődő alkotóközösség közel tizenkét éves képzőművészeti tevékenységébe enged bepillantást.

Tovább 2019-02-18

Egy Életműdíjat és az Év Vállalkozója elismerést is átadták a Vállalkozók bálján

Nagy érdeklődés övezte a Vállalkozók bálját, melynek szombat este a Korona adott otthont. A jeles eseményen az idén első ízben egy Életműdíj, valamint az Év Vállalkozója elismerés is gazdára találtak.

Tovább 2019-02-18

Stabil költségvetést fogadott el Apátfalva képviselő testülete

Több, mint 776 millió forintos költségvetésből gazdálkodhat Apátfalva önkormányzata 2019-ben. Számos fejlesztés és beruházás indul vagy fejeződik be ebben az évben a községben, ezek többek között a település sportéletét és az infrastruktúráját is érintik.

Tovább 2019-02-18

Hamarosan az új rendszer biztosítja az ivóvizet a térségben

2020 őszére a szigorított előírásoknak megfelelő, már az új rendszeren folyó ivóvíz állhat rendelkezésére a makóiaknak és a kistérségben élőknek, ugyanis hamarosan elkezdődik a hibás beruházás kijavítása, melyre a kormány mintegy 1,5 milliárd forint támogatást biztosít - jelentette be Farkas Éva Erzsébet a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnöke. Az újabb fejlesztés kivitelezését a KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. nyerte el, befejezésre 18 hónap áll rendelkezésére.

Tovább 2019-02-18

Makói siker a XIV. Országos Klarinétversenyen

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is képviseltette magát a XIV. Országos Klarinétverseny döntőjén. A növendékek és a felkészítőik is egy rendkívül sikeres megmérettetést tudhatnak maguk mögött, hiszen négy díjjal tértek vissza Budapestről.

Tovább 2019-02-18

Makói Híradó 2019.02.15.

Makói Híradó 2019.02.15.

Tovább 2019-02-16

Átadás előtti bepillantás Makó szellemi rekreációs központjába

Farkas Éva Erzsébet polgármester kíséretében nyerhettek bepillantást a 2 milliárd 660 millió forintból megújuló József Attila Városi Könyvtárba a makói lakosok. A Makovecz Imre által tervezett organikus épületben néhány építészeti kulisszatitokra is fény derült a bejárás során.

Tovább 2019-02-16

Több, mint 6,2 millió forintból születik újjá a Petőfi park

Modern, ledes világítótestek, felújított és újonnan beszerzett játszótéri eszközök, parkoló – néhány azok közül a dolgok közül, amelyekkel gazdagodni fog a Petőfi park a város központjában ez év tavaszán. A részletekről Kovács Sándor, önkormányzati képviselő számolt be ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretein belül.

Tovább 2019-02-16

Tizenegy érmet szerzett a Király Team Kick-box Akadémia makói csoportja Karlovacban

Tizenegy éremmel gazdagodott a hétvégén a Király Team Kick-box Akadémia makói csoportja a Horvátországban megrendezett Karlovac Open Európa kupán. A hat sportoló ismét bebizonyította, hogy a kemény munka és a kitartás meghozza eredményét.

Tovább 2019-02-16

Új étteremnek biztosítanak helyet Makón

Új étteremnek biztosítana helyet Makó Város Önkormányzata és felszámolná az illegális hulladéklerakó helyeket a városban- többek között ezekről is szó esett a képviselő testület rendkívüli ülésén. Emellett döntés született arról is, hogy Farkas Éva Erzsébet polgármester kinek ajánlja fel éves cafetériáját.

Tovább 2019-02-16

Tizenhatan kaptak magyar állampolgárságot

A polgármesteri hivatal dísztermében csütörtökön az évben először tizenhatan tettek állampolgársági esküt. A ceremóniát Czirbus Gábor alpolgármester vezette.

Tovább 2019-02-16

Makói Híradó 2019.02.14.

- Több pályázat is szóba került a polgármesteri fogadóórán - Tizenöten keresték fel Lázár Jánost fogadóóráján- - Több téma is felmerült a maroslelei falugyűlésen - Határtalanul - határon túli magyar média - Újra pályára lépnek a női kézilabdázók

Tovább 2019-02-14

Több pályázat is szóba került a polgármesteri fogadóórán

Fogadóórát tartott szerdán Farkas Éva Erzsébet polgármester. A város vezetője a sajtó munkatársaival megosztotta, hogy voltak, akik a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatban érdeklődtek, szó esett a csipkesori üzletekről, valamint a fecskelakás program is terítéken volt.

Tovább 2019-02-14

15-en keresték fel Lázár Jánost apátfalvi fogadóóráján

Többek között szociális témában és munkalehetőségekkel kapcsolatban is felmerültek kérések és kérdések Lázár Jánosnak, a térség országgyűlési képviselőjének fogadóóráján Apátfalván. A község Faluházában 15-en keresték fel a politikust ma délelőtt, aki minden témában próbált segítséget nyújtani a hozzá fordulókhoz.

Tovább 2019-02-14

Újra pályára lépnek a női kézilabdázók

Magabiztosan vág neki a tavaszi idénynek a Makói KC felnőtt női kézilabdacsapata. A sereghajtóként végző együttes öt hazai mérkőzésen valamint hat idegenbeli meccsen javíthat pontszámain az elkövetkezendő hónapokban.

Tovább 2019-02-14

Máltai esték

Határtalanul- határon túli magyar média címmel hirdette meg az idei évadnyitó rendezvényét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja. Temesvárról két kommunikációs szakember érkezett városunkba, akik betekintést engedtek nyújtani munkájukba és megosztották a makói hallgatósággal azt is, hogy milyen fontos számukra, hogy minél több határon túli magyar tájékozódhasson az itthon történtekről.

Tovább 2019-02-14

Számos elismerést adnak át az idei Vállakozók Bálján

Szombaton a Korona Szálló díszterme ad majd otthon a Vállalkozók Báljának. Az előző évekhez hasonlóan a jeles eseményen átadják a Best of Makó díjakat, valamint az idén először újabb elismerések is gazdára találnak.

Tovább 2019-02-14

Több téma is felmerült a maroslelei falugyűlésen

Az elmúlt egy év beruházásai, a járdák és utak állapota, valamint a tömegközlekedés helyzete – néhány téma azokból, amelyek szóba kerültek hétfő este Maroslelén, a közmeghallgatással egybekötött falugyűlésen. Az érdeklődők az eseményen tolmácsolhatták észrevételeiket a képviselők felé, hogy közösen keressenek megoldást a felmerülő problémákra.

Tovább 2019-02-14

Makói Híradó 2019.02.13.

Makói Híradó 2019.02.13.

Tovább 2019-02-13

Jégkorizni tanultak a maroslelei tanulók

Egy több települést érintő EFOP pályázatnak köszönhetően a Maroslelei Általános Iskola növendékei jégkorcsolyázni tanulhattak. Az oktató órák a makói jégpályán zajlottak.

Tovább 2019-02-13

Böjte Csaba tartott teltházas előadást a Koronában

A társas kapcsolatok fontosságára hívta fel a figyelmet Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes hétfő este tartott előadásában a Korona Szálló dísztermében, amelyre rengetegen voltak kíváncsiak. A rendezvény a Házasság Hete elnevezésű programsorozat keretein belül valósulhatott meg.

Tovább 2019-02-13

Elindult Makó a fürdőváros tradíciójának útján

Az idén hetedik születésnapját ünneplő Hagymatikum fürdő folyamatosan bővülő vendégszámával, növekvő ismertségével Makó legfontosabb turisztikai célpontjává vált, és jelenleg is hatalmas fejlesztések előtt áll. Talán ennek is köszönhető az, hogy újabb díjat Luxury Travel Guide elismerést zsebelte be.

Tovább 2019-02-13

Maros-parti alkotások Vásárhelyen

Több mint egy évtized lenyomata lesz látható a Tornyai János Múzeum pénteken nyíló kiállítássán amely a makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven alkotását vonultatja fel. A rendezés alatt álló tárlattal hétfőn ismerkedhettek meg a sajtó munkatársai.

Tovább 2019-02-13

Makói Híradó 2019. 02. 12.

- Mindenre kiterjedő költségvetést állított össze az önkormányzat - Hegyi Barbara Páger- díjas művész kicsit közelebbről - A szalag, mely elválaszt a gyerekkortól - „Sokszínű szombat” - A folyón túl Itália című komédián szórakozhatott a makói közönség

Tovább 2019-02-12

Mindenre kiterjedő költségvetést állított össze az önkormányzat

Egészségügyi, oktatásügyi, külterületi és sportfejlesztések, béremelések – csak néhány tétel azokból, amelyekre a város vezetése forrást különített el idei 7,2 milliárdos költségvetéséből. Farkas Éva Erzsébet polgármester egy sajtótájékoztató keretében számolt be a részletekről.

Tovább 2019-02-12

A szalag, mely elválaszt a gyerekkortól

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai is megkapták szalagjukat, mely a felnőtévállást szimbolizálja. A középiskolai bálok sorozatát szombaton zárta az intézmény, ahol egy bécsi keringőt láthatott a közönség.

Tovább 2019-02-12

„Sokszínű szombat”

A Makói Fiatalok Akadémiája februárban is változatos programokkal várja az érdeklődőket. Múlt hét szombaton például a kézműves foglalkozások és a videójátékok voltak terítéken az Ifjúsági Színtérben.

Tovább 2019-02-12

A folyón túl Itália című komédián szórakozhatott a makói közönség

Komédia két felvonásban, amely a ragaszkodó nagyszülők és szeretett unokájuk kapcsolatáról szól. A Folyón túl Itália című előadásban ismert színészek, léptek színpadra és szórakoztatták a makói közönséget.

Tovább 2019-02-12

Hegyi Barbara Páger- díjas művész kicsit közelebbről

Egyedi hang és karakter, Hegyi Barbara személyében, akit a makói közönség közelebbről is megismerhetett az idei Páger-díj kiosztón. A színészóriással 1986-ban az Elveszet Paradicsom forgatásán találkozott, az akkor másodéves színésznövendék. A művésznő televíziónknak adott interjújában többek között felidézte ezt az időszakot, valamint a szakma iránti elköteleződéséről is beszélt.

Tovább 2019-02-12

Makói Híradó 2019. 02. 11.

-Hegyi Barbarával bővült a Páger-társulat -Visszaszorítanák a kóbor kutyák számát Makón -A JUGYU-s tanulók is megkapták a szalagot -Télűzés a mohácsi busókkal -Szakmák ihlette alkotások

Tovább 2019-02-11

Télűzés a mohácsi busókkal

A farsang a lakomák, a nagy vígasságok és a hangoskodás időszaka. Ezt a hangulatot idézték meg Maros – menti településünkön a mohácsi busók, akik kolompokkal, kereplőkkel temették a telet. Az esemény egyik elengedhetetlen eleme volt a kiszebáb elégetése a skanzenben.

Tovább 2019-02-11

Visszaszorítanák a kóbor kutyák számát Makón

Tíz millió forintot különítette el éves költségvetéséből Makó Város Önkormányzatának képviselő testülete arra a négy pontos koncepciós tervre, mely a kóbor ebek visszaszorítását célozza meg. A tervben a gyepmesteri telep bővítése mellett kutyafuttatók létesítése, és egy ivartalanítási program is szerepel.

Tovább 2019-02-11

A JUGYU-s tanulók is megkapták a szalagot

Pénteken este a JUGYU 57 végzős tanulójára is felkerült a szalag, amely egy korszak végét jelenti számukra. Az este emelkedett hangulatban telt, a keringők után egy különleges produkcióval is meglepték a diákok a közönséget.

Tovább 2019-02-11

Szakmák ihlette alkotások

A KERI kilencvenöt éves fennállását ünnepli az idén. A jeles eseményhez kapcsolódóan egy rajzpályázatot írt ki az oktatási intézmény, melynek eredményhirdetésére nemrégiben került sor.

Tovább 2019-02-11

Hegyi Barbarával bővült a Páger-társulat

Páger Antal születésének 120. évfordulóján Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színművész vehette át a színészóriásról elnevezett elismerést. Immár 18. alkalommal gyűlt össze a makói születésű legenda tiszteletére a nagyérdemű tegnap délután a Hagymaházban.

Tovább 2019-02-11

Makói Híradó 2019. 02. 08.

- Hegyi Barbara kapja idén a Páger Antal – színészdíjat - Kubinyi Anna Maros-part című gobelin alkotását négy makói horgoló asszony restaurálta - Makói diák a Dél-Alföld legtehetségesebb „törise” - Vasárnap veszi kezdetét a Házasság hete - Az alsósok is számot adtak erejükről

Tovább 2019-02-09

Makói diák a Dél-Alföld legtehetségesebb „törise”

Baróczi Bence, a Kálvin Téri Református Általános Iskola tanulója első helyezést ért el nemrégiben egy irodalmi és történelmi tanulmányi versenyen Szegeden. A vetélkedő számos készségét próbára tette a résztvevőknek, összetett feladatokon kellett jól teljesíteniük.

Tovább 2019-02-08

Kubinyi Anna Maros-part című gobelin alkotását négy makói horgoló asszony restaurálta

Az önkormányzat 1 millió forinttal támogatta a makói származású Kubinyi Anna, Magyar Örökség- és Kossuth-díjas gobelintervező Maros-part című alkotásának restaurálását. 200 munkaórába telt négy makói horgoló asszonynak, hogy helyreállítsák az egyedi művet, amely hamarosan az új könyvtár falát díszíti majd.

Tovább 2019-02-08

Vasárnap veszi kezdetét a Házasság hete

Vasárnap veszi kezdetét Makón a Házasság hete. A rendezvénysorozat keretében az előző évekhez hasonlóan idén is számos program várja az érdeklődőket.

Tovább 2019-02-08

Hegyi Barbara kapja idén a Páger Antal – színészdíjat

Idén Hegyi Barbarának, Jászai Mari-díjas magyar színművésznek ítélte oda a kuratórium a Páger Antal- színészdíjat. A hagyományokhoz híven az ünnepségnek a Hagymaház ad otthont, idén február 10-én, 15 órától.

Tovább 2019-02-08

Makói Híradó 2019.02.07.

- 20 millió forintos támogatást kap a makói kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya - 7,2 milliárd forint Makó idei költségvetése - A Galamb zárja a középiskolák szalagavató báljának sorát - Űzzük el a telet Makóról is! - Költözés miatt a könyvtár egy rövidebb időszakra bezár

Tovább 2019-02-07

Költözés miatt a könyvtár egy rövidebb időszakra bezár

A József Attila könyvtár március elejétől, április végéig zárva lesz a költözési munkálatok miatt. Szikszai Zsuzsanna az intézmény igazgatója arra kéri az olvasókat, hogy a leállás előtti időszakban vegyenek ki könyveket, a rendkívüli helyzetre való tekintettel akár egy tucatot is kikölcsönözhetnek.

Tovább 2019-02-07

Űzzük el a telet Makóról is!

Az előző évekhez hasonlóan idén is Makóra látogatnak a mohácsi busók, akik a népszokáshoz híven azért érkeznek, hogy eltemessék a telet. A tavaszváró szombati esemény most is remek időtöltést ígér minden korosztálynak.

Tovább 2019-02-07

7,2 milliárd forint Makó idei költségvetése

„Nem látszatpolitikára, hanem tényleges eredményekre törekszünk” –emelte ki Farkas Éva Erzsébet polgármester a tegnapi testületi ülésen a 2019. évi költségvetés tárgyalása kapcsán. Az idei főösszeget 7,2 milliárd forintban fogadták el, amelyből a beruházásokhoz szükséges önrészek, és a kötelező feladatok mellett idén is számos területen nyújt támogatást az önkormányzat úgy, hogy még 211 millió forint tartalékkal is tudnak számolni.

Tovább 2019-02-07

A Galamb zárja a középiskolák szalagavató báljának sorát

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola zárja szombaton este 18 órai kezdettel a szalagavatóbálak sorát. A színvonalas esemény főpróbáját szerdán tartották a gyerekek és a szervezők, melyen stábunk is ott járt.

Tovább 2019-02-07

20 millió forintos támogatást kap a makói kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya

A makói városvezetés mintegy 16 millió forint támogatást szavazott meg a tegnapi rendes testületi ülésen a makói kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának. Ehhez a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány is hozzájárul, mintegy négy millió forinttal, így összesen húsz millió forint áll majd az intézmény rendelkezésére, melyből az ügyeletet szeretnék megoldani.

Tovább 2019-02-07

Juhász Gyula végzősei pénteken lépnek a táncparkettre

Ma a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola táncpróbájára látogatott el stábunk. A fiatalok már izgatottan gyakorolnak, mivel a soron következő iskola február 8-án, pénteken 18 órakor rendezi meg szalagavatóját az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2019-02-07

Turisztikai iroda kap majd helyet Csanádpalotán

Újfent határon átívelő pályázatban vesz részt Csanádpalota a romániai Zsombolyával és Gyertyámossal egyetemben. Az együttműködés célja, hogy a turisztika terén előrelepéseket érjenek el a települések.

Tovább 2019-02-07

Makóiak képviselték Magyarországot Dél-Koreában

Élménybeszámolót tartott stúdiónkban Czibolya Kálmán az Ázsia Express vezetője, aki tanítványával, Katona Márkkal egy Dél-Koreai nemzetközi filmes táborban vettek részt. Az eseménynek Andong városa adott otthont.

Tovább 2019-02-07

Komplex egészségház épül Pitvaroson

Pitvaros község számos jelentős fejlesztésnek néz elébe a 2019-es évben. Egy komplex egészségház építési munkálatai kezdődhetnek meg a kedvezőbb időjárás beköszöntével és egy teljesen új, modern alapokon nyugvó szennyvízkezelő rendszer kiépítésén is dolgoznak.

Tovább 2019-02-07

Harmincadik születésnapját ünnepli a Szegedi Vadaspark

A Szegedi Vadaspark három évtizede várja az állatbarátokat egyre szélesedő állományával és bővülő szolgáltatási körével. A létesítmény komoly eredményekkel zárta a 2018-as évet és a következő esztendőre nézve is nagy terveik vannak.

Tovább 2019-02-06

Makói Híradó 2019.02.05.

-„Kosztát szeretni azért is lehet, mert az ember „jót” szeret” -A KERI végzősei is báloztak, -Rövid hírek -Az esküvő alapismérvei -Jégkorong bajnokság

Tovább 2019-02-05

Az esküvő alapismérvei

A tavalyi év nagy sikerei után, második alkalommal rendeztek Esküvő kiállítást a Glorius Vigadóban. A szervezők szerették volna ha a látogatók egy teljesen átfogó képet kapnak a nagy nap minden kellékéről és szereplőjéről, így például mennyasszonyi ruhabemutató várta őket és egy vőfély is előadást tartott.

Tovább 2019-02-05

Kicsik ütötték a pakkot Makón

Jégkorong bajnokságnak adott otthont vasárnap a makói műjégpálya. A négy csapatos tornán az U12-es korosztály ütötte a pakkot. A sportprogram végén mindenkit díjazásban részesítettek.

Tovább 2019-02-05

„Kosztát szeretni azért is lehet, mert az ember „jót” szeret”

A globalizáció helyett a lokális értékeknek kell erősödni, ebben a minőséget kell képviselni, és Koszta abszolút jó példa erre – emelte ki Lázár János azon a tárlatvezetésen, ahol mintegy százötven érdeklődőnek mutatta be az alföldi iskola jeles képviselőjének alkotásait a József Attila Múzeumban. Az országgyűlési képviselő nem titkolt célja a különleges programmal a kultúra és a múzeum népszerűsítése volt, pedig saját bevallása szerint jobban izgult, mint egy kormányinfó előtt.

Tovább 2019-02-05

A KERI végzősei is báloztak

Rendhagyó volt a KERI idei szalagavató ünnepsége, mivel 95 éves az intézmény és 110 végzős diákot búcsúztattak. Az öt ballagó osztályból 39 páros kápráztatta el a nagyközönséget keringőjével. A hagyományokhoz híven szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnok adott otthont az ünnepségnek.

Tovább 2019-02-05

Makói Híradó 2019.02.04.

- Tovább csökkent a munkanélküliség Makón - Játékra hívja a lakosságot a Makói Városi Televízió - Rendőrségi hírek - Feltűzték a zöld gombokat a JAG végzőseinek - Medvelesre várt kicsiket és nagyokat a Szegedi Vadaspark

Tovább 2019-02-04

Tovább csökkent a munkanélküliség Makón

A legfrissebb adatok szerint 2,56 százalékos a munkanélküliség Makón, ami az elmúlt évekhez képest jó aránynak mondható. 2010-hez képest 70 százalékkal kevesebb az álláskeresők száma, akiknek több támogatási programmal is ösztönözni próbálják elhelyezkedésüket.

Tovább 2019-02-04

Játékra hívja a lakosságot a Makói Városi Televízió

Hatalmas élményben lehet része azoknak, akik helyesen válaszolnak televíziónk Facebook oldalán feltett játék kérdésekre. A szerencsések a megnyitás előtt járhatják be az új Makovecz könyvtárat, méghozzá Farkas Éva Erzsébet polgármester vezetésével.

Tovább 2019-02-04

Feltűzték a zöld gombokat a JAG végzőseinek

A Makói József Attila Gimnázium végzősei nyitották a középiskolai bálok sorát Maros – menti településünkön. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban otthont kapó jeles eseményen nyolcvankét diák lett büszke zöld gomb tulajdonos.

Tovább 2019-02-04

Medvelesre várt kicsiket és nagyokat a Szegedi Vadaspark

Immár hagyományosan a februári medveles a Szegedi Vadaspark első, szezonnyitó programja, amikor is gyermekek és szüleik együtt figyelhetik meg, hogy a létesítmény barna medvéi kijönnek-e barlangjukból és hogy hogyan viselkednek a téli időszakban. Szombat délelőtt szép számmal érkeztek érdeklődők, hogy jó hangulatban tölthessenek el egy délutánt, miközben hasznos információkkal gazdagodnak.

Tovább 2019-02-04

Makói Híradó 2019.02.01.

- Lázár János: a makóiak nyitottak a fejlesztések iránt - 138 éve született Galamb József - Rövidek - Sokszínű képzőművészeti vizsgakiállítás - Második Esküvői kiállítás a Glorius Vigadóban

Tovább 2019-02-01

Sokszínű képzőművészeti vizsgakiállítás

A képzőművészeti tanszak növendékei nemrégiben mutatták be félévi vizsgamunkáikat a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének alulájában. A sokrétű kiállításon többek között filctollal, viaszkarc technikával, vízfestékkel, valamint ceruzával készült alkotások díszelegtek.

Tovább 2019-02-01

Lázár János: a makóiak nyitottak a fejlesztések iránt

A makóiak nyitottak a városban történő dolgok iránt, főként a fejlesztések és a beruházások foglalkoztatják őket- mondta el televíziónknak Lázár János országgyűlési képviselő mai, makói fogadóóráját követően, majd azt is kiemelte: többen keresték meg például a fürdőbővítés, az új könyvtár valamint a piac korszerűsítés kapcsán. De szót ejtett a számára egyik legizgalmasabb témáról is, ugyanis Kerekes Éva ismét a segítségét kérte: ezúttal a 8167 méteres Dhaulagiri megmászásához.

Tovább 2019-02-01

138 éve született Galamb József

Galamb József, makói származású mérnök és konstruktőr születésének 138. évfordulójáról emlékeztek meg a róla elnevezett mezőgazdasági gimnázium tanulói az iskola aulájában. Az eseményen jelen volt Toldi János, önkormányzati képviselő, Dr. Halmágyi Pál, a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Horváth Zoltán iskolaigazgató megemlékező beszéde után a jelenlévők elhelyezték a megemlékezés virágait.

Tovább 2019-02-01

Második Esküvői kiállítás a Glorius Vigadóban

A boldogító igen előtt álló párokat Esküvői kiállítás várja a Glorius Vigadóban a hétvégén. Az eseményre a szervezők számos szolgáltatót hívtak meg, így segítve az érdeklődőket abban, hogy a nagy napon minden jól sikerüljön.

Tovább 2019-02-01

Makói Híradó 2019.01.31.

- A JAG végzősei adnak bált elsőként - Az egészségre mindig kell, hogy legyen idő - Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő program valósult meg a Varga Tamásban - Koszta „mágikus” realizmusának nyomában Lázár Jánossal - Sikeres évet tudhat a háta mögött Bácsi Péter birkózó

Tovább 2019-01-31

Sikeres évet tudhat a háta mögött Bácsi Péter birkózó

Bácsi Pétert a Nemzetközi Birkózó Szövetség a közelmúltban az év legjobb kötöttfogású birkózójának választotta, ugyanis a sportember kiemelkedően sikeres esztendőt zárt. A kétszeres világ- és Európa-bajnok a Nyílt Grundbirkózó Bajnokság védnökeként érkezett a napokban városunkba. Egy stúdióbeszélgetés keretében a sportág magyarországi jelenéről és lehetséges jövőjéről, valamint a 2018-as budapesti világbajnokságról is szó esett, ahol aranyérmet szerzett.

Tovább 2019-01-31

Koszta „mágikus” realizmusának nyomában Lázár Jánossal

Vajon miért csak húsz küzdelmes év után lett sikeres festő Koszta József? Mit üzentek képei az 1900-as évek elején a társadalomnak? Hogyan került kapcsolatba brassói, a hegyekben születő emberként az Alfölddel? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapnak azok, akik szombaton részt vesznek a József Attila Múzeum Koszta kiállításának tárlatvezetésén. Kísérőjük pedig nem más lesz, mint Lázár János országgyűlési képviselő.

Tovább 2019-01-31

Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő program valósult meg a Varga Tamásban

„Menő Menza a Varga Tamás Iskolában” címmel egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő program valósult meg 14 hónapon át a hódmezővásárhelyi oktatási intézményben. A projekt záró rendezvényén a részvevő szakemberek és diákok is beszámoltak az eredményekről és élményeikről, amelyeket a szemléletformáló programokon: a salátabáron, a bakancs- és vízitúrán, az életmód táborban és a sportnapon szereztek.

Tovább 2019-01-31

Az egészségre mindig kell, hogy legyen idő

Egyre népszerűbb a Müzli Klub, melyet Zuber József természetgyógyász tart a József Attila Könyvtár olvasótermében. Legutóbbi, interaktív beszélgetését az ételek kapcsolatára összpontosította.

Tovább 2019-01-31

A JAG végzősei adnak bált elsőként

A felnőtté válás egyik meghatározó eseményére, a gombavatóra készülnek a Makói József Attila Gimnázium végzősei. Az oktatási létesítménytől idén négy osztály búcsúzik, a diákok már izgatottan várják, hogy a jeles eseményen bemutathassák a táncórákon tanultakat.

Tovább 2019-01-31

Makói Híradó 2019.01.30.

- A menekültek problémáit a lakóhelyükön kell megoldani - Iskolai csalogató _ Rövidhírek - Már javában gyakorolnak a KERI végzősei a szalagavatóra - Újra a körbe lépnek a grundbirkózók

Tovább 2019-01-30

Iskolai csalogató

Nyílt napra invitálta a szülőket és a leendő elsősöket a Szent István Egyházi Általános Iskola, ahol tájékoztatást kaptak az oktatásról, valamint az angol nyelvi képzésről. Az érdeklődés igen nagy volt, több mint száz fő érkezett az intézménybe.

Tovább 2019-01-30

A menekültek problémáit a lakóhelyükön kell megoldani

A menekültek problémáit lakóhelyükön kell megoldani- ezt a határozott álláspontot immár 2016 óta képviseli a kormány, 2017-ben pedig útjára indította a „Hungary Helps” nevű programot, amely szerte a világban számos módon igyekszik támogatni az üldözött keresztény csoportokat. Tavaly az egyedülálló kezdeményezéshez Lengyelország, Szlovákia, és az Amerikai Egyesült Államok is csatlakozott- mondta el televíziónknak adott évértékelő interjújában Farkas Éva Erzsébet polgármester a migrációs helyzet kapcsán, majd azt is kiemelte: Makó város vezetése is több olyan döntést hozott már, mellyel kiáll a kormány álláspontja mellett.

Tovább 2019-01-30

Már javában gyakorolnak a KERI végzősei a szalagavatóra

Izgatottan és lelkesen gyakorolnak a KERI végzős diákjai a szombati szalagavató ceremóniára, amelyet az Erdei János Városi Sportcsarnokban rendeznek meg. Idén az intézményből kettő szakgimnáziumi és három szakközépiskolai osztály ballag.

Tovább 2019-01-30

Újra a körbe lépnek a grundbirkózók

Idén is megmérkőzhetnek egymással a makói és a környékbeli iskolások a Nyílt Grundbirkózó Bajnokságon. A sportesemény első felvonására kedden délután került sor az Erdei János Városi Sportcsarnokban, ahol Komáromi Tibor, háromszoros világbajnok és olimpiai ezüstérmes, valamint Bácsi Péter, kétszeres világ- és Európa-bajnok birkózó is a helyszínen szurkoltak a versenyzőknek.

Tovább 2019-01-30

Makói Híradó 2019.01.29.

-Több tagcseréről és béremelésről is döntöttek a legutóbbi rendkívüli testületi ülésen -Nagy sikernek örvendtek az Ifjúsági Színtér rendezvényei tavaly -Könyves – Kolonics Józsefre emlékeztek Makón -Festmény készült Dr. Csikota József karnagy-igazgatóról -Világbajnoki címmel zárta a tavalyi évet a Király Team Kick-box makói egyesülete

Tovább 2019-01-29

Könyves – Kolonics Józsefre emlékeztek Makón

Százharmincöt évvel ezelőtt látta meg a napvilágot a „szegények ügyvédjeként” is sokat emlegetett Könyves – Kolonics József. Személye előtt nemrégiben a József Attila Múzeumban tisztelegtek, majd emléktáblájánál koszorúkat helyeztek el a megemlékezők.

Tovább 2019-01-29

Több tagcseréről és béremelésről is döntöttek a legutóbbi rendkívüli testületi ülésen

Rendkívüli testületi ülést tartottak tegnap Makó város képviselői. Ennek keretein belül a grémium megvitatta többek között az önkormányzati cégek és vállalatok vezetőinek béremelését, valamint a Makó Város Fejlődéséért Közalapítványt és a Makói Települési Értéktár Bizottságot érintő tagcserékről is döntést hoztak.

Tovább 2019-01-29

Makói Híradó 2019.01.28.

- Már az üzlethelyiségek felújítása zajlik a Csipke soron - dr. Demkó- Belánszky Pál Napló című könyvét mutatták be a múzeumban - Hatodik Bartók bál - Játékbörze és horgolósuli az Ifjúsági Színtérben - A Bálint Optika csapata ismét megvédte címét

Tovább 2019-01-28

A Bálint Optika csapata ismét megvédte címét

Nemzetközi döntővel ért véget a VI. Givaudan Teremlabdarúgó Bajnokság, melynek három hétvégén adott otthont az Erdei János Városi Sportcsarnok. A huszonegy csapatos villámtorna legjobbjait éremmel és kupával díjazták.

Tovább 2019-01-28

Hatodik Bartók bál

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye immáron hatodik alkalommal rendezett bált, melynek a Korona Szálló adott otthont. A jótékonyság jegyében zajló eseményen a közönség többek között a nyolcadik osztályos nebulók táncait csodálhatta meg.

Tovább 2019-01-28

Játékbörze és horgolósuli az Ifjúsági Színtérben

Játékbörze és horgolósuli várta a gyermekeket és szüleiket szombat délután az Ifjúsági Színtérben. Családias hangulatban válogathattak az érdeklődők a legkülönbözőbb játékok és könyvek közül, de sok más szabadidős elfoglaltsággal is mulathatták az időt.

Tovább 2019-01-28

Dr. Demkó- Belánszky Pál Napló című könyvét mutatták be a múzeumban

„Kedves, szeretetreméltó, családszerető, sportember volt, aki széles baráti körrel rendelkezett” - így emlékezett vissza az unoka, Felletár László a királyi közjegyző nagyapjára, amikor Dr. Demkó- Belánszky Pál Napló című könyvét mutatták be pénteken a József Attila Múzeumban. A műből Makó politikai korrajza is kiolvasható, amely nem csak helyi, hanem országos forrásanyaggal is szolgálhat a kutatók számára.

Tovább 2019-01-28

Makói Híradó 2019.01.25.

- Tavasszal adják át Makó legújabb Makovecz épületét - Nem követett el garázdaságot Czirbus Gábor a teaosztással - Több mint huszonhatezer látogatója volt a József Attila Múzeumnak tavaly - Elcsendesülés a Mindenható előtt - Negyed évszázad atlétika

Tovább 2019-01-25

Nem követett el garázdaságot Czirbus Gábor a teaosztással

Elutasította a Szegedi Rendőrkapitányság a Czirbus Gábor ellen tett feljelentést, ugyanis a rendelkezésre álló adatok alapján megállapították, hogy nem követett el szabálysértést. Az alpolgármester ellen az advent időszakában tartott tüntetés szervezője tett bejelentést a rendőrségen, azért, mert teát osztott a rendezvényen. Czirbus Gábor szerint azonban a feljelentésnek nem ez a férfi volt az értelmi szerzője.

Tovább 2019-01-25

Negyed évszázad atlétika

Ismét megrendezésre került a városi serdülő terematlétikai verseny a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda rendezésében, melynek az Erdei János Városi Sportcsarnok adott otthont tegnap délután. Rajtversenyekben, helyből távolugrásban és medicinlabda lökésben bizonyíthattak a gyerekek.

Tovább 2019-01-25

Tavasszal adják át Makó legújabb Makovecz épületét

2015 – ben született meg a magyar kormány első döntése arról, hogy Maros – menti településünkön Makovecz Imre Kossuth – és Ybl Miklós – díjas építész 2006 – ban elkészült tervei alapján megvalósulhat egy új bibliotéka. A kivitelezés lassan a végéhez ér, televíziónk stábjának lehetősége nyílt arra, hogy a város polgármesterével, Farkas Éva Erzsébettel bejárja a létesítmény.

Tovább 2019-01-25

Elcsendesülés a Mindenható előtt

Csütörtökön az Újvárosi Református Imateremben folytatódott az Ökumenikus Imahét. Az istentisztelőket Kotormán István lelkész-igazgató várta egy közös imádságra.

Tovább 2019-01-25

Több mint huszonhatezer látogatója volt a József Attila Múzeumnak tavaly

A „Más – Világ”, a „Megy a gőzős” című kiállítások, őszi kézműves családi nap, ’56 – os vetélkedő - csak egy pár példa azon események, programok hosszú sorából, melyekkel a József Attila Múzeum színesítette városunk és a térség kulturális életét a tavalyi esztendőben. A létesítmény igazgatója, Szikszai Zsuzsanna stábunkkal megosztotta, hogy egy igazán sikeres év áll mögöttük, hiszen több mint huszonhatezer látogatójuk volt.

Tovább 2019-01-25

Makói Híradó 2019.01.24.

- Influenzajárvány Csongrád megyében is - 450 millió forintból valósul meg a Kálvin utcai rendelő újjáépítése - Nagy terhet vett le az állam Kiszomborról és Apátfalváról - Czirbus Gábor: én a személyes találkozások híve vagyok! - A Figyi Coffee először adott otthont a Magyar Vöröskereszt véradásának

Tovább 2019-01-24

Társalgó 2019.01.24.

Mai műsorunkban felelevenítjük a "Hunyadiak dicső kora" című vándorkiállítás, valamint „A jó kép születik, nem lehet akarni...” címmel nyíló Koszta József gyűjteményes tárlatának megnyitóját is, továbbá szó lesz az ökumenikus imahétről, és a Hagymatikum 7.születésnapjáról is.

Tovább 2019-01-24

Nagy terhet vett le az állam Kiszomborról és Apátfalváról

Kiszombor hatvan, míg Apátfalva száz millió forintos támogatást kapott a Magyar Államtól. Ezekkel az összegekkel a kormány az önkormányzatok 2019. évi feladatait támogatja, melyek közt szerepel többek között bölcsőde és óvodakonyha felújítás és utak korszerűsítése is.

Tovább 2019-01-24

A Figyi Coffee először adott otthont a Magyar Vöröskereszt véradásának

Először adott otthont a Figyi Coffee és Rendezvényház a Magyar Vöröskereszt véradásának. A havazás ellenére sokan látogattak el és álltak a jó ügy mellé, így a szervezők remélik, hogy hamarosan újra sort keríthetnek erre az akcióra.

Tovább 2019-01-24

MAKÓI HÍRADÓ 2019.01.23.

- Koszta József kiállítással várja a múzeum a látogatókat - Egyre több a baleset az újabb havazásnak köszönhetően - Rendőrségi hírek - Közösen segít Makó és Szeged a határon túli gyerekeknek - Magyar Kultúra Napja a SZIGNUMBAN

Tovább 2019-01-23

Egyre több a baleset az újabb havazásnak köszönhetően

Ismét lecsapott a havazás Csongrád megyére, ma reggelig a térségben több mint tíz centiméteres hó esett. Bár ez a tél alapvető velejárója, mégis újra meg újra megnehezíti a mindennapokat, főként a közlekedést, melynek köszönhetően ezúttal is több baleset történt az utakon.

Tovább 2019-01-23

Magyar Kultúra Napja a SZIGNUMBAN

Január 22-e a Magyar Kultúra Napja, a Himnusz születésnapja. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be nemzeti imádságunk megírását. Az évfordulóra 1989 óta emlékeznek meg szerte az országban. A hagyományokhoz híven az ünnepnapon a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában is verseket szavaltak.

Tovább 2019-01-23

Közösen segít Makó és Szeged a határon túli gyerekeknek

Összesen 1,3 millió forintot gyűjtöttek össze Advent idején szegedi civilek, akik ebből határontúli családokat és árvaházakat támogatnak. Ehhez az akcióhoz most makóiak is csatlakoztak.

Tovább 2019-01-23

Koszta József kiállítással várja a múzeum a látogatókat

Igazi érdekességgel szolgál a József Attila Városi Múzeum a művészetkedvelőknek a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Tegnap délután került sor a Koszta József gyűjteményes kiállítás megnyitójára, ahol Lázár János, országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke is köszöntötte az érdeklődőket. Az Alföld festőóriásának, Koszta Józsefnek több mint 30 alkotása tekinthető meg a múzeum falai között.

Tovább 2019-01-23

MAKÓI HÍRADÓ 2019.01.22.

-A 90 esztendős Csala Mihályné Horváth Margitot köszöntötték -Új magyar rekord született a Hagymatikum hetedik születésnapján -Rövid hírek -XVI. Nemzetközi Böllérnap Csanádpalotán -Imahét a Krisztus-hívők egységéért

Tovább 2019-01-22

Új magyar rekord született a Hagymatikum hetedik születésnapján

Az ország legnagyobb ehető Makovecz makettjét készítette el a lajosmizsei cukrászmester a Hagymatikum hetedik születésnapjára. A magyar rekord sikere mellett számos program és a La Movida Cuba zenekar koncertje is szórakoztatta a fürdőzőket.

Tovább 2019-01-22

A 90 esztendős Csala Mihályné Horváth Margitot köszöntötték

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester Csala Mihályné Horváth Margitot hétfő délelőtt otthonában. Margitka néni azt vallja, a hosszú élet titka mindenképpen a szeretet, a megértés és az, hogy az ember amíg bír, dolgozzon.

Tovább 2019-01-22

Imahét a Krisztus-hívők egységéért

Hétvégén Makón is kezdetét vette az Ökumenikus Imahét, amelynek keretében a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért. A rendezvénysorozat első állomása az Baptista Gyülekezet volt, ahol Szappanos Lajos lelkipásztor és Biró István görögkatolikus parókus tartottak közös imádságot.

Tovább 2019-01-22

XVI. Nemzetközi Böllérnap Csanádpalotán

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került a Nemzetközi Böllérnap Csanádpalotán. Az eseményre a helyiek mellett számos településről érkeztek résztvevők, hogy egy jó hangulatú napot töltsenek együtt.

Tovább 2019-01-22

MAKÓI HÍRADÓ 2019.01.21.

- Hetedik születésnapját ünnepelte a Hagymatikum - Öt utazóláda- egy történet - Az üldözött keresztények megsegítéséről tartottak előadást a Hagymaházban - Makón is látható a „Hunyadiak dicső kora” című vándorkiállítás - Rendőrségi hírek

Tovább 2019-01-21

Az üldözött keresztények megsegítéséről tartottak előadást a Hagymaházban

A pénteki napon újabb rendezvénnyel várta a Makói Fiatalok Akadémiája az érdeklődőket a Hagymaházban. Ez alkalommal Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára tartott előadást, mely során saját tapasztalatain keresztül igyekezett közelebb vinni a témát a fiatalsághoz.

Tovább 2019-01-21

Öt utazóláda- egy történet

Idén ünnepli újratelepítésének 320. évfordulóját Makó. Ebből az alkalomból 2019-et emlékévvé nyilvánították a Maros-menti településen. Ehhez kapcsolódóan a József Attila Múzeum, „Makó elfeledett díszpolgárai” néven indított programsorozatot, melynek nyitó rendezvényét pénteken tartották meg a Városháza dísztermében. Az eseményen került bemutatásra Hegedüs Sándor, a százkezű politikus című könyv és a róla készített kisfilm.

Tovább 2019-01-21

Hetedik születésnapját ünnepelte a Hagymatikum

Hetedik születésnapját ünnepelte szombaton a Hagymatikum Gyógyfürdő. Hatalmas érdeklődés övezte az eseményt, mivel Romániából, Szerbiából is érkeztek vendégek és így közel háromezres lehetett a látogatottság. A rendezvény a csokoládé jegyében telt, így csokoládés szauna szeánszokkal, - pakolásokkal, kézműves foglalkozásokkal várták a kikapcsolódni vágyókat.

Tovább 2019-01-21

Makón is látható a „Hunyadiak dicső kora” című vándorkiállítás

Az igazságos, a fekete sereg, csőrében gyűrűt tartó holló – sokaknak eszébe jut ezen kifejezések hallatán Mátyás király, akinek magyar uralkodóvá koronázására nemrégiben emlékeztek meg az Espersit – házban. A jeles alkalomból kifolyólag már Maros – menti településünkön is látható a „Hunyadiak dicső kora” című vándorkiállítás, mely számos különlegességet vonultat fel.

Tovább 2019-01-21

Makói Híradó 2019.01.17.

- Idén elkezdődhet a Maroslelei sportcsarnok építése - Ismét szorgos munka folyik a Munkácsy Mihály Képzőművész Körben - „ Itt a farsang, áll a bál”

Tovább 2019-01-17

Ökumenikus imahét Makón is január 20-tól 26-ig

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét. Makó több pontján együtt imádkozhatnak a reformátusok és evangélikusok, valamint római és görögkatolikusok. A rendezvénysorozat idei bib¬li¬ai mot¬tó¬ja Mózes ötödik könyvében található: "Az igazságra és csakis az igazságra törekedj!"

Tovább 2019-01-17

Idén elkezdődhet a Maroslelei sportcsarnok építése

A tornacsarnok megépítése lesz az idei év legnagyobb beruházása Maroslelén- mondta el Martonosi György a község polgármestere. A megvalósult és a tervezett fejlesztésekről számolt be televíziónknak a település első embere.

Tovább 2019-01-17

Ismét szorgos munka folyik a Munkácsy Mihály Képzőművész Körben

Még 1962 – ben Hézső Ferenc festőművész vezetésével jött létre a Munkácsy Mihály Képzőművész Kör, mely több évtizedig működött Makón. Ezt az értékteremtő, alkotói műhelyt tavaly ősszel újra életre hívták a József Attila Múzeumban.

Tovább 2019-01-17

„ Itt a farsang, áll a bál”

Az idén nagyon hosszú a farsangi időszak, kezdete vízkereszt, azaz január 6-a volt, és hamvazószerdáig tart, ami az idén március 6-ra esik. Az ősi tavaszváró ünnephez számos néphagyomány kapcsolódik, ennek jártunk utána Szikszai Zsuzsanna néprajzkutatóval, a József Attila Városi Múzeum igazgatójával.

Tovább 2019-01-17

Makói Híradó 2019.01.16.

- Sikeres szezont zárt a Hagymatikum - Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években - Rövid hírek - JAG – os sikerek - Tartós élelmiszereket kapott tíz apátfalvi család

Tovább 2019-01-16

Tartós élelmiszereket kapott tíz apátfalvi család

Apátfalva község több civil szervezettel ápol szoros kapcsolatot, például a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói csoportjával. Az önkormányzati támogatások mellett az egyesület is megajándékozta a rászoruló családokat.

Tovább 2019-01-16

Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években

Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években. Szakértők szerint mindez a hazai gazdaság egyre javuló teljesítményére vezethető vissza. Ráadásul tovább erősíti a vásárlási kedvet a CSOK és a jelenlegi kedvező hitelek.

Tovább 2019-01-16

Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években

Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években. Szakértők szerint mindez a hazai gazdaság egyre javuló teljesítményére vezethető vissza. Ráadásul tovább erősíti a vásárlási kedvet a CSOK és a jelenlegi kedvező hitelek.

Tovább 2019-01-16

Sikeres szezont zárt a Hagymatikum

Megnövekedett árbevétel, béremelések, rangos nemzetközi elismerés és sikeres beruházások - ezek mind szükségesek voltak ahhoz, hogy a Hagymatikum az eddigi legsikeresebb szezonját zárhassa a 2018-as esztendőben. Ezek az eredmények újabb lendületet és motivációt jelentenek a létesítmény vezetősége és alkalmazotti köre számára.

Tovább 2019-01-16

Makói Híradó 2019.01.15.

- Maroslelei a térség első babája - A téli időszakban is nő a levegő szennyezettsége - Rövid hírek - Horgolósuli az Ifjúsági Színtérben - Gyermek rajzpályázatot hirdetnek az állatvédők

Tovább 2019-01-15

A téli időszakban is nő a levegő szennyezettsége

A téli időszakban több olyan körülmény is fennáll, amely befolyásolhatja a levegő minőségét településeinken. A szennyezettség különböző betegségeket idézhet elő vagy már meglévő kórok tüneteit erősítheti fel. Felelős döntésekkel és körültekintéssel bizonyos szinten egyénileg is tehetünk azért, hogy lakhelyünkön megfelelő adatokról tudjanak beszámolni a szakértők.

Tovább 2019-01-15

Gyermek rajzpályázatot hirdetnek az állatvédők

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete gyermekrajz pályázatot hirdet a felelős állattartás és az állatszeretetre való nevelés jegyében Hódmezővásárhelyen és vonzáskörzetében lakó gyerekek számára. A témája pedig a süni, annak eledele, környezete.

Tovább 2019-01-15

Maroslelei a térség első babája

Január 3-án született meg a kistérség első babája. A maroslelei Kővágó Melodit tegnap Farkas Éva Erzsébet a Makói Kistérség Többcélú Társulásának elnöke és Martonosi György a község polgármestere köszöntötte otthonában.

Tovább 2019-01-15

Horgolósuli az Ifjúsági Színtérben

A 2019 – es esztendőben is sokrétű és színes programokkal várja az érdeklődőket a Makói Fiatalok Akadémiája. Legutóbbi rendezvényük keretében például horgolni tanulhattak a kreatívkodni vágyók.

Tovább 2019-01-15

Makói Híradó 2019.01.14.

-A doni hősökre emlékeztek -Makón rendezték meg a VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokságot -Rövid hírek -Rendőrségi híreink -Teremben rúgják a bőrt a labdarúgók

Tovább 2019-01-14

A doni hősökre emlékeztek

Péntek délután Makón is megemlékezést tartott a doni áttörés 76. évfordulója alkalmából az ott harcoló és elhunyt magyar hősök előtt tisztelegve a Fidesz helyi szervezete. A helyszínen Dr. Halmágyi Pál, nyugalmazott múzeumigazgató beszéde után a megjelentek gyertyát gyújtottak a II. világháborús emlékműnél és elhelyezték a megemlékezés virágait is.

Tovább 2019-01-14

Makón rendezték meg a VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokságot

Makón rendezték meg a Harvia-Saunabau VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság második fordulóját. Az eseményre nagy érdeklődés mutatkozott, hiszen teltházas showszeánszokat tartottak az ország számos pontjáról érkező szakemberek.

Tovább 2019-01-14

Teremben rúgják a bőrt a labdarúgók

Huszonegy csapattal vette kezdetét Makó egyik legnépszerűbb sporteseménye a Givaudan Teremlabdarúgó Bajnokság, melynek már hatodik alkalommal ad otthon az Erdei János Városi Sportcsarnok. A torna vége Január utolsó szombatjára esedékes, addig minden hétvégén izgalmasabbnál izgalmasabb összecsapások várnak a sportág kedvelőire.

Tovább 2019-01-14

Makói Híradó 2019.01.11.

- Országos koordinátori feladatot kapott Nagy Mihály, a ContiTech makói telephelyének igazgatója - Több mint 8 millió forint bírsággal zárult a 2018-as téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés - Rendőrségi hírek - A makói Majoros Róbert Szlovéniában és Ukrajnában is szép sikereket ért el - Fókuszban az egészség

Tovább 2019-01-11

A makói Majoros Róbert Szlovéniában és Ukrajnában is szép sikereket ért el

Eredményekben gazdag évet zártak Majoros Róbert és az MR Power Sportegyesület tagjai. A makói erőemelőnek sikerült Szlovéniában és Ukrajnában is dobogóra állnia két kategóriában.

Tovább 2019-01-11

Fókuszban az egészség

A Müzli Klub keretében tartott előadást Zuber József természetgyógyász a József Attila Városi Könyvtárban. A programon résztvevők hasznos információkkal gazdagodhattak a helyes táplálkozással kapcsolatban.

Tovább 2019-01-11

Több mint 8 millió forint bírsággal zárult a 2018-as téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Avas dióbelet és a megengedettnél magasabb morfin tartalmú étkezési mákot is találtak a Nébih szakemberei a téli szezonális ellenőrzéskor, amely során több mint 17 500 élelmiszert vizsgáltak meg. Összesen 117 esetben adtak ki figyelmeztetést, 14 esetben a tevékenység korlátozására is sor került, valamint 125 darab bírságot szabtak ki, összesen 8 millió 65 ezer 155 forint összegben- ez azonban kevesebb a tavalyinál- adta hírül a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal.

Tovább 2019-01-11

Országos koordinátori feladatot kapott Nagy Mihály, a ContiTech makói telephelyének igazgatója

Nagy Mihály, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói telephelyének ügyvezető igazgatója ez év január elsejétől, pályafutása során már második alkalommal országos koordinátori feladatok végzésére kapott felkérést az anyacégtől. Az új szerepkör nagyobb felelősséggel is jár, hiszen a vállalat fókusz országként tekint hazánkra.

Tovább 2019-01-11

Makói Híradó 2019.01.10.

- Teljes egészében megújulhat a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola óvodaépülete - „Alakváltozások” a Hagymaház Galériában - Idén is nagy sikere van Makón a jégpályának - A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja pótszilveszteri bulit rendezett - Rövid hírek

Tovább 2019-01-10

A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja pótszilveszteri bulit rendezett

Igazán jó hangulatban telt a Szépkorúak Nyugdíjas Klubjának Óévbúcsúztató rendezvénye, amelyre Dr. Hadik György önkormányzati képviselő is ellátogatott. Az év első eseménye remek alkalom volt a tagoknak, hogy az ünnepek után újra találkozzanak és beszélgessenek.

Tovább 2019-01-10

Idén is nagy sikere van Makón a jégpályának

Nagy örömmel veszik birtokba a makói jégpályát az érdeklődők. A város minden télen biztosítja a diákoknak és felnőttek egyaránt a kikapcsolódást. Délelőtt az oktatási intézmények tanulói, délután és hétvégén pedig bárki látogathatja a sportlétesítményt, ahol még oktatást is lehet igényelni.

Tovább 2019-01-10

Teljes egészében megújulhat a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola óvodaépülete

Újabb jelentős fejlesztés valósulhat meg a közeljövőben városunkban, ugyanis a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola óvodaépülete kibővülhet és a már meglévő részlegek is korszerűsödhetnek közel 400 millió forintból. A beruházás nagyban megkönnyíti majd az intézményben folyó mindennapos munkát.

Tovább 2019-01-10

„Alakváltozások” a Hagymaház Galériában

A Hagymaház Galéria egy igazán egyedi, az „Alakváltozások” címet kapó kiállítással nyitotta meg a 2019 – es évét. A nagyérdemű számos grafikát csodálhat meg, melyek a hódmezővásárhelyi származású Ormos Zsuzsanna keze munkáját dicsérik.

Tovább 2019-01-10

Jelenleg nincs influenzajárvány Csongrád megyében

Az influenza figyelő szolgálat minden évben a negyvenedik héttől a következő esztendő huszadik hetéig tart. Jelen pillanatban nem beszélhetünk influenzajárványról Csongrád megyében, ezért a szakemberek még javasolják a védőoltás felvételét.

Tovább 2019-01-09

Makói Híradó 2019.01.09. HD

- Folyamatosan tisztulnak az utak városunkban - Jelenleg nincs influenzajárvány Csongrád megyében - Még van szabad kapacitás a MENI éjjeli menedékhelyén és nappali melegedőjében - Hogyan óvjuk kedvenceinket a hidegben? - A Makói Városi Televízió az egyik legkedveltebb információs forrás a helyiek szerint

Tovább 2019-01-09

Makói Híradó 2019.01.09. HD

A néhány napja újra beköszöntött kemény, hideg, téli időjárás miatt komoly feladat hárul a hajléktalanszállókra és az ott dolgozókra. A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény éjjeli menedékhelyet és nappali melegedőt is üzemeltet városunkban, ahol még mindig rendelkeznek szabad kapacitással arra az esetre, ha újabb rászorulókkal kerülnének kapcsolatba.

Tovább 2019-01-09

Folyamatosan tisztulnak az utak városunkban

Januárral újra beköszöntött a zord, téli időjárás. A havas és fagyos utakon ilyenkor sokkal nagyobb odafigyelést igényel a közlekedés. A Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. azonban településünkön teljes kapacitással azon dolgozik, hogy az állapotok minél hamarabb normalizálódjanak.

Tovább 2019-01-09

A Makói Városi Televízió az egyik legkedveltebb információs forrás a helyiek szerint

A makóiak főként televízióból tájékozódnak, helyi szinten pedig szintén kiemelten sokan követik a Makói Városi Televízió adását - derült ki a Nézőpont Intézet közel múltban végzett közvélemény kutatásából, melyet még novemberben készítettek a településen, ötszáz fő telefonos megkérdezésével.

Tovább 2019-01-09

Hogyan óvjuk kedvenceinket a hidegben?

Az ismét beköszöntött kemény fagyok nem csak az embereket, de az állatokat is megviselik. Ilyenkor érdemes rájuk is jobban oda figyelni, legyen szó a lakásban, vagy az udvaron tartott kedvencről.

Tovább 2019-01-09

Makói Híradó 2019.01.07. HD

- Korszerűbb környezetben élhetnek ezentúl a Szivárvány Idősek Otthonának lakói - Befejeződött az önkormányzati bérlakások felújítása Honvédban - Emelkednek a bérek és a nyugdíjak - A környezetvédelemre hívták fel a gyerekek figyelmét a Szikszai iskolában - Könyv készült Szabó István kalandos életútjáról

Tovább 2019-01-08

Korszerűbb környezetben élhetnek ezentúl a Szivárvány Idősek Otthonának lakói

Befejeződtek a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonának épületében zajló munkálatok, melyeknek célja energetikai korszerűsítés és modernizáció volt. A tegnapi nap folyamán Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kiss Ildikó, a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon igazgatója tartott sajtótájékoztatót a témában, majd közösen megtekintették az épületegyüttest.

Tovább 2019-01-08

A környezetvédelemre hívták fel a gyerekek figyelmét a Szikszai iskolában

Sipos Gazda tartott előadást a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolában, melyben a természetünk szeretetére, a méhek megbecsüléséra, a rovarok világára valamint a madarak védelmére hívta fel a figyelmet. A rendhagyó óra egy családi nap keretében valósult meg.

Tovább 2019-01-08

Könyv készült Szabó István kalandos életútjáról

Újabb makói származású háborús hős életéről készült könyv „Emlékmű helyett, Szabó István tűzszerész élete” címmel, melyet a katona leánya dolgozott fel édesapja születésének 100. évfordulóján. A szerzővel dr. Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató beszélgetett a könyvtárban.

Tovább 2019-01-08

Befejeződött az önkormányzati bérlakások felújítása Honvédban

Tavaly összesen tizennégy önkormányzati bérlakást újítottak fel Honvéd városrészben. Legutóbb decemberben került átadásra még négy épület, köztük a Dembinszky utca 30. szám alatti ingatlan is.

Tovább 2019-01-08

Emelkednek a bérek és a nyugdíjak

A kormány döntésének értelmében ez év január 1-jétől ismét emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum. Növekszik a katonák és a honvédelmi alkalmazottak bére és a nyugdíjasok juttatása is magasabb lesz a tavalyihoz képest.

Tovább 2019-01-08

Makói Híradó 2019.01.07. HD

-Emléktáblával tisztelegnek a „legmakaibb makai” előtt -Rövid hírek -Rendőrségi hírek -A térség életét nagyban befolyásoló útfelújítások valósulnak meg -Zeneszóval hangolódtak Makón az újévre

Tovább 2019-01-07

A térség életét nagyban befolyásoló útfelújítások valósulnak meg

A térségben három rossz minőségű útszakasz is megújul a közeljövőben- jelentette be nemrégiben Lázár János országgyűlési képviselő. Ezen kívül szót ejtett a Szeged és Debrecen közötti 47-es út négysávosításáról, valamint a magyarcsanádi híd újjáépítéséről is.

Tovább 2019-01-07

Emléktáblával tisztelegnek a „legmakaibb makai” előtt

Pénteken avatták fel azt az emléktáblát, amellyel a tavalyi évben elhunyt múzeumigazgató, Dr. Tóth Ferenc előtt tiszteleg Makó Város Önkormányzata és a József Attila Városi Múzeum. Az eseményen méltatták a neves szakember életpályáját, majd elhelyezték a megemlékezés virágait is.

Tovább 2019-01-07

Zeneszóval hangolódtak Makón az újévre

Mint arról már korábban beszámoltunk immár XXV. alkalommal köszöntötték az újévet zeneszóval városunkban. A feledhetetlen pillanatokról a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekarának muzsikusai, Vastag Csaba Fonogram – díjas énekes és Cseh Antal operaénekes gondoskodtak.Mint arról már korábban beszámoltunk immár XXV. alkalommal köszöntötték az újévet zeneszóval városunkban. A feledhetetlen pillanatokról a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekarának muzsikusai, Vastag Csaba Fonogram – díjas énekes és Cseh Antal operaénekes gondoskodtak.

Tovább 2019-01-07

Makói Híradó 2019.01.04. HD

- Január 1-jén megszületett Makón az év első babája - Negyed évszázada köszöntik muzsikával Makón az új esztendőt - Szilveszteri futás - Tüntetéses „boldog” karácsony - Teát osztani provokáció, a rongálás demokrácia? - Felújított községházát és orvosi rendelőt kaptak a csanádalbertiek

Tovább 2019-01-04

Felújított községházát és orvosi rendelőt kaptak a csanádalbertiek

Szép karácsonyi ajándékkal gazdagodott Csanádalberti, ugyanis a település falukarácsonyán került átadásra a teljesen felújított községháza és az orvosi rendelő épülete. Az eseményen részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is, aki gratulált ahhoz a példás összefogáshoz, ami nélkül ez a siker nem születhetett volna meg.

Tovább 2019-01-04

Szilveszteri futás

Hatalmas népszerűségnek örvendett a szilveszteri futás, amellyel az óévet búcsúztatták Makón. 2018 utolsó sporteseményén, leginkább helyiek vettek részt, de sokan érkeztek vidékről is. A rendezvényt számos támogató segítette, ilyen volt többek között Makó Város Önkormányzata és a Hagymatikum Gyógyfürdő is.

Tovább 2019-01-04

Január 1-jén megszületett Makón az év első babája

Január 1-jén 7 óra 31 perckor született meg Makón az év első babája, Karai Boróka. Az édesanya elmondása szerint lánya nagyon nyugodt, csendes és jó baba. Tegnap Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte az idei esztendő újszülöttjét.

Tovább 2019-01-04

Tüntetéses „boldog” karácsony

A „rabszolgatörvénynek” titulált, a túlórára vonatkozó törvény módosítása miatt elindult tüntetések bár az év végére elcsitultak, az ünnepeket nem kímélték: a füstbombáktól, könnygáztól, szánkógyújtogatástól sem mentes megmozdulásokból az ellenzék is kivette a részét: sőt, a parlamenti vircsaftot követően ők invitálták utcára az embereket. Advent időszakában Makón is mintegy 100-150-en demonstráltak. Lázár János televíziónknak adott évindító interjújában kifejtette: a törvény valóban vitatható, és nem biztos benne, hogy elnyeri majd munkavállalók széles körű támogatását. Ugyanakkor, az, amit az ellenzék csinált, kizárta az értelmes párbeszéd lehetőségét.

Tovább 2019-01-04

Negyed évszázada köszöntik muzsikával Makón az új esztendőt

Ismét nézők sokaságával telt meg az Erdei János Városi Sportcsarnok, hiszen a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara immár huszonötödik alkalommal muzsikált újév alkalmából. A nagy volumenű eseményen Farkas Éva Erzsébet polgármester beszédében kiemelte: „Együtt építjük a Dél – Alföld legdinamikusabban fejlődő városát.”

Tovább 2019-01-04

Makói Híradó 2019.01.03. HD

-Megérkeztek az életmentő műszerek a Makói Kórház Sürgősségi és Betegellátó Osztályra -Névre szóló karácsonyi ajándékok kerültek kiosztásra -Karácsonyi néphagyományok Forgatós szemmel -Sikeres évet zárt a Duocor Bt. -Falukarácsony Apátfalván

Tovább 2019-01-03

Névre szóló karácsonyi ajándékok kerültek kiosztásra

Hagyományosan évek óta megrendezésre kerül a karácsonyi ünnepség, ahol halmozottan hátrányos helyzetű családokat és gyermekeket ajándékoz meg Makó Város Önkormányzata. A városvezetés mellett több támogató is kivette a részét a kezdeményezésből, így minden eddiginél nagyobb összeggel tudták segíteni a rászorulókat.

Tovább 2019-01-03

Sikeres évet zárt a Duocor Bt.

Növekedett az árbevétel és a dolgozók taglétszáma is, továbbá örömhír, hogy több mint 10 millió euro értékű beruházás valósul meg a Duocorban a következő években - osztotta meg televíziónkkal Gábor Zoltán, a cég ügyvezetője. A karácsonyi bálon nem csak az elmúlt évet értékelték, hanem köszöntötték a jubilálókat is.

Tovább 2019-01-03

Falukarácsony Apátfalván

A többi településhez hasonlóan Apátfalván is rendeztek közös összejövetelt az adventi időszakban. A Falukarácsonyon számos csoport varázsolt ünnepi hangulatot a lakosok legnagyobb örömére.

Tovább 2019-01-03

Karácsonyi néphagyományok Forgatós szemmel

„Ünnepek ünnepe” címmel tartotta meg hagyományos karácsonyi gálaműsorát a Forgatós Táncegyüttes a Hagymaházban. A közel két órás produkciót élő zene kísérte valamint több színművész is szerepet kapott az előadásban.

Tovább 2019-01-03

Megérkeztek az életmentő műszerek a Makói Kórház Sürgősségi és Betegellátó Osztályra

Megérkeztek a makói korházba azok a betegőrző monitorok, infúziós pumpák és EKG készülékek, amelyet Szentpéteri Csilla és zenekara nagyszabású jótékonysági koncertjeinek bevételéből vásárolt meg az intézmény. A művésznő adományának köszönhetően bővült az eszközpark és így még nagyobb biztonságban tudják ellátni a Sürgősségi és Betegellátó Osztályon lévőket.

Tovább 2019-01-03

Makói Híradó – Best Of 2018

Január - Bejárás a több, mint 9 milliárd forintból bővülő Hagymatikumban Február - Megújult a kultúra temploma, ami összeköti az eget és a földet Március - Lázár szerint eredmény csak akkor van, ha összefogás van Április - Makóra figyel a kormányzat Május - Helyi Érték Díjat nyert a Makói Városi Televízió Június - Felavatták a Trianon- emlékművet Július - Farkas Éva Erzsébet polgármester felajánlotta közel 2 millió forint jutalmát jótékony célokra Augusztus - Átvette díszpolgári címét Tóth István Szeptember - Kerekes Éva és Herczeg Angelika az első magyar nők voltak a Manaslu csúcsán Október - 2018-ban Családbarát Önkormányzat Díjat nyert Makó November - Hivatalosan is új helyre költözött a levéltár December - Megkétszerezte Makó a gazdasági teljesítményét

Tovább 2019-01-02

Makói Híradó 2018.12.21. HD

- Tűzifaosztás a Givaudan Hungary Kft. jóvoltából - Megújult környezetben működhet tovább a polgármesteri hivatal Maroslelén - Ünnepi műsort adtak elő a KERI-s diákok - Ünnepi összejövetel a MENI Idősek Klubjában - A VargaBalett Táncműhely növendékei bállal zárták az évet

Tovább 2018-12-21

Ünnepi összejövetel a MENI Idősek Klubjában

A Királyhegyesi utca 24. szám alatti épület is ünnepi díszbe öltözött, ugyanis a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény I. számú Idősek Klubja is karácsonyi összejövetelt tartott. Az eseményen Hadik György önkormányzati képviselő is tiszteletét tette.

Tovább 2018-12-21

Ünnepi műsort adtak elő a KERI-s diákok

Ma délelőtt újra karácsonyi hangulat lengte be a Hagymaházat, ugyanis KERI-s diákok és pedagógusok töltötték meg az épületet egy műsor erejéig. Az izgatott tanulók színes előadása méltó ráhangolódást biztosított a közelgő ünnepre.

Tovább 2018-12-21

A VargaBalett Táncműhely növendékei bállal zárták az évet

Karácsonyi bállal zárták az évet a VargaBalett Táncműhely növendékei. A 150 táncost ünnepi vacsora, csokiszökőkút és tombolasorsolás várta a Korona Szálló dísztermében.

Tovább 2018-12-21

Megújult környezetben működhet tovább a polgármesteri hivatal Maroslelén

Nem is polgármesteri hivatal, hanem szolgáltatóház létesült – mondta Lázár János, a térség országgyűlési képviselője Maroslelén, a felújított intézmény átadóünnepségén. A száznyolcvan millió forintos beruházásnak köszönhetően egy rendőri szoba is kialakításra került, de a Takarékszövetkezet is ide költözik.

Tovább 2018-12-21

Tűzifaosztás a Givaudan Hungary Kft. jóvoltából

A hideg időszak alatt talán az a legfontosabb, hogy megfelelő meleget tudjunk biztosítani otthonunkban, ez azonban sok családnak problémát okoz. Ebben nyújt segítséget a Givaudan Hungary Kft., Makó Város Önkormányzata és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány évről-évre.

Tovább 2018-12-21

Makói Híradó 2018.12.20. HD

- 166 diák részesült idén a Bursa Hungarica ösztöndíjban - A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja is karácsonyozott - Finomságokkal teli csomagokat osztottak a KERI-sek - Zeneszóval hangolódtak a szeretet ünnepére - Idén is adományoztak az ENI számára

Tovább 2018-12-20

Idén is adományoztak az ENI számára

Már nem az első alkalom, hogy játékokat, könyveket és tartós élelmiszereket gyűjtöttek a makói rendőrök, az önkéntes és hivatásos tűzoltók a rászorulók részére. Az adományokat Tóthné Balázs Andreának, az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetőjének adták át tegnap, amelyeket a napokban kiosztanak.

Tovább 2018-12-20

Zeneszóval hangolódtak a szeretet ünnepére

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nagy volumenű Karácsonyi Koncerttel örvendeztette meg a közönséget a Hagymaházban. Az est igazi kikapcsolódást ígért, hiszen egymást követtek a változatos produkciók.

Tovább 2018-12-20

Finomságokkal teli csomagokat osztottak a KERI-sek

Egy jótékonysági akció keretében húsz csomagot gyűjtött össze a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának diákönkormányzata. A felajánlásokat négy család között osztották szét a gyerekek legnagyobb örömére.

Tovább 2018-12-20

A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja is karácsonyozott

A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja is megrendezte karácsonyi összejövetelét. A jeles eseményre Hadik György önkormányzati képviselő is ellátogatott, aki ajándékkal is készült.

Tovább 2018-12-20

166 diák részesült idén a Bursa Hungarica ösztöndíjban

Összesen 166 diáknak gratulált tegnap Weszelyné Véghseő Henriett a Korona Szálló dísztermében, ugyanis ennyien nyerték el a Bursa Hungarica ösztöndíjat a településen. A tehetséges fiataloknak ez összesen havi tíz ezer forint segítséget jelent, melynek egyik felét a város, másik felét az állam finanszírozza.

Tovább 2018-12-20

Makói híradó 2018.12.19. HD

- CTG géppel lepte meg a ContiTech a makói kórházat - Karácsonyi est a Makói Nők Klubjában - Borkóstolóval zárta az évet a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége - Karácsonyi műsort tartottak az Erdélyi Püspök utcai óvodában - Két számítógéppel gazdagodott a Makói Idősek Otthona

Tovább 2018-12-19

Borkóstolóval zárta az évet a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége

Borkóstolóval egybekötött rendezvénnyel mondott köszönetet a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége tagjainak az egész éves munkájukért. Az egyesület számos szakmai rendezvénnyel, konferenciával, előadással bővítette tapasztalatait.

Tovább 2018-12-19

Karácsonyi műsort tartottak az Erdélyi Püspök utcai óvodában

Advent időszakába lépve az óvodák is teljesen átszellemülnek, és tematikus foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek. Az Erdélyi Püspök utcai óvodában az egyik ilyen a mai előadás volt, melynek kertében az óvónők a „Karácsony a faodúban” című mesejátékot adták elő, majd közösen énekeltek a kicsikkel.

Tovább 2018-12-19

Karácsonyi est a Makói Nők Klubjában

Családias légkör jellemezte a Makói Nők Klubjának karácsonyi rendezvényét, amelyre Toldi János önkormányzati képviselő is ellátogatott. Az esten felléptek a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda növendékei, akik zenés és prózai előadással lepték meg a jelenlévőket.

Tovább 2018-12-19

TG géppel lepte meg a ContiTech a makói kórházat

Egy vadonatúj CTG géppel ajándékozta meg a Continental ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. a makói kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályát. A négyszázezer forint értékű eszközzel többek között a magzat állapotát tudják ellenőrizni.

Tovább 2018-12-19

Két számítógéppel gazdagodott a Makói Idősek Otthona

Számítógépeket adományozott a Csongrád Megyei Kormányhivatal a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonának, amelyek az intézmény karácsonyi ünnepségén kerültek átadásra a tegnapi napon. Az új eszközöknek köszönhetően a lakók egyszerűbben kapcsolatba léphetnek távoli rokonaikkal, de sok más lehetőséget is nyújt számukra az adomány.

Tovább 2018-12-19

Makói Híradó 2018.12.18. HD

- Idén is támogatja a gyerekvállalást az önkormányzat - Meghitt pillanatok az Idősek karácsonyán - Karácsony a Pulitzer József Kollégiumban - Gálával búcsúzott a 2018 – as esztendőtől a Makó Budo Klub - Rekordszámú kitüntetett a Givaudan bálján

Tovább 2018-12-18

Gálával búcsúzott a 2018 – as esztendőtől a Makó Budo Klub

Idén is megrendezte hagyományos Évzáró Gáláját a Makó Budo Klub az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A jeles esemény keretében több bemutatót is megszemlélhetett a sportszerető közönség, valamint számos elismerés talált gazdára.

Tovább 2018-12-18

Karácsony a Pulitzer József Kollégiumban

Jókai Mór „Melyiket a Kilenc közül?” című megható karácsonyi történetét adták elő tegnap a Pulitzer József Kollégium diákjai, társaiknak. A gyerekek és a kollégium életében ez az egyik legszebb és legfontosabb ünnep- mondta el televíziónknak Kozák György kollégiumvezető.

Tovább 2018-12-18

Idén is támogatja a gyerekvállalást az önkormányzat

2018-ban 223 baba született Makón, ebből tegnap 122 gyermeket és szüleiket köszöntötte a városvezetés a Bébikötvény átadó ünnepségen. A rendezvényen Farkas Éva Erzsébet polgármester kitért arra, hogy az elmúlt években milyen intézkedéseket tett az önkormányzat annak érdekében, hogy támogassa a családokat.

Tovább 2018-12-18

Meghitt pillanatok az Idősek karácsonyán

Az Idősek karácsonyán Tabáni István koncertjét ajándékozta Makó Város Önkormányzata a nyugdíjasoknak a szeretet ünnepe alkalmából, aki saját szerzeményei mellett a legismertebb slágereket hozta el puttonyában. A színvonalas koncertet megelőzően Farkas Éva Erzsébet polgármester meglepés produkcióval köszöntötte a jelenlévőket.

Tovább 2018-12-18

Rekordszámú kitüntetett a Givaudan bálján

Immár hatodik alkalommal kerített sort a Givaudan Hungary Kft. arra, hogy az Erdei János Városi Sportcsarnokban egy közös vacsorával zárja le az esztendőt, megköszönve ezzel mindenkinek az egész éves eredményes munkát. A svájci tulajdonú cég az idén át vehette a Silver Gold címet is.

Tovább 2018-12-18

Makói Híradó 2018.12.17. HD

-Aki igényli, annak ingyenesen szállítják ki a tüzelőanyagot -Rövid hírek -III. Adventi vasárnap -Városi Gyermekkarácsony Polyák Lillával -Nemzetek karácsonyoztak a hétvégén

Tovább 2018-12-17

III. Adventi vasárnap

Az öröm lángja lobbant fel a harmadik gyertya fényével vasárnap az adventi koszorún. A rendezvényen Asztalosné Gazsy Veronika nagycsaládos édesanya és Dr. Halmágyi Pál Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány elnöke köszöntötték az ünneplő közönséget. majd Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kondrát Zoltán református lelkipásztorral közösen gyújtották meg a gyertyát.

Tovább 2018-12-17

Aki igényli, annak ingyenesen szállítják ki a tüzelőanyagot

Már lehet jelentkezni a kormány által meghatározott téli rezsicsökkentés keretében rendelkezésre álló tüzelőanyagokért a Bartal Trans Kft-nél- jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester, majd azt is kiemelte: aki igényli, annak az önkormányzat állja a kiszállítás költségét is. A gázpalackot használók pedig legkésőbb január elejéig juthatnak hozzá a támogatáshoz.

Tovább 2018-12-17

Nemzetek karácsonyoztak a hétvégén

A makói nemzeti önkormányzatok is megtartották karácsonyi ünnepségüket a hétvégén az összetartozás jegyében. Az esteket zenés produkciók színesítették, ezzel még bensőségesebbé téve az események hangulatát.

Tovább 2018-12-17

Városi Gyermekkarácsony Polyák Lillával

A Városi Gyermekkarácsony ismét remek lehetőséget biztosított a családi kikapcsolódásra. Kicsik és nagyok együtt alkottak, valamint zenei élményből sem volt hiány, hiszen Polyák Lilla énekelt a közönségnek a Hagymaházban.

Tovább 2018-12-17

Heti reakció 12.14.

Heti Reakció című rovatunk eheti adásában arra voltunk kíváncsiak, hogy a makóiak számára mit jelent az adventi várakozás időszaka és hogy hogyan készülnek a karácsonyra.

Tovább 2018-12-17

Makói Híradó 2018.12.14. HD

- Boldog gyermekarcok a Hagymaházban - Szeretet és összetartás jellemezte a Makó-rákosi közösség és a FÉG Nyugdíjas Klub Karácsonyát - Testületi ülést és közmeghallgatást tartott a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat - 160 családnak adományozott a Magyar Vöröskereszt - A füstérzékelő életet menthet! - Huszonöt éves az Erdei Etelka Alapítvány

Tovább 2018-12-17

Huszonöt éves az Erdei Etelka Alapítvány

Ismét ünnepi hangulat lengte be a Makói József Attila Gimnázium auláját, ugyanis idén is megrendezték a Gimi Estet. Sor került a már negyed évszázada fennálló Erdei Etelka Alapítvány jutalmainak átadására, valamint a nagyérdemű számos produkciót csodálhatott meg.

Tovább 2018-12-17

A füstérzékelő életet menthet!

Füstérzékelőkkel ajándékozza meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a rászoruló családokat, ugyanis egy statisztika szerint hazánkban mintegy 6500 lakásban pusztítanak lángok. Összesen mintegy ezer, Makón öt darab ilyen jelző készüléket osztanak ki.

Tovább 2018-12-17

Boldog gyermekarcok a Hagymaházban

A Makói Teátrum Oscar Wilde: A boldog herceg című előadását nézhették ma délelőtt meg a szerény kürölmények között élő makói általános iskolások majd a darab végén egy igazi meglepetésben is részesültek, ugyanis a Makói Önkormányzat, az Angyalysóhaj Alapítvány, valamint a Makói Fiatalok Akadémiája ajándékcsomagokkal lepték meg őket. Ehhez személyesen Farkas Éva Erzsébet is hozzájárult, aki polgármesteri alapjából mintegy százhúzezer forintot ajánlott fel erre a nemes célra.

Tovább 2018-12-17

160 családnak adományozott a Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt is beállt az adakozók sorába és tartósélelmiszereket tartalmazó csomagokat osztott szét a volt városháza épületében. Makón száz, míg a környező településeken hatvan család részesült támogatásban.

Tovább 2018-12-17

Szeretet és összetartás jellemezte a Makó-rákosi közösség és a FÉG Nyugdíjas Klub Karácsonyát

Szeretet és összetartás jellemezte a Makó-rákosi közösség és a FÉG Nyugdíjas Klub Karácsonyát. A rendezvényeken ünnepi gyermekműsorokkal örvendeztették meg a résztvevőket. A Rákosi Kultúrházba tegnap ellátogatott Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint a jóságos nagyszakállú is.

Tovább 2018-12-17

Testületi ülést és közmeghallgatást tartott a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Testületi üléssel egybekötött közmeghallgatást tartott csütörtök délután a nemrégiben újjáalakult Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Királyhegyesi utcai Nyugdíjas Klub épületében. Az eseményen a napirendi pontok megvitatásán felül több lakossági probléma is felmerült.

Tovább 2018-12-17

Makói Híradó 2018.12.13. HD

- Felújítják a Korona Szálló emeletét - Legkésőbb jövő február végéig igyekeznek biztosítani a tüzelőanyag támogatást a makói háztartásoknak - Szerbiában mérik össze tudásukat a KERIS diákok - Taggyűlés és karácsonyi ünneplés a Mozgáskorlátozottak Makói Egyesületében - Tartós élelmiszereket kaptak a rászorulók - Fociban mérték össze tudásukat a Duocor dolgozói - A Vertán-telepi Nyugdíjas Klubban is karácsonyoztak

Tovább 2018-12-13

Legkésőbb jövő február végéig igyekeznek biztosítani a tüzelőanyag támogatást a makói háztartásoknak

Legkésőbb február végéig igyekszik biztosítani az önkormányzat a kormány által meghatározott, tizenkétezer forintnak megfelelő tüzelőanyagot minden olyan háztartásnak, ahol még nem került sor a téli rezsicsökkentésre- jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester a tegnapi testületi ülésen. Ehhez kapcsolódóan arról is szó esett, hogy ezt a lakosok számára ingyenesen ki is szállítják, ám az erről szóló tárgyalások még folynak.

Tovább 2018-12-13

Felújítják a Korona Szálló emeletét

Egy újabb nyertes pályázatnak köszönhetően megújulhat a Korona emelete valamint több közösségi tér is kialakításra kerül a városban – számolt be televíziónknak Farkas Éva Erzsébet polgármester. A projektre összesen közel 400 millió forint áll majd rendelkezésre, melynek egy részéből a helyi egyesületek és szervezetek is részesülhetnek.

Tovább 2018-12-13

A Vertán-telepi Nyugdíjas Klubban is karácsonyoztak

A Vertán-telepi Nyugdíjas Klub is megtartotta a karácsonyi ünnepségét, amely meghitt, családias légkörben telt. Az eseményre ellátogatott lányával, Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő, ahol köszöntőt mondott a tagoknak.

Tovább 2018-12-13

Tartós élelmiszereket kaptak a rászorulók

Mintegy háromszáz szárazélelmiszert tartalmazó csomag gyűlt össze a közelmúltban a Szent István Király templomban. A Szeretettel Egységben a Családokért Alapítvány által meghirdetett akció keretében ezeket karácsonyi gondolatok és vendéglátás mellett osztották ki a rászorulóknak.

Tovább 2018-12-13

Taggyűlés és karácsonyi ünneplés a Mozgáskorlátozottak Makói Egyesületében

A karácsonyi találkozó a Mozgáskorlátozottak Makói Egyesületében nem csak az ünneplésről, hanem az év végi taggyűlésről is szólt, ahol többek között beszámolók hangzottak el. A rendezvényen részt vett Toldi János önkormányzati képviselő is, aki a városvezetés üdvözletét adta át a jelenlévőknek.

Tovább 2018-12-13

Szerbiában mérik össze tudásukat a KERIS diákok

Az e-kereskedelem és a bolti vásárlás előnyeit, valamint hátrányait elemezték a KERIS diákok a Hagymaházban, ugyanis itt került megrendezésre a Géniusz vetélkedő, melynek győztesei Szerdiába utazhatnak egy nemzetközi versenyre. Manapság egyre ritkábban vásárolunk tudatosan, ezért ennek fontosságára is felhívták a figyelmet a kereskedelem szakágban tanulók.

Tovább 2018-12-13

Fociban mérték össze tudásukat a Duocor dolgozói

Öt csapat versengett egymással a Duocor Ipari Bt. Mikulás Kupáján. A résztvevők az Erdei János Városi Sportcsarnokban rúgták a bőrt, akik közül a legjobbnak a SzerelŐK csapata bizonyult.

Tovább 2018-12-13

Makói Híradó 2018.12.12. HD

- A Makói Fiatalok Akadémiája például szolgál - Három laptopot adományozott a Givaudan Hungary Kft. a Kassai utcai Óvoda számára - A jubiláló véradóknak köszönték meg elkötelezettségüket - Évet zárt a Bruder János Kertbarát Kör - Karácsonyi és jubileumi ünnep a Nefelejcs Népdalkörben - Álomból valóság

Tovább 2018-12-12

Három laptopot adományozott a Givaudan Hungary Kft. a Kassai utcai Óvoda számára

Három laptopot ajándékozott a Givaudan Hungary Kft. a Kassai utcai Óvoda számára, melyeket személyesen a cég ügyvezető igazgatója, Karkas Mihály vitt ki. Az adomány nagy segítség az intézmény számára, mivel már a mindennapos nevelésben elengedhetetlen a számítógépes foglalkozás, fejlesztés.

Tovább 2018-12-12

Álomból valóság

Nyúl Patrícia Mária Fidelis nővér a közelmúltban egy hónapot töltött Peruban. A külföldön szerzett élményeibe, „Amikor egy régi álom valóra válik” című képes úti beszámolóján keresztül avatta be a hallgatóságot nemrégiben a SZIGNUM nagy előadótermében.

Tovább 2018-12-12

A Makói Fiatalok Akadémiája például szolgál

Deszk Község Önkormányzatának is felkeltette a figyelmét a Makói Fiatalok Akadémiája, ezért a közelmúltban ellátogattak településünkre, hogy tapasztalatokat, ötleteket szerezzenek a fiatalok összetartása érdekében. A tanulmányútra az „Esély, otthon Deszken” című sikeres pályázatnak köszönhetően került sor.

Tovább 2018-12-12

Karácsonyi és jubileumi ünnep a Nefelejcs Népdalkörben

Nem csak a karácsonyt, hanem a 10 éves fennállásukat is ünnepelték a Nefelejcs Népdalkör tagjai. A rendezvényre Toldi János önkormányzati képviselő is ellátogatott, aki naranccsal kedveskedett a résztvevőknek.

Tovább 2018-12-12

Évet zárt a Bruder János Kertbarát Kör

Vidám hangulatban telt a Bruder János Kertbaráti Kör karácsonyi ünnepsége. A rendezvényre Kovács Sándor önkormányzati képviselő is ellátogatott, aki most először ünnepelt az egyesülettel.

Tovább 2018-12-12

A jubiláló véradóknak köszönték meg elkötelezettségüket

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete jubiláló véradóit köszöntötte pénteken Makón, a Hagymaházban. A közel 70 megjelent közt voltak olyanok, akik már több, mint 100 alkalommal járultak hozzá embertársaik gyógyulásához.

Tovább 2018-12-12

Makói Híradó 2018.12.11. HD

-Hét családot ajándékozott meg az Angyalsóhaj Alapítvány -Testvérvárosból érkezett delegáció Makón -A Makói Nagycsaládosok Egyesülete is karácsonyozott -Eredményes évet tudhat maga mögött a makói ContiTech -Országos Aikido Évzárót tartottak Makón

Tovább 2018-12-11

Hét családot ajándékozott meg az Angyalsóhaj Alapítvány

Egyenként meghaladja a harmincötezer forintot azoknak a csomagoknak az értéke, amelyeket az Angyalsóhaj Alapítvány adományozott hét makói családnak a közelgő ünnepre való tekintettel. Minden táska egyedi tartalommal bírt, melyet bronzvasárnapon vehettek át a gyerekek és azok szülei.

Tovább 2018-12-11

Testvérvárosból érkezett delegáció Makón

Makó testvérvárosaiból Vízkeletről és Nagyszentmiklósról érkezett delegáció a hétvégén. Az adventi készülődésbe és a település életébe nyerhettek bővebb betekintést a határon túli magyarok.

Tovább 2018-12-11

Országos Aikido Évzárót tartottak Makón

Mintegy 120 aikidoka tréningezett városunkban a hétvégén a Makó Budó Klub, a Nemzeti Aikido Szövetség és a Magyar Aikido Sportért Alapítvány szervezésében. Az esemény vizsgával zárult és ugyanekkor adták át az „Év Aikodosa” címet is.

Tovább 2018-12-11

A Makói Nagycsaládosok Egyesülete is karácsonyozott

Szülőkkel és gyermekeikkel telt meg a Szent László Király Plébánia, ugyanis a Makói Nagycsaládosok Egyesülete nemrégiben tartotta karácsonyi összejövetelét. A csöppségekhez a Mikulás is ellátogatott, aki ajándékcsomagokat hozott magával.

Tovább 2018-12-11

Eredményes évet tudhat maga mögött a makói ContiTech

A Continental ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. ismét karácsonyi bálra invitálta dolgozóit az Erdei János Városi Sportcsarnokba. A nagy volumenű eseményen sort került az év értékelésére és természetesen a felhőtlen kikapcsolódás sem maradhatott el.

Tovább 2018-12-11

Makói Híradó 2018.12.10. HD

- Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján - A Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar 30 éves fennállását ünnepelte a Katolikus Templomban - Ünnepségek karácsony jegyében - A Hagymatikum is várta a fürdőzőket egy Mikulás Partival - Több száz csomag került kiosztásra - Ifjú zenészek koncerteztek a Koronában - A jövő mezőgazdaságát ismertették a Galambban - Nagy könyvösszefogás a makói Zrínyi utcai Óvoda javára

Tovább 2018-12-10

Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján

Második hetéhez érkezett az adventi várakozás időszaka. Ennek fényében városunk koszorúján is lángra lobbant a következő gyertya, amely a hagyomány szerint a reményt szimbolizálja. Az ünnepségen köszöntőt mondott Kerekes Éva, hegymászó, Dr. Nagy Jenő, telephely vezető főorvos és Kotormán István, lelkész, majd Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen lobbantották lángra a második gyertyát a Makovecz téren.

Tovább 2018-12-10

Ünnepségek karácsony jegyében

A Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének makói csoportja, valamint a Hagymás Makó Nyugdíjas Klub nemrégiben tartották hagyományos karácsonyi ünnepségüket. Mindkét esemény meghitt hangulatban telt, melyekre több városatya is ellátogatott.

Tovább 2018-12-10

A Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar 30 éves fennállását ünnepelte a Katolikus Templomban

A Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelték az első koncertjük helyszínén, a Szent István Király Plébánia templomban. A hangverseny első felében adventi dallamok csendültek fel, míg a második részben pedig a jubileumhoz kapcsolódó kórusművek hangzottak el.

Tovább 2018-12-10

A Hagymatikum is várta a fürdőzőket egy Mikulás Partival

A Mikulás szombaton a Hagymatikumba is betért, hogy köszöntse a fürdőző gyermekeket. A színes programok mellett, a rendezvény jó hangulatáról pedig a Csiga Duó gondoskodott, a legkedvesebb ünnepi gyermekdalokkal.

Tovább 2018-12-10

Több száz csomag került kiosztásra

A Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat is megrendezte Mikulás-ünnepségét pénteken. Az eseményre rengeteg szülő, nagyszülő és gyermek látogatott el, hogy jó társaságban tölthesse az időt, találkozhasson a Télapóval, és hogy valami finomsággal gazdagodva térhessen haza. Az ajándékosztást a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. is támogatta.

Tovább 2018-12-10

A jövő mezőgazdaságát ismertették a Galambban

Ünnepi énekkel telt meg a Korona díszterme a Makói Magán Zeneiskola Fúvószenekara által. A muzsikusok az indulók mellett többek között könnyűzenei darabokkal is készültek családtagjaiknak.

Tovább 2018-12-10

Nagy könyvösszefogás a makói Zrínyi utcai Óvoda javára

Több mint 200 könyv gyűlt össze a József Attila Könyvtár felhívására, amelyeket a közelmúltban adtak át a Zrínyi utcai óvodások számára. Az ünnepségen jelen voltak azok a kisdiákok is, akik régi, kedves olvasmányaikat ajánlották fel a nemes kezdeményezésre.

Tovább 2018-12-10

Makói Híradó 2018.12.07. HD

- Újra elismerték Makó legsikeresebb sportembereit és csapatait - Sikeres évet zár a Nemzeti Méntesbirtok és Tangazdaság - Mikulás ünnepség a Szegedi SZEFO Zrt. makói fióktelephelyén - A Contitech Mikulása is meglepte a település lakosait - Ingyen jogosítvány, fél év önkéntességgel a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezeténél - A JAG növendékei sikert arattak a Dél - Bánságban - Zuber mézeskalácsosnál járt stábunk

Tovább 2018-12-07

Mikulás ünnepség a Szegedi SZEFO Zrt. makói fióktelephelyén

A Szegedi SZEFO Zrt. makói fióktelephelyén is tartottak Mikulás napi ünnepséget. A jeles esemény meghitt hangulatban telt, ahová Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogatott.

Tovább 2018-12-07

A JAG növendékei sikert arattak a Dél – Bánságban

A Makói József Attila Gimnáziumból két csapat indult a „Mit tudsz Torontál vármegyéről?” című honismereti versenyen. A nyolcadik osztályos nebulók egészen Szerbiáig utaztak, ugyanis a megmérettetésnek a dél – bánsági szórványmagyarság egyik fontos települése, Ürményháza adott otthont, ahonnan szép eredményekkel tértek haza.

Tovább 2018-12-07

A Contitech Mikulása is meglepte a település lakosait

Immár második alkalommal örvendeztették meg a makóiakat a Contitech dolgozói Mikulás alkalmából. Közel ötezer szaloncukrot osztottak szét a városban a jól viselkedő gyermek és felnőttek számára.

Tovább 2018-12-07

Ingyen jogosítvány, fél év önkéntességgel a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezeténél

„Önkéntesség személyre szabva” címmel hirdette meg a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete azt a fél éves programot, amelynek köszönhetően ingyenesen szerezhető meg a „B” kategóriás jogosítványt. Összesen 30 fiatal vehet részt ebben a projektben, azonban már a fele betelt, így érdemes minél hamarabb jelentkezni.

Tovább 2018-12-07

Zuber mézeskalácsosnál járt stábunk

A makói Zuber családban közel egy évszázadon át szállt apáról fiúra a mézesbábosság mestersége. Manapság azonban már nincs ki folytassa a hagyományt, a műhely és az eszközök eladásra kerülnek, néhány a tradíciót őrző tárgy pedig a József Attila Múzeum tulajdona lesz. Stábunk még egy utolsó bepillantást nyerhetett a kézművesség múltjába és jelenébe.

Tovább 2018-12-07

Sikeres évet zár a Nemzeti Méntesbirtok és Tangazdaság

Hat milliárdos árbevétel mellett már idén mintegy négyszáz millió forint eredménnyel számol a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság- jelentette be Lázár János, a gazdaságért felelős kormánybiztos, majd kiemelte: ezzel nem elégednek meg, jövőre mintegy 15 milliárd forintos fejlesztést hajtanak majd végre, hiszen a cél, hogy a tangazdaság öt éven belül Magyarország, tíz éven belül pedig Európa legkorszerűbb gazdasága legyen.

Tovább 2018-12-07

Makói Híradó 2018.12.06. HD

- Magyarországon elsőként a térségben egyedülálló öntözési rendszer valósul meg - A Váll-Ker Kft-be is ellátogatott a Télapó - Karácsonyra készül a Makói Városi Televízió is - Az emberi élet képekben - Lányok is rúgták a bőrt a KERI Kupán - Csöbörből vödörbe

Tovább 2018-12-06

Magyarországon elsőként a térségben egyedülálló öntözési rendszer valósul meg

A már meglévő csatornahálózat korszerűsítésével és teljesen új vezetékek kiépítésével egy egyedülálló öntözési rendszer fog a közel jövőben megvalósulni a térségben- jelentette be Lázár János kormánybiztos Mezőhegyesen, ahol azt is kifejtette: a komplex program elsősorban az állami ménesbirtokot és gazdaságot érinti, de a környékbeli gazdák is hozzáférhetnek, hiszen a Marosból nyerik majd a vizet, és egy nyitott rendszeren keresztül szeretnék Mezőhegyesig vinni. A kiviteli tervek már elkészültek.

Tovább 2018-12-06

Csöbörből vödörbe

A CONTITECH Makói KC férfi kézilabdacsapata hazai pályán nagy lehetőséget hagyott ki a Túrkeve együttese ellen. A makóiak jelenleg a tabella 11. helyén állnak, mely a kieső zónában van.

Tovább 2018-12-06

Az emberi élet képekben

Kunvári Gábor pécsi fotós munkáiból nyílt kiállítás az Espersit-ház folyosógalériájában, mely az életet mutatja be huszonhat képen keresztül. A tárlat a „Honnan jövök, hova megyek, ki vagyok én?” címet kapta.

Tovább 2018-12-06

A Váll-Ker Kft-be is ellátogatott a Télapó

A Váll-Ker Kft. dolgozóinak gyermekeihez és unokáihoz ebben az esztendőben is ellátogatott a Mikulás szerda délután. A kicsik a közös éneklés és az ajándékcsomagok átvétele előtt a Tihanyi Vándorszínpad darabját is végig nevethették.

Tovább 2018-12-06

Karácsonyra készül a Makói Városi Televízió

Az előző évekhez hasonlóan Televíziónk idén decemberben is karácsonyi Társalgóval jelentkezik csütörtökönként. A Hagymatikum előtti téren megmutatjuk mindazt ami segíthet lelkileg is közelebb kerülni az ünnephez.

Tovább 2018-12-06

Makói Híradó 2018.12.04. HD

- Új eszközöket kapott a makói kórház - Megkétszerezte Makó a gazdasági teljesítményét - Az 5. számú választókerület lakói is átvehették az Erzsébet-utalványokat - Testközelben az Európai Parlament és az Európai Bizottság - A versek is segíthetnek önmagunk megismerésében - Sztárvendégek is várják az érdeklődőket holnap a IV. Sportkarácsonyon

Tovább 2018-12-05

A versek is segíthetnek önmagunk megismerésében

József Attila a tragikus sorsú, ám páratlan tehetségű költő nyolcvanegy évvel ezelőtt, december harmadikán hunyt el. Ebből az alkalomból a róla elnevezett múzeumban több rendhagyó irodalomórát tartott Tóth Péter Lóránt versvándor a diákoknak. Az egyik előadásra televíziónk is ellátogatott.

Tovább 2018-12-05

Új eszközöket kapott a makói kórház

Három új, speciális infúziós eszközzel gazdagodott a makói és a hódmezővásárhelyi kórház a Robert Burns Alapítvány és az Inter Relocation Kft. jóvoltából. Ezek a berendezések nagyban megkönnyítik és biztonságosabbá teszik majd a munkát az intézményben.

Tovább 2018-12-05

Megkétszerezte Makó a gazdasági teljesítményét

„Makónak minden sikerül, Vásárhelyen meg nem megy semmi” – emelte ki Lázár János azon a sajtótájékoztatón, ahol egy újabb támogatás, a Juhász Gyula Református Gimnázium felújításának jó hírét oszthatta meg a Maros-parti város lakosaival. Ugyanitt arról is beszélt: a település fejlődése példaértékű, hiszen az iparűzési adóbevétel a duplájára nőtt, az idegenforgalmi adó bevétele pedig meghatszorozódott az elmúlt években.

Tovább 2018-12-05

Testközelben az Európai Parlament és az Európai Bizottság

Az Európai Parlament és Bizottság már több esztendeje biztosít lehetőséget számos, a magyar regionális médiában dolgozó szakembereknek arra, hogy Brüsszelbe utazzanak és ott testközelből megismerhessék ezen szervezetek működését. Idén sem volt ez másképp, a Televíziónk egyik munkatársa is részt vett a november végén megszervezett tanulmányúton, ahol az utazás több mozzanatát is megörökítette.

Tovább 2018-12-05

Makói Híradó 2018.12.04. HD

-Közel 500 millió forintból újulhat meg a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola -Számos sportfejlesztés valósult már meg Makón és még további beruházások várhatóak -A városvezetés nem ajándékozhat az adóbevételből? -A migráció kérdése döntő lesz az EP választásokon -Bált adott a Csanád és Térsége Gazdakör -Kézműves délután a SZIGNUM-ban

Tovább 2018-12-04

A városvezetés nem ajándékozhat az adóbevételből?

2014 előtt egy szűkebb, vezetői kör, azóta a lakosság széles rétege részesül Makó fölös adóbevételéből a városvezetés jóvoltából, amelynek tetemes részét az iparűzési adó és az idegenforgalmi adó teszik ki- emelte ki Kovács Sándor települési képviselő az országos médiában ért támadások kapcsán, ugyanis egyes újságírók szerint felháborító, hogy a város ajándékaként adta át az önkormányzat által biztosított vásárlási utalványokat a 70 éven felülieknek. Az meg egyenesen „szirupos” szerintük, hogy személyesen teszik mindezt. Ez utóbbira Czirbus Gábor alpolgármester úgy reagált: a választópolgárokkal való személyes találkozás vidéken mindig is kiemelten fontos volt.

Tovább 2018-12-04

Közel 500 millió forintból újulhat meg a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola

Állami forrásból többek között interaktív lőtérrel és egy új emelettel is bővülni fog a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola épülete – hangzott el a témával kapcsolatos sajtótájékoztatón. Az alkalmon részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, Farkas Éva Erzsébet, polgármester és Kondrát Zoltán, a Makó Belvárosi Református Egyházközség lelkésze is.

Tovább 2018-12-04

Közel 500 millió forintból újulhat meg a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola

Állami forrásból többek között interaktív lőtérrel és egy új emelettel is bővülni fog a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola épülete – hangzott el a témával kapcsolatos sajtótájékoztatón. Az alkalmon részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, Farkas Éva Erzsébet, polgármester és Kondrát Zoltán, a Makó Belvárosi Református Egyházközség lelkésze is.

Tovább 2018-12-04

Számos sportfejlesztés valósult már meg Makón és még további beruházások várhatóak

Minden akadály elhárult az elől, hogy minél hamarabb megépülhessen az újvárosi sportcsarnok, mivel a kormány kiemelt nemzetgazdasági beruházásként tekint a létesítményre- hangsúlyozta Czirbus Gábor alpolgármester egy sajtótájékoztató keretében, ahol szó esett az elmúlt időszak és a közeljövő sportfejlesztéseiről is.

Tovább 2018-12-04

Bált adott a Csanád és Térsége Gazdakör

Év végéhez közeledve ismét bált rendezett a Csanád és Térsége Gazdakör a Korona Szálló dísztermében. A jó hangulatú esemény remek alkalmat biztosított az elmúlt hónapok értékelésére és természetesen a szórakozás sem maradhatott el.

Tovább 2018-12-04

A migráció kérdése döntő lesz az EP választásokon

2019 májusában ismét vezetőket választunk Európa élére. A tét igen nagy, ennek megfelelően a köré felépített kampánnyal is minden eddiginél komolyabb mozgósítást tűztek ki célul - tudtuk meg a helyszínen, ugyanis televíziónk munkatársa múlt héten Brüsszelben járt.

Tovább 2018-12-04

Makói Híradó 2018.12.03. HD

- Káosz a reggeli, szegedi buszokon - Ünnepi fényárba borult a város - Jótékonysági sütikóstoló az Erzsébet-ház javára - Magas kőrissekkel gazdagodott Makó - Újabb összejövetelt tartott a Makói Cukorbetegek Egyesülete - Cél a bentmaradás

Tovább 2018-12-03

Káosz a reggeli, szegedi buszokon

Akkora tumultus van a Volán Földeák- Óföldeák- Maroslele- Szeged járatán reggelente, hogy a diákok egy része sokszor lemarad a buszról, és csak késve érkeznek be az iskolába- többen ezzel a panasszal keresték fel Lázár Jánost legutóbbi, maroslelei fogadóóráján. Ezen kívül az országgyűlési képviselőtől olyan kisnyugdíjasok is segítséget kértek, akik annak idején termelőszövetkezetből mentek nyugdíjba, így nagyon alacsony összegű ellátást kapnak.

Tovább 2018-12-03

Újabb összejövetelt tartott a Makói Cukorbetegek Egyesülete

A Makói Cukorbetegek Egyesülete pénteken tartotta meg legutóbbi összejövetelét. A családias hangulatú délután alkalmával a tagok megbeszélhették az elmúlt egy hónap történéseit, tapasztalatokat cserélhettek és jó hangulatban, családias környezetben múlathatták az időt a Civil Szervezetek Házában.

Tovább 2018-12-03

Magas kőrissekkel gazdagodott Makó

Ötven facsemetével gazdagodott a vásártéri lovas pályát körülvevő liget, melyeket Farkas Éva Erzsébet polgármester és a település számos civil szervezetének, nyugdíjas klubjának, valamint oktatási intézményének képviselői saját maguk ültettek el. A program egy pályázat keretében valósulhatott meg, és még nincs vége: a tervek szerint összesen ötszáz fát ültetnek majd Makón a közel jövőben.

Tovább 2018-12-03

Jótékonysági sütikóstoló az Erzsébet-ház javára

Az ünnepi asztal legfinomabb édes és sós süteményeit kóstolhatták meg a Makovecz térre kilátogatók az Angyalsóhaj Alapítvány jótékonysági sütikóstolóján. Számos helyi szervezet és önkéntes is csatlakozott ehhez az akcióhoz, így segítve az Erzsébet-házat.

Tovább 2018-12-03

Ünnepi fényárba borult a város

A hagyományokhoz híven a város fényei mellett, ünnepélyes keretek között gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját, a hit szimbólumát. Ezzel hivatalosan is kezdetét vette a várakozás időszaka. A Makovecz tér teljesen benépesedett, hiszen sokan voltak kíváncsiak az ünnepségre.

Tovább 2018-12-03

Heti Reakció 2018.11.30.

Heti Reakció 2018.11.30.

Tovább 2018-11-30

2018.11.29 HD

- Négyszeresére nőtt az idegenforgalmi adóbevétel Makón - A karácsonyi süteményhez is jól jöhetnek az Erzsébet – utalványok - Házhoz megy az egészségszűrés - Fejlesztő eszközre gyűjtöttek az ASZTA bálján - December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár

Tovább 2018-11-29

Négyszeresére nőtt az idegenforgalmi adóbevétel Makón

Zeitler Ádám és Kiss Attila jobbikos képviselők összeférhetetlenségének kérdése, az idei adóbevételek alakulása, a jövő évi költségvetés, valamint a makói levegő is terítéken volt tegnap a város rendes testületi ülésén, melyen ezúttal Lázár János országgyűlési képviselő is részt vett. Zárt ülés keretében pedig arról is döntöttek: ki kapja idén a Páger Antal- színészdíjat.

Tovább 2018-11-29

karácsonyi süteményhez is jól jöhetnek az Erzsébet – utalványok

A többi települési képviselőhöz hasonlóan, Toldi János is felkeresi választókerülete Erzsébet – utalványra jogosult lakóit. A városatya nemrégiben Kúsz Lajosnéhoz látogatott el, ahová mi is elkísértük.

Tovább 2018-11-29

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár. Az első adventi vasárnapon már 16 órától várja az érdeklődőket, ahol többek között fellép a Deák Big Band és a Makói Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusa, míg az Angyalsóhaj Alapítvány süti vásárral gyűjt az Erzsébet-ház javára.

Tovább 2018-11-29

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár. Az első adventi vasárnapon már 16 órától várja az érdeklődőket, ahol többek között fellép a Deák Big Band és a Makói Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusa, míg az Angyalsóhaj Alapítvány süti vásárral gyűjt az Erzsébet-ház javára.

Tovább 2018-11-29

Czirbus Gábor: Zeitler Ádám gyáva!

Czirbus Gábor, alpolgármester, a Fidesz helyi szervezetének elnöke szerint nem férfias, sőt, kifejezetten gyáva dolog Zeitler Ádámtól, hogy az utóbbi időben nem jelenik meg a testületi üléseken, vélhetően a körülötte valamint pártja, a Jobbik körül kialakult botrányok miatt. Erről egy rögtönzött sajtótájékoztató keretében beszélt ma délelőtt a városatya, az éppen aktuális testületi ülés szünetében, ugyanis képviselőtársai több kérdést is szerettek volna feltenni Zeitlernek.

Tovább 2018-11-28

2018.11.28 HD

-Czirbus Gábor: Zeitler Ádám gyáva! -Bekerült a települési értéktárba a helyi galambfajta -Bált adott a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub -Fejlesztő eszközre gyűjtöttek az ASZTA bálján -A siker 1% ötlet és 99% megvalósítás -„Nem kérek kegyelmet…” -14. lett a Makó FC az őszi szezonban

Tovább 2018-11-28

„Nem kérek kegyelmet…”

Még szeptemberben a makói származású Dr. Kolarovszki Tamás akvarelljeit szemlélhette meg felesége gobelin képei mellett a nagyérdemű, nemrégiben pedig „Nem kérek kegyelmet…” című könyve debütált a József Attila Múzeumban. A kötetben a második magyar hadsereg parancsnokának, Jány Gusztávnak az 1947 – es népbírósági peréről, valamint az ügy ’93 – as rehabilitációjáról olvashatunk.

Tovább 2018-11-28

A siker 1% ötlet és 99% megvalósítás

Weiser István marketingstratéga és író érkezett újabb tippekkel a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének szakmai estjére. Az előadásnak a „Titokzatos 4SZ formula” címet adta.

Tovább 2018-11-28

Bált adott a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub

A hagyományokhoz híven idén is bált rendezett a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub, ahová több térségi csoportot is meghívtak. Az est az önfeledt kikapcsolódás és szórakozás jegyében zajlott, melynek Andi Konyhája, azaz a régi Zöldért Étterem adott otthont.

Tovább 2018-11-28

Bekerült a települési értéktárba a helyi galambfajta

Az Országos Strasszer Fajtaklub, a Szegedi Magasszálló Keringő Fajtaklub és a Makói Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete szervezett kiállítást a hétvégén a makói tanműhelyben. Az expóra a hátáron túlról is érkeztek, elhozva magukkal díjnyertes példányaikat.

Tovább 2018-11-28

14. lett a Makó FC az őszi szezonban

Az NBIII. –as labdarúgó-bajnokság őszi szezonjának utolsó fordulójában a Szeged-Grosics Akadémia együttesével találkozott a M-Foci Kft. hazai pályán. A mérkőzés 2-1-s vendég sikerrel zárult.

Tovább 2018-11-28

Fejlesztő eszközre gyűjtöttek az ASZTA bálján

Nyáron ünnepelte egy éves fennállását a Szivárványon Túl Alapítvány, melynek célja, hogy a sérült gyerekeket és azok szüleit támogassa. A hétvégén a Koronában rendezték meg első báljukat a jótékonyság jegyében.

Tovább 2018-11-28

Makói Híradó 2018.11.27. HD

- Megszüntették Kiss Attila megbízatását a megyei közgyűlésben - Sok háztartásba eljutottak már az önkormányzat karácsonyi ajándékai - Keresztes Ildikó és László Boldizsár volt a sztárfellépő Szentpéteri Csilla koncertjén - Minden eddiginél nagyobb mennyiségű búza gyűlt össze a Magyarok Kenyere Programban - A gyermekek javára gyűjtöttek - Fontos meccset vesztett a Makói KC

Tovább 2018-11-27

Sok háztartásba eljutottak már az önkormányzat karácsonyi ajándékai

Már sok helyre eljutottak a város karácsonyi ajándékai, hiszen kézbesítésük folyamatosan zajlik. Stábunk múlt hét pénteken Kovács Sándor települési képviselőt kísérte el két házaspárhoz, akik szintén örömmel fogadták az Erzsébet – utalványokat.

Tovább 2018-11-27

Megszüntették Kiss Attila megbízatását a megyei közgyűlésben

Mint arról korábban beszámoltunk Kiss Attila, a Jobbik makói elnöke a Csongrád Megyei Közgyűlés álláspontja szerint megszegte a képviselők összeférhetetlenségére vonatkozó törvényt. A képviselő sorsáról tegnap határoztak: megszüntették a megbízatását a megyei közgyűlésben.

Tovább 2018-11-27

A gyermekek javára gyűjtöttek

Az előző évekhez hasonlóan idén novemberben is egy Jótékonysági Est keretében gyűjtöttek a Makói Óvoda növendékei számára. A Kelemen Házban tartott esemény keretében befolyt összeget a gyermekek játékkészletének bővítésére fordítják.

Tovább 2018-11-27

Keresztes Ildikó és László Boldizsár volt a sztárfellépő Szentpéteri Csilla koncertjén

Hatalmas sikert aratott Szentpéteri Csilla és sztárvendégei Keresztes Ildikó és László Boldizsár jótékonysági koncertje, amellyel idén a makói korház Sürgősségi Betegellátó Osztályát támogatják. A nemes ügy mellé nem csak ismert előadók, hanem tehetséges makói fiatalok is csatlakoztak és produkciójukkal megörvendeztették a Maros-parti közönséget.

Tovább 2018-11-27

Makói Híradó 2018.11.26. HD

-Közel négy millió forint gyűlt össze a makói Sürgősségi Betegellátó Osztály javára -Folyamatosan járják a körzetüket a képviselők -A gyűlölet és árulás nem lehet a jövő -Adventvárás rock stílusban -Népzenei csemegézés Apátfalván

Tovább 2018-11-26

A gyűlölet és árulás nem lehet a jövő

Április 8 án a Fidesz -KDNP 2/3 os többséget szerzett az összefogó ellenzéki pártokkal szemben. Az újabb 2 választáshoz közeledve térségünk egyik polgármestere Márki Zay Péter egy új egyesületet alapított, melyben olyan hozzá hasonló embereket sorakoztat fel ,akik szembefordultak saját maguk korábbi elveivel, vagyis renegátok mint ő maga is. Ezt Bencsik András újságíró, a Demokrata hetilap főszerkesztője televíziónknak adott interjújában nyilatkozta majd hozzátette annak a szervezetnek melynek célja az árulás, eszköze a gyűlölet ,nem lehet jövője.

Tovább 2018-11-26

Folyamatosan járják a körzetüket a képviselők

Hadik György önkormányzati képviselő is folyamatosan járja a 4-es számú választókerületet, hogy még az adventi időszakban tudja átadni a 380 szépkorúnak az Erzsébet- utalványokat. A karácsonyi kiadásokban nagy segítség a város ajándéka, mivel minden olyan drága - mondta el televíziónknak Nagy-György Lajosné, 70 év feletti nyugdíjas.

Tovább 2018-11-26

Népzenei csemegézés Apátfalván

Az Apátfalvi Népzenei Találkozón zengtek a dalok és pengették a citera húrjait a fellépők. A nagy érdeklődésnek örvendő eseménynek a település művelődési háza adott otthont.

Tovább 2018-11-26

Közel négy millió forint gyűlt össze a makói Sürgősségi Betegellátó Osztály javára

3.874.000 forint gyűlt össze Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertjén, amelyet a makói Sürgősségi Betegellátó Osztály javára ajánlott fel a zongoraművész. Az összegből őrző-védő- figyelő monitorok beszerzésére kerül sor, amelyek a betegek biztonságát növelik. A nagy érdeklődésre való tekintettel az előadó zenekarával kétszer is színpadra állt a Hagymaházban.

Tovább 2018-11-26

Adventvárás rock stílusban

Ismét sokan voltak kíváncsiak az Ismerős Arcok makói koncertjére az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A hagyományokhoz híven produkciójukat a Good Company zenészeinek műsora előzte meg.

Tovább 2018-11-26

Makói Híradó 2018.11.23. HD

- Kiss Attilát kizárják a Csongrád Megyei Közgyűlésből? - Bencsik András: A túlélés a tét! - Gördülékenyebbé és hatékonyabbá vált a makói mentősök munkája is - Szentpéteri Csilla vasárnap ismét jótékonysági koncertet ad - Makón járt az Operaház Nagykövete - A zene nem foglalkozás, hanem életmód

Tovább 2018-11-23

Egy elveszett napló nyomában…

Az Isonzó-fronton 1915 nyarától 1917 októberéig vívta az olasz haderő az osztrák-magyar seregekkel a híres-hírhedt isonzói csatákat, szám szerint tizenkettőt. Az osztrák-magyar haderő, - melynek felét magyar katonák alkották -, a Doberdó-fennsíkon építtette ki az első védelmi vonalakat az itt harcoló, túlnyomórészt magyar ezredekkel. Budapestről, Temesvárról, Debrecenből, Nagyváradról, Székesfehérvárról, Szegedről és annak környékéről vonultak be azok a katonák, akik ezt a kiemelt frontszakaszt védelmezték. A Makói Városi Televízió stábjának lehetősége nyílt arra, hogy felkutassa ezeket a helyszíneket Dr. Halmágyi Pál történész, nyugalmazott múzeumigazgató kíséretben.

Tovább 2018-11-23

Kiss Attilát kizárják a Csongrád Megyei Közgyűlésből?

Összeférhetetlenség miatt kizárhatja a Csongrád Megyei Közgyűlés Kiss Attilát, a Jobbik makói elnökét a képviselők közül, mivel megszegte a képviselők összeférhetetlenségére vonatkozó törvényt. Czirbus Gábor, a makói Fidesz elnöke szerint ez az elmúlt harminc év egyik legnagyobb politikai botránya lehet, véleménye szerint a Jobbik képviselőjének meg kellene előznie a méltatlan kizárást, és le kellene mondania, csak úgy, mint Zeitler Ádám választókerületi elnöknek, hiszen ő is tudott a törvénysértésről.

Tovább 2018-11-23

Bencsik András: A túlélés a tét!

Komoly tétje van a tavaszi európai parlamenti választásoknak, méghozzá az életben maradásunk, mert, hogy a jelenlegi brüsszeli elit célja egyértelműen az, hogy eltűnjön a keresztényi európai kultúra- így lehetne összegezni Bencsik András, újságíró, lapszerkesztő üzenetét a makóiaknak. A Békemenet egyik főszervezője a Fidesz helyi szervezetének meghívására érkezett a településre.

Tovább 2018-11-23

Szentpéteri Csilla vasárnap ismét jótékonysági koncertet ad

November 25-én, vasárnap két jótékonysági koncerttel is megörvendezteti a Maros-parti közönséget Szentpéteri Csilla zongoraművész. Az előadó zenekarával és több vendégfellépővel együtt áll a Hagymaház színpadára, a rendezvényből befolyt összeggel pedig a makói Sürgősségi Betegellátó Osztályt támogatják.

Tovább 2018-11-23

Makón járt az Operaház Nagykövete

„Az opera hangszerei, az operazenekar csodálatos világa” címmel tartott előadást Ambrus Ákos operaénekes a József Attila Városi Könyvtárban. A nagykövet a színházi műfajokat népszerűsítette vetítéssel színesítve.

Tovább 2018-11-23

A zene nem foglalkozás, hanem életmód

Tegnap tartotta meg hagyományos novemberi növendék hangversenyét a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A rendezvényen nem csak szülőkkel és nagyszülőkkel, hanem csodálatos muzsikaszóval is megtelt a Korona díszterme.

Tovább 2018-11-23

Javában zajlik az önkormányzat által biztosított Erzsébet – utalványok kézbesítése

Makó Város Önkormányzata idén összesen 3340 hetven év feletti lakosnak járul hozzá a karácsonyához Erzsébet – utalványokkal, melyeket a települési képviselők már több helyre el is juttattak. A 2 – es számú választókerület szépkorúinak Kádár József adja át a város ajándékát.

Tovább 2018-11-23

Gördülékenyebbé és hatékonyabbá vált a makói mentősök munkája is

Teljesen új, modern felszerelésekkel van ellátva az a 117 új mentőautó, amelyek még ebben az esztendőben szolgálatba állnak az Országos Mentőszolgálat állomásain. Ennek köszönhetően a Makón dolgozó mentők is modernebb körülmények között, még az eddiginél is gördülékenyebben tudják végezni munkájukat.

Tovább 2018-11-23

Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát a képviselők

Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát a települési képviselők, a tavaly tízezer forintra emelt vásárlási utalványokat igyekeznek még az adventi időszakban kihordani a város szépkorú lakosainak. Czirbus Gábor alpolgármester televíziónknak elárulta: közel ötszáz főnek kell átadnia a támogatást, de éppen ezért már napokkal korábban elkezdte azok kiosztását.

Tovább 2018-11-22

Makói Híradó 2018.11.22. HD

-Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát a képviselők -Győrfi Pál tolmácsolásában ismerhették meg a mentős hivatást a fiatalok -Lőw Lipót emlékplakettel jutalmazták Urbancsok Zsoltot -Elindította vlog csatornáját a Szirbik Miklós Egyesület -Újabb meglepetéssel készül adventre Bárdi Andrea művésztanár -Kitűnő eredményeket értek el az Íriszes táncosok

Tovább 2018-11-22

Újabb meglepetéssel készül adventre Bárdi Andrea művésztanár

Tizenöt évvel ezelőtt vált a fafaragás szerelmesévé Bárdi Andrea művésztanár, aki azóta nem csak otthonát, de több közteret is különlegessé tett már alkotásaival. Állatok és emberi alakok egyaránt megtalálhatók faragásaiban, melynek száma folyamatosan bővül. Jelenleg egy korábbi munkájához készít újabb darabokat.

Tovább 2018-11-22

Lőw Lipót emlékplakettel jutalmazták Urbancsok Zsoltot

Az 1800 – as évek kiemelkedő tudós rabbijáról, Lőw Lipótról elnevezett emlékplakettel jutalmazta nemrégiben a Szegedi Zsidó Hitközség Urbancsok Zsoltot. A makói főlevéltáros nagy örömmel fogadta a kitüntetést.

Tovább 2018-11-22

Elindította vlog csatornáját a Szirbik Miklós Egyesület

A Szirbik Miklós Egyesület tegnap indította el a MarosKult Vlogot. A kezdeményezés egyik legfőbb célja, hogy olyan különleges videó felvételeket készítenek, amelyek felhívják a lakosság figyelmét a város épített örökségére.

Tovább 2018-11-22

Kitűnő eredményeket értek el az Íriszes táncosok

Nemrégiben rendezték meg a XIII. Fekete Sas Kupát Hódmezővásárhelyen, ahol az Írisz Táncklub képviselte városunkat. A növendékek több kategóriában is indultak és szép eredményekkel tértek haza.

Tovább 2018-11-22

Győrfi Pál tolmácsolásában ismerhették meg a mentős hivatást a fiatalok

Az Országos Mentőszolgálat egy igazi hungarikumnak nevezhető – mondta Győrfi Pál a Hagymaházban tartott előadásán tegnap délután a KERI által rendezett eseményen. A szóvivő a megjelent fiataloknak bemutatta a mentőszolgálat múltját, jelenlegi működését, valamint arra is rávilágított, hogy mi a teendő vészhelyzet esetén.

Tovább 2018-11-22

Makói Híradó 2018.11.21. HD

- A makói Duna Döner is várja a munkavállalókat - Makón készen állnak a télre - Rövid hírek - Rendőrségi hírek - Jön az újabb útfelújítási program - Ügyeljünk a szén-monoxid érzékelők szavatossági idejére

Tovább 2018-11-21

Jön az újabb útfelújítási program

Jó hírrel szolgálhatott tegnapi, pitvarosi fogadóóráján Lázár János országgyűlési képviselő, ugyanis a kormányzatnál sikerült kijárnia a Nagyér- Ambrózfalva- Pitvaros, valamint a Mezőhegyes- Pitvaros- Csanádpalota közötti útszakaszok felújítását. Ezen kívül egy, a Pitvaros szennyvíz problémáját megoldó nyertes pályázatról is beszámolhatott.

Tovább 2018-11-21

Makón készen állnak a télre

Már októberben megkezdte a felkészülést az utak téli síkosságmentesítésére a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Nagy Nándor ügyvezetőtől televíziónk azt is megtudta, hogy nemsokára megnyitja kapuit a városi jégpálya.

Tovább 2018-11-21

Ügyeljünk a szén-monoxid érzékelők szavatossági idejére

Múlt héten szén-monoxid mérgezés gyanújával szállítottak kórházba egy szentesi férfit. Az esettel kapcsolatban kiderült, a házban található érzékelő berendezés szavatossági ideje lejárt, az nem működött megfelelően. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy mindig tartsák be a gyártó által előírt biztonsági előírásokat, szakemberrel ellenőriztessék tüzelő-fűtő alkalmatosságaikat.

Tovább 2018-11-21

A makói Duna Döner is várja a munkavállalókat

A makói Duna Döner gyárban tettek látogatást tegnap a kormányhivatal, az iparkamara, a megyei közgyűlés képviselői, valamint a város vezetői, méghozzá azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktumot. Ez a program ugyanis arra hivatott, hogy összehozza a munkaerőhiánnyal küzdő cégeket az álláskeresőkkel. Éppen ezért olyan civileket is meghívtak az eseményre, akik regisztrált munkanélküliek, hogy bepillantást nyerhessenek az ételkülönlegességgel foglalkozó gyár mindennapjaiba.

Tovább 2018-11-21

Makói Híradó 2018.11.20. HD

-A hosszú élet titka a reggeli kávé és három cent pálinka -Újból vért adtak a MENI dolgozói -A Trónok harcában is feltűntek a Lenhardt műhely kivételes mesterremekei -Nyitott kapuk a Givaudan Hungary Kft-nél -Balesete után teljes életet él Hacker Gábor -Vállalható vereség a listavezetőtől

Tovább 2018-11-20

A Trónok harcában is feltűntek a Lenhardt műhely kivételes mesterremekei

Száznegyvenöt éve űzi szíjgyártó mesterségét a Lenhardt család. A dinasztia tagjai Rózsa Sándornak karikás ostort készítettek, míg a Trónok harcában lószerszámaik tűntek fel. Televíziónk munkatársai nemrégiben ennek az ősi kézművességnek a kulisszái mögé leshettek be, ahol apáról fiúra szállnak a szakma titkai.

Tovább 2018-11-20

Nyitott kapuk a Givaudan Hungary Kft-nél

Nyílt nappal egybekötött gyártúrát tartottak a hétvégén a Givaudan Hungary Kft.-nél. Az üzemet a makói és a térség oktatási intézményeiben tanuló diákok tekinthették meg, akik a termelés mellett a cég által kínált lehetőségekről is többet megtudhattak.

Tovább 2018-11-20

Újból vért adtak a MENI dolgozói

Újra sportol és dolgozik a Makóról elszármazott egykori futballista, Hacker Gábor, aki hónapokig kómában volt egy hirtelen rosszullétet követően. A fiatal sportoló huszonhat éves volt, amikor egy bajnoki cím ünneplése közben megállt a szíve. Az ébredést követő nehéz időszakról, az évekig tartó rehabilitációról és a sporthoz való visszatéréséről is kérdezte televíziónk, stábunknak az Erdei János Városi Sportcsarnokban éppen edzés közben adott interjút.

Tovább 2018-11-20

Balesete után teljes életet él Hacker Gábor

Újra sportol és dolgozik a Makóról elszármazott egykori futballista, Hacker Gábor, aki hónapokig kómában volt egy hirtelen rosszullétet követően. A fiatal sportoló huszonhat éves volt, amikor egy bajnoki cím ünneplése közben megállt a szíve. Az ébredést követő nehéz időszakról, az évekig tartó rehabilitációról és a sporthoz való visszatéréséről is kérdezte televíziónk, stábunknak az Erdei János Városi Sportcsarnokban éppen edzés közben adott interjút.

Tovább 2018-11-20

Makói Híradó 2018.11.19. HD

-XII. Szent Erzsébet bál -Harminc éves fennállását ünnepelte a makói ÉFOÉSZ klub -Aradi diákok látogattak el a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába -Fotók a XX. századi Makóról -Makón dedikált az ország leghíresebb sci-fi írója, Lőrincz L. László -Vendég siker hazai pályán

Tovább 2018-11-20

XII. Szent Erzsébet bál

A Szent István Egyházi Iskola immár tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Szent Erzsébet bált, az eseménynek a Korona adott otthont. A hagyományok ápolása, az önfeledt szórakozás mellett a rendezvény jótékony célt is szolgált.

Tovább 2018-11-20

Aradi diákok látogattak el a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába

Olvasás, matematika és testnevelés órákon is részt vehettek azok az aradi általános iskolások, akik a mai napon több nevelővel a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába látogathattak el az intézmény és a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat együttműködésében. Mind a vendégek, mind pedig a helyi diákok és pedagógusok számára sok lehetőséget és tapasztalatot rejt magában a kezdeményezés

Tovább 2018-11-20

Fotók a XX. századi Makóról

„Fotók a XX. századi Makóról” címmel újabb kötettel gazdagodott a Makó Anno könyvsorozat. A szerzők célja, a Maros-parti város múltjának ápolása, valamint a régi fotók digitalizálása, archiválása az utókor számára.

Tovább 2018-11-20

Harminc éves fennállását ünnepelte a makói ÉFOÉSZ klub

AZ ÉFOÉSZ Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezetének makói klubja immár harminc éve segíti az értelmi fogyatékkal élőket. A kerek évforduló alkalmából egy ünnepi műsort rendeztek a Hagymaházban, valamint egy bálra is sor került a Koronában.

Tovább 2018-11-20

Makón dedikált az ország leghíresebb sci-fi írója, Lőrincz L. László

Sindzse szeme, a Kicsik, a Vérfarkas éjszakája- csak néhány abból a közel száz regényből, melyet az országszerte híres krimi és sci-fi író, Lőrincz L. László, azaz Leslie L. Lawrence jegyez. A szerző hétvégén Makón járt, legfrissebb könyvét, az Óriásokat dedikálta, a helyiek legnagyobb örömére, ugyanis rengetegen érkeztek az eseményre.

Tovább 2018-11-20

Makói Híradó 2018.11.15. HD

- Bemutatta a kormány dohányzás megelőzési programját Budapesten Lázár János - Kitárta kapuit a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola - Bűnmegelőzési előadás a börtönéletről - November végéig várják a könyveket a Máltai Házban - Megnyitó és kiállítás egy napon - Makói siker az egri uszonyosúszó versenyen - Röplabdával zárult az Őszi Sport7ek - A szivacskézilabdáé volt a főszerep

Tovább 2018-11-16

Bűnmegelőzési előadás a börtönéletről

A tavasz folyamán már rendeztek Makón egy olyan programot, ahol a makói közép- valamint az általános iskola felsőbb osztályosait hívták meg, hogy a bűnmegelőzés fontosságáról haljanak tájékoztatót. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Makói Fiatalok Akadémiája úgy döntött, hogy ismételten összehívja a diákokat a Hagymaházba.

Tovább 2018-11-16

Bemutatta a kormány dohányzás megelőzési programját Budapesten Lázár János

„Fontos, hogy a fiatalokat távol tartsuk a dohányzástól és csökkenjen a dohányosok száma - hangsúlyozta Lázár János, országgyűlési képviselő, és egyben a nemdohányzók védelméért is felelős miniszterelnöki biztos Budapesten. Tegnap volt ugyanis a „Ne gyújts rá”, azaz a dohányzás ellenes világnap, melynek apropóján a fővárosi Eötvös József Általános Iskolában számos, prevenciós előadást is tartottak.

Tovább 2018-11-16

Megnyitó és könyvbemutató egy napon

Megnyitását követően ugyan azon a napon egy rendezvénynek is otthont adott a makói levéltár új épületegysége. A Szirbik Miklós Egyesülettel közösen jelentetett meg kötetet Makó Szobrai címmel az intézmény, melynek bemutatóját tartották meg az organikus épületben.

Tovább 2018-11-16

Kitárta kapuit a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola

Rendvédelmi bemutatóval, egészségügyi gyakorlatokkal és előadásokkal várták az érdeklődő, végzős általános iskolásokat a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában szerdán. Az ellátogató nyolcadikosok a jó hangulatú eseményen minden fontos információt megkaphattak ahhoz, hogy megalapozott döntést hozzanak majd az iskolaválasztás tekintetében.

Tovább 2018-11-16

November végéig várják a könyveket a Máltai Házban

Magyar nyelvű mesekönyvek, képeskönyvek, ifjúsági regények vagy ismeretterjesztő kiadványok – ezekben a műfajokban várja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja a könyvadományokat. Az összegyűlt köteteket a határ mentén, szórvány magyarságban élő kisiskolások között fogják majd szétosztani.

Tovább 2018-11-16

Makói Híradó 2018.11.15. HD

- A müncheni ugrálókötél versenyről 29 éremmel tért haza a Makó Jump - Már végéhez közeledik az őszi betakarítás - Hamarosan elkezdődnek az Erzsébet – ház felújítási munkálatai - Nyugdíjprémiumot kaptak idén is a szépkorúak - Tervezés alatt az új, magyarcsanádi Maros-híd - Megnyitotta kapuit az Adventi vásár és kiállítás a Hagymaházban - Lemásolta hétvégi mérkőzését a Makói KC

Tovább 2018-11-15