Sport

 Mérkőzések összefoglalója, iskolai sportrendezvények, sportágak bemutatása,tömegsport rendezvények, sport közvetítések.

Rangadót vesztett a Makói KC

A találkozó utolsó negyedében hagyta veszni magát a Makói KC női kézilabdacsapata. A maros-mentiek nagy küzdelemben maradtak alul a jelentős játékerővel bíró Csorvási SK együttesével szemben.

Tovább 2018-02-20

Jó formában a Makó FC a bajnoki rajt előtt

Edzőmeccsekkel készül a márciusi rajtra az M-Foci Kft. Az NB III-as csapat eddig kétszer lépett pályára, két győzelmet bezsebelve. Hétvégén a Méhkerék együttesét fogadták az Erdei Ferenc téri sportpályán.

Tovább 2018-02-19

Hétvégén rajtol a kézilabda bajnokság

Hazai pályán kezdik meg a 2018-as tavaszi szezont városunk kézilabdacsapatai. A CONTITECH Makói KC szombaton a Túrkeve gárdáját fogadja, míg a Makói KC lányai a Csorvás együttese ellen csapnak össze az első bajnoki mérkőzésen.

Tovább 2018-02-16

A középiskolások is összemérték erejüket

A makói középiskolások is beálltak a grundbirkózó körbe, hogy összemérjék az erejüket. Csütörtökön ennek a korcsoportnak a versenyével zárult le a 2018-as bajnokság, amely évről-évre egyre népszerűbb a helyi iskolák körében.

Tovább 2018-01-26

A Bálint Optika lett az aranycsapat

Zsinórban harmadjára emelhette a magasba a legeredményesebbnek járó kupát a Bálint Optika csapata az V. Givaudan Téli Kupán. A sport szerelmesei három hétvégén léptek pályára a városi sportcsarnokban, hogy megmérkőzzenek egymással.

Tovább 2018-01-23

Birkózók lepték el a sportcsarnokot

Útjára indult a 2018-as Nyílt Grundbirkózó Bajnokság, melynek első versenynapja szerdán került megrendezésre az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A sportág növekvő népszerűségnek örvend, ebben az esztendőben összesen 115 fiatal adta le nevezését.

Tovább 2018-01-18

Kialakult a döntő összetétele

Ötödik esztendeje rúgnak labdába a focisták a Givaduan-kupán, amely idén is izgalmas összecsapásokkal szolgált a focikedvelők számára. A hétvégén már a döntőbe jutásért küzdöttek egymással a csapatok. A nyílt csoportban kialakult az első négy résztvevő sorrendje, ám az idősebbeknél még folyik a versengés az első helyekért.

Tovább 2018-01-15

Megkezdődött az ötödik Givaudan Teremlabdarúgó Torna

Szombaton vette kezdetét az idei Givaudan Kupa. Az ötödik alkalommal megrendezett sporteseményre három kategóriában összesen 16 csapat nevezett a városból és a térségből.

Tovább 2018-01-10

Tovább fejlődött a makói kick-box

A csepeli Halker-Király Teammel összefogva alapította meg kick-box akadémiáját Loós Csaba és tanítványai városunkban. Ezt egy közös nyílt edzéssel ünnepelték meg, ahol Európa- és világbajnokok is részt vettek, ezzel is biztatva a kezdő sportolókat.

Tovább 2018-01-09

Egy helyen az Év legjobb sportolói

Harmadik alkalommal került megszervezésre a Sportkarácsony, ahol idén ötven kategóriában ismerték el Makó legjobb sportolóit. A megszokottól eltérően most a Hagymaházban várta a díjazottakat Gulyás László sportújságíró, Birkás Balázs kajak-kenu világbajnok, valamint Nagy Péter súlyemelő.

Tovább 2017-12-14

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Sportkarácsony

Harmadik alkalommal invitálják a város lakosait Sportkarácsonyra, mely ezúttal a Hagymaházban kerül megrendezésre. Itt a hagyományokhoz híven kiosztják az Év Sportolója kitüntetéseket, amely során közreműködik Birkás Balázs, kajak-kenu világbajnok, Nagy Péter, súlyemelő olimpikon, valamint Gulyás László sportriporter.

Tovább 2017-12-11

Gálával zárták az újabb eredményes esztendőt

A Makó Budo Klub már évtizedek óta fontos alappillérét képezi a Maros-menti város sportéletének. Az egyesület szombaton tartotta meg hagyományos évzáró gáláját az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A vendégek a jelenlegi hét szakosztály képviselőinek bemutatóit tekinthették meg, a legeredményesebb sportolók pedig díjakat vehettek át.

Tovább 2017-12-07

Kemény küzdelemben makói győzelem

A CONTITECH Makói KC kézilabdázói a hétvégi győzelmüket Sonkának, azaz Szabó Lászlónak, az egykori magyar válogatott beállójának emlékéra ajánlották. Gera Norbert tanítványai a második félidőben fordították meg az eredményüket, mellyel itthon tudták tartani az értékes két pontot.

Tovább 2017-12-05

Pihenhet a Makói KC

Az őszi szezon utolsó mérkőzését győzelemmel zárta a Makói KC női kézilabdacsapata az Újkígyós együttese ellen. Kozseránék felemás játékukkal a tabella ötödik fokára állhattak fel. Hat győzelmet, egy döntetlent és négy vereséget zsebeltek be.

Tovább 2017-12-04

Gémes góljaival nyert az M-Foci Kft.

Az őszi szezon utolsó mérkőzésén talált kapuba a tavalyi gólkirály Gémes Bence. A csatár már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. A Makó FC a tabella 15. helyén zárta az első NB III-as szereplését.

Tovább 2017-12-01

Focitorna, ahol minden csapat győzött

Barátságos labdarúgó mérkőzést játszott egymás ellen Makó Város Önkormányzata, valamint a Givaudan Hungary Kft. A kispályás tornáról minden csapat egy-egy kupával térhetett haza.

Tovább 2017-11-30

Világbajnokok támogatják a makói sportéletet

A Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke, a városban nem rég alakult, újabb kick-box egyesület edzője, valamint a sportágban kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzők tették tiszteletüket Farkas Éva Erzsébet polgármester irodájában. Az esemény célkitűzései között szerepelt ezen mozgásforma előtérbe helyezése és népszerűsítése a térségben.

Tovább 2017-11-22

Nem bírt a CONTITECH Makói KC a Békéscsabával

Múltheti vereségét másolta le a CONTITECH Makói KC szombaton a Békéscsabaiak ellen. A maros-mentiekre a következőkben komoly forma javulás szükséges, hogy helyt tudjanak állni a bajnokságban.

Tovább 2017-11-21

Őszi szivacskézilabda villámtorna

A tavaszi nagy sikerre való tekintettel ismét megrendezésre került kisgyerekek számára a szivacskézilabda villámtorna az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A jó hangulatú megmérettetésre Makó mellett Földeákról, Algyőről és Mórahalomról érkeztek versenyzők.

Tovább 2017-11-16

Felemás őszi idény

Nem bírt a tavalyi bajnokkal a CONTITECH Makói KC férfi kézilabda csapata. A makóiak támadásban és védekezésben is alul maradtak a vendégek rutinosabb játékosaival szemben.

Tovább 2017-11-15

Győzött a Makó FC

Megtörte nyeretlenségi sorozatát a Makó FC az NB III. osztályban. A kiegyenlített mérkőzésen Sirokmán Zoltán szerezte meg csapatának első győzelmét.

Tovább 2017-11-14

Újabb vereség az NBIII-ban

Nem tud kimászni a gödörből a Makó FC. Bár a hétvégén gólt tudott rúgni ellenfelének, a Csongrád megyei derbit a Mórahalom nyerte meg.

Tovább 2017-10-27

Magabiztos első győzelem

Fölényes győzelemmel tért haza Kondorosról a Contitech Makói KC férfi kézilabdacsapata, míg a lányok hazai pályán szerezték meg értékes egy pontjukat.

Tovább 2017-10-24

Nagy népszerűségnek örvend az Ezt Válaszd!

Vasárnap már második alkalommal mozgatta meg Makó és a környező települések lakóit az Ezt Válaszd! programsorozat. A KERI tornaterme lelkes emberekkel telt meg, akik alig várták, hogy kezdetét vegye az edzést.

Tovább 2017-10-20

Elkezdődött az Őszi Sporthét Makón

Labdarúgással vette kezdetét hétfőn az idei Őszi Sporthét. A tíz éves hagyományra visszatekintő rendezvényen hét napon át mérheti össze a négy makói középiskola közel kétszáz tanulója tudását számos különböző csapatjátékban.

Tovább 2017-10-17

Küzdelmes mérkőzés a felnőtt férfi kézilabdában

Várat magára a győzelem a Contitech Makói KC csapatánál. Az őszi szezon harmadik fordulójában a Kiskunfélegyháza otthonába látogatott a maros-parti gárda, ahol hét gólos különbséggel kapott ki.

Tovább 2017-10-13

Jéghoki népszerűsítése Makón

A jégkorong szezon hamarosan kezdetét veszi Makón, ezért a Maros Téli Sportegyesület új tagokat toboroz a csapatukba. Ez az összetett és élménydús sportág minden gyermeknek tartalmas és izgalmas időtöltést ígér.

Tovább 2017-10-12

Gólt rúgott a Makó FC a Dunaújvárosnak

1-0-ra vezetett a Makó FC a Dunaújváros elleni mérkőzésen, majd kikaptak 2-1-re hazai pályán. Városunk első számú focistáinak kilenc forduló után mindössze három pontjuk van.

Tovább 2017-10-09

A Fradi ellen lép pályára itthon a Makó FC

A Fradi ellen lép pályára vasárnap a Makó FC, méghozzá itthon. Az eseménynek a megújult VASAS pálya ad otthont, melyet Farkas Éva Erzsébet polgármester, Lázár János országgyűlési képviselő, és Kubatov Gábor, az FTC elnöke adnak át ünnepélyes keretek között.

Tovább 2017-10-06

Várat magára a győzelem

Hazai pályán kapott ki a Contitech Makói KC férfi kézilabda csapata a legutóbbi bajnoki fordulóban. A vendégek gólzáporos mérkőzésen nyertek a hazaiak ellen.

Tovább 2017-10-03

Ezt Válaszd! – ha hétvégén sportolni szeretnél

Szeged és Hódmezővásárhely mellett Makó is csatlakozott az Ezt Válaszd! elnevezésű szabadidős sportprogramhoz. Október 8.-tól, azaz most szombattól, Rozsnyai Renáta, aerobik oktató várja a mozogni vágyókat a Keri tornatermébe. Erről egy sajtótájékoztató keretén belül számoltak be.

Tovább 2017-10-02

Őszi Fitt Nap az Erdei János Városi Sportcsarnokban

Az Európai Sporthét rendezvényhez is kapcsolódott a makói Őszi Fitt Nap. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban szegedi, budapesti és helyi trénerek is tartottak edzéseket a résztvevők számára.

Tovább 2017-09-29

Csúfos vereség az NB III-ban

Hazai pályán sem termett pont a Makói FC-nek, amely ezzel hét fordulót követően még nyeretlen az NB III-ban. A jelenlegi tabella második helyén álló Tiszakécskétől 3-0-s vereséget szenvedett a maros-parti gárda.

Tovább 2017-09-28

Vereséges hétvége

A Makó FC a Kozármisleny, míg az NB II. Dél-keleti csoportjában szereplő Makói KC női felnőtt kézilabdacsapata a Csorvás otthonában szenvedett vereséget. Most hétvégén mindkét együttes hazai környezetben bizonyíthat.

Tovább 2017-09-21

A sport mindenkié!

A Nagy Sportágválasztó az idei évben is óriási népszerűségnek örvendett. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban élsportolók, edzők, szakmai tanácsadók, érdekes bemutatók és különböző mozgásformák várták pénteken és szombaton az oda látogatókat.

Tovább 2017-09-18

Makói Híradó 2017.09.15. HD

- További fejlesztések várhatóak a térség egészségügyi intézményeiben - A vállalkozók is elmondhatták a véleményüket a Hagymatikum fejlesztéséről - Új korszak a fejlesztések területén - Saját készítésű termékek vására - Hétvégén indul a kézilabda bajnokság

Tovább 2017-09-15

Négy meccs, három pont

A győzelem jegyében utaztak Szekszárdra a Makó FC játékosai az őszi szezon negyedik fordulójában. A találkozón két egyenrangú csapat lépett a pályára, így a próbálkozások ellenére is döntetlen eredménnyel zárták a mérkőzést.

Tovább 2017-09-08

Együtt sportoltak kicsik és nagyok a Szent István téri napon

Mint arról már beszámoltunk, hétvégén ismét megrendezésre került a Szent István téri nap, melynek keretében számos színes programon vehettek részt az érdeklődők. A hagyományokhoz híven a délelőttöt a sportnak és az egészséges életmódnak szentelték.

Tovább 2017-08-29

Pontatlan mérkőzés

Két döntetlent követően nem várva, de vereséget szenvedett az M-Foci Kft. az NB III. közép csoportjában. A 2-1-es eredmény után még megvolt a lehetősége a makóiaknak megfordítani az eredményt, azonban nem tudták megtörni a rivális védelmét.

Tovább 2017-08-28

Ikszeltek a Makóiak

Egy ponttal tért haza a Makó FC szombaton Hódmezővásárhelyről. Bár a vendégek kétszer is megszerezték a vezetést, a hazai csapat az utolsó percekben kiegyenlítette a mérkőzést.

Tovább 2017-08-21

Gőzerővel készül a rajtra az M-Foci Kft.

Szombaton veszi kezdetét a labdarúgásban a 2017/2018-as őszi szezon. Az NB III-ba feljutó Makó FC nyolc új játékossal vág neki a fordulóknak. Stábunk kint járt az egyik felkészítő edzésükön.

Tovább 2017-08-11

Vízitúra a Maroson

Idén második alkalommal evezhettek végig a Maroson a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda szervezésében a kajakosok. A vadregényes folyó Makótól Szegedig tartó szakaszának ezúttal több mint harmincan vágtak neki.

Tovább 2017-08-08

Idén is népszerű volt a Hagymatikum Sportnapja

Szombaton rendezték meg az idei szezon utolsó Sportnapját a Hagymatikumban, ahol még a meleg sem tántorította el a versenyzőket. A már megszokott sportszámokban 25 csapat mérte össze tudását.

Tovább 2017-08-07

Magyar éremeső a 17. FINA Vizes Világbajnokságon

Az éremtáblázat kilencedik helyén zárt Magyarország a 17. FINA Vizes Világbajnokságon, ahol a kisebb országok közül a magyar csapat szerepelt a legjobban. Hazánk mérlege: két arany, öt ezüst és két bronz.

Tovább 2017-07-31

17. FINA Vizes VB

Világbajnoki ezüstérmes lett a férfi 200 méteres pillangóúszásban Cseh László, Hosszú Katinka pedig megszerezte az első magyar aranyat 200 méteres vegyes úszáson. A Magyar Férfi Vízilabda Válogatott szombaton a világbajnoki címért ugrik a vízbe.

Tovább 2017-07-28

Harmadik lett a 4X100-as férfi váltó magyar csapata

Megszületett az első magyar dobogós helyezés a FINA Vizes VB-n. A július 14-én elrajtolt sporteseményen a Magyar Úszószövetség négy fiatal versenyzője, Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter és Bohus Richárd bronzérmet szereztek hazánknak a 4X100-as gyorsváltóban.

Tovább 2017-07-24

Makói arany az erőemelő Európa Bajnokságon

Majoros Róbert, a Makó Budo Klub erőemelő szakosztályának vezetője újabb érmekkel tért haza az Európa Bajnokságról. A makói versenyző összetettben második, míg fekvenyomás versenyszámban első helyezést ért el.

Tovább 2017-07-06

Egyre népszerűbb a crossfit Makón

Harmadik alkalommal rendezték meg a TNT Team Challenge crossfit csapatversenyt. Az évek alatt országos és nemzetközi érdeklődésre szert tevő megmérettetésre idén 18 csapat 72 versenyzője érkezett.

Tovább 2017-07-04

Országhatáron túlnyúló sportnap a Hagymatikumban

Ebben az évben először szervezett a mozgást kedvelőknek sportnapot a Hagymatikum Gyógyfürdő. A nevezők homok grundfoci, strandröplabda, streetball és lábtengó versenyszámokban mérhették össze ügyességüket.

Tovább 2017-07-03

NB III-as a Makó

A Csongrád megyei I. osztályú bajnokság megnyerése után az NB III-ért vívott osztályozót is sikerrel zárta a Makó FC. Méhes Tibor tanítványai hat év után ismét NB-s csapatot adnak a városnak. Iratkozzon fel csatornánkra Látogasson el oldalunka: http://www.makotv.hu Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/

Tovább 2017-06-27

Kiváló teljesítmény

Ismét kiváló teljesítményről számolt be televíziónknak Makó futó nagykövete, Panyor Krisztina. A sportoló több rangos versenyen is az élmezőnyben végzett a közelmúltban. Iratkozzon fel csatornánkra Látogasson el oldalunka: http://www.makotv.hu Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/

Tovább 2017-06-27

Ismét Makó lett a Legsportosabb Település

Ismét Makó nyerte el a Legsportosabb Település Díjat a Magyar Szabadidő Sportszövetségtől. A rangos elismerést a közel múltban megrendezett Kihívás Napján nyújtott teljesítménnyel érdemelte ki a város.

Tovább 2017-06-23

Pénteken ismét „Mozgás Éjszakája”

Immár harmadik alkalommal rendezi meg a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Irodája pénteken a „Mozgás Éjszakáját.” A korábbi évekhez hasonlóan idén is számos sportág kipróbálására nyílik lehetőség.

Tovább 2017-06-22

Cél az Európa-bajnokság

A Makó Budo Klub néhány tagja az elmúlt egy hónapban szerzett jelentősebb eredményeik közül 21 érem történetét mutatták be legutóbbi sajtótájékoztatójukon. Ennek keretében többek között beszámoltak magyar bajnoki, illetve világkupa győzelmekről is.

Tovább 2017-06-20

Uszonyosúszó sikerek az Országos Bajnokságon és a Diákolimpián

Sikeresen szerepelnek a Makói Úszó Klub versenyzői. Az Országos Bajnokságról, valamint a Diákolimpiáról is több érmet hoztak el tagjaik.

Tovább 2017-06-19

Makón járt Király István

Februárban kezdte el a kick-box oktatását a szegedi Combat DSC városunkban. Az egyesület jelenleg közel 30 fővel működik, vegyes korcsoportban. Nemrégiben egyik edzésükre Király István, a Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke is ellátogatott.

Tovább 2017-06-14

Háromgólos előnyben a Makó FC

Az NB III-ért vívott osztályozó első mérkőzésén az M-Foci Kft. hazai pályán fogadta a Nagykanizsát. A találkozót a makói gárda magabiztosan nyerte, ezzel beállítva a 4-1-es végeredményt a Zala megyeikkel szemben.

Tovább 2017-06-12

Kihívás napja – Makó

27. alkalommal került megrendezésre a Kihívás Napja verseny Magyarországon. Makó idén ismét csatlakozott a rendezvényhez, melynek célja a lakosság létszámához viszonyított minél több, különböző 15 perces sportaktivitás teljesítése. A város a tavalyi évhez hasonlóan idén is első helyen végzett kategóriájában.

Tovább 2017-06-01

Dobogós helyen zártak a Makó KC lányai

A tavaszi szezon utolsó mérkőzését győzelemmel zárta a Makó KC női kézilabdacsapata az Abony együttese ellen. Nagy János György tanítványai tizennégy győzelemmel, nulla döntetlennel és négy vereséggel a dobogó második fokára állhattak fel a hétvégén.

Tovább 2017-05-23

Iskolai úszóverseny

Harmadik alkalommal rendezték meg az Almási iskola úszóversenyét, melyre idén több mint száz diák nevezett. A gyerekek több számban mérhették össze tudásukat és hasznos nyereményekkel térhettek haza.

Tovább 2017-05-22

Elsöprő versenyeredmények a Makó Budo Klubnál

A Makó Budo Klub legutóbb márciusban tartott sajtótájékoztatót, ahol beszámoltak az idei első negyedév kiemelkedő eredményeiről. Az azóta eltelt két hónapban több versenyzőjük ismét sikert sikerre halmozott.

Tovább 2017-05-17

Rangadót nyert a Makó FC

Nagy riválisát, a Szentesi Kinizsi csapatát győzte le a Makó FC megye I-es labdarúgó együttese a tavaszi szezon legutóbbi fordulójában. A mérkőzésen klasszikus mesterhármast szerzett Gémes Bence.

Tovább 2017-05-16

A makói sport egy évszázada

105 éve a mai napon 1912. május 15-én alakult meg a Makói Atlétikai Klub, ettől a dátumtól számítjuk a város szervezett sportéletét. Ez alkalomból hétvégén több programra is várták az érdeklődőket a Hagymaházban.

Tovább 2017-05-15

Megyei fociverseny a Pápaynál

Tizennyolcadik alkalommal szervezte meg szerdán a megyei kispályás labdarúgó tornát a Pápay Endre Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. A rangadót a szegediek nyerték meg, így ők képviselhetik Csongrád megyét az országos döntőben, Gödöllőn.

Tovább 2017-05-05

Bajnoki helyen a Makó

Továbbra is remekel a Makó a labdarúgó megye első osztályban. Méhes Tibor tanítványai a hétvégén a Szeged csapatát fogadták, akik ellen magabiztosan 4-0-s győzelmet arattak.

Tovább 2017-05-03

Fontos egy pont

Döntetlennel zárult hétvégén a Contitech Makó KC – Kunszentmárton NB II. férfi kézilabda mérkőzés. Így Gera Norbert tanítványainak már csak egy pont kell a biztos bent maradáshoz.

Tovább 2017-04-25

Elsöprő Makó Fc győzelem

Zsinórban a hatodik győzelmét aratta a megyei bajnokságban a Makó FC. A Szegedi VSE nem volt ellenfele a magabiztos győzelmet arató Méhes tanítványoknak.

Tovább 2017-04-18

Barangolás a költészet világában – Lukács Sándor Est

Költészet Napja Makón - hagymaház 2017

Tovább 2017-04-18

Újabb sikert aratott a Makó KC

Negyedik győzelmét könyvelhette el a női kézilabda NB II Dél-keleti csoportjában szereplő Makó KC. A sok sérült ellenére kitűnő játékkal szerezték meg két pontjukat Nagy János Miklós tanítványai.

Tovább 2017-04-11

Sakkverseny Pulitzer emlékére

Első alkalommal szerveztek városi sakkversenyt a médiamágnás Pulitzer József emlékére. A megmérettetésre mintegy húsz vállalkozó kedvű játékos jelentkezett, és szombaton a Korona Szálló dísztermében mérték össze a tudásukat.

Tovább 2017-04-10

Tündökölnek a Makó KC fiai

Tovább folytatta pazar tavaszi szereplését a Contitech Makó férfi kézilabda csapata. A fiúk a hétvégén zsinórban az ötödik győzelmüket szerezték meg.

Tovább 2017-04-04

Ismét a dobogó legfelső fokán Panyor Krisztina

Legutóbbi versenyéről is arany éremmel tért haza Makó futó nagykövete, Panyor Krisztina. A sportoló a múlt hétvégén rendezett Vértes Terep Maratonon utasított maga mögé több mint ötven indulót.

Tovább 2017-04-03

Lezárult a Tavaszi Sporthét

A makói középiskolások több sportágban mérhették össze tudásukat az idei Tavaszi Sporthét alkalmából, mely tegnap délután zárult le. Összetettben a József Attila Gimnázium, míg csütörtökön röplabdában a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola tanulói diadalmaskodtak.

Tovább 2017-03-31

Szűk makói siker

Szoros mérkőzésen ismét győzni tudott a női kézilabda-bajnokság legutóbbi fordulójában az NB II Dél-keleti csoportjában szereplő Makó KC csapata. Draxlerék két góllal nyertek hazai pályán a Csorvás együttese ellen.

Tovább 2017-03-28

Tavaszi Fitt nap Makón

Első alkalommal rendeztek Tavaszi Fitt Napot vasárnap Makón. Az Erdei János Városi Sportcsarnokba három tréner érkezett, hogy megmozgassa a sportolni vágyókat és népszerűsítse az egészséges életmódot.

Tovább 2017-03-27

Újabb Panyor sikerek

Az idei szezonban már két arany, és egy ezüstéremmel büszkélkedhet Makó Futónagykövete, Panyor Krisztina. A sportoló azonban itt még nem áll meg, gőzerővel készül a következő nagy megmérettetésekre.

Tovább 2017-03-23

Futóverseny a Hold utcában

Mezei futóversenynek adott otthont tegnap a Kálvin Téri Református Általános Iskola. A tét a diákolimpia megyei résztvevőinek eldöntése volt.

Tovább 2017-03-22

Magabiztosan győzött a Contitech Makó KC

Zsinórban harmadszorra is győzni tudott a Contitech Makó KC, mely a tabella feljebblépését eredményezte. A férfi NB II. Délkeleti csoportjában szereplő Verébék a hétvégén az Újkígyóstól vették el a két pontot hazai pályán.

Tovább 2017-03-21

Elsöprő győzelem

Újabb győzelmet zsebelt be a Csongrád Megye I. osztályú csoportjában szereplő M- Foci Kft.. Most hétvégén gólzáporos sikert arattak hazai pályán Méhes Tibor tanítványai.

Tovább 2017-03-20

Újabb kick-box csoport alakult Makón

A szegedi Combat „D” SC február óta már Makón is tart kick-box edzéseket point-fighting kategóriában. Erről tartott nemrégiben sajtótájékoztatót Szabó Gábor, az egyesület elnöke, Loós Csaba edző és Loós Dominik versenyző a Hagymaházban.

Tovább 2017-03-17

Makóra látogatott „Atom Anti”

A Belügyminisztérium idei évi Országos Judo Bajnokságán neves sportolók is jelen voltak. Köztük Kovács Antal olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó, aki 1992-ben pillanatok alatt egy ország kedvencévé vált Barcelonában.

Tovább 2017-03-10

Vereséggel kezdte a szezont az M-Foci Kft.

Szezonnyitó mérkőzését vereséggel kezdte városunk Megye I-es csapata, az M-Foci Kft. A második helyen ragadt Makó a listavezető Csongrád együttesét látta vendégül.

Tovább 2017-03-08

Remekül szerepeltek a makói aerobikosok

Makón rendezték meg vasárnap az Aerobik Diákolimpia Kelet-Magyarországi döntőjét, ahol a helyiek is képviseltették magukat. A lányok célja az országos megmérettetésre való kijutás volt, amelynek idén Szarvas ad otthont.

Tovább 2017-03-06

Aerobik Diákolimpia döntő Makón

Az Aerobik Diákolimpia Kelet-Magyarországi Döntőjét március 5-én, immár negyedik alkalommal rendezik Makón az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Miskolcról, Nyíregyházáról és Jászberényről is érkeznek aerobikosok a megmérettetésre.

Tovább 2017-03-03

A Belügyminisztérium legjobb judósai versenyeztek Makón

A tavalyi évet követően ismét Makó adott otthont a Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokságának. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban ma három páston közel 150 versenyző állt tatamira és mérkőzött meg a győzelemért.

Tovább 2017-03-02

Hétvégén kezdődik a tavaszi futball szezon

Hétvégén kezdetét veszi a megyei labdarúgó bajnokság. A Makó FC rögtön az egyik legnagyobb riválisával, a Csongráddal indítja a mérkőzések sorozatát a tavaszi szezonban. A tabella jelenleg első helyén álló gárdát hazai pályán fogadják.

Tovább 2017-03-02

Országos Judo Bajnokságot rendez Makó

Második alkalommal rendezik meg holnap a Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokságát az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az idei esztendőben 32 belügyi szerv nevezett a megmérettetésre, így közel 150 versenyző áll majd tatamira.

Tovább 2017-03-01

Vegyes eredmények a kézilabda mérkőzéseken

Első hazai mérkőzését győzelemmel zárta a Makó KC női kézilabda csapata, míg a Contitech Makó KC férfi kézilabdázói vereséggel tértek haza Kisfunfélegyházáról.

Tovább 2017-02-27

Makói arany Zentán

Harmadik alkalommal került megrendezésre Zentán az „Only lungs” – „Csak a tüdő” CrossFit verseny. Három ország versenyzői érkeztek a megmérettetésre, ahol elsősorban saját testsúlyos és állóképességi feladatokkal tették próbára a jelentkezők kitartását és erejét.

Tovább 2017-02-22

Gólzáporos nyitány

Szombaton kezdetét vette az NB II Délkeleti csoportjában szerepelő férfi kézilabda csapatának tavaszi szezonja. Gera Norbert tanítványai egy pontot értékesítettek nyitó mérkőzésükön.

Tovább 2017-02-20

Téli Kupát nyert az Onion City

Négy csapatos téli felkészülési tornát rendeztek tegnap az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A kézilabda gárdák közül a Makói KC megyei férfi szakosztálya, az Onion City bizonyult a legjobbnak.

Tovább 2017-02-13

Pofonokat osztottak a Bajzában

Pofonoktól volt hangos a Bajza utcai iskola tornaterme, ugyan is szombaton rendezték meg a Dél-alföldi Maros-parti pofonparty harmadik sorozatát városunkban. Kilenc egyesületből huszonhat pár mérte össze erejét a ringben.

Tovább 2017-02-09

Nyolc góllal nyert a MOL-Pick Szeged

Teltházas közönség előtt tudott nyerni a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a szerbiai RK Vojvodina ellen. A mérkőzésre pénteken az Erdei János Városi Sportcsarnokban került sor, ahol a szurkolók vastapssal köszönték meg a mérkőzés végén a játékot.

Tovább 2017-01-30

Lezárult az idei grundbirkózó verseny

Közel 130 felső tagozatos versenyző mérte össze erejét és tudását a tegnapi grundbirkózó versenynapon az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen a térség számos iskolájából érkeztek tanulók, valamint tiszteletét tette a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke is.

Tovább 2017-01-26

Címvédés a IV. Givaudan Téli Kupán

Hétvégén ért véget a IV. Givaudan Téli Kupa. A kispályás teremlabdarúgó tornán három kategóriában tizennyolc csapat mérkőzött meg egymással. A nyílt csoportban idén ismét a Bálint Optika együttese diadalmaskodott.

Tovább 2017-01-25

30 éve grundbirkóznak a makóiak

Zajlanak a 2017-es esztendő grundbirkózó versenyei az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Hétfő délután rekordszámú középiskolás csapott össze egymással, hogy eldöntsék ki a legjobb közülük.

Tovább 2017-01-18

Második lett Makó

Makó adott otthont a tegnap megrendezésre kerülő Futsal Diákolimpiának. Az országos döntőbe jutásért a középiskolások után most az általános iskolák csapatai mérkőztek meg egymással az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2017-01-17

Sakkbajnokság az általános iskolások számára

Ifjú sakkozók csapatai mérték össze tudásukat csütörtökön a makói Spartacus Vasas Sportegyesület szervezésében zajló, általános iskolák közötti sakkbajnokságon. Idén háromszor annyian, mint tavaly összesen 33, általános iskolás vett részt a versenyen, alsós és felsős kategóriában.

Tovább 2017-01-16

Futball három hétvégén keresztül

Szombaton startolt el a IV. Givaudan Kupa teremlabdarúgó bajnokság. Az idén összesen 18 csapat nevezett, hogy azon versengjenek, ki viheti haza a legjobbaknak járó serleget. A nyitó mérkőzésen stábunk is ott járt.

Tovább 2017-01-09

Futsal diákolimpiát rendeztek Makón

Nagy érdeklődés mellett zajlott az idei, középiskolások számára szervezett megyei Futsal Diákolimpia, melynek tegnap délelőtt az Erdei János Városi Sportcsarnok adott otthont. Az országos döntőbe jutásért ezúttal hat csapat mérkőzött meg a pályán.

Tovább 2017-01-06

Futással búcsúztatták az óévet

A hagyományokhoz híven most is szilveszteri futással búcsúztatták el az óévet Makón. 2016 utolsó városi sporteseményén több mint százan álltak rajthoz a Hagymatikum előtt.

Tovább 2017-01-03

A hétvégén rajtol a IV. Givaudan Kupa

Már negyedik alkalommal rendezik meg most hétvégén a Givaudan téli kispályás teremlabdarúgó tornát az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A bajnokságra január 4-ig van lehetőségük nevezni a csapatoknak.

Tovább 2017-01-03

Modern körülmények között sportolhatunk

Befejeződött az Erdei János Sportcsarnok mintegy 70 millió forintból való részleges felújítása. A példaértékű városi összefogásnak köszönhetően a sportinfrastruktúra már a XXI. századi igényeket szolgálja.

Tovább 2016-12-22

Olimpikonok jártak Makón

Boczkó Gábor olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, valamint Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozó is ellátogatott az idei makói sportkarácsonyra. A magyar kiválóságok az Év sportolója díjátadáson vettek részt az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2016-12-21

Díjazták a makói sportolókat

Idén is elismerésben részesítették Makó város legjobb utánpótlás és felnőtt sportolóit, edzőit, valamint csapatait. Az Év sportolója díjat csütörtökön Panyor Krisztina terepfutó és Debreczeni Gábor testépítő vehette át az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2016-12-20

Évet zárt a Makó Budo Klub

Elbúcsúzott az évtől a Makó Budo Klub. A 2009 óta már hagyományosan megrendezésre kerülő Évzáró Mikulás Gálán most vasárnap is bemutatókkal kedveskedtek a sportszerető közönségnek a Hagymaházban.

Tovább 2016-12-15

Mikulásúszás Makón

Mikulás napján barátságos váltóversenyt rendeztek a Makói Úszó Klub fiatal versenyzői számára. A gyerekeket megkérdeztük arról, hogy miért szeretnek úszni és hogy milyen eredményeket értek el ebben a sportágban.

Tovább 2016-12-08

Keserves hazai döntetlen

Döntetlennel zárta az őszi szezont a CONTITECH Makó KC férfi kézilabda csapata az NB II. Dél-keleti csoportjában. A hazaiak a tizenegy bajnoki mérkőzéséből csupán kettőt nyertek meg, ezzel a tabella tizedik helyen állnak.

Tovább 2016-12-05

Ezüstérmes helyről jöhet a folytatás – Labdarúgás

Az őszi szezon utolsó bajnokiján is nyerni tudott a Makó a labdarúgó megye I.-ben. Gémesék hazai pályán a Tiszaszigetet verték, ezzel megőrizve második helyüket a tabellán.

Tovább 2016-11-29

Közel a bravúrhoz!

A listavezető otthonába látogatott a hétvégén a tabella utolsó előtti helyén álló Contitech Makó. Gera Norbert tanítványai bár négy gólos vereséget szenvedtek, tartalékosan is remekül helyt álltak a bajnokságban eddig veretlen hazai csapat

Tovább 2016-11-29

Hazai kudarc

A Köröstarcsát fogadta a Contitech Makó KC az NB II férfi kézilabdabajnokság legutóbbi fordulójában. Papp Dánielék most sem tudtak javítani mérlegükön, hisz újabb vereséget szenvedtek.

Tovább 2016-11-23

Nem hibázott a Makó

Továbbra is remekel a Makó a labdarúgó megye I-ben. Méhes Tibor tanítványai a hétvégén a Kiskundorozsma vendégei voltak, ahol magabiztos 4-0-s győzelmet arattak.

Tovább 2016-11-22

Sportos hétvége

A hétvégén itthon szurkolhatunk kézilabda csapatainknak, hiszen mind a hölgyek, mind a férfiak itthon lépnek pályára, előbbiek az őszi szezon utolsó meccsén. Megye I-es labdarúgócsapatunk pedig a Kiskundorozsma vendége lesz szombaton.

Tovább 2016-11-18

Felemás hétvége kézilabdázóinknál – Egy győzelem, egy verseség

Egy győzelem egy vereség a mérlege NB II-es kézilabdacsapatainknak. A hétvégi fordulókban mindkét csapatunk idegenben lépett pályára, ahonnan a hölgyek győzelemmel, míg a férfiak vereséggel térhettek haza.

Tovább 2016-11-15

Kézilabdával a környezetszennyezés ellen!

Új helyszínen, a Makói Általános Iskola Almási utcai tagintézményében is bemutatkozott a Küzdj meg a bajnokkal országos programsorozat. A nebulók mozogva, játszva tanultak a környezet tudatos életmódról. Segítségükre a magyar férfi kézilabda-válogatott két egykori tagja érkezett.

Tovább 2016-11-14

Olimpiai tesióra

Novemberben folytatódik a nagysikerű „Küzdj meg a bajnokkal programsorozat, melyben élsportolók bevonásával népszerűsítik az egészséges és környezettudatos életmódot a diákok körében. Hétfőn az első helyszínre Márton Anita olimpiai bajnok bronzérmes atléta látogatott el.

Tovább 2016-11-10

Kiegyenlített hétvége – Egy győzelem, egy vereség

Míg a Contitech Makó KC második győzelmét szerezte meg, a Makó KC női szakosztálya szoros küzdelemben másodszor vesztett találkozót a hétvégén.

Tovább 2016-11-09

Küzdelem a becsületért!

Félidei döntetlen után nyerni tudott a Makó FC a Kistelek csapata ellen hazai pályán. Méhes Tibor tanítványai ezzel a győzelemmel, két ponttal közelebb a kerültek listavezetőhöz.

Tovább 2016-11-08

Cél az Aerobik Diákolimpia

Regionális felkészítő aerobik versenyt rendeztek pénteken az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A megmérettetéssel már a jövő évi Diákolimpiára készülnek fel az együttesek.

Tovább 2016-11-07

Idegenben nyertek a focisták és a női kézisek

Nagy riválisát a Szentesi Kinizsi együttesét győzte le a Makó FC megye I-es labdarúgó csapata az idei bajnokság legutóbbi fordulójában. A focisták mellett női kézilabdásaink is remekelnek, Nagy János Miklós tanítványai a Csorvás ellen diadalmaskodtak a hétvégén.

Tovább 2016-11-03

Sokkoló vereség

Nagy küzdelemben győzte le a Contitech Makó KC-t. a sokkal gyorsabb és nagy lövőkkel rendelkező Pick Szeged II csapata. A makóiak jelenleg a tabella utolsó helyén állnak.

Tovább 2016-11-02

Dicséret a BL győztes edzőtől – Kiesett a Makó

Kiesett a Magyar Kupából a Makó megye I-es labdarúgócsapata. Méhes Tibor tanítványai ugyanakkor nem vallottak szégyent hiszen az élvonalbeli labdarúgó bajnokság második helyén álló Videotont fogadták tegnap.

Tovább 2016-10-27

A tabella élére ugrott a Makói KC

Negyedik győzelmét könyvelhette el Makó a női kézilabda NB II Dél-keleti csoportjában. A helyenként durva találkozót végül Nagy János Miklós tanítványai nyerték, így a csapat a tabella élére is ugrott.

Tovább 2016-10-25

Rangadót nyert a Makó FC

Remekelnek a makói futballisták a Csongrád megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban. A legutóbbi fordulóban az Algyő együttesét győzték le. A héten a Videoton FC csapatát fogadják hazai pályán.

Tovább 2016-10-24

Remekel a Makó FC

Ismét remekelt a labdarúgó megye I-ben az M-Foci Kft. Méhes Tibor fiai három góllal győztek szegedi ellenfelük otthonában.

Tovább 2016-10-19

Megszerezte első győzelmét a Contitech Makó

A Contitech Makó KC férfi kézilabda csapata sikerrel vette az akadályt az Újkígyós ellen a hétvégén. A mérkőzést megelőző edzéseken a csapat taktikailag felkészült az idegenbeli megmérettetésre, ami a végeredményen meg is látszott.

Tovább 2016-10-18

Újabb siker a Makó KC csapatánál

Továbbra is remekül szerepel a női kézilabda NB II ben a Makó KC. Nagy János Miklós tanítványai a hétvégén itthon a Gyomaendrőd csapatát győzték le.

Tovább 2016-10-17

Erős csapattól kapott ki a Makó KC

Újabb vereséggel zárta hétvégi mérkőzését a Contitech Makó KC férfi kézilabdacsapata hazai pályán. A hazaiak nagyon akartak, jól védekeztek, ám most ez sem volt elég.

Tovább 2016-10-12

Lehengerlő győzelem

Egy hét pihenés után gólzáporos győzelmet aratott hazai pályán a Makó KC női kézilabdacsapata. A Békéscsaba gárdáját 15 góllal verték Nagy János Miklós tanítványai.

Tovább 2016-10-11

Pontot vesztett az Makó FC

Megszerezte első döntetlenjét az M-Foci Kft. az őszi szezonban. A legutóbbi fordulóban az Ásotthalom csapatát fogadták hazai pályán.

Tovább 2016-10-10

A női kézilabdásoké az első győzelem

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a hétvégi mérkőzéseiket az NB II-es bajnokságban szereplő kézilabdásaink. A Makó KC Lajosmizse otthonában, míg a Contitech Makó KC hazai pályán küzdött meg a Kiskunfélegyháza együttesével.

Tovább 2016-09-28

Bozsik Program

Elkezdődött városunkban a Bozsik program, amelynek szerves része volt az a fesztivál torna, ahol az óvodás- és az U9-es korosztály focizhatott. A múlt héten Makón az Erdei Ferenc téri sportpályán került sor az első ilyen megmérettetésre.

Tovább 2016-09-27

Első helyen a Makó FC

Újabb győzelmével vezeti a tabellát a Makó FC a labdarúgó megye első osztályú bajnokságban. Szombaton a Sándorfalva SK csapatát fogadták hazai pályán.

Tovább 2016-09-26

Díjugrató döntő Makón

.: Először rendezték városunkban a Csongrád Megyei Díjugrató Bajnokságot. A kétnapos rendezvény Makó Város Nagydíjának átadásával végződött.

Tovább 2016-09-23

Félmaraton kerékpár és gyalogtúra

A hétvégén Félmaraton Kerékpár- és Gyalogtúrát szerveztek a Maros parton. A közel kétszáz jelentkező, futva, gyalogolva, vagy akár biciklivel is megtehette a különböző távokat.

Tovább 2016-09-20

Rangadót vesztett a Makó KC

Vereséggel kezdte az őszi szezont a Makó KC női kézilabda csapata. Draxlerék a tavalyi második helyezett Szarvas együttesét fogadták hazai pályán.

Tovább 2016-09-19

Startolnak kézilabdásaink

A hétvégén kezdődik az NB II-es férfi és női kézilabda bajnokság. Stábunk tegnap megtekintette hogyan készülnek csapataink a szezonnyitó mérkőzésre.

Tovább 2016-09-16

Második helyen a Makó FC

Az első forduló vereséget követően harmadszorra is győzni tudott a Makó Fc az UTC csapata ellen hazai pályán. A mérkőzés az utolsó percben dőlt el.

Tovább 2016-09-13

Elkerült a kézilabda kupa a városból

A hétvégén először rendezett felkészülési tornát a Makó KC női kézilabda csapata. Az NB II.-es együttesek mellett pályára lépett az NB. I. B-s Szeged együttese is.

Tovább 2016-09-05

Fogathajtás és díjugratás a Vásártéren

Múlt hétvégén fesztivál lovasversenyt rendezett a Makói Lovas Egyesület a Vásártéren. A főszerep szombaton a díjugratóké, vasárnap pedig a fogathajtóké volt.

Tovább 2016-09-01

Megvédte bajnoki címét a Bálint Optika

Vasárnap fejeződött be a Maros Kupa mérkőzéseinek küzdelme a Báló Ligeti sportpályán. A nézők, négy hétvégén keresztül gólgazdag találkozóknak lehettek szemtanúi. A bajnok a Bálint Optika csapata lett.

Tovább 2016-08-31

Gólzáporos győzelem a hazai pályán

Első hazai mérkőzését játszotta a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a Makó FC. Méhes Tibor tanítványai a Bordányt fogadták.

Tovább 2016-08-29

Országos főtáblán a Makó FC

Gólzáporos győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupa harmadik fordulójából a M-foci Kft az Ásotthalom csapata hazai pályán. Labdarúgóink ezzel az országos főtáblára jutottak.

Tovább 2016-08-26

Vereséggel kezdett az M-Foci Kft.

Az őszi szezon első fordulóját vereséggel kezdte a vendég Makó FC a Csongrád TSE ellen. A maros-mentiek több helyzetet kihagyva egy góllal kaptak ki.

Tovább 2016-08-24

Előkelő hely az éremtáblázatban

Jól szerepelnek a magyar versenyzők a riói olimpián. Eddig hét aranyat, három ezüstöt és négy bronzérmet szereztek sportolóink. Megkérdeztük az utca emberét mennyire elégedettek ezzel a teljesítménnyel.

Tovább 2016-08-18

Világbajnokságig futotta magát Krisztina

A makói Panyor Krisztina a terepfutók magyar válogatottjaként utazhat ki a szeptemberi Bulgária Saperawa Banya hegyifutó világbajnokságra. A sportolónő a VIII. Nyílt Hegyifutó Magyar Bajnokságon korcsoportjában első, míg az abszolút versenyben negyedik helyezett lett.

Tovább 2016-08-16

Továbbjutó az M-Foci KFT.

Kétgólos győzelemmel zárta szerdai kupa mérkőzését az M-foci Kft az UTC ellen hazai pályán. A makóiak magabiztosan és fölényes játékkal biztosították maguknak a továbbjutást.

Tovább 2016-08-11

Kajakon Nagylaktól Makóig – 25 kilométer

: Idén második alkalommal evezhettek végig a Maroson a Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda és az önkormányzat közös szervezésében a kajakosok. A túrázók összesen öt órát töltöttek a vízen.

Tovább 2016-08-08

Világbajnoki bronzérmes lett Kothencz Petra – Ifjúsági Uszonyosúszó VB

Bronzéremmel tért haza a franciaországi ifjúsági uszonyosúszó világbajnokságon Kothencz Petra. A makói sportoló az 4×100 méteres felszíni váltóban szerzett bronzérmet a kontinensviadalon.

Tovább 2016-07-14

Egyre több melanómát diagnosztizálnak – A napozás veszélyei

Makón is tapasztalható az a tendencia ami már világszerte egyre több áldozatot követel. A rendelőintézet bőrgyógyászati osztályán gyakran kerül kiszűrésre melanóma ,vagyis a bőr rosszindulatú daganata. Azonban mint a legtöbb rákfajta ez is jól gyógyítható amennyiben időben diagnosztizálásra kerül.

Tovább 2016-07-07

Fókuszban a klasszikus strandsportágak

Ebben az évben először szervezett a sportkedvelőknek a Hagymatikum Gyógyfürdő sportnapot. A versenyzők homokfoci, strandröplabda, streetball, lábtenisz és kosárra dobó számokban mérhették össze ügyességüket.

Tovább 2016-07-06

Csapatverseny a Maros-parton

Makó Város Önkormányzatának közreműködésével a TYR GYM Makó és a CrossFit TREC Szeged sportklubjai immár másodjára rendezték meg a TNT Team Challenge országos versenyt. A Maros-parton a tavalyi tizennéggyel szemben idén már húsz csapat mérte össze tudását.

Tovább 2016-07-05

11 helyszín, 20 sportág a Mozgás Éjszakáján

Az Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével már második alkalommal rendezték meg városunkban a Mozgás Éjszakáját. Az érdeklődők 11 helyszínen számos sportágat kipróbálhattak.

Tovább 2016-06-28

Ausztriát is meghódították a makói labdarúgók- Utánpótlás sikerek

A Maros-menti Utánpótlás Futball Club utánpótlás csapatai kitűnően szerepeltek az Ausztriai United World Games-en. A makóiak két dobogós és egy ötödik helyezéssel tértek haza a kontinensek viadaláról.

Tovább 2016-06-22

Mozogj éjszaka

A tavalyi év sikerének köszönhetően ismét megrendezésre kerül a Mozgások Éjszakája városunkban. A paletta bővült, de ismét lesz Labdarúgó Villám Torna, Futás és FlashMob is.

Tovább 2016-06-16

Csalódás a nyolcadik hely

Nem tudta megvalósítani kitűzött célját a 2015/16-os idényben a Contitech Makó férfi kézilabda csapata. Gera Norbert fiatal tanítványai a csalódást okozó 8. helyen zárták a szezont.

Tovább 2016-06-13

Műfüves óvi-foci pályát avattak

Műfüves óvifoci pályát adtak át ma a Makói Óvoda Kálvin téri tagintézményében. A közel 10 millió forintból épült létesítményt örömmel vették birtokba az ifjú focista palánták.

Tovább 2016-06-10

Nyolcadik helyen zárt a Makó FC

Utolsó bajnokiját vereséggel zárta a labdarúgó Megye I-ben szereplő M-Foci Kft. Ezzel az idei szezonban megfiatalított csapat nyolcadik lett a bajnokságban.

Tovább 2016-06-07

Győzelmet hozott a hazai pálya

Győzelemmel zárta az utolsó hazai találkozóját az M-Foci Kft. A mérkőzésen Mátóék a Szegedi VSÉ-t verték 3-0-ra.

Tovább 2016-05-30

Diákolimpiai éremeső a Kihívás Napján

Díjazták a kistérségi labdarúgó diákolimpia résztvevőit. A gyerekek a Kihívás Napján vehették át a kiérdemelt érmeiket. Emellett ma délben kiderült, hogy Makó idén is a legsportosabb település lett.

Tovább 2016-05-26

Csobbanásoktól volt hangos a Hagymatikum

Második alkalommal rendezték meg az Almási Kupa, úszó házibajnokságot a Hagymatikumban. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából bárki nevezhetett a versenyre.

Tovább 2016-05-24

Újabb verség a Megye I-ben

Két győzelem után, ismét egy gólos vereséget szenvedett itthon az M-Foci Kft. az UTC 1913 Labdarúgó csapata ellen.

Tovább 2016-05-23

Vereséggel zárta bajnokiját a Contitech MAKÓ KC

Utolsó bajnoki mérkőzésén egy gólos vereséget szenvedett a Contitech Makó KC. A maros mentiek 2015-2016-as szezont a tabella 8. helyén zárták.

Tovább 2016-05-18

Szabadnap után győzelem a fociban

Két vereség és két döntetlen után végre győzni tudott a labdarúgó Megye I-ben a Makó FC. A Tápé elleni mérkőzés Tóth Timotheusz duplájával dőlt el.

Tovább 2016-05-17

Öleljük át Makót – másodszor

Második alkalommal rendezte meg Makó Város Önkormányzata és a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda az Öleld át Makót futóversenyt. A 7,5 kilométeres távot nemcsak futva, hanem kerékpárral vagy akár görkorival is lehetett teljesíteni.

Tovább 2016-05-11

4. helyen zártak a Makó Kc lányai

A tavaszi szezon utolsó mérkőzését győzelemmel zárta a Makó KC női kézilabdacsapata a Túrkeve együttese ellen. A makóiak ezzel a győzelemmel a tabella 4. helyén zárták a 2015/2016-as idényt.

Tovább 2016-05-10

Komplett csapattal kisebb is lehetett volna a vereség aránya

A tavaszi szezon utolsó idegenbeli mérkőzését verséggel zárta a CONTITECH Makói kézilabdacsapata. Gera Norbert csapata a tabella 7. helyére csúszott le.

Tovább 2016-05-09

Rangadót nyerhetett volna az M-Foci KFT.

A tavaszi szezon második döntetlenjét játszotta a labdarúgó megyei első osztály legutóbbi fordulójában a Makói Futball Club az Algyő csapata ellen. A maros mentiek legközelebb két hét múlva itthon lépnek pályára a Tápé ellen.

Tovább 2016-05-04

Előre lépés helyett tabellacsúszás

Rangadót vesztett a Makó KC női kézilabdacsapata. A gárda célja a dobogós helyezés volt, most azonban a tabella ötödik helyére csúsztak. A tavaszi szezon utolsó találkozója most hétvégén idegenben játssza a maros-parti csapat.

Tovább 2016-05-03

Rövidzárlat a második félidőben

Ismét egy gólos vereséget szenvedett a Contitech Makó kézilabdacsapata a bajnokság legutóbbi fordulójában, csak úgy mint az előző két játékkörben.

Tovább 2016-04-26

Újabb vereség a Megye I-ben

Továbbra is a tabella 8. helyén áll a megye első osztályú M-Foci Kft. A múlt hétvégén a Sándorfalva SK csapatától kaptak ki hazai pályán.

Tovább 2016-04-25

Rangadóra készül az M-Foci Kft.

A tavaszi szezon első döntetlenjét játszotta a labdarúgó megyei első oszály legutóbbi fordulójában a Makói Futball Club. A pontvadászatban megtorpant a csapat, jelenleg a tabella nyolcadik helyén áll.

Tovább 2016-04-22

Közel a cél a Makó KC-nak

Egymás után negyedik alakalommal aratott győzelmet az NB II-es Makó KC női csapata. A dobogó legalsó fokától csupán egy ponttal van lemaradva a makói együttes.

Tovább 2016-04-20

Egy hajszál hiányzott a győzelemhez

Egy gólos vereséget szenvedett itthon a Contitech Makó KC kézilabdacsapata a listavezető Kunszentmárton csapata ellen. A hazaiak teljesítményéről mindent elmond, hogy a vereség ellenére is nagy tapsot kapott a szurkolóktól.

Tovább 2016-04-19

Negyedik győzelem

Megbosszulta az őszi szezon kétgólos vereségét a Makó KC a Lajosmizse UKC csapata ellen. A szombati találkozó az utolsó percekben dőlt el.

Tovább 2016-04-13

Vezettek, mégis kikaptak

Hazai pályán második vereségét szenvedte el az M- Foci Kft. a Mórahalom csapata ellen a hétvégén. A mérkőzésen egy piros lapot is kiosztottak.

Tovább 2016-04-11

Mindhárom csapatunk itthon játszik

A hétvégén a Megye első osztályú Makó FC focistái mellett, a kézilabda csapatok is hazai pályán csapnak össze ellenfeleikkel. Az M- Foci Kft. – Mórahalom együttesével küzd meg. A Contitech Makó KC - Újkígyóssal míg a MAKÓ KC női csapata a Lajosmizse gárdájával találkozik.

Tovább 2016-04-08

Egyből dobogón!

Makó Futónagykövete, Panyor Krisztina az idei első versenyéről bronzéremmel tért haza. Nemrégiben a Vértes Hegységben küzdötte le az ultramaratont. Hiába az embert próbáló megmérettetés, a sportoló újabb kihívásra készül.

Tovább 2016-04-07

Ismételtek a kézis lányok

Ismét győzni tudott a Női kézilabda bajnokság legutóbbi fordulójában az NB II-es Makó KC csapata. Draxlerék hét góllal nyertek Szeghalmon.

Tovább 2016-04-05

Megérdemelt győzelem

Bravúros mérkőzést játszott a megye egyben szereplő Makó a Szeged csapata idegenben. Az előző két forduló vereségeit követően most hétvégén magabiztos győzelmet aratott Méhes Tibor gárdája.

Tovább 2016-04-04

Vereség itthon

A félidei döntetlen után után egy góllal nyert a vendég Szentesi Kinizsi a Makó ellen a megyei első osztály legutóbbi fordulójában. A rangadón szépszámú szurkolótábort buzdította a csapatokat.

Tovább 2016-03-31

Rendőr Válogatott Makón

A Contitech Makó KC pénteken játszott felkészülési mérkőzést a Magyar Rendőr Válogatott csapatával. A barátságos találkozó döntetlen végeredménnyel zárult.

Tovább 2016-03-29

Felkészülési mérkőzést játszik a Contitech Makó KC

Felkészülési mérkőzést játszik Pénteken az NB II-es Contitech Makó KC a Magyar Rendőr Válogatott csapatával. A barátságos találkozóra a belépés díjtalan.

Tovább 2016-03-24

Motivációs verseny az Atlas Edzőteremben

A tavaszi sporthéten tartotta meg az ösztönző erőpróbáját az Atlas Edzőterem. A verseny résztvevőinek kinyomásban, guggolásban és elemelésben kellett megküzdeniük egymással. 1. Földesi Csaba 2. Kóti László 3. Tóth Szabolcs 4. Boros Sándor Gratulálunk !!

Tovább 2016-03-23

Szomorú hétvége

Rosszul szerepeltek városunk férfi sportcsapatai. Az NB II-es Contitech Makó KC egy gólos hátránnyal tért haza Mezőtúrról, úgyszintén Megye I-es labdarúgó csapatunk, akik a Tiszaszigettől kaptak kik.

Tovább 2016-03-22

Sikert hozott a hazai pálya

Megszakította nyeretlenségi sorozatát a női kézilabda NB II Dél-keleti csoportjában szereplő Makó KC. A Gyomaendrődi NKSE csapatát magabiztosan verték meg szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2016-03-21

Erős emberek küzdöttek

Kisebb szünetet követően harmadik alkalommal került megrendezésre a városi Erőnap a TYR GYM Makó és a CrossFit Szeged TREC közös szervezésében. Az eseményen a makói Debreczeni testvérpár tartott bemutatót.

Tovább 2016-03-18

Ököl-ököl ellen

Múlt szombaton pofonoktól volt hangos az Almási Iskola tornaterme. A Makó Budo Klub szervezésében Marosparti-pofonpartit tartottak ahol a Dél-Alföld fiatal ökölvívói csaptak össze.

Tovább 2016-03-17

Elsöprő győzelem

A tavaszi szezon második győzelmét szerezte meg a Megye I. csoportjában szereplő M- Foci Kft.. Méhes Tibor tanítványai gólzáporos sikert arattak.

Tovább 2016-03-16

Magabiztosan győzött a Contitech Makó KC

Egy győzelem, egy vereség a mérlege az NB II-es kézilabdásainknak a hétvégi fordulóban. A Makó KC lányai egy gólos vereséget szenvedtek Abonyban még a férfiak magabiztosan győztek itthon a Hajdúszoboszló ellen.

Tovább 2016-03-16

Dominik sikert sikerre halmoz

Két nemzetközi versenyről két arannyal illetve két bronz éremmel tért haza a makói Loós Dominik. A kick-bokszos fiú célja, hogy egyszer fekete öves lehessen.

Tovább 2016-03-10

Sportolásra hívják a makói középiskolásokat

Tavaszi Sporthét vette kezdetét Makón. A helyi középiskolások több helyszínen, számos sportágban mérhetik össze tudásukat a programsorozat alkalmából.

Tovább 2016-03-08

Siker nélkül a hazai pályán

Ismét vereséget szenvedett a Makó KC női kézilabdacsapta az NB II Dél-keleti csoportjában. Bár a tavaszi szezon eddig rosszul indult, a lányok továbbra is őrzik negyedik helyüket a tabellán.

Tovább 2016-03-07

Makón járt Ungvári Miklós

A tegnap megrendezett Belügyminisztériumi Országos Judo Bajnokságon részt vett Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok magyar cselgáncsozó is. A sportolót a judo iránti szeretetéről kérdeztük.

Tovább 2016-03-04

Belügyminisztériumi Országos Judo Bajnokságot rendezett Makó

Makón rendezték meg a Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokságát. A Maros-parti városba 150 versenyző érkezett.

Tovább 2016-03-03

Vereséges hétvége

A női kézilabda NB II Dél-keleti csoportjában szereplő Makó KC vereséggel tért haza Csorvásról. A tabellán azonban megőrizték a negyedik helyüket.

Tovább 2016-03-03

Labdarúgó megye I: vereség a nyitányon

A labdarúgó megye I. tavaszi szezonnyitó mérkőzését vereséggel kezdte a Makó FC. Méhes Tibor tanítványai szombaton az Ásotthalomtól kaptak ki hazai pályán.

Tovább 2016-03-02

Teltház a makói aerobik diákolimpián

Makón rendezték meg az Aerobik Diákolimpia Kelet-Magyarországi döntőjét. A versenyen közel 300, köztük 25 makói aerobikos mérettette meg tudását.

Tovább 2016-03-01

Hazai pálya, hazai győzelem

Első hazai meccsét győzelemmel zárta a Makó Kc férfi kézilabda csapata. A mérkőzés vár sikereket hozott a csapatnak. A Juniorok ismételten eredményesen játszottak.

Tovább 2016-02-29

Sikeresen rajtoltak a női kéziseink

A hétvégén elkezdődött a női kézilabda NB II Délkeleti csoportjának tavaszi idénye. A MAKÓ KC lányai magabiztosan győzték le hazai pályán a Békéscsaba gárdáját.

Tovább 2016-02-22

A Contitech-Makó KC felkészült a tavaszi szezonra

A CONTITTECH Makói Kc NB II.-es férfi kézilabda csapata jelenleg az ötödik helyen áll tabellán. A csapat célja, hogy az első négy hely valamelyikén végezzenek.

Tovább 2016-02-09

Fókuszban a focisták

A Csongrád Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Makó FC hatodik helyen zárta az őszi idényt. A csapat edzője és ügyvzetője mai Fókusz című műsorunk vendége lesz. Ám előtte Híradónkank is beszámoltak céljaikról, terveikről.

Tovább 2016-02-02

Grundbírkóztak a makói fiatalok

Idén már harmadik alkalommal rendeztek Grundbirkózó versenyt a makói diákok számára. Ezúttal felső tagozatos növendékei méretették meg erejüket.

Tovább 2016-02-01

Jó szezont zártak a focisták

A Csongrád Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Makó FC a hatodik helyen zárta az őszi idényt. A csapat rövid pihenés után kezdett neki a felkészülésnek.

Tovább 2016-01-26

Új helyen a Givaudan Kupa

Hétvégén ért véget a III. Givaudan Téli Kupa. Az eredményhirdetés előtt a MUFC U7-U8 éves korosztálya tartott bemutató mérkőzést illetve felléptek a makói Brodway Dance Sport Egyesület táncosai is.

Tovább 2016-01-25

Atlétikában mérték össze erejüket a felsősök

Szerda délután négy makói iskola felső tagozatosai gyűltek össze a sportcsarnokban, hogy a vonal mögé állhassanak a városi serdülő terematlétikai versenyen. A tét a megyei bajnokságra jutás volt.

Tovább 2016-01-21

dobogó a cél!

Az ötödik helyen zárta a férfi kézilabda bajnokság őszi szezonját a Contitech Makó férfi kézilabda csapata. Az NB II Délkeleti csoportjában küzdő gárda a tavaszi idényben a dobogót célozza meg.

Tovább 2016-01-20

Makón rendezték a megyei teremlabdarúgó diákolimpiát

Makón rendezték meg a teremlabdarúgó diákolimpia megyei döntőjét. A 2001/2002-ben született diákok az országos döntőbe jutásért küzdöttek.

Tovább 2016-01-19

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Givaudan Téi Kupa kispályás teremlabdarúgó tornát

A hétvégén a második fordulót rendezték a Givaudan kupa téli focitornán. A negyedik játéknapon befejeződtek a nyílt kategória csoportküzdelmei.

Tovább 2016-01-18

Focistáké a hétvége az Erdei János Városi Sportcsarnokban

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Givaudan focitorna, amely szombaton vette kezdetét. Bár a tornán amatőr focisták játszottak, mégis komolyan vették a küzdelmet.

Tovább 2016-01-12

A hétvégén rajtol a Givaudan teremlabdarúgó torna

A hétvégén elkezdődik a III. Givaudan Teremlabdarúgó torna. A csapatok elosztását tegnap sorsolták ki.

Tovább 2016-01-07

Sportolókat díjazott Kokó

A makói Sportkarácsonyon neves sportolók is jelen voltak. Az Év sportolója díjakat Kovács „Kokó” István, olimpiai és világbajnok ökölvívó adta át.

Tovább 2015-12-15

Sportkarácsony Makón

Nagyszabású karácsonyi rendezvénnyel készül idén először az Erdei János Városi Sportcsarnok. A makói Sportkarácsony keretében kiosztják az Év Sportolója kitűntetéseket, amelyben közreműködik Kovács „Kokó” István bokszoló, Gulyás László sportriporter és fellép a Dolly Roll.

Tovább 2015-12-08

Remekül szerepeltek a makóiak az Uszonyosúszó OB-én

Nyolc bajnoki cím és további tizenhárom érem – ez a mérlege a Makói Úszó Klub versenyzőinek a nemrégiben megrendezett Uszonyosúszó Országos Bajnokságon.

Tovább 2015-11-27

4 arany, 1 ezüst Panyor hosszútáv mérlege

Újabb aranyéremmel tért haza Panyor Krisztina. Legutóbb a Mecsekben futott 30 kilométeres távot, ezzel a Nyúlcipőbolt idei sorozatában 4 arany és 1 ezüst a sportoló mérlege.

Tovább 2015-11-27

Telt ház – Hakiért

A makói származású Hacker Gábor gyógyulása javára rendeztek sportgálát vasárnap az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az eseményen híres focisták és ismert politikusok is részt vettek, itt volt többek között Horváth Ferenc a Videoton edzője és Szíjjártó Péter külügyminiszter.

Tovább 2015-11-23

Híres focisták jönnek Makóra

A makói származású Hacker Gábor,futsalkapus gyógyulása elősegítéséért rendeznek sportgálát november 22.-én vasárnap az Erdei János Sportcsarnokban. A rendezvény keretein belül olyan híres magyar futbalisták is részt vesznek mint például Hamar István, Bárányos Zsolt illetve Horváth Ferenc.

Tovább 2015-11-20

Az Önkormányzat csapata nyerte a Givaudan kupát

Már hagyománnyá vált, hogy évente kétszer focitornán csap össze a makói Givaudan cég és az önkormányzat focicsapata. Az idei második összecsapást hétfőn rendezték meg a Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2015-11-19

Focigálán gyűjtenek Hacker Gábornak

Jótékonysági labdarúgó gálát rendeznek november 22-én a makói Erdei János Sportcsarnokban. A nagyszabású rendezvényen a 26 esztendős makói kötődésű futsalkapus Hacker Gábor gyógykezelésére gyűjtenek. Többek között népszerű magyar focisták dedikált futballmezeit is kisorsolják majd a tombola nyeremények között.

Tovább 2015-11-17

„Óvoda az iskolában” sportnap

„Óvoda az iskolában” címmel sportnapra hívták a nagycsoportosokat a Makói Általános Iskola Almási tagintézményébe. A kicsik játékos, sportprogramokon keresztül ismerkedtek meg az intézménnyel.

Tovább 2015-11-17

Csábi Bettinával tornázhattak Makón

A múlt hétvégén újabb kihívás várta a sportolni vágyó hölgyeket a Szupertréner program keretében. Vasárnap az Erdei János sportcsarnokban Csábi Bettina világbajnok kick-boxos edzette a makóiakat

Tovább 2015-11-11

6 asztalon 70 amatőr ping-pongozott

Amatőröknek rendeztek asztalitenisz bajnokságot az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az első alkalom olyan népszerű volt, hogy több mint 70 versenyző állt a zöld asztalok mögé.

Tovább 2015-11-10

M-Foci Kft- Szőregi RSE labdarugó mérkőzés I. félidő

2015.11.07. Makó

Tovább 2015-11-09

M-Foci Kft- Szőregi RSE labdarugó mérkőzés II. fél

2015.11.07. MAkó

Tovább 2015-11-09

Kick-boksz és capoeira lesz Makón

Második hétvégi programjához ér a Spirit Fitnesz. A múlt hetihez hasonlóan ismét kétféle mozgásformával várják a sport szerelmeseit. A sportprogram ezúttal is ingyenes lesz.

Tovább 2015-11-06

Amatőr asztaliteniszezők mérhetik össze tudásukat Makón

Városi amatőr asztalitenisz bajnokságot rendeznek vasárnap Makón. A versenyre azok jelentkezését várják, akik nem igazolt versenyzők.

Tovább 2015-11-05

Regionális aerobik verseny Makón

Regionális aerobik versenyt rendeztek Makón, amelyen a Makó Budo Klub és a Szolnoki U.M. Aerobik és Fitnesz Klub versenyzői szerepeltek. A hazai és a szolnoki lányok egy korábbi versenynek köszönhetően ápolnak jó kapcsolatot egymással.

Tovább 2015-11-04

Szupertrénerek mozgatták meg a makóiakat

Szombaton közel százan tornáztak együtt a makói sportcsarnokban szupertrénerek vezetésével. A sportrendezvény a Magyar Szabadidősport Szövetség támogatásával valósult meg.

Tovább 2015-11-02

Ingyenes sportprogram Makón

Ingyenes sportprogramot szervez a Spirit Fittness a hétvégén. A mozogni vágyók kétszer 45 perces edzéseken vehetnek részt az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2015-10-30

Újabb aranyat hozott Panyor Krisztina

Újabb aranyéremmel büszkélkedhet a makói terepfutó bajnok, Panyor Krisztina. Nemrégiben a Bükkben küzdött le 32 kilométeren 970 méteres szintkülönbséget. Hiába az embert próbáló megmérettetés, a sportoló újabb kihívásra készül.

Tovább 2015-10-29

Több helyi sport a Makói VTV-ben

Nézői igényeknek eleget téve, több sport mérkőzést közvetít a Makói Városi Televízió. Régi vágya teljesült a makóiaknak, azzal hogy a megye I-es labdarúgó mérkőzések mellett, az NB II-es férfi kézilabda találkozókat is közvetíti televíziónk.

Tovább 2015-10-28

Gyorsaságukat mérték fel a futónapon

Futónapot szervezett az Egészségfejlesztési Iroda. A makóiak és a Makó térségiek 60 és 500 méteres távokon mérték fel gyorsaságukat.

Tovább 2015-10-20

hétvége sporteredményei

hétvége sporteredményei

Tovább 2015-10-19

Városi mezei futóverseny Makón

Mezei futóversenynek adott otthont az Erdei Ferenc Téri Sportpálya kedden. A tét a diákolimpia megyei döntőre jutás volt.

Tovább 2015-10-16

Vívócentrumot adtak át Hódmezővásárhelyen

Vívó- és ökölvívócentrumot adtak át a hétvégén Hódmezővásárhelyen. A beruházást a kormány több mint 655 millió forinttal támogatta.

Tovább 2015-10-12

Hétvégi sport előzetes

Hétvégi sport előzetes

Tovább 2015-10-09

Givaudan horgászverseny először

Első ízben rendezett DOLGOZÓI horgászversenyet a makói Givaudan gyár. A Kapitális horgásztónál rendezett megmérettetésen a cég dolgozói vehettek részt.

Tovább 2015-10-07

Egy győzelem, egy döntetlen

Hazai pályán léptek pályára a hétvégén megye I-es focistáink, valamint az NB II ben szereplő férfi kézilabdázóink.

Tovább 2015-10-06

A sport kitartásra és alázat nevel

A Nagy makói sportágválasztón a sportágak népszerűsítésére sztárvendégeket is hívtak. Eljött Makóra Vadkerti Attila a Pick Szeged korábbi játékosa és Kiss Csaba, a Európa-bajnok vízilabdázó, a Szeged Diapoló csapatkapitánya, akinek számos érve van arra, hogy miért fontos a sport egy gyermek életében.

Tovább 2015-09-29

Családi sportnap volt

A hétvégén kétnapos sportágválasztót rendeztek Makón. Szombaton elsősorban a családokat várták a Maros –parti kalandparkba.

Tovább 2015-09-24

A hétvégén elstartolt NB II-es férfi kézilabdabajnokság

A hétvégén elstartolt NB II-es férfi kézilabdabajnokság. A Contitech Makó csapata győzelemmel kezdte az idényt.

Tovább 2015-09-23

Újabb győzelem a megye I-ben

Remekel a labdarúgó megyei első osztályban a Makói Futball Club. Mátóék ezúttal az FK Szeged ellen nyertek 3-1-re.

Tovább 2015-09-22

Kiszáradt folyómederben is futottak a félmaratonisták

Negyedik alkalommal rendezték meg a Maros-menti félmaratont városunkban. A 21 kilométeres táv mellett az amatőröknek is kedveztek, gyalogtúrát is szerveztek és mini maratonon a legkisebbek is megmérettettek

Tovább 2015-09-21

30 sportág mutatkozik be a Maros-parton

Kétnapos sportágválasztót rendeznek ma és holnap Makón. A Nagy Makói Sportágválasztón közel 30 sportágat próbálhatnak ki a gyerekek.

Tovább 2015-09-18

Rangadót nyert a Makó

Rangadót nyert a Makó Fc a csongrád megyei labdarúgó bajnokság ötödik fordulójában. Méhes Tibor tanítványai Szentesen diadalmaskodtak 2-1-re.

Tovább 2015-09-15

V. VALKER kézilabda kupa Makón

Felkészülés céljából nemzetközi kézilabda tornát rendezett a Makói Kézilabda Klub. A szombati mérkőzésekre négy csapat nevezett be, a döntőt a Kunszentmárton nyerte.

Tovább 2015-09-14

Félmaraton a Mocorgókkal

A III. Nagy Makói Sportágválasztó idején félmaratont rendez a Marosmenti Mocorgók Baráti Köre. A táv 21 km hosszú és a Maros-parti ösvényen teljesíthetik a bátor jelentkezők.

Tovább 2015-09-11

III. Nagy Makói Sportágválasztó

Kétnapos sportágválasztót rendeznek jövő hétvégén Makón. A Maros-parti strandon közel 30 sportágat próbálhatnak ki kicsik és nagyok.

Tovább 2015-09-10

Gyalogos és kerékpáros Hagymatúra

Gyalog és kerékpárral is teljesíthető volt az a túra, melyet szombaton közösen szervezett meg az Egészségfejlesztési Iroda és a Makói Természetbarát Sportegyesület. A Hagymatúra már kilencedik alkalommal várta a mozogni vágyó makóiakat.

Tovább 2015-09-09

Hétvégi foci hírek

Hétvégi foci hírek

Tovább 2015-09-08

Remekül kezdte Makó a bajnokságot

Tovább 2015-09-08

Ismét Fesztivál Lovasverseny Makón

Kétnapos lovasversenyt rendez a hétvégén a Makói Lovas Egyesület. A Fesztivál Lovasversenyen szombaton díjugratásra, vasárnap pedig fogathajtó versenyekre kerül sor.

Tovább 2015-08-28

Nyári tábor az Íriszben

Táboroznak az Íriszesek. A junior táncosok erősítenek, állóképességet javítanak és a régi mellett új koreográfiákat tanulnak. Belestünk munkájukba, hogyan zajlik egy nap az Írisz Táncklub Makó Sportegyesületnél.

Tovább 2015-08-28

Rakonczai-dupla a hazai nyitányon

4-0-ra győzött a Makói Futball Club a bajnokság első hazai találkozóján. A csapathoz visszatérő Rakonczai Zoltán duplázott.

Tovább 2015-08-28

Fitt-nap a Szent István téren

A Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával szombat délelőtt fitt napot tartottak a Szent István téren, ahol a szokásos szűréseken kívül különböző mozgásformákkal ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Tovább 2015-08-25

Bemutatkozott az Aranycsapat

Vasárnap folytatódott a Maros-kupa kispályás focitorna. A csapatok a csoportküzdelmek végéhez közelednek.

Tovább 2015-08-24

Épülhet az új lelátó

Pozitívan bírálták el a Marosmenti Utánpótlás Futball Club és az önkormányzat közös pályázatát, mely alapján új öltözőt és lelátót kap a Vasas-pálya. Mindezt szurkolói ankéton jelentették be.

Tovább 2015-08-24

Változások a Makó FC-nél

Komoly változások történtek a megyei első osztályban szereplő Makói Futball Clubnál. Kicserélődött a tanácsadó testület, új ügyvezetőt és vezetőedzőt neveztek ki.

Tovább 2015-08-19

Maros-kupa: 82 gól az első napon

Hétvégén megkezdődtek a Maros-kupa kispályás focitorna küzdelmei. A nézők gólgazdag találkozóknak lehettek szemtanúi.

Tovább 2015-08-18

Második sportnap a Hagymatikumban

A Hagymatikumban idén már második alkalommal rendeztek sportnapot. A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével tartott délelőttön strandfoci és –röplanda, streetball, lábtengó és kosárra dobó versenyen mérhették össze ügyességüket a versenyzők.

Tovább 2015-08-17

Panyor Krisztina országos 3. helyezett ironman bajnok lett

Korcsoportos 3. helyezettként büszkén nevezheti magát ironmannek a makói Panyor Krisztina, aki a júliusban megrendezett nagyatádi eXtrememan országos bajnokságon versenyzett legutóbb. A három versenyszámból álló megméretetést közel 13 óra alatt teljesítette.

Tovább 2015-08-17

Ügyességi lovasverseny Makón

Szabadidős lovasversenyt rendezett a Makói Lovas Egyesület vasárnap. A vásártéri versenyre amatőr és hobbi lovasokat érkeztek minden korosztályból.

Tovább 2015-08-04

Kajaktúra a Maroson

Kajaktúrát szervezett az Egészségfejlesztési Iroda. A résztvevők Nagylaknál szálltak vízre, majd a Maros-parti strandfürdőnél érkeztek meg.

Tovább 2015-07-29

Két makói érem a junior úszó EB-ről

A makói Gruber Kornél bizonyult a legeredményesebb magyar úszónak a junior Európa-bajnokságon. A fiatal versenyző négy számban indult, ebből kettőn érmes helyen csapott a célba.

Tovább 2015-07-16

Sikert sikerre halmoz Panyor Krisztina

Két újabb éremmel bővült Panyor Krisztina gyűjteménye. A makói sportoló nemrégiben a Börzsöny trail és a Gerecse trail terepfutó versenyeken állhatott a dobogó legfelső fokára.

Tovább 2015-07-14

Százhatan a fürdő sportnapján

Hétvégén sportnap volt a fürdőben. A klasszikus strandsportágakra rengetegen jelentkeztek, az első helyezettek éremmel és oklevéllel gazdagodtak.

Tovább 2015-07-13

Új táncokkal készül a Broadway Dance

Versenyzőik számára tart edzőtábort a Broadway Dance Sport Egyesület. Hogy a lányokat minél jobban felkészítsék az őszi versenyszezonra, vendégedzőt is hívtak Budapestről.

Tovább 2015-07-09

Címvédés a Hagymatikum sakk-kupán

Véget ért a Hagymatikum sakk-kupa városunkban. A gyengébb csoportban címvédés történt, míg az erősebbet a Makó játékosa, Mihók Olivér nyerte.

Tovább 2015-07-07

Százezer forint a makói boksznak

Az elmúlt időszakban kedvező feltételek mellett készültek a Makó Budo Klub ökölvívói. Ennek köszönhetően a legutóbbi versenyükről három éremmel tértek haza.

Tovább 2015-07-06

Nemzetközi sakkverseny Makón

A héten zajlik a Hagymatikum sakk-kupa Makón. A több mint ötszázezer forint összdíjazású rangos versenyen negyven induló van.

Tovább 2015-07-02

Táboroztak az aerobikosok

A nyári szünidő a táborok időszaka is egyben. Így van ezzel a legtöbb sportegyesület is. Múlt héten a Makó Budo Klub Aerobik Szakosztályának sportolói táboroztak az óvodásoktól a versenyzőkig.

Tovább 2015-07-01

Éjszaka sportoltak

Szombaton volt a Mozgások Éjszakája. A felhíváshoz csatlakozott Makó is, ahol 19 órától éjfélig számos sportágat kipróbálhattak az érdeklődők.

Tovább 2015-06-30

A Conti nyerte a történelmi bajnokságot

Múlt héten véget ért a Makói Amatőr Labdarúgó Bajnokság. A történelminek nevezhető első szezont a Continental csapata nyerte meg. A díjátadó a Mozgások Éjszakáján volt.

Tovább 2015-06-29

Második családi lovasnap

A Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda és a Makói Lovas Egyesület második alkalommal rendezte meg családi lovasnapját. A résztvevők lovagoltak, állatokat simogattak, sétakocsikáztak és díjlovas bemutatót tekinthettek meg.

Tovább 2015-06-25

Givaudan focitorna

A Givaudan családi nap részeként több csapat részvételével focitornát tartottak. A rendezők első számú együttese ezüstérmet szerzett, míg a végső győzelmet az önkormányzat szerezte meg.

Tovább 2015-06-23

Mocorgás a Maros-parton

A Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával újabb futónapot szervezett a Marosmenti Mocorgók Baráti Köre. Szombaton a Maros parton gyűltek össze egy közös futásra.

Tovább 2015-06-22

Nyári tábor a Broadwaynél

A szünidő beköszöntével jobban ráérnek a gyermekek, így nyári tábort hirdetett a Broadway Dance Sport Egyesület. Ezen a héten a legkisebbeknek mutatták meg a sporttánc alapjait.

Tovább 2015-06-21

Folytatódik a makói sportkonzultáció

Továbbra is gyűjtik az aláírásokat és kérdőíveket a makói sportfejlesztéssel kapcsolatban. A város vezetése a makóiakra bízza a döntést, hogy miben kell fejlődnie Makó sportjának.

Tovább 2015-06-17

Országos fizikai és taktikai csapatversenyt rendezett Makó

Országos crossfit versenyt rendezett Makó. A makói Tyr Gym szervezte versenyen a hagyományos crossfit feladatok, futás és falmászás szerepeltek.

Tovább 2015-06-16

2015.06.12. sport

Tovább 2015-06-12

Sportosan a Petőfi parkban

Két eseményt is rendezett egyszerre a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda hétvégén a Petőfi parkban, ahova a mozogni, sportolni vágyókat várták. Az Öleljük át Makót futóverseny mellett családi sportnapot is tartottak.

Tovább 2015-06-10

Öleljük át Makót – kerékpárral, görkorival

Közel háromszázan vettek részt Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda futóversenyén szombaton a Petőfi parkban. A 7,5 kilométeres távot nemcsak futva, hanem kerékpárral vagy akár görkorival is lehetett teljesíteni.

Tovább 2015-06-08

Makói Amatőr Labdarúgó Bajnokság

Makói Amatőr Labdarúgó Bajnokság

Tovább 2015-06-05

MALB: túl az ötödik játéknapon

Öt játéknapon vannak túl a Makói Amatőr Labdarúgó Bajnokság résztvevői. A Continental még százszázalékos, az Aranycsapat pedig huszonegy gólnál tart, míg a Gólvadászok még nem tudtak győzni

Tovább 2015-06-03

Kick-box siker Makó Evelyntől

Az újszegedi sportcsarnokban rendezték a huszonegyedik kick-box világkupát. A Budo Klub versenyzője Makó Evelyn felnőtt korcsoportban kick-light, 50 kg kategóriában első helyet szerzett, úgy hogy másfél év kihagyás van a háta mögött.

Tovább 2015-06-02

Nyolcadik helyen végzett az ASS Makó

Hétvégén véget ért a megyei negyedosztályú labdarúgó bajnokság. A keleti csoportban szereplő ASS Makó becsülettel küzdött a szezon során, teljesítményük a nyolcadik helyre volt elég.

Tovább 2015-06-01

Egyesültek a makói kézilabda klubok

Egyesült a négy makói kézilabda csapat. Az összeolvadt klub elnöke a Vállker Kft. igazgatója, Tóth István lett. Az új vezető reméli, hogy a szakosztályok közötti ellentétek feloldódnak, illetve gazdasági előnyök is származhatnak.

Tovább 2015-05-19

Megújulhat a Vasas-pálya

Makó Város Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a sportegyesületekre. Az Erdei Ferenc téri sportpálya szolgálati helységeit évtizedek óta nem újították fel – most az elavult állapoton szeretnének javítani pályázati forrásból.

Tovább 2015-05-06

A hosszú hétvégén számos mérkőzést játszottak csapataink.

A hosszú hétvégén számos mérkőzést játszottak csapataink.

Tovább 2015-05-04

Új mozgásforma babáknak és mamáknak

Új mozgásformával ismerkedhetnek meg a makói kisgyermekes anyukák. Áprilisban Maminbaba foglalkozás indult a Hagymatikum Gyógyfürdőben, ahol az édesanyák kisbabájukkal együtt mozoghatnak.

Tovább 2015-04-30

Ötpróba általános iskolásoknak

Városi atlétikai versenyt rendeztek általános iskolásoknak. A korcsoportok első helyezettjei jutottak tovább a megyei döntőre.

Tovább 2015-04-29

NB I-esek népszerűsítették a ping-pongot

Sportág népszerűsítő céllal rendeztek ping-pong bemutatót szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az eseményen az érdeklődök bepillantást nyerhettek a sportágba és a Makói SVSE ping-pong szakosztályának munkájába.

Tovább 2015-04-29

Ötszázan a Családi Lovasnapon

Lovagolás, fogathajtás, sétakocsikázás – ezek voltak a fő attrakciói a hétvégi Családi Lovasnapnak, melyet a Makói Lovas Egyesület és a Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda közösen szervezett. A Vásártéri lovas programra tömegek látogattak ki.

Tovább 2015-04-29

Úszóérmek Kecskemétről

Három aranyat, négy ezüstöt és két bronzérmet hoztak haza.

Tovább 2015-04-19