Színes

Koncert,portré, dokumentum , ismeretterjesztő, egyházi műsorok

Heti reakció: – mit tudnak a Mikulásról és várják-e december 6án?

Önök a Heti reakció című, újonnan indult rovatunkat láthatják, amelyben a makóiak véleményére vagyunk kíváncsiak hétről-hétre, aktuális témákban.

Tovább 2018-12-10

Advent első vasárnapja – 2018

Advent első vasárnapja - 2018

Tovább 2018-12-10

Heti reakció 2018.11.23.

Mint arról korábban többször beszámoltunk, mintegy 336 millió forint kormányzati támogatásból felújítják a Csipke sort. Az úgynevezett „zöldmezős beruházás” keretében geotermikus fűtést, és napelemes világítást is megvalósítanak, újraszigetelik a teljes épületet, valamint az üzletek, és az előtte található tér is megújulnak. A munkálatok nagy részével várhatóan még idén végez a kivitelező. Megkérdeztük a helyieket, hogy mi a véleményük a beruházásról?

Tovább 2018-11-23

Heti reakció – Megkérdeztük a helyieket, hogy mi a véleményük az újonnan átadott levéltárról?

Heti reakció - Megkérdeztük a helyieket, hogy mi a véleményük az újonnan átadott levéltárról?

Tovább 2018-11-16

Heti Reakció – 2018.11.09.

Mától új rovattal jelentkezik a Makói Városi Televízió! Heti Reakció című műsorunkban a makóiak véleményét láthatják a városban történő fejlesztésekről, eseményekről. Ezúttal a mintegy 2,66 milliárd forint kormányzati támogatásból épülő József Attila könyvtárról kérdeztük meg a járókelőket.

Tovább 2018-11-09

Kemencés és Grill ételek: Káposztás langalló

Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt 3 dl langyos víz 2,5 dkg élesztő 1evőkanál olaj 2 kávéskanál só 1 kávéskanál cukor a kenéshez: 40 dkg lereszelt fejeskáposzta 10 dkg baconszalonna 1 evőkanál olaj só, bors Elkészítés: A bacont felkockázzuk, és a grillen kisütjük. Rátesszük a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk, és lepirítjuk. A lisztből, a vízből, az élesztőből, az olajból, és az ízesítőkből tésztát dagasztunk. Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a káposzta harmadával. Majd hajtogatjuk, mint a levelet. A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után kb. 25x30 cm-nyire kinyújtjuk, és kiolajozott tepsibe tesszük. 210 fokra előmelegített kemencében készre sütjük.

Tovább 2018-10-02

Givaudan-nap 2018,Makó HD

Givaudan-nap 2018,Makó HD

Tovább 2018-09-27

Mezőgazdasági kukorica fajta bemutató Apátfalván

Közel két évtizedes hagyománya van a térségben az Apátfalvi Mezőgazdasági Bemutatónak, amelyre idén is sort kerítettek.

Tovább 2018-09-21

II. NAK SZÁNTÓFÖLDI NAPOK ÉS AGRÁRGÉPSHOW-MEZŐHEGYES

Idén is megrendezésre kerül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének közös szervezésében a Szántóföldi Napok és Agrárgép Show, amelynek ebben az évben a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság szolgál helyszínül szeptember 20-án és 21-én. Az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón a szervezők elmondták, a tavalyi nagy érdeklődés egyértelműen megmutatta: nagy az igény az ilyen jellegű és ilyen volumenű bemutatókra.

Tovább 2018-09-14

Kemencés és Grill ételek:Indiai csirkecomb nan kenyérrel

Csirke 1,5 kg csirkecomb filé 3 ek garam massala 1 tk tikka massala 4 gerezd fokhagyma 2 dl joghurt 5 cm-es gyömbér darab 3 citrom leve, és reszelt héja Kevés római kömény, koriander Mártogatós: 1 citrom leve 2 dl natúr joghurt 1 kis csokor menta, vagy koriander pár csepp olaj só Naan 50 dkg liszt 1,5 dl tej 15 g. élesztő kevés sütőpor só 1 tojás 2 ek. olaj 2 dl joghurt A fűszereket összekeverjük, belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a citromlét, olajat és a joghurtot. Beleforgatjuk a csirkecomb darabokat és 4-5 órára vagy akár egy éjszakára pácolni hagyjuk. Nyársra vagy hurkapálcikára húzzuk a húsokat. Rácsra tesszük és meglocsoljuk egy kis olajjal. Felforrósított kemencében 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Sütés közben néha fordítunk rajta egyet. A naan kenyérhez elkeverjük az élesztőt tejjel, csipet cukorral, és felfuttatjuk. Hozzá adjuk a lisztet, és az összes összetevőt. Jól kidolgozzuk, és lefedve kelesztjük (kicsit hosszabb a megszokottnál), amíg duplájára kel. 10 egyenlő darabra vágjuk, és kézzel elnyújtjuk. A kemencét 220⁰C ra melegítjük, és egy edényben vizet teszük be. A tepsit megkenjük olajjal és rátesszük a formázott lepényt. Pár percig sütjük, amíg felhólyagosodik, ekkor megfordítjuk, és pirosra sütjük. Közben a joghurtot elkeverjük a fűszerekkel. Tálaláskor a nyárs mellé kínáljuk a mártogatóst, és a lepényeket.

Tovább 2018-09-11

Kemencés és Grill ételek: BBQ oldalas Colslow salátával

BBQ mártás: 2,5 dl ketchup 7,5 dkg kristálycukor 4 dkg barna cukor 1,8 dl almaecet 1 dl víz 2,5 teáskanálnyi frissen őrölt színes bors 2 evőkanálnyi chilipor 3 cl szójaszósz 2 evőkanálnyi vaj 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg vöröshagyma 2 dkg fokhagyma 2 dl kóla A szalonna zsírját kiolvasztjuk. hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát. Megszórjuk a cukorral, és aranybarnára pirítjuk. Többször felengedjük vízzel, amíg a hagyma teljesen szétfő. Lepirítjuk, hozzáadjuk a ketchupot, a szójaszószt, és ismét lepirítjuk. Felengedjük a kólával, és hozzáadjuk a többi fűszert. Készre főzzük. Szükség szerint ízesítjük almaecettel, cukorral. Sűrűségét vízzel állítjuk be. 2 kg oldalas só, bors, fokhagyma paprika, paradicsom, vöröshagyma Az oldalast befűszerezzük a sóval, borssal, fokhagymával. A tepsibe darabolunk paprikát, paradicsomot, és vöröshagymát. Kevés vizet öntünk alá, és rátesszük a húst. Lefedjük, és 200⁰C-ra előmelegített kemencébe helyezzük. Kb. 1 órát sütjük, amíg a hús megpuhul. Ekkor fedelét levesszük, és gazdagon meglocsoljuk a bbq mártással. Visszatoljuk a kemencébe, és rápirítjuk. Colslow saláta: 1kg káposzta 20dkg répa 2ek almaecet 2 tk porcukor Só, fehérbors, mustár 20 dkg tejföl 20 dkg majonéz A majonézt elkeverjük a tejföllel, és ízesítjük sóval, borssal, porcukorral, almaecettel, és mustárral. Kicsit intenzívebb legyen a megszokottnál, mert a káposzta felveszi az ízt. A káposztát, és a répát a durva reszelőn lereszeljük, és elkeverjük az öntettel.

Tovább 2018-09-11

Kemencés és Grill ételek: Grillcsirke

1 db csirke grill fűszerkeverék sör A csirkét bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A cserépedény közepébe sört öntünk, és ráhúzzuk a csirkét. A kemencét 200 fokra előmelegítjük. Betoljuk a csirkét, és 1 óra alatt ropogósra sütjük. Körete: hideg saláta forró csilis hagymás májjal 1 fej jégsaláta 1 cs ruccola saláta 1 cs madársaláta 60 dkg csirkemáj 30 dkg vöröshagyma 2 dkg fokhagyma 1-2 db csili paprika kevés sweet csili mártás, balzsamecet só, bors A salátákat megmossuk, és összekeverjük. A hagymát a grillen megpirítjuk. rádobjuk a fokhagymát, és a csili paprikát. Kicsit pirítjuk, majd rátesszük a kockázott májat. Fűszerezzük, meglocsoljuk a csili mártással, és balzsamecettel, majd készre pirítjuk. Tálaláskor a csirkét tányérra tesszük, mellé halmozzuk a salátát, amira halmozzuk a májas ragut.

Tovább 2018-09-03

Városnapi Ünnepi Testületi Ülés

Városnapi Ünnepi Testületi Ülés

Tovább 2018-05-04

Nemzeti Ünnep a Kossuth szobornál – Makó 2018.03.15.

AZ 1848/49-ES FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJA.

Tovább 2018-03-16

Farsangi batyus bál 2018.

Farsangi batyus bál 2018.

Tovább 2018-03-02

A Hagymaház felújításának avatóünnepségéről készült összefoglaló műsor

A Hagymaház felújításának avatóünnepségéről készült összefoglaló műsor

Tovább 2018-03-01

Busójárás Makón 2018

Kolompokkal és kerepelőkkel űzték el a telet szombaton a Mohácsi busók Makóról. A maskarások táncosokkal és lovasokkal vonultak fel a város utcáin, majd a József Attila Múzeum skanzenjében mulatsággal várták az érdeklődőket.

Tovább 2018-03-01

XVII. Páger Antal-színészdíj átadó ünnepség – Makó

Gálffi László kapta az idei Páger Antal-színészdíjat Makó, 2018.02.04. Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/ Honlap: http://makotv.hu/ Videó csatorna : https://www.youtube.com/MakoiVTV

Tovább 2018-02-09

Karácsonyi Éjféli Szentmise Makón – élő közvetítés 2017

Makó, 2017.12.24. élőben közvetítette: a : Makói Városi Televízió csapata

Tovább 2017-12-25

IV. Adventi gyertyagyújtás és műsor Makón, 2017

IV. Adventi gyertyagyújtás és műsor Makón, 2017

Tovább 2017-12-23

Makó Advent 2. – Ég a remény gyertyája az adventi koszorún

Makó Advent 2. - Ég a remény gyertyája az adventi koszorún

Tovább 2017-12-14

I. Adventi gyertyagyújtás és műsor Makón, 2017

I. Adventi gyertyagyújtás és műsor Makón, 2017

Tovább 2017-12-08

Kísérletek a fizika hőskorából 10 rész Optika

Kísérletek a fizika hőskorából 10 rész Optika

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 9 rész Hőtan

Kísérletek a fizika hőskorából 9 rész Hőtan

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 8 rész Nagyfeszültség

Kísérletek a fizika hőskorából 8 rész Nagyfeszültség

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 7 rész Elektrosztatika

Kísérletek a fizika hőskorából 7 rész Elektrosztatika

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 6 rész Folyadékok és gázok

Kísérletek a fizika hőskorából 6 rész Folyadékok és gázok

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 5 rész A hullámok

Kísérletek a fizika hőskorából 5 rész A hullámok

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 4 rész A távíró

Kísérletek a fizika hőskorából 4 rész A távíró

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 3 rész Időmérés, órák

Kísérletek a fizika hőskorából 3 rész Időmérés, órák

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 2 rész A Föld mozgásai

Kísérletek a fizika hőskorából 2 rész A Föld mozgásai

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 1 rész Az erők

Kísérletek a fizika hőskorából 1 rész Az erők

Tovább 2017-12-06

A Szabadság Napja – Október 23-i megemlékezés Makón

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc alkalmából, Makón szervezett 2017-es megemlékezés

Tovább 2017-10-24

Oscar díjas gasztronómia – Fürj

Oscar díjas gasztronómia - Fürj

Tovább 2017-10-19

Kemencés malacsült / mangalica /

Hozzávalók: 2 és fél kg malaccomb, 3 dkg só, 1 dkg őrölt bors, 25 dkg zsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg őrölt majoránna, 2 üveg sör és a sütési idő 2 és fél óra

Tovább 2017-10-12

ÁTADTÁK A FELÚJÍTOTT ERDEI FERENC TÉRI SPORTKOMPLEXUMOT

Tovább 2017-10-09

Kukorica fajtabemutató Apátfalván

Szeptemberben már szinte hagyomány, hogy a gazdák összegyűlnek Apátfalván és egy napot töltenek együtt. A mezőgazdasági bemutatóra számos cég érkezett, akik előadásokat tartottak, valamint hasznos tanácsokkal látták el a résztvevőket.

Tovább 2017-09-25

Givaudan Családi Nap 2017 – Magazin

Givaudan Családi Nap 2017 - Magazin

Tovább 2017-07-27

XV. Kemencés és Hagymás Grillfesztivál összefoglaló 2.rész

2017-ben is több ezren ünnepeltek a Kemencés és Hagymás Grillfesztiválon. Nem csak a rendezvény 15., hanem a szervező Váll-Ker Kft. 25. születésnapját is ünnepelték.

Tovább 2017-06-12

XV. Kemencés és Hagymás Grillfesztivál összefoglaló 1.

2017-ben is több ezren ünnepeltek a Kemencés és Hagymás Grillfesztiválon. Nem csak a rendezvény 15., hanem a szervező Váll-Ker Kft. 25. születésnapját is ünnepelték.

Tovább 2017-06-12

Makó Városnap – Ünnepi Testületi ülés

Díjátadó ünnepség 2017.05.05.

Tovább 2017-05-05

Utazás kiállítás 2017 – Hungexpo

készítette: Kisistók Tímea , Borka Péter

Tovább 2017-03-16

JAG Gombavató 2017. Összefoglaló

József Attila Gimnázium 2017.02.10.

Tovább 2017-02-15

Páger Díj az ötletgazdák szemszögéből

Kerekasztal beszélgetés a Páger-díj ötletgazdáival. 2017.01.26.

Tovább 2017-01-27

Újévi koncert – Makó polgármesterének újévi köszöntője

Újévi köszöntőt mond: Farkas Éva Erzsébet Makó polgármestere2017.01.01. Makó

Tovább 2017-01-03

Karácsonyi Éjféli Szentmise Makón

készítette: Borka Péter Biczók Norbert Magyar Andor Németh Csaba Makói Városi Televízió 2016

Tovább 2016-12-25

Gesztenye leves kakukkfüves pulyka gombóccal

Hozzávalók 4 személyre • 10 dkg vöröshagyma • 50 dkg sült gesztenye • 8 dkg zeller • 8 dkg sárgarépa • 1/2 evőkanál zúzott fokhagyma • 2 db babérlevél • 1 szem burgonya • 1,5 l csirkealapél • 2,5 dl tejszín • só, frissen őrölt fekete bors A gombóchoz: • 16 dkg darált pulyka mellhús • 1 evőkanál apróra vágott fokhagyma • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma • 1 evőkanál frissen összevágott petrezselyem • 1-2 szál kakukkfű • 1 db tojássárgája • 2 evőkanál tejszín • 1 evőkanál zsemlemorzsa • só, bors

Tovább 2016-12-25

Aszalt szilvás mákos guba fahéjas pille cukorral

 

Mákos guba recept
hozzávalók / 4 adag
• 6 db kifli (szikkadt)
• 60g vegyes virág méz
• 3 dl tej
• 250 g cukor
• 1 db vanília (rúd)
• 3 db tojás
• 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
• 1 narancsból nyert narancshéj (reszelt)
• 3 dl tejszín (35 %-os)
• 20 dkg mák (darált)
• 10 dkg aszalt szilva

A pillecukorhoz
• 4 g zselatinpor
• 2 evőkanál víz
• 75 g porcukor
• 1 evőkanál méz - vegyes virág
• 20 ml víz
• csipet fahéj

A hempergetéshez
• 1 evőkanál étkezési keményítő
• 1 evőkanál porcukor
• 1 teáskanál őrölt fahéj

Tovább 2016-12-25

Bébikötvény átadó ünnepség

Makó - 2016.12.15.

Tovább 2016-12-23

Bébikötvény átadó ünnepség – képes összefoglaló

Makó - 2016.12.15.

Tovább 2016-12-23

Makóra érkezett a betlehemi láng

Összefoglaló az advent negyedik vasárnapa alkalmából rendezett városi ünnepségről

Tovább 2016-12-21

Ég a “remény” gyertyája Makón

A város koszorúján ezúttal négyen lobbantották lángra a gyertyát: a város polgármestere mellett, Varga József balett mester, Miklai István nyugalmazott rendőr és Kondrát Zoltán lelkész.

Tovább 2016-12-07

Lángra gyúlt az első gyertya Makón

Makó, 2016.11.27.

Tovább 2016-11-29

Szentmise a Szent István Király Plébániatemplomban

Szentmise a Szent István Király Plébániatemplomban

Tovább 2016-11-15

Pódiumbeszélgetés a makói Návay- szobor alkotóival

Pódiumbeszélgetés a makói Návay- szobor alkotóival

Tovább 2016-11-04

Felavatták Návay Lajos újraállított emlékművét – élő közvetítés

Makó, 2016.10.28. Felavatták Návay Lajos vértanúhalált halt politikus, a képviselőház egykori elnökének szobrát a városháza előtti parkban.

Tovább 2016-10-29

…fújja furulyáját, bú nélkül éli világát!

Ritkán fordul elő, hogy egy családban több gyermek is ugyanazon művészeti ágban legyen sikeres. Mi most egy ilyenre mutatunk példát. Az apátfalvi Szigeti család mind az öt gyermeke Réka, Emese, Márton, Anna és Jolánta is fúvós hangszeren játszik. A két nagy lány – ahogy tanáraik mondják – már pályán van, Réka klarinét-, Emese fuvolaművésznek tanul. Sokat köszönhetnek szüleiknek, akik minden lehetséges módon támogatják tehetségüket, versenyekre, órákra hordják őket. Kitartásuk, szorgalmuk példaértékű és az is hogy mindezt örömmel teszik. A Szigeti család fújja furulyáját, bú nélkül éli világát……

Tovább 2016-10-28

… ahol álmomban már jártam

Kínyó Kata Média a Tehetségekért 2016. Makói Városi Televízió Nkht. Kínyó Kata 14 éves. Csanádpalotán él nevelőszüleivel akik 2 és fél hónapos korában fogadták örökbe. Óvodás kora óta különleges tehetségként tartják számon. A Makói Bartók zenei tagozatos általános iskola tanulójaként számos népdal és szép éneklési versenyen ért már el kiemelkedő eredményt,emellett a néptáncban is tehetséges. Álma és vágya, hogy musical színész és énekes lehessen. Ehhez szülei és tanárai is minden segítséget megadnak.

Tovább 2016-10-27

Fontosnak tartja-e, hogy történelmünket megőrizzük a fiatalok számára?

Számít a véleménye rovatunkban ma azt kérdeztük az emberektől, hogy fontosnak tartják-e, hogy történelmünket megőrizzük a fiatalok számára.

Tovább 2016-10-11

Mezőgazdasági Fajtabemutató apátfalván 2016

Czagány József szervezésében

Tovább 2016-09-30

Csirke gyümölcságyon – Kemencés ételek Limarával

Csirke gyümölcságyon - Kemencés ételek Limarával

Tovább 2016-09-08

Kemencés Csülök – Kemencés ételek Limarával

Kemencés Csülök - Kemencés ételek Limarával

Tovább 2016-09-02

Kukoricamálé – Kemencés ételek Limarával

20 dkg kukoricaliszt 20 dkg kukoricadara 0,5 l aludttej kb. 2 dl tejföl 1 kk. szódabikarbóna 1 vaníliás cukor 5 dkg cukor A tetejére: szilvalekvár tejföl

Tovább 2016-08-24

Városi ünnepség Szent István Király tiszteletére

Városi ünnepség Szent István Király tiszteletére

Tovább 2016-08-24

" Makai " kenyérlángos – Kemencés ételek Limarával

Kenyérlángos: 50 dkg finomliszt 2 tk. só 2 ek. olv. zsír vagy vaj 3 dl tej (fele lehet víz) 2 dkg friss élesztő Feltét: 1 nagy doboz tejföl 1 gerezd fokhagyma csipet só őrőlt bors 5 dkg reszeltsajt 2 fej lilahagyma kb. 20 dkg apróra vágott bacon szalonna 2016.08.17.

Tovább 2016-08-17

Kemencés ételek Limarával : makói hagymás pogácsa

Hagymás pogácsa: 1 kg liszt 25 dkg vaj 12 dkg kacsa vagy libazsír 2 ek. só 1 tojás 1 dl tej 1 nagy doboz tejföl csipet cukor 5 dkg élesztő Hajtogatáshoz: 2-3 ek. kacsa vagy libazsír 3-4 fej lilahagyma

Tovább 2016-08-10

Gyereknap Makón 2016.

Gyereknap Makón 2016.

Tovább 2016-06-09

Kommentár nélkül: Nemzeti Összetartozás Napja

Kommentár nélkül: Nemzeti összetartozás napja

Tovább 2016-06-06

XIV. Kemencés és Hagymás Grillfesztivál Makón

Szombaton XIV. alkalommal rendezte meg a Váll-Ker Kft. a hagyományosnak számító kemencés és hagymás grillfesztivált. Idén száz grillrácson és ötven kemencében sültek a győzelemre esélyes falatok, így a zsűrinek nehéz dolga volt.

Tovább 2016-06-01

1848 – 49 – es forradalom és szabadságharc megemlékezése Makón

Az 1848-49 es forradalom emléke előtt ünnepség sorozattal tisztelgett Makó Város önkormányzata.Farkas Éva Erzsébet a város polgármestere szerint szabadságunk gyökere az 1848-49 -es forradalomban rejlik, amikor is hozzánk hasonló mindennapi emberek váltak hősökké. 2016.március 15. Makó, Kossuth szobor

Tovább 2016-03-16

Beszélgetés Piros Ildikóval a Makói Polgári Szalonban

A magyar és a világirodalom legfontosabb női szerepeit mind eljátszotta Piros Ildikó az elmúlt 40 alatt. Ezekről a szerepekről ,híres kollegákról,családról ,elismerésekről mesélt a Polgári Szalon telt házas közönségének. Beszélgetőtárs : Kisistók Tímea Házigazda: dr. Halmágyi Pál

Tovább 2016-03-09

Galamb szalagavató bál

Utolsó volt a középiskolai bálok sorában Makón. Öt osztályból kettő bécsi keringővel készült, mellyel megalapozták az est hangulatát.

Tovább 2016-02-23

JAG gombavató bál

77 végzős kapta meg az éretlenséget szimbolizáló zöld gombot, amely mellé az érettségi vizsgát követően egy sárga is jár. Ezeket a hagyományoknak megfelelően a Makói József Attila Gimnázium bálján avatták fel ünnepélyes keretek között.

Tovább 2016-02-22

Keri 12.B bécsi keringő (2016)

2016.02.06.

Tovább 2016-02-16

Feltűzték a KERI-sek szalagjait HD

2016

Tovább 2016-02-15

Csuja Imre kapta 2016-ban a Páger Antal-színészdíjat

Csuja Imre kapta idén a Páger Antal-színészdíjat; a Jászai-díjas érdemes művész vasárnap vette át a makói önkormányzat elismerését Farkas Éva Erzsébet makói polgármestertől a Maros-parti városban, a Hagymaházban.Makó, Páger Antal szülővárosa 1999 óta minden évben ünnepi programokkal tiszteleg az 1986-ban elhunyt mester emléke előtt. A színészdíjat 2002-ben elsőként Halász Judit vehette át, majd Garas Dezső, Király Levente, Venczel Vera, Csákányi Eszter, Kern András, Törőcsik Mari, Kulka János, Bánsági Ildikó, Kútvölgyi Erzsébet, Rudolf Péter, Cserhalmi György és Gáspár Sándor részesült az elismerésben, tavaly pedig Udvaros Dorottya kapta a díjat.

Tovább 2016-02-08

4 éves a hagymatikum

Negyedik születésnapját ünnepelte a Hagymatikum Gyógyfürdő. A vendégeknek kreatív foglalkozásokkal, sztárvendégekkel, élő zenével és tortával kedveskedtek.

Tovább 2016-01-28

Együtt énekelték a Himnuszt a makói iskolások

1823. január 22-én, 193 éve tisztázta le Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát. Ezen a jeles napon 1989 óta minden évben megünnepeljük a Magyar Kultúra Napját a Himnusz születésének emlékére. Az ünnep alkalmából a Hagymaház előtti téren a Makói József Attila Gimnázium és a Makói Általános Iskola és Művészeti Iskola növendékei elénekelték nemzeti himnuszunkat.

Tovább 2016-01-22

JAG est a jubileum jegyében

A hagyományokhoz híven idén is megrendezte Gimi estjét a Makói József Attila Gimnázium. A rangos esemény ezúttal a jubileum jegyében telt, hiszen az intézmény idén ünnepli fennállásának 120. évfordulóját. A színvonalas esten az iskola jelenlegi tanulói léptek fel, de visszahívták az öregdiákokat is.

Tovább 2016-01-21

Makói Óvoda-bál 2016.

Alapítványi bált rendezett a Makói Óvoda a hétvégén. A zenés-táncos mulatság jótékony céllal folyt: a Kálvin téri Óvodaház játszóterére gyűjtöttek.

Tovább 2016-01-18