Makói Híradó 2018.05.22. HD

- 14 modern lakás készül - Ovisok rúgták a bőrt - Veteránok vették birtokba a sportcsarnokot - Ükunokával is büszkélkedik Etelka néni - Rövid hírek

Tovább 2018-05-22

Veteránok vették birtokba a sportcsarnokot

Retro hangulat lengte be a várost múlt hétvégén, ugyanis 12. alkalommal vette kezdetét a Maros-parti Randevú Nemzetközi Veteránjármű Találkozó. Az ünnepélyes megnyitóra pénteken, az Erdei János Városi Sportcsarnokban került sor, ahol az érdeklődők három napon keresztül megtekinthették az old timer jármű és a Galamb József kiállítást is.

Tovább 2018-05-22

HírExtra- Zöld út Honvédnak

HírExtra- Zöld út Honvédnak

Tovább 2018-05-22

Ovisok rúgták a bőrt

A második Ovi-foci Kupán a Makói Óvoda intézményeinek nagycsoportos növendékei hódoltak a testmozgásnak. A meccsek a Kálvin téri létesítmény műfüves futballpályáján zajlottak.

Tovább 2018-05-22

14 modern lakás készül

Makói vállalkozók kezdhetik meg Honvéd városrészben 10 önkormányzati bérlakás felújítását és 4 lakóépület teljes létrehozását. Ezzel megkezdődik a városrész infrastrukturális fejlesztése. Azonban ez a teljes projektnek csak egy része, hangzott el a mai hír extránkban, melynek vendégei a nyertes kivitelező és Sánta Sándor önkormányzati képviselők voltak.

Tovább 2018-05-22

Ükunokával is büszkélkedik Etelka néni

Népes családnak és jó egészségnek örvend a 90 esztendős Erdei Sándorné Szilágyi Etelka. Otthonában Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte a szépkorút további hosszú életet kívánva számára.

Tovább 2018-05-22

Makói Híradó 2018.05.18. HD

- Helyi Érték Díjat nyert a Makói Városi Televízió - Infrastrukturális fejlesztések kezdődnek Honvéd városrészben - Újabb csoport vett részt a Túragalambon - Nézz meg egy kiállítást, színezz egy képet! - Újfent itt a Makói Nyár

Tovább 2018-05-18

Újfent itt a Makói Nyár

A Hagymaház szervezőinek köszönhetően az idén ugyancsak változatos programok váltják majd egymást a létesítmény Szabadtéri Színpadán a Makói Nyár rendezvénysorozat keretében. A hangulatos esték minden korosztálynak jó szórakozást ígérnek, ugyanis lesz bohózat, koncert, zenés játék, valamint operett is.

Tovább 2018-05-18

Nézz meg egy kiállítást, színezz egy képet!

Május 18-án ünneplik világszerte a Múzeumok Világnapját, melyet 1977-ben fogadott el a Múzeumok Világtanácsa. Makón immáron harmadik alkalommal csatlakoztak a programhoz, sajátos módon, ugyanis a gyerekeket ismét arra kérték, hogy színezzék ki az intézmény téglakerítését.

Tovább 2018-05-18

Újabb csoport vett részt a Túragalambon

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola egy napos kirándulásra invitálja az ifjakat a Túragalamb nevű kezdeményezésük apropóján. A legutóbbi alkalommal a Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedik osztályos diákjai vendégeskedtek Makón, akik betekintést nyertek az intézményben folyó elméleti, illetve gyakorlati oktatásba is.

Tovább 2018-05-18

Infrastrukturális fejlesztések kezdődnek Honvéd városrészben

Jelentős mérföldkőhöz érkeztünk – fogalmazott Farkas Éva Erzsébet polgármester ma délelőtt, mikor a nyertes kivitelezővel közösen aláírásra került a Honvéd projekt keretein belül az infrastrukturális fejlesztési kivitelezési szerződés. Ennek értelmében megkezdődhet a szóban forgó önkormányzati bérlemények felújítása, újak építése.

Tovább 2018-05-18

Helyi Érték Díjat nyert a Makói Városi Televízió

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete a „Helyi Érték Díj” fődíjával jutalmazta a Makói Városi Televízió „Ami egy vonóban rejlik…” című alkotását. Ezzel a magyarcsanádi Mezei József főszereplésével készült dokumentumfilm immáron harmadik alkalommal hozott el országos és nemzetközi szintű elismerést.

Tovább 2018-05-18

Társalgó – Ballagások Makón 2018.05.17.

Társalgó - Ballagások Makón 2018.05.17.

Tovább 2018-05-17

Makói Híradó 2018.05.17. HD

- Kevés a bölcsődei férőhely Makón - Külföldi delegációk érkeztek Makóra - Nyáron is táborokkal várja a múzeum a fiatalokat - XII. Maros-parti randevú - Június 1-jétől jelentkezhetnek a diákok nyári munkára - Rendőrségi hírek

Tovább 2018-05-17

Június 1-jétől jelentkezhetnek a diákok nyári munkára

Június elsejétől jelentkezhetnek a 16 és 25 év közötti, nappali tagozatos tanulók a járási hivatalokban nyári diákmunkára. A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával megvalósuló program részleteiről Bárdi László, a Foglalkoztatási Osztály makói vezetője beszélt stábunknak.

Tovább 2018-05-17

XII. Maros-parti randevú

A hétvégén kerül megrendezésre a XII. Maros-parti randevú Nemzetközi Veteránjármű Találkozó és a IV. Ford T-modell kiállítás. A Galamb József kulturális öröksége jegyében szervezett három napos program során sor kerül a hagyományos felvonulásra is.

Tovább 2018-05-17

Nyáron is táborokkal várja a múzeum a fiatalokat

Ezen a nyáron sem maradnak programok nélkül azok, akik változatosan és hasznosan kívánják eltölteni szabadidejüket a szünidőben. A József Attila Múzeum idén is rengeteg lehetőséggel szolgál táborain keresztül a makói és környékbeli gyerekek és családjaik számára.

Tovább 2018-05-17

Külföldi delegációk érkeztek Makóra

A Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium egy olyan ERASMUS+ pályázatban vesz részt, melynek elsődleges célja az erőszakmentes kommunikáció módszereinek elsajátítása. A program keretein belül az intézmény olasz, finn és portugál delegációkat fogadott, de érkeztek vendégek Bak községből is. A résztvevőket Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte hétfő délután a Városháza dísztermében.

Tovább 2018-05-17

Kevés a bölcsődei férőhely Makón

A nyitott városvezetés szemléletének megfelelően szerdán ismét fogadóórára várta a makóiakat Farkas Éva Erzsébet. A polgármesternél egymás után adták a kilincset a megjelentek, ezúttal 30-an keresték fel többek között szociális és lakhatási ügyekben, de volt, aki a bölcsődei elhelyezés iránt érdeklődött.

Tovább 2018-05-17

Makói Híradó 2018.05.16. HD

- Több hónap kell még a közel 2,4 kilométernyi iratanyag átköltöztetéséhez - Makóra látogatott a Csiribiri koncert - A kiállítás a szem ünnepe - „Láttad-e már a zenét?” - Étkezés hús nélkül

Tovább 2018-05-16

Több hónap kell még a közel 2,4 kilométernyi iratanyag átköltöztetéséhez

Ősszel, a levéltári napok keretein belül nyílhat meg a nagyközönség előtt a Csongrád Megyei Levéltár makói telephelyének új épületegyüttese. A műszaki átadás már megtörtént, több hónap kell még a közel 2,4 kilométernyi iratanyag átköltöztetéséhez – jelentette be ma délelőtt egy sajtótájékoztatóval egybekötött terepbejáráson Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Tovább 2018-05-16

Makóra látogatott a Csiribiri koncert

Családi program várta a Hagymaházba érkezőket, ugyanis Halász Judit művésznő vette birtokába a színpadot zenésztársai kíséretében. A Csiribiri előadáson számos dal csendült fel, melyeket többek között a gitár és a hegedű hangja, valamint a dob ritmusos lüktetése tett még emlékezetesebbé.

Tovább 2018-05-16

A kiállítás a szem ünnepe

Sokan úgy gondolták, hogy hibás fotókat díjaztak nemrégiben a Hagymaház Galériában. Rosszul hitték, ugyanis a pályázók feladata az volt, hogy elmozdult műalkotásokat készítsenek. A kiállítás gerincét a Makói Fotó Barátok Egyesülete és a hódmezővásárhelyi Lucien Hervé Kamera Klub adták.

Tovább 2018-05-16

Étkezés hús nélkül

Mint arról már korábban beszámoltunk a József Attila Városi Könyvtár első alkalommal csatlakozott a Közösségek Hete országos programsorozathoz. A záró eseményen a vegánok életstílusáról tartottak előadást a bibliotékában.

Tovább 2018-05-16

„Láttad-e már a zenét?”

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felhívására rajzpályázat került meghirdetésre, melyben az alkotásokat Szentpéteri Csilla zongoraművész külön erre a célra válogatott zeneműveire kellett elkészíteniük a nevezőknek. A szervezők hétfő délelőtt egy sajtótájékoztatón zsűrizték a beérkezett pályamunkákat.

Tovább 2018-05-16

HírExtra – Könyvtár

Az építési munkálatok a tervek szerint haladnak, ha nem jön közbe váratlan esemény akkor jövő janurjábán át is adják . 2018.05.15.

Tovább 2018-05-15

Makói Híradó 2018.05.15. HD

- Közeledő álláspontok a kerékpárépítés ügyében - Elérte legmagasabb pontját az új könyvtár - Hevesi Krisztina tartott előadást a kamaszoknak - A horgászat kedvelőinek szervezett megmérettetést a ContiTech - Könnyed hangulatban zárult a jubileumi hét - Kicsik és nagyok falatoztak a Kálvin téri Bölcsődében

Tovább 2018-05-15

Elérte legmagasabb pontját az új könyvtár

A tervezett ütemezés szerint haladva elérte a legmagasabb pontját a József Attila Városi Könyvtár épülete, ahová már kihelyezték a magyar zászlót. A Makovecz Imre által megálmodott új bibliotéka munkálatait a kivitelezővel közösen ma reggel Farkas Éva Erzsébet polgármester is megtekintette.

Tovább 2018-05-15

Hevesi Krisztina tartott előadást a kamaszoknak

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus ismét Maros-menti településünkre érkezett nemrégiben a Makói Fiatalok Akadémiája meghívására. A Hagymaházban helyet kapó eseményen többek között a jó párkapcsolat témáját érintette.

Tovább 2018-05-15

A horgászat kedvelőinek szervezett megmérettetést a ContiTech

Több évre tekint már vissza a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. által rendezett horgászverseny. Az idén ismét kedveztek ezen sportág szerelmeseinek, akik egy öt órás rendezvény keretében mérhették össze tudásukat Deszken.

Tovább 2018-05-15

Közeledő álláspontok a kerékpárút építés ügyében

Folyamatosan zajlanak az egyeztetések a Makó-Maroslele-Hódmezővásárhely között épülő kerékpárúttal kapcsolatban, ennek keretében tartottak hétfőn lakossági fórumot. A Korona földszintjén Farkas Éva Erzsébet polgármester a tervező és a kivitelező részvételével számolt be a beruházás jelenlegi helyzetéről.

Tovább 2018-05-15

Könnyed hangulatban zárult a jubileumi hét

Mint arról már több híradásunkból tájékozódhattak, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Művészeti Intézményegysége ebben az évben ünnepli működésének 50 éves jubileumát. Ennek apropóján egy egész hetet átívelő programsorozat került megrendezésre, melynek a végére egy jó hangulatú zenés, beszélgetős délutánnal tettek pontot a szervezők pénteken, az iskola udvarán.

Tovább 2018-05-15

Kicsik és nagyok falatoztak a Kálvin téri Bölcsődében

Ételek széles választéka sorakozott az asztalokon a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Kálvin téri Bölcsődéjében. A gyerkőcök és szüleik az eseményen betekintést nyertek a létesítmény menü kínálatába, valamint hasznos receptekkel is gazdagodhattak.

Tovább 2018-05-15

Makói 2018.05.14. HD

- Pártállástól független, konstruktív együttműködés Makóért - Lehet tram-trainje Makónak is - 9. helyen zárt a CONTITECH Makói KC - Támogatja a civil szervezeteit a város - Mindenkit várt a Búza utcai Bölcsőde

Tovább 2018-05-14

Lehet tram-trainje Makónak is

Tíz éven belül kiépülhet Szeged-Makó és Hódmezővásárhely-Makó között egy villamosvasúti vonal, mely a térség számára történelmi jelentőséggel bírhat – fogalmazott Lázár János országgyűlési képviselő egy sajtóbeszélgetés keretében. Mindemellett kitért arra is, hogy tervei szerint a dél-keleti országrészt milyen úthálózati fejlesztések érinthetik a közeljövőben.

Tovább 2018-05-14

Pártállástól független, konstruktív együttműködés Makóért

A politikának akkor van értelme, ha annak egyértelmű nyertesei a helyi lakosok, az ide érkező turisták és befektetők, nem pedig néhány ember harcáról szól-emelte ki Czirbus Gábor alpolgármester Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke kérésére összehívott sajtótájékoztatón. A párbeszéd kezdeményezője a városvezetés munkájához szeretne hozzájárulni problémafelvetésekkel, valamint konstruktív javaslatokkal.

Tovább 2018-05-14

9. helyen zárt a CONTITECH Makói KC

Kiélezett meccset játszott egymás ellen a CONTITECH Makói KC és a Köröstarcsa a 2017/2018-as idény utolsó bajnoki mérkőzésén. A két kieső együttes a legjobb bentmaradó helyért játszott vérre menő harcot

Tovább 2018-05-14

M-foci Kft. – Mórahalom VSE labdarugó mérkőzés összefoglaló

M-foci Kft. – Mórahalom VSE labdarugó mérkőzés összefoglaló

Tovább 2018-05-14

Támogatja a civil szervezeteit a város

Aláírták pénteken azokat a támogatási szerződéseket, melyek keretében Makó Város Önkormányzata 36 helyi egyesületnek, alapítványnak, egyéb szervezetnek 20 millió 500 ezer forint keretösszegben biztosít működtetésre támogatást. Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte, amellett, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a makói társadalom legkülönbözőbb csoportjaival való jó együttműködés kialakítására, céljuk az is, hogy segítsék a közösségek mindennapjait.

Tovább 2018-05-14

Mindenkit várt a Búza utcai Bölcsőde

A Búza utcai Bölcsőde a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény fenntartásában működik, ahol nemrégiben nyílt napot tartottak a szülők és gyermekeik számára. Szép számmal jelentek meg érdeklődők, akik mindent szemügyre vehettek, ami a napi működéssel kapcsolatos.

Tovább 2018-05-14

Makói Híradó 2018.05.11. HD

- Magyarok, akik magyarok lettek - Természeti kincseink védelmére nevelik a legkisebbeket - Orbán Viktor negyedszerre is Magyarország miniszterelnöke - Fókuszban a Széchenyi 2020 pályázati lehetőségei - Bekukkanthattak a Kálvin téri bölcsőde életébe - Közösségek Hete Makón

Tovább 2018-05-11

Közösségek Hete Makón

Már második alkalommal rendezik meg hazánkban a Közösségek Hete rendezvénysorozatot, melynek apropóján például számos csoport kap teret a bemutatkozásra. A kezdeményezéshez az idei évben a József Attila Városi Könyvtár is csatlakozott, így első ízben a MENYÜKE tagjai adtak műsort a publikumnak.

Tovább 2018-05-11

Bekukkanthattak a Kálvin téri bölcsőde életébe

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Kálvin téri bölcsődéjének működésébe tekinthettek be az érdeklődők kedden délelőtt egy nyílt nap keretein belül. A gyermekek találkozhattak leendő társaikkal és nevelőikkel, a szülők pedig megbizonyosodhattak arról, hogy csemetéik kiváló kezekbe kerülnek majd.

Tovább 2018-05-11

Fókuszban a Széchenyi 2020 pályázati lehetőségei

Pályázati lehetőségekről és azok feltételeiről, a vidékfejlesztés aktualitásairól, valamint a LEADER-forrásokról is szó esett azon a makói fórumon, amelyet tegnap a Széchenyi Programiroda tartott a Korona földszintjén. A rendezvényen Farkas Éva Erzsébet polgármester a várost érintő beruházásokról adott tájékoztatást.

Tovább 2018-05-11

Magyarok, akik magyarok lettek

Huszanhat fővel gyarapodott ismét a magyar állampolgárok száma tegnap délután Makón. A városháza dísztermében Czirbus Gábor alpolgármester köszöntötte az ünnepelteket és nyújtotta át honosítási okiratukat.

Tovább 2018-05-11

Orbán Viktor negyedszerre is Magyarország miniszterelnöke

Az Országgyűlés döntésének értelmében tíz minisztériummal alakul meg az új kabinet, melyet immáron negyedjére Orbán Viktor vezethet. A miniszterelnök eskütételét követően kiemelte, a kormány a kétharmados alkotmányos többség alapján áll, de mindig a háromharmadot szolgálja majd.

Tovább 2018-05-11

Természeti kincseink védelmére nevelik a legkisebbeket

Nemrégiben a Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai épületének csöppségei vették birtokukba a Maros-partot a madarak és fák napja alkalmából. A kicsik jó pár órán keresztül barangolhattak a természetben, ahol játékos formában ismerkedhettek meg sokszínű élővilágunkkal.

Tovább 2018-05-11

Társalgó – kulturális magazin 2018.05.10.

- Makó Városa újjászületését ünnepelte - Fúvószenekari találkozó - Jubileumi nagykoncert - Művészeti Iskola növendékei, valamint vendég fellépők perdültek táncra a jubileum jegyében

Tovább 2018-05-10

Makói Híradó 2018.05.10. HD

- Magasból mentettek Makón - Elismerések az egészségügyi és a szociális szférában - Ecsetet ragadtak a ContiTech dolgozói - 83-an ballagtak a Návayból - Válogatás tíz esztendő terméséből - Látványtervek a Néprajzi Múzeumról

Tovább 2018-05-10

Magasból mentettek Makón

Sikeres magasból mentést láthattak azok, akik kedden délelőtt a makói Széchenyi téren sétáltak. Pánikra szerencsére nem volt ok, hiszen nem történt baleset, mindössze egy bemutatót tartottak az Országos Mentőszolgálat 70 éves fennállásának tiszteletére.

Tovább 2018-05-10

Elismerések az egészségügyi és a szociális szférában

A modern egészségügy, valamint a megfelelő szociális gondoskodás kiemelten fontos egy város életében. Ezt szem előtt tartva idén is odaítélték a Makó Városért Emlékérmeket azoknak, akik az említett szférákban kiemelkedően teljesítettek az utóbbi években. Az elismerések átvételére a Városnap alkalmából tartott ünnepi testületi ülésen került sor.

Tovább 2018-05-10

Ecsetet ragadtak a ContiTech dolgozói

Karácsonykor mikuláscsomagot osztott, most mesehősökkel kedveskedett a kisgyerekeknek a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. önkéntes csoportja. A cég képviselői folyamatosan keresik azokat a feladatokat, melyek során értéket tudnak közvetíteni.

Tovább 2018-05-10

Válogatás tíz esztendő terméséből

A Natura Marosmenti Művésztelep tevékenysége már hosszú ideje meghatározó tényező településünk kulturális életében. A közelmúltban került megrendezésre annak a kiállításnak a záróeseménye a Hagymaház aulájában, mely a közösség elmúlt tíz évének műveiből állt össze. A megjelent alkotók együtt emlékeztek vissza az eddigi szép emlékekre.

Tovább 2018-05-10

Látványtervek a Néprajzi Múzeumról

A Liget Budapest Projektnek köszönhetően hazaköltözik a Néprajzi Múzeum - csaknem 150 év után kap méltó otthont az ország páratlan etnográfiai gyűjteménye a Városligetben. Az épület látványterveit Dr. Kemecsi Lajos főigazgató mutatta be a makóiaknak a József Attila Múzeumban.

Tovább 2018-05-10

83-an ballagtak a Návayból

4 osztály 83 végzős tanulója búcsúzott el szombaton a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából. A ballagási ünnepségen számos kitüntetést, így a Stenger Gizella Alapítvány díjait és az Angyalsóhaj Alapítvány elismerését is átadták.

Tovább 2018-05-10

Makói Híradó 2018.05.09. HD

- Emlékérmekkel mondtak köszönetet - Citromos szelet a város süteménye - Három fúvószenekar muzsikált a Zenepavilonban - Galambosnak lenni rang és kitüntetés - Szombaton is sztároktól volt hangos a főtér - Itthon tartotta a három pontot a Makó FC

Tovább 2018-05-09

Citromos szelet a város süteménye

A városnapi programsorozat keretében a bölcskorúak barátságos versenyén most az ízeké volt a főszerep. A szakmai zsűri idén első alkalommal a FÉG Nyugdíjas Klub citromos szeletét választotta meg Makó süteményének.

Tovább 2018-05-09

Emlékérmekkel mondtak köszönetet

A városért végzett áldozatos és kitartó munkát ebben az esztendőben is emlékérmekkel hálálta meg az önkormányzat. Makó újratelepítésének 319. évfordulója alkalmából idén többek között a település nevelésügyéért, sportjáért és közművelődéséért tett erőfeszítéseikért is vehettek át elismerést a kitüntetettek az ünnepi testületi ülésen.

Tovább 2018-05-09

Három fúvószenekar muzsikált a Zenepavilonban

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara, valamint a mórahalmi és a szentesi formáció játéka töltette meg a Makovecz teret. A kilátogatók többek között hallhattak amerikai hangzásvilágú könnyű zenét, magyar rock slágert, indulókat, illetve népdalszvittet is.

Tovább 2018-05-09

Galambosnak lenni rang és kitüntetés

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola 70 végzős tanulója vett búcsút szombaton szeretett intézményétől. A napsütésben zajló ünnepségen szívmelengető gondolatokkal engedték útjára a négy osztály végzőseit.

Tovább 2018-05-09

Szombaton is sztároktól volt hangos a főtér

Szombaton újabb programokkal várták a szervezők a kilátogatókat a városnapon. A kora délutáni órákban főként táncos produkciókat volt lehetősége megtekinteni az érdeklődőknek, de az este közeledtével elérkezett a sztárvendégek ideje is, Kaczor Feri, később pedig Kasza Tibi és zenekara szórakoztatta a megjelenteket.

Tovább 2018-05-09

Itthon tartotta a három pontot a Makó FC

Fontos rangadót nyert az M-foci Kft. a legutóbbi tavaszi bajnoki mérkőzésén. A már biztos kieső mórahalmiaktól vette el az értékes három pontot, ezzel közelebb kerülve a bent maradáshoz.

Tovább 2018-05-09

Makói Híradó 2018.05.08. HD

- Megalakult az új Országgyűlés - Változatos műsorszámok a városnapi kavalkádon - A lelkiismeretes munkát díjazták - Megáldották a ballagó Jugyusokat - Luncz Lili az ország legjobb kereskedője - Néptánc gála a félévszázados évforduló jegyében - Ütőt ragadtak a ping-pongozók

Tovább 2018-05-08

HírExtra-Szakma Kiváló Tanulója 2018.05.08

Tavaly a Szakma Kiváló Tanulója Versenyén a legjobbak lettek a makói diákok így idén sem adhatták alább a cél a győzelem volt amit sikerült megszerezni

Tovább 2018-05-08

Változatos műsorszámok a városnapi kavalkádon

A napsütéses idő mellé jó hangulat is párosult a pénteki városnapon, ugyanis a kilátogatók számos program közül válogathattak. Voltak olyan fellépők, akik a mozgás különböző formáit népszerűsítették, a zene kedvelői pedig Oláh Gergő, valamint Veréb Tamás koncertjén kapcsolódhattak ki.

Tovább 2018-05-08

Megalakult az új Országgyűlés

Ma délelőtt letették esküjüket az országgyűlési képviselők, ezzel megalakult az új parlament. A 199 fős Országgyűlésben a Fidesz-KDNP 133 mandátumot szerzett, így kétharmados felhatalmazással kezdhetnek bele a következő négy éves ciklusukba. Áder János köztársasági elnök felkérésére immár negyedjére ismét Orbán Viktor alakíthat kormányt.

Tovább 2018-05-08

A lelkiismeretes munkát díjazták

Mint arról már korábban beszámoltunk, múlt hét pénteken Makó Város Önkormányzatának képviselő-testülete ünnepi ülés keretein belül adta át a Makó Városért Emlékplaketteket. Ebben az elismerésben a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Művészeti Intézményegysége, a Varga Balett Táncműhely, valamint Szentpéteri Csilla zongoraművész részesült.

Tovább 2018-05-08

Megáldották a ballagó Jugyusokat

Elballagtak pénteken a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola tizenkettedikes diákjai. Az intézmény négy végzős osztályának 62 tanulója vett búcsút a tantermektől, az alsóbb évesektől és tanáraiktól.

Tovább 2018-05-08

Ütőt ragadtak a ping-pongozók

A sok labdajáték mellett az asztaliteniszezők is összemerték tudásukat nemrégiben a városi sportcsarnokban. Negyedik alakalommal szerveztek amatőr ping-pong versenyt, melyre közel fél száz sportoló nevezett

Tovább 2018-05-08

Luncz Lili az ország legjobb kereskedője

Míg tavaly az ország legjobb pénzügyi-számviteli ügyintézőket képző intézménye lett a makói KERI, addig idén a kereskedelmi ágazatban bizonyult eredményesnek diákjuk által az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Luncz Lili 13. osztályos tanuló a háromnapos döntőt sikeresen teljesítette, első helyezésével a Szakma Sztárja lett.

Tovább 2018-05-08

Néptánc gála a félévszázados évforduló jegyében

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, valamint vendég fellépők perdültek táncra első ízben a Hagymaház előtti téren, majd a létesítmény színpadán. A nagyszabású eseményen a művészeti intézményegység ötven éves fennállását ünnepelték a résztvevők

Tovább 2018-05-08

Makói Híradó 2018.05.07.

- Sokan örülnek a Deák Ferenc utca korszerűsítésének - Lezajlott a magyar érettségi - Rengeteg embert vonzott az idei Városnap - Kilencvenkilenc diák intett búcsút a gimnáziumnak - A zene legyen mindenkié - FODISZ Diákolimpiai döntő az Erdei Ferenc téren

Tovább 2018-05-07

A zene legyen mindenkié

Mint arról korábban már beszámoltunk idén ünnepeli fennállásának 50. évfordulóját a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, művészeti intézményegysége. A néptáncosok és a rajzosok mellett a zenészek egy jubileumi nagykoncertet adtak a nagyérdeműnek a Hagymaházban. A zene elvarázsoló és boldogító erejét az iskola tanulói az egykori diákokkal együtt élték meg.

Tovább 2018-05-07

FODISZ Diákolimpiai döntő az Erdei Ferenc téren

A nemrég felújított Erdei Ferenc téri Sporttelepen bonyolították le a hétvége folyamán a FODISZ és a Pápay iskola együttműködésével megvalósuló Kispályás Labdarúgó Diákolimpiai Döntő mérkőzéseit. A megmérettetésre 16 csapat érkezett az ország minden részéről.

Tovább 2018-05-07

Sokan örülnek a Deák Ferenc utca korszerűsítésének

Maros-menti településünkön már számos fejlesztés ment végbe az elmúlt években. Jelenleg is több beruházás zajlik, mint például a híres építész, Makovecz Imre tervei alapján épülő új könyvtár, valamint a létesítmény környezetének rekonstrukciója.

Tovább 2018-05-07

Kilencvenkilenc diák intett búcsút a gimnáziumnak

A Makói József Attila Gimnázium végzős növendékei egy újabb lépcsőfokkal kerültek közelebb a felnőtt élethez, ugyanis ünnepélyes keretek között vettek búcsút az intézménytől. A ballagáson több elismerés is gazdára talált, valamint az Angyalsóhaj Alapítvány díját is átadták.

Tovább 2018-05-07

Rengeteg embert vonzott az idei Városnap

Számos érdekességgel és kikapcsolódási lehetőséggel várták az érdeklődőket az elmúlt három napban a Városnap alkalmából a szervezők. Több helyszínen kerültek megrendezésre programok, de a Széchenyi tér is minden nap megtelt kilátogatókkal, akik helyi fellépők mellett több sztárvendég előadását is megtekinthették.

Tovább 2018-05-07

Lezajlott a magyar érettségi

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ négy gimnáziumának diákjai ma délelőtt adtak számot írásban a magyar nyelv és irodalom tudásukról. Városunkban a József Attila Gimnázium közel 100 tanulója választhatott a 240 perces vizsga alatt több alkalommal a különböző feladatok közül.

Tovább 2018-05-07

Makói Híradó 2018.05.04. HD

- Újjászületés és megújulás, akkor és most - Népszokások a skanzenben - Újdonságokkal nyitja a szezont a Nyugi bár - Testközelben a mezőgazdasággal - Toronymagas győzelem - Tanáraikért izgulhattak a zenész növendékek

Tovább 2018-05-04

Újjászületés és megújulás, akkor és most

Mint ahogyan most is, közel 300 évvel ezelőtt is tudott élni Makó a megújulás lehetőségével. Településünk az eltelt néhány esztendőben soha nem látott fejlődésen ment keresztül, ami a jövőben folytatódhat – emelte ki Farkas Éva Erzsébet az ünnepi testületi ülésen, mely egyben az idei városnapi forgatag nyitányaként is szolgált. A hagyományoknak megfelelően Makó épülését szolgáló tevékenységekért emlékplaketteket és emlékérmeket adtak át.

Tovább 2018-05-04

Városnapi Ünnepi Testületi Ülés

Városnapi Ünnepi Testületi Ülés

Tovább 2018-05-04

Népszokások a skanzenben

A tavalyi évben csatlakozott a makói múzeum a Szentendrén működő Magyarországi Tájházak Szövetségéhez. Az egyesület 2013-ban rendezte meg első alkalommal a Tájházak Napját, melyet ebben az évben a József Attila Múzeumban is megünnepeltek.

Tovább 2018-05-04

Újdonságokkal nyitja a szezont a Nyugi bár

A Hagymatikumban működő Nyugi bár tavaly őszi megnyitása óta várja a pihenni vágyókat családias hangulatával és széles kínálatával. Múlt héten pénteken hivatalosan is megnyitották a teraszszezont, így a vendéglátó egység már az épület előtti téren is helyet biztosít a pihenni vágyóknak.

Tovább 2018-05-04

Testközelben a mezőgazdasággal

Saját kezükkel tapasztalhatják meg a mezőgazdasági munkákat és gépeket azok az általános iskolás korú gyerekek, akik részt vesznek a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola legújabb kezdeményezésében. A Túragalamb névre keresztelt kirándulások alkalmával az érdeklődők egy teljes napon keresztül ismerkedhetnek az intézmény tevékenységével és az ágazattal.

Tovább 2018-05-04

Tanáraikért izgulhattak a zenész növendékek

Billentyűs, pengetős, fúvós és ütős hangszereken zenéltek tegnap a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zenepedagógusai a Korona dísztermében. Az intézmény rendhagyó, jubileumi koncertjén a megszokottakkal ellentétben most a növendékek szurkoltak tanáraiknak a közönség sorai között.

Tovább 2018-05-04

Toronymagas győzelem

A tavaszi szezon utolsó előtti találkozóján gálamérkőzést játszott a Karcag ellen a CONTITECH Makói KC férfi felnőtt kézilabdacsapata. A találkozón volt, hogy több mint tíz góllal vezettek a hazaiak a sereghajókkal szemben.

Tovább 2018-05-04

Társalgó 2018.05.03.

- Maros-parti Majális - Írisz Tánc Gála - Művészeti Iskola

Tovább 2018-05-03

Makói Híradó 2018.05.03. HD

- Cél a munkaerő-piaci egyensúly megteremtése - Szemléletváltással a makói gimnázium jövőjéért - Zenei kavalkád a Majálison - „A szépség színes világa…” - Képzőművészet, mely a látást és a gondolkodást fejleszti

Tovább 2018-05-03

Zenei kavalkád a Majálison

A különböző családi programok mellett változatos zenei kínálattal és sztárvendégekkel is készültek az idei makói Majális szervezői. Postás Józsi mulatós számokkal, Singh Viki külföldi és hazai slágerekkel, míg a Desperado tagjai két évtizedes munkásságukból válogatott darabokkal szórakoztatták a közönséget.

Tovább 2018-05-03

Szemléletváltással a makói gimnázium jövőjéért

A képviselő-testület legutóbbi ülésén többek között sor került a Makói József Attila Gimnázium intézményvezetői pozíciójának betöltését célzó pályázat véleményezésére is. Martinuszné Korom Gabriella megbízott intézményvezető részletes beszámolót adott elő, amelyben az elért sikereken túl a jövő feladatait is taglalta.

Tovább 2018-05-03

Képzőművészet, mely a látást és a gondolkodást fejleszti

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak rajzaiból nyílt kiállítás tegnap a Hagymaházban. A tárlat egyfajta művészettörténeti tájékozottságot mutat, hiszen számos technikával készült kép színesíti az aulát.

Tovább 2018-05-03

„A szépség színes világa…”

Április huszonkilencedikén nemzetközileg a tánc világnapját ünnepelik ezen testmozgás kedvelői. Ennek szellemében az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület most is változatos műsort tárt a nagyérdemű elé.

Tovább 2018-05-03

Cél a munkaerő-piaci egyensúly megteremtése

A helyi foglalkoztatási együttműködések fejlesztéséről és a nyújtható támogatásokról esett szó tegnap azon a munkáltatói fórumon, amelyet a Csongrád Megyei Kormányhivatal, Makó Város Önkormányzata és a Paktumiroda szervezett. A résztvevők ezt követően a Continental csoport makói telephelyén üzemlátogatás keretében ismerhették meg a gyáregység működését.

Tovább 2018-05-03

Saját testsúlyukkal edzettek a középiskolások

Hagyományteremtő célzattal került megrendezésre múlt héten a TNT Junior Challange az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az eredeti mozgásforma könnyített, fiatalokra szabott változatában középiskolás korú csapatok versengtek egymással egy saját testsúlyos taktikai verseny keretein belül.

Tovább 2018-05-03

Makói Híradó 2018.05.02. HD

- Napsütötte Majális - „Képzőművészeti képkockák” - Fűnyíróval díjazták a legvirágosabb utcakertet - „A még biztonságosabb Makóért” - Ismerd meg a rovarok sokszínű világát - Gombfoci mérkőzés Maroslelén

Tovább 2018-05-02

Fűnyíróval díjazták a legvirágosabb utcakertet

Pénteken tartották a „Virágos Makóért” környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségét a Korona dísztermében. A legszebb kertek művelőinek Farkas Éva Erzsébet polgármester és Baranyi Katalin városi főkertész adták át a jutalmakat, köztük egy fűnyírót is. Ezt megelőzően Bókáné Bodor Zsuzsanna szakértőtől kaphattak hasznos praktikákat a jelenlévők.

Tovább 2018-05-02

Mfoci Kft.-Rakosmente FC összefoglaló

Mfoci Kft.-Rakosmente FC összefoglaló

Tovább 2018-05-02

Napsütötte Majális

Kígyózó sorok álltak a legtöbb sátornál és hintánál, annyi érdeklődő látogatott ki a Maros-parton megrendezésre kerülő Majálisra. Az ünnepnap remek hangulatáról színpadi fellépők is gondoskodtak.

Tovább 2018-05-02

„Képzőművészeti képkockák”

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, művészeti intézményegysége ezen a héten ünnepeli ötven éves jubileumát. A rendezvénysorozat egy nagy volumenű, közös festéssel vette kezdetét a Bartók Zeneiskola udvarán.

Tovább 2018-05-02

Ismerd meg a rovarok sokszínű világát

A Magyar Természettudományi Múzeum „Variációk hat lábra - Találkozás a rovarokkal” című vándorkiállítása Erdély és Magyország több települése után most Makóra látogatott el. A változatos tárlaton ezen egyedek számos fajával ismerkedhetnek meg a természet szerelmesei.

Tovább 2018-05-02

„A még biztonságosabb Makóért”

A közbiztonság jelentősen javult az elmúlt időszakban – derült ki Palicz András rendőrkapitány Makó város képviselő-testületének áprilisi ülésén tartott beszámolójából. A statisztikák tisztán rávilágítanak: a Maros-menti településen számottevően csökkent a regisztrált bűncselekmények száma.

Tovább 2018-05-02

Gombfoci mérkőzés Maroslelén

Az idén Maroslele szolgált helyszínül a Magyar Asztali-Labdarúgó Szövetség NB3-as rendszerű csapatbajnoki fordulójának. Az eseményre az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők, akik egy jó hangulatú nap keretében versengtek egymással.

Tovább 2018-05-02

Makói Híradó 2018.04.27. HD

- „Visszatértem, maradok és küzdök tovább!” - Megnyitotta kapuit a Család és KarrierPONT - Mentőhelikopter érkezett a baleset helyszínére - Hazai pályán zárja a szezont a Makói KC - Kiadták a Marosvidék folyóirat legújabb számát

Tovább 2018-04-27

Megnyitotta kapuit a Család és KarrierPONT

Többek között a munka világába visszatérni vágyó hölgyeket, valamint az atipikus foglalkoztatottság széles körben való elterjesztését szolgálja az az EFOP projekt, mely keretein belül Makón Család és KarrierPONT-ot létesítettek. A kezdeményezés megnyitójára, illetve az utána következő munkáltatói fórumra és kerekasztal beszélgetésre az együttműködő partnerekkel a Hagymaházban került sor.

Tovább 2018-04-27

„Visszatértem, maradok és küzdök tovább!”

„Visszatértem, maradok és küzdök tovább” – ezt üzente szimpatizánsainak és ellendrukkereinek Lázár János csütörtökön a következő négy évre szóló országgyűlési képviselői megbízólevelének átadóján a makói Városháza dísztermében. A politikus hangsúlyozta, a jövőben több figyelmet kell szentelni a vidéken élő embereknek, és többet kell tanulni tőlük.

Tovább 2018-04-27

Kiadták a Marosvidék folyóirat legújabb számát

A József Attila Városi Könyvtár és Múzeum, valamint a Marosvidék Baráti Társaság József Attila Irodalmi Estet szervezett pénteken a bibliotéka olvasótermébe. A rendezvényen Bene Zoltán író, szerkesztő, kritikus méltatta a költőt, valamint a Marosvidék folyóirat legújabb számát is bemutatták.

Tovább 2018-04-27

Hazai pályán zárja a szezont a Makói KC

A CONTITECH Makói KC játékosai eddig sikerrel vették a tavaszi szezonnal járó kihívásokat. Egy hosszabb idegenbeli sorozat után a hátralévő két mérkőzést a Maros-menti városban játszhatja majd le a csapat, amelyekre igen komolyan veszik a felkészülést.

Tovább 2018-04-27

Mentőhelikopter érkezett a baleset helyszínére

Tegnap az M43-as autópálya 19-es kilométerszelvényében katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlatot tartottak a rendőrség, a mentőszolgálat, a vöröskereszt és a katasztrófavédelem munkatársai. A szimulált balesetben egy veszélyes anyagot szállító tartálykocsi, egy autóbusz és több személygépjármű karambolozott. A helyszínre még egy mentőhelikopter is érkezett, amely a súlyos sérülteket szállította el.

Tovább 2018-04-27

Lázár János – Országgyűlési képviselő mandátumátadó

Makó Városháza 2018.04.26. készítette: Makói VTV Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/ Honlap: http://makotv.hu/ Videó csatorna : https://www.youtube.com/MakoiVTV

Tovább 2018-04-26

Társalgó 2018.04.26. HD

- Városnap - Ovi táncgála - Angyalsóhaj Gála - Művészeti Iskola Jubileuma

Tovább 2018-04-26

Makói Híradó 2018.04.26. HD

- Gördülékeny ülésen döntöttek - Itt a szúnyog- és a kullancsszezon - Legtöbben a parkolóhelyek miatt aggódnak - I. Givaudan Euro Cap

Tovább 2018-04-26

Gördülékeny ülésen döntöttek

A tegnapi napon tartotta Makó Város Önkormányzatának képviselő-testülete áprilisi rendes ülését. A délelőtt folyamán többek között sor került egy rendőrkapitányi beszámolóra, amely a közbiztonság jelenlegi helyzetét vázolta fel, de számos támogatás odaítéléséről is döntött a grémium.

Tovább 2018-04-26

Legtöbben a parkolóhelyek miatt aggódnak

Lakossági fórum keretein belül számolt be Farkas Éva Erzsébet polgármester és Siket Tibor beruházásokért felelős munkatárs a Hódmezővásárhely és Makó között megépülő kerékpárút jelenlegi helyzetéről. Szerda délután, a Korona Szálló földszinti termében tehették fel kérdéseiket az érdeklődők a témával kapcsolatosan.

Tovább 2018-04-26

Itt a szúnyog- és a kullancsszezon

A tavasz beköszöntével a szúnyogok és a kullancsok is megjelennek, ezen élőlényekkel szemben több módon is tudunk védekezni. A témával kapcsolatban Zsámboki Zsolt, a Makói Polgármesteri Hivatal műszaki csoportvezetője, valamint Dr. Czanik Sarolta házi gyermekorvos szolgált hasznos információkkal stábunknak.

Tovább 2018-04-26

I. Givaudan Euro Cap

A Givaudan Hungary Kft. makói gyáregysége 2012-ben nyitotta meg kapuit, ezzel új munkahelyeket teremtve nem csak a városban, de a környező falvakban élőknek is. A gyár legfontosabb céljául tűzte ki, hogy a gazdasági szerepvállalás mellett a társadalmi életben is oroszlánrészt vállaljanak. Nemrégiben ennek tiszteletére rendeztek nemzetközi labdarúgótornát.

Tovább 2018-04-26

Makói Híradó 2018.04.24. HD

- Népviselet Napja a Múzeumban - Játszótérrel bővül a Kaland-part - Újabb előrelépés az Erzsébet-ház megnyitásának ügyében - Újabb zakó a Makói KC-nál

Tovább 2018-04-24

Hírextra 2018.04.24.

Hírextra 2018.04.24.

Tovább 2018-04-24

Újabb előrelépés az Erzsébet-ház megnyitásának ügyében

Aláírták annak az Erzsébet-háznak a használatba adási szerződését, amelyet sérült fiatal felnőttek és családjaik megsegítésére szeretnének megnyitni. A Szent István Király Plébánia Egyházközsége határozatlan időre, térítésmentesen biztosította az ingatlant az Angyalsóhaj Alapítvány számára.

Tovább 2018-04-24

Népviselet Napja a Múzeumban

A Népviselet Napja alkalmából különleges kamarakiállítással készült a József Attila Múzeum. A két napig megtekinthető tárlaton az intézmény gyűjteményéből válogatták össze a térség ruházatainak jellegzetes darabjait.

Tovább 2018-04-24

Játszótérrel bővül a Kaland-part

Hosszú idő után újra látogatható a Maros folyó mellett található Kaland-part és a Lombkorona sétány. Bár a karbantartási munkálatok miatt még nem teljes nyitva tartással üzemelnek, a természet kedvelőinek kitűnő kikapcsolódási helyszínt nyújtanak.

Tovább 2018-04-24

Újabb zakó a Makói KC-nál

Nehéz mérkőzést játszott a Makói KC női kézilabda csapata a hétvégén, melyből a Szarvas együttese lépett ki győztesként. A maros-mentiek ezzel lecsúsztak a tabella nyolcadik fokára.

Tovább 2018-04-24

Makói Híradó 2018.04.23. HD

- Márki-Zay Péter nyilvános bocsánatkérése - Barangolás a Givaudan gyárban - „Mozdulj rá a jóságra!” - Teljesült a SZIGNUM-osok régi vágya - Titkok Makó szívében

Tovább 2018-04-23

Óvodások műsorai varázsoltak meghitt hangulatot

A Hagymaház szolgált impozáns helyszínéül szombat délelőtt a 20. Jubileumi Gyermektánc Gálának a Makói Óvoda rendezésében. Az intézmény 6 csoportjának összesen 150 óvodása mutathatta meg büszke szüleinek és hozzátartozóinak, hogy mit is tanultak az elmúlt hónapokban.

Tovább 2018-04-23

Márki-Zay Péter nyílvános bocsánatkérése

A párbeszéd és az együttműködés híve vagyok jelentette ki televíziónknak adott interjújában Lázár János. Ennek okán több ellenzéki politikussal is felvette a kapcsolatot a jövő közös építésének érdekében. Azonban Hódmezővásárhely polgármesterével addig nem kíván beszélni ameddig ő nyilvánosan nem kér bocsánatot tőle. Márki Zay Péter ezt tegnap este megtette.

Tovább 2018-04-23

„Mozdulj rá a jóságra!”

Mint arról már korábbi híradásainkból tájékozódhattak, az Angyalsóhaj Alapítvány a szombati napot a jótékonykodásnak szentelte, melyet az Erzsébet-házért indítottak. Az intézmény a sérült fiatal felnőttek számára biztosít majd különböző kezeléseket és programokat. A nap első felében a mozgásé volt a főszerep, szép számmal jöttek össze érdeklődők a Hagymatikum előtt.

Tovább 2018-04-23

Barangolás a Givaudan gyárban

Vasárnap tárt kapukkal várta a Givaudan Hungary Kft. a Maros-menti településünk lakosait. A nyílt nap apropóján a már kétszázötven éves múlttal rendelkező világcég makói üzemének struktúráját térképezték fel a látogatók.

Tovább 2018-04-23

Teljesült a SZIGNUM-osok régi vágya

A Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium környékén évtizedes múltra tekint vissza a parkolási mizéria. Makó Város Önkormányzata most orvosolta ezt, szombaton Czirbus Gábor alpolgármester húsz új parkolóhelyet adott át ünnepélyes keretek között a diákoknak és szüleiknek, valamint az itt tanító pedagógusoknak.

Tovább 2018-04-23

Titkok Makó szívében

Második alkalommal szervezett pincelátogatást a Szirbik Miklós Egyesület. A Makovecz tér alatt húzódó, egykori Polgári Védelmi Vezetési Pont megtekintésére ismét hatalmas tömeg gyűjt össze. Makó múltjának még mindig vannak felfedezetlen, rejtett titkai.

Tovább 2018-04-23

Makói Híradó 2018.04.20. HD

- 20. éve a népszokásokért - „Kerek egy ég alatt…” - Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos - Bronzkor ihlette alkotásokkal telt meg a múzeum - Rövid hírek

Tovább 2018-04-20

Bronzkor ihlette alkotásokkal telt meg a múzeum

Korábbi híradásainkban már beszámoltunk arról, hogy a József Attila Múzeum Más-Világ elnevezésű, nagyszabású bronzkori kiállításnak ad otthont. Az intézmény munkatársai ehhez kapcsolódóan egy rajzpályázatot is meghirdettek, melyre szép számmal érkeztek alkotások, és amelynek eredményhirdetésére ma délelőtt került sor.

Tovább 2018-04-20

Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos

Az utánpótlás-nevelés már kiskorban elkezdődik, ennek tesznek eleget azok a testnevelő tanárok, akik szivacskézilabdázni tanítanak gyermekeket. A tanultakat pedig különböző mérkőzésen mutathatják be a csapatok, mint például a csütörtök délután megrendezett tavaszi villámtornán.

Tovább 2018-04-20

„Kerek egy ég alatt…”

Ismét gyerekektől volt hangos a József Attila Múzeum, ugyanis a makói és a környékbeli iskolák alsós diákjai honismereti tudásokról adtak számot egy döntő keretében. A már több évre visszatekintő eseményen hat csapat versengett a dobogós helyezésekért.

Tovább 2018-04-20

20. éve a népszokásokért

Ezen a héten, szombaton immár 20. alkalommal várják táncos gálával az érdeklődőket a Makói Óvoda növendékei és pedagógusai a Hagymaház nagyszínpadán. A közel két órás program változatosabbnál változatosabb darabokból épül majd fel, melyeken keresztül a gyerekek megmutathatják szüleiknek, hogy miket tanultak a foglalkozásokon.

Tovább 2018-04-20

Társalgó – kulturális magazin 2018.04.19.

Halmozottan sérült gyerekeknek segíthetnek szombaton azok akik jótékonykodni szeretnének.Ellátogathatnak velünk az Almási iskola alapítványi rendezvényére.Megmutatjuk ki tudott többet Makó közlekedéstörténetéről és a Ford -T modellről.

Tovább 2018-04-19

Makói Híradó 2018.04.19. HD

- 4 önkormányzati bérlakás 113 jelentkezőre - Tavasztól is biztonságosan az utakon - Makóiak véleményezték a választás kimenetelét - Mindent a Ford T-modellről - Közösen a tudományokért

Tovább 2018-04-19

Makóiak véleményezték a választás kimenetelét

Közel két hete adhatták le voksaikat a szavazásra jogosult állampolgárok az április nyolcadikai választásokon. Stábunk kíváncsi volt arra, hogy miképpen vélekednek a Maros-parti településünkön az eredményekről.

Tovább 2018-04-19

Tavasztól is biztonságosan az utakon

A szép, tavaszias időjárás beköszöntével a járműtulajdonosoknak is fel kell készülniük a megváltozott körülményekre, ha útnak indulnak. Fontos, hogy az elkopott, télen használt gumiabroncsokat lehetőleg minél hamarabb lecseréljék, ezzel felelősségteljesen vegyenek részt a közlekedésben.

Tovább 2018-04-19

Mindent a Ford T-modellről

Galamb József életpályája, a Ford T-modell születése és a város közlekedési viszonyai - többek között ezekről a témákról tudhattak meg többet azok a diákok, aki egy honismereti vetélkedőn vettek részt. A legügyesebbek tanulmányi kirándulást nyertek, melyet a nyáron szerveznek meg számukra.

Tovább 2018-04-19

4 önkormányzati bérlakás 113 jelentkezőre

A nyitott városvezetés szemléletének megfelelően, szerdán ismét fogadóórára várta a makóiakat Farkas Éva Erzsébet. A polgármestert ezúttal 45-en keresték fel, közülük a legtöbben szociális és lakhatási ügyekben kértek segítséget.

Tovább 2018-04-19

Közösen a tudományokért

Mint arról már beszámoltunk, a Makói József Attila Gimnázium ezen a héten fogadja azokat a külföldi diákokat és nevelőiket, akikkel közösen dolgoznak egy két tanéven át folyó Erasmus+ projektben. A program nagy hangsúlyt fektet a természettudományok népszerűsítésére, ebben a szellemben a delegációk tagjai izgalmas tanórákon vehettek részt az iskola oktatóinak előadásában.

Tovább 2018-04-19

Makói Híradó 2018.04.18. HD

- Makóra figyel a kormányzat - A Hagymaház színpadán csillogtatták meg tehetségüket az Almásisok - Allergének a levegőben - Jótékonysági nap az Erzsébet-házért - Nyílt nap a Bárka oviban

Tovább 2018-04-18

Makóra figyel a kormányzat

Mint ismeretes, Lázár Jánosnak április 8-án nagyarányú bizalmat szavaztak a térség választópolgárai, közel 30 ezren támogatták. Az újonnan megválasztott országgyűlési képviselő televíziónknak adott interjújában hangsúlyozta, hogy Makó előtt nyitva áll a fejlesztés kapuja, és ennek megvalósítását közös munkával szeretné elérni, mindemellett a kistelepülésekre az eddigieknél is nagyobb figyelmet kíván fordítani.

Tovább 2018-04-18

A Hagymaház színpadán csillogtatták meg tehetségüket az Almásisok

Nemrégiben a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményének növendékei változatos produkciókkal örvendeztették meg a publikumot. A nemes célt szolgáló gálaműsort immár harmadik alkalommal hívták életre.

Tovább 2018-04-18

Allergének a levegőben

A tavasz eljövetelével a pollenek is bekerültek a levegőbe. A legkorábban virágzók már februártól elkezdték ontani poraikat. Az allergiások száma ebben az időszakban jóval megnövekszik, melyet a gyógyszerészek is tapasztalnak.

Tovább 2018-04-18

Jótékonysági nap az Erzsébet-házért

Az Angyalsóhaj Alapítvány áprilisban is folytatja áldozatos tevékenységét, 21-én szombaton jótékonysági napot szerveznek a sérült fiatal felnőttek számára létesítendő Erzsébet-házért. Délelőtt futással, közös mozgással, este pedig gálaműsorral hívják fel a figyelmet a kitűzött cél fontosságára. A program részleteiről tegnap számoltak be egy sajtótájékoztató keretében a Hagymaház kávézójában.

Tovább 2018-04-18

Nyílt nap a Bárka oviban

Leendő ovisoknak, szüleiknek és nagyszüleiknek szervezett nyílt napot a Bárka Református Óvoda szombaton. Az érdeklődők bepillantást nyerhettek az intézmény mindennapjaiba és feltehették kérdéseiket a pedagógusoknak.

Tovább 2018-04-18

FogadóÓra vendége Lázár János

FogadóÓra vendége Lázár János

Tovább 2018-04-17

HírExtra – beiskolázás

A HírExtra mai adásában a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola beiskolázási időszakáról és a jövő évi tanévkezdésről beszélgetünk.

Tovább 2018-04-17

Makó Híradó 2018.04.17. HD

- „Makó egyik legnagyobb temetője Lengyelországban van” - „A természet, mint megélhetésünk forrása” - Bartók Béla Kerékpáros Emléktúra - Ovisok az iskolakezdés kapujában - Rövid hírek

Tovább 2018-04-17

Bartók Béla Kerékpáros Emléktúra

A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda és a Természetbarát Sportegyesület közös szervezésében került sor a hagyományos nagyszentmiklósi Bartók Béla emléktúrára. A közel 60 kilométeres távot kerékpárral tették meg a résztvevők a kellemes, tavaszias szombaton.

Tovább 2018-04-17

Ovisok az iskolakezdés kapujában

Lezárult a beiskolázási időszak a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, a következő tanévben több mint ötven új elsős ül be az iskolapadba. Arról, hogy mikortól számít egy gyermek iskolaérettnek, valamint mennyire nehéz az ovisok számára az átállás a ma esti HírExtrában beszélgettünk vendégeinkkel.

Tovább 2018-04-17

„A természet, mint megélhetésünk forrása”

A hétfői napon indult el a Makói József Attila Gimnáziumban az az egy hetet átívelő programsorozat, amely záróakkordjaként szolgál egy két éves ERASMUS+ projektnek. Az intézmény ezen idő alatt spanyol, török, cseh valamint lengyel diákokkal és tanáraikkal működik együtt, a közös munka a nemzetközi kapcsolatok építésén túl legfőképpen a természettudományok körül forog.

Tovább 2018-04-17

„Makó egyik legnagyobb temetője Lengyelországban van”

„Kell lennie egy erkölcsi minimumnak, amely nem tartja elfogadhatónak a rasszista, antiszemita, antihumánus beszédet” – emelte ki Urbancsok Zsolt azon a megemlékezésen, amelyet a Holokauszt Emléknap alkalmából tartottak a Makói Zsidó Emlékjelnél. A Kecskeméti Ármin Baráti Társaság vezetője azt is kiemelte, a magyar, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozattal közösséget kell vállalnunk.

Tovább 2018-04-17

Makói Híradó 2018.04.16. HD

- Egy éjszaka a szakmákért - „Tavaszi Zsongás” - Küzdelmes mérkőzésen nyert az M-Foci Kft - Utazás a bolygók csodálatos világába - Rendőrségi hírek

Tovább 2018-04-16

Egy éjszaka a szakmákért

Mesterségek tárháza fogadta a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma látogatóit az intézmény nagyszabású rendezvényén, a Szakmák éjszakáján. A hivatásokkal játékos, valamint gyakorlatias feladatok segítségével ismerkedhettek meg kicsik és nagyok egyaránt.

Tovább 2018-04-16

„Tavaszi Zsongás”

A Honvéd projekt az infrastrukturális és a soft részek megvalósítását tűzte zászlajára. Az utóbbi keretein belül, pénteken egy „Tavaszi Zsongás” elnevezésű rendezvénnyel készültek a szervezők. Az esemény legfőbb célja az volt, hogy az itt élő fiatalok minél nagyobb számban vegyenek részt a program már sikeresen zajló, tehetséggondozó foglalkozásain.

Tovább 2018-04-16

Küzdelmes mérkőzésen nyert az M-Foci Kft.

A második félidőben lőtt két góljával tudta megverni a Rákosmente csapatát a Makó FC az Erdei Ferenc téri sportpályán. A Méhes ifjakra a továbbiakban két nehéz mérkőzés vár.

Tovább 2018-04-16

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2018-04-16

Utazás a bolygók csodálatos világába

Nem mindennapi látvány fogadta azokat, akik hétvégén betértek az Erdei János Városi Sportcsarnokba. Egy hatalmas sátor állt a pályán, melynek belsejében a naprendszerről láthattak előadást az érdeklődők.

Tovább 2018-04-16

Makói Híradó 2018.04.13. HD

- „Az igazat mondd, ne csak a valódit” - Ismét átadták a Makói Medáliák díjat - A KERI győzelmével zárult a Tavaszi Sporthetek - Több mint 107 ezren jelentkeztek idén a felsőoktatásba - Tavaszi sporthetek zárónap - Rövid hírek

Tovább 2018-04-13

A KERI győzelmével zárult a Tavaszi Sporthetek

Az idei Tavaszi Sporthetek alkalmából a makói középiskolások ismét több sportágban mérhették össze tudásukat. Szerdán röplabdában a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakképző Iskola diadalmaskodott, míg összetettben az első helyezést a KERI tanulói szerezték meg.

Tovább 2018-04-13

Több mint 107 ezren jelentkeztek idén a felsőoktatásba

Országos szinten tavalyhoz képest közel kettőezerrel többen, csaknem 108 ezren jelentkeztek a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A Szegedi Tudományegyetem ismét népszerűnek bizonyult, hiszen első helyen több mint 7500-an jelölték meg.

Tovább 2018-04-13

Ismét átadták a Makói Medáliák díjat

A Makói Medáliák díj 2005-ben azzal a céllal jött létre, hogy az elsőkötetes költőket patronálja. Az idei esztendőben Puskás Dániel költő, valamint műfordító lépett az elismeréssel büszkélkedők sorába.

Tovább 2018-04-13

„Az igazat mondd, ne csak a valódit”

A XX. századi Istent kereső magyar költők műveiből egy rendhagyó irodalmi műsort adott Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a Hagymaházban a magyar költészet napja alkalmából. A versek mondanivalóját Négyessy Katalin gordonkajátéka tette még erőteljesebbé.

Tovább 2018-04-13

Társalgó 2018.04.12.

A magyar költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és -versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt.

Tovább 2018-04-12

Makói Híradó 2018.04.12. HD

- A makói Jobbik nem kommentálja a választási vereséget, a baloldal levonta a tanulságokat - Szakmák éjszakája a KERI-ben - Rendhagyó irodalomóra a Makói Medáliák díjazottjával - „Nekünk két hazát adott a végzetünk” - Vidám családi délelőtt a Hagymaházban

Tovább 2018-04-12

Szakmák éjszakája a KERI-ben

Immár harmadik alkalommal rendezik meg hazánkban a Szakmák éjszakája országos rendezvénysorozatot. Makón a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma várja pénteken az érdeklődőket tizenöt interaktív programmal és értékes ajándékokkal.

Tovább 2018-04-12

Rendhagyó irodalomóra a Makói Medáliák díjazottjával

A költészet napja keretében rendezett egyik program a Hagymaház pódiumtermében helyet kapó, rendhagyó irodalomóra volt. A jeles eseményen a nagyközönség ízelítőt kapott „A vakok zsoltára” című verseskötetből, mely megálmodója a Makói Medáliák irodalmi díj idei kitüntetettje, Puskás Dániel költő, valamint műfordító.

Tovább 2018-04-12

„Nekünk két hazát adott a végzetünk”

Az idei esztendőben is március huszonharmadikán ünnepeltük a lengyel-magyar barátság napját. Ezen apropóból a megújult Szent István Szabadegyetem negyedik rendezvényén az előadók személyes élményein keresztül ismerhette meg a hallgatóság, hogy milyen érzés egyszerre két nemzethez is tartozni.

Tovább 2018-04-12

Vidám családi délelőtt a Hagymaházban

Családi délelőttöt tartottak szombaton a Hagymaház és a MAFIA szervezésében. A gyerekeket kézműves játszóház várta, ahol a papírsárkány készítésben mélyedhettek el, majd a „Húsvét az erdőben” című zenés bábjátékot tekinthették meg.

Tovább 2018-04-12

Makói Híradó 2018.04.11. HD

- „A hír szent, a vélemény szabad” - 50 éve folyik a forgalom a nagylaki határátkelőhelynél - Párbeszéd József Attila és Hamvas Béla között - Bepillantás az óvodai életbe - Floorball meccsnek adott otthont az Erdei János Városi Sportcsarnok

Tovább 2018-04-11

Bepillantás az óvodai életbe

Játékos délelőtt várta nemrégiben a Makói Óvoda Hold utcai tagintézményébe látogató szülőket és csöppségeiket. A rendezvény célja az óvodaválasztás megkönnyítése volt, így a résztvevők részletesen megismerkedhettek a létesítmény nyújtotta lehetőségekkel, illetve az itt dolgozókkal is.

Tovább 2018-04-11

Floorball meccsnek adott otthont az Erdei János Városi Sportcsarnok

Továbbra is elszántan küzdenek a makói középiskolák növendékei a legjobb helyezésekért a Tavaszi Sporthetek keretében. A labdarúgás, a kosár-, illetve a kézilabda után hétfőn a floorball következett soron.

Tovább 2018-04-11

„A hír szent, a vélemény szabad”

„A média és az újságírók küldetése nem lehet más, mint a közszolgálat” – emelte ki Pintér M. Lajos főszerkesztő azon a megemlékezésen, amelyet Pulitzer József születésének 171. évfordulója alkalmából tartottak Makón. Városunkban számos emlékhely őrzi a sajtócézár emlékét.

Tovább 2018-04-11

Párbeszéd József Attila és Hamvas Béla között

A magyar költészet napja alkalmából érkezett vendégelőadóként Nyitrai Tamás az Espersit-házba. A nyelvész különös megközelítéssel olvasott fel József Attila verseket, ugyanis Hamvas Béla életművének néhány részletével vetette össze.

Tovább 2018-04-11

50 éve folyik a forgalom a nagylaki határátkelőhelynél

„A magyar határnak kettős feladata van a 21. században. Összeköti a határon túli magyarságot és védi is az országot a beáramló migránsok ellen” – mondta Lázár János pénteken Nagylakon. Itt avatták fel azt az emléktáblát, amely a határátkelőhely 50 éves megnyitása alkalmából mostantól a magyar oldalon álló épület falán tiszteleg.

Tovább 2018-04-11

HírExtra – Szakmák éjszakája

A HírExtra mai adásában egy olyan országos rendezvénysorozatról beszélgetünk, amelynek célja, hogy népszerűsítse a szakmákat és emelje a szakképzés presztízsét. 2018.04.10.

Tovább 2018-04-10

Makói Híradó 2018.04.10. HD

- Felavatták Apátfalva új sportcsarnokát - Tavaszt köszöntött a Hagymatikum - A bajnokcsapattól kapott ki a Makói KC - Törődjön többet egészségével - Rendhagyó irodalomóra Tóth Péterrel

Tovább 2018-04-10

Rendhagyó irodalomóra Tóth Péterrel

A Költészet Napja rendezvénysorozat keretében rendhagyó irodalomórát tartott Tóth Péter versmondó pedagógus a városi könyvtárban. A makói diákok és tanáraik József Attila verseivel ismerkedhettek az emberközeli, helyenként humoros megközelítésű alkalmon.

Tovább 2018-04-10

A bajnokcsapattól kapott ki a Makói KC

Nehéz mérkőzésen maradt alul a Makói KC női kézilabdacsapata az Algyővel szemben. A sérülésekkel küzdő maros-mentiek mindvégig kitartóak voltak, azonban a bajnok együttes iramát nem tudták felvenni.

Tovább 2018-04-10

Tavaszt köszöntött a Hagymatikum

Az idén két hétvégén is megünnepelte a tavasz eljövetelét a Hagymatikum. A második felvonásban énekes produkciók, zenés kívánságműsor és torna várta a fürdőzőket.

Tovább 2018-04-10

Felavatták Apátfalva új sportcsarnokát

Lázár János országgyűlési képviselő szerint minden apátfalvi számára az együvé tartozás lehetőségét szimbolizálja a nemrégiben ünnepélyes keretek között átadott új sportcsarnok. A miniszter azt is kiemelte, a kormány célja minden magyar kistelepülésnek esélyt biztosítani a fejlődésre, a közösségnek lehetőséget a boldogulásra, a családoknak munkát a megélhetésre.

Tovább 2018-04-10

Törődjön többet egészségével

A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda kilépve komfortzónájából pénteken a Tulipán utcai háziorvosi rendelőbe várta érdeklődőit. A már megszokott mérőeszközök mellett az emlőrákszűrő buszt is magukkal vitték, így még szélesebbé téve az egészségszűrést a lakosok körében.

Tovább 2018-04-10

Makói Híradó 2018.04.09. HD

- Történelmi lehetőség, történelmi győzelem - A térség televíziói is jól teljesítettek a választáson - Orvosok a gyermekellátás aktuális helyzetéről - Tiszteletjegy a véradóknak - Ismét segített az Angyalsóhaj

Tovább 2018-04-09

Történelmi lehetőség, történelmi győzelem

Történelmi győzelmet aratott a FIDESZ-KDNP az árpilis 8-ai választáson. Közel 99%-os feldolgozottság mellett a kormánypárt 133 mandátumot szerezhet, amellyel akár meglehet a kétharmados többsége a következő négy évben is. A Csongrád megyei 4-es számú választókerületben a befutó Lázár János lett, aki a leadott szavazatok 52,43%-val ismét a térség országgyűlési képviselője lesz.

Tovább 2018-04-09

Tiszteletjegy a véradóknak

„Ön gondolt másokra - Mi gondolunk Önre” – ez a szlogen áll azon a huszonötezer darab tiszteletjegyet képviselő plaketten, melyet Gergely Gábor igazgatósági elnök nyújtott át Sasvári Krisztina megyei igazgatónak. Ennek köszönhetően továbbra is a Hagymatikumban pihenhetnek a véradók.

Tovább 2018-04-09

Ismét segített az Angyalsóhaj

Tizenöt ajándékcsomagot állítottak össze a tavaly decemberben Maroslelén megrendezett Angyalsóhaj jótékonysági gálán befolyt összegből. Az édességet, gyümölcsöt és tartós élelmiszert tartalmazó adományokat a megújult könyvtár épületében adták át a családoknak.

Tovább 2018-04-09

A térség televíziói is jól teljesítettek a választáson

A Csongrád megyei 4-es számú választókerület két televíziója, a Hódmezővásárhelyi és a Makói összefogott, hogy az április 8-ai választásokon történt legfontosabbakat megmutassa a térségben élőknek. A közel 5 órás élő műsorfolyam a helyi médiumok történetében egyedülálló volt, melynek sikeréért mintegy 30 munkatárs dolgozott.

Tovább 2018-04-09

Orvosok a gyermekellátás aktuális helyzetéről

Gyermek háziorvosi és védőnői találkozót tartottak a makói kórház Szent István termében. Itt bemutatkoztak Dr. Papp Ferenc és Dr. Bodrogi Tibor gyermekgyógyász szakorvosok, valamint szó esett a gyermekellátás aktuális kérdéseiről is.

Tovább 2018-04-09

Makói Híradó 2018.04.06. HD

- Huszonhárom szavazókörben voksolhatnak a makóiak - Együtt kampányolt Lázár és Rója a makói piacnál - Újabb sportágban mérkőztek meg a makói fiatalok - Továbbra is készenlétben a határokon - Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki Gyarmati Lászlónét - Nemzetiségek az Országgyűlésben

Tovább 2018-04-06

Huszonhárom szavazókörben voksolhatnak a makóiak

A jelenlegi adatok szerint városunkban 19200 választásra jogosult személy szerepel a névjegyzékben, akik huszonhárom szavazókörben tehetik le voksukat április nyolcadikán. Az országgyűlési képviselők választásának legfontosabb tudnivalóiról a Helyi Választási Iroda vezetője, Dr. Turbucz Marietta adott tájékoztatást stábunknak.

Tovább 2018-04-06

Újabb sportágban mérkőztek meg a makói fiatalok

Újabb sportágban, a kézilabdában mérték össze erejüket csütörtökön a makói középiskolás diákok az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A Sporthetek végéhez közeledve a József Attila Gimnázium tanulói állnak az élen.

Tovább 2018-04-06

Újabb sportágban mérkőztek meg a makói fiatalok

Újabb sportágban, a kézilabdában mérték össze erejüket csütörtökön a makói középiskolás diákok az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A Sporthetek végéhez közeledve a József Attila Gimnázium tanulói állnak az élen.

Tovább 2018-04-06

Nemzetiségek az Országgyűlésben

Nemrégiben Makón tartotta utolsó fórumát a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata. A kampányrendezvényen a városunkban, valamint a környező településeken élő román nemzetiségi közösség tagjai értesültek az utóbbi négy év eredményeiről és a jövőbeni feladatokról.

Tovább 2018-04-06

Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki Gyarmati Lászlónét

A hosszú évek kitartó munkája meghozta gyümölcsét Gyarmati Lászlónénak, ugyanis márciusban a Parlamentben vehette át a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést. A Gyarmati Cukrászda tulajdonosát ezen alkalomból Farkas Éva Erzsébet köszöntötte a város nevében.

Tovább 2018-04-06

Továbbra is készenlétben a határokon

„A biztonság közös érdek, cél és érték” – mondta Dr. Piros Attila megyei rendőrfőkapitány a képviselő-testület legutóbbi rendes ülésén tartott beszámolójában. A tájékoztatóból a térség jelenlegi migránshelyzetéről és a határokon zajló folyamatos munkáról is informálódhatott a grémium.

Tovább 2018-04-06

FogadóÓra: Lázár János

FogadóÓra: Lázár János

Tovább 2018-04-05

Társalgó 2018.04.05.

Társalgó 2018.04.05.

Tovább 2018-04-05

Makói Híradó 2018.04.05. HD

- Új üzemcsarnok kezdte meg működését a Váll-Ker Kft-nél - Öt évesek a járási hivatalok - Pályázatból bővül az Egészségfejlesztési Iroda - Nyuszik költöztek a MAFIA-ba - Sütiből lett ajándékcsomag

Tovább 2018-04-05

Új üzemcsarnok kezdte meg működését a Váll-Ker Kft-nél

„Büszkék lehetnek a makóiak erre a vállalkozásra” – mondta Lázár János, a térség országgyűlési képviselője ma délelőtt a Váll-Ker Kft. újonnan megépült üzemcsarnokának átadóünnepségén. A 247 munkahelyet megőrző beruházás fontos a vállalat életében, nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az rugalmasan tudjon alkalmazkodni a változó piaci igényekhez.

Tovább 2018-04-05

Öt évesek a járási hivatalok

A legutóbbi testületi ülésen többek között Dr. Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja tartott beszámolót abból az alkalomból, hogy idén öt évesek a járási hivatalok. Tájékoztatójában az elmúlt évek közös munkáját összegezte, így részletesen kitért a Makói járásra is.

Tovább 2018-04-05

Pályázatból bővül az Egészségfejlesztési Iroda

40 - 40 millió forintot nyert egy uniós pályázaton a makói és a hódmezővásárhelyi Egészségfejlesztési Iroda a lelki egészség gondozására. A részletekről Dr. Kallai Árpád főigazgató és Gyurisné Pethő Zsuzsanna programigazgató számolt be egy sajtótájékoztató keretében.

Tovább 2018-04-05

Nyuszik költöztek a MAFIA-ba

A tavaszi szünetben sem zárta be kapuit az Ifjúsági Színtér. A szervezők kvíz kérdésekkel és kézműves foglalkozásokkal várták az érdeklődőket, sőt még nyuszit is simogathattak.

Tovább 2018-04-05

Sütiből lett ajándékcsomag

Huszonkilencedik alkalommal tartotta meg tematikus napját a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola. A rendezvény ebben az évben a jótékonyságról és a testi-lelki egészségről szólt.

Tovább 2018-04-05

Makói Híradó 2018.04.04. HD

- Járdakorszerűsítés 2018-ban is - Rója szerint élménydúsabban, fiatalosabban kellene oktatni - Bepereli Márki-Zay Pétert a hódmezővásárhelyi és a makói kórház főigazgatója - A Hagymatikumba is ellátogatott a húsvéti nyuszi - Egy pontot szerzett az M-Foci Kft. - ”Mindig kéznél van a láb”

Tovább 2018-04-04

”Mindig kéznél van a láb”

A márciusi testületi ülésen a város nevében köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester Sebők Árpádot, ezzel elismerve a makói veterán atléta eredményeit. A 74 éves nyugdíjas sportoló stábunknak mesélt tapasztalatairól, és egy edzésébe is betekintést nyújtott.

Tovább 2018-04-04

Rója szerint élménydúsabban, fiatalosabban kellene oktatni

„A középiskolákban lazábban, élménydúsabban, fiatalosabban kellene oktatni” – emelte ki Rója István azon a lakossági fórumon, amelyet nemrégiben Arató Gergely volt oktatási államtitkár tartott Makón. Az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselő-jelöltje szólt arról is, hogy a diákok túlterheltségét nagymértékben csökkenteni kellene.

Tovább 2018-04-04

Járdakorszerűsítés 2018-ban is

Közel 7 kilométernyi járdaszakasz fog megújulni ebben az esztendőben – tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet polgármester a képviselő-testület egy héttel ezelőtt tartott rendes ülésén. A város vezetője beszámolt a program részleteiről, míg több képviselő arra kérte a település lakóit, hogy óvják és ápolják a már elkészült felületeket.

Tovább 2018-04-04

A Hagymatikumba is ellátogatott a húsvéti nyuszi

A Tavaszköszöntő Party első felvonására a határon túlról is érkeztek pihenni vágyók a Hagymatikumba. A gyerekeket kézműves foglalkozással és tojásvadászattal várták a szervezők Húsvét alkalmából.

Tovább 2018-04-04

Bepereli Márki-Zay Pétert a hódmezővásárhelyi és a makói kórház főigazgatója

Pert indít Dr. Kallai Árpád a vásárhelyi kórházat ért igaztalan rágalmak miatt a megyei jogú város polgármestere ellen. A főigazgató az egészségügyi intézmény udvarán megtartott sajtótájékoztatóján azt mondta, több mint 570 dolgozó érzi magát megalázva és földbe tiporva Márki-Zay Péter kijelentései miatt.

Tovább 2018-04-04

Egy pontot szerzett az M-Foci Kft.

Gól nélkül szerzett pontot az M-Foci Kft. labdarúgó csapata hazai pályán. A legutóbbi bajnokin a Kozármislenyt fogadták az Erdei Ferenc téri sportpályán.

Tovább 2018-04-04

Makói Híradó 2018.04.03. HD

- Húsz éve vár Honvéd városrész a megújulásra - Döntött a testület a Kálvin utcai rendelő elbontásáról - A múzeumba is beköltözött a Húsvét - Rója szerint a makói hagyma versenyképességét növelni kellene - A természet szerelmesére, Mendei Árpádra emlékeztek

Tovább 2018-04-03

HírExtra : Választási információk

HírExtra : Választási információk

Tovább 2018-04-03

Húsz éve vár Honvéd városrész a megújulásra

Húsz év alatt nem valósult meg az a terv, amelyet Honvéd városrész jelenlegi képviselője megálmodott. Most a kormánynak köszönhetően közel 1 milliárd forintból rehabilitálják a területet, ahová Húsvét alkalmából Lázár János is ellátogatott.

Tovább 2018-04-03

Rója szerint a makói hagyma versenyképességét növelni kellene

A magyar mezőgazdaság színvonalának emelése és a makói hagyma versenyképességének növelése az egyik kitűzött célja Rója Istvánnak. Az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselő-jelöltje mellett nemrégiben Gőgős Zoltán, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese állt ki, aki egy kormányváltás során partnerként tekintene Rójára agráriumkérdésekben is.

Tovább 2018-04-03

A múzeumba is beköltözött a Húsvét

Tojásfestés, házi édességek és különböző kölnik készítése mellett nyuszikat is simogathattak a legkisebbek csütörtökön, a József Attila Múzeum húsvétra hangoló délelőttjén. A kíváncsi gyerekeket palacsintával várták, akik a számos kézműves foglalkozás mellett táncjátékokban is részt vehettek a Maros Táncegyüttes növendékeinek közreműködésével.

Tovább 2018-04-03

Döntött a testület a Kálvin utcai rendelő elbontásáról

Márciusi ülésén döntött Makó város képviselő-testülete a Kálvin utcai rendelő épületének elbontásáról és az ott dolgozók átmeneti feladatellátási helyszíneinek kijelöléséről. Az új, háromrészes épület megvalósítására az idei költségvetésben 180 millió forintot különítettek el.

Tovább 2018-04-03

A természet szerelmesére, Mendei Árpádra emlékeztek

Családtagok, barátok és diákok voltak azok, akik az egy évvel ezelőtt elhunyt Mendei Árpádra emlékeztek meg az Espersit-házban. A természetjárás egyik makói apostolaként ismert pedagógus legnagyobb hobbija a fotózás volt, képeiből „A keresztfához megyek…” címmel nyitottak kiállítást.

Tovább 2018-04-03

Betekintés a hűtő-fűtő csőszerelvényeket gyártók világába

A Continental ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. újból nyílt napra invitálta a kíváncsi érdeklődőket. A látogatók többek között a gyártási folyamatokkal, a termékekkel, illetve a vállalat minőségi szemléletmódjával ismerkedhettek meg.

Tovább 2018-03-30

Az ének, amely a lelkeket gyógyítja

Kilenc vendég népdalkörrel együtt ünnepelte tízéves fennállását a makói Nefelejcs Népdalkör a Hagymaházban. A zenei találkozón citerakísérettel énekeltek az együttesek, akik az ország különböző részeiről hoztak dalokat.

Tovább 2018-03-30

A gyerekek javára gyűjtöttek a Pápay Bálon

Tizennegyedik alkalommal került megrendezésre a Pápay Endre Oktatási Intézmény jótékonysági bálja. A „Fogadj el” Alapítvány szervezésében lebonyolított rendezvény célja az iskolában tanuló diákok életének szebbé tétele, a számukra rendezett programok támogatásával.

Tovább 2018-03-30

11,7 milliárd forintból fejlesztették a makói és a hódmezővásárhelyi kórházat

„A makói és a hódmezővásárhelyi kórház integrációjának és közös együttműködésének köszönhetően az elmúlt időszakban összességében 11,7 milliárd forint támogatásban részesült” – emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő egy sajtótájékoztató keretében. Az infrastrukturális korszerűsítés mellett az egészségügyben dolgozók béremelésére is nagy hangsúlyt fektettek, mely tendencia a jövőben is folytatódni fog.

Tovább 2018-03-30

Puskás Dániel veheti át idén a Makói Medáliák díjat

Alig húsz napirendi pontot tárgyalt tegnap délelőtt március havi rendes ülésén Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A grémium többek között döntött a Kálvin utcai rendelőintézet elbontásáról, több vissza nem térítendő támogatás biztosításáról, a Makói Medáliák díj 2018. évi odaítéléséről, de tájékoztatókat is meghallgathattak a Járási Hivatal öt éves tevékenységéről, valamint az illegális migráció aktuális helyzetéről.

Tovább 2018-03-30

Megújuló önkormányzati bérlakások Honvédban

A „ Honvéd városrészi központ építése” című projekt keretében, többek között tizennégy otthon korszerűsödik. A Makó Város Önkormányzatának tulajdonában lévő bérlakások helyreállításáról Dr. Szilágyi Tímeával, az Innovációs és Városfejlesztési Iroda vagyoncsoportjának vezetőjével, valamint két érintett lakossal is beszélgetett stábunk.

Tovább 2018-03-30

FogadóÓra: dr. Kiss Attila Jobbik

FogadóÓra: dr. Kiss Attila Jobbik

Tovább 2018-03-30

Makói Híradó 2018.03.29. HD

- Megújuló önkormányzati bérlakások Honvédban - 11,7 milliárd forintból fejlesztették a makói és a hódmezővásárhelyi kórházat - Puskás Dániel veheti át idén a Makói Medáliák díjat - A gyerekek javára gyűjtöttek a Pápay Bálon - Az ének, amely a lelkeket gyógyítja - Betekintés a hűtő-fűtő csőszerelvényeket gyártók világába

Tovább 2018-03-30

TÁRSALGÓ 2018.03.29.

TÁRSALGÓ 2018.03.29.

Tovább 2018-03-30

HírExtra – Makó és térségi gazdatársadalom

A HírExtra mai adásában a Makó és térségi gazdatársadalom hétköznapjáról, eredményeiről, tavalyi évéről és jövőbeni lehetőségeiről, kihívásairól beszélgetünk. vendégek: Kádár József önkormányzati képviselő Bálind Árpád gazdálkodó

Tovább 2018-03-27

Makói Híradó 2018.03.27. HD

- A magyar földért folyó küzdelem még nem ért véget - Lázár szerint a következő időszak legnagyobb feladata a bérfejlesztés - Kosárlabda a Tavaszi Sportheteken - Csikorgó kerekektől volt hangos városunk - A legjobb megelőzés az elrettentés - Borona Piknikkel a sikeres jövőért

Tovább 2018-03-27

Lázár szerint a következő időszak legnagyobb feladata a bérfejlesztés

A bérek emelkedése és a gyermekek születésének elősegítése az elkövetkezendő évek legnagyobb feladata Lázár János országgyűlési képviselő szerint. Az intézkedések növelnék a kistelepülések megtartóképességét és a régiót is tovább erősíthetik. A miniszter szombaton Óföldeákon, Földeákon és Maroslelén számolt be az eddigi eredményekről és további terveiről.

Tovább 2018-03-27

A magyar földért folyó küzdelem még nem ért véget

„A magyar föld védelmében folytatott küzdelmet nem nyertük még meg, új komoly ütközet előtt állunk” – jelentette ki tegnap Lázár János országgyűlési képviselő azon az apátfalvi agrárfórumon, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete tartott. A miniszter szólt arról is, az április 8-ai választásnak a vidék jövője és sikeressége is a tétje

Tovább 2018-03-27

Kosárlabda a Tavaszi Sportheteken

A Tavaszi Sporthetek harmadik napján kosárlabda tudásukat mérték össze a makói diákok. A KERI tornacsarnokában megrendezett versenyszámban a négy városi középiskola csapatai mérkőztek meg.

Tovább 2018-03-27

Csikorgó kerekektől volt hangos városunk

Immár második alkalommal gyűltek össze vasárnap a gépjárművek szerelmesei Makón a Tavaszi Évadnyitón. Az autós-motoros felvonulás nagy sikernek örvendett a résztvevők és a kilátogatók részéről egyaránt.

Tovább 2018-03-27

Borona Piknikkel a sikeres jövőért

Egy délelőtt a kapcsolatépítés jegyében - röviden így is összegezhetnénk a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola által a szombati napon megrendezett, Borona Piknik névre keresztelt eseményt. Az intézmény végzős diákjai ugyanis megismerkedhettek az elhívott környékbeli gazdákkal és vállalkozásokkal, de számot adhattak saját tudásukról is. Mindezekre az iskola tanműhelye biztosított remek helyszínt.

Tovább 2018-03-27

A legjobb megelőzés az elrettentés

Milyen veszélyei lehetnek az internetnek? Milyen egy nap a börtönben? –többek között ezekre a kérdésekre kaptak választ azok a diákok, akik részt vettek a Makói Fiatalok Akadémiájának legutóbbi előadásán. A bűnmegelőzéssel kapcsolatban hivatásos rendőrök beszélgettek az érdeklődőkkel a Hagymaházban.

Tovább 2018-03-27

Makó Híradó 2018.03.26. HD

- Az egészség mindenkinek jár! - Lázár szerint eredmény csak akkor van, ha összefogás van - Tavaszköszöntő gyalogtúra - Több százan falatozhattak a város bográcsából - Egyeztettek a kiszombori elkerülő út nyomvonaláról - A Víz Világnapja a Makói Óvodában

Tovább 2018-03-26

Tavaszköszöntő gyalogtúra

Tavaszköszöntő gyalogtúrát szervezett a Maros árterébe a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda. A télies időjárás ellenére szép számmal érkeztek résztvevők a rendezvényre és tettek sétával egészségük megőrzéséért.

Tovább 2018-03-26

Lázár szerint eredmény csak akkor van, ha összefogás van

„Hibának tartom azt, ha valaki úgy akar megnyerni egy választást, hogy a másikat szidja. Ez nem program, ettől még nem fog bővülni a Hagymatikum Gyógyfürdő, nem lehet fizetést emelni és vállalkozásokat támogatni” – jelentette ki Lázár János országgyűlési képviselő legutóbbi makói fórumán. Emellett szólt arról is, hogy az április 8-ai választások tétje személyes ügyként és a haza szempontjából is sorsdöntő.

Tovább 2018-03-26

Az egészség mindenkinek jár!

Egészségszűrések és tanácsadás várta szombaton a lakosságot a makói kórház járóbeteg szakrendelőjében, ahová Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is ellátogatott. Az ingyenes program sikeres volt, hiszen több mint százan vettek részt rajta.

Tovább 2018-03-26

Több százan falatozhattak a város bográcsából

A város egész évben igyekszik különböző kezdeményezésekkel segíteni a nehéz körülmények között élőket. Szombaton egy karitatív akció keretein belül mintegy hatszáz adag bográcsgulyást készítettek a rászorulók részére. A közös főzés, amely számos felajánlásból és rengeteg ember közreműködésével valósulhatott meg, a régi városháza udvarán kapott helyet.

Tovább 2018-03-26

A Víz Világnapja a Makói Óvodában

Kékbe öltözött a Víz Világnapja alkalmából a Makói Óvoda Erdélyi Püspök utcai tagintézménye. A hagyományos rendezvényen a gyerekek változatos feladatokon és játékokon keresztül tanulhattak a víz és a környezetvédelem fontosságáról.

Tovább 2018-03-26

Egyeztettek a kiszombori elkerülő út nyomvonaláról

Közel húszan érkeztek pénteken Lázár János makói lakossági fogadóórájára. A miniszter az egyéni problémák és kérdések meghallgatása mellett a képviselő-testület tagjaival is egyeztetett a kiszombori elkerülő út nyomvonaláról.

Tovább 2018-03-26

Makói Híradó 2018.03.23. HD

- „Az IMF kis híján térdre kényszerítette Magyarországot” - A szűrés életet menthet! - Van még potenciál a mezőgazdaságban - Lányok rúgták a bőrt - Ünnepség Szikszai György tiszteletére - A Szentföld képekben

Tovább 2018-03-23

A szűrés életet menthet!

Március 24-én szombaton reggel 8 órától 14 óráig egészségszűrésekkel és tanácsadással várják az érdeklődőket a makói kórház járóbeteg szakrendelőjébe. A délelőtt folyamán többek között nőgyógyászati, urológiai és bőrgyógyászati szűrésre is lehet jelentkezni.

Tovább 2018-03-23

A Szentföld képekben

Gondolatban Jeruzsálem vagy Betlehem ősi utcáin is barangolhatott a hallgatóság a Máltai Esték legutóbbi, csütörtökön megrendezett eseményén. Biró István görög-katolikus parókus színes úti-beszámolót adott elő a József Attila Városi Könyvtár olvasótermében, melyet a Szentföldön tett zarándoklata során készült saját fotóival színesített.

Tovább 2018-03-23

Ünnepség Szikszai György tiszteletére

A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola dolgozói, valamint növendékei intézményük névadójára emlékeztek. A rendezvénynek az Újvárosi-Református Egyházközség gyülekezeti terme adott otthont.

Tovább 2018-03-23

„Az IMF kis híján térdre kényszerítette Magyarországot”

„Az IMF kis híján térdre kényszerítette Magyarországot” – emlékeztetett Lázár János országgyűlési képviselő, utalva arra, hogy az április 8-ai választás tétje hazánk függetlenségének megtartása. Az elkövetkezendő négy évben azon szeretnének továbbdolgozni, hogy a multicégekkel szemben a hazai termékeket támogassák, állami beavatkozással olcsóbbá tegyék az energiát, és a bankszektor külföldi érdekeltségeit csökkentsék.

Tovább 2018-03-23

Lányok rúgták a bőrt

A labdarúgás a lányok körében is egyre népszerűbb sportággá válik. Ezt a héten be is bizonyították, hiszen a Tavaszi Sporthetek alkalmából ők is teret kaptak, hogy megmutassák mire is képesek. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban négy együttes mérte össze erejét a pályán.

Tovább 2018-03-23

Van még potenciál a mezőgazdaságban

A mezőgazdaság és a föld a legnagyobb erőforrása ennek a térségnek – emelte ki Lázár János, országgyűlési képviselőjelölt kedden, a gazdakörben tartott lakossági fórumán. A kormány számos intézkedésével igyekszik a gazdák életét megkönnyíteni, támogatásokat nyújtani a számukra, hogy talpon tudjanak maradni és érvényesülhessenek a piaci versenyben.

Tovább 2018-03-23

FogadóÓra : Lázár János

Közéleti magazin

Tovább 2018-03-22

Társalgó 2018.03.22.

Mai kulturális magazinunkban felelevenítjük a nemzetközi nőnap alkalmából megrendezett Tavaszköszöntő legemlékezetesebb pillanatait. Majd visszatekintünk a harmadik Polgári Bálra, ahol a Forgatós Táncegyüttes is fellépett. Ezt követően a társulat művészeti vezetőjével és annak egyik tagjával beszélgetünk az egyesületről, valamint egy nemrégiben megkapott elismerésről. Végül pedig az I. és II. világháborúban elesett hőseink előtt tisztelgünk.

Tovább 2018-03-22

Makói Híradó 2018.03.22. HD

- Már Makón is kézbesítik az Erzsébet-utalványokat - Fő cél az életminőség emelése - „Ha munka van, minden van” - II. Tavasznyitó Autós-Motoros Felvonulás - Kézművesek foglalták el a Hagymaházat - Gálamérkőzést játszott a Contitech Makói KC

Tovább 2018-03-22

Már Makón is kézbesítik az Erzsébet-utalványokat

A magyar kormánytól 2,7 millió hazánkban élő nyugdíjas kap immár harmadik alkalommal tízezer forintos Erzsébet-utalványt. A küldeményeket a Magyar Posta munkatársai folyamatosan kézbesítik az idősebbeknek, akik elsőként Budapesten vehették át a kabinet támogatását, utána Pest megyében, most pedig a vidéki települések kerülnek sorra, köztük Makó is.

Tovább 2018-03-22

Gálamérkőzést játszott a Contitech Makói KC

Szépen menetel felfelé a tabellán a Contitech Makói KC, miután győzelemmel tért haza Mezőtúrról, majd az Erdei János Városi Sportcsarnokban a kondorosiak együttesét verte meg. További céljuk, hogy a hátralévő vidéki mérkőzéseken minél több pontot gyűjtsenek be, és a hazai találkozókon itthon tudják tartani az értékes két pontot.

Tovább 2018-03-22

„Ha munka van, minden van”

„Gyűlöletből az lesz, hogy valakit le lehet váltani, de arra, hogy másnap mi fog történni, nincs válasz” – jelentett ki Lázár János országgyűlési képviselő tegnap a kiszombori művelődési házban tartott fórumán. A miniszter az elmúlt négy év eredményei alapján képzeli el a folytatást, így bejelentette, amennyiben bizalmat kap a választópolgároktól április 8-án, úgy támogatja a kiszombori elkerülő út megépítését is.

Tovább 2018-03-22

Fő cél az életminőség emelése

Hosszú évek tervezőmunkájának és a kitartó, közös összefogásnak köszönhető, hogy a 47-es főút Hódmezővásárhelyet északról elkerülő szakaszát a mai nap reggelén át tudták adni a forgalomnak. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője elmondta, az elkészült, 13,4 km hosszú úttest nagyban megkönnyíti majd a helyi polgárok életét, várhatóan napi 14-17 ezer járművel csökkenhet a belváros forgalma. A beruházás eredményeképpen a település zajterhelése, valamint a levegő szennyezettsége is jelentős mértékben javulni fog.

Tovább 2018-03-22

II. Tavasznyitó Autós-Motoros Felvonulás

Második alkalommal rendeznek tavaszi évadnyitó, autós-motoros felvonulást a technikai sportok szerelmeseinek Makón. A gyülekező után a résztvevők konvojt alkotnak, majd rendőri felvezetés mellett egy jókora kört írnak le a városban.

Tovább 2018-03-22

Kézművesek foglalták el a Hagymaházat

A hagyományokhoz híven idén is megtartotta kreatív délelőttjét a Marosvidék Baráti Társaság, akik a megszokott módon a Hagymaház aulájába várták az érdeklődőket. A foglalkozás fő témája a Húsvét volt, így nem maradhatott el a tojásfestés és a színes asztali díszek készítése sem.

Tovább 2018-03-22

FogadóÓra – közéleti magazin

vendég: Rója István országgyűlési képviselőjelölt / MSZP -Párbeszéd

Tovább 2018-03-21

Makói Híradó 2018.03.21. HD

- Nem a rombolás, hanem az építés a cél - Aktívan az Országgyűlésben is - Kézbesítik az önkormányzat húsvéti ajándékát - Döntetlennel folytatta a bajnokságot a Makó FC - Nőnapi ünnepség a Szépkorúak Klubjában

Tovább 2018-03-21

Nem a rombolás, hanem az építés a cél

„Gyűlöletből nem lehet országot, várost és jövőt építeni” – emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő tegnap a makói gazdaköri székházban tartott fórumán, utalva arra, hogy az április 8-ai választás kapcsán túl sok az agresszió. Véleménye szerint, az esetlegesen ellenzéki összefogásból megalakuló új kormány helyett, hibáik és vétkeik ellenére még mindig a FIDESZ-KDNP a legjobb választás.

Tovább 2018-03-21

Aktívan az Országgyűlésben is

A kötelező betelepítési kvóta elutasítása, történelmi igazságtétel Csongrád-Csanád megyének, földosztási és városmodernizálási programok – csak néhány példa, amely Lázár János országgyűlési képviselő parlamenti munkásságát fémjelzik. A számos kezdeményezésből azokat gyűjtöttük össze, melyeket a miniszter maga is kiemelten fontosnak tart.

Tovább 2018-03-21

Kézbesítik az önkormányzat húsvéti ajándékát

Igyekszünk odafigyelni a makói szépkorúakra, hiszen nagyon sokat köszönhet nekik a város – nyilatkozta Czirbus Gábor alpolgármester tegnapi sajtótájékoztatóján. Az önkormányzati képviselők az utóbbi hetekben kezdték meg a húsvéti Erzsébet-utalványok kézbesítését a város nyugdíjasai számára.

Tovább 2018-03-21

Döntetlennel folytatta a bajnokságot a Makó FC

Két győzelem után egy döntetlent zsebelt be a Makó FC a hétvégén. Bár a vezetést meg tudta szerezni a Szekszárd ellen, csupán egy pontot tudott itthon tartani.

Tovább 2018-03-21

Nőnapi ünnepség a Szépkorúak Klubjában

A Megyeház utcai helyiségében tartotta meg nőnapi összejövetelét a Szépkorúak Klubja. A vendégeknek süteményekkel, üdítőkkel, az ünnepelteknek pedig egy-egy szál virággal kedveskedtek a jeles nap alkalmából.

Tovább 2018-03-21

HírExtra – hírháttér magazin

A HírExtra mai adásában a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Makói Tagintézményének fejlesztéséről beszélgetünk.

Tovább 2018-03-20

Makói Híradó 2018.03.20. HD

- Tisztább levegő, csökkenő zajszennyezés - Makón is várják a SZEVIÉP károsultak kérelmeit - Elindultak a Tavaszi Sporthetek - „Itt az idő!” – múzeumi kiállítás 1848 emlékére - Rövid hírek

Tovább 2018-03-20

Tisztább levegő, csökkenő zajszennyezés

Gratulálok a vásárhelyi polgároknak, hogy egy 24 éves álmot közösen a kormánnyal meg tudtunk valósítani – mondta Lázár János országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján hétfőn, ahol a 47-es főút Hódmezővásárhelyt elkerülő szakaszának elkészültéről számolt be. Az út jelentős terhet vesz majd le a település válláról mind a közlekedés, mind pedig a környezetszennyezés tekintetében.

Tovább 2018-03-20

„Itt az idő!” – múzeumi kiállítás 1848 emlékére

A Makói Művésztelep 1998-as anyagából állítottak össze kamara kiállítást a forradalom és szabadságharc évfordulójának emlékére a József Attila Múzeumban. A megnyitón a „Tetten érhető múlt” című pályázat eredménye is kihirdetésre került.

Tovább 2018-03-20

Makón is várják a SZEVIÉP károsultak kérelmeit

Mint arról már korábban beszámoltunk a magyar kormány március ötödikén rendelte el a SZEVIÉP Zrt. fizetésképtelensége miatt veszteséget szenvedett mikro-, kis- vagy középvállalkozások rendkívüli állami kárrendezését mintegy 1,5 milliárd forint összegben. Az igénybejelentéssel kapcsolatos információkról a Makói Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese, Dr. Lakatos-Tóth Andor adott tájékoztatást stábunknak.

Tovább 2018-03-20

M-Foci Kft. – Hódmezővásárhely mérkőzés összefoglalója

M-Foci Kft. - Hódmezővásárhely mérkőzés összefoglalója

Tovább 2018-03-20

Elindultak a Tavaszi Sporthetek

A Tavaszi Sporthetek keretében ismét a makói középiskolák csapatai küzdenek meg több alkalommal a legjobb helyezésekért. A rendezvénysorozat hétfőn a fiú labdarúgással rajtolt az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2018-03-20

Makói Híradó 2018.03.19. HD

- Nem hagyhatjuk elveszni a ránk hagyott örökséget - Pálfordulás: Mucsi már tárgyalna a Jobbikkal - Lázár szerint a gyermekvállalás ösztönzése a legfontosabb feladat - Fontos rangadót nyert a Makó - Lázár János is elhelyezte a tisztelet virágait a térség több településén

Tovább 2018-03-19

Lázár szerint a gyermekvállalás ösztönzése a legfontosabb feladat

„Minden gyermek után járó adókedvezményt, támogatást meg kell védeni az április 8-ai választáson” - ezt Lázár János országgyűlési képviselő jelentette ki a hétvégén tartott kötetlen beszélgetései során. A miniszter szombaton Csanádalbertin és Ambrózfalván, vasárnap pedig Pitvaroson számolt be az elmúlt négy év eredményeiről és további terveiről.

Tovább 2018-03-19

Nem hagyhatjuk elveszni a ránk hagyott örökséget

Történelmünk útjának fontos mérföldkövéhez érkeztünk. Úgy, ahogy magyarjaink 1848. márciusában – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester a március 15-ei, városi megemlékezésen tartott beszédében. A Széchenyi téren összegyűlt ünneplő tömeg a délelőtt folyamán a Forgatós Táncegyüttes külön erre az eseményre koreografált előadását is megtekinthette.

Tovább 2018-03-19

Pálfordulás: Mucsi már tárgyalna a Jobbikkal

Márki-Zay Péter nemrégiben megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester kinyilatkoztatta, hogy Dr. Kiss Attilát, a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltjét támogatja a Csongrád megyei 4-es számú választókerületben az április 8-ai választáson. Lépésével azt az üzenetet közvetíti az új városvezető, hogy egyetlen párt mellé teszi le voksát. Mucsi Tamás szerint ezzel nagy hibát követ el.

Tovább 2018-03-19

Lázár János is elhelyezte a tisztelet virágait a térség több településén

Földeákon, Kiszomboron, de Csanádpalotán és Magyarcsanádon is járt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnepet megelőző napon, március 14-én. Az országgyűlési képviselő a települések vezetőivel közösen emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

Tovább 2018-03-19

Fontos rangadót nyert a Makó

Miután a Makó FC 2-1-re verte meg a Szentlőrinc együttesét, szerdán hazai pályán fordulatos labdarúgó mérkőzésen győzte le a hódmezővásárhelyieket is. A bepótolt megyei rangadót Sirokmán Zoltán döntötte el, ezzel itthon tartva az értékes három pontot.

Tovább 2018-03-19

Nemzeti Ünnep a Kossuth szobornál – Makó 2018.03.15.

AZ 1848/49-ES FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJA.

Tovább 2018-03-16

Makói Híradó 2018.03.14. HD

- „A haza függetlenségének ügye soha nem veszhet el” - Megmenekült a csődtől Csanádpalota - Történeti megmérettetés a múzeumban - Gyerekektől volt zajos a sporttelep - Az ég és a föld temploma

Tovább 2018-03-14

„A haza függetlenségének ügye soha nem veszhet el”

Apáink, nagyapáink nemzedéke hosszú évtizedek után a mai napon kaphatta meg a nekik kijáró kellő tiszteletet azok után, hogy a világháborúkban életüket áldozták a hazáért. Az elesett katonák helyreállított sírjainak és emlékművének felújítására és megáldására a Kálvária utcai katolikus temetőben került sor. Ezzel Makó Város Önkormányzata egy, több mint egy évszázados elmulasztott kötelességének tett eleget.

Tovább 2018-03-14

Történeti megmérettetés a múzeumban

A tradíciókhoz híven a József Attila Múzeum az idén is megrendezte a ’48-as hősök nyomában elnevezésű vetélkedőjét. A rendezvényen a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola növendékei mérték össze tudásukat.

Tovább 2018-03-14

Az ég és a föld temploma

Mondhatni az ország másik végéből, Nyíregyházáról érkeztek azok a papnövendékek és elöljáróik, akik vasárnap tartottak Szent Liturgiát a görögkatolikus templomban. A makói hívek így a kispapokkal együtt kerülhettek közelebb a Húsvéti Titokhoz.

Tovább 2018-03-14

Megmenekült a csődtől Csanádpalota

Megérkezett Csanádpalota számlájára az a 72 millió forint összegű gyorssegély, amelyet még Lázár János országgyűlési képviselő ígért a település pénzügyi gondjainak rendezésére – derült ki az országgyűlési képviselő hivatalos Facebook oldalán közzétett videójából. A kormány segítségének köszönhetően a város megmenekült a csődtől és a működésképtelenségtől.

Tovább 2018-03-14

Gyerekektől volt zajos a sporttelep

Makói és térségi tanulókkal telt meg hétfő délután az Erdei Ferenc téri Sporttelep a hagyományos mezei futó diákolimpia alkalmából. A szikrázó napsütésnek és a tavaszias időjárásnak köszönhetően nagy örömmel mozogtak együtt a gyerekek, akik közül a leggyorsabbak kvalifikálták magukat a megyei döntőre.

Tovább 2018-03-14

HírExtra – Iparipark fejlesztés

Több mint 100 hektáron 400 millió forintból fejlesztik a makói ipari parkot, a a város által kidolgozott gazdaságfejlesztési program részeként. Vendégek: TÓTH ISTVÁN elnök, Marosmenti Vállalkozók Szövetsége MOLDOVÁN ATTILA KÖVIMET Kft. ügyvezetője

Tovább 2018-03-13

Makói Híradó 2018.03.13. HD

- Megválasztották a szavazatszámláló bizottságok tagjait - A verselés ifjú tehetségei - Okos műhellyel is bővülni fog a Váll-Ker Kft. - Tanulói sikerek a KERI berkeiben - Újabb győzelmet aratott a Makói KC

Tovább 2018-03-13

Megválasztották a szavazatszámláló bizottságok tagjait

Szavazatszámláló bizottságok tagjainak és póttagjainak megválasztása, óvodai jelentkezés módjának és általános felvételi időpontjának meghatározása – többek között ezekről a halaszthatatlan ügyekről tárgyalt ma reggel a makói képviselő-testület. A rendkívüli ülésen továbbá az elektromos töltőállomások létesítéséről szóló korábbi határozatot is módosították.

Tovább 2018-03-13

A verselés ifjú tehetségei

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából rendezett makói ünnepségsorozatot a vasárnapi istentisztelet nyitotta meg, ezt pedig hétfőn a hagyományos, Városi és Térségi Szavalóverseny eredményhirdetése követte. A versmondók a Koronában, egy díjátadó keretében vehették át jutalmaikat.

Tovább 2018-03-13

Újabb győzelmet aratott a Makói KC

Parázs mérkőzést játszott a hétvégén a Makói KC női kézilabdacsapata, akik fölényes győzelmet arattak a Szeghalom ellen. Szabó Attila lányai ezzel a tabella negyedik helyére tornázták fel magukat.

Tovább 2018-03-13

Tanulói sikerek a KERI berkeiben

Két tanuló az elődöntőig menetelt, egy pedig az áprilisi döntőben is megmérettetheti majd magát az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulói közül. Hétfőn büszkén számolt be az intézmény egy sajtótájékoztató keretében a tehetséges fiatalok kimagasló eredményeiről.

Tovább 2018-03-13

Okos műhellyel is bővülni fog a Váll-Ker Kft.

A Váll-Ker Kft. az elkövetkező öt évben is Európa legkorszerűbb kandallógyártó vállalkozása lehet egy hamarosan induló beruházásnak köszönhetően – mondta el Tóth István, a cég ügyvezetője múlt héten tartott sajtótájékoztatóján. A közel 1 milliárd forintos fejlesztés egy GINOP pályázat keretében valósulhat meg.

Tovább 2018-03-13

Makói Híradó 2018.03.12. HD

- Minden iskola váljon digitálissá - Nagy lehetőség áll a magyar nemzet előtt - Rendbe hozták a Kisposta tetejét - Nőnapi ünnepség Csanádpalotán - A környezettudatos nevelés gyermekkorban kezdődik

Tovább 2018-03-12

Nőnapi ünnepség Csanádpalotán

Vacsorával és a helyi előadó csoportok műsorával lepték meg a nőket Csanádpalotán. A rendezvényen részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is, aki köszöntővel és egy szál virággal üdvözölte az ünnepelteket.

Tovább 2018-03-12

Rendbe hozták a Kisposta tetejét

A Kossuth utca 66. szám alatti épületen, azon belül a Kispostán nemrégiben több javítás ment végbe közel egymillió forintból. A megvalósult eredményekről Kovács Sándor önkormányzati képviselőt és Farkas László kivitelezőt kérdezte meg stábunk.

Tovább 2018-03-12

Minden iskola váljon digitálissá

Két éve indította útjára a Vodafone Magyarország Alapítvány a Digitális Iskola Programot,mely arra hivatott ,hogy a hátrányos helyzetű fiatalok is tudják fejleszteni digitális ismereteiket .A kezdeményezéshez a Makói Bartók iskola is csatlakozott . Az intézmény vezetője is jelen volt azon az eseményen ,melyen a projektben elért eddigi eredményekről és a jövőbeni tervekről is beszélt Deutsch Tamás miniszteri biztos és Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

Tovább 2018-03-12

A környezettudatos nevelés gyermekkorban kezdődik

Háromnapos kurzusra érkeztek óvodapedagógusok az ország több pontjáról a Makói Óvoda Erdélyi Püspök utcai intézményébe a múlthét folyamán. A résztvevőknek a környezettudatos oktatásról tartottak előadást, majd a tanultakat a gyakorlatban is kamatoztathatták.

Tovább 2018-03-12

Nagy lehetőség áll a magyar nemzet előtt

A márciusi ifjaknak csak rövid időre sikerült elnyerni szabadságukat, most viszont újra nagy lehetőség előtt áll a magyar nemzet. „Az a kérdés, tudunk-e olyan világba csatlakozni, amelyre mindannyian már hosszú évtizedek óta várunk” – fogalmazott Lázár János országgyűlési képviselő a III. Polgári Bálon. A Forgatós Táncegyüttes műsorában is az 1848-as eseményeket idézte fel, megalapozva ezzel az est gondolatiságát.

Tovább 2018-03-12

Makói Híradó 2018.03.09. HD

- Hamarosan kézbesítik az Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak - Több mint 100 hektáron fejlesztik a makói ipari parkot - Nagyszabású térrehabilitáció a Deák Ferenc utcában - Az ország megvédése alapvető feladat - Tavaszköszöntő a Hagymaházban

Tovább 2018-03-09

Az ország megvédése alapvető feladat

Vona Gábor és Kiss Attila nem egyformán gondolkodnak a más pártokkal való párbeszédet illetően. Ez is kiderült azon a lakossági fórumon, melyet csütörtökön a Glorius Vigadóban tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje és helyi országgyűlési képviselő-jelöltje. Az este folyamán szó esett a be- és kivándorlás problémaköréről, de a bérunió szükségességéről és egy igazságos nyugdíjrendszer kialakításáról is.

Tovább 2018-03-09

Több mint 100 hektáron fejlesztik a makói ipari parkot

Március 19-ét követően indulhat a makói ipari park fejlesztésének kiviteli közbeszerzési eljárása – ezt Farkas Éva Erzsébet polgármester jelentette be tegnap egy sajtótájékoztató keretében. A 107 hektáros terület közel teljes közművesítését mintegy 400 millió forintos támogatásból valósítják meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Tovább 2018-03-09

Nagyszabású térrehabilitáció a Deák Ferenc utcában

A Magyar Kormány támogatásának és Lázár János országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően a neves építész, Makovecz Imre által megálmodott könyvtár munkálatai javában tartanak. A létesítmény környezetének rekonstrukciója szintén folyamatban van. A 2,66 milliárd forintot felölelő beruházás mostani állásáról, illetve a jövőbeli teendőkről Gilicze Ferenc műszaki vezetővel beszélgetett stábunk.

Tovább 2018-03-09

Tavaszköszöntő a Hagymaházban

Március nyolcadikán, a nemzetközi nőnap keretében Makó Város Önkormányzata szintén tiszteletét és megbecsülését fejezte ki a szebbik nem iránt. A hölgyeket egy változatos műsorral, illetve sok színpompás és illatozó virággal ajándékozták meg településünk vezetőségének férfi tagjai.

Tovább 2018-03-09

Hamarosan kézbesítik az Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak

Gazdasági eredmények, téli rezsicsökkentés, bevándorlás, magyar termőföld védelme – csupán néhány téma azok közül, amelyek szóba kerültek a legutóbbi Kormányinfón. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter továbbá beszélt arról is, hogy ismét 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok, melyeket a következő hetekben kézbesíti a Magyar Posta.

Tovább 2018-03-09

Társalgó 2018.03.08.

- Pozsonyig utazott a Ford T - modell - Képzőművészeti kiállítás - Jártunk a Makói színitársulat Jutalomjátékán

Tovább 2018-03-08

Makói Híradó 2018.03.08. HD

- Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány - Lázár szerint Makó lehet a magyar turizmus egyik meglepetés városa - Töretlen aerobikos sikerek - Nőnapot ünnepelt az MSZP Makó és Térsége Szervezete - Püspökök, akik forradalmárok voltak

Tovább 2018-03-08

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány

Az elmúlt hetek rendkívül hideg időjárása miatt megnövekedett a családok gázfogyasztása, és ezzel együtt a rezsiszámla is. Ezért a kormány egy téli rezsicsökkentésről döntött – jelentette be tegnap Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook oldalán.

Tovább 2018-03-08

Lázár szerint Makó lehet a magyar turizmus egyik meglepetés városa

Egy órán keresztül válaszolt tegnap Lázár János a Makó Híradó szerkesztőségébe érkező kérdésekre. Az online fórumon szó esett többek között a bevándorlásról, az április 8-ai parlamenti választásról, Makó városának jövőjéről, de azt is megtudhattuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hamarosan ellátogat Makóra.

Tovább 2018-03-08

Töretlen aerobikos sikerek

A hagyományokhoz híven idén is Makó adott otthont az Aerobik Diákolimpia Kelet-Magyarországi döntőjének. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban közel 250 versenyző mérettette meg magát, szebbnél szebb ruhákban, színvonalas produkciókkal.

Tovább 2018-03-08

Nőnapot ünnepelt az MSZP Makó és Térsége Szervezete

Az MSZP Makó és Térsége Szervezete ünnepélyes keretek között köszöntötte a hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából. A rendezvény szerdán, a Glorius Vigadóban került megrendezésre, melynek folyamán a politikai gondolatok sem maradhattak el.

Tovább 2018-03-08

Püspökök, akik forradalmárok voltak

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Magyarország egyik legjelentősebb eseményeihez tartozik történelmünkben. A 170. évfordulóhoz közeledve egy konferenciát tartottak a Glorius Hotel előadó termében, ahol a helyi eseményeket az egyházak szemszögéből ismertették a jelenlévőkkel.

Tovább 2018-03-08

Makói Híradó 2018.03.07. HD

- Felújítják az óföldeáki erődtemplomot - Város a városban – a bevándorlás hatásai Bécsben - Egy hétig a gyerekek bőrében - Sokszínű alkotások kaptak otthont a Hagymaházban - Mélyvízben a CONTITECH Makói KC

Tovább 2018-03-07

Sokszínű alkotások kaptak otthont a Hagymaházban

Már második alkalommal tárták a publikum elé változatos kiállításukat a Makói Magán Zeneiskola Képzőművészeti Csoportjainak tehetséges növendékei. A tárlat anyaga a kiszombori, a földeáki és a Kálvin Téri Református Általános Iskola telephelyének anyagát öleli fel.

Tovább 2018-03-07

Mélyvízben a CONTITECH Makói KC

A tabella 11. helyére csúszott az NB II. Dél-keleti csoportjában szereplő CONTITECH Makói KC miután megszerezte második vereségét a legutóbbi fordulóban. A férfi kézilabdásokra már csak egy nehéz mérkőzés vár és csak ezután kezdődik az igazi harc a bentmaradásért.

Tovább 2018-03-07

Város a városban – a bevándorlás hatásai Bécsben

„Ha Magyarországra beengedjük a bevándorlókat és itt fognak élni, a mi városainkban, akkor ennek is bűnözés, szegényedés, kosz, piszok és lehetetlen városi körülmények lesznek a következményei, csakúgy, mint Bécsben” – jelentette ki Lázár János tegnap a világhálón közzétett videójában. A miniszter az osztrák főváros egy olyan kerületébe is ellátogatott, melyet gyakorlatilag elfoglaltak és saját képükre formáltak a migránsok.

Tovább 2018-03-07

Felújítják az óföldeáki erődtemplomot

A gótikus stílusú, 14. században épült óföldeáki templom állapotában főként az oldalfalak beázásai, illetve a tetőszerkezet problémái okoztak károkat. A felújításra több mint 83 millió forintot fordíthat a fenntartó, Szeged-Csanádi Egyházmegye.

Tovább 2018-03-07

Egy hétig a gyerekek bőrében

Bombahatástalanítás digitális térben vagy papírhajtogatás kesztyűben – csak néhány tevékenység azok közül, amelyekre lehetőségük nyílt szülőknek és pedagógusoknak kedden, a Pápay Endre Oktatási Intézményben. A Pedagógiai Szakszolgálatok Hete elnevezésű programba a makóiak is becsatlakoztak színes, interaktív foglalkozásaikkal.

Tovább 2018-03-07

HírExtra – Levéltár fejlesztés

A HírExtra mai adásában a Makói Levéltár fejlesztéséről beszélgetünk. Az egykori Csanád vármegye iratanyaga most már biztosan visszakerülhet Makór

Tovább 2018-03-06

Makói Híradó 2018.03.06. HD

- Igaz-e a hír: Rója visszalép? - A kormány kártalanítja a SZEVIÉP-károsultakat - 14 képviselő-jelölt lesz a szavazólapon - Nyugdíjas találkozó a prevenció jegyében - Örökzöld vígjáték a MATE előadásában - Telet űztek és tavaszt köszöntöttek

Tovább 2018-03-06

Telet űztek és tavaszt köszöntöttek

Csizmadobogás töltötte meg a Hagymaházat vasárnap a Maros Táncegyüttes hagyományos Télbúcsúztató és Tavaszköszöntő Gálaestjén. Változatos műsort tekinthetett meg a nagyközönség, amelyet tovább színesítettek a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek vizsgaelőadásai is.

Tovább 2018-03-06

14 képviselő-jelölt lesz a szavazólapon

Várhatóan 14 képviselő-jelölt méretteti meg magát az április 8-ai országgyűlési választáson a Csongrád megyei 4-es számú választókerületben. A szavazólapon való megjelenés sorrendjét tegnap nyilvános ülés keretében sorsolta ki a Választási Bizottság.

Tovább 2018-03-06

A kormány kártalanítja a SZEVIÉP-károsultakat

A szegedi szocialista hatalom is okolható azért, amiért a SZEVIÉP Zrt. közel 400 vállalkozót károsított meg 10,5 milliárd forinttal. Az érintettek kifizetetlen munkadíjáért 8 éve küzd Szabó Bálint. A tegnapi kormányülésen áttörés történt az ügyben, ahol megszületett az a rendelet, mely szerint az állam 1,5 milliárd forinttal kártalanítja az azóta megmaradt 106 alvállalkozót.

Tovább 2018-03-06

Örökzöld vígjáték a MATE előadásában

Ismét felgördültek a Hagymaház függönyei, ugyanis a Makói Teátrum tagjai egy újabb klasszikus darabbal készültek a nagyérdemű számára. A Csontkomédia és a Hókirálynő produkciók után, Rejtő Jenő Jutalomjáték című, humoros művét vitték színpadra.

Tovább 2018-03-06

Igaz-e a hír: Rója visszalép?

A világhálón terjedt el ma délelőtt az a hír, miszerint Rója István, az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselő-jelöltje visszalép a Jobbikos Dr. Kiss Attila javára. Ezt az információt Márki-Zay Péter nemrégiben megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester édesapja posztolta a Facebook-on. Televíziónk az ügyben megkérdezte Róját, igaz-e a hír.

Tovább 2018-03-06

Nyugdíjas találkozó a prevenció jegyében

Tavaszi nyugdíjas találkozót tartottak a Hagymatikum Gyógyfürdőben. A vendégek a nap folyamán az intézmény hagyományos szolgáltatásai mellett ingyenes egészségügyi méréseket is igénybe vehettek, melyeket az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai végeztek el.

Tovább 2018-03-06

Makói Híradó 2018.03.05. HD

- Növekvő közbiztonság és csökkenő munkanélküliség - Összetartó az apátfalvi földműves közösség - "Kell egy kapus! Nekünk kettő van!” - A harmadik X-be lép a Makó Budo Klub - Rövid hírek

Tovább 2018-03-05

Összetartó az apátfalvi földműves közösség

„Az irigység, a rosszkedvűség, a vetélkedés és az egymás ellenesség soha ne üsse fel a fejét legalább ebben a közösségben, és akkor Apátfalva népe jobb és boldogabb lesz” – ezt az útravalót adta szombaton Lázár János országgyűlési képviselő a gazdabálon megjelenteknek. A Faluházban a hagyományokhoz híven ezúttal is szép számmal összegyűltek a helyi földmívesek, akik a házi pálinkák kóstolása után éjszakába nyúló mulatságot tartottak.

Tovább 2018-03-05

“Kell egy kapus! Nekünk kettő van!”

Szoros mérkőzésen, két góllal sikerült legyőznie a Szolnokot a Makónak a női kézilabda-bajnokság legutóbbi fordulójában. A hazaiak mindvégig küzdő szellemben játszottak, melyhez egy remek kapusteljesítmény is társult.

Tovább 2018-03-05

Növekvő közbiztonság és csökkenő munkanélküliség

Az embereknek dolgozniuk kell, ez a boldogulás egyetlen módja – emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő Fogadóóra című műsorunkban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arra is kitért, hogy a munkanélküliségi arány csökkentése mellett a közbiztonság területén is jelentős javulás mutatható ki.

Tovább 2018-03-05

A harmadik X-be lép a Makó Budo Klub

Megtartotta ez év első sajtótájékoztatóját a Makó Budo Klub. Márton Imre, az egyesület elnöke többek között beszámolt az eddig történtekről valamint a jövőbeli tervekről.

Tovább 2018-03-05

Makói Híradó 2018.03.02. HD

- Élő bejelentkezés a magyar-román határról - Hétvégi meccsdömping - Makón kezdte meg kampányát Lázár János - Az önmagunkhoz vezető út - Óvodai csalogató - Rövid hírek

Tovább 2018-03-02

Óvodai csalogató

A nyílt napok sorozatába a Bárka Református Óvoda is becsatlakozott és megnyitotta kapuit, hogy a bölcsisek és szüleik bepillantást nyerjenek az intézménybe. Az érdeklődőket a leendő óvónénik és daduskák fogadták.

Tovább 2018-03-02

Élő bejelentkezés a magyar-román határról

Lázár János ma délelőtt a makói támogató aláírások gyűjtését követően a magyar-román határra ment, ahonnan élőben bejelentkezett a nemrég elindított hivatalos Facebook oldalán. Az országgyűlési képviselő-jelölt itt kiemelte, a Maros-parti város után azért ide vezetett az első útja, mert az április 8-ai választás tétje, hogy ki védi majd meg az országot.

Tovább 2018-03-02

Az önmagunkhoz vezető út

Ismét városunkban járt Magyarország egyik legismertebb pszichiátere, Dr. Csernus Imre. A Hagymaház közönségének egy érdekes témát hozott, ugyanis előadása a Találd meg önmagad! címet kapta.zető út

Tovább 2018-03-02

Makón kezdte meg kampányát Lázár János

Makó belvárosában kezdte napját Lázár János, aki az április 8-ai választáson a Csongrád megyei 4-es számú választókerületben újraindul a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjeként. A politikus szakadó hóesésben bíztatta az arra járókat, hogy szavazatukat azokra adják, akik garantálni tudják az ország biztonságát.

Tovább 2018-03-02

Farsangi batyus bál 2018.

Farsangi batyus bál 2018.

Tovább 2018-03-02

Társalgó 2018.03.01.

Nyerteseink: M-Foci Kft . éves bérlet: Széll Katalin Szegedi Szinház belépő 03.11. 19 óra Kazamaták (Kisszínház) 2*2 fő : Horváth Istvánné, Kriván Irén Hagymatikum fürdőjegy : Szabóné Kiss Éva Gratulálunk a nyerteseknek ! Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/ Honlap: http://makotv.hu/ Videó csatorna : https://www.youtube.com/MakoiVTV

Tovább 2018-03-01

Makói Híradó 2018.03.01. HD

- Makóra kerül az egykori Csanád vármegye iratanyaga - Egy modern közösségi ház épül a Honvéd városrészben - Makó regionális centrummá válhat - Elégett a kiszebáb - Farsangi kavalkád a Zöldértben

Tovább 2018-03-01

Makóra kerül az egykori Csanád vármegye iratanyaga

Sajtótájékoztatóval egybekötött terepbejárást tartottak ma délelőtt a Csongrád Megyei Levéltár makói telephelyének leendő épületében. Itt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Biernacki Karol megyei igazgató bejelentette, hosszú idő után újra visszakerül városunkba az egykori Csanád vármegye iratanyaga.

Tovább 2018-03-01

Egy modern közösségi ház épül a Honvéd városrészben

Dr. Sánta Sándor önkormányzati képviselő fórumán a polgárok széleskörű tájékoztatást kaptak a 3-as választókerületben már végbement fejlesztésekről, illetve a még tervben lévő beruházásokról. A legnagyobb hangsúlyt így a Honvéd projektre fektették.

Tovább 2018-03-01

Makó regionális centrummá válhat

A határon túli magyar területekkel való együttműködés erősítése mindenféleképpen fontos, ebben Makó egy regionális centrum lehet – mondta el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Fogadóóránkban. A beszélgetés során az országgyűlési képviselő arra is kitért, hogy az ország keleti része bővelkedik tartalékokban, amelyekre megéri alapozni a jövőben.

Tovább 2018-03-01

A Hagymaház felújításának avatóünnepségéről készült összefoglaló műsor

A Hagymaház felújításának avatóünnepségéről készült összefoglaló műsor

Tovább 2018-03-01

Busójárás Makón 2018

Kolompokkal és kerepelőkkel űzték el a telet szombaton a Mohácsi busók Makóról. A maskarások táncosokkal és lovasokkal vonultak fel a város utcáin, majd a József Attila Múzeum skanzenjében mulatsággal várták az érdeklődőket.

Tovább 2018-03-01

Változó vélemények bevándorlás ügyben

Alig öt hét van hátra az április 8-ai voksolásig, a pártok pedig már erőteljes kampányba kezdtek. Ennek egyik témája a bevándorlás kérdésköre, amely kiemelten fontos a makóiak és a térségben élők számára a határ közelsége miatt. Ezzel kapcsolatban megkérdeztük a Csongrád megyei 4-es számú választókerület három országgyűlési képviselő-jelöltjét, valamint Mucsi Tamást, aki a DK országos választási listáján szerepel. A korábban tett nyilatkozatokhoz képest, néhány esetben elmozdulás tapasztalható.

Tovább 2018-03-01

Elégett a kiszebáb

Kolompokkal és kerepelőkkel űzték el a telet szombaton a Mohácsi busók Makóról. A maskarások táncosokkal és lovasokkal vonultak fel a város utcáin, majd a József Attila Múzeum skanzenjében mulatsággal várták az érdeklődőket.

Tovább 2018-03-01

Farsangi kavalkád a Zöldértben

A Zöldért étterem adott otthont idén a Roma Nemzetiségi Önkormányzat farsangi ünnepségének. A mulatságon jelmezversenyre és kézműves foglalkozásokra is sor került.

Tovább 2018-03-01

Makói Híradó 2018.02.28. HD

- Testközelben a történelem - Számos probléma kerül majd orvoslásra - A Hagymatikumban is búcsút intettek a télnek - Makói és térségi diákok mérték össze ügyességüket a KERI-ben

Tovább 2018-02-28

Testközelben a történelem

A kommunizmus máig tartó hatása, egy rendszerváltó szemszögéből című beszámolójával várta az érdeklődőket Simon István az Ifjúsági Színtérben. A hétvégi eseményen az előadó, többek között személyes élményein keresztül kalauzolta el a közönséget a múlt nagy eseményeibe.

Tovább 2018-02-28

Számos probléma kerül majd orvoslásra

Modernizált iskolaépületek, szűkös parkolóhelyek – csak néhány téma azok közül, amik szóba kerültek kedden Czirbus Gábor alpolgármester lakossági fórumán. A képviselő a Hagymaház pódium termébe várta a 7. választókerület lakóit.

Tovább 2018-02-28

A Hagymatikumban is búcsút intettek a télnek

Neves fellépőkkel, köztük Szikora Róberttel, dallamos zenékkel, ötletes jelmezekkel, finom falatokkal és megannyi színes programmal fogadták a Hagymatikumba látogatókat a múlt hétvégén. A farsangi rendezvényen a vígasságé, valamint a felhőtlen kikapcsolódásé volt a főszerep.

Tovább 2018-02-28

Makói és térségi diákok mérték össze ügyességüket a KERI-ben

7. és 8. osztályos tanulók vetélkedtek a legjobb helyezésekért a KERI hagyományos sorversenyén. Az előző évekhez hasonlóan a változatos feladatok mellé remek hangulat párosult.

Tovább 2018-02-28

HírExtra – M- Foci

HírExtra - M- Foci

Tovább 2018-02-27

Makói Híradó 2018.02.27. HD

- Megújult a kultúra temploma, ami összeköti az eget és a földet - A választás tétje: bevándorlóországgá válik-e Magyarország? - Toroczkai szerint Soros György egy spekuláns - Meridiánnal az egészségért - Polgári Bál a jótékonyság jegyében

Tovább 2018-02-27

Polgári Bál a jótékonyság jegyében

A FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete és a Jobb Makóért Egyesület idén is megszervezi hagyományos polgári bálját. A kezdeményezés céljairól és történetéről Weszely Tamás beszélt stábunknak.

Tovább 2018-02-27

A választás tétje: bevándorlóországgá válik-e Magyarország?

A 2018. évi tavaszi parlamenti választás tétje, hogy Magyarország bevándorlóországgá válik-e, vagy megőrzi saját nemzeti identitását, nyelvi egységét – erről Lázár János országgyűlési képviselő Fogadóóránkban beszélt televíziónknak. Mint mondta, a makóiak a határ közelsége miatt különösen érzékelik ezt a problémát, ezért fontosnak tartja, hogy a képviseletükre jelentkező jelöltektől világos és egyértelmű választ kapjanak.

Tovább 2018-02-27

Toroczkai szerint Soros György egy spekuláns

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke szombaton Makóra látogatott, ahol Dr. Kiss Attila országgyűlési képviselő-jelölttel tartott lakossági fórumot a Korona földszinti termében. A közel három órás gyűlés középpontjában a migráció és Soros György állt.

Tovább 2018-02-27

Meridiánnal az egészségért

Újabb sportolási lehetősége nyílt a hétvégén az idősebb generációnak arra, hogy aktívan töltsék el szabadidejüket. A szombati napon a fitt délelőtt keretében mozoghattak egy jót az érdeklődők az Erdei János Városi Sportcsarnokban, ahol egy meridián tornát követően Lóránth Kata zenés, gyakorlati óráján is részt vehettek.

Tovább 2018-02-27

Megújult a kultúra temploma, ami összeköti az eget és a földet

Két évtizeddel a megépítése után régi-új pompájában tündököl Makovecz Imre Kossuth-díjas építész első makói építménye, a Hagymaház. A kultúra templomának teljes körű felújítása mintegy 130 millió forintból az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Makovecz Imre Alapból került megvalósításra. Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjét követően a nagyérdemű három fúvószenekar ünnepi műsorát hallgathatta meg.

Tovább 2018-02-27

Makói Híradó 2018.02.26. HD

- Batyus bálon ünnepeltek a szépkorúak - Időközi polgármester-választást tartottak Vásárhelyen - Lázár szerint egy országgyűlési képviselőnek az a dolga, hogy segítsen az embereken - Összetartás határok nélkül - Csörgőlabda mérkőzésen vettek részt a KERI tanulói

Tovább 2018-02-26

Időközi polgármester-választást tartottak Vásárhelyen

Almási István novemberi halála miatt időközi polgármester-választást tartottak vasárnap Hódmezővásárhelyen. A voksolást nagy érdeklődés övezte, kiugróan magas részvételi aránnyal zárult. A szavazatok megszámlálását követően sokak által meglepő eredmény született.

Tovább 2018-02-26

Összetartás határok nélkül

A Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja már évek óta sikeresen folytatja a Máltai esték című előadássorozatát, amely jelenleg futó évadában a határon túli magyarokkal foglalkozik. A legutóbbi előadásra csütörtökön került sor a József Attila Könyvtárban, amelyre Romániából és a Szerbiából is érkeztek vendégek

Tovább 2018-02-26

Lázár szerint egy országgyűlési képviselőnek az a dolga, hogy segítsen az embereken

Lázár János 16 éve végzi országgyűlési képviselőként munkáját, 2014 óta már három járás 19 települése tartozik választókerületéhez. Mint ismeretes, az április 8-ai választásokon újra megméretteti magát, ehhez kapcsolódóan március 1-jén kezdi meg kampányjáró körútját, ahol személyesen számol majd be eddigi munkájáról és jövőbeli terveiről. A politikus szerint egy országgyűlési képviselőnek az a dolga, hogy meghallgassa az embereket és segítsen nekik – erről Fogadóóránkban beszélt televíziónknak

Tovább 2018-02-26

Batyus bálon ünnepeltek a szépkorúak

Makó város képviselő-testülete farsangi batyus bálra várta a település szépkorúit szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az este a jókedv és a zene, a finom falatok és italok jegyében telt, a megjelenteket Farkas Éva Erzsébet polgármester ajándékcsomagokkal is meglepte.

Tovább 2018-02-26

Csörgőlabda mérkőzésen vettek részt a KERI tanulói

A KERI Bajza utcai épületében egy rendhagyó bemutatót rendeztek a Magyar Parasport Napján. Az iskola diákjai egy érdekes csapatjátékkal, a csörgőlabdával ismerkedtek meg.

Tovább 2018-02-26

Makói Híradó 2018.02.23. HD

- 400 millió forintba kerül a Makó-Hódmezővásárhely közötti kerékpárút - Lázár hangos, erős és vitatkozós kampányra számít - Különleges műsorral készülnek a felújított Hagymaház átadására - Örömmel fogadták a makóiak Lázár János beszámolóját - Csontokra bukkantak a múzeumban - Ágak-bogak-gyökerek

Tovább 2018-02-23

Örömmel fogadták a makóiak Lázár János beszámolóját

Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter a napokban jelentette meg képviselői beszámolóját, melyben az elmúlt évek makói vonatkozású fejlesztéseiről ad tájékoztatást. A város lakói szívesen vették kezükbe a kiadványt és elégedettek voltak, látva, hogy a Maros-parti település dinamikusan fejlődik.

Tovább 2018-02-23

Különleges műsorral készülnek a felújított Hagymaház átadására

Makovecz Imre Kossuth-díjas építész egyik leghíresebb makói épülete, a Hagymaház 130 millió forintból újult meg. Ezen apropóból a szervezők egy nagyszabású koncerttel várják a nagyérdeműt az intézmény átadó ünnepségén.

Tovább 2018-02-23

400 millió forintba kerül a Makó-Hódmezővásárhely közötti kerékpárút

Kisebb vita alakult ki a legutóbbi lakossági fórumon, melyet Gáspár Sándor önkormányzati képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester tartottak. A Makó-Hódmezővásárhelyet összekötő kerékpárutat még el sem kezdték építeni, máris többen kifogásolják annak belterületi szakaszát.

Tovább 2018-02-23

Lázár hangos, erős és vitatkozós kampányra számít

Az április 8-ai országgyűlési választásig alig öt hét van hátra. A Csongrád megyei 4-es számú választókerületben újrainduló Lázár Jánost már nyilvántartásba vette a Választási Bizottság, így március 1-jén megkezdi kampányának azon részét, amely során az elmúlt időszakban elvégzett munkájáról és jövőbeni célkitűzéseiről számol majd be személyesen mind a 19 településen. A politikus hangos, erős és vitatkozós kampányra számít – erről Fogadóóránkban beszélt televíziónknak.

Tovább 2018-02-23

Ágak-bogak-gyökerek

Kisvárdai Lajos fafaragó mester munkáiból nyílt kiállítás a József Attila Városi Könyvtárban. A 71 esztendős Lajos bácsi a megnyitón életéről és munkásságáról is beszélt stábunknak.

Tovább 2018-02-23

Csontokra bukkantak a múzeumban

Hétköznapi használati tárgyak, fegyverek és ékszerek - csak néhány példa azokból a bronzkori, régészeti leletekből, amelyeket most egy időszakos tárlat keretein belül tekinthet meg a művelődni vágyó közönség. A József Attila Múzeum ad otthont a miskolci Herman Ottó Múzeum kiállítási anyagának, melynek megnyitójára a csütörtöki napon került sor.

Tovább 2018-02-23

Makói Híradó 2018.02.22. HD

- Tovább tombol az influenzajárvány - Járdáktól a sportpálya pazarló kivilágításáig - Lezárult az ivóvízminőség-javító projekt vizsgálata - Továbbra is kedvezményesen lehet üzlethelyiséget bérelni a Csipkesoron - Különleges irodalomóra a JAG-ban - Sulivilág a Bartókban

Tovább 2018-02-22

FogadóÓra 2018.02.22.

vendég: Dr. Hadik György települési képviselő

Tovább 2018-02-22

Társalgó 2018.02.22.

- Halmágyi Pál történésszel múltat idézünk és megmutatjuk hogyan nézett ki az 1870-ban épült klasszicista városháza - 17000 en látogattak el a József Attila Múzeumba 2017-ben ,hogy mire volt a legnagyobb érdeklődés kiderül az adásban - Megmutatjuk a képviselő az orvos a festőművész Sánta Sándor legfrissebb alkotásait. Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/ Honlap: http://makotv.hu/ Videó csatorna : https://www.youtube.com/MakoiVTV

Tovább 2018-02-22

Járdáktól a sportpálya pazarló kivilágításáig

A járdák felújítása, parkolási gondok, fanyesés és az Erdei Ferenc téri sportpálya pazarló kivilágítása – ezek voltak a legégetőbb panaszok az 5. számú választókerület tegnapi lakossági fórumán. A lehetséges megoldásokról ezúttal Farkas Éva Erzsébet polgármester és Marosvári Attila önkormányzati képviselő tájékoztatták az érdeklődőket.

Tovább 2018-02-22

Tovább tombol az influenzajárvány

Csongrád megyében az elmúlt héthez képest tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma, ami azt jelenti, még mindig a járványküszöb túloldalán vagyunk. A vírusos eredetű betegség általában novembertől egészen áprilisig tart, a legtöbb fertőzést januárban és februárban regisztrálják.

Tovább 2018-02-22

Lezárult az ivóvízminőség-javító projekt vizsgálata

Lezárult a 17 települést érintő „Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt„ kivitelező felelősségét firtató vizsgálat – értesült a Délmagyarország című napilap. Ezzel elhárult az akadály a 950 millió forint állami támogatás folyósítása elől, melyet azért biztosítanak, hogy a közel négy éve húzódó botrány végére pont kerüljön, és a problémák orvoslását követően a szakhatósági előírásoknak megfelelő, egészséges ivóvizet nyújtsanak az itt élőknek.

Tovább 2018-02-22

Továbbra is kedvezményesen lehet üzlethelyiséget bérelni a Csipkesoron

Makó város képviselő-testülete idei első, februárban megtartott rendes ülésén döntött arról, hogy a tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban sem emelkednek a nem lakáscélú ingatlanok bérleti díjai. Emellett továbbra is 20%-os engedményt vehetnek igénybe azok az üzlettulajdonosok, akik a határidőket betartva rendezik fizetési kötelezettségüket az önkormányzat felé.

Tovább 2018-02-22

Különleges irodalomóra a JAG-ban

A Magyar Írószövetség kezdeményezésének köszönhetően most először, február tizennyolcadikán, neves regényírónk, Jókai Mór születésnapján ünnepeltük hazánkban a Magyar Széppróza Napját. Ezen jeles alkalomból, Janáky Marianna író és költő rendhagyó irodalomóráján szerezhettek újabb ismereteket a Makói József Attila Gimnázium diákjai.

Tovább 2018-02-22

Makói Híradó 2018.02.21. HD

- Nyitott ajtók a polgármesternél - A járdák már jók, a közbiztonság még nem - Rendkívüli ülésen tanácskozott a képviselő-testület - 1300 aláírást gyűjtött össze egy nap alatt Lázár János - Sima győzelem a férfi kézilabdázóknál - Kerékpárúttal a sokszínű infrastruktúráért

Tovább 2018-02-21

Nyitott ajtók a polgármesternél

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester hivatali irodájában. A város vezetőjét most is leginkább szociális és lakhatási problémákkal keresték fel, de új vállalkozás elindításával, sőt a Honvéd városrész rehabilitációjával kapcsolatban is érkeztek érdeklődők.

Tovább 2018-02-21

A járdák már jók, a közbiztonság még nem

Problémák sokaságát sorolták a 6-os választókerület lakói a kedd este tartott fórumon. A megoldásokat Toldi János önkormányzati képviselő, valamint Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette. A körzet legjelentősebb beruházásáról is szó esett, melyet személyesen a tervezők mutattak be az érdeklődőknek.

Tovább 2018-02-21

FogadóÓra vendége Lázár János országgyűlési képviső

FogadóÓra vendége Lázár János országgyűlési képviső

Tovább 2018-02-21

Sima győzelem a férfi kézilabdázóknál

A kettős emberhátrány ellenére is gálázott a CONTITECH Makói KC a tavaszi szezon legelső mérkőzésén. A férfi kézisek kiemelkedő védelmüknek köszönhetik sikerüket.

Tovább 2018-02-21

1300 aláírást gyűjtött össze egy nap alatt Lázár János

Az április 8-ai országgyűlési választáshoz kapcsolódóan hétfőn kezdődött az ajánlások összegyűjtése, és tegnap a Csongrád megyei 4-es számú választókerületben újrainduló Lázár János már 1300 darab aláírást le is adott a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Helyi Választási Irodájában. Az országgyűlési képviselő-jelölt a következő négy évben a legfontosabb feladatának az emberek segítését és a haza védelmét tartja.

Tovább 2018-02-21

Rendkívüli ülésen tanácskozott a képviselő-testület

Ma reggel Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete rendkívüli ülésen vitatott meg több fontos napirendi pontot. A Polgármesteri Hivatal nagytermében szó esett többek között a város 2017. évi költségvetésének módosításáról és Farkas Éva Erzsébet polgármester béren kívüli juttatásának sorsáról is.

Tovább 2018-02-21

Kerékpárúttal a sokszínű infrastruktúráért

Február 21-én kezdődtek meg a Maroslelét, Makót és Hódmezővásárhelyt összekötő kerékpárút építési munkálatai. Lázár János országgyűlési képviselő Maroslelén elmondta, véleménye szerint a környékbeliek számára sok új lehetőséget kínál majd a beruházás.

Tovább 2018-02-21

Hírextra – 2018-as költségvetés

vendégeink: Farkas Éva Erzsébet Makó polgármestere és Vargáné Nagy Éva pénzügyi irodavezető 2018.02.20.

Tovább 2018-02-20

Makói Híradó 2018.02.20. HD

- 18 millióból újul meg az SZTK mögötti parkoló - 40 millió forintból újult meg a maroslelei bibliotéka - Sulivilág a Bartókban - Jobbikkal vagy anélkül? - Rangadót vesztett a Makói KC

Tovább 2018-02-20

Jobbikkal vagy anélkül?

Hivatalosan is megkezdődött a kampány az április 8-ai országgyűlési választásokra. A Csongrád megyei 4-es számú választókerületben a múlt héten az MSZP-Párbeszéd közös jelöltje, Rója István is bemutatkozott, ahol a DK is jelen volt, mint támogató szervezet. A sajtótájékoztatón a két párt között több kérdésben is véleménykülönbség merült fel, melyet nem rejtettek véka alá. Ilyen volt a Jobbikkal való összefogás lehetősége, melyre három különböző választ is kaptunk.

Tovább 2018-02-20

18 millióból újul meg az SZTK mögötti parkoló

Évtizedes problémát orvosol a makói kórház egy nyertes pályázatnak köszönhetően, mely során bruttó 18 millió forintból megújítják a szakrendelő intézet mögötti parkolót. Ezt követően az intézmény környezetének közlekedési rendjét is átalakítják – derült ki azon a mai sajtótájékoztatón, amelyet Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő és Dr. Nagy Jenő telephely igazgató főorvos tartottak.

Tovább 2018-02-20

Rangadót vesztett a Makói KC

A találkozó utolsó negyedében hagyta veszni magát a Makói KC női kézilabdacsapata. A maros-mentiek nagy küzdelemben maradtak alul a jelentős játékerővel bíró Csorvási SK együttesével szemben.

Tovább 2018-02-20

40 millió forintból újult meg a maroslelei bibliotéka

Az, hogy valaki kistelepülésen lakik, nem jelenti azt, hogy ne élhessen minőségi életet: a tudást hozzáférhetővé kell tenni mindenki számára. Ezt mondta Lázár János Maroslelén, ahol egy megújult könyvtárat adtak át. Az épületet 40 millió forintból építették újjá, mely mostantól az olvasás élményén túl közösségi térként is szolgál majd az itt élőknek.

Tovább 2018-02-20

Sulivilág a Bartókban

Lezárult a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének Sulivilág programsorozata. A foglalkozásokon az óvodások megismerkedhettek az iskola tanítóival, valamint az intézmény légkörével.

Tovább 2018-02-20

Megkezdték a rendelést a felújított újvárosi rendelőben

Ma reggeltől már újra a Justh Gyula utcai orvosi rendelőben fogadják a betegeket Újvároson. A mintegy 42 millió forintból teljes körűen felújított intézményt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kádár József önkormányzati képviselő is megtekintették.

Tovább 2018-02-19

Makói Híradó 2018.02.19. HD

- Megkezdték a rendelést a felújított újvárosi rendelőben - 18 térségi település polgármestere támogatja Lázár Jánost - Adományosztás a Hunyadi utcában - Az elmúlt 4 év makói eredményei 19 oldalon - Jó formában a Makó FC a bajnoki rajt előtt

Tovább 2018-02-19

18 térségi település polgármestere támogatja Lázár Jánost

Földeák Község Önkormányzata polgármesteri találkozóra invitálta a Csongrád megye 4-es számú választókerületéhez tartozó települések vezetőit. A rendhagyó eseményen a jelenlévők egy nyilatkozat aláírásával szentesítették elkötelezettségüket Lázár János, a térség országgyűlési képviselője mellett. Ezt követően a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszönetet nyilvánított a támogatásukért és az eddig végzett közös munkáért.

Tovább 2018-02-19

Az elmúlt 4 év makói eredményei 19 oldalon

Lázár János országgyűlési képviselő értékelő kiadványt tárt a nyilvánosság elé, melyben az elmúlt évek makói eredményeiről, sikereiről és jelenleg is folyamatban lévő projektjeiről tájékoztatja a lakosságot. A füzet számszerűsítve számol be többek között a helyi kórház- és iskolafejlesztésekre fordított keretösszegekről, a városba érkező támogatásokról, de a miniszter parlamentben tett indítványairól és felszólalásairól is tájékozódhat az olvasó.

Tovább 2018-02-19

Adományosztás a Hunyadi utcában

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programot indított a magyar kormány az Európai Unióval közösen, melynek keretén belül adományosztásra került sor csütörtökön, a Hunyadi utcában. A tartós élelmiszereken felül az újszülöttek gondozásához elengedhetetlen eszközöket is biztosítanak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád megyei kirendeltségének munkatársai.

Tovább 2018-02-19

Jó formában a Makó FC a bajnoki rajt előtt

Edzőmeccsekkel készül a márciusi rajtra az M-Foci Kft. Az NB III-as csapat eddig kétszer lépett pályára, két győzelmet bezsebelve. Hétvégén a Méhkerék együttesét fogadták az Erdei Ferenc téri sportpályán.

Tovább 2018-02-19

Makói Híradó 2018.02.16. HD

- Jelölt már van, a program még várat magára - Mesterségek a makói múzeumban - Boldog iskola, boldog óvoda - Hétvégén rajtol a kézilabda bajnokság - Rövid hírek térségünkből

Tovább 2018-02-16

Jelölt már van, a program még várat magára

Bár már tavaly augusztusban Botka László, az MSZP akkor még miniszterelnök-jelöltje bemutatta Rója Istvánt, mint a Csongrád 4-es számú választókerület országgyűlési képviselő-jelöltjét, ma Buzás Péter, az MSZP helyi elnöke újra megtette ezt. Mint köztudott, Mucsi Tamás visszalépett Rója javára, mindezek ellenére a két párt között több véleménykülönbség is felmerült a sajtótájékoztatón.

Tovább 2018-02-16

Boldog iskola, boldog óvoda

Megtartotta nyílt nap sorozatát a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola. Míg az ovisok a jövendőbeli tanítókkal ismerkedtek meg, a jelenlegi diákokat szüleik figyelték érdeklődve.

Tovább 2018-02-16

Mesterségek a makói múzeumban

Kőműves, burkoló, valamint festő szakos tanulók bővítették tudásukat hat hónapon keresztül a József Attila Múzeumban. Az „Újratervezés” mintaprojekt keretén belül szakmai előadásokon, kirándulásokon vettek részt a nebulók, melyeknek köszönhetően a leendő hivatásuk csínját-bínját is elleshették.

Tovább 2018-02-16

Hétvégén rajtol a kézilabda bajnokság

Hazai pályán kezdik meg a 2018-as tavaszi szezont városunk kézilabdacsapatai. A CONTITECH Makói KC szombaton a Túrkeve gárdáját fogadja, míg a Makói KC lányai a Csorvás együttese ellen csapnak össze az első bajnoki mérkőzésen.

Tovább 2018-02-16

Társalgó – gombavató, szalagavatók Makón

Társalgó - gombavató, szalagavatók Makón

Tovább 2018-02-15

Makói Híradó 2018.02.15. HD

- Repkedtek a milliárdok, újabb beruházások jöhetnek - Állnak a falak, már a tetőt építik az új könyvtárnál - A gyerekek szociális jólétének és életminőségének javítása a cél - Makó városában húszezer választópolgár szavazhat - Élelmiszert és ruhát osztott a Romano Kraj Jogvédő Egyesület - „Menő iskolává” válik a JAG

Tovább 2018-02-15

Makó városában húszezer választópolgár szavazhat

A Nemzeti Választási Iroda az országgyűlési képviselő választásokról szóló értesítő küldeményeit a Magyar Posta nemrégiben kezdte el kézbesíteni az érintett 7,9 millió választópolgárnak. A tájékoztatót február 19-ig kell megkapniuk, mely a választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról ad információkat.

Tovább 2018-02-15

A gyerekek szociális jólétének és életminőségének javítása a cél

Javában tart a „Nem vagy egyedül, avagy óvodai és iskolai szociális segítés fejlesztése a makói járásban” című projekt, melyet a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény valósít meg nyolc köznevelési létesítmény bevonásával. A sokrétű pályázatban résztvevő felek egy sajtótájékoztató keretében számoltak be az eddigi eredményekről és a további tervekről.

Tovább 2018-02-15

Állnak a falak, már a tetőt építik az új könyvtárnál

Gyakorlatilag száz százalékban elkészültek az új könyvtár falai – derült ki azon a tegnapi sajtótájékoztatón, melyet Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő tartottak. A munkálatok ütemterv szerint haladnak, a bibliotékát várhatóan 2019 első felében adják át az kultúrakedvelőknek.

Tovább 2018-02-15

Állnak a falak, már a tetőt építik az új könyvtárnál

Gyakorlatilag száz százalékban elkészültek az új könyvtár falai – derült ki azon a tegnapi sajtótájékoztatón, melyet Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő tartottak. A munkálatok ütemterv szerint haladnak, a bibliotékát várhatóan 2019 első felében adják át az kultúrakedvelőknek.

Tovább 2018-02-15

Élelmiszert és ruhát osztott a Romano Kraj Jogvédő Egyesület

A Romano Kraj Jogvédő Egyesület és a Johannita Segítő Szolgálat többek között rendezvényekkel, képzésekkel és adományokkal próbálja segíteni a rászoruló kisebbséget. Szervezésükben közel egy tonna ruhát és több száz élelmiszercsomagot osztottak ki szombaton a makói Bethlen utcában.

Tovább 2018-02-15

„Menő iskolává” válik a JAG

A Makói József Attila Gimnázium kettő másik, szintén a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ szárnyai alatt működő iskolával közösen új, „Modern tudás, menő iskola” elnevezésű EFOP projektbe kezdett. A hosszútávú együttműködés nyitórendezvénye kedden került megrendezésre a Glorius Vigadóban, ahol a résztvevők az intézmények bemutatkozásai után egy, a jelenkor oktatási sajátosságairól szóló előadást is meghallgathattak.

Tovább 2018-02-15

Makói Híradó 2018.02.14. HD

- Makó, a gyarapodó város - Támogatja cégeit a makói önkormányzat - A család egy híd a múlt és a jövő között - Zárónapjához érkezett a „Hagyma-Ma” mintaprojek - Alakformálás a KERI tornatermében

Tovább 2018-02-14

FogadóÓra – Dr. Sánta Sándor

Honvéd városrész rehabilitációja

Tovább 2018-02-14

Makó, a gyarapodó város

Újváros fejlesztésének terveiről, valamint a jelenlegi beruházásokról is beszámolt kedden Kádár József önkormányzati képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester. A lakossági fórumon többek között elhangzott, hogy új parkolókat alakítanának ki a Justh Gyula utcában, emellett az épülő kézilabda munkacsarnok alaprajzát is ismertették a jelenlévőkkel.

Tovább 2018-02-14

Támogatja cégeit a makói önkormányzat

344 millió forint működési támogatást szavazott meg a grémium az önkormányzati fenntartású cégek költségvetéséhez a legutóbbi testületi ülésen. Míg a tavalyi évhez képest a Hagymaház és az Erdei János Városi Sportcsarnok idén 15 millió forinttal kevesebből gazdálkodhatnak, addig a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. a megnövekedett feladatok ellátása végett 62 millió forinttal kap többet.

Tovább 2018-02-14

Alakformálás a KERI tornatermében

Alakformálás, zsírégetés, jobb kondíció - az ezekre való törekvés mindegyike megjelent a vasárnap délutáni ingyenes edzésen az „Ezt válaszd!” keretén belül. A KERI tornaterme négy hónapja közel száz mozogni vágyóval telik meg minden hétvégén, hogy együtt égessék el kalóriájukat.

Tovább 2018-02-14

Bekukkantó a Bartók Iskolába

Megtartotta beiskolázási délelőttjét a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye a jövendőbeli elsősök számára. Az érdeklődők a matematika és a magyar nyelv tanóráival ismerkedhettek meg, valamint bepillantást nyerhettek az iskola mindennapjaiba.

Tovább 2018-02-14

Zárónapjához érkezett a „Hagyma-Ma” mintaprojekt

A József Attila Múzeumban tavaly szeptemberben indult útjára a „Hagyma-Ma, Újratervezés, Testhönálló textíliák” elnevezésű mintaprojekt, amely most a végéhez közeledik. A kezdeményezés hagymatermesztéssel foglalkozó szekciójának záróeseményét hétfőn tartották a múzeumban, amelyen ez alkalommal a Pápay Endre Oktatási Intézmény kertész tanulói mellett egyetemi hallgatók is részt vettek.

Tovább 2018-02-14

A család egy híd a múlt és a jövő között

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Makói Csoportjának szervezésében tartott előadást Bíró László római katolikus püspök. Az előadó a család fontosságáról beszélt a nagyérdeműnek a Korona Dísztermében a Házasság hete programsorozat kapcsán.

Tovább 2018-02-14

HírExtra – ContiTech 2018.02.13.

Mai vendégeim ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.- től érkeztek,idén lesz 23. éve hogy a Continental csoport Makóra költöztette gyárát.Akkor 13 dolgozót foglalkoztattak. Azóta a környék legnagyobb munkáltatójává nőtte ki magát a cég. Jelenleg több mint 3700 an dolgoznak a két telephelyen,Makón és Vácon.Folyamatos bővítés, új termékek és technológiai fejlődés szoros kapcsolat a Szegedi Tudományegyetemmel. Ezekről fogunk beszélgetni...

Tovább 2018-02-14

Makói Híradó 2018.02.13. HD

- Közel 6 millió forintból bővült a makói kórház eszközparkja - 60 szalagot tűztek fel a Galamb iskola bálján - Lázár szerint a JOBBIK saját magát járatja le - Évek óta növekedést mutat a ContiTech

Tovább 2018-02-13

Évek óta növekedést mutat a ContiTech

A Continental ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. eredményei évről-évre komoly fejlődést mutatnak. A több fronton is innovatív lehetőségeket kereső vállalat a 2017-es időszakot pozitívan zárta, 12%-os árbevételt könyvelhetett el. Projektjeiken keresztül igyekeznek bebiztosítani egy fenntartható fejlődési modellt a jövőre nézve.

Tovább 2018-02-13

Lázár szerint a JOBBIK saját magát járatja le

A Jobbik szerint a kormány falurombolásra készül a magyar önkormányzatiság felszámolásával – írja a makohirado.hu egyik újságírója cikkében. Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint a párt nemrégiben levélben fordult néhány kistelepülés vezetőjéhez, melyben önállóságuk miatt aggódnak. Lázár János országgyűlési képviselő ezt az évek óta rendre felbukkanó híresztelést a Kormányinfón ismét cáfolta, véleménye szerint a JOBBIK ezzel csak saját magát járatja le.

Tovább 2018-02-13

60 szalagot tűztek fel a Galamb iskola bálján

Makón a szalagavatók 2018-as sorát a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola zárta. Ünnepélyes keretek között hatvan végzős diák kapta meg szalagját.

Tovább 2018-02-13

Közel 6 millió forintból bővült a makói kórház eszközparkja

Közel 3 millió forint gyűlt össze Szentpéteri Csilla zongoraművész tavalyi jótékonysági koncertjén, melyet az Állami Egészségügyi Ellátó Központ is megtoldott ugyanekkora összeggel. Az ebből vásárolt eszközöket a Makói Kórház Szent István termében mutatták be a sajtó képviselőinek.

Tovább 2018-02-13

Makói Híradó 2018.02.12. HD

- Megkezdődik Honvéd infrastrukturális fejlesztése - Czirbus Gábor kérdése a makói ellenzéknek: „Vásárhely kié?” - A polgármester is köszöntötte 90. születésnapján Jámbor Zoltánt - Választ várnak az MSZP makói iroda vezetőjétől - Közel száz végzős tanulón díszelgett a zöld gomb - Eredményes évet zárt a József Attila Múzeum 2017-ben

Tovább 2018-02-12

Választ várnak az MSZP makói iroda vezetőjétől

Egy pártsemleges kampányban mit keres a Magyar Szocialista Párt Makói Szervezetének iroda vezetője? – ezt a kérdést vetette fel Csávás Antalnak címezve a testületi ülést követő sajtótájékoztatóján Czirbus Gábor, a FIDESZ helyi elnöke. Televíziónk megkereste az érintettet is, hogy reagáljon az elhangzottakra.

Tovább 2018-02-12

A polgármester is köszöntötte 90. születésnapján Jámbor Zoltánt

Jámbor Zoltánt 90. születésnapján köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő. A jeles alkalmon oklevéllel és tortával kedveskedtek a szépkorúnak, aki a beszélgetés során felidézte életének fontosabb állomásait.

Tovább 2018-02-12

Közel száz végzős tanulón díszelgett a zöld gomb

A Makói József Attila Gimnázium tizenkettedikes tanulói az Erdei János Városi Sportcsarnokban ünnepelték felnőtté válásuk egyik legmeghatározóbb eseményét, a Gombavató bált. A teltházas rendezvényt látványos táncprodukciók, változatos zenei előadások, valamint megindító pillanatok tarkították.

Tovább 2018-02-12

Könyvtár építés Makó, 2018.02.12.

készítette: Borka Péter Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/ Honlap: http://makotv.hu/ Videó csatorna : https://www.youtube.com/MakoiVTV

Tovább 2018-02-12

Megkezdődik Honvéd infrastrukturális fejlesztése

Makó Város Önkormányzata 2018. január elsején elindította a „Honvéd városrészi központ építése” című projektet, mely megvalósítására 730 millió forint Európai Uniós támogatás áll rendelkezésre. A pályázat során történő infrastrukturális fejlesztések részleteiről egy megbeszélés során értesültek a Támogató Csoport tagjai.

Tovább 2018-02-12

Czirbus Gábor kérdése a makói ellenzéknek: „Vásárhely kié?”

Vásárhely kié? – tette fel a kérdést Czirbus Gábor a legutóbbi testületi ülésen az ellenzéki képviselőknek, utalva arra, hogy az MSZP Makói Szervezetének iroda vezetője egy fotó tanúsága szerint a függetlenként induló Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester-jelölt mellett kampányol. Az alpolgármester továbbá arra is választ várt, mi az oka annak, hogy a DK és a pártokhoz állítólag nem kötődő jelölt ugyanazzal a szlogennel hirdeti magát.

Tovább 2018-02-12

Eredményes évet zárt a József Attila Múzeum 2017-ben

Eredményes évet tudhat maga mögött a makói közgyűjteményi intézmény. Tavaly közel 17000 fő látogatott el a József Attila Múzeumba, mely 2500-al több, mint 2016 folyamán.

Tovább 2018-02-12

Makói Híradó 2018.02.09. HD

- 160 millió forintból folytatódik a járdafelújítási program - Nyilatkozat az illegális bevándorlás elutasításáról - Testközelben a miniszterrel - Czirbus: „Makó nem kér a kötelező betelepítésből! - „Lelkemben Korea” - Új köntösbe bújt az újvárosi orvosi rendelő - Mintaprojektet zárt a József Attila Múzeum

Tovább 2018-02-09

Testközelben a miniszterrel – Lázár János egy hete

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője a napokban indította útjára honlapját, ahol szinte minden, a politikussal kapcsolatos írott és képi anyag hozzáférhető az érdeklődők számára. Többek között egy nyolc részes videósorozat is megtekinthető az internetes oldalon, amelyben a képviselő egy egész hetét kísérheti végig a néző, ahogy nem csupán politikusként, de férjként és kétgyermekes apaként is megállja a helyét.

Tovább 2018-02-09

160 millió forintból folytatódik a járdafelújítási program

Megkezdődött az idei évi első lakossági fórumsorozat. A Bajza utcai iskolában Dr. Hadik György önkormányzati képviselő Czirbus Gábor alpolgármesterrel közösen várta a 4-es számú választókerület polgárait. A tegnap esti eseményre több észrevétellel, valamint kéréssel érkeztek a lakosok.

Tovább 2018-02-09

Czirbus: „Makó nem kér a kötelező betelepítésből!”

„Török Miklós és Gáspár Sándor képviselők kiálltak a kötelező betelepítési kvóta mellett, és ezzel együtt elfogadták azt is, hogy Makóra migránsokat telepíthessenek be” – így reagált ma délután a legutóbbi testületi ülésen történtekre Czirbus Gábor, a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség helyi elnöke sajtótájékoztatóján.

Tovább 2018-02-09

Nyilatkozat az illegális bevándorlás elutasításáról

Közel másfél órás vita alakult ki az év első makói testületi ülésén az illegális bevándorlás és az azt támogató szervezetek, bevándorlást szervező irodák elutasításáról szóló nyilatkozat tárgyalása során. A képviselők többsége a kezdeményezés mellé állt, míg Gáspár Sándor és Török Miklós nem értett egyet az abban foglaltakkal.

Tovább 2018-02-09

XVII. Páger Antal-színészdíj átadó ünnepség – Makó

Gálffi László kapta az idei Páger Antal-színészdíjat Makó, 2018.02.04. Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/ Honlap: http://makotv.hu/ Videó csatorna : https://www.youtube.com/MakoiVTV

Tovább 2018-02-09

Mintaprojektet zárt a József Attila Múzeum

Véget ért a József Attila Múzeum „Testhönálló textíliák” című mintaprojektje. A hétfői záró alkalmon a diákok felidézték a tanultakat, valamint egy tapasztalataikat összegző kérdőívet is kitöltöttek.

Tovább 2018-02-09

Új köntösbe bújt az újvárosi orvosi rendelő

Belülről és kívülről is teljesen megújult a Justh Gyula utcai orvosi rendelő. Az ÁNTSZ felé az átadás már megtörtént, jelenleg a bútorok elhelyezése és összeszerelése folyik. A rendelés február 19-én kezdődik meg a korszerűsített intézményben.

Tovább 2018-02-09

„Lelkemben Korea”

Czibolya Kálmán filmvetítésekkel gazdagon illusztrált előadására került sor hétfőn a Szent István Szabadegyetem keretében. A „Lelkemben Korea” című alkalmon a Makói Videóműhely vezetője az ázsiai országgal kapcsolatos alkotásaiból válogatott.

Tovább 2018-02-09

Táralgó – Páger Antal Színészdíj 2018.02.08.

Táralgó - Páger Antal Színészdíj 2018.02.08.

Tovább 2018-02-08

Makói Híradó 2018.02.08. HD

- Lázár az ivóvízminőség-javító programról: „Az előző városvezetés legdurvább hagyatéka!” - Befejeződött a Hagymaház felújítása - Vélemények ütköztek az év első rendes testületi ülésén -Látogatási tilalom a megyei kórházakban - A JAG tanulói is táncra perdülnek - Új mérőlabort kaptak a Návaysok

Tovább 2018-02-08

A JAG tanulói is táncra perdülnek

A JUGYU és a KERI szalagavatója után a Makói József Attila Gimnázium végzős diákjainak tűzik fel a zöld gombokat. A fiatalok már izgatottan várják, hogy az elegáns öltönyökben és a fehér menyasszonyi ruhákban bemutathassák, amit a táncórákon tanultak.

Tovább 2018-02-08

Vélemények ütköztek az év első rendes testületi ülésén

Megújult környezetben, a Polgármesteri Hivatal friss köntösbe öltözött nagytermében került sor szerdán a makói képviselő-testület idei első rendes ülésére. A hosszú, vitáktól sem mentes tanácskozáson megszavazták többek között a város 2018-as költségvetését, de nyilatkozatot tettek a bevándorlást és az azt támogató intézmények elutasításáról is.

Tovább 2018-02-08

Lázár az ivóvízminőség-javító programról: „Az előző városvezetés legdurvább hagyatéka!”

A magyar kormány újabb segítséget nyújt, mely során 950 millió forintot biztosít a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt befejezéséhez - jelentette be ma délelőtt Lázár János országgyűlési képviselő, miután megbeszélést folytatott Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel. A közel négy éve húzódó botrány végére várhatóan 2019-ben kerülhet pont, amennyiben sikerül a szakhatósági előírásoknak megfelelő, egészséges ivóvizet nyújtani a térségben élőknek.

Tovább 2018-02-08

Új mérőlabort kaptak a Návaysok

10 millió forintból kialakított új mérőlabort avattak fel pénteken a Návay iskola Bajza utcai épületében. A Vállalkozók évének nyitóeseményével egybekötött ünnepélyes átadón a gépész szakma oktatásának jövőjéről is szó esett.

Tovább 2018-02-08

Látogatási tilalom a megyei kórházakban

Az influenza-járványküszöb elértése miatt látogatási tilalmat rendelt el az összes megyei kórház fekvőbeteg-ellátó intézetébe a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztálya. A vizsgált minták döntő részében a B vírus jelenlétét mutatták ki a szakemberek.

Tovább 2018-02-08

Befejeződött a Hagymaház felújítása

Kívülről teljesen megújult Makó legrégebbi Makovecz épülete, az idén 20 éves Hagymaház. A beruházás részleteiről Farkas Éva Erzsébet polgármester, Czirbus Gábor alpolgármester és Szőllösy Béla műszaki ellenőr tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt az intézmény aulájában.

Tovább 2018-02-08

HírExtra – SZIGNUM 2018.02.06.

HírExtra - SZIGNUM 2018.02.06.

Tovább 2018-02-06

Makói Híradó 2018.02.06. HD

- Makó legjobb vállalkozásait díjazták - Gálffi László: „Páger Antal bennem él” - Dr. Sánta Sándor – orvos és politikus festőecsettel - Megható pillanatok a KERI-ben - Helló, Modern Agrárium! – Vár az SZTE Mezőgazdasági Kara - Rövid hírek

Tovább 2018-02-06

Helló, Modern Agrárium! – Vár az SZTE Mezőgazdasági Kara

Február 15-ig adhatják le jelentkezéseiket azok, akik szeptembertől valamilyen felsőoktatási intézményben szeretnék folytatni tanulmányaikat. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara új szakokat, tartalmi és módszertani megújulást kínál a hallgatóknak. Ennek részleteiről beszélt televíziónknak Dr. habil. Horváth József dékán.

Tovább 2018-02-06

Megható pillanatok a KERI-ben

A makói KERI-ben is ünnepélyes keretek között búcsúztak a végzős diákok iskolájuktól a szombaton megrendezett szalagavatón. A hagyományosan az Erdei János Városi Sportcsarnokban megrendezett ünnepségen a hozzátartozók a szalagtűzés után megtekinthették a végzős osztályok táncait, melyeket zenés-énekes előadások és szívhez szóló vetítések tettek még bensőségesebbé.

Tovább 2018-02-06

Makó legjobb vállalkozásait díjazták

A településünkön kiemelt szerepet kap a turisztika, ezért Makó Város Önkormányzata évről-évre a Best of Makó díjban részesíti azokat a vállalkozókat, akik ezen a területen színvonalas munkát végeznek. A rangos elismerést több különdíjjal együtt a Vállalkozók bálján adták át a kitüntetetteknek. Az ünnepélyes estének a Glorius Vigadó adott otthont.

Tovább 2018-02-06

Gálffi László: „Páger Antal bennem él”

Gálffi László 43 éve szolgálja a közönséget színpadon, mozivásznon, képernyőn és pódiumon. Közel száz színházi bemutató és hetvennél is több filmes, televíziós alakítás áll mögötte. Színészi játékáért és életművéért számos szakmai és közönségdíjat is magáénak tudhat. A Páger Antal Színészdíj kuratóriuma pedig idén egyhangúlag az Örkény Színház alapító tagjának ítélte oda a Páger-gyűrűt. Stábunk a díjátadó után a kezdeti éveiről, a Vígszínházról és a makói születésű színészóriáshoz fűződő kapcsolatáról is kérdezte.

Tovább 2018-02-06

Dr. Sánta Sándor – orvos és politikus festőecsettel

A Hagymaházban nyílt kiállítás hétfőn Dr. Sánta Sándor festményeiből. A 40 esztendős munkásságot felölelő tárlatra a város díszpolgárának barátai, kollégái és tisztelői is ellátogattak, megtöltve a galériát.

Tovább 2018-02-06

Makói Híradó 2018.02.05. HD

- Gálffi László kapta a 17. Páger Antal Színészdíjat - A négykerekű nagy mestere - A Jugyusok már megkapták a felnőtté válás szalagját - Egészségházzal a korszerűbb betegellátásért - Visszatekintés a magyar motorgyártás fénykorára - Honosítási ünnepség a Városházán

Tovább 2018-02-05

Gálffi László kapta a 17. Páger Antal Színészdíjat

17. alkalommal gyűlt össze Páger Antal makói születésű színészóriás tiszteletére a nagyérdemű tegnap délután a Hagymaházban. Téni bácsi születésének 119. évfordulóján ünnepélyes keretek között Gálffi László Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész vehette át a Páger-díjat.

Tovább 2018-02-05

A négykerekű nagy mestere

Mint arról már korábban beszámoltunk, a múlt héten kezdetét vette a Vállalkozók Éve Makón, az ünnepélyes nyitóeseményen Galamb Józsefre, a város híres mérnökére emlékeztek a résztvevők. A nagyvolumenű rendezvényen előadást tartott Szakács Gábor gépészmérnök, valamint az emléknapon tiszteletét tette Györke Orsolya, a Ford Magyarország PR és közkapcsolatok igazgatója, illetve Lőrincz Péter, a konstruktőr egyik leszármazottja is.

Tovább 2018-02-05

A Jugyusok már megkapták a felnőtté válás szalagját

Az elmaradhatatlan keringők, a színvonalas ének-zenés produkciók és néhány útravaló gondolat - ezek jellemezték a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola péntek esti szalagavatóját. Az idei báli szezont Makó egyetlen református középiskolája nyitotta meg.

Tovább 2018-02-05

Honosítási ünnepség a Városházán

Huszonhárom fővel gyarapodott a magyar állampolgárok száma városunkban. Makó Város Önkormányzatának felújított dísztermében csütörtökön tartották meg az idei év legelső rendezvényét, ahol közel negyven fő énekelte el közösen a Himnuszt.

Tovább 2018-02-05

Egészségházzal a korszerűbb betegellátásért

Megnyitotta kapuit az Egészségház Magyarcsanádon, melyben a háziorvosi rendelő mellett helyet kapott a védőnői szolgálat és egy vadonatúj gyógyszertár is. A 120 millió forintból megvalósult beruházást szombaton Lázár János országgyűlési képviselő is megtekintette, sőt vitaminokat is vásárolt a patikában.

Tovább 2018-02-05

Visszatekintés a magyar motorgyártás fénykorára

A Makói Fiatalok Akadémiája, valamint a Maros-parti Veterán Autós-Motoros Közhasznú Sportegyesület az emléknapon egy rendhagyó, Retro Motor kiállítással adózott Galamb József emléke előtt. A tárlatra látogatók egy-egy régi hazai márka jól ismert darabjait tekinthették meg az Ifjúsági Színtérben.

Tovább 2018-02-05

Makói Híradó 2018.02.02. HD

- Megnyitották a Vállalkozók Évét Makón - Artisjus Irodalmi Díjat vehetett át a makói születésű Turi Tímea - Juniorokkal erősít a CONTITECH Makói KC - Vizsgakiállítás a Bartókban - A műveltség püspökére emlékeztek

Tovább 2018-02-02

Megnyitották a Vállalkozók Évét Makón

Helyreállítják Makó ipartörténeti jelentőségű épületének, a Deák Ferenc utcai egykori Ford lerakat teljes homlokzatát, melynek köszönhetően egy újabb Galamb József emlékhely kialakítására kerül sor a városban – jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester a Vállalkozók Éve nyitóeseményén a Hagymaházban. Latorcai Csaba társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár a kezdeményezéshez biztosította a Miniszterelnökség támogatását.

Tovább 2018-02-02

Artisjus Irodalmi Díjat vehetett át a makói születésű Turi Tímea

„Anna visszafordul” címmel megjelent verseskötetéért vehette át csütörtökön, Budapesten az Artisjus Irodalmi Díjat a makói születésű Turi Tímea. A fiatal költőnek ez az első olyan díja, amellyel kifejezetten a szépírói tevékenységét ismerték el, ezért az kiemelt jelentőséggel bír számára.

Tovább 2018-02-02

Juniorokkal erősít a CONTITECH Makói KC

Hamarosan megkezdi a tavaszi szezont a CONTITECH Makói KC. A férfi kézilabdázók a tabella 10. helyén zárták a 2017-es évet. A játékos állomány csak részben változott, így a vezetés a megmaradt csapat erősítésen dolgozik január óta.

Tovább 2018-02-02

Vizsgakiállítás a Bartókban

Csütörtök délután nyitotta meg hagyományos félévi vizsgakiállítását a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti tanszaka. Az érdeklődők 68 kisdiák műveit tekinthették meg az intézmény aulájában.

Tovább 2018-02-02

A műveltség püspökére emlékeztek

Lonovics József születésének 225. évfordulója alkalmából tartottak csütörtökön ünnepi megemlékezést a Fájdalmas Szűzanya Kápolnában. A Csanádi egyházmegye egykori püspöke több alkalommal is vendége volt a makóiaknak. A legtöbben az egyházmegye bölcs kormányzójaként ismerik el tettei miatt.

Tovább 2018-02-02

Társalgó 2018.02.01.

Társalgó 2018.02.01.

Tovább 2018-02-01

Makói Híradó 2018.02.01. HD

- Mentőöv Csanádpalotának - Nógrádi: „A multikulturális társadalom megbukott, nem megy az integráció!” - Nyílt nap a Kálvin Téri Református Általános Iskolában - Pöttöm Palota a Kassai utcai oviban - Rövid hírek térségünkből

Tovább 2018-02-01

Nógrádi: „A multikulturális társadalom megbukott, nem megy az integráció!”

.: Egyre több ország támogatja a magyar kormány elképzeléseit, miszerint meg kell állítani a migrációt és felül kell bírálni a kvóta-rendszert – mondta el Nógrádi György televíziónknak. Azt követően, hogy a Városépítők Társasága és a Makói Polgári Szalon vendégeként közel kétszáz fős közönségnek tartott előadást a Korona Konferenciaközpont földszinti termében.

Tovább 2018-02-01

Mentőöv Csanádpalotának

Korábbi híradónkban beszámoltunk már arról, hogy Nyergesné Kovács Erzsébet polgármesterré választását követően szembesült azzal a ténnyel, hogy Csanádpalota csődben van. A képviselő-testület többszöri nekifutást követően végül adósságrendezési eljárást kezdeményezett, emellett a város első embere Lázár János segítségét is kérte. Egy tegnapi lakossági fórumon a miniszter bejelentette, hogy közbenjárásának köszönhetően a település pénzügyi gondjai rendezésére 72 millió forintot kap a Belügyminisztériumon és a Nemzetgazdasági Minisztériumon keresztül.

Tovább 2018-02-01

Nyílt nap a Kálvin Téri Református Általános Iskolában

Nyílt napot tartott a Kálvin Téri Református Általános Iskola a nagycsoportosok számára. A leendő elsősök angol, matek és informatika órákra ülhettek be, míg szüleik a továbbtanulásról hallgathattak meg tájékoztatót.

Tovább 2018-02-01

Pöttöm Palota a Kassai utcai oviban

Idén is játékos foglalkozásra invitálják az óvodába készülő gyermekeket és szüleiket a Makói Óvoda Kassai utcai épületébe. A rendezvényeken a pöttömöket mondókák, mesék és játékok szórakoztatják, míg az anyukák és apukák feltehetik kérdéseiket az ovis élettel kapcsolatosan.

Tovább 2018-02-01

Makói Híradó 2018.01.31. HD

- Idén is átadták Az Év Embere díjakat - Több mint 10 ezer fő használja az e-személyit a Makói Járásban - 17 éve indult útjára a Páger Antal Színészdíj - Galamb Emléknap lesz Makón - Idén egymillióval több szja tervezetet készít a NAV

Tovább 2018-01-31

17 éve indult útjára a Páger Antal Színészdíj

Immáron 17 éve annak, hogy Makó városa civil kezdeményezésre megalapította a Páger Antal Színészdíjat. A rangos elismerést első alkalommal 2002-ben, Téni bácsi születésének 103. évfordulóján adták át. A Társulat azóta évről évre bővül a magyar színjátszás jeles személyiségeivel, 2018-ban Gálffi László Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész lép be a kitüntetettek sorába.

Tovább 2018-01-31

Idén is átadták Az Év Embere díjakat

Mint ahogy már három éve, idén is átadták „Az Év Embere” kitüntetéseket. A Délmagyarország című napilap által alapított díjat mindig azoknak a hétköznapi hősöknek ítélik oda, akik munkájukkal sokat tesznek a közösségért, amelyben élnek. A díjátadóra Szegeden került sor, ahol többek között a makói Bakacsi Pálné tevékenységét is elismerték.

Tovább 2018-01-31

Több mint 10 ezer fő használja az e-személyit a Makói Járásban

Az e-személyi igazolvány egy modern azonosító okmány, melyet 2016-ban vezettek be hazánkban. Ez a darab a korábbi típusoknál sokkal megbízhatóbb, valamint számos funkció ellátására is alkalmas.

Tovább 2018-01-31

Galamb Emléknap lesz Makón

Galamb József tiszteletére rendezett emléknappal veszi kezdetét pénteken a Vállalkozók Éve. Változatos programokkal, több helyszínen várják az érdeklődőket a szervezők az egész nap folyamán.

Tovább 2018-01-31

Idén egymillióval több szja tervezetet készít a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2018-as esztendőben a tavalyi négy milliónál is több személyi jövedelemadó bevallási tervezetet fog elkészíteni, melyek a munkáltatók által biztosított adatok alapján kerülnek összeállításra. Ezzel a döntésével a szerv a korábbinál is egyszerűbbé teszi az állampolgárok ügyintézését.

Tovább 2018-01-31

HírExta – munkaerő-piaci helyzete

Beszélgetünk a térség munkaerő-piaci helyzetéről 2 vendégemmel DR. LAKATOS-TÓTH ANDORRALaki Makói Járási Hivataltól érkezett valamint FARKAS JÁNOSSAL Magyarcsanádi polgármesterrel

Tovább 2018-01-30

Makói Híradó 2018.01.30. HD

- Újra a munkaerőpiacon dolgozna? – terítéken a támogatási formák a HírExtrában - Rendőrségi hírek - Ismét színre vitték a Hókirálynőt - Átadták a kibővített járási hivatal új épületrészét Hódmezővásárhelyen

Tovább 2018-01-30

rendőrségi hírek

rendőrségi hírek

Tovább 2018-01-30

Kihirdették az SZTE újonnan indított mesterszakán a felvételi eredményeket

Kihirdették a sikeres felvételizők névsorát az SZTE új, vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakán. Az országban csak 68-an tanulhatnak tovább ezen a szakon, közülük 35-en a vásárhelyi karon folytathatja majd tanulmányait.

Tovább 2018-01-30

Újra a munkaerőpiacon dolgozna? – terítéken a támogatási formák a HírExtrában

Csongrád megyében valamennyi településen mindössze 2-3% között mozog a munkanélküliség rátája – derült ki azon a közel múltban tartott tematikus értekezleten, melyen a kormányhivatal munkatársai és a térség polgármesterei vettek részt. Az értekezlet célja az volt, hogy a jövőben még intenzívebb kapcsolat alakuljon ki a Járási Hivatalok és a települések vezetői között, annak érdekében, hogy a közmunkán dolgozókat is mihamarabb vissza tudják segíteni az elsődleges munkaerőpiacra. A témáról bővebben a ma esti HírExtrában esik szó.

Tovább 2018-01-30

Ismét színre vitték a Hókirálynőt

Ismét műsorra tűzte szombaton „A Hókirálynő” című zenés mesejátékot a Makói Teátrum. Az előadásra érkező gyermekek és szüleik ezt megelőzően a MAFIA újévi kézműves foglalkozásain tevékenykedhettek a Hagymaházban.

Tovább 2018-01-30

Átadták a kibővített járási hivatal új épületrészét Hódmezővásárhelyen

Sikeres a közigazgatás 2010-ben elkezdett átalakítása, az átlagemberek és a vállalkozások számára is gyorsabbá vált az ügyintézés - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Hódmezővásárhelyen, ahol a 800 négyzetméterrel kibővített Járási Hivatal új irodaépületben jóval több munkaállomással és komplexebb ügyintézés várja az ügyfeleket. Lázár János rámutatott, a közeljövő feladta a közigazgatásban a teljes digitalizáció, amelyre 180 milliárdot költenek.

Tovább 2018-01-30

Makói Híradó 2018.01.29.

- A makói mentőállomás javára gyűjtenek - Miért szavazott igennel Marosvári Attila a fürdőbővítésre? - Tíz év egy füzetben - Imre bácsit köszöntötték születésnapján

Tovább 2018-01-29

Tíz év egy füzetben

A Natura Marosmenti Művésztelep ebben az esztendőben ünnepli fennállásának tíz éves jubileumát, melyet egy kamara kiállítással nyitottak meg. Az alkotótáborban eddig harminchét művész fordult meg, munkájukat egy képzőművészeti katalógussal ismerték el pénteken a Glorius Vigadóban.

Tovább 2018-01-29

Imre bácsit köszöntötték születésnapján

Czirbus Gábor alpolgármester pénteken 90. születésnapja alkalmából személyesen köszöntötte otthonában Halasi Imrét. A szépkorú tartalmas, dolgos életet tudhat maga mögött, nyugdíjas napjai ma már inkább pihenéssel telnek.

Tovább 2018-01-29

A makói mentőállomás javára gyűjtenek

Az idei évben a makói mentőállomás munkáját támogatják az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Polgári Bál bevételéből. Az eseményre március 10-én 19 órától kerül sor, melynek az Erdei János Városi Sportcsarnok ad otthont.

Tovább 2018-01-29

Miért szavazott igennel Marosvári Attila a fürdőbővítésre?

„Ha most van lehetőség, hogy hitel nélkül, állami támogatásból ez a fejlesztés megvalósuljon, akkor ezt a lehetőséget meg kell ragadni” – hangsúlyozta Marosvári Attila a Hagymatikum bővítése és az uszoda építése kapcsán. A települési képviselővel a Fogadóóra című magazinunkban beszélgettünk.

Tovább 2018-01-29

Makói Híradó 2018.01.26. HD

- Kié a legjobb étterem és szállás ? - Csongrád megyében is várják a Czeglédy-ügy károsultjait a kormányablakok - Folyamatosan szépül Makó főtere - A középiskolások is összemérték erejüket - Egy szájjal és egy szívvel imádkoztak a hívek

Tovább 2018-01-26

Folyamatosan szépül Makó főtere

Tovább szépül Makó főtere az épületek megújulásával, valamint a környező terek rehabilitációjával. Egy 280 millió forintos elnyert támogatásnak köszönhetően várhatóan még nyáron megkezdődhet a Csipkesor felújításának első üteme – jelentette be egy sajtótájékoztató keretében tegnap Czirbus Gábor alpolgármester. Itt az is kiderült, a belvárosi háztömb mellett lévő egykori kaszinó épületének a tetőszerkezetét mintegy 25 millió forintból már sikerült korszerűsíteni.

Tovább 2018-01-26

A középiskolások is összemérték erejüket

A makói középiskolások is beálltak a grundbirkózó körbe, hogy összemérjék az erejüket. Csütörtökön ennek a korcsoportnak a versenyével zárult le a 2018-as bajnokság, amely évről-évre egyre népszerűbb a helyi iskolák körében.

Tovább 2018-01-26

Egy szájjal és egy szívvel imádkoztak a hívek

Reformátusok és evangélikusok valamint római és görögkatolikusok együtt imádkoztak a héten Makó több pontján. A felekezetek minden év Január harmadik hetében azért gyűlnek össze, hogy kifejezzék: egy Krisztushoz tartoznak.

Tovább 2018-01-26

Csongrád megyében is várják a Czeglédy-ügy károsultjait a kormányablakok

Január 15- e óta várják a kormányablakok és a kormányhivatal a Czeglédy ügy károsultjait, tehát azokat, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg. Csongrád megyében már többen is jelentkeztek.

Tovább 2018-01-26

Kié a legjobb étterem és szállás ?

Jövő héten a hagyományosan megrendezésre kerülő Vállalkozói Est keretén belül adják át Best Off Makó díjakat a helyi vállalkozóknak. Idén is három kategóriában, vendéglátásban, szálláshelyben és egyéb szolgáltatásban mérettetnek meg a pályázók.

Tovább 2018-01-26

Makói Híradó 2018.01.25. HD

- Folyamatosan csökken a közfoglalkoztatottak száma - A JUGYU diákjai nyitják a báli szezont - Szeged, Makó és Vásárhely fejlesztése egyaránt fontos a kormánynak - Intézményvezetők illetményéről döntöttek - Nyílt nap a SZIGNUM-ban - A Rózsaszín párduc dallamai is felcsendülnek az apátfalvi Faluházban

Tovább 2018-01-25

Társalgó 2018.01.25.

- 10 éves jubileumát ünnepelte tavaly a marosmenti művésztelep ez alkalomból egy katalógust készítettek - Hamarosan kiosztják a Best of Makó díjakat - Megmutatjuk hogyan ünnepelték városunkban a Magyar Kultúra Napját és a Fürdő szülinapját.

Tovább 2018-01-25

Folyamatosan csökken a közfoglalkoztatottak száma

Az elmúlt esztendőkben az országos tendenciákhoz hasonlóan Makón és térségében is drasztikusan csökkent a közfoglalkoztatottak száma. A Makói Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által kiközvetítettek közül többen a városi kórházban kaptak lehetőséget és végül találták meg boldogulásukat.

Tovább 2018-01-25

Nyílt nap a SZIGNUM-ban

Nyílt napra invitálta kedden a nagycsoportosokat és a szülőket a Szent István Egyházi Általános Iskola. Az érdeklődők matematika, magyar, angol és testnevelés órákat tekinthettek meg, valamint feltehették kérdéseiket az intézményben dolgozó pedagógusoknak.

Tovább 2018-01-25

A Rózsaszín párduc dallamai is felcsendülnek az apátfalvi Faluházban

Mátó Mátyás és együttese, a Borbély András Band fúvószenekar már igen sok sikeres fellépést tudhat a háta mögött. Az apátfalvi formáció legközelebb január 27-én, szombaton ad nagyszabású koncertet a település faluházában, ahol az indulók és operett darabok mellett Máté Péter feldolgozást is hallhat majd a nagyközönség.

Tovább 2018-01-25

Intézményvezetők illetményéről döntöttek

Megmarad az önkormányzati fenntartású intézmények vezetőinek illetménye. Erről döntött ma reggeli ülésén Makó város képviselő-testülete.

Tovább 2018-01-25

Szeged, Makó és Vásárhely fejlesztése egyaránt fontos a kormánynak

Makóra az elmúlt néhány évben több mint 70 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett, és további húsz milliárd forintról született már döntés – derült ki abból az interjúból, melyet Lázár János országgyűlési képviselővel készített a Délmagyarország című napi lap. A miniszter ugyanitt azt is kiemelte: A kormány nem szigetszerűen fejleszti Makót vagy Vásárhelyt, térségben gondolkoznak, ahol Szegednek is kiemelt szerepet szánnak.

Tovább 2018-01-25

A JUGYU diákjai nyitják a báli szezont

Javában tart a készülődés a szalag-, valamint a gombavató ünnepségre a makói középiskolákban. A Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában már lelkesen próbálnak a diákok a táncórákon.

Tovább 2018-01-25

Makói Híradó 2018.01.24. HD

- Energetikailag korszerűsítik a Makói Idősek Otthonát - Európa Családbarát Fürdője lett a Hagymatikum - Folyamatosan fejlesztik a Galambot - Köszöntötték az év első térségi babáját - Közös szavalással ünnepelték a Magyar Kultúra Napját

Tovább 2018-01-24

FogadóÓra – Toldi János 2018.01.24.

FogadóÓra - Toldi János 2018.01.24.

Tovább 2018-01-24

Energetikailag korszerűsítik a Makói Idősek Otthonát

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően közel 127 millió forintból energetikai felújítást végeznek a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonának épületén. A munkálatokat kedden Kiss Ildikó intézményvezetővel közösen Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő is megtekintették.

Tovább 2018-01-24

Folyamatosan fejlesztik a Galambot

A tavalyi év nagy változást hozott a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola életében, egy összefogásnak köszönhetően 350 millió forintból újult meg az épület. Ebben az évben tovább folytatódnak a fejlesztések és beruházások, most az iskola belső terére fektetik a hangsúlyt.

Tovább 2018-01-24

Európa Családbarát Fürdője lett a Hagymatikum

Makovecz Imre építész egyik legimpozánsabb épülete, a Hagymatikum „Az Év Családbarát Fürdője” címmel büszkélkedhet Európában. A szakmai díjat egy külföldi megmérettetés során érdemelte ki a létesítmény.

Tovább 2018-01-24

Köszöntötték az év első térségi babáját

Rózsa János Ignácot, az év első térségi újszülöttjét köszöntötték hétfőn a család apátfalvi otthonában. Az ajándékokat Farkas Éva Erzsébet, a Makói Kistérség Többcélú Társulásának elnöke, valamint Apátfalva Község Önkormányzata nevében Szekeres Ferenc polgármester és Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester nyújtották át a kisfiúnak és édesanyjának.

Tovább 2018-01-24

Közös szavalással ünnepelték a Magyar Kultúra Napját

A Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium idén sem szakított azzal a hagyománnyal, hogy megemlékezzenek a Magyar Kultúra Napjáról. Január 22-én, azaz a hétfői nap reggelén az iskola folyosóján a jelenlévők együtt szavalták el a Himnuszt, de felszólalt Kotormán István református lelkész, valamint Pálfai Zoltán római-katolikus plébános is.

Tovább 2018-01-24

Hírextra – megvalósult beruházások Makón

Mai adásunkban azokról, a közel múltban megvalósult projektekről esik szó, melyek segítenek emlékezni, segítenek megőrizni történelmünket. Ebben segíthet az a beruházás is, melynek keretében új épületbe költözhet a Makói Levéltár.

Tovább 2018-01-23

Makói Híradó 2018.01.23. HD

- Hat éves a Hagymatikum - Suli ajánló nyolcadikosoknak - Rendőrségi hírek - Évkönyvvel köszöntötték a múzeum egykori direktorát - Mosógépet adományozott a DK - A Bálint Optika lett az aranycsapat

Tovább 2018-01-23

A Bálint Optika lett az aranycsapat

Zsinórban harmadjára emelhette a magasba a legeredményesebbnek járó kupát a Bálint Optika csapata az V. Givaudan Téli Kupán. A sport szerelmesei három hétvégén léptek pályára a városi sportcsarnokban, hogy megmérkőzzenek egymással.

Tovább 2018-01-23

Évkönyvvel köszöntötték a múzeum egykori direktorát

A József Attila Múzeum az idén ugyancsak számos programmal készült a Magyar Kultúra Napjának megünneplésére, ennek fényében került sor a második évkönyvjük bemutatására is. A művet a létesítmény hajdani igazgatójának, Dr. Tóth Ferencnek ajánlották 90. születésnapja alkalmából.

Tovább 2018-01-23

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2018-01-23

Mosógépet adományozott a DK

Mosógéppel lepett meg egy rászoruló makói családot Mucsi Tamás a Demokratikus Koalíció 4-es számú választókerületi elnöke a napokban. Az adományozásra ezúttal is a „DK segít!” program keretein belül került sor, ezúttal egy szegedi fiatalembernek köszönhetően.

Tovább 2018-01-23

Hat éves a Hagymatikum

Hatodik születésnapját ünnepelte szombaton a Hagymatikum Gyógyfürdő. A vendégeket 1000 darabos muffin-torony, gyerekeket és felnőtteket egyaránt szórakoztató, változatos zenei program, valamint számos más kikapcsolódási lehetőség várta.

Tovább 2018-01-23

Suli ajánló nyolcadikosoknak

Nyolcadikosok számára tartottak suli ajánlót szombaton az Ifjúsági Színtérben. A rendezvényen a tanulók feltehették kérdéseiket a felsőbb évfolyamba járó társaiknak, valamint a továbbtanulásról is informálódhattak.

Tovább 2018-01-23

Makói Híradó 2018.01.22. HD

- Fókuszban a Bérpalota felújítás - Öt éves a Bartók bál - Töretlen a Szikszais grundbirkózók sikere - A makói szocialistáknak milyen tervük van Vásárhellyel? - Nő-Köz-Pont indul Makón - Számos betegségre gyógyír a makói termálvíz és a marosi iszap

Tovább 2018-01-22

Öt éves a Bartók bál

Jótékonysági bállal ünnepelte meg kettős évfordulóját a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye. Az eseményen tánccal és énekkel mutatkoztak be a nyolcadikosok. A befolyt összegből az iskola hangtechnikáját fejlesztik majd.

Tovább 2018-01-22

Fókuszban a Bérpalota felújítása

Görögkatolikus közösségi ház építésének és egy, a Bérpalotában beázó lakás ügyében is felkeresték pénteken Lázár János országgyűlési képviselőt makói hivatali irodájában. Az év első lakossági fogadóóráján huszonketten húztak sorszámot azért, hogy bejussanak a miniszterhez.

Tovább 2018-01-22

Töretlen a Szikszais grundbirkózók sikere

A nyílt grundbirkózó verseny első és második napján is a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola növendékei szerepeltek a legnagyobb sikerrel. A kisiskolások mérkőzéseit ezúttal Komáromi Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai elnöke is nyomon követte.

Tovább 2018-01-22

A makói szocialistáknak milyen tervük van Vásárhellyel?

„A makói szocialistáknak milyen tervük van Vásárhellyel?” – ezt a kérdést tette fel a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete egy közleményben arra a hírre reagálva, hogy az MSZP Makói Szervezetének iroda vezetője gyűjtött aláírást és kampányolt Hódmezővásárhelyen a függetlenként induló Márki-Zay Péter polgármester-jelöltnek – egy fotó tanulsága szerint, melyet a makohirado.hu online portálon tettek közzé. A Fidesz helyi szervezetének közleményét az alábbiakban közöljük.

Tovább 2018-01-22

Számos betegségre gyógyír a makói termálvíz és a marosi iszap

A Hagymatikum fejlesztésével a gyógyászati részleg is bővülhet és a tervek szerint szélesebb körben hasznosítják majd a makói termálvizet, valamint a marosi iszapot. Ez még vonzóbbá teheti a fürdőt a bel- és külföldiek számára egyaránt. Erről egy beszélgetés keretében tájékoztatták a sajtó munkatársait.

Tovább 2018-01-22

Nő-Köz-Pont indul Makón

Női információs és szolgáltató központot hoznak létre a Hagymaházban a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából a makói és több térségi önkormányzat, civil szervezet és munkáltató összefogásával. A projekt részleteiről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót az InfoPontban.

Tovább 2018-01-22

Makói Híradó 2018.01.19.

- 50 milliós gyorssegélyt kér Lázár János Csanádpalotának - Hódmezővásárhelyi polgármester-jelölt mellett kampányol a makói MSZP - Több ház is felépült az ingyen telkeken - Fergeteges party a Hagymatikumban - Alkotások, melyek emlékeket őriznek - A Hókirálynő ismét műsoron

Tovább 2018-01-19

Hódmezővásárhelyi polgármester-jelölt mellett kampányol a makói MSZP

A Magyar Szocialista Párt Makói Szervezetének iroda vezetője gyűjtött aláírást és kampányolt Hódmezővásárhelyen a függetlenként induló Márki-Zay Péter polgármester-jelöltnek egy olvasói fotó tanúsága szerint. Ennek kapcsán jelent meg egy hír ma délután a makohirado.hu online portálon, melyben több kérdést is felvet a cikk írója.

Tovább 2018-01-19

A Hókirálynő ismét műsoron

Az első évad sikere után hamarosan egy újabb Rejtő-darabbal áll színpadra a Makói Teátrum. Az amatőr színjátszó társulat addig is a színházkedvelő közönség legnagyobb örömére ismét műsorra tűzte a „A Hókirányő” című zenés mesejátékot.

Tovább 2018-01-19

Fergeteges party a Hagymatikumban

Pótszilveszter és születésnapi buli várja szombaton a Hagymatikumba látogató vendégeket, ugyanis a létesítmény hat évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A rendezvényen számos szórakoztató programon vehetnek részt a vendégek.

Tovább 2018-01-19

Több ház is felépült az ingyen telkeken

Hét ingyen telket hirdetett meg a makói önkormányzat még 2016. év elején, ezek közül hat területen már elkezdődtek az építkezések, sőt, van olyan ház, amelybe már be is költöztek. A program sikere annak köszönhető, hogy emellé az állam támogatását, a CSOK-ot is fel tudják venni a fiatal házaspárok.

Tovább 2018-01-19

Alkotások, melyek emlékeket őriznek

A Magyar Kultúra Napja alkalmából nyílt festmény és szobor kiállítás a József Attila Múzeumban. A tárlat ékköveit abból a 600 műtárgyból válogatták össze, melyet 16 év alatt határon túli magyarok alkottak a makói művésztelepek alkalmával.

Tovább 2018-01-19

Társalgó 2018.01.18.

Társalgó 2018.01.18.

Tovább 2018-01-18

Makói Híradó 2018.01.18.

- Korszerűsítve lesz a Csipkesor - Még több vállalkozás létesülhet a városban - A makóiakat fogadta a polgármester - Birkózók lepték el a sportcsarnokot - Az utolsó nyílt napon is nagy volt az érdeklődés a Galambban

Tovább 2018-01-18

Korszerűsítve lesz a Csipkesor

Várhatóan a nyáron kezdődnek meg a Csipkesor felújításának munkálatai, melyre 280 millió forintos támogatást nyert Makó Város Önkormányzata. Az első ütemben az üzlethelyiségek kívül és belül, valamint energetikai szempontból is megújulnak, de az előttük lévő zöldterület is megszépül.

Tovább 2018-01-18

Birkózók lepték el a sportcsarnokot

Útjára indult a 2018-as Nyílt Grundbirkózó Bajnokság, melynek első versenynapja szerdán került megrendezésre az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A sportág növekvő népszerűségnek örvend, ebben az esztendőben összesen 115 fiatal adta le nevezését.

Tovább 2018-01-18

A makóiakat fogadta a polgármester

Fogadóórát tartott tegnap Farkas Éva Erzsébet polgármester hivatali irodájában. A város vezetőjét, közel 30 fő kereste fel, a témák között szociális és lakhatási problémák, valamint rendkívüli élethelyzet miatti segítségkérés is szerepelt.

Tovább 2018-01-18

Az utolsó nyílt napon is nagy volt az érdeklődés a Galambban

Nyíltnapi sorozatának utolsó alkalmához érkezett a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola kedd délután. Még ezen az utolsó eseményen is szép számmal jelentek meg nyolcadikosok, akiknek rövid tájékoztatók formájában nyújtottak segítő kezet az iskola tanárai a továbbtanulással kapcsolatban.

Tovább 2018-01-18

Még több vállalkozás létesülhet a városban

Az első „Fürdő Szalon” című beszélgetésnek Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnöke, valamint két helyi szállásadó volt a vendége. Az eseményen többek között szó esett arról, hogy a létesítmény további bővítése milyen hatást gyakorol a város gazdaságára, illetve az itt működő vállalkozásokra.

Tovább 2018-01-18

Makói Híradó 2018.01.17.

- Tető alá hozták a levéltár új épületét - Lázár Jánost indítja a Fidesz az április 8-i választásokon - Rendhagyó irodalomóra Kiss Judit Ágnessel - Tető alá hozták a levéltár új épületét - Csongrád megyében nincs munkanélküliség

Tovább 2018-01-17

Lázár Jánost indítja a Fidesz az április 8-i választásokon

Döntött a Fidesz: Csongrád megye 4. számú választókerületben Lázár Jánost indítja az április 8-i választásokon. A jelenlegi országgyűlési képviselő nem marad ellenfél nélkül, az összes ellenzéki párt indít jelöltet a kerületben.

Tovább 2018-01-17

Rendhagyó irodalomóra Kiss Judit Ágnessel

Rendhagyó tanórát tartottak hétfőn a makói Návay iskolában, melynek vendége Kiss Judit Ágnes költőnő volt. A különleges alkalom célja a kortárs irodalom népszerűsítése volt a fiatalok körében.

Tovább 2018-01-17

Tető alá hozták a levéltár új épületét

A terveknek megfelelően zajlanak a Csongrád Megyei Levéltár makói telephelyének új otthonául szolgáló épület felújítási munkálatai. Elkészült a főépület teteje, már csak a cserepek hiányoznak, és az új épület szerkezete is áll.

Tovább 2018-01-17

Csongrád megyében nincs munkanélküliség

Csongrád megyében gyakorlatilag nincs munkanélküliség, hiszen ennek rátája valamennyi településen körülbelül 2-3 százalék között mozog – ezt Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott jelentette ki tegnap azon a tematikus értekezleten, amelyet Makó járás polgármestereivel közösen tartottak. Itt az is kiderült, jó úton halad a közfoglalkoztatottak kivezetése az elsődleges munkaerőpiacra.

Tovább 2018-01-17

Makói Híradó 2018.01.16.

- Lakossági fórum Makó jövőjéről - Mobil babahordozók érkeztek a makói kórházba - Élvonalban a rehabilitáció terén - Idén is szerveznek programokat Makón a Magyar Kultúra Napján

Tovább 2018-01-16

Hírextra – a Híradó különkiadása 2018.01.16.

Megszületett a kormányzati döntés , hogy a Fürdő bővítést és az új, térségi uszoda megépítését mintegy 9,5 milliárd forinttal támogatják. A témáról Czirbus Gáborral, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség helyi szervezetének elnökével, a város alpolgármesterével beszélgetünk.

Tovább 2018-01-16

Lakossági fórum Makó jövőjéről

Lakossági fórumot rendeztek hétfőn a Korona Szálló földszinti termében, ahol a hátrányosabb helyzetben lévő városrészek felemelésén vagy a belváros zsúfoltságának csökkentésén túlmenően még sok más teendőről is tanácskoztak. Az esemény célja volt, hogy a Maros-parti város településfejlesztési koncepciójáról beszéljenek, meghallgassák az itt élők ötleteit a témával kapcsolatban.

Tovább 2018-01-16

Élvonalban a rehabilitáció terén

A 9,5 milliárd forint állami támogatásnak köszönhetően, a Hagymatikum fürdő gyógyászati részlege szintén kibővül a közeljövőben. Még több kezelő helyiség, valamint szolgáltatás várja majd a regenerálódni vagy éppen pihenni vágyó vendégeket.

Tovább 2018-01-16

Mobil babahordozók érkeztek a makói kórházba

Megérkeztek azok a mobil babahordozó ágyak a makói kórházba, melyeket még a tavaly májusban rendezett Szentpéteri Csilla és zenekara nagyszabású jótékonysági koncertjének bevételéből vásárolt meg az intézmény. A művésznő adományának köszönhetően ezentúl biztonságosabban tudják majd mozgatni a csecsemőket az újszülött osztályon.

Tovább 2018-01-16

Idén is szerveznek programokat Makón a Magyar Kultúra Napján

A József Attila Múzeum 2018-ban is színes programokkal várja az érdeklődőket a Magyar Kultúra Napjának alkalmából. A hét folyamán a II. Múzeumi Évkönyv bemutatója mellett egy kiállítás is megnyitja majd kapuit, ahol a képzőművészet szerelmesei találhatják meg a kedvükre valót.

Tovább 2018-01-16

Makói Híradó 2018.01.15.

- Kiemelt figyelmet kap a délkeleti régió - A doni katasztrófa áldozataira emlékezett a Fidesz - Számos vállalkozásra hatással lesz a fürdőfejlesztés - Erzsébet-program 2018-ban - Kialakult a döntő összetétele

Tovább 2018-01-15

Kiemelt figyelmet kap a délkeleti régió

Az ország délkeleti részében található települések fontos gazdasági és munkaerő piaci tartalékokkal rendelkeznek. Ezért a kormány kiemelten támogatja ezeket. Jó példa erre a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Gazdaság , melyet az állam 2016 ban vásárolt vissza magánkézből és azóta is sikeresen működtet. A további beruházások a makói térségre is pozitív hatással lehetnek,emelte ki Lázár János miniszter a birtokon tartott év értékelője kapcsán.

Tovább 2018-01-15

Erzsébet-program 2018-ban

Idén is várja a jelentkezőket a Magyar Nemzeti Üdülési Alap Erzsébet-programja. A támogatásra nagycsaládosok, fogyatékkal élők, és nyugdíjasok egyaránt nyújthatnak be pályázatot.

Tovább 2018-01-15

Kialakult a döntő összetétele

Ötödik esztendeje rúgnak labdába a focisták a Givaduan-kupán, amely idén is izgalmas összecsapásokkal szolgált a focikedvelők számára. A hétvégén már a döntőbe jutásért küzdöttek egymással a csapatok. A nyílt csoportban kialakult az első négy résztvevő sorrendje, ám az idősebbeknél még folyik a versengés az első helyekért.

Tovább 2018-01-15

A doni katasztrófa áldozataira emlékezett a Fidesz

75 évvel ezelőtt a Don-kanyarban szenvedett megsemmisítő vereséget a 2. magyar hadsereg. A több mint 100 ezer elesett és fogságba esett áldozatról a Fidesz Makói Alapszervezete is megemlékezett a Csanád vezér téri II. világháborús emlékműnél.

Tovább 2018-01-15

Számos vállalkozásra hatással lesz a fürdőfejlesztés

Mint arról már többször beszámoltunk, az elkövetkezendő három évben jelentős állami támogatásból számos nagy volumenű fejlesztés kerül kivitelezésre a Hagymatikumban. A nagyívű beruházások komoly hatást gyakorolnak majd a település gazdasági életére és a városban működő vállalkozásokra, amelyeknek alkalmazkodniuk kell a jövőben a megváltozott viszonyokhoz.

Tovább 2018-01-15

Makói Híradó 2018.01.12.

- Közel 30 millió érkezik a makói kórház számlájára - Április 8-án lesznek az országgyűlési választások - Főhajtás a Don folyónál elesett magyarok előtt - A helyiek már szívesen csobbannának a megújult Hagymatikumban - Régi-új fényében a Városháza díszterme - Idén januártól ismét több maradhat a pénztárcában

Tovább 2018-01-12

A helyiek már szívesen csobbannának a megújult Hagymatikumban

Családi és élményzónával, csúszdaparkkal, bel- és kültéri élménytérrel, nyári öltözőkkel, és ételudvarral bővül a Hagymatikum szolgáltatási köre, valamint egy a FINA szabályoknak megfelelő, 33 méteres uszodát is építenek abból a 9,5 milliárd forintból, melyet a kormány bocsátott Makó Város rendelkezésére a fürdő fejlesztésére. Televíziónk kíváncsi volt, vajon a helyiek és a térségben élők mit gondolnak a beruházásról.

Tovább 2018-01-12

Főhajtás a Don folyónál elesett magyarok előtt

A második magyar hadsereg 1943-as hősies küzdelme a Don folyó partján mindörökre történelmünk része marad. Ennek 75. évfordulója alkalmából tartottak rendhagyó történelem órát a múzeumban, ahol szó esett a harcok előzményeiről, az áttörésről, valamint Jány Gusztáv peréről is.

Tovább 2018-01-12

Közel 30 millió érkezik a makói kórház számlájára

„A változások korát éljük” - jelentette ki Dr. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója a makói a kórházban. A sajtó képviselőit arról a sikeresen megnyert pályázatról tájékoztatták az igazgatók, amelynek köszönhetően közel 30 millió forintnyi támogatás érkezik a város egészségügyi központjába.

Tovább 2018-01-12

Április 8-án lesznek az országgyűlési választások

Április 8-ra tűzte ki az országgyűlési választások időpontját Áder János, köztársasági elnök, a kampány pedig hivatalosan február 17-én indul. A mintegy 7,9 millió magyarországi lakóhellyel rendelkező választójogosultnak február 9. után kell kézhez kapnia a névjegyzékbe való felvételről szóló értesítést.

Tovább 2018-01-12

Idén januártól ismét több maradhat a pénztárcában

Január elsejétől ismét növekedett a minimálbér és a bérminimum – míg előbbi 138500 forint, utóbbi 180500 forint lett. Ezen kívül a fiatalok, a családosok és a nyugdíjasok is számíthatnak bevétel emelkedésre.

Tovább 2018-01-12

Régi-új fényében a Városháza díszterme

A 19. század pompájában, a mai kor elvárásainak megfelelő technikával felszerelve tündököl a Városháza felújított díszterme. A rekonstrukcióra az új városvezetés mintegy 25 millió forintot fordított saját költségvetéséből.

Tovább 2018-01-12

Társalgó 2018.01.11.

Társalgó 2018.01.11.

Tovább 2018-01-11

Makói Híradó 2018.01.11.

- Új járművet kapott a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság - A miniszter, a polgármester és a tervezők is megtekintették a bővülő Hagymatikumot - 90. születésnapját ünnepelte Margaréta néni - Magyarország kész többet adni az EU kasszájához - Legyen vállalkozása Best of Makó díjas! - Rendőrségi hírek

Tovább 2018-01-11

A miniszter, a polgármester és a tervezők is megtekintették a bővülő Hagymatikumot

A kormányzati támogatásból, mintegy 9,5 milliárd forintból megújuló Hagymatikum fürdő egész területét bejárták tegnap Lázár János országgyűlési képviselő, Farkas Éva Erzsébet polgármester, a Makona Tervező Iroda képviseletében az eredeti komplexum megálmodója, Makovecz Imre fia Makovecz Benjámin, a jelenlegi tervező, Gerencsér Judit, valamint a képviselő testület tagjai. Gergely Gábor igazgató egy térkép segítségével minden tervezett fejlesztés helyét bemutatta a jelenlévőknek.

Tovább 2018-01-11

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2018-01-11

Új járművet kapott a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Ünnepélyes keretek között állították szolgálatba ma délelőtt a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság legújabb járművét, egy gépezetes tolólétrát. Az eseményen az állomány mellett részt vett Czirbus Gábor alpolgármester, Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok és Balogh Róbert, makói tűzoltó parancsnok.

Tovább 2018-01-11

90. születésnapját ünnepelte Margaréta néni

Gyermeke, unokái és dédunokái körében ünnepelte 90. születésnapját Gonda Margaréta a Kisbagoly étteremben. Az Önkormányzat nevében Weszelyné Véghseő Henriett és Toldi János képviselők köszöntötték a szépkorút.

Tovább 2018-01-11

Magyarország kész többet adni az EU kasszájához

Magyarország kész a bruttó nemzeti jövedelem 1,2 százalékára emelni a hozzájárulását az Európai Unió büdzséjéhez a következő hétéves költségvetési ciklusban, mivel az Egyesült Királyság tervezett kilépésével és az új kihívásokkal több feladat jut kevesebb befizetőre – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn egy brüsszeli konferencián.

Tovább 2018-01-11

Legyen vállalkozása Best of Makó díjas!

Makó Város Önkormányzata a hagyományoknak híven a 2018-as évben is meghirdeti a Best of Makó díjat a turisztika védjegyében. A pályázatokat három kategóriában lehet benyújtani január 19-ig.

Tovább 2018-01-11

Diagnózis – Új épületrészbe költözött a szülészeti és nőgyógyászati osztály

2016 októberére sikerült biztonságossá tenni a makói kórház nőgyógyászatának működését ,hiszen többen nyugdíjba mentek és nem volt megfelelő létszámú orvos az osztályon . Azóta új osztályvezető főorvosa van a szülészetnek, így már biztos hogy nem szűnik meg az osztály. 2018.01.10.

Tovább 2018-01-10

Makói Híradó 2018.01.10.

- Előrelépés a Honvéd városrészi bérlakások felújításában - Történelmi jelentőségű beruházás - Új helyen fogadja a pácienseket a szülészeti és nőgyógyászati osztály - Maroslelei beruházások 2018-ban - Megkezdődött az ötödik Givaudan Teremlabdarúgó Torna

Tovább 2018-01-10

Előrelépés a Honvéd városrészi bérlakások felújításában

Halaszthatatlan döntést igénylő ügyek miatt tartott Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete ma reggel rendkívüli ülést. Itt az is kiderült, hogy az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság megindította a Honvéd városrészben lévő szociális bérlakások felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást.

Tovább 2018-01-10

Maroslelei beruházások 2018-ban

Maroslele 2014 és 2020 között mintegy 3,6 milliárd forint értékben hajthat végre beruházásokat. 2018-ban többek között sor kerül kerékpárút építésre, a polgármesteri hivatal épületének bővítésére, a belvízelvezető árkok és az ipari terület fejlesztésére, valamint a könyvtár és a helytörténeti gyűjtemény rendbetételére.

Tovább 2018-01-10

Megkezdődött az ötödik Givaudan Teremlabdarúgó Torna

Szombaton vette kezdetét az idei Givaudan Kupa. Az ötödik alkalommal megrendezett sporteseményre három kategóriában összesen 16 csapat nevezett a városból és a térségből.

Tovább 2018-01-10

Történelmi jelentőségű beruházás

Mint arról korábban beszámoltunk, az igényelt 8,8 milliárd forint helyett végül 9,5 milliárd forint támogatást nyújt a kormány Makónak a Hagymatikum fürdő fejlesztésére. Az igazgatóság úgy látja, a döntés történelmi jelentőségű, hiszen ekkora beruházásra eddig még nem került sor a településen, és ráadásul pont időben jött.

Tovább 2018-01-10

Új helyen fogadja a pácienseket a szülészeti és nőgyógyászati osztály

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Makói Tagintézményének szülészeti és nőgyógyászati osztálya új helyen folytatja működését. A minden szempontból modernebb épületrészlegben sokkal kényelmesebben, biztonságosabban és gördülékenyebben folyik a munka 2017 karácsonya óta.

Tovább 2018-01-10

Makói Híradó 2018.01.09.

- Új korszak kezdődött Makón - Ikrek lettek az első makói babák - Soha nem látott állami támogatás érkezett Makóra - Makón teltházas újévi koncerttel ünnepelték a 2018-as esztendőt - Tovább fejlődött a makói kick-box

Tovább 2018-01-09

Ikrek lettek az első makói babák

A városi kórházban 2018. január 3-án késő este egy makói ikerpár jött a világra. Az újszülötteket és anyukájukat Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte pénteken az önkormányzat nevében, aki a város ajándékaival érkezett.

Tovább 2018-01-09

Makón teltházas újévi koncerttel ünnepelték a 2018-as esztendőt

A Makói Magán Zeneiskola muzsikusai, Cseh Antal operaénekes, valamint Péter Szabó Szilvia előadóművész lépett színpadra az újévi koncerten az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az igazán sokszínű eseményen a fülbemászó dallamok mellett fényfestés várta a nagyérdeműt.

Tovább 2018-01-09

Soha nem látott állami támogatás érkezett Makóra

Soha nem látott mértékű állami támogatásban részesült Makó az elmúlt év végén a Hagymatikum fürdő bővítése kapcsán. Mindez azt mutatja, hogy a kormány jó szövetségese a városnak – jelentette ki Czirbus Gábor, a FIDESZ helyi elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.

Tovább 2018-01-09

Tovább fejlődött a makói kick-box

A csepeli Halker-Király Teammel összefogva alapította meg kick-box akadémiáját Loós Csaba és tanítványai városunkban. Ezt egy közös nyílt edzéssel ünnepelték meg, ahol Európa- és világbajnokok is részt vettek, ezzel is biztatva a kezdő sportolókat.

Tovább 2018-01-09

Új korszak kezdődött Makón

„A makói ellenzék kerékkötője volt mindennek, amit a város elért fejlesztések terén. Mi az együttműködés oldalán állunk, a politikai ellenfeleink pedig a balhé oldalán, így nem lehet várost építeni” – emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő a Makói Televíziónak adott évértékelő interjújában, még 2017 év végén. Az országgyűlési képviselő ezen kívül szót ejtett a már folyamatban lévő és leendő beruházásokról, valamint a tavaszi parlamenti választásokról is.

Tovább 2018-01-09

Makói Híradó 2018.01.08.

- Makó a siker kapujában! - Kistérségi baba született először Makón - 9,5 milliárd forint érkezik Makóra - Stabil évet zárt a Duocor - Aktívan az év utolsó napján is

Tovább 2018-01-08

Aktívan az év utolsó napján is

Hosszú évek óta hagyomány Makón, hogy szilveszteri futással búcsúztatják az óévet a sportkedvelők és ezt a szokást 2017 utolsó napján is életben tartották. A szervezők a Makovecz térre várták a mozogni vágyókat, akik a szomorú, esős idő ellenére szép számban vettek részt a rendezvényen.

Tovább 2018-01-08

Kistérségi baba született először Makón

A makói kórházban 2018. január elsején, hajnali 2 óra 16 perckor sírt fel az első újszülött, az apátfalvi Rózsa János Ignác. Két nappal később Farkas Éva Erzsébet polgármester már makói ikreket köszöntött a szülészeti osztályon.

Tovább 2018-01-08

9,5 milliárd forint érkezik Makóra

Már az idei év első munkanapján nagy bejelentést tett Farkas Éva Erzsébet polgármester egy sajtótájékoztató keretében. 2020-ig 9,5 milliárd forint érkezik Makóra, melyből a Hagymatikum fürdő bővítése mellett egy új uszodakomplexum is megvalósul.

Tovább 2018-01-08

Stabil évet zárt a Duocor

A Duocor Ipari Bt. december végén rendezte meg hagyományos évvégi bálját az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen a zenéé, a táncé, a finom falatoké és a felhőtlen jókedvé volt a főszerep, de ezek mellett a vállalat a jubiláló alkalmazottjait is felköszöntötte az este folyamán.

Tovább 2018-01-08

Makó a siker kapujában!

„A lelkeknek Atyja, a szívek mozdulásainak Igazgatója vigye ezt az egységet és indítson e példának követésére bennünket!” – Makó történetírójának, Szirbik Miklósnak ezen gondolatát idézve hívta fel a településen élők figyelmét Farkas Éva Erzsébet polgármester az összefogás fontosságára újévi köszöntő beszédében, melyben azt is kiemelte: Makó a siker kapujában áll, az álmok valóra válhatnak, melyben hinni kell, és elfogadni az ehhez nyújtott segítséget.

Tovább 2018-01-08

Makói Híradó – ez történt az évben 4.rész 2018.01.05.

Makói Híradó - ez történt az évben 4.rész 2018.01.05.

Tovább 2018-01-05

Makói Híradó – ez történt az évben 3.rész 2018.01.04.

Makói Híradó - ez történt az évben 3.rész 2018.01.04.

Tovább 2018-01-04

Makói Híradó – ez történt az évben 2.rész 2018.01.03.

Makói Híradó - ez történt az évben 2.rész 2018.01.03.

Tovább 2018-01-04

Makói Híradó – ez történt az évben 1.rész 2018.01.02.

Makói Híradó - ez történt az évben 1.rész 2018.01.02.

Tovább 2018-01-02

Karácsonyi Éjféli Szentmise Makón – élő közvetítés 2017

Makó, 2017.12.24. élőben közvetítette: a : Makói Városi Televízió csapata

Tovább 2017-12-25

IV. Adventi gyertyagyújtás és műsor Makón, 2017

IV. Adventi gyertyagyújtás és műsor Makón, 2017

Tovább 2017-12-23

FogadóÓra : Lázár János térségünk országgyűlési képviselője

Évértékelő Lázár Jánossal

Tovább 2017-12-22

Makói Híradó 2017.12.22. HD

. Megújulhat jövőre a városi piac - Angyalsóhaj est Maroslelén - Nagycsaládosokon segített a képviselő - Karácsonyi koncert a Hagymaházban - Báloztak a balettosok - Szülővárosában mutatta be legújabb lemezét Szentpéteri Csilla

Tovább 2017-12-22

Nagycsaládosokon segített a képviselő

A hagyományoknak megfelelően idén ismét három szegény körülmények között élő nagycsaládot látogatott meg az ünnepek előtt Kovács Sándor. Az önkormányzati képviselő számukra tartós élelmiszerrel és gyümölcsökkel megrakott karácsonyi csomagot nyújtott át.

Tovább 2017-12-22

Angyalsóhaj est Maroslelén

Tóth Jennifer és csapata zenés-táncos jótékonysági estre invitálta az érdeklődőket tegnap a maroslelei faluházba. A befolyt összeget az Angyalsóhaj Alapítvány számára ajánlották fel, akik ezt a rászoruló gyerekek megsegítésére fordítják.

Tovább 2017-12-22

Karácsonyi koncert a Hagymaházban

A Hagymaház színpadára a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hangszeres növendékei, kamaracsoportjai és az Ifjúsági Fúvószenekar léptek hagyományos karácsonyi koncertjükön. Az intézmény jelenlegi és egykori tanulói, tanárai mellett Kónya Krisztina, a Szegedi Nemzeti Színház operaénekese kápráztatta el az egybegyűlteket.

Tovább 2017-12-22

Báloztak a balettosok

Karácsonyi bállal zárták az évet a VargaBalett Táncműhely növendékei. A 162 táncost ünnepi vacsora várta a Korona dísztermében, ahol Szilágyi Annamária a Szegedi Nemzeti Színház színművésze és Nemes Roland szórakoztatta őket.

Tovább 2017-12-22

Megújulhat jövőre a városi piac

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Makó Város Önkormányzatának három benyújtott pályázata is nyertesnek bizonyult. A városi piac, az ipari park, és az Igazgyöngyök útja összességében 670 millió forintos támogatásban részesült - mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Tovább 2017-12-22

Szülővárosában mutatta be legújabb lemezét Szentpéteri Csilla

Szülővárosában mutatta be legújabb lemezét Szentpéteri Csilla zongoraművész. A dedikálással egybekötött találkozón a makói származású zeneszerzőt egykori általános iskolájából, a Bartókból érkező rajongói is nagy örömmel fogadták.

Tovább 2017-12-22

Makói Híradó 2017.12.21. HD

- Karácsonyoztak a nyugdíjasok - Kiemelt támogatás a rászoruló családoknak - 18 millió forint a makói hagymáért - 186-an részesültek idén Bursa Hungarica ösztöndíjban - Makó is készül a Karácsonyra - „Az ünnephez vezető út” - Nyereményeső a Mikroháló Kft-nél

Tovább 2017-12-21

Társalgó 2017.12.21.

Mai műsorunkba meghívtuk a helyi katolikus egyház plébánosát akivel az ünnepről beszélgetek. De előtte vendégként érkezik Limara aki elmondja majd többek között,hogy miért kerül ilyenkor az asztalra a gesztenye. Itt járt városunkban Vastagh Csaba,Korda György és Balázs Klári,természetesen velük is beszélgettünk.

Tovább 2017-12-21

Kiemelt támogatás a rászoruló családoknak

Három mázsányi fát biztosít a Givaudan Hungary Kft., az önkormányzat és Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány évről évre a rászoruló családoknak. Legutóbb a Kmetty utcában vittek házhoz egy adagot, ahol stábunk is ott járt.

Tovább 2017-12-21

Karácsonyoztak a nyugdíjasok

Betlehemi játék, énekszó, tanulságos történetek és ünnepi menü - többek között ezekkel zárták az évet az I. számú Idősek Klubja és a Szépkorúak Klubja tagjai. Az összejöveteleken a jó hangulaté és a kötetlen beszélgetésé volt a főszerep.

Tovább 2017-12-21

Nyereményeső a Mikroháló Kft-nél

Idén is meghirdette őszi nyereményjátékát a Mikroháló Kft. A sorsolásban elsősorban az új ügyfeleknek szerettek volna kedveskedni, de a már meglévő szerződéssel rendelkezők nevei is bekerülhettek az urnába. A több mint négyszáz előfizetőből közjegyző jelenlétében harmincegyet húztak ki, akik közül a legszerencsésebb egy ötvenezer forint értékű ajándékutalvánnyal lett gazdagabb.

Tovább 2017-12-21

18 millió forint a makói hagymáért

Összesen 18, fejenként 3 millió forinttal támogat Makói Város Önkormányzata hat, a hagyományos makói hagyma termelésével foglalkozó gazdálkodót – erről még egy szeptemberi testületi ülésen döntöttek. A közel múltban sor került a pályázat kiírására, a nyertesekkel pedig ma írták alá a támogatási szerződést.

Tovább 2017-12-21

186-an részesültek idén Bursa Hungarica ösztöndíjban

Összesen 186 diáknak gratuláltak tegnap Makó város vezetői a Korona dísztermében, ugyanis ennyien nyerték el a Bursa Hungarica ösztöndíjat a településen. A tehetséges fiataloknak ez összesen havi tíz ezer forint segítséget jelent, melynek egyik felét a város, másik felét az állam finanszírozza.

Tovább 2017-12-21

Makó is készül a Karácsonyra

Végéhez közelít az adventi időszak, melynek alkalmából változatos programokkal várják a lakosokat a város különböző pontjain. Többek között színpadi előadásra, koncertre, gyertyagyújtásra és szentmisére is sor kerül a hétvége folyamán.

Tovább 2017-12-21

„Az ünnephez vezető út”

Hétfőn nyílt kiállítás a Hagymaházban „Az ünnephez vezető út” című rajzpályázatra beérkezett művekből. A makói és térségi 14 oktatási intézményből összesen 380 alkotást küldtek be a diákok, a legjobbak munkáját hasznos ajándékokkal ismerték el.

Tovább 2017-12-21

Makói Híradó 2017.12.20. HD

- Több mint 300 gyereknek szereztek örömöt - Festménykiállítása nyílt Hódmezővásárhelyen Sánta Sándornak - Öt éves a Givaudan Hungary Kft. - Kati nénit köszöntötték születésnapján - Közösen gyűjtött a Tűzoltóság és az ENI - Gyerekkarácsony a Ramazurival

Tovább 2017-12-20

Kati nénit köszöntötték születésnapján

Czirbus Gábor alpolgármester kedden 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Igaz Antalnét. A szépkorú aktív éveiben nagyon szeretett dolgozni, ma már csak besegít a házkörüli teendőkben.

Tovább 2017-12-20

Öt éves a Givaudan Hungary Kft.

Kettős ünnepet ültek a Givaudan Hungary Kft. dolgozói az Erdei János Városi Sportcsarnokban pénteken este. A svájci tulajdonú cég öt évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit városunkban, ennek tiszteletére is koccintottak, valamint közösen kívántak egymásnak békés, boldog karácsonyt.

Tovább 2017-12-20

Festménykiállítása nyílt Hódmezővásárhelyen Sánta Sándornak

Elsősorban mint orvost, és mint települési képviselőt ismerhetik Sánta Sándort a makóiak, ám azt kevesen tudják, hogy az egykori polgármester a művészeteknek is hódol: negyven éve fest. Egy nagy álma vált valóra múlt hétvégén, mikor képeiből kiállítás nyílt a vásárhelyi Alföldi Galériában.

Tovább 2017-12-20

Több mint 300 gyereknek szereztek örömöt

A Makói Fiatalok Akadémiája jótékonysági adományosztást szervezett hétfőn, a Hagymaházban, ahol közös összefogás keretében gyűjtött ajándékokat kaptak a gyerekek. Az eseményen egy karácsonyi, színházi előadást is megtekinthetett a közönség a Makói Teátrum előadásában.

Tovább 2017-12-20

Közösen gyűjtött a Tűzoltóság és az ENI

Játékokat, könyveket és tartós élelmiszert is gyűjtöttek a makói tűzoltók a rászorulók részére. Az adományokat Tóthné Balázs Andreának, az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetőjének Balogh Róbert parancsnok adta át.

Tovább 2017-12-20

Gyerekkarácsony a Ramazurival

A Városi Gyerekkarácsony vendége a Ramazuri Játszóház volt, akik tarsolyában sok érdekes és izgalmas játék lapult a csemeték számára. Az egész délutános foglalkozás helyszíne a Hagymaház volt, ahol mindenki megtalálhatta a számára legkedvesebb programot.

Tovább 2017-12-20

Februárra készülhet el a térség foglalkoztatási stratégiája

Ma délelőtt ünnepélyes keretek között aláírták a Makói Foglalkoztatási Paktum együttműködési megállapodását. A jelenlévők többek között ismertették a kitűzött célokat, valamint kifejezték elköteleződésüket a térség számára legelőnyösebb foglalkoztatási stratégia kialakításához.

Tovább 2017-12-19

Makói Híradó 2017.12.19. HD

- Szolgálat, szeretet és beteljesedés - Megújulhat a makói járóbeteg szakrendelő - Zenés műsorok az Adventi vásárban - Több mint háromszáz gyermek karácsonya vált szebbé - Angyali adomány - Kettős évfordulót ünnepelt a Román Nemzetiségi Önkormányzat

Tovább 2017-12-19

Szolgálat, szeretet és beteljesedés

Nem mindennapi polgármesteri köszöntésnek lehetett fül- és szemtanúja az, aki részt vett az Idősek Karácsonyán. Farkas Éva Erzsébet gitárt ragadva kívánt kellemes ünnepeket a nyugdíjasoknak. A program részeként adott koncertet Korda György és Balázs Klári telt ház előtt a Hagymaházban.

Tovább 2017-12-19

Megújulhat a makói járóbeteg szakrendelő

A területet érintő egészségügyi fejlesztéseket, illetve a makói és a hódmezővásárhelyi kórház pályázatait ismertette fórumsorozatának utolsó állomásán Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója. A Korona Szálló földszinti termében az is kiderült, hogy pozitív elbírálás esetén mintegy 300 millió forintból újíthatják fel a makói járóbeteg szakrendelőt.

Tovább 2017-12-19

Zenés műsorok az Adventi vásárban

Vastag Csaba mellett a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium tanulói is felléptek advent harmadik vasárnapján, Makón. A Makovecz tér számos érdeklődővel telt meg, akik meleg italokkal birkóztak meg a hideggel, miközben frissen sütött kürtöskalácsot majszoltak.

Tovább 2017-12-19

Kettős évfordulót ünnepelt a Román Nemzetiségi Önkormányzat

Kettős évfordulót ünnepelt szombaton a Román Nemzetiségi Önkormányzat, ugyanis 15 éve alakult meg és 10 éve tart Kolinda estet. A jubileumi rendezvényen három nemzet képviselői, románok, szlovákok és magyarok vettek részt.

Tovább 2017-12-19

Több mint háromszáz gyermek karácsonya vált szebbé

Makó Város Önkormányzata és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány a nagylelkű adakozóknak köszönhetően ismét bearanyozta a hátrányos helyzetű családok ünnepét, ugyanis sok-sok ajándékkal lepték meg őket. A csomagok kiosztására egy hangulatos rendezvény keretében az Erdei János Városi Sportcsarnokban került sor.

Tovább 2017-12-19

Angyali adomány

Farkas Éva Erzsébet polgármester, az Angyalsóhaj Alapítvány fővédnöke idén is jótékony célra ajánlotta fel éves cafeteria juttatását. A 200 ezer forintból összesen nyolc családnak állítottak össze személyre szóló csomagokat.

Tovább 2017-12-19

Makói Híradó 2017.12.18. HD

- Lángra lobbant a harmadik adventi gyertya - Kórusénekkel egy jó ügy érdekében - Százezret ért a JAG rajza - A „Gimi Est” varázsa - Romano Kraj konferencia

Tovább 2017-12-18

Lángra lobbant a harmadik adventi gyertya

A hétvégén advent harmadik vasárnapját ünnepeltük, a hit és a remény gyertyája után az öröm lángjai adták hírül a karácsony közeledtét. Városunkban az ünnepségre kilátogatókat a Makói Magán Zeneiskola és az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület növendékei várták színes előadásaikkal.

Tovább 2017-12-18

Kórusénekkel egy jó ügy érdekében

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került az adventi kóruskoncert a Szent István Király Templomban, ahol a házigazda dr. Mihálka György Városi Vegyeskar mellett a lugosi Ion Vidu Énekkar is fellépett . Az esten önkéntes adományokat lehetett felajánlani, melyeket a bogárzói templom felújítására fordítanak majd.

Tovább 2017-12-18

Százezret ért a JAG rajza

Százezer forinttal nőtt az osztálypénze a Makói József Attila Gimnázium nyolcadik osztályának, miután megnyerte a DUOCOR Ipari Bt. idei rajzpályázatát. A felhívásra közel húsz pályamunka érkezett, amelyek közül a cég munkavállalói titkos szavazással választották ki a legjobbakat.

Tovább 2017-12-18

Romano Kraj konferencia

Az országban élő roma kisebbség integrációjának elősegítéséért és felzárkóztatásáért tavasszal egy újabb szervezetet hívtak életre, Romano Kraj Jogvédő Egyesület néven. Tagjaik a közel múltban Hódmezővásárhelyen tartottak egész napos konferenciát, melynek a végén egy együttműködési megállapodás megkötésére is sor került.

Tovább 2017-12-18

A „Gimi Est” varázsa

A József Attila Gimnázium aulája újra ünnepi díszbe öltözött, ugyanis egyik legnagyobb volumenű rendezvényüket, a „Gimi Estet” tartották. Az eseményen több díj is gazdára talált, valamint egymást követték a különleges produkciók.

Tovább 2017-12-18

„Van zsákomban minden jó…”

Negyedik alkalommal rendezte meg Mikulás napi ünnepségét a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A gyerekeket és szüleiket sok-sok meglepetéssel, bűvésszel és zenés mulatságokkal várták.

Tovább 2017-12-15

Átadták a megújult tornatermet az Almási iskolában

Látványos labdás- és aerobic bemutatóval készültek a Makói Általános Iskola Almási Tagintézményének diákjai a mai napra, hiszen átadásra került a felújított tornacsarnokuk. A beruházás mintegy 34 millió forintból valósult meg, a Magyar Kézilabda Szövetségnek és a Makó Város Önkormányzatának köszönhetően.

Tovább 2017-12-15

Makói Híradó 2017.12.15. HD

- Átadták a megújult tornatermet az Almási iskolában - „Van zsákomban minden jó…” - Történelmi utazás a Forgatós Táncegyüttessel - A legifjabb lakosokat üdvözölték - 85 családhoz már megérkezett a Jézuska - Pedagógus köszöntött pedagógust

Tovább 2017-12-15

Történelmi utazás a Forgatós Táncegyüttessel

A tavalyi ősbemutató és a hat állomásos országos turné után ma este újra Budapesten látható az „Itt élned, halnod kell!” című rockmusical Koltay Gábor rendezésében. A látványos zenés történelmi utazásra eddig több mint kétszázezer néző volt kíváncsi.

Tovább 2017-12-15

A legifjabb lakosokat üdvözölték

Az újszülötteket és azok büszke szüleit, valamint nagyszüleit köszöntötte Makó Város Önkormányzata az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen minden csöppséget egy-egy bébikötvénnyel ajándékoztak meg.

Tovább 2017-12-15

85 családhoz már megérkezett a Jézuska

A makói és a környékben élő rászoruló családoknak 2,5 millió forintos értékben osztott ki tartós élelmiszereket Farkas Éva Erzsébet polgármester és Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. ügyvezetője. Karácsonyhoz közeledve nyolcvanöt rászorulón segítettek ezzel a megmozdulással.

Tovább 2017-12-15

Pedagógus köszöntött pedagógust

A héten folytatódott a nyugdíjas egyesületek karácsonyi ünnepsége. A Belvárosi Nyugdíjas Klubban Farkas Éva Erzsébet polgármester beszélgetett a tagokkal, míg a Pedagógus Szakszervezetéhez Czirbus Gábor alpolgármester látogatott el.

Tovább 2017-12-15

Makó Advent 2. – Ég a remény gyertyája az adventi koszorún

Makó Advent 2. - Ég a remény gyertyája az adventi koszorún

Tovább 2017-12-14

Makói Híradó 2017.12.14. HD

- Tovább folytatódott a Justh Gyula utcai nyugdíjas klub épülete körüli vita - Mézeskalács házikók egy nemes ügyért - Egy helyen az Év legjobb sportolói - Bemutatkozott a summa cum laude-s fúvószenekar - Mézeskalács és karácsonyfadíszek az Ifjúsági Színtérben - Rendben zajlott az agrártámogatások kifizetése Csongrád megyében

Tovább 2017-12-14

Társalgó 2017.12.14.

Ma esti Társalgónkban elkalauzoljuk önöket Franciaországba és megtudjuk ,hogy ott hogyan ünneplik a karácsonyt. Egy svéd zenekar magyar hasonmása az Abba Sisters adott koncertet advent 2. vasárnapján ,mellettük a színpadon helyi prodikciók is színesítették a programokat.A Sportkarácsonyon díjazták az év legjobb sportolóit -mi is ott voltunk. Beszélgetünk arról hogyha kisállatot ajándékozunk akkor mire kell különös tekintettel lenni.

Tovább 2017-12-14

Tovább folytatódott a Justh Gyula utcai nyugdíjas klub épülete körüli vita

Ünnepi testületi üléssel búcsúztak az idei évtől Makó város képviselői, ahol azonban ettől függetlenül számos, fontos kérdésben is döntés született. Az ülésnek ezúttal a Korona Szálló díszterme adott helyet.

Tovább 2017-12-14

Rendben zajlott az agrártámogatások kifizetése Csongrád megyében

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének elnöke tartott sajtótájékoztatót az agrártámogatások előlegfizetési időszakának lezárulásáról ma délelőtt Hódmezővásárhelyen. Mint elmondták, sikeres évet zárt az agrárium, mind a támogatások összege, mind az érintett ügyfelek száma jelentősen emelkedett 2015 óta.

Tovább 2017-12-14

Mézeskalács házikók egy nemes ügyért

A József Attila Múzeum még novemberben hirdetett pályázatot „Makó épületei mézeskalácsból” címmel. A kiírásra érkezett ötletes műveket egy kiállítás keretében elárverezték, a befolyt összeget pedig jótékonysági célra fordították.

Tovább 2017-12-14

Egy helyen az Év legjobb sportolói

Harmadik alkalommal került megszervezésre a Sportkarácsony, ahol idén ötven kategóriában ismerték el Makó legjobb sportolóit. A megszokottól eltérően most a Hagymaházban várta a díjazottakat Gulyás László sportújságíró, Birkás Balázs kajak-kenu világbajnok, valamint Nagy Péter súlyemelő.

Tovább 2017-12-14

Bemutatkozott a summa cum laude-s fúvószenekar

A Makói Magán Zeneiskola huszonhárom esztendeje töretlen a pályán, évről évre nagyobb sikereket érnek el. Európa minden országában, sőt Izraelben is felléptek már. Az utánpótlás zenekar pedig kategóriájának nagydíját hozta el nyáron az orosz fővárosból. Ezek a diákok mutatkoztak be a Koronában, karácsonyi koncertet adva.

Tovább 2017-12-14

Mézeskalács és karácsonyfadíszek az Ifjúsági Színtérben

Az adventi időszak alkalmából közös készülődésre invitálták a makói fiatalokat az Ifjúsági Színtérbe szombaton. A résztvevők mézeskalácsot díszítettek és karácsonyfadíszeket készítettek el.

Tovább 2017-12-14

HírExtra – Makói Budo Klub

HírExtra - Makói Budo Klub

Tovább 2017-12-12

Makói Híradó 2017.12.12. HD

- A makói petrezselyemgyökér felért a tokaji termővidék szintjére - Közel 8 millió forint kormányzati támogatást nyertek a térség kistelepülései - Csizmák dobogásától volt hangos a Hagymaház - A hagymanemesítés és termesztés jegyében - Karácsonyoztak a makói hadigondozottak - A nagycsaládosokhoz is eljött a Mikulás

Tovább 2017-12-12

A nagycsaládosokhoz is eljött a Mikulás

Szombaton tartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét a Makói Nagycsaládosok Egyesülete az újvárosi katolikus plébánián. A rendezvényre ellátogatott a Mikulás, valamint bűvész-showra is sor került.

Tovább 2017-12-12

Karácsonyoztak a makói hadigondozottak

A Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének makói csoportja pénteken tartotta karácsonyi ünnepségét, mely egyben közgyűlésként is szolgált. Az évzáró rendezvényen meghallgatták a pénzügyi beszámolót, tájékoztatást kaptak az őket érintő jogszabályváltozásokról, valamint ajándékokat adtak át a tagoknak.

Tovább 2017-12-12

A hagymanemesítés és termesztés jegyében

A „Hagyma-ma, Újratervezés, Testhönálló textíliák” mintaprojekt keretében a József Attila Múzeum dolgozói újabb programra invitálták a fiatalokat. A bemutató középpontjában a hagyma állt, melyről a vendég előadók tartottak részletes tájékoztatást.

Tovább 2017-12-12

A makói petrezselyemgyökér felért a tokaji termővidék szintjére

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a makói petrezselyemgyökeret oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel lássák el. Ennek részleteiről és várható hatásáról ma délelőtt tartottak sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-12-12

Közel 8 millió forint kormányzati támogatást nyertek a térség kistelepülései

Közel nyolc millió forintot nyert összesen a térségben több kistelepülés egy újabb állami pályázaton. Több helyen a járdákat, utakat újítanak fel, urnafalakat építenek, Magyarcsanádon például a belvízelvezető csatornákat rekonstruálják.

Tovább 2017-12-12

Változatos zenei hangzás az Adventi vásáron

A jókedvé volt a főszerep a szombati Adventi vásáron, az önfeledt szórakozásról Janicsek Roland és az Abba Sisters tagjai gondoskodtak. A műsorszámokat az örökzöld slágerek mellett a karácsonyi dallamok tették még hangulatosabbá.

Tovább 2017-12-12

Makói Híradó 2017.12.11. HD

- Ég a remény gyertyája az adventi koszorún - Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Sportkarácsony HD - Hamarosan lehet rúgni a bőrt a belvárosi műfüves pályán is - Kihívásokkal teli évet zárt a ContiTech - Évet zártak a makói nyugdíjas klubok - Megtört az Iroda veretlensége a Duocor kupán

Tovább 2017-12-11

Ég a remény gyertyája az adventi koszorún

Rohamosan közeledik a karácsony, már a második gyertyát gyújtották meg Makó város adventi koszorúján. A kilátogatókat ismét színvonalas műsorral várták, most vasárnap a Forgatós Táncegyüttes, valamint a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusa működtek közre. Ezt követően a Mikulás is megérkezett lovas szánjával.

Tovább 2017-12-11

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Sportkarácsony

Harmadik alkalommal invitálják a város lakosait Sportkarácsonyra, mely ezúttal a Hagymaházban kerül megrendezésre. Itt a hagyományokhoz híven kiosztják az Év Sportolója kitüntetéseket, amely során közreműködik Birkás Balázs, kajak-kenu világbajnok, Nagy Péter, súlyemelő olimpikon, valamint Gulyás László sportriporter.

Tovább 2017-12-11

Megtört az Iroda veretlensége a Duocor kupán

Gálamérkőzéssel vette kezdetét a hagyományos Duocor Ipari Bt. cég által rendezett kispályás labdarúgó torna. Ezt követően hússzor csaptak össze a gyár dolgozói az Erdei János Városi Sportcsarnokban, ahol a tábla-szerszám együttes bizonyosult a legjobbnak.

Tovább 2017-12-11

Évet zártak a makói nyugdíjas klubok

Ízletes étkek, forralt bor és gyermekműsor – többek között ezekkel zárták az évet a Hagymás Makó, a Makó Baráti Kör, az Újvárosi Nyugdíjas Klub valamint a térség szépkorúi. Az összejöveteleken a jó hangulaté és a kötetlen beszélgetésé volt a főszerep.

Tovább 2017-12-11

Kihívásokkal teli évet zárt a ContiTech

Közel 1500-an gyűltek össze szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnokban a ContiTech hagyományos karácsonyi bálján. A város legnagyobb foglalkoztatója a rendezvényen jubiláló dolgozóit köszöntötte, valamint a munkatársak által előadott zenés produkcióra is sor került.

Tovább 2017-12-11

Hamarosan lehet rúgni a bőrt a belvárosi műfüves pályán is

Teljesen elkészült a Pulitzer sétányon a műfüves futballpálya, már csak a hivatalos átadó van hátra, és lehet rúgni a bőrt a belvárosban is. A 26X14 méteres sporttér mintegy 16 millió forintból valósult meg, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a makói önkormányzat összefogásának köszönhetően.

Tovább 2017-12-11

I. Adventi gyertyagyújtás és műsor Makón, 2017

I. Adventi gyertyagyújtás és műsor Makón, 2017

Tovább 2017-12-08

Makói Híradó 2017.12.08. HD

- Folyamatosan járják a körzetüket a képviselők - Jótékonysági est Lippai Mariannával - Megérkezett a Givaudan Mikulása - Szociális tűzifát kapnak a rászorulók Maroslelén - Rövid hírek

Tovább 2017-12-08

Megérkezett a Givaudan Mikulása

Mikulásként érkezett több makói intézménybe és egy szervezethez Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. ügyvezetője. A cég összesen hét laptopot és három asztali számítógépet adományozott, ezzel is biztosítva a gyerekek fejlődését és a rászorultak megsegítését.

Tovább 2017-12-08

Folyamatosan járják a körzetüket a képviselők

Folyamatosan kézbesítik az önkormányzati képviselők a 10.000 Forint értékű Erzsébet-utalványokat a Makón élő 70 év feletti nyugdíjasoknak. Stábunk legutóbb Czirbus Gábort és Kádár Józsefet kísérte el egy-egy útjára.

Tovább 2017-12-08

Jótékonysági est Lippai Mariannával

Zsúfolásig megtelt a Hagymaház Pódiumterme az „ÚJ VILÁG” Alapítvány tegnapi jótékonysági estjén. A rendezvényen Lippai Marianna bloggerrel Hajó Edina műsorvezető beszélgetett a gyászról, a nehézségek leküzdéséről és az életkedvről.

Tovább 2017-12-08

Szociális tűzifát kapnak a rászorulók Maroslelén

A Belügyminisztérium döntése alapján 2017-ben is támogatásban részesült Maroslele Község Önkormányzata, mely ötven erdei köbméter, tűzifa vásárlására adott lehetőséget. Ennek kiosztása már megkezdődött, a kedvezményezettek háztartásonként öt mázsa tűzrevalóban részesülnek.

Tovább 2017-12-08

Ünnepi Társalgó 1. rész 2017.12.07.

Ünnepi Társalgó 1. rész 2017.12.07.

Tovább 2017-12-07

Makói Híradó 2017.12.07. HD

- Újabb országos elismerés a Makói Városi Televíziónak - Összefogással az otthon karbantartásért - „Fényírással” tisztelegtek Arany János előtt - Gálával zárták az újabb eredményes esztendőt - Hogyan éljünk egészségesen?

Tovább 2017-12-07

Újabb országos elismerés a Makói Városi Televíziónak

Több mint 280 pályázatból választották ki a „Média a Tehetségekért Díj” idei nyerteseit, akik kedd este a Művészetek Palotájában vehették át az elismeréseket. A négy kategória legjobbjai között ott vannak a Nők Lapja, a Kossuth Rádió, az RTL Magyarország, az M4 Sport és a Makói Városi Televízió fiatal művészeket, tudósokat és sportolókat bemutató riportjai is.

Tovább 2017-12-07

Gálával zárták az újabb eredményes esztendőt

A Makó Budo Klub már évtizedek óta fontos alappillérét képezi a Maros-menti város sportéletének. Az egyesület szombaton tartotta meg hagyományos évzáró gáláját az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A vendégek a jelenlegi hét szakosztály képviselőinek bemutatóit tekinthették meg, a legeredményesebb sportolók pedig díjakat vehettek át.

Tovább 2017-12-07

Hogyan éljünk egészségesen?

„Az elhízást jelenleg a tíz legsúlyosabb betegség egyikeként tartják számon” -tudtuk meg Kun Judit dietetikustól a SZIGNUMBAN. Az előadó Mit? Mennyit? Mikor? címmel tartott prezentációt az egészséges táplálkozással kapcsolatban.

Tovább 2017-12-07

Meglepetéssel készült a Contitech Mikulása

Ünnepi meglepetéssel készültek a Contitech dolgozói Mikulás alkalmából. A jó hangulatú flashmob során szaloncukrot és csokoládét osztottak a járókelőknek a Bartók tagintézmény előtt, majd a Pápay iskola tanulóit látogatták meg.

Tovább 2017-12-07

Összefogással az otthon karbantartásért

Első körben közel harminc, Honvéd városrészben élő, rászoruló családnak segít az önkormányzat házuk karbantartásában az úgynevezett Kaláka program keretében. A lakók saját maguk fogják a különböző, kisebb javításokat megcsinálni, ám ebben a munkában egymásra és szakemberek útmutatásaira is számíthatnak.

Tovább 2017-12-07

„Fényírással” tisztelegtek Arany János előtt

Híres magyar költőnk, Arany János kétszáz éve látta meg a napvilágot, a jubileum alkalmából a Makói FotóBarátok Egyesületének tagjai fényképezőgépet ragadtak. Alkotásaikat a Hagymaház Galériában tárták a nagyközönség elé.

Tovább 2017-12-07

Diagnózis 2017.12.06.

Diagnózisunk vendégei: Gyurisné Pethő Zsuzsanna programigazgató, EVP és Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója. 2014 ben vagyis 3 évvel ezelőtt nyílt meg Makón az egészségfejlesztési Iroda: akkor azt ígérték, hogy a Hódmezővásárhelyen jól működő programot átültetik Makóra, elhozzák a tudást.Számos program szerveződött ez idő alatt amelyek hátterét az iroda adja. Nemcsak a koordináció és a szervezés zajlik majd, hanem a civileket is várják, akik különböző ingyenes vizsgálatokat végeztethetnek el. Ezzel együtt továbbra is kitelepülnek , és felkeresik a kistérség összes települését.

Tovább 2017-12-06

Makói Híradó 2017.12.06. HD

- Polgármesteri fogadóórát tartott Farkas Éva Erzsébet - A Mikulás megrakott puttonnyal érkezett a Váll-Ker-be - Karácsonyi dallamokkal telt meg a Hagymaház - Már a tetőszerkezetet cserélik a Makói Levéltár épületén - Az uniós források mintegy 60%-át gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány - Újra a KERI-ben versengtek az általános iskolások

Tovább 2017-12-06

Polgármesteri fogadóórát tartott Farkas Éva Erzsébet

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester hivatali irodájában. A városvezetőt felkereste egy, tűzeset után segítségért folyamodó család, valamint egy új, hagymás csokoládés bonbont is bemutattak neki.

Tovább 2017-12-06

A Mikulás megrakott puttonnyal érkezett a Váll-Ker-be

A Váll-Ker Kft. dolgozóinak gyermekeit és unokáit az idén is meglepte a Mikulás. A tradíciókhoz híven, az ünnepségen a Tihanyi Vándorszínpad színészei kalauzolták el a nézőket a mesék világába.

Tovább 2017-12-06

Már a tetőszerkezetet cserélik a Makói Levéltár épületén

Már javában zajlanak a felújítási munkálatok a Csongrád Megyei Levéltár makói telephelyének leendő épületében. Ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester a kivitelező cég ügyvezetőjével közösen tájékoztatta a sajtó képviselőit a beruházás állapotáról.

Tovább 2017-12-06

Az uniós források mintegy 60%-át gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány

2014 óta az uniós források 60%-át gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány- jelentette be tegnap a Parlamentben Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Majd azt is elmondta: céljuk főként a kis- és középvállalkozások támogatása. Makón több olyan cég is van, amelyik részesült már ezekből a forrásokból, a Váll-Ker Kft. például több mint háromszáz millió forintot köszönhet eddig ennek a döntésnek, jelenleg pedig egy, az eddigieknél is nagyobb összeget biztosító pályázat elbírálására várnak.

Tovább 2017-12-06

Karácsonyi dallamokkal telt meg a Hagymaház

A méltán neves Ghymes együttes szombat este Makóra látogatott, ahol a Hagymaházban adott teltházas koncertet. „Mennyből az angyal” című lemezbemutató koncertjük alkalmával a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Kórusával léptek színpadra, különleges atmoszférát kölcsönözve ezzel a rendezvénynek.

Tovább 2017-12-06

Újra a KERI-ben versengtek az általános iskolások

Ebben az évben már ötödik alkalommal találkoztak a környék általános iskoláinak sportolói a KERI Kupa keretein belül. Múlt héten szerdán és csütörtökön került megrendezésre az esemény a Návay Lajos Szakgimnázium tornatermében.

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 10 rész Optika

Kísérletek a fizika hőskorából 10 rész Optika

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 9 rész Hőtan

Kísérletek a fizika hőskorából 9 rész Hőtan

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 8 rész Nagyfeszültség

Kísérletek a fizika hőskorából 8 rész Nagyfeszültség

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 7 rész Elektrosztatika

Kísérletek a fizika hőskorából 7 rész Elektrosztatika

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 6 rész Folyadékok és gázok

Kísérletek a fizika hőskorából 6 rész Folyadékok és gázok

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 5 rész A hullámok

Kísérletek a fizika hőskorából 5 rész A hullámok

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 4 rész A távíró

Kísérletek a fizika hőskorából 4 rész A távíró

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 3 rész Időmérés, órák

Kísérletek a fizika hőskorából 3 rész Időmérés, órák

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 2 rész A Föld mozgásai

Kísérletek a fizika hőskorából 2 rész A Föld mozgásai

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 1 rész Az erők

Kísérletek a fizika hőskorából 1 rész Az erők

Tovább 2017-12-06

HirExtra – Idősek támogatása

Makó Város Önkormányzata számos intézkedést hozott az idősek támogatása érdekében, például utalványokat oszt a 70 éven felülieknek, melynek összegét 5000 forintról 10 000 forintra emelték

Tovább 2017-12-05

Makói Híradó 2017.12.05. HD

- Jótékonysági sütikóstolót szervezett az Angyalsóhaj Alapítvány - Bálon gyűltek össze a gazdák - Javában tart az Adventi vásár - Idén 2000 milliárd forint uniós pályázati forrás került kifizetésre - Kemény küzdelemben makói győzelem

Tovább 2017-12-05

Idén 2000 milliárd forint uniós pályázati forrás került kifizetésre

2014 és 2020 között mintegy 9 ezer 300 milliárd forint uniós forrás áll Magyarország rendelkezésére, ennek 82%-át már lekötötte a kormány, csak idén 2000 milliárd forint került kifizetésre- adott tájékoztatást tegnap a Parlamentben Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus azt is hozzátette: ezt a pénzt nem ingyen kapjuk, nem ajándék!

Tovább 2017-12-05

Javában tart az Adventi vásár

A múlt hétvégén sem volt hiány a minőségi kézműves termékek, zamatos finomságok, valamint a kulturális műsorok kínálatából az Adventi vásáron. A kilátogatók a sok-sok program mellett karácsonyi ajándék után nézhettek szeretteiknek és élvezhették a meghitt hangulatot.

Tovább 2017-12-05

Kemény küzdelemben makói győzelem

A CONTITECH Makói KC kézilabdázói a hétvégi győzelmüket Sonkának, azaz Szabó Lászlónak, az egykori magyar válogatott beállójának emlékéra ajánlották. Gera Norbert tanítványai a második félidőben fordították meg az eredményüket, mellyel itthon tudták tartani az értékes két pontot.

Tovább 2017-12-05

Bálon gyűltek össze a gazdák

A hagyományt életben tartva már sokadik alkalommal rendezte meg év végi bálját tagjai számára a Csanád és Térsége Gazdakör. A vendégeket szombat este várták a Korona Szálló dísztermébe egy jóhangulatú estére. Finom ételek és zene mellett oszthatták meg egymással tapasztalataikat a gazdák és megvitathatták az elmúlt egy év történéseit.

Tovább 2017-12-05

Jótékonysági sütikóstolót szervezett az Angyalsóhaj Alapítvány

Jótékonysági sütikóstolóra invitálta a város lakóit az Angyalsóhaj Alapítvány advent első vasárnapján. A felkínált finomságokkal a halmozottan hátrányos, értelmileg és testileg sérült fiatal felnőttek számára létesítendő közösségi ház ügyére hívták fel a makóiak figyelmét.

Tovább 2017-12-05

Makói Híradó 2017.12.04. HD

- Vita az újvárosi kézilabdacsarnokról - Egyre több jobbikosnál veri ki a biztosítékot Vona hintapolitikája? - Meggyújtották az első adventi gyertyát Makón - Makón is őrzik a József Attila kultuszt - Ünnepi veszélyek - Pihenhet a Makói KC

Tovább 2017-12-04

FogadóÓra vendége Kovács Sándor képviselő

Az e heti FogadóÓrában Kovács Sándor képviselőt kérdeztük arról, sikerült-e idén megvalósítania, amit szeretett volna, és milyen tervei vannak a következő évre.

Tovább 2017-12-04

Meggyújtották az első adventi gyertyát Makón

Vasárnap gyújtották meg a Makovecz téri Zenepavilonban elhelyezett adventi koszorú első gyertyáját. Az ünnepségen többek között a Kálvin Téri Református Általános Iskola kórusa és a MÖTYKE tagjai működtek közre.

Tovább 2017-12-04

Ünnepi veszélyek

December első vasárnapjával megkezdődött az adventi várakozás időszaka, ezzel együtt folyamatosan zajlanak a karácsonyi előkészületek is. Az örömteli ünneplés közben azonban hajlamosak lehetünk figyelmetlenné válni. Fontos, hogy ilyenkor is betartsuk az alapvető biztonsági szabályokat és előírásokat.

Tovább 2017-12-04

Makón is őrzik a József Attila kultuszt

József Attila a tragikus sorsú, ám páratlan tehetségű költő nyolcvan évvel ezelőtt távozott az árnyékvilágba. Ezen évforduló alkalmából a makói József Attila Múzeum dolgozói egy emléknappal tisztelegtek a poéta előtt.

Tovább 2017-12-04

Egyre több jobbikosnál veri ki a biztosítékot Vona hintapolitikája?

„Puccsot szerveznek Vona Gábor ellen” - a hír nem most jelent meg először, ám a napokban következtek be olyan fordulatok, amelyek ezt alátámaszthatják. Morvai Krisztina EP- képviselő mérhetetlen csalódásának adott hangot a párt vezetői módszereit illetően, Novák Előd, a Jobbik egykori alelnöke pedig parlamenti „kirúgását” követően először törte meg a csendet, és fogalmazta meg szintén nem túl pozitív véleményét a legnépszerűbb közösségi oldalon a Vona Gábor által vezetett Jobbikról. Televíziónk kíváncsi volt, vajon a párt makói alapszervezetének vezetői mit gondolnak a témáról, ezért megkerestük dr. Kiss Attilát és Zeitler Ádámot is.

Tovább 2017-12-04

Vita az újvárosi kézilabdacsarnokról

Nem szavazta meg Török Miklós a nettó 500 millió forintos állami támogatásból megvalósuló Justh Gyula utcai kézilabda munkacsarnok megépítését a legutóbbi testületi ülésen. Döntését azzal indokolta, ő úgy hallotta, annak a nyugdíjas klubnak az épülete, amelyet a beruházás érdekében el akarnak bontani 250 millió forintot ér. Mikor a képviselők megkérdezték, mivel tudja bizonyítani ezt az összeget, csak annyit felelt, a helyiektől értesült erről, mely akár egy anekdota is lehet.

Tovább 2017-12-04

Pihenhet a Makói KC

Az őszi szezon utolsó mérkőzését győzelemmel zárta a Makói KC női kézilabdacsapata az Újkígyós együttese ellen. Kozseránék felemás játékukkal a tabella ötödik fokára állhattak fel. Hat győzelmet, egy döntetlent és négy vereséget zsebeltek be.

Tovább 2017-12-04

Makói Híradó 2017.12.01. HD

- Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát - Duális képzés a Givaudan Hungary Kft-nél - A napokban utalják az egészségügyben dolgozók emelt bérét - Gémes góljaival nyert az M-Foci Kft. - ”Jogunk van az egészséges jövőhöz!”

Tovább 2017-12-01

Végső nyugalomra helyezték Hódmezővásárhely volt polgármesterét

Végső nyugalomra helyezték Almási Istvánt, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város volt polgármesterét a Kincses temetőben. Ezt megelőzően a gyászolók a Szent István Király Templomban róhatták le kegyeletüket.

Tovább 2017-12-01

A napokban utalják az egészségügyben dolgozók emelt bérét

A folyamatos infrastrukturális fejlesztéseknek és az emelkedő béreknek köszönhetően kevesebb az elvándorló orvos, a friss diplomások száma viszont nőtt- jelentette be a tegnapi kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, majd arra is kitért: az újabb emelt béreket mától utalják az egészségügyi dolgozóknak, valamint praxisonként három millió forint pluszt kapnak az alapellátásban dolgozó fogorvosok is. Stábunk tegnap a makói kórházban járt, ahol osztályvezető főorvossal és ápolókkal beszélgettünk a témáról.

Tovább 2017-12-01

Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát

Karácsony alkalmából 10.000 Forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak a Makón élő 70 év feletti nyugdíjasok. Az ajándékok kézbesítését már megkezdték az önkormányzati képviselők, stábunk ma délelőtt Kovács Sándort kísérte el a Síp utcába.

Tovább 2017-12-01

”Jogunk van az egészséges jövőhöz!”

Diabétesz Világnapi összejövetelt tartottak a Civil Szervezetek Házában. A Makói Cukorbetegek Egyesülete ingyenes vérnyomás és vércukorméréssel, teszttel, valamint előadásokkal várta a látogatókat.

Tovább 2017-12-01

Duális képzés a Givaudan Hungary Kft-nél

Harmadik éve tart a Givaudan Hungary Kft. és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésével megvalósuló duális képzés. Ennek részleteiről és az elmúlt évek tapasztalatairól Karkas Mihály ügyvezető igazgató beszélt stábunknak.

Tovább 2017-12-01

Gémes góljaival nyert az M-Foci Kft.

Az őszi szezon utolsó mérkőzésén talált kapuba a tavalyi gólkirály Gémes Bence. A csatár már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. A Makó FC a tabella 15. helyén zárta az első NB III-as szereplését.

Tovább 2017-12-01

Társalgó 2017.11.30.

Helyi és már országosan nagy ismertségre tett zenekarok koncertjein jártunk ,mellettük pedig itt lesz a makói The Garde 2 tagja . József Attila sok szállal kötődött városunkhoz, mai műsorunkban halálának 80 évfordulójáról is megemlékezünk. És persze a karácsonyi készülődésben is segítünk hiszen vasárnap már advent első gyertyáját kell meggyújtani,

Tovább 2017-11-30

Makói Híradó 2017.11.30. HD

- Decemberben már postázzák a hulladékszállítási csekkeket - A bérunió és a realitások - Ilyen volt- ilyen lett: bejártuk a felújított Justh Gyula utcai rendelőt - Új helyszínt kapott az Adventi vásár - 5 ország pedagógusai tanácskoztak Makón - Focitorna, ahol minden csapat győzött - Második véradás a Civil Szervezetek Házában

Tovább 2017-11-30

Ilyen volt- ilyen lett: bejártuk a felújított Justh Gyula utcai rendelőt

Megtörtént a felújított Justh Gyula utcai rendelőintézet műszaki átadása, ezt követően már csak a berendezés és az ANTSZ engedélye szükséges ahhoz, hogy ismét megnyissa kapuit a betegek előtt. A több mint 33 millió forintos beruházást az önkormányzat saját büdzséből állta, melynek köszönhetően minden megújult, rá sem lehet ismerni az épületre.

Tovább 2017-11-30

Decemberben már postázzák a hulladékszállítási csekkeket

Heves vita előzte meg a napirendi pontok tárgyalását a tegnapi november havi rendes testületi ülésen. A grémium tagjai több ponton nem értettek egyet a makói kórház egészségügyi ellátásának színvonalában, a bérunió kérdéskörében, valamint az újvárosi kézilabda munkacsarnok létesítésében. Szó esett még a hulladékszállítási csekkek postázásáról is, melyre Farkas Éva Erzsébet polgármester reagált.

Tovább 2017-11-30

A bérunió és a realitások

Miről szól pontosan a bérunió, hogyan képzelik megvalósítani, az aláírásgyűjtéssel nem-e adatgyűjtésről és egy újabb jobbikos politikai blöffről van szó? – ezt a kérdést tette fel napirend előtt Czirbus Gábor alpolgármester a jobbikos Zeitler Ádámnak a tegnapi rendes testületi ülésen. Közel egy órás vita bontakozott ki a témában.

Tovább 2017-11-30

Új helyszínt kapott az Adventi vásár

Az idén a Hagymatikum Gyógyfürdő előtt, a Makovecz téren kerül megrendezésre az Adventi vásár. A változatos gasztronómiai élmények mellett ünnepi műsorokkal kedveskednek majd a kilátogatóknak.

Tovább 2017-11-30

5 ország pedagógusai tanácskoztak Makón

Egy Erasmus+ program keretén belül 5 ország delegált pedagógusai érkeztek Makóra. A projektnyitó eseményre kedden került sor a Hagymaház Pódium termében. A 3 napos találkozó célja az volt, hogy megvitassák és megalapozzák a következő 2 évben elvégzendő feladatokat.

Tovább 2017-11-30

Focitorna, ahol minden csapat győzött

Barátságos labdarúgó mérkőzést játszott egymás ellen Makó Város Önkormányzata, valamint a Givaudan Hungary Kft. A kispályás tornáról minden csapat egy-egy kupával térhetett haza.

Tovább 2017-11-30

Második véradás a Civil Szervezetek Házában

Második alkalommal szerveztek véradást az ENI dolgozói és más érdeklődők számára a Civil Szervezetek Házában. A rendezvény lebonyolításában a Magyar Vöröskereszt és a Makói Véradó Állomás kollégái segédkeztek.

Tovább 2017-11-30

Makói Híradó 2017.11.28. HD

- Értékteremtő közfoglalkoztatás zajlik Makón - Egyedi látványvilág és örömzene a WOX koncerten - Szomorú vereség - Ünnepi teadélutánt tartottak a Koronában - Mennyivel bővül a kassza a nyugdíjasoknál? - Richter Aranyanyu díjat vehetett át Molnárné Gardi Katalin - Adventi kézműves kiállítás a könyvtárban

Tovább 2017-11-28

HirExtra: Egészségügyi fejlesztések 2017.11.28.

Hamarosan átadásra kerül a 33 millió forintból felújított Just Gyula utcai rendelő, borzasztó állapotban lévő Kálvin rendelő kapcsán pedig egyeztetés zajlik.

Tovább 2017-11-28

Egyedi látványvilág és örömzene a WOX koncerten

A Belvárosi Római Katolikus Templomban az ünnepek közeledtével újra tiszteletét tette a WOX együttes. A tagok különleges produkciókkal álltak a nézők elé, a hangszerek játékához és az énekszóhoz animáció, homokfetés, valamint fényáradat párosult.

Tovább 2017-11-28

Szomorú vereség

Nehéz mérkőzést játszott a Makói KC női kézilabda csapata, melyből a Gyomaendrőd együttese lépett ki győztesként. Kozseránék ezzel lecsúsztak a dobogó ötödik fokára.

Tovább 2017-11-28

Értékteremtő közfoglalkoztatás zajlik Makón

Az elmúlt esztendőkben drasztikusan csökkent a közfoglalkoztatottak száma, jelenleg Makó Város Önkormányzatánál és a hozzá tartozó cégeknél, intézményeknél 326-an dolgoznak. Munkakörülményük a kezdetekhez képest folyamatosan javul, nemrégiben pedig Farkas Éva Erzsébet polgármester is megköszönte ez évben végzett tevékenységüket.

Tovább 2017-11-28

Ünnepi teadélutánt tartottak a Koronában

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja. A születésnap alkalmából kisbuszt kaptak és emléktáblát avattak.

Tovább 2017-11-28

Mennyivel bővül a kassza a nyugdíjasoknál?

Aki nyugdíjas, és még nem csengetett nála a postás a kormány tízezer forintos utalványtámogatásával, annál hamarosan fog: elkezdték ugyanis a kézbesítésüket. Makón a hetven éven felüliek emellé további tízezer forintot kapnak a város vezetés jóvoltából, hamarosan ezek kiosztása is elkezdődik. Valamint további pluszokra is számíthatnak a nyugdíjasok.

Tovább 2017-11-28

Richter Aranyanyu díjat vehetett át Molnárné Gardi Katalin

Kategóriájában közönségdíjat vehetett át Molnárné Gardi Katalin a 2017-es Richter Aranyanyu Díjátadó gálán. A megtisztelő elismerést Dobó Katalin zsűritag adta át az egészségügyi szakdolgozónak.

Tovább 2017-11-28

Adventi kézműves kiállítás a könyvtárban

Adventi kézműves kiállítás nyílt pénteken a József Attila Városi Könyvtárban. Pokomándy Zsuzsanna „A lényeg az alkotás” névre keresztelt tárlatának segítségével a látogatók családias keretek között hangolódhatnak az ünnepi időszakra.

Tovább 2017-11-28

Ismerős Arcoktól volt hangos Makó

Az Erdei János Városi Sportcsarnokban adott adventváró koncertet az Ismerős Arcok zenekar. Az est jó hangulatához vendég fellépőként a Good Company együttes is hozzájárult.

Tovább 2017-11-28

Makói Hírek 2017.11.27. HD

- Hamarosan átadják a felújított Justh Gyula utcai rendelőt - 4,7 kilométer új járdát építettek - Angol nyelvi vetélkedő a JAG-ban - Vér csak vérrel pótolható - Kieső helyen a CONTITECH Makói KC

Tovább 2017-11-27

4,7 kilométer új járdát építettek

Makó nyolc városrészében összesen mintegy 106 millió forintból újulhattak meg a gyalogutak. Az idei járdaprogram eredményeiről és a jövőbeli tervekről ma délelőtt Czirbus Gábor alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-11-27

FogadóÓra : Czirbus Gábor 2017.11.27.

Mostantól hétről hétre vendégeink lesznek azok a képviselők akik egyéni választókörzettel rendelkeznek. Arról kérdezzük őket mit tettek idén a körzetükben élőkért és milyen terveik vannak? VENDÉG: Czirbus Gábor

Tovább 2017-11-27

Kieső helyen a CONTITECH Makói KC

Nem bírt a sereghajtó Karcaggal a Contitech Makói KC. A Gera növendékek szoros mérkőzésen kaptak ki egy góllal.

Tovább 2017-11-27

Hamarosan átadják a felújított Justh Gyula utcai rendelőt

Hamarosan átadásra kerül a több mint 33 millió forintból felújított Justh Gyula utcai rendelő, a hasonlóan borzasztó állapotban lévő Kálvin téri kapcsán pedig a terv egyeztetése zajlik. Ennek újjáépítésére mintegy 200 millió forintot költ a város.

Tovább 2017-11-27

Angol nyelvi vetélkedő a JAG-ban

A hetedik-nyolcadik osztályosok számára rendeztek angol nyelvi vetélkedőt a József Attila Gimnáziumban. Az idei megmérettetésre 18 csapat közel 90 diákja érkezett Makóról, Hódmezővásárhelyről és a környező térségből.

Tovább 2017-11-27

Vér csak vérrel pótolható

Egy véradó akár három életet is megmenthet” - hangzott el csütörtökön a Véradók Világnapján tartott ünnepségen. A jeles napon negyvenszeres, ötvenszeres, nyolcvanszoros és százszoros donorokat köszöntött a Magyar Vöröskereszt Makói Területi Szervezete

Tovább 2017-11-27

Makói Híradó 2017.11.23. HD

- Már az első emeletét építik az új könyvtárnak - Migránsok vagy külhoni magyarok? - 600 ezer forint fanyesésre - Ünnepi hangulat a Hagymaházban - 7126 méter magasban lengett a makói zászló - Nyílt nap a KERI Bajza utcai épületében - Újra gödörben a Makó FC

Tovább 2017-11-27

Makói Híradó 2017.11.24. HD

- Téli üzemmódra váltott a Makói Városgazdálkodási NKft. - Még várni kell a szemétszállítási csekkekre - A fiatal muzsikusokat ünnepelték - „Az ünnephez vezető út” - Legfontosabb cél: levenni a gazdák válláról a papírmunka terhét - Miniszteri elismerést kapott Apátfalva

Tovább 2017-11-24

Még várni kell a szemétszállítási csekkekre

A rossz állapotban lévő járdákra, a csapadékvíz-elvezető árkokra és a Nagyér-csatornába bedobott hulladékokra panaszkodtak leginkább a jelenlévők Gáspár Sándor önkormányzati képviselő tegnapi, Czirbus Gábor alpolgármesterrel közösen tartott fórumán. Itt az is kiderült, hogy a makóiaknak még egy ideig biztosan várniuk kell a szemétszállítási csekkekre.

Tovább 2017-11-24

A fiatal muzsikusokat ünnepelték

Már negyvenkilenc éve annak, hogy Lisszabonban november huszadikát az Ifjú Zenebarátok Világnapjának nyilvánították, mikor is a fiatal muzsikosokat ünneplik. Ezen alkalomból adtak hangversenyt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai és növendékei.

Tovább 2017-11-24

„Az ünnephez vezető út”

Az eddigi hagyományoknak megfelelően a Hagymaház Galéria ebben az évben is meghirdeti karácsonyi alkotói pályázatát a makói és térségi általános, valamint középiskolás tanulók számára. A pályaműveket december 8-ig várják a szervezők.

Tovább 2017-11-24

Legfontosabb cél: levenni a gazdák válláról a papírmunka terhét

Szél Istvánt választották meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének élére a tegnapi alakuló ülésen, melynek Hódmezővásárhely Polgármesteri Hivatala adott otthont. Az elnök személye mellett a további tisztségeket is kiosztották, a szervezet legfontosabb céljai között pedig a gazdákat érintő papírmunka csökkentését, a jégkár-mérséklő rendszer megépítését, és egy új öntözési stratégia kidolgozását jelölték meg.

Tovább 2017-11-24

Téli üzemmódra váltott a Makói Városgazdálkodási NKft.

November 15-e óta téli üzemmódra váltott a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Összesen nyolc géppel tartanak ügyeletet a munkatársak, felkészülve az esetleges hóesésre.

Tovább 2017-11-24

Miniszteri elismerést kapott Apátfalva

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter is elismerte Apátfalva önkormányzatának a közfoglalkoztatás terén elért kimagasló munkáját, ezért november 16-án Budapesten kitüntetést adományozott a községnek, melyet Pogácsás Tibor államtitkár adott át. A településen folyó munkaprogramok részleteiről Szekeres Ferenc polgármester számolt be stábunknak.

Tovább 2017-11-24

Társalgó 2017.11.23.

Itt lesz a fantasztikus teljesítményt maga mögött tudó Makói Kerekes Éva ,aki nemrég a Himalája 7126 méteres csúcsáig jutott. De eljön hozzánk Czibolya Kálmán ,hogy elmesélje közel 1 éves Kanadai élményeit. Ott votunk a Szent Erzsébet bálon és filmcsillagok éjszakáján amit meg is mutatunk Valamint eláruljuk ,hogy az idei karácsonyi vásár hol lesz és mit kínál a makóiaknak.

Tovább 2017-11-23

Migránsok vagy külhoni magyarok?

2015-ben muszlim menekülteket fogadott be a saját házába, most pedig aláírásgyűjtést kezdeményez a külhoni magyarok szavazati jogának megvonása érdekében Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A témával a Vásárhelyi Televízió Keresztkérdés című magazinja is foglalkozott, ahol a párt álláspontját Mucsi Tamás, a DK csongrádi megye 4. számú választó kerületének országgyűlési képviselőjelöltje ismertette, vitapartnere Bálint Gabriella vásárhelyi önkormányzati képviselő volt.

Tovább 2017-11-23

Már az első emeletét építik az új könyvtárnak

Jó ütemben halad a 2,66 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósuló új könyvtár építése. A jelenleg zajló kivitelezési munkálatokat ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő is megtekintették.

Tovább 2017-11-23

600 ezer forint fanyesésre

Megsüllyedt útpadkák, a járdák felújítása, parkolási gondok és a közösségi együttélés szabályainak be nem tartása is szóba kerültek Marosvári Attila önkormányzati képviselő tegnapi, Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen tartott fórumán. Lakossági kérdésre az is kiderült, hogy jövő héttől kezdik el kiosztani a 70 év felettiek számára az adventi időszakra vonatkozó 10.000 Forintos támogatást.

Tovább 2017-11-23

Ünnepi hangulat a Hagymaházban

Karácsonyi díszek, ajándéktárgyak, adventi koszorúk – többek között ezekből nyílt tárlat a Hagymaház aulájában. A kézzel készített termékeket nem csak kiállították, hanem mindegyik megvásárolható.

Tovább 2017-11-23

Újra gödörben a Makó FC

Négy kapott góllal tért haza Paksról a Makó FC. A vendégek már az első percekben beköszöntek a maros-mentiek hálójába. Az M-Foci Kft. a héten utolsó őszi megmérettetésére készül.

Tovább 2017-11-23

7126 méter magasban lengett a makói zászló

A városunkban sokak által könyvelőként ismert Kerekes Éva és mászótársa, Herczeg Angelika októberben újból visszatért Nepálba. Négy napos kitartásuknak köszönhetően a Himalája egyik csúcsáról, a Himlung Himal tetejéről csodálhatták meg a kilátást.

Tovább 2017-11-23

Nyílt nap a KERI Bajza utcai épületében

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szakmái mutatkoztak be szerdán az intézmény Bajza utcai épületében. A nyílt napon az érdeklődők tanácsokat kaphattak a pályaválasztással kapcsolatban és feltehették kérdéseiket az intézményben dolgozó pedagógusoknak.

Tovább 2017-11-23

Makói Híradó 2017.11.22. HD

- Fejlesztenék a városi csapadékvíz-elvezető hálózatot - Világbajnokok támogatják a makói sportéletet - Havonta 4,5 millió forintot spórol meg a napsütés a kórházaknak - Megyei Prima Díjas a makói zongoraművész - Rangadót nyert a Makói KC - Forradalmárok sorsa

Tovább 2017-11-22

Megyei Prima Díjas a makói zongoraművész

Immár tizenkettedik alkalommal jutalmazták Megyei Prima Díjjal a térségben azokat, akik például szolgálnak a közösségnek, öregbítik hazánk hírnevét és értékeit. A kuratórium a Magyar zeneművészet kategóriában a makói származású Szentpéteri Csilla zongoraművésznek ítelte oda a kitüntetést.

Tovább 2017-11-22

Fejlesztenék a városi csapadékvíz-elvezető hálózatot

A járdák állapota, a csapadékvíz-elvezető árkok karbantartása, az illegális hulladéklerakók felszámolása, illetve a játszóterek építése és felújítása – többek között ezek is szóba kerültek Czirbus Gábor alpolgármester tegnapi, Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen tartott fórumán. Itt az is kiderült, hogy a Szent István Egyházi Általános Iskola bejáratának környékén új parkolókat létesítenek a jövő év elején.

Tovább 2017-11-22

Világbajnokok támogatják a makói sportéletet

A Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke, a városban nem rég alakult, újabb kick-box egyesület edzője, valamint a sportágban kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzők tették tiszteletüket Farkas Éva Erzsébet polgármester irodájában. Az esemény célkitűzései között szerepelt ezen mozgásforma előtérbe helyezése és népszerűsítése a térségben.

Tovább 2017-11-22

Havonta 4,5 millió forintot spórol meg a napsütés a kórházaknak

Újabb több mint négyszáz elemmel bővült a makói kórház melletti napelem-park – jelentette be ma délelőtt Nagy Jenő, a tagintézmény igazgató főorvosa. Hasonló számú energiaforrást építettek ki a vásárhelyi kórház tetején is a közel múltban, a grandiózus beruházásnak köszönhetően havonta mintegy 4,5 millió forintot tud megspórolni ezzel a két intézmény.

Tovább 2017-11-22

Rangadót nyert a Makói KC

Kiélezett mérkőzést játszott egymással a női kézilabda NB II. Dél-keleti csoportjában a Makó és a Lajozsmizse csapata. A rangadót végül a hazai pályán játszó maros-menti lányok nyerték meg.

Tovább 2017-11-22

Forradalmárok sorsa

Az 1956-os forradalom heves eseményei után ezekben a hónapokban kezdődtek meg a megtorlások úgy Makón, mint az egész országban. Marosvári Attila történész előadásában ezt a témakört boncolgatta kedden a József Attila Múzeumban.

Tovább 2017-11-22

Lator László 90 évének története

Idén november 19-én ünnepelte 90. születésnapját Lator László Kossuth-díjas magyar költő, neves esszéista és műfordító, akinek élete és pályafutása sok ponton kapcsolódik Makó városához. A József Attila Múzeum munkatársai a neves alkalom apropóján budapesti otthonában köszöntötték fel az írót.

Tovább 2017-11-22

Makói Híradó 2017.11.21. HD

- Önkormányzati tulajdonba kerülhet az egykori pártház - Élménybeszámoló a tengeren túlról - Makovecz Központot és Archívumot adtak át Budapesten - Filmcsillagok napja a Hagymatikumban - A Deák Ferenc utcában nyitott új irodát a FIDESZ - Konzultáció a múzeum mintaprojektjérőlOvi bál a jótékonyság jegyében - Nem bírt a CONTITECH Makói KC a Békéscsabával

Tovább 2017-11-21

HírExtra – Nemzeti Konzultáció 2017.09.21.

„Akarunk-e együtt élni főként iszlám vallású országokból érkezett bevándorlókkal?” – ez a központi kérdése azoknak a kérdőíveknek, melyeket már minden háztartásba eljuttatott a kormány. Ezeket eddig több mint egy millióan küldték vissza - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter legutóbbi, makói lakossági fórumán.

Tovább 2017-11-21

Önkormányzati tulajdonba kerülhet az egykori pártház

Mindössze két napirendi pontot tárgyalt ma reggel Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A rendkívüli ülésen a grémium döntött állami és önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok cseréjéről, bevonva ebbe a Juhász Gyula téren lévő egykori pártházat, majd tulajdonosi hozzájárulást adott arra vonatkozóan, hogy a József Attila Gimnázium épületére napelemes rendszereket létesítsenek.

Tovább 2017-11-21

Élménybeszámoló a tengeren túlról

Tavaly szeptemberben Czibolya Kálmán, a Makói Videó- és Művészeti Műhely stúdióvezetője nagy kalandra vállalkozott, ugyanis ezúttal a szépséges Kanada volt az úti célja. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kérésére az ott töltött kilenc hónap pillanataiból szemezgetett a József Attila Városi Könyvtárban a makóiaknak.

Tovább 2017-11-21

Makovecz Központot és Archívumot adtak át Budapesten

Makovecz Imre születésének évfordulóján, november 20-án nyitották meg Budapest XII. kerületében a róla elnevezett központot és archívumot. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett, aki beszédében úgy fogalmazott az Ybl Miklós díjas építészről: A magyar szellem átmentéséért élt és dolgozott, hagyatéka él és folytatásra vár a Kárpát-medencében.

Tovább 2017-11-21

Filmcsillagok napja a Hagymatikumban

Első alkalommal került megrendezésre a Filmcsillagok napja a Hagymatikum Gyógyfürdőben. Az érdeklődőket a szombati nap folyamán karikatúra kiállítás, mozi-kvíz, kézműves foglalkozások és filmzenei koncert várta, a szokásos szolgáltatások mellett.

Tovább 2017-11-21

A Deák Ferenc utcában nyitott új irodát a FIDESZ

Új irodát nyitott a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete. A Deák Ferenc utcán december 1-jétől megújult környezetben várják a város polgárait észrevételeikkel és ötleteikkel.

Tovább 2017-11-21

Konzultáció a múzeum mintaprojektjéről

A József Attila Múzeum által, szeptemberben elindított mintaprojekttel kapcsolatos konzultáció zajlott múlt héten az intézmény foglalkozató termében. A kezdeményezés, a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” elnevezésű pályázat keretében valósult meg.

Tovább 2017-11-21

Nem bírt a CONTITECH Makói KC a Békéscsabával

Múltheti vereségét másolta le a CONTITECH Makói KC szombaton a Békéscsabaiak ellen. A maros-mentiekre a következőkben komoly forma javulás szükséges, hogy helyt tudjanak állni a bajnokságban.

Tovább 2017-11-21

Ovi bál a jótékonyság jegyében

Retro hangulatú estet tartottak a Makói Óvoda dolgozói és támogatói számára szombaton a Kelemen házban. A zenés-táncos mulatságot jótékonysági céllal rendezték meg, a befolyt összegből a csoportszobákban használt játékokat fejlesztik majd.

Tovább 2017-11-21

Makói Híradó 2017.11.20. HD

- Nemzetközi díjat nyert a Makói Városi Televízió - XI. Szent Erzsébet Bál - 14 éves kortól mindenki büntethető - Testközelben a termelői munka - Folyamatosan csökken a munkanélküliek száma - Eddig több mint egy millióan küldték vissza a kérdőíveket

Tovább 2017-11-20

Nemzetközi díjat nyert a Makói Városi Televízió

Nemzetközi filmfesztiválon vett részt nemrégiben a Makói Városi Televízió, ahol kategóriájában a legrangosabb, első helyezést érte el. A megmérettetésre a világ számos országából érkeztek pályázatok, melyek közül a zsűri a magyarcsanádi Mezei József főszereplésével készült dokumentumfilmet értékelte a legjobbra.

Tovább 2017-11-20

Folyamatosan csökken a munkanélküliek száma

A legfrissebb adatok alapján csak Makón 2010 óta 65,1 százalékkal csökkent a munkanélküliség. A város vezetésének továbbra is fő célja a munkahelyek bővítése és fejlesztése. Ennek érdekében sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program foglalkoztatás-növelést célzó támogatására.

Tovább 2017-11-20

XI. Szent Erzsébet Bál

Tizenegyedik alkalommal tartották meg a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium Szent Erzsébet Bálját. A SZIGNUM rendezvénye idén is a jótékonykodás jegyében telt, felléptek az iskola volt és jelenlegi diákjai, valamint az Írisz Táncklub tagjai is.

Tovább 2017-11-20

14 éves kortól mindenki büntethető

„Találkoztam már olyan esettel, amikor a diák az előadást követően drogprevencióra jelentkezett” - tudtuk meg Drimba Tibor főtörzsőrmestertől. A bűnmegelőzéssel kapcsoltban rendőrök, valamint a büntetésvégrehajtási intézet munkatársai beszélgettek a makói fiatalokkal.

Tovább 2017-11-20

Testközelben a termelői munka

A Givaudan élelmiszeripari üzem makói gyáregysége vasárnap kitárta kapuit azon fiatalok előtt, akik érdeklődnek az ipar ezen szegmense iránt. A környék számos középiskolájából érkeztek diákok, valamint a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának több tanára és hallgatója is ellátogatott az eseményre.

Tovább 2017-11-20

Eddig több mint egy millióan küldték vissza a kérdőíveket

Eddig több mint egy millióan küldték vissza a kormány újabb, Nemzeti Konzultációs kérdőíveit- jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter legutóbbi, makói lakossági fórumán. Az országgyűlési képviselő egyúttal arra kérte a Maros- parti település és a térség lakóit, ha még nem tették meg, töltsék ki azt, hiszen ha nem sikerül Brüsszelt megállítani, az a sors vár Magyarországra is, mint Franciaországra, ahol már 8 és fél millió muszlim él.

Tovább 2017-11-20

Makói Híradó 2017.11.17. HD

- A JUGYU is várta leendő diákjait - A közlekedésfejlesztés az életminőség-javítás egyik fontos feltétele - Új rizikócsoport az influenza elleni ingyenes védőoltásban - Zajlik az új közlekedési táblák kihelyezése a városban - Diákok vették birtokukba a Hagymatikumot

Tovább 2017-11-17

Diákok vették birtokukba a Hagymatikumot

A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola ötödik és hatodik osztályos nebulói a mai napon bebarangolták a makói fürdőt. Részletesen megismerkedtek az impozáns épülettel és bepillantást nyerhettek az itt folyó munkába is.

Tovább 2017-11-17

Új rizikócsoport az influenza elleni ingyenes védőoltásban

Megérkeztek az influenza elleni ingyenesen igénybe vehető védőoltások Csongrád megyébe. A három évnél idősebbek számára 55 ezer, míg a legkisebbeknek 150 adag speciális védőoltás áll rendelkezésre. Az idei évtől már a pedagógusok is térítésmentesen vehetik fel a vakcinát.

Tovább 2017-11-17

A közlekedésfejlesztés az életminőség-javítás egyik fontos feltétele

A kormány jó szövetségese Makónak, hiszen Lázár János országgyűlési képviselő közreműködésével a 2014-ben kitűzött városfejlesztési program megvalósításához eddig mintegy 25 milliárd forint érkezett a településre –emelte ki tegnapi sajtótájékoztatóján Czirbus Gábor, a Fidesz helyi elnöke. Ennek köszönhetően nagymértékben tudták fejleszteni többek között a külterületi közutak állapotát, valamint a sportinfrastruktúrát.

Tovább 2017-11-17

A JUGYU is várta leendő diákjait

Nyitott kapuk címmel tartott pályaválasztási előadásokat a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola a ballagás előtt álló nyolcadikosok számára. Az érdeklődők többek között tájékoztatást kaptak az iskola életéről, szakképzéséről valamint a felvételről.

Tovább 2017-11-17

Zajlik az új közlekedési táblák kihelyezése a városban

Folyamatosan zajlik Makó belvárosában az új KRESZ táblák kihelyezése. A munkálatok részleteiről Hadik György települési képviselő és Szűcs János, a Városgazdálkodási Nonprofit Kft. műszaki vezetője tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Szegedi út és az Árpád utca kereszteződésénél.

Tovább 2017-11-17

Társalgó 2017.11.16.

Városunkban lezárult az egyházak éve rendezvénysorozat,melynek részese volta görögkatolikus egyház is. Erről és arról is fogunk beszélgetni hogy most szombaton rendezik meg a Szent Erzsébet jótékonysági bálat. Megmutatjuk, hogyan zajlott az idei Héttorony Fesztivál a Hagymaházban és itt lesz velünk egy karikaturista aki a Hagymatikumban készül kiállításra

Tovább 2017-11-16

Mintegy 25 milliárd forintos fejlesztés zajlik a városban

A makói Jobbik kevesli a városba érkező fejlesztési forrásokat, sőt akad olyan beruházás is, amelynek megvalósulását nem támogatja, köztük a Hagymatikum 8,8 milliárd forintos bővítését. Ehhez képest az elmúlt néhány évben eddig még soha nem látott összegeket kapott a település. Jelenleg mintegy 25 milliárd forint értékben költenek az oktatás korszerűsítésére, az egészségügy fejlesztésére, vagy éppen a vállalkozások támogatásán keresztül munkahely teremtésre – összegezte ma délelőtti sajtótájékoztatóján Czirbus Gábor, a FIDESZ helyi elnöke.

Tovább 2017-11-16

Legyél te is KERI-s!

„Mi leszel, ha nagy leszel?” – az általános iskola végén elérkezik talán a legnagyobb kérdés a diákoknak. Ekkor kell ugyanis eldönteniük, hogyan tovább. Ebből az apropóból nyitotta meg kapuit a KERI, ahol a ballagás előtt állók bepillantást nyerhettek az iskola életébe és a szakmák elsajátításába is.

Tovább 2017-11-16

Misztikus dallamok csendültek fel a Hagymaházban

Kivételes zenei élményben részesülhetett a Hagymaház közönsége kedd este, ugyanis Oroszország délkeleti részéről érkeztek muzsikosok. A Huun Huur Tu zenekar hazájuk, a Tuvai Köztársaság szellemiségét és hagyományait jelenítette meg a színpadon.

Tovább 2017-11-16

HírExtra – költözik két kilométernyi iratanyag

Mai adásunkban a Levéltár költözése lesz terítéken. Mint arról röviden korábban már beszámoltunk, több mint 130 millió forintból felújításra kerül a Petőfi parki óvoda épülete, melyben így modern körülmények között őrizhetik és bővíthetik tovább a mintegy két kilométernyi iratanyagot.

Tovább 2017-11-16

Tűzoltó legyek vagy katona?

Pályaorientációs délelőttöt tartottak a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola tanulói számára. A rendezvényen többek között a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a honvédség munkatársai működtek közre.

Tovább 2017-11-16

Emelkedhet a hadigondozottak havi életjáradéka

A hadiárvák az idei év elején kapták vissza korábbi státuszukat, és ennek megfelelően az állam havi közel 9000 forintos életjáradékkal segíti őket, Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter közbenjárásának köszönhetően. A képviselő következő célja, hogy elérje: emelkedjen ez az összeg, hiszen számuk évről évre csökken. Makón és a térségben ez jelenleg több mint négyszáz gondozottnak jelent segítséget.

Tovább 2017-11-16

Őszi szivacskézilabda villámtorna

A tavaszi nagy sikerre való tekintettel ismét megrendezésre került kisgyerekek számára a szivacskézilabda villámtorna az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A jó hangulatú megmérettetésre Makó mellett Földeákról, Algyőről és Mórahalomról érkeztek versenyzők.

Tovább 2017-11-16

Makói Híradó 2017.11.15. HD

- Befejeződött a városi járdaprogram - Összefogással a bölcsisekért - Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút - Nyílt nap a JAG-ban - Ősi kultúrák és mesterségek szelleme járta át a Hagymaházat HD - Felemás őszi idény

Tovább 2017-11-15

Befejeződött a városi járdaprogram

Makó nyolc városrészében összesen mintegy 106 millió forintból szépülhettek meg a gyalogutak az idei évben – többek között ez is szóba került Kovács Sándor legutóbbi, Lázár János országgyűlési képviselővel és Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen tartott fórumán. Itt az is kiderült, hogy ebben a körzetben számos nagyobb beruházás megvalósult már, illetve további fejlesztések is indulnak.

Tovább 2017-11-15

Ősi kultúrák és mesterségek szelleme járta át a Hagymaházat

Igazán egyedi hangzás és látvány fogadta kedd este a Hagymaház vendégeit, kisebb időutazásra kalauzolta el őket a Héttorony Fesztivál. A húros hangszerek, a dob, az énekszó és a nemez párosítása a rejtelmes keleti és a sokszínű magyar kultúra világát idézte.

Tovább 2017-11-15

Összefogással a bölcsisekért

A MA-TÉR Ifjúsági Egyesület, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény, a DUOCOR Ipari Bt. és a Váll-Ker Kft. közös összefogásából nemrégiben százötvenezer forintból újultak meg a Búza utcai Bölcsőde kültéri fajátékai. A hivatalos átadással egybekötött sajtótájékoztatóra ma délelőtt került sor az intézmény udvarán.

Tovább 2017-11-15

Nyílt nap a JAG-ban

Nyílt napra invitálta a József Attila Gimnázium a város és térsége nyolcadikos diákjait. A nebulók a bemutató órák keretében ízelítőt kaphattak az iskolában folyó munkáról, valamint a felvételi feladatsorokkal kapcsolatos kérdéseiket is feltehették.

Tovább 2017-11-15

Felemás őszi idény

Nem bírt a tavalyi bajnokkal a CONTITECH Makói KC férfi kézilabda csapata. A makóiak támadásban és védekezésben is alul maradtak a vendégek rutinosabb játékosaival szemben.

Tovább 2017-11-15

Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút

Az enyhe novemberi időjárástól függetlenül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tizedikétől kezdődően az ország teljes területén, így Csongrád megyében is téli üzemmódra váltott. Öt mérnökségen mintegy 150 fővel látja el a társaság a megyei közúthálózaton a téli feladatokat, 24 órás ügyeleti szolgálat mellett.

Tovább 2017-11-15

Makói Híradó 2017.11.14. HD

- Tovább csökkentenék az állami bürokráciát - Állami segítség nélkül nem ment volna Honvéd rehabilitációja - Új épületet is kap az Almási Tagintézmény - Rendőrségi hírek - Márton-napi kavalkád a Hagymaházban - Összefogás a sérült fiatal felnőttek fejlesztéséért - Győzött a Makó FC

Tovább 2017-11-14

Tovább csökkentenék az állami bürokráciát

A kormány három célt tűzött ki maga elé, amikor belevágott a bürokráciacsökkentés programjába – hangsúlyozta ma délelőtt expozéjában Lázár János az Országgyűlés plenáris ülésén. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a közigazgatás gyorsabbá, olcsóbbá és egyszerűbbé tételét jelölte meg. Az országgyűlési képviselő által most benyújtott törvényjavaslat ezen szándékok további folytatását célozza meg, amely érintené többek között a CSOK-eljárásokat, a nyilvántartások digitalizációját és azok jobb átláthatóságát.

Tovább 2017-11-14

Márton-napi kavalkád a Hagymaházban

November tizenegyedikén, Márton napján az éves mezőgazdasági munka befejezését ünnepelték felmenőink. Ezen alkalomból vigasságot rendeztek, újbort ittak és hízott libát falatoztak.

Tovább 2017-11-14

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-11-14

Új épületet is kap az Almási Tagintézmény

Mintegy harminc millió forintból újulhatott meg a Makói Általános Iskola Almási Tagintézményének sportcsarnoka, azonban a fejlesztés itt nem ér véget: további 1,4 milliárd forintot költenek az intézményre. Az állami fenntartású iskolába a kistérség több településéről járnak gyerekek, több generáció tanult már a falai között.

Tovább 2017-11-14

Állami segítség nélkül nem ment volna Honvéd rehabilitációja

Ekkora mértékű beruházást Makó Város Önkormányzata önerőből, állami támogatás nélkül több év alatt sem tudott volna megvalósítani Honvéd városrészben – hangsúlyozta a fejlesztések kapcsán Farkas Éva Erzsébet polgármester a legutóbbi, Sánta Sándor települési képviselővel közösen tartott lakossági fórumán. Az is kiderült: hamarosan kezdődik a közbeszerzés, jövőre pedig a tényleges kivitelezés.

Tovább 2017-11-14

Győzött a Makó FC

Megtörte nyeretlenségi sorozatát a Makó FC az NB III. osztályban. A kiegyenlített mérkőzésen Sirokmán Zoltán szerezte meg csapatának első győzelmét.

Tovább 2017-11-14

Makói híradó 2017.11.13.

- Lázár János bízik a szerelemházasságban - Időutazás az Ifjúsági Színtéren - Pályázz te is! - Cél a társadalmi szerepvállalás erősítése - 20 éves az ENI

Tovább 2017-11-13

Lázár János bízik a szerelemházasságban

Lázár János bízik abban, hogy kényszerházasságból szerelemházasság lesz – Makó és Vásárhely kapcsolatát jellemezte így a legutóbbi, Maros-parti városban (Almási utcai iskolában) tartott lakossági fórumán. Az országgyűlési képviselő azt is hangsúlyozta: célja, hogy még jobban megismerje a választókerületében élők problémáit, a települések sajátosságait- ezért felhatalmazást kér a képviseletükre újabb négy évre.

Tovább 2017-11-13

Időutazás az Ifjúsági Színtéren

A Makói Fiatalok Akadémiája újabb programmal kedveskedik az érdeklődőknek. Szombaton nyitotta meg kapuit a retro játékkiállítás az Ifjúsági Színtéren, melynek változatos, több forrásból származó anyaga számos korosztályt megmozgat.

Tovább 2017-11-13

Pályázz te is!

A József Attila Múzeum újabb felhívásokkal várja a város és a térség általános illetve középiskolás tanulóit. Legutóbb alkotói és gyűjtőpályázatot hirdettek.

Tovább 2017-11-13

Cél a társadalmi szerepvállalás erősítése

A Jobb Makóért Egyesület nemrégiben 24 millió forint értékű támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében. Ennek köszönhetően erősíteni kívánják a társadalmi szerepvállalást a makói közösségek fejlesztésével.

Tovább 2017-11-13

20 éves az ENI

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény fennállásának huszadik évfordulója és a Szociális Munka Világnapja alkalmából ünnepeltek szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A közel kétszáz vendéget Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte, aki elismeréseket és jutalmakat is átadott.

Tovább 2017-11-13

Társalgó 2017.11.09.

Számos kulturális esemény volt az elmúlt napokban városunkban. Ezek közül mutatunk meg néhányat.

Tovább 2017-11-09

Makói Híradó 2017.11.09 HD

- A szemétdíj számlák érkezéséről is szó esett Hadik György lakossági fórumán - A Makói TV nem kerül ki az Invitel csatornakínálatából - Készítsd el saját mézeskalács házikódat! - Rövid hírek

Tovább 2017-11-09

A szemétdíj számlák érkezéséről is szó esett Hadik György lakossági fórumán

Az eddig elmaradt szemétdíj számlákkal, a hiányos közvilágítással és a kerékpárutakkal kapcsolatosan is választ kaptak kérdéseikre a Hadik György települési képviselő fórumán résztvevők tegnap délután. Ugyanitt az is kiderült: háromszor annyi pályázatot nyújtott be a Makói Önkormányzat 2014 óta, mint az előző városvezetés az ezt megelőző négy éves ciklusa alatt.

Tovább 2017-11-09

A Makói TV nem kerül ki az Invitel csatornakínálatából

Alig néhány hete röppent fel a hír, hogy a Makói Városi Televízió december 1-jétől kikerül az Invitel csatornakínálatából. Ezt az információt a szolgáltató osztotta meg az ügyfeleivel. Az inviteles előfizetőknél valóban akadozott a kép már egy ideje, ám ennek a problémának az elhárításán többen is dolgoztak, a szolgáltató és a televízió műszaki munkatársai egyaránt. Ez végül megoldódott, így mostantól a T-Home mellett az Invitelnél is hibátlan minőségben élvezhető a Makói TV adása.

Tovább 2017-11-09

Készítsd el saját mézeskalács házikódat!

Az ünnepek közeledtével „Makó épületei mézeskalácsból” címmel felhívást hirdet a József Attila Múzeum. Korhatár nélkül várják a kreatív és a konyhában jártas pályázók alkotásait.

Tovább 2017-11-09

Makói Híradó 2017.11.08.

- Miért kell elmondanunk a véleményünket? - Eddig összesen 21 milliárd forintra pályázott az önkormányzat - Készülőben az új műfüves futball-pálya - Küzdelmes játékkal tudott győzni a CONTITECH Makói KC

Tovább 2017-11-08

Küzdelmes játékkal tudott győzni a CONTITECH Makói KC

Második győzelmét zsebelte be a hétvégén a CONTITECH Makói KC. A férfi kézilabdázók a félidei döntetlen után magabiztosan szerezték meg értékes két pontjukat.

Tovább 2017-11-08

Készülőben az új műfüves futball-pálya

Egy pályázatnak köszönhetően Makó városának lehetősége nyílt egy új műfüves futball-pálya kialakítására. A szükséges munkálatok november első hetében indultak a Pulitzer sétányon. Czirbus Gábor alpolgármester kedden személyesen vette szemügyre a helyszínen jelenleg folyó tereprendezési munkákat.

Tovább 2017-11-08

Miért kell elmondanunk a véleményünket?

„Akarunk-e együtt élni főként iszlámvallású országokból érkezett bevándorlókkal?” – ez a központi kérdése annak az újabb, Nemzeti Konzultációnak, melyet a közel múltban indított útjára a kormány. Makón a Fidesz Magyar Polgári Szövetség helyi szervezetének tagjai a Városi Piacnál felállított standnál várják a lakosok kérdéseit, érdeklődését a témában.

Tovább 2017-11-08

Eddig összesen 21 milliárd forintra pályázott az önkormányzat

Az uniós, az államilag finanszírozott és a saját önerőből kivitelezett beruházásokról és a támogatási formákról is beszélt Farkas Éva Erzsébet polgármester a legutóbbi, Lázár János országgyűlési képviselővel közösen tartott lakossági fórumán. Kiderült: mintegy 21 milliárd forint értékű támogatásra nyújtott be pályázatot az önkormányzat az elmúlt három évben, melynek jó részét meg is nyerték.

Tovább 2017-11-08

Makói Híradó 2017.11.07.

- Szemét- és elrendezetlen ügyek is terítéken voltak a lakossági fórumon - A migránsáradat valós veszélyei - Útalapot kapott a Sarkantyú utca - Tavasszal költözhet a makói levéltár az új, felújított épületébe

Tovább 2017-11-07

A HírExtra vendége: Georg Spöttle

A migránsáradattal érkezett Európába az a pakisztáni mészáros is, aki korábban hetven ember halálát okozta. Bár embercsempészek segítségével sikerült átjutnia még a magyar kerítésen is, de ki az országból már nem: a magyar és az osztrák hatóságok együttes erővel fogták el. A migránsáradat valós veszélyeiről Georg Spöttle tartott tegnap előadást a Korona Szállóban, előtte azonban televíziónkra is időt szánt néhány kérdés erejéig.

Tovább 2017-11-07

A migránsáradat valós veszélyei

A migránsáradattal érkezett Európába az a pakisztáni mészáros is, aki korábban hetven ember halálát okozta. Bár embercsempészek segítségével sikerült átjutnia még a magyar kerítésen is, de ki az országból már nem: a magyar és az osztrák hatóságok együttes erővel fogták el. A migránsáradat valós veszélyeiről Georg Spöttle tartott tegnap előadást a Korona Szállóban.

Tovább 2017-11-07

Útalapot kapott a Sarkantyú utca

November elején új útalapot kapott a Sarkantyú utca, ahol korábban egy kukásautó belecsúszott az árokba. A járhatatlan utca tarthatatlan állapota miatt Makó Város Önkormányzata útalap megerősítő munkákat végeztetett saját forrásból.

Tovább 2017-11-07

Tavasszal költözhet a makói levéltár az új, felújított épületébe

Megkezdődtek a tényleges kivitelezési munkálatok a Csongrád Megyei Levéltár makói telephelyének leendő épületében. A bruttó 136 millió forintos beruházás várhatóan jövő tavaszra készül el, melynek köszönhetően a nemzeti örökség részét képező közgyűjteményt végre modern körülmények között tárolhatják és kezelhetik a jövőben.

Tovább 2017-11-07

Makói Híradó 2017.11.06

- Ovisok is bemutatkoztak a Continental Aerobik Kupán - A MAGOSZ nyerte az agrárkamarai választásokat - Miből áll egy esküvő? - Az Íriszesek még modernebb épületben táncolhatnak - Kísérteties hangulat a Hagymatikumban

Tovább 2017-11-06

Ovisok is bemutatkoztak a Continental Aerobik Kupán

Immáron harmadik alkalommal rendeztek regionális felkészítő aerobik versenyt pénteken az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A megmérettetéssel már a jövő évi Diákolimpiára készülnek fel az együttesek.

Tovább 2017-11-06

Kísérteties hangulat a Hagymatikumban

Cukorvadászattal, kézműves sarokkal, tökös ételekkel és kísérteties hangulattal várták a fürdőzőket szombaton a Hagymatikumban. Az idei Halloween partiról sem maradtak el a sztárvendégek, a közönséget ezúttal Balog Brigi és Kasza Tibi szórakoztatta.

Tovább 2017-11-06

Az Íriszesek még modernebb épületben táncolhatnak

Pénteken az Írisz Táncklub Makó Sportegyesülete egy kisebb műsorral ünnepelte idei fejlesztéseit. A létesítmény az újabb korszerűsítés által takarékosabb és zöldebb lett.

Tovább 2017-11-06

Miből áll egy esküvő?

A kozmetikustól kezdve a virágkötőn át egészen a dekoratőrig igen széles volt a paletta az első alkalommal megrendezett Esküvő kiállításon a Glorius Vigadóban. A kétnapos rendezvényre mintegy huszonhárom helyi szolgáltatót hívtak meg, akik valamilyen módon kötődnek a párok nagy napjához.

Tovább 2017-11-06

A MAGOSZ nyerte az agrárkamarai választásokat

Mind a 19 megyében elsöprő többséggel nyert a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei küldött-választásán pénteken. Csongrád megyében ezt tisztújítás is megelőzte: Kispál Ferenc lemondott a szervezet vezetői pozíciójáról, a helyét Székkutas polgármestere, Szél István vette át.

Tovább 2017-11-06

Makói Híradó 2017.11.02.HD

- Átadták a felújított II. világháborús emlékművet - Családi napok a Múzeumban - Kerekasztal beszélgetések a Hagymatikum fejlesztéséről - Szüreti Alma Bál a Koronában - Rendőrségi hírek - Sport

Tovább 2017-11-03