Hidas Frigyes zeneszerző portréja visszaemlékezések alapján 3.rész/angol felirat

Hidas Frigyes zeneszerző portréja visszaemlékezések alapján 3.rész/angol felirat

Tovább 2019-03-26

Hidas Frigyes zeneszerző portréja visszaemlékezések alapján 2.rész/angol felirat

Hidas Frigyes zeneszerző portréja visszaemlékezések alapján 2.rész/angol felirat

Tovább 2019-03-26

Hidas Frigyes zeneszerző portréja visszaemlékezések alapján 1.rész/angol felirat

Hidas Frigyes zeneszerző portréja visszaemlékezések alapján 1.rész/angol felirat

Tovább 2019-03-26

Makói Híradó 2019.03.25.

-Számos intézkedéssel segíti a kormány és Makó Város Önkormányzata a családokat -A 95 esztendős Szekeres Mihályné Czene Matildot köszöntötték -Versenyek, melyek az életre nevelnek -Természeti kincsünké, a vízé volt a főszerep -Sereghajtó a M-Foci Kft.

Tovább 2019-03-25

A 95 esztendős Szekeres Mihályné Czene Matildot köszöntötték

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor önkormányzati képviselő Szekeres Mihályné Czene Matildot péntek délelőtt otthonában. Matild néni azt vallja, hogy az állandó munka és az örökös elfoglaltságok tartják életben.

Tovább 2019-03-25

Számos intézkedéssel segíti a kormány és Makó Város Önkormányzata a családokat

A kormány újabb hétpontos akciótervvel, Lázár János országgyűlési képviselő ingyenes információs kurzussal, Makó Város Önkormányzata pedig számos gyakorlati intézkedéssel igyekeznek segíteni a magyar családok boldogulását. Azt pedig, hogy az irány jó, mi sem mutatja jobban, minthogy például Makón tavaly közel 30%-al több gyermek született, mint 2015-ben.

Tovább 2019-03-25

Természeti kincsünké, a vízé volt a főszerep

A víz világnapja alkalmából a Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai épületében is színes programokkal készültek az előző évekhez hasonlóan. A szórakoztató és egyben ismeretterjesztő feldatokban nagy lelkesedéssel vettek részt a gyerkőcök.

Tovább 2019-03-25

Sereghajtó a M-Foci Kft.

3-1-es vereséget szenvedett a listavezető Szentlőrinc SE ellen a M-Foci Kft. Az NBIII Közép csoportjának 20. fordulójára az Erdei Ferenc téri sportpályán került sor.

Tovább 2019-03-25

Versenyek, melyek az életre nevelnek

A Magyar Vöröskereszt idén is meghirdette a már nagy hagyománnyal bíró országos Elsősegélynyújtó, valamint Csecsemő és kisdedgondozási versenyeket. Első ízben a területi fordulók zajlottak, Makón a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában mérhettek össze tudásukat a résztvevők.

Tovább 2019-03-25

Heti reakció – 2019.03.22

Ezen a héten arra voltunk kíváncsiak, hogy a makóiak mit gondolnak a piac felújításáról és az ideiglenes piacról.

Tovább 2019-03-22

Makói Híradó 2019.03.22.

- Elkezdődött a Kálvin-rendelő elbontása - Czirbus Gábor alpolgármester már megkezdte a körzetében az utalványosztást - A CSOK iránt érdeklődtek a legtöbben Lázár János kövegyi fogadóóráján - Varázslatos pillanatokkal örvendeztették meg a közönséget a balerinák - A KERI is részt vett a TeSzedd! akcióban - Szikszai Györgyre emlékeztek

Tovább 2019-03-22

Varázslatos pillanatokkal örvendeztették meg a közönséget a balerinák

A VargaBalett Táncműhely több mint százhúsz növendéke lépett színpadra csütörtökön a Hagymaházban. A Pillanatok című előadás produkciói szombaton, a városban megrendezésre kerülő Országos Táncművészeti Fesztivál Regionális Elődöntőjén szintén bemutatásra kerülnek.

Tovább 2019-03-22

A CSOK iránt érdeklődtek a legtöbben Lázár János kövegyi fogadóóráján

Egyre nagyobb az érdeklődés a közel múltban a falvakra is kiterjesztett CSOK iránt, Lázár Jánost kövegyi fogadóóráján a legtöbben ezzel kapcsolatosan keresték fel. A képviselő elmondta, a választókerület kisebb településein főként a már meglévő, de elöregedett házakat szeretnék felújítani a támogatásból.

Tovább 2019-03-22

A KERI is részt vett a TeSzedd! akcióban

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma immár negyedik alkalommal hirdette meg a környezettudatos magatartást népszerűsítő Fenntarthatósági Témahetet. A kezdeményezés időpontjára időzítették a TeSzedd! akciót, melyhez a KERI nebulói, valamint pedagógusai is csatlakoztak.

Tovább 2019-03-22

Szikszai Györgyre emlékeztek

Tanulmányi vetélkedővel és egy ünnepséggel emlékeztek meg a névadóról a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola tanulói és pedagógusai tegnap délután, a neves lelkész születésnapján. A gyerekek sok hasznos információval gazdagodhattak Szikszai Györggyel kapcsolatban és még egy rövid műsorral is készültek.

Tovább 2019-03-22

Elkezdődött a Kálvin-rendelő elbontása

Alig két hónapon belül átadja a területet a Kálvin utcai rendelő bontását végző kivitelező, és megindulhat az új épület felhúzása- jelentette be ma délelőtt egy sajtótájékoztatón Farkas Éva Erzsébet polgármester. Ugyanitt kiderült: jelenleg már a falak dózerolása zajlik, és hamarosan az építő kivitelező cégről is döntés születik. A közel bruttó 450 millió forintból megvalósuló beruházást Makó Város Önkormányzata saját forrásból finanszírozza.

Tovább 2019-03-22

Czirbus Gábor alpolgármester már megkezdte a körzetében az utalványosztást

Czirbus Gábor alpolgármester is folyamatosan járja a 7-es számú választókerületet, hogy még húsvét előtt át tudja adni az itt élő 460 szépkorúnak a tíz ezer forintos ajándékutalványt. Öt névnap és születésnap is lesz a tavaszi ünnepkör alatt, amit a szűk család megünnepel, így nagy segítség a város ajándéka- mondta el televíziónknak Baranyi Béláné és férje.

Tovább 2019-03-22

Társalgó 2019.03.21

Mai adásunk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc megemlékezéséről szól.

Tovább 2019-03-21

Makói Híradó 2019.03.21.

-Turisztikai és kulturális ügyeket is érintettek -Lázár János felkérte Horváth Lajost: induljon ismét a polgármesteri címért Királyhegyesen -A boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja -Boldogság Világnapot szervezett a Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda -Sikeresek a Család és KarrierPONT kurzusai

Tovább 2019-03-21

Lázár János felkérte Horváth Lajost: induljon ismét a polgármesteri címért Királyhegyesen

Az elmúlt időszakban több mint 230 millió forint fejlesztés valósult meg Királyhegyesen- osztotta meg televíziónkkal Lázár János országgyűlési képviselő, aki fogadóórát tartott a településen tegnap. A megjelent lakosok kéréseiből kiderült, hogy bőven van még munka, ehhez pedig ismét a jelenlegi polgármester, Horváth Lajos segítségét kérte a képviselő, szeretné ha ősszel újra megmérettetné magát.

Tovább 2019-03-21

A boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja

A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola egy flasmobbal ünnepelte meg a nemzetközi boldogságnapot. Az eseményen az intézmény összes pedagógusa valamint diákja, az óvodásokkal közösen énekelte el a „Ma rám talál a boldogság” című dalt.

Tovább 2019-03-21

Sikeresek a Család és KarrierPONT kurzusai

Számítógépes alapismereteket és vállalkozásindítási tudnivalókat sajátíthattak el azok, akik részt vettek a Család és KarrierPONT napokban véget ért kurzusain. A képzéseken hallott információk segítséget nyújthatnak abban, hogy a generációk közötti szakadék szűküljön és hogy a fiatal családok életminősége javuljon a jövőben.

Tovább 2019-03-21

Boldogság Világnapot szervezett a Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda

Szintén a Boldogság Világnapja alkalmából jógával és számos vidám feladattal és ajándékkal készült a Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda a résztvevők számára. A két órás eseménynek a Hagymaház adott otthont.

Tovább 2019-03-21

Turisztikai és kulturális ügyeket is érintettek

Színes témákban keresték fel a tegnapi nap folyamán Farkas Éva Erzsébet polgármestert. Egyesületek vezetőivel és egyéni vállalkozókkal is egyeztetett a város első embere, de arról is beszámolt, hogy a fogadóórák ezentúl megváltozott keretek között fognak zajlani.

Tovább 2019-03-21

Makói Híradó 2019.03.20.

- Az árusok és a vevők is elégedettek voltak az első piaci napon - A belterületi utak javítása tovább folytatódik - Szerződések megkötéséről és felbontásáról tárgyalt a grémium - Rövid hírek - A kis- és középvállalkozások profitálhatnának a legtöbbet a kamarai támogatásokból - EFI esték Makón

Tovább 2019-03-20

A belterületi utak javítása tovább folytatódik

Makó Város Önkormányzata az idei év költségvetéséből 35 millió forintot különített el a belterületi utak felújítására és karbantartására. A városvezetés azon dolgozik, hogy 2019-ben felszámolja a sáros és a rossz állapotú utak számát.

Tovább 2019-03-20

Az árusok és a vevők is elégedettek voltak az első piaci napon

Összességében az árusok és a vevők is elégedettek a piac ideiglenes területével, amely a mai napon nyitotta meg kapuit először a Hollósy Kornélia utcai parkolóban. A költözés is viszonylag zökkenőmentesen zajlott- tudta meg televíziónk a helyszínen, ahova ma reggel Farkas Éva Erzsébet polgármester is kilátogatott.

Tovább 2019-03-20

Rövid hírek – 2019.03.20.

-Kezdetét vette a kullancs és a pollenszezon -A NAV oldalán már megtekinthetőek az SZJA tervezetek -Újabb 5 milliárd forint támogatás a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésére

Tovább 2019-03-20

EFI esték Makón

Első ízben a párkapcsolatok hanyatlása volt terítéken az EFI esték című programsorozaton, mely többek között a lelki egészséggel kapcsolatos új ismeretek átadására hivatott. A márciustól egészen júniusig tartó előadásokat szakemberek tartják, akiknek bátran felteheti kérdéseit a hallgatóág a Hagymaház Kávézóban.

Tovább 2019-03-20

Szerződések megkötéséről és felbontásáról tárgyalt a grémium

Többek között szerződések megkötéséről és felbontásáról tárgyalt tegnap Makó Város Önkormányzata a rendkívüli testületi ülésen. A négy napirendi pont megvitatása nem várhatott a soron következő márciusi ülésig –mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Tovább 2019-03-20

A kis- és középvállalkozások profitálhatnának a legtöbbet a kamarai támogatásokból

A 2018-as esztendő összegzésére és a 2019-es évi tervek egyeztetésére is sor került a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Makó Térségi Szervezetének tegnapi ülésén. A kis- és középvállalkozások felé is igyekszik minél jobban nyitni a kamara, hiszen ennek a szektornak tudnak a legtöbb segítséget és támogatás nyújtani.

Tovább 2019-03-20

Makói Híradó 2019.03.19.

-A művészetoktatást támogatják az idei Polgári Bál bevételéből -Már március 14-én számos kulturális program várta az érdeklődőket a forradalom évfordulójának apropóján -A Rónay család ereklyéi kaptak helyet a felújított kiszombori kúriában -Magyar szentek előtt imádkozhattak egy hétvégén keresztül a makóiak

Tovább 2019-03-19

Magyar szentek előtt imádkozhattak egy hétvégén keresztül a makóiak

Országjáró körútjának részeként Makóra érkezett a hétvégén az 52. Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje, amely több, mint két napon keresztül a Szent István Király Plébániatemplomban volt megtekinthető. A három méter magas műalkotást látványos ötvösmunka díszíti és huszonhat magyar szent ereklyéi találhatók meg rajta.

Tovább 2019-03-19

Már március 14-én számos kulturális program várta az érdeklődőket

A nemzeti ünnepet megelőzően, március tizennegyedikén már számos rendezvénnyel tisztelegtek Maros – menti településünkön az 1848/ 49 – es forradalom és szabadságharc előtt. Az érdeklődők részt vehettek különleges történelmi előadásokon, kézműves foglalkozásokon és koncerten, valamint a nap folyamán Dr. Hadik György önkormányzati képviselő kezdeményezésére egy női honvéd, Bányai Júlia emléktábláját is leleplezték.

Tovább 2019-03-19

A művészetoktatást támogatják az idei Polgári Bál bevételéből

Immár negyedik alkalommal szervezte meg a Fidesz Magyar Polgári Szövetség helyi szervezete a Polgári Bált, melynek az Erdei János Városi Sportcsarnok adott otthont. Mint minden alkalommal, a bál bevételét ezúttal is jótékony célokra költik, a Magán Zeneiskola és a Makói Általános Iskola Bartók Székhelyintézményének művészetoktatását támogatják belőle.

Tovább 2019-03-19

A Rónay család ereklyéi kaptak helyet a felújított kiszombori kúriában

A híres Rónay család életén keresztül, a századforduló világába kalauzolja el a látogatókat az az állandó kiállítás, amely a nem rég felújított Rónay Kúria emeletén kapott helyet. Kiszombor egyik legikonikusabb épületének alsó szintjét még 2006-ban rendbe hozták, most pedig több mint száz millió forint állami támogatásból a felső szint is megújulhatott.

Tovább 2019-03-19

HírExtra – 44 millió forintot nyert Makó tanyavillamosításra

Vidékfejlesztési Program keretében több mint 44 millió forintot sikerült nyernie Makó város önkormányzatának tanyavillamosításra, és villamosenergia-rendszer fejlesztésre.

Tovább 2019-03-19

Az önfeledt játéké volt a főszerep a Kassai utcai Tagintézmény nyíltnapján

Ügyességi feladatok és kézműves foglalkozások várták a leendő kisóvodásokat és szüleiket a Makói Óvoda Kassai Utcai Tagintézményében. A nyíltnap remek lehetőséget biztosított a családok számára, hogy megismerjék az óvónőket és az intézményt.

Tovább 2019-03-18

Makói sikerek

Remekeltek a Forgatós Táncegyüttes növendékei a Nyíregyházi néptánc versenyen. Nem csak a két páros és az egy egyéni induló térhetett haza díjjal, hanem az egyesület munkáját is elismerte a szakmai zsűri. Stábunk ellátogatott az egyik táncpróbájukra, amelyen bemutatták a nyertes produkciójukat.

Tovább 2019-03-18

A parkolási lehetőséget is bővítik a piac ideglenes helyszíne körül

Folyamatos egyeztetések zajlanak a piac kapcsán, ennek tükrében került sor egy újabb fórumra múlt hét csütörtökön a Korona Szállóban. Farkas Éva Erzsébet polgármester itt kiemelte, hogy a kerékpártárolást és a parkolást egyaránt biztosítják. Az első vásárnapra egyébként szerdán kerül sor immár az ideiglenes helyszínen, a Hollósy Kornélia utcai parkolóban.

Tovább 2019-03-18

Számos színes programmal emlékeztek meg a ’48-49-es forradalomról

Ebben az esztendőben is színes programokon vehettek részt az érdeklődők Maros-menti településünkön március 15-e alkalmából. A József Attila Városi Múzeum szervezésében történelmi sétába kapcsolódhattak be az érdeklődők már március 14-én, melynek keretein belül Makó a forradalom és szabadságharchoz kötődő nevezetesebb helyszíneit kereshették fel. A település önkormányzata által szervezett városi megemlékezésen színes műsort adott Petrás Mária és a Muzsikás együttes, a helyiek közül pedig a Maros táncegyüttes és a Makói Magán Zeneiskola fúvószenekara is fellépett. Az eseményen részt vett Lázár János, országgyűlési képviselő is, aki városunk mellett a térség valamennyi településén is megjelent, hogy lerója tiszteletét a nemzeti ünnep alkalmából.

Tovább 2019-03-18

A térség több településén is tiszteletét tette Lázár János március 15-e alkalmából

A térség több településén is tiszteletét tette Lázár János március 15-e alkalmából

Tovább 2019-03-18

Küzdelemteljes vereség

A 40. percig egyenrangú ellenfelei voltak a CONTITECH Makói KC kézilabdásai a Kiskunmajsai KC-nek. A mérkőzés hajrájában eladott labdákból szerezte meg győztes találatait a Bács-Kiskun megyei alakulat.

Tovább 2019-03-18

NEMZETI ÜNNEP A KOSSUTH SZOBORNÁL 2019

AZ 1848/49-ES FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJA. Makó, 2019.03.15.

Tovább 2019-03-18

Társalgó 2019.03.14.

- Városi és az apátfalvi nőnap - Makói Teátrum előadása - Forgatós Táncegyüttes sikerei

Tovább 2019-03-14

Heti reakció – 2019.03.14.

Ezen a héten arra voltunk kíváncsiak, hogy a makóiak miért tartják fontosnak, hogy megemlékezzünk történelmi eseményeinkről?

Tovább 2019-03-14

Makói Híradó 2019.03.14.

- Idén is tízezer forintos utalvánnyal segíti a szépkorúakat az önkormányzat húsvét előtt - Hamarosan virágba borul Makó - Modern informatikai eszközöket adományozott a Givaudan a Látássérültek Délalföldi Egyesületének - A Kossuth-szobor előtt ünnepel a város március 15-én - A versmondókat díjaztak - Több mint 400 diák rajtolt el a kistérségi mezei futó diákolimpián - Nőnapot ünnepeltek a nyugdíjas klubok

Tovább 2019-03-14

Modern informatikai eszközöket adományozott a Givaudan a Látássérültek Délalföldi Egyesületének

Többek között képernyőolvasó alkalmazással ellátott Braille számítógépeket, Braille nyomtatót és beszélő-tableteket is be tudott szerezni a Látássérültek Délalföldi Egyesülete abból a több, mint 13 millió forintos támogatásból, amelyhez a Givaudan Alapítványon keresztül jutott hozzá. Az egyesület Hollósy Kornélia úti irodája a fejlesztésnek köszönhetően rengeteg új lehetőséggel várja ezentúl azokat a fogyatékkal élőket, akik igénybe szeretnék venni az informatikai eszközöket.

Tovább 2019-03-14

A Kossuth-szobor előtt ünnepel a város március 15-én

Makó Város Önkormányzata az idén is ünnepségsorozattal tiszteleg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt. A Kossuth szobornál Petrás Mária népdalénekes valamint makói együttesek színesítik a programot.

Tovább 2019-03-14

Idén is tízezer forintos utalvánnyal segíti a szépkorúakat az önkormányzat húsvét előtt

Idén tavasszal egy új juttatási formában kapják meg a hetven év fellettiek a tízezer forintos önkormányzati támogatást húsvét alkalmából, a korábbi Erzsébet utalványok helyett idén Edenredet osztanak ki a számukra. Ezt már nem csak élelmiszerre, hanem szinte bármire el tudják majd költeni, ahol elfogadják.

Tovább 2019-03-14

Hamarosan virágba borul Makó

A virágosítás keretében több mint 8000 növény kerül kiültetésre, valamint több mint 16 hektár erő telepítését is tervezik Makón- mondta el televíziónknak a város a Városgazdálkodási Nkft. kertésze, Bókáné Bodó Zsuzsanna. A szakember azt is kiemelte: idén mindez egy speciális, környezettudatos technikával történik.

Tovább 2019-03-14

Több mint 400 diák rajtolt el a kistérségi mezei futó diákolimpián

Több mint 400 diák rajtolt el a kistérségi mezei futó diákolimpián, amelynek az Erdei Ferenc téri Sporttelep adott otthont. A tét a megyei rangadóba való továbbjutás volt.

Tovább 2019-03-14

A versmondókat díjaztak

A hagyományokat tovább folytatva az idén is megrendezésre került a Városi és Térségi Szavalóverseny, mely keretében több mint száz fiatal csillogtatta meg tehetségét. Az ünnepélyes eredményhirdetésre nemrégiben került sor a Makói Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Tovább 2019-03-14

Nőnapot ünnepeltek a nyugdíjas klubok

A Szépkorúak Nyugdíjas Klubjának és a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény I. számú Idősek Klubjának tagjai is megtartották nőnapi ünnepségüket tegnap. A rendezvények jó hangulatban teltek, ahol tiszteletét tette Hadik György önkormányzati képviselő, aki ajándékokkal kedveskedett a megjelent hölgyeknek.

Tovább 2019-03-14

Makói Híradó 2019.03.13.

- A piaci árusok még aggódnak, de örülnek a fejlesztésnek - Utak újulnak meg hamarosan Makó-Rákoson - Hogyan tárjuk fel belső erőforrásainkat az üzleti céljaink eléréséhez? - Karnyóné szerelme tanulságos lehet - Miller Zoltán énekelt a hölgyeknek

Tovább 2019-03-13

Eseménydús programsorozat az 1848/ 49 – es forradalom és szabadságharc szellemében

Érdekesebbnél érdekesebb programok váltják majd egymást a március tizenötödikei ünnepséget megelőzően már csütörtökön városunkban. A rendezvénysorozattal a szervezők az 1848/49 – es forradalom és szabadságharc előtt kívánnak tisztelegni.

Tovább 2019-03-13

Hogyan tárjuk fel belső erőforrásainkat az üzleti céljaink eléréséhez?

„Hogyan tárjuk fel belső erőforrásainkat az üzleti céljaink eléréséhez?” címmel hirdette meg a Család és KarierrPONT valamint a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége a Női Vállalkozók reggelijét. A rendezvényen Hevesiné Kratochvill Katalin tréner volt a meghívott vendég, aki kötetlen beszélgetésen keresztül adott életvezetési és üzleti tanácsokat az érdeklődőknek.

Tovább 2019-03-13

Utak újulnak meg hamarosan Makó-Rákoson

Mintegy 200 millió forintot költ a város a tanyafejlesztési programra. Ennek keretében villamosítanak, külterületi utakat újítanak fel, a buszmegállókat pedig napelemekkel látják el. Makó elkötelezett abban, hogy a tanyákon élők mindennapjait is könnyebbé tegyék.

Tovább 2019-03-13

Karnyóné szerelme tanulságos lehet

A ma is érvényes üzenettel bíró Karnyóné, avagy a vénasszony szerelme című zenés komédiát vitte színpadra a Makói Teátrum a Hagymaházban. Az érzelmekkel és fordulatokkal teli színdarabot hangos tapssal köszönte meg a közönség.

Tovább 2019-03-13

A piaci árusok még aggódnak, de örülnek a fejlesztésnek

Már a padok és a faházak egy része is átkerült a Hollósy Kornélia utcai parkolóba, a piac ideiglenes helyszínére- tájékoztatta televíziónkat Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, aki azt is kiemelte: eddig a tervek szerint halad minden. Közben igyekeznek folyamatosan egyeztetni az árusokkal, akik saját bevallásuk szerint ugyan még aggódnak az átmeneti időszak miatt, de örülnek a fejlesztésnek. A piac mintegy 400 millió forintból újul meg.

Tovább 2019-03-13

Sikeresen lezajlott a Rákóczi Kupa makói selejtezője

Többek között lézerlövészetben, falmászásban és íjászatban is megmérkőzhettek egymással a fiatalok a Honvédelmi Sportszövetség Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa elnevezésű versenysorozatának második selejtezőjén, amely Makón került megrendezésre. Határon túlról is érkeztek résztvevő csapatok az Erdei János Városi Sportcsarnokba, a tét a budapesti döntőbe való bekerülés volt.

Tovább 2019-03-13

Makói Híradó 2019.03.12.

-A Váll-Ker Kft-nél biztosan nem alkalmazzák az új túlóra törvényt -A Galamb iskola nemzetközi agrárinformatikai továbbképzésben vesz részt -Tiltakozás az uniós agrárköltségvetés csökkentése ellen -Rendőrségi híreink -Apátfalván Pál Dénes volt a nőnapi rendezvény sztárvendége -Potyogtak a gólok a Makói KC mérkőzésén

Tovább 2019-03-12

HírExtra – Váll-Ker Kft.

Céljuk a cég fejlesztése és a kapacitásbővítés, ennek érdekében új munkacsarnokokat építenek, valamint modern lézervágó- és élhajlító gépeket szereznek be.

Tovább 2019-03-12

A Váll-Ker Kft-nél biztosan nem alkalmazzák az új túlóra törvényt

A Váll- Ker Kft. vezetése nem kívánja kihasználni az újonnan bevezetett túlóra keretet- árulta el televíziónknak a cég igazgatója, Tóth István. Az ügyvezető mindemellett kiemelte: a versenyképesség megtartására szerintük a fejlesztések, a termelés optimalizálása és az automatizálás lehet a válasz.

Tovább 2019-03-12

Apátfalván Pál Dénes volt a nőnapi rendezvény sztárvendége

Pál Dénes énekes volt az apátfalvi nőnap sztárvendége, aki a tévés produkcióiban előadott dalokkal és saját szerzeményeivel is megörvendeztette a településen élő hölgyeket. A rendezvényen továbbá felléptek a Dózsa György Általános Iskola tanulói is, akik zenés táncos előadással kedveskedtek a jelenlévőknek a Faluház nagytermében.

Tovább 2019-03-12

Potyogtak a gólok a Makói KC mérkőzésén

Rég nem látott gólzáporos mérkőzést eredményezett a Makói KC – Bácsalmási PVSE női kézilabdamérkőzés. A találkozó 30-35-el zárult a Bács-Kiskun megyeiek javára.

Tovább 2019-03-12

Tiltakozás az uniós agrárköltségvetés csökkentése ellen

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége aláírásgyűjtést hirdetett meg az uniós agrárköltségvetés csökkentése, és annak migrációs célokra való átcsoportosítása ellen- jelentette be Szél István, a NAK Csongrád megyei elnöke a közel múltban. Arra kérik a lakosságot, elsősorban a gazdatársadalmat, az agráriumban érdekelteket, hogy írják alá az interneten, vagy személyesen a tiltakozást, a falugazdászoknál, vagy a kamarai központokban május 2-ig.

Tovább 2019-03-12

A Galamb iskola nemzetközi agrárinformatikai továbbképzésben vesz részt

Egy pályázatnak köszönhetően nemrégiben elindult az Agriteach 4.0 nemzetközi továbbképzés, mely keretében több tanár bővítheti agrárinformatikai ismereteit online. A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tizenöt pedagógusa szintén részt vesz ebben a projektben, amit az oktatási létesítmény egyedülálló módon gyakorlati oktatással is kiegészít.

Tovább 2019-03-12

Makói Híradó 2019.03.08.

-Március 20-án a Hollósy Kornélia utcai parkolóban nyit a városi piac -Városi Tavaszköszöntő ünnepség -Televíziónk hölgy munkatársait is felköszöntötték a város vezetői nőnap alkalmából -Nőnapot ünnepelt az MSZP helyi szervezete -Döntetlent hozott a megyei rangadó

Tovább 2019-03-11

Nőnapot ünnepelt az MSZP helyi szervezete

A nők és az édesanyák fontos szerepére hívta fel a figyelmet az MSZP Makó és Térsége Szervezete nőnapi ünnepségén a Glorius Vigadóban szombaton délután. A rendezvényt színes, zenés-énekes produkciókkal tették változatossá a szervezők, a megjelent hölgyeket pedig virággal köszöntötték.

Tovább 2019-03-11

Televíziónk hölgy munkatársait is felköszöntötték a város vezetői nőnap alkalmából

Már hosszú évek óta hagyomány Makón, hogy a képviselőtestület nevében a város vezetői felköszöntik az önkormányzati cégeknél dolgozó hölgyeket nőnap alkalmából. Az idei évben Czirbus Gábor alpolgármester és Kovács Sándor települési képviselő látogattak el televíziónkba.

Tovább 2019-03-11

Városi Tavaszköszöntő ünnepség

Az előző évekhez hasonlóan a nemzetközi nőnap alkalmából Tavaszköszöntő ünnepségnek adott otthont a Hagymaház. A jeles esemény keretében egy változatos műsort tekinthettek meg a hölgyek, akiket a városatyák virággal ajándékoztak meg.

Tovább 2019-03-11

Döntetlent hozott a megyei rangadó

Megyei rangadóval kezdte meg hazai szereplését városunk elsőszámú labdarúgócsapata az M-Foci Kft. Az NBIII. tavaszi szezonjának második fordulójában a SZEOL SC-vel mérkőztek meg a maros-mentiek.

Tovább 2019-03-11

Március 20-án a Hollósy Kornélia utcai parkolóban nyit a városi piac

A hatósági engedélyeztetések és az árusító padok átszállítását követően, mely a héten valósul meg, a tervek szerint március 20-án nyílik meg a piac a Hollósy Kornélia utcai parkolóban – tudtuk meg vasárnap reggel Farkas Éva Erzsébet polgármestertől, aki Kovács Sándor önkormányzati képviselővel és Nagy Nándorral a Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával közösen tartott sajtótájékoztatót. Az ideiglenes helyszínen a kihelyezett beton asztalok mellett, sátorsort jelöltek ki valamint faházakat biztosítanak a pavilonban árulóknak.

Tovább 2019-03-11

Makói Híradó 2019.03.08.

- Önök is dönthetnek az új kutyafuttató helyszínéről! - Több tanuló is képviseli a GALAMB iskolát országos versenyeken - Rövidhírek - A Kölcsönlakás színdarab Makón is debütált - Magyar Bajnoki címek a Makó Budo Klubnál

Tovább 2019-03-09

Több tanuló is képviseli a GALAMB iskolát országos versenyeken

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai évről – évre indulnak rangos megmérettetéseken, ahol szép sikereket érnek el. Idén szintén több nebuló jutott be országos versenyekbe.

Tovább 2019-03-09

Magyar Bajnoki címek a Makó Budo Klubnál

A Makó Budo Klub Taekwon-do Szakosztályának néhány tágja nemrégiben a Monoron megrendezésre kerülő Magyar ITF Taekwon-do Országos Bajnokságon mérettette meg magát. A versenyzők dobogós helyezésekkel tértek haza, többen is Magyar Bajnoki címet nyertek.

Tovább 2019-03-09

Önök is dönthetnek az új kutyafuttató helyszínéről!

Még most is lehet szavazni, hogy a Bajcsy lakótelep mellett vagy a Csipkesor mögött alakítson ki az önkormányzat kutyafuttatót, sőt, akár mindkét helyszín szóba jöhet, amennyiben meg lesz az ehhez szükséges lakossági támogatás- derült ki tegnap azon a sajtótájékoztatón, ahol Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő és Ákosi Ádám, a hatósági csoport vezetője számoltak be részletesen az önkormányzat ebtartási koncepciójáról. A legutóbbi testületi ülésen ugyanis mintegy tíz millió forintot különítettek erre, melynek keretében ivartalanítási akciót is hirdetnek, valamint növelik a gyepmesteri telepen található kennelek számát.

Tovább 2019-03-09

A Kölcsönlakás színdarab Makón is debütált

Nem csak a mozi vásznon, hanem a színpadon is debütált a makói közönség előtt a Kölcsönlakás című vígjáték. A két felvonásban látott könnyed, szórakoztató darabban olyan nagysikerű színészek játszottak, mint Dobó Kata, Szulák Andrea és Lengyel Tamás.

Tovább 2019-03-09

Heti reakció – 2019.03.08.

Az önkormányzata évek óta kiemelt feladatának tekinti, hogy a fiatal generációkat helyben tudja tartani. A tanulmányok, valamint az első munkahely megszerzésének támogatásán túl a kulturális élet szélesítésével és szórakozási lehetőségek megteremtésével is igyekszik ezt a célt elérni. Jó példa erre a Zsüffland party, amely a tavalyi év nagy sikerére való tekintettel múlt pénteken ismét megrendezésre került, ez alkalommal azonban nem csak a fiatalokra helyezték a hangsúlyt a szervezők, az idősebb generációk is megtalálhatták a kedvükre valót egy retro party keretében. Kíváncsiak voltunk, vajon a helyiek járnak-e szórakozni és ha igen, akkor milyen formában teszik ezt.

Tovább 2019-03-09

Makói Híradó 2019.03.07.

- Felújítanák a csapadékvíz-elvezető rendszert - Rendőrségi hírek - Makói sikerek a világ egyik legnagyobb kick-box versenyén - Útjára indult a Magyar Falu Program - Nagyböjt időszakába léptünk

Tovább 2019-03-07

Társalgó 2019.03.07.

Kölcsönlakás filmen és színpadon. A retropartyra is ellátogattunk és a Maros Táncegyüttes farsangi gálaműsorát is rögzítettük.

Tovább 2019-03-07

Felújítanák a csapadékvíz-elvezető rendszert

Koncepciós tervet készítenek Makó csapadékvíz-elvezető rendszeréről, melynek célja, hogy a későbbiekben akár kormányzati támogatásból újítsák fel azt. A tervekről Toldi János önkormányzati képviselő számolt be egy sajtótájékoztató kertén belül.

Tovább 2019-03-07

Nagyböjt időszakába léptünk

Tegnap, azaz hamvazószerdán vette kezdetét a negyven napos nagyböjt, amellyel a keresztények húsvétra, Jézus feltámadásának ünnepére készülnek. Pálfai Zoltán plébános televíziónkkal megosztotta, hogy ez idő tájt nagyon fontos a lelki elmélyülés is.

Tovább 2019-03-07

Makói sikerek a világ egyik legnagyobb kick-box versenyén

A makói Continental Király Team Kick-box Akadémia ismét nagyszerű versenyeredményeket tudhat magáénak. Írországban Loós Dominik a dobogó legfelső fokára állhatott, valamint edzője Veres Richárd szintén aranyéremmel a nyakában térhetett haza.

Tovább 2019-03-07

Útjára indult a Magyar Falu Program

Február végén hivatalosan is megjelent a Magyar Falu Program első két pályázati felhívása, melyek többek között világi és egyházi közösségi terek felújítását és működtetését célozzák meg. A kormány 2018-ban indította útjára a kezdeményezést, melynek célja a falvakból való elvándorlás megállítása és visszafordítása, ennek keretein belül 75 milliárd forintnyi támogatást különítettek el ötezer főnél kisebb népességű települések számára, ezzel a közszolgáltatások és a falusi életminőség színvonalának emelését kívánják elősegíteni. A programból a várakozások szerint a térség települései is sokat profitálhatnak majd.

Tovább 2019-03-07

Makói Híradó 2019.03.06.

- Tűz ütött ki tegnap este Makón az Ardics utcában - A kevés csapadék megnehezíti a mezőgazdászok munkáját a térségben _ Rövidhírek - A térség kistelepülésein nagy reményekkel várják a kiterjesztett CSOK-ot - Becsületes helytállás

Tovább 2019-03-06

Becsületes helytállás

Két vereség a mérlege az NB II-es kézilabdacsapatainknak. A hétvégi fordulókban a Makói KC rangadón maradt alul, míg a CONTITECH Makói KC, Köröstarcsán hagyta az értékes két pontot.

Tovább 2019-03-06

A térség kistelepülésein nagy reményekkel várják a kiterjesztett CSOK-ot

Új otthonok építésén felül ezentúl használt házak vásárlására és azok felújítására és bővítésére is lehet majd használni a falvakra is kiterjesztett Családi Otthonteremtési Kedvezményt. Az új rendszert olyan 5000 lélekszám alatti kistelepüléseken vezeti be a kormány idén nyártól, ahol 2003-tól az országos átlaghoz képest komolyabb mértékben csökkent a népességszám. A térségben több kistelepülés vezetése igyekszik önerőből is segíteni a fiatal párok letelepedését, de az új intézkedéshez nagy reményeket fűznek.

Tovább 2019-03-06

A kevés csapadék megnehezíti a mezőgazdászok munkáját a térségben

A csapadékmentes február megnehezíti a tavaszi mezőgazdasági munkálatokat, amelyek már elkezdődtek- mondta el televíziónknak Kádár József, a Csanád és Térsége Gazdakör elnöke. Az időjárás változékonysága mellett, az öntözés nehézségei is nagyban befolyásolják a haszonnövények termesztését.

Tovább 2019-03-06

Tűz ütött ki tegnap este Makón az Ardics utcában

Személyi sérülés ugyan nem történt, de tíz embernek el kellett hagynia az otthonát tegnap este az Ardics utcában, miután kigyulladt egy háromszáz négyzetméteres lakóház. Az önkormányzat várja a károsultak jelentkezését, a lehetőségekhez mérten igyekeznek segíteni.

Tovább 2019-03-06

Makói Híradó 2019.03.05.

-Makó újabb kis parkkal gyarapodik -Újabb lépés az illegális hulladék felszámolása érdekében -Csak a múlt héten több, mint száz hektárt pusztított el tűz a megyében -Gáláztak a Maros Táncegyüttes csoportjai -Húsz település aerobikosai versengtek Makón

Tovább 2019-03-05

HíreExtra – megújulnak az oktatási intézmények

A város számos oktatási intézménye megújult a közel múltban, de akad olyan is, amelyik még előtte áll. Ebbe éppúgy beletartoznak az óvodák, az általános iskolák, és a középiskolák. Van, amelyik állami forrásból, a fenntartó által nyert pályázatnak köszönhetően modernizálódhat, de a legtöbb esetben a városvezetés is igyekszik ehhez hozzájárulni.

Tovább 2019-03-05

Újabb lépés az illegális hulladék felszámolása érdekében

Nemrégiben egy rendkívüli testületi ülésen döntött arról Makó Város képviselő testülete, hogy pályázatot nyújt be az illegális hulladéklerakóhelyek megszüntetésének érdekében. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett tenderen három millió forintot lehet nyerni erre a célra.

Tovább 2019-03-05

Makó újabb kis parkkal gyarapodik

Mintegy 6 millió forintból egy kisebb parkot valósítanak meg hamarosan a Baross, a Kossuth és a Bolygó utca találkozásánál lévő zöldséges előtti téren. A beruházás magába foglalja a tér melletti terület aszfaltozását is, ahol parkolókat fognak kialakítani- adott tájékoztatást tegnap Kovács Sándor. A településrész képviselője mindemellett kiemelte: a park és az ott lévő üzletek közötti út is aszfaltburkolatot kap.

Tovább 2019-03-05

Csak a múlt héten több, mint száz hektárt pusztított el tűz a megyében

Már Csongrád megye területén is érvényben van a tűzgyújtási tilalom. Az elmúlt napokban jelentősen megemelkedett a szabadtéri tüzek száma, idén több mint nyolcvan ilyen esetben riasztották a tűzoltókat.

Tovább 2019-03-05

Gáláztak a Maros Táncegyüttes csoportjai

A Maros Táncegyüttes csoportjai sokszínű koreográfiával készültek Farsangi Gálaműsorukra, így a nagyérdemű többek között kalocsai, rimóci, somogyi és dél – alföldi lépéseket is láthatott. A produkciókat első ízben szombaton, utána pedig vasárnap vitték színpadra a Hagymaházban.

Tovább 2019-03-05

Húsz település aerobikosai versengtek Makón

Egy nagy volumenű eseménynek, az Aerobik Diákolimpia Kelet – Magyarországi Döntőjének adott otthont vasárnap az Erdei János Városi Sportcsarnok. A megmérettetésen a makóiak mellett, számos más település versenyzői is megcsillogtatták tudásukat, így például debreceni, nyíregyházi és orosházi csapatok szintén képviseltették magukat.

Tovább 2019-03-05

Makói Híradó 2019.03.04.

- A Románia felől érkező kamionok már elkerülik Nagylakot - Országos átlag alatt a 25 évnél fiatalabb munkanélküliek száma Csongrád megyében - A Koronában báloztak a vadászok - „Tirol gyöngyszemei” - Fergeteges buli a Makói Retro Éjszakán

Tovább 2019-03-04

A Koronában báloztak a vadászok

A Makói Marosmenti Vadásztársaság ebben az esztendőben is megrendezte hosszú évtizedes hagyományokra visszatekintő bálját szombaton. Az emelkedett hangulatú esten az önfeledt beszélgetések közben szakmai kérdések megvitatására is sor került.

Tovább 2019-03-04

„Tirol gyöngyszemei”

Az elmúlt években Kolumbán Katalin már mesélt az érdeklődőknek többek között a Szent Jakab - útról, a Fertő tóról, valamint az olasz konyháról is. A József Attila Városi Könyvtárban nemrégiben pedig a makói hölgy ausztriai élményeibe avatta be a hallgatóságot „Látogatóban a Hegyi doktornál” című úti beszámolója keretében.

Tovább 2019-03-04

Országos átlag alatt a 25 évnél fiatalabb munkanélküliek száma Csongrád megyében

Munkáltatói fórumsorozatba kezdett a Csongrád Megyei Kormányhivatal valamint a járási hivatalok foglalkoztatási osztálya, melynek egyik állomása Makó volt. Az eseményre elsősorban munkáltatókat hívtak meg, akiket két témában tájékoztattak.

Tovább 2019-03-04

Fergeteges buli a Makói Retro Éjszakán

Gáspár Laci és Dj Náksi voltak a Makói Retro Éjszaka sztárvendégei, de helyi dj-k is gondoskodtak a buli jó hangulatáról. A városvezetés azon dolgozik évek óta, hogy a fiatalok számára kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak, azonban most az idősebb korosztálynak is kedveskedtek.

Tovább 2019-03-04

A Románia felől érkező kamionok már elkerülik Nagylakot

Elkészült a nagylaki elkerülő út egy része, a Románia felől érkező tehergépkocsik már ezen közelíthetik meg az autópályát, a település határában ugyanis egy behajtani tilos tábla fogadja őket. A mintegy 3,8 milliárd forintos beruházást Lázár János országgyűlési képviselővel a településen tartott fogadóóráját követően Locskai Zoltán, Nagylak polgármestere, és stábunk is megtekintette.

Tovább 2019-03-04

Makói Híradó 2019.03.01.

- Két hét múlva kezdődik az útfelújítás Honvédban - Makón nem kérnek személyi igazolványt a hivatalba érkezőktől, és nem is tervezik bevezetni - Konferenciával indult útjára a Makó Város 320. Emlékév Csoportja - Politikai provokációra higgadtság - - Közgyűlést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói

Tovább 2019-03-01

Két hét múlva kezdődik az útfelújítás Honvédban

Tizennégy utca kap új, aszfaltos felületet Honvéd városrészben- derült ki egy sajtótájékoztatón, ahol a beruházásra vonatkozó kivitelezési szerződést is aláírta Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint a munkálatokat végző DÉLÚT Építő és Bányászati Kft. ügyvezető igazgatója, Juhász Lóránt Gábor. A munkálatok március 18-án kezdődnek el.

Tovább 2019-03-01

Konferenciával indult útjára a Makó Város 320. Emlékév

„A múlt csak akkor létezik, ha a jövő nemzedékek emlékeznek még rá” – többek között ezzel a gondolattal indította útjára Szikszai Zsuzsanna, múzeumigazgató a Makó Város 320. Emlékév programsorozatot ma délelőtt a Városháza dísztermében. Nyitóeseményként egy tudományos konferencia került megrendezésre, ahol részletekbe menően ismerhette meg a tárgyalt történelmi korszak jellegzetességeit a hallgatóság.

Tovább 2019-03-01

Közgyűlést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja

Közgyűlést tartott csütörtökön a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja, ahol a Dél – alföldi Régió ügyvezetője, Rigóné Kiss Éva is jelen volt. Az esemény keretében hagyományos házszentelésükre szintén sort kerítettek.

Tovább 2019-03-01

Politikai provokációra higgadtság

Van-e helyes válasz a politikai provokációra ,működőképes lehet-e az ellenzéki összefogás, miért lesz döntő az EP választás? Ilyen és ehhez hasonló aktuálpolitikai kérdések vetődtek fel a tegnap este a Korona szállóban tartott közéleti beszélgetésen melyet a Fidesz makói szervezete rendezett. Az est vendégei a Hír TV Péntek 9 című műsorának műsorvezetői voltak.

Tovább 2019-03-01

Makón nem kérnek személyi igazolványt a hivatalba érkezőktől, és nem is tervezik bevezetni

Nem régiben vezették be a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatalban, hogy aki bármilyen okból – legyen az például ügyintézés- szeretne betérni, annak előzetesen igazolnia, majd regisztráltatnia kell magát, valamint belépőkártyát kell igényelnie. Az intézkedésről megoszlanak a vélemények, ám az biztos, nem létezik olyan jogszabály, ami ezt konkrétan előírná- tájékoztatta híradónkat Makó aljegyzője, Dr. Kruzslicz- Bodnár Gréta, aki azt is kiemelte: itt igazolás és regisztráció nélkül, bárki betérhet a hivatalba.

Tovább 2019-03-01

Makói Híradó 2019.02.28.

- Ideiglenesen a Hollósy Kornélia utcai parkolóba költözik a piac -A gyermekorvosi rendelő is megújul a Justh Gyula utcában -Koncepcióterv készül a Bartók iskola felújítására -Márki- Zay Péter elnézést kért a nyelvbotlásáért Szabó Bálinttól -Hogyan váljunk jó nagyszülővé? -A magyar női csapat is nyert a IV. Horgász Világjátékokon

Tovább 2019-02-28

Társalgó – kulturális magazin 2019.02.28.

Társalgó - kulturális magazin 2019.02.28.

Tovább 2019-02-28

Ideiglenesen a Hollósy Kornélia utcai parkolóba költözik a piac

Minden lehetőséget megvizsgáltak a szakemberek, de a közműkiváltások miatt a piac felújításának idejére a Hollósy Kornélia utcai parkolóban kapnak helyet a vállalkozók- derült ki a tegnap délután tartott lakossági fórumon. A Korona Szálló földszinti terme szinte teljesen megtelt érdeklődőkkel, akiket Farkas Éva Erzsébet polgármester, a piacot üzemeltető Városgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetője, Nagy Nándor, valamint a kivitelező cég ügyvezető igazgatója, Bodrogi Ferenc igyekeztek mindenről részletesen tájékoztatni.

Tovább 2019-02-28

A gyermekorvosi rendelő is megújul a Justh Gyula utcában

A tavalyi évben 33 millió forintból újították meg a Justh Gyula utcai felnőtt háziorvosi rendelőt, ebben az évben pedig a szomszédságában található gyermekorvosi intézetre fordít mintegy 30 millió forintot Makó Város Önkormányzata. Az épület külseje és belseje is teljes felújításon fog átesni – tudtuk meg a helyszínen Farkas Éva Erzsébet polgármestertől és Kádár József önkormányzati képviselőtől.

Tovább 2019-02-28

A magyar női csapat is nyert a IV. Horgász Világjátékokon

A kiszombori kötődésű Walter-Barna Diána is tagja volt annak a magyar női csapatnak, akik nemrég nyertek a Dél-Afrikában rendezett IV. Horgász Világjátékokon. Hatalmas öröm volt a tagok számára a siker, mivel a verseny előtti tréningek nem sikerültek olyan jól –mondta el televízióinknak a versenyző.

Tovább 2019-02-28

Koncepcióterv készül a Bartók iskola felújítására

A fiatalok jelentik Makó jövőjét, ezért is nagyon fontos, hogy korszerű oktatási intézményekben tanulhassanak, melyek fejlesztéséhez az önkormányzat is megragad minden lehetőséget – emelte ki Czirbus Gábor alpolgármester egy ma délelőtt tartott sajtótájékoztató keretében. Itt többek között arról is szót ejtett, hogy a Makói Általános Iskola Bartók Székhelyintézményének felújítására forrást keresnek, ennek megkönnyítése érdekében a városvezetés négy millió forintból készíttet egy koncepciótervet.

Tovább 2019-02-28

FogadóÓra: Dr. Sánta Sándor

FogadóÓra: Dr. Sánta Sándor

Tovább 2019-02-28

Korszerűsítik a Tulipán utcai orvosi rendelőt

6,3 millió forintos önkormányzati támogatásból újítják fel a Tulipán utcai felnőtt rendelőintézetet a városban. Az új épület akadálymentessé válik, az energetikai viszonyok javítása érdekében kicserélik a nyílászárókat, valamint egy újabb helyiséget is kialakítanak, ahol a jövőben szakorvosi vizsgálatokra is sor kerülhet.

Tovább 2019-02-28

Márki- Zay Péter szerint a Csípős hírportál sorsa jobbikos belügy

A Vásárhelyi Televízió vesztét a néhány évvel ezelőtt vásárolt, modern technika okozta- legalábbis Márki- Zay Péter szerint ennek működtetése „irdatlan” költségekbe került. Hódmezővásárhely polgármesterét egy tegnapi, Makón tartott sajtótájékoztató után kérdeztük, ahol az is kiderült, a Csípős nevű hírportált üzemeltető Sándor Móricz Egyesület megszűnése után átvenné-e az oldal működtetését.

Tovább 2019-02-28

Két új munkacsarnokot épít a Váll-Ker Kft.

A közelmúltban több pályázati sikert is magáénak tudhat a Váll-KER Kft., melynek eredményeképpen mintegy 330 millió forintot nyertek. Céljuk a cég fejlesztése és a kapacitásbővítés, ennek érdekében új munkacsarnokokat építenek, valamint modern lézervágó- és élhajlító gépeket szereznek be.

Tovább 2019-02-28

Megoldás született az illegális építési törmelékhulladékra

Nem csak zöldhulladékot, hanem építési törmeléket is el lehet helyezni a földeáki úton működő telepen ezentúl, ugyanis a mai rendkívüli testületi ülésen elfogadta a grémium azt a szerződés módosítást, amely ezt lehetővé teszi. A városvezetése azt reméli, hogy ennek hatására kevesebb lesz a településen az illegális törmelék. Ezen kívül számos más ügyben is döntés született.

Tovább 2019-02-28

Újabb kamerákat szerelnek fel Makón

Újabb, tizenhét darab térfigyelő kamerát szerelnek fel Makón városszerte- jelentette be tegnap egy sajtótájékoztató keretében Toldi János települési képviselő, aki azt is kiemelte: a közel hat millió forint összértékű beruházás célja a közbiztonság további növelése, valamint az illegális szemetelés visszaszorítása. Ezen kívül a Lesi városrészben élők számára egy külön örömhírrel is szolgálhatott.

Tovább 2019-02-28

Makói Híradó 2019.02.27.

- Korszerűsítik a Tulipán utcai orvosi rendelőt - Újabb kamerákat szerelnek fel Makón - Megoldás született az illegális építési törmelékhulladékra - Két új munkacsarnokot épít a Váll-Ker Kft. - Márki- Zay Péter szerint a Csípős hírportál sorsa jobbikos belügy

Tovább 2019-02-27

Hírextra 400 millió forintból megújul a makói piac

Mint arról korábban beszámoltunk, bruttó 400 millió forintból megújul a piac. A szerződés aláírására a közel múltban került sor, melyen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester, és Nagy Nándor, a piacot üzemeltető Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is, akivel ma a fejlesztés részleteiről fogunk beszélgetni.

Tovább 2019-02-26

Makói Híradó 2019.02.26.

-Makó az elsők között tapasztalhatta meg a vörös terrort -Élménybeszámoló a sokszínű Vietnámról -A farsang jegyében szórakozhattak a fürdőzők a Hagymatikumban -Sorversenyekkel a pályaválasztásért -Kiesési rangadót vesztett a CONTITECH Makói KC

Tovább 2019-02-26

Makó az elsők között tapasztalhatta meg a vörös terrort

Makó az elsők között tapasztalhatta meg a vörös terrort még az 1919-es Tanácsköztársaság idején. A kommunizmus áldozatairól a FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség helyi szervezete közös főhajtással emlékezett meg a Csanád vezér téren álló, 1956-os kopjafáknál. Itt Czirbus Gábor, a szervezet elnöke, valamint Dr. Halmágyi Pál alelnök, nyugalmazott múzemigazgató mondtak beszédet.

Tovább 2019-02-26

Kiesési rangadót vesztett a CONTITECH Makói KC

Az utolsó negyedórában vesztett mérkőzést hazai pályán a CONTITECH Makói KC férfi kézilabdacsapatunk a Kondoros ellen. Ezzel a vereséggel a csapat rendkívül nehéz helyzetbe került a kiesés szempontjából.

Tovább 2019-02-26

Sorversenyekkel a pályaválasztásért

Labdavezetés és pókfutás – ilyen és ehhez hasonló ügyességi és gyorsasági feladatokban, sorversenyeken mérhették össze tudásukat a hetedik és nyolcadik osztályos általános iskolások a KERI-ben tegnap délután. Az intézmény Válts szakmát! elnevezésű programja már több mint egy évtizedes hagyományra tekint vissza és célja a mozgás népszerűsítésén túl a fiatalok továbbtanulásának segítése is.

Tovább 2019-02-26

A farsang jegyében szórakozhattak a fürdőzők a Hagymatikumban

A vigasságé valamint a felhőtlen kikapcsolódásé volt a főszerep a Hagymatikum farsangján. Ameddig a fiatalok jelmezversenyen mérettették meg kreatív maskarájukat, addig a felnőttek szauna szeánszokon és vízi aerobik órákon töltődhettek fel.

Tovább 2019-02-26

Élménybeszámoló a sokszínű Vietnámról

A hét első napján a Szent István Szabadegyetem egy újabb előadással várta az érdeklődőket a SZIGNUM - ban. Ezúttal a délkelet – ázsiai ország, Vietnám volt a középpontban. Czibolya Kámán, a Makói Videóműhely vezetője nem csak személyes élményeit osztotta meg a hallgatósággal, hanem filmvetítéssel is készült számukra.

Tovább 2019-02-26

Makói Híradó 2019.02.25.

- „Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek” - Sikeresek az Apátfalvi gazdák - Toroczkai: a balliberális oldalon mindenki miniszterelnök akar lenni, és bármit megtennének a hatalomért - Negyedik alkalommal került megrendezésre a Máltai Teadélután - Kistérségi szakmai konferenciát tartottak Makón az óvodapedagógusok számára

Tovább 2019-02-25

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Máltai Teadélután

Népzenés és néptáncos kavalkádban lehetett része azoknak, akik szombaton ellátogattak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportjának soron következő teadélutánjára a Korona Szálló dísztermébe. A rendezvényen több határon túli egyesület is képviseltette magát, emellett helyi illetőségű csoportok és művészek is felléptek.

Tovább 2019-02-25

Toroczkai: a balliberális oldalon mindenki miniszterelnök akar lenni

A balliberális ellenzéki oldalon sem elvek, sem célok nincsenek, itt minden főszereplőt – Vona Gábort, Márki- Zay Pétert és Gyurcsány Ferencet is az hajtja, hogy miniszterelnök lehessen, nekik csak a hatalom számít, a többieknek meg a kényelmes parlamenti munka és fizetés- emelte ki fórumsorozata első állomásán, Makón Toroczkai László, a közel múltban párttá alakult Mi Hazánk Mozgalom elnöke. A politikus a Koronába várta szombaton este az érdeklődőket.

Tovább 2019-02-25

Sikeresek az Apátfalvi gazdák

Az óévet búcsúztattak, míg az ideit megnyitották az Apátfalvi Gazdakör hagyományos bálján, a hétvégén. Az eseményen jelen volt Lázár János országgyűlési képviselői is, aki elmondta, azon dolgozik, hogy a falunak ne csak múltja, de a jövője is a mezőgazdaság legyen.

Tovább 2019-02-25

„Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek”

A finom falatok és italok, illetve a jókedv jegyében telt a hétvégén megrendezett Farsangi Batyus bál. A hagyományokhoz híven Makó város képviselő-testülete a település nyugdíjas klubjainak tagjait egy önfeledt szórakozásra invitálta, amelyen Farkas Éva Erzsébet polgármester zenés produkcióval és ajándék batyukkal is meglepte a résztvevő egyesületeket.

Tovább 2019-02-25

Kistérségi szakmai konferenciát tartottak Makón az óvodapedagógusok számára

Kistérségi szakmai konferencián cserélhettek tapasztalatokat a pedagógusok egy EFOP pályázatnak köszönhetően nemrégiben. A Korona Szálló dísztermében otthont kapó eseményen Tari Annamária pszichoanalitikus naprakész információkkal látta el a jelenlévőket a XXI. századi óvodások érzelmi változásairól és viselkedési jellemzőiről.

Tovább 2019-02-25

Házasság Hete 2019 Makó – Böjte Csaba: A szerelem tanösvény

A társas kapcsolatok fontosságára hívta fel a figyelmet Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes hétfő este tartott előadásában a Korona Szálló dísztermében, amelyre rengetegen voltak kíváncsiak. A rendezvény a Házasság Hete elnevezésű programsorozat keretein belül valósulhatott meg.

Tovább 2019-02-22

Heti Reakció – Véradás

Heti Reakció - Véradás

Tovább 2019-02-22

Makói Híradó 2019.02.22.

- Idén nyolcvan parkolóhely létesül városszerte Makón - Új helyre költözik a MAFIA - 25.000 darab véradójegyet adományozott a Hagymatikum - Diákklubbal gazdagodott a Galamb gimi - A pontgyűjtés a CONTITECH Makói KC célja

Tovább 2019-02-22

A pontgyűjtés a CONTITECH Makói KC célja

Az igen rossz őszi szezon után, összeszedetten és felkészülten vág neki a tavaszi idénynek a CONTITECH Makói KC felnőtt férfi kézilabdacsapata. A cél a bent maradás, melyért öt hazai és hét vendég mérkőzésen küzdenek majd meg.

Tovább 2019-02-22

Új helyre költözik a MAFIA

A Makói Fiatalok Akadémiája ebben az esztendőben is változatos programokkal készül a helyi és környékbeliek számára. A közeljövőben még több lehetőséggel várják az érdeklődőket, ugyanis hamarosan az Ifjúsági Színtérből a József Attila Városi Könyvtár új épületébe költözhetnek.

Tovább 2019-02-22

dén közel nyolcvan parkolóhely létesül városszerte Makón

Hat helyszínen, összesen 76 új parkolóhely létesül Makón. Az idei költségvetésből erre a célra több mint 7 millió forintot különített el a városvezetés, mivel folyamatosan növekszik a településen a gépjárművek száma.

Tovább 2019-02-22

25.000 darab véradójegyet adományozott a Hagymatikum

Továbbra is a Hagymatikumban pihenhetnek majd a véradók, ugyanis a tegnapi napon újabb huszonötezer darab tiszteletjegyet kapott a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete a Makói Gyógyfürdő Zrt-től. A belépőket 2020. február 29-ig használhatják fel a donorok.

Tovább 2019-02-22

Diákklubbal gazdagodott a Galamb gimi

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola egy diákklubbal gazdagodott, amit nagy örömmel vettek birtokba a tanulók csütörtökön. A helyiségek felszereltségének köszönhetően a fiatalok sokrétűen tölthetik majd el szabadidejüket.

Tovább 2019-02-22

Makói Híradó 2019.02.21.

-Idén tavasszal újjászületik a városi piac -Székelykaput kap Makó -Óriási botrányt csapott a Szegedi Törvényszéken egy makói drogdíler -Váradi Krisztina bronzérmes lett súlylökésben az Országos Atlétikai Bajnokságon -Télűzés a Makói Óvoda Kálvin téri Tagintézményében -Fekete - fehér világ

Tovább 2019-02-21

Társalgó 2019.02.21.

Mai adásunkban egy csokorban láthatják a Jag, a Keri, a Jugyu és a Galamb végzőseinek bálját

Tovább 2019-02-21

Fekete – fehér világ

Tavaly ősszel az Espersit – házban, az Alkotó Honismerők című kiállításon már láthatta a közönség több művész alkotásai mellett, a makói születésű Markos Anna képeit is. Szerdán pedig a fiatal fotográfusnak önálló tárlata nyílt a Hagymaház Galériában, mely egy fekete – fehér világba kalauzolja el a látogatókat.

Tovább 2019-02-21

Idén tavasszal újjászületik a városi piac

Bruttó 400 millió forintból újul meg a piac, a beruházás keretein belül számos téren korszerűsödik a létesítmény, a fejlesztéssel kapcsolatos kivitelezési szerződés aláírására tegnap délután került sor. Farkas Éva Erzsébet polgármester, a nyertes kivitelező oldaláról Bodrogi Ferenc, a Bodrogi Bau Építőipari és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, az üzemeltető oldaláról pedig Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője írták alá a dokumentumot.

Tovább 2019-02-21

Óriási botrányt csapott a Szegedi Törvényszéken egy makói drogdíler

Tegnap letartóztatták azt a makói drogdílert, aki korábban saját bevallása szerint szobaillatósítóként árulta a herbált éveken át a saját házában. Az ítélethirdetés nem ment „símán”, a gyanúsított óriási botrányt csapott a Szegedi Törvényszéken.

Tovább 2019-02-21

Télűzés a Makói Óvoda Kálvin téri Tagintézményében

A Makói Óvoda Kálvin téri Tagintézményében is nagy figyelmet szentelnek a tradíciók ápolásának. A farsangi időszakhoz kapcsolódóan a létesítmény dolgozói és a gyermekek kiszebáb égetéssel intettek búcsút a télnek.

Tovább 2019-02-21

Székelykaput kap Makó

Új elemmel bővül a Csanád Vezér téren található park. Az Országzászló és a II. világháborús emlékmű közötti részt egy Székelykapu fogja színesíteni, melyet Erdélyben, Hargita megyében készítenek el.

Tovább 2019-02-21

Váradi Krisztina bronzérmes lett súlylökésben az Országos Atlétikai Bajnokságon

A Maros-parti városban élő Váradi Krisztina harmadik helyezést ért el súlylökésben, a hétvégén megrendezett fedett pályás Országos Atlétikai Bajnokságon. A sportoló számára nagy öröm volt a siker, azonban a fő versenyszámában, a diszkoszvetésben szeretne nemzetközi sikereket elérni.

Tovább 2019-02-21

Makói Híradó 2019.02.20.

- Idén mintegy 160 millió forint támogatásra pályázhatnak a helyi civil- és sportegyesületek - Család és Karrierpont kurzusa - 95. születésnapja alkalmából köszöntötték Kürti Máriát Farkas Éva Erzsébet és Lázár János - Nagy István: Mezőhegyes egy fogalom! - Aki vért ad, életet ad! - Illusztris vendége volt a Hagymatikumnak

Tovább 2019-02-20

Vállalkozási alapismeretek

Sikeresen zárult a Család és KarrierPONT legutóbbi ingyenes, vállalkozás beindítását segítő kurzusa, melyen több mint tíz fő vett részt. A hasznos tanfolyamok sora azonban nem ér véget, hiszen lesz még informatikai és nyelvi képzés is a közeljövőben.

Tovább 2019-02-20

Illusztris vendége volt a Hagymatikumnak

A fürdők fürdőjébe Makóra látogatott el nemrég Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője családjával. A komplexum adta lehetőségeket: a szaunákat, a medencéket, valamint a masszázst és a gyermekrészleget is kipróbálták, illetve a Nyugi Bárba is betértek egy frissítőre.

Tovább 2019-02-20

Aki vért ad, életet ad!

Négy és fél dl vér - ennyit vesznek le egy-egy véradáskor. A Magyar Vöröskereszt Makói csoportja nemcsak állomásán, de különböző helyszínekre is kitelepül, hogy növeljék tagjaik számát. Legutóbb a Givaudan Hungary Kft. dolgozóihoz látogattak el.

Tovább 2019-02-20

95. születésnapja alkalmából köszöntötték Kürti Máriát Farkas Éva Erzsébet és Lázár János

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötte otthonában Rózsavölgyi Károlyné Kürti Máriát Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János. Az országgyűlési képviselő a jelenlévőknek elárulta: ő maga is éppen ezen a napon ünnepel, 44 éves lett. Marika néni pedig tartalmas, dolgos életéről mesélt nekik.

Tovább 2019-02-20

Idén mintegy 160 millió forint támogatásra pályázhatnak a helyi civil- és sportegyesületek

A mai napon került kiírásra az a pályázat, amellyel minden évben támogatást nyújt a makói önkormányzat a helyi civil- és sportegyesületek számára. Ezúttal mintegy 32 millió forintot különítettek el erre a célra az idei költségvetésből- jelentette be tegnap Farkas Éva Erzsébet polgármester, aki mindehhez azt is hozzátette: ezen szervezeteken kívül a rendvédelmi szerveket, a mentőket, az egyházakat, valamint a nyugdíjas klubokat is támogatják.

Tovább 2019-02-20

Nagy István: Mezőhegyes egy fogalom!

Mezőhegyes a magyar agrárium története és jövője szempontjából egyaránt megkerülhetetlen – mondta Nagy István agrárminiszter tegnap a Békés megyei városban egy szakmai fórum előtt tartott sajtótájékoztatón, ahol azt is hangsúlyozta: ebben Lázár János kormánybiztosnak kiemelt szerepe van. A politikus ezen felül a mezőgazdaság mai kihívásairól is beszélt, bejelentette: hamarosan létrejön a Nemzeti Öntözési Központ, valamint számos pályázati lehetőségről is beszámolt.

Tovább 2019-02-20

Az Év vállakozója Makón – HírExtra

Mai magazinunk vendége Vernyik Tibor, a Makói Mozaik Kft. tulajdonosa, az idei Év vállalkozója.

Tovább 2019-02-19

Makói Híradó 2019.02.19.

-Kihirdették a Best of Makó nyerteseit -Levente Péter és Döbrentey Ildikó tartott lélekderűgyakorlatot a Korona Szállóban -Játék közben is láthatták a makóiak Hegyi Barbarát -Farsangi készülődés a Hagymaházban -Kezdetét vette a hétvégén az NBII. felnőtt női kézilabdabajnokság

Tovább 2019-02-19

Levente Péter és Döbrentey Ildikó tartott lélekderűgyakorlatot a Korona Szállóban

Levente Péter és felesége, Döbrentey Ildikó látogatott el szombaton városunkba, ugyanis a Házasság Hete rendezvénysorozat záróeseményeként lelkiderűgyakorlatot tartottak az érdeklődőknek. A páros saját tapasztalatain keresztül vezette a hallgatóságot a házas élet rejtelmeibe, mely során rengeteg apró részletre kitértek az egészséges egyensúly felé vezető úton.

Tovább 2019-02-19

Kihirdették a Best of Makó nyerteseit

Mint arról korábban már beszámoltunk idén is megrendezésre került a Vállalkozók bálja. Az eseményen az előző évekhez hasonlóan kiosztották a Best of Makó díjakat is.

Tovább 2019-02-19

Játék közben is láthatták a makóiak Hegyi Barbarát

Szabó Magda: Az ajtó című regényének színházi adaptációjában láthatták újra a makóiak Hegyi Barbara Páger – díjas színművésznőt, aki múlt pénteken lépett színpadra a Hagymaházban. A nagy sikerű darabnak egyébként ez már a harmadik évada a Spirit Színház égisze alatt.

Tovább 2019-02-19

Farsangi készülődés a Hagymaházban

Farsangi kézműves foglakozással, vidám népi játékkal és zenekuckóval is várták a kreatív lelkű felnőtteket és az ügyes kezű gyermekeket a Hagymaházba. A rendezvény ideje alatt farsangi fánkot is kóstolhattak az érdeklődők.

Tovább 2019-02-19

Rosszul indította a szezont a Makói KC

Kezdetét vette a hétvégén az NBII. felnőtt női kézilabdabajnokság, melynek első fordulójában a Szarvas együttesével találkozott a Makói KC az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A hazaiak hibáit természetesen kihasználták a vendégek, ezzel megnyerve a találkozót.

Tovább 2019-02-19

Makói Híradó 2019.02.18.

- Hamarosan az új rendszer biztosítja az ivóvizet a térségben - Egy Életműdíjat és az Év Vállakozója elismerést is átadták a Vállalkozók bálján - Stabil költségvetést fogadott el Apátfalva képviselő testülete - A vásárhelyi múzeumban a makói művésztelep alkotóinak művei - Makói siker a XIV. Országos Klarinétversenyen

Tovább 2019-02-18

A vásárhelyi múzeumban a makói művésztelep alkotóinak művei

A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Az Úton címet viselő tárlat a hagymavároshoz kötődő alkotóközösség közel tizenkét éves képzőművészeti tevékenységébe enged bepillantást.

Tovább 2019-02-18

Egy Életműdíjat és az Év Vállalkozója elismerést is átadták a Vállalkozók bálján

Nagy érdeklődés övezte a Vállalkozók bálját, melynek szombat este a Korona adott otthont. A jeles eseményen az idén első ízben egy Életműdíj, valamint az Év Vállalkozója elismerés is gazdára találtak.

Tovább 2019-02-18

FogadóÓra vendége Gáspár Sándor képviselő

FogadóÓra vendége Gáspár Sándor képviselő

Tovább 2019-02-18

Stabil költségvetést fogadott el Apátfalva képviselő testülete

Több, mint 776 millió forintos költségvetésből gazdálkodhat Apátfalva önkormányzata 2019-ben. Számos fejlesztés és beruházás indul vagy fejeződik be ebben az évben a községben, ezek többek között a település sportéletét és az infrastruktúráját is érintik.

Tovább 2019-02-18

Hamarosan az új rendszer biztosítja az ivóvizet a térségben

2020 őszére a szigorított előírásoknak megfelelő, már az új rendszeren folyó ivóvíz állhat rendelkezésére a makóiaknak és a kistérségben élőknek, ugyanis hamarosan elkezdődik a hibás beruházás kijavítása, melyre a kormány mintegy 1,5 milliárd forint támogatást biztosít - jelentette be Farkas Éva Erzsébet a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnöke. Az újabb fejlesztés kivitelezését a KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. nyerte el, befejezésre 18 hónap áll rendelkezésére.

Tovább 2019-02-18

Makói siker a XIV. Országos Klarinétversenyen

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is képviseltette magát a XIV. Országos Klarinétverseny döntőjén. A növendékek és a felkészítőik is egy rendkívül sikeres megmérettetést tudhatnak maguk mögött, hiszen négy díjjal tértek vissza Budapestről.

Tovább 2019-02-18

Heti reakció – 2019.02.15.

Heti reakció - 2019.02.15.

Tovább 2019-02-16

Makói Híradó 2019.02.15.

Makói Híradó 2019.02.15.

Tovább 2019-02-16

Átadás előtti bepillantás Makó szellemi rekreációs központjába

Farkas Éva Erzsébet polgármester kíséretében nyerhettek bepillantást a 2 milliárd 660 millió forintból megújuló József Attila Városi Könyvtárba a makói lakosok. A Makovecz Imre által tervezett organikus épületben néhány építészeti kulisszatitokra is fény derült a bejárás során.

Tovább 2019-02-16

Több, mint 6,2 millió forintból születik újjá a Petőfi park

Modern, ledes világítótestek, felújított és újonnan beszerzett játszótéri eszközök, parkoló – néhány azok közül a dolgok közül, amelyekkel gazdagodni fog a Petőfi park a város központjában ez év tavaszán. A részletekről Kovács Sándor, önkormányzati képviselő számolt be ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretein belül.

Tovább 2019-02-16

Tizenegy érmet szerzett a Király Team Kick-box Akadémia makói csoportja Karlovacban

Tizenegy éremmel gazdagodott a hétvégén a Király Team Kick-box Akadémia makói csoportja a Horvátországban megrendezett Karlovac Open Európa kupán. A hat sportoló ismét bebizonyította, hogy a kemény munka és a kitartás meghozza eredményét.

Tovább 2019-02-16

Új étteremnek biztosítanak helyet Makón

Új étteremnek biztosítana helyet Makó Város Önkormányzata és felszámolná az illegális hulladéklerakó helyeket a városban- többek között ezekről is szó esett a képviselő testület rendkívüli ülésén. Emellett döntés született arról is, hogy Farkas Éva Erzsébet polgármester kinek ajánlja fel éves cafetériáját.

Tovább 2019-02-16

Tizenhatan kaptak magyar állampolgárságot

A polgármesteri hivatal dísztermében csütörtökön az évben először tizenhatan tettek állampolgársági esküt. A ceremóniát Czirbus Gábor alpolgármester vezette.

Tovább 2019-02-16

Társalgó – Páger-díj 2019 2019.02.14.

Páger Antal születésének 120. évfordulóján Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színművész vehette át a színészóriásról elnevezett elismerést. Immár 18. alkalommal gyűlt össze a makói születésű legenda tiszteletére a nagyérdemű Hagymaházban.

Tovább 2019-02-14

Makói Híradó 2019.02.14.

- Több pályázat is szóba került a polgármesteri fogadóórán - Tizenöten keresték fel Lázár Jánost fogadóóráján- - Több téma is felmerült a maroslelei falugyűlésen - Határtalanul - határon túli magyar média - Újra pályára lépnek a női kézilabdázók

Tovább 2019-02-14

Több pályázat is szóba került a polgármesteri fogadóórán

Fogadóórát tartott szerdán Farkas Éva Erzsébet polgármester. A város vezetője a sajtó munkatársaival megosztotta, hogy voltak, akik a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatban érdeklődtek, szó esett a csipkesori üzletekről, valamint a fecskelakás program is terítéken volt.

Tovább 2019-02-14

15-en keresték fel Lázár Jánost apátfalvi fogadóóráján

Többek között szociális témában és munkalehetőségekkel kapcsolatban is felmerültek kérések és kérdések Lázár Jánosnak, a térség országgyűlési képviselőjének fogadóóráján Apátfalván. A község Faluházában 15-en keresték fel a politikust ma délelőtt, aki minden témában próbált segítséget nyújtani a hozzá fordulókhoz.

Tovább 2019-02-14

Újra pályára lépnek a női kézilabdázók

Magabiztosan vág neki a tavaszi idénynek a Makói KC felnőtt női kézilabdacsapata. A sereghajtóként végző együttes öt hazai mérkőzésen valamint hat idegenbeli meccsen javíthat pontszámain az elkövetkezendő hónapokban.

Tovább 2019-02-14

Máltai esték

Határtalanul- határon túli magyar média címmel hirdette meg az idei évadnyitó rendezvényét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja. Temesvárról két kommunikációs szakember érkezett városunkba, akik betekintést engedtek nyújtani munkájukba és megosztották a makói hallgatósággal azt is, hogy milyen fontos számukra, hogy minél több határon túli magyar tájékozódhasson az itthon történtekről.

Tovább 2019-02-14

Számos elismerést adnak át az idei Vállakozók Bálján

Szombaton a Korona Szálló díszterme ad majd otthon a Vállalkozók Báljának. Az előző évekhez hasonlóan a jeles eseményen átadják a Best of Makó díjakat, valamint az idén először újabb elismerések is gazdára találnak.

Tovább 2019-02-14

Több téma is felmerült a maroslelei falugyűlésen

Az elmúlt egy év beruházásai, a járdák és utak állapota, valamint a tömegközlekedés helyzete – néhány téma azokból, amelyek szóba kerültek hétfő este Maroslelén, a közmeghallgatással egybekötött falugyűlésen. Az érdeklődők az eseményen tolmácsolhatták észrevételeiket a képviselők felé, hogy közösen keressenek megoldást a felmerülő problémákra.

Tovább 2019-02-14

Makói Híradó 2019.02.13.

Makói Híradó 2019.02.13.

Tovább 2019-02-13

Lázár János a művészetek útján.

Lázár János a művészetek útján.

Tovább 2019-02-13

Télűzés a mohácsi busókkal – magazin

Télűzés a mohácsi busókkal - magazin

Tovább 2019-02-13

Jégkorizni tanultak a maroslelei tanulók

Egy több települést érintő EFOP pályázatnak köszönhetően a Maroslelei Általános Iskola növendékei jégkorcsolyázni tanulhattak. Az oktató órák a makói jégpályán zajlottak.

Tovább 2019-02-13

Böjte Csaba tartott teltházas előadást a Koronában

A társas kapcsolatok fontosságára hívta fel a figyelmet Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes hétfő este tartott előadásában a Korona Szálló dísztermében, amelyre rengetegen voltak kíváncsiak. A rendezvény a Házasság Hete elnevezésű programsorozat keretein belül valósulhatott meg.

Tovább 2019-02-13

Elindult Makó a fürdőváros tradíciójának útján

Az idén hetedik születésnapját ünneplő Hagymatikum fürdő folyamatosan bővülő vendégszámával, növekvő ismertségével Makó legfontosabb turisztikai célpontjává vált, és jelenleg is hatalmas fejlesztések előtt áll. Talán ennek is köszönhető az, hogy újabb díjat Luxury Travel Guide elismerést zsebelte be.

Tovább 2019-02-13

Maros-parti alkotások Vásárhelyen

Több mint egy évtized lenyomata lesz látható a Tornyai János Múzeum pénteken nyíló kiállítássán amely a makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven alkotását vonultatja fel. A rendezés alatt álló tárlattal hétfőn ismerkedhettek meg a sajtó munkatársai.

Tovább 2019-02-13

Makói Híradó 2019. 02. 12.

- Mindenre kiterjedő költségvetést állított össze az önkormányzat - Hegyi Barbara Páger- díjas művész kicsit közelebbről - A szalag, mely elválaszt a gyerekkortól - „Sokszínű szombat” - A folyón túl Itália című komédián szórakozhatott a makói közönség

Tovább 2019-02-12

Hírextra – Járdaprogram Makón 2019 – 2020

Vendég: Czirbus Gábor alpolgármester, Zsámboki Zsolt műszaki csoportevezető

Tovább 2019-02-12

Mindenre kiterjedő költségvetést állított össze az önkormányzat

Egészségügyi, oktatásügyi, külterületi és sportfejlesztések, béremelések – csak néhány tétel azokból, amelyekre a város vezetése forrást különített el idei 7,2 milliárdos költségvetéséből. Farkas Éva Erzsébet polgármester egy sajtótájékoztató keretében számolt be a részletekről.

Tovább 2019-02-12

A szalag, mely elválaszt a gyerekkortól

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai is megkapták szalagjukat, mely a felnőtévállást szimbolizálja. A középiskolai bálok sorozatát szombaton zárta az intézmény, ahol egy bécsi keringőt láthatott a közönség.

Tovább 2019-02-12

„Sokszínű szombat”

A Makói Fiatalok Akadémiája februárban is változatos programokkal várja az érdeklődőket. Múlt hét szombaton például a kézműves foglalkozások és a videójátékok voltak terítéken az Ifjúsági Színtérben.

Tovább 2019-02-12

A folyón túl Itália című komédián szórakozhatott a makói közönség

Komédia két felvonásban, amely a ragaszkodó nagyszülők és szeretett unokájuk kapcsolatáról szól. A Folyón túl Itália című előadásban ismert színészek, léptek színpadra és szórakoztatták a makói közönséget.

Tovább 2019-02-12

Hegyi Barbara Páger- díjas művész kicsit közelebbről

Egyedi hang és karakter, Hegyi Barbara személyében, akit a makói közönség közelebbről is megismerhetett az idei Páger-díj kiosztón. A színészóriással 1986-ban az Elveszet Paradicsom forgatásán találkozott, az akkor másodéves színésznövendék. A művésznő televíziónknak adott interjújában többek között felidézte ezt az időszakot, valamint a szakma iránti elköteleződéséről is beszélt.

Tovább 2019-02-12

FogadóÓra vendége Dr. Hadik György képviselő

FogadóÓra vendége Dr. Hadik György képviselő

Tovább 2019-02-11

Makói Híradó 2019. 02. 11.

-Hegyi Barbarával bővült a Páger-társulat -Visszaszorítanák a kóbor kutyák számát Makón -A JUGYU-s tanulók is megkapták a szalagot -Télűzés a mohácsi busókkal -Szakmák ihlette alkotások

Tovább 2019-02-11

Télűzés a mohácsi busókkal

A farsang a lakomák, a nagy vígasságok és a hangoskodás időszaka. Ezt a hangulatot idézték meg Maros – menti településünkön a mohácsi busók, akik kolompokkal, kereplőkkel temették a telet. Az esemény egyik elengedhetetlen eleme volt a kiszebáb elégetése a skanzenben.

Tovább 2019-02-11

Visszaszorítanák a kóbor kutyák számát Makón

Tíz millió forintot különítette el éves költségvetéséből Makó Város Önkormányzatának képviselő testülete arra a négy pontos koncepciós tervre, mely a kóbor ebek visszaszorítását célozza meg. A tervben a gyepmesteri telep bővítése mellett kutyafuttatók létesítése, és egy ivartalanítási program is szerepel.

Tovább 2019-02-11

A JUGYU-s tanulók is megkapták a szalagot

Pénteken este a JUGYU 57 végzős tanulójára is felkerült a szalag, amely egy korszak végét jelenti számukra. Az este emelkedett hangulatban telt, a keringők után egy különleges produkcióval is meglepték a diákok a közönséget.

Tovább 2019-02-11

Szakmák ihlette alkotások

A KERI kilencvenöt éves fennállását ünnepli az idén. A jeles eseményhez kapcsolódóan egy rajzpályázatot írt ki az oktatási intézmény, melynek eredményhirdetésére nemrégiben került sor.

Tovább 2019-02-11

Hegyi Barbarával bővült a Páger-társulat

Páger Antal születésének 120. évfordulóján Hegyi Barbara Jászai Mari-díjas színművész vehette át a színészóriásról elnevezett elismerést. Immár 18. alkalommal gyűlt össze a makói születésű legenda tiszteletére a nagyérdemű tegnap délután a Hagymaházban.

Tovább 2019-02-11

Páger Antal Színészdíj átadó ünnepség 2019 // Hegyi Barbara

Páger Antal Színészdíj átadó ünnepség 2019 // Hegyi Barbara

Tovább 2019-02-11

Heti reakció – 2019.02.08.

Heti reakció - 2019.02.08.

Tovább 2019-02-09

Makói Híradó 2019. 02. 08.

- Hegyi Barbara kapja idén a Páger Antal – színészdíjat - Kubinyi Anna Maros-part című gobelin alkotását négy makói horgoló asszony restaurálta - Makói diák a Dél-Alföld legtehetségesebb „törise” - Vasárnap veszi kezdetét a Házasság hete - Az alsósok is számot adtak erejükről

Tovább 2019-02-09

Makói diák a Dél-Alföld legtehetségesebb „törise”

Baróczi Bence, a Kálvin Téri Református Általános Iskola tanulója első helyezést ért el nemrégiben egy irodalmi és történelmi tanulmányi versenyen Szegeden. A vetélkedő számos készségét próbára tette a résztvevőknek, összetett feladatokon kellett jól teljesíteniük.

Tovább 2019-02-08

Az alsósok is számot adtak erejükről

Az idei évben hat korcsoportban rendeztek Grundbirkózó bajnokságot az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A tegnapi napon az általános iskolák alsós tagozatainak sportolói mérték össze erejüket a küzdőkörökben.

Tovább 2019-02-08

Kubinyi Anna Maros-part című gobelin alkotását négy makói horgoló asszony restaurálta

Az önkormányzat 1 millió forinttal támogatta a makói származású Kubinyi Anna, Magyar Örökség- és Kossuth-díjas gobelintervező Maros-part című alkotásának restaurálását. 200 munkaórába telt négy makói horgoló asszonynak, hogy helyreállítsák az egyedi művet, amely hamarosan az új könyvtár falát díszíti majd.

Tovább 2019-02-08

Vasárnap veszi kezdetét a Házasság hete

Vasárnap veszi kezdetét Makón a Házasság hete. A rendezvénysorozat keretében az előző évekhez hasonlóan idén is számos program várja az érdeklődőket.

Tovább 2019-02-08

Hegyi Barbara kapja idén a Páger Antal – színészdíjat

Idén Hegyi Barbarának, Jászai Mari-díjas magyar színművésznek ítélte oda a kuratórium a Páger Antal- színészdíjat. A hagyományokhoz híven az ünnepségnek a Hagymaház ad otthont, idén február 10-én, 15 órától.

Tovább 2019-02-08

Társalgó 2019.02.07.

Mai műsorunkból kiderül, hogy milyen évet zárt a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum. Majd vendégünk lesz Czibolya Kálmán a Videó Műhely vezetője, aki nemrég tért haza tanítványaival Dél- Koreából egy nemzetközi filmes táborból. A JAG és KERI szalagavató pillanatait idézzük fel.

Tovább 2019-02-07

Makói Híradó 2019.02.07.

- 20 millió forintos támogatást kap a makói kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya - 7,2 milliárd forint Makó idei költségvetése - A Galamb zárja a középiskolák szalagavató báljának sorát - Űzzük el a telet Makóról is! - Költözés miatt a könyvtár egy rövidebb időszakra bezár

Tovább 2019-02-07

Költözés miatt a könyvtár egy rövidebb időszakra bezár

A József Attila könyvtár március elejétől, április végéig zárva lesz a költözési munkálatok miatt. Szikszai Zsuzsanna az intézmény igazgatója arra kéri az olvasókat, hogy a leállás előtti időszakban vegyenek ki könyveket, a rendkívüli helyzetre való tekintettel akár egy tucatot is kikölcsönözhetnek.

Tovább 2019-02-07

Űzzük el a telet Makóról is!

Az előző évekhez hasonlóan idén is Makóra látogatnak a mohácsi busók, akik a népszokáshoz híven azért érkeznek, hogy eltemessék a telet. A tavaszváró szombati esemény most is remek időtöltést ígér minden korosztálynak.

Tovább 2019-02-07

7,2 milliárd forint Makó idei költségvetése

„Nem látszatpolitikára, hanem tényleges eredményekre törekszünk” –emelte ki Farkas Éva Erzsébet polgármester a tegnapi testületi ülésen a 2019. évi költségvetés tárgyalása kapcsán. Az idei főösszeget 7,2 milliárd forintban fogadták el, amelyből a beruházásokhoz szükséges önrészek, és a kötelező feladatok mellett idén is számos területen nyújt támogatást az önkormányzat úgy, hogy még 211 millió forint tartalékkal is tudnak számolni.

Tovább 2019-02-07

A Galamb zárja a középiskolák szalagavató báljának sorát

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola zárja szombaton este 18 órai kezdettel a szalagavatóbálak sorát. A színvonalas esemény főpróbáját szerdán tartották a gyerekek és a szervezők, melyen stábunk is ott járt.

Tovább 2019-02-07

20 millió forintos támogatást kap a makói kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya

A makói városvezetés mintegy 16 millió forint támogatást szavazott meg a tegnapi rendes testületi ülésen a makói kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának. Ehhez a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány is hozzájárul, mintegy négy millió forinttal, így összesen húsz millió forint áll majd az intézmény rendelkezésére, melyből az ügyeletet szeretnék megoldani.

Tovább 2019-02-07

Makói Híradó 2019.02.06.

-Juhász Gyula végzősei pénteken lépnek a táncparkettre -Makóiak képviselték Magyarországot Dél-Koreában -Komplex egészségház épül Pitvaroson -Turisztikai iroda kap majd helyet Csanádpalotán -Harmincadik születésnapját ünnepli a Szegedi Vadaspark

Tovább 2019-02-07

Juhász Gyula végzősei pénteken lépnek a táncparkettre

Ma a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola táncpróbájára látogatott el stábunk. A fiatalok már izgatottan gyakorolnak, mivel a soron következő iskola február 8-án, pénteken 18 órakor rendezi meg szalagavatóját az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2019-02-07

Turisztikai iroda kap majd helyet Csanádpalotán

Újfent határon átívelő pályázatban vesz részt Csanádpalota a romániai Zsombolyával és Gyertyámossal egyetemben. Az együttműködés célja, hogy a turisztika terén előrelepéseket érjenek el a települések.

Tovább 2019-02-07

Makóiak képviselték Magyarországot Dél-Koreában

Élménybeszámolót tartott stúdiónkban Czibolya Kálmán az Ázsia Express vezetője, aki tanítványával, Katona Márkkal egy Dél-Koreai nemzetközi filmes táborban vettek részt. Az eseménynek Andong városa adott otthont.

Tovább 2019-02-07

Komplex egészségház épül Pitvaroson

Pitvaros község számos jelentős fejlesztésnek néz elébe a 2019-es évben. Egy komplex egészségház építési munkálatai kezdődhetnek meg a kedvezőbb időjárás beköszöntével és egy teljesen új, modern alapokon nyugvó szennyvízkezelő rendszer kiépítésén is dolgoznak.

Tovább 2019-02-07

Harmincadik születésnapját ünnepli a Szegedi Vadaspark

A Szegedi Vadaspark három évtizede várja az állatbarátokat egyre szélesedő állományával és bővülő szolgáltatási körével. A létesítmény komoly eredményekkel zárta a 2018-as évet és a következő esztendőre nézve is nagy terveik vannak.

Tovább 2019-02-06

Hírextra – SZIGNUM

A SZIGNUM jubileumi tanévet nyitott szeptemberben, ugyanis 185 esztendeje alapította meg kongregációjukat Gerhardinger Boldog Terézia és 160 évvel ezelőtt jött létre a Magyar Tartomány.

Tovább 2019-02-05

Makói Híradó 2019.02.05.

-„Kosztát szeretni azért is lehet, mert az ember „jót” szeret” -A KERI végzősei is báloztak, -Rövid hírek -Az esküvő alapismérvei -Jégkorong bajnokság

Tovább 2019-02-05

Az esküvő alapismérvei

A tavalyi év nagy sikerei után, második alkalommal rendeztek Esküvő kiállítást a Glorius Vigadóban. A szervezők szerették volna ha a látogatók egy teljesen átfogó képet kapnak a nagy nap minden kellékéről és szereplőjéről, így például mennyasszonyi ruhabemutató várta őket és egy vőfély is előadást tartott.

Tovább 2019-02-05

Kicsik ütötték a pakkot Makón

Jégkorong bajnokságnak adott otthont vasárnap a makói műjégpálya. A négy csapatos tornán az U12-es korosztály ütötte a pakkot. A sportprogram végén mindenkit díjazásban részesítettek.

Tovább 2019-02-05

„Kosztát szeretni azért is lehet, mert az ember „jót” szeret”

A globalizáció helyett a lokális értékeknek kell erősödni, ebben a minőséget kell képviselni, és Koszta abszolút jó példa erre – emelte ki Lázár János azon a tárlatvezetésen, ahol mintegy százötven érdeklődőnek mutatta be az alföldi iskola jeles képviselőjének alkotásait a József Attila Múzeumban. Az országgyűlési képviselő nem titkolt célja a különleges programmal a kultúra és a múzeum népszerűsítése volt, pedig saját bevallása szerint jobban izgult, mint egy kormányinfó előtt.

Tovább 2019-02-05

A KERI végzősei is báloztak

Rendhagyó volt a KERI idei szalagavató ünnepsége, mivel 95 éves az intézmény és 110 végzős diákot búcsúztattak. Az öt ballagó osztályból 39 páros kápráztatta el a nagyközönséget keringőjével. A hagyományokhoz híven szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnok adott otthont az ünnepségnek.

Tovább 2019-02-05

Makói Híradó 2019.02.04.

- Tovább csökkent a munkanélküliség Makón - Játékra hívja a lakosságot a Makói Városi Televízió - Rendőrségi hírek - Feltűzték a zöld gombokat a JAG végzőseinek - Medvelesre várt kicsiket és nagyokat a Szegedi Vadaspark

Tovább 2019-02-04

Tovább csökkent a munkanélküliség Makón

A legfrissebb adatok szerint 2,56 százalékos a munkanélküliség Makón, ami az elmúlt évekhez képest jó aránynak mondható. 2010-hez képest 70 százalékkal kevesebb az álláskeresők száma, akiknek több támogatási programmal is ösztönözni próbálják elhelyezkedésüket.

Tovább 2019-02-04

Játékra hívja a lakosságot a Makói Városi Televízió

Hatalmas élményben lehet része azoknak, akik helyesen válaszolnak televíziónk Facebook oldalán feltett játék kérdésekre. A szerencsések a megnyitás előtt járhatják be az új Makovecz könyvtárat, méghozzá Farkas Éva Erzsébet polgármester vezetésével.

Tovább 2019-02-04

Feltűzték a zöld gombokat a JAG végzőseinek

A Makói József Attila Gimnázium végzősei nyitották a középiskolai bálok sorát Maros – menti településünkön. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban otthont kapó jeles eseményen nyolcvankét diák lett büszke zöld gomb tulajdonos.

Tovább 2019-02-04

Medvelesre várt kicsiket és nagyokat a Szegedi Vadaspark

Immár hagyományosan a februári medveles a Szegedi Vadaspark első, szezonnyitó programja, amikor is gyermekek és szüleik együtt figyelhetik meg, hogy a létesítmény barna medvéi kijönnek-e barlangjukból és hogy hogyan viselkednek a téli időszakban. Szombat délelőtt szép számmal érkeztek érdeklődők, hogy jó hangulatban tölthessenek el egy délutánt, miközben hasznos információkkal gazdagodnak.

Tovább 2019-02-04

FogadóÓra vendége Toldi János képviselő

FogadóÓra vendége Toldi János képviselő

Tovább 2019-02-04

Hidas Frigyes zeneszerző portréja visszaemlékezések alapján 3 rész

Hidas Frigyes zeneszerző portréja visszaemlékezések alapján 3 rész

Tovább 2019-02-04

Hidas Frigyes zeneszerző portréja visszaemlékezések alapján 2 rész

Hidas Frigyes zeneszerző portréja visszaemlékezések alapján 2 rész

Tovább 2019-02-04

Hidas Frigyes zeneszerző portréja visszaemlékezések alapján 1 rész

Hidas Frigyes zeneszerző portréja visszaemlékezések alapján 1 rész

Tovább 2019-02-04

Makói Híradó 2019.02.01.

- Lázár János: a makóiak nyitottak a fejlesztések iránt - 138 éve született Galamb József - Rövidek - Sokszínű képzőművészeti vizsgakiállítás - Második Esküvői kiállítás a Glorius Vigadóban

Tovább 2019-02-01

Heti reakció – 2019.02.01

Megkérdeztük a makóiakat, hogy mit gondolnak a város sportéletéről és ők milyen mozgásfajtát kedvelnek?

Tovább 2019-02-01

Sokszínű képzőművészeti vizsgakiállítás

A képzőművészeti tanszak növendékei nemrégiben mutatták be félévi vizsgamunkáikat a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének alulájában. A sokrétű kiállításon többek között filctollal, viaszkarc technikával, vízfestékkel, valamint ceruzával készült alkotások díszelegtek.

Tovább 2019-02-01

Lázár János: a makóiak nyitottak a fejlesztések iránt

A makóiak nyitottak a városban történő dolgok iránt, főként a fejlesztések és a beruházások foglalkoztatják őket- mondta el televíziónknak Lázár János országgyűlési képviselő mai, makói fogadóóráját követően, majd azt is kiemelte: többen keresték meg például a fürdőbővítés, az új könyvtár valamint a piac korszerűsítés kapcsán. De szót ejtett a számára egyik legizgalmasabb témáról is, ugyanis Kerekes Éva ismét a segítségét kérte: ezúttal a 8167 méteres Dhaulagiri megmászásához.

Tovább 2019-02-01

138 éve született Galamb József

Galamb József, makói származású mérnök és konstruktőr születésének 138. évfordulójáról emlékeztek meg a róla elnevezett mezőgazdasági gimnázium tanulói az iskola aulájában. Az eseményen jelen volt Toldi János, önkormányzati képviselő, Dr. Halmágyi Pál, a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Horváth Zoltán iskolaigazgató megemlékező beszéde után a jelenlévők elhelyezték a megemlékezés virágait.

Tovább 2019-02-01

Második Esküvői kiállítás a Glorius Vigadóban

A boldogító igen előtt álló párokat Esküvői kiállítás várja a Glorius Vigadóban a hétvégén. Az eseményre a szervezők számos szolgáltatót hívtak meg, így segítve az érdeklődőket abban, hogy a nagy napon minden jól sikerüljön.

Tovább 2019-02-01

Társalgó 2019.01.31.

Mai társalgónkban lesz újév köszöntő és bálozás,megmutatjuk hol tart a 2 milliárd 600 millió forintból épülő új könyvtár építése,és figyelmükbe ajánlunk egy könyvformájában megíródott naplót is.

Tovább 2019-01-31

Makói Híradó 2019.01.31.

- A JAG végzősei adnak bált elsőként - Az egészségre mindig kell, hogy legyen idő - Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő program valósult meg a Varga Tamásban - Koszta „mágikus” realizmusának nyomában Lázár Jánossal - Sikeres évet tudhat a háta mögött Bácsi Péter birkózó

Tovább 2019-01-31

Sikeres évet tudhat a háta mögött Bácsi Péter birkózó

Bácsi Pétert a Nemzetközi Birkózó Szövetség a közelmúltban az év legjobb kötöttfogású birkózójának választotta, ugyanis a sportember kiemelkedően sikeres esztendőt zárt. A kétszeres világ- és Európa-bajnok a Nyílt Grundbirkózó Bajnokság védnökeként érkezett a napokban városunkba. Egy stúdióbeszélgetés keretében a sportág magyarországi jelenéről és lehetséges jövőjéről, valamint a 2018-as budapesti világbajnokságról is szó esett, ahol aranyérmet szerzett.

Tovább 2019-01-31

Koszta „mágikus” realizmusának nyomában Lázár Jánossal

Vajon miért csak húsz küzdelmes év után lett sikeres festő Koszta József? Mit üzentek képei az 1900-as évek elején a társadalomnak? Hogyan került kapcsolatba brassói, a hegyekben születő emberként az Alfölddel? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapnak azok, akik szombaton részt vesznek a József Attila Múzeum Koszta kiállításának tárlatvezetésén. Kísérőjük pedig nem más lesz, mint Lázár János országgyűlési képviselő.

Tovább 2019-01-31

Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő program valósult meg a Varga Tamásban

„Menő Menza a Varga Tamás Iskolában” címmel egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő program valósult meg 14 hónapon át a hódmezővásárhelyi oktatási intézményben. A projekt záró rendezvényén a részvevő szakemberek és diákok is beszámoltak az eredményekről és élményeikről, amelyeket a szemléletformáló programokon: a salátabáron, a bakancs- és vízitúrán, az életmód táborban és a sportnapon szereztek.

Tovább 2019-01-31

Az egészségre mindig kell, hogy legyen idő

Egyre népszerűbb a Müzli Klub, melyet Zuber József természetgyógyász tart a József Attila Könyvtár olvasótermében. Legutóbbi, interaktív beszélgetését az ételek kapcsolatára összpontosította.

Tovább 2019-01-31

A JAG végzősei adnak bált elsőként

A felnőtté válás egyik meghatározó eseményére, a gombavatóra készülnek a Makói József Attila Gimnázium végzősei. Az oktatási létesítménytől idén négy osztály búcsúzik, a diákok már izgatottan várják, hogy a jeles eseményen bemutathassák a táncórákon tanultakat.

Tovább 2019-01-31

Makói Híradó 2019.01.30.

- A menekültek problémáit a lakóhelyükön kell megoldani - Iskolai csalogató _ Rövidhírek - Már javában gyakorolnak a KERI végzősei a szalagavatóra - Újra a körbe lépnek a grundbirkózók

Tovább 2019-01-30

FogadóÓra: Marosvári Attila képviselő évet értékel

FogadóÓra: Marosvári Attila képviselő évet értékel

Tovább 2019-01-30

Iskolai csalogató

Nyílt napra invitálta a szülőket és a leendő elsősöket a Szent István Egyházi Általános Iskola, ahol tájékoztatást kaptak az oktatásról, valamint az angol nyelvi képzésről. Az érdeklődés igen nagy volt, több mint száz fő érkezett az intézménybe.

Tovább 2019-01-30

A menekültek problémáit a lakóhelyükön kell megoldani

A menekültek problémáit lakóhelyükön kell megoldani- ezt a határozott álláspontot immár 2016 óta képviseli a kormány, 2017-ben pedig útjára indította a „Hungary Helps” nevű programot, amely szerte a világban számos módon igyekszik támogatni az üldözött keresztény csoportokat. Tavaly az egyedülálló kezdeményezéshez Lengyelország, Szlovákia, és az Amerikai Egyesült Államok is csatlakozott- mondta el televíziónknak adott évértékelő interjújában Farkas Éva Erzsébet polgármester a migrációs helyzet kapcsán, majd azt is kiemelte: Makó város vezetése is több olyan döntést hozott már, mellyel kiáll a kormány álláspontja mellett.

Tovább 2019-01-30

Már javában gyakorolnak a KERI végzősei a szalagavatóra

Izgatottan és lelkesen gyakorolnak a KERI végzős diákjai a szombati szalagavató ceremóniára, amelyet az Erdei János Városi Sportcsarnokban rendeznek meg. Idén az intézményből kettő szakgimnáziumi és három szakközépiskolai osztály ballag.

Tovább 2019-01-30

Újra a körbe lépnek a grundbirkózók

Idén is megmérkőzhetnek egymással a makói és a környékbeli iskolások a Nyílt Grundbirkózó Bajnokságon. A sportesemény első felvonására kedden délután került sor az Erdei János Városi Sportcsarnokban, ahol Komáromi Tibor, háromszoros világbajnok és olimpiai ezüstérmes, valamint Bácsi Péter, kétszeres világ- és Európa-bajnok birkózó is a helyszínen szurkoltak a versenyzőknek.

Tovább 2019-01-30

Makói Híradó 2019.01.29.

-Több tagcseréről és béremelésről is döntöttek a legutóbbi rendkívüli testületi ülésen -Nagy sikernek örvendtek az Ifjúsági Színtér rendezvényei tavaly -Könyves – Kolonics Józsefre emlékeztek Makón -Festmény készült Dr. Csikota József karnagy-igazgatóról -Világbajnoki címmel zárta a tavalyi évet a Király Team Kick-box makói egyesülete

Tovább 2019-01-29

Könyves – Kolonics Józsefre emlékeztek Makón

Százharmincöt évvel ezelőtt látta meg a napvilágot a „szegények ügyvédjeként” is sokat emlegetett Könyves – Kolonics József. Személye előtt nemrégiben a József Attila Múzeumban tisztelegtek, majd emléktáblájánál koszorúkat helyeztek el a megemlékezők.

Tovább 2019-01-29

Több tagcseréről és béremelésről is döntöttek a legutóbbi rendkívüli testületi ülésen

Rendkívüli testületi ülést tartottak tegnap Makó város képviselői. Ennek keretein belül a grémium megvitatta többek között az önkormányzati cégek és vállalatok vezetőinek béremelését, valamint a Makó Város Fejlődéséért Közalapítványt és a Makói Települési Értéktár Bizottságot érintő tagcserékről is döntést hoztak.

Tovább 2019-01-29

Világbajnoki címmel zárta a tavalyi évet a Király Team Kick-box makói egyesülete

Világbajnoki címmel és több sikeres eredménnyel zárta a tavalyi évet a Király Team Kick-box Akadémia makói egyesülete. A csapat nem dőlhetett hátra mivel már megkezdődött a januári versenyszezon Olaszországban, amelyen Loós Dominik nagyon jó eredményt ért el.

Tovább 2019-01-29

Festmény készült Dr. Csikota József karnagy-igazgatóról

Pavlovszky Péter ecsetvonásiból született meg Dr. Csikota József karnagy-igazgató, Apátfalva díszpolgárának portréja, melynek leleplezésén stábunk is ott járt. Ezt megelőzően egy ünnepi hangversenyre került sort a Faluházban, ahol fellépett a Dr. Mihálka György Vegyeskar valamint a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara is elkápráztatta a közönséget.

Tovább 2019-01-29

Makói Híradó 2019.01.28.

- Már az üzlethelyiségek felújítása zajlik a Csipke soron - dr. Demkó- Belánszky Pál Napló című könyvét mutatták be a múzeumban - Hatodik Bartók bál - Játékbörze és horgolósuli az Ifjúsági Színtérben - A Bálint Optika csapata ismét megvédte címét

Tovább 2019-01-28

FogadóÓra: Kádár József képviselő évértékelője

FogadóÓra: Kádár József képviselő évértékelője

Tovább 2019-01-28

Már az üzlethelyiségek felújítása zajlik a Csipke soron

A külső munkálatokkal teljesen elkészültek a Csipke sor épületén, a közel múltban már elkezdődött a járda és az üzletek belső felújítása is- jelentette be Czirbus Gábor alpolgármester a napokban. Ez utóbbi kapcsán azt is elmondta: jelenleg több, nagyméretű, de üresen álló üzlethelyisége is van az önkormányzatnak, ezekből több kisebb lesz, a már használatban lévő helyiségek kapcsán pedig a bérlővel történt egyeztetés alapján zajlik a felújítás ütemezése.

Tovább 2019-01-28

A Bálint Optika csapata ismét megvédte címét

Nemzetközi döntővel ért véget a VI. Givaudan Teremlabdarúgó Bajnokság, melynek három hétvégén adott otthont az Erdei János Városi Sportcsarnok. A huszonegy csapatos villámtorna legjobbjait éremmel és kupával díjazták.

Tovább 2019-01-28

Hatodik Bartók bál

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye immáron hatodik alkalommal rendezett bált, melynek a Korona Szálló adott otthont. A jótékonyság jegyében zajló eseményen a közönség többek között a nyolcadik osztályos nebulók táncait csodálhatta meg.

Tovább 2019-01-28

Játékbörze és horgolósuli az Ifjúsági Színtérben

Játékbörze és horgolósuli várta a gyermekeket és szüleiket szombat délután az Ifjúsági Színtérben. Családias hangulatban válogathattak az érdeklődők a legkülönbözőbb játékok és könyvek közül, de sok más szabadidős elfoglaltsággal is mulathatták az időt.

Tovább 2019-01-28

Dr. Demkó- Belánszky Pál Napló című könyvét mutatták be a múzeumban

„Kedves, szeretetreméltó, családszerető, sportember volt, aki széles baráti körrel rendelkezett” - így emlékezett vissza az unoka, Felletár László a királyi közjegyző nagyapjára, amikor Dr. Demkó- Belánszky Pál Napló című könyvét mutatták be pénteken a József Attila Múzeumban. A műből Makó politikai korrajza is kiolvasható, amely nem csak helyi, hanem országos forrásanyaggal is szolgálhat a kutatók számára.

Tovább 2019-01-28

Makói Híradó 2019.01.25.

- Tavasszal adják át Makó legújabb Makovecz épületét - Nem követett el garázdaságot Czirbus Gábor a teaosztással - Több mint huszonhatezer látogatója volt a József Attila Múzeumnak tavaly - Elcsendesülés a Mindenható előtt - Negyed évszázad atlétika

Tovább 2019-01-25

Heti reakció – 2019.01.25.

Heti reakció - 2019.01.25.

Tovább 2019-01-25

Nem követett el garázdaságot Czirbus Gábor a teaosztással

Elutasította a Szegedi Rendőrkapitányság a Czirbus Gábor ellen tett feljelentést, ugyanis a rendelkezésre álló adatok alapján megállapították, hogy nem követett el szabálysértést. Az alpolgármester ellen az advent időszakában tartott tüntetés szervezője tett bejelentést a rendőrségen, azért, mert teát osztott a rendezvényen. Czirbus Gábor szerint azonban a feljelentésnek nem ez a férfi volt az értelmi szerzője.

Tovább 2019-01-25

Negyed évszázad atlétika

Ismét megrendezésre került a városi serdülő terematlétikai verseny a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda rendezésében, melynek az Erdei János Városi Sportcsarnok adott otthont tegnap délután. Rajtversenyekben, helyből távolugrásban és medicinlabda lökésben bizonyíthattak a gyerekek.

Tovább 2019-01-25

Tavasszal adják át Makó legújabb Makovecz épületét

2015 – ben született meg a magyar kormány első döntése arról, hogy Maros – menti településünkön Makovecz Imre Kossuth – és Ybl Miklós – díjas építész 2006 – ban elkészült tervei alapján megvalósulhat egy új bibliotéka. A kivitelezés lassan a végéhez ér, televíziónk stábjának lehetősége nyílt arra, hogy a város polgármesterével, Farkas Éva Erzsébettel bejárja a létesítmény.

Tovább 2019-01-25

Elcsendesülés a Mindenható előtt

Csütörtökön az Újvárosi Református Imateremben folytatódott az Ökumenikus Imahét. Az istentisztelőket Kotormán István lelkész-igazgató várta egy közös imádságra.

Tovább 2019-01-25

Több mint huszonhatezer látogatója volt a József Attila Múzeumnak tavaly

A „Más – Világ”, a „Megy a gőzős” című kiállítások, őszi kézműves családi nap, ’56 – os vetélkedő - csak egy pár példa azon események, programok hosszú sorából, melyekkel a József Attila Múzeum színesítette városunk és a térség kulturális életét a tavalyi esztendőben. A létesítmény igazgatója, Szikszai Zsuzsanna stábunkkal megosztotta, hogy egy igazán sikeres év áll mögöttük, hiszen több mint huszonhatezer látogatójuk volt.

Tovább 2019-01-25

Makói Híradó 2019.01.24.

- Influenzajárvány Csongrád megyében is - 450 millió forintból valósul meg a Kálvin utcai rendelő újjáépítése - Nagy terhet vett le az állam Kiszomborról és Apátfalváról - Czirbus Gábor: én a személyes találkozások híve vagyok! - A Figyi Coffee először adott otthont a Magyar Vöröskereszt véradásának

Tovább 2019-01-24

Társalgó 2019.01.24.

Mai műsorunkban felelevenítjük a "Hunyadiak dicső kora" című vándorkiállítás, valamint „A jó kép születik, nem lehet akarni...” címmel nyíló Koszta József gyűjteményes tárlatának megnyitóját is, továbbá szó lesz az ökumenikus imahétről, és a Hagymatikum 7.születésnapjáról is.

Tovább 2019-01-24

Makovecz újabb álma válik valóra Makón

Makovecz újabb álma válik valóra Makón

Tovább 2019-01-24

Nagy terhet vett le az állam Kiszomborról és Apátfalváról

Kiszombor hatvan, míg Apátfalva száz millió forintos támogatást kapott a Magyar Államtól. Ezekkel az összegekkel a kormány az önkormányzatok 2019. évi feladatait támogatja, melyek közt szerepel többek között bölcsőde és óvodakonyha felújítás és utak korszerűsítése is.

Tovább 2019-01-24

A Figyi Coffee először adott otthont a Magyar Vöröskereszt véradásának

Először adott otthont a Figyi Coffee és Rendezvényház a Magyar Vöröskereszt véradásának. A havazás ellenére sokan látogattak el és álltak a jó ügy mellé, így a szervezők remélik, hogy hamarosan újra sort keríthetnek erre az akcióra.

Tovább 2019-01-24

Kovács Sándor képvislő évetértékel a FogadóÓrában

Kovács Sándor képvislő évetértékel a FogadóÓrában

Tovább 2019-01-23

MAKÓI HÍRADÓ 2019.01.23.

- Koszta József kiállítással várja a múzeum a látogatókat - Egyre több a baleset az újabb havazásnak köszönhetően - Rendőrségi hírek - Közösen segít Makó és Szeged a határon túli gyerekeknek - Magyar Kultúra Napja a SZIGNUMBAN

Tovább 2019-01-23

Egyre több a baleset az újabb havazásnak köszönhetően

Ismét lecsapott a havazás Csongrád megyére, ma reggelig a térségben több mint tíz centiméteres hó esett. Bár ez a tél alapvető velejárója, mégis újra meg újra megnehezíti a mindennapokat, főként a közlekedést, melynek köszönhetően ezúttal is több baleset történt az utakon.

Tovább 2019-01-23

Magyar Kultúra Napja a SZIGNUMBAN

Január 22-e a Magyar Kultúra Napja, a Himnusz születésnapja. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be nemzeti imádságunk megírását. Az évfordulóra 1989 óta emlékeznek meg szerte az országban. A hagyományokhoz híven az ünnepnapon a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában is verseket szavaltak.

Tovább 2019-01-23

Közösen segít Makó és Szeged a határon túli gyerekeknek

Összesen 1,3 millió forintot gyűjtöttek össze Advent idején szegedi civilek, akik ebből határontúli családokat és árvaházakat támogatnak. Ehhez az akcióhoz most makóiak is csatlakoztak.

Tovább 2019-01-23

Koszta József kiállítással várja a múzeum a látogatókat

Igazi érdekességgel szolgál a József Attila Városi Múzeum a művészetkedvelőknek a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Tegnap délután került sor a Koszta József gyűjteményes kiállítás megnyitójára, ahol Lázár János, országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke is köszöntötte az érdeklődőket. Az Alföld festőóriásának, Koszta Józsefnek több mint 30 alkotása tekinthető meg a múzeum falai között.

Tovább 2019-01-23

MAKÓI HÍRADÓ 2019.01.22.

-A 90 esztendős Csala Mihályné Horváth Margitot köszöntötték -Új magyar rekord született a Hagymatikum hetedik születésnapján -Rövid hírek -XVI. Nemzetközi Böllérnap Csanádpalotán -Imahét a Krisztus-hívők egységéért

Tovább 2019-01-22

Új magyar rekord született a Hagymatikum hetedik születésnapján

Az ország legnagyobb ehető Makovecz makettjét készítette el a lajosmizsei cukrászmester a Hagymatikum hetedik születésnapjára. A magyar rekord sikere mellett számos program és a La Movida Cuba zenekar koncertje is szórakoztatta a fürdőzőket.

Tovább 2019-01-22

A 90 esztendős Csala Mihályné Horváth Margitot köszöntötték

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester Csala Mihályné Horváth Margitot hétfő délelőtt otthonában. Margitka néni azt vallja, a hosszú élet titka mindenképpen a szeretet, a megértés és az, hogy az ember amíg bír, dolgozzon.

Tovább 2019-01-22

Imahét a Krisztus-hívők egységéért

Hétvégén Makón is kezdetét vette az Ökumenikus Imahét, amelynek keretében a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért. A rendezvénysorozat első állomása az Baptista Gyülekezet volt, ahol Szappanos Lajos lelkipásztor és Biró István görögkatolikus parókus tartottak közös imádságot.

Tovább 2019-01-22

XVI. Nemzetközi Böllérnap Csanádpalotán

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került a Nemzetközi Böllérnap Csanádpalotán. Az eseményre a helyiek mellett számos településről érkeztek résztvevők, hogy egy jó hangulatú napot töltsenek együtt.

Tovább 2019-01-22

FogadóÓra: Czirbus Gábor évértékelő

FogadóÓra: Czirbus Gábor évértékelő

Tovább 2019-01-21

MAKÓI HÍRADÓ 2019.01.21.

- Hetedik születésnapját ünnepelte a Hagymatikum - Öt utazóláda- egy történet - Az üldözött keresztények megsegítéséről tartottak előadást a Hagymaházban - Makón is látható a „Hunyadiak dicső kora” című vándorkiállítás - Rendőrségi hírek

Tovább 2019-01-21

Az üldözött keresztények megsegítéséről tartottak előadást a Hagymaházban

A pénteki napon újabb rendezvénnyel várta a Makói Fiatalok Akadémiája az érdeklődőket a Hagymaházban. Ez alkalommal Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára tartott előadást, mely során saját tapasztalatain keresztül igyekezett közelebb vinni a témát a fiatalsághoz.

Tovább 2019-01-21

Öt utazóláda- egy történet

Idén ünnepli újratelepítésének 320. évfordulóját Makó. Ebből az alkalomból 2019-et emlékévvé nyilvánították a Maros-menti településen. Ehhez kapcsolódóan a József Attila Múzeum, „Makó elfeledett díszpolgárai” néven indított programsorozatot, melynek nyitó rendezvényét pénteken tartották meg a Városháza dísztermében. Az eseményen került bemutatásra Hegedüs Sándor, a százkezű politikus című könyv és a róla készített kisfilm.

Tovább 2019-01-21

Hetedik születésnapját ünnepelte a Hagymatikum

Hetedik születésnapját ünnepelte szombaton a Hagymatikum Gyógyfürdő. Hatalmas érdeklődés övezte az eseményt, mivel Romániából, Szerbiából is érkeztek vendégek és így közel háromezres lehetett a látogatottság. A rendezvény a csokoládé jegyében telt, így csokoládés szauna szeánszokkal, - pakolásokkal, kézműves foglalkozásokkal várták a kikapcsolódni vágyókat.

Tovább 2019-01-21

Makón is látható a „Hunyadiak dicső kora” című vándorkiállítás

Az igazságos, a fekete sereg, csőrében gyűrűt tartó holló – sokaknak eszébe jut ezen kifejezések hallatán Mátyás király, akinek magyar uralkodóvá koronázására nemrégiben emlékeztek meg az Espersit – házban. A jeles alkalomból kifolyólag már Maros – menti településünkön is látható a „Hunyadiak dicső kora” című vándorkiállítás, mely számos különlegességet vonultat fel.

Tovább 2019-01-21

Makói Híradó 2019.01.17.

- Idén elkezdődhet a Maroslelei sportcsarnok építése - Ismét szorgos munka folyik a Munkácsy Mihály Képzőművész Körben - „ Itt a farsang, áll a bál”

Tovább 2019-01-17

Társalgó – 2019.01.17.

- Szaunamester Bajnokság a Hagymatikumban - „Alakváltozások” - kiállítás - Doni- megemlékezés Makón

Tovább 2019-01-17

Ökumenikus imahét Makón is január 20-tól 26-ig

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét. Makó több pontján együtt imádkozhatnak a reformátusok és evangélikusok, valamint római és görögkatolikusok. A rendezvénysorozat idei bib¬li¬ai mot¬tó¬ja Mózes ötödik könyvében található: "Az igazságra és csakis az igazságra törekedj!"

Tovább 2019-01-17

Idén elkezdődhet a Maroslelei sportcsarnok építése

A tornacsarnok megépítése lesz az idei év legnagyobb beruházása Maroslelén- mondta el Martonosi György a község polgármestere. A megvalósult és a tervezett fejlesztésekről számolt be televíziónknak a település első embere.

Tovább 2019-01-17

Ismét szorgos munka folyik a Munkácsy Mihály Képzőművész Körben

Még 1962 – ben Hézső Ferenc festőművész vezetésével jött létre a Munkácsy Mihály Képzőművész Kör, mely több évtizedig működött Makón. Ezt az értékteremtő, alkotói műhelyt tavaly ősszel újra életre hívták a József Attila Múzeumban.

Tovább 2019-01-17

„ Itt a farsang, áll a bál”

Az idén nagyon hosszú a farsangi időszak, kezdete vízkereszt, azaz január 6-a volt, és hamvazószerdáig tart, ami az idén március 6-ra esik. Az ősi tavaszváró ünnephez számos néphagyomány kapcsolódik, ennek jártunk utána Szikszai Zsuzsanna néprajzkutatóval, a József Attila Városi Múzeum igazgatójával.

Tovább 2019-01-17

Makói Híradó 2019.01.16.

- Sikeres szezont zárt a Hagymatikum - Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években - Rövid hírek - JAG – os sikerek - Tartós élelmiszereket kapott tíz apátfalvi család

Tovább 2019-01-16

Tartós élelmiszereket kapott tíz apátfalvi család

Apátfalva község több civil szervezettel ápol szoros kapcsolatot, például a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói csoportjával. Az önkormányzati támogatások mellett az egyesület is megajándékozta a rászoruló családokat.

Tovább 2019-01-16

Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években

Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években. Szakértők szerint mindez a hazai gazdaság egyre javuló teljesítményére vezethető vissza. Ráadásul tovább erősíti a vásárlási kedvet a CSOK és a jelenlegi kedvező hitelek.

Tovább 2019-01-16

Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években

Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években. Szakértők szerint mindez a hazai gazdaság egyre javuló teljesítményére vezethető vissza. Ráadásul tovább erősíti a vásárlási kedvet a CSOK és a jelenlegi kedvező hitelek.

Tovább 2019-01-16

Sikeres szezont zárt a Hagymatikum

Megnövekedett árbevétel, béremelések, rangos nemzetközi elismerés és sikeres beruházások - ezek mind szükségesek voltak ahhoz, hogy a Hagymatikum az eddigi legsikeresebb szezonját zárhassa a 2018-as esztendőben. Ezek az eredmények újabb lendületet és motivációt jelentenek a létesítmény vezetősége és alkalmazotti köre számára.

Tovább 2019-01-16

Makói Híradó 2019.01.15.

- Maroslelei a térség első babája - A téli időszakban is nő a levegő szennyezettsége - Rövid hírek - Horgolósuli az Ifjúsági Színtérben - Gyermek rajzpályázatot hirdetnek az állatvédők

Tovább 2019-01-15

A téli időszakban is nő a levegő szennyezettsége

A téli időszakban több olyan körülmény is fennáll, amely befolyásolhatja a levegő minőségét településeinken. A szennyezettség különböző betegségeket idézhet elő vagy már meglévő kórok tüneteit erősítheti fel. Felelős döntésekkel és körültekintéssel bizonyos szinten egyénileg is tehetünk azért, hogy lakhelyünkön megfelelő adatokról tudjanak beszámolni a szakértők.

Tovább 2019-01-15

Gyermek rajzpályázatot hirdetnek az állatvédők

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete gyermekrajz pályázatot hirdet a felelős állattartás és az állatszeretetre való nevelés jegyében Hódmezővásárhelyen és vonzáskörzetében lakó gyerekek számára. A témája pedig a süni, annak eledele, környezete.

Tovább 2019-01-15

Maroslelei a térség első babája

Január 3-án született meg a kistérség első babája. A maroslelei Kővágó Melodit tegnap Farkas Éva Erzsébet a Makói Kistérség Többcélú Társulásának elnöke és Martonosi György a község polgármestere köszöntötte otthonában.

Tovább 2019-01-15

Horgolósuli az Ifjúsági Színtérben

A 2019 – es esztendőben is sokrétű és színes programokkal várja az érdeklődőket a Makói Fiatalok Akadémiája. Legutóbbi rendezvényük keretében például horgolni tanulhattak a kreatívkodni vágyók.

Tovább 2019-01-15

Makói Híradó 2019.01.14.

-A doni hősökre emlékeztek -Makón rendezték meg a VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokságot -Rövid hírek -Rendőrségi híreink -Teremben rúgják a bőrt a labdarúgók

Tovább 2019-01-14

A doni hősökre emlékeztek

Péntek délután Makón is megemlékezést tartott a doni áttörés 76. évfordulója alkalmából az ott harcoló és elhunyt magyar hősök előtt tisztelegve a Fidesz helyi szervezete. A helyszínen Dr. Halmágyi Pál, nyugalmazott múzeumigazgató beszéde után a megjelentek gyertyát gyújtottak a II. világháborús emlékműnél és elhelyezték a megemlékezés virágait is.

Tovább 2019-01-14

Makón rendezték meg a VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokságot

Makón rendezték meg a Harvia-Saunabau VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság második fordulóját. Az eseményre nagy érdeklődés mutatkozott, hiszen teltházas showszeánszokat tartottak az ország számos pontjáról érkező szakemberek.

Tovább 2019-01-14

Teremben rúgják a bőrt a labdarúgók

Huszonegy csapattal vette kezdetét Makó egyik legnépszerűbb sporteseménye a Givaudan Teremlabdarúgó Bajnokság, melynek már hatodik alkalommal ad otthon az Erdei János Városi Sportcsarnok. A torna vége Január utolsó szombatjára esedékes, addig minden hétvégén izgalmasabbnál izgalmasabb összecsapások várnak a sportág kedvelőire.

Tovább 2019-01-14

Heti reakció – 2019.01.11.

Műsorunkból kiderül, mennyire szeretik Makón a telet.

Tovább 2019-01-11

Makói Híradó 2019.01.11.

- Országos koordinátori feladatot kapott Nagy Mihály, a ContiTech makói telephelyének igazgatója - Több mint 8 millió forint bírsággal zárult a 2018-as téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés - Rendőrségi hírek - A makói Majoros Róbert Szlovéniában és Ukrajnában is szép sikereket ért el - Fókuszban az egészség

Tovább 2019-01-11

A makói Majoros Róbert Szlovéniában és Ukrajnában is szép sikereket ért el

Eredményekben gazdag évet zártak Majoros Róbert és az MR Power Sportegyesület tagjai. A makói erőemelőnek sikerült Szlovéniában és Ukrajnában is dobogóra állnia két kategóriában.

Tovább 2019-01-11

Fókuszban az egészség

A Müzli Klub keretében tartott előadást Zuber József természetgyógyász a József Attila Városi Könyvtárban. A programon résztvevők hasznos információkkal gazdagodhattak a helyes táplálkozással kapcsolatban.

Tovább 2019-01-11

Több mint 8 millió forint bírsággal zárult a 2018-as téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Avas dióbelet és a megengedettnél magasabb morfin tartalmú étkezési mákot is találtak a Nébih szakemberei a téli szezonális ellenőrzéskor, amely során több mint 17 500 élelmiszert vizsgáltak meg. Összesen 117 esetben adtak ki figyelmeztetést, 14 esetben a tevékenység korlátozására is sor került, valamint 125 darab bírságot szabtak ki, összesen 8 millió 65 ezer 155 forint összegben- ez azonban kevesebb a tavalyinál- adta hírül a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal.

Tovább 2019-01-11

Országos koordinátori feladatot kapott Nagy Mihály, a ContiTech makói telephelyének igazgatója

Nagy Mihály, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói telephelyének ügyvezető igazgatója ez év január elsejétől, pályafutása során már második alkalommal országos koordinátori feladatok végzésére kapott felkérést az anyacégtől. Az új szerepkör nagyobb felelősséggel is jár, hiszen a vállalat fókusz országként tekint hazánkra.

Tovább 2019-01-11

Társalgó 2019.01.10.

Mai adásunkban felelevenítjük a Forgatòs Táncegyüttes és a Makòi Általános és Alapfokù Művèszeti Iskola karácsonyi műsorának felejthetetlen pillanatait, továbbá stábunk az Újévi koncerten is kint járt, amelynek sztárvendége Vastag Csaba Fonogram – díjas énekes és Cseh Antal operaénekes volt.

Tovább 2019-01-10

Makói Híradó 2019.01.10.

- Teljes egészében megújulhat a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola óvodaépülete - „Alakváltozások” a Hagymaház Galériában - Idén is nagy sikere van Makón a jégpályának - A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja pótszilveszteri bulit rendezett - Rövid hírek

Tovább 2019-01-10

A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja pótszilveszteri bulit rendezett

Igazán jó hangulatban telt a Szépkorúak Nyugdíjas Klubjának Óévbúcsúztató rendezvénye, amelyre Dr. Hadik György önkormányzati képviselő is ellátogatott. Az év első eseménye remek alkalom volt a tagoknak, hogy az ünnepek után újra találkozzanak és beszélgessenek.

Tovább 2019-01-10

Idén is nagy sikere van Makón a jégpályának

Nagy örömmel veszik birtokba a makói jégpályát az érdeklődők. A város minden télen biztosítja a diákoknak és felnőttek egyaránt a kikapcsolódást. Délelőtt az oktatási intézmények tanulói, délután és hétvégén pedig bárki látogathatja a sportlétesítményt, ahol még oktatást is lehet igényelni.

Tovább 2019-01-10

Teljes egészében megújulhat a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola óvodaépülete

Újabb jelentős fejlesztés valósulhat meg a közeljövőben városunkban, ugyanis a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola óvodaépülete kibővülhet és a már meglévő részlegek is korszerűsödhetnek közel 400 millió forintból. A beruházás nagyban megkönnyíti majd az intézményben folyó mindennapos munkát.

Tovább 2019-01-10

„Alakváltozások” a Hagymaház Galériában

A Hagymaház Galéria egy igazán egyedi, az „Alakváltozások” címet kapó kiállítással nyitotta meg a 2019 – es évét. A nagyérdemű számos grafikát csodálhat meg, melyek a hódmezővásárhelyi származású Ormos Zsuzsanna keze munkáját dicsérik.

Tovább 2019-01-10

Jelenleg nincs influenzajárvány Csongrád megyében

Az influenza figyelő szolgálat minden évben a negyvenedik héttől a következő esztendő huszadik hetéig tart. Jelen pillanatban nem beszélhetünk influenzajárványról Csongrád megyében, ezért a szakemberek még javasolják a védőoltás felvételét.

Tovább 2019-01-09

Makói Híradó 2019.01.09. HD

- Folyamatosan tisztulnak az utak városunkban - Jelenleg nincs influenzajárvány Csongrád megyében - Még van szabad kapacitás a MENI éjjeli menedékhelyén és nappali melegedőjében - Hogyan óvjuk kedvenceinket a hidegben? - A Makói Városi Televízió az egyik legkedveltebb információs forrás a helyiek szerint

Tovább 2019-01-09

Makói Híradó 2019.01.09. HD

A néhány napja újra beköszöntött kemény, hideg, téli időjárás miatt komoly feladat hárul a hajléktalanszállókra és az ott dolgozókra. A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény éjjeli menedékhelyet és nappali melegedőt is üzemeltet városunkban, ahol még mindig rendelkeznek szabad kapacitással arra az esetre, ha újabb rászorulókkal kerülnének kapcsolatba.

Tovább 2019-01-09

Folyamatosan tisztulnak az utak városunkban

Januárral újra beköszöntött a zord, téli időjárás. A havas és fagyos utakon ilyenkor sokkal nagyobb odafigyelést igényel a közlekedés. A Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. azonban településünkön teljes kapacitással azon dolgozik, hogy az állapotok minél hamarabb normalizálódjanak.

Tovább 2019-01-09

A Makói Városi Televízió az egyik legkedveltebb információs forrás a helyiek szerint

A makóiak főként televízióból tájékozódnak, helyi szinten pedig szintén kiemelten sokan követik a Makói Városi Televízió adását - derült ki a Nézőpont Intézet közel múltban végzett közvélemény kutatásából, melyet még novemberben készítettek a településen, ötszáz fő telefonos megkérdezésével.

Tovább 2019-01-09

Hogyan óvjuk kedvenceinket a hidegben?

Az ismét beköszöntött kemény fagyok nem csak az embereket, de az állatokat is megviselik. Ilyenkor érdemes rájuk is jobban oda figyelni, legyen szó a lakásban, vagy az udvaron tartott kedvencről.

Tovább 2019-01-09

Makói Híradó 2019.01.07. HD

- Korszerűbb környezetben élhetnek ezentúl a Szivárvány Idősek Otthonának lakói - Befejeződött az önkormányzati bérlakások felújítása Honvédban - Emelkednek a bérek és a nyugdíjak - A környezetvédelemre hívták fel a gyerekek figyelmét a Szikszai iskolában - Könyv készült Szabó István kalandos életútjáról

Tovább 2019-01-08

Korszerűbb környezetben élhetnek ezentúl a Szivárvány Idősek Otthonának lakói

Befejeződtek a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonának épületében zajló munkálatok, melyeknek célja energetikai korszerűsítés és modernizáció volt. A tegnapi nap folyamán Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kiss Ildikó, a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon igazgatója tartott sajtótájékoztatót a témában, majd közösen megtekintették az épületegyüttest.

Tovább 2019-01-08

A környezetvédelemre hívták fel a gyerekek figyelmét a Szikszai iskolában

Sipos Gazda tartott előadást a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolában, melyben a természetünk szeretetére, a méhek megbecsüléséra, a rovarok világára valamint a madarak védelmére hívta fel a figyelmet. A rendhagyó óra egy családi nap keretében valósult meg.

Tovább 2019-01-08

Könyv készült Szabó István kalandos életútjáról

Újabb makói származású háborús hős életéről készült könyv „Emlékmű helyett, Szabó István tűzszerész élete” címmel, melyet a katona leánya dolgozott fel édesapja születésének 100. évfordulóján. A szerzővel dr. Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató beszélgetett a könyvtárban.

Tovább 2019-01-08

Befejeződött az önkormányzati bérlakások felújítása Honvédban

Tavaly összesen tizennégy önkormányzati bérlakást újítottak fel Honvéd városrészben. Legutóbb decemberben került átadásra még négy épület, köztük a Dembinszky utca 30. szám alatti ingatlan is.

Tovább 2019-01-08

Emelkednek a bérek és a nyugdíjak

A kormány döntésének értelmében ez év január 1-jétől ismét emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum. Növekszik a katonák és a honvédelmi alkalmazottak bére és a nyugdíjasok juttatása is magasabb lesz a tavalyihoz képest.

Tovább 2019-01-08

Makói Híradó 2019.01.07. HD

-Emléktáblával tisztelegnek a „legmakaibb makai” előtt -Rövid hírek -Rendőrségi hírek -A térség életét nagyban befolyásoló útfelújítások valósulnak meg -Zeneszóval hangolódtak Makón az újévre

Tovább 2019-01-07

A térség életét nagyban befolyásoló útfelújítások valósulnak meg

A térségben három rossz minőségű útszakasz is megújul a közeljövőben- jelentette be nemrégiben Lázár János országgyűlési képviselő. Ezen kívül szót ejtett a Szeged és Debrecen közötti 47-es út négysávosításáról, valamint a magyarcsanádi híd újjáépítéséről is.

Tovább 2019-01-07

Emléktáblával tisztelegnek a „legmakaibb makai” előtt

Pénteken avatták fel azt az emléktáblát, amellyel a tavalyi évben elhunyt múzeumigazgató, Dr. Tóth Ferenc előtt tiszteleg Makó Város Önkormányzata és a József Attila Városi Múzeum. Az eseményen méltatták a neves szakember életpályáját, majd elhelyezték a megemlékezés virágait is.

Tovább 2019-01-07

Zeneszóval hangolódtak Makón az újévre

Mint arról már korábban beszámoltunk immár XXV. alkalommal köszöntötték az újévet zeneszóval városunkban. A feledhetetlen pillanatokról a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekarának muzsikusai, Vastag Csaba Fonogram – díjas énekes és Cseh Antal operaénekes gondoskodtak.Mint arról már korábban beszámoltunk immár XXV. alkalommal köszöntötték az újévet zeneszóval városunkban. A feledhetetlen pillanatokról a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekarának muzsikusai, Vastag Csaba Fonogram – díjas énekes és Cseh Antal operaénekes gondoskodtak.

Tovább 2019-01-07

Makói Híradó 2019.01.04. HD

- Január 1-jén megszületett Makón az év első babája - Negyed évszázada köszöntik muzsikával Makón az új esztendőt - Szilveszteri futás - Tüntetéses „boldog” karácsony - Teát osztani provokáció, a rongálás demokrácia? - Felújított községházát és orvosi rendelőt kaptak a csanádalbertiek

Tovább 2019-01-04

Felújított községházát és orvosi rendelőt kaptak a csanádalbertiek

Szép karácsonyi ajándékkal gazdagodott Csanádalberti, ugyanis a település falukarácsonyán került átadásra a teljesen felújított községháza és az orvosi rendelő épülete. Az eseményen részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is, aki gratulált ahhoz a példás összefogáshoz, ami nélkül ez a siker nem születhetett volna meg.

Tovább 2019-01-04

Szilveszteri futás

Hatalmas népszerűségnek örvendett a szilveszteri futás, amellyel az óévet búcsúztatták Makón. 2018 utolsó sporteseményén, leginkább helyiek vettek részt, de sokan érkeztek vidékről is. A rendezvényt számos támogató segítette, ilyen volt többek között Makó Város Önkormányzata és a Hagymatikum Gyógyfürdő is.

Tovább 2019-01-04

Január 1-jén megszületett Makón az év első babája

Január 1-jén 7 óra 31 perckor született meg Makón az év első babája, Karai Boróka. Az édesanya elmondása szerint lánya nagyon nyugodt, csendes és jó baba. Tegnap Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte az idei esztendő újszülöttjét.

Tovább 2019-01-04

Tüntetéses „boldog” karácsony

A „rabszolgatörvénynek” titulált, a túlórára vonatkozó törvény módosítása miatt elindult tüntetések bár az év végére elcsitultak, az ünnepeket nem kímélték: a füstbombáktól, könnygáztól, szánkógyújtogatástól sem mentes megmozdulásokból az ellenzék is kivette a részét: sőt, a parlamenti vircsaftot követően ők invitálták utcára az embereket. Advent időszakában Makón is mintegy 100-150-en demonstráltak. Lázár János televíziónknak adott évindító interjújában kifejtette: a törvény valóban vitatható, és nem biztos benne, hogy elnyeri majd munkavállalók széles körű támogatását. Ugyanakkor, az, amit az ellenzék csinált, kizárta az értelmes párbeszéd lehetőségét.

Tovább 2019-01-04

Negyed évszázada köszöntik muzsikával Makón az új esztendőt

Ismét nézők sokaságával telt meg az Erdei János Városi Sportcsarnok, hiszen a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara immár huszonötödik alkalommal muzsikált újév alkalmából. A nagy volumenű eseményen Farkas Éva Erzsébet polgármester beszédében kiemelte: „Együtt építjük a Dél – Alföld legdinamikusabban fejlődő városát.”

Tovább 2019-01-04

Társalgó 2019.01.03.

Társalgó 2019.01.03.

Tovább 2019-01-03

Makói Híradó 2019.01.03. HD

-Megérkeztek az életmentő műszerek a Makói Kórház Sürgősségi és Betegellátó Osztályra -Névre szóló karácsonyi ajándékok kerültek kiosztásra -Karácsonyi néphagyományok Forgatós szemmel -Sikeres évet zárt a Duocor Bt. -Falukarácsony Apátfalván

Tovább 2019-01-03

Névre szóló karácsonyi ajándékok kerültek kiosztásra

Hagyományosan évek óta megrendezésre kerül a karácsonyi ünnepség, ahol halmozottan hátrányos helyzetű családokat és gyermekeket ajándékoz meg Makó Város Önkormányzata. A városvezetés mellett több támogató is kivette a részét a kezdeményezésből, így minden eddiginél nagyobb összeggel tudták segíteni a rászorulókat.

Tovább 2019-01-03

Sikeres évet zárt a Duocor Bt.

Növekedett az árbevétel és a dolgozók taglétszáma is, továbbá örömhír, hogy több mint 10 millió euro értékű beruházás valósul meg a Duocorban a következő években - osztotta meg televíziónkkal Gábor Zoltán, a cég ügyvezetője. A karácsonyi bálon nem csak az elmúlt évet értékelték, hanem köszöntötték a jubilálókat is.

Tovább 2019-01-03

Falukarácsony Apátfalván

A többi településhez hasonlóan Apátfalván is rendeztek közös összejövetelt az adventi időszakban. A Falukarácsonyon számos csoport varázsolt ünnepi hangulatot a lakosok legnagyobb örömére.

Tovább 2019-01-03

Karácsonyi néphagyományok Forgatós szemmel

„Ünnepek ünnepe” címmel tartotta meg hagyományos karácsonyi gálaműsorát a Forgatós Táncegyüttes a Hagymaházban. A közel két órás produkciót élő zene kísérte valamint több színművész is szerepet kapott az előadásban.

Tovább 2019-01-03

Megérkeztek az életmentő műszerek a Makói Kórház Sürgősségi és Betegellátó Osztályra

Megérkeztek a makói korházba azok a betegőrző monitorok, infúziós pumpák és EKG készülékek, amelyet Szentpéteri Csilla és zenekara nagyszabású jótékonysági koncertjeinek bevételéből vásárolt meg az intézmény. A művésznő adományának köszönhetően bővült az eszközpark és így még nagyobb biztonságban tudják ellátni a Sürgősségi és Betegellátó Osztályon lévőket.

Tovább 2019-01-03

Makói Híradó – Best Of 2018

Január - Bejárás a több, mint 9 milliárd forintból bővülő Hagymatikumban Február - Megújult a kultúra temploma, ami összeköti az eget és a földet Március - Lázár szerint eredmény csak akkor van, ha összefogás van Április - Makóra figyel a kormányzat Május - Helyi Érték Díjat nyert a Makói Városi Televízió Június - Felavatták a Trianon- emlékművet Július - Farkas Éva Erzsébet polgármester felajánlotta közel 2 millió forint jutalmát jótékony célokra Augusztus - Átvette díszpolgári címét Tóth István Szeptember - Kerekes Éva és Herczeg Angelika az első magyar nők voltak a Manaslu csúcsán Október - 2018-ban Családbarát Önkormányzat Díjat nyert Makó November - Hivatalosan is új helyre költözött a levéltár December - Megkétszerezte Makó a gazdasági teljesítményét

Tovább 2019-01-02

FogadóÓra: Lázár János

FogadóÓra: Lázár János

Tovább 2019-01-02

Makói Advent III.

Makói Advent III.

Tovább 2018-12-21

Makói Híradó 2018.12.21. HD

- Tűzifaosztás a Givaudan Hungary Kft. jóvoltából - Megújult környezetben működhet tovább a polgármesteri hivatal Maroslelén - Ünnepi műsort adtak elő a KERI-s diákok - Ünnepi összejövetel a MENI Idősek Klubjában - A VargaBalett Táncműhely növendékei bállal zárták az évet

Tovább 2018-12-21

Ünnepi összejövetel a MENI Idősek Klubjában

A Királyhegyesi utca 24. szám alatti épület is ünnepi díszbe öltözött, ugyanis a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény I. számú Idősek Klubja is karácsonyi összejövetelt tartott. Az eseményen Hadik György önkormányzati képviselő is tiszteletét tette.

Tovább 2018-12-21

Ünnepi műsort adtak elő a KERI-s diákok

Ma délelőtt újra karácsonyi hangulat lengte be a Hagymaházat, ugyanis KERI-s diákok és pedagógusok töltötték meg az épületet egy műsor erejéig. Az izgatott tanulók színes előadása méltó ráhangolódást biztosított a közelgő ünnepre.

Tovább 2018-12-21

A VargaBalett Táncműhely növendékei bállal zárták az évet

Karácsonyi bállal zárták az évet a VargaBalett Táncműhely növendékei. A 150 táncost ünnepi vacsora, csokiszökőkút és tombolasorsolás várta a Korona Szálló dísztermében.

Tovább 2018-12-21

Megújult környezetben működhet tovább a polgármesteri hivatal Maroslelén

Nem is polgármesteri hivatal, hanem szolgáltatóház létesült – mondta Lázár János, a térség országgyűlési képviselője Maroslelén, a felújított intézmény átadóünnepségén. A száznyolcvan millió forintos beruházásnak köszönhetően egy rendőri szoba is kialakításra került, de a Takarékszövetkezet is ide költözik.

Tovább 2018-12-21

Tűzifaosztás a Givaudan Hungary Kft. jóvoltából

A hideg időszak alatt talán az a legfontosabb, hogy megfelelő meleget tudjunk biztosítani otthonunkban, ez azonban sok családnak problémát okoz. Ebben nyújt segítséget a Givaudan Hungary Kft., Makó Város Önkormányzata és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány évről-évre.

Tovább 2018-12-21

Karácsonyi Társalgó 2018.12.20.

- gyermek karácsony - ünnepi menű a Silver étteremből - Tabáni István a Hagymaházban - ráhangolódás az ünnepekre - Hagymatikum Gyógyfürdő . Advent III. vasárnapja

Tovább 2018-12-20

Makói Híradó 2018.12.20. HD

- 166 diák részesült idén a Bursa Hungarica ösztöndíjban - A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja is karácsonyozott - Finomságokkal teli csomagokat osztottak a KERI-sek - Zeneszóval hangolódtak a szeretet ünnepére - Idén is adományoztak az ENI számára

Tovább 2018-12-20

Idén is adományoztak az ENI számára

Már nem az első alkalom, hogy játékokat, könyveket és tartós élelmiszereket gyűjtöttek a makói rendőrök, az önkéntes és hivatásos tűzoltók a rászorulók részére. Az adományokat Tóthné Balázs Andreának, az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetőjének adták át tegnap, amelyeket a napokban kiosztanak.

Tovább 2018-12-20

Zeneszóval hangolódtak a szeretet ünnepére

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nagy volumenű Karácsonyi Koncerttel örvendeztette meg a közönséget a Hagymaházban. Az est igazi kikapcsolódást ígért, hiszen egymást követtek a változatos produkciók.

Tovább 2018-12-20

Finomságokkal teli csomagokat osztottak a KERI-sek

Egy jótékonysági akció keretében húsz csomagot gyűjtött össze a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának diákönkormányzata. A felajánlásokat négy család között osztották szét a gyerekek legnagyobb örömére.

Tovább 2018-12-20

A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja is karácsonyozott

A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja is megrendezte karácsonyi összejövetelét. A jeles eseményre Hadik György önkormányzati képviselő is ellátogatott, aki ajándékkal is készült.

Tovább 2018-12-20

166 diák részesült idén a Bursa Hungarica ösztöndíjban

Összesen 166 diáknak gratulált tegnap Weszelyné Véghseő Henriett a Korona Szálló dísztermében, ugyanis ennyien nyerték el a Bursa Hungarica ösztöndíjat a településen. A tehetséges fiataloknak ez összesen havi tíz ezer forint segítséget jelent, melynek egyik felét a város, másik felét az állam finanszírozza.

Tovább 2018-12-20

Makói híradó 2018.12.19. HD

- CTG géppel lepte meg a ContiTech a makói kórházat - Karácsonyi est a Makói Nők Klubjában - Borkóstolóval zárta az évet a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége - Karácsonyi műsort tartottak az Erdélyi Püspök utcai óvodában - Két számítógéppel gazdagodott a Makói Idősek Otthona

Tovább 2018-12-19

Borkóstolóval zárta az évet a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége

Borkóstolóval egybekötött rendezvénnyel mondott köszönetet a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége tagjainak az egész éves munkájukért. Az egyesület számos szakmai rendezvénnyel, konferenciával, előadással bővítette tapasztalatait.

Tovább 2018-12-19

Karácsonyi műsort tartottak az Erdélyi Püspök utcai óvodában

Advent időszakába lépve az óvodák is teljesen átszellemülnek, és tematikus foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek. Az Erdélyi Püspök utcai óvodában az egyik ilyen a mai előadás volt, melynek kertében az óvónők a „Karácsony a faodúban” című mesejátékot adták elő, majd közösen énekeltek a kicsikkel.

Tovább 2018-12-19

Karácsonyi est a Makói Nők Klubjában

Családias légkör jellemezte a Makói Nők Klubjának karácsonyi rendezvényét, amelyre Toldi János önkormányzati képviselő is ellátogatott. Az esten felléptek a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda növendékei, akik zenés és prózai előadással lepték meg a jelenlévőket.

Tovább 2018-12-19

TG géppel lepte meg a ContiTech a makói kórházat

Egy vadonatúj CTG géppel ajándékozta meg a Continental ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. a makói kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályát. A négyszázezer forint értékű eszközzel többek között a magzat állapotát tudják ellenőrizni.

Tovább 2018-12-19

Két számítógéppel gazdagodott a Makói Idősek Otthona

Számítógépeket adományozott a Csongrád Megyei Kormányhivatal a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonának, amelyek az intézmény karácsonyi ünnepségén kerültek átadásra a tegnapi napon. Az új eszközöknek köszönhetően a lakók egyszerűbben kapcsolatba léphetnek távoli rokonaikkal, de sok más lehetőséget is nyújt számukra az adomány.

Tovább 2018-12-19

Makói Híradó 2018.12.18. HD

- Idén is támogatja a gyerekvállalást az önkormányzat - Meghitt pillanatok az Idősek karácsonyán - Karácsony a Pulitzer József Kollégiumban - Gálával búcsúzott a 2018 – as esztendőtől a Makó Budo Klub - Rekordszámú kitüntetett a Givaudan bálján

Tovább 2018-12-18

Gálával búcsúzott a 2018 – as esztendőtől a Makó Budo Klub

Idén is megrendezte hagyományos Évzáró Gáláját a Makó Budo Klub az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A jeles esemény keretében több bemutatót is megszemlélhetett a sportszerető közönség, valamint számos elismerés talált gazdára.

Tovább 2018-12-18

Karácsony a Pulitzer József Kollégiumban

Jókai Mór „Melyiket a Kilenc közül?” című megható karácsonyi történetét adták elő tegnap a Pulitzer József Kollégium diákjai, társaiknak. A gyerekek és a kollégium életében ez az egyik legszebb és legfontosabb ünnep- mondta el televíziónknak Kozák György kollégiumvezető.

Tovább 2018-12-18

Idén is támogatja a gyerekvállalást az önkormányzat

2018-ban 223 baba született Makón, ebből tegnap 122 gyermeket és szüleiket köszöntötte a városvezetés a Bébikötvény átadó ünnepségen. A rendezvényen Farkas Éva Erzsébet polgármester kitért arra, hogy az elmúlt években milyen intézkedéseket tett az önkormányzat annak érdekében, hogy támogassa a családokat.

Tovább 2018-12-18

Meghitt pillanatok az Idősek karácsonyán

Az Idősek karácsonyán Tabáni István koncertjét ajándékozta Makó Város Önkormányzata a nyugdíjasoknak a szeretet ünnepe alkalmából, aki saját szerzeményei mellett a legismertebb slágereket hozta el puttonyában. A színvonalas koncertet megelőzően Farkas Éva Erzsébet polgármester meglepés produkcióval köszöntötte a jelenlévőket.

Tovább 2018-12-18

Rekordszámú kitüntetett a Givaudan bálján

Immár hatodik alkalommal kerített sort a Givaudan Hungary Kft. arra, hogy az Erdei János Városi Sportcsarnokban egy közös vacsorával zárja le az esztendőt, megköszönve ezzel mindenkinek az egész éves eredményes munkát. A svájci tulajdonú cég az idén át vehette a Silver Gold címet is.

Tovább 2018-12-18

Makói Híradó 2018.12.17. HD

-Aki igényli, annak ingyenesen szállítják ki a tüzelőanyagot -Rövid hírek -III. Adventi vasárnap -Városi Gyermekkarácsony Polyák Lillával -Nemzetek karácsonyoztak a hétvégén

Tovább 2018-12-17

III. Adventi vasárnap

Az öröm lángja lobbant fel a harmadik gyertya fényével vasárnap az adventi koszorún. A rendezvényen Asztalosné Gazsy Veronika nagycsaládos édesanya és Dr. Halmágyi Pál Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány elnöke köszöntötték az ünneplő közönséget. majd Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kondrát Zoltán református lelkipásztorral közösen gyújtották meg a gyertyát.

Tovább 2018-12-17

Aki igényli, annak ingyenesen szállítják ki a tüzelőanyagot

Már lehet jelentkezni a kormány által meghatározott téli rezsicsökkentés keretében rendelkezésre álló tüzelőanyagokért a Bartal Trans Kft-nél- jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester, majd azt is kiemelte: aki igényli, annak az önkormányzat állja a kiszállítás költségét is. A gázpalackot használók pedig legkésőbb január elejéig juthatnak hozzá a támogatáshoz.

Tovább 2018-12-17

Nemzetek karácsonyoztak a hétvégén

A makói nemzeti önkormányzatok is megtartották karácsonyi ünnepségüket a hétvégén az összetartozás jegyében. Az esteket zenés produkciók színesítették, ezzel még bensőségesebbé téve az események hangulatát.

Tovább 2018-12-17

Városi Gyermekkarácsony Polyák Lillával

A Városi Gyermekkarácsony ismét remek lehetőséget biztosított a családi kikapcsolódásra. Kicsik és nagyok együtt alkottak, valamint zenei élményből sem volt hiány, hiszen Polyák Lilla énekelt a közönségnek a Hagymaházban.

Tovább 2018-12-17

Heti reakció 12.14.

Heti Reakció című rovatunk eheti adásában arra voltunk kíváncsiak, hogy a makóiak számára mit jelent az adventi várakozás időszaka és hogy hogyan készülnek a karácsonyra.

Tovább 2018-12-17

Makói Híradó 2018.12.14. HD

- Boldog gyermekarcok a Hagymaházban - Szeretet és összetartás jellemezte a Makó-rákosi közösség és a FÉG Nyugdíjas Klub Karácsonyát - Testületi ülést és közmeghallgatást tartott a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat - 160 családnak adományozott a Magyar Vöröskereszt - A füstérzékelő életet menthet! - Huszonöt éves az Erdei Etelka Alapítvány

Tovább 2018-12-17

Huszonöt éves az Erdei Etelka Alapítvány

Ismét ünnepi hangulat lengte be a Makói József Attila Gimnázium auláját, ugyanis idén is megrendezték a Gimi Estet. Sor került a már negyed évszázada fennálló Erdei Etelka Alapítvány jutalmainak átadására, valamint a nagyérdemű számos produkciót csodálhatott meg.

Tovább 2018-12-17

A füstérzékelő életet menthet!

Füstérzékelőkkel ajándékozza meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a rászoruló családokat, ugyanis egy statisztika szerint hazánkban mintegy 6500 lakásban pusztítanak lángok. Összesen mintegy ezer, Makón öt darab ilyen jelző készüléket osztanak ki.

Tovább 2018-12-17

Boldog gyermekarcok a Hagymaházban

A Makói Teátrum Oscar Wilde: A boldog herceg című előadását nézhették ma délelőtt meg a szerény kürölmények között élő makói általános iskolások majd a darab végén egy igazi meglepetésben is részesültek, ugyanis a Makói Önkormányzat, az Angyalysóhaj Alapítvány, valamint a Makói Fiatalok Akadémiája ajándékcsomagokkal lepték meg őket. Ehhez személyesen Farkas Éva Erzsébet is hozzájárult, aki polgármesteri alapjából mintegy százhúzezer forintot ajánlott fel erre a nemes célra.

Tovább 2018-12-17

160 családnak adományozott a Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt is beállt az adakozók sorába és tartósélelmiszereket tartalmazó csomagokat osztott szét a volt városháza épületében. Makón száz, míg a környező településeken hatvan család részesült támogatásban.

Tovább 2018-12-17

Szeretet és összetartás jellemezte a Makó-rákosi közösség és a FÉG Nyugdíjas Klub Karácsonyát

Szeretet és összetartás jellemezte a Makó-rákosi közösség és a FÉG Nyugdíjas Klub Karácsonyát. A rendezvényeken ünnepi gyermekműsorokkal örvendeztették meg a résztvevőket. A Rákosi Kultúrházba tegnap ellátogatott Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint a jóságos nagyszakállú is.

Tovább 2018-12-17

II. Adventi Gyertyagyújtás – Városi Ünnepség

II. Adventi Gyertyagyújtás - Városi Ünnepség

Tovább 2018-12-17

Testületi ülést és közmeghallgatást tartott a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Testületi üléssel egybekötött közmeghallgatást tartott csütörtök délután a nemrégiben újjáalakult Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Királyhegyesi utcai Nyugdíjas Klub épületében. Az eseményen a napirendi pontok megvitatásán felül több lakossági probléma is felmerült.

Tovább 2018-12-17

Társalgó 2018.12.13.

- Advent második vasárnapja - Karácsonyi cápa steak - Nagycsaládosok karácsonya - Békebeli mézeskalács készítés - Szegedi Szabadtéri - Sportolók karácsonya

Tovább 2018-12-13

Makói Híradó 2018.12.13. HD

- Felújítják a Korona Szálló emeletét - Legkésőbb jövő február végéig igyekeznek biztosítani a tüzelőanyag támogatást a makói háztartásoknak - Szerbiában mérik össze tudásukat a KERIS diákok - Taggyűlés és karácsonyi ünneplés a Mozgáskorlátozottak Makói Egyesületében - Tartós élelmiszereket kaptak a rászorulók - Fociban mérték össze tudásukat a Duocor dolgozói - A Vertán-telepi Nyugdíjas Klubban is karácsonyoztak

Tovább 2018-12-13

Legkésőbb jövő február végéig igyekeznek biztosítani a tüzelőanyag támogatást a makói háztartásoknak

Legkésőbb február végéig igyekszik biztosítani az önkormányzat a kormány által meghatározott, tizenkétezer forintnak megfelelő tüzelőanyagot minden olyan háztartásnak, ahol még nem került sor a téli rezsicsökkentésre- jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester a tegnapi testületi ülésen. Ehhez kapcsolódóan arról is szó esett, hogy ezt a lakosok számára ingyenesen ki is szállítják, ám az erről szóló tárgyalások még folynak.

Tovább 2018-12-13

Felújítják a Korona Szálló emeletét

Egy újabb nyertes pályázatnak köszönhetően megújulhat a Korona emelete valamint több közösségi tér is kialakításra kerül a városban – számolt be televíziónknak Farkas Éva Erzsébet polgármester. A projektre összesen közel 400 millió forint áll majd rendelkezésre, melynek egy részéből a helyi egyesületek és szervezetek is részesülhetnek.

Tovább 2018-12-13

A Vertán-telepi Nyugdíjas Klubban is karácsonyoztak

A Vertán-telepi Nyugdíjas Klub is megtartotta a karácsonyi ünnepségét, amely meghitt, családias légkörben telt. Az eseményre ellátogatott lányával, Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő, ahol köszöntőt mondott a tagoknak.

Tovább 2018-12-13

Tartós élelmiszereket kaptak a rászorulók

Mintegy háromszáz szárazélelmiszert tartalmazó csomag gyűlt össze a közelmúltban a Szent István Király templomban. A Szeretettel Egységben a Családokért Alapítvány által meghirdetett akció keretében ezeket karácsonyi gondolatok és vendéglátás mellett osztották ki a rászorulóknak.

Tovább 2018-12-13

Taggyűlés és karácsonyi ünneplés a Mozgáskorlátozottak Makói Egyesületében

A karácsonyi találkozó a Mozgáskorlátozottak Makói Egyesületében nem csak az ünneplésről, hanem az év végi taggyűlésről is szólt, ahol többek között beszámolók hangzottak el. A rendezvényen részt vett Toldi János önkormányzati képviselő is, aki a városvezetés üdvözletét adta át a jelenlévőknek.

Tovább 2018-12-13

Szerbiában mérik össze tudásukat a KERIS diákok

Az e-kereskedelem és a bolti vásárlás előnyeit, valamint hátrányait elemezték a KERIS diákok a Hagymaházban, ugyanis itt került megrendezésre a Géniusz vetélkedő, melynek győztesei Szerdiába utazhatnak egy nemzetközi versenyre. Manapság egyre ritkábban vásárolunk tudatosan, ezért ennek fontosságára is felhívták a figyelmet a kereskedelem szakágban tanulók.

Tovább 2018-12-13

Fociban mérték össze tudásukat a Duocor dolgozói

Öt csapat versengett egymással a Duocor Ipari Bt. Mikulás Kupáján. A résztvevők az Erdei János Városi Sportcsarnokban rúgták a bőrt, akik közül a legjobbnak a SzerelŐK csapata bizonyult.

Tovább 2018-12-13

Makói Híradó 2018.12.12. HD

- A Makói Fiatalok Akadémiája például szolgál - Három laptopot adományozott a Givaudan Hungary Kft. a Kassai utcai Óvoda számára - A jubiláló véradóknak köszönték meg elkötelezettségüket - Évet zárt a Bruder János Kertbarát Kör - Karácsonyi és jubileumi ünnep a Nefelejcs Népdalkörben - Álomból valóság

Tovább 2018-12-12

Három laptopot adományozott a Givaudan Hungary Kft. a Kassai utcai Óvoda számára

Három laptopot ajándékozott a Givaudan Hungary Kft. a Kassai utcai Óvoda számára, melyeket személyesen a cég ügyvezető igazgatója, Karkas Mihály vitt ki. Az adomány nagy segítség az intézmény számára, mivel már a mindennapos nevelésben elengedhetetlen a számítógépes foglalkozás, fejlesztés.

Tovább 2018-12-12

Álomból valóság

Nyúl Patrícia Mária Fidelis nővér a közelmúltban egy hónapot töltött Peruban. A külföldön szerzett élményeibe, „Amikor egy régi álom valóra válik” című képes úti beszámolóján keresztül avatta be a hallgatóságot nemrégiben a SZIGNUM nagy előadótermében.

Tovább 2018-12-12

A Makói Fiatalok Akadémiája például szolgál

Deszk Község Önkormányzatának is felkeltette a figyelmét a Makói Fiatalok Akadémiája, ezért a közelmúltban ellátogattak településünkre, hogy tapasztalatokat, ötleteket szerezzenek a fiatalok összetartása érdekében. A tanulmányútra az „Esély, otthon Deszken” című sikeres pályázatnak köszönhetően került sor.

Tovább 2018-12-12

Karácsonyi és jubileumi ünnep a Nefelejcs Népdalkörben

Nem csak a karácsonyt, hanem a 10 éves fennállásukat is ünnepelték a Nefelejcs Népdalkör tagjai. A rendezvényre Toldi János önkormányzati képviselő is ellátogatott, aki naranccsal kedveskedett a résztvevőknek.

Tovább 2018-12-12

Évet zárt a Bruder János Kertbarát Kör

Vidám hangulatban telt a Bruder János Kertbaráti Kör karácsonyi ünnepsége. A rendezvényre Kovács Sándor önkormányzati képviselő is ellátogatott, aki most először ünnepelt az egyesülettel.

Tovább 2018-12-12

A jubiláló véradóknak köszönték meg elkötelezettségüket

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete jubiláló véradóit köszöntötte pénteken Makón, a Hagymaházban. A közel 70 megjelent közt voltak olyanok, akik már több, mint 100 alkalommal járultak hozzá embertársaik gyógyulásához.

Tovább 2018-12-12

Hírextra – 2018.12.11.

A mai adás témája a szakképzés, a duális képzés fontossága, valamint az oktatási intézmények és a cégek közötti együttműködés lesz, melyről Kozák Erikával, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnökével, valamint Kincses Tímeával, a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatójával fogunk beszélgetni

Tovább 2018-12-11

Makói Híradó 2018.12.11. HD

-Hét családot ajándékozott meg az Angyalsóhaj Alapítvány -Testvérvárosból érkezett delegáció Makón -A Makói Nagycsaládosok Egyesülete is karácsonyozott -Eredményes évet tudhat maga mögött a makói ContiTech -Országos Aikido Évzárót tartottak Makón

Tovább 2018-12-11

Hét családot ajándékozott meg az Angyalsóhaj Alapítvány

Egyenként meghaladja a harmincötezer forintot azoknak a csomagoknak az értéke, amelyeket az Angyalsóhaj Alapítvány adományozott hét makói családnak a közelgő ünnepre való tekintettel. Minden táska egyedi tartalommal bírt, melyet bronzvasárnapon vehettek át a gyerekek és azok szülei.

Tovább 2018-12-11

Testvérvárosból érkezett delegáció Makón

Makó testvérvárosaiból Vízkeletről és Nagyszentmiklósról érkezett delegáció a hétvégén. Az adventi készülődésbe és a település életébe nyerhettek bővebb betekintést a határon túli magyarok.

Tovább 2018-12-11

Országos Aikido Évzárót tartottak Makón

Mintegy 120 aikidoka tréningezett városunkban a hétvégén a Makó Budó Klub, a Nemzeti Aikido Szövetség és a Magyar Aikido Sportért Alapítvány szervezésében. Az esemény vizsgával zárult és ugyanekkor adták át az „Év Aikodosa” címet is.

Tovább 2018-12-11

A Makói Nagycsaládosok Egyesülete is karácsonyozott

Szülőkkel és gyermekeikkel telt meg a Szent László Király Plébánia, ugyanis a Makói Nagycsaládosok Egyesülete nemrégiben tartotta karácsonyi összejövetelét. A csöppségekhez a Mikulás is ellátogatott, aki ajándékcsomagokat hozott magával.

Tovább 2018-12-11

Eredményes évet tudhat maga mögött a makói ContiTech

A Continental ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. ismét karácsonyi bálra invitálta dolgozóit az Erdei János Városi Sportcsarnokba. A nagy volumenű eseményen sort került az év értékelésére és természetesen a felhőtlen kikapcsolódás sem maradhatott el.

Tovább 2018-12-11

Makói Híradó 2018.12.10. HD

- Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján - A Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar 30 éves fennállását ünnepelte a Katolikus Templomban - Ünnepségek karácsony jegyében - A Hagymatikum is várta a fürdőzőket egy Mikulás Partival - Több száz csomag került kiosztásra - Ifjú zenészek koncerteztek a Koronában - A jövő mezőgazdaságát ismertették a Galambban - Nagy könyvösszefogás a makói Zrínyi utcai Óvoda javára

Tovább 2018-12-10

Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján

Második hetéhez érkezett az adventi várakozás időszaka. Ennek fényében városunk koszorúján is lángra lobbant a következő gyertya, amely a hagyomány szerint a reményt szimbolizálja. Az ünnepségen köszöntőt mondott Kerekes Éva, hegymászó, Dr. Nagy Jenő, telephely vezető főorvos és Kotormán István, lelkész, majd Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen lobbantották lángra a második gyertyát a Makovecz téren.

Tovább 2018-12-10

Ünnepségek karácsony jegyében

A Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének makói csoportja, valamint a Hagymás Makó Nyugdíjas Klub nemrégiben tartották hagyományos karácsonyi ünnepségüket. Mindkét esemény meghitt hangulatban telt, melyekre több városatya is ellátogatott.

Tovább 2018-12-10

A Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar 30 éves fennállását ünnepelte a Katolikus Templomban

A Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelték az első koncertjük helyszínén, a Szent István Király Plébánia templomban. A hangverseny első felében adventi dallamok csendültek fel, míg a második részben pedig a jubileumhoz kapcsolódó kórusművek hangzottak el.

Tovább 2018-12-10

A Hagymatikum is várta a fürdőzőket egy Mikulás Partival

A Mikulás szombaton a Hagymatikumba is betért, hogy köszöntse a fürdőző gyermekeket. A színes programok mellett, a rendezvény jó hangulatáról pedig a Csiga Duó gondoskodott, a legkedvesebb ünnepi gyermekdalokkal.

Tovább 2018-12-10

Több száz csomag került kiosztásra

A Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat is megrendezte Mikulás-ünnepségét pénteken. Az eseményre rengeteg szülő, nagyszülő és gyermek látogatott el, hogy jó társaságban tölthesse az időt, találkozhasson a Télapóval, és hogy valami finomsággal gazdagodva térhessen haza. Az ajándékosztást a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. is támogatta.

Tovább 2018-12-10

A jövő mezőgazdaságát ismertették a Galambban

Ünnepi énekkel telt meg a Korona díszterme a Makói Magán Zeneiskola Fúvószenekara által. A muzsikusok az indulók mellett többek között könnyűzenei darabokkal is készültek családtagjaiknak.

Tovább 2018-12-10

Nagy könyvösszefogás a makói Zrínyi utcai Óvoda javára

Több mint 200 könyv gyűlt össze a József Attila Könyvtár felhívására, amelyeket a közelmúltban adtak át a Zrínyi utcai óvodások számára. Az ünnepségen jelen voltak azok a kisdiákok is, akik régi, kedves olvasmányaikat ajánlották fel a nemes kezdeményezésre.

Tovább 2018-12-10

Heti reakció: – mit tudnak a Mikulásról és várják-e december 6án?

Önök a Heti reakció című, újonnan indult rovatunkat láthatják, amelyben a makóiak véleményére vagyunk kíváncsiak hétről-hétre, aktuális témákban.

Tovább 2018-12-10

Advent első vasárnapja – 2018

Advent első vasárnapja - 2018

Tovább 2018-12-10

Makói Híradó 2018.12.07. HD

- Újra elismerték Makó legsikeresebb sportembereit és csapatait - Sikeres évet zár a Nemzeti Méntesbirtok és Tangazdaság - Mikulás ünnepség a Szegedi SZEFO Zrt. makói fióktelephelyén - A Contitech Mikulása is meglepte a település lakosait - Ingyen jogosítvány, fél év önkéntességgel a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezeténél - A JAG növendékei sikert arattak a Dél - Bánságban - Zuber mézeskalácsosnál járt stábunk

Tovább 2018-12-07

Mikulás ünnepség a Szegedi SZEFO Zrt. makói fióktelephelyén

A Szegedi SZEFO Zrt. makói fióktelephelyén is tartottak Mikulás napi ünnepséget. A jeles esemény meghitt hangulatban telt, ahová Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogatott.

Tovább 2018-12-07

A JAG növendékei sikert arattak a Dél – Bánságban

A Makói József Attila Gimnáziumból két csapat indult a „Mit tudsz Torontál vármegyéről?” című honismereti versenyen. A nyolcadik osztályos nebulók egészen Szerbiáig utaztak, ugyanis a megmérettetésnek a dél – bánsági szórványmagyarság egyik fontos települése, Ürményháza adott otthont, ahonnan szép eredményekkel tértek haza.

Tovább 2018-12-07

A Contitech Mikulása is meglepte a település lakosait

Immár második alkalommal örvendeztették meg a makóiakat a Contitech dolgozói Mikulás alkalmából. Közel ötezer szaloncukrot osztottak szét a városban a jól viselkedő gyermek és felnőttek számára.

Tovább 2018-12-07

Újra elismerték Makó legsikeresebb sportembereit és csapatait

Ebben az esztendőben immár negyedik alkalommal rendezték meg a Sportkarácsonyt, amelynek a Hagymaház adott otthont. Az ünnepi műsort idén is az ismert sportszerkesztő és riporter, Gulyás László vezette, de rajta kívül több híres sportolót is meghívtak a szervezők az alkalomra. Az este folyamán díjak átadására is sor került, számos kategóriában ismerték el Makó legsikeresebb sportolóit.

Tovább 2018-12-07

Ingyen jogosítvány, fél év önkéntességgel a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezeténél

„Önkéntesség személyre szabva” címmel hirdette meg a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete azt a fél éves programot, amelynek köszönhetően ingyenesen szerezhető meg a „B” kategóriás jogosítványt. Összesen 30 fiatal vehet részt ebben a projektben, azonban már a fele betelt, így érdemes minél hamarabb jelentkezni.

Tovább 2018-12-07

Zuber mézeskalácsosnál járt stábunk

A makói Zuber családban közel egy évszázadon át szállt apáról fiúra a mézesbábosság mestersége. Manapság azonban már nincs ki folytassa a hagyományt, a műhely és az eszközök eladásra kerülnek, néhány a tradíciót őrző tárgy pedig a József Attila Múzeum tulajdona lesz. Stábunk még egy utolsó bepillantást nyerhetett a kézművesség múltjába és jelenébe.

Tovább 2018-12-07

Sikeres évet zár a Nemzeti Méntesbirtok és Tangazdaság

Hat milliárdos árbevétel mellett már idén mintegy négyszáz millió forint eredménnyel számol a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság- jelentette be Lázár János, a gazdaságért felelős kormánybiztos, majd kiemelte: ezzel nem elégednek meg, jövőre mintegy 15 milliárd forintos fejlesztést hajtanak majd végre, hiszen a cél, hogy a tangazdaság öt éven belül Magyarország, tíz éven belül pedig Európa legkorszerűbb gazdasága legyen.

Tovább 2018-12-07

Makói Híradó 2018.12.06. HD

- Magyarországon elsőként a térségben egyedülálló öntözési rendszer valósul meg - A Váll-Ker Kft-be is ellátogatott a Télapó - Karácsonyra készül a Makói Városi Televízió is - Az emberi élet képekben - Lányok is rúgták a bőrt a KERI Kupán - Csöbörből vödörbe

Tovább 2018-12-06

Társalgó 2018.12.06.

Mai adásunkban felelevenítjük az első adventi gyertyagyújtás pillanatait. A folytatásban az Angyalsóhaj Alapítvány képviselőivel az Erzsébet-házról beszélgetek és az ehhez kapcsolódó sütikostólóról. Majd ezt követően ismert személyek árulják el, hogy hogyan töltik a karácsonyt. Végezetül, de nem utolsó sorban a Mihálka György Vegyeskar 30 éves jubileumi koncertjéről is szó lesz.

Tovább 2018-12-06

Magyarországon elsőként a térségben egyedülálló öntözési rendszer valósul meg

A már meglévő csatornahálózat korszerűsítésével és teljesen új vezetékek kiépítésével egy egyedülálló öntözési rendszer fog a közel jövőben megvalósulni a térségben- jelentette be Lázár János kormánybiztos Mezőhegyesen, ahol azt is kifejtette: a komplex program elsősorban az állami ménesbirtokot és gazdaságot érinti, de a környékbeli gazdák is hozzáférhetnek, hiszen a Marosból nyerik majd a vizet, és egy nyitott rendszeren keresztül szeretnék Mezőhegyesig vinni. A kiviteli tervek már elkészültek.

Tovább 2018-12-06

Csöbörből vödörbe

A CONTITECH Makói KC férfi kézilabdacsapata hazai pályán nagy lehetőséget hagyott ki a Túrkeve együttese ellen. A makóiak jelenleg a tabella 11. helyén állnak, mely a kieső zónában van.

Tovább 2018-12-06

Az emberi élet képekben

Kunvári Gábor pécsi fotós munkáiból nyílt kiállítás az Espersit-ház folyosógalériájában, mely az életet mutatja be huszonhat képen keresztül. A tárlat a „Honnan jövök, hova megyek, ki vagyok én?” címet kapta.

Tovább 2018-12-06

A Váll-Ker Kft-be is ellátogatott a Télapó

A Váll-Ker Kft. dolgozóinak gyermekeihez és unokáihoz ebben az esztendőben is ellátogatott a Mikulás szerda délután. A kicsik a közös éneklés és az ajándékcsomagok átvétele előtt a Tihanyi Vándorszínpad darabját is végig nevethették.

Tovább 2018-12-06

Lányok is rúgták a bőrt a KERI Kupán

A HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ismét megrendezte KERI Kupa elnevezésű két napos futball bajnokságát, ahová a helyi és a térségi általános iskolák növendékeit várták. Még szerdán a fiúk, addig kedden a lányok mérték össze tudásukat a délutáni órákban. Az utóbbi meccsre stábunk is kilátogatott.

Tovább 2018-12-06

Karácsonyra készül a Makói Városi Televízió

Az előző évekhez hasonlóan Televíziónk idén decemberben is karácsonyi Társalgóval jelentkezik csütörtökönként. A Hagymatikum előtti téren megmutatjuk mindazt ami segíthet lelkileg is közelebb kerülni az ünnephez.

Tovább 2018-12-06

Diagnózis 2018.12.05. Hogyan találjuk meg a lelki nyugalmunkat a rohanó világban ?

Diagnózis 2018.12.05. Hogyan találjuk meg a lelki nyugalmunkat a rohanó világban ?

Tovább 2018-12-05

Makói Híradó 2018.12.04. HD

- Új eszközöket kapott a makói kórház - Megkétszerezte Makó a gazdasági teljesítményét - Az 5. számú választókerület lakói is átvehették az Erzsébet-utalványokat - Testközelben az Európai Parlament és az Európai Bizottság - A versek is segíthetnek önmagunk megismerésében - Sztárvendégek is várják az érdeklődőket holnap a IV. Sportkarácsonyon

Tovább 2018-12-05

A versek is segíthetnek önmagunk megismerésében

József Attila a tragikus sorsú, ám páratlan tehetségű költő nyolcvanegy évvel ezelőtt, december harmadikán hunyt el. Ebből az alkalomból a róla elnevezett múzeumban több rendhagyó irodalomórát tartott Tóth Péter Lóránt versvándor a diákoknak. Az egyik előadásra televíziónk is ellátogatott.

Tovább 2018-12-05

Új eszközöket kapott a makói kórház

Három új, speciális infúziós eszközzel gazdagodott a makói és a hódmezővásárhelyi kórház a Robert Burns Alapítvány és az Inter Relocation Kft. jóvoltából. Ezek a berendezések nagyban megkönnyítik és biztonságosabbá teszik majd a munkát az intézményben.

Tovább 2018-12-05

Megkétszerezte Makó a gazdasági teljesítményét

„Makónak minden sikerül, Vásárhelyen meg nem megy semmi” – emelte ki Lázár János azon a sajtótájékoztatón, ahol egy újabb támogatás, a Juhász Gyula Református Gimnázium felújításának jó hírét oszthatta meg a Maros-parti város lakosaival. Ugyanitt arról is beszélt: a település fejlődése példaértékű, hiszen az iparűzési adóbevétel a duplájára nőtt, az idegenforgalmi adó bevétele pedig meghatszorozódott az elmúlt években.

Tovább 2018-12-05

Az 5. számú választókerület lakói is átvehették az Erzsébet-utalványokat

Tovább 2018-12-05

Sztárvendégek is várják az érdeklődőket holnap a IV. Sportkarácsonyon

Immár negyedik alkalommal invitálják a város lakosait a Sportkarácsonyra, amelyen kiosztják az Év Sportolója kitüntetéseket is. A december 6-i rendezvény műsorvezetője Gulyás László sportriporter lesz, de számos hírességgel, például Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökővel és Martinek János öttusázóval is találkozhatnak az érdeklődők.

Tovább 2018-12-05

Testközelben az Európai Parlament és az Európai Bizottság

Az Európai Parlament és Bizottság már több esztendeje biztosít lehetőséget számos, a magyar regionális médiában dolgozó szakembereknek arra, hogy Brüsszelbe utazzanak és ott testközelből megismerhessék ezen szervezetek működését. Idén sem volt ez másképp, a Televíziónk egyik munkatársa is részt vett a november végén megszervezett tanulmányúton, ahol az utazás több mozzanatát is megörökítette.

Tovább 2018-12-05

Makói Híradó 2018.12.04. HD

-Közel 500 millió forintból újulhat meg a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola -Számos sportfejlesztés valósult már meg Makón és még további beruházások várhatóak -A városvezetés nem ajándékozhat az adóbevételből? -A migráció kérdése döntő lesz az EP választásokon -Bált adott a Csanád és Térsége Gazdakör -Kézműves délután a SZIGNUM-ban

Tovább 2018-12-04

A városvezetés nem ajándékozhat az adóbevételből?

2014 előtt egy szűkebb, vezetői kör, azóta a lakosság széles rétege részesül Makó fölös adóbevételéből a városvezetés jóvoltából, amelynek tetemes részét az iparűzési adó és az idegenforgalmi adó teszik ki- emelte ki Kovács Sándor települési képviselő az országos médiában ért támadások kapcsán, ugyanis egyes újságírók szerint felháborító, hogy a város ajándékaként adta át az önkormányzat által biztosított vásárlási utalványokat a 70 éven felülieknek. Az meg egyenesen „szirupos” szerintük, hogy személyesen teszik mindezt. Ez utóbbira Czirbus Gábor alpolgármester úgy reagált: a választópolgárokkal való személyes találkozás vidéken mindig is kiemelten fontos volt.

Tovább 2018-12-04

Közel 500 millió forintból újulhat meg a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola

Állami forrásból többek között interaktív lőtérrel és egy új emelettel is bővülni fog a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola épülete – hangzott el a témával kapcsolatos sajtótájékoztatón. Az alkalmon részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, Farkas Éva Erzsébet, polgármester és Kondrát Zoltán, a Makó Belvárosi Református Egyházközség lelkésze is.

Tovább 2018-12-04

Közel 500 millió forintból újulhat meg a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola

Állami forrásból többek között interaktív lőtérrel és egy új emelettel is bővülni fog a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola épülete – hangzott el a témával kapcsolatos sajtótájékoztatón. Az alkalmon részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, Farkas Éva Erzsébet, polgármester és Kondrát Zoltán, a Makó Belvárosi Református Egyházközség lelkésze is.

Tovább 2018-12-04

Számos sportfejlesztés valósult már meg Makón és még további beruházások várhatóak

Minden akadály elhárult az elől, hogy minél hamarabb megépülhessen az újvárosi sportcsarnok, mivel a kormány kiemelt nemzetgazdasági beruházásként tekint a létesítményre- hangsúlyozta Czirbus Gábor alpolgármester egy sajtótájékoztató keretében, ahol szó esett az elmúlt időszak és a közeljövő sportfejlesztéseiről is.

Tovább 2018-12-04

Bált adott a Csanád és Térsége Gazdakör

Év végéhez közeledve ismét bált rendezett a Csanád és Térsége Gazdakör a Korona Szálló dísztermében. A jó hangulatú esemény remek alkalmat biztosított az elmúlt hónapok értékelésére és természetesen a szórakozás sem maradhatott el.

Tovább 2018-12-04

A migráció kérdése döntő lesz az EP választásokon

2019 májusában ismét vezetőket választunk Európa élére. A tét igen nagy, ennek megfelelően a köré felépített kampánnyal is minden eddiginél komolyabb mozgósítást tűztek ki célul - tudtuk meg a helyszínen, ugyanis televíziónk munkatársa múlt héten Brüsszelben járt.

Tovább 2018-12-04

Makói Híradó 2018.12.03. HD

- Káosz a reggeli, szegedi buszokon - Ünnepi fényárba borult a város - Jótékonysági sütikóstoló az Erzsébet-ház javára - Magas kőrissekkel gazdagodott Makó - Újabb összejövetelt tartott a Makói Cukorbetegek Egyesülete - Cél a bentmaradás

Tovább 2018-12-03

Káosz a reggeli, szegedi buszokon

Akkora tumultus van a Volán Földeák- Óföldeák- Maroslele- Szeged járatán reggelente, hogy a diákok egy része sokszor lemarad a buszról, és csak késve érkeznek be az iskolába- többen ezzel a panasszal keresték fel Lázár Jánost legutóbbi, maroslelei fogadóóráján. Ezen kívül az országgyűlési képviselőtől olyan kisnyugdíjasok is segítséget kértek, akik annak idején termelőszövetkezetből mentek nyugdíjba, így nagyon alacsony összegű ellátást kapnak.

Tovább 2018-12-03

Újabb összejövetelt tartott a Makói Cukorbetegek Egyesülete

A Makói Cukorbetegek Egyesülete pénteken tartotta meg legutóbbi összejövetelét. A családias hangulatú délután alkalmával a tagok megbeszélhették az elmúlt egy hónap történéseit, tapasztalatokat cserélhettek és jó hangulatban, családias környezetben múlathatták az időt a Civil Szervezetek Házában.

Tovább 2018-12-03

Magas kőrissekkel gazdagodott Makó

Ötven facsemetével gazdagodott a vásártéri lovas pályát körülvevő liget, melyeket Farkas Éva Erzsébet polgármester és a település számos civil szervezetének, nyugdíjas klubjának, valamint oktatási intézményének képviselői saját maguk ültettek el. A program egy pályázat keretében valósulhatott meg, és még nincs vége: a tervek szerint összesen ötszáz fát ültetnek majd Makón a közel jövőben.

Tovább 2018-12-03

Jótékonysági sütikóstoló az Erzsébet-ház javára

Az ünnepi asztal legfinomabb édes és sós süteményeit kóstolhatták meg a Makovecz térre kilátogatók az Angyalsóhaj Alapítvány jótékonysági sütikóstolóján. Számos helyi szervezet és önkéntes is csatlakozott ehhez az akcióhoz, így segítve az Erzsébet-házat.

Tovább 2018-12-03

Ünnepi fényárba borult a város

A hagyományokhoz híven a város fényei mellett, ünnepélyes keretek között gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját, a hit szimbólumát. Ezzel hivatalosan is kezdetét vette a várakozás időszaka. A Makovecz tér teljesen benépesedett, hiszen sokan voltak kíváncsiak az ünnepségre.

Tovább 2018-12-03

Cél a bentmaradás

Vacsorával egybekötött évértékelőt tartott az M-Foci Kft. csapata, a vezetőséggel és a támogatókkal közösen. Bár a tabella 14. fokán végeztek, amely kieső helynek számít, emelt fővel emlékeztek vissza a mérkőzésekre. Az est folyamán a Givaudan Hungary Kft. különdíját is átadták.

Tovább 2018-12-03

FogadóÓra 2018.11.30.

vendég:Lázár János

Tovább 2018-11-30

Heti Reakció 2018.11.30.

Heti Reakció 2018.11.30.

Tovább 2018-11-30

Társalgó 2018.11.29.

- apátfalvi népzenei találkozó - Szentpéteri Csilla jótékonysági koncert - megnyitja kapuit a karácsonyi vásár Makón - kézműves ékszerkészítés

Tovább 2018-11-29

2018.11.29 HD

- Négyszeresére nőtt az idegenforgalmi adóbevétel Makón - A karácsonyi süteményhez is jól jöhetnek az Erzsébet – utalványok - Házhoz megy az egészségszűrés - Fejlesztő eszközre gyűjtöttek az ASZTA bálján - December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár

Tovább 2018-11-29

Négyszeresére nőtt az idegenforgalmi adóbevétel Makón

Zeitler Ádám és Kiss Attila jobbikos képviselők összeférhetetlenségének kérdése, az idei adóbevételek alakulása, a jövő évi költségvetés, valamint a makói levegő is terítéken volt tegnap a város rendes testületi ülésén, melyen ezúttal Lázár János országgyűlési képviselő is részt vett. Zárt ülés keretében pedig arról is döntöttek: ki kapja idén a Páger Antal- színészdíjat.

Tovább 2018-11-29

karácsonyi süteményhez is jól jöhetnek az Erzsébet – utalványok

A többi települési képviselőhöz hasonlóan, Toldi János is felkeresi választókerülete Erzsébet – utalványra jogosult lakóit. A városatya nemrégiben Kúsz Lajosnéhoz látogatott el, ahová mi is elkísértük.

Tovább 2018-11-29

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár. Az első adventi vasárnapon már 16 órától várja az érdeklődőket, ahol többek között fellép a Deák Big Band és a Makói Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusa, míg az Angyalsóhaj Alapítvány süti vásárral gyűjt az Erzsébet-ház javára.

Tovább 2018-11-29

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár. Az első adventi vasárnapon már 16 órától várja az érdeklődőket, ahol többek között fellép a Deák Big Band és a Makói Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusa, míg az Angyalsóhaj Alapítvány süti vásárral gyűjt az Erzsébet-ház javára.

Tovább 2018-11-29

Czirbus Gábor: Zeitler Ádám gyáva!

Czirbus Gábor, alpolgármester, a Fidesz helyi szervezetének elnöke szerint nem férfias, sőt, kifejezetten gyáva dolog Zeitler Ádámtól, hogy az utóbbi időben nem jelenik meg a testületi üléseken, vélhetően a körülötte valamint pártja, a Jobbik körül kialakult botrányok miatt. Erről egy rögtönzött sajtótájékoztató keretében beszélt ma délelőtt a városatya, az éppen aktuális testületi ülés szünetében, ugyanis képviselőtársai több kérdést is szerettek volna feltenni Zeitlernek.

Tovább 2018-11-28

2018.11.28 HD

-Czirbus Gábor: Zeitler Ádám gyáva! -Bekerült a települési értéktárba a helyi galambfajta -Bált adott a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub -Fejlesztő eszközre gyűjtöttek az ASZTA bálján -A siker 1% ötlet és 99% megvalósítás -„Nem kérek kegyelmet…” -14. lett a Makó FC az őszi szezonban

Tovább 2018-11-28

„Nem kérek kegyelmet…”

Még szeptemberben a makói származású Dr. Kolarovszki Tamás akvarelljeit szemlélhette meg felesége gobelin képei mellett a nagyérdemű, nemrégiben pedig „Nem kérek kegyelmet…” című könyve debütált a József Attila Múzeumban. A kötetben a második magyar hadsereg parancsnokának, Jány Gusztávnak az 1947 – es népbírósági peréről, valamint az ügy ’93 – as rehabilitációjáról olvashatunk.

Tovább 2018-11-28

A siker 1% ötlet és 99% megvalósítás

Weiser István marketingstratéga és író érkezett újabb tippekkel a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének szakmai estjére. Az előadásnak a „Titokzatos 4SZ formula” címet adta.

Tovább 2018-11-28

Bált adott a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub

A hagyományokhoz híven idén is bált rendezett a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub, ahová több térségi csoportot is meghívtak. Az est az önfeledt kikapcsolódás és szórakozás jegyében zajlott, melynek Andi Konyhája, azaz a régi Zöldért Étterem adott otthont.

Tovább 2018-11-28

Bekerült a települési értéktárba a helyi galambfajta

Az Országos Strasszer Fajtaklub, a Szegedi Magasszálló Keringő Fajtaklub és a Makói Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete szervezett kiállítást a hétvégén a makói tanműhelyben. Az expóra a hátáron túlról is érkeztek, elhozva magukkal díjnyertes példányaikat.

Tovább 2018-11-28

14. lett a Makó FC az őszi szezonban

Az NBIII. –as labdarúgó-bajnokság őszi szezonjának utolsó fordulójában a Szeged-Grosics Akadémia együttesével találkozott a M-Foci Kft. hazai pályán. A mérkőzés 2-1-s vendég sikerrel zárult.

Tovább 2018-11-28

Fejlesztő eszközre gyűjtöttek az ASZTA bálján

Nyáron ünnepelte egy éves fennállását a Szivárványon Túl Alapítvány, melynek célja, hogy a sérült gyerekeket és azok szüleit támogassa. A hétvégén a Koronában rendezték meg első báljukat a jótékonyság jegyében.

Tovább 2018-11-28

HírExtra – Kitűnő eredményeket értek el az Íriszes táncosok

A táncklub múltjáról, jelenéről és jövőjéről elnökével, Gera Zoltánnal és egyik oszlopos tagjával, Tóth- Kása Klaudiával beszélgetünk.

Tovább 2018-11-27

Makói Híradó 2018.11.27. HD

- Megszüntették Kiss Attila megbízatását a megyei közgyűlésben - Sok háztartásba eljutottak már az önkormányzat karácsonyi ajándékai - Keresztes Ildikó és László Boldizsár volt a sztárfellépő Szentpéteri Csilla koncertjén - Minden eddiginél nagyobb mennyiségű búza gyűlt össze a Magyarok Kenyere Programban - A gyermekek javára gyűjtöttek - Fontos meccset vesztett a Makói KC

Tovább 2018-11-27

Sok háztartásba eljutottak már az önkormányzat karácsonyi ajándékai

Már sok helyre eljutottak a város karácsonyi ajándékai, hiszen kézbesítésük folyamatosan zajlik. Stábunk múlt hét pénteken Kovács Sándor települési képviselőt kísérte el két házaspárhoz, akik szintén örömmel fogadták az Erzsébet – utalványokat.

Tovább 2018-11-27

Megszüntették Kiss Attila megbízatását a megyei közgyűlésben

Mint arról korábban beszámoltunk Kiss Attila, a Jobbik makói elnöke a Csongrád Megyei Közgyűlés álláspontja szerint megszegte a képviselők összeférhetetlenségére vonatkozó törvényt. A képviselő sorsáról tegnap határoztak: megszüntették a megbízatását a megyei közgyűlésben.

Tovább 2018-11-27

A gyermekek javára gyűjtöttek

Az előző évekhez hasonlóan idén novemberben is egy Jótékonysági Est keretében gyűjtöttek a Makói Óvoda növendékei számára. A Kelemen Házban tartott esemény keretében befolyt összeget a gyermekek játékkészletének bővítésére fordítják.

Tovább 2018-11-27

Minden eddiginél nagyobb mennyiségű búza gyűlt össze a Magyarok Kenyere Programban

Tovább 2018-11-27

Keresztes Ildikó és László Boldizsár volt a sztárfellépő Szentpéteri Csilla koncertjén

Hatalmas sikert aratott Szentpéteri Csilla és sztárvendégei Keresztes Ildikó és László Boldizsár jótékonysági koncertje, amellyel idén a makói korház Sürgősségi Betegellátó Osztályát támogatják. A nemes ügy mellé nem csak ismert előadók, hanem tehetséges makói fiatalok is csatlakoztak és produkciójukkal megörvendeztették a Maros-parti közönséget.

Tovább 2018-11-27

Makói Híradó 2018.11.26. HD

-Közel négy millió forint gyűlt össze a makói Sürgősségi Betegellátó Osztály javára -Folyamatosan járják a körzetüket a képviselők -A gyűlölet és árulás nem lehet a jövő -Adventvárás rock stílusban -Népzenei csemegézés Apátfalván

Tovább 2018-11-26

A gyűlölet és árulás nem lehet a jövő

Április 8 án a Fidesz -KDNP 2/3 os többséget szerzett az összefogó ellenzéki pártokkal szemben. Az újabb 2 választáshoz közeledve térségünk egyik polgármestere Márki Zay Péter egy új egyesületet alapított, melyben olyan hozzá hasonló embereket sorakoztat fel ,akik szembefordultak saját maguk korábbi elveivel, vagyis renegátok mint ő maga is. Ezt Bencsik András újságíró, a Demokrata hetilap főszerkesztője televíziónknak adott interjújában nyilatkozta majd hozzátette annak a szervezetnek melynek célja az árulás, eszköze a gyűlölet ,nem lehet jövője.

Tovább 2018-11-26

Folyamatosan járják a körzetüket a képviselők

Hadik György önkormányzati képviselő is folyamatosan járja a 4-es számú választókerületet, hogy még az adventi időszakban tudja átadni a 380 szépkorúnak az Erzsébet- utalványokat. A karácsonyi kiadásokban nagy segítség a város ajándéka, mivel minden olyan drága - mondta el televíziónknak Nagy-György Lajosné, 70 év feletti nyugdíjas.

Tovább 2018-11-26

Népzenei csemegézés Apátfalván

Az Apátfalvi Népzenei Találkozón zengtek a dalok és pengették a citera húrjait a fellépők. A nagy érdeklődésnek örvendő eseménynek a település művelődési háza adott otthont.

Tovább 2018-11-26

Közel négy millió forint gyűlt össze a makói Sürgősségi Betegellátó Osztály javára

3.874.000 forint gyűlt össze Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertjén, amelyet a makói Sürgősségi Betegellátó Osztály javára ajánlott fel a zongoraművész. Az összegből őrző-védő- figyelő monitorok beszerzésére kerül sor, amelyek a betegek biztonságát növelik. A nagy érdeklődésre való tekintettel az előadó zenekarával kétszer is színpadra állt a Hagymaházban.

Tovább 2018-11-26

Adventvárás rock stílusban

Ismét sokan voltak kíváncsiak az Ismerős Arcok makói koncertjére az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A hagyományokhoz híven produkciójukat a Good Company zenészeinek műsora előzte meg.

Tovább 2018-11-26

FogadóÓra: Bencsik András

vendég:Bencsik András újságírő,főszerkesztő

Tovább 2018-11-26

Makói Híradó 2018.11.23. HD

- Kiss Attilát kizárják a Csongrád Megyei Közgyűlésből? - Bencsik András: A túlélés a tét! - Gördülékenyebbé és hatékonyabbá vált a makói mentősök munkája is - Szentpéteri Csilla vasárnap ismét jótékonysági koncertet ad - Makón járt az Operaház Nagykövete - A zene nem foglalkozás, hanem életmód

Tovább 2018-11-23

Heti reakció 2018.11.23.

Mint arról korábban többször beszámoltunk, mintegy 336 millió forint kormányzati támogatásból felújítják a Csipke sort. Az úgynevezett „zöldmezős beruházás” keretében geotermikus fűtést, és napelemes világítást is megvalósítanak, újraszigetelik a teljes épületet, valamint az üzletek, és az előtte található tér is megújulnak. A munkálatok nagy részével várhatóan még idén végez a kivitelező. Megkérdeztük a helyieket, hogy mi a véleményük a beruházásról?

Tovább 2018-11-23

Egy elveszett napló nyomában…

Az Isonzó-fronton 1915 nyarától 1917 októberéig vívta az olasz haderő az osztrák-magyar seregekkel a híres-hírhedt isonzói csatákat, szám szerint tizenkettőt. Az osztrák-magyar haderő, - melynek felét magyar katonák alkották -, a Doberdó-fennsíkon építtette ki az első védelmi vonalakat az itt harcoló, túlnyomórészt magyar ezredekkel. Budapestről, Temesvárról, Debrecenből, Nagyváradról, Székesfehérvárról, Szegedről és annak környékéről vonultak be azok a katonák, akik ezt a kiemelt frontszakaszt védelmezték. A Makói Városi Televízió stábjának lehetősége nyílt arra, hogy felkutassa ezeket a helyszíneket Dr. Halmágyi Pál történész, nyugalmazott múzeumigazgató kíséretben.

Tovább 2018-11-23

Kiss Attilát kizárják a Csongrád Megyei Közgyűlésből?

Összeférhetetlenség miatt kizárhatja a Csongrád Megyei Közgyűlés Kiss Attilát, a Jobbik makói elnökét a képviselők közül, mivel megszegte a képviselők összeférhetetlenségére vonatkozó törvényt. Czirbus Gábor, a makói Fidesz elnöke szerint ez az elmúlt harminc év egyik legnagyobb politikai botránya lehet, véleménye szerint a Jobbik képviselőjének meg kellene előznie a méltatlan kizárást, és le kellene mondania, csak úgy, mint Zeitler Ádám választókerületi elnöknek, hiszen ő is tudott a törvénysértésről.

Tovább 2018-11-23

Bencsik András: A túlélés a tét!

Komoly tétje van a tavaszi európai parlamenti választásoknak, méghozzá az életben maradásunk, mert, hogy a jelenlegi brüsszeli elit célja egyértelműen az, hogy eltűnjön a keresztényi európai kultúra- így lehetne összegezni Bencsik András, újságíró, lapszerkesztő üzenetét a makóiaknak. A Békemenet egyik főszervezője a Fidesz helyi szervezetének meghívására érkezett a településre.

Tovább 2018-11-23

Szentpéteri Csilla vasárnap ismét jótékonysági koncertet ad

November 25-én, vasárnap két jótékonysági koncerttel is megörvendezteti a Maros-parti közönséget Szentpéteri Csilla zongoraművész. Az előadó zenekarával és több vendégfellépővel együtt áll a Hagymaház színpadára, a rendezvényből befolyt összeggel pedig a makói Sürgősségi Betegellátó Osztályt támogatják.

Tovább 2018-11-23

Makón járt az Operaház Nagykövete

„Az opera hangszerei, az operazenekar csodálatos világa” címmel tartott előadást Ambrus Ákos operaénekes a József Attila Városi Könyvtárban. A nagykövet a színházi műfajokat népszerűsítette vetítéssel színesítve.

Tovább 2018-11-23

A zene nem foglalkozás, hanem életmód

Tegnap tartotta meg hagyományos novemberi növendék hangversenyét a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A rendezvényen nem csak szülőkkel és nagyszülőkkel, hanem csodálatos muzsikaszóval is megtelt a Korona díszterme.

Tovább 2018-11-23

Javában zajlik az önkormányzat által biztosított Erzsébet – utalványok kézbesítése

Makó Város Önkormányzata idén összesen 3340 hetven év feletti lakosnak járul hozzá a karácsonyához Erzsébet – utalványokkal, melyeket a települési képviselők már több helyre el is juttattak. A 2 – es számú választókerület szépkorúinak Kádár József adja át a város ajándékát.

Tovább 2018-11-23

Gördülékenyebbé és hatékonyabbá vált a makói mentősök munkája is

Teljesen új, modern felszerelésekkel van ellátva az a 117 új mentőautó, amelyek még ebben az esztendőben szolgálatba állnak az Országos Mentőszolgálat állomásain. Ennek köszönhetően a Makón dolgozó mentők is modernebb körülmények között, még az eddiginél is gördülékenyebben tudják végezni munkájukat.

Tovább 2018-11-23

Társalgó 2018.11.22.

- Makó Annó könyvbemutató - Bárdi Andrea fafaragó Betlehemje - Makói szíjgyártók művei tűntek fel a Trónok harcában - Lőrinc L. László dedikált Makón

Tovább 2018-11-22

Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát a képviselők

Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát a települési képviselők, a tavaly tízezer forintra emelt vásárlási utalványokat igyekeznek még az adventi időszakban kihordani a város szépkorú lakosainak. Czirbus Gábor alpolgármester televíziónknak elárulta: közel ötszáz főnek kell átadnia a támogatást, de éppen ezért már napokkal korábban elkezdte azok kiosztását.

Tovább 2018-11-22

Makói Híradó 2018.11.22. HD

-Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát a képviselők -Győrfi Pál tolmácsolásában ismerhették meg a mentős hivatást a fiatalok -Lőw Lipót emlékplakettel jutalmazták Urbancsok Zsoltot -Elindította vlog csatornáját a Szirbik Miklós Egyesület -Újabb meglepetéssel készül adventre Bárdi Andrea művésztanár -Kitűnő eredményeket értek el az Íriszes táncosok

Tovább 2018-11-22

Újabb meglepetéssel készül adventre Bárdi Andrea művésztanár

Tizenöt évvel ezelőtt vált a fafaragás szerelmesévé Bárdi Andrea művésztanár, aki azóta nem csak otthonát, de több közteret is különlegessé tett már alkotásaival. Állatok és emberi alakok egyaránt megtalálhatók faragásaiban, melynek száma folyamatosan bővül. Jelenleg egy korábbi munkájához készít újabb darabokat.

Tovább 2018-11-22

Lőw Lipót emlékplakettel jutalmazták Urbancsok Zsoltot

Az 1800 – as évek kiemelkedő tudós rabbijáról, Lőw Lipótról elnevezett emlékplakettel jutalmazta nemrégiben a Szegedi Zsidó Hitközség Urbancsok Zsoltot. A makói főlevéltáros nagy örömmel fogadta a kitüntetést.

Tovább 2018-11-22

Elindította vlog csatornáját a Szirbik Miklós Egyesület

A Szirbik Miklós Egyesület tegnap indította el a MarosKult Vlogot. A kezdeményezés egyik legfőbb célja, hogy olyan különleges videó felvételeket készítenek, amelyek felhívják a lakosság figyelmét a város épített örökségére.

Tovább 2018-11-22

Kitűnő eredményeket értek el az Íriszes táncosok

Nemrégiben rendezték meg a XIII. Fekete Sas Kupát Hódmezővásárhelyen, ahol az Írisz Táncklub képviselte városunkat. A növendékek több kategóriában is indultak és szép eredményekkel tértek haza.

Tovább 2018-11-22

Győrfi Pál tolmácsolásában ismerhették meg a mentős hivatást a fiatalok

Az Országos Mentőszolgálat egy igazi hungarikumnak nevezhető – mondta Győrfi Pál a Hagymaházban tartott előadásán tegnap délután a KERI által rendezett eseményen. A szóvivő a megjelent fiataloknak bemutatta a mentőszolgálat múltját, jelenlegi működését, valamint arra is rávilágított, hogy mi a teendő vészhelyzet esetén.

Tovább 2018-11-22

Makói Híradó 2018.11.21. HD

- A makói Duna Döner is várja a munkavállalókat - Makón készen állnak a télre - Rövid hírek - Rendőrségi hírek - Jön az újabb útfelújítási program - Ügyeljünk a szén-monoxid érzékelők szavatossági idejére

Tovább 2018-11-21

Jön az újabb útfelújítási program

Jó hírrel szolgálhatott tegnapi, pitvarosi fogadóóráján Lázár János országgyűlési képviselő, ugyanis a kormányzatnál sikerült kijárnia a Nagyér- Ambrózfalva- Pitvaros, valamint a Mezőhegyes- Pitvaros- Csanádpalota közötti útszakaszok felújítását. Ezen kívül egy, a Pitvaros szennyvíz problémáját megoldó nyertes pályázatról is beszámolhatott.

Tovább 2018-11-21

Makón készen állnak a télre

Már októberben megkezdte a felkészülést az utak téli síkosságmentesítésére a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Nagy Nándor ügyvezetőtől televíziónk azt is megtudta, hogy nemsokára megnyitja kapuit a városi jégpálya.

Tovább 2018-11-21

Ügyeljünk a szén-monoxid érzékelők szavatossági idejére

Múlt héten szén-monoxid mérgezés gyanújával szállítottak kórházba egy szentesi férfit. Az esettel kapcsolatban kiderült, a házban található érzékelő berendezés szavatossági ideje lejárt, az nem működött megfelelően. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy mindig tartsák be a gyártó által előírt biztonsági előírásokat, szakemberrel ellenőriztessék tüzelő-fűtő alkalmatosságaikat.

Tovább 2018-11-21

A makói Duna Döner is várja a munkavállalókat

A makói Duna Döner gyárban tettek látogatást tegnap a kormányhivatal, az iparkamara, a megyei közgyűlés képviselői, valamint a város vezetői, méghozzá azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktumot. Ez a program ugyanis arra hivatott, hogy összehozza a munkaerőhiánnyal küzdő cégeket az álláskeresőkkel. Éppen ezért olyan civileket is meghívtak az eseményre, akik regisztrált munkanélküliek, hogy bepillantást nyerhessenek az ételkülönlegességgel foglalkozó gyár mindennapjaiba.

Tovább 2018-11-21

HírExtra – a Csipkesor felújítása 2018.11.20.

A mai adásban a Csipkesor felújításáról beszélgetünk Czirbus Gábor alpolgármesterrel. Ugyanis, mint arról korábban beszámoltunk, a mintegy 336 millió forintos beruházás munkálatai igen jó ütemben haladnak.

Tovább 2018-11-20

Makói Híradó 2018.11.20. HD

-A hosszú élet titka a reggeli kávé és három cent pálinka -Újból vért adtak a MENI dolgozói -A Trónok harcában is feltűntek a Lenhardt műhely kivételes mesterremekei -Nyitott kapuk a Givaudan Hungary Kft-nél -Balesete után teljes életet él Hacker Gábor -Vállalható vereség a listavezetőtől

Tovább 2018-11-20

A Trónok harcában is feltűntek a Lenhardt műhely kivételes mesterremekei

Száznegyvenöt éve űzi szíjgyártó mesterségét a Lenhardt család. A dinasztia tagjai Rózsa Sándornak karikás ostort készítettek, míg a Trónok harcában lószerszámaik tűntek fel. Televíziónk munkatársai nemrégiben ennek az ősi kézművességnek a kulisszái mögé leshettek be, ahol apáról fiúra szállnak a szakma titkai.

Tovább 2018-11-20

Nyitott kapuk a Givaudan Hungary Kft-nél

Nyílt nappal egybekötött gyártúrát tartottak a hétvégén a Givaudan Hungary Kft.-nél. Az üzemet a makói és a térség oktatási intézményeiben tanuló diákok tekinthették meg, akik a termelés mellett a cég által kínált lehetőségekről is többet megtudhattak.

Tovább 2018-11-20

Újból vért adtak a MENI dolgozói

Újra sportol és dolgozik a Makóról elszármazott egykori futballista, Hacker Gábor, aki hónapokig kómában volt egy hirtelen rosszullétet követően. A fiatal sportoló huszonhat éves volt, amikor egy bajnoki cím ünneplése közben megállt a szíve. Az ébredést követő nehéz időszakról, az évekig tartó rehabilitációról és a sporthoz való visszatéréséről is kérdezte televíziónk, stábunknak az Erdei János Városi Sportcsarnokban éppen edzés közben adott interjút.

Tovább 2018-11-20

Balesete után teljes életet él Hacker Gábor

Újra sportol és dolgozik a Makóról elszármazott egykori futballista, Hacker Gábor, aki hónapokig kómában volt egy hirtelen rosszullétet követően. A fiatal sportoló huszonhat éves volt, amikor egy bajnoki cím ünneplése közben megállt a szíve. Az ébredést követő nehéz időszakról, az évekig tartó rehabilitációról és a sporthoz való visszatéréséről is kérdezte televíziónk, stábunknak az Erdei János Városi Sportcsarnokban éppen edzés közben adott interjút.

Tovább 2018-11-20

Vállalható vereség a listavezetőtől

Tisztességesen helyállt a CONTITECH Makói KC az eddig veretlen szegediek ellen. A makói csapat a mérkőzésen a helyzetek sokaságát hagyta ki, míg a vendégek gyors indításokból sok gólt tudtak lőni, ezzel megnyerve a megyei derbit.

Tovább 2018-11-20

Makói Híradó 2018.11.19. HD

-XII. Szent Erzsébet bál -Harminc éves fennállását ünnepelte a makói ÉFOÉSZ klub -Aradi diákok látogattak el a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába -Fotók a XX. századi Makóról -Makón dedikált az ország leghíresebb sci-fi írója, Lőrincz L. László -Vendég siker hazai pályán

Tovább 2018-11-20

XII. Szent Erzsébet bál

A Szent István Egyházi Iskola immár tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Szent Erzsébet bált, az eseménynek a Korona adott otthont. A hagyományok ápolása, az önfeledt szórakozás mellett a rendezvény jótékony célt is szolgált.

Tovább 2018-11-20

Aradi diákok látogattak el a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába

Olvasás, matematika és testnevelés órákon is részt vehettek azok az aradi általános iskolások, akik a mai napon több nevelővel a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába látogathattak el az intézmény és a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat együttműködésében. Mind a vendégek, mind pedig a helyi diákok és pedagógusok számára sok lehetőséget és tapasztalatot rejt magában a kezdeményezés

Tovább 2018-11-20

Fotók a XX. századi Makóról

„Fotók a XX. századi Makóról” címmel újabb kötettel gazdagodott a Makó Anno könyvsorozat. A szerzők célja, a Maros-parti város múltjának ápolása, valamint a régi fotók digitalizálása, archiválása az utókor számára.

Tovább 2018-11-20

Harminc éves fennállását ünnepelte a makói ÉFOÉSZ klub

AZ ÉFOÉSZ Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezetének makói klubja immár harminc éve segíti az értelmi fogyatékkal élőket. A kerek évforduló alkalmából egy ünnepi műsort rendeztek a Hagymaházban, valamint egy bálra is sor került a Koronában.

Tovább 2018-11-20

Vendég siker hazai pályán

Nem tudta itthon tartani a három pontot az M-Foci Kft. az őszi bajnokság véghajrájában. A Dunaújváros elleni mérkőzésen mindvégig küzdőszellemben játszott a Makó, védelmi hibájukat azonban jól kihasználták a Fejér megyeiek.

Tovább 2018-11-20

Makón dedikált az ország leghíresebb sci-fi írója, Lőrincz L. László

Sindzse szeme, a Kicsik, a Vérfarkas éjszakája- csak néhány abból a közel száz regényből, melyet az országszerte híres krimi és sci-fi író, Lőrincz L. László, azaz Leslie L. Lawrence jegyez. A szerző hétvégén Makón járt, legfrissebb könyvét, az Óriásokat dedikálta, a helyiek legnagyobb örömére, ugyanis rengetegen érkeztek az eseményre.

Tovább 2018-11-20

Heti reakció – Megkérdeztük a helyieket, hogy mi a véleményük az újonnan átadott levéltárról?

Heti reakció - Megkérdeztük a helyieket, hogy mi a véleményük az újonnan átadott levéltárról?

Tovább 2018-11-16

Makói Híradó 2018.11.15. HD

- Bemutatta a kormány dohányzás megelőzési programját Budapesten Lázár János - Kitárta kapuit a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola - Bűnmegelőzési előadás a börtönéletről - November végéig várják a könyveket a Máltai Házban - Megnyitó és kiállítás egy napon - Makói siker az egri uszonyosúszó versenyen - Röplabdával zárult az Őszi Sport7ek - A szivacskézilabdáé volt a főszerep

Tovább 2018-11-16

Bűnmegelőzési előadás a börtönéletről

A tavasz folyamán már rendeztek Makón egy olyan programot, ahol a makói közép- valamint az általános iskola felsőbb osztályosait hívták meg, hogy a bűnmegelőzés fontosságáról haljanak tájékoztatót. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Makói Fiatalok Akadémiája úgy döntött, hogy ismételten összehívja a diákokat a Hagymaházba.

Tovább 2018-11-16

Bemutatta a kormány dohányzás megelőzési programját Budapesten Lázár János

„Fontos, hogy a fiatalokat távol tartsuk a dohányzástól és csökkenjen a dohányosok száma - hangsúlyozta Lázár János, országgyűlési képviselő, és egyben a nemdohányzók védelméért is felelős miniszterelnöki biztos Budapesten. Tegnap volt ugyanis a „Ne gyújts rá”, azaz a dohányzás ellenes világnap, melynek apropóján a fővárosi Eötvös József Általános Iskolában számos, prevenciós előadást is tartottak.

Tovább 2018-11-16

Makói siker az egri uszonyosúszó versenyen

A Magyar Búvár Szakszövetség Egerben rendezte meg a Cápa – Serdülő - Junior Uszonyosúszó Országos Bajnokságot a közelmúltban. A megmérettetésen a Makói Úszó Klub növendéke Domokos Ádám Tamás is indult, aki korosztálya legeredményesebb versenyzője lett.

Tovább 2018-11-16

A szivacskézilabdáé volt a főszerep

Ismét megrendezésre került az Őszi Gyermek Szivacskézilabda Villámtorna az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az esemény résztvevői nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a mérkőzésekbe.

Tovább 2018-11-16

Megnyitó és könyvbemutató egy napon

Megnyitását követően ugyan azon a napon egy rendezvénynek is otthont adott a makói levéltár új épületegysége. A Szirbik Miklós Egyesülettel közösen jelentetett meg kötetet Makó Szobrai címmel az intézmény, melynek bemutatóját tartották meg az organikus épületben.

Tovább 2018-11-16

Kitárta kapuit a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola

Rendvédelmi bemutatóval, egészségügyi gyakorlatokkal és előadásokkal várták az érdeklődő, végzős általános iskolásokat a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában szerdán. Az ellátogató nyolcadikosok a jó hangulatú eseményen minden fontos információt megkaphattak ahhoz, hogy megalapozott döntést hozzanak majd az iskolaválasztás tekintetében.

Tovább 2018-11-16

November végéig várják a könyveket a Máltai Házban

Magyar nyelvű mesekönyvek, képeskönyvek, ifjúsági regények vagy ismeretterjesztő kiadványok – ezekben a műfajokban várja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja a könyvadományokat. Az összegyűlt köteteket a határ mentén, szórvány magyarságban élő kisiskolások között fogják majd szétosztani.

Tovább 2018-11-16

Makói Híradó 2018.11.15. HD

- A müncheni ugrálókötél versenyről 29 éremmel tért haza a Makó Jump - Már végéhez közeledik az őszi betakarítás - Hamarosan elkezdődnek az Erzsébet – ház felújítási munkálatai - Nyugdíjprémiumot kaptak idén is a szépkorúak - Tervezés alatt az új, magyarcsanádi Maros-híd - Megnyitotta kapuit az Adventi vásár és kiállítás a Hagymaházban - Lemásolta hétvégi mérkőzését a Makói KC

Tovább 2018-11-15

Nyugdíjprémiumot kaptak idén is a szépkorúak

Már elkezdte kihordani a postás az idei nyugdíjprémiumot, melynek a maximális összege idén 18 ezer forintra emelkedett. Ehhez a segítséghez Makó Város Önkormányzata is szeretne hozzájárulni, így a hetven éven felüliek számára ebben az évben is biztosít fejenként tízezer forintos vásárlási utalványt, amelyet a települési képviselők a holnapi napon kezdenek el kiosztani. A helyiek nagy örömmel fogadták a kiegészítést, mivel nagy segítség a család számára.

Tovább 2018-11-15

Hamarosan elkezdődnek az Erzsébet – ház felújítási munkálatai

Civil, szülői kezdeményezésre tűzte ki céljául az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriuma, hogy létrehozza az Erzsébet-házat, ahol az egészségkárosodással, szellemi fogyatékossággal élő fiatal felnőtteken és családtagjaikon kívánnak segíteni. Ehhez egy épületet a Szent István Király Plébánia már térítésmentesen felajánlott, felújítására és kialakítására pedig az alapítvány több, adománygyűjtő rendezvényt is szervezett. Egy sajtótájékoztató keretében pedig legutóbb arról számolt be Farkas Éva Erzsébet polgármester, hogy elkészültek azok a tervek, melyek alapján már a jövő héten elindulhatnak a munkálatok.

Tovább 2018-11-15

Már végéhez közeledik az őszi betakarítás

A változatosnak mondható száraz, majd csapadékos időjárás nem kedvezett a fokhagymának, mivel megpuhult, így nagyon sok gazdának kiesést jelent ez az idei évben. A gabonát, a repcét, és a napraforgót nyomott, míg a petrezselyem gyökeret egészen jó áron tudták a termelők eladni az idei évben.

Tovább 2018-11-15

A müncheni ugrálókötél versenyről 29 éremmel tért haza a Makó Jump

Huszonkilenc éremmel tért haza nemrég a hat fős Makó Jump ugrálóköteles csapat, így a fiatalok már az első nemzetközi megmérettetésükön öregbítették Makó hírnevét. A diákok csoportos és egyéni számokban is remekeltek, azonban nem lazítanak, mivel már egy következő versenyre készülnek.

Tovább 2018-11-15

Társalgó – kulturális magazin 2018.11.15.

- karácsonyi váásár Makón - átadták az új levéltár épületét - Petrás Mária kiállítás - ékszer és mandalal készítés

Tovább 2018-11-15

Tervezés alatt az új, magyarcsanádi Maros-híd

Megkezdődött a Maros-híd újjáépítésének tervezése- derült ki tegnap Lázár János magyarcsanádi fogadóóráján, ahol a képviselő televíziónknak adott tájékoztatásában kiemelte: folyamatban van a nagylaki elkerülő út megépítése is, így a két dolog együtt, a híd és az elkerülő út teljesen tehermentesíthetik a 43-as főút azon szakaszát, és az érintett településeket a kamionforgalomtól- többen ugyanis erre panaszkodtak. Ezen kívül voltak, akik a helyi temetők üzemeltetésével, más pedig a Maros folyó felhasználásával kapcsolatos felvetésekkel érkezett.

Tovább 2018-11-15

Lemásolta hétvégi mérkőzését a Makói KC

Hétközi fordulót játszott szerda este az Erdei János Városi Sportcsarnokban a Makói KC felnőtt női kézilabdacsapata. A mérkőzésen a szegediek bizonyultak jobbnak.

Tovább 2018-11-15

Megnyitotta kapuit az Adventi vásár és kiállítás a Hagymaházban

Adventi vásár és kiállítás nyílt a Hagymaházban, ahol helyi kézművesek mutathatják be termékeiket. Az alkotók most is egyedi, ötletes portékákat készítettek.

Tovább 2018-11-15

DIAGNÓZIS egészségügyi szűrés férfiaknak 2018.11.15.

DIAGNÓZIS egészségügyi szűrés férfiaknak 2018.11.15.

Tovább 2018-11-15

Makói Híradó 2018.11.14. HD

- Hivatalosan is új helyre költözött a levéltár - Aszfaltos út vezet majd a jángori zsidó temetőhöz - Hátrányos helyzetű gyermekeknek tartottak kézműves foglalkozást az Ifjúsági Színtérben - Lélek szárnyán a Caminon - Makói sikerek Szlovákiában

Tovább 2018-11-14

Makói sikerek Szlovákiában

A MR Power színeiben versenyzett Szlovákiában Majoros Róbert és Marton Gergely. A makói fiatalok a világ legjobb erőemelőivel mérték össze tudásukat és igen szép eredményekkel tértek haza.

Tovább 2018-11-14

Hátrányos helyzetű gyermekeknek tartottak kézműves foglalkozást az Ifjúsági Színtérben

Az újonnan megválasztott Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat azon munkálkodik, hogy a rászoruló családokban élő gyermekeknek olyan lehetőségeket biztosítsanak, amelyeket helyzetükből fakadóan máskülönben nem tudnak megtapasztalni. A szombati napon 40 fiatal látogathatott el a Szegedi Vadasparkba, a nap második felében pedig kézműves foglalkozáson vehettek részt. Ehhez a helyszínt, az Ifjúsági Színteret Makó Város Önkormányzata biztosította.

Tovább 2018-11-14

Aszfaltos út vezet majd a jángori zsidó temetőhöz

A „Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon” című projekt lehetőséget ad arra, hogy a makói jángori zsidó temető megközelítését biztosító út kiépüljön a közeljövőben, ezzel egy hosszú évtizedekre visszanyúló problémát old meg Makó Város Önkormányzata a magyar kormány segítségével. Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint a beruházást végző DÉLÚT Építő és Bányászati Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója, Juhász Lóránt kedden írták alá a kivitelezési szerződést.

Tovább 2018-11-14

Hivatalosan is új helyre költözött a levéltár

„Egy olyan nagy múlttal rendelkező város, mint Makó joggal tarthat arra igényt, hogy az épített, természeti és írott öröksége jó helyre és jó kezekbe kerüljön” – mondta Lázár János országgyűlési képviselő ma délelőtt, a makói levéltár új épületének átadóünnepségén. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Latorcai Csaba János közigazgatási államtitkár, valamint Dr. Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója. A létesítmény megszentelése után közös bejárásra is sor került.

Tovább 2018-11-14

Lélek szárnyán a Caminon

Az ősi zarándokutat, az El Caminot járta végig nemrégiben kisebbik fia kíséretében Kajáriné Kádár Katalin, aki a 2018/19 – es Máltai Esték nyitó előadásán szemezgetett élményeiből. Az eseménynek otthont adó József Attila Városi Könyvtárban telt ház volt.

Tovább 2018-11-14

Hírextra – Fecskelakások Makón

Mint arról a napokban beszámoltunk, átadták a felújított fecskelakásokat a Fűrész utcában. Az eseményen Farkas Éva Erzsébet polgármester ünnepélyesen is gratulált a fiataloknak, majd a szerződések aláírása után a lakásokat együtt vették szemügyre.

Tovább 2018-11-13

Makói Híradó 2018.11.13. HD

-Újabb hét felújított bérlakást adtak át Honvédban -A hit és a tudomány szoros összefüggéséről tartott előadást Makón Csókay András, világhírű idegsebész -A kultúrát lélegeztetni kell, hogy ne vesszen el -A fiatalokra is odafigyel a Marosvidék Baráti Társaság -Az egészséges életmódra hívták fel a figyelmet a Hagymatikumban -Felszabadult délután a mozgás jegyében

Tovább 2018-11-13

A kultúrát lélegeztetni kell, hogy ne vesszen el

A városban már ismerősként csenghet Petrás Mária Príma Primissima- és Magyar Örökség-díjas népdalénekes neve. Ékes hangja mellett ezúttal kézműves tehetségét is bemutatja a makóiaknak, különleges kerámiáiból nyílt kiállítás a József Attila Múzeumban.

Tovább 2018-11-13

A fiatalokra is odafigyel a Marosvidék Baráti Társaság

Márton napi mulatságot szervezett a Marosvidék Baráti Társaság, melynek apropóján lehetőséget biztosítottak a makói fiatal vállalkozóknak, hogy bemutassák mivel is foglalkoznak. Az esten tombolasorsolásra is sok került, ennek összegét a következő folyóirat megjelentetésére fordítja majd az egyesület.

Tovább 2018-11-13

Az egészséges életmódra hívták fel a figyelmet a Hagymatikumban

A Dél - Alföldi Fürdők Egyesülete és a Közép – Kelet - Európai Rekreációs Társaság egy közös projektbe fogott, melynek egyik legfőbb célkitűzése az egészséges életmód népszerűsítése. Legutóbb a Hagymatikum vendégei vehettek részt az általuk biztosított vizsgálatokon, tanácsadásokon, kézműves és sportfoglalkozásokon.

Tovább 2018-11-13

Újabb hét felújított bérlakást adtak át Honvédban

Újabb hét felújított önkormányzati bérlakás került átadásra Honvéd városrészben a tervezett tizennégyből. A rehabilitációs program részeként megújuló lakások közül tízbe ugyanazok a bérlők költöznek vissza, akik már korábban is ott laktak, az utolsó négy, még építés alatt álló lakásra azonban pályázatot írnak ki.

Tovább 2018-11-13

Felszabadult délután a mozgás jegyében

A meridián tornába, az aerobikba, de akár a taek-bo-ba is belekóstolhattak a mozogni vágyók a hétvégén, ugyanis újra megrendezésre került a már hagyománynak számító Őszi Fitt Délután az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A foglalkozások minden korosztály számára tartogattak valami különlegességet.

Tovább 2018-11-13

A hit és a tudomány szoros összefüggéséről tartott előadást Csókay András

Manapság a modern tudomány kizár mindent, ami a hittel kapcsolatos lehet. Pedig arra, hogy a hit és tudomány, a hit és az ész, szoros összefüggésben állhatnak egymással, élő példa a világhírű idegsebész, Csókay András, aki saját életének, munkájának bemutatásán keresztül tett erről bizonyságot tegnap éppen Makón, a Koronában. A koponyájuknál összenőtt, bangladesi sziámi ikrek szétválasztásán dolgozó orvos teltház előtt tartott a számára igen fontos témáról előadást, a Fidesz helyi szervezete által szervezett Polgári Szalon keretében.

Tovább 2018-11-13

Makói Híradó 2018.11.12. HD

- 80. születésnapja alkalmából köszöntötték Jámborné Balog Tündét - Nyílt nap várta a leendő gimnazistákat - Emelt fővel hagyták el a pályát a makói lányok - A szakmákat népszerűsítették - Len-in mánia kiállítás nyílt az Emlékpontban - Rendőrségi hírek

Tovább 2018-11-12

Nyílt nap várta a leendő gimnazistákat

Maros-menti településünk többi oktatási intézményéhez hasonlóan a Makói József Attila Gimnázium is megnyitotta kapuit leendő nebulói előtt. A nyílt napra érkezett nyolcadikosok bemutató órák keretében kóstolhattak bele az itt folyó tanításba.

Tovább 2018-11-12

80. születésnapja alkalmából köszöntötték Jámborné Balog Tündét

80. születésnapja alkalmából köszöntötték barátai, egykori diákjai és tisztelői, Jámborné Balog Tündét, írót, képzőművészt, tanárt. A rendhagyó eseménynek a József Attila Múzeum adott otthont, ahol az ünnepelttel a volt tanítványai: Gilinger Katalin művésztanár és Varga Márta kommunikációs vezető beszélgettek.

Tovább 2018-11-12

Pályaorientációs délelőttöt tartottak a SZIGNUM-ban

A pályaorientáció volt a középpontban a hétvégén a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégiumban. A diákok számos középiskola előadásán és bemutatóján keresztül tudtak új információkhoz jutni a továbbtanulást illetően, miközben kellemes hangulatban és jó közösségben tölthették az időt.

Tovább 2018-11-12

A szakmákat népszerűsítették

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Bajza utcai épületében is nyílt napot tartottak a közelmúltban. Az eseményre makói és térségi növendékeket várták, akik széleskörű betekintést nyertek az intézmény képzési palettájába.

Tovább 2018-11-12

Emelt fővel hagyták el a pályát a makói lányok

A Békéscsaba ellen folytatta szereplését a Makói KC az NBII. Dél-keleti csoportjában az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A találkozó végén a vendégek számlájára írták az értékes két pontot.

Tovább 2018-11-12

Len-in mánia kiállítás nyílt az Emlékpontban

Péntek este nyílt meg a hódmezővásárhelyi Emlékpontban a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány Len-in mánia című kiállítása, amely Dr. Udvardy Csaba sebészorvos több mint harminc, kortárs Lenin-szobor átiratán, valamint jó néhány szocreál Lenin-ábrázoláson keresztül mutatja be a szovjet kommunista államhatalom kiépítőjének kultuszát. A tárlat külön egysége foglalkozik Szabó Iván alkotásával, a dél-alföldi város mai Hősök terén két évtizedig üldögélő, a népnyelv által „trónolóként” emlegetett kőszobor történetével.

Tovább 2018-11-12

https://www.youtube.com/watch?v=WgOBbWRVl6A

Gépmustrával egybekötött nyílt napra várta az általános iskolásokat a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola. Az eseményre az egész térségből és más megyékből is érkeztek diákok.

Tovább 2018-11-10

Makói Híradó 2018.11.09. HD

- Átadták a felújított fecskelakásokat a Fűrész utcában - A Rónay kúria épületének sorsa is szóba került Lázár János mai, kiszombori fogadóóráján - Sérültként is lehetséges teljes életet élni - A szakmák útján jártak a Galambban - A tavaszias idő ellenére november 10-től téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - Átadták a felújított fecskelakásokat a Fűrész utcában - Vár az Őszi Fitt Délután

Tovább 2018-11-09

Heti Reakció – 2018.11.09.

Mától új rovattal jelentkezik a Makói Városi Televízió! Heti Reakció című műsorunkban a makóiak véleményét láthatják a városban történő fejlesztésekről, eseményekről. Ezúttal a mintegy 2,66 milliárd forint kormányzati támogatásból épülő József Attila könyvtárról kérdeztük meg a járókelőket.

Tovább 2018-11-09

A Rónay kúria épületének sorsa is szóba került Lázár János mai, kiszombori fogadóóráján

A Rónay kúria épülete, környezetvédelmi problémák, oktatási, hatósági vagy éppen mezőgazdasági ügyek- csak néhány azok közül a témák közül, amelyekkel a kiszomboriak megkeresték Lázár János országgyűlési képviselőt a településen tartott fogadóóráján ma délelőtt. Összesen 19-en kérték a politikus segítségét.

Tovább 2018-11-09

A tavaszias idő ellenére november 10-től téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az enyhe őszi idő ellenére november 10-étől már megkezdődik a Magyar Közútnál a téli időszámítás. Ez többek között azt jelenti, hogy a szakemberek rendbe tették és beüzemelték a speciális, téli feladatokat ellátó munkagépeket - mondta el televíziónknak Hunkó József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Tovább 2018-11-09

Sérültként is lehetséges teljes életet élni

A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete ebben a tanévben is tovább folytatja Esélyórák, esélynapok elnevezésű foglalkozássorozatát. A mai délelőtt folyamán a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium tanulóinak is lehetőségük nyílt részt venni egy interaktív előadáson, ahol első kézből nyerhettek bepillantást a fogyatékossággal élők mindennapjainak nehézségeibe.

Tovább 2018-11-09

Átadták a felújított fecskelakásokat a Fűrész utcában

A közelmúltban felújított fecskelakások kulcsait tegnap át is vehette az a négy szerencsés makói pár, akik sikerrel pályáztak az önkormányzati ingatlanokra. Farkas Éva Erzsébet polgármester ünnepélyesen is gratulált a fiataloknak, majd a szerződések aláírása után a lakásokat együtt vették szemügyre.

Tovább 2018-11-09

A szakgimnáziumi képzéseké volt a főszerep

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma nyílt napra invitálta a pályaválasztás előtt álló diákokat. A rendezvény egyik különlegessége az volt, hogy a szervezők, olyan szakembereket hívtak meg előadást tartani foglalkozásaikról, akik szintén az intézményben tanultak.

Tovább 2018-11-09

Vár az Őszi Fitt Délután

Egy újabb remek alkalom kínálkozik a sportolásra a Makói Őszi Fitt Délután keretében az idősebb és a fiatalobb korosztály számára egyaránt. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban helyet kapó rendezvényen több mozgásformába kóstolhatnak bele a résztvevők.

Tovább 2018-11-09

Makói Híradó 2018.11.08. HD

- 53 millió forintból újulhat meg a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény konyhája - Eddig 160 fő jelentkezett a Bursa Hungaricára - Dr. Hadik György sebész főorvost oklevéllel tüntette ki Emberi Erőforrások Minisztériuma - Megyei derbit vesztett a Makó FC - Makón ülésezett a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége

Tovább 2018-11-08

A kosárlabda volt terítéken

Végéhez közeledik az Őszi Sporthetek rendezvénysorozat. A futsal és a floorball meccsek után legutóbb a kosárlabdában mérték össze erejüket a fiatalok a KERI tornatermében.

Tovább 2018-11-08

Makón ülésezett a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége

Makón tartotta az őszi testületi ülését a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége. A két napos szakmai tanácskozás célja, hogy a megváltozott jogszabályokat, a felmerülő kérdéseket, problémákat megvitassák az intézményvezetők.

Tovább 2018-11-08

Társalgó 2018.11.08.

- Stábunk Doberdóban járt - VargaBalett bemutató - Könyvbemutató Olaszországban

Tovább 2018-11-08

Megyei derbit vesztett a Makó FC

A sereghajtó ellen szenvedett csúf vereséget az M-Foci Kft. a hétvégén hazai közönség előtt. A Hódmezővásárhelyi FC labdarúgója kétszer talált be a makóiak kapujába.

Tovább 2018-11-08

Eddig 160 fő jelentkezett a Bursa Hungaricára

November 13-ra módosult a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat határideje, így még mindig várják a jelentkezőket a Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályán a szárnyépület 32-es irodájába. A nyertes pályázók várhatóan havi tízezer forintos támogatásban részesülhetnek.

Tovább 2018-11-08

Dr. Hadik György sebész főorvost oklevéllel tüntette ki Emberi Erőforrások Minisztériuma

Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként tüntette ki Dr. Hadik György sebész főorvost az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az oklevelet a legutóbbi közgyűlésen Farkas Éva Erzsébet polgármestertől vehette át a főorvos.

Tovább 2018-11-08

53 millió forintból újulhat meg a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény konyhája

Többek között a vízvezetékrendszer teljes cseréjére és burkolási munkálatokra is sor kerül a közeljövőben a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény konyhaépületében egy, az önkormányzattal közösen benyújtott belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően. A beruházás végén nem csak új környezetben folyhat majd a munka, de nagyobb kapacitású, modernebb gépek is könnyebbé teszik a mindennapokat.

Tovább 2018-11-08

Makói Híradó 2018.11.07. HD

- Év végére elkészülhet az új könyvtár épülete, januárban pedig megkezdődhet a költözés - A könyvtár környéki térrehabilitáció egy része elkészülhet adventre - Lépcső őrzi a Nagy Háború olasz frontján elesett hősök maradványait - Makói siker a prágai Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen - Hetven év után újraindult Makón a József Attila Kör - Megvédte világbajnoki címét a makói Debreczeni Gábor testépítő

Tovább 2018-11-07

Hetven év után újraindult Makón a József Attila Kör

Hetven év után újraindult a József Attila kör a könyvtárban, melynek alakulóülését a közelmúltban tartották. Az ötletgazda a József Attila Múzeum igazgatója Szikszai Zsuzsanna, Bene Zoltán írót kérte fel a kör vezetésére. A találkozók célja, hogy a résztvevők még közelebb kerüljenek az irodalomhoz.

Tovább 2018-11-07

Makói siker a prágai Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen

A Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál és világkonferencia keretében húsz együttes, ezer muzsikus fújta a talpalávalót Maros – menti településünkön. A nagy volumenű, sikeres rendezvény után a Makói Magán Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara Prágába látogatott, ahonnan több díjjal tértek haza. Kiemelkedő teljesítményükért pedig a város nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte a formációt.

Tovább 2018-11-07

Megvédte világbajnoki címét a makói Debreczeni Gábor testépítő

Háromszoros világbajnok a makói Debreczeni Gábor testépítő, aki a közelmúltban védte meg címét a birminghami vb-n. A versenyről hazaérkezett sportoló televíziónknak is beszámolt a nagyszerű eredményről és a versenyről.

Tovább 2018-11-07

A könyvtár környéki térrehabilitáció egy része elkészülhet adventre

A könyvtár épülete az év végére, a környék felújításának egy része pedig már adventre is elkészülhet Makó vezetése és a kivitelező reményei szerint. Ha minden jól megy, a fenyővásárt már a megszokott helyén tudják majd megszervezni.

Tovább 2018-11-07

Év végére elkészülhet az új könyvtár épülete, januárban pedig megkezdődhet a költözés

Jó ütemben halad az új, Makovecz Imre tervei alapján épülő József Attila könyvtár. Év végére el is készülhet, januárban pedig a költözés is megkezdődhet- jelentette be egy sajtótájékoztatón tegnap Farkas Éva Erzsébet polgármester, ahol Szikszai Zsuzsannával, az intézmény igazgatójával, és Toldi János települési képviselővel meg is tekintették a munkálatokat.

Tovább 2018-11-07

Lépcső őrzi a Nagy Háború olasz frontján elesett hősök maradványait

A Nagy Háború centenáriumának alkalmából televíziónk egy stábja két napos emléktúrán vett részt a Doberdó-fennsíkon, amely az egyik kiemelt helyszíne volt a világégésnek. Több százezer katona lelte itt a halálát, magyar és olasz részről egyaránt nagy volt a veszteség.

Tovább 2018-11-07

HírExtra – Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán közel múltban indított vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszak lesz, melyre november 15-ig várják a jelentkezőket. A részletekről dr. Horváth Józseffel a Mezőgazdasági Kar dékánjával beszélgetünk.

Tovább 2018-11-06

Makói Híradó 2018.11.06. HD

-A román határszakaszt védők is felkészültek egy újabb migráns-rohamra -Juhász Tünde kormánymegbízott Doberdón emlékezett a Nagy Háború hőseire -Közel hatvan VargaBalett növendék mutatkozott be az V. Koreográfus versenyen -Nagy érdeklődés övezte a makói aerobik versenyt

Tovább 2018-11-06

Juhász Tünde kormánymegbízott Doberdón emlékezett a Nagy Háború hőseire

Az első világháború centenáriumának évében a Doberdói fennsíkon zárta megemlékezés-sorozatát a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a szegedi Meritum Egyesület. Itt harcolt és adta életét a legtöbb katona több mint 100 évvel ezelőtt. Tiszteletükre fát ültettek, a hőstettek helyszínén információs táblákat helyeztek el. A programon részt vett Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, aki Salgrado polgármesterével közösen helyezte el a tisztelet koszorúit az emlékhelyeken.

Tovább 2018-11-06

Nagy érdeklődés övezte a makói aerobik versenyt

Idén is megrendezésre került a Continental ContiTech Aerobik Regionális Kupa az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A megmérettetés nagy népszerűségnek örvendett, ugyanis közel százötven versenyző csillogtatta meg tudását.

Tovább 2018-11-06

A román határszakaszt védők is felkészültek egy újabb migráns-rohamra

Hetvenezer regisztrált migráns mozog a balkáni útvonalon, akik nem akarnak visszamenni, és mindent megtesznek, hogy még a tél beállta előtt eljussanak Európába – hívta fel a figyelmet nem régiben Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó. A fokozódó migrációs nyomás kapcsán Makó Város Önkormányzata felkérte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti szolgálatvezetőjét, Szilasi Horváth Jenőt, hogy számoljon be a térség jelenlegi migrációs helyzetéről, valamint a készültségről.

Tovább 2018-11-06

Közel hatvan VargaBalett növendék mutatkozott be az V. Koreográfus versenyen

Immár ötödik alkalommal mutathatták be a VargaBalett Táncműhely növendékei az általuk megkoreografált produkciókat. A hétvégén megrendezett versenynek a Hagymaház adott otthont, ahol közel hatvan balerina kápráztatta el a nagyérdeműt.

Tovább 2018-11-06

Makói Híradó 2018.11.05. HD

- A Makói Nagycsaládosok Egyesülete is megünnepelte a Családbarát Önkormányzat Díját - Teljesen biztonságos lesz a Csipkesor új tetőszerkezete - Egy makói katona háborús emlékei olaszul - Ismét Életrevalók-tábor várta a fiatalokat - Kézműves foglalkozásra invitálta a családokat a múzeum

Tovább 2018-11-05

Egy makói katona háborús emlékei olaszul

A makói Boros István 1914-18 között az első világháborúban az olasz frontokon is harcolt, ezeket a tapasztalatokat pedig napról-napra papírra vetette. Az így elkészült, Háborús emlékek című naplója pedig két évvel ezelőtt könyvformát ölthetett, amikor is unokája és ükunokája hosszú munka után nyomdába küldték. A siker mára egészen Olaszországig ért el, ugyanis a napokban San Martino-ban is bemutatták a lefordított változatát.

Tovább 2018-11-05

Teljesen biztonságos lesz a Csipkesor új tetőszerkezete

Többek között a Csipkesor felújítási munkálatairól is szó esett Makó Város Önkormányzatának legutóbbi rendes testületi ülésén. Ugyanitt számos elismerés is átadásra került, emellett a város több oktatási intézményének vezetője tartott beszámolót a grémium előtt.

Tovább 2018-11-05

Kézműves foglalkozásra invitálta a családokat a múzeum

Már hagyomány, hogy az őszi szünetben családi kézműves napot rendeznek a József Attila Múzeumban. A program most is nagy népszerűségnek örvendett, hiszen kicsik és nagyok egyaránt lelkesen vettették bele magukat az alkotásba.

Tovább 2018-11-05

A Makói Nagycsaládosok Egyesülete is megünnepelte a Családbarát Önkormányzat Díját

A Makói Nagycsaládosok Egyesülete egy színes rendezvénnyel ünnepelték meg, hogy településük a közel múltban elnyerte a Családbarát Önkormányzat Díjat. A rendezvényen Farkas Éva Erzsébet polgármester is részt vett, aki természetesen az elismerést is magával hozta. A délután folyamán felléptek az egyesület fiataljai, akik mese- és versmondással, valamint zenés produkcióval csaltak mosolyt a közönség arcára.

Tovább 2018-11-05

Ismét Életrevalók-tábor várta a fiatalokat

Számháború a Maros - parton, Makó épületeinek megismerése és kézműves foglalkozások – többek között ilyen programok vártak az Életrevalók – tábor résztvevőit az őszi szünidő alatt. A fiatalokhoz most is ellátogatott Szentpéteri Csilla zongoraművész, akit fia is elkísért.

Tovább 2018-11-05

Makói Híradó 2018.10.31. HD

- Új emlékmű az I. világháború hőseinek - Mindenszentekkor és halottak napján az elhunyt szeretteinkre emlékezünk - Makói Fidesz: etikátlan Zeitler Ádám jobbikos önkormányzati képviselő új „állása” - Valóban nem voltak egyedül - Algakutatási részleggel bővül a Galambosok laboratóriuma

Tovább 2018-10-31

Makói Fidesz: etikátlan Zeitler Ádám jobbikos önkormányzati képviselő új „állása”

A közel múltban a Bajcsy lakótelepen két társasház közös képviseletét is elvállalta Zeitler Ádám, jobbikos önkormányzati képviselő- jutott a helyi Fidesz tudomására, melynek tagjai ezt etikátlannak tartják. Elmondásuk szerint Zeitler Ádám abban a körzetben, ahol korábban nem szavaztak neki bizalmat a választópolgárok önkormányzati képviselőként, most közös képviselőként próbálja befolyása alá vonni a lakóközösséget, mely szerintük morálisan és erkölcsileg is kifogásolható. A témáról a kormánypárt helyi szervezetének alelnöke, Weszelyné Véghseő Henriett és önkormányzati képviselője, Kovács Sándor tartottak sajtótájékoztatót.

Tovább 2018-10-31

Mindenszentekkor és halottak napján az elhunyt szeretteinkre emlékezünk

Az előttünk álló négy napos hosszú hétvégén elhunyt szeretteinkre is emlékezünk mindenszentekkor és halottak napján. Általános szokás ilyenkor a sírok rendbehozatala, valamint a gyertyagyújtás. Sokan már a napokban lerótták kegyeletüket a temetőkben, azonban a legnagyobb forgalmat az elkövetkezendő napokban tapasztalhatjuk a sírkertek környékén.

Tovább 2018-10-31

Új emlékmű az I. világháború hőseinek

Katonai tiszteletadás mellett avatták fel a Görögkatolikus temetőben az I. világháborúban elesett katonák emlékművét és helyreállított sírjaikat. Az esemény a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum, illetve Makó Város Önkormányzata összefogásából valósult meg.

Tovább 2018-10-31

Valóban nem voltak egyedül

Sikeresen zárult a makói Egyesített Népjóléti Intézmény „Nem vagy egyedül” című pályázata. Ennek keretében egy éven keresztül a makói járás óvodáiban és általános iskoláiban egyéni és csoportos, speciális foglalkozásokat tartottak, melynek célja az volt, hogy akár a szociálisan, akár egészségügyileg hátrányban lévő gyermekeken segítsenek.

Tovább 2018-10-31

Algakutatási részleggel bővül a Galambosok laboratóriuma

Újabb korszerűsítésekre kerül sor a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Kibővítik például a laboratóriumukat, valamint Tankertjükben egy víztisztító berendezés is helyet kap.

Tovább 2018-10-31

HírExtra :Makói hegymászó a Manaslu 8163 méteres csúcsán

Mint arról korábban már többször beszámoltunk, a makói Kerekes Éva és társa, Herczeg Angelika nem régen érkeztek haza Nepálból, ahol első magyar női hegymászókként meghódították a Manaslu, azaz a „Szellemhegy” 8163 méteres csúcsát.

Tovább 2018-10-30

Makói Híradó 2018.10.30. HD

-Ami az eddigi hírekből kimaradt: Kerekes Éva hegymászó lesz a HírExtra vendége - Aranyozott szorobán érkezett Japánból Makóra - Kézműves délelőttöt rendeztek a könyvtárban - Floorballban versengtek a középiskolások - Az idő sodrásában

Tovább 2018-10-30

Aranyozott szorobán érkezett Japánból Makóra

A makói Vajda József, szorobán készítő a közelmúltban egy különleges csomagot kapott Tokióból. A Japán fővárosból érkezett küldemény tartalma azért is volt egyedi, mivel egy aranyozott japán számolóeszközt és két nyelven megírt levelet rejtett.

Tovább 2018-10-30

Ami az eddigi hírekből kimaradt: Kerekes Éva hegymászó lesz a HírExtra vendége

Mint arról korábban már beszámoltunk, a közel múltban Kerekes Éva, makói hegymászó, és társa, Herceg Angelika sikeresen feljutottak a 8163 méter magas Manaslu, azaz a „Szellemhegy” csúcsára. Hogy mi késztette a hegymászásra, milyen akadályokkal kellett szembenézniük, és mi történik akkor, ha a nagy hidegben valaki kisebb bakancsot visel, mint kellene- arról Kerekes Éva személyesen számolt be televíziónknak a HírExtra című magazinban.

Tovább 2018-10-30

Floorballban versengtek a középiskolások

Tovább zajlik az Őszi Sporthetek versenysorozat. Az első héten a makói középiskolások futsalban mérhették össze tudásukat, most pedig a floorballé volt a főszerep az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2018-10-30

Kézműves délelőttöt rendeztek a könyvtárban

Könyvszobrokat és nyári emlékeket is készíthettek azok a fiatalok, akik hétfőn ellátogattak a József Attila Városi Könyvtárban szervezett kézműves délelőttre. A családias hangulatú rendezvény a kézügyesség fejlesztése mellett közösségi élményt is nyújtott.

Tovább 2018-10-30

Az idő sodrásában

Az Őszi Könyvtári Napok keretén belül látható Lőrincz Mária Magdolna tárlata a József Attila Könyvtárban. Az idő sodrásában című kiállítás különlegessége, hogy indiántintával készült festményeket tartalmaz, melyet november 17-ig tekinthetnek meg a bibliotékába betérők.

Tovább 2018-10-30

Makói Híradó 2018.10.29. HD

-Sokaknak nyújt segítséget a Család és KarrierPONT -Több mint kétszáz diák ismerhette meg a KERI által nyújtott képzéseket -Szentpéteri Csilla a makói fiatalokat véradásra invitálta -Meglepetés bulival köszöntötték a hatvan éves Döme Máriát -A magyar történelem hősei

Tovább 2018-10-29

A magyar történelem hősei

Sokadik alkalommal érkezett a József Attila Városi Könyvtárba Csikász Lajos regényíró, aki legújabb kötetéről és jövőbeni műveiről is csepegtetett el gondolatokat a vendégeknek. A szerző azt vallja: könyvei a történelem egy másik arcát mutatják be.

Tovább 2018-10-29

Meglepetés bulival köszöntötték a hatvan éves Döme Máriát

Óriási meglepetésben részesült Tóthné Döme Mária a Maros Táncegyüttes művészeti vezetője, ugyanis 60. születésnapja alkalmából családtagjai, barátai, egykori és jelenlegei táncosai egy titokban szervezett bulival ajándékozták meg.

Tovább 2018-10-29

Sokaknak nyújt segítséget a Család és KarrierPONT

Mint arról már korábban beszámoltunk Makó elnyerte a Családbarát Önkormányzat díjat. Ehhez a sikerhez az is hozzájárult, hogy településünkön közel egy éve Család és KarrierPONT működik a Hagymaházban, melyet sokan keresnek fel.

Tovább 2018-10-29

Szentpéteri Csilla a makói fiatalokat véradásra invitálta

Szentpéteri Csilla szívügyének tartja, hogy a fiatalok figyelmét felhívja a véradás jelentőségére. A közelmúltban a zongoraművész a makói diákokkal ellátogatott a Véradó Állomásra, hogy együtt tegyenek a jó ügy érdekében.

Tovább 2018-10-29

Több mint kétszáz diák ismerhette meg a KERI által nyújtott képzéseket

Több mint kétszáz diák érkezett a térségből a KERI mentornapjára. A nyíltnap célja az volt, hogy a továbbtanulás előtt álló fiatalok a betekintést nyerjenek a makói oktatási intézmény által nyújtott képzésekbe, szakmákba az iskola falain belül kialakított állomásokon keresztül.

Tovább 2018-10-29

Makói Híradó 2018.10.26. HD

- Idén Családbarát Önkormányzat Díjat nyert Makó - Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertet ad a makói kórház javára - A vásárlói elégedettség volt a középpontban - 50 éves évfolyam találkozót tartottak a Bajza József Általános Iskola - Alulmaradtak kézilabdázóink

Tovább 2018-10-28

Izgalmas új évaddal készül a Makói Teátrum

Tovább 2018-10-28

Bevételeink megduplázása volt a középpontban

Weiser István marketing stratéga volt annak az előadássorozatnak a vendége, amelyet a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége rendezett meg már sokadik alkalommal. A szakember ezúttal olyan eszközöket tárt az érdeklődők elé, amelyek segítségével akár a duplájára is növelhetik bevételüket.

Tovább 2018-10-28

Alulmaradtak kézilabdázóink

Hazai pályán két vereség a mérlege az NB II. Dél-keleti csoportjában szereplő kézilabdásainknak a hétvégi fordulóban. A CONTITECH Makói KC izgalmas mérkőzésen kapott ki a Békéscsaba ellen, míg a lányokat a Csorvás küldte a mélybe.

Tovább 2018-10-28

Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertet ad a makói kórház javára

Jövő hónapban újabb jótékonysági koncertet ad Makón Szentpéteri Csilla zongoraművész, aki ebből a helyi Sürgősségi Betegellátó Osztályt támogatja. A tervek szerint a koncertből befolyt összeget őrző-védő-figyelő monitorok beszerzésére fordítja az intézmény.

Tovább 2018-10-26

Társalgó 2018.10.25. HD

Társalgó 2018.10.25. HD

Tovább 2018-10-25

Makói Híradó 2018.10.25. HD

- Vásárhelyen gúnyolódott Zeitler Ádám és Kiss Attila - Az ’56-os forradalomról első kézből - Makón is látható a „Himnusz” című táblakép - Izgalmas új évaddal készül a Makói Teátrum - A középmezőnyben állomásozik az M-Foci Kft.

Tovább 2018-10-25

Makón is látható a „Himnusz” című táblakép

Az ország számos pontján láthatta már a nagyérdemű a „Himnusz” című monumentális művet, melyet nemrégiben a József Attila Múzeumban is kiállítottak, így tisztelegve az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt. A magyar történelmi eseményeket, neves személyiségeket ábrázoló táblaképet maga az alkotó Vitéz Smidt Róbert szobrász – és fafaragó művész ajánlotta a közönség figyelmébe.

Tovább 2018-10-25

Izgalmas új évaddal készül a Makói Teátrum

A Makói Teátrum már két sikeres évadot tudhat a háta mögött, olyan színes darabokkal lopták be magukat a helyi és a környékbeli közönség szívébe, mint például a Csontkomédia vagy Rejtő Jenő Jutalomjátéka. A társulat tagjai lankadatlan lelkesedéssel folytatják a megkezdett munkát, harmadik évaduk még több érdekességgel kecsegtet.

Tovább 2018-10-25

A középmezőnyben állomásozik az M-Foci Kft.

Már az első félidőben megszerezte két gólos győzelmét az M-Foci Kft. az NBIII. közép csoportjában. Rossz hír azonban, hogy Juhász Jónás azonnali piros lapot kapott, így csapatának hosszabb ideig nélkülöznie kell.

Tovább 2018-10-25

Vásárhelyen gúnyolódott Zeitler Ádám és Kiss Attila

Rossz úton indul, aki a gyűlöletet és a közösség megosztását választja- emelte ki tegnap Makó város polgármestere, Farkas Éva Erzsébet egy közleményben, melyben elhatárolódik a Jobbik makói önkormányzati képviselője, és választókerületi elnöke, Zeitler Ádám, valamint a párt korábbi országgyűlési képviselőjelöltje, Kiss Attila közös, a Vásárhelyből, vásárhelyiekből gúnyt űző fotójától. A Maros-menti település vezetője híradónknak továbbá azt is kiemelte: sem politikai kampányban, sem azon kívül nem engedhető meg, hogy egy felelősen gondolkodó politikus megsértse egy település közösségét.

Tovább 2018-10-25

Az ’56-os forradalomról első kézből

Wittner Mária volt a Makói Polgári Szalon soron következő eseményének vendége, aki annak idején aktív résztvevője volt az 1956-os történéseknek. Szerda délután a Korona Szállóban Dr. Halmágyi Pál, nyugalmazott múzeumigazgató beszélgetett a szabadságharcossal életéről, emlékeiről, valamint arról, hogy mit jelenthet ma számunkra ’56 emlékezete. Az eseményen Lázár János országgyűlési képviselő is részt vett.

Tovább 2018-10-25

Makói Híradó 2018.10.24. HD

- 1956. október 23. – A Szabadság Napja - Középiskolások tanulhattak 1956 makói történéseiről a múzeumban - Futás és kerékpározás a Makói Mentőkért - Öt másik nyelven is elimádkozták a rózsafüzért a Szignumos diákok - Ismét nyugdíjas találkozónak adott otthont Makó

Tovább 2018-10-25

1956. október 23. – A Szabadság Napja

„Ötvenhat utódainak az országában nem szabad hagyni, hogy a történelem a talpáról újra a feje tetejére álljon” – emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő Makón az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére tartott megemlékezésen. A rendezvényre a Csanád vezér téren, a Kopjafánál került sor.

Tovább 2018-10-24

Ismét nyugdíjas találkozónak adott otthont Makó

A FÉG Nyugdíjas Klub szervezésében nemrég százhúsz szépkorú találkozott a Koronában, akik jóízű beszélgetések közepette nosztalgiáztak és táncra is perdültek. A jó hangulatú esemény résztvevőit Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte.

Tovább 2018-10-24

Öt másik nyelven is elimádkozták a rózsafüzért a Szignumos diákok

A Szignum diákjai is csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez. Ezen a napon világszerte fiatalok fohászkodtak fél órán át a békéért és az egységért ezért számos helyen akár a tanítást is felfüggesztették erre az időre.

Tovább 2018-10-24

Középiskolások tanulhattak 1956 makói történéseiről a múzeumban

Mára már hagyománnyá nőtte ki magát az a történelmi vetélkedő, amelyet minden esztendőben megszervez a József Attila Múzeum október 23-án. A résztvevő középiskolások az 1956-os forradalom és szabadságharc makói eseményeivel ismerkedhettek meg úgy, hogy közben csapatban kellett hatékonyan együttműködniük.

Tovább 2018-10-24

Futás és kerékpározás a Makói Mentőkért

Közel 400 fő húzott edzőcipőt vagy ült biciklire azért, hogy támogassa a Makói Mentőállomást. A jótékonysági sportprogramon befolyt mintegy félmillió forintból, olyan életmentő eszközöket szeretnének vásárolni majd, mint például egy infúziós pumpa.

Tovább 2018-10-24

Közel félmilliós támogatást kapott az OMSZ Makói Mentőállomás

A Jobb Makóért Egyesület és a FIDESZ- Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete a még tavasszal megrendezett III. Polgári Bál bevételével ezúttal a makói mentősök munkáját támogatják – jelentette be Czirbus Gábor alpolgármester. Farkas László mentőtiszt elmondta a befolyt összeg egy részéből egy úgy nevezett vénaszkennert vásároltak, amely a mai napon érkezett meg.

Tovább 2018-10-19

A közeledő halottak napja alkalmából a II. világháborúban elesett hősökről is megemlékeztek

A II. világháborúban elesett hősök és áldozatok emléke előtt tisztelgett tegnap, Makó Város Önkormányzata és a Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének Makói Csoportja, a Csanád vezér téren. Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató beszédében kiemelte: kötelességünk megőrizni a hőskatonák emlékét, akik az életüket adták a hazáért.

Tovább 2018-10-19

Író-olvasó találkozó Bauer Barbarával

Nemrégiben napjaink egyik népszerű szerzője, Bauer Barbara volt a József Attila Városi Könyvtár vendége. Az író-olvasó találkozó apropóján az érdeklődők közelebbről is megismerkedhettek személyiségével és munkásságával.

Tovább 2018-10-19

Interaktív megemlékezés Torma Imrére

Az Őszi Múzeumok fesztiválja alkalmából számos rendezvényt tartanak Makón is. Ennek keretén belül ünnepelték meg a tegnapi nap folyamán a Magyar Festészet Napját, melynek fő témája Torma Imre festőművész életútja volt.

Tovább 2018-10-19

Újra problémamentesen parkolhatnak a kórházba érkezők

Negyven férőhelyes, új parkolót vehettek birtokba az autósok a Makói Kórház épületénél a Béke téren. A beruházás évtizedes hiányt pótol, nem csak a betegek, de az intézményben dolgozó személyzet mindennapjait is könnyebbé teszi. A létesítmény a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ és Makó Város Önkormányzatának szoros együttműködésének köszönhetően valósulhatott meg.

Tovább 2018-10-19

40%-ban már elkészült a Csipkesor felújítása

Ütemtervszerűen halad a Csipkesor felújítása, nagyságrendileg már 40%-val elkészültek- adott tájékoztatást a beruházás jelenlegi állapotáról Czirbus Gábor ma délelőtt. Az alpolgármester arra is kitért: a projekt keretében kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra, így egy különleges programot is meghirdettek a város közép- és általános iskolás tanulói körében.

Tovább 2018-10-19

Kerekes Éva és Herczeg Angelika az első magyar nők voltak a Manaslu csúcsán

Mint arról korábban már beszámoltunk, közel egy éve dédelgetett álom vált valóra nemrégiben, Kerekes Éva makói hegymászó és társa, Herczeg Angelika 8163 méter magasba törtek és szerencsésen fel is jutottak a „Szellemhegy”, azaz a Manaslu tetejére. Ezzel ők lettek az első magyar nők, akik ezt az emberfeletti próbát teljesítették.

Tovább 2018-10-19

Makói Híradó 2018.10.18. HD

- Elszaporodtak a rágcsálók a lakótelepeken - Már Halloweenra készültek a Búza utcai Bölcsődében - Különleges borvacsorát szerveztek a Hagymatikumban - Átütő kick-box sikerek - Interaktív tárlatvezetés Peták Mária zárókiállításán - Rövid hírek

Tovább 2018-10-18

Társalgó 2018.10.18.

Mai műsorunkból megismerhetik Kajári Katalin élettörténetét, aki súlyos autóbalesete következtében elvesztette egyik végtagját, azonban talpra tudott állni és ma már kávéval festi képeit. Továbbá szó lesz a Szent Efrém Férfikar és a Lautitia Gyermekkar produkciójáról is, amelyet a kétszáznegyven éves makói görögkatolikus templomban rendeztek meg. Végezetül pedig egy nem mindennapi motorról számolunk be, amely a Motorépítő Világbajnokság harmadik helyezését nyerte el.

Tovább 2018-10-18

Interaktív tárlatvezetés Peták Mária zárókiállításán

Peták Mária, Üzenetek című kiállítása tegnap délután zárult a Hagymaházban. A címek nélküli grafikákból, festményekből és fotókból álló tárlattal a művésztanár gondolkodásra késztette nézőit, azonban a finisszázson körbevezette a jelenlévőket és az alkotások történetét is megosztotta.

Tovább 2018-10-18

Különleges borvacsorát szerveztek a Hagymatikumban

Nagy érdeklődés övezte a Hagymatikum Nyugi Bárjában megrendezett borvacsorát, ahol a határon túli, Balla Géza borait kóstolhatta meg a makói közönség, Akli Tamás borkalauz tolmácsolásával. Az estéről a finom falatok sem maradhattak el, amelyről Fodor Krisztián chef gondoskodott.

Tovább 2018-10-18

Már Halloweenra készültek a Búza utcai Bölcsődében

„Tök jó délután” - ez volt a mottója annak a családi programnak, melyre a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Búza utcai Bölcsődéjében nemrégiben került sor. A rendezvényen szülők és csöppségeik együtt készítették el kézműves alkotásaikat.

Tovább 2018-10-18

Elszaporodtak a rágcsálók a lakótelepeken

„Arra kérem az állatbarát lakókat, hogy ne helyezzenek ki ételt a kóbor macskáknak és kutyáknak, mert ez svédasztalként szolgál a patkányoknak” – hívta fel a figyelmet Zsámboki Zsolt műszaki csoportvezető ma reggel egy sajtótájékoztató keretében, ahol az is kiderült: az ismét elszaporodott patkányok miatt, a negyedéves irtás mellett rendkívüli gyérítésbe kezdett az Alföldvíz Zrt. és a Bogármérnökség Kft.

Tovább 2018-10-18

Átütő kick-box sikerek

A Continental Makói Királyteam Kick-box Akadémia versenyzői igen szép eredményeket könyvelhettek el a közelmúltban. A legutóbbi, Budaörsön megrendezett versenyen öt indulójukból mindannyian éremmel a nyakukban tértek haza. A csapat azonban nem pihen, már javában folynak az edzések, a sportolók készülnek a következő megmérettetésekre.

Tovább 2018-10-18

Makói Híradó 2018.10.17. HD

- Makó fejlődésének kérdése pártpolitikán felül áll - 2020-tól modern környezetben tanulhatnak az Almási iskolások - Útjára indult az Őszi Sport7-ek versenysorozat - Tök jó napot tartottak a Kálvin téri bölcsődében - Makó is csatlakozott az Országos Könyvtári Napokhoz

Tovább 2018-10-17

020-tól modern környezetben tanulhatnak az Almási iskolások

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ 1,4 milliárd forintos nyertes pályázatának köszönhetően megújul valamint egy teljesen új épületet is kap az Almási utcai Tagintézmény. A projekt részleteitől hétfőn a Koronában tartott lakossági tájékoztatást a tervező cég képviselője Sárai Róbert.

Tovább 2018-10-17

ök jó napot tartottak a Kálvin téri bölcsődében

Őszbúcsúztató családi napot tartottak a közel múltban a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Kálvin téri Bölcsődéjében. A gyermekek az érdekes játékokat a szüleikkel közösen próbálhatták ki, akik eközben betekinthettek a bölcsődei nevelőmunka hátterébe is.

Tovább 2018-10-17

Makó is csatlakozott az Országos Könyvtári Napokhoz

A makói bibliotéka az idei évben is csatlakozott az Országos Könyvtári Napokhoz, melynek keretében minden korosztályt megszólaltat a programjaival. A héten több író-olvasó találkozó lesz, rajzpályázatot is hirdettek, emellett egy felhívással készültek a fiatal generációnak.

Tovább 2018-10-17

Útjára indult az Őszi Sport7-ek versenysorozat

Futsal mérkőzésekkel vette kezdetét a már hagyománynak számító Őszi Sport7-ek az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A középiskolás csapatok izgalmas összecsapásokon mérhetik össze tudásukat és ügyességüket különböző labdajátékokban, miközben a közös mozgás szenvedélyének is hódolhatnak.

Tovább 2018-10-17

Makó fejlődésének kérdése pártpolitikán felül áll

„A város közössége életfeltételeinek javítása érdekében pártállástól függetlenül, mindig közösen kell gondolkodnunk” – emelte ki Farkas Éva Erzsébet polgármester azon a sajtótájékoztatón, ahol Zeitler Ádám jobbikos önkormányzati képviselővel együtt mutatták be egy közös munka eredményét, a Makón csak „Juhász Gyula emlékfaként” ismert kocsányos tölgy megújult környezetét. A polgármestertől ezen kívül azt is megtudtuk: még idén mintegy nyolcszáz újabb facsemete elültetését tervezi a város.

Tovább 2018-10-17

Makói Híradó 2018.10.16. HD

-Már javában zajlanak a Makói Ipari Park közművesítési munkálatai -Korszerű betegazonosító rendszert vezetnek be a vásárhelyi és a makói kórházban -Pályaválasztási tanácsadás az Ifjúsági Színtérben -Zenével ünnepelték a Magyar Fürdőkultúra Napját Makón -„Mi nem csak egy könyvben férünk meg”

Tovább 2018-10-16

HírExtra – bemutatkozik a SZIGNUM új igazgatója

HírExtra - bemutatkozik a SZIGNUM új igazgatója

Tovább 2018-10-16

Korszerű betegazonosító rendszert vezetnek be a vásárhelyi és a makói kórházban

Több mint 150 millió forintot nyert a vásárhelyi és a makói kórház egy egységes betegazonosító rendszer bevezetésére, amelynek köszönhetően a betegek ezentúl még magasabb színvonalú ellátásban részesülhetnek majd- írja közleményében a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ. Az összegből egy olyan, mindkét intézménnyel összeköttetésben álló informatikai rendszer került kiépítésre, amely megkönnyíti a betegek beazonosítását, és egyben az egészségügyi adataikat is tartalmazza.

Tovább 2018-10-16

Már javában zajlanak a Makói Ipari Park közművesítési munkálatai

650 méter új úttestet építenek, de több, kisebb közművesített parcellát is elkülönítenek a Makói Ipari Park infrastrukturális fejlesztését célzó projekt keretein belül. A területen Farkas Éva Erzsébet polgármester, Tószegi Tamás, felelős műszaki vezető és Tóth István, a Váll-Ker. Kft. ügyvezetője vette szemügyre az éppen folyó munkálatokat.

Tovább 2018-10-16

Zenével ünnepelték a Magyar Fürdőkultúra Napját Makón

A Magyar Fürdőkultúra Napját nyolc éve ünnepeljük, az országos rendezvényhez ebben az évben is csatlakozott a Hagymatikum. A fürdőkomplexumba érkező vendégek nem csak a létesítmény nyújtotta sokrétű szolgáltatásokat próbálhatták ki, ugyanis a fellépőknek köszönhetően zenei csemegézés is várta őket.

Tovább 2018-10-16

Pályaválasztási tanácsadás az Ifjúsági Színtérben

Zsolcai István szakpszichológustól kérdezhettek a pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályos tanulók a Makói Fiatalok Akadémiájának legutóbbi programján. A diákok többek között arra is választ kaptak, hogy miért érdemes szakmai orientáltságot vagy érettségit adó iskolát választani.

Tovább 2018-10-16

Makói Híradó 2018.10.15. HD

- Kerékpározás Makón az emlőrák elleni küzdelem jegyében - Alacsony a színvonal a térség iskoláiban - Énekszó zengte be a görögkatolikus templomot - Rövid hírek - A Temesi bánság történetéről készült könyv - Ha teheti, 90 évesen is a kertben tevékenykedik Csiha Imre

Tovább 2018-10-15

Alacsony a színvonal a térség iskoláiban Viták helyett a gyerekekre koncentráljunk

Lesújtó eredményt értek el az általános- és középiskolák hazai rangsorában a térség oktatási intézményei,osztotta meg a hírt facebook oldalán Lázár János ,aki szerint a települések vezetőinek acsarkodás és vita helyett inkább a gyermekek jövőjére kellene összpontosítaniuk.

Tovább 2018-10-15

A Temesi bánság történetéről készült könyv

Utoljára több mint száz éve végeztek kutatómunkát a Habsburg birodalom alatt álló Bánság területén. Most Dr. Marjanucz László, egyetemi docens bécsi levéltári források alapján dolgozta fel ennek a régiónak a történetét, melyet egy könyvben foglalt össze. A bemutatónak a József Attila Városi Múzeum adott otthont.

Tovább 2018-10-15

Énekszó zengte be a görögkatolikus templomot

A kétszáznegyven éves makói görögkatolikus templom nemrégiben egy nagyszabású hangversenynek adott otthont. A közönséget a Szent Efrém Férfikar és a Lautitia Gyermekkar örvendeztette meg produkcióival.

Tovább 2018-10-15

Kerékpározás Makón az emlőrák elleni küzdelem jegyében

Közel kétszázan ültek kerékpárra Makón az emlőrák elleni küzdelem jegyében. Hazánkban több mint 1500 nő veszíti életét évente ebben a daganatban ,mely megelőzhető lenne, hiszen szűréssel jól felismerhető. Ezért is szervezte meg immáron negyedik alkalommal a Makói Egészségfejlesztési iroda az egészségkerékpározást, amelyen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester is.

Tovább 2018-10-15

Ha teheti, 90 évesen is a kertben tevékenykedik Csiha Imre

Makó Város Önkormányzata hosszú évek óta kiemelt fontosságúnak tartja a településünkön élő idősebb generációk sorsát és sokat tesz azért, hogy mindennapjaik könnyebbé váljanak. Ebben a felfogásban Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő köszöntötte a 90 éves Csiha Imrét.

Tovább 2018-10-15

Makói Híradó 2018.10.12. HD

- Trócsányi László: Patriotizmust, nemzeti öntudatot kellene tanulni a franciáktól - Szentpéteri Csilla ismét jótékonysági koncertet ad - Fülbemászó dalok és egészségügyi mérések várták a nyugdíjasokat a Hagymatikumban -Családi nap az egészséges életmód jegyében - Aranyérmet hozott haza a Jesolo-i világbajnokságról Loós Dominik

Tovább 2018-10-12

HírExtra – a hír és ami mögötte van vendég: Farkas Éva Erzsébet

téma: Makó a fejlődés útján

Tovább 2018-10-12

Családi nap az egészséges életmód jegyében

A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola szeretettel várta csütörtök délután a gyermekeket és szüleiket egy családi napra. Az intézményben már hagyománynak számít az ilyen események megrendezése, ez alkalommal a pedagógusok az egészséges életmódra helyezték a hangsúlyt.

Tovább 2018-10-12

Aranyérmet hozott haza a Jesolo-i világbajnokságról Loós Dominik

A dobogó legfelső fokára állhatott fel a közel múltban megrendezett kick-box világbajnokságon Loós Dominik és csapata. Az Olaszországban megrendezett megmérettetésről egyébként kimagasló eredménnyel tértek haza a magyarok, összesen 19 arany, 17 ezüst és 28 bronzéremmel zártak.

Tovább 2018-10-12

Szentpéteri Csilla ismét jótékonysági koncertet ad

A tavalyi jótékonysági koncert sikerére tekintettel, az idén ismét nemes célt tűzött zászlajára Szentpéteri Csilla zongoraművész. Az előadó zenekarával és több vendégfellépővel együtt áll a Hagymaház színpadára, a rendezvényből befolyt összeggel pedig a makói Sürgősségi Betegellátó Osztályt támogatják.

Tovább 2018-10-12

Trócsányi László: Patriotizmust, nemzeti öntudatot kellene tanulni a franciáktól

Trócsányi László igazságügyi miniszter, franciaországi nagykövet Párizsi napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt című könyvét mutatták be a hét elején Vásárhelyen. A kötet a 2010- 2014 közötti, kimondottan nehéz külpolitikai időszak hátterét, nehézségeit gyűjti össze, melyről a szerzővel Lázár János országgyűlési képviselő beszélgetett.

Tovább 2018-10-12

Fülbemászó dalok és egészségügyi mérések várták a nyugdíjasokat a Hagymatikumban

Ismét nyugdíjas találkozónak adott otthont a Hagymatikum. A programon részvevőknek Feke Pál színész és énekes hozott üdítő dallamokat, valamint a szórakozás mellett a szervezők arra is nagy figyelmet fordítottak, hogy a vendégek egészségügyi méréseken vehessenek részt.

Tovább 2018-10-12

Társalgó 2018.10.11.

Mai műsorunkból kiderül, hogy milyen meglepetés könyvvel ajándékozták meg tisztelői a 70 éves születésnapját ünneplő Halmányi Pál nyugalmazott múzeumigazgatót, valamint szó lesz a zene világnapja alkalmából adott iskolai koncertről is, illetve a nemzetközi népdaltalálkozó sem marad ki mai műsorunkból.

Tovább 2018-10-11

Makói Híradó 2018.10.11.

- 7,5 kilométernyi járdaszakasz újult meg 2018-ban - Szenzációs makói eredmény a Motorépítő Világbajnokságon - A turizmus fellegvára lehet Makó - Az elmúlt szezonban már nem szorult pénzügyi támogatásra a Hagymatikum - Hagyományaink csokorba fogva

Tovább 2018-10-11

Az elmúlt szezonban már nem szorult pénzügyi támogatásra a Hagymatikum

„A fürdő fennállása óta az egyik legsikeresebb szezonon vagyunk túl” – mondta Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnöke. A magas látogatószám mellett a szolgáltatások számának bővülése és azok minőségi javulása is hozzájárult ahhoz, hogy a Hagymatikum ebben az esztendőben még nem vett fel állami vagy önkormányzati támogatást, a saját lábán áll.

Tovább 2018-10-11

Hagyományaink csokorba fogva

Az első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal megrendezett „Hagyományőrző Civilek Színes Csokra” című program igazi kulturális csemege volt mindenki számára, aki ellátogatott a Hagymaházba. Az eseményen néptáncosok –és kórusok léptek fel, hogy bemutassák ősi értékeinket.

Tovább 2018-10-11

A turizmus fellegvára lehet Makó

Hazánk gazdasági erejének és az európai uniós forrásoknak köszönhetően az elmúlt 4 évben számos beruházás valósulhatott meg és indulhatott el hiszen Makó igyekezett minél több lehetőséget kihasználni. Ennek köszönhetően bővülhet többek között a Hagymatikum ,melyhez kapcsolódóan számos beruházás várható még .Ezekről a tervekről beszélt a város polgármestere Hírextránkban.

Tovább 2018-10-11

Szenzációs makói eredmény a Motorépítő Világbajnokságon

A makói Orkonyi Károly szenzációs eredményt ért el a nemrég rendezett, AMD Motorépítő Világbajnokságon, Kölnben. Igazán egyedi motort tervezett és alkotott meg barátaival, Bálint Zoltánnal és Szakács Lászlóval, amelyet a nemzetközi zsűri harmadik hellyel jutalmazott a versenyen.

Tovább 2018-10-11

7,5 kilométernyi járdaszakasz újult meg 2018-ban

Makó Város Önkormányzatának és a START közmunkaprogramnak köszönhetően ebben az évben körülbelül 7,5 kilométernyi járdaszakasz újult meg – tájékozatta a sajtó képviselőit Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester. A nyolc választókerületben helyi vállalkozók, zökkenőmentesen végezték el a felújításokat.

Tovább 2018-10-11

Makói Híradó 2018.10.10. HD

- Újabb család vehetett át terményadományt - Családi nap a SZIGNUM-ban - Egy éves az Ezt Válaszd! - Győzelmet eresztett ki a kezéből a CONTITECH Makói KC férfi csapata - Rövid hírek 2018.10.10.

Tovább 2018-10-10

Győzelmet eresztett ki a kezéből a CONTITECH Makói KC férfi csapata

Kilenc gólos különbség után a Kunszentmárton felébredt és hatalmas küzdelemben két góllal verte meg a makói kézilabdázókat az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Gera Norbert együttese fontos győzelmet eresztett ki a kezéből.

Tovább 2018-10-10

Egy éves az Ezt Válaszd!

Immár egy esztendeje kovácsolja össze a mozogni vágyókat az Ezt Válaszd! program Makón. A születésnap megünneplésére az Erdei János Városi Sportcsarnokban került sor, ahová a szervezők meghívták Katus Attila hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnokot.

Tovább 2018-10-10

Családi nap a SZIGNUM-ban

Már nagy hagyománynak örvend, hogy a Szent István Egyházi Általános Iskolában családi napot tartanak. Az intézmény munkatársai, diákjai és azok szülei egyaránt lelkesen vettek részt a színes programok tarkította eseményen.

Tovább 2018-10-10

Újabb család vehetett át terményadományt

A START Közmunkaprogram keretein belül a nyáron megtermelt zöldségeket és gabonát rászorulók között osztja ki Makó Város Önkormányzata. A hét elején Dr. Hadik György képviselő adott át 10 kilogramm hagymát és 50 kilogramm burgonyát egy 5 gyermekes családnak, ahol igen nagy hasznát veszik a terményeknek.

Tovább 2018-10-10

Makói Híradó 2018.10.09. HD

-Egyedülálló öntözőrendszer épül a térségben -Időkapszulát helyeztek el a „SZIGNUM Grundon” -Az 1849-es aradi vértanúk szeretteiről nyílt egy rendhagyó vándorkiállítás -Szentimádság Lisieux-i Kis Szent Terézhez -Jó sorozat után, újabb vereség

Tovább 2018-10-09

KEMENCÉS ÉS GRILL ÉTELEK: Tejes pite, mentás barack raguval

Hozzávalók : 1 l tej, 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 dkg vaníliás cukor, 1 kk só, 3 tojás, Tepsi kikenéséhez zsír Barack ragu: 50 dkg sárgabarack 15 dkg kristálycukor Kevés barackpálinka 1 csokor menta levélElkészítés: A lisztet, tejet és a tojásokat keverjük csomómentesre a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. A tepsit vékonyan kenjünk ki zsírral, és a kapott palacsinta tésztát ujjnyi vastagon öntsük bele. Forró (220⁰C) kemencében pirosra sütjük. Sütés közben a tészta felhólyagosodik, ez az egyik jele annak, hogy jól készítettük el az édességet. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Sütés után a sütőből kivéve pihentessük a pitét, majd vágjuk nagy kockákra. A barackot kockára vágjuk. A serpenyőben a cukrot felolvasztjuk, kicsit meg is karamelizáljuk. Rá dobjuk a barackot, és mindjárt meglocsoljuk a barackpálinkával. Rázogatva pirítjuk. Az alkohol teljesen elpárolog, és sűrű ragut kapunk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott mentát. Már nem főzzük, csak összeforgatjuk. A kockára vágott pite tetejére tálaljuk.

Tovább 2018-10-09

Időkapszulát helyeztek el a „SZIGNUM Grundon”

A nyári időszakban több korszerűsítés ment végbe a Szent István Egyházi Általános Iskolában. A beruházásokat egy ünnepséggel koronázták meg, mely keretében a hamarosan teljesen új külsejét elnyerő udvaron, a „SZIGNUM Grundon” időkapszulát helyeztek el és fákat ültettek.

Tovább 2018-10-09

Az 1849-es aradi vértanúk szeretteiről nyílt egy rendhagyó vándorkiállítás

„Hátrahagyottak emlékezete” címen nyílt vándorkiállítás a József Attila Múzeum előtt, amely az 1849-es aradi vértanúk női szeretteinek állít emléket. A tárlat a Magyar Honvédelmi Minisztérium Rendezvényszervező Hivatalának, a Balassi Intézetnek, valamint a Carola Egyesületnek köszönhetően látható Makón és az ország több városába is elviszik majd.

Tovább 2018-10-09

Jó sorozat után, újabb vereség

Két győzelem után hazai pályán kapott ki az M-foci Kft. az őszi szezon kilencedik fordulójában. A makóiak a fővárosi Taksony csapatát fogadták, akik két góllal nyerték meg a találkozót.

Tovább 2018-10-09

Egyedülálló öntözőrendszer épül a térségben

Azontúl, hogy az ország, és Európa legjobb agrárgazdasági vállalkozását szeretné felépíteni az ezzel megbízott Lázár János Mezőhegyesen, a közel múltban tartott sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogyan lehetnek majd az itt zajló fejlesztések nem csak Mezőhegyes, hanem az egész térség életére pozitív hatással. A beruházások sorában ugyanis egy, a környékben gazdálkodóknak is segítséget nyújtó, egyedülálló öntözőrendszer is kiépítésre kerül.

Tovább 2018-10-09

Szentimádság Lisieux-i Kis Szent Terézhez

Lisieux-i „Líziői”Kis Szent Terézre emlékeztek immár 10 alkalommal a hívek a Makó-Újvárosi Szent László Király Plébánián és Templomban. A Rózsaeső imanapon a közös imádságok és éneklések mellett előadásokon is részt vehettek az érdeklődők.

Tovább 2018-10-09

Makói Híradó 2018.10.08. HD

- Tiszteletadás az aradi tizenhármaknak - Lázár János lett a mezőhegyesi ménesbirtok kormánybiztosa - Ingyenesen komposztáló edényzetet igényelhetnek a makóiak. - Zeneszó töltötte meg a Koronát - Új sportegyesület alakult a városban

Tovább 2018-10-08

Lázár János lett a mezőhegyesi ménesbirtok kormánybiztosa

„Azért is tekintem jó kihívásnak ezt a lehetőséget, hogy bebizonyítsam minden politikustársam számára: nem csak beszélni, hanem cselekedni is tudni kell” – emelte ki Lázár János legújabb megbízatása kapcsán, október 1-től ugyanis az állam képviseletében ő gyakorolja a nagy múltú mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság tulajdonosi jogait. A célja pedig nem kevesebb, mint hogy a birtok öt éven belül Magyarország legjobb agrárvállalkozása, tíz éven belül pedig Európa egyik legjobb mezőgazdasági vállalkozása legyen.

Tovább 2018-10-08

Tiszteletadás az aradi tizenhármaknak

A magyarság évről-évre fejet hajt az aradi vértanúk előtt. Makó Város Önkormányzata is megemlékezést rendezett a József Attila Gimnázium és a magánzeneiskola fúvószenekarának közreműködésével.

Tovább 2018-10-08

Ingyenes komposztáló edényzetet igényelhetnek a makóiak.

Kevesen élnek vele, pedig már egy jó ideje komposztáló edényzetet is igényelhetnek ingyen a makóiak- hívta fel a figyelmet Czirbus Gábor alpolgármester egy nemrég tartott sajtótájékoztatón. Emellett kiemelte: a szemét- valamint a zöldhulladék elszállítását ez nem befolyásolja, a rendszer ettől ugyanúgy működik.

Tovább 2018-10-08

Zeneszó töltötte meg a Koronát

1975 óta minden év október elsején a zene világnapját ünnepeljük Yehudi Menuhin hegedűművésznek és az UNESCO–nak köszönhetően. Ezen jeles alkalomból a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola több növendéke örvendeztette meg hangszeres játékával a Korona közönségét.

Tovább 2018-10-08

Új sportegyesület alakult a városban

Lázár János országgyűlési képviselő és Makó Város Önkormányzatának segítségével alakult új sportegyesület Makón. Az MR Power főleg az erő- és küzdősportok űzőinek biztosít lehetőséget, de minden helyi és környékbeli sportolni vágyót várnak az alapítók.

Tovább 2018-10-08

Makói Híradó 2018.10.05. HD

- Több figyelmet szeretnének a Juhász Gyula téren élők - Vöröshagyma és krumpli a rászorulóknak - Szűrési vizsgálatokkal egybekötött egészségfelmérés a Honvéd városrészben - Közösségteremtés és a generációk összekötése a sporttal - 70 éves lett Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató

Tovább 2018-10-05

Közösségteremtés és a generációk összekötése a sporttal

Az „Ezt válaszd!” program tavaly ősszel indult el településünkön a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség és Makó Város Önkormányzatának együttműködésében. A rendezvény egy éves születésnapja egy különleges esemény keretében kerül megünneplésre vasárnap az Erdei János Városi Sportcsarnokban, ahol Rozsnyai Renáta fitness edző után Katus Attila is ingyenes edzést tart majd.

Tovább 2018-10-05

Szűrési vizsgálatokkal egybekötött egészségfelmérés a Honvéd városrészben.

Szív- és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedések rizikószűrésével kapcsolatos vizsgálatokon vehetnek részt a honvéd városrészben élő lakosok egészen szombatig. A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda szervezésében megvalósuló program célja, hogy egy komplex képet kapjanak egészségi állapotukról a résztvevők.

Tovább 2018-10-05

Vöröshagyma és krumpli a rászorulóknak

Több, mint kétszáz háztartást támogat az idei évben a makói önkormányzat a Start Közmunkaprogram keretében megtermelt burgonyával és vöröshagymával. A rászoruló nagycsaládosok és nyugdíjasok megsegítése mellett a közétkeztetésbe is kerül a zöldségekből.

Tovább 2018-10-05

Több figyelmet szeretnének a Juhász Gyula téren élők

Az őszi utcai fórumok utolsó állomásán Gáspár Sándor önkormányzati képviselő várta a lakosságot Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel. A 8. választókörzetben számos nagyobb beruházásról számoltak be, mint például a Hódmezővásárhely-Makó közötti bicikliútról, és az oktatási intézmények fejlesztéséről, de szót ejtettek a Hagymatikum bővítéséről is. A lakosok azonban úgy érzik, a Juhász Gyula térre kevés figyelmet fordítanak.

Tovább 2018-10-05

70 éves lett Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató

70 éves lett Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató, akit születése napján munkatársai , barátai, tisztelői köszöntöttek, majd egy kiadvánnyal is megleptek, melynek „Az egy makói históriás” címet adták. Az ajándékkötet a történész kedvenc témáit boncolgatja és emellett a város vezetőjének, valamint a térség országgyűlési képviselőjének gondolatatit, kötődését fogalmazza meg az ünnepeltről.

Tovább 2018-10-05

Makói Híradó 2018.10.04. HD

- Egy jó ügy érdekében ült kerékpárra közel húsz Givaudan dolgozó - A Forgatós is eltáncolta a „Pákozd 1848”című történelmi játékot - Számos támogatás jutott az oktatási létesítményeknek - Huth Gergely: „Gyurcsány Ferenc heavy metalban utazik, Márki- Zay Péter pedig lakodalmas rockban„ - Rövid hírek

Tovább 2018-10-04

Társalgó 2018.10.04

- Orfeo zenekar koncertje - Jámborné Balog Tünde porté - Rákász Gergely orgonakoncertje

Tovább 2018-10-04

Számos támogatás jutott az oktatási létesítményeknek

A legutóbbi utcafórum keretében Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester várta a 7- es számú választókerület lakosait a Szent István téri kútnál. A kilátogatók a részletes tájékoztatók során többek között arról is értesülhettek, hogy kiemelt figyelmet kapnak az oktatási intézmények.

Tovább 2018-10-04

uth Gergely: „Gyurcsány Ferenc heavy metalban utazik, Márki- Zay Péter pedig lakodalmas rockban„

„Ma is megbukott Orbán Viktor” – ez az a csoport az egyik legnagyobb közösségi portálon, ahol a tagok minden egyes hírt megosztanak az kormány megbuktatásáról, amely folyamatosan zajlik- tudhattuk meg Huth Gergelytől, a Pesti Srácok egyik alapító tagjától, aki a Közéleti Esti vendége volt a közelmúltban. Az újságíró, rendező azt a kérdést járta körbe, hogy vajon van-e ellenzék az országban, és ha igen, kik lehetnek annak zászlóvivői?

Tovább 2018-10-04

Egy jó ügy érdekében ült kerékpárra közel húsz Givaudan dolgozó.

Több mint egy évre elegendő pelenka csomagot adományozott a Givaudan Hungary Kft. a makói kórház újszülött osztályának. A cég dolgozóinak összefogásának köszönhetően valósult meg ez a jótékony felajánlás, mivel kerékpárra cserélték autójukat.

Tovább 2018-10-04

A Forgatós is eltáncolta a „Pákozd 1848”című történelmi játékot

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Forgatós Táncegyüttes a magyar hagyományok ápolásában elért eredményeinek elismeréséül Ópusztaszeren vehette át a Csongrád Megyei Önkormányzat Alkotói Díját. Ennek apropóján Farkas Éva Erzsébet polgármester a szeptember havi rendes testületi ülés keretében köszöntötte a város polgárai nevében Doktor László művészeti vezetőt. Mi sem mutatja jobban, hogy ez a díj valóban jó helyre került, mint az, hogy a csoport nemrégiben egy újabb, Koltay Gábor által rendezett, nagyszabású produkcióban vett részt.

Tovább 2018-10-04

Makói Híradó 2018.10.03. HD

-Elkészült az első három bérlakás Honvédban -A járdafelújítás, az ismét elszaporodó patkányok és az illegális szemetelés voltak terítéken Toldi János fórumán -Nincs szebb a gyermekekkel töltött időnél -Varga József elnyerte a Merényi Zsuzsa-díjat -Korrajz a magyar nyelvről

Tovább 2018-10-03

járdafelújítás, patkányok és az illegális szemetelés voltak terítéken Toldi János fórumán

Tovább folyik a városban az önkormányzati képviselők utcafórum sorozata. Kedden Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János képviselő várták a választókörzetében lakókat, akik tájékozódhattak többek között a Kálvin téri rendelővel kapcsolatos beruházásról, a járdaprogram jelenlegi helyzetéről, de felmerült az elduguló csapadékvíz elvezető csatornák és az illegális szemétlerakás problémaköre is.

Tovább 2018-10-03

Korrajz a magyar nyelvről

Fazekas Katalin nyugalmazott magyar szakos tanár hozta el könyvét a makóiaknak a bibliotékába. A szerző nyugdíjba vonulása után azért írta meg húszéves gyakorlati munkájának tapasztalatait, hogy az segítségére legyen a fiatalabb pedagógus generációnak.

Tovább 2018-10-03

Varga József elnyerte a Merényi Zsuzsa-díjat.

Egy újonnan alapított díjjal jutalmazták Varga Józsefet, a VargaBalett Táncműhely művészeti vezetőjét. A NOVERRE Táncművészeti Alapítvány Kuratóriuma a Makón is oktató balettművész kimagasló szakmai munkásságát ismerte el ily mòdon.

Tovább 2018-10-03

Elkészült az első három bérlakás Honvédban

Megtörtént az első három felújított bérlakás műszaki átadása Honvédban, így hamarosan be is költözhetnek a lakók. Mint ismeretes közel egy milliárd forintot nyert Makó a városrész rehabilitációjára, melyből 219 millió forintot különböző felzárkóztató programok megvalósítására, 730 millió forintot pedig az infrastruktúra fejlesztésére költenek.

Tovább 2018-10-03

Nincs szebb a gyermekekkel töltött időnél

„Gyermekeinkkel töltött idő nagy kincs” – ez volt a fő jelmondata annak a családi napnak, melyre nemrégiben invitálta meg tagjait a Makói Nagycsaládosok Egyesülete. A jó hangulatú program a Maros-parton, a Flórián házban került megrendezésre.

Tovább 2018-10-03

Makói Híradó 2018.10.02. HD

-Gerizdesen a fák és a járdák okoznak gondot -Kerekes Éva meghódította a világ nyolcadik legmagasabb hegycsúcsát -Bogyó és Babóca példájával az egészségért -Beszámoló a színek, ízek, vallások földjéről -Magukat verték meg a CONTITECH Makói KC férfi kézilabdázói

Tovább 2018-10-02

HÍREXTRA – bemutatkozik a Vállker Kft

HÍREXTRA - bemutatkozik a Vállker Kft

Tovább 2018-10-02

Beszámoló a színek, ízek, vallások földjéről

Dr. Benkéné Báron Katalin mondhatni hazajár Indiába, hiszen már számtalanszor fordult meg az ázsiai országban. A makói származású hölgy szívesen mesél az utazások során megélt élményeiről, legutóbb a József Attila Városi Könyvtár hallgatóságát örvendeztette meg beszámolójával.

Tovább 2018-10-02

Magukat verték meg a CONTITECH Makói KC férfi kézilabdázói

A Köröstarcsát fogadta a Contitech Makói KC az NB II férfi kézilabda bajnokság legutóbbi fordulójában. A Gera tanítványok igazi gála meccset játszottak, ám újabb vereséget szenvedtek.

Tovább 2018-10-02

Bogyó és Babóca példájával az egészségért

A Makói Óvoda Kassai utcai Tagintézménye az elmúlt két hétben egy projektnek köszönhetően egészségmegőrzéssel kapcsolatos programokat és foglalkozásokat szervezett növendékeinek. Ez alatt az idő alatt olyan fontos ismereteket sajátíthattak el, mint például a helyes kézmosás, fogmosás vagy például hogy tüsszentéskor hogyan védhetik meg a kórokozóktól a környezetüket.

Tovább 2018-10-02

Kerekes Éva meghódította a világ nyolcadik legmagasabb hegycsúcsát

Meghódították a világ nyolcadik legmagasabb csúcsát Kerekes Éva, makói hegymászó és társa, Herczeg Angelika. A páros szeptember 28-án ért fel a Himalájában található, 8163 méter magas Manaslu tetejére.

Tovább 2018-10-02

Gerizdesen a fák és a járdák okoznak gondot

A héten továbbfolytatódott az őszi fórumsorozat, ezúttal Marosvári Attila képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester várták a lakosokat a Gerizdesi városrészben. A legtöbben az életveszélyes fák és a járdák állapota miatt emeltek szót.

Tovább 2018-10-02

Kemencés és Grill ételek: Káposztás langalló

Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt 3 dl langyos víz 2,5 dkg élesztő 1evőkanál olaj 2 kávéskanál só 1 kávéskanál cukor a kenéshez: 40 dkg lereszelt fejeskáposzta 10 dkg baconszalonna 1 evőkanál olaj só, bors Elkészítés: A bacont felkockázzuk, és a grillen kisütjük. Rátesszük a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk, és lepirítjuk. A lisztből, a vízből, az élesztőből, az olajból, és az ízesítőkből tésztát dagasztunk. Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a káposzta harmadával. Majd hajtogatjuk, mint a levelet. A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után kb. 25x30 cm-nyire kinyújtjuk, és kiolajozott tepsibe tesszük. 210 fokra előmelegített kemencében készre sütjük.

Tovább 2018-10-02

Makói Híradó 2018.10.01. HD

-3,2 milliárd forintra becsülik a Bérpalota felújításának költségét -„Jó az öreg a háznál” -A szeretet a szív öröme -Idén is megrendezésre került a Kiskertész nap a Galambban -Bach kantáták csendültek fel Orfeo Zenekar és a Purcell Kòrus tolmácsolásában.

Tovább 2018-10-01

Bach kantáták csendültek fel Orfeo Zenekar és a Purcell Kòrus tolmácsolásában.

Immár második alkalommal örvendeztette meg a makói közönséget az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus, Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmester vezényletével. A zene világnapja alkalmából, Bach kantátákat hallhatott a nagyérdemű tegnap este a Hagymaház színpadán.

Tovább 2018-10-01

Idén is megrendezésre került a Kiskertész nap a Galambban

Állatsimogatás, traktorozás, fajtabemutatók és különböző tanácsadások – csak néhány azon lehetőségek közül, amiken részt vehettek kicsik és nagyon a negyedik alkalommal megrendezett Kiskertész napon a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola szervezésében. Szombaton több, mint kétszázan szerettek volna betekintést nyerni a mezőgazdaságba és a kertészetbe úgy, hogy közben kellemesen kikapcsolódnak.

Tovább 2018-10-01

A szeretet a szív öröme

„ Hálával és köszönettel tartozunk az időseknek a közösségért hozott áldozataikért” – ezt már az Egyesített Népjóléti Intézmény két klubjában tartott ünnepségen hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet polgármester. A rendezvényen az intézmény finom ebéddel és süteménnyel vendégelte meg tagjait.

Tovább 2018-10-01

„Jó az öreg a háznál”

„Makó mindenképpen nyertes, hiszen jó az öreg a háznál”- emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő az Idősek Világnapja alkalmából szervezett önkormányzati rendezvényen. A város vezetése ugyanis közel nyolcszáz szépkorút látott vendégül a jeles napon, akiket Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntött.

Tovább 2018-10-01

3,2 milliárd forintra becsülik a Bérpalota felújításának költségét

Közös gondolkodásra, egyeztetésre hívja Makó Város önkormányzata a Bérpalota társtulajdonosait annak felújítása érdekében. Az impozáns épület meglehetősen rossz állapotban van, mára szinte lakhatatlanná vált. Utoljára 1982-ben újították fel, akkor sem szakszerűen.

Tovább 2018-10-01

Makói Híradó 2018.09.28. HD

- A gyógyszertár is hamarosan költözhet új, ideiglenes helyére a Kálvin-rendelőből - A KERI-ből a Világbankba - A dallamokat nem csupán élvezni, hanem érteni is kell - Huth Gergely: „Aki ellenségként tekint a közösségi médiára, nem demokrata” - Váltson ólommentesre!

Tovább 2018-09-28

Huth Gergely: „Aki ellenségként tekint a közösségi médiára, nem demokrata”

„Valóban fasiszták vagyunk?” – többek között ezt a kérdést is körül járta tegnap este Huth Gergely, a PestiSrácok alapítója, aki a Sargentini jelentésről, a baloldal vesszőparipájáról: a diktatúráról, és a sajtószabadság értelmezéséről is beszélt tegnap Makón a Közéleti Est vendégeként. Az újságíró, rendezővel Czirbus Gábor alpolgármester, a Fidesz helyi szervezetének elnöke beszélgetett.

Tovább 2018-09-28

Váltson ólommentesre!

Váltson ólommentesre! címmel a lakossági ivóvíz ólomtartalmának bevizsgálására indított új, ingyenes országos programot az Országos Közegészségügyi Intézet, egy Európai Uniós projektnek köszönhetően. A Nyitott labor program célja a régi kiépítésű ivóvízhálózatból származó, és a vezetékes ivóvízben megjelenő ólomtartalom felmérése, egészségre gyakorolt hatásának megismerése, és a káros hatások csökkentése.

Tovább 2018-09-28

A dallamokat nem csupán élvezni, hanem érteni is kell

Rákász Gergely 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, mindezidáig több mint 1500 fellépése volt Magyarország, Európa és Amerika nagyvárosaiban. Több mint tíz éve Makóra is visszatér minden ősszel, hogy az itt élők is részesei lehessenek színvonalas műsorának, melyet humorral fűszerez.

Tovább 2018-09-28

A KERI-ből a Világbankba

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ebben az évben ünnepli fennállásának 95. évfordulóját. Ezen alkalomból sok olyan programot szervez az intézmény, amely az iskola múltját idézi fel. Ma délelőtt Dr. Kopányi Mihály, a KERI egykori tanulója tartott előadást a fiataloknak a Korona Szállóban, ahol kiderült, hogy az ötven éve Makóról induló diákból hogyan lett nemzetközileg elismert közgazdász.

Tovább 2018-09-28

A gyógyszertár is hamarosan költözhet új, ideiglenes helyére a Kálvin-rendelőből

A Kálvin utcai orvosi rendelő felújításáról, a közvilágításról és a megújult járdákról is szó volt Hadik György képviselő választókörzetében tartott lakossági fórumán. A várost érintő változásokról pedig Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatta a jelenlévőket.

Tovább 2018-09-28

Társalgó 2018.09.27.

- Akvarellek ,grafikák gobleinek elevenednek meg városunkban - A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének ének-zene tagozata jubileumot ünnepel - Dr. Demkó Pál királyi közjegyző tiszteletére rendeztek ünnepséget

Tovább 2018-09-27

Makói Híradó 2018.09.27. HD

-Ismét kiírják a Bursa Hungarica és a hagymatermesztőket támogató pályázatokat -Továbbra is a sáros utak okozzák a legfőbb problémát Honvédban, de felszámolásuk megkezdődött a rehabilitációs program keretében -„A lélek szárnyán kávéval” -Sportversenyekkel igyekeznek összekovácsolni a diákokat -80 éves Jámborné Balog Tünde

Tovább 2018-09-27

Sportversenyekkel igyekeznek összekovácsolni a diákokat

Már több éves hagyományra tekint vissza a KERI Kollégiumi találkozója, mely az idei esztendőben is nagy népszerűségnek örvendett. A jeles esemény keretében a fiatalok sportversenyeken mérhették össze tudásukat.

Tovább 2018-09-27

Továbbra is a sáros utak okozzák a legfőbb problémát Honvédban

Tovább folynak városunkban az őszi utcafórumok. Tegnap délután Farkas Éva Erzsébet polgármester és Dr. Sánta Sándor önkormányzati képviselő várta a választókörzet lakosait Honvéd városrészben a Tulipán utcai rendelő előtt, hogy segítő kezet nyújtsanak problémáikban és meghallgassák észrevételeiket.

Tovább 2018-09-27

Akinek az életéről lemondtak

Televíziónk munkatársai minden évben megmérettetik szakmai tudásukat országosan is. Ennek köszönhetően számos elismerésben és díjban részesültek már alkotásaink. Egy újabb pályázatnak köszönhetően most arra vállalkozott stábunk, hogy bemutassa egy makói nő élettörténetét, aki súlyos autóbalesete következtében elvesztette egyik végtagját, de a kilátástalanság után talpra tudott állni és ma már kávéval festett képeiből rendszeresen vannak kiállításai valamint sok-sok terve a jövőre nézve.

Tovább 2018-09-27

Ismét kiírják a Bursa Hungarica és a hagymatermesztőket támogató pályázatokat

A tervezett kézilabdacsarnok helyszínéül szolgáló Justh Gyula utcai telek Magyar Államnak történő átadásáról, a Bursa Hungarica országos ösztöndíjprogramhoz való csatlakozásról és a hagymatermesztőket támogató pályázat újabb kiírásáról is döntött Makó Város grémiuma a tegnapi rendes testületi ülésen. Ezen kívül A Bérpalota felújításának ütemtervét is megtekinthették a képviselők.

Tovább 2018-09-27

80 éves Jámborné Balog Tünde

A napokban, október 2-án ünnepli 80. születésnapját Jámborné Balog Tünde író, képzőművész, akit ebből az alkalomból keresett fel televíziónk. Makó város egyik meghatározó személyisége életútjáról, művészi ars poetica-járól, beszélt stábunknak.

Tovább 2018-09-27

Givaudan-nap 2018,Makó HD

Givaudan-nap 2018,Makó HD

Tovább 2018-09-27

Makói Híradó 2018.09.26. HD

-Kormánybiztosi megbízást kapott Lázár János -Kézilabda csarnokkal gyarapszik Újváros -Rendőrségi híreink -Nagy Őszi Gardróbfrissítés -Grafikák az érzelmekről

Tovább 2018-09-26

Grafikák az érzelmekről

A Hagymaház Galéria és a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Makói Magán Zeneiskola közös szervezésében nyitotta meg kiállítását Peták Mária képzőművész. A tárlat az „Üzenetek” címet kapta, melynek keretében grafikákat és fotókat tekinthetnek meg az érdeklődők.

Tovább 2018-09-26

Számítógépeket adományozott az időseknek a kormányhivatal

A közelgő Idősek napjára tekintettel ismét használaton kívüli számítógépeket adományozott a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Összesen 11 munkaállomást juttattak el a Csongrád Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által fenntartott intézményeknek. Ezeket az eszközöket a hivatali dolgozók már nem tudják használni, ám az intézmény lakói még örömüket lelhetik bennük. Az elmúlt években megyeszerte összesen 56 számítógép talált így új gazdára.

Tovább 2018-09-26

Nagy Őszi Gardróbfrissítés

A Család és KarrierPONT a Hagymaház előtti téren felállított sátorban várta az érdeklődőket legutóbbi eseményén. A szervezők olyan szülőket várták, akik szívesen eladták gyermekeik kinőtt ruháit és jó állapotú, de megunt játékaikat és könyveiket.

Tovább 2018-09-26

Makói Híradó 2018.09.25. HD

Ha egy feladat befejeződik, kezdődik a másik - Három új elektromos töltőállomással gazdagodott Makó - A zenei nevelés nem csak közösséget formált, hanem fegyelemre is nevelt - Több pályázatról is döntenek a holnapi rendes testületi ülésen - Egyedülálló baleset megelőzési programot hirdetett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Tovább 2018-09-25

Hírextra – ContiTech Fluid Automotive Hungaria Kft.

vendég: NAGY MIHÁLY ügyvezető igazgató, ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.

Tovább 2018-09-25

Több pályázatról is döntenek a holnapi rendes testületi ülésen

A tervezett kézilabdacsarnok helyszínéül szolgáló Justh Gyula utcai telek Magyar Államnak történő átadásáról és a Bursa Hungarica országos ösztöndíjprogramhoz való csatlakozásról is dönt majd Makó Város grémiuma a holnapi rendes testületi ülésen. A tanácskozást televíziónk ezúttal is élőben közvetíti.

Tovább 2018-09-25

A zenei nevelés nem csak közösséget formált, hanem fegyelemre is nevelt

Régi tanulókkal telt meg a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye szombaton. Az öregdiákok egykori tantermeikben nosztalgiáztak, énekeltek.

Tovább 2018-09-25

Három új elektromos töltőállomással gazdagodott Makó

Három, ingyenesen igénybe vehető elektromos töltőállomást telepítettek Makó városában. Egy pályázat keretében nyílt erre lehetősége az önkormányzatnak, így településünk innovatívan tud részt vállalni az országos szinten is megfigyelhető fejlődési folyamatban.

Tovább 2018-09-25

Ha egy feladat befejeződik, kezdődik a másik

A héten megkezdődtek az őszi utca fórumok a városban. A tegnapi napon Kovács Sándor önkormányzati képviselő valamint Farkas Éva Erzsébet polgármester várta az első számú választókerület lakóit az Országzászlónál. A befejezett beruházások mellett a jövőbeni tervekről is szót ejtettek a fórumon.

Tovább 2018-09-25

Makói Híradó 2018.09.24. HD

- Szándékos gyújtogatás történt tegnap Földeák és Igás között - Hat évtizede az ének-zene oktatás szolgálatában - A rutin hiányzott a győzelemhez - Egy házaspár műveit csodálhatja meg a makói közönség - Interaktív programokkal várták a családokat a Kálvin Téri óvoda nyíltnapján

Tovább 2018-09-24

A rutin hiányzott a győzelemhez

Az NBII. Dél-keleti csoport őszi szezonjának második fordulójában is kikapott a Makói KC. Míg két héttel ezelőtt huszonegy góllal, most szombaton tizenhármas különbséggel zárult a találkozó a Mezőtúr javára.

Tovább 2018-09-24

Egy házaspár műveit csodálhatja meg a makói közönség

Többek között akvarellel festett város-, illetve tájképek, valamint emberi alakokat ábrázoló gobelinek elevenednek meg a József Attila Könyvtár paravánjain. Az „Egy család alkotásai” című kiállítás Dr. Kolarovszki Tamás és felesége keze munkáját dicséri.

Tovább 2018-09-24

Hat évtizede az ének-zene oktatás szolgálatában

Idén hatvanadik esztendeje tanulhatnak emelt szinten ének-zenei ismereteket a gyermekek a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményében. A jeles évfordulóról több helyszínen és számos eseménnyel emlékezett meg az intézmény, ám a legkiemelkedőbb mégis a péntek este megrendezett nagykoncert volt a Hagymaházban.

Tovább 2018-09-24

Szándékos gyújtogatás történt tegnap Földeák és Igás között

Még a helyszínen elfogták a rendőrök azt a 23 éves földeáki férfit, aki felgyújtotta a az Igási út mellett található több mint 2000 körbála szalmát tegnap késő délután. A lángokat ma reggelre már sikerült megfékezniük a kiérkező tűzoltóknak.

Tovább 2018-09-24

Interaktív programokkal várták a családokat a Kálvin Téri óvoda nyíltnapján.

Indiántánc, ügyességi és logikai feladatok is várták a szülőket és gyermekeiket egyaránt a Kálvin Téri Óvoda nyílt napján. A rendezvény remek lehetőséget biztosít a családok számára, hogy minőségi időt töltsenek el együtt az óvoda falai között.

Tovább 2018-09-24

Mezőgazdasági kukorica fajta bemutató Apátfalván

Közel két évtizedes hagyománya van a térségben az Apátfalvi Mezőgazdasági Bemutatónak, amelyre idén is sort kerítettek.

Tovább 2018-09-21

Makói Híradó 2018.09.21. HD

- Tanyafejlesztések több színtéren - Speciális eszközöket adományozott a ContiTech és a makói önkormányzat - Hamarosan három felújított önkormányzati bérlakás kerül átadásra - Rákász Gergely szeptember 27-én ad koncertet a Hagymaházban. - Emléktáblát kapott Makó egykori királyi közjegyzője

Tovább 2018-09-21

Speciális eszközöket adományozott a ContiTech és a makói önkormányzat

Hiánypótló, speciális mozgásfejlesztő eszközöket adományozott Makó Város Önkormányzata és a ContiTech vezetése a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének. A két játék nagyban segíti a korai fejlesztésre szoruló gyermekek mozgáskoordinációját

Tovább 2018-09-21

Tanyafejlesztések több színtéren

Makó Város Önkormányzata több olyan pályázati forráshoz is hozzájutott a közelmúltban, amelyek a térség tanyavilágának felzárkóztatását segítik. Számos helyen energetikai fejlesztések mentek végbe napelemek segítségével, külterületi buszmegállók kaptak szintén energiatakarékos lámpatesteket, de ezek mellett több mezőgazdasági út is megújul majd.

Tovább 2018-09-21

Rákász Gergely szeptember 27-én ad koncertet a Hagymaházban.

Rákász Gergely ismét Makón koncertezik. A népszerű orgonaművész ezúttal a Lord of the Organ című vadonatúj műsorát hozza el, szeptember 27-én a Hagymaházba a Maros-parti közönségnek. Az esten többek között Bach-tól, Vivaldi-tól és Debussy-től is csendülnek fel bravúros orgona átiratok.

Tovább 2018-09-21

Emléktáblát kapott Makó egykori királyi közjegyzője

Makó Város Önkormányzata a Magyar Országos Közjegyzői Kamara kérésének eleget téve emléktábla avató ünnepséget tartottak Dr. Demkó Pál királyi közjegyző tiszteletére. A 114 évvel ezelőtt Makóra kerülő notárius példaértékű munkát végzett, nemcsak hivatásáért, de a közösségért is sokat tett.

Tovább 2018-09-21

Hamarosan három felújított önkormányzati bérlakás kerül átadásra

Mint arról már korábban is beszámoltunk Honvéd városrészben számos infrastrukturális fejlesztésre kerül sor. Az önkormányzati bérlakások felújítása, építése például jelenleg is zajlik, melyek közül több ingatlant nemsokára át is adnak.

Tovább 2018-09-21

Makói Híradó 2018.09.20.

- A Givaudan idén is számos színes programmal várta dolgozóit a családi napon - Énekszó tölti meg a Hagymaházat - Egyre borúsabb a Vásárhelyi Televízió sorsa - Indián nyár a Hagymatikumban - Nyomozókká váltak az olvasók

Tovább 2018-09-20

Indián nyár a Hagymatikumban

A Hagymatikum 2013 óta minden esztendőben megrendezi az ősz első napjaiban Indián nyár elnevezésű programját. Ez idén sem volt másképp, a szervezők számos színes programmal készültek a kilátogatók számára múlt hétvégén, akik szerették volna kihasználni az utolsó nyárias napok melegét. Zenés programok, testmozgással egybekötött szórakozás jellemezte a napot.

Tovább 2018-09-20

Társalgó 2018.09.20.

Megmutatjuk, hogy Korda György és Balázs Klári, Rúzsa Magdi, valamint a Bagossy Brothers Camnapy hogyan tette felejthetetlenné az idei Hagymafesztivált és azt ,hogy az utolsó vasárnapi nap mit tartogatott még a kilátogatóknak.

Tovább 2018-09-20

Egyre borúsabb a Vásárhelyi Televízió sorsa

14 dolgozó bérét tartja vissza jogtalanul hat hónapja a polgármester. A munkavállalók szorító helyzetük miatt találkozót kértek a város első emberétől, de eddig nem reagált Márki-Zay Péter.

Tovább 2018-09-20

A Givaudan idén is számos színes programmal várta dolgozóit a családi napon.

Foci, sárkányhajózás, ugráló vár, íjászat, tájfutás is várta a Givaudannál dolgozókat és családtagjaikat, a hétvégén. A rendezvényre több mint ezren látogattak ki, melynek megszervezésével az a cég célja, hogy a felhőtlen kikapcsolódás megteremtése mellett erősítse az összetartást is.

Tovább 2018-09-20

Énekszó tölti meg a Hagymaházat

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének ének-zene tagozata idén ünnepeli fennállásának hatvanadik évfordulóját. A jeles alkalmat több programjuk mellett egy jubileumi koncert teszi még emlékezetesebbé, mely igazi feltöltődés lesz fellépőknek és nézőknek egyaránt.

Tovább 2018-09-20

Nyomozókká váltak az olvasók

Újabb könyvbemutatónak adott helyett a József Attila Könyvtár. Hász Róbert íróval, a Tiszatáj főszerkesztőjével Janáky Marianna beszélgetett legújabb szerzeményéről. A mű ízig-vérig krimi, fordulatokkal és valós szálakkal felfűzve.

Tovább 2018-09-20

DIAGNÓZIS 2018.09.19.

Világviszonylatban, valamint Európán belül is Magyarország vezető helyen áll a vastagbéldaganatos megbetegedések előfordulásában. A visszér sokak számára csupán szépészeti probléma és nem foglalkozik vele. Pedig igen komoly problémákat okozhat sőt kellő odafigyelés nélkül nagy baj is lehet belőle.

Tovább 2018-09-19

Makói Híradó 2018.09.19. HD

A hónap végére a tervek szerint teljesen zárt lesz a könyvtár Jól halad a járdaprogram a 8-as választókörzetben is Mezőgazdasági bemutató Apátfalván Kisebb jubileumot ünnepeltek a Gerizdesi városrésznapon Rossz nyitány a férfi kézilabdázóknál

Tovább 2018-09-19

A hónap végére a tervek szerint teljesen zárt lesz a könyvtár

Tető alá került az épülő József Attila Könyvtár, jelenleg a belső munkálatok zajlanak, és a tervek szerint a hónap végére a nyílászárók is a helyükre kerülnek, és teljesen zárttá válik a most még nyitott épület – tudtuk meg a projekt felelős műszaki vezetőjétől, Gilicze Ferenctől, aki ma délelőtt Toldi János települési képviselőt, és a sajtó munkatársait körbevezette az épületben.

Tovább 2018-09-19

Kisebb jubileumot ünnepeltek a Gerizdesi városrésznapon

Makó Város Önkormányzata az idei esztendőben hat városrészi programra nyert pályázati támogatást, köztük a Gerizdesi napra is. A számos fellépővel tarkított rendezvény immár ötödik alkalommal várta a kilátogatókat.

Tovább 2018-09-19

Rossz nyitány a férfi kézilabdázóknál

A nyári szünetet követően szombaton kezdte meg őszi bajnokságát az NBII. Dél-keleti csoportjában a CONTITECH Makói KC férfi felnőtt kézilabda csapata. Már az első fordulóban nehéz mérkőzés várt rájuk, ugyanis a tavalyi bajnokot, a Mezőtúri AFC együttesét fogadták az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2018-09-19

Mezőgazdasági bemutató Apátfalván

Kukorica fajtabemutatóval, növényvédelmi szaktanácsadással, valamint előadásokkal várták idén is a térségben élő gazdákat, Apátfalván. A rendezvény a mezőgazdasági cégeknek is remek alkalmat biztosít arra, hogy megismertessék kínálatukat, és tanácsokkal lássák el a résztvevőket.

Tovább 2018-09-19

Jól halad a járdaprogram a 8-as választókörzetben is

A 8-as választókörzetben is javában folynak a járdaprogram munkálatai. Számos helyen megújul a burkolat, a Hargita, az Ibolya és az Orgona utcában is. Gáspár Sándor, önkormányzati képviselő és Nagy Gábor, egyéni vállalkozó közösen tájékoztatták a sajtót a folyamatban lévő munkálatokról.

Tovább 2018-09-19

2018.09.17. Hirextra – Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola

Vendég: Horváth Zoltán igazgató, Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola

Tovább 2018-09-18

Makói Híradó 2018.09.18. HD

- Megalakult az újonnan választott Roma Nemzetiségi Önkormányzat - Már birtokba vehetik az új járdát az Almási utcai lakosok - Játékosan az emberi szervezetről és a fizikáról - Kerékpártúra a jángori zsidó temetőbe - Jó úton jár a Makó FC

Tovább 2018-09-18

Jó úton jár a Makó FC

Busa Bence góljával tudott győzni hazai pályán az M-Foci Kft. az NBIII. legutóbbi fordulójában. A makóiak az erősebb kerettel szereplő Szekszárdi UFC-vel álltak szemben a hétvégén.

Tovább 2018-09-18

Kerékpártúra a jángori zsidó temetőbe

A Kulturális Örökség Napja alkalmából kerékpártúrát szervezett a József Attila Múzeum, a Dr, Kecskeméti Ármin Baráti Társaság és Makó Város Önkormányzata, melynek úticélja a jángori temető volt. Itt Urbancsok Zsolt történész-főlevéltáros vezette körbe az érdeklődőket és a makói zsidóság történetén túl Vorhand Mózes ortodox főrabbi életéről, és egykori jóslatáról is mesélt.

Tovább 2018-09-18

Megalakult az újonnan választott Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Szeptember elején megszülettek a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat időközi választásának eredményei, ezek alapján négy képviselő került be a testületbe, mind a négyen a Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesületének színeiben indultak. Az alakuló ülésre pénteken került sor, ahol az eskütételt követően számos más fontos dologgal kapcsolatban is döntés született.

Tovább 2018-09-18

Már birtokba vehetik az új járdát az Almási utcai lakosok

A tavalyi sikerre való tekintettel idén folytatta Makó Város Önkormányzata a járdaprogramot, minden választókerületben újabb szakaszok kerültek kijelölésre, ahol a munkálatokat a nyár folyamán el is kezdték. Bár a befejezési határidő szeptember 30-a, több helyen elkészültek a rekonstrukcióval, így például az Almási utcában is.

Tovább 2018-09-18

Játékosan az emberi szervezetről és a fizikáról

vMakó Város Önkormányzatának meghívására a Játékos Tudományok Egyesület két interaktív kiállítással látogatott nemrégiben Maros-menti településünkre. A Hagymaházban, illetve a létesítmény előtti téren a gyermekek legnagyobb örömére a kiállított darabokat nem csak megszemlélni lehetett, hanem játszhattak is velük.

Tovább 2018-09-18

Makói Híradó 2018.09.17. HD

- Aláírták a Fűrész utcai bérlakások kivitelezési szerződését - Több, mint 30 sportág képviseltette magát - Vasárnap a sporté volt a főszerep a kistérségben - Elsötétülhet a Vásárhelyi Televízió - „Bárkivel megtörténhet” címmel tartott előadást Csángó Dániel - A legegyedibb műfaj a művészet

Tovább 2018-09-17

A legegyedibb műfaj a művészet

A József Attila Múzeum és a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület közös szervezésében nyílt kiállítás Alkotó Honismerők címmel Makón. A tárlat olyan festményekből, fotókból és különféle technikával készült alkotásokból állt össze, mely az egyesület tizenhét tagjának kezei alól kerültek ki.

Tovább 2018-09-17

Aláírták a Fűrész utcai bérlakások kivitelezési szerződését.

A közel múltban írták alá a Fűrész utcai fecskelakások kivitelezési szerződését Farkas Éva Erzsébet polgármester és a nyertes kivitelező Matuszka István a SZAK-MA CENTER Kft. ügyvezetője. A négy lakás 20 millió forintból újulhat meg, amelyre szeptember végétől pályázhatnak a 35 év alatti fiatal párok és családok.

Tovább 2018-09-17

Vasárnap a sporté volt a főszerep a kistérségben

A falunapok keretében vasárnap Kiszomboron és Maroslelén is a sporté volt a főszerep: mindkét településen számos, színes programmal várták az érdeklődőket. A rendezvényekre Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is kilátogatott.

Tovább 2018-09-17

Elsötétülhet a Vásárhelyi Televízió

Bizonytalanná vált a több mint 30 éve működő Vásárhelyi Televízió működése – jelentette be a pénteki városi közgyűlés előtt Rókus Ákos, az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő Szerdahelyi József Nonprofit Kft., a Vásárhelyi Televízió ügyvezető igazgatója. A város polgármestere, Márki- Zay Péter ugyanis február óta visszatartja a tévé működési támogatását, így a cég története során először szeptemberben már nem tud munkabért fizetni munkavállalóinak.

Tovább 2018-09-17

„Bárkivel megtörténhet” címmel tartott előadást Csángó Dániel

Balesete előtt még elfordította a fejét, ha meglátott az utcán egy kerekes székest, ma már Csángó Dani az egyik példaképe annak, hogyan éljenek teljes életet a fogyatékkal rendelkezők. A budapesti fiatalember történetét a makói középiskolások is megismerhették a Hagymaházban a Makói Fiatalok Akadémiájának szervezésében.

Tovább 2018-09-17

„Bárkivel megtörténhet” címmel tartott előadást Csángó Dániel

Balesete előtt még elfordította a fejét, ha meglátott az utcán egy kerekes székest, ma már Csángó Dani az egyik példaképe annak, hogyan éljenek teljes életet a fogyatékkal rendelkezők. A budapesti fiatalember történetét a makói középiskolások is megismerhették a Hagymaházban a Makói Fiatalok Akadémiájának szervezésében.

Tovább 2018-09-17

Makói Híradó 2018.09.14. HD

- A parkolók, a guberálók és a forgalmi rend megváltoztatása is terítéken volt Czirbus Gábor fórumán - Hasznos tanácsok Weiser István marketingstratégától - Újabb pályázatot nyújt be a makói önkormányzat tanyavillamosításra - A beiskolázással kapcsolatban tartottak tanévnyitó értekezletet a Galamb József iskolában. - Műfüves pályával gazdagodott Földeák

Tovább 2018-09-14

A parkolók, a guberálók és a forgalmi rend megváltoztatása is terítéken volt Czirbus Gábor fórumán

A guberálók, a forgalmi rend megváltoztatása, és a parkolás is terítékre került Czirbus Gábor közel múltban tartott lakossági fórumán. Az alpolgármester azon túl, hogy meghallgatta az újabb panaszokat, beszámolt arról is, milyen fejlesztések vannak folyamatban a településen, valamint a városrészt érintő, még korábban felmerült problémák megoldását is ismertette.

Tovább 2018-09-14

Műfüves pályával gazdagodott Földeák

Új műfüves futballpályán sportolhatnak ezentúl a földeáki iskolások és mozogni vágyók. A Návay Lajos Általános Iskola mellett megépült létesítmény ünnepélyes megnyitóján Lázár János országgyűlési képviselő is megjelent, akinek véleménye szerint egy falu számára mindig komoly lehetőségeket rejt magában egy ilyen beruházás.

Tovább 2018-09-14

A beiskolázással kapcsolatban tartottak tanévnyitó értekezletet a Galamb József iskolában.

Egy tanévnyitó értekezlet keretein belül ragadta meg az alkalmat a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola vezetése, hogy bemutassa az intézményt a makói és a környékbeli általános iskolák vezetőinek. A találkozó fő témája a pályaválasztás volt, hiszen a továbbtanulás kérdése nehéz döntés elé állítja a diákokat.

Tovább 2018-09-14