„Van zsákomban minden jó…”

Negyedik alkalommal rendezte meg Mikulás napi ünnepségét a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A gyerekeket és szüleiket sok-sok meglepetéssel, bűvésszel és zenés mulatságokkal várták.

Tovább 2017-12-15

Átadták a megújult tornatermet az Almási iskolában

Látványos labdás- és aerobic bemutatóval készültek a Makói Általános Iskola Almási Tagintézményének diákjai a mai napra, hiszen átadásra került a felújított tornacsarnokuk. A beruházás mintegy 34 millió forintból valósult meg, a Magyar Kézilabda Szövetségnek és a Makó Város Önkormányzatának köszönhetően.

Tovább 2017-12-15

Makói Híradó 2017.12.15. HD

- Átadták a megújult tornatermet az Almási iskolában - „Van zsákomban minden jó…” - Történelmi utazás a Forgatós Táncegyüttessel - A legifjabb lakosokat üdvözölték - 85 családhoz már megérkezett a Jézuska - Pedagógus köszöntött pedagógust

Tovább 2017-12-15

Történelmi utazás a Forgatós Táncegyüttessel

A tavalyi ősbemutató és a hat állomásos országos turné után ma este újra Budapesten látható az „Itt élned, halnod kell!” című rockmusical Koltay Gábor rendezésében. A látványos zenés történelmi utazásra eddig több mint kétszázezer néző volt kíváncsi.

Tovább 2017-12-15

A legifjabb lakosokat üdvözölték

Az újszülötteket és azok büszke szüleit, valamint nagyszüleit köszöntötte Makó Város Önkormányzata az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen minden csöppséget egy-egy bébikötvénnyel ajándékoztak meg.

Tovább 2017-12-15

85 családhoz már megérkezett a Jézuska

A makói és a környékben élő rászoruló családoknak 2,5 millió forintos értékben osztott ki tartós élelmiszereket Farkas Éva Erzsébet polgármester és Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. ügyvezetője. Karácsonyhoz közeledve nyolcvanöt rászorulón segítettek ezzel a megmozdulással.

Tovább 2017-12-15

Pedagógus köszöntött pedagógust

A héten folytatódott a nyugdíjas egyesületek karácsonyi ünnepsége. A Belvárosi Nyugdíjas Klubban Farkas Éva Erzsébet polgármester beszélgetett a tagokkal, míg a Pedagógus Szakszervezetéhez Czirbus Gábor alpolgármester látogatott el.

Tovább 2017-12-15

Makó Advent 2. – Ég a remény gyertyája az adventi koszorún

Makó Advent 2. - Ég a remény gyertyája az adventi koszorún

Tovább 2017-12-14

Makói Híradó 2017.12.14. HD

- Tovább folytatódott a Justh Gyula utcai nyugdíjas klub épülete körüli vita - Mézeskalács házikók egy nemes ügyért - Egy helyen az Év legjobb sportolói - Bemutatkozott a summa cum laude-s fúvószenekar - Mézeskalács és karácsonyfadíszek az Ifjúsági Színtérben - Rendben zajlott az agrártámogatások kifizetése Csongrád megyében

Tovább 2017-12-14

Társalgó 2017.12.14.

Ma esti Társalgónkban elkalauzoljuk önöket Franciaországba és megtudjuk ,hogy ott hogyan ünneplik a karácsonyt. Egy svéd zenekar magyar hasonmása az Abba Sisters adott koncertet advent 2. vasárnapján ,mellettük a színpadon helyi prodikciók is színesítették a programokat.A Sportkarácsonyon díjazták az év legjobb sportolóit -mi is ott voltunk. Beszélgetünk arról hogyha kisállatot ajándékozunk akkor mire kell különös tekintettel lenni.

Tovább 2017-12-14

Tovább folytatódott a Justh Gyula utcai nyugdíjas klub épülete körüli vita

Ünnepi testületi üléssel búcsúztak az idei évtől Makó város képviselői, ahol azonban ettől függetlenül számos, fontos kérdésben is döntés született. Az ülésnek ezúttal a Korona Szálló díszterme adott helyet.

Tovább 2017-12-14

Rendben zajlott az agrártámogatások kifizetése Csongrád megyében

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének elnöke tartott sajtótájékoztatót az agrártámogatások előlegfizetési időszakának lezárulásáról ma délelőtt Hódmezővásárhelyen. Mint elmondták, sikeres évet zárt az agrárium, mind a támogatások összege, mind az érintett ügyfelek száma jelentősen emelkedett 2015 óta.

Tovább 2017-12-14

Mézeskalács házikók egy nemes ügyért

A József Attila Múzeum még novemberben hirdetett pályázatot „Makó épületei mézeskalácsból” címmel. A kiírásra érkezett ötletes műveket egy kiállítás keretében elárverezték, a befolyt összeget pedig jótékonysági célra fordították.

Tovább 2017-12-14

Egy helyen az Év legjobb sportolói

Harmadik alkalommal került megszervezésre a Sportkarácsony, ahol idén ötven kategóriában ismerték el Makó legjobb sportolóit. A megszokottól eltérően most a Hagymaházban várta a díjazottakat Gulyás László sportújságíró, Birkás Balázs kajak-kenu világbajnok, valamint Nagy Péter súlyemelő.

Tovább 2017-12-14

Bemutatkozott a summa cum laude-s fúvószenekar

A Makói Magán Zeneiskola huszonhárom esztendeje töretlen a pályán, évről évre nagyobb sikereket érnek el. Európa minden országában, sőt Izraelben is felléptek már. Az utánpótlás zenekar pedig kategóriájának nagydíját hozta el nyáron az orosz fővárosból. Ezek a diákok mutatkoztak be a Koronában, karácsonyi koncertet adva.

Tovább 2017-12-14

Mézeskalács és karácsonyfadíszek az Ifjúsági Színtérben

Az adventi időszak alkalmából közös készülődésre invitálták a makói fiatalokat az Ifjúsági Színtérbe szombaton. A résztvevők mézeskalácsot díszítettek és karácsonyfadíszeket készítettek el.

Tovább 2017-12-14

HírExtra – Makói Budo Klub

HírExtra - Makói Budo Klub

Tovább 2017-12-12

Makói Híradó 2017.12.12. HD

- A makói petrezselyemgyökér felért a tokaji termővidék szintjére - Közel 8 millió forint kormányzati támogatást nyertek a térség kistelepülései - Csizmák dobogásától volt hangos a Hagymaház - A hagymanemesítés és termesztés jegyében - Karácsonyoztak a makói hadigondozottak - A nagycsaládosokhoz is eljött a Mikulás

Tovább 2017-12-12

A nagycsaládosokhoz is eljött a Mikulás

Szombaton tartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét a Makói Nagycsaládosok Egyesülete az újvárosi katolikus plébánián. A rendezvényre ellátogatott a Mikulás, valamint bűvész-showra is sor került.

Tovább 2017-12-12

Karácsonyoztak a makói hadigondozottak

A Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének makói csoportja pénteken tartotta karácsonyi ünnepségét, mely egyben közgyűlésként is szolgált. Az évzáró rendezvényen meghallgatták a pénzügyi beszámolót, tájékoztatást kaptak az őket érintő jogszabályváltozásokról, valamint ajándékokat adtak át a tagoknak.

Tovább 2017-12-12

A hagymanemesítés és termesztés jegyében

A „Hagyma-ma, Újratervezés, Testhönálló textíliák” mintaprojekt keretében a József Attila Múzeum dolgozói újabb programra invitálták a fiatalokat. A bemutató középpontjában a hagyma állt, melyről a vendég előadók tartottak részletes tájékoztatást.

Tovább 2017-12-12

A makói petrezselyemgyökér felért a tokaji termővidék szintjére

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a makói petrezselyemgyökeret oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel lássák el. Ennek részleteiről és várható hatásáról ma délelőtt tartottak sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-12-12

Közel 8 millió forint kormányzati támogatást nyertek a térség kistelepülései

Közel nyolc millió forintot nyert összesen a térségben több kistelepülés egy újabb állami pályázaton. Több helyen a járdákat, utakat újítanak fel, urnafalakat építenek, Magyarcsanádon például a belvízelvezető csatornákat rekonstruálják.

Tovább 2017-12-12

Változatos zenei hangzás az Adventi vásáron

A jókedvé volt a főszerep a szombati Adventi vásáron, az önfeledt szórakozásról Janicsek Roland és az Abba Sisters tagjai gondoskodtak. A műsorszámokat az örökzöld slágerek mellett a karácsonyi dallamok tették még hangulatosabbá.

Tovább 2017-12-12

Makói Híradó 2017.12.11. HD

- Ég a remény gyertyája az adventi koszorún - Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Sportkarácsony HD - Hamarosan lehet rúgni a bőrt a belvárosi műfüves pályán is - Kihívásokkal teli évet zárt a ContiTech - Évet zártak a makói nyugdíjas klubok - Megtört az Iroda veretlensége a Duocor kupán

Tovább 2017-12-11

Ég a remény gyertyája az adventi koszorún

Rohamosan közeledik a karácsony, már a második gyertyát gyújtották meg Makó város adventi koszorúján. A kilátogatókat ismét színvonalas műsorral várták, most vasárnap a Forgatós Táncegyüttes, valamint a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusa működtek közre. Ezt követően a Mikulás is megérkezett lovas szánjával.

Tovább 2017-12-11

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Sportkarácsony

Harmadik alkalommal invitálják a város lakosait Sportkarácsonyra, mely ezúttal a Hagymaházban kerül megrendezésre. Itt a hagyományokhoz híven kiosztják az Év Sportolója kitüntetéseket, amely során közreműködik Birkás Balázs, kajak-kenu világbajnok, Nagy Péter, súlyemelő olimpikon, valamint Gulyás László sportriporter.

Tovább 2017-12-11

Megtört az Iroda veretlensége a Duocor kupán

Gálamérkőzéssel vette kezdetét a hagyományos Duocor Ipari Bt. cég által rendezett kispályás labdarúgó torna. Ezt követően hússzor csaptak össze a gyár dolgozói az Erdei János Városi Sportcsarnokban, ahol a tábla-szerszám együttes bizonyosult a legjobbnak.

Tovább 2017-12-11

Évet zártak a makói nyugdíjas klubok

Ízletes étkek, forralt bor és gyermekműsor – többek között ezekkel zárták az évet a Hagymás Makó, a Makó Baráti Kör, az Újvárosi Nyugdíjas Klub valamint a térség szépkorúi. Az összejöveteleken a jó hangulaté és a kötetlen beszélgetésé volt a főszerep.

Tovább 2017-12-11

Kihívásokkal teli évet zárt a ContiTech

Közel 1500-an gyűltek össze szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnokban a ContiTech hagyományos karácsonyi bálján. A város legnagyobb foglalkoztatója a rendezvényen jubiláló dolgozóit köszöntötte, valamint a munkatársak által előadott zenés produkcióra is sor került.

Tovább 2017-12-11

Hamarosan lehet rúgni a bőrt a belvárosi műfüves pályán is

Teljesen elkészült a Pulitzer sétányon a műfüves futballpálya, már csak a hivatalos átadó van hátra, és lehet rúgni a bőrt a belvárosban is. A 26X14 méteres sporttér mintegy 16 millió forintból valósult meg, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a makói önkormányzat összefogásának köszönhetően.

Tovább 2017-12-11

I. Adventi gyertyagyújtás és műsor Makón, 2017

I. Adventi gyertyagyújtás és műsor Makón, 2017

Tovább 2017-12-08

Makói Híradó 2017.12.08. HD

- Folyamatosan járják a körzetüket a képviselők - Jótékonysági est Lippai Mariannával - Megérkezett a Givaudan Mikulása - Szociális tűzifát kapnak a rászorulók Maroslelén - Rövid hírek

Tovább 2017-12-08

Megérkezett a Givaudan Mikulása

Mikulásként érkezett több makói intézménybe és egy szervezethez Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. ügyvezetője. A cég összesen hét laptopot és három asztali számítógépet adományozott, ezzel is biztosítva a gyerekek fejlődését és a rászorultak megsegítését.

Tovább 2017-12-08

Folyamatosan járják a körzetüket a képviselők

Folyamatosan kézbesítik az önkormányzati képviselők a 10.000 Forint értékű Erzsébet-utalványokat a Makón élő 70 év feletti nyugdíjasoknak. Stábunk legutóbb Czirbus Gábort és Kádár Józsefet kísérte el egy-egy útjára.

Tovább 2017-12-08

Jótékonysági est Lippai Mariannával

Zsúfolásig megtelt a Hagymaház Pódiumterme az „ÚJ VILÁG” Alapítvány tegnapi jótékonysági estjén. A rendezvényen Lippai Marianna bloggerrel Hajó Edina műsorvezető beszélgetett a gyászról, a nehézségek leküzdéséről és az életkedvről.

Tovább 2017-12-08

Szociális tűzifát kapnak a rászorulók Maroslelén

A Belügyminisztérium döntése alapján 2017-ben is támogatásban részesült Maroslele Község Önkormányzata, mely ötven erdei köbméter, tűzifa vásárlására adott lehetőséget. Ennek kiosztása már megkezdődött, a kedvezményezettek háztartásonként öt mázsa tűzrevalóban részesülnek.

Tovább 2017-12-08

Ünnepi Társalgó 1. rész 2017.12.07.

Ünnepi Társalgó 1. rész 2017.12.07.

Tovább 2017-12-07

Makói Híradó 2017.12.07. HD

- Újabb országos elismerés a Makói Városi Televíziónak - Összefogással az otthon karbantartásért - „Fényírással” tisztelegtek Arany János előtt - Gálával zárták az újabb eredményes esztendőt - Hogyan éljünk egészségesen?

Tovább 2017-12-07

Újabb országos elismerés a Makói Városi Televíziónak

Több mint 280 pályázatból választották ki a „Média a Tehetségekért Díj” idei nyerteseit, akik kedd este a Művészetek Palotájában vehették át az elismeréseket. A négy kategória legjobbjai között ott vannak a Nők Lapja, a Kossuth Rádió, az RTL Magyarország, az M4 Sport és a Makói Városi Televízió fiatal művészeket, tudósokat és sportolókat bemutató riportjai is.

Tovább 2017-12-07

Gálával zárták az újabb eredményes esztendőt

A Makó Budo Klub már évtizedek óta fontos alappillérét képezi a Maros-menti város sportéletének. Az egyesület szombaton tartotta meg hagyományos évzáró gáláját az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A vendégek a jelenlegi hét szakosztály képviselőinek bemutatóit tekinthették meg, a legeredményesebb sportolók pedig díjakat vehettek át.

Tovább 2017-12-07

Hogyan éljünk egészségesen?

„Az elhízást jelenleg a tíz legsúlyosabb betegség egyikeként tartják számon” -tudtuk meg Kun Judit dietetikustól a SZIGNUMBAN. Az előadó Mit? Mennyit? Mikor? címmel tartott prezentációt az egészséges táplálkozással kapcsolatban.

Tovább 2017-12-07

Meglepetéssel készült a Contitech Mikulása

Ünnepi meglepetéssel készültek a Contitech dolgozói Mikulás alkalmából. A jó hangulatú flashmob során szaloncukrot és csokoládét osztottak a járókelőknek a Bartók tagintézmény előtt, majd a Pápay iskola tanulóit látogatták meg.

Tovább 2017-12-07

Összefogással az otthon karbantartásért

Első körben közel harminc, Honvéd városrészben élő, rászoruló családnak segít az önkormányzat házuk karbantartásában az úgynevezett Kaláka program keretében. A lakók saját maguk fogják a különböző, kisebb javításokat megcsinálni, ám ebben a munkában egymásra és szakemberek útmutatásaira is számíthatnak.

Tovább 2017-12-07

„Fényírással” tisztelegtek Arany János előtt

Híres magyar költőnk, Arany János kétszáz éve látta meg a napvilágot, a jubileum alkalmából a Makói FotóBarátok Egyesületének tagjai fényképezőgépet ragadtak. Alkotásaikat a Hagymaház Galériában tárták a nagyközönség elé.

Tovább 2017-12-07

Diagnózis 2017.12.06.

Diagnózisunk vendégei: Gyurisné Pethő Zsuzsanna programigazgató, EVP és Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója. 2014 ben vagyis 3 évvel ezelőtt nyílt meg Makón az egészségfejlesztési Iroda: akkor azt ígérték, hogy a Hódmezővásárhelyen jól működő programot átültetik Makóra, elhozzák a tudást.Számos program szerveződött ez idő alatt amelyek hátterét az iroda adja. Nemcsak a koordináció és a szervezés zajlik majd, hanem a civileket is várják, akik különböző ingyenes vizsgálatokat végeztethetnek el. Ezzel együtt továbbra is kitelepülnek , és felkeresik a kistérség összes települését.

Tovább 2017-12-06

Makói Híradó 2017.12.06. HD

- Polgármesteri fogadóórát tartott Farkas Éva Erzsébet - A Mikulás megrakott puttonnyal érkezett a Váll-Ker-be - Karácsonyi dallamokkal telt meg a Hagymaház - Már a tetőszerkezetet cserélik a Makói Levéltár épületén - Az uniós források mintegy 60%-át gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány - Újra a KERI-ben versengtek az általános iskolások

Tovább 2017-12-06

Polgármesteri fogadóórát tartott Farkas Éva Erzsébet

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester hivatali irodájában. A városvezetőt felkereste egy, tűzeset után segítségért folyamodó család, valamint egy új, hagymás csokoládés bonbont is bemutattak neki.

Tovább 2017-12-06

A Mikulás megrakott puttonnyal érkezett a Váll-Ker-be

A Váll-Ker Kft. dolgozóinak gyermekeit és unokáit az idén is meglepte a Mikulás. A tradíciókhoz híven, az ünnepségen a Tihanyi Vándorszínpad színészei kalauzolták el a nézőket a mesék világába.

Tovább 2017-12-06

Már a tetőszerkezetet cserélik a Makói Levéltár épületén

Már javában zajlanak a felújítási munkálatok a Csongrád Megyei Levéltár makói telephelyének leendő épületében. Ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester a kivitelező cég ügyvezetőjével közösen tájékoztatta a sajtó képviselőit a beruházás állapotáról.

Tovább 2017-12-06

Az uniós források mintegy 60%-át gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány

2014 óta az uniós források 60%-át gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány- jelentette be tegnap a Parlamentben Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Majd azt is elmondta: céljuk főként a kis- és középvállalkozások támogatása. Makón több olyan cég is van, amelyik részesült már ezekből a forrásokból, a Váll-Ker Kft. például több mint háromszáz millió forintot köszönhet eddig ennek a döntésnek, jelenleg pedig egy, az eddigieknél is nagyobb összeget biztosító pályázat elbírálására várnak.

Tovább 2017-12-06

Karácsonyi dallamokkal telt meg a Hagymaház

A méltán neves Ghymes együttes szombat este Makóra látogatott, ahol a Hagymaházban adott teltházas koncertet. „Mennyből az angyal” című lemezbemutató koncertjük alkalmával a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Kórusával léptek színpadra, különleges atmoszférát kölcsönözve ezzel a rendezvénynek.

Tovább 2017-12-06

Újra a KERI-ben versengtek az általános iskolások

Ebben az évben már ötödik alkalommal találkoztak a környék általános iskoláinak sportolói a KERI Kupa keretein belül. Múlt héten szerdán és csütörtökön került megrendezésre az esemény a Návay Lajos Szakgimnázium tornatermében.

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 10 rész Optika

Kísérletek a fizika hőskorából 10 rész Optika

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 9 rész Hőtan

Kísérletek a fizika hőskorából 9 rész Hőtan

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 8 rész Nagyfeszültség

Kísérletek a fizika hőskorából 8 rész Nagyfeszültség

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 7 rész Elektrosztatika

Kísérletek a fizika hőskorából 7 rész Elektrosztatika

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 6 rész Folyadékok és gázok

Kísérletek a fizika hőskorából 6 rész Folyadékok és gázok

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 5 rész A hullámok

Kísérletek a fizika hőskorából 5 rész A hullámok

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 4 rész A távíró

Kísérletek a fizika hőskorából 4 rész A távíró

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 3 rész Időmérés, órák

Kísérletek a fizika hőskorából 3 rész Időmérés, órák

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 2 rész A Föld mozgásai

Kísérletek a fizika hőskorából 2 rész A Föld mozgásai

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 1 rész Az erők

Kísérletek a fizika hőskorából 1 rész Az erők

Tovább 2017-12-06

HirExtra – Idősek támogatása

Makó Város Önkormányzata számos intézkedést hozott az idősek támogatása érdekében, például utalványokat oszt a 70 éven felülieknek, melynek összegét 5000 forintról 10 000 forintra emelték

Tovább 2017-12-05

Makói Híradó 2017.12.05. HD

- Jótékonysági sütikóstolót szervezett az Angyalsóhaj Alapítvány - Bálon gyűltek össze a gazdák - Javában tart az Adventi vásár - Idén 2000 milliárd forint uniós pályázati forrás került kifizetésre - Kemény küzdelemben makói győzelem

Tovább 2017-12-05

Idén 2000 milliárd forint uniós pályázati forrás került kifizetésre

2014 és 2020 között mintegy 9 ezer 300 milliárd forint uniós forrás áll Magyarország rendelkezésére, ennek 82%-át már lekötötte a kormány, csak idén 2000 milliárd forint került kifizetésre- adott tájékoztatást tegnap a Parlamentben Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus azt is hozzátette: ezt a pénzt nem ingyen kapjuk, nem ajándék!

Tovább 2017-12-05

Javában tart az Adventi vásár

A múlt hétvégén sem volt hiány a minőségi kézműves termékek, zamatos finomságok, valamint a kulturális műsorok kínálatából az Adventi vásáron. A kilátogatók a sok-sok program mellett karácsonyi ajándék után nézhettek szeretteiknek és élvezhették a meghitt hangulatot.

Tovább 2017-12-05

Kemény küzdelemben makói győzelem

A CONTITECH Makói KC kézilabdázói a hétvégi győzelmüket Sonkának, azaz Szabó Lászlónak, az egykori magyar válogatott beállójának emlékéra ajánlották. Gera Norbert tanítványai a második félidőben fordították meg az eredményüket, mellyel itthon tudták tartani az értékes két pontot.

Tovább 2017-12-05

Bálon gyűltek össze a gazdák

A hagyományt életben tartva már sokadik alkalommal rendezte meg év végi bálját tagjai számára a Csanád és Térsége Gazdakör. A vendégeket szombat este várták a Korona Szálló dísztermébe egy jóhangulatú estére. Finom ételek és zene mellett oszthatták meg egymással tapasztalataikat a gazdák és megvitathatták az elmúlt egy év történéseit.

Tovább 2017-12-05

Jótékonysági sütikóstolót szervezett az Angyalsóhaj Alapítvány

Jótékonysági sütikóstolóra invitálta a város lakóit az Angyalsóhaj Alapítvány advent első vasárnapján. A felkínált finomságokkal a halmozottan hátrányos, értelmileg és testileg sérült fiatal felnőttek számára létesítendő közösségi ház ügyére hívták fel a makóiak figyelmét.

Tovább 2017-12-05

Makói Híradó 2017.12.04. HD

- Vita az újvárosi kézilabdacsarnokról - Egyre több jobbikosnál veri ki a biztosítékot Vona hintapolitikája? - Meggyújtották az első adventi gyertyát Makón - Makón is őrzik a József Attila kultuszt - Ünnepi veszélyek - Pihenhet a Makói KC

Tovább 2017-12-04

FogadóÓra vendége Kovács Sándor képviselő

Az e heti FogadóÓrában Kovács Sándor képviselőt kérdeztük arról, sikerült-e idén megvalósítania, amit szeretett volna, és milyen tervei vannak a következő évre.

Tovább 2017-12-04

Meggyújtották az első adventi gyertyát Makón

Vasárnap gyújtották meg a Makovecz téri Zenepavilonban elhelyezett adventi koszorú első gyertyáját. Az ünnepségen többek között a Kálvin Téri Református Általános Iskola kórusa és a MÖTYKE tagjai működtek közre.

Tovább 2017-12-04

Ünnepi veszélyek

December első vasárnapjával megkezdődött az adventi várakozás időszaka, ezzel együtt folyamatosan zajlanak a karácsonyi előkészületek is. Az örömteli ünneplés közben azonban hajlamosak lehetünk figyelmetlenné válni. Fontos, hogy ilyenkor is betartsuk az alapvető biztonsági szabályokat és előírásokat.

Tovább 2017-12-04

Makón is őrzik a József Attila kultuszt

József Attila a tragikus sorsú, ám páratlan tehetségű költő nyolcvan évvel ezelőtt távozott az árnyékvilágba. Ezen évforduló alkalmából a makói József Attila Múzeum dolgozói egy emléknappal tisztelegtek a poéta előtt.

Tovább 2017-12-04

Egyre több jobbikosnál veri ki a biztosítékot Vona hintapolitikája?

„Puccsot szerveznek Vona Gábor ellen” - a hír nem most jelent meg először, ám a napokban következtek be olyan fordulatok, amelyek ezt alátámaszthatják. Morvai Krisztina EP- képviselő mérhetetlen csalódásának adott hangot a párt vezetői módszereit illetően, Novák Előd, a Jobbik egykori alelnöke pedig parlamenti „kirúgását” követően először törte meg a csendet, és fogalmazta meg szintén nem túl pozitív véleményét a legnépszerűbb közösségi oldalon a Vona Gábor által vezetett Jobbikról. Televíziónk kíváncsi volt, vajon a párt makói alapszervezetének vezetői mit gondolnak a témáról, ezért megkerestük dr. Kiss Attilát és Zeitler Ádámot is.

Tovább 2017-12-04

Vita az újvárosi kézilabdacsarnokról

Nem szavazta meg Török Miklós a nettó 500 millió forintos állami támogatásból megvalósuló Justh Gyula utcai kézilabda munkacsarnok megépítését a legutóbbi testületi ülésen. Döntését azzal indokolta, ő úgy hallotta, annak a nyugdíjas klubnak az épülete, amelyet a beruházás érdekében el akarnak bontani 250 millió forintot ér. Mikor a képviselők megkérdezték, mivel tudja bizonyítani ezt az összeget, csak annyit felelt, a helyiektől értesült erről, mely akár egy anekdota is lehet.

Tovább 2017-12-04

Pihenhet a Makói KC

Az őszi szezon utolsó mérkőzését győzelemmel zárta a Makói KC női kézilabdacsapata az Újkígyós együttese ellen. Kozseránék felemás játékukkal a tabella ötödik fokára állhattak fel. Hat győzelmet, egy döntetlent és négy vereséget zsebeltek be.

Tovább 2017-12-04

Makói Híradó 2017.12.01. HD

- Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát - Duális képzés a Givaudan Hungary Kft-nél - A napokban utalják az egészségügyben dolgozók emelt bérét - Gémes góljaival nyert az M-Foci Kft. - ”Jogunk van az egészséges jövőhöz!”

Tovább 2017-12-01

Végső nyugalomra helyezték Hódmezővásárhely volt polgármesterét

Végső nyugalomra helyezték Almási Istvánt, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város volt polgármesterét a Kincses temetőben. Ezt megelőzően a gyászolók a Szent István Király Templomban róhatták le kegyeletüket.

Tovább 2017-12-01

A napokban utalják az egészségügyben dolgozók emelt bérét

A folyamatos infrastrukturális fejlesztéseknek és az emelkedő béreknek köszönhetően kevesebb az elvándorló orvos, a friss diplomások száma viszont nőtt- jelentette be a tegnapi kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, majd arra is kitért: az újabb emelt béreket mától utalják az egészségügyi dolgozóknak, valamint praxisonként három millió forint pluszt kapnak az alapellátásban dolgozó fogorvosok is. Stábunk tegnap a makói kórházban járt, ahol osztályvezető főorvossal és ápolókkal beszélgettünk a témáról.

Tovább 2017-12-01

Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát

Karácsony alkalmából 10.000 Forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak a Makón élő 70 év feletti nyugdíjasok. Az ajándékok kézbesítését már megkezdték az önkormányzati képviselők, stábunk ma délelőtt Kovács Sándort kísérte el a Síp utcába.

Tovább 2017-12-01

”Jogunk van az egészséges jövőhöz!”

Diabétesz Világnapi összejövetelt tartottak a Civil Szervezetek Házában. A Makói Cukorbetegek Egyesülete ingyenes vérnyomás és vércukorméréssel, teszttel, valamint előadásokkal várta a látogatókat.

Tovább 2017-12-01

Duális képzés a Givaudan Hungary Kft-nél

Harmadik éve tart a Givaudan Hungary Kft. és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésével megvalósuló duális képzés. Ennek részleteiről és az elmúlt évek tapasztalatairól Karkas Mihály ügyvezető igazgató beszélt stábunknak.

Tovább 2017-12-01

Gémes góljaival nyert az M-Foci Kft.

Az őszi szezon utolsó mérkőzésén talált kapuba a tavalyi gólkirály Gémes Bence. A csatár már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. A Makó FC a tabella 15. helyén zárta az első NB III-as szereplését.

Tovább 2017-12-01

Társalgó 2017.11.30.

Helyi és már országosan nagy ismertségre tett zenekarok koncertjein jártunk ,mellettük pedig itt lesz a makói The Garde 2 tagja . József Attila sok szállal kötődött városunkhoz, mai műsorunkban halálának 80 évfordulójáról is megemlékezünk. És persze a karácsonyi készülődésben is segítünk hiszen vasárnap már advent első gyertyáját kell meggyújtani,

Tovább 2017-11-30

Makói Híradó 2017.11.30. HD

- Decemberben már postázzák a hulladékszállítási csekkeket - A bérunió és a realitások - Ilyen volt- ilyen lett: bejártuk a felújított Justh Gyula utcai rendelőt - Új helyszínt kapott az Adventi vásár - 5 ország pedagógusai tanácskoztak Makón - Focitorna, ahol minden csapat győzött - Második véradás a Civil Szervezetek Házában

Tovább 2017-11-30

Ilyen volt- ilyen lett: bejártuk a felújított Justh Gyula utcai rendelőt

Megtörtént a felújított Justh Gyula utcai rendelőintézet műszaki átadása, ezt követően már csak a berendezés és az ANTSZ engedélye szükséges ahhoz, hogy ismét megnyissa kapuit a betegek előtt. A több mint 33 millió forintos beruházást az önkormányzat saját büdzséből állta, melynek köszönhetően minden megújult, rá sem lehet ismerni az épületre.

Tovább 2017-11-30

Decemberben már postázzák a hulladékszállítási csekkeket

Heves vita előzte meg a napirendi pontok tárgyalását a tegnapi november havi rendes testületi ülésen. A grémium tagjai több ponton nem értettek egyet a makói kórház egészségügyi ellátásának színvonalában, a bérunió kérdéskörében, valamint az újvárosi kézilabda munkacsarnok létesítésében. Szó esett még a hulladékszállítási csekkek postázásáról is, melyre Farkas Éva Erzsébet polgármester reagált.

Tovább 2017-11-30

A bérunió és a realitások

Miről szól pontosan a bérunió, hogyan képzelik megvalósítani, az aláírásgyűjtéssel nem-e adatgyűjtésről és egy újabb jobbikos politikai blöffről van szó? – ezt a kérdést tette fel napirend előtt Czirbus Gábor alpolgármester a jobbikos Zeitler Ádámnak a tegnapi rendes testületi ülésen. Közel egy órás vita bontakozott ki a témában.

Tovább 2017-11-30

Új helyszínt kapott az Adventi vásár

Az idén a Hagymatikum Gyógyfürdő előtt, a Makovecz téren kerül megrendezésre az Adventi vásár. A változatos gasztronómiai élmények mellett ünnepi műsorokkal kedveskednek majd a kilátogatóknak.

Tovább 2017-11-30

5 ország pedagógusai tanácskoztak Makón

Egy Erasmus+ program keretén belül 5 ország delegált pedagógusai érkeztek Makóra. A projektnyitó eseményre kedden került sor a Hagymaház Pódium termében. A 3 napos találkozó célja az volt, hogy megvitassák és megalapozzák a következő 2 évben elvégzendő feladatokat.

Tovább 2017-11-30

Focitorna, ahol minden csapat győzött

Barátságos labdarúgó mérkőzést játszott egymás ellen Makó Város Önkormányzata, valamint a Givaudan Hungary Kft. A kispályás tornáról minden csapat egy-egy kupával térhetett haza.

Tovább 2017-11-30

Második véradás a Civil Szervezetek Házában

Második alkalommal szerveztek véradást az ENI dolgozói és más érdeklődők számára a Civil Szervezetek Házában. A rendezvény lebonyolításában a Magyar Vöröskereszt és a Makói Véradó Állomás kollégái segédkeztek.

Tovább 2017-11-30

Makói Híradó 2017.11.28. HD

- Értékteremtő közfoglalkoztatás zajlik Makón - Egyedi látványvilág és örömzene a WOX koncerten - Szomorú vereség - Ünnepi teadélutánt tartottak a Koronában - Mennyivel bővül a kassza a nyugdíjasoknál? - Richter Aranyanyu díjat vehetett át Molnárné Gardi Katalin - Adventi kézműves kiállítás a könyvtárban

Tovább 2017-11-28

HirExtra: Egészségügyi fejlesztések 2017.11.28.

Hamarosan átadásra kerül a 33 millió forintból felújított Just Gyula utcai rendelő, borzasztó állapotban lévő Kálvin rendelő kapcsán pedig egyeztetés zajlik.

Tovább 2017-11-28

Egyedi látványvilág és örömzene a WOX koncerten

A Belvárosi Római Katolikus Templomban az ünnepek közeledtével újra tiszteletét tette a WOX együttes. A tagok különleges produkciókkal álltak a nézők elé, a hangszerek játékához és az énekszóhoz animáció, homokfetés, valamint fényáradat párosult.

Tovább 2017-11-28

Szomorú vereség

Nehéz mérkőzést játszott a Makói KC női kézilabda csapata, melyből a Gyomaendrőd együttese lépett ki győztesként. Kozseránék ezzel lecsúsztak a dobogó ötödik fokára.

Tovább 2017-11-28

Értékteremtő közfoglalkoztatás zajlik Makón

Az elmúlt esztendőkben drasztikusan csökkent a közfoglalkoztatottak száma, jelenleg Makó Város Önkormányzatánál és a hozzá tartozó cégeknél, intézményeknél 326-an dolgoznak. Munkakörülményük a kezdetekhez képest folyamatosan javul, nemrégiben pedig Farkas Éva Erzsébet polgármester is megköszönte ez évben végzett tevékenységüket.

Tovább 2017-11-28

Ünnepi teadélutánt tartottak a Koronában

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja. A születésnap alkalmából kisbuszt kaptak és emléktáblát avattak.

Tovább 2017-11-28

Mennyivel bővül a kassza a nyugdíjasoknál?

Aki nyugdíjas, és még nem csengetett nála a postás a kormány tízezer forintos utalványtámogatásával, annál hamarosan fog: elkezdték ugyanis a kézbesítésüket. Makón a hetven éven felüliek emellé további tízezer forintot kapnak a város vezetés jóvoltából, hamarosan ezek kiosztása is elkezdődik. Valamint további pluszokra is számíthatnak a nyugdíjasok.

Tovább 2017-11-28

Richter Aranyanyu díjat vehetett át Molnárné Gardi Katalin

Kategóriájában közönségdíjat vehetett át Molnárné Gardi Katalin a 2017-es Richter Aranyanyu Díjátadó gálán. A megtisztelő elismerést Dobó Katalin zsűritag adta át az egészségügyi szakdolgozónak.

Tovább 2017-11-28

Adventi kézműves kiállítás a könyvtárban

Adventi kézműves kiállítás nyílt pénteken a József Attila Városi Könyvtárban. Pokomándy Zsuzsanna „A lényeg az alkotás” névre keresztelt tárlatának segítségével a látogatók családias keretek között hangolódhatnak az ünnepi időszakra.

Tovább 2017-11-28

Ismerős Arcoktól volt hangos Makó

Az Erdei János Városi Sportcsarnokban adott adventváró koncertet az Ismerős Arcok zenekar. Az est jó hangulatához vendég fellépőként a Good Company együttes is hozzájárult.

Tovább 2017-11-28

Makói Hírek 2017.11.27. HD

- Hamarosan átadják a felújított Justh Gyula utcai rendelőt - 4,7 kilométer új járdát építettek - Angol nyelvi vetélkedő a JAG-ban - Vér csak vérrel pótolható - Kieső helyen a CONTITECH Makói KC

Tovább 2017-11-27

4,7 kilométer új járdát építettek

Makó nyolc városrészében összesen mintegy 106 millió forintból újulhattak meg a gyalogutak. Az idei járdaprogram eredményeiről és a jövőbeli tervekről ma délelőtt Czirbus Gábor alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-11-27

FogadóÓra : Czirbus Gábor 2017.11.27.

Mostantól hétről hétre vendégeink lesznek azok a képviselők akik egyéni választókörzettel rendelkeznek. Arról kérdezzük őket mit tettek idén a körzetükben élőkért és milyen terveik vannak? VENDÉG: Czirbus Gábor

Tovább 2017-11-27

Kieső helyen a CONTITECH Makói KC

Nem bírt a sereghajtó Karcaggal a Contitech Makói KC. A Gera növendékek szoros mérkőzésen kaptak ki egy góllal.

Tovább 2017-11-27

Hamarosan átadják a felújított Justh Gyula utcai rendelőt

Hamarosan átadásra kerül a több mint 33 millió forintból felújított Justh Gyula utcai rendelő, a hasonlóan borzasztó állapotban lévő Kálvin téri kapcsán pedig a terv egyeztetése zajlik. Ennek újjáépítésére mintegy 200 millió forintot költ a város.

Tovább 2017-11-27

Angol nyelvi vetélkedő a JAG-ban

A hetedik-nyolcadik osztályosok számára rendeztek angol nyelvi vetélkedőt a József Attila Gimnáziumban. Az idei megmérettetésre 18 csapat közel 90 diákja érkezett Makóról, Hódmezővásárhelyről és a környező térségből.

Tovább 2017-11-27

Vér csak vérrel pótolható

Egy véradó akár három életet is megmenthet” - hangzott el csütörtökön a Véradók Világnapján tartott ünnepségen. A jeles napon negyvenszeres, ötvenszeres, nyolcvanszoros és százszoros donorokat köszöntött a Magyar Vöröskereszt Makói Területi Szervezete

Tovább 2017-11-27

Makói Híradó 2017.11.23. HD

- Már az első emeletét építik az új könyvtárnak - Migránsok vagy külhoni magyarok? - 600 ezer forint fanyesésre - Ünnepi hangulat a Hagymaházban - 7126 méter magasban lengett a makói zászló - Nyílt nap a KERI Bajza utcai épületében - Újra gödörben a Makó FC

Tovább 2017-11-27

Makói Híradó 2017.11.24. HD

- Téli üzemmódra váltott a Makói Városgazdálkodási NKft. - Még várni kell a szemétszállítási csekkekre - A fiatal muzsikusokat ünnepelték - „Az ünnephez vezető út” - Legfontosabb cél: levenni a gazdák válláról a papírmunka terhét - Miniszteri elismerést kapott Apátfalva

Tovább 2017-11-24

Még várni kell a szemétszállítási csekkekre

A rossz állapotban lévő járdákra, a csapadékvíz-elvezető árkokra és a Nagyér-csatornába bedobott hulladékokra panaszkodtak leginkább a jelenlévők Gáspár Sándor önkormányzati képviselő tegnapi, Czirbus Gábor alpolgármesterrel közösen tartott fórumán. Itt az is kiderült, hogy a makóiaknak még egy ideig biztosan várniuk kell a szemétszállítási csekkekre.

Tovább 2017-11-24

A fiatal muzsikusokat ünnepelték

Már negyvenkilenc éve annak, hogy Lisszabonban november huszadikát az Ifjú Zenebarátok Világnapjának nyilvánították, mikor is a fiatal muzsikosokat ünneplik. Ezen alkalomból adtak hangversenyt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai és növendékei.

Tovább 2017-11-24

„Az ünnephez vezető út”

Az eddigi hagyományoknak megfelelően a Hagymaház Galéria ebben az évben is meghirdeti karácsonyi alkotói pályázatát a makói és térségi általános, valamint középiskolás tanulók számára. A pályaműveket december 8-ig várják a szervezők.

Tovább 2017-11-24

Legfontosabb cél: levenni a gazdák válláról a papírmunka terhét

Szél Istvánt választották meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének élére a tegnapi alakuló ülésen, melynek Hódmezővásárhely Polgármesteri Hivatala adott otthont. Az elnök személye mellett a további tisztségeket is kiosztották, a szervezet legfontosabb céljai között pedig a gazdákat érintő papírmunka csökkentését, a jégkár-mérséklő rendszer megépítését, és egy új öntözési stratégia kidolgozását jelölték meg.

Tovább 2017-11-24

Téli üzemmódra váltott a Makói Városgazdálkodási NKft.

November 15-e óta téli üzemmódra váltott a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Összesen nyolc géppel tartanak ügyeletet a munkatársak, felkészülve az esetleges hóesésre.

Tovább 2017-11-24

Miniszteri elismerést kapott Apátfalva

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter is elismerte Apátfalva önkormányzatának a közfoglalkoztatás terén elért kimagasló munkáját, ezért november 16-án Budapesten kitüntetést adományozott a községnek, melyet Pogácsás Tibor államtitkár adott át. A településen folyó munkaprogramok részleteiről Szekeres Ferenc polgármester számolt be stábunknak.

Tovább 2017-11-24

Társalgó 2017.11.23.

Itt lesz a fantasztikus teljesítményt maga mögött tudó Makói Kerekes Éva ,aki nemrég a Himalája 7126 méteres csúcsáig jutott. De eljön hozzánk Czibolya Kálmán ,hogy elmesélje közel 1 éves Kanadai élményeit. Ott votunk a Szent Erzsébet bálon és filmcsillagok éjszakáján amit meg is mutatunk Valamint eláruljuk ,hogy az idei karácsonyi vásár hol lesz és mit kínál a makóiaknak.

Tovább 2017-11-23

Migránsok vagy külhoni magyarok?

2015-ben muszlim menekülteket fogadott be a saját házába, most pedig aláírásgyűjtést kezdeményez a külhoni magyarok szavazati jogának megvonása érdekében Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A témával a Vásárhelyi Televízió Keresztkérdés című magazinja is foglalkozott, ahol a párt álláspontját Mucsi Tamás, a DK csongrádi megye 4. számú választó kerületének országgyűlési képviselőjelöltje ismertette, vitapartnere Bálint Gabriella vásárhelyi önkormányzati képviselő volt.

Tovább 2017-11-23

Már az első emeletét építik az új könyvtárnak

Jó ütemben halad a 2,66 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósuló új könyvtár építése. A jelenleg zajló kivitelezési munkálatokat ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő is megtekintették.

Tovább 2017-11-23

600 ezer forint fanyesésre

Megsüllyedt útpadkák, a járdák felújítása, parkolási gondok és a közösségi együttélés szabályainak be nem tartása is szóba kerültek Marosvári Attila önkormányzati képviselő tegnapi, Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen tartott fórumán. Lakossági kérdésre az is kiderült, hogy jövő héttől kezdik el kiosztani a 70 év felettiek számára az adventi időszakra vonatkozó 10.000 Forintos támogatást.

Tovább 2017-11-23

Ünnepi hangulat a Hagymaházban

Karácsonyi díszek, ajándéktárgyak, adventi koszorúk – többek között ezekből nyílt tárlat a Hagymaház aulájában. A kézzel készített termékeket nem csak kiállították, hanem mindegyik megvásárolható.

Tovább 2017-11-23

Újra gödörben a Makó FC

Négy kapott góllal tért haza Paksról a Makó FC. A vendégek már az első percekben beköszöntek a maros-mentiek hálójába. Az M-Foci Kft. a héten utolsó őszi megmérettetésére készül.

Tovább 2017-11-23

7126 méter magasban lengett a makói zászló

A városunkban sokak által könyvelőként ismert Kerekes Éva és mászótársa, Herczeg Angelika októberben újból visszatért Nepálba. Négy napos kitartásuknak köszönhetően a Himalája egyik csúcsáról, a Himlung Himal tetejéről csodálhatták meg a kilátást.

Tovább 2017-11-23

Nyílt nap a KERI Bajza utcai épületében

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szakmái mutatkoztak be szerdán az intézmény Bajza utcai épületében. A nyílt napon az érdeklődők tanácsokat kaphattak a pályaválasztással kapcsolatban és feltehették kérdéseiket az intézményben dolgozó pedagógusoknak.

Tovább 2017-11-23

Makói Híradó 2017.11.22. HD

- Fejlesztenék a városi csapadékvíz-elvezető hálózatot - Világbajnokok támogatják a makói sportéletet - Havonta 4,5 millió forintot spórol meg a napsütés a kórházaknak - Megyei Prima Díjas a makói zongoraművész - Rangadót nyert a Makói KC - Forradalmárok sorsa

Tovább 2017-11-22

Megyei Prima Díjas a makói zongoraművész

Immár tizenkettedik alkalommal jutalmazták Megyei Prima Díjjal a térségben azokat, akik például szolgálnak a közösségnek, öregbítik hazánk hírnevét és értékeit. A kuratórium a Magyar zeneművészet kategóriában a makói származású Szentpéteri Csilla zongoraművésznek ítelte oda a kitüntetést.

Tovább 2017-11-22

Fejlesztenék a városi csapadékvíz-elvezető hálózatot

A járdák állapota, a csapadékvíz-elvezető árkok karbantartása, az illegális hulladéklerakók felszámolása, illetve a játszóterek építése és felújítása – többek között ezek is szóba kerültek Czirbus Gábor alpolgármester tegnapi, Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen tartott fórumán. Itt az is kiderült, hogy a Szent István Egyházi Általános Iskola bejáratának környékén új parkolókat létesítenek a jövő év elején.

Tovább 2017-11-22

Világbajnokok támogatják a makói sportéletet

A Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke, a városban nem rég alakult, újabb kick-box egyesület edzője, valamint a sportágban kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzők tették tiszteletüket Farkas Éva Erzsébet polgármester irodájában. Az esemény célkitűzései között szerepelt ezen mozgásforma előtérbe helyezése és népszerűsítése a térségben.

Tovább 2017-11-22

Havonta 4,5 millió forintot spórol meg a napsütés a kórházaknak

Újabb több mint négyszáz elemmel bővült a makói kórház melletti napelem-park – jelentette be ma délelőtt Nagy Jenő, a tagintézmény igazgató főorvosa. Hasonló számú energiaforrást építettek ki a vásárhelyi kórház tetején is a közel múltban, a grandiózus beruházásnak köszönhetően havonta mintegy 4,5 millió forintot tud megspórolni ezzel a két intézmény.

Tovább 2017-11-22

Rangadót nyert a Makói KC

Kiélezett mérkőzést játszott egymással a női kézilabda NB II. Dél-keleti csoportjában a Makó és a Lajozsmizse csapata. A rangadót végül a hazai pályán játszó maros-menti lányok nyerték meg.

Tovább 2017-11-22

Forradalmárok sorsa

Az 1956-os forradalom heves eseményei után ezekben a hónapokban kezdődtek meg a megtorlások úgy Makón, mint az egész országban. Marosvári Attila történész előadásában ezt a témakört boncolgatta kedden a József Attila Múzeumban.

Tovább 2017-11-22

Lator László 90 évének története

Idén november 19-én ünnepelte 90. születésnapját Lator László Kossuth-díjas magyar költő, neves esszéista és műfordító, akinek élete és pályafutása sok ponton kapcsolódik Makó városához. A József Attila Múzeum munkatársai a neves alkalom apropóján budapesti otthonában köszöntötték fel az írót.

Tovább 2017-11-22

Makói Híradó 2017.11.21. HD

- Önkormányzati tulajdonba kerülhet az egykori pártház - Élménybeszámoló a tengeren túlról - Makovecz Központot és Archívumot adtak át Budapesten - Filmcsillagok napja a Hagymatikumban - A Deák Ferenc utcában nyitott új irodát a FIDESZ - Konzultáció a múzeum mintaprojektjérőlOvi bál a jótékonyság jegyében - Nem bírt a CONTITECH Makói KC a Békéscsabával

Tovább 2017-11-21

HírExtra – Nemzeti Konzultáció 2017.09.21.

„Akarunk-e együtt élni főként iszlám vallású országokból érkezett bevándorlókkal?” – ez a központi kérdése azoknak a kérdőíveknek, melyeket már minden háztartásba eljuttatott a kormány. Ezeket eddig több mint egy millióan küldték vissza - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter legutóbbi, makói lakossági fórumán.

Tovább 2017-11-21

Önkormányzati tulajdonba kerülhet az egykori pártház

Mindössze két napirendi pontot tárgyalt ma reggel Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A rendkívüli ülésen a grémium döntött állami és önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok cseréjéről, bevonva ebbe a Juhász Gyula téren lévő egykori pártházat, majd tulajdonosi hozzájárulást adott arra vonatkozóan, hogy a József Attila Gimnázium épületére napelemes rendszereket létesítsenek.

Tovább 2017-11-21

Élménybeszámoló a tengeren túlról

Tavaly szeptemberben Czibolya Kálmán, a Makói Videó- és Művészeti Műhely stúdióvezetője nagy kalandra vállalkozott, ugyanis ezúttal a szépséges Kanada volt az úti célja. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kérésére az ott töltött kilenc hónap pillanataiból szemezgetett a József Attila Városi Könyvtárban a makóiaknak.

Tovább 2017-11-21

Makovecz Központot és Archívumot adtak át Budapesten

Makovecz Imre születésének évfordulóján, november 20-án nyitották meg Budapest XII. kerületében a róla elnevezett központot és archívumot. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett, aki beszédében úgy fogalmazott az Ybl Miklós díjas építészről: A magyar szellem átmentéséért élt és dolgozott, hagyatéka él és folytatásra vár a Kárpát-medencében.

Tovább 2017-11-21

Filmcsillagok napja a Hagymatikumban

Első alkalommal került megrendezésre a Filmcsillagok napja a Hagymatikum Gyógyfürdőben. Az érdeklődőket a szombati nap folyamán karikatúra kiállítás, mozi-kvíz, kézműves foglalkozások és filmzenei koncert várta, a szokásos szolgáltatások mellett.

Tovább 2017-11-21

A Deák Ferenc utcában nyitott új irodát a FIDESZ

Új irodát nyitott a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete. A Deák Ferenc utcán december 1-jétől megújult környezetben várják a város polgárait észrevételeikkel és ötleteikkel.

Tovább 2017-11-21

Konzultáció a múzeum mintaprojektjéről

A József Attila Múzeum által, szeptemberben elindított mintaprojekttel kapcsolatos konzultáció zajlott múlt héten az intézmény foglalkozató termében. A kezdeményezés, a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” elnevezésű pályázat keretében valósult meg.

Tovább 2017-11-21

Nem bírt a CONTITECH Makói KC a Békéscsabával

Múltheti vereségét másolta le a CONTITECH Makói KC szombaton a Békéscsabaiak ellen. A maros-mentiekre a következőkben komoly forma javulás szükséges, hogy helyt tudjanak állni a bajnokságban.

Tovább 2017-11-21

Ovi bál a jótékonyság jegyében

Retro hangulatú estet tartottak a Makói Óvoda dolgozói és támogatói számára szombaton a Kelemen házban. A zenés-táncos mulatságot jótékonysági céllal rendezték meg, a befolyt összegből a csoportszobákban használt játékokat fejlesztik majd.

Tovább 2017-11-21

Makói Híradó 2017.11.20. HD

- Nemzetközi díjat nyert a Makói Városi Televízió - XI. Szent Erzsébet Bál - 14 éves kortól mindenki büntethető - Testközelben a termelői munka - Folyamatosan csökken a munkanélküliek száma - Eddig több mint egy millióan küldték vissza a kérdőíveket

Tovább 2017-11-20

Nemzetközi díjat nyert a Makói Városi Televízió

Nemzetközi filmfesztiválon vett részt nemrégiben a Makói Városi Televízió, ahol kategóriájában a legrangosabb, első helyezést érte el. A megmérettetésre a világ számos országából érkeztek pályázatok, melyek közül a zsűri a magyarcsanádi Mezei József főszereplésével készült dokumentumfilmet értékelte a legjobbra.

Tovább 2017-11-20

Folyamatosan csökken a munkanélküliek száma

A legfrissebb adatok alapján csak Makón 2010 óta 65,1 százalékkal csökkent a munkanélküliség. A város vezetésének továbbra is fő célja a munkahelyek bővítése és fejlesztése. Ennek érdekében sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program foglalkoztatás-növelést célzó támogatására.

Tovább 2017-11-20

XI. Szent Erzsébet Bál

Tizenegyedik alkalommal tartották meg a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium Szent Erzsébet Bálját. A SZIGNUM rendezvénye idén is a jótékonykodás jegyében telt, felléptek az iskola volt és jelenlegi diákjai, valamint az Írisz Táncklub tagjai is.

Tovább 2017-11-20

14 éves kortól mindenki büntethető

„Találkoztam már olyan esettel, amikor a diák az előadást követően drogprevencióra jelentkezett” - tudtuk meg Drimba Tibor főtörzsőrmestertől. A bűnmegelőzéssel kapcsoltban rendőrök, valamint a büntetésvégrehajtási intézet munkatársai beszélgettek a makói fiatalokkal.

Tovább 2017-11-20

Testközelben a termelői munka

A Givaudan élelmiszeripari üzem makói gyáregysége vasárnap kitárta kapuit azon fiatalok előtt, akik érdeklődnek az ipar ezen szegmense iránt. A környék számos középiskolájából érkeztek diákok, valamint a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának több tanára és hallgatója is ellátogatott az eseményre.

Tovább 2017-11-20

Eddig több mint egy millióan küldték vissza a kérdőíveket

Eddig több mint egy millióan küldték vissza a kormány újabb, Nemzeti Konzultációs kérdőíveit- jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter legutóbbi, makói lakossági fórumán. Az országgyűlési képviselő egyúttal arra kérte a Maros- parti település és a térség lakóit, ha még nem tették meg, töltsék ki azt, hiszen ha nem sikerül Brüsszelt megállítani, az a sors vár Magyarországra is, mint Franciaországra, ahol már 8 és fél millió muszlim él.

Tovább 2017-11-20

Makói Híradó 2017.11.17. HD

- A JUGYU is várta leendő diákjait - A közlekedésfejlesztés az életminőség-javítás egyik fontos feltétele - Új rizikócsoport az influenza elleni ingyenes védőoltásban - Zajlik az új közlekedési táblák kihelyezése a városban - Diákok vették birtokukba a Hagymatikumot

Tovább 2017-11-17

Diákok vették birtokukba a Hagymatikumot

A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola ötödik és hatodik osztályos nebulói a mai napon bebarangolták a makói fürdőt. Részletesen megismerkedtek az impozáns épülettel és bepillantást nyerhettek az itt folyó munkába is.

Tovább 2017-11-17

Új rizikócsoport az influenza elleni ingyenes védőoltásban

Megérkeztek az influenza elleni ingyenesen igénybe vehető védőoltások Csongrád megyébe. A három évnél idősebbek számára 55 ezer, míg a legkisebbeknek 150 adag speciális védőoltás áll rendelkezésre. Az idei évtől már a pedagógusok is térítésmentesen vehetik fel a vakcinát.

Tovább 2017-11-17

A közlekedésfejlesztés az életminőség-javítás egyik fontos feltétele

A kormány jó szövetségese Makónak, hiszen Lázár János országgyűlési képviselő közreműködésével a 2014-ben kitűzött városfejlesztési program megvalósításához eddig mintegy 25 milliárd forint érkezett a településre –emelte ki tegnapi sajtótájékoztatóján Czirbus Gábor, a Fidesz helyi elnöke. Ennek köszönhetően nagymértékben tudták fejleszteni többek között a külterületi közutak állapotát, valamint a sportinfrastruktúrát.

Tovább 2017-11-17

A JUGYU is várta leendő diákjait

Nyitott kapuk címmel tartott pályaválasztási előadásokat a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola a ballagás előtt álló nyolcadikosok számára. Az érdeklődők többek között tájékoztatást kaptak az iskola életéről, szakképzéséről valamint a felvételről.

Tovább 2017-11-17

Zajlik az új közlekedési táblák kihelyezése a városban

Folyamatosan zajlik Makó belvárosában az új KRESZ táblák kihelyezése. A munkálatok részleteiről Hadik György települési képviselő és Szűcs János, a Városgazdálkodási Nonprofit Kft. műszaki vezetője tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Szegedi út és az Árpád utca kereszteződésénél.

Tovább 2017-11-17

Társalgó 2017.11.16.

Városunkban lezárult az egyházak éve rendezvénysorozat,melynek részese volta görögkatolikus egyház is. Erről és arról is fogunk beszélgetni hogy most szombaton rendezik meg a Szent Erzsébet jótékonysági bálat. Megmutatjuk, hogyan zajlott az idei Héttorony Fesztivál a Hagymaházban és itt lesz velünk egy karikaturista aki a Hagymatikumban készül kiállításra

Tovább 2017-11-16

Mintegy 25 milliárd forintos fejlesztés zajlik a városban

A makói Jobbik kevesli a városba érkező fejlesztési forrásokat, sőt akad olyan beruházás is, amelynek megvalósulását nem támogatja, köztük a Hagymatikum 8,8 milliárd forintos bővítését. Ehhez képest az elmúlt néhány évben eddig még soha nem látott összegeket kapott a település. Jelenleg mintegy 25 milliárd forint értékben költenek az oktatás korszerűsítésére, az egészségügy fejlesztésére, vagy éppen a vállalkozások támogatásán keresztül munkahely teremtésre – összegezte ma délelőtti sajtótájékoztatóján Czirbus Gábor, a FIDESZ helyi elnöke.

Tovább 2017-11-16

Legyél te is KERI-s!

„Mi leszel, ha nagy leszel?” – az általános iskola végén elérkezik talán a legnagyobb kérdés a diákoknak. Ekkor kell ugyanis eldönteniük, hogyan tovább. Ebből az apropóból nyitotta meg kapuit a KERI, ahol a ballagás előtt állók bepillantást nyerhettek az iskola életébe és a szakmák elsajátításába is.

Tovább 2017-11-16

Misztikus dallamok csendültek fel a Hagymaházban

Kivételes zenei élményben részesülhetett a Hagymaház közönsége kedd este, ugyanis Oroszország délkeleti részéről érkeztek muzsikosok. A Huun Huur Tu zenekar hazájuk, a Tuvai Köztársaság szellemiségét és hagyományait jelenítette meg a színpadon.

Tovább 2017-11-16

HírExtra – költözik két kilométernyi iratanyag

Mai adásunkban a Levéltár költözése lesz terítéken. Mint arról röviden korábban már beszámoltunk, több mint 130 millió forintból felújításra kerül a Petőfi parki óvoda épülete, melyben így modern körülmények között őrizhetik és bővíthetik tovább a mintegy két kilométernyi iratanyagot.

Tovább 2017-11-16

Tűzoltó legyek vagy katona?

Pályaorientációs délelőttöt tartottak a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola tanulói számára. A rendezvényen többek között a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a honvédség munkatársai működtek közre.

Tovább 2017-11-16

Emelkedhet a hadigondozottak havi életjáradéka

A hadiárvák az idei év elején kapták vissza korábbi státuszukat, és ennek megfelelően az állam havi közel 9000 forintos életjáradékkal segíti őket, Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter közbenjárásának köszönhetően. A képviselő következő célja, hogy elérje: emelkedjen ez az összeg, hiszen számuk évről évre csökken. Makón és a térségben ez jelenleg több mint négyszáz gondozottnak jelent segítséget.

Tovább 2017-11-16

Őszi szivacskézilabda villámtorna

A tavaszi nagy sikerre való tekintettel ismét megrendezésre került kisgyerekek számára a szivacskézilabda villámtorna az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A jó hangulatú megmérettetésre Makó mellett Földeákról, Algyőről és Mórahalomról érkeztek versenyzők.

Tovább 2017-11-16

Makói Híradó 2017.11.15. HD

- Befejeződött a városi járdaprogram - Összefogással a bölcsisekért - Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút - Nyílt nap a JAG-ban - Ősi kultúrák és mesterségek szelleme járta át a Hagymaházat HD - Felemás őszi idény

Tovább 2017-11-15

Befejeződött a városi járdaprogram

Makó nyolc városrészében összesen mintegy 106 millió forintból szépülhettek meg a gyalogutak az idei évben – többek között ez is szóba került Kovács Sándor legutóbbi, Lázár János országgyűlési képviselővel és Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen tartott fórumán. Itt az is kiderült, hogy ebben a körzetben számos nagyobb beruházás megvalósult már, illetve további fejlesztések is indulnak.

Tovább 2017-11-15

Ősi kultúrák és mesterségek szelleme járta át a Hagymaházat

Igazán egyedi hangzás és látvány fogadta kedd este a Hagymaház vendégeit, kisebb időutazásra kalauzolta el őket a Héttorony Fesztivál. A húros hangszerek, a dob, az énekszó és a nemez párosítása a rejtelmes keleti és a sokszínű magyar kultúra világát idézte.

Tovább 2017-11-15

Nyílt nap a JAG-ban

Nyílt napra invitálta a József Attila Gimnázium a város és térsége nyolcadikos diákjait. A nebulók a bemutató órák keretében ízelítőt kaphattak az iskolában folyó munkáról, valamint a felvételi feladatsorokkal kapcsolatos kérdéseiket is feltehették.

Tovább 2017-11-15

Összefogással a bölcsisekért

A MA-TÉR Ifjúsági Egyesület, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény, a DUOCOR Ipari Bt. és a Váll-Ker Kft. közös összefogásából nemrégiben százötvenezer forintból újultak meg a Búza utcai Bölcsőde kültéri fajátékai. A hivatalos átadással egybekötött sajtótájékoztatóra ma délelőtt került sor az intézmény udvarán.

Tovább 2017-11-15

Felemás őszi idény

Nem bírt a tavalyi bajnokkal a CONTITECH Makói KC férfi kézilabda csapata. A makóiak támadásban és védekezésben is alul maradtak a vendégek rutinosabb játékosaival szemben.

Tovább 2017-11-15

Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút

Az enyhe novemberi időjárástól függetlenül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tizedikétől kezdődően az ország teljes területén, így Csongrád megyében is téli üzemmódra váltott. Öt mérnökségen mintegy 150 fővel látja el a társaság a megyei közúthálózaton a téli feladatokat, 24 órás ügyeleti szolgálat mellett.

Tovább 2017-11-15

Makói Híradó 2017.11.14. HD

- Tovább csökkentenék az állami bürokráciát - Állami segítség nélkül nem ment volna Honvéd rehabilitációja - Új épületet is kap az Almási Tagintézmény - Rendőrségi hírek - Márton-napi kavalkád a Hagymaházban - Összefogás a sérült fiatal felnőttek fejlesztéséért - Győzött a Makó FC

Tovább 2017-11-14

Tovább csökkentenék az állami bürokráciát

A kormány három célt tűzött ki maga elé, amikor belevágott a bürokráciacsökkentés programjába – hangsúlyozta ma délelőtt expozéjában Lázár János az Országgyűlés plenáris ülésén. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a közigazgatás gyorsabbá, olcsóbbá és egyszerűbbé tételét jelölte meg. Az országgyűlési képviselő által most benyújtott törvényjavaslat ezen szándékok további folytatását célozza meg, amely érintené többek között a CSOK-eljárásokat, a nyilvántartások digitalizációját és azok jobb átláthatóságát.

Tovább 2017-11-14

Márton-napi kavalkád a Hagymaházban

November tizenegyedikén, Márton napján az éves mezőgazdasági munka befejezését ünnepelték felmenőink. Ezen alkalomból vigasságot rendeztek, újbort ittak és hízott libát falatoztak.

Tovább 2017-11-14

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-11-14

Új épületet is kap az Almási Tagintézmény

Mintegy harminc millió forintból újulhatott meg a Makói Általános Iskola Almási Tagintézményének sportcsarnoka, azonban a fejlesztés itt nem ér véget: további 1,4 milliárd forintot költenek az intézményre. Az állami fenntartású iskolába a kistérség több településéről járnak gyerekek, több generáció tanult már a falai között.

Tovább 2017-11-14

Állami segítség nélkül nem ment volna Honvéd rehabilitációja

Ekkora mértékű beruházást Makó Város Önkormányzata önerőből, állami támogatás nélkül több év alatt sem tudott volna megvalósítani Honvéd városrészben – hangsúlyozta a fejlesztések kapcsán Farkas Éva Erzsébet polgármester a legutóbbi, Sánta Sándor települési képviselővel közösen tartott lakossági fórumán. Az is kiderült: hamarosan kezdődik a közbeszerzés, jövőre pedig a tényleges kivitelezés.

Tovább 2017-11-14

Győzött a Makó FC

Megtörte nyeretlenségi sorozatát a Makó FC az NB III. osztályban. A kiegyenlített mérkőzésen Sirokmán Zoltán szerezte meg csapatának első győzelmét.

Tovább 2017-11-14

Makói híradó 2017.11.13.

- Lázár János bízik a szerelemházasságban - Időutazás az Ifjúsági Színtéren - Pályázz te is! - Cél a társadalmi szerepvállalás erősítése - 20 éves az ENI

Tovább 2017-11-13

Lázár János bízik a szerelemházasságban

Lázár János bízik abban, hogy kényszerházasságból szerelemházasság lesz – Makó és Vásárhely kapcsolatát jellemezte így a legutóbbi, Maros-parti városban (Almási utcai iskolában) tartott lakossági fórumán. Az országgyűlési képviselő azt is hangsúlyozta: célja, hogy még jobban megismerje a választókerületében élők problémáit, a települések sajátosságait- ezért felhatalmazást kér a képviseletükre újabb négy évre.

Tovább 2017-11-13

Időutazás az Ifjúsági Színtéren

A Makói Fiatalok Akadémiája újabb programmal kedveskedik az érdeklődőknek. Szombaton nyitotta meg kapuit a retro játékkiállítás az Ifjúsági Színtéren, melynek változatos, több forrásból származó anyaga számos korosztályt megmozgat.

Tovább 2017-11-13

Pályázz te is!

A József Attila Múzeum újabb felhívásokkal várja a város és a térség általános illetve középiskolás tanulóit. Legutóbb alkotói és gyűjtőpályázatot hirdettek.

Tovább 2017-11-13

Cél a társadalmi szerepvállalás erősítése

A Jobb Makóért Egyesület nemrégiben 24 millió forint értékű támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében. Ennek köszönhetően erősíteni kívánják a társadalmi szerepvállalást a makói közösségek fejlesztésével.

Tovább 2017-11-13

20 éves az ENI

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény fennállásának huszadik évfordulója és a Szociális Munka Világnapja alkalmából ünnepeltek szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A közel kétszáz vendéget Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte, aki elismeréseket és jutalmakat is átadott.

Tovább 2017-11-13

Társalgó 2017.11.09.

Számos kulturális esemény volt az elmúlt napokban városunkban. Ezek közül mutatunk meg néhányat.

Tovább 2017-11-09

Makói Híradó 2017.11.09 HD

- A szemétdíj számlák érkezéséről is szó esett Hadik György lakossági fórumán - A Makói TV nem kerül ki az Invitel csatornakínálatából - Készítsd el saját mézeskalács házikódat! - Rövid hírek

Tovább 2017-11-09

A szemétdíj számlák érkezéséről is szó esett Hadik György lakossági fórumán

Az eddig elmaradt szemétdíj számlákkal, a hiányos közvilágítással és a kerékpárutakkal kapcsolatosan is választ kaptak kérdéseikre a Hadik György települési képviselő fórumán résztvevők tegnap délután. Ugyanitt az is kiderült: háromszor annyi pályázatot nyújtott be a Makói Önkormányzat 2014 óta, mint az előző városvezetés az ezt megelőző négy éves ciklusa alatt.

Tovább 2017-11-09

A Makói TV nem kerül ki az Invitel csatornakínálatából

Alig néhány hete röppent fel a hír, hogy a Makói Városi Televízió december 1-jétől kikerül az Invitel csatornakínálatából. Ezt az információt a szolgáltató osztotta meg az ügyfeleivel. Az inviteles előfizetőknél valóban akadozott a kép már egy ideje, ám ennek a problémának az elhárításán többen is dolgoztak, a szolgáltató és a televízió műszaki munkatársai egyaránt. Ez végül megoldódott, így mostantól a T-Home mellett az Invitelnél is hibátlan minőségben élvezhető a Makói TV adása.

Tovább 2017-11-09

Készítsd el saját mézeskalács házikódat!

Az ünnepek közeledtével „Makó épületei mézeskalácsból” címmel felhívást hirdet a József Attila Múzeum. Korhatár nélkül várják a kreatív és a konyhában jártas pályázók alkotásait.

Tovább 2017-11-09

Makói Híradó 2017.11.08.

- Miért kell elmondanunk a véleményünket? - Eddig összesen 21 milliárd forintra pályázott az önkormányzat - Készülőben az új műfüves futball-pálya - Küzdelmes játékkal tudott győzni a CONTITECH Makói KC

Tovább 2017-11-08

Küzdelmes játékkal tudott győzni a CONTITECH Makói KC

Második győzelmét zsebelte be a hétvégén a CONTITECH Makói KC. A férfi kézilabdázók a félidei döntetlen után magabiztosan szerezték meg értékes két pontjukat.

Tovább 2017-11-08

Készülőben az új műfüves futball-pálya

Egy pályázatnak köszönhetően Makó városának lehetősége nyílt egy új műfüves futball-pálya kialakítására. A szükséges munkálatok november első hetében indultak a Pulitzer sétányon. Czirbus Gábor alpolgármester kedden személyesen vette szemügyre a helyszínen jelenleg folyó tereprendezési munkákat.

Tovább 2017-11-08

Miért kell elmondanunk a véleményünket?

„Akarunk-e együtt élni főként iszlámvallású országokból érkezett bevándorlókkal?” – ez a központi kérdése annak az újabb, Nemzeti Konzultációnak, melyet a közel múltban indított útjára a kormány. Makón a Fidesz Magyar Polgári Szövetség helyi szervezetének tagjai a Városi Piacnál felállított standnál várják a lakosok kérdéseit, érdeklődését a témában.

Tovább 2017-11-08

Eddig összesen 21 milliárd forintra pályázott az önkormányzat

Az uniós, az államilag finanszírozott és a saját önerőből kivitelezett beruházásokról és a támogatási formákról is beszélt Farkas Éva Erzsébet polgármester a legutóbbi, Lázár János országgyűlési képviselővel közösen tartott lakossági fórumán. Kiderült: mintegy 21 milliárd forint értékű támogatásra nyújtott be pályázatot az önkormányzat az elmúlt három évben, melynek jó részét meg is nyerték.

Tovább 2017-11-08

Makói Híradó 2017.11.07.

- Szemét- és elrendezetlen ügyek is terítéken voltak a lakossági fórumon - A migránsáradat valós veszélyei - Útalapot kapott a Sarkantyú utca - Tavasszal költözhet a makói levéltár az új, felújított épületébe

Tovább 2017-11-07

A HírExtra vendége: Georg Spöttle

A migránsáradattal érkezett Európába az a pakisztáni mészáros is, aki korábban hetven ember halálát okozta. Bár embercsempészek segítségével sikerült átjutnia még a magyar kerítésen is, de ki az országból már nem: a magyar és az osztrák hatóságok együttes erővel fogták el. A migránsáradat valós veszélyeiről Georg Spöttle tartott tegnap előadást a Korona Szállóban, előtte azonban televíziónkra is időt szánt néhány kérdés erejéig.

Tovább 2017-11-07

A migránsáradat valós veszélyei

A migránsáradattal érkezett Európába az a pakisztáni mészáros is, aki korábban hetven ember halálát okozta. Bár embercsempészek segítségével sikerült átjutnia még a magyar kerítésen is, de ki az országból már nem: a magyar és az osztrák hatóságok együttes erővel fogták el. A migránsáradat valós veszélyeiről Georg Spöttle tartott tegnap előadást a Korona Szállóban.

Tovább 2017-11-07

Útalapot kapott a Sarkantyú utca

November elején új útalapot kapott a Sarkantyú utca, ahol korábban egy kukásautó belecsúszott az árokba. A járhatatlan utca tarthatatlan állapota miatt Makó Város Önkormányzata útalap megerősítő munkákat végeztetett saját forrásból.

Tovább 2017-11-07

Tavasszal költözhet a makói levéltár az új, felújított épületébe

Megkezdődtek a tényleges kivitelezési munkálatok a Csongrád Megyei Levéltár makói telephelyének leendő épületében. A bruttó 136 millió forintos beruházás várhatóan jövő tavaszra készül el, melynek köszönhetően a nemzeti örökség részét képező közgyűjteményt végre modern körülmények között tárolhatják és kezelhetik a jövőben.

Tovább 2017-11-07

Makói Híradó 2017.11.06

- Ovisok is bemutatkoztak a Continental Aerobik Kupán - A MAGOSZ nyerte az agrárkamarai választásokat - Miből áll egy esküvő? - Az Íriszesek még modernebb épületben táncolhatnak - Kísérteties hangulat a Hagymatikumban

Tovább 2017-11-06

Ovisok is bemutatkoztak a Continental Aerobik Kupán

Immáron harmadik alkalommal rendeztek regionális felkészítő aerobik versenyt pénteken az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A megmérettetéssel már a jövő évi Diákolimpiára készülnek fel az együttesek.

Tovább 2017-11-06

Kísérteties hangulat a Hagymatikumban

Cukorvadászattal, kézműves sarokkal, tökös ételekkel és kísérteties hangulattal várták a fürdőzőket szombaton a Hagymatikumban. Az idei Halloween partiról sem maradtak el a sztárvendégek, a közönséget ezúttal Balog Brigi és Kasza Tibi szórakoztatta.

Tovább 2017-11-06

Az Íriszesek még modernebb épületben táncolhatnak

Pénteken az Írisz Táncklub Makó Sportegyesülete egy kisebb műsorral ünnepelte idei fejlesztéseit. A létesítmény az újabb korszerűsítés által takarékosabb és zöldebb lett.

Tovább 2017-11-06

Miből áll egy esküvő?

A kozmetikustól kezdve a virágkötőn át egészen a dekoratőrig igen széles volt a paletta az első alkalommal megrendezett Esküvő kiállításon a Glorius Vigadóban. A kétnapos rendezvényre mintegy huszonhárom helyi szolgáltatót hívtak meg, akik valamilyen módon kötődnek a párok nagy napjához.

Tovább 2017-11-06

A MAGOSZ nyerte az agrárkamarai választásokat

Mind a 19 megyében elsöprő többséggel nyert a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei küldött-választásán pénteken. Csongrád megyében ezt tisztújítás is megelőzte: Kispál Ferenc lemondott a szervezet vezetői pozíciójáról, a helyét Székkutas polgármestere, Szél István vette át.

Tovább 2017-11-06

Makói Híradó 2017.11.02.HD

- Átadták a felújított II. világháborús emlékművet - Családi napok a Múzeumban - Kerekasztal beszélgetések a Hagymatikum fejlesztéséről - Szüreti Alma Bál a Koronában - Rendőrségi hírek - Sport

Tovább 2017-11-03

Családi napok a Múzeumban

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának alkalmából Családi napokat tartanak a József Attila Múzeumban az iskolaszünet második felében. A rendezvényen a gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, kísérőik pedig megtekinthetik az intézmény állandó és időszakos kiállításait.

Tovább 2017-11-02

Kerekasztal beszélgetések a Hagymatikum fejlesztéséről

„Hagymatikum esték” címmel kerekasztal beszélgetéseket szervezett a Makói Önkormányzat, melynek témája a fürdő fejlesztése. Céljuk az, hogy ezekkel a rendezvényekkel minél szélesebb körhöz eljuttassák a beruházással kapcsolatos, legfontosabb információkat, melyeket szakemberek osztanak meg a nézőkkel. Az eseményt televíziónk is rögzíti minden alkalommal, az első részt ma este, 19 óra 40 perctől tűzzük műsorra.

Tovább 2017-11-02

Szüreti Alma Bál a Koronában

Szombaton tartotta ötödik Szüreti Alma Bálját a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézménye. A rendezvényen a diákok szavalással és tánccal szórakoztatták az egybegyűlteket, melybe a szülők is bekapcsolódtak.

Tovább 2017-11-02

Átadták a felújított II. világháborús emlékművet

Katonai tiszteletadás mellett adták át kedden a felújított II. világháborús emlékművet Makón. A Csanád vezér téren több százan gyűltek össze, hogy fejet hajtsanak a világégés során elesett honvédek, a kivégzett ártatlan civilek, illetve a városból a koncentrációs táborokba elhurcolt és ott lemészárolt zsidó polgárok előtt.

Tovább 2017-11-02

HírExtra – agrármérnöki mesterszak indul 2017.10.27

Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszak indul Hódmezővásárhelyen, az SZTE Mezőgazdasági Karán, melyre november 15-ig várják a jelentkezőket. A részletekről dr. Horváth Józseffel a Mezőgazdasági Kar dékánjával beszélgetünk.

Tovább 2017-10-31

Makói Híradó 2017.10.31 HD

- „Zenére hangolva” - Mentor nap a Návayban - A MAGOSZ listáját támogatja a Fidesz - „Zenére hangolva”

Tovább 2017-10-31

A MAGOSZ listáját támogatja a Fidesz

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete a közelgő választásokra készül. Erről és a kormány agrár-vidékfejlesztési politikájáról Hódmezővásárhelyen tartottak sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-10-31

„Zenére hangolva”

Kellemes, zenés betétekkel színesített kiállítás-megnyitón vehettek részt szombaton az érdeklődők a Hagymaházban. Erdélyi Tibor festőművész „Zenére hangolva” című tárlatával is ékesen bizonyítja, hogy milyen harmóniában tudnak a művészeti ágak egymás mellett létezni, egymást inspirálni.

Tovább 2017-10-31

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk

Sokan már a napokban lerótták kegyeletüket a temetőkben, azonban a legnagyobb forgalmat Mindenszentek és Halottak napján tapasztalhatunk a sírkertek környékén. Az esti órákban a látogatók gyertyákkal és mécsesekkel emlékeznek elhunyt szeretteikre.

Tovább 2017-10-31

Mentor nap a Návayban

Mentor napot tartott a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. A rendezvényen a már ide járó, középiskolás diákok mutatták meg nyolcadikos társaiknak, hogy miért is érdemes kerisként folytatni tanulmányaikat.

Tovább 2017-10-31

Makói Híradó 2017.10.30. HD

- A Duocor a fiatalokra is figyel - A hit és a hagyomány ereje - A digitalizáció hálójában - Részletes beszámolók - Gépmustra a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában - Martinuszné Korom Gabriella lett a JAG megbízott intézmény vezetője

Tovább 2017-10-30

A Duocor a fiatalokra is figyel

A már ott dolgozók mellett a diákok számára is megnyílt a Duocor Ipari Bt. kapuja a múlt hét folyamán. Ugyanis a cég idén is meghirdette számukra a gyárlátogatást, melynek célja a szakmunkás képzések, és a hiányszakmák népszerűsítése. Ennek érdekében minden évben egy rajzpályázatot is hirdetnek, mely idén sem marad el.

Tovább 2017-10-30

A digitalizáció hálójában

A makói Návay Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulói és nevelői egy tanulságos előadáson vehettek részt október végén a Hagymaházban, Tari Annamária pszichológus prezentálásában. Az eseményen szó esett több olyan problémakörről is, amelyekre fel kell készülnünk és közösen kell megoldást találnunk.

Tovább 2017-10-30

Gépmustra a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában

Drónokkal, szimulátorokkal, traktorokkal, állatokkal és interaktív foglalkozásokkal várta a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola a diákokat pénteken. A Gépmustra elnevezésű rendezvényre az egész térségből érkeztek az érdeklődők.

Tovább 2017-10-30

Részletes beszámolók

November 20-tól kezdik el kiosztani az időseknek a tavalyi 5000 forintról 10 000 forintra emelt utalvány- támogatást a képviselők, elindult az Ifjúsági Színtér, kikerültek a nemzeti zászlók, több száz millió forintos infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre több makói középiskolában, melyet a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum folytatni is kíván – ezek voltak a legutóbbi, rendes testületi ülés legfőbb témái. A grémium, mint minden alkalommal, ezúttal is a Korona Szálló földszinti termében ülésezett a hónap utolsó szerdáján.

Tovább 2017-10-30

Martinuszné Korom Gabriella lett a JAG megbízott intézmény vezetője

A 2017-2018-as tanévet a Makói József Attila Gimnáziumban ötszázharminc diák kezdte meg Martinuszné Korom Gabriella, megbízott intézmény vezető irányításával. A patinás intézményben továbbra is fontos, hogy a tanítás mellett az iskolai élet szintén felpezsdüljön.

Tovább 2017-10-30

Makói Híradó 2017.10.27. HD

- Pályázatot nyújt be az önkormányzat a makói távhőrendszer fejlesztésére - Bajnokot avattak a Sporthéten - Fénybe borulnak a temetők - Szilvásy Nándor hagyatéka - December elsejétől az Inviteles nézők nem láthatják a Makói Tv-t? - Kormányablak buszt járt a JAG-ban

Tovább 2017-10-27

Bajnokot avattak a Sporthéten

Tovább 2017-10-27

Újabb vereség az NBIII-ban

Nem tud kimászni a gödörből a Makó FC. Bár a hétvégén gólt tudott rúgni ellenfelének, a Csongrád megyei derbit a Mórahalom nyerte meg.

Tovább 2017-10-27

Fénybe borulnak a temetők

Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a megszokottnál nagyobb a temetők látogatottsága, sokan még vidékre is elutaznak, hogy leróják kegyeletüket szeretteik előtt. A makói Római Katolikus Temetőben a mai naptól éjjel-nappal és megújult utakkal várják a megemlékezőket.

Tovább 2017-10-27

Szilvásy Nándor hagyatéka

Csütörtökön Szilvásy Nándor grafikusművész és festő előtt tisztelegtek a makói József Attila Múzeumban. Az emlékkiállítás megnyitása után az alkotó életművének egy töredékébe nyert bepillantást a nagyérdemű.

Tovább 2017-10-27

Pályázatot nyújt be az önkormányzat a makói távhőrendszer fejlesztésére

Rendkívüli ülést tartott Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete csütörtökön a Polgármesteri Irodában. A grémium „A távhőszektor energetikai korszerűsítése” című pályázattal kapcsolatban hozott döntést. A képviselők úgy határoztak, hogy a közel nettó 775 millió forintos beruházás 387 milliós önerejét hitelből finanszírozzák.

Tovább 2017-10-27

December elsejétől az Inviteles nézők nem láthatják a Makói Tv-t?

December 1-től kikerül az Invitel csatornakínálatából a Makói Városi Televízió – ezt az információt osztotta meg a napokban a cég ügyfeleivel. A téma a legutóbbi, testületi ülésen is szóba került, ahol Czirbus Gábor alpolgármester felkérésére a helyi televízió ügyvezető igazgatója, Kisistók Tímea reagált a hírre.

Tovább 2017-10-27

Kormányablak buszt járt a JAG-ban

Továbbra is járja Csongrád megye településeit a kormányablak busz, mely mobil ügyintéző szolgáltatásként üzemel. Az elmúlt két hétben, Makó város több intézményének udvarában állomásozott a jármű.

Tovább 2017-10-27

Társalgó – 2017.10.26

Tartsanak velünk, hiszen az elmúlt hétvégén Makón is számos programmal emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára. Ebből állítottunk össze Önöknek ma estére egy csokrot.

Tovább 2017-10-26

Makói Híradó 2017.10.26. HD

- Játékos babaúszás a Hagymatikumban - Kick-boxtól volt hangos a Sportcsarnok - ’56-os arcképcsarnok a múzeumban - Háborús emlékek érkeztek Makóra - Ifjúsági Színtér nyílt Makó szívében

Tovább 2017-10-26

Hamarosan elindulhat Honvéd városrész infrastrukturális fejlesztése is

A Honvéd városrészben élők társadalmi és szociális felzárkóztatását segítő programok már a nyár közepén kezdetüket vették, köszönhetően egy pályázatnak, melyre 219 millió forintot nyert az önkormányzat. A legutóbbi testületi ülésen pedig azzal a jó hírrel szolgálhatott Farkas Éva Erzsébet polgármester, hogy a tervezett infrastrukturális fejlesztésekhez szükséges több mint 700 millió forintot is megnyerték, így a beruházások hamarosan elkezdődhetnek.

Tovább 2017-10-26

Kick-boxtól volt hangos a Sportcsarnok

A makói születésű Olasz Attila tartott nyílt light-contact és kick-light edzést szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A kétórás tréningen közel 50 fő vett részt, akik között a szomszédos megyékből is voltak tanítványok.

Tovább 2017-10-26

Játékos babaúszás a Hagymatikumban

Nyílt babaúszás óra várta a gyerkőcöket és szüleiket a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőben. A mozgalmas foglakozás, a régi és új tagoknak egyaránt jó hangulatban telt.

Tovább 2017-10-26

’56-os arcképcsarnok a múzeumban

Különleges kiállítás nyílt a József Attila Városi Múzeumban, melyen az ’56-os hősökre emlékeznek. Az alkotók 23 portréján megelevenednek azok az ismert, vagy szinte már elfeledett személyek, akik közel hatvan éve a magyar szabadságért harcoltak.

Tovább 2017-10-26

Ifjúsági Színtér nyílt Makó szívében

A MAFIA, azaz a Makói Fiatalok Akadémiája nem régiben nyitotta meg színterét a Csipkesoron. Az önkormányzat ezzel újabb támogatást nyújt a város ifjúságának. Arról pedig, hogy milyen programok legyenek, csakis az oda járók fognak dönteni.

Tovább 2017-10-26

HírExtra – Hagymatikum 2017.10.24.

HírExtra - Hagymatikum 2017.10.24.

Tovább 2017-10-25

Makói Híradó 2017.10.24. HD

- 1956. október 23. – A Szabadság Napja - „Diákszemmel 56 eseményei” - Magabiztos első győzelem - Így emlékeztek a kistérség települései ’56 hőseire - Egyházak Éve zárórendezvény - Összegyűltek a makói elszármazottak

Tovább 2017-10-24

Összegyűltek a makói elszármazottak

Október hónapban került megrendezésre a Makóról elszármazott reformátusok találkozója a József Attila Múzeumban. A makói gyökereket ápoló résztvevők szívesen látogattak vissza a városba, hogy első kézből kapjanak információt a település jelenéről, megosszák egymással tapasztalataikat és beszélgessenek egy jót.

Tovább 2017-10-24

Így emlékeztek a kistérség települései ’56 hőseire

„Meg kell tanítsuk minden utánunk jövő fiatalnak, hogy a hősiességnek, a haza iránti elkötelezettségnek, és a szabadságnak van jelentősége a hétköznapokban és a jövőt illetően is”– hangsúlyozta beszédében Lázár János országgyűlési képviselő a szabadságharc 61. évfordulóján. Szombaton Apátfalvára, Nagylakra, Makóra, Kiszomborra és Földeákra látogatott el az országgyűlési képviselő, hogy a települések vezetőivel és az ott élőkkel közösen emlékezzen meg az 1956-os hősökről. Vasárnap pedig Csanádpalotán, a Kelemen László Emlékparkban koszorúztak.

Tovább 2017-10-24

Egyházak Éve zárórendezvény

Városunk Önkormányzata a 2017-es évet a REFORMÁCIÓ elindításának 500. évfordulója alkalmából – országosan is egyedülálló módon egyház közösségeink emlékévévé nyilvánította. A számos proggammal tűzdelt rendezvénysorozat most szombaton érkezett utolsó állomásához. Ez alkalomból a Hagymaház teltházas közönsége Bach H Mol miséjét hallgathatta meg az Orfeo zenekar és a Purcell kórus előadásában.

Tovább 2017-10-24

Magabiztos első győzelem

Fölényes győzelemmel tért haza Kondorosról a Contitech Makói KC férfi kézilabdacsapata, míg a lányok hazai pályán szerezték meg értékes egy pontjukat.

Tovább 2017-10-24

„Diákszemmel 56 eseményei”

Pénteken, a József Attila Múzeum dolgozói játékos csapatversenyre hívták a makói diákokat. A vetélkedő témája az 1956-os forradalom és szabadságharc köré épült.

Tovább 2017-10-24

1956. október 23. – A Szabadság Napja

Az 1956-os forradalom és szabadságharc résztvevőire és áldozataira a Csanád vezér téren álló kopjafáknál emlékeztek meg Makón. Dr. Juhász Tünde Csongrád megye kormánymegbízottja ünnepi beszédében kifejtette, ’56 üzenete a valódi nemzeti egység.

Tovább 2017-10-24

A Szabadság Napja – Október 23-i megemlékezés Makón

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc alkalmából, Makón szervezett 2017-es megemlékezés

Tovább 2017-10-24

Makói Híradó 2017.10.20. HD

- A Fideszt és Makovecz Benjámint felháborítja a Jobbik korrupciós vádja - Nagy népszerűségnek örvend az Ezt Válaszd! - Miért kerül ennyibe a fürdő bővítése és az uszodakomplexum? - A Bogárzói juhgomolyának nincsen párja! - Senkit sem vádol korrupcióval a Jobbik, szerintük csak annak gyanúja merülhet fel - 50 felet is korhatártalanul

Tovább 2017-10-20

50 felet is korhatártalanul

Zsúfoltságig megtelt a József Attila Városi Könyvtár olvasóterme, Endrei Judit közönségtalálkozóján. A műsorvezető, szerkesztő az egészséges, boldog élet titkát kereste makói rajongóival.

Tovább 2017-10-20

Miért kerül ennyibe a fürdő bővítése és az uszodakomplexum?

Egy sajtótájékoztató keretében Farkas Éva Erzsébet polgármester, Makovecz Benjámin, a Makona Tervező Iroda ügyvezető igazgatója, és Gerencsér Judit vezető tervező ismertették a fürdőfejlesztés és az uszodakomplexum költségeinek részletes adatait. Azokat az adatokat, melyeket, a különféle vádakat és aggályokat megfogalmazó Jobbikos Zeitler Ádám nem kért el tőlük. A tájékoztatón továbbá az is kiderült: csak az, ami kiegészítésként hozzáépül a már meglévő intézményhez, az több mint a duplája lesz a jelenleginek.

Tovább 2017-10-20

Senkit sem vádol korrupcióval a Jobbik, szerintük csak annak gyanúja merülhet fel

Helyesbített a Jobbik: nem vádolják a Makona Tervező Irodát korrupcióval. Zeitler Ádám, a párt színeiben politizáló önkormányzati képviselő azonban nem biztos benne, hogy az uszodakomplexum tervezett költségét Makovecz Benjámin munkatársai állították be, ezen aggályait azonban – saját bevallása szerint sem osztotta meg - sem a tervező szakemberekkel, sem a város vezetésével. Mint ahogyan a beruházás pontos költségei felől sem érdeklődött. A témáról a párt helyi szervezetének irodájában tartott sajtótájékoztatót Zeitler Ádám.

Tovább 2017-10-20

A Fideszt és Makovecz Benjámint felháborítja a Jobbik korrupciós vádja

Korrupció gyanújának felmerülését emlegeti a Jobbik helyi szervezete a fürdőbővítés és az uszodaépítés kapcsán, ugyanis szerintük a beruházás túl van árazva. Zeitler Ádám, a párt önkormányzati képviselője ezzel magyarázta, hogy miért nem szavazta meg a beruházásról szóló határozatot. Czirbus Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke szerint a Jobbik a fejlesztés kérdéséből is politikát csinál, és akár addig is képesek elmenni, hogy megvádolják a költségek megállapítását végző Makona Tervező Irodát. Az ügyben az iroda ügyvezető igazgatója, Makovecz Benjámin is megszólalt.

Tovább 2017-10-20

Nagy népszerűségnek örvend az Ezt Válaszd!

Vasárnap már második alkalommal mozgatta meg Makó és a környező települések lakóit az Ezt Válaszd! programsorozat. A KERI tornaterme lelkes emberekkel telt meg, akik alig várták, hogy kezdetét vegye az edzést.

Tovább 2017-10-20

A Bogárzói juhgomolyának nincsen párja!

Különleges elismerésben részesült a bogárzói Dani János György, juhász és családjának keze munkája. Az általuk készített ízletes házi sajt „HÍR” védjegyet kapott a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon.

Tovább 2017-10-20

Oscar díjas gasztronómia – Fürj

Oscar díjas gasztronómia - Fürj

Tovább 2017-10-19

Társalgó 2017.10.19.

Megünnepelték városunkban a zene világnapját. A Hagymatikum számos programmal csatlakozott az idei fürdőkultúra napjához .Végül pedig egy hosszabb összeállítást készítettünk az itt élned halnod című musicalből ,mely hétvégén érkezett utolsó állomására Szegedre.

Tovább 2017-10-19

Makói Híradó 2017.10.19. HD

- Idén is meghirdetik a Bursa Hungarica ösztöndíjat - Zajlik a nemzeti színű zászlók kihelyezése - Újabb sikeres időszakot zárt a Makó Budo Klub - Csongrád-Csanád - és ami mögötte van - DK Segít – hullámpala Enikőéknek

Tovább 2017-10-19

Idén is meghirdetik a Bursa Hungarica ösztöndíjat

Makó Város Önkormányzata idén is csatlakott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez. A főiskolán, egyetemen és középiskolában tanuló diákok November 7-ig pályázhatnak a Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályán.

Tovább 2017-10-19

DK Segít – hullámpala Enikőéknek

A Demokratikus Koalíció által szervezett „DK Segít” program keretében pénteken hullámpalákat adott át Mucsi Tamás a Honvéd városrészben élő Lőrincz Enikőnek.

Tovább 2017-10-19

Csongrád-Csanád – és ami mögötte van

Mint arról többször beszámoltunk, október 3-án, az Országgyűlés elfogadta Lázár János országgyűlési képviselő egyéni indítványát Csongrád megye Csongrád-Csanáddá történő átnevezéséről. A javaslat makói kezdeményezésre született meg, azóta mégis több oldalról érte támadás. Televíziónk ezért utána járt, milyen jelentőséggel bír a megyeátnevezés, a témáról legutóbbi, Társalgó című magazinunkban Kisistók Tímea Urbancsok Zsolttal, a Makói Levéltár vezetőjével beszélgetett.

Tovább 2017-10-19

Zajlik a nemzeti színű zászlók kihelyezése

Megkezdték a nemzeti színű zászlók kihelyezését a városban. A Szúnyog utcában lakó Igaz Sándornál szerdán szerelték fel a lobogót, melyet Toldi János települési képviselő is megtekintett.

Tovább 2017-10-19

Újabb sikeres időszakot zárt a Makó Budo Klub

A Makó Budo Klub a múlt hét folyamán tartotta hagyományos, időszakos sajtótájékoztatóját, ahol felvázolták az egyesület életében az utóbbi néhány hónap eseményeit. Szó esett az elmúlt időszak versenyeiről és eredményeiről csakúgy, mint a jövőbeni megmérettetésekről és rendezvényekről.

Tovább 2017-10-19

Makói Híradó 2017.10.18. HD

- Idősbarát Önkormányzat díjat kapott Makó - Egészségszűrések a Hagymatikumban - Nagy Rajzolás az Espersit-házban - Abigél titkai Piros Ildikótól - Nem hozott sikereket a hazai pálya - sporthírek - rövidhírek

Tovább 2017-10-18

Diagnózis – egészségmagazin 2017.10.18.

7. alkalommal kívánja a Richter gyógyszergyártó elismerni a nők munkáját ,ezért adják át az Aranyanyu díjat. Makó és kistérsége is részt vesz azon a kerékpározáson ,mely arra hivatott ,hogy felhívja a figyelmet az emlőrák szűrésre.

Tovább 2017-10-18

Nagy Rajzolás az Espersit-házban

A Magyar Festészet Napja alkalmából invitálta Nagy Rajzolás elnevezésű programján közös alkotásra a város diákjait a József Attila Múzeum. A résztvevők négy fős csoportokban festettek az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm témájához kapcsolódóan plakátokat.

Tovább 2017-10-18

Egészségszűrések a Hagymatikumban

Kedden számos egészségszűrésen vehettek részt a fürdőzők a negyedik alkalommal megrendezett Nyugdíjas találkozó keretén belül. Emellett kilehetett próbálni a masszázskezeléseket és a gyógytorna szolgáltatásokat is.

Tovább 2017-10-18

Idősbarát Önkormányzat díjat kapott Makó

Az idősek világnapja alkalmából hétfőn elismeréseket adott át Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere Budapesten. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban az Idősbarát Önkormányzat díját Makó város nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester vette át.

Tovább 2017-10-18

Abigél titkai Piros Ildikótól

Abigél titkait hozta el szombaton Makóra Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művész. Szabó Magda születésének 100. évfordulóján a nagyérdemű az írónő életművéből és hitvallásából kapott egy kis ízelítőt.

Tovább 2017-10-18

HírExtra – 5 éves a makói Givaudan 2017.10.17.

Fennállásának ötödik évfordulóját ünnepli idén a Givaudan Hungary Kft. makói gyáregysége. Ebből az alkalomból érkezett ma hozzánk a stúdióba Karkas Mihály a gyáregység igazgatója, és Horváth József, az ellátási-lánc vezetője.

Tovább 2017-10-17

Makói Híradó 2017.10.17. HD

- Egyetlen okmányt sem kell cserélni Csongrád- Csanád miatt - Czirbus: „A városfejlesztési kérdésekből is politikát csinál a Jobbik” - Elkezdődött az Őszi Sporthét Makón - Újraélesztési világnap a makói mentősökkel

Tovább 2017-10-17

Czirbus: „A városfejlesztési kérdésekből is politikát csinál a Jobbik”

A korábbi, választásokon adott ígéretükkel ellentétben, a makóiak véleményével ment szembe Zeitler Ádám, és a Jobbik helyi szervezete, amikor a legutóbbi rendkívüli testületi ülésen nem szavazta meg a fürdő fejlesztését és az uszoda megépítését – hangsúlyozta ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretében Czirbus Gábor. A Fidesz Makói Szervezetének elnöke mindemellett azt is kiemelte: azt, hogy mekkora mérföldkő ez a beruházás a város életében, mi sem mutatja jobban, hogy az ellenzéki képviselők között azonban mégis akadt valaki, aki képes volt az ügyben pártpolitikát félretéve gondolkodni.

Tovább 2017-10-17

Elkezdődött az Őszi Sporthét Makón

Labdarúgással vette kezdetét hétfőn az idei Őszi Sporthét. A tíz éves hagyományra visszatekintő rendezvényen hét napon át mérheti össze a négy makói középiskola közel kétszáz tanulója tudását számos különböző csapatjátékban.

Tovább 2017-10-17

Egyetlen okmányt sem kell cserélni Csongrád- Csanád miatt

Egyetlen személyi okmány cseréje sem lesz szükséges 2020. június 4-e után, mikor a gyakorlatban is megtörténik Csongrád megye Csongrád- Csanáddá történő átnevezése. A határozat egyedül a hivatalokat érinti majd, de várhatóan számukra sem fog különösebb megterhelést jelenteni.

Tovább 2017-10-17

Újraélesztési világnap a makói mentősökkel

Hagyományosan október tizenhatodika az újraélesztés nemzetközi világnapja, ehhez az Országos Mentőszolgálat is csatlakozott. A Makói Mentőállomás szakemberei lelkesen készültek ezen eseményre és mindent megtettek, hogy a látogatók hasznos ismeretekkel térjenek haza.

Tovább 2017-10-17

Makói Híradó 2017.10.16. HD

- Mi az igazság a csanádpalotai vízről? - Harmadik Honvéd városrészi nap - Egészségkerékpározás a nőkért - A szauna szeánszok varázsa - Rockmusicalben elevenedett meg a magyar történelem

Tovább 2017-10-16

Rockmusicalben elevenedett meg a magyar történelem

A nagy sikerre való tekintettel országos turnéra indult a tavaly nyáron a Hősök-terén bemutatott „Itt élned, halnod kell!” című rockmusical Koltay Gábor rendezésében. A produkció múlt hétvégén érkezett utolsó állomásához, a szegedi Dóm-téren tekinthették meg az érdeklődők a nagyszabású művet, melyben az indulás óta a makói Forgatós Táncegyüttes is közreműködött.

Tovább 2017-10-16

A szauna szeánszok varázsa

A Hagymatikum idén is csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség őszi, központi programjához. A Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából szombaton élő koncerttel, hastánc bemutatóval, és szauna szeánszokkal kedveskedtek a betérő vendégeknek.

Tovább 2017-10-16

Egészségkerékpározás a nőkért

A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda pénteken Egészségkerékpározásra hívta a lakosokat Makón. A rendezvény fontos üzenete az volt, hogy minél több nő vegyen részt rendszeren szűrésen és vigyázzon magára.

Tovább 2017-10-16

Harmadik Honvéd városrészi nap

Harmadik alkalommal rendezték meg a Honvéd városrészi napot, ahol összegyűlt a településrész apraja-nagyja. A felhőtlen szórakozáshoz jó ebéd is járt, utóbbiból a rászorulók javára is felajánlottak.

Tovább 2017-10-16

Mi az igazság a csanádpalotai vízről?

A közel múltban számos, főleg országos médiumban felröppent a hír: a csanádpalotaiak a problémás ivóvízjavító- programnak köszönhetően a baktériummal fertőzött vizet kénytelen inni. Ezt egy, a közel múltban a településen tartott lakossági fórumon cáfolták meg Szabó Sándor, a Makói Polgármesteri Hivatal jegyzői irodájának vezetője, és az Alföldvíz Zrt. munkatársai.

Tovább 2017-10-16

Makói Híradó 2017.10.13. HD

- Döntöttek a Hagymatikum bővítése és az uszodakomplexum kapcsán - Családra lelt a háborús hős - Vöröshagyma és krumpli a rászorulóknak - Küzdelmes mérkőzés a felnőtt férfi kézilabdában - Csanád nélkül Szeged- Csanádi Egyházmegye sem létezne - Az MSZP továbbra is Rójának szavaz bizalmat

Tovább 2017-10-13

Vöröshagyma és krumpli a rászorulóknak

A makói önkormányzat START munkaprogramja keretében megtermelt burgonyával és vöröshagymával 373 háztartást támogat az idei évben. A rászoruló nagycsaládosok és nyugdíjasok megsegítése mellett a közétkeztetésbe is kerül a zöldségekből.

Tovább 2017-10-13

Családra lelt a háborús hős

Megtalálták Tóth Ferencz István makói származású katonának a leszármazottjait, aki a II. világháború során halt hősi halált. Sarkadi Ágotának és munkatársainak erőfeszítéseiről az ügyben már korábban beszámoltunk és a kemény munka most kifizetődni látszik.

Tovább 2017-10-13

Küzdelmes mérkőzés a felnőtt férfi kézilabdában

Várat magára a győzelem a Contitech Makói KC csapatánál. Az őszi szezon harmadik fordulójában a Kiskunfélegyháza otthonába látogatott a maros-parti gárda, ahol hét gólos különbséggel kapott ki.

Tovább 2017-10-13

Az MSZP továbbra is Rójának szavaz bizalmat

A Magyar Szocialista Párt hódmezővásárhelyi és makói szervezete továbbra is Rója Istvánnak szavaz bizalmat, vagyis ő marad a jelöltjük a 2018-as országgyűlési választásokon - írták egy, a televíziónk szerkesztőségébe eljuttatott közleményben. A döntést a legutóbbi taggyűlésükön erősítették meg.

Tovább 2017-10-13

Csanád nélkül Szeged- Csanádi Egyházmegye sem létezne

2020. június 4-e után ismét nevében hirdeti megyénk Csanád, a királyi hadvezér emlékét, akinek tulajdonképpen maga a megye és akkoriban a püspökség a megalakulását köszönheti. Bár azóta a területet megcsonkították, lakosainak jó részét elcsatolták, az egyházat és követőit megtépázták- a rendszerváltás után több mint negyed évszázaddal, ezzel a döntéssel visszakapja ez a térség is a tiszteletet és a megbecsülést. Az egyházmegye történetéről Pálfai Zoltán plébános mesélt televíziónknak.

Tovább 2017-10-13

Makói Híradó 2017.10.12. HD

- Makónak központi szerepet szán a kormány - Meglepetésekkel készül a Hagymatikum - Jéghoki népszerűsítése Makón - Kitüntették a megyei rendőrfőkapitányt - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-10-12

Társalgó 2017.10.12.

Kultúrális szentély valósulhat meg a Hagymatikumban. A fürdőkultúra napjához közeledve ez lesz mai egyik témánk.Beszélgetünk arrról ,hogy Csanád megye felkerül Magyarország térképére újra. Jártunk Orth István kiállításán és a Maros táncegyüttes jubileumi gáláján.

Tovább 2017-10-12

Kemencés malacsült / mangalica /

Hozzávalók: 2 és fél kg malaccomb, 3 dkg só, 1 dkg őrölt bors, 25 dkg zsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg őrölt majoránna, 2 üveg sör és a sütési idő 2 és fél óra

Tovább 2017-10-12

Makói Híradó 2017.10.12. HD

- Makónak központi szerepet szán a kormány - Meglepetésekkel készül a Hagymatikum - Jéghoki népszerűsítése Makón - Kitüntették a megyei rendőrfőkapitányt - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-10-12

Jéghoki népszerűsítése Makón

A jégkorong szezon hamarosan kezdetét veszi Makón, ezért a Maros Téli Sportegyesület új tagokat toboroz a csapatukba. Ez az összetett és élménydús sportág minden gyermeknek tartalmas és izgalmas időtöltést ígér.

Tovább 2017-10-12

Makónak központi szerepet szán a kormány

Fontosak a Makónál lévő magyar-román határszakasz átlépési pontjai, és a közlekedési infrastruktúra fejlesztése a kormány számára, hiszen a Maros-parti városnak gazdasági és politikai szempontból is kiemelt szerepet szánnak ebben a térségben. A témáról Lázár János országgyűlési képviselő beszélt legutóbbi, makói lakossági fórumán.

Tovább 2017-10-12

Meglepetésekkel készül a Hagymatikum

A Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából számos meglepetéssel készül a makói Hagymatikum Gyógyfürdő. Az érdeklődőket szombaton koncerttel, kívánságműsorral és hastáncbemutatóval is várják.

Tovább 2017-10-12

Kitüntették a megyei rendőrfőkapitányt

Dr. Lukács János rendőr-dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozata elismerésben részesült. Ezt szeptember végén ünnepélyes keretek között vehette át a Honvédelmi Minisztériumban.

Tovább 2017-10-12

Kettős jubileumot ünnepelt a Maros Táncegyüttes

Kettős jubileumot ünnepeltek szombaton a Hagymaházban. A Makói Öreg Tyúkok és Kakasok Egyesülete megalakulásának huszadik, míg a Maros Zenekar tizenötödik évfordulójának alkalmából lépett fel, a rendezvényre a térség több együttese is ellátogatott.

Tovább 2017-10-11

Makói Híradó 2017.10.11. HD

- Újra elindult a Szent István Szabadegyetem - A közmű-engedélyezések gyorsítása ügyében négy törvény módosítását is javasolta a Miniszterelnökség - Kettős jubileumot ünnepelt a Maros Táncegyüttes - Megnyílt a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Tovább 2017-10-11

A közmű-engedélyezések gyorsítása ügyében négy törvény módosítását is javasolta a Miniszterelnökség

Mint ismeretes július 1-jétől ingyenessé tette a Kormány a közműcsatlakozásokat, a Miniszterelnökség javaslatára. Ezt követően szeptember 1-től megtörték a közműszolgáltatók monopolhelyzetét is, és megnyitották ezen munkálatok lehetőségét valamennyi vállalkozás számára. Ennek köszönhetően két hónap alatt több mint 2 milliárd forintot takarítottak meg a családok, illetve a kis- és középvállalkozások. A legutóbbi döntés értelmében pedig gyorsabbá válnak az engedélyezések.

Tovább 2017-10-11

Újra elindult a Szent István Szabadegyetem

A Szent István Szabadegyetem hetedik évadját kedden Pálfai Zoltán nyitotta meg. A SZIGNUM nagy előadótermében „Egység a kereszténységben- egység a sokféleségben?” címmel tartott előadást a római katolikus plébános.

Tovább 2017-10-11

Megnyílt a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Az Alföldi Galériában nyílt meg a legnagyobb múltú országos képzőművészeti seregszemle, a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat. Az ünnepségen Lázár János országgyűlési képviselő és Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke köszöntötték az alkotókat. Idén a Tornyai-plakettet és a vele járó egymillió forintot Keserű Ilona festőművész érdemelte ki.

Tovább 2017-10-11

HirExtra – Csongrád- Csanád megye 2017.10.10

Ma esti adásunkban az Országgyűlés október 3-i döntéséről, Csongrád megye átnevezéséről beszélgetünk vendégeimmel dr. Sánta Sándor települési képviselővel és Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgatóval.

Tovább 2017-10-10

Makói Híradó 2017.10.10. HD

- Makón gálázott a Fradi - 210-en igényeltek nemzeti lobogót - Az aradi vértanúkra emlékeztek Makón - Görögkatolikus hétvége Makón

Tovább 2017-10-10

210-en igényeltek nemzeti lobogót

Szeptember végéig 210 makói igényelt lakóépületére nemzeti lobogót. Ezek ingyenes kiszállítását és felhelyezését a mai napon kezdték meg – jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester és Hadik György önkormányzati képviselő egy sajtótájékoztató keretében.

Tovább 2017-10-10

Az aradi vértanúkra emlékeztek Makón

Városi ünnepséget tartottak a Kossuth-szobornál pénteken az aradi vértanúk emlékére. A diákok és a zenekar színvonalas műsora után mécsest gyújtottak és virágot helyeztek el a jelenlévők.

Tovább 2017-10-10

Görögkatolikus hétvége Makón

Az októberi búcsú a makói görögkatolikusok egyik leginkább számon tartott eseménye, melyet 240. esztendeje ünnepelnek a településen álló templomuk felszenteléséről megemlékezve. Ennek apropóján több rendezvényt is tető alá hoztak, pénteken a Szent Efrém férfikar előadásán, vasárnap pedig egy szent liturgián vehettek részt az érdeklődők a helyi Görögkatolikus Templomban.

Tovább 2017-10-10

Makón gálázott a Fradi

4-0-ra győzött az NB. I-es Ferencvárosi Torna Club a Makó FC ellen, barátságos mérkőzésen. A vereség ellenére remekül teljesített a hazai gárda, akik megtiszteltetésnek vették, hogy a Fradival avathatták fel az új sportkomplexumot.

Tovább 2017-10-10

Makói Híradó 2017.10.09. HD

- Átadták a megújult VASAS pályát - A parkolás és a szeméttárolók elhelyezése okozza a legtöbb gondot - Gólt rúgott a Makó FC a Dunaújvárosnak - Családi nap a Kassai utcai oviban - Szentképek a Hagymaházban

Tovább 2017-10-09

Átadták a megújult VASAS pályát

Közel 70 év után megújult a makói Erdei Ferenc téri sportkomplexum öltöző és lelátó épülete. A létesítményt vasárnap ünnepélyes keretek között egy Makó-Ferencváros barátságos mérkőzés alkalmával vehették birtokba a sportolók. A találkozó előtt Farkas Éva Erzsébet polgármester, Lázár János országgyűlési képviselő és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke köszöntötték a több mint ezer kilátogatót.

Tovább 2017-10-09

A parkolás és a szeméttárolók elhelyezése okozza a legtöbb gondot

A parkolás, a kukák elhelyezése és a kollégium hangoskodó diákjai miatt emeltek hangot pénteken este a Hunyadi, a Tömörkény és a Posta utca lakói. Ezek a problémák már hosszabb ideje foglalkoztatják az ott élőket, ezért a településrész képviselője, Czirbus Gábor alpolgármester megbeszélésre invitálta őket.

Tovább 2017-10-09

Gólt rúgott a Makó FC a Dunaújvárosnak

1-0-ra vezetett a Makó FC a Dunaújváros elleni mérkőzésen, majd kikaptak 2-1-re hazai pályán. Városunk első számú focistáinak kilenc forduló után mindössze három pontjuk van.

Tovább 2017-10-09

Családi nap a Kassai utcai oviban

Családi napot rendezett a Makói Óvoda a Kassai utcai épületében. A vidám szombat délelőtt központi témája a kisállatok voltak. A gyerekek és szüleik változatos foglalkozásokon vehettek részt, valamint egy zenés színdarabot is megtekinthettek.

Tovább 2017-10-09

Szentképek a Hagymaházban

Orth István képzőművész műveiből nyílt kiállítás szombaton a Hagymaház aulájában. A nagyszebeni alkotó Szentképek sorozata mellett makói vonatkozású képekkel érkezett a tárlatra.

Tovább 2017-10-09

ÁTADTÁK A FELÚJÍTOTT ERDEI FERENC TÉRI SPORTKOMPLEXUMOT

Tovább 2017-10-09

Makói Híradó 2017.10.06. HD

- Megújult az Almási tornacsarnoka - A Fradi ellen lép pályára itthon a Makó FC - Dáridóval és paródiával köszöntötték az időseket - Magyar Termék Nagydíjas vállalkozásnál kezdődött az idei PÁV - A térség polgármesterei is üdvözlik a megye átnevezését - Ruhaosztás a hátrányos helyzetűeknek

Tovább 2017-10-06

Ruhaosztás a hátrányos helyzetűeknek

Az Élet Napos Oldalán Egyesület nagyobb mennyiségű ruhaneműt ajánlott fel Makó Város Önkormányzatának. Az adományt a mai napon, az Egyesített Népjóléti Intézmény jóvoltából kiválasztott húsz, rászoruló család kapta meg.

Tovább 2017-10-06

A Fradi ellen lép pályára itthon a Makó FC

A Fradi ellen lép pályára vasárnap a Makó FC, méghozzá itthon. Az eseménynek a megújult VASAS pálya ad otthont, melyet Farkas Éva Erzsébet polgármester, Lázár János országgyűlési képviselő, és Kubatov Gábor, az FTC elnöke adnak át ünnepélyes keretek között.

Tovább 2017-10-06

Dáridóval és paródiával köszöntötték az időseket

Október 1-je az Idősek világnapja, ez alkalomból a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény a hagyományokhoz híven idén is köszöntötte szépkorúit. A Korona Szálló Dísztermében közel hetven főt vendégeltek meg vacsorával, valamint egy jó hangulatú dáridóval.

Tovább 2017-10-06

Magyar Termék Nagydíjas vállalkozásnál kezdődött az idei PÁV

A Csongrád Megyei Kormányhivatal idén 18. alkalommal szervezi meg a Pályaválasztási Napok rendezvénysorozatát. Ennek egyik programelemeként több mint 1300 fiatalnak nyílik lehetősége arra, hogy bepillantson valamely szakma mindennapjaiba. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével mintegy 50 cég és tanműhely vállalta a diákok fogadását egy bemutató erejéig. Az üzemlátogatások sorozata Makón, a nemrégiben Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett Váll-Ker Kft. Honvéd utcai telephelyén kezdődött.

Tovább 2017-10-06

A térség polgármesterei is üdvözlik a megye átnevezését

Egy közleményben örömüket és köszönetüket fejezték ki a térség településeinek polgármesterei a Magyar Országgyűlésnek, hogy ellenszavazat nélkül elfogadták Lázár János országgyűlési képviselő Csongrád megye, Csongrád- Csanádra történő átnevezési javaslatát. Véleményüket úgy indokolták: a döntéssel a magyar közvélemény figyelme is ráirányul mindarra, amit az országnak Csanád, a csanádi térség és az itt élő emberek jelenthetnek.

Tovább 2017-10-06

Megújult az Almási tornacsarnoka

Végéhez közelítenek a munkálatok az Almási iskola tornacsarnokában. A több mint 30 millió forintos beruházást a Magyar Kézilabda Szövetség támogatta, melyből közel 10 millió forintot az önkormányzat finanszírozott. A rekonstrukció során kijavították a tetőt, felújították a mosdókat, kicserélték a bejárati ajtókat és a folyosó feletti üvegtetőt, valamint egy térelválasztó függöny is felszerelésre került.

Tovább 2017-10-06

Társalgó 2017.10.05.

Csongrád megyébe érkezik ebben a hónapban az Itt élned halnod kell gigaprodukció,melynek táncosait a makói Forgatósok adják. .Számos programmal készülnek városunkban a Múzeumok ŐSZI Fesztiváljára ,ezek közül is szemezgetünk. Szent Teréz tiszteletére immáron 9 .alkalommal hullt rózsaeső a Szent László-templomban,ahol a Társalgó stábja is ott járt ezt meg is mutatjuk önöknek.

Tovább 2017-10-05

Makói Híradó 2017.10.05. HD

- „A zene az kell…” - Gólyatréning a KERI-ben - Szentimádság Lisieux-i Kis Szent Terézhez - Védett fák megismerése biciklitúrával egybekötve - Kiskertész nap, nagyoknak is

Tovább 2017-10-05

„A zene az kell…”

A Zene Világnapját 1975 óta ünneplik világszerte minden év október 1-én. Idén sem volt ez másképp, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és felkészítő tanáraik a Korona Szálló dísztermében varázsolták el a nagyközönséget változatos zenei repertoárjukkal.

Tovább 2017-10-05

Gólyatréning a KERI-ben

Leendő gólyáknak, vagyis az általános iskolákból jövő nyáron elballagóknak szerveztek pályaorientációs napot kedden a KERI-ben. Itt több mint száz makói és térségi diák ismerkedett meg az intézménnyel játékos, interaktív formában.

Tovább 2017-10-05

Kiskertész nap, nagyoknak is

Negyedik alkalommal tartott Kiskertész napot a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tanüzemében. A diákok és szüleik testközelből ismerhették meg, hogy mit és hogyan is oktatnak az intézményben.

Tovább 2017-10-05

Védett fák megismerése biciklitúrával egybekötve

Október beköszöntével a vállalkozó szelleműek kerékpárt ragadtak és együtt tekertek a városban. A túra minden korosztálynak jó lehetőséget nyújtott egy tartalmas délelőtt eltöltésére a szabadban.

Tovább 2017-10-05

Szentimádság Lisieux-i Kis Szent Terézhez

A Rózsaeső Imanap már hagyománnyá nőtte ki magát városunkban, hiszen 2008 óta minden évben megemlékeznek a római katolikus szerzetesnőre, Kis Szent Terézre. Szombaton az Isteni Irgalmasság Kápolnába és a Szent László Király Templomba várták a híveket az ünnepi eseményre.

Tovább 2017-10-05

Makói Híradó 2017.10.04. HD

- ”Tanya-kaland” az óvodában - Egy nap az állatokért - Játékosan a biztonságos közlekedésért - Magyarnak kincse a népdal - Nem alakítható át a makói tanuszoda - Makói egészségügyi dolgozó a döntősök között

Tovább 2017-10-04

Egy nap az állatokért

Ma ünnepeljük az állatok világnapját, mely Assisi Szent Ferenc, védőszentjük halálának évfordulója. Ebből az alkalomból ország és világszerte számos programot szerveznek annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az élővilágra és arra, hogy a környezetünkben lévő élőlényekért felelősséggel tartozunk. Televíziónk is ebből a célból keresett ma fel több állatvédő szervezetet és Dr. Sebő Ottó állatorvost.

Tovább 2017-10-04

Játékosan a biztonságos közlekedésért

Balesetvédelmi oktatáshoz szükséges eszközöket kapott a Makói Rendőrkapitányság az ENI-től, a közlekedési táblákat és puzzle-t az intézmény vezetője, Tóthné Balázs Andrea adta át Palicz András kapitánynak ma délelőtt. Az ajándék - a tervek szerint - jövő tavasszal, Rendvédelmi Napok keretében kerül majd bevetésre az óvodások és iskolások körében.

Tovább 2017-10-04

Magyarnak kincse a népdal

Népzenei találkozót szervezett a Nefelejcs Népdalkör, amelyre a házigazda mellett a környék kilenc együttese fogadta el a meghívást. Ez a zenei összejövetel már tradíciónak számít Makón, ugyanis immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a délután.

Tovább 2017-10-04

Nem alakítható át a makói tanuszoda

Ismét egyeztetést tartott hétfőn Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Hagymatikum fejlesztésével kapcsolatosan. A megbeszélésen részt vettek a MAKONA Építész Tervező és Vállalkozó Kft. munkatársai is, akik arról tájékoztatták a jelenlévőket, hogy a mostani igényeknek megfelelően a meglévő tanuszoda átalakítása nem lehetséges.

Tovább 2017-10-04

”Tanya-kaland” az óvodában

Családi napot tartottak az Erdélyi Püspök utcai óvodában, melynek központjában ezúttal a „Tanyasi állatok” témaköre állt. A jószágokkal és növényekkel változatos játékokon keresztül ismerkedhettek meg a gyerekek.

Tovább 2017-10-04

Makói egészségügyi dolgozó a döntősök között

A Richter Aranyanyu Díj immár hetedik éve az egyik legrangosabb hazai elismerés, amely az orvosi, pedagógiai, egészségügyi és a szociális területen dolgozó nőket ismeri el. Molnárné Gardi Katalin a makói kórház aneszteziológus szakasszisztense hatszáz ajánlottból került be a döntőbe, a közönségszavazás pedig november 5-ig tart.

Tovább 2017-10-04

Hírextra 2017.10.03.

Lázár János legutóbbi, makói lakossági fórumán kiemelten ejtett szót a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Mintagazdaság területén kiépítésre kerülő öntözőrendszerről, hiszen a jelenleg két ezer hektáron termelt kukoricát 4 ezer hektárnyi mennyiségre szeretnék növelni. Ezzel azonban nem csak Mezőhegyes fog jól járni, hogy hogyan segíthet a tervezett beruházás a makói gazdáknak

Tovább 2017-10-03

Makói Híradó 2017.10.03. HD

- Csanád megye visszakerül Magyarország térképére - Ledöbbentek az MSZP-nél Botka lemondásán - Várat magára a győzelem - Huszonhatan tettek állampolgári esküt a Korona Szállóban - 1600 négyzetméter térkő

Tovább 2017-10-03

1600 négyzetméter térkő

A nyolc városi körzetben összesen 100 millió forintból szépülhettek meg a gyalogutak az idei évben. Kovács Sándor települési képviselő pénteken mutatta be a körzetében megvalósult járdafelújításokat. Az eseményen jelen volt Földesi Csaba a makói kivitelező cég vezetője is.

Tovább 2017-10-03

Huszonhatan tettek állampolgári esküt a Korona Szállóban

Huszonhatan tettek állampolgári esküt a Korona Szálló földszinti termében. Czirbus Gábor alpolgármester az ünnepélyes ceremónián felidézte a történelmi előzményeket és a közelmúlt eseményeit is.

Tovább 2017-10-03

Várat magára a győzelem

Hazai pályán kapott ki a Contitech Makói KC férfi kézilabda csapata a legutóbbi bajnoki fordulóban. A vendégek gólzáporos mérkőzésen nyertek a hazaiak ellen.

Tovább 2017-10-03

Csanád megye visszakerül Magyarország térképére

A Csongrád- Csanád név nem csak egy szimbolikus gesztus, hanem fejlődési lehetőség és felelősség is lehet Makó számára” – hangsúlyozta a megye átnevezésére vonatkozó javaslata kapcsán a legutóbbi, a Korona Szállóban tartott lakossági fórumán Lázár János országgyűlési képviselő. A Parlament ma ellenszavazat nélkül elfogadta az indítványt, így Csongrád megye felveszi a Csanád nevet is.

Tovább 2017-10-03

Ledöbbentek az MSZP-nél Botka lemondásán

A legtöbb MSZP-s képviselő olyannyira ledöbbent Botka László, a napokban bejelentett lemondásán, hogy többségük nem is tudta kommentálni a hírt, vagy a nyomdafestéket féltve nem akarta. Televíziónk is megkereste a szocialista párt helyi szervezetének tagjait, valamint Rója Istvánt, a JAG egykori igazgatóját, hiszen őt személyesen Botka László javasolta a térség országgyűlési képviselő-jelölt posztjára.

Tovább 2017-10-03

Makói Híradó 2017.10.02. HD

- „A fiatalok itthon tartásának egyik kulcsa, hogy vidéken is boldogulni tudjon az ember.” - Családi nap kicsiknek és nagyoknak - Fél évszázados jubileumát ünnepli a makói Bartók iskola - Ezt Válaszd! – ha hétvégén sportolni szeretnél - Bebetonozták a jövőt a Csanádi pusztában - Jubileumi kollégiumi találkozó a Návayban

Tovább 2017-10-02

„A fiatalok itthon tartásának egyik kulcsa, hogy vidéken is boldogulni tudjon az ember.”

Lakossági fórumokra várják idén ősszel a lakosokat Lázár János országgyűlési képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester. Az első rendezvénynek pénteken a Korona Szálló nagyterme adott otthont, ahol a polgármester és az országgyűlési képviselő nagy érdeklődés mellett számoltak be az elmúlt időszak eseményeiről.

Tovább 2017-10-02

Családi nap kicsiknek és nagyoknak

Már hagyomány, hogy ősszel Családi napot szerveznek a SZIGNUM-ban. A rendezvény jó hangulatáról a közös programok mellett, a finom ételek gondoskodtak.

Tovább 2017-10-02

Fél évszázados jubileumát ünnepli a makói Bartók iskola

Ez év szeptemberében ötvenedik alkalommal nyitotta meg kapuit a tanulók előtt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye. A jubileumhoz kapcsolódóan a neves tanintézet vezetősége több programot is szeretne lebonyolítani a tanév folyamán.

Tovább 2017-10-02

Bebetonozták a jövőt a Csanádi pusztában

Valóra vált Nagyér újabb álma: 130 millió forintból kilátó épül a Zöldi- malom kéményéből. A beruházás alapkövét Lázár János országgyűlési képviselő, és Lőrincz Tibor, a falu polgármestere tették le a közel múltban.

Tovább 2017-10-02

Jubileumi kollégiumi találkozó a Návayban

Tizedik alkalommal került sor a kollégiumok találkozójára a Návay iskolában. A rendezvényre makóiak mellett szentesi, hódmezővásárhelyi és csíkszeredai diákok és tanárok is érkeztek.

Tovább 2017-10-02

Ezt Válaszd! – ha hétvégén sportolni szeretnél

Szeged és Hódmezővásárhely mellett Makó is csatlakozott az Ezt Válaszd! elnevezésű szabadidős sportprogramhoz. Október 8.-tól, azaz most szombattól, Rozsnyai Renáta, aerobik oktató várja a mozogni vágyókat a Keri tornatermébe. Erről egy sajtótájékoztató keretén belül számoltak be.

Tovább 2017-10-02

Makói Híradó 2017.09.29. HD

- A makóiakat fogadta az országgyűlési képviselő - Tanárok éjszakája a Múzeumban - Megsegíti testvértelepülését Makó városa - Őszi Fitt Nap az Erdei János Városi Sportcsarnokban - A külváros forgalmi rendje is megváltozik

Tovább 2017-09-29

A makóiakat fogadta az országgyűlési képviselő

A nyári időszakot követően első fogadóóráját tartotta ma délután Lázár János országgyűlési képviselő. A miniszter szociális és más jellegű témákban is meghallgatta a makói és térségi polgárok problémáit a Polgármesteri Hivatalban lévő irodájában.

Tovább 2017-09-29

Tanárok éjszakája a Múzeumban

Elkezdődött a Múzeumok Őszi Fesztiválja című programsorozat, melynek keretében az intézmények országszerte kulturális, ismeretterjesztő előadásokra, foglalkozásokra invitálják látogatóikat. A makói József Attila Múzeum ötödik alkalommal csatlakozott az eseményhez, nyitó rendezvényük a Tanárok éjszakája volt.

Tovább 2017-09-29

Őszi Fitt Nap az Erdei János Városi Sportcsarnokban

Az Európai Sporthét rendezvényhez is kapcsolódott a makói Őszi Fitt Nap. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban szegedi, budapesti és helyi trénerek is tartottak edzéseket a résztvevők számára.

Tovább 2017-09-29

Megsegíti testvértelepülését Makó városa

Megállapodási szerződést írt alá csütörtökön Farkas Éva Erzsébet makói és Ihász János igazfalvi polgármester. Ennek értelmében Makó városa egymillió forinttal járul hozzá a vihar sújtotta település templomának helyreállításához.

Tovább 2017-09-29

A külváros forgalmi rendje is megváltozik

A belvároson kívül eső területek forgalmi rendjének megváltoztatását és a makói hagymatermesztők támogatását is megvitatta Makó város képviselőtestülete a legutóbbi rendes ülésen. A tanácskozásnak ezúttal is a Korona Szálló Díszterme adott otthont.

Tovább 2017-09-29

Társalgó 2017.09.28.

- Kínában járt a Maros táncegyüttes . - Návay Lajos emlékét örökíti meg az a kiadvány ,melyet nemrégiben mutattak be a nagyközönségnek. - Itt lesz néhány makói kisdiák és művésztanáruk akik egy képzőművészeti maratonon vettek részt. - Megmutatjuk mire készül televíziónk stábja a Valker Kft- vel közösen.

Tovább 2017-09-28

Makói Híradó 2017.09.28. HD

- Oscar-díj a főzőműsorban - Mégsem született döntés a Hagymatikum és az uszoda kapcsán - Közmeghallgatást tartott a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat - Csúfos vereség az NB III-ban - Egy éve a Makó környéki emberek szolgálatában - Kínában járt a Maros Táncegyüttes

Tovább 2017-09-28

Kínában járt a Maros Táncegyüttes

A Kínai nagy falon sétált nemrégiben a Maros Táncegyüttes néhány tagja. Sanxi tartomány, Jülin városában magyar delegációként vettek részt a makóiak az örökre szóló élményekben.

Tovább 2017-09-28

Oscar-díj a főzőműsorban

Sokan állítják magukról, hogy nem a konyha nagymesterei. Egy 7 részből álló gasztronómiai magazinban azonban mi megmutatjuk, hogy jó alapanyagokból kellő felszereléssel bárki gyors, finom és akár különleges ételeket is készíthet. Ehhez a Valker Kft kültéri kemencéit és néhány mester shéfet is segítségül hívtunk.

Tovább 2017-09-28

Egy éve a Makó környéki emberek szolgálatában

A makói Sorsok Háza Szociális Intézmény nemrégiben ünnepelte fennállásának egyéves évfordulóját. Ezen alkalomból a létesítmény munkatársai egy kis ünnepéllyel kedveskedtek a közösség tagjainak, ahol rövid műsorral, versmondással és történetek mesélésével töltötték az időt.

Tovább 2017-09-28

Mégsem született döntés a Hagymatikum és az uszoda kapcsán

Tovább gyűrűzik a Hagymatikum fejlesztése és a tervezett uszoda megépítésének ügye. Bár a képviselők többsége szerette volna, végül mégis úgy egyeztek meg: még nem hoznak döntést. A tegnapi testületi ülésen az ellenzék részéről több, anyagi jellegű kérdés is felmerült, így a szintén jelenlévő Lázár János országgyűlési képviselő javaslatára részletes beszámolót kérnek a Makona Irodától az uszoda tervei kapcsán, és azt is megvizsgálják: a jelenlegi tanuszodát át lehetne-e alakítani.

Tovább 2017-09-28

Közmeghallgatást tartott a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Közmeghallgatást tartott kedden a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Királyhegyesi utcában. A részvevőket saját problémáik mellett leginkább a Honvéd városrész rehabilitációs programja érdekelte.

Tovább 2017-09-28

Csúfos vereség az NB III-ban

Hazai pályán sem termett pont a Makói FC-nek, amely ezzel hét fordulót követően még nyeretlen az NB III-ban. A jelenlegi tabella második helyén álló Tiszakécskétől 3-0-s vereséget szenvedett a maros-parti gárda.

Tovább 2017-09-28

HírExtra – a Hagymatikum fejlesztése

HírExtra – a Hagymatikum fejlesztése

Tovább 2017-09-26

Makói Híradó 2017.09.26. HD

- Jótékonysággal a makói kórház gyermek- és újszülött ellátásáért - Van-e realitása a Béruniónak? - Végéhez közelít az idei járdaprogram - Rendőrségi hírek - Új tűzoltógépjármű érkezett Makóra - Hazai pályán győzött a Makói KC

Tovább 2017-09-26

Van-e realitása a Béruniónak?

Vajon egy millió aláírás elég ahhoz, hogy akár holnaptól nyugati színvonalon éljünk? Van-e realitása a Jobbik által hirdetett Béruniónak? Az ország, és a térség gazdasági helyzete kapcsán erről is beszélt stábunknak Lázár János országgyűlési képviselő pénteken, a Fogadóórában.

Tovább 2017-09-26

Jótékonysággal a makói kórház gyermek- és újszülött ellátásáért

Még májusban aratott hatalmas sikert Szentpéteri Csilla és zenekara nagyszabású jótékonysági koncertje a Hagymaházban. A makói származású zongoraművész az est teljes bevételét, mintegy 2 millió 370 ezer forintot a városi kórház gyermek- és újszülött ellátásának javítására ajánlotta fel. Az ebből az összegből beszerzett eszközöket pénteken mutatták be a sajtó képviselőinek.

Tovább 2017-09-26

Új tűzoltógépjármű érkezett Makóra

A Makói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság eszközparkja hétfőn egy modern gépjárműfecskendővel bővült. Ezt ünnepélyes keretek között Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok adta át a helyi egyenruhásoknak.

Tovább 2017-09-26

Hazai pályán győzött a Makói KC

Tovább 2017-09-26

Végéhez közelít az idei járdaprogram

Több városrészben is véget értek a járdafelújítási munkálatok. Czirbus Gábor alpolgármester a Báró Jósika utcában elkészült szakaszt tekintette meg, ahol a program fogadtatásáról és jövőjéről is beszélt a sajtó munkatársainak.

Tovább 2017-09-26

Makói Híradó 2017.09.25. HD

- Magyarcsanádon is elkészült a műfüves focipálya - Megújult a járda a Platán utcában - Jubileumi Szent Gellért Fesztivál - Aikido a mindennapokban - Mintaprojekt a szakmákért

Tovább 2017-09-25

Mintaprojekt a szakmákért

Három témában indul mintaprojekt a József Attila Múzeum kivitelezésében, melyben több intézmény is közreműködik. A „Hagyma-ma, Újratervezés, Testhönálló textíliák” programsorozata a fiataloknak segítséget nyújt szakmai tudásuk elmélyítésében és a régi mesterségek megismerésében.

Tovább 2017-09-25

Magyarcsanádon is elkészült a műfüves focipálya

Ünnepélyes keretek között adták át a térség negyedik új, műfüves futballpályáját, Maroslele, Kiszombor és Csanádpalota után Magyarcsanádon is elkészült a sportlétesítmény. A mintegy 33 millió forintos beruházás az állam, a Magyar Labdarúgó Szövetség és az egyházmegyének köszönhetően valósult meg.

Tovább 2017-09-25

Kukorica fajtabemutató Apátfalván

Szeptemberben már szinte hagyomány, hogy a gazdák összegyűlnek Apátfalván és egy napot töltenek együtt. A mezőgazdasági bemutatóra számos cég érkezett, akik előadásokat tartottak, valamint hasznos tanácsokkal látták el a résztvevőket.

Tovább 2017-09-25

Jubileumi Szent Gellért Fesztivál

A Szeged -Csanádi Egyházmegye idén 10. alkalommal rendezi meg az egyházmegye első püspöke ,a vértanú Szent Gellért nevéhez fűződő zenei Fesztiválját. Az 1 hetes rendezvénysorozat egyrészt a megemlékezést szolgálja ,emellett művészi-, kulturális- és zenei élményt ígér azoknak is akik a hit révén nem kötődnek szorosan a hívőközösséghez. A várható programokról egy sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább 2017-09-25

Megújult a járda a Platán utcában

A városi járdaprogram keretein belül újult meg a gyalogút a Platán utcában. Erről Marosvári Attila önkormányzati képviselő és Tóth Kása Józsefné kivitelező tartott tájékoztatót.

Tovább 2017-09-25

FogadóÓra – vendég: Lázár János

Fogadóóra vendége a térség országgyűlési képviselője lesz , akivel fejlesztésekről beszélget a műsorvezető. Kiemelt témaként kezelik a Hagymatikum jövőjét, hiszen hamarosan eldőlhet, hogy 3.5 vagy 8,5 milliárd forintból kerül majd fejlesztésre. Ezek mellett szó lesz a helyi politikai életről, hiszen kirajzolódni látszik hogy kik lesznek a kihívói Lázár Jánosnak.

Tovább 2017-09-22

Makói Híradó 2017.09.22. HD

- Felújítások és fejlesztések a Kálvin téri óvodában - Lázár János a FogadóÓra vendége - A makóiak támogatják a Hagymatikum bővítését - Debütált a buhurt Makón - Rövid hírek

Tovább 2017-09-22

A makóiak támogatják a Hagymatikum bővítését

A Makói Gyógyfürdő Zrt. vezetősége az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a komplexum minden tekintetben megújuljon és fejlődjön. Az élményrészleg tovább fejlesztésén túl még tervben van egy uszoda kialakítása is. Ezekkel az innovációkkal kapcsolatban voltunk mi is kíváncsiak a helyiek véleményére.

Tovább 2017-09-22

Debütált a buhurt Makón

Az ötödik Nagy Sportágválasztón a buhurtot is megismerhette a nagyközönség. Az első makói versenyre tizenhat elszánt harcos érkezett, hogy összemérje erejét és tudását a csatatéren.

Tovább 2017-09-22

Lázár János a FogadóÓra vendége

Mai Híradónk után a FogadóÓra vendége a térség országgyűlési képviselője lesz, akivel fejlesztésekről beszélget a műsorvezető. Kiemelt témaként kezelik a Hagymatikum jövőjét, hiszen hamarosan eldőlhet, hogy 3,5 vagy 8,5 milliárd forintból kerül majd fejlesztésre. Ezek mellett szó lesz a helyi politikai életről, hiszen kirajzolódni látszik, hogy kik lesznek a kihívói Lázár Jánosnak.

Tovább 2017-09-22

Felújítások és fejlesztések a Kálvin téri óvodában

A Makói Óvoda Kálvin téri épületében tájékoztatták kedden a sajtó képviselőit a nyár folyamán lezajlott felújításokról és karbantartási munkálatokról. Ezt követően Bába Andrásné intézményvezető Toldi János önkormányzati képviselővel és Zsámboki Zsolt beruházási és városüzemeltetési ügyintézővel közösen bejárták a korszerű létesítményt.

Tovább 2017-09-22

Társalgó 2017.09.21.

Társalgó 2017.09.21.

Tovább 2017-09-21

Makói Híradó 2017.09.21. HD

- A DK jelöltje Mucsi Tamás - Nyárbúcsúztató a Hagymatikumban - Vereséges hétvége - A Mátrából érkezett Makóra Piroska néni

Tovább 2017-09-21

A DK jelöltje Mucsi Tamás

Gyurcsány Ferenc szerint jelenleg annyira közelítenek az MSZP és a DK nézetei egymáshoz, mint a föld az éghez, és ha külön- külön állítanak a Csongrád megye 4. számú választókerületben jelöltet, annyi esélyük lesz Lázár ellen, mint hintalónak az epsomi derby-n. A DK elnöke a Glorius Vigadóban tartott tegnap este fórumot, ahol mindennek ellenére bemutatta párt jelöltjét, Mucsi Tamás személyében.

Tovább 2017-09-21

Nyárbúcsúztató a Hagymatikumban

Hatalmas bulival készült a Rádió7 a Hagymatikum utolsó szabadtéri programjára, az Indián Nyár partyra. Szórakozásból nem volt hiány, többek között ki lehetett próbálni az élő csocsót, a football-biliárdot, emellett aquafitnesszel is készültek a vendégeknek.

Tovább 2017-09-21

Vereséges hétvége

A Makó FC a Kozármisleny, míg az NB II. Dél-keleti csoportjában szereplő Makói KC női felnőtt kézilabdacsapata a Csorvás otthonában szenvedett vereséget. Most hétvégén mindkét együttes hazai környezetben bizonyíthat.

Tovább 2017-09-21

A Mátrából érkezett Makóra Piroska néni

90. születésnapja alkalmából köszöntötte fel Tóth Gábornét makói otthonában Czirbus Gábor alpolgármester. Piroska néni a Mátrából költözött a Maros-menti városba, ahol tizenhét éve él.

Tovább 2017-09-21

Makói Híradó 2017.09.20 .HD

- Több nagyberuházás is indulhat uniós forrásból - Hadházy ítéletet mondott, mielőtt tájékozódott - A csanádi emberek identitása nem sérülhet tovább - A 90 éves Marika nénit köszöntötték - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-09-20

A csanádi emberek identitása nem sérülhet tovább

Az Országgyűlés ma reggel tárgyalta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár közösen benyújtott indítványát. A javaslat Csongrád-Csanádra változtatná a jelenlegi Csongrád megye nevét.

Tovább 2017-09-20

Diagnózis – Kineziológia 2017.09.20.

Diagnózis - Kineziológia 2017.09.20.

Tovább 2017-09-20

Hadházy ítéletet mondott, mielőtt tájékozódott

Továbbra sem nyugszanak a kedélyek az 1,2 milliárd forintos uniós támogatást elnyert szegedi székhelyű Korábban érkeztem alapítvány ügyében. A parlamentben Hadházy Ákos LMP -s képviselő interpellációt nyújtott be a miniszterelnökséget vezető miniszterhez,mert szerinte ez az összeg aránytalanul nagy, és vélelmezi ,hogy pazarlóan is költik majd el, ez pedig összefüggésben lehet azzal, hogy a kuratórium tagja Lázár János felesége is.

Tovább 2017-09-20

A 90 éves Marika nénit köszöntötték

Otthonában köszöntötte Börcsök Bálintnét 90. születésnapja alkalmából az önkormányzat nevében dr. Hadik György. A települési képviselő egy különleges meglepetéssel is készült a jeles alkalomra.

Tovább 2017-09-20

Több nagyberuházás is indulhat uniós forrásból

Makó Város Önkormányzata 2 milliárd 730 millió forint értékben pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kilenc nagyobb beruházás megvalósítására. Ebből öt már pozitív elbírálásban részesült, így többek között hamarosan megkezdődhet az Ipari Park bővítésének első üteme, a Csipkesor megújítása, valamint a Makót Maroslelével összekötő kerékpárút építése is.

Tovább 2017-09-20

HírExtra – a Hagymatikum fejlesztése

HírExtra - a Hagymatikum fejlesztése

Tovább 2017-09-20

Makói Híradó 2017.09.19. HD

- Makovecz- uszodát szeretnének a fórum résztvevői - Mezőgazdasági bemutató Apátfalván - Fejlesztések önkormányzati támogatással - A könyv, mely túlmutat Csanád megye határán is - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-09-19

Makovecz- uszodát szeretnének a fórum résztvevői

Nagy érdeklődés mellett számolt be a lakosoknak Czirbus Gábor alpolgármester, és Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke a fürdő tervezett fejlesztéséről tegnap délután egy fórum keretében, a Korona Szállóban. A felszólalók egyöntetűen a nagyobb beruházás megvalósítása mellett tették le a voksukat, amely magában foglalja egy Makovecz- stílusú uszoda megépítését is.

Tovább 2017-09-19

Mezőgazdasági bemutató Apátfalván

Szeptemberben már szinte hagyomány, hogy a gazdák összegyűlnek Apátfalván és egy napot töltenek együtt. A mezőgazdasági bemutatóra számos cég érkezett, akik előadásokat tartottak, valamint hasznos tanácsokkal látták el a résztvevőket.

Tovább 2017-09-19

Fejlesztések önkormányzati támogatással

Az előkészítés- és megvalósítás alatt álló, illetve tervezett állami beruházások mellett számos fejlesztés zajlik a városban önkormányzati támogatással. Így korszerűsítik több sportkomplexum és egészségügyi alapellátást nyújtó intézmény infrastruktúráját, folyamatban van a járdaépítési program, de kiemelt figyelmet fordítanak a saját tulajdonú bérlakások karbantartására és tatarozására is.

Tovább 2017-09-19

A könyv, mely túlmutat Csanád megye határán is

Tovább 2017-09-19

Erős emberek versenyeztek Gerizdesen

A gyerekeket és a felnőtteket is egyaránt elbűvölték az erős emberek versenye vasárnap a Gerizdes városrésznapon. Bár a kezdő programokat a rossz idő miatt el kellett halasztani, a kora esti órákban szépszámú érdeklődő érkezett a játszótérre.

Tovább 2017-09-19

Makói Híradó 2017.09.18. HD

- További milliárdok érkezhetnek Makóra - Maroslelén és Kiszomboron is a mozgásé volt a főszerep hétvégén - Újabb állomásához érkezett az Egyházak éve programsorozat - A sport mindenkié!

Tovább 2017-09-18

További milliárdok érkezhetnek Makóra

A már folyamatban lévő állami beruházások mellett számos előkészítés alatt álló és tervezett fejlesztést is kilátásba helyezett a város vezetése. Így kézilabda munkacsarnokot alakítanak ki Újvároson, bővítik a Hagymatikum Gyógyfürdőt, valamint pályáznának egy 80 fős munkásszállás építésére is az ipari övezetben – ismertette Farkas Éva Erzsébet polgármester egy sajtótájékoztató keretében.

Tovább 2017-09-18

Maroslelén és Kiszomboron is a mozgásé volt a főszerep hétvégén

Maroslelén és Kiszomboron is a mozgás volt a középpontban hétvégén. Előbbi településen a motorok és lóerők szerelmeseit is várták a sportnapra, Kiszomboron pedig focival, sorversenyekkel, de akár sárkányreptetéssel is ki lehetett kapcsolódni. A rendezvényekre Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is ellátogatott.

Tovább 2017-09-18

A sport mindenkié!

A Nagy Sportágválasztó az idei évben is óriási népszerűségnek örvendett. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban élsportolók, edzők, szakmai tanácsadók, érdekes bemutatók és különböző mozgásformák várták pénteken és szombaton az oda látogatókat.

Tovább 2017-09-18

Újabb állomásához érkezett az Egyházak éve programsorozat

A reformáció 500. évfordulójának alkalmából Makó városa a 2017-es évet az Egyházak évének nyilvánította. Ezen apropóból egy egész éven átívelő, vallási vonatkozású programsorozaton vehetnek részt az érdeklődők, melynek része volt Dr. Laurinyecz Mihály plébános „Amit a katolikusság kapott a reformációtól” című előadása is.

Tovább 2017-09-18

Makói Híradó 2017.09.15. HD

- További fejlesztések várhatóak a térség egészségügyi intézményeiben - A vállalkozók is elmondhatták a véleményüket a Hagymatikum fejlesztéséről - Új korszak a fejlesztések területén - Saját készítésű termékek vására - Hétvégén indul a kézilabda bajnokság

Tovább 2017-09-15

Hétvégén indul a kézilabda bajnokság

Rangadóval kezdi a 2017/2018-as őszi szezont az NB II. Dél-keleti csoportjában szereplő Makó KC női felnőtt kézilabdacsapata. Az együttestől ketten távoztak és ketten érkeztek emellett a juniorok is szerepet fognak kapni a mérkőzéseken.

Tovább 2017-09-15

További fejlesztések várhatóak a térség egészségügyi intézményeiben

A múlt év betegszámairól, a terület kórházait és egészségügyi intézményeit érintő fejlesztésekről, és a szűrővizsgálatok jelentőségéről is beszélt dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója a napokban tartott, földeáki, lakossági fórumán. Az érdeklődőket a Művelődési Házban várta.

Tovább 2017-09-15

A vállalkozók is elmondhatták a véleményüket a Hagymatikum fejlesztéséről

A turizmusban is érintett vállalkozókat tájékoztatta tegnap délután Farkas Éva Erzsébet polgármester a Hagymatikum fürdő tervezett fejlesztési elképzeléseiről, kikérve az ő véleményüket is. A hozzászólók a versenyképesség megőrzése és a sportturizmus fellendítése érdekében a nagyobb beruházás megvalósítását és a Makovecz- stílusú uszoda megépítését támogatták.

Tovább 2017-09-15

Saját készítésű termékek vására

A helyi és a sztárfellépők mellet árusok sokasága várta az érdeklődőket a Hagymafesztiválon. A saját készítésű termékek között volt strucctojásból készült ékszer, névre szóló evőeszköz, de lehetett kapni bodzabogyó lekvárt is. A standolók soraiba a Makói Városi Televízió is beállt. A résztvevőket játékokkal és megannyi nyereménnyel várták.

Tovább 2017-09-15

Új korszak a fejlesztések területén

Makó Város Önkormányzata és intézményei, gazdasági társaságai az elmúlt közel három év alatt összesen 116 pályázatot nyújtottak be, illetve készítettek elő. Ezek összértéke meghaladja a 21 milliárd forintot – összegezte Farkas Éva Erzsébet polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján az InfoPont-ban.

Tovább 2017-09-15

Társalgó 2017.09.14.

Minden ami hagyma és fesztivál. :)

Tovább 2017-09-14

Makói Híradó 2017.09.14. HD

- A nyári időszak utáni első polgármesteri fogadóóra - Döntöttek a Maros-parti üdülőtelkek sorsáról - A Hagymatikumból jelentkezik a Rádió 7 - Szója fajtabemutatót tartottak Kiszomboron - Testvérvárosi delegációk a Hagymafesztiválon

Tovább 2017-09-14

Szója fajtabemutatót tartottak Kiszomboron

A szegedi Gabonakutató és a Magyar Szója Egyesület negyedik alkalommal megrendezett fajtabemutatójára került sor Kiszomboron. A résztvevők a szántóföldi bemutatót követően a mezőgazdaság aktuális kérdéseiről és a magyar szójapiac helyzetéről hallgathattak meg előadásokat Makón a Kelemen Házban.

Tovább 2017-09-14

A Hagymatikumból jelentkezik a Rádió 7

Az őszi szezont egy játékos Indián nyár partyval nyitja meg a Hagymatikum. A nap koordinátorai a Rádió 7 munkatársai lesznek, akik különleges sportprogramokkal várják a fürdőzőket.

Tovább 2017-09-14

A nyári időszak utáni első polgármesteri fogadóóra

A nyári időszakot követően első fogadóóráját tartotta szerdán Farkas Éva Erzsébet polgármester. A város vezetőjét leginkább szociális és lakhatási problémákkal keresték fel, de akadtak érdeklődők a 70 éven felülieknek járó támogatással kapcsolatban, valamint a téli időszakra vonatkozó tűzifa igénylés és a Honvéd városrész rehabilitációs programja is szóba került.

Tovább 2017-09-14

Döntöttek a Maros-parti üdülőtelkek sorsáról

Elbírálták a Maros-parti üdülőtelek pályázatokat a szerda délelőtt tartott, rendkívüli testületi ülésen. A halaszthatatlan ügy tárgyalása gördülékenyen ment, a beérkezett hét pályaműből öt felelt meg a kiírásnak.

Tovább 2017-09-14

Testvérvárosi delegációk a Hagymafesztiválon

A Hagymafesztivál célja a gasztronómia és a kulturális élvezetek mellett a testvérvárosi és külkapcsolatok megerősítése. Idén is több külföldi és hazai delegáció érkezett Makóra.

Tovább 2017-09-14

Makói Híradó 2017.09.13. HD

- Újabb konzultációra hívják a makóiakat a fürdőfejlesztés kapcsán - „Mindannyian Trianon gyermekei vagyunk!” - Sült is, pörkölt is nyert a Hagymafesztivál főzőversenyén - Csongrád megyében első a Hagymatikum - II. világháborús makói honvéd családját keresik

Tovább 2017-09-13

Újabb konzultációra hívják a makóiakat a fürdőfejlesztés kapcsán

Fontosnak tartja-e a fürdő élmény részlegének bővítését, mekkora, milyen típusú uszodát létesítsenek Makón, és az hol kapjon helyet? Többek között ezekre a kérdésekre várják a városvezetők a makóiak válaszát a Hagymatikum tervezett fejlesztése kapcsán egy újabb konzultáció keretében. A részletekről ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester egy sajtótájékoztatón számolt be.

Tovább 2017-09-13

„Mindannyian Trianon gyermekei vagyunk!”

Az idén 10 éves Trianon Kutatóintézet Közhasznú Alapítvány Makón, a József Attila Múzeumban tartotta a „Trianoni Szemle” folyóirat újabb számának bemutatóját. Ennek keretében sor került a „Környék Trianonja” című érdekfeszítő beszélgetésre is.

Tovább 2017-09-13

II. világháborús makói honvéd családját keresik

Megtisztelő felkérést kapott Sarkadi Ágota és családja hadisír gondozási tevékenységükkel kapcsolatosan. Egy 1919-ben született, Ukrajnában elesett, makói születésű katona családjának beazonosítása kapcsán kereste meg őket egy hadi egyesület, melyhez a makóiak segítségét kérik.

Tovább 2017-09-13

Csongrád megyében első a Hagymatikum

Legutóbb szakmai zsűri ítélt díjat a Hagymatikumnak, amikor 5 csillagos élmény- és 4 csillagos gyógyfürdő elismerésben részesült a makói komplexum. Most viszont a vendégeknek köszönhetik azt, hogy az idén ötödik helyezést értek el az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában, az Év fürdője versenyen.

Tovább 2017-09-13

Sült is, pörkölt is nyert a Hagymafesztivál főzőversenyén

A Váll-Ker Kft. különleges, hagymás sültjei és a Makói Hagyma Terméktanács pörköltje hódították el idén a főzőverseny első helyezettjeinek járó díjakat a Hagymafesztiválon. A mintegy harminc csapat ötven különféle étele közül Libor Mária, Limara gasztrobloggernek Gergely Nóra dekoratőr, és a Konyhafőnök VIP című műsor győztese, Gáspár Bea segítettek kiválasztani a legjobbakat.

Tovább 2017-09-13

Makói Híradó 2017.09.12. HD

- Drogprevenciós Kiállítás nyitotta meg kapuit Makón - Tóth Gabi zárta a Hagymafesztivál első napját - Ösztöndíjjal segíti a ContiTech a tehetséges egyetemistákat - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-09-12

Vendégsiker az Erdei Ferenc téri sportpályán

Hiába vezetett a Makó FC az első percektől kezdve, a bűvös három pontot az Iváncsa együttese vihette haza. Szombaton 2-0-s előnyből kapott ki a hazai gárda.

Tovább 2017-09-12

Drogprevenciós Kiállítás nyitotta meg kapuit Makón

Egy rendhagyó kiállítás, a Köztes Átmenetek látogatott Makóra, hogy interaktív drogprevenciós előadást, közös beszélgetést és tárlat vezetést tartson a tizenhárom éven felüli iskolásoknak és felnőtteknek egyaránt. A rendezvényre a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény „Nem vagy egyedül” című pályázata adott lehetőséget.

Tovább 2017-09-12

Ösztöndíjjal segíti a ContiTech a tehetséges egyetemistákat

A már meglévő gyakornoki programok mellett egy ösztöndíj pályázatot is meghirdetett idén ősztől a Continental ContiTech makói csoportja a Szegedi Tudományegyetemen tanuló tehetséges diákok számára. A cég és a felső oktatási intézmény évek óta szoros kapcsolatot ápol, együttműködésük célja, hogy úgy kerüljenek ki a hallgatók a munkaerőpiacra, hogy birtokában vannak a megfelelő gyakorlati ismereteknek, a legtehetségesebbeket pedig a ContiTechnél állás várja.

Tovább 2017-09-12

https://www.youtube.com/watch?v=priYJLN1hRI

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-09-12

Tóth Gabi zárta a Hagymafesztivál első napját

Már a Hagymafesztivál első estéjén zsúfolásig megtelt a Főtér. A zenekedvelő közönséget a kisszínpadon a Route 43 és Opitz Barbara várta, a szökőkút körüli téren pedig Tóth Gabi és zenekara csapott hatalmas bulit.

Tovább 2017-09-12

Makói Híradó 2017.09.11. HD

- Lezárult az eddigi legsikeresebb Hagymafesztivál - Agrárfórum a XXVII. Hagymafesztiválon - Méltatlan vita a koraszülöttek támogatásáról - Endre Béla lappangó műveit keresi a Tornyai János Múzeum - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-09-11

Méltatlan vita a koraszülöttek támogatásáról

Személyeskedésig fajult a találkozó ,melyen Hadházy Ákos Lmp-s politikus először egy tejeszacskóval majd egy kiskutyával élő hasonlattal élt amikor a koraszülöttekről beszélt. Ezt az intézmény vezetője kikérte magának.

Tovább 2017-09-11

Lezárult az eddigi legsikeresebb Hagymafesztivál

A hétvégén 27. alkalommal került megrendezésre a makói Hagymafesztivál. A háromnapos programsorozatra több ezren kilátogattak, melyet péntek délután ünnepélyes keretek között Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő nyitott meg.

Tovább 2017-09-11

Agrárfórum a XXVII. Hagymafesztiválon

.: A Hagymafesztivál nyitónapján került megrendezésre egy újabb Gazdaköri Találkozó, amely iránt nagy volt az érdeklődés. A fórumon számos meghívott gazda és szakértő előadását hallgathatta végig a nagyérdemű.

Tovább 2017-09-11

Endre Béla lappangó műveit keresi a Tornyai János Múzeum

Az alföldi festészet egy kiemelkedő, de méltatlanul kevéssé ismert alakjára, Endre Bélára emlékező kiállításra készül a Tornyai János Múzeum 2018-ban. Ehhez azon magánszemélyek, vállalkozások és intézmények jelentkezését várják, többek között Makóról is, akik a művészhez kapcsolódó dokumentumok, műalkotások tulajdonában vannak, vagy tudnak azok hollétéről.

Tovább 2017-09-11

Makói Híradó 2017.09.08. HD

- Megnyílt a 27. Hagymafesztivál - Lázár további egyeztetést javasolt a fürdő fejlesztése kapcsán - Megújult Nyugi Bár várja a vendégeket a Hagymatikumban - Návays pedagógusok a Váll-Ker Kft-ben - Négy meccs, három pont

Tovább 2017-09-08

Lázár további egyeztetést javasolt a fürdő fejlesztése kapcsán

A Hagymatikum fejlesztése volt a témája a mai, rendkívüli testületi ülésnek, melyen Lázár János is részt vett. Az országgyűlési képviselő ismét biztosította a kormány támogatásáról a települést, sőt, bejelentette: a fejlesztés keretében az eddigi 3,5 milliárd forint mellé készek további 4,5, 5 milliárd forintot biztosítani egy Makovecz-stílusú uszoda megvalósítására. Emellett más lehetőségek is felmerültek, melyről szintén tájékoztatta a grémiumot.

Tovább 2017-09-08

Megnyílt a 27. Hagymafesztivál

Gazdaköri találkozóval nyitotta meg kapuit ma délelőtt a 27. Hagymafesztivál. Adásunk előtt nem sokkal délután öt órakor ünnepélyes keretek között is elindult a háromnapos forgatag, mely az eddigieknél nagyobb területen, több programmal és kiállítóval, esténként sztárfellépőkkel várja a kilátogatókat.

Tovább 2017-09-08

Megújult Nyugi Bár várja a vendégeket a Hagymatikumban

Sokak nagy örömére új köntösbe bújt és kibővült a Hagymatikumban található régi büfé, melynek szolgáltatásai mostantól belépő megváltása nélkül is igénybe vehetők. A Nyugi Bár modern és hangulatos környezetéhez kiváló ételek és italok is társulnak.

Tovább 2017-09-08

Négy meccs, három pont

A győzelem jegyében utaztak Szekszárdra a Makó FC játékosai az őszi szezon negyedik fordulójában. A találkozón két egyenrangú csapat lépett a pályára, így a próbálkozások ellenére is döntetlen eredménnyel zárták a mérkőzést.

Tovább 2017-09-08

Návays pedagógusok a Váll-Ker Kft-ben

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulói a duális képzés keretében több cégnél is elvégezhetik szakmai gyakorlatukat. Köztük a Váll-Ker Kft-nél, ahová a tanévkezdés előtt rendhagyó módon az iskola tantestülete is ellátogatott.

Tovább 2017-09-08

Társalgó 2017.09.07.

A Néprajzkutatók II Makói találkozója zajlik jelenleg itt a József Attila Múzeumban ahonnan Társalgónk jelentkezik.Ebbe engedünk mai kulturális magazinunkban betekintést. Kilátogathatnak velünk a Bogárzói búcsúba és megmutatjuk azt a kiadványt ,mely a Galamb József Szakképző 135 éves történetét hivatott bemutatni.

Tovább 2017-09-07

Makói Híradó 2017.09.07. HD

- Legyél Te is televíziós! - Sikeresen zárult a bűnmegelőzési program - Az egészséges életmód a hosszú élet titka - Barátságos fizika címmel nyílt kiállítás - Nő a migrációs nyomás, de nincs veszély

Tovább 2017-09-07

Legyél Te is televíziós!

A Hagymafesztiválon most először a Makói Városi televízió stábja nemcsak forgatócsoportjával képviselteti magát . A csapat szombaton egy kihelyezett ministúdióba települ ki ,ahol betekintést enged nyerni egyes munka folyamatokba. A helyszínen bárki kipróbálhatja magát riporterként, műsorvezetőként vagy akár operatőrként.

Tovább 2017-09-07

Nő a migrációs nyomás, de nincs veszély

Mint arról korábban már többször beszámoltunk: folyamatosan nő a migrációs nyomás a román határszakaszon, a legutóbbi adatok szerint augusztus 1- és 27-e között mintegy 176-an próbáltak illegálisan bejutni az országba. Azonban sem a makóiaknak, sem a környékbeli településen élőknek nincs okuk aggódni- derült ki Palicz András rendőrkapitány és Szilassi- Horváth Jenő határrendészeti szolgálatvezető beszámolóiból, melyeket a legutóbbi testületi ülésen hallgathatott meg a grémium.

Tovább 2017-09-07

Sikeresen zárult a bűnmegelőzési program

Lezárult a Makó Város Önkormányzata és a Makói Rendőrkapitányság által közösen indított bűnmegelőzési program. Ennek eredményeiről ma délelőtt Toldi János önkormányzati képviselő és Palicz András rendőrkapitány számolt be egy sajtótájékoztató keretében. Ezt követően átadták a „Te ÉRTÉKED, a Te ÉRDEKED” online kvíz nyertesének a fődíjat.

Tovább 2017-09-07

Az egészséges életmód a hosszú élet titka

Dr. Sánta Sándor önkormányzati képviselő szerdán 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Mágori Istvánt. A szépkorú még ma is aktívan tevékenykedik, kedvenc időtöltése a kertészkedés.

Tovább 2017-09-07

Barátságos fizika címmel nyílt kiállítás

„Barátságos fizika” címmel nyílt kiállítás a József Attila Múzeumban. Az interaktív tárlaton ötven játék segítségével ismerkedhetnek meg a tanulók az egyik legősibb tudományág érdekességeivel.

Tovább 2017-09-07

Makói Híradó 2017.09.06. HD

- Magyar Termék Nagydíjat kapott a Váll-Ker Kft - Több program több kiállító-27. Hagymafesztivál - Néprajzkutatók eszmecseréje a József Attila Múzeumban - Szakmai nappal egybekötött fajtabemutatót tartott a Gabonakutató - Rövid hírek

Tovább 2017-09-07

Néprajzkutatók eszmecseréje a József Attila Múzeumban

A néprajzkutatók második makói találkozójának idén is a József Attila Múzeum adott otthont. A tavalyi sikereknek köszönhetően az előadók létszáma most a duplájára nőtt, összesen 21 prezentációt láthattak az érdeklődők.

Tovább 2017-09-07

Magyar Termék Nagydíjat kapott a Váll-Ker Kft.

Két évtizede díjazzák a minőséget – idén összesen 54 cég 64 terméke, szolgáltatása érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát. Köztük a Váll-Ker Kft. is, amely a Makói Kemencés és Hagymás Grillfesztivállal nyerte el a rangos elismerést.

Tovább 2017-09-07

Több program több kiállító-27. Hagymafesztivál

Az eddigieknél nagyobb területen, több programmal és kiállítóval , esténként sztárfellépőkkel várják a 27. Hagymafesztiválra érkezőket. Mindhárom napon az értékek és a hagyomány bemutatása szövi majd át a programokat.

Tovább 2017-09-07

Makói Híradó 2017.09.05. HD

- Családokkal telt meg a Patai tér - Lázár János benyújtotta megyeátnevezési javaslatát - Interaktív kiállítás a József Attila Múzeumban - Szakmai nappal egybekötött fajtabemutatót tartott a Gabonakutató - Szegedi adomány egy makói családnak - Rendőrségi hírek - Röid hírek

Tovább 2017-09-05

Szakmai nappal egybekötött fajtabemutatót tartott a Gabonakutató

Az egész országból és a határon túlról is érkeztek a szegedi Gabonakutató által megrendezett szakmai napra. A kukorica, szója, napraforgó és takarmánycirok fajtákat prezentáló előadások mellett szántóföldi bemutatóra is sor került.

Tovább 2017-09-05

Interaktív kiállítás a József Attila Múzeumban

Ma délben érkeztek meg azok az eszközök a József Attila Múzeumba, amelyek a „Barátságos Fizika” nevet viselő vándorkiállítás főszereplői. A tárlat kapuit csütörtökön 10 órától nyitják meg.

Tovább 2017-09-05

Lázár János benyújtotta megyeátnevezési javaslatát

Nyolcvan méterig ingyenesen lehet kutat fúrni, több mint 150 kistelepülés önkormányzati fejlesztését támogatja a kormány, öntözőrendszer épül a mezőhegyesi és apátfalvi térségben- többek között ezekről is beszélt Lázár János a legutóbbi kormányinfón Budapesten, hétfőn pedig benyújtotta a Parlamentben megyeátnevezési javaslatát.

Tovább 2017-09-05

Családokkal telt meg a Patai tér

Két koncert kivételével minden programot meg tudtak tartani a második Patai téri napon. Bár az időjárás borús és szeles volt, a résztvevőket ez sem tántorította el az önfeledt szórakozástól.

Tovább 2017-09-05

Szegedi adomány egy makói családnak

Szegedről érkezett adomány egy makói rászoruló családnak a közel múltban. A bútorokat, iskolai felszereléseket és ruhákat egy helyi vállalkozó szállította át a két gyermeket egyedül nevelő Vikinthánénak, az akcióban a DK segített.

Tovább 2017-09-05

2020-ra megújulhat az Almási Iskola

Megkezdődött a tanév a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményében, ahol szeptembertől 272 diák ül be az iskolapadba. Nem telt tétlenül a nyár sem, hiszen számos felújítási és karbantartó munkára is sor került.

Tovább 2017-09-05

A bogárzói búcsún jubileumot ünnepeltek

Két, kerek évfordulót ünnepeltek vasárnap a bogárzói búcsúba látogatók. Az egykor virágzó tanyavilág templomát 110 éve szentelték fel, valamint a X. Natura Marosmenti Művésztelep: Ég-föld határán című kiállítását is itt csodálhatták meg a vendégek.

Tovább 2017-09-05

Makói Híradó 2017.09.04. HD

- Zöld út a Tram Train-nek - Az egészség jegyében telt a szombat Makón - Könyvbemutatóval egybekötött tanévnyitó ünnepség - 115 gólya táborozott a JAG-ban - A bogárzói búcsún jubileumot ünnepeltek - rövid hírek

Tovább 2017-09-04

A bogárzói búcsún jubileumot ünnepeltek

Két, kerek évfordulót ünnepeltek vasárnap a bogárzói búcsúba látogatók. Az egykor virágzó tanyavilág templomát 110 éve szentelték fel, valamint a X. Natura Marosmenti Művésztelep: Ég-föld határán című kiállítását is itt csodálhatták meg a vendégek.

Tovább 2017-09-04

Zöld út a Tram Train-nek

Április végén úgy tűnt, nem valósulhat meg a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő Tram Train, hiszen az eredetileg 23,5 milliárd forintos beruházás összege a duplájára emelkedett. Lázár János akkor azt mondta, ez megengedhetetlen. Most mégis zöld utat kapott a Tram Train. Kiderült, hogy a költségek az eredetivel szinte megegyezőek lesznek. Az is biztos, hogy a projekthez kapcsolódóan a térségben jelentős vasúthálózat-fejlesztés lesz, melynek Makó is részese lehet. Erről beszélt Lázár János országgyűlési képviselő egy interjúban.

Tovább 2017-09-04

Az egészség jegyében telt a szombat Makón

Tizenegyedik alkalommal szervezte meg hagyományos Hagyma-túráját a Makói Természetbarát Sportegyesület, valamint a Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda. Szombaton a gyalogosoknak 15, míg a kerékpárosoknak 50 kilométert kellett teljesíteniük a túrán.

Tovább 2017-09-04

Könyvbemutatóval egybekötött tanévnyitó ünnepség

A nagy múltra visszatekintő és komoly presztízsű Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola az idei tanévet augusztus utolsó napján nyitotta meg ünnepélyes keretek között. Ezen év különlegessége, hogy az érdeklődők az évnyitó után egy könyvbemutatón vehettek részt, melynek témája egy, az intézmény múltját felelevenítő kötet volt.

Tovább 2017-09-04

115 gólya táborozott a JAG-ban

Két napos gólyatábort tartottak a Makói József Attila Gimnázium újdonsült tanulói számára. Szórakozásból most sem volt hiány: terem dekorálás, játékos akadályverseny, városjáró vetélkedő és bográcsozás várta az ifjú diákokat.

Tovább 2017-09-04

Makói Híradó 2017.09.01. HD

- Előreláthatóan 200 millió forintból épülhet újjá a Kálvin rendelő - Megújult a KERI homlokzata - Kutyafuttatónak örülhetnek hamarosan az ebtulajdonosok - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-09-01

Előreláthatóan 200 millió forintból épülhet újjá a Kálvin rendelő

A tervek szerint jövő nyár elején indulhat meg, és előreláthatóan 200 millió forintba fog kerülni a Kálvin utcai rendelő újjáépítése – mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretében. A városvezető Kádár József települési képviselővel közösen ezúttal a Justh Gyula utcai intézményben zajló munkálatokat tekintette meg, ahol már az új nyílászárók is a helyükre kerültek.

Tovább 2017-09-01

Kutyafuttatónak örülhetnek hamarosan az ebtulajdonosok

Egyöntetűen megszavazta a grémium a legutóbbi testületi ülésen a Fidesz frakció indítványát, amely szerint egy modern, 21. század elvárásainak megfelelő kutyafuttatót hoznának létre a városban. A helyszín kijelölésére hamarosan lakossági konzultációt indítanak.

Tovább 2017-09-01

Társalgó 2017.08.31

Társalgó 2017.08.31

Tovább 2017-08-31

Makói Híradó 2017.08.31. HD

- Megemelték az idősek és a diákok támogatását - Tanszervásárlási utalvány is járt a tankönyvek mellé - Patai téri napot rendeznek - Trükkös szezonzáró a Hagymatikumban - rövid hírek

Tovább 2017-08-31

Megemelték az idősek és a diákok támogatását

Többek között az idősek és a diákok támogatásának megemeléséről is döntött tegnap a grémium a nyári szünet utáni első, rendes testületi ülésen. Ennek értelmében a hetven éven felüliek jövőre a Karácsony mellett Húsvétkor is kapnak étkezési utalványt, melynek összegét 5000 forintról 10 000 forintra változtatták, a családokat pedig a szokásos 3000 forint beiskolázási támogatás helyett a következő évben már 5000 forinttal segítik.

Tovább 2017-08-31

Trükkös szezonzáró a Hagymatikumban

Az idei utolsó programját szervezte meg a szabadtéri színpadján a Hagymatikum Gyógyfürdő. A vendégeket koncertekkel és aquazumbával szórakoztatták, a nyári szezont pedig egy bűvész varázsolta el.

Tovább 2017-08-31

Patai téri napot rendeznek

Makó Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy minden városrészi közösségben jó kapcsolat alakuljon ki az ott lakók között, ezért sorra rendezik a kulturális és szórakozató programokat. Szombaton egészségügyi szűrésekkel, bűvész műsorral és különféle koncertekkel várják az

Tovább 2017-08-31

Tanszervásárlási utalvány is járt a tankönyvek mellé

272 diák vehette át a tankönyveit kedden a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményében. A kötetek mellé 3000 Forint értékű vásárlási utalványt is kaptak, amelyeket Kovács Sándor önkormányzati képviselő nyújtott át a szülőknek.

Tovább 2017-08-31

Lezárult a Zenepavilon

M- JAM nélkül nem lehet zenepaviloni programsorozatot zárni, így volt ez az idén is, az együttes több mint négy éve van a koncertezők utolsó helyén. A zenekar egy igazi Retro Bulival készült, melynek slágerit a közönség előszeretettel énekelte velük közösen.

Tovább 2017-08-31

Megújult a KERI homlokzata

Mintegy 7 millió forintból állították helyre a KERI Posta utcai épületének homlokzatát. A felújításhoz Makó Város Önkormányzata 5 millió forintot biztosított támogatásként. Ennek részleteiről csütörtökön Czirbus Gábor alpolgármester és Kincses Tímea igazgató tartott sajtótájékoztatót. TÖBB

Tovább 2017-08-31

Makói Híradó 2017.08.29. HD

- Fesztivál Lovasverseny a Vásártéren - Ismét találkoztak a térség nyugdíjasai - Együtt sportoltak kicsik és nagyok a Szent István téri napon - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-08-29

Együtt sportoltak kicsik és nagyok a Szent István téri napon

Mint arról már beszámoltunk, hétvégén ismét megrendezésre került a Szent István téri nap, melynek keretében számos színes programon vehettek részt az érdeklődők. A hagyományokhoz híven a délelőttöt a sportnak és az egészséges életmódnak szentelték.

Tovább 2017-08-29

Fesztivál Lovasverseny a Vásártéren

A makói Vásártéri Lovaspályán került megrendezésre vasárnap a Fesztivál Lovasverseny. A Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkező indulók négy kategóriában mérték össze fogathajtó tudásukat.

Tovább 2017-08-29

Ismét találkoztak a térség nyugdíjasai

Közel 190-en gyűltek össze a hétvégén megrendezett Makó és Kistérségi Nyugdíjas Találkozón. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban az egybegyűlteket Farkas Éva Erzsébet polgármester és Gáspár Sándor önkormányzati képviselő köszöntötték.

Tovább 2017-08-29

Makói Híradó 2017.08.28. HD

- X. Csókási találkozó - Jubileumi megemlékezés - Szent István téri kavalkád - Pontatlan mérkőzés - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-08-28

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-08-28

Pontatlan mérkőzés

Két döntetlent követően nem várva, de vereséget szenvedett az M-Foci Kft. az NB III. közép csoportjában. A 2-1-es eredmény után még megvolt a lehetősége a makóiaknak megfordítani az eredményt, azonban nem tudták megtörni a rivális védelmét.

Tovább 2017-08-28

Szent István téri kavalkád

Míg a kicsiket aszfaltrajz-, addig a felnőtteket főzőverseny várta a harmadik alkalommal megrendezett Szent István téri napon. A színpadi programok mellett a kötetlen beszélgetésé volt a főszerep.

Tovább 2017-08-28

X. Csókási találkozó – Jubileumi megemlékezés

Jubileumi megemlékezésüket tartották a hétvégén a csókási tanyavilágból elszármazottak. Az egykori iskola helyén álló keresztnél immár tizedik alkalommal idézték fel az elmúlt időket.

Tovább 2017-08-28

Makói Híradó 2017.08.25. HD

- Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott Karsai Ildikó - Juniorokkal erősít a CONTITECH Makói KC - Készülnek az első Makói Buhurt Vívóversenyre - A makóiak elővigyázatosak a tojásvásárlásnál

Tovább 2017-08-25

Már javában tartanak a Hagymaház felújítási munkálatai

Javában tartanak a Hagymaház renoválási munkálatai. A szakemberek már elkészültek az épület hátsó tornyának felújításával, ennek keretében kicserélték az üvegszerkezetet valamint lefestették azt. A mintegy 130 millió forintból megújuló intézmény előreláthatóan októberben nyitja meg ismét kapuit a látogatók előtt.

Tovább 2017-08-25

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott Karsai Ildikó

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott Karsai Ildikó munkásságáért az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A grafikusművész a kitüntetést a Natura Marosmenti Művésztelep záró kiállításának megnyitóján vehette át.

Tovább 2017-08-25

Készülnek az első Makói Buhurt Vívóversenyre

Gőzerővel készül Ferenczi Gábor az első Makói Buhurt Vívóversenyre. Stábunknak beszélt az általa űzött sportág szépségeiről és nehézségeiről, valamint a közelgő megmérettetésről is.

Tovább 2017-08-25

A makóiak elővigyázatosak a tojásvásárlásnál

Nem csak külföldön, hanem már hazánkban is találtak szennyezett tojást – tette közzé a NÉBIH. A szakemberek fipronil jelenlétét mutatták ki a Jász- Nagykun-Szolnok megyéből származó termékekben, mely jócskán meghaladta a megengedett értéket. Stábunk kilátogatott a makói piacra, kíváncsiak voltunk, vajon mit szólnak a helyiek a botrányhoz, oda figyelnek-e arra, hol vásárolják a tojást.

Tovább 2017-08-25

2017.08.24.Társalgó

2017.08.24.Társalgó

Tovább 2017-08-24

Makói Híradó 2017.08.24. HD

- Megnyílt a Marosmenti Művésztelep zárókiállítása - Fúvószenekari találkozó Makón - Roczkó András: Az algyői ipari park is az algyőieké! - Sporttól a szórakozásig - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-08-24

Roczkó András: Az algyői ipari park is az algyőieké!

Szeptember 10-én fog eldőlni, kik folytatják Algyő vezetését. Mint arról korábban beszámoltunk, a képviselő-testület feloszlatta önmagát, így előre hozott választásokat tartanak a településen. Tegnap a független színekben induló helyi gyógyszerész dr. Roczkó András ismertette programját egy lakossági fórumon keretében.

Tovább 2017-08-24

Fúvószenekari találkozó Makón

23. alkalommal rendezte meg Nemzetközi Fúvószenekari Találkozóját a makói Magán Zeneiskola. Augusztus 20-án a Fő téren a hazaiak mellett Taiwanról, Moszkvából és Prágából érkezett vendégek is szórakoztatták a közönséget.

Tovább 2017-08-24

Megnyílt a Marosmenti Művésztelep zárókiállítása – Jubileumi rendezvény

Vasárnap került sor a tizedik, Jubileumi Natura Marosmenti Művésztelep zárókiállításának megnyitójára. Az alkotók több kitüntetést is átvehettek, Karsai Ildikó pedig munkájáért az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott elismerést.

Tovább 2017-08-24

Sporttól a szórakozásig

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre most szombaton a Szent István téri városrészi nap, melyhez idén is csatlakozott az Egészségfejlesztési Iroda. A szervezők sport programokkal, egészségügyi szűrésekkel, színpadi produkciókkal valamint „A te Értéked, a te Érdeked!” interaktív rendőrségi bemutató várják az érdeklődőket.

Tovább 2017-08-24

Makói Híradó 2017.08.23. HD

- Beiskolázási támogatás 1661 makói diáknak - Csordás Tibor is fellép a Hagymatikumban - Milyen példát adhat Szent István emléke 2017-ben? - Tervezzük meg együtt Makó arculatát! - Rendőrségi Hírek

Tovább 2017-08-23

Csordás Tibor is fellép a Hagymatikumban

Koncertekkel, bűvész műsorral valamint sztárvendéggel búcsúzik szombaton a Makói Gyógyfürdő Zrt. a nyári szezontól, melyet kifejezetten sikeresen zárnak. Összesen nyolc nagyszabású rendezvénynek adott otthont a komplexum, melyeken több mint tízezren szórakoztak. A vezetőség reméli ezt a számot szavazatokra is válthatja, hiszen beneveztek az „Év fürdője” versenyre.

Tovább 2017-08-23

Milyen példát adhat Szent István emléke 2017-ben?

Az államalapításra emlékeztek hétvégén Csanádpalotán és Apátfalván is. Az új kenyér megszentelése mellett számos ünnepi gondolat elhangzott a településeken, melyekre Lázár János is ellátogatott. Az országgyűlési képviselő beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy 2017-ben Szent István hagyatékának ismét kiemelt jelentősége van.

Tovább 2017-08-23

Beiskolázási támogatás 1661 makói diáknak

Idén 1661 makói általános iskolás diák kap 3000 Forint értékű beiskolázási támogatást. Ennek részleteit ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretében ismertették.

Tovább 2017-08-23

Tervezzük meg együtt Makó arculatát!

A településkép védelméről szóló törvény alapján Makó Város Önkormányzatának is el kell készítenie arculati kézikönyvét. Ebben az itt élőknek is fontos szerep jut, ezért nemrégiben tájékozató fórumot tartottak számukra a Korona Szállóban.

Tovább 2017-08-23

Makói Híradó 2017.08.22. HD

- Rója István az MSZP országgyűlési képviselő- jelöltje - Átadták a díszpolgári címeket - Államalapítási ünnepségek a térségben - A szegediek szeretnék visszakapni a pénzüket

Tovább 2017-08-22

Rója István az MSZP országgyűlési képviselő- jelöltje

Pártpolitika-mentes oktatást hirdetett, tegnap pedig az MSZP országgyűlési képviselő- jelöltjeként mutatták be Rója Istvánt egy sajtótájékoztató keretében. A JAG korábbi igazgatóját Buzás Péter volt polgármester és Botka László, a párt miniszterelnök- jelöltje testőrök gyűrűjében kísérték a Széchenyi térre, a régi városháza elé.

Tovább 2017-08-22

Államalapítási ünnepségek a térségben

Az államalapításról a térség települései is megemlékeztek. Lázár János országgyűlési képviselő augusztus 19-én Ambrózfalván, Óföldeákon és Földeákon mutatott rá Szent István király örökségére.

Tovább 2017-08-22

A szegediek szeretnék visszakapni a pénzüket

Nem hagyta ünnepelni tegnap délután Szabó Bálint jogász az MSZP megyei vezetőit és aktivistáit a Botka, Rója és Buzás által tartott sajtótájékoztatón – legalábbis ezzel vádolták. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője egy másfél millió forintos csekket szeretett volna nekik átnyújtani, arra kérve őket: fizessék vissza a szegediektől ellopott pénzt. Mint arról korábban beszámoltunk: a jogász feljelentést tett egy 100 millió forintos csalás ügyében, melynek érintettjei főként MSZP-s politikusok, köztük a makói Gazdag János.

Tovább 2017-08-22

Átadták a díszpolgári címeket

Már hagyománynak számít Makó városában, hogy az augusztus 20-i ünnepségsorozathoz kapcsolódóan átadják a díszpolgári címeket és más kitüntetéseket. A város díszpolgárai idén Kotormán István lelkész igazgató és Béres György nyugalmazott plébános lettek. Több pedagógust is jutalmaztak arany, gyémánt és vas diplomákkal.

Tovább 2017-08-22

Makói Híradó 2017.08.21. HD

- A keresztény állam megteremtőjére emlékeztek Makón - Unokáikkal ünnepeltek a nyugdíjasok - Ikszeltek a Makóiak - Rövid hírek - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-08-21

Ikszeltek a Makóiak

Egy ponttal tért haza a Makó FC szombaton Hódmezővásárhelyről. Bár a vendégek kétszer is megszerezték a vezetést, a hazai csapat az utolsó percekben kiegyenlítette a mérkőzést.

Tovább 2017-08-21

A keresztény állam megteremtőjére emlékeztek Makón

Változatos programokkal készültek Szent István király és az államalapítás megünneplésére. Bár az időjárás többször beleszólt a rendezvények lebonyolításának menetébe, a hagyományos események legtöbbje nem hiúsult meg. A városi ünnepségre idén a Korona szálló dísztermében került sor.

Tovább 2017-08-21

Unokáikkal ünnepeltek a nyugdíjasok

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Nyári Játszóházi programsorozatának záró rendezvénye idén is a generációk találkozója volt. Az egész napos eseményen többek között volt rendőrségi bemutató és pogácsa sütés is.

Tovább 2017-08-21

Városi Ünnepség – Szent. István Király Tiszteletére

Makó, 2017.08.20.

Tovább 2017-08-21

Makói Híradó 2017.08.18. HD

- Vöröshagymát kaptak a rászorulók - Újabb 1 milliárd kell a tiszta vízhez - Befejeződtek a könyvtár alapozási munkálatai - Városi ünnepség az államalapítás napján

Tovább 2017-08-18

Városi ünnepség az államalapítás napján

Szent István király tiszteletére rendeznek városi ünnepséget vasárnap a Főtéren. Az államalapítás napján többek között lesz új kenyér szentelés, fúvószenekari találkozó és Csillagmenet is.

Tovább 2017-08-18

Befejeződtek a könyvtár alapozási munkálatai

Befejeződtek a Makovecz Imre korábbi tervei alapján megépülő új, modern könyvtár alapozási munkálatai. A jelenlegi állapotot ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő a kivitelező cég műszaki vezetőjével közösen tekintették meg.

Tovább 2017-08-18

Vöröshagymát kaptak a rászorulók

123 mázsa vöröshagyma termett az idei évben a makói önkormányzat Start-munkaprogramjában megművelt földeken. Ebből, a rászorulók és nagycsaládosok részére nyújtott támogatás mellett jut a közétkeztetésbe is.

Tovább 2017-08-18

Újabb 1 milliárd kell a tiszta vízhez

Teli műszaki problémákkal zárult le a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító projekt, melynek megmentésén 2015 óta fáradozik a város vezetése és a társulás. Az már biztos, hogy az eddigi közel 600 millió forintos plusz ráfordítás sem fedezi a hibátlan megvalósuláshoz szükséges költségeket. Ezért a tegnapi napon újra összeült a társulás és arról döntött, hogy további 1 milliárd forintos kiegészítő pályázati támogatásra nyújt be igényt a magyar kormányhoz.

Tovább 2017-08-18

Társalgó – Művészetek Katedrája 2017.08.17.

Múlt pénteken zárult az 1 héten át tartó Művészetek Katedrája nyári Összművészeti Szabadegyetem,melynek legemlékezetesebb pillanataira visszatekintünk

Tovább 2017-08-17

Makói Híradó 2017.08.17. HD

- Elkezdődött az Almási iskola tornacsarnokának felújítása - Rendkívüli testületi ülés - Jubilál a Natura Marosmenti Művésztelep - Alig több mint két hét van hátra az iskolakezdésig - Rendőrségi hírek!

Tovább 2017-08-17

Elkezdődött az Almási iskola tornacsarnokának felújítása

Augusztus elején elkezdődött az Almási iskola tornatermének felújítása. A több mint 30 millió forintos beruházást a Magyar Kézilabda Szövetség támogatja, ebből közel 10 millió forintot az önkormányzat finanszíroz. A munkálatok során kijavítják a tetőt, felújítják a mosdókat, valamint a bejárati ajtókat és a folyosó feletti üvegtetőt is kicserélik.

Tovább 2017-08-17

Rendkívüli testületi ülés

Rendkívüli testületi ülést tartottak ma délelőtt a Városháza első emeleti tárgyalójában. A grémium összesen hat, halaszthatatlan kérdésben hozott döntést.

Tovább 2017-08-17

Jubilál a Natura Marosmenti Művésztelep

A tízedik Natura Marosmenti Művésztelepen idén tizennégy művész vesz részt, köztük festők, grafikusok, szobrászok, keramikusok és fotósok. Az alkotóknak három hét áll rendelkezésükre a megadott témában dolgozniuk. Stábunk betekintést nyert a folyamatosan zajló munkálatokba.

Tovább 2017-08-17

Rendőrségi hírek!

Rendőrségi hírek!

Tovább 2017-08-17

Alig több mint két hét van hátra az iskolakezdésig

Főként a tanárok összeállított listája alapján vásárolnak be a szülők az iskolakezdésre – legalábbis a stábunk által megkérdezett édesanyák mind erről számoltak be. Az is kiderült: ez nagyban megkönnyíti a helyzetüket. Sokan már elkezdték beszerezni a tanszereket, de akadnak olyanok is, akik folyamatosan, a tanév alatt vásárolják meg. Azt kevesen tudják azonban, hogy az ingyenes tankönyvek mellett iskolakezdési támogatást is lehet igényelni a munkáltatótól.

Tovább 2017-08-17

Makói Híradó 2017.08.16. HD

- Felújítás és korszerűsítés a KERI-ben - Berecz András, a mesemondó meséje - Megérkeztek a tankönyvek a Bartókba - Zenés, vetélkedős strandparti - Színpadon a balettosok

Tovább 2017-08-16

Zenés, vetélkedős strandparti

Hétvégén Makóra, a Hagymatikumba érkezik a Rádió 88 strandpartija. A műsorvezetők a nyár legnagyobb slágereivel, valamint számos vetélkedővel készülnek a fürdőzőknek. A program mellé csatlakozott a Maros-parti Veterán Autós-Motoros Közhasznú Sportegyesület, akik többek között a Ford T-modellt is elhozzák magukkal.

Tovább 2017-08-16

Berecz András, a mesemondó meséje

Mesékről, utazásokról és nagy találkozásokról is hallhatott a makói kultúrakedvelő közönség Berecz András Kossuth-díjas mesemondótól pénteken este a Korona Szálló teraszán. Az énekes, folklórkutató a Katedra Plusz vendége volt, akivel Bátori Éva operaénekes beszélgetett.

Tovább 2017-08-16

Felújítás és korszerűsítés a KERI-ben

Mintegy 100 millió forintot fordítottak korszerűsítésre és felújításra a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma három épületében. A munkálatok ugyan még zajlanak, ám a szeptemberi tanévkezdés előtt befejezik.

Tovább 2017-08-16

Színpadon a balettosok

Szombaton a Kelemen házban tartották bemutatójukat a Kocsis György Színjátszótábor növendékei. La Fontaine, Lázár Ervin és Goldoni darabjai is megelevenedtek a teltházas közönséggel megtartott előadáson.

Tovább 2017-08-16

Megérkeztek a tankönyvek a Bartókba

Több mint hétezer tankönyv érkezett a múlt hét folyamán a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tagintézményeibe. Az idei év során a dolgozók munkáját azzal is segítik, hogy a könyveket előválogatják számukra.

Tovább 2017-08-16

Makói Híradó 2017.08.15. HD

- Lezárult a Művészetek Katedrája - Új, műfüves foci pályát avattak Csanádpalotán - Fokozódik a migránsok száma térségünkben - Templomtúra két keréken

Tovább 2017-08-15

Lezárult a Művészetek Katedrája

Műsoros összeállítással köszöntek el mestereiktől és a várostól a Művészetek Katedrájának résztvevői. A záró estén a művészpalánták számot adtak tudásukról és tehetségükről a makói kultúrakedvelő közönségnek.

Tovább 2017-08-15

Új, műfüves foci pályát avattak Csanádpalotán

Ünnepélyes keretek között adták át hétvégén Csanádpalota új, műfüves futballpályáját. A sportlétesítmény mintegy 32 és fél millió forintból valósulhatott meg, melynek 30%-át az önkormányzat, a fennmaradó összeget pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség finanszírozta.

Tovább 2017-08-15

Fokozódik a migránsok száma térségünkben

Tovább nő azoknak a bevándorlóknak a száma, akik illegálisan akarnak Magyarországra belépni. Eddig nem sűrűn fordult elő, ám a napokban Makó és Kiszombor külterületén is fogtak el határsértőket. Televíziónk megkérdezte a helyieket, hallottak-e az esetről, és mi a véleményük a migrációról.

Tovább 2017-08-15

Templomtúra két keréken

Biciklis templomtúrára invitálta szombaton a makóiakat a Szirbik Miklós Egyesület. A negyedik alkalommal szervezett kétkerekes városnézés során bejárták a református temető legfontosabb sírhelyeit és még a Kálvin téri templom tornyába is fellátogattak.

Tovább 2017-08-15

Makói Híradó 2017.08.14. HD

- Nem csökken az illegális határátlépők száma - Házkutatást tartottak a makói városházán - Folyik a munka a Művésztelepen - Szúnyoggyérítés lesz szerdán - VII. Marosmenti VW Konszern Party - Zongorakurzus Berecz Mihály vezetésével - Jól kezdte az NB III-at a Makó FC

Tovább 2017-08-14

Nem csökken az illegális határátlépők száma

Makó külterületén is migránsokra bukkantak a rendőrök a hétvégén, a hatósági összesítésből kiderült: továbbra sem csökken a magyar határszakaszon illegálisan belépni szándékozók száma. Az elmúlt héten több mint kétszázan próbáltak bejutni az országba, és ez a hét is aktívan indult: már a hajnali órákban tizenegy főt állítottak elő a román határon.

Tovább 2017-08-14

VII. Marosmenti VW Konszern Party

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre a hétvégén a Marosmenti Volkswagen Konszern Party. A családias hangulatú rendezvényre az országból és a határon túlról is érkeztek a cégcsoport által gyártott autók szerelmesei.

Tovább 2017-08-14

Zongorakurzus Berecz Mihály vezetésével

Zongorakurzust is tartottak a Művészetek Katedrája Nyári Szabadegyetemen, a Londonból érkezett Berecz Mihály vezetésével. A képzésen öten vettek részt, akik a hét folyamán tökéletesítették zongoratudásukat, sok értékes tanáccsal gazdagodva.

Tovább 2017-08-14

Jól kezdte az NB III-at a Makó FC

Pontot tudott szerezni a 2017/2018-as őszi szezon első mérkőzésén az M-Foci Kft. Méhes Tibor tanítványai a szintén újonc Vecsési FC csapatát fogadták szombaton az új sportkomplexumban.

Tovább 2017-08-14

Makói Híradó 2017.08.11. HD

- A Bor ’la Bor koncertezett a Zenepavilonban - Gőzerővel készül a rajtra az M-Foci Kft. - Hasznos tanácsok a bűnmegelőzés érdekében - Falunapon szórakoztak a pitvarosiak - Rövid hírek - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-08-11

Falunapon szórakoztak a pitvarosiak

Augusztus első hétvégéjén a hagyományokhoz híven idén is falunapra hívták a pitvarosaikat és a környékben élőket. Az Erdei Ferenc Közösségi Színtér udvarán színes, kulturális programokkal és különböző bemutatókkal szórakoztatták a kilátogatókat. A rendezvény sztárvendége ezúttal Korda György és Balázs Klári volt.

Tovább 2017-08-11

Hasznos tanácsok a bűnmegelőzés érdekében

Bűnmegelőzési és vagyonvédelmi tanácsokat kaphattak azok az érdeklődők, akik a napokban kilátogattak a Hagymatikum előtti térre. A lopások és betörések visszaszorítása érdekében ugyanis egy kisbusszal járják a Csongrád Megyei Rendőr főkapitányság munkatársai a térséget, és igyekeznek sok hasznos információt megosztani a lakosokkal a témában.

Tovább 2017-08-11

A Bor ’la Bor koncertezett a Zenepavilonban

A kecskeméti Bor ’la Bor együttes adott koncertet vasárnap a Hagymatikum előtti téren. A zeneszerető közönséget ezúttal a nép- és a funky muzsika világába kalauzolták el.

Tovább 2017-08-11

Gőzerővel készül a rajtra az M-Foci Kft.

Szombaton veszi kezdetét a labdarúgásban a 2017/2018-as őszi szezon. Az NB III-ba feljutó Makó FC nyolc új játékossal vág neki a fordulóknak. Stábunk kint járt az egyik felkészítő edzésükön.

Tovább 2017-08-11

Társalgó – Fürdőfesztivál 2017.08.10.

Társalgó - Fürdőfesztivál 2017.08.10.

Tovább 2017-08-10

Makói Híradó 2017.08.10. HD

- Aláírták a Makó Számít Rád! Ösztöndíj Program támogatási szerződéseit - Maroslelén járt a mozgó kormányablak busz - Ének hangja száll a Művészeti Iskolából - Rendőrségi hírek - Rövid Hírek

Tovább 2017-08-10

Ének hangja száll a Művészeti Iskolából

Kilencedik napja foglalkozik Bátori Éva makói származású operaénekes, érdemes művész a felnövekvő tehetségekkel. A Művészetek Katedrája klasszikus ének kurzusán a légzésgyakorlatoktól egészen a színpadi szereplésig mindent átvesznek a diákok.

Tovább 2017-08-10

Aláírták a Makó Számít Rád! Ösztöndíj Program támogatási szerződéseit

Aláírták ma délelőtt a Makó Számít Rád! Ösztöndíj Program nyertes pályázói és Farkas Éva Erzsébet polgármester a támogatási szerződéseket. Huszonkét pályázatból tizenkilenc kapott pozitív elbírálást, így az azokat benyújtók 30 ezer forintot kapnak havonta, valamint megteremtik számukra a munkavállalás lehetőségét.

Tovább 2017-08-10

Maroslelén járt a mozgó kormányablak busz

Maroslelén fogadta az ügyfeleket a mozgó kormányablak ma délelőtt. A kisbuszban több ügytípus ügyintézésére volt lehetőség, amivel sok helyi lakos élt is.

Tovább 2017-08-10

Makói Híradó 2017.08.09. HD

- Elkezdődött a X. Natura Marosmenti Művésztelep - Volkswagen életérzés a Maros-parton - Lezárult a Színművészeti kurzus Szalma Tamással -Közel négyszáz tárgy érkezett a Múzeum néprajzi gyűjtésére HD - Hamarosan zárja kapuit a Pótnagymamák Tábora

Tovább 2017-08-09

Hamarosan zárja kapuit a Pótnagymamák Tábora

Pénteken tartják a Pótnagymamák Táborának záró rendezvényét, amely az idei évben is három héten át várta a rászoruló gyermekeket, ezúttal a régi tűzoltóság épületében. Az eltelt idő alatt számos, színes programot szerveztek a több mint nyolcvan általános iskolás diák számára, ma délelőtt például bűn- és baleset megelőzési előadást tartottak a Makói Rendőrkapitányság munkatársai.

Tovább 2017-08-09

Lezárult a Színművészeti kurzus Szalma Tamással

Tegnap zárult le a Színművészeti mesterkurzus a Művészetek Katedrája Nyári Összművészeti Szabadegyetemen. A résztvevők a hét napos képzésen Szalma Tamás vezetésével a színészet mesterségében mélyedhettek el, sok új gyakorlattal és élménnyel gazdagodva.

Tovább 2017-08-09

Elkezdődött a X. Natura Marosmenti Művésztelep

Szűcs Tibor előadásával kezdődött meg az idei Natura Marosmenti Művésztelep. A fotóművész a tízedik, jubileumi rendezvény megnyitóján a Kisképző oktatástörténeti archívumában végzett kutatásait tárta az érdeklődők elé.

Tovább 2017-08-09

Közel négyszáz tárgy érkezett a Múzeum néprajzi gyűjtésére

Idén márciusban tett felhívást a József Attila Múzeum néprajzi tárgyak gyűjtésére a makói és környékbeli lakosság körében. Az azóta eltelt időszakban közel négyszáz értékes és érdekes kincset kapott ajándékba az intézmény.

Tovább 2017-08-09

Színpadra viszik a négyszögletű kerekerdő hőseit a VargaBalettosok

La Fontaine, Lázár Ervin és Goldoni darabjai is megelevenednek hamarosan a VargaBalett Táncműhely növendékeinek előadásában. Az egyesület a héten tartja ugyanis a már több éves hagyománnyal bíró színjátszó táborát, ahol a gyerekek színművészektől sajátíthatják el a szakma csínját-bínját. Az oktatás és a próbák a Kálvin Téri Református Általános Iskolában zajlanak, a bemutató pedig a Kelemen Házban lesz szombaton.

Tovább 2017-08-09

Volkswagen életérzés a Maros-parton

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre szombaton a Marosmenti Volkswagen Konszern Party, melynek helyszíne idén is a Zöldház lesz. A szervezők lélegzetelállító autókkal és családközpontú programokkal várják az érdeklődőket.

Tovább 2017-08-09

Makói Híradó 2017.08.08. HD

- Megújul az újvárosi rendelő - Vízitúra a Maroson - Tegyünk együtt az anyatejes táplálkozásért - Színpadra viszik a négyszögletű kerekerdő hőseit a VargaBalettosok - Rövid Hírek

Tovább 2017-08-08

Megújul az újvárosi rendelő

Makó Város Önkormányzata nettó 33 millió 250 ezer forintot fordít az újvárosi rendelő felújítására, melynek munkálatai folyamatosan zajlanak. Dr. Hadik György és Kádár József önkormányzati képviselők hétfőn közösen megtekintették a Justh Gyula utca 23. szám alatti intézetet.

Tovább 2017-08-08

Vízitúra a Maroson

Idén második alkalommal evezhettek végig a Maroson a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda szervezésében a kajakosok. A vadregényes folyó Makótól Szegedig tartó szakaszának ezúttal több mint harmincan vágtak neki.

Tovább 2017-08-08

Tegyünk együtt az anyatejes táplálkozásért

Augusztus elsejét 1992-ben nyilvánította az Egészségügyi Világszervezet a szoptatás világnapjává, melyhez a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény idén is csatlakozott. A József Attila Gimnázium aulájában érdekes előadásokkal és divatbemutatóval várták a kisgyermekeseket, valamint a leendő szülőket.

Tovább 2017-08-08

Makói Híradó 2017.08.07. HD

- A Hagymatikum előtt szelfizhetünk - Nagyon készül a Forgatós- Makón járt Koltay Gábor - Idén is népszerű volt a Hagymatikum Sportnapja - Harsona hangjától volt hangos a Magán Zeneiskola - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-08-07

Idén is népszerű volt a Hagymatikum Sportnapja

Szombaton rendezték meg az idei szezon utolsó Sportnapját a Hagymatikumban, ahol még a meleg sem tántorította el a versenyzőket. A már megszokott sportszámokban 25 csapat mérte össze tudását.

Tovább 2017-08-07

Nagyon készül a Forgatós- Makón járt Koltay Gábor

Tavaly nyáron Itt élned, halnod kell címmel a budapesti Hősök terén a magyar történelem legfontosabb időszakait egy zenés történelmi utazás keretében láthatta a közönség. A látványos produkció gerincét a táncosok, köztük a makói Forgatós alkották. Hamarosan 6 állomásból álló turnéra indulnak az előadással, melynek most is részese lesz városunk amatőr táncegyüttese, akiknek próbáját Koltay Gábor rendező vasárnap meg is tekintette.

Tovább 2017-08-07

A Hagymatikum előtt szelfizhetünk

A Hagymatikum előtti téren állították fel Makó első szelfipontját. A hat és fél mázsás turisztikai látványosság a város minél szélesebb körben való népszerűsítését szolgálja.

Tovább 2017-08-07

Harsona hangjától volt hangos a Magán Zeneiskola

Sikeresen zárult a Művészetek Katedrájának első kurzusa. A három napos fúvós képzésen Fejér András Liszt Ferenc-díjas harsonaművész foglakozott a diákokkal, akik nemcsak Makóról, de a környező településekről is érkeztek.

Tovább 2017-08-07

Makói Híradó 2017.08.04. HD

- Újabb két járdaszakasz készült el - Gulyás Dénes operaénekes volt a Katedra Plusz vendége - Rendőrségi hírek - halálos baleset - Cigarettacsikkek okozzák a legtöbb tüzet - Rövid hírek

Tovább 2017-08-04

Gulyás Dénes operaénekes volt a Katedra Plusz vendége

Gulyás Dénes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes volt a Katedra Plusz vendége szerda este a Korona Szálló teraszán. A szabadtéri beszélgetés során az Érdemes- és Kiváló művész pályafutásának fontosabb állomásai kerültek terítékre.

Tovább 2017-08-04

Újabb két járdaszakasz készült el

A Táncsics valamint a Berzsenyi utcák lakói stabil és egybefüggő járdát kaptak a napokban, ezt a két szakaszt újították fel Honvéd városrészben a járdaprogram keretein belül. A kész munkát csütörtökön Dr. Sánta Sándor önkormányzati képviselő, Gilingerné Ráday Krisztinával valamint a kivitelezővel közösen tekintette meg.

Tovább 2017-08-04

Cigarettacsikkek okozzák a legtöbb tüzet

Péntek éjfélig a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben hazánkban. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy ezzel párhuzamosan június 20-a óta országos tűzgyújtási tilalom van elrendelve, mely visszavonásig él.

Tovább 2017-08-04

Társalgó 2017.08.03. – kulturális, művészeti magazin – Makói TV

Retro vagyis a múltba való visszatekintés. Ebben lehetett része azoknak akik nem hagyták ki a városunkban 3 alkalommal megrendezésre kerülő retro fesztivált. De ha mégis akkor a mai Társalgóban megmutatjuk a legjobb pillanatokat.

Tovább 2017-08-03

Makói Híradó 2017.08.03. HD

- Elkezdték kitakarítani a Nagyér-csatornát - A Korona Szálló előtti téren állítják fel a haranglábat - Már zajlik a szakmai munka a Művészetek Katedrájában - Horváth János lett a SZIGNUM igazgatója - Salvador Dali Szegeden

Tovább 2017-08-03

Horváth János lett a SZIGNUM igazgatója

Tíz év után lemondott a SZIGNUM vezetői pozíciójáról Szűcs Péter, a helyét a korábbi igazgatóhelyettes, Horváth János vette át. Televíziónk az intézményben kereste fel az új igazgatót, aki már nagy erőkkel hozzálátott a munkához.

Tovább 2017-08-03

Már zajlik a szakmai munka a Művészetek Katedrájában

Négy mestertanárral és negyven hallgatóval nyitotta meg kapuit tegnap a Művészetek Katedrája. A Nyári Összművészeti Szabadegyetem első napjának szakmai munkájába stábunk is betekintést nyert.

Tovább 2017-08-03

A Korona Szálló előtti téren állítják fel a haranglábat

Hosszas vitát követően, de végül megszavazták a tegnapi, rendkívüli testületi ülésen, hogy a Reformáció 500. évfordulója alkalmából tervezett harangláb a főtéren, a Korona Szálló előtt kapjon helyet. Az emlékművet október 21-én, egy nagyszabású ünnepség keretében adják át.

Tovább 2017-08-03

Elkezdték kitakarítani a Nagyér-csatornát

Több, mint tíz év után megkezdődött a Nagyér-csatorna kotrása. A mintegy 1400 méteres kanális teljes megtisztítása előreláthatóan egy hétig fog tartani, ugyanis olyan nagy mennyiségű a benne lévő iszap.

Tovább 2017-08-03

Salvador Dali Szegeden

A művészetek központjának, a Szegedi REÖK Palotának tízedik születésnapját nagyszabású kiállítással ünneplik. Ez alkalomból múlt pénteken Salvador Dali 1945 utáni időszakából származó alkotások tárlata nyílt meg, ahol a katalán mester 60 alkotása látható.

Tovább 2017-08-03

Makói Híradó 2017.08.02. HD

- Akár 40 Celsius-fokot is mérhetünk a napokban - Kezdődik a Művészetek Katedrája - Kutyás terápiás foglalkozásokra gyűjtenek - Kihirdették a 2018-as évadot - Rövid hírek

Tovább 2017-08-02

Akár 40 Celsius-fokot is mérhetünk a napokban

A mostani a szezon eddigi legerősebb hőhulláma, a következő napokban a hőmérséklet csúcsértéke elérheti akár a 40 Celsius-fokot is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján tartós hőség várható, ezért dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár péntek éjfélig hőségriadót rendelt el.

Tovább 2017-08-02

Kezdődik a Művészetek Katedrája

Adásunkkal egy időben, ma délután veszi kezdetét a Művészetek Katedrája Nyári Összművészeti Szabadegyetem. A különleges kurzussorozatot hagyományteremtő céllal szervezi meg az Angyalsóhaj Alapítvány. Helyszínéül a Makói Magán Zeneiskola és a Bartók Székhelyintézmény szolgálnak majd, valamint a ma délelőtt tartott, rendkívüli testületi ülésen a grémium megszavazta, hogy a Korona Szálló több termét is kedvezményesen bérelhetik ki.

Tovább 2017-08-02

Kutyás terápiás foglalkozásokra gyűjtenek

Immár második alkalommal rendezték meg idén a Kéz a Kézben Toleranciatábort. Az érzékenyítő program elérte a célját, hiszen három makói tanuló arra vállalkozott, hogy többek között kutyás terápiás foglalkozásokra gyűjtenek.

Tovább 2017-08-02

Kihirdették a 2018-as évadot

Minden jegy elfogyott a Szegedi Szabadtéri Játékokra. Ezért már most meghirdették a 2018-as évad programját, melyre a jegyek értékesítése meg is kezdődött. A jövő évi repertoárt is színes műfaji változatosság jellemzi. Lesz opera, próza, musical is a színpadon.

Tovább 2017-08-02

Makói Híradó 2017.08.01. HD

- Caramel koncertjével zárult a Makói Nyár - Rajong Makóért a hongkongi Ingrid - A Szegedi Nemzeti Színház tagjaitól tanulhatnak a VargaBalett növendékei - Csúcsvirágzás a Füvészkertben - Rövid hírek

Tovább 2017-08-01

A Szegedi Nemzeti Színház tagjaitól tanulhatnak a VargaBalett növendékei

A Szegedi Nemzeti Színház táncművészeitől tanulhatnak a Varga Balett növendékei a műhely idei, nyári táborában. Az öt napos foglalkozásokon közel százan vesznek részt, melyeknek a Kálvin Téri Református Általános Iskola ad otthont.

Tovább 2017-08-01

Caramel koncertjével zárult a Makói Nyár

Molnár Ferenc „Caramel” élő koncertjével zárult az idei Makói Nyár programsorozata. A többszörös Fonogram-díjas énekes legújabb lemezéről, kislányának írt daláról és további terveiről is beszélt stábunknak.

Tovább 2017-08-01

Csúcsvirágzás a Füvészkertben

A 10. Jubileumi Lótusznapok megrendezésére most hétvégén kerül sor a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében. A jeles évfordulót mintha megérezték volna a virágok, hiszen száz számra pompáznak a tó felszínén. A szervezők a látvány mellett színes programokat is kínálnak a látogatóknak.

Tovább 2017-08-01

Rajong Makóért a hongkongi Ingrid

Újra látogatást tett városunkban Ingrid Cheuk hongkongi származású cserediák. Először 2002-ben érkezett a Maros-parti városba, akkor három hetet töltött itt és a Návay Lajos nevét viselő szakközépiskola diákja volt.

Tovább 2017-08-01

Makói Híradó 2017.07.31. HD

- 300 ezer forintos felajánlás a makói mentősöknek - Négy testvérből világhírű zenekar - Rendőrségi hírek - Magyar éremeső a 17. FINA Vizes Világbajnokságon - Nem csak a makóiakat várja az „Igazgyöngyök útja”

Tovább 2017-07-31

Magyar éremeső a 17. FINA Vizes Világbajnokságon

Az éremtáblázat kilencedik helyén zárt Magyarország a 17. FINA Vizes Világbajnokságon, ahol a kisebb országok közül a magyar csapat szerepelt a legjobban. Hazánk mérlege: két arany, öt ezüst és két bronz.

Tovább 2017-07-31

Nem csak a makóiakat várja az „Igazgyöngyök útja”

Az 1900-as évek elejét idézi meg az a szalon és kiállítótér, amely központjául szolgál majd az „Igazgyöngyök útja” elnevezésű turisztikai projektnek. A Korona Szálló földszintjén helyet kap egy „szalon fotópont”, és egy szatócsbolt is, de számos látványosságot terveznek a város több nevezetes épületénél, így például a fürdőnél és több templomnál is. A fejlesztésre a közel múltban nyújtottak be pályázatot.

Tovább 2017-07-31

Makói Híradó 2017.07.28. HD

- Szakmai tanárok összekapcsolása az e-mezőgazdasággal - Zenei kavalkád a Fürdőfesztiválon - Rendkívüli testületi ülést tartott a város vezetése - Kínába készül a Maros Táncegyüttes - 17. FINA Vizes VB

Tovább 2017-07-28

Zenei kavalkád a Fürdőfesztiválon

A zeneszerető közönség széles rétegét szólították meg az idei Fürdőfesztiválon. Gál Csaba Boogie és zenekara, a T-moll Akusztik és a Gypo Circus mellett Pál Dénes, valamint a Molnár Dixieland Band is ellátogatott a Hagymatikumba, hogy élő koncerttel szórakoztassák a fürdőzőket.

Tovább 2017-07-28

Rendkívüli testületi ülést tartott a város vezetése

Rendkívüli testületi ülést tartottak ma délelőtt a Városháza első emeleti tárgyalójában. A grémium azért ült össze, hogy több, halaszthatatlan, pályázatot is érintő kérdésben döntést hozzon.

Tovább 2017-07-28

Kínába készül a Maros Táncegyüttes

Montenegróban járt és Kínába készül a Maros Táncegyüttes. Sikereikről és terveikről az együttes művészeti vezetője, Tóthné Döme Mária számolt be stábunknak.

Tovább 2017-07-28

17. FINA Vizes VB

Világbajnoki ezüstérmes lett a férfi 200 méteres pillangóúszásban Cseh László, Hosszú Katinka pedig megszerezte az első magyar aranyat 200 méteres vegyes úszáson. A Magyar Férfi Vízilabda Válogatott szombaton a világbajnoki címért ugrik a vízbe.

Tovább 2017-07-28

Givaudan Családi Nap 2017 – Magazin

Givaudan Családi Nap 2017 - Magazin

Tovább 2017-07-27

Makói Híradó 2017.07.27. HD

- Két héten át a Művészetek Katedrája lesz Makó - Tábor a hittanos gyerekeknek - Pusztító szél és villámok - Katus Attilával aerobikoztak a Hagymatikumban - Rövid hírek

Tovább 2017-07-27

Tábor a hittanos gyerekeknek

Egy hetes nyári tábort szervezett a makói Görögkatolikus Parókia. A gyerekek játszva tanulnak a hitről, emellett ügyességi feladatokat hajtanak végre.

Tovább 2017-07-27

Katus Attilával aerobikoztak a Hagymatikumban

A mozgás kedvelői sem maradtak programok nélkül az idei Fürdőfesztiválon. A sport szerelmeseit különböző vízi tornákkal és látványos sportbemutatókkal szórakoztatták, a bátrabbak pedig együtt is aerobikozhattak Katus Attilával.

Tovább 2017-07-27

Pusztító szél és villámok

Bár a viharok száma – a korábbi évekhez képest - nem emelkedett nagymértékben hazánkban, viszont egyre erőteljesebbek. A villámok pedig kiszámíthatatlanok, amit jól példáz a legutóbbi, csongrádi eset is. Éppen ezért az elővigyázatosságra hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Tovább 2017-07-27

Két héten át a Művészetek Katedrája lesz Makó

Július 10-én lezárult a jelentkezés az első Művészetek Katedrájára. Ennek eredményeként négy kurzussal és mintegy negyven fővel indulhat el a nyári szabadegyetem.

Tovább 2017-07-27

Makói Híradó 2017.07.26. HD

- Villámcsapás ért két szentesi nőt Csongrádon - A Makói Önkormányzat nyerte a Givaudan focitornát - V-Tech volt kihagyni Kefír koncertjét - A Tetovált Séf főzött a Hagymatikumban - Szakmai tanárok összekapcsolása az e-mezőgazdasággal - Vajnai János műveiből nyílt kiállítás az Espersit-házban

Tovább 2017-07-26

A Tetovált Séf főzött a Hagymatikumban

Igazán kulináris élményekben lehetett része azoknak, akik kilátogattak a Fürdőfesztivál zárónapjára. A Tetovált Séf, alias Serényi Zsolt eszement kuktájával egy izgalmas, humoros, interaktív főzőshow-t hoztak el a fürdőzőknek.

Tovább 2017-07-26

V-Tech volt kihagyni Kefír koncertjét

Tömeget mozgatott meg Kecskés Tibor, azaz Kefír a Marczibányi téren, a Retro Szombaton. A V-Tech frontembere fellépésről fellépésre jár, így nagyon büszke arra, hogy zenekara a mai napig aktív.

Tovább 2017-07-26

A Makói Önkormányzat nyerte a Givaudan focitornát

Az idei évben a Makói Önkormányzat nyerte a Givaudan Hungary Kft. csapataival vívott futball tornát. A sporteseményt már hosszú ideje, évente két alkalommal is megszervezi a cég, ezúttal a családi nap keretében került rá sor.

Tovább 2017-07-26

Villámcsapás ért két szentesi nőt Csongrádon

Vasárnap délután a Körös-torok strandján két szentesi nőt ért villámcsapás. Mindketten súlyos égési sérülésekkel kerültek kórházba, ahol jelenleg is ápolják őket.

Tovább 2017-07-26

Szakmai tanárok összekapcsolása az e-mezőgazdasággal

A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola konzorciumvezetésével, összesen mintegy 85 millió forintot nyert partnereivel, hogy az európai mezőgazdasági és mezőgépész tanárok részére agrárinformatikai ismeretek oktatási anyagokat készítsen. Erről az intézmény igazgatója beszélt stábunknak, kiemelve a mezőgazdaság 21. századi kihívásait is.

Tovább 2017-07-26

Vajnai János műveiből nyílt kiállítás az Espersit-házban

Vajnai János nyugalmazott középiskolai tanár rajzaiból nyílt kiállítás az Espersit-ház folyosógalériájában. A képeken Juhász Gyula és József Attila műveihez készített hozzáadott illusztrációkat tekinthetnek meg az érdeklődők.

Tovább 2017-07-26

Makói Híradó 2017.07.25. HD

- Az idén is nagy sikerrel rendezték meg a Givaudan napot - Kézműves angoltábor a múzeumban - Kicsi gesztenyék a Retro Szombaton - Tanyasi kakaspörkölttel nyert a Tökös Ötös - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-07-25

Tanyasi kakaspörkölttel nyert a Tökös Ötös

Már hagyomány, hogy a Fürdőfesztivál alkalmából bográcsos versenyre hívják a környékbeli főzőmestereket. Idén is több csapat indult, akiknek főztjeit lelkes pörköltkedvelő zsűri díjazta, köztük Libor Mária gasztroblogger és Varga Róbert, a Hagymatikum éttermének konyhafőnöke.

Tovább 2017-07-25

Kicsi gesztenyék a Retro Szombaton

A TNT frontembere, Dobrády Ákos sztárfellépőként érkezett a Retro Szombat színpadára. Az énekes saját, valamint zenekarának legismertebb slágereit hozta el a makói közönségnek.

Tovább 2017-07-25

Kézműves angoltábor a múzeumban

Kreatív angoltábort tartanak a héten a József Attila Múzeumban. A résztvevő gyerekek angol nyelvtudásuk fejlesztése mellett különböző kézműves foglalkozásokon vesznek részt.

Tovább 2017-07-25

Az idén is nagy sikerrel rendezték meg a Givaudan napot

Többek között sárkányhajózás, kajakozás, amerikai foci bemutató, a kisebbeket ugrálóvár, ízletes ebéd, és természetesen a kalandpark izgalmai is várták azokat, akik kilátogattak a Givaudan Hungary Kft. idei családi napjára. A rendezvény fő helyszíne ezúttal is a Maros-part volt, ahol több mint ezren szórakoztak önfeledten.

Tovább 2017-07-25

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-07-25

Makói Híradó 2017.07.24. HD

- Medgyesi elhatárolódik, a Fidesz felháborítónak tartja - Közel 4500-an fesztiváloztak a Hagymatikumban - Retro életérzés Makón - Lázár János: „Makó valóban a makóiaké” - Harmadik lett a 4X100-as férfi váltó magyar csapata

Tovább 2017-07-24

Medgyesi elhatárolódik, a Fidesz felháborítónak tartja

Megszólalt Medgyesi Pál, a Makó Térség Víziközmű Kft. volt vezérigazgatója az ivóvízminőség-javító programmal kapcsolatosan. A cég volt vezetője a Makó Híradónak adott interjújában teljesen elhatárolódik a problémától, állítása szerint nagyrészt nem az ő terveik alapján valósult meg a projekt. Erre a makói Fidesz Szervezete közleményben reagált, megdöbbentőnek tartják, hogy Medgyesi nem vállal semmilyen felelősséget az ügyben, hiszen több milliárd forint a tét.

Tovább 2017-07-24

Lázár János: „Makó valóban a makóiaké”

Rója István ügyéről, a makói Jobbik és baloldal összeborulásáról, a korai kampányról, az ivóvízminőség-javító programról, a beruházásokról, de a Makóhoz és a térséghez fűződő kapcsolatáról is beszélt Lázár János a közel múltban a Makó Híradónak. Korom András újságíró a Glorius Hotel teraszán faggatta a politikust, aki a család kedvencével, Derékkel, a labradorral érkezett.

Tovább 2017-07-24

Közel 4500-an fesztiváloztak a Hagymatikumban

Az előző évekhez hasonlóan, immáron ötödik alkalommal tartotta meg fürdőfesztiválját a Hagymatikum. A színes, változatos programokra közel 4500-an voltak kíváncsiak, közülük többen Romániából és Szerbiából érkeztek.

Tovább 2017-07-24

Retro életérzés Makón

Szombaton harmadik alkalommal utazhattak vissza a múltba a Marczibányi térre érkezők, ugyanis idén is megrendezték a retro napot Makón. A szervezők most is kittetek magukért, hiszen a régi gépjárművektől egészen a plakátokig mindent kiállítottak, ami a ’70-es és ’80-as évekből való.

Tovább 2017-07-24

Harmadik lett a 4X100-as férfi váltó magyar csapata

Megszületett az első magyar dobogós helyezés a FINA Vizes VB-n. A július 14-én elrajtolt sporteseményen a Magyar Úszószövetség négy fiatal versenyzője, Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter és Bohus Richárd bronzérmet szereztek hazánknak a 4X100-as gyorsváltóban.

Tovább 2017-07-24

Makói Híradó 2017.07.14.

- Tovább gyűrűzik a szegedi parkolási botrány - Magyar zászló lobogjon minden házon! - Több pályázat benyújtásáról döntöttek - Látássérülteken segített a Givaudan Hungary Kft. - Lázár János: „Nem szabad bevinni a politikát az iskolákba”

Tovább 2017-07-15

Magyar zászló lobogjon minden házon!

Jövő héttől igényelhetnek lakóépületeikre a makóiak nemzeti lobogót – jelentette be Hadik György önkormányzati képviselő a mai rendkívüli testületi ülést követően. A grémium az idei évre vonatkozóan mintegy 2,5 millió forintos költségkeretet állapított meg zászlókihelyezésre, így első körben 312 háztartásba kerülhet trikolór.

Tovább 2017-07-15

Tovább gyűrűzik a szegedi parkolási botrány

Költségvetési csalás, hivatali vesztegetés, hivatali vesztegetés elfogadása és tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt tett ma délelőtt feljelentést ismeretlen tettes ellen a Makói Rendőrkapitányságon Szabó Bálint jogász. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjének információi szerint hivatalos személyek, országgyűlési és európai parlamenti képviselők, és rendőrségi vezetők is kaptak a Szegeden ingyen osztogatott parkolóbérletekből. A nagyságrendileg 100 millió forintos visszaélésnek makói érintettjei is vannak.

Tovább 2017-07-14

Több pályázat benyújtásáról döntöttek

Rendkívüli ülést tartott ma reggel Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A grémium tizenkét napirendi pontot tárgyalt, melyek között döntöttek több pályázat benyújtásáról, iskolakezdési támogatás biztosításáról a helyi általános iskolások számára, valamint megválasztották a Makói Városfejlesztő Kft. új ügyvezetőjét is. A harangláb felállításáról szóló előterjesztésről azonban nem született határozat, annak részleteit egy későbbi alkalommal vitatják meg.

Tovább 2017-07-14

Látássérülteken segített a Givaudan Hungary Kft.

A Givaudan Hungary Kft. 150.000 forinttal támogatta a Látássérültek Délalföldi Egyesületét, így első sorban egészség- és betegségmegelőző, beszélő programmal ellátott segédeszközöket vásárolhattak. Továbbá a 77 Elektronikai Kft. öt darab speciális vércukorszint-mérő készüléket adományozott a szervezetnek.

Tovább 2017-07-14

Lázár János: „Nem szabad bevinni a politikát az iskolákba”

A Seuso kincsek visszakerülése, a Vizes VB, egy húsz pontos akcióterv a magyar, minőségi élelmiszerek érdekében, egy nagyszabású, turisztikai fejlesztés és Rója István is szóba került a tegnapi, nyári szünet előtti utolsó kormányinfón. Lázár János miniszter a gimnázium igazgatójának ügye kapcsán kiemelte: nem szabad bevinni a politikát az iskolákba.

Tovább 2017-07-14

Makói Híradó 2017.07.13. HD

- Kezdetét vette Honvéd felzárkóztatása - Megtévesztő útvesztő - Ötödik fürdőfesztiváljára készül a Hagymatikum - Megújul az út a csodarabbi sírjához - Bábtól a bábszínházig

Tovább 2017-07-13

Kezdetét vette Honvéd felzárkóztatása

Munkamegbeszéléssel vette kezdetét ma hivatalosan is a „Makói Honvéd városrészének megújítása” projekt. Mint ismert, a Településfejlesztési Operatív Program keretein belül 219 millió forintot nyert a város a Honvéd városrészben élők társadalmi együttműködésének erősítésére.

Tovább 2017-07-13

Megtévesztő útvesztő

Több mint 5 hektáron, körülbelül 5 km bejárható úttal, szombaton nyitja meg kapuit a kiszombori kukorica útvesztő, melynek témája idén a Rónayak éve lesz. A szervezők a szokásos programokon kívül több újdonsággal is készülnek a bolyongás kedvelőinek.

Tovább 2017-07-13

Ötödik fürdőfesztiváljára készül a Hagymatikum

Pénteken háromnapos fürdőfesztivál kezdődik a Hagymatikumban, ahol a programokat sztárvendégek színesítik. Itt lesz többek között Gál Csaba Boogie és zenekara, Pál Dénes, a Molnár Dixieland Band, de Katus Attila és a Tetovált séf is szórakoztatja majd a fürdőzőket.

Tovább 2017-07-13

Megújul az út a csodarabbi sírjához

Mintegy 200 millió forint pályázati pénzből fejlesztik a jángori zsidó temetőt és az ortodox zsinagógát Makón- derült ki a napokban. A MAZSIHISZ másfél milliárd forintot nyert a Kelet- Magyarországon fellelhető zsidó örökségek felújítására, céljuk egy zarándokút létrehozása, melynek a Maros-parti város is kiemelt állomása lesz.

Tovább 2017-07-13

Bábtól a bábszínházig

Ördögök, hercegnők és divattervező báb is készült már a héten a Bábtól-bábszínházig kreatív kézműves táborban. A gyerekek pénteken egy történetet fognak előadni, ehhez alkotják meg a szereplőket papírból és különféle szövetekből.

Tovább 2017-07-13

A makói oktatás ügye nem pártpolitikai kérdés

Mint arról tegnapi híradónkban beszámoltunk érvénytelenítette a Makói József Attila Gimnázium igazgatói pályázatát az oktatásért felelős államtitkár. A következő nyilvános pályázati felhívás közzétételére 3 hónapon belül kerül sor. Annak elbírálásáig az iskola igazgató helyettese vezeti az intézményt. A döntést a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöksége kifogásolta ,melyre a FIDESZ Makói szervezete közleménnyel reagált.

Tovább 2017-07-12

Makói Híradó 2017.07.12. HD

- Retro Szombat a ’60-’70-es évek jegyében - Hideg vízzel és párakapukkal igyekszik az önkormányzat segíteni a melegben - A makói oktatás ügye nem pártpolitikai kérdés - Rendőrségi hírek - Önkéntes, területvédelmi tartalékosokat toboroztak Makón

Tovább 2017-07-12

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-07-12

Hideg vízzel és párakapukkal igyekszik az önkormányzat segíteni a melegben

Az Infopontnál friss, hideg vizet osztanak, de a városban lévő párakapuk is segíthetnek elviselni a nagy meleget a makóiaknak. Ma már ugyan enyhébb az időjárás, ám az előrejelzések szerint jövő héten visszatérhet a kánikula.

Tovább 2017-07-12

Retro Szombat a ’60-’70-es évek jegyében

Jaffa kert, rég nem látott játékok, veterán járművek, diafilmes matiné, koncertek és a ’60-’70-es évek hangulata – csupán néhány ízelítő az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Retro Szombat programjaiból. A Hagymaház előtti téren július 22-én egész nap várják a nosztalgiázni vágyókat.

Tovább 2017-07-12

Önkéntes, területvédelmi tartalékosokat toboroztak Makón

Már tavasszal megkezdődött a Magyar Honvédség Önkéntes Területvédelmi, Tartalékos Rendszerének újjáépítése, ma délelőtt a Makói Kormányablaknál várta a Magyar Honvédség a jelentkezőket. Az ország összes járásában százfős századokat hoznak létre, már a parancsnokok kiválasztása is megtörtént. A munka és iskola mellett is végezhető szolgálat célja, hogy növelje a biztonságot.

Tovább 2017-07-12

Makói híradó 2017.07.11. HD

- Nincs többé céltalan bolyongás a Maros-parti üdülőövezetben - Kézműves tábor a Gyermekkönyvtárban - Vígjáték a lélekről, a vágyakozásról és az útkeresésről - Nincs többé céltalan bolyongás a Maros-parti üdülőövezetben - Rövid hírek

Tovább 2017-07-11

Nincs többé céltalan bolyongás a Maros-parti üdülőövezetben

Nevet kaptak a Maros-parti üdülőövezet utcái. Az utcatáblák kihelyezését Toldi János önkormányzati képviselő és Szűcs János, a Makói Városgazdálkodási Nkft. műszaki vezetője is megtekintették.

Tovább 2017-07-11

Nincs többé füstölés a Járási Hivatalban

Nemdohányzó munkahellyé nyilvánították a Makói Járási Hivatal Deák Ferenc utca 6. szám alatti épületét júniustól. A döntést az ott dolgozó kollégák szorgalmazták, csatlakozva a Csongrád Megyei Kormányhivatal központi épületében dolgozó kollégáikhoz.

Tovább 2017-07-11

Kézműves tábor a Gyermekkönyvtárban

A nyár folyamán már második alkalommal rendezi meg Szorgos kezek című táborát a makói gyermekkönyvtár. Ezen a héten a környezettudatosságra hívják fel a táborozók figyelmét, ezért többek között PET-palackot, sajtos dobozt, valamit WC-gurigákat hasznosítanak újra a résztvevő gyerekek.

Tovább 2017-07-11

Vígjáték a lélekről, a vágyakozásról és az útkeresésről

„Terápiára járni kár” - hangozott el szombaton a Makói Nyár programsorozat harmadik előadásán. Azonban akik részt vettek a Madách Színház Csoportterápiáján, hatalmas élménnyel térhettek haza. A nagyszabású musical komédia nagy sikert aratott a Hagymaház szabadtéri színpadán.

Tovább 2017-07-11

Makói Híradó 2017.07.10. HD

- Végre megszűnhet a Nagyér-csatorna bűze - Élettel telt meg a vasútállomás - Folytatódnak a bűnmegelőzési programok - Hangulatos gitárkoncert a Zenepavilonban - Még kitart a hőség

Tovább 2017-07-10

Folytatódnak a bűnmegelőzési programok

Júliusban és augusztusban is folytatódnak a bűnmegelőzési programok, melyeket Makó Város Önkormányzata és a Makói Rendőrkapitányság közösen szervez. A különféle interaktív bemutatókon szerzett információk elméleti tesztelését otthonukban is elvégezhetik az érdeklődők a város honlapján található kvíz kitöltésével.

Tovább 2017-07-10

Még kitart a hőség

A mai napon több órán át megközelítette a negyven fokot a hőmérő higanyszála Makón, és az előrejelzések szerint a kánikula még holnap is kitart. A rekkenő meleg sokak szervezetét megterhelheti, jelentkezhet álmatlanság, dekoncentráltság, fejfájás és migrén, de nehéz napok várnak a szívbetegekre és a vérnyomás-panaszokkal élőkre is.

Tovább 2017-07-10

Élettel telt meg a vasútállomás

Vasúttörténeti kiállítás, hajtányozás és szórakozás. Ezek jellemezték az Állomás téri napot és a Vasutasok napját. A kettős eseményt Toldi János önkormányzati képviselő kezdeményezte, melyre sokan voltak kíváncsiak.

Tovább 2017-07-10

Hangulatos gitárkoncert a Zenepavilonban

Ismét gitárkurzust tartottak Kiszomboron. Ennek egyik momentumaként a Zenepavilon rendezvénysorozat keretében Csáki András és ifjú gitárművészek adtak koncertet a Hagymatikum előtti téren.

Tovább 2017-07-10

Végre megszűnhet a Nagyér-csatorna bűze

Még a nyár folyamán megtörténik a Nagyér-csatorna kikotrása, így előreláthatóan megszűnik, vagy mérséklődik az a kellemetlen szag, melyet a környezetében élők, közlekedők éreznek már jó ideje. A kanálist már több mint tíz éve nem takarították ki, a szakemberek szerint hatalmas mennyiségű szemét lehet benne.

Tovább 2017-07-10

Makói Híradó 2017.07.07. HD

- Nyitott ajtók az országgyűlési képviselőnél - Konzultációra hívja az önkormányzat a lakosságot! - Állomás téri napot rendeznek szombaton - Rendőrségi hírek - Doktor László koreografálja a híres rockmusicalt - Sajtótájékoztatót tartott az LMP

Tovább 2017-07-08

Nyitott ajtók az országgyűlési képviselőnél

Mai lakossági fogadóóráján is sokan keresték fel Lázár Jánost, a térség országgyűlési képviselőjét. A miniszter szociális és más jellegű témákban is meghallgatta a makói és térségi polgárok problémáit a Polgármesteri Hivatalban lévő irodájában.

Tovább 2017-07-08

Sajtótájékoztatót tartott az LMP

Sajtótájékoztatót tartott a Lehet Más a Politika frakcióvezető helyettese tegnap délután Makón. Schmuck Erzsébet kifejtette, a paksi bővítés kapcsán népszavazásra van szükség, valamint progresszív adózást és általános béremelést sürget. A rendezvényen felszólalt Lopusni Zoltán a párt megyei elnöke, aki a futball támogatása helyett munkahelyteremtésre szólította fel a kormányt.

Tovább 2017-07-08

Konzultációra hívja az önkormányzat a lakosságot!

„Ahogy a belvárost érintően, úgy a külvárosi részek tekintetében is kikérjük a lakosság véleményét a makói közlekedéssel kapcsoltban! „ – mondta el Czirbus Gábor alpolgármester ma reggeli sajtótájékoztatóján. Egy kérdőívet állítottak össze, mely a mako.hu-n, a Város honlapján érhető el, augusztus 20.-ig.

Tovább 2017-07-08

Állomás téri napot rendeznek szombaton

Hosszú évek óta első alkalommal szervezik meg holnap az Állomás téri napot és vasutasok napja rendezvényt. A délelőtti órákban bemutatkoznak a mentőszolgálat, a rendőrség, valamint a tűzoltóság munkatársai, de egész nap játszóházzal, légvárral, kézműves édességekkel, pogácsával, zsíros kenyérrel, valamint vasúttörténeti kiállítással várják a kilátogatókat az Állomás téren.

Tovább 2017-07-08

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-07-08

Doktor László koreografálja a híres rockmusicalt

Tavaly nyáron a Hősök terén egyetlen vidéki táncegyüttesként vett részt a makói Forgatós az elmúlt évtizedek legnagyobb formátumú színpadi produkciójaként emlegetett “Itt élned halnod kell” című előadásban. Az akkori sikernek köszönhetően Koltay Gábor rendező az idei előadás koreografálására a helyi csoport vezetőjét Doktor Lászlót kérte fel.

Tovább 2017-07-08

Társalgó 2017.07.06.

Társalgó 2017.07.06.

Tovább 2017-07-06

Makói Híradó 2017.07.06. HD

- Makói arany az erőemelő Európa Bajnokságon - Egyre elégedettebbek a Kormányhivatal ügyfelei - Elő a zsebkendőkkel! - A Hollósy Kornélia utcán várják a Földhivatal ügyfeleit - Nyelvi tábor Makón

Tovább 2017-07-06

A Hollósy Kornélia utcán várják a Földhivatal ügyfeleit

Elköltözött a Makói Járási Hivatal Földhivatali Osztálya. Június eleje óta már a Hollósy Kornélia utca 2./a szám alatt, a második emeleten várják a hivatal dolgozói az ügyfeleket.

Tovább 2017-07-06

Elő a zsebkendőkkel!

A meleg idő miatt gyorsan emelkedik a levegőben lévő pollenek mennyisége, így arányosan növekednek az allergiás megbetegedések. A pázsitfű és- a csalánfélék mellett várhatóan a kültéri allergén gombák koncentrációja érheti el a legmagasabb szintet országszerte.

Tovább 2017-07-06

Egyre elégedettebbek a Kormányhivatal ügyfelei

Jelentősen csökkent a várakozási idő, és ezzel arányosan nőtt az ügyintézés minősége a Járási Hivatalokban és a Kormányablakoknál – derült ki a legfrissebb felmérésekből. Csongrád megyében több mint kétezer ügyfelet kérdeztek meg, mit gondolnak a szolgáltatásról.

Tovább 2017-07-06

Nyelvi tábor Makón

Amerikai mintájú vezetői és kulturális képzésen vehetnek részt az érdeklődők a hét folyamán az Ohioból érkező trénerek segítségével. A résztvevők angol tudásukat használhatják és tökéletesíthetik, közben önmagukról is sokat tanulva.

Tovább 2017-07-06

Makói arany az erőemelő Európa Bajnokságon

Majoros Róbert, a Makó Budo Klub erőemelő szakosztályának vezetője újabb érmekkel tért haza az Európa Bajnokságról. A makói versenyző összetettben második, míg fekvenyomás versenyszámban első helyezést ért el.

Tovább 2017-07-06

Makói Híradó 2017.07.05. HD

- 14,8 milliárd forint támogatás foglalkoztatásra - 48.000 háztartással többe jutnak el műsoraink - A Voc-Art’ zenekar volt, van és lesz - Nyugdíjas találkozó a Hagymatikumban - „Makói templomok a pincétől a padlásig”

Tovább 2017-07-05

14,8 milliárd forint támogatás foglalkoztatásra

Csongrád megyében jelenleg közel 13 000 fő foglalkoztatását tudja támogatni a kormányhivatal, 14,8 milliárd forint áll erre rendelkezésre. A programokat egy fórumsorozaton népszerűsítették dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és a hivatal foglalkoztatási főosztályának munkatársai. A közel múltban Makón jártak, ahol a projektben résztvevő Marostech Kft-nél is látogatást tettek.

Tovább 2017-07-05

A Voc-Art’ zenekar volt, van és lesz

A zenepaviloni koncertsorozat legutóbbi fellépője a Voc-Art’ volt, akik az elmúlt ötven év slágereit idéztek fel a nagyérdeműnek. A vasárnapi est egyben egy bemutató is volt, hiszen az együttes új felállásban járja az országot.

Tovább 2017-07-05

Nyugdíjas találkozó a Hagymatikumban

Harmadik alkalommal rendeztek nyugdíjas találkozót kedden a Hagymatikumban. A nap folyamán ingyenes egészségügyi méréseken és gyógytornán vehettek részt a fürdőzők, valamint mulatós zenét hallgathattak.

Tovább 2017-07-05

48.000 háztartással többe jutnak el műsoraink

2016 őszén az egész országban végleg megszűnt a analóg kábel szolgáltatás. Ennek következtében azóta az előfizetők televíziójukon bizonyos csatornákat nem tudnak fogni. Ebben érintett volt aa Makói Városi Televízió is, hiszen sok háztartásból eltűntek a helyi műsorok. A probléma megoldódott, hiszen mostantól mindkét szolgáltató csatorna kiosztásában megtalálható a helyi adás.

Tovább 2017-07-05

„Makói templomok a pincétől a padlásig”

„Makói templomok a pincétől a padlásig” címmel zajlik a hét folyamán a 11. honismereti tábor városunkban. Az idei évben a szakrális helyek állnak a középpontban, így a templomokat és a kegyhelyeket járják végig a gyerekekkel.

Tovább 2017-07-05

Makói Híradó 2017.07.04. HD

- Célkeresztben a fejlesztési tervek - Egyre népszerűbb a crossfit Makón - Ismét jó hangulatban telt a kistérségi nyugdíjas találkozó - Megújult tornacsarnokot kapnak az „Almásisok” - A régi nyár el nem múló pillanatai

Tovább 2017-07-04

A régi nyár el nem múló pillanatai

„A Régi Nyár" című operettel folytatódott szombaton a Makói Nyár programsorozata. Az előadáson a közönséget érzelmi hullámvasútra ültették, akiket közben népszerű dallamokkal, mára már örökzöld slágerekkel szórakoztattak a Budapesti Operettszínház sztárjai.

Tovább 2017-07-04

Ismét jó hangulatban telt a kistérségi nyugdíjas találkozó

Több mint 150-en gyűltek össze a hétvégén megrendezett kistérségi nyugdíjas találkozón, melynek ezúttal is Makó adott otthont. A Korona Szálló dísztermében egybegyűlteket Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte.

Tovább 2017-07-04

Célkeresztben a fejlesztési tervek

A „Hagymatikum gyógyfürdő bővítése” és a „Páger Mozi és Rendezvényház rekonstrukciója” beruházások megvalósítása érdekében módosítani kell a város településszerkezeti tervét, valamint a helyi építési szabályzatot. Ennek részleteiről lakossági fórum keretében számoltak be az érdeklődőknek hétfőn a Korona földszinti termében.

Tovább 2017-07-04

Megújult tornacsarnokot kapnak az „Almásisok”

Hamarosan elkezdődhet az Almási iskola tornatermének felújítása. A 29 millió forintos beruházást a Magyar Kézilabda Szövetség támogatja, ebből közel 9 millió forintot az önkormányzat finanszíroz.

Tovább 2017-07-04

Makói Híradó 2017.07.03. HD

- 10 éve várt járdaépítés - Húsz önkormányzati bérlakást újítottak fel eddig - Lezárult a XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep - Egészségügyi dolgozókat jutalmaztak - Országhatáron túlnyúló sportnap a Hagymatikumban

Tovább 2017-07-03

Egyre népszerűbb a crossfit Makón

Harmadik alkalommal rendezték meg a TNT Team Challenge crossfit csapatversenyt. Az évek alatt országos és nemzetközi érdeklődésre szert tevő megmérettetésre idén 18 csapat 72 versenyzője érkezett.

Tovább 2017-07-04

Országhatáron túlnyúló sportnap a Hagymatikumban

Ebben az évben először szervezett a mozgást kedvelőknek sportnapot a Hagymatikum Gyógyfürdő. A nevezők homok grundfoci, strandröplabda, streetball és lábtengó versenyszámokban mérhették össze ügyességüket.

Tovább 2017-07-03

Egészségügyi dolgozókat jutalmaztak

Múlt hét pénteken városunkban tartották a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Semmelweis Napi ünnepségét. A rendezvényen a makói és a vásárhelyi kórház összesen 40 dolgozója részesült főigazgatói dicséretben, valamint több más elismerést is átvehettek.

Tovább 2017-07-03

Húsz önkormányzati bérlakást újítottak fel eddig

Húsz önkormányzati bérlakást újított eddig fel a makói városvezetés, mintegy 32 millió forintot költöttek erre a célra. 2014 előtt évi, alig több mint 30 ezer forintot szántak állagmegóvásra, ez meg is látszott az ingatlanok állapotán.

Tovább 2017-07-03

Lezárult a XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep

A Hagymaház Galériában nyílt kiállítással zárult az idei, XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep. A tárlaton a résztvevők válogatott munkáit tekinthették meg az érdeklődők, valamint három pannó is átadásra került.

Tovább 2017-07-03

10 éve várt járdaépítés

A Hargita utcában 27 évvel ezelőtt lerakott nagyméretű téglákat is kicserélték modern térkőre az idei 100 millió forintos járdaépítési program keretében. A 8-as számú választókerületben zajló munkálatokat csütörtökön Gáspár Sándor önkormányzati képviselő is megtekintette a kivitelező cég ügyvezetőjével.

Tovább 2017-07-03

Makói Híradó 2017.06.30. HD

- 211 makói kisgyermeket olthatnak bárányhimlő ellen - Szorgos kezek a könyvtárban - Hamarosan lehet rúgni a bőrt a Vasas-pályán - Díszpolgári címet hozott, és Emlékplakettet kapott Galamb Erzsébet - Bemutatkozott a Makói Teátrum

Tovább 2017-06-30

Bemutatkozott a Makói Teátrum

Rejtő Jenő egyfelvonásosaival, a Csontkomédiával mutatkozott be a színházkedvelő közönségnek a Makói Teátrum. A tizenhat főből álló társulat egyből két estén is számot adott félévados munkájáról.

Tovább 2017-06-30

Hamarosan lehet rúgni a bőrt a Vasas-pályán

Hamarosan birtokba vehetik a sportolók és a nézők a mintegy 405 millió forintból megújult Erdei Ferenc téri sportpályát. Jelenleg a komplexum műszaki átadása zajlik, és ha minden a tervek szerint halad, július 15-e után megnyithatja kapuit.

Tovább 2017-06-30

Szorgos kezek a könyvtárban

Egész héten át barkácsoltak a szorgos résztvevők a József Attila Városi Könyvtárban megrendezett foglalkozásokon. A gyerekek különböző nyári témájú apróságokat, díszeket és dekorációkat készítettek, melyeket aztán hazavittek.

Tovább 2017-06-30

211 makói kisgyermeket olthatnak bárányhimlő ellen

Makó Város Képviselő-testülete májusi ülésén döntött arról, hogy a makói lakóhellyel rendelkező, 2014. szeptember 1. és 2015. augusztus 31. napja között született gyermekek ingyenesen igényelhetik a bárányhimlő elleni védőoltás beadását. A programban városszerte 211 óvodába készülő kisgyermek érintett.

Tovább 2017-06-30

Díszpolgári címet hozott, és Emlékplakettet kapott Galamb Erzsébet

Korábban egészségügyi okok miatt nem tudta átvenni a városvezetéstől a Makó Városáért Emlékplakettet Galamb Erzsébet, a híres Ford T-modell konstruktőrének leszármazottja, melyet a városvezetés ítélt oda a számára, ezért erre a legutóbbi testületi ülésen került sor. Azonban a nyugalmazott építészmérnök sem érkezett üres kézzel, egy Galamb József nevére kiállított, posztumusz díszpolgári címet adományozott a József Attila Múzeumnak.

Tovább 2017-06-30

Társalgó 2017.06.29.HD

26 évvel ezelőtt egy ünnepi testületi ülésen járt városunkban Habsburg György ,most pedig Társalgónk vendége lesz. Megmutatjuk a múzeum első évkönyvét és idevárjuk azt a hölgyet aki Ferenc József feleségének Sissinek a legcsodálatosabb ruháinak hű mását elkészítette.

Tovább 2017-06-29

Makói Híradó 2017.06.29. HD

- Sissi a Múzeumok Éjszakáján - Nyelik a pénzt a borzasztó állapotú bérlakások - 219 alsóst díjaztak - A molnárfecskék röppályája is szóba került - XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-06-29

Sissi a Múzeumok Éjszakáján

Idén is programok sokaságával várták az érdeklődőket a makói Múzeumok Éjszakáján, melynek középpontjában ezúttal Erzsébet királyné állt. A József Attila Múzeum skanzenjében korhű fegyver- és ruhabemutatóval, zongorakoncerttel, táncházzal és zseblámpás tárlatvezetéssel színesítették az ünnepet.

Tovább 2017-06-29

Nyelik a pénzt a borzasztó állapotú bérlakások

A saját önerős, valamint a pályázatokon nyert pénzből finanszírozott beruházásokról tartott beszámolót a tegnapi testületi ülésen Farkas Éva Erzsébet polgármester. A 2014 és 2017 között megvalósított és tervezett projektek közül kiemelten beszélt a bérlakások felújításáról, a közterületek és középületek, valamint az utak és járdák rekonstrukciójáról is.

Tovább 2017-06-29

219 alsóst díjaztak

Makó Város Önkormányzata a hagyományokhoz híven idén is két alkalommal jutalmazta a város legkiválóbb diákjait. A Hagymaház szabadtéri színpadán az alsó tagozatosokat kedden köszöntötték, valamint ekkor adták át a Gyémánthíd-díjat is.

Tovább 2017-06-29

A molnárfecskék röppályája is szóba került

A 2014- 2017 közötti pályázatok és beruházások, az idei Díszpolgári cím, a kiszombori óriás plakát, a CT működése, és még a molnárfecskék röppályája is szóba került a tegnapi, rendes testületi ülésen. A grémium ezúttal is a Korona Szálló Dísztermében vitatta meg a város dolgait.

Tovább 2017-06-29

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-06-29

XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep

Tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre a Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep. A résztvevők sajátos szakmai ismereteket sajátíthatnak el a munkát irányító művésztanárok segítségével. Az idei évben a műalkotások tematikájának középpontjában az ünnepek állnak.

Tovább 2017-06-29

Fókuszban Panyor Krisztina a futó nagykövetünk kiemelkedő teljesítménye

Fókuszban Panyor Krisztina a futó nagykövetünk kiemelkedő teljesítménye

Tovább 2017-06-27

Makói Híradó 2017.06.27. HD

- Kiváló teljesítmény - NB III-as a Makó - Makó kulturális értékei egy könyvben - Idén is díjazzák a legjobb tanulókat és sportolókat - Elindult a Makói Nyár

Tovább 2017-06-27

NB III-as a Makó

A Csongrád megyei I. osztályú bajnokság megnyerése után az NB III-ért vívott osztályozót is sikerrel zárta a Makó FC. Méhes Tibor tanítványai hat év után ismét NB-s csapatot adnak a városnak. Iratkozzon fel csatornánkra Látogasson el oldalunka: http://www.makotv.hu Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/

Tovább 2017-06-27

Kiváló teljesítmény

Ismét kiváló teljesítményről számolt be televíziónknak Makó futó nagykövete, Panyor Krisztina. A sportoló több rangos versenyen is az élmezőnyben végzett a közelmúltban. Iratkozzon fel csatornánkra Látogasson el oldalunka: http://www.makotv.hu Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/

Tovább 2017-06-27

Idén is díjazzák a legjobb tanulókat és sportolókat

Az idei évben is díjazza a város vezetése azokat az általános iskolás tanulókat, akik kiemelkedő tanulmányi eredménnyel zárták az évet, valamint a sportban is kiváló teljesítményt nyújtottak. Tegnap késő délután a felső tagozatos diákok vehették át az elismeréseket.

Tovább 2017-06-27

Elindult a Makói Nyár

Vasárnap este a Budapest Klezmer Band fellépésével vette kezdetét az idei Makói Nyár rendezvénysorozat. A viharos idő ellenére szép számmal látogattak el nézők a koncertre, ahol autentikus zsidó muzsikát hallgathattak meg.

Tovább 2017-06-27

Makói Híradó 2017.06.26. HD

- Ismét Makóra látogatott Habsburg György - Mozgás éjszakája, harmadik alkalommal Makón - Kamarakiállítás Erzsébet királyné tiszteletére - A zsidókat ünnepelték Makón - Lovagi torna a Szent László napon

Tovább 2017-06-26

Ismét Makóra látogatott Habsburg György

Ismét Makóra látogatott Habsburg György, utazó nagykövet. Ezúttal a Kiegyezés és Sissi kiránynővé koronázásnak 150. évfordulója alkalmából utazott a Maros-parti településre, a József Attila Múzeumban nyílt kamara kiállítás megnyitóján találkozhattak vele az érdeklődők.

Tovább 2017-06-26

Kamarakiállítás Erzsébet királyné tiszteletére

Erzsébet királyné tiszteletére nyitottak kamarakiállítást pénteken a József Attila Múzeumban, ahol tiszteletét tette Habsburg György, utazó nagykövet is. A tárlaton Sissi ruháinak rekonstrukcióit, őt ábrázoló festményeket és személyéhez kötődő ereklyéket tekinthettek meg az érdeklődők.

Tovább 2017-06-26

Mozgás éjszakája, harmadik alkalommal Makón

Harmadik alkalommal rendezte meg Makón az Egészégfejlesztési Iroda a Mozgás Éjszakáját. Az eseményen a helyi sportegyesületekkel és civil szervezetekkel együttműködve hívták sportolni a lakosságot péntek este. 14 szervezet, sportklub és tréner részvételével összesen 25 mozgásformát próbálhattak ki a résztvevők.

Tovább 2017-06-26

A zsidókat ünnepelték Makón

Pészah, kóser és klezmer. Többek között ezeket a hagyományokat ismerhették meg azok, akik vasárnap ellátogattak a Hagymaház előtti térre. Az első alkalommal megrendezett Zsidó Kulturális Napon kiállítással, túrával és koncertekkel emlékeztek vissza a szomorú sorsa jutottakra.

Tovább 2017-06-26

Lovagi torna a Szent László napon

Tizedik alkalommal szervezték meg a Katolikus Plébánián a Szent László, valamint az ezzel egybeeső Újvárosi napot. Az esemény hagyományosan szentmisével kezdődött, majd különféle gyermekprogramok és színpadik fellépők várták az érdeklődőket.

Tovább 2017-06-26

Makói Híradó 2017.06.23. HD

- Visszafizetési kötelezettség fenyegeti Makót és 16 térségi települést - Ismét Makó lett a Legsportosabb Település - Jól halad a járdaépítés Makón - „Töltsön egy estét Sissi királynéval” - Az ország legjobbjai között a makói mentősök - Balerina tábort tartott a VargaBalett Táncműhely - Elismerték a SZIGNUM tanárait

Tovább 2017-06-23

Visszafizetési kötelezettség fenyegeti Makót és 16 térségi települést

Hétfőn egyeztetnek a Miniszterelnökségen a mintegy 3,7 milliárd forintos „Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt” ügyében – jelentette be Lázár János miniszter a tegnapi Kormányinfón. A politikus kiemelte: az országban 45 településen nem valósult meg határidőre az előírásoknak megfelelő, egészséges ivóvíz biztosítása, köztük Makó városában. Hozzátette: itt plusz 560 millió forintot költenek szűrőberendezésekre és átmosásra, de ezenfelül még további 1 milliárd forintra lenne szükség a hálózat kitisztítására, fertőtlenítésére. Hogy ki és hol hibázott a kivitelezés során, azt nehéz megállapítani, jelenleg vita övezi, hogy a beruházót, a kivitelezőt vagy a tervezőt terheli a felelősség – szögezte le a miniszter.

Tovább 2017-06-23

Az ország legjobbjai között a makói mentősök

Harmadik helyen végzett esetkocsi kategóriában a makói mentőállomás csapata az Országos Mentőversenyen, amelyet nemrégiben Csillebércen rendeztek. A szakmai vetélkedő reggeltől estig hét helyszínen zajlott, mely során különböző versenyszámokban mérték össze tudásukat és felkészültségüket az ország minden régiójából érkező mentősök.

Tovább 2017-06-23

Balerina tábort tartott a VargaBalett Táncműhely

Idei első nyári táborát a kis balerináknak tartotta a VargaBalett Táncműhely. Ennek legfőbb célja az volt, hogy a mozgást és a balettet megszerettessék a kislányokkal.

Tovább 2017-06-23

Elismerték a SZIGNUM tanárait

A pedagógus köszöntések utolsó állomásán a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium három tanárát tüntették ki. Farkas Éva Erzsébet polgármester és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány képviselője ma reggel, a Belvárosi Szent István király templomban nyújtották át az elismeréseket.

Tovább 2017-06-23

„Töltsön egy estét Sissi királynéval”

A József Attila Múzeum idén is csatlakozik a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz. Különlegességként Ferenc József felesége Erzsébet koronázási ruhájának hű mását és több viseletét is megtekinthetik az érdeklődők. Ehhez kapcsolódóan „Töltsön egy estét Sissi királynéval” címmel nyílt kiállítás, mely hétfőig tekinthető meg, ennek megnyitójára ma délelőtt Habsburg György is ellátogatott. A nagykövet Erzsébet történelmi szerepéről is beszélt stábunknak.

Tovább 2017-06-23

Jól halad a járdaépítés Makón

Több mint 50 éves járdát is cserélnek az idei 100 millió forintos járdaépítési program keretében. A Vásárhelyi utcában zajló munkálatokat csütörtökön Kádár József önkormányzati képviselő is megtekintette a kivitelező cég ügyvezetőjével.

Tovább 2017-06-23

Ismét Makó lett a Legsportosabb Település

Ismét Makó nyerte el a Legsportosabb Település Díjat a Magyar Szabadidő Sportszövetségtől. A rangos elismerést a közel múltban megrendezett Kihívás Napján nyújtott teljesítménnyel érdemelte ki a város.

Tovább 2017-06-23

Társalgó 2017.06.22.

Társalgó 2017.06.22.

Tovább 2017-06-22

Makói Híradó 2017.06.22. HD

- Rendkívüli patkányirtás a városban - Pénteken ismét „Mozgás Éjszakája” - Bemutatták a jövő betegágyát - Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester - Kalandozás a zsidó kultúra és hagyományok körül

Tovább 2017-06-22

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester

Főként a Honvéd városrésszel kapcsolatos fejlesztés iránt érdeklődtek Farkas Éva Erzsébet polgármester mai fogadóóráján. A rehabilitációs program első szakaszában 15 munkavállalót tud majd alkalmazni az önkormányzat, erre már két jelentkezőt is meghallgatott a város első embere.

Tovább 2017-06-22

Bemutatták a jövő betegágyát

Kína és 16 Közép és Kelet-Európai ország egészségügyi minisztereinek találkozóját rendezték meg a hét elején Budapesten. Az eseményhez az "Egészség Kapuja" kiállítás is csatlakozott, melynek egyik kiállítója a makói Duocor volt.

Tovább 2017-06-22

Kalandozás a zsidó kultúra és hagyományok körül

Első alkalommal kerül megrendezésre most vasárnap a Zsidó Kulturális Nap a Hagymaház előtti téren. Itt változatos programokkal, köztük látványkonyhával, kóstolóval, játszóházzal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

Tovább 2017-06-22

Rendkívüli patkányirtás a városban

Rendkívüli patkányirtást végeztek a mai napon Makó város területén több körzetben. Az irtást Kovács Sándor önkormányzati képviselő és Rehák Zsolt, az Alföldvíz Zrt. 4-es számú divízió szennyvízágazat vezetője is megtekintette a Csanád vezér téren.

Tovább 2017-06-22

Pénteken ismét „Mozgás Éjszakája”

Immár harmadik alkalommal rendezi meg a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Irodája pénteken a „Mozgás Éjszakáját.” A korábbi évekhez hasonlóan idén is számos sportág kipróbálására nyílik lehetőség.

Tovább 2017-06-22

Makói Híradó 2017.06.21. HD

- Hosszú idő után hazatér szülővárosába Szabó „Sonka” - Tiszta vizet és lassabb forgalmat szeretnének a lakosok - Festmények a szenvedélybetegségekről - DK: Sikeres volt az aláírásgyűjtés! - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-06-21

Tiszta vizet és lassabb forgalmat szeretnének a lakosok

A nemrég felújított Kölcsey utcai játszótéren tartott lakossági fórumot tegnap délután Czirbus Gábor alpolgármester, a körzet képviselője. Főként a nagy forgalom miatt panaszkodtak az ott élők, de szóba kerültek az illegális szemétlerakó helyek, és az ivóvíz probléma is.

Tovább 2017-06-21

Hosszú idő után hazatér szülővárosába Szabó „Sonka”

Makó Város Önkormányzata sajtóközleményben tudatta, hogy teljesítik Szabó László egykori magyar férfi kézilabda-válogatott kívánságát, miszerint hazaköltözhessen szülővárosába. A jó hírt hétfőn Farkas Éva Erzsébet személyesen közölte a volt makói sportolóval.

Tovább 2017-06-21

Festmények a szenvedélybetegségekről

„Önpusztítók” címmel nyílt kedden kiállítás a József Attila Könyvtár olvasótermében. Az élethű festmények és grafikonok Gera Ákos kezei alól kerültek ki, aki a szenvedélybetegségek témájába kalauzolta el érdeklődőit.

Tovább 2017-06-21

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-06-21

DK: Sikeres volt az aláírásgyűjtés!

Sikeresnek ítélte Török Miklós DK-s képviselő a közel múltban, az egészségügy érdekében szervezett aláírásgyűjtésüket, hiszen újjáépül a Kálvin utcai rendelő. A politikus azt azonban nem tudta megmondani, pontosan hány aláírást tudtak ennek érdekében összegyűjteni. A Fidesz szerint azonban csupán adatgyűjtészajlott, hiszen sem a korábbi években, és most sem jellemző, hogy Török Miklós bármiben együttműködne a városvezetéssel.

Tovább 2017-06-21

Fókusz 2017.06.20.

A ma esti Fókuszban a közel múltban tartott képviselői fórumsorozat lesz a témánk. Vendégekkel arról beszélgettünk, hogy milyen problémák merültek főként fel a lakosság köréből ezeken a találkozásokon.

Tovább 2017-06-20

Makói Híradó 2017.06.20. HD

- Nagyobb rendőri jelenlétet és több parkolót szeretnének a makói lakosok - Szent László napra készül az Újvárosi Templom - Patkányinvázió a belvárosban? - Cél az Európa-bajnokság - Ifjú alkotók kiállítása

Tovább 2017-06-20

Cél az Európa-bajnokság

A Makó Budo Klub néhány tagja az elmúlt egy hónapban szerzett jelentősebb eredményeik közül 21 érem történetét mutatták be legutóbbi sajtótájékoztatójukon. Ennek keretében többek között beszámoltak magyar bajnoki, illetve világkupa győzelmekről is.

Tovább 2017-06-20

Szent László napra készül az Újvárosi Templom

Tízedik alkalommal rendezik meg vasárnap az Újvárosi Szent László Napot. A jubiláló esemény szentmisével kezdődik, majd egész délután változatos programok várják a gyerekeket és szüleiket egyaránt.

Tovább 2017-06-20

Nagyobb rendőri jelenlétet és több parkolót szeretnének a makói lakosok

Marosvári Attila és Kovács Sándor önkormányzati képviselők választókörzetében folytatódtak városunkban hétfőn az utcafórumok. A kötetlen beszélgetés során több problémát is a városvezetés figyelmébe ajánlottak a lakosok, mint például a zöldterületek és parkolók állapota, valamint a közbiztonság.

Tovább 2017-06-20

Ifjú alkotók kiállítása

Öt fiatal alkotó műveiből összeállított kiállítással indult a Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep, mely idén 17. alkalommal kerül megrendezésre. A tárlaton egymás mellett tekinthetőek meg a lányok régi és új képei, megmutatva mennyit fejlődtek az évek során.

Tovább 2017-06-20

Patkányinvázió a belvárosban?

Patkányt fotózott a DK helyi választókerületének elnöke, Mucsi Tamás a napokban a belvárosban, és elmondása szerint több lakos is észlelt rágcsálókat ugyanitt. A politikus egy sajtótájékoztató keretében számolt be minderről.

Tovább 2017-06-20

Makói Híradó 2017.06.19. HD

- Huszonhét nyolcadikos búcsúzott a Bartók iskolától - „Nem hal meg, akire emlékezünk” - Sissi a Múzeumok Éjszakáján - Jazz- rock a Zenepavilonban - Uszonyosúszó sikerek az Országos Bajnokságon és a Diákolimpián

Tovább 2017-06-19

Huszonhét nyolcadikos búcsúzott a Bartók iskolától

Huszonhét nyolcadikos búcsúzott szombaton a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményétől. A ballagási ünnepség keretében jutalmazták a kiváló tanulmányi és zenei eredményeket elért, kimagasló közösségi munkát végzett diákokat, valamint átadták a Bartók-díjat és az Angyalsóhaj Alapítvány elismerését is.

Tovább 2017-06-19

„Nem hal meg, akire emlékezünk”

Az anyag életre kel címmel nyílt tárlat Hadik Magda emlékére péntekeken. A József Attila Múzeum földszinti kiállítótermében a szobrászművész kisplasztikáit, szobrait valamint érmeit gyűjtötték össze. A megnyitón Hadik György önkormányzati képviselő is részt vett, mint családtag.

Tovább 2017-06-19

Uszonyosúszó sikerek az Országos Bajnokságon és a Diákolimpián

Sikeresen szerepelnek a Makói Úszó Klub versenyzői. Az Országos Bajnokságról, valamint a Diákolimpiáról is több érmet hoztak el tagjaik.

Tovább 2017-06-19

Jazz- rock a Zenepavilonban

Az immár harmadik alkalommal megrendezett Zenepavilon fellépője ezúttal – a két helyi formáció után – egy szegedi, jazz- rockot játszó csapat volt. A korábbi rendezvényekhez hasonlóan tegnap is megtelt a Hagymatikum előtti tér.

Tovább 2017-06-19

Sissi a Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó négynapos programsorozatot állított össze a József Attila Múzeum. Bemutatóval, kiállítással és évkönyvvel is várják az érdeklődőket, a központi téma pedig Erzsébet királyné lesz.

Tovább 2017-06-19

Makói Híradó 2017.06.16. HD

- Újabb pályázati sikerek - Hamarosan megkezdik az újvárosi rendelő felújítását - Megoldódott a lakosok közlekedési- és parkolási problémája - Pályázati támogatásokról döntöttek - Négy intézmény 16 pedagógusát jutalmazták - Irodalmi kirándulás Erdélyben

Tovább 2017-06-16

Hamarosan megkezdik az újvárosi rendelő felújítását

Gáspár Sándor és Kádár József önkormányzati képviselők választókörzetében folytatódtak városunkban csütörtökön a nyári utcafórumok. A kötetlen beszélgetésen Farkas Éva Erzsébet polgármester a fejlesztések jelenlegi állapotáról, valamint az újabb pályázati sikerekről is tájékoztatta a lakosságot.

Tovább 2017-06-16

Négy intézmény 16 pedagógusát jutalmazták

Az elmúlt két napban négy intézmény 16 pedagógusának kiemelkedő munkáját jutalmazták. A Belvárosi Református Templomban Farkas Éva Erzsébet polgármestertől és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány képviselőjétől tizenegyen vehettek át elismerést.

Tovább 2017-06-16

Pályázati támogatásokról döntöttek

Rendkívüli ülést tartott ma reggel Makó Város Őnkormányzatának Képviselő-testülete. Hét napirendi pontot tárgyalt a grémium, melyek között döntés született a Makó és Maroslele közötti kerékpárúttal kapcsolatos határozati javaslatról, valamint több civil szervezet támogatásáról.

Tovább 2017-06-16

Irodalmi kirándulás Erdélyben

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő programjának, a Határtalanul! elnevezésű pályázat megnyerésének köszönhetően négy napot tölthetett el Erdélyben a Makói József Attila Gimnázium hetedik évfolyama. A diákok többek között Kolozsváron, Parajdon és Segesváron is járták.

Tovább 2017-06-16

Megoldódott a lakosok közlekedési- és parkolási problémája

Megoldódott a Széchenyi téren és a Szegedi utcán lévő tömbházakban élők parkolási és közlekedési problémája, ezentúl már csak az ott lakók használhatják a két épület közötti területet. Panaszaik szerint korábban annyi autó állt meg ott, hogy még gyalogosan is nehéz volt a házak bejáratát megközelíteni.

Tovább 2017-06-16

Újabb pályázati sikerek

Újabb, több mint egy milliárd forintot nyert pályázatokon Makó a közel múltban. Ennek köszönhetően elkezdődhet a Honvéd Városrész rehabilitációja, a Makó és Maroslele közötti kerékpárút megépítése, valamint a Csipke sor megújítása.

Tovább 2017-06-16

Makói Híradó 2017.06.15. HD

- Újjáépítik a Kálvin utca rendelőt - Bronzérmet hoztak a JUGYU-sok Piliscsabáról - Lövések és tűz a földeáki iskolában - Határtalanul! a pitvarosi diákok szemével - Zenei műfajok keveredése a Zenepavilonban

Tovább 2017-06-15

Határtalanul! a pitvarosi diákok szemével

A Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedikes diákjai egy sikeres pályázatnak köszönhetően Erdélyben járhattak. A Határtalanul! elnevezésű projekt kapcsán szerzett élményeiket egy látványos bemutató óra keretében osztották meg az itthon maradt társaikkal.

Tovább 2017-06-15

Társalgó a Hagymatikumból 2017.06.15.

Társalgó a Hagymatikumból 2017.06.15.

Tovább 2017-06-15

Lövések és tűz a földeáki iskolában

Ötödik alkalommal ismerkedhettek a közbiztonsággal a földeáki diákok, óvodások és szüleik. A Návay iskola udvarán a rendőrség, a tűzoltóság, a büntetésvégrehajtás, a polgárőrség, valamint a honvédség tagjai mutatták be mesterségüket az érdeklődőknek.

Tovább 2017-06-15

Bronzérmet hoztak a JUGYU-sok Piliscsabáról

A megyei első helyezést követően a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola csapata képviselhette Csongrád megyét a 22. Csecsemő és Kisded Gondozási Versenyen. A vetélkedőn elméleti, gyakorlati valamint kreatív feladatokat kellett teljesíteniük a makaóiaknak, akik végül a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Tovább 2017-06-15

Újjáépítik a Kálvin utca rendelőt

Két fontos bejelentésre került sor a szerdai utcafórumokon. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a városvezetés úgy döntött, hogy elbontják a Kálvin utcai rendelőt, melynek helyére új, XXI. századi színvonalú intézményt fognak felhúzni. Czirbus Gábor alpolgármester pedig fórumán tette közhírré, hogy leleplezték a Szent István téri illegális szemétlerakót, aki ellen megteszik a szükséges lépéseket.

Tovább 2017-06-15

Zenei műfajok keveredése a Zenepavilonban

Második fellépőként szintén egy helyi együttes, a WOX szórakoztatta a közönséget vasárnap a Zenepavilonban. A zenekar négy esztendeje egy férfi énekkarként indult, de mostanra fiatalokkal kibővülve már hangszeres zenét játszanak. Koncertjükre sokan voltak kíváncsiak.

Tovább 2017-06-15

Diagnózis 2017.06.14.

Diagnózis 2017.06.14.

Tovább 2017-06-15

Makói Híradó 2017.06.14. HD

- Erzsébet királyné is díszíti majd a Városháza nagytermét - Nyári táborok a múzeumban - Makón járt Király István - Újabb 41 pedagógust köszöntöttek - Tűzoltók bemutatóztak az Erdélyi püspök utcán - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-06-14

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-06-14

Tűzoltók bemutatóztak az Erdélyi püspök utcán

A Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai épületében a nyári szünet közeledtével sem unatkoznak. Nemrégiben egy mezítlábas sétányt adtak át, legutóbb pedig egy országos pályázatot nyertek, melynek köszönhetően tűzoltók tartottak bemutatót a gyerekeknek.

Tovább 2017-06-14

Újabb 41 pedagógust köszöntöttek

A napokban újabb négy intézménybe látogatott el Farkas Éva Erzsébet polgármester a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány képviselőjével, hogy jutalmazza a kiemelkedő munkát végzett pedagógusokat. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában hétfőn húszan vehettek át elismerést.

Tovább 2017-06-14

Makón járt Király István

Februárban kezdte el a kick-box oktatását a szegedi Combat DSC városunkban. Az egyesület jelenleg közel 30 fővel működik, vegyes korcsoportban. Nemrégiben egyik edzésükre Király István, a Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke is ellátogatott.

Tovább 2017-06-14

Nyári táborok a múzeumban

Az idei nyáron is számos programmal várja a József Attila Múzeum a gyerekeket. Ezekről Szikszai Zsuzsanna igazgató és a táborok szervezői tartottak sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-06-14

Erzsébet királyné is díszíti majd a Városháza nagytermét

Már javában tartanak a Városháza Dísztermének felújítási munkálatai, ám előreláthatóan leghamarabb decemberre lesz kész. Ennek oka, hogy egy speciális médiakommunikációs hálózatot, valamint klíma- és világításrendszert építenek be, hiszen felkerül a falra több, híres festmény is.

Tovább 2017-06-14

Makói Híradó 2017.06.13. HD

- Megkezdődtek az utcafórumok - Rendvédelmi nap a Bartókban - Jól halad a járdafelújítás - XIV. Vertán-telepi nap - Meglepődtek a szegedi iskolások

Tovább 2017-06-13

Meglepődtek a szegedi iskolások

Már hagyomány, hogy televíziónk szerkesztőségébe iskolás csoportok látogatnak el, hogy bepillantást nyerhessenek egy izgalmas szakma kulisszái mögé. A szegedi Dózsa György Általános Iskola 4. osztályos tanulói makói kirándulásuk alkalmával érkeztek hozzánk.

Tovább 2017-06-13

Rendvédelmi nap a Bartókban

Első alkalommal tartotta meg Rendvédelmi napját a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye. Az intézmény udvarát rendőrök valamint tűzoltók lepték el, akik bemutatókkal és játékokkal készültek a tanulóknak.

Tovább 2017-06-13

Jól halad a járdafelújítás

Már több képviselői körzetben zajlik a járdafelújítás. A Mikes Kelemen utcai munkálatok a végső fázisnál tartanak, itt az elkészült utcarészt Toldi János települési képviselő és Silye Zoltán, a kivitelező cég ügyvezetője mutatták be.

Tovább 2017-06-13

XIV. Vertán-telepi nap

A hétvégén tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Vertán-telepi napot. A szervezők minden korosztály számára érdekes versenyekkel, fellépőkkel várták a résztvevőket, majd tombolával és retroshow-al ért véget a program.

Tovább 2017-06-13

Makói Híradó 2017.06.12. HD

- Nyergesné Kovács Erzsébet lett Csanádpalota polgármestere - Háromgólos előnyben a Makó FC - Műfüves focipályát avattak Kiszomboron - Közlekedésbiztonsági fórum a Koronában

Tovább 2017-06-12

Műfüves focipályát avattak Kiszomboron

Teljesen új, modern műfüves futballpályát adott át Lázár János országgyűlési képviselő pénteken Kiszomboron. A mintegy 31 millió forintos beruházás a Magyar Labdarúgó Szövetség országos pályaépítési programjának keretében valósult meg.

Tovább 2017-06-12

Háromgólos előnyben a Makó FC

Az NB III-ért vívott osztályozó első mérkőzésén az M-Foci Kft. hazai pályán fogadta a Nagykanizsát. A találkozót a makói gárda magabiztosan nyerte, ezzel beállítva a 4-1-es végeredményt a Zala megyeikkel szemben.

Tovább 2017-06-12

Nyergesné Kovács Erzsébet lett Csanádpalota polgármestere

Nyergesné Kovács Erzsébet nyerte a tegnap tartott időközi választást Csanádpalotán, így mától ő irányíthatja a települést, mint polgármester. Az összes voks 43%-át sikerült megszereznie, ami 609 szavazatot jelent.

Tovább 2017-06-12

Közlekedésbiztonsági fórum a Koronában

A közelmúltban vette át a makói önkormányzat nevében Czirbus Gábor alpolgármester a „Közlekedésbiztonsági díj” elismerést. Ezzel nyereményként egy közeledésbiztonsági program is járt, melynek részeként került sor szakértői fórumra a Korona szállóban.

Tovább 2017-06-12

XV. Kemencés és Hagymás Grillfesztivál összefoglaló 2.rész

2017-ben is több ezren ünnepeltek a Kemencés és Hagymás Grillfesztiválon. Nem csak a rendezvény 15., hanem a szervező Váll-Ker Kft. 25. születésnapját is ünnepelték.

Tovább 2017-06-12

XV. Kemencés és Hagymás Grillfesztivál összefoglaló 1.

2017-ben is több ezren ünnepeltek a Kemencés és Hagymás Grillfesztiválon. Nem csak a rendezvény 15., hanem a szervező Váll-Ker Kft. 25. születésnapját is ünnepelték.

Tovább 2017-06-12

Egy nappal a palotai választás előtt

Kovácsné Halász Éva, a Fidesz Magyar- Polgári Szövetség csanádpalotai szervezetének elnöke saját bevallása szerint megdöbbenve olvasta Debreczeni István nyilatkozatait, amelyekben – többek között – azt állítja, ő annyira jobbikos, mint fideszes. Mint arról tegnap beszámoltunk, a polgármester-jelölt egyéb más területeken is ellentmondásba került még saját családjával is, így arra is kíváncsiak voltunk, vajon a palotai választó polgárok mit gondolnak róla.

Tovább 2017-06-10

Makói Híradó 2017.06.09. HD

- Minden baba megkapta kis fáját - Baloldali összeborulás lesz 2018-ra - Paprikás hangulat Lázár János és Nyergesné Kovács Erzsébet csanádpalotai fórumán - 79 pedagógus munkáját jutalmazzák Makón - Sikeresen szerepelnek a Forgatósok - Rekord számú vendég a Hagymatikumban

Tovább 2017-06-09

Baloldali összeborulás lesz 2018-ra

Betegsége miatt Gyurcsány Ferenc nem tudott részt venni a Demokratikus Koalíció makói fórumán, helyette Nagy-Huszein Tibor, a párt alelnöke ismertette a Sokak Magyarországa választási programjavaslatot. A gyűlésen az is kiderült, hogy a Botka László és a Gyurcsány Ferenc közötti összecsapás ellenére baloldali összefogás lesz 2018-ra, valamint, hogy a DK díszpolgárrá terjeszti fel Rója István iskolaigazgatót.

Tovább 2017-06-09

Paprikás hangulat Lázár János és Nyergesné Kovács Erzsébet csanádpalotai fórumán

A vasárnap esedékes polgármesteri választásokat megelőzően, tegnap késő délután Csanádpalotán járt Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, hogy ezáltal is kifejezze Nyergesné Kovács Erzsébet támogatását, valamint személyesen válaszoljon a palotaiak által feltett kérdésekre. Az estébe hajló rendezvényen több mint százan gyűltek össze, voltak, akik meglehetősen paprikás hangulatban érkeztek.

Tovább 2017-06-09

Minden baba megkapta kis fáját

Végéhez ért a 2017-es év Baba-park programja, melyben 383 baba kapta meg fáját, oklevelét és a térképet, mely csemetéjéhez vezeti őket és szüleiket. A rendezvénysorozat minden évben nagy népszerűségnek örvend a szülők és a nagyszülők körében is.

Tovább 2017-06-09

79 pedagógus munkáját jutalmazzák Makón

Két nap alatt öt intézménybe látogatott el Farkas Éva Erzsébet polgármester a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány képviselőivel, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is jutalmazza a pedagógusokat. A köszöntések első állomása a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda volt.

Tovább 2017-06-09

Sikeresen szerepelnek a Forgatósok

Számos sikeres szereplést, fellépést és versenyt tudhat maga mögött a Forgatós Táncegyüttes. Ezekről, valamint a közeljövőben tervezett programjaikról Doktor László és Bagaméri Andrea számolt be stábunknak.

Tovább 2017-06-09

Rekord számú vendég a Hagymatikumban

A Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. a latin kultúra jegyében tartotta meg nagyszabású szezonnyitó buliját a hétvégén, melynek óriási sikere volt, közel ötezren vettek részt a rendezvényen. A nap folyamán volt tánc-, étel- valamint kávébemutató, délután pedig Szabó Ádám harmonikás szórakoztatta a fürdőzőket.

Tovább 2017-06-09

Makói Híradó 2017.06.08. HD

- A makóiak szerint másra kellett volna fordítani a milliókat - Luxus utak, luxusautók, 100 milliós jelzáloghitel a Debreczeni Istvánról szóló szórólapokon - Trianonról a Makói Polgári Szalonban - Egészségfejlesztés a Hagymatikumban - Átadták a Pápay-díjakat

Tovább 2017-06-08

Luxus utak, luxusautók, 100 milliós jelzáloghitel a Debreczeni Istvánról szóló szórólapokon

A Debreczeni Istvánt, csanádpalotai polgármester-jelöltet ért vádak listája meglehetősen hosszú: szórólapokon taglalják az állítólag nyugdíjból finanszírozott utazásait és luxusautóit, tönkrement cégeit és a családi házán lévő jelzáloghitelt. Családtagjai pedig a legismertebb közösségi portálon, nyilvános posztokban tesznek neki szemrehányást legutóbbi nyilatkozata miatt. Televíziónk kíváncsi volt Debreczeni István álláspontjára is az ügyben, ezért megkerestük a polgármester-jelöltet.

Tovább 2017-06-08

A kiállítás, mely híd két nemzet között

Todor Manoljovic életéről szóló vendégkiállítást kapott a József Attila Városi Múzeum, melyet az Espersit-házban nyitottak meg. A költő nagy rajongója volt József Attilának és Ady Endrének, így lehet a tárlat egy híd a két nemzet között.

Tovább 2017-06-08

A makóiak szerint másra kellett volna fordítani a milliókat

A makóiak nagy részét felháborítja, hogy a Buzás Péter által vezetett önkormányzatnál 2014 előtt több mint 174 millió forintot osztottak ki jutalomként. Tegnapi Híradónkból kiderült, hogy az érintettek nem kívántak a kameránk elé állni, ma megkérdeztük az utca emberét is, mit gondol az ügyről és annak fontosságáról.

Tovább 2017-06-08

Átadták a Pápay-díjakat

A XVIII. alkalommal megrendezett Pápay napok keretében adták át a Pápay-díjakat az intézmény kertjében, ahol az iskola névadójának emlékkövét is megkoszorúzták. Idén négyen részesültek kitüntetésben példamutató munkájuk elismeréseként.

Tovább 2017-06-08

Egészségfejlesztés a Hagymatikumban

Elsőként a Hagymatikum dolgozóit vizsgálták az Egészségfejlesztési Iroda és az EVP új kezdeményezése során. Ennek lényege, hogy a térség cégei számára felajánlják a lehetőséget, hogy azokhoz kitelepülve, végezzenek egészségügyi szűréseket. Erről szerdán tartottak sajtótájékoztatót a Gyógyfürdő orvosi rendelőjében.

Tovább 2017-06-08

Trianonról a Makói Polgári Szalonban

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a trianoni béke került terítékre a Makói Polgári Szalon legutóbbi estjén. A Korona Szállóban pénteken dr. Ravasz István alezredes, hadtörténész tartott előadást az érdeklődőknek.

Tovább 2017-06-08

Közel 200 millió forint jutalom a városvezetőknek

Még ki sem hűlt a Makó-Térségi Víziközmű Kft. körüli pénzosztási botrány és az sem derült még ki, hogy ki a felelős a mintegy 3,7 milliárd forintos ivóvízminőség-javító program hibás megvalósításáért, máris újabb csontváz hullott ki az előző városvezetés szekrényéből. Ugyanis a közelmúltban néhány nyilvánosságra került dokumentum tanúsága szerint, több mint 174 millió forintot osztottak ki jutalomként a Buzás Péter által vezetett önkormányzatnál 2014 előtt, melyből mindössze csupán 8-10 munkavállaló részesült. Televíziónk megkereste az érintetteket, hogy megkérdezze tőlük, kik és milyen feladatellátásért kapták meg ezeket az irreálisan magas összegeket.

Tovább 2017-06-07

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-06-07

ContiTech Családi és Sport Nap

Hetedik alkalommal rendezte meg Családi és Sport Napját a ContiTech. A város legnagyobb munkáltatója változatos programmal várta a dolgozókat, családjaikat és barátaikat a Báló ligeti MAK sportpályára.

Tovább 2017-06-07

Két keréken Apátfalván

Három éves hagyományát öregbítette az Egyesített Népjóléti Intézmény szombaton, amikor újra nyeregbe ültek, hogy az egyik közeli településre biciklizzenek. A programon közel hetvenen vettek részt.

Tovább 2017-06-07

Zipzárgyár települne Csanádpalotára

Pozitívan zárultak azok a tárgyalások, melyeket Nyergesné Kovács Erzsébet folytatott a tótkomlósi zipzárgyárral, ennek értelmében már ősztől mintegy harminc betanított munkást vennének fel a városba települő üzembe. Erről, az óvodát és a bölcsődét érintő problémákról, valamint a fiatal vállalkozók támogatásáról tegnapi fórumán számolt be a polgármester-jelölt.

Tovább 2017-06-07

Makói Híradó 2017.06.06. HD

- Nemzeti összetartozás napja - Pünkösdölő Csanádpalotán - Egyedül Istené a dicsőség - Idén 383 baba születésének tiszteletére ültetnek fát - Nyáron indul a Művészetek Katedrája kurzussorozat

Tovább 2017-06-06

Nyáron indul a Művészetek Katedrája kurzussorozat

Közzétette felhívását a „Művészetek Katedrája” elnevezésű, Nyári Összművészeti Szabadegyetemre való jelentkezésre az Angyalsóhaj Alapítvány. 2017 augusztusának első két hetében nyolc művészeti ágban indulhat kurzus Makón. Ennek részleteiről tartott múlt héten sajtótájékoztatót Farkas Éva Erzsébet polgármester, a szabadegyetem védnöke.

Tovább 2017-06-06

Nemzeti összetartozás napja

2010 óta június 4-e a nemzeti összetartozás napja. Ez alkalomból tartott trianoni megemlékezést a város, amelyre meghívták az oktatási intézményeket, valamint a helyi kisebbségi önkormányzatokat is.

Tovább 2017-06-06

Pünkösdölő Csanádpalotán

Hagyományőrző programokkal, számos fellépővel és ízletes, alföldi gulyással várták vasárnap a csanádpalotaiakat az első alkalommal megrendezett Pünkösdölőre. A programoknak a sportpálya adott otthont, ahol Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő és Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester-jelölt is köszöntötték a jelenlévőket.

Tovább 2017-06-06

Egyedül Istené a dicsőség

„Egy olyan világban, ahol nagy a hiszékenység és sok mindent el lehet bolondítani, ott igaz hitre nagy szükség van”- hangzott el pénteken este Dr. Fekete Károly, püspök előadásán. Az Újvárosi Templom zsúfoltságig telt érdeklődőkkel az Egyházak Éve programsorozat legutóbbi állomásán.

Tovább 2017-06-06

Idén 383 baba születésének tiszteletére ültetnek fát

Csütörtökön két helyszínen osztottak ki közel száz kisfát az idei Babafa programsorozat nyitányán. A gyermekek névre szóló emléklapot kaptak, melyeket Farkas Éva Erzsébet polgármester, Kovács Sándor valamint Kádár József önkormányzati képviselők adtak át.

Tovább 2017-06-06

Fókuszban a M-Foci Kft

A ma esti Fókuszban a makói csapat, sikeres tavaszi szezonjáról beszélgetünk, hiszen megyei bajnokként üdvözölhetjük őket

Tovább 2017-06-06

Makói Híradó 2017.06.02. HD

- Hullanak a csontvázak az előző városvezetés szekrényéből - Újabb, Nyergesnét lejárató újságok Csanádpalotán - Feljelentést tett Czirbus Gábor alpolgármester - Újraszínezték a Návay teret - Véradást szerveztek az ENI munkatársai számára

Tovább 2017-06-02

Feljelentést tett Czirbus Gábor alpolgármester

Feljelentést tett Czirbus Gábor alpolgármester illegális hulladéklerakás ügyében a Makói Polgármesteri Hivatal Jegyzői Irodáján. Erről tegnap a Szent István téren tartott sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-06-02

Gyerekzsivajtól zengett a Kölcsey utca

A Zrínyi utcai óvodások vették először birtokba azt a játszóteret, amelyet Czirbus Gábor alpolgármester képviselői alapjából újítatott fel. A Kölcsey utcán lévő parkban a régi játszótér helyén három új elem került kihelyezésre.

Tovább 2017-06-02

Újraszínezték a Návay teret

A Magna Cum Laude koncertje zárta az idei évben megrendezett Kemencés és Hagymás Grillfesztivált. A zenekarra számos fellépés vár és emellett folyamatosan készülnek legújabb slágereik is.

Tovább 2017-06-02

Véradást szerveztek az ENI munkatársai számára

Véradást szerveztek az Egyesített Népjóléti Intézmény dolgozói számára a Civil Szervezetek Klubjában. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett alkalom lebonyolításában a Magyar Vöröskereszt és a Makói Véradó Állomás kollégái segédkeztek.

Tovább 2017-06-02

Hullanak a csontvázak az előző városvezetés szekrényéből

Mintegy 174 millió forintot osztottak ki jutalomként a Buzás Péter által vezetett önkormányzatnál 2014 előtt, és mindössze 8-10 munkavállalóból állt az a kör, aki részesült ebből – derült ki a közelmúltban néhány, nyilvánosságra hozott dokumentumból. A részletekről Czirbus Gábor, a Fidesz helyi elnöke egy sajtótájékoztató keretében számolt be ma délelőtt.

Tovább 2017-06-02

Újabb, Nyergesnét lejárató újságok Csanádpalotán

Újabb újságokat találhattak a postaládájukban a palotaiak, melyekben – többek között- azt feszegették: miért írtak ki máris pályázatot Magyarcsanád jegyzői állására. Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester- jelölt legutóbbi lakossági fórumán, programjának ismertetése mellett erre is választ adott.

Tovább 2017-06-02

Makói Híradó 2017.06.01. HD

- „Trianon nem békeszerződés, hanem diktátum volt” - Vadonatúj érzést hozott Radics Gigi Makóra - Kihívás napja - Makó - Fókuszban a fiatalok és a helyi vállalkozások jövője Csanádpalotán - Feloszlatta magát Algyő képviselőtestülete

Tovább 2017-06-01

„Trianon nem békeszerződés, hanem diktátum volt”

Napra pontosan 75 évvel a trianoni országcsonkítás tragédiájára emlékeztető jelkép első, 1942-es felavatása után közadakozásból állították újra az Országzászló emlékművet Makón. A Csanád vezér téren közel ezren gyűltek össze, hogy részesei lehessenek a történelmi pillanatnak. Az avatóünnepségen Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő köszöntőt, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pedig ünnepi beszédet mondott.

Tovább 2017-06-01

Vadonatúj érzést hozott Radics Gigi Makóra

Ismét Makón koncertezett Radics Gigi, aki most a szabadtéren káprázatta el közönségét. Az énekesnő interjúnkban beszámolt a jövőbeli terveiről és arról, milyen kötődése van városunkhoz.

Tovább 2017-06-01

Kihívás napja – Makó

27. alkalommal került megrendezésre a Kihívás Napja verseny Magyarországon. Makó idén ismét csatlakozott a rendezvényhez, melynek célja a lakosság létszámához viszonyított minél több, különböző 15 perces sportaktivitás teljesítése. A város a tavalyi évhez hasonlóan idén is első helyen végzett kategóriájában.

Tovább 2017-06-01

Fókuszban a fiatalok és a helyi vállalkozások jövője Csanádpalotán

A fiatalok és a helyi vállalkozók jövője, a fogorvosi ellátás, a romos, önkormányzati ingatlanok sorsa, és a külterületi dűlőutak állapota is szóba került Nyergesné Kovács Erzsébet legutóbbi csanádpalotai, lakossági fórumán. A polgármester- jelölt ezúttal a piactéren várta a lakosokat.

Tovább 2017-06-01

Makói Híradó 2017.05.31. HD

- Hősökre emlékeztek Makón - Dr. Sebő Ottó lett a 2016-os év Állatvédő Állatorvosa - Zenei kavalkád a Grillfesztiválon - Polgárőröket köszöntöttek - Évadzáró gálára készül a Maros Táncegyüttes

Tovább 2017-05-31

Évadzáró gálára készül a Maros Táncegyüttes

Sok munkával és fellépéssel telt az idei fél esztendeje a Maros Táncegyüttesnek. Már hagyomány náluk, hogy az iskolai tanév végéhez közeledve egy gála keretében mutatják meg mindazt, amit elsajátítottak. Most pénteken a közel 150 tanítvány együtt táncol majd a Hagymaház színpadán.

Tovább 2017-05-31

Polgárőröket köszöntöttek

A Makói Polgárőrök Egyesülete vasárnap tartotta közgyűlését, ahol többek között sor került a jubiláló tagok köszöntésére. A tanácskozásra ellátogatott Toldi János önkormányzati képviselő, valamint a helyi rendvédelmi szervek vezetői is.

Tovább 2017-05-31

Dr. Sebő Ottó lett a 2016-os év Állatvédő Állatorvosa

Dr. Sebő Ottó lett a 2016-os év Állatvédő Állatorvosa, a díjat az állatvédő szervezetek jelölése alapján ítélik oda. Több mint húsz éve van a pályán, és naponta 50-60 kedvencet is ellátnak kollégáival.

Tovább 2017-05-31

Hősökre emlékeztek Makón

A Magyar Honvédség, Makó Város Önkormányzata és a Csongrád Megyei Kormányhivatal közösen emlékezett meg május utolsó vasárnapján a Magyar Hősökre. Városunkból nyolcezer-ötszáz férfi vonult be a háborúba életükkel áldozva a Hazáért.

Tovább 2017-05-31

Zenei kavalkád a Grillfesztiválon

A XV. Kemencés és Hagymás Grillfesztivál nem kizárólag a finom ételekről szólt, a kulturális események is helyet kaptak. A péntek esti koncertek után szombaton is több fellépő szórakoztatta a résztvevőket, köztük fúvósok, a Váll-Ker zenekar és László Attila, a 2010-es Csillag születik győztese.

Tovább 2017-05-31

Makói Híradó 2017.05.30. HD

- Vizsgálóbizottságot állítanak fel az ivóvíz ügyben - Műfüves pályát avattak Maroslelén - Bajnok a Makó FC - Az LGT sztárjaival startolt el az idei grillfesztivál - Nyugalmat és élhetőbb települést szeretnének a palotaiak - Gyereknek lenni jó - Kemencés hagymás finomságok

Tovább 2017-05-30

Bajnok a Makó FC

Már az első félidőben kiütötte ellenfelét a Makó FC a szombati mérkőzésükön. A bajnokcsapatnak még egy találkozója van a 2016/2017-es tavaszi szezonból.

Tovább 2017-05-30

Vizsgálóbizottságot állítanak fel az ivóvíz ügyben

Tovább gördül az ivóvízminőség-javító program ügye, miután múlt héten csütörtökön megérkezett a Társulás által kért hivatalos igazságügyi szakértői vélemény, mely több hibát és mulasztást is feltárt. Hogy kik ezért a felelősek, annak kiderítésére egy vizsgálóbizottságot állítanak fel – hangzott el a mai rendkívüli testületi ülésen.

Tovább 2017-05-30

Az LGT sztárjaival startolt el az idei grillfesztivál

Az LGT leghíresebb slágerei is felcsendültek a XV. alkalommal megrendezett Kemencés és Hagymás Grillfesztivál nyitónapján, pénteken este. A Zenevonat együttes produkciójának igazi különlegessége az volt, hogy az egykori Locomotiv GT két tagja is színpadra lépett.

Tovább 2017-05-30

Nyugalmat és élhetőbb települést szeretnének a palotaiak

Orvosi ügyeletet, iható vizet, munkahelyeket, élhetőbb települést és nyugalmat szeretnének a Csanádpalotaiak – derült ki Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester- jelölt legutóbbi lakossági fórumán. Sokak szerint kezd eldurvulni a kampány, ami a lakosok számára visszatetsző.

Tovább 2017-05-30

Műfüves pályát avattak Maroslelén

Teljesen új, modern műfüves futballpályát adtak át Maroslelén a hétvégén. A mintegy 30 millió forintos beruházás a Magyar Labdarúgó Szövetség, és Lázár János közbenjárására a kormány támogatásával valósulhatott meg.

Tovább 2017-05-30

Gyereknek lenni jó

Az idei évben akár a tűzoltók és a rendőrök bőrébe is belebújhattak, azok a gyerekek, akik ellátogattak az egyenruhások által szervezett rendezvényre. Gyermeknap alkalmából a városban több helyszínen is várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A főszerep természetesen mindenhol a játéké volt.

Tovább 2017-05-30

Kemencés hagymás finomságok

100 kemencét és 50 grillt készítettek elő a XV. alkalommal megrendezett Kemencés és Hagymás Grillfesztiválon. A főzőverseny csapatai idén is kitettek magukért, mind ízben, mind látványvilágban elképesztő finomságok készültek.

Tovább 2017-05-30

Makói Híradó 2017.05.29. HD

- Összefogás a sérült gyermekekért - Továbbra sincs felelőse az ivóvíz problémának - 25 éves a Váll-Ker Kft. - Modern Városok Program utolsó állomása Hódmezővásárhely volt - A legkisebbeket is megajándékozták a Gyereknapon

Tovább 2017-05-29

25 éves a Váll-Ker Kft.

Két jubileummal is készült a hétvégére a Váll-Ker kft., egyrészt a vállalatot 25 évvel ezelőtt alapították, másrészt 15 alkalommal került megrendezésre a Kemencés és Hagymás Grillfesztivál. Idén is számos ínyencség került a cég által gyártott grillekre és a kültéri kemencékbe. A jó hangulatról sztárfellépők is gondoskodtak.

Tovább 2017-05-29

Összefogás a sérült gyermekekért

Csongrád megyében egyedülálló, mozgáskorlátozott gyermekek részére kialakított játszóteret adtak át vasárnap a makói Petőfi parkban. Közadakozásnak köszönhetően közel ötmillió forintból létesítettek speciális játékelemeket.

Tovább 2017-05-29

Továbbra sincs felelőse az ivóvíz problémának

Még mindig nem oldódódott meg az ivóvíz probléma a térségben. Mint arról korábban már többször is beszámoltunk, a víz ihatatlan a rendszerben lévő baktérium miatt, és ha záros határidőn belül nem változik a helyzet, a településeknek vissza kell fizetniük az uniótól kapott mintegy 3, 1 milliárd forint támogatást. A történteknek egyelőre nincs felelőse.

Tovább 2017-05-29

Modern Városok Program utolsó állomása Hódmezővásárhely volt

A Modern Városok Program utolsó 23.állomásaként látogatott el Hódmezővásárhelyre el Orbán Viktor miniszterelnök aki a polgármesterrel együttműködési megállapodást írt alá, olyan fejlesztésekről ,melyek nagyban meghatározhatják a város és a térség jövőjét is. Mindezekről és a kisebb városok valamint falvak támogatásáról televíziónknak adott interjút.

Tovább 2017-05-29

A legkisebbeket is megajándékozták a Gyereknapon

Vasárnap reggel került sor az újszülött gyermekek bébikötvényének átadására, ahol fejenként 100-100 ezer forintot vehettek át a szülők. A jelképes összeget Farkas Éva Erzsébet polgármester az önkormányzati képviselőkkel együtt osztotta ki azoknak, akiknek gyermekeik 2016. október és 2017. április hónap között születtek.

Tovább 2017-05-29

Makói Híradó 2017.05.26. HD

- Megállapodást kötött Orbán Viktor - Az ízek hétvégéje lesz Makón - Lezárult a Kassai utcai óvoda tehetséggondozó pályázata - Régészet napja a múzeumban - Szakszerűen a korai nyelvi szűrésről - Sikert sikerre halmoznak a JAG-osok

Tovább 2017-05-26

Szakszerűen a korai nyelvi szűrésről

A korai nyelvi szűrésről tartottak kerekasztal-beszélgetést a mai napon a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének szervezésében. A szakmai egyeztetésre mintegy ötven logopédust vártak, akik interaktív előadásokat hallgathattak meg a témában.

Tovább 2017-05-26

Régészet napja a múzeumban

”Szomszédban a gepidák” címmel tartottak ismeretterjesztő előadást a Régészet napja alkalmából a József Attila Múzeumban. Ezt követően a diákok bepecsételt kerámiaedényeket készíthettek el, múzeumpedagógiai foglalkozás keretében.

Tovább 2017-05-26

Sikert sikerre halmoznak a JAG-osok

Országos, rajz és környezetismeret versenyen nyertek első valamint harmadik helyezést a makói József Attila Gimnázium diákjai. A kitűnő eredményekkel büszkélkedő tanulók Bécsben és Erdélyben pihenhetik ki fáradalmaikat.

Tovább 2017-05-26

Lezárult a Kassai utcai óvoda tehetséggondozó pályázata

Projektzáró rendezvényt tartott a Makói Óvoda Kassai utca tagintézménye kedden a Hagymaházban. Először egy előadásra került sor, ami során bemutatták a program eredményeit, majd a tehetséggondozó szakkörök által készített munkákból nyílt kiállítás.

Tovább 2017-05-26

Az ízek hétvégéje lesz Makón

Ma délután a Steel koncerttel nyitotta meg kapuit a XV. Kemencés és Hagymás Grillfesztivál. Szombaton egész napos programsorozat várja az érdeklődőket. Köztük zenei felvonulás, Radics Gigi és a Magna Cum Laude koncertje.

Tovább 2017-05-26

Társalgó 2017.05.25.

Gasztronómiai és kulturális fesztiválra vár mindenkit immáron 15.alkalommal a Hgaymás Grillfesztivál. Több ország résztvevői közül a Moszkvai nemzetközi versenyen a makói fúvósok utánpótlás gyermekifjúsági zenekara elhozta kategóriája első helyezését. Az operettek világába is kalandozunk Peller Károly segítségével aki a fülbemászó dallamokkal dalra fakasztotta a fürdő vendégeit

Tovább 2017-05-25

Makói Híradó 2017.05.25. HD

- Újabb három család talált otthonra Makón - Tartós élelmiszert osztott a Vöröskereszt és a Givaudan Hungary Kft. - Egyháztörténeti konferenciát tartottak - Ismét ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-05-25

Újabb három család talált otthonra Makón

Makó Város Önkormányzata - igazodva a Magyar Kormány otthonteremtési programjához - újabb három családnak nyújtott segítséget jövőbeli tervei megvalósításához. A Szerecsen utcai építési telkekre sikeresen pályázók Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen ma írták alá a szerződéseket.

Tovább 2017-05-25

Tartós élelmiszert osztott a Vöröskereszt és a Givaudan Hungary Kft.

Pénzadományt nyert a Magyar Vöröskereszt makói területi szervezete a Givaudan Hungary Kft-vel közös pályázatán. Ebből az összegből 75, egyenként közel 16.000 Ft értékű, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot állítottak össze.

Tovább 2017-05-25

Egyháztörténeti konferenciát tartottak

Az Egyházak éve programsorozat második rendezvényére kedden került sor a Korona Szállóban. Az egyháztörténeti konferencián Dr. Molnár János nyugalmazott egyetemi docens, valamint Dr. Benyik György teológiai tanár tartottak előadást.

Tovább 2017-05-25

Ismét ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

Továbbra is ingyenes lesz a bárányhimlő elleni védőoltás, nincs veszélyben a belgyógyászat, új házi orvos a kilencedik körzetben – többek között ezekről is szó esett a tegnapi, rendes testületi ülésen. A grémium összesen 23 napirendi pontot tárgyalt.

Tovább 2017-05-25

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.