Makói Híradó 2019.01.17.

- Idén elkezdődhet a Maroslelei sportcsarnok építése - Ismét szorgos munka folyik a Munkácsy Mihály Képzőművész Körben - „ Itt a farsang, áll a bál”

Tovább 2019-01-17

Társalgó – 2019.01.17.

- Szaunamester Bajnokság a Hagymatikumban - „Alakváltozások” - kiállítás - Doni- megemlékezés Makón

Tovább 2019-01-17

Ökumenikus imahét Makón is január 20-tól 26-ig

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét. Makó több pontján együtt imádkozhatnak a reformátusok és evangélikusok, valamint római és görögkatolikusok. A rendezvénysorozat idei bib¬li¬ai mot¬tó¬ja Mózes ötödik könyvében található: "Az igazságra és csakis az igazságra törekedj!"

Tovább 2019-01-17

Idén elkezdődhet a Maroslelei sportcsarnok építése

A tornacsarnok megépítése lesz az idei év legnagyobb beruházása Maroslelén- mondta el Martonosi György a község polgármestere. A megvalósult és a tervezett fejlesztésekről számolt be televíziónknak a település első embere.

Tovább 2019-01-17

Ismét szorgos munka folyik a Munkácsy Mihály Képzőművész Körben

Még 1962 – ben Hézső Ferenc festőművész vezetésével jött létre a Munkácsy Mihály Képzőművész Kör, mely több évtizedig működött Makón. Ezt az értékteremtő, alkotói műhelyt tavaly ősszel újra életre hívták a József Attila Múzeumban.

Tovább 2019-01-17

„ Itt a farsang, áll a bál”

Az idén nagyon hosszú a farsangi időszak, kezdete vízkereszt, azaz január 6-a volt, és hamvazószerdáig tart, ami az idén március 6-ra esik. Az ősi tavaszváró ünnephez számos néphagyomány kapcsolódik, ennek jártunk utána Szikszai Zsuzsanna néprajzkutatóval, a József Attila Városi Múzeum igazgatójával.

Tovább 2019-01-17

Makói Híradó 2019.01.16.

- Sikeres szezont zárt a Hagymatikum - Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években - Rövid hírek - JAG – os sikerek - Tartós élelmiszereket kapott tíz apátfalvi család

Tovább 2019-01-16

Tartós élelmiszereket kapott tíz apátfalvi család

Apátfalva község több civil szervezettel ápol szoros kapcsolatot, például a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói csoportjával. Az önkormányzati támogatások mellett az egyesület is megajándékozta a rászoruló családokat.

Tovább 2019-01-16

Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években

Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években. Szakértők szerint mindez a hazai gazdaság egyre javuló teljesítményére vezethető vissza. Ráadásul tovább erősíti a vásárlási kedvet a CSOK és a jelenlegi kedvező hitelek.

Tovább 2019-01-16

Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években

Jelentősen emelkedtek a lakások árai Makón az elmúlt években. Szakértők szerint mindez a hazai gazdaság egyre javuló teljesítményére vezethető vissza. Ráadásul tovább erősíti a vásárlási kedvet a CSOK és a jelenlegi kedvező hitelek.

Tovább 2019-01-16

Sikeres szezont zárt a Hagymatikum

Megnövekedett árbevétel, béremelések, rangos nemzetközi elismerés és sikeres beruházások - ezek mind szükségesek voltak ahhoz, hogy a Hagymatikum az eddigi legsikeresebb szezonját zárhassa a 2018-as esztendőben. Ezek az eredmények újabb lendületet és motivációt jelentenek a létesítmény vezetősége és alkalmazotti köre számára.

Tovább 2019-01-16

Makói Híradó 2019.01.15.

- Maroslelei a térség első babája - A téli időszakban is nő a levegő szennyezettsége - Rövid hírek - Horgolósuli az Ifjúsági Színtérben - Gyermek rajzpályázatot hirdetnek az állatvédők

Tovább 2019-01-15

A téli időszakban is nő a levegő szennyezettsége

A téli időszakban több olyan körülmény is fennáll, amely befolyásolhatja a levegő minőségét településeinken. A szennyezettség különböző betegségeket idézhet elő vagy már meglévő kórok tüneteit erősítheti fel. Felelős döntésekkel és körültekintéssel bizonyos szinten egyénileg is tehetünk azért, hogy lakhelyünkön megfelelő adatokról tudjanak beszámolni a szakértők.

Tovább 2019-01-15

Gyermek rajzpályázatot hirdetnek az állatvédők

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete gyermekrajz pályázatot hirdet a felelős állattartás és az állatszeretetre való nevelés jegyében Hódmezővásárhelyen és vonzáskörzetében lakó gyerekek számára. A témája pedig a süni, annak eledele, környezete.

Tovább 2019-01-15

Maroslelei a térség első babája

Január 3-án született meg a kistérség első babája. A maroslelei Kővágó Melodit tegnap Farkas Éva Erzsébet a Makói Kistérség Többcélú Társulásának elnöke és Martonosi György a község polgármestere köszöntötte otthonában.

Tovább 2019-01-15

Horgolósuli az Ifjúsági Színtérben

A 2019 – es esztendőben is sokrétű és színes programokkal várja az érdeklődőket a Makói Fiatalok Akadémiája. Legutóbbi rendezvényük keretében például horgolni tanulhattak a kreatívkodni vágyók.

Tovább 2019-01-15

Makói Híradó 2019.01.14.

-A doni hősökre emlékeztek -Makón rendezték meg a VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokságot -Rövid hírek -Rendőrségi híreink -Teremben rúgják a bőrt a labdarúgók

Tovább 2019-01-14

A doni hősökre emlékeztek

Péntek délután Makón is megemlékezést tartott a doni áttörés 76. évfordulója alkalmából az ott harcoló és elhunyt magyar hősök előtt tisztelegve a Fidesz helyi szervezete. A helyszínen Dr. Halmágyi Pál, nyugalmazott múzeumigazgató beszéde után a megjelentek gyertyát gyújtottak a II. világháborús emlékműnél és elhelyezték a megemlékezés virágait is.

Tovább 2019-01-14

Makón rendezték meg a VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokságot

Makón rendezték meg a Harvia-Saunabau VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság második fordulóját. Az eseményre nagy érdeklődés mutatkozott, hiszen teltházas showszeánszokat tartottak az ország számos pontjáról érkező szakemberek.

Tovább 2019-01-14

Teremben rúgják a bőrt a labdarúgók

Huszonegy csapattal vette kezdetét Makó egyik legnépszerűbb sporteseménye a Givaudan Teremlabdarúgó Bajnokság, melynek már hatodik alkalommal ad otthon az Erdei János Városi Sportcsarnok. A torna vége Január utolsó szombatjára esedékes, addig minden hétvégén izgalmasabbnál izgalmasabb összecsapások várnak a sportág kedvelőire.

Tovább 2019-01-14

Heti reakció – 2019.01.11.

Műsorunkból kiderül, mennyire szeretik Makón a telet.

Tovább 2019-01-11

Makói Híradó 2019.01.11.

- Országos koordinátori feladatot kapott Nagy Mihály, a ContiTech makói telephelyének igazgatója - Több mint 8 millió forint bírsággal zárult a 2018-as téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés - Rendőrségi hírek - A makói Majoros Róbert Szlovéniában és Ukrajnában is szép sikereket ért el - Fókuszban az egészség

Tovább 2019-01-11

A makói Majoros Róbert Szlovéniában és Ukrajnában is szép sikereket ért el

Eredményekben gazdag évet zártak Majoros Róbert és az MR Power Sportegyesület tagjai. A makói erőemelőnek sikerült Szlovéniában és Ukrajnában is dobogóra állnia két kategóriában.

Tovább 2019-01-11

Fókuszban az egészség

A Müzli Klub keretében tartott előadást Zuber József természetgyógyász a József Attila Városi Könyvtárban. A programon résztvevők hasznos információkkal gazdagodhattak a helyes táplálkozással kapcsolatban.

Tovább 2019-01-11

Több mint 8 millió forint bírsággal zárult a 2018-as téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Avas dióbelet és a megengedettnél magasabb morfin tartalmú étkezési mákot is találtak a Nébih szakemberei a téli szezonális ellenőrzéskor, amely során több mint 17 500 élelmiszert vizsgáltak meg. Összesen 117 esetben adtak ki figyelmeztetést, 14 esetben a tevékenység korlátozására is sor került, valamint 125 darab bírságot szabtak ki, összesen 8 millió 65 ezer 155 forint összegben- ez azonban kevesebb a tavalyinál- adta hírül a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal.

Tovább 2019-01-11

Országos koordinátori feladatot kapott Nagy Mihály, a ContiTech makói telephelyének igazgatója

Nagy Mihály, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói telephelyének ügyvezető igazgatója ez év január elsejétől, pályafutása során már második alkalommal országos koordinátori feladatok végzésére kapott felkérést az anyacégtől. Az új szerepkör nagyobb felelősséggel is jár, hiszen a vállalat fókusz országként tekint hazánkra.

Tovább 2019-01-11

Társalgó 2019.01.10.

Mai adásunkban felelevenítjük a Forgatòs Táncegyüttes és a Makòi Általános és Alapfokù Művèszeti Iskola karácsonyi műsorának felejthetetlen pillanatait, továbbá stábunk az Újévi koncerten is kint járt, amelynek sztárvendége Vastag Csaba Fonogram – díjas énekes és Cseh Antal operaénekes volt.

Tovább 2019-01-10

Makói Híradó 2019.01.10.

- Teljes egészében megújulhat a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola óvodaépülete - „Alakváltozások” a Hagymaház Galériában - Idén is nagy sikere van Makón a jégpályának - A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja pótszilveszteri bulit rendezett - Rövid hírek

Tovább 2019-01-10

A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja pótszilveszteri bulit rendezett

Igazán jó hangulatban telt a Szépkorúak Nyugdíjas Klubjának Óévbúcsúztató rendezvénye, amelyre Dr. Hadik György önkormányzati képviselő is ellátogatott. Az év első eseménye remek alkalom volt a tagoknak, hogy az ünnepek után újra találkozzanak és beszélgessenek.

Tovább 2019-01-10

Idén is nagy sikere van Makón a jégpályának

Nagy örömmel veszik birtokba a makói jégpályát az érdeklődők. A város minden télen biztosítja a diákoknak és felnőttek egyaránt a kikapcsolódást. Délelőtt az oktatási intézmények tanulói, délután és hétvégén pedig bárki látogathatja a sportlétesítményt, ahol még oktatást is lehet igényelni.

Tovább 2019-01-10

Teljes egészében megújulhat a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola óvodaépülete

Újabb jelentős fejlesztés valósulhat meg a közeljövőben városunkban, ugyanis a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola óvodaépülete kibővülhet és a már meglévő részlegek is korszerűsödhetnek közel 400 millió forintból. A beruházás nagyban megkönnyíti majd az intézményben folyó mindennapos munkát.

Tovább 2019-01-10

„Alakváltozások” a Hagymaház Galériában

A Hagymaház Galéria egy igazán egyedi, az „Alakváltozások” címet kapó kiállítással nyitotta meg a 2019 – es évét. A nagyérdemű számos grafikát csodálhat meg, melyek a hódmezővásárhelyi származású Ormos Zsuzsanna keze munkáját dicsérik.

Tovább 2019-01-10

Jelenleg nincs influenzajárvány Csongrád megyében

Az influenza figyelő szolgálat minden évben a negyvenedik héttől a következő esztendő huszadik hetéig tart. Jelen pillanatban nem beszélhetünk influenzajárványról Csongrád megyében, ezért a szakemberek még javasolják a védőoltás felvételét.

Tovább 2019-01-09

Makói Híradó 2019.01.09. HD

- Folyamatosan tisztulnak az utak városunkban - Jelenleg nincs influenzajárvány Csongrád megyében - Még van szabad kapacitás a MENI éjjeli menedékhelyén és nappali melegedőjében - Hogyan óvjuk kedvenceinket a hidegben? - A Makói Városi Televízió az egyik legkedveltebb információs forrás a helyiek szerint

Tovább 2019-01-09

Makói Híradó 2019.01.09. HD

A néhány napja újra beköszöntött kemény, hideg, téli időjárás miatt komoly feladat hárul a hajléktalanszállókra és az ott dolgozókra. A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény éjjeli menedékhelyet és nappali melegedőt is üzemeltet városunkban, ahol még mindig rendelkeznek szabad kapacitással arra az esetre, ha újabb rászorulókkal kerülnének kapcsolatba.

Tovább 2019-01-09

Folyamatosan tisztulnak az utak városunkban

Januárral újra beköszöntött a zord, téli időjárás. A havas és fagyos utakon ilyenkor sokkal nagyobb odafigyelést igényel a közlekedés. A Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. azonban településünkön teljes kapacitással azon dolgozik, hogy az állapotok minél hamarabb normalizálódjanak.

Tovább 2019-01-09

A Makói Városi Televízió az egyik legkedveltebb információs forrás a helyiek szerint

A makóiak főként televízióból tájékozódnak, helyi szinten pedig szintén kiemelten sokan követik a Makói Városi Televízió adását - derült ki a Nézőpont Intézet közel múltban végzett közvélemény kutatásából, melyet még novemberben készítettek a településen, ötszáz fő telefonos megkérdezésével.

Tovább 2019-01-09

Hogyan óvjuk kedvenceinket a hidegben?

Az ismét beköszöntött kemény fagyok nem csak az embereket, de az állatokat is megviselik. Ilyenkor érdemes rájuk is jobban oda figyelni, legyen szó a lakásban, vagy az udvaron tartott kedvencről.

Tovább 2019-01-09

Makói Híradó 2019.01.07. HD

- Korszerűbb környezetben élhetnek ezentúl a Szivárvány Idősek Otthonának lakói - Befejeződött az önkormányzati bérlakások felújítása Honvédban - Emelkednek a bérek és a nyugdíjak - A környezetvédelemre hívták fel a gyerekek figyelmét a Szikszai iskolában - Könyv készült Szabó István kalandos életútjáról

Tovább 2019-01-08

Korszerűbb környezetben élhetnek ezentúl a Szivárvány Idősek Otthonának lakói

Befejeződtek a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonának épületében zajló munkálatok, melyeknek célja energetikai korszerűsítés és modernizáció volt. A tegnapi nap folyamán Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kiss Ildikó, a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon igazgatója tartott sajtótájékoztatót a témában, majd közösen megtekintették az épületegyüttest.

Tovább 2019-01-08

A környezetvédelemre hívták fel a gyerekek figyelmét a Szikszai iskolában

Sipos Gazda tartott előadást a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolában, melyben a természetünk szeretetére, a méhek megbecsüléséra, a rovarok világára valamint a madarak védelmére hívta fel a figyelmet. A rendhagyó óra egy családi nap keretében valósult meg.

Tovább 2019-01-08

Könyv készült Szabó István kalandos életútjáról

Újabb makói származású háborús hős életéről készült könyv „Emlékmű helyett, Szabó István tűzszerész élete” címmel, melyet a katona leánya dolgozott fel édesapja születésének 100. évfordulóján. A szerzővel dr. Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató beszélgetett a könyvtárban.

Tovább 2019-01-08

Befejeződött az önkormányzati bérlakások felújítása Honvédban

Tavaly összesen tizennégy önkormányzati bérlakást újítottak fel Honvéd városrészben. Legutóbb decemberben került átadásra még négy épület, köztük a Dembinszky utca 30. szám alatti ingatlan is.

Tovább 2019-01-08

Emelkednek a bérek és a nyugdíjak

A kormány döntésének értelmében ez év január 1-jétől ismét emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum. Növekszik a katonák és a honvédelmi alkalmazottak bére és a nyugdíjasok juttatása is magasabb lesz a tavalyihoz képest.

Tovább 2019-01-08

Makói Híradó 2019.01.07. HD

-Emléktáblával tisztelegnek a „legmakaibb makai” előtt -Rövid hírek -Rendőrségi hírek -A térség életét nagyban befolyásoló útfelújítások valósulnak meg -Zeneszóval hangolódtak Makón az újévre

Tovább 2019-01-07

A térség életét nagyban befolyásoló útfelújítások valósulnak meg

A térségben három rossz minőségű útszakasz is megújul a közeljövőben- jelentette be nemrégiben Lázár János országgyűlési képviselő. Ezen kívül szót ejtett a Szeged és Debrecen közötti 47-es út négysávosításáról, valamint a magyarcsanádi híd újjáépítéséről is.

Tovább 2019-01-07

Emléktáblával tisztelegnek a „legmakaibb makai” előtt

Pénteken avatták fel azt az emléktáblát, amellyel a tavalyi évben elhunyt múzeumigazgató, Dr. Tóth Ferenc előtt tiszteleg Makó Város Önkormányzata és a József Attila Városi Múzeum. Az eseményen méltatták a neves szakember életpályáját, majd elhelyezték a megemlékezés virágait is.

Tovább 2019-01-07

Zeneszóval hangolódtak Makón az újévre

Mint arról már korábban beszámoltunk immár XXV. alkalommal köszöntötték az újévet zeneszóval városunkban. A feledhetetlen pillanatokról a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekarának muzsikusai, Vastag Csaba Fonogram – díjas énekes és Cseh Antal operaénekes gondoskodtak.Mint arról már korábban beszámoltunk immár XXV. alkalommal köszöntötték az újévet zeneszóval városunkban. A feledhetetlen pillanatokról a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekarának muzsikusai, Vastag Csaba Fonogram – díjas énekes és Cseh Antal operaénekes gondoskodtak.

Tovább 2019-01-07

Makói Híradó 2019.01.04. HD

- Január 1-jén megszületett Makón az év első babája - Negyed évszázada köszöntik muzsikával Makón az új esztendőt - Szilveszteri futás - Tüntetéses „boldog” karácsony - Teát osztani provokáció, a rongálás demokrácia? - Felújított községházát és orvosi rendelőt kaptak a csanádalbertiek

Tovább 2019-01-04

Felújított községházát és orvosi rendelőt kaptak a csanádalbertiek

Szép karácsonyi ajándékkal gazdagodott Csanádalberti, ugyanis a település falukarácsonyán került átadásra a teljesen felújított községháza és az orvosi rendelő épülete. Az eseményen részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is, aki gratulált ahhoz a példás összefogáshoz, ami nélkül ez a siker nem születhetett volna meg.

Tovább 2019-01-04

Szilveszteri futás

Hatalmas népszerűségnek örvendett a szilveszteri futás, amellyel az óévet búcsúztatták Makón. 2018 utolsó sporteseményén, leginkább helyiek vettek részt, de sokan érkeztek vidékről is. A rendezvényt számos támogató segítette, ilyen volt többek között Makó Város Önkormányzata és a Hagymatikum Gyógyfürdő is.

Tovább 2019-01-04

Január 1-jén megszületett Makón az év első babája

Január 1-jén 7 óra 31 perckor született meg Makón az év első babája, Karai Boróka. Az édesanya elmondása szerint lánya nagyon nyugodt, csendes és jó baba. Tegnap Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte az idei esztendő újszülöttjét.

Tovább 2019-01-04

Tüntetéses „boldog” karácsony

A „rabszolgatörvénynek” titulált, a túlórára vonatkozó törvény módosítása miatt elindult tüntetések bár az év végére elcsitultak, az ünnepeket nem kímélték: a füstbombáktól, könnygáztól, szánkógyújtogatástól sem mentes megmozdulásokból az ellenzék is kivette a részét: sőt, a parlamenti vircsaftot követően ők invitálták utcára az embereket. Advent időszakában Makón is mintegy 100-150-en demonstráltak. Lázár János televíziónknak adott évindító interjújában kifejtette: a törvény valóban vitatható, és nem biztos benne, hogy elnyeri majd munkavállalók széles körű támogatását. Ugyanakkor, az, amit az ellenzék csinált, kizárta az értelmes párbeszéd lehetőségét.

Tovább 2019-01-04

Negyed évszázada köszöntik muzsikával Makón az új esztendőt

Ismét nézők sokaságával telt meg az Erdei János Városi Sportcsarnok, hiszen a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara immár huszonötödik alkalommal muzsikált újév alkalmából. A nagy volumenű eseményen Farkas Éva Erzsébet polgármester beszédében kiemelte: „Együtt építjük a Dél – Alföld legdinamikusabban fejlődő városát.”

Tovább 2019-01-04

Társalgó 2019.01.03.

Társalgó 2019.01.03.

Tovább 2019-01-03

Makói Híradó 2019.01.03. HD

-Megérkeztek az életmentő műszerek a Makói Kórház Sürgősségi és Betegellátó Osztályra -Névre szóló karácsonyi ajándékok kerültek kiosztásra -Karácsonyi néphagyományok Forgatós szemmel -Sikeres évet zárt a Duocor Bt. -Falukarácsony Apátfalván

Tovább 2019-01-03

Névre szóló karácsonyi ajándékok kerültek kiosztásra

Hagyományosan évek óta megrendezésre kerül a karácsonyi ünnepség, ahol halmozottan hátrányos helyzetű családokat és gyermekeket ajándékoz meg Makó Város Önkormányzata. A városvezetés mellett több támogató is kivette a részét a kezdeményezésből, így minden eddiginél nagyobb összeggel tudták segíteni a rászorulókat.

Tovább 2019-01-03

Sikeres évet zárt a Duocor Bt.

Növekedett az árbevétel és a dolgozók taglétszáma is, továbbá örömhír, hogy több mint 10 millió euro értékű beruházás valósul meg a Duocorban a következő években - osztotta meg televíziónkkal Gábor Zoltán, a cég ügyvezetője. A karácsonyi bálon nem csak az elmúlt évet értékelték, hanem köszöntötték a jubilálókat is.

Tovább 2019-01-03

Falukarácsony Apátfalván

A többi településhez hasonlóan Apátfalván is rendeztek közös összejövetelt az adventi időszakban. A Falukarácsonyon számos csoport varázsolt ünnepi hangulatot a lakosok legnagyobb örömére.

Tovább 2019-01-03

Karácsonyi néphagyományok Forgatós szemmel

„Ünnepek ünnepe” címmel tartotta meg hagyományos karácsonyi gálaműsorát a Forgatós Táncegyüttes a Hagymaházban. A közel két órás produkciót élő zene kísérte valamint több színművész is szerepet kapott az előadásban.

Tovább 2019-01-03

Megérkeztek az életmentő műszerek a Makói Kórház Sürgősségi és Betegellátó Osztályra

Megérkeztek a makói korházba azok a betegőrző monitorok, infúziós pumpák és EKG készülékek, amelyet Szentpéteri Csilla és zenekara nagyszabású jótékonysági koncertjeinek bevételéből vásárolt meg az intézmény. A művésznő adományának köszönhetően bővült az eszközpark és így még nagyobb biztonságban tudják ellátni a Sürgősségi és Betegellátó Osztályon lévőket.

Tovább 2019-01-03

Makói Híradó – Best Of 2018

Január - Bejárás a több, mint 9 milliárd forintból bővülő Hagymatikumban Február - Megújult a kultúra temploma, ami összeköti az eget és a földet Március - Lázár szerint eredmény csak akkor van, ha összefogás van Április - Makóra figyel a kormányzat Május - Helyi Érték Díjat nyert a Makói Városi Televízió Június - Felavatták a Trianon- emlékművet Július - Farkas Éva Erzsébet polgármester felajánlotta közel 2 millió forint jutalmát jótékony célokra Augusztus - Átvette díszpolgári címét Tóth István Szeptember - Kerekes Éva és Herczeg Angelika az első magyar nők voltak a Manaslu csúcsán Október - 2018-ban Családbarát Önkormányzat Díjat nyert Makó November - Hivatalosan is új helyre költözött a levéltár December - Megkétszerezte Makó a gazdasági teljesítményét

Tovább 2019-01-02

FogadóÓra: Lázár János

FogadóÓra: Lázár János

Tovább 2019-01-02

Makói Advent III.

Makói Advent III.

Tovább 2018-12-21

Makói Híradó 2018.12.21. HD

- Tűzifaosztás a Givaudan Hungary Kft. jóvoltából - Megújult környezetben működhet tovább a polgármesteri hivatal Maroslelén - Ünnepi műsort adtak elő a KERI-s diákok - Ünnepi összejövetel a MENI Idősek Klubjában - A VargaBalett Táncműhely növendékei bállal zárták az évet

Tovább 2018-12-21

Ünnepi összejövetel a MENI Idősek Klubjában

A Királyhegyesi utca 24. szám alatti épület is ünnepi díszbe öltözött, ugyanis a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény I. számú Idősek Klubja is karácsonyi összejövetelt tartott. Az eseményen Hadik György önkormányzati képviselő is tiszteletét tette.

Tovább 2018-12-21

Ünnepi műsort adtak elő a KERI-s diákok

Ma délelőtt újra karácsonyi hangulat lengte be a Hagymaházat, ugyanis KERI-s diákok és pedagógusok töltötték meg az épületet egy műsor erejéig. Az izgatott tanulók színes előadása méltó ráhangolódást biztosított a közelgő ünnepre.

Tovább 2018-12-21

A VargaBalett Táncműhely növendékei bállal zárták az évet

Karácsonyi bállal zárták az évet a VargaBalett Táncműhely növendékei. A 150 táncost ünnepi vacsora, csokiszökőkút és tombolasorsolás várta a Korona Szálló dísztermében.

Tovább 2018-12-21

Megújult környezetben működhet tovább a polgármesteri hivatal Maroslelén

Nem is polgármesteri hivatal, hanem szolgáltatóház létesült – mondta Lázár János, a térség országgyűlési képviselője Maroslelén, a felújított intézmény átadóünnepségén. A száznyolcvan millió forintos beruházásnak köszönhetően egy rendőri szoba is kialakításra került, de a Takarékszövetkezet is ide költözik.

Tovább 2018-12-21

Tűzifaosztás a Givaudan Hungary Kft. jóvoltából

A hideg időszak alatt talán az a legfontosabb, hogy megfelelő meleget tudjunk biztosítani otthonunkban, ez azonban sok családnak problémát okoz. Ebben nyújt segítséget a Givaudan Hungary Kft., Makó Város Önkormányzata és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány évről-évre.

Tovább 2018-12-21

Karácsonyi Társalgó 2018.12.20.

- gyermek karácsony - ünnepi menű a Silver étteremből - Tabáni István a Hagymaházban - ráhangolódás az ünnepekre - Hagymatikum Gyógyfürdő . Advent III. vasárnapja

Tovább 2018-12-20

Makói Híradó 2018.12.20. HD

- 166 diák részesült idén a Bursa Hungarica ösztöndíjban - A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja is karácsonyozott - Finomságokkal teli csomagokat osztottak a KERI-sek - Zeneszóval hangolódtak a szeretet ünnepére - Idén is adományoztak az ENI számára

Tovább 2018-12-20

Idén is adományoztak az ENI számára

Már nem az első alkalom, hogy játékokat, könyveket és tartós élelmiszereket gyűjtöttek a makói rendőrök, az önkéntes és hivatásos tűzoltók a rászorulók részére. Az adományokat Tóthné Balázs Andreának, az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetőjének adták át tegnap, amelyeket a napokban kiosztanak.

Tovább 2018-12-20

Zeneszóval hangolódtak a szeretet ünnepére

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nagy volumenű Karácsonyi Koncerttel örvendeztette meg a közönséget a Hagymaházban. Az est igazi kikapcsolódást ígért, hiszen egymást követtek a változatos produkciók.

Tovább 2018-12-20

Finomságokkal teli csomagokat osztottak a KERI-sek

Egy jótékonysági akció keretében húsz csomagot gyűjtött össze a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának diákönkormányzata. A felajánlásokat négy család között osztották szét a gyerekek legnagyobb örömére.

Tovább 2018-12-20

A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja is karácsonyozott

A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja is megrendezte karácsonyi összejövetelét. A jeles eseményre Hadik György önkormányzati képviselő is ellátogatott, aki ajándékkal is készült.

Tovább 2018-12-20

166 diák részesült idén a Bursa Hungarica ösztöndíjban

Összesen 166 diáknak gratulált tegnap Weszelyné Véghseő Henriett a Korona Szálló dísztermében, ugyanis ennyien nyerték el a Bursa Hungarica ösztöndíjat a településen. A tehetséges fiataloknak ez összesen havi tíz ezer forint segítséget jelent, melynek egyik felét a város, másik felét az állam finanszírozza.

Tovább 2018-12-20

Makói híradó 2018.12.19. HD

- CTG géppel lepte meg a ContiTech a makói kórházat - Karácsonyi est a Makói Nők Klubjában - Borkóstolóval zárta az évet a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége - Karácsonyi műsort tartottak az Erdélyi Püspök utcai óvodában - Két számítógéppel gazdagodott a Makói Idősek Otthona

Tovább 2018-12-19

Borkóstolóval zárta az évet a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége

Borkóstolóval egybekötött rendezvénnyel mondott köszönetet a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége tagjainak az egész éves munkájukért. Az egyesület számos szakmai rendezvénnyel, konferenciával, előadással bővítette tapasztalatait.

Tovább 2018-12-19

Karácsonyi műsort tartottak az Erdélyi Püspök utcai óvodában

Advent időszakába lépve az óvodák is teljesen átszellemülnek, és tematikus foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek. Az Erdélyi Püspök utcai óvodában az egyik ilyen a mai előadás volt, melynek kertében az óvónők a „Karácsony a faodúban” című mesejátékot adták elő, majd közösen énekeltek a kicsikkel.

Tovább 2018-12-19

Karácsonyi est a Makói Nők Klubjában

Családias légkör jellemezte a Makói Nők Klubjának karácsonyi rendezvényét, amelyre Toldi János önkormányzati képviselő is ellátogatott. Az esten felléptek a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda növendékei, akik zenés és prózai előadással lepték meg a jelenlévőket.

Tovább 2018-12-19

TG géppel lepte meg a ContiTech a makói kórházat

Egy vadonatúj CTG géppel ajándékozta meg a Continental ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. a makói kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályát. A négyszázezer forint értékű eszközzel többek között a magzat állapotát tudják ellenőrizni.

Tovább 2018-12-19

Két számítógéppel gazdagodott a Makói Idősek Otthona

Számítógépeket adományozott a Csongrád Megyei Kormányhivatal a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonának, amelyek az intézmény karácsonyi ünnepségén kerültek átadásra a tegnapi napon. Az új eszközöknek köszönhetően a lakók egyszerűbben kapcsolatba léphetnek távoli rokonaikkal, de sok más lehetőséget is nyújt számukra az adomány.

Tovább 2018-12-19

Makói Híradó 2018.12.18. HD

- Idén is támogatja a gyerekvállalást az önkormányzat - Meghitt pillanatok az Idősek karácsonyán - Karácsony a Pulitzer József Kollégiumban - Gálával búcsúzott a 2018 – as esztendőtől a Makó Budo Klub - Rekordszámú kitüntetett a Givaudan bálján

Tovább 2018-12-18

Gálával búcsúzott a 2018 – as esztendőtől a Makó Budo Klub

Idén is megrendezte hagyományos Évzáró Gáláját a Makó Budo Klub az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A jeles esemény keretében több bemutatót is megszemlélhetett a sportszerető közönség, valamint számos elismerés talált gazdára.

Tovább 2018-12-18

Karácsony a Pulitzer József Kollégiumban

Jókai Mór „Melyiket a Kilenc közül?” című megható karácsonyi történetét adták elő tegnap a Pulitzer József Kollégium diákjai, társaiknak. A gyerekek és a kollégium életében ez az egyik legszebb és legfontosabb ünnep- mondta el televíziónknak Kozák György kollégiumvezető.

Tovább 2018-12-18

Idén is támogatja a gyerekvállalást az önkormányzat

2018-ban 223 baba született Makón, ebből tegnap 122 gyermeket és szüleiket köszöntötte a városvezetés a Bébikötvény átadó ünnepségen. A rendezvényen Farkas Éva Erzsébet polgármester kitért arra, hogy az elmúlt években milyen intézkedéseket tett az önkormányzat annak érdekében, hogy támogassa a családokat.

Tovább 2018-12-18

Meghitt pillanatok az Idősek karácsonyán

Az Idősek karácsonyán Tabáni István koncertjét ajándékozta Makó Város Önkormányzata a nyugdíjasoknak a szeretet ünnepe alkalmából, aki saját szerzeményei mellett a legismertebb slágereket hozta el puttonyában. A színvonalas koncertet megelőzően Farkas Éva Erzsébet polgármester meglepés produkcióval köszöntötte a jelenlévőket.

Tovább 2018-12-18

Rekordszámú kitüntetett a Givaudan bálján

Immár hatodik alkalommal kerített sort a Givaudan Hungary Kft. arra, hogy az Erdei János Városi Sportcsarnokban egy közös vacsorával zárja le az esztendőt, megköszönve ezzel mindenkinek az egész éves eredményes munkát. A svájci tulajdonú cég az idén át vehette a Silver Gold címet is.

Tovább 2018-12-18

Makói Híradó 2018.12.17. HD

-Aki igényli, annak ingyenesen szállítják ki a tüzelőanyagot -Rövid hírek -III. Adventi vasárnap -Városi Gyermekkarácsony Polyák Lillával -Nemzetek karácsonyoztak a hétvégén

Tovább 2018-12-17

III. Adventi vasárnap

Az öröm lángja lobbant fel a harmadik gyertya fényével vasárnap az adventi koszorún. A rendezvényen Asztalosné Gazsy Veronika nagycsaládos édesanya és Dr. Halmágyi Pál Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány elnöke köszöntötték az ünneplő közönséget. majd Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kondrát Zoltán református lelkipásztorral közösen gyújtották meg a gyertyát.

Tovább 2018-12-17

Aki igényli, annak ingyenesen szállítják ki a tüzelőanyagot

Már lehet jelentkezni a kormány által meghatározott téli rezsicsökkentés keretében rendelkezésre álló tüzelőanyagokért a Bartal Trans Kft-nél- jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester, majd azt is kiemelte: aki igényli, annak az önkormányzat állja a kiszállítás költségét is. A gázpalackot használók pedig legkésőbb január elejéig juthatnak hozzá a támogatáshoz.

Tovább 2018-12-17

Nemzetek karácsonyoztak a hétvégén

A makói nemzeti önkormányzatok is megtartották karácsonyi ünnepségüket a hétvégén az összetartozás jegyében. Az esteket zenés produkciók színesítették, ezzel még bensőségesebbé téve az események hangulatát.

Tovább 2018-12-17

Városi Gyermekkarácsony Polyák Lillával

A Városi Gyermekkarácsony ismét remek lehetőséget biztosított a családi kikapcsolódásra. Kicsik és nagyok együtt alkottak, valamint zenei élményből sem volt hiány, hiszen Polyák Lilla énekelt a közönségnek a Hagymaházban.

Tovább 2018-12-17

Heti reakció 12.14.

Heti Reakció című rovatunk eheti adásában arra voltunk kíváncsiak, hogy a makóiak számára mit jelent az adventi várakozás időszaka és hogy hogyan készülnek a karácsonyra.

Tovább 2018-12-17

Makói Híradó 2018.12.14. HD

- Boldog gyermekarcok a Hagymaházban - Szeretet és összetartás jellemezte a Makó-rákosi közösség és a FÉG Nyugdíjas Klub Karácsonyát - Testületi ülést és közmeghallgatást tartott a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat - 160 családnak adományozott a Magyar Vöröskereszt - A füstérzékelő életet menthet! - Huszonöt éves az Erdei Etelka Alapítvány

Tovább 2018-12-17

Huszonöt éves az Erdei Etelka Alapítvány

Ismét ünnepi hangulat lengte be a Makói József Attila Gimnázium auláját, ugyanis idén is megrendezték a Gimi Estet. Sor került a már negyed évszázada fennálló Erdei Etelka Alapítvány jutalmainak átadására, valamint a nagyérdemű számos produkciót csodálhatott meg.

Tovább 2018-12-17

A füstérzékelő életet menthet!

Füstérzékelőkkel ajándékozza meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a rászoruló családokat, ugyanis egy statisztika szerint hazánkban mintegy 6500 lakásban pusztítanak lángok. Összesen mintegy ezer, Makón öt darab ilyen jelző készüléket osztanak ki.

Tovább 2018-12-17

Boldog gyermekarcok a Hagymaházban

A Makói Teátrum Oscar Wilde: A boldog herceg című előadását nézhették ma délelőtt meg a szerény kürölmények között élő makói általános iskolások majd a darab végén egy igazi meglepetésben is részesültek, ugyanis a Makói Önkormányzat, az Angyalysóhaj Alapítvány, valamint a Makói Fiatalok Akadémiája ajándékcsomagokkal lepték meg őket. Ehhez személyesen Farkas Éva Erzsébet is hozzájárult, aki polgármesteri alapjából mintegy százhúzezer forintot ajánlott fel erre a nemes célra.

Tovább 2018-12-17

160 családnak adományozott a Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt is beállt az adakozók sorába és tartósélelmiszereket tartalmazó csomagokat osztott szét a volt városháza épületében. Makón száz, míg a környező településeken hatvan család részesült támogatásban.

Tovább 2018-12-17

Szeretet és összetartás jellemezte a Makó-rákosi közösség és a FÉG Nyugdíjas Klub Karácsonyát

Szeretet és összetartás jellemezte a Makó-rákosi közösség és a FÉG Nyugdíjas Klub Karácsonyát. A rendezvényeken ünnepi gyermekműsorokkal örvendeztették meg a résztvevőket. A Rákosi Kultúrházba tegnap ellátogatott Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint a jóságos nagyszakállú is.

Tovább 2018-12-17

II. Adventi Gyertyagyújtás – Városi Ünnepség

II. Adventi Gyertyagyújtás - Városi Ünnepség

Tovább 2018-12-17

Testületi ülést és közmeghallgatást tartott a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Testületi üléssel egybekötött közmeghallgatást tartott csütörtök délután a nemrégiben újjáalakult Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Királyhegyesi utcai Nyugdíjas Klub épületében. Az eseményen a napirendi pontok megvitatásán felül több lakossági probléma is felmerült.

Tovább 2018-12-17

Társalgó 2018.12.13.

- Advent második vasárnapja - Karácsonyi cápa steak - Nagycsaládosok karácsonya - Békebeli mézeskalács készítés - Szegedi Szabadtéri - Sportolók karácsonya

Tovább 2018-12-13

Makói Híradó 2018.12.13. HD

- Felújítják a Korona Szálló emeletét - Legkésőbb jövő február végéig igyekeznek biztosítani a tüzelőanyag támogatást a makói háztartásoknak - Szerbiában mérik össze tudásukat a KERIS diákok - Taggyűlés és karácsonyi ünneplés a Mozgáskorlátozottak Makói Egyesületében - Tartós élelmiszereket kaptak a rászorulók - Fociban mérték össze tudásukat a Duocor dolgozói - A Vertán-telepi Nyugdíjas Klubban is karácsonyoztak

Tovább 2018-12-13

Legkésőbb jövő február végéig igyekeznek biztosítani a tüzelőanyag támogatást a makói háztartásoknak

Legkésőbb február végéig igyekszik biztosítani az önkormányzat a kormány által meghatározott, tizenkétezer forintnak megfelelő tüzelőanyagot minden olyan háztartásnak, ahol még nem került sor a téli rezsicsökkentésre- jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester a tegnapi testületi ülésen. Ehhez kapcsolódóan arról is szó esett, hogy ezt a lakosok számára ingyenesen ki is szállítják, ám az erről szóló tárgyalások még folynak.

Tovább 2018-12-13

Felújítják a Korona Szálló emeletét

Egy újabb nyertes pályázatnak köszönhetően megújulhat a Korona emelete valamint több közösségi tér is kialakításra kerül a városban – számolt be televíziónknak Farkas Éva Erzsébet polgármester. A projektre összesen közel 400 millió forint áll majd rendelkezésre, melynek egy részéből a helyi egyesületek és szervezetek is részesülhetnek.

Tovább 2018-12-13

A Vertán-telepi Nyugdíjas Klubban is karácsonyoztak

A Vertán-telepi Nyugdíjas Klub is megtartotta a karácsonyi ünnepségét, amely meghitt, családias légkörben telt. Az eseményre ellátogatott lányával, Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő, ahol köszöntőt mondott a tagoknak.

Tovább 2018-12-13

Tartós élelmiszereket kaptak a rászorulók

Mintegy háromszáz szárazélelmiszert tartalmazó csomag gyűlt össze a közelmúltban a Szent István Király templomban. A Szeretettel Egységben a Családokért Alapítvány által meghirdetett akció keretében ezeket karácsonyi gondolatok és vendéglátás mellett osztották ki a rászorulóknak.

Tovább 2018-12-13

Taggyűlés és karácsonyi ünneplés a Mozgáskorlátozottak Makói Egyesületében

A karácsonyi találkozó a Mozgáskorlátozottak Makói Egyesületében nem csak az ünneplésről, hanem az év végi taggyűlésről is szólt, ahol többek között beszámolók hangzottak el. A rendezvényen részt vett Toldi János önkormányzati képviselő is, aki a városvezetés üdvözletét adta át a jelenlévőknek.

Tovább 2018-12-13

Szerbiában mérik össze tudásukat a KERIS diákok

Az e-kereskedelem és a bolti vásárlás előnyeit, valamint hátrányait elemezték a KERIS diákok a Hagymaházban, ugyanis itt került megrendezésre a Géniusz vetélkedő, melynek győztesei Szerdiába utazhatnak egy nemzetközi versenyre. Manapság egyre ritkábban vásárolunk tudatosan, ezért ennek fontosságára is felhívták a figyelmet a kereskedelem szakágban tanulók.

Tovább 2018-12-13

Fociban mérték össze tudásukat a Duocor dolgozói

Öt csapat versengett egymással a Duocor Ipari Bt. Mikulás Kupáján. A résztvevők az Erdei János Városi Sportcsarnokban rúgták a bőrt, akik közül a legjobbnak a SzerelŐK csapata bizonyult.

Tovább 2018-12-13

Makói Híradó 2018.12.12. HD

- A Makói Fiatalok Akadémiája például szolgál - Három laptopot adományozott a Givaudan Hungary Kft. a Kassai utcai Óvoda számára - A jubiláló véradóknak köszönték meg elkötelezettségüket - Évet zárt a Bruder János Kertbarát Kör - Karácsonyi és jubileumi ünnep a Nefelejcs Népdalkörben - Álomból valóság

Tovább 2018-12-12

Három laptopot adományozott a Givaudan Hungary Kft. a Kassai utcai Óvoda számára

Három laptopot ajándékozott a Givaudan Hungary Kft. a Kassai utcai Óvoda számára, melyeket személyesen a cég ügyvezető igazgatója, Karkas Mihály vitt ki. Az adomány nagy segítség az intézmény számára, mivel már a mindennapos nevelésben elengedhetetlen a számítógépes foglalkozás, fejlesztés.

Tovább 2018-12-12

Álomból valóság

Nyúl Patrícia Mária Fidelis nővér a közelmúltban egy hónapot töltött Peruban. A külföldön szerzett élményeibe, „Amikor egy régi álom valóra válik” című képes úti beszámolóján keresztül avatta be a hallgatóságot nemrégiben a SZIGNUM nagy előadótermében.

Tovább 2018-12-12

A Makói Fiatalok Akadémiája például szolgál

Deszk Község Önkormányzatának is felkeltette a figyelmét a Makói Fiatalok Akadémiája, ezért a közelmúltban ellátogattak településünkre, hogy tapasztalatokat, ötleteket szerezzenek a fiatalok összetartása érdekében. A tanulmányútra az „Esély, otthon Deszken” című sikeres pályázatnak köszönhetően került sor.

Tovább 2018-12-12

Karácsonyi és jubileumi ünnep a Nefelejcs Népdalkörben

Nem csak a karácsonyt, hanem a 10 éves fennállásukat is ünnepelték a Nefelejcs Népdalkör tagjai. A rendezvényre Toldi János önkormányzati képviselő is ellátogatott, aki naranccsal kedveskedett a résztvevőknek.

Tovább 2018-12-12

Évet zárt a Bruder János Kertbarát Kör

Vidám hangulatban telt a Bruder János Kertbaráti Kör karácsonyi ünnepsége. A rendezvényre Kovács Sándor önkormányzati képviselő is ellátogatott, aki most először ünnepelt az egyesülettel.

Tovább 2018-12-12

A jubiláló véradóknak köszönték meg elkötelezettségüket

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete jubiláló véradóit köszöntötte pénteken Makón, a Hagymaházban. A közel 70 megjelent közt voltak olyanok, akik már több, mint 100 alkalommal járultak hozzá embertársaik gyógyulásához.

Tovább 2018-12-12

Hírextra – 2018.12.11.

A mai adás témája a szakképzés, a duális képzés fontossága, valamint az oktatási intézmények és a cégek közötti együttműködés lesz, melyről Kozák Erikával, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnökével, valamint Kincses Tímeával, a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatójával fogunk beszélgetni

Tovább 2018-12-11

Makói Híradó 2018.12.11. HD

-Hét családot ajándékozott meg az Angyalsóhaj Alapítvány -Testvérvárosból érkezett delegáció Makón -A Makói Nagycsaládosok Egyesülete is karácsonyozott -Eredményes évet tudhat maga mögött a makói ContiTech -Országos Aikido Évzárót tartottak Makón

Tovább 2018-12-11

Hét családot ajándékozott meg az Angyalsóhaj Alapítvány

Egyenként meghaladja a harmincötezer forintot azoknak a csomagoknak az értéke, amelyeket az Angyalsóhaj Alapítvány adományozott hét makói családnak a közelgő ünnepre való tekintettel. Minden táska egyedi tartalommal bírt, melyet bronzvasárnapon vehettek át a gyerekek és azok szülei.

Tovább 2018-12-11

Testvérvárosból érkezett delegáció Makón

Makó testvérvárosaiból Vízkeletről és Nagyszentmiklósról érkezett delegáció a hétvégén. Az adventi készülődésbe és a település életébe nyerhettek bővebb betekintést a határon túli magyarok.

Tovább 2018-12-11

Országos Aikido Évzárót tartottak Makón

Mintegy 120 aikidoka tréningezett városunkban a hétvégén a Makó Budó Klub, a Nemzeti Aikido Szövetség és a Magyar Aikido Sportért Alapítvány szervezésében. Az esemény vizsgával zárult és ugyanekkor adták át az „Év Aikodosa” címet is.

Tovább 2018-12-11

A Makói Nagycsaládosok Egyesülete is karácsonyozott

Szülőkkel és gyermekeikkel telt meg a Szent László Király Plébánia, ugyanis a Makói Nagycsaládosok Egyesülete nemrégiben tartotta karácsonyi összejövetelét. A csöppségekhez a Mikulás is ellátogatott, aki ajándékcsomagokat hozott magával.

Tovább 2018-12-11

Eredményes évet tudhat maga mögött a makói ContiTech

A Continental ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. ismét karácsonyi bálra invitálta dolgozóit az Erdei János Városi Sportcsarnokba. A nagy volumenű eseményen sort került az év értékelésére és természetesen a felhőtlen kikapcsolódás sem maradhatott el.

Tovább 2018-12-11

Makói Híradó 2018.12.10. HD

- Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján - A Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar 30 éves fennállását ünnepelte a Katolikus Templomban - Ünnepségek karácsony jegyében - A Hagymatikum is várta a fürdőzőket egy Mikulás Partival - Több száz csomag került kiosztásra - Ifjú zenészek koncerteztek a Koronában - A jövő mezőgazdaságát ismertették a Galambban - Nagy könyvösszefogás a makói Zrínyi utcai Óvoda javára

Tovább 2018-12-10

Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján

Második hetéhez érkezett az adventi várakozás időszaka. Ennek fényében városunk koszorúján is lángra lobbant a következő gyertya, amely a hagyomány szerint a reményt szimbolizálja. Az ünnepségen köszöntőt mondott Kerekes Éva, hegymászó, Dr. Nagy Jenő, telephely vezető főorvos és Kotormán István, lelkész, majd Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen lobbantották lángra a második gyertyát a Makovecz téren.

Tovább 2018-12-10

A Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar 30 éves fennállását ünnepelte a Katolikus Templomban

A Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelték az első koncertjük helyszínén, a Szent István Király Plébánia templomban. A hangverseny első felében adventi dallamok csendültek fel, míg a második részben pedig a jubileumhoz kapcsolódó kórusművek hangzottak el.

Tovább 2018-12-10

Ünnepségek karácsony jegyében

A Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének makói csoportja, valamint a Hagymás Makó Nyugdíjas Klub nemrégiben tartották hagyományos karácsonyi ünnepségüket. Mindkét esemény meghitt hangulatban telt, melyekre több városatya is ellátogatott.

Tovább 2018-12-10

A Hagymatikum is várta a fürdőzőket egy Mikulás Partival

A Mikulás szombaton a Hagymatikumba is betért, hogy köszöntse a fürdőző gyermekeket. A színes programok mellett, a rendezvény jó hangulatáról pedig a Csiga Duó gondoskodott, a legkedvesebb ünnepi gyermekdalokkal.

Tovább 2018-12-10

Több száz csomag került kiosztásra

A Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat is megrendezte Mikulás-ünnepségét pénteken. Az eseményre rengeteg szülő, nagyszülő és gyermek látogatott el, hogy jó társaságban tölthesse az időt, találkozhasson a Télapóval, és hogy valami finomsággal gazdagodva térhessen haza. Az ajándékosztást a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. is támogatta.

Tovább 2018-12-10

A jövő mezőgazdaságát ismertették a Galambban

Ünnepi énekkel telt meg a Korona díszterme a Makói Magán Zeneiskola Fúvószenekara által. A muzsikusok az indulók mellett többek között könnyűzenei darabokkal is készültek családtagjaiknak.

Tovább 2018-12-10

Nagy könyvösszefogás a makói Zrínyi utcai Óvoda javára

Több mint 200 könyv gyűlt össze a József Attila Könyvtár felhívására, amelyeket a közelmúltban adtak át a Zrínyi utcai óvodások számára. Az ünnepségen jelen voltak azok a kisdiákok is, akik régi, kedves olvasmányaikat ajánlották fel a nemes kezdeményezésre.

Tovább 2018-12-10

Heti reakció: – mit tudnak a Mikulásról és várják-e december 6án?

Önök a Heti reakció című, újonnan indult rovatunkat láthatják, amelyben a makóiak véleményére vagyunk kíváncsiak hétről-hétre, aktuális témákban.

Tovább 2018-12-10

Advent első vasárnapja – 2018

Advent első vasárnapja - 2018

Tovább 2018-12-10

Makói Híradó 2018.12.07. HD

- Újra elismerték Makó legsikeresebb sportembereit és csapatait - Sikeres évet zár a Nemzeti Méntesbirtok és Tangazdaság - Mikulás ünnepség a Szegedi SZEFO Zrt. makói fióktelephelyén - A Contitech Mikulása is meglepte a település lakosait - Ingyen jogosítvány, fél év önkéntességgel a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezeténél - A JAG növendékei sikert arattak a Dél - Bánságban - Zuber mézeskalácsosnál járt stábunk

Tovább 2018-12-07

Mikulás ünnepség a Szegedi SZEFO Zrt. makói fióktelephelyén

A Szegedi SZEFO Zrt. makói fióktelephelyén is tartottak Mikulás napi ünnepséget. A jeles esemény meghitt hangulatban telt, ahová Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogatott.

Tovább 2018-12-07

A JAG növendékei sikert arattak a Dél – Bánságban

A Makói József Attila Gimnáziumból két csapat indult a „Mit tudsz Torontál vármegyéről?” című honismereti versenyen. A nyolcadik osztályos nebulók egészen Szerbiáig utaztak, ugyanis a megmérettetésnek a dél – bánsági szórványmagyarság egyik fontos települése, Ürményháza adott otthont, ahonnan szép eredményekkel tértek haza.

Tovább 2018-12-07

A Contitech Mikulása is meglepte a település lakosait

Immár második alkalommal örvendeztették meg a makóiakat a Contitech dolgozói Mikulás alkalmából. Közel ötezer szaloncukrot osztottak szét a városban a jól viselkedő gyermek és felnőttek számára.

Tovább 2018-12-07

Újra elismerték Makó legsikeresebb sportembereit és csapatait

Ebben az esztendőben immár negyedik alkalommal rendezték meg a Sportkarácsonyt, amelynek a Hagymaház adott otthont. Az ünnepi műsort idén is az ismert sportszerkesztő és riporter, Gulyás László vezette, de rajta kívül több híres sportolót is meghívtak a szervezők az alkalomra. Az este folyamán díjak átadására is sor került, számos kategóriában ismerték el Makó legsikeresebb sportolóit.

Tovább 2018-12-07

Ingyen jogosítvány, fél év önkéntességgel a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezeténél

„Önkéntesség személyre szabva” címmel hirdette meg a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete azt a fél éves programot, amelynek köszönhetően ingyenesen szerezhető meg a „B” kategóriás jogosítványt. Összesen 30 fiatal vehet részt ebben a projektben, azonban már a fele betelt, így érdemes minél hamarabb jelentkezni.

Tovább 2018-12-07

Zuber mézeskalácsosnál járt stábunk

A makói Zuber családban közel egy évszázadon át szállt apáról fiúra a mézesbábosság mestersége. Manapság azonban már nincs ki folytassa a hagyományt, a műhely és az eszközök eladásra kerülnek, néhány a tradíciót őrző tárgy pedig a József Attila Múzeum tulajdona lesz. Stábunk még egy utolsó bepillantást nyerhetett a kézművesség múltjába és jelenébe.

Tovább 2018-12-07

Sikeres évet zár a Nemzeti Méntesbirtok és Tangazdaság

Hat milliárdos árbevétel mellett már idén mintegy négyszáz millió forint eredménnyel számol a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság- jelentette be Lázár János, a gazdaságért felelős kormánybiztos, majd kiemelte: ezzel nem elégednek meg, jövőre mintegy 15 milliárd forintos fejlesztést hajtanak majd végre, hiszen a cél, hogy a tangazdaság öt éven belül Magyarország, tíz éven belül pedig Európa legkorszerűbb gazdasága legyen.

Tovább 2018-12-07

Makói Híradó 2018.12.06. HD

- Magyarországon elsőként a térségben egyedülálló öntözési rendszer valósul meg - A Váll-Ker Kft-be is ellátogatott a Télapó - Karácsonyra készül a Makói Városi Televízió is - Az emberi élet képekben - Lányok is rúgták a bőrt a KERI Kupán - Csöbörből vödörbe

Tovább 2018-12-06

Társalgó 2018.12.06.

Mai adásunkban felelevenítjük az első adventi gyertyagyújtás pillanatait. A folytatásban az Angyalsóhaj Alapítvány képviselőivel az Erzsébet-házról beszélgetek és az ehhez kapcsolódó sütikostólóról. Majd ezt követően ismert személyek árulják el, hogy hogyan töltik a karácsonyt. Végezetül, de nem utolsó sorban a Mihálka György Vegyeskar 30 éves jubileumi koncertjéről is szó lesz.

Tovább 2018-12-06

Magyarországon elsőként a térségben egyedülálló öntözési rendszer valósul meg

A már meglévő csatornahálózat korszerűsítésével és teljesen új vezetékek kiépítésével egy egyedülálló öntözési rendszer fog a közel jövőben megvalósulni a térségben- jelentette be Lázár János kormánybiztos Mezőhegyesen, ahol azt is kifejtette: a komplex program elsősorban az állami ménesbirtokot és gazdaságot érinti, de a környékbeli gazdák is hozzáférhetnek, hiszen a Marosból nyerik majd a vizet, és egy nyitott rendszeren keresztül szeretnék Mezőhegyesig vinni. A kiviteli tervek már elkészültek.

Tovább 2018-12-06

Csöbörből vödörbe

A CONTITECH Makói KC férfi kézilabdacsapata hazai pályán nagy lehetőséget hagyott ki a Túrkeve együttese ellen. A makóiak jelenleg a tabella 11. helyén állnak, mely a kieső zónában van.

Tovább 2018-12-06

Az emberi élet képekben

Kunvári Gábor pécsi fotós munkáiból nyílt kiállítás az Espersit-ház folyosógalériájában, mely az életet mutatja be huszonhat képen keresztül. A tárlat a „Honnan jövök, hova megyek, ki vagyok én?” címet kapta.

Tovább 2018-12-06

A Váll-Ker Kft-be is ellátogatott a Télapó

A Váll-Ker Kft. dolgozóinak gyermekeihez és unokáihoz ebben az esztendőben is ellátogatott a Mikulás szerda délután. A kicsik a közös éneklés és az ajándékcsomagok átvétele előtt a Tihanyi Vándorszínpad darabját is végig nevethették.

Tovább 2018-12-06

Lányok is rúgták a bőrt a KERI Kupán

A HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ismét megrendezte KERI Kupa elnevezésű két napos futball bajnokságát, ahová a helyi és a térségi általános iskolák növendékeit várták. Még szerdán a fiúk, addig kedden a lányok mérték össze tudásukat a délutáni órákban. Az utóbbi meccsre stábunk is kilátogatott.

Tovább 2018-12-06

Karácsonyra készül a Makói Városi Televízió

Az előző évekhez hasonlóan Televíziónk idén decemberben is karácsonyi Társalgóval jelentkezik csütörtökönként. A Hagymatikum előtti téren megmutatjuk mindazt ami segíthet lelkileg is közelebb kerülni az ünnephez.

Tovább 2018-12-06

Diagnózis 2018.12.05. Hogyan találjuk meg a lelki nyugalmunkat a rohanó világban ?

Diagnózis 2018.12.05. Hogyan találjuk meg a lelki nyugalmunkat a rohanó világban ?

Tovább 2018-12-05

Makói Híradó 2018.12.04. HD

- Új eszközöket kapott a makói kórház - Megkétszerezte Makó a gazdasági teljesítményét - Az 5. számú választókerület lakói is átvehették az Erzsébet-utalványokat - Testközelben az Európai Parlament és az Európai Bizottság - A versek is segíthetnek önmagunk megismerésében - Sztárvendégek is várják az érdeklődőket holnap a IV. Sportkarácsonyon

Tovább 2018-12-05

A versek is segíthetnek önmagunk megismerésében

József Attila a tragikus sorsú, ám páratlan tehetségű költő nyolcvanegy évvel ezelőtt, december harmadikán hunyt el. Ebből az alkalomból a róla elnevezett múzeumban több rendhagyó irodalomórát tartott Tóth Péter Lóránt versvándor a diákoknak. Az egyik előadásra televíziónk is ellátogatott.

Tovább 2018-12-05

Új eszközöket kapott a makói kórház

Három új, speciális infúziós eszközzel gazdagodott a makói és a hódmezővásárhelyi kórház a Robert Burns Alapítvány és az Inter Relocation Kft. jóvoltából. Ezek a berendezések nagyban megkönnyítik és biztonságosabbá teszik majd a munkát az intézményben.

Tovább 2018-12-05

Megkétszerezte Makó a gazdasági teljesítményét

„Makónak minden sikerül, Vásárhelyen meg nem megy semmi” – emelte ki Lázár János azon a sajtótájékoztatón, ahol egy újabb támogatás, a Juhász Gyula Református Gimnázium felújításának jó hírét oszthatta meg a Maros-parti város lakosaival. Ugyanitt arról is beszélt: a település fejlődése példaértékű, hiszen az iparűzési adóbevétel a duplájára nőtt, az idegenforgalmi adó bevétele pedig meghatszorozódott az elmúlt években.

Tovább 2018-12-05

Az 5. számú választókerület lakói is átvehették az Erzsébet-utalványokat

Tovább 2018-12-05

Sztárvendégek is várják az érdeklődőket holnap a IV. Sportkarácsonyon

Immár negyedik alkalommal invitálják a város lakosait a Sportkarácsonyra, amelyen kiosztják az Év Sportolója kitüntetéseket is. A december 6-i rendezvény műsorvezetője Gulyás László sportriporter lesz, de számos hírességgel, például Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökővel és Martinek János öttusázóval is találkozhatnak az érdeklődők.

Tovább 2018-12-05

Testközelben az Európai Parlament és az Európai Bizottság

Az Európai Parlament és Bizottság már több esztendeje biztosít lehetőséget számos, a magyar regionális médiában dolgozó szakembereknek arra, hogy Brüsszelbe utazzanak és ott testközelből megismerhessék ezen szervezetek működését. Idén sem volt ez másképp, a Televíziónk egyik munkatársa is részt vett a november végén megszervezett tanulmányúton, ahol az utazás több mozzanatát is megörökítette.

Tovább 2018-12-05

Makói Híradó 2018.12.04. HD

-Közel 500 millió forintból újulhat meg a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola -Számos sportfejlesztés valósult már meg Makón és még további beruházások várhatóak -A városvezetés nem ajándékozhat az adóbevételből? -A migráció kérdése döntő lesz az EP választásokon -Bált adott a Csanád és Térsége Gazdakör -Kézműves délután a SZIGNUM-ban

Tovább 2018-12-04

A városvezetés nem ajándékozhat az adóbevételből?

2014 előtt egy szűkebb, vezetői kör, azóta a lakosság széles rétege részesül Makó fölös adóbevételéből a városvezetés jóvoltából, amelynek tetemes részét az iparűzési adó és az idegenforgalmi adó teszik ki- emelte ki Kovács Sándor települési képviselő az országos médiában ért támadások kapcsán, ugyanis egyes újságírók szerint felháborító, hogy a város ajándékaként adta át az önkormányzat által biztosított vásárlási utalványokat a 70 éven felülieknek. Az meg egyenesen „szirupos” szerintük, hogy személyesen teszik mindezt. Ez utóbbira Czirbus Gábor alpolgármester úgy reagált: a választópolgárokkal való személyes találkozás vidéken mindig is kiemelten fontos volt.

Tovább 2018-12-04

Közel 500 millió forintból újulhat meg a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola

Állami forrásból többek között interaktív lőtérrel és egy új emelettel is bővülni fog a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola épülete – hangzott el a témával kapcsolatos sajtótájékoztatón. Az alkalmon részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, Farkas Éva Erzsébet, polgármester és Kondrát Zoltán, a Makó Belvárosi Református Egyházközség lelkésze is.

Tovább 2018-12-04

Közel 500 millió forintból újulhat meg a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola

Állami forrásból többek között interaktív lőtérrel és egy új emelettel is bővülni fog a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola épülete – hangzott el a témával kapcsolatos sajtótájékoztatón. Az alkalmon részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, Farkas Éva Erzsébet, polgármester és Kondrát Zoltán, a Makó Belvárosi Református Egyházközség lelkésze is.

Tovább 2018-12-04

Számos sportfejlesztés valósult már meg Makón és még további beruházások várhatóak

Minden akadály elhárult az elől, hogy minél hamarabb megépülhessen az újvárosi sportcsarnok, mivel a kormány kiemelt nemzetgazdasági beruházásként tekint a létesítményre- hangsúlyozta Czirbus Gábor alpolgármester egy sajtótájékoztató keretében, ahol szó esett az elmúlt időszak és a közeljövő sportfejlesztéseiről is.

Tovább 2018-12-04

Bált adott a Csanád és Térsége Gazdakör

Év végéhez közeledve ismét bált rendezett a Csanád és Térsége Gazdakör a Korona Szálló dísztermében. A jó hangulatú esemény remek alkalmat biztosított az elmúlt hónapok értékelésére és természetesen a szórakozás sem maradhatott el.

Tovább 2018-12-04

A migráció kérdése döntő lesz az EP választásokon

2019 májusában ismét vezetőket választunk Európa élére. A tét igen nagy, ennek megfelelően a köré felépített kampánnyal is minden eddiginél komolyabb mozgósítást tűztek ki célul - tudtuk meg a helyszínen, ugyanis televíziónk munkatársa múlt héten Brüsszelben járt.

Tovább 2018-12-04

Makói Híradó 2018.12.03. HD

- Káosz a reggeli, szegedi buszokon - Ünnepi fényárba borult a város - Jótékonysági sütikóstoló az Erzsébet-ház javára - Magas kőrissekkel gazdagodott Makó - Újabb összejövetelt tartott a Makói Cukorbetegek Egyesülete - Cél a bentmaradás

Tovább 2018-12-03

Káosz a reggeli, szegedi buszokon

Akkora tumultus van a Volán Földeák- Óföldeák- Maroslele- Szeged járatán reggelente, hogy a diákok egy része sokszor lemarad a buszról, és csak késve érkeznek be az iskolába- többen ezzel a panasszal keresték fel Lázár Jánost legutóbbi, maroslelei fogadóóráján. Ezen kívül az országgyűlési képviselőtől olyan kisnyugdíjasok is segítséget kértek, akik annak idején termelőszövetkezetből mentek nyugdíjba, így nagyon alacsony összegű ellátást kapnak.

Tovább 2018-12-03

Újabb összejövetelt tartott a Makói Cukorbetegek Egyesülete

A Makói Cukorbetegek Egyesülete pénteken tartotta meg legutóbbi összejövetelét. A családias hangulatú délután alkalmával a tagok megbeszélhették az elmúlt egy hónap történéseit, tapasztalatokat cserélhettek és jó hangulatban, családias környezetben múlathatták az időt a Civil Szervezetek Házában.

Tovább 2018-12-03

Magas kőrissekkel gazdagodott Makó

Ötven facsemetével gazdagodott a vásártéri lovas pályát körülvevő liget, melyeket Farkas Éva Erzsébet polgármester és a település számos civil szervezetének, nyugdíjas klubjának, valamint oktatási intézményének képviselői saját maguk ültettek el. A program egy pályázat keretében valósulhatott meg, és még nincs vége: a tervek szerint összesen ötszáz fát ültetnek majd Makón a közel jövőben.

Tovább 2018-12-03

Jótékonysági sütikóstoló az Erzsébet-ház javára

Az ünnepi asztal legfinomabb édes és sós süteményeit kóstolhatták meg a Makovecz térre kilátogatók az Angyalsóhaj Alapítvány jótékonysági sütikóstolóján. Számos helyi szervezet és önkéntes is csatlakozott ehhez az akcióhoz, így segítve az Erzsébet-házat.

Tovább 2018-12-03

Ünnepi fényárba borult a város

A hagyományokhoz híven a város fényei mellett, ünnepélyes keretek között gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját, a hit szimbólumát. Ezzel hivatalosan is kezdetét vette a várakozás időszaka. A Makovecz tér teljesen benépesedett, hiszen sokan voltak kíváncsiak az ünnepségre.

Tovább 2018-12-03

Cél a bentmaradás

Vacsorával egybekötött évértékelőt tartott az M-Foci Kft. csapata, a vezetőséggel és a támogatókkal közösen. Bár a tabella 14. fokán végeztek, amely kieső helynek számít, emelt fővel emlékeztek vissza a mérkőzésekre. Az est folyamán a Givaudan Hungary Kft. különdíját is átadták.

Tovább 2018-12-03

FogadóÓra 2018.11.30.

vendég:Lázár János

Tovább 2018-11-30

Heti Reakció 2018.11.30.

Heti Reakció 2018.11.30.

Tovább 2018-11-30

Társalgó 2018.11.29.

- apátfalvi népzenei találkozó - Szentpéteri Csilla jótékonysági koncert - megnyitja kapuit a karácsonyi vásár Makón - kézműves ékszerkészítés

Tovább 2018-11-29

2018.11.29 HD

- Négyszeresére nőtt az idegenforgalmi adóbevétel Makón - A karácsonyi süteményhez is jól jöhetnek az Erzsébet – utalványok - Házhoz megy az egészségszűrés - Fejlesztő eszközre gyűjtöttek az ASZTA bálján - December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár

Tovább 2018-11-29

Négyszeresére nőtt az idegenforgalmi adóbevétel Makón

Zeitler Ádám és Kiss Attila jobbikos képviselők összeférhetetlenségének kérdése, az idei adóbevételek alakulása, a jövő évi költségvetés, valamint a makói levegő is terítéken volt tegnap a város rendes testületi ülésén, melyen ezúttal Lázár János országgyűlési képviselő is részt vett. Zárt ülés keretében pedig arról is döntöttek: ki kapja idén a Páger Antal- színészdíjat.

Tovább 2018-11-29

karácsonyi süteményhez is jól jöhetnek az Erzsébet – utalványok

A többi települési képviselőhöz hasonlóan, Toldi János is felkeresi választókerülete Erzsébet – utalványra jogosult lakóit. A városatya nemrégiben Kúsz Lajosnéhoz látogatott el, ahová mi is elkísértük.

Tovább 2018-11-29

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár. Az első adventi vasárnapon már 16 órától várja az érdeklődőket, ahol többek között fellép a Deák Big Band és a Makói Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusa, míg az Angyalsóhaj Alapítvány süti vásárral gyűjt az Erzsébet-ház javára.

Tovább 2018-11-29

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár

December 2-án nyitja meg kapuit a karácsonyi vásár. Az első adventi vasárnapon már 16 órától várja az érdeklődőket, ahol többek között fellép a Deák Big Band és a Makói Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusa, míg az Angyalsóhaj Alapítvány süti vásárral gyűjt az Erzsébet-ház javára.

Tovább 2018-11-29

Czirbus Gábor: Zeitler Ádám gyáva!

Czirbus Gábor, alpolgármester, a Fidesz helyi szervezetének elnöke szerint nem férfias, sőt, kifejezetten gyáva dolog Zeitler Ádámtól, hogy az utóbbi időben nem jelenik meg a testületi üléseken, vélhetően a körülötte valamint pártja, a Jobbik körül kialakult botrányok miatt. Erről egy rögtönzött sajtótájékoztató keretében beszélt ma délelőtt a városatya, az éppen aktuális testületi ülés szünetében, ugyanis képviselőtársai több kérdést is szerettek volna feltenni Zeitlernek.

Tovább 2018-11-28

2018.11.28 HD

-Czirbus Gábor: Zeitler Ádám gyáva! -Bekerült a települési értéktárba a helyi galambfajta -Bált adott a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub -Fejlesztő eszközre gyűjtöttek az ASZTA bálján -A siker 1% ötlet és 99% megvalósítás -„Nem kérek kegyelmet…” -14. lett a Makó FC az őszi szezonban

Tovább 2018-11-28

„Nem kérek kegyelmet…”

Még szeptemberben a makói származású Dr. Kolarovszki Tamás akvarelljeit szemlélhette meg felesége gobelin képei mellett a nagyérdemű, nemrégiben pedig „Nem kérek kegyelmet…” című könyve debütált a József Attila Múzeumban. A kötetben a második magyar hadsereg parancsnokának, Jány Gusztávnak az 1947 – es népbírósági peréről, valamint az ügy ’93 – as rehabilitációjáról olvashatunk.

Tovább 2018-11-28

A siker 1% ötlet és 99% megvalósítás

Weiser István marketingstratéga és író érkezett újabb tippekkel a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének szakmai estjére. Az előadásnak a „Titokzatos 4SZ formula” címet adta.

Tovább 2018-11-28

Bált adott a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub

A hagyományokhoz híven idén is bált rendezett a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub, ahová több térségi csoportot is meghívtak. Az est az önfeledt kikapcsolódás és szórakozás jegyében zajlott, melynek Andi Konyhája, azaz a régi Zöldért Étterem adott otthont.

Tovább 2018-11-28

Bekerült a települési értéktárba a helyi galambfajta

Az Országos Strasszer Fajtaklub, a Szegedi Magasszálló Keringő Fajtaklub és a Makói Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete szervezett kiállítást a hétvégén a makói tanműhelyben. Az expóra a hátáron túlról is érkeztek, elhozva magukkal díjnyertes példányaikat.

Tovább 2018-11-28

14. lett a Makó FC az őszi szezonban

Az NBIII. –as labdarúgó-bajnokság őszi szezonjának utolsó fordulójában a Szeged-Grosics Akadémia együttesével találkozott a M-Foci Kft. hazai pályán. A mérkőzés 2-1-s vendég sikerrel zárult.

Tovább 2018-11-28

Fejlesztő eszközre gyűjtöttek az ASZTA bálján

Nyáron ünnepelte egy éves fennállását a Szivárványon Túl Alapítvány, melynek célja, hogy a sérült gyerekeket és azok szüleit támogassa. A hétvégén a Koronában rendezték meg első báljukat a jótékonyság jegyében.

Tovább 2018-11-28

HírExtra – Kitűnő eredményeket értek el az Íriszes táncosok

A táncklub múltjáról, jelenéről és jövőjéről elnökével, Gera Zoltánnal és egyik oszlopos tagjával, Tóth- Kása Klaudiával beszélgetünk.

Tovább 2018-11-27

Makói Híradó 2018.11.27. HD

- Megszüntették Kiss Attila megbízatását a megyei közgyűlésben - Sok háztartásba eljutottak már az önkormányzat karácsonyi ajándékai - Keresztes Ildikó és László Boldizsár volt a sztárfellépő Szentpéteri Csilla koncertjén - Minden eddiginél nagyobb mennyiségű búza gyűlt össze a Magyarok Kenyere Programban - A gyermekek javára gyűjtöttek - Fontos meccset vesztett a Makói KC

Tovább 2018-11-27

Sok háztartásba eljutottak már az önkormányzat karácsonyi ajándékai

Már sok helyre eljutottak a város karácsonyi ajándékai, hiszen kézbesítésük folyamatosan zajlik. Stábunk múlt hét pénteken Kovács Sándor települési képviselőt kísérte el két házaspárhoz, akik szintén örömmel fogadták az Erzsébet – utalványokat.

Tovább 2018-11-27

Megszüntették Kiss Attila megbízatását a megyei közgyűlésben

Mint arról korábban beszámoltunk Kiss Attila, a Jobbik makói elnöke a Csongrád Megyei Közgyűlés álláspontja szerint megszegte a képviselők összeférhetetlenségére vonatkozó törvényt. A képviselő sorsáról tegnap határoztak: megszüntették a megbízatását a megyei közgyűlésben.

Tovább 2018-11-27

A gyermekek javára gyűjtöttek

Az előző évekhez hasonlóan idén novemberben is egy Jótékonysági Est keretében gyűjtöttek a Makói Óvoda növendékei számára. A Kelemen Házban tartott esemény keretében befolyt összeget a gyermekek játékkészletének bővítésére fordítják.

Tovább 2018-11-27

Minden eddiginél nagyobb mennyiségű búza gyűlt össze a Magyarok Kenyere Programban

Tovább 2018-11-27

Keresztes Ildikó és László Boldizsár volt a sztárfellépő Szentpéteri Csilla koncertjén

Hatalmas sikert aratott Szentpéteri Csilla és sztárvendégei Keresztes Ildikó és László Boldizsár jótékonysági koncertje, amellyel idén a makói korház Sürgősségi Betegellátó Osztályát támogatják. A nemes ügy mellé nem csak ismert előadók, hanem tehetséges makói fiatalok is csatlakoztak és produkciójukkal megörvendeztették a Maros-parti közönséget.

Tovább 2018-11-27

Makói Híradó 2018.11.26. HD

-Közel négy millió forint gyűlt össze a makói Sürgősségi Betegellátó Osztály javára -Folyamatosan járják a körzetüket a képviselők -A gyűlölet és árulás nem lehet a jövő -Adventvárás rock stílusban -Népzenei csemegézés Apátfalván

Tovább 2018-11-26

A gyűlölet és árulás nem lehet a jövő

Április 8 án a Fidesz -KDNP 2/3 os többséget szerzett az összefogó ellenzéki pártokkal szemben. Az újabb 2 választáshoz közeledve térségünk egyik polgármestere Márki Zay Péter egy új egyesületet alapított, melyben olyan hozzá hasonló embereket sorakoztat fel ,akik szembefordultak saját maguk korábbi elveivel, vagyis renegátok mint ő maga is. Ezt Bencsik András újságíró, a Demokrata hetilap főszerkesztője televíziónknak adott interjújában nyilatkozta majd hozzátette annak a szervezetnek melynek célja az árulás, eszköze a gyűlölet ,nem lehet jövője.

Tovább 2018-11-26

Folyamatosan járják a körzetüket a képviselők

Hadik György önkormányzati képviselő is folyamatosan járja a 4-es számú választókerületet, hogy még az adventi időszakban tudja átadni a 380 szépkorúnak az Erzsébet- utalványokat. A karácsonyi kiadásokban nagy segítség a város ajándéka, mivel minden olyan drága - mondta el televíziónknak Nagy-György Lajosné, 70 év feletti nyugdíjas.

Tovább 2018-11-26

Népzenei csemegézés Apátfalván

Az Apátfalvi Népzenei Találkozón zengtek a dalok és pengették a citera húrjait a fellépők. A nagy érdeklődésnek örvendő eseménynek a település művelődési háza adott otthont.

Tovább 2018-11-26

Közel négy millió forint gyűlt össze a makói Sürgősségi Betegellátó Osztály javára

3.874.000 forint gyűlt össze Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertjén, amelyet a makói Sürgősségi Betegellátó Osztály javára ajánlott fel a zongoraművész. Az összegből őrző-védő- figyelő monitorok beszerzésére kerül sor, amelyek a betegek biztonságát növelik. A nagy érdeklődésre való tekintettel az előadó zenekarával kétszer is színpadra állt a Hagymaházban.

Tovább 2018-11-26

Adventvárás rock stílusban

Ismét sokan voltak kíváncsiak az Ismerős Arcok makói koncertjére az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A hagyományokhoz híven produkciójukat a Good Company zenészeinek műsora előzte meg.

Tovább 2018-11-26

FogadóÓra: Bencsik András

vendég:Bencsik András újságírő,főszerkesztő

Tovább 2018-11-26

Makói Híradó 2018.11.23. HD

- Kiss Attilát kizárják a Csongrád Megyei Közgyűlésből? - Bencsik András: A túlélés a tét! - Gördülékenyebbé és hatékonyabbá vált a makói mentősök munkája is - Szentpéteri Csilla vasárnap ismét jótékonysági koncertet ad - Makón járt az Operaház Nagykövete - A zene nem foglalkozás, hanem életmód

Tovább 2018-11-23

Heti reakció 2018.11.23.

Mint arról korábban többször beszámoltunk, mintegy 336 millió forint kormányzati támogatásból felújítják a Csipke sort. Az úgynevezett „zöldmezős beruházás” keretében geotermikus fűtést, és napelemes világítást is megvalósítanak, újraszigetelik a teljes épületet, valamint az üzletek, és az előtte található tér is megújulnak. A munkálatok nagy részével várhatóan még idén végez a kivitelező. Megkérdeztük a helyieket, hogy mi a véleményük a beruházásról?

Tovább 2018-11-23

Egy elveszett napló nyomában…

Az Isonzó-fronton 1915 nyarától 1917 októberéig vívta az olasz haderő az osztrák-magyar seregekkel a híres-hírhedt isonzói csatákat, szám szerint tizenkettőt. Az osztrák-magyar haderő, - melynek felét magyar katonák alkották -, a Doberdó-fennsíkon építtette ki az első védelmi vonalakat az itt harcoló, túlnyomórészt magyar ezredekkel. Budapestről, Temesvárról, Debrecenből, Nagyváradról, Székesfehérvárról, Szegedről és annak környékéről vonultak be azok a katonák, akik ezt a kiemelt frontszakaszt védelmezték. A Makói Városi Televízió stábjának lehetősége nyílt arra, hogy felkutassa ezeket a helyszíneket Dr. Halmágyi Pál történész, nyugalmazott múzeumigazgató kíséretben.

Tovább 2018-11-23

Kiss Attilát kizárják a Csongrád Megyei Közgyűlésből?

Összeférhetetlenség miatt kizárhatja a Csongrád Megyei Közgyűlés Kiss Attilát, a Jobbik makói elnökét a képviselők közül, mivel megszegte a képviselők összeférhetetlenségére vonatkozó törvényt. Czirbus Gábor, a makói Fidesz elnöke szerint ez az elmúlt harminc év egyik legnagyobb politikai botránya lehet, véleménye szerint a Jobbik képviselőjének meg kellene előznie a méltatlan kizárást, és le kellene mondania, csak úgy, mint Zeitler Ádám választókerületi elnöknek, hiszen ő is tudott a törvénysértésről.

Tovább 2018-11-23

Bencsik András: A túlélés a tét!

Komoly tétje van a tavaszi európai parlamenti választásoknak, méghozzá az életben maradásunk, mert, hogy a jelenlegi brüsszeli elit célja egyértelműen az, hogy eltűnjön a keresztényi európai kultúra- így lehetne összegezni Bencsik András, újságíró, lapszerkesztő üzenetét a makóiaknak. A Békemenet egyik főszervezője a Fidesz helyi szervezetének meghívására érkezett a településre.

Tovább 2018-11-23

Szentpéteri Csilla vasárnap ismét jótékonysági koncertet ad

November 25-én, vasárnap két jótékonysági koncerttel is megörvendezteti a Maros-parti közönséget Szentpéteri Csilla zongoraművész. Az előadó zenekarával és több vendégfellépővel együtt áll a Hagymaház színpadára, a rendezvényből befolyt összeggel pedig a makói Sürgősségi Betegellátó Osztályt támogatják.

Tovább 2018-11-23

Makón járt az Operaház Nagykövete

„Az opera hangszerei, az operazenekar csodálatos világa” címmel tartott előadást Ambrus Ákos operaénekes a József Attila Városi Könyvtárban. A nagykövet a színházi műfajokat népszerűsítette vetítéssel színesítve.

Tovább 2018-11-23

A zene nem foglalkozás, hanem életmód

Tegnap tartotta meg hagyományos novemberi növendék hangversenyét a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A rendezvényen nem csak szülőkkel és nagyszülőkkel, hanem csodálatos muzsikaszóval is megtelt a Korona díszterme.

Tovább 2018-11-23

Javában zajlik az önkormányzat által biztosított Erzsébet – utalványok kézbesítése

Makó Város Önkormányzata idén összesen 3340 hetven év feletti lakosnak járul hozzá a karácsonyához Erzsébet – utalványokkal, melyeket a települési képviselők már több helyre el is juttattak. A 2 – es számú választókerület szépkorúinak Kádár József adja át a város ajándékát.

Tovább 2018-11-23

Gördülékenyebbé és hatékonyabbá vált a makói mentősök munkája is

Teljesen új, modern felszerelésekkel van ellátva az a 117 új mentőautó, amelyek még ebben az esztendőben szolgálatba állnak az Országos Mentőszolgálat állomásain. Ennek köszönhetően a Makón dolgozó mentők is modernebb körülmények között, még az eddiginél is gördülékenyebben tudják végezni munkájukat.

Tovább 2018-11-23

Társalgó 2018.11.22.

- Makó Annó könyvbemutató - Bárdi Andrea fafaragó Betlehemje - Makói szíjgyártók művei tűntek fel a Trónok harcában - Lőrinc L. László dedikált Makón

Tovább 2018-11-22

Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát a képviselők

Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát a települési képviselők, a tavaly tízezer forintra emelt vásárlási utalványokat igyekeznek még az adventi időszakban kihordani a város szépkorú lakosainak. Czirbus Gábor alpolgármester televíziónknak elárulta: közel ötszáz főnek kell átadnia a támogatást, de éppen ezért már napokkal korábban elkezdte azok kiosztását.

Tovább 2018-11-22

Makói Híradó 2018.11.22. HD

-Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát a képviselők -Győrfi Pál tolmácsolásában ismerhették meg a mentős hivatást a fiatalok -Lőw Lipót emlékplakettel jutalmazták Urbancsok Zsoltot -Elindította vlog csatornáját a Szirbik Miklós Egyesület -Újabb meglepetéssel készül adventre Bárdi Andrea művésztanár -Kitűnő eredményeket értek el az Íriszes táncosok

Tovább 2018-11-22

Újabb meglepetéssel készül adventre Bárdi Andrea művésztanár

Tizenöt évvel ezelőtt vált a fafaragás szerelmesévé Bárdi Andrea művésztanár, aki azóta nem csak otthonát, de több közteret is különlegessé tett már alkotásaival. Állatok és emberi alakok egyaránt megtalálhatók faragásaiban, melynek száma folyamatosan bővül. Jelenleg egy korábbi munkájához készít újabb darabokat.

Tovább 2018-11-22

Lőw Lipót emlékplakettel jutalmazták Urbancsok Zsoltot

Az 1800 – as évek kiemelkedő tudós rabbijáról, Lőw Lipótról elnevezett emlékplakettel jutalmazta nemrégiben a Szegedi Zsidó Hitközség Urbancsok Zsoltot. A makói főlevéltáros nagy örömmel fogadta a kitüntetést.

Tovább 2018-11-22

Elindította vlog csatornáját a Szirbik Miklós Egyesület

A Szirbik Miklós Egyesület tegnap indította el a MarosKult Vlogot. A kezdeményezés egyik legfőbb célja, hogy olyan különleges videó felvételeket készítenek, amelyek felhívják a lakosság figyelmét a város épített örökségére.

Tovább 2018-11-22

Kitűnő eredményeket értek el az Íriszes táncosok

Nemrégiben rendezték meg a XIII. Fekete Sas Kupát Hódmezővásárhelyen, ahol az Írisz Táncklub képviselte városunkat. A növendékek több kategóriában is indultak és szép eredményekkel tértek haza.

Tovább 2018-11-22

Győrfi Pál tolmácsolásában ismerhették meg a mentős hivatást a fiatalok

Az Országos Mentőszolgálat egy igazi hungarikumnak nevezhető – mondta Győrfi Pál a Hagymaházban tartott előadásán tegnap délután a KERI által rendezett eseményen. A szóvivő a megjelent fiataloknak bemutatta a mentőszolgálat múltját, jelenlegi működését, valamint arra is rávilágított, hogy mi a teendő vészhelyzet esetén.

Tovább 2018-11-22

Makói Híradó 2018.11.21. HD

- A makói Duna Döner is várja a munkavállalókat - Makón készen állnak a télre - Rövid hírek - Rendőrségi hírek - Jön az újabb útfelújítási program - Ügyeljünk a szén-monoxid érzékelők szavatossági idejére

Tovább 2018-11-21

Jön az újabb útfelújítási program

Jó hírrel szolgálhatott tegnapi, pitvarosi fogadóóráján Lázár János országgyűlési képviselő, ugyanis a kormányzatnál sikerült kijárnia a Nagyér- Ambrózfalva- Pitvaros, valamint a Mezőhegyes- Pitvaros- Csanádpalota közötti útszakaszok felújítását. Ezen kívül egy, a Pitvaros szennyvíz problémáját megoldó nyertes pályázatról is beszámolhatott.

Tovább 2018-11-21

Makón készen állnak a télre

Már októberben megkezdte a felkészülést az utak téli síkosságmentesítésére a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Nagy Nándor ügyvezetőtől televíziónk azt is megtudta, hogy nemsokára megnyitja kapuit a városi jégpálya.

Tovább 2018-11-21

Ügyeljünk a szén-monoxid érzékelők szavatossági idejére

Múlt héten szén-monoxid mérgezés gyanújával szállítottak kórházba egy szentesi férfit. Az esettel kapcsolatban kiderült, a házban található érzékelő berendezés szavatossági ideje lejárt, az nem működött megfelelően. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy mindig tartsák be a gyártó által előírt biztonsági előírásokat, szakemberrel ellenőriztessék tüzelő-fűtő alkalmatosságaikat.

Tovább 2018-11-21

A makói Duna Döner is várja a munkavállalókat

A makói Duna Döner gyárban tettek látogatást tegnap a kormányhivatal, az iparkamara, a megyei közgyűlés képviselői, valamint a város vezetői, méghozzá azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktumot. Ez a program ugyanis arra hivatott, hogy összehozza a munkaerőhiánnyal küzdő cégeket az álláskeresőkkel. Éppen ezért olyan civileket is meghívtak az eseményre, akik regisztrált munkanélküliek, hogy bepillantást nyerhessenek az ételkülönlegességgel foglalkozó gyár mindennapjaiba.

Tovább 2018-11-21

HírExtra – a Csipkesor felújítása 2018.11.20.

A mai adásban a Csipkesor felújításáról beszélgetünk Czirbus Gábor alpolgármesterrel. Ugyanis, mint arról korábban beszámoltunk, a mintegy 336 millió forintos beruházás munkálatai igen jó ütemben haladnak.

Tovább 2018-11-20

Makói Híradó 2018.11.20. HD

-A hosszú élet titka a reggeli kávé és három cent pálinka -Újból vért adtak a MENI dolgozói -A Trónok harcában is feltűntek a Lenhardt műhely kivételes mesterremekei -Nyitott kapuk a Givaudan Hungary Kft-nél -Balesete után teljes életet él Hacker Gábor -Vállalható vereség a listavezetőtől

Tovább 2018-11-20

A Trónok harcában is feltűntek a Lenhardt műhely kivételes mesterremekei

Száznegyvenöt éve űzi szíjgyártó mesterségét a Lenhardt család. A dinasztia tagjai Rózsa Sándornak karikás ostort készítettek, míg a Trónok harcában lószerszámaik tűntek fel. Televíziónk munkatársai nemrégiben ennek az ősi kézművességnek a kulisszái mögé leshettek be, ahol apáról fiúra szállnak a szakma titkai.

Tovább 2018-11-20

Nyitott kapuk a Givaudan Hungary Kft-nél

Nyílt nappal egybekötött gyártúrát tartottak a hétvégén a Givaudan Hungary Kft.-nél. Az üzemet a makói és a térség oktatási intézményeiben tanuló diákok tekinthették meg, akik a termelés mellett a cég által kínált lehetőségekről is többet megtudhattak.

Tovább 2018-11-20

Újból vért adtak a MENI dolgozói

Újra sportol és dolgozik a Makóról elszármazott egykori futballista, Hacker Gábor, aki hónapokig kómában volt egy hirtelen rosszullétet követően. A fiatal sportoló huszonhat éves volt, amikor egy bajnoki cím ünneplése közben megállt a szíve. Az ébredést követő nehéz időszakról, az évekig tartó rehabilitációról és a sporthoz való visszatéréséről is kérdezte televíziónk, stábunknak az Erdei János Városi Sportcsarnokban éppen edzés közben adott interjút.

Tovább 2018-11-20

Balesete után teljes életet él Hacker Gábor

Újra sportol és dolgozik a Makóról elszármazott egykori futballista, Hacker Gábor, aki hónapokig kómában volt egy hirtelen rosszullétet követően. A fiatal sportoló huszonhat éves volt, amikor egy bajnoki cím ünneplése közben megállt a szíve. Az ébredést követő nehéz időszakról, az évekig tartó rehabilitációról és a sporthoz való visszatéréséről is kérdezte televíziónk, stábunknak az Erdei János Városi Sportcsarnokban éppen edzés közben adott interjút.

Tovább 2018-11-20

Vállalható vereség a listavezetőtől

Tisztességesen helyállt a CONTITECH Makói KC az eddig veretlen szegediek ellen. A makói csapat a mérkőzésen a helyzetek sokaságát hagyta ki, míg a vendégek gyors indításokból sok gólt tudtak lőni, ezzel megnyerve a megyei derbit.

Tovább 2018-11-20

Makói Híradó 2018.11.19. HD

-XII. Szent Erzsébet bál -Harminc éves fennállását ünnepelte a makói ÉFOÉSZ klub -Aradi diákok látogattak el a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába -Fotók a XX. századi Makóról -Makón dedikált az ország leghíresebb sci-fi írója, Lőrincz L. László -Vendég siker hazai pályán

Tovább 2018-11-20

XII. Szent Erzsébet bál

A Szent István Egyházi Iskola immár tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Szent Erzsébet bált, az eseménynek a Korona adott otthont. A hagyományok ápolása, az önfeledt szórakozás mellett a rendezvény jótékony célt is szolgált.

Tovább 2018-11-20

Aradi diákok látogattak el a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába

Olvasás, matematika és testnevelés órákon is részt vehettek azok az aradi általános iskolások, akik a mai napon több nevelővel a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába látogathattak el az intézmény és a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat együttműködésében. Mind a vendégek, mind pedig a helyi diákok és pedagógusok számára sok lehetőséget és tapasztalatot rejt magában a kezdeményezés

Tovább 2018-11-20

Fotók a XX. századi Makóról

„Fotók a XX. századi Makóról” címmel újabb kötettel gazdagodott a Makó Anno könyvsorozat. A szerzők célja, a Maros-parti város múltjának ápolása, valamint a régi fotók digitalizálása, archiválása az utókor számára.

Tovább 2018-11-20

Harminc éves fennállását ünnepelte a makói ÉFOÉSZ klub

AZ ÉFOÉSZ Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezetének makói klubja immár harminc éve segíti az értelmi fogyatékkal élőket. A kerek évforduló alkalmából egy ünnepi műsort rendeztek a Hagymaházban, valamint egy bálra is sor került a Koronában.

Tovább 2018-11-20

Vendég siker hazai pályán

Nem tudta itthon tartani a három pontot az M-Foci Kft. az őszi bajnokság véghajrájában. A Dunaújváros elleni mérkőzésen mindvégig küzdőszellemben játszott a Makó, védelmi hibájukat azonban jól kihasználták a Fejér megyeiek.

Tovább 2018-11-20

Makón dedikált az ország leghíresebb sci-fi írója, Lőrincz L. László

Sindzse szeme, a Kicsik, a Vérfarkas éjszakája- csak néhány abból a közel száz regényből, melyet az országszerte híres krimi és sci-fi író, Lőrincz L. László, azaz Leslie L. Lawrence jegyez. A szerző hétvégén Makón járt, legfrissebb könyvét, az Óriásokat dedikálta, a helyiek legnagyobb örömére, ugyanis rengetegen érkeztek az eseményre.

Tovább 2018-11-20

Heti reakció – Megkérdeztük a helyieket, hogy mi a véleményük az újonnan átadott levéltárról?

Heti reakció - Megkérdeztük a helyieket, hogy mi a véleményük az újonnan átadott levéltárról?

Tovább 2018-11-16

Makói Híradó 2018.11.15. HD

- Bemutatta a kormány dohányzás megelőzési programját Budapesten Lázár János - Kitárta kapuit a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola - Bűnmegelőzési előadás a börtönéletről - November végéig várják a könyveket a Máltai Házban - Megnyitó és kiállítás egy napon - Makói siker az egri uszonyosúszó versenyen - Röplabdával zárult az Őszi Sport7ek - A szivacskézilabdáé volt a főszerep

Tovább 2018-11-16

Bűnmegelőzési előadás a börtönéletről

A tavasz folyamán már rendeztek Makón egy olyan programot, ahol a makói közép- valamint az általános iskola felsőbb osztályosait hívták meg, hogy a bűnmegelőzés fontosságáról haljanak tájékoztatót. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Makói Fiatalok Akadémiája úgy döntött, hogy ismételten összehívja a diákokat a Hagymaházba.

Tovább 2018-11-16

Bemutatta a kormány dohányzás megelőzési programját Budapesten Lázár János

„Fontos, hogy a fiatalokat távol tartsuk a dohányzástól és csökkenjen a dohányosok száma - hangsúlyozta Lázár János, országgyűlési képviselő, és egyben a nemdohányzók védelméért is felelős miniszterelnöki biztos Budapesten. Tegnap volt ugyanis a „Ne gyújts rá”, azaz a dohányzás ellenes világnap, melynek apropóján a fővárosi Eötvös József Általános Iskolában számos, prevenciós előadást is tartottak.

Tovább 2018-11-16

Makói siker az egri uszonyosúszó versenyen

A Magyar Búvár Szakszövetség Egerben rendezte meg a Cápa – Serdülő - Junior Uszonyosúszó Országos Bajnokságot a közelmúltban. A megmérettetésen a Makói Úszó Klub növendéke Domokos Ádám Tamás is indult, aki korosztálya legeredményesebb versenyzője lett.

Tovább 2018-11-16

A szivacskézilabdáé volt a főszerep

Ismét megrendezésre került az Őszi Gyermek Szivacskézilabda Villámtorna az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az esemény résztvevői nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a mérkőzésekbe.

Tovább 2018-11-16

Megnyitó és könyvbemutató egy napon

Megnyitását követően ugyan azon a napon egy rendezvénynek is otthont adott a makói levéltár új épületegysége. A Szirbik Miklós Egyesülettel közösen jelentetett meg kötetet Makó Szobrai címmel az intézmény, melynek bemutatóját tartották meg az organikus épületben.

Tovább 2018-11-16

Kitárta kapuit a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola

Rendvédelmi bemutatóval, egészségügyi gyakorlatokkal és előadásokkal várták az érdeklődő, végzős általános iskolásokat a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában szerdán. Az ellátogató nyolcadikosok a jó hangulatú eseményen minden fontos információt megkaphattak ahhoz, hogy megalapozott döntést hozzanak majd az iskolaválasztás tekintetében.

Tovább 2018-11-16

November végéig várják a könyveket a Máltai Házban

Magyar nyelvű mesekönyvek, képeskönyvek, ifjúsági regények vagy ismeretterjesztő kiadványok – ezekben a műfajokban várja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja a könyvadományokat. Az összegyűlt köteteket a határ mentén, szórvány magyarságban élő kisiskolások között fogják majd szétosztani.

Tovább 2018-11-16

Makói Híradó 2018.11.15. HD

- A müncheni ugrálókötél versenyről 29 éremmel tért haza a Makó Jump - Már végéhez közeledik az őszi betakarítás - Hamarosan elkezdődnek az Erzsébet – ház felújítási munkálatai - Nyugdíjprémiumot kaptak idén is a szépkorúak - Tervezés alatt az új, magyarcsanádi Maros-híd - Megnyitotta kapuit az Adventi vásár és kiállítás a Hagymaházban - Lemásolta hétvégi mérkőzését a Makói KC

Tovább 2018-11-15

Nyugdíjprémiumot kaptak idén is a szépkorúak

Már elkezdte kihordani a postás az idei nyugdíjprémiumot, melynek a maximális összege idén 18 ezer forintra emelkedett. Ehhez a segítséghez Makó Város Önkormányzata is szeretne hozzájárulni, így a hetven éven felüliek számára ebben az évben is biztosít fejenként tízezer forintos vásárlási utalványt, amelyet a települési képviselők a holnapi napon kezdenek el kiosztani. A helyiek nagy örömmel fogadták a kiegészítést, mivel nagy segítség a család számára.

Tovább 2018-11-15

Hamarosan elkezdődnek az Erzsébet – ház felújítási munkálatai

Civil, szülői kezdeményezésre tűzte ki céljául az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriuma, hogy létrehozza az Erzsébet-házat, ahol az egészségkárosodással, szellemi fogyatékossággal élő fiatal felnőtteken és családtagjaikon kívánnak segíteni. Ehhez egy épületet a Szent István Király Plébánia már térítésmentesen felajánlott, felújítására és kialakítására pedig az alapítvány több, adománygyűjtő rendezvényt is szervezett. Egy sajtótájékoztató keretében pedig legutóbb arról számolt be Farkas Éva Erzsébet polgármester, hogy elkészültek azok a tervek, melyek alapján már a jövő héten elindulhatnak a munkálatok.

Tovább 2018-11-15

Már végéhez közeledik az őszi betakarítás

A változatosnak mondható száraz, majd csapadékos időjárás nem kedvezett a fokhagymának, mivel megpuhult, így nagyon sok gazdának kiesést jelent ez az idei évben. A gabonát, a repcét, és a napraforgót nyomott, míg a petrezselyem gyökeret egészen jó áron tudták a termelők eladni az idei évben.

Tovább 2018-11-15

A müncheni ugrálókötél versenyről 29 éremmel tért haza a Makó Jump

Huszonkilenc éremmel tért haza nemrég a hat fős Makó Jump ugrálóköteles csapat, így a fiatalok már az első nemzetközi megmérettetésükön öregbítették Makó hírnevét. A diákok csoportos és egyéni számokban is remekeltek, azonban nem lazítanak, mivel már egy következő versenyre készülnek.

Tovább 2018-11-15

Társalgó – kulturális magazin 2018.11.15.

- karácsonyi váásár Makón - átadták az új levéltár épületét - Petrás Mária kiállítás - ékszer és mandalal készítés

Tovább 2018-11-15

Tervezés alatt az új, magyarcsanádi Maros-híd

Megkezdődött a Maros-híd újjáépítésének tervezése- derült ki tegnap Lázár János magyarcsanádi fogadóóráján, ahol a képviselő televíziónknak adott tájékoztatásában kiemelte: folyamatban van a nagylaki elkerülő út megépítése is, így a két dolog együtt, a híd és az elkerülő út teljesen tehermentesíthetik a 43-as főút azon szakaszát, és az érintett településeket a kamionforgalomtól- többen ugyanis erre panaszkodtak. Ezen kívül voltak, akik a helyi temetők üzemeltetésével, más pedig a Maros folyó felhasználásával kapcsolatos felvetésekkel érkezett.

Tovább 2018-11-15

Lemásolta hétvégi mérkőzését a Makói KC

Hétközi fordulót játszott szerda este az Erdei János Városi Sportcsarnokban a Makói KC felnőtt női kézilabdacsapata. A mérkőzésen a szegediek bizonyultak jobbnak.

Tovább 2018-11-15

Megnyitotta kapuit az Adventi vásár és kiállítás a Hagymaházban

Adventi vásár és kiállítás nyílt a Hagymaházban, ahol helyi kézművesek mutathatják be termékeiket. Az alkotók most is egyedi, ötletes portékákat készítettek.

Tovább 2018-11-15

DIAGNÓZIS egészségügyi szűrés férfiaknak 2018.11.15.

DIAGNÓZIS egészségügyi szűrés férfiaknak 2018.11.15.

Tovább 2018-11-15

Makói Híradó 2018.11.14. HD

- Hivatalosan is új helyre költözött a levéltár - Aszfaltos út vezet majd a jángori zsidó temetőhöz - Hátrányos helyzetű gyermekeknek tartottak kézműves foglalkozást az Ifjúsági Színtérben - Lélek szárnyán a Caminon - Makói sikerek Szlovákiában

Tovább 2018-11-14

Makói sikerek Szlovákiában

A MR Power színeiben versenyzett Szlovákiában Majoros Róbert és Marton Gergely. A makói fiatalok a világ legjobb erőemelőivel mérték össze tudásukat és igen szép eredményekkel tértek haza.

Tovább 2018-11-14

Hátrányos helyzetű gyermekeknek tartottak kézműves foglalkozást az Ifjúsági Színtérben

Az újonnan megválasztott Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat azon munkálkodik, hogy a rászoruló családokban élő gyermekeknek olyan lehetőségeket biztosítsanak, amelyeket helyzetükből fakadóan máskülönben nem tudnak megtapasztalni. A szombati napon 40 fiatal látogathatott el a Szegedi Vadasparkba, a nap második felében pedig kézműves foglalkozáson vehettek részt. Ehhez a helyszínt, az Ifjúsági Színteret Makó Város Önkormányzata biztosította.

Tovább 2018-11-14

Aszfaltos út vezet majd a jángori zsidó temetőhöz

A „Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon” című projekt lehetőséget ad arra, hogy a makói jángori zsidó temető megközelítését biztosító út kiépüljön a közeljövőben, ezzel egy hosszú évtizedekre visszanyúló problémát old meg Makó Város Önkormányzata a magyar kormány segítségével. Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint a beruházást végző DÉLÚT Építő és Bányászati Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója, Juhász Lóránt kedden írták alá a kivitelezési szerződést.

Tovább 2018-11-14

Hivatalosan is új helyre költözött a levéltár

„Egy olyan nagy múlttal rendelkező város, mint Makó joggal tarthat arra igényt, hogy az épített, természeti és írott öröksége jó helyre és jó kezekbe kerüljön” – mondta Lázár János országgyűlési képviselő ma délelőtt, a makói levéltár új épületének átadóünnepségén. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Latorcai Csaba János közigazgatási államtitkár, valamint Dr. Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója. A létesítmény megszentelése után közös bejárásra is sor került.

Tovább 2018-11-14

Lélek szárnyán a Caminon

Az ősi zarándokutat, az El Caminot járta végig nemrégiben kisebbik fia kíséretében Kajáriné Kádár Katalin, aki a 2018/19 – es Máltai Esték nyitó előadásán szemezgetett élményeiből. Az eseménynek otthont adó József Attila Városi Könyvtárban telt ház volt.

Tovább 2018-11-14

Hírextra – Fecskelakások Makón

Mint arról a napokban beszámoltunk, átadták a felújított fecskelakásokat a Fűrész utcában. Az eseményen Farkas Éva Erzsébet polgármester ünnepélyesen is gratulált a fiataloknak, majd a szerződések aláírása után a lakásokat együtt vették szemügyre.

Tovább 2018-11-13

Makói Híradó 2018.11.13. HD

-Újabb hét felújított bérlakást adtak át Honvédban -A hit és a tudomány szoros összefüggéséről tartott előadást Makón Csókay András, világhírű idegsebész -A kultúrát lélegeztetni kell, hogy ne vesszen el -A fiatalokra is odafigyel a Marosvidék Baráti Társaság -Az egészséges életmódra hívták fel a figyelmet a Hagymatikumban -Felszabadult délután a mozgás jegyében

Tovább 2018-11-13

A kultúrát lélegeztetni kell, hogy ne vesszen el

A városban már ismerősként csenghet Petrás Mária Príma Primissima- és Magyar Örökség-díjas népdalénekes neve. Ékes hangja mellett ezúttal kézműves tehetségét is bemutatja a makóiaknak, különleges kerámiáiból nyílt kiállítás a József Attila Múzeumban.

Tovább 2018-11-13

A fiatalokra is odafigyel a Marosvidék Baráti Társaság

Márton napi mulatságot szervezett a Marosvidék Baráti Társaság, melynek apropóján lehetőséget biztosítottak a makói fiatal vállalkozóknak, hogy bemutassák mivel is foglalkoznak. Az esten tombolasorsolásra is sok került, ennek összegét a következő folyóirat megjelentetésére fordítja majd az egyesület.

Tovább 2018-11-13

Az egészséges életmódra hívták fel a figyelmet a Hagymatikumban

A Dél - Alföldi Fürdők Egyesülete és a Közép – Kelet - Európai Rekreációs Társaság egy közös projektbe fogott, melynek egyik legfőbb célkitűzése az egészséges életmód népszerűsítése. Legutóbb a Hagymatikum vendégei vehettek részt az általuk biztosított vizsgálatokon, tanácsadásokon, kézműves és sportfoglalkozásokon.

Tovább 2018-11-13

Újabb hét felújított bérlakást adtak át Honvédban

Újabb hét felújított önkormányzati bérlakás került átadásra Honvéd városrészben a tervezett tizennégyből. A rehabilitációs program részeként megújuló lakások közül tízbe ugyanazok a bérlők költöznek vissza, akik már korábban is ott laktak, az utolsó négy, még építés alatt álló lakásra azonban pályázatot írnak ki.

Tovább 2018-11-13

Felszabadult délután a mozgás jegyében

A meridián tornába, az aerobikba, de akár a taek-bo-ba is belekóstolhattak a mozogni vágyók a hétvégén, ugyanis újra megrendezésre került a már hagyománynak számító Őszi Fitt Délután az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A foglalkozások minden korosztály számára tartogattak valami különlegességet.

Tovább 2018-11-13

A hit és a tudomány szoros összefüggéséről tartott előadást Csókay András

Manapság a modern tudomány kizár mindent, ami a hittel kapcsolatos lehet. Pedig arra, hogy a hit és tudomány, a hit és az ész, szoros összefüggésben állhatnak egymással, élő példa a világhírű idegsebész, Csókay András, aki saját életének, munkájának bemutatásán keresztül tett erről bizonyságot tegnap éppen Makón, a Koronában. A koponyájuknál összenőtt, bangladesi sziámi ikrek szétválasztásán dolgozó orvos teltház előtt tartott a számára igen fontos témáról előadást, a Fidesz helyi szervezete által szervezett Polgári Szalon keretében.

Tovább 2018-11-13

Makói Híradó 2018.11.12. HD

- 80. születésnapja alkalmából köszöntötték Jámborné Balog Tündét - Nyílt nap várta a leendő gimnazistákat - Emelt fővel hagyták el a pályát a makói lányok - A szakmákat népszerűsítették - Len-in mánia kiállítás nyílt az Emlékpontban - Rendőrségi hírek

Tovább 2018-11-12

Nyílt nap várta a leendő gimnazistákat

Maros-menti településünk többi oktatási intézményéhez hasonlóan a Makói József Attila Gimnázium is megnyitotta kapuit leendő nebulói előtt. A nyílt napra érkezett nyolcadikosok bemutató órák keretében kóstolhattak bele az itt folyó tanításba.

Tovább 2018-11-12

80. születésnapja alkalmából köszöntötték Jámborné Balog Tündét

80. születésnapja alkalmából köszöntötték barátai, egykori diákjai és tisztelői, Jámborné Balog Tündét, írót, képzőművészt, tanárt. A rendhagyó eseménynek a József Attila Múzeum adott otthont, ahol az ünnepelttel a volt tanítványai: Gilinger Katalin művésztanár és Varga Márta kommunikációs vezető beszélgettek.

Tovább 2018-11-12

Pályaorientációs délelőttöt tartottak a SZIGNUM-ban

A pályaorientáció volt a középpontban a hétvégén a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégiumban. A diákok számos középiskola előadásán és bemutatóján keresztül tudtak új információkhoz jutni a továbbtanulást illetően, miközben kellemes hangulatban és jó közösségben tölthették az időt.

Tovább 2018-11-12

A szakmákat népszerűsítették

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Bajza utcai épületében is nyílt napot tartottak a közelmúltban. Az eseményre makói és térségi növendékeket várták, akik széleskörű betekintést nyertek az intézmény képzési palettájába.

Tovább 2018-11-12

Emelt fővel hagyták el a pályát a makói lányok

A Békéscsaba ellen folytatta szereplését a Makói KC az NBII. Dél-keleti csoportjában az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A találkozó végén a vendégek számlájára írták az értékes két pontot.

Tovább 2018-11-12

Len-in mánia kiállítás nyílt az Emlékpontban

Péntek este nyílt meg a hódmezővásárhelyi Emlékpontban a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány Len-in mánia című kiállítása, amely Dr. Udvardy Csaba sebészorvos több mint harminc, kortárs Lenin-szobor átiratán, valamint jó néhány szocreál Lenin-ábrázoláson keresztül mutatja be a szovjet kommunista államhatalom kiépítőjének kultuszát. A tárlat külön egysége foglalkozik Szabó Iván alkotásával, a dél-alföldi város mai Hősök terén két évtizedig üldögélő, a népnyelv által „trónolóként” emlegetett kőszobor történetével.

Tovább 2018-11-12

https://www.youtube.com/watch?v=WgOBbWRVl6A

Gépmustrával egybekötött nyílt napra várta az általános iskolásokat a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola. Az eseményre az egész térségből és más megyékből is érkeztek diákok.

Tovább 2018-11-10

Makói Híradó 2018.11.09. HD

- Átadták a felújított fecskelakásokat a Fűrész utcában - A Rónay kúria épületének sorsa is szóba került Lázár János mai, kiszombori fogadóóráján - Sérültként is lehetséges teljes életet élni - A szakmák útján jártak a Galambban - A tavaszias idő ellenére november 10-től téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - Átadták a felújított fecskelakásokat a Fűrész utcában - Vár az Őszi Fitt Délután

Tovább 2018-11-09

Heti Reakció – 2018.11.09.

Mától új rovattal jelentkezik a Makói Városi Televízió! Heti Reakció című műsorunkban a makóiak véleményét láthatják a városban történő fejlesztésekről, eseményekről. Ezúttal a mintegy 2,66 milliárd forint kormányzati támogatásból épülő József Attila könyvtárról kérdeztük meg a járókelőket.

Tovább 2018-11-09

A Rónay kúria épületének sorsa is szóba került Lázár János mai, kiszombori fogadóóráján

A Rónay kúria épülete, környezetvédelmi problémák, oktatási, hatósági vagy éppen mezőgazdasági ügyek- csak néhány azok közül a témák közül, amelyekkel a kiszomboriak megkeresték Lázár János országgyűlési képviselőt a településen tartott fogadóóráján ma délelőtt. Összesen 19-en kérték a politikus segítségét.

Tovább 2018-11-09

A tavaszias idő ellenére november 10-től téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az enyhe őszi idő ellenére november 10-étől már megkezdődik a Magyar Közútnál a téli időszámítás. Ez többek között azt jelenti, hogy a szakemberek rendbe tették és beüzemelték a speciális, téli feladatokat ellátó munkagépeket - mondta el televíziónknak Hunkó József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Tovább 2018-11-09

Sérültként is lehetséges teljes életet élni

A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete ebben a tanévben is tovább folytatja Esélyórák, esélynapok elnevezésű foglalkozássorozatát. A mai délelőtt folyamán a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium tanulóinak is lehetőségük nyílt részt venni egy interaktív előadáson, ahol első kézből nyerhettek bepillantást a fogyatékossággal élők mindennapjainak nehézségeibe.

Tovább 2018-11-09

Átadták a felújított fecskelakásokat a Fűrész utcában

A közelmúltban felújított fecskelakások kulcsait tegnap át is vehette az a négy szerencsés makói pár, akik sikerrel pályáztak az önkormányzati ingatlanokra. Farkas Éva Erzsébet polgármester ünnepélyesen is gratulált a fiataloknak, majd a szerződések aláírása után a lakásokat együtt vették szemügyre.

Tovább 2018-11-09

A szakgimnáziumi képzéseké volt a főszerep

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma nyílt napra invitálta a pályaválasztás előtt álló diákokat. A rendezvény egyik különlegessége az volt, hogy a szervezők, olyan szakembereket hívtak meg előadást tartani foglalkozásaikról, akik szintén az intézményben tanultak.

Tovább 2018-11-09

Vár az Őszi Fitt Délután

Egy újabb remek alkalom kínálkozik a sportolásra a Makói Őszi Fitt Délután keretében az idősebb és a fiatalobb korosztály számára egyaránt. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban helyet kapó rendezvényen több mozgásformába kóstolhatnak bele a résztvevők.

Tovább 2018-11-09

Makói Híradó 2018.11.08. HD

- 53 millió forintból újulhat meg a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény konyhája - Eddig 160 fő jelentkezett a Bursa Hungaricára - Dr. Hadik György sebész főorvost oklevéllel tüntette ki Emberi Erőforrások Minisztériuma - Megyei derbit vesztett a Makó FC - Makón ülésezett a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége

Tovább 2018-11-08

A kosárlabda volt terítéken

Végéhez közeledik az Őszi Sporthetek rendezvénysorozat. A futsal és a floorball meccsek után legutóbb a kosárlabdában mérték össze erejüket a fiatalok a KERI tornatermében.

Tovább 2018-11-08

Makón ülésezett a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége

Makón tartotta az őszi testületi ülését a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége. A két napos szakmai tanácskozás célja, hogy a megváltozott jogszabályokat, a felmerülő kérdéseket, problémákat megvitassák az intézményvezetők.

Tovább 2018-11-08

Társalgó 2018.11.08.

- Stábunk Doberdóban járt - VargaBalett bemutató - Könyvbemutató Olaszországban

Tovább 2018-11-08

Megyei derbit vesztett a Makó FC

A sereghajtó ellen szenvedett csúf vereséget az M-Foci Kft. a hétvégén hazai közönség előtt. A Hódmezővásárhelyi FC labdarúgója kétszer talált be a makóiak kapujába.

Tovább 2018-11-08

Eddig 160 fő jelentkezett a Bursa Hungaricára

November 13-ra módosult a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat határideje, így még mindig várják a jelentkezőket a Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályán a szárnyépület 32-es irodájába. A nyertes pályázók várhatóan havi tízezer forintos támogatásban részesülhetnek.

Tovább 2018-11-08

Dr. Hadik György sebész főorvost oklevéllel tüntette ki Emberi Erőforrások Minisztériuma

Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként tüntette ki Dr. Hadik György sebész főorvost az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az oklevelet a legutóbbi közgyűlésen Farkas Éva Erzsébet polgármestertől vehette át a főorvos.

Tovább 2018-11-08

53 millió forintból újulhat meg a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény konyhája

Többek között a vízvezetékrendszer teljes cseréjére és burkolási munkálatokra is sor kerül a közeljövőben a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény konyhaépületében egy, az önkormányzattal közösen benyújtott belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően. A beruházás végén nem csak új környezetben folyhat majd a munka, de nagyobb kapacitású, modernebb gépek is könnyebbé teszik a mindennapokat.

Tovább 2018-11-08

Makói Híradó 2018.11.07. HD

- Év végére elkészülhet az új könyvtár épülete, januárban pedig megkezdődhet a költözés - A könyvtár környéki térrehabilitáció egy része elkészülhet adventre - Lépcső őrzi a Nagy Háború olasz frontján elesett hősök maradványait - Makói siker a prágai Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen - Hetven év után újraindult Makón a József Attila Kör - Megvédte világbajnoki címét a makói Debreczeni Gábor testépítő

Tovább 2018-11-07

Hetven év után újraindult Makón a József Attila Kör

Hetven év után újraindult a József Attila kör a könyvtárban, melynek alakulóülését a közelmúltban tartották. Az ötletgazda a József Attila Múzeum igazgatója Szikszai Zsuzsanna, Bene Zoltán írót kérte fel a kör vezetésére. A találkozók célja, hogy a résztvevők még közelebb kerüljenek az irodalomhoz.

Tovább 2018-11-07

Makói siker a prágai Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen

A Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál és világkonferencia keretében húsz együttes, ezer muzsikus fújta a talpalávalót Maros – menti településünkön. A nagy volumenű, sikeres rendezvény után a Makói Magán Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara Prágába látogatott, ahonnan több díjjal tértek haza. Kiemelkedő teljesítményükért pedig a város nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte a formációt.

Tovább 2018-11-07

Megvédte világbajnoki címét a makói Debreczeni Gábor testépítő

Háromszoros világbajnok a makói Debreczeni Gábor testépítő, aki a közelmúltban védte meg címét a birminghami vb-n. A versenyről hazaérkezett sportoló televíziónknak is beszámolt a nagyszerű eredményről és a versenyről.

Tovább 2018-11-07

A könyvtár környéki térrehabilitáció egy része elkészülhet adventre

A könyvtár épülete az év végére, a környék felújításának egy része pedig már adventre is elkészülhet Makó vezetése és a kivitelező reményei szerint. Ha minden jól megy, a fenyővásárt már a megszokott helyén tudják majd megszervezni.

Tovább 2018-11-07

Év végére elkészülhet az új könyvtár épülete, januárban pedig megkezdődhet a költözés

Jó ütemben halad az új, Makovecz Imre tervei alapján épülő József Attila könyvtár. Év végére el is készülhet, januárban pedig a költözés is megkezdődhet- jelentette be egy sajtótájékoztatón tegnap Farkas Éva Erzsébet polgármester, ahol Szikszai Zsuzsannával, az intézmény igazgatójával, és Toldi János települési képviselővel meg is tekintették a munkálatokat.

Tovább 2018-11-07

Lépcső őrzi a Nagy Háború olasz frontján elesett hősök maradványait

A Nagy Háború centenáriumának alkalmából televíziónk egy stábja két napos emléktúrán vett részt a Doberdó-fennsíkon, amely az egyik kiemelt helyszíne volt a világégésnek. Több százezer katona lelte itt a halálát, magyar és olasz részről egyaránt nagy volt a veszteség.

Tovább 2018-11-07

HírExtra – Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán közel múltban indított vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszak lesz, melyre november 15-ig várják a jelentkezőket. A részletekről dr. Horváth Józseffel a Mezőgazdasági Kar dékánjával beszélgetünk.

Tovább 2018-11-06

Makói Híradó 2018.11.06. HD

-A román határszakaszt védők is felkészültek egy újabb migráns-rohamra -Juhász Tünde kormánymegbízott Doberdón emlékezett a Nagy Háború hőseire -Közel hatvan VargaBalett növendék mutatkozott be az V. Koreográfus versenyen -Nagy érdeklődés övezte a makói aerobik versenyt

Tovább 2018-11-06

Juhász Tünde kormánymegbízott Doberdón emlékezett a Nagy Háború hőseire

Az első világháború centenáriumának évében a Doberdói fennsíkon zárta megemlékezés-sorozatát a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a szegedi Meritum Egyesület. Itt harcolt és adta életét a legtöbb katona több mint 100 évvel ezelőtt. Tiszteletükre fát ültettek, a hőstettek helyszínén információs táblákat helyeztek el. A programon részt vett Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, aki Salgrado polgármesterével közösen helyezte el a tisztelet koszorúit az emlékhelyeken.

Tovább 2018-11-06

Nagy érdeklődés övezte a makói aerobik versenyt

Idén is megrendezésre került a Continental ContiTech Aerobik Regionális Kupa az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A megmérettetés nagy népszerűségnek örvendett, ugyanis közel százötven versenyző csillogtatta meg tudását.

Tovább 2018-11-06

A román határszakaszt védők is felkészültek egy újabb migráns-rohamra

Hetvenezer regisztrált migráns mozog a balkáni útvonalon, akik nem akarnak visszamenni, és mindent megtesznek, hogy még a tél beállta előtt eljussanak Európába – hívta fel a figyelmet nem régiben Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó. A fokozódó migrációs nyomás kapcsán Makó Város Önkormányzata felkérte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti szolgálatvezetőjét, Szilasi Horváth Jenőt, hogy számoljon be a térség jelenlegi migrációs helyzetéről, valamint a készültségről.

Tovább 2018-11-06

Közel hatvan VargaBalett növendék mutatkozott be az V. Koreográfus versenyen

Immár ötödik alkalommal mutathatták be a VargaBalett Táncműhely növendékei az általuk megkoreografált produkciókat. A hétvégén megrendezett versenynek a Hagymaház adott otthont, ahol közel hatvan balerina kápráztatta el a nagyérdeműt.

Tovább 2018-11-06

Makói Híradó 2018.11.05. HD

- A Makói Nagycsaládosok Egyesülete is megünnepelte a Családbarát Önkormányzat Díját - Teljesen biztonságos lesz a Csipkesor új tetőszerkezete - Egy makói katona háborús emlékei olaszul - Ismét Életrevalók-tábor várta a fiatalokat - Kézműves foglalkozásra invitálta a családokat a múzeum

Tovább 2018-11-05

Egy makói katona háborús emlékei olaszul

A makói Boros István 1914-18 között az első világháborúban az olasz frontokon is harcolt, ezeket a tapasztalatokat pedig napról-napra papírra vetette. Az így elkészült, Háborús emlékek című naplója pedig két évvel ezelőtt könyvformát ölthetett, amikor is unokája és ükunokája hosszú munka után nyomdába küldték. A siker mára egészen Olaszországig ért el, ugyanis a napokban San Martino-ban is bemutatták a lefordított változatát.

Tovább 2018-11-05

Teljesen biztonságos lesz a Csipkesor új tetőszerkezete

Többek között a Csipkesor felújítási munkálatairól is szó esett Makó Város Önkormányzatának legutóbbi rendes testületi ülésén. Ugyanitt számos elismerés is átadásra került, emellett a város több oktatási intézményének vezetője tartott beszámolót a grémium előtt.

Tovább 2018-11-05

Kézműves foglalkozásra invitálta a családokat a múzeum

Már hagyomány, hogy az őszi szünetben családi kézműves napot rendeznek a József Attila Múzeumban. A program most is nagy népszerűségnek örvendett, hiszen kicsik és nagyok egyaránt lelkesen vettették bele magukat az alkotásba.

Tovább 2018-11-05

A Makói Nagycsaládosok Egyesülete is megünnepelte a Családbarát Önkormányzat Díját

A Makói Nagycsaládosok Egyesülete egy színes rendezvénnyel ünnepelték meg, hogy településük a közel múltban elnyerte a Családbarát Önkormányzat Díjat. A rendezvényen Farkas Éva Erzsébet polgármester is részt vett, aki természetesen az elismerést is magával hozta. A délután folyamán felléptek az egyesület fiataljai, akik mese- és versmondással, valamint zenés produkcióval csaltak mosolyt a közönség arcára.

Tovább 2018-11-05

Ismét Életrevalók-tábor várta a fiatalokat

Számháború a Maros - parton, Makó épületeinek megismerése és kézműves foglalkozások – többek között ilyen programok vártak az Életrevalók – tábor résztvevőit az őszi szünidő alatt. A fiatalokhoz most is ellátogatott Szentpéteri Csilla zongoraművész, akit fia is elkísért.

Tovább 2018-11-05

Makói Híradó 2018.10.31. HD

- Új emlékmű az I. világháború hőseinek - Mindenszentekkor és halottak napján az elhunyt szeretteinkre emlékezünk - Makói Fidesz: etikátlan Zeitler Ádám jobbikos önkormányzati képviselő új „állása” - Valóban nem voltak egyedül - Algakutatási részleggel bővül a Galambosok laboratóriuma

Tovább 2018-10-31

Makói Fidesz: etikátlan Zeitler Ádám jobbikos önkormányzati képviselő új „állása”

A közel múltban a Bajcsy lakótelepen két társasház közös képviseletét is elvállalta Zeitler Ádám, jobbikos önkormányzati képviselő- jutott a helyi Fidesz tudomására, melynek tagjai ezt etikátlannak tartják. Elmondásuk szerint Zeitler Ádám abban a körzetben, ahol korábban nem szavaztak neki bizalmat a választópolgárok önkormányzati képviselőként, most közös képviselőként próbálja befolyása alá vonni a lakóközösséget, mely szerintük morálisan és erkölcsileg is kifogásolható. A témáról a kormánypárt helyi szervezetének alelnöke, Weszelyné Véghseő Henriett és önkormányzati képviselője, Kovács Sándor tartottak sajtótájékoztatót.

Tovább 2018-10-31

Mindenszentekkor és halottak napján az elhunyt szeretteinkre emlékezünk

Az előttünk álló négy napos hosszú hétvégén elhunyt szeretteinkre is emlékezünk mindenszentekkor és halottak napján. Általános szokás ilyenkor a sírok rendbehozatala, valamint a gyertyagyújtás. Sokan már a napokban lerótták kegyeletüket a temetőkben, azonban a legnagyobb forgalmat az elkövetkezendő napokban tapasztalhatjuk a sírkertek környékén.

Tovább 2018-10-31

Új emlékmű az I. világháború hőseinek

Katonai tiszteletadás mellett avatták fel a Görögkatolikus temetőben az I. világháborúban elesett katonák emlékművét és helyreállított sírjaikat. Az esemény a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum, illetve Makó Város Önkormányzata összefogásából valósult meg.

Tovább 2018-10-31

Valóban nem voltak egyedül

Sikeresen zárult a makói Egyesített Népjóléti Intézmény „Nem vagy egyedül” című pályázata. Ennek keretében egy éven keresztül a makói járás óvodáiban és általános iskoláiban egyéni és csoportos, speciális foglalkozásokat tartottak, melynek célja az volt, hogy akár a szociálisan, akár egészségügyileg hátrányban lévő gyermekeken segítsenek.

Tovább 2018-10-31

Algakutatási részleggel bővül a Galambosok laboratóriuma

Újabb korszerűsítésekre kerül sor a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Kibővítik például a laboratóriumukat, valamint Tankertjükben egy víztisztító berendezés is helyet kap.

Tovább 2018-10-31

HírExtra :Makói hegymászó a Manaslu 8163 méteres csúcsán

Mint arról korábban már többször beszámoltunk, a makói Kerekes Éva és társa, Herczeg Angelika nem régen érkeztek haza Nepálból, ahol első magyar női hegymászókként meghódították a Manaslu, azaz a „Szellemhegy” 8163 méteres csúcsát.

Tovább 2018-10-30

Makói Híradó 2018.10.30. HD

-Ami az eddigi hírekből kimaradt: Kerekes Éva hegymászó lesz a HírExtra vendége - Aranyozott szorobán érkezett Japánból Makóra - Kézműves délelőttöt rendeztek a könyvtárban - Floorballban versengtek a középiskolások - Az idő sodrásában

Tovább 2018-10-30

Aranyozott szorobán érkezett Japánból Makóra

A makói Vajda József, szorobán készítő a közelmúltban egy különleges csomagot kapott Tokióból. A Japán fővárosból érkezett küldemény tartalma azért is volt egyedi, mivel egy aranyozott japán számolóeszközt és két nyelven megírt levelet rejtett.

Tovább 2018-10-30

Ami az eddigi hírekből kimaradt: Kerekes Éva hegymászó lesz a HírExtra vendége

Mint arról korábban már beszámoltunk, a közel múltban Kerekes Éva, makói hegymászó, és társa, Herceg Angelika sikeresen feljutottak a 8163 méter magas Manaslu, azaz a „Szellemhegy” csúcsára. Hogy mi késztette a hegymászásra, milyen akadályokkal kellett szembenézniük, és mi történik akkor, ha a nagy hidegben valaki kisebb bakancsot visel, mint kellene- arról Kerekes Éva személyesen számolt be televíziónknak a HírExtra című magazinban.

Tovább 2018-10-30

Floorballban versengtek a középiskolások

Tovább zajlik az Őszi Sporthetek versenysorozat. Az első héten a makói középiskolások futsalban mérhették össze tudásukat, most pedig a floorballé volt a főszerep az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2018-10-30

Kézműves délelőttöt rendeztek a könyvtárban

Könyvszobrokat és nyári emlékeket is készíthettek azok a fiatalok, akik hétfőn ellátogattak a József Attila Városi Könyvtárban szervezett kézműves délelőttre. A családias hangulatú rendezvény a kézügyesség fejlesztése mellett közösségi élményt is nyújtott.

Tovább 2018-10-30

Az idő sodrásában

Az Őszi Könyvtári Napok keretén belül látható Lőrincz Mária Magdolna tárlata a József Attila Könyvtárban. Az idő sodrásában című kiállítás különlegessége, hogy indiántintával készült festményeket tartalmaz, melyet november 17-ig tekinthetnek meg a bibliotékába betérők.

Tovább 2018-10-30

Makói Híradó 2018.10.29. HD

-Sokaknak nyújt segítséget a Család és KarrierPONT -Több mint kétszáz diák ismerhette meg a KERI által nyújtott képzéseket -Szentpéteri Csilla a makói fiatalokat véradásra invitálta -Meglepetés bulival köszöntötték a hatvan éves Döme Máriát -A magyar történelem hősei

Tovább 2018-10-29

A magyar történelem hősei

Sokadik alkalommal érkezett a József Attila Városi Könyvtárba Csikász Lajos regényíró, aki legújabb kötetéről és jövőbeni műveiről is csepegtetett el gondolatokat a vendégeknek. A szerző azt vallja: könyvei a történelem egy másik arcát mutatják be.

Tovább 2018-10-29

Meglepetés bulival köszöntötték a hatvan éves Döme Máriát

Óriási meglepetésben részesült Tóthné Döme Mária a Maros Táncegyüttes művészeti vezetője, ugyanis 60. születésnapja alkalmából családtagjai, barátai, egykori és jelenlegei táncosai egy titokban szervezett bulival ajándékozták meg.

Tovább 2018-10-29

Sokaknak nyújt segítséget a Család és KarrierPONT

Mint arról már korábban beszámoltunk Makó elnyerte a Családbarát Önkormányzat díjat. Ehhez a sikerhez az is hozzájárult, hogy településünkön közel egy éve Család és KarrierPONT működik a Hagymaházban, melyet sokan keresnek fel.

Tovább 2018-10-29

Szentpéteri Csilla a makói fiatalokat véradásra invitálta

Szentpéteri Csilla szívügyének tartja, hogy a fiatalok figyelmét felhívja a véradás jelentőségére. A közelmúltban a zongoraművész a makói diákokkal ellátogatott a Véradó Állomásra, hogy együtt tegyenek a jó ügy érdekében.

Tovább 2018-10-29

Több mint kétszáz diák ismerhette meg a KERI által nyújtott képzéseket

Több mint kétszáz diák érkezett a térségből a KERI mentornapjára. A nyíltnap célja az volt, hogy a továbbtanulás előtt álló fiatalok a betekintést nyerjenek a makói oktatási intézmény által nyújtott képzésekbe, szakmákba az iskola falain belül kialakított állomásokon keresztül.

Tovább 2018-10-29

Makói Híradó 2018.10.26. HD

- Idén Családbarát Önkormányzat Díjat nyert Makó - Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertet ad a makói kórház javára - A vásárlói elégedettség volt a középpontban - 50 éves évfolyam találkozót tartottak a Bajza József Általános Iskola - Alulmaradtak kézilabdázóink

Tovább 2018-10-28

Izgalmas új évaddal készül a Makói Teátrum

Tovább 2018-10-28

Bevételeink megduplázása volt a középpontban

Weiser István marketing stratéga volt annak az előadássorozatnak a vendége, amelyet a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége rendezett meg már sokadik alkalommal. A szakember ezúttal olyan eszközöket tárt az érdeklődők elé, amelyek segítségével akár a duplájára is növelhetik bevételüket.

Tovább 2018-10-28

Alulmaradtak kézilabdázóink

Hazai pályán két vereség a mérlege az NB II. Dél-keleti csoportjában szereplő kézilabdásainknak a hétvégi fordulóban. A CONTITECH Makói KC izgalmas mérkőzésen kapott ki a Békéscsaba ellen, míg a lányokat a Csorvás küldte a mélybe.

Tovább 2018-10-28

Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertet ad a makói kórház javára

Jövő hónapban újabb jótékonysági koncertet ad Makón Szentpéteri Csilla zongoraművész, aki ebből a helyi Sürgősségi Betegellátó Osztályt támogatja. A tervek szerint a koncertből befolyt összeget őrző-védő-figyelő monitorok beszerzésére fordítja az intézmény.

Tovább 2018-10-26

Társalgó 2018.10.25. HD

Társalgó 2018.10.25. HD

Tovább 2018-10-25

Makói Híradó 2018.10.25. HD

- Vásárhelyen gúnyolódott Zeitler Ádám és Kiss Attila - Az ’56-os forradalomról első kézből - Makón is látható a „Himnusz” című táblakép - Izgalmas új évaddal készül a Makói Teátrum - A középmezőnyben állomásozik az M-Foci Kft.

Tovább 2018-10-25

Makón is látható a „Himnusz” című táblakép

Az ország számos pontján láthatta már a nagyérdemű a „Himnusz” című monumentális művet, melyet nemrégiben a József Attila Múzeumban is kiállítottak, így tisztelegve az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt. A magyar történelmi eseményeket, neves személyiségeket ábrázoló táblaképet maga az alkotó Vitéz Smidt Róbert szobrász – és fafaragó művész ajánlotta a közönség figyelmébe.

Tovább 2018-10-25

Izgalmas új évaddal készül a Makói Teátrum

A Makói Teátrum már két sikeres évadot tudhat a háta mögött, olyan színes darabokkal lopták be magukat a helyi és a környékbeli közönség szívébe, mint például a Csontkomédia vagy Rejtő Jenő Jutalomjátéka. A társulat tagjai lankadatlan lelkesedéssel folytatják a megkezdett munkát, harmadik évaduk még több érdekességgel kecsegtet.

Tovább 2018-10-25

A középmezőnyben állomásozik az M-Foci Kft.

Már az első félidőben megszerezte két gólos győzelmét az M-Foci Kft. az NBIII. közép csoportjában. Rossz hír azonban, hogy Juhász Jónás azonnali piros lapot kapott, így csapatának hosszabb ideig nélkülöznie kell.

Tovább 2018-10-25

Vásárhelyen gúnyolódott Zeitler Ádám és Kiss Attila

Rossz úton indul, aki a gyűlöletet és a közösség megosztását választja- emelte ki tegnap Makó város polgármestere, Farkas Éva Erzsébet egy közleményben, melyben elhatárolódik a Jobbik makói önkormányzati képviselője, és választókerületi elnöke, Zeitler Ádám, valamint a párt korábbi országgyűlési képviselőjelöltje, Kiss Attila közös, a Vásárhelyből, vásárhelyiekből gúnyt űző fotójától. A Maros-menti település vezetője híradónknak továbbá azt is kiemelte: sem politikai kampányban, sem azon kívül nem engedhető meg, hogy egy felelősen gondolkodó politikus megsértse egy település közösségét.

Tovább 2018-10-25

Az ’56-os forradalomról első kézből

Wittner Mária volt a Makói Polgári Szalon soron következő eseményének vendége, aki annak idején aktív résztvevője volt az 1956-os történéseknek. Szerda délután a Korona Szállóban Dr. Halmágyi Pál, nyugalmazott múzeumigazgató beszélgetett a szabadságharcossal életéről, emlékeiről, valamint arról, hogy mit jelenthet ma számunkra ’56 emlékezete. Az eseményen Lázár János országgyűlési képviselő is részt vett.

Tovább 2018-10-25

Makói Híradó 2018.10.24. HD

- 1956. október 23. – A Szabadság Napja - Középiskolások tanulhattak 1956 makói történéseiről a múzeumban - Futás és kerékpározás a Makói Mentőkért - Öt másik nyelven is elimádkozták a rózsafüzért a Szignumos diákok - Ismét nyugdíjas találkozónak adott otthont Makó

Tovább 2018-10-25

1956. október 23. – A Szabadság Napja

„Ötvenhat utódainak az országában nem szabad hagyni, hogy a történelem a talpáról újra a feje tetejére álljon” – emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő Makón az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére tartott megemlékezésen. A rendezvényre a Csanád vezér téren, a Kopjafánál került sor.

Tovább 2018-10-24

Ismét nyugdíjas találkozónak adott otthont Makó

A FÉG Nyugdíjas Klub szervezésében nemrég százhúsz szépkorú találkozott a Koronában, akik jóízű beszélgetések közepette nosztalgiáztak és táncra is perdültek. A jó hangulatú esemény résztvevőit Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte.

Tovább 2018-10-24

Öt másik nyelven is elimádkozták a rózsafüzért a Szignumos diákok

A Szignum diákjai is csatlakoztak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez. Ezen a napon világszerte fiatalok fohászkodtak fél órán át a békéért és az egységért ezért számos helyen akár a tanítást is felfüggesztették erre az időre.

Tovább 2018-10-24

Középiskolások tanulhattak 1956 makói történéseiről a múzeumban

Mára már hagyománnyá nőtte ki magát az a történelmi vetélkedő, amelyet minden esztendőben megszervez a József Attila Múzeum október 23-án. A résztvevő középiskolások az 1956-os forradalom és szabadságharc makói eseményeivel ismerkedhettek meg úgy, hogy közben csapatban kellett hatékonyan együttműködniük.

Tovább 2018-10-24

Futás és kerékpározás a Makói Mentőkért

Közel 400 fő húzott edzőcipőt vagy ült biciklire azért, hogy támogassa a Makói Mentőállomást. A jótékonysági sportprogramon befolyt mintegy félmillió forintból, olyan életmentő eszközöket szeretnének vásárolni majd, mint például egy infúziós pumpa.

Tovább 2018-10-24

Közel félmilliós támogatást kapott az OMSZ Makói Mentőállomás

A Jobb Makóért Egyesület és a FIDESZ- Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete a még tavasszal megrendezett III. Polgári Bál bevételével ezúttal a makói mentősök munkáját támogatják – jelentette be Czirbus Gábor alpolgármester. Farkas László mentőtiszt elmondta a befolyt összeg egy részéből egy úgy nevezett vénaszkennert vásároltak, amely a mai napon érkezett meg.

Tovább 2018-10-19

A közeledő halottak napja alkalmából a II. világháborúban elesett hősökről is megemlékeztek

A II. világháborúban elesett hősök és áldozatok emléke előtt tisztelgett tegnap, Makó Város Önkormányzata és a Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének Makói Csoportja, a Csanád vezér téren. Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató beszédében kiemelte: kötelességünk megőrizni a hőskatonák emlékét, akik az életüket adták a hazáért.

Tovább 2018-10-19

Író-olvasó találkozó Bauer Barbarával

Nemrégiben napjaink egyik népszerű szerzője, Bauer Barbara volt a József Attila Városi Könyvtár vendége. Az író-olvasó találkozó apropóján az érdeklődők közelebbről is megismerkedhettek személyiségével és munkásságával.

Tovább 2018-10-19

Interaktív megemlékezés Torma Imrére

Az Őszi Múzeumok fesztiválja alkalmából számos rendezvényt tartanak Makón is. Ennek keretén belül ünnepelték meg a tegnapi nap folyamán a Magyar Festészet Napját, melynek fő témája Torma Imre festőművész életútja volt.

Tovább 2018-10-19

Újra problémamentesen parkolhatnak a kórházba érkezők

Negyven férőhelyes, új parkolót vehettek birtokba az autósok a Makói Kórház épületénél a Béke téren. A beruházás évtizedes hiányt pótol, nem csak a betegek, de az intézményben dolgozó személyzet mindennapjait is könnyebbé teszi. A létesítmény a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ és Makó Város Önkormányzatának szoros együttműködésének köszönhetően valósulhatott meg.

Tovább 2018-10-19

40%-ban már elkészült a Csipkesor felújítása

Ütemtervszerűen halad a Csipkesor felújítása, nagyságrendileg már 40%-val elkészültek- adott tájékoztatást a beruházás jelenlegi állapotáról Czirbus Gábor ma délelőtt. Az alpolgármester arra is kitért: a projekt keretében kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra, így egy különleges programot is meghirdettek a város közép- és általános iskolás tanulói körében.

Tovább 2018-10-19

Kerekes Éva és Herczeg Angelika az első magyar nők voltak a Manaslu csúcsán

Mint arról korábban már beszámoltunk, közel egy éve dédelgetett álom vált valóra nemrégiben, Kerekes Éva makói hegymászó és társa, Herczeg Angelika 8163 méter magasba törtek és szerencsésen fel is jutottak a „Szellemhegy”, azaz a Manaslu tetejére. Ezzel ők lettek az első magyar nők, akik ezt az emberfeletti próbát teljesítették.

Tovább 2018-10-19

Makói Híradó 2018.10.18. HD

- Elszaporodtak a rágcsálók a lakótelepeken - Már Halloweenra készültek a Búza utcai Bölcsődében - Különleges borvacsorát szerveztek a Hagymatikumban - Átütő kick-box sikerek - Interaktív tárlatvezetés Peták Mária zárókiállításán - Rövid hírek

Tovább 2018-10-18

Társalgó 2018.10.18.

Mai műsorunkból megismerhetik Kajári Katalin élettörténetét, aki súlyos autóbalesete következtében elvesztette egyik végtagját, azonban talpra tudott állni és ma már kávéval festi képeit. Továbbá szó lesz a Szent Efrém Férfikar és a Lautitia Gyermekkar produkciójáról is, amelyet a kétszáznegyven éves makói görögkatolikus templomban rendeztek meg. Végezetül pedig egy nem mindennapi motorról számolunk be, amely a Motorépítő Világbajnokság harmadik helyezését nyerte el.

Tovább 2018-10-18

Interaktív tárlatvezetés Peták Mária zárókiállításán

Peták Mária, Üzenetek című kiállítása tegnap délután zárult a Hagymaházban. A címek nélküli grafikákból, festményekből és fotókból álló tárlattal a művésztanár gondolkodásra késztette nézőit, azonban a finisszázson körbevezette a jelenlévőket és az alkotások történetét is megosztotta.

Tovább 2018-10-18

Különleges borvacsorát szerveztek a Hagymatikumban

Nagy érdeklődés övezte a Hagymatikum Nyugi Bárjában megrendezett borvacsorát, ahol a határon túli, Balla Géza borait kóstolhatta meg a makói közönség, Akli Tamás borkalauz tolmácsolásával. Az estéről a finom falatok sem maradhattak el, amelyről Fodor Krisztián chef gondoskodott.

Tovább 2018-10-18

Már Halloweenra készültek a Búza utcai Bölcsődében

„Tök jó délután” - ez volt a mottója annak a családi programnak, melyre a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Búza utcai Bölcsődéjében nemrégiben került sor. A rendezvényen szülők és csöppségeik együtt készítették el kézműves alkotásaikat.

Tovább 2018-10-18

Elszaporodtak a rágcsálók a lakótelepeken

„Arra kérem az állatbarát lakókat, hogy ne helyezzenek ki ételt a kóbor macskáknak és kutyáknak, mert ez svédasztalként szolgál a patkányoknak” – hívta fel a figyelmet Zsámboki Zsolt műszaki csoportvezető ma reggel egy sajtótájékoztató keretében, ahol az is kiderült: az ismét elszaporodott patkányok miatt, a negyedéves irtás mellett rendkívüli gyérítésbe kezdett az Alföldvíz Zrt. és a Bogármérnökség Kft.

Tovább 2018-10-18

Átütő kick-box sikerek

A Continental Makói Királyteam Kick-box Akadémia versenyzői igen szép eredményeket könyvelhettek el a közelmúltban. A legutóbbi, Budaörsön megrendezett versenyen öt indulójukból mindannyian éremmel a nyakukban tértek haza. A csapat azonban nem pihen, már javában folynak az edzések, a sportolók készülnek a következő megmérettetésekre.

Tovább 2018-10-18

Makói Híradó 2018.10.17. HD

- Makó fejlődésének kérdése pártpolitikán felül áll - 2020-tól modern környezetben tanulhatnak az Almási iskolások - Útjára indult az Őszi Sport7-ek versenysorozat - Tök jó napot tartottak a Kálvin téri bölcsődében - Makó is csatlakozott az Országos Könyvtári Napokhoz

Tovább 2018-10-17

020-tól modern környezetben tanulhatnak az Almási iskolások

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ 1,4 milliárd forintos nyertes pályázatának köszönhetően megújul valamint egy teljesen új épületet is kap az Almási utcai Tagintézmény. A projekt részleteitől hétfőn a Koronában tartott lakossági tájékoztatást a tervező cég képviselője Sárai Róbert.

Tovább 2018-10-17

ök jó napot tartottak a Kálvin téri bölcsődében

Őszbúcsúztató családi napot tartottak a közel múltban a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Kálvin téri Bölcsődéjében. A gyermekek az érdekes játékokat a szüleikkel közösen próbálhatták ki, akik eközben betekinthettek a bölcsődei nevelőmunka hátterébe is.

Tovább 2018-10-17

Makó is csatlakozott az Országos Könyvtári Napokhoz

A makói bibliotéka az idei évben is csatlakozott az Országos Könyvtári Napokhoz, melynek keretében minden korosztályt megszólaltat a programjaival. A héten több író-olvasó találkozó lesz, rajzpályázatot is hirdettek, emellett egy felhívással készültek a fiatal generációnak.

Tovább 2018-10-17

Útjára indult az Őszi Sport7-ek versenysorozat

Futsal mérkőzésekkel vette kezdetét a már hagyománynak számító Őszi Sport7-ek az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A középiskolás csapatok izgalmas összecsapásokon mérhetik össze tudásukat és ügyességüket különböző labdajátékokban, miközben a közös mozgás szenvedélyének is hódolhatnak.

Tovább 2018-10-17

Makó fejlődésének kérdése pártpolitikán felül áll

„A város közössége életfeltételeinek javítása érdekében pártállástól függetlenül, mindig közösen kell gondolkodnunk” – emelte ki Farkas Éva Erzsébet polgármester azon a sajtótájékoztatón, ahol Zeitler Ádám jobbikos önkormányzati képviselővel együtt mutatták be egy közös munka eredményét, a Makón csak „Juhász Gyula emlékfaként” ismert kocsányos tölgy megújult környezetét. A polgármestertől ezen kívül azt is megtudtuk: még idén mintegy nyolcszáz újabb facsemete elültetését tervezi a város.

Tovább 2018-10-17

Makói Híradó 2018.10.16. HD

-Már javában zajlanak a Makói Ipari Park közművesítési munkálatai -Korszerű betegazonosító rendszert vezetnek be a vásárhelyi és a makói kórházban -Pályaválasztási tanácsadás az Ifjúsági Színtérben -Zenével ünnepelték a Magyar Fürdőkultúra Napját Makón -„Mi nem csak egy könyvben férünk meg”

Tovább 2018-10-16

HírExtra – bemutatkozik a SZIGNUM új igazgatója

HírExtra - bemutatkozik a SZIGNUM új igazgatója

Tovább 2018-10-16

Korszerű betegazonosító rendszert vezetnek be a vásárhelyi és a makói kórházban

Több mint 150 millió forintot nyert a vásárhelyi és a makói kórház egy egységes betegazonosító rendszer bevezetésére, amelynek köszönhetően a betegek ezentúl még magasabb színvonalú ellátásban részesülhetnek majd- írja közleményében a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ. Az összegből egy olyan, mindkét intézménnyel összeköttetésben álló informatikai rendszer került kiépítésre, amely megkönnyíti a betegek beazonosítását, és egyben az egészségügyi adataikat is tartalmazza.

Tovább 2018-10-16

Már javában zajlanak a Makói Ipari Park közművesítési munkálatai

650 méter új úttestet építenek, de több, kisebb közművesített parcellát is elkülönítenek a Makói Ipari Park infrastrukturális fejlesztését célzó projekt keretein belül. A területen Farkas Éva Erzsébet polgármester, Tószegi Tamás, felelős műszaki vezető és Tóth István, a Váll-Ker. Kft. ügyvezetője vette szemügyre az éppen folyó munkálatokat.

Tovább 2018-10-16

Zenével ünnepelték a Magyar Fürdőkultúra Napját Makón

A Magyar Fürdőkultúra Napját nyolc éve ünnepeljük, az országos rendezvényhez ebben az évben is csatlakozott a Hagymatikum. A fürdőkomplexumba érkező vendégek nem csak a létesítmény nyújtotta sokrétű szolgáltatásokat próbálhatták ki, ugyanis a fellépőknek köszönhetően zenei csemegézés is várta őket.

Tovább 2018-10-16

Pályaválasztási tanácsadás az Ifjúsági Színtérben

Zsolcai István szakpszichológustól kérdezhettek a pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályos tanulók a Makói Fiatalok Akadémiájának legutóbbi programján. A diákok többek között arra is választ kaptak, hogy miért érdemes szakmai orientáltságot vagy érettségit adó iskolát választani.

Tovább 2018-10-16

Makói Híradó 2018.10.15. HD

- Kerékpározás Makón az emlőrák elleni küzdelem jegyében - Alacsony a színvonal a térség iskoláiban - Énekszó zengte be a görögkatolikus templomot - Rövid hírek - A Temesi bánság történetéről készült könyv - Ha teheti, 90 évesen is a kertben tevékenykedik Csiha Imre

Tovább 2018-10-15

Alacsony a színvonal a térség iskoláiban Viták helyett a gyerekekre koncentráljunk

Lesújtó eredményt értek el az általános- és középiskolák hazai rangsorában a térség oktatási intézményei,osztotta meg a hírt facebook oldalán Lázár János ,aki szerint a települések vezetőinek acsarkodás és vita helyett inkább a gyermekek jövőjére kellene összpontosítaniuk.

Tovább 2018-10-15

A Temesi bánság történetéről készült könyv

Utoljára több mint száz éve végeztek kutatómunkát a Habsburg birodalom alatt álló Bánság területén. Most Dr. Marjanucz László, egyetemi docens bécsi levéltári források alapján dolgozta fel ennek a régiónak a történetét, melyet egy könyvben foglalt össze. A bemutatónak a József Attila Városi Múzeum adott otthont.

Tovább 2018-10-15

Énekszó zengte be a görögkatolikus templomot

A kétszáznegyven éves makói görögkatolikus templom nemrégiben egy nagyszabású hangversenynek adott otthont. A közönséget a Szent Efrém Férfikar és a Lautitia Gyermekkar örvendeztette meg produkcióival.

Tovább 2018-10-15

Kerékpározás Makón az emlőrák elleni küzdelem jegyében

Közel kétszázan ültek kerékpárra Makón az emlőrák elleni küzdelem jegyében. Hazánkban több mint 1500 nő veszíti életét évente ebben a daganatban ,mely megelőzhető lenne, hiszen szűréssel jól felismerhető. Ezért is szervezte meg immáron negyedik alkalommal a Makói Egészségfejlesztési iroda az egészségkerékpározást, amelyen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester is.

Tovább 2018-10-15

Ha teheti, 90 évesen is a kertben tevékenykedik Csiha Imre

Makó Város Önkormányzata hosszú évek óta kiemelt fontosságúnak tartja a településünkön élő idősebb generációk sorsát és sokat tesz azért, hogy mindennapjaik könnyebbé váljanak. Ebben a felfogásban Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő köszöntötte a 90 éves Csiha Imrét.

Tovább 2018-10-15

Makói Híradó 2018.10.12. HD

- Trócsányi László: Patriotizmust, nemzeti öntudatot kellene tanulni a franciáktól - Szentpéteri Csilla ismét jótékonysági koncertet ad - Fülbemászó dalok és egészségügyi mérések várták a nyugdíjasokat a Hagymatikumban -Családi nap az egészséges életmód jegyében - Aranyérmet hozott haza a Jesolo-i világbajnokságról Loós Dominik

Tovább 2018-10-12

HírExtra – a hír és ami mögötte van vendég: Farkas Éva Erzsébet

téma: Makó a fejlődés útján

Tovább 2018-10-12

Családi nap az egészséges életmód jegyében

A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola szeretettel várta csütörtök délután a gyermekeket és szüleiket egy családi napra. Az intézményben már hagyománynak számít az ilyen események megrendezése, ez alkalommal a pedagógusok az egészséges életmódra helyezték a hangsúlyt.

Tovább 2018-10-12

Aranyérmet hozott haza a Jesolo-i világbajnokságról Loós Dominik

A dobogó legfelső fokára állhatott fel a közel múltban megrendezett kick-box világbajnokságon Loós Dominik és csapata. Az Olaszországban megrendezett megmérettetésről egyébként kimagasló eredménnyel tértek haza a magyarok, összesen 19 arany, 17 ezüst és 28 bronzéremmel zártak.

Tovább 2018-10-12

Szentpéteri Csilla ismét jótékonysági koncertet ad

A tavalyi jótékonysági koncert sikerére tekintettel, az idén ismét nemes célt tűzött zászlajára Szentpéteri Csilla zongoraművész. Az előadó zenekarával és több vendégfellépővel együtt áll a Hagymaház színpadára, a rendezvényből befolyt összeggel pedig a makói Sürgősségi Betegellátó Osztályt támogatják.

Tovább 2018-10-12

Trócsányi László: Patriotizmust, nemzeti öntudatot kellene tanulni a franciáktól

Trócsányi László igazságügyi miniszter, franciaországi nagykövet Párizsi napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt című könyvét mutatták be a hét elején Vásárhelyen. A kötet a 2010- 2014 közötti, kimondottan nehéz külpolitikai időszak hátterét, nehézségeit gyűjti össze, melyről a szerzővel Lázár János országgyűlési képviselő beszélgetett.

Tovább 2018-10-12

Fülbemászó dalok és egészségügyi mérések várták a nyugdíjasokat a Hagymatikumban

Ismét nyugdíjas találkozónak adott otthont a Hagymatikum. A programon részvevőknek Feke Pál színész és énekes hozott üdítő dallamokat, valamint a szórakozás mellett a szervezők arra is nagy figyelmet fordítottak, hogy a vendégek egészségügyi méréseken vehessenek részt.

Tovább 2018-10-12

Társalgó 2018.10.11.

Mai műsorunkból kiderül, hogy milyen meglepetés könyvvel ajándékozták meg tisztelői a 70 éves születésnapját ünneplő Halmányi Pál nyugalmazott múzeumigazgatót, valamint szó lesz a zene világnapja alkalmából adott iskolai koncertről is, illetve a nemzetközi népdaltalálkozó sem marad ki mai műsorunkból.

Tovább 2018-10-11

Makói Híradó 2018.10.11.

- 7,5 kilométernyi járdaszakasz újult meg 2018-ban - Szenzációs makói eredmény a Motorépítő Világbajnokságon - A turizmus fellegvára lehet Makó - Az elmúlt szezonban már nem szorult pénzügyi támogatásra a Hagymatikum - Hagyományaink csokorba fogva

Tovább 2018-10-11

Az elmúlt szezonban már nem szorult pénzügyi támogatásra a Hagymatikum

„A fürdő fennállása óta az egyik legsikeresebb szezonon vagyunk túl” – mondta Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnöke. A magas látogatószám mellett a szolgáltatások számának bővülése és azok minőségi javulása is hozzájárult ahhoz, hogy a Hagymatikum ebben az esztendőben még nem vett fel állami vagy önkormányzati támogatást, a saját lábán áll.

Tovább 2018-10-11

Hagyományaink csokorba fogva

Az első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal megrendezett „Hagyományőrző Civilek Színes Csokra” című program igazi kulturális csemege volt mindenki számára, aki ellátogatott a Hagymaházba. Az eseményen néptáncosok –és kórusok léptek fel, hogy bemutassák ősi értékeinket.

Tovább 2018-10-11

A turizmus fellegvára lehet Makó

Hazánk gazdasági erejének és az európai uniós forrásoknak köszönhetően az elmúlt 4 évben számos beruházás valósulhatott meg és indulhatott el hiszen Makó igyekezett minél több lehetőséget kihasználni. Ennek köszönhetően bővülhet többek között a Hagymatikum ,melyhez kapcsolódóan számos beruházás várható még .Ezekről a tervekről beszélt a város polgármestere Hírextránkban.

Tovább 2018-10-11

Szenzációs makói eredmény a Motorépítő Világbajnokságon

A makói Orkonyi Károly szenzációs eredményt ért el a nemrég rendezett, AMD Motorépítő Világbajnokságon, Kölnben. Igazán egyedi motort tervezett és alkotott meg barátaival, Bálint Zoltánnal és Szakács Lászlóval, amelyet a nemzetközi zsűri harmadik hellyel jutalmazott a versenyen.

Tovább 2018-10-11

7,5 kilométernyi járdaszakasz újult meg 2018-ban

Makó Város Önkormányzatának és a START közmunkaprogramnak köszönhetően ebben az évben körülbelül 7,5 kilométernyi járdaszakasz újult meg – tájékozatta a sajtó képviselőit Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester. A nyolc választókerületben helyi vállalkozók, zökkenőmentesen végezték el a felújításokat.

Tovább 2018-10-11

Makói Híradó 2018.10.10. HD

- Újabb család vehetett át terményadományt - Családi nap a SZIGNUM-ban - Egy éves az Ezt Válaszd! - Győzelmet eresztett ki a kezéből a CONTITECH Makói KC férfi csapata - Rövid hírek 2018.10.10.

Tovább 2018-10-10

Győzelmet eresztett ki a kezéből a CONTITECH Makói KC férfi csapata

Kilenc gólos különbség után a Kunszentmárton felébredt és hatalmas küzdelemben két góllal verte meg a makói kézilabdázókat az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Gera Norbert együttese fontos győzelmet eresztett ki a kezéből.

Tovább 2018-10-10

Egy éves az Ezt Válaszd!

Immár egy esztendeje kovácsolja össze a mozogni vágyókat az Ezt Válaszd! program Makón. A születésnap megünneplésére az Erdei János Városi Sportcsarnokban került sor, ahová a szervezők meghívták Katus Attila hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnokot.

Tovább 2018-10-10

Családi nap a SZIGNUM-ban

Már nagy hagyománynak örvend, hogy a Szent István Egyházi Általános Iskolában családi napot tartanak. Az intézmény munkatársai, diákjai és azok szülei egyaránt lelkesen vettek részt a színes programok tarkította eseményen.

Tovább 2018-10-10

Újabb család vehetett át terményadományt

A START Közmunkaprogram keretein belül a nyáron megtermelt zöldségeket és gabonát rászorulók között osztja ki Makó Város Önkormányzata. A hét elején Dr. Hadik György képviselő adott át 10 kilogramm hagymát és 50 kilogramm burgonyát egy 5 gyermekes családnak, ahol igen nagy hasznát veszik a terményeknek.

Tovább 2018-10-10

Makói Híradó 2018.10.09. HD

-Egyedülálló öntözőrendszer épül a térségben -Időkapszulát helyeztek el a „SZIGNUM Grundon” -Az 1849-es aradi vértanúk szeretteiről nyílt egy rendhagyó vándorkiállítás -Szentimádság Lisieux-i Kis Szent Terézhez -Jó sorozat után, újabb vereség

Tovább 2018-10-09

KEMENCÉS ÉS GRILL ÉTELEK: Tejes pite, mentás barack raguval

Hozzávalók : 1 l tej, 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 dkg vaníliás cukor, 1 kk só, 3 tojás, Tepsi kikenéséhez zsír Barack ragu: 50 dkg sárgabarack 15 dkg kristálycukor Kevés barackpálinka 1 csokor menta levélElkészítés: A lisztet, tejet és a tojásokat keverjük csomómentesre a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. A tepsit vékonyan kenjünk ki zsírral, és a kapott palacsinta tésztát ujjnyi vastagon öntsük bele. Forró (220⁰C) kemencében pirosra sütjük. Sütés közben a tészta felhólyagosodik, ez az egyik jele annak, hogy jól készítettük el az édességet. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Sütés után a sütőből kivéve pihentessük a pitét, majd vágjuk nagy kockákra. A barackot kockára vágjuk. A serpenyőben a cukrot felolvasztjuk, kicsit meg is karamelizáljuk. Rá dobjuk a barackot, és mindjárt meglocsoljuk a barackpálinkával. Rázogatva pirítjuk. Az alkohol teljesen elpárolog, és sűrű ragut kapunk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott mentát. Már nem főzzük, csak összeforgatjuk. A kockára vágott pite tetejére tálaljuk.

Tovább 2018-10-09

Időkapszulát helyeztek el a „SZIGNUM Grundon”

A nyári időszakban több korszerűsítés ment végbe a Szent István Egyházi Általános Iskolában. A beruházásokat egy ünnepséggel koronázták meg, mely keretében a hamarosan teljesen új külsejét elnyerő udvaron, a „SZIGNUM Grundon” időkapszulát helyeztek el és fákat ültettek.

Tovább 2018-10-09

Az 1849-es aradi vértanúk szeretteiről nyílt egy rendhagyó vándorkiállítás

„Hátrahagyottak emlékezete” címen nyílt vándorkiállítás a József Attila Múzeum előtt, amely az 1849-es aradi vértanúk női szeretteinek állít emléket. A tárlat a Magyar Honvédelmi Minisztérium Rendezvényszervező Hivatalának, a Balassi Intézetnek, valamint a Carola Egyesületnek köszönhetően látható Makón és az ország több városába is elviszik majd.

Tovább 2018-10-09

Jó sorozat után, újabb vereség

Két győzelem után hazai pályán kapott ki az M-foci Kft. az őszi szezon kilencedik fordulójában. A makóiak a fővárosi Taksony csapatát fogadták, akik két góllal nyerték meg a találkozót.

Tovább 2018-10-09

Egyedülálló öntözőrendszer épül a térségben

Azontúl, hogy az ország, és Európa legjobb agrárgazdasági vállalkozását szeretné felépíteni az ezzel megbízott Lázár János Mezőhegyesen, a közel múltban tartott sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogyan lehetnek majd az itt zajló fejlesztések nem csak Mezőhegyes, hanem az egész térség életére pozitív hatással. A beruházások sorában ugyanis egy, a környékben gazdálkodóknak is segítséget nyújtó, egyedülálló öntözőrendszer is kiépítésre kerül.

Tovább 2018-10-09

Szentimádság Lisieux-i Kis Szent Terézhez

Lisieux-i „Líziői”Kis Szent Terézre emlékeztek immár 10 alkalommal a hívek a Makó-Újvárosi Szent László Király Plébánián és Templomban. A Rózsaeső imanapon a közös imádságok és éneklések mellett előadásokon is részt vehettek az érdeklődők.

Tovább 2018-10-09

Makói Híradó 2018.10.08. HD

- Tiszteletadás az aradi tizenhármaknak - Lázár János lett a mezőhegyesi ménesbirtok kormánybiztosa - Ingyenesen komposztáló edényzetet igényelhetnek a makóiak. - Zeneszó töltötte meg a Koronát - Új sportegyesület alakult a városban

Tovább 2018-10-08

Lázár János lett a mezőhegyesi ménesbirtok kormánybiztosa

„Azért is tekintem jó kihívásnak ezt a lehetőséget, hogy bebizonyítsam minden politikustársam számára: nem csak beszélni, hanem cselekedni is tudni kell” – emelte ki Lázár János legújabb megbízatása kapcsán, október 1-től ugyanis az állam képviseletében ő gyakorolja a nagy múltú mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság tulajdonosi jogait. A célja pedig nem kevesebb, mint hogy a birtok öt éven belül Magyarország legjobb agrárvállalkozása, tíz éven belül pedig Európa egyik legjobb mezőgazdasági vállalkozása legyen.

Tovább 2018-10-08

Tiszteletadás az aradi tizenhármaknak

A magyarság évről-évre fejet hajt az aradi vértanúk előtt. Makó Város Önkormányzata is megemlékezést rendezett a József Attila Gimnázium és a magánzeneiskola fúvószenekarának közreműködésével.

Tovább 2018-10-08

Ingyenes komposztáló edényzetet igényelhetnek a makóiak.

Kevesen élnek vele, pedig már egy jó ideje komposztáló edényzetet is igényelhetnek ingyen a makóiak- hívta fel a figyelmet Czirbus Gábor alpolgármester egy nemrég tartott sajtótájékoztatón. Emellett kiemelte: a szemét- valamint a zöldhulladék elszállítását ez nem befolyásolja, a rendszer ettől ugyanúgy működik.

Tovább 2018-10-08

Zeneszó töltötte meg a Koronát

1975 óta minden év október elsején a zene világnapját ünnepeljük Yehudi Menuhin hegedűművésznek és az UNESCO–nak köszönhetően. Ezen jeles alkalomból a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola több növendéke örvendeztette meg hangszeres játékával a Korona közönségét.

Tovább 2018-10-08

Új sportegyesület alakult a városban

Lázár János országgyűlési képviselő és Makó Város Önkormányzatának segítségével alakult új sportegyesület Makón. Az MR Power főleg az erő- és küzdősportok űzőinek biztosít lehetőséget, de minden helyi és környékbeli sportolni vágyót várnak az alapítók.

Tovább 2018-10-08

Makói Híradó 2018.10.05. HD

- Több figyelmet szeretnének a Juhász Gyula téren élők - Vöröshagyma és krumpli a rászorulóknak - Szűrési vizsgálatokkal egybekötött egészségfelmérés a Honvéd városrészben - Közösségteremtés és a generációk összekötése a sporttal - 70 éves lett Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató

Tovább 2018-10-05

Közösségteremtés és a generációk összekötése a sporttal

Az „Ezt válaszd!” program tavaly ősszel indult el településünkön a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség és Makó Város Önkormányzatának együttműködésében. A rendezvény egy éves születésnapja egy különleges esemény keretében kerül megünneplésre vasárnap az Erdei János Városi Sportcsarnokban, ahol Rozsnyai Renáta fitness edző után Katus Attila is ingyenes edzést tart majd.

Tovább 2018-10-05

Szűrési vizsgálatokkal egybekötött egészségfelmérés a Honvéd városrészben.

Szív- és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedések rizikószűrésével kapcsolatos vizsgálatokon vehetnek részt a honvéd városrészben élő lakosok egészen szombatig. A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda szervezésében megvalósuló program célja, hogy egy komplex képet kapjanak egészségi állapotukról a résztvevők.

Tovább 2018-10-05

Vöröshagyma és krumpli a rászorulóknak

Több, mint kétszáz háztartást támogat az idei évben a makói önkormányzat a Start Közmunkaprogram keretében megtermelt burgonyával és vöröshagymával. A rászoruló nagycsaládosok és nyugdíjasok megsegítése mellett a közétkeztetésbe is kerül a zöldségekből.

Tovább 2018-10-05

Több figyelmet szeretnének a Juhász Gyula téren élők

Az őszi utcai fórumok utolsó állomásán Gáspár Sándor önkormányzati képviselő várta a lakosságot Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel. A 8. választókörzetben számos nagyobb beruházásról számoltak be, mint például a Hódmezővásárhely-Makó közötti bicikliútról, és az oktatási intézmények fejlesztéséről, de szót ejtettek a Hagymatikum bővítéséről is. A lakosok azonban úgy érzik, a Juhász Gyula térre kevés figyelmet fordítanak.

Tovább 2018-10-05

70 éves lett Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató

70 éves lett Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató, akit születése napján munkatársai , barátai, tisztelői köszöntöttek, majd egy kiadvánnyal is megleptek, melynek „Az egy makói históriás” címet adták. Az ajándékkötet a történész kedvenc témáit boncolgatja és emellett a város vezetőjének, valamint a térség országgyűlési képviselőjének gondolatatit, kötődését fogalmazza meg az ünnepeltről.

Tovább 2018-10-05

Makói Híradó 2018.10.04. HD

- Egy jó ügy érdekében ült kerékpárra közel húsz Givaudan dolgozó - A Forgatós is eltáncolta a „Pákozd 1848”című történelmi játékot - Számos támogatás jutott az oktatási létesítményeknek - Huth Gergely: „Gyurcsány Ferenc heavy metalban utazik, Márki- Zay Péter pedig lakodalmas rockban„ - Rövid hírek

Tovább 2018-10-04

Társalgó 2018.10.04

- Orfeo zenekar koncertje - Jámborné Balog Tünde porté - Rákász Gergely orgonakoncertje

Tovább 2018-10-04

Számos támogatás jutott az oktatási létesítményeknek

A legutóbbi utcafórum keretében Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester várta a 7- es számú választókerület lakosait a Szent István téri kútnál. A kilátogatók a részletes tájékoztatók során többek között arról is értesülhettek, hogy kiemelt figyelmet kapnak az oktatási intézmények.

Tovább 2018-10-04

uth Gergely: „Gyurcsány Ferenc heavy metalban utazik, Márki- Zay Péter pedig lakodalmas rockban„

„Ma is megbukott Orbán Viktor” – ez az a csoport az egyik legnagyobb közösségi portálon, ahol a tagok minden egyes hírt megosztanak az kormány megbuktatásáról, amely folyamatosan zajlik- tudhattuk meg Huth Gergelytől, a Pesti Srácok egyik alapító tagjától, aki a Közéleti Esti vendége volt a közelmúltban. Az újságíró, rendező azt a kérdést járta körbe, hogy vajon van-e ellenzék az országban, és ha igen, kik lehetnek annak zászlóvivői?

Tovább 2018-10-04

Egy jó ügy érdekében ült kerékpárra közel húsz Givaudan dolgozó.

Több mint egy évre elegendő pelenka csomagot adományozott a Givaudan Hungary Kft. a makói kórház újszülött osztályának. A cég dolgozóinak összefogásának köszönhetően valósult meg ez a jótékony felajánlás, mivel kerékpárra cserélték autójukat.

Tovább 2018-10-04

A Forgatós is eltáncolta a „Pákozd 1848”című történelmi játékot

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Forgatós Táncegyüttes a magyar hagyományok ápolásában elért eredményeinek elismeréséül Ópusztaszeren vehette át a Csongrád Megyei Önkormányzat Alkotói Díját. Ennek apropóján Farkas Éva Erzsébet polgármester a szeptember havi rendes testületi ülés keretében köszöntötte a város polgárai nevében Doktor László művészeti vezetőt. Mi sem mutatja jobban, hogy ez a díj valóban jó helyre került, mint az, hogy a csoport nemrégiben egy újabb, Koltay Gábor által rendezett, nagyszabású produkcióban vett részt.

Tovább 2018-10-04

Makói Híradó 2018.10.03. HD

-Elkészült az első három bérlakás Honvédban -A járdafelújítás, az ismét elszaporodó patkányok és az illegális szemetelés voltak terítéken Toldi János fórumán -Nincs szebb a gyermekekkel töltött időnél -Varga József elnyerte a Merényi Zsuzsa-díjat -Korrajz a magyar nyelvről

Tovább 2018-10-03

járdafelújítás, patkányok és az illegális szemetelés voltak terítéken Toldi János fórumán

Tovább folyik a városban az önkormányzati képviselők utcafórum sorozata. Kedden Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János képviselő várták a választókörzetében lakókat, akik tájékozódhattak többek között a Kálvin téri rendelővel kapcsolatos beruházásról, a járdaprogram jelenlegi helyzetéről, de felmerült az elduguló csapadékvíz elvezető csatornák és az illegális szemétlerakás problémaköre is.

Tovább 2018-10-03

Korrajz a magyar nyelvről

Fazekas Katalin nyugalmazott magyar szakos tanár hozta el könyvét a makóiaknak a bibliotékába. A szerző nyugdíjba vonulása után azért írta meg húszéves gyakorlati munkájának tapasztalatait, hogy az segítségére legyen a fiatalabb pedagógus generációnak.

Tovább 2018-10-03

Varga József elnyerte a Merényi Zsuzsa-díjat.

Egy újonnan alapított díjjal jutalmazták Varga Józsefet, a VargaBalett Táncműhely művészeti vezetőjét. A NOVERRE Táncművészeti Alapítvány Kuratóriuma a Makón is oktató balettművész kimagasló szakmai munkásságát ismerte el ily mòdon.

Tovább 2018-10-03

Elkészült az első három bérlakás Honvédban

Megtörtént az első három felújított bérlakás műszaki átadása Honvédban, így hamarosan be is költözhetnek a lakók. Mint ismeretes közel egy milliárd forintot nyert Makó a városrész rehabilitációjára, melyből 219 millió forintot különböző felzárkóztató programok megvalósítására, 730 millió forintot pedig az infrastruktúra fejlesztésére költenek.

Tovább 2018-10-03

Nincs szebb a gyermekekkel töltött időnél

„Gyermekeinkkel töltött idő nagy kincs” – ez volt a fő jelmondata annak a családi napnak, melyre nemrégiben invitálta meg tagjait a Makói Nagycsaládosok Egyesülete. A jó hangulatú program a Maros-parton, a Flórián házban került megrendezésre.

Tovább 2018-10-03

Makói Híradó 2018.10.02. HD

-Gerizdesen a fák és a járdák okoznak gondot -Kerekes Éva meghódította a világ nyolcadik legmagasabb hegycsúcsát -Bogyó és Babóca példájával az egészségért -Beszámoló a színek, ízek, vallások földjéről -Magukat verték meg a CONTITECH Makói KC férfi kézilabdázói

Tovább 2018-10-02

HÍREXTRA – bemutatkozik a Vállker Kft

HÍREXTRA - bemutatkozik a Vállker Kft

Tovább 2018-10-02

Beszámoló a színek, ízek, vallások földjéről

Dr. Benkéné Báron Katalin mondhatni hazajár Indiába, hiszen már számtalanszor fordult meg az ázsiai országban. A makói származású hölgy szívesen mesél az utazások során megélt élményeiről, legutóbb a József Attila Városi Könyvtár hallgatóságát örvendeztette meg beszámolójával.

Tovább 2018-10-02

Magukat verték meg a CONTITECH Makói KC férfi kézilabdázói

A Köröstarcsát fogadta a Contitech Makói KC az NB II férfi kézilabda bajnokság legutóbbi fordulójában. A Gera tanítványok igazi gála meccset játszottak, ám újabb vereséget szenvedtek.

Tovább 2018-10-02

Bogyó és Babóca példájával az egészségért

A Makói Óvoda Kassai utcai Tagintézménye az elmúlt két hétben egy projektnek köszönhetően egészségmegőrzéssel kapcsolatos programokat és foglalkozásokat szervezett növendékeinek. Ez alatt az idő alatt olyan fontos ismereteket sajátíthattak el, mint például a helyes kézmosás, fogmosás vagy például hogy tüsszentéskor hogyan védhetik meg a kórokozóktól a környezetüket.

Tovább 2018-10-02

Kerekes Éva meghódította a világ nyolcadik legmagasabb hegycsúcsát

Meghódították a világ nyolcadik legmagasabb csúcsát Kerekes Éva, makói hegymászó és társa, Herczeg Angelika. A páros szeptember 28-án ért fel a Himalájában található, 8163 méter magas Manaslu tetejére.

Tovább 2018-10-02

Gerizdesen a fák és a járdák okoznak gondot

A héten továbbfolytatódott az őszi fórumsorozat, ezúttal Marosvári Attila képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester várták a lakosokat a Gerizdesi városrészben. A legtöbben az életveszélyes fák és a járdák állapota miatt emeltek szót.

Tovább 2018-10-02

Kemencés és Grill ételek: Káposztás langalló

Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt 3 dl langyos víz 2,5 dkg élesztő 1evőkanál olaj 2 kávéskanál só 1 kávéskanál cukor a kenéshez: 40 dkg lereszelt fejeskáposzta 10 dkg baconszalonna 1 evőkanál olaj só, bors Elkészítés: A bacont felkockázzuk, és a grillen kisütjük. Rátesszük a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk, és lepirítjuk. A lisztből, a vízből, az élesztőből, az olajból, és az ízesítőkből tésztát dagasztunk. Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a káposzta harmadával. Majd hajtogatjuk, mint a levelet. A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után kb. 25x30 cm-nyire kinyújtjuk, és kiolajozott tepsibe tesszük. 210 fokra előmelegített kemencében készre sütjük.

Tovább 2018-10-02

Makói Híradó 2018.10.01. HD

-3,2 milliárd forintra becsülik a Bérpalota felújításának költségét -„Jó az öreg a háznál” -A szeretet a szív öröme -Idén is megrendezésre került a Kiskertész nap a Galambban -Bach kantáták csendültek fel Orfeo Zenekar és a Purcell Kòrus tolmácsolásában.

Tovább 2018-10-01

Bach kantáták csendültek fel Orfeo Zenekar és a Purcell Kòrus tolmácsolásában.

Immár második alkalommal örvendeztette meg a makói közönséget az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus, Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmester vezényletével. A zene világnapja alkalmából, Bach kantátákat hallhatott a nagyérdemű tegnap este a Hagymaház színpadán.

Tovább 2018-10-01

Idén is megrendezésre került a Kiskertész nap a Galambban

Állatsimogatás, traktorozás, fajtabemutatók és különböző tanácsadások – csak néhány azon lehetőségek közül, amiken részt vehettek kicsik és nagyon a negyedik alkalommal megrendezett Kiskertész napon a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola szervezésében. Szombaton több, mint kétszázan szerettek volna betekintést nyerni a mezőgazdaságba és a kertészetbe úgy, hogy közben kellemesen kikapcsolódnak.

Tovább 2018-10-01

A szeretet a szív öröme

„ Hálával és köszönettel tartozunk az időseknek a közösségért hozott áldozataikért” – ezt már az Egyesített Népjóléti Intézmény két klubjában tartott ünnepségen hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet polgármester. A rendezvényen az intézmény finom ebéddel és süteménnyel vendégelte meg tagjait.

Tovább 2018-10-01

„Jó az öreg a háznál”

„Makó mindenképpen nyertes, hiszen jó az öreg a háznál”- emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő az Idősek Világnapja alkalmából szervezett önkormányzati rendezvényen. A város vezetése ugyanis közel nyolcszáz szépkorút látott vendégül a jeles napon, akiket Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntött.

Tovább 2018-10-01

3,2 milliárd forintra becsülik a Bérpalota felújításának költségét

Közös gondolkodásra, egyeztetésre hívja Makó Város önkormányzata a Bérpalota társtulajdonosait annak felújítása érdekében. Az impozáns épület meglehetősen rossz állapotban van, mára szinte lakhatatlanná vált. Utoljára 1982-ben újították fel, akkor sem szakszerűen.

Tovább 2018-10-01

Makói Híradó 2018.09.28. HD

- A gyógyszertár is hamarosan költözhet új, ideiglenes helyére a Kálvin-rendelőből - A KERI-ből a Világbankba - A dallamokat nem csupán élvezni, hanem érteni is kell - Huth Gergely: „Aki ellenségként tekint a közösségi médiára, nem demokrata” - Váltson ólommentesre!

Tovább 2018-09-28

Huth Gergely: „Aki ellenségként tekint a közösségi médiára, nem demokrata”

„Valóban fasiszták vagyunk?” – többek között ezt a kérdést is körül járta tegnap este Huth Gergely, a PestiSrácok alapítója, aki a Sargentini jelentésről, a baloldal vesszőparipájáról: a diktatúráról, és a sajtószabadság értelmezéséről is beszélt tegnap Makón a Közéleti Est vendégeként. Az újságíró, rendezővel Czirbus Gábor alpolgármester, a Fidesz helyi szervezetének elnöke beszélgetett.

Tovább 2018-09-28

Váltson ólommentesre!

Váltson ólommentesre! címmel a lakossági ivóvíz ólomtartalmának bevizsgálására indított új, ingyenes országos programot az Országos Közegészségügyi Intézet, egy Európai Uniós projektnek köszönhetően. A Nyitott labor program célja a régi kiépítésű ivóvízhálózatból származó, és a vezetékes ivóvízben megjelenő ólomtartalom felmérése, egészségre gyakorolt hatásának megismerése, és a káros hatások csökkentése.

Tovább 2018-09-28

A dallamokat nem csupán élvezni, hanem érteni is kell

Rákász Gergely 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, mindezidáig több mint 1500 fellépése volt Magyarország, Európa és Amerika nagyvárosaiban. Több mint tíz éve Makóra is visszatér minden ősszel, hogy az itt élők is részesei lehessenek színvonalas műsorának, melyet humorral fűszerez.

Tovább 2018-09-28

A KERI-ből a Világbankba

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ebben az évben ünnepli fennállásának 95. évfordulóját. Ezen alkalomból sok olyan programot szervez az intézmény, amely az iskola múltját idézi fel. Ma délelőtt Dr. Kopányi Mihály, a KERI egykori tanulója tartott előadást a fiataloknak a Korona Szállóban, ahol kiderült, hogy az ötven éve Makóról induló diákból hogyan lett nemzetközileg elismert közgazdász.

Tovább 2018-09-28

A gyógyszertár is hamarosan költözhet új, ideiglenes helyére a Kálvin-rendelőből

A Kálvin utcai orvosi rendelő felújításáról, a közvilágításról és a megújult járdákról is szó volt Hadik György képviselő választókörzetében tartott lakossági fórumán. A várost érintő változásokról pedig Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatta a jelenlévőket.

Tovább 2018-09-28

Társalgó 2018.09.27.

- Akvarellek ,grafikák gobleinek elevenednek meg városunkban - A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének ének-zene tagozata jubileumot ünnepel - Dr. Demkó Pál királyi közjegyző tiszteletére rendeztek ünnepséget

Tovább 2018-09-27

Makói Híradó 2018.09.27. HD

-Ismét kiírják a Bursa Hungarica és a hagymatermesztőket támogató pályázatokat -Továbbra is a sáros utak okozzák a legfőbb problémát Honvédban, de felszámolásuk megkezdődött a rehabilitációs program keretében -„A lélek szárnyán kávéval” -Sportversenyekkel igyekeznek összekovácsolni a diákokat -80 éves Jámborné Balog Tünde

Tovább 2018-09-27

Sportversenyekkel igyekeznek összekovácsolni a diákokat

Már több éves hagyományra tekint vissza a KERI Kollégiumi találkozója, mely az idei esztendőben is nagy népszerűségnek örvendett. A jeles esemény keretében a fiatalok sportversenyeken mérhették össze tudásukat.

Tovább 2018-09-27

Továbbra is a sáros utak okozzák a legfőbb problémát Honvédban

Tovább folynak városunkban az őszi utcafórumok. Tegnap délután Farkas Éva Erzsébet polgármester és Dr. Sánta Sándor önkormányzati képviselő várta a választókörzet lakosait Honvéd városrészben a Tulipán utcai rendelő előtt, hogy segítő kezet nyújtsanak problémáikban és meghallgassák észrevételeiket.

Tovább 2018-09-27

Akinek az életéről lemondtak

Televíziónk munkatársai minden évben megmérettetik szakmai tudásukat országosan is. Ennek köszönhetően számos elismerésben és díjban részesültek már alkotásaink. Egy újabb pályázatnak köszönhetően most arra vállalkozott stábunk, hogy bemutassa egy makói nő élettörténetét, aki súlyos autóbalesete következtében elvesztette egyik végtagját, de a kilátástalanság után talpra tudott állni és ma már kávéval festett képeiből rendszeresen vannak kiállításai valamint sok-sok terve a jövőre nézve.

Tovább 2018-09-27

Ismét kiírják a Bursa Hungarica és a hagymatermesztőket támogató pályázatokat

A tervezett kézilabdacsarnok helyszínéül szolgáló Justh Gyula utcai telek Magyar Államnak történő átadásáról, a Bursa Hungarica országos ösztöndíjprogramhoz való csatlakozásról és a hagymatermesztőket támogató pályázat újabb kiírásáról is döntött Makó Város grémiuma a tegnapi rendes testületi ülésen. Ezen kívül A Bérpalota felújításának ütemtervét is megtekinthették a képviselők.

Tovább 2018-09-27

80 éves Jámborné Balog Tünde

A napokban, október 2-án ünnepli 80. születésnapját Jámborné Balog Tünde író, képzőművész, akit ebből az alkalomból keresett fel televíziónk. Makó város egyik meghatározó személyisége életútjáról, művészi ars poetica-járól, beszélt stábunknak.

Tovább 2018-09-27

Givaudan-nap 2018,Makó HD

Givaudan-nap 2018,Makó HD

Tovább 2018-09-27

Makói Híradó 2018.09.26. HD

-Kormánybiztosi megbízást kapott Lázár János -Kézilabda csarnokkal gyarapszik Újváros -Rendőrségi híreink -Nagy Őszi Gardróbfrissítés -Grafikák az érzelmekről

Tovább 2018-09-26

Grafikák az érzelmekről

A Hagymaház Galéria és a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Makói Magán Zeneiskola közös szervezésében nyitotta meg kiállítását Peták Mária képzőművész. A tárlat az „Üzenetek” címet kapta, melynek keretében grafikákat és fotókat tekinthetnek meg az érdeklődők.

Tovább 2018-09-26

Számítógépeket adományozott az időseknek a kormányhivatal

A közelgő Idősek napjára tekintettel ismét használaton kívüli számítógépeket adományozott a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Összesen 11 munkaállomást juttattak el a Csongrád Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által fenntartott intézményeknek. Ezeket az eszközöket a hivatali dolgozók már nem tudják használni, ám az intézmény lakói még örömüket lelhetik bennük. Az elmúlt években megyeszerte összesen 56 számítógép talált így új gazdára.

Tovább 2018-09-26

Nagy Őszi Gardróbfrissítés

A Család és KarrierPONT a Hagymaház előtti téren felállított sátorban várta az érdeklődőket legutóbbi eseményén. A szervezők olyan szülőket várták, akik szívesen eladták gyermekeik kinőtt ruháit és jó állapotú, de megunt játékaikat és könyveiket.

Tovább 2018-09-26

Makói Híradó 2018.09.25. HD

Ha egy feladat befejeződik, kezdődik a másik - Három új elektromos töltőállomással gazdagodott Makó - A zenei nevelés nem csak közösséget formált, hanem fegyelemre is nevelt - Több pályázatról is döntenek a holnapi rendes testületi ülésen - Egyedülálló baleset megelőzési programot hirdetett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Tovább 2018-09-25

Hírextra – ContiTech Fluid Automotive Hungaria Kft.

vendég: NAGY MIHÁLY ügyvezető igazgató, ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.

Tovább 2018-09-25

Több pályázatról is döntenek a holnapi rendes testületi ülésen

A tervezett kézilabdacsarnok helyszínéül szolgáló Justh Gyula utcai telek Magyar Államnak történő átadásáról és a Bursa Hungarica országos ösztöndíjprogramhoz való csatlakozásról is dönt majd Makó Város grémiuma a holnapi rendes testületi ülésen. A tanácskozást televíziónk ezúttal is élőben közvetíti.

Tovább 2018-09-25

A zenei nevelés nem csak közösséget formált, hanem fegyelemre is nevelt

Régi tanulókkal telt meg a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye szombaton. Az öregdiákok egykori tantermeikben nosztalgiáztak, énekeltek.

Tovább 2018-09-25

Három új elektromos töltőállomással gazdagodott Makó

Három, ingyenesen igénybe vehető elektromos töltőállomást telepítettek Makó városában. Egy pályázat keretében nyílt erre lehetősége az önkormányzatnak, így településünk innovatívan tud részt vállalni az országos szinten is megfigyelhető fejlődési folyamatban.

Tovább 2018-09-25

Ha egy feladat befejeződik, kezdődik a másik

A héten megkezdődtek az őszi utca fórumok a városban. A tegnapi napon Kovács Sándor önkormányzati képviselő valamint Farkas Éva Erzsébet polgármester várta az első számú választókerület lakóit az Országzászlónál. A befejezett beruházások mellett a jövőbeni tervekről is szót ejtettek a fórumon.

Tovább 2018-09-25

Makói Híradó 2018.09.24. HD

- Szándékos gyújtogatás történt tegnap Földeák és Igás között - Hat évtizede az ének-zene oktatás szolgálatában - A rutin hiányzott a győzelemhez - Egy házaspár műveit csodálhatja meg a makói közönség - Interaktív programokkal várták a családokat a Kálvin Téri óvoda nyíltnapján

Tovább 2018-09-24

A rutin hiányzott a győzelemhez

Az NBII. Dél-keleti csoport őszi szezonjának második fordulójában is kikapott a Makói KC. Míg két héttel ezelőtt huszonegy góllal, most szombaton tizenhármas különbséggel zárult a találkozó a Mezőtúr javára.

Tovább 2018-09-24

Egy házaspár műveit csodálhatja meg a makói közönség

Többek között akvarellel festett város-, illetve tájképek, valamint emberi alakokat ábrázoló gobelinek elevenednek meg a József Attila Könyvtár paravánjain. Az „Egy család alkotásai” című kiállítás Dr. Kolarovszki Tamás és felesége keze munkáját dicséri.

Tovább 2018-09-24

Hat évtizede az ének-zene oktatás szolgálatában

Idén hatvanadik esztendeje tanulhatnak emelt szinten ének-zenei ismereteket a gyermekek a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményében. A jeles évfordulóról több helyszínen és számos eseménnyel emlékezett meg az intézmény, ám a legkiemelkedőbb mégis a péntek este megrendezett nagykoncert volt a Hagymaházban.

Tovább 2018-09-24

Szándékos gyújtogatás történt tegnap Földeák és Igás között

Még a helyszínen elfogták a rendőrök azt a 23 éves földeáki férfit, aki felgyújtotta a az Igási út mellett található több mint 2000 körbála szalmát tegnap késő délután. A lángokat ma reggelre már sikerült megfékezniük a kiérkező tűzoltóknak.

Tovább 2018-09-24

Interaktív programokkal várták a családokat a Kálvin Téri óvoda nyíltnapján.

Indiántánc, ügyességi és logikai feladatok is várták a szülőket és gyermekeiket egyaránt a Kálvin Téri Óvoda nyílt napján. A rendezvény remek lehetőséget biztosít a családok számára, hogy minőségi időt töltsenek el együtt az óvoda falai között.

Tovább 2018-09-24

Mezőgazdasági kukorica fajta bemutató Apátfalván

Közel két évtizedes hagyománya van a térségben az Apátfalvi Mezőgazdasági Bemutatónak, amelyre idén is sort kerítettek.

Tovább 2018-09-21

Makói Híradó 2018.09.21. HD

- Tanyafejlesztések több színtéren - Speciális eszközöket adományozott a ContiTech és a makói önkormányzat - Hamarosan három felújított önkormányzati bérlakás kerül átadásra - Rákász Gergely szeptember 27-én ad koncertet a Hagymaházban. - Emléktáblát kapott Makó egykori királyi közjegyzője

Tovább 2018-09-21

Speciális eszközöket adományozott a ContiTech és a makói önkormányzat

Hiánypótló, speciális mozgásfejlesztő eszközöket adományozott Makó Város Önkormányzata és a ContiTech vezetése a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének. A két játék nagyban segíti a korai fejlesztésre szoruló gyermekek mozgáskoordinációját

Tovább 2018-09-21

Tanyafejlesztések több színtéren

Makó Város Önkormányzata több olyan pályázati forráshoz is hozzájutott a közelmúltban, amelyek a térség tanyavilágának felzárkóztatását segítik. Számos helyen energetikai fejlesztések mentek végbe napelemek segítségével, külterületi buszmegállók kaptak szintén energiatakarékos lámpatesteket, de ezek mellett több mezőgazdasági út is megújul majd.

Tovább 2018-09-21

Rákász Gergely szeptember 27-én ad koncertet a Hagymaházban.

Rákász Gergely ismét Makón koncertezik. A népszerű orgonaművész ezúttal a Lord of the Organ című vadonatúj műsorát hozza el, szeptember 27-én a Hagymaházba a Maros-parti közönségnek. Az esten többek között Bach-tól, Vivaldi-tól és Debussy-től is csendülnek fel bravúros orgona átiratok.

Tovább 2018-09-21

Emléktáblát kapott Makó egykori királyi közjegyzője

Makó Város Önkormányzata a Magyar Országos Közjegyzői Kamara kérésének eleget téve emléktábla avató ünnepséget tartottak Dr. Demkó Pál királyi közjegyző tiszteletére. A 114 évvel ezelőtt Makóra kerülő notárius példaértékű munkát végzett, nemcsak hivatásáért, de a közösségért is sokat tett.

Tovább 2018-09-21

Hamarosan három felújított önkormányzati bérlakás kerül átadásra

Mint arról már korábban is beszámoltunk Honvéd városrészben számos infrastrukturális fejlesztésre kerül sor. Az önkormányzati bérlakások felújítása, építése például jelenleg is zajlik, melyek közül több ingatlant nemsokára át is adnak.

Tovább 2018-09-21

Makói Híradó 2018.09.20.

- A Givaudan idén is számos színes programmal várta dolgozóit a családi napon - Énekszó tölti meg a Hagymaházat - Egyre borúsabb a Vásárhelyi Televízió sorsa - Indián nyár a Hagymatikumban - Nyomozókká váltak az olvasók

Tovább 2018-09-20

Indián nyár a Hagymatikumban

A Hagymatikum 2013 óta minden esztendőben megrendezi az ősz első napjaiban Indián nyár elnevezésű programját. Ez idén sem volt másképp, a szervezők számos színes programmal készültek a kilátogatók számára múlt hétvégén, akik szerették volna kihasználni az utolsó nyárias napok melegét. Zenés programok, testmozgással egybekötött szórakozás jellemezte a napot.

Tovább 2018-09-20

Társalgó 2018.09.20.

Megmutatjuk, hogy Korda György és Balázs Klári, Rúzsa Magdi, valamint a Bagossy Brothers Camnapy hogyan tette felejthetetlenné az idei Hagymafesztivált és azt ,hogy az utolsó vasárnapi nap mit tartogatott még a kilátogatóknak.

Tovább 2018-09-20

Egyre borúsabb a Vásárhelyi Televízió sorsa

14 dolgozó bérét tartja vissza jogtalanul hat hónapja a polgármester. A munkavállalók szorító helyzetük miatt találkozót kértek a város első emberétől, de eddig nem reagált Márki-Zay Péter.

Tovább 2018-09-20

A Givaudan idén is számos színes programmal várta dolgozóit a családi napon.

Foci, sárkányhajózás, ugráló vár, íjászat, tájfutás is várta a Givaudannál dolgozókat és családtagjaikat, a hétvégén. A rendezvényre több mint ezren látogattak ki, melynek megszervezésével az a cég célja, hogy a felhőtlen kikapcsolódás megteremtése mellett erősítse az összetartást is.

Tovább 2018-09-20

Énekszó tölti meg a Hagymaházat

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének ének-zene tagozata idén ünnepeli fennállásának hatvanadik évfordulóját. A jeles alkalmat több programjuk mellett egy jubileumi koncert teszi még emlékezetesebbé, mely igazi feltöltődés lesz fellépőknek és nézőknek egyaránt.

Tovább 2018-09-20

Nyomozókká váltak az olvasók

Újabb könyvbemutatónak adott helyett a József Attila Könyvtár. Hász Róbert íróval, a Tiszatáj főszerkesztőjével Janáky Marianna beszélgetett legújabb szerzeményéről. A mű ízig-vérig krimi, fordulatokkal és valós szálakkal felfűzve.

Tovább 2018-09-20

DIAGNÓZIS 2018.09.19.

Világviszonylatban, valamint Európán belül is Magyarország vezető helyen áll a vastagbéldaganatos megbetegedések előfordulásában. A visszér sokak számára csupán szépészeti probléma és nem foglalkozik vele. Pedig igen komoly problémákat okozhat sőt kellő odafigyelés nélkül nagy baj is lehet belőle.

Tovább 2018-09-19

Makói Híradó 2018.09.19. HD

A hónap végére a tervek szerint teljesen zárt lesz a könyvtár Jól halad a járdaprogram a 8-as választókörzetben is Mezőgazdasági bemutató Apátfalván Kisebb jubileumot ünnepeltek a Gerizdesi városrésznapon Rossz nyitány a férfi kézilabdázóknál

Tovább 2018-09-19

A hónap végére a tervek szerint teljesen zárt lesz a könyvtár

Tető alá került az épülő József Attila Könyvtár, jelenleg a belső munkálatok zajlanak, és a tervek szerint a hónap végére a nyílászárók is a helyükre kerülnek, és teljesen zárttá válik a most még nyitott épület – tudtuk meg a projekt felelős műszaki vezetőjétől, Gilicze Ferenctől, aki ma délelőtt Toldi János települési képviselőt, és a sajtó munkatársait körbevezette az épületben.

Tovább 2018-09-19

Kisebb jubileumot ünnepeltek a Gerizdesi városrésznapon

Makó Város Önkormányzata az idei esztendőben hat városrészi programra nyert pályázati támogatást, köztük a Gerizdesi napra is. A számos fellépővel tarkított rendezvény immár ötödik alkalommal várta a kilátogatókat.

Tovább 2018-09-19

Rossz nyitány a férfi kézilabdázóknál

A nyári szünetet követően szombaton kezdte meg őszi bajnokságát az NBII. Dél-keleti csoportjában a CONTITECH Makói KC férfi felnőtt kézilabda csapata. Már az első fordulóban nehéz mérkőzés várt rájuk, ugyanis a tavalyi bajnokot, a Mezőtúri AFC együttesét fogadták az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2018-09-19

Mezőgazdasági bemutató Apátfalván

Kukorica fajtabemutatóval, növényvédelmi szaktanácsadással, valamint előadásokkal várták idén is a térségben élő gazdákat, Apátfalván. A rendezvény a mezőgazdasági cégeknek is remek alkalmat biztosít arra, hogy megismertessék kínálatukat, és tanácsokkal lássák el a résztvevőket.

Tovább 2018-09-19

Jól halad a járdaprogram a 8-as választókörzetben is

A 8-as választókörzetben is javában folynak a járdaprogram munkálatai. Számos helyen megújul a burkolat, a Hargita, az Ibolya és az Orgona utcában is. Gáspár Sándor, önkormányzati képviselő és Nagy Gábor, egyéni vállalkozó közösen tájékoztatták a sajtót a folyamatban lévő munkálatokról.

Tovább 2018-09-19

2018.09.17. Hirextra – Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola

Vendég: Horváth Zoltán igazgató, Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola

Tovább 2018-09-18

Makói Híradó 2018.09.18. HD

- Megalakult az újonnan választott Roma Nemzetiségi Önkormányzat - Már birtokba vehetik az új járdát az Almási utcai lakosok - Játékosan az emberi szervezetről és a fizikáról - Kerékpártúra a jángori zsidó temetőbe - Jó úton jár a Makó FC

Tovább 2018-09-18

Jó úton jár a Makó FC

Busa Bence góljával tudott győzni hazai pályán az M-Foci Kft. az NBIII. legutóbbi fordulójában. A makóiak az erősebb kerettel szereplő Szekszárdi UFC-vel álltak szemben a hétvégén.

Tovább 2018-09-18

Kerékpártúra a jángori zsidó temetőbe

A Kulturális Örökség Napja alkalmából kerékpártúrát szervezett a József Attila Múzeum, a Dr, Kecskeméti Ármin Baráti Társaság és Makó Város Önkormányzata, melynek úticélja a jángori temető volt. Itt Urbancsok Zsolt történész-főlevéltáros vezette körbe az érdeklődőket és a makói zsidóság történetén túl Vorhand Mózes ortodox főrabbi életéről, és egykori jóslatáról is mesélt.

Tovább 2018-09-18

Megalakult az újonnan választott Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Szeptember elején megszülettek a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat időközi választásának eredményei, ezek alapján négy képviselő került be a testületbe, mind a négyen a Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesületének színeiben indultak. Az alakuló ülésre pénteken került sor, ahol az eskütételt követően számos más fontos dologgal kapcsolatban is döntés született.

Tovább 2018-09-18

Már birtokba vehetik az új járdát az Almási utcai lakosok

A tavalyi sikerre való tekintettel idén folytatta Makó Város Önkormányzata a járdaprogramot, minden választókerületben újabb szakaszok kerültek kijelölésre, ahol a munkálatokat a nyár folyamán el is kezdték. Bár a befejezési határidő szeptember 30-a, több helyen elkészültek a rekonstrukcióval, így például az Almási utcában is.

Tovább 2018-09-18

Játékosan az emberi szervezetről és a fizikáról

vMakó Város Önkormányzatának meghívására a Játékos Tudományok Egyesület két interaktív kiállítással látogatott nemrégiben Maros-menti településünkre. A Hagymaházban, illetve a létesítmény előtti téren a gyermekek legnagyobb örömére a kiállított darabokat nem csak megszemlélni lehetett, hanem játszhattak is velük.

Tovább 2018-09-18

Makói Híradó 2018.09.17. HD

- Aláírták a Fűrész utcai bérlakások kivitelezési szerződését - Több, mint 30 sportág képviseltette magát - Vasárnap a sporté volt a főszerep a kistérségben - Elsötétülhet a Vásárhelyi Televízió - „Bárkivel megtörténhet” címmel tartott előadást Csángó Dániel - A legegyedibb műfaj a művészet

Tovább 2018-09-17

A legegyedibb műfaj a művészet

A József Attila Múzeum és a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület közös szervezésében nyílt kiállítás Alkotó Honismerők címmel Makón. A tárlat olyan festményekből, fotókból és különféle technikával készült alkotásokból állt össze, mely az egyesület tizenhét tagjának kezei alól kerültek ki.

Tovább 2018-09-17

Aláírták a Fűrész utcai bérlakások kivitelezési szerződését.

A közel múltban írták alá a Fűrész utcai fecskelakások kivitelezési szerződését Farkas Éva Erzsébet polgármester és a nyertes kivitelező Matuszka István a SZAK-MA CENTER Kft. ügyvezetője. A négy lakás 20 millió forintból újulhat meg, amelyre szeptember végétől pályázhatnak a 35 év alatti fiatal párok és családok.

Tovább 2018-09-17

Vasárnap a sporté volt a főszerep a kistérségben

A falunapok keretében vasárnap Kiszomboron és Maroslelén is a sporté volt a főszerep: mindkét településen számos, színes programmal várták az érdeklődőket. A rendezvényekre Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is kilátogatott.

Tovább 2018-09-17

Elsötétülhet a Vásárhelyi Televízió

Bizonytalanná vált a több mint 30 éve működő Vásárhelyi Televízió működése – jelentette be a pénteki városi közgyűlés előtt Rókus Ákos, az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő Szerdahelyi József Nonprofit Kft., a Vásárhelyi Televízió ügyvezető igazgatója. A város polgármestere, Márki- Zay Péter ugyanis február óta visszatartja a tévé működési támogatását, így a cég története során először szeptemberben már nem tud munkabért fizetni munkavállalóinak.

Tovább 2018-09-17

„Bárkivel megtörténhet” címmel tartott előadást Csángó Dániel

Balesete előtt még elfordította a fejét, ha meglátott az utcán egy kerekes székest, ma már Csángó Dani az egyik példaképe annak, hogyan éljenek teljes életet a fogyatékkal rendelkezők. A budapesti fiatalember történetét a makói középiskolások is megismerhették a Hagymaházban a Makói Fiatalok Akadémiájának szervezésében.

Tovább 2018-09-17

„Bárkivel megtörténhet” címmel tartott előadást Csángó Dániel

Balesete előtt még elfordította a fejét, ha meglátott az utcán egy kerekes székest, ma már Csángó Dani az egyik példaképe annak, hogyan éljenek teljes életet a fogyatékkal rendelkezők. A budapesti fiatalember történetét a makói középiskolások is megismerhették a Hagymaházban a Makói Fiatalok Akadémiájának szervezésében.

Tovább 2018-09-17

Makói Híradó 2018.09.14. HD

- A parkolók, a guberálók és a forgalmi rend megváltoztatása is terítéken volt Czirbus Gábor fórumán - Hasznos tanácsok Weiser István marketingstratégától - Újabb pályázatot nyújt be a makói önkormányzat tanyavillamosításra - A beiskolázással kapcsolatban tartottak tanévnyitó értekezletet a Galamb József iskolában. - Műfüves pályával gazdagodott Földeák

Tovább 2018-09-14

A parkolók, a guberálók és a forgalmi rend megváltoztatása is terítéken volt Czirbus Gábor fórumán

A guberálók, a forgalmi rend megváltoztatása, és a parkolás is terítékre került Czirbus Gábor közel múltban tartott lakossági fórumán. Az alpolgármester azon túl, hogy meghallgatta az újabb panaszokat, beszámolt arról is, milyen fejlesztések vannak folyamatban a településen, valamint a városrészt érintő, még korábban felmerült problémák megoldását is ismertette.

Tovább 2018-09-14

Műfüves pályával gazdagodott Földeák

Új műfüves futballpályán sportolhatnak ezentúl a földeáki iskolások és mozogni vágyók. A Návay Lajos Általános Iskola mellett megépült létesítmény ünnepélyes megnyitóján Lázár János országgyűlési képviselő is megjelent, akinek véleménye szerint egy falu számára mindig komoly lehetőségeket rejt magában egy ilyen beruházás.

Tovább 2018-09-14

A beiskolázással kapcsolatban tartottak tanévnyitó értekezletet a Galamb József iskolában.

Egy tanévnyitó értekezlet keretein belül ragadta meg az alkalmat a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola vezetése, hogy bemutassa az intézményt a makói és a környékbeli általános iskolák vezetőinek. A találkozó fő témája a pályaválasztás volt, hiszen a továbbtanulás kérdése nehéz döntés elé állítja a diákokat.

Tovább 2018-09-14

Újabb pályázatot nyújt be a makói önkormányzat tanyavillamosításra

Látva a makói önkormányzat legutóbbi, tanyavillamosításra vonatkozó sikeres pályázatát több külterületen élő is jelezte a város vezetésének, hogy szeretnének csatlakozni a programhoz, amennyiben még lehetséges. Kiderült: a forrás még nyitva áll, így újabb 24 major áramfejlesztésére nyújtanak be pályázatot.

Tovább 2018-09-14

Hasznos tanácsok Weiser István marketingstratégától

A Hagymafesztivál szakmai előadásainak sorát Weiser István marketingstratéga zárta a Koronában. A szakember a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének kérésére érkezett, aki az árazás rejtelmeibe avatta be a résztvevőket, hogy azok mindennapi üzleti boldogulását segítse.

Tovább 2018-09-14

II. NAK SZÁNTÓFÖLDI NAPOK ÉS AGRÁRGÉPSHOW-MEZŐHEGYES

Idén is megrendezésre kerül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének közös szervezésében a Szántóföldi Napok és Agrárgép Show, amelynek ebben az évben a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság szolgál helyszínül szeptember 20-án és 21-én. Az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón a szervezők elmondták, a tavalyi nagy érdeklődés egyértelműen megmutatta: nagy az igény az ilyen jellegű és ilyen volumenű bemutatókra.

Tovább 2018-09-14

Társalgó 2018.09.13.

A több napos Hagymafesztivál megnyitójáról, a lovas felvonulásról, valamint a főzőversenyről és koncertekről számolunk be a mai adásunkban, és jövő heti műsorunk is ehhez a programsorozathoz illeszkedik majd.

Tovább 2018-09-13

Makói Híradó 2018.09.13. HD

- Jó ütemben halad a Csipkesor felújítása - A ContiTech is bemutatkozott a Vállalkozói Szigeten - 25-en látogattak el a polgármesteri fogadóórára - Közel 45 millió forintból újulhatott meg a Návay Lajos Iskola infrastruktúrája - Rengeteg élmény vár minden látogatóra a Nagy Sportágválasztón

Tovább 2018-09-13

A ContiTech is bemutatkozott a Vállalkozói Szigeten

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. már hosszú évek óta meghatározó szerepet játszik Makó és térségének gazdasági életében. Az idei Hagymafesztiválon a pódiumbeszélgetések keretein belül Nagy Mihály ügyvezető igazgatónak lehetősége nyílt arra, hogy bemutassa a jelenlévőknek a céget, beszámoljon a jelenlegi helyzetről, valamint a jövőt illető terveiről.

Tovább 2018-09-13

Társalgó 2018.09.13.

A több napos Hagymafesztivál megnyitójáról, a lovas felvonulásról, valamint a főzőversenyről és koncertekről számolunk be a mai adásunkban, és jövő heti műsorunk is ehhez a programsorozathoz illeszkedik majd.

Tovább 2018-09-13

Rengeteg élmény vár minden látogatóra a Nagy Sportágválasztón

Míg országosan 23. alkalommal, Makón hatodszorra kerül megrendezésre a Nagy Sportágválasztó. Két nap alatt több mint 30 mozgásforma mutatkozik be az Erdei János Városi Sportcsarnokban, élsportolókkal, edzőkkel és szakmai tanácsadással. A programokkal kapcsolatban Kovács Gábor valamint Márton Imre adott tájékoztatást a sajtó képviselőinek.

Tovább 2018-09-13

Jó ütemben halad a Csipkesor felújítása

Már javában zajlanak a Csipkesor felújítási munkálatai, mind az északi, mind a déli oldalon éppen az előtető fémszerkezetén dolgoznak a kivitelező cég munkatársai, amely jó ütemben halad- adott tájékoztatást ma délelőtt Czirbus Gábor alpolgármester, aki a rehabilitáció további lépéseiről is beszámolt.

Tovább 2018-09-13

25-en látogattak el a polgármesteri fogadóórára

A Honvéd projekt és a Csipkesor felújításának ütemezéséről is érdeklődtek szerdán a makói lakosok Farkas Éva Erzsébet polgármesternél. A fogadóórán több, mint 20-an keresték fel a város első emberét, információt, tanácsokat és segítséget kérhettek, elmondhatták észrevételeiket.

Tovább 2018-09-13

Közel 45 millió forintból újulhatott meg a Návay Lajos Iskola infrastruktúrája

Több tantermet, a vizesblokkokat, de a KERI sportpályáját és biztonsági rendszerét is felújították a közelmúltban, összesen 45 millió forintból. Ezt a fenntartó, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a makói önkormányzat biztosították az intézmény számára. A részletekről Kincses Tímea igazgató, valamint Czirbus Gábor alpolgármester adtak tájékoztatást.

Tovább 2018-09-13

Makói Híradó 2018.09.12. HD

- Rengetegen voltak kíváncsiak Rúzsa Magdolna koncertjére - Sokan keresték fel a MakóTV standját - Testközelben a mezőgazdaság legújabb vívmányai - Gyémántlakodalmat ünnepelt Csonka János és felesége - A határon túli magyarokat is tárt karokkal várta Makó a Hagymafesztiválon

Tovább 2018-09-12

Sokan keresték fel a MakóTV standját

Műsoraink népszerűsítésére és a nézőkkel közösen egy nap eltöltésére rendeztük be a Hagymafesztiválon Televíziónk standját. A szombati forgatagba idén is találkozhattak a kilátogatók a képernyőről jól ismert arcok mellett azokkal a munkatársakkal akik a kamerák mögött vagy éppen a szerkesztőségben dolgoznak nap mint nap azon, hogy elkészüljenek az esti műsorok, melyeket mint számunkra kiderült a makóiak nagyon várnak.

Tovább 2018-09-12

Rengetegen voltak kíváncsiak Rúzsa Magdolna koncertjére

A XXVIII. Hagymafesztiválon igazi zenei csemegézésben volt része a kilátogatóknak. Vasárnap többek között Gubik Petra és Kocsis Dénes énekesek, valamint színészek ragadtak mikrofont, majd a Megasztár harmadik szériájának egykori győztese, Rúzsa Magdolna varázsolta el hangjával a közönséget.

Tovább 2018-09-12

Testközelben a mezőgazdaság legújabb vívmányai

Idén is megrendezésre kerül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének közös szervezésében a Szántóföldi Napok és Agrárgép Show, amelynek ebben az évben a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság szolgál helyszínül szeptember 20-án és 21-én. Az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón a szervezők elmondták, a tavalyi nagy érdeklődés egyértelműen megmutatta: nagy az igény az ilyen jellegű és ilyen volumenű bemutatókra.

Tovább 2018-09-12

A határon túli magyarokat is tárt karokkal várta Makó a Hagymafesztiválon

A Hagymafesztivál nemcsak a mezőgazdaság, a gasztronómia és a kultúra találkozásának ad otthont, de évről évre kiváló alkalmat nyújt a külkapcsolatok megerősítésére is. Ezért, mint ahogyan a korábbi években így idén is vendégül látta a település vezetése Makó testvérvárosainak delegációit.

Tovább 2018-09-12

Gyémántlakodalmat ünnepelt Csonka János és felesége

A közelmúltban ünnepelte gyémántlakodalmát Csonka János és Csonka Jánosné Bugyi Mária, ugyanis hatvan esztendővel ezelőtt kötötték össze életüket. A jeles alkalomból kifolyólag Toldi János önkormányzati képviselő meglátogatta a házaspárt, akiknek jó kívánságai mellett ajándékokkal is készült.

Tovább 2018-09-12

HírExtra: dr. Juhász Tünde kormánymegbízott 2018.09.10.

HírExtra: dr. Juhász Tünde kormánymegbízott 2018.09.10.

Tovább 2018-09-11

Makói Híradó 2018.09.11. HD

- Tomboló tömeg szombaton a Hagymafesztiválon - Kutya szépségverseny a Maros partján - Nagyon erős mezőny volt az idei Hagymafesztivál Főzőversenyén - Agrárfórumon tájékozódhattak a mezőgazdaságban dolgozók - Hagymafesztivál „Fruttival és Veggivel”

Tovább 2018-09-11

Kemencés és Grill ételek:Indiai csirkecomb nan kenyérrel

Csirke 1,5 kg csirkecomb filé 3 ek garam massala 1 tk tikka massala 4 gerezd fokhagyma 2 dl joghurt 5 cm-es gyömbér darab 3 citrom leve, és reszelt héja Kevés római kömény, koriander Mártogatós: 1 citrom leve 2 dl natúr joghurt 1 kis csokor menta, vagy koriander pár csepp olaj só Naan 50 dkg liszt 1,5 dl tej 15 g. élesztő kevés sütőpor só 1 tojás 2 ek. olaj 2 dl joghurt A fűszereket összekeverjük, belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a citromlét, olajat és a joghurtot. Beleforgatjuk a csirkecomb darabokat és 4-5 órára vagy akár egy éjszakára pácolni hagyjuk. Nyársra vagy hurkapálcikára húzzuk a húsokat. Rácsra tesszük és meglocsoljuk egy kis olajjal. Felforrósított kemencében 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Sütés közben néha fordítunk rajta egyet. A naan kenyérhez elkeverjük az élesztőt tejjel, csipet cukorral, és felfuttatjuk. Hozzá adjuk a lisztet, és az összes összetevőt. Jól kidolgozzuk, és lefedve kelesztjük (kicsit hosszabb a megszokottnál), amíg duplájára kel. 10 egyenlő darabra vágjuk, és kézzel elnyújtjuk. A kemencét 220⁰C ra melegítjük, és egy edényben vizet teszük be. A tepsit megkenjük olajjal és rátesszük a formázott lepényt. Pár percig sütjük, amíg felhólyagosodik, ekkor megfordítjuk, és pirosra sütjük. Közben a joghurtot elkeverjük a fűszerekkel. Tálaláskor a nyárs mellé kínáljuk a mártogatóst, és a lepényeket.

Tovább 2018-09-11

Kemencés és Grill ételek: BBQ oldalas Colslow salátával

BBQ mártás: 2,5 dl ketchup 7,5 dkg kristálycukor 4 dkg barna cukor 1,8 dl almaecet 1 dl víz 2,5 teáskanálnyi frissen őrölt színes bors 2 evőkanálnyi chilipor 3 cl szójaszósz 2 evőkanálnyi vaj 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg vöröshagyma 2 dkg fokhagyma 2 dl kóla A szalonna zsírját kiolvasztjuk. hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát. Megszórjuk a cukorral, és aranybarnára pirítjuk. Többször felengedjük vízzel, amíg a hagyma teljesen szétfő. Lepirítjuk, hozzáadjuk a ketchupot, a szójaszószt, és ismét lepirítjuk. Felengedjük a kólával, és hozzáadjuk a többi fűszert. Készre főzzük. Szükség szerint ízesítjük almaecettel, cukorral. Sűrűségét vízzel állítjuk be. 2 kg oldalas só, bors, fokhagyma paprika, paradicsom, vöröshagyma Az oldalast befűszerezzük a sóval, borssal, fokhagymával. A tepsibe darabolunk paprikát, paradicsomot, és vöröshagymát. Kevés vizet öntünk alá, és rátesszük a húst. Lefedjük, és 200⁰C-ra előmelegített kemencébe helyezzük. Kb. 1 órát sütjük, amíg a hús megpuhul. Ekkor fedelét levesszük, és gazdagon meglocsoljuk a bbq mártással. Visszatoljuk a kemencébe, és rápirítjuk. Colslow saláta: 1kg káposzta 20dkg répa 2ek almaecet 2 tk porcukor Só, fehérbors, mustár 20 dkg tejföl 20 dkg majonéz A majonézt elkeverjük a tejföllel, és ízesítjük sóval, borssal, porcukorral, almaecettel, és mustárral. Kicsit intenzívebb legyen a megszokottnál, mert a káposzta felveszi az ízt. A káposztát, és a répát a durva reszelőn lereszeljük, és elkeverjük az öntettel.

Tovább 2018-09-11

Tomboló tömeg szombaton a Hagymafesztiválon

Korda György és Balázs Klári melegítette be a Hagymafesztivál szombat esti közönségét, amely igen jól sikerült: százak énekelték együtt velük leghíresebb slágereiket. Sőt, nem csak stábunk, de a térség országgyűlési képviselője, Lázár János is érdeklődve faggatta az énekes házaspárt, hiszen együtt összesen több mint száz évet töltöttek már el a színpadon. Őket a fiatalos Hősök nevű zenekar követte a színpadon, majd a Bagossy Brothers Company teremtett igazi fesztiválhangulatot alternatív, folk zenei ritmusokkal.

Tovább 2018-09-11

Kutya szépségverseny a Maros partján

Hat országból összesen 131 kutya fajta vonult fel a CAC Nemzetközi kutyaversenyen. Magyarország mellet Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország és Németország négylábúi mérték össze szépségüket. A küllembírók tíz kategóriában bírálták el az ebeket.

Tovább 2018-09-11

Nagyon erős mezőny volt az idei Hagymafesztivál Főzőversenyén.

A hagymás kulináris élvezetből nem volt hiány az idei Hagymafesztivál főzőversenyén, amelyre idén 29 csapat nevezett. A három fős szakmai zsűrinek: Limarának, Szabi péknek és Fodor Krisztián séfnek nagyon nehéz dolga volt az értékelés során, mivel magasszintű volt a felhozatal.

Tovább 2018-09-11

Hagymafesztivál „Fruttival és Veggivel”

Az Európai Friss Kalandok című kampányba szintén belekóstolhattak a Hagymafesztiválra kilátogatók a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának köszönhetően. A roadshow célja az volt, hogy felhívják a szülők, valamint a fiatalok figyelmét a zöldség– és gyümölcsfogyasztás fontosságára. A program két kitalált főszereplője, Frutti és Veggi nagy népszerűségnek örvendett kicsik és nagyok körében egyaránt.

Tovább 2018-09-11

Üzleti protokollról tartott előadást Görög Ibolya

Humorral fűszerezett üzleti etikettről tartott előadást a „protokoll nagyasszonya” Görög Ibolya a Korona nagytermében. Többek között szó volt a pontosság jelentőségéről és a kéznyújtás szabályairól, valamint a megszólítás helyességéről és gyorsaságáról is.

Tovább 2018-09-11

Makói Híradó 2018.09.10. HD

- Változatos témák kerültek terítékre - A makói iratanyag egyharmada már a levéltár új épületében van - Hagymafesztivál az összefogás jegyében - A Hagymafesztivál színpadán fellépett többek között a Follow the Flow és az Apostol együttes - Pódiumbeszélgetések sora a Hagymafesztiválon - III. Néprajztalálkozó a Grand Hotel Gloriusban

Tovább 2018-09-10

Pódiumbeszélgetések sora a Hagymafesztiválon

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk Makó Város Önkormányzata 2018-at a Vállalkozók Évének nyilvánította. Ebből adódóan a Hagymafesztivál keretén belül vállalkozói szigettel készültek, ahol pódiumbeszélgetéseket is tartottak. A nyitányon Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott számolt be az érdeklődőknek az Csongrád Megyei Kormányhivatalok aktuális helyzetéről.

Tovább 2018-09-10

A Hagymafesztivál színpadán fellépett többek között a Follow the Flow és az Apostol együttes

A Follow the Flow fiú banda a kisszínpadon a könnyűzenei stílust képviselte, míg a közel fél évszázada alakult Apostol együttes, igazi nosztalgikus hangulatot varázsolt Makóra, ahol a közönség a jól ismert slágereket együtt énekelte a zenekarral.

Tovább 2018-09-10

III. Néprajztalálkozó a Grand Hotel Gloriusban

Immár harmadik alkalommal találkoztak Makón a néprajzkutatók, hogy egy tudományos konferencia keretein belül megosszák egymással kutatási eredményeiket. Számos témában hallhattak előadást a szakemberek, ilyen volt többek között a boszorkányégetés, valamint a régi mesterségek.

Tovább 2018-09-10

Változatos témák kerültek terítékre

Új sportegyesület alapítása és egy I. világháborús könyv kiadása – csak kettő azokból a témákból, melyekkel kapcsolatban Lázár János országgyűlési képviselő segítségét kérték a makói és Makó környéki lakosok péntek délelőtti fogadóóráján. Összesen 23-an jelentek meg az eseményen, ahol minden kérés és probléma meghallgatásra talált.

Tovább 2018-09-10

Hagymafesztivál az összefogás jegyében

Makó egyik legnagyobb kulturális és szakmai rendezvénye a Hagymafesztivál, mely immáron huszonnyolc esztendős hagyományra tekint vissza. Az idei évi a legek fesztiválja is volt, hiszen ennyi fellépő, koncert, program és kiállító még soha nem színesítette az eseményt.

Tovább 2018-09-10

A makói iratanyag egyharmada már a levéltár új épületében van

A makói iratanyagok mintegy egyharmadát már sikeresen átköltöztették a levéltár új, Petőfi parki épületébe. Amennyiben sikerül ezt a tempót tartani, október közepén már megnyílhat az intézmény a látogatók előtt. Egy igazi kuriózum, hogy Csanád vármegye egykori iratanyaga is átkerülhet Szegedről, erre valószínűleg jövő tavasszal kerül sor- derült ki azon a sajtótájékoztatón, melyet ma tartott Urbancsok Zsolt, a helyi levéltár vezetője, valamint Kovács Sándor települési képviselő.

Tovább 2018-09-10

A hagymatermesztés is terítéken lesz a szombati agrárfórumon

A 2020 utáni uniós és hazai pályázati lehetőségekről, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara fejlesztési programjáról, valamint természetesen a hagymatermesztésről is fontos információkat hallhatnak azok, akik szombaton délelőtt ellátogatnak a Hagymafesztivál keretében megrendezésre kerülő agrárfórumra. A rendezvénynek a Korona ad otthont, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Tovább 2018-09-10

Írónők beszélgettek köteteikről

Kettős könyvbemutatót tartottak szerdán a József Attila Városi Könyvtárban. Janáky Marianna a JAKkendő-díjas Szil Ágnessel beszélgetett, aki Életünk legszebb napjai című kötetét hozta el a makóiak számára.

Tovább 2018-09-10

Ifjú szegedi zongorista a Papp László Arénában

A Virtuózok négy évadának versenyzői adnak koncertet a Papp László Budapest Sportarénában pénteken. A szuperprodukcióban Boros Misi és Bogányi Gergely mellett fellép a két éve elhunyt Kocsis Zoltán fia, valamint a szegedi Balázs-Piri Soma.

Tovább 2018-09-07

Az összefogás gyümölcse a Vállalkozói Kaszinó Kiállító- és Bemutatóterem

Ünnepélyes keretek között, zászlófelvonással nyitották meg csütörtökön a XXIII. Hagymafesztivált a városháza előtti téren. Ezt követően a grémium a szemközti placcra vonult át, ahol átadták a Vállalkozói Kaszinó Kiállító- és Bemutatótermet. A teljesen megújult épületet a helyi és a térség vállalkozóinak alakították ki, akik itt mutathatják meg mivel is foglalkoznak.

Tovább 2018-09-07

Makói Híradó 2018.09.07. HD

-Az összefogás gyümölcse a Vállalkozói Kaszinó Kiállító- és Bemutatóterem -A hagymatermesztés is terítéken lesz a szombati agrárfórumon -Már a makói kormány ablakban is van defibrillátor -Ifjú szegedi zongorista játszik pénteken a Papp László Budapest Sportarénában -Írónők beszélgettek köteteikről

Tovább 2018-09-07

Makói Híradó 2018.09.06. HD

- A mezőgazdaság megfelelő technológia mellett tud jó üzlet lenni - Az agrárképzés helyzetéről számolt be Farkas Sándor Maroslelén - Veszélyes kereszteződés - Vasúttörténeti kiállítás nyílt a múzeumban - Rövid hírek

Tovább 2018-09-06

Társalgó – Hagymát hagymával 2018.09.06.

Társalgó - Hagymát hagymával 2018.09.06.

Tovább 2018-09-06

Vasúttörténeti kiállítás nyílt a múzeumban

„Megy a gőzös!” címmel nyílt vasúttörténeti kiállítás a József Attila Múzeumban. Az idén 135 éves Kétegyháza-Mezőhegyes-Makó-Szőreg és a Mezőhegyes-Battonya vasútvonalról emlékeznek meg. Az érdeklődők korabeli fotókban gyönyörködhetnek, de eredeti használati tárgyak és élethű makettek is részét képezik a tárlatnak.

Tovább 2018-09-06

Veszélyes kereszteződés

Körforgalom építését indítványozta a Rákosi út veszélyes kereszteződésébe Makó Város Önkormányzata. Levélben fordul a Maros-parti település Palkovics Lászlóhoz, az innovációs és technológiai miniszterhez az érintett útszakasz felülvizsgálatával kapcsolatban- erről a grémiumot Farkas Éva Erzsébet tájékoztatta az augusztusi ülésen.

Tovább 2018-09-06

Az agrárképzés helyzetéről számolt be Farkas Sándor Maroslelén

„Vissza kell szerezni a mezőgazdasági munkának az elmúlt időszakban elveszített társadalmi rangját”- emelte ki beszédében Farkas Sándor az Agrárminisztérium államtitkára Maroslelén. A jubileumi tanévnyitón az államtitkár kitért arra is, hogy a pedagógusoknak nagy szerepe van abban, hogy a felnövekvő generáció helyben maradjon és a mezőgazdaságot válassza a későbbiekben.

Tovább 2018-09-06

A mezőgazdaság megfelelő technológia mellett tud jó üzlet lenni

A Gabonakutató Nonprofit Kft. országos kukorica, szója, napraforgó és takarmánycirok szakmai napot és fajtabemutatót tartott a Dénes majorban. Az előadások mellett szántóföldi bemutatóval is készültek a vendégeknek.

Tovább 2018-09-06

Makói Híradó 2018.09.05. HD

- Bemutatták a felújításra váró Bérpalota látványtervét - Hagymafesztivál a Vállalkozók Évének szellemében - Evezőt ragadtak Hajnal Antal emlékére - 95 éves Makó kereskedelmi iskolája - Változatos programok tarkították a Patai téri városrésznapot

Tovább 2018-09-05

Változatos programok tarkították a Patai téri városrésznapot

Vasárnap újfent megrendezésre került a Patai téri városrésznap. A jó kedv garantált volt, ugyanis a rendezvényre kilátogatókat számos színes program várta.

Tovább 2018-09-05

95 éves Makó kereskedelmi iskolája

A 95. tanévet nyitották meg hétfőn a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában. Az intézmény az évek alatt számos változáson esett át. Több mint húszszor változtatott nevet és tizenegy igazgatója volt eddig.

Tovább 2018-09-05

Evezőt ragadtak Hajnal Antal emlékére

Hajnal Antal emlékére szálltak vízre Apátfalvánál a kenu kedvelői. Az első alkalommal megszervezett eseménynek a fő célja a közösségek összekovácsolása volt, némi testmozgással megfűszerezve.

Tovább 2018-09-05

Bemutatták a felújításra váró Bérpalota látványtervét

A Bérpalota Maros-menti településünk egyik legimpozánsabb épülete, a főtér és a városkép meghatározó része, ám sajnos az utóbbi időben meglehetősen leromlott az állapota. Ezért Makó Város Önkormányzata, annak felújítása mellett döntött és több tervező irodától ajánlatot is kértek erre. A legkedvezőbbet a DAW Építész Stúdió Szolgáltató Kft. adta, így őket kérték fel a tervek elkészítésére, melyet a legutóbbi rendes testületi ülésen be is mutattak.

Tovább 2018-09-05

Hagymafesztivál a Vállalkozók Évének szellemében

Makó Város Önkormányzata a 2018-as esztendőt a Vállalkozók Évének kiáltotta ki. Ennek tükrében számos olyan programot igyekeznek megrendezni számukra, amelyek a bemutatkozás és a fejlődés lehetőségét kínálják. A soron következő a Hagymafesztivál lesz.

Tovább 2018-09-05

Makói Híradó 2018.09.04.

- Bekapcsolták a villamosenergia-hálózatba az egyik utolsó makói juhász család tanyáját - Neves fellépőkkel is készülnek a szervezők az idei Hagymafesztiválra - Több mint száz új növendék érkezett a JAG-ba - A 111 éves bogárzói templom megmentése fontos cél a térségben élőknek. - Bemutatkozik a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének új elöke

Tovább 2018-09-04

Bekapcsolták a villamosenergia-hálózatba az egyik utolsó makói juhász család tanyáját.

Több, mint két millió forintot nyert az országos tanyavillamosítási program keretében a Makó-Bogárzón élő Dani János és családja. Ebből az összegből, az eddig igen gyenge teljesítményű és drága villamosenergia hálózatot teljesen modernre cserélhetik. Az egyébként hagyományos juhtenyésztéssel és kisüzemi tejtermékgyártással foglalkozó család tanyájára Lázár János országgyűlési képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogattak, ahol részletesen beszámoltak a sajtó képviselőinek a vidékfejlesztési program által nyújtott lehetőségekről.

Tovább 2018-09-04

HírExtra-Marosmenti Vállalkozók Szövetsége

HírExtra-Marosmenti Vállalkozók Szövetsége

Tovább 2018-09-04

Bemutatkozik a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének új elöke

A már korábban megálmodott terveket és teljesen új programokat is szeretne megvalósítani a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége. Egy állandó kiállítást nyitnak hamarosan a Kaszinó épületében, egy informatív előadássorozatot indítottak útjára, és a Hagymafesztiválon is jelen lesznek. Mindezekről részletesen a szövetség új elnökével, Kozák Erikával beszélgetünk a ma esti HírExtrában.

Tovább 2018-09-04

A 111 éves bogárzói templom megmentése fontos cél a térségben élőknek.

A 111 éves bogárzói templom megmentésére hívta fel az ünneplő közönség figyelmét Farkas Éva Erzsébet polgármester a hétvégén megrendezett bogárzói búcsún. Az őszi esemény kísérőrendezvénye volt többek között Fodor Ildikó keramikusművész kiállítása is.

Tovább 2018-09-04

Több mint száz új növendék érkezett a JAG-ba

Az előző évekhez hasonlóan most is játékos gólyatábor előzte meg az új tanévet a Makói József Attila Gimnáziumban. A program remek lehetőséget adott a létesítménnyel, a tanárokkal, valamint az osztálytársakkal való megismerkedésre.

Tovább 2018-09-04

Neves fellépőkkel is készülnek a szervezők az idei Hagymafesztiválra

Idén is megrendezésre kerül a Hagymafesztivál, amely az évek során városunk egyik legjelentősebb eseményévé nőtte ki magát. A számos zenés esemény mellett többek között a gasztronómia szerelmesei is megtalálhatják majd a kedvükre valót a három napot átívelő fesztiválon.

Tovább 2018-09-04

Makói Híradó 2018.09.03. HD

- Teljesen új felállásban működik tovább a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat - Eseményekben gazdag tanév elé tekint a SZIGNUM - Mesélő keresztek - 185 éves a maroslelei oktatás - 180 évvel ezelőtt született Hajnal Antal

Tovább 2018-09-03

180 évvel ezelőtt született Hajnal Antal

Születésnapjának 180. évfordulóján megemlékeztek a makói születésű Hajnal Antalról a Fiumei kikötő tervezőjéről. Az évforduló alkalmából egy kiadvány is készült, amely Forgó Géza nevéhez fűződik valamint hagyományteremtő célból létre hozták az I. Hajnal Antal Vízi Emléktúrát.

Tovább 2018-09-03

Mesélő keresztek

Két keréken kutatták fel Makó néhány keresztjét, azok akik részt vettek a Szirbik Miklós Egyesület és a Szent István Király Plébánia közös programján. Az esemény fő célja az volt, hogy az elfeledett műemlékeket közelebbről is megismerjék a résztvevők.

Tovább 2018-09-03

Eseményekben gazdag tanév elé tekint a SZIGNUM

A belvárosi Szent István Király templom adott otthont a SZIGNUM tanévnyitó ünnepségének. Az oktatási intézményre egy eseményekben dús tanév vár, ugyanis fenntartójuk, a Boldogasszony Iskolanővérek révén kettős évfordulóra emlékeznek.

Tovább 2018-09-03

185 éves a maroslelei oktatás

Az oktatás minőségének fontos szerepe van egy kis település életében, hiszen ez lehet a záloga annak, hogy gyermekek helyben maradnak- emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő hétvégén Maroslelén, ahol a falu 185 éves oktatásáról emlékeztek meg. A rendezvényen ebből az alkalomból hálaadó szentmisét és jubileumi tanévnyitót tartottak, melynek Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára, Kiss- Rigó László megyés püspök, és Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára is vendégei voltak.

Tovább 2018-09-03

185 éves a maroslelei oktatás

Az oktatás minőségének fontos szerepe van egy kis település életében, hiszen ez lehet a záloga annak, hogy gyermekek helyben maradnak- emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő hétvégén Maroslelén, ahol a falu 185 éves oktatásáról emlékeztek meg. A rendezvényen ebből az alkalomból hálaadó szentmisét és jubileumi tanévnyitót tartottak, melynek Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára, Kiss- Rigó László megyés püspök, és Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára is vendégei voltak.

Tovább 2018-09-03

Kemencés és Grill ételek: Grillcsirke

1 db csirke grill fűszerkeverék sör A csirkét bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A cserépedény közepébe sört öntünk, és ráhúzzuk a csirkét. A kemencét 200 fokra előmelegítjük. Betoljuk a csirkét, és 1 óra alatt ropogósra sütjük. Körete: hideg saláta forró csilis hagymás májjal 1 fej jégsaláta 1 cs ruccola saláta 1 cs madársaláta 60 dkg csirkemáj 30 dkg vöröshagyma 2 dkg fokhagyma 1-2 db csili paprika kevés sweet csili mártás, balzsamecet só, bors A salátákat megmossuk, és összekeverjük. A hagymát a grillen megpirítjuk. rádobjuk a fokhagymát, és a csili paprikát. Kicsit pirítjuk, majd rátesszük a kockázott májat. Fűszerezzük, meglocsoljuk a csili mártással, és balzsamecettel, majd készre pirítjuk. Tálaláskor a csirkét tányérra tesszük, mellé halmozzuk a salátát, amira halmozzuk a májas ragut.

Tovább 2018-09-03

Makói Híradó 2018.08.31. HD

- Nettó 380 millió forintból újul meg az Ipari Park - Időközi roma nemzetiségi választás szeptember 2-án - Újabb felújítási munkálatok a Galambban - Vastagbélrákszűrési program indul - A Galamb József Szakközépiskola mellé kerülhet az új uszoda

Tovább 2018-08-31

Vastagbélrákszűrési program indul

Világviszonylatban, valamint Európán belül is Magyarország vezető helyen áll a vastagbéldaganatos megbetegedések előfordulásában. A második legnagyobb számban ölő rákfajtát egy ősztől induló szűrőprogrammal kívánják visszaszorítani.

Tovább 2018-08-31

Időközi roma nemzetiségi választás szeptember 2-án

Szeptember 2-án, azaz most vasárnap tartják az időközi roma nemzetiségi önkormányzati választást Makón. Az 540 szavazásra jogosult állampolgár reggel hattól este hét óráig adhatja le voksát a Királyhegyesi út 24. szám alatti idősek klubjában kialakított szavazókörben.

Tovább 2018-08-31

Nettó 380 millió forintból újul meg az Ipari Park

A jövő héttől veszi kezdetét az a beruházás, melynek keretein belül teljesen megújul a Makói Ipari Park infrastrukturája. Ezzel kapcsolatban Farkas Éva Erzsébet polgármester és Gubacsi Szilárd, a kivitelezésre sikeresen pályázó RMB-Transz Kft. ügyvezető igazgatója ma reggel írták alá a szerződést.

Tovább 2018-08-31

A Galamb József Szakközépiskola mellé kerülhet az új uszoda

Módosult a Makovecz- stílusú uszoda megépítésének eredeti koncepciója, az újabb tervek szerint nem a fürdő területén, hanem a Galamb József Szakközépiskola mellett kapna helyet- derült ki a legutóbbi rendes testületi ülésen. A változtatást több nyomos indok is alátámasztja, melyről részletesen Farkas Éva Erzsébet polgármester, és Lázár János országgyűlési képviselő számoltak be.

Tovább 2018-08-31

Újabb felújítási munkálatok a Galambban

Az iskola földszintjének teljes átalakításához, hasznos és modern oktatási térré alakításához tettünk újabb nagyon fontos lépéseket – hangsúlyozta Horváth Zoltán a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója. Ezen lépések során megújultak a tantermek és a vizesblokkok, a berendezések korszerűek lettek.

Tovább 2018-08-31

Makói Híradó 2018.08.30. HD

- Készpénzzel segítik a fával, szénnel fűtőket - Mentorprogrammal a fiatalokért - Határidő előtt elkészültek a járdák - Programokra is lehetett volna költeni a roma nemzetiségi önkormányzati választás költségét - Augusztusi testületi ülés

Tovább 2018-08-30

Társalgó 2018.08.30 Nemzetközi fúvóstalálkozó Makón

Társalgó 2018.08.30 Nemzetközi fúvóstalálkozó Makón

Tovább 2018-08-30

Készpénzzel segítik a fával, szénnel fűtőket

Eddig a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentés nem jutott el azokhoz, akik fával vagy szénnel fűtenek. Mostanra döntött a kormány az ügyben. Tovább bűvöl azoknak a köre, akik részesülhetnek az egyszeri téli rezsicsökkentésben - erről Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit ma délelőtt az InfoPontban.

Tovább 2018-08-30

Határidő előtt elkészültek a járdák

A makói önkormányzat a tavalyi évben saját forrásból megvalósuló járdafelújításba kezdett. Idén nyáron a program folytatódott, a munkálatokkal szeptember 30 ig kell végeznie a kivitelezőknek,azonban vannak olyan szakaszok melyek átadása már meg is történt, tájékoztatott Czirbus Gábor alpolgármester a tegnapi testületi ülésen.

Tovább 2018-08-30

Mentorprogrammal a fiatalokért

Három civil szervezetből összesen 15 fő vesz részt a vasárnapi roma nemzetiségi önkormányzati választáson. Televíziónkat a Cigány Önkormányzatok és Civil Szervezetek Országos Egyesületének jelöltjei meginvitálták egy jó hangulatú zenés rendezvényre, ahol ők maguk is bemutatkoztak és ismertették elképzeléseiket.

Tovább 2018-08-30

Augusztusi testületi ülés

Tegnap tartotta Makó Város Önkormányzata a nyári időszakot követő első testületi ülését, melynek témája volt többek között a Hagymatikum fejlesztése, valamint a Bérpalota felújítása is. Továbbá elfogadta a testület a 2018-as költségvetési-rendelet módosítását, valamint az Esély Egyenlőségi Programot és a Maros- menti Utánpótlás Futball Club ellenőrzésével kapcsolatos tájékoztatót is.

Tovább 2018-08-30

Programokra is lehetett volna költeni a roma nemzetiségi önkormányzati választás költségét

Közel nyolcszázezer forintba fog kerülni a makói roma nemzetiségi önkormányzatnak a vasárnap esedékes időközi, helyhatósági választás. Makó város önkormányzata mintegy 1,5 millió forinttal támogatja éves szinten a kisebbségi önkormányzatot, a szavazás költségeit is ebből kívánják finanszírozni, így a mai napon megállapodást kötöttek erre a település vezetésével egy rendkívüli testületi ülésen.

Tovább 2018-08-30

Makói Híradó 2018.08.29. HD

- Számottevő fejlesztések a SZIGNUM-ban - Az elfogadás a legfontosabb az ASZTA számára - Vezetőváltás a SZIGNUM élén - Amerikai befektető járt az Alsórottantósi Ruhaipari Szakközépiskolában - Rövid hírek

Tovább 2018-08-29

Amerikai befektető járt az Alsórottantósi Ruhaipari Szakközépiskolában

Mi mindent kell tudni a színházi darabok elkészítéséről? – talán ezt a címet is kaphatta volna a makói múzeum nyárzáró foglalkozása. A Szín-JÁTÉK-tér kreatív kézműves és színjátszótáborban a gyerekek a díszlet tervezésétől egészen a kész műsor elkészítéséig mindenbe beleláthattak.

Tovább 2018-08-29

Az elfogadás a legfontosabb az ASZTA számára

Fennállásának első évfordulóját ünnepelte a Szivárványon Túl Alapítvány, mely a sérült gyerekeket és azok szüleit támogatja. A születésnap alkalmából finom ebéddel, tortával és kézműves foglalkozással várták a csoport tagjait. Az alkalomra Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogatott.

Tovább 2018-08-29

Vezetőváltás a SZIGNUM élén

Új igazgatóval az élén indul az idei tanév a Szent István Egyházi Általános Iskolában. Horváth János visszatér helyettesi pozícióba, stafétáját Tóth Ákosnak adta át, akit a fenntartó választott ki a jelentkezők közül.

Tovább 2018-08-29

Számottevő fejlesztések a SZIGNUM-ban

Tetőszerkezet csere, vizesblokk felújítás, valamint térburkolás - többek között ezekre a fejlesztésekre volt szükség a Szent István Egyházi Általános Iskolában. A renoválási munkálatok nagy része a nyári időszakban már elkészült.

Tovább 2018-08-29

Makói Híradó 2018.08.28. HD

- Több fontos téma is napirendre kerül a nyári szünet utáni első rendes testületi ülésen - Az M JAM zárta az idei Zenepavilont - A József Attila Gimnáziumba is megérkeztek a tankönyvek - Fogathajtó verseny a Vásártéren - Rendőrségi hírek

Tovább 2018-08-28

Fogathajtó verseny a Vásártéren

Még szombaton a díjugratóké, addig vasárnap a fogathajtóké volt a főszerep a Makói Lovas Egyesület által szervezett Fesztivál Lovasversenyen. Stábunk a megmérettetés második napjára látogatott k

Tovább 2018-08-28

A József Attila Gimnáziumba is megérkeztek a tankönyvek

Közel 500 diák kap új tankönyveket a következő tanévtől a József Attila Gimnáziumban, amelyek hétfőn meg is érkeztek az intézménybe. A rendszerezés és a szortírozás már megkezdődött annak érdekében, hogy szeptember harmadikán minden tanuló zökkenőmentesen átvehesse a saját csomagját.

Tovább 2018-08-28

Az M JAM zárta az idei Zenepavilont

Az M JAM zárta a három hónapon át tartó Zenepaviloni rendezvénysorozatot. A kiszombori csapat repertoárja igen színes volt, benne a legkedveltebb magyar és külföldi előadók slágereivel, amelyet a Maros-parti közönség együtt énekelt a zenekarral.

Tovább 2018-08-28

Makói Híradó 2018.08.27.

Az önfeledt sportolásé és a szórakozásé volt a főszerep a Szent István Téri napon - Múltidézés Csókáson - Irigylésre méltó az idősek közti összetartás - Hivatalosan szezont zárt a fürdő - Mfoci kft. - Budapest-Honvéd II.

Tovább 2018-08-27

Több fontos téma is napirendre kerül a nyári szünet utáni első rendes testületi ülésen

A nyári szünetet követően holnap ismét összeül Makó Város képviselőtestülete, hogy több fontos, a települést érintő témában is döntést hozzon. Az augusztus havi rendes testületi ülést reggel 9 órától televíziónk ezúttal is élőben közvetíti.

Tovább 2018-08-28

Az önfeledt sportolásé és a szórakozásé volt a főszerep a Szent István Téri napon

Számos sport bemutató, főző- és aszfaltrajzverseny várta a kilátogatókat a negyedik alkalommal megrendezett Szent István Téri városrésznapon. A rendezvény jó hangulatáról zenés koncertek, és retro disco gondoskodott.

Tovább 2018-08-27

Múltidézés Csókáson

Immár tizenegyedik alkalommal gyűltek össze az egykori csókási tanyavilágból elszármazottak. A találkozó résztvevői egy ünnepélyes megemlékezéssel tisztelegtek a régi szép idők előtt.

Tovább 2018-08-27

Nem bírt a Makó FC a Honvéddal

Harmadik vereségét szenvedte el az M-Foci Kft. az őszi szezonban. A hétvégén a Budapest-Honvéd II. ellen maradtak alul a hagymavárosiak hazai pályán.

Tovább 2018-08-27

Irigylésre méltó az idősek közti összetartás

Mintegy százötvenen gyűltek össze a hétvégén megrendezett kistérségi nyugdíjas találkozón, melynek ezúttal is Makó adott otthont. A Korona Szálló dísztermében egybegyűlteket Weszelyné Véghseő Henriett és Gáspár Sándor önkormányzati képviselők köszöntötték.

Tovább 2018-08-27

Hivatalosan szezont zárt a fürdő

Fergeteges partival, számos színes programmal várta a Hagymatikum ezen a hétvégén is a látogatókat. Ugyan szombaton hivatalosan lezárták a nyári szezont, a rendezvények sorozatának azonban ezzel még koránt sincs vége.

Tovább 2018-08-27

Makói Híradó 2018.08.24.

- Gyárlátogatás tanári szemmel - Rendőrségi hírek - Négy nemzet zenekara fújta a talpalávalót - A makói Forgatós Táncegyüttes újabb elismerésben részesült HD - Rutinos játékosok érkeztek a CONTITECH Makói KC-hoz

Tovább 2018-08-24

Rutinos játékosok érkeztek a CONTITECH Makói KC-hoz

Edzőmeccsekkel igyekszik javítani játékát a 2018/2019-es szezonra a CONTITECH Makói KC férfi felnőtt kézilabdacsapata. A keret jelentős változásokon esett át, az új rutinos játékosokkal erősíteni tudtak, hat alkalommal küzdenek meg hazai pályán.

Tovább 2018-08-24

Négy nemzet zenekara fújta a talpalávalót

A XXV. Jubileumi Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál és világkonferencia keretében több nemzet fúvószenekara varázsolta el a közönséget játékával a zenepaviloni koncertek alatt. A nagy volumenű rendezvényen többek között felléptek amerikai, kínai, szlovén és orosz formációk is.

Tovább 2018-08-24

Gyárlátogatás tanári szemmel

Megnyitotta kapuit a Duocor Ipari Bt. a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tantestülete előtt. A gyárlátogatás célja az volt, hogy a tanárok jobban megismerjék azt a helyet, ahol diákjaik egy része a szakmai gyakorlatát tölti.

Tovább 2018-08-24

A makói Forgatós Táncegyüttes újabb elismerésben részesült

Alkotói Díjat vehetett át augusztus 20-án Ópusztaszeren, a makói Forgatós Táncegyüttes. A magyar népzene és néptánc hagyományának ápolásában elért eredményeinek elismeréséül tüntette ki a csoportot a Csongrád Megyei Közgyűlés.

Tovább 2018-08-24

Ámulatba ejtő drónfelvételek//Televízós látogatás

Az iskolákban hamarosan becsengetnek ami egyben a nyári táboroztatás végét is jelenti. Azonban ezen a héten még a József Attila múzeumban több ingyenes foglalkozás is zajlik. A Színjátéktér keretén belül a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg a színészet az előadó művészet és a televíziózás mesterségével.

Tovább 2018-08-23

Makói Híradó 2018.08.23.

- Már zajlik a START- Közmunka programban a zöldségek betakarítása - Díszdiplomásokat köszöntöttek Augusztus 20-án - Mályusz Elemérre a 120 éve született makói származású történészre emlékeztek - Fúvószene töltötte meg a Hagymatikumot a hétvégén - Ámulatba ejtő drónfelvételek//Televízós látogatás

Tovább 2018-08-23

Társalgó – Művészetek Katedrája 2018.08.23

Ebben az évben második alkalommal rendezte meg az Angyalsóhaj Alapítvány a Művészetek Katedrája – Nyári Összművészeti Szabadegyetem elnevezésű programsorozatát.

Tovább 2018-08-23

Fúvószene töltötte meg a Hagymatikumot a hétvégén

Jól ismert dallamok csendültek fel a Hagymatikumban a hétvégén, ugyanis a Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál alkalmából városunkba érkező zenekarok adtak hangulatos koncertet. A szombat délután folyamán mórahalmi, szegedi, soproni és szlovén együttesek mutathatták be repertoárjukat.

Tovább 2018-08-23

Mályusz Elemérre a 120 éve született makói származású történészre emlékeztek

A magyar történettudomány egyik legjelesebb alakjáról a makói születésű Mályusz Elemérről emlékeztek meg tegnap a Maros- menti városban. A 120 éve született történész munkáját nemzetközi viszonylatban is számon tartják – emelte ki Forgó Géza történész a megemlékezésen, melyet a Szirbik Miklós Egyesület, valamint a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum szervezett.

Tovább 2018-08-23

Díszdiplomásokat köszöntöttek Augusztus 20-án

Vas- és gyémántdiplomát kaptak államalapításunk ünnepén, azok a pedagógusok aki, 65 évvel ezelőtt szerezték meg óvónői és tanári képesítésüket. A díjazottak mind ugyanazt vallják: azt adták vissza a gyerekeknek, amit ők tőlük kaptak. Munkával töltött éveik feledhetetlenek számukra.

Tovább 2018-08-23

Már zajlik a START- Közmunkaprogramban a zöldségek betakarítása

Mint minden évben, így idén is rászorulók számára fogják szétosztani azokat a terményeket, zöldségeket, melyeket az önkormányzat által fenntartott területen a START program keretében a közmunkások takarítanak be. A munka már elkezdődött, az idei évben várhatóan jó minőségű és nagy mennyiségű termés lesz- derült ki tegnap azon a sajtótájékoztatón, ahol Kádár József települési képviselő, és Nagy Nándor, a földeken zajló munkáért felelős Makói Városgazdálkodási Non- profit Kft. ügyvezetője számoltak be a részletekről.

Tovább 2018-08-23

Makói Híradó 2018.08.22. HD

- Akik a gyerekek tanításának szentelték életüket - Államalapítónkra emlékeztek Apátfalván és Kiszomboron is - Hat milliárd forint munkahelyteremtésre - Szakmai kérdéseket is megvitattak a Fúvószenekari Világtalálkozón - XI. Natura Marosmenti Művésztelep

Tovább 2018-08-22

Államalapítónkra emlékeztek Apátfalván és Kiszomboron is

Szent István királyra és a magyar állam megalapítására a térség településein is megemlékeztek. Lázár János országgyűlési képviselő ezúttal Makó és Hódmezővásárhely mellett Apátfalván, illetve Kiszomboron tette tiszteletét az ünnep alkalmából.

Tovább 2018-08-22

Hat milliárd forint munkahelyteremtésre

A 2018-2019. évi központi keretből mintegy hat milliárd forintot különített el a Pénzügyminisztérium a mikro, kis és közép vállalkozások számára, melyre továbbra is lehet pályázni. A nyert összegből különböző infrastrukturális fejlesztéseket lehet végrehajtani, cserébe azonban új munkahelyeket kell létrehozni. A részletekről Juhász Tünde kormánymegbízott, Lakatos- Tóth Andor, a Makói Járási Hivatal vezetője, valamint Tóth Tamás munkaerő piaci szakügyintéző tartottak fórumot az érdeklődők számára, majd egy, a pályázatoknak köszönhetően folyamatosan fejlődő élelmiszerboltot is meglátogattak Földeákon.

Tovább 2018-08-22

Szakmai kérdéseket is megvitattak a Fúvószenekari Világtalálkozón

A Fúvószenekari Fesztivál keretein belül szakmai előadásokra is sor került a hétvége folyamán a Glorius Hotel konferenciatermében. A neves zeneszerzők, karmesterek és zenekarvezetők megosztották egymással tapasztalataikat, ötleteket cserélhettek, de teljesen új kapcsolatok kialakítására volt mód.

Tovább 2018-08-22

XI. Natura Marosmenti Művésztelep

A XI. Natura Marosmenti Művésztelep alkotói munkájának eredményeiből vasárnap nyílt záró kiállítás. A rendezvényen Sejben Lajos képzőművész a Kavics-díjat, míg V. Nagy Nándor képzőművész Makó Város Díját vehette át a József Attila Múzeumban.

Tovább 2018-08-22

Akik a gyerekek tanításának szentelték életüket

Régi hagyomány városunkban, hogy a Makón régóta tevékenykedő, köztiszteletben álló pedagógusokat egy-egy szép évforduló kapcsán a város színe előtt, ünnepélyes keretek között köszöntik. Ez idén is így volt, az augusztus 20-i megemlékezésen Farkas Éva Erzsébet polgármester aranydiplomával mondott köszönetet azoknak, akik 50 évvel ezelőtt kezdtek el tanítani.

Tovább 2018-08-22

Makói Híradó 2018.08.21. HD

- Így ünnepelte Makó Magyarország születésnapját - Elhunyt a „legmakaibb makai” Feribácsi - Húsz zenekar több mint ezer tagja fújta a hétvégén Makón - Újabb lapszámmal bővült a Marosvidék folyóirat - Átadták az „Év diákmunkása” elismeréseket

Tovább 2018-08-21

Így ünnepelte Makó Magyarország születésnapját

„Értékeket akarunk megőrizni. Európát meg akarjuk őrizni európainak, Magyarországot magyarnak, Makót pedig makóinak.” - emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő a Maros-parti város augusztus 20-i ünnepségén. Magyarország születésnapját ezúttal a helyiekkel együtt ünnepelhette 14 nemzet 20 zenekarának több mint 1000 tagja is, a Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválnak

Tovább 2018-08-21

Átvette díszpolgári címét Tóth István

„Mindig meg kell újulni, mert ami ma elég, az holnap kevés, holnapután pedig már nem elég” – ez a mottója Tóth Istvánnak a Váll-Ker Kft. ügyvezetőjének, a város új díszpolgárának. A díjat Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő adták át az ügyvezetőnek.

Tovább 2018-08-21

Elhunyt a „legmakaibb makai”

90 éves korában elhunyt Tóth Ferenc muzeológus, helytörténész Makói József Attila Múzeum nyugalmazott igazgatója , Makó város díszpolgára a Csongrád megye közgyűlése Alkotói-díjasa a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje. A legmakaibb makai”

Tovább 2018-08-21

Húsz zenekar több mint ezer tagja fújta a hétvégén Makón

Ebben az esztendőben 25. alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Fúvószenekari Világkonferencia, melyre számos nemzet zenekarai és zenészei érkeztek városunkba. A nívós rendezvénysorozat megnyitójára pénteken került sor a Makovecz téren a Zenepavilon alatt, ahol a kellemetlen időjárás ellenére is emelkedett hangulat és jókedv uralkodott.

Tovább 2018-08-21

Átadták az „Év diákmunkása” elismeréseket

„Az Év diákmunkása” elismerő oklevéllel ajándékozták meg ma délelőtt a Makói Járási Hivatalban azt a három diákot, akik vállalták, hogy munkával töltik a nyári szünetük egy részét, és ezt ráadásul kiemelkedően teljesítették. Az okleveleket Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője nyújtotta át számukra.

Tovább 2018-08-21

Újabb lapszámmal bővült a Marosvidék folyóirat

Kerekes Éva legutóbbi csúcshódításáról, Izraelről és a makói téglagyártás történetéről is olvashatnak azok, akik kézbe veszik a Marosvidék folyóirat legújabb kiadványát, melyet múlt pénteken mutattak be. A kulturális eseménynek a Glorius Vigadó impozáns udvara szolgált helyszínéül.

Tovább 2018-08-21

Makói Híradó 2018.08.17. HD

- Gyerekek és idősek közösen szórakoztak - Makón négy napig a fúvószenekaroké lesz a főszerep - Játékkal tanultak a természettudományokról - 15 leendő elsős ismerkedett egy héten keresztül a Bartókkal

Tovább 2018-08-17

Makón négy napig a fúvószenekaroké lesz a főszerep

A Magán Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakképző Iskola huszonöt éves fennállását ünnepeli. A jubileum kapcsán a szintén negyedévszázados múlta visszatekint Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiváljuk

Tovább 2018-08-17

Gyerekek és idősek közösen szórakoztak

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény már negyedik alkalommal rendezte meg a Királyhegyesi utca Idősek klubja épületében és udvarán Nyári Játszóházi programsorozatát. Csütörtökön került sor a záróeseményre, ahol nagyszülők és unokák egymás társaságában tölthettek el néhány órát.

Tovább 2018-08-17

Játékkal tanultak a természettudományokról

Továbbra is tartanak a József Attila Múzeumban az ingyenes táborok. A héten a „Naprendszer csodái” című foglalkozásra invitálták a gyerekeket a skanzenbe. A tanítónők olyan programokkal készültek, melyekkel a diákok közelebb kerülnek a természettudományos tantárgyakhoz.

Tovább 2018-08-17

15 leendő elsős ismerkedett egy héten keresztül a Bartókkal

Mozaikból dinnye vagy méhecskés tolltartó – többek között ilyen és ehhez hasonló kreatív dolgokat készíthettek a leendő elsősök a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének előkészítő táborában a hét folyamán. A kezdeményezéssel már sokadik éve arra törekednek, hogy mind a gyermekek, mind pedig a pedagógusok dolgát gördülékenyebbé tegyék majd szeptembertől.

Tovább 2018-08-17

Társalgó: Makói Nyár összefoglaló 2018.08.16.

- Primadonnák - ZORÁN - A Pál utcai fiúk - Bob herceg

Tovább 2018-08-16

Makói Híadó 2018.08.16. HD

- Újabb pályázati lehetőség a vállalkozások számára - Tilos fürdeni a makói szabadstrandon - Sonkodi Rita festészeti kurzusa is véget ért a Művészetek Katedráján - Nemsokára gyerkőcökkel telnek meg az iskolapadok - A régi könyvtár is ott lesz az újban

Tovább 2018-08-16

Újabb pályázati lehetőség a vállalkozások számára

Az utóbbi időszakban 70-80%-os csökkenés mutatható ki az álláskeresők számában. A munkaerő-piaci helyzet további javítása érdekében országosan egy hatmilliárd forintos foglalkoztatást segítő pályázati támogatást hirdetett meg a kkv szektor számára a Magyar Állam. Az érintett vállalkozások szeptember 15-ig jelentkezhetnek.

Tovább 2018-08-16

A régi könyvtár is ott lesz az újban

Az új épületünkben benne lesz a múltunk, nem csak a jelenünk és a jövőnk – hangsúlyozta Szikszai Zsuzsanna a József Attila Múzeum és Könyvtár igazgatója, amikor rápillantott megvásárolt festményükre. Az alkotás a régi bibliotékát ábrázolja a maga egyszerűségével és nyugalmával.

Tovább 2018-08-16

Sonkodi Rita festészeti kurzusa is véget ért a Művészetek Katedráján

Tíz napon át 18 alkotni vágyó fiatal dolgozhatott Sonkodi Rita festőművész szárnyai alatt, a Művészetek Katedrájának festészeti kurzusán, amely tegnap ért véget. A zárótárlatnak a Hagymatikum adott otthont, ahol közel 60 művet állítottak ki.

Tovább 2018-08-16

Tilos fürdeni a makói szabadstrandon

Nagy Nándor a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást televíziónk munkatársainak arról, hogy tilos fürdeni a helyi szabadstrandon. Csüggednie azonban senkinek sem kell, ugyanis a Kalandpart továbbra is várja a látogatókat, valamint a vízparton olvasni, napozni, illetve feltöltődni szintén lehet.

Tovább 2018-08-16

Nemsokára gyerkőcökkel telnek meg az iskolapadok

Hamarosan újra becsengetnek az oktatási intézményekben és kezdetét veszi a 2018-19-es tanév. Az iskolára való felkészülés számos családot érint, ezért stábunk kíváncsi volt arra, hogy miképp zajlik a tanszervásárlás egy-egy háztartásban.

Tovább 2018-08-16

Makói Híradó 2018.08.15. HD

- Makóra már érkeztek tankönyvek - Meg kell őrizni az utókornak is a „nagy sömmi”-t - Weszely Bence Tamás kint járt a Római Ministráns Világtalálkozón - „Makó megtanult grillen és kemencében sütni” - Filmet forgatnak Makó nevezetességeiről

Tovább 2018-08-15

Weszely Bence Tamás kint járt a Római Ministráns Világtalálkozón

A pápával találkozhatott Weszely Bence Tamás a Római Ministráns Világtalálkozó alkalmával. A 16 éves makói fiatal életre szóló élményt szerzett az egyhetes zarándoklaton.

Tovább 2018-08-15

Filmet forgatnak Makó nevezetességeiről

Nem mindennapi technikával érkezett egy vietnámi csoport az idei évben megrendezett Ázsia Expresszre. A nemzetközi gyermek és ifjúsági filmfesztivál egyik programja, hogy a vendégek saját szemszögükből mutatják be Makót egy kisfilm segítségével.

Tovább 2018-08-15

„Makó megtanult grillen és kemencében sütni”

Némedi József többszörös magyar bajnok ,olimpiai és világbajnoki helyezett, európa bajnoki bronzérmes mesterséf arra vállalkozott ,hogy a Valker Kft által kifejlesztett és gyártott kemencében és grillen készítsen ételeket. Televíziónk stábja az előkészületektől a tálalásig nyomon követte az eseményeket.

Tovább 2018-08-15

Makóra már érkeztek tankönyvek

Augusztus elsején kezdődött el a 2018-19-es tanév tankönyveinek kiszállítása az oktatási létesítményekbe. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményeibe is szállították már belőlük.

Tovább 2018-08-15

Meg kell őrizni az utókornak is a „nagy sömmi”-t

Az ökológiai egyensúly fenntartása érdekében egy új magyar szürkemarha törzstenyészetet hoztak létre Montág- pusztán, melynek otthonául ezentúl egy szintén teljesen új, modern állattartótelep fog szolgálni. A beruházást Nagy István agrárminiszter, Lázár János országgyűlési képviselő, valamint Tirják László, a Körös- Maros Nemzeti Park igazgatója adtak át a tegnapi napon.

Tovább 2018-08-15

Makói Híradó 2018.08.14. HD

- Színvonalas koncertek szòrakoztatták a kilátogatòkat a kézműves fesztiválon - Koltay Gábor legendás rendező volt a szabadegyetemet záró pódiumbeszélgetés vendége - Kultúrák találkozása a Hagymatikumban - Küzdelmes makói győzelem - Rendőrségi hírek

Tovább 2018-08-14

Színvonalas koncertek szòrakoztatták a kilátogatòkat a kézműves fesztiválon

Fergeteges hangulatot varázsolt a Mystery Gang, az Over 3, valamint a Wox együttes a Kiskaska fesztiválon. Mind a két napon megtelt a Makovecz-tér a kikapcsolódni vágyókkal.

Tovább 2018-08-14

Küzdelmes makói győzelem

Egy góllal tudott nyerni az M-Foci Kft. az Iváncsa KSE együttese ellen szombaton hazai pályán. A bravúros gólt Széll Kristóf szerezte meg csapatának.

Tovább 2018-08-14

Kultúrák találkozása a Hagymatikumban

A pénteki megnyitót követően az Ázsia Expressz a Hagymatikumban állomásozott. A szervezők egy tehetségkutatóval örvendeztették meg a fürdőzőket és a fesztivál vendégeit. Kuriózumként keleti egzotikus ételek interaktív gasztronómiai bemutatóját láthatták emellet pedig helyi zenészek szórakoztatták a résztvevőket.

Tovább 2018-08-14

Koltay Gábor legendás rendező volt a szabadegyetemet záró pódiumbeszélgetés vendége

Hosszútávú terveket dédelget a makói Forgatòs Táncegyüttessel Koltay Gábor- derült ki a Művészetek Katedrája záró rendezvényén. A Balázs Béla-díjas magyar rendezővel Varga Márta beszélgetett.

Tovább 2018-08-14

Makói Híradó 2018.08.13. HD

- 1653 diák kap beiskolázási támogatást - Új helyre költözött a Makói Portékatár - Csoda járgányok a Maros-parton - Kézműves fesztivál a Makovecz téren - Begurult Makóra az Ázsia Expressz

Tovább 2018-08-13

Begurult Makóra az Ázsia Expressz

„Érték, minőség, barátság és együttműködés - ezeket hűen tükrözi az Ázsia Expressz vonata” – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester a programsorozat nyitóünnepségén a Hagymaházban. A rendezvényre számos vendég érkezett határon túlról is, hogy a mozi és a filmkészítés iránti szenvedélyüknek hódoljanak. Emellett persze több más kulturális programon is részt vehetnek majd az elkövetkezendő néhány napban.

Tovább 2018-08-13

1653 diák kap beiskolázási támogatást

A tavalyi öt millió forint helyett idén már 8,5 millió forintot szán a Makói Önkormányzat arra, hogy támogassa a helyi diákok beiskolázását. A hírt egy sajtótájékoztatón jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester, aki arról is beszélt: a 2018/2019-es tanévkezdés előtt ötezer forintos utalványt kapnak a tanulók, melyet négy helyi írószerben vásárolhatnak majd le.

Tovább 2018-08-13

Kézműves fesztivál a Makovecz téren

A kézműves termékeké volt a főszerep a hétvégén megrendezett Kiskaska fesztiválon. A lakásdekorációtól kezdve a hidegen sajtolt olajokig és lisztekig számos portéka várta a kilátogató családokat a kétnapos rendezvénysorozaton.

Tovább 2018-08-13

Csoda járgányok a Maros-parton

A nyári időszak egyik legnépszerűbb eseménye a Marosmenti Volkswagen Konszern Party, melynek immár nyolcadik alkalommal volt házigazdája Makó. A szombati nagyszabású eseményre számos résztvevő látogatott el járműveik kíséretében.

Tovább 2018-08-13

Új helyre költözött a Makói Portékatár

Új helyre költözött a Portékatár. Ezentúl az ismét üzemelő kávézóban lehet megtalálni, így a turisták a városnézés közben egy frissítő elfogyasztása után a szuveníreket is beszerezhetik a Maros-parti városról.

Tovább 2018-08-13

Makói Híradó 2018.08.10. HD

- Új edző az M-Foci Kft. élén - A Makovecz téren két napon át Kézműves Mulatság várja a kikapcsolódni vágyókat - Döntött a zsűri az a 65. Őszi Tárlatra érkezett műalkotásokról - Különleges autók tanyáznak a hétvégén a Maros-partján - A vizuális kultúra is helyet kapott az idei Művészetek Katedráján

Tovább 2018-08-10

Különleges autók tanyáznak a hétvégén a Maros-partján

Családias hangulat és jókedv várja az érdeklődőket a számos program mellett a XIII. Marosmenti Volkswagen Konszern partyn szombaton. A helyszín most is adott, a Maros partján található Zöldház lesz, ahová a legutóbbi egyeztetések szerint mintegy száz autó fog érkezni.

Tovább 2018-08-10

Döntött a zsűri az a 65. Őszi Tárlatra érkezett műalkotásokról

Megtörtént a 65. Őszi Tárlatra érkezett műalkotások zsűrizése az Alföldi Galériában. Az öttagú grémiumnak nehéz volt a feladata, mert idén összesen 241 alkotó 530 munkájáról kellett véleményt alkotnia.

Tovább 2018-08-10

A Makovecz téren két napon át Kézműves Mulatság várja a kikapcsolódni vágyókat

Mystery Gang, Csordás Tibor, Wox Együttes, valamint az Over 3 lép fel a Makói Kiskakas Kézműves mulatságon, a hétvégén. A szervezők a Makovecz térre várják a kilátogatókat, ahol a számos színes program mellett saját készítésű termékek és kézműves sörök is kaphatóak lesznek.

Tovább 2018-08-10

A vizuális kultúra is helyet kapott az idei Művészetek Katedráján

Az idei Művészetek Katedrája, összművészeti szabadegyetem kurzusai között helyett kapott a vizuális kultúra is. A Czibolya Kálmán által vezetett képzésre tegnap délután látogatott ki stábunk, ahol részletesen bepillanthattunk a műhelymunkába.

Tovább 2018-08-10

Új edző az M-Foci Kft. élén

Szombaton mutatkozik be hazai pályán az M-Foci Kft. megújult formációja az Iváncsa együttese ellen. A játékos keret mellett edzőváltás is történt, ezt a feladatkört ezentúl Magyar György tölti be.

Tovább 2018-08-10

Társalgó 2019.08.09.

- Retró fsztivál - Világzenei találkozó - Művészetek Katedrája

Tovább 2018-08-09

Makói Híradó 2018.08.09. HD

- A csángó kultúra bűvkörében - Különleges kiállítással nyitotta meg kapuit a XI. Natura Marosmenti Művésztelep - Újabb siker kapujában Makó - Egész évben szükség van a vérellátókra - A héten folytatódik a kánikula

Tovább 2018-08-09

A héten folytatódik a kánikula

Még a héten is tart a 30 fok feletti időjárás. A hosszantartó melegben fontos a napi 3-4 liter folyadék fogyasztása. Érdemes odafigyelni a bőr és a szem megfelelő védelmére is, hisz a magas UV sugárzásnak káros hatásai vannak.

Tovább 2018-08-09

A csángó kultúra bűvkörében

A Művészetek Katedrája keretében az idei esztendőben a kurzusok között helyett kapott a népi ének is. A képzés vezetője, Petrás Mária Magyar Örökség – díjas népdalénekes a csángó kultúra színe-javát hozta magával Maros-menti településünkre.

Tovább 2018-08-09

Újabb siker kapujában Makó

A 25-ös szám jegyében zajlik a makói Magán Zeneiskola idei éve, hiszen negyed évszázada alapították az intézményt. Azóta minden alkalommal augusztus 20-án megrendezik a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót az Újévi Koncertek állandó fellépői. A jubileum kapcsán jövő héttől világkonferenciának ad helyet városunk.

Tovább 2018-08-09

Különleges kiállítással nyitotta meg kapuit a XI. Natura Marosmenti Művésztelep

V. Nagy Nándor vásárhelyi képzőművész kiállításával nyitotta meg kapuit az idei, immár tizenegyedik alkalommal megrendezett Natura Marosmenti Művésztelep. A vernisszázs különlegessége ezúttal nem önmagukban, a művekben rejlik, hanem abban az összhangban, amely létrejött az alkotások, és az azoknak helyszínt adó Glorius Vigadó hangulatos udvara között.

Tovább 2018-08-09

Egész évben szükség van a vérellátókra

Nyári feltöltődés? Tölts fel másokat is! Adj vért! – ezzel az elnevezéssel indított kampányt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Az akció célja, hogy a nyáron is ébren tartsák a véradói aktivitást.

Tovább 2018-08-09

Makói Híradó 2018.08.08. HD

- Egyetlen jó ötlet is elég lehet a sikerhez - Elstartolt a Művészetek Katedrája - A VargaBalett tánctáborban közel 100 fiatal sajátíthatja el a balett alapjait - Az önfeledt alkotás öröme - Rendőrségi hírek

Tovább 2018-08-08

Egyetlen jó ötlet is elég lehet a sikerhez

„A bizalom egy óriási érték a mai világban” – fejtette ki Fülöp Zoltán, kisvállalati PR specialista a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének meghívására tartott előadásában a Korona Szállóban. A szakember igyekezett segítséget nyújtani a cégeknek és vezetőiknek abban, hogy minimális anyagi befektetéssel is tudjanak jelentős hírnevet szerezni és sikereket elkönyvelni.

Tovább 2018-08-08

Natalia Gorbunovától tanulhattak a résztvevő fiatalok a Művészetek Katedráján

Natalia Gorbunova hárfaművész-tanár kurzusai is elkezdődtek a Művészetek Katedráján. A négynapos táborban, nyolc fiatal fejlesztheti a hangszertudását. Az új ismeretekről csütörtökön adnak számot a gyerekek a zárókoncerten.

Tovább 2018-08-08

A VargaBalett tánctáborban közel 100 fiatal sajátíthatja el a balett alapjait

Kilencven lelkes fiatal vesz részt a VargaBalett Táncműhely nyári intenzìv kurzusán. Négy helyszínen négy különböző táncstílussal ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az ötnapos tábor zárása Makón és Szegeden is egy Flasmob, azaz egy utcai villám csődület lesz.

Tovább 2018-08-08

Az önfeledt alkotás öröme

A Művészetek Katedrája már második alkalommal nyitotta meg kapuit a tanulni vágyó fiatalok előtt. Az egyik kurzuson Sonkodi Rita festőművész szárnyai alatt alkothatnak az ifjú tehetségek. A már javában tartó képzésre Farkas Éva Erzsébet az Angyalsóhaj Alapítvány fővédnöke is ellátogatott.

Tovább 2018-08-08

Makói Híradó 2018.08.07. HD

- Elstartolt a Művészetek Katedrája - Lázár János munkára jelentkezik - Több, mint 26 edzésformába lehetett bepillantást nyerni - Országos a sebességellenőrzési akció egy héten át - Már vásárolhatóak a jegyek a 2019 Szegedi Szabadtéri Játékokra

Tovább 2018-08-07

Elstartolt a Művészetek Katedrája

A növendékek és a mestertanárok köszöntésével, majd a nagyközönség számára szervezett Katedra Plusz beszélgetéssel indul el az idei Művészetek Katedrája Makón. A közös munka megkezdése alkalmából vendégként érkezett városunkba Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, aki kiemelte nagyon fontos, hogy mindenki életében ott legyen a művészet.

Tovább 2018-08-07

Lázár János munkára jelentkezik

„Ez a vidék egy száz évvel ezelőtti politikai diktátum eredményeképpen az ország széle lett, és ott élni nem ugyanaz, mintha valaki az ország közepén, a centrumában él. Ennek szeretnénk véget vetni azzal, hogy az itt élő közösségek számára is lehetőségeket teremtünk” – emelte ki Lázár János újabb, a közösségi oldalán megosztott videójában. Mint ismeretes, az újonnan, ismét megválasztott országgyűlési képviselő ellátogatott választókerülete összes településére a közel múltban, az itt szerzett tapasztalatokat pedig most rövid videókban foglalja össze.

Tovább 2018-08-07

Több, mint 26 edzésformába lehetett bepillantást nyerni

Számos edzésformába kóstolhattak bele az érdeklődők a Mozgások Éjszakáján péntek este. A programsorozat idén is sok sportolni vágyót vonzott a különböző helyszínekre, ahol aktívan tölthették el idejüket.

Tovább 2018-08-07

Országos a sebességellenőrzési akció egy héten át

Országos sebességellenőrzési akciót tart a rendőrség hétfőtől péntekig, a gyorshajtók kiszűrésére - mondta Jámbor István ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakirányító osztályának vezetője egy, a Magyar Televíziónak adott interjúban. Kiemelte: nem a bírsággal fenyegetés, hanem a tettenérés valószínűsége az, ami hat a gyorshajtókra, és hogy annak következménye lehet.

Tovább 2018-08-07

Már vásárolhatóak a jegyek a 2019 Szegedi Szabadtéri Játékokra

Még nincs vége az idei évadnak de máris lehet tudni a 2019 es műsort , és a jegyárusítás is megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaira. Nyolc produkció keretében a legszélesebb műfaji skálát sorakoztatják fel a Dóm téri és a felújított újszegedi színpadon. Lesz hazai ősbemutató,világhírű musical,opera,próza,balett és táncjáték is.

Tovább 2018-08-07

Makói Híradó 2018.08.06. HD

- Kedvenceinket is óvjuk a hőségben - Makón a turizmus lehet a jövő - A színjátszás ifjú tehetségei - Számos strandsport várta a kikapcsolódni vágyókat a Hagymatikum udvarán - Akusztikus rock, csipetnyi népzenével

Tovább 2018-08-06

A színjátszás ifjú tehetségei

Mint arról már korábban beszámoltunk a VargaBalett Táncműhely szervezésében idén nyáron is megrendezték a már több évre visszatekintő Kocsis György Színjátszótábort, melynek a Kálvin Téri Református Általános Iskola szolgált helyszínéül. Az egy hetes programot egy sokrétű bemutató koronázta meg a Hagymaházban.

Tovább 2018-08-06

Számos strandsport várta a kikapcsolódni vágyókat a Hagymatikum udvarán

Többek között homokfoci, strandröplabda és lábtenisz is várta a mozogni vágyókat a Hagymatikumban megrendezett Sportnapon. A hétvégi rendezvényre nem csak a térségből, hanem Romániából is neveztek, így több mint húsz csapat versenghetett a népszerű eseményen.

Tovább 2018-08-06

Akusztikus rock, csipetnyi népzenével

A Zenepaviloni programsorozat legutóbbi vendége a Good Company együttes volt. A négy főből álló formáció különleges zenei világot képvisel, mellyel az Ismerős Arcok zenekar figyelmét is felkeltették, ezzel állandó vendégzenekaruknak mondhatják magunkat.

Tovább 2018-08-06

Makón a turizmus lehet a jövő

Makón a turizmus fejlesztése lehet a település jövője – emelte ki Lázár János a közel múltban közösségi oldalán. Az országgyűlési képviselő az elmúlt időszakban felkereste a választókörzetében lévő összes település vezetését, hogy egyeztessen a jövőre vonatkozó szándékaikat illetően, és ezeket a találkozásokat most időről időre, egy- egy rövid videóban foglalja össze.

Tovább 2018-08-06

Kedvenceinket is óvjuk a hőségben

A nyári hónapok rekkenő hőségében figyelmet kell fordítani arra, hogy a háziállatok is szenvednek az időjárási viszontagságok miatt. Felelős gazdaként fontos, hogy gondoskodjunk a kedvencek megfelelő védelméről és arról, hogy megelőzzük az ilyenkor jelentkező esetleges problémákat.

Tovább 2018-08-06

Makói Híradó 2018.08.03. HD

- Az anyatejes táplálkozás fontosságára hívták fel a figyelmet - A hátrányos helyzetű gyermekek a kosárlabda alapjait sajátíthatták - Indiai ízek arattak sikert a fürdőfesztivál főzőversenyén - Tűzgyújtási Tilalom - Rövid hírek

Tovább 2018-08-03

Tűzgyújtási Tilalom

Érvényben van Csongrád és Bács-Kiskun megyében a tűzgyújtási tilalom. Idén eddig csaknem 1800 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Szakemberek szerint az esetek alapján szinte kivétel nélkül emberi gondatlanságra vezethetők vissza.

Tovább 2018-08-03

Indiai ízek arattak sikert a fürdőfesztivál főzőversenyén

A fürdőfesztivál záró napján a gasztronómiáé volt a főszerep, ugyanis egy főzőverseny keretében többen is megcsillogtatták konyhai tudásukat. Mindemellett pörgős zenékre lehetett vízi nippon zengozni, valamint a Minestrone zenekar megmutatta a közönségnek, hogy zöldségeken is lehet muzsikálni.

Tovább 2018-08-03

A hátrányos helyzetű gyermekek a kosárlabda alapjait sajátíthatták

Hátrányos helyzetű fiatalok sajátíthatták el tegnap a kosárlabda alapjait. „Értékközvetítés a Makó-térségi közösségben” című pályázta keretében öt alkalommal biztosítottak a fiatalok számára változatos programoknak az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2018-08-03

Az anyatejes táplálkozás fontosságára hívták fel a figyelmet

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény az Anyatejes Világnap alkalmából hagyományosan összehívja a védőnőket, a szülőket és a gyermekeket egy közös programra, melynek idén is a József Attila Gimnázium aulája adott otthont. Az esemény célja, hogy felhívják a kismamákat a szoptatás fontosságára, emellett közösségkovácsoló ereje is van.

Tovább 2018-08-03

Makói Híradó 2018.08.02. HD

- Légi felderítéssel két nap alatt 117 parlagfűvel fertőzött földterületet azonosított be a hatóság - Móka és a kacagás a Pótnagyik táborában - Csengeri Attila és Gregor Bernadett a Hagymatikumban lépett színpadra - Nemzetközi edzőmeccs a Maros-parton

Tovább 2018-08-02

Társalgó 2018.08.02.

Hatodik alkalommal rendeztek fürdőfesztivált a Hagymatikumban. Idén az időjárás is pazar volt és a programok is rengeteg látogatót vonzottak a három nap alatt. Ezt mutatjuk meg ma Társalgónkban

Tovább 2018-08-02

Nemzetközi edzőmeccs a Maros-parton

A körülbelül 350 fővel működő UTE labdarúgó akadémia U10 és U15 közötti korosztályai Makón töltik augusztusi edzőtáboraikat, amely 3 teljes hetet vesz igénybe. Az intenzív edzés és nemzetközi edzőmeccsek mellett azért a pihenés, a városnézés és a szórakozás is teret kap, ezek miatt is esett Makóra a választás.

Tovább 2018-08-02

Csengeri Attila és Gregor Bernadett a Hagymatikumban lépett színpadra

A fürdőfesztivál második napján is garantált volt a szórakozás. Aquazumba, erős ember verseny, bűvészbemutató, Csengeri Attila és Gregor Bernadett színművészek közös produkciója, valamint a Blues B.R. Others Show tették még emlékezetesebbé a rendezvénysorozatot.

Tovább 2018-08-02

Légi felderítéssel két nap alatt 117 parlagfűvel fertőzött földterületet azonosított be a hatóság

Júliusban a Csongrád Megyei Kormányhivatal Földhivatali osztályai 71620 hektár területet ellenőriztek le légi felderítéssel, illetve gépjárművekkel. A felderítés megkezdése óta Csongrád megyében 28 olyan jegyzőkönyv készült, mely megalapozhatja növényvédelmi bírság kiszabását.

Tovább 2018-08-02

Móka és a kacagás a Pótnagyik táborában

Mintha valóban a nagymamájuknál töltenék a nyári szünetet a Pótnagyi táborba érkező gyerekek. Édességet és gyümölcsöt esznek, egész nap játszanak, melyet csak néhány rövid program szakít meg.

Tovább 2018-08-02

Makói Híradó 2018.08.01. HD

- Az előző évekhez hasonlóan idén sem maradunk hűsítő nélkül - Egyre népszerűbb a VargaBalett színjátszótábora - Múlt századi relikviák a múzeumban - Szentpéteri Csilla fiával csatlakozott a makói táborozókhoz

Tovább 2018-08-01

Az előző évekhez hasonlóan idén sem maradunk hűsítő nélkül

Hazánkba is megérkezett az Európa-szerte már jellemző hőség, amely akár veszélyes is lehet egészségünkre. Főként az idősek, a gyermekek és a szív-és érrendszeri problémákkal küzdők vannak ekkor kitéve igazán nagy veszélynek. A korábbi évekhez hasonlóan Makó város önkormányzata idén is több olyan intézkedést vezetett be, amelyek segíthetnek átvészelni a lakosoknak a forró napokat.

Tovább 2018-08-01

Egyre népszerűbb a VargaBalett színjátszótábora

Egy héten keresztül, négy színművésztől tanulhatnak a gyerekek a VII. Kocsis György Színjátszótáborban. Mesétől egészen a balladáig, több szerepben is kipróbálják magukat a növendékek. A tábor célja, hogy önbizalmat és spontaneitást adjon. A tanultakról szombaton tartanak bemutatót a Hagymaházban.

Tovább 2018-08-01

Múlt századi relikviák a múzeumban

Kerámiák és textilek, értékes használati tárgyak, több száz képeslap és levél - csak néhány alkotóelem abból a példátlan hagyatékból, ami Istók Margit zenepedagógus végrendelkezése alapján a József Attila Városi Múzeumba került. A hosszú és aprólékos restaurálási és leltározási munkálatok már megkezdődtek annak érdekében, hogy a nagyközönség számára minél hamarabb láthatóvá váljanak a nagy jelentőséggel bíró relikviák.

Tovább 2018-08-01

Fürdőfesztivál Bereczki Zoltánnal

A közönség legnagyobb örömére a fürdőfesztivál első fellépője az eMeRTon-díjas Bereczki Zoltán volt. A koncertet számos program követte, így a vendégek például betekintést nyertek a Hagymatikum masszázs kínálatába, valamint country táncokat is láthattak.

Tovább 2018-08-01

Szentpéteri Csilla fiával csatlakozott a makói táborozókhoz

Az Életrevalók-tábor sztárvendége Szentpéteri Csilla zongoraművész, aki fiával csatlakozott a makói gyermektáborhoz. A fiatalok a színes programok mellett a Kukorica-útvesztőbe is ellátogattak, ahova stábunk is elkísérte őket.

Tovább 2018-08-01

Makói Híradó 2018.07.31. HD

- Az előző év sporteseménye idén sem okozott csalódást - Újra várja a tanulni vágyókat a Művészetek Katedrája - 125 éves a makói vasút - Varázslatos percek a Retro Szombaton

Tovább 2018-07-31

Az előző év sporteseménye idén sem okozott csalódást

Idén immár zsinórban negyedik éve került megrendezésre a TNT team challenge crossfit bajnokság Makón, a városi sportcsarnokban. Az évről évre növekvő érdeklődés megmutatkozott, rekordlétszámú, 14 csapat mérettette meg magát a versenyen.

Tovább 2018-07-31

Varázslatos percek a Retro Szombaton

A múltat idézték fel a Hagymaház előtti téren megrendezett Retro Szombaton, ahol számos program várta az érdeklődőket. A délelőtt folyamán a gyerekeknek interaktív produkciókkal kedveskedtek, míg délután sztárvendégek hozták el a ’80-as évek legjobb slágereit.

Tovább 2018-07-31

Több tonna búzát gyűjtenek a rászorulók megsegítésére

A gazdák úgy gondolják, hogy fontos részt venni egy ilyen nemes kezdeményezésben – mondta Kádár József, a Csanád és Térsége Gazdakör elnöke az idei Magyarok Kenyere Programmal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón. Csongrád megyében számos településen fognak össze a gazdálkodók már évek óta, hogy búzaadománnyal segítsenek a rászoruló gyermekeken és családjaikon.

Tovább 2018-07-31

125 éves a makói vasút

A számos, színes program mellett egy rendhagyó, vasúttörténeti kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők a közel múltban megrendezett Állomás téri napon. Az eseményen részt vett Lázár János országgyűlési képviselő is, mint mondta: a közlekedés, különösen a kötöttpályás és a vasútfejlesztés szívügye, így örömmel tett eleget Toldi János települési képviselő meghívásának.

Tovább 2018-07-31

Újra várja a tanulni vágyókat a Művészetek Katedrája

A személyiségfejlesztés egyik legfontosabb eszköze a művészetoktatás – emelte ki Farkas Éva Erzsébet, az Angyalsóhaj Alapítvány fővédnöke az idei Művészetek Katedrája programsorozattal kapcsolatos sajtótájékoztatón hétfőn. A rendezvények iránt előzetesen közel másfélszer annyian érdeklődnek, mint a tavalyi évben. Idén is minden kurzuson neves és elismert művészek szárnyai alatt tanulhatnak a jelentkezők.

Tovább 2018-07-31

Makói Híradó 2018.07.30. HD

- Elfogadták Makó Településképi Arculati Kézikönyvét - Új helyre költözött a két nyugdíjas klub - Szellemi rekreációs központot kap Makó az új Makovecz-könyvtárral - Fergeteges fürdőfesztivál - A Makói Nyár évadzáró operettje

Tovább 2018-07-30

Szellemi rekreációs központot kap Makó az új Makovecz-könyvtárral

Az épület egyszerre modern és hagyományos, magyar és világszínvonalú- fogalmazott Lázár János az épülő új Makovecz-könyvtár bejárása során. A bibliotékát Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel és a kivitelezővel közösen tekintette meg az országgyűlési képviselő. A tervek szerint a könyvtárat a város újjáépülésének 320. születésnapján nyitnák meg a nagyközönség előtt.

Tovább 2018-07-30

A Makói Nyár évadzáró operettje

Huszka Jenő nagysikerű operettjét, a Bob Herceget láthatta a nagyérdemű a Makói Nyár Szabadtéri esték zárásaként. A Veszprémi Petőfi Színház művészeit erősítette Kállay Bori érdemes művész, valamint Dósa Mátyás színész is.

Tovább 2018-07-30

Fergeteges fürdőfesztivál

A fürdőfesztivál keretében három napos, önfeledt kikapcsolódás várta a Hagymatikum vendégeit. Sztárfellépők, zenekarok, főzőverseny, bűvészbemutató és megannyi szórakozató program tarkította a palettát.

Tovább 2018-07-30

Új helyre költözött a két nyugdíjas klub

A Justh Gyula utcai egykori bölcsőde épületét kapták meg az Újvárosi- és a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klubok. Az egyesületek korábbi otthonául szolgáló létesítmény lebontásra kerül, mivel helyére kézilabda csarnok épül- mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester egy sajtótájékoztató keretében.

Tovább 2018-07-30

Elfogadták Makó Településképi Arculati Kézikönyvét

Rendkívüli testületi ülésen elfogadták ma reggel az elkészült Településképi Arculati Kézikönyvet, valamint az ehhez kapcsolódó, Makó településképének védelméről szóló rendeletet. Emellett a grémium döntött arról is, hogy a Marosmenti Kutyások Egyesületének rendezvényét a város 400 ezer forint erejéig támogatja.

Tovább 2018-07-30

Makói Híradó 2018.07.13. HD

- Lázár János a Makói TVben - Tóth István a város díszpolgára 2018-ban. - Javában tart a búza, a vöröshagyma és a fokhagyma betakarítása - Kalandra hív a Kukorica-útvesztő! - Gyógyászati szolgáltatások tárháza várja a Hagymatikumba érkezőket

Tovább 2018-07-13

Gyógyászati szolgáltatások tárháza várja a Hagymatikumba érkezőket

A Hagymatikum gyógyászati részlegén a kezelések széles palettája áll a vendégek rendelkezésére. A terápiák során testi, valamint lelki felüdülésre egyaránt lehet számítani. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár támogatásával egy évben kétszer tizenöt kezelést lehet felvenni, ám a makóiaknak ez teljesen ingyenes, hiszen az önrészt Makó Város Önkormányzata átvállalja.

Tovább 2018-07-13

Kalandra hív a Kukorica-útvesztő!

Egy hónapon át várja a kalandra vágyókat a Kukorica-útvesztő fesztivál Kiszomboron. A jubileumi rendezvényen a koncertek mellett többek között lesz solymászbemutató, kézműves foglalkozások, valamint kincskeresés és honismereti vetélkedők is.

Tovább 2018-07-13

Lázár János a Makói TVben

19 településen járt az országgyűlési képviselő

Tovább 2018-07-13

Javában tart a búza, a vöröshagyma és a fokhagyma betakarítása

Javában tart a búza aratása, valamint a fokhagyma és vöröshagyma betakarítása Makón és környékén. A tapasztalatok alapján a termés minősége és mennyisége egészen jónak ígérkezik- mondta el televíziónknak Kádár József, a Csanád és Térsége Gazdakör elnöke. A földeken a mezőgazdasági gépek gőzerővel dolgoznak, mindez azonban a környékbeli utak forgalmára is hatással van, így érdemes fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedni.

Tovább 2018-07-13

Tóth István a város díszpolgára 2018-ban.

Ebben az évben, június havi rendes ülésén döntött arról a képviselő-testület, hogy a 2018-as Vállalkozók Éve keretein belül Tóth Istvánnak, a Váll-Ker Kft. ügyvezetőjének adományozza a "Makó Város Díszpolgára" címet. A kitüntetett több évtizede köztiszteletben álló vállalkozó, hozzájárul Makó gazdasági valamint társadalmi fejlődéséhez, aktív szerepet vállal a város életében.

Tovább 2018-07-13

FogadóÓra – Lázár János

FogadóÓra - Lázár János

Tovább 2018-07-12

Társalgó – kulturális magazin 2018.07.12.

Társalgó - kulturális magazin 2018.07.12.

Tovább 2018-07-12

Makói Híradó 2018.07.12. HD

- Egy vásárhelyi cégnek köszönhetően megérkezett az első TAO pénz a Marosmenti UFC-hez - Közel egy milliós beruházáson esett át a Makói Óvoda - Rendezvényházként hasznosítanák az óföldeáki Návay-kúriát - Védekezzünk a parlagfű ellen! - Agyaggal dolgoznak a gyerekek a múzeumban - Háromnapos önfeledt kikapcsolódásra hív a Hagymatikum

Tovább 2018-07-12

Egy vásárhelyi cégnek köszönhetően megérkezett az első TAO pénz a Marosmenti UFC-hez

Egy vásárhelyi cégnek köszönhetően megérkezett az első TAO pénz a Marosmenti UFC-hez

Tovább 2018-07-12

Rendezvényházként hasznosítanák az óföldeáki Návay-kúriát

Óföldeák jó elhelyezkedése számos előnnyel szolgál a község számára – emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő szerdán, a településen tartott testületi ülésen. A délelőtt folyamán Simonné Sinkó Erika polgármester ismertette a helység jelenlegi helyzetét, de a jövőbeni tervekről is szó esett.

Tovább 2018-07-12

Közel egy milliós beruházáson esett át a Makói Óvoda

Egy pályázatnak köszönhetően közel egy millió forintból több fejlesztés is megvalósulhatott a Kálvin téri, a Hold utcai és az Erdélyi Püspök utcai óvodákban. Két mezítlábas sétányt építettek valamint három kerékpártárolót is felállítottak.

Tovább 2018-07-12

Háromnapos önfeledt kikapcsolódásra hív a Hagymatikum!

Az idei Fürdőfesztiválon többek között fellép Bereczki Zoltán, Gregor Bernadett és Csengeri Attila is. Most pénteken veszi kezdetét a háromnapos rendezvénysorozat, amelyen különböző mozgásformákat és fürdőszolgáltatásokat is kipróbálhatnak az érdeklődők. Továbbá számos program várja a kikapcsolódni vágyó családokat is.

Tovább 2018-07-12

Védekezzünk a parlagfű ellen!

Július elsejével kezdetét vette a parlagfű elleni védekezési kötelezettség betartásának hatósági ellenőrzése. Szabályszegés esetén a büntetés összege tizenötezer forinttól egészen öt millió forintig terjedhet.

Tovább 2018-07-12

Agyaggal dolgoznak a gyerekek a múzeumban

Egy ősi mesterséggel, a fazekassággal ismerkedhetnek meg a hét folyamán a táborozók a József Attila Múzeumban. A tárgyakat korongozás technikával készítek el a résztvevők, melyeket haza is vihetnek.

Tovább 2018-07-12

Makói Híradó 2018.07.11. HD

- Elkészültek a tervek, de még a főépítésszel is egyeztetnek az Almási iskola új épületegyütteséről - Egy új szálloda épülhet a Hagymatikum mellett - Több mint két milliárd forint támogatás érkezett a Csongrád megyei gazdálkodókhoz - Az adatvédelmi rendeletről volt szó a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének nyitórendezvényén - Számos makói egészségügyi dolgozó részesült főigazgatói elismerésben - Nyugi bár ad otthont a Társalgónak

Tovább 2018-07-11

Elkészültek a tervek, de még a főépítésszel is egyeztetnek az Almási iskola új épületegyütteséről

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ 1,4 milliárd forintot nyert az intézmény újjáépítésére egy pályázaton. A részleteket, valamint a már elkészült terveket Balázs József a tankerület igazgatója, valamint Sárai Róbert építésztervező mutatták be ma Makó város képviselőtestületének.

Tovább 2018-07-11

Egy új szálloda épülhet a Hagymatikum mellett

A turizmus lendületes fejlődése érdekében új javaslatokkal érkezett ma reggel Makóra Lázár János országgyűlési képviselő a Hagymatikum fürdő bővítése, a Makovecz-stílusú uszoda építése és a tervezett új szálláshelyek létesítése kapcsán. Ezekről ugyan egy zárt testületi ülés keretében tárgyaltak, ám a képviselő néhány fontos információt mégis megosztott hivatalos közösségi oldalán.

Tovább 2018-07-11

Nyugi bár ad otthont a Társalgónak

Televíziónk kulturális magazinja az előző évekhez hasonlóan a nyári hónapokban külső helyszínekről a város különböző pontjairól jelentkezik. Most csütörtökön a Nyugi bár ad otthont a Társalgónak ,melyet változatos témák színesítenek.

Tovább 2018-07-11

Számos makói egészségügyi dolgozó részesült főigazgatói elismerésben

Dr. Kallai Árpád főigazgató összesen 50 vásárhelyi és makói szakdolgozót részesített dicséretben Semmelweis nap alkalmából. A makói kórházból – többek között- elismerést vehetett át Dr. Kovács Krisztián szülész- nőgyógyász és Balog Tiborné osztályvezető szülésznő is.

Tovább 2018-07-11

Az adatvédelmi rendeletről volt szó a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének nyitórendezvényén

Idén május 25-től változások léptek életbe a digitálisan kezelt adatok területén, mely minden az online térben érintett céget érint. Az adatvédelmi rendelettel kapcsolatosan, azóta is felmerülnek kérdések. A teendőkre és tudnivalókra hívta fel az érdeklődők figyelmét dr. Horváth Péter ügyvéd, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének nyitórendezvényén tegnap a Korona Szállóban.

Tovább 2018-07-11

Több mint két milliárd forint támogatás érkezett a Csongrád megyei gazdálkodókhoz

z országban több mint húsz milliárd forintos nagyságrendben döntött az Agrárminisztérium különböző, a kertészetekben, mezőgazdaságban dolgozó valamint állattenyésztéssel foglalkozó gazdálkodók támogatásáról. A Csongrád megyei sikerekről dr. Juhász Tünde kormánymegbízott számolt be a sajtó munkatársainak, méghozzá az egyik nyertes, a mártélyi Szabó Lajos tanyáján.

Tovább 2018-07-11

Makói Híradó 2018.07.10. HD

- Farkas Éva Erzsébet polgármester felajánlotta közel 2 millió forint jutalmát jótékony célokra - Járdafelújítás a 7. választó körzetben - Diákokkal erősít a Kormányablak - Gitár dallamok szőtték át az Árpád-kori Rotunda falait -

Tovább 2018-07-10

Diákokkal erősít a Kormányablak

A Csongrád Megyei Kormányhivatal valamint a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola közötti együttműködési megállapodás alapján tizenhét tanuló végzi szakmai gyakorlatát a Makói Járási Hivatalban. A diákoknak százhatvan órát kell munkával teljesíteniük a közigazgatás területén.

Tovább 2018-07-10

Farkas Éva Erzsébet polgármester felajánlotta közel 2 millió forint jutalmát jótékony célokra

A városban lévő fogyatékkal élő fiatalok és felnőttek megsegítésére, az Erzsébet-ház felújítására és a bogárzói templom restaurálására ajánlotta fel Farkas Éva Erzsébet polgármester a jubileumi jutalmát. Ünnepélyes keretek között a díszteremben vehették át az érintett civilszervezetek az adományozó dokumentumot.

Tovább 2018-07-10

Rockabilly hangulat a Makovecz téren

Fergeteges hangulatot varázsolt a Tom White & the Mad Circus zenekara a hétvégén a Zenepavilonban. Az 1950-es évek rockabilly zenéje elevenedett meg a Maros-parti város főterén, ahol a kilátogatók táncra is perdültek.

Tovább 2018-07-10

Járdafelújítás a 7. választó körzetben

Javában zajlanak a munkálatok a Posta utcában. A projektre az önkormányzat városrészenként egységesen 20 millió forintot különített el – derült ki Czirbus Gábor alpolgármester mai bejárásán, aki kiemelte, hogy igenis fontos a sok elhanyagolt járdafelület felújítása, ami a lakosság számára egy pozitív visszajelzés, illetve a mindennapi közlekedésüket segíti.

Tovább 2018-07-10

Gitár dallamok szőtték át az Árpád-kori Rotunda falait

Az V. Kiszombori Gitárkurzus egy igazán hangulatos koncerttel vette kezdetét a település egyik jelképes épületében, a Rotundában. A több korstílust felvonultató estén a húrokon Csáki András Junior Prima-díjas gitárművész játszott a hallgatóságnak.

Tovább 2018-07-10

Makói Híradó 2018.07.09. HD

- További 200 parkolót építene Makó Város Önkormányzata - Véget ért a XVIII. Ifjúsági Művésztelep - Hercegnőkké vált balerinák - „Fürdőkönyvtár” várja a Hagymatikum vendégeit - Továbbra is az ügyfelek elégedettsége lesz a cél a kormányablakokban

Tovább 2018-07-09

Továbbra is az ügyfelek elégedettsége lesz a cél a kormányablakokban

„Az az új irány, ami a régi” – így köszöntötte a sajtó és a Makói Járási Hivatal munkatársait dr. Juhász Tünde kormánymegbízott ismételt kinevezését követő körútján, melynek első állomása a Maros-parti település volt. A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője összegezte a közigazgatás átalakításának köszönhető eddigi sikereket, majd nyomatékosította, szeretné, ha ezen az úton haladnának tovább.

Tovább 2018-07-09

„Fürdőkönyvtár” várja a Hagymatikum vendégeit

A strandon is elmélyülhetnek a Hagymatikum vendégei a betűk világában, ugyanis a létesítmény több pontján olvasósarkok kerültek kialakításra. Az újdonságról Lajtosné Papp Noémi marketing csoportvezető mesélt stábunknak.

Tovább 2018-07-09

Hercegnőkké vált balerinák

Minden évben három nyári tábort szervez a VargaBalett Táncműhely. Ebből az első a balerina tábor volt, melynek a Kálvin Téri Református Általános Iskola adott otthont a múlthét folyamán. Az óvodásokkal óvodapedagógus, balettmester és táncművészek foglalkoztak napi három órában.

Tovább 2018-07-09

További 200 parkolót építene Makó Város Önkormányzata

Pénteken került aláírásra azoknak a Teleki László utcai ingatlanoknak az adásvételi szerződése, amelyet a Hagymatikum Gógyfürdő beruházáshoz,valamint a Páger Mozi és Rendezvényház rekonstrukciójához vásárolt meg Makó Város Önkormányzata. A három telken parkolókat létesítenének, ennek megvalósítására több mint 42 millió forintot különített el a város.

Tovább 2018-07-09

Véget ért a XVIII. Ifjúsági Művésztelep

A XVIII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelepen negyven tehetséges fiatal bontakoztathatta ki kreativitását. A két héten át tartó munkát egy zárókiállítás koronázta meg a Hagymaházban.

Tovább 2018-07-09

Makói Híradó 2018.07.06. HD

- Ősszel megkezdődhet a Kálvin rendelő elbontása - Önkormányzati támogatást kapnak a viharkárok érintettjei - Az ellátás színvonalát növelnék - Év fürdője szavazás - Vásárhelyre költözött a vadászkamara megyei szervezete

Tovább 2018-07-06

Az ellátás színvonalát növelnék

Makó Város Képviselő-testülete június havi rendes ülésén határozott arról, hogy pályázatot nyújt be önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatására. Ennek keretében a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény, Kálvin téri épületének szolgálati konyhája kerülne teljes körűen felújításra. A pályázathoz szükséges önerő összegét az önkormányzat biztosítja.

Tovább 2018-07-06

Önkormányzati támogatást kapnak a viharkárok érintettjei

Anyagi támogatást nyújt az önkormányzat annak a 11 károsultnak, akiknek a belvárosi temetőben fekvő hozzátartozóik sírját jelentősen megrongálta még júniusban egy kiadós vihar. Farkas Éva Erzsébet polgármester egy sajtótájékoztató keretében elmondta, hogy a költségek egy negyedét átvállalja a város, így segítve az érintetteket.

Tovább 2018-07-06

Vásárhelyre költözött a vadászkamara megyei szervezete

Hódmezővásárhelyre költözött az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád Megyei Szervezete. Az apparátus július 1-jétől a Rárósi út 110. szám alatt, a Csongrád Megyei Kormányhivatal, Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalának épületkomplexumában várja ezentúl az ügyfeleket.

Tovább 2018-07-06

Ősszel megkezdődhet a Kálvin rendelő elbontása

Még a márciusi testületi ülésen született meg a döntés arról, hogy a Kálvin utcai rendelő intézetet elbontják, és a helyére újat építenek. Az ott működő szolgáltatásokat már a nyáron elkezdik átköltöztetni ideiglenes otthonukba, így a bontás ősszel megkezdődhet - adott tájékoztatást a rendelő ügyében Farkas Éva Erzsébet polgármester ma délelőtt, aki azt is kiemelte: ugyan az erre szerződtetett vállalkozó személye még nem derült ki, de az biztos, hogy makói lesz.

Tovább 2018-07-06

Év fürdője szavazás

Legyen a Hagymatikum az Év Fürdője. Idén is benevezett a Makói Gyógyfürdő az országos versenybe, a fürdőzök elégedettségét netes szavazáson mérik.

Tovább 2018-07-06

Makói Híradó 2018.07.05. HD

- Jó ütemben halad a szennyvízcsatornázásból visszamaradt pénzek kiosztása - A tervek szerint még idén elkészül a Nagylakot elkerülő út - A 21. századnak megfelelően alakítják át a Deák Ferenc utcát - Korszerűsítések sora a Makói Óvodában - Rövid hírek

Tovább 2018-07-05

A 21. századnak megfelelően alakítják át a Deák Ferenc utcát

Javában zajlanak a térrehabilitációs munkálatok a Deák Ferenc utcában, ahol a kivitelezési munkák között szerepel aszfaltozás, térkőburkolás, megépül egy hatszáznegyven méter hosszú kerékpár út, valamint számos parkolót alakítanak ki. A beruházás mostani állását Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester a kivitelező Építészmester Zrt. műszaki igazgatójával, Gilicze Ferenccel közösen tekintették meg.

Tovább 2018-07-05

A tervek szerint még idén elkészül a Nagylakot elkerülő út

Hogyan lehet abból profitálni és előnyt teremteni, ami hosszú évekig terhet és szenvedést jelentett? – tette fel a megválaszolandó kérdést Lázár János országgyűlési képviselő a Nagylakon tartott rendkívüli testületi ülésen szerdán a település határmenti elhelyezkedésére utalva. A község mellett már folyamatban vannak az elkerülő út építési munkálatai, ám a helység emellett sok más fejlesztésben is gondolkodik.

Tovább 2018-07-05

Jó ütemben halad a szennyvízcsatornázásból visszamaradt pénzek kiosztása

Ütemtervszerűen zajlik a szennyvízcsatornázásból visszamaradt pénzek kiosztása. A készpénzes visszafizetés két hete kezdődött el, jövő hét hétfőn pedig az átutalásokat is megkezdik. Akkorra várhatóan közel kétezren kapják meg a visszajáró mintegy 15 000 forintot –adott tájékoztatást Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Tovább 2018-07-05

Korszerűsítések sora a Makói Óvodában

A Makói Óvoda intézményeiben a nyár folyamán számos felújítás megy végbe. Stábunk legutóbb a Kálvin téri, valamint a Kassai utcai épületekbe látogatott el.

Tovább 2018-07-05

Makói Híradó 2018.07.04. HD

- Négy újabb fecskelakás kerül kialakításra - A határon túl élő magyarokkal is érdemes számolnia Apátfalvának - Makó és Vásárhely együtt ünnepelt - Hogyan lesz a betűkből kép? - Készül a Helyi Építési Szabályzat

Tovább 2018-07-04

Készül a Helyi Építési Szabályzat

Csernyus Lőrinc főépítész a legutóbbi rendes testületi ülésen tartott beszámolójában összefoglalta a Települési Arculati Kézikönyv, valamint az ahhoz kapcsolódó rendelet és szabályzat összeállításával kapcsolatos tapasztalatait. Lázár János országgyűlési képviselő hangsúlyozta, nagyon fontos a lakosság bevonása az egyeztetésbe, hiszen ezek a dokumentumok évtizedekre meghatározhatják a város képét.

Tovább 2018-07-04

Hogyan lesz a betűkből kép?

Negyven alkotni vágyó tehetséges fiatal vesz részt idén a Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep táborában. Az idei év témájának a betű, a szó, a szöveg és a kép kapcsolatát adták meg a szervezők.

Tovább 2018-07-04

A határon túl élő magyarokkal is érdemes számolnia Apátfalvának

Van abban potenciál, ha Apátfalva megpróbál nyitni a határ túloldalán élő szórvány magyarság felé – mondta Lázár János országgyűlési képviselő a településen tartott rendkívüli testületi ülésen kedd délután. Szekeres Ferenc polgármester beszámolójában felvázolta a község jelenét és jövőképét, melyből kiderült: számos fejlesztés fut jelenleg, de több nehézséggel is szembe kell néznie a vezetésnek.

Tovább 2018-07-04

Négy újabb fecskelakás kerül kialakításra

Makó Város Önkormányzata a legutóbbi rendes testületi ülésen fogadta el a fecskelakásokra vonatkozó koncepcióját. Ennek kapcsán a Fűrész utca huszonnyolc szám alatti társasházban négy új garzonlakást alakítanak ki, melyet majd fiatal párok pályázhatnak meg.

Tovább 2018-07-04

Makó és Vásárhely együtt ünnepelt

„Ne tegye politikus a lábát beteg és orvos közé!” – emelte ki Lázár János, a térség országgyűlési képviselője a tegnap megrendezett Semmelweis-napi rendezvényen Hódmezővásárhelyen, a Fekete Sasban, ahol az egészségügyben dolgozókat ünnepelték. A jeles alkalom kapcsán dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója összesen 50 kórházi szakdolgozót részesített dicséretben, köztük fiatal pályakezdőket is, abban a reményben, hogy ők is hosszú távon szolgálják majd a betegeket.

Tovább 2018-07-04

Makói Híradó 2018.07.03. HD

- Presztízsberuházás vagy valódi lehetőség? - Az ütős hangszereké volt a főszerep a Zenepavilonban - Átadták a Vásárhelyi utcai bérlakások kulcsait - Felesleges az illegális szemetelés! - Rövid hírek

Tovább 2018-07-03

Presztízsberuházás vagy valódi lehetőség?

A Hagymatikum 2012-es megnyitása óta évről évre nő a városban eltöltött vendégéjszakák száma . Ez is indokolta a fürdő 9 és fél milliárdos fejlesztést ,azonban csak a bővítés nem elegendő. Számos más turistacsalogatóra lesz szükség ahhoz hogy Makó sikertörténete lehessen a beruházás ,mondta el Lázár János televíziónknak adott interjújában.

Tovább 2018-07-03

Felesleges az illegális szemetelés!

A háztartás körül felszaporodott lomokat, és a zöldhulladékot is teljesen felesleges illegálisan elhelyezni a város bármelyik pontján, hiszen a közel egy éve megváltozott hulladékszállítási rendszernek köszönhetően van legális megoldás arra, hogy megszabaduljanak tőle a lakosok- hívta fel a figyelmet Czirbus Gábor alpolgármester ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretében, ahol ezekről a lehetőségekről is részletesen beszámolt.

Tovább 2018-07-03

Az ütős hangszereké volt a főszerep a Zenepavilonban

Bruno Mars és a Trónok harca zenéje is felcsendültek a Drummer Hands Ütőegyüttes koncertjén, amelyet a hétvégén rendeztek a Zenepavilonban. A fiatalokból álló formáció repertoárjában megtalálható a komolyzene, valamint a populáris és a filmzene is.

Tovább 2018-07-03

Átadták a Vásárhelyi utcai bérlakások kulcsait

Tegnap délelőtt került sor a Vásárhelyi utca 37-es szám alatti önkormányzati bérlakások szerződéseinek aláírására és a kulcsok átadására. Az egykor oktatási célokat szolgáló ingatlanban kialakított lakásokba három család költözhet be.

Tovább 2018-07-03

Makói Híradó 2018.07.02. HD

- Minibölcsődében gondolkodik Csanádalberti - Három utca járdái kapnak új külsőt az 5. választókerületben - Hatalmas sikert aratott a Pál utcai fiúk - A testmozgásé volt a főszerep a Hagymatikumban - Összefogással a kóbor állatokért

Tovább 2018-07-02

Három utca járdái kapnak új külsőt az 5. választókerületben

Az idei járdaprogram keretében a Batthyány, a Károlyi Mihály, valamint a Kelemen László utcák kerülnek felújításra Marosvári Attila önkormányzati képviselő körzetében. A beruházásról nemrégiben részletesen tájékoztatták a sajtó munkatársait.

Tovább 2018-07-02

Hatalmas sikert aratott a Pál utcai fiúk

A Pál utcai fiúk a makói grundot is meghódították. A Vándorfi László rendezésében bemutatott zenés színjáték két részben mesél az emberi társadalom természetéről. Az est folyamán a Pannon Várszínház művészei nem csak mosolyt, hanem könnyeket is csaltak a nézők arcára.

Tovább 2018-07-02

Minibölcsődében gondolkodik Csanádalberti

Rendkívüli testületi ülés keretein belül vitatta meg Csanádalberti képviselőtestülete a község jövőképét, amelyre meghívták Lázár János országgyűlési képviselőt is. Csjernyik Zoltán polgármester kifejtette, a jelenleg is zajló beruházások mellett a jövőben egyik legnagyobb céljuk egy minibölcsőde létesítése.

Tovább 2018-07-02

Összefogással a kóbor állatokért

Egyre több Makón a kóbor kutya, és a problémát még tetézi, hogy múlt hónap elején lemondott a helyi állatvédő szervezet elnöke. A témát Weszelyné Véghseő Henriett települési képviselő hozta szóba a legutóbbi, rendes testületi ülésen, ahol egy felajánlást is tett.

Tovább 2018-07-02

A testmozgásé volt a főszerep a Hagymatikumban

Szombaton az immár több éves hagyománnyal bíró sportnapnak adott otthont a Hagymatikum. A résztvevők különböző labdajátékokban mérhették össze tudásukat, valamint a fürdőzők jó hangulatáról a Rádió88 munkatársai gondoskodtak.

Tovább 2018-07-02

Makói Híradó 2018.06.29. HD

- Több mint tíz millió forint gyűlt eddig össze az Erzsébet-ház felújítására - Egyenlő esélyekkel tanulhatnak a Pápays gyerekek - Maroslele ki tudta használni az autópálya nyújtotta lehetőségeket - Több mint kétszáz diákot jutalmaztak - A Bajza és a Toldi utcákban is korszerűsödnek a járdák

Tovább 2018-06-29

Egyenlő esélyekkel tanulhatnak a Pápays gyerekek

Bár a gyerekek jelenleg a nyári szünetüket töltik, szeptembertől újabb öt számítógépen fejleszthetik tudásukat a Pápay Endre Oktatási Intézmény tanulói. Ezt pedig a Givaudan Hungary Kft-nek köszönhetik.

Tovább 2018-06-29

Több mint tíz millió forint gyűlt eddig össze az Erzsébet-ház felújítására

Eddig mintegy 10 millió forint gyűlt össze az Erzsébet-ház felújítására, amelyet az Angyalsóhaj Alapítvány tűzött ki célul. Az intézménnyel ugyanis komoly szándéka van a szervezetnek, otthonául szánják olyan fogyatékos fiataloknak, akiknek máshol nem nyílik lehetősége részt venni nappali rehabilitációs foglalkoztatásokon.

Tovább 2018-06-29

A Bajza és a Toldi utcákban is korszerűsödnek a járdák

Idén százhatvan millió forintot fordít városunk vezetősége járdakorszerűsítésekre. Dr. Hadik György önkormányzati képviselő stábunkkal azt is megosztotta, hogy a lakosság kérésének megfelelően határozták meg, hogy melyik szakaszok kerüljenek felújításra.

Tovább 2018-06-29

Több mint kétszáz diákot jutalmaztak

Szerdán az idei tanévben nyújtott kiemelkedő tanulmányi és sport eredményeikért a felső tagozatos, valamint a középiskolás tanulókat jutalmazta Makó Város Önkormányzata. A tehetséges növendékeknek egy különleges műsorral is készültek a szervezők.

Tovább 2018-06-29

Maroslele ki tudta használni az autópálya nyújtotta lehetőségeket

Szeretnék gratulálni az elért eredményekhez, Maroslele tudott élni a felkínált fejlesztési lehetőségekkel – mondta Lázár János, országgyűlési képviselő a községben tartott testületi ülésen szerdán. A településen sok beruházás ment végbe a közelmúltban és a helység jövőképében is számos korszerűsítést tűzött ki célul a grémium.

Tovább 2018-06-29

FogadóÓra: Lázár János

FogadóÓra: Lázár János

Tovább 2018-06-28

Társalgó – színes, kulturális magazin 2018.02.28.

- Múzeumok éjszakája - Tűzzsonglőr - Kolloid fotótechnika - Homonnai kiállítás

Tovább 2018-06-28

Makó Híradó 2018.06.28. HD

- Problémás ügyek és jövőkép - Jótékonysági célokra ajánlotta fel jutalmát Farkas Éva Erzsébet - Összművészeti Szabadegyetem - Pedagógusokat köszöntöttek a SZIGNUM-ban - Javában tart a járdaprogram - Térségünkben is lencsevégre kaptak egy macit

Tovább 2018-06-28

Pedagógusokat köszöntöttek a SZIGNUM-ban

A Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium a keddi nap folyamán köszöntötte két tanítóját pedagógusnap alkalmából. A Pálfai Zoltán plébános által celebrált záró szentmise után került sor Urbancsok Zsolt köszöntőbeszédére, majd átadták az elismeréseket, amelyekkel a hosszan tartó, lelkiismeretes munkát hálálták meg.

Tovább 2018-06-28

Összművészeti Szabadegyetem

Filmes, festő, népi ének és hárfa kurzusokkal hívja Makóra a fiatal tehetségeket a „Művészetek Katedrája” elnevezésű, Nyári Összművészeti Szabadegyetem, amelyet az Angyalsóhaj Alapítvány szervez. Idén augusztus második és harmadik hetében négy művészeti ágban indulhat kurzus, ennek részleteiről tartott sajtótájékoztatót Farkas Éva Erzsébet polgármester, a szabadegyetem védnöke.

Tovább 2018-06-28

Jótékonysági célokra ajánlotta fel jutalmát Farkas Éva Erzsébet

Mintegy bruttó két millió forint jutalom illeti meg 30 éves közszolgálati munkájáért Farkas Éva Erzsébet polgármestert – derült ki a tegnapi testületi ülésen. Ezt az összeget azonban nem kívánta megtartani a városvezető, hanem jótékonysági célokra ajánlotta fel.

Tovább 2018-06-28

Javában tart a járdaprogram

Mint arról korábban már többször is beszámoltunk az idei esztendőben 160 millió forintból korszerűsödnek a járdák Makón. Ennek kapcsán Dr. Sánta Sándor önkormányzati képviselő, valamint Silye Zoltán kivitelező tájékoztatták a sajtó munkatársait a 3-as számú választókerületben zajló munkafolyamatokról.

Tovább 2018-06-28

Problémás ügyek és jövőkép

A tegnapi testületi ülést követően Lázár János televíziónknak adott interjújában elmondta, hogy vannak problémás ügyek és megoldásra váró feladatok mind Makón mind a térségben. Emellett szó volt arról milyen jövője lehet a városnak megmarad mezőgazdasági településnek vagy az idegenforgalom irányába indulhat el.

Tovább 2018-06-28

Térségünkben is lencsevégre kaptak egy macit

Már napok óta az a szóbeszéd terjed a térségben, hogy Makó környékén is kóborol egy medve. Az állatot először Csanádalbertin, majd Aptáfalván és Kövegyen látták, tegnap azonban egy csanádpalotai családnak sikerült lencsevégre kapnia a több mázsás állatot.

Tovább 2018-06-28

Makói Híradó 2018.06.27. HD

- Megújul a Csipkesor - A város is jutalmazta a kitűnő tanulókat - Még át sem adták, de már hibákat észleltek a lakosok a Makó- Maroslele közötti úton - Makó legrégebbi iratanyagai ma már a levéltár új épületébe kerültek - A Vertán-telepen is zajlik a járdafelújítás

Tovább 2018-06-27

Makó legrégebbi iratanyagai ma már a levéltár új épületébe kerültek

Megkezdték a nagyságrendileg 3 kilométernyi iratanyag átköltöztetését a makói levéltár új, Petőfi parki épületébe. Elsőként Makó legrégebbi, az 1700-as évek legelején keletkezett anyagait szállították át új otthonukba- mondta el egy, Kovács Sándor települési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztató keretében Urbancsok Zsolt levéltár- vezető.

Tovább 2018-06-27

Megújul a Csipkesor

Tegnap délelőtt került sor a „Megújuló Csipkesor” projekt kivitelezési szerződésének aláírására a Polgármesteri Hivatal 36-os szobájában. A bruttó 336 milliós beruházás munkálatai a tervek szerint 2019 január 30-ig fejeződnek be.

Tovább 2018-06-27

Még át sem adták, de már hibákat észleltek a lakosok a Makó- Maroslele közötti úton

Több lakossági panasz is érkezett a Makó és Maroslele közötti, bizonyos szakaszon már felújított út minőségével kapcsolatosan. A beruházás a végéhez közeledik, ám az aszfalt sokak szerint több helyen máris hullámos, és bizonyos részeken nincs megfelelően össze dolgozva. A két település vezetése azt kéri a felújítást felügyelő Magyar Közút Non-profit Zrt-től, hogy az átadást megelőzően a műszaki ellenőrzést ennek fényében végezzék.

Tovább 2018-06-27

A város is jutalmazta a kitűnő tanulókat

Összesen 259 alsó tagozatos általános iskolás kapta meg tegnap jutalmát, kitűnő tanulmányi valamint kimagasló sporteredményükért. Ezen a napon került átadásra a Gyémánthíd-díj is, amit Breznyik Hanna Sára vehetett át Czirbus Gábor alpolgármestertől.

Tovább 2018-06-27

A Vertán-telepen is zajlik a járdafelújítás

Gáspár Sándor önkormányzati képviselő körzetében a járdafelújítási program az Ibolya, az Orgona, a Hargita utcában, valamint a Juhász Gyula téren valósul meg. A mai sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Hargita utcában lévő járda törmeléket kézi erővel szedik össze a munkások, mivel a keskeny utcába nem férnek be a gépek.

Tovább 2018-06-27

Makói Híradó 2018.06.26. HD

- Programkavalkád a Múzeumok Éjszakáján - Ifjú alkotók mutatkoztak be - 105 esztendős a Szent László király templom - Cukorgyár létesítését tervezik Pitvaroson - Antovszki Band koncert a Zenepavilonba

Tovább 2018-06-26

Antovszki Band koncert a Zenepavilonban

Rúzsa Magdolna Április című dala is felcsendült az Antovszki Band koncertjén, amelyet a hétvégén rendeztek a Zenepavilonban. Az együttes magyar és külföldi előadóktól, a pop és a mulatós zenén át minden megtalálható a repertoárjukban.

Tovább 2018-06-26

Programkavalkád a Múzeumok Éjszakáján

A makói Múzeumok Éjszakáján idén is programok sokasága várta az érdeklődőket. A József Attila Múzeum skanzenjében népi mesterségek és egy hagyományőrző csoport is bemutatkozott, sötétedés után pedig tűzzsonglőrök szórakoztatták a közönséget.

Tovább 2018-06-26

Ifjú alkotók mutatkoztak be

Ismét megnyitotta kapuit a Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep. A jeles esemény apropóján három fiatal műveit szemlélhette meg a nagyérdemű.

Tovább 2018-06-26

105 esztendős a Szent László király templom

Szent László tiszteletére gyűltek össze a hívek vasárnap az Újvárosi templomban. Ez a napon ünnepelte Varga Attila esperes atya, pappá szentelésének 25. évfordulóját is.

Tovább 2018-06-26

Cukorgyár létesítését tervezik Pitvaroson

Rendkívüli testületi ülés keretein belül vázolta fel Radó Tibor, Pitvaros polgármestere a község jövőképét. A közintézményi épületek korszerűsítésén felül a település vezetősége egy új, modern cukorgyár létesítésében is gondolkodik, amely több fronton is kifejtené pozitív hatását. Lázár János országgyűlési képviselő kiemelte, a helység igen jó adottságokkal rendelkezik.

Tovább 2018-06-26

Makói Híradó 2018.06.25. HD

- A Váradi utca újul meg Kádár József körzetében - A turizmusé lehet a holnap - Elvarázsolta közönségét Zorán - Homonnai Nándorra emlékeztek - Továbbra is dr. Juhász Tünde a Csongrád Megyei Kormányhivatal élén

Tovább 2018-06-25

Homonnai Nándorra emlékeztek

Homonnai Nándor makói fotóművész életére, munkásságára és hagyatékára tekintettek vissza a hétvége folyamán. Pénteken a jángori zsidó temetőben, sírjánál tartottak megemlékezést, míg szombaton alkotásaiból nyílt kiállítás a József Attila Múzeumban.

Tovább 2018-06-25

A turizmusé lehet a holnap

Az évek óta üresen álló víztornyot turisztikailag lehetne hasznosítani – hangzott el Ambrózfalván azon a rendkívüli testületi ülésen, ahol a község jövőképét vázolta fel Csirik László polgármester. Lázár János országgyűlési képviselő is részt vett az eseményen, mint mondta, a helyi fejlesztések mellett kiemelten fontos, hogy a környék településeivel Ambrózfalva sikeresen kooperáljon.

Tovább 2018-06-25

Elvarázsolta közönségét Zorán

Teltházas koncertet adott a Hagymaház szabadtéri színpadán a magyar könnyűzene egyik legkiemelkedőbb alakja Zorán. A repertoár igen színes volt, benne kihagyhatatlan dalokkal, melyet a közönség együtt énekelt a zenekarral.

Tovább 2018-06-25

Születésnapot ünnepelt a Duocor és a Givaudan

Szombaton a Maros-parton gyűltek össze a Duocor, illetve a Givaudan cég közös futball csapatának tagjai. Az esemény jó hangulatban telt, ugyanis a formáció szép eredménnyel zárta a szezont, valamint arra is megemlékeztek, hogy már öt éve rúgják a bőrt.

Tovább 2018-06-25

A Váradi utca újul meg Kádár József körzetében

Már javában dolgozik a makói kivitelező a Váradi utca gyalogútjának felújításán. A tervek szerint 5 hét múlva készülhet el az a járda, amelyre 20 millió forint összeg áll rendelkezésre Kádár József körzetében- derült ki a mai sajtótájékoztatón.