Fókuszban a Hagymatikum fejlesztés

A közel múltban zárult le a fürdő bővítéséről szóló lakossági konzultáció, a kérdőíveket több mint ötezren töltötték ki. Kiderült, melyek azok a fejlesztések, amelyeket hiányolnak a makóiak, és az is, a jövőben milyen rendezvényeket látnának szívesen a Hagymatikumban.

Tovább 2017-05-23

Makói Híradó 2017.05.23. HD

- Művésztelep a város szívében - Névtelen szórólapok Csanádpalotán - Dobogós helyen zártak a Makó KC lányai - Magyar Természet Napja

Tovább 2017-05-23

Művésztelep a város szívében

Idén ünnepli tízedik születésnapját a NATURA Marosmenti Művésztelep. A jubileum a visszatekintés és az összegzés jegyében telik, mely ihlető forrása lehet a mostani műhelytevékenységnek. Az alkotóközösség eddigi munkáját és eredményeit ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretében mutatták be az InfoPontban.

Tovább 2017-05-23

Fókuszban a fürdőkonzultáció

A közel múltban zárult le a fürdő bővítéséről szóló lakossági konzultáció, a kérdőíveket több mint ötezren töltötték ki. Kiderült, melyek azok a fejlesztések, amelyeket hiányolnak a makóiak, és az is, a jövőben milyen rendezvényeket látnának szívesen a Hagymatikumban.

Tovább 2017-05-23

Névtelen szórólapok Palotán

„Állítsuk meg Nyergesnét” címmel névtelen szórólapokat kaptak a napokban a csanádpalotaiak. Összesen hatan indulnak a polgármesteri címért a településen, valaki mégis csak Nyergesné Kovács Erzsébetet szeretné „megállítani”. A jelölt tegnap délutáni fórumán szóba került a röpirat, kiderült: azon hazug állítások, és vádak szerepelnek.

Tovább 2017-05-23

Magyar Természet Napja

A makói múzeum skanzenjének növényvilágával ismerkedhettek meg az érdeklődők a Magyar Természet Napja alkalmából. A látogatók számára Baranyi Katalin, városi főkertész mutatta be az itt található örökzöld különlegességeket.

Tovább 2017-05-23

Dobogós helyen zártak a Makó KC lányai

A tavaszi szezon utolsó mérkőzését győzelemmel zárta a Makó KC női kézilabdacsapata az Abony együttese ellen. Nagy János György tanítványai tizennégy győzelemmel, nulla döntetlennel és négy vereséggel a dobogó második fokára állhattak fel a hétvégén.

Tovább 2017-05-23

Makói Híradó 2017.05.22. HD

- Lázár gazdasági együttműködést szorgalmaz a térségben - Gyerekszemmel a közelgő nyár veszélyeiről - Nyugalmazott pedagógust köszöntöttek -Iskolai úszóverseny

Tovább 2017-05-22

Gyerekszemmel a közelgő nyár veszélyeiről

A „Tegyünk együtt egy biztonságosabb Makóért!” bűnmegelőzési program keretében tartottak ma délelőtt rendhagyó osztályfőnöki órát a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményében. Ennek keretében a közelgő nyár és a fürdőzés veszélyeiről esett szó.

Tovább 2017-05-22

Lázár gazdasági együttműködést szorgalmaz a térségben

A Kormány számára a legfontosabb és legstabilabb szövetségesek a vállalkozók, mivel képesek maguknak és másoknak is munkát biztosítani – mondta Lázár János, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági fórummal egybekötött küldöttgyűlésén. A miniszter azt is hangsúlyozta: 2018- ban mindenki dolgozhat Magyarországon, aki akar.

Tovább 2017-05-22

Nyugalmazott pedagógust köszöntöttek

Bozsér Györgyné Kasparek Ilonát 95. születésnapja alkalmából Czirbus Gábor alpolgármester köszöntötte. A nyugdíjas tanítónő tavaly költözött Makóra lányához Nógrád megyei otthonából.

Tovább 2017-05-22

Iskolai úszóverseny

Harmadik alkalommal rendezték meg az Almási iskola úszóversenyét, melyre idén több mint száz diák nevezett. A gyerekek több számban mérhették össze tudásukat és hasznos nyereményekkel térhettek haza.

Tovább 2017-05-22

Makói Híradó 2017.05.19. HD

- Elkezdődött a makói járdák felújítása - Országos elismerést kapott a Hagymatikum Gyógyfürdő - Újabb 562 millió forintot nyert Kiszombor pályázatokon - Kiszínezték a József Attila Múzeum kerítését - Fórumra várta a palotaiakat Nyergesné Kovács Erzsébet - Rövid hírek

Tovább 2017-05-19

Újabb 562 millió forintot nyert Kiszombor pályázatokon

Ismét mintegy 562 millió forintot nyert TOP-os pályázaton Kiszombor, így az eddig végrehajtott fejlesztéseken kívül számos újat is terveznek. Ezekről egy lakossági fórum keretében számolt be Szegvári Ernőné polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő.

Tovább 2017-05-19

Elkezdődött a makói járdák felújítása

Megkezdődtek a makói járdák felújításának tényleges munkálatai. A Kápolna utcában tegnap délelőtt Hadik György önkormányzati képviselő és Tóth-Kása Józsefné egyéni vállalkozó adott tájékoztatást a tervezett ütemezésről.

Tovább 2017-05-19

Fórumra várta a palotaiakat Nyergesné Kovács Erzsébet

A falusi turizmusban rejlő lehetőségek kihasználása, a település képének rendbetétele, a közösségi élet fellendítése – csak néhány azok közül a tervek közül, amelyeket Nyergesné Kovács Erzsébet szeretne megvalósítani polgármesterré választásának esetén Csanádpalotán. Tegnap délután mintegy negyven érdeklődő előtt, lakossági fórum keretében ismertette programját.

Tovább 2017-05-19

Országos elismerést kapott a Hagymatikum Gyógyfürdő

5 csillagos élmény- és 4 csillagos gyógyfürdő elismerésben részesült a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. Ezekről a kitüntetésekről tartott sajtótájékoztatót Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő és Gergely Gábor igazgatósági elnök.

Tovább 2017-05-19

Kiszínezték a József Attila Múzeum kerítését

Május 18-án ünnepeljük világszerte a Nemzetközi Múzeumi Világnapot. Ez alkalomból a József Attila Múzeum számos programmal kedveskedett a felnőtteknek és a diákoknak egyaránt.

Tovább 2017-05-19

Társalgó 2017.05.18. HD

Makó Város napján díjjal jutalmazták azokat akik az elmúlt időszakban sokat tettek városukért. Eljönnek hozzánk a Docpiano Band együttes tagjai akik olyan zenét játszanak mely a palettán hiánypótlónak számít. Megemlékezünk Makó sportjáról mely 105 évvel ezelőtt indult el szervezett formában.

Tovább 2017-05-18

Makói Híradó 2017.05.18. HD

- Még mindig magas a bakteriális fertőzés mértéke az új ivóvízhálózatban - Világbajnok ping-pongozott Makón - Sikeres duális képzés - Közlekedésbiztonsági fejlesztések Makón - Makói siker Moszkvában

Tovább 2017-05-18

Még mindig magas a bakteriális fertőzés mértéke az új ivóvízhálózatban

Újabb 900 millió forintra lesz szükség ahhoz, hogy legyen remény az ivóvízhálózat problémájának megoldására- derült ki abból a szakértői vizsgálatból, amely a közel múltban fejeződött be. Ugyanis még mindig magas bakteriális fertőzést mérnek az új rendszerben, és ha záros határidőn belül nem születik megoldás, a több mint 3 milliárd forintos uniós támogatást vissza kell fizetniük a térség településeinek.

Tovább 2017-05-18

Világbajnok ping-pongozott Makón

Makó szervezett sportjának 105. születésnapján ping-pong ütésektől volt hangos az Erdei János Városi Sportcsarnok, ugyanis amatőröknek rendeztek asztalitenisz bajnokságot. A jeles napra Klampár Tibor, a sportág ikonja is ellátogatott, sőt még az ütőt is megragadta.

Tovább 2017-05-18

Sikeres duális képzés

A Vállker Kft. mellett Makón a Duocor Bt. is fogad szakmai gyakorlatra jelentkezőket a duális képzés keretében. A tavaly szeptemberben induló program immár több mint fél éve működik, az eddigi tapasztalatok pedig pozitívak, a diákok már az év végi vizsgamunkájukat készítik.

Tovább 2017-05-18

Makói siker Moszkvában

Moszkvában járt a Magán Zeneiskola utánpótlás gyermekifjúsági fúvószenekara. Több ország résztvevői közül a nemzetközi versenyen a makóiak kategóriájukban első helyezést értek el. A 9 napos út végén a Hagymatikum előtti parkolóban készítettünk interjút a résztvevőkkel.

Tovább 2017-05-18

Közlekedésbiztonsági fejlesztések Makón

Több mint 570 táblát cserélnek le, helyeznek át, vagy pótolnak a nyár végéig Makón. Ennek okairól és a tervezett munkálatokról tartott sajtótájékoztatót Czirbus Gábor alpolgármester és Szűcs János, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

Tovább 2017-05-18

Makói Híradó 2017.05.17. HD

- „A te ÉRTÉKED, a te ÉRDEKED!” - Elsöprő versenyeredmények a Makó Budo Klubnál - Mucsi: „Kérjen bocsánatot, vagy mondjon le a városvezetés!” - Ki volt valójában Erdei Ferenc? - Nyugdíjasokat szórakoztatott Peller Károly - Óvodás kirándulás a Maros parton

Tovább 2017-05-17

Mucsi: „Kérjen bocsánatot, vagy mondjon le a városvezetés!”

Mucsi Tamás bocsánatkérésre és lemondásra szólította fel a város vezetőit, és Toldi János képviselőt a Rója István pályázatával kapcsolatos véleménykinyilvánításuk miatt. Azzal vádolja a testület fideszes tagjait, hogy bár nem tartották innovatívnak az igazgató pályázatát, valójában az ő munkájuk nélkülözi ezt.

Tovább 2017-05-17

„A te ÉRTÉKED, a te ÉRDEKED!”

Kezdődik a strandszezon! A tolvajok kedvenc területének számítanak a strandok, uszodák környéke. Többek között erre a veszélyre és a lopások megelőzésére hívták föl a figyelmet a Hagymatikumban a keddi Nyugdíjas találkozón.

Tovább 2017-05-17

Elsöprő versenyeredmények a Makó Budo Klubnál

A Makó Budo Klub legutóbb márciusban tartott sajtótájékoztatót, ahol beszámoltak az idei első negyedév kiemelkedő eredményeiről. Az azóta eltelt két hónapban több versenyzőjük ismét sikert sikerre halmozott.

Tovább 2017-05-17

Ki volt valójában Erdei Ferenc?

Múlt hétvégén egy Erdei Ferenc életéről és munkásságáról szóló szórólapot találhattak a makóiak a postaládájukban, amelyben arról írnak: az egykor íróként és szociográfusként tisztelt férfi később politikusként kiszolgálta a Rákosi diktatúrát, felelős volt magyarok százezreinek malenkij robotra hurcolásáért, valamint a padlássöprésekért. A téma azért is lehet érdekes, mert Makón a mai napig emléktábla, plakett, köztér és szobor is őrzi az emlékét.

Tovább 2017-05-17

Nyugdíjasokat szórakoztatott Peller Károly

Nyugdíjas találkozót rendeztek kedden a Hagymatikumban. A nap folyamán ingyenes egészségügyi méréseken, zenei időutazáson, valamint gyógytornán vehettek részt a fürdőzők. A találkozó sztárvendége Peller Károly volt.

Tovább 2017-05-17

Óvodás kirándulás a Maros parton

Május 10-e a madarak és fák napja. Ebből az alkalomból az Erdélyi Püspök utcai óvoda nevelőtestülete elvitte a gyermekeket a Maros partra, ahol természetes közegben, játékos keretek között ünnepelték meg a jeles dátumot.

Tovább 2017-05-17

Fókuszban – Makó sport múltja

1912. május 15-én alakult meg a Makói Atlétikai Klub, ettől a dátumtól számítjuk a város szervezett sportéletét.

Tovább 2017-05-16

Makói Híradó 2017.05.16. HD

- Rangadót nyert a Makó FC - Újabb, közel négyszáz fotó Makó múltjáról - Igazgatói meghallgatás - Jutalmazták a megyei vöröskereszteseket - Új benzinkút Makó-Rákoson

Tovább 2017-05-16

Rangadót nyert a Makó FC

Nagy riválisát, a Szentesi Kinizsi csapatát győzte le a Makó FC megye I-es labdarúgó együttese a tavaszi szezon legutóbbi fordulójában. A mérkőzésen klasszikus mesterhármast szerzett Gémes Bence.

Tovább 2017-05-16

Jutalmazták a megyei vöröskereszteseket

Május 8-án ünneplik a Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom világnapját. Ebből az alkalomból számos megyei szintű elismerést adtak át pénteken a Korona Szálló dísztermében.

Tovább 2017-05-16

Újabb, közel négyszáz fotó Makó múltjáról

Újabb, közel négyszáz régi fotót gyűjtött össze Makó múltjáról Halász Tamás, a Makó Anno sorozat szerkesztője. A kötet bemutatóján kiderült: az egykori Magyar Királyság kormányzója, Horthy Miklós is feltűnik néhány felvételen.

Tovább 2017-05-16

Igazgatói meghallgatás

Múlt csütörtökön hallgatták meg a tankerületnél Rója Istvánt, a József Attila Gimnázium igazgatóját. Ebből az apropóból Mucsi Tamás, a DK 4. számú választó kerületének elnöke egy sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta: méltatlannak tartja, hogy az igazgatóval tesztet töltettek ki, mint a kisiskolásokkal.

Tovább 2017-05-16

Új benzinkút Makó-Rákoson

Pénteken ünnepélyes keretek között új benzinkutat adtak át Makó-Rákoson. A megnyitón részt vett Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei szervezetének elnöke, aki ezt követően rövid tájékoztatást adott a gazdákat érintő aktualitásokról.

Tovább 2017-05-16

Makói Híradó 2017.05.15. HD

- Ételbemutató a Kálvin téri bölcsödében - Agrár- és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat nyílt Hódmezővásárhelyen - A makói sport egy évszázada - Szexuálpszichológus a párkapcsolati krízisekről

Tovább 2017-05-15

Szexuálpszichológus a párkapcsolati krízisekről

Először rendezték meg pénteken a Makói Fiatalok Akadémiáját a Hagymaházban. A résztvevők dr. Hevesi Krisztina pszichológus előadását hallgathatták meg, majd kültéri programokon vehettek részt.

Tovább 2017-05-15

A makói sport egy évszázada

105 éve a mai napon 1912. május 15-én alakult meg a Makói Atlétikai Klub, ettől a dátumtól számítjuk a város szervezett sportéletét. Ez alkalomból hétvégén több programra is várták az érdeklődőket a Hagymaházban.

Tovább 2017-05-15

Agrár- és vidékfejlesztési ügyfélszolgálat nyílt Hódmezővásárhelyen

Megnyílt az ország első agrár-vidékfejlesztési ügyfélszolgálata Hódmezővásárhelyen. A Kálvin téri kirendeltségen a gazdálkodók - a korábbiaktól eltérően - egy helyen intézhetik vidékfejlesztési támogatásokkal kapcsolatos, valamint az agrárgazdasági kamarához tartozó ügyeiket. A ma még egyedülálló ügyfélhálózati rendszer egy éven belül terjedhet el szerte az országban.

Tovább 2017-05-15

Ételbemutató a Kálvin téri bölcsödében

Ételbemutatót tartott az ENI kicsiknek és nagyoknak a Kálvin bölcsiben csütörtökön. A gyerekek és szüleik végigkóstolhatták az intézmény menüjét, képet kaphattak arról, hogy mit is fogyasztanak az ide járó csemeték.

Tovább 2017-05-15

Makói Híradó 2017.05.12. HD

- Tűzoltó parancsnok és gyűjteménykezelő zárja a kitüntetettek sorát - Facsemetét kaptak az óvodások - Utcafórumot tartott az MSZP - Filmzenei koncert a Hagymaházban - 105 éves Makó szervezett sportja

Tovább 2017-05-12

105 éves Makó szervezett sportja

Május 15-én lesz 105 éve, hogy megalakult a Makói Atlétika Klub, ettől a dátumtól számítjuk a város szervezett sportéletét. Ez alkalomból vasárnap több programra is várják az érdeklődőket.

Tovább 2017-05-12

Filmzenei koncert a Hagymaházban

A legismertebb filmzenék – köztük mindenki kedvencei, a Rocky, a Star Wars, a Volt egyszer egy Vadnyugat és még sok más gyöngyszem csendült fel városnap alkalmából a Hagymaházban. A különleges élményt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara biztosította a zenekedvelő közönség számára.

Tovább 2017-05-12

Tűzoltóparancsnok és gyűjteménykezelő zárja a kitüntetettek sorát

Makó Város Emlékérme díjjal ismerték el Balogh Róbert tűzoltóparancsnok és Börcsök Attila gyűjteménykezelő munkásságát is. A kitüntetést szintén a közel múltban tartott Dísztestületi ülésen vehették át.

Tovább 2017-05-12

Facsemetét kaptak az óvodások

A Föld napja alkalmából facsemetét ajándékozott a Csongrád Megyei Önkormányzat több településnek. Makón a választás a Kálvin téri óvodára esett, így ide került a platán.

Tovább 2017-05-12

Utcafórumot tartott az MSZP

Utcafórumot tartott Gőgös Zoltán az MSZP alelnöke a régi városháza előtt. Az érdeklődők a „Fizessenek a gazdagok!” című program - főként a vidéket érintő - részleteit ismerhették meg.

Tovább 2017-05-12

Társalgó 2017.05.11.

Három témával készültünk mai kulturális magazinunk nézőinek. Először is felelevenítjük Szentpéteri Csilla és zenekara vasárnapi jótékonysági koncertjének legszebb pillanatait. Ezt követően elutazunk a Zongorabolygóra, ahol stílusokon és korszakokon át, műfaji sorompók nélkül kalandozhatunk Vivalditól egészen a XXI. századi zeneszerzők világig. Társalgónk végén pedig ellátogatunk a Bartók iskola 1. z osztálytermébe, ahol egy rendhagyó bemutató órán vettünk részt.

Tovább 2017-05-11

Makói Híradó 2017.05.11. HD

- Lezárúlt a fürdőkonzultáció - Háziorvos és nőgyógyász munkáját is elismerték - A JAG diákjai is búcsút vettek iskolájuktól - Presbiterek találkoztak Makón

Tovább 2017-05-11

Presbiterek találkoztak Makón

A Szikszai György Református Általános Iskola adott otthont a Tiszántúli Egyházkerület presbiteri találkozójának. Az eseményen kettős évfordulót ünnepeltek, ugyanis 500 éve vette kezdetét a reformáció, és 450 esztendeje alakult meg a Tiszántúli református egyház.

Tovább 2017-05-11

A JAG diákjai is búcsút vettek iskolájuktól

71 tanuló búcsúzott idén a Makói József Attila Gimnáziumtól. A ballagási ünnepségen számos elismerést átnyújtottak a kiemelkedő tanulmányi- és versenyeredményekkel bíró diákoknak, az intézmény büszkeség táblájára pedig Vigh Vivien Mercédesz végzős tanuló kerülhetett fel.

Tovább 2017-05-11

Háziorvos és nőgyógyász munkáját is elismerték

A makóiak egészsége érdekében tett munkásságukért „Makó Város Emlékérme” díjat kapott dr. Jeszenszkyné dr. Makány Julianna háziorvos, és dr. Kocsis Ernő szülész- nőgyógyász. Az elismeréseket szintén a közel múltban tartott Dísztestületi ülésen adták át.

Tovább 2017-05-11

Lezárult a fürdőkonzultáció

Több mint ötezren töltötték ki a makói önkormányzat fürdőkonzultációs kérdőíveit. Ennek eredményeit bemutató sajtótájékoztatót tartott tegnap a Hagymatikumban Farkas Éva Erzsébet polgármester, Weszelyné Véghseő Henriett képviselő és dr. Nagy Jenő igazgatósági tag.

Tovább 2017-05-11

Makói Híradó 2017.05.10. HD

- Újabb 380 millió forintos támogatás Földeáknak - Kiírták a „Makó Számít Rád” ösztöndíjprogram pályázati felhívásait - Díjeső a KERI-s ballagáso - Örömzenélésre hívta a makói és térségi diákokat Szentpéteri Csilla - Tanárok munkáját is elismerték - Ezrek Bereczki Zoltán koncertjén

Tovább 2017-05-10

Díjeső a KERI-s ballagáson

70 tanuló búcsúzott el szombaton a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából. Farkas Éva Erzsébet polgármester a ballagási ünnepségen több díjat is átadott.

Tovább 2017-05-10

Újabb 380 millió forintos támogatás Földeáknak

A már megvalósult beruházásokon kívül újabbakat támogat a kormány Földeákon, így mintegy 380 millió forint érkezhet hamarosan a településre – derült ki Lázár János tegnap esti lakossági fórumán. Az országgyűlési képviselő a Művelődési házban várta a földeákiak kérdéseit.

Tovább 2017-05-10

Kiírták a „Makó Számít Rád” ösztöndíjprogram pályázati felhívásait

Rendkívüli ülést tartott ma délelőtt Makó város képviselő-testülete. Összesen hat napirendi pontot tárgyalt a grémium, így például döntöttek szociális tűzifa tulajdonba adásáról, telekpályázatról, és a városi iskolák fejlesztéséről.

Tovább 2017-05-10

Örömzenélésre hívta a makói és térségi diákokat Szentpéteri Csilla

Még 2015 májusában Makón indította útjára Szentpéteri Csilla zongoraművész a „Láttad-e már a zenét?” című interaktív ifjúsági koncertsorozatot. A látványos produkciót azóta már az egész országban színpadra vitték, legutóbb hétfőn a Hagymaházban, immár 32. alkalommal.

Tovább 2017-05-10

Tanárok munkáját is elismerték

A „Makó Város Emlékérme” díjak átadásával folytatódott a városi elismerések sora. Ebben a kitüntetésben részesült Hajdu Márta művésztanár, Sisák Tibor szaktanár, valamint Stenszky Csaba testnevelő tanár, melyet az oktatásban végzett kimagasló munkásságukkal érdemeltek ki.

Tovább 2017-05-10

Ezrek Bereczki Zoltán koncertjén

Tömegeket vonzott Chase, a Dal 2017 felfedezettje és Bereczki Zoltán fergeteges koncertje a Városnapon. Az énekesek ismert slágerekkel készültek, melyeket együtt énekelt velük a közönség.

Tovább 2017-05-10

Makói Híradó 2017.05.09. HD

- 2,35 millió forint gyűlt össze a makói kórház gyermek- és újszülött ellátására - Elballagtak a Galamb József végzősei - Építészmérnök, iskolaigazgató és sportegyesület a díjazottak között - Fókuszban a KERI sikere - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-05-09

2,35 millió forint gyűlt össze a makói kórház gyermek- és újszülött ellátására

Hatalmas sikert aratott vasárnap este Szentpéteri Csilla és zenekara jótékonysági koncertje a Hagymaházban. A makói származású zongoraművész az est teljes bevételét, mintegy 2 millió 350 ezer forintot a városi kórház gyermek- és újszülött ellátásának javítására ajánlotta fel.

Tovább 2017-05-09

Elballagtak a Galamb József végzősei

A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai szombaton búcsúztak el tanáraiktól, felújított intézményüktől, átlépve életüknek egy következő szakaszába. A ballagáson tizenkét diákot jutalmaztak kitűnő munkájukért.

Tovább 2017-05-09

Fókuszban a KERI sikere

A KERI az ország legjobb pénzügyi-számviteli ügyintézőket képző intézménye lett. Ezt a címet pedig két diákjának köszönheti, akik kiemelkedően szerepeltek az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen.

Tovább 2017-05-09

Építészmérnök, iskolaigazgató és sportegyesület a díjazottak között

Makó Városért Emlékplakettel ismerték el Szűcs Lajos Péter, a SZIGNUM igazgatójának, Galamb Erzsébet, Galamb József leszármazottjának a településért tett tevékenységét, valamint a Makói Úszó Klub eddigi eredményeit. A díjak átadására a közel múltban tartott Dísztestületi ülésen került sor, melynek a Korona Szálló adott otthont.

Tovább 2017-05-09

Fókuszban az ország legjobb “pénzügyesei”

A Fókuszban kiemelkedő tanulmányi eredményekről számolhatunk be, ugyanis a KERI az ország legjobb pénzügyi-számviteli ügyintézőket képző intézménye lett.

Tovább 2017-05-09

Makói Híradó 2017.05.08. HD

- Hamarosan elkezdődik az új városi könyvtár építése - Városnapi kavalkád Makón - Édesanyákat köszöntött az alpolgármester - Elbúcsúztak a Jugyusok - Megváltozott a magyar írásbeli feladatsora

Tovább 2017-05-08

Hamarosan elkezdődik az új városi könyvtár építése

Ma délelőtt aláírták az új, városi könyvtár kivitelezési szerződését, ennek értelmében az azt elnyerő Építészmester Zrt. hamarosan hozzá kezd a munkálatoknak. A részletetekről Farkas Éva Erzsébet polgármester, és Paragi István az Építészmester Zrt. vezérigazgatója egy sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Tovább 2017-05-08

Városnapi kavalkád Makón

Portékamustra, kézműves kuckó, egészségügyi szűrések, véradás, koncertek – többek között ezekkel a programokkal várták az érdeklődőket a makói Városnapon. Habár az idő nem kedvezett a születésnapi fesztiválnak, mégis sokan kilátogattak a Főtérre, hogy részesei lehessenek a kavalkádnak.

Tovább 2017-05-08

Megváltozott a magyar írásbeli feladatsora

Csongrád megyében 4920, ebből Makón 385 diák kezdte meg ma délelőtt az érettségit, a szokásokhoz híven a magyar írásbeli volt az első a sorban. Stábunk a KERI-ben járt, ahol azt is megtudtuk, hogyan változott meg az idei évtől ennek a tantárgynak a feladatsora.

Tovább 2017-05-08

Elbúcsúztak a Jugyusok

A 2016/2017-es tanév zárasát a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola kezdte meg ballagási ceremóniájával. A pénteki ünnepségen hatvanhat diák búcsúzott szeretetet tanáraitól valamint iskolájától.

Tovább 2017-05-08

Édesanyákat köszöntött az alpolgármester

Anyák napi ünnepséget tartottak pénteken a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény II. számú Idősek Klubjában. Az eseményen Czirbus Gábor alpolgármester is köszöntötte a megjelenteket.

Tovább 2017-05-08

A műanyag lehet az új gumi

Egyre nagyobb teret hódítanak az autóiparban a műanyag hűtő- fűtő csövek, és ezt felismerte a makói Continental Contitech is. Néhány éve elkezdték ezek gyártását, így új piacok nyíltak a cégcsoport előtt. Kapacitásbővítésre volt szükség, amely természetesen újabb munkahelyeket is eredményezett.

Tovább 2017-05-06

Makó Városnap – Ünnepi Testületi ülés

Díjátadó ünnepség 2017.05.05.

Tovább 2017-05-05

Makói Híradó 2017.05.05. HD

- Átadták a városi elismeréseket - Megyei fociverseny a Pápaynál - Gáláztak az Almásisok - Szegedi óvónők látogatása Makón

Tovább 2017-05-05

Átadták a városi elismeréseket

A Makói Városnapok programsorozat első rendezvénye volt a ma délben tartott Dísztestületi Ülés, melynek a Korona Szálló adott otthont. A Maros parti település újjászületésének 318. évfordulójára emlékezve az idei évben is többen elismerésben részesültek a településért tett munkásságukért.

Tovább 2017-05-05

Megyei fociverseny a Pápaynál

Tizennyolcadik alkalommal szervezte meg szerdán a megyei kispályás labdarúgó tornát a Pápay Endre Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. A rangadót a szegediek nyerték meg, így ők képviselhetik Csongrád megyét az országos döntőben, Gödöllőn.

Tovább 2017-05-05

Gáláztak az Almásisok

A jótékonyság jegyében tartott gálaműsort a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézménye a Hagymaházban. A diákok táncos és zenés produkciókkal léptek színpadra.

Tovább 2017-05-05

Társalgó 2017.05.04.

Összművészeti Gála keretében mutatták meg a Bartókosok tudásukat, felkészültségüket.Stábunk a Tavaszi táncgálán is forgatott és elmondjuk mire készülhetnek városnapja alkalmából. Értékes nyereményekért játszhatnak velünk .

Tovább 2017-05-04

Makói Híradó 2017.05.04. HD

- A teljes makói ellenzék felvonult a Gimnázium előtt - Tavasz várás ovis módra - Ingyenes jegyek Szentpéteri Csilla koncertjére - Kistérségi kerékpártúra - Az ország legjobb pénzügyeseit képzik a KERI-ben - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-05-04

Az ország legjobb pénzügyeseit képzik a KERI-ben

A makói KERI az ország legjobb pénzügyi-számviteli ügyintézőket képző intézménye lett. Az iskola ezt a címet a diákjaik által az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen elért kiemelkedő teljesítményükkel érdemelte ki.

Tovább 2017-05-04

Tavasz várás ovis módra

Huszadik alkalommal rendezte meg hagyományos tavaszi gálaműsorát a Makói Óvoda négy tagintézménye. A Hagymaház színpadán közel 120 kisgyermek lépett fel, hogy bemutassák néptánc tudásukat a közönségnek.

Tovább 2017-05-04

Ingyenes jegyek Szentpéteri Csilla koncertjére

Húsz diáknak adományozott belépőjegyet Szentpéteri Csilla koncertjére az Angyalsóhaj Alapítvány, ezek átadására tegnap, a Hagymaházban került sor. Ugyanitt a kuratórium tagjai azt is bejelentették, hogy minden középiskola egy- egy diákja pénzjutalomnak örülhet majd, melyet a ballagásokon nyújtanak át nekik.

Tovább 2017-05-04

Kistérségi kerékpártúra

A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda idén is megszervezte hagyományos Makó - Földeák - Maroslele kerékpáros túráját. Bár az idő elég szomorkás volt, az esemény résztvevőit ez sem tántorította el a több mint 40 kilométeres távtól.

Tovább 2017-05-04

A teljes makói ellenzék felvonult a Gimnázium előtt

Közel háromszázan tüntettek a József Attila Gimnázium igazgatója mellett tegnap délután, miután Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének többsége legutóbbi rendes ülésén nem javasolta Rója István újabb 5 évre történő megbízását. A megmozduláson az iskola tanulói és tanárai mellett valamennyi ellenzéki politikus is megjelent.

Tovább 2017-05-04

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-05-04

Makói Híradó 2017.05.03. HD

- Zenei délután a Hagymaházban - Tanácsosi címmel ismerték el Balogh Róbert munkáját - Elsősegélynyújtó versenyen a JUGYU-ban - Együttműködési megállapodás született a város és a polgárőrök között - Bajnoki helyen a Makó

Tovább 2017-05-03

Zenei délután a Hagymaházban

Tavaszi művészeti gálát tartott a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Hagymaházban. Az eseményen közreműködtek az intézmény szóló hangszeresei, kamara, néptánc és balett csoportjai valamint az Ifjúsági Fúvószenekar is.

Tovább 2017-05-03

Tanácsosi címmel ismerték el Balogh Róbert munkáját

Tanácsosi címmel ismerték el Balogh Róbert makói tűzoltó parancsnok eddigi munkásságát. A kitüntetést – melyet Pintér Sándor adományozott a számára - a közel múltban Budapesten, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon vehette át. A Rendőrség és Tűzoltóság Napja alkalmából számos elismerést kiosztottak még, több Csongrád megyei tűzoltó is kapott érdemérmet.

Tovább 2017-05-03

Elsősegélynyújtó versenyen a JUGYU-ban

A Magyar Vöröskereszt 46. alkalommal szervezi meg idén a felmenő rendszerű országos elsősegélynyújtó versenyt. A területi fordulónak pénteken a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola adott otthont.

Tovább 2017-05-03

Együttműködési megállapodás született a város és a polgárőrök között

Együttműködési megállapodást kötött Makó város vezetése a polgárőrökkel. A kapcsolat szorosabbra fűzése a rendőrséggel közösen indított bűnmegelőzési program újabb állomása, amelynek a keretében mintegy ötszáz ezer forintos támogatást is kapott az egyesület.

Tovább 2017-05-03

Bajnoki helyen a Makó

Továbbra is remekel a Makó a labdarúgó megye első osztályban. Méhes Tibor tanítványai a hétvégén a Szeged csapatát fogadták, akik ellen magabiztosan 4-0-s győzelmet arattak.

Tovább 2017-05-03

Fókuszban a Makói Polgárőr Egyesület

A Makó Polgárőr Egyesületről beszélgetünk, akik szeretnék a létszámukat bővíteni, valamint egy együttműködési megállapodást is kötnek a hatékonyabb munkavégzés érdekében a városvezetéssel.

Tovább 2017-05-02

Makói Híradó 2017.05.02. HD

- Összefogás a fiatalok helyben tartásáért - Majális a Maros- parton - Polgármesteri látogatás a makói középiskolákban - Fókuszban a polgárőrök - Tovább emelkednek a bérek és csökken az adó is

Tovább 2017-05-02

Majális a Maros- parton

Nagy sikere volt az idei majálisnak Makón, a hűvös időjárás ellenére több ezren kilátogattak a Maros- parti rendezvényre. Ami nem is csoda, hiszen volt itt minden, mi szemszájnak ingere, a különleges ételek és italok mellett pedig sztárfellépők is várták az érdeklődőket.

Tovább 2017-05-02

Polgármesteri látogatás a makói középiskolákban

Makó Város Önkormányzata folyamatos egyeztetéseket és fórumokat szervez az ösztöndíjprogram minél szélesebb körű megismertetésére. Mint az imént be is számoltunk róla, múlt héten a vállalkozóknak, addig most a helyi középiskolások számára adtak tájékoztatást.

Tovább 2017-05-02

Összefogás a fiatalok helyben tartásáért

Vállalkozói és szakképzési fórumot tartottak pénteken a Korona Szálló dísztermében. Az esemény központi témája a „Makó Számít Rád!” elnevezésű ösztöndíjprogram volt, de szó esett a szakképzési rendszer átalakításáról és annak gyakorlati megvalósulásáról is.

Tovább 2017-05-02

Tovább emelkednek a bérek és csökken az adó is

Ma délelőtt a Parlamentben kerül benyújtásra a 2018-as költségvetés, mely többek között optimista növekedési előrejelzést, felpörgő inflációt, a korábban tervezettnél magasabb költségvetési hiányt tartalmaz. A munkából élő emberek támogatása a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt kapott és az is szembetűnő, hogy nagyon sok beruházásra lesz állami forrás.

Tovább 2017-05-02

Fókuszban a polgárőrök

Fél millió forint támogatást szavazott meg a képviselő testület legutóbbi ülésén a Makói Polgárőr Egyesület számára. A civil szervezet immár húsz éve működik a városban, tagjai igyekeznek a rendőrökkel és a közterület felügyelőkkel együttműködve fenntartani a rendet a Maros-parti városban. Tevékenységükről vezetőikkel beszélgetünk a ma esti Fókuszban.

Tovább 2017-05-02

FogadóÓra – Lázár János

Beszélgetés országos és helyi ügyeket érintő témákról

Tovább 2017-04-28

Makói Híradó 2017.04.28. HD

- Bírálatok, érvek , helyi fejlesztések - Lázár János a FogadóÓrában - Megkezdődött az Országzászló alapozása - Gyerekek egyenruhában - Fokozott rendőri ellenőrzések - Szent György napi bál

Tovább 2017-04-28

Bírálatok, érvek , helyi fejlesztések – Lázár János a FogadóÓrában

Szerdán az Európai Parlament brüsszeli ülésén Magyarország is napirenden volt, ahol több kifogás is felmerült a hazai döntésekkel kapcsolatosan. Ezekről is beszélt Lázár János miniszter a Makói televíziónknak adott interjújában. Emellett szó volt a 2018 as költségvetés kapcsán a munkából élő emberek támogatásáról,valamint a Makói fejlesztésekről és arról,hogy a város ha összefog Hódmezővásárhellyel együtt messzebbre jutnak.

Tovább 2017-04-28

Megkezdődött az Országzászló alapozása

Megfelelt a szakvéleménynek az az Országzászló felállításáról szóló tervdokumentáció, melyet a testületi ülésen, szerdán megszavazott a grémium. A munkálatok elkezdődtek, az ünnepélyes átadót május végére tervezik.

Tovább 2017-04-28

Gyerekek egyenruhában

A Makói Rendőrkapitányság szervezésében Nyílt Napon várta a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a határrendészet a gyerekeket ma délelőtt Makón. A rendezvényen különböző bemutatókkal és versenyekkel kedveskedtek az egyenruhások munkája iránt érdeklődőket.

Tovább 2017-04-28

Szent György napi bál

Szent György napi bált rendezett a hétvégén a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat. A résztvevőket tradicionális zenével és tánccal fogadták, valamint bemutatkozott a nemrégiben kinevezett szegedi román főkonzul is.

Tovább 2017-04-28

Társalgó 2017.04.27.

Társalgó 2017.04.27.

Tovább 2017-04-27

Makói Híradó 2017.04.27. HD

- Testületi ülés Makón - Tegyünk együtt egy biztonságosabb Makóért! - Musical élmények a Hagymaházban - Dalra Hívó koncert a Bartókban - A szabadság szobrai

Tovább 2017-04-27

Testületi ülés Makón

Tegnap tartotta Makó Város Önkormányzata április havi rendes testületi ülését, melynek ezúttal már a Korona Szálló adott otthont. Televíziónk az ülést élőben közvetítte,azonban az új helyszínen műszaki problémák adódtak,így sem képben sem hangban nem lettek leadásra alkalmasak a felvételek.Ezért mostani összefoglalónkat korábbi képekkel illusztráltuk.

Tovább 2017-04-27

A szabadság szobrai

Makóra is elhozta különleges szobrait Gérné Mezősi Aranka művésztanár. A kiállítás a Hagymaházban nyílt meg és a Lebegés címet kapta, ugyanis a bemutatott alkotások a levegőben lógnak.

Tovább 2017-04-27

Tegyünk együtt egy biztonságosabb Makóért!

Makó Város Önkormányzata és a Makói Rendőrkapitányság május hónaptól bűnmegelőzési programot indít a településen, annak érdekében, hogy növeljék az itt élők biztonságérzetét. Ennek pontos részleteiről ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester, Palicz András rendőrkapitány és Decsiné Oláh Zsuzsanna bűnmegelőzési előadó tartott közösen sajtótájékoztatót az InfoPontban.

Tovább 2017-04-27

Musical élmények a Hagymaházban

Igazi musical élményben lehetett részük azoknak, akik kedden ellátogattak Janza Kata és Veréb Tamás koncertjére a Hagymaházba. A repertoár igen színes volt, hiszen többek között az Elisabeth, a Rómeó és Júlia, valamint a Honfoglalás című színdarabok zenéi csendültek fel.

Tovább 2017-04-27

Dalra Hívó koncert a Bartókban

A Hang Világnapja programsorozathoz kapcsolódóan hétfőn dalra hívták szüleiket a Bartókosok. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói az elmúlt év során elsajátított kórusműveket adták elő koncertjükön.

Tovább 2017-04-27

Makói Híradó 2017.04.25. HD

- Szakmák éjszakája a Galamb iskolában - Rendőrségi hírek - Fontos egy pont - Fókuszban a DuoCor szakmai gyakorlata - Szakmák éjszakája a Galamb iskolában - Rövid hírek

Tovább 2017-04-25

Még a héten átvehetők az új szelektív kukák

Még a héten átvehetők az új, ingyenes szelektív hulladékgyűjtő edényzetek. Ennek pontos rendjéről tartott ma délután sajtótájékoztatót Czirbus Gábor alpolgármester az InfoPontban.

Tovább 2017-04-25

Rövid hírek

Rövid hírek

Tovább 2017-04-25

Fókusz – Duálképzés a Duocorban

Ismét a középiskolásokat érintő duális képzésről lesz szó, hiszen a Vállker Kft. mellett Makón a Duocor Bt. is fogad szakmai gyakorlatra jelentkezőket.

Tovább 2017-04-25

Fókuszban a DuoCor szakmai gyakorlata

A Vállker Kft. mellett Makón a Duocor Bt. is fogad szakmai gyakorlatra jelentkezőket a duális képzés keretében. A tavaly szeptemberben induló program immár több mint fél éve működik, az eddigi tapasztalatok pedig pozitívak.

Tovább 2017-04-25

Szakmák éjszakája a Galamb iskolában

Változatos programokkal készült a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola a Szakmák éjszakájára. A különböző gépek és tevékenységek gyakorlati kipróbálása mellett a megújult iskola működésébe és a munkálatok eredményeibe is bepillanthattak a résztvevők.

Tovább 2017-04-25

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Dr. Németh Róbert rendőr főhadnagy, kiemelt fővizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-04-25

Fontos egy pont

Döntetlennel zárult hétvégén a Contitech Makó KC – Kunszentmárton NB II. férfi kézilabda mérkőzés. Így Gera Norbert tanítványainak már csak egy pont kell a biztos bent maradáshoz.

Tovább 2017-04-25

Makói Híradó 2017.04.24. HD

- Rendőrségi hírek térségünkben - Álmodd meg a csodát… - Reformáció másképp - Irodát nyitott a Makó Híradó - Így kell vonzóvá tenni a szakmák világát

Tovább 2017-04-24

Így kell vonzóvá tenni a szakmák világát

Második alkalommal rendezték meg hazánkban a Szakmák éjszakája országos rendezvénysorozatot. A makói KERI idén tizenöt interaktív programmal várta elsősorban a továbbtanulás előtt állókat.

Tovább 2017-04-24

Irodát nyitott a Makó Híradó

Lakossági kérésre irodát nyitott a Makó Híradó internetes hírportál. Ezen túl minden hétköznap a Szegedi utca 2. szám első emeletén várják az érdeklődőket a médium újságírói.

Tovább 2017-04-24

Reformáció másképp

Szlaukó Orsolya ceglédi evangélikus lelkész csütörtökön a makói Koronában tartott előadást a reformációról, és arról, hogy mit is jelent ez a XXI. században. Külön kitért az ifjúság és az egyház kapcsolatára, a problémákra és a lehetséges megoldásokra.

Tovább 2017-04-24

Álmodd meg a csodát…

Alíz helyett az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület látogatott el Csodaországba a hétvégén. A tánc világnapján közel nyolcvan táncos gálázott a Hagymaház színpadán.

Tovább 2017-04-24

Református óvodapedagógusok találkoztak Makón

Makón rendezték meg hétvégén a Református Óvodák 26. Kárpát-medencei Szakmai Találkozóját. A kétnapos rendezvényre mintegy 300 óvodapedagógus érkezett, akik a Hagymaházban számos előadást hallgattak meg a gyermekek egyik legfőbb nevelési eszközéről, a meséről.

Tovább 2017-04-24

Makói zenészsikerek

A diákokat és felkészítő tanáraikat is díjazták a Szentesen megrendezett V. Csongrád Megyei Fafúvós Versenyen. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tizenkét fővel indult, közülük nyolcan a dobogó minden fokáról részesültek díjazásban.

Tovább 2017-04-21

Átadták a felújított Galamb iskolát

Ünnepélyes keretek között adták ma át a külsejében és energetikájában teljesen megújult Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolát. A mintegy 350 millió forintból megvalósult beruházás záró rendezvényén az intézmény igazgatója, a város polgármestere, a Norvég Királyság magyarországi nagykövete, valamint a Földművelésügyi és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárai is értékelték a projektet.

Tovább 2017-04-21

Feloldották a gazdákat korlátozó tilalmat

Még január elsején lépett életbe az a korlátozás, amelynek értelmében a 20 tonna össztömeget meghaladó járműveket kitiltották a 43-as főút makói szakaszáról. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a városvezetés tárgyalásai következtében feloldották a makói gazdákat korlátozó közlekedési tilalmat, erről ma reggel Kádár József tartott sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-04-21

Májusban kezdődik a járdák felújítása

Négy makói vállalkozás képviselője, valamint Farkas Éva Erzsébet polgármester tegnap aláírta a járdák felújítására vonatkozó szerződéseket. A munkálatok májusban kezdődnek és ősszel fejeződnek be.

Tovább 2017-04-21

Lázár: A munkából élők költségvetése lesz a 2018-as

85. alkalommal tartott Kormányinfót tegnap délután Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető számos aktuális témát napirendre tűzött, beszélt többek között az ország jövő évi költségvetéséről, a tervezett áfa- és adócsökkentésekről, a brüsszeli kettős mércéről, de szó esett még a nemzeti konzultációról is.

Tovább 2017-04-21

Makói Híradó 2017.04.21. HD

- Átadták a felújított Galamb iskolát - Lázár: A munkából élők költségvetése lesz a 2018-as - Makói zenészsikerek - Feloldották a gazdákat korlátozó tilalmat - Májusban kezdődik a járdák felújítása

Tovább 2017-04-21

Társalgó 2017.04.20.

Téma: Holokauszt Emléknap,Szakmák éjszakája, húsvétoló a múzeumban A játék kérdés a műsorban látható !!!

Tovább 2017-04-20

Makói Híradó 2017.04.20. HD

- Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester - A csapadék hiányzott, a fagy nem a földeknek - Solar korszak a Galamb Iskolában - Holokauszt diákszemmel - Szakmák éjszakája Makón - Az 1200 makói zsidó áldozatra emlékeztek

Tovább 2017-04-20

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester

Főként szociális és lakhatási problémákkal keresték fel ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármestert fogadóóráján. A város vezetője ezúttal is a hivatali irodájában fogadta a makóiakat.

Tovább 2017-04-20

Solar korszak a Galamb Iskolában

350 millió forintos energetikai felújítás kezdődött a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. A munkálatok a terv szerint haladtak, így sor kerülhet a projekt zárórendezvényére.

Tovább 2017-04-20

A csapadék hiányzott, a fagy nem a földeknek

Rendhagyó módon április közepén az ország több pontján is havazott. A hegyekben meg is maradt a hó, de az Alföldön csak átmenetileg lett fehér a táj. A rendkívüli időjárásnak egyaránt lehet pozitív és negatív hatása a mezőgazdaságra.

Tovább 2017-04-20

Holokauszt diákszemmel

A városi megemlékezést követően ma délelőtt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában is tisztelegtek a holokauszt áldozatai előtt. Ennek keretében Urbancsok Zsolt, a helyi levéltár osztályvezetője tartott rendhagyó történelemórát a diákoknak.

Tovább 2017-04-20

Szakmák éjszakája Makón

Immár második alkalommal, az idei évben is megrendezésre kerül a „Szakmák éjszakája” Makón. A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola, valamint a Návay Lajos Szakgimnázium és Szakképző Iskola is változatos programokkal várják a fiatalokat pénteken este.

Tovább 2017-04-20

Az 1200 makói zsidó áldozatra emlékeztek

Rövid sétával egybekötött megemlékezésen rótták le tiszteletüket a zsidó holokauszt áldozatai előtt Makón. A menet a zsinagógától indult, majd Dr. Kecskeméti Ármin tábláját érintve a Csanád vezér téri emlékjelnél ért véget, ahol a résztvevők mécseseket és magukkal hozott köveket helyeztek el.

Tovább 2017-04-20

Makói Híradó 2017.04.19. HD

- Kellemetlen napok jönnek a front érzékenyeknek - Rendőrségi hírek - A szeretet nyelvén - Fokozott ellenőrzés volt húsvétkor Csongrád megye útjain - Rövid hírek

Tovább 2017-04-19

Kellemetlen napok jönnek a front érzékenyeknek

Jelentősen megugrott az extrém időjárás miatt a makói kórház sürgősségi osztályának forgalma. Sokan nehezen viselik a hirtelen hőingást, főként a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők vannak kitéve a szélsőséges viszonyoknak.

Tovább 2017-04-19

Fokozott ellenőrzés volt húsvétkor Csongrád megye útjain

A rendőrség a közlekedési balesetek megelőzése érdekében húsvét alkalmából fokozott ellenőrzést tartott a megye útjain, melynek során elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát, a sofőrök biztonságos vezetésre alkalmas állapotát ellenőrizték.

Tovább 2017-04-19

A szeretet nyelvén

Zamenhofra, a nemzetközi eszperantó nyelv megalkotójára emlékeztek tegnap a Petői Parkban. Ezt követően egy új előadási formával, a Hangszínházzal kedveskedtek a makói eszperantisták az érdeklődőknek.

Tovább 2017-04-19

Fókusz- duálképzés

Fókusz- duálképzés

Tovább 2017-04-18

Makói Híradó 2017.04.18. HD

- Fókuszban a duális képzés - Tavaszköszöntő a Hagymatikumban - Családi húsvétoló a múzeumban - Elsöprő Makó Fc győzelem - Újra kijavították a Makói Zsidó Emlékjelet - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-04-18

Újra kijavították a Makói Zsidó Emlékjelet

2014-ben avatták fel a rendőrség épülete előtt a Makói Zsidó Emlékjelet. Az emlékmű üvegfelületét azóta már többször javították, a tervezők reményei szerint a legutóbbi korrigálás már a végleges megoldás lesz.

Tovább 2017-04-18

Elsöprő Makó Fc győzelem

Zsinórban a hatodik győzelmét aratta a megyei bajnokságban a Makó FC. A Szegedi VSE nem volt ellenfele a magabiztos győzelmet arató Méhes tanítványoknak.

Tovább 2017-04-18

Fókuszban a duális képzés

Tavaly szeptemberben tíz tanuló kezdte meg a szakmai gyakorlatát a helyi Váll-Ker Kft-nél, amelyet a duális képzés tett számukra lehetővé. Az azóta eltelt több mint fél év tapasztalatairól beszélgetünk a ma esti Fókuszban, ahol az is kiderül: miért előnyös ez a program a diákoknak, és a vállalkozásoknak egyaránt.

Tovább 2017-04-18

Barangolás a költészet világában – Lukács Sándor Est

Költészet Napja Makón - hagymaház 2017

Tovább 2017-04-18

Tavaszköszöntő a Hagymatikumban

A húsvétot és a rock&rollt helyezte a makói Hagymatikum tavaszköszöntő programjának középpontjába. A gyerekek számára kézműves foglalkozásokat, tojásvadászatot és versmondó versenyt tartottak, míg a felnőttek szórakozásáról több fellépő is gondoskodott.

Tovább 2017-04-18

Családi húsvétoló a múzeumban

Családi húsvétolót tartottak nagyszombaton a József Attila Múzeumban. A rossz idő ellenére is szép számmal jelentek meg érdeklődők, akik kézműveskedtek, állatokat simogattak és különböző népi játékokat próbáltak ki.

Tovább 2017-04-18

Húsvéti körkép

Sonka, tojás és locsolkodás nélkül el sem tudtuk képzelni néhány évvel ezelőtt a Húsvétot. Most, hogy közeledik az ünnep kíváncsiak voltunk, vajon a makóiak követik-e még a hagyományokat, és mi kerül a négy nap alatt az asztalra?

Tovább 2017-04-15

Húsvétoló a múzeum udvarán

A régi népszokások is megelevenednek szombaton a József Attila Múzeum udvarán, ahol Húsvétolóra várják az érdeklődőket a szervezők. A kézműves foglalkozás, a népi játék és a színházi előadás középpontjában természetesen a tojás és a nyuszi lesz.

Tovább 2017-04-15

Hogy készül a füstölt sonka

A füstölés alkalmazása szinte egyidős az emberiséggel, Magyarországon is komoly hagyománya van. Mára általánosan elterjedt, hogy nem otthon végzik ezt a fontos folyamatot, hanem a vágás után elviszik szakemberhez a tartósításra szánt húsokat.

Tovább 2017-04-15

Angyali segítségnyújtás Húsvét előtt

Öt rászoruló makói családnak teszi szebbé a húsvéti ünnepet az Angyalsóhaj Alapítvány. A tartós élelmiszereket, helyi termékeket és sonkát egyaránt tartalmazó mintegy 20 ezer forint összértékű csomagokat szerdán személyesen vitte házhoz Juhászné Rácz Zita gazdasági ügyekért felelős kuratóriumi tag.

Tovább 2017-04-15

Húsvét, a kereszténység ünnepe

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. A Biblia szerint Jézus pénteki keresztre feszítése után a harmadik napon, vasárnap feltámadt, erre az eseményre emlékeznek hívei.

Tovább 2017-04-15

Makói Híradó 2017.04.14. HD

- Húsvétoló a múzeum udvarán - Hogy készül a füstölt sonka - Angyali segítségnyújtás Húsvét előtt - Húsvét, a kereszténység ünnepe - Húsvéti körkép - rövid hírek

Tovább 2017-04-14

Társalgó 2017.04.13.

Társalgó 2017.04.13.

Tovább 2017-04-13

Makói Híradó 2017.04.13. HD

- Rendőrségi hírek - Elismerték a Forgatós Táncegyüttes tudását - Húsvétoló Csanádpalotán - Pulitzer a sajtószabadság vezéralakja - Barangolás a költészet világában

Tovább 2017-04-13

Húsvétoló Csanádpalotán

Kézműves foglalkozással, néptánc előadással, mesejátékkal és tojásvadászattal várta a csanádpalotai gyermekeket és szüleiket hétvégén a Művelődési Házba a Fidesz helyi szervezete. A rendezvényt a közeledő Húsvéti Ünnepek apropóján szervezték meg.

Tovább 2017-04-13

Elismerték a Forgatós Táncegyüttes tudását

Rangos elismerésben részesült a makói Forgatós Táncegyüttes. A Szegeden megrendezésre kerülő XXVII. Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon a Libbentő és a Fürgelábak csoport is arany minősítést kapott.

Tovább 2017-04-13

Pulitzer a sajtószabadság vezéralakja

Pulitzer József mindmáig a médiatörténelem egyik legjelentősebb alakja. Pályafutása alatt számos újítást vezetett be, többek között ő tette le az alapjait a mai bulvár újságírásnak, tényfeltáró riportokat készítetett, mely során politikai botrányok, korrupciós ügyek, visszaélések sorát íratta meg szerkesztőivel. A Pulitzer Emléknapok alkalmával látogatást tett Makón Izrael Állam nagykövete és az Egyesült Államok Nagykövetségének tanácsosa, akik szerint hagyatéka a mai napig nagyon erős, az amerikai független, modern hírlapírás atyjaként emlékszik rá az utókor.

Tovább 2017-04-13

Barangolás a költészet világában

„Barangolás a költészet világában” címmel tartott előadói estet Lukács Sándor a Magyar Költészet Napján a Hagymaházban. Az érdemes művész a hazai klasszikusok legjavából és saját költeményeiből szavalt közönségének.

Tovább 2017-04-13

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-04-13

Makói Híradó 2017.04.12. HD

- Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertje - A „Miért félünk az őrültektől?”című verseskötetet jutalmazták - Tisztelgés Juhász Gyula emléke előtt - Pulitzer József emlékezete - rövid hírek

Tovább 2017-04-12

Szentpéteri Csilla jótékonysági koncertje

Sztárfellépőkkel, és helyi táncegyüttesekkel készül Szentpéteri Csilla egy nagyszabású jótékonysági koncertre május 7-én a Hagymaházban, melynek bevételét a makói kórház gyermek- és újszülött ellátásának javítására ajánlja fel.

Tovább 2017-04-12

A „Miért félünk az őrültektől?”című verseskötetet jutalmazták

Tizenharmadikként Nagy Hajnal Csilla első kötetes költő vehette át a Makói Medáliák díjat a Magyar Költészet Napján. A szlovákiai származású fiatal „Miért félünk az őrültektől?” című könyvével diadalmaskodott.

Tovább 2017-04-12

Tisztelgés Juhász Gyula emléke előtt

Különleges sétával emlékeztek Juhász Gyulára halálának 80. évfordulója alkalmából. A túra résztvevői Forgó Géza történész vezetésével felkeresték a híres költő életének fontos makói helyszíneit.

Tovább 2017-04-12

Pulitzer József emlékezete

Hétfőn mutatták be a „Pulitzer József emlékezete” című angol és magyar nyelvű kötetet a József Attila Múzeumban. Halmágyi Pál és Csillag András, a könyv szerzői, amellett, hogy ismertették művüket, a közönség kérdéseire is választ adtak.

Tovább 2017-04-12

Makói Híradó 2017.04.11. HD

- Őrizetben a halált okozó testi sértés gyanúsítottja - Egy a tíz ellen - Fókuszban az újvárosi fejlesztések - Újabb sikert aratott a Makó KC - rövidhírek - rendőrségi hírek

Tovább 2017-04-11

Három millió forint a belvárosi temető útfelújítására

Három millió forinttal támogatja a Makói Önkormányzat a belvárosi katolikus temető útfelújítását, kölcsön adják a „Lakodalom” című festményt a varsói kiállításra, valamint a képviselőtestület hozzájárult, hogy újabb szélessávú internet hozzáférést építsenek ki a víztoronyra. Ezek voltak a ma délelőtti rendkívüli testületi főbb napirendi pontjai, a grémium már a Koronában ülésezett.

Tovább 2017-04-11

Újabb fejlemények a makói emberölés ügyében

Egy makói szórakozóhely előtt kialakult vita hevében egy öt fős társaság egyik tagja egy férfit ököllel bántalmazott. A sértett a helyszínen eszméletét vesztette, majd a kórházba szállítását követően meghalt. Az ügyet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja, ennek részleteiről ma tájékoztatták a sajtó munkatársait.

Tovább 2017-04-11

Újabb sikert aratott a Makó KC

Negyedik győzelmét könyvelhette el a női kézilabda NB II Dél-keleti csoportjában szereplő Makó KC. A sok sérült ellenére kitűnő játékkal szerezték meg két pontjukat Nagy János Miklós tanítványai.

Tovább 2017-04-11

Fókuszban az újvárosi fejlesztések

Mintegy 3 millió 250 ezer forintból újult meg az Újvárosi Nyugdíjas Klub Justh Gyula utcai épülete. Ezen kívül azonban még számos beruházást terveznek a városrészben - többek között - kezdetét veszi a rendelő intézet rekonstruálása, valamint egy teljesen új tornacsarnok is épül a Szikszai Iskolában.

Tovább 2017-04-11

József Attilára emlékeztek

Ma van a magyar költészet napja. Ebből az alkalomból több ízben emlékeztek József Attilára nemcsak országszerte, de városunkban is. A programsorozat délelőtt verskereső játékkal, valamint szavalóversennyel kezdődött Makón.

Tovább 2017-04-11

Makói Híradó 2017.04.10. HD

- „A világ, ami körülvesz…” - A toll és az ecset hazai mestei - 170 éve született a legnagyobb makai - Sakkverseny Pulitzer emlékére - Programajánló - Rövid hírek

Tovább 2017-04-10

170 éve született a legnagyobb makai

Pulitzer József sajtómágnás napra pontosan 170 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Makón. Pályafutása alatt világhírnévre tett szert, a mai napig az amerikai újságírás legrangosabb díja az ő nevét viseli, melyet 1917-ben, 100 éve adtak át legelőször. Ezen jubileumok alkalmából tartottak ma délelőtt ünnepi megemlékezést a Korona Szálló dísztermében, ahol Izrael Állam nagykövete és az Amerikai Nagykövetség tanácsosa is tiszteletét tette.

Tovább 2017-04-10

A toll és az ecset hazai mestei

A jeles évforduló alkalmából az emléknapokhoz kapcsolódóan ma délelőtt a József Attila Múzeumban A toll és az ecset hazai mesterei” – címmel nyílt tárlat,mely Pulitzer József és Munkácsy Mihály a két jó barát, életét és munkásságát mutatja be. A kiállítás kuriózuma az a kép ,melyet a mester amerikai látogatása alkalmával a sajtómágnás feleségéről festett.

Tovább 2017-04-10

„A világ, ami körülvesz…”

Eredményt hirdettek pénteken a „Világ, ami körülvesz…” címmel meghirdetett fotó- és képregény pályázat versenyén. Összesen 170 munka érkezett be a felhívásra, a díjazottak értékes könyvutalványokat és rajzeszközöket kaptak az Angyalsóhaj Alapítvány jóvoltából.

Tovább 2017-04-10

Sakkverseny Pulitzer emlékére

Első alkalommal szerveztek városi sakkversenyt a médiamágnás Pulitzer József emlékére. A megmérettetésre mintegy húsz vállalkozó kedvű játékos jelentkezett, és szombaton a Korona Szálló dísztermében mérték össze a tudásukat.

Tovább 2017-04-10

Makói Híradó 2017.04.07. HD

- 170 éve született Pulitzer - Sikeres Galambos diákok - Lengyel, magyar két jó barát -Lázár: „Sorossal van, a CEU-val nincs problémája a kormánynak” - Rendőrségi hírek www.makotv.hu

Tovább 2017-04-07

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-04-07

Lengyel, magyar két jó barát

Harmadik alkalommal rendezett a két nemzet legendás barátságának tiszteletére lengyel-magyar napot a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium. A mai programok középpontjában ezúttal a néphagyományok és I. Nagy Lajos király személye álltak.

Tovább 2017-04-07

Lázár: „Sorossal van, a CEU-val nincs problémája a kormánynak”

Május 10-én tárgyalja az Európai Unió Bírósága a kötelező kvóta ügyét – jelentette be Lázár János miniszter a tegnapi kormányinfón. A politikus beszélt a „lex CEU”-ként emlegetett felsőoktatási törvényről, Soros Györgyről, és a kutak engedélyeztetéséről is.

Tovább 2017-04-07

170 éve született Pulitzer -sajtómágnás,lapszerkesztő,multimillomos

Pulitzer József 170 évvel ezelőtt április 10.-én Makón látta meg a napvilágot. Pályafutása során világhírnévre tett szert ,a mai napig az amerikai újságírás legrangosabb díja az ő nevét viseli. Városunkban máig több helyszín és ereklye őrzi emlékét.

Tovább 2017-04-07

Sikeres Galambos diákok

Több versenyen is szép eredményeket értek el a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai. Szügyi Balázs a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen az ország legjobb mezőgazdasági gépészei közé került, míg két iskolatársa az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny második fordulójára jutott be.

Tovább 2017-04-07

Társalgó 2017.04.06.

A Makói születésű Pulitzer Józsefre emlékezünk , aki Makón 1847. április 10.-én született .Ajánljuk azokat a programokat melyeket a város szervez tiszteletére.Ellátogathatnak velünk a számadás kiállításra és egy vonóskoncertre. Tartsanak velünk

Tovább 2017-04-06

Makói Híradó 2017.04.06. HD

- Hubay Jenőre emlékeztek - Szakmai tanácsok az óvónőknek - Sajátos nevelési igényű diákok versenyeztek - rövid hírek

Tovább 2017-04-06

Sajátos nevelési igényű diákok versenyeztek

A Pápay Endre Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény adott otthont kedden a 42. Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei fordulójának. A megmérettetésre a házigazdákon kívül Szentesről, Szegedről, Hódmezővásárhelyről és Csongrádról érkeztek csapatok.

Tovább 2017-04-06

Szakmai tanácsok az óvónőknek

A tanulás és magatartásbeli problémákkal küzdő gyermekek helyes kezeléséről, a szülőkkel folytatott kommunikáció módjáról tartottak előadást a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének munkatársai ma délelőtt a városban dolgozó óvónőknek. Az eseménynek az Erdélyi Püspök utcai óvoda adott otthont, és interaktív volt, így a pedagógusoknak lehetőségük nyílt megvitatni eddigi tapasztalataikat is.

Tovább 2017-04-06

Hubay Jenőre emlékeztek

A világhírű magyar hegedűiskola megalapítójának, Hubay Jenő halálának 80. évfordulója alkalmából tartottak hangverseny előadást a Makói Magán Zeneiskolában. A zeneszerző műveit Szecsődi Ferenc hegedűművész és Benedekfi István zongoraművész komponálta a közönségének.

Tovább 2017-04-06

Fókuszban a fejlesztés – ingyenes szelektív kuka

Április elsején kezdi meg működését Makó és térsége új hulladékkezelési közszolgáltatója. Ezzel egy időben,ingyenesen kiosztásra kerülnek a szelektív edényeztek. http://mako.hu/2017/03/29/uj-szelektiv-hulladekgyujto-edenyzetek-kiosztasa-2017-aprilis-03-tol/

Tovább 2017-04-05

Makói Híradó 2017.04.05. HD

- Új parkolók a Kálvin téren - Örömzenélés a Hagymaházban - Még lehet pályázni a Szerecsen utcai telkekre - Egyházi adomány a rászorulóknak - Engedélyköteles a 43-as főút használata a 20 tonnánál nehezebb tehergépjárműveknek - tojásfa

Tovább 2017-04-05

Új parkolók a Kálvin téren

Évtizedekre visszanyúló problémás helyzet oldódik meg a Kálvin téri bölcsőde és óvoda körül. Egymillió forintból tizenkét új parkolót alakítanak ki, ezzel remélhetőleg csökkentve a helyhiányt az egyirányú utcában.

Tovább 2017-04-05

Még lehet pályázni a Szerecsen utcai telkekre

A családok lakáshelyzetének javítására és a városban történő hosszú távú letelepedésük elősegítése érdekében egyfordulós nyílt pályázatot hirdetett Makó Város Önkormányzata. Ezt négy darab Szerecsen utcai közművesített építési telek hasznosítására lehet benyújtani április 10-ig.

Tovább 2017-04-05

Engedélyköteles a 43-as főút használata a 20 tonnánál nehezebb tehergépjárműveknek

Még január elsején lépett életbe az a korlátozás, amelynek értelmében a 20 tonna össztömeget meghaladó járműveket kitiltották a 43-as főút makói szakaszáról. A gazdálkodók külön engedéllyel kérhetik felmentésüket a tilalom alól. Ennek részleteiről tartott sajtótájékoztatót hétfőn Kádár József önkormányzati képviselő.

Tovább 2017-04-05

Egyházi adomány a rászorulóknak

Az idei Nagy Böjt időszaka alatt is élelmiszergyűjtést szervezett a makói Szent István Király Plébánia. Így a segítőkész civileknek, valamint a Magyar Élelmiszer Banknak köszönhetően több mint háromszáz csomagot tudnak adományozni a rászorulóknak. Tegnap délután a nagy családosoknak nyújtották át a segítséget.

Tovább 2017-04-05

Örömzenélés a Hagymaházban

Az egész megyéből érkeztek vonós zenekarok, és kamaracsoportok a hétvégén a Hagymaházba, ugyanis itt rendezték meg az éves találkozójukat. A zenészeket a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola látta vendégül.

Tovább 2017-04-05

Fókuszban a fürdőfejlesztés

Fedett uszoda, új, kültéri termálmedence, nyári- és téli öltözők, valamint egy sportmedence szerepel többek között a Hagymatikum fejlesztési terveiben, amellyel kapcsolatosan egy konzultációt indít a fürdő és a város vezetése közösen. A jövő hét elején már a postaládákban lesznek azok a kérdőívek, amelyekben elmondhatják a makóiak a véleményüket.Számít a makóiak véleménye is!

Tovább 2017-04-04

Makói Híradó 2017.04.04. HD

- Megújult az Újvárosi Nyugdíjas Klub - Fókuszban a fürdő konzultáció - Tündökölnek a Makó KC fiai - Rendőrségi hírek - Szirbik Miklósra emlékeztek - Rövid hírek www.makotv.hu

Tovább 2017-04-04

Megújult az Újvárosi Nyugdíjas Klub

Mintegy 3 millió 250 ezer forintból újult meg az Újvárosi Nyugdíjas Klub Justh Gyula utcai épülete. A létesítményt tegnap délután Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kádár József önkormányzati képviselő adták át használatba a klubtagoknak.

Tovább 2017-04-04

Fókuszban a fürdő konzultáció

Konzultációt indított a Hagymatikum és a város vezetése a fürdőt érintő fejlesztésekről. Mint arról korábban többször is beszámoltunk, mintegy 6,5 milliárd forintos állami támogatás biztosítja, hogy a korábban elmaradt tervek is megvalósuljanak, ezek kapcsán pedig a makóiak véleményét is kikérték.

Tovább 2017-04-04

Tündökölnek a Makó KC fiai

Tovább folytatta pazar tavaszi szereplését a Contitech Makó férfi kézilabda csapata. A fiúk a hétvégén zsinórban az ötödik győzelmüket szerezték meg.

Tovább 2017-04-04

Szirbik Miklósra emlékeztek

Szirbik Miklós református lelkészre, Makó első helytörténészére emlékeztek vasárnap a Református ótemetőben. A nevét viselő egyesület tagjai kettős évforduló alkalmából látogattak el felújított sírjához.

Tovább 2017-04-04

Makói Híradó 2017.04.03 HD

- Díjazták a legszebb makói kerteket - Ismét a dobogó legfelső fokán Panyor Krisztina - 67 év néprajzi gyűjtőmunka egy kiállításon - Évet értékeltek a Kertbarát Körök - Botot kóstoltak Földeákon - Rövid hírek

Tovább 2017-04-03

Díjazták a legszebb makói kerteket

Vasárnap tartották a „Virágos Makóért” környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségét a Hagymaházban. A legszebb kertek művelőinek Farkas Éva Erzsébet polgármester és Baranyi Katalin városi főkertész adták át a jutalmakat. Ezt megelőzően Dr. Bálint György médiakertész tartott előadást a jelenlévőknek.

Tovább 2017-04-03

Botot kóstoltak Földeákon

Botot kóstolhattak Földeákon a vállalkozó szellemű érdeklődők a hétvégén. Ezeket azonban nem megízlelni lehetett, csupán segítségül venni egy különleges mozgásformához, melyet a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda szervezésében a Zöldlépés Nordic Walking Közhasznú Egyesület tagjai mutattak be a sportolni vágyóknak.

Tovább 2017-04-03

Évet értékeltek a Kertbarát Körök

Idén Makó adott otthont a Csongrád megyei kertbarát körök találkozójának. Az egyesületek tagjai a Maros-parton, ahol eszmecserét folytattak ötleteikről, programjaikról. A rendezvényen Ezeket Farkas Éva Erzsébet polgármester is részt vett.

Tovább 2017-04-03

67 év néprajzi gyűjtőmunka egy kiállításon

„Számadás” –ezt a címet kapta a József Attila Múzeum pénteken nyílt kiállítása, ahol több mint száz néprajzi tárgyat tekinthetnek meg az érdeklődők. A címadás nem véletlen, hiszen a kiállított darabokat az intézmény 67 éves fennállása alatt összegyűlt kincséből válogatták ki. A különleges gyűjteményről egy kötetet is kiadtak, melyet szintén a megnyitón mutattak be.

Tovább 2017-04-03

Ismét a dobogó legfelső fokán Panyor Krisztina

Legutóbbi versenyéről is arany éremmel tért haza Makó futó nagykövete, Panyor Krisztina. A sportoló a múlt hétvégén rendezett Vértes Terep Maratonon utasított maga mögé több mint ötven indulót.

Tovább 2017-04-03

Makói Híradó 2017.03.31. HD

- Nyitott ajtók a miniszternél - Hétfőtől osztják az új szelektív kukákat - Vonószenekarai találkozó a Hagymaházban - Lezárult a Tavaszi Sporthét - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-03-31

Fókuszban a fejlesztések – Makó számít rád !

Fókuszban a fejlesztések - Makó számít rád !

Tovább 2017-03-31

Nyitott ajtók a miniszternél

Mai lakossági fogadóóráján is sokan keresték fel Lázár János országgyűlési képviselőt. A miniszter szociális és más jellegű témákban is meghallgatta a makói és térségi polgárok problémáit a Polgármesteri Hivatalban lévő irodájában.

Tovább 2017-03-31

Hétfőtől osztják az új szelektív kukákat

Április elsején kezdi meg működését Makó és térsége új hulladékkezelési közszolgáltatója. Ezzel egy időben, hétfőtől ingyenesen kiosztásra kerülnek a szelektív edényeztek. Ennek részleteiről tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót Czirbus Gábor alpolgármester és Siket Tibor, a DAREH Bázis Zrt. igazgatósági elnöke.

Tovább 2017-03-31

Két órás vita az egészségügyről

„Az előző polgármester elismerte, hogy ezt elcseszték. Ezekkel a szavakkal mondta, mert igenis volt pályázat a rendelők felújítására.” – reagált Sánta Sándor az ellenzéki képviselők egészségügyet érintő vádaskodására a tegnapi testületi ülésen. Az első napirendi pont megtárgyalását megelőzően mintegy két órás vita bontakozott ki a témában.

Tovább 2017-03-31

Vonószenekarai találkozó a Hagymaházban

Idén a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola rendezi a Csongrád megyei Vonószenekari találkozót. Szegedről, Szentesről, Kistelekről és Hódmezővásárhelyről is érkeznek zenészek a szombati rendezvény alkalmából a városba.

Tovább 2017-03-31

Lezárult a Tavaszi Sporthét

A makói középiskolások több sportágban mérhették össze tudásukat az idei Tavaszi Sporthét alkalmából, mely tegnap délután zárult le. Összetettben a József Attila Gimnázium, míg csütörtökön röplabdában a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola tanulói diadalmaskodtak.

Tovább 2017-03-31

Társalgó 2017.03.30.

Társalgó a hagyományőrzés és a Húsvét jegyében

Tovább 2017-03-30

Makói Híradó 2017.03.30. HD

- Megérkezett a több mint három milliárd forint állami támogatás - 660 ezer forintos támogatás 60 makói fiatalnak - Átadták a megújult Apátfalvi házat - Rendőrségi hírek - rövid hírek Makó és térségéből

Tovább 2017-03-30

Megérkezett a több mint három milliárd forint állami támogatás

Tegnap tartotta a Makói Önkormányzat képviselő testülete március havi rendes ülését. A grémium elfogadta – többek között – a 2017. évi költségvetés módosítását, a Farkas Éva Erzsébet által benyújtott Ifjúsági Koncepciót, de tárgyaltak a civil szervezetek és az egyházak támogatásáról, valamint az új hulladékgazdálkodási rendeletről is.

Tovább 2017-03-30

Átadták a megújult Apátfalvi házat

Sikeres pályázatnak köszönhetően több mint három millió forintból szépülhetett meg a múzeum skanzene. A kívülről megújult Apátfalvi Házat ünnepélyes keretek között kedden adták át, de a tervek szerint ez még csak a kezdet.

Tovább 2017-03-30

660 ezer forintos támogatás 60 makói fiatalnak

Április 30-ig jelentetik meg a „Makó Számít Rád!” új ösztöndíjprogram pályázati kiírását, mely során két éven keresztül mintegy 660 ezer forintos támogatásban részesülhet hatvan helyi diák. Ennek részleteiről ma délelőtt sajtótájékoztató keretében számolt be Farkas Éva Erzsébet polgármester és dr. Szabó Sándor jegyzői irodavezető az InfoPontban.

Tovább 2017-03-30

Makói Híradó 2017.03.28. HD

- Kulturált vita az iskolában - baleset Makón - Demeter Sándor emlékest a jótékonyság jegyében - Fókuszban a járdafelújítás - Szűk makói siker - rendőrségi hírek - rövid hírek Makó és térségéből

Tovább 2017-03-28

Fókuszban a járdafelújítás 2017.03.28.

Mintegy 100 millió forintot különített el Makó Város Önkormányzata az idei költségvetésből a meglehetősen rossz állapotban lévő járdák felújítására. A város összes választókerületében, harminc utcában kerül sor hamarosan a rekonstrukciós munkálatokra.

Tovább 2017-03-28

Demeter Sándor emlékest a jótékonyság jegyében

Immár hetedik alkalommal rendezték meg tegnap a Demeter Sándor emlékestet. A kiváló taekwondo mester tiszteletére szervezett gála mindig nemes célú, idén a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány javára gyűjtöttek.

Tovább 2017-03-28

Kulturált vita az iskolában

Második nyílt foglalkozását tartotta tegnap délután az Almási Disputakör. Ez alkalommal arról szólt a vita, hogy mi a fontosabb az életben: a tehetség vagy a szorgalom.

Tovább 2017-03-28

Fókuszban a járdafelújítás

Mintegy 100 millió forintot különített el Makó Város Önkormányzata az idei költségvetésből a meglehetősen rossz állapotban lévő járdák felújítására. A város összes választókerületében, harminc utcában kerül sor hamarosan a rekonstrukciós munkálatokra.

Tovább 2017-03-28

Szűk makói siker

Szoros mérkőzésen ismét győzni tudott a női kézilabda-bajnokság legutóbbi fordulójában az NB II Dél-keleti csoportjában szereplő Makó KC csapata. Draxlerék két góllal nyertek hazai pályán a Csorvás együttese ellen.

Tovább 2017-03-28

Makói Híradó 2017.03.27. HD

- Elkészültek az új országzászló tervei - Tavaszi Fitt nap Makón - Húsvéti délelőtt a Marosvidékkel - Az I. Világháború titkai - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-03-27

Tavaszi Fitt nap Makón

Első alkalommal rendeztek Tavaszi Fitt Napot vasárnap Makón. Az Erdei János Városi Sportcsarnokba három tréner érkezett, hogy megmozgassa a sportolni vágyókat és népszerűsítse az egészséges életmódot.

Tovább 2017-03-27

Elkészültek az új országzászló tervei

Elkészültek az új országzászló tervei, amelyek szerint a Csanád vezér téren, a „Korsós lány” szobor helyén állítanák fel, főhomlokzata pedig a tér nyugati falával párhuzamosan kerülne kialakításra – derült ki azon a bizottsági ülésen, amely nem régiben tárgyalt az emlékmű sorsáról.

Tovább 2017-03-27

Húsvéti délelőtt a Marosvidékkel

Húsvét közeledtével tartotta meg szombaton hagyományos ünnepi kézműves délelőttjét a Marosvidék Baráti Társaság. A Hagymaház aulája kicsikkel és nagyokkal telt meg, akik szebbnél szebb ajándékokat készítettek.

Tovább 2017-03-27

Makói Híradó 2017.03.24. HD

- Modern újraélesztő és lélegeztető gépet kapott a Makói Mentőállomás - Kitüntetéseket adott át a megyei főkapitányság - Oviba barangoló-mozgás,játék,öröm... - Az I. Világháború titkai

Tovább 2017-03-24

Kreatív Húsvét a Hagymaházban

Kreatív húsvéti kézműves délelőttre várja az érdeklődőket a Marosvidék Baráti Társaság szombaton a Hagymaházba. A részvevőknek lehetőségük lesz a közelgő ünnep emblematikus díszeinek elkészítésére és a hagyományok megismerése is.

Tovább 2017-03-24

Oviba barangoló-mozgás,játék,öröm…

A jó időnek és a nagy érdeklődésnek köszönhetően benépesült a Makói Óvoda Kálvin Téri Tagintézménye, ahová ma délelőtt azok a szülők és gyermekeik is bekukkanthattak akik szeptemberben kezdik az óvodát .

Tovább 2017-03-24

Kitüntetéseket adott át a megyei főkapitányság

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság több munkatársa részesült elismerésben, köztük makói rendőrök és közalkalmazottak is.

Tovább 2017-03-24

Modern újraélesztő és lélegeztető gépet kapott a Makói Mentőállomás

Egy teljesen új, elektromos lélegeztető készülék valamint egy modern mellkas kompressziós gép segíti ezentúl a makói mentősök munkáját. Az eszközöket az Országos Mentőszolgálat Alapítvány támogatóinak köszönhetik a szakemberek, az értékük pedig közel nyolc millió forint.

Tovább 2017-03-24

Az I. Világháború titkai

Az I. Világháború kevésbé ismert szegmenseiről végzett kutatásokat Pintér István történész és fia, majd eredményeikről több könyvet is megjelentettek. Ezeket a közel múltban mutatták be a József Attila Városi Könyvtárban, beszélgető partnerük Dr. Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató volt.

Tovább 2017-03-24

Társalgó – kulturális magazin 2017.03.23.

Megismerkedünk a Roma kultúrán belül azokkal a szokásokkal melyeket még a mai napig tartanak a helyiek. Elkalauzoljuk önöket egy tájkép és egy ikonfestő kiállítására. Megmutatjuk hogy a felújított Apátfalvi ház a skanzenben hogyan őrzi a régmúlt emlékeit és meginvitáljuk önöket egy néprajzgyűjtemény bemutatójára.

Tovább 2017-03-23

Makói Híradó 2017.03.23. HD

- Hamarosan kezdődik a járdajavítás - Elégedettek az orvosok és a betegek a Hollósy Kornélia utcában - Ausztria két keréken - Nem vonják vissza a „lex Heinekent” - Újabb Panyor sikerek

Tovább 2017-03-23

Elégedettek az orvosok és a betegek a Hollósy Kornélia utcában

Még 2015 tavaszán költözött több SZTK-ban rendelő orvos az egykori Közhivatalok Házába a Hollósy Kornélia utcára. Azóta közel két év telt el, az orvosok és páciensek a kezdeti súrlódások után megszerették az új helyüket.

Tovább 2017-03-23

Hamarosan kezdődik a járdajavítás

A téli fagy és jég jelentős károkat okozott a város utcáin Azonban nemcsak emiatt használhatatlanok a makói utak a problémát az is okozza hogy hosszú éveken át nem fordítottak megfelelő mennyiségű pénzt az elhanyagolt utak javítására. A testület februárban 100 millió forintot szavazott meg a felújításokra. A munkálatok hamarosan el is kezdődnek..erről tájékoztatták tegnap a sajtó képviselőit. 1.vk. : Baross , Kürt, Szerecsen 2. vk.: Vásárhelyi, Alma 3. vk.: Jókai, Berzsenyi, Vásárhelyi, Táncsics 4.vk.: Kápolna, Berzsenyi , Bajza 5.vk.: Platán, Nagyér sétány I. szakasz 6.vk.: Kálvin u. ABC előtt, Balaton, Hold, Mikes Kelemen u. folytatása, Bajcsy Lktp, Tinódi, Lonovics sarok 7.vk.: Árpád, Szegedi, Kont, Báró Jósika 8.vk.: Vörösmarty, Martinovics , Hargita

Tovább 2017-03-23

Újabb Panyor sikerek

Az idei szezonban már két arany, és egy ezüstéremmel büszkélkedhet Makó Futónagykövete, Panyor Krisztina. A sportoló azonban itt még nem áll meg, gőzerővel készül a következő nagy megmérettetésekre.

Tovább 2017-03-23

Nem vonják vissza a „lex Heinekent”

A Lázár János miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök- helyettes által benyújtott „lex Heineken” néven ismertté vált törvényjavaslat szerint börtön, vagy akár két milliárd forintos pénzbüntetés is járhat azoknak, akik önkényuralmi jelképeket kereskedelmi célokra használnak. A napokban felröppent a hír, hogy a kormánypárt kihátrál a javaslat mögül, és azt visszavonják, ám a Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt cáfolta.

Tovább 2017-03-23

Ausztria két keréken

Krimmltől Salzburgig kalandozhattak azok, akik hétfő délután ellátogattak a József Attila Városi Könyvtár olvasótermébe. A vetítéssel egybekötött ausztriai úti beszámolót Kolumbán Katalin ajánlotta az érdeklődőknek.

Tovább 2017-03-23

Makói Híradó 2017.03.22. HD

- Feloldották a zárlatot a Makói Kórházban - Polgármestert választanak Nagylakon - Futóverseny a Hold utcában - Környezetvédelem az óvodások szemével - Újabb vita az egészségügy helyzetéről - rövid hírek

Tovább 2017-03-22

Feloldották a zárlatot a Makói Kórházban

Március 4-én rendeltek el látogatási tilalmat és zárlatot a makói kórházban kanyarójárvány miatt. Mostanáig 15 megbetegedés igazolódott a megyében, de ez a szám napok óta nem emelkedett, ezért 18 nap után ma reggel nyolc órakor a korlátozásokat feloldották.

Tovább 2017-03-22

Futóverseny a Hold utcában

Mezei futóversenynek adott otthont tegnap a Kálvin Téri Református Általános Iskola. A tét a diákolimpia megyei résztvevőinek eldöntése volt.

Tovább 2017-03-22

Környezetvédelem az óvodások szemével

A Víz Világnapja alkalmából játékos foglalkozásokat tartottak a makói óvodások számára az Erdélyi püspök utcában. A gyerekek hat helyszínen szórakozva tanulhattak a környezetvédelemről, az élővilágról, valamint az újrahasznosítás fontosságáról.

Tovább 2017-03-22

Polgármestert választanak Nagylakon

Támogatásáról biztosította Lázár János országgyűlési képviselő Locskai Zoltánt, Nagylak jelenleg ügyvivő alpolgármesterét a vasárnap esedékes, időközi polgármester választáson – derült ki tegnap a település művelődési házában tartott lakossági fórumon. A politikusok ismertették a közös munka programpontjait, valamint a tervezett fejlesztésekről is szó esett.

Tovább 2017-03-22

Újabb vita az egészségügy helyzetéről

Aláírásgyűjtésbe kezdett a DK helyi szervezete a makói rendelők felújítása ügyében. Mucsi Tamás választókerületi elnök szerint az erre vonatkozó ígéreteit nem tartja be a Fideszes városvezetés. Czirbus Gábor, a párt helyi elnöke ma délután sajtótájékoztató keretében reagált a vádakra.

Tovább 2017-03-22

Fókuszban a Galamb 2017.03.21.

Mint arról korábban is beszámoltunk, mintegy 350 millió forintból felújítják a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolát. A felújítás már 85 %-os állapotban van.

Tovább 2017-03-21

Makói Híradó 2017.03.21. HD

- Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester - Veszélyes anyaggal menekült a sofőr - Kimagasló teljesítmények a Makó Budo Klubnál - Magabiztosan győzött a Contitech Makó KC - Tehetséggondozás a Bárka oviban - Rendőrségi hírek - Fókuszban a Galamb felújítása

Tovább 2017-03-21

Fókuszban a fejlesztések – Hagymatikum

Fókuszban a fejlesztések - Hagymatikum

Tovább 2017-03-21

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester

Főként szociális és lakhatási problémákkal keresték fel ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármestert fogadóóráján. A város vezetője ezúttal is a hivatali irodájában fogadta a makóiakat.

Tovább 2017-03-21

Veszélyes anyaggal menekült a sofőr

Mérgező anyagot szállító kisteherautót fogtak el Makó és Tótkomlós között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei. Közúti ellenőrzés fordult hajszába, amikor a gépjármű vezetője a járőröket megpillantva hirtelen irányt váltva menekülni kezdett.

Tovább 2017-03-21

Magabiztosan győzött a Contitech Makó KC

Zsinórban harmadszorra is győzni tudott a Contitech Makó KC, mely a tabella feljebblépését eredményezte. A férfi NB II. Délkeleti csoportjában szereplő Verébék a hétvégén az Újkígyóstól vették el a két pontot hazai pályán.

Tovább 2017-03-21

Tehetséggondozás a Bárka oviban

A felzárkóztatás mellett a tehetségek felkarolására is nagy hangsúlyt fektet a Bárka Óvoda. Ehhez kapcsolódóan tegnap délután a vizuális tehetséggondozó műhely bemutatkozására látogatott el stábunk.

Tovább 2017-03-21

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Dr. Németh Róbert rendőr főhadnagy, kiemelt fővizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-03-21

Fókuszban a Galamb felújítása

Április végén már biztosan átadásra kerül a megújult Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola, hiszen a munkálatok a tervek szerint haladnak. A kiépülő, egyedi energetikai rendszert a Szakmák Éjszakáján mutatják be először a nagy közönség előtt.

Tovább 2017-03-21

Makói Híradó 2017.03.20. HD

- A terveknek megfelelően halad a Galamb felújítása - Elsöprő győzelem - Zenével és tánccal ünnepelt a Roma Nemzetiségi Önkormányzat - Festmények egy mozdonyvezető szemével - Tavaszi gépmustra

Tovább 2017-03-20

Festmények egy mozdonyvezető szemével

Szabó Imre első festménykiállítása nyílt meg pénteken a József Attila Városi Könyvtár olvasótermében. A nyugalmazott mozdonyvezető az összesen levezetett közel hárommillió kilométer alatt elsuhanó tájat eleveníti fel leginkább képein.

Tovább 2017-03-20

Zenével és tánccal ünnepelt a Roma Nemzetiségi Önkormányzat

A Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében 2014 óta ünneplik meg a Roma Kultúra Világnapját városunkban. Ebből az alkalomból néptánc, népzene és hegedűszó várta péntek délután a Széchenyi térre látogatókat.

Tovább 2017-03-20

Elsöprő győzelem

Újabb győzelmet zsebelt be a Csongrád Megye I. osztályú csoportjában szereplő M- Foci Kft.. Most hétvégén gólzáporos sikert arattak hazai pályán Méhes Tibor tanítványai.

Tovább 2017-03-20

A terveknek megfelelően halad a Galamb felújítása

Élőben, működés közben, webes felületen, de akár mobiltelefonon is nyomon lehet majd követni a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola új energetikai rendszerének működését, amely hamarosan elkészül. Az épületet mintegy 350 millió forintból újítják fel, ennek a része a fűtés korszerűsítése is, melynek köszönhetően előreláthatóan 20 millió forintot is meg tud majd spórolni az intézmény.

Tovább 2017-03-20

Tavaszi gépmustra

Hagyományteremtő szándékkal tavaszi, évadnyitó találkozóra hívták a technikai sportok szerelmeseit vasárnap az Erdei János Városi Sportcsarnokhoz. A gyülekező után a résztvevők konvojt alkottak, majd rendőri felvezetés mellett egy jókora kört írtak le a belvárosban.

Tovább 2017-03-20

Makói Híradó 2017.03.17. HD

- Számít a makóiak véleménye is! - Rendőrségi hírek - Újabb kick-box csoport alakult Makón - József Attila-díjat kapott Jámborné Balog Tünde

Tovább 2017-03-17

József Attila-díjat kapott Jámborné Balog Tünde

Kiemelkedő irodalmi munkássága elismeréseként József Attila-díjat kapott Jámborné Balog Tünde író, képzőművész. A makói művésztelep korábbi vezetője a Pesti Vigadóban vehette át a kitüntetést kedden.

Tovább 2017-03-17

Újabb kick-box csoport alakult Makón

A szegedi Combat „D” SC február óta már Makón is tart kick-box edzéseket point-fighting kategóriában. Erről tartott nemrégiben sajtótájékoztatót Szabó Gábor, az egyesület elnöke, Loós Csaba edző és Loós Dominik versenyző a Hagymaházban.

Tovább 2017-03-17

Számít a makóiak véleménye is!

Fedett uszoda, új, kültéri termál medence, nyári- és téli öltözők, valamint egy sportmedence szerepel többek között a Hagymatikum fejlesztési terveiben, amellyel kapcsolatosan egy konzultációt indít a fürdő és a város vezetése közösen. A jövő hét elején már a postaládákban lesznek azok a kérdőívek, amelyekben elmondhatják a makóiak a véleményüket – hangzott el ma délelőtt egy sajtótájékoztatón.

Tovább 2017-03-17

Ikonok a Hagymaházban

Veres József nyugalmazott középiskolai tanár műveiből nyílt nemrégiben tárlat a Hagymaház aulájában. A kiállító orosz irodalmi élményei és vallásos neveltetése nyomán kezdett festeni, alkotásai művészeti értékük mellett felszentelt, kultikus képek is.

Tovább 2017-03-17

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-03-17

Utazás kiállítás 2017 – Hungexpo

készítette: Kisistók Tímea , Borka Péter

Tovább 2017-03-16

Társalgó 2017.03.16

Az Angyalsóhaj Alapítvány szombaton a Hagymaházban tartotta jótékonysági estjét.A teltházas rendezvény felvezetéseként tehetséges makói fiatalok és a városból elszármazott művészek mutatták be munkáikat egy kiállítás keretében. Mindkettő eseményen ott voltunk meg is mutatjuk .

Tovább 2017-03-16

Szeptembertől indul az új tanulmányi ösztöndíjprogram

Rendkívüli ülést tartott ma délelőtt Makó város képviselő-testülete. Összesen öt napirendi pontot tárgyalt a grémium, melyből egy zárt előterjesztés volt. A városvezetők többek között megalkották a „Makó számít rád!” tanulmányi ösztöndíjrendszerről szóló önkormányzati rendeletet, valamint döntöttek arról is, hogy nyolc környező kistelepüléssel konzorciumban közel 500 millió forint összegben a Magyar Kormány felé pályázatot nyújtanak be.

Tovább 2017-03-16

Makói Híradó 2017.03.16. HD

- Március 15-i ünnepség Makón - Szeptembertől indul az új tanulmányi ösztöndíjprogram - Történeti vetélkedő: a ’48-as hősök nyomában - Így emlékezett a Fidesz helyi szervezete a forradalom hőseire - Bánk Bánnal emlékeztek a Juhász Gyulában - Március 15-i ünnepségek a kistérségben

Tovább 2017-03-16

Március 15-i ünnepségek a kistérségben

„Ahhoz, hogy a történelem fényes lapjaira kerüljünk, ahhoz bőségesen van tenni valónk, például az összefogás terén”- ezt már Csanádpalotán mondta Lázár János március 15-én. Az országgyűlési képviselő az ünnep alkalmából végiglátogatta a környék településeit és együtt emlékezett az ott élőkkel az 1848-49-es Szabadságharc hőseire.

Tovább 2017-03-16

Történeti vetélkedő: a ’48-as hősök nyomában

A ’48-as hősök nyomában szerveztek kedden délelőtt történeti vetélkedőt középiskolások részére a József Attila Városi Múzeumban. Az intézmény célja az volt, hogy a mai fiatalság megismerje és megértse, mi történt 169 évvel ezelőtt.

Tovább 2017-03-16

Így emlékezett a Fidesz helyi szervezete a forradalom hőseire

Zenés műsorral, koszorúzással valamint mécsesgyújtással emlékezett meg a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hőseire március 14-én. Az ünnepségen Czirbus Gábor, a párt helyi szervezetének elnöke, valamint Lázár János, országgyűlési képviselő mondtak beszédet.

Tovább 2017-03-16

Március 15-i ünnepség Makón

Fáradhatatlanul, összefogással és gyűlölet nélkül kell dolgoznunk azért, amiben hiszünk- többek között ezt az üzenetet hagyták hátra az 1848-49-es Szabadságharc hősei – emlékezett meg ünnepi beszédében Farkas Éva Erzsébet polgármester a forradalom 169. évfordulóján. Március 15-én délelőtt Makón a Kossuth-szobornál ünnepi műsorral várták azokat, akik le szerették volna róni tiszteletüket a honvédek előtt.

Tovább 2017-03-16

Bánk Bánnal emlékeztek a Juhász Gyulában

Rendhagyó produkcióval készültek a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai és pedagógusai március 15-re. Az előadás során a Bánk Bán 169 évvel ezelőtti, Nemzeti Színházas bemutatóját elevenítették fel a közönség bevonásával.

Tovább 2017-03-16

Fókuszban a bűnmegelőzés

Drasztikusan csökkent Makón és a térségben a regisztrált bűncselekmények száma az elmúlt években – derült ki egy friss statisztikából. Palicz András rendőrezredes, a Makói Rendőrkapitányság vezetője szerint ez az összehangolt munkának és a több száz térfigyelő kamera beüzemelésének is köszönhető.

Tovább 2017-03-14

Makói Híradó 2017.03.14. HD

- Kitüntetésben részesült Tóth István - Országos elismerés a Makói tévének - Döntöttek az óvodai beiratkozás rendjéről - Mester és tanítvány egy színpadon

Tovább 2017-03-14

Országos elismerés a Makói tévének – életet menthet egy csepp vér

„Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák”címmel pályázatot írt ki a Magyar Rákellenes Liga és a Média Light akiknek szándéka az volt ,hogy minél több média felhívja a prosztatarák szűrésére a figyelmet. A pályaműveket írott rádiós és televíziós kategóriákban várták. Ez utóbbi nyertese lett a Makói Városi Televízió stábjának filmje ,melynek mottója az volt „ Egy csepp vér életet menthet „

Tovább 2017-03-14

Mester és tanítvány egy színpadon

Szilágyi Éva, Radicsné Hős Dorina, Szalma Tamás, Cseh Antal – csupán néhány név azokból a Makóról elszármazott művészek közül, akik szombaton az Angyalsóhaj Gálán elkápráztatták a teltházas közönséget. Hozzájuk csatlakozott több helyi fiatal tehetség is, akikkel közösen a tánc, az ének és a zene különböző világába kalauzolták el a hallgatóságot.

Tovább 2017-03-14

Kitüntetésben részesült Tóth István

Rangos kitüntetésben részesült a Váll-Ker Kft. ügyvezető igazgatója. Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől hétfőn az egyik legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztet vehette át. Ezzel ismerték el Tóth István Makó gazdasági és vállalkozási életében végzett évtizedes, sikeres munkáját.

Tovább 2017-03-14

Döntöttek az óvodai beiratkozás rendjéről

Rendkívüli ülést tartott tegnap délután Makó város képviselő-testülete. Összesen három napirendi pontot tárgyalt a grémium, így például az óvodai körzethatárok felülvizsgálatáról, valamint az idei beiratkozási rendről is döntöttek.

Tovább 2017-03-14

Szemléletformálás a Galamb József Iskolában

Szemléletformálási előadásokat tartottak csütörtökön a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. Délelőtt a diákok, délután pedig szüleik nyerhettek betekintést az intézmény felújítása során alkalmazott munkamódszerekbe, energiamegtakarítási eljárásokba, valamint a várható eredményekbe.

Tovább 2017-03-14

Fókusz+ Fejlesztések

Makó 2017-ben 3,5 milliárdból gazdálkodhat. A város adóbevétele várhatóan 1,3 milliárd lesz.

Tovább 2017-03-13

Makói Híradó 2017.03.13. HD

- Jótékonysági gálaest a makói fiatal tehetségekért - „Jöttünk, láttunk…” - Polgármesteri látogatás a Makói Nők Klubjában - Elvis, oltár, Miami - A szőlőtermesztés múltja Makón - Rövid hírek

Tovább 2017-03-13

Jótékonysági gálaest a makói fiatal tehetségekért

Több mint száz fellépő, köztük Makóról elszármazott neves művészek és fiatal helyi tehetségek mutatkoztak be szombaton egy gálaest keretében a Hagymaház színpadán. Az Angyalsóhaj Alapítvány által szervezett jótékonysági rendezvény bevételét elsősorban a nyáron induló összművészeti szabadegyetem, vagyis a Művészetek Katedrája finanszírozására fordítják majd.

Tovább 2017-03-13

„Jöttünk, láttunk…”

Az Angyalsóhaj Alapítvány szombaton tartotta gálaműsorát, mely égisze alatt elsőként képzőművészeti kiállítás nyílt a Hagymaház aulájában. A tárlaton a makói származású Munkácsy-díjas művész, Imre Mariann munkái mellett fiatal helyi alkotók is bemutatkoztak.

Tovább 2017-03-13

Polgármesteri látogatás a Makói Nők Klubjában

A Makói Nők Klubjának márciusi találkozójára ellátogatott Farkas Éva Erzsébet polgármester. Ahogy a többi egyesületnél, úgy itt is személyesen ismertette a városi beruházásokat, köztük a fürdőfejlesztést, az új könyvtár építését és az Erdei Ferenc téri sportpálya felújítását, valamint a tagokat érintő kérdésekről is szó esett.

Tovább 2017-03-13

Elvis, oltár, Miami

Makóra is ellátogatott a Bánfalvy Stúdió legújabb előadása, az Elvis, oltár, Miami, avagy fél millió dollár gazdát keres című komédiája. A Hagymaház színpadán olyan neves színészek léptek fel, mint Bánfalvy Ágnes, Vastag Tamás valamint Hujber Ferenc.

Tovább 2017-03-13

A szőlőtermesztés múltja Makón

A makói szőlő- és bortermelés múltjáról tartott előadást a közel múltban Dr. Mód László egyetemi adjunktus a József Attila Városi Könyvtárban. A Bruder János Kertbarát Kör szervezésében létrejött rendezvényen megtudhatták az érdeklődők, hogy annak idején miért az árterekben termesztették ezt a gyümölcsöt, és milyen bor fajták készültek belőle.

Tovább 2017-03-13

Makói Híradó 2017.03.10. HD

- A Hollósy Kornéliára költözik a gyermekorvosi ügyelet - Makóra látogatott „Atom Anti” - Régészek titkos élete - Zöld utat kapott Paks II. - Rendőrségi hírek - Nőnapi köszöntőt tartott a makói MSZP

Tovább 2017-03-10

A Hollósy Kornéliára költözik a gyermekorvosi ügyelet

A Makói Kórház zárlata miatt a Hollósy Kornélia utcában lévő szakrendelőkben meghosszabbítják gyermekorvosi ügyeletet, így hétköznap délután négy órától este nyolc óráig, valamint hétvégén reggel nyolc órától szintén este nyolc óráig itt fogadják a sürgősségi ellátásra szoruló gyerekeket.

Tovább 2017-03-10

Makóra látogatott „Atom Anti”

A Belügyminisztérium idei évi Országos Judo Bajnokságán neves sportolók is jelen voltak. Köztük Kovács Antal olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó, aki 1992-ben pillanatok alatt egy ország kedvencévé vált Barcelonában.

Tovább 2017-03-10

Zöld utat kapott Paks II.

Az Európai Bizottság jóváhagyta Paks II. finanszírozását, így az utolsó akadály is elhárult a beruházás elől – derült ki Lázár János tegnapi, budapesti sajtótájékoztatóján. A miniszter szerint ez az elmúlt 30 év legnagyobb gazdaságdiplomáciai sikere, amellyel a kormány hatvan évre rendezte Magyarország áramigényét és az alacsony árakat.

Tovább 2017-03-10

Nőnapi köszöntőt tartott a makói MSZP

Hétfő este versekkel, dalokkal és virágokkal köszöntötte az MSZP makói szervezete a város hölgyeit. Dr. Buzás Péter üdvözölte a megjelenteket, majd Márió harmonikázott.

Tovább 2017-03-10

Régészek titkos élete

Interaktív történelemórával egybekötött régészeti foglalkozást tartottak a Salisbury Archaeology munkatársai a Bagolyvárban. A Régészek titkos élete című rajzpályázaton nyert alkalmon, az archeológusok életéről tanulhattak, és különböző leleteket vizsgálhattak meg saját kezűleg a gyerekek.

Tovább 2017-03-10

Társalgó 2017.03.09.

Letették az Új Makói Könyvtár alapkövét, mely 2018 ra felépülhet,hogy mennyiben lesz ez a kor követelményeinek megfelelő és más mint az évtizedekkel ezelőtti erről beszélgetek majd a volt könyvtárigazgatóval. Több száz kiállító egzotikus utak, pihenés, kirándulás ,gasztronómia ez jellemezte a 40 utazás kiállítást ,melyen Makó város is képviseltette magát.

Tovább 2017-03-09

Makói Híradó 2017.03.09. HD

- Angyalsóhaj Gála a Hagymaházban - 10 éve a veterán járművek bűvöletében - Verssel, énekkel, virággal köszöntötték a hölgyeket - Musicalek nőnapra

Tovább 2017-03-09

Musicalek nőnapra

Nőnapi mulatsággal egybekötött Tavaszköszöntővel várták a hölgyeket tegnap a Hagymaházban. Az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület mellett Homonnay Zsolt színművész kedveskedett a részvevőknek. A város nevében Hadik György települési képviselő mondott ünnepi beszédet.

Tovább 2017-03-09

10 éve a veterán járművek bűvöletében

Éves közgyűlését tartotta nemrégiben a Maros-parti Veterán Autós-Motoros Közhasznú Sportegyesület. A találkozón részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester is, aki többek között beszélt a Ford T-modell születésének 110. évfordulójáról, valamint a Galamb József emlékévről is.

Tovább 2017-03-09

Angyalsóhaj Gála a Hagymaházban

Jótékonysági gálaestet tart az Angyalsóhaj Alapítvány március 11-én 18 órakor a Hagymaházban. A szombati rendezvényen száznál több Makóról elszármazott művész és városi tehetség lép fel.

Tovább 2017-03-09

Verssel, énekkel, virággal köszöntötték a hölgyeket

Verssel, énekkel és virággal köszöntötték tegnap délután a makói önkormányzatnál és annak tulajdonában álló cégek női dolgozóit. A rendezvényt a Korona Szálló dísztermében tartották meg, ahol a műsort követően egy állófogadásra is sor került.

Tovább 2017-03-09

Rendkívüli Diagnózis 2017.03.07

Rendkívüli Diagnózis 2017.03.07

Tovább 2017-03-08

FogadóÓra vendége – Farkas Éva Erzsébet Makó polgármestere

FogadóÓra vendége - Farkas Éva Erzsébet Makó polgármestere

Tovább 2017-03-08

Makói Híradó 2017.03.08. HD

- Nem halálos a kanyaró - 110 millió forintot kap Királyhegyes útfelújításra - Romantikus nőnap - Biztonságos a Hagymatikum fürdő - Rendőrségi hírek - Vereséggel kezdte a szezont az M-Foci Kft.

Tovább 2017-03-08

Biztonságos a Hagymatikum fürdő

A kanyarójárvány kapcsán az utóbbi napokban felmerült az a kérdés, hogy biztonságos-e a Hagymatikum mindennapos üzemeltetése. A témával kapcsolatban a Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály állást foglalt, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnöke pedig közleményt adott ki.

Tovább 2017-03-08

Romantikus nőnap

A Korona Szálló díszterme húsz év romantikájával és megannyi érdeklődővel telt meg tegnap délután, ugyanis Balázs Pali adott koncertet elsősorban a hölgyeknek nőnap alkalmából. Az énekes, műsorvezető nem először járt már Makón, azonban minden alkalommal szívesen érkezik újabb fellépésre.

Tovább 2017-03-08

Nem halálos a kanyaró

Ma reggelre derült ki, hogy újabb egészségügyi dolgozó kapta el a kanyarót, ezúttal a Szegedi Klinika alkalmazottja. Így már 13 esetről tudnak a hatóságok. Kallai Árpád, a Makói Kórház főigazgatója tegnap még 12 megbetegedésről beszélt, de nem zárta ki annak lehetőségét, hogy ez a szám emelkedni fog. Diagnózisunkban kitért arra, hogy nem egy halálos vírusról van szó és azt is elmondta, hogy a kórházban szigorú, sokak számára talán túlzónak tűnő intézkedéseket hoztak a járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

Tovább 2017-03-08

110 millió forintot kap Királyhegyes útfelújításra

Az utak és a járdák állapotáról, valamint a katolikus templom felújításáról esett főként szó Lázár János tegnap délutáni, királyhegyesi fórumán. Az országgyűlési képviselő és a település polgármestere a művelődési házban válaszoltak a felmerülő kérdésekre, problémákra.

Tovább 2017-03-08

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Dr. Németh Róbert rendőr főhadnagy, kiemelt fővizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-03-08

Vereséggel kezdte a szezont az M-Foci Kft.

Szezonnyitó mérkőzését vereséggel kezdte városunk Megye I-es csapata, az M-Foci Kft. A második helyen ragadt Makó a listavezető Csongrád együttesét látta vendégül.

Tovább 2017-03-08

Makói Híradó 2017.03.07. HD

- Tizenhetedik évét kezdi a Marosvidék - Ezerrel kevesebb bűncselekmény Makón - Nagycsaládos farsang a plébánián - Fókuszban a Galamb iskola

Tovább 2017-03-07

Fókuszban a Galamb iskola

Mint arról korábban többször is beszámoltunk, mintegy 350 millió forintból felújítják a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolát. A munkálatok már elkezdődtek, amelyek keretében homlokzati felújítás és energetikai korszerűsítés zajlik. A részletekről a ma esti Fókuszban Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel és Horváth Zoltánnal, az intézmény igazgatójával beszélgetünk.

Tovább 2017-03-07

Ezerrel kevesebb bűncselekmény Makón

Drasztikusan csökkent Makón és a térségben a regisztrált bűncselekmények száma az elmúlt években – derült ki egy friss statisztikából. Palicz András rendőrezredes, a Makói Rendőrkapitányság vezetője szerint ez az összehangolt munkának és a több száz térfigyelő kamera beüzemelésének is köszönhető.

Tovább 2017-03-07

Nagycsaládos farsang a plébánián

Jelmezversennyel egybekötött farsangi mulatságot tartottak a nagycsaládosok a Szent László Király Plébánián szombaton. A rendezvényen megjelent gyerekeket és szülőket játékos feladatok is várták.

Tovább 2017-03-07

Tizenhetedik évét kezdi a Marosvidék

A Marosvidék Baráti Társaság vasárnap tartotta hagyományos évadnyitó taggyűlését, ahol a tavalyi év munkái mellet beszámoltak a 2017-es tervekről, valamint szó esett a 110 éves bogárzói templomról is.

Tovább 2017-03-07

Makói Híradó 2017.03.06. HD

- Kanyaró miatt lezárták a Makói Kórházat - Újabb migrációs hullám várható - Makó az ország legnagyobb seregszemléjén-Utazás Kiállítás - Remekül szerepeltek a makói aerobikosok - Rövid hírek

Tovább 2017-03-06

Kanyaró miatt lezárták a Makói Kórházat

2016 eleje óta terjed a kanyaró Romániában, a 3109 regisztrált beteg közül 16-an bele is haltak a betegségbe, adta hírül február végén a helyi hírtelevízió. Hétvégén a Makói Kórház vezetése rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 10 alkalmazott betegedett meg az elmúlt hét során, közülük 5-nél azonosították a kanyaró vírust. A szükséges intézkedéseket megtették. A jelenlegi helyzetről a tisztiorvosi szolgálat tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-03-06

Remekül szerepeltek a makói aerobikosok

Makón rendezték meg vasárnap az Aerobik Diákolimpia Kelet-Magyarországi döntőjét, ahol a helyiek is képviseltették magukat. A lányok célja az országos megmérettetésre való kijutás volt, amelynek idén Szarvas ad otthont.

Tovább 2017-03-06

Makó az ország legnagyobb seregszemléjén-Utazás Kiállítás

Magyarország első számú turisztikai vására, az Utazás Kiállítás 40. születésnapját ünnepelte Ezúttal is díszvendégeket bemutató látványos műsorokkal, gasztronómiai kalandokkal és kulturális csemegékkel csábították a látogatókat. Makó Város önkormányzata a Hagymatikum Fürdővel és a Glórius Hotellel érkezett a seregszemlére.

Tovább 2017-03-06

Újabb migrációs hullám várható

A legfrissebb becslések szerint mintegy 800 ezer menekült szorult be a balkáni térségbe, ők nem tudnak visszatérni Törökországba. Ezért a kormány ismét nagyobb migrációs hullámra számít, így újabb fél évig meghosszabbították a válsághelyzetet- jelentette be Lázár János miniszter legutóbbi, budapesti sajtótájékoztatóján. Kiderült: a szerb határszakaszon jól vizsgázott az okos kerítés, így azt tovább építik, a román határszakaszon erre egyelőre nincs szükség.

Tovább 2017-03-06

Makói Híradó 2017.03.03. HD

- Agrárfórumot tartottak a makói gazdák - Aerobik Diákolimpia döntő Makón - Nagybecskerekig utaznak a „Barátság ablakok” - Kamarai beszámolóülés Makón

Tovább 2017-03-03

Nagybecskerekig utaznak a „Barátság ablakok”

Vanjek Tivadar szerb festőművész életével és munkásságával ismerkedhettek meg a magyarcsanádi iskolások ma délelőtt a makói József Attila Múzeumban. Az előadást a Nagybecskereki Múzeum munkatársai tartották számukra, méghozzá szerb nyelven.

Tovább 2017-03-03

Aerobik Diákolimpia döntő Makón

Az Aerobik Diákolimpia Kelet-Magyarországi Döntőjét március 5-én, immár negyedik alkalommal rendezik Makón az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Miskolcról, Nyíregyházáról és Jászberényről is érkeznek aerobikosok a megmérettetésre.

Tovább 2017-03-03

Agrárfórumot tartottak a makói gazdák

Agrárfórumra invitálták csütörtökön a helyi termelőket a makói Gazdaköri Székházba. A rendezvényen a Vidékfejlesztési Program és a földügyi aktualitások mellett vízjogi engedélyezési eljárásokról és az uniós támogatásokról, pályázatokról is szó esett.

Tovább 2017-03-03

Kamarai beszámolóülés Makón

A tavalyi év értékelése mellett az idei lehetőségek is szóba kerültek a tegnap délután tartott gazdasági fórumon. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége mellett Makó polgármestere szólalt fel, aki ismertette a város gazdaságpolitikáját és a folyamatban lévő, illetve hamarosan induló beruházásokat.

Tovább 2017-03-03

Társalgó 2017.03.02.

Minden év február 25.-én tartják a kommunizmus áldozatinak emléknapját. Erről városunkban is megemlékeztek egy kiállítás keretében, valamint egy a Polgári Szalon által szervezett előadáson. Ennek kapcsán lesz vendégünk Rákay Philip. Társalgónk végén pedig megmutatjuk a vállalkozók báljának legjobb pillanatait és az is kiderül, kik lettek a Best of Makó díjazottai.

Tovább 2017-03-02

Makói Híradó 2017.03.02. HD

- 25 000 Hagymatikum belépőjegy ajándékba - A Belügyminisztérium legjobb judósai versenyeztek Makón - Korszerűsödik a Galamb iskola - Napsugár az óvodában - Hétvégén kezdődik a tavaszi futball szezon

Tovább 2017-03-02

A Belügyminisztérium legjobb judósai versenyeztek Makón

A tavalyi évet követően ismét Makó adott otthont a Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokságának. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban ma három páston közel 150 versenyző állt tatamira és mérkőzött meg a győzelemért.

Tovább 2017-03-02

25 000 Hagymatikum belépőjegy ajándékba

25 000 belépőjegyet nyújtott át ma a Hagymatikum Gyógyfürdő vezetése a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének. Az ajándékot a véradók között osztják szét.

Tovább 2017-03-02

Napsugár az óvodában

Farsangi témájú rajzpályázatot hirdetett, eredetileg egyéni és csoportos kategóriában a Makói Óvoda alapítványa. 57 alkotás érkezett be, amelyeket egy szakmai zsűri értékelt. A kis művészek mindegyike munkájáért jutalomban részesült kedden az Erdélyi Püspök utcai kiállításon.

Tovább 2017-03-02

Hétvégén kezdődik a tavaszi futball szezon

Hétvégén kezdetét veszi a megyei labdarúgó bajnokság. A Makó FC rögtön az egyik legnagyobb riválisával, a Csongráddal indítja a mérkőzések sorozatát a tavaszi szezonban. A tabella jelenleg első helyén álló gárdát hazai pályán fogadják.

Tovább 2017-03-02

Korszerűsödik a Galamb iskola

Homlokzati felújítás és energetikai korszerűsítés zajlik a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. A 350 milliós beruházás a tervek szerint az intézmény költségeinek jelentős csökkenését eredményezi majd.

Tovább 2017-03-02

Télbúcsúztató Maros módra

Farsangi mulatsággal egybekötött tavaszváró gálaműsorral várta hétvégén közönségét a Maros Táncegyüttes a Hagymaházban. Az idén egy különlegességgel is készültek, hiszen a nézőtéren egy szakmai grémium is jelen volt.

Tovább 2017-03-01

Makói Híradó 2017.03.01. HD

- Ezer munkahellyel több, ezer bűncselekménnyel kevesebb - Országos Judo Bajnokságot rendez Makó - Télbúcsúztató Maros módra - Fórum az új könyvtárról - Bekukkantó a Bárka oviban

Tovább 2017-03-01

Országos Judo Bajnokságot rendez Makó

Második alkalommal rendezik meg holnap a Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokságát az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az idei esztendőben 32 belügyi szerv nevezett a megmérettetésre, így közel 150 versenyző áll majd tatamira.

Tovább 2017-03-01

Bekukkantó a Bárka oviban

Leendő kiscsoportosoknak és szüleiknek tartott „Bekukkantó” nyílt napot a Bárka Óvoda szombaton és hétfőn. Az érdeklődők bepillantást nyerhettek az intézmény mindennapjaiba és feltehették kérdéseiket a pedagógusoknak.

Tovább 2017-03-01

Ezer munkahellyel több, ezer bűncselekménnyel kevesebb

Az elmúlt években közel egy ezerrel csökkent az álláskeresők száma Makón, és ezzel párhuzamosan, szintén drasztikusan – több mint egy ezerrel kevesebb bűncselekmény történt a Maros-parti városban – derült ki Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő tegnapi, az Almási utcai iskolában tartott, közös lakossági fórumán. Ezen kívül szó esett még a közel jövőben megvalósuló fejlesztésekről, és a béremelésekről is.

Tovább 2017-03-01

A Makói Városi Televíziót támogatja

A Makói Városi Televíziót támogatja

Tovább 2017-02-23

2017.02.28. Fókuszban a makói foci

A M-Foci kft. csapata már javában készül a tavaszi bajnokságra. Arról,hogy eddig hogyan sikerült ez a felkészülés és mit várnak az idénytől a gárda edzőjével és a z egyik játékossal beszélgettünk.

Tovább 2017-02-28

Makói Híradó 2017.02.28. HD

- Átadták a Best of Makó díjakat - Nyíltan és őszintén a kommunizmus ámokfutásáról - Jelmezverseny a Koronában - Ovi/ba/rangoló - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-02-28

Átadták a Best of Makó díjakat

Idén is kiosztották a Best of Makó elismeréseket azoknak a helyi vállalkozásoknak, akik a turizmus területén kiemelkedő tevékenységet folytatnak. Ebben az évben azonban számtalan különdíj is gazdára talált, ugyanis több médiummal bővült a támogatók köre.

Tovább 2017-02-28

Nyíltan és őszintén a kommunizmus ámokfutásáról

Magyarország 20. századi sorstragédiáiról tartott előadást Rákay Philip múlt hét pénteken a Hagymaház pódiumtermében. A Szabadság tér ’89 és ’56 műsorvezetője a Rákosi-korszak és a rendszerváltás közötti időszak kommunista ámokfutásáról, valamint annak utóéletéről beszélt a Makói Polgári Szalon vendégeinek

Tovább 2017-02-28

Ovi/ba/rangoló

Ismerkedésre, beszélgetésre és játékra invitálták a szülőket és gyermekeiket a Hold utcai oviba a múlt hét végén. Bemutatták az óvodai nevelés céljait és feladatait, valamint az intézmény sajátosságait és épületét.

Tovább 2017-02-28

Jelmezverseny a Koronában

Makóról, Kiszomborról, de még Siófokról is érkeztek résztvevők a Roma Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett szombati farsangi mulatságra. Jelmezversenyt is tartottak, amire 13 nevezés érkezett, a zsűri elnöke Sánta Sándor képviselő úr volt.

Tovább 2017-02-28

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-02-28

Makói Híradó 2017.02.27. HD

- Vállalkozók Estje a Glorius Vigadóban - Magyarok a Gulágon - Vegyes eredmények a kézilabda mérkőzéseken - Pöttöm palota – játékos foglalkozás az oviban - Rövid hírek

Tovább 2017-02-27

Vegyes eredmények a kézilabda mérkőzéseken

Első hazai mérkőzését győzelemmel zárta a Makó KC női kézilabda csapata, míg a Contitech Makó KC férfi kézilabdázói vereséggel tértek haza Kisfunfélegyházáról.

Tovább 2017-02-27

Magyarok a Gulágon

A második világháború során körülbelül 700 ezer magyar állampolgár került szovjet fogságba. Sorsukról negyven évig nem volt szabad beszélni, sőt erről az időszakról a történelemkönyvek még a mai napig is többnyire hallgatnak. A Hagymaházban pénteken nyílt „Magyarok a Gulágon” című kiállítás nekik is állít emléket.

Tovább 2017-02-27

Pöttöm palota – játékos foglalkozás az oviban

Csütörtök délután Pöttöm Palota címmel játékos rendezvényen ismerkedhettek az óvodába induló gyerekek és szüleik a kiscsoportos élettel a Kassai utcában. Megtapasztalhatták milyen együtt játszani, közösségben lenni, az anyukák és apukák pedig feltehették kérdéseiket a pedagógusoknak.

Tovább 2017-02-27

Vállalkozók Estje a Glorius Vigadóban

Az elmúlt négy évben megnégyszereződött a Makón töltött vendégéjszakák száma – derült ki a szombat este tartott Makói Vállalkozói Esten, melynek az idei évben is a Glorius Vigadó adott otthont. A jó hírt Farkas Éva Erzsébet polgármester jelentette be, aki mindehhez hozzátette: a siker az összefogás erejében rejlik, melynek meghatározó közösségét alkotják a vállalkozók.

Tovább 2017-02-27

Makói Híradó 2017.02.24. HD

- Folytatódik az egészségügy fejlesztése - Polgármesteri látogatás az értelmi fogyatékossággal élők makói klubjában - 800 millió forint a makói közösségfejlesztésre - Ismét átadják a Best of Makó díjakat

Tovább 2017-02-24

Folytatódik az egészségügy fejlesztése

A kórház korszerűsítése, új egészségszűrő eszközök vásárlása, iparűzési adómentesség a háziorvosoknak és a védőnőknek- ez csak néhány azok közül az intézkedések közül, melyet Makó város önkormányzata az egészségügy fejlesztése érdekében tett az elmúlt két évben. A beruházásokról Farkas Éva Erzsébet számolt be legutóbbi, a Kálvin rendelő kapcsán tartott lakossági fórumán.

Tovább 2017-02-24

Polgármesteri látogatás az értelmi fogyatékossággal élők makói klubjában

Az értelmi fogyatékossággal élők makói klubjába látogatott el tegnap délután Farkas Éva Erzsébet polgármester. A tagokkal folytatott kötetlen beszélgetés során megismerte számos problémájukat, melyek közül többre is megoldást ígért. A városvezető bejelentette: az önkormányzat átvállalja a csoport egyesületté alakulásának költségeit.

Tovább 2017-02-24

800 millió forint a makói közösségfejlesztésre

Február 28-án kerül benyújtásra az a pályázat, amelyen Makó mintegy 800 millió forintot nyerhet intézmények infrastrukturális fejlesztésére, valamint a helyi közösségi és kulturális élet támogatására. A projekt kiemelt része lenne a Korona Szálló emeletének felújítása, ahol több civil szervezet foglalkozása is helyet kaphatna.

Tovább 2017-02-24

Ismét átadják a Best of Makó díjakat

Szombaton a Glorius Vigadóban rendezik meg a vállalkozók estjét, ahol ünnepélyes keretek között átadják a 2017-es Best of Makó díjakat. A bírálóbizottság a meghirdetett három kategória legjobbjait és különdíjasokat is jutalmaz majd.

Tovább 2017-02-24

Diagnózis – „Férfibajok: célkeresztben a prosztatarák” Makói Tv 2017.02.17

A leggyakrabban előforduló, s a legtöbb halálos áldozatot követelő ráktípusok csaknem kivétel nélkül nagy pontossággal kiszűrhetők! Ennek ellenére a prosztatadaganat halálozási statisztikái elborzasztóak ,hazánkban évente ezerötszázan halnak meg ebben a betegségben,annak ellenére ,hogy a korán felismert daganat 80%ban gyógyítható lenne. Műsorunk felhívja a figyelmet a szűrés fontosságára,bemutatja a különböző vizsgálati és kezelési módszereket, elismert szakemberek és a prosztatarákban érintettek segítségével. Makó, 2017.02.17. Köszönjük a Makói Rendőrség a Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ orvosainak , ápolóinak és a riportalanyok segítségét. szerkesztő - riporter : Kisistók Tímea operatőr: Békési István , Borka Péter, Magyar Andor rendező - vágó: Borka Péter felelős szerkesztő - ügyvezető : Kisistók Tímea Makói Városi Televízió 2017

Tovább 2017-02-24

Társalgó 2017.02.23. HD

Bátori Éva, operaénekes szervez egy jótékonysági gálát ,melyen Makóról elszármazott és ma is itt élő művészek lépnek fel. Megmutatjuk,hogy mi került abba az időkapszulába,melyet az új könyvtár alapkőletételekor helyeztek el. Végül jártunk a második Polgári bálon -ennek legemlékezetesebb pillanatait is felelevenítjük. Makó, 2017.02.23.

Tovább 2017-02-23

Makói Híradó 2017.02.23. HD

- Örömmel fogadta a fiatalok ötleteit a polgármester - Az Angyalsóhaj ezúttal a Velnök utcába látogatott - Márciustól ingyenesen lehet házasodni - A Rákosi-korszaktól a rendszerváltásig a Polgári Szalonban - Tudatos fogyasztók iskolája a KERI - Vadsíppal a baleset ellen

Tovább 2017-02-23

Tudatos fogyasztók iskolája a KERI

Sikeresen pályázott a makói KERI a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” cím elnyerésére. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elismerését tegnap délelőtt Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár ünnepélyes keretek között adta át az intézmény diákjainak.

Tovább 2017-02-23

A Rákosi-korszaktól a rendszerváltásig a Polgári Szalonban

Február 25-e a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja. Ennek előestéjén a Makói Polgári Szalon vendége Rákay Philip televíziós műsorvezető lesz a Hagymaház pódiumtermében, ahol a Rákosi-korszak és a rendszerváltás közötti időszakról tart előadást az érdeklődőknek.

Tovább 2017-02-23

Örömmel fogadta a fiatalok ötleteit a polgármester

Makó Város Képviselő-testülete fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten támogassa a város fiataljait, ennek keretében „Makó számít Rád!” ösztöndíjprogram bevezetését tervezi. A rendelettervezetet először oktatási, közigazgatási és egészségügyi szakemberekkel véleményeztették, majd egy beszélgetés keretében kikérték a fiatalok véleményét.

Tovább 2017-02-23

Márciustól ingyenesen lehet házasodni

Március 1-től ingyenes lesz a házasságkötés Makón, erről a tegnapi, rendkívüli testületi ülésen döntött a grémium. A jövőben sem a hivatalban, sem a külső helyszínen tartott esküvőért nem kell fizetni, a döntés akár 25 ezer forintot is a párok zsebében hagyhat.

Tovább 2017-02-23

Vadsíppal a baleset ellen

A vadbalesetek elkerülése érdekében vadriasztókat osztottak kedden a Makót Tótkomlóssal összekötő úton. A Makói Rendőrkapitányság fokozott figyelemre és óvatosságra inti a gépjárművezetőket.

Tovább 2017-02-23

Makói Híradó 2017.02.22. HD

- Halaszthatatlan ügyekről döntött a testület - Lázár az ivóvíz javítóprogramról: „A tavalyi év legkellemetlenebb ügye” - Enyhült az influenzajárvány - Makói arany Zentán - Rövid hírek

Tovább 2017-02-22

Halaszthatatlan ügyekről döntött a testület

Rendkívüli ülést tartott ma délután Makó város képviselő-testülete. Összesen kilenc napirendi pontot tárgyalt a grémium, így például döntöttek a családi események megrendezésének térítési díjáról, valamint az országzászló felállításáról is.

Tovább 2017-02-22

Enyhült az influenzajárvány

Egyelőre kizárólag a makói kórházban került visszavonásra a látogatási tilalom, amelyet az influenza miatt rendeltek el. Bár az idei járvány intenzívebb volt a tavalyinál, megyei és országos viszonylatban is alacsony a megbetegedések száma városunkban.

Tovább 2017-02-22

Makói arany Zentán

Harmadik alkalommal került megrendezésre Zentán az „Only lungs” – „Csak a tüdő” CrossFit verseny. Három ország versenyzői érkeztek a megmérettetésre, ahol elsősorban saját testsúlyos és állóképességi feladatokkal tették próbára a jelentkezők kitartását és erejét.

Tovább 2017-02-22

Lázár az ivóvíz javítóprogramról: „A tavalyi év legkellemetlenebb ügye”

Bruttó 710 millió forint- ekkora összeget kellett a kormánynak biztosítania az adófizetők pénzéből még ahhoz a 3,7 milliárd forinthoz, melyet az Európai Unió adott ivóvízminőség javításra Makónak és a térségnek. Az uniós pénz elfogyott, a víz azonban sokkal rosszabb minőségű lett, mint volt, felelős pedig nincs – sorolta Lázár János az ügy kapcsán legutóbbi, a Szikszai iskolában tartott lakossági fórumán.

Tovább 2017-02-22

Fókusz – NAV adóbevallás

Fókuszban az adóbevallás

Tovább 2017-02-21

Makói Híradó 2017.02.21. HD

- Fórumot tartottak a Kálvin utcai rendelő sorsáról - Rendőrségi hírek - „Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek” - Fontos az egészséges munkavállaló

Tovább 2017-02-21

Fókuszban az adóbevallás

Az idei évtől közel négy millió adózó szja-bevallás tervezetét elkészíti a NAV, és március 15-ig lehet kérni, hogy ellenőrzés céljából postázzák ki. Ez a lehetőség azonban nem mindenki számára érhető el, így például az egyéni vállalkozók, az őstermelők, vagy az áfa fizetésre kötelezett magánszemélyek nem igényelhetik

Tovább 2017-02-21

Fontos az egészséges munkavállaló

A Makói Rendőrkapitányság dolgozói évente több alkalommal is adnak vért, így volt ez a múlt héten is. Emellett a mostani alkalommal az Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából olyan egészségügyi szűrésen is részt vehettek a munkatársak amelyre eddig még szervezett formában nem volt lehetőség.

Tovább 2017-02-21

„Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek”

Farsangi vigasságot rendeztek szombaton a város időseinek. A hagyományokhoz híven most sem maradhatott el az ajándékba kapott itóka és a fánk.

Tovább 2017-02-21

Fórumot tartottak a Kálvin utcai rendelő sorsáról

Szeptemberben már a Tinódi utcában kezdődhetnek meg a háziorvosi rendelések, ha minden a tervek szerint halad- jelentette ki Farkas Éva Erzsébet polgármester a Kálvin utcai intézet költözése kapcsán, a Városházán tartott lakossági fórumon. Az is kiderült: a város a legjobb állapotban lévő épületét bocsátotta rendelkezésre erre a célra, mégis vannak, akik kifogásolják a döntést.

Tovább 2017-02-21

Makói Híradó 2017.02.20. HD

- József Attila nevét kapja az új könyvtár is - A makói kórház javára gyűjtöttek - Családjával ünnepelt Margit néni - Gólzáporos nyitány - Szorobánon számoltak a SZIGNUM-ban - Sport

Tovább 2017-02-20

Családjával ünnepelt Margit néni

90. születésnapja alkalmából köszöntötte fel Halász Jánosnét az önkormányzat nevében Weszelyné Véghseő Henriett képviselő és dr. Szabó Sándor, a jegyzői iroda vezetője. Margit néni jó egészségben ünnepelt gyermekei és unokái társaságában.

Tovább 2017-02-20

A makói kórház javára gyűjtöttek

Második alkalommal rendezett Polgári Bált a Jobb Makóért Egyesület és a Fidesz Makói Alapszervezete. Az est a szórakozás mellett idén is a jótékonyság jegyében telt, most a kórház újszülöttjeinek korszerűbb ellátására gyűjtöttek.

Tovább 2017-02-20

József Attila nevét kapja az új könyvtár is

Pénteken délután letették az új, Makovecz Imre tervezése alapján épülő könyvtár alapkövét. Az ünnepségen kiderült: a leendő intézmény is József Attila nevét viseli majd.

Tovább 2017-02-20

Szorobánon számoltak a SZIGNUM-ban

A Szent István Egyházi Általános Iskola negyedik osztályosai ismerkedtek meg pénteken az abakuszfélék családjába tartozó, távol-keleti eredetű golyós számolóeszközzel. A diákok interaktív foglalkozás keretében elsajátították a szorobánon való számolás alapjait.

Tovább 2017-02-20

Gólzáporos nyitány

Szombaton kezdetét vette az NB II Délkeleti csoportjában szerepelő férfi kézilabda csapatának tavaszi szezonja. Gera Norbert tanítványai egy pontot értékesítettek nyitó mérkőzésükön.

Tovább 2017-02-20

Makói Híradó 2017.02.17. HD

- Letették a könyvtár alapkövét - 650 millióból kézilabdacsarnok épül - A biztonságos internetezésről, gyerekeknek - Hagyj egy nyomot a jövőnek! - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-02-17

Hagyj egy nyomot a jövőnek!

Az új könyvtár alapkőletételét megelőzően egy pályázatot hirdettek „Hagyj egy nyomot a jövőnek!” címmel, melyre 340 pályamű érkezett. Ezekből ma délelőtt nyílt kiállítás a József Attila Városi Könyvtárban. A legjobb alkotásokat a délutáni ünnepségen az alapkőbe helyezett időkapszulába tették.

Tovább 2017-02-17

Letették a könyvtár alapkövét

Ma délután letették a József Attila könyvtár helyén hamarosan felépülő új, Makovecz Imre által tervezett intézmény alapkövét. Az új, háromszintes épület külön felnőtt- és gyermekkönyvtári szekcióval, előadóteremmel, kutató szobával, klubhelyiséggel, számítógépes oktatóteremmel és korszerű technikai hátérrel nemcsak a térségben élők információhoz jutását segíti majd, de közösségi térként otthont ad a városban szervezett kulturális eseményeknek is. A kormány kiemelten fontosnak tartja Makovecz Imre életművének gondozását, ezért mintegy 2,66 milliárd forinttal támogatja a beruházást. Az ünnepségen Farkas Éva Erzsébet polgármester, a képviselőtestület tagjai és Lázár János országgyűlési képviselő közösen írták alá azt a dokumentumot, amely egy időkapszulába helyezve került az alapkő mellé, majd ezt követően a miniszter köszöntötte a megjelenteket.

Tovább 2017-02-17

A biztonságos internetezésről, gyerekeknek

A makói gyermekek tudatos és biztonságos internetezését segíti a Vodafone a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együttműködve. Közös programjuk keretében kedden az Almási iskola tanulói interaktív foglalkozáson ismerkedtek a digitális térben rájuk leselkedő veszélyekkel és azok elkerülésével.

Tovább 2017-02-17

650 millióból kézilabdacsarnok épül

Mintegy 650 millió forint állami támogatásból kézilabda csarnok épülhet az újvárosi Szikszai György Református Általános Iskola közelébe- derült ki Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő tegnap esti lakossági fórumán. Ezen kívül szó esett még a közmunkaprogramról, a város legfrissebb bűnügyi adatairól, valamint a kül- és belterületi utak állapotáról is.

Tovább 2017-02-17

Galamb szalagavató bál összefoglaló

Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola 2017.

Tovább 2017-02-17

Társalgó – kulturális magazin 2017.02.16. HD

Fa,réz és a jég megformálása ez mind beletartozik a makói művésztanár alkotói repertoárjába, rejtelmeibe beengedést nyer. Az Origami és a Szorobán világába is betekintünk, megmutatjuk hogyan báloztak a végzős gimisek és itt lesz z új makói színjátszókör vezetője,akivel terveiről beszélgetünk

Tovább 2017-02-16

Makói Híradó 2017.02.16. HD

- Új ösztöndíjprogram indulhat - Negyvenketten kaptak magyar állampolgárságot - Második Polgári Bál - Amatőr színjátszó csoport alakult - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-02-16

Új ösztöndíjprogram indulhat

Makó Város Képviselő-testülete fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten támogassa a város fiataljait, ennek keretében „Makó számít Rád” ösztöndíjprogram bevezetését tervezi. A rendelettervezetet oktatási, közigazgatási és egészségügyi szakemberekkel véleményeztették, melynek részleteit egy fórumon egyeztették.

Tovább 2017-02-16

Negyvenketten kaptak magyar állampolgárságot

Negyvenketten tettek állampolgársági esküt ma délután a makói Városházán. A honosítási eljárást 2014 óta a Maros-parti városban is lehet kérvényezni, azóta csaknem ötszázan éltek ezzel a lehetőséggel.

Tovább 2017-02-16

Második Polgári Bál

Az idei évben a makói kórház gyermekosztályának adományozzák az immár második alkalommal megrendezésre kerülő Polgári Bál bevételét. Az eseményre holnap este hét órától kerül sor, melynek az Erdei János Városi Sportcsarnok ad otthont.

Tovább 2017-02-16

Amatőr színjátszó csoport alakult

Amatőr színjátszó társulatot alapítottak Makói Teátrum néven a városban. A 16 taggal működő csoport júniusban tervezi első darabját bemutatni, melynek címét egyelőre még homály fedi.

Tovább 2017-02-16

Makói lakossági fórum 2017.02.07.

Makói lakossági fórum 2017.02.07.

Tovább 2017-02-15

JAG Gombavató 2017. Összefoglaló

József Attila Gimnázium 2017.02.10.

Tovább 2017-02-15

Makói Híradó 2017.02.15. HD

- Angyali sóhajok gálája - Újabb négy ingyen telekre írtak ki pályázatot - Jégből készült kacsa - Rendőrségi hírek - Fogadóórát tartott a polgármester

Tovább 2017-02-15

Fogadóórát tartott a polgármester

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester. A város vezetőjét főként szociális, és lakhatási problémákkal keresték fel a lakosok, ezenkívül szóba került a nyugdíjasoknak járó szemétszállítási díjkedvezmény is.

Tovább 2017-02-15

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2017-02-15

Jégből készült kacsa

Világbajnok jégszobrásszal közösen készített jégkacsát nemrégiben a Balatonon a bartókos művésztanár és a kiszombori fafaragó. A számukra is új alapanyag okozott meglepetéseket az alkotás készítése folyamán, de a végeredménnyel mindenki elégedett volt.

Tovább 2017-02-15

Angyali sóhajok gálája

Makóról elszármazott, a városhoz kötődő és helyben élő művészek egyaránt fellépnek azon a nagyszabású gálaesten, melyet az Angyalsóhaj Alapítvány szervez. A rendezvényre március 11-én este kerül sor a Hagymaházban, melynek a teljes bevételét továbbra is jótékony célokra költik. A részletekről egy sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezet tagjai.

Tovább 2017-02-15

Újabb négy ingyen telekre írtak ki pályázatot

Újabb, ezúttal négy közművesített telekre írt ki pályázatot a Makói Önkormányzat, amelyek a Szerecsen utcában találhatóak. A korábbi évben meghirdetett lehetőségre nagy volt az érdeklődés, ezért döntöttek úgy, hogy idén folytatják a programot.

Tovább 2017-02-15

Makói Híradó 2017.02.14. HD

- Több oktatási intézmény is megújul idén - A Galambosok is megkapták szalagjukat - Számolj te is szorobánon! - Országzászló a Csanád vezér téren - Az égig érő fa meséje gyermekszemmel

Tovább 2017-02-14

Számolj te is szorobánon!

Múlt héten pénteken nyitották meg „Az origami csodálatos világa” című vándorkiállítást a József Attila Múzeumban. Ehhez a 25 éves jubileum jegyében az Első Szorobán Alapítvány is csatlakozott. A tárlat megtekintése mellett a diákok interaktív foglalkozás keretében elsajátíthatták a számolóeszköz alapjait is.

Tovább 2017-02-14

Fókuszban a kiemelt beruházások HD 2017.02.14.

Fókuszban részletesen a KERI homlokzat felújításáról, valamint a József Attila Gimnázium új tornaterméről beszélgetünk az intézmény vezetőivel. 2017.02.14.

Tovább 2017-02-14

A Galambosok is megkapták szalagjukat

Szombaton a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola szalagavató ünnepségével zárult az idei báli szezon. Ünnepélyes keretek között hetvenkettő végzős diák kapta meg szalagját.

Tovább 2017-02-14

Országzászló a Csanád vezér téren

Országzászló a Csanád vezér téren

Tovább 2017-02-14

Több oktatási intézmény is megújul idén

Mint arról korábban beszámoltunk, a múlt héten elfogadta a képviselő-testület a város idei költségvetését, ami azt jelenti, hogy szabad utat kaptak a helyi finanszírozású beruházások is. Ennek értelmében több oktatási intézmény is megújulhat, 5-5 millió forintos támogatást például a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és a József Attila Gimnázium.

Tovább 2017-02-14

Az égig érő fa meséje gyermekszemmel

Beiskolázási foglalkozást szerveztek tegnap délután a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményében. A tanítók nagycsoportos óvodásoknak hirdettek rajzversenyt, mely során egy meseillusztrációt kellett elkészíteniük.

Tovább 2017-02-14

Makói Híradó 2017.02.13. HD

- 71 gombot tűztek fel - Házasság hete a Szigeti családdal - Legyen nemzeti kérdés a romák ügye! - Nincs még belvízhelyzet - Téli Kupát nyert az Onion City

Tovább 2017-02-13

Legyen nemzeti kérdés a romák ügye!

A kisebbség felzárkóztatása és az összefogás jelentősége volt a témája annak a konferenciának, melyet első alkalommal szervezett meg a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Korona Konferencia Központban. A rendezvényen a megye több szervezetének vezetője is részt vett, hogy tapasztalatcsere révén még hatékonyabb munkát tudjanak végezni a jövőben.

Tovább 2017-02-13

Házasság hete a Szigeti családdal

Meghitt beszélgetést tartottak tegnap délután a Házasság hete alkalmából a Korona dísztermében, ahol az apátfalvi, öt gyermekes Szigetiék meséltek kapcsolatukról. A beszélgetés során fény derült a jó házasság titkára is.

Tovább 2017-02-13

71 gombot tűztek fel

Még mindig nem sikerült kideríteni, hogy több mint fél évszázada miért váltottak a szalagról a gombra a József Attila Gimnázium tanárai. A hagyomány azonban folytatódik, pénteken este három osztály diákjai kapták meg a zöld gombot.

Tovább 2017-02-13

Nincs még belvízhelyzet

Makón és környékén még nem fenyegeti magasabb belvíz a környező földeket, ám az Alsó- Tisza - vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai már megtették a szükséges óvintézkedéseket. A Maros azonban megáradt a hétvégén, és a folyón megjelent jégtömbök miatt lassabb apadás várható.

Tovább 2017-02-13

Téli Kupát nyert az Onion City

Négy csapatos téli felkészülési tornát rendeztek tegnap az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A kézilabda gárdák közül a Makói KC megyei férfi szakosztálya, az Onion City bizonyult a legjobbnak.

Tovább 2017-02-13

Makói Híradó 2017.02.10. HD

- Bővül a támogatási rendszer Makón - Az origami csodálatos világa - Úthibák nehezítik a közlekedést - Biztonsági kockázat-4 törvénymódosítása szükséges - Rövid hírek

Tovább 2017-02-10

Az origami csodálatos világa

A Magyar Origami Kör 2013-ban ünnepelte megalakulásának huszonötödik évfordulóját. Ebből az alkalomból született meg az a vándorkiállítás, mely a mai naptól a makói József Attila Múzeumba látogatóknak enged bepillantást a papírhajtogatás sokszínűségébe.

Tovább 2017-02-10

Bővül a támogatási rendszer Makón

Az idei évben első sorban a fiatalok támogatási keretét szeretné bővíteni a városvezetés- derült ki a szerdán tartott testületi ülésen. Ennek értelmében egy új ösztöndíj rendszer bevezetését tervezik a már meglévő mellett, valamint folytatódik az ingyen telkek pályáztatása is.

Tovább 2017-02-10

Úthibák nehezítik a közlekedést

A szennyvízcsatorna-hálózat garanciális hibáinak javítása során keletkezett útátvágások tavaly késő ősz óta nehezítik a közlekedést városszerte. A kivitelező többszöri felszólítás ellenére sem korrigálta a mulasztásokat, mivel az időjárási viszonyok hátráltatták a munkálatok teljesítését.

Tovább 2017-02-10

TÁRSALGÓ 2017.02.09.

Témáink: - Busók Makó - Elkezdődött a báli szezon - Origami - Városmarketing koncepció Ma is van egy kérdésünk sok sok értékes nyereményért !!

Tovább 2017-02-09

Makói Híradó 2017.02.09. HD

- 6,5 milliárd forintos fejlesztés a Hagymatikumban - Elfogadták a város idei költségvetését - Üzenet a múltból - vissza a jövőbe - Pofonokat osztottak a Bajzában - Folytatódik a báli szezon Face: https://www.facebook.com/makoivtv/

Tovább 2017-02-09

6,5 milliárd forintos fejlesztés a Hagymatikumban

Még decemberben megszületett az a döntés, mely szerint Makó 5 milliárd forintos állami támogatást kap elképzelései megvalósításához. Arról, hogy ezt az összeget mire fordítják Farkas Éva Erzsébet tájékoztatta a lakosságot Lázár János országgyűlési képviselővel közösen tartott fórumán. A miniszter itt jelentette be, hogy ezen az összegen felül a Hagymatikum bővítésénél a korábbi 4,5 milliárd forint helyett 6,5 milliárd forinttal kalkulálhat a város.

Tovább 2017-02-09

Elfogadták a város idei költségvetését

Elfogadta a képviselő-testület Makó 2017. évi költségvetését, így a település 3,5 milliárd forintból gazdálkodhat idén. Az ülésen kiderült, a számos kormányzat által támogatott beruházáson kívül saját finanszírozású projekteket is terveznek, ilyen például több intézmény felújítása, vagy az út- és járdarekonstrukció.

Tovább 2017-02-09

Folytatódik a báli szezon

A hétvégén folytatódik a báli szezon. A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola és a Makói József Attila Gimnázium tanulói végső próbáikat tartják, a gomb- és szalagtűzést gyakorolják. A sláger a bécsi keringő, azonban minden osztály saját zenével és koreográfiával varázsolja egyedivé produkcióját.

Tovább 2017-02-09

Üzenet a múltból – vissza a jövőbe

Véget ért a régi könyvtár bontása, a kivitelező a munkaterületet simára egyengetve adta át kedden. Érdekes fejlemény, hogy egy időkapszulát is találtak, amelyet még a könyvtár építése során, 1969-ben helyeztek el az alapkőben.

Tovább 2017-02-09

Pofonokat osztottak a Bajzában

Pofonoktól volt hangos a Bajza utcai iskola tornaterme, ugyan is szombaton rendezték meg a Dél-alföldi Maros-parti pofonparty harmadik sorozatát városunkban. Kilenc egyesületből huszonhat pár mérte össze erejét a ringben.

Tovább 2017-02-09

Makói Híradó 2017.02.07. HD

- Rendőrségi hírek - 70-en kaptak szalagot a KERI-ben - Disputások a televízióban - Fókusz előzetes - Imáta néni receptje a hosszú életre - Rövid hírek

Tovább 2017-02-07

Fókusz – Mai témánk a Hagymaház felújítása lesz.

Több mint ötmilliárd forinttal támogatja a kormány Makót. Ebből három milliárd forintról már aláírták a szerződéseket, így hamarosan elkezdődhet több intézmény építése, felújítása is, köztük a hagymaházé, amelyre 130 millió forintot szán a város vezetése.

Tovább 2017-02-07

Disputások a televízióban

Stúdiónkban már több alkalommal jártak makói diákok, akik a televíziózás rejtelmeibe szerettek volna betekintést nyerni. Múlt héten a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézmény Disputa szakkörének tagjai próbálhatták ki magukat a kamerák előtt.

Tovább 2017-02-07

70-en kaptak szalagot a KERI-ben

A két szakgimnáziumi mellett az idén először egy szakközépiskolai osztály is befejezi tanulmányait a makói KERI-ben. A végzős diákok szombaton tartották szalagavató báljukat az Erdei János Városi Sportcsarnokban, melyen stábunk is ott járt.

Tovább 2017-02-07

Imáta néni receptje a hosszú életre

Dr. Draskóczy Edéné Dr. Eszes Ilma Imáta 1927. február 5-én született Szentesen. Férje csábította át Makóra, ahol már 60 éve élnek közösen. A doktornő most ünnepelte 90. születésnapját, ebből az alkalomból Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor önkormányzati képviselő is köszöntötte.

Tovább 2017-02-07

Makói Híradó 2017.02.06. HD

- Különleges meglepetés a JUGYU bálon - Elkergették a telet Makón - Értékekre nevelés - Buli a suli! - Zajlik az Újvárosi Nyugdíjas Klub felújítása - Rövid hírek

Tovább 2017-02-06

Zajlik az Újvárosi Nyugdíjas Klub felújítása

Mintegy 2,8 millió forintból újul meg az Újvárosi Nyugdíjas Klub Justh Gyula utcai épülete, melyet várhatóan február végén már birtokba vehetnek a klubtagok. A munkálatokat ma délelőtt Kádár József önkormányzati képviselő és Zsámboki Zsolt, a Polgármesteri Hivatal műszaki csoportvezetője közösen tekintették meg.

Tovább 2017-02-06

Buli a suli!

Vár a Bartók! címmel tartott beiskolázási délelőttöt szombaton a Makói Általános Iskola Bartók Székhelyintézményében a jövendőbeli elsősök számára. Az érdeklődők többféle mozgásformát próbálhattak ki a mindennapos testnevelés jegyében valamint a kínai nyelvvel is megismerkedhettek.

Tovább 2017-02-06

Különleges meglepetés a JUGYU bálon

Egy igazán különleges meglepetéssel: lánykéréssel készült a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola egyik végzős diákja a hétvégén tartott szalagtűző ünnepségre, bátorságát egy határozott „igennel” díjazta kedvese. Az eseménynek az Erdei János Városi Sportcsarnok adott otthont, ahol három osztály végzősei léptek a parkettre.

Tovább 2017-02-06

Elkergették a telet Makón

Ostorcsattogtatás, kiszebáb égetés és nem utolsó sorban Mohácsi busók – így űzték el a telet Makón. A busójárás a Pulitzer kollégiumtól indult a József Attila Városi Múzeumig, ahol jelmezversennyel, tánccal és kézműves foglalkozással várták az érdeklődőket.

Tovább 2017-02-06

Értékekre nevelés

Az Egyházak éve rendezvénysorozat keretében pénteken tartotta meg előadását Dr. Papp Miklós morálteológus „Értékekre nevelés” címmel a Koronában. A teltházas rendezvényen szó esett házasságról, gyereknevelésről, szerelemről és az emberi életet vezető alapvető erényekről.

Tovább 2017-02-06

Makói Híradó 2017.02.03. HD

- Bemutatták Makó idei marketingtervét - 130 millió forint a Hagymaház felújítására - Farsangi mulatságra invitál a Múzeum - Fókuszban a Kálvin utcai rendelő sorsa - Kiosztották a félévi bizonyítványokat - Rövid hírek

Tovább 2017-02-03

Bemutatták Makó idei marketingtervét

Közel hatvan turisztikai szolgáltatónak és vállalkozónak tartott tájékoztatást tegnap a Korona Szállóban Farkas Éva Erzsébet polgármester a városba érkező közel 5 milliárd forint értékű támogatásokról és a fürdő fejlesztéséről. A találkozón emellett bemutatásra került Makó 2017. évi marketingterve is.

Tovább 2017-02-03

130 millió forint a Hagymaház felújítására

A Hagymaház tetőszerkezetének javítása, valamint hőszigetelése mellett az épület homlokzatának teljes rekonstrukciója is megvalósulhat abból a 130 millió forintból, melyet a kormány bocsátott Makó város rendelkezésére. A patinás intézmény felújításának részleteiről Czirbus Gábor alpolgármester, Zsámboki Erika, az intézmény vezetője, valamint Siket Tibor, a polgármesteri hivatal műszaki vezetője számoltak be ma délelőtt.

Tovább 2017-02-03

Kiosztották a félévi bizonyítványokat

Országszerte minden alap- és középfokú oktatási intézményben kiosztották a tanulmányi értesítőket. Köztük a makói Bartók Iskolában is, melynek diákjai az első félévet szép eredményekkel zárták.

Tovább 2017-02-03

Fókuszban a Kálvin utcai rendelő sorsa

Farkas Éva Erzsébet polgármester folyamatosan látogatja a településen tevékenykedő civil szervezeteket. A héten a Makói Baráti Kör, a FÉG és a Belvárosi Nyugdíjas Klub rendezvényein vett részt. A találkozókon a legtöbb résztvevőt a Kálvin utcai orvosi rendelő sorsa érdekelte.

Tovább 2017-02-03

Farsangi mulatságra invitál a Múzeum

Farsangi felvonulás indul szombaton fél 10-től a Pulitzer kollégiumtól, melyen többek között mohácsi busók fognak gondoskodni a jó hangulatról. Ezt követően zenés, táncos mulatságra invitálja a makóiakat a József Attila Városi Múzeum.

Tovább 2017-02-03

Társalgó – Eszenyi Enikő 2017.02.02.

Exkluzív interjút adott nekünk Eszenyi Enikő, bepillanthatunk önálló Estjébe. Páger Antal unokája mesél nagypapájáról és hozzá fűződő emlékeiről.

Tovább 2017-02-02

Makói Híradó 2017.02.02. HD

- Az Év embere lett Sipos Maja - Összefogás az egyházak között - Eszenyi Enikő visszaemlékezései Páger Antalról - Hétvégén kezdődik a báli szezon - Rekord alacsony a munkanélküliség az országban

Tovább 2017-02-02

Rekord alacsony a munkanélküliség az országban

Mintegy 152 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma az elmúlt egy évben- derült ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszámolójából. Ez a tendencia a Makói Járásra is igaz, míg 2015 év végén közel 1800-an kerestek munkát a városban és környékén, addig tavaly decemberre ez a szám 1400-ra csökkent.

Tovább 2017-02-02

Hétvégén kezdődik a báli szezon

A hagyományokhoz híven, idén is február első hétvégéjén kezdődik a báli szezon Makón. Pénteken este a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai lépnek a parkettre, szombaton pedig a KERI tanulói mutatják be tánctudásukat. A koreográfián már az utolsó simításokat végzik, a fellépés előtti táncpróbákra stábunk is ellátogatott.

Tovább 2017-02-02

Az Év embere lett Sipos Maja

Sipos Maja Flórát választotta Makóról az Év emberének a Délmagyarország szerkesztősége. A gimnazista lány, azzal érdemelte ki a ezt a kitüntető címet, hogy a nyári szünetéből áldozott időt, elhanyagolt honvédsírok rendbetételére.

Tovább 2017-02-02

Összefogás az egyházak között

A 2017-es esztendő a reformáció 500. évfordulója. Ebből az alkalomból Makó város önkormányzata úgy döntött, hogy az ökumenizmus jegyében meghirdeti az „Egyházak évét”.

Tovább 2017-02-02

Eszenyi Enikő visszaemlékezései Páger Antalról

Több mint 60 játékfilmben és tévéfilmben szerepelt. Filmes alakításaiért számos szakmai és közönségdíjat is magáénak tudhat, önálló estjével pedig országszerte nagy sikereket arat. A Páger Antal-színészdíj kuratóriuma idén egyhangúlag Eszenyi Enikő színművésznőnek ítélte oda a Páger-gyűrűt. Stábunk a díjátadó után a színészóriáshoz fűződő kapcsolatáról, és emlékeiről is kérdezte.

Tovább 2017-02-02

Makói Híradó 2017.02.01. HD

- Csongrád megyében visszavonták a riasztást - Családi emlékek Téni bácsiról - Javában zajlik a könyvtár bontása - Képzőművészeti kiállítás a Hagymaházban - rendőrségi hírek - rövid hírek

Tovább 2017-02-01

Csongrád megyében visszavonták a riasztást

Több megyében, köztük Csongrád megyében is, már elsőfokúra mérsékelték vagy visszavonták az ónos eső miatt kiadott riasztásokat. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azonban továbbra is felhívja mindenki figyelmét, hogy fokozott óvatossággal vezessen és csakis szükség esetén üljön a volán mögé.

Tovább 2017-02-01

Családi emlékek Téni bácsiról

A Páger családot a kezdetek óta Gyarmathy Antal képviseli abban az öt fős szakmai kuratóriumban, amely minden évben dönt a Páger Antal-színészdíj odaítéléséről. A színészóriás unokája megannyi személyes emléket őriz szeretett nagyapjáról. Ám a díjazottak és a makóiak évről-évre szolgálnak eddig még nem hallott töredékekkel is róla.

Tovább 2017-02-01

Javában zajlik a könyvtár bontása

Már a tetőszerkezetet és a födémet bontják a József Attila Városi Könyvtár régi épületén, a tervek szerint jövő hét végére nyoma sem marad az egykori intézménynek. Közben a polgármester aláírta azokat a támogatási szerződéseket, amelyeknek köszönhetően hamarosan elkezdődhet az új könyvtár építése is.

Tovább 2017-02-01

Képzőművészeti kiállítás a Hagymaházban

Tegnap nyitotta meg hagyományteremtő szándékkal kiállítását a Magán Zeneiskola képzőművészeti tanszaka a Hagymaházban. A tárlat közel száz diák alkotásaiból vonultatott fel több száz darabot.

Tovább 2017-02-01

Mire vágynak a mai fiatalok ? – Fókusz

Mai témánk a közelmúltban tartott ifjúsági konferencia

Tovább 2017-01-31

Makói Híradó 2017.01.31. HD

- 2017 a fiatalok éve Makón - Halaszthatatlan ügyekről döntött a testület - Eszenyi Enikő ajándéka a makói közönségnek - Vizsgakiállítás a Bartókban - rövid hírek

Tovább 2017-01-31

MOL Pick Szeged – RK Vojvodina kézilabda mérkőzés

MOL Pick Szeged – RK Vojvodina kézilabda mérkőzés

Tovább 2017-01-31

2017 a fiatalok éve Makón

Több szakember is a makói fiatalok problémáira kereste a megoldást a nem régiben tartott Ifjúsági Konferencián, melynek a Korona Szálló díszterme adott otthont. A rendezvényen kiértékelték azt az online kérdőívet is, melyet a Makói Önkormányzat és a MA-TÉR Ifjúsági Egyesület indított útjára, annak érdekében, hogy kiderüljön: mire vágynak a helyi fiatalok.

Tovább 2017-01-31

Halaszthatatlan ügyekről döntött a testület

Két napirendi pontot tárgyalt mai rendkívüli ülésén Makó város képviselő-testülete. A grémium többek között felülvizsgálta a helyi nemzetiségi önkormányzatokkal megkötött együttműködési megállapodásokat, valamint módosította a DABIC Nonprofit Kft.-ben lévő törzsbetét számviteli nyilvántartását.

Tovább 2017-01-31

Eszenyi Enikő ajándéka a makói közönségnek

„A Gyönyörben nincs középút” című önálló estjével készült Eszenyi Enikő szombat este a Hagymaházban a másnapi Páger Antal-színészdíj átadójára. A színművésznő felváltva énekelt, olvasott fel, ezzel mosolyt és könnyeket csalva a közönség arcára.

Tovább 2017-01-31

Vizsgakiállítás a Bartókban

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti tanszaka megtartotta szokásos félévi vizsgakiállítását. Az érdeklődők nyolcvan diák kézimunkáját tekinthették meg, melyeket Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója ajánlott a nagyközönségnek.

Tovább 2017-01-31

Makói Híradó 2017.01.30 HD

- Száz millió forint az utak felújítására - Eszenyi Enikővel bővült a Páger-társulat - Filmvetítéssel emlékeztek az áldozatokra - Jöhet a tramtrain Szeged és Makó között is? - Nyolc góllal nyert a MOL-Pick Szeged - Az ötlettől a megvalósulásig: a Páger-díj története

Tovább 2017-01-30

Eszenyi Enikővel bővült a Páger-társulat

16. alkalommal gyűlt össze Páger Antal makói születésű színészóriás tiszteletére a nagyérdemű tegnap délután a Hagymaházban. Téni bácsi születésének napra pontosan 118. évfordulóján Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő vehette át a Páger-díjat.

Tovább 2017-01-30

Az ötlettől a megvalósulásig: a Páger-díj története

2002-ben ítélték oda először Makón a Páger-gyűrűt, a díj azóta országos ismeretségre tett szert. Megalakulásáról és sikerének titkairól egy kerekasztal beszélgetés keretében emlékezett meg a négy ötlet gazda: Karsai Ildikó, Varga Márta, Sípos Jenő, valamint a nemrégiben elhunyt Franyó Róbert édesapja, Franyó János. A rendezvénynek a Korona adott otthont.

Tovább 2017-01-30

Filmvetítéssel emlékeztek az áldozatokra

Gárdos Péter Hajnali láz című filmjét vetítették pénteken a Hagymaházban, amellyel a holokauszt áldozataira emlékeztek. A díjnyertes regényadaptációt közel 300 diák tekintette meg.

Tovább 2017-01-30

Nyolc góllal nyert a MOL-Pick Szeged

Teltházas közönség előtt tudott nyerni a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a szerbiai RK Vojvodina ellen. A mérkőzésre pénteken az Erdei János Városi Sportcsarnokban került sor, ahol a szurkolók vastapssal köszönték meg a mérkőzés végén a játékot.

Tovább 2017-01-30

Száz millió forint az utak felújítására

A közel jövőben megvalósuló beruházásokról, az utak, és járdák felújításáról, az idősek és a fiatalok támogatási lehetőségeiről, valamint a városi televízióról is szó esett Farkas Éva Erzsébet szépkorúaknál tett látogatásán. A polgármester a következő hetekben találkozik az összes civil szervezettel, legutóbb a Belvárosi Nyugdíjas Klubban fogadta a kérdéseket.

Tovább 2017-01-30

Páger Díj az ötletgazdák szemszögéből

Kerekasztal beszélgetés a Páger-díj ötletgazdáival. 2017.01.26.

Tovább 2017-01-27

Makói Híradó 2017.01.27. HD heti hír

- Energetikai felújítás kezdődik a Galambban - Szülinapi party a Hagymatikumban - Rendőrségi Hírek - A jótékonyság nevében báloztak a Bartókosok - Fertődtől a Loire-ig - Címvédés a IV. Givaudan Téli Kupán - Látogatási tilalom a kórházban

Tovább 2017-01-27

Társalgó 2017.01.26.

Egy Makói születésű fiú írta annak a dalnak a szövegét ,mely a DAL című televíziós produkció egyik sikerzenéje. és továbbjutója a döntőbe. A szerzőt várom ide a Társalgóba,majd kicsit nosztalgiázunk a Páger díj kitalálóival és visszatekintünk az eltelt több mint 15 évre.

Tovább 2017-01-26

Makói Híradó 2017.01.26. HD

- Polgármesteri látogatás a nyugdíjas klubban - Újévi koncertet rendeznek Apátfalván - Hétvégéig biztosan tartanak a szmog miatti intézkedések - Kicserélik az ágyneműket a kórházban -Lezárult az idei grundbirkózó verseny

Tovább 2017-01-26

Kicserélik az ágyneműket a kórházban

Közel 250 millió forintot nyert a Csongrád Megyei Egészségellátó Központ egy konzorciumi pályázaton. Ennek köszönhetően a vásárhelyi tüdőgondozót az Erzsébet kórházba költöztetik, a makói mosodát raktárrá alakítják át, valamint nyárra teljesen új textíliákat kap mindkét egészségügyi intézmény.

Tovább 2017-01-26

Újévi koncertet rendeznek Apátfalván

Az apátfalvi önkormányzat újévi koncertre invitálja a zenekedvelő közönséget. A szokásoktól eltérően idén most a község Faluházában rendezik meg az eseményt, szombaton 16 órától. A program főszervezője most is Mátó Mátyás az Ifjúsági Fúvószenekar vezetője.

Tovább 2017-01-26

Polgármesteri látogatás a nyugdíjas klubban

Kisfiú is kérdezte a polgármestert kedden a nyugdíjas klubban tartott találkozón. Szó esett a makói ivóvíz javításának kérdéséről és a várost érintő fejlesztések részleteiről is.

Tovább 2017-01-26

Hétvégéig biztosan tartanak a szmog miatti intézkedések

Hétfő óta szmogba borultak a hazai nagyvárosok, és az előrejelzések alapján ez a következő napokban sem fog sokat változni. A szakemberek szerint érdemes mindenkinek mellőzni az autós közlekedést, valamint a saját egészségünk érdekében minél kevesebbet tartózkodjunk a szabadban, és próbáljunk ritkábban szellőztetni.

Tovább 2017-01-26

Lezárult az idei grundbirkózó verseny

Tovább 2017-01-26

Makói Híradó 2017.01.25. HD

- Babatápszer a nagycsaládosoknak - Klárika nénit köszöntötte a polgármester - Két művész kapta idén a vásárhelyi Bessenyei Díjat - Disznót vágtak Makón a gazdák - Címvédés a IV. Givaudan Téli Kupán

Tovább 2017-01-25

Címvédés a IV. Givaudan Téli Kupán

Hétvégén ért véget a IV. Givaudan Téli Kupa. A kispályás teremlabdarúgó tornán három kategóriában tizennyolc csapat mérkőzött meg egymással. A nyílt csoportban idén ismét a Bálint Optika együttese diadalmaskodott.

Tovább 2017-01-25

Disznót vágtak Makón a gazdák

Több mint két mázsás disznót vágtak szombaton a Csanád és Térsége Gazdakör tagjai. Az egyesület makói székházánál rendszeresen szerveznek programokat, amelyeken szívesen látják a gazdákat.

Tovább 2017-01-25

Két művész kapta idén a vásárhelyi Bessenyei Díjat

Kovács Zsuzsa színművész és Borsos Annamária, zongoraművész, művésztanár vehették át idén a Hódmezővásárhelyen alapított Bessenyei-díjat. A gálaesten a rangos elismeréseket Almási István, Vásárhely polgármestere és B. Élthes Eszter, a színészfejedelem özvegye adták át.

Tovább 2017-01-25

Klárika nénit köszöntötte a polgármester

Otthonában köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester Nagy Istvánné Harcsár Klárát 90. születésnapja alkalmából, aki cukrászdában, szabóműhelyben és iskolai konyhán is dolgozott aktív éveiben.

Tovább 2017-01-25

Babatápszer a nagycsaládosoknak

Babatápszert adott a makói nagycsaládosoknak a máltai szeretetszolgálat, az ENI-n keresztül. Egy szerencsés csöppség emellett még külön ajándékot is kapott.

Tovább 2017-01-25

Fókuszban a Levéltár fejlesztés

Mintegy 130 millió forint, kormányzati támogatásból új helyre költözhet a Makói Levéltár.

Tovább 2017-01-24

Makói Híradó 2017.01.24 HD

- Látogatási tilalom Makón - rendőrségi hírek - Nem szűnik meg a Levéltár - A jótékonyság nevében báloztak a Bartókosok - Energetikai felújítás kezdődik a Galambban - Fertődtől a Loire-ig

Tovább 2017-01-24

Energetikai felújítás kezdődik a Galambban

350 millió forintból valósulhat meg a „Solar korszak a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában” pályázat. Ennek alkalmából ma délelőtt projektnyitó rendezvényt és sajtótájékoztatót tartottak.

Tovább 2017-01-24

Nem szűnik meg a Levéltár

Korábbi híresztelésekkel ellentétben a városban maradhat a Makói Levéltár. Már jövőre új helyen kezdheti meg működését a ritka iratanyaggal büszkélkedhető intézmény. Erről és az ehhez kapcsolódó várható változásokról a levéltár vezetőit kérdeztük.

Tovább 2017-01-24

A jótékonyság nevében báloztak a Bartókosok

Negyedik alkalommal rendezte meg szombaton a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye jótékonysági bálját. Az estre közel kétszázan érkeztek, köztük jelenlegi és volt diákok, tanárok, szülők, valamint támogatók is.

Tovább 2017-01-24

Fertődtől a Loire-ig

Kölcsey Ferencz Himnuszát 1823.január 22.-én fejezte be,1989 óta e napon ünnepeljük a Magyar Kultúra napját. A József Attila Múzeumban ez alkalomból egy makói kötődésű, szegedi festőművész Sonkodi Rita kiállítása nyílt meg,Fertődtől -Loire-ig címmel.

Tovább 2017-01-24

Makói Híradó 2017.01.23. HD

- A MENYÜKÉNÉL járt Farkas Éva Erzsébet polgármester - Farkas Éva Erzsébet beszéde a Magyar Kultúra Napján - Szülinapi party a Hagymatikumban - Aranyt verseltek a SZIGNUM-ban - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-01-23

Aranyt verseltek a SZIGNUM-ban

A SZIGNUM ma délelőtti, Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett rendezvényén is egy perces néma csenddel, közös imádsággal és gyertyagyújtással emlékeztek meg az olasz országi buszbaleset áldozatairól. Ezt követően a Magyar Kultúra Napja valamint Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából idén a költő verseit szavalták el közösen a SZIGNUM diákjai.

Tovább 2017-01-23

Szülinapi party a Hagymatikumban

Szinte napra pontosan egybeesett a Makói Hagymatikum hétvégi, ötödik születésnapja a kétmilliomodik látogató érkezésével. Ezt a jubileumot most is telt házzal ünnepelték. A vendégeknek lufihajtogatással, gyerekműsorral, csillámfestéssel, sztárvendégekkel, élő zenével és tortával kedveskedtek. A programban idén fontos helyett kapott a sport népszerűsítése is.

Tovább 2017-01-23

A MENYÜKÉNÉL járt Farkas Éva Erzsébet polgármester

Farkas Éva Erzsébet polgármester sorra látogatja a makói civil szervezeteket a következő időszakban. A Nefelejcs Népdalkör után múlt héten a MENYÜKÉnél járt, melynek tagjai több problémát is felvetettek a város vezetőjének.

Tovább 2017-01-23

Beiskolázási délután az Almási Tagintézményben

Mágikus téli délutánra várták az ovisokat a közel múltban az Almási utcai iskolában. A programot már hosszú évek óta, rendszeresen megszervezik, hiszen a célja az, hogy megkönnyítsék az iskolába való beilleszkedést. Ennek érdekében kézműves foglalkozást tartottak nekik, megismerkedhettek a digitális táblával, valamint egy bűvész is szórakoztatta őket.

Tovább 2017-01-23

Makói Híradó 2017.01.20. HD

- Elkezdték az Újvárosi Nyugdíjas Klub felújítását - Lázár János feljelentést tett a Budapest 4-es Metró Projekt kapcsán - Országos vérhiány - Időkapszula a jövőnek - Rövid hírek

Tovább 2017-01-20

Időkapszula a jövőnek

A „Hagyj nyomot a jövőnek!” elnevezésű pályázatra beérkezett rajzokat, novellákat, képeket tavasszal az új Makovecz-könyvtár alapkövével együtt egy időkapszulába helyezik el. A pályamunkákat február 10-ig várják a szervezők, az alkotók jutalomban is részesülnek.

Tovább 2017-01-20

Lázár János feljelentést tett a Budapest 4-es Metró Projekt kapcsán

Hűtlen kezelés, vesztegetés, adócsalás és sikkasztás – csak néhány azok közül a szabálytalanságok közül, melyet az Európai Csalásellenes Hivatal talált a 4-es Metró Projekt pénzügyi körülményeit vizsgálva. Ennek alapján Lázár János miniszter feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen- derült ki a politikus tegnapi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább 2017-01-20

Országos vérhiány

A tartós hideg és a megfázásos megbetegedések miatt a vártnál kevesebben adtak vért január első két hetében. Naponta országosan 1800 véradóra van szükség ahhoz, hogy a kórházi ellátáshoz elegendő vérmennyiség rendelkezésre álljon. Ez sajnos nem mindig teljesül, ezért általános vérhiány van, mely Makót is érinti.

Tovább 2017-01-20

Elkezdték az Újvárosi Nyugdíjas Klub felújítását

Új burkolatot, nyílászárókat, festést és energiatakarékos világítást kap az Újvárosi Nyugdíjas Klub Justh Gyula utcai épülete. A több mint negyven éves intézmény mintegy 2,8 millió forintból újulhat meg, az önkormányzat jóvoltából. A munkálatokat már elkezdték.

Tovább 2017-01-20

Társalgó 2017.01.19.

5 éves a Makói Hagymatikum,melynek 2 milliomodik látogatóját a napokban köszöntötték ,mi is ott jártunk. Vendégünk lesz egy Szegeden alkotó és élő Makói gyökerekkel rendelkező művész aki a kastélyok világába kalauzolja el a látogatóit városunkban. Végül megtudhatják ,hogyan emlékszik Hegedűs D Géza Páger Antalra és mit gondol az idei díjazott Eszenyi Enikőről.

Tovább 2017-01-19

Makói Híradó 2017.01.19. HD

- Polgármesteri segítségnyújtás - Több kedvezményt kapnak a családok 2017-ben - Országos döntőben a József Attila Gimnázium matematikusai - A görög katolikusok fogadták a keresztényeket - Rövid hírek

Tovább 2017-01-19

Több kedvezményt kapnak a családok 2017-ben

Még januárban ajánlott nyilatkozniuk a magánszemélyeknek munkáltatójuk felé azokról az adókedvezményekről, amelyet igénybe szeretnének venni. Amennyiben ezt időben megteszik, már év közben hozzá juthatnak ezekhez az összegekhez.

Tovább 2017-01-19

Polgármesteri segítségnyújtás

Az Angyalsóhaj Alapítvány keretében Farkas Éva Erzsébet polgármester minden hónapban egy rászoruló családnak nyújtja át cafeteria juttatásának egy részét. Most Kerekes Bernadettnek segített, aki egyedül neveli egyéves kislányát.

Tovább 2017-01-19

Országos döntőben a József Attila Gimnázium matematikusai

A Makói József Attila Gimnázium diákjai nyerték meg a Bolyai Matematika Csapatverseny Hunnia körzeti fordulóját. Az agytornán az ország Dunától keletre eső részétől egészen Erdélyig voltak csapatok, melyből a makóiak elsőként jutottak tovább az országos döntőbe.

Tovább 2017-01-19

A görögkatolikusok fogadták a keresztényeket

Az ökumenikus imanyolcad első napján minden makói keresztény közösség saját templomában kezdte meg híveivel a közös imádságot. Ezen a héten már egymás imatermeibe látogatnak el. A tegnapi napon a görögkatolikusok látták vendégül a különböző felekezeteket.

Tovább 2017-01-19

Fókuszban a sportfejlesztések Makón

Fellendülhet a Sportélet Makón, amennyiben a megvalósulnak a tervezett fejlesztések . Az erre fordított összeg akár 1 milliárd Ft is lehet az elkövetkezendő 2 év alatt. A tervek között szabadtéri sportkomplexum létrehozása ,tornaterem felújítás ,műfüves pálya és kézilabda munkacsarnok megvalósítása szerepel.

Tovább 2017-01-19

Makói Híradó 2017.01.18. HD

- Szabad utat kaptak a határon átnyúló pályázatok - Kétmilliomodik vendég a Hagymatikumban - Egy színpadon Págerrel-színészlegendák - 30 éve grundbirkóznak a makóiak - Antal József atyára emlékeztek

Tovább 2017-01-18

Kétmilliomodik vendég a Hagymatikumban

2012-ben nyitott meg a Hagymatikum, most hétvégén már az ötödik születésnapját ünnepli. Az évek során a létesítmény látogatószáma folyamatosan növekvő tendenciát mutatott, míg a mostani évfordulóhoz közeledve elérte a kétmilliót.

Tovább 2017-01-18

Szabad utat kaptak a határon átnyúló pályázatok

A képviselők összesen tíz napirendi pontot tárgyaltak meg a mai rendkívüli testületi ülésen- köztük határon átnyúló, fiatal vállalkozókat segítő és turisztikai pályázatokról, a Hagymatikum fürdő bővítéséhez szükséges területekről, valamint a Levéltár új épületéről is szavaztak.

Tovább 2017-01-18

Egy színpadon Págerrel-színészlegendák

Idén a Páger Antal színészdíjat Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, színházi rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Vígszínház igazgatója veheti át a Hagymaházban megrendezésre kerülő ünnepségen. Személyéről az 5 tagú kuratórium döntött, köztük Hegedűs D.Géza aki fontosnak tartotta,hogy a művésznő még személyesen is játszhatott Téni bácsival ,ahogyan ő maga is.

Tovább 2017-01-18

30 éve grundbirkóznak a makóiak

Zajlanak a 2017-es esztendő grundbirkózó versenyei az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Hétfő délután rekordszámú középiskolás csapott össze egymással, hogy eldöntsék ki a legjobb közülük.

Tovább 2017-01-18

Antal József atyára emlékeztek

Antal József atyára, makói költőre, íróra, a beat mise magyarországi úttörőjére emlékeztek meg halálának 20. évfordulója alkalmából a hétvégén. A lelkipásztor a szervita kápolna egykori templomigazgatójaként is hosszú évekig szolgálta a helyi közösséget.

Tovább 2017-01-18

Makói Híradó 2017.01.17. HD

- Megújúlhat az Istók Margit Ház is - Fellendülhet a Sportélet Makón - Elkezdődött az Ökumenikus Imahét - Tombol az influenzajárvány - Újabb rászoruló családok kaptak ingyenes tüzelőt - Második lett Makó

Tovább 2017-01-17

Tombol az influenzajárvány

Országosan tombol az influenzajárvány. A megbetegedések aránya a múlt héten tízszeresére növekedett Csongrád megyében. Hódmezővásárhelyen és Szegeden több egészségügyi intézményben is látogatási tilalmat rendeltek el, Makó és vonzáskörzetében azonban még mindig igen alacsony az aktivitás.

Tovább 2017-01-17

Megújulhat az Istók Margit Ház is

A Páger Mozi és Rendezvényház mellett jövőre megújulhat az Istók Margit Ház is – a jó hírt tegnap a Nefelejcs Népdalkörnél tett látogatásán jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester. A találkozón kiderült: az új intézményekben a civil szervezetek is helyet kaphatnak.

Tovább 2017-01-17

Fellendülhet a Sportélet Makón

Fellendülhet a Sportélet Makón, amennyiben a megvalósulnak a tervezett fejlesztések . Az erre fordított összeg akár 1 milliárd Ft is lehet az elkövetkezendő 2 év alatt. A tervek között szabadtéri sportkomplexum létrehozása ,tornaterem felújítás ,műfüves pálya és kézilabda munkacsarnok megvalósítása szerepel.

Tovább 2017-01-17

Megújulhat az Istók Margit Ház is

A Páger Mozi és Rendezvényház mellett jövőre megújulhat az Istók Margit Ház is – a jó hírt tegnap a Nefelejcs Népdalkörnél tett látogatásán jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester. A találkozón kiderült: az új intézményekben a civil szervezetek is helyet kaphatnak.

Tovább 2017-01-17

Újabb rászoruló családok kaptak ingyenes tüzelőt

A szokatlanul hideg tél indokolta idén, hogy a Makói Önkormányzat a már megszokott támogatások mellett ingyenes tűzifát is biztosítson a rászoruló családok számára. Tegnap az 1-es számú választó kerületben Kovács Sándor, a Honvéd városrészben pedig dr. Sánta Sándor települési képviselőket kísérte el stábunk az adományok átadására.

Tovább 2017-01-17

Második lett Makó

Makó adott otthont a tegnap megrendezésre kerülő Futsal Diákolimpiának. Az országos döntőbe jutásért a középiskolások után most az általános iskolák csapatai mérkőztek meg egymással az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2017-01-17

Sakkbajnokság az általános iskolások számára

Ifjú sakkozók csapatai mérték össze tudásukat csütörtökön a makói Spartacus Vasas Sportegyesület szervezésében zajló, általános iskolák közötti sakkbajnokságon. Idén háromszor annyian, mint tavaly összesen 33, általános iskolás vett részt a versenyen, alsós és felsős kategóriában.

Tovább 2017-01-16

Márciustól jön a legolcsóbb internet

A digitalizáció a következő évek legnagyobb kihívása mind a vállalkozások, mind pedig az állampolgárok számára. A kormány ezért több lépésben támogatja és fejleszti ezt a területet, így január elsejétől csökkentették az internet áfáját, márciusban megjelenik a szolgáltatók kínálatában a Digitális Jólét Alapcsomag, valamint 2018 végéig minden háztartásban lehetőség lesz szupergyors internet-szolgáltatás igénybevételére.

Tovább 2017-01-16

Makói Híradó 2017.01.16. HD

- Négygyermekes család örülhetett ma az ingyen tűzifának - A jeges Maros veszélyei - Sakkbajnokság az általános iskolások számára - Márciustól jön a legolcsóbb internet - rövid hírek - rendőrségi hírek

Tovább 2017-01-16

A jeges Maros veszélyei

A meteorológiai Intézet tájékoztatása szerint országszerte továbbra is kemény fagyok várhatóak. Éjszakánként megyénkben is akár -15 –20 fokos hidegre kell számítani. A tartós hideg miatt a Maros már hetek óta befagyott, a várható jégzajlásra is felkészült az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Tovább 2017-01-16

Négygyermekes család örülhetett ma az ingyen tűzifának

Négygyermekes makói család örülhetett ma annak a tíz mázsa tűzifának, amelyet a kettes számú választó kerületben Kádár József képviselő adott át számukra. A városban összesen 78 rászoruló család részesül ebben a támogatásban.

Tovább 2017-01-16

Makói Híradó 2017.01.13. HD

- Hatgyermekes család kapott tűzelőt - A doni áttörésre emlékezett a Fidesz - Hetven milliárd a kórházak adósságrendezésére - Óvatosan közlekedjünk a csúszós utakon! - Vita az Ifjúsági Koncepción - Több baleset az ónos eső miat

Tovább 2017-01-13

Több baleset az ónos eső miatt

Ma reggelre az ónos és a havas eső miatt lefagyott útburkolatokra, csúszós utakra kellett számítaniuk a közlekedőknek Csongrád megyében. Térségünkben is több baleset történt, a rendvédelmi szervek, valamint a mentőszolgálat munkatársai folyamatosan kapják a riasztásokat.

Tovább 2017-01-13

Vita az Ifjúsági Koncepción

Mint arról tegnap beszámoltunk, bemutatkozott Makó új ifjúsági egyesülete, a MA-TÉR. Az önkormányzattal közösen egy konzultációra hívják a város fiataljait, akik egy online kérdőívben mondhatják el elképzeléseiket. Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke azonban kifogásolta ezt a lépést, véleményét tegnap egy sajtótájékoztatón osztotta meg a helyi médiával.

Tovább 2017-01-13

Óvatosan közlekedjünk a csúszós utakon!

A csúszós utakon, járdákon bekövetkezett balesetek nagy része elkerülhető lenne- hívta fel a figyelmet ma egy közleményben a rendőrség. A szakemberek arra kérnek mindenkit, az időjárási viszonyoknak megfelelően, körültekintően közlekedjenek.

Tovább 2017-01-13

Hetven milliárd a kórházak adósságrendezésére

Átvállalta a kormány a kórházak adósságállományát, összesen hetven milliárd forintot fordítottak erre – derült ki Lázár János tegnapi, budapesti sajtótájékoztatóján. A miniszter emellett kiemelten beszélt a rendkívüli hidegről és az ezzel kapcsolatos intézkedésekről is.

Tovább 2017-01-13

A doni áttörésre emlékezett a Fidesz

A Don-kanyarban 74 évvel ezelőtt több mint százezer magyar katona, köztük számos makói és térségi is életét vesztette, vagy fogságba esett. A hősökre a hagyományokhoz híven a Fidesz Makói Alapszervezete is megemlékezett tegnap a Csanád vezér téri II. világháborús emlékműnél.

Tovább 2017-01-13

Hatgyermekes család kapott tüzelőt

Makó Város Önkormányzata nemcsak anyagi támogatással segíti a rászorulókat, hanem például a mostani nagy hidegben tüzelővel is. Tegnap délután Hadik György önkormányzati képviselőt kisértük el körzetében az egyik családhoz.

Tovább 2017-01-13

Társalgó c. műsor 2017.01.12.

Kiállítás ,könyvbemutató,nosztalgiázás a József Attila könyvtárban és egy Páger díjas aki ma már a zsűriben foglal helyet. Kútvölgyi Erzsébettel a Vígszínházban beszélgettünk.

Tovább 2017-01-12

A fiatalok véleményét kérik

Sajtótájékoztatón mutatkozott be tegnap a MA-TÉR Ifjúsági Egyesület, amely az önkormányzattal közösen konzultációra hívja a város fiataljait. A város honlapjára felkerült egy kérdőív, melyet kitöltve mondhatják el elképzeléseiket.

Tovább 2017-01-12

Már az új, elektronikus őstermelői igazolványokat kell használni

Januártól már csak az új, a fogyasztókat és a tisztességes termelőket védő őstermelői igazolványok érvényesek. Ezek már elektronikusak, adatokat is tartalmaznak a könnyebb ellenőrizhetőség érdekében. Az igazolványcsere mintegy 15 ezer őstermelőt érint a megyében, több mint 95%-uk már kiváltotta.

Tovább 2017-01-12

Grófnői látogatás a könyvtárban

„Zagolni zabad?”- így hangzik gróf Nádasdy Borbála első életrajzi kötetének címe, amelynek sajátos története van. Többek között erről is beszélgettünk az írónővel, aki első alkalommal találkozott tegnap makói olvasóival. A rendezvénynek a József Attila Városi Könyvtár adott otthont.

Tovább 2017-01-12

Makói Híradó 2017.01.11. HD

- Figyeljünk egymásra és embertársainkra! - Pitvaroson 122 család kap tűzifát - Változtak a személyi okmányok meghosszabbításának szabályai - ARC’ Poetica- Az ember - Több száz vízóra fagyott el

Tovább 2017-01-11

Méltatlan állapotok a volt Páger moziban

10 évvel ezelőtt amikor bezárt a Páger mozi, a makóiak ígéretet kaptak arra ,hogy az omladozó épületet felújítják. Erre a közeljövőben lehetőség adódik, hiszen a város több mint fél milliárd forintot szán a rehabilitációra.

Tovább 2017-01-12

Több száz vízóra fagyott el

Az öt éve Magyarországon nem tapasztalt hideg idő miatt az ALFÖLDVÍZ Zrt.-hez szombaton már több száz bejelentés érkezett vízmérők elfagyásáról. A tartós mínuszok komoly károkat okoztak elsősorban az aknákban és a fűtetlen pincékben lévő vízmérőkben. Ezek javítása folyamatosan zajlik városunkban is.

Tovább 2017-01-11

Változtak a személyi okmányok meghosszabbításának szabályai

Januártól már a születési dátumhoz igazítják a személyi okmányok érvényességét, a jogosítvány esetében pedig ez az időpont nem nyúlhat túl a már meglévő orvosi alkalmassági időpontján. Emellett ez a vizsgálat is szigorúbbá vált, tavaly óta az alvás közbeni légzést is figyelik.

Tovább 2017-01-11

Pitvaroson 122 család kap tűzifát

A kistelepülések, ahogy tavaly, úgy idén is pályázhattak rászorultsági alapon kiosztható tüzelőre. Ezt a lehetőséget használta ki Pitvaros Önkormányzata is, ahol a héten osztották ki a tűzre valót százhuszonkét családnak.

Tovább 2017-01-11

Figyeljünk egymásra és embertársainkra!

A rendkívüli időjárásra való tekintettel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az idén is kijelölt olyan melegedőhelyeket, melyet bárki igénybe vehet. A makói járásban Csanádalbertin és Pitvaroson van ilyen, míg a városban az Egyesített Népjóléti Intézmény is várja az utcáról betérő embereket.

Tovább 2017-01-11

Fókuszban az ötmilliárdos fejlesztés Makón

Mai témánk a 2017 várható fejlesztései a városban. Vendégeink Farkas Éva Erzsébet Makó polgármestere és Darabos Orsolya Innovációs iroda irodavezetője. Ötmilliárd forint már rendelkezésre áll Makó város önkormányzatának a városfejlesztésre. Ebből az összegből többek között könyvtárépítés, iskola felújítás és sportpálya renoválás is meg fog valósulni.

Tovább 2017-01-10

Makói Híradó 2017.01.10. HD

- Tűzifával segít az önkormányzat - Pitvarosi a térség első babája - A Szikszai Iskola képviseli Makót - Makói fejlesztések 2017-ben - Szerkezetkész állapotban az Erdei Ferenc téri sportkomplexum - Rövid hírek

Tovább 2017-01-10

Szerkezetkész állapotban az Erdei Ferenc téri sportkomplexum

A második ütemhez érkezett az Erdei Ferenc téri sportpálya lelátójának építése. Az ezer négyzetméter alapterületű, európai színvonalú, modern öltözőkomplexum mintegy 403 millió forintból valósul meg. Stábunk a város vezetőivel együtt megtekintette a munkálatokat.

Tovább 2017-01-10

Makói fejlesztések 2017-ben

Ötmilliárd forint már rendelkezésre áll Makó város önkormányzatának a városfejlesztésre. Ebből az összegből többek között könyvtárépítés, iskola felújítás és sportpálya renoválás is meg fog valósulni.

Tovább 2017-01-10

Tűzifával segít az önkormányzat

78 rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő nagycsaládnak biztosít idén téli tüzelőt Makó Város Önkormányzata. Az első fuvart tegnap Czirbus Gábor alpolgármester személyesen vitte ki az Aradi utcai II-es telepről.

Tovább 2017-01-10

Pitvarosi a térség első babája

Január harmadikán született meg a kistérség első babája a makói kórházban. A pitvarosi Csicsely Zsófiát, a Kistérségi Társulás nevében annak elnöke, Farkas Éva Erzsébet és Radó Tibor, a község polgármestere köszöntötte tegnap otthonában.

Tovább 2017-01-10

A Szikszai Iskola képviseli Makót

A középiskolások mellet az általános iskolások számára is meghirdették a Futsal Diákolimpiát. A csoportmérkőzések döntőjét a makói Szikszai György Református Általános Iskola nyerte, így a jövő heti megyei olimpián, ők képviselhetik Makót.

Tovább 2017-01-10

Makói Híradó 2017.01.09. HD

- Idén is átadják a Páger gyűrűt - Elkezdték a könyvtár bontását - Noel az első makói baba - Drasztikusan csökken a baromfihús, a tojás és a tej ára - Futball három hétvégén keresztül - Rövid hírek

Tovább 2017-01-09

Noel az első makói baba

Január 5-én született az első makói kisbaba. Noel és anyukája ma hagyhatták el a makói kórházat, ám előtte Farkas Éva Erzsébet polgármester adta át számukra a város ajándékait.

Tovább 2017-01-09

Elkezdték a könyvtár bontását

Ma elkezdődött a városi könyvtár régi épületének bontása, a munkálatoknak 30 napon belül be kell fejeződniük. A helyén egy teljesen új, modern intézményt húznak fel, valamint a körülötte lévő területet is rendezik majd.

Tovább 2017-01-09

Idén is átadják a Páger gyűrűt

Rudolf Péter, Cserhalmi György, Király Levente, Udvaros Dorottya csak néhány név azok közül akik kiérdemelték a makói önkormányzat által alapított Páger díjat. 2012-ben Kútvölgyi Erzsébet színművész, rendező a Vígh Színház tagja vehette át Téni bácsi pecsétgyűrűjének mását, aki azóta kuratórium tagjaival együtt dönt arról, ki kerülhessen be a híres társulatba. Idén Eszenyi Enikőnek adatik meg.

Tovább 2017-01-09

Drasztikusan csökken a baromfihús, a tojás és a tej ára

Drasztikusan, 27%ról 5%-ra csökkentette a kormány a baromfihús, a friss tej és a tojás áfáját 2017. január elsejétől. A szaktárca az ágazat fellendülését várja az intézkedéstől. Megkérdeztük a makóiakat is, mit szólnak az árcsökkentéshez.

Tovább 2017-01-09

Futball három hétvégén keresztül

Szombaton startolt el a IV. Givaudan Kupa teremlabdarúgó bajnokság. Az idén összesen 18 csapat nevezett, hogy azon versengjenek, ki viheti haza a legjobbaknak járó serleget. A nyitó mérkőzésen stábunk is ott járt.

Tovább 2017-01-09

Könyvtár bontás előtt

Hétfőn megkezdődik a József Attila Városi Könyvtár bontása. A több mint negyven éves épületből már szinte mindent elszállítottak. Mielőtt a falakat is lebontják, stábunk az intézmény egykori építészével tett egy sétát felidézve a múltat.

Tovább 2017-01-06

Makói Híradó 2017.01.06. HD

- Újra biztonságosan gyalogolhatunk az Alkotmány utcában - Sikeresen debütált a Diótörő mesebalett Szegeden - Még nem késő beadatni az influenza elleni oltást - Futsal diákolimpiát rendeztek Makón - Könvytár bontás előtt

Tovább 2017-01-06

Futsal diákolimpiát rendeztek Makón

Nagy érdeklődés mellett zajlott az idei, középiskolások számára szervezett megyei Futsal Diákolimpia, melynek tegnap délelőtt az Erdei János Városi Sportcsarnok adott otthont. Az országos döntőbe jutásért ezúttal hat csapat mérkőzött meg a pályán.

Tovább 2017-01-06

Még nem késő beadatni az influenza elleni oltást

Bár még nincs járvány, már most sokan jelentkeznek influenzaszerű tünetekkel a háziorvosoknál. Az ANTSZ adatai szerint előző héten az országban 8200-an fordultak orvoshoz. A legtöbben Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében. Csongrád megyében eddig nem mutatták ki a vírust, így a szakemberek szerint még mindig nem késő beadatni a védőoltást.

Tovább 2017-01-06

Újra biztonságosan gyalogolhatunk az Alkotmány utcában

Hosszadalmas csatározások és egyeztetések eredményeként kaphatott új és járható járdát az Alkotmány utca páratlan oldala. Ráadásul a korábbi rossz minőségű gyalogút újjáépítésébe az itt élőknek nem kellett önerőt befizetniük, sőt Kovács Sándor képviselő a tavalyi évben százezer forinttal még támogatta is a megvalósulást.

Tovább 2017-01-06

Sikeresen debütált a Diótörő mesebalett Szegeden

A VargaBalett Táncműhely volt és jelenlegi táncos növendékei két teltházas előadással, mintegy 1300 néző előtt mutatták be december végén Csajkovszkij utolsó balettjét a Szegedi Nemzeti Színházban. Hoffmann „A diótörő és az egérkirály” című meséje igazi téli színházi élményt nyújtott a közönségnek, melyet a szervezők karácsonyi ajándéknak szántak.

Tovább 2017-01-06

Társalgó 2017.01.05.

Vendégünk lesz egy régóta Makón élő alkotóművész akinek kiállítása nyílik a Hagymaház aulájában,de beszélgetünk arról is mi történt annó a városban amikor véget ért az első világháború. Emellett Karsai Ildikót arról kérdeztük,hogy most hogy nyugdíjba vonult mit tervez a jövőre nézve és felelevenítjük az újévi koncert legemlékezetesebb pillanatait.

Tovább 2017-01-05

Makói Híradó 2017.01.05. HD

- Ötmilliárdos fejlesztés Makón - Ítéletidő jön a hétvégére - Hobby-tól a világbajnoki címig - Nem lesz drágább az élet Makón 2017-ben - ARC’ Poetica- Az ember

Tovább 2017-01-05

Ötmilliárdos fejlesztés Makón

Tavasszal indul a Makovecz könyvtár építése, de ezen kívül a város sportpályái, a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola is megújulnak, valamint folytatják az ivóvíz rehabilitációs programot. A fejlesztésekre több mint öt milliárd forint áll rendelkezésre.

Tovább 2017-01-05

Hobby-tól a világbajnoki címig

Aranyéremmel és világcsúccsal tért haza a decemberi Moszkvában megrendezett világbajnokságról Majoros Róbert. A makói súlyemelő eredményét a város is elismerte a második Sport Karácsonyon.

Tovább 2017-01-05

ARC’ Poetica- Az ember

„ARC- Poetica- Az Ember” címmel nyílik meg holnap délután öt órakor Nagy Mihály első kiállítása a Hagymaházban. A tárlaton közel ötven portrét tekinthetnek meg az érdeklődők, egészen január végéig.

Tovább 2017-01-05

Ítéletidő jön a hétvégére

Ítéletidő várható a hétvégére, több helyen a mínusz húsz fokot is elérheti a hőmérséklet. Makóra és környékére havazást és hózáport is jósolnak. A Városgazdálkodási Kft. már felkészült az utak takarítására, de érdemes lesz mindenkinek körültekintően közlekedni.

Tovább 2017-01-05

Makói Híradó 2017.01.04. HD

- Több, mint 3 milliárd forint jutott a kistelepülések fejlesztésére - Nem lesz drágább az élet Makón 2017-ben - Idén is fontos a prevenció - Eltűnik a teherforgalom a belvárosból - 57 határvadász vizsgázott

Tovább 2017-01-04

Több, mint 3 milliárd forint jutott a kistelepülések fejlesztésére

Több, mint három milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a Lázár János választókerületében lévő kistelepüléseken 2014 és 2016 között– hangzott el az országgyűlési képviselővel folytatott évértékelő beszélgetésen. A miniszter hangsúlyozta: a térség fejlődéséhez kellett a kormány támogatása is.

Tovább 2017-01-04

Nem lesz drágább az élet Makón 2017-ben

Nem kell mezőőri járulékot fizetni a gazdáknak az idei évtől, a szolgálatot a központi és a helyi költségvetésből fedezik a jövőben- derült ki a legutóbbi testületi ülésen. Ezen kívül több helyben fizetett szolgáltatás díja változatlan marad, így elmondható, hogy nem lesz drágább az élet Makón 2017-ben sem.

Tovább 2017-01-04

Idén is fontos a prevenció

Az Egészségfejlesztési Iroda két éve működik Makón, azzal a céllal, hogy ingyenes megelőző vizsgálatokat, szűréseket végezzenek városunkban és a kistérségben. Stábunk ellátogatott a kórház épületében lévő irodába, ahol betekinthettünk munkájukba.

Tovább 2017-01-04

Eltűnik a teherforgalom a belvárosból

Kitiltották a 20 tonnánál nehezebb járműveket a 43-as főút makói szakaszáról. A helyi vállalkozások külön engedéllyel kérhetik felmentésüket a korlátozás alól.

Tovább 2017-01-04

57 határvadász vizsgázott

Két hónapos képzést követően letették első vizsgájukat a Csongrád megyei határvadász tanulók. A mintegy 57 hallgató ezzel számot adott eddig megszerzett tudásáról.

Tovább 2017-01-04

Makói Híradó 2017.01.03. HD

- 2017 a változás éve lesz – Újévi koncert - 2016. az adományozás éve volt Makón - Negyven éve Makó képzőművészeti életének szolgálatában - Több, mint 10 milliárd forintot kap Makó fejlesztésekre - Futással búcsúztatták az óévet - A hétvégén rajtol a IV. Givaudan Kupa

Tovább 2017-01-03

2016. az adományozás éve volt Makón

Advent időszaka az adakozásról is szólt, Makó Város Önkormányzata ebben az időszakban kiemelten támogatta a hátrányos helyzetűeket, a gyermekeket, és a nyugdíjasokat is. A Demokratikus Koalíció Rikárdónak, - aki két évvel ezelőtt az év első babája volt- juttatott adományt.

Tovább 2017-01-03

Negyven éve Makó képzőművészeti életének szolgálatában

A decemberi testületi ülésen Farkas Éva Erzsébet elismerést nyújtott át Karsai Ildikó grafikusművésznek. A Hagymaház Galéria vezetőjét nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték.

Tovább 2017-01-03

Több, mint 10 milliárd forintot kap Makó fejlesztésekre

A közeljövőben több mint tíz milliárd forint kormányzati támogatást kap Makó- derült ki a Lázár Jánossal folytatott évértékelő beszélgetésből. Az országgyűlési képviselő elmondta, a korábbi két és fél milliárd forint helyett például négy és fél milliárd forintot kap a település a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítésére, és a Makovecz hagyaték ápolásaként több beruházás is megvalósulhat.

Tovább 2017-01-03

Futással búcsúztatták az óévet

A hagyományokhoz híven most is szilveszteri futással búcsúztatták el az óévet Makón. 2016 utolsó városi sporteseményén több mint százan álltak rajthoz a Hagymatikum előtt.

Tovább 2017-01-03

A hétvégén rajtol a IV. Givaudan Kupa

Már negyedik alkalommal rendezik meg most hétvégén a Givaudan téli kispályás teremlabdarúgó tornát az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A bajnokságra január 4-ig van lehetőségük nevezni a csapatoknak.

Tovább 2017-01-03

2017 a változás éve lesz – Újévi koncert

Idén is teltházas koncerttel indította az évet Dr. Csikota József és magánzenekara. Január elsején operával kápráztatta el a közönséget a város szülötte, Cseh Antal és felléptek a Dívák. A makóiaknak szánt jókívánságait Farkas Éve Erzsébet polgármester adta át.

Tovább 2017-01-03

Újévi koncert – Makó polgármesterének újévi köszöntője

Újévi köszöntőt mond: Farkas Éva Erzsébet Makó polgármestere2017.01.01. Makó

Tovább 2017-01-03

Karácsonyi Éjféli Szentmise Makón

készítette: Borka Péter Biczók Norbert Magyar Andor Németh Csaba Makói Városi Televízió 2016

Tovább 2016-12-25

Gesztenye leves kakukkfüves pulyka gombóccal

Hozzávalók 4 személyre • 10 dkg vöröshagyma • 50 dkg sült gesztenye • 8 dkg zeller • 8 dkg sárgarépa • 1/2 evőkanál zúzott fokhagyma • 2 db babérlevél • 1 szem burgonya • 1,5 l csirkealapél • 2,5 dl tejszín • só, frissen őrölt fekete bors A gombóchoz: • 16 dkg darált pulyka mellhús • 1 evőkanál apróra vágott fokhagyma • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma • 1 evőkanál frissen összevágott petrezselyem • 1-2 szál kakukkfű • 1 db tojássárgája • 2 evőkanál tejszín • 1 evőkanál zsemlemorzsa • só, bors

Tovább 2016-12-25

Aszalt szilvás mákos guba fahéjas pille cukorral

Tovább 2016-12-25

Évértékelő Lázár Jánossal Miniszterelnökséget vezető miniszterrel

Lázár Jánossal Kisistók Tímea beszélget. A Makovecz Imre tervezte Hagymatikum Gyógyfürdő fejlesztésére nem 2,5 hanem 4,5 milliárd forintot ad a kormány. A Makovecz könyvtárra 2,6 milliárd forintot kap a város.

Tovább 2016-12-24

Makói Híradó 2016.12.23. HD

- A KERI is karácsonyozott - Egymillió forint játszótérre - Betlehemezés a nyugdíjasklubban - Nőtt a termelés és a munkavállalók száma is a bútoripari cégnél - A tanyavilágban élőkön segített a Fidesz

Tovább 2016-12-23

A tanyavilágban élőkön segített a Fidesz

Húsz tanyavilágban élő családnak tette szebbé az ünnepet a Fidesz Makói Szervezete. A karácsonyi csomagokat tegnap a Makó-Rákosi Kultúrházban adták át a rászorulóknak.

Tovább 2016-12-23

Híradót támogatja

Tovább 2017-01-03

Bébikötvény átadó ünnepség

Makó - 2016.12.15.

Tovább 2016-12-23

Bébikötvény átadó ünnepség – képes összefoglaló

Makó - 2016.12.15.

Tovább 2016-12-23

Nőtt a termelés és a munkavállalók száma is a bútoripari cégnél

Új névvel, de változatlan ünnepi hangulatban tartotta meg évzáró, karácsonyi bálját a Duocor Bt. A rendezvényen értékelték az elmúlt évet, és köszöntötték a régi dolgozókat.

Tovább 2016-12-23

Egymillió forint játszótérre

Advent negyedik hétvégéjén tartotta a hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyi ünnepségét az önkormányzat. A rendezvényen a Bodrogi Bau Kft. 1 millió forintos felajánlását tett egy speciális játszótér kialakítására.

Tovább 2016-12-23

Betlehemezés a nyugdíjasklubban

Hétfőn tartotta karácsonyi ünnepségét a makói Újvárosi Nyugdíjas Klub. Ebből az alkalomból Szikszai György Református Általános Iskola tanulói örvendeztették meg a tagokat előadásukkal.

Tovább 2016-12-23

A KERI is karácsonyozott

Zsúfolásig megtelt szerdán a Hagymaház a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma rendhagyó karácsonyi műsorán. A szokásoktól eltérően most nem a humán munkaközösség, hanem Szabó Tibor közgazdász tanár álmodta színpadra az ünnepi produkciót. Az előadást a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézmény Kicsinyek kórusának néhány tagja is színesítette.

Tovább 2016-12-23

Kiadták a Marosvidék adventi számát

Bemutatta adventi számát a Marosvidék Baráti Társaság pénteken a József Attila Városi Könyvtárban. A bemutatón Bojan Ljubenović szerb szerző is tiszteletét tette, a bartókos diákok pedig énekszóval varázsoltak karácsonyi hangulatot.

Tovább 2016-12-22

Makói Híradó 2016.12.22. HD

- Jótékonysági koncert a Szent István Templomban - Ünnepi műsort adott a Forgatós Táncegyüttes - Három hegedű-három hegedűművész -Modern körülmények között sportolhatunk - Idősek karácsonya - Kiadták a Marosvidék adventi számát

Tovább 2016-12-22

Karácsonyi TÁRSALGÓ a Grand Hotel GLORIUSból

Karácsonyi TÁRSALGÓ a Grand Hotel GLORIUSból

Tovább 2016-12-22

FogadóÓra: Évértékelő Makó polgármesterével

Farkas Éva Erzsébettel beszélget Kisistók Tímea 2016.12.22.

Tovább 2016-12-22

Idősek karácsonya

„Nem az a fontos, az ember hány éves, csak a szíve legyen fiatal!” Többek között ilyen slágerek is elhangoztak a Hagymaházban tartott Idősek Karácsonyán. A város vezetése ugyanis Gergely Róbert koncertjét ajándékozta a nyugdíjasoknak a szeretet ünnepe alkalmából.

Tovább 2016-12-22

Modern körülmények között sportolhatunk

Befejeződött az Erdei János Sportcsarnok mintegy 70 millió forintból való részleges felújítása. A példaértékű városi összefogásnak köszönhetően a sportinfrastruktúra már a XXI. századi igényeket szolgálja.

Tovább 2016-12-22

Jótékonysági koncert a Szent István Templomban

44 székelyföldi fiatal hangja zengte be a belvárosi templomot hétfő este. Sokan megtisztelték a messziről jött kórus tagjait, köztük Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

Tovább 2016-12-22

Három hegedű-három hegedűművész

Különleges karácsonyi műsorral lépett fel péntek este a Hagymaházban a Grácia Hegedűtrió. A fiatal lányokból álló együttes most először mutatkozott be Makón, ahol közönségüket elvarázsolták muzsikájukkal.

Tovább 2016-12-22

Makóra érkezett a betlehemi láng

Összefoglaló az advent negyedik vasárnapa alkalmából rendezett városi ünnepségről

Tovább 2016-12-21

Diagnózis 2016.12.21. HD

A Makói egészségfejlesztési Iroda ebben az évben is számos programot és lehetőséget kínált azoknak akik nemcsak szeretnének de tesznek is egészségükért. Mi most ezeket fűztük egy csokorba bemutatva azt hogy a szűrőbusz, milyen vizsgálatokra ad módot a vízen való mozgás örömét egy kajaktúra keretében vagy éppen a két keréken való figyelemfelhívást az emlőszűrés fontosságára.

Tovább 2016-12-21

Makói Híradó 2016.12.21. HD

- Tűzifával segített a Givaudan - Tíz éve Nagylak szolgálatában - Karácsonyi dallamok a Hagymaházban - Hímez és főz a 90 éves Viktória néni - Ünnepi műsort adott a Forgatós Táncegyüttes - Olimpikonok jártak Makón

Tovább 2016-12-21

Olimpikonok jártak Makón

Boczkó Gábor olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, valamint Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozó is ellátogatott az idei makói sportkarácsonyra. A magyar kiválóságok az Év sportolója díjátadáson vettek részt az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2016-12-21

Hímez és főz a 90 éves Viktória néni

90. születésnapja alkalmából köszöntötte fel Márton Györgynét az önkormányzat nevében Czirbus Gábor alpolgármester. Viktória néni jó egészségben ünnepelt; hímzéssel, főzéssel és sorozatai nézésével tölti mindennapjait.

Tovább 2016-12-21

Karácsonyi dallamok a Hagymaházban

A nagy érdeklődésre való tekintettel hétfőn és kedden is megtartották a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hagyományos Karácsonyi koncertjét. Közel 150-en léptek fel, köztük az intézmény jelenlegi és egykori tanulói, tanárai és egy sztárvendég is.

Tovább 2016-12-21

Tíz éve Nagylak szolgálatában

Nagylak polgármestere két hete rendkívüli testületi ülésen jelentette be, hogy nyugdíjba vonulása miatt távozik a község éléről. Gyarmati András 2006 óta irányítja a települést, mely idő alatt számos fejlesztést valósított meg, most azonban búcsúzik hivatalától.

Tovább 2016-12-21

Tűzifával segített a Givaudan

Ismét jótékonykodott a Givaudan Hungary Kft. Az előző évhez hasonlóan idén is egymillió forintot ajánlottak fel önkormányzatnak, amelyből a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány tűzifát vásárolt a rászorulóknak.

Tovább 2016-12-21

Ünnepi műsort adott a Forgatós Táncegyüttes

A régmúlt karácsony hagyományait vitte színpadra a Forgatós Táncegyüttes szombat esti ünnepi műsorában. A két felvonásos produkciót élő zene kísérte. A nívós eseményt a Fölszállott a páva tehetségkutató egyik zsűritagja is megtisztelte jelenlétével. Vendégénekes Tintér Gabriella népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere, 2013-ban Prima Primissima Junior díjjal tüntették ki, 2014-ben A legjobb hazai kisebbségi produkció különdíját kapta az Emberi Erőforrások Minisztériumából, Balog Zoltán miniszter úrtól a Fölszállott a páva televíziós vetélkedőjén.A Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes külsős szólistája.

Tovább 2016-12-21

Makói Híradó 2016.12.20. HD

- Hét család talált otthonra Maroslelén - Sikeres évet zárt a Givaudan ! - Díjazták a makói sportolókat - Patikusból múzeumigazgató - Angyalkák a Bartókban - Karácsonyi ünnepség a JUGYU-ban

Tovább 2016-12-20

Sikeres évet zárt a Givaudan !

Szombaton este tartotta meg hagyományos évzáró vacsoráját a Givaudan Hungary Kft.. A est folyamán díjazták az hónap és év dolgozóit, melyen stábunk is ott járt.

Tovább 2016-12-20

Hét család talált otthonra Maroslelén

Hét önkormányzati bérlakást adott át vasárnap a maroslelei Petőfi utca sarkán Lázár János országgyűlési képviselő és Dr. Martonosi György polgármester. A közel 50 négyzetméteres, mindennel felszerelt lakásokba már beköltöztek a fiatalok, így az új otthonban várhatják az ünnepeket.

Tovább 2016-12-20

Díjazták a makói sportolókat

Idén is elismerésben részesítették Makó város legjobb utánpótlás és felnőtt sportolóit, edzőit, valamint csapatait. Az Év sportolója díjat csütörtökön Panyor Krisztina terepfutó és Debreczeni Gábor testépítő vehette át az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2016-12-20

Patikusból múzeumigazgató

Patikus, újságíró, katona, néprajzkutató, múzeumigazgató, régész. Ez csak néhány azokból a változatos hivatásokból, melyeket Tömörkény István végzett élete során. Születésének 150. évfordulója alkalmából emlékeztek meg róla hétfőn a József Attila Múzeumban.

Tovább 2016-12-20

Angyalkák a Bartókban

A középiskola után stábunk a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének műsorára is ellátogatott. Az angyalvilág karácsonyi mindennapjait mutatták be színdarabjukban a negyedikes tanulók.

Tovább 2016-12-20

Karácsonyi ünnepség a JUGYU-ban

Különleges karácsonyi műsorral búcsúztak az évtől a makói JUGYU diákjai. A pénteki ünnepség szervezésében a diákok is aktívan részt vettek.

Tovább 2016-12-20

Makói Híradó 2016.12.19. HD

- A makói otthonokban ég a betlehemi láng - Az USA-ból is kaptak ajándékot - Egészséges roma karácsony - Félmillió forint a határon túli magyaroknak - A Piramis koncertezett a Sportkarácsonyon

Tovább 2016-12-19

Az USA-ból is kaptak ajándékot

Advent negyedik hétvégéjén 419 családot ajándékozott meg Makó Város Önkormányzata, a városi sportcsarnokban tegnap tartott ünnepségen. Érdekesség, hogy idén az Egyesült Államokból is érkeztek meglepetések, amelyet a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke adott át húsz makói gyermeknek.

Tovább 2016-12-19

A makói otthonokban ég a betlehemi láng

Néhány nap és itt a karácsony, tegnap este a negyedik gyertya is felgyúlt Makó város adventi koszorúján. Az ünnepre megérkezett a betlehemi láng is, a szeretet fényét kis mécsesekben bárki hazavihette.

Tovább 2016-12-19

Egészséges roma karácsony

Egészségügyi szűréssel egybekötött karácsonyi ünnepséget tartott szombaton a makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A Tulipán utcai orvosi rendelőben babgulyással, míg a Bajza utcai iskola tornatermében kulturális programokkal várták az érdeklődőket.

Tovább 2016-12-19

Félmillió forint a határon túli magyaroknak

A múlt heti képviselő-testületi ülés egy adományozással zárult. Farkas Éva Erzsébet polgármester 538 ezer forint összegű ajándékot nyújtott át Páll László református lelkésznek, azzal a céllal hogy hozzájáruljanak az ukrajnai Beregrákoson egy magyar nyelvű óvoda felépítéséhez.

Tovább 2016-12-19

A Piramis koncertezett a Sportkarácsonyon

A testmozgáson túl a zene is fontos szerepet játszott a második sportkarácsonyon. A rendezvény kezdő napján a Piramistól zúgott az Erdei János Városi Sportcsarnok, melynek tagjai fiatalokat meghazudtoló energiával, fáradhatatlanul zúzták a rockot.

Tovább 2016-12-19

Makói Híradó 2016.12.16. HD

- Ajándékcsomagokat osztott a Karitász Csoport - Támogatja a gyerekvállalást az önkormányzat - Karácsony a sport jegyében - Erdei Etelka díj és Természetfotó kiállítás a JAG-ban

Tovább 2016-12-16

Erdei Etelka díj és Természetfotó kiállítás a JAG-ban

Tegnap este rendezték meg a már nagy múltra visszatekintő „Gimi estet”. A Makói József Attila Gimnáziumban a színvonalas programok mellett az Erdei Etelka díjak átadójára is sor került, ahol tíz tanuló és két pedagógus vehetett át rangos kitüntetéseket.

Tovább 2016-12-16

Karácsony a sport jegyében

Második alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a város sportkarácsonyát. Az idén már kétnapos rendezvényen többek között bemutatkoztak a helyi sportegyesületek, díjazták Makó legjobb sportolóit, emellett pedig színes programokkal és hírességekkel is várták az érkezőket.

Tovább 2016-12-16

Támogatja a gyerekvállalást az önkormányzat

Tegnap délelőtt a Korona dísztermében 104 május óta született apróság szülei vehettek át Bébikötvényt. A 100 ezer forint mellett meg is vendégelték őket, a kicsiket pedig a Haramia együttes szórakoztatta.

Tovább 2016-12-16

Ajándékcsomagokat osztott a Karitász Csoport

Idén is sok adományt gyűjtött össze a rászorulók számára a Szent Erzsébet Karitász Csoport. A makói adakozók nagycsaládosokat, időseket, hajléktalanokat és diákokat segítettek felajánlásaikkal.

Tovább 2016-12-16

Karácsonyi Társalgó 2016.12.15.

Megtudhatják, milyen lesz a Varga Balett Táncműhely Diótörő előadása a Szegedi Nemzeti Színházban, és a hagyományos, makói, újévi koncert. Balettozó és hárfázó kisfiúkat mutatunk be, de gesztenyelevest is főzünk kakukkfüves pulykagombóccal. Apátfalváról egy gyermekkórus érkezik hozzánk.

Tovább 2016-12-15

Makói Híradó 2016.12.15. HD

- Testületi ünnepi hangulatban - A makói önkormányzat támogatja a továbbtanulást - Évet zárt a Makó Budo Klub - Az „Év vállalkozója” egy makói cég - Diákok kezdeményezése

Tovább 2016-12-15

Az „Év vállalkozója” egy makói cég

A testületi ülésen Farkas Éva Erzsébet köszöntötte a nemrégiben Év vállalkozója díjban részesült Marosfalvi Gábort. A Marostech Kft. profilja részben az autóiparhoz kötődik, az autók hűtő-fűtő rendszereihez szükséges szerszámokat tervező és gyártó céghez stábunk is ellátogatott.

Tovább 2016-12-15

Évet zárt a Makó Budo Klub

Elbúcsúzott az évtől a Makó Budo Klub. A 2009 óta már hagyományosan megrendezésre kerülő Évzáró Mikulás Gálán most vasárnap is bemutatókkal kedveskedtek a sportszerető közönségnek a Hagymaházban.

Tovább 2016-12-15

A makói önkormányzat támogatja a továbbtanulást

A sikeres pályázók albérletre, nyelvvizsgára és útiköltségre költik a Bursa Hungarica ösztöndíjat. A makói egyetemistákat és főiskolásokat a városháza dísztermében köszöntötte a polgármester.

Tovább 2016-12-15

Testületi ünnepi hangulatban

Tegnap tartotta ez évi utolsó rendes testületi ülését Makó Város képviselő-testülete, amely a hagyományoknak megfelelően ünnepséggel kezdődött. A grémiumot és a résztvevőket a Szent István Általános Iskola 4.osztálya valamint a Makói Általános Iskola Kicsinyek Kórusa örvendeztette meg karácsonyi műsorral. Ezt követően döntött grémium

Tovább 2016-12-15

Makói Híradó 2016.12.13.

- Segítség a tanyavilágban élőknek - Zenei utazás a Hagymaházban - A boszorkányok napja - Halálos baleset - A gyerekeké volt a főszerep - Kolinda est Makón

Tovább 2016-12-13

Fókuszban a hulladékgazdálkodás

Mint arról mi is többször beszámoltunk, a városvezetés kiterjesztette a hulladékszállítási díjkedvezményezettek körét. Emellett törvényi változás miatt új, más méretű kukákat is kiosztanak a város. Tehát a hulladékszállítás és az ezzel kapcsolatos változások lesz a témája mai Fókusznak. Hajó Edina vendégei Czirbus Gábor alpolgármester és Szabó Sándor jogi irodavezető lesznek.

Tovább 2016-12-13

Zenei utazás a Hagymaházban

„Adventi üzenet”címmel tartott karácsonyi koncertet a Salon Melodies kamaraegyüttese. A Hagymaház pódiumtermébe érkezők Bachtól, a jazz és swing korszakán át, egészen a könnyűzenéig élvezhették az élőzene varászát.

Tovább 2016-12-13

A boszorkányok napja

Ma van Luca napja, a boszorkányok elleni védekezés és a jóslatok időszaka. Ennek a néphagyományak a szokásaival és hiedelmeivel ismerkedhettek meg a gyerekek szombaton a makói múzeumban.

Tovább 2016-12-13

Halálos baleset

Halálos baleset

Tovább 2016-12-13

A gyerekeké volt a főszerep

Még a téli szünet előtt kézműves foglalkozásra, valamint játékos szórakozásra invitálta az önkormányzat a makói és a térségben élő gyerekeket a Hagymaházba. A vasárnapi Gyerekkarácsony keretében a „Melyiket a 9 közül?” családi darabot tekinthették meg az érdeklődők.

Tovább 2016-12-13

Segítség a tanyavilágban élőknek

A hagyományokhoz híven idén is adománygyűjtésbe kezdett a Fidesz helyi szervezete. Most elsősorban tartós élelmiszereket és gyermekjátékokat várnak, melyeket a tanyavilágban élő nehéz sorsúak között osztanak majd szét.

Tovább 2016-12-13

Kolinda est Makón

Román népi hagyományra, a karácsonyi kolindálásra emlékeztek Makón. Ezzel együtt a december 18-i Nemzetiségek napját is ünnepelte a jelenlévő közel 200 vendég.

Tovább 2016-12-13

Makói Híradó 2016.12.12. HD

- A növekedés éve volt az idei a Conitechnél - Ég az öröm gyertyája az adventi koszorún - Birtokba vették az új kultúrházat Magyarcsanádon - Ünnepi hangulatba öltözött a fürdő - Rendőrségi hírek

Tovább 2016-12-12

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2016-12-12

Birtokba vették az új kultúrházat Magyarcsanádon

Mintegy 180 millió forintos kormányzati támogatásból újult meg a magyarcsanádi művelődési ház és könyvtár. A létesítményt ünnepélyes keretek között pénteken Lázár János országgyűlési képviselő és Farkas János polgármester adta át a nagyérdeműnek.

Tovább 2016-12-12

Ég az öröm gyertyája az adventi koszorún

Közeledik a karácsony, már három láng lobog Makó város adventi koszorúján. A kilátogatókat ismét színvonalas műsorral várták, most vasárnap a Makói Magán Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakképző Iskola növendékei, valamint az Írisz Táncklub Egyesület működött közre.

Tovább 2016-12-12

Ünnepi hangulatba öltözött a fürdő

Szombaton tartotta meg hagyományos Mikulás partiját a Hagymatikum Gyógyfürdő. A vendégeket a nagyszakállú, szaloncukorral fogadta, a gyerekeket a Pom-Pom együttes szórakoztatta.

Tovább 2016-12-12

Közönségtalálkozó Csikász Lajossal

Közönségtalálkozót tartottak december 8-án a makói József Attila Városi Könyvtár olvasótermében. Az „Anjou-lobogók alatt” regénysorozat szerzőjétől a szép számban megjelent közönség hallhatott a arról, hogy milyen komoly kutatómunka szükséges a történelemórákon megismert személyek érző és élő karakterekként való bemutatásához.

Tovább 2016-12-12

A növekedés éve volt az idei a Conitechnél

Több mint 1500-an báloztak szombat este az Erdei János Városi Sportcsarnokban, hiszen idén is ott rendezte karácsonyi vacsoráját a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. A város legnagyobb foglalkoztatója tartalmas évet tudhat maga mögött, hiszen egy jelentős 5 millárd forintos fejlesztést adtak át tavasszal.

Tovább 2016-12-12

Makói Híradó 2016.12.09. HD

Tovább 2016-12-10

Egy délelőtt két baleset

Egy délelőtt két baleset

Tovább 2016-12-10

Lázár: „Az uniós határvédelmet tartjuk fontosnak”

73. alkalommal tartott Kormányinfót tegnap Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az év utolsó előtti tájékoztatóján a tárcavezető elsőként a jövő heti Európa Tanács ülés fontosságáról beszélt.

Tovább 2016-12-10

Készül a Diótörő mesebalett

Rendkívüli előadásnak lehetnek részesei azok, akik a karácsony közeledtével igazi téli színházi élményre vágynak. A Szegedi Nemzeti Színházban 178 táncos növendék közreműködésével mutatják be december 23-án Csajkovszkij utolsó balettjét, melynek története Hoffmann „A diótörő és az egérkirály” című meséjén alapszik. Stábunk szerdán ellátogatott a VargaBalett Táncműhelybe, ahol betekintést nyertünk a szakmai munkába.

Tovább 2016-12-10

Társalgó 2016.12.08. HD

Advent harmadik vasárnapja lesz most hétvégén, amikor is a rózsaszínű szeretet gyertyáját kell meggyújtani az adventi koszorún. Ma este megmutatjuk ,hogy a második láng fellobbanását hogyan ünnepelték a Makóiak. A készülődéshez adunk hasznos tippeket, és a Maros táncegyüttes idei évét értékeljük.

Tovább 2016-12-08

Toborzóra a KERI-ben

A pályaválasztási rendezvények őszi sorozatát a makói KERI minden évben a Toborzórával zárja. Így volt ez tegnap is, ahol a diákokat olyan feladatokkal várták, amelyek során a szakmák gyakorlati oldalát mutatták be, többek között megismerkedhettek a vonalkódos pénztárgép kezelésével, téglafalat festhettek, hegeszthettek, sőt még LEGO robotot is programozhattak.

Tovább 2016-12-10

Makói Híradó 2016.12.08. HD

- Biciklivel járja körzetét a képviselő - Utalványosztás - Világbékét kíván Ede bácsi - Rétest sütöttek Kiszomboron - Mikulásúszás Makón - Jelhagyás képekben és rajzokban - Jubileumi évet zárt a Maros

Tovább 2016-12-08

Jubileumi évet zárt a Maros

Tartalmas évet tudhat maga mögött a Maros Táncegyüttes. Idén ünnepelték újjászervezésük 35 éves évfordulóját, ők rendezhették az öreg táncosok találkozóját, emellett rengeteg fellépésük volt itthon és külföldön is.

Tovább 2016-12-08

Biciklivel járja körzetét a képviselő – Utalványosztás

Toldi János is járja körzetét, hogy a 70 év feletti makói nyugdíjasoknak mihamarabb kézbesítse az 5000 Forintos Erzsébet-utalványokat. A többi képviselőhöz hasonlóan most őt is elkísértük körútjára.

Tovább 2016-12-08

Jelhagyás képekben és rajzokban

A József Attila Múzeumban kedden nyitották meg annak a Szekeres Istvánnak az életművét bemutató kiállítást, aki 1989-ben újraalkotta a ma is használatos városi címert. A hamarosan 90. életévét betöltő grafikus, festőművész, mint mindig, most is örömmel tért haza szülővárosába.

Tovább 2016-12-08

Mikulásúszás Makón

Mikulás napján barátságos váltóversenyt rendeztek a Makói Úszó Klub fiatal versenyzői számára. A gyerekeket megkérdeztük arról, hogy miért szeretnek úszni és hogy milyen eredményeket értek el ebben a sportágban.

Tovább 2016-12-08

Rétest sütöttek Kiszomboron

A bejgli sütés után rétest készítettek a Kiszombori Honismereti Kör tagjai múlt pénteken. Régen a szegények süteménye volt ez, hiszen csak liszt, só és víz kell hozzá. Az elkészítését pedig sok gyakorlással el lehet sajátítani.

Tovább 2016-12-08

Világbékét kíván Ede bácsi

Otthonában köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester Dr. Draskóczy Edét, Makó rendszerváltás utáni első ügyvédjét 95. születésnapja alkalmából, aki a beszélgetés során a hosszú élet titkát is elárulta.

Tovább 2016-12-08

Ég a “remény” gyertyája Makón

A város koszorúján ezúttal négyen lobbantották lángra a gyertyát: a város polgármestere mellett, Varga József balett mester, Miklai István nyugalmazott rendőr és Kondrát Zoltán lelkész.

Tovább 2016-12-07

Diagnózis – egészségmagazin – Globális elhízás

A legtöbb emberben nem tudatosult, hogy az egészség mekkora érték,és hogy meg kellene őrizni. A Makói egészségfejlesztési iroda legújabb kezdeményezésével a Testsúlykontroll programmal megpróbál segíteni.

Tovább 2016-12-07

Globális elhízás – Az vagy amit megeszel

Magyarország a legkevésbé egészségesen élő nemzetek élvonalába tartozik: 10 percenként meghal valaki az egészségtelen táplálkozás, 35 percenként a mozgásszegény életmód miatt. Mi vagyunk világviszonylatban a harmadik legkövérebbek, míg Európában listavezetők vagyunk ezen a téren. A legtöbb emberben nem tudatosult, hogy az egészség mekkora érték,és hogy meg kellene őrizni. A Makói egészségfejlesztési iroda legújabb kezdeményezésével a Testsúlykontroll programmal megpróbál segíteni.

Tovább 2016-12-07

Laptop karácsonyra

Társadalmi szerepvállalásának részeként idén is laptopokat ajándékozott karácsonyra több makói intézménynek a Givaudan Hungary Kft. Három óvoda mellett az egyik középiskola is részesült az adományból. Az átadáson stábunk is ott járt.

Tovább 2016-12-07

Évzáró gazdabál

A Csanád és Térsége Gazdakör szombaton este tartotta meg hagyományos gazdabálját. A találkozó elsősorban a mulatságról szólt, de bemutatkozott a nemrég megalakuló Marosvidéki Gazdák Szövetkezete is.

Tovább 2016-12-07

Válts szakmára!

Immár nyolcadik alkalommal rendeztek váltóversenyt hétfőn az általános iskolák felsős diákjainak a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tornatermében. A makói és környéki nebulók a sportos délutánon hét csapattal mérettették meg mozgáskoordinációs képességeiket.

Tovább 2016-12-07

Fókusz – remekelnek a focistáink

A múlt hétvégén befejeződött a megye I-es labdarúgó bajnokság őszi idénye, amelyben remekül szerepelt a Makó. A Maros-partiak jelenleg a tabella második helyén állnak.

Tovább 2016-12-06

Makói Híradó 2016.12.06. HD

- Ismét irtották a patkányokat - Ezüstérmes a Makó FC - Cukor nélkül édesebb - Vállalkozz digitálisan! - Jótékonyság zenével

Tovább 2016-12-06

Ismét irtották a patkányokat

Rágcsálóirtást végzett ma a Honvéd városrészben az önkormányzat, valamint az Alföldvíz Zrt. Nem csupán a csatornahálózatban pusztították a kártevőket, hanem több ingatlant is felkerestek a szakemberek.

Tovább 2016-12-06

Ezüstérmes a Makó FC

Pénteken tartotta meg szezonzáró vacsoráját a megye első osztályban szereplő M-Foci Kft. a Kisbagoly Vendéglőben. A csapat remek teljesítménnyel a tabella második fokán áll, ám céljuk az első hely megszerzése.

Tovább 2016-12-06

Cukor nélkül édesebb

Életmódváltásra ösztönzi a makóiakat az Egészségfejlesztési Iroda. Tegnap a Hagymatikumban tartott interaktív előadáson beszélgettek a kalóriákról, a táplálkozási tévhitekről és arról, hogy mit (t)együnk annak érdekében, hogy jól legyünk.

Tovább 2016-12-06

Vállalkozz digitálisan!

Míg a magánéletünkben szinte mindennapossá váltak az okos telefonok, okos órák és egyéb infokommunikációs eszközök használata, addig a vállalkozásokba kevésbé építik be ezeket. Legalábbis hazánkban ez a jellemző tendencia, pedig az informatikai készülékekkel szembeni fenntartások versenyhátrányba hozzák a kkv-kat. Ebben nyújt segítséget a Modern Vállalkozások Programja, melyről első kézből tájékozódhattak a járásban lévő cégek vezetői a mai makói információs napon.

Tovább 2016-12-06

Jótékonyság zenével

Ünnepi énekkel telt meg szombaton este a Szent István Király Plébániatemplom. A jótékonysági hangversenyen négy kórus lépett fel, akik egyházi karácsonyi darabokkal készültek az érdeklődőknek. Az adományokból a makói rászoruló családokon segítenek a szervezők.

Tovább 2016-12-06

Makói Híradó 2016.12.05. HD

- Házhoz mennek a képviselők – Karácsonyi hozzájárulás - Keserves hazai döntetlen - A Váll-Ker-nél is járt a Mikulás - Fellobbant a remény gyertyája - Nyugdíjas Klubok találkozója Makón – 132 fő

Tovább 2016-12-05

Házhoz mennek a képviselők – Karácsonyi hozzájárulás

Folytatódnak a 70 év feletti makói nyugdíjasoknak járó 5000 Forintos Erzsébet-utalványok kiosztása, amelyet az önkormányzati képviselők még az ünnepek előtt házhoz visznek. Stábunk most Hadik Györgyöt és Kádár Józsefet kísérte el.

Tovább 2016-12-05

Keserves hazai döntetlen

Döntetlennel zárta az őszi szezont a CONTITECH Makó KC férfi kézilabda csapata az NB II. Dél-keleti csoportjában. A hazaiak a tizenegy bajnoki mérkőzéséből csupán kettőt nyertek meg, ezzel a tabella tizedik helyen állnak.

Tovább 2016-12-05

A Váll-Ker-nél is járt a Mikulás

A főtéri ünnepség mellett a Mikulás már több helyre is ellátogatott a térségünkben. Köztük a makói Váll-Ker Kft-hez, ahol a gyerekek különféle produkciókkal kedveskedtek a nagyszakállúnak.

Tovább 2016-12-05

Fellobbant a remény gyertyája

A Mikulás is megérkezett tegnap Makó főterére, a második adventi gyertyagyújtásra. A város koszorúján ezúttal négyen lobbantották lángra a gyertyát: a város polgármestere mellett, Varga József balett mester, Miklai István nyugalmazott rendőr és Kondrát Zoltán lelkész.

Tovább 2016-12-05

Nyugdíjas Klubok találkozója Makón – 132 fő

Szombaton délelőtt a makói és a kistérség nyugdíjas klubjaival telt meg a Korona földszinti terme. A találkozón a Mikulás mellett Farkas Éve Erzsébet köszöntötte a résztvevőket.

Tovább 2016-12-05

Makói Híradó 2016.12.02. HD

- Javult az idősek helyzete Makón - Ajándékkoncert a Szabadtérin - Százezret ért a rajz! - Lehetőségek és elvárások Honvédban – Lakossági fórum

Tovább 2016-12-02

Lehetőségek és elvárások Honvédban – Lakossági fórum

Lázár János tegnap esti makói fórumán tette helyre a Honvéd városrész fejlesztésével kapcsolatos lehetőségeket, valamint az azzal együtt járó elvárásokat. Az országgyűlési képviselő többször is kiemelte, csak ott tudnak segíteni, ahol betartják az együttélés szabályait.

Tovább 2016-12-02

Százezret ért a rajz!

A hagyományokhoz híven idén is meghirdette szokásos rajzpályázatát a pályaválasztás előtt álló diákoknak a Duocor Bt. Több mint húsz pályamunka érkezett, amelyek közül a cég munkavállalói titkos szavazással választották ki a három díjazottat.

Tovább 2016-12-02

Ajándékkoncert a Szabadtérin

Jövőre is Ajándékkoncerttel zárul a Szegedi Szabadtéri Játékok 2017-es évada. A koncertet augusztus végén a város három meghatározó kulturális intézményének együttműködésével rendezik meg immár 15. alkalommal.

Tovább 2016-12-02

Javult az idősek helyzete Makón

Befejeződött a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Időskorúak Átmeneti Gondozóházának felújítása. Ez alkalomból tegnap délután pályázati zárórendezvényt tartottak, ahol a dolgozók az újonnan beszerzett defibrillátor használatát is megtanulták.

Tovább 2016-12-02

Társalgó 2016.12.01. HD

Advent második vasárnapja lesz most hétvégén, megtudhatják mivel várják a térre érkezőket és visszatekintünk az első gyertyagyújtásra. A várakozás időszakára ajánlunk programokat és elmondjuk ,hogyan segíthetnek a rászorulóknak mindemellett megmutatjuk hogyan készíthetnek házilag isteni finom mézeskalácsot. Megmutatjuk önöknek, hogy televíziónk milyen rangos díjat nyert egy országos megmérettetésen.

Tovább 2016-12-01

Makói Híradó 2016.12.01. HD

- Országos elismerés televíziónknak - a tehetség szolgálatában - Espersit János, az irodalomkedvelő mecénás - Három zenekar egy dallam - Eszenyi Enikőé lesz a Páger-gyűrű - Oviolimpia nagycsoportosoknak - Ellentmondások a DK nyilatkozataiban

Tovább 2016-12-01

Ellentmondások a DK nyilatkozataiban

A tegnapi testületi ülésen ismét téma volt az önkormányzat által a nyugdíjasoknak osztott ötezer forintos utalvány. Török Miklós itt is kifogásolta a mellékelt kísérőlevelet, sőt a nap folyamán egy sajtóközleményt is eljuttatott a helyi médiumokhoz.

Tovább 2016-12-01

Espersit János, az irodalomkedvelő mecénás

A Hírös Makaiak Éve rendezvénysorozatában utolsóként a makói mecénásra, Espersit Jánosra emlékeztek meg. Kedd délelőtt rendhagyó történelemórára invitálták a diákokat az Espersit-házba, a délutánt koszorúzással és emlékkonferenciával zárták.

Tovább 2016-12-01

Országos elismerés televíziónknak – a tehetség szolgálatában

Mintegy 220 pályázatból választották ki a „Média a Tehetségekért Díj” nyerteseit, akik kedd este a Művészetek Palotájában vehették át az elismeréseket. A legjobbak között ott vannak a Kossuth rádió, az Rtl Klub, az M4 Sport , a Népszabadság munkatársai és szerkesztőségünk a Makói Városi televízió is.

Tovább 2016-12-01

Három zenekar egy dallam

Acapella, jazz, swing, karácsonyi- és rockosabb jellegű dalok. Ezekben a témában csendültek fel dallamok szombaton este a Korona Szálló dísztermében. A hangulatfelelős a most debütáló M’Club Singers, a WOX zenekar és a Maros-parti Deák Big Band volt.

Tovább 2016-12-01

Eszenyi Enikőé lesz a Páger-gyűrű

Tegnap tartotta novemberi rendes testületi ülését Makó Város képviselő-testülete. A grémium 35 napirendi pontot tárgyalt, köztük a város közlekedési rendjét és a makói kórház helyzetét, amelyen kiderült idén nőtt az ellátottak száma. Zárt ülésen szavaztak arról, hogy a 2017-es Páger gyűrűt Eszenyi Enikő színművésznő kapja majd.

Tovább 2016-12-01

Oviolimpia nagycsoportosoknak

Kölyökolimpiát rendeztek az óvodásoknak a Makói Általános Iskola Almási Tagintézményében. A szervezők ezzel a sportos délutánnal, játékos formában próbálták megkönnyíteni a kicsiknek az óvoda és az iskola közötti átmenetet.

Tovább 2016-12-01

Lángra gyúlt az első gyertya Makón

Makó, 2016.11.27.

Tovább 2016-11-29

Duális képzés – Gyakorlat a cégeknél

Állandósulni látszik a magyar munkaerőpiacon a szakemberhiány. Ezért hosszú évek után koncepcióváltásra kényszerültek a szakképzésben. Ez érinti a makói KERI-t is. Fókusz című magazinműsorunk vendége a témával kapcsolatban Kincses Tímea, a Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma igazgatója valamint Gábor Zoltánt a DuoCor Bt. ügyvezetője-

Tovább 2016-11-29

Makói Híradó 2016.11.29. HD

- Hídfelújítás a 43-as főúton - Könnyebb, mint az 1x1 - Csak néhány gombnyomás - Ezüstérmes helyről jöhet a folytatás - Labdarúgás - Vendégségben a makói mecénásnál - Karácsony előtti segítség -Közel a bravúrhoz!

Tovább 2016-11-29

Vendégségben a makói mecénásnál

Az Espersit-házban jártak vendégségben ma délelőtt a KERI tízedikes diákjai. Ezzel hivatalosan is kezdetét vette a Hírös Makaiak Évének utolsó programsorozata, mely során a 85 éve elhunyt mecénásra emlékezünk.

Tovább 2016-11-29

Ezüstérmes helyről jöhet a folytatás – Labdarúgás

Az őszi szezon utolsó bajnokiján is nyerni tudott a Makó a labdarúgó megye I.-ben. Gémesék hazai pályán a Tiszaszigetet verték, ezzel megőrizve második helyüket a tabellán.

Tovább 2016-11-29

Közel a bravúrhoz!

A listavezető otthonába látogatott a hétvégén a tabella utolsó előtti helyén álló Contitech Makó. Gera Norbert tanítványai bár négy gólos vereséget szenvedtek, tartalékosan is remekül helyt álltak a bajnokságban eddig veretlen hazai csapat

Tovább 2016-11-29

Könnyebb, mint az 1×1 – Csak néhány gombnyomás

A Makói Városi Televízió lakossági fórumra hívta nézőit, hogy segítséget nyújtson nekik abban, hogyan tudják fogni az adásukat. Az összejövetelen egy aláírásgyűjtést is elindítottak, melyet a televízió ügyvezetője eljuttat a Telekomhoz. Ezzel azt próbálják meg elérni, hogy a multicég mihamarabb tegye lehetővé az IPTV előfizetők számára a műsorok elérését.

Tovább 2016-11-29

Folytatódik a pártháború

Tovább folytatódik a pártháború az önkormányzat által a makói nyugdíjasoknak kézbesített levelek kapcsán. Ebben a témában ma délután a Demokratikus Koalíció tartott sajtótájékoztatót.

Tovább 2016-11-28

150-szer adta vérét

A Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete a hétvégén köszöntötte azokat a véradókat, akik legalább 40 szer nyújtották önkéntesen a karjukat. Idén egy 150 szeres véradót is jutalmaztak a Kisbagoly vendéglőben megtartott ünnepségen.

Tovább 2016-11-28

Lángra gyúlt az első gyertya

Elkezdődött a várakozás időszaka, tegnap este meggyújtották Makó adventi koszorújának első gyertyáját a szökőkútnál. Emellett a szokásokhoz híven ünnepélyes keretek között a város fényei is felgyúltak.

Tovább 2016-11-28

„A hit védelme és a szegények szolgálat”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja és Baráti köre jótékonysági teadélután tartott szombaton, a Korona földszintjén. Az esemény az adománygyűjtésről és a színvonalas műsorokról szólt. A befolyt összegből karácsonyi csomagokat készítenek a rászorulóknak.

Tovább 2016-11-28

Makói Híradó 2016.11.25. HD

- A makóiakat fogadta a miniszter - Fogadóóra - Ifjú tehetségek mutatkoztak be - A régészek titkos élete - rövid hírek - rendőrségi hírek - nyilatkozat háború

Tovább 2016-11-25

A makóiakat fogadta a miniszter – Fogadóóra

Lakossági fogadóórára várta ma délután a makói polgárokat Lázár János. A térség országgyűlési képviselőjét mintegy harmincan keresték fel a Polgármesteri Hivatalban lévő irodájában.

Tovább 2016-11-25

Ifjú tehetségek mutatkoztak be

Idén már második alkalommal koncerteztek a Makói Általános Iskola és Művészeti Iskola ifjú tehetségei a Korona Dísztermében. A 24 gyermekzenész különböző hangszereken mutatták be tudásokat a közönség előtt.

Tovább 2016-11-25

A régészek titkos élete

December 1-ig nézhető meg az a régészeti kiállítás, melyhez kapcsolódóan rajzpályázatot hirdetett a József Attila Múzeum. A versenyre rekordszámú alkotás érkezett, a gyermekművekből egy tárlatot is berendeztek.

Tovább 2016-11-25

Társalgó 2016.11.24.

Társalgó 2016.11.24.

Tovább 2016-11-25

Makói Híradó 2016.11.24. HD

- Osztják az ingyenes kukákat - Felújítanák az Almási utcai iskola tornatermét - Ezer milliárd forintot költhetünk karácsonykor - A Mera Peak-et is meghódította a makói könyvelő - Régi fényében tündökölhet Mezőhegyes

Tovább 2016-11-24

Régi fényében tündökölhet Mezőhegyes – Állami kézben a birtok

Európa legszínvonalasabb mezőgazdasági vállalkozása lehet a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság most, hogy teljesen állami tulajdonba került - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Mezőhegyesen. Nem kizárólag a lovaké lesz a főszerep, több mint 10 milliárd forint juthat fejlesztésre.

Tovább 2016-11-24

Osztják az ingyenes kukákat

Kedd óta folyamatosan osztják az ingyenes kukákat. Az új szemétgyűjtő edényt azok a 65. életévet betöltött makói nyugdíjasok kapják meg, akik korábban azt megigényelték.

Tovább 2016-11-24

A Mera Peak-et is meghódította a makói könyvelő

Az Elbruszra való felkapaszkodása után újabb csúcstámadást keresett a makói Kerekes Éva. A könyvelőként dolgozó hobbi hegymászó a hónap elején a több mint 6400 méter magas, nepáli Mera Peak hegyet mászta meg.

Tovább 2016-11-24

Ezer milliárd forintot költhetünk karácsonykor

Mintegy 200 milliárd forint pluszbevételt hozhat a kereskedőknek az év végi ünnepek előtt megugró forgalom. Az év végén 90-95 milliárd forinttal költenek többet az emberek ételre, italra, közel ugyanennyivel többet pedig ajándékra, tartós fogyasztási cikkekre. Megkérdeztük a makóiakat ők mennyit és mire költenek karácsonykor.

Tovább 2016-11-24

Felújítanák az Almási utcai iskola tornatermét

Három napirendi pontot tárgyalt ma délelőtti rendkívüli ülésén Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete. A grémium többek között arról is döntött, hogy pályázatot nyújt be a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézmény tornatermének felújítására.

Tovább 2016-11-24

Makói Híradó 2016.11.23. HD

- Hazai kudarc - Kortalan volt az apátfalvi népzenei találkozó - Mézeskalács karácsonyra - baleset, rendőrségi hírek - rövid hírek

Tovább 2016-11-23

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2016-11-23

Mézeskalács karácsonyra

Ismét felfedeztük a mézeskalács sütésével járó örömet, szinte minden háztartásban reneszánszát éli ez a tevékenység. A mézes tésztából sült figurák karácsonyfadísznek, nassolnivalónak, sőt még ajándéknak is kitűnő választás.

Tovább 2016-11-23

Hazai kudarc

A Köröstarcsát fogadta a Contitech Makó KC az NB II férfi kézilabdabajnokság legutóbbi fordulójában. Papp Dánielék most sem tudtak javítani mérlegükön, hisz újabb vereséget szenvedtek.

Tovább 2016-11-23

Kortalan volt az apátfalvi népzenei találkozó

Tíz településről, köztük Makóról, Földeákról, Királyhelyesről és Szentesről is érkeztek fellépők az apátfalvi népzenei találkozóra. A szombati rendezvényen a helyi ifjúsági citerások is bemutatkoztak.

Tovább 2016-11-23

Vezetőváltás a Hagymatikum élén

Lemondott a Hagymatikum Gyógyfürdő igazgatósági elnöke, ezért a képviselő-testület a múlt héten döntött utódja kinevezéséről. A jelenlegi és az új vezető lesz a stúdióba, akikkel döntésükről és jövőbeni terveikről fogok beszélgetni.

Tovább 2016-11-22

Az együtt zenélés öröme

Esőbot, rumbatök, sekere, shakerek – többek között ezekkel a különleges ütőhangszerekkel ismerkedhettek meg a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően ma délelőtt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartókos diákjai. A Ritmuskuckó elnevezésű játékos foglalkozáson még közös zenélésre is jutott idő.

Tovább 2016-11-22

Makói Híradó 2016.11.22. HD

- Nem hibázott a Makó - A zene szárnyalt a Makovecz-épületben - Egykori óvodás is bűvészkedett a bálon - Egészségügyi fejlesztések éve - Az együtt zenélés öröme - Szent Erzsébetre emlékeztek

Tovább 2016-11-22

Egészségügyi fejlesztések éve – Magas színvonalú gyógyítómunka

Erzsébet napkor már hagyomány, hogy az egészségügy területén dolgozók tudományos ülés keretében értékelik az eltelt időszak munkáját. Hódmezővásárhely és Makó az idei évben a fejlesztések tükrében kiemelkedő évet tudhat maga mögött. A magas színvonalú ellátáshoz azonban szükség van a megfelelő szakember háttérre, melynek utánpótlásáról folyamatosan gondoskodni kell, hangzott el az ünnep kapcsán.

Tovább 2016-11-22

Nem hibázott a Makó

Továbbra is remekel a Makó a labdarúgó megye I-ben. Méhes Tibor tanítványai a hétvégén a Kiskundorozsma vendégei voltak, ahol magabiztos 4-0-s győzelmet arattak.

Tovább 2016-11-22

A zene szárnyalt a Makovecz-épületben

Jazz-t és napdalokat is hallgathatott a nagyérdemű pénteken a Hagymaházban. A Héttorony Fesztivál vendég előadói Dresch Misi vonós triója és a Muzsikás együttes volt.

Tovább 2016-11-22

Makói Híradó 2016.11.21. HD

- Holnaptól osztják az ingyenes kukákat - Szent Erzsébetre emlékeztek - Ahol a zene és az építészet egybeolvad – Héttorony Fesztivál - A KERI-sek is szívesen adtak vért - sport hírek - rendőrségi hírek

Tovább 2016-11-21

Egykori óvodás is bűvészkedett a bálon

Jótékonysági óvodabált rendeztek szombat este a Pulitzer Kollégium éttermében. A Makói Óvoda retro libabuliban az egykori és jelenlegi óvodások is bemutatkoztak.

Tovább 2016-11-22

Szent Erzsébetre emlékeztek

Jubileumot ünnepelt szombaton a makói Szent István Egyházi Általános Iskola, hiszen tizedik alkalommal került sor Szent Erzsébet báljukra. A jótékonysági rendezvényen fellépett a Kelly Táncegyüttes, a tanárok színdarabot adtak elő és énekeltek.

Tovább 2016-11-21

Holnaptól osztják az ingyenes kukákat

Már több mint ezren igényeltek új szemétgyűjtő edényt a makói szemétszállítási díjkedvezményre jogosultak közül. Az ingyenes kukákat holnaptól kezdik el kiosztani – jelentette be Czirbus Gábor alpolgármester ma délelőtti sajtótájékoztatóján az InfoPontban.

Tovább 2016-11-21

Ahol a zene és az építészet egybeolvad – Héttorony Fesztivál

Az organikus építész, Makovecz Imre születésnapjához kötődő Héttorony Fesztivál pénteki állomása a Hagymaház volt. A rendezvényt Csernyus Lőrinc kiállítása nyitotta meg, majd Dresch Misi vonós triója után a Muzsikás Együttes különleges zenei élményre invitálta a nagyérdeműt.

Tovább 2016-11-21

A KERI-sek is szívesen adtak vért

Sorra látogatja a középiskolákat a Magyar Vöröskereszt Makói Területi Szervezete. A KERI diákjai pénteken már másodjára adhattak vért a Pulitzer József Kollégiumban.

Tovább 2016-11-21

Makói Híradó 2016.11.18. HD

- Járvány van: meghosszabbítják a kampányt - Mikulásra kinyithat a jégpálya - Hiány- és slágerszakmák - Élettel telik meg a gimi pincéje - Sportos hétvége - Kilakoltatás előtt álló ötgyermekes családon segített a polgármester

Tovább 2016-11-18

Kilakoltatás előtt álló ötgyermekes családon segített a polgármester

Ötgyermekes édesanyához került az a polgármesteri ajándék, melyet Farkas Éva Erzsébet minden hónapban egy arra rászoruló családnak nyújt át. A városvezető novemberi 10 ezer forintos cafetériáját most Jelenovitsék kaphatták meg, akik mint kiderült nagy bajban vannak, hiszen lakbérhátralékuk miatt kilakoltatás előtt állnak.

Tovább 2016-11-18

Sportos hétvége

A hétvégén itthon szurkolhatunk kézilabda csapatainknak, hiszen mind a hölgyek, mind a férfiak itthon lépnek pályára, előbbiek az őszi szezon utolsó meccsén. Megye I-es labdarúgócsapatunk pedig a Kiskundorozsma vendége lesz szombaton.

Tovább 2016-11-18

Élettel telik meg a gimi pincéje

Ifjúsági klubot alakítanak ki a Makói József Attila Gimnázium pincéjéből. A retró hangulatú helyiséget várhatóan még ebben a tanévben igénybe vehetik a fiatalok.

Tovább 2016-11-18

Járvány van: meghosszabbítják a kampányt

Ettől az évtől ingyenesen kaphatják meg az óvodás korú gyermekek a bárányhimlő elleni védőoltást Makón. Mivel a város óvodáiban járvány van, ezért az önkormányzat az év végéig meghosszabbította az erre való jelentkezést.

Tovább 2016-11-18

Mikulásra kinyithat a jégpálya

Már áll a sátor a városi jégpálya fölött a Deák Ferenc utcában, s várhatóan december 6-án már a korcsolyázni vágyók is használhatják. Mint ahogy megszokhatták, délelőtt a diákok, délután és hétvégenként mindenki látogathatja a pályát.

Tovább 2016-11-18

Társalgó – 2016.11.17.

Makovecz Imre emlékére idén is Héttorony Fesztivál lesz határon innen és túl . Szentpéteri Csilla városunk szülötte kisdiákokkal közös munkáját egy könyvbe öntötte . Ha már könyv akkor úgy tűnik az ősz sok újdonságot hozott mi is bemutatunk még két alkotást.

Tovább 2016-11-17

Makói Híradó 2016.11.17. HD

- Tüzelővel segítenek az Önkormányzatok – Támogatás - Szakmai képzés a Váll-Ker Kft.-nél - Héttorony fesztivál a Hagymaházban - Makovecz Imrére emlékeznek - Tütü és balerinacipők a Bartókban - Tápláló magvak a fenntartható jövőért

Tovább 2016-11-17

Tüzelővel segítenek az Önkormányzatok – Támogatás

A kistelepülések, ahogy tavaly, úgy idén is pályázhattak rászorultsági alapon kiosztható tüzelőre. Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárának közlése szerint idén közel 185 ezer család egyhavi tüzelőjét biztosíthatja a kormány. Ezt a lehetőséget használta ki Apátfalva és Magyarcsanád Önkormányzata is.

Tovább 2016-11-17

Tápláló magvak a fenntartható jövőért

A lenézett lencsék, elfelejtett babok és mellőzött borsók érdekében lépett az ENSZ, így 2016-ban különleges figyelem irányul a hüvelyesekre. A nemzetközi évhez a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola is csatlakozott, ahol a tegnapi napon a diákok egy Természettudományos Nap keretében hívták fel a figyelmet e termények számtalan előnyére.

Tovább 2016-11-17

Tütü és balerinacipők a Bartókban

Az Operaház Nagykövete látogatott ma délelőtt a Makói Általános Iskola Bartók Székhelyintézményébe. Várkonyi Zoltán balettművész nemcsak érdekes videókkal, hanem igazi tütüvel és balerinacipővel kápráztatta el a gyerekeket.

Tovább 2016-11-17

Héttorony fesztivál a Hagymaházban – Makovecz Imrére emlékeznek

Pénteken ismét megrendezésre kerül Makón a Héttorony fesztivál, amelyet Makovecz Imre emlékére tartanak meg évről évre. Az építész születésnapjához kötődő rendezvény idén is a Mester épületei és szellemi hagyatéka köré szerveződve vonultat fel népzenei és világzenei koncerteket.

Tovább 2016-11-17

Szakmai képzés a Váll-Ker Kft.-nél

A Váll-Ker Kft. telephelyén kialakított tanműhelyben olyan klasszikus hiányszakmákat oktatnak, mint például a hegesztő. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában tanuló diákok itt töltik gyakorlatukat.

Tovább 2016-11-17

Makói Híradó 2016.11.16.

- A titok a könyvben rejlik - Rendőrségi hírek - Tárt ajtók a polgármesteri irodánál - Fogadóóra - Melyik a kedvenc Makovecz épülete? - 121 éve az oktatás szolgálatában – Nyílt nap a JAG-ban

Tovább 2016-11-16

121 éve az oktatás szolgálatában – Nyílt nap a JAG-ban

A Makói József Attila Gimnázium nyílt napra hívta tegnap a város és térsége nyolcadikos diákjait. A nebulók a bemutató órák keretében ízelítőt kaphattak az iskolában folyó munkáról, valamint egy mobil planetáriumi előadáson is részt vehettek.

Tovább 2016-11-16

Melyik a kedvenc Makovecz épülete?

Múlt héten jelentette be Lázár János miniszter, hogy Makovecz Imre életművének gondozásához hétmilliárd forintot biztosít a kormány 2016 és 2017-ben. Makón pontosan tizenkét általa tervezett építmény van. Megkérdeztük a makóiakat, hogy melyik a kedvenc Makovecz épületük.

Tovább 2016-11-16

Tárt ajtók a polgármesteri irodánál – Fogadóóra

Beiktatása óta a polgármester havi rendszerességgel lehetőséget biztosít arra, hogy a város lakosai elmondhassák neki gondjaikat. Így történt ez ma is, hiszen délután hivatali dolgozószobájában fogadta az itt élőket Farkas Éva Erzsébet.

Tovább 2016-11-16

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Tovább 2016-11-16

A titok a könyvben rejlik

Janáky Marianna, német szakos tanár, könyvtáros, a könyvekkel él, de nemcsak mint olvasó, hanem író is. Több verse és kisprózája után most, mint mondta megszületett az első igazi műve, melynek az igen titokzatos „Novellák regénye” címet adta.

Tovább 2016-11-16

Szentmise a Szent István Király Plébániatemplomban

Szentmise a Szent István Király Plébániatemplomban

Tovább 2016-11-15

Felemás hétvége kézilabdázóinknál – Egy győzelem, egy verseség

Egy győzelem egy vereség a mérlege NB II-es kézilabdacsapatainknak. A hétvégi fordulókban mindkét csapatunk idegenben lépett pályára, ahonnan a hölgyek győzelemmel, míg a férfiak vereséggel térhettek haza.

Tovább 2016-11-15

Makói Híradó 2016.11.15.

- Utazás a Zongorabolygóra - Térségi angol verseny - 1956 középiskolások tollából - Felemás hétvége kézilabdázóinknál

Tovább 2016-11-15

Utazás a Zongorabolygóra

„Utazás a Zongorabolygóra” címmel jelent meg egy összefoglaló kiadvány a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézmény 5. z osztályának alkotásaiból. A könyvet a nagyközönségnek szombaton mutatták be a Glorius Vigadóban.

Tovább 2016-11-15

Térségi angol verseny

Öt intézményből 34 diák indult az angol nyelvű térségi versenyen, amit a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményében tartottak meg. A megmérettetés érdekessége, hogy digitális szavazórendszerrel versenyeztek a gyerekek.

Tovább 2016-11-15

1956 középiskolások tollából

Két díjazottja is lett a Szirbik Miklós Egyesület, a Belvárosi Református Egyházközség, valamint a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola által kiírt szépirodalmi pályázatnak. A jutalmakat pénteken a Hagymaház pódium termében vehették át a legjobbak.

Tovább 2016-11-15

Makói Híradó 2016.11.14.

- Guinness-rekord kísérlet a Galambban - Kézilabdával a környezetszennyezés ellen! - Jobb adni, mint kapni! - 350 pedagógus tanácskozott Makón - Vonzó a televíziós szakma

Tovább 2016-11-14

Vonzó a televíziós szakma

A nyitott televíziózás program keretében a Kálvin Téri Református Általános Iskola 4. a osztályos tanulói látogattak el stúdiónkba. Műsorvezetőként, operatőrként és riportalanyként is kipróbálhatták magukat a kis nebulók.

Tovább 2016-11-14

350 pedagógus tanácskozott Makón

Harmadik alkalommal került sor a Boldogasszony Iskolanővérek rendje által fenntartott intézmények nevelési konferenciájára. A kétnapos esemény házigazdája ebben az évben a makói Szignum volt.

Tovább 2016-11-14

Jobb adni, mint kapni!

A Szociális munka ünnepe alkalmából gyűltek össze a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény dolgozói a Korona Szálló dísztermében. A város önkormányzata vacsorával és ajándékkal köszönte meg a szociális szférában tevékenykedők egész éves munkáját.

Tovább 2016-11-14

Kézilabdával a környezetszennyezés ellen!

Új helyszínen, a Makói Általános Iskola Almási utcai tagintézményében is bemutatkozott a Küzdj meg a bajnokkal országos programsorozat. A nebulók mozogva, játszva tanultak a környezet tudatos életmódról. Segítségükre a magyar férfi kézilabda-válogatott két egykori tagja érkezett.

Tovább 2016-11-14

Guinness-rekord kísérlet a Galambban

Gépmustrával egybekötött nyílt napra várta az általános iskolásokat a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola. Az interaktív programok mellett a Halálos Iramban 8 című amerikai film magyar sztárja, Sinka „Popey” Zsolt is bemutatkozott a diákoknak, aki foggal húzott el egy traktort.

Tovább 2016-11-14

Makói Híradó 2016.11.11.

- Ahol a hősöket nem felejtik mindig lesznek újak - A Küldetéses ember konferenciája - Korrekt partnerség az USA-val - 61 új magyar állampolgár - „Óvoda az iskolában” – iskolai bekukkantó - Látni és látszani kampány

Tovább 2016-11-11

Ahol a hősöket nem felejtik mindig lesznek újak

A ma délelőtt Földeákon átadott 1956-os emlékművet a település vezetője, Lázár János miniszter és Kun Szabó István vezérőrnagy avatták fel a templom előtti parkban. A szobor a makói szobrászművész Kiss Jenő Ferenc alkotása, melyre a település pályázat útján nyert pénzt.

Tovább 2016-11-11

A Küldetéses ember konferenciája

Kétnapos nevelési konferenciát rendeznek a makói Szent István Egyházi Iskolában. A ma kezdődő eseményre közel 350 pedagógus érkezett többek között Budapestről, Debrecenből és a határon túlról is.

Tovább 2016-11-11

Korrekt partnerség az USA-val

Korrekt partnerség létrejöttében bízik a magyar kormány az Egyesült Államokkal Donald Trump megválasztását követően is – jelentette ki Lázár János a 69. alkalommal tartott Kormányinfón. Szólt a meghiúsult alaptörvény módosításról és arról, hogy egyeztetések lesznek annak érdekében, hogy az új onkológiai szerekhez egyedi engedély nélkül lehessen hozzájutni.

Tovább 2016-11-11

61 új magyar állampolgár

Hatvanegyen tették le az állampolgársági esküt tegnap délután a makói Városházán. Farkas Éva Erzsébet polgármester az ünnepélyes ceremónián az anyaország nevében egy régi hibáért kért bocsánatot a határon túli magyaroktól.

Tovább 2016-11-11

„Óvoda az iskolában” – iskolai bekukkantó

Huszonharmadik alkalommal hívta meg egy közös sportolásra a város óvodásait a Makói Általános Iskola Almási tagintézményé. Az „Óvoda az iskolában” című rendezvényen a nagycsoportosok játékos programokon keresztül ismerkedhettek meg az intézménnyel.

Tovább 2016-11-11

Látni és látszani kampány

A Látni és látszani plusz az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonsági kampánya, amelynek az a célja, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára.

Tovább 2016-11-11

Makói Híradó 2016.11.10.

- Belügyminiszteri elismerések a makói rendőröknek - Kéményseprő: nemcsak szerencsét hoz, életet is menthet - Olimpiai tesióra - Kigyulladt egy családi ház Makón

Tovább 2016-11-10

Olimpiai tesióra

Novemberben folytatódik a nagysikerű „Küzdj meg a bajnokkal programsorozat, melyben élsportolók bevonásával népszerűsítik az egészséges és környezettudatos életmódot a diákok körében. Hétfőn az első helyszínre Márton Anita olimpiai bajnok bronzérmes atléta látogatott el.

Tovább 2016-11-10

Belügyminiszteri elismerések a makói rendőröknek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter a rendőrség állományában huzamosabb ideje dolgozók között több elismerést adományozott. Köztük két makói rendőr munkáját is respektálta.

Tovább 2016-11-10

Kéményseprő: nemcsak szerencsét hoz, életet is menthet

2016. július 1-jétől módosul a kémény seprőipari közszolgáltatás. E naptól kezdve a katasztrófavédelem kémény seprőipari szerve látja el ezt a tevékenységet. Ennek köszönhetően a lakosság számára a kémények ellenőrzése, tisztítása most már ingyenes.

Tovább 2016-11-10

Kigyulladt egy családi ház Makón

A makói tűzoltókat ma délelőtt riasztották egy tűzesethez. A Tinódi utcában egy családi ház gyulladt ki, a bent élő idős férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

Tovább 2016-11-10

Fókuszban a beiskolázás – Nyílt nap a KERI-ben

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma kedden nyílt nappal várta a makói és térségi nyolcadik osztályos diákokat. A pályaválasztás előtt álló nebulókat a KERI-s végzősök kalauzolták el a gazdaság világába.

Tovább 2016-11-09

Makói Híradó 2016.11.09.

- Új vezető a Hagymatikum élén - Diáktanácsot alakítottak Makón - Stand-up Makón - Kiegyenlített hétvége – Egy győzelem, egy vereség - Fókuszban a beiskolázás – Nyílt nap a KERI-ben

Tovább 2016-11-09

Új vezető a Hagymatikum élén

Makó város képviselő-testülete hétfői ülésén tárgyalta a Makói Gyógyfürdő Zrt. új igazgatósági elnökének kijelölését. Erre azért volt szükség, mert a jelenlegi fürdőigazgató december 1-jétől máshol kívánja folytatni munkáját, így beadta a felmondását.

Tovább 2016-11-09

Kiegyenlített hétvége – Egy győzelem, egy vereség

Míg a Contitech Makó KC második győzelmét szerezte meg, a Makó KC női szakosztálya szoros küzdelemben másodszor vesztett találkozót a hétvégén.

Tovább 2016-11-09

Diáktanácsot alakítottak Makón

A város több tanulója az egykori helyi diákönkormányzat mintájára egy diáktanácsot hozott létre. A Velnök elnökségét tegnap választották meg a Makói Közösségi Klubban.

Tovább 2016-11-09

Stand-up Makón

A Dumaszínház tagjai, Beliczai Balázs és Kovács András Péter lépet színpadra hétfőn este a Hagymaházban. A humor bonbonok mellet zenéltek és énekeltek is a komikusok.

Tovább 2016-11-09

Csendes gyilkos: a szén-monoxid mérgezésekről – Fókusz

A korai hideg miatt már október elején megkezdődött a fűtési szezon, és ezzel egy időben sajnálatos módon már megjelentek a szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos esetek. A gyakran tragikus kimenetelű események többsége kellő odafigyeléssel és felkészüléssel megelőzhető lenne. Vendég: RÓKUS IMRE tűzoltó alezredes, Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, MOLNÁR KRISZTINA szóvivő, Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tovább 2016-11-08

Makói Híradó 2016.11.08.

- 60 zsák ruha gyűlt össze a rászorulóknak - Küzdelem a becsületért! - Felforrt a hangulat Dér Heni láttán - Csendes gyilkos - Hull az elsárgult levél - Rövid híreink

Tovább 2016-11-08

Csendes gyilkos

Nemrég kezdődött meg a fűtési szezon, a csendes gyilkos, vagyis a szén-monoxid máris szedi áldozatait. Megyénkben is történt ilyen eset októberben, amikor csak a szerencsén múlt, hogy nem szenvedett halálos mérgezést egy ötéves röszkei kislány. A gyakran tragikus kimenetelű események többsége ugyanakkor kellő odafigyeléssel és felkészüléssel megelőzhető lenne.

Tovább 2016-11-08

60 zsák ruha gyűlt össze a rászorulóknak

Sikeresen zárult a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportjának kétnapos ruhagyűjtő akciója. A megmozdulással a szegénység ellen küzdöttek az intézmény tanulói.

Tovább 2016-11-08

Küzdelem a becsületért!

Félidei döntetlen után nyerni tudott a Makó FC a Kistelek csapata ellen hazai pályán. Méhes Tibor tanítványai ezzel a győzelemmel, két ponttal közelebb a kerültek listavezetőhöz.

Tovább 2016-11-08

Felforrt a hangulat Dér Heni láttán

Több mint tíz évvel ezelőtt a Megasztár első szériájában tűnt fel Dér Heni. Bár akkor a döntőbe nem jutott, énekesi karrierjének mindenképpen jót tett a televíziós megmérettetés, hiszen egy ország ismerhette meg. Ezt követően a Sugarloaf együttes énekesnője volt kilenc évig. A Hagymatikum hétvégi Halloween partiján is sokan voltak rá kíváncsiak.

Tovább 2016-11-08

Makói Híradó 2016.11.07.

- Figyelnek ránk! - Védőoltás - Új fürdőigazgatóról döntött a képviselő-testület - Szellemek, denevérek – Dér Henivel - Cél az Aerobik Diákolimpia - rendőrségi hírek

Tovább 2016-11-07

Figyelnek ránk! – Védőoltás

Magyarországon október 3.-tól az országos tisztifőorvos elrendelte az az influenzafigyelő szolgálat működését. A betegség védőoltással megelőzhető, amelyet már most érdemes beadatni.

Tovább 2016-11-07

Új fürdőigazgatóról döntött a képviselő-testület – Rendkívüli ülés

Két napirendi pontot tárgyalt mai rendkívüli ülésén Makó város képviselő-testülete. A grémium módosította az önkormányzat vagyonáról szóló helyi rendeletet, valamint kijelölte a Makói Gyógyfürdő Zrt. új igazgatósági elnökét.

Tovább 2016-11-07

Szellemek, denevérek – Dér Henivel

Hátborzongató szauna szeánszokkal, tökös ételekkel várták a fürdőzőket szombaton a Hagymatikumban. Az idei Halloween partiról sem maradt el a sztárvendég, ezúttal Dér Heni varázsolt remek hangulatot.

Tovább 2016-11-07

Cél az Aerobik Diákolimpia

Regionális felkészítő aerobik versenyt rendeztek pénteken az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A megmérettetéssel már a jövő évi Diákolimpiára készülnek fel az együttesek.

Tovább 2016-11-07

Pódiumbeszélgetés a makói Návay- szobor alkotóival

Pódiumbeszélgetés a makói Návay- szobor alkotóival

Tovább 2016-11-04

Makói Híradó 2016.11.04.

- 280 láda alma a rászorulóknak - Látni és látszani! - Trükkös csalás Makón - Béremelést szeretne a kormány – 68. Kormányinfó - Hátborzongató bulira hív a Hagymatikum

Tovább 2016-11-04

Trükkös csalás Makón

Új trükkel szedik rá a naiv embereket a telefonos csalók már Makón is. Azt állítják a telefonon áldozataiknak, hogy nagy összeget nyertek, de az átvétel előtt még egy telefonegyenleg-feltöltést kell végrehajtaniuk.

Tovább 2016-11-04

Látni és látszani!

Egyre hidegebb az idő, hajnalban pedig már mínuszokat is mérhetünk. Ilyenkor fontos, hogy nem csak az autónkat, de magunkat is felkészítsük az esetleges rossz látási viszonyokra, csúszós utakra. Többek között ezekre hívja fel a figyelmet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset megelőzési Bizottsága.

Tovább 2016-11-04

280 láda alma a rászorulóknak

Közel 4 tonna almát oszt szét a napokban Makón és térségében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja. A gyümölcsökre az orosz embargó miatt megsemmisítés várt volna, a Nagykálló-Tész Kft. felajánlásának köszönhetően viszont ezeket rászorulók kaphatják meg.

Tovább 2016-11-04

Béremelést szeretne a kormány – 68. Kormányinfó

68. alkalommal tartott Kormányinfót tegnap Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető elmondta a következő évek legfontosabb feladata a béremelés és a beruházások támogatása lesz.

Tovább 2016-11-04

Hátborzongató bulira hív a Hagymatikum

Halloween napot tartanak szombaton a Hagymatikumban. A fürdőzőknek tökös ételekkel, tökfaragó versennyel, valamint hátborzongató szauna szeánszokkal is kedveskednek.

Tovább 2016-11-04

2016.11.03. Társalgó

Fürdőkultúráról és a Hagymatikum által kínált programokról fogunk beszélgetni, Egy olyan ünnepről,melynek jórészt az angolszász országokban van hagyománya de nálunk is egyre inkább előtérbe kerül- Ezenkívül a földeáki születésű Návay Lajos emlékhétre tekintünk vissza melynek keretében rendhagyó történelem órákat tartottak a városban és felavatták az egykori országgyűlési képviselő új szobrát.

Tovább 2016-11-03

Makói Híradó 2016.11.03.

- A szeretet és a tisztelet a hosszú élet titka - Idegenben nyertek a focisták és a női kézisek - Saját készítésű tárgyak - Ön részt vett-e a Návay szobor avatóján?

Tovább 2016-11-03

Ön részt vett-e a Návay szobor avatóján?

Múlt héten került sor a mártírhalált halt politikus, Návay Lajos 1945-ben lerombolt szobrának újra állítására. Megkérdeztük a járókelőket, részt vettek-e az ünnepségen, és mi a véleményük az új alkotásról.

Tovább 2016-11-03

Saját készítésű tárgyak

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül családi napra invitálta a gyerekek és szüleiket a József Attila Városi Múzeum. Az érdeklődők szőhettek, fonhattak és gyertyát is márthattak. A kézműves foglalkozások holnap folytatódnak.

Tovább 2016-11-03

Idegenben nyertek a focisták és a női kézisek

Nagy riválisát a Szentesi Kinizsi együttesét győzte le a Makó FC megye I-es labdarúgó csapata az idei bajnokság legutóbbi fordulójában. A focisták mellett női kézilabdásaink is remekelnek, Nagy János Miklós tanítványai a Csorvás ellen diadalmaskodtak a hétvégén.

Tovább 2016-11-03

A szeretet és a tisztelet a hosszú élet titka – Szépkorú köszöntés

Saját készítésű almás és túrós süteménnyel várta köszöntőit tegnap délelőttel a 90 éves Bartha Ferencnét. A nagymama a mai napig jár nyaralni és színházba is családja társaságában.

Tovább 2016-11-03

Makoi Híradó 2016.11.02.

- Csábító munkahelyek - Veszélyes utak - Lakossági fórum - Az emlékezés napjai - Sokkoló vereség - Nagy összegű műkincslopás

Tovább 2016-11-02

Nagy összegű műkincslopás

A Makói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat lopás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Tovább 2016-11-02

Csábító munkahelyek

A Duocor Ipari Bt. több területen biztosít betekintést a diákoknak a gyárban található szakmákba. Most a pályakereső gyerekek látogathattak el, és ismerkedhettek meg a gyártási folyamatokkal, megkönnyítve ezzel számukra a megfelelő szakma kiválasztását.

Tovább 2016-11-02

Sokkoló vereség

Nagy küzdelemben győzte le a Contitech Makó KC-t. a sokkal gyorsabb és nagy lövőkkel rendelkező Pick Szeged II csapata. A makóiak jelenleg a tabella utolsó helyén állnak.

Tovább 2016-11-02

Veszélyes utak – Lakossági fórum

Lakossági fórumot tartott múlt héten Czirbus Gábor alpolgármester a Zrínyi utcai óvodában. Járdaproblémákkal, a csapadékvíz elvezetők tisztán tartásával keresték fel az ott élők az alpolgármestert, valamint a város közlekedési felülvizsgálatához is többen hozzászóltak.

Tovább 2016-11-02

Az emlékezés napjai

A négynapos hosszú hétvégén sokan kilátogattak a makói temetőkbe, hogy felkeressék hozzátartozóik sírjait. A nyughelyekre a Mindenszentek ünnepéhez és a Halottak napjához híven sárga, fehér krizantém vagy margaréta került, illetve mécseseket is gyújtottak az elhunytak emlékére.

Tovább 2016-11-02

Felavatták Návay Lajos újraállított emlékművét – élő közvetítés

Makó, 2016.10.28. Felavatták Návay Lajos vértanúhalált halt politikus, a képviselőház egykori elnökének szobrát a városháza előtti parkban.

Tovább 2016-10-29

…fújja furulyáját, bú nélkül éli világát!

Ritkán fordul elő, hogy egy családban több gyermek is ugyanazon művészeti ágban legyen sikeres. Mi most egy ilyenre mutatunk példát. Az apátfalvi Szigeti család mind az öt gyermeke Réka, Emese, Márton, Anna és Jolánta is fúvós hangszeren játszik. A két nagy lány – ahogy tanáraik mondják – már pályán van, Réka klarinét-, Emese fuvolaművésznek tanul. Sokat köszönhetnek szüleiknek, akik minden lehetséges módon támogatják tehetségüket, versenyekre, órákra hordják őket. Kitartásuk, szorgalmuk példaértékű és az is hogy mindezt örömmel teszik. A Szigeti család fújja furulyáját, bú nélkül éli világát……

Tovább 2016-10-28

Makói Híradó 2016.10.28.

- Történelmi pillanat Makón – Leleplezték Návay Lajos szobrát - Halottak napi megemlékezés - Középiskolás szemmel Návayról - Kik ölték meg Návay Lajost?

Tovább 2016-10-28

Történelmi pillanat Makón – Leleplezték Návay Lajos szobrát

Ma délelőtt került sor a mártírhalált halt politikus, Návay Lajos 1945-ben lerombolt szobrának újra állítására. Az avatóünnepségen Kövér László az Országgyűlés elnöke és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter mondott ünnepi beszédet.

Tovább 2016-10-28

Halottak napi megemlékezés

Az előttünk álló négy napos hosszú hétvégén ünnepeljük a Mindenszentek és a halottak napját. Általános szokás ilyenkor a sírok rendbehozatala, valamint a gyertyagyújtás. Mi is utána jártunk, hogy a makói temetők milyen nyitva tartással várják az oda látogatókat.

Tovább 2016-10-28

Középiskolás szemmel Návayról

A Návay Lajos Emlékhét keretében a makói középiskolások rendhagyó történelem órákon ismerkedhettek meg a politikus és családjának életével. Stábunk a magyar képviselőház egykori elnökéről elnevezett iskolába látogatott el, ahol betekintést nyertünk egy ilyen órába.

Tovább 2016-10-28

Kik ölték meg Návay Lajost?

Történelem óra, filmek és peranyagok. Így emlékeztek meg kedden Návay Lajosról a Hagymaházban. Az érdeklődők pódiumbeszélgetés keretében ismerhették meg a politikus életét, munkásságát valamint az őt meggyilkoló terroristákat.

Tovább 2016-10-28

Társalgó 2016.10.27.

A földeáki születésű Návay Lajos 1905 és 1918 között országgyűlési képviselő, 1911 és 1912-ben a képviselőház elnöke volt. Az országos és a helyi közélet megőrizte Návay Lajos emlékét. Mai kulturális magazinunkat mi is ő emlékének szenteljük.

Tovább 2016-10-27

… ahol álmomban már jártam

Kínyó Kata Média a Tehetségekért 2016. Makói Városi Televízió Nkht. Kínyó Kata 14 éves. Csanádpalotán él nevelőszüleivel akik 2 és fél hónapos korában fogadták örökbe. Óvodás kora óta különleges tehetségként tartják számon. A Makói Bartók zenei tagozatos általános iskola tanulójaként számos népdal és szép éneklési versenyen ért már el kiemelkedő eredményt,emellett a néptáncban is tehetséges. Álma és vágya, hogy musical színész és énekes lehessen. Ehhez szülei és tanárai is minden segítséget megadnak.

Tovább 2016-10-27

Makói Híradó 2016.10.27.

- Elégedettek az alkotók, elkészült a Návay szobor - Ismét a szegényeknek gyűjt a KERI - Reneszánsza van az idős együttesek táncának - Dicséret a BL győztes edzőtől – Kiesett a Makó - rövid hírek

Tovább 2016-10-27

Dicséret a BL győztes edzőtől – Kiesett a Makó

Kiesett a Magyar Kupából a Makó megye I-es labdarúgócsapata. Méhes Tibor tanítványai ugyanakkor nem vallottak szégyent hiszen az élvonalbeli labdarúgó bajnokság második helyén álló Videotont fogadták tegnap.

Tovább 2016-10-27

Elégedettek az alkotók, elkészült a Návay szobor – Návay Lajos emlékhét

Győrfi Lajos és Kiss Jenő Ferenc szobrászművészek készítették el az egykor mártírhalált halt politikus Návay Lajos szobrát. Az alkotás szerdán érkezett Makóra, a városháza előtti téren daruval rakták a talapzatára. Az alkotók ezt követően a Hagymaházban egy pódium beszélgetésen mesélték el az érdeklődőknek a szobor tervezésének, készítésének folyamatát.

Tovább 2016-10-27

Ismét a szegényeknek gyűjt a KERI

Kétnapos ruhagyűjtést szervez a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja. Akciójukkal a szegénység ellen küzdenek, melybe a hagyományokhoz híven nemcsak az iskola tanulóit, hanem a város lakosságát is bevonják.

Tovább 2016-10-27

Reneszánsza van az idős együttesek táncának

Hagyományőrző közép- és szépkorú táncegyüttesek és népdalkörök találkoztak szombaton délután a Hagymaházban. Az ország szinte minden tájáról, de még a hátáron túlról is érkeztek együttesek, hogy megmutassák nem csupán fiatalkorban lehet táncolni.

Tovább 2016-10-27

Makói Híradó 2016.10.25.

Makói Híradó 2016.10.25.

Tovább 2016-10-25

Lázár János is fejet hajtott ’56 hősei előtt

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról a térség települései is megemlékeztek. Apátfalván, Óföldeákon és Algyőn Lázár János országgyűlési képviselő is fejet hajtott a hősök előtt.

Tovább 2016-10-25

A tabella élére ugrott a Makói KC

Negyedik győzelmét könyvelhette el Makó a női kézilabda NB II Dél-keleti csoportjában. A helyenként durva találkozót végül Nagy János Miklós tanítványai nyerték, így a csapat a tabella élére is ugrott.

Tovább 2016-10-25

Elismerést kaptak az 56-os makói hősök

Az 1956-os Csanád Vezér téri városi megemlékezést követően a Korona dísztermében folytatódott az ünnepségsorozat. Itt a hatvan évvel ezelőtti makói események résztvevői kaptak elismerést. Itt vehette át díszpolgári címét a MEFESZ alapítója Streitman Károly is.

Tovább 2016-10-25

Tízezer recept egy fejben

Magyarországon szinte nincs olyan család, ahol legalább a szülőknél vagy a nagyszülőknél ne lenne egy Frank Júlia által írt szakácskönyv. A receptek írója múlt héten interaktív beszélgetést tartott makói közönségének, ahol számtalan új tippet adott a háziasszonyoknak.

Tovább 2016-10-25

Makói Híradó 2016.10.24.

- 1956 - A makói hősökre emlékeztünk - Rangadót nyert a Makó FC - Szépkorút köszöntött az alpolgármester - Felelevenedetett a Naptánc-kultusz - Képek és emlékek ’56 - Rövid hírek

Tovább 2016-10-24

Képek és emlékek ’56

Makói ’56-os relikviákból összeállított kamarakiállítással tisztelegtek pénteken délután a hősök előtt a József Attila Múzeumban. A tárlat megnyitóját követően az Emlékkönyv az 1956-os forradalom évfordulójára című kiadványt is bemutatták a jelenlévőknek.

Tovább 2016-10-24

Felelevenedetett a Naptánc-kultusz

Archaikus hangulatot teremtő kiállítással mutatkozott be a nagyérdeműnek múlt héten V. Nagy Nándor a Hagymaház Galériában. A hódmezővásárhelyi szobrászművész a tárlatot a Naptánc, vagyis az ősi felnőtté avatási rítusok tematikája köré szervezte.

Tovább 2016-10-24

Szépkorút köszöntött az alpolgármester

A 90 éves Müller Katalint köszöntötte Czirbus Gábor alpolgármester az önkormányzat nevében. Az idős hölgy jó egészségnek örvend, besegít a konyhában és rejtvényt is fejt.

Tovább 2016-10-24

1956 – A makói hősökre emlékeztünk

Az 1956-os forradalom és szabadságharc résztvevőire és áldozataira a Csanád vezér téren álló kopjafáknál emlékeztek meg Makón. Farkas Éva Erzsébet polgármester ünnepi beszédében kifejtette hatvan évvel ezelőtt ezen a napon vált világossá, hogy a jó képes diadalmaskodni a rossz felett.

Tovább 2016-10-24

Rangadót nyert a Makó FC

Remekelnek a makói futballisták a Csongrád megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban. A legutóbbi fordulóban az Algyő együttesét győzték le. A héten a Videoton FC csapatát fogadják hazai pályán.

Tovább 2016-10-24

Makói Híradó 2016.10.21.

- Üvegnegatívok és Radnóti Miklós dedikációi - Újra megnyitotta kapuit a Bajza utcai iskola - Zárt parkolóval oldhatják meg a lakók gondját - 1956 eseményei diákszemmel - Szakmai látogatások a Duocornál

Tovább 2016-10-21

Zárt parkolóval oldhatják meg a lakók gondját – Lakossági fórum

Öt lépcsőház lakói házuk előtti szabálytalan parkolások miatt fordultak kéréssel önkormányzati képviselőjükhöz. Czirbus Gábor, hogy megoldást találjanak a problémára, lakossági fórumot hívott össze csütörtök délután.

Tovább 2016-10-21

Szakmai látogatások a Duocornál

A Duocor Ipari Bt. több területen is biztosít gyakorlatot a diákoknak. A tanműhelyekbe a bútoripari szakma alapjait tanulhatják meg a szakképzésben résztvevők. Míg az egyetemisták a logisztika alapjaival ismerkedhetnek meg.

Tovább 2016-10-21

Újra megnyitotta kapuit a Bajza utcai iskola

Állandósulni látszik a magyar munkaerőpiacon a szakemberhiány. Ezért hosszú évek után koncepcióváltásra kényszerültek a szakképzésben. Az átalakítás nagymértékben érintette a makói KERI-t is, így ettől a tanévtől már egy új telephelyen, az egykori Bajza utcai iskola épületében is oktatnak.

Tovább 2016-10-21

Zárt parkolóval oldhatják meg a lakók gondját – Lakossági fórum

Öt lépcsőház lakói házuk előtti szabálytalan parkolások miatt fordultak kéréssel önkormányzati képviselőjükhöz. Czirbus Gábor, hogy megoldást találjanak a problémára, lakossági fórumot hívott össze csütörtök délután.

Tovább 2016-10-21

Társalgó 2016.10.20.

A szabadságharc egykori résztevői lesznek a vendégek, köztük a diákmegmozdulások főszervezője , aki egyben filmrendező és aki negyedik filmjét készítette el a városban történtekről. Megmutatjuk a mai fiatalság hogyan készül a 60. évfordulóra és megtudhatják mivel készül város az ünnepre.

Tovább 2016-10-20

Három napos programsorozat ’56 hőseiról

Háromnapos programsorozattal tiszteleg Makó az 1956-os forradalom és szabadságharc résztvevői és áldozatai előtt. Az ünnepi műsor mellett középiskolásoknak szóló vetélkedő, könyvbemutatók, koszorúzások és filmvetítés is színesíti a rendezvénysorozatot.

Tovább 2016-10-20

Kézzel festett Choma-képek

A Magyar Festészet Napját 15. alkalommal ünnepelték meg a hazai művészek a festők védőszentje, Szent Lukács napjához kapcsolódóan. A makói József Attila Múzeum kamarakiállításra és nagy rajzolásra várta a képzőművészet iránt érdeklődőket.

Tovább 2016-10-20

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarországi Református Egyházak Zsinatának emlékülésén, múlt pénteken. Megkérdeztük a makóiakat, hogyan fogadták az ünnepnap hírét.

Tovább 2016-10-20

Megmarad Makón a nőgyógyászat

Az elmúlt pár hónapban sokszor szóba került a makói kórház nőgyógyászatának sorsa. Dr. Kallai Árpád a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója ma bejelentette, hogy új osztályvezető főorvosa van a szülészetnek, így már biztos hogy nem szűnik meg az osztály.

Tovább 2016-10-20

’56-ra készül a makói KERI

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire a központi ünnepségeken kívül a nevelési-oktatási intézményekben is megemlékeznek. Így lesz ez a makói KERI-ben is, ahol az iskola 9-es és 12-es tanulói színvonalas műsorral készülnek. A tegnapi próbájukra stábunk is ellátogatott.

Tovább 2016-10-20

Makói Híradó 2016.10.19.

- Összefogásra sarkall a kormány - Kormányinfó - Ingyenes hulladékszállítás a nyugdíjasoknak - 2774 háztartás - Nyugdíjas találkozó Soltész Rezsővel a Hagymatikumban - Remekel a Makó FC

Tovább 2016-10-19

Összefogásra sarkall a kormány – Kormányinfó

66. alkalommal tartott Kormányinfót kedden délután Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető elmondta a magyar kormány célja, hogy elérje, vegyék le a napirendről Brüsszelben a kötelező betelepítési kvótát.

Tovább 2016-10-19

Ingyenes hulladékszállítás a nyugdíjasoknak – 2774 háztartás

Makó Város Önkormányzata 2774 háztartásnak segít a hulladékelszállítás költségeinek fedezésével – mondta el ma Czirbus Gábor alpolgármester a Korona Szálló földszintjén tartott lakossági fórumán.

Tovább 2016-10-19

Nyugdíjas találkozó Soltész Rezsővel a Hagymatikumban

Negyedszer rendezte meg a Hagymatikum Gyógyfürdő a nyugdíjas találkozóját. Volt helyi Ki Mit Tud, ahol felléphettek a bátor fürdőzők és a sztárvendég sem maradhatott el. Közkívánatra Soltész Rezső énekelt ismert slágereket.

Tovább 2016-10-19

Remekel a Makó FC

Ismét remekelt a labdarúgó megye I-ben az M-Foci Kft. Méhes Tibor fiai három góllal győztek szegedi ellenfelük otthonában.

Tovább 2016-10-19

Felülvizsgálják Makó közlekedési rendjét – Fókusz

Makó Város Önkormányzata egy független szakértővel vizsgáltatja felül a város közlekedési rendjét. Ehhez a munkához kérik most az itt élők segítségét, akik október 31-ig kitölthetnek egy ezzel kapcsolatos kérdőívet a város honlapján.

Tovább 2016-10-18

Makói Híradó 2016.10.18.

- Nagyszabású útépítési program indul - Életveszélyes útszakaszok - Megszűnhetnek bizonyos szakmák - Ön mit változtatna Makó közlekedési rendjében? - Megszerezte első győzelmét a Contitech Makó

Tovább 2016-10-18

Nagyszabású útépítési program indul

Az elmúlt évek legnagyobb útépítési programja indul el Magyarországon. Ezt Lázár János miniszter jelentette be szombaton Hódmezővásárhelyen.

Tovább 2016-10-18

Életveszélyes útszakaszok

Múlt héten beszámoltunk arról, hogy Makó Város Önkormányzata egy független szakértővel vizsgáltatja felül a város közlekedési rendjét. Hadik György önkormányzati képviselő indítványára felkérték Mózes Sándor közlekedésbiztonsági szakembert hogy keresse fel a problémás helyeket és tegyen javaslatot megoldásukra.

Tovább 2016-10-18

Megszűnhetnek bizonyos szakmák

Szeged és Hódmezővásárhely után tegnap délután Makóra érkezett a Csongrád Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság Szakképzési Roadshow-ja. A konzultációs fórum egyik témája az volt, az iskolák hogyan tudnak megfelelő szakembereket képezni a hiányszakmákban.

Tovább 2016-10-18

Ön mit változtatna Makó közlekedési rendjében?

Számít a véleménye rovatunkban megkérdeztük az emberektől, mit változtatnának Makó közlekedési rendjében. Voltak akik konkrét példákat hoztak, míg más azt emelte ki elsődleges lenne a közlekedési szabályok ismerete és betartása.

Tovább 2016-10-18

Makói Híradó 2016.10.17.

- Elveszett napló - Háborús emlékek - Újabb siker a Makó KC csapatánál - Papp Emese fába égetett képei - Rózsaszínben, két kerékkel az emlőrák ellen - Kutyaugatástól volt hangos a Báló Liget - Rendőrségi, rövid hírek

Tovább 2016-10-17

Megszerezte első győzelmét a Contitech Makó

A Contitech Makó KC férfi kézilabda csapata sikerrel vette az akadályt az Újkígyós ellen a hétvégén. A mérkőzést megelőző edzéseken a csapat taktikailag felkészült az idegenbeli megmérettetésre, ami a végeredményen meg is látszott.

Tovább 2016-10-18

Kutyaugatástól volt hangos a Báló Liget – CAC Nemzeti Kutyakiállítás

Régiónkban évente három országos kutyakiállítást tartanak, melynek utolsó állomása idén Makó volt. Vasárnap 412 eb mutatkozott be a Báló-ligetben rendezett CAC Nemzeti Kiállításon.

Tovább 2016-10-17

Rózsaszínben, kétkerékkel az emlőrák ellen

Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja, ennek jegyében idén is megszervezte a Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda az egészségkerékpározást. Azok között akik az elmúlt egy évben részt vettek emlőrákszűrésen és most eljöttek biciklizni, egy kerékpárt is kisorsoltak.

Tovább 2016-10-17

Papp Emese fába égetett képei

Pirográf technikával készült alkotásokból nyílt kiállítás pénteken a József Attila Városi Könyvtárban. A kiállítást Dr. Vajda József tanár nyitotta meg .Papp Emese tűzírásos képeit most először mutatta meg a nagyközönségnek.

Tovább 2016-10-17

Elveszett napló – Háborús emlékek

Egy az I. világháborúban íródott elveszettnek hitt napló alapján jelent meg könyv „ Boros István Háborús emlékek címmel”,melynek bemutatóját a számos érdeklődő jelenlétében ,pénteken mutatták be a József Attila Múzeumban.

Tovább 2016-10-17

Újabb siker a Makó KC csapatánál

Továbbra is remekül szerepel a női kézilabda NB II ben a Makó KC. Nagy János Miklós tanítványai a hétvégén itthon a Gyomaendrőd csapatát győzték le.

Tovább 2016-10-17

Makói Híradó 2016.10.14.

- Keresd a pályád a DUOCOR-nál! - Újra divat lett Makón a kerékpárlopás - Helyben termelt zöldségek a nagycsaládosoknak - Fókuszban az alaptörvény módosítása

Tovább 2016-10-14

Újra divat lett Makón a kerékpárlopás

A rendőrséghez beérkezett feljelentések száma azt mutatja hogy városunkban egyre több drótszamarat kötnek el. Ha kerékpárunkat az utcán vagyunk kénytelenek hagyni, mindenképpen komoly lakatot kell beszereznünk.

Tovább 2016-10-14

Helyben termelt zöldségek a nagycsaládosoknak

Idén 117 makói család kapott azokból a zöldségekből, melyeket az önkormányzat a mezőgazdasági Start közmunka-program keretében termel. Czirbus Gábor alpolgármester szerdán egy négy gyermekes családnak adott át 100 kilogramm burgonyát és 50 kiló vöröshagymát.

Tovább 2016-10-14

Fókuszban az alaptörvény módosítása

65. alkalommal tartott Kormányinfót tegnap délután Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető számos aktuális témát napirendre tűzött, beszélt többek között a kormányfő által benyújtott alaptörvény-módosítási javaslatról, az uniós források felfüggesztéséről, valamint a belügyminisztériumi többlettámogatásról is.

Tovább 2016-10-14

Keresd a pályád a DUOCOR-nál!

Idén is rajzpályázatot hirdetett a makói Duocor Bt. A cég fontosnak tartja, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok megismerkedjenek a különböző szakmákkal, erre rajzpályázattal ösztönzi a nyolcadikosokat.

Tovább 2016-10-14

Társalgó 2016.10.13.

- Újabb kiállítást nyitottak meg a József Attila múzeumban. - 10. alkalommal tért vissza Rákász Gergely városunkba aki most is fergeteges koncertet adott. - Megrendezésre került a Kis Szent Teréz Rózsaeső Imanap. - A szövés rejtelmeibe is beavatjuk önöket.

Tovább 2016-10-13

Makói Hírek 2016.10.13.

- Elmeszelte Törököt a Nemzeti Választási Bizottság - Támogatja a város a Galamb felújítását - Ismét itt a náthaszezon - Megszűnt a T-Home analóg kábelszolgáltatása - Bárki kérdezhetett a polgármestertől - Fogadóóra - Hogyan védekezik a megfázás ellen? - Kerékpározás az emlőrák elleni küzdelem jegyében

Tovább 2016-10-13

Kerékpározás az emlőrák elleni küzdelem jegyében

Október 14-án pénteken ismét megrendezik Makón az Egészségkerékpározást az emlőrák ellenes küzdelem jegyében. Az esemény célja, hogy a megmozdulással minél több ember figyelmét felhívják a szűrésen való részvétel fontosságára.

Tovább 2016-10-13

Hogyan védekezik a megfázás ellen?

Számít a véleménye rovatunkban ma azt kérdeztük az emberektől, hogyan védekeznek a megfázás ellen.

Tovább 2016-10-13

Bárki kérdezhetett a polgármestertől – Fogadóóra

Polgármesteri fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet. Annak ellenére, hogy közel két hete értek véget a képviselői lakossági fórumok, a város első emberének irodájában most is sokan fordultak meg.

Tovább 2016-10-13

Megszűnt a T-Home analóg kábelszolgáltatása

Október 12-től megszűnt a T-Home analóg kábelszolgáltatása, mely a Makói Városi Televízió adásának elérését is érinti. Néhány apró teendő elvégzése után a régi előfizetők újra zavartalanul nézhetik a tévé műsorait.

Tovább 2016-10-13

Elmeszelte Törököt a Nemzeti Választási Bizottság

A Nemzeti Választási Bizottság szerint is jogsértő cselekményt hajtott végre Török Miklós az október 2-ai népszavazáson. Az indoklás szerint a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselőjének magatartása alkalmas volt a választópolgárok akaratának befolyásolására.

Tovább 2016-10-13

Támogatja a város a Galamb felújítását

Három napirendi pontot tárgyalt mai rendkívüli ülésén Makó Város képviselő-testülete. A grémium döntött arról, hogy biztosítja az önerőt a Galamb Szakképző Iskola felújításához, valamint arról hogy szintén pályázati forrásból megszépülhet az I. világháborús emlékmű.

Tovább 2016-10-13

Ismét itt a náthaszezon

Ezekben a napokban egyre többen keresik fel a háziorvosi rendelőket és a gyógyszertárakat. A hirtelen jött hideg őszi időben könnyű meghűlni, főleg, ha nyáron nem készítettük fel kellőképpen az immunrendszerünket. Stábunk utánajárt, hogyan kerülhetjük el, vagy vészelhetjük át a náthaszezont.

Tovább 2016-10-13

Makói Híradó 2016.10.12.

- Felülvizsgálják Makó közlekedési rendjét - Erős csapattól kapott ki a Makó KC - Első világháborús borzalmak-100 éves napló - Adományozott a karitász csoport - Szépség, bölcsesség és erő Rákász Gergely koncertjén

Tovább 2016-10-12

Felülvizsgálják Makó közlekedési rendjét

Makó Város Önkormányzata egy független szakértővel vizsgáltatja felül a város közlekedési rendjét. Ehhez a munkához kérik most az itt élők segítségét, akik október 31-ig kitölthetnek egy ezzel kapcsolatos kérdőívet a város honlapján – jelentette be Czirbus Gábor alpolgármester ma délelőtti sajtótájékoztatóján az InfoPontban.

Tovább 2016-10-12

Erős csapattól kapott ki a Makó KC

Újabb vereséggel zárta hétvégi mérkőzését a Contitech Makó KC férfi kézilabdacsapata hazai pályán. A hazaiak nagyon akartak, jól védekeztek, ám most ez sem volt elég.

Tovább 2016-10-12

Első világháborús borzalmak-100 éves napló

Egy makói család hat fiúgyermekéből öten harcoltak az első világháborúban .Ez akkoriban nem számított szokatlannak. Viszont közülük egy, részletes naplót vezetett, melyet sokáig eltűntnek hittek.100 év távlatában azonban előkerült és családja úgy döntött ,hogy könyv formában megjeleníti. Ennek a bemutatójára kerül sor most pénteken a József Attila Múzeumban.

Tovább 2016-10-12

Adományozott a karitász csoport

Tegnap különleges adományosztásra került sor a Szent Erzsébet Karitász csoport szervezésében. A makói önkéntesek ezúttal több mint 2000 kg almát osztottak szét a rászorulóknak.

Tovább 2016-10-12

Szépség, bölcsesség és erő Rákász Gergely koncertjén

Ismeretterjesztéssel és beszélgetéssel egybekötött koncertet adott Rákász Gergely vasárnap este a Hagymaházban. Az „Egy kis romantikus éji zene” című előadásában Mozart, Bach, Beethoven és Liszt Ferenc klasszikusait hozta el közönségének.

Tovább 2016-10-12

Fontosnak tartja-e, hogy történelmünket megőrizzük a fiatalok számára?

Számít a véleménye rovatunkban ma azt kérdeztük az emberektől, hogy fontosnak tartják-e, hogy történelmünket megőrizzük a fiatalok számára.

Tovább 2016-10-11

Fókuszban a Román nemzetiségi önkormányzat tevékenysége

Több pályázatot is nyert a Makói, Román Nemzetiségi Önkormányzat, melyek által többek között erősödhetnek a román-magyar kapcsolatok.

Tovább 2016-10-11

Makó Híradó 2016.10.11. HD

- Fontos a román kultúra és a nyelv megőrzése - 60. évforduló - Lehengerlő győzelem - Rózsaeső Imanap a Szent László Király Templomban

Tovább 2016-10-11

Rózsaeső Imanap a Szent László Király Templomban

Nyolcadik alkalommal emlékeztek meg ,,Liziői” Kis Szent Terézről a keresztények Makón. A Rózsaeső Imanapon a közös imádságok mellett kerekasztal beszélgetéseken és előadásokon is részt vehettek az érdeklődők.

Tovább 2016-10-11

60. évforduló

Makó Város Képviselő testülete 2016 február 10.én fogadta el Dr. Sánta Sándor települési képviselő Fazekas Lajos dokumentumfilmjével kapcsolatos képviselői indítványt., mely szerint a város az 1956 os forradalom 60 évfordulójára 2,5 millió forinttal támogatja egy az értékek megőrzése érdekében elkészülő film létrejöttét. A forgatások és az utómunkák lassan a végéhez érnek, így október 23.ai ünnepségsorozat részeként a film bemutatásra is kerül.

Tovább 2016-10-11

Lehengerlő győzelem

Egy hét pihenés után gólzáporos győzelmet aratott hazai pályán a Makó KC női kézilabdacsapata. A Békéscsaba gárdáját 15 góllal verték Nagy János Miklós tanítványai.

Tovább 2016-10-11

Tanítók éjszakája a makói múzeumban

Ugyancsak a József Attila Múzeum adott helyet pénteken a Tanítók éjszakájának. A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozathoz kapcsolódva már harmadik alkalommal szólították meg az oktatói hivatás képviselőit.

Tovább 2016-10-10

Makói Híradó 2016.10.10.

- Nyílt nap a Continental Contitech-nél - Szombaton az óvodában - Pontot vesztett az Makó FC - Válogatás a Makói járás régészeti leleteiből - Tanítók éjszakája a makói múzeumban

Tovább 2016-10-10

Válogatás a Makói járás régészeti leleteiből

A Makói járás régészeti leleteiből nyílt kiállítás pénteken a József Attila Múzeumban. A tárlaton a neolitikumtól kezdve egészen a középkorig sorakoznak a különböző kultúrák, népcsoportok mindennapjainak jelentős kellékei.

Tovább 2016-10-10

Pontot vesztett az Makó FC

Megszerezte első döntetlenjét az M-Foci Kft. az őszi szezonban. A legutóbbi fordulóban az Ásotthalom csapatát fogadták hazai pályán.

Tovább 2016-10-10

Szombaton az óvodában

A Makói Óvoda Hold utcai Óvodaháza szombaton tartotta meg hagyományőrző családi napját. A délelőtt a gyerekek népi játékokkal ismerkedhettek. Emellett az óvónők díjazták az elkészített termésszobrokat is.

Tovább 2016-10-10

Nyílt nap a Continental Contitech-nél

A hétvégén ismét gyárlátogatásra hívta a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft, ismertebb nevén a gumigyár az érdeklődőket. A rendezvényen egy körúton a gyártási folyamatot is végig lehetett követni.

Tovább 2016-10-10

Makói Híradó 2016.10.07.

- Az aradi vértanúkra emlékeztek – Városi ünnepség - Rózsaeső Imanapra készülnek a keresztények - Az „Operaház Nagykövetei” a Bartókban - Már a T-Home-nál is fogható a Makói VTV - Rendőrségi hírek - eltűnés

Tovább 2016-10-08

Már a T-Home-nál is fogható a Makói VTV

Az Invitel után már a T-Home-nál is fogható a Makói Városi Televízió adása. Utóbbi digitális hálózatán jelenleg is folyik a tesztelés, mely várhatóan október végéig eltart. A két legnagyobb szolgáltató becsatlakozásával a megyében immáron közel százezer háztartásba jutnak el a televízió műsorai, ebből a makói és a kistérségi előfizetők száma eléri a tizenötezret.

Tovább 2016-10-07

Az aradi vértanúkra emlékeztek – Városi ünnepség

Az aradi vértanúkra emlékeztek tegnap Makón a Kossuth-szobornál. A Návay iskola diákjainak műsora után a tisztelet virágait és mécseseit helyezték el a szobor talpazatánál a jelenlévők.

Tovább 2016-10-07

Rózsaeső Imanapra készülnek a keresztények

Szombaton nyolcadik alkalommal emlékeznek meg Szent Terézre a makói újvárosi templomban. A Rózsaeső Imanap 10 órától délután 5 óráig különböző programokkal várják az érdeklődőket.

Tovább 2016-10-07

Az „Operaház Nagykövetei” a Bartókban

Az Operaház Nagykövetei látogattak tegnap a Makói Általános Iskola Bartók székhelyintézményébe. Bátori Éva és Ambrus Ákos operaénekesek célja az volt, hogy az operát, mint műfajt megismertessék a gyerekekkel.

Tovább 2016-10-07

Makói Híradó 2016.10.06.

- Rádió 7 a Hagymatikumból-Sportos zenés nap - Nagyszüleiket ünnepelték a Bartókósok - Nyolc fotós egy fényképezőgéppel - Különleges orgonahangverseny Makón - Bűnmegelőzés az idősek védelmében

Tovább 2016-10-06

Társalgó 2016.10.06.

Téma: - Orgonakoncert Rákász Gergellyel - Fotóbarátok kiállítása - Kocsi Györgyre emlékeztek - Rost Andrea , Dolhai Attila

Tovább 2016-10-06

Bűnmegelőzés az idősek védelmében

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az idősek Világnapja alkalmából bűnmegelőzési programot indított az ellenük elkövetett bűncselekmények csökkentése érdekében. A legtöbb bűneset vagyon elleni.

Tovább 2016-10-06

Különleges orgonahangverseny Makón

Október 9-én a Hagymaházban lép fel Rákász Gergely. Az orgonaművész új műsorával érkezik városunkba, amelyben főleg Mozart darabokat fog játszani.

Tovább 2016-10-06

Nyolc fotós egy fényképezőgéppel

Első kiállításuk nyílt meg nemrégiben a Makói Fotó Barátok Egyesületének a Hagymazában. A tárlat az „1 egyszerű gép, megannyi látásmód” címet kapta miszerint a fotósok ugyan azzal a géppel készítették el képeiket saját látásmódjuk alapján.

Tovább 2016-10-06

Nagyszüleiket ünnepelték a Bartókósok

Hétről-hétre újabb programokkal várják az érdeklődőket a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. Hétfőn nagyszüleiknek készültek színes műsorral az unokák az iskola tornatermében. A délután a hagyományokhoz híven most is a közös sütizéssel zárult.

Tovább 2016-10-06

Rádió 7 a Hagymatikumból-Sportos zenés nap

A Magyar Fürdőkultúra Napját minden év októberének második szombatján rendezik meg . Erre a napra a Magyar Fürdőszövetség külön kampányt szervez, melynek célja a több ezer éves fürdőkultúra hazai gyökereinek és értékeinek megismertetése. A makói Hagymatikum és Gyógyfürdő az idei éveben a rádió 7 stábjával közösen csatlakozott a kezdeményezéshez.

Tovább 2016-10-06

Társalgó 2016.09.29.

Meginvitáljuk önöket a Szegedi Szt. Gellért fesztiválra. Megemlékezünk Bartók Béláról és bepillanthatnak velünk egy készülő kiállítás képeibe és kulisszái mögé . Ma is van 1 kérdés és sok értékes nyeremény

Tovább 2016-09-29

A népszavazás értékelése

Makó város polgármestere az eredmények tükrében nyilatkozatot tett közzé, melyben elsődlegesen megköszönte a polgárok részvételét. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője szerint az itt élők határozott véleményt mondtak Brüsszel bevándorláspolitikájáról.

Tovább 2016-10-03

FogadóÓra – népszavazás értékelése

FogadóÓra - népszavazás értékelése

Tovább 2016-10-04

Makói Híradó 2016.10.04.

- Indul a fűtési szezon - Emlékmű a királyhegyesi háborús hősökért - Ősi kultúrák a hagymaföldek alatt - Kocsis Györgyre emlékeztek a zene világnapján

Tovább 2016-10-04

Fogadóóra – Lázár János

Téma a népszavazás

Tovább 2016-09-29

Emlékmű a királyhegyesi háborús hősökért

Ünnepélyes keretek között avatták újra Királyhegyesen a még 1929-ben készült, ám most felújított I. világháborús emlékművet. Az eseményen Lázár János országgyűlési képviselő is részt vett, aki kiemelte: az egész ország büszke kell legyen azokra, akik a világháborúkban helyt álltak.

Tovább 2016-10-04

A választókerületben élők elutasították a kvótát

Makó és Hódmezővásárhely térségében az állampolgárok komolyan vették a voksolást, hiszen a választásra jogosultak több mint fele részt vett a kötelező betelepítési kvóta elleni referendumon. A „nem”-ek aránya 98,2 százalékkal megfelelt az országos átlagnak. Október 2-án stábunk is forgatott, ahol megkérdeztük a makóiakat, miért tartották fontosnak, hogy éljenek demokratikus jogukkal. A népszavazás városi eredményeiről pedig a Helyi Választási Iroda vezetője adott tájékoztatást.

Tovább 2016-10-03

Ősi kultúrák a hagymaföldek alatt

Október hetedikén nyílik meg az Ősi Kultúrák a hagymaföldek alatt című vendégkiállítás a József Attila múzeumban, amelynek anyagát tegnap szállították Makóra. A régészeti leletként feltárt eszközöket makói, földeáki, csanádpalotai és kiszombori emberek használták egykor.

Tovább 2016-10-04

Makói Híradó 2016.09.29.

- Lázár: Nincs híd Brüsszel és Budapest között - Köztiszteletben állók a népszavazásról - Jótékonysági koncert a koraszülöttekért - Játszóterek újultak meg Czirbus Gábor körzetében - 71 évvel ezelőtt halt meg Bartók Béla - Polgármesterek a bevándorlásról

Tovább 2016-09-29

Kocsis Györgyre emlékeztek a zene világnapján

Október elseje a zene világnapja, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei ebből az alkalomból már évek óta koncerttel örvendeztetik meg az érdeklődőket. Ezúttal a fiatalon elhunyt Kocsis György színművész emlékének szentelték előadásukat.

Tovább 2016-10-04

650 nyugdíjast ünnepeltek

Október elseje az Idősek Világnapja, ez alkalomból nagyszerű hangulatú délutánt és estét szervezett a szépkorú makói lakosok számára a város önkormányzata. A rendezvény Szendi Szilvia és Peller Károly műsorával kezdődött, majd a talpalávalót Csikota József és zenekara szolgáltatta.

Tovább 2016-10-03

Indul a fűtési szezon

A hűvösebb idő beköszöntével egyre több otthonban kezdtek el fűteni. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy szakemberrel ellenőriztessék a tüzelő-fűtőberendezéseiket.

Tovább 2016-10-04

Polgármesterek a bevándorlásról

A térségben élők a bevándorlás által fokozott veszélynek vannak kitéve a határ közelsége miatt. Televíziónk minden település polgármesterét megkérdezte arról, hogyan gondolkodnak az Európát sújtó migrációs nyomásról, valamint az október 2-ai népszavazásról. Most Óföldeák, Földeák és Csanádpalota vezetői mondják el, hogy ők és választópolgáraik hogyan vélekednek erről.

Tovább 2016-09-29

Makói Híradó 2016.10.03.

- A népszavazás értékelése - A választókerületben élők elutasították a kvótát - 650 nyugdíjast ünnepeltek - Nagy álom teljesült Csanádalbertin - Román kulturális napok - Maroslelén zárult Lázár János kampánysorozata

Tovább 2016-10-03

Nagy álom teljesült Csanádalbertin

Régi álma vált valóra a Csanádalbertin élőknek, hiszen szombaton átadták a falu első Művelődési Házát. Az új, modern épület főbejáratánál lévő nemzeti színű szalagot Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője és Csjernyik Zoltán polgármester vágta át.

Tovább 2016-10-03

Lázár: Nincs híd Brüsszel és Budapest között

Lázár János tegnap Nagylakon, Magyarcsanádon és Apátfalván folytatta lakossági fórumsorozatát. A politikus a népszavazási kampánykörútján azt hangoztatta, Brüsszel és a magyar kormány migrációs ügyben képviselt álláspontja között áthidalhatatlan az ellentét.

Tovább 2016-09-29

Román kulturális napok

A múlt héten több napos rendezvénnyel mutatta be kulturális értékeit a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat. Sikeres pályázatoknak köszönhetően, több programot szerveztek az érdeklődőknek, így népszerűsítve a román-magyar kapcsolatot.

Tovább 2016-10-03

Jótékonysági koncert a koraszülöttekért

Televíziónk már többször is beszámolt a Korábban Érkeztem Alapítvány munkájáról, legutóbb akkor, amikor anyaszobákat létesítettek a Szegedi Nőgyógyászati Klinikán. Most újabb eszközökre gyűjtenek, e célból rendeztek jótékonysági koncertet a fogadalmi templomban, melynek vendége Rost Andrea és Dolhai Attila volt.

Tovább 2016-09-29

Maroslelén zárult Lázár János kampánysorozata

Mintegy harminc fórumot tartott Lázár János a térség országgyűlési képviselője, melyben a népszavazás fontosságára hívta fel a figyelmet. Ez a sorozat szombat délután Maroslelén zárult, ahol a politikus köszönetét fejezte ki a térség mind a 19 polgármesterének. Elmondta, nagy részük független jelöltként lett településvezető, mégis mindannyian egyetértettek abban, hogy Magyarországon nincs szükség migrációra, betelepítésre.

Tovább 2016-10-03

Játszóterek újultak meg Czirbus Gábor körzetében

Czirbus Gábor zárta az idei őszi képviselői fórumsorozatot. A Hagymaház előtti téren Farkas Éva Erzsébet a városi, míg a képviselő a körzetét érintő fejlesztéseket ismertette szerda délután.

Tovább 2016-09-29

Makói Híradó 2016.09.30.

- Az utolsó pillanatig kampányol Lázár - Nógrádi György tartott előadást a migrációról - Képviselők a bevándorlásról - Polgármesteri segítség egy négygyermekes családnak

Tovább 2016-09-30

Köztiszteletben állók a népszavazásról

Köztiszteletben állók a népszavazásról

Tovább 2016-09-29

Mezőgazdasági Fajtabemutató apátfalván 2016

Czagány József szervezésében

Tovább 2016-09-30

71 évvel ezelőtt halt meg Bartók Béla

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye és a Művészeti Intézményegysége Bartók Béla születésének 135. és halálának 71. évfordulója alkalmából rendezett emlékműsort. A színvonalas rendezvényen a gyerekek most szüleik előtt léptek fel.

Tovább 2016-09-29

Nógrádi György tartott előadást a migrációról

A migrációnak világviszonylatban négy célpontja van, ezek közül három bezárult, egyedül Európa fogad be nagy számban bevándorlókat – fejtette ki a Hódmezővásárhelyen tartott előadásában Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő arra is rávilágított, hogy Európában egyedül Magyarország kezdeményezett népszavazást az ügy megoldásáról.

Tovább 2016-09-30

FogadóÓra – Exkluzív beszélgetés Bayer Zsolttal

FogadóÓra vendége Bayer Zsolt író, publiciszta

Tovább 2016-09-28

Polgármesteri segítség egy négygyermekes családnak

Farkas Éva Erzsébet ebben a hónapban Koczka Andrea Mónikán és családján segített az Angyalsóhaj Alapítvány keretében. A polgármester 10 ezer forintos cafetériáját ma délelőtt nyújtotta át a négygyermekes családanyukának.

Tovább 2016-09-30

Makói Híradó 2016.09.28.

- Bayer Zsolt: „Félrevezet az ellenzék” - Nyugdíjasok a népszavazásról -SZIGNUM családi nap - A női kézilabdásoké az első győzelem - Polgármesterek a bevándorlásról - Vágó István: „Nincs magyar válasz a betelepítési kvótára”

Tovább 2016-09-28

Az utolsó pillanatig kampányol Lázár

Lázár János tegnap Makóra látogatott, hogy a népszavazás előtt még egyszer személyesen beszélhessen az itt élő lakossággal az ügy fontosságáról. A Lonovics sugárút és a Hold utca kereszteződésében a politikus kiemelte, az ország függetlensége a tét.

Tovább 2016-09-30

Bayer Zsolt: „Félrevezet az ellenzék”

Zsúfolásig megtelt tegnap a Korona Szálló díszterme a Polgári Szalon estéjén, ahol Bayer Zsolt újságíróval dr. Halmágyi Pál beszélgetett. Az előadás során felvetődött az a kérdés, hogy létezik-e vagy sem betelepítési kvóta. Amíg Vágó István a Demokratikus Koalíció makói szűk körű találkozóján a népszavazás szükségtelenségéről és a kvóta nem létezéséről beszélt, addig Bayer minden ellenkező híreszteléssel szemben azt állította, hogy igenis van.

Tovább 2016-09-28

Képviselők a bevándorlásról

A térségben élők a bevándorlás által fokozott veszélynek vannak kitéve a határ közelsége miatt. Mára már mindennapos témává vált a migráció és az október 2-ai népszavazás. Televíziónknak most a makói képviselő-testület három tagja mondta el véleményét.

Tovább 2016-09-30

Nyugdíjasok a népszavazásról

Mára már mindennapos témává vált a migráció és az október 2-i népszavazás. A térségben is megoszlanak a vélemények. Megkérdeztünk néhány makói nyugdíjas klub vezetőjét, ők hogyan gondolkodnak erről. Ezzel kapcsolatos érzéseiket Ferenczi Józsefné, Vígh Zoltán és Takács Ferencné mondják el.

Tovább 2016-09-28

Vágó István: „Nincs magyar válasz a betelepítési kvótára”

Leginkább Vágó Istvánra, a kvíz műfajának egyik legsikeresebb magyar alakjára voltak kíváncsiak azok, akik tegnap ellátogattak a DK fórumára. Az ismert műsorvezető félretéve tévés múltját ma már politizál, a párt elnökségének tagja. És bár a népszavazást elutasítja, a migránskérdésre ő sem tud konkrét megoldást.

Tovább 2016-09-28

A női kézilabdásoké az első győzelem

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a hétvégi mérkőzéseiket az NB II-es bajnokságban szereplő kézilabdásaink. A Makó KC Lajosmizse otthonában, míg a Contitech Makó KC hazai pályán küzdött meg a Kiskunfélegyháza együttesével.

Tovább 2016-09-28

Polgármesterek a bevándorlásról

A térségben élők a bevándorlás által fokozott veszélynek vannak kitéve a határ közelsége miatt. Televíziónk minden település polgármesterét megkérdezte arról, hogyan gondolkodnak az Európát sújtó migrációs nyomásról, valamint az október 2-i népszavazásról. Most Kövegy és Királyhegyes vezetői mondják el, hogy ők és választópolgáraik hogyan vélekednek erről.

Tovább 2016-09-28

SZIGNUM családi nap

Idén tizedik alkalommal rendezte meg családi napját a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium. A jubileumi rendezvényen negyvenhét állomáson, csapatjátékokkal várták az iskola diákjait szüleikkel együtt.

Tovább 2016-09-28

Makói Híradó 2016.09.27.

- Polgármesterek a bevándorlásról - Honvéd városrészi nap - az adakozás jegyében - Köztiszteletben állók a népszavazásról - Megújulhat a Kálvin téri rendelő - Bozsik Program

Tovább 2016-09-27

Bozsik Program

Elkezdődött városunkban a Bozsik program, amelynek szerves része volt az a fesztivál torna, ahol az óvodás- és az U9-es korosztály focizhatott. A múlt héten Makón az Erdei Ferenc téri sportpályán került sor az első ilyen megmérettetésre.

Tovább 2016-09-27

Megújulhat a Kálvin téri rendelő

Hétfőn a Hold utcai bölcsőde előtt tartott utcafórumot Toldi János képviselő, illetve Farkas Éva Erzsébet polgármester. Szó esett a körzet fejlesztéseiről, köztük arról hogy jövőre felújítják a Kálin téri rendelőt.

Tovább 2016-09-27

Honvéd városrészi nap – az adakozás jegyében

A makói Honvéd városrészben második alkalommal szervezték meg a városrészi napot, amikor a településrész apraja-nagyja összegyűlt egy közös estebédre és egy kis szórakozásra. Az itt élők adakoztak is, a tombolajegyek árával járultak hozzá egy autóbalesetet szenvedett fiatalember gyógykezeléséhez.

Tovább 2016-09-27

Polgármesterek a bevándorlásról

Televízióink ismét két település polgármesterét kérdezte meg arról hogyan gondolkodnak a migrációról és az október 2-i népszavazásról. Ma Nagylak és Nagyér település vezetői mondják el hogy választópolgáraik hogyan vélekednek erről.

Tovább 2016-09-27

Köztiszteletben állók a népszavazásról

Mára már mindennapos témává vált a migráció és az október 2-i népszavazás. A térségben is megoszlanak a vélemények. Megkérdeztünk néhány köztiszteletben álló személyt mi is, hogy ők hogyan gondolkodnak erről. Most Dr. Nagy Jenő, Szilágyi László és Márton Imre mondják el ezzel kapcsolatos érzéseiket.

Tovább 2016-09-27

Makói Híradó 2016.09.26.

- Összefogásra sarkall Lázár - Felújított katona sírokat adtak át - Köztiszteletben állók a népszavazásról - Nem mindennapi köszöntés – 102 gyertya a tortán - Polgármesterek a bevándorlásról - Első helyen a Makó FC

Tovább 2016-09-26

A Makói Többcélú Kistérségi Társulásának Közös Nyilatkozata

A Makói Többcélú Kistérségi Társulásának Közös Nyilatkozata

Tovább 2016-09-26

Polgármesterek a bevándorlásról

A térségben élők a bevándorlás által fokozott veszélynek vannak kitéve a határ közelsége miatt. Televízióink minden település polgármesterét megkérdezte, arról hogyan gondolkodnak a migrációról és az október 2-i népszavazásról. Most Apátfalva és Magyarcsanád vezetői mondják el hogy a választópolgáraik hogyan vélekednek erről.

Tovább 2016-09-26

Nem mindennapi köszöntés – 102 gyertya a tortán

Gyakran számolunk be arról, hogy a város felköszönti a 90 vagy 95. életévüket betöltött szépkorúakat. Nemrégiben azon ritka pillatanok egyikén vehettünk részt, amikor is a 102 éves Fürge Istvánnénak gratulált születésnapja alkalmából Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Tovább 2016-09-26

Első helyen a Makó FC

Újabb győzelmével vezeti a tabellát a Makó FC a labdarúgó megye első osztályú bajnokságban. Szombaton a Sándorfalva SK csapatát fogadták hazai pályán.

Tovább 2016-09-26

Köztiszteletben állók a népszavazásról

Mára már mindennapos témává vált a migráció és az október 2-i népszavazás. A térségben is megoszlanak a vélemények. Megkérdeztünk néhány köztiszteletben álló személyt mi is, hogy ők hogyan gondolkodnak erről. Most Dr. Halmágyi Pál, Tóthné Döme Mária és Horváth Zoltán mondják el ezzel kapcsolatos érzéseiket.

Tovább 2016-09-26

Összefogásra sarkall Lázár

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője ezekben a napokban körbejárja választókerületének a településeit, hogy személyesen beszélhessen a lakossággal az október 2-i népszavazás jelentőségéről. A miniszter vasárnapi körútját Királyhegyesen kezdte.

Tovább 2016-09-26

Felújított katona sírokat adtak át

Egy helybéli család szépítette meg az újvárosi református temetőben található II. világháborús katonasírokat. A 64 sírhelyet szombaton adták át ünnepélyes keretek között. A Sipos család munkáját Dr. Holló József nyugalmazott altábornagy ismerte el.

Tovább 2016-09-26

Gerízdes nyugodt, békés városrész

Csütörtökön folytatódott az őszi lakossági fórumok sora. Ezúttal Gerizdes városrész önkormányzati képviselője, Marosvári Attila invitálta beszélgetésre a lakosokat.

Tovább 2016-09-23

Makói Híradó 2016.09.23.

- Köztiszteletben állók a népszavazásról - Települések a betelepítés ellen - A makói piacnál kampányolt Lázár János - Díjugrató döntő Makón - Gerízdes nyugodt, békés városrész

Tovább 2016-09-23

Díjugrató döntő Makón

.: Először rendezték városunkban a Csongrád Megyei Díjugrató Bajnokságot. A kétnapos rendezvény Makó Város Nagydíjának átadásával végződött.

Tovább 2016-09-23

Települések a betelepítés ellen

A Makói Többcélú Társulás 17 településének polgármesterei ma közös sajtótájékoztatót tartottak. A Korona dísztermében közös nyilatkozatot írtak alá, amelyben arra kérik lakosaikat, hogy vegyenek részt az október 2-i népszavazáson.

Tovább 2016-09-23

A makói piacnál kampányolt Lázár János

A Makói Piac főbejáratánál kezdte napját Lázár János. A térség országgyűlési képviselője arra bíztatta a járókelőket, hogy október másodikán menjenek el szavazni.

Tovább 2016-09-23

Köztiszteletben állók a népszavazásról

Határ menti településként az itt élők a bevándorlás által fokozott veszélynek vannak kitéve. Stábunk megkérdezett néhány köztiszteletben álló személyt, hogyan gondolkodnak a migrációról és az október 2-i népszavazásról. Most Dr. Csikota József, Kádárné Pánczél Anikó és Tóth István mondják el véleményüket.

Tovább 2016-09-23

Társalgó 2016.09.22.

Társalgó 2016.09.22.

Tovább 2016-09-23

Makói Híradó 2016.09.22.

- Polgármesterek a bevándorlásról - Testületi vita a migrációról - Támogatás a nagycsaládosoknak - Közel 300 ügyfélnek segített a mozgó kormányablak

Tovább 2016-09-22

Nagy a tétje október 2-ának -Milyen jövő vár ?

Magyarország jövője a tét címmel tartott lakossági utcafórumot a Petőfi parkban Lázár János a térség országgyűlési képviselője Farkas Éva Erzsébet polgármester elsőként a városban várható fejlesztésekről szólt ,majd a miniszter beszéde után közösen meghallgatták az emberek véleményét.

Tovább 2016-09-22

Gyűjti az aláírásokat a FIDESZ

A Fidesz Makói alapszervezete minden lehetséges módon arra kéri a lakosságot, hogy éljenek demokratikus jogukkal és menjenek el szavazni. Csütörtök délelőtt a makói posta előtt ismét gyűjtötték az aláírásokat, itt tartott sajtótájékoztatót Czirbus Gábor elnök és Hadik György a szervezet tagja.

Tovább 2016-09-22

Polgármesterek a bevándorlásról

A térségben élők a bevándorlás által fokozott veszélynek vannak kitéve a határ közelsége miatt. Televízióink minden település polgármesterét megkérdezte, arról hogyan gondolkodnak a migrációról és az október 2-i népszavazásról. Ma Kiszombor és Maroslele vezetői mondják el hogy választópolgáraik hogyan vélekednek erről.

Tovább 2016-09-22

Testületi vita a migrációról

A szerdai testületi ülésen közel másfél órán keresztül tárgyalták napirend előtt az október 2-ai népszavazást. A bevándorlási kvótarendszerrel kapcsolatban a kormánypárti politikusok mind felszólaltak, míg az ellenzék nagy része Czirbus Gábor alpolgármester külön felszólításra sem nyilatkozott a kérdésben.

Tovább 2016-09-22

Támogatás a nagycsaládosoknak

A betelepítési kvóta miatt kialakult vitát követően a szerdai testületi ülésen 15 napirendi pontot tárgyalt a testület. Köztük döntöttek arról, hogy a város idén is csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz és hogy egyszeri támogatásban részesülnek a nagycsaládosok.

Tovább 2016-09-22

Közel 300 ügyfélnek segített a mozgó kormányablak

Apátfalván zárult kedden az egyetlen mobilizált kormányablak Csongrád megyei körútja. Az ügyfélszolgálati buszt az elmúlt egy hétben közel 300 ügyfél kereste fel 7 járás mintegy 15 településén.

Tovább 2016-09-22

Makói Híradó 2016.09.20.

- Lázár János 3 településen - Polgármesterek a bevándorlásról - Gerizdes városrészen is ünnepeltek - Felújítás alatt a Bajza utcai Iskola - Felmaraton kerékpár és gyalogtúra

Tovább 2016-09-20

Gerizdes városrészen is ünnepeltek

Vasárnap színes programokkal várták az érdeklődőket a gerizdesi városrész ünnepére. A nap célja, az volt, hogy a nemrég felújított játszótéren is legyen egy olyan alkalom, ahol a helyiek összegyűlhetnek, szórakozhatnak.

Tovább 2016-09-20

Lázár János 3 településen

Lázár János a térség országgyűlési képviselője a hétvégén több Makó környéki település rendezvényén is részt vett. Köszöntőt mondott az apátfalvi gasztro- valamint a kiszombori és maroslelei falunapokon is.

Tovább 2016-09-20

Polgármesterek a bevándorlásról

A térségben élők a bevándorlás által fokozott veszélynek vannak kitéve a határ közelsége miatt. Televízióink minden település polgármesterét megkérdezte, arról hogyan gondolkodnak a migrációról és az október 2-i népszavazásról. Most Pitvaros és Csanádalberti vezetői mondják el hogy a választópolgárok hogyan vélekednek erről.

Tovább 2016-09-20

Félmaraton kerékpár és gyalogtúra

A hétvégén Félmaraton Kerékpár- és Gyalogtúrát szerveztek a Maros parton. A közel kétszáz jelentkező, futva, gyalogolva, vagy akár biciklivel is megtehette a különböző távokat.

Tovább 2016-09-20

Makói Híradó 2016.09.19.

- Fórum sorozatot kezdett Lázár János - Nagy Péter olimpikon a Sportágválasztón – 38 sportág - Rangadót vesztett a Makó KC - Kukoricafajtákkal ismerkedtek a gazdák - Indián Nyár Party a Hagymatikumban - Díjazták a kiskerteket

Tovább 2016-09-19

Felújítás alatt a Bajza utcai Iskola

Ismét lakossági fórumra invitálták a makói polgárokat. Az egykori Bajza utcai Iskola tornatermében tegnap délután Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint dr. Hadik György települési képviselő válaszolt a felmerült kérdésekre.

Tovább 2016-09-20

Fórumsorozatot kezdett Lázár János

Lakossági fórumokat tart a Csongrád 04. választókerület országgyűlési képviselője mind a 19 hozzá tartozó településén. Lázár János a sorozatot térségünkben kezdte, tegnap négy faluban beszélt az ott élőknek az október 2-ai népszavazás fontosságáról.

Tovább 2016-09-19

Rangadót vesztett a Makó KC

Vereséggel kezdte az őszi szezont a Makó KC női kézilabda csapata. Draxlerék a tavalyi második helyezett Szarvas együttesét fogadták hazai pályán.

Tovább 2016-09-19

Nagy Péter olimpikon a Sportágválasztón – 38 sportág

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Nagy Sportágválasztó a Maros Kaland-parton. A kétnapos rendezvényen a több mint harminc klub és egyesület mellett eredményes sportolók és egy olimpikon is bemutatkozott a nagyközönségnek.

Tovább 2016-09-19

Kukoricafajtákkal ismerkedtek a gazdák

Kukoricafajta-sor bemutatón találkoztak a térség gazdái múlt hét pénteken, Apátfalván. A résztvevők megismerkedtek a legújabb kukoricafajtákkal és növényvédőszerekkel.

Tovább 2016-09-19

Indián Nyár Party a Hagymatikumban

A makói Hagymatikum Gyógyfürdő szombaton az Indián Nyár Partyval kezdte meg őszi-téli programjait. A rendezvény sztárvendége Tolvai Renáta, a Megasztár 5. szériájának győztese volt.

Tovább 2016-09-19

Díjazták a kiskerteket

4 kategóriában indult, ebből 3-ban helyezést ért el Szekeres Zsuzsanna kerttulajdonos, aki “A legszebb konyhakertek” versenyben nevezett. Elmondta, nem a versenyzés számára a fontos, hanem a kiskert művelés népszerűsítése.

Tovább 2016-09-19

Beszélgetés Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértővel

Beszélgetés Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértővel

Tovább 2016-09-16

Makói Híradó 2016.09.16.

- Gyermek- és egészségnap Pitvaroson - Startolnak kézilabdásaink - Több mint 8 millió forintból fejlesztettek – Gáspár Sándor fóruma - Hagymás ételek versenye a Hagymafesztiválon

Tovább 2016-09-16

Több mint 8 millió forintból fejlesztettek – Gáspár Sándor fóruma

A 8-as számú választókerület őszi lakossági fórumát tegnap délután tartották a Makovecz téri Zenepavilonnál. A felmerült kérdésekre és problémákra Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint Gáspár Sándor települési képviselő válaszolt.

Tovább 2016-09-16

Startolnak kézilabdásaink

A hétvégén kezdődik az NB II-es férfi és női kézilabda bajnokság. Stábunk tegnap megtekintette hogyan készülnek csapataink a szezonnyitó mérkőzésre.

Tovább 2016-09-16