FogadóÓra – közéleti magazin

vendég: Rója István országgyűlési képviselőjelölt / MSZP -Párbeszéd

Tovább 2018-03-21

Makói Híradó 2018.03.21. HD

- Nem a rombolás, hanem az építés a cél - Aktívan az Országgyűlésben is - Kézbesítik az önkormányzat húsvéti ajándékát - Döntetlennel folytatta a bajnokságot a Makó FC - Nőnapi ünnepség a Szépkorúak Klubjában

Tovább 2018-03-21

Nem a rombolás, hanem az építés a cél

„Gyűlöletből nem lehet országot, várost és jövőt építeni” – emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő tegnap a makói gazdaköri székházban tartott fórumán, utalva arra, hogy az április 8-ai választás kapcsán túl sok az agresszió. Véleménye szerint, az esetlegesen ellenzéki összefogásból megalakuló új kormány helyett, hibáik és vétkeik ellenére még mindig a FIDESZ-KDNP a legjobb választás.

Tovább 2018-03-21

Aktívan az Országgyűlésben is

A kötelező betelepítési kvóta elutasítása, történelmi igazságtétel Csongrád-Csanád megyének, földosztási és városmodernizálási programok – csak néhány példa, amely Lázár János országgyűlési képviselő parlamenti munkásságát fémjelzik. A számos kezdeményezésből azokat gyűjtöttük össze, melyeket a miniszter maga is kiemelten fontosnak tart.

Tovább 2018-03-21

Kézbesítik az önkormányzat húsvéti ajándékát

Igyekszünk odafigyelni a makói szépkorúakra, hiszen nagyon sokat köszönhet nekik a város – nyilatkozta Czirbus Gábor alpolgármester tegnapi sajtótájékoztatóján. Az önkormányzati képviselők az utóbbi hetekben kezdték meg a húsvéti Erzsébet-utalványok kézbesítését a város nyugdíjasai számára.

Tovább 2018-03-21

Döntetlennel folytatta a bajnokságot a Makó FC

Két győzelem után egy döntetlent zsebelt be a Makó FC a hétvégén. Bár a vezetést meg tudta szerezni a Szekszárd ellen, csupán egy pontot tudott itthon tartani.

Tovább 2018-03-21

Nőnapi ünnepség a Szépkorúak Klubjában

A Megyeház utcai helyiségében tartotta meg nőnapi összejövetelét a Szépkorúak Klubja. A vendégeknek süteményekkel, üdítőkkel, az ünnepelteknek pedig egy-egy szál virággal kedveskedtek a jeles nap alkalmából.

Tovább 2018-03-21

HírExtra – hírháttér magazin

A HírExtra mai adásában a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Makói Tagintézményének fejlesztéséről beszélgetünk.

Tovább 2018-03-20

Makói Híradó 2018.03.20. HD

- Tisztább levegő, csökkenő zajszennyezés - Makón is várják a SZEVIÉP károsultak kérelmeit - Elindultak a Tavaszi Sporthetek - „Itt az idő!” – múzeumi kiállítás 1848 emlékére - Rövid hírek

Tovább 2018-03-20

Tisztább levegő, csökkenő zajszennyezés

Gratulálok a vásárhelyi polgároknak, hogy egy 24 éves álmot közösen a kormánnyal meg tudtunk valósítani – mondta Lázár János országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján hétfőn, ahol a 47-es főút Hódmezővásárhelyt elkerülő szakaszának elkészültéről számolt be. Az út jelentős terhet vesz majd le a település válláról mind a közlekedés, mind pedig a környezetszennyezés tekintetében.

Tovább 2018-03-20

„Itt az idő!” – múzeumi kiállítás 1848 emlékére

A Makói Művésztelep 1998-as anyagából állítottak össze kamara kiállítást a forradalom és szabadságharc évfordulójának emlékére a József Attila Múzeumban. A megnyitón a „Tetten érhető múlt” című pályázat eredménye is kihirdetésre került.

Tovább 2018-03-20

Makón is várják a SZEVIÉP károsultak kérelmeit

Mint arról már korábban beszámoltunk a magyar kormány március ötödikén rendelte el a SZEVIÉP Zrt. fizetésképtelensége miatt veszteséget szenvedett mikro-, kis- vagy középvállalkozások rendkívüli állami kárrendezését mintegy 1,5 milliárd forint összegben. Az igénybejelentéssel kapcsolatos információkról a Makói Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese, Dr. Lakatos-Tóth Andor adott tájékoztatást stábunknak.

Tovább 2018-03-20

M-Foci Kft. – Hódmezővásárhely mérkőzés összefoglalója

M-Foci Kft. - Hódmezővásárhely mérkőzés összefoglalója

Tovább 2018-03-20

Elindultak a Tavaszi Sporthetek

A Tavaszi Sporthetek keretében ismét a makói középiskolák csapatai küzdenek meg több alkalommal a legjobb helyezésekért. A rendezvénysorozat hétfőn a fiú labdarúgással rajtolt az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2018-03-20

Makói Híradó 2018.03.19. HD

- Nem hagyhatjuk elveszni a ránk hagyott örökséget - Pálfordulás: Mucsi már tárgyalna a Jobbikkal - Lázár szerint a gyermekvállalás ösztönzése a legfontosabb feladat - Fontos rangadót nyert a Makó - Lázár János is elhelyezte a tisztelet virágait a térség több településén

Tovább 2018-03-19

Lázár szerint a gyermekvállalás ösztönzése a legfontosabb feladat

„Minden gyermek után járó adókedvezményt, támogatást meg kell védeni az április 8-ai választáson” - ezt Lázár János országgyűlési képviselő jelentette ki a hétvégén tartott kötetlen beszélgetései során. A miniszter szombaton Csanádalbertin és Ambrózfalván, vasárnap pedig Pitvaroson számolt be az elmúlt négy év eredményeiről és további terveiről.

Tovább 2018-03-19

Nem hagyhatjuk elveszni a ránk hagyott örökséget

Történelmünk útjának fontos mérföldkövéhez érkeztünk. Úgy, ahogy magyarjaink 1848. márciusában – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester a március 15-ei, városi megemlékezésen tartott beszédében. A Széchenyi téren összegyűlt ünneplő tömeg a délelőtt folyamán a Forgatós Táncegyüttes külön erre az eseményre koreografált előadását is megtekinthette.

Tovább 2018-03-19

Pálfordulás: Mucsi már tárgyalna a Jobbikkal

Márki-Zay Péter nemrégiben megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester kinyilatkoztatta, hogy Dr. Kiss Attilát, a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltjét támogatja a Csongrád megyei 4-es számú választókerületben az április 8-ai választáson. Lépésével azt az üzenetet közvetíti az új városvezető, hogy egyetlen párt mellé teszi le voksát. Mucsi Tamás szerint ezzel nagy hibát követ el.

Tovább 2018-03-19

Lázár János is elhelyezte a tisztelet virágait a térség több településén

Földeákon, Kiszomboron, de Csanádpalotán és Magyarcsanádon is járt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnepet megelőző napon, március 14-én. Az országgyűlési képviselő a települések vezetőivel közösen emlékezett meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

Tovább 2018-03-19

Fontos rangadót nyert a Makó

Miután a Makó FC 2-1-re verte meg a Szentlőrinc együttesét, szerdán hazai pályán fordulatos labdarúgó mérkőzésen győzte le a hódmezővásárhelyieket is. A bepótolt megyei rangadót Sirokmán Zoltán döntötte el, ezzel itthon tartva az értékes három pontot.

Tovább 2018-03-19

Nemzeti Ünnep a Kossuth szobornál – Makó 2018.03.15.

AZ 1848/49-ES FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJA.

Tovább 2018-03-16

Makói Híradó 2018.03.14. HD

- „A haza függetlenségének ügye soha nem veszhet el” - Megmenekült a csődtől Csanádpalota - Történeti megmérettetés a múzeumban - Gyerekektől volt zajos a sporttelep - Az ég és a föld temploma

Tovább 2018-03-14

„A haza függetlenségének ügye soha nem veszhet el”

Apáink, nagyapáink nemzedéke hosszú évtizedek után a mai napon kaphatta meg a nekik kijáró kellő tiszteletet azok után, hogy a világháborúkban életüket áldozták a hazáért. Az elesett katonák helyreállított sírjainak és emlékművének felújítására és megáldására a Kálvária utcai katolikus temetőben került sor. Ezzel Makó Város Önkormányzata egy, több mint egy évszázados elmulasztott kötelességének tett eleget.

Tovább 2018-03-14

Történeti megmérettetés a múzeumban

A tradíciókhoz híven a József Attila Múzeum az idén is megrendezte a ’48-as hősök nyomában elnevezésű vetélkedőjét. A rendezvényen a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola növendékei mérték össze tudásukat.

Tovább 2018-03-14

Az ég és a föld temploma

Mondhatni az ország másik végéből, Nyíregyházáról érkeztek azok a papnövendékek és elöljáróik, akik vasárnap tartottak Szent Liturgiát a görögkatolikus templomban. A makói hívek így a kispapokkal együtt kerülhettek közelebb a Húsvéti Titokhoz.

Tovább 2018-03-14

Megmenekült a csődtől Csanádpalota

Megérkezett Csanádpalota számlájára az a 72 millió forint összegű gyorssegély, amelyet még Lázár János országgyűlési képviselő ígért a település pénzügyi gondjainak rendezésére – derült ki az országgyűlési képviselő hivatalos Facebook oldalán közzétett videójából. A kormány segítségének köszönhetően a város megmenekült a csődtől és a működésképtelenségtől.

Tovább 2018-03-14

Gyerekektől volt zajos a sporttelep

Makói és térségi tanulókkal telt meg hétfő délután az Erdei Ferenc téri Sporttelep a hagyományos mezei futó diákolimpia alkalmából. A szikrázó napsütésnek és a tavaszias időjárásnak köszönhetően nagy örömmel mozogtak együtt a gyerekek, akik közül a leggyorsabbak kvalifikálták magukat a megyei döntőre.

Tovább 2018-03-14

HírExtra – Iparipark fejlesztés

Több mint 100 hektáron 400 millió forintból fejlesztik a makói ipari parkot, a a város által kidolgozott gazdaságfejlesztési program részeként. Vendégek: TÓTH ISTVÁN elnök, Marosmenti Vállalkozók Szövetsége MOLDOVÁN ATTILA KÖVIMET Kft. ügyvezetője

Tovább 2018-03-13

Makói Híradó 2018.03.13. HD

- Megválasztották a szavazatszámláló bizottságok tagjait - A verselés ifjú tehetségei - Okos műhellyel is bővülni fog a Váll-Ker Kft. - Tanulói sikerek a KERI berkeiben - Újabb győzelmet aratott a Makói KC

Tovább 2018-03-13

Megválasztották a szavazatszámláló bizottságok tagjait

Szavazatszámláló bizottságok tagjainak és póttagjainak megválasztása, óvodai jelentkezés módjának és általános felvételi időpontjának meghatározása – többek között ezekről a halaszthatatlan ügyekről tárgyalt ma reggel a makói képviselő-testület. A rendkívüli ülésen továbbá az elektromos töltőállomások létesítéséről szóló korábbi határozatot is módosították.

Tovább 2018-03-13

A verselés ifjú tehetségei

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából rendezett makói ünnepségsorozatot a vasárnapi istentisztelet nyitotta meg, ezt pedig hétfőn a hagyományos, Városi és Térségi Szavalóverseny eredményhirdetése követte. A versmondók a Koronában, egy díjátadó keretében vehették át jutalmaikat.

Tovább 2018-03-13

Újabb győzelmet aratott a Makói KC

Parázs mérkőzést játszott a hétvégén a Makói KC női kézilabdacsapata, akik fölényes győzelmet arattak a Szeghalom ellen. Szabó Attila lányai ezzel a tabella negyedik helyére tornázták fel magukat.

Tovább 2018-03-13

Tanulói sikerek a KERI berkeiben

Két tanuló az elődöntőig menetelt, egy pedig az áprilisi döntőben is megmérettetheti majd magát az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulói közül. Hétfőn büszkén számolt be az intézmény egy sajtótájékoztató keretében a tehetséges fiatalok kimagasló eredményeiről.

Tovább 2018-03-13

Okos műhellyel is bővülni fog a Váll-Ker Kft.

A Váll-Ker Kft. az elkövetkező öt évben is Európa legkorszerűbb kandallógyártó vállalkozása lehet egy hamarosan induló beruházásnak köszönhetően – mondta el Tóth István, a cég ügyvezetője múlt héten tartott sajtótájékoztatóján. A közel 1 milliárd forintos fejlesztés egy GINOP pályázat keretében valósulhat meg.

Tovább 2018-03-13

Makói Híradó 2018.03.12. HD

- Minden iskola váljon digitálissá - Nagy lehetőség áll a magyar nemzet előtt - Rendbe hozták a Kisposta tetejét - Nőnapi ünnepség Csanádpalotán - A környezettudatos nevelés gyermekkorban kezdődik

Tovább 2018-03-12

Nőnapi ünnepség Csanádpalotán

Vacsorával és a helyi előadó csoportok műsorával lepték meg a nőket Csanádpalotán. A rendezvényen részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is, aki köszöntővel és egy szál virággal üdvözölte az ünnepelteket.

Tovább 2018-03-12

Rendbe hozták a Kisposta tetejét

A Kossuth utca 66. szám alatti épületen, azon belül a Kispostán nemrégiben több javítás ment végbe közel egymillió forintból. A megvalósult eredményekről Kovács Sándor önkormányzati képviselőt és Farkas László kivitelezőt kérdezte meg stábunk.

Tovább 2018-03-12

Minden iskola váljon digitálissá

Két éve indította útjára a Vodafone Magyarország Alapítvány a Digitális Iskola Programot,mely arra hivatott ,hogy a hátrányos helyzetű fiatalok is tudják fejleszteni digitális ismereteiket .A kezdeményezéshez a Makói Bartók iskola is csatlakozott . Az intézmény vezetője is jelen volt azon az eseményen ,melyen a projektben elért eddigi eredményekről és a jövőbeni tervekről is beszélt Deutsch Tamás miniszteri biztos és Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

Tovább 2018-03-12

A környezettudatos nevelés gyermekkorban kezdődik

Háromnapos kurzusra érkeztek óvodapedagógusok az ország több pontjáról a Makói Óvoda Erdélyi Püspök utcai intézményébe a múlthét folyamán. A résztvevőknek a környezettudatos oktatásról tartottak előadást, majd a tanultakat a gyakorlatban is kamatoztathatták.

Tovább 2018-03-12

Nagy lehetőség áll a magyar nemzet előtt

A márciusi ifjaknak csak rövid időre sikerült elnyerni szabadságukat, most viszont újra nagy lehetőség előtt áll a magyar nemzet. „Az a kérdés, tudunk-e olyan világba csatlakozni, amelyre mindannyian már hosszú évtizedek óta várunk” – fogalmazott Lázár János országgyűlési képviselő a III. Polgári Bálon. A Forgatós Táncegyüttes műsorában is az 1848-as eseményeket idézte fel, megalapozva ezzel az est gondolatiságát.

Tovább 2018-03-12

Makói Híradó 2018.03.09. HD

- Hamarosan kézbesítik az Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak - Több mint 100 hektáron fejlesztik a makói ipari parkot - Nagyszabású térrehabilitáció a Deák Ferenc utcában - Az ország megvédése alapvető feladat - Tavaszköszöntő a Hagymaházban

Tovább 2018-03-09

Az ország megvédése alapvető feladat

Vona Gábor és Kiss Attila nem egyformán gondolkodnak a más pártokkal való párbeszédet illetően. Ez is kiderült azon a lakossági fórumon, melyet csütörtökön a Glorius Vigadóban tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje és helyi országgyűlési képviselő-jelöltje. Az este folyamán szó esett a be- és kivándorlás problémaköréről, de a bérunió szükségességéről és egy igazságos nyugdíjrendszer kialakításáról is.

Tovább 2018-03-09

Több mint 100 hektáron fejlesztik a makói ipari parkot

Március 19-ét követően indulhat a makói ipari park fejlesztésének kiviteli közbeszerzési eljárása – ezt Farkas Éva Erzsébet polgármester jelentette be tegnap egy sajtótájékoztató keretében. A 107 hektáros terület közel teljes közművesítését mintegy 400 millió forintos támogatásból valósítják meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Tovább 2018-03-09

Nagyszabású térrehabilitáció a Deák Ferenc utcában

A Magyar Kormány támogatásának és Lázár János országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően a neves építész, Makovecz Imre által megálmodott könyvtár munkálatai javában tartanak. A létesítmény környezetének rekonstrukciója szintén folyamatban van. A 2,66 milliárd forintot felölelő beruházás mostani állásáról, illetve a jövőbeli teendőkről Gilicze Ferenc műszaki vezetővel beszélgetett stábunk.

Tovább 2018-03-09

Tavaszköszöntő a Hagymaházban

Március nyolcadikán, a nemzetközi nőnap keretében Makó Város Önkormányzata szintén tiszteletét és megbecsülését fejezte ki a szebbik nem iránt. A hölgyeket egy változatos műsorral, illetve sok színpompás és illatozó virággal ajándékozták meg településünk vezetőségének férfi tagjai.

Tovább 2018-03-09

Hamarosan kézbesítik az Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak

Gazdasági eredmények, téli rezsicsökkentés, bevándorlás, magyar termőföld védelme – csupán néhány téma azok közül, amelyek szóba kerültek a legutóbbi Kormányinfón. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter továbbá beszélt arról is, hogy ismét 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok, melyeket a következő hetekben kézbesíti a Magyar Posta.

Tovább 2018-03-09

Társalgó 2018.03.08.

- Pozsonyig utazott a Ford T - modell - Képzőművészeti kiállítás - Jártunk a Makói színitársulat Jutalomjátékán

Tovább 2018-03-08

Makói Híradó 2018.03.08. HD

- Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány - Lázár szerint Makó lehet a magyar turizmus egyik meglepetés városa - Töretlen aerobikos sikerek - Nőnapot ünnepelt az MSZP Makó és Térsége Szervezete - Püspökök, akik forradalmárok voltak

Tovább 2018-03-08

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány

Az elmúlt hetek rendkívül hideg időjárása miatt megnövekedett a családok gázfogyasztása, és ezzel együtt a rezsiszámla is. Ezért a kormány egy téli rezsicsökkentésről döntött – jelentette be tegnap Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook oldalán.

Tovább 2018-03-08

Lázár szerint Makó lehet a magyar turizmus egyik meglepetés városa

Egy órán keresztül válaszolt tegnap Lázár János a Makó Híradó szerkesztőségébe érkező kérdésekre. Az online fórumon szó esett többek között a bevándorlásról, az április 8-ai parlamenti választásról, Makó városának jövőjéről, de azt is megtudhattuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hamarosan ellátogat Makóra.

Tovább 2018-03-08

Töretlen aerobikos sikerek

A hagyományokhoz híven idén is Makó adott otthont az Aerobik Diákolimpia Kelet-Magyarországi döntőjének. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban közel 250 versenyző mérettette meg magát, szebbnél szebb ruhákban, színvonalas produkciókkal.

Tovább 2018-03-08

Nőnapot ünnepelt az MSZP Makó és Térsége Szervezete

Az MSZP Makó és Térsége Szervezete ünnepélyes keretek között köszöntötte a hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából. A rendezvény szerdán, a Glorius Vigadóban került megrendezésre, melynek folyamán a politikai gondolatok sem maradhattak el.

Tovább 2018-03-08

Püspökök, akik forradalmárok voltak

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Magyarország egyik legjelentősebb eseményeihez tartozik történelmünkben. A 170. évfordulóhoz közeledve egy konferenciát tartottak a Glorius Hotel előadó termében, ahol a helyi eseményeket az egyházak szemszögéből ismertették a jelenlévőkkel.

Tovább 2018-03-08

Makói Híradó 2018.03.07. HD

- Felújítják az óföldeáki erődtemplomot - Város a városban – a bevándorlás hatásai Bécsben - Egy hétig a gyerekek bőrében - Sokszínű alkotások kaptak otthont a Hagymaházban - Mélyvízben a CONTITECH Makói KC

Tovább 2018-03-07

Sokszínű alkotások kaptak otthont a Hagymaházban

Már második alkalommal tárták a publikum elé változatos kiállításukat a Makói Magán Zeneiskola Képzőművészeti Csoportjainak tehetséges növendékei. A tárlat anyaga a kiszombori, a földeáki és a Kálvin Téri Református Általános Iskola telephelyének anyagát öleli fel.

Tovább 2018-03-07

Mélyvízben a CONTITECH Makói KC

A tabella 11. helyére csúszott az NB II. Dél-keleti csoportjában szereplő CONTITECH Makói KC miután megszerezte második vereségét a legutóbbi fordulóban. A férfi kézilabdásokra már csak egy nehéz mérkőzés vár és csak ezután kezdődik az igazi harc a bentmaradásért.

Tovább 2018-03-07

Város a városban – a bevándorlás hatásai Bécsben

„Ha Magyarországra beengedjük a bevándorlókat és itt fognak élni, a mi városainkban, akkor ennek is bűnözés, szegényedés, kosz, piszok és lehetetlen városi körülmények lesznek a következményei, csakúgy, mint Bécsben” – jelentette ki Lázár János tegnap a világhálón közzétett videójában. A miniszter az osztrák főváros egy olyan kerületébe is ellátogatott, melyet gyakorlatilag elfoglaltak és saját képükre formáltak a migránsok.

Tovább 2018-03-07

Felújítják az óföldeáki erődtemplomot

A gótikus stílusú, 14. században épült óföldeáki templom állapotában főként az oldalfalak beázásai, illetve a tetőszerkezet problémái okoztak károkat. A felújításra több mint 83 millió forintot fordíthat a fenntartó, Szeged-Csanádi Egyházmegye.

Tovább 2018-03-07

Egy hétig a gyerekek bőrében

Bombahatástalanítás digitális térben vagy papírhajtogatás kesztyűben – csak néhány tevékenység azok közül, amelyekre lehetőségük nyílt szülőknek és pedagógusoknak kedden, a Pápay Endre Oktatási Intézményben. A Pedagógiai Szakszolgálatok Hete elnevezésű programba a makóiak is becsatlakoztak színes, interaktív foglalkozásaikkal.

Tovább 2018-03-07

HírExtra – Levéltár fejlesztés

A HírExtra mai adásában a Makói Levéltár fejlesztéséről beszélgetünk. Az egykori Csanád vármegye iratanyaga most már biztosan visszakerülhet Makór

Tovább 2018-03-06

Makói Híradó 2018.03.06. HD

- Igaz-e a hír: Rója visszalép? - A kormány kártalanítja a SZEVIÉP-károsultakat - 14 képviselő-jelölt lesz a szavazólapon - Nyugdíjas találkozó a prevenció jegyében - Örökzöld vígjáték a MATE előadásában - Telet űztek és tavaszt köszöntöttek

Tovább 2018-03-06

Telet űztek és tavaszt köszöntöttek

Csizmadobogás töltötte meg a Hagymaházat vasárnap a Maros Táncegyüttes hagyományos Télbúcsúztató és Tavaszköszöntő Gálaestjén. Változatos műsort tekinthetett meg a nagyközönség, amelyet tovább színesítettek a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek vizsgaelőadásai is.

Tovább 2018-03-06

14 képviselő-jelölt lesz a szavazólapon

Várhatóan 14 képviselő-jelölt méretteti meg magát az április 8-ai országgyűlési választáson a Csongrád megyei 4-es számú választókerületben. A szavazólapon való megjelenés sorrendjét tegnap nyilvános ülés keretében sorsolta ki a Választási Bizottság.

Tovább 2018-03-06

A kormány kártalanítja a SZEVIÉP-károsultakat

A szegedi szocialista hatalom is okolható azért, amiért a SZEVIÉP Zrt. közel 400 vállalkozót károsított meg 10,5 milliárd forinttal. Az érintettek kifizetetlen munkadíjáért 8 éve küzd Szabó Bálint. A tegnapi kormányülésen áttörés történt az ügyben, ahol megszületett az a rendelet, mely szerint az állam 1,5 milliárd forinttal kártalanítja az azóta megmaradt 106 alvállalkozót.

Tovább 2018-03-06

Örökzöld vígjáték a MATE előadásában

Ismét felgördültek a Hagymaház függönyei, ugyanis a Makói Teátrum tagjai egy újabb klasszikus darabbal készültek a nagyérdemű számára. A Csontkomédia és a Hókirálynő produkciók után, Rejtő Jenő Jutalomjáték című, humoros művét vitték színpadra.

Tovább 2018-03-06

Igaz-e a hír: Rója visszalép?

A világhálón terjedt el ma délelőtt az a hír, miszerint Rója István, az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselő-jelöltje visszalép a Jobbikos Dr. Kiss Attila javára. Ezt az információt Márki-Zay Péter nemrégiben megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester édesapja posztolta a Facebook-on. Televíziónk az ügyben megkérdezte Róját, igaz-e a hír.

Tovább 2018-03-06

Nyugdíjas találkozó a prevenció jegyében

Tavaszi nyugdíjas találkozót tartottak a Hagymatikum Gyógyfürdőben. A vendégek a nap folyamán az intézmény hagyományos szolgáltatásai mellett ingyenes egészségügyi méréseket is igénybe vehettek, melyeket az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai végeztek el.

Tovább 2018-03-06

Makói Híradó 2018.03.05. HD

- Növekvő közbiztonság és csökkenő munkanélküliség - Összetartó az apátfalvi földműves közösség - "Kell egy kapus! Nekünk kettő van!” - A harmadik X-be lép a Makó Budo Klub - Rövid hírek

Tovább 2018-03-05

Összetartó az apátfalvi földműves közösség

„Az irigység, a rosszkedvűség, a vetélkedés és az egymás ellenesség soha ne üsse fel a fejét legalább ebben a közösségben, és akkor Apátfalva népe jobb és boldogabb lesz” – ezt az útravalót adta szombaton Lázár János országgyűlési képviselő a gazdabálon megjelenteknek. A Faluházban a hagyományokhoz híven ezúttal is szép számmal összegyűltek a helyi földmívesek, akik a házi pálinkák kóstolása után éjszakába nyúló mulatságot tartottak.

Tovább 2018-03-05

“Kell egy kapus! Nekünk kettő van!”

Szoros mérkőzésen, két góllal sikerült legyőznie a Szolnokot a Makónak a női kézilabda-bajnokság legutóbbi fordulójában. A hazaiak mindvégig küzdő szellemben játszottak, melyhez egy remek kapusteljesítmény is társult.

Tovább 2018-03-05

Növekvő közbiztonság és csökkenő munkanélküliség

Az embereknek dolgozniuk kell, ez a boldogulás egyetlen módja – emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő Fogadóóra című műsorunkban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arra is kitért, hogy a munkanélküliségi arány csökkentése mellett a közbiztonság területén is jelentős javulás mutatható ki.

Tovább 2018-03-05

A harmadik X-be lép a Makó Budo Klub

Megtartotta ez év első sajtótájékoztatóját a Makó Budo Klub. Márton Imre, az egyesület elnöke többek között beszámolt az eddig történtekről valamint a jövőbeli tervekről.

Tovább 2018-03-05

Makói Híradó 2018.03.02. HD

- Élő bejelentkezés a magyar-román határról - Hétvégi meccsdömping - Makón kezdte meg kampányát Lázár János - Az önmagunkhoz vezető út - Óvodai csalogató - Rövid hírek

Tovább 2018-03-02

Óvodai csalogató

A nyílt napok sorozatába a Bárka Református Óvoda is becsatlakozott és megnyitotta kapuit, hogy a bölcsisek és szüleik bepillantást nyerjenek az intézménybe. Az érdeklődőket a leendő óvónénik és daduskák fogadták.

Tovább 2018-03-02

Élő bejelentkezés a magyar-román határról

Lázár János ma délelőtt a makói támogató aláírások gyűjtését követően a magyar-román határra ment, ahonnan élőben bejelentkezett a nemrég elindított hivatalos Facebook oldalán. Az országgyűlési képviselő-jelölt itt kiemelte, a Maros-parti város után azért ide vezetett az első útja, mert az április 8-ai választás tétje, hogy ki védi majd meg az országot.

Tovább 2018-03-02

Az önmagunkhoz vezető út

Ismét városunkban járt Magyarország egyik legismertebb pszichiátere, Dr. Csernus Imre. A Hagymaház közönségének egy érdekes témát hozott, ugyanis előadása a Találd meg önmagad! címet kapta.zető út

Tovább 2018-03-02

Makón kezdte meg kampányát Lázár János

Makó belvárosában kezdte napját Lázár János, aki az április 8-ai választáson a Csongrád megyei 4-es számú választókerületben újraindul a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjeként. A politikus szakadó hóesésben bíztatta az arra járókat, hogy szavazatukat azokra adják, akik garantálni tudják az ország biztonságát.

Tovább 2018-03-02

Farsangi batyus bál 2018.

Farsangi batyus bál 2018.

Tovább 2018-03-02

Társalgó 2018.03.01.

Nyerteseink: M-Foci Kft . éves bérlet: Széll Katalin Szegedi Szinház belépő 03.11. 19 óra Kazamaták (Kisszínház) 2*2 fő : Horváth Istvánné, Kriván Irén Hagymatikum fürdőjegy : Szabóné Kiss Éva Gratulálunk a nyerteseknek ! Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/ Honlap: http://makotv.hu/ Videó csatorna : https://www.youtube.com/MakoiVTV

Tovább 2018-03-01

Makói Híradó 2018.03.01. HD

- Makóra kerül az egykori Csanád vármegye iratanyaga - Egy modern közösségi ház épül a Honvéd városrészben - Makó regionális centrummá válhat - Elégett a kiszebáb - Farsangi kavalkád a Zöldértben

Tovább 2018-03-01

Makóra kerül az egykori Csanád vármegye iratanyaga

Sajtótájékoztatóval egybekötött terepbejárást tartottak ma délelőtt a Csongrád Megyei Levéltár makói telephelyének leendő épületében. Itt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Biernacki Karol megyei igazgató bejelentette, hosszú idő után újra visszakerül városunkba az egykori Csanád vármegye iratanyaga.

Tovább 2018-03-01

Egy modern közösségi ház épül a Honvéd városrészben

Dr. Sánta Sándor önkormányzati képviselő fórumán a polgárok széleskörű tájékoztatást kaptak a 3-as választókerületben már végbement fejlesztésekről, illetve a még tervben lévő beruházásokról. A legnagyobb hangsúlyt így a Honvéd projektre fektették.

Tovább 2018-03-01

Makó regionális centrummá válhat

A határon túli magyar területekkel való együttműködés erősítése mindenféleképpen fontos, ebben Makó egy regionális centrum lehet – mondta el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Fogadóóránkban. A beszélgetés során az országgyűlési képviselő arra is kitért, hogy az ország keleti része bővelkedik tartalékokban, amelyekre megéri alapozni a jövőben.

Tovább 2018-03-01

A Hagymaház felújításának avatóünnepségéről készült összefoglaló műsor

A Hagymaház felújításának avatóünnepségéről készült összefoglaló műsor

Tovább 2018-03-01

Busójárás Makón 2018

Kolompokkal és kerepelőkkel űzték el a telet szombaton a Mohácsi busók Makóról. A maskarások táncosokkal és lovasokkal vonultak fel a város utcáin, majd a József Attila Múzeum skanzenjében mulatsággal várták az érdeklődőket.

Tovább 2018-03-01

Változó vélemények bevándorlás ügyben

Alig öt hét van hátra az április 8-ai voksolásig, a pártok pedig már erőteljes kampányba kezdtek. Ennek egyik témája a bevándorlás kérdésköre, amely kiemelten fontos a makóiak és a térségben élők számára a határ közelsége miatt. Ezzel kapcsolatban megkérdeztük a Csongrád megyei 4-es számú választókerület három országgyűlési képviselő-jelöltjét, valamint Mucsi Tamást, aki a DK országos választási listáján szerepel. A korábban tett nyilatkozatokhoz képest, néhány esetben elmozdulás tapasztalható.

Tovább 2018-03-01

Elégett a kiszebáb

Kolompokkal és kerepelőkkel űzték el a telet szombaton a Mohácsi busók Makóról. A maskarások táncosokkal és lovasokkal vonultak fel a város utcáin, majd a József Attila Múzeum skanzenjében mulatsággal várták az érdeklődőket.

Tovább 2018-03-01

Farsangi kavalkád a Zöldértben

A Zöldért étterem adott otthont idén a Roma Nemzetiségi Önkormányzat farsangi ünnepségének. A mulatságon jelmezversenyre és kézműves foglalkozásokra is sor került.

Tovább 2018-03-01

Makói Híradó 2018.02.28. HD

- Testközelben a történelem - Számos probléma kerül majd orvoslásra - A Hagymatikumban is búcsút intettek a télnek - Makói és térségi diákok mérték össze ügyességüket a KERI-ben

Tovább 2018-02-28

Testközelben a történelem

A kommunizmus máig tartó hatása, egy rendszerváltó szemszögéből című beszámolójával várta az érdeklődőket Simon István az Ifjúsági Színtérben. A hétvégi eseményen az előadó, többek között személyes élményein keresztül kalauzolta el a közönséget a múlt nagy eseményeibe.

Tovább 2018-02-28

Számos probléma kerül majd orvoslásra

Modernizált iskolaépületek, szűkös parkolóhelyek – csak néhány téma azok közül, amik szóba kerültek kedden Czirbus Gábor alpolgármester lakossági fórumán. A képviselő a Hagymaház pódium termébe várta a 7. választókerület lakóit.

Tovább 2018-02-28

A Hagymatikumban is búcsút intettek a télnek

Neves fellépőkkel, köztük Szikora Róberttel, dallamos zenékkel, ötletes jelmezekkel, finom falatokkal és megannyi színes programmal fogadták a Hagymatikumba látogatókat a múlt hétvégén. A farsangi rendezvényen a vígasságé, valamint a felhőtlen kikapcsolódásé volt a főszerep.

Tovább 2018-02-28

Makói és térségi diákok mérték össze ügyességüket a KERI-ben

7. és 8. osztályos tanulók vetélkedtek a legjobb helyezésekért a KERI hagyományos sorversenyén. Az előző évekhez hasonlóan a változatos feladatok mellé remek hangulat párosult.

Tovább 2018-02-28

HírExtra – M- Foci

HírExtra - M- Foci

Tovább 2018-02-27

Makói Híradó 2018.02.27. HD

- Megújult a kultúra temploma, ami összeköti az eget és a földet - A választás tétje: bevándorlóországgá válik-e Magyarország? - Toroczkai szerint Soros György egy spekuláns - Meridiánnal az egészségért - Polgári Bál a jótékonyság jegyében

Tovább 2018-02-27

Polgári Bál a jótékonyság jegyében

A FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete és a Jobb Makóért Egyesület idén is megszervezi hagyományos polgári bálját. A kezdeményezés céljairól és történetéről Weszely Tamás beszélt stábunknak.

Tovább 2018-02-27

A választás tétje: bevándorlóországgá válik-e Magyarország?

A 2018. évi tavaszi parlamenti választás tétje, hogy Magyarország bevándorlóországgá válik-e, vagy megőrzi saját nemzeti identitását, nyelvi egységét – erről Lázár János országgyűlési képviselő Fogadóóránkban beszélt televíziónknak. Mint mondta, a makóiak a határ közelsége miatt különösen érzékelik ezt a problémát, ezért fontosnak tartja, hogy a képviseletükre jelentkező jelöltektől világos és egyértelmű választ kapjanak.

Tovább 2018-02-27

Toroczkai szerint Soros György egy spekuláns

Toroczkai László, a Jobbik alelnöke szombaton Makóra látogatott, ahol Dr. Kiss Attila országgyűlési képviselő-jelölttel tartott lakossági fórumot a Korona földszinti termében. A közel három órás gyűlés középpontjában a migráció és Soros György állt.

Tovább 2018-02-27

Meridiánnal az egészségért

Újabb sportolási lehetősége nyílt a hétvégén az idősebb generációnak arra, hogy aktívan töltsék el szabadidejüket. A szombati napon a fitt délelőtt keretében mozoghattak egy jót az érdeklődők az Erdei János Városi Sportcsarnokban, ahol egy meridián tornát követően Lóránth Kata zenés, gyakorlati óráján is részt vehettek.

Tovább 2018-02-27

Megújult a kultúra temploma, ami összeköti az eget és a földet

Két évtizeddel a megépítése után régi-új pompájában tündököl Makovecz Imre Kossuth-díjas építész első makói építménye, a Hagymaház. A kultúra templomának teljes körű felújítása mintegy 130 millió forintból az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Makovecz Imre Alapból került megvalósításra. Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjét követően a nagyérdemű három fúvószenekar ünnepi műsorát hallgathatta meg.

Tovább 2018-02-27

Makói Híradó 2018.02.26. HD

- Batyus bálon ünnepeltek a szépkorúak - Időközi polgármester-választást tartottak Vásárhelyen - Lázár szerint egy országgyűlési képviselőnek az a dolga, hogy segítsen az embereken - Összetartás határok nélkül - Csörgőlabda mérkőzésen vettek részt a KERI tanulói

Tovább 2018-02-26

Időközi polgármester-választást tartottak Vásárhelyen

Almási István novemberi halála miatt időközi polgármester-választást tartottak vasárnap Hódmezővásárhelyen. A voksolást nagy érdeklődés övezte, kiugróan magas részvételi aránnyal zárult. A szavazatok megszámlálását követően sokak által meglepő eredmény született.

Tovább 2018-02-26

Összetartás határok nélkül

A Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja már évek óta sikeresen folytatja a Máltai esték című előadássorozatát, amely jelenleg futó évadában a határon túli magyarokkal foglalkozik. A legutóbbi előadásra csütörtökön került sor a József Attila Könyvtárban, amelyre Romániából és a Szerbiából is érkeztek vendégek

Tovább 2018-02-26

Lázár szerint egy országgyűlési képviselőnek az a dolga, hogy segítsen az embereken

Lázár János 16 éve végzi országgyűlési képviselőként munkáját, 2014 óta már három járás 19 települése tartozik választókerületéhez. Mint ismeretes, az április 8-ai választásokon újra megméretteti magát, ehhez kapcsolódóan március 1-jén kezdi meg kampányjáró körútját, ahol személyesen számol majd be eddigi munkájáról és jövőbeli terveiről. A politikus szerint egy országgyűlési képviselőnek az a dolga, hogy meghallgassa az embereket és segítsen nekik – erről Fogadóóránkban beszélt televíziónknak

Tovább 2018-02-26

Batyus bálon ünnepeltek a szépkorúak

Makó város képviselő-testülete farsangi batyus bálra várta a település szépkorúit szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az este a jókedv és a zene, a finom falatok és italok jegyében telt, a megjelenteket Farkas Éva Erzsébet polgármester ajándékcsomagokkal is meglepte.

Tovább 2018-02-26

Csörgőlabda mérkőzésen vettek részt a KERI tanulói

A KERI Bajza utcai épületében egy rendhagyó bemutatót rendeztek a Magyar Parasport Napján. Az iskola diákjai egy érdekes csapatjátékkal, a csörgőlabdával ismerkedtek meg.

Tovább 2018-02-26

Makói Híradó 2018.02.23. HD

- 400 millió forintba kerül a Makó-Hódmezővásárhely közötti kerékpárút - Lázár hangos, erős és vitatkozós kampányra számít - Különleges műsorral készülnek a felújított Hagymaház átadására - Örömmel fogadták a makóiak Lázár János beszámolóját - Csontokra bukkantak a múzeumban - Ágak-bogak-gyökerek

Tovább 2018-02-23

Örömmel fogadták a makóiak Lázár János beszámolóját

Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter a napokban jelentette meg képviselői beszámolóját, melyben az elmúlt évek makói vonatkozású fejlesztéseiről ad tájékoztatást. A város lakói szívesen vették kezükbe a kiadványt és elégedettek voltak, látva, hogy a Maros-parti település dinamikusan fejlődik.

Tovább 2018-02-23

Különleges műsorral készülnek a felújított Hagymaház átadására

Makovecz Imre Kossuth-díjas építész egyik leghíresebb makói épülete, a Hagymaház 130 millió forintból újult meg. Ezen apropóból a szervezők egy nagyszabású koncerttel várják a nagyérdeműt az intézmény átadó ünnepségén.

Tovább 2018-02-23

400 millió forintba kerül a Makó-Hódmezővásárhely közötti kerékpárút

Kisebb vita alakult ki a legutóbbi lakossági fórumon, melyet Gáspár Sándor önkormányzati képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester tartottak. A Makó-Hódmezővásárhelyet összekötő kerékpárutat még el sem kezdték építeni, máris többen kifogásolják annak belterületi szakaszát.

Tovább 2018-02-23

Lázár hangos, erős és vitatkozós kampányra számít

Az április 8-ai országgyűlési választásig alig öt hét van hátra. A Csongrád megyei 4-es számú választókerületben újrainduló Lázár Jánost már nyilvántartásba vette a Választási Bizottság, így március 1-jén megkezdi kampányának azon részét, amely során az elmúlt időszakban elvégzett munkájáról és jövőbeni célkitűzéseiről számol majd be személyesen mind a 19 településen. A politikus hangos, erős és vitatkozós kampányra számít – erről Fogadóóránkban beszélt televíziónknak.

Tovább 2018-02-23

Ágak-bogak-gyökerek

Kisvárdai Lajos fafaragó mester munkáiból nyílt kiállítás a József Attila Városi Könyvtárban. A 71 esztendős Lajos bácsi a megnyitón életéről és munkásságáról is beszélt stábunknak.

Tovább 2018-02-23

Csontokra bukkantak a múzeumban

Hétköznapi használati tárgyak, fegyverek és ékszerek - csak néhány példa azokból a bronzkori, régészeti leletekből, amelyeket most egy időszakos tárlat keretein belül tekinthet meg a művelődni vágyó közönség. A József Attila Múzeum ad otthont a miskolci Herman Ottó Múzeum kiállítási anyagának, melynek megnyitójára a csütörtöki napon került sor.

Tovább 2018-02-23

Makói Híradó 2018.02.22. HD

- Tovább tombol az influenzajárvány - Járdáktól a sportpálya pazarló kivilágításáig - Lezárult az ivóvízminőség-javító projekt vizsgálata - Továbbra is kedvezményesen lehet üzlethelyiséget bérelni a Csipkesoron - Különleges irodalomóra a JAG-ban - Sulivilág a Bartókban

Tovább 2018-02-22

FogadóÓra 2018.02.22.

vendég: Dr. Hadik György települési képviselő

Tovább 2018-02-22

Társalgó 2018.02.22.

- Halmágyi Pál történésszel múltat idézünk és megmutatjuk hogyan nézett ki az 1870-ban épült klasszicista városháza - 17000 en látogattak el a József Attila Múzeumba 2017-ben ,hogy mire volt a legnagyobb érdeklődés kiderül az adásban - Megmutatjuk a képviselő az orvos a festőművész Sánta Sándor legfrissebb alkotásait. Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/ Honlap: http://makotv.hu/ Videó csatorna : https://www.youtube.com/MakoiVTV

Tovább 2018-02-22

Járdáktól a sportpálya pazarló kivilágításáig

A járdák felújítása, parkolási gondok, fanyesés és az Erdei Ferenc téri sportpálya pazarló kivilágítása – ezek voltak a legégetőbb panaszok az 5. számú választókerület tegnapi lakossági fórumán. A lehetséges megoldásokról ezúttal Farkas Éva Erzsébet polgármester és Marosvári Attila önkormányzati képviselő tájékoztatták az érdeklődőket.

Tovább 2018-02-22

Tovább tombol az influenzajárvány

Csongrád megyében az elmúlt héthez képest tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma, ami azt jelenti, még mindig a járványküszöb túloldalán vagyunk. A vírusos eredetű betegség általában novembertől egészen áprilisig tart, a legtöbb fertőzést januárban és februárban regisztrálják.

Tovább 2018-02-22

Lezárult az ivóvízminőség-javító projekt vizsgálata

Lezárult a 17 települést érintő „Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt„ kivitelező felelősségét firtató vizsgálat – értesült a Délmagyarország című napilap. Ezzel elhárult az akadály a 950 millió forint állami támogatás folyósítása elől, melyet azért biztosítanak, hogy a közel négy éve húzódó botrány végére pont kerüljön, és a problémák orvoslását követően a szakhatósági előírásoknak megfelelő, egészséges ivóvizet nyújtsanak az itt élőknek.

Tovább 2018-02-22

Továbbra is kedvezményesen lehet üzlethelyiséget bérelni a Csipkesoron

Makó város képviselő-testülete idei első, februárban megtartott rendes ülésén döntött arról, hogy a tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban sem emelkednek a nem lakáscélú ingatlanok bérleti díjai. Emellett továbbra is 20%-os engedményt vehetnek igénybe azok az üzlettulajdonosok, akik a határidőket betartva rendezik fizetési kötelezettségüket az önkormányzat felé.

Tovább 2018-02-22

Különleges irodalomóra a JAG-ban

A Magyar Írószövetség kezdeményezésének köszönhetően most először, február tizennyolcadikán, neves regényírónk, Jókai Mór születésnapján ünnepeltük hazánkban a Magyar Széppróza Napját. Ezen jeles alkalomból, Janáky Marianna író és költő rendhagyó irodalomóráján szerezhettek újabb ismereteket a Makói József Attila Gimnázium diákjai.

Tovább 2018-02-22

Makói Híradó 2018.02.21. HD

- Nyitott ajtók a polgármesternél - A járdák már jók, a közbiztonság még nem - Rendkívüli ülésen tanácskozott a képviselő-testület - 1300 aláírást gyűjtött össze egy nap alatt Lázár János - Sima győzelem a férfi kézilabdázóknál - Kerékpárúttal a sokszínű infrastruktúráért

Tovább 2018-02-21

Nyitott ajtók a polgármesternél

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester hivatali irodájában. A város vezetőjét most is leginkább szociális és lakhatási problémákkal keresték fel, de új vállalkozás elindításával, sőt a Honvéd városrész rehabilitációjával kapcsolatban is érkeztek érdeklődők.

Tovább 2018-02-21

A járdák már jók, a közbiztonság még nem

Problémák sokaságát sorolták a 6-os választókerület lakói a kedd este tartott fórumon. A megoldásokat Toldi János önkormányzati képviselő, valamint Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette. A körzet legjelentősebb beruházásáról is szó esett, melyet személyesen a tervezők mutattak be az érdeklődőknek.

Tovább 2018-02-21

FogadóÓra vendége Lázár János országgyűlési képviső

FogadóÓra vendége Lázár János országgyűlési képviső

Tovább 2018-02-21

Sima győzelem a férfi kézilabdázóknál

A kettős emberhátrány ellenére is gálázott a CONTITECH Makói KC a tavaszi szezon legelső mérkőzésén. A férfi kézisek kiemelkedő védelmüknek köszönhetik sikerüket.

Tovább 2018-02-21

1300 aláírást gyűjtött össze egy nap alatt Lázár János

Az április 8-ai országgyűlési választáshoz kapcsolódóan hétfőn kezdődött az ajánlások összegyűjtése, és tegnap a Csongrád megyei 4-es számú választókerületben újrainduló Lázár János már 1300 darab aláírást le is adott a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Helyi Választási Irodájában. Az országgyűlési képviselő-jelölt a következő négy évben a legfontosabb feladatának az emberek segítését és a haza védelmét tartja.

Tovább 2018-02-21

Rendkívüli ülésen tanácskozott a képviselő-testület

Ma reggel Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete rendkívüli ülésen vitatott meg több fontos napirendi pontot. A Polgármesteri Hivatal nagytermében szó esett többek között a város 2017. évi költségvetésének módosításáról és Farkas Éva Erzsébet polgármester béren kívüli juttatásának sorsáról is.

Tovább 2018-02-21

Kerékpárúttal a sokszínű infrastruktúráért

Február 21-én kezdődtek meg a Maroslelét, Makót és Hódmezővásárhelyt összekötő kerékpárút építési munkálatai. Lázár János országgyűlési képviselő Maroslelén elmondta, véleménye szerint a környékbeliek számára sok új lehetőséget kínál majd a beruházás.

Tovább 2018-02-21

Hírextra – 2018-as költségvetés

vendégeink: Farkas Éva Erzsébet Makó polgármestere és Vargáné Nagy Éva pénzügyi irodavezető 2018.02.20.

Tovább 2018-02-20

Makói Híradó 2018.02.20. HD

- 18 millióból újul meg az SZTK mögötti parkoló - 40 millió forintból újult meg a maroslelei bibliotéka - Sulivilág a Bartókban - Jobbikkal vagy anélkül? - Rangadót vesztett a Makói KC

Tovább 2018-02-20

Jobbikkal vagy anélkül?

Hivatalosan is megkezdődött a kampány az április 8-ai országgyűlési választásokra. A Csongrád megyei 4-es számú választókerületben a múlt héten az MSZP-Párbeszéd közös jelöltje, Rója István is bemutatkozott, ahol a DK is jelen volt, mint támogató szervezet. A sajtótájékoztatón a két párt között több kérdésben is véleménykülönbség merült fel, melyet nem rejtettek véka alá. Ilyen volt a Jobbikkal való összefogás lehetősége, melyre három különböző választ is kaptunk.

Tovább 2018-02-20

18 millióból újul meg az SZTK mögötti parkoló

Évtizedes problémát orvosol a makói kórház egy nyertes pályázatnak köszönhetően, mely során bruttó 18 millió forintból megújítják a szakrendelő intézet mögötti parkolót. Ezt követően az intézmény környezetének közlekedési rendjét is átalakítják – derült ki azon a mai sajtótájékoztatón, amelyet Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő és Dr. Nagy Jenő telephely igazgató főorvos tartottak.

Tovább 2018-02-20

Rangadót vesztett a Makói KC

A találkozó utolsó negyedében hagyta veszni magát a Makói KC női kézilabdacsapata. A maros-mentiek nagy küzdelemben maradtak alul a jelentős játékerővel bíró Csorvási SK együttesével szemben.

Tovább 2018-02-20

40 millió forintból újult meg a maroslelei bibliotéka

Az, hogy valaki kistelepülésen lakik, nem jelenti azt, hogy ne élhessen minőségi életet: a tudást hozzáférhetővé kell tenni mindenki számára. Ezt mondta Lázár János Maroslelén, ahol egy megújult könyvtárat adtak át. Az épületet 40 millió forintból építették újjá, mely mostantól az olvasás élményén túl közösségi térként is szolgál majd az itt élőknek.

Tovább 2018-02-20

Sulivilág a Bartókban

Lezárult a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének Sulivilág programsorozata. A foglalkozásokon az óvodások megismerkedhettek az iskola tanítóival, valamint az intézmény légkörével.

Tovább 2018-02-20

Megkezdték a rendelést a felújított újvárosi rendelőben

Ma reggeltől már újra a Justh Gyula utcai orvosi rendelőben fogadják a betegeket Újvároson. A mintegy 42 millió forintból teljes körűen felújított intézményt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kádár József önkormányzati képviselő is megtekintették.

Tovább 2018-02-19

Makói Híradó 2018.02.19. HD

- Megkezdték a rendelést a felújított újvárosi rendelőben - 18 térségi település polgármestere támogatja Lázár Jánost - Adományosztás a Hunyadi utcában - Az elmúlt 4 év makói eredményei 19 oldalon - Jó formában a Makó FC a bajnoki rajt előtt

Tovább 2018-02-19

18 térségi település polgármestere támogatja Lázár Jánost

Földeák Község Önkormányzata polgármesteri találkozóra invitálta a Csongrád megye 4-es számú választókerületéhez tartozó települések vezetőit. A rendhagyó eseményen a jelenlévők egy nyilatkozat aláírásával szentesítették elkötelezettségüket Lázár János, a térség országgyűlési képviselője mellett. Ezt követően a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszönetet nyilvánított a támogatásukért és az eddig végzett közös munkáért.

Tovább 2018-02-19

Az elmúlt 4 év makói eredményei 19 oldalon

Lázár János országgyűlési képviselő értékelő kiadványt tárt a nyilvánosság elé, melyben az elmúlt évek makói eredményeiről, sikereiről és jelenleg is folyamatban lévő projektjeiről tájékoztatja a lakosságot. A füzet számszerűsítve számol be többek között a helyi kórház- és iskolafejlesztésekre fordított keretösszegekről, a városba érkező támogatásokról, de a miniszter parlamentben tett indítványairól és felszólalásairól is tájékozódhat az olvasó.

Tovább 2018-02-19

Adományosztás a Hunyadi utcában

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programot indított a magyar kormány az Európai Unióval közösen, melynek keretén belül adományosztásra került sor csütörtökön, a Hunyadi utcában. A tartós élelmiszereken felül az újszülöttek gondozásához elengedhetetlen eszközöket is biztosítanak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád megyei kirendeltségének munkatársai.

Tovább 2018-02-19

Jó formában a Makó FC a bajnoki rajt előtt

Edzőmeccsekkel készül a márciusi rajtra az M-Foci Kft. Az NB III-as csapat eddig kétszer lépett pályára, két győzelmet bezsebelve. Hétvégén a Méhkerék együttesét fogadták az Erdei Ferenc téri sportpályán.

Tovább 2018-02-19

Makói Híradó 2018.02.16. HD

- Jelölt már van, a program még várat magára - Mesterségek a makói múzeumban - Boldog iskola, boldog óvoda - Hétvégén rajtol a kézilabda bajnokság - Rövid hírek térségünkből

Tovább 2018-02-16

Jelölt már van, a program még várat magára

Bár már tavaly augusztusban Botka László, az MSZP akkor még miniszterelnök-jelöltje bemutatta Rója Istvánt, mint a Csongrád 4-es számú választókerület országgyűlési képviselő-jelöltjét, ma Buzás Péter, az MSZP helyi elnöke újra megtette ezt. Mint köztudott, Mucsi Tamás visszalépett Rója javára, mindezek ellenére a két párt között több véleménykülönbség is felmerült a sajtótájékoztatón.

Tovább 2018-02-16

Boldog iskola, boldog óvoda

Megtartotta nyílt nap sorozatát a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola. Míg az ovisok a jövendőbeli tanítókkal ismerkedtek meg, a jelenlegi diákokat szüleik figyelték érdeklődve.

Tovább 2018-02-16

Mesterségek a makói múzeumban

Kőműves, burkoló, valamint festő szakos tanulók bővítették tudásukat hat hónapon keresztül a József Attila Múzeumban. Az „Újratervezés” mintaprojekt keretén belül szakmai előadásokon, kirándulásokon vettek részt a nebulók, melyeknek köszönhetően a leendő hivatásuk csínját-bínját is elleshették.

Tovább 2018-02-16

Hétvégén rajtol a kézilabda bajnokság

Hazai pályán kezdik meg a 2018-as tavaszi szezont városunk kézilabdacsapatai. A CONTITECH Makói KC szombaton a Túrkeve gárdáját fogadja, míg a Makói KC lányai a Csorvás együttese ellen csapnak össze az első bajnoki mérkőzésen.

Tovább 2018-02-16

Társalgó – gombavató, szalagavatók Makón

Társalgó - gombavató, szalagavatók Makón

Tovább 2018-02-15

Makói Híradó 2018.02.15. HD

- Repkedtek a milliárdok, újabb beruházások jöhetnek - Állnak a falak, már a tetőt építik az új könyvtárnál - A gyerekek szociális jólétének és életminőségének javítása a cél - Makó városában húszezer választópolgár szavazhat - Élelmiszert és ruhát osztott a Romano Kraj Jogvédő Egyesület - „Menő iskolává” válik a JAG

Tovább 2018-02-15

Makó városában húszezer választópolgár szavazhat

A Nemzeti Választási Iroda az országgyűlési képviselő választásokról szóló értesítő küldeményeit a Magyar Posta nemrégiben kezdte el kézbesíteni az érintett 7,9 millió választópolgárnak. A tájékoztatót február 19-ig kell megkapniuk, mely a választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról ad információkat.

Tovább 2018-02-15

A gyerekek szociális jólétének és életminőségének javítása a cél

Javában tart a „Nem vagy egyedül, avagy óvodai és iskolai szociális segítés fejlesztése a makói járásban” című projekt, melyet a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény valósít meg nyolc köznevelési létesítmény bevonásával. A sokrétű pályázatban résztvevő felek egy sajtótájékoztató keretében számoltak be az eddigi eredményekről és a további tervekről.

Tovább 2018-02-15

Állnak a falak, már a tetőt építik az új könyvtárnál

Gyakorlatilag száz százalékban elkészültek az új könyvtár falai – derült ki azon a tegnapi sajtótájékoztatón, melyet Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő tartottak. A munkálatok ütemterv szerint haladnak, a bibliotékát várhatóan 2019 első felében adják át az kultúrakedvelőknek.

Tovább 2018-02-15

Állnak a falak, már a tetőt építik az új könyvtárnál

Gyakorlatilag száz százalékban elkészültek az új könyvtár falai – derült ki azon a tegnapi sajtótájékoztatón, melyet Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő tartottak. A munkálatok ütemterv szerint haladnak, a bibliotékát várhatóan 2019 első felében adják át az kultúrakedvelőknek.

Tovább 2018-02-15

Élelmiszert és ruhát osztott a Romano Kraj Jogvédő Egyesület

A Romano Kraj Jogvédő Egyesület és a Johannita Segítő Szolgálat többek között rendezvényekkel, képzésekkel és adományokkal próbálja segíteni a rászoruló kisebbséget. Szervezésükben közel egy tonna ruhát és több száz élelmiszercsomagot osztottak ki szombaton a makói Bethlen utcában.

Tovább 2018-02-15

„Menő iskolává” válik a JAG

A Makói József Attila Gimnázium kettő másik, szintén a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ szárnyai alatt működő iskolával közösen új, „Modern tudás, menő iskola” elnevezésű EFOP projektbe kezdett. A hosszútávú együttműködés nyitórendezvénye kedden került megrendezésre a Glorius Vigadóban, ahol a résztvevők az intézmények bemutatkozásai után egy, a jelenkor oktatási sajátosságairól szóló előadást is meghallgathattak.

Tovább 2018-02-15

Makói Híradó 2018.02.14. HD

- Makó, a gyarapodó város - Támogatja cégeit a makói önkormányzat - A család egy híd a múlt és a jövő között - Zárónapjához érkezett a „Hagyma-Ma” mintaprojek - Alakformálás a KERI tornatermében

Tovább 2018-02-14

FogadóÓra – Dr. Sánta Sándor

Honvéd városrész rehabilitációja

Tovább 2018-02-14

Makó, a gyarapodó város

Újváros fejlesztésének terveiről, valamint a jelenlegi beruházásokról is beszámolt kedden Kádár József önkormányzati képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester. A lakossági fórumon többek között elhangzott, hogy új parkolókat alakítanának ki a Justh Gyula utcában, emellett az épülő kézilabda munkacsarnok alaprajzát is ismertették a jelenlévőkkel.

Tovább 2018-02-14

Támogatja cégeit a makói önkormányzat

344 millió forint működési támogatást szavazott meg a grémium az önkormányzati fenntartású cégek költségvetéséhez a legutóbbi testületi ülésen. Míg a tavalyi évhez képest a Hagymaház és az Erdei János Városi Sportcsarnok idén 15 millió forinttal kevesebből gazdálkodhatnak, addig a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. a megnövekedett feladatok ellátása végett 62 millió forinttal kap többet.

Tovább 2018-02-14

Alakformálás a KERI tornatermében

Alakformálás, zsírégetés, jobb kondíció - az ezekre való törekvés mindegyike megjelent a vasárnap délutáni ingyenes edzésen az „Ezt válaszd!” keretén belül. A KERI tornaterme négy hónapja közel száz mozogni vágyóval telik meg minden hétvégén, hogy együtt égessék el kalóriájukat.

Tovább 2018-02-14

Bekukkantó a Bartók Iskolába

Megtartotta beiskolázási délelőttjét a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye a jövendőbeli elsősök számára. Az érdeklődők a matematika és a magyar nyelv tanóráival ismerkedhettek meg, valamint bepillantást nyerhettek az iskola mindennapjaiba.

Tovább 2018-02-14

Zárónapjához érkezett a „Hagyma-Ma” mintaprojekt

A József Attila Múzeumban tavaly szeptemberben indult útjára a „Hagyma-Ma, Újratervezés, Testhönálló textíliák” elnevezésű mintaprojekt, amely most a végéhez közeledik. A kezdeményezés hagymatermesztéssel foglalkozó szekciójának záróeseményét hétfőn tartották a múzeumban, amelyen ez alkalommal a Pápay Endre Oktatási Intézmény kertész tanulói mellett egyetemi hallgatók is részt vettek.

Tovább 2018-02-14

A család egy híd a múlt és a jövő között

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Makói Csoportjának szervezésében tartott előadást Bíró László római katolikus püspök. Az előadó a család fontosságáról beszélt a nagyérdeműnek a Korona Dísztermében a Házasság hete programsorozat kapcsán.

Tovább 2018-02-14

HírExtra – ContiTech 2018.02.13.

Mai vendégeim ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.- től érkeztek,idén lesz 23. éve hogy a Continental csoport Makóra költöztette gyárát.Akkor 13 dolgozót foglalkoztattak. Azóta a környék legnagyobb munkáltatójává nőtte ki magát a cég. Jelenleg több mint 3700 an dolgoznak a két telephelyen,Makón és Vácon.Folyamatos bővítés, új termékek és technológiai fejlődés szoros kapcsolat a Szegedi Tudományegyetemmel. Ezekről fogunk beszélgetni...

Tovább 2018-02-14

Makói Híradó 2018.02.13. HD

- Közel 6 millió forintból bővült a makói kórház eszközparkja - 60 szalagot tűztek fel a Galamb iskola bálján - Lázár szerint a JOBBIK saját magát járatja le - Évek óta növekedést mutat a ContiTech

Tovább 2018-02-13

Évek óta növekedést mutat a ContiTech

A Continental ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. eredményei évről-évre komoly fejlődést mutatnak. A több fronton is innovatív lehetőségeket kereső vállalat a 2017-es időszakot pozitívan zárta, 12%-os árbevételt könyvelhetett el. Projektjeiken keresztül igyekeznek bebiztosítani egy fenntartható fejlődési modellt a jövőre nézve.

Tovább 2018-02-13

Lázár szerint a JOBBIK saját magát járatja le

A Jobbik szerint a kormány falurombolásra készül a magyar önkormányzatiság felszámolásával – írja a makohirado.hu egyik újságírója cikkében. Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint a párt nemrégiben levélben fordult néhány kistelepülés vezetőjéhez, melyben önállóságuk miatt aggódnak. Lázár János országgyűlési képviselő ezt az évek óta rendre felbukkanó híresztelést a Kormányinfón ismét cáfolta, véleménye szerint a JOBBIK ezzel csak saját magát járatja le.

Tovább 2018-02-13

60 szalagot tűztek fel a Galamb iskola bálján

Makón a szalagavatók 2018-as sorát a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola zárta. Ünnepélyes keretek között hatvan végzős diák kapta meg szalagját.

Tovább 2018-02-13

Közel 6 millió forintból bővült a makói kórház eszközparkja

Közel 3 millió forint gyűlt össze Szentpéteri Csilla zongoraművész tavalyi jótékonysági koncertjén, melyet az Állami Egészségügyi Ellátó Központ is megtoldott ugyanekkora összeggel. Az ebből vásárolt eszközöket a Makói Kórház Szent István termében mutatták be a sajtó képviselőinek.

Tovább 2018-02-13

Makói Híradó 2018.02.12. HD

- Megkezdődik Honvéd infrastrukturális fejlesztése - Czirbus Gábor kérdése a makói ellenzéknek: „Vásárhely kié?” - A polgármester is köszöntötte 90. születésnapján Jámbor Zoltánt - Választ várnak az MSZP makói iroda vezetőjétől - Közel száz végzős tanulón díszelgett a zöld gomb - Eredményes évet zárt a József Attila Múzeum 2017-ben

Tovább 2018-02-12

Választ várnak az MSZP makói iroda vezetőjétől

Egy pártsemleges kampányban mit keres a Magyar Szocialista Párt Makói Szervezetének iroda vezetője? – ezt a kérdést vetette fel Csávás Antalnak címezve a testületi ülést követő sajtótájékoztatóján Czirbus Gábor, a FIDESZ helyi elnöke. Televíziónk megkereste az érintettet is, hogy reagáljon az elhangzottakra.

Tovább 2018-02-12

A polgármester is köszöntötte 90. születésnapján Jámbor Zoltánt

Jámbor Zoltánt 90. születésnapján köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő. A jeles alkalmon oklevéllel és tortával kedveskedtek a szépkorúnak, aki a beszélgetés során felidézte életének fontosabb állomásait.

Tovább 2018-02-12

Közel száz végzős tanulón díszelgett a zöld gomb

A Makói József Attila Gimnázium tizenkettedikes tanulói az Erdei János Városi Sportcsarnokban ünnepelték felnőtté válásuk egyik legmeghatározóbb eseményét, a Gombavató bált. A teltházas rendezvényt látványos táncprodukciók, változatos zenei előadások, valamint megindító pillanatok tarkították.

Tovább 2018-02-12

Könyvtár építés Makó, 2018.02.12.

készítette: Borka Péter Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/ Honlap: http://makotv.hu/ Videó csatorna : https://www.youtube.com/MakoiVTV

Tovább 2018-02-12

Megkezdődik Honvéd infrastrukturális fejlesztése

Makó Város Önkormányzata 2018. január elsején elindította a „Honvéd városrészi központ építése” című projektet, mely megvalósítására 730 millió forint Európai Uniós támogatás áll rendelkezésre. A pályázat során történő infrastrukturális fejlesztések részleteiről egy megbeszélés során értesültek a Támogató Csoport tagjai.

Tovább 2018-02-12

Czirbus Gábor kérdése a makói ellenzéknek: „Vásárhely kié?”

Vásárhely kié? – tette fel a kérdést Czirbus Gábor a legutóbbi testületi ülésen az ellenzéki képviselőknek, utalva arra, hogy az MSZP Makói Szervezetének iroda vezetője egy fotó tanúsága szerint a függetlenként induló Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester-jelölt mellett kampányol. Az alpolgármester továbbá arra is választ várt, mi az oka annak, hogy a DK és a pártokhoz állítólag nem kötődő jelölt ugyanazzal a szlogennel hirdeti magát.

Tovább 2018-02-12

Eredményes évet zárt a József Attila Múzeum 2017-ben

Eredményes évet tudhat maga mögött a makói közgyűjteményi intézmény. Tavaly közel 17000 fő látogatott el a József Attila Múzeumba, mely 2500-al több, mint 2016 folyamán.

Tovább 2018-02-12

Makói Híradó 2018.02.09. HD

- 160 millió forintból folytatódik a járdafelújítási program - Nyilatkozat az illegális bevándorlás elutasításáról - Testközelben a miniszterrel - Czirbus: „Makó nem kér a kötelező betelepítésből! - „Lelkemben Korea” - Új köntösbe bújt az újvárosi orvosi rendelő - Mintaprojektet zárt a József Attila Múzeum

Tovább 2018-02-09

Testközelben a miniszterrel – Lázár János egy hete

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője a napokban indította útjára honlapját, ahol szinte minden, a politikussal kapcsolatos írott és képi anyag hozzáférhető az érdeklődők számára. Többek között egy nyolc részes videósorozat is megtekinthető az internetes oldalon, amelyben a képviselő egy egész hetét kísérheti végig a néző, ahogy nem csupán politikusként, de férjként és kétgyermekes apaként is megállja a helyét.

Tovább 2018-02-09

160 millió forintból folytatódik a járdafelújítási program

Megkezdődött az idei évi első lakossági fórumsorozat. A Bajza utcai iskolában Dr. Hadik György önkormányzati képviselő Czirbus Gábor alpolgármesterrel közösen várta a 4-es számú választókerület polgárait. A tegnap esti eseményre több észrevétellel, valamint kéréssel érkeztek a lakosok.

Tovább 2018-02-09

Czirbus: „Makó nem kér a kötelező betelepítésből!”

„Török Miklós és Gáspár Sándor képviselők kiálltak a kötelező betelepítési kvóta mellett, és ezzel együtt elfogadták azt is, hogy Makóra migránsokat telepíthessenek be” – így reagált ma délután a legutóbbi testületi ülésen történtekre Czirbus Gábor, a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség helyi elnöke sajtótájékoztatóján.

Tovább 2018-02-09

Nyilatkozat az illegális bevándorlás elutasításáról

Közel másfél órás vita alakult ki az év első makói testületi ülésén az illegális bevándorlás és az azt támogató szervezetek, bevándorlást szervező irodák elutasításáról szóló nyilatkozat tárgyalása során. A képviselők többsége a kezdeményezés mellé állt, míg Gáspár Sándor és Török Miklós nem értett egyet az abban foglaltakkal.

Tovább 2018-02-09

XVII. Páger Antal-színészdíj átadó ünnepség – Makó

Gálffi László kapta az idei Páger Antal-színészdíjat Makó, 2018.02.04. Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/ Honlap: http://makotv.hu/ Videó csatorna : https://www.youtube.com/MakoiVTV

Tovább 2018-02-09

Mintaprojektet zárt a József Attila Múzeum

Véget ért a József Attila Múzeum „Testhönálló textíliák” című mintaprojektje. A hétfői záró alkalmon a diákok felidézték a tanultakat, valamint egy tapasztalataikat összegző kérdőívet is kitöltöttek.

Tovább 2018-02-09

Új köntösbe bújt az újvárosi orvosi rendelő

Belülről és kívülről is teljesen megújult a Justh Gyula utcai orvosi rendelő. Az ÁNTSZ felé az átadás már megtörtént, jelenleg a bútorok elhelyezése és összeszerelése folyik. A rendelés február 19-én kezdődik meg a korszerűsített intézményben.

Tovább 2018-02-09

„Lelkemben Korea”

Czibolya Kálmán filmvetítésekkel gazdagon illusztrált előadására került sor hétfőn a Szent István Szabadegyetem keretében. A „Lelkemben Korea” című alkalmon a Makói Videóműhely vezetője az ázsiai országgal kapcsolatos alkotásaiból válogatott.

Tovább 2018-02-09

Táralgó – Páger Antal Színészdíj 2018.02.08.

Táralgó - Páger Antal Színészdíj 2018.02.08.

Tovább 2018-02-08

Makói Híradó 2018.02.08. HD

- Lázár az ivóvízminőség-javító programról: „Az előző városvezetés legdurvább hagyatéka!” - Befejeződött a Hagymaház felújítása - Vélemények ütköztek az év első rendes testületi ülésén -Látogatási tilalom a megyei kórházakban - A JAG tanulói is táncra perdülnek - Új mérőlabort kaptak a Návaysok

Tovább 2018-02-08

A JAG tanulói is táncra perdülnek

A JUGYU és a KERI szalagavatója után a Makói József Attila Gimnázium végzős diákjainak tűzik fel a zöld gombokat. A fiatalok már izgatottan várják, hogy az elegáns öltönyökben és a fehér menyasszonyi ruhákban bemutathassák, amit a táncórákon tanultak.

Tovább 2018-02-08

Vélemények ütköztek az év első rendes testületi ülésén

Megújult környezetben, a Polgármesteri Hivatal friss köntösbe öltözött nagytermében került sor szerdán a makói képviselő-testület idei első rendes ülésére. A hosszú, vitáktól sem mentes tanácskozáson megszavazták többek között a város 2018-as költségvetését, de nyilatkozatot tettek a bevándorlást és az azt támogató intézmények elutasításáról is.

Tovább 2018-02-08

Lázár az ivóvízminőség-javító programról: „Az előző városvezetés legdurvább hagyatéka!”

A magyar kormány újabb segítséget nyújt, mely során 950 millió forintot biztosít a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt befejezéséhez - jelentette be ma délelőtt Lázár János országgyűlési képviselő, miután megbeszélést folytatott Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel. A közel négy éve húzódó botrány végére várhatóan 2019-ben kerülhet pont, amennyiben sikerül a szakhatósági előírásoknak megfelelő, egészséges ivóvizet nyújtani a térségben élőknek.

Tovább 2018-02-08

Új mérőlabort kaptak a Návaysok

10 millió forintból kialakított új mérőlabort avattak fel pénteken a Návay iskola Bajza utcai épületében. A Vállalkozók évének nyitóeseményével egybekötött ünnepélyes átadón a gépész szakma oktatásának jövőjéről is szó esett.

Tovább 2018-02-08

Látogatási tilalom a megyei kórházakban

Az influenza-járványküszöb elértése miatt látogatási tilalmat rendelt el az összes megyei kórház fekvőbeteg-ellátó intézetébe a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztálya. A vizsgált minták döntő részében a B vírus jelenlétét mutatták ki a szakemberek.

Tovább 2018-02-08

Befejeződött a Hagymaház felújítása

Kívülről teljesen megújult Makó legrégebbi Makovecz épülete, az idén 20 éves Hagymaház. A beruházás részleteiről Farkas Éva Erzsébet polgármester, Czirbus Gábor alpolgármester és Szőllösy Béla műszaki ellenőr tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt az intézmény aulájában.

Tovább 2018-02-08

HírExtra – SZIGNUM 2018.02.06.

HírExtra - SZIGNUM 2018.02.06.

Tovább 2018-02-06

Makói Híradó 2018.02.06. HD

- Makó legjobb vállalkozásait díjazták - Gálffi László: „Páger Antal bennem él” - Dr. Sánta Sándor – orvos és politikus festőecsettel - Megható pillanatok a KERI-ben - Helló, Modern Agrárium! – Vár az SZTE Mezőgazdasági Kara - Rövid hírek

Tovább 2018-02-06

Helló, Modern Agrárium! – Vár az SZTE Mezőgazdasági Kara

Február 15-ig adhatják le jelentkezéseiket azok, akik szeptembertől valamilyen felsőoktatási intézményben szeretnék folytatni tanulmányaikat. A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara új szakokat, tartalmi és módszertani megújulást kínál a hallgatóknak. Ennek részleteiről beszélt televíziónknak Dr. habil. Horváth József dékán.

Tovább 2018-02-06

Megható pillanatok a KERI-ben

A makói KERI-ben is ünnepélyes keretek között búcsúztak a végzős diákok iskolájuktól a szombaton megrendezett szalagavatón. A hagyományosan az Erdei János Városi Sportcsarnokban megrendezett ünnepségen a hozzátartozók a szalagtűzés után megtekinthették a végzős osztályok táncait, melyeket zenés-énekes előadások és szívhez szóló vetítések tettek még bensőségesebbé.

Tovább 2018-02-06

Makó legjobb vállalkozásait díjazták

A településünkön kiemelt szerepet kap a turisztika, ezért Makó Város Önkormányzata évről-évre a Best of Makó díjban részesíti azokat a vállalkozókat, akik ezen a területen színvonalas munkát végeznek. A rangos elismerést több különdíjjal együtt a Vállalkozók bálján adták át a kitüntetetteknek. Az ünnepélyes estének a Glorius Vigadó adott otthont.

Tovább 2018-02-06

Gálffi László: „Páger Antal bennem él”

Gálffi László 43 éve szolgálja a közönséget színpadon, mozivásznon, képernyőn és pódiumon. Közel száz színházi bemutató és hetvennél is több filmes, televíziós alakítás áll mögötte. Színészi játékáért és életművéért számos szakmai és közönségdíjat is magáénak tudhat. A Páger Antal Színészdíj kuratóriuma pedig idén egyhangúlag az Örkény Színház alapító tagjának ítélte oda a Páger-gyűrűt. Stábunk a díjátadó után a kezdeti éveiről, a Vígszínházról és a makói születésű színészóriáshoz fűződő kapcsolatáról is kérdezte.

Tovább 2018-02-06

Dr. Sánta Sándor – orvos és politikus festőecsettel

A Hagymaházban nyílt kiállítás hétfőn Dr. Sánta Sándor festményeiből. A 40 esztendős munkásságot felölelő tárlatra a város díszpolgárának barátai, kollégái és tisztelői is ellátogattak, megtöltve a galériát.

Tovább 2018-02-06

Makói Híradó 2018.02.05. HD

- Gálffi László kapta a 17. Páger Antal Színészdíjat - A négykerekű nagy mestere - A Jugyusok már megkapták a felnőtté válás szalagját - Egészségházzal a korszerűbb betegellátásért - Visszatekintés a magyar motorgyártás fénykorára - Honosítási ünnepség a Városházán

Tovább 2018-02-05

Gálffi László kapta a 17. Páger Antal Színészdíjat

17. alkalommal gyűlt össze Páger Antal makói születésű színészóriás tiszteletére a nagyérdemű tegnap délután a Hagymaházban. Téni bácsi születésének 119. évfordulóján ünnepélyes keretek között Gálffi László Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész vehette át a Páger-díjat.

Tovább 2018-02-05

A négykerekű nagy mestere

Mint arról már korábban beszámoltunk, a múlt héten kezdetét vette a Vállalkozók Éve Makón, az ünnepélyes nyitóeseményen Galamb Józsefre, a város híres mérnökére emlékeztek a résztvevők. A nagyvolumenű rendezvényen előadást tartott Szakács Gábor gépészmérnök, valamint az emléknapon tiszteletét tette Györke Orsolya, a Ford Magyarország PR és közkapcsolatok igazgatója, illetve Lőrincz Péter, a konstruktőr egyik leszármazottja is.

Tovább 2018-02-05

A Jugyusok már megkapták a felnőtté válás szalagját

Az elmaradhatatlan keringők, a színvonalas ének-zenés produkciók és néhány útravaló gondolat - ezek jellemezték a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola péntek esti szalagavatóját. Az idei báli szezont Makó egyetlen református középiskolája nyitotta meg.

Tovább 2018-02-05

Honosítási ünnepség a Városházán

Huszonhárom fővel gyarapodott a magyar állampolgárok száma városunkban. Makó Város Önkormányzatának felújított dísztermében csütörtökön tartották meg az idei év legelső rendezvényét, ahol közel negyven fő énekelte el közösen a Himnuszt.

Tovább 2018-02-05

Egészségházzal a korszerűbb betegellátásért

Megnyitotta kapuit az Egészségház Magyarcsanádon, melyben a háziorvosi rendelő mellett helyet kapott a védőnői szolgálat és egy vadonatúj gyógyszertár is. A 120 millió forintból megvalósult beruházást szombaton Lázár János országgyűlési képviselő is megtekintette, sőt vitaminokat is vásárolt a patikában.

Tovább 2018-02-05

Visszatekintés a magyar motorgyártás fénykorára

A Makói Fiatalok Akadémiája, valamint a Maros-parti Veterán Autós-Motoros Közhasznú Sportegyesület az emléknapon egy rendhagyó, Retro Motor kiállítással adózott Galamb József emléke előtt. A tárlatra látogatók egy-egy régi hazai márka jól ismert darabjait tekinthették meg az Ifjúsági Színtérben.

Tovább 2018-02-05

Makói Híradó 2018.02.02. HD

- Megnyitották a Vállalkozók Évét Makón - Artisjus Irodalmi Díjat vehetett át a makói születésű Turi Tímea - Juniorokkal erősít a CONTITECH Makói KC - Vizsgakiállítás a Bartókban - A műveltség püspökére emlékeztek

Tovább 2018-02-02

Megnyitották a Vállalkozók Évét Makón

Helyreállítják Makó ipartörténeti jelentőségű épületének, a Deák Ferenc utcai egykori Ford lerakat teljes homlokzatát, melynek köszönhetően egy újabb Galamb József emlékhely kialakítására kerül sor a városban – jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester a Vállalkozók Éve nyitóeseményén a Hagymaházban. Latorcai Csaba társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár a kezdeményezéshez biztosította a Miniszterelnökség támogatását.

Tovább 2018-02-02

Artisjus Irodalmi Díjat vehetett át a makói születésű Turi Tímea

„Anna visszafordul” címmel megjelent verseskötetéért vehette át csütörtökön, Budapesten az Artisjus Irodalmi Díjat a makói születésű Turi Tímea. A fiatal költőnek ez az első olyan díja, amellyel kifejezetten a szépírói tevékenységét ismerték el, ezért az kiemelt jelentőséggel bír számára.

Tovább 2018-02-02

Juniorokkal erősít a CONTITECH Makói KC

Hamarosan megkezdi a tavaszi szezont a CONTITECH Makói KC. A férfi kézilabdázók a tabella 10. helyén zárták a 2017-es évet. A játékos állomány csak részben változott, így a vezetés a megmaradt csapat erősítésen dolgozik január óta.

Tovább 2018-02-02

Vizsgakiállítás a Bartókban

Csütörtök délután nyitotta meg hagyományos félévi vizsgakiállítását a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti tanszaka. Az érdeklődők 68 kisdiák műveit tekinthették meg az intézmény aulájában.

Tovább 2018-02-02

A műveltség püspökére emlékeztek

Lonovics József születésének 225. évfordulója alkalmából tartottak csütörtökön ünnepi megemlékezést a Fájdalmas Szűzanya Kápolnában. A Csanádi egyházmegye egykori püspöke több alkalommal is vendége volt a makóiaknak. A legtöbben az egyházmegye bölcs kormányzójaként ismerik el tettei miatt.

Tovább 2018-02-02

Társalgó 2018.02.01.

Társalgó 2018.02.01.

Tovább 2018-02-01

Makói Híradó 2018.02.01. HD

- Mentőöv Csanádpalotának - Nógrádi: „A multikulturális társadalom megbukott, nem megy az integráció!” - Nyílt nap a Kálvin Téri Református Általános Iskolában - Pöttöm Palota a Kassai utcai oviban - Rövid hírek térségünkből

Tovább 2018-02-01

Nógrádi: „A multikulturális társadalom megbukott, nem megy az integráció!”

.: Egyre több ország támogatja a magyar kormány elképzeléseit, miszerint meg kell állítani a migrációt és felül kell bírálni a kvóta-rendszert – mondta el Nógrádi György televíziónknak. Azt követően, hogy a Városépítők Társasága és a Makói Polgári Szalon vendégeként közel kétszáz fős közönségnek tartott előadást a Korona Konferenciaközpont földszinti termében.

Tovább 2018-02-01

Mentőöv Csanádpalotának

Korábbi híradónkban beszámoltunk már arról, hogy Nyergesné Kovács Erzsébet polgármesterré választását követően szembesült azzal a ténnyel, hogy Csanádpalota csődben van. A képviselő-testület többszöri nekifutást követően végül adósságrendezési eljárást kezdeményezett, emellett a város első embere Lázár János segítségét is kérte. Egy tegnapi lakossági fórumon a miniszter bejelentette, hogy közbenjárásának köszönhetően a település pénzügyi gondjai rendezésére 72 millió forintot kap a Belügyminisztériumon és a Nemzetgazdasági Minisztériumon keresztül.

Tovább 2018-02-01

Nyílt nap a Kálvin Téri Református Általános Iskolában

Nyílt napot tartott a Kálvin Téri Református Általános Iskola a nagycsoportosok számára. A leendő elsősök angol, matek és informatika órákra ülhettek be, míg szüleik a továbbtanulásról hallgathattak meg tájékoztatót.

Tovább 2018-02-01

Pöttöm Palota a Kassai utcai oviban

Idén is játékos foglalkozásra invitálják az óvodába készülő gyermekeket és szüleiket a Makói Óvoda Kassai utcai épületébe. A rendezvényeken a pöttömöket mondókák, mesék és játékok szórakoztatják, míg az anyukák és apukák feltehetik kérdéseiket az ovis élettel kapcsolatosan.

Tovább 2018-02-01

Makói Híradó 2018.01.31. HD

- Idén is átadták Az Év Embere díjakat - Több mint 10 ezer fő használja az e-személyit a Makói Járásban - 17 éve indult útjára a Páger Antal Színészdíj - Galamb Emléknap lesz Makón - Idén egymillióval több szja tervezetet készít a NAV

Tovább 2018-01-31

17 éve indult útjára a Páger Antal Színészdíj

Immáron 17 éve annak, hogy Makó városa civil kezdeményezésre megalapította a Páger Antal Színészdíjat. A rangos elismerést első alkalommal 2002-ben, Téni bácsi születésének 103. évfordulóján adták át. A Társulat azóta évről évre bővül a magyar színjátszás jeles személyiségeivel, 2018-ban Gálffi László Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész lép be a kitüntetettek sorába.

Tovább 2018-01-31

Idén is átadták Az Év Embere díjakat

Mint ahogy már három éve, idén is átadták „Az Év Embere” kitüntetéseket. A Délmagyarország című napilap által alapított díjat mindig azoknak a hétköznapi hősöknek ítélik oda, akik munkájukkal sokat tesznek a közösségért, amelyben élnek. A díjátadóra Szegeden került sor, ahol többek között a makói Bakacsi Pálné tevékenységét is elismerték.

Tovább 2018-01-31

Több mint 10 ezer fő használja az e-személyit a Makói Járásban

Az e-személyi igazolvány egy modern azonosító okmány, melyet 2016-ban vezettek be hazánkban. Ez a darab a korábbi típusoknál sokkal megbízhatóbb, valamint számos funkció ellátására is alkalmas.

Tovább 2018-01-31

Galamb Emléknap lesz Makón

Galamb József tiszteletére rendezett emléknappal veszi kezdetét pénteken a Vállalkozók Éve. Változatos programokkal, több helyszínen várják az érdeklődőket a szervezők az egész nap folyamán.

Tovább 2018-01-31

Idén egymillióval több szja tervezetet készít a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2018-as esztendőben a tavalyi négy milliónál is több személyi jövedelemadó bevallási tervezetet fog elkészíteni, melyek a munkáltatók által biztosított adatok alapján kerülnek összeállításra. Ezzel a döntésével a szerv a korábbinál is egyszerűbbé teszi az állampolgárok ügyintézését.

Tovább 2018-01-31

HírExta – munkaerő-piaci helyzete

Beszélgetünk a térség munkaerő-piaci helyzetéről 2 vendégemmel DR. LAKATOS-TÓTH ANDORRALaki Makói Járási Hivataltól érkezett valamint FARKAS JÁNOSSAL Magyarcsanádi polgármesterrel

Tovább 2018-01-30

Makói Híradó 2018.01.30. HD

- Újra a munkaerőpiacon dolgozna? – terítéken a támogatási formák a HírExtrában - Rendőrségi hírek - Ismét színre vitték a Hókirálynőt - Átadták a kibővített járási hivatal új épületrészét Hódmezővásárhelyen

Tovább 2018-01-30

rendőrségi hírek

rendőrségi hírek

Tovább 2018-01-30

Kihirdették az SZTE újonnan indított mesterszakán a felvételi eredményeket

Kihirdették a sikeres felvételizők névsorát az SZTE új, vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakán. Az országban csak 68-an tanulhatnak tovább ezen a szakon, közülük 35-en a vásárhelyi karon folytathatja majd tanulmányait.

Tovább 2018-01-30

Újra a munkaerőpiacon dolgozna? – terítéken a támogatási formák a HírExtrában

Csongrád megyében valamennyi településen mindössze 2-3% között mozog a munkanélküliség rátája – derült ki azon a közel múltban tartott tematikus értekezleten, melyen a kormányhivatal munkatársai és a térség polgármesterei vettek részt. Az értekezlet célja az volt, hogy a jövőben még intenzívebb kapcsolat alakuljon ki a Járási Hivatalok és a települések vezetői között, annak érdekében, hogy a közmunkán dolgozókat is mihamarabb vissza tudják segíteni az elsődleges munkaerőpiacra. A témáról bővebben a ma esti HírExtrában esik szó.

Tovább 2018-01-30

Ismét színre vitték a Hókirálynőt

Ismét műsorra tűzte szombaton „A Hókirálynő” című zenés mesejátékot a Makói Teátrum. Az előadásra érkező gyermekek és szüleik ezt megelőzően a MAFIA újévi kézműves foglalkozásain tevékenykedhettek a Hagymaházban.

Tovább 2018-01-30

Átadták a kibővített járási hivatal új épületrészét Hódmezővásárhelyen

Sikeres a közigazgatás 2010-ben elkezdett átalakítása, az átlagemberek és a vállalkozások számára is gyorsabbá vált az ügyintézés - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Hódmezővásárhelyen, ahol a 800 négyzetméterrel kibővített Járási Hivatal új irodaépületben jóval több munkaállomással és komplexebb ügyintézés várja az ügyfeleket. Lázár János rámutatott, a közeljövő feladta a közigazgatásban a teljes digitalizáció, amelyre 180 milliárdot költenek.

Tovább 2018-01-30

Makói Híradó 2018.01.29.

- A makói mentőállomás javára gyűjtenek - Miért szavazott igennel Marosvári Attila a fürdőbővítésre? - Tíz év egy füzetben - Imre bácsit köszöntötték születésnapján

Tovább 2018-01-29

Tíz év egy füzetben

A Natura Marosmenti Művésztelep ebben az esztendőben ünnepli fennállásának tíz éves jubileumát, melyet egy kamara kiállítással nyitottak meg. Az alkotótáborban eddig harminchét művész fordult meg, munkájukat egy képzőművészeti katalógussal ismerték el pénteken a Glorius Vigadóban.

Tovább 2018-01-29

Imre bácsit köszöntötték születésnapján

Czirbus Gábor alpolgármester pénteken 90. születésnapja alkalmából személyesen köszöntötte otthonában Halasi Imrét. A szépkorú tartalmas, dolgos életet tudhat maga mögött, nyugdíjas napjai ma már inkább pihenéssel telnek.

Tovább 2018-01-29

A makói mentőállomás javára gyűjtenek

Az idei évben a makói mentőállomás munkáját támogatják az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Polgári Bál bevételéből. Az eseményre március 10-én 19 órától kerül sor, melynek az Erdei János Városi Sportcsarnok ad otthont.

Tovább 2018-01-29

Miért szavazott igennel Marosvári Attila a fürdőbővítésre?

„Ha most van lehetőség, hogy hitel nélkül, állami támogatásból ez a fejlesztés megvalósuljon, akkor ezt a lehetőséget meg kell ragadni” – hangsúlyozta Marosvári Attila a Hagymatikum bővítése és az uszoda építése kapcsán. A települési képviselővel a Fogadóóra című magazinunkban beszélgettünk.

Tovább 2018-01-29

Makói Híradó 2018.01.26. HD

- Kié a legjobb étterem és szállás ? - Csongrád megyében is várják a Czeglédy-ügy károsultjait a kormányablakok - Folyamatosan szépül Makó főtere - A középiskolások is összemérték erejüket - Egy szájjal és egy szívvel imádkoztak a hívek

Tovább 2018-01-26

Folyamatosan szépül Makó főtere

Tovább szépül Makó főtere az épületek megújulásával, valamint a környező terek rehabilitációjával. Egy 280 millió forintos elnyert támogatásnak köszönhetően várhatóan még nyáron megkezdődhet a Csipkesor felújításának első üteme – jelentette be egy sajtótájékoztató keretében tegnap Czirbus Gábor alpolgármester. Itt az is kiderült, a belvárosi háztömb mellett lévő egykori kaszinó épületének a tetőszerkezetét mintegy 25 millió forintból már sikerült korszerűsíteni.

Tovább 2018-01-26

A középiskolások is összemérték erejüket

A makói középiskolások is beálltak a grundbirkózó körbe, hogy összemérjék az erejüket. Csütörtökön ennek a korcsoportnak a versenyével zárult le a 2018-as bajnokság, amely évről-évre egyre népszerűbb a helyi iskolák körében.

Tovább 2018-01-26

Egy szájjal és egy szívvel imádkoztak a hívek

Reformátusok és evangélikusok valamint római és görögkatolikusok együtt imádkoztak a héten Makó több pontján. A felekezetek minden év Január harmadik hetében azért gyűlnek össze, hogy kifejezzék: egy Krisztushoz tartoznak.

Tovább 2018-01-26

Csongrád megyében is várják a Czeglédy-ügy károsultjait a kormányablakok

Január 15- e óta várják a kormányablakok és a kormányhivatal a Czeglédy ügy károsultjait, tehát azokat, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg. Csongrád megyében már többen is jelentkeztek.

Tovább 2018-01-26

Kié a legjobb étterem és szállás ?

Jövő héten a hagyományosan megrendezésre kerülő Vállalkozói Est keretén belül adják át Best Off Makó díjakat a helyi vállalkozóknak. Idén is három kategóriában, vendéglátásban, szálláshelyben és egyéb szolgáltatásban mérettetnek meg a pályázók.

Tovább 2018-01-26

Makói Híradó 2018.01.25. HD

- Folyamatosan csökken a közfoglalkoztatottak száma - A JUGYU diákjai nyitják a báli szezont - Szeged, Makó és Vásárhely fejlesztése egyaránt fontos a kormánynak - Intézményvezetők illetményéről döntöttek - Nyílt nap a SZIGNUM-ban - A Rózsaszín párduc dallamai is felcsendülnek az apátfalvi Faluházban

Tovább 2018-01-25

Társalgó 2018.01.25.

- 10 éves jubileumát ünnepelte tavaly a marosmenti művésztelep ez alkalomból egy katalógust készítettek - Hamarosan kiosztják a Best of Makó díjakat - Megmutatjuk hogyan ünnepelték városunkban a Magyar Kultúra Napját és a Fürdő szülinapját.

Tovább 2018-01-25

Folyamatosan csökken a közfoglalkoztatottak száma

Az elmúlt esztendőkben az országos tendenciákhoz hasonlóan Makón és térségében is drasztikusan csökkent a közfoglalkoztatottak száma. A Makói Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által kiközvetítettek közül többen a városi kórházban kaptak lehetőséget és végül találták meg boldogulásukat.

Tovább 2018-01-25

Nyílt nap a SZIGNUM-ban

Nyílt napra invitálta kedden a nagycsoportosokat és a szülőket a Szent István Egyházi Általános Iskola. Az érdeklődők matematika, magyar, angol és testnevelés órákat tekinthettek meg, valamint feltehették kérdéseiket az intézményben dolgozó pedagógusoknak.

Tovább 2018-01-25

A Rózsaszín párduc dallamai is felcsendülnek az apátfalvi Faluházban

Mátó Mátyás és együttese, a Borbély András Band fúvószenekar már igen sok sikeres fellépést tudhat a háta mögött. Az apátfalvi formáció legközelebb január 27-én, szombaton ad nagyszabású koncertet a település faluházában, ahol az indulók és operett darabok mellett Máté Péter feldolgozást is hallhat majd a nagyközönség.

Tovább 2018-01-25

Intézményvezetők illetményéről döntöttek

Megmarad az önkormányzati fenntartású intézmények vezetőinek illetménye. Erről döntött ma reggeli ülésén Makó város képviselő-testülete.

Tovább 2018-01-25

Szeged, Makó és Vásárhely fejlesztése egyaránt fontos a kormánynak

Makóra az elmúlt néhány évben több mint 70 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett, és további húsz milliárd forintról született már döntés – derült ki abból az interjúból, melyet Lázár János országgyűlési képviselővel készített a Délmagyarország című napi lap. A miniszter ugyanitt azt is kiemelte: A kormány nem szigetszerűen fejleszti Makót vagy Vásárhelyt, térségben gondolkoznak, ahol Szegednek is kiemelt szerepet szánnak.

Tovább 2018-01-25

A JUGYU diákjai nyitják a báli szezont

Javában tart a készülődés a szalag-, valamint a gombavató ünnepségre a makói középiskolákban. A Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában már lelkesen próbálnak a diákok a táncórákon.

Tovább 2018-01-25

Makói Híradó 2018.01.24. HD

- Energetikailag korszerűsítik a Makói Idősek Otthonát - Európa Családbarát Fürdője lett a Hagymatikum - Folyamatosan fejlesztik a Galambot - Köszöntötték az év első térségi babáját - Közös szavalással ünnepelték a Magyar Kultúra Napját

Tovább 2018-01-24

FogadóÓra – Toldi János 2018.01.24.

FogadóÓra - Toldi János 2018.01.24.

Tovább 2018-01-24

Energetikailag korszerűsítik a Makói Idősek Otthonát

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően közel 127 millió forintból energetikai felújítást végeznek a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonának épületén. A munkálatokat kedden Kiss Ildikó intézményvezetővel közösen Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő is megtekintették.

Tovább 2018-01-24

Folyamatosan fejlesztik a Galambot

A tavalyi év nagy változást hozott a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola életében, egy összefogásnak köszönhetően 350 millió forintból újult meg az épület. Ebben az évben tovább folytatódnak a fejlesztések és beruházások, most az iskola belső terére fektetik a hangsúlyt.

Tovább 2018-01-24

Európa Családbarát Fürdője lett a Hagymatikum

Makovecz Imre építész egyik legimpozánsabb épülete, a Hagymatikum „Az Év Családbarát Fürdője” címmel büszkélkedhet Európában. A szakmai díjat egy külföldi megmérettetés során érdemelte ki a létesítmény.

Tovább 2018-01-24

Köszöntötték az év első térségi babáját

Rózsa János Ignácot, az év első térségi újszülöttjét köszöntötték hétfőn a család apátfalvi otthonában. Az ajándékokat Farkas Éva Erzsébet, a Makói Kistérség Többcélú Társulásának elnöke, valamint Apátfalva Község Önkormányzata nevében Szekeres Ferenc polgármester és Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester nyújtották át a kisfiúnak és édesanyjának.

Tovább 2018-01-24

Közös szavalással ünnepelték a Magyar Kultúra Napját

A Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium idén sem szakított azzal a hagyománnyal, hogy megemlékezzenek a Magyar Kultúra Napjáról. Január 22-én, azaz a hétfői nap reggelén az iskola folyosóján a jelenlévők együtt szavalták el a Himnuszt, de felszólalt Kotormán István református lelkész, valamint Pálfai Zoltán római-katolikus plébános is.

Tovább 2018-01-24

Hírextra – megvalósult beruházások Makón

Mai adásunkban azokról, a közel múltban megvalósult projektekről esik szó, melyek segítenek emlékezni, segítenek megőrizni történelmünket. Ebben segíthet az a beruházás is, melynek keretében új épületbe költözhet a Makói Levéltár.

Tovább 2018-01-23

Makói Híradó 2018.01.23. HD

- Hat éves a Hagymatikum - Suli ajánló nyolcadikosoknak - Rendőrségi hírek - Évkönyvvel köszöntötték a múzeum egykori direktorát - Mosógépet adományozott a DK - A Bálint Optika lett az aranycsapat

Tovább 2018-01-23

A Bálint Optika lett az aranycsapat

Zsinórban harmadjára emelhette a magasba a legeredményesebbnek járó kupát a Bálint Optika csapata az V. Givaudan Téli Kupán. A sport szerelmesei három hétvégén léptek pályára a városi sportcsarnokban, hogy megmérkőzzenek egymással.

Tovább 2018-01-23

Évkönyvvel köszöntötték a múzeum egykori direktorát

A József Attila Múzeum az idén ugyancsak számos programmal készült a Magyar Kultúra Napjának megünneplésére, ennek fényében került sor a második évkönyvjük bemutatására is. A művet a létesítmény hajdani igazgatójának, Dr. Tóth Ferencnek ajánlották 90. születésnapja alkalmából.

Tovább 2018-01-23

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2018-01-23

Mosógépet adományozott a DK

Mosógéppel lepett meg egy rászoruló makói családot Mucsi Tamás a Demokratikus Koalíció 4-es számú választókerületi elnöke a napokban. Az adományozásra ezúttal is a „DK segít!” program keretein belül került sor, ezúttal egy szegedi fiatalembernek köszönhetően.

Tovább 2018-01-23

Hat éves a Hagymatikum

Hatodik születésnapját ünnepelte szombaton a Hagymatikum Gyógyfürdő. A vendégeket 1000 darabos muffin-torony, gyerekeket és felnőtteket egyaránt szórakoztató, változatos zenei program, valamint számos más kikapcsolódási lehetőség várta.

Tovább 2018-01-23

Suli ajánló nyolcadikosoknak

Nyolcadikosok számára tartottak suli ajánlót szombaton az Ifjúsági Színtérben. A rendezvényen a tanulók feltehették kérdéseiket a felsőbb évfolyamba járó társaiknak, valamint a továbbtanulásról is informálódhattak.

Tovább 2018-01-23

Makói Híradó 2018.01.22. HD

- Fókuszban a Bérpalota felújítás - Öt éves a Bartók bál - Töretlen a Szikszais grundbirkózók sikere - A makói szocialistáknak milyen tervük van Vásárhellyel? - Nő-Köz-Pont indul Makón - Számos betegségre gyógyír a makói termálvíz és a marosi iszap

Tovább 2018-01-22

Öt éves a Bartók bál

Jótékonysági bállal ünnepelte meg kettős évfordulóját a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye. Az eseményen tánccal és énekkel mutatkoztak be a nyolcadikosok. A befolyt összegből az iskola hangtechnikáját fejlesztik majd.

Tovább 2018-01-22

Fókuszban a Bérpalota felújítása

Görögkatolikus közösségi ház építésének és egy, a Bérpalotában beázó lakás ügyében is felkeresték pénteken Lázár János országgyűlési képviselőt makói hivatali irodájában. Az év első lakossági fogadóóráján huszonketten húztak sorszámot azért, hogy bejussanak a miniszterhez.

Tovább 2018-01-22

Töretlen a Szikszais grundbirkózók sikere

A nyílt grundbirkózó verseny első és második napján is a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola növendékei szerepeltek a legnagyobb sikerrel. A kisiskolások mérkőzéseit ezúttal Komáromi Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai elnöke is nyomon követte.

Tovább 2018-01-22

A makói szocialistáknak milyen tervük van Vásárhellyel?

„A makói szocialistáknak milyen tervük van Vásárhellyel?” – ezt a kérdést tette fel a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete egy közleményben arra a hírre reagálva, hogy az MSZP Makói Szervezetének iroda vezetője gyűjtött aláírást és kampányolt Hódmezővásárhelyen a függetlenként induló Márki-Zay Péter polgármester-jelöltnek – egy fotó tanulsága szerint, melyet a makohirado.hu online portálon tettek közzé. A Fidesz helyi szervezetének közleményét az alábbiakban közöljük.

Tovább 2018-01-22

Számos betegségre gyógyír a makói termálvíz és a marosi iszap

A Hagymatikum fejlesztésével a gyógyászati részleg is bővülhet és a tervek szerint szélesebb körben hasznosítják majd a makói termálvizet, valamint a marosi iszapot. Ez még vonzóbbá teheti a fürdőt a bel- és külföldiek számára egyaránt. Erről egy beszélgetés keretében tájékoztatták a sajtó munkatársait.

Tovább 2018-01-22

Nő-Köz-Pont indul Makón

Női információs és szolgáltató központot hoznak létre a Hagymaházban a család-munka összeegyeztethetőségének javítása céljából a makói és több térségi önkormányzat, civil szervezet és munkáltató összefogásával. A projekt részleteiről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót az InfoPontban.

Tovább 2018-01-22

Makói Híradó 2018.01.19.

- 50 milliós gyorssegélyt kér Lázár János Csanádpalotának - Hódmezővásárhelyi polgármester-jelölt mellett kampányol a makói MSZP - Több ház is felépült az ingyen telkeken - Fergeteges party a Hagymatikumban - Alkotások, melyek emlékeket őriznek - A Hókirálynő ismét műsoron

Tovább 2018-01-19

Hódmezővásárhelyi polgármester-jelölt mellett kampányol a makói MSZP

A Magyar Szocialista Párt Makói Szervezetének iroda vezetője gyűjtött aláírást és kampányolt Hódmezővásárhelyen a függetlenként induló Márki-Zay Péter polgármester-jelöltnek egy olvasói fotó tanúsága szerint. Ennek kapcsán jelent meg egy hír ma délután a makohirado.hu online portálon, melyben több kérdést is felvet a cikk írója.

Tovább 2018-01-19

A Hókirálynő ismét műsoron

Az első évad sikere után hamarosan egy újabb Rejtő-darabbal áll színpadra a Makói Teátrum. Az amatőr színjátszó társulat addig is a színházkedvelő közönség legnagyobb örömére ismét műsorra tűzte a „A Hókirányő” című zenés mesejátékot.

Tovább 2018-01-19

Fergeteges party a Hagymatikumban

Pótszilveszter és születésnapi buli várja szombaton a Hagymatikumba látogató vendégeket, ugyanis a létesítmény hat évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A rendezvényen számos szórakoztató programon vehetnek részt a vendégek.

Tovább 2018-01-19

Több ház is felépült az ingyen telkeken

Hét ingyen telket hirdetett meg a makói önkormányzat még 2016. év elején, ezek közül hat területen már elkezdődtek az építkezések, sőt, van olyan ház, amelybe már be is költöztek. A program sikere annak köszönhető, hogy emellé az állam támogatását, a CSOK-ot is fel tudják venni a fiatal házaspárok.

Tovább 2018-01-19

Alkotások, melyek emlékeket őriznek

A Magyar Kultúra Napja alkalmából nyílt festmény és szobor kiállítás a József Attila Múzeumban. A tárlat ékköveit abból a 600 műtárgyból válogatták össze, melyet 16 év alatt határon túli magyarok alkottak a makói művésztelepek alkalmával.

Tovább 2018-01-19

Társalgó 2018.01.18.

Társalgó 2018.01.18.

Tovább 2018-01-18

Makói Híradó 2018.01.18.

- Korszerűsítve lesz a Csipkesor - Még több vállalkozás létesülhet a városban - A makóiakat fogadta a polgármester - Birkózók lepték el a sportcsarnokot - Az utolsó nyílt napon is nagy volt az érdeklődés a Galambban

Tovább 2018-01-18

Korszerűsítve lesz a Csipkesor

Várhatóan a nyáron kezdődnek meg a Csipkesor felújításának munkálatai, melyre 280 millió forintos támogatást nyert Makó Város Önkormányzata. Az első ütemben az üzlethelyiségek kívül és belül, valamint energetikai szempontból is megújulnak, de az előttük lévő zöldterület is megszépül.

Tovább 2018-01-18

Birkózók lepték el a sportcsarnokot

Útjára indult a 2018-as Nyílt Grundbirkózó Bajnokság, melynek első versenynapja szerdán került megrendezésre az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A sportág növekvő népszerűségnek örvend, ebben az esztendőben összesen 115 fiatal adta le nevezését.

Tovább 2018-01-18

A makóiakat fogadta a polgármester

Fogadóórát tartott tegnap Farkas Éva Erzsébet polgármester hivatali irodájában. A város vezetőjét, közel 30 fő kereste fel, a témák között szociális és lakhatási problémák, valamint rendkívüli élethelyzet miatti segítségkérés is szerepelt.

Tovább 2018-01-18

Az utolsó nyílt napon is nagy volt az érdeklődés a Galambban

Nyíltnapi sorozatának utolsó alkalmához érkezett a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola kedd délután. Még ezen az utolsó eseményen is szép számmal jelentek meg nyolcadikosok, akiknek rövid tájékoztatók formájában nyújtottak segítő kezet az iskola tanárai a továbbtanulással kapcsolatban.

Tovább 2018-01-18

Még több vállalkozás létesülhet a városban

Az első „Fürdő Szalon” című beszélgetésnek Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatósági elnöke, valamint két helyi szállásadó volt a vendége. Az eseményen többek között szó esett arról, hogy a létesítmény további bővítése milyen hatást gyakorol a város gazdaságára, illetve az itt működő vállalkozásokra.

Tovább 2018-01-18

Makói Híradó 2018.01.17.

- Tető alá hozták a levéltár új épületét - Lázár Jánost indítja a Fidesz az április 8-i választásokon - Rendhagyó irodalomóra Kiss Judit Ágnessel - Tető alá hozták a levéltár új épületét - Csongrád megyében nincs munkanélküliség

Tovább 2018-01-17

Lázár Jánost indítja a Fidesz az április 8-i választásokon

Döntött a Fidesz: Csongrád megye 4. számú választókerületben Lázár Jánost indítja az április 8-i választásokon. A jelenlegi országgyűlési képviselő nem marad ellenfél nélkül, az összes ellenzéki párt indít jelöltet a kerületben.

Tovább 2018-01-17

Rendhagyó irodalomóra Kiss Judit Ágnessel

Rendhagyó tanórát tartottak hétfőn a makói Návay iskolában, melynek vendége Kiss Judit Ágnes költőnő volt. A különleges alkalom célja a kortárs irodalom népszerűsítése volt a fiatalok körében.

Tovább 2018-01-17

Tető alá hozták a levéltár új épületét

A terveknek megfelelően zajlanak a Csongrád Megyei Levéltár makói telephelyének új otthonául szolgáló épület felújítási munkálatai. Elkészült a főépület teteje, már csak a cserepek hiányoznak, és az új épület szerkezete is áll.

Tovább 2018-01-17

Csongrád megyében nincs munkanélküliség

Csongrád megyében gyakorlatilag nincs munkanélküliség, hiszen ennek rátája valamennyi településen körülbelül 2-3 százalék között mozog – ezt Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott jelentette ki tegnap azon a tematikus értekezleten, amelyet Makó járás polgármestereivel közösen tartottak. Itt az is kiderült, jó úton halad a közfoglalkoztatottak kivezetése az elsődleges munkaerőpiacra.

Tovább 2018-01-17

Makói Híradó 2018.01.16.

- Lakossági fórum Makó jövőjéről - Mobil babahordozók érkeztek a makói kórházba - Élvonalban a rehabilitáció terén - Idén is szerveznek programokat Makón a Magyar Kultúra Napján

Tovább 2018-01-16

Hírextra – a Híradó különkiadása 2018.01.16.

Megszületett a kormányzati döntés , hogy a Fürdő bővítést és az új, térségi uszoda megépítését mintegy 9,5 milliárd forinttal támogatják. A témáról Czirbus Gáborral, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség helyi szervezetének elnökével, a város alpolgármesterével beszélgetünk.

Tovább 2018-01-16

Lakossági fórum Makó jövőjéről

Lakossági fórumot rendeztek hétfőn a Korona Szálló földszinti termében, ahol a hátrányosabb helyzetben lévő városrészek felemelésén vagy a belváros zsúfoltságának csökkentésén túlmenően még sok más teendőről is tanácskoztak. Az esemény célja volt, hogy a Maros-parti város településfejlesztési koncepciójáról beszéljenek, meghallgassák az itt élők ötleteit a témával kapcsolatban.

Tovább 2018-01-16

Élvonalban a rehabilitáció terén

A 9,5 milliárd forint állami támogatásnak köszönhetően, a Hagymatikum fürdő gyógyászati részlege szintén kibővül a közeljövőben. Még több kezelő helyiség, valamint szolgáltatás várja majd a regenerálódni vagy éppen pihenni vágyó vendégeket.

Tovább 2018-01-16

Mobil babahordozók érkeztek a makói kórházba

Megérkeztek azok a mobil babahordozó ágyak a makói kórházba, melyeket még a tavaly májusban rendezett Szentpéteri Csilla és zenekara nagyszabású jótékonysági koncertjének bevételéből vásárolt meg az intézmény. A művésznő adományának köszönhetően ezentúl biztonságosabban tudják majd mozgatni a csecsemőket az újszülött osztályon.

Tovább 2018-01-16

Idén is szerveznek programokat Makón a Magyar Kultúra Napján

A József Attila Múzeum 2018-ban is színes programokkal várja az érdeklődőket a Magyar Kultúra Napjának alkalmából. A hét folyamán a II. Múzeumi Évkönyv bemutatója mellett egy kiállítás is megnyitja majd kapuit, ahol a képzőművészet szerelmesei találhatják meg a kedvükre valót.

Tovább 2018-01-16

Makói Híradó 2018.01.15.

- Kiemelt figyelmet kap a délkeleti régió - A doni katasztrófa áldozataira emlékezett a Fidesz - Számos vállalkozásra hatással lesz a fürdőfejlesztés - Erzsébet-program 2018-ban - Kialakult a döntő összetétele

Tovább 2018-01-15

Kiemelt figyelmet kap a délkeleti régió

Az ország délkeleti részében található települések fontos gazdasági és munkaerő piaci tartalékokkal rendelkeznek. Ezért a kormány kiemelten támogatja ezeket. Jó példa erre a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Gazdaság , melyet az állam 2016 ban vásárolt vissza magánkézből és azóta is sikeresen működtet. A további beruházások a makói térségre is pozitív hatással lehetnek,emelte ki Lázár János miniszter a birtokon tartott év értékelője kapcsán.

Tovább 2018-01-15

Erzsébet-program 2018-ban

Idén is várja a jelentkezőket a Magyar Nemzeti Üdülési Alap Erzsébet-programja. A támogatásra nagycsaládosok, fogyatékkal élők, és nyugdíjasok egyaránt nyújthatnak be pályázatot.

Tovább 2018-01-15

Kialakult a döntő összetétele

Ötödik esztendeje rúgnak labdába a focisták a Givaduan-kupán, amely idén is izgalmas összecsapásokkal szolgált a focikedvelők számára. A hétvégén már a döntőbe jutásért küzdöttek egymással a csapatok. A nyílt csoportban kialakult az első négy résztvevő sorrendje, ám az idősebbeknél még folyik a versengés az első helyekért.

Tovább 2018-01-15

A doni katasztrófa áldozataira emlékezett a Fidesz

75 évvel ezelőtt a Don-kanyarban szenvedett megsemmisítő vereséget a 2. magyar hadsereg. A több mint 100 ezer elesett és fogságba esett áldozatról a Fidesz Makói Alapszervezete is megemlékezett a Csanád vezér téri II. világháborús emlékműnél.

Tovább 2018-01-15

Számos vállalkozásra hatással lesz a fürdőfejlesztés

Mint arról már többször beszámoltunk, az elkövetkezendő három évben jelentős állami támogatásból számos nagy volumenű fejlesztés kerül kivitelezésre a Hagymatikumban. A nagyívű beruházások komoly hatást gyakorolnak majd a település gazdasági életére és a városban működő vállalkozásokra, amelyeknek alkalmazkodniuk kell a jövőben a megváltozott viszonyokhoz.

Tovább 2018-01-15

Makói Híradó 2018.01.12.

- Közel 30 millió érkezik a makói kórház számlájára - Április 8-án lesznek az országgyűlési választások - Főhajtás a Don folyónál elesett magyarok előtt - A helyiek már szívesen csobbannának a megújult Hagymatikumban - Régi-új fényében a Városháza díszterme - Idén januártól ismét több maradhat a pénztárcában

Tovább 2018-01-12

A helyiek már szívesen csobbannának a megújult Hagymatikumban

Családi és élményzónával, csúszdaparkkal, bel- és kültéri élménytérrel, nyári öltözőkkel, és ételudvarral bővül a Hagymatikum szolgáltatási köre, valamint egy a FINA szabályoknak megfelelő, 33 méteres uszodát is építenek abból a 9,5 milliárd forintból, melyet a kormány bocsátott Makó Város rendelkezésére a fürdő fejlesztésére. Televíziónk kíváncsi volt, vajon a helyiek és a térségben élők mit gondolnak a beruházásról.

Tovább 2018-01-12

Főhajtás a Don folyónál elesett magyarok előtt

A második magyar hadsereg 1943-as hősies küzdelme a Don folyó partján mindörökre történelmünk része marad. Ennek 75. évfordulója alkalmából tartottak rendhagyó történelem órát a múzeumban, ahol szó esett a harcok előzményeiről, az áttörésről, valamint Jány Gusztáv peréről is.

Tovább 2018-01-12

Közel 30 millió érkezik a makói kórház számlájára

„A változások korát éljük” - jelentette ki Dr. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója a makói a kórházban. A sajtó képviselőit arról a sikeresen megnyert pályázatról tájékoztatták az igazgatók, amelynek köszönhetően közel 30 millió forintnyi támogatás érkezik a város egészségügyi központjába.

Tovább 2018-01-12

Április 8-án lesznek az országgyűlési választások

Április 8-ra tűzte ki az országgyűlési választások időpontját Áder János, köztársasági elnök, a kampány pedig hivatalosan február 17-én indul. A mintegy 7,9 millió magyarországi lakóhellyel rendelkező választójogosultnak február 9. után kell kézhez kapnia a névjegyzékbe való felvételről szóló értesítést.

Tovább 2018-01-12

Idén januártól ismét több maradhat a pénztárcában

Január elsejétől ismét növekedett a minimálbér és a bérminimum – míg előbbi 138500 forint, utóbbi 180500 forint lett. Ezen kívül a fiatalok, a családosok és a nyugdíjasok is számíthatnak bevétel emelkedésre.

Tovább 2018-01-12

Régi-új fényében a Városháza díszterme

A 19. század pompájában, a mai kor elvárásainak megfelelő technikával felszerelve tündököl a Városháza felújított díszterme. A rekonstrukcióra az új városvezetés mintegy 25 millió forintot fordított saját költségvetéséből.

Tovább 2018-01-12

Társalgó 2018.01.11.

Társalgó 2018.01.11.

Tovább 2018-01-11

Makói Híradó 2018.01.11.

- Új járművet kapott a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság - A miniszter, a polgármester és a tervezők is megtekintették a bővülő Hagymatikumot - 90. születésnapját ünnepelte Margaréta néni - Magyarország kész többet adni az EU kasszájához - Legyen vállalkozása Best of Makó díjas! - Rendőrségi hírek

Tovább 2018-01-11

A miniszter, a polgármester és a tervezők is megtekintették a bővülő Hagymatikumot

A kormányzati támogatásból, mintegy 9,5 milliárd forintból megújuló Hagymatikum fürdő egész területét bejárták tegnap Lázár János országgyűlési képviselő, Farkas Éva Erzsébet polgármester, a Makona Tervező Iroda képviseletében az eredeti komplexum megálmodója, Makovecz Imre fia Makovecz Benjámin, a jelenlegi tervező, Gerencsér Judit, valamint a képviselő testület tagjai. Gergely Gábor igazgató egy térkép segítségével minden tervezett fejlesztés helyét bemutatta a jelenlévőknek.

Tovább 2018-01-11

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2018-01-11

Új járművet kapott a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Ünnepélyes keretek között állították szolgálatba ma délelőtt a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság legújabb járművét, egy gépezetes tolólétrát. Az eseményen az állomány mellett részt vett Czirbus Gábor alpolgármester, Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok és Balogh Róbert, makói tűzoltó parancsnok.

Tovább 2018-01-11

90. születésnapját ünnepelte Margaréta néni

Gyermeke, unokái és dédunokái körében ünnepelte 90. születésnapját Gonda Margaréta a Kisbagoly étteremben. Az Önkormányzat nevében Weszelyné Véghseő Henriett és Toldi János képviselők köszöntötték a szépkorút.

Tovább 2018-01-11

Magyarország kész többet adni az EU kasszájához

Magyarország kész a bruttó nemzeti jövedelem 1,2 százalékára emelni a hozzájárulását az Európai Unió büdzséjéhez a következő hétéves költségvetési ciklusban, mivel az Egyesült Királyság tervezett kilépésével és az új kihívásokkal több feladat jut kevesebb befizetőre – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn egy brüsszeli konferencián.

Tovább 2018-01-11

Legyen vállalkozása Best of Makó díjas!

Makó Város Önkormányzata a hagyományoknak híven a 2018-as évben is meghirdeti a Best of Makó díjat a turisztika védjegyében. A pályázatokat három kategóriában lehet benyújtani január 19-ig.

Tovább 2018-01-11

Diagnózis – Új épületrészbe költözött a szülészeti és nőgyógyászati osztály

2016 októberére sikerült biztonságossá tenni a makói kórház nőgyógyászatának működését ,hiszen többen nyugdíjba mentek és nem volt megfelelő létszámú orvos az osztályon . Azóta új osztályvezető főorvosa van a szülészetnek, így már biztos hogy nem szűnik meg az osztály. 2018.01.10.

Tovább 2018-01-10

Makói Híradó 2018.01.10.

- Előrelépés a Honvéd városrészi bérlakások felújításában - Történelmi jelentőségű beruházás - Új helyen fogadja a pácienseket a szülészeti és nőgyógyászati osztály - Maroslelei beruházások 2018-ban - Megkezdődött az ötödik Givaudan Teremlabdarúgó Torna

Tovább 2018-01-10

Előrelépés a Honvéd városrészi bérlakások felújításában

Halaszthatatlan döntést igénylő ügyek miatt tartott Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete ma reggel rendkívüli ülést. Itt az is kiderült, hogy az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság megindította a Honvéd városrészben lévő szociális bérlakások felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást.

Tovább 2018-01-10

Maroslelei beruházások 2018-ban

Maroslele 2014 és 2020 között mintegy 3,6 milliárd forint értékben hajthat végre beruházásokat. 2018-ban többek között sor kerül kerékpárút építésre, a polgármesteri hivatal épületének bővítésére, a belvízelvezető árkok és az ipari terület fejlesztésére, valamint a könyvtár és a helytörténeti gyűjtemény rendbetételére.

Tovább 2018-01-10

Megkezdődött az ötödik Givaudan Teremlabdarúgó Torna

Szombaton vette kezdetét az idei Givaudan Kupa. Az ötödik alkalommal megrendezett sporteseményre három kategóriában összesen 16 csapat nevezett a városból és a térségből.

Tovább 2018-01-10

Történelmi jelentőségű beruházás

Mint arról korábban beszámoltunk, az igényelt 8,8 milliárd forint helyett végül 9,5 milliárd forint támogatást nyújt a kormány Makónak a Hagymatikum fürdő fejlesztésére. Az igazgatóság úgy látja, a döntés történelmi jelentőségű, hiszen ekkora beruházásra eddig még nem került sor a településen, és ráadásul pont időben jött.

Tovább 2018-01-10

Új helyen fogadja a pácienseket a szülészeti és nőgyógyászati osztály

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Makói Tagintézményének szülészeti és nőgyógyászati osztálya új helyen folytatja működését. A minden szempontból modernebb épületrészlegben sokkal kényelmesebben, biztonságosabban és gördülékenyebben folyik a munka 2017 karácsonya óta.

Tovább 2018-01-10

Makói Híradó 2018.01.09.

- Új korszak kezdődött Makón - Ikrek lettek az első makói babák - Soha nem látott állami támogatás érkezett Makóra - Makón teltházas újévi koncerttel ünnepelték a 2018-as esztendőt - Tovább fejlődött a makói kick-box

Tovább 2018-01-09

Ikrek lettek az első makói babák

A városi kórházban 2018. január 3-án késő este egy makói ikerpár jött a világra. Az újszülötteket és anyukájukat Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte pénteken az önkormányzat nevében, aki a város ajándékaival érkezett.

Tovább 2018-01-09

Makón teltházas újévi koncerttel ünnepelték a 2018-as esztendőt

A Makói Magán Zeneiskola muzsikusai, Cseh Antal operaénekes, valamint Péter Szabó Szilvia előadóművész lépett színpadra az újévi koncerten az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az igazán sokszínű eseményen a fülbemászó dallamok mellett fényfestés várta a nagyérdeműt.

Tovább 2018-01-09

Soha nem látott állami támogatás érkezett Makóra

Soha nem látott mértékű állami támogatásban részesült Makó az elmúlt év végén a Hagymatikum fürdő bővítése kapcsán. Mindez azt mutatja, hogy a kormány jó szövetségese a városnak – jelentette ki Czirbus Gábor, a FIDESZ helyi elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.

Tovább 2018-01-09

Tovább fejlődött a makói kick-box

A csepeli Halker-Király Teammel összefogva alapította meg kick-box akadémiáját Loós Csaba és tanítványai városunkban. Ezt egy közös nyílt edzéssel ünnepelték meg, ahol Európa- és világbajnokok is részt vettek, ezzel is biztatva a kezdő sportolókat.

Tovább 2018-01-09

Új korszak kezdődött Makón

„A makói ellenzék kerékkötője volt mindennek, amit a város elért fejlesztések terén. Mi az együttműködés oldalán állunk, a politikai ellenfeleink pedig a balhé oldalán, így nem lehet várost építeni” – emelte ki Lázár János országgyűlési képviselő a Makói Televíziónak adott évértékelő interjújában, még 2017 év végén. Az országgyűlési képviselő ezen kívül szót ejtett a már folyamatban lévő és leendő beruházásokról, valamint a tavaszi parlamenti választásokról is.

Tovább 2018-01-09

Makói Híradó 2018.01.08.

- Makó a siker kapujában! - Kistérségi baba született először Makón - 9,5 milliárd forint érkezik Makóra - Stabil évet zárt a Duocor - Aktívan az év utolsó napján is

Tovább 2018-01-08

Aktívan az év utolsó napján is

Hosszú évek óta hagyomány Makón, hogy szilveszteri futással búcsúztatják az óévet a sportkedvelők és ezt a szokást 2017 utolsó napján is életben tartották. A szervezők a Makovecz térre várták a mozogni vágyókat, akik a szomorú, esős idő ellenére szép számban vettek részt a rendezvényen.

Tovább 2018-01-08

Kistérségi baba született először Makón

A makói kórházban 2018. január elsején, hajnali 2 óra 16 perckor sírt fel az első újszülött, az apátfalvi Rózsa János Ignác. Két nappal később Farkas Éva Erzsébet polgármester már makói ikreket köszöntött a szülészeti osztályon.

Tovább 2018-01-08

9,5 milliárd forint érkezik Makóra

Már az idei év első munkanapján nagy bejelentést tett Farkas Éva Erzsébet polgármester egy sajtótájékoztató keretében. 2020-ig 9,5 milliárd forint érkezik Makóra, melyből a Hagymatikum fürdő bővítése mellett egy új uszodakomplexum is megvalósul.

Tovább 2018-01-08

Stabil évet zárt a Duocor

A Duocor Ipari Bt. december végén rendezte meg hagyományos évvégi bálját az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen a zenéé, a táncé, a finom falatoké és a felhőtlen jókedvé volt a főszerep, de ezek mellett a vállalat a jubiláló alkalmazottjait is felköszöntötte az este folyamán.

Tovább 2018-01-08

Makó a siker kapujában!

„A lelkeknek Atyja, a szívek mozdulásainak Igazgatója vigye ezt az egységet és indítson e példának követésére bennünket!” – Makó történetírójának, Szirbik Miklósnak ezen gondolatát idézve hívta fel a településen élők figyelmét Farkas Éva Erzsébet polgármester az összefogás fontosságára újévi köszöntő beszédében, melyben azt is kiemelte: Makó a siker kapujában áll, az álmok valóra válhatnak, melyben hinni kell, és elfogadni az ehhez nyújtott segítséget.

Tovább 2018-01-08

Makói Híradó – ez történt az évben 4.rész 2018.01.05.

Makói Híradó - ez történt az évben 4.rész 2018.01.05.

Tovább 2018-01-05

Makói Híradó – ez történt az évben 3.rész 2018.01.04.

Makói Híradó - ez történt az évben 3.rész 2018.01.04.

Tovább 2018-01-04

Makói Híradó – ez történt az évben 2.rész 2018.01.03.

Makói Híradó - ez történt az évben 2.rész 2018.01.03.

Tovább 2018-01-04

Makói Híradó – ez történt az évben 1.rész 2018.01.02.

Makói Híradó - ez történt az évben 1.rész 2018.01.02.

Tovább 2018-01-02

Karácsonyi Éjféli Szentmise Makón – élő közvetítés 2017

Makó, 2017.12.24. élőben közvetítette: a : Makói Városi Televízió csapata

Tovább 2017-12-25

IV. Adventi gyertyagyújtás és műsor Makón, 2017

IV. Adventi gyertyagyújtás és műsor Makón, 2017

Tovább 2017-12-23

FogadóÓra : Lázár János térségünk országgyűlési képviselője

Évértékelő Lázár Jánossal

Tovább 2017-12-22

Makói Híradó 2017.12.22. HD

. Megújulhat jövőre a városi piac - Angyalsóhaj est Maroslelén - Nagycsaládosokon segített a képviselő - Karácsonyi koncert a Hagymaházban - Báloztak a balettosok - Szülővárosában mutatta be legújabb lemezét Szentpéteri Csilla

Tovább 2017-12-22

Nagycsaládosokon segített a képviselő

A hagyományoknak megfelelően idén ismét három szegény körülmények között élő nagycsaládot látogatott meg az ünnepek előtt Kovács Sándor. Az önkormányzati képviselő számukra tartós élelmiszerrel és gyümölcsökkel megrakott karácsonyi csomagot nyújtott át.

Tovább 2017-12-22

Angyalsóhaj est Maroslelén

Tóth Jennifer és csapata zenés-táncos jótékonysági estre invitálta az érdeklődőket tegnap a maroslelei faluházba. A befolyt összeget az Angyalsóhaj Alapítvány számára ajánlották fel, akik ezt a rászoruló gyerekek megsegítésére fordítják.

Tovább 2017-12-22

Karácsonyi koncert a Hagymaházban

A Hagymaház színpadára a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hangszeres növendékei, kamaracsoportjai és az Ifjúsági Fúvószenekar léptek hagyományos karácsonyi koncertjükön. Az intézmény jelenlegi és egykori tanulói, tanárai mellett Kónya Krisztina, a Szegedi Nemzeti Színház operaénekese kápráztatta el az egybegyűlteket.

Tovább 2017-12-22

Báloztak a balettosok

Karácsonyi bállal zárták az évet a VargaBalett Táncműhely növendékei. A 162 táncost ünnepi vacsora várta a Korona dísztermében, ahol Szilágyi Annamária a Szegedi Nemzeti Színház színművésze és Nemes Roland szórakoztatta őket.

Tovább 2017-12-22

Megújulhat jövőre a városi piac

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Makó Város Önkormányzatának három benyújtott pályázata is nyertesnek bizonyult. A városi piac, az ipari park, és az Igazgyöngyök útja összességében 670 millió forintos támogatásban részesült - mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Tovább 2017-12-22

Szülővárosában mutatta be legújabb lemezét Szentpéteri Csilla

Szülővárosában mutatta be legújabb lemezét Szentpéteri Csilla zongoraművész. A dedikálással egybekötött találkozón a makói származású zeneszerzőt egykori általános iskolájából, a Bartókból érkező rajongói is nagy örömmel fogadták.

Tovább 2017-12-22

Makói Híradó 2017.12.21. HD

- Karácsonyoztak a nyugdíjasok - Kiemelt támogatás a rászoruló családoknak - 18 millió forint a makói hagymáért - 186-an részesültek idén Bursa Hungarica ösztöndíjban - Makó is készül a Karácsonyra - „Az ünnephez vezető út” - Nyereményeső a Mikroháló Kft-nél

Tovább 2017-12-21

Társalgó 2017.12.21.

Mai műsorunkba meghívtuk a helyi katolikus egyház plébánosát akivel az ünnepről beszélgetek. De előtte vendégként érkezik Limara aki elmondja majd többek között,hogy miért kerül ilyenkor az asztalra a gesztenye. Itt járt városunkban Vastagh Csaba,Korda György és Balázs Klári,természetesen velük is beszélgettünk.

Tovább 2017-12-21

Kiemelt támogatás a rászoruló családoknak

Három mázsányi fát biztosít a Givaudan Hungary Kft., az önkormányzat és Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány évről évre a rászoruló családoknak. Legutóbb a Kmetty utcában vittek házhoz egy adagot, ahol stábunk is ott járt.

Tovább 2017-12-21

Karácsonyoztak a nyugdíjasok

Betlehemi játék, énekszó, tanulságos történetek és ünnepi menü - többek között ezekkel zárták az évet az I. számú Idősek Klubja és a Szépkorúak Klubja tagjai. Az összejöveteleken a jó hangulaté és a kötetlen beszélgetésé volt a főszerep.

Tovább 2017-12-21

Nyereményeső a Mikroháló Kft-nél

Idén is meghirdette őszi nyereményjátékát a Mikroháló Kft. A sorsolásban elsősorban az új ügyfeleknek szerettek volna kedveskedni, de a már meglévő szerződéssel rendelkezők nevei is bekerülhettek az urnába. A több mint négyszáz előfizetőből közjegyző jelenlétében harmincegyet húztak ki, akik közül a legszerencsésebb egy ötvenezer forint értékű ajándékutalvánnyal lett gazdagabb.

Tovább 2017-12-21

18 millió forint a makói hagymáért

Összesen 18, fejenként 3 millió forinttal támogat Makói Város Önkormányzata hat, a hagyományos makói hagyma termelésével foglalkozó gazdálkodót – erről még egy szeptemberi testületi ülésen döntöttek. A közel múltban sor került a pályázat kiírására, a nyertesekkel pedig ma írták alá a támogatási szerződést.

Tovább 2017-12-21

186-an részesültek idén Bursa Hungarica ösztöndíjban

Összesen 186 diáknak gratuláltak tegnap Makó város vezetői a Korona dísztermében, ugyanis ennyien nyerték el a Bursa Hungarica ösztöndíjat a településen. A tehetséges fiataloknak ez összesen havi tíz ezer forint segítséget jelent, melynek egyik felét a város, másik felét az állam finanszírozza.

Tovább 2017-12-21

Makó is készül a Karácsonyra

Végéhez közelít az adventi időszak, melynek alkalmából változatos programokkal várják a lakosokat a város különböző pontjain. Többek között színpadi előadásra, koncertre, gyertyagyújtásra és szentmisére is sor kerül a hétvége folyamán.

Tovább 2017-12-21

„Az ünnephez vezető út”

Hétfőn nyílt kiállítás a Hagymaházban „Az ünnephez vezető út” című rajzpályázatra beérkezett művekből. A makói és térségi 14 oktatási intézményből összesen 380 alkotást küldtek be a diákok, a legjobbak munkáját hasznos ajándékokkal ismerték el.

Tovább 2017-12-21

Makói Híradó 2017.12.20. HD

- Több mint 300 gyereknek szereztek örömöt - Festménykiállítása nyílt Hódmezővásárhelyen Sánta Sándornak - Öt éves a Givaudan Hungary Kft. - Kati nénit köszöntötték születésnapján - Közösen gyűjtött a Tűzoltóság és az ENI - Gyerekkarácsony a Ramazurival

Tovább 2017-12-20

Kati nénit köszöntötték születésnapján

Czirbus Gábor alpolgármester kedden 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Igaz Antalnét. A szépkorú aktív éveiben nagyon szeretett dolgozni, ma már csak besegít a házkörüli teendőkben.

Tovább 2017-12-20

Öt éves a Givaudan Hungary Kft.

Kettős ünnepet ültek a Givaudan Hungary Kft. dolgozói az Erdei János Városi Sportcsarnokban pénteken este. A svájci tulajdonú cég öt évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit városunkban, ennek tiszteletére is koccintottak, valamint közösen kívántak egymásnak békés, boldog karácsonyt.

Tovább 2017-12-20

Festménykiállítása nyílt Hódmezővásárhelyen Sánta Sándornak

Elsősorban mint orvost, és mint települési képviselőt ismerhetik Sánta Sándort a makóiak, ám azt kevesen tudják, hogy az egykori polgármester a művészeteknek is hódol: negyven éve fest. Egy nagy álma vált valóra múlt hétvégén, mikor képeiből kiállítás nyílt a vásárhelyi Alföldi Galériában.

Tovább 2017-12-20

Több mint 300 gyereknek szereztek örömöt

A Makói Fiatalok Akadémiája jótékonysági adományosztást szervezett hétfőn, a Hagymaházban, ahol közös összefogás keretében gyűjtött ajándékokat kaptak a gyerekek. Az eseményen egy karácsonyi, színházi előadást is megtekinthetett a közönség a Makói Teátrum előadásában.

Tovább 2017-12-20

Közösen gyűjtött a Tűzoltóság és az ENI

Játékokat, könyveket és tartós élelmiszert is gyűjtöttek a makói tűzoltók a rászorulók részére. Az adományokat Tóthné Balázs Andreának, az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetőjének Balogh Róbert parancsnok adta át.

Tovább 2017-12-20

Gyerekkarácsony a Ramazurival

A Városi Gyerekkarácsony vendége a Ramazuri Játszóház volt, akik tarsolyában sok érdekes és izgalmas játék lapult a csemeték számára. Az egész délutános foglalkozás helyszíne a Hagymaház volt, ahol mindenki megtalálhatta a számára legkedvesebb programot.

Tovább 2017-12-20

Februárra készülhet el a térség foglalkoztatási stratégiája

Ma délelőtt ünnepélyes keretek között aláírták a Makói Foglalkoztatási Paktum együttműködési megállapodását. A jelenlévők többek között ismertették a kitűzött célokat, valamint kifejezték elköteleződésüket a térség számára legelőnyösebb foglalkoztatási stratégia kialakításához.

Tovább 2017-12-19

Makói Híradó 2017.12.19. HD

- Szolgálat, szeretet és beteljesedés - Megújulhat a makói járóbeteg szakrendelő - Zenés műsorok az Adventi vásárban - Több mint háromszáz gyermek karácsonya vált szebbé - Angyali adomány - Kettős évfordulót ünnepelt a Román Nemzetiségi Önkormányzat

Tovább 2017-12-19

Szolgálat, szeretet és beteljesedés

Nem mindennapi polgármesteri köszöntésnek lehetett fül- és szemtanúja az, aki részt vett az Idősek Karácsonyán. Farkas Éva Erzsébet gitárt ragadva kívánt kellemes ünnepeket a nyugdíjasoknak. A program részeként adott koncertet Korda György és Balázs Klári telt ház előtt a Hagymaházban.

Tovább 2017-12-19

Megújulhat a makói járóbeteg szakrendelő

A területet érintő egészségügyi fejlesztéseket, illetve a makói és a hódmezővásárhelyi kórház pályázatait ismertette fórumsorozatának utolsó állomásán Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója. A Korona Szálló földszinti termében az is kiderült, hogy pozitív elbírálás esetén mintegy 300 millió forintból újíthatják fel a makói járóbeteg szakrendelőt.

Tovább 2017-12-19

Zenés műsorok az Adventi vásárban

Vastag Csaba mellett a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium tanulói is felléptek advent harmadik vasárnapján, Makón. A Makovecz tér számos érdeklődővel telt meg, akik meleg italokkal birkóztak meg a hideggel, miközben frissen sütött kürtöskalácsot majszoltak.

Tovább 2017-12-19

Kettős évfordulót ünnepelt a Román Nemzetiségi Önkormányzat

Kettős évfordulót ünnepelt szombaton a Román Nemzetiségi Önkormányzat, ugyanis 15 éve alakult meg és 10 éve tart Kolinda estet. A jubileumi rendezvényen három nemzet képviselői, románok, szlovákok és magyarok vettek részt.

Tovább 2017-12-19

Több mint háromszáz gyermek karácsonya vált szebbé

Makó Város Önkormányzata és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány a nagylelkű adakozóknak köszönhetően ismét bearanyozta a hátrányos helyzetű családok ünnepét, ugyanis sok-sok ajándékkal lepték meg őket. A csomagok kiosztására egy hangulatos rendezvény keretében az Erdei János Városi Sportcsarnokban került sor.

Tovább 2017-12-19

Angyali adomány

Farkas Éva Erzsébet polgármester, az Angyalsóhaj Alapítvány fővédnöke idén is jótékony célra ajánlotta fel éves cafeteria juttatását. A 200 ezer forintból összesen nyolc családnak állítottak össze személyre szóló csomagokat.

Tovább 2017-12-19

Makói Híradó 2017.12.18. HD

- Lángra lobbant a harmadik adventi gyertya - Kórusénekkel egy jó ügy érdekében - Százezret ért a JAG rajza - A „Gimi Est” varázsa - Romano Kraj konferencia

Tovább 2017-12-18

Lángra lobbant a harmadik adventi gyertya

A hétvégén advent harmadik vasárnapját ünnepeltük, a hit és a remény gyertyája után az öröm lángjai adták hírül a karácsony közeledtét. Városunkban az ünnepségre kilátogatókat a Makói Magán Zeneiskola és az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület növendékei várták színes előadásaikkal.

Tovább 2017-12-18

Kórusénekkel egy jó ügy érdekében

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került az adventi kóruskoncert a Szent István Király Templomban, ahol a házigazda dr. Mihálka György Városi Vegyeskar mellett a lugosi Ion Vidu Énekkar is fellépett . Az esten önkéntes adományokat lehetett felajánlani, melyeket a bogárzói templom felújítására fordítanak majd.

Tovább 2017-12-18

Százezret ért a JAG rajza

Százezer forinttal nőtt az osztálypénze a Makói József Attila Gimnázium nyolcadik osztályának, miután megnyerte a DUOCOR Ipari Bt. idei rajzpályázatát. A felhívásra közel húsz pályamunka érkezett, amelyek közül a cég munkavállalói titkos szavazással választották ki a legjobbakat.

Tovább 2017-12-18

Romano Kraj konferencia

Az országban élő roma kisebbség integrációjának elősegítéséért és felzárkóztatásáért tavasszal egy újabb szervezetet hívtak életre, Romano Kraj Jogvédő Egyesület néven. Tagjaik a közel múltban Hódmezővásárhelyen tartottak egész napos konferenciát, melynek a végén egy együttműködési megállapodás megkötésére is sor került.

Tovább 2017-12-18

A „Gimi Est” varázsa

A József Attila Gimnázium aulája újra ünnepi díszbe öltözött, ugyanis egyik legnagyobb volumenű rendezvényüket, a „Gimi Estet” tartották. Az eseményen több díj is gazdára talált, valamint egymást követték a különleges produkciók.

Tovább 2017-12-18

„Van zsákomban minden jó…”

Negyedik alkalommal rendezte meg Mikulás napi ünnepségét a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A gyerekeket és szüleiket sok-sok meglepetéssel, bűvésszel és zenés mulatságokkal várták.

Tovább 2017-12-15

Átadták a megújult tornatermet az Almási iskolában

Látványos labdás- és aerobic bemutatóval készültek a Makói Általános Iskola Almási Tagintézményének diákjai a mai napra, hiszen átadásra került a felújított tornacsarnokuk. A beruházás mintegy 34 millió forintból valósult meg, a Magyar Kézilabda Szövetségnek és a Makó Város Önkormányzatának köszönhetően.

Tovább 2017-12-15

Makói Híradó 2017.12.15. HD

- Átadták a megújult tornatermet az Almási iskolában - „Van zsákomban minden jó…” - Történelmi utazás a Forgatós Táncegyüttessel - A legifjabb lakosokat üdvözölték - 85 családhoz már megérkezett a Jézuska - Pedagógus köszöntött pedagógust

Tovább 2017-12-15

Történelmi utazás a Forgatós Táncegyüttessel

A tavalyi ősbemutató és a hat állomásos országos turné után ma este újra Budapesten látható az „Itt élned, halnod kell!” című rockmusical Koltay Gábor rendezésében. A látványos zenés történelmi utazásra eddig több mint kétszázezer néző volt kíváncsi.

Tovább 2017-12-15

A legifjabb lakosokat üdvözölték

Az újszülötteket és azok büszke szüleit, valamint nagyszüleit köszöntötte Makó Város Önkormányzata az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen minden csöppséget egy-egy bébikötvénnyel ajándékoztak meg.

Tovább 2017-12-15

85 családhoz már megérkezett a Jézuska

A makói és a környékben élő rászoruló családoknak 2,5 millió forintos értékben osztott ki tartós élelmiszereket Farkas Éva Erzsébet polgármester és Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. ügyvezetője. Karácsonyhoz közeledve nyolcvanöt rászorulón segítettek ezzel a megmozdulással.

Tovább 2017-12-15

Pedagógus köszöntött pedagógust

A héten folytatódott a nyugdíjas egyesületek karácsonyi ünnepsége. A Belvárosi Nyugdíjas Klubban Farkas Éva Erzsébet polgármester beszélgetett a tagokkal, míg a Pedagógus Szakszervezetéhez Czirbus Gábor alpolgármester látogatott el.

Tovább 2017-12-15

Makó Advent 2. – Ég a remény gyertyája az adventi koszorún

Makó Advent 2. - Ég a remény gyertyája az adventi koszorún

Tovább 2017-12-14

Makói Híradó 2017.12.14. HD

- Tovább folytatódott a Justh Gyula utcai nyugdíjas klub épülete körüli vita - Mézeskalács házikók egy nemes ügyért - Egy helyen az Év legjobb sportolói - Bemutatkozott a summa cum laude-s fúvószenekar - Mézeskalács és karácsonyfadíszek az Ifjúsági Színtérben - Rendben zajlott az agrártámogatások kifizetése Csongrád megyében

Tovább 2017-12-14

Társalgó 2017.12.14.

Ma esti Társalgónkban elkalauzoljuk önöket Franciaországba és megtudjuk ,hogy ott hogyan ünneplik a karácsonyt. Egy svéd zenekar magyar hasonmása az Abba Sisters adott koncertet advent 2. vasárnapján ,mellettük a színpadon helyi prodikciók is színesítették a programokat.A Sportkarácsonyon díjazták az év legjobb sportolóit -mi is ott voltunk. Beszélgetünk arról hogyha kisállatot ajándékozunk akkor mire kell különös tekintettel lenni.

Tovább 2017-12-14

Tovább folytatódott a Justh Gyula utcai nyugdíjas klub épülete körüli vita

Ünnepi testületi üléssel búcsúztak az idei évtől Makó város képviselői, ahol azonban ettől függetlenül számos, fontos kérdésben is döntés született. Az ülésnek ezúttal a Korona Szálló díszterme adott helyet.

Tovább 2017-12-14

Rendben zajlott az agrártámogatások kifizetése Csongrád megyében

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének elnöke tartott sajtótájékoztatót az agrártámogatások előlegfizetési időszakának lezárulásáról ma délelőtt Hódmezővásárhelyen. Mint elmondták, sikeres évet zárt az agrárium, mind a támogatások összege, mind az érintett ügyfelek száma jelentősen emelkedett 2015 óta.

Tovább 2017-12-14

Mézeskalács házikók egy nemes ügyért

A József Attila Múzeum még novemberben hirdetett pályázatot „Makó épületei mézeskalácsból” címmel. A kiírásra érkezett ötletes műveket egy kiállítás keretében elárverezték, a befolyt összeget pedig jótékonysági célra fordították.

Tovább 2017-12-14

Egy helyen az Év legjobb sportolói

Harmadik alkalommal került megszervezésre a Sportkarácsony, ahol idén ötven kategóriában ismerték el Makó legjobb sportolóit. A megszokottól eltérően most a Hagymaházban várta a díjazottakat Gulyás László sportújságíró, Birkás Balázs kajak-kenu világbajnok, valamint Nagy Péter súlyemelő.

Tovább 2017-12-14

Bemutatkozott a summa cum laude-s fúvószenekar

A Makói Magán Zeneiskola huszonhárom esztendeje töretlen a pályán, évről évre nagyobb sikereket érnek el. Európa minden országában, sőt Izraelben is felléptek már. Az utánpótlás zenekar pedig kategóriájának nagydíját hozta el nyáron az orosz fővárosból. Ezek a diákok mutatkoztak be a Koronában, karácsonyi koncertet adva.

Tovább 2017-12-14

Mézeskalács és karácsonyfadíszek az Ifjúsági Színtérben

Az adventi időszak alkalmából közös készülődésre invitálták a makói fiatalokat az Ifjúsági Színtérbe szombaton. A résztvevők mézeskalácsot díszítettek és karácsonyfadíszeket készítettek el.

Tovább 2017-12-14

HírExtra – Makói Budo Klub

HírExtra - Makói Budo Klub

Tovább 2017-12-12

Makói Híradó 2017.12.12. HD

- A makói petrezselyemgyökér felért a tokaji termővidék szintjére - Közel 8 millió forint kormányzati támogatást nyertek a térség kistelepülései - Csizmák dobogásától volt hangos a Hagymaház - A hagymanemesítés és termesztés jegyében - Karácsonyoztak a makói hadigondozottak - A nagycsaládosokhoz is eljött a Mikulás

Tovább 2017-12-12

A nagycsaládosokhoz is eljött a Mikulás

Szombaton tartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét a Makói Nagycsaládosok Egyesülete az újvárosi katolikus plébánián. A rendezvényre ellátogatott a Mikulás, valamint bűvész-showra is sor került.

Tovább 2017-12-12

Karácsonyoztak a makói hadigondozottak

A Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének makói csoportja pénteken tartotta karácsonyi ünnepségét, mely egyben közgyűlésként is szolgált. Az évzáró rendezvényen meghallgatták a pénzügyi beszámolót, tájékoztatást kaptak az őket érintő jogszabályváltozásokról, valamint ajándékokat adtak át a tagoknak.

Tovább 2017-12-12

A hagymanemesítés és termesztés jegyében

A „Hagyma-ma, Újratervezés, Testhönálló textíliák” mintaprojekt keretében a József Attila Múzeum dolgozói újabb programra invitálták a fiatalokat. A bemutató középpontjában a hagyma állt, melyről a vendég előadók tartottak részletes tájékoztatást.

Tovább 2017-12-12

A makói petrezselyemgyökér felért a tokaji termővidék szintjére

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a makói petrezselyemgyökeret oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel lássák el. Ennek részleteiről és várható hatásáról ma délelőtt tartottak sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-12-12

Közel 8 millió forint kormányzati támogatást nyertek a térség kistelepülései

Közel nyolc millió forintot nyert összesen a térségben több kistelepülés egy újabb állami pályázaton. Több helyen a járdákat, utakat újítanak fel, urnafalakat építenek, Magyarcsanádon például a belvízelvezető csatornákat rekonstruálják.

Tovább 2017-12-12

Változatos zenei hangzás az Adventi vásáron

A jókedvé volt a főszerep a szombati Adventi vásáron, az önfeledt szórakozásról Janicsek Roland és az Abba Sisters tagjai gondoskodtak. A műsorszámokat az örökzöld slágerek mellett a karácsonyi dallamok tették még hangulatosabbá.

Tovább 2017-12-12

Makói Híradó 2017.12.11. HD

- Ég a remény gyertyája az adventi koszorún - Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Sportkarácsony HD - Hamarosan lehet rúgni a bőrt a belvárosi műfüves pályán is - Kihívásokkal teli évet zárt a ContiTech - Évet zártak a makói nyugdíjas klubok - Megtört az Iroda veretlensége a Duocor kupán

Tovább 2017-12-11

Ég a remény gyertyája az adventi koszorún

Rohamosan közeledik a karácsony, már a második gyertyát gyújtották meg Makó város adventi koszorúján. A kilátogatókat ismét színvonalas műsorral várták, most vasárnap a Forgatós Táncegyüttes, valamint a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkórusa működtek közre. Ezt követően a Mikulás is megérkezett lovas szánjával.

Tovább 2017-12-11

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Sportkarácsony

Harmadik alkalommal invitálják a város lakosait Sportkarácsonyra, mely ezúttal a Hagymaházban kerül megrendezésre. Itt a hagyományokhoz híven kiosztják az Év Sportolója kitüntetéseket, amely során közreműködik Birkás Balázs, kajak-kenu világbajnok, Nagy Péter, súlyemelő olimpikon, valamint Gulyás László sportriporter.

Tovább 2017-12-11

Megtört az Iroda veretlensége a Duocor kupán

Gálamérkőzéssel vette kezdetét a hagyományos Duocor Ipari Bt. cég által rendezett kispályás labdarúgó torna. Ezt követően hússzor csaptak össze a gyár dolgozói az Erdei János Városi Sportcsarnokban, ahol a tábla-szerszám együttes bizonyosult a legjobbnak.

Tovább 2017-12-11

Évet zártak a makói nyugdíjas klubok

Ízletes étkek, forralt bor és gyermekműsor – többek között ezekkel zárták az évet a Hagymás Makó, a Makó Baráti Kör, az Újvárosi Nyugdíjas Klub valamint a térség szépkorúi. Az összejöveteleken a jó hangulaté és a kötetlen beszélgetésé volt a főszerep.

Tovább 2017-12-11

Kihívásokkal teli évet zárt a ContiTech

Közel 1500-an gyűltek össze szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnokban a ContiTech hagyományos karácsonyi bálján. A város legnagyobb foglalkoztatója a rendezvényen jubiláló dolgozóit köszöntötte, valamint a munkatársak által előadott zenés produkcióra is sor került.

Tovább 2017-12-11

Hamarosan lehet rúgni a bőrt a belvárosi műfüves pályán is

Teljesen elkészült a Pulitzer sétányon a műfüves futballpálya, már csak a hivatalos átadó van hátra, és lehet rúgni a bőrt a belvárosban is. A 26X14 méteres sporttér mintegy 16 millió forintból valósult meg, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a makói önkormányzat összefogásának köszönhetően.

Tovább 2017-12-11

I. Adventi gyertyagyújtás és műsor Makón, 2017

I. Adventi gyertyagyújtás és műsor Makón, 2017

Tovább 2017-12-08

Makói Híradó 2017.12.08. HD

- Folyamatosan járják a körzetüket a képviselők - Jótékonysági est Lippai Mariannával - Megérkezett a Givaudan Mikulása - Szociális tűzifát kapnak a rászorulók Maroslelén - Rövid hírek

Tovább 2017-12-08

Megérkezett a Givaudan Mikulása

Mikulásként érkezett több makói intézménybe és egy szervezethez Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. ügyvezetője. A cég összesen hét laptopot és három asztali számítógépet adományozott, ezzel is biztosítva a gyerekek fejlődését és a rászorultak megsegítését.

Tovább 2017-12-08

Folyamatosan járják a körzetüket a képviselők

Folyamatosan kézbesítik az önkormányzati képviselők a 10.000 Forint értékű Erzsébet-utalványokat a Makón élő 70 év feletti nyugdíjasoknak. Stábunk legutóbb Czirbus Gábort és Kádár Józsefet kísérte el egy-egy útjára.

Tovább 2017-12-08

Jótékonysági est Lippai Mariannával

Zsúfolásig megtelt a Hagymaház Pódiumterme az „ÚJ VILÁG” Alapítvány tegnapi jótékonysági estjén. A rendezvényen Lippai Marianna bloggerrel Hajó Edina műsorvezető beszélgetett a gyászról, a nehézségek leküzdéséről és az életkedvről.

Tovább 2017-12-08

Szociális tűzifát kapnak a rászorulók Maroslelén

A Belügyminisztérium döntése alapján 2017-ben is támogatásban részesült Maroslele Község Önkormányzata, mely ötven erdei köbméter, tűzifa vásárlására adott lehetőséget. Ennek kiosztása már megkezdődött, a kedvezményezettek háztartásonként öt mázsa tűzrevalóban részesülnek.

Tovább 2017-12-08

Ünnepi Társalgó 1. rész 2017.12.07.

Ünnepi Társalgó 1. rész 2017.12.07.

Tovább 2017-12-07

Makói Híradó 2017.12.07. HD

- Újabb országos elismerés a Makói Városi Televíziónak - Összefogással az otthon karbantartásért - „Fényírással” tisztelegtek Arany János előtt - Gálával zárták az újabb eredményes esztendőt - Hogyan éljünk egészségesen?

Tovább 2017-12-07

Újabb országos elismerés a Makói Városi Televíziónak

Több mint 280 pályázatból választották ki a „Média a Tehetségekért Díj” idei nyerteseit, akik kedd este a Művészetek Palotájában vehették át az elismeréseket. A négy kategória legjobbjai között ott vannak a Nők Lapja, a Kossuth Rádió, az RTL Magyarország, az M4 Sport és a Makói Városi Televízió fiatal művészeket, tudósokat és sportolókat bemutató riportjai is.

Tovább 2017-12-07

Gálával zárták az újabb eredményes esztendőt

A Makó Budo Klub már évtizedek óta fontos alappillérét képezi a Maros-menti város sportéletének. Az egyesület szombaton tartotta meg hagyományos évzáró gáláját az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A vendégek a jelenlegi hét szakosztály képviselőinek bemutatóit tekinthették meg, a legeredményesebb sportolók pedig díjakat vehettek át.

Tovább 2017-12-07

Hogyan éljünk egészségesen?

„Az elhízást jelenleg a tíz legsúlyosabb betegség egyikeként tartják számon” -tudtuk meg Kun Judit dietetikustól a SZIGNUMBAN. Az előadó Mit? Mennyit? Mikor? címmel tartott prezentációt az egészséges táplálkozással kapcsolatban.

Tovább 2017-12-07

Meglepetéssel készült a Contitech Mikulása

Ünnepi meglepetéssel készültek a Contitech dolgozói Mikulás alkalmából. A jó hangulatú flashmob során szaloncukrot és csokoládét osztottak a járókelőknek a Bartók tagintézmény előtt, majd a Pápay iskola tanulóit látogatták meg.

Tovább 2017-12-07

Összefogással az otthon karbantartásért

Első körben közel harminc, Honvéd városrészben élő, rászoruló családnak segít az önkormányzat házuk karbantartásában az úgynevezett Kaláka program keretében. A lakók saját maguk fogják a különböző, kisebb javításokat megcsinálni, ám ebben a munkában egymásra és szakemberek útmutatásaira is számíthatnak.

Tovább 2017-12-07

„Fényírással” tisztelegtek Arany János előtt

Híres magyar költőnk, Arany János kétszáz éve látta meg a napvilágot, a jubileum alkalmából a Makói FotóBarátok Egyesületének tagjai fényképezőgépet ragadtak. Alkotásaikat a Hagymaház Galériában tárták a nagyközönség elé.

Tovább 2017-12-07

Diagnózis 2017.12.06.

Diagnózisunk vendégei: Gyurisné Pethő Zsuzsanna programigazgató, EVP és Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója. 2014 ben vagyis 3 évvel ezelőtt nyílt meg Makón az egészségfejlesztési Iroda: akkor azt ígérték, hogy a Hódmezővásárhelyen jól működő programot átültetik Makóra, elhozzák a tudást.Számos program szerveződött ez idő alatt amelyek hátterét az iroda adja. Nemcsak a koordináció és a szervezés zajlik majd, hanem a civileket is várják, akik különböző ingyenes vizsgálatokat végeztethetnek el. Ezzel együtt továbbra is kitelepülnek , és felkeresik a kistérség összes települését.

Tovább 2017-12-06

Makói Híradó 2017.12.06. HD

- Polgármesteri fogadóórát tartott Farkas Éva Erzsébet - A Mikulás megrakott puttonnyal érkezett a Váll-Ker-be - Karácsonyi dallamokkal telt meg a Hagymaház - Már a tetőszerkezetet cserélik a Makói Levéltár épületén - Az uniós források mintegy 60%-át gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány - Újra a KERI-ben versengtek az általános iskolások

Tovább 2017-12-06

Polgármesteri fogadóórát tartott Farkas Éva Erzsébet

Fogadóórát tartott ma délután Farkas Éva Erzsébet polgármester hivatali irodájában. A városvezetőt felkereste egy, tűzeset után segítségért folyamodó család, valamint egy új, hagymás csokoládés bonbont is bemutattak neki.

Tovább 2017-12-06

A Mikulás megrakott puttonnyal érkezett a Váll-Ker-be

A Váll-Ker Kft. dolgozóinak gyermekeit és unokáit az idén is meglepte a Mikulás. A tradíciókhoz híven, az ünnepségen a Tihanyi Vándorszínpad színészei kalauzolták el a nézőket a mesék világába.

Tovább 2017-12-06

Már a tetőszerkezetet cserélik a Makói Levéltár épületén

Már javában zajlanak a felújítási munkálatok a Csongrád Megyei Levéltár makói telephelyének leendő épületében. Ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester a kivitelező cég ügyvezetőjével közösen tájékoztatta a sajtó képviselőit a beruházás állapotáról.

Tovább 2017-12-06

Az uniós források mintegy 60%-át gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány

2014 óta az uniós források 60%-át gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány- jelentette be tegnap a Parlamentben Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Majd azt is elmondta: céljuk főként a kis- és középvállalkozások támogatása. Makón több olyan cég is van, amelyik részesült már ezekből a forrásokból, a Váll-Ker Kft. például több mint háromszáz millió forintot köszönhet eddig ennek a döntésnek, jelenleg pedig egy, az eddigieknél is nagyobb összeget biztosító pályázat elbírálására várnak.

Tovább 2017-12-06

Karácsonyi dallamokkal telt meg a Hagymaház

A méltán neves Ghymes együttes szombat este Makóra látogatott, ahol a Hagymaházban adott teltházas koncertet. „Mennyből az angyal” című lemezbemutató koncertjük alkalmával a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Kórusával léptek színpadra, különleges atmoszférát kölcsönözve ezzel a rendezvénynek.

Tovább 2017-12-06

Újra a KERI-ben versengtek az általános iskolások

Ebben az évben már ötödik alkalommal találkoztak a környék általános iskoláinak sportolói a KERI Kupa keretein belül. Múlt héten szerdán és csütörtökön került megrendezésre az esemény a Návay Lajos Szakgimnázium tornatermében.

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 10 rész Optika

Kísérletek a fizika hőskorából 10 rész Optika

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 9 rész Hőtan

Kísérletek a fizika hőskorából 9 rész Hőtan

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 8 rész Nagyfeszültség

Kísérletek a fizika hőskorából 8 rész Nagyfeszültség

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 7 rész Elektrosztatika

Kísérletek a fizika hőskorából 7 rész Elektrosztatika

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 6 rész Folyadékok és gázok

Kísérletek a fizika hőskorából 6 rész Folyadékok és gázok

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 5 rész A hullámok

Kísérletek a fizika hőskorából 5 rész A hullámok

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 4 rész A távíró

Kísérletek a fizika hőskorából 4 rész A távíró

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 3 rész Időmérés, órák

Kísérletek a fizika hőskorából 3 rész Időmérés, órák

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 2 rész A Föld mozgásai

Kísérletek a fizika hőskorából 2 rész A Föld mozgásai

Tovább 2017-12-06

Kísérletek a fizika hőskorából 1 rész Az erők

Kísérletek a fizika hőskorából 1 rész Az erők

Tovább 2017-12-06

HirExtra – Idősek támogatása

Makó Város Önkormányzata számos intézkedést hozott az idősek támogatása érdekében, például utalványokat oszt a 70 éven felülieknek, melynek összegét 5000 forintról 10 000 forintra emelték

Tovább 2017-12-05

Makói Híradó 2017.12.05. HD

- Jótékonysági sütikóstolót szervezett az Angyalsóhaj Alapítvány - Bálon gyűltek össze a gazdák - Javában tart az Adventi vásár - Idén 2000 milliárd forint uniós pályázati forrás került kifizetésre - Kemény küzdelemben makói győzelem

Tovább 2017-12-05

Idén 2000 milliárd forint uniós pályázati forrás került kifizetésre

2014 és 2020 között mintegy 9 ezer 300 milliárd forint uniós forrás áll Magyarország rendelkezésére, ennek 82%-át már lekötötte a kormány, csak idén 2000 milliárd forint került kifizetésre- adott tájékoztatást tegnap a Parlamentben Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus azt is hozzátette: ezt a pénzt nem ingyen kapjuk, nem ajándék!

Tovább 2017-12-05

Javában tart az Adventi vásár

A múlt hétvégén sem volt hiány a minőségi kézműves termékek, zamatos finomságok, valamint a kulturális műsorok kínálatából az Adventi vásáron. A kilátogatók a sok-sok program mellett karácsonyi ajándék után nézhettek szeretteiknek és élvezhették a meghitt hangulatot.

Tovább 2017-12-05

Kemény küzdelemben makói győzelem

A CONTITECH Makói KC kézilabdázói a hétvégi győzelmüket Sonkának, azaz Szabó Lászlónak, az egykori magyar válogatott beállójának emlékéra ajánlották. Gera Norbert tanítványai a második félidőben fordították meg az eredményüket, mellyel itthon tudták tartani az értékes két pontot.

Tovább 2017-12-05

Bálon gyűltek össze a gazdák

A hagyományt életben tartva már sokadik alkalommal rendezte meg év végi bálját tagjai számára a Csanád és Térsége Gazdakör. A vendégeket szombat este várták a Korona Szálló dísztermébe egy jóhangulatú estére. Finom ételek és zene mellett oszthatták meg egymással tapasztalataikat a gazdák és megvitathatták az elmúlt egy év történéseit.

Tovább 2017-12-05

Jótékonysági sütikóstolót szervezett az Angyalsóhaj Alapítvány

Jótékonysági sütikóstolóra invitálta a város lakóit az Angyalsóhaj Alapítvány advent első vasárnapján. A felkínált finomságokkal a halmozottan hátrányos, értelmileg és testileg sérült fiatal felnőttek számára létesítendő közösségi ház ügyére hívták fel a makóiak figyelmét.

Tovább 2017-12-05

Makói Híradó 2017.12.04. HD

- Vita az újvárosi kézilabdacsarnokról - Egyre több jobbikosnál veri ki a biztosítékot Vona hintapolitikája? - Meggyújtották az első adventi gyertyát Makón - Makón is őrzik a József Attila kultuszt - Ünnepi veszélyek - Pihenhet a Makói KC

Tovább 2017-12-04

FogadóÓra vendége Kovács Sándor képviselő

Az e heti FogadóÓrában Kovács Sándor képviselőt kérdeztük arról, sikerült-e idén megvalósítania, amit szeretett volna, és milyen tervei vannak a következő évre.

Tovább 2017-12-04

Meggyújtották az első adventi gyertyát Makón

Vasárnap gyújtották meg a Makovecz téri Zenepavilonban elhelyezett adventi koszorú első gyertyáját. Az ünnepségen többek között a Kálvin Téri Református Általános Iskola kórusa és a MÖTYKE tagjai működtek közre.

Tovább 2017-12-04

Ünnepi veszélyek

December első vasárnapjával megkezdődött az adventi várakozás időszaka, ezzel együtt folyamatosan zajlanak a karácsonyi előkészületek is. Az örömteli ünneplés közben azonban hajlamosak lehetünk figyelmetlenné válni. Fontos, hogy ilyenkor is betartsuk az alapvető biztonsági szabályokat és előírásokat.

Tovább 2017-12-04

Makón is őrzik a József Attila kultuszt

József Attila a tragikus sorsú, ám páratlan tehetségű költő nyolcvan évvel ezelőtt távozott az árnyékvilágba. Ezen évforduló alkalmából a makói József Attila Múzeum dolgozói egy emléknappal tisztelegtek a poéta előtt.

Tovább 2017-12-04

Egyre több jobbikosnál veri ki a biztosítékot Vona hintapolitikája?

„Puccsot szerveznek Vona Gábor ellen” - a hír nem most jelent meg először, ám a napokban következtek be olyan fordulatok, amelyek ezt alátámaszthatják. Morvai Krisztina EP- képviselő mérhetetlen csalódásának adott hangot a párt vezetői módszereit illetően, Novák Előd, a Jobbik egykori alelnöke pedig parlamenti „kirúgását” követően először törte meg a csendet, és fogalmazta meg szintén nem túl pozitív véleményét a legnépszerűbb közösségi oldalon a Vona Gábor által vezetett Jobbikról. Televíziónk kíváncsi volt, vajon a párt makói alapszervezetének vezetői mit gondolnak a témáról, ezért megkerestük dr. Kiss Attilát és Zeitler Ádámot is.

Tovább 2017-12-04

Vita az újvárosi kézilabdacsarnokról

Nem szavazta meg Török Miklós a nettó 500 millió forintos állami támogatásból megvalósuló Justh Gyula utcai kézilabda munkacsarnok megépítését a legutóbbi testületi ülésen. Döntését azzal indokolta, ő úgy hallotta, annak a nyugdíjas klubnak az épülete, amelyet a beruházás érdekében el akarnak bontani 250 millió forintot ér. Mikor a képviselők megkérdezték, mivel tudja bizonyítani ezt az összeget, csak annyit felelt, a helyiektől értesült erről, mely akár egy anekdota is lehet.

Tovább 2017-12-04

Pihenhet a Makói KC

Az őszi szezon utolsó mérkőzését győzelemmel zárta a Makói KC női kézilabdacsapata az Újkígyós együttese ellen. Kozseránék felemás játékukkal a tabella ötödik fokára állhattak fel. Hat győzelmet, egy döntetlent és négy vereséget zsebeltek be.

Tovább 2017-12-04

Makói Híradó 2017.12.01. HD

- Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát - Duális képzés a Givaudan Hungary Kft-nél - A napokban utalják az egészségügyben dolgozók emelt bérét - Gémes góljaival nyert az M-Foci Kft. - ”Jogunk van az egészséges jövőhöz!”

Tovább 2017-12-01

Végső nyugalomra helyezték Hódmezővásárhely volt polgármesterét

Végső nyugalomra helyezték Almási Istvánt, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város volt polgármesterét a Kincses temetőben. Ezt megelőzően a gyászolók a Szent István Király Templomban róhatták le kegyeletüket.

Tovább 2017-12-01

A napokban utalják az egészségügyben dolgozók emelt bérét

A folyamatos infrastrukturális fejlesztéseknek és az emelkedő béreknek köszönhetően kevesebb az elvándorló orvos, a friss diplomások száma viszont nőtt- jelentette be a tegnapi kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, majd arra is kitért: az újabb emelt béreket mától utalják az egészségügyi dolgozóknak, valamint praxisonként három millió forint pluszt kapnak az alapellátásban dolgozó fogorvosok is. Stábunk tegnap a makói kórházban járt, ahol osztályvezető főorvossal és ápolókkal beszélgettünk a témáról.

Tovább 2017-12-01

Elkezdték kézbesíteni a város karácsonyi ajándékát

Karácsony alkalmából 10.000 Forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak a Makón élő 70 év feletti nyugdíjasok. Az ajándékok kézbesítését már megkezdték az önkormányzati képviselők, stábunk ma délelőtt Kovács Sándort kísérte el a Síp utcába.

Tovább 2017-12-01

”Jogunk van az egészséges jövőhöz!”

Diabétesz Világnapi összejövetelt tartottak a Civil Szervezetek Házában. A Makói Cukorbetegek Egyesülete ingyenes vérnyomás és vércukorméréssel, teszttel, valamint előadásokkal várta a látogatókat.

Tovább 2017-12-01

Duális képzés a Givaudan Hungary Kft-nél

Harmadik éve tart a Givaudan Hungary Kft. és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésével megvalósuló duális képzés. Ennek részleteiről és az elmúlt évek tapasztalatairól Karkas Mihály ügyvezető igazgató beszélt stábunknak.

Tovább 2017-12-01

Gémes góljaival nyert az M-Foci Kft.

Az őszi szezon utolsó mérkőzésén talált kapuba a tavalyi gólkirály Gémes Bence. A csatár már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. A Makó FC a tabella 15. helyén zárta az első NB III-as szereplését.

Tovább 2017-12-01

Társalgó 2017.11.30.

Helyi és már országosan nagy ismertségre tett zenekarok koncertjein jártunk ,mellettük pedig itt lesz a makói The Garde 2 tagja . József Attila sok szállal kötődött városunkhoz, mai műsorunkban halálának 80 évfordulójáról is megemlékezünk. És persze a karácsonyi készülődésben is segítünk hiszen vasárnap már advent első gyertyáját kell meggyújtani,

Tovább 2017-11-30

Makói Híradó 2017.11.30. HD

- Decemberben már postázzák a hulladékszállítási csekkeket - A bérunió és a realitások - Ilyen volt- ilyen lett: bejártuk a felújított Justh Gyula utcai rendelőt - Új helyszínt kapott az Adventi vásár - 5 ország pedagógusai tanácskoztak Makón - Focitorna, ahol minden csapat győzött - Második véradás a Civil Szervezetek Házában

Tovább 2017-11-30

Ilyen volt- ilyen lett: bejártuk a felújított Justh Gyula utcai rendelőt

Megtörtént a felújított Justh Gyula utcai rendelőintézet műszaki átadása, ezt követően már csak a berendezés és az ANTSZ engedélye szükséges ahhoz, hogy ismét megnyissa kapuit a betegek előtt. A több mint 33 millió forintos beruházást az önkormányzat saját büdzséből állta, melynek köszönhetően minden megújult, rá sem lehet ismerni az épületre.

Tovább 2017-11-30

Decemberben már postázzák a hulladékszállítási csekkeket

Heves vita előzte meg a napirendi pontok tárgyalását a tegnapi november havi rendes testületi ülésen. A grémium tagjai több ponton nem értettek egyet a makói kórház egészségügyi ellátásának színvonalában, a bérunió kérdéskörében, valamint az újvárosi kézilabda munkacsarnok létesítésében. Szó esett még a hulladékszállítási csekkek postázásáról is, melyre Farkas Éva Erzsébet polgármester reagált.

Tovább 2017-11-30

A bérunió és a realitások

Miről szól pontosan a bérunió, hogyan képzelik megvalósítani, az aláírásgyűjtéssel nem-e adatgyűjtésről és egy újabb jobbikos politikai blöffről van szó? – ezt a kérdést tette fel napirend előtt Czirbus Gábor alpolgármester a jobbikos Zeitler Ádámnak a tegnapi rendes testületi ülésen. Közel egy órás vita bontakozott ki a témában.

Tovább 2017-11-30

Új helyszínt kapott az Adventi vásár

Az idén a Hagymatikum Gyógyfürdő előtt, a Makovecz téren kerül megrendezésre az Adventi vásár. A változatos gasztronómiai élmények mellett ünnepi műsorokkal kedveskednek majd a kilátogatóknak.

Tovább 2017-11-30

5 ország pedagógusai tanácskoztak Makón

Egy Erasmus+ program keretén belül 5 ország delegált pedagógusai érkeztek Makóra. A projektnyitó eseményre kedden került sor a Hagymaház Pódium termében. A 3 napos találkozó célja az volt, hogy megvitassák és megalapozzák a következő 2 évben elvégzendő feladatokat.

Tovább 2017-11-30

Focitorna, ahol minden csapat győzött

Barátságos labdarúgó mérkőzést játszott egymás ellen Makó Város Önkormányzata, valamint a Givaudan Hungary Kft. A kispályás tornáról minden csapat egy-egy kupával térhetett haza.

Tovább 2017-11-30

Második véradás a Civil Szervezetek Házában

Második alkalommal szerveztek véradást az ENI dolgozói és más érdeklődők számára a Civil Szervezetek Házában. A rendezvény lebonyolításában a Magyar Vöröskereszt és a Makói Véradó Állomás kollégái segédkeztek.

Tovább 2017-11-30

Makói Híradó 2017.11.28. HD

- Értékteremtő közfoglalkoztatás zajlik Makón - Egyedi látványvilág és örömzene a WOX koncerten - Szomorú vereség - Ünnepi teadélutánt tartottak a Koronában - Mennyivel bővül a kassza a nyugdíjasoknál? - Richter Aranyanyu díjat vehetett át Molnárné Gardi Katalin - Adventi kézműves kiállítás a könyvtárban

Tovább 2017-11-28

HirExtra: Egészségügyi fejlesztések 2017.11.28.

Hamarosan átadásra kerül a 33 millió forintból felújított Just Gyula utcai rendelő, borzasztó állapotban lévő Kálvin rendelő kapcsán pedig egyeztetés zajlik.

Tovább 2017-11-28

Egyedi látványvilág és örömzene a WOX koncerten

A Belvárosi Római Katolikus Templomban az ünnepek közeledtével újra tiszteletét tette a WOX együttes. A tagok különleges produkciókkal álltak a nézők elé, a hangszerek játékához és az énekszóhoz animáció, homokfetés, valamint fényáradat párosult.

Tovább 2017-11-28

Szomorú vereség

Nehéz mérkőzést játszott a Makói KC női kézilabda csapata, melyből a Gyomaendrőd együttese lépett ki győztesként. Kozseránék ezzel lecsúsztak a dobogó ötödik fokára.

Tovább 2017-11-28

Értékteremtő közfoglalkoztatás zajlik Makón

Az elmúlt esztendőkben drasztikusan csökkent a közfoglalkoztatottak száma, jelenleg Makó Város Önkormányzatánál és a hozzá tartozó cégeknél, intézményeknél 326-an dolgoznak. Munkakörülményük a kezdetekhez képest folyamatosan javul, nemrégiben pedig Farkas Éva Erzsébet polgármester is megköszönte ez évben végzett tevékenységüket.

Tovább 2017-11-28

Ünnepi teadélutánt tartottak a Koronában

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja. A születésnap alkalmából kisbuszt kaptak és emléktáblát avattak.

Tovább 2017-11-28

Mennyivel bővül a kassza a nyugdíjasoknál?

Aki nyugdíjas, és még nem csengetett nála a postás a kormány tízezer forintos utalványtámogatásával, annál hamarosan fog: elkezdték ugyanis a kézbesítésüket. Makón a hetven éven felüliek emellé további tízezer forintot kapnak a város vezetés jóvoltából, hamarosan ezek kiosztása is elkezdődik. Valamint további pluszokra is számíthatnak a nyugdíjasok.

Tovább 2017-11-28

Richter Aranyanyu díjat vehetett át Molnárné Gardi Katalin

Kategóriájában közönségdíjat vehetett át Molnárné Gardi Katalin a 2017-es Richter Aranyanyu Díjátadó gálán. A megtisztelő elismerést Dobó Katalin zsűritag adta át az egészségügyi szakdolgozónak.

Tovább 2017-11-28

Adventi kézműves kiállítás a könyvtárban

Adventi kézműves kiállítás nyílt pénteken a József Attila Városi Könyvtárban. Pokomándy Zsuzsanna „A lényeg az alkotás” névre keresztelt tárlatának segítségével a látogatók családias keretek között hangolódhatnak az ünnepi időszakra.

Tovább 2017-11-28

Ismerős Arcoktól volt hangos Makó

Az Erdei János Városi Sportcsarnokban adott adventváró koncertet az Ismerős Arcok zenekar. Az est jó hangulatához vendég fellépőként a Good Company együttes is hozzájárult.

Tovább 2017-11-28

Makói Hírek 2017.11.27. HD

- Hamarosan átadják a felújított Justh Gyula utcai rendelőt - 4,7 kilométer új járdát építettek - Angol nyelvi vetélkedő a JAG-ban - Vér csak vérrel pótolható - Kieső helyen a CONTITECH Makói KC

Tovább 2017-11-27

4,7 kilométer új járdát építettek

Makó nyolc városrészében összesen mintegy 106 millió forintból újulhattak meg a gyalogutak. Az idei járdaprogram eredményeiről és a jövőbeli tervekről ma délelőtt Czirbus Gábor alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-11-27

FogadóÓra : Czirbus Gábor 2017.11.27.

Mostantól hétről hétre vendégeink lesznek azok a képviselők akik egyéni választókörzettel rendelkeznek. Arról kérdezzük őket mit tettek idén a körzetükben élőkért és milyen terveik vannak? VENDÉG: Czirbus Gábor

Tovább 2017-11-27

Kieső helyen a CONTITECH Makói KC

Nem bírt a sereghajtó Karcaggal a Contitech Makói KC. A Gera növendékek szoros mérkőzésen kaptak ki egy góllal.

Tovább 2017-11-27

Hamarosan átadják a felújított Justh Gyula utcai rendelőt

Hamarosan átadásra kerül a több mint 33 millió forintból felújított Justh Gyula utcai rendelő, a hasonlóan borzasztó állapotban lévő Kálvin téri kapcsán pedig a terv egyeztetése zajlik. Ennek újjáépítésére mintegy 200 millió forintot költ a város.

Tovább 2017-11-27

Angol nyelvi vetélkedő a JAG-ban

A hetedik-nyolcadik osztályosok számára rendeztek angol nyelvi vetélkedőt a József Attila Gimnáziumban. Az idei megmérettetésre 18 csapat közel 90 diákja érkezett Makóról, Hódmezővásárhelyről és a környező térségből.

Tovább 2017-11-27

Vér csak vérrel pótolható

Egy véradó akár három életet is megmenthet” - hangzott el csütörtökön a Véradók Világnapján tartott ünnepségen. A jeles napon negyvenszeres, ötvenszeres, nyolcvanszoros és százszoros donorokat köszöntött a Magyar Vöröskereszt Makói Területi Szervezete

Tovább 2017-11-27

Makói Híradó 2017.11.23. HD

- Már az első emeletét építik az új könyvtárnak - Migránsok vagy külhoni magyarok? - 600 ezer forint fanyesésre - Ünnepi hangulat a Hagymaházban - 7126 méter magasban lengett a makói zászló - Nyílt nap a KERI Bajza utcai épületében - Újra gödörben a Makó FC

Tovább 2017-11-27

Makói Híradó 2017.11.24. HD

- Téli üzemmódra váltott a Makói Városgazdálkodási NKft. - Még várni kell a szemétszállítási csekkekre - A fiatal muzsikusokat ünnepelték - „Az ünnephez vezető út” - Legfontosabb cél: levenni a gazdák válláról a papírmunka terhét - Miniszteri elismerést kapott Apátfalva

Tovább 2017-11-24

Még várni kell a szemétszállítási csekkekre

A rossz állapotban lévő járdákra, a csapadékvíz-elvezető árkokra és a Nagyér-csatornába bedobott hulladékokra panaszkodtak leginkább a jelenlévők Gáspár Sándor önkormányzati képviselő tegnapi, Czirbus Gábor alpolgármesterrel közösen tartott fórumán. Itt az is kiderült, hogy a makóiaknak még egy ideig biztosan várniuk kell a szemétszállítási csekkekre.

Tovább 2017-11-24

A fiatal muzsikusokat ünnepelték

Már negyvenkilenc éve annak, hogy Lisszabonban november huszadikát az Ifjú Zenebarátok Világnapjának nyilvánították, mikor is a fiatal muzsikosokat ünneplik. Ezen alkalomból adtak hangversenyt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai és növendékei.

Tovább 2017-11-24

„Az ünnephez vezető út”

Az eddigi hagyományoknak megfelelően a Hagymaház Galéria ebben az évben is meghirdeti karácsonyi alkotói pályázatát a makói és térségi általános, valamint középiskolás tanulók számára. A pályaműveket december 8-ig várják a szervezők.

Tovább 2017-11-24

Legfontosabb cél: levenni a gazdák válláról a papírmunka terhét

Szél Istvánt választották meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének élére a tegnapi alakuló ülésen, melynek Hódmezővásárhely Polgármesteri Hivatala adott otthont. Az elnök személye mellett a további tisztségeket is kiosztották, a szervezet legfontosabb céljai között pedig a gazdákat érintő papírmunka csökkentését, a jégkár-mérséklő rendszer megépítését, és egy új öntözési stratégia kidolgozását jelölték meg.

Tovább 2017-11-24

Téli üzemmódra váltott a Makói Városgazdálkodási NKft.

November 15-e óta téli üzemmódra váltott a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Összesen nyolc géppel tartanak ügyeletet a munkatársak, felkészülve az esetleges hóesésre.

Tovább 2017-11-24

Miniszteri elismerést kapott Apátfalva

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter is elismerte Apátfalva önkormányzatának a közfoglalkoztatás terén elért kimagasló munkáját, ezért november 16-án Budapesten kitüntetést adományozott a községnek, melyet Pogácsás Tibor államtitkár adott át. A településen folyó munkaprogramok részleteiről Szekeres Ferenc polgármester számolt be stábunknak.

Tovább 2017-11-24

Társalgó 2017.11.23.

Itt lesz a fantasztikus teljesítményt maga mögött tudó Makói Kerekes Éva ,aki nemrég a Himalája 7126 méteres csúcsáig jutott. De eljön hozzánk Czibolya Kálmán ,hogy elmesélje közel 1 éves Kanadai élményeit. Ott votunk a Szent Erzsébet bálon és filmcsillagok éjszakáján amit meg is mutatunk Valamint eláruljuk ,hogy az idei karácsonyi vásár hol lesz és mit kínál a makóiaknak.

Tovább 2017-11-23

Migránsok vagy külhoni magyarok?

2015-ben muszlim menekülteket fogadott be a saját házába, most pedig aláírásgyűjtést kezdeményez a külhoni magyarok szavazati jogának megvonása érdekében Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A témával a Vásárhelyi Televízió Keresztkérdés című magazinja is foglalkozott, ahol a párt álláspontját Mucsi Tamás, a DK csongrádi megye 4. számú választó kerületének országgyűlési képviselőjelöltje ismertette, vitapartnere Bálint Gabriella vásárhelyi önkormányzati képviselő volt.

Tovább 2017-11-23

Már az első emeletét építik az új könyvtárnak

Jó ütemben halad a 2,66 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósuló új könyvtár építése. A jelenleg zajló kivitelezési munkálatokat ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Toldi János önkormányzati képviselő is megtekintették.

Tovább 2017-11-23

600 ezer forint fanyesésre

Megsüllyedt útpadkák, a járdák felújítása, parkolási gondok és a közösségi együttélés szabályainak be nem tartása is szóba kerültek Marosvári Attila önkormányzati képviselő tegnapi, Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen tartott fórumán. Lakossági kérdésre az is kiderült, hogy jövő héttől kezdik el kiosztani a 70 év felettiek számára az adventi időszakra vonatkozó 10.000 Forintos támogatást.

Tovább 2017-11-23

Ünnepi hangulat a Hagymaházban

Karácsonyi díszek, ajándéktárgyak, adventi koszorúk – többek között ezekből nyílt tárlat a Hagymaház aulájában. A kézzel készített termékeket nem csak kiállították, hanem mindegyik megvásárolható.

Tovább 2017-11-23

Újra gödörben a Makó FC

Négy kapott góllal tért haza Paksról a Makó FC. A vendégek már az első percekben beköszöntek a maros-mentiek hálójába. Az M-Foci Kft. a héten utolsó őszi megmérettetésére készül.

Tovább 2017-11-23

7126 méter magasban lengett a makói zászló

A városunkban sokak által könyvelőként ismert Kerekes Éva és mászótársa, Herczeg Angelika októberben újból visszatért Nepálba. Négy napos kitartásuknak köszönhetően a Himalája egyik csúcsáról, a Himlung Himal tetejéről csodálhatták meg a kilátást.

Tovább 2017-11-23

Nyílt nap a KERI Bajza utcai épületében

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szakmái mutatkoztak be szerdán az intézmény Bajza utcai épületében. A nyílt napon az érdeklődők tanácsokat kaphattak a pályaválasztással kapcsolatban és feltehették kérdéseiket az intézményben dolgozó pedagógusoknak.

Tovább 2017-11-23

Makói Híradó 2017.11.22. HD

- Fejlesztenék a városi csapadékvíz-elvezető hálózatot - Világbajnokok támogatják a makói sportéletet - Havonta 4,5 millió forintot spórol meg a napsütés a kórházaknak - Megyei Prima Díjas a makói zongoraművész - Rangadót nyert a Makói KC - Forradalmárok sorsa

Tovább 2017-11-22

Megyei Prima Díjas a makói zongoraművész

Immár tizenkettedik alkalommal jutalmazták Megyei Prima Díjjal a térségben azokat, akik például szolgálnak a közösségnek, öregbítik hazánk hírnevét és értékeit. A kuratórium a Magyar zeneművészet kategóriában a makói származású Szentpéteri Csilla zongoraművésznek ítelte oda a kitüntetést.

Tovább 2017-11-22

Fejlesztenék a városi csapadékvíz-elvezető hálózatot

A járdák állapota, a csapadékvíz-elvezető árkok karbantartása, az illegális hulladéklerakók felszámolása, illetve a játszóterek építése és felújítása – többek között ezek is szóba kerültek Czirbus Gábor alpolgármester tegnapi, Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen tartott fórumán. Itt az is kiderült, hogy a Szent István Egyházi Általános Iskola bejáratának környékén új parkolókat létesítenek a jövő év elején.

Tovább 2017-11-22

Világbajnokok támogatják a makói sportéletet

A Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke, a városban nem rég alakult, újabb kick-box egyesület edzője, valamint a sportágban kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzők tették tiszteletüket Farkas Éva Erzsébet polgármester irodájában. Az esemény célkitűzései között szerepelt ezen mozgásforma előtérbe helyezése és népszerűsítése a térségben.

Tovább 2017-11-22

Havonta 4,5 millió forintot spórol meg a napsütés a kórházaknak

Újabb több mint négyszáz elemmel bővült a makói kórház melletti napelem-park – jelentette be ma délelőtt Nagy Jenő, a tagintézmény igazgató főorvosa. Hasonló számú energiaforrást építettek ki a vásárhelyi kórház tetején is a közel múltban, a grandiózus beruházásnak köszönhetően havonta mintegy 4,5 millió forintot tud megspórolni ezzel a két intézmény.

Tovább 2017-11-22

Rangadót nyert a Makói KC

Kiélezett mérkőzést játszott egymással a női kézilabda NB II. Dél-keleti csoportjában a Makó és a Lajozsmizse csapata. A rangadót végül a hazai pályán játszó maros-menti lányok nyerték meg.

Tovább 2017-11-22

Forradalmárok sorsa

Az 1956-os forradalom heves eseményei után ezekben a hónapokban kezdődtek meg a megtorlások úgy Makón, mint az egész országban. Marosvári Attila történész előadásában ezt a témakört boncolgatta kedden a József Attila Múzeumban.

Tovább 2017-11-22

Lator László 90 évének története

Idén november 19-én ünnepelte 90. születésnapját Lator László Kossuth-díjas magyar költő, neves esszéista és műfordító, akinek élete és pályafutása sok ponton kapcsolódik Makó városához. A József Attila Múzeum munkatársai a neves alkalom apropóján budapesti otthonában köszöntötték fel az írót.

Tovább 2017-11-22

Makói Híradó 2017.11.21. HD

- Önkormányzati tulajdonba kerülhet az egykori pártház - Élménybeszámoló a tengeren túlról - Makovecz Központot és Archívumot adtak át Budapesten - Filmcsillagok napja a Hagymatikumban - A Deák Ferenc utcában nyitott új irodát a FIDESZ - Konzultáció a múzeum mintaprojektjérőlOvi bál a jótékonyság jegyében - Nem bírt a CONTITECH Makói KC a Békéscsabával

Tovább 2017-11-21

HírExtra – Nemzeti Konzultáció 2017.09.21.

„Akarunk-e együtt élni főként iszlám vallású országokból érkezett bevándorlókkal?” – ez a központi kérdése azoknak a kérdőíveknek, melyeket már minden háztartásba eljuttatott a kormány. Ezeket eddig több mint egy millióan küldték vissza - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter legutóbbi, makói lakossági fórumán.

Tovább 2017-11-21

Önkormányzati tulajdonba kerülhet az egykori pártház

Mindössze két napirendi pontot tárgyalt ma reggel Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A rendkívüli ülésen a grémium döntött állami és önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok cseréjéről, bevonva ebbe a Juhász Gyula téren lévő egykori pártházat, majd tulajdonosi hozzájárulást adott arra vonatkozóan, hogy a József Attila Gimnázium épületére napelemes rendszereket létesítsenek.

Tovább 2017-11-21

Élménybeszámoló a tengeren túlról

Tavaly szeptemberben Czibolya Kálmán, a Makói Videó- és Művészeti Műhely stúdióvezetője nagy kalandra vállalkozott, ugyanis ezúttal a szépséges Kanada volt az úti célja. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kérésére az ott töltött kilenc hónap pillanataiból szemezgetett a József Attila Városi Könyvtárban a makóiaknak.

Tovább 2017-11-21

Makovecz Központot és Archívumot adtak át Budapesten

Makovecz Imre születésének évfordulóján, november 20-án nyitották meg Budapest XII. kerületében a róla elnevezett központot és archívumot. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett, aki beszédében úgy fogalmazott az Ybl Miklós díjas építészről: A magyar szellem átmentéséért élt és dolgozott, hagyatéka él és folytatásra vár a Kárpát-medencében.

Tovább 2017-11-21

Filmcsillagok napja a Hagymatikumban

Első alkalommal került megrendezésre a Filmcsillagok napja a Hagymatikum Gyógyfürdőben. Az érdeklődőket a szombati nap folyamán karikatúra kiállítás, mozi-kvíz, kézműves foglalkozások és filmzenei koncert várta, a szokásos szolgáltatások mellett.

Tovább 2017-11-21

A Deák Ferenc utcában nyitott új irodát a FIDESZ

Új irodát nyitott a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete. A Deák Ferenc utcán december 1-jétől megújult környezetben várják a város polgárait észrevételeikkel és ötleteikkel.

Tovább 2017-11-21

Konzultáció a múzeum mintaprojektjéről

A József Attila Múzeum által, szeptemberben elindított mintaprojekttel kapcsolatos konzultáció zajlott múlt héten az intézmény foglalkozató termében. A kezdeményezés, a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” elnevezésű pályázat keretében valósult meg.

Tovább 2017-11-21

Nem bírt a CONTITECH Makói KC a Békéscsabával

Múltheti vereségét másolta le a CONTITECH Makói KC szombaton a Békéscsabaiak ellen. A maros-mentiekre a következőkben komoly forma javulás szükséges, hogy helyt tudjanak állni a bajnokságban.

Tovább 2017-11-21

Ovi bál a jótékonyság jegyében

Retro hangulatú estet tartottak a Makói Óvoda dolgozói és támogatói számára szombaton a Kelemen házban. A zenés-táncos mulatságot jótékonysági céllal rendezték meg, a befolyt összegből a csoportszobákban használt játékokat fejlesztik majd.

Tovább 2017-11-21

Makói Híradó 2017.11.20. HD

- Nemzetközi díjat nyert a Makói Városi Televízió - XI. Szent Erzsébet Bál - 14 éves kortól mindenki büntethető - Testközelben a termelői munka - Folyamatosan csökken a munkanélküliek száma - Eddig több mint egy millióan küldték vissza a kérdőíveket

Tovább 2017-11-20

Nemzetközi díjat nyert a Makói Városi Televízió

Nemzetközi filmfesztiválon vett részt nemrégiben a Makói Városi Televízió, ahol kategóriájában a legrangosabb, első helyezést érte el. A megmérettetésre a világ számos országából érkeztek pályázatok, melyek közül a zsűri a magyarcsanádi Mezei József főszereplésével készült dokumentumfilmet értékelte a legjobbra.

Tovább 2017-11-20

Folyamatosan csökken a munkanélküliek száma

A legfrissebb adatok alapján csak Makón 2010 óta 65,1 százalékkal csökkent a munkanélküliség. A város vezetésének továbbra is fő célja a munkahelyek bővítése és fejlesztése. Ennek érdekében sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program foglalkoztatás-növelést célzó támogatására.

Tovább 2017-11-20

XI. Szent Erzsébet Bál

Tizenegyedik alkalommal tartották meg a Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium Szent Erzsébet Bálját. A SZIGNUM rendezvénye idén is a jótékonykodás jegyében telt, felléptek az iskola volt és jelenlegi diákjai, valamint az Írisz Táncklub tagjai is.

Tovább 2017-11-20

14 éves kortól mindenki büntethető

„Találkoztam már olyan esettel, amikor a diák az előadást követően drogprevencióra jelentkezett” - tudtuk meg Drimba Tibor főtörzsőrmestertől. A bűnmegelőzéssel kapcsoltban rendőrök, valamint a büntetésvégrehajtási intézet munkatársai beszélgettek a makói fiatalokkal.

Tovább 2017-11-20

Testközelben a termelői munka

A Givaudan élelmiszeripari üzem makói gyáregysége vasárnap kitárta kapuit azon fiatalok előtt, akik érdeklődnek az ipar ezen szegmense iránt. A környék számos középiskolájából érkeztek diákok, valamint a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának több tanára és hallgatója is ellátogatott az eseményre.

Tovább 2017-11-20

Eddig több mint egy millióan küldték vissza a kérdőíveket

Eddig több mint egy millióan küldték vissza a kormány újabb, Nemzeti Konzultációs kérdőíveit- jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter legutóbbi, makói lakossági fórumán. Az országgyűlési képviselő egyúttal arra kérte a Maros- parti település és a térség lakóit, ha még nem tették meg, töltsék ki azt, hiszen ha nem sikerül Brüsszelt megállítani, az a sors vár Magyarországra is, mint Franciaországra, ahol már 8 és fél millió muszlim él.

Tovább 2017-11-20

Makói Híradó 2017.11.17. HD

- A JUGYU is várta leendő diákjait - A közlekedésfejlesztés az életminőség-javítás egyik fontos feltétele - Új rizikócsoport az influenza elleni ingyenes védőoltásban - Zajlik az új közlekedési táblák kihelyezése a városban - Diákok vették birtokukba a Hagymatikumot

Tovább 2017-11-17

Diákok vették birtokukba a Hagymatikumot

A Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola ötödik és hatodik osztályos nebulói a mai napon bebarangolták a makói fürdőt. Részletesen megismerkedtek az impozáns épülettel és bepillantást nyerhettek az itt folyó munkába is.

Tovább 2017-11-17

Új rizikócsoport az influenza elleni ingyenes védőoltásban

Megérkeztek az influenza elleni ingyenesen igénybe vehető védőoltások Csongrád megyébe. A három évnél idősebbek számára 55 ezer, míg a legkisebbeknek 150 adag speciális védőoltás áll rendelkezésre. Az idei évtől már a pedagógusok is térítésmentesen vehetik fel a vakcinát.

Tovább 2017-11-17

A közlekedésfejlesztés az életminőség-javítás egyik fontos feltétele

A kormány jó szövetségese Makónak, hiszen Lázár János országgyűlési képviselő közreműködésével a 2014-ben kitűzött városfejlesztési program megvalósításához eddig mintegy 25 milliárd forint érkezett a településre –emelte ki tegnapi sajtótájékoztatóján Czirbus Gábor, a Fidesz helyi elnöke. Ennek köszönhetően nagymértékben tudták fejleszteni többek között a külterületi közutak állapotát, valamint a sportinfrastruktúrát.

Tovább 2017-11-17

A JUGYU is várta leendő diákjait

Nyitott kapuk címmel tartott pályaválasztási előadásokat a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola a ballagás előtt álló nyolcadikosok számára. Az érdeklődők többek között tájékoztatást kaptak az iskola életéről, szakképzéséről valamint a felvételről.

Tovább 2017-11-17

Zajlik az új közlekedési táblák kihelyezése a városban

Folyamatosan zajlik Makó belvárosában az új KRESZ táblák kihelyezése. A munkálatok részleteiről Hadik György települési képviselő és Szűcs János, a Városgazdálkodási Nonprofit Kft. műszaki vezetője tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Szegedi út és az Árpád utca kereszteződésénél.

Tovább 2017-11-17

Társalgó 2017.11.16.

Városunkban lezárult az egyházak éve rendezvénysorozat,melynek részese volta görögkatolikus egyház is. Erről és arról is fogunk beszélgetni hogy most szombaton rendezik meg a Szent Erzsébet jótékonysági bálat. Megmutatjuk, hogyan zajlott az idei Héttorony Fesztivál a Hagymaházban és itt lesz velünk egy karikaturista aki a Hagymatikumban készül kiállításra

Tovább 2017-11-16

Mintegy 25 milliárd forintos fejlesztés zajlik a városban

A makói Jobbik kevesli a városba érkező fejlesztési forrásokat, sőt akad olyan beruházás is, amelynek megvalósulását nem támogatja, köztük a Hagymatikum 8,8 milliárd forintos bővítését. Ehhez képest az elmúlt néhány évben eddig még soha nem látott összegeket kapott a település. Jelenleg mintegy 25 milliárd forint értékben költenek az oktatás korszerűsítésére, az egészségügy fejlesztésére, vagy éppen a vállalkozások támogatásán keresztül munkahely teremtésre – összegezte ma délelőtti sajtótájékoztatóján Czirbus Gábor, a FIDESZ helyi elnöke.

Tovább 2017-11-16

Legyél te is KERI-s!

„Mi leszel, ha nagy leszel?” – az általános iskola végén elérkezik talán a legnagyobb kérdés a diákoknak. Ekkor kell ugyanis eldönteniük, hogyan tovább. Ebből az apropóból nyitotta meg kapuit a KERI, ahol a ballagás előtt állók bepillantást nyerhettek az iskola életébe és a szakmák elsajátításába is.

Tovább 2017-11-16

Misztikus dallamok csendültek fel a Hagymaházban

Kivételes zenei élményben részesülhetett a Hagymaház közönsége kedd este, ugyanis Oroszország délkeleti részéről érkeztek muzsikosok. A Huun Huur Tu zenekar hazájuk, a Tuvai Köztársaság szellemiségét és hagyományait jelenítette meg a színpadon.

Tovább 2017-11-16

HírExtra – költözik két kilométernyi iratanyag

Mai adásunkban a Levéltár költözése lesz terítéken. Mint arról röviden korábban már beszámoltunk, több mint 130 millió forintból felújításra kerül a Petőfi parki óvoda épülete, melyben így modern körülmények között őrizhetik és bővíthetik tovább a mintegy két kilométernyi iratanyagot.

Tovább 2017-11-16

Tűzoltó legyek vagy katona?

Pályaorientációs délelőttöt tartottak a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola tanulói számára. A rendezvényen többek között a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a honvédség munkatársai működtek közre.

Tovább 2017-11-16

Emelkedhet a hadigondozottak havi életjáradéka

A hadiárvák az idei év elején kapták vissza korábbi státuszukat, és ennek megfelelően az állam havi közel 9000 forintos életjáradékkal segíti őket, Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter közbenjárásának köszönhetően. A képviselő következő célja, hogy elérje: emelkedjen ez az összeg, hiszen számuk évről évre csökken. Makón és a térségben ez jelenleg több mint négyszáz gondozottnak jelent segítséget.

Tovább 2017-11-16

Őszi szivacskézilabda villámtorna

A tavaszi nagy sikerre való tekintettel ismét megrendezésre került kisgyerekek számára a szivacskézilabda villámtorna az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A jó hangulatú megmérettetésre Makó mellett Földeákról, Algyőről és Mórahalomról érkeztek versenyzők.

Tovább 2017-11-16

Makói Híradó 2017.11.15. HD

- Befejeződött a városi járdaprogram - Összefogással a bölcsisekért - Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút - Nyílt nap a JAG-ban - Ősi kultúrák és mesterségek szelleme járta át a Hagymaházat HD - Felemás őszi idény

Tovább 2017-11-15

Befejeződött a városi járdaprogram

Makó nyolc városrészében összesen mintegy 106 millió forintból szépülhettek meg a gyalogutak az idei évben – többek között ez is szóba került Kovács Sándor legutóbbi, Lázár János országgyűlési képviselővel és Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen tartott fórumán. Itt az is kiderült, hogy ebben a körzetben számos nagyobb beruházás megvalósult már, illetve további fejlesztések is indulnak.

Tovább 2017-11-15

Ősi kultúrák és mesterségek szelleme járta át a Hagymaházat

Igazán egyedi hangzás és látvány fogadta kedd este a Hagymaház vendégeit, kisebb időutazásra kalauzolta el őket a Héttorony Fesztivál. A húros hangszerek, a dob, az énekszó és a nemez párosítása a rejtelmes keleti és a sokszínű magyar kultúra világát idézte.

Tovább 2017-11-15

Nyílt nap a JAG-ban

Nyílt napra invitálta a József Attila Gimnázium a város és térsége nyolcadikos diákjait. A nebulók a bemutató órák keretében ízelítőt kaphattak az iskolában folyó munkáról, valamint a felvételi feladatsorokkal kapcsolatos kérdéseiket is feltehették.

Tovább 2017-11-15

Összefogással a bölcsisekért

A MA-TÉR Ifjúsági Egyesület, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény, a DUOCOR Ipari Bt. és a Váll-Ker Kft. közös összefogásából nemrégiben százötvenezer forintból újultak meg a Búza utcai Bölcsőde kültéri fajátékai. A hivatalos átadással egybekötött sajtótájékoztatóra ma délelőtt került sor az intézmény udvarán.

Tovább 2017-11-15

Felemás őszi idény

Nem bírt a tavalyi bajnokkal a CONTITECH Makói KC férfi kézilabda csapata. A makóiak támadásban és védekezésben is alul maradtak a vendégek rutinosabb játékosaival szemben.

Tovább 2017-11-15

Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút

Az enyhe novemberi időjárástól függetlenül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tizedikétől kezdődően az ország teljes területén, így Csongrád megyében is téli üzemmódra váltott. Öt mérnökségen mintegy 150 fővel látja el a társaság a megyei közúthálózaton a téli feladatokat, 24 órás ügyeleti szolgálat mellett.

Tovább 2017-11-15

Makói Híradó 2017.11.14. HD

- Tovább csökkentenék az állami bürokráciát - Állami segítség nélkül nem ment volna Honvéd rehabilitációja - Új épületet is kap az Almási Tagintézmény - Rendőrségi hírek - Márton-napi kavalkád a Hagymaházban - Összefogás a sérült fiatal felnőttek fejlesztéséért - Győzött a Makó FC

Tovább 2017-11-14

Tovább csökkentenék az állami bürokráciát

A kormány három célt tűzött ki maga elé, amikor belevágott a bürokráciacsökkentés programjába – hangsúlyozta ma délelőtt expozéjában Lázár János az Országgyűlés plenáris ülésén. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a közigazgatás gyorsabbá, olcsóbbá és egyszerűbbé tételét jelölte meg. Az országgyűlési képviselő által most benyújtott törvényjavaslat ezen szándékok további folytatását célozza meg, amely érintené többek között a CSOK-eljárásokat, a nyilvántartások digitalizációját és azok jobb átláthatóságát.

Tovább 2017-11-14

Márton-napi kavalkád a Hagymaházban

November tizenegyedikén, Márton napján az éves mezőgazdasági munka befejezését ünnepelték felmenőink. Ezen alkalomból vigasságot rendeztek, újbort ittak és hízott libát falatoztak.

Tovább 2017-11-14

Rendőrségi hírek

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-11-14

Új épületet is kap az Almási Tagintézmény

Mintegy harminc millió forintból újulhatott meg a Makói Általános Iskola Almási Tagintézményének sportcsarnoka, azonban a fejlesztés itt nem ér véget: további 1,4 milliárd forintot költenek az intézményre. Az állami fenntartású iskolába a kistérség több településéről járnak gyerekek, több generáció tanult már a falai között.

Tovább 2017-11-14

Állami segítség nélkül nem ment volna Honvéd rehabilitációja

Ekkora mértékű beruházást Makó Város Önkormányzata önerőből, állami támogatás nélkül több év alatt sem tudott volna megvalósítani Honvéd városrészben – hangsúlyozta a fejlesztések kapcsán Farkas Éva Erzsébet polgármester a legutóbbi, Sánta Sándor települési képviselővel közösen tartott lakossági fórumán. Az is kiderült: hamarosan kezdődik a közbeszerzés, jövőre pedig a tényleges kivitelezés.

Tovább 2017-11-14

Győzött a Makó FC

Megtörte nyeretlenségi sorozatát a Makó FC az NB III. osztályban. A kiegyenlített mérkőzésen Sirokmán Zoltán szerezte meg csapatának első győzelmét.

Tovább 2017-11-14

Makói híradó 2017.11.13.

- Lázár János bízik a szerelemházasságban - Időutazás az Ifjúsági Színtéren - Pályázz te is! - Cél a társadalmi szerepvállalás erősítése - 20 éves az ENI

Tovább 2017-11-13

Lázár János bízik a szerelemházasságban

Lázár János bízik abban, hogy kényszerházasságból szerelemházasság lesz – Makó és Vásárhely kapcsolatát jellemezte így a legutóbbi, Maros-parti városban (Almási utcai iskolában) tartott lakossági fórumán. Az országgyűlési képviselő azt is hangsúlyozta: célja, hogy még jobban megismerje a választókerületében élők problémáit, a települések sajátosságait- ezért felhatalmazást kér a képviseletükre újabb négy évre.

Tovább 2017-11-13

Időutazás az Ifjúsági Színtéren

A Makói Fiatalok Akadémiája újabb programmal kedveskedik az érdeklődőknek. Szombaton nyitotta meg kapuit a retro játékkiállítás az Ifjúsági Színtéren, melynek változatos, több forrásból származó anyaga számos korosztályt megmozgat.

Tovább 2017-11-13

Pályázz te is!

A József Attila Múzeum újabb felhívásokkal várja a város és a térség általános illetve középiskolás tanulóit. Legutóbb alkotói és gyűjtőpályázatot hirdettek.

Tovább 2017-11-13

Cél a társadalmi szerepvállalás erősítése

A Jobb Makóért Egyesület nemrégiben 24 millió forint értékű támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében. Ennek köszönhetően erősíteni kívánják a társadalmi szerepvállalást a makói közösségek fejlesztésével.

Tovább 2017-11-13

20 éves az ENI

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény fennállásának huszadik évfordulója és a Szociális Munka Világnapja alkalmából ünnepeltek szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A közel kétszáz vendéget Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte, aki elismeréseket és jutalmakat is átadott.

Tovább 2017-11-13

Társalgó 2017.11.09.

Számos kulturális esemény volt az elmúlt napokban városunkban. Ezek közül mutatunk meg néhányat.

Tovább 2017-11-09

Makói Híradó 2017.11.09 HD

- A szemétdíj számlák érkezéséről is szó esett Hadik György lakossági fórumán - A Makói TV nem kerül ki az Invitel csatornakínálatából - Készítsd el saját mézeskalács házikódat! - Rövid hírek

Tovább 2017-11-09

A szemétdíj számlák érkezéséről is szó esett Hadik György lakossági fórumán

Az eddig elmaradt szemétdíj számlákkal, a hiányos közvilágítással és a kerékpárutakkal kapcsolatosan is választ kaptak kérdéseikre a Hadik György települési képviselő fórumán résztvevők tegnap délután. Ugyanitt az is kiderült: háromszor annyi pályázatot nyújtott be a Makói Önkormányzat 2014 óta, mint az előző városvezetés az ezt megelőző négy éves ciklusa alatt.

Tovább 2017-11-09

A Makói TV nem kerül ki az Invitel csatornakínálatából

Alig néhány hete röppent fel a hír, hogy a Makói Városi Televízió december 1-jétől kikerül az Invitel csatornakínálatából. Ezt az információt a szolgáltató osztotta meg az ügyfeleivel. Az inviteles előfizetőknél valóban akadozott a kép már egy ideje, ám ennek a problémának az elhárításán többen is dolgoztak, a szolgáltató és a televízió műszaki munkatársai egyaránt. Ez végül megoldódott, így mostantól a T-Home mellett az Invitelnél is hibátlan minőségben élvezhető a Makói TV adása.

Tovább 2017-11-09

Készítsd el saját mézeskalács házikódat!

Az ünnepek közeledtével „Makó épületei mézeskalácsból” címmel felhívást hirdet a József Attila Múzeum. Korhatár nélkül várják a kreatív és a konyhában jártas pályázók alkotásait.

Tovább 2017-11-09

Makói Híradó 2017.11.08.

- Miért kell elmondanunk a véleményünket? - Eddig összesen 21 milliárd forintra pályázott az önkormányzat - Készülőben az új műfüves futball-pálya - Küzdelmes játékkal tudott győzni a CONTITECH Makói KC

Tovább 2017-11-08

Küzdelmes játékkal tudott győzni a CONTITECH Makói KC

Második győzelmét zsebelte be a hétvégén a CONTITECH Makói KC. A férfi kézilabdázók a félidei döntetlen után magabiztosan szerezték meg értékes két pontjukat.

Tovább 2017-11-08

Készülőben az új műfüves futball-pálya

Egy pályázatnak köszönhetően Makó városának lehetősége nyílt egy új műfüves futball-pálya kialakítására. A szükséges munkálatok november első hetében indultak a Pulitzer sétányon. Czirbus Gábor alpolgármester kedden személyesen vette szemügyre a helyszínen jelenleg folyó tereprendezési munkákat.

Tovább 2017-11-08

Miért kell elmondanunk a véleményünket?

„Akarunk-e együtt élni főként iszlámvallású országokból érkezett bevándorlókkal?” – ez a központi kérdése annak az újabb, Nemzeti Konzultációnak, melyet a közel múltban indított útjára a kormány. Makón a Fidesz Magyar Polgári Szövetség helyi szervezetének tagjai a Városi Piacnál felállított standnál várják a lakosok kérdéseit, érdeklődését a témában.

Tovább 2017-11-08

Eddig összesen 21 milliárd forintra pályázott az önkormányzat

Az uniós, az államilag finanszírozott és a saját önerőből kivitelezett beruházásokról és a támogatási formákról is beszélt Farkas Éva Erzsébet polgármester a legutóbbi, Lázár János országgyűlési képviselővel közösen tartott lakossági fórumán. Kiderült: mintegy 21 milliárd forint értékű támogatásra nyújtott be pályázatot az önkormányzat az elmúlt három évben, melynek jó részét meg is nyerték.

Tovább 2017-11-08

Makói Híradó 2017.11.07.

- Szemét- és elrendezetlen ügyek is terítéken voltak a lakossági fórumon - A migránsáradat valós veszélyei - Útalapot kapott a Sarkantyú utca - Tavasszal költözhet a makói levéltár az új, felújított épületébe

Tovább 2017-11-07

A HírExtra vendége: Georg Spöttle

A migránsáradattal érkezett Európába az a pakisztáni mészáros is, aki korábban hetven ember halálát okozta. Bár embercsempészek segítségével sikerült átjutnia még a magyar kerítésen is, de ki az országból már nem: a magyar és az osztrák hatóságok együttes erővel fogták el. A migránsáradat valós veszélyeiről Georg Spöttle tartott tegnap előadást a Korona Szállóban, előtte azonban televíziónkra is időt szánt néhány kérdés erejéig.

Tovább 2017-11-07

A migránsáradat valós veszélyei

A migránsáradattal érkezett Európába az a pakisztáni mészáros is, aki korábban hetven ember halálát okozta. Bár embercsempészek segítségével sikerült átjutnia még a magyar kerítésen is, de ki az országból már nem: a magyar és az osztrák hatóságok együttes erővel fogták el. A migránsáradat valós veszélyeiről Georg Spöttle tartott tegnap előadást a Korona Szállóban.

Tovább 2017-11-07

Útalapot kapott a Sarkantyú utca

November elején új útalapot kapott a Sarkantyú utca, ahol korábban egy kukásautó belecsúszott az árokba. A járhatatlan utca tarthatatlan állapota miatt Makó Város Önkormányzata útalap megerősítő munkákat végeztetett saját forrásból.

Tovább 2017-11-07

Tavasszal költözhet a makói levéltár az új, felújított épületébe

Megkezdődtek a tényleges kivitelezési munkálatok a Csongrád Megyei Levéltár makói telephelyének leendő épületében. A bruttó 136 millió forintos beruházás várhatóan jövő tavaszra készül el, melynek köszönhetően a nemzeti örökség részét képező közgyűjteményt végre modern körülmények között tárolhatják és kezelhetik a jövőben.

Tovább 2017-11-07

Makói Híradó 2017.11.06

- Ovisok is bemutatkoztak a Continental Aerobik Kupán - A MAGOSZ nyerte az agrárkamarai választásokat - Miből áll egy esküvő? - Az Íriszesek még modernebb épületben táncolhatnak - Kísérteties hangulat a Hagymatikumban

Tovább 2017-11-06

Ovisok is bemutatkoztak a Continental Aerobik Kupán

Immáron harmadik alkalommal rendeztek regionális felkészítő aerobik versenyt pénteken az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A megmérettetéssel már a jövő évi Diákolimpiára készülnek fel az együttesek.

Tovább 2017-11-06

Kísérteties hangulat a Hagymatikumban

Cukorvadászattal, kézműves sarokkal, tökös ételekkel és kísérteties hangulattal várták a fürdőzőket szombaton a Hagymatikumban. Az idei Halloween partiról sem maradtak el a sztárvendégek, a közönséget ezúttal Balog Brigi és Kasza Tibi szórakoztatta.

Tovább 2017-11-06

Az Íriszesek még modernebb épületben táncolhatnak

Pénteken az Írisz Táncklub Makó Sportegyesülete egy kisebb műsorral ünnepelte idei fejlesztéseit. A létesítmény az újabb korszerűsítés által takarékosabb és zöldebb lett.

Tovább 2017-11-06

Miből áll egy esküvő?

A kozmetikustól kezdve a virágkötőn át egészen a dekoratőrig igen széles volt a paletta az első alkalommal megrendezett Esküvő kiállításon a Glorius Vigadóban. A kétnapos rendezvényre mintegy huszonhárom helyi szolgáltatót hívtak meg, akik valamilyen módon kötődnek a párok nagy napjához.

Tovább 2017-11-06

A MAGOSZ nyerte az agrárkamarai választásokat

Mind a 19 megyében elsöprő többséggel nyert a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei küldött-választásán pénteken. Csongrád megyében ezt tisztújítás is megelőzte: Kispál Ferenc lemondott a szervezet vezetői pozíciójáról, a helyét Székkutas polgármestere, Szél István vette át.

Tovább 2017-11-06

Makói Híradó 2017.11.02.HD

- Átadták a felújított II. világháborús emlékművet - Családi napok a Múzeumban - Kerekasztal beszélgetések a Hagymatikum fejlesztéséről - Szüreti Alma Bál a Koronában - Rendőrségi hírek - Sport

Tovább 2017-11-03

Családi napok a Múzeumban

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának alkalmából Családi napokat tartanak a József Attila Múzeumban az iskolaszünet második felében. A rendezvényen a gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, kísérőik pedig megtekinthetik az intézmény állandó és időszakos kiállításait.

Tovább 2017-11-02

Kerekasztal beszélgetések a Hagymatikum fejlesztéséről

„Hagymatikum esték” címmel kerekasztal beszélgetéseket szervezett a Makói Önkormányzat, melynek témája a fürdő fejlesztése. Céljuk az, hogy ezekkel a rendezvényekkel minél szélesebb körhöz eljuttassák a beruházással kapcsolatos, legfontosabb információkat, melyeket szakemberek osztanak meg a nézőkkel. Az eseményt televíziónk is rögzíti minden alkalommal, az első részt ma este, 19 óra 40 perctől tűzzük műsorra.

Tovább 2017-11-02

Szüreti Alma Bál a Koronában

Szombaton tartotta ötödik Szüreti Alma Bálját a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézménye. A rendezvényen a diákok szavalással és tánccal szórakoztatták az egybegyűlteket, melybe a szülők is bekapcsolódtak.

Tovább 2017-11-02

Átadták a felújított II. világháborús emlékművet

Katonai tiszteletadás mellett adták át kedden a felújított II. világháborús emlékművet Makón. A Csanád vezér téren több százan gyűltek össze, hogy fejet hajtsanak a világégés során elesett honvédek, a kivégzett ártatlan civilek, illetve a városból a koncentrációs táborokba elhurcolt és ott lemészárolt zsidó polgárok előtt.

Tovább 2017-11-02

HírExtra – agrármérnöki mesterszak indul 2017.10.27

Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszak indul Hódmezővásárhelyen, az SZTE Mezőgazdasági Karán, melyre november 15-ig várják a jelentkezőket. A részletekről dr. Horváth Józseffel a Mezőgazdasági Kar dékánjával beszélgetünk.

Tovább 2017-10-31

Makói Híradó 2017.10.31 HD

- „Zenére hangolva” - Mentor nap a Návayban - A MAGOSZ listáját támogatja a Fidesz - „Zenére hangolva”

Tovább 2017-10-31

A MAGOSZ listáját támogatja a Fidesz

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete a közelgő választásokra készül. Erről és a kormány agrár-vidékfejlesztési politikájáról Hódmezővásárhelyen tartottak sajtótájékoztatót.

Tovább 2017-10-31

„Zenére hangolva”

Kellemes, zenés betétekkel színesített kiállítás-megnyitón vehettek részt szombaton az érdeklődők a Hagymaházban. Erdélyi Tibor festőművész „Zenére hangolva” című tárlatával is ékesen bizonyítja, hogy milyen harmóniában tudnak a művészeti ágak egymás mellett létezni, egymást inspirálni.

Tovább 2017-10-31

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk

Sokan már a napokban lerótták kegyeletüket a temetőkben, azonban a legnagyobb forgalmat Mindenszentek és Halottak napján tapasztalhatunk a sírkertek környékén. Az esti órákban a látogatók gyertyákkal és mécsesekkel emlékeznek elhunyt szeretteikre.

Tovább 2017-10-31

Makói Híradó 2017.10.30. HD

- A Duocor a fiatalokra is figyel - A hit és a hagyomány ereje - A digitalizáció hálójában - Részletes beszámolók - Gépmustra a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában - Martinuszné Korom Gabriella lett a JAG megbízott intézmény vezetője

Tovább 2017-10-30

Mentor nap a Návayban

Mentor napot tartott a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. A rendezvényen a már ide járó, középiskolás diákok mutatták meg nyolcadikos társaiknak, hogy miért is érdemes kerisként folytatni tanulmányaikat.

Tovább 2017-10-31

A Duocor a fiatalokra is figyel

A már ott dolgozók mellett a diákok számára is megnyílt a Duocor Ipari Bt. kapuja a múlt hét folyamán. Ugyanis a cég idén is meghirdette számukra a gyárlátogatást, melynek célja a szakmunkás képzések, és a hiányszakmák népszerűsítése. Ennek érdekében minden évben egy rajzpályázatot is hirdetnek, mely idén sem marad el.

Tovább 2017-10-30

A digitalizáció hálójában

A makói Návay Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulói és nevelői egy tanulságos előadáson vehettek részt október végén a Hagymaházban, Tari Annamária pszichológus prezentálásában. Az eseményen szó esett több olyan problémakörről is, amelyekre fel kell készülnünk és közösen kell megoldást találnunk.

Tovább 2017-10-30

Gépmustra a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában

Drónokkal, szimulátorokkal, traktorokkal, állatokkal és interaktív foglalkozásokkal várta a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola a diákokat pénteken. A Gépmustra elnevezésű rendezvényre az egész térségből érkeztek az érdeklődők.

Tovább 2017-10-30

Részletes beszámolók

November 20-tól kezdik el kiosztani az időseknek a tavalyi 5000 forintról 10 000 forintra emelt utalvány- támogatást a képviselők, elindult az Ifjúsági Színtér, kikerültek a nemzeti zászlók, több száz millió forintos infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre több makói középiskolában, melyet a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum folytatni is kíván – ezek voltak a legutóbbi, rendes testületi ülés legfőbb témái. A grémium, mint minden alkalommal, ezúttal is a Korona Szálló földszinti termében ülésezett a hónap utolsó szerdáján.

Tovább 2017-10-30

Martinuszné Korom Gabriella lett a JAG megbízott intézmény vezetője

A 2017-2018-as tanévet a Makói József Attila Gimnáziumban ötszázharminc diák kezdte meg Martinuszné Korom Gabriella, megbízott intézmény vezető irányításával. A patinás intézményben továbbra is fontos, hogy a tanítás mellett az iskolai élet szintén felpezsdüljön.

Tovább 2017-10-30

Makói Híradó 2017.10.27. HD

- Pályázatot nyújt be az önkormányzat a makói távhőrendszer fejlesztésére - Bajnokot avattak a Sporthéten - Fénybe borulnak a temetők - Szilvásy Nándor hagyatéka - December elsejétől az Inviteles nézők nem láthatják a Makói Tv-t? - Kormányablak buszt járt a JAG-ban

Tovább 2017-10-27

Bajnokot avattak a Sporthéten

Tovább 2017-10-27

Újabb vereség az NBIII-ban

Nem tud kimászni a gödörből a Makó FC. Bár a hétvégén gólt tudott rúgni ellenfelének, a Csongrád megyei derbit a Mórahalom nyerte meg.

Tovább 2017-10-27

Fénybe borulnak a temetők

Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a megszokottnál nagyobb a temetők látogatottsága, sokan még vidékre is elutaznak, hogy leróják kegyeletüket szeretteik előtt. A makói Római Katolikus Temetőben a mai naptól éjjel-nappal és megújult utakkal várják a megemlékezőket.

Tovább 2017-10-27

Szilvásy Nándor hagyatéka

Csütörtökön Szilvásy Nándor grafikusművész és festő előtt tisztelegtek a makói József Attila Múzeumban. Az emlékkiállítás megnyitása után az alkotó életművének egy töredékébe nyert bepillantást a nagyérdemű.

Tovább 2017-10-27

Pályázatot nyújt be az önkormányzat a makói távhőrendszer fejlesztésére

Rendkívüli ülést tartott Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete csütörtökön a Polgármesteri Irodában. A grémium „A távhőszektor energetikai korszerűsítése” című pályázattal kapcsolatban hozott döntést. A képviselők úgy határoztak, hogy a közel nettó 775 millió forintos beruházás 387 milliós önerejét hitelből finanszírozzák.

Tovább 2017-10-27

December elsejétől az Inviteles nézők nem láthatják a Makói Tv-t?

December 1-től kikerül az Invitel csatornakínálatából a Makói Városi Televízió – ezt az információt osztotta meg a napokban a cég ügyfeleivel. A téma a legutóbbi, testületi ülésen is szóba került, ahol Czirbus Gábor alpolgármester felkérésére a helyi televízió ügyvezető igazgatója, Kisistók Tímea reagált a hírre.

Tovább 2017-10-27

Kormányablak buszt járt a JAG-ban

Továbbra is járja Csongrád megye településeit a kormányablak busz, mely mobil ügyintéző szolgáltatásként üzemel. Az elmúlt két hétben, Makó város több intézményének udvarában állomásozott a jármű.

Tovább 2017-10-27

Társalgó – 2017.10.26

Tartsanak velünk, hiszen az elmúlt hétvégén Makón is számos programmal emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára. Ebből állítottunk össze Önöknek ma estére egy csokrot.

Tovább 2017-10-26

Makói Híradó 2017.10.26. HD

- Játékos babaúszás a Hagymatikumban - Kick-boxtól volt hangos a Sportcsarnok - ’56-os arcképcsarnok a múzeumban - Háborús emlékek érkeztek Makóra - Ifjúsági Színtér nyílt Makó szívében

Tovább 2017-10-26

Hamarosan elindulhat Honvéd városrész infrastrukturális fejlesztése is

A Honvéd városrészben élők társadalmi és szociális felzárkóztatását segítő programok már a nyár közepén kezdetüket vették, köszönhetően egy pályázatnak, melyre 219 millió forintot nyert az önkormányzat. A legutóbbi testületi ülésen pedig azzal a jó hírrel szolgálhatott Farkas Éva Erzsébet polgármester, hogy a tervezett infrastrukturális fejlesztésekhez szükséges több mint 700 millió forintot is megnyerték, így a beruházások hamarosan elkezdődhetnek.

Tovább 2017-10-26

Kick-boxtól volt hangos a Sportcsarnok

A makói születésű Olasz Attila tartott nyílt light-contact és kick-light edzést szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A kétórás tréningen közel 50 fő vett részt, akik között a szomszédos megyékből is voltak tanítványok.

Tovább 2017-10-26

Játékos babaúszás a Hagymatikumban

Nyílt babaúszás óra várta a gyerkőcöket és szüleiket a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőben. A mozgalmas foglakozás, a régi és új tagoknak egyaránt jó hangulatban telt.

Tovább 2017-10-26

’56-os arcképcsarnok a múzeumban

Különleges kiállítás nyílt a József Attila Városi Múzeumban, melyen az ’56-os hősökre emlékeznek. Az alkotók 23 portréján megelevenednek azok az ismert, vagy szinte már elfeledett személyek, akik közel hatvan éve a magyar szabadságért harcoltak.

Tovább 2017-10-26

Ifjúsági Színtér nyílt Makó szívében

A MAFIA, azaz a Makói Fiatalok Akadémiája nem régiben nyitotta meg színterét a Csipkesoron. Az önkormányzat ezzel újabb támogatást nyújt a város ifjúságának. Arról pedig, hogy milyen programok legyenek, csakis az oda járók fognak dönteni.

Tovább 2017-10-26

HírExtra – Hagymatikum 2017.10.24.

HírExtra - Hagymatikum 2017.10.24.

Tovább 2017-10-25

Makói Híradó 2017.10.24. HD

- 1956. október 23. – A Szabadság Napja - „Diákszemmel 56 eseményei” - Magabiztos első győzelem - Így emlékeztek a kistérség települései ’56 hőseire - Egyházak Éve zárórendezvény - Összegyűltek a makói elszármazottak

Tovább 2017-10-24

Összegyűltek a makói elszármazottak

Október hónapban került megrendezésre a Makóról elszármazott reformátusok találkozója a József Attila Múzeumban. A makói gyökereket ápoló résztvevők szívesen látogattak vissza a városba, hogy első kézből kapjanak információt a település jelenéről, megosszák egymással tapasztalataikat és beszélgessenek egy jót.

Tovább 2017-10-24

Így emlékeztek a kistérség települései ’56 hőseire

„Meg kell tanítsuk minden utánunk jövő fiatalnak, hogy a hősiességnek, a haza iránti elkötelezettségnek, és a szabadságnak van jelentősége a hétköznapokban és a jövőt illetően is”– hangsúlyozta beszédében Lázár János országgyűlési képviselő a szabadságharc 61. évfordulóján. Szombaton Apátfalvára, Nagylakra, Makóra, Kiszomborra és Földeákra látogatott el az országgyűlési képviselő, hogy a települések vezetőivel és az ott élőkkel közösen emlékezzen meg az 1956-os hősökről. Vasárnap pedig Csanádpalotán, a Kelemen László Emlékparkban koszorúztak.

Tovább 2017-10-24

Egyházak Éve zárórendezvény

Városunk Önkormányzata a 2017-es évet a REFORMÁCIÓ elindításának 500. évfordulója alkalmából – országosan is egyedülálló módon egyház közösségeink emlékévévé nyilvánította. A számos proggammal tűzdelt rendezvénysorozat most szombaton érkezett utolsó állomásához. Ez alkalomból a Hagymaház teltházas közönsége Bach H Mol miséjét hallgathatta meg az Orfeo zenekar és a Purcell kórus előadásában.

Tovább 2017-10-24

Magabiztos első győzelem

Fölényes győzelemmel tért haza Kondorosról a Contitech Makói KC férfi kézilabdacsapata, míg a lányok hazai pályán szerezték meg értékes egy pontjukat.

Tovább 2017-10-24

„Diákszemmel 56 eseményei”

Pénteken, a József Attila Múzeum dolgozói játékos csapatversenyre hívták a makói diákokat. A vetélkedő témája az 1956-os forradalom és szabadságharc köré épült.

Tovább 2017-10-24

1956. október 23. – A Szabadság Napja

Az 1956-os forradalom és szabadságharc résztvevőire és áldozataira a Csanád vezér téren álló kopjafáknál emlékeztek meg Makón. Dr. Juhász Tünde Csongrád megye kormánymegbízottja ünnepi beszédében kifejtette, ’56 üzenete a valódi nemzeti egység.

Tovább 2017-10-24

A Szabadság Napja – Október 23-i megemlékezés Makón

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc alkalmából, Makón szervezett 2017-es megemlékezés

Tovább 2017-10-24

Makói Híradó 2017.10.20. HD

- A Fideszt és Makovecz Benjámint felháborítja a Jobbik korrupciós vádja - Nagy népszerűségnek örvend az Ezt Válaszd! - Miért kerül ennyibe a fürdő bővítése és az uszodakomplexum? - A Bogárzói juhgomolyának nincsen párja! - Senkit sem vádol korrupcióval a Jobbik, szerintük csak annak gyanúja merülhet fel - 50 felet is korhatártalanul

Tovább 2017-10-20

50 felet is korhatártalanul

Zsúfoltságig megtelt a József Attila Városi Könyvtár olvasóterme, Endrei Judit közönségtalálkozóján. A műsorvezető, szerkesztő az egészséges, boldog élet titkát kereste makói rajongóival.

Tovább 2017-10-20

Miért kerül ennyibe a fürdő bővítése és az uszodakomplexum?

Egy sajtótájékoztató keretében Farkas Éva Erzsébet polgármester, Makovecz Benjámin, a Makona Tervező Iroda ügyvezető igazgatója, és Gerencsér Judit vezető tervező ismertették a fürdőfejlesztés és az uszodakomplexum költségeinek részletes adatait. Azokat az adatokat, melyeket, a különféle vádakat és aggályokat megfogalmazó Jobbikos Zeitler Ádám nem kért el tőlük. A tájékoztatón továbbá az is kiderült: csak az, ami kiegészítésként hozzáépül a már meglévő intézményhez, az több mint a duplája lesz a jelenleginek.

Tovább 2017-10-20

Senkit sem vádol korrupcióval a Jobbik, szerintük csak annak gyanúja merülhet fel

Helyesbített a Jobbik: nem vádolják a Makona Tervező Irodát korrupcióval. Zeitler Ádám, a párt színeiben politizáló önkormányzati képviselő azonban nem biztos benne, hogy az uszodakomplexum tervezett költségét Makovecz Benjámin munkatársai állították be, ezen aggályait azonban – saját bevallása szerint sem osztotta meg - sem a tervező szakemberekkel, sem a város vezetésével. Mint ahogyan a beruházás pontos költségei felől sem érdeklődött. A témáról a párt helyi szervezetének irodájában tartott sajtótájékoztatót Zeitler Ádám.

Tovább 2017-10-20

A Fideszt és Makovecz Benjámint felháborítja a Jobbik korrupciós vádja

Korrupció gyanújának felmerülését emlegeti a Jobbik helyi szervezete a fürdőbővítés és az uszodaépítés kapcsán, ugyanis szerintük a beruházás túl van árazva. Zeitler Ádám, a párt önkormányzati képviselője ezzel magyarázta, hogy miért nem szavazta meg a beruházásról szóló határozatot. Czirbus Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke szerint a Jobbik a fejlesztés kérdéséből is politikát csinál, és akár addig is képesek elmenni, hogy megvádolják a költségek megállapítását végző Makona Tervező Irodát. Az ügyben az iroda ügyvezető igazgatója, Makovecz Benjámin is megszólalt.

Tovább 2017-10-20

Nagy népszerűségnek örvend az Ezt Válaszd!

Vasárnap már második alkalommal mozgatta meg Makó és a környező települések lakóit az Ezt Válaszd! programsorozat. A KERI tornaterme lelkes emberekkel telt meg, akik alig várták, hogy kezdetét vegye az edzést.

Tovább 2017-10-20

A Bogárzói juhgomolyának nincsen párja!

Különleges elismerésben részesült a bogárzói Dani János György, juhász és családjának keze munkája. Az általuk készített ízletes házi sajt „HÍR” védjegyet kapott a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon.

Tovább 2017-10-20

Oscar díjas gasztronómia – Fürj

Oscar díjas gasztronómia - Fürj

Tovább 2017-10-19

Társalgó 2017.10.19.

Megünnepelték városunkban a zene világnapját. A Hagymatikum számos programmal csatlakozott az idei fürdőkultúra napjához .Végül pedig egy hosszabb összeállítást készítettünk az itt élned halnod című musicalből ,mely hétvégén érkezett utolsó állomására Szegedre.

Tovább 2017-10-19

Makói Híradó 2017.10.19. HD

- Idén is meghirdetik a Bursa Hungarica ösztöndíjat - Zajlik a nemzeti színű zászlók kihelyezése - Újabb sikeres időszakot zárt a Makó Budo Klub - Csongrád-Csanád - és ami mögötte van - DK Segít – hullámpala Enikőéknek

Tovább 2017-10-19

Idén is meghirdetik a Bursa Hungarica ösztöndíjat

Makó Város Önkormányzata idén is csatlakott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez. A főiskolán, egyetemen és középiskolában tanuló diákok November 7-ig pályázhatnak a Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztályán.

Tovább 2017-10-19

DK Segít – hullámpala Enikőéknek

A Demokratikus Koalíció által szervezett „DK Segít” program keretében pénteken hullámpalákat adott át Mucsi Tamás a Honvéd városrészben élő Lőrincz Enikőnek.

Tovább 2017-10-19

Csongrád-Csanád – és ami mögötte van

Mint arról többször beszámoltunk, október 3-án, az Országgyűlés elfogadta Lázár János országgyűlési képviselő egyéni indítványát Csongrád megye Csongrád-Csanáddá történő átnevezéséről. A javaslat makói kezdeményezésre született meg, azóta mégis több oldalról érte támadás. Televíziónk ezért utána járt, milyen jelentőséggel bír a megyeátnevezés, a témáról legutóbbi, Társalgó című magazinunkban Kisistók Tímea Urbancsok Zsolttal, a Makói Levéltár vezetőjével beszélgetett.

Tovább 2017-10-19

Zajlik a nemzeti színű zászlók kihelyezése

Megkezdték a nemzeti színű zászlók kihelyezését a városban. A Szúnyog utcában lakó Igaz Sándornál szerdán szerelték fel a lobogót, melyet Toldi János települési képviselő is megtekintett.

Tovább 2017-10-19

Újabb sikeres időszakot zárt a Makó Budo Klub

A Makó Budo Klub a múlt hét folyamán tartotta hagyományos, időszakos sajtótájékoztatóját, ahol felvázolták az egyesület életében az utóbbi néhány hónap eseményeit. Szó esett az elmúlt időszak versenyeiről és eredményeiről csakúgy, mint a jövőbeni megmérettetésekről és rendezvényekről.

Tovább 2017-10-19

Makói Híradó 2017.10.18. HD

- Idősbarát Önkormányzat díjat kapott Makó - Egészségszűrések a Hagymatikumban - Nagy Rajzolás az Espersit-házban - Abigél titkai Piros Ildikótól - Nem hozott sikereket a hazai pálya - sporthírek - rövidhírek

Tovább 2017-10-18

Diagnózis – egészségmagazin 2017.10.18.

7. alkalommal kívánja a Richter gyógyszergyártó elismerni a nők munkáját ,ezért adják át az Aranyanyu díjat. Makó és kistérsége is részt vesz azon a kerékpározáson ,mely arra hivatott ,hogy felhívja a figyelmet az emlőrák szűrésre.

Tovább 2017-10-18

Nagy Rajzolás az Espersit-házban

A Magyar Festészet Napja alkalmából invitálta Nagy Rajzolás elnevezésű programján közös alkotásra a város diákjait a József Attila Múzeum. A résztvevők négy fős csoportokban festettek az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm témájához kapcsolódóan plakátokat.

Tovább 2017-10-18

Egészségszűrések a Hagymatikumban

Kedden számos egészségszűrésen vehettek részt a fürdőzők a negyedik alkalommal megrendezett Nyugdíjas találkozó keretén belül. Emellett kilehetett próbálni a masszázskezeléseket és a gyógytorna szolgáltatásokat is.

Tovább 2017-10-18

Idősbarát Önkormányzat díjat kapott Makó

Az idősek világnapja alkalmából hétfőn elismeréseket adott át Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere Budapesten. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban az Idősbarát Önkormányzat díját Makó város nevében Farkas Éva Erzsébet polgármester vette át.

Tovább 2017-10-18

Abigél titkai Piros Ildikótól

Abigél titkait hozta el szombaton Makóra Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művész. Szabó Magda születésének 100. évfordulóján a nagyérdemű az írónő életművéből és hitvallásából kapott egy kis ízelítőt.

Tovább 2017-10-18

HírExtra – 5 éves a makói Givaudan 2017.10.17.

Fennállásának ötödik évfordulóját ünnepli idén a Givaudan Hungary Kft. makói gyáregysége. Ebből az alkalomból érkezett ma hozzánk a stúdióba Karkas Mihály a gyáregység igazgatója, és Horváth József, az ellátási-lánc vezetője.

Tovább 2017-10-17

Makói Híradó 2017.10.17. HD

- Egyetlen okmányt sem kell cserélni Csongrád- Csanád miatt - Czirbus: „A városfejlesztési kérdésekből is politikát csinál a Jobbik” - Elkezdődött az Őszi Sporthét Makón - Újraélesztési világnap a makói mentősökkel

Tovább 2017-10-17

Czirbus: „A városfejlesztési kérdésekből is politikát csinál a Jobbik”

A korábbi, választásokon adott ígéretükkel ellentétben, a makóiak véleményével ment szembe Zeitler Ádám, és a Jobbik helyi szervezete, amikor a legutóbbi rendkívüli testületi ülésen nem szavazta meg a fürdő fejlesztését és az uszoda megépítését – hangsúlyozta ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretében Czirbus Gábor. A Fidesz Makói Szervezetének elnöke mindemellett azt is kiemelte: azt, hogy mekkora mérföldkő ez a beruházás a város életében, mi sem mutatja jobban, hogy az ellenzéki képviselők között azonban mégis akadt valaki, aki képes volt az ügyben pártpolitikát félretéve gondolkodni.

Tovább 2017-10-17

Elkezdődött az Őszi Sporthét Makón

Labdarúgással vette kezdetét hétfőn az idei Őszi Sporthét. A tíz éves hagyományra visszatekintő rendezvényen hét napon át mérheti össze a négy makói középiskola közel kétszáz tanulója tudását számos különböző csapatjátékban.

Tovább 2017-10-17

Egyetlen okmányt sem kell cserélni Csongrád- Csanád miatt

Egyetlen személyi okmány cseréje sem lesz szükséges 2020. június 4-e után, mikor a gyakorlatban is megtörténik Csongrád megye Csongrád- Csanáddá történő átnevezése. A határozat egyedül a hivatalokat érinti majd, de várhatóan számukra sem fog különösebb megterhelést jelenteni.

Tovább 2017-10-17

Újraélesztési világnap a makói mentősökkel

Hagyományosan október tizenhatodika az újraélesztés nemzetközi világnapja, ehhez az Országos Mentőszolgálat is csatlakozott. A Makói Mentőállomás szakemberei lelkesen készültek ezen eseményre és mindent megtettek, hogy a látogatók hasznos ismeretekkel térjenek haza.

Tovább 2017-10-17

Makói Híradó 2017.10.16. HD

- Mi az igazság a csanádpalotai vízről? - Harmadik Honvéd városrészi nap - Egészségkerékpározás a nőkért - A szauna szeánszok varázsa - Rockmusicalben elevenedett meg a magyar történelem

Tovább 2017-10-16

Rockmusicalben elevenedett meg a magyar történelem

A nagy sikerre való tekintettel országos turnéra indult a tavaly nyáron a Hősök-terén bemutatott „Itt élned, halnod kell!” című rockmusical Koltay Gábor rendezésében. A produkció múlt hétvégén érkezett utolsó állomásához, a szegedi Dóm-téren tekinthették meg az érdeklődők a nagyszabású művet, melyben az indulás óta a makói Forgatós Táncegyüttes is közreműködött.

Tovább 2017-10-16

A szauna szeánszok varázsa

A Hagymatikum idén is csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség őszi, központi programjához. A Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából szombaton élő koncerttel, hastánc bemutatóval, és szauna szeánszokkal kedveskedtek a betérő vendégeknek.

Tovább 2017-10-16

Egészségkerékpározás a nőkért

A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda pénteken Egészségkerékpározásra hívta a lakosokat Makón. A rendezvény fontos üzenete az volt, hogy minél több nő vegyen részt rendszeren szűrésen és vigyázzon magára.

Tovább 2017-10-16

Harmadik Honvéd városrészi nap

Harmadik alkalommal rendezték meg a Honvéd városrészi napot, ahol összegyűlt a településrész apraja-nagyja. A felhőtlen szórakozáshoz jó ebéd is járt, utóbbiból a rászorulók javára is felajánlottak.

Tovább 2017-10-16

Mi az igazság a csanádpalotai vízről?

A közel múltban számos, főleg országos médiumban felröppent a hír: a csanádpalotaiak a problémás ivóvízjavító- programnak köszönhetően a baktériummal fertőzött vizet kénytelen inni. Ezt egy, a közel múltban a településen tartott lakossági fórumon cáfolták meg Szabó Sándor, a Makói Polgármesteri Hivatal jegyzői irodájának vezetője, és az Alföldvíz Zrt. munkatársai.

Tovább 2017-10-16

Makói Híradó 2017.10.13. HD

- Döntöttek a Hagymatikum bővítése és az uszodakomplexum kapcsán - Családra lelt a háborús hős - Vöröshagyma és krumpli a rászorulóknak - Küzdelmes mérkőzés a felnőtt férfi kézilabdában - Csanád nélkül Szeged- Csanádi Egyházmegye sem létezne - Az MSZP továbbra is Rójának szavaz bizalmat

Tovább 2017-10-13

Vöröshagyma és krumpli a rászorulóknak

A makói önkormányzat START munkaprogramja keretében megtermelt burgonyával és vöröshagymával 373 háztartást támogat az idei évben. A rászoruló nagycsaládosok és nyugdíjasok megsegítése mellett a közétkeztetésbe is kerül a zöldségekből.

Tovább 2017-10-13

Családra lelt a háborús hős

Megtalálták Tóth Ferencz István makói származású katonának a leszármazottjait, aki a II. világháború során halt hősi halált. Sarkadi Ágotának és munkatársainak erőfeszítéseiről az ügyben már korábban beszámoltunk és a kemény munka most kifizetődni látszik.

Tovább 2017-10-13

Küzdelmes mérkőzés a felnőtt férfi kézilabdában

Várat magára a győzelem a Contitech Makói KC csapatánál. Az őszi szezon harmadik fordulójában a Kiskunfélegyháza otthonába látogatott a maros-parti gárda, ahol hét gólos különbséggel kapott ki.

Tovább 2017-10-13

Az MSZP továbbra is Rójának szavaz bizalmat

A Magyar Szocialista Párt hódmezővásárhelyi és makói szervezete továbbra is Rója Istvánnak szavaz bizalmat, vagyis ő marad a jelöltjük a 2018-as országgyűlési választásokon - írták egy, a televíziónk szerkesztőségébe eljuttatott közleményben. A döntést a legutóbbi taggyűlésükön erősítették meg.

Tovább 2017-10-13

Csanád nélkül Szeged- Csanádi Egyházmegye sem létezne

2020. június 4-e után ismét nevében hirdeti megyénk Csanád, a királyi hadvezér emlékét, akinek tulajdonképpen maga a megye és akkoriban a püspökség a megalakulását köszönheti. Bár azóta a területet megcsonkították, lakosainak jó részét elcsatolták, az egyházat és követőit megtépázták- a rendszerváltás után több mint negyed évszázaddal, ezzel a döntéssel visszakapja ez a térség is a tiszteletet és a megbecsülést. Az egyházmegye történetéről Pálfai Zoltán plébános mesélt televíziónknak.

Tovább 2017-10-13

Makói Híradó 2017.10.12. HD

- Makónak központi szerepet szán a kormány - Meglepetésekkel készül a Hagymatikum - Jéghoki népszerűsítése Makón - Kitüntették a megyei rendőrfőkapitányt - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-10-12

Társalgó 2017.10.12.

Kultúrális szentély valósulhat meg a Hagymatikumban. A fürdőkultúra napjához közeledve ez lesz mai egyik témánk.Beszélgetünk arrról ,hogy Csanád megye felkerül Magyarország térképére újra. Jártunk Orth István kiállításán és a Maros táncegyüttes jubileumi gáláján.

Tovább 2017-10-12

Kemencés malacsült / mangalica /

Hozzávalók: 2 és fél kg malaccomb, 3 dkg só, 1 dkg őrölt bors, 25 dkg zsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg őrölt majoránna, 2 üveg sör és a sütési idő 2 és fél óra

Tovább 2017-10-12

Makói Híradó 2017.10.12. HD

- Makónak központi szerepet szán a kormány - Meglepetésekkel készül a Hagymatikum - Jéghoki népszerűsítése Makón - Kitüntették a megyei rendőrfőkapitányt - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-10-12

Jéghoki népszerűsítése Makón

A jégkorong szezon hamarosan kezdetét veszi Makón, ezért a Maros Téli Sportegyesület új tagokat toboroz a csapatukba. Ez az összetett és élménydús sportág minden gyermeknek tartalmas és izgalmas időtöltést ígér.

Tovább 2017-10-12

Makónak központi szerepet szán a kormány

Fontosak a Makónál lévő magyar-román határszakasz átlépési pontjai, és a közlekedési infrastruktúra fejlesztése a kormány számára, hiszen a Maros-parti városnak gazdasági és politikai szempontból is kiemelt szerepet szánnak ebben a térségben. A témáról Lázár János országgyűlési képviselő beszélt legutóbbi, makói lakossági fórumán.

Tovább 2017-10-12

Meglepetésekkel készül a Hagymatikum

A Magyar Fürdőkultúra Napja alkalmából számos meglepetéssel készül a makói Hagymatikum Gyógyfürdő. Az érdeklődőket szombaton koncerttel, kívánságműsorral és hastáncbemutatóval is várják.

Tovább 2017-10-12

Kitüntették a megyei rendőrfőkapitányt

Dr. Lukács János rendőr-dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozata elismerésben részesült. Ezt szeptember végén ünnepélyes keretek között vehette át a Honvédelmi Minisztériumban.

Tovább 2017-10-12

Kettős jubileumot ünnepelt a Maros Táncegyüttes

Kettős jubileumot ünnepeltek szombaton a Hagymaházban. A Makói Öreg Tyúkok és Kakasok Egyesülete megalakulásának huszadik, míg a Maros Zenekar tizenötödik évfordulójának alkalmából lépett fel, a rendezvényre a térség több együttese is ellátogatott.

Tovább 2017-10-11

Makói Híradó 2017.10.11. HD

- Újra elindult a Szent István Szabadegyetem - A közmű-engedélyezések gyorsítása ügyében négy törvény módosítását is javasolta a Miniszterelnökség - Kettős jubileumot ünnepelt a Maros Táncegyüttes - Megnyílt a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Tovább 2017-10-11

A közmű-engedélyezések gyorsítása ügyében négy törvény módosítását is javasolta a Miniszterelnökség

Mint ismeretes július 1-jétől ingyenessé tette a Kormány a közműcsatlakozásokat, a Miniszterelnökség javaslatára. Ezt követően szeptember 1-től megtörték a közműszolgáltatók monopolhelyzetét is, és megnyitották ezen munkálatok lehetőségét valamennyi vállalkozás számára. Ennek köszönhetően két hónap alatt több mint 2 milliárd forintot takarítottak meg a családok, illetve a kis- és középvállalkozások. A legutóbbi döntés értelmében pedig gyorsabbá válnak az engedélyezések.

Tovább 2017-10-11

Újra elindult a Szent István Szabadegyetem

A Szent István Szabadegyetem hetedik évadját kedden Pálfai Zoltán nyitotta meg. A SZIGNUM nagy előadótermében „Egység a kereszténységben- egység a sokféleségben?” címmel tartott előadást a római katolikus plébános.

Tovább 2017-10-11

Megnyílt a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat

Az Alföldi Galériában nyílt meg a legnagyobb múltú országos képzőművészeti seregszemle, a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat. Az ünnepségen Lázár János országgyűlési képviselő és Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke köszöntötték az alkotókat. Idén a Tornyai-plakettet és a vele járó egymillió forintot Keserű Ilona festőművész érdemelte ki.

Tovább 2017-10-11

HirExtra – Csongrád- Csanád megye 2017.10.10

Ma esti adásunkban az Országgyűlés október 3-i döntéséről, Csongrád megye átnevezéséről beszélgetünk vendégeimmel dr. Sánta Sándor települési képviselővel és Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgatóval.

Tovább 2017-10-10

Makói Híradó 2017.10.10. HD

- Makón gálázott a Fradi - 210-en igényeltek nemzeti lobogót - Az aradi vértanúkra emlékeztek Makón - Görögkatolikus hétvége Makón

Tovább 2017-10-10

210-en igényeltek nemzeti lobogót

Szeptember végéig 210 makói igényelt lakóépületére nemzeti lobogót. Ezek ingyenes kiszállítását és felhelyezését a mai napon kezdték meg – jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester és Hadik György önkormányzati képviselő egy sajtótájékoztató keretében.

Tovább 2017-10-10

Az aradi vértanúkra emlékeztek Makón

Városi ünnepséget tartottak a Kossuth-szobornál pénteken az aradi vértanúk emlékére. A diákok és a zenekar színvonalas műsora után mécsest gyújtottak és virágot helyeztek el a jelenlévők.

Tovább 2017-10-10

Görögkatolikus hétvége Makón

Az októberi búcsú a makói görögkatolikusok egyik leginkább számon tartott eseménye, melyet 240. esztendeje ünnepelnek a településen álló templomuk felszenteléséről megemlékezve. Ennek apropóján több rendezvényt is tető alá hoztak, pénteken a Szent Efrém férfikar előadásán, vasárnap pedig egy szent liturgián vehettek részt az érdeklődők a helyi Görögkatolikus Templomban.

Tovább 2017-10-10

Makón gálázott a Fradi

4-0-ra győzött az NB. I-es Ferencvárosi Torna Club a Makó FC ellen, barátságos mérkőzésen. A vereség ellenére remekül teljesített a hazai gárda, akik megtiszteltetésnek vették, hogy a Fradival avathatták fel az új sportkomplexumot.

Tovább 2017-10-10

Makói Híradó 2017.10.09. HD

- Átadták a megújult VASAS pályát - A parkolás és a szeméttárolók elhelyezése okozza a legtöbb gondot - Gólt rúgott a Makó FC a Dunaújvárosnak - Családi nap a Kassai utcai oviban - Szentképek a Hagymaházban

Tovább 2017-10-09

Átadták a megújult VASAS pályát

Közel 70 év után megújult a makói Erdei Ferenc téri sportkomplexum öltöző és lelátó épülete. A létesítményt vasárnap ünnepélyes keretek között egy Makó-Ferencváros barátságos mérkőzés alkalmával vehették birtokba a sportolók. A találkozó előtt Farkas Éva Erzsébet polgármester, Lázár János országgyűlési képviselő és Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke köszöntötték a több mint ezer kilátogatót.

Tovább 2017-10-09

A parkolás és a szeméttárolók elhelyezése okozza a legtöbb gondot

A parkolás, a kukák elhelyezése és a kollégium hangoskodó diákjai miatt emeltek hangot pénteken este a Hunyadi, a Tömörkény és a Posta utca lakói. Ezek a problémák már hosszabb ideje foglalkoztatják az ott élőket, ezért a településrész képviselője, Czirbus Gábor alpolgármester megbeszélésre invitálta őket.

Tovább 2017-10-09

Gólt rúgott a Makó FC a Dunaújvárosnak

1-0-ra vezetett a Makó FC a Dunaújváros elleni mérkőzésen, majd kikaptak 2-1-re hazai pályán. Városunk első számú focistáinak kilenc forduló után mindössze három pontjuk van.

Tovább 2017-10-09

Családi nap a Kassai utcai oviban

Családi napot rendezett a Makói Óvoda a Kassai utcai épületében. A vidám szombat délelőtt központi témája a kisállatok voltak. A gyerekek és szüleik változatos foglalkozásokon vehettek részt, valamint egy zenés színdarabot is megtekinthettek.

Tovább 2017-10-09

Szentképek a Hagymaházban

Orth István képzőművész műveiből nyílt kiállítás szombaton a Hagymaház aulájában. A nagyszebeni alkotó Szentképek sorozata mellett makói vonatkozású képekkel érkezett a tárlatra.

Tovább 2017-10-09

ÁTADTÁK A FELÚJÍTOTT ERDEI FERENC TÉRI SPORTKOMPLEXUMOT

Tovább 2017-10-09

Makói Híradó 2017.10.06. HD

- Megújult az Almási tornacsarnoka - A Fradi ellen lép pályára itthon a Makó FC - Dáridóval és paródiával köszöntötték az időseket - Magyar Termék Nagydíjas vállalkozásnál kezdődött az idei PÁV - A térség polgármesterei is üdvözlik a megye átnevezését - Ruhaosztás a hátrányos helyzetűeknek

Tovább 2017-10-06

Ruhaosztás a hátrányos helyzetűeknek

Az Élet Napos Oldalán Egyesület nagyobb mennyiségű ruhaneműt ajánlott fel Makó Város Önkormányzatának. Az adományt a mai napon, az Egyesített Népjóléti Intézmény jóvoltából kiválasztott húsz, rászoruló család kapta meg.

Tovább 2017-10-06

A Fradi ellen lép pályára itthon a Makó FC

A Fradi ellen lép pályára vasárnap a Makó FC, méghozzá itthon. Az eseménynek a megújult VASAS pálya ad otthont, melyet Farkas Éva Erzsébet polgármester, Lázár János országgyűlési képviselő, és Kubatov Gábor, az FTC elnöke adnak át ünnepélyes keretek között.

Tovább 2017-10-06

Dáridóval és paródiával köszöntötték az időseket

Október 1-je az Idősek világnapja, ez alkalomból a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény a hagyományokhoz híven idén is köszöntötte szépkorúit. A Korona Szálló Dísztermében közel hetven főt vendégeltek meg vacsorával, valamint egy jó hangulatú dáridóval.

Tovább 2017-10-06

Magyar Termék Nagydíjas vállalkozásnál kezdődött az idei PÁV

A Csongrád Megyei Kormányhivatal idén 18. alkalommal szervezi meg a Pályaválasztási Napok rendezvénysorozatát. Ennek egyik programelemeként több mint 1300 fiatalnak nyílik lehetősége arra, hogy bepillantson valamely szakma mindennapjaiba. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével mintegy 50 cég és tanműhely vállalta a diákok fogadását egy bemutató erejéig. Az üzemlátogatások sorozata Makón, a nemrégiben Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett Váll-Ker Kft. Honvéd utcai telephelyén kezdődött.

Tovább 2017-10-06

A térség polgármesterei is üdvözlik a megye átnevezését

Egy közleményben örömüket és köszönetüket fejezték ki a térség településeinek polgármesterei a Magyar Országgyűlésnek, hogy ellenszavazat nélkül elfogadták Lázár János országgyűlési képviselő Csongrád megye, Csongrád- Csanádra történő átnevezési javaslatát. Véleményüket úgy indokolták: a döntéssel a magyar közvélemény figyelme is ráirányul mindarra, amit az országnak Csanád, a csanádi térség és az itt élő emberek jelenthetnek.

Tovább 2017-10-06

Megújult az Almási tornacsarnoka

Végéhez közelítenek a munkálatok az Almási iskola tornacsarnokában. A több mint 30 millió forintos beruházást a Magyar Kézilabda Szövetség támogatta, melyből közel 10 millió forintot az önkormányzat finanszírozott. A rekonstrukció során kijavították a tetőt, felújították a mosdókat, kicserélték a bejárati ajtókat és a folyosó feletti üvegtetőt, valamint egy térelválasztó függöny is felszerelésre került.

Tovább 2017-10-06

Társalgó 2017.10.05.

Csongrád megyébe érkezik ebben a hónapban az Itt élned halnod kell gigaprodukció,melynek táncosait a makói Forgatósok adják. .Számos programmal készülnek városunkban a Múzeumok ŐSZI Fesztiváljára ,ezek közül is szemezgetünk. Szent Teréz tiszteletére immáron 9 .alkalommal hullt rózsaeső a Szent László-templomban,ahol a Társalgó stábja is ott járt ezt meg is mutatjuk önöknek.

Tovább 2017-10-05

Makói Híradó 2017.10.05. HD

- „A zene az kell…” - Gólyatréning a KERI-ben - Szentimádság Lisieux-i Kis Szent Terézhez - Védett fák megismerése biciklitúrával egybekötve - Kiskertész nap, nagyoknak is

Tovább 2017-10-05

„A zene az kell…”

A Zene Világnapját 1975 óta ünneplik világszerte minden év október 1-én. Idén sem volt ez másképp, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és felkészítő tanáraik a Korona Szálló dísztermében varázsolták el a nagyközönséget változatos zenei repertoárjukkal.

Tovább 2017-10-05

Gólyatréning a KERI-ben

Leendő gólyáknak, vagyis az általános iskolákból jövő nyáron elballagóknak szerveztek pályaorientációs napot kedden a KERI-ben. Itt több mint száz makói és térségi diák ismerkedett meg az intézménnyel játékos, interaktív formában.

Tovább 2017-10-05

Kiskertész nap, nagyoknak is

Negyedik alkalommal tartott Kiskertész napot a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tanüzemében. A diákok és szüleik testközelből ismerhették meg, hogy mit és hogyan is oktatnak az intézményben.

Tovább 2017-10-05

Védett fák megismerése biciklitúrával egybekötve

Október beköszöntével a vállalkozó szelleműek kerékpárt ragadtak és együtt tekertek a városban. A túra minden korosztálynak jó lehetőséget nyújtott egy tartalmas délelőtt eltöltésére a szabadban.

Tovább 2017-10-05

Szentimádság Lisieux-i Kis Szent Terézhez

A Rózsaeső Imanap már hagyománnyá nőtte ki magát városunkban, hiszen 2008 óta minden évben megemlékeznek a római katolikus szerzetesnőre, Kis Szent Terézre. Szombaton az Isteni Irgalmasság Kápolnába és a Szent László Király Templomba várták a híveket az ünnepi eseményre.

Tovább 2017-10-05

Makói Híradó 2017.10.04. HD

- ”Tanya-kaland” az óvodában - Egy nap az állatokért - Játékosan a biztonságos közlekedésért - Magyarnak kincse a népdal - Nem alakítható át a makói tanuszoda - Makói egészségügyi dolgozó a döntősök között

Tovább 2017-10-04

Egy nap az állatokért

Ma ünnepeljük az állatok világnapját, mely Assisi Szent Ferenc, védőszentjük halálának évfordulója. Ebből az alkalomból ország és világszerte számos programot szerveznek annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az élővilágra és arra, hogy a környezetünkben lévő élőlényekért felelősséggel tartozunk. Televíziónk is ebből a célból keresett ma fel több állatvédő szervezetet és Dr. Sebő Ottó állatorvost.

Tovább 2017-10-04

Játékosan a biztonságos közlekedésért

Balesetvédelmi oktatáshoz szükséges eszközöket kapott a Makói Rendőrkapitányság az ENI-től, a közlekedési táblákat és puzzle-t az intézmény vezetője, Tóthné Balázs Andrea adta át Palicz András kapitánynak ma délelőtt. Az ajándék - a tervek szerint - jövő tavasszal, Rendvédelmi Napok keretében kerül majd bevetésre az óvodások és iskolások körében.

Tovább 2017-10-04

Magyarnak kincse a népdal

Népzenei találkozót szervezett a Nefelejcs Népdalkör, amelyre a házigazda mellett a környék kilenc együttese fogadta el a meghívást. Ez a zenei összejövetel már tradíciónak számít Makón, ugyanis immáron hatodik alkalommal került megrendezésre a délután.

Tovább 2017-10-04

Nem alakítható át a makói tanuszoda

Ismét egyeztetést tartott hétfőn Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Hagymatikum fejlesztésével kapcsolatosan. A megbeszélésen részt vettek a MAKONA Építész Tervező és Vállalkozó Kft. munkatársai is, akik arról tájékoztatták a jelenlévőket, hogy a mostani igényeknek megfelelően a meglévő tanuszoda átalakítása nem lehetséges.

Tovább 2017-10-04

”Tanya-kaland” az óvodában

Családi napot tartottak az Erdélyi Püspök utcai óvodában, melynek központjában ezúttal a „Tanyasi állatok” témaköre állt. A jószágokkal és növényekkel változatos játékokon keresztül ismerkedhettek meg a gyerekek.

Tovább 2017-10-04

Makói egészségügyi dolgozó a döntősök között

A Richter Aranyanyu Díj immár hetedik éve az egyik legrangosabb hazai elismerés, amely az orvosi, pedagógiai, egészségügyi és a szociális területen dolgozó nőket ismeri el. Molnárné Gardi Katalin a makói kórház aneszteziológus szakasszisztense hatszáz ajánlottból került be a döntőbe, a közönségszavazás pedig november 5-ig tart.

Tovább 2017-10-04

Hírextra 2017.10.03.

Lázár János legutóbbi, makói lakossági fórumán kiemelten ejtett szót a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Mintagazdaság területén kiépítésre kerülő öntözőrendszerről, hiszen a jelenleg két ezer hektáron termelt kukoricát 4 ezer hektárnyi mennyiségre szeretnék növelni. Ezzel azonban nem csak Mezőhegyes fog jól járni, hogy hogyan segíthet a tervezett beruházás a makói gazdáknak

Tovább 2017-10-03

Makói Híradó 2017.10.03. HD

- Csanád megye visszakerül Magyarország térképére - Ledöbbentek az MSZP-nél Botka lemondásán - Várat magára a győzelem - Huszonhatan tettek állampolgári esküt a Korona Szállóban - 1600 négyzetméter térkő

Tovább 2017-10-03

1600 négyzetméter térkő

A nyolc városi körzetben összesen 100 millió forintból szépülhettek meg a gyalogutak az idei évben. Kovács Sándor települési képviselő pénteken mutatta be a körzetében megvalósult járdafelújításokat. Az eseményen jelen volt Földesi Csaba a makói kivitelező cég vezetője is.

Tovább 2017-10-03

Huszonhatan tettek állampolgári esküt a Korona Szállóban

Huszonhatan tettek állampolgári esküt a Korona Szálló földszinti termében. Czirbus Gábor alpolgármester az ünnepélyes ceremónián felidézte a történelmi előzményeket és a közelmúlt eseményeit is.

Tovább 2017-10-03

Várat magára a győzelem

Hazai pályán kapott ki a Contitech Makói KC férfi kézilabda csapata a legutóbbi bajnoki fordulóban. A vendégek gólzáporos mérkőzésen nyertek a hazaiak ellen.

Tovább 2017-10-03

Csanád megye visszakerül Magyarország térképére

A Csongrád- Csanád név nem csak egy szimbolikus gesztus, hanem fejlődési lehetőség és felelősség is lehet Makó számára” – hangsúlyozta a megye átnevezésére vonatkozó javaslata kapcsán a legutóbbi, a Korona Szállóban tartott lakossági fórumán Lázár János országgyűlési képviselő. A Parlament ma ellenszavazat nélkül elfogadta az indítványt, így Csongrád megye felveszi a Csanád nevet is.

Tovább 2017-10-03

Ledöbbentek az MSZP-nél Botka lemondásán

A legtöbb MSZP-s képviselő olyannyira ledöbbent Botka László, a napokban bejelentett lemondásán, hogy többségük nem is tudta kommentálni a hírt, vagy a nyomdafestéket féltve nem akarta. Televíziónk is megkereste a szocialista párt helyi szervezetének tagjait, valamint Rója Istvánt, a JAG egykori igazgatóját, hiszen őt személyesen Botka László javasolta a térség országgyűlési képviselő-jelölt posztjára.

Tovább 2017-10-03

Makói Híradó 2017.10.02. HD

- „A fiatalok itthon tartásának egyik kulcsa, hogy vidéken is boldogulni tudjon az ember.” - Családi nap kicsiknek és nagyoknak - Fél évszázados jubileumát ünnepli a makói Bartók iskola - Ezt Válaszd! – ha hétvégén sportolni szeretnél - Bebetonozták a jövőt a Csanádi pusztában - Jubileumi kollégiumi találkozó a Návayban

Tovább 2017-10-02

„A fiatalok itthon tartásának egyik kulcsa, hogy vidéken is boldogulni tudjon az ember.”

Lakossági fórumokra várják idén ősszel a lakosokat Lázár János országgyűlési képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester. Az első rendezvénynek pénteken a Korona Szálló nagyterme adott otthont, ahol a polgármester és az országgyűlési képviselő nagy érdeklődés mellett számoltak be az elmúlt időszak eseményeiről.

Tovább 2017-10-02

Családi nap kicsiknek és nagyoknak

Már hagyomány, hogy ősszel Családi napot szerveznek a SZIGNUM-ban. A rendezvény jó hangulatáról a közös programok mellett, a finom ételek gondoskodtak.

Tovább 2017-10-02

Fél évszázados jubileumát ünnepli a makói Bartók iskola

Ez év szeptemberében ötvenedik alkalommal nyitotta meg kapuit a tanulók előtt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézménye. A jubileumhoz kapcsolódóan a neves tanintézet vezetősége több programot is szeretne lebonyolítani a tanév folyamán.

Tovább 2017-10-02

Bebetonozták a jövőt a Csanádi pusztában

Valóra vált Nagyér újabb álma: 130 millió forintból kilátó épül a Zöldi- malom kéményéből. A beruházás alapkövét Lázár János országgyűlési képviselő, és Lőrincz Tibor, a falu polgármestere tették le a közel múltban.

Tovább 2017-10-02

Jubileumi kollégiumi találkozó a Návayban

Tizedik alkalommal került sor a kollégiumok találkozójára a Návay iskolában. A rendezvényre makóiak mellett szentesi, hódmezővásárhelyi és csíkszeredai diákok és tanárok is érkeztek.

Tovább 2017-10-02

Ezt Válaszd! – ha hétvégén sportolni szeretnél

Szeged és Hódmezővásárhely mellett Makó is csatlakozott az Ezt Válaszd! elnevezésű szabadidős sportprogramhoz. Október 8.-tól, azaz most szombattól, Rozsnyai Renáta, aerobik oktató várja a mozogni vágyókat a Keri tornatermébe. Erről egy sajtótájékoztató keretén belül számoltak be.

Tovább 2017-10-02

Makói Híradó 2017.09.29. HD

- A makóiakat fogadta az országgyűlési képviselő - Tanárok éjszakája a Múzeumban - Megsegíti testvértelepülését Makó városa - Őszi Fitt Nap az Erdei János Városi Sportcsarnokban - A külváros forgalmi rendje is megváltozik

Tovább 2017-09-29

A makóiakat fogadta az országgyűlési képviselő

A nyári időszakot követően első fogadóóráját tartotta ma délután Lázár János országgyűlési képviselő. A miniszter szociális és más jellegű témákban is meghallgatta a makói és térségi polgárok problémáit a Polgármesteri Hivatalban lévő irodájában.

Tovább 2017-09-29

Tanárok éjszakája a Múzeumban

Elkezdődött a Múzeumok Őszi Fesztiválja című programsorozat, melynek keretében az intézmények országszerte kulturális, ismeretterjesztő előadásokra, foglalkozásokra invitálják látogatóikat. A makói József Attila Múzeum ötödik alkalommal csatlakozott az eseményhez, nyitó rendezvényük a Tanárok éjszakája volt.

Tovább 2017-09-29

Őszi Fitt Nap az Erdei János Városi Sportcsarnokban

Az Európai Sporthét rendezvényhez is kapcsolódott a makói Őszi Fitt Nap. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban szegedi, budapesti és helyi trénerek is tartottak edzéseket a résztvevők számára.

Tovább 2017-09-29

Megsegíti testvértelepülését Makó városa

Megállapodási szerződést írt alá csütörtökön Farkas Éva Erzsébet makói és Ihász János igazfalvi polgármester. Ennek értelmében Makó városa egymillió forinttal járul hozzá a vihar sújtotta település templomának helyreállításához.

Tovább 2017-09-29

A külváros forgalmi rendje is megváltozik

A belvároson kívül eső területek forgalmi rendjének megváltoztatását és a makói hagymatermesztők támogatását is megvitatta Makó város képviselőtestülete a legutóbbi rendes ülésen. A tanácskozásnak ezúttal is a Korona Szálló Díszterme adott otthont.

Tovább 2017-09-29

Társalgó 2017.09.28.

- Kínában járt a Maros táncegyüttes . - Návay Lajos emlékét örökíti meg az a kiadvány ,melyet nemrégiben mutattak be a nagyközönségnek. - Itt lesz néhány makói kisdiák és művésztanáruk akik egy képzőművészeti maratonon vettek részt. - Megmutatjuk mire készül televíziónk stábja a Valker Kft- vel közösen.

Tovább 2017-09-28

Makói Híradó 2017.09.28. HD

- Oscar-díj a főzőműsorban - Mégsem született döntés a Hagymatikum és az uszoda kapcsán - Közmeghallgatást tartott a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat - Csúfos vereség az NB III-ban - Egy éve a Makó környéki emberek szolgálatában - Kínában járt a Maros Táncegyüttes

Tovább 2017-09-28

Kínában járt a Maros Táncegyüttes

A Kínai nagy falon sétált nemrégiben a Maros Táncegyüttes néhány tagja. Sanxi tartomány, Jülin városában magyar delegációként vettek részt a makóiak az örökre szóló élményekben.

Tovább 2017-09-28

Oscar-díj a főzőműsorban

Sokan állítják magukról, hogy nem a konyha nagymesterei. Egy 7 részből álló gasztronómiai magazinban azonban mi megmutatjuk, hogy jó alapanyagokból kellő felszereléssel bárki gyors, finom és akár különleges ételeket is készíthet. Ehhez a Valker Kft kültéri kemencéit és néhány mester shéfet is segítségül hívtunk.

Tovább 2017-09-28

Egy éve a Makó környéki emberek szolgálatában

A makói Sorsok Háza Szociális Intézmény nemrégiben ünnepelte fennállásának egyéves évfordulóját. Ezen alkalomból a létesítmény munkatársai egy kis ünnepéllyel kedveskedtek a közösség tagjainak, ahol rövid műsorral, versmondással és történetek mesélésével töltötték az időt.

Tovább 2017-09-28

Mégsem született döntés a Hagymatikum és az uszoda kapcsán

Tovább gyűrűzik a Hagymatikum fejlesztése és a tervezett uszoda megépítésének ügye. Bár a képviselők többsége szerette volna, végül mégis úgy egyeztek meg: még nem hoznak döntést. A tegnapi testületi ülésen az ellenzék részéről több, anyagi jellegű kérdés is felmerült, így a szintén jelenlévő Lázár János országgyűlési képviselő javaslatára részletes beszámolót kérnek a Makona Irodától az uszoda tervei kapcsán, és azt is megvizsgálják: a jelenlegi tanuszodát át lehetne-e alakítani.

Tovább 2017-09-28

Közmeghallgatást tartott a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Közmeghallgatást tartott kedden a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Királyhegyesi utcában. A részvevőket saját problémáik mellett leginkább a Honvéd városrész rehabilitációs programja érdekelte.

Tovább 2017-09-28

Csúfos vereség az NB III-ban

Hazai pályán sem termett pont a Makói FC-nek, amely ezzel hét fordulót követően még nyeretlen az NB III-ban. A jelenlegi tabella második helyén álló Tiszakécskétől 3-0-s vereséget szenvedett a maros-parti gárda.

Tovább 2017-09-28

HírExtra – a Hagymatikum fejlesztése

HírExtra – a Hagymatikum fejlesztése

Tovább 2017-09-26

Makói Híradó 2017.09.26. HD

- Jótékonysággal a makói kórház gyermek- és újszülött ellátásáért - Van-e realitása a Béruniónak? - Végéhez közelít az idei járdaprogram - Rendőrségi hírek - Új tűzoltógépjármű érkezett Makóra - Hazai pályán győzött a Makói KC

Tovább 2017-09-26

Van-e realitása a Béruniónak?

Vajon egy millió aláírás elég ahhoz, hogy akár holnaptól nyugati színvonalon éljünk? Van-e realitása a Jobbik által hirdetett Béruniónak? Az ország, és a térség gazdasági helyzete kapcsán erről is beszélt stábunknak Lázár János országgyűlési képviselő pénteken, a Fogadóórában.

Tovább 2017-09-26

Jótékonysággal a makói kórház gyermek- és újszülött ellátásáért

Még májusban aratott hatalmas sikert Szentpéteri Csilla és zenekara nagyszabású jótékonysági koncertje a Hagymaházban. A makói származású zongoraművész az est teljes bevételét, mintegy 2 millió 370 ezer forintot a városi kórház gyermek- és újszülött ellátásának javítására ajánlotta fel. Az ebből az összegből beszerzett eszközöket pénteken mutatták be a sajtó képviselőinek.

Tovább 2017-09-26

Új tűzoltógépjármű érkezett Makóra

A Makói Hivatásos Tűzoltóparancsnokság eszközparkja hétfőn egy modern gépjárműfecskendővel bővült. Ezt ünnepélyes keretek között Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok adta át a helyi egyenruhásoknak.

Tovább 2017-09-26

Hazai pályán győzött a Makói KC

Tovább 2017-09-26

Végéhez közelít az idei járdaprogram

Több városrészben is véget értek a járdafelújítási munkálatok. Czirbus Gábor alpolgármester a Báró Jósika utcában elkészült szakaszt tekintette meg, ahol a program fogadtatásáról és jövőjéről is beszélt a sajtó munkatársainak.

Tovább 2017-09-26

Makói Híradó 2017.09.25. HD

- Magyarcsanádon is elkészült a műfüves focipálya - Megújult a járda a Platán utcában - Jubileumi Szent Gellért Fesztivál - Aikido a mindennapokban - Mintaprojekt a szakmákért

Tovább 2017-09-25

Mintaprojekt a szakmákért

Három témában indul mintaprojekt a József Attila Múzeum kivitelezésében, melyben több intézmény is közreműködik. A „Hagyma-ma, Újratervezés, Testhönálló textíliák” programsorozata a fiataloknak segítséget nyújt szakmai tudásuk elmélyítésében és a régi mesterségek megismerésében.

Tovább 2017-09-25

Magyarcsanádon is elkészült a műfüves focipálya

Ünnepélyes keretek között adták át a térség negyedik új, műfüves futballpályáját, Maroslele, Kiszombor és Csanádpalota után Magyarcsanádon is elkészült a sportlétesítmény. A mintegy 33 millió forintos beruházás az állam, a Magyar Labdarúgó Szövetség és az egyházmegyének köszönhetően valósult meg.

Tovább 2017-09-25

Kukorica fajtabemutató Apátfalván

Szeptemberben már szinte hagyomány, hogy a gazdák összegyűlnek Apátfalván és egy napot töltenek együtt. A mezőgazdasági bemutatóra számos cég érkezett, akik előadásokat tartottak, valamint hasznos tanácsokkal látták el a résztvevőket.

Tovább 2017-09-25

Jubileumi Szent Gellért Fesztivál

A Szeged -Csanádi Egyházmegye idén 10. alkalommal rendezi meg az egyházmegye első püspöke ,a vértanú Szent Gellért nevéhez fűződő zenei Fesztiválját. Az 1 hetes rendezvénysorozat egyrészt a megemlékezést szolgálja ,emellett művészi-, kulturális- és zenei élményt ígér azoknak is akik a hit révén nem kötődnek szorosan a hívőközösséghez. A várható programokról egy sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább 2017-09-25

Megújult a járda a Platán utcában

A városi járdaprogram keretein belül újult meg a gyalogút a Platán utcában. Erről Marosvári Attila önkormányzati képviselő és Tóth Kása Józsefné kivitelező tartott tájékoztatót.

Tovább 2017-09-25

FogadóÓra – vendég: Lázár János

Fogadóóra vendége a térség országgyűlési képviselője lesz , akivel fejlesztésekről beszélget a műsorvezető. Kiemelt témaként kezelik a Hagymatikum jövőjét, hiszen hamarosan eldőlhet, hogy 3.5 vagy 8,5 milliárd forintból kerül majd fejlesztésre. Ezek mellett szó lesz a helyi politikai életről, hiszen kirajzolódni látszik hogy kik lesznek a kihívói Lázár Jánosnak.

Tovább 2017-09-22

Makói Híradó 2017.09.22. HD

- Felújítások és fejlesztések a Kálvin téri óvodában - Lázár János a FogadóÓra vendége - A makóiak támogatják a Hagymatikum bővítését - Debütált a buhurt Makón - Rövid hírek

Tovább 2017-09-22

A makóiak támogatják a Hagymatikum bővítését

A Makói Gyógyfürdő Zrt. vezetősége az utóbbi időben nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a komplexum minden tekintetben megújuljon és fejlődjön. Az élményrészleg tovább fejlesztésén túl még tervben van egy uszoda kialakítása is. Ezekkel az innovációkkal kapcsolatban voltunk mi is kíváncsiak a helyiek véleményére.

Tovább 2017-09-22

Debütált a buhurt Makón

Az ötödik Nagy Sportágválasztón a buhurtot is megismerhette a nagyközönség. Az első makói versenyre tizenhat elszánt harcos érkezett, hogy összemérje erejét és tudását a csatatéren.

Tovább 2017-09-22

Lázár János a FogadóÓra vendége

Mai Híradónk után a FogadóÓra vendége a térség országgyűlési képviselője lesz, akivel fejlesztésekről beszélget a műsorvezető. Kiemelt témaként kezelik a Hagymatikum jövőjét, hiszen hamarosan eldőlhet, hogy 3,5 vagy 8,5 milliárd forintból kerül majd fejlesztésre. Ezek mellett szó lesz a helyi politikai életről, hiszen kirajzolódni látszik, hogy kik lesznek a kihívói Lázár Jánosnak.

Tovább 2017-09-22

Felújítások és fejlesztések a Kálvin téri óvodában

A Makói Óvoda Kálvin téri épületében tájékoztatták kedden a sajtó képviselőit a nyár folyamán lezajlott felújításokról és karbantartási munkálatokról. Ezt követően Bába Andrásné intézményvezető Toldi János önkormányzati képviselővel és Zsámboki Zsolt beruházási és városüzemeltetési ügyintézővel közösen bejárták a korszerű létesítményt.

Tovább 2017-09-22

Társalgó 2017.09.21.

Társalgó 2017.09.21.

Tovább 2017-09-21

Makói Híradó 2017.09.21. HD

- A DK jelöltje Mucsi Tamás - Nyárbúcsúztató a Hagymatikumban - Vereséges hétvége - A Mátrából érkezett Makóra Piroska néni

Tovább 2017-09-21

A DK jelöltje Mucsi Tamás

Gyurcsány Ferenc szerint jelenleg annyira közelítenek az MSZP és a DK nézetei egymáshoz, mint a föld az éghez, és ha külön- külön állítanak a Csongrád megye 4. számú választókerületben jelöltet, annyi esélyük lesz Lázár ellen, mint hintalónak az epsomi derby-n. A DK elnöke a Glorius Vigadóban tartott tegnap este fórumot, ahol mindennek ellenére bemutatta párt jelöltjét, Mucsi Tamás személyében.

Tovább 2017-09-21

Nyárbúcsúztató a Hagymatikumban

Hatalmas bulival készült a Rádió7 a Hagymatikum utolsó szabadtéri programjára, az Indián Nyár partyra. Szórakozásból nem volt hiány, többek között ki lehetett próbálni az élő csocsót, a football-biliárdot, emellett aquafitnesszel is készültek a vendégeknek.

Tovább 2017-09-21

Vereséges hétvége

A Makó FC a Kozármisleny, míg az NB II. Dél-keleti csoportjában szereplő Makói KC női felnőtt kézilabdacsapata a Csorvás otthonában szenvedett vereséget. Most hétvégén mindkét együttes hazai környezetben bizonyíthat.

Tovább 2017-09-21

A Mátrából érkezett Makóra Piroska néni

90. születésnapja alkalmából köszöntötte fel Tóth Gábornét makói otthonában Czirbus Gábor alpolgármester. Piroska néni a Mátrából költözött a Maros-menti városba, ahol tizenhét éve él.

Tovább 2017-09-21

Makói Híradó 2017.09.20 .HD

- Több nagyberuházás is indulhat uniós forrásból - Hadházy ítéletet mondott, mielőtt tájékozódott - A csanádi emberek identitása nem sérülhet tovább - A 90 éves Marika nénit köszöntötték - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-09-20

A csanádi emberek identitása nem sérülhet tovább

Az Országgyűlés ma reggel tárgyalta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár közösen benyújtott indítványát. A javaslat Csongrád-Csanádra változtatná a jelenlegi Csongrád megye nevét.

Tovább 2017-09-20

Diagnózis – Kineziológia 2017.09.20.

Diagnózis - Kineziológia 2017.09.20.

Tovább 2017-09-20

Hadházy ítéletet mondott, mielőtt tájékozódott

Továbbra sem nyugszanak a kedélyek az 1,2 milliárd forintos uniós támogatást elnyert szegedi székhelyű Korábban érkeztem alapítvány ügyében. A parlamentben Hadházy Ákos LMP -s képviselő interpellációt nyújtott be a miniszterelnökséget vezető miniszterhez,mert szerinte ez az összeg aránytalanul nagy, és vélelmezi ,hogy pazarlóan is költik majd el, ez pedig összefüggésben lehet azzal, hogy a kuratórium tagja Lázár János felesége is.

Tovább 2017-09-20

A 90 éves Marika nénit köszöntötték

Otthonában köszöntötte Börcsök Bálintnét 90. születésnapja alkalmából az önkormányzat nevében dr. Hadik György. A települési képviselő egy különleges meglepetéssel is készült a jeles alkalomra.

Tovább 2017-09-20

Több nagyberuházás is indulhat uniós forrásból

Makó Város Önkormányzata 2 milliárd 730 millió forint értékben pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kilenc nagyobb beruházás megvalósítására. Ebből öt már pozitív elbírálásban részesült, így többek között hamarosan megkezdődhet az Ipari Park bővítésének első üteme, a Csipkesor megújítása, valamint a Makót Maroslelével összekötő kerékpárút építése is.

Tovább 2017-09-20

HírExtra – a Hagymatikum fejlesztése

HírExtra - a Hagymatikum fejlesztése

Tovább 2017-09-20

Makói Híradó 2017.09.19. HD

- Makovecz- uszodát szeretnének a fórum résztvevői - Mezőgazdasági bemutató Apátfalván - Fejlesztések önkormányzati támogatással - A könyv, mely túlmutat Csanád megye határán is - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-09-19

Makovecz- uszodát szeretnének a fórum résztvevői

Nagy érdeklődés mellett számolt be a lakosoknak Czirbus Gábor alpolgármester, és Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke a fürdő tervezett fejlesztéséről tegnap délután egy fórum keretében, a Korona Szállóban. A felszólalók egyöntetűen a nagyobb beruházás megvalósítása mellett tették le a voksukat, amely magában foglalja egy Makovecz- stílusú uszoda megépítését is.

Tovább 2017-09-19

Mezőgazdasági bemutató Apátfalván

Szeptemberben már szinte hagyomány, hogy a gazdák összegyűlnek Apátfalván és egy napot töltenek együtt. A mezőgazdasági bemutatóra számos cég érkezett, akik előadásokat tartottak, valamint hasznos tanácsokkal látták el a résztvevőket.

Tovább 2017-09-19

Fejlesztések önkormányzati támogatással

Az előkészítés- és megvalósítás alatt álló, illetve tervezett állami beruházások mellett számos fejlesztés zajlik a városban önkormányzati támogatással. Így korszerűsítik több sportkomplexum és egészségügyi alapellátást nyújtó intézmény infrastruktúráját, folyamatban van a járdaépítési program, de kiemelt figyelmet fordítanak a saját tulajdonú bérlakások karbantartására és tatarozására is.

Tovább 2017-09-19

A könyv, mely túlmutat Csanád megye határán is

Tovább 2017-09-19

Erős emberek versenyeztek Gerizdesen

A gyerekeket és a felnőtteket is egyaránt elbűvölték az erős emberek versenye vasárnap a Gerizdes városrésznapon. Bár a kezdő programokat a rossz idő miatt el kellett halasztani, a kora esti órákban szépszámú érdeklődő érkezett a játszótérre.

Tovább 2017-09-19

Makói Híradó 2017.09.18. HD

- További milliárdok érkezhetnek Makóra - Maroslelén és Kiszomboron is a mozgásé volt a főszerep hétvégén - Újabb állomásához érkezett az Egyházak éve programsorozat - A sport mindenkié!

Tovább 2017-09-18

További milliárdok érkezhetnek Makóra

A már folyamatban lévő állami beruházások mellett számos előkészítés alatt álló és tervezett fejlesztést is kilátásba helyezett a város vezetése. Így kézilabda munkacsarnokot alakítanak ki Újvároson, bővítik a Hagymatikum Gyógyfürdőt, valamint pályáznának egy 80 fős munkásszállás építésére is az ipari övezetben – ismertette Farkas Éva Erzsébet polgármester egy sajtótájékoztató keretében.

Tovább 2017-09-18

Maroslelén és Kiszomboron is a mozgásé volt a főszerep hétvégén

Maroslelén és Kiszomboron is a mozgás volt a középpontban hétvégén. Előbbi településen a motorok és lóerők szerelmeseit is várták a sportnapra, Kiszomboron pedig focival, sorversenyekkel, de akár sárkányreptetéssel is ki lehetett kapcsolódni. A rendezvényekre Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is ellátogatott.

Tovább 2017-09-18

A sport mindenkié!

A Nagy Sportágválasztó az idei évben is óriási népszerűségnek örvendett. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban élsportolók, edzők, szakmai tanácsadók, érdekes bemutatók és különböző mozgásformák várták pénteken és szombaton az oda látogatókat.

Tovább 2017-09-18

Újabb állomásához érkezett az Egyházak éve programsorozat

A reformáció 500. évfordulójának alkalmából Makó városa a 2017-es évet az Egyházak évének nyilvánította. Ezen apropóból egy egész éven átívelő, vallási vonatkozású programsorozaton vehetnek részt az érdeklődők, melynek része volt Dr. Laurinyecz Mihály plébános „Amit a katolikusság kapott a reformációtól” című előadása is.

Tovább 2017-09-18

Makói Híradó 2017.09.15. HD

- További fejlesztések várhatóak a térség egészségügyi intézményeiben - A vállalkozók is elmondhatták a véleményüket a Hagymatikum fejlesztéséről - Új korszak a fejlesztések területén - Saját készítésű termékek vására - Hétvégén indul a kézilabda bajnokság

Tovább 2017-09-15

Hétvégén indul a kézilabda bajnokság

Rangadóval kezdi a 2017/2018-as őszi szezont az NB II. Dél-keleti csoportjában szereplő Makó KC női felnőtt kézilabdacsapata. Az együttestől ketten távoztak és ketten érkeztek emellett a juniorok is szerepet fognak kapni a mérkőzéseken.

Tovább 2017-09-15

További fejlesztések várhatóak a térség egészségügyi intézményeiben

A múlt év betegszámairól, a terület kórházait és egészségügyi intézményeit érintő fejlesztésekről, és a szűrővizsgálatok jelentőségéről is beszélt dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója a napokban tartott, földeáki, lakossági fórumán. Az érdeklődőket a Művelődési Házban várta.

Tovább 2017-09-15

A vállalkozók is elmondhatták a véleményüket a Hagymatikum fejlesztéséről

A turizmusban is érintett vállalkozókat tájékoztatta tegnap délután Farkas Éva Erzsébet polgármester a Hagymatikum fürdő tervezett fejlesztési elképzeléseiről, kikérve az ő véleményüket is. A hozzászólók a versenyképesség megőrzése és a sportturizmus fellendítése érdekében a nagyobb beruházás megvalósítását és a Makovecz- stílusú uszoda megépítését támogatták.

Tovább 2017-09-15

Saját készítésű termékek vására

A helyi és a sztárfellépők mellet árusok sokasága várta az érdeklődőket a Hagymafesztiválon. A saját készítésű termékek között volt strucctojásból készült ékszer, névre szóló evőeszköz, de lehetett kapni bodzabogyó lekvárt is. A standolók soraiba a Makói Városi Televízió is beállt. A résztvevőket játékokkal és megannyi nyereménnyel várták.

Tovább 2017-09-15

Új korszak a fejlesztések területén

Makó Város Önkormányzata és intézményei, gazdasági társaságai az elmúlt közel három év alatt összesen 116 pályázatot nyújtottak be, illetve készítettek elő. Ezek összértéke meghaladja a 21 milliárd forintot – összegezte Farkas Éva Erzsébet polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján az InfoPont-ban.

Tovább 2017-09-15

Társalgó 2017.09.14.

Minden ami hagyma és fesztivál. :)

Tovább 2017-09-14

Makói Híradó 2017.09.14. HD

- A nyári időszak utáni első polgármesteri fogadóóra - Döntöttek a Maros-parti üdülőtelkek sorsáról - A Hagymatikumból jelentkezik a Rádió 7 - Szója fajtabemutatót tartottak Kiszomboron - Testvérvárosi delegációk a Hagymafesztiválon

Tovább 2017-09-14

Szója fajtabemutatót tartottak Kiszomboron

A szegedi Gabonakutató és a Magyar Szója Egyesület negyedik alkalommal megrendezett fajtabemutatójára került sor Kiszomboron. A résztvevők a szántóföldi bemutatót követően a mezőgazdaság aktuális kérdéseiről és a magyar szójapiac helyzetéről hallgathattak meg előadásokat Makón a Kelemen Házban.

Tovább 2017-09-14

A Hagymatikumból jelentkezik a Rádió 7

Az őszi szezont egy játékos Indián nyár partyval nyitja meg a Hagymatikum. A nap koordinátorai a Rádió 7 munkatársai lesznek, akik különleges sportprogramokkal várják a fürdőzőket.

Tovább 2017-09-14

A nyári időszak utáni első polgármesteri fogadóóra

A nyári időszakot követően első fogadóóráját tartotta szerdán Farkas Éva Erzsébet polgármester. A város vezetőjét leginkább szociális és lakhatási problémákkal keresték fel, de akadtak érdeklődők a 70 éven felülieknek járó támogatással kapcsolatban, valamint a téli időszakra vonatkozó tűzifa igénylés és a Honvéd városrész rehabilitációs programja is szóba került.

Tovább 2017-09-14

Döntöttek a Maros-parti üdülőtelkek sorsáról

Elbírálták a Maros-parti üdülőtelek pályázatokat a szerda délelőtt tartott, rendkívüli testületi ülésen. A halaszthatatlan ügy tárgyalása gördülékenyen ment, a beérkezett hét pályaműből öt felelt meg a kiírásnak.

Tovább 2017-09-14

Testvérvárosi delegációk a Hagymafesztiválon

A Hagymafesztivál célja a gasztronómia és a kulturális élvezetek mellett a testvérvárosi és külkapcsolatok megerősítése. Idén is több külföldi és hazai delegáció érkezett Makóra.

Tovább 2017-09-14

Makói Híradó 2017.09.13. HD

- Újabb konzultációra hívják a makóiakat a fürdőfejlesztés kapcsán - „Mindannyian Trianon gyermekei vagyunk!” - Sült is, pörkölt is nyert a Hagymafesztivál főzőversenyén - Csongrád megyében első a Hagymatikum - II. világháborús makói honvéd családját keresik

Tovább 2017-09-13

Újabb konzultációra hívják a makóiakat a fürdőfejlesztés kapcsán

Fontosnak tartja-e a fürdő élmény részlegének bővítését, mekkora, milyen típusú uszodát létesítsenek Makón, és az hol kapjon helyet? Többek között ezekre a kérdésekre várják a városvezetők a makóiak válaszát a Hagymatikum tervezett fejlesztése kapcsán egy újabb konzultáció keretében. A részletekről ma délelőtt Farkas Éva Erzsébet polgármester egy sajtótájékoztatón számolt be.

Tovább 2017-09-13

„Mindannyian Trianon gyermekei vagyunk!”

Az idén 10 éves Trianon Kutatóintézet Közhasznú Alapítvány Makón, a József Attila Múzeumban tartotta a „Trianoni Szemle” folyóirat újabb számának bemutatóját. Ennek keretében sor került a „Környék Trianonja” című érdekfeszítő beszélgetésre is.

Tovább 2017-09-13

II. világháborús makói honvéd családját keresik

Megtisztelő felkérést kapott Sarkadi Ágota és családja hadisír gondozási tevékenységükkel kapcsolatosan. Egy 1919-ben született, Ukrajnában elesett, makói születésű katona családjának beazonosítása kapcsán kereste meg őket egy hadi egyesület, melyhez a makóiak segítségét kérik.

Tovább 2017-09-13

Csongrád megyében első a Hagymatikum

Legutóbb szakmai zsűri ítélt díjat a Hagymatikumnak, amikor 5 csillagos élmény- és 4 csillagos gyógyfürdő elismerésben részesült a makói komplexum. Most viszont a vendégeknek köszönhetik azt, hogy az idén ötödik helyezést értek el az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában, az Év fürdője versenyen.

Tovább 2017-09-13

Sült is, pörkölt is nyert a Hagymafesztivál főzőversenyén

A Váll-Ker Kft. különleges, hagymás sültjei és a Makói Hagyma Terméktanács pörköltje hódították el idén a főzőverseny első helyezettjeinek járó díjakat a Hagymafesztiválon. A mintegy harminc csapat ötven különféle étele közül Libor Mária, Limara gasztrobloggernek Gergely Nóra dekoratőr, és a Konyhafőnök VIP című műsor győztese, Gáspár Bea segítettek kiválasztani a legjobbakat.

Tovább 2017-09-13

Makói Híradó 2017.09.12. HD

- Drogprevenciós Kiállítás nyitotta meg kapuit Makón - Tóth Gabi zárta a Hagymafesztivál első napját - Ösztöndíjjal segíti a ContiTech a tehetséges egyetemistákat - Rendőrségi hírek - Rövid hírek

Tovább 2017-09-12

Vendégsiker az Erdei Ferenc téri sportpályán

Hiába vezetett a Makó FC az első percektől kezdve, a bűvös három pontot az Iváncsa együttese vihette haza. Szombaton 2-0-s előnyből kapott ki a hazai gárda.

Tovább 2017-09-12

Drogprevenciós Kiállítás nyitotta meg kapuit Makón

Egy rendhagyó kiállítás, a Köztes Átmenetek látogatott Makóra, hogy interaktív drogprevenciós előadást, közös beszélgetést és tárlat vezetést tartson a tizenhárom éven felüli iskolásoknak és felnőtteknek egyaránt. A rendezvényre a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény „Nem vagy egyedül” című pályázata adott lehetőséget.

Tovább 2017-09-12

Ösztöndíjjal segíti a ContiTech a tehetséges egyetemistákat

A már meglévő gyakornoki programok mellett egy ösztöndíj pályázatot is meghirdetett idén ősztől a Continental ContiTech makói csoportja a Szegedi Tudományegyetemen tanuló tehetséges diákok számára. A cég és a felső oktatási intézmény évek óta szoros kapcsolatot ápol, együttműködésük célja, hogy úgy kerüljenek ki a hallgatók a munkaerőpiacra, hogy birtokában vannak a megfelelő gyakorlati ismereteknek, a legtehetségesebbeket pedig a ContiTechnél állás várja.

Tovább 2017-09-12

https://www.youtube.com/watch?v=priYJLN1hRI

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt napokban történt kék hírekről Verebes István vizsgáló tájékoztatta szerkesztőségünket.

Tovább 2017-09-12

Tóth Gabi zárta a Hagymafesztivál első napját

Már a Hagymafesztivál első estéjén zsúfolásig megtelt a Főtér. A zenekedvelő közönséget a kisszínpadon a Route 43 és Opitz Barbara várta, a szökőkút körüli téren pedig Tóth Gabi és zenekara csapott hatalmas bulit.

Tovább 2017-09-12

Makói Híradó 2017.09.11. HD

- Lezárult az eddigi legsikeresebb Hagymafesztivál - Agrárfórum a XXVII. Hagymafesztiválon - Méltatlan vita a koraszülöttek támogatásáról - Endre Béla lappangó műveit keresi a Tornyai János Múzeum - Rendőrségi hírek

Tovább 2017-09-11

Méltatlan vita a koraszülöttek támogatásáról

Személyeskedésig fajult a találkozó ,melyen Hadházy Ákos Lmp-s politikus először egy tejeszacskóval majd egy kiskutyával élő hasonlattal élt amikor a koraszülöttekről beszélt. Ezt az intézmény vezetője kikérte magának.

Tovább 2017-09-11

Lezárult az eddigi legsikeresebb Hagymafesztivál

A hétvégén 27. alkalommal került megrendezésre a makói Hagymafesztivál. A háromnapos programsorozatra több ezren kilátogattak, melyet péntek délután ünnepélyes keretek között Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő nyitott meg.

Tovább 2017-09-11

Agrárfórum a XXVII. Hagymafesztiválon

.: A Hagymafesztivál nyitónapján került megrendezésre egy újabb Gazdaköri Találkozó, amely iránt nagy volt az érdeklődés. A fórumon számos meghívott gazda és szakértő előadását hallgathatta végig a nagyérdemű.

Tovább 2017-09-11

Endre Béla lappangó műveit keresi a Tornyai János Múzeum

Az alföldi festészet egy kiemelkedő, de méltatlanul kevéssé ismert alakjára, Endre Bélára emlékező kiállításra készül a Tornyai János Múzeum 2018-ban. Ehhez azon magánszemélyek, vállalkozások és intézmények jelentkezését várják, többek között Makóról is, akik a művészhez kapcsolódó dokumentumok, műalkotások tulajdonában vannak, vagy tudnak azok hollétéről.

Tovább 2017-09-11

Makói Híradó 2017.09.08. HD

- Megnyílt a 27. Hagymafesztivál - Lázár további egyeztetést javasolt a fürdő fejlesztése kapcsán - Megújult Nyugi Bár várja a vendégeket a Hagymatikumban - Návays pedagógusok a Váll-Ker Kft-ben - Négy meccs, három pont

Tovább 2017-09-08

Lázár további egyeztetést javasolt a fürdő fejlesztése kapcsán

A Hagymatikum fejlesztése volt a témája a mai, rendkívüli testületi ülésnek, melyen Lázár János is részt vett. Az országgyűlési képviselő ismét biztosította a kormány támogatásáról a települést, sőt, bejelentette: a fejlesztés keretében az eddigi 3,5 milliárd forint mellé készek további 4,5, 5 milliárd forintot biztosítani egy Makovecz-stílusú uszoda megvalósítására. Emellett más lehetőségek is felmerültek, melyről szintén tájékoztatta a grémiumot.

Tovább 2017-09-08

Megnyílt a 27. Hagymafesztivál

Gazdaköri találkozóval nyitotta meg kapuit ma délelőtt a 27. Hagymafesztivál. Adásunk előtt nem sokkal délután öt órakor ünnepélyes keretek között is elindult a háromnapos forgatag, mely az eddigieknél nagyobb területen, több programmal és kiállítóval, esténként sztárfellépőkkel várja a kilátogatókat.

Tovább 2017-09-08

Megújult Nyugi Bár várja a vendégeket a Hagymatikumban

Sokak nagy örömére új köntösbe bújt és kibővült a Hagymatikumban található régi büfé, melynek szolgáltatásai mostantól belépő megváltása nélkül is igénybe vehetők. A Nyugi Bár modern és hangulatos környezetéhez kiváló ételek és italok is társulnak.

Tovább 2017-09-08

Négy meccs, három pont

A győzelem jegyében utaztak Szekszárdra a Makó FC játékosai az őszi szezon negyedik fordulójában. A találkozón két egyenrangú csapat lépett a pályára, így a próbálkozások ellenére is döntetlen eredménnyel zárták a mérkőzést.

Tovább 2017-09-08

Návays pedagógusok a Váll-Ker Kft-ben

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulói a duális képzés keretében több cégnél is elvégezhetik szakmai gyakorlatukat. Köztük a Váll-Ker Kft-nél, ahová a tanévkezdés előtt rendhagyó módon az iskola tantestülete is ellátogatott.

Tovább 2017-09-08

Társalgó 2017.09.07.

A Néprajzkutatók II Makói találkozója zajlik jelenleg itt a József Attila Múzeumban ahonnan Társalgónk jelentkezik.Ebbe engedünk mai kulturális magazinunkban betekintést. Kilátogathatnak velünk a Bogárzói búcsúba és megmutatjuk azt a kiadványt ,mely a Galamb József Szakképző 135 éves történetét hivatott bemutatni.

Tovább 2017-09-07

Makói Híradó 2017.09.07. HD

- Legyél Te is televíziós! - Sikeresen zárult a bűnmegelőzési program - Az egészséges életmód a hosszú élet titka - Barátságos fizika címmel nyílt kiállítás - Nő a migrációs nyomás, de nincs veszély

Tovább 2017-09-07

Legyél Te is televíziós!

A Hagymafesztiválon most először a Makói Városi televízió stábja nemcsak forgatócsoportjával képviselteti magát . A csapat szombaton egy kihelyezett ministúdióba települ ki ,ahol betekintést enged nyerni egyes munka folyamatokba. A helyszínen bárki kipróbálhatja magát riporterként, műsorvezetőként vagy akár operatőrként.

Tovább 2017-09-07

Nő a migrációs nyomás, de nincs veszély

Mint arról korábban már többször beszámoltunk: folyamatosan nő a migrációs nyomás a román határszakaszon, a legutóbbi adatok szerint augusztus 1- és 27-e között mintegy 176-an próbáltak illegálisan bejutni az országba. Azonban sem a makóiaknak, sem a környékbeli településen élőknek nincs okuk aggódni- derült ki Palicz András rendőrkapitány és Szilassi- Horváth Jenő határrendészeti szolgálatvezető beszámolóiból, melyeket a legutóbbi testületi ülésen hallgathatott meg a grémium.

Tovább 2017-09-07

Sikeresen zárult a bűnmegelőzési program

Lezárult a Makó Város Önkormányzata és a Makói Rendőrkapitányság által közösen indított bűnmegelőzési program. Ennek eredményeiről ma délelőtt Toldi János önkormányzati képviselő és Palicz András rendőrkapitány számolt be egy sajtótájékoztató keretében. Ezt követően átadták a „Te ÉRTÉKED, a Te ÉRDEKED” online kvíz nyertesének a fődíjat.

Tovább 2017-09-07

Az egészséges életmód a hosszú élet titka

Dr. Sánta Sándor önkormányzati képviselő szerdán 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Mágori Istvánt. A szépkorú még ma is aktívan tevékenykedik, kedvenc időtöltése a kertészkedés.

Tovább 2017-09-07

Barátságos fizika címmel nyílt kiállítás

„Barátságos fizika” címmel nyílt kiállítás a József Attila Múzeumban. Az interaktív tárlaton ötven játék segítségével ismerkedhetnek meg a tanulók az egyik legősibb tudományág érdekességeivel.

Tovább 2017-09-07

Makói Híradó 2017.09.06. HD

- Magyar Termék Nagydíjat kapott a Váll-Ker Kft - Több program több kiállító-27. Hagymafesztivál - Néprajzkutatók eszmecseréje a József Attila Múzeumban - Szakmai nappal egybekötött fajtabemutatót tartott a Gabonakutató - Rövid hírek

Tovább 2017-09-07

Néprajzkutatók eszmecseréje a József Attila Múzeumban

A néprajzkutatók második makói találkozójának idén is a József Attila Múzeum adott otthont. A tavalyi sikereknek köszönhetően az előadók létszáma most a duplájára nőtt, összesen 21 prezentációt láthattak az érdeklődők.

Tovább 2017-09-07

Magyar Termék Nagydíjat kapott a Váll-Ker Kft.

Két évtizede díjazzák a minőséget – idén összesen 54 cég 64 terméke, szolgáltatása érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát. Köztük a Váll-Ker Kft. is, amely a Makói Kemencés és Hagymás Grillfesztivállal nyerte el a rangos elismerést.

Tovább 2017-09-07

Több program több kiállító-27. Hagymafesztivál

Az eddigieknél nagyobb területen, több programmal és kiállítóval , esténként sztárfellépőkkel várják a 27. Hagymafesztiválra érkezőket. Mindhárom napon az értékek és a hagyomány bemutatása szövi majd át a programokat.

Tovább 2017-09-07

Makói Híradó 2017.09.05. HD

- Családokkal telt meg a Patai tér - Lázár János benyújtotta megyeátnevezési javaslatát - Interaktív kiállítás a József Attila Múzeumban - Szakmai nappal egybekötött fajtabemutatót tartott a Gabonakutató - Szegedi adomány egy makói családnak - Rendőrségi hírek - Röid hírek

Tovább 2017-09-05

Szakmai nappal egybekötött fajtabemutatót tartott a Gabonakutató

Az egész országból és a határon túlról is érkeztek a szegedi Gabonakutató által megrendezett szakmai napra. A kukorica, szója, napraforgó és takarmánycirok fajtákat prezentáló előadások mellett szántóföldi bemutatóra is sor került.

Tovább 2017-09-05

Interaktív kiállítás a József Attila Múzeumban

Ma délben érkeztek meg azok az eszközök a József Attila Múzeumba, amelyek a „Barátságos Fizika” nevet viselő vándorkiállítás főszereplői. A tárlat kapuit csütörtökön 10 órától nyitják meg.

Tovább 2017-09-05

Családokkal telt meg a Patai tér

Két koncert kivételével minden programot meg tudtak tartani a második Patai téri napon. Bár az időjárás borús és szeles volt, a résztvevőket ez sem tántorította el az önfeledt szórakozástól.

Tovább 2017-09-05

Lázár János benyújtotta megyeátnevezési javaslatát

Nyolcvan méterig ingyenesen lehet kutat fúrni, több mint 150 kistelepülés önkormányzati fejlesztését támogatja a kormány, öntözőrendszer épül a mezőhegyesi és apátfalvi térségben- többek között ezekről is beszélt Lázár János a legutóbbi kormányinfón Budapesten, hétfőn pedig benyújtotta a Parlamentben megyeátnevezési javaslatát.

Tovább 2017-09-05

Szegedi adomány egy makói családnak

Szegedről érkezett adomány egy makói rászoruló családnak a közel múltban. A bútorokat, iskolai felszereléseket és ruhákat egy helyi vállalkozó szállította át a két gyermeket egyedül nevelő Vikinthánénak, az akcióban a DK segített.

Tovább 2017-09-05

2020-ra megújulhat az Almási Iskola

Megkezdődött a tanév a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézményében, ahol szeptembertől 272 diák ül be az iskolapadba. Nem telt tétlenül a nyár sem, hiszen számos felújítási és karbantartó munkára is sor került.

Tovább 2017-09-05

A bogárzói búcsún jubileumot ünnepeltek

Két, kerek évfordulót ünnepeltek vasárnap a bogárzói búcsúba látogatók. Az egykor virágzó tanyavilág templomát 110 éve szentelték fel, valamint a X. Natura Marosmenti Művésztelep: Ég-föld határán című kiállítását is itt csodálhatták meg a vendégek.

Tovább 2017-09-05

Makói Híradó 2017.09.04. HD

- Zöld út a Tram Train-nek - Az egészség jegyében telt a szombat Makón - Könyvbemutatóval egybekötött tanévnyitó ünnepség - 115 gólya táborozott a JAG-ban - A bogárzói búcsún jubileumot ünnepeltek - rövid hírek

Tovább 2017-09-04

A bogárzói búcsún jubileumot ünnepeltek

Két, kerek évfordulót ünnepeltek vasárnap a bogárzói búcsúba látogatók. Az egykor virágzó tanyavilág templomát 110 éve szentelték fel, valamint a X. Natura Marosmenti Művésztelep: Ég-föld határán című kiállítását is itt csodálhatták meg a vendégek.

Tovább 2017-09-04

Az egészség jegyében telt a szombat Makón

Tizenegyedik alkalommal szervezte meg hagyományos Hagyma-túráját a Makói Természetbarát Sportegyesület, valamint a Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda. Szombaton a gyalogosoknak 15, míg a kerékpárosoknak 50 kilométert kellett teljesíteniük a túrán.

Tovább 2017-09-04

Zöld út a Tram Train-nek

Április végén úgy tűnt, nem valósulhat meg a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő Tram Train, hiszen az eredetileg 23,5 milliárd forintos beruházás összege a duplájára emelkedett. Lázár János akkor azt mondta, ez megengedhetetlen. Most mégis zöld utat kapott a Tram Train. Kiderült, hogy a költségek az eredetivel szinte megegyezőek lesznek. Az is biztos, hogy a projekthez kapcsolódóan a térségben jelentős vasúthálózat-fejlesztés lesz, melynek Makó is részese lehet. Erről beszélt Lázár János országgyűlési képviselő egy interjúban.