Híradó

Hiteles hírműsor hétfőtől-péntekig este 18 órától. Naponta 12 – 20 percben a nap legfontosabb eseményei Makóról és a kistérségről, napi sporttal és időjárás jelentéssel.

Makói Híradó 2024.04.19.

A Keriben mutatkoztak be a makói és a térség vállalatai Egész évben érdemes védekezni a kullancsok és a különféle külső paraziták ellen A legjobb 15 bartender közé került be Klepács Tamás, aki megküzdhet a Magyar Bajnoki címért Több kiló hal érkeztek a Marosba a pecások örömére

Tovább 2024-04-19

A Keriben mutatkoztak be Makó és a térség vállalatai

Teljesen megtelt érdeklődő diákokkal a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium tornacsarnoka, ugyanis ez volta helyszíne a Cégek piaca rendezvénynek. A nap célja, hogy a pályaválasztás előtt álló tanulók megismerkedhessenek azokkal a vállalkozásokkal, ahol a szakmai gyakorlatukat végezhetik, az iskolapadból kikerülve pedig akár munkavállalóként is visszatérhetnek oda.

Tovább 2024-04-19

Egész évben érdemes védekezni a kullancsok és a különféle külső paraziták ellen

Egész évben érdemes védekezni a kullancsok és a különféle külső paraziták ellen, mert a leghidegebbnek gondolt időszak alatt is fertős veszélynek vannak kitéve a házi kedvenceink. A kullancsok által terjesztett egyik leggyakoribb betegség a babézia, amely halálos kimenetelű is tud lenni- emelte ki televíziónknak Dr. Csányi Tivadar állatorvos.

Tovább 2024-04-19

A legjobb 15 bartender közé került be Klepács Tamás, aki megküzdhet a Magyar Bajnoki címért

A legjobb 15 bartender közé került be a Makón élő Klepács Tamás, aki hamarosan megküzdhet a Magyar Bajnoki címért. A fiatal a közelmúltban elnyerte különleges koktéljával a "Hendrik's" Long Drink kategória 4. helyezését, valamint kiérdemelte a ” Legjobb ízért járó külön díjat”. A fiatal bartender mesélt a munkájának a szépségéről és a versenyről is, amelyen részt vet a közelmúltban.

Tovább 2024-04-19

Több kiló hal érkeztek a Marosba a pecások örömére

Nem kell hiánytól tartaniuk azoknak a horgászoknak, akik a Marosnál próbálkoznak. Az elmúlt hónapokban több halfajtából is telepítésre került sor a sebes folyóba. Érkezett szürkeharcsa, márna, de legtöbbet pontyból helyeztek ki.

Tovább 2024-04-19

Közel 300 millió forintból újulhat meg a Kassai utcai óvoda

A Makó számára a következő években elérhető, mintegy 10 milliárd forint Európai Uniós forrásból több beruházást is tervez a 8. számú választókörzetben az önkormányzat, mondta el Farkas Éva Erzsébet a városrészi tájékoztató fórumok utolsó állomásán. Gáspár Sándor ezen többek között arról is beszélt, hogy az elmúlt évek járdafelújításainak köszönhetően a körzetében minden utca legalább egyik oldala elkészült, sok helyen mindkettő is.

Tovább 2024-04-18

Csendes csodák lengték be a Korona Kulturális szalont

Reményik Sándor a líra egyik legkiemelkedőbb alakjának a verseit Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész előadásában hallhatta a közönség szerdán a Korona Kulturális Szalonban. A Csendes csodás című est versei, a hit, a szeretet és a béke fontosságára mutat rá.

Tovább 2024-04-18

Újabb szigetelést kapott a Duocor jégcsarnok

Még egy réteg szigetelést kapott a Duocor jégcsarnok tetőszerkezete. Erre azért volt szükség, hogy a legmelegebb hónapokban is a sátorban kellemes hőmérsékletben tudjanak sportolni a gyerekek, és várhatóan a téli jégfelületnek is kedvezőbb lesz, ha még hűvösebb lesz a komplexumban.

Tovább 2024-04-18

A melegben könnyen hőgutát kaphatnak az arra hajlamos kutyák

Az idén többször is volt, hogy hőgutával hoztak be kutyát a rendelőbe- emelte ki televíziónknak Dr. Csányi Tivadar állatorvos. A szakember kiemelten ejtett szót arról, hogy sajnos vannak olyan fajta négylábú, amelyek nem tudják lehűteni a levegőt. Fontos arról is beszélni, hogy nem hagyunk állatot kocsiban, mert nagyon gyorsan megtörténik a baj.

Tovább 2024-04-18

Makói Híradó 2024.04.17.

- Karikó Katalin Nobel-díját bárki megtekintheti a szegedi egyetem könyvtárában - Dömötör Mihály: a zsidó temetők szimbolikája sokkal gazdagabb - 80 éve történt a zsidóság tragikus és példátlan történelmi eseménysora - 240 millió forintot fordít Kiszombor utak, járdák és parkolók építésére

Tovább 2024-04-17

Karikó Katalin Nobel-díját bárki megtekintheti a szegedi egyetem könyvtárában

Karikó Katalin magyar biokémikus és Drew Weissman amerikai mikrobiológus kapta meg az orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért. A professzor asszony 2023 októberében, legutóbbi szegedi látogatásakor azt az ígéretet tette a Tisza partiaknak, hogy elhozza nekik a kitüntetést. Azonban nemcsak, hogy elhozta Nobel-érmének 24 karátos arannyal bevont hiteles másolatát az egyetemnek ajándékozta, mely mostantól egy állandó kiállításon bárki számára megtekinthető az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Tovább 2024-04-17

80 éve történt a zsidóság tragikus és példátlan történelmi eseménysora

Április 16-a a Holokauszt magyarországi áldozatainak az emléknapja. 80 éve ezen a napon kezdődött meg a magyar zsidók gettóba zárása. Tiszteletükre Makón egy több eseményből álló programsorozattal készülnek május-június hónapokban. Urbancsok Zsolt történésztől megtudtuk a Csanád vezér téri emlékjelet addig is bárki felkeresheti és kifejezheti együttérzését az elszenvedők előtt.

Tovább 2024-04-17

240 millió forintot fordít Kiszombor utak, járdák és parkolók építésére

Két pályázat keretében folynak a munkálatok Kiszombor számos pontján, a település polgármestere televíziónknak hangsúlyozta, a falu központja mellett a szélső utcákban is igyekeztek minél több felújítást betervezni. Szirbik Imre megválasztásakor azt vállalta, minden rossz útszakaszt felújítanak 2030-ig, mostanra már csak három maradt, ahol ez szükséges.

Tovább 2024-04-17

Makói Híradó – 2024.04.16.

A válságok ellenére is erősödött és fejlődött Makó Saját költségvetésből újítja fel a temető járdáit a kiszombori önkormányzat Április 20-án megtelik Makó és a főtér is motorosokkal Számos növény sokkal hamarabb kezdte el ontani a pollent Pontyok kerültek a Maros- folyóba

Tovább 2024-04-17

Április 20-án megtelik Makó és a főtér is motorosokkal

Április 20-án immáron második alkalommal rendezik meg városunkban a Motoros napot. A programokról sajtótájékoztató keretében számolt be Hegedűs Dániel a Makói Motoros Egyesület elnöke és Barna Gábor Városmarketing Iroda irodavezetője.

Tovább 2024-04-16

Számos növény sokkal hamarabb kezdte el ontani a pollent

Rengeteg tavaszi virágzású fának a pollenje van jelen a levegőben. Többek között a platán, tölgy, kőris és a nyír virágpora, jellemzően közepes-magas értéken van. Telefonos interjú keretében adott televíziónknak tájékoztatást a pollen helyzetről Dr. Bosnyákovits Tünde a Csongrád- Csanád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály főosztályvezetője.

Tovább 2024-04-16

A válságok ellenére is erősödött és fejlődött Makó

Czirbus Gábor választókörzetében folytatódtak hétfőn a városrészi lakossági fórumok, amelyen Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte, Makó lehetőségeit jól mutatja, hogy 2014-ben egy 19 milliárd forintos fejlesztési tervet mutattak be a miniszterelnöknek, ennél azonban jóval több forrás érkezett. A körzet képviselője televíziónknak kiemelte, az elmúlt évek fontos célja volt a közvilágítás fejlesztése, amit mindenképpen folytatni kell ebben a városrészben is. VTV Makoi

Tovább 2024-04-16

Pontyok kerültek a Maros- folyóba

Április 15-én több mint 80 mázsa kétnyaras korosztályú pikkelyes ponty érkezett Csongrád – Csanád vármegye vizeibe. A Maros – folyóba közel 12 mázsa hal került.

Tovább 2024-04-16

Saját költségvetésből újítja fel a temető járdáit a kiszombori önkormányzat

Nagyon rossz állapotban voltak már a járdák a temetőben, de a szükségesnél csak jóval kisebb mértékű forrásra tudott volna pályázni az önkormányzat, ezért inkább saját erőből, egy nagyobb felújításba vágtak bele, mondta el televíziónknak Szirbik Imre. A beruházás így a teljes szakasz kétharmadát érinti, a maradékra a későbbiekben próbálnak meg külső forrást szerezni.

Tovább 2024-04-16

Makói Híradó – 2024.04.15.

Öt év után ismét a Keri ad otthont az Országos Szakmai Tanulmányi verseny döntőjének Ökológiai turisztikai központot hoznának létre a Maros-parti vadászházból A VI. Makói Polgári Bálon 4 millió forint gyűlt össze az egészséges anyák és újszülöttek támogatására Bronzérmesek a Marosi Pengék jégkorongozói

Tovább 2024-04-15

Öt év után ismét a Keri ad otthont az Országos Szakmai Tanulmányi verseny döntőjének

Ismét elnyerte a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium a pénzügyi számviteli ügyintéző Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének a rendezését. Ma a megnyitón köszöntötte a megjelenteket Kincses- Aigner Márta a Pénzügyminisztérium Számviteli és Közfelügyeleti Főosztály osztályvezetője, Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint Hegedűs Zoltán a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja.

Tovább 2024-04-15

A VI. Makói Polgári Bálon 4 millió forint gyűlt össze

A VI. Makói Polgári Bálon 4 millió forint gyűlt össze az egészséges anyák és újszülöttek támogatásáraJó ügy A közösségi média felületein volt látható néhány fotó,melyek a szombati városunkban megrendezett VI . Polgári bálon készültek. Czirbus Gábor a rendezvény főszervezője bejegyzésében kiemelte, hogy minden évben kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy egy jó ügy érdekében jöjjenek össze. Idén az Életünkért-Egészségünkért Hódmezővásárhely és Makó lakosságáért közhasznú alapítvány számára ajánlották fel a 4 millió forintos bevételt.

Tovább 2024-04-15

Ökológiai turisztikai központot hoznának létre a Maros-parti vadászházból

A Bajcsy- Zsilinszky lakótelepen fogadta a lakosokat Farkas Éva Erzsébet polgármester és Székely Ildikó önkormányzati képviselő egy utcafórum keretében. A 6. számú választókörzet az elmúlt években sokat fejlődött. A városrész utcái mellett nagy hangsúlyt kaptak a lakótelepek, Lesi és a Maros-part is, de további tervek megvalósításán dolgozik az önkormányzat.

Tovább 2024-04-15

Bronzérmesek a Marosi Pengék jégkorongozói

A magyar 3x3 bajnokságban a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Maros Télisport Egyesület U18-as jégkorongcsapata. A makói csapat küzdelmes mérkőzéseket játszott a Kaposvár és a Kecskemét együttesei ellen.

Tovább 2024-04-15

Makói Híradó – 2024.04.12.

- Körzeti megbízottja van április 1-től Gerizdes városrésznek - Pécsi költő az idei Makói Medáliák díjazottja - Egy történet a filmvászonról, aminek soha többé nem szabadna megtörténni - Jókai Mór és Pulitzer József is meghatározó alakja a képregény megjelenésének

Tovább 2024-04-12

Pécsi költő az idei Makói Medáliák díjazottja

A Magyar Költészet napján, 19. alkalommal adták át a Makói Medáliák- díjat a József Attila Városi Könyvtárban. Az idén Kiss Georgina vehette át az elismerést, akinek első kötete Sötét évszak címmel jelent meg.

Tovább 2024-04-12

Egy történet a filmvászonról, aminek soha többé nem szabadna megtörténni

Április 12-én, a Felvidékről kitelepítettek emléknapján mutatták be Makón, Szikszai Zsuzsanna és Czibolya Kálmán dokumentumfilmjét. Az „Otthontalanok” az 1947-ben deportált felvidéki magyarok emlékezete a 21. században című alkotással a készítők egy méltó emléket szeretnének állítani az érintettek és az utókor számára az alkotással.

Tovább 2024-04-12

Körzeti megbízottja van április 1-től Gerizdes városrésznek

Botlik Anita az 5. számú választókörzet képviselője volt a soron következő lakossági fórumok házigazdája, ahová Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogatott. A Makót érintő fejlesztések mellet a lakosok tájékoztatást hallhattak a városrészre vonatkozó beruházásokról is.

Tovább 2024-04-12

Jókai Mór és Pulitzer József is meghatározó alakja a képregény megjelenésének

Jókaitól Pulitzerig- A magyarok szerepe a képregény kialakulásában címmel nyílt meg kiállítás a közelmúltban a Hagymaház aulájában. A tárlatot Kertész Sándor újságíró, szerkesztő, képregény történeti-kutató ajánlotta az érdeklődőknek, aki kiemelten ejtett szót a meghatározó személyekről.

Tovább 2024-04-12

Makói Híradó – 2024.04.11.

Egyedülálló egészségügyi fejlesztések jöttek létre Makón Járja a megyét a Kormányablak busz Szabadtéri kiállítás, irodalmi kávéház és színes programok a magyar költészet napja alkalmából Modok Csaba lesz a Mi Hazánk Mozgalom polgármester-jelöltje Makón Makón a talicska az olyan volt, mint pesti férfinek az aktatáska, nőnek a retikül

Tovább 2024-04-11

Modok Csaba lesz a Mi Hazánk Mozgalom polgármester-jelöltje Makón

A Demokratikus Koalíció és a Lokálpatrióták Egyesülete után újabb ellenzéki csoportosulás jelentette be polgármester-jelöltjét ma délelőtt. A Mi Hazánk Mozgalom a makói Modok Csabát indítja az önkormányzati választáson, sajtótájékoztatójukon televíziónknak elmondták, a választókörzetekben szintén lesznek jelöltjeik, akiknek neveit hamarosan nyilvánosságra hozzák

Tovább 2024-04-11

Szabadtéri kiállítás, irodalmi kávéház és színes programok a magyar költészet napja alkalmából

Április 11-e József Attila születésnapja, a magyar költészet napja. A jeles esemény alkalmából szabadtéri kiállítás nyílt Makón a szökőkútnál, míg a József Attila Városi Könyvtár előtti téren számos színes program várta az érdeklődőket. Ilyen volt többek között az irodalmi kávéház és a versfelismerő feladványok is.

Tovább 2024-04-11

Egyedülálló egészségügyi fejlesztések jöttek létre Makón

A városvezetés az elmúlt 10 évben gyakorlatilag az összes önkormányzathoz tartozó egészségügyi épületet felújította, és a kórházban is folyamatosak voltak a fejlesztések, ez országosan is egyedülálló, hangsúlyozta Dr. Hadik György a városrészi fórumán. Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte, a turizmust és gazdaságot élénkítő beruházások mellett a szociális támogatások megtartása is rendkívül fontos. VTV Makoi

Tovább 2024-04-11

Makón a talicska az olyan volt, mint pesti férfinek az aktatáska, nőnek a retikül

„Makón a talicska az olyan volt, mint pesti férfinek az aktatáska, nőnek a retikül”- emelte ki Szikszai Zsuzsanna. A Települési Értéktár Bizottság elnöke további érdekességekről mesélt a kézi eszközről,két érdeklődő fiatalnak akik szemén keresztül televíziónk több a városban fellelhető értéket mutat be ,köztük a talicskát.

Tovább 2024-04-11

Járja a megyét a Kormányablak busz

2024-ben is útjára indul a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat, azaz a Kormányablak busz, amely lehetővé teszi, hogy a kisebb lakosságszámú településeken élők helyben tudják a személyes okmányaikkal kapcsolatos ügyeiket elintézni. Csongrád-Csanád Vármegyében hatvan helyszínre mennek el. Óföldeákra a csütörtöki napon gurult be a jármű.

Tovább 2024-04-11

Makói Híradó – 2024.04.10.

- A városvezetés célja, hogy továbbra is alacsony maradjon a munkanélküliség - Döntött a kormány a 2025-ös pihenőnapokról - Öt millió forintból fejlesztik a városi piac tetőszerkezetét - Tűzgyújtási tilalom van érvényben - A 177 éve született Pulitzer József szerint a " a hír szent a vélemény szabad"

Tovább 2024-04-10

Rövid Hírek 2024.04.10.

Döntött a kormány a 2025-ös pihenőnapokról

Tovább 2024-04-10

Öt millió forintból fejlesztik a városi piac tetőszerkezetét

A városi piac bejaratánál várta a 3. számú választókörzet lakóit Farkas Éva Erzsébet polgármester és Varga Ferenc alpolgármester, önkormányzati képviselő. Az utcafórum során tájékoztatást kaptak a jelenlévők a már megvalósult beruházásokról és a jövőbeni tervekről. Többek között hamarosan a piac tetőszerkezetének bővítésé fog megkezdődni.

Tovább 2024-04-10

A városvezetés célja, hogy továbbra is alacsony maradjon a munkanélküliség

Mintegy 10 év alatt 12 százalékról 3 százalék környékére csökkent Makón a munkanélküliek aránya, a munkahelyteremtő beruházásoknak is köszönhetően az önkormányzat azt szeretné elérni, hogy ez a szám ilyen alacsony maradjon, vagy még inkább csökkenjen, mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester a pénteki lakossági fórumon. Ehhez nagy segítséget jelent majd a Benepack Hungary Kft. beruházásában 30 milliárd forintból épülő új csomagolóanyag üzem is.

Tovább 2024-04-10

Tűzgyújtási tilalom van érvényben

Az elmúlt napok tartósan meleg és csapadékmentes időjárása miatt 2024. április 9-től tűzgyújtási tilalom lép életbe Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben. Ezzel, Hajdú-Bihar vármegyével együtt, már négyre emelkedett a tilalommal érintett térségek száma. A Nébih a lakosság fokozott elővigyázatosságát kéri a tűzveszélyes időszak alatt.

Tovább 2024-04-10

Makói Híradó – 2024.04.09.

Számos nagyobb és kisebb beruházás valósult meg Mágori András József körzetében Hamarosan megkezdődik a választási értesítők kézbesítése IDEA 2024 Ötelt-Újdonság-Találmány és Kézműves Kiállításra és Vásárra készülnek a Galambban Új otthonteremtési programot indít a kormány Élmények a Hinkó tanyán VTV Makoi

Tovább 2024-04-09

IDEA 2024 Ötelt-Újdonság-Találmány és Kézműves Kiállításra és Vásárra készülnek a Galambban

Mozgalmasnak ígérkezik Galamb Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tavasza. A korán jött jó idővel beindultak a kinti munkálatok ,hamarosan átadják az intézmény új közösségi terét és 3 napos nemzetközi konferenciának adnak otthont április utolsó napjaiban.

Tovább 2024-04-09

Hamarosan megkezdődik a választási értesítők kézbesítése

Június 9-én Európai Parlamenti és önkormányzati választást is tartanak minden hazai településen. Makón a korábbiakhoz hasonlóan 23 szavazókörben lehet majd leadni a voksokat, ezek közül kettő helyszíne azonban megváltozott, tájékoztatta televíziónkat Dr. Kruzslicz-Bodnár Gréta jegyző. A jelöltté váláshoz szükséges ajánlások gyűjtése április 20-ától indul.

Tovább 2024-04-09

Számos nagyobb és kisebb beruházás valósult meg Mágori András József körzetében

A 2. számú választókerületben a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola az elmúlt évek alatt kibővült és egy bölcsődével is gyarapodott - számolt be Farkas Éva Erzsébet polgármester a tavaszi utcafórum sorozat következő állomásán. Mágori András József önkormányzati képviselő továbbá örömmel osztotta meg a bogárzói templom és a közösségi ház megújulását, illetve azt ,hogy körzete számos parkolóval, járdával és egy új kézilabda munkacsarnokkal gyarapodott.

Tovább 2024-04-09

Új otthonteremtési programot indít a kormány

Az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére új otthonteremtési programot indít a kormány, melynek keretében 6 millió forintot támogatás vehető igénybe. Az állami program nyílászárók cseréjére, a melegvizes rendszer korszerűsítésére, épületek hőszigetelésére és gázkazáncserére fordítható majd.

Tovább 2024-04-09

Élmények a Hinkó tanyán

Kinyitotta kapuit a Hinkó tanya a családok előtt a hétvégén. Többek közt pónik, szamarak, nyulak, és lovak is élnek a farmon, amelyek életmódját is jobban megismerhették a kilátogatók, néhányukat pedig meg is simogathatnak.

Tovább 2024-04-09

Makói Híradó – 2024.04.08.

Pénteken megkezdődtek a tavaszi városrészi fórumok A kátyúzási munkálatok a városban a végéhez közelednek Az idei József Attila emléktúra is számos élményt adott a kirándulóknak Madárfajok sokasága fogadta a túrázókat a Maros-ártérben

Tovább 2024-04-08

A kátyúzási munkálatok a városban a végéhez közelednek

Éves szinten közel 100 alkalommal kátyúznak a városban, hogy a makóiak megfelelő módon tudjanak közlekedni. Zsámboki Zsolt műszaki csoportvezető megosztotta, hogy jelenleg a Hosszú utcán javítják az útburkolatokat és még van egy pár amellyel hamarosan végeznek. Továbbá kitért arra is, hogy az önkormányzat 25-30 millió forintot különít el ezekre a feladatokra éves szinten.

Tovább 2024-04-08

Pénteken megkezdődtek a tavaszi városrészi fórumok

Elsőként az 1. számú választókörzetben tájékoztatta a lakosságot Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor önkormányzati képviselő az elmúlt években történt városrészi fejlesztésekről. A fórumon többek között szó volt arról, hogy a Hagymatikum Gyógyfürdő átadása új korszakot nyit Makó számára, és arról is, hogy Kovács Sándor a Petőfi parkot pihenésre és sportolásra alkalmas helyként szeretné továbbra is megőrizni.

Tovább 2024-04-08

Az idei József Attila emléktúra is számos élményt adott a kirándulóknak

A József Attila emléktúrát az idén is Tóth Péter Lóránt, Pro Culture Hungarica díjas versvándor vezette, aki néhány érdekességet megosztott a költőről és néhány versét el is szavalta. A túrázók számos élménnyel gazdagodtak a Makó-Kiszombor táv alatt.

Tovább 2024-04-08

Madárfajok sokasága fogadta a túrázókat a Maros-ártérben

Egy közel tíz kilóméteres távot teljesítettek azok a gyaloglók, akik részt vettek a Rügyfakasztó túrán a Maros- ártérben. Az út során felkeresték a Mendei Árpád emlékhelyet és a bányatavakat, amelyek a tavaszi időszakban számos látnivalót nyújtanak a természetkedvelőknek.

Tovább 2024-04-08

Makói Híradó – 2024.04.05.

A kukorica és napraforgó vetésének időszaka van Építészete miatt is egyedülálló a Hagymatikum Rövid hírek Napelem rendszer telepítését és a műfüves pálya borításának felújítását szeretné megvalósítani az M-Foci

Tovább 2024-04-05

Napelemek telepítését és a műfüves pálya borításának felújítását szeretné megvalósítani az M-Foci

TAO támogatásból fejlesztené a Makó Arénát az M-Foci Kft. Napelemes rendszert szeretnének telepíteni, amivel költséghatékonyabb lenne az egyesület fenntartása, és a tervek között szerepel a műfüves pálya borításának a felújítása is.

Tovább 2024-04-05

A kukorica és napraforgó vetésének időszaka van

A gazdák egy része már elvetette a kukoricát és a napraforgót, míg a másik fele majd ezt követően fogja elvégezni ezt a munkát. Stábunk péntek reggel meglátogatta a Vass Gábor gazdálkodót, aki a három és félhektáros földjén dolgozott. Továbbá szó esett arról is, hogy az idei évben a legfontosabb lenne a mezőgazdaságnak a csapadék és az öntözés.

Tovább 2024-04-05

Építészete miatt is egyedülálló a Hagymatikum

A Hagymatikum Gyógyfürdő új részelege az építészeti adottságai miatt is egyedülállónak tekinthető. Az Atlantiszi szoborpark, mint egy művészeti kiállítás díszíti a ház galériáját. A fürdők katedrálisa Kassay Tamás blogger figyelmét is felkeltette.

Tovább 2024-04-05

Makói Híradó – 2024.04.04.

- Televíziónk kisfilmekkel népszerűsíti a helyi értéktárban található kincseket - Városüzemeltetési fórumsorozat kezdődik pénteken - A Valahol Európában című musical a makói közönség szívét meghatotta - Különleges élményt nyújt a Hagymatikum Gyógyfürdő új medencebárja

Tovább 2024-04-04

Televíziónk kisfilmekkel népszerűsíti a helyi értéktárban található kincseket

Makó város értékeit 2014 óta már intézményesen is gyűjtik. A helyi értéktár bizottság az eltelt 10 év alatt közel kétszázra növelte kincseinek számát. Emellett könyvet adtak ki, honlapot indítottak és vándorkiállításokat szerveztek. Épített és kulturális örökségünket ,a Marosmenti település sportját, természeti környezetét, valamint a gazdasági és turisztikai élet bemutatását egy pályázatnak köszönhetően most kisfilmek készítésén keresztül is népszerűsíthetik. Ebben televíziónk is közreműködik. Egyenlőre 8 alkotás készül el ,melynek forgatásai a mai napon kezdődtek meg.

Tovább 2024-04-04

Különleges élményt nyújt a Hagymatikum Gyógyfürdő új medencebárja

Tovább 2024-04-04

A Valahol Európában című musical a makói közönség szívét meghatotta

A makói közönség szívét is meghatotta a Valahol Európában című musical, amelyet a Magyarock Dalszínház Komárom előadásában láthatta a közönség. A Hagymaház színpadán megelevenedett a világhírű film alapján készült színpadi játék, amely hűen követi az eredeti mű cselekményét, a II. világháború után utcára került, árván maradt gyerekek kálváriáját.

Tovább 2024-04-04

Makói Híradó – 2024.04.03.

Sokan töltötték a Húsvétot a Hagymatikumban Folyamatos a közvilágítás korszerűsítése Makón Agrárpályázatokról, új technológiák használatáról és digitalizációról tájékozódtak a gazdák Makón Kiemelkedő nemzetközi sikereket értek el a gyermekek a topolyai rézfúvós versenyen és Deszken is Az önkormányzat célja a parkolóhelyek bővítése

Tovább 2024-04-03

Sokan töltötték a Húsvétot a Hagymatikumban

20% -kal voltak többen a Hagymatikumban Húsvétkor, mint az előző hétvégéken. A jó időnek köszönhetően a kültéri medencék is megnyíltak, de sokan pihentek a medencebárnál. A VR szemüveg pedig teljes kihasználtsággal működött – minderről Gergely Gábor megbízott divízióvezető számolt be.

Tovább 2024-04-03

Kiemelkedő nemzetközi sikereket értek el a gyermekek a topolyai rézfúvós versenyen és Deszken is

Kiemelkedő fúvós sikereket értek el a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges hangszeres fiataljai. Érmekkel tértek haza a fiatalok a közelmúltban a nemzetközi Topolyai Rézfúvós versenyről, valamint a XXIII. Deszki Maros Menti Fesztiválról.

Tovább 2024-04-03

Folyamatos a közvilágítás korszerűsítése Makón

A tavalyi évben 460 darab hagyományos lámpatestet cseréltek le korszerű, LED-es megoldásra, mondta el a testületi ülésen az MVM Lumen Kft. értékesítési csoportvezetője. Petőfi Sándor szerint a városban a folyamatos korszerűsítés miatt is tud alacsony maradni a meghibásodások aránya.

Tovább 2024-04-03

Agrárpályázatokról, új technológiák használatáról és digitalizációról tájékozódtak a gazdák Makón

Tájékoztató fórumra várták nemrég a makói és térségi termelőket a Csanád és Térsége gazdakör Székházában. A szakmai előadók ezen elsősorban az Európai Uniós Közös Agrárpolitika tapasztalatairól, és a hatékonyságot növelő, vagy a költségeket csökkentő technológiákról beszéltek a jelenlévőknek.

Tovább 2024-04-03

Makói Híradó – 2024.04.02.

- Nagypénteken Jézus Krisztus kereszthalálára emlékeznek a keresztények - Húsvéti élelmiszer csomagot kaptak a makói romák - Mostantól részletesebb képet kaphatnak a várandós anyák magzatukról Szegeden - Viharok miatt volt több esetszáma tavaly a tűzoltóknak - Az élet számos területén számíthatunk a kutyákra

Tovább 2024-04-02

Viharok miatt volt több esetszáma tavaly a tűzoltóknak

Az átlagnál 87 százalékkal több műszaki mentést kellett végrehajtania tavaly a tűzoltóknak, mondta el Balogh Róbert tűzoltóparancsnok a testületi ülésen tartott éves beszámolójában. Ez a növekedés a viharok okozta károknak köszönhető, amelyekből tavaly négy érte az ellátási területüket.

Tovább 2024-04-02

Az élet számos területén számíthatunk a kutyákra

Azur és Ében, a terápiás valamint a személyi segítő kutya a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola osztályaihoz is ellátogatott. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány célja, hogy a rendhagyó órák keretében felhívja a gyermekek figyelmét a felelős állattartásra, az állatvédelemre és, hogy miért végeznek fontos feladatot a terápiás kutyák.

Tovább 2024-04-02

Nagypénteken Jézus Krisztus kereszthalálára emlékeznek a keresztények

Nagypénteken Jézus Krisztus kereszthalálára emlékeznek a keresztények. Makón is keresztutat tartottak a Kálvária Kápolnánál. A 14 stáció megújult, amelyekben Petrás Mária keramikusművész alkotásai csodálhatóak meg. Az eseményen részt vett többek között Farkas Éva Erzsébet is, férjével.

Tovább 2024-04-02

Húsvéti élelmiszer csomagot kaptak a makói romák

Húsvét alkalmából csütörtökön délután 200 db élelmiszer csomagot osztott ki Farkas Éva Erzsébet polgármester, Varga Ferenc alpolgármester és a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai a Dr. Sánta Sándor Közösségi házban. Az esemény remek alkalmat teremtett arra, hogy zenés műsor és finom falatok mellett kikapcsolódjanak a Honvéd városrészben élők.

Tovább 2024-04-02

Mostantól részletesebb képet kaphatnak a várandós anyák magzatukról Szegeden

Részletesebb képet kaphatnak a várandós anyák magzatukról a Szegedi Női Klinikán egy világszínvonalú ultrahangkészüléknek köszönhetően. Ez a technika eddig csak a magánellátásban volt hozzáférhető,mostantól azonban a régió kismamáinak rutin szűrővizsgálatait ezen végzik majd de konzultációs lehetőséget biztosítanak azok számára akiknél kóros elváltozás gyanúját írták le.

Tovább 2024-04-02

Makói Híradó – 2024.03.28.

Lélekemelő koncertet adtak Bartók Béla és Istók Margit születésnapjának tiszteletére a tanárok Ki ez az ember?” címmel mutatták be idén Makón a Passiójátékot Nagy érdeklődés övezte a Húsvétolóta Skanzenben Különleges plüss állatkákat készít a makói Balázs Ferencné

Tovább 2024-03-28

Nagy érdeklődés övezte a Húsvétolót a Skanzenben

Kézműves foglalkozás, táncház, mesterségek bemutatója és Kacagó bábszínház, csak néhány program a József Attila Múzeum skanzenjében megvalósult Húsvétolóról. A gyermekek nagycsütörtökön az ünnepre hangolódva kapcsolódhattak ki és tölthettek el egy kellemes délelőttöt.

Tovább 2024-03-28

Lélekemelő koncertet adtak Bartók Béla és Istók Margit születésnapjának tiszteletére a tanárok

Bartók Béla és Istók Margit születésnapjának tiszteletére adtak koncertet a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanári. Lélekemelő hangversenynek lehetnek a részesei, azok a fiatalok és felnőttek, akik ellátogattak a Korona Szálló Dísztermébe.

Tovább 2024-03-28

„Ki ez az ember?” címmel mutatták be idén Makón a Passiójátékot

„Ki ez az ember?” címmel mutatták be idén kétszer a Passiójátékot a makói Szent István Király Plébániatemplomban. A szenvedéstörténetet zenés betétek színesítették.

Tovább 2024-03-28

Különleges plüss állatkákat készít a makói Balázs Ferencné

Zoknibabákat és különböző állatokat varr otthonában Balázs Ferencé, aki most a húsvéthoz kötődően plüssnyuszikat is készít. Ezeket később rendszerint elajándékozza az unokáknak, ismerősöknek, de jutott már belőlük makói óvodába, és a kórházba is a gyerekeknek.

Tovább 2024-03-28

Makói Híradó – 2024.03.27.

-Újabb 19 korábbi Continental munkavállalót segít az önkormányzat -Lázár János: a GDP 20 százalékát adja az autóipar -Nemzetközi szinten is kiváló eredményeket érnek el a makói zenészpalánták -Több mint 200 fiatal vett részt a Makó Városi és Járási Versmondó Versenyen -Országos döntőben szerepelnek a VargaBalett táncosai

Tovább 2024-03-27

Újabb 19 korábbi Continental munkavállalót segít az önkormányzat

Tizenkilenc elbocsátott gumigyári dolgozó 120 ezer forintos támogatásáról szavazott a mai ülésén Makó Város Önkormányzatának képviselő testülete, így a korábbi döntéssel együtt összesen 47 volt dolgozó kap segítséget. A napirendi pontok között az is szerepelt, hogy a városban rendszeresen feltűnő illegális hulladék lerakók felszámolására pályázatot nyújtanak be, a költségek csökkentésének érdekében.

Tovább 2024-03-27

Országos döntőben szerepelnek a VargaBalett táncosai

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége 33. alkalommal szervezi meg a felmenő rendszerű versenysorozatát. Az idei regionális elődöntők egyik helyszíne Makó volt. A Hagymaház színpadán több mint hatvan produkciót láthatott a neves zsűri. A VargaBalett Táncműhely növendékei tovább jutottak a budapesti döntőbe.

Tovább 2024-03-27

Több mint 200 fiatal vett részt a Makó Városi és Járási Versmondó Versenyen

Általános- és középiskolás diákok mérték össze tehetségüket két napon keresztül a József Attila Városi Könyvtárban. Szikszai Zsuzsanna igazgató televíziónknak elmondta, a versmondó verseny minden évben a költészet ünnepe is, hiszen bizonyíték arra, hogy mindig lesznek olyan fiatalok, akik szívesen foglalkoznak a szépirodalommal

Tovább 2024-03-27

Lázár János: a GDP 20 százalékát adja az autóipar

Lázár János építési és közlekedéi miniszter kiemelten ejtett szót a közelmúltban tartott makói ünnepségen arról, hogy kevés az olyan ország, mint hazánk, ahol már most is a GDP 20 százalékát adja az autóipar. Ugyanez az ágazat Magyarország egyik legfontosabb fejlődési lehetősége. A miniszter továbbá kitért a szegedi BYD gyárra is ami több száz makóinak és a környékben élőnek adhat majd munkát. VTV Mako

Tovább 2024-03-27

Nemzetközi szinten is kiváló eredményeket érnek el a makói zenészpalánták

Országos és nemzetközi versenyeken is megmérettették magukat a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hangszeres növendékei az elmúlt hetekben. A versenyeredmények egyre több zenészpalántát sarkal arra, hogy a hivatásul válassza a zenélést.

Tovább 2024-03-27

Makói Híradó – 2024.03.26.

Az autóipar és Galamb József szellemisége előtt tiszteleg a makói Veteránjármű Kiállító Központ Televíziónk filmet készített arról, hogy hogyan vált teljessé a fürdők katedrálisa A jövőbeli tervek között szerepel egy 50 méteres versenyeztetésre is alkalmas medence Bárkalandozásra várták a legkisebbeket a Bárka Református Óvodába Idén is megtartotta a Borona Pikniket a Galamb Tanári koncert lesz a Koronában

Tovább 2024-03-26

Az autóipar és Galamb József szellemisége előtt tiszteleg a makói Veteránjármű Kiállító Központ

Az autóipar és Galamb József szellemisége előtt tisztelegve nyílt meg a Veteránjármű kiállítás Makón. Ünnepélyes keretek között adták át pénteken délután a Ford lerakat felújított épületét. Beszédet mondott: Lázár János építési és közlekedési miniszter, Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, valamint Szilágyi László az MVKSE elnöke. Az eseményre ellátogatott Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lőrincz Péter a Galamb család leszármazottja. VTV Makoi

Tovább 2024-03-26

Bárkalandozásra várták a legkisebbeket a Bárka Református Óvodába

Nyílt napra várták a legkisebbeket a Bárka Református Óvoda a múlt hétvégén. Az óvónők játékos feladatokkal készültek a gyerekeknek és a szülők pedig arról is többet megtudhattak, hogy mennyire fontos a Hitre való nevelés az intézményben.

Tovább 2024-03-26

Idén is megtartotta a Borona Pikniket a Galamb

Az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tanulói minden évben egy különleges egész napos programon mutatják be azt, hogy milyen tudásra tettek szert az intézményben. A Borona Piknik elnevezésű nyílt napon idén is számos látnivalóval ás ajándékkal várták az érdeklődőket.

Tovább 2024-03-26

Tanári koncert lesz a Koronában

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zenepedagógusai adnak koncertet szerdán 17 órától a Korona Szálló Dísztermében. A színvonalas eseményen az intézmény minden tanszakból képviseltetni magát a vezető.

Tovább 2024-03-26

A jövőbeli tervek között szerepel egy 50 méteres versenyeztetésre is alkalmas medence

Farkas Éva Erzsébet polgármester megosztotta televíziónkkal: kormányhatározat van arra vonatkozóan, hogy továbbra is szándék van Makó városában egy 50 méteres medence megépülésére. Erre vonatkozóan, már koncepció tervet is készítettet a város a Makóna tervező irodával. A cél az lenne, hogy a komplexum sportszerű úszásra és versenyek lebonyolítására is alkalmas legyen.

Tovább 2024-03-26

Televíziónk filmet készített arról ,hogy hogyan vált teljessé a fürdők katedrálisa

Stábunk kamerái már 13 évvel ezelőtt is nyomon követték a Hagymatikum építését. amely akkor még a mester irányítása alatt zajlott .A 2012 es átadást követően 9 évvel később kezdődhetett meg az a munka ,melynek végére teljessé és egésszé válhatott a mester álma. Televíziónk mindent megörökített és egy 25 perces kisfilmet készített a legfontosabb és leglátványosabb pillanatokról a történet főszereplőinek közreműködésével.

Tovább 2024-03-26

Makói Híradó – 2024.03.25.

Teljessé vált Makovecz Imre terve a Hagymatikum Gyógyfürdőben Jó hangulatban teltek a szombati koncertek Makón Orbán Viktor„A Magyar közéletben nem szokás a másik oldalhoz tartozó politikusról elismerően beszélni” Nem csak gyönyörű, még gazdaságosabban üzemeltethető is lett a makói fürdő Csodájára járnak az Atlantisz világának A Hagymatikum új részlegének első fürdőzője Nacsáné Szirbik Erzsébet volt

Tovább 2024-03-25

Nem csak gyönyörű, még gazdaságosabban üzemeltethető is lett a makói fürdő

A kiegészített Hagymatikum Gyógyfürdő átadását követően újabb nagy lendületet kap majd a turizmus Makón. A beruházás nem csak szebbé tette a fürdőt, és új szolgáltatásokat hozott, hanem a gazdaságos üzemeltetést is segíti. Gerencsér Judit vezető tervező szerint bár sokáig tartott idáig eljutni, de az eredménnyel mindenki elégedett lehet.

Tovább 2024-03-25

Teljessé vált Makovecz Imre terve a Hagymatikum Gyógyfürdőben

Makón áll hazánk, és valószínűleg az egész világ legszebb termálfürdője, hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a kibővített Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének átadásán. A több mint 10 milliárd forintból megvalósult beruházásnak köszönhetően Makó büszkélkedhet most már nem csak a legtöbb, hanem Makovecz Imre legnagyobb, legösszetettebb épületével is. A világhírű építész fia az ünnepségen kiemelte, a város példát mutatott arra, hogy létezik pártok, egyházak és népek feletti egyetemes érték.

Tovább 2024-03-25

Csodájára járnak az Atlantisz világának

Makovecz Imre Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építészt mindig is foglalkoztatták a tájak, növények és az épületek szimbiózisai. A rajzaiban alkotta meg a múlt és jövő építészetét. Ezeket tükrözi vissza Atlantisz világa. A szoborparkra tömegek voltak kíváncsiak, akik a Teleki László utcai új bejáratnál sorakoztak vasárnap délelőtt.

Tovább 2024-03-25

A Hagymatikum új részlegének első fürdőzője Nacsáné Szirbik Erzsébet volt

Az első fürdőzőt, Nacsáné Szirbik Erzsébetet virággal köszöntötte Gergely Gábor a Makói Hagymatikum Fürdő megbízott divízióvezetője. A nyitást követően már családok és nyugdíjasok is felkeresték az új részleget és körbesétáltak a komplexumban és kipróbálták a szolgáltatásokat.

Tovább 2024-03-25

Orbán V. „A Magyar közéletben nem szokás a másik oldalhoz tartozó politikusról elismerően beszélni”

A Magyar közéletben nem szokás a másik oldalhoz tartozó politikusról elismerően beszélni azonban én nem tartom ezt jó dolognak,fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök a Hagymatikum átadó ünnepségen, Makó korábbi szocialista polgármesterének érdemeit méltatta.Mint mondta amit Buzás Páter elindított azt a jobboldali városvezetés és jelenlegi kormány tovább folytatja .Így az újjászületett Hagymatikum a kölcsönös tiszteletadás szimbólumává is válhatott.

Tovább 2024-03-25

Jó hangulatban teltek a szombati koncertek Makón

Már a szombati napon is sokan kilátogattak a Teleki utcára, ahol színes programokkal készültek a szervezők. A kicsiknek kézműves foglalkozással készültek és koncertélményből sem volt hiány.

Tovább 2024-03-25

Makói Híradó – 2024.03.22.

Megérkezett a Hagymatikum Gyógyfürdő bejáratát díszítő Zsolnay-kút Közös agrárpolitikát folytat a NAK a magyar gazdákkal Távol tartaná Makótól az országos politikát a Lokálpatrióták szövetsége Televíziónkat is megismerhették a szegedi JGYPK Mozgóképkultúra Tanszék hallgatói „Boldogság üzenetet” juttattak el a makóiak postaládáiba az óvodások és iskolások

Tovább 2024-03-23

Televíziónkat is megismerhették a szegedi JGYPK Mozgóképkultúra Tanszék hallgatói

A Makói Városi Televízió is bemutatkozott csütörtökön az Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Mozgóképkultúra Tanszékén. A Média, edukáció, felelősség tudományos konferencia és szakmai napon a hallgatók közelebbről is megismerhették a térség és a határon túli stúdiók működését és munkáját.

Tovább 2024-03-22

Távol tartaná Makótól az országos politikát a Lokálpatrióták szövetsége

Újabb két jelöltet jelentett be a választásokra készülő csapatából Zeitler Ádám önkormányzati képviselő. A Lokálpatrióták összefogásában méretteti meg magát Molnár László, az MSZP helyi elnöke, és Nagy Zsolt is. 60 pontos választási programot készítettek, ezt, és az indulók választókörzeteit egyelőre még nem ismertették.

Tovább 2024-03-22

Közös agrárpolitikát folytat a NAK a magyar gazdákkal

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az ország hetven helyszínén tart fórumot, hogy gazdákat személyesen tájékoztassák az új Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretében hamarosan megjelenő pályázatokról. Földeákon több mint százötvenen gyűltek össze, ahol Győrffy Balázs a NAK elnöke és Szél István a Csongrád-Csanád vármegyei elnök számolt be a támogatási formákról.

Tovább 2024-03-22

„Boldogság üzenetet” juttattak el a makóiak postaládáiba az óvodások és iskolások

A Boldogság Világnapja alkalmából közel 1000 darab „Boldogság üzenetet” juttattak el a makói lakosok postaládáiba a Makói Óvodába járó gyerekek. A kezdeményezéshez csatlakozott két makói általános iskolás osztály is, valamint országszerte és határokon túli oktatási- és nevelési intézmények is.

Tovább 2024-03-22

Megérkezett a Hagymatikum Gyógyfürdő bejáratát díszítő Zsolnay-kút

Csütörtök reggel állították a helyére azt az egyedi tervezésű ivókutat, amelyet a Zsolnay Porcelán Manufaktúra készített a városnak. Ezt a kialakításának köszönhetően nem csak a fürdő látogatói tudják majd használni, hanem bárki, aki arra jár, ugyanis közvetlenül a Hagymatikum Gyógyfürdő bejárata mellett helyezték el.

Tovább 2024-03-22

Makói Híradó – 2024.03.21.

Egyre több befektető érdeklődik a makói Ipari park iránt Minden, ami hír, az helyben keletkezik, s az országos híreknek is van helyi alapja. Világszinten is egyedülálló élményben lehet részünk a Hagymatikumban Rövid híreket láthatnak! Virágmagokat kaptak a Duocor dolgozói

Tovább 2024-03-21

Egyre több befektető érdeklődik a makói Ipari park iránt

Alállomást hozna létre a MVM Zrt. a makói Ipari park területén – osztotta meg a hírt televíziónkkal Farkas Éva Erzsébet polgármester. A döntést a grémiumnak is meg kell tárgyalnia, így ennek jóváhagyása a márciusi rendes képviselő testületi ülésen történhet meg.

Tovább 2024-03-21

Virágmagokat kaptak a Duocor dolgozói

Első makói nagyvállalatként a Duocor Ipari Bt. csatlakozott a Méhbarát Mozgalomhoz, amelyet Szabó Olivér indított útjára. Ennek keretében a méhész a cég dolgozói számára különböző virágmagokat osztott ki, amelyeket elültethetnek, így támogatva a természetvédelmet és az ember számára nélkülözhetetlen rovarok életterét.

Tovább 2024-03-21

Minden, ami hír, az helyben keletkezik, s az országos híreknek is van helyi alapja.

Minden, ami hír, az helyben keletkezik, s az országos híreknek is van helyi alapja. Ezért is van létjogosultsága a helyi televízióknak fogalmazott Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója a Néprajzi Múzeumban ahol alapításának 35. évfordulóját ünnepelte a Helyi Televíziók Országos Egyesülete. A szervezet 94 televíziót tömörít ,melynek a Makói Városi Televízió is tagja.

Tovább 2024-03-21

Világszinten is egyedülálló élményben lehet részünk a Hagymatikumban

Bálnákkal úszni és a Marson sétálni? – a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegében ez is lehetséges. Egy speciális, virtuális szemüveg segítségével négy kisfilmet tekinthetünk meg a víz alá bukva, ahol különleges élményben lehetünk részünk és egy teljesen új világba utazhatunk.

Tovább 2024-03-21

Makói Híradó – 2024.03.20.

- Óriási népszerűségnek örvend a makóiak körében a Hagymatikum új részlegének a bejárása - Továbbra is komoly probléma az illegális hulladéklerakás - Nagy sikernek örvendett a tavaszi Nyugdíjas Találkozó a Hagymatikumban - Tragikus sorsú sportolók emlékműve került a Makó Arénába

Tovább 2024-03-20

Óriási népszerűségnek örvend a makóiak körében a Hagymatikum új részlegének bejárása

Óriási népszerűségnek örvend a makóiak körében a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének a bejárása és a résztvevők tetszését is elnyerte a komplexum. Stábunk is részese lehetett az egyik ilyen eseménynek, amelyen Farkas Éva Erzsébet polgármester és Gergely Gábor divízióvezető helyettes számolt be a szolgáltatásokról és az épület adottságairól, építéséről.

Tovább 2024-03-20

Nagy sikernek örvendett a tavaszi Nyugdíjas Találkozó a Hagymatikumban

Egészségügyi szűrővizsgálatokon, fürdőgyógyászati kezeléseken is rész vehettek a tavaszi Nyugdíjas Találkozó alkalmával a vendégek. A programok mellett a nap jó hangulatáról többek között Tolnai András nótaénekes és Sztojkó Mihály művész gondoskodott.

Tovább 2024-03-20

Tragikus sorsú sportolók emlékműve került a Makó Arénába

Több mint 25 éve történt meg a makói futball legnagyobb tragédiája. 1999. március 13-án, a Makó UFC csapatának tagjai egy tornáról hazafelé tartva szenvedtek balesetet, amelyben négy fiatal sportoló veszítette életét. A helyszínen emléktáblát állítottak számukra, amelyet a hozzátartozók belegyezésével most Makóra szállítottak.

Tovább 2024-03-20

Továbbra is komoly probléma az illegális hulladéklerakás

A 6. számú választókörzetben is megkezdődtek a tavaszi környezetrendezési munkálatok, amelyet folyamatosan végeznek a Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt. munkatársai. Székely Ildikó, a körzet képviselője azonban szomorúan tapasztalja, hogy sokan még mindig közterületen akarnak megszabadulni a bútoraiktól és egyéb használati eszközeiktől, amelyek elszállítása rengeteg plusz feladatot ad az önkormányzatnak.

Tovább 2024-03-20

Makói Híradó – 2024.03.19.

Kiadvány készült a Hagymatikum Gyógyfürdő beruházásáról Drakula várátis megnézik a makói szépkorúak a nyáron Ösztöndíjat hirdet a Magyar Művészeti Akadémia Megújult az Aradi utcai kereszt Sikeresek a makói ökölvívók

Tovább 2024-03-19

Kiadvány készült a Hagymatikum Gyógyfürdő beruházásáról

A fürdők katedrálisa címmel 15 oldalas tájékoztató füzetet készített Makó Város Önkormányzata a Hagymatikum Gyógyfürdő átadásával kapcsolatosan. A kiadványban többek között Lázár János építési és közlekedési miniszter, Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint Dr. Buzás Péter korábbi polgármester is leírta gondolatait a beruházásról, de tartalmazza a makói fürdő történetét is. VTV Makoi

Tovább 2024-03-19

Megújult az Aradi utcai kereszt

Közös összefogásnak köszönhetően újult meg az Aradi utcai kereszt. Szikszai Zsuzsanna a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója örömmel mesélt televíziónknak a szakrális emlékek jelentőségéről és azok megőrzéséről.

Tovább 2024-03-19

Sikeresek a makói ökölvívók

Egy-egy kupával ismerte el a Makó Budo Klub Ökölvívóinak kimagasló teljesítményét a Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Körömi Ábel, Antal László és Gera Bence aranyéremmel tértek haza az Egerben megrendezett Észak-Régiós Nemzetközi Pofonparti sporteseményről.

Tovább 2024-03-19

Ösztöndíjat hirdet a Magyar Művészeti Akadémia

200.000 forint három éven keresztül – ezt ajánlja a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete. Az ösztöndíj programban kilenc ágazatban támogatják az alkotni vágyókat.

Tovább 2024-03-19

Drakula várát is megnézik a makói szépkorúak a nyáron

Nőnapot ünnepelt a Szépkorúak Nyugdíjas Klubja a napokban. A hölgyeknek Dr. Hadik György önkormányzati képviselő vitt virágot. A csoport az idén egy nagyobb utazásra készül, négy napot fognak eltölteni Romániában

Tovább 2024-03-19

Makói Híradó 2024.03.18.

Farkas Éva Erzsébet: Magyar jövő csak akkor van, ha a saját sorsunkról mi hozhatunk döntéseket Felemelő ünnepi koncertet adott március 14-én Szentpéteri Csilla és Varga Miklós Zenés műsorral emlékeztek március 15-re a Makói Óvoda Kassai Utcai Tagintézményében Csákók készültek a múzeumban A kormányzati pártok külön koszorúztak Március 15-én

Tovább 2024-03-18

Zenés műsorral emlékeztek március 15-re a Makói Óvoda Kassai Utcai Tagintézményében

Zenés műsor keretében emlékeztek meg ma az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról a Makói Óvoda Kassai Utcai Tagintézményében. A jeles alkalom kapcsán látogatottak el az óvodába a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, akik előadásukkal örvendeztették meg a gyermekeket. VTV Makoi

Tovább 2024-03-18

Felemelő ünnepi koncertet adott március 14-én Szentpéteri Csilla és Varga Miklós

Nemzeti ünnepünk előestéjén adott felemelő koncertet Szentpéteri Csilla zongoraművész és zenekara, valamint Varga Miklós Máté Péter-díjas énekes, színművész. A " Március vihara 1848" című műsorban közreműködött Pintér László a Makói József Attila Gimnázium diákja.

Tovább 2024-03-18

Farkas Éva Erzsébet: Magyar jövő csak akkor van, ha a saját sorsunkról mi hozhatunk döntéseket

Sokszázan látogattak ki az 1848-49-es forradalom és szabadságarcra emlékező városi ünnepségre és az azt követő fáklyás felvonulásra. Farkas Éva Erzsébet a beszédében hangsúlyozta, azt üzenhetjük a hősöknek, hogy Magyarország ma egy erős és szabad ország, Makó ma egy erős és szabad város.

Tovább 2024-03-18

Csákók készültek a múzeumban

„Föl, föl vitézek…” címmel szervezett történelmi játszóházat és kreatív délelőttöt a József Attila Városi Múzeum Március 15-én. A gyerekek kokárdát és csákót készíthettek, a szülők pedig addig megnézhették a Nemzeti ünnephez kapcsolódó álandó kiállítást.

Tovább 2024-03-18

A kormányzati pártok külön koszorúztak Március 15-én

A Fidesz-KDNP makói szervezete március 14 én a városi ünnepség keretében a Kossuth szobornál rótta le tiszteletét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. Az ellenzéki pártok másnap a Petőfi parkban váltották egymást a Petőfi szobornál és egy – egy kis létszámú megemlékezésen elevenítették fel a történelmi pillanatokat.

Tovább 2024-03-18

Makói Híradó – 2024.03.14.

Makói Híradó - 2024.03.14.

Tovább 2024-03-14

65 millió euróból épül meg az új makói csomagoló üzem

Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel egyeztetett ma a Benepack Hungary Kft. vezérigazgatója ésa projekt igazgatója. A 65 millió eurós beruházás három ütemben fog megvalósulni a Makói Ipari parkban. Az első fázis várhatóan októberre lesz kész és 150 fő számára teremt munkahelyet. A megbeszélést követően Farkas Éva Erzsébet elmondta: a cég elkötelezett a magyar munkavállalók foglalkoztatása mellett.

Tovább 2024-03-14

Ároktakarítással kapcsolatos kérésekkel érkeztek Botlik Anita fogadóórájára

Az árkok átereszeinek tisztításával kapcsolatban keresték fel Botlik Anitát fogadóóráján, valamint járda és útfelújítási kéréssel is fordultak az 5. számú választókörzet lakói az önkormányzati képviselőhöz. Az eseményen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

Tovább 2024-03-14

646 időst keres fel Kovács Sándor önkormányzati képviselő a körzetében

Nagy örömmel fogadják a 65 év feletti idősek a 15 ezer forint értékű húsvéti vásárlási utalványokat, amelyeket a képviselők személyesen visznek házhoz. Kovács Sándor önkormányzati képviselőt elkísérte Farkas Éva Erzsébet polgármester és együtt adták át a város ajándékát az 1. számú választókerületben.

Tovább 2024-03-14

Dr. Hadik György végzett a vásárlási utalványok kiosztásával

Dr. Hadik György önkormányzati képviselő 517 lakost keresett fel a 4. számú választókörzetben, hogy még Húsvét előtt átnyújtsa a város ajándékát, a 15. 000 forint értékű vásárlási utalványokat. A legutóbbi helyszínre Farkas Éva Erzsébet polgármester is elkísérte a képviselőt.

Tovább 2024-03-14

Élettel telik meg az egykori Ford-lerakat

Március 23-tól várja a látogatókat a Galamb család által alapított, és 1921-ben elindított első hivatalos Ford márkakereskedés a Deák Ferenc utcán. A Maros-parti Veteránjárműveket Kedvelők Sportegyesületének egyik álma valósult meg azzal, hogy fel tudta újítani a lerakatot és egy olyan kiállítóteret tudott létrehozni, amely méltó emléket állít a Ford T-modell konstruktőre, Galamb József előtt.

Tovább 2024-03-14

Makói Híradó – 2024.03.13.

- Makón adták át a Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat idei elismeréseit - 645 szépkorúnak visz vásárlási utalványt Czirbus Gábor - Jelölték prof. dr. Tiszlavicz Lászlót a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra - Szabadtéri kiállítással és színes programokkal emlékeznek az 1848-as szabadságharcra - Zárszámadás a Hagymaházban

Tovább 2024-03-13

Makón adták át a Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat idei elismeréseit

A Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat közgyűlése minden évben elismerésekkel díjazza a vármegye tudományos, sport és közéletének kiemelkedő szereplőit. Az idei díjátadóra a Makói Polgármesteri Hivatal Dísztermében került sor. Az ünnepségen díszpolgári címmel ismerték el Dr. Halmágyi Pál történész munkásságát, Dr. Szántó Ágnes főorvos pedig Csongrád-Csanád Vármegyéért elismerésben részesült.

Tovább 2024-03-13

Szabadtéri kiállítással és színes programokkal emlékeznek az 1848-as szabadságharcra

"Fegyverre, fegyverre véreim!" című szabadtéri kiállítással és színes programokkal emlékeznek Makón az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra. Az ünnepséget március 14-én este 18 órai kezdettel rendezik meg a Kossuth szobornál, ahol ünnepi beszédet mond Farkas Éva Erzsébet polgármester, majd a műsort követően fáklyás menet lesz a Széchényi térig. A főtéren 19.00 órától Szentpéteri Csilla és zenekara, valamint Varga Miklós énekes adnak koncertet. A részletekről ma sajtótájékoztató keretében számolt be a városvezető és a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója.

Tovább 2024-03-13

Zárszámadás a Hagymaházban

A szegedi Délikert Táncegyüttessel közösen lépett színpadra a Maros Táncegyüttes, akik egy szórakoztató, táncos, komédiát adtak elő. A zárszámadás emlékezetes pillanatait elevenítették meg a Hagymaház színpadán. A műsort a Gyantár Zenekar kísérte.

Tovább 2024-03-13

645 szépkorúnak visz vásárlási utalványt Czirbus Gábor

A 7. számú választókörzetben 645 időskorú részesül az önkormányzat által húsvétra biztosított vásárlási utalványokból, ezeket Czirbus Gábor személyesen adja át az érintetteknek. Az önkormányzati képviselőhöz a napokban csatlakozott Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

Tovább 2024-03-13

Jelölték prof. dr. Tiszlavicz Lászlót a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra

A közönség még támogathatja szavazatával a makói jelöltet március 19-ig. A mai napig elhivatottsággal végzi munkáját a Szent Györgyi Albert Klinikai Központ Pathologiai Intézet igazgatója, aki 38 éven keresztül vállalt ügyeletet Makón.

Tovább 2024-03-13

Makói Híradó – 2024.03.12.

- Nagyra értékelik a személyes megkeresést az idősek - A Keri adott otthont a fogyasztóvédelmi verseny nemzetközi döntőjének - Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témájában nyílt kiállítás a József Attila Városi Könyvtárban - Nagy sikert aratott a Maros Táncegyüttes az „Elmúlt farsang, itt hagyott..." című műsora - A siker egyik kulcsa a megjelenés is

Tovább 2024-03-12

A Keri adott otthont a fogyasztóvédelmi verseny nemzetközi döntőjének

Első alkalommal rendezték meg Magyarországon a Fogyasztóvédelmi verseny nemzetközi döntőjét. A megmérettetésnek a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium adott otthont. A verseny két kategóriájában keris csapat is ért el dobogós helyezés

Tovább 2024-03-12

1848-49-es forradalom és szabadságharc témájú kiállítás a József Attila Városi Könyvtárban

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezik a Makói Művésztelep alkotóinak tárlata, amelyet hétfőn nyitottak meg a József Attila Városi Könyvtárban. A kiállítás egyik különlegessége Antal Imre erdélyi festőművész, grafikus négy alkotásból álló sorozata.

Tovább 2024-03-12

A siker egyik kulcsa a megjelenés is

Haj, bőr és körömápolási tippekkel gazdagodhattak azok a hölgyek, akik ellátogattak a Marosmenti Vállalkozók legutóbbi rendezvényére Nőnap alkalmából.A meghívott előadók arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a sikerhez nagyban hozzájárul, az ápolt külső, a jó megjelenés.

Tovább 2024-03-12

Nagy sikert aratott a Maros Táncegyüttes az „Elmúlt farsang, itt hagyott…” című műsora

A Maros Táncegyüttes idén is megörvendeztette a közönségét az „Elmúlt farsang, itt hagyott..." című vidám, nagyszabású műsorával. Az eseményen Csermák Szilvia önkormányzati képviselő átadta a Makó Büszkesége díjakat, azoknak a fiatal táncosoknak, akik kiváló eredményeket értek el nemrégiben.

Tovább 2024-03-12

Nagyra értékelik a személyes megkeresést az idősek

Az elmúlt hetekben folyamatosan keresték fel a 65 év felettieket a választókörzetek képviselői, hogy átadják számukra a 15 ezer forintos vásárlási utalványokat. Az érintettek örülnek a személyes találkozásnak, ilyenkor ugyanis egy kis kötetlen beszélgetésre is jut idő.

Tovább 2024-03-12

Makói Híradó – 2024.03.11.

- Húsvét előtt kézhez kapják a 65 év felettiek a vásárlási utalványokat - Feke Pál koncerttel köszöntötte a makói hölgyeket Nőnap alkalmából - A Makói Hagymás Csücsür Fesztivállal kezdetét vette a rendezvények sora városunkban - A méhek a barátaink - Idén is tart Bekukkantó napokat a Makói Óvoda

Tovább 2024-03-11

Idén is tart Bekukkantó napokat a Makói Óvoda

Minden évben nyílt napokra várja a Makói Óvoda a szülőket és a leendő óvodásokat, akik a Bekukkantó rendezvényeken megismerhetik az intézmények működését, és az óvodapedagógusokat. A szülők televíziónknak arról számoltak be, ilyenkor több lehetőséget is számba vesznek, a legfontosabb azonban az számukra, hogy gyermekük jól érezze magát az óvodában.

Tovább 2024-03-11

Feke Pál koncerttel köszöntötte a makói hölgyeket Nőnap alkalmából

Pál színész, énekes szórakoztatta a makói közönséget a Tavaszköszöntő alkalmával a Hagymaházban. Mivel a koncert Március 8-ra esett, a hölgyeket külön köszöntötte Kovács Sándor, önkormányzati képviselő, Idősügyi tanácsnok és az esemény végén a hölgyek egy-egy szál virággal térhettek haza.

Tovább 2024-03-11

Húsvét előtt kézhez kapják a 65 év felettiek a vásárlási utalványokat

Több mint ötezer makói szépkorút keresnek fel az önkormányzati képviselők, hogy személyesen adják át nekik a 15 ezer forint értékű vásárlási utalványokat. Az 5. számú választókörzetben 778 65 év felettit látogat meg Botlik Anita, akihez csatlakozott Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

Tovább 2024-03-11

A méhek a barátaink

Filmvetítéssel, méhész bemutatóval és számos kézműves foglalkozással készült az idén is a József Attila Városi Múzeum a Beporzók napjára. A program célja felhívni a figyelmet a beporzás fontosságára és tájékoztatást adni a beporzó rovarokról, védelmükr

Tovább 2024-03-11

A Makói Hagymás Csücsür Fesztivállal kezdetét vette a rendezvények sora városunkban

Immáron második alkalommal rendezték meg városunkban a Makói Hagymás Csücsür Fesztivált. A tavaszi rendezvények sorát nyitotta meg a hétvégi program, amely a kulináris élmény mellett számos kikapcsolódási lehetőséget is nyújtott a fiataloknak és felnőtteknek egyaránt. Az eseményt megnyitotta Farkas Éva Erzsébet polgármester, majd köszöntötték a jelenlévőket a Makó és Térsége Turisztikai Egyesületének, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének, illetve a Projekt és Városmarketing Irodának a megjelent képviselői.

Tovább 2024-03-11

Makói Híradó 2024.03.08.

5082 szépkorúnak visznek vásárlási utalványt a képviselők Hagyományos nőnapi rendezvényt tartottak Makó-Rákoson Több mint 4 milliárd forintból fejlődött az elmúlt években Maroslele Makó építészetét viszik papírra a kARTon Kör tagjai A sport összehozza az embereket

Tovább 2024-03-08

Makó építészetét viszik papírra a kARTon Kör tagjai

A kARTon Kör idei témaválasztása a városunkra fókuszál. Az eddig elkészült művekből most egy kiállítást rendeztek be a Hagymaházban, melynek egy kreatív címet adtak: MAKÓdolt paletták. A szakkör már több mint 30 éve működik a Makói József Attila Gimnáziumban, Kocsisné Maráczi Margit mesterpedagógus vezetésével.

Tovább 2024-03-08

5082 szépkorúnak visznek vásárlási utalványt a képviselők

A költségvetés elfogadásakor arról is döntött a képviselő-testület, hogy húsvét előtt ezúttal is 15 ezer forintos vásárlási utalvánnyal segíti a 65 év feletti időseket. Ezeket személyesen juttatják az érintettekhez, a választókörzetek képviselőit, köztük Mágori András Józsefet a napokban Farkas Éva Erzsébet polgármester is elkísérte.

Tovább 2024-03-08

Hagyományos nőnapi rendezvényt tartottak Makó-Rákoson

Hagyományos nőnapi rendezvény keretében találkozott a Makó-Rákoson élők közössége. A jó hangulatú esemény alkalmat adott arra is, hogy meglátogassa őket Farkas Éva Erzsébet polgármester és beszélgessenek a város ügyeiről, a megvalósult és az előttünk álló fejlesztésekről.

Tovább 2024-03-08

Több mint 4 milliárd forintból fejlődött az elmúlt években Maroslele

Nagyot lépett előre Maroslele a pályázati forrásoknak köszönhetően, olyan beruházások tudtak megvalósulni, amelyeket saját erőből biztosan nem tudtak volna véghezvinni. Kisebbeket viszont igen, és a településen erre is nagy figyelmet fordítanak, hiszen az önkormányzat szerint fontos, hogy minél szebb környezet is fogadja a lakosokat és az idelátogatókat.

Tovább 2024-03-08

A sport összehozza az embereket

A Givaudan Hungary Kft. -t és Makó Város Önkormányzatát a sport is szorosan összetartja. Több mint tíz éve rendeznek egymás közti, barátságos labdarúgó villámtornát. Csütörtökön az Erdei János Városi Sportcsarnokban mérkőztek meg a csapatok és ezúttal a Givaudan termelés együttese bizonyult a legjobbnak

Tovább 2024-03-08

Makói Híradó – 2024.03.07.

- A türelem lehet a hosszú házasság titka - Olykor meglepetten ,de annál nagyobb örömmel fogadják a Székely Ildikó által átnyújtott 15.000 forintos utalványt - Bemutatták Marosvári Attila történész "A vidék lázadása 1918 őszén” című könyvét - Nőnapra leginkább virágot vagy csokoládét vásárolnak a férfiak VTV Makoi

Tovább 2024-03-07

A türelem lehet a hosszú házasság titka

67 és 65 éves házasokat köszöntött Farkas Éva Erzsébet polgármester a város nevében. A házaspároktól megtudtuk, hogy a türelem, a megértés, és a szép szó, ami még erőssebbé teheti a köteléket két ember között.

Tovább 2024-03-07

Bemutatták Marosvári Attila történész „A vidék lázadása 1918 őszén” című könyvét

Marosvári Attila történész "A vidék lázadása 1918 őszén - Erőszak és hatalomátrendeződés Csanád vármegyében" című könyvét mutatták be a makói levéltárban. A kötet segítséget nyújthat azok számára, akik a magyarországi I. világháború és az azutáni időszak történetét szeretnék pontosabban megérteni. Továbbá újszerű képet ad arról, hogy mi történt a magyar vidék forradalmán.

Tovább 2024-03-07

Nőnapra leginkább virágot vagy csokoládét vásárolnak a férfiak

Március 8-án nem csak a Zoltánokat, hanem a hölgyeket is köszöntik. Stábunk a szerdai piacon utána járt, hogy a nemzetközi nőnapra leginkább virágot vásárolnak többségében a férfiak, de a finom csokoládé is ajándék ötlet ilyenkor.

Tovább 2024-03-07

Nagy örömmel fogadják a Székely Ildikó által átnyújtott 15.000 forintos utalványt

A családnak és az unokáknak is jut azokból a 15.000 forintos utalványokból, melyeket Makó Város Önkormányzatától kapnak a 65 éven felüli lakosok. Székely Ildikó folyamatosan keresi fel az érintett szépkorúakat körzetében, hogy a Húsvéti nagybevásárláskor már fel tudják használni az össze

Tovább 2024-03-07

Makói Híradó 2024.0.06.

- Színpompás virágok közül lehetett válogatni a többi portéka mellett a piacon - A logopédia egész életünket végig kísértheti - József Attila makói éveiről készített televíziónk kisfilmet - Óvatosan bolygassuk a lomb- és rőzserakásokat, vigyázzunk a sünökre!

Tovább 2024-03-06

Színpompás virágok közül lehetett válogatni a többi portéka mellett a piacon

Barka, jácint, nárcisz, ibolya: csak néhány azok közül a tavaszt köszöntő virágok közül, amelyek a szerdai piacon megtalálhatók volt. A hónapos retek mellett egyéb zöldségek, gyümölcsök, facsemeték valamint tej és húsáru tárult a betérő vásárlók elé.

Tovább 2024-03-06

József Attila makói éveiről készített televíziónk kisfilmet

Stábunk egy kisfilmet készített, amelyben bemutatjuk, hogy az árvaként Makóra érkező 15 éves József Attilának, mit adott a város. A jó eszű, szívós és makacs kisfiú megmutatja gyámjának, Makai Ödönnek, hogy jól tanul és képes helytállni. A Maros-parti településen barátokra, mentorokra és egy gondoskodó családra lelt. Tanárai mellett többek között Espersit János, Kesztner Zoltán és Juhász Gyula segítették József Attilát a költői úton. Bár három és fél évet töltött a hagymavárosban a lánglelkű ifjú, de ez az időszak igen meghatározó volt számár

Tovább 2024-03-06

Óvatosan bolygassuk a lomb- és rőzserakásokat, vigyázzunk a sünökre!

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület felhívja a lakosság és az önkormányzatok figyelmét arra, hogy az éjszakai életmódot folytató, védett keleti sün előszeretettel választja telelő-, majd nappali búvóhelyül a kertekben, parkokban felhalmozott lomb- és rőzserakásokat. Az óvatlanul végzett kertrendezés könnyen teljes családok pusztulását is okozhatja.

Tovább 2024-03-06

A logopédia egész életünket végig kísértheti

A Logopédia Európai Napja alkalmából „Beszélj hozzám” címmel szervezett szakmai napot a Csongrád- Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézménye. Az eseményen bővebben kitértek a korai nyelvi fejlesztésre és a beszédindulás elősegítésére is.

Tovább 2024-03-06

Makói Híradó – 2024.03.05.

A Hagymatikum Gyógyfürdő környezet is megújul az átadóra Czirbus Gábor 645 időst keres fel személyesen a következő hetekben Fesztiváldíjjal kezdődött a tavasz a Makói Városi Televízióál. Közösségépítés a tánc nyelvén Idén is hirdet a Katasztrófavédelmi Igazgatóság alkotói pályázatot

Tovább 2024-03-05

Idén is hirdet a Katasztrófavédelmi Igazgatóság alkotói pályázatot

Idén a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a Katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága. A „Füstérzékelő életet menthet” mottót kapta a felhívás, amely az óvodás és iskolás korosztályt szólítja meg. A pályamunkákat április 21-ig lehet beküldeni postán, vagy e-mailen.

Tovább 2024-03-05

A Hagymatikum Gyógyfürdő környezet is megújul az átadóra

Nagyrészt vállalkozói felajánlásokból, illetve a tulajdonosok finanszírozásában zajlanak jelenleg munkálatok a Hagymatikum Gyógyfürdő mellett álló épületeken. A homlokzat felújítások és festések mellett a Teleki utca egy része is új aszfaltot kap a március 24-i átadó ünnepségre.

Tovább 2024-03-05

Fesztiváldíjjal kezdődött a tavasz a Makói Városi Televíziónál

A hétvégén megrendezett celldömölki Totál Plán Független Filmfesztiválon a Makói Városi Televízió munkatársa, Miklós András Tejút című filmje a fesztivál különdíját érdemelte ki. A pályamunka egy idős tejesember fáradságos mindennapjait mutatja be, aki szokatlan humorral és derűvel mesél életéről. A filmdramaturgia nem szokványos, egy érdekes időutazásnak lehetünk tanúi.

Tovább 2024-03-05

Czirbus Gábor 645 időst keres fel személyesen a következő hetekben

A 7. számú választókörzetben 645 időskorú részesül az önkormányzat által húsvétra biztosított vásárlási utalványokban, mondta el televíziónknak Czirbus Gábor. Az önkormányzati képviselő már meg is kezdte ezek kézbesítését, hogy minél hamarabb kézhez kapják az érintettek.

Tovább 2024-03-05

Közösségépítés a tánc nyelvén

A Csanád Táncegyüttes 2021-ben alakult meg Makón, azóta számos alkalommal láthattuk már őket fellépni a városi és a kistérségi rendezvényeken. Stábunk ma kilátogatott az összpróbájukra, ahol a lányok forgástechnikákat, a fiúk pedig férfitáncokat tanultak.

Tovább 2024-03-05

Makói Híradó – 2024.03.04.

Kovács Sándor körzetében is sokan várják a vásárlási utalványokat Nagy érdeklődés övezte idén is a kreatív húsvéti kézművesedést a Hagymaházban. Rövid hírek Tavaszünnepet tartott a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat

Tovább 2024-03-04

Kovács Sándor körzetében is sokan várják a vásárlási utalványokat

Az idén húsvét előtt újabb 15 ezer forintos vásárlási utalvánnyal ajándékozzák meg a makói időseket. Az ajándékra a 65 év feletti helyi lakosok jogosultak. Az utalványokat az önkormányzati képviselők kézbesítik.

Tovább 2024-03-04

Nagy érdeklődés övezte idén is a kreatív húsvéti kézművesedést a Hagymaházban.

Idén is nagy érdeklődés övezte a kreatív húsvéti kézművesedést a Hagymaházban. A több éves hagyományra visszatekintő rendezvényt a Marosvidék Baráti Társaság szervezte meg a lelkes tagjai közreműködésével.

Tovább 2024-03-04

Tavaszünnepet tartott a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat

Romániában nagy hagyománya van a Márciuska ünnepnek, amely a tél elűzéséhez, a tavasz megkezdődéséhez kötődik. A Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat és a Románokért Egyesület idén az Erzsébet-házban szervezte meg az ünnephez kapcsolódó közösségi rendezvényét.

Tovább 2024-03-04

Makói Híradó – 2024.03.01.

778 lakos kap Húsvétkor utalványt Botlik Anita körzetében Minden eddiginél több helyszínen kezdődött meg útfestés Megkezdődött Királyhegyes történetének második legnagyobb beruházása A Magyar Sajtkészítők Egyesületének elnökségébe került a királyhegyesi Deák Szilvia Császár Zsuzsanna zongoraművész egy különleges koncertet adott Makón

Tovább 2024-03-01

A Magyar Sajtkészítők Egyesületének elnökségébe került a királyhegyesi Deák Szilvia

A Hegyesi Éléstár tulajdonosa több mint két éve vesz részt a Magyar Sajtkészítők Egyesületének életében, amelynek munkáját mostantól az elnökség tagjaként is segíti. Mint megtudtuk tőle, szívesen foglalkozna az oktatás és rendezvényszervezés területeivel, valamint a térségi sajtkészítőket is szeretné támogatni.

Tovább 2024-03-01

778 lakos kap Húsvétkor utalványt Botlik Anita körzetében

A karácsonyi ünnepkört követően a Húsvéti időszakban is támogatja a 65 év feletti makói lakosokat Makó Város Önkormányzata 15 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal. Erről a Február havi rendes képviselő testületi ülésen döntött a grémium. A mai napon Boltik Anita önkormányzati képviselőt kísérte el stábunk.

Tovább 2024-03-01

Császár Zsuzsanna zongoraművész egy különleges koncertet adott Makón

Klasszikus és kortárs szerzők műveit hozta el Makóra Császár Zsuzsanna zongoraművész. A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Főiskolai docense, varázslatos koncerttel örvendeztette meg a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeit és tanárait. A különleges alkalomnak a Bartók terem adott otthont.

Tovább 2024-03-01

Megkezdődött Királyhegyes történetének második legnagyobb beruházása

Mintegy 200 millió forintból épül csapadékvízelvezető rendszer a következő hónapokban, amelynek munkálatai a település közel 40 százalékát érintik. A beruházás megkezdéséről lakossági tájékoztató fórumot is tartottak a falu művelődési házában.

Tovább 2024-03-01

Minden eddiginél több helyszínen kezdődött meg útfestés

Az elkövetkező néhány hétben a város számos területén, összesen mintegy 500 helyszínen történik meg az útburkolati jelek újrafestése, tájékoztatta televíziónkat Mágori András önkormányzati képviselő. A Városgazdálkodási tanácsnok egyúttal arra is kérte a makói lakosokat, jelezzék azokat a helyszíneket, ahol szerintük szükség lenne még útfestésre.

Tovább 2024-03-01

Makói Híradó – 2024.02.29.

- Március 1-től új és olcsóbb közlekedési tarifák lépnek érvénybe - Az elmúlt évek magas árbevételeit is túlszárnyalta a makói Givaudan - Az egészséges életmód elengedhetetlen a hosszú élet titkához - Orvostanhallgatók látogattak a csanádpalotai óvodába - Álmodozás helyett megvalósítás

Tovább 2024-02-29

Az egészséges életmód elengedhetetlen a hosszú élet titkához

Dr. Keczer Tamásné Péli Erzsébetet 90. születésnapja alkalmából köszöntötte otthonában Farkas Éva Erzsébet polgármester, Kovács Sándor és Gáspár Sándor települési képviselők. Az ünnepelt megosztotta, hogy az egészséges életmód elengedhetetlen a hosszú élet titkához.

Tovább 2024-02-29

Orvostanhallgatók látogattak a csanádpalotai óvodába

A kisgyerekek sokszor félnek, vagy szoronganak, ha orvoshoz kell menniük, ezt próbálja meg enyhíteni a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karának Teddy Maci Kórház programja. Ennek kertében orvostanhallgatók látogatnak el óvodákba, és játékos formában ismertetik meg a gyerekekkel az egészségügyet, miközben ők maguk is jó tapasztalatokat szereznek.

Tovább 2024-02-29

Az elmúlt évek magas árbevételeit is túlszárnyalta a makói Givaudan Növekedése

Továbbra is egyre sikeresebb a makói telephelyű íz- és illatanyaggyártó cég. A Givaudan 12 éve érkezett városunkba és azóta is folyamatos a fejlesztés iránti elkötelezettség, az innováció és modernizáció jegyében működnek. Ennek és a munkatársak kemény munkájának is köszönhető, hogy az árbevételt és a termelési volument jelentősen tudták növelni a tavalyi évben. A vállalat igazgatója hírháttér magazinunkban azt is elmondta: már látszik, hogy ez a tendencia az idénre sem áll meg, ezért további munkavállalók bevonására is szükségük lesz.

Tovább 2024-02-29

Álmodozás helyett megvalósítás

Boros Zsófia coach, tréner, komplex vállalkozásfejlesztővel találkozhattak az érdeklődők a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének idei első workshopján. Az előadó többek között arra világított rá, és adott tippeket, hogy hogyan lehet 2024 a megvalósított tervek éve.

Tovább 2024-02-29

Makói Híradó – 2024.02.28.

- A Csücsör Fesztivál nyitja meg a tavaszi rendezvényszezont Makón - A Vármegye Fiatal testnevelő díjazottja Szilágyi Zsolt - Az önkormányzat felülvizsgálta a szociális bérlakásokban élők helyzetét - A pollen szezon Csongrád- Csanád Vármegyében már pár hete megkezdődött - A boldogságot keresik a Patikában a színművészek

Tovább 2024-02-28

A Csücsör Fesztivál nyitja meg a tavaszi rendezvényszezont Makón

Minden hónapban készül Makó egy-egy nagyrendezvénnyel idén, amelyek megrendezése a tavalyi tapasztalatokat figyelembe véve történik majd, mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester a 2024-es fesztiválokat bemutató sajtótájékoztatón. A szervezésben partnerként jelenik meg többek között a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége valamint a Makó és Térsége Turisztikai Egyesület.

Tovább 2024-02-28

A pollen szezon Csongrád- Csanád Vármegyében már pár hete megkezdődött

Már pár hete elkezdődött a pollen szezon vármegyénkben, ami rossz hír az allergiásoknak. A mérések alapján elmondható, hogy az erősen allergén mogyoró és kőris pollenjei alacsony-közepes tartományban mozogtak, míg a közepesen allergén ciprus és tiszafa félék magas, illetve nagyon magas értékeket mutattak.

Tovább 2024-02-28

Az önkormányzat felülvizsgálta a szociális bérlakásokban élők helyzetét

A Szociális és Lakásügyi Bizottság szerint elvárható, hogy azok a makóiak, akik önkormányzati lakásokban élnek, ne halmozzanak fel tartozásokat, mondta el televíziónknak Mágori András. A megyei és önkormányzati képviselőtől megtudtuk, az elmúlt hat hétben sikerült elérni, hogy a hátralékosok több mint 60 százaléka rendezze az összes elmaradását.

Tovább 2024-02-28

A boldogságot keresik a Patikában a színművészek

A premier előadást követően, Makón láthatta először a közönség a Déryné Társulat, Szép Ernő: Patika című művét. A színdarabot Mészáros Tibor rendezte, melyben mindenki keresi a boldogságot, csak éppen össze-vissza.

Tovább 2024-02-28

A Vármegye Fiatal testnevelő díjazottja Szilágyi Zsolt

Csongrád-Csanád Vármegye Fiatal testnevelője díjban részesült Szilágyi Zsolt, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára. A munka mellett ő maga is aktívan sportol, és a mozgás örömét nagy elhivatottsággal adja át a gyerekeknek is.

Tovább 2024-02-28

Makói Híradó – 2024.02.26.

Több millióan váltak a rendszer áldozatává a kommunizmus időszakában A kikapcsolódás is fontos a Csanád és Térsége Gazdakör életében Hallgassunk a lelkünkre - emelte ki Pósa Ferenc a makói író-olvasó találkozón Busókkal űzték el a telet a makóiak

Tovább 2024-02-26

Motivációt jelent Török Renátónak a testnevelői díj

A Csongrád- Csanád Vármegyei Diáksport Egyesület nemrégiben oklevéllel ismerte el a kiemelkedő munkát végző pedagógusokat és a tavalyi tanév legeredményesebb diákjait. Makó körzet testnevelő díjban részesült Török Renátó a Kálvin Téri Református Általános Iskola tanára.

Tovább 2024-02-27

A városrészi fejlesztésekre is több százmillió forintot szán idén Makó

A játszóterek és a kamerarendszer felújítására, valamint számos egyéb városrészi fejlesztésre mintegy 200 millió forint szerepel Makó 2024-es költségvetésében, amelyet múlt héten fogadott el a képviselő testület. Az önkormányzat tervei között szerepel a távhő üzemeltető rendszer teljes rekonstrukciója is, amelyet pályázati forrásból valósítana meg a város.

Tovább 2024-02-27

„Találj rá, illetve találj rám” ez volt az idei Csendes nap mottója a Jugyuban

„Találj rá, illetve találj rám” ez volt az idei Csendes nap mottója, amelyet a Csillagpont Református Fesztivál ihletett. A Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában ez az alkalom minden évben fontos, mivel ez még egy lehetőség arra, hogy az igével foglalkozzanak a fiatalok és tanárok egyaránt.

Tovább 2024-02-27

Csongrád-Csanád Vármegye Díszpolgára lett Halmágyi Pál

A megyei közgyűlés február közepén döntött a kitüntető díjak adományozásáról, amely során Csongrád-Csanád Vármegye Díszpolgára címmel ismerte el Halmágyi Pál munkáját. A nyugalmazott múzeumigazgató az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén, március 15-én veheti át a kitüntetést.

Tovább 2024-02-27

Nagy durranásra készül a CityRocks Kecskeméten

Május 16. és 18. között Kecskeméten kerül megrendezésre idén a CityRocks. A három napos fesztivál programja egy belvárosi koncerttel kezdődik, majd útnak indul egy Rockkamion 50–60 zenész közreműködésével és a CityRocks több száz tagú zenekara pedig ezúttal egy esti flashmobbal készül. Érkezik többek között a Tankcsapda, a Road zenekar és a Mobilmánia Vikidál Gyulával.

Tovább 2024-02-27

Makói Híradó – 2024.02.27.

- A városrészi fejlesztésekre is több százmillió forintot szán idén Makó - Motivációt jelent a Török Renátónak a testnevelői díj - „Találj rá, illetve találj rám” ez volt az idei Csendes nap mottója a Jugyuban - Csongrád-Csanád Vármegye Díszpolgára lett Halmágyi Pál - Nagy durranásra készül a CityRocks Kecskeméten

Tovább 2024-02-27

Több millióan váltak a rendszer áldozatává a kommunizmus időszakában

A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség Makói szervezete rendezett ünnepélyes megemlékezést a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából vasárnap délután Csanád vezér téri kopjafáknál. A történelmi eseményekről dr. Marjanucz László számolt be részeletesen a jelenlévőknek.

Tovább 2024-02-26

Hallgassunk a lelkünkre – emelte ki Pósa Ferenc a makói író-olvasó találkozón

Pósa Ferenc „Életünk, lelkünk tükrében” című író- olvasó találkozójának adott otthont a könyvtár pénteken délután. A szerző azt vallja, hogy a lelkünk folyamatosan beszél hozzánk, a csendes suttogásait kell meghallani és utána megoldódnak gondjaink és a gyógyulás útjára lépünk.

Tovább 2024-02-26

Busókkal űzték el a telet a makóiak

A busójárás téltemető, tavaszváró és termékenység-varázsló ünnep. A maskarások már tizedik alkalommal látogattak el Makóra, ahol nagy érdeklődéssel várta őket a szép számban összegyűlt érdeklődő közönség. A busók és kísérőik felvonultak, kereplőkkel nagy zajt csaptak, hátha közösen sikerül elűzniük a telet.

Tovább 2024-02-26

A kikapcsolódás is fontos a Csanád és Térsége Gazdakör életében

Az elmúlt évek rengeteg nehézséget okoztak a termelők számára, de minden problémát elfeledtek egy estére a Csanád és Térsége Gazdakör tagjai, akik szombaton tartották a Makón is hagyományos Gazdabált. Idén mintegy 120-an gyűltek össze, Vass Gábor elnöktől megtudtuk, nagy öröm számára, hogy évről évre egyre többen csatlakoznak a gazdakörhöz.

Tovább 2024-02-26

Makói Híradó 2024.02.23.

Gazdasági növekedésben is erős év áll Makó előtt Komoly lehetőségeket rejt a víziturizmus fejlesztése a Maros folyón Fogadóórát tartott választókörzetében Czirbus Gábor Már két ükunokával is büszkélkedhet a 90. éves Terike néni Szombaton téltemetés lesz Makón a Mohácsi busókkal.

Tovább 2024-02-23

Komoly lehetőségeket rejt a víziturizmus fejlesztése a Maros folyón

Nemzetközi konferenciának adott ma otthont a Korona Konferencia, amelynek résztvevői a víziturizmus jövőjéről, és a lehetséges fejlesztési irányokról tárgyaltak Makón. Farkas Éva Erzsébet polgármester a rendezvényen hangsúlyozta, a város számára turisztikai és kulturális szempontból is kiemelt fontossággal bír a Maros folyó, az önkormányzat ezért nem csak lelkes támogatója, hanem zászlóvivője lesz a turisztikai fejlesztésének.

Tovább 2024-02-23

Fogadóórát tartott választókörzetében Czirbus Gábor

Több mint húsz lakos kereste fel a Hagymaházban Czirbus Gábort a fogadóóráján, akihez csatlakozott Farkas Éva Erzsébet polgármester is. A 7. számú választókörzet képviselőjét elsősorban illegális hulladék lerakással kapcsolatos panaszokkal, padok kihelyezésének, és játszóterek karbantartásának kérésével keresték meg.

Tovább 2024-02-23

Már két ükunokával is büszkélkedhet a 90. éves Terike néni

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Aknai Lászlóné Molnár Teréziát csütörtök délután Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor önkormányzati képviselő. Terike néne úgy véli, a hosszú életet titka az, ha szeretjük azt, amit csinálunk.

Tovább 2024-02-23

Gazdasági növekedésben is erős év áll Makó előtt

Az idei évben már mintegy 500 millió forintos bevételnövekedést hozhat a városnak a kibővített Hagymatikum Gyógyfürdő, mondta el Farkas Éva Erzsébet a testületi ülésen. A polgármester beszélt arról is, hogy az ipari parkban megkezdődtek a csomagolóanyag-üzem építésének munkálatai, a termelés már év végén megkezdődhet.

Tovább 2024-02-23

Szombaton téltemetés lesz Makón a Mohácsi busókkal.

Szombaton téltemetés lesz Makón a Mohácsi busókkal. 10 órától Maskarás felvonulás, majd a József Attila Múzeum Skanzenében táncház, jelmezverseny, álarckészítés és kézműveskedés várja a résztvevőket.

Tovább 2024-02-23

Makói Híradó – 2024.02.22.

- 300 millió forintos keretet hozott létre Makó Város Önkormányzata a makóiak támogatására. - Modernizálta konyháit a Glorius - Rövid hírek - Tél végén is sok munka akad a Galamb gyakorlókertjében - Számos jótékony és gyógyhatása van a makói gyógyvíznek és a marosi gyógyiszapnak

Tovább 2024-02-22

Tél végén is sok munka akad a Galamb gyakorlókertjében

Többek között a fák és szőlők metszését, a magvetést és a palántázást gyakorolják az évnek ebben az időszakában az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tanulói. A tankertben zajló munkálatokról az intézmény kertészmérnök oktatója beszélt televíziónknak.

Tovább 2024-02-22

Modernizálta konyháit a Glorius

Egy 55,5 millió forintos vissza nem térintendő európai uniós támogatást nyert a Glorius Hotel Turisztikai Kft. A pályázat során napelemes rendszer telepítésére, technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzésére, tanácsadásra illetve képzésre került sor.

Tovább 2024-02-22

Számos jótékony és gyógyhatása van a makói gyógyvíznek és a marosi gyógyiszapnak

Ízületi, reumás és mozgásszervi panaszokra nyújt enyhülést a makói gyógyvíz és a marosi gyógyiszap együttese. A kezelések hatását tekintve vérkeringés serkentő, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és az ízületi mozgáskorlátozottságot is enyhíti. Stábunk kint járt a Hagymatikumban, ahol Horváthné Vejó Valéria a gyógyászati csoport vezetője számolt be a két természeti kincsről, amelyet nap, mint nap alkalmaznak gyógyászati kezelések formájában.

Tovább 2024-02-22

300 millió forintos keretet hozott létre Makó Város Önkormányzata a makóiak támogatására.

Makó Város Önkormányzata 2024-es költségvetésében 300 millió forintos keretet különített el a makóiak megsegítésére. Ennek az összegnek egy része a szociális, másrészt az adható és a különböző szolgáltatásokhoz kapcsolódó támogatások.

Tovább 2024-02-22

Elfogadták Makó idei költségvetését

2024-ben mintegy 9,7 milliárd forintos bevételi és kiadási főösszeggel tervez a város, ennek részleteiről döntött ma a képviselő-testület. Farkas Éva Erzsébet polgármester a mai rendes ülésen kiemelte, a költségvetés középpontjában idén is a makóiak közössége áll, és a város az elmúlt évek fejlődése és gyarapodása útján halad tovább.

Tovább 2024-02-21

Makói Híradó – 2024.02.21.

- Elfogadták Makó idei költségvetését - Farsangoltak az idősek - Makovecz Benjamin:Ha létezik olyan hely ahonnan a halottak lenéznek, akkor apám most örvendezik - Összesítették az telelő erdei fülesbaglyok 2024. évi országos lakossági felmérését - Elhozták a dobogós helyezéseket a motorcsónak versenyzők

Tovább 2024-02-21

Farsangoltak az idősek

Farsangi mulatságra hívta az időseket a Királyhegyesi és a Munkás utcai nyugdíjas klub. A makói Egyesített Népjóléti Intézmény rendszeresen szervez programokat a tagoknak, kézműveskedni és kirándulni is szoktak. A mostani eseményen a MENYUKE szórakoztatta az időseket. A rendezvényre ellátogatott dr. Hadik György önkormányzati képviselő is.

Tovább 2024-02-21

Makovecz Benjamin: ” Ha létezik olyan hely ahonnan a halottak lenéznek, akkor apám most örvendezik”

12 éve készült el a Makovecz Imre által tervezett Hagymatikum fürdő első épületegyüttese, melynek átadását a magyar organikus építészet megteremtője már nem érhette meg. Már csak néhány hét és a mester teljes művét birtokba veheti a nagyközönség. Ennek apropóján kerestük fel az építész fiát Makovecz Benjamint, akinek koordinálása mellett épülhetett meg a fürdők katedrálisa.

Tovább 2024-02-21

Elhozták a dobogós helyezéseket a motorcsónak versenyzők

A makói Tisza – Maros Motorcsónak Klub versenyzői Sarkadi Sándor az első, Pálfi László pedig a dobogó második fokára állhatott fel a tavalyi esztendő eredményeit követően. A motorcsónak sportág felé kacsingat az apátfalvi Dömötör Gergő is, aki korosztályában a Magyar bajnokságban harmadik lett.

Tovább 2024-02-21

Összesítették az telelő erdei fülesbaglyok 2024. évi országos lakossági felmérését

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is a lakosság és a média segítségét kérte a Magyarországon telelő erdeifülesbagoly-csapatok országos felméréséhez január végén. A közleményükből kiderül, hogy ismét sikeres volt az összefogás és az elkészült összesítés alapján, a beérkező adatokból kiderült, hogy a számolás idején hazánk legalább 638 településén, 1 035 helyszínen, 11 629 erdei fülesbagoly telelt.

Tovább 2024-02-21

Makói Híradó – 2024.02.20.

Kézimunka és kézműves kiállításnak és vásárnak adott otthont a Korona Konferenciaközpont Makói idei költségvetéséről dönt szerdán a képviselő testület Lassú apadásnak indult a Maros Czirbus Gábor csütörtökön, 14 és 16 óra között fogadóórát tart Mélyen őrzik Kubinyi Anna emlékét Makón

Tovább 2024-02-20

Mélyen őrzik Kubinyi Anna emlékét Makón

A Hagymaház előtti téren avatták fel a napokban Kubinyi Anna emlékpadját a „Makói Tehetségaranyak” programsorozat részeként. A makói gobelintervező életéről és munkásságáról lányai meséltek a József Attila Városi Könyvtárban.

Tovább 2024-02-20

Lassú apadásnak indult a Maros

Február 16-án 300 cm magasan tetőzött a Maros, de ez a magasság sem érte el az árvízvédelmi készültséget. Több makói lakos a hétvégén látta a magasabb vízállást, de szerencsére jó hír, hogy szép lassú apadás kezdett el elindulni a folyón.

Tovább 2024-02-20

Makói idei költségvetéséről dönt szerdán a képviselő testület

Mintegy 9,7 milliárd forint bevételi és kiadási főösszeggel tervez 2024-ben a város, derül ki a költségvetés tervezetéből. Az előterjesztés szerint az önkormányzat idén is nagy hangsúlyt fektet a rászorulók, a családok, és az idősek támogatására, a szolgáltatások fejlesztésére, valamint közösségi rendezvények megvalósítására.

Tovább 2024-02-20

Czirbus Gábor csütörtökön, 14 és 16 óra között fogadóórát tart

Február 22-én, csütörtökön, 14 és 16 óra között fogadóórát tart Czirbus Gábor. A 7. számú választókörzet önkormányzati képviselője a Hagymaház aulájában várja a hozzá érkező lakosokat.

Tovább 2024-02-20

Makói Híradó – 2024.02.19.

25. évértékelőjét tartotta meg szombaton a miniszterelnök Önellátó lehet a Hagymatikum teljes komplexuma Egy jó ügyet támogatott a Semmelweis filmvetítés és közönségtalálkozó Makón Sokan választották a hétvégén is a Hagymatikum Makó térségében nincs belvíz veszély

Tovább 2024-02-19

Makó térségében nincs belvíz veszély

Makó térségében nincs belvízveszély, inkább vízhiányról lehet beszélni- emelte ki televíziónknak Vass Gábor gazdálkodó. Az enyhe tél miatt elszaporodtak a kártevők, amelyek komoly károkat okoznak a gazdáknak.

Tovább 2024-02-19

Egy jó ügyet támogatott a Semmelweis filmvetítés és közönségtalálkozó Makón

A Hagymaház közönsége péntek délután Semmelweis Ignácról szóló alkotás után közönségtalálkozón vehetett részt, ahol megismerhették a film női főszereplőjét, Nagy Katica színészt. A rendezvény bevételével egy nemes célt is támogattak a résztvevők, mégpedig Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ Reprodukciós Medicina értéklánc programját, amely az egészséges újszülöttekért és édesanyákért indított kezdeményezés.

Tovább 2024-02-19

Önellátó lehet a Hagymatikum teljes komplexuma

Minden adott az energiahatékony működéshez a Hagymatikumban,hiszen a két fúrt kút lehetőséget ad arra ,hogy a költségek az eddigiek töredékei legyenek. Ehhez azonban el kell sajátítani azt a bonyolult irányítási rendszert ,mely úgy tudja garantálni a gazdaságosságot ,hogy mellette ideális hőmérsékleteket biztosít a terekben és a medencékben egyaránt. Jelenleg ez a tanulási folyamat is zajlik a gépházban tudtuk meg.

Tovább 2024-02-19

Sokan választották a hétvégén is a Hagymatikumot

Páros masszázzsal, fotófallal és élő zeneszóval várták a fürdőzőket a hétvégén a Hagymatikum Gyógyfürdőbe, Valentin – nap alkalmából. Azokra is gondoltak, akik egy kis időt kettesben szerettek volna pihenni, nekik a Párocskád fantázianévre keresztelt szolgáltatást ajánlották.

Tovább 2024-02-19

Makói Híradó – 2024.02.16.

- Megnyílt a forgalom előtt a Teleki László utca - Útfelújítások zajlottak Lesi városrészben - Rövid hírek - A paraszti életformát őrzi a földeáki Fertály Tájház - A 40 napos böjt alatt lelkileg felkészülhetünk a Húsvétra

Tovább 2024-02-16

40 napos böjt alatt lelkileg felkészülhetünk a Húsvétra

Hamvazószerdával kezdetét vette a nagyböjt. Minden évben 40 napos lelki előkészület előzi meg a húsvétot, a kereszténység legnagyobb ünnepét. A böjtölés a modern világban már nemcsak az étkezést illető önmegtartóztatást jelenti. Az egyik módja lehet például az okoseszközök mértékletes és tudatos használata.

Tovább 2024-02-16

A paraszti életformát őrzi a földeáki Fertály Tájház

A 100 évvel ezelőtti paraszti életformát mutatja be a földeáki tájház. Fertály János emlékét őrzi a település, aki nagyon jószívű, olvasott és lószerető ember volt. A házát tavasszal ünnepélyes keretek között fogja megnyitni a település vezetősége.

Tovább 2024-02-16

Útfelújítások zajlottak Lesi városrészben

Megköszönték a Lesi városrészben elvégzett útfelújítási munkálatokat, valamint a kukák körbekerítését de érdeklődtek a LED csereprogramról és a zöldfelületek rendezéséről a 6. számú választókörzet lakói. Székely Ildikó önkormányzati képviselő csütörtökön tartott fogadóórát, ahol újabb észrevételekkel és kérésekkel fordultak hozzá a makóiak.

Tovább 2024-02-16

Megnyílt a forgalom előtt a Teleki László utca

A mai nappal megnyílt a Teleki László utca a forgalom számára. Azonban jelentős közlekedési változások léptek életbe többek között a Makovecz téren, melyekről Farkas Éva Erzsébet polgármester, Dr. Neparáczki László rendőr alezredes, és Mágori András József Városüzemeltetési tanácsnok adott tájékoztatást.

Tovább 2024-02-16

Makói Híradó – 2024.02.15.

- A 70 éve elhunyt naplóíróra, Dr. Csepregi Imre prelátusra emlékeztek hamvazó szerdán - A Keri ad majd először otthont a Magyarországon rendezett fogyasztóvédelmi verseny döntőjének - A múlt emlékét is őrzi majd a felújított maroslelei szolgáltatóház - Vacsorával ünnepeltek a szerelmes párok

Tovább 2024-02-15

A 70 éve elhunyt naplóíróra, Dr. Csepregi Imre prelátusra emlékeztek hamvazó szerdán

A 70 éve elhunyt Dr. Csepregi Imre prelátusra emlékeztek szerdán, a Szent István Király Plébániatemplom udvarán található emléktáblájánál. Beszédet mondott Pálfai Zoltán plébános, aki kiemelte a pápai kamarás naplóírásának jelentésségét és üzenetét a mai kor emberére nézve. Az eseményen részt vett többek között Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

Tovább 2024-02-15

Vacsorával ünnepeltek a szerelmes párok

Teltházas volt a Nyugi bár, Valentin- napi rendezvénye. A szerelmeseket élő zenével és ízletes vacsorával várták a jeles napon. A fiatalok mellett az idősek is örömmel érkeztek a rendezvényre.

Tovább 2024-02-15

A Keri ad majd először otthont a Magyarországon rendezett fogyasztóvédelmi verseny döntőjének

Tíz csapat részvételével a fogyasztóvédelmi verseny házi fordulójának adott otthont a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, amelynek eredményét ma kihirdették. A diákok izgalmas és érdekes témákat dolgoztak fel, ilyen volt többek között az ételérzékenység, vagy a kalandparkok biztonsága, a légiutasok jogai, az online vásárlás. A mai eseményen továbbá elhangzott, hogy a makói oktatási intézmény ad otthont március 9-én a nemzetközi döntőnek.

Tovább 2024-02-15

Makói Híradó 2024.02.14.

A Makoveczi épület megvalósítása nagy kihívás volt a kivitelezőknek Ajánlott beadatni a bárányhimlő elleni védőoltást, mert szövődményei lehetnek Szuverenitásunk védelme fontos! Jól haladnak a kiszombori szolgáltatóház felújításának munkálatai

Tovább 2024-02-14

A Makoveczi épület megvalósítása nagy kihívás volt a kivitelezőknek

Egy hosszú 3 éves folyamat végéhez érnek a napokban a kivitelezők akik a Hagymatikum bővítésén dolgoztak. A Fehérép csapata számára egy mérföldkő a Makoveczi épület megvalósítása,mely méretében és bonyolultságában sem volt egyszerű feladat.Mondta el magazinműsorunkban Horváth Attila ,aki az első pillanattól az utolsóig itt helyben irányította a munkát.

Tovább 2024-02-14

A múlt emlékét is őrzi majd a felújított maroslelei szolgáltatóház

A korábbi református iskola helyén alakítják ki Maroslelén a bérelhető üzlethelyiségeknek otthont adó szolgáltatóházat. Ennek volt egy kis harangtornya is, amelyet a beruházás során újraépítettek és visszahelyeztek, hogy emléket állítsanak az épület régi funkciójának, tudtuk meg a település polgármesterétől.

Tovább 2024-02-14

Ajánlott beadatni a bárányhimlő elleni védőoltást, mert szövődményei lehetnek

Az idei bárányhimlő későbbi szövődménye az övsömör megjelent gyerekeken is, ezért érdemes beadatni a védőoltást. Dr. Horváthné Dr. Czanik Sarolta csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos továbbá beszámolt televíziónknak arról is, hogy egészen korán ki tudnak alakulni olyan betegségek a gyerekeknél is, amelyek csak felnőtteknél jelentkezett eddig.

Tovább 2024-02-14

Makói Híradó – 2024.02.13.

Közel harminc Galambos végzős kapta meg ünnepélyes keretek között szalagját Koncz Zsófia: a zöldenergia a magyar gazdaság jövője 12 órás focimaratont tartottak Maroslelén Hatalmas sikerrel zárult a háromnapos teltházas szaunafesztivál a Hagymatikumban Budapesten disputáltak a makói általános iskola tanulói

Tovább 2024-02-13

Koncz Zsófia: a zöldenergia a magyar gazdaság jövője

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője, ez fontos Magyarország versenyképességét tekintve és a mindennapok része is - hangoztatta Koncz Zsófia. Az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kedden a közmédiában kiemelten ejtett szót a Napenergia Plusz Program sikeréről és az elektromos járművek beszerzését segítő pályázati lehetőségekről is.

Tovább 2024-02-13

12 órás focimaratont tartottak Maroslelén

A mozgás népszerűsítése mellett a közösségépítésre is alkalmas volt a hétvégén, Maroslelén tartott focitorna, amelyet a település tavaly átadott új tornacsarnokában tartottak. Mintegy 50 helyi és környékbeli lakos vett részt rajta, minden korosztály képviseltette magát.

Tovább 2024-02-13

Hatalmas sikerrel zárult a háromnapos teltházas szaunafesztivál a Hagymatikumban

50 szeánsz, 10 vendég szaunamester szórakoztatta a kikapcsolódni vágyókat a hétvégén a Hagymatikumban. A szaunafesztivál mind a három napja teljesen megtelt érdeklődőkkel, az összes hely betelt a programokra.

Tovább 2024-02-13

Budapesten disputáltak a makói általános iskola tanulói

Egy egynapos közösségi vitanapon vett részt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola disputa köre még januárban. Az esemény nagyon tanulságos volt a gyerekek számára, kik csoportokban dolgoztak és fontos témákat vitattak meg egymással.

Tovább 2024-02-13

Közel harminc Galambos végzős kapta meg ünnepélyes keretek között szalagját

Az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola közel harminc diákja kapta meg a végzős szalagot ünnepélyes keretek között. Horváth Zoltán igazgató köszöntötte a megjelenteket és a végzősöket, majd zenés- táncos műsornak lehettek a részesei a vendégek.

Tovább 2024-02-13

Makói Híradó – 2024.02.12.

Idén is nagy sikere volt a Farsangi Batyus Bálnak Czirbus Gábor körzete bővült parkolóhellyel és kerékpártárolóval is Érkezik a 13. havi nyugdíj Út az érettségihez – zöldgombot kaptak a JAG végzősei Számos vírusjárvány van, amit a gyerekek februárban összeszedhetnek

Tovább 2024-02-12

Út az érettségihez – zöld gombot kaptak a JAG végzősei

Gombtűző ünnepséget tartottak pénteken a városi sportcsarnokban, ahol az est főszereplői ezúttal a makói József Attila Gimnázium végzős tanulói voltak.A rendezvényen három osztály hetven diákja kapta meg a zöld gombot. A hagyományoknak megfelelően keringővel készültek a fiatalok.

Tovább 2024-02-12

Czirbus Gábor körzete bővült parkolóhellyel és kerékpártárolóval is

A Szegedi utca kerékpártárolóval és parkoló hellyel bővült- emelte ki televíziónknak Czirbus Gábor. Továbbá az önkormányzati képviselő beszámolt arról is, hogy többek között a Szent István téren és a Szegedi utcán is végeztek metszéseket és az elöregedett fákat kivágták, de természetesen pótolni fogják csemetékkel.

Tovább 2024-02-12

Idén is nagy sikere volt a Farsangi Batyus Bálnak

Az, hogy egy fiatalból milyen felnőtt lesz, azon is múlik, hogy milyen élettapasztalatot kap a szüleitől és a nagyszüleitől, ezért nélkülözhetetlen tagjai a társadalmunknak az idősek, hangsúlyozta Lázár János építési és közlekedési miniszter a szombati batyus bálon. Farkas Éva Erzsébet polgármester a rendezvényen bejelentette, az önkormányzat a korábbi évekhez hasonlóan, a szépkorúak iránti megbecsülés jelképeként idén húsvétkor is biztosít 15 ezer forintos támogatást a 65 év felettiek számára.

Tovább 2024-02-12

Jól haladnak a kiszombori szolgáltatóház felújításának munkálatai

Tavaly október közepén kezdte meg a kivitelező az önkormányzati üzlethelyiségeknek otthont adó szolgáltatóház felújítását Kiszomboron. A több mint 500 millió forintból megvalósuló beruházással modern külsőt kap az épület, és a rezsiköltségei is alacsonyabbak lesznek.

Tovább 2024-02-12

Számos vírusos betegség van, amit a gyerekek februárban összeszedhetnek

Stábunk felkereste rendelőjében Dr. Horváthné Dr. Czanik Sarolta csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvost, aki megosztotta televíziónkkal, hogy a csalóka időben sokan megfáztak. Akadtak olyanok is, akik több vírust is elkaptak.

Tovább 2024-02-12

Makói Híradó – 2024.02.09.

- Botlik Anita egy kötetlen beszélgetésre invitálta az olvasás szerelmeseit a könyvtárba - Egyre többen költöznek ki a falvakba Makó térségében is - Rövid hírek - Fontos feladatuk van a segítő és terápiás kutyáknak - Szombaton rajtol a Makó FC első számú csapata

Tovább 2024-02-09

Botlik Anita egy kötetlen beszélgetésre invitálta az olvasás szerelmeseit a könyvtárba

Botlik Anita egy kötetlen beszélgetésre invitált minden könyvkedvelőt a városi bibliotékába. Az önkormányzati képviselő hagyományteremtő céllal, minden hónap első csütörtökén szeretné összehívni a Maros-menti Könyvklub tagjait és érdeklődőit.

Tovább 2024-02-09

Fontos feladatuk van a segítő és terápiás kutyáknak

Azur és Ében segítőkutyák látogattak el gazdájukkal, Szokolné Igaz Enikővel a makói Návay középiskolába. A rendkívüli osztályfőnöki órán a négylábú ebek feladataival ismerkedhettek meg a diákok és néhány trükköt is bemutattak.

Tovább 2024-02-09

Egyre többen költöznek ki a falvakba Makó térségében is

Olyan életminőséget biztosítanak a kistelepülések, amelyet egy nagyvárosban nem lehet megtapasztalni, mutatott rá nemrég a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos egy gazdaságpolitikai konferencián. Többek között ennek is köszönhető, hogy a településtípusok közül csak a falvak népességszáma növekszik, míg a városoké csökken. Televíziónknak ezt a folyamatot megerősítette Maroslele és Kiszombor polgármestere is.

Tovább 2024-02-09

Szombaton rajtol a Makó FC első számú csapata

Szombaton 14 órai kezdettel rögtön egy rangadóval folytatta a pontvadászatot a Makó FC a Csongrád- Csanád vármegyei első osztályú labdarúgós bajnokságban. A listavezető SZVSE csapata érkezik Botlik Róbert tanítványaihoz.

Tovább 2024-02-09

Makói Híradó – 2024.02.08.

- Makóra érkezett az Energiaügyi Minisztérium energetikai fórumsorozata - Megtörtént a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének a műszaki átadása - 70 JAG-os diák kap idén zöld gombot - Farsang a közösségi élet és a hangos mulatságok időszak

Tovább 2024-02-08

Makóra érkezett az Energiaügyi Minisztérium energetikai fórumsorozata

Országosan 20 helyszínen tart energetikai fórumot az Energiaügyi Minisztérium, hogy az önkormányzatokkal közösen egyeztessen az energiaválság okozta problémák megoldásáról és az energiaszuverenitás érdekében tett kormányzati lépésekről. A makói rendezvényen ezekről Koncz Zsófia miniszterhelyettes beszélt a Csongrád-Csanád Vármegyéből érkező polgármestereknek.

Tovább 2024-02-08

Farsang a közösségi élet és a hangos mulatságok időszaka

A farsangi hagyományok még most is élnek, azonban átalakultak, de ez így van rendjén- emelte ki televíziónknak Szikszai Zsuzsanna. A József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója kiemelten ejtett szót a régi és a ma is élő szokásokról.

Tovább 2024-02-08

70 JAG-os diák kap idén zöld gombot

Pénteken este a makói József Attila Gimnázium idei végzősi ünnepélyes keretek között kapják meg az intézményt szimbolizáló zöld gombot. A diákok három keringővel és osztálytáncokkal készülnek a nagy napra, melynek próbáján televíziónk is részt vett.

Tovább 2024-02-08

Megtörtént a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének a műszaki átadása

A héten megtörtén a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítésének a műszaki átadása. Horváth Attila a Fehérép Kft. általános igazgatója megosztotta televíziónkkal, hogy Makó Városi Önkormányzatával egy együttműködési megállapodást írtak alá, annak érdekében, hogy segítség a további engedélyek megszerzését.

Tovább 2024-02-08

Makói Híradó 2024.02.07.

A felsőoktatásra készülés már a középiskola elején megkezdődik Nagy öröm Gerencsér Judit számára, hogy a tervekből valóság lesz Jól gazdálkodott Földeák 2023-ban Nagyot nőhet idén a Makóra látogatók szám

Tovább 2024-02-07

Nagyot nőhet idén a Makóra látogatók száma

Optimista a jövővel kapcsolatosan a Makó és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke. Nagy Gábor szerint a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének átadása mellett az is segíti majd a turizmus növekedését, hogy folyamatosak lesznek Makón a programok, és a válság enyhülése után idén már bátrabban indulhatnak útnak az emberek.

Tovább 2024-02-07

A felsőoktatásra készülés már a középiskola elején megkezdődik

Több éves felkészülési folyamat eredménye, hogy a diákok milyen területet és intézményt választanak a felsőoktatásban, ebben a József Attila Gimnázium már a 9. osztálytól segíti őket, mondta el televíziónknak Oroszné Kopányi Katalin intézményvezető. A felvételi rendszerben idén több változás is történt, amelyekre figyelemmel kell lennie a tanároknak, szülőknek, és gyerekeknek is.

Tovább 2024-02-07

Nagy öröm Gerencsér Judit számára, hogy a tervekből valóság lesz.

Nagy öröm, hogy a tervekből valóság lesz – osztotta meg televíziónkkal Gerencsér Judit tervező. Makovecz Imre tanítványa a keddi makói látogatása alkalmával beszámolt az atlantiszi világ kialakításáról, amely az aranykort idézi meg, valamint az öltöző megtervezéséről is.

Tovább 2024-02-07

Jól gazdálkodott Földeák 2023-ban

Kül – és belterületi utak aszfaltozása, valamint a csapadékvízelvezető-rendszer korszerűsítése is megtörtént 2023-ban Földeákon, ahol a polgármester szerint jól gazdálkodtak a tavalyi esztendőben. Már az idénre is vannak kész terveik és várják a pályázatok kiírását, hogy megvalósítsák az előttük álló feladatokat.

Tovább 2024-02-07

Makói Híradó – 2024.02.06.

Kedvezmények járnak a Makó Kártya használatával Korábban kezdi kézbesíteni a Magyar Posta a februári dupla nyugdíjellátást Halálos tűzeset volt hétfőn Apátfalván Teljes kihasználtsággal működik a maroslelei tornacsarnok Szaunafesztivál lesz a hétvégén a Hagymatikumban VTV Makoi

Tovább 2024-02-06

Korábban kezdi kézbesíteni a Magyar Posta a februári dupla nyugdíjellátást

Februárban a nyugdíj mellett érkezik a 13. havi nyugdíj is. A dupla nyugdíjellátással járó nagy összegű készpénzkifizetések miatt a megszokottnál két nappal korábban, február 12-én kezdi meg a posta a kézbesítést.

Tovább 2024-02-06

Teljes kihasználtsággal működik a maroslelei tornacsarnok

Tavaly ősszel adták át Maroslele egyik legnagyobb fejlesztését, a közel 800 millió forintból elkészült tornacsarnokot, ahol azóta is folyamatosak a sportprogramok. Most hétvégén is egy különleges rendezvénnyel készül a település, 12 órás maratoni labdarúgótornát tartanak.

Tovább 2024-02-06

Halálos tűzeset volt hétfőn Apátfalván

Hétfőn Apátfalván, a Széchenyi utcában kigyulladt egy hatvannégy négyzetméteres ház. A huszonnégy négyzetméteren pusztító tűz két helyiséget érintett, és az épület tetejére is átterjedt. Három járművel vonultak a helyszínre a tűzoltók, akik oltás közben egy holttestet találtak.

Tovább 2024-02-06

Szaunafesztivál lesz a hétvégén a Hagymatikumban

Három napon keresztül, összesen 50 szeánsz várja a pihenni vágyókat a Hagymatikumban. A vezetett szeánszok négy különböző hőmérsékletű szaunában zajlanak majd. A jegyeket előre, online érdemes megvásárolni, ugyanis férőhely limithez kötöttek.

Tovább 2024-02-06

Kedvezmények járnak a Makó Kártya használatával

A Makó kártya tulajdonosoktól adategyeztetést kérnek a postai úton kiküldött űrlapok kitöltésével vagy online egyeztetését során március 1-ig. A művelet elvégzését követően egy ajándék is jár a lakosoknak, egyszeri belépésre jogosít fel a Hagymatikum Gyógyfürdő meglévő és új csúszdaparkjának használatára.

Tovább 2024-02-06

Nem lesz drágább a Hagymatikum belépő a makóiaknak

A Hagymatikum Gyógyfürdő mintegy 11 milliárd forintos bővítésével lesz majd áremelkedés a jegyekben, ez azonban a makóiakat nem érinti, és megmarad a Makó Kártyával rendelkezők kedvezménye is, mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester. Az új részleg átadása március 25-én történik majd meg a látogatók számára.

Tovább 2024-02-05

A jégről mentési technikát gyakorolta a HUNOR Mentőszervezet alegysége

A befagyott vízfelület számos veszélyt rejt ezért nem érdemes rámerészkedni. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán közzétett videóban a HUNOR Mentőszervezet vízimentő alegysége gyakorlatozás közben fontos tudnivalókra és technikára hívta fel a figyelmet, ha megtörténik a baj és a jeges vízből kell kimenteni az áldozatot.

Tovább 2024-02-05

Élen jár Csongrád-Csanád Vármegyei a véradási hajlandóság

A vármegyénk az egyetlen Magyarországon, amely eléri a 6 százalékos arányt a véradók számának tekintetében, mondta el a Magyar Vöröskereszt vármegyei igazgatója. Sasvári Krisztina szerint ez nagyban köszönhető annak is, hogy a vállalkozásokkal, civil szervezetekkel és önkormányzatokkal kialakított együttműködések keretében is tudják motiválni a lakosságot.

Tovább 2024-02-05

Látványos szalagavatót tartottak a Juhász Gyula középiskolások

Megtartotta a szalagavató bált végzőseinek a Juhász Gyula Református Gimnázium, technikum és Szakképző Iskola pénteken este a városi sportcsarnokban. Az ünnepségen a diákok hagyományos módon keringővel készültek és a ceremónia lefontosabb részeként az idén 74 tanulóra tűztek fel a szalagot.

Tovább 2024-02-05

Makói Híradó – 2024.02.05.

- Nem lesz drágább a Hagymatikum belépő a makóiaknak - Élen jár a Csongrád-Csanád Vármegyei véradási hajlandóság - Látványos szalagavatót tartottak a Juhász Gyula középiskolások - Madáretető gazdagítja többek között a Makói Óvoda Kálvin téri Tagintézményének udvarát - A jégről mentési technikát gyakorolta a HUNOR Mentőszervezet alegysége

Tovább 2024-02-05

Makói Híradó – 2024.02.02.

- 140 ezer tanárnak nő jelentősen a bére februárban - Az Atlantiszi világ szobrait készítő művészt is lenyűgözte a látvány miután a helyére kerültek az alkotások - Korszerű fémhulladék feldolgozó telep kialakítása valósult meg Makón

Tovább 2024-02-03

Makói Híradó – 2024.02.02.

- 140 ezer tanárnak nő jelentősen a bére februárban - Az Atlantiszi világ szobrait készítő művészt is lenyűgözte a látvány miután a helyére kerültek az alkotások - Korszerű fémhulladék feldolgozó telep kialakítása valósult meg Makón - Európa 10. legforgalmasabb kikötőjét a makói Hajnal Antal tervezte

Tovább 2024-02-02

Európa 10. legforgalmasabb kikötőjét a makói Hajnal Antal tervezte

A „Makói tehetségaranyak” programsorozat részeként tartott előadást a József Attila Városi Könyvtárban Dr. Zsigmond Gábor. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatóhelyettese kiemelte: a magyar mérnökről elég csak annyi mondani, hogy az általa tervezett Fiumei kikötő, Velence és Amszterdam között az egyik legmeghatározobb állomása volt a tengerészeti hajóknak.

Tovább 2024-02-02

140 ezer tanárnak nő jelentősen a bére februárban

Az állami fenntartású iskolák tanárai legkésőbb hétfőn megkapják az emelt bért, jelentette be Gulyás Gergely a kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, ebben a törvényhozási ciklusban így már eddig is közel 50 százalékkal nőtt a pedagógusbér, a mesterfokozat és a hiánytárgyak oktatása pedig további pluszt jelent.

Tovább 2024-02-02

Az Atlantiszi világ szobrait készítő művészt is lenyűgözte a látvány

Meghökkentő! „Ilyen még nem volt Magyarországon ,ami a Hagymatikumban Atlantiszi világában látható . Engem aki készítettem ezeket a szobrokat is lenyűgöz az amit a fényekkel ,hangokkal odavarázsolnak ”fogalmazott stábunknak Vanyúr István szobrász.A művész kaposvári műhelyében jártunk ahol betekinthettünk a kulisszák mögé és láthattuk,hogyan ,milyen technikával készült el a 28 objektumból álló Makoveczi szoborpark.

Tovább 2024-02-02

Madáretető gazdagítja többek között a Makói Óvoda Kálvin téri Tagintézményének udvarát

Madáretetőt állítottak fel kedden a Makói Óvoda Kálvin téri Tagintézmény udvarán. Svéda Gergely az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum szakmai igazgatóhelyettese, beszámolt arról, hogy az oktatási intézményük az MVM Zrt.-vel közösen egy projektet valósít meg, madárvédelem céljából, így a Maros-parti városban kilenc helyszínre látogattak el.

Tovább 2024-02-02

Makói Híradó 2024.02.01.

Idén is kapnak Hagymatikum Gyógyfürdő belépőket a vármegyei véradók Az egész Csanád vármegyét szolgálta Makó első patikája Különleges műsorral készül a szalagavató bálra a JUGYU Nagy sikert aratott Jordán Tamás és Lukács Sándor „A két pápa” című előadásban

Tovább 2024-02-01

Különleges műsorral készül a szalagavató bálra a JUGYU

A Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola pénteken tartja hagyományos szalagavató bálját az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A színvonalas műsor mellett a rokonok és barátok angol és bécsi keringőket láthatnak a végzős osztályoktól.

Tovább 2024-02-01

Az egész Csanád vármegyét szolgálta Makó első patikája

250 évvel ezelőtt alapították a makói Isteni Gondviselés patikáját, a város első gyógyszertárát. A kerek évforduló alkalmából megkoszorúzták az egykori épület és a jogutód Kígyó gyógyszertár falán lévő emléktáblákat. Egy rövid konferencia során pedig még többet megtudhattunk a város kezdetleges egészségügyi szolgáltatásairól.

Tovább 2024-02-01

Idén is kapnak Hagymatikum Gyógyfürdő belépőket a vármegyei véradók

A tavalyi évhez hasonló 10 ezer darab, összesen 49 millió forint értékű fürdőbelépővel segíti a város a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezetét. Ezt a Civilek Napjához kötődően jelentette be ma Farkas Éva Erzsébet polgármester, Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei igazgatója, és Ember Alex, a Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Tovább 2024-02-01

Nagy sikert aratott Jordán Tamás és Lukács Sándor „A két pápa” című előadásban

A két pápa című színházi előadásban a megértést és az empátiát erősíti XVI. Benedek pápa és Bergoglió bíboros, annak ellenére, hogy szöges ellentétei egymásnak. A makói közönség Molnár Piroska és Jordán Tamás a Nemzet Színészeivel, valamint Lukács Sándor Páger Antal-színészdíjas színművésszel, illetve Trokán Anna színész szereplésével láthatta a Hagymaház színpadán. A darabot Rózsavölgyi Szalon égisze alatt rendezte Vecsei H. Miklós fiatal és tehetséges művész.

Tovább 2024-02-01

SportÉlet – 2024. január 31.

Adásunkban visszatekint a VIII. Givaudan Teremlabdarúgó Torna helyosztós küzdelmeire. Vörös Marci makói autocrocc versenyzőbel beszélgettünk a 2023-as szezonjáról és az idei év terveiről, de belesünt a Duocor Jégcsarnokban zajló munkába is.

Tovább 2024-01-31

Makói Híradó – 2024.01.31.

- A legnagyobb színészekkel játszhatott Lukács Sándor - Adózási változásokról szóló fórumot szervezett Makón a kereskedelmi kamara - Újabb bölcsőde épül Makón - Jégkorongozás az alapoktól, az amatőr szintig

Tovább 2024-01-31

Adózási változásokról szóló fórumot szervezett Makón a kereskedelmi kamara

A legfontosabb évközi adóváltozásokról és a 2024-es adócsomagról tájékozódhattak a vállalkozások a Grand Hotel Gloriusban tartott előadáson. Ennek alkalmával a NAV vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának ügyfélszolgálati osztályvezetője kérésünkre néhány, magánszemélyeket érintő fontos változásra is felhívta a figyelmet.

Tovább 2024-01-31

Újabb bölcsőde épül Makón

Sikeresen pályázott bölcsőde létrehozására a Makói Görögkatolikus Parókia, az építkezési munkálatok tavaly októberben kezdődtek meg, és nyár végére, őszre fejeződhetnek be. A tapasztalatok alapján úgy számolnak, szinte biztosan teltházzal fog üzemelni az új intézmény.

Tovább 2024-01-31

A legnagyobb színészekkel játszhatott Lukács Sándor

A legnagyobb színművészekkel játszhatott együtt Lukács Sándor Kossuth és Jászai Mari-díjas művész. Páger Antal-színészdíjjal kitüntetett ötvenkét éve tagja a Vígszínháznak és még mindig nagy alázattal és felkészültséggel áll a közönség elé.

Tovább 2024-01-31

Jégkorongozás az alapoktól, az amatőr szintig

Teljes kihasználtsággal működik a makói Duocor Jégcsarnok, ahol a jégkorong oktatása mellett a jégkorcsolyázás alapjait is elsajátíthatják a sport iránt érdeklődők. A tapasztalt játékosok bajokságban is szerepelnek és szép eredményeke érnek el.

Tovább 2024-01-31

Makói Híradó – 2023.01.30.

- Lukács Sándor életpályája és a munkához való alázata példaértékű. - Lázár megállapodott Karácsonnyal a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés témakörében - Atlantisz fényjátéka és hangulata Magyarországon egyedülálló élményt fog nyújtani - A koraterhességben látható genetikai elváltozások felismerésére és a meddőség kezelésére szolgáló eszközökre gyűjtöttek - Több mint 800 millió forintból fejlődött tavaly Apátfalva

Tovább 2024-01-30

Lukács Sándor életpályája és a munkához való alázata példaértékű.

Lukács Sándor életpályája és a munkához való alázata példaértékű- emelték ki a kuratórium tagjai az idei díjazott kapcsán televíziónknak. Továbbá Gyarmathy Antal a unoka, a kitüntetett ars poetcáját idézte fel: „Igazat írni és igazul játszani”- nagyapja is hasonlóképpen vélekedett a színészetről.

Tovább 2024-01-30

Lázár megállapodott Karácsonnyal a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés témakörében

Normális együttműködés és méltányos elszámolási rendszer. Ez a célunk amikor a Fővárosi Önkormányzattal tárgyalóasztalhoz ülünk a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés viszonyának kérdéskörében. Tette közzé közösségi oldalán Lázár János 2 nappal ezelőtt abban a videórészletben, mely a rádió 7 stúdiójában készült. Azóta az építési és közlekedési miniszter találkozott Karácsony Gergely főpolgármesterrel, akivel hétfőn átfogó megállapodást kötött.

Tovább 2024-01-30

Több mint 800 millió forintból fejlődött tavaly Apátfalva

Belvízelvezető csatornák és járdák is nagy számban épültek 2023-ban Apátfalván, emellett pedig számos belterületi utat is sikerült felújítani, mondta el televíziónknak a település polgármestere. A falu számára az is jó hír, hogy az elmúlt évek nagy többségében harminc feletti volt a születésszám, így kevésbé jellemző rá az elöregedés.

Tovább 2024-01-30

Jótékonysági orvosbál

A koraterhességben látható genetikai elváltozások felismerésére és a meddőség kezelésére szolgáló eszközökre gyűjtöttek Idén is megtelt vendégekkel a Hódmezővásárhelyi Fekete Sas szálló díszterme.A szombati orvosbálra ,több mint 300 vendég érkezett .akik a szórakozás mellett adakoztak is. Az est bevételét a Reprodukciós Medicina értéklánc program megvalósítására ajánlották fel.Az egészséges újszülöttekért és édesanyákért indított kezdeményezés tavaly év végén indult el,melynek megvalósításához 120 millió forintra lenne szükség.Ebből már 55 millió rendelkezésre áll. De a legnagyobb áttörést egy modern 80 millió forint értékű ultrahang készülék megvásárlása jelentheti majd osztotta meg televíziónkkal Kallai Árpád főigazgató.

Tovább 2024-01-30

Atlantisz fényjátéka és hangulata Magyarországon egyedülálló élményt fog nyújtani

Magyarországon egyedülálló élményt és környezetet nyújt majd a betérő vendégek számára a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének, az Atlantisz fényjátékának hangulata. Horgas Péter látványtervező örömmel mesélt az eddig elkészült négy videóról és a zenéről, valamint a színek koncepciójáról.

Tovább 2024-01-30

Makói Híradó – 2024.01.29.

Lázár János: Az országok önállósága a tétje az Európai parlamenti választásoknak Lukács Sándor, az idei Páger Antal- színészdíjas személyesen is ismerte Téni bácsit Rövid híreket láthatnak! Az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházása valósult meg tavaly Pitvaroson Legyünk kegyelmesek egymáshoz, ezt tanítja a szamaritánus története

Tovább 2024-01-29

Az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházása valósult meg tavaly Pitvaroson

Mintegy 2,7 milliárd forintból készült el tavaly az a kerékpárút, amely két vármegyét és négy települést köt össze. Pitvarosnak 2023-ben ez volt a legfontosabb fejlesztése, ám a polgármester szerint az is büszkeségre ad okot, hogy mostanra elvégezték az összes önkormányzati épület energetikai korszerűsítését.

Tovább 2024-01-29

Lukács Sándor, az idei Páger Antal- színészdíjas személyesen is ismerte Téni bácsit

„Tüneményes modorával, lebilincselő közvetlenségével, segítő szándékával és ízlésével mindannyiunknak egy lendítő erő volt”-így emlékezett vissza, a makói színészóriásra, Lukács Sándor az idei Páger Antal- színészdíjas művész. Az ünnepség Téni bácsi szülőházánál koszorúzással kezdődött, amelyen részt vett Lázár János építési és közlekedési miniszter, térségünk országgyűlési képviselője, majd a Hagymaházban folytatódott az esemény, amely rendhagyó módon egy színházi előadással vette kezdetét. Ezt követően Farkas Éva Erzsébet polgármester méltatta a díjazottat és adta át az elismerést.

Tovább 2024-01-29

Legyünk kegyelmesek egymáshoz, ezt tanítja a szamaritánus története

A keresztény egység jegyében idén is megrendezték országszerte az Ökumenikus Imahetet január harmadik hetében, amelynek több felekezet temploma és imaháza adott otthont. Makón a katolikusok, és reformátusok valamint a baptista gyülekezet tartottak közös fohászokat.

Tovább 2024-01-29

Lázár János: Az országok önállósága a tétje az Európai parlamenti választásoknak

Kulcsfontosságú lesz az európai értékküzdelemben a júniusi uniós választás, hangsúlyozta Lázár János a Rádió7-nek adott interjújában. A térség országgyűlési képviselője szerint a szuverenitás és az önfeladás között kell majd dönteni. Mint mondta, a FIDESZ erősen készül az önkormányzati választásokra is mindenhol, olyan jelölteket fognak kiválasztani, akik ezt a szuverenista gondolkodást, a települések érdekeit képviselik, és az ott élőket szolgálják.

Tovább 2024-01-29

Makói Híradó – 2024.01.26.

Újraindul a LED-csere program Makón Makón is készül a választásokra a Mi Hazánk Mozgalom A 140 éve született „a szegények ügyvédje”, Könyves-Kolonics József Ne „kell” - ből, hanem irgalomból segítsünk a szegényeken A felnőttek között, a profi kategóriában indulna Vörös Marci autóversenyző

Tovább 2024-01-26

Makón is készül a választásokra a Mi Hazánk Mozgalom

Polgármester-jelöltje és minden választókörzetben önkormányzati képviselő-jelöltje is lesz a Mi Hazánk Mozgalomnak, mondta el televíziónknak a párt választókerületi elnöke. Balog Norbert hangsúlyozta, a közvéleménykutatások rendszerint alulmérik őket, ám még ezekből is az látszik, hogy az elmúlt években sok helyen megduplázódott a támogatottságuk.

Tovább 2024-01-26

Ökumenikus Imahét 2024.01.25.

Újvárosi református gyülekezeti terem

Tovább 2024-01-26

140 éve született „a szegények ügyvédje”, Könyves-Kolonics József

140 éve született Dr. Könyves-Kolonics József ügyvéd, politikus, országgyűlési képviselő, a sokak által emlegetett a szegények ügyvédje. A jeles évforduló apropóján emléktáblájánál csendes megemlékezésre és koszorúzásra kerítettek sort, amelyen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester is. Az eseményen beszédet mondott a dédunoka Mészáros József.

Tovább 2024-01-26

A felnőttek között, a profi kategóriában indulna Vörös Marci autóversenyző

A Magyar Nemzeti Bajnokságban és a Közép Európa Zóna Bajnokságban is a dobogó második fokára állhatott fel junior buggy kategóriában Vörös Márton. A makói tehetséges autóversenyző többek között Csehországban, Szlovéniában és Szlovákiában is rajthoz állt és igyekezett a saját valamint az autójának a legjobb teljesítményét kihoznia a futamokból.

Tovább 2024-01-26

Ne „kell” – ből, hanem irgalomból segítsünk a szegényeken

Cserháti Sándor igehirdetésével folytatódott csütörtökön az Ökumenikus Imahét Makón. Ezúttal az Újvárosi református gyülekezeti teremben gyűltek össze a hívek. Az evangélikus lelkész az esten elmondta: Isten meghosszabbított karjaiként segíthetünk a szegényeken.

Tovább 2024-01-26

Újraindul a LED-csere program Makón

A rendkívül nagy érdeklődésre való tekintettel február 1-től újra pályázhatnak a makói háztartások a hagyományos izzóik lecserélésére, jelentette be közösségi oldalán, csütörtökön Farkas Éva Erzsébet polgármester. A részvétel feltételei ugyanazok, mint korábban, a program pedig továbbra is ingyenes.

Tovább 2024-01-26

Makói Híradó – 2024.01.25.

- Az egész ország büszke lehet a Hagymatikum Gyógyfürdőre - Vigh-Fazakas Vencel a térség első babája - Városszerte végez télen fametszéseket az önkormányzat - Az igazi szeretet legfontosabb tulajdonsága áldozatot hozni egy másik emberért - Lukács Sándor kapja idén a Páger Antal- színészdíjat

Tovább 2024-01-25

Az egész ország büszke lehet a Hagymatikum Gyógyfürdőre

Lázár János építési és közlekedési miniszter volt ma a Rádió7 vendége. Térségünk országgyűlési képviselője a Közös nevező című műsorban beszélt a makói fürdő új részlegének hamarosan megtörténő átadásáról, és elmondta a véleményét a Continental körül kibontakozott legújabb botrányról is.

Tovább 2024-01-25

Városszerte végez télen fametszéseket az önkormányzat

Tavaly ősszel vásárolt a város egy új kosaras autót, amellyel már akár 18 méter magas fák metszését is el tudják végezni a városgazdálkodás munkatársai. A téli időszakban is folyamatosan dolgoznak, ilyenkor végzik el a legtöbb koronaalakítást.

Tovább 2024-01-25

Lukács Sándor kapja idén a Páger Antal- színészdíjat

LLukács Sándor kapja idén a Páger Antal- színészdíjat Lukács Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja kapja idén a Páger Antal-színészdíjat. Az ünnepségre a Hagymaházban kerítenek sort szombaton .Az eseményt megelőzően a városvezetés, a díjazott és a kuratórium tagjai megkoszorúzzák a színészóriás szülőházát.

Tovább 2024-01-25

Vigh-Fazakas Vencel a térség első babája

A térség első újszülöttje az apátfalvi Vigh-Fazakas Vencel lett, aki január 1-én jött a világra. A csecsemőt és családját Szekeres Ferenc polgármester és a térségi önkormányzatok társulás elnöke, Farkas Éva Erzsébet városvezető köszöntötte.

Tovább 2024-01-25

Az igazi szeretet legfontosabb tulajdonsága áldozatot hozni egy másik emberért

A Görögkatolikus Templomban folytatódtak szerdán az Ökumenikus Imahét istentiszteletei, ahol Kondrát Márta hirdetett igét. A református lelkész hangsúlyozta, az emberi lélek legegészségesebb állapota, ha megvan benne az irgalom, a megértés, és a türelem.

Tovább 2024-01-25

Folyamatosan figyelnek az utak járhatóságára a városgazdálkodás munkatársai

November közepétől március végéig napi 24 órában, ügyeleti rendszerben figyeli az időjárást a Makói Szolgáltató Zrt. Városgazdálkodási divíziója, hogy szükség esetén minél hamarabb elvégezzék az utak síkosságmentesítését és hókotrását. A város összesen mintegy 128 km közutat és 24 km kerékpárutat kezel.

Tovább 2024-01-25

Makói Híradó – 2024.01.24.

- Folyamatosan figyelnek az utak járhatóságára a városgazdálkodás munkatársai - Tavaly 26 ezer látogató kereste fel a József Attila Múzeumot - Kérdések, amelyre magunkban kell keresnünk a választ és az ökumenikus imahét remek alkalom erre - Makó belvárosában igen sok erdei fülesbagoly telel, stábunk lencsevégre is kapta őket - Ha szereted a verseket, mérettesd meg magad!

Tovább 2024-01-25

Tavaly 26 ezer látogató kereste fel a József Attila Múzeumot

2023-ban 26 ezer látogató kereste fel a József Attila Múzeumot- büszkén osztotta meg televíziónkkal Szikszai Zsuzsanna a József Attila Múzeum igazgatója. A tavalyi év után az idei esztendő is igen sok és színes programot és kiállítást, eseményt tartogat a makói és a térségben élő fiataloknak és felnőtteknek egyaránt.

Tovább 2024-01-25

Kérdések, amelyre magunkban kell keresnünk a választ és az ökumenikus imahét remek alkalom erre

"Milyen ember vagyok én?"- tette fel minden jelenlévőnek a kérdést Talpas Petra beosztott lelkész, aki kedden az Ökumenikus Imahét keretében hirdetett igét, a Kálvin téri Református Ótemplomban. A jelenlévők együtt imádkoztak a Krisztushívők egységéért.

Tovább 2024-01-25

Ha szereted a verseket, mérettesd meg magad!

A városi és járási alsó és felső tagozatos általános iskolások számára szavalóversenyt hirdet a József Attila Városi Könyvtár. A jelentkezési határidő március 5- e éjfél.

Tovább 2024-01-25

Makó belvárosában igen sok erdei fülesbagoly telel, stábunk lencsevégre is kapta őket

Több mint húsz erdei fülesbagoly telel a József Attila Városi Könyvtár környékén. A városban más helyszíneken, is találkozhatunk velük. Stábunk a napokban járt kint és kapta lencsevégre a hasznos éjszakai állatokat, amelyek igen sok rágcsálót fogyasztanak el.

Tovább 2024-01-25

Ökumenikus Imahét 2024.01.22.

Újvárosi Szent László Király Plébánia „Szeresd az Urat, a te Istenedet és felebarátodat, mint magadat”

Tovább 2024-01-23

Makói Híradó – 2023.01.23.

A Magyar Kultúra Napját ünnepelték a SZIGNUM-ban is „Szeresd az Urat, a te Istenedet és felebarátodat, mint magadat” A közterületek karbantartását fejlesztené idén Kövegy A természet inspirálja a leginkább Pintér Anna festőművészt A Givaudan csapata is felállhatott a dobogóra a téli teremlabdarúgó torná

Tovább 2024-01-23

„Szeresd az Urat, a te Istenedet és felebarátodat, mint magadat”

Az Újvárosi Szent László Király Plébánián folytatódott az Ökumenikus Imahét hétfőn, ahol Szappanos Lajos baptista lelkész hirdetett igét. Az idei programadó témája: „Szeresd az Urat, a te Istenedet és felebarátodat, mint magadat” .A jelenlévők együtt imádkoztak a Krisztushívők egységéért.

Tovább 2024-01-23

A Givaudan csapata is felállhatott a dobogóra a téli teremlabdarúgó tornán

A hétvégén véget értek a VIII. Givaudan Téli Teremlabdarúgó Torna küzdelmei. A nyílt kategória győztese ezúttal a Nagylak Spartani 2024 lett, a 35 éves korosztályban a Kiszombori SK, míg a +45 éves csoportban a Givaudan állhatott fel a dobogó első fokára.

Tovább 2024-01-23

A közterületek karbantartását fejlesztené idén Kövegy

Befejeztek egy csapadékvízelvezetést segítő pályázatot, és felújították a művelődési házat tavaly Kövegyen, ezek voltak 2023-ban a település legnagyobb beruházásai. A falu polgármesterétől megtudtuk, energetikai korszerűsítésre már csak egyetlen épületük vár, a közfoglalkoztatottak számának csökkenésével viszont nehezebbé vált a környezet tisztán tartása.

Tovább 2024-01-23

A természet inspirálja a leginkább Pintér Anna festőművészt

Pintér Anna, Holló László díjas festőművész "Évszakok" című kiállítása nyílt meg a Hagymaház aulájában. A képeivel szeretné felhívni a figyelmet a természet szépségeire, ugyanakkor a törékenységére, amit mi emberek okozunk. Úgy tartja, az élővilág értékeit a környezettudatos magatartással óvhatjuk meg a leginkább.

Tovább 2024-01-23

A Magyar Kultúra Napját ünnepelték a SZIGNUM-ban is

A Himnusz közös éneklésével ünnepelte a SZIGNUM a Magyar Kultúra Napját, amelyet az intézmény az ökumenikus imahéthez kapcsolódóan egy kerekasztal beszélgetéssel is színesített. Ezen Makó három lelkipásztora mesélt az egyházáról és saját, személyes motivációiról.

Tovább 2024-01-23

Makói Híradó 2024.01.22.

- 12 éves lett a Hagymatikum Gyógyfürdő - A külterületen élők ötezer forintos utalványban részesülnek - Átadták Csanádpalota felújított művelődési házát - A kultúra a lélek forrása - Az irgalmas samaritánus története példa lehet mindenki számára

Tovább 2024-01-22

Az irgalmas samaritánus története példa lehet mindenki számára

Az irgalmas samaritánus története áll a 2024. évi ökumenikus imahét középpontjában. Január 21-28 között a különböző felekezetek ellátogatnak egymáshoz és együtt fohászkodnak a Krisztus-hívők egységéért. Vasárnap a Baptista imaházban Szappanos Lajos lelkipásztor és Stefán Zoltán vezette a liturgiát.

Tovább 2024-01-22

12 éves lett a Hagymatikum Gyógyfürdő

Egy tucat élménnyel készültek a Hagymatikum 12. születésnapjára. A jeles alkalomra ellátogatott Farkas Éva Erzsébet polgármester, aki köszöntötte a fürdőzőket és kiemelten ejtett szót arról, hogy március 24-én adják át a Makovecz Imre és tanítványai által megálmodott teljes fürdő komplexumot.

Tovább 2024-01-22

Átadták Csanádpalota felújított művelődési házát

Több mint 50 éve folyamatosan működik a Kelemen László Művelődési Ház, ám ezalatt komoly felújítás nem történt benne. Az önkormányzat hiába nyert forrást rá még 2019-ben, a beruházás megtorpant, és csak a korábbi polgármester leváltása után kapott újra lendületet. Az épület újranyitásán részt vett Lázár János építési és közlekedési miniszter, térségünk országgyűlési képviselője is, aki hangsúlyozta, a fejlesztés elkészülése is annak bizonyítéka, hogy csak összefogással lehet előrelépni.

Tovább 2024-01-22

A külterületen élők ötezer forintos utalványban részesülnek

Ötezer forintos utalványokat osztott ki Farkas Éva Erzsébet polgármester, Mágori András József településrészi képviselő, valamint Mészárosné Betti a Bogárzóban élőknek. A külterületen élők ugyanolyan fontos tagjai a város közösségének, mint a belterületen élő polgárok.

Tovább 2024-01-22

A kultúra a lélek forrása

A Magyar Kultúra napján adták Csikós Miklós újonnan restaurált Kossuth festményét a József Attila Városi Múzeumban. Az eseményen ünnepi beszédet mondott Farkas Éva Erzsébet polgármester és az alkotást Dr. Nagy Imre művészettörténész méltatta. A rendezvényen az egykori restaurátor leszármazottjai is megjelentek.

Tovább 2024-01-22

Makói Híradó – 2024.01.19.

- Makovecz sajátos famotívumainak elkészítése nem volt könnyű feladat a Hagymatikumban - Nagy hasznukra lehetnek a laptopok a diákoknak - Csatornahálózatot és utakat is fejlesztett 2023-ban Óföldeák - Könyv készült a JAG büszkeségeiről - Felvételt hirdet a Forgatós Táncegyüttes

Tovább 2024-01-19

Csatornahálózatot és is utakat fejlesztett 2023-ban Óföldeák

Minden lehetőséget igyekszik kihasználni Óföldeák a pályázati források elnyerésére, ez a törekvés tavaly is több beruházás megvalósulását tette lehetővé. A település idei legnagyobb vágya a közösségi ház energetikai felújítása a magyar Falu Programon keresztül.

Tovább 2024-01-19

Könyv készült a JAG büszkeségeiről

„Életutak” címmel jelent meg a Makói József Attila Gimnázium kiadványa, melyben az Akikre büszkék vagyunk táblára felkerül diákoknak, illetve a Pro Humanitate verseny eredményes tanulóinak pályafutásáról olvashatunk. Aki kézbe veszi a könyvet olvashat egyetemi tanárokról, orvosokról, matematikusokról és sportolókról is.

Tovább 2024-01-19

Felvélt hirdet a Forgatós Táncegyüttes

A néptánc színházi és folklór műfáját is kipróbálhatják azok, akik csatlakoznak a Forgatós Táncegyütteshez, hiszen felvételt hirdetnek a legtöbb korcsoportban. Hitvallásuk már tizenöt éve, hogy lehetőséget biztosítsanak mindenki számra az autentikus táncok elsajátítására.

Tovább 2024-01-19

Makovecz sajátos famotívumainak elkészítése nem volt könnyű feladat a Hagymatikumban

Elkészült a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítése. Mint arról már korábban beszámoltunk jelenleg a műszaki átadás zajlik,mely január végéog le is zárulhat. A kivitelező Fehérép Kft .megbízásából közel 100 szakma képviseltette magát az építkezésen.Makovecz Imre sajátosan megtervezett famotívumainak elkészítése nem könnyű feladat,de az ácsok meg tudtak bírkózni vele osztotta meg televíziónkkal a munkát végző cég ügyvezetője aki részletesen beszámolt a feladat szépségeiről és nehézségeiről.

Tovább 2024-01-19

Nagy hasznukra lehetnek a laptopok a diákoknak

Négy darab laptopot kapott a Szikszai György Református Általános Iskola és Óvoda a Givaudan Hungary Kft.-től. Az intézmény diákjai között kerülnek majd kiosztásra, azonban a hetedik osztályosok már megkapták a Belügyminisztériumtól igényelt hordozható számítógépeket.

Tovább 2024-01-19

Makói Híradó – 2024.01.18.

- A tavalyi advent alkalmával ismét megmutatta az összefogás erejét Makó - Diákok tanulását segíti a Givaudan Hungary Kft. - Tavaly több mint 22 ezer kötetet kölcsönöztek ki az olvasók a makói könyvtárból - Kis mértékben növekedett a véradók aránya január második hetében

Tovább 2024-01-18

Tavaly több mint 22 ezer kötetet kölcsönöztek ki az olvasók a makói könyvtárból

Tavaly több mint 22 ezer kötetet kölcsönöztek ki az olvasók és majdnem minden második nap fogadtak csoportokat a József Attila Városi Könyvtárban. Szikszai Zsuzsanna igazgató örömmel számolt be és foglalta össze a 2023-as esztendőt és az idei év jubileumi eseményeire is kitért.

Tovább 2024-01-18

A tavalyi advent alkalmával ismét megmutatta az összefogás erejét Makó

Idén is egy közös, Újévi Koccintáson mondott köszönetet Makó Város Önkormányzata azoknak, akik fellépéseikkel, nagylelkű adományaikkal, és munkájukkal támogatták a város adventi programjait, és karitatív akcióit. A rendezvényen oklevéllel és pénzjutalommal ismerték el a Makói Rendőrkapitányság munkatársának, Nyári János rendőr törzsőrmesternek tavalyi, példamutató szolgálatát.

Tovább 2024-01-18

Diákok tanulását segíti a Givaudan Hungary Kft.

Négy darab használt, de teljesen átvizsgált és üzemre képes laptopok ajándékozott a Givaudan Hungary Kft. a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolának. A tanterv szerves része az informatikai oktatás, így nagy hasznukra lesz a diákoknak a számítástechnikai eszközök.

Tovább 2024-01-18

Kis mértékben növekedett a véradók aránya január második hetében

A vártnak megfelelően alakult a véradók száma január második hetében, Csongrád-Csanád vármegyében, mondta el televíziónknak Sasvári Krisztina, Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezetének igazgatója. Hozzátette: januárban ajándékkal is várják a jelentkezőket.

Tovább 2024-01-18

Makói Híradó 2023.01.17.

Tavaly több mint százmilliót fordított a makói intézményére a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Szombaton írják a középiskolai felvételiket az általános iskolások Az év első makói újszülöttje Fekete Mózes A lakosság bevonásával országos erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdetnek 2024-ben Növelni is tudta a tartalékait tavaly Kiszombor VTV Makoi

Tovább 2024-01-17

Az év első makói újszülöttje Fekete Mózes

Január 1-jén látta meg a napvilágot az idei esztendő első makói babája, Fekete Mózes. A szülők szerint fiuk nagyon nyugodt, csendes és jó baba. Ma a családnak ajándékot adott át Farkas Éva Erzsébet polgármester és Székely Ildikó képviselő, család-és ifjúságvédelmi tanácsnok.

Tovább 2024-01-17

Szombaton írják a középiskolai felvételiket az általános iskolások

Országszerte több mint 72 ezer diák készül magyarból és matematikából a központi írásbeli felvételire, amelynek eredménye nagyban befolyásolja a középiskolai továbbtanulást. Az intézmények igyekeznek segíteni neki a készülésben, a makói Szikszai György Református Iskola, Óvoda és Bölcsőde például már hetedik osztályban elindítja számukra a felvételi felkészítőt.

Tovább 2024-01-17

Növelni is tudta a tartalékait tavaly Kiszombor

Nem tudni mit hoz az idei év, ezért igyekezett óvatosan gazdálkodni Kiszombor 2023-ban, mondta el televíziónknak Szirbik Imre polgármester. Beruházásból azonban így is bőven akadt a településen, csapadékvízelvezetést oldottak meg, felújították a közvilágítást, és jelenleg is folyamatban van a szolgáltatóház korszerűsítése.

Tovább 2024-01-17

Tavaly több mint százmilliót fordított a makói intézményére a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

Kilencszáz millió forintból fejlesztett tavaly a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, ebből a makói Návay Lajos Technikum és Kollégiumra több mint százmilliót fordítottak. Hegedűs Zoltán kancellár és Kincses Tímea főigazgató egy sajtóreggeli keretében számolt be a tavalyi év sikereiről és a felnőttképzés lehetőségeiről.

Tovább 2024-01-17

A lakosság bevonásával országos erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdetnek 2024-ben

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a lakosság bevonásával országos, évenként megismételt erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdet, amiben bárki részt vehet. Az egyesület az egyéni megfigyelők, családok mellett óvodák és általános iskolák részvételére is számít január 19-től 22-ig.

Tovább 2024-01-17

Makói Híradó – 2024.01.16.

Otthonszülés intézményi körülmények között Okostelevíziót kaptak az Újvárosi civil klubba járó közösségek Tornacsarnokot és rég várt útfelújítást is befejezett tavaly Maroslele Igen gazdag és mozgalmas év elé néz a Forgatós Táncegyüttes Forrón szeretett kedves Etelka…

Tovább 2024-01-16

Otthonszülés intézményi körülmények között

Otthonszülés intézményi körülmények között,ezt az élményt hivatott megteremteni az a szülőszoba,melyet 2021 októberében adtak át a Szegedi Női klinikán. Azóta számos alkalommal használták ki a nők a háborítatlan szülés előnyeit. A helyiségben elhelyeztek egy kádat is így mostantól a vízben történő vajúdás is lehetséges lesz a Richter Gedeon Nyrt. és a Korábban Érkeztem Alapítvány támogatásának köszönhetően.

Tovább 2024-01-16

Igen gazdag és mozgalmas év elő néz a Forgatós Táncegyüttes

A 2024-es év is igen mozgalmasnak és gazdagnak ígérkezik a Forgatós Táncegyüttes növendékei számára. Számos fellépést, versenyt, külföldi utazást és minősítést is tartogat az idei esztendő a tehetséges táncosoknak, így nem dőlhetnek hátra, folyamatosak a próbák, hogy a legjobb tudásukat tudják nyújtani.

Tovább 2024-01-16

Okostelevíziót kaptak az Újvárosi civil klubba járó közösségek

Egy hatalmas meglepetéssel érkezett Farkas Éva Erzsébet és Mágori András József a Justh Gyula utcai civil közösségi klubba. A városrész képviselője még a tavalyi évben fordult kéréssel a polgármesterhez, hogy szeretné ha egy televízóval ajándékoznák meg a nyugdíjas klubokat, hogy több élményben legyen részük egy-egy találkozás során.

Tovább 2024-01-16

Tornacsarnokot és rég várt útfelújítást is befejezett tavaly Maroslele

ozgalmas év volt a 2023 Maroslele számára, jelentős beruházásokat sikerült átadni, és a költségvetés egyensúlya is megfelelő, értékelt televíziónknak Drimba Tibor. A polgármester úgy gondolja, a település fejlődésének jót tesz majd a Szegeden bejelentett elektromos autógyár megépülése is, hiszen az autópályának köszönhetően mindössze tíz perc távolságra vannak a várostól.

Tovább 2024-01-16

Makói Híradó – 2024.01.15.

Utószilveszteri Bált tartott a Bruder János Kertbarát Kör Újabb nyolc településen végzi a kéményseprést a katasztrófavédelem Csongrád-Csanád vármegyében Két nagy beruházást fejezne be Királyhegyes az év első felében Legendás slágerek a Hagymaház színpadán Új csoportot indít a Maros Táncegyüttes

Tovább 2024-01-15

Két nagy beruházást fejezne be Királyhegyes az év első felében

Tavaly egyensúlyban maradt Királyhegyes költségvetése, sőt az év végére még tartalékot is sikerült képezni, mondta el televíziónknak a falu polgármestere. A következő hónapokban pályázati forrásból csapadékvíz elvezetést segítő beruházást, és az alapszolgáltatási központ felújítását tervezik.

Tovább 2024-01-15

Új csoportot indít a Maros Táncegyüttes

Makó mellett a kistérségben, de külföldön is sikeres fellépéseik voltak 2023-ban a Maros Táncegyüttes csoportjainak. Még több tervvel és rendezvénnyel készülnek az idén, köztük azzal is, hogy a legkisebb korosztályt is várják táncolni, ezért Manócska néven új csoportot indítanak.

Tovább 2024-01-15

Legendás slágerek a Hagymaház színpadán

Filmslágerek repítették vissza az időben azokat, akik szombat este ellátogattak a Hagymaházba. A Retro Páholy keretében több ismert hazai színész, énekes, zenész érkezett Makóra, az est műsorvezetője Liptai Klaudia volt.

Tovább 2024-01-15

Újabb nyolc településen végzi a kéményseprést a katasztrófavédelem Csongrád-Csanád vármegyében

Újabb nyolc településen végzik ez év elejétől a kémények tisztítását és rendszeres időszaki ellenőrzését a katasztrófavédelem kéményseprői Csongrád-Csanád vármegyében. Automatikusan csak a társasházakba és lakásszövetkezeti ingatlanokba érkeznek a kéményseprők, a családi házakhoz kizárólag a lakók kérésére, egyeztetett időpontban mennek a szakemberek, ez a közszolgáltatás a magánszemélyek számára ingyenes.

Tovább 2024-01-15

Utószilveszteri Bált tartott a Bruder János Kertbarát Kör

Több mint 150 klubtag, barát és ismerős vett részt a Bruder János Kertbarát Kör rendezvényén, amelyet szombat este tartottak meg a Korona Konferenciaközpontban. Az esten megemlékeztek a tavaly elhunyt tagokról, köztük Sarró Mihály korábbi elnökről is.

Tovább 2024-01-15

Makói Híradó – 2024.01.12.

- Elismerték Makó büszkeségeit - Nem történt komolyabb tűzeset az ünnepek alatt sem - Egyre többen élnek a szelektív gyűjtés lehetőségével a használt sütőolajat és zsírt illetően - Teljes évet zárt a Forgatós Táncegyüttes - Bejelentést lehet tenni az elhullott vadon élő állatok tetemeiről

Tovább 2024-01-12

Elismerték Makó büszkeségeit

Közel ötszáz makói büszkeséget díjaztak ünnepélyes keretek között az Erdei János Városi Sportcsarnokban csütörtökön. Farkas Éva Erzsébet polgármester, Makó Város Önkormányzat nevében, azon fiatalok és felnőttek eredményét ismerte el, akik a 2023-as évben kiemelkedő teljesítményükkel, illetve nemzetközi, országos vagy megyei versenyeken elért eredményeikkel öregbítették a város jó hírnevét.

Tovább 2024-01-12

Egyre többen élnek a szelektív gyűjtés lehetőségével a használt sütőolajat és zsírt illetően

A tavalyi évben összesen 5200 kilogram használt sütő olajat és zsiradékot gyűjtött be Makón 16 kijelölt leadópontokról a Biotrans Kft. Zaják Péter ügyvezető örömmel osztotta meg, hogy ez szám igen kiemelkedő adat a lélekszámra levetítve Magyarországon.

Tovább 2024-01-12

Nem történt komolyabb tűzeset az ünnepek alatt sem

Csongrád- Csanád Vármegyében az ünnep alatt sem tétlenkedtek a parancsnokságok tűzoltói. A közúti balesetek mellett lakástüzekhez és pirotechnikai eszközök okozta veszélyhez riasztották a lánglovagokat.

Tovább 2024-01-12

Teljes évet zárt a Forgatós Táncegyüttes

A makói Forgatós Táncegyüttes számára is a 2023-as éve volt az, hogy minden tervüket megtudták valósítani. Táncosaik versenyeken vettek részt, tánctáborokban bővíthették tudásukat és bemutatták a Petőfi című táncjátékot.

Tovább 2024-01-12

Makói Híradó – 2024.01.11.

- Érkeznek az emelt összegű nyugdíjak - Új lendületet kapott a Hagymatikum vendéglátó részlege - Nem probléma többé a belvíz Magyarcsanádon - A szén-monoxidjelző készülék életet ment, ezért érdemes beszerezni. - Szombaton indul a Givaudan Téli Teremlabdrúgó Torna

Tovább 2024-01-12

Bejelentést lehet tenni az elhullott vadon élő állatok tetemeiről

A TOTEM elnevezésű adatgyűjtő felületre mostantól bárki feltöltheti az elhullott vadon élő állatok adatait. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által fejlesztett Turdus applikáció legújabb modulján belül lehet bejelentést tenni, ami nagyban segíti a szakemberek fajmegőrzési programjainak a tevékenységét is.

Tovább 2024-01-12

Érkeznek az emelt összegű nyugdíjak

Január elsejével 6 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, azonban itt nem áll meg az emelések és a juttatások sora: továbbra is kifizeti az állam a teljes 13. havi nyugdíjat, illetve idén újra van esély arra, hogy a gazdasági növekedés függvényében prémiumot is kapjanak a nyugdíjasok. 2010 óta a nyugdíjak átlagos összege 97 ezer forintról 217 ezer forintra nőtt, vásárlóértékük csaknem 20 százalékkal nagyobb. Többek között erről beszélt közösségi oldalára feltöltött videójában a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára Vitályos Eszter.

Tovább 2024-01-11

Szombaton indul a Givaudan Téli Teremlabdrúgó Torna

A vártnál is több, összesen 25 csapat adta le nevezését a nagymúltú Givaudan Téli Teremlabdrúgó Tornára, ahol négy év után újra összemérhetik tudásukat a pályát a sport iránt elhivatottak. 63 mérkőzést láthatunk majd az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az első találkozóra most szombaton 10 órától kerül sor.

Tovább 2024-01-11

Nem probléma többé a belvíz Magyarcsanádon

Mintegy félmilliárd forintból tudott fejleszteni 2023-ban Magyarcsanád, ennek nagy részét csapadékvízelvezetésre költötték. A település polgármesterétől megtudtuk, idén egy román-magyar közös pályázat jelentheti majd a legnagyobb beruházást számukra.

Tovább 2024-01-11

A szén-monoxidjelző készülék életet ment, ezért érdemes beszerezni.

A téli időszakban nem lehet elégszer hangsúlyozni a szén-monoxid veszélyeit. Minden évben hallhatunk olyan balesetekről vagy halálesetekről Magyarországon, amelyekért a halálos gáz a felelős. Ezt a veszélyforrást azonban kellő elővigyázatossággal és odafigyeléssel ki lehetne küszöbölni, ha megfelelő jelzőkészülékeket szerzünk be, amely a baj esetén emberi életet is ment.

Tovább 2024-01-11

Új lendületet kapott a Hagymatikum vendéglátó részleg

Berki József nyár óta vezeti az éttermet,aki elmondta stábunknak ,hogy óriási lelkesedéssel fogott bele a munkába, aminek gyümölcse lassan kezd beérni,hiszen egyre többen keresik az ínyencségeket a konyhán és a nyugibár is egyre többször telik meg élettel.

Tovább 2024-01-11

Makói Híradó 2024.01.10.

- Folytatja a tömegközlekedési rendszer átalakítását Lázár János minisztériuma - Nyíltnap keretében informálódhattak a pályaválasztás előtt álló fiatalok a Keriről - Makón járt Tóth Krisztián olimpikon - 2024-ben is folytatná az energetikai beruházásokat Csanádalberti - Ember Alex: A Hagymatikum összekötése és az átadásra való felkészülés a legfőbb feladat

Tovább 2024-01-10

Folytatja a tömegközlekedési rendszer átalakítását Lázár János minisztériuma

Kiemelkedő siker a vármegye és országbérlet, amelyből tavaly év végéig több mint 4 millió darabot adtak el, ezért tovább folytatódik az állami tömegközlekedés egyszerűbbé és átláthatóbbá tétele, jelentette be Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter több, márciustól életbe lépő változásról is beszélt sajtótájékoztatón, ezek eredményeként azt várják, hogy még többen fogják majd ezt az utazási formát választani.

Tovább 2024-01-10

Nyíltnap keretében informálódhattak a pályaválasztás előtt álló fiatalok a Keriről

Kedden nyílt nap keretében tekinthettek be a pályaválasztás előtt álló fiatalok a HSZC Návay Lajos Technikum és Kollégium falai között zajló oktatásba. A tájékoztatót követően az érdeklődők beülhettek angol, matematika, történelem és magyar nyelv órákra.

Tovább 2024-01-10

Makón járt Tóth Krisztián olimpikon

2023 év vége is tartogatott még jónéhány sportsikert, melyekre ma esti SportÉlet című magazinunkban számolunk be. Visszatekint egy díjátadóra gálára, melyen Tóth Krisztán olimpikon is részt vett, beszélgettünk egy leány válogatott labdarúgóval. Valamint kint jártunk a Makói Király Team Kick Boksz Akadémia egyik edzésén, ahol megtudtuk, mennyi országban volt eredményesek a sportolók.

Tovább 2024-01-10

Ember Alex: A Hagymatikum összekötése és az átadásra való felkészülés a legfőbb feladat

Viszonylag nehezebb évet zárt a Hagymatikum ,de büszkeségre is van ok,hiszen egy újabb díjjal gazdagodott a fürdő repertoárja osztotta meg televíziónkkal Ember Alex. A vezérigazgató arra is kitért,hogy a két komplexum összekötése és a márciusi átadásra való felkészülés most a legfőbb feladat.

Tovább 2024-01-10

2024-ben is folytatná az energetikai beruházásokat Csanádalberti

Tudomásul kell venni, hogy a mostani gazdasági környezetben kevesebb fejlesztésre van lehetőség, mondta el televíziónknak Csanádalberti polgármestere. Csjernyik Zoltán szerint ettől függetlenül a kormányzati forrásoknak köszönhetően nincsenek rossz helyzetben a települések, csak türelmesen ki kell várni, amíg újra javul a helyzet.

Tovább 2024-01-10

Makói Híradó – 2024.01.09.

- Új járdát és világítást kapott a Hold utcai óvoda - Boldogságóra nagykövetté választották a makói Széll Henriett óvodapedagógust - Rövid hírek - A városok belterületére jönnek be telelni az erdei fülesbaglyok - Életmentő volt a települések számára a Magyar Falu Program

Tovább 2024-01-09

Új járdát és világítást kapott a Hold utcai óvoda

Fogadóórán és az intézmény munkatársaival egyeztetve is felmerült Székely Ildikó választókörzetében, hogy szükség lenne a Hold utcai óvoda belső udvari járdájának kijavítására. A képviselő kérésére az önkormányzat tavaly év végén gondoskodott a munkálatok elvégzéséről, és világítást is szereltek fel.

Tovább 2024-01-09

Boldogságóra nagykövetté választották a makói Széll Henriett óvodapedagógust

Boldogságóra Pedagógus Nagykövet címben részesült a napokban Széll Henriett a Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai székhelyintézményének intézményvezető-helyettese. A kitüntetett immáron 30 éve dolgozik szakmájában és úgy érzi, hogy ez a módszer nagyban segíti az érzelmi intelligencia fejlődését, így a gyermekeknek könnyebben megy a beilleszkedés az óvodai életbe és sokkal magabiztosabbak és kiegyensúlyozottabbak.

Tovább 2024-01-09

A városok belterületére jönnek be telelni az erdei fülesbaglyok

A téli időszakban az erdei fülesbaglyok csapatosan keresik fel a településeket, különösen a belterületeket. Makón is igen szép létszámban tűnnek fel leggyakrabban a József Attila Könyvtár környezetében, de még a város számos pontján is megfigyelhetőek. A madarak hasznosak, mert egyedenként napi három–hat kisrágcsálót is elfogyasztanak.

Tovább 2024-01-09

Életmentő volt a települések számára a Magyar Falu Program

Az elmúlt években nyolc pályázatot adott be Nagyér a Magyar Falu Programban, és mindet meg is nyerte, ezzel hatalmasat lépett előre a település, hangsúlyozta televíziónknak Lőrinc Tibor polgármester. Tavaly egy új piacot adtak át, idén pedig az évtizedek óta várt elektromos hálózatfejlesztés is megvalósul.

Tovább 2024-01-09

Makói Híradó – 2024.01.08.

Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek- metropolita szentelte meg csónakból a Marost Makón Megkezdődött a Hagymatikum új és régi szárnyának összehangolása 60 milliós beruházással kezdődik 2024 Nagylakon Tanulság lehet mindenki számára az Isten pénze színdarab Idén is számítanak a lakosságra a madárszámlálási akcióban

Tovább 2024-01-08

Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek- metropolita szentelte meg csónakból a Marost Makón

Vízkereszt alkalmából Kocsis Fülöp érsek-metropolita Szent Liturgiát mutatott be vasárnap a makói görögkatolikus templomban. Ezt követően közösen vonultak át a Maros partjára, amelyet megszentelt az atya egy csónakból. Az esemény végén a metropolita, Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint Biró István görögkatolikus parókus közösen egy facsemetét ültettek el emlékül.

Tovább 2024-01-08

Tanulság lehet mindenki számára az Isten pénze színdarab

Charles Dickens: Karácsonyi ének című meséjének színpadi átiratát „Az Isten pénze” című musicalt láthatta a közönség a Hagymaházban pénteken. A legendás karácsonyi történetben végig kísérhetjük, hogyan lesz egy goromba öregemberből, kedves és jószándékú.

Tovább 2024-01-08

Idén is számítanak a lakosságra a madárszámlálási akcióban

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Téli madárles címmel második alkalommal hívja az érdeklődőket egy kilenc héten át tartó országos madárszámlálásra. Az akció célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak megfigyelésébe, a védelmüket is segítő „közösségi tudomány” jellegű adatgyűjtésbe.

Tovább 2024-01-08

Megkezdődött a Hagymatikum új és régi szárnyának összehangolása

December 15 ével megkezdődött a Hagymatikum új részlegének műszaki átadása ,melynek január 31 éig kell lezárulnia. Ezt követően még néhány engedélyre köztük a használatba vételire lesz szükség ,majd a próbaüzemet követően várhatóan március végén birtokba vehetik a vendégek a létesítményt. Ahhoz azonban ,hogy a 12 évvel ezelőtt átadott Makovecz építmény és az új szárny egy egész komplexumként működhessen ,néhány karbantartási és javítási munka elvégzése a régi épületben elengedhetetlen.

Tovább 2024-01-08

60 milliós beruházással kezdődik 2024 Nagylakon

Nehézségekkel kezdődött a 2023-as év, de összességében sikeres esztendőt tud maga mögött Nagylak, mondta el televíziónknak Kolozsvári Rozália polgármester. Idén egy nagyobb beruházás már biztosan lesz a településen, a könyvtár épületének korszerűsítése ugyanis hamarosan megkezdődhet.

Tovább 2024-01-08

Makói Híradó – 2024.01.05.

- Új emléktáblát kapott Dr. Tóth Ferenc - A nyári csúcsszezonra hajaz a Hagymatikum látogatottsága - 152 centiméteren tetőzött a Maros - Nehéz, de eredményes évet zárt Csanádpalota - A 2024 –es év madara a kerecsensólyom

Tovább 2024-01-05

Új emléktáblát kapott Dr. Tóth Ferenc

A „legmakaibb makai” egykori szüleházának falán helyeztek el új emléktáblát a Nagycsillag utcában. Itt lakott Dr. Tóth Ferenc nyugalmazott múzeumigazgatónak, aki a város egyik kiemelkedő alakja volt. Az eseményen emlékező beszédet mondott Dr. Zombori István történsz.

Tovább 2024-01-05

Nehéz, de eredményes évet zárt Csanádpalota

2022-ben még időközi önkormányzati választást kellett tartani Csanádpalotán, azóta azonban sok minden változott, tavaly már két nagyberuházás lezárásának is örülhettek az itt élők. A település polgármestere az idei évre optimizmussal tekint, és bízik abban, hogy túl vannak a nehéz időszakon.

Tovább 2024-01-05

A nyári csúcsszezonra hajaz a Hagymatikum látogatottsága

A tavalyi év végéhez képest idén novemberben és decemberben 20 % al többen érkeztek a fürdőbe. A Hagymatikum új részlegének munkálatai nem befolyásolták a látogatószámot, hiszen a vezetés rugalmasan tudta kezelni az ezzel járó feladatokat és a marketing gyümölcse is kezd beérni fogalmazott Gergely Gábor megbízott vezető ottjártunkkor.

Tovább 2024-01-05

A 2024 –es év madara a kerecsensólyom

A kerecsensólyom lett 2024-ben az év madara, amely kontinentális szinten is kiemelkedő természeti értékünk. Az Európai Unióban élő állományának több mint 60%-a Magyarországon fészkel, és világszinten a kárpát-medencei az egyetlen bizonyítottan stabil, enyhén növekvő állománya a fajnak.

Tovább 2024-01-05

152 centiméteren tetőzött a Maros

2023 utolsó napján, 152 centiméteren tetőzött a Maros folyó, azóta pedig folyamatos apadásban van, így nem kell számítani arra, hogy kiléphet a medréből. Árvíz védelemről is csak akkor beszélhetünk ha az árvíz elérne a 400 centimétert.

Tovább 2024-01-05

Makói Híradó – 2024.01.04.

- Ha az elmúlt harminc évre gondol, akkor hála fogalmazódik meg Csikota Józsefben -Több mint ezerfős közönségnek zenélt a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara -Kökény Attila volt az Újévi koncert sztárvendége -Rövid hírek -Hatnapos pihenő is lesz 2024-ben

Tovább 2024-01-04

Több mint ezerfős közönségnek zenélt a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara

Mindig színvonalas a műsor- osztották meg televíziónkkal az Újévi Koncertre várakozó vendégek. Stábunk által megkérdezettek között volt olyan, aki első, második és harmincadik alkalommal vett részt az eseményen, és mindegyikük a legnagyobb örömmel mondta el, hogy családtagja is látható a művészek között.

Tovább 2024-01-04

Hatnapos pihenő is lesz 2024-ben

Már most érdemes előre tervezni, és ezért szemügyre venni, hogyan is alakul 2024 az ünnepnapok terén. Szerencsés évünk lesz ugyanis, számos fontos dátum hétköznapra esik, így lesz részünk három-, négy- és hatnapos pihenőkben is.

Tovább 2024-01-04

Ha az elmúlt harminc évre gondol, akkor hála fogalmazódik meg Csikota Józsefben

A szülői támogatás, tanári kitartás és munka, valamint a gyermekek szorgalma nélkül nem beszélhetnénk sikerekről- osztotta meg televíziónkkal Dr. Csikota József karnagy-igazgató, aki továbbá kiemelte, hogy ha az elmúlt harminc évre gondol, akkor hála fogalmazódik meg benne. A jubileumi esztendő számos fellépést, versenyt és munkát tartogat a Makói Magán Zeneiskola tagjainak.

Tovább 2024-01-04

Kökény Attila volt az Újévi koncert sztárvendége

Kökény Attila Szenes Iván-díjas énekes volt a sztárvendég a 30 éves Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekarának Újévi koncertjén. Az előadó saját dalai mellett feldolgozásokat is énekelt.

Tovább 2024-01-04

Makói Híradó – 2024.01.03.

A 30. jubileumi Újévi Koncertjét adta a Makói Magán Zeneiskola Nyugdíj és béremeléssel, új családtámogatási programmal indul az év Ha új év, akkor fogadalmak, vagy mégsem? Ez történt advent negyedik hétvégéjén December 31-én Makón is sokan átfutottak az újévbe

Tovább 2024-01-03

December 31-én Makón is sokan átfutottak az újévbe

A ködös, enyhén hideg idő sem szegte kedvüket a sportolni vágyóknak, akik a 2023-as év utolsó napján futócipőt húztak és rajthoz álltak a Makovecz téren. Rekordnak is nevezhető, hogy közel 250-en búcsúztak futással az óévtől Makón.

Tovább 2024-01-03

Ez történt advent negyedik hétvégéjén

A makói adventi hétvégén 2023-ban is megtelt a Makovecz tér. Az első vasárnapon Lázár János építési és közlekedési miniszter osztotta meg gondolatait, majd a város egyesületeinek, civil szervezeteinek vezetői mondtak beszédet, az utolsó gyertyát Farkas Éva Erzsébet polgármester és családja, valamint Kondrát Márta református beosztott lelkész gyújtották meg. Műsort adott a Forgatós Táncegyüttes és a Dr. Mihálka György Vegyeskar. Erről láthatnak most összefoglalót.

Tovább 2024-01-03

Nyugdíj és béremeléssel, új családtámogatási programmal indul az év

Elindult a CSOK Plusz, 6 százalékkal növekszik a nyugdíj, 15 százalékkal pedig a minimálbér összege, míg a pedagógusok bére 32 százalékkal emelkedik. Többek között ezek az intézkedések is életbe léptek az év első napjától. Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár kiemelte, a kormány 2024-ben minden eddiginél magasabb összeggel támogatja a családok otthonteremtését.

Tovább 2024-01-03

A 30. jubileumi Újévi Koncertjét adta a Makói Magán Zeneiskola

A jubileumát ünneplő Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekarának Újévi koncertje nyitotta meg a 2024-es évet Makón. Farkas Éva Erzsébet polgármester mondott beszédet, amelyben kiemelte a város sikerének titkát. Az eseményen köszöntötték, a 30 éves jubiláló zenészeket.

Tovább 2024-01-03

Ha új év, akkor fogadalmak, vagy mégsem?

A szilveszteri és újévi időszakhoz számos babona, hagyomány kapcsolódik. Az év utolsó napján különféle fogadalmakat is szoktunk tenni, amelyek többek között a sporthoz, az egészségesebb élethez és a különféle káros szenvedélyek leszokásáról szoktak szólni. Stábunk a Szilveszteri futás és az Újévi koncert alkalmával kíváncsiak voltunk arra, hogy tesznek-e fogadalmat a makóiak.

Tovább 2024-01-03

Makói Híradó – 2023.12.22.

- Új tűzoltóautó szolgálja a makóiakat és a kistérséget - Advent negyedik hétvégéjén, szombaton lesz gyertyagyújtás - Filmcsillagok érkeznek szilveszterkor a Hagymatikum fürdőbe - Rövid Hírek - December 31-én még ne rakjuk el a futócipőinket

Tovább 2023-12-22

December 31-én még ne rakjuk el a futócipőinket

December 31-én 10 órától várnak minden sportolni vágyót a Makovecz térre az év utolsó rendezvényére a Szilveszteri futásra. A célba érkezők között ajándékokat sorsolnak majd ki.

Tovább 2023-12-22

Filmcsillagok érkeznek szilveszterkor a Hagymatikum fürdőbe

A Hagymatikum az év utolsó napjára ,fergeteges partival készül,amely a Filmcsillagok világának hangulatát idézi meg.A szilveszter a gyógyfürdő legkiemeltebb és leglátogatottabb rendezvénye az évben tudtuk meg Gergely Gábor divizióvezető helyettestől.,aki további részleteket is elárult.

Tovább 2023-12-22

Makói Híradó 2023.12.21.

Elkészült a csanádpalotai művelődési ház felújítása Utolsó ünnepi társalgónkkal jelentkezünk az idei évben Karácsonyi gyermek rajzok díszítik a Hagymaház auláját Egyéni csúcsokat döntöttek az erőemelők 2023-ban

Tovább 2023-12-21

Ünnepi Társalgónkban a Bartha család

Ünnepi Társalgónkban a Bartha család örömmel mesélt azokról a szokásokról, hagyományokról, amelyet a gyerekekkel együtt őriznek. Németh Kira Gabriella zenészt közelebbről is megismerhetjük, valamint meghitt dallamok csendülnek fel hegedűjátékának köszönhetően.

Tovább 2023-12-21

Elkészült a csanádpalotai művelődési ház felújítása

Évek óta vártak arra a csanádpalotaiak, hogy a település 50 éves művelődési háza egy komoly felújításon essen át, ez mostanra végre megvalósult. A mintegy 300 millió forint értékű beruházás során az épület az eddig kihasználatlan részein több új funkciót is kap. A takarítási és berendezési munkálatok után várhatóan január közepén vehetik majd birtokba a lakosok.

Tovább 2023-12-21

Karácsonyi gyermek rajzok díszítik a Hagymaház auláját

„Az eddigi legszebb…” címmel nyílt kiállítás a Hagymaház aulájában a makói és térségi gyermekek által készített pályaművekből. Idén is az ünnepkör volt a téma, amelyre szebbnél szebb alkotások születtek. A legjobbak értékes ajándékcsomaggal térhettek haza az eredményhirdetést követően.

Tovább 2023-12-21

Egyéni csúcsokat döntöttek az erőemelők 2023-ban

Egyéni csúcsokat és profi kategóriás versenyzői kártyákat hozott a 2023-as év a MR Power Sportegyesület tagjainak, akik a vártál több megmérettetésen tudták képviselni magukat. Háromszáz kiló fölötti súlyokat mozgattak meg az erőemelők hazai és külföldi színtéren.

Tovább 2023-12-21

Makói Híradó – 2023.12.20.

Újabb, több mint 100 család kapott Angyalsóhaj adományt 155 millió forint támogatást osztott ki Makó az év végén Rászorulóknak adományoztak a Návay-ban Ünnepi koncertet adott a Hagymaházban a Maros-parti Deák Big Band és Mágori Edó A Makó Budo Klub legjobbjait díjazták

Tovább 2023-12-20

155 millió forint támogatást osztott ki Makó az év végén

Többek között a 65 év felettieknek, az újszülötteknek, és civil szervezeteknek is tudott segítséget nyújtani az önkormányzat az elmúlt hónapokban. Az erre fordítható összegeket év elején még céltartalékba kellett helyezni, de a város költségvetésének jó helyzete lehetővé tette, hogy idén se maradjanak el ezek az önként vállalt támogatások.

Tovább 2023-12-20

Rászorulóknak adományoztak a Návay-ban

Mintegy 15 családnak tudja szebbé tenni a karácsonyát a térségben a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény abból az adományból, amelyet a Návay Lajos Technikum és Kollégium diákjai ajánlottak fel számukra. Az összeállított csomagokat a szociális intézmény munkatársai ezen a héten juttatják el az érintetteknek.

Tovább 2023-12-20

Ünnepi koncertet adott a Hagymaházban a Maros-parti Deák Big Band és Mágori Edó

Első önálló karácsonyi koncertjével örvendeztette meg a zene szerelmeseit a Maros-parti Deák Big Band. Az igazán hangulatos ünnepi koncerthez Mágori Edó énekes is csatlakozott. A rendezvénynek a Hagymaház adott otthon.

Tovább 2023-12-20

Újabb, több mint 100 család kapott Angyalsóhaj adományt

Ma újabb csomagokkal segített az Angyalsóhaj Alapítvány. Több mint 100 makói családnak adományozott a szervezet, ezúttal a makói állami és egyházi oktatási intézmények rászoruló diákjainak adták át az ajándékokat.

Tovább 2023-12-20

Új tűzoltóautó szolgálja a makóiakat és a kistérséget

37 darab új tűzoltóautót, hivatalos nevükön tűzoltó gépjárműfecskendőt kaptak a parancsnokságok az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól egy európai uniós projektnek köszönhetően, melyből egy a makóiakhoz került. A modern mentési eszköz különlegessége, hogy a jármű elejét egy speciális avaroltó felszereléssel látták el.

Tovább 2023-12-22

A Makó Budo Klub legjobbjait díjazták

Évzáró gála keretében díjazta a szakosztályok legjobbjait a Makó Budo Klub. Az esemény arra is jó alkalom volt, hogy összegezzék a 2023- as évet és a jövőbe tekintsenek. A díjakat Kis Máté profi ökölvívótól vehették át a sportolók.

Tovább 2023-12-20

Makói Híradó – 2023.12.19.

Állatvédő egyesületnek gyűjtöttek a Návay-s diákok A makói Givaudan növelni tudta a gyártátási mennyiségét az előző évhez képest 35 éve a zene szolgálatában – születésnapot ünnepelt a Dr. Mihálka György Vegyeskar Bejglik sültek az InfoPontban Igen sikeres évet tudhat maga mögött a Makói Király Team Kick- Box Akadémia

Tovább 2023-12-19

Állatvédő egyesületnek gyűjtöttek a Návay-s diákok

Több mint 10 éve hagyomány a Návay Lajos Technikum és Kollégium diákjai körében, hogy advent időszakában adománygyűjtést szerveznek. Az intézményből ma indították útjára az Igéző Állatvédő Egyesületnek szánt felajánlásokat.

Tovább 2023-12-19

35 éve a zene szolgálatában – születésnapot ünnepelt a Dr. Mihálka György Vegyeskar

A hagyományos karácsonyi kóruskoncert az idén még ünnepibb volt a Dr. Mihálka György Vegyeskar számára, ugyanis 35 évvel ezelőtt alakult meg az együttes. A Szent István király Plébániatemplom teljesen megtelt a zenekedvelő közönséggel. Az eseményen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester, aki beszédében kiemelte: az ének szövetség az ég és föld között.

Tovább 2023-12-19

Bejglik sültek az InfoPontban

Aranybarna, fényes, mákos és diós bejglik sültek az InfoPontban, ahol a Kugler Bisztro cukrászai osztottak meg néhány praktikát a karácsonyi desszert elkészítéséhez. A workshopon arra is fény derült, mit csináljunk, hogy sütés közben ne repedezzenek ki a töltelékes finomságok.

Tovább 2023-12-19

Igen sikeres évet tudhat maga mögött a Makói Király Team Kick- Box Akadémia

Az idei évben összesen 100 éremmel, 47 arannyal, 27 ezüsttel és 26 bronzzal gyarapodott a Makói Király Team Kick- Box Akadémia. Az egyesület szombaton este tartotta évzáró rendezvényét, amelyen elismerő okleveleket és vándorkupákat osztottak ki. A Best of Girls címet idén Sütő Barbara nyerte el, míg Best of Boys Tóth Márk lett.

Tovább 2023-12-19

A makói Givaudan növelni tudta a gyártátási mennyiségét az előző évhez képest

A nehézségek ellenére a makói gyár kiemelkedően teljesített a Givaudan nemzetközi munkamegosztásában- osztotta meg televíziónkkal Karkas Mihály. Az ügyvezető továbbá kitért arra is, hogy egy új gyártástechnológiát is telepítettek, amelyet már be is üzemeltek.

Tovább 2023-12-19

Az öröm lángját lobbantották fel vasárnap a Makovecz téren

Pálfai Zoltán plébános, Csikota József karnagy, és Dr. Bakos Tamás aljegyző gyújtották meg a harmadik gyertyát Makó adventi koszorúján. A Makói Magán Zeneiskola vezetője ünnepi köszöntőjében azt kérte a programokra kilátogatóktól, hogy a mostani szeretetteljes környezetet őrizzük meg a következő év teljes egészére.

Tovább 2023-12-18

Makói Híradó – 2023.12.18.

- Az öröm lángját lobbantották fel vasárnap a Makovecz téren - Idén is segíti a halmozottan hátrányos helyzetűeket a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány - Az idén is nagy szeretetben telt a Szépkorúak Nyugdíjas Klubjának karácsonyi ünnepe - 20 év után is maiak az Ismerős Arcok dalszövegei - Megjelent a Marosvidék Baráti Társaság idei, utolsó kiadványa

Tovább 2023-12-18

Az idén is nagy szeretetben telt a Szépkorúak Nyugdíjas Klubjának karácsonyi ünnepe

A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja idén is megtartotta a hagyományos karácsonyi rendezvényét. A jeles eseményre ellátogatott Farkas Éva Erzsébet polgármester és dr. Hadik György önkormányzati képviselő is.

Tovább 2023-12-18

20 év után is maiak az Ismerős Arcok dalszövegei

20 évvel ezelőtt jelent meg az Ismerős Arcok együttes első lemeze. Javarészt ennek az albumnak a repertoárjából játszottak a közönségnek a Hagymaházban pénteken. A jövő év is szintén egy évfordulóról fog szólni, ugyanis 25. jubileumát ünnepli majd a zenekar nagyszabású koncertekkel.

Tovább 2023-12-18

Idén is segíti a halmozottan hátrányos helyzetűeket a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány

Makói vállalkozások nagylelkű felajánlásának köszönhetően közel 1 millió forint pénz és tárgyi adományt gyűlt össze, amellyel a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány a legrászorulóbb családok gyermekeit támogatja. Az érintettek egy részének vasárnap Farkas Éva Erzsébet polgármester, és Kincses Tímea, az alapítvány kuratóriumi tagja adta át az ajándékcsomagokat.

Tovább 2023-12-18

Megjelent a Marosvidék Baráti Társaság idei, utolsó kiadványa

A József Attila Városi Könyvtárban mutatták be a Marosvidék folyóirat legújabb számát, melyben számos témában olvashatunk cikkeket. Az eseményen a karácsony estéjét is megidézték egy asztallal, melyen helyet kaptak azok a varázslási módok, amivel a következő évre egészséget és gazdagságot jósoltak az eleink.

Tovább 2023-12-18

Idén is segíti tűzifával a rászorulókat a Givaudan Hungary Kft.

A Makó Város Fejlődéséért Közalapítványon keresztül 87 családnak jut 5-5 mázsa tűzifa abból a nagylelkű felajánlásból, amelyet a Givaudan Hungary Kft. juttatott el a civil szervezetnek. A kiszállításokat a napokban elvégzik, az első két családnak közösen adta át az adományt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Karkas Mihály ügyvezető igazgató.

Tovább 2023-12-15

Makói Híradó 2023.12.15.

Megkezdődött a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének műszaki átadása Idén is segíti tűzifával a rászorulókat a Givaudan Hungary Kft. Rászorulóknak segít a Heti betevő Egyesület Barcsay Jenő festménye bekerült az állandó kiállításba A harmadik adventi hétvége is számos eseményt kínál

Tovább 2023-12-15

Makói Híradó 2023.12.14.

Megkezdődött az Angyalsóhaj Alapítvány adventi adomány csomagjainak a kiosztása Rendelkezésre állnak a források az agráriumban Lélekemelő karácsonyi koncertet adott a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Karácsonyi családi hagyományokról és gyermek zenéről is szó lesz az ünnepi Társalgóban

Tovább 2023-12-14

A harmadik adventi hétvége is számos eseményt kínál

A harmadik adventi hétvége számos eseményt kínál a kikapcsolódni vágyóknak Makón. Szombaton a lelkes sütni vágyók bejglit készíthetnek, de a zene szerelmeseire koncertek közül válogathatnak. Vasárnap pedig az ünnepi gyertyagyújtásra kerítenek sort.

Tovább 2023-12-15

Barcsay Jenő festménye bekerült az állandó kiállításba

A József Attila Városi Múzeum állandó kiállítását díszíti Barcsay Jenő: Kékegű táj című festménye, melyet még az 1920-as években Makón festett a művész. Ekkor Espersit János meghívására érkezett a Maros-parti városba további növendékekkel.

Tovább 2023-12-15

Rászorulóknak segít a Heti betevő Egyesület

Kilenc évvel ezelőtt alakult meg Makón a Heti Betevő, amely egy baráti társaságból nőtte ki magát egyesületté. A Maros-parti városban kéthetente osztanak meleg ételt, süteményt és gyümölcsöt is, és folyamatos akciókkal gyűjtenek a rászorulóknak.

Tovább 2023-12-15

Megkezdődött az Angyalsóhaj Alapítvány adventi adomány csomagjainak a kiosztása

Az Angyalsóhaj Alapítvány ma megkezdte kiosztani az élelmiszer és játék, illetve ajándékcsomagokat. A gyűjtő akciók során számos adomány és összesen 2 millió forint gyűlt össze- emelte ki Farkas Éva Erzsébet az alapítvány fővédnöke, aki továbbá köszönetét is kifejezte azon személyek felé, akik segítették a nemes ügyet. Idén is több száz rászoruló család karácsonyát tudják így még meghittebbé és szebbé varázsolni.

Tovább 2023-12-14

Lélekemelő karácsonyi koncertet adott a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola több mint 100 tehetséges növendékei és tanárai egy lélekemelő karácsonyi műsorral készültek a nagyközönségnek. A tegnapi rendezvényen megosztotta ünnepi gondolatait Farkas Éva Erzsébet polgármester. A kétnapos koncertnek a Hagymaház ad otthont.

Tovább 2023-12-14

Megkezdődött a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének műszaki átadása

A végéhez közelednek Makó legnagyobb, folyamatban lévő beruházásának munkálatai, 95 százalék felett van a fürdőfejlesztés készenléti állapota tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet polgármester a testületi ülésen. A város három ütemben, összesen mintegy 11 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Makó turisztikai jövőjét meghatározó bővítésre.

Tovább 2023-12-14

Karácsonyi családi hagyományokról és gyermek zenéről is szó lesz az ünnepi Társalgóban

Ünnepi Társalgónk vendége Pintér Károly órásmester és felesége, akik megosztják, milyen karácsonyi hagyományokat ápolnak. Továbbá megismerhetik a frissen alakult Palinta Duót is, akik saját gyermek zenészeket írnak és játszanak. A magazinunkat színesítik az adventi eseményekről készült bejátszások.

Tovább 2023-12-14

Makói Híradó – 2023.12.13.

- Első körben 28 elbocsátott Continental dolgozót támogat Makó - Ünnepi közgyűlését tartotta az Ipartestületek Országos Szövetségének makói szervezete - A makóiak közelebbről is megismerhették Vashegyi Györgyöt egy beszélgetés keretében - Idén is sort kerítettek a JAG-ban az őszművészeti Gimi estre - Luca pogácsát sütöttek a múzeumban

Tovább 2023-12-14

Első körben 28 elbocsátott Continental dolgozót támogat Makó

Eddig mintegy 50 fő jelentkezett a makói önkormányzat felhívására, amelyben azoknak a munkavállalóknak a jelentkezését várták, akik a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.-nél nemrég bejelentett újabb komoly létszámleépítésnek estek áldozatul. A városvezetéshez forduló korábbi alkalmazottak nagyobb részének kérelméről már a mai testületi ülésen megszületett a döntés, és arról is határozott a grémium, hogy meghosszabbítják a felhívást.

Tovább 2023-12-13

Ünnepi közgyűlését tartotta az Ipartestületek Országos Szövetségének makói szervezete

Az Ipartestületek Országos Szövetségének makói szervezete ünnepi közgyűlést tartott a hétvégén. Kiosztásra került az Aranykoszorús Mester kitüntető cím, amelyet Zentai István magánvállalkozó vehetett át. Arany gyűrűt kapott Lengyelné Szűcs Erzsébet, aki 50 éve kisipari- vállalkozó. Farkas Éva Erzsébet polgármester emléklapot és ajándékcsomagot nyújtott át Puszta Sándornak, a sokrétű vállalkozói tevékenységéért.

Tovább 2023-12-13

Idén is sort kerítettek a JAG-ban az őszművészeti Gimi estre

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került a "Gimi est" a József Attila Gimnáziumban, ahol az iskola diákjai zenés, verses produkciókkal készültek. Elismerésben részesültek az Erdei Etelka Természettudományi verseny díjazottjai. Az est folyamán Pedagógus emlékérmet vehettek át Marosváriné Deák Zsuzsanna valamint Medveyné Nagy Csilla tanárnők.

Tovább 2023-12-13

Luca pogácsát sütöttek a múzeumba

Ma van Luca napja, amihez a leggazdagabb szokások és hagyományok kapcsolódnak. Tele van tilalmakkal, jóslásokkal, amelyek a következő esztendőre vannak befolyással. A József Attila Városi Múzeumban kézműves családi délelőttön tudhattak meg többet a gyerekek és szüleik a jeles eseményről.

Tovább 2023-12-13

A makóiak közelebbről is megismerhették Vashegyi Györgyöt egy beszélgetés keretében

Egy művészeti ágnak a belső törvényszerűségeit egy olyan művész tudja elmagyarázni leginkább a közönség számára, aki érti azt - vallja Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmester. A vendégfellépő a legnagyobb szeretettel mesél a közönségnek az adott darabról és zeneszerzőről. A makói koncert előtt a közönség egy része egy beszélgetésnek lehetett a részese, ahol megismerhette a művész életét és hitvallását.

Tovább 2023-12-13

Makói Híradó – 2023.12.12.

Megrongálták a makói Betlehemet A Honvéd városrészben zajló fejlesztések mindegyike lezárult Közös programokat tervez a makói önkormányzat a Marosmenti Vállalkozók Szövetségével 2024-ben 100 jubilálót köszöntöttek a Givaudan Karácsonyi bálján Mintegy 300 gyermek lépett fel a VargaBalett előadásán

Tovább 2023-12-12

100 jubilálót köszöntöttek a Givaudan Karácsonyi bálján

A Givaudan vezetősége jutalomban részesítette azt a 100 dolgozót, akik már 5 és 10 éve dolgoznak a cégnél. Az este folyamán további elismerések is gazdára találtak, ilyen volt többek között „Az év dolgozója” és a „Közösségért-díj” is.

Tovább 2023-12-12

Megrongálták a makói Betlehemet

A hétvégén több helyen is rongálások történtek a városban, aminek legnagyobb áldozata a főtéren felállított Betlehem volt. Nem kegyelmeztek a Szent családnak, a porcelánból készült Kis Jézus fejét is letörték.Az illetékesek megtették a feljelentést a Makói Rendőrkapitányságon.

Tovább 2023-12-12

Rendelkezésre állnak a források az agráriumban

Az agrárium területén sikeresen lezajlottak az Európai Uniós tárgyalások, a források megérkeztek, ám a rendszer túlzottan bürokratikus, ezért egységes tanácsadó hálózat segíti a termelőket, mondta el televíziónknak a MAGOSZ elnöke. Jakab Istvánt arról is kérdeztük, milyen hatással lehet a magyar mezőgazdaságra, ha Ukrajna jelenlegi helyzetében kezdődnek meg az Európai Uniós csatlakozási tárgyalások.

Tovább 2023-12-12

Közös programokat tervez a makói önkormányzat a Marosmenti Vállalkozók Szövetségével 2024-ben

Borvacsorával egybekötött évértékelőt tartott pénteken a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége, ahol Kozák Erika elnök elmondta: jövőre fennállásuk 25. évfordulóját fogják ünnepelni. Az esemény részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kőkuti Attila a Csongrád- Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Tovább 2023-12-12

Mintegy 300 gyermek lépett fel a VargaBalett előadásán

Nagyszabású előadásnak adott otthont vasárnap a Hagymaház. A VargaBalett növendékeinek karácsonyi műsorában egy kislány álma elevenedett fel, ötvözve a mesét és a táncművészetet.

Tovább 2023-12-12

A Honvéd városrészben zajló fejlesztések mindegyike lezárult

A Honvéd városrészi központ építése és megújítása program kezdeményezője Sánta Sándor volt,aki már nem érhette meg, hogy a projekt lezáruljon. Varga Ferenc magazinunkban nagyban méltatta a képviselő munkásságát akinek a nevét viseli az a közösségi ház, melyet nemrégiben adtak át. 7 hírénkben a beruházás több eleméről is szó esett valamint arról, hogy milyen feladatok vannak még a körzetben.

Tovább 2023-12-12

Makói Híradó 2023.12.11.

Osztják az ingyenes LED-csere program fényforrásait Életre kelt az Atlantiszi világ a Hagymatikumban 30 éves a Duocor Ipari Bt. Advent második vasárnapján is rengeteg program várta a makóiakat Adventi ünnepi hangversenyt adott Makón a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar

Tovább 2023-12-11

Advent második vasárnapján is rengeteg program várta a makóiakat

Farkas Éva Erzsébet polgármester, Molnár Viktor, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnökségi tagja, és Stefán Zoltán református lelkész gyújtotta meg a második gyertyát a város adventi koszorúján. A Makovecz téren a Mikulás is meglátogatta a gyerekeket.

Tovább 2023-12-11

Osztják az ingyenes LED-csere program fényforrásait

Ősszel hirdette meg Makó Város Önkormányzata, hogy a környezettudatosság és az energiatakarékosság jegyében LED-csere programot vehetnek igénybe a háztartások. A pályázatra több mint 600 jelentkezés érkezett, mindenki pozitív elbírálásban részesült. A program nagy sikerére tekintettel az Önkormányzat jövő év elején is szeretné folytatni,

Tovább 2023-12-11

Életre kelt az Atlantiszi világ a Hagymatikumban

December 15 én megkezdődik a Hagymatikum új részlegének műszaki átadása. A procedúra 1 hónapot vesz majd igénybe és ha mindent rendben találnak az ellenőrök, akkor a komplexum márciusban megnyithatja kapuit. Ottjártunkkor megcsodálhattuk a Makovecz Imre által megálmodott Atlantiszi világ életre kelését is.

Tovább 2023-12-11

Adventi ünnepi hangversenyt adott Makón a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar

Ünnepi hangversennyel örvendeztette meg a makóiakat a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, amelyet Vashegyi György Liszt Ferenc - díjas karmester vezényelt. Köszöntőt mondott dr. Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Az este folyamán Bach és Buxtehude művek csendültek fel a Hagymaházban.

Tovább 2023-12-11

30 éves a Duocor Ipari Bt.

Év végéhez közeledve megtartotta hagyományos karácsonyi bálját a Duocor Ipari Bt. ahol ezúttal nem csak jubiláló dolgozókat köszöntötték, de megünnepelték a bútoripari cég fennállásánál 30. évfordulóját. Gábor Zoltán ügyvezető összegezte minden eddiginél több volt az idei évben a megrendelésük és újabb beruházással készülnek a jövő évben.

Tovább 2023-12-11

Makói Híradó – 2023.12.08.

- A magyarok merik magukat kereszténynek vallani - 10 új interaktív, okos táblával és iskolabútorokkal bővült a Keri - Gájer Bálint énekelt az időseknek karácsony alkalmából - Kegyeleti helyet alakíttatna ki Czirbus Gábor a Maros parton - Ha a békére akarunk törekedni, akkor először magunkban kell megteremteni azt

Tovább 2023-12-08

10 új interaktív, okos táblával és iskolabútorokkal bővült a Keri

10 új interaktív, okos táblát és iskolabútorokat adott át csütörtökön a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója Kincses Tímea és Hegedűs Zoltán kancellár a HSZC Návay Lajos Technikum és Kollégium számára. A cél az, hogy megkönnyítsék a diákoknak a digitális oktatást, illetve annak XXI. századi modern környezetben történő megvalósulását.

Tovább 2023-12-08

Gájer Bálint énekelt az időseknek karácsony alkalmából

Gájer Bálint énekelt a makói szépkorúaknak az Idősek karácsonya rendezvényen. A sztárvendég igazi ünnepi hangulatot varázsolt a Hagymaházban. A közönséget Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte.

Tovább 2023-12-08

A magyarok merik magukat kereszténynek vallani

„Egyház és állam – a kereszténydemokrácia felelőssége” -erre keresték a választ a csütörtökön este a Korona Konferencia Központ Kulturális Szalonban. Makó a 15. állomása volt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Kereszténydemokrata Néppárt közös országos programsorozatának, a KÉSZ-fórumnak.

Tovább 2023-12-08

Kegyeleti helyet alakíttatna ki Czirbus Gábor a Maros parton

Egy önálló képviselői indítványt nyújtott be Makó Város Önkormányzatához Czirbus Gábor, arra vonatkozóan, hogy a Báló ligetben, a Maros-partján készüljön el egy olyan kegyeleti hely, ahol méltóképpen emlékezhetünk elhunyt szeretteinkre. A helyszínt stábunk is felkereste a képviselővel.

Tovább 2023-12-08

Ha a békére akarunk törekedni, akkor először magunkban kell megteremteni azt.

Ha a békére akarunk törekedni, akkor először magunkban kell megteremteni azt- osztotta meg gondolatait Pálfai Zoltán. A római katolikus plébános továbbá beszámolt a december 24-ei és 25-ei ünnepi misékről is televíziónknak.

Tovább 2023-12-08

Makói Híradó – 2023.12.07.

- A kivitelezőnek december 15 ig át kell adnia a Hagymatikum új részlegét - Hamarosan Gáspár Sándor is végez a vásárlási utalványok osztásával - Új vármegyei rekord született a Magyarok Kenyere Programban - Teli puttonnyal érkezett a Roma Nemzetiségi Önkormányzat mikulása - Újra indul a Givaudan Téli Focikupa VTV Makoi

Tovább 2023-12-07

Hamarosan Gáspár Sándor is végez a vásárlási utalványok osztásával

Az utalványok átadása arra is jó alkalom, hogy megosszák a lakosok problémáikat és észrevételeiket – mondta el televíziónknak Gáspár Sándor. A 8. számú választókörzetben több mint hétszáz olyan időst kell felkeresnie, akik jogosultak Makó Város Önkormányzatának 15.000 forint értékű vásárlási utalványára.

Tovább 2023-12-07

Új vármegyei rekord született a Magyarok Kenyere Programban

Maroslelén adták át szerdán a Magyarok Kenyere Program vármegyei támogatott szervezeteinek az adományokról szóló oklevelet. Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági kamara vármegyei elnöke a rendezvényen hangsúlyozta, idén minden eddiginél több búzát sikerült összegyűjteni.

Tovább 2023-12-07

A kivitelezőnek december 15 ig át kell adnia a Hagymatikum új részlegét

Néhány napon belül megkezdődik a Hagymatikum új részlegének műszaki átadása.Ott jártunkkor minden fronton dolgoztak a kivitelezők ,hiszen már csak az utolsó simítások vannak hátra. A galérián az Atlantiszi világ is életre kelt.

Tovább 2023-12-07

Teli puttonnyal érkezett a Roma Nemzetiségi Önkormányzat mikulása

A Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat évről évre megrendezi Mikulás napi rendezvényét. Ezúttal a Harami együttes szórakoztatta a legkisebbeket a Dr. Sánta Sándor Közösségi házban. Az eseményen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester és Varga Ferenc alpolgármester, önkormányzati képviselő.

Tovább 2023-12-07

Makói Híradó – 2023.12.06.

Idén is meglátogatta a makói óvodásokat a Mikulás A Makó- Rákoson tartott meghitt családias ünnepre a Mikulás is ellátogatott 170 csomagot hozott a Mikulás a Marosmenti Idősek Otthonába Adventi ünnepkör az óvodánkban és iskolákban Ünnepi Társalgóval jelentkezik televíziónk az elkövetkezendő három hét

Tovább 2023-12-06

Újra indul a Givaudan Téli Focikupa

Várják azon csapatok jelentkezését, akik szeretnék összemérni tudásukat a pályán a Givaudan Téli Focikupán. Nyílt, 35 és 45 év fölötti kategóriákban lehet nevezni. A küzdelmek várhatóan Január 13-án kezdődnek. A részletekről Kovács Gábor sportszervező számolt be.

Tovább 2023-12-06

Adventi ünnepkör az óvodánkban és iskolákban

A karácsonyvárás hangulata járja át a december napjait az óvodánkban és az iskolákban. A gyerekek történeteken, énekeken keresztül ismerik meg a Mikulást és a kis Jézus születését. A foglalkozások során pedig ünnepi díszeket készítenek a kicsik.

Tovább 2023-12-06

Ünnepi Társalgóval jelentkezik televíziónk az elkövetkezendő három hétben

Ünnepi Társalgóval jelentkezünk az elkövetkezendő három hétben. A Grand Hotel Glorius ad otthont a magazinunknak. Az első műsorunkban a Csikota család osztja meg hagyományait és arról is szó lesz, hogy a Gerizdesi Nyugdíjas Klub milyen tevékenységet végez a legnagyobb lelkesedéssel. Természetesen meghitt zenék és bejátszások is színesítik az adást.

Tovább 2023-12-06

A Makó- Rákoson tartott meghitt családias ünnepre a Mikulás is ellátogatott

A Mikulás Makó-Rákosra is ellátogatott kedden este. A külterületen élőket a szikszais diákok ünnepi műsora lepte meg. Farkas Éva Erzsébet polgármester és Mágori András József a településrész képviselője is köszöntötte a vendégeket. A kicsik és nagyok bőséges ajándékozásban részesültek.

Tovább 2023-12-06

170 csomagot hozott a Mikulás a Marosmenti Idősek Otthonába

Hatalmas örömmel fogadták ma a Marosmenti Idősek Otthonában a piros ruhás, nagyszakállút, aki mindenkinek hozott ajándékot. A meglepetés Kisbodri Gábor makói vállalkozó felajánlásának jóvoltából jöhetett létre, aki 170 csomaggal tette szebbé a szépkorúak és a szociális intézményben dolgozók napját.

Tovább 2023-12-06

Makói Híradó – 2023.12.05.

Adventi műsor a JUGYU-ban Az adventi időszakban a lelki elmélyülésre is szakítsunk időt Ismét hangszerekkel ismerkedhettek a legkisebbek a Makói Általános Iskolában Kulinária a Hagymatikumban A Duocor idei Mikulás futball teremtornájára, meghívást kapott a Givaudan

Tovább 2023-12-05

Adventi műsor a JUGYU-ban

A Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában hétfőn meggyújtották a hit lángját. Régi szokás, hogy Adventbe lépve az intézmény saját koszorút készít, és ünnepélyes keretek között lobbantják lángra a lila és rózsaszínű gyertyákat.

Tovább 2023-12-05

Kulinária a Hagymatikumban

Gasztrohétvégét tartottak a Hagymatikumban. A zenei csemege mellett, étel és ital különlegességek várták a fürdőzőket péntektől vasárnapig. Az ízletes Pacal leves után jól eshetett egy gyümölcs sör a vendégeknek.

Tovább 2023-12-05

A Duocor idei Mikulás futball teremtornájára, meghívást kapott a Givaudan

Ismét megrendezte a Duocor Ipari Bt. az üzemek közötti Mikulás futball teremtornát. Az idei baráti rangadóra a Givaudan, egy csapattal érkezett. A jó hangulatú eseménynek a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola tornaterme adott otthont.

Tovább 2023-12-05

Ismét hangszerekkel ismerkedhettek a legkisebbek a Makói Általános Iskolában

Évek óta hagyomány, hogy Hangszersimogató rendezvényt szervez a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, hogy minél több gyermek megismerhesse a zenélés és zenehallgatás csodálatos világát. A szombati rendezvényre a Mikulás is ellátogatott.

Tovább 2023-12-05

Vasárnap kezdetét veszi az adventi időszak

Advent időszakába lépünk, amely az előkészület, a várakozás és a reménykedés ideje. Az elkövetkezendő négy hét remek alkalom arra, hogy elcsendesüljünk és lélekben is felkészüljünk a megváltó, Jézus születésére.

Tovább 2023-12-05

Makói Híradó – 2023.12.04.

Felgyulladt az első gyertya Makó adventi koszorúján is Új testvértelepülése lett Makónak Adventi koncertet adott a PerLaMusica vonósegyüttes, valamint a Maros Quintet Lelkinapot tartottak a Szignumban Az úszók már megkapták a Mikulás ajándékát

Tovább 2023-12-04

Felgyulladt az első gyertya Makó adventi koszorúján is

A Korondi Fúvószenekar, a Makói Magán Zeneiskola növendékei, valamint a Maros Táncegyüttes Pántlika csoportja lépett fel a Makói Advent első vasárnapjának programján. A gyertyagyújtáson részt vett Lázár János építési és közlekedési miniszter, térségünk országgyűlési képviselője is, aki köszöntőjében kiemelte, a legtöbb, amit ma kívánhatunk az, hogy legyen újra béke és biztonság a világban.

Tovább 2023-12-04

Az úszók már megkapták a Mikulás ajándékát

A keményen edzések mellett olykor kijár a vidám és jó hangulatú foglalkozás is. A Makó Úszó Klubnál gondolva arra, hogy hamarosan érkezik a Mikulás, ezért különleges feladatokkal várták a gyerekeket pénteken. Természetesen az ajándék sem maradhatott el.

Tovább 2023-12-04

Lelkinapot tartottak a Szignumban

Lelkinappal vette kezdetét az Advent a Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskolában. Szombaton az intézményben készítették el a koszorúikat a gyerekek és gyújtották meg a lila színű gyertyát. A rendezvény a belvárosi templomban közös szentmisével zárult.

Tovább 2023-12-04

Adventi koncertet adott a PerLaMusica vonósegyüttes, valamint a Maros Quintet

Advent első hétvégéjén ünnepi koncertet adott a PerLaMusica vonósegyüttes és a Maros Quintet. Az esemény fényét emelte a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Varga Balett Táncműhely növendékeinek produkciója. Bíró Anita művészeti vezető idén is egy különleges és hangulatos műsorral ajándékozta meg a jelenlévőket.

Tovább 2023-12-04

Makói Híradó – 2023.12.01.

- Jogszabályokat is változtathat a kormány a Continental miatt - 30 millió forintot osztott szét a civil és sportegyesületek között Makó önkormányzata - Ünnepi díszbe öltözött Makó - Vasárnap kezdetét veszi az adventi időszak - Makón adta át díjait a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország

Tovább 2023-12-01

Ünnepi díszbe öltözött Makó

A korábbi évekhez képest programokban és díszkivilágításban többet tud nyújtani a város az adventi időszakban az itt élőknek és ide látogatóknak. Ennek részleteiről sajtótájékoztatón számolt be az önkormányzat. A vasárnapi első adventi meggyújtásán részt vesz térségünk országgyűlési képviselője, Lázár János miniszter is.

Tovább 2023-12-01

30 millió forintot osztott szét a civil és sportegyesületek között Makó önkormányzata

A csütörtöki napon aláírásra kerültek a helyi szervezetek és egyesületek valamint Makó Város Önkormányzat közti támogatói szerződések. Farkas Éva Erzsébet elmondta az idei évben 44 pályázatot fogadtak el és 30 millió forint értékben járultak hozzá a makói klubok működéséhez.

Tovább 2023-12-01

Makón adta át díjait a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország

Hagyomány, hogy az év végéhez közeledve a hazai aikido legrangosabb díját ünnepélyes keretek között adják át. Az idén Makón, a Grand Hotel Gloriusban tartotta meg eseményét a Nemzeti Aikido Szövetség - Magyarország és a Magyar Aikido Sportért Alapítvány. A rendezvényen részt vett Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes cselgáncsozó is.

Tovább 2023-12-01

Jogszabályokat is változtathat a kormány a Continental miatt

Ha van magyar munkaerő, akkor az álláshelyeket hazai munkavállalókkal kell feltölteni, hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Gulyás Gergely a Continental makói üzemével kapcsolatban kiemelte, ezt az ügyet ki kell vizsgálnia a munkafelügyeletnek, ám ha bebizonyosodnak a vádak, az okot adhat az állam beavatkozására.

Tovább 2023-12-01

Vasárnap kezdetét veszi az adventi időszak

Advent időszakába lépünk, amely az előkészület, a várakozás és a reménykedés ideje. Az elkövetkezendő négy hét remek alkalom arra, hogy elcsendesüljünk és lélekben is felkészüljünk a megváltó, Jézus születésére.

Tovább 2023-12-01

Makói Híradó – 2023.11.30.

- A zöld energia a jövő, de stratégiai ágazat marad a turizmus is - Hatalmas előrelépést jelentett a Honvéd-projekt - A fenntarthatóság került ma előtérbe a Jugyuban - 4 millió forintot nyert a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum az NKA-tól - Négy napon át a szomszédos országok hagyományos ételeit kóstolhatják a Hagymatikum fürdőzői

Tovább 2023-11-30

Hatalmas előrelépést jelentett a Honvéd-projekt

Az elmúlt években mintegy 1 milliárd forintból sikerült fejleszteni Makó legelmaradottabb városrészét, ennek a projektnek a megkoronázása volt a Dr. Sánta Sándor Művelődési Ház átadása, hangsúlyozta Varga Ferenc alpolgármester televíziónk 7 Híre című műsorában. A 3. számú választókörzet képviselője emellett beszámolt a nemrég tartott fogadóóráján felmerülő kérésekről is.

Tovább 2023-11-30

A fenntarthatóság került ma előtérbe a Jugyuban

Hulladékból kreatív módon szobrokat is készítettek a Jugyus diákok. A természettudományos nap keretében továbbá TOTO tesztet is kitöltöttek a fiatalok, valamint előadásokon is részt vettek és így a fenntarthatóság témakörét járták körbe.

Tovább 2023-11-30

4 millió forintot nyert a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum az NKA-tól

Összesen 4 100 000 forintot nyert a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum a Nemzeti Kulturális Alapból. Hat pályázatot nyújtottak be. Az érkező támogatást gyűjtemény gyarapításra, restaurálásra, könyvmegjelentetésre valamint kulturális programok lebonyolítására fordítják majd.

Tovább 2023-11-30

Négy napon át a szomszédos országok hagyományos ételeit kóstolhatják a Hagymatikum fürdőzői

Csütörtöktől vasárnapig a szomszédos országok hagyományos ételeiből válogathatnak a Hagymatikumba látogatók. A gasztro falatok mellett a kézműves sörök és a jó zene sem fog hiányozni.

Tovább 2023-11-30

Makói Híradó – 2023.11.29.

- Más megyéből is érkeztek a Keri „Mesterségek éjjelére” - Rövid hírek - Bővítené a Momentum Mozgalom a szavazóinak számát Makón is - Koncertélmény az Advent elő rendezvényen - Utánpótláskorban is egyre népszerűbb a kézilabda Makón

Tovább 2023-11-29

Utánpótláskorban is egyre népszerűbb a kézilabda Makón

A Magyar Kézilabda Szövetség szervezésében tartottak 10 csapatos, U-10-es lány tornát a hétvégén az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A Makói KC elnöke szerint a gyerekek motivációja szempontjából fontosak az ilyen és ehhez hasonló megmérettetéseken elért sikerek, mert ilyen korban kapják meg azokat az impulzusokat, ami segíti őket a sportágon belül a jövőben.

Tovább 2023-11-29

Koncertélmény az Advent elő rendezvényen

Kétszer egy órában szórakoztatta a közönséget a Parno Graszt zenekar az „Advent elő” rendezvényen a hétvégén. A szabolcs-szatmári zenekar saját dalaik mellett ismert dalok feldolgozását.

Tovább 2023-11-29

Bővítené a Momentum Mozgalom a szavazóinak számát Makón is

Helyi alapszervezetük még nincs, ahogyan konkrét tervük sem, hogy indulnak-e az önkormányzati választásokon a városban, de várják a szimpatizánsok jelentkezését, mondta el televíziónk kérdésére Borsik Viktor, a Momentum Csongrád-Csanád Megyei elnöke. A párt kedden lakossági fórumot tartott Makón, az elnök szerint a következő hónapokban több hasonló rendezvényt is terveznek.

Tovább 2023-11-29

Makói Híradó – 2023.11.18.

Czirbus Gábor: Megoldódni látszanak a parkolási gondok a körzetemben A kulturális programok is fontosak a makói máltaisoknak Pályaválasztási napot tartott a Kiszombori Általános Iskola Ismét elkápráztatta a makói közönséget a Forgatós Táncegyüttes A cukorbetegség globális probléma

Tovább 2023-11-28

Ismét elkápráztatta a makói közönséget a Forgatós Táncegyüttes

Régmúlt idők varázsa címmel mutatott be nagyszabású előadásokat pénteken és szombaton a Hagymaházban a Forgatós Táncegyüttes. A produkcióhoz számos vendégművész is érkezett Makóra, a társulatot és a vendégeket köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

Tovább 2023-11-28

Pályaválasztási napot tartott a Kiszombori Általános Iskola

Szakmákkal és képzésekkel ismerkedhettek meg a Dózsa György Általános Iskola tanulói nemrég az intézmény középiskolákkal közös rendezvényén. A nap egyik különlegessége az volt, hogy nagyrészt az innen elballagott diákok tértek vissza, hogy meséljenek a tapasztalataikról.

Tovább 2023-11-28

A kulturális programok is fontosak a makói máltaisoknak

Nyolcadik alkalommal szervezte meg családi teadélutánját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói csoportja a Korona dísztermében. A gyerekeknek karácsonyi koncertet adott a Csiga duó, majd a Vigadó zenekar szórakoztatta a közönséget. Az eseményen Farkas Éva Erzsébet beszédében kitért a szervezete igen fontos munkájára.

Tovább 2023-11-28

Más megyéből is érkeztek a Keri „Mesterségek éjjelére”

A „Mentornapot” követően a múlt héten a „Mesterségek éjjele” pályaorientációs rendezvényen ismerkedhettek meg a nyolcadik osztályos tanulók a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium szakmáival. Számos állomást várta a gyerekeket és kísérőiket, ahol játékos formával tudhattak meg többet az egyes képzésekről és a középiskolai életről.

Tovább 2023-11-28

A cukorbetegség globális probléma

November 14-e a Cukorbetegség világnapja. A jeles alkalomra emlékezve a Diabéteszesek Dél-alföldi Társulása a hónap utolsó péntekjén egy összejövetelt szervezett, ahol szakmai előadások és egészségügyi szűrések várták az érintetteket.

Tovább 2023-11-28

Czirbus Gábor :Megoldódni látszanak a parkolási gondok a körzetemben

A városban megvalósult és folyamatban lévő fejlesztésekről is elmondta véleményét Czirbus Gábor. A 7híre magazinunkban körzetét illetően megtudtuk, hogy vannak még teendők. A képviselő arra is reagált, hogy az ellenzék Makón összefogással készül a 2024 es helyhatósági választásokra.

Tovább 2023-11-28

Makói Híradó – 2023.11.27.

195 makói újszülöttet köszöntött az önkormányzat Átadták a Csanádpalotát Pitvarossal összekötő kerékpárutat Sokan már megkapták vásárlási utalványaikat a 1. számú választókörzetben Makó belépett az adventi ünnepkörbe Zenebarátok

Tovább 2023-11-27

Különleges helyszínen tartották meg idén Ifjú Zenebarátok Világnapjának hangversenyét

Az 1945-ben alapított Ifjú Zenebarátok Nemzetközi Szövetsége 55 évvel ezelőtt nyilvánította november 20-át az Ifjú Zenebarátok Világnapjává. Ennek alkalmából tartottak hangversenyt városunkban a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kamaracsoportjai, és szólista növendékei.

Tovább 2023-11-27

195 makói újszülöttet köszöntött az önkormányzat

150 ezer forinttal támogatja idén is a makói önkormányzat az újszülötteket, ezzel is azt üzenve, hogy a legfontosabb érték a család. A köszöntésükön Farkas Éva Erzsébet kiemelte, az anyagi támogatás mellett a városvezetés új bölcsődék és óvodák építésével és azok folyamatos fejlesztésével is szeretné segíteni a szülőket.

Tovább 2023-11-27

Makó belépett az adventi ünnepkörbe

A hétvégén már jócskán beköszöntött a téli időjárás, így mindenkinek jól esett egy-egy pohár forró italtól felmelegedni, választékból pedig nem volt hiány. Szombaton az Advent elő rendezvénynek adott otthont a Makovecz tér, amely teljesen megtelt az érdeklődőkkel. Műsort adott a Maros Táncegyüttes, a talpalávalójért pedig a Parno Graszt felelt.

Tovább 2023-11-27

Átadták a Csanádpalotát Pitvarossal összekötő kerékpárutat

Alig egy év alatt megvalósult az a közel 12 kilométeres kerékpárút, amely a korábbi szakaszokra rácsatlakozva már négy települést tesz bejárhatóvá. A mintegy 2,7 milliárd forintból megvalósult, két vármegyét is összekötő beruházást Gémes László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés elnöke, és Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Közgyűlés elnöke a polgármesterekkel közösen adta át.

Tovább 2023-11-27

Sokan már megkapták vásárlási utalványaikat a 1. számú választókörzetben

Jól halad a 15.000 forint értékű vásárlási utalványok osztásával az 1. számú választókörzet képviselője Kovács Sándor. Pénteken stábunk is elkísérte és mint megtudtuk, akit nem talál otthon telefonon egyeztet a lakosokkal egy későbbi időpontról.

Tovább 2023-11-27

Makói Híradó 2023.11.24.

Elindult a nemzeti konzultáció Programkavalkád Advent időszakában Makón Felejthetetlen élményben volt részük azoknak a diákoknak, akik a Galamb Amerika Napján részt vettek Négy kéz egy zongorán Felajánlotta kapusmezét Czirbus Gábor

Tovább 2023-11-24

Négy kéz egy zongorán

Négykezes zongora hangversenynek adott otthont a Belvárosi Református Templom kedd délután. A közönség többek között Johan Sebastian Bach és Joseph Haydn darabokat hallhatott Suhárt Evelin és Vajas Gréta előadásában.

Tovább 2023-11-24

Felajánlotta kapusmezét Czirbus Gábor

November 25-e a Magyar Labdarúgás Napja. A Szirbik Miklós Egyesület ez alkalomból egy kerekasztal beszélgetést szervezett az Erdei János Városi Sportcsarnokban, ahol a makói futball mellett szó esett a város sportmúltjáról és a nemrégiben berendezett sportmúzeumról. Az eseményen részt Czirbus Gábor, aki közel tíz évig védte a marosmentiek kapuját. A mezt amiben játszott felajánlotta a tárlat rendezőjének Forgó Gézának.

Tovább 2023-11-24

Programkavalkád Advent időszakában Makón

Öt hétvégén keresztül várják a makóiakat és a városba érkezőket a Makovecz térre Advent alkalmából. Most szombaton a Parno Graszt szórakoztatja majd a közönséget, a későbbiekben pedig a helyi egyesületek lépnek majd fel és számos kísérő program is lesz. Az első adventi gyertyát Lázár János építési és közlekedési miniszter gyújtja majd meg. A részletekről Farkas Éva Erzsébet polgármester és Barna Gábor irodavezető számoltak be. VTV Makoi

Tovább 2023-11-24

Felejthetetlen élményben volt részük azoknak a diákoknak akik a Galamb, Amerika Napján részt vettek

Amerika Napot tartottak a közelmúltban az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában. Az eseményen részt vehettek a városban működő másik 3 középiskolának a diákjaiból álló csapatok is. A nap folyamán a jelenlévők angol nyelven megismerhettek többek között egy diplomatát és két tengerészgyalogost.

Tovább 2023-11-24

Elindult a nemzeti konzultáció

Elindult a nemzeti konzultáció a szuverenitásunk védelméről. Tizenegy kérdésben kéri ki Magyarország Kormánya az emberek véleményét, azokról a kérdésekről, amelyek alapvetően befolyásolják Magyarország gazdaságát és biztonságát.

Tovább 2023-11-24

TÁRSALGÓ – színes, kulturális magazin 2023.11.23.

Mai adásunkból kiderül, hogy milyen eredménnyel tért haza televíziónk a „Cirok az örök” című filmünkkel a Lakiteleki Filmszemléről, majd ellátogatunk a Hagymaházban a Héttorony fesztivál a héttorony záró rendezvényére.

Tovább 2023-11-23

Makói Híradó – 2023.11.23.

A makói Fidesz is ellenzi a Continental elbocsátási gyakorlatát A karácsonyi menü hozzávalóira költik az önkormányzattól kapott utalványokat az idősek Zeitler Ádám szerint a csomagolóanyaggyárral kapcsolatban szakemberekre kell hallgatni Meghitt koncertet adott a Szent Efrém Férfikar A Juhász Zenekar húzza majd a Forgatós Táncegyüttesnek a talpalávalót két nap

Tovább 2023-11-23

Zeitler Ádám szerint a csomagolóanyaggyárral kapcsolatban szakemberekre kell hallgatni

A Makóra települő üzem kapcsán a város vízkészlete miatt nem aggódik, ám szerinte a munkavállalói jogok betartását figyelemmel kell majd kísérni, többek között erről is beszélt a Jobbik önkormányzati képviselője televíziónk Hét Híre című műsorában. Zeitler Ádám a Hagymatikum fejlesztéséről is elismerően nyilatkozott, mint mondta, komoly hatással lehet a város fejlődésére ez a beruházás.

Tovább 2023-11-23

A makói Fidesz is ellenzi a Continental elbocsátási gyakorlatát

Felháborító ahogyan a Continental bánik a munkavállalókkal, hangsúlyozta Czirbus Gábor a mai sajtótájékoztatóján. A makói fidesz elnöke szerint sokan vannak, akik az életüket tették fel arra, hogy itt dolgozzanak, és rengeteg profitot termeltek a gyárnak, az pedig most arra sem hajlandó, hogy legalább tisztes végkielégítéseket fizessen nekik.

Tovább 2023-11-23

A karácsonyi menü hozzávalóira költik az önkormányzattól kapott utalványokat az idősek

Képviselő társaihoz hasonlóan Székely Ildikó is átvette Makó Város Önkormányzatától a 15.000 forint értékű vásárlási utalványokat. A 6-os számú választókörzetben az idén 728 darab boríték kerül kiosztásra.

Tovább 2023-11-23

A Juhász Zenekar húzza majd a Forgatós Táncegyüttesnek a talpalávalót két nap

A vajdasági Juhász Zenekar húzza majd a talpalávalót a Forgatós Táncegyüttes kétnapos gálaestjén. A Kárpát medence szinte összes tájegységének táncai és zenéi megelevenednek a Hagymaház színpadán, egy megható történet keretében.

Tovább 2023-11-23

Meghitt koncertet adott a Szent Efrém Férfikar

Az advent az egyik legszebb és legmeghittebb időszakunk. Mindenki készül az ünnepre, várja a kis Jézus születését, a karácsonyt.A görögkatolikus egyház már belépett az adventi időszakba. Ennek apropóján ismét egy koncerttel örvendeztette meg a makóiakat a Szent Efrém Férfikar, de más meglepetés is várta a templomhoz érkezőket.

Tovább 2023-11-23

Makói Híradó – 2023.11.22.

- Új Szociális és Lakásügyi Bizottság alakult Makón - Újabb csoportos létszámleépítés a makói Continentálnál - Czirbus Gábor 646 borítékot oszt ki a választási körzetében élő 65 év felettieknek - A turisztikai szakon tanuló 11-es Keris diákok látogattak el a szerkesztőségünkbe - Biztos győzelem a Duocor- Makói KC -nak

Tovább 2023-11-22

Új Szociális és Lakásügyi Bizottság alakult Makón

Fontos döntésekben szavazott ma Makó Város Önkormányzat képviselő testülete. Új Szociális és Lakásügyi Bizottság alakult, 30 millió forint értékben támogatják a társadalmi és egyéb szervezeteket, alapítványokat. Részletes beszámolót hallhatott a grémium a kórház működéséről és elfogadták azt az előterjesztést, mely szerint támogatást nyújtanak a Makó Continentáltól elbocsájtott dolgozókna

Tovább 2023-11-22

Újabb csoportos létszámleépítés a makói Continentálnál

Makó Város Önkormányzatához nemrég jutott el az az információ, mely szerint év végéig ismét csoportos létszámleépítést tervez a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. tulajdonosa a makói üzemében. A képviselő testület a korábbiakhoz hasonlóan, ezért a mai testületi ülésen azt a döntést hozta, hogy 120 ezer forintos támogatásban részesíti a cég elbocsátott munkavállalóit. A szakszervezet képviselőivel közösen Farkas Éva Erzsébet polgármester ma délután a témában sajtótájékoztatót tartott.

Tovább 2023-11-22

A turisztikai szakon tanuló 11-es Keris diákok látogattak el a szerkesztőségünkbe

A turisztikai technikus szakon tanuló 11-es Keris diákok látogatták meg a napokban a szerkesztőségünket. A televíziózás és a stúdió bemutatása mellett a híradózást is kipróbálták, stábunk pedig megismerhette a fiatalok érdeklődési körét és a véleményüket is.

Tovább 2023-11-22

Biztos győzelem a Duocor- Makói KC -nak

Az NBII. Dél-keleti H-csoport szombati mérkőzésen a Duocor- Makói KC biztosan verte az Újkígyóst 39-31-re. Miksi István csapata jelenleg a tabella harmadik fokán áll.

Tovább 2023-11-22

Czirbus Gábor 646 borítékot oszt ki a választási körzetében élő 65 év felettieknek

Czirbus Gábor 646 borítékot oszt ki a 7-es választási körzetben élő 65 év felettiek számára. A 15 000 forint értékű vásárlási utalványok nagy segítséget nyújtanak az érintett személyeknek, akik megosztották stábunkkal, hogy élelmiszerre fogják költeni.

Tovább 2023-11-22

A „Cirok az örök” című alkotásunk elnyerte Dr. Nagy István agrárminiszter különdíját

A "Cirok az örök" című alkotásával a Makói Városi Televízió elnyerte Dr. Nagy István agrárminiszter különdíját a Sára Sándor emlékezetére rendezett XXII. Lakiteleki Filmszemlén. A film régi mesterséget mutat be Kovács Ferenc seprűkötő személyén keresztül, informatívan és szerethető módon- osztotta meg az egyik zsűritag stábunkkal.

Tovább 2023-11-21

Makói Híradó – 2023.11.21.

Jótékonysági kezdeményezés a biztonságos gyermekvállalásért A "Cirok az örök" című alkotásunk elnyerte a Dr. Nagy István agrárminiszter különdíjat Táncművészeti előadással, és tárlatvezetéssel zárult Makón a Héttorony fesztivál A családra fordítják a vásárlási utalványok az idősek Közmeghallgatást is tart a makói önkormányzat a szerdai ülésen

Tovább 2023-11-21

Táncművészeti előadással, és tárlatvezetéssel zárult Makón a Héttorony fesztivál

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg országosan a Héttorony Fesztivált, amely Makovecz Imre emlékét ápolva igyekszik az építészetet és a művészetet összekapcsolni. Az idei makói programra ellátogatott a Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Munkacsoportja is.

Tovább 2023-11-21

Közmeghallgatást is tart a makói önkormányzat a szerdai ülésen

Huszonhárom napirendi pontot tárgyal november 22-én a képviselő testület, amelyek között szerepel a tanácsnokok munkájának meghallgatása, pályázatok elbírálása, és testvérvárosi együttműködési megállapodás aláírása is. A 2023. évi adóbevételek alakulásáról és felhasználásáról, valamit a helyi adókról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatával kapcsolatos napirendi pont egyben közmeghallgatás is lesz.

Tovább 2023-11-21

Jótékonysági kezdeményezés a biztonságos gyermekvállalásért

Országos sőt nemzetközi tendencia ,hogy a nők egyre idősebb korban és egyre kevesebb gyermeket vállalnak.A magyar kormány családcentrikus politikája nagyban segíti azt,hogy ez megváltozzon . Életünkért-Egészségünkért Hódmezővásárhely Lakosságáért Alapítvány most arra vállalkozik ,hogy széles körben terjessze a pozitív családtervezésben rejlő lehetőségeket.Hangzott el azon a sajtótájékoztatón ,melyen Dr. Kallai Árpád főigazgató a részleteket is ismertette.

Tovább 2023-11-21

A családra fordítják a vásárlási utalványok az idősek

A legtöbben a karácsonyi asztalra és az unokáknak vásárolnak be abból a 15.000 forint értékű vásárlási utalványokból, melyet Makó Város Önkormányzata biztosít a 65 év feletti nyugdíjasoknak. Botlik Anita az 5. számú választókörzet képviselője a borítékok átnyújtása mellett a kormány által ingyen biztosított Okosóra regisztrációs lapjának a kitöltésében is segítséget nyújt.

Tovább 2023-11-21

Makói Híradó – 2023.11.20.

Újra Orbán Viktort választotta elnöknek a Fidesz kongresszusa Farkas Éva Erzsébet polgármester is felszólalt a Fidesz 30. kongresszusán Az Év vállalkozója és az Életmű díjat a Papp Cukrászda nyerte el. Dr Hadik György 528 borítékot kézbesít december 20-áig Makót választotta a Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Regionális Munkacsoportja

Tovább 2023-11-20

Farkas Éva Erzsébet polgármester is felszólalt a Fidesz 30. kongresszusán

Makó az egyik kiváló példa arra, lehet úgy vezetni egy várost, hogy az ne adósodjon el, mutatott rá Farkas Éva Erzsébet a Fidesz kongresszusán elmondott beszédében. A polgármester leszögezte, Magyarország ma egy erős, szabad, és biztonságos ország, és a kormány mögött álló családok milliói várják el, hogy ezt soha többé ne vehesse el senki hazánktól.

Tovább 2023-11-20

Újra Orbán Viktort választotta elnöknek a Fidesz kongresszusa

Tisztújítást tartott szombaton a Fidesz, amelyen többek között a párt elnökét és alelnökeit is megválasztották a küldöttek. A kormánypártot továbbra is Orbán Viktor vezeti majd, aki a kongresszuson elmondott beszédében kitért a 2022-ben, negyedszer kétharmaddal megnyert választások tanulságára, illetve a jövő évi Európai Parlamenti és önkormányzati választásokra is.

Tovább 2023-11-20

Az Év vállalkozója és az Életmű díjat a Papp Cukrászda nyerte el.

Nagy érdeklődés övezte a Vállalkozók bálját, melynek szombat este a Korona adott otthont. A jeles eseményen kiosztásra került az Év vállalkozója és az Életmű díj, amelyeket egy vállalkozásnak ítéltek oda, mégpedig a Papp Cukrászdának.

Tovább 2023-11-20

Makót választotta a Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Regionális Munkacsoportja

Makót, a József Attila Városi Könyvtárat választotta kihelyezett ülésének helyszínéül a Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Regionális Munkacsoportja. A rendezvényen megemlékeztek az alapítóra Makovecz Imrére, és felkeresték mind a 12 épületet, amely a nevéhez köthető. Az eseményen beszédet mondott Farkas Éva Erzsébet polgármester valamint a Dr. Richly Gábor, az MMA főtitkára.

Tovább 2023-11-20

Dr Hadik György 528 borítékot kézbesít december 20-áig

Bő egy hónapon át keresik fel a képviselők a 8 választási körzetben élő 65 év feletti nyugdíjasokat ,hogy akiknek lehet személyesen adják át a 15000 forintos vásárlási utalványokat. Dr Hadik György 528 borítékot kézbesít majd december 20-áig.Stábunk egy házaspárhoz kísérte el.

Tovább 2023-11-20

Makói Híradó – 2023.11.17.

- Mágori András több kezdeményezése is megvalósulóban van a város főkapujánál - Egy cég mely a legmakóibbnak vallja magát, 30 éve nyitotta meg gyártóbázisát a városban - Rövid hírek - A Keris Szerekes Dóra országos II. helyezést ért el közgazdászverseny döntőjébe - A Makó FC-től a válogatottig jutott Szabó Dóra

Tovább 2023-11-17

Egy cég mely a legmakóibbnak vallja magát, 30 éve nyitotta meg gyártóbázisát a városban

Folyamatosan fejleszt és egyre több a megrendelésük, főként külföldi piacra dolgoznak. Fontos számukra munkatársaik megbecsülése és a társadalmi szerepvállalás - hiszen számos egyesületet és civil szervezetet támogatnak. Ez a DUOCOR Hogy mi a titka a töretlen sikernek erről is beszélt a cég ügyvezetője 7 híre magazinunkban.

Tovább 2023-11-17

Mágori András több kezdeményezése is megvalósulóban van a város főkapujánál.

Az M43 as autópálya felől érkezők Makó újvárosi részén át juthatnak el a belvárosba. A választókerület képviselőjének több kezdeményezése is megvalósulóban van a város főkapujánál. Mindemellett Mágori András a készülőben lévő új pihenőparkról,az idős otthonnak nyújtott támogatásáról és a körzetében zajló kátyúzási munkálatokról is beszélt televíziónknak.

Tovább 2023-11-17

A Keris Szerekes Dóra országos II. helyezést ért el közgazdászverseny döntőjébe

A Hódmezővásárhelyi és Szakképzési Centrum Návay Lajos Technikum és Kollégium két diákja bekerült a Luca Pacioli (Luká Pácsióli) országos közgazdászverseny legjobbjai közé. Vetró Barbara 11. évfolyamos diák döntőig jutott, míg Szerekes Dórának sikerült a II. helyezést elérnie.

Tovább 2023-11-17

A Makó FC-től a válogatottig jutott Szabó Dóra

Ha labdarúgás, akkor általában a férfiakra asszociálunk, pedig egyre nagy hangsúlyt kap a női futball is. A makói születésű, 15 éves Szabó Dórára mondhatni a pályán nőtt fel. A labdarúgás iránti alázata illetve tehetsége kapuit nyitott a válogatottságig. A címeres mezben legutoljára a Belgák ellen volt eredményes.

Tovább 2023-11-17

Makói Híradó – 2023.11.16.

- Az 5-ös választókerületet érintő programokról, fejlesztésekről számolt be Botlik Anita - A Lakiteleki Filmszemle döntőjébe jutott a Makói Városi Televízió egyik alkotása - Sport tagozat is indul jövőre a Juhász Gyula nevét viselő makói középiskolában - A konyhai tüzek a leggyakoribbak - Címeres mezben küzdöttek a Makói Királyteam Kickbox Akadémia versenyzői

Tovább 2023-11-16

Az 5-ös választókerületet érintő programokról, fejlesztésekről számolt be Botlik Anita

Az 5-ös választókerületet érintő programokról, fejlesztésekről számolt be Botlik Anita a 7Híre című hírháttér magazinunkban. A képviselő kitért többek között a platánfákra és az újonnan létesített kültéri kondi parkra, valamint szó esett az 5. éve működő szociális programjáról is.

Tovább 2023-11-16

Sport tagozat is indul jövőre a Juhász Gyula nevét viselő makói középiskolában

A makói valamint a kistérség nyolcadik osztályosait várta a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola szerda délután. Az intézmény tornacsarnokában interaktív bemutatókon keresztül kaptak tájékoztatót a képzésekről és az iskoláról az érdeklődők.

Tovább 2023-11-16

Címeres mezben küzdöttek a Makói Királyteam Kickbox Akadémia versenyzői

Az elmúlt hónapokban Törökországban, Csehországban és Szlovéniában is tatamira léptek a Makói Királyteam Kickbox Akadémia ifjú sportolói. A versenyzők mindenhonnan kupával és érmekkel a nyakukban tértek haza.

Tovább 2023-11-16

A konyhai tüzek a leggyakoribbak

Tudatos gondolkodással megelőzhető a baj – mondta el Balogh Róbert tűzoltó alezredes a József Attila Városi Könyvtárban tartott előadása során. Az otthoni tűzbiztonság fontosságára hívta fel a figyelmet és pár jó tanácsot is megosztott a hallgatósággal a parancsnok.

Tovább 2023-11-16

A Lakiteleki Filmszemle döntőjébe jutott a Makói Városi Televízió egyik alkotása

A XXII. Lakiteleki Filmszemle döntőjébe került a Makói Város Televízió „Cirok az örök” című alkotása. A két alkotó személyesen is jelen volt a vetítés napján az eseményen és a szakmai zsűri véleményét is megismerhették egy kötetlen beszélgetés keretében.

Tovább 2023-11-16

Makói Híradó – helyi aktuális hírek 2023.11.15.

- Mától kézbesítik a 65 éven felülieknek járó 15 ezer forintos vásárlási utalványokat Makón. - Saját nekrológjával búcsúzik Bozsogi Attila makói író, dalszerző, muzsikus - Egyelőre úgy tűnik, nem lesz teljes ellenzéki összefogás az önkormányzati választásra Makón - A vitaminokra, ásványi anyagokra és nyomelemekre, szüksége van a szervezetünknek - Miért érdemes szakmát tudni? VTV Makoi

Tovább 2023-11-15

Egyelőre úgy tűnik, nem lesz teljes ellenzéki összefogás az önkormányzati választásra Makón

Az elmúlt napokban televíziónk kérésére a makói képviselő testület mindhárom ellenzéki önkormányzati képviselője beszélt arról, hogyan képzelik el az indulást a 2024-es helyhatósági választásokon. Jelenleg a legvalószínűbbnek az látszik, hogy legalább három külön formáció lesz az ellenzéken belül Makón.

Tovább 2023-11-15

Mától kézbesítik a 65 éven felülieknek járó 15 ezer forintos vásárlási utalványokat Makón.

Mai naptól kézbesítik a 65 éven felülieknek járó 15 ezer forintos vásárlási utalványokat Makón. Mágori András Józsefet elkísérte stábunk ,hiszen a képviselő már fel is keresett néhány családot a választókerületében .Mint mondta még karácsony előtt szeretné eljuttatni mind az 510 helyre borítékokat.

Tovább 2023-11-15

Saját nekrológjával búcsúzik Bozsogi Attila makói író, dalszerző, muzsikus

Hosszantartó, súlyos betegség után, 84 éves korában elhunyt Bozsogi Attila. A makói író, dalszerző a város meghatározó alakja volt, aki számos koncertet adott muzsikusként. Munkásságáról televíziónk is számos alkalommal beszámolt.

Tovább 2023-11-15

A vitaminokra, ásványi anyagokra és nyomelemekre, szüksége van a szervezetünknek

Az egészséges életmód és a változatos táplálkozás mellett olykor pótolni kell a különféle vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. A felmerülő hiányállapotok kezelésére Dr. Kómár Mária szakgyógyszerész adott pár tanácsot stábunknak.

Tovább 2023-11-15

Miért érdemes szakmát tudni?

Közel 200 pályaválasztás előtt álló diák vett részt a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium őszi programján, a Mentornapon. Az esemény különlegessége, hogy a nyolcadik osztályosokat egy-egy középiskolás kísér végig az iskolán és mutatja be a szakmákat.

Tovább 2023-11-15

Makói Híradó – 2023.11.14.

Gáspár Sándor: Hosszú idő után megoldódhat a Nagyér-csatorna problémája Érzelmek kifejezése balettlépésekben Rövid hírek „A zene az életem, én erre születtem”- vallja László Attila Fonogram-díjas erdélyi magyar énekes Újabb két pont a Duocor- Makói KC-nak VTV Makoi

Tovább 2023-11-14

Gáspár Sándor:Hosszú idő után megoldódhat a Nagyér-csatorna problémája

A Nagyér-csatorna vizének tisztán tartása évek óta nem megoldott. Gáspár Sándor hosszú ideje küzd azért,hogy rendeződhessen ez az ügy. Televíziónk magazinműsorában arról számolt be a képviselő ,hogy reményei szerint a közeljövőben rendeződhetnek a csatorna körüli problémák. Emellett a választókerületében zajló 10 milliárd forintos Hagymatikum bővítésről a járdák állapotáról és arról is kérdeztük,hogy elindul-e a 2024 es önkormányzati választásokon.

Tovább 2023-11-14

Újabb két pont a Duocor- Makói KC-nak

Ismét sikerült itthon tartania a két pontot a Duocor – Makói Kézilabda Club felnőtt férfi csapatának, akik ezúttal a OTP-Bank Pick Szeged III. számú gárdáját győztek le. A marosmentiek magabiztosan 35-25 arányban nyerték meg a meccset.

Tovább 2023-11-14

Érzelmek kifejezése balettlépésekben

A VargaBalett Táncműhely növendékei saját koreográfiájukat mutatták be a Hagymaház színpadán egyénileg, duóban, és csoportban. A szakmai zsűri több mint 70 táncost értékelt, akik klasszikus és modern balettet adtak elő.

Tovább 2023-11-14

„A zene az életem, én erre születtem”- vallja László Attila Fonogram-díjas erdélyi magyar énekes

A Fonogram-díjas erdélyi magyar énekes László Attila önálló koncerttel örvendeztette meg a makói közönséget. A Csillag születik harmadik szériájának győztese a saját szerzeményei mellett feldolgozás dalokat is hozott, amelyet hatalmas tapssal köszönt meg a nagyérdemű.

Tovább 2023-11-14

Makói Híradó – 2023.11.13.

- Támogatói bált szervezett a Csanádalberti Polgárőr Egyesület - Elindult az idei Angyalsóhaj Alapítvány adventi adománygyűjtési akciója - Harminc évvel ezelőtt állítottak méltó emléket a II. világháborús hősöknek Makón - A Demokratikus Koalíció nem tart a törpepártoktól - Márton napi forgatag a múzeumban

Tovább 2023-11-13

Harminc évvel ezelőtt állítottak méltó emléket a II. világháborús hősöknek Makón

Harminc évvel ezelőtt avatták fel Makón a Csanád vezér téren álló II. világháborús hősi emlékművet. Ez alkalomból egy történelmi konferenciát tartottak szombaton délután a Korona Konferenciaközpontban, majd a megjelentek mécseseket helyeztek a szobornál. Az eseményen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester

Tovább 2023-11-13

Elindult az Angyalsóhaj Alapítvány adventi adománygyűjtési akciója

Idén is több száz családnak szeretné szebbé tenni a karácsonyát ezért adventi adománygyűjtésbe kezd az Angyalsóhaj Alapítvány. A Figyi Coffee az általuk elindított Manó Műhely gyűjtőakcióból befolyt tárgyakat ismét az alapítványon keresztül juttatják el a rászorulókhoz, de pénzadományokra is számít a civil szervezet.

Tovább 2023-11-13

Támogatói bált szervezett a Csanádalberti Polgárőr Egyesület

Idén nyáron alakult meg a térség legújabb polgárőr egyesülete Csanádalbertin, a tagok az elmúlt egy hónapban már folyamatosan teljesítettek szolgálatot a településen. Szombaton egy bál keretében szerveztek adománygyűjtést, amelyen részt vett Lázár János építési és közlekedési miniszter, térségünk országgyűlési képviselője is, aki 300 ezer forinttal támogatta az egyesület működését.

Tovább 2023-11-13

Márton napi forgatag a múzeumban

Kézműves foglalkozással, kvíz és ügyességi játékokkal készültek Márton nap alkalmából a József Attila Városi Múzeumban szombaton délelőtt. A rendezvényről senki sem távozott üres hassal, ugyanis libazsíros kenyérrel is készültek a szervezők.

Tovább 2023-11-13

A Demokratikus Koalíció nem tart a törpepártoktól

Újabb tájékoztató fórumot tartott pénteken Makón a Demokratikus Koalíció, amelynek vendége ezúttal Barkóczi Balázs,a párt oktatási és kulturális árnyékminisztere volt. Bár a nyilvános közvéleménykutatásokból ez nem látszik, szerinte megvan a másfél millió szavazója a DK-nak, akikre számíthatnak az önkormányzati és az Európai parlamenti választásokon.

Tovább 2023-11-13

Makói Híradó – 2023.11.10.

- Tisztelet a szociális dolgozóknak - Átadták az új maroslelei tornacsarnokot - Rövid hírek - Kik azok az etikus hackerek? - Szent Márton az egyik legjelentősebb szentünk a középkorból, akit Európában is ismertek

Tovább 2023-11-11

Tisztelet a szociális dolgozóknak

Minden év november 12-én azoknak az elesettekért, támogatásra és segítségre szorulókért dolgozó szakembereknek mondunk köszönetet, akik felelősségteljesen és nagy szakmai alázattal végzik munkájukat. A Szociális Munka Napját a makói Egyesítette Népjóléti Intézmény egy kiállítással ünnepelte meg. A tárlat a dolgozók által készített kézműves alkotásokból nyílt meg.

Tovább 2023-11-11

Átadták az új maroslelei tornacsarnokot

Sport- és egészségnap keretében nyitották meg a település mintegy 800 millió forint kormányzati támogatásból megvalósult tornacsarnokát. Az átadáson Drimba Tibor polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az ilyen és ehhez hasonló beruházások segítik a falvak elnéptelendés elleni küzdelmét.

Tovább 2023-11-11

Szent Márton az egyik leg jelentősebb szentünk a középkorból, akit Európában is ismertek

Európában is ismert és fontos szentünk, Szent Márton. November 11-e jeles dátum, gazdasági határnap is volt, számos népszokás és hiedelem is kapcsolódik hozzá. Az ünnephez kapcsoló szokásokról Szikszai Zsuzsanna néprajzkutató beszélt televíziónknak.

Tovább 2023-11-11

Kik azok az etikus hackerek?

Mindennapjaink szerves részévé vált a mobiltelefon és a számítógép, de vajon biztonságos körülmények között használjuk e ezeket az eszközöket? Erre kaphattak választ azok, akik meghallhatták Borbola István etikus hackert a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének szervezésében a Korona Konferencia Központban.

Tovább 2023-11-11

Makó Híradó 2023.11.09.

- Több mint 50 ezren szavaztak a Diabeteszesek Dél-Alföldi Társulására - Az emberekről, elődeinkről, valamilyen történetről szólnak a keresztek, emlékjelek - Megkezdődött a vízvisszatáplálás a kiszombori Vályogos horgásztóba - Oltással védekezhetünk az influenza ellen - Rövid Hírek

Tovább 2023-11-09

Több mint 50 ezren szavaztak a Diabeteszesek Dél-Alföldi Társulására

Az egyik makói nagy áruház vásárlói a Diabéteszesek Dél-Alföldi Társulását támogatták a kasszánál kapott zsetonnal, melynek köszönhetően 400.000 forintot kapott az egyesület. A közösség az elnyert összegből egy három napos kiránduláson vett részt Egerben.

Tovább 2023-11-09

Az emberekről, elődeinkről, valamilyen történetről szólnak a keresztek, emlékjelek

Az emberekről, elődeinkről, valamilyen történetről szólnak a keresztek, emlékjelek – osztotta meg Társalgó című magazinunk vendégeként Szikszai Zsuzsanna a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója. A szerző örömmel mesélt a legújabb kötetéről, amely családi összefogásnak köszönhetően jelent meg. „A keresztfához megyek” – Szakrális kisemlékek a Maros-menti településeken című gyűjteményre igen nagy igény mutatkozik, így a 200 példányon felül továbbiakra lesz majd szükség

Tovább 2023-11-09

Oltással védekezhetünk az influenza ellen

Már megérkeztek és a 60 éven felülieknek ingyenesen felvehetők az influenza elleni vakcinák. Továbbá különösen ajánlott a krónikus betegeknek, az egészségügyi és szociális dolgozóknak, várandósoknak. Csongrád – Csanád Vármegyében a betegség csak csekély számban van jelen, a legtöbb pácians felsőlégúti panaszokkal keresi fel a háziorvosát.

Tovább 2023-11-09

Megkezdődött a vízvisszatáplálás a kiszombori Vályogos horgásztóba

A hőség és a csapadékhiány miatt kiszáradt a nagy népszerűségnek örvendő kiszombori tó egy része. A feltöltéséhez a Marosból hozzák a vizet, ám a mintegy 14 kilométeres csatornán egy hétig tart, mire az a tóhoz érkezik. Mindez többmilliós költséget is jelent a helyi horgászegyesületnek.

Tovább 2023-11-09

Makói Híradó – 2023.11.08.

- Institóris Ildikó élete végéig bátor maradt - Csécsi Miklós lelkipásztorról neveztek el emlékszobát az Makó-Újvárosi Református Templomban - Önkéntes munkával is szebbé teszik Csanádalbertit - Járványos időszakban érdemes szedni megelőzés képen a C- és D-vitamint, a Cinket és a Szelént - Luigit az egész ország kedveli

Tovább 2023-11-08

Önkéntes munkával is szebbé teszik Csanádalbertit

Mintegy 60 lakos fogott össze, hogy körbekerítsék a falu temetőjét, ennek köszönhetően több millió forintot spórolt a település. A polgármester szerint jó érzés látni, hogy az itt élők törődnek a környezetükkel, és hozzájárulnak, hogy élhetőbbé váljon Csanádalbert

Tovább 2023-11-08

Csécsi Miklós lelkipásztorról neveztek el emlékszobát az Makó-Újvárosi Református Templomban

A makói református közösség meghatározó lelkésze volt a néhai Csécsi Miklós, akiről emlékszobát neveztek el a Makó-Újvárosi Református Templomban. Az állandó kiállítás számos klenódiumot tár az érdeklődő elé, de megtekinthető a toronyóra régi számlapja is. A helyiség kialakítása a református közösség és jó szándékú emberek összefogásának köszönhetően valósult meg, a tárlak berendezésében közreműködött: Forgó Géza és Börcsök Attila, a József Attila Múzeum dolgozói, valamint Stefán Zoltán lelkész és felesége Stul- Stefán Linda hitoktató.

Tovább 2023-11-08

Institóris Ildikó élete végéig bátor maradt

Nálunk családon belül mindig más történelemről volt szó, mint az iskolában, osztotta meg televíziónkkal Institóris Ildikó lánya. Az ő édesanyja volt az, aki az 1956-os forradalom és szabadságharc idején a Kossuth-szobornál elszavalta a Nemzeti Dalt Makón.

Tovább 2023-11-08

Járványos időszakban érdemes szedni megelőzés képen a C- és D-vitamint, a Cinket és a Szelént

Az egyre hűvösebb időjárás és a vírusok miatt ősszel rendszerint nő a megbetegedések száma, amelyek ellen érdemes az immunrendszert felkészíteni. Stábunk kint járt Dr. Kómár Mária szakgyógyszerésznél, aki megosztotta, hogy ebben az időszakban érdemes a szezonális gyümölcsök és zöldségek fogyasztása mellett pótolni a vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket is. Természetesen korosztálynak megfelelő mennyiségben kell a járványos időszakban szedni a C-és D-vitamint, a Cinket és a Szelént.

Tovább 2023-11-08

Luigit az egész ország kedveli

Az Év legkedveltebb férfi előadójává választották a makói énekest, Kóczé Lajost, közismert nevén Luigit. Az előadóművész nemrégiben Budapesten vehette át az elismerést és elmondta, hogy a közönségnek köszönheti a díjat.

Tovább 2023-11-08

Makói Híradó – 2023.11.07.

Mágori András József lett a vármegyei Fidesz alelnöke A Jobbik korábbi makói elnöke és csapata függetlenként méretteti meg magát a 2024-es választásokon, Lokálpatrióta Egyesület néven Megvalósult beruházások és további tervek Műszaki átadás előtt áll a Csanádpalotát és Pitvarost összekötő kerékpárút Forgó Géza könyvet írt a Makó-újvárosi református templom építéséről

Tovább 2023-11-07

Mágori András József lett a vármegyei Fidesz alelnöke

Közösségi oldalán jelentette be Mágori András József, hogy a Csongrád-Csanád vármegyei Fidesz alelnökévé választották.

Tovább 2023-11-07

Zeitler Ádám és csapata függetlenként indul a 2024-es választásokon, Lokálpatrióta Egyesület néven

Nem kíván a Jobbik színeiben elindulni a 2024-es helyi önkormányzati választásokon a párt korábbi makói elnöke. Zeitler Ádám televíziónkkal osztotta meg elsőként,hogy Lokárpatrióta Egyesület néven mérettetik meg magukat júniusban. Mind a 8 választókerületben állítanak képviselőjelöltet és lesz polgármester jelöltjük is,akinek a személyét még nem árulta el.

Tovább 2023-11-07

Műszaki átadás előtt áll a Csanádpalotát és Pitvarost összekötő kerékpárút

Néhány héten belül átadhatják a mintegy 2,7 milliárd forintból 12 kilométer hosszan megvalósult, kerékpárutat, amely Csanádpalotát és Pitvarost köti össze. A szakasz csatlakozik a már korábban elkészült Mezőhegyes-Pitvaros és Csanádpalota-Kövegy közötti utakhoz, így összesen négy település között lehet majd biztonságosan kerékpározni.

Tovább 2023-11-07

Forgó Géza könyvet írt a Makó-újvárosi református templom építéséről

Forgó Géza történész könyvet írt a Makó-újvárosi református templom építéséről és a helyi református hitt életről. A kötet a Szirbik Miklós Egyesület által elindított Makói Kincsestár sorozat nyolcadik része.

Tovább 2023-11-07

Megvalósult beruházások és további tervek…Vendégünk:Dr Hadik György önkormányzati képviselő

Hagyományainkhoz híven év végéhez közeledve megkeressük a képviselőket akiktől azt kérjük,mondják el mik valósultak meg választókerületükben és milyen terveik vannak. Hadik György büszkén beszélt a városrészében befejeződött beruházásokról és arról ,hogy az idei nagy sikerű Patai téri napok mellett ,milyen közösségi programokat valósítottak meg.

Tovább 2023-11-07

Makói Híradó -2023.11.06.

-Összetartás, elszántság és az Istenbe vetett hitnek a bizonyossága a toronyóra felújítása -Az 1956-os forradalom és szabadságharc makói eseményeire emlékeztek november 4-én - Rövid hírek -„Régmúlt idők varázsa” címmel hirdeti meg a Forgatós Táncegyüttes a Gálaműsorát -Komoly ellenfelek a MR Power Sportegyesület versenyzői

Tovább 2023-11-06

„Régmúlt idők varázsa” címmel hirdeti meg a Forgatós Táncegyüttes a Gálaműsorát

„Régmúlt idők varázsa” című műsorával örvendezteti meg a makói Forgatós Táncegyüttes a táncszínház szerelmeseit november 24-én és 25-én. A gálát kísérő programok is színesíteni fogják. Stábunk kint járt az együttesnél és Doktor László művészeti vezető és Doktor Bagaméri Andrea művészeti asszisztens örömmel számoltak be a kétnapos rendezvény részleteiről televíziónknak.

Tovább 2023-11-06

Összetartás, elszántság és az Istenbe vetett hitnek a bizonyossága a toronyóra felújítása

A felújított toronyóra alkalmából vasárnap hálaadó ünnepi istentiszteletet tartottak a Makó- Újvárosi Református Egyházközségben. Az összefogás erejéből valósult meg ez a nemes ügy, így egy új időszámítás vehette kezdetét a mesterembereknek és az adakozóknak köszönhetően. Átadásra került továbbá a Csécsi Miklós lelkipásztorról elnevezett emlékszoba is.

Tovább 2023-11-06

Komoly ellenfelek a MR Power Sportegyesület versenyzői

Hazai és külföldi versenyeken is remekeltek a MR Power Sportegyesület versenyzői a közelmúltban. Az erőemelők felhúzásban, fekvenyomásban és guggolásban mérték össze erejüket.

Tovább 2023-11-06

Az 1956-os forradalom és szabadságharc makói eseményeire emlékeztek november 4-én

Az 56-os forradalom és szabadságharc leverésének napja 2013 óta nemzeti gyásznap Magyarországon, ennek alkalmából helyzetek el koszorúkat a makói emléktábláknál szombaton. A helyszíneken Halmágyi Pál történész, nyugalmazott múzeumigazgató elevenítette fel az akkori eseményeket.

Tovább 2023-11-06

Makói Híradó – 2023.11.03.

- 121 alkotás érkezett a Makó – Honvéd városrész rajzpályázatra - Adj utat, hogy biztonságosan tudjon haladni a megkülönböztetett jelzéssel közlekedő autó. - Kézműveskedésre várta a gyerekeket a József Attila Múzeum - A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes két tagjától tanulhattak a Forgatós Táncegyüttes tagjai - Hagyományőrző kukoricatörés a MENYUKE-vel

Tovább 2023-11-03

Adj utat, hogy biztonságosan tudjon haladni a megkülönböztetett jelzéssel közlekedő autó.

A sofőröknek mindig figyelmesen kell vezetniük, hogy időben tudjanak reagálni a megkülönböztetett jelzéssel közlekedő járművek gyors és biztonságos tovább haladása érdekében. Hangai József az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet kommunikációs munkatársa telefonos interjú során számolt be a helyes vezetési szituációkról, amelyekkel segítik a sofőrök a mentősök munkáját.

Tovább 2023-11-03

Hagyományőrző kukoricatörés a MENYUKE-vel

A Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Közhasznú Egyesülete nagyon fontosnak tartja a hagyományok őrzését, ápolását és felelevenítését. Népi játékokat visznek óvodákba és iskolákba, üveget festenek és számos alkalommal álltak már színpadra egy-egy komédiával. Legutóbb pedig a kukoricatörés munkálatait elevenítették fel.

Tovább 2023-11-03

A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes két tagjától tanulhattak a Forgatós Táncegyüttes tagjai

Több mint 12 órás tánckurzus keretében szilágysági táncot tanulhattak meg a Forgatós Táncegyüttes tagjai a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes két táncosától, akik Makóra látogattak a hétvégén- emelte ki televíziónknak Doktor László művészeti vezető. Doktor Bagaméri Andrea művészeti asszisztens pedig örömmel számolt be egy nyertes pályázatról és az adó 1%- ból befolyt összegről.

Tovább 2023-11-03

121 alkotás érkezett a Makó – Honvéd városrész rajzpályázatra

Hat oktatási-nevelési intézményből érkeztek alkotások a Makó – Honvéd városrész rajzpályázatra, amelynek eredményét a Dr. Sánta Sándor Közösségi Ház átadó ünnepségén hirdették ki. A pályázaton részt vevő gyerekeket névreszóló oklevelekkel és ajándékokkal jutalmazta a zsűri.

Tovább 2023-11-03

Makói Híradó – 2023.11.02.

- Ismét ingyenesen átvehető a Városháza portáján a 10 darab zöldhulladék gyűjtő zsák - Tájházak vezetői tanácskoztak Makón - Hogyan vitázzunk kulturált keretek között? - A sakk szuperliga legjava Makón mérte össze tudását - Győzött a rutin a kézilabdázóknál

Tovább 2023-11-02

Tájházak vezetői tanácskoztak Makón

A Magyarországi Tájházak Szövetsége Dél-Magyarországi Regionális Találkozójának adott otthont nemrégiben a József Attila Városi Múzeum. Az eszmecsere során új ötleteket és lehetőségeket ismerhetett meg a hallgatóság.

Tovább 2023-11-02

Hogyan vitázzunk kulturált keretek között?

Vitatkozni kulturált keretek között is lehet, erre adtak tanúbizonyságot a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, amikor stábunk ellátogatott a disputa foglalkozásra. A gyerekek érveiket és cáfolataikat osztották meg egymással anélkül, hogy veszekedésbe torkollott volna egy-egy téma.

Tovább 2023-11-02

Ismét ingyenesen vehető át a Városháza portáján a 10 darab zöldhulladék gyűjtő zsák

Makó Város Önkormányzata novemberben is 10.000 db zöldhulladék gyűjtő zsákot oszt ki a lakosok körében. A makói háztartások számára 10-10 darabot biztosítanak ingyen, amelyet a Városháza főportáján vehetnek át a lakosok a lakcímkártya felmutatásával.

Tovább 2023-11-02

Kézműveskedésre várta a gyerekeket a József Attila Múzeum

Megtelt élettel a József Attila Városi Múzeum aulája csütörtök délelőtt, ahol az őszi szünetben két alkalommal családi napot szerveztek. Az elkészült díszeket, ajándékokat haza is lehetett vinni.

Tovább 2023-11-02

A sakk szuperliga legjava Makón mérte össze tudását

A nemzeti sakk bajnokság szuperligájának évadnyitó mérkőzéseit Makón rendezték meg a hétvégén. A Korona Szálló díszteremében 10 csapat 100 versenyzője mérte össze tudását.

Tovább 2023-11-02

Győzött a rutin a kézilabdázóknál

Szoros küzdelem nyert a Duocor – Makói KC az NB II. H- csoport legutóbbi fordulóján. Sokáig fej- fej mellett haladtak a Békési U21-es gárdával, végül 38-26 arányban itthon tudták tartani a marosmentiek az értékes két pontot.

Tovább 2023-11-02

Makói Híradó – 2023.10.31.

Átadták Makó legújabb közösségi házát Sebességkorlátozást vezettek be a mentőautókra Magyarországon A Duocor nevét viseli a makói jégpálya 20 év kutatómunka jellemzi Szikszai Zsuzsanna újonnan bemutatott kötetét A Halottak napján a reményt próbáljuk erősíteni magunkban VTV Makoi

Tovább 2023-10-31

Sebességkorlátozást vezettek be a mentőautókra Magyarországon

Sebességkorlátozást vezettek be a mentőautókra vonatkozóan Magyarországon. A balesetmentes és biztonságos közlekedés érdekében a mentőautók szirénázva is legfeljebb plusz 30 km/órával léphetik túl a többi közlekedőre vonatkozó legnagyobb megengedett sebességet. A változás célja, hogy visszaszorítsák a mentőbaleseteket és elősegítsék a biztonságos és zavartalan közlekedést.

Tovább 2023-10-31

Átadták Makó legújabb közösségi házát

Pályázati forrásból az önkormányzat mintegy 1 milliárd forintot fordított a Honvéd városrész fejlesztésére, amelynek keretében egy új közösségi tér megvalósult. Az épületet, amely a város rendszerváltó polgármesteréről és önkormányzati képviselőjéről, Dr. Sánta Sándorról kapta a nevét ma adták át az itt élőknek. A megnyitón Farkas Éva Erzsébet polgármester hangsúlyozta, a városrész fejlesztése sokat váratott magára, de az itt élők megérdemelték, hogy javuljanak az életkörülményeik.

Tovább 2023-10-31

A Duocor nevét viseli a makói jégpálya

Duocor jégcsarnok – Ahol jó korizni – ez a felirat áll a Deák Ferenc utcán található jégpálya épületének a falán. A Maros Télisport Egyesület újabb mérföldöve, hogy a városban működő bútorgyártásra specializálódott cég a nevét adta a sportlétesítménynek.

Tovább 2023-10-31

A Halottak napján a reményt próbáljuk erősíteni magunkban

Ahogyan az öröm, úgy a gyász is természetes velejárója életünknek, amelyet a hit segít átélni, mondta el televíziónknak Pálfai Zoltán. A római katolikus plébánostól megtudtuk, a közelgő Mindenszentek és Halottak napján több szentmisére is várják a híveket.

Tovább 2023-10-31

20 év kutatómunka jellemzi Szikszai Zsuzsanna újonnan bemutatott kötetét

„A keresztfához megyek” – Szakrális kisemlékek a Maros-menti településeken című könyvét mutatta be Szikszai Zsuzsanna a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója. A kötete mintegy 20 éves kutatómunkájának összegzése, amelyet a bibliotékában ismerhetett meg a nagyközönség ünnepélyes keretek között a hétvégén.

Tovább 2023-10-31

Makói Híradó – 2023.10.30.

A térség vezető gazdasági erejévé válik Makó Szörnyek a Lombkoronasétányon Rémesen jó halloweeni programokkal várták a családokat Makón Makovecz Imre egy életre szóló családi házakat tervezett Konferencia és emléktúra a makói és Makóról elszármazott történészekről

Tovább 2023-10-30

Rémesen jó halloweeni programokkal várták a családokat Makón

Makó Város Önkormányzata összefogott a Makó és Térsége Turisztikai Egyesülettel és a Marosmenti Vállalkozók Szövetségével, így a hétvégén 4 helyszínen várták a családokat halloweeni programokkal. Nagy népszerűségnek örvendett a szellemvonatozás, de varázslóiskolával, zenés-táncos interaktív műsorral és még arcfestéssel is várták a gyereket és szüleiket. Stábunk továbbá ellátogatott a Hagymatikum fürdőbe is, ahol szintén ehhez a tematikához kapcsolódó foglalkozások vártak a kikapcsolódni vágyókra.

Tovább 2023-10-30

A térség vezető gazdasági erejévé válik Makó

Makón egyeztetett Czirbus Gábor a Fidesz helyi szervezetének elnöke és Cseri Tamás, a FIDESZ-KDNP hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselője a város fejlesztéseiről és az abban rejlő lehetőségekről. A tárgyalást követő sajtótájékoztatón úgy összegeztek: míg Makón jelentős előrelépés tapasztalható, Hódmezővásárhely visszafelé fejlődik.

Tovább 2023-10-30

Makovecz Imre egy életre szóló családi házakat tervezett

A Héttorony Fesztivál idén is városunkba látogatott egy kiállítással, ahol az érdeklődők megtekinthették a Makovecz Imre családi házai című kiállítást. Továbbá részesei lehettek Balogh Kálmán és Szabó Dániel cimbalomművészek virtuóz koncertjének.

Tovább 2023-10-30

Konferencia és emléktúra a makói és Makóról elszármazott történészekről

A makói és Makóról elszármazott történészekről emlékeztek meg egy konferencia és egy kerékpártúra keretében a Szirbik Miklós Egyesület, a makói Levéltár és a Honismereti Kör tagjai. 12 történész életútját és munkásságát ismerhették meg az érdeklődők az előadások alkalmával, majd a hétvégén a túra keretében, pedig emléktáblájukat és síremlékeiket is felkutatták.

Tovább 2023-10-30

Szörnyek a Lombkoronasétányon

Egész napos programsorozattal készült a Makó és Térsége Turisztikai Egyesület szombaton a Maros-parton. Míg a délelőtt folyamán a kézműveskedés és törökfaragás került előtérbe, sötétedés után a szörnyeké volt a főszerep, akik a Lombkoronasétányon ijesztgettek.

Tovább 2023-10-30

Makói Híradó 2023.10.27.

- Tovább tartanak nyitva a temetők a Halottak napjához közeledve - Jön a téli időszámítás, az órákat vissza kell hajtani október 29-én, vasárnap. - Évelő virágokat árultak a közfoglalkoztatottak - A minőség és a megbízhatóság jellemzi Tiba Gyula családi vállalkozását - A barátság, a hűség és az árulás elevenedett meg a Hagymaház színpadán

Tovább 2023-10-27

Jön a téli időszámítás, az órákat vissza kell hajtani október 29-én, vasárnap.

Jön az óraátállítás. Áttérünk a nyári időszámításról a télire, így vasárnap hajnali 3-ról az óramutatókat vissza kell tekerni hajnali kettőre, egy órával többet alhatunk. A digitális eszközeink könnyen átváltanak, de a hagyományos régi órákat még át kell állítani.

Tovább 2023-10-27

Évelő virágokat árultak a közfoglalkoztatottak

Többek között violát, nefelejcset és káposztavirágot kínáltak a vevőknek az év utolsó árusító napján a makói közfoglalkoztatottak. A Kelemen László utcai fóliasátorban nevelt növényeket magról ültették és gondozták.

Tovább 2023-10-27

Tovább tartanak nyitva a temetők a Halottak napjához közeledve

Már egy hete jelentősen többen keresik fel a szeretteik sírját a temetőkben, amelyekben ilyenkor sokkal több feladata van a fenntartóknak, mint az év más időszakában. A makói Római Katolikus temetőben nem zárják a kapukat, és a hulladék elszállítását is naponta háromszor végzik el.

Tovább 2023-10-27

A barátság, a hűség és az árulás elevenedett meg a Hagymaház színpadán

Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek című adoptációját láthatta a makói közönség a József Attila Színház előadásában, a Hagymaház színpadán. Lux Ádám és Nemcsák Károly színművészek főszereplésében megelevenedett a barátság, a hűség és az árulás is.

Tovább 2023-10-27

A minőség és a megbízhatóság jellemzi Tiba Gyula családi vállalkozását

A minőség, a megbízhatóság és a folyamatos fejlődés jellemzi azt a családi vállalkozást, amelyet Tiba Gyula alapított. Az Aranyhagyma díjas vállalkozó,erdészeti és mezőgazdasági gépek gyártásával és fejlesztésével foglalkozik,aki örömmel mesélt a kezdetekről és arról a munkáról, amelyet nap- mint nap végeznek a legmagasabb precizitással Kiszombor határában.

Tovább 2023-10-27

Térségi kitekintő – régió magazin 2023.10.26.

A Makói Városi televízió Térségi Kitekintő magazinját látják, amelyben a települések legfontosabb eseményeiről és fejlesztéseiről számolunk be. - A teljes belterületi úthálózat megújult Királyhegyesen - Átadták a Váll-Ker Kft. új gyártócsarnokát - A legjobbak között a pitvarosi floorballosok - Új funkciókat is kap a csanádpalotai művelődési ház - Óvakodjunk a kiberbűnözéstől!

Tovább 2023-10-27

Makói Híradó – 2023.10.26.

- A makói kórházban zavartalanul működik a gyermekorvosi ügyelet - Makó mindent megtesz a fiatalok érdekében - Csok Plusz néven, új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány - A mesterséges intelligencia is terítéken volt a JAG nyílt napján - Bográcspörköltet főztek a MENYUKE tagjai

Tovább 2023-10-26

Bográcspörköltet főztek a MENYUKE tagjai

A Hajnal utcai klubházban találkoztak kedd délután a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Makói Közhasznú Egyesület tagjaik és tartották meg hagyományos programjaikat. Az eseményre Csermák Szilvia önkormányzati képviselő is ellátogatott, akik nem érkezett üres kézzel.

Tovább 2023-10-26

A makói kórházban zavartalanul működik a gyermekorvosi ügyelet

November 1-től a makói kórházban hétköznap délután négy és reggel nyolc óra között, hétvégén pedig 0-tól 24 óráig fogadja a gyermekeket, tájékoztatott a testületi ülésen Makó város jegyzője. A gyermekorvosi ügyelet kibővítésének kérdéséről nemrég társulási ülésen született döntés.

Tovább 2023-10-26

Makó mindent megtesz a fiatalok érdekében

Számos olyan intézkedést hozott Makó Város Önkormányzata az elmúlt években, mellyel hozzájárul a népességnövekedéshez és a fiatalok helyben tartásához. Ezzel kapcsoltban a szerdai képviselő-testületi ülésen felmerült egy kérdést, melyre Mágori András József megyei és önkormányzati képviselő reagált.

Tovább 2023-10-26

A mesterséges intelligencia is terítéken volt a JAG nyílt napján

Népszerű volt a Makói József Attila Gimnázium nyílt napja, melyet szerdán tartottak meg a középiskolában. A nyolcadikosok a falkultációs órák mellett most először próbanyelvvizsgát is tehettek az intézményben.

Tovább 2023-10-26

Makói Híradó 2023.10.25.

Kiváló a kapcsolat a nemzetiségi önkormányzatokkal Lukács Sándor kapja a 2024. évi Páger Antal-színészdíjat Nem veszélyeztet semmilyen vízkészletet Makó új csomagolóüzeme Oláh Nóra egy hatalmas festményt készített a Dr. Sánta Sándor közösségi házba A téli álomra húzódó sünök védelmére hívja fel a figyelmet az Magyar Madártani Egyesület

Tovább 2023-10-25

Lukács Sándor kapja a 2024. évi Páger Antal-színészdíjat

Makó Város Önkormányzatának képviselőtestülete mai ülésén, zárt napirendi pontban elfogadta a döntést, hogy Lukács Sándornak ítélte oda a kuratórium a 2024. évi Páger Antal-színészdíjat. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész veheti át jövőre az oklevél mellett annak az arany pecsétgyűrűnek a pontos mását, amelyet Téni bácsi a Vígszínháztól 80 éves korában kapot

Tovább 2023-10-25

Kiváló a kapcsolat a nemzetiségi önkormányzatokkal

A makói Roma és a Román Nemzetiségi Önkormányzatok éves beszámolóját is meghallgatták a képviselők a mai testületi ülésen. Mindkét szervezet elnöke a tájékoztatójában hangsúlyozta, rendkívül hatékony az együttműködésük a városvezetéssel, minden évben számos közös programot terveznek és valósítanak meg közösen az önkormányzattal.

Tovább 2023-10-25

A téli álomra húzódó sünök védelmére hívja fel a figyelmet az Magyar Madártani Egyesület

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az őszi lombhullás kapcsán a téli álomra húzódó sünök védelmére hívja fel a figyelmet. Ilyenkor a kerti munkák során a lombhalmokat és rőzserakásokat, csak óvatosan szabad megbolygatni az emlősök érdekében.

Tovább 2023-10-25

Oláh Nóra egy hatalmas festményt készített a dr. Sánta Sándor közösségi házba

Egy gyermek rajzpályázat díjazott alkotása adta az alap ötletet a hatalmas alkotáshoz, amelyet Oláh Nóra, a dr. Sánta Sándor Közösségi Házba készített. A művész otthonában fogadta stábunkat, ahol bővebben mesélt a képről.

Tovább 2023-10-25

Nem veszélyeztet semmilyen vízkészletet Makó új csomagolóüzeme

A szennyvízelvezetésben, az ivóvízben, és a talajvíz esetében sem lesz különösebb változás attól, hogy a város Ipari Parkjába új gyár költözik, mondta el televíziónknak az Alföldvíz Zrt. kommunikációs főmunkatársa. Diós Zsolt hangsúlyozta, Makó jelenleg naponta átlagosan 6-7 ezer köbméter vizet fogyaszt, de 10 ezer köbméter igényt is gond nélkül ki tudnak elégíteni.

Tovább 2023-10-25

Makói Híradó – 2023.10.24

A 1956-os hősök nem féltek Holnap kiderülhet ki kaphatja a 2024. évi Páger-díjat Fokozott vadveszély az utakon, mivel kezdetét vette a dámszarvas párzási időszak Halloweeni hétvégére készül Makó 100 Keris diák vett részt a 100 perces vetélkedőn

Tovább 2023-10-24

100 Keris diák vett részt a 100 perces vetélkedőn

100 diák mérte össze tudását a 100 éves Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium kvíz vetélkedőjén. A 100 percen át tartó kérdésekre a diákok a legjobb tudásuk szerin válaszoltak csapatokban.

Tovább 2023-10-24

Halloweeni hétvégére készül Makó

Egy nap, négy helyszínen várják a halloweenezőket Makón október 28-án szombaton. A Maros Kalandparton és a Lombkoronasétányon ügyességi és kvízjátékokkal készülnek a szervezők. A Hagymatikum Gyógyfürdőben a zenés produkciók mellett a kulináriában is megjelennek az ősz ízei. Míg az Infopont Irodában, Harry Potter világába kalauzolják el az érdeklődőket.

Tovább 2023-10-24

Fokozott vadveszély az utakon, mivel kezdetét vette a dámszarvas párzási időszak

Kezdetét vette a dámszarvas párzási időszak, ezért ne csak a táblával jelzett szakaszokon figyeljenek az autósok a szokásosnál jobban, hanem erdősávok, termőföldek mellett is, a nap bármely szakában. Vad Róbert a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára kiemelten ejtett szót a jól megválasztott sebességről.

Tovább 2023-10-24

A 1956-os hősök nem féltek

A forradalom és szabadságharc áldozataira emlékeztek hétfőn. A városi ünnepségen Halmágyi Pál történész, nyugalmazott múzeumigazgató az akkori személyes élményeit is felelevenítve hangsúlyozta, mindenkit magával ragadott a szabadság érzése azokban a napokban, a félelmet, ha csak rövid időre is, de elfeledtette a boldogság.

Tovább 2023-10-24

Holnap kiderülhet ki kaphatja a 2024. évi Páger-díjat

Október hónap utolsó szerdáján újra összeül Makó Város Önkormányzat képviselő testülete és kilenc előterjesztést tárgyal meg a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Többek között tájékoztatást hallhatunk a nemzetiségi önkormányzatok és a makói iskolák tevékenységéről. Elfogadhatják az egyházak kilenc millió forintos vissza nem terítendő támogatását és döntenek majd a 2024. évi Páger díjazott személyéről is.

Tovább 2023-10-24

Makói Híradó 2023.10.20

- Idén ősszel is sokan csatlakoztak a „Tegyük még szebbé városunkat”elnevezésű programhoz - Karikó Katalain: Nagyon sokáig nem gondoltuk, hogy az RNS fertőző betegségek ellen is alkalmazható - Új funkciókat is kap a csanádpalotai művelődési ház - Mesterségekkel ismerkedhettek a múzeumba látogatók - Mind a négy középiskola dobogós lett az Őszi Sport7-ek versenyén

Tovább 2023-10-20

Mind a négy középiskola dobogós lett az Őszi Sport7-ek versenyén

A végéhez ért az Őszi Sport7-ek elnevezésű rendezvénysorozat. Négy megmérettetést követően csütörtökön eldőlt a végleges sorrend. Osztott első helyen végzett a JAG és a Keri, majd második lett a Galamb és harmadik helyen végzett a Jugyu.

Tovább 2023-10-20

Mesterségekkel ismerkedhettek a múzeumba látogatók

Tizenöt népi mesterség fortélyaiba kaphatnak betekintést azok, akik ellátogatnak a József Attila Városi Múzeum és a Tegyünk Együtt Palotáért Egyesület háromnapos rendezvényére. A rendezvényen célja, hogy minél többen megismerkedjenek az őseink által évszázadok óta űzött szakmákkal.

Tovább 2023-10-20

Idén ősszel is sokan csatlakoztak a „Tegyük még szebbé városunkat”elnevezésű programhoz

Idén ősszel is sikeresen megvalósult a „Tegyük még szebbé városunkat” elnevezésű program. A városszépítő akcióra óvodások, iskolások, csoportok, civilszervezetek is érkeztek és kesztyűt, kukazsákot, valamint gereblyét ragadtak, annak érdekében, hogy a környezetet megtisztítsák a szeméttől. A résztvevőket köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester, Csermák Szilvia Zöld Város tanácsnok jelen voltak a Városgazdálkodási- és fejlesztési Divízió képviselői is.

Tovább 2023-10-20

Új funkciókat is kap a csanádpalotai művelődési ház

Többszáz négyzetméterrel több hely áll majd rendelkezésre a felújítás után a Kelemen László Művelődési Házban. A munkálatok szépen haladnak, ha minden jól megy, karácsonyra már rendezvényt is lehet benne tartani, mondta el televíziónknak a város polgármestere.

Tovább 2023-10-20

Karikó Katalain:Nagyon sokáig nem gondoltuk ,hogy az RNS fertőző betegségek ellen is alkalmazható

Első magyar nőként kapott Nobel-díjat Karikó Katalin,aki kitüntetése kapcsán azt nyilatkozta a munka nem ér véget folytatja kutatói tevékenységét ,hiszen az mRNS ben még nagyon sok lehetőség rejlik.Az oltásokkal kapcsolatos kételyekről is határozott véleménnyel volt a professzor .Azt mondta ,ha őszintén beszélnek a tudósok és az emberek megfelelő tájékoztatást kapnak akkor sok életet meg lehet menteni.

Tovább 2023-10-20

Makói Híradó – 2023.10.19.

- A legmodernebb technológiákkal csábítja a diákokat a makói Galamb iskola - Fűtés előtt mindig ellenőriztessük szakemberrel berendezéseinket - Az ingyenesen igényelhető Gondosóra a 65 év feletti idősek biztonságát szolgálja - A teljes belterületi úthálózat megújult Királyhegyesen - Makói résztvevői is voltak az idei Roma Származású Rendőrök Konferenciájának

Tovább 2023-10-19

A legmodernebb technológiákkal csábítja a diákokat a makói Galamb iskola

Kilencedik alkalommal rendezte meg az ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola a Gépmustra nevű, leendő középiskolásoknak és szüleiknek szóló nyílt napot. Ezen a pályaválasztás előtt álló fiatalok betekinthetnek az intézményben zajló oktatásba, és kipróbálhatják a használt eszközöket, gépeket is.

Tovább 2023-10-19

Makói résztvevői is voltak az idei Roma Származású Rendőrök Konferenciájának

Nyolcadik alkalommal szervezte meg az Országos Rendőrfőkapitányság a Roma Származású Rendőrök Konferenciáját. A speciális fórummal a rendőrség célja a kollégáik munkájának elismerése mellett az, hogy kedvet csináljanak a roma fiataloknak a rendőri pályához.

Tovább 2023-10-19

A teljes belterületi úthálózat megújult Királyhegyesen

2010 óta rendkívül sok lehetősége van a kistelepüléseknek pályázati forrásból fejleszteni, ezt Királyhegyes igyekezett is a lehető legnagyobb mértékben kihasználni. Idén a falu már elmondhatja magáról, hogy nem maradt rossz állapotban lévő útja, ám emellett játszóteret is újítottak fel, és jelenleg is több beruházás előtt állnak.

Tovább 2023-10-19

Az ingyenesen igényelhető Gondosóra a 65 év feletti idősek biztonságát szolgálja

Az ingyenesen igényelhető Gondosóra a 65 év feletti idősek biztonságát szolgálja. A nap 24 órájában fogadja a diszpécser szolgálat a hívásokat. Az eszköz nem csak a bajban tud életmentő lenni, hanem a mindennapokban is.

Tovább 2023-10-19

Fűtés előtt mindig ellenőriztessük szakemberrel berendezéseinket

Biztonságos és ellenőrzött fűtőberendezéssel érdemes nekivágni a fűtési szezonnak. Az otthonunk és a testi épségünk megvédése érdekében a hő-és füst, valamin szén-monoxid jelző berendezések felszerelését is ajánlja Molnár Krisztina a Csongrád – Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Tovább 2023-10-19

Makói Híradó – 2023.10.18.

- Teljesen elkészült a Hagymatikum öltözőrészlege - Hogyan tanuljunk egymástól, egymásért? - Kilenc szakfeladatot lát el a makói Pedagógiai Szakszolgálat - Kisfilmek készülnek a makói értékekről - Öt nyelven a békéért imádkoztak a Szignumos gyerekek

Tovább 2023-10-18

Kisfilmek készülnek a makói értékekről

Kisfilmek készítésére nyert pályázati forrást, 3 millió forint értékben a Makói Települési Értéktár Bizottság. Rövid, tömör és informatív videókon keresztül is megismerhetik majd az érdeklődők a 9 kategóriában összegyűjtött helyi értékeket.

Tovább 2023-10-18

Öt nyelven a békéért imádkoztak a Szignumos gyerekek

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű, világméretű kezdeményezéshez a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is csatlakoztak a Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola tanulói. A békéért való fohászkodás öt nyelven mondták el a Szent István Király Plébániatemplomban.

Tovább 2023-10-18

Teljesen elkészült a Hagymatikum öltözőrészlege

XX.század eleji német fotográfus képei ihlették a Hagymatikum új szárnyában megelevenedő Atlantiszi szoborparkot. A galérián ezekben a napokban kerülnek rögzítésre az alkotások. A szín és fény effekteknek köszönhetően a látogató egy tengeralatti varázslatos világban érezheti majd magát. VTV Makoi

Tovább 2023-10-18

Hogyan tanuljunk egymástól, egymásért?

Az utóbbi időben jelentősen csökkent az emberek figyelmi kapacitása a digitáliának köszönhetően, és ez nemcsak a gyermekekre de a felnőttekre is kihat a generálkutatók szerint. A Felelős Szülők Iskolájának képviselői ennek megoldására keresték a választ egy interaktív könyvbemutató formájban a Kálvin Téri Református Általános Iskolában.

Tovább 2023-10-18

Kilenc szakfeladatot lát el a makói Pedagógiai Szakszolgálat

Kezdetben nyolc kolléga közreműködésével, mára 29 fővel látja el a Pedagógiai Szakszolgálat munkáit a makói gyógypedagógusokból, kondátokból, logopédusokból és pszichológusokból álló csapat. A köznevelési feladatot ellátó intézmény célja, hogy a gyerekek játékos formában fejlődjenek akár már nulla éves kortól.

Tovább 2023-10-18

Makói Híradó – helyi aktuális hírek 2023.10.17

- Pénteken 9 órától "Tegyük még szebbé városunkat" - A kertészeti szakképzéshez készül tananyag a Galambban - Az InfoPont hangulatos őszi szelfipontja a gyerekeket is elvarázsolja - Karikó Katalin: A Nobel-díj számomra nem cél volt hanem eszköz a további kutatásainkhoz - Kicsik és felnőttek is egyaránt megtanulhatnak faragni Bede Danijel látványműhelyében

Tovább 2023-10-17

A kertészeti szakképzéshez készül tananyag a Galambban

Magyar, román és szerb együttműködés keretében valósul meg az intelligens növényházakban alkalmazott technológiákról szóló tananyag elkészítése a kertészeti szakoktatók számára. A nemzetközi projekt koordinátora a makói ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola.

Tovább 2023-10-17

Az InfoPont hangulatos őszi szelfipontja a gyerekeket is elvarázsolja

A gyermekek örömmel ültek le a makói Infopont hangulatos őszi szelfipontjánál, ahol stábunk lencsevégre kapta a kicsiket. A városban élőknek és a turistáknak szerettek volna kedveskedni az időszakos attrakcióval, amely november közepéig színesíti a Korona szálló parkolóját.

Tovább 2023-10-17

Pénteken 9 órától „Tegyük még szebbé városunkat”

Makó Város Önkormányzata ismét meghirdeti a "Tegyük még szebbé városunkat" elnevezésű programot. Október 20-án 9 órára várnak minden segítő kezet, civil szervezetet, oktatási intézményt, közösséget a Városháza udvarára. Ma sajtótájékoztató keretében osztotta meg a részleteket Csermák Szilvia Zöld Város tanácsnok és Szűcs Gábor divízióvezető.

Tovább 2023-10-17

Karikó Katalin: A Nobel-díj számomra nem cél volt hanem eszköz a további kutatásainkhoz

Karikó Katalin biokémikust, kutatóbiológust, a koronavírus elleni, mRNS-alapú oltóanyag egyik fejlesztője újságírói kérdésekre válaszolt a Szegedi Tudományegyetemen. A beszélgetés során többek között kiderült, hogy mit jelent számára a Nobel-díj. Emellett azt üzente a fiataloknak,hogy élvezzék azt a munkát, amit végeznek, mert ha így tesznek, egyre jobbak lesznek benne.

Tovább 2023-10-17

Kicsik és felnőttek is egyaránt megtanulhatnak faragni Bede Danijel látványműhelyében

Egy fafaragó látványműhely várja a makóiakat és a városba érkező turistákat a Hagymatikum szomszédságában, ugyanis itt nyitotta meg kapuit Bede Danijel stúdióját. Az elkészült alkotások mellett az érdeklődők a munkafolyamatokba is betekinthetnek, amikor betérnek a műhelybe. Illetve faragó társával, Krizsán Zsolttal a gyerekeknek különböző foglalkozásokat is tartanak.

Tovább 2023-10-17

Makói Híradó – 2023.10.16.

Mától melegek a radiátorok Tudatos tervezés eredménye a Váll-Ker Kft. sikere Életbe lépett az új, egységes alapellátási ügyelet Csongrád-Csanád vármegyében is Két makói értékkel gazdagodott a Csongrád- Csanád Vármegyei Értéktár A Palacsintás király meséje elevenedett meg a Hold utcai oviban VTV Makoi

Tovább 2023-10-16

Mától melegek a radiátorok

Október 15-től április 15-ig tart hivatalosan a fűtési szezon. A távhő szolgáltatást Makón mintegy 800 lakás, óvodák, üzletek és közintézmények veszik igénybe, ahol ezentúl a radiátorok már nem lesznek hidegek.

Tovább 2023-10-16

Tudatos tervezés eredménye a Váll-Ker Kft. sikere

1992-ben 18 fő alapította meg a makói kandallógyártó céget, amely az elmúlt tíz évben pályázati támogatásoknak is köszönhetően jelentősen bővíteni tudtakapacitását. A vállalat az elmúlt két évben szinte megduplázta az árbevételét, ami a nemrég átadott új gyártócsarnoknak köszönhetően várhatóan tovább fog majd növekedni.

Tovább 2023-10-16

Két makói értékkel gazdagodott a Csongrád- Csanád Vármegyei Értéktár

Két makói értékkel gazdagodott a Csongrád- Csanád Vármegyei Értéktár. Szikszai Zsuzsanna a Makói biztosság elnöke örömmel osztotta meg, hogy Galamb József munkássága és a Teknyőkaparó került be a híres személyek közé.

Tovább 2023-10-16

Életbe lépett az új, egységes alapellátási ügyelet Csongrád-Csanád vármegyében is

2023. október 1-étől vármegyénk is csatlakozott az új alapellátási ügyelethez, amely kialakítása sokkal visszakövethetőbbé, és számonkérhetőbbé teszi a működést. Az új rendszert folyamatosan vezetik be országosan, több mint 130 ezer ellátás után a működési tapasztalatok és a betegek visszajelzései is nagyon jók.

Tovább 2023-10-16

A Palacsintás király meséje elevenedett meg a Hold utcai oviban

A Palacsintás király című mese szereplőinek a bőrbe bújtak a Makói Óvoda Hold utcai tagintézményének dolgozói. A családi napon a gyerekeknek ügyességi játékokkal készültek, melyből a szülők is kivették a részüket. Természetesen a palacsinta sütés sem maradhatott el.

Tovább 2023-10-16

Makói Híradó – 2023.10.13.

Mérhetetlen szerénységgel és alázattal beszélt Karikó Katalin a Nobel-díjáról, munkásságáról és terveiről Az ölelés minden nap egy érték A korai fejlesztés a gyermekek tervszerűen felépített fejlesztőprogramja Színes programokban gazdag nevelési évet kezdett meg a Makói Óvoda Közölte a népszámlálás végleges adatait a KSH

Tovább 2023-10-13

Közölte a népszámlálás végleges adatait a KSH

A 2022 októberi adatok szerint mintegy 9 millió 600 ezer fő Magyarország lakossága, növekszik a házasságkötések és a gyermekes családok aránya, ám öregszik is a társadalom. A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint emellett a népesség csökkenése ellenére is növekszik a foglalkoztatottak száma.

Tovább 2023-10-13

Mérhetetlen szerénységgel és alázattal beszélt Karikó Katalin a Nobel-díjáról

Sztároknak járó ováció fogadta a Nobel-díjas Karikó Katalint a Szegedi Tudomány Egyetem Rektori épülete előtt, aki feszes programja mellett az újságírókra is szakított időt. Így televíziónk is sok érdekességet megtudhatott a professzor asszony munkásságáról és terveiről. A kutató többek között azt is elmondta, hogy életében ért kudarcai nem hátráltatták csak megerősítették.

Tovább 2023-10-13

Az ölelés minden nap egy érték

Az ölelés gyógyír, nem csak testünknek esik jól, de egészségünkre is kifejezetten jó hatással van.Bár országonként változó, hogy mikor is van az ölelés napja a világnapot október 15-re jelölték ki hazánkban. A Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola ez alkalomból egy nemes gesztussal készült a makóiaknak.

Tovább 2023-10-13

A korai fejlesztés a gyermekek tervszerűen felépített fejlesztőprogramja

Harminc éve elérhető a korai fejlesztés Makón és a térségben. Mint ismert a központi idegrendszerünk mindennel összefügg ezért a gyermek közvetlen támogatása a fejlődés különböző területein nagyon fontos. A Csongrád-Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének csapata elősorban a mozgásfejlesztéssel foglalkozik, és már két hónapos kortól elérhetőek a szolgáltatások. A szakemberek az ingyenes foglalkozásokat próbálják színessé tenni, különböző gyakorlatokkal és változatos eszköz használattal.

Tovább 2023-10-13

Színes programokban gazdag nevelési évet kezdett meg a Makói Óvoda

Színes programokban gazdag nevelési évet kezdett meg a Makói Óvoda. Az intézmény, az összevonást követően 10 éves működését ünnepli, ezért szeretnének a jubileumhoz kötődő számos rendezvényt szervezni a jövőben- osztotta meg televíziónkkal Bányai Anita vezető.

Tovább 2023-10-13

Makói Híradó 2023.10.12.

Átadták a Váll-Ker Kft. új gyártócsarnokát - Kapacitásnövelés 155 millió forinttal támogatja a makóiakat az önkormányzat – Makó Segít! Fogadóórát tartott az alpolgármester a könyvtárban – Lakossági ügyek Bejelentették a Szegedi Szabadtéri Játékok 2024- es Dóm téri produkcióit

Tovább 2023-10-12

155 millió forinttal támogatja a makóiakat az önkormányzat

155 millió forintból támogatja Makó Város Önkormányzata az időseket, az újszülötteket, a civil szervezeteket, a nyugdíjas klubokat, valamint a városban működő egyházakat. Erről egy rendkívüli testületi ülésen döntött a grémium, ahol többek között hozzájárultak az Ipari park vízikőzmű fejlesztéseshez is.

Tovább 2023-10-12

Bejelentették a Szegedi Szabadtéri Játékok 2024- es Dóm téri produkcióit

Barnák László főigazgató bejelentette a 2024-es Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszínpadi előadásait. A Dóm téren a világhírű zongoraművész, Péter Bence nagykoncertje a Szegedi Szimfonikus Zenekarral, továbbá a Rebecca és az Ezeregy éjszaka musicalek, valamint az István, a király rock-opera is várja a közönséget.

Tovább 2023-10-12

Fogadóórát tartott az alpolgármester a könyvtárban

Javarészt szociális és lakhatási ügyekben keresték fel Varga Ferenc önkormányzati képviselőt fogadóóráján. A lakosokat Farkas Éva Erzsébet polgármester is meghallgatta és mint elhangzott igyekeznek minden problémának eleget tenni.

Tovább 2023-10-12

Makói Híradó – 2023.10.11.

- Brillman Zsolt a mesterséges intelligenciáról tartott előadást Makón - Iskolatáskákat adományozott a makói Máltai csoport - Nagyon nehéz helyzetben vannak a gazdák - Megbocsátás hónapja van a könyvtárban - Röplabdatornával folytatódtak az őszi sporthetek

Tovább 2023-10-11

Iskolatáskákat adományozott a makói Máltai csoport

Öt- öt darab iskolatáskát és benne lévő füzeteket, tolltartókat valamint íróeszközöket adományozott a Máltai Szeretetszolgálat Makói csoportja a Magyarcsanádi Református Óvoda és Általános Iskolának valamint a Szikszai György Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsödének. Utóbbi helyszínen stábunk is ott járt, ahol az igazgató elmondta: volt olyan diák, aki a szeptembert iskolatáska nélkül kezdte meg.

Tovább 2023-10-11

Röplabdatornával folytatódtak az őszi sporthetek

Középiskolák csapatai mérték össze röplabdatudásukat tegnap az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az őszi sporthetek már több mint tíz éves múltra tekint vissza Makón.

Tovább 2023-10-11

Brillman Zsolt a mesterséges intelligenciáról tartott előadást Makón

Izgalmas előadásnak lehetek részesei azok, akik ellátogattak kedden délután a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének rendezvényére. A meghívott szakmai előadó, Brillmann Zsolt volt, aki az AI-rőI és ChatGPT-ről osztott meg információkat. Többek között szó volt a mesterséges intelligencia sikeres és jó használatáról a közösségi média felületeken.

Tovább 2023-10-11

Megbocsátás hónapja van a könyvtárban

A lejárt kölcsönzési határidejű könyveket késedelmi díj fizetése nélkül vihetik vissza az a feledékeny olvasók a József Attila Városi Könyvtárba. Arra kérnek mindenkit, éljeneke a lehetőséggel és juttassák vissza a könyveket, hogy más is a kezébe vehesse azokat.

Tovább 2023-10-11

Nagyon nehéz helyzetben vannak a gazdák

A minőség jó, de az átlagosnál kevesebb termést tudtak betakarítani a gazdák - emelte ki televíziónknak Vass Gábor vállalkozó. Továbbá a piaci helyzet is nagyon kedvezőtlen és számos kérdés merül fel a gazdákban, hogy érdemes-e folytatni az őszi vetést.

Tovább 2023-10-11

Makói Híradó – 2023.10.10.

Fejlesztő eszközöket kapott a makói Pedagógiai Szakszolgálat Örökös Boldog Óvoda címet nyert el az Erdélyi Püspök Utcai Székhelyintézmény Film- és Irodalom terápiáról tudhattak meg többet a makóiak a könyvtárban Gyalogtúra is őrzi Mendei Árpád emlékét Makón 40 fő vett részt az őszi Duocor horgászversenyen

Tovább 2023-10-10

Film- és Irodalom terápiáról tudhattak meg többet a makóiak a könyvtárban

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatunk záró programjaként Borbély Zsuzsa irodalom- és filmterapeuta tartott izgalmas előadást a József Attila Városi Könyvtárban. A szakember bemutatta a foglalkozások fajtáit és menetét, valamint rámutatott a módszer hatására is.

Tovább 2023-10-10

Örökös Boldog Óvoda címet nyert el az Erdélyi Püspök Utcai Székhelyintézmény

1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 megtekintés 2023. okt. 10. Elnyerte az Örökös Boldog Óvoda címet az Erdélyi Püspök Utcai Székhelyintézmény, míg a Kassai utcai Boldog Óvoda lett- emelte ki televíziónknak Bányai Anita intézményvezető. A Boldogságóra Programban a nyuszi csoport számos kreatív és ötletes foglalkozást valósított meg. A kiemelkedő munka gyümölcseként hétfőn a gyerekek egy interaktív bábszínházi előadáson vehettek részt.

Tovább 2023-10-10

Fejlesztő eszközöket kapott a makói Pedagógiai Szakszolgálat

Idén 30 éves a makói korai fejlesztés, ezzel kapcsolatosan Csongrád-Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézmény számos előadást szervezett, és támogatókat is keresett a munkájukhoz. A felkérésre örömmel segített a Duocor Ipari Bt is.

Tovább 2023-10-10

40 fő vett részt az őszi Duocor horgászversenyen

Az őszi Duocor horgászversenyre idén is szép számban jelentkeztek, így egyéniben, illetve csapatban is összemérték szerencséjüket és ügyességüket a dolgozók. A Deszki-tón ismét egy jó hangulatú eseményre kerítettek sort, ahol csillogó kupák és ajándékok találtak gazdára.

Tovább 2023-10-10

Makói Híradó – 2023.10.09.

Az aradi vértanúkra emlékezett az önkormányzat A Terményáldó ünnepen apropóján Bogárzó ismét megtelt élettel Novemberben átlagosan félhavi nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány az időseknek Skodabarátok találkoztak egymással Összekovácsolja a csapatokat az őszi Sport7-ek

Tovább 2023-10-09

Összekovácsolja a csapatokat az őszi Sport7-ek

Idén ősszel ismét elrajtolt a „Sport 7-ek” című versenysorozat, melynek keretében a makói középiskolákban tanuló diákok mérik össze ügyességüket különböző labdajátékokban. A második megmérettetés a futsal volt, amely egyben a diákolimpia megyei versenyének elsőkörös fordulója is volt egyben.

Tovább 2023-10-09

Skodabarátok találkoztak egymással

A Marosmenti Skodabarátok Köre egy minitalálkozóra hívta össze a típus kedvelőit nemrégiben. Az autósok a nap folyamán a baráti beszélgetések mellett, Mezőhegyesre gurultak át, ahol egy kellemes délután töltöttek el.

Tovább 2023-10-09

Novemberben átlagosan félhavi nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány az időseknek

Novemberben átlagosan félhavi nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány az időseknek. Makó Város Önkormányzata pedig az ünnepi időszakban szeretné segíteni a 65 év feletti nyugdíjasokat 15 ezer forintos utalvány formájában. A megkérdezett szépkorúak örömmel fogadták a hírt és jó érzéssel tölti el őket.

Tovább 2023-10-09

Az aradi vértanúkra emlékezett az önkormányzat

A forradalom és szabadságharc leverése után 1849. október 6-án végezték ki a magyar honvédsereg tizenhárom tisztjét, amely ma az Aradi Vértanúk Napja. A pénteki városi megemlékezésen mécseseket és virágokat helyeztek el tiszteletükre a Kossuth-szobornál.

Tovább 2023-10-09

A Terményáldó ünnepen apropóján Bogárzó ismét megtelt élettel

Bogárzó ismét megtelt élettel az önkormányzat és a helyi gazdák által szervezett Terményáldó ünnepen és Gazdatalálkozón. Az ízletes babgulyás és óriás palacsinta mellett a 100 Tagú Cigányzenekar kamaraegyüttesének műsora szórakoztatta a kilátogatókat. A rendezvényre Farkas Éva Erzsébet polgármester és Mágori András József településrészi képviselő is ellátogatott.

Tovább 2023-10-09

Makói Híradó – 2023.10.06.

Makói Híradó - 2023.10.06.

Tovább 2023-10-06

Az aradi vértanúk történetéről hallgattak előadást a Szignum diákjai

Október 6-a az Aradi Vértanúk emléknapja, ebből az alkalomból egy történész tartott előadást az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről a SZIGNUM-ban. Az intézmény igazgató helyettese televíziónknak elmondta, azért is választották ezt a formát a megemlékezésre, mert így életszerűbben ismerhetik meg a diákok a történéseket, mint az órák keretében.

Tovább 2023-10-06

Az egyik legsikeresebb egyesület városunkban a Duocor-Makói SVSE

Az egyik legrégebb óta működő és legsikeresebb egyesület városunkban a Duocor-Makói SVSE, mivel a 22. idényüket kezdik meg a Szuperligában. Horváth Zsolt elnök örömmel számolt be stábunknak, hogy miben rejlik a sikerük és arra is kitért, hogy milyen képességeket és készségeket fejleszt ez a sport. Továbbá szó esett arról is, hogy október végén, Makó ad otthont a kétnapos Szuperliga versenynek.

Tovább 2023-10-06

Mit csináltak az Aradi 13-ak kivégzésük előestéjén?

Szintén az 1848-49-es szabadságharc és a 13 Aradi vértanú került terítékre csütörtökön a József Attila Városi Könyvtárban Babucs Zoltán előadásában. A hadtörténész külön képpen közelítette meg a mártírhalált halt tábornokokat és ezredeseket. Arról mesélt, hogy kivégzésük előestéjén volt, aki egy mérnök tanulmányát olvasta, valaki fuvolázott és az olyan is, aki nyugodt lélekkel aludt.

Tovább 2023-10-06

Új munkagép állt a városüzemeltetés szolgálatába

20 méter magasan is biztonságos munkavégzést tesz lehetővé az önkormányzat által vásárolt kosaras autó, amellyel a magas fák gallyazása válik hatékonyabbá a városban. A lakossági jelzések nagy részéhez eddig külső alvállalkozót kellett felkérnie eddig a városnak, mostantól erre jóval kevesebb esetben lesz szükség.

Tovább 2023-10-06

Makói Híradó – 2023.10.05.

- Lakossági fogadóórát tartott Mágori András József - Egy új fitneszparkkal gyarapodott a Ráday Lakótelep, Botlik Anita körzetében - Óvakodjunk a kiberbűnözéstől! - Egyre igényesebbek a borfogyasztók és egyre jobban is értenek hozzá - Vigh Sándor fotóiból nyílt kiállítás a bibliotékában

Tovább 2023-10-05

Egy új fitneszparkkal gyarapodott a Ráday Lakótelep, Botlik Anita körzetében

Egy új fitneszparkkal gyarapodott a Ráday Lakótelep. Botlik Anita választókörzetében már nem az első ilyen jellegű projekt, amely az önkormányzat támogatásával valósult meg. Szerdán ünnepélyesen átadták az eszközöket, amelyeket szinte minden korosztály már használatba is vett. Farkas Éva Erzsébet polgármester és a képviselő remélik, hogy ez a fejlesztés is hozzájárul az ott élők egészségének megőrzéséhez.

Tovább 2023-10-05

Vigh Sándor fotóiból nyílt kiállítás a bibliotékában

Október 4-e az állatok világnapja – ez alkalomból nyílt kiállítás Vigh Sándor fotóiból a bibliotékában az Országos Könyvtári Napok keretében. A tárlatot Dr. Molnár Gyula mutatta be, aki nemcsak a fitalon elhunyt alkotó munkásságáról számolt be, de az ornitológia fontosságáról is szót ejtett.

Tovább 2023-10-05

Egyre igényesebbek a borfogyasztók és egyre jobban is értenek hozzá

Magyarország 22 borvidékéről, 360 féle ital közül válogathatnak a makóiak- osztotta meg Hegyes István vállalkozó. A Marosmenti Vállalkozók Szigetén többek között arról is szó volt, hogy egyre igényesebbek a borfogyasztók, akik keresik a hazait és egyre jobban is értenek hozzá.

Tovább 2023-10-05

Óvakodjunk a kiberbűnözéstől!

Óvjuk meg értékeinket az internetes csalóktól! – erre hívták fel az idős korosztály figyelmét Maroslelén. Egyre gyakoribbá vált kiberbűncselekmény az online térben, melynek egyik legismertebb típusa a telefonos családosok, azon belül is a hamis banki telefonhívás.

Tovább 2023-10-05

Lakossági fogadóórát tartott Mágori András József

Elsősorban városüzemeltetési kérdésekkel keresték a lakosok a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselőjét, akinek fogadóóráján részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester is. Mágori András József televíziónknak elmondta, nagy öröm számára, hogy a körzete sokat tudott fejlődni az elmúlt években.

Tovább 2023-10-05

Makói Híradó – 2023.10.04.

- Sebészeti eszközöket vásárolt a Polgári Bál bevételéből a makói kórház - Egészségnapot tartottak a 6. számú választókörzetben - Mozart darabok a Belvárosi Református Templomban - Terményáldó ünnepre és gazdatalálkozóra kerítenek sort a hétvégén Bogárzóban - A Nílus ajándékáról, Egyiptomról tudhattak meg többet az érdeklődők a könyvtárban - Újra jelentkezünk a SportÉlettel

Tovább 2023-10-04

Újra jelentkezünk a SportÉlettel

Átadták Makó legújabb sportcsarnokát és új helyen nyitotta meg kaput a város sportmúzeuma. Többek között ezekről láthatnak majd összefoglalót ma esti SportÉlet című magazinunkban. De szó lesz arról is, miként kötődnek a magyarok a floorballhoz és hogyan népszerűsíti a testmozgást Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő.

Tovább 2023-10-04

Sebészeti eszközöket vásárolt a Polgári Bál bevételéből a makói kórház

Ötödik alkalommal rendezték meg idén Makón a Polgári Bált, amelynek bevételéből minden alkalommal egy nemes ügyet, célt támogatnak a szervezők. A Lázár János építési és közlekedési miniszter, térségünk országgyűlési képviselőjének fővédnökségével megtartott rendezvényen idén 6 millió forint gyűlt össze, ezt a makói kórháznak ajánlották fel.

Tovább 2023-10-04

Terményáldó ünnepre és gazdatalálkozóra kerítenek sort a hétvégén Bogárzóban

Most szombaton, október 7-én terményáldó ünnepi liturgiára, szeretetvendégségre és gazdatalálkozóra kerítenek sort Bogárzóban. A nap folyamán a 100 Tagú Cigányzenekar megjelent tagjai zenélnek a résztvevőknek. VTV Makoi

Tovább 2023-10-04

Mozart darabok a Belvárosi Református Templomban

100 éves a Nemzeti Filharmonikusok Zenekar. A jubileum alkalmából országszerte, 100 helyszínen kamarakoncertekkel örvendeztetik meg a közönséget. Makót is állomásul vették, a Belvárosi Református Templomban Mozart darabok csendültek fel.

Tovább 2023-10-04

Egészségnapot tartottak a 6. számú választókörzetben

Számos szűrővizsgálaton vehettek részt a lakosok tegnap a Székely Ildikó választókörzetében tartott egészségnapon. A rendezvényre kitelepültek a Hagymatikum Gyógyfürdő munkatársai is, akik ingyenes masszást nyújtottak az érdeklődőknek.

Tovább 2023-10-04

A Nílus ajándékáról, Egyiptomról tudhattak meg többet az érdeklődők a könyvtárban

Az Országos Könyvtári Napok keretében hétfőn délután Dr. Karancsi Zoltán egyetemi docens tartott előadást Egyiptomról a József Attila Városi Könyvtárban. A Nílus folyó fontos szerepet töltött be a civilizáció kialakulásában egykoron és ma is. Számos érdekes dolgot tudhattak meg az érdeklődők többek között Kairóról is a fotós beszámoló során.

Tovább 2023-10-04

Makói Híradó – 2023.10.03.

Makón állomásozott a Petőfi-busz A baromfihúsra mindig szükség van Szent Mihály-napi vásárra kerítettek sort a Makói Óvoda Kálvin téri tagintézményében Névadója emlékét is ápolja a 100 éves Návay iskola Újabb komoly sikert ért el a Makó Budo Klub Ökölvívó Szakosztálya

Tovább 2023-10-03

Újabb komoly sikert ért el a Makó Budo Klub Ökölvívó Szakosztálya

Körömi Ábel első, Antal László második helyet szerzett az Ifjúsági és Junior Magyar Bajnokságon, számolt be róla sajtótájékoztatón a Makó Budo Klub. A tornán mintegy 360 versenyző vett részt, a hazai versenyek közül ez a legrangosabb, ezért is nagyon örülnek a kiváló szereplésnek, mondta el a klub elnöke.

Tovább 2023-10-03

Makón állomásozott a Petőfi-busz

Tavaly augusztusban indult és azóta több mint 15 ezer kilométert tett és több mint kettőszáz helyszínen állomásozott a Petőfi-busz. A mozgó múzeum fedélzetén a 200 évvel ezelőtt született költőről kevésből ismert tényeket és különleges relikviákat tekinthettek meg az érdeklődők.

Tovább 2023-10-03

Névadója emlékét is ápolja a 100 éves Návay iskola

Mintegy 50 diák, szülő és érdeklődő vett részt azon a biciklitúrán, amit a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium szervezett a hétvégén. A túrázók felkeresték az iskola névadójához kapcsolódó helyeket, és érdekes információkat is kaphattak a Návay-családról.

Tovább 2023-10-03

Szent Mihály-napi vásárra kerítettek sort a Makói Óvoda Kálvin téri tagintézményében

Fergeteges vásári forgatag helyszíne volt a Makói Óvoda Kálvin téri épületének udvara. Pénteken a Szent Mihály-napi vásárok hangulatát idézték meg, az őszi családi napon, ahol a kicsik és nagyok is jól érezték magukat. Az összegyűjtött pénzt a gyermekek fejlesztő eszközeinek vásárlására fordítják.

Tovább 2023-10-03

A baromfihúsra mindig szükség van

A konyhák egyik fő alapanyaga a baromfihús, melyet könnyedén beszerezhetünk a kiszombori Szekeres Krisztiántól, aki nem csak kelteti, de előneveli is a csirkéket. A családi vállalkozásukat 1970-ben nyitotta meg édesapja és örömmel számolt be arról, hogy bár a vevő igények folyamatosan változnak a baromfihúsra mindig szükség van.

Tovább 2023-10-03

Makói Híradó – 2023.10.02.

Vágó Bernadett és Kocsis Dénes színészek léptek fel az Idősek Világnapján Születésnapja alkalmából köszöntötte Bíró Dezsőt Makó polgármestere A Makói Egészségügyi Ellátó Központ Családi délelőttöt szervezett a Maros-partra Házhoz jön az egészség a 6. számú választókörzetben A legjobbak között a pitvarosifloorballosok

Tovább 2023-10-02

A legjobbak között a pitvarosi floorballosok

Pitvaroson rendezték meg az U11-es Floorball Magyar Kupa Döntő tornáját, melyen hat csapat vett részt, köztük a házigazda település gyermekeiből álló gárda is. A sportág nagy népszerűségnek örvend hazánkban, és a jégkorong szabályain alapszik.

Tovább 2023-10-02

A Makói Egészségügyi Ellátó Központ Családi délelőttöt szervezett a Maros-partra

A Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ intézménye a Maros-partra családi napot szervezett. Az esemény a "Hatékony szűrési és prevenciós programok fejlesztése és tesztelése" című projekt keretein belül valósult meg. A színes programok mellett az állomásokon négy témában: a tüdőrák-, az anyajegy-, a szív-érrendszeri, valamint az emlőrák szűrésről hallhattak bővebben a lelkes résztvevők.

Tovább 2023-10-02

Születésnapja alkalmából köszöntötte Bíró Dezsőt Makó polgármestere

Állattenyésztésből diplomázott, és számos helyen dolgozott elismert telepvezetőként Bíró Dezső, aki nemrég töltötte be a kilencvenedik életévét. A tősgyökeres makói bácsit Farkas Éva Erzsébet is meglátogatta, Makó polgármestere tortával és a miniszterelnök által aláírt emléklappal érkezett.

Tovább 2023-10-02

Vágó Bernadett és Kocsis Dénes színészek léptek fel az Idősek Világnapján

A táncé és a szórakozásé volt a főszerep az Idősek Világnapján Makón. Az eseményen köszöntőt mondott Farkas Éva Erzsébet polgármester, aki kiemelte, hogy az ünnepek előtti időszakban 15 ezer forintos utalványt szeretnének szétosztani a 65 éven felüliek számára. Az este fergeteges hangulatáról Vágó Bernadett és Kocsis Dénes színész-énekesek gondoskodtak, valamint Csikota József és Zenekara szolgáltatták a talpalávalót.

Tovább 2023-10-02

Házhoz jön az egészség a 6. számú választókörzetben

Kedden délután ingyenes szűrésekkel várják a lakosokat a Bajcsy Zsilinszky lakótelep sportpályáján. A Hagymatikum Gyógyfürdő szakemberei menedzser-masszással készülnek, és megismerkedhetnek az Egészségfejleszti Iroda szolgáltatásaival. Többek között lesz vércukorszint, testtömeg-index mérés és a csontritkulás kockázatának elemzése is.

Tovább 2023-10-02

Makói Híradó 2023.09.29.

- Megőrizte címeiket a makói óvodák, fontos év volt a tavalyi a könyvtárban és a múzeumban - Az erdélyi kultúra a tánc nyelvén - Pisztolylövések a Juhász Gyula iskolában - Térségi kitekintő - Az egyik legkedveltebb arkangyal, Szent Mihály, akihez népszokások és legendák tartoznak

Tovább 2023-09-29

Pisztolylövések a Juhász Gyula iskolában

”Jugyu – Kulcs egy biztos jövőhöz” címmel tartott pályaorientációs napot a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolatanulói, valamint a térség általános iskoláinak 7. és 8. osztályos diákjai számára. Az intézmény képzéseit gyakorlati formában ismerhették meg a gyerekek és a fiatal felnőttek.

Tovább 2023-09-29

Megőrizte címeiket a makói óvodák, fontos év volt a tavalyi a könyvtárban és a múzeumban

A Makói Óvoda és a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum vezetőjének 2022 beszámolóját is meghallgatta a képviselő testület a tegnapi testületi ülésen. Bányai Anita intézményvezető elmondta, folyamatosan törekednek a szakmai színvonal növelésére, Szikszai Zsuzsanna kitért arra is, hogy a könyvtár és a múzeum számos rendezvényt szervezett a Szépség koldusa emlékévhez kapcsolódóan.

Tovább 2023-09-29

Az erdélyi kultúra a tánc nyelvén

Messziről érkeztek Makóra azok a táncosok, akik színes műsorral szórakoztatták a makói közönséget csütörtök délután a Hagymaházban. Az erdélyi Borsika Néptáncegyüttes autentikus táncokkal és népdalokkal készült a fellépésre.

Tovább 2023-09-29

Az egyik legkedveltebb arkangyal, Szent Mihály, akihez népszokások és legendák tartoznak

Az egyik legkedveltebb arkangyal, Szent Mihály, akihez számos népszokás és legendafűződik. Úgy tartják számon, hogy a sátán legyőzője, akit karddal és pajzzsal ábrázolnak. Szeptember 29-e tiltó nap is, de a kisfarsang időszakának kezdete, a lakodalmak az ideje, amely Katalin napig tart.

Tovább 2023-09-29

Makói Híradó 2023.09.28.

-Több területen látványos az előrehaladás a Hagymatikum építkezésén -Csongrád – Csanád Vármegyében is életbe lép az országos alapellátási ügyeleti 1830-as telefonszáma -Németországban is a makói Tiba Gyula mezőgazdasági eszközeit hasznosítják -Segítség egy gombnyomásra az idős embereknek -Színes programokkal készülnek Makón az Országos Könyvtári Napokra

Tovább 2023-09-28

Segítség egy gombnyomásra az idős embereknek

A Gondosóra jelzőrendszert díjmentesen igénybe veheti minden 65. életévét betöltött magyar állampolgár. A könnyen kezelhető eszköz abban segít, hogy az idős emberek szükség esetén egyszerűen elérjék azt a személyt, aki gyorsan, valódi segítséget tud nyújtani nekik.

Tovább 2023-09-28

Csongrád – Csanád Vármegyében is életbe lép az országos alapellátási ügyelet 1830-as telefonszáma

Október 1- től Csongrád – Csanád Vármegye is csatlakozik az országos alapellátási ügyeleti rendszerhez, melynek központi telefonszáma 1830. Azonban baleset vagy más közvetlen életveszély esetén továbbra is a 112 hívásával kell segítséget kérni. A részletekről dr. Zentai Attila az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi régiójának igazgatója számolt be a grémiumnak.

Tovább 2023-09-28

Színes programokkal készülnek Makón az Országos Könyvtári Napokra

Számos színes programmal csatlakozik a makói József Attila Városi Könyvtár az Országos Könyvtári napokhoz. Lesz többek között népmesei foglalkozás, diavetítéses úti beszámoló, emlék fotókiállítás és előadások izgalmas és érdekes témákban, továbbá Makóra érkezik a Petőfi-busz is.

Tovább 2023-09-28

Több területen látványos az előrehaladás a Hagymatikum építkezésén

Az élményfürdő részleg belső területén már a végső munkálatok zajlanak, és a külső medencén is jól látszik az előrehaladás a Hagymatikum Gyógyfürdőben. A beruházás készültségi foka nemrég meghaladta a 80 százalékot, a tervek szerint az építkezés december közepén befejeződik, és megkezdődik a műszaki átadás, majd a próbaüzem.

Tovább 2023-09-28

Németországban is a makói Tiba Gyula mezőgazdasági eszközeit hasznosítják

Németországból és Svájcból is kapott már megrendelést a makói Tiba Gulya, aki egyedi mezőgazdasági eszközeket gyárt. Az Aranyhagyma díjas vállalkozó olyan formabontó technológiát fejlesztett ki, mellyel megkönnyít a gazdák munkáját. A fejlesztéseiről a Marosmenti Vállalkozók Szigetén számolt be.

Tovább 2023-09-28

Makói Híradó – 2023.09.27.

- Megkezdődik az új csomagolóanyagüzem építése Makón - A városvezetés idén is csatlakozott a Bursa Hungarica pályázathoz és támogatja az időseket - Ismét 4 millió forinttal támogatja az önkormányzat a Makói Gumiipari Szakszervezetet - Decemberig marad a kötelező akciózás - A rádiózásnak van még jövője

Tovább 2023-09-27

A városvezetés idén is csatlakozott a Bursa Hungarica pályázathoz és támogatja az időseket

Tizenhárom előterjesztést tárgyalt ma Makó Város Önkormányzata. Többek között szó volt az ipari park 5,8 milliárd forint fejlesztési forrásáról és az ott épülő új gyárról, valamint ismét támogatják az időseket karácsonykor és csatlakozott a városvezetés a Bursa Hungarica pályázathoz is.

Tovább 2023-09-27

Ismét 4 millió forinttal támogatja az önkormányzat a Makói Gumiipari Szakszervezetet

A mai képviselő testületi ülésen döntés született arról is, hogy meghosszabbítja a város Continental munkavállalóit képviselő szakszervezettel kötött támogatási megállapodást, amelynek összegébő