Töltött csirke, marinált zöldségekkel – Kemencés és Grill ételek
Töltött csirke, marinált zöldségekkel: csirke 3 db Darált pulykacomb filé 1 kg Csirkemáj 0,5 kg Vöröshagyma 0,5 kg Lecsópaprika 0,3 kg Petrezselyemzöld 1 cs. gomba 0,5 kg zöldborsó 0,5 kg Kolozsvári szalonna 0,2 kg Só, szárnyasfűszer, bors, fokhagyma Sárgarépa 1 kg Zeller 1 kg Cukkini 1 kg pirospaprika (kápia) 0,5 kg Tv paprika 0,5 kg Lilahagyma 0,5 kg Só, balzsamecet, tökmag olaj, méz Grillen pelirítunk kevés apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemájat, gombát, tv paprikát, színes paprikát, és zöldborsót. Alaposan összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk. Félre tesszük, hogy kicsit hűljön ki. A csirkét hasi részéről haladva kicsontozzuk. Kivesszük a mellcsontot, és a combot megnyitjuk. A kihűlt ragut elkeverjük darált pulykacombbal, és fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel. A csirke hasüregébe töltjük. Jusson mindenhova, a combokhoz, és a mell rétegei közé is. Középen összetűzzük (vagy varrjuk). Megformázzuk. Külsejét szárnyas fűszerrel fűszerezzük, és szeletelt kolozsvári szalonnával (vagy bacon) burkoljuk. 200 fokos kemencében locsolgatva 40-50 perc alatt készre sütjük. A zöldségeket karikára vágjuk, és grill lapon megpirítjuk. A sorrend: zeller, répa, lilahagyma, paprika, cukkini. Mikor valamennyi zöldség rákerült, és kicsit megpirult, meglocsoljuk mézzel, és balzsamecettel. Pár percig pirítjuk, majd levesszük. Szükség esetén sózzuk. Mikor kicsit hűlt meglocsoljuk tökmagolajjal. A zöldséget tányérra halmozzuk, és mellé tálaljuk a felszeletelt csirkét.