Makói Híradó – 2024.06.14.

Makói Híradó - 2024.06.14.

Tovább 2024-06-14

Zenettivel és a totyogókkal kezdődött a táborok sorozata az Erzsébet házban

Zenetti Totyogó tábora nyitotta a sort az idei évben az Erzsébet-házban. A babák és szüleik a zenés, mondókás, jóga-tornás foglalkozásokon vehettek rész. Ma már az első foglalkozássorozat résztvevői köszöntek el egymástól. Az eseményre ellátogatott Farkas Éva Erzsébet az Angyalsóhaj Alapítvány fővédnöke is.

Tovább 2024-06-14

90 éveseket köszöntött a polgármester

Otthonukban köszöntötte fel Farkas Éva Erzsébet polgármester a 90. születésnapjukat ünneplő Loós Lajosné Páger Piroskát és Varga Péterné Hegedűs Esztert. A kerek évforduló alkalmából a Miniszterelnök Úr üdvözletét, egy emléklapot és egy-egy csokor virágot adott át az születésnaposoknak.

Tovább 2024-06-14

Négy kamion hirdeti az országutakon a méltán népszerű makói Gyógyfürdőt

Négy kamion hirdeti az országutakon a méltán híres makói Gyógyfürdőt. Stábunk tegnap a makói ipari parkban járt, ahol személyesen is megtekinthettük a felmatricázott járműveket. Farkas Éva Erzsébet polgármester örömét fejezte ki, hogy Dancsi István vállalkozó is hozzájárul a makói turizmus népszerűsítéséhez.

Tovább 2024-06-14

Makói Híradó 2024.06.13.

- Készen áll a munkára Kiss Ádám a 3. számú egyéni vk. megválasztott képviselője - Grand Prix nagydíjat nyert a Makói Magán Zeneiskola - Állatos padok díszítik a Szikszai iskola udvarát - Az idei Makói Nyár előadásai is, igen kellemes kikapcsolódást ígérnek minden korosztálynak

Tovább 2024-06-13

Az idei Makói Nyár előadásai is, igen kellemes kikapcsolódást ígérnek minden korosztálynak

Az idei esztendőben is különböző műfajú, eltérő karakterű előadásokkal készültek a Hagymaház szervezői a kultúra szerelmeseinek az Makói Nyár repertoárjának az összeállításában. A közönség a Funny Money- Rossz pénz nem vész el című vígjátékon, vagy a Magyarock Dalszínház Made in Hungária című musicellen kapcsolódhatnak ki. Vecsei H. Miklós és Beck Zoltán a Kártyajáték című zenés műsorral érkezik városunkba. Továbbá kellemes estét ígér még a Szív-billentyűk című musical, valamint a 4 kiváló énekes, akik örökbecsű slágerekkel és némi prózával örvendeztetik meg a közönséget.

Tovább 2024-06-13

Készen áll a munkára Kiss Ádám a 3. számú egyéni vk. megválasztott képviselője

Kiss Ádámot a 3. számú egyéni választókerület megválasztott képviselőjét is megkérdeztük a választási eredményekről. Mint fogalmazott: azon az út szeretne ő is tovább haladni, amit elődei végeztek az elmúlt 5-10 évben.

Tovább 2024-06-13

Grand Prix nagydíjat nyert a Makói Magán Zeneiskola

Lengyelországban, Lettországban és Fehéroroszországban is megörvendeztette a közönséget a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara az elmúlt hónapokban. Mindemellett számos versenyen vettek részt, és nemcsak a növendékek dobogós helyezései miatt lehetünk büszkék a makói hangszeresekre, hiszen zenekari szinten elnyerték a Grand Prix nagydíjat is.

Tovább 2024-06-13

Állatos padok díszítik a Szikszai iskola udvarát

Padátadóval egybekötött gyereknapot tartottak a Szikszai György Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsődében a csütörtöki napon. Az elöregedett fákból Bárdi Andrea művésztanár faragott egy-egy kiülőt, amit állatok és mesefigurák díszítenek. Az átadót követően a diákoknak színes programokkal készültek kihasználva a jó időt.

Tovább 2024-06-13

Makói Híradó 2024.06.12.

Tóth Ferenc lett a 4. számú egyéni választókerület megválasztott képviselője Rendhagyó zarándoklatot szerveztek Makón Vorhand Mózes emlékére Szurkoljunk együtt a magyaroknak a Borfesztiválon

Tovább 2024-06-13

A 7Híre – hírháttér magazin

Kimagasló eredményt hozott a Fidesz-KDNP jelöltjeinek a választás

Tovább 2024-06-13

Rendhagyó zarándoklatot szerveztek Makón Vorhand Mózes emlékére

Egy rendhagyó zarándoklaton vehettek részt azok, akik kedden délután csatlakoztak a Vorhand Mózes emlékére szervezett túrához. A résztvevőkkel számos érdekességet osztott meg az út során Urbancsok Zsolt, a Makói Levéltár vezetője. A túra a Makói ortodox zsinagóga elől indult és a Jángori neológ zsidó temetőig vezetett, ahol a csodatevő főrabbi sírjánál kívánságaikat megírhatták a résztvevők.

Tovább 2024-06-12

Tóth Ferenc lett a 4. számú egyéni választókerület megválasztott képviselője

Új képviselőt választottak a makóiak a 4-es számú egyéni választókörben is, de ismét a Fidesz – KDNP által támogatott jelöltre, Tóth Ferencre szavaztak a legtöbben. Televíziónk kíváncsi volt arra, hogyan értékeli a választás eredményét.

Tovább 2024-06-12

Szurkoljunk együtt a magyaroknak a Borfesztiválon

Egy óriáskivetítőn nézhetik a szurkolók a Magyarország – Svájc Európa- bajnokság mérkőzését a hétvégén a Makovecz téren és mellé egy-egy pohár jó minőségő bort is fogyaszthatnak az érdeklődők. Péntektől kerül megrendezésre a második Vinom-Dánom fesztivál Makón, ahol a különféle boros programok mellett koncertek, valamint szakmai előadások is lesznek.

Tovább 2024-06-12

Makói Híradó – 2024.06.11.

Czirbus Gábor:”Eddig is a munkában hittem és ezután is... „ Október 1-ig a jelenlegi polgármester és képviselőtestület gyakorolja jogait és kötelezettségeit Makón arányában többen mentek el szavazni mint 2019-ben A legtöbb térségi polgármester megőrizte a helyét a választáson

Tovább 2024-06-11

Október 1-ig a jelenlegi polgármester és képviselőtestület gyakorolja jogait és kötelezettségeit

Október 1-ig a jelenlegi polgármester és képviselőtestület gyakorolja jogait és kötelezettségeit- osztotta meg televíziónkkal Dr. Kruzslicz- Bodnár Gréta. A jegyző továbbá arra is kitért, hogy majd csak az eskütétel után áll össze az új képviselőtestület.

Tovább 2024-06-11

A legtöbb térségi polgármester megőrizte a helyét a választáson

A térségi falvak nagy többségében újraválasztották a korábbi polgármestereket, tizenhárom településből tízben nem lesz változás a településvezető személyében. A választási részvétel mindenhol magas volt, és problémamentesen zajlottak a voksolások.

Tovább 2024-06-11

Makón arányában többen mentek el szavazni mint 2019-ben

Sikeresen lezárult a június 9-i európai parlamenti, helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás, a 7,8 millió választópolgár 59,26 százaléka, vagyis több, mint 4,5 millió szavazó járult az urnákhoz. Makón az idén, a 2019-es adatokhoz képest bár kevesebb volt a szavazásra jogosultak száma, mégis többen éltek polgári kötelességükkel.

Tovább 2024-06-11

Kimagasló eredményt hozott a Fidesz-KDNP jelöltjeinek a választás

Elsöprő többség szavazott Makó jelenlegi városvezetőjére , akinek 3 kihívója volt. A 12 fős testület összetétele a Fidesz-KDNP jelöltjeiből 8 fő lesz míg az ellenzéket négyen képviselik majd. Harmadik ciklusát kezdheti meg Farkas Éva Erzsébet polgármesterként,aki ma délutáni sajtótájékoztatóját a köszönet szavaival kezdte,majd úgy fogalmazott a munka folytatódik, azért fognak dolgozni,hogy Makó egy még élhetőbb ,szebb és jobb hely legyen.

Tovább 2024-06-10

Ezúttal sem lehet sok öröme a makói ellenzéknek a választási eredményekben

Zeitler Ádám kiesett a képviselő testületből, Mucsi Tamás még a korábbiaknál is kevesebb szavazatot kapott a vasárnapi választáson. Az ellenzéki jelöltek közül csak a Lokálpatriótákkal induló Gáspár Sándornak szavaztak bizalmat, Molnár László, valamint a Mi Hazánk Mozgalom által támogatott Modok Csaba legalább listás helyekkel vígasztalódhat a képviselő testületben.

Tovább 2024-06-10

Ötödik ciklusát kezdi meg Kovács Sándor képviselő

Makó I. és II. számú választókerületében is a Fidesz – KDNP által támogatott képviselők nyertek. Kovács Sándor, aki már rutinosként kezdte meg a kampányt és Vass Gábor is, aki újoncként indult 50%- feletti győzelmet aratott. Stábunk arra kérte az értintetteket, hogy értékeljék az elmúlt időszakot.

Tovább 2024-06-10

Televíziónk folyamatosan tudósított az aktuális információkról a vasárnapi választások kapcsán

A Makói Városi Televízió szerkesztősége vasárnap, a reggeli óráktól kezdve egészen késő estig folyamatosan tájékoztatást nyújtott közösségi oldalán, az Európai parlamenti és önkormányzati választásokkal kapcsolatos tudnivalókról és frissülő adatókról. Többek között elkísértük a polgármestert szavazni, valamint a szavazókörökben voksolókat is megszólítottuk. Jártunk a csanádpalotai, a maroslelei, a kiszombori és a makói jegyzőnél is. A délután és az este folyamán pedig folyamatosan közöltük a friss adatokat a feldolgozottság alapján.

Tovább 2024-06-10

Értékeink: A hagymatermelés speciális eszközei Makón

Értékeink: A hagymatermelés speciális eszközei Makón

Tovább 2024-06-10

Lakossági fórum a 3. számú választókörzetben

A 3. számú választókörzetben tartott ma este lakossági fórumot Lázár János építési és közlekedési miniszter, Farkas Éva Erzsébet polgármester, és Kiss Ádám képviselőjelölt.

Tovább 2024-06-08

Makói Híradó 2024.06.07.

- Világbajnoki ezüstérmet szerzett Debreczeni Gábor makói testépítő - A lakosok és a közlekedők örömére aszfalt réteget kapott a makói Kórház utcai szerviz út. - Hétvégén elkezdődhet repce és az árpa betakarítása - 5 párt állított vármegyei listát a választásokra Csongrád-Csanádban - Rendkívüli nyitva tartás a választás hétvégéjén a kormányablakokban

Tovább 2024-06-07

A lakosok és a közlekedők örömére aszfalt réteget kapott a makói Kórház utcai szerviz út.

Több mint 200 méter hosszan kapott aszfaltréteget a makói kórház utcai szerviz út. Makó Város Önkormányzata erre a felújításra 16 millió forintot fordított. A lakosok nagy örömmel használják ezt a szakaszt, mivel így időt és utat takaríthatnak meg.

Tovább 2024-06-07

Világbajnoki ezüstérmet szerzett Debreczeni Gábor makói testépítő

Kitartás, rengeteg edzés, szigorú diéta: mindez csak néhány összetevője a sikernek. Debreczeni Gábor munka mellett időt és energiát nem spórolva készült az angliai testépítő világbajnokságra, melyen az előkelő második helyet szerezte meg.

Tovább 2024-06-07

Hétvégén elkezdődhet repce és az árpa betakarítása

A repce betakarítása és az árpa aratása a hétvégén elkezdődhet. Vass Gábor vállalkozó kiemelten ejtett szót televíziónknak a kártevőkről és az azok elleni védekezésről, valamint a piaci árakra is kitért.

Tovább 2024-06-07

5 párt állított vármegyei listát a választásokra Csongrád-Csanádban

Az önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és Európai Parlamenti választások mellett a vármegyei közgyűlések összetételéről is döntünk vasárnap, erre külön szavazólap áll majd a választók rendelkezésére.

Tovább 2024-06-07

Rendkívüli nyitva tartás a választás hétvégéjén a kormányablakokban

A választás hétvégéjén rendkívüli nyitva tartással üzemel többek között a Makói Kormányablak is. Ezeken a napokon kizárólag személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség. Ugyanakkor új lakcímet csak június 7-én pénteken 10 óráig lehet bejelenteni, ezt követően hétfőig csak az elveszett lakcímkártya pótlására van lehetőség, a lakcím változás bejelentésére nincs.

Tovább 2024-06-07

Makói Híradó 2024.06.06.

Hazánk és településünk sorsáról mi magunk dönthetünk most vasárnap Miről döntünk az Európai Parlamenti választáson? 4 polgármesterjelöltre és 32 képviselőjelöltre szavazhatunk Makón Március 1-je óta vezeti a Makói Rendőrkapitányságot Balogh-Szabó Imre r. ezredes A múlt héten elkezdődött az őszi fokhagyma a betakarítása Makón.

Tovább 2024-06-06

TÁRSALGÓ – kulturális magazin 2024.06.06.

Mai adásunk alkalmával ellátogatunk a József Attila Városi könyvtárba kettős könyvbemutatóra, majd megismerhetik az Angyalsóhaj Alapítvány induló nyári táborait.

Tovább 2024-06-06

Hazánk és településünk sorsáról mi magunk dönthetünk most vasárnap

Kampányzáró utcafórumra érkezett Lázár János Makóra, ahol Farkas Éva Erzsébettel és a képviselőjelöltekkel együtt osztották meg tapasztalataikat az elmúlt 2 hónap kampányáról. Többször is elhangzott ,hogy rendkívül fontos döntés előtt állunk ,mely hosszú távra meghatározza hazánk és településünk sorsát. Az országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta :aki nem megy el szavazni az a saját és gyermekei jövőjéről mond le.

Tovább 2024-06-06

4 polgármesterjelöltre és 32 képviselőjelöltre szavazhatunk Makón

Június 9-én önkormányzati és Európai Parlamenti választásokat tartanak Magyarországon, emellett azonban a vármegyei közgyűlés és a roma és román nemzetiségi önkormányzat összetételére is szavazhatnak majd a választópolgárok.

Tovább 2024-06-06

Március 1-je óta vezeti a Makói Rendőrkapitányságot Balogh-Szabó Imre r. ezredes

Március 1-je óta Balogh-Szabó Imre r. ezredes irányítása alatt működik a Makói Rendőrkapitányság. Stábunk az új rendőrkapitánnyal készített interjút, amelyben megosztotta terveit és célkitűzéseit a jövőre nézve.

Tovább 2024-06-06

Miről döntünk az Európai Parlamenti választáson?

2024-ben önkormányzati és európai parlamenti választások is lesznek Magyarországon. Idén először egy napon tartják ezt a két választást, június 9-én. Lázár János építési és közlekedési miniszter makói fórumán arról is beszélt, hogy miért rendkívül fontos az, hogy a mostani európa parlementi voksolásin minél többen részt vegyenek.

Tovább 2024-06-06

A múlt héten elkezdődött az őszi fokhagyma betakarítása Makón

A múlt héten elkezdődött az őszi fokhagyma betakarítása Makón. A korai, kisebb területen előállított fajtákkal már végeztek a gazdák. Az Igási út mellett jelentős mennyiségben termelik a zöldséget. Vass Gábort munka közben kaptuk lencse végre. A mezőgazdász elmondta, hogy szép és egészséges fokhagymát sikerült az aktuális területről betakarítaniuk.

Tovább 2024-06-06

Makói Híradó 2024.06.05.

A béke szimbóluma a Turul- szobor Makóra is elhozta jótékonysági koncertjét Mága Zoltán Gábor- Nagy Árpáddal tartott közös fórumot Farkas Éva Erzsébet Ringó szoknya, pergő nadrág 20 produkcióval 36 estén át várják a nézőket a szegedi szabadtéri játékokra Dóm tér

Tovább 2024-06-05

NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA – Emlékhely avató

Makó, 2024.06.05.

Tovább 2024-06-05

20 produkcióval 36 estén át várják a nézőket a szegedi szabadtéri játékokra

Az idei Szegedi Szabadtéri Játékok 20 produkciójára 36 estén át mitegy 90.000 nézőt várnak, osztotta meg teklevíziónkkal Barnák László.A fesztivál főigazgatója úgy fogalmazott :a Dóm tér mellett az Újszegedi színpad is erősen beépült a köztudatba ,hiszen ott is évről évre egyre színvonalasabbak az előadások.Az idei repertoárból már van olyan darab ,melyre szinte minden jegy elkelt.

Tovább 2024-06-05

Makóra is elhozta jótékonysági koncertjét Mága Zoltán

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, hegedűművész érdemes művész adott ingyenes hangversenyt a Petőfi parkban rendezett szoboravató ünnepséget követően. Az „50 év 50 koncert” sorozat a legújabb kulturális és karitatív missziója a művésznek, melynek célja hogy a zene összekötő erejével kiálljon Európa békéjéért, és támogassa a gyermekek jövőjét, kiemelten gondolva a hátrányos helyzetű és állami gondoskodásban élőkre.Makónak ennek tekintetében három millió forintot ajánlott fel a műsor végén Mága Zoltán.

Tovább 2024-06-05

Gábor- Nagy Árpáddal tartott közös fórumot Farkas Éva Erzsébet

A Juhász Gyula téren tartott lakossági fórumot nemrégiben Farkas Éva Erzsébet a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje és a párt színeiben induló Gábor- Nagy Árpád a 8. számú választókerület jelöltje. Az eseményen programjaik ismertetésén túl a lakosok észrevételeit is feljegyezték jövőbeli teendőik közé.

Tovább 2024-06-05

A béke szimbóluma a Turul- szobor

A Trianoni békediktátum 104. évfordulóján, az Összetartozás napján új emlékhelyet avattak Makón. A Petőfi parkban került elhelyezésre az a Turul szobor, melyet Kovács Sándor önkormányzati képviselő kezdeményezett. Az eseményen Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte: a szoboreszmei kárpótlása 2017-es Országzászló állításavalamint, a 2020-as Csongrád-Csanád Vármegye névhasználatáért.

Tovább 2024-06-05

Ringó szoknya, pergő nadrág

A Maros Táncegyüttes 43. Évadzáró gálaműsorának adott otthont a Hagymaház a napokban. A színpadon a legkisebbektől egészen a MÖTYKE csapatáig mindig bemutatkozott egy-egy tájegység hagyományos táncával.

Tovább 2024-06-05

Makói Híradó 2024.06.04.

A kamerarendszer bővítését is szorgalmazná Czirbus Gábor a 7. számú választókerület Fidesz – KDNP képviselő-jelöltje Már lehet jelentkezni az Angyalsóhaj Alapítvány nyári táboraira 112 kisgyermek ballag el idén a Makói Óvodából A XX. század történelme jelenik meg Jámborné Balog Tündének és férjének köteteiben

Tovább 2024-06-05

A 7Híre: hírháttér magazin

DR. KRUZSLICZ-BODNÁR GRÉTA jegyző, Makó Város Önkormányzata VTV Makoi

Tovább 2024-06-06

Már lehet jelentkezni az Angyalsóhaj Alapítvány nyári táboraira

Már lehet jelentkezni az Angyalsóhaj Alapítvány nyári táboraira. Az idei esztendőben is igen színes és változatos kikapcsolódást kínálnak a család legkisebb tagjainak. Június 10. és augusztus 15. között hat különböző tematikus nyári tábor várja jelentkezőit, illetve kettő alkotótelep készül tagjai fogadására a makói Erzsébet házban. Hétfőn délután sajtótájékoztató keretében ismertette Farkas Éva Erzsébet fővédnök és a táborvezetők a részleteket.

Tovább 2024-06-04

Javában zajlanak az előkészületek a június 9-ei választásra

A helyi választási bizottság előkészítette a szavazólapokat ezek nyomtatása megtörtént, a jegyzőkönyv vezetők vizsgáztatása befejeződött, a hét hátralévő részében a szavazószámláló bizottság tagjainak felkészítése zajlik,osztotta meg televíziónkkal Kruzslicz Bodnár Gréta . A város jegyzőjét magazinunkban arról is kérdeztük hogy milyen feltételek mellett és miről dönthetünk június 9-én.

Tovább 2024-06-04

A XX. század történelme jelenik meg Jámborné Balog Tündének és férjének köteteiben

Kettős könyvbemutatónak adott otthon vasárnap délután a József Attila Városi Könyvtár. Először Jámborné Balog Tünde: Napfordulók között című novella válogatását ismerhette meg a közönség, majd Jámbor Zoltán: A történelmet emberek írják című dokumentum kötetét. A rendezvényen Farkas Éva Erzsébet polgármester beszédet mondott, amelyben kiemelte Tünde néninek és férjének harmonikus kapcsolatát. VTV Makoi

Tovább 2024-06-04

112 kisgyermek ballag el idén a Makói Óvodából

Minden évben nehéz az elválás a gyermekek és az óvodapedagógusok számára, ám a Makói Óvoda ilyenkor is arra törekszik, hogy a búcsúzás napja elsősorban élmény legyen a kicsik számára, mondta el televíziónknak Bányai Anita intézményvezető. A Kassai utcai tagintézmény ballagására ellátogatott Farkas Éva Erzsébet polgármester is, aki örömhírrel érkezett a szülők számára, az épületben ugyanis hamarosan egy korábban soha nem látott mértékű felújítás indulhat meg.

Tovább 2024-06-04

A kamerarendszer bővítését szorgalmazná Czirbus Gábor a 7.számú vk. Fidesz–KDNP képviselő-jelöltje

A 7. és 8. számú választókerület Fidesz – KDNP által támogatott képviselő-jelöltjeivel közösen tartott utcafórumot Farkas Éva Erzsébet polgármester szombaton. A tájékoztatón elhangzott, hogy az elmúlt tíz évben Makó egy még élhetőbb településsé vált, azonban teendő továbbra is van. Czirbus Gábor további parkolók kialakítását szorgalmazná, illetve új kamerarendszert telepítene.

Tovább 2024-06-04

Makói Híradó – 2024.06.03.

Botlik Anita a lakosok kéréseit és igényeit beépítette választási programjába Roma Hagyományőrző napot tartottak a Dr. Sánta Sándor Közösségi Házban Rendkívüli választás vár ránk június 9-én Tóth Péter Lóránt versvándor Radnóti Miklós utolsó hónapjait idézte fel a fiataloknak Teljessé válik a Trianon emlékhely a Petőfi parkban

Tovább 2024-06-03

Tóth Péter Lóránt versvándor Radnóti Miklós utolsó hónapjait idézte fel a fiataloknak

Egy igazán izgalmas rendhagyó irodalomórának lehettek a részesei a diákok a József Attila Városi Könyvtárban. Tóth Péter Lóránt versvándor "Lélek vagyok, élni szeretnék" címmel tartott verses előadást Radnóti Miklós utolsó hónapjairól. Kőszegi Ábel "Töredék" című munkája, a Bori notesz és a költő más versei alapján elevenedett meg a modern magyar líra kiemelkedő alakjának emlékei és története.

Tovább 2024-06-03

Teljessé válik a Trianon emlékhely a Petőfi parkban

Turul szobrot adnak át az Összetartozás napján Makón a Petőfi parkban. A 18 órakor kezdődő ünnepségen beszédet mond a város polgármestere valamint Lázár János építési és közlekedési miniszter, a térség országgyűlési képviselője. Az emlékmű avatót követően sztárvendégekkel közösen ad koncertet Mága Zoltán hegedűművész.

Tovább 2024-06-03

Rendkívüli választás vár ránk június 9-én

Rendkívüli választás vár ránk június 9-én. Az európa parlamenti választásoknak két kulcskérdése van : békét tudunk-e teremteni és meg tudjuk-e védeni hazánkat az illegális bevándorlóktól. Fogalmazott Farkas Éva Erzsébet hírháttér magazinunkban, aki személyes történetét is elmesélte a migránsokkal kapcsolatosan. A polgármester szerint itt helyben arról szavazunk, hogy tovább fejlődik -e Makó vagy megtorpan.

Tovább 2024-06-03

Botlik Anita a lakosok kéréseit és igényeit beépítette választási programjába

A közintézmények felújítása is elengedhetetlen volt a városvezetés számára- emelte ki Farkas Éva Erzsébet. A polgármester jelen volt Botlik Anita lakossági fórumán. A képviselő-jelölt a körzetében élő lakosok javaslatait és kéréseit beépítette programjába és így többek között folytatni szeretné a járdafelújításokat és a szociális programját is.

Tovább 2024-06-03

Roma Hagyományőrző napot tartottak a Dr. Sánta Sándor Közösségi Házban

Folklór zenével, kézműves foglalkozással, bemutatókkal, és szeretetvendégséggel is várták az érdeklődőket a hétvégi Roma Hagyományőrző Napon. Farkas Éva Erzsébet polgármester a köszöntőjében hangsúlyozta, a közösségi ház átadásával teljesült az itt élők legfontosabb kérése, de továbbra is elkötelezettek annak érdekében, hogy minél több fejlesztés érkezzen ebbe a városrészbe.

Tovább 2024-06-03

Értékeink: Csanád és Torontál Vármegye ősgalériája

Értékeink: Csanád és Torontál Vármegye ősgalériája

Tovább 2024-06-03

Értékeink: Makói fecskekolónia

Értékeink: Makói fecskekolónia

Tovább 2024-06-03

Makói Híradó – 2024.05.31.

- 2 millió forintot fordítanak a Bajza utcai iskola modernizálására - Számos terve van a jövőre nézve Székely Ildikó Etelkának, aki a munkát tovább folytatná - Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter makói vállalkozókkal egyeztetett - A Hagymatikumban is nézhetjük a BL döntőt - Rajzpályázatot hirdet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja

Tovább 2024-05-31

Makóra látogatott Nagy Márton, ahol helyi vállalkozókkal és cégvezetőkkel egyeztetett

Városunkba látogatott Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, aki helyi vállalkozókkal és cégvezetőkkel találkozott. A gazdaság meghatározó szereplőivel folytatott megbeszélésen elhangzott , hogy a kormány célja, hogy a háború és szankciók sújtotta nehéz helyzetben is támogatást és segítséget nyújtsanak.

Tovább 2024-05-31

2 milliárd forintot fordítanak a Bajza utcai iskola modernizálására

Közel 2 milliárd forint európai uniós támogatással újul meg a HSZC Makó Návay Lajos Technikum és Kollégium Bajza utcai épülete. Energetikai újítások és modernizált tantermák várják majd a diákokat, akik így a Szakképzás 4.0 elvárásai mentén válhatnak a jövő szakembereivé. A projekt várható megvalósulási időszaka 2026. március 31.

Tovább 2024-05-31

Számos terve van a jövőre nézve Székely Ildikó Etelkának, aki a munkát tovább folytatná

Botlik Anita és Székely Ildikó Etelka képviselő-jelöltekkel tartott csütörtökön délután közös lakossági fórumot az 5-ös és 6-os választókörzetben élők számára Farkas Éva Erzsébet. A polgármester kiemelten ejtett szót az elmúlt időszak nagymértékű beruházásairól és ezeket a fejlesztéseket szeretnék továbbra is folytatni, amelyhez kérik a lakosság bizalmát és támogatását.

Tovább 2024-05-31

Rajzpályázatot hirdet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja

Gyereknap alkalmából hirdette meg rajzversenyét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja "Hello nyár!" címmel. Általános és középiskolás fiatalok kreatív alkotásait várják a szervezők június 10-ig.

Tovább 2024-05-31

A Hagymatikumban is nézhetjük a BL döntőt

Meghosszabbított nyitvatartással várja a strandolókat szombaton a Hagymatikum Gyógyfürdő. Ezen a napon tartják meg a Szezonnyitó rendezvényüket. A 33 méteres úszómedencénél színes programokra készülhetnek a vendégek, majd este 21 órától a kültéri termálvizes medencékből szurkolhatnak a Bajnokik Ligája döntős labdarúgó csapatainak.

Tovább 2024-05-31

Makói Híradó 2024.05.30.

A turizmus fejlesztését is folytatná a városvezetés Biztosan nem fog bezárni a makói Kisposta Június harmadik hétvégéjén bornapokat rendez Makó Új tematikájú táborral is készülnek a múzeumban 15 perc testmozgásra ösztönözték a gyerekeket Makón

Tovább 2024-05-30

TÁRSALGÓ – kulturális magazin

Mai adásunk a gyerekekről és a városi Gyereknapról fog szólni.

Tovább 2024-05-30

15 perc testmozgásra ösztönözték a gyerekeket Makón

A Kihívás napja az év egyik legaktívabb napja. Fő célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz. Makón több százan csatlakoztak ezúttal is a sportprogramhoz és végeztek legalább 15 percig testmozgást.

Tovább 2024-05-30

Június harmadik hétvégéjén bornapokat rendez Makó

17 borászat, 140 borfajtát kínál majd a Makovecz téren június 14.-16. között. Második alkalommal rendezik meg Makón a Vidom-Dánom fesztivált, ahol szinte az összes magyar borvidék képviselni fogja magát három napon keresztül. De lesznek koncertek, gasztroplacc és keresik 2024. Makó borát is. A részletes programról sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezők.

Tovább 2024-05-30

Új tematikájú táborral is készülnek a múzeumban

Már lehet jelentkezni a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum által meghirdetett táborokra. Az idén június 24-től egészen augusztus 9-ig tartanak foglalkozások a Skanzenben és a bibliotékában a gyereknek, akik a régészettől kezdve, az agyagozáson át, a néptánccal is megismerkedhetnek majd.

Tovább 2024-05-30

A turizmus fejlesztését is folytatná a városvezetés

Nagy lépést tett előre a város a kibővített Hagymatikum Gyógyfürdő átadásával, de további tervek is vannak arra, hogy még vonzóbb célpont legyen Makó a turisták számára, mondta el Farkas Éva Erzsébet a 3. és 4. számú választókörzetben élők számára tartott lakossági fórumon. A polgármester kitért arra is, szintén megvalósulás előtt áll a kiszombori elkerülőút. Kiss Ádám képviselő-jelölt a járdaprogram folytatását, és a közvilágítás korszerűsítését is célul tűzte ki a következő ciklusra.

Tovább 2024-05-30

Biztosan nem fog bezárni a makói Kisposta

Ha a Fidesz-KDNP nyeri az önkormányzati választást, nagy valószínűséggel bezárásra kerül a Kisposta, annak ellenére is ezt állítja a Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltje, hogy ő is ott volt azon a testületi ülésen, ahol Farkas Éva Erzsébet bejelentette, megállapodást kötöttek Magyar Posta Zrt.-vel a szerződés meghosszabbításáról, amely már határozatlan időre szól majd. Azt, hogy a szolgáltatás továbbra is elérhető lesz, a körzet képviselője, Kovács Sándor is megerősítette televíziónknak.

Tovább 2024-05-30

Makói Híradó – 2024.05.29.

- Nagy lendülettel vágna bele a 4. számú választókörzet fejlesztésébe Tóth Ferenc - Farkas Éva Erzsébet:”10 éve úgy gondoltam Makó még többet érdemel. Az eredmények láttán folytatnám a megkezdett utat” - Közlekedési pályát alakítottak ki a Ráday lakótelepen - 80 gyermek mérte össze ügyességét a Makón rendezett Diákolimpia Junior Diáksportfesztiválján - Nyári tábor a gyerekeknek és kedvezmények a nyugdíjasoknak és a kamaszoknak a Hagymatikumban

Tovább 2024-05-29

Nagy lendülettel vágna bele a 4. számú választókörzet fejlesztésébe Tóth Ferenc

A város hatalmas mértékű fejlesztése az elmúlt tíz évben egy közös csapatmunka eredménye volt, mondta el Farkas Éva Erzsébet a 3. és 4. számú választókörzetben élők számára tartott lakossági fórumon. A polgármester arról is beszélt, hogy az Ipari Parkba települő befektetők Makó adóbevételeihez is nagyban hozzájárulnak majd, amelyből a meglévők mellé új támogatási rendszerek kialakítása is elérhető lehet. Tóth Ferenc Dr. Hadik György munkáját szeretné folytatni, és többek között a Bajza utcán gyalogátkelőhely létrehozásában is kérték a segítségét.

Tovább 2024-05-29

”10 éve úgy gondoltam Makó még többet érdemel. Az eredmények láttán folytatnám a megkezdett utat”

10 évvel ezelőtt azért vállalta a polgármester jelöltségre való felkérést Farkas Éva Erzsébet ,mert úgy gondolta Makó többet érdemel. Most büszkén tekint vissza az eltelt 1 évtizedre. Mint magazinunkban fogalmazott 100 éve nem volt ilyen mértékű fejlődés a városban ami arra sarkallja,hogy folytassa a megkezdett utat. Az eddig elért eredményekről hosszú távú terveiről és a közelgő választás tétjéről is kérdeztük a település első emberét magazinunkban.

Tovább 2024-05-29

Közlekedési pályát alakítottak ki a Ráday lakótelepen

Egy kihasználatlan, aszfaltozott terület funkciójának újragondolásával egy KRESZ pályával gazdagodott Botlik Anita választókörzete. Az önkormányzati képviselő arra bíztatja a családokat és oktatási intézményeket, látogassanak el ide, hogy minél több gyermek megismerhesse a közlekedési szabályokat.

Tovább 2024-05-29

80 gyermek mérte össze ügyességét a Makón rendezett Diákolimpia Junior Diáksportfesztiválján

Első alkalommal rendezték meg városunkban a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében a Diákolimpia Junior Diáksportfesztivált. Az eseményen valamennyi makói általános iskola képviseltette magát, így nyolcvan első- második osztályos gyermek mérte össze ügyességét. A rendezvény fő célja nem a versenyzés, hanem a sportolás megszerettetése, a mozgás örömének megtapasztalása volt.

Tovább 2024-05-29

A 7Híre: hírháttér magazin

vendég: Makó polgármestere Farkas Éva Erzsébet

Tovább 2024-05-28

Makói Híradó – 2024.05.28.

Újabb több százmillió forint forrás érkezhet a Honvéd városrész felzárkóztatására Tűzoltóvá és rendőrré vállhatott bárki a gyereknap alkalmával Édességet kaptak a makói óvodások 55 éve érettségizők találkoztak a Keriben A Pünkösdi ember címmel nyílt kiállítás a József Attila Városi Könyvtárban

Tovább 2024-05-28

Újabb több százmillió forint forrás érkezhet a Honvéd városrész felzárkóztatására

Közös lakossági fórumot tartott Makó legelmaradottabb városrészében Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kiss Ádám, a választókörzet Fidesz-KDNP által támogatott képviselő-jelöltje. Ezen többek között szó volt arról is, hogy a korábbi, Honvéd-projekthez hasonló felzárkóztatási forrásra szeretne pályázni a városvezetés, több százmillió forint értékben. A 3. számú választókörzet jelöltje hangsúlyozta, emellett természetesen az út- és járdafelújításoknak is folytatódnia kell.

Tovább 2024-05-28

A Pünkösdi ember címmel nyílt kiállítás a József Attila Városi Könyvtárban

Dér Istvánnak születése és halála is pünkösdhöz kötődik, erre is emlékeztek a makói könyvtárban nemrég megnyílt kiállítással. A tárlatot megnyitó Jámborné Balog Tünde televíziónknak elmondta, a csanádpalotai származású festőművész munkásságában az egyik legfontosabb, hogy az utolsó pillanatban ragadta meg, és emelte mítikus magasságokba azt a paraszti világot, amely mostanra már nyomokban sem létezik. VTV Makoi

Tovább 2024-05-28

Édességet kaptak a makói óvodások

311 gyermeknek vitt édességet és üdítőitalt Székely Ildikó önkormányzati képviselő. A Hold utcai, a Kálvin utcai és a Bárka Református Óvodában lepte meg a kicsiket, akik örömmel meséltek a képviselőnek, hogy töltötték a Gyereknapot a hétvégén.

Tovább 2024-05-28

Tűzoltóvá és rendőrré vállhatott bárki a gyereknap alkalmával

A résztvevők számából is látszott az, hogy az idei évben is igen sok család látogatott el a „Nyitott szertárkapuk” elnevezésű rendezvényre. Hatalmas élményben lehetett részük a gyerekeknek és szüleiknek a nyílt nap alkalmából, mivel betekintést nyertek a tűzoltók és a rendőrök munkájába.

Tovább 2024-05-28

55 éve érettségizők találkoztak a Keriben

55 éves osztálytalálkozót szerveztek az egykori Keri-s diákok, akik egyik tanítójukkal Kormányos Antallal is találkozhattak. A vendégeket Papós András igazgató köszöntötte az iskolában. Az intézmény 100 éves történetéről Farkas Diána számolt be bővebben.

Tovább 2024-05-28

Makói Híradó – 2024.05.27.

Orbán Viktor:”semmi nincs hasonló, ami akkora eséllyel békét tudna teremteni mint a sport” Farkas Éva Erzsébet és a FIDESZ-KDNP jelöltjeinek támogatására buzdít Lázár János A közvilágítás teljes felújítását szeretné megvalósítani a városvezetés a következő ciklusban Ünnepélyes keretek között adták át idén is a 150.000 forint értékű babakötvényeket. Városi gyereknap a Maros-parton és a Petőfi parkban

Tovább 2024-05-27

A közvilágítás teljes felújítását szeretné megvalósítani a városvezetés a következő ciklusban

Az elmúlt 10 év összefogásának eredménye, hogy Makó ma egy erős és büszke város, hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet az 1-es és 2-es választókörzetben élők számára Lázár János építési és közlekedési miniszterrel közösen tartott lakossági fórumon. Kovács Sándor elsősorban a város csapadékvízelvezető rendszerének felújítására szeretne koncentrálni, míg Vass Gábor a dűlőutak karbantartását és a térfigyelő kamerarendszer bővítését tartja kiemelt célnak.

Tovább 2024-05-27

A 7 híre – hírháttér magazin: Babakötvény átadó ünnepség

Makón 77 gyermek született 2023. október 15. és 2024. április 30. között. Szombaton gyereknap alkalmából ünnepélyes keretek között adták át Makó Város Önkormányzatának 150.000 forint értékű újszülött támogatását.

Tovább 2024-05-27

Farkas Éva Erzsébet és a FIDESZ-KDNP jelöltjeinek támogatására buzdít Lázár János

Nagyon kevés olyan városvezető van ma Magyarországon, mint Makó polgármestere, aki szívvel és hűséggel szolgálja a közösségét, hangsúlyozta Lázár János építési és közlekedési miniszter Farkas Éva Erzsébet, Kovács Sándor, és Vass Gábor közös lakossági fórumán. Térségünk országgyűlési képviselője arra is kérte a résztvevőket, az Európai Parlamenti választáson is támogassák a Fidesz-KDNP listáját, mert olyan politikai erőre van szükség, amely kész és képes az ország békéjét garantálni.

Tovább 2024-05-27

Orbán Viktor:”semmi nincs hasonló, ami akkora eséllyel békét tudna teremteni mint a sport”

A kampány hajrájában érkezett Orbán Viktor miniszterelnök Mezőhegyesre, ahol az új sportcsarnokot Lázár János építési és közlekedési miniszterrel közösen adták át. A kormányfő úgy fogalmazott: a választás legfontosabb kérdése háború vagy béke és véleménye szerint nincs semmi hasonló, ami akkora eséllyel békét tudna teremteni egyet nem értő emberek között mint a sport.

Tovább 2024-05-27

Városi gyereknap a Maros-parton és a Petőfi parkban

Vidám gyerekektől volt hangos a hétvégén a Maros-part és a Petőfi park. Az idei gyermeknapra is számos színes programmal készült Makó Város Önkormányzata összefogva a Hagymaházzal és egyesületekkel, valamint civil szervezetekkel közösen.

Tovább 2024-05-27

Ünnepélyes keretek között adták át idén is a 150.000 forint értékű babakötvényeket.

Szombaton gyereknap alkalmából ünnepélyes keretek között adták át Makó Város Önkormányzatának 150.000 forint értékű újszülött támogatását. 77-gyermek született 2023. október 15. és 2024. április 30. között. Az eseményen beszédet mondott Farkas Éva Erzsébet polgármester, majd a megjelent képviselőkkel közösen köszöntötték a családokat. Ünnepi műsort adott a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.

Tovább 2024-05-27

Értékeink: A Maros-part turisztikai attrakciói

Értékeink: A Maros-part turisztikai attrakciói

Tovább 2024-05-27

Értékeink: Püspöki rezidencia és kápolna

Értékeink: Püspöki rezidencia és kápolna

Tovább 2024-05-27

Makói Híradó – 2024.05.24.

Újabb közparkkal gazdagodott Makó Szijjártó Péter: a városvezetés addig kereste a kormánnyal az összhangot, hogy sikerült Makóra hozni egy nagyvállalatot Június 1-től indul az új turistáknak szóló kedvezményrendszer Művészeti gálaműsort adtak a csanádpalotai gyerekek A gyerekről fog szólni a hétvége Makón VTV Makoi

Tovább 2024-05-27

Újabb közparkkal gazdagodott Makó

Hosszú előkészítő és kutatómunka után a Kossuth utca, Baross utca és a Bolygó utca kereszteződésében helyezték el a korábban az Országzászló helyén álló díszkutat. Az önkormányzat itt egy pihenőhelyet is kialakított, a képviselő testület döntése alapján pedig a Korsós lány park nevet kapta a terület.

Tovább 2024-05-24

Művészeti gálaműsort adtak a csanádpalotai gyerekek

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola már tizenegy éve működtet telephelyet Csanádpalotán. A hangszeres és néptáncos diákok csütörtökön egy gálaműsor keretében mutatkoztak be, illetve egy rajzkiállításra is sort kerítek a Kelemen László művelődési házban.

Tovább 2024-05-24

Június 1-étől indul az új turistáknak szóló kedvezményrendszer

Folyamatosan várja a vendéglátó- és szolgáltatóhelyek csatlakozását a Makó és Térsége Turisztikai Egyesület ahhoz a rendszerhez, amely különböző kedvezményeket nyújt majd a Makóra érkező turistáknak. A civil szervezet elnöke televíziónknak elmondta, a cél, hogy arra ösztönözzék az idelátogatókat, próbáljanak ki minél több attrakciót és szolgáltatást.

Tovább 2024-05-24

A gyerekről fog szólni a hétvége Makón

A hétvégén,gyereknap alkalmából a város több pontján várják a kicsiket színes programokkal. Szombaton a Kaland-parton táncos bemutatóval készülnek. Játékelemek sokasága várja a kicsiket a Petőfi – parkban. Bepillantás nyerhetnek az érdeklődők a tűzoltóságra, és szemügyre vehetik a veteránjárműveket is. A legkisebbekre is gondoltak, 72 makói gyermek családja vehet majd át Bébikötvényt.

Tovább 2024-05-24

Makó addig kereste a kormánnyal az összhangot, hogy sikerült idehozni egy nagyvállalatot

Tovább 2024-05-24

Makói Híradó – 2024.05.23.

- Ajándékkal lepte meg az Újvárosi Nyugdíjas klubba járókat a polgármester és a településrészi képviselő - Elhurcolt makói túlélők emlékeiről olvashatunk a molinókiállításon - 7 újságíró látogatta és ismerte meg városunkat két napon keresztül - Bemutatásra került a nyolcrészes Értékeink című sorozat

Tovább 2024-05-23

Elhurcolt makói túlélők emlékeiről olvashatunk a molinókiállításon

„Szomszédaink voltak” címmel egy rendezvénysorozatot hirdettek meg Makón, a holokauszt 80. évfordulója apropóján. Ennek részeként egy molinókiállítással készültek, amelyen makói túlélők emlékeztek vissza a vészkorszak legsötétebb időszakára. A főtéri megnyitón beszédet mondott Urbancsok Zsolt a makói levéltár vezetője és Gajda-Simon Hajnalka a Makói Zsidó Közösség tagja. A tárlat a későbbiekben a Hagymaház Galériában kap helyet.

Tovább 2024-05-23

7 újságíró látogatta és ismerte meg városunkat két napon keresztül

7 újságíró fedezte fel és ismerte meg Makót turisztikai értékeit, két napon keresztül. Többek között ellátogattak a piacra, a Maros-partra, a József Attila Múzeumba és a Hagymatikumba is.

Tovább 2024-05-23

Értékeink: Makói festett bútorok

Értékeink: Makói festett bútorok

Tovább 2024-05-23

A 7 Híre – hírháttér magazin

Televíziónk három alkotása együtt elnyerte a Helyi Érték Díj fődíját

Tovább 2024-05-23

Ajándék az Újvárosi Nyugdíjas klub részére a polgármestertől és a településrész képviselőjétől

A Justh Gyula utcai klubba járó nyugdíjas közösségeket látogatta meg tegnap délután Farkas Éva Erzsébet polgármester és Mágori András József. A városvezető és a képviselő nem érkezett üres kézzel, mivel egy hasznos és praktikus ajándékkal, mikrohullámű sütűvel lepték meg a szépkorúakat.

Tovább 2024-05-23

Bemutatásra került a nyolcrészes Értékeink című sorozat

A Múzeumi Világnapon láthatta először a közönség a nyolcrészes Értékeink című sorozatot, amely Makó Város Értéktárának kincseit veszi górcső alá. A József Attila Múzeum és a Makói Városi Televízió közös együttműködésének és egy sikeres pályázatnak köszönhetően tudott megvalósulni ez a közös projekt.

Tovább 2024-05-23

Makói Híradó 2022.05.22.

Ismét hordozható számítógépek érkeztek makói diákoknak. Helyi adatok nélkül, országos politikával érkezett Makóra a Jobbik országgyűlési képviselője. Jubileumát ünnepelték a Bartók bálnak. Makótól Jeruzsálemig, New Yorktól Londonig kutatta fel a zsidóságot Tari János. Születésnapja alkalmából nyílt kiállítása Karsai Ildikónak.

Tovább 2024-05-22

Helyi adatok nélkül ,országos politikával érkezett Makóra a Jobbik országgyűlési képviselője

Helyben helyi ügyekkel kell foglalkozni! Ezt hangsúlyozza régóta Zeitler Ádám és a választási kampányban hozzá csatlakozó lokálpatrióták. Mindezek ellenére a függetlenként induló polgármester jelölt meghívására a mai napon a Jobbik országgyűlési képviselője országos kampányával érkezett Makóra. A Continental előtt megtartott sajtótájékoztatón Z. Kárpáti Dániel arról beszélt ,amiről a Fidesz helyi szervezete folyamatosan kommunikál vagyis ,hogy a külföldiek helyett az itt élőket kellene foglalkoztatni a gyárban. Az esemény másik témája az volt,hogy A vendégmunkásoké helyett a magyarok lakhatása legyen az első.

Tovább 2024-05-22

Makótól Jeruzsálemig, New Yorktól Londonig kutatta fel a zsidóságot Tari János

Egy több állomásos programsorozattal emlékeznek meg a holokauszt 80. évfordulójára Makón. Kedden a Hagymaházban a makói születésű Tari János egyetemi docens, filmrendező, Megmentők és megmentettek című digitális oktatóanyagát mutatták be. Az alkotókkal Urbancsok Zsolt főlevéltáros beszélgetett.

Tovább 2024-05-22

Jubileumát ünnepelték a Bartók bálnak

A 10. jubileumi Bartók bálra került sor a múlt hétvégén az Alapítvány a Makói Általános Iskoláért szervezésében. Az estre meghívást kaptak a Bartók-díjas, egykori tanulók és felfeldésre került egy időkapszula, ami telis- tele volt emlékekkel.

Tovább 2024-05-22

Ismét hordozható számítógépek érkeztek makói diákoknak

2022-ben indult hazánkban az az oktatásfejlesztési program, amelyben tanárok és diákok igényelhetnek okoseszközöket a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés érdekében. Az összesen több mint 450 ezer kiosztott eszközből makói diákok számára is jutott, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a napokban újabb 67 darabot vehettek át a családok.

Tovább 2024-05-22

Születésnapja alkalmából nyílt kiállítása Karsai Ildikónak

Karsai Ildikó „ Szabad kézzel” című kiállítása nyílt meg a napokban a Makói Levéltár galériájában. A tárlat a grafikusművész születésnapja alkalmából nyílt meg és az elmúlt 10 évet öleli fel, az összeválogatott alkotásokból egy füzet is szerkesztődött. Az ünnepeltel Farkas Éva Erzsébet polgármester méltatta, majd Képíró Ágnes művészettörténész egy kerekasztal- beszélgetést vezetett le.

Tovább 2024-05-22

Makói Híradó – 2024.05.21.

Televíziónk három alkotása együtt elnyerte a Helyi Érték Díj Fődíját Önkormányzati választás Makói Jelöltjei mutatkoznak be televíziónkban Több év kihagyás után ismét családi napot tartott a Givaudan A Múzeumi Világnapon a kultúra és a múlt örökségének fontosságát ünnepeljük Igazfalva, Vízkelet és Nagyszentmiklós is több szállal kötődik a városhoz

Tovább 2024-05-21

Televíziónk három alkotása együtt elnyerte a Helyi Érték Díj Fődíját

Egy újabb díjat nyert a Makói Városi Televízió. A múlthét folyamán, Sátoraljaújhely adott otthont a Helyi Érték Díj gálának, ahol több kategóriában is elismeréseket osztottak ki. Televíziónk négy alkotója a Dokumentumfilm, Egész estés film kategóriában a fődíjat érdemelte ki a Tejút, a Cirok az örök és a Fürdők katedrálisa című alkotásaival.

Tovább 2024-05-21

A 7 Híre – hírháttér magazin Múzeumi Világnap Makón

A 7 Híre - hírháttér magazin Múzeumi Világnap Makón

Tovább 2024-05-21

Jelöltek bemutatkozása a Makói Televízióban

Június 9-én több választás is zajlik egy időben Magyarországon. Az EU parlamenti választás és a nemzetiségi önkormányzati választás részleteiről a valasztas.hu-n tájékozódhatnak. A helyi önkormányzati választásra is lezárult a jelöltállítás, a jogorvoslati határidők lejártával véglegessé vált azok névsora, akikre voksolhatunk. Televíziónk írásban kereste meg a Csongrád -Csanád Vármegye 4 számú választókerületének makói jelölő szervezeteit valamint a független képviselőjelölteket arra vonatkozóan, hogy stúdiónkban 3 percben bemutatkozzanak és elmondják programjukat.

Tovább 2024-05-21

Értékeink: Makói talicska

Értékeink: Makói talicska

Tovább 2024-05-21

Több év kihagyás után ismét családi napot tartott a Givaudan

Sokéves hagyomány a Givaudan Hungary Kft.-nél a családi nap, ám az elmúlt években a koronavírus járvány és a gazdasági helyzet miatt nem tartották meg. Idén ezért is nagyon várták a gyárlátogatással is egybekötött rendezvényt a dolgozók, mondta el televíziónknak a vállalat ügyvezető igazgatója. Karkas Mihálytól azt is megtudtuk, a makói gyár válságálló, folyamatosan növelik a kapacitást, és a foglalkoztatottak számát is.

Tovább 2024-05-21

Igazfalva, Vízkelet és Nagyszentmiklós is több szállal kötődik a városhoz

Igazfalva, Vízkelet és Nagyszentmiklós is több szállal kötődik a városhoz. A városnap remek alkalmat teremtett arra, hogy városunkba látogassanak a testvérvárosi delegációk képviselői és megvitassanak számos szakmai és városfejlesztési, fejlődési témát.

Tovább 2024-05-21

A Múzeumi Világnapon a kultúra és a múlt örökségének fontosságát ünnepeljük

A Múzeumi Világnap alkalmából rendezte meg a József Attila Múzeum, a Kincses Napok nevet viselő rendezvényét. Az esemény évről évre visszatérő, értékes alkalom, amikor a kultúra és a múlt örökségének fontosságát és varázsát ünnepelhetjük. A gyerekekre megannyi program és kikapcsolódási lehetőség várt.

Tovább 2024-05-21

Makói Híradó – 2024.05.20.

- Az adó 1%-ból befolyt összegből bölcsődei játékokat vásárolt az ENI - Emlékérem a tettek megbecsüléséért - Pünkösd zárja a húsvéti időszakot - Számos népszokás kötődik a pünkösdhöz Magyarországon is

Tovább 2024-05-20

Számos népszokás kötődik a pünkösdhöz Magyarországon is

Királynő és királyválasztás, a házak feldíszítése, rózsaünnep, többek között ezzel készültek régen a pünkösdi ünnepre hazánkban. Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Múzeum igazgatója televíziónknak elmondta, az ilyen és ehhez hasonló hagyományok felelevenítése a mai napig megmozgatja az embereket.

Tovább 2024-05-20

Az adó 1%-ból befolyt összegből bölcsődei játékokat vásárolt az ENI

A gondoskodást nyújtó ellátásokhoz kapcsolódó szakmai munkáról adott tájékoztatást a képviselő testületnek Tóthné Balázs Andrea. A makói Egyesített Népjóléti Intézmény a 2023-as évben megvalósuló programjaikról számolt be és kitért a különböző intézményi fejlesztésekre is

Tovább 2024-05-20

Emlékérem a tettek megbecsüléséért

Makó 325. születésnapján Farkas Éva Erzsébet polgármester a város közszolgálatáért, nevelésügyéért és biztonságáért adományozott Emlékérme díjat, mely a „Megbecsülés a tettekért” feliratot tartalmazza. Kitüntetést kapott Brakszatórisz András Attilánét kormánytisztviselő, Bertus-Barcza Csabáné intézményvezető valamint Börcsök Ernő rendőr törzszászlós

Tovább 2024-05-20

Pünkösd zárja a húsvéti időszakot

Pünkösd, húsvét után a legrégebbi, a harmadik legnagyobb keresztény ünnep. Elnevezése az Ószövetség koráig nyúlik vissza.Az Újszövetségben azonban új értelmet nyer a jelentése: a Jézus feltámadása utáni 50. nap, a Szentlélek eljövetelének napja.

Tovább 2024-05-20

Makói Híradó – 2024.05.17.

Nehéz, de eredményes évet zárt 2023-ban a Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt. Ismét öt magyar ajkú testvérvárosi delegációt fogadott Makó a városnapon Marosvári Attila két új kötetét mutatták be a makói levéltárban Családban maradt a futás szeretete Panyor Krisztináéknál

Tovább 2024-05-17

Marosvári Attila két új kötetét mutatták be makói levéltárban

A magyarországi román megszállási politikával, és az 1919-es apátfalvi román tömegvérengzéssel foglalkozott kutatásaiban az utóbbi időben Marosvári Attila, amely témákban két könyv is elkészült. Ezek bemutatóján a történésszel Dr. Gellért Ádám, az Erőszakkutató Intézet ügyvezetője beszélgetett.

Tovább 2024-05-17

Ismét öt magyar ajkú testvérvárosi delegációt fogadott Makó a városnapon

Ismét testvérvárosi delegációkat fogadott Makó Város Önkormányzata a 325. éves városnap alkalmából. Csíkszeredából, Korondról, Vízkeletről, Igazfalváról és Nagyszentmiklósról érkeztek képviselők, akik örömmel fogadták el a meghívást, mivel ilyenkor a kikapcsolódás és a kapcsolatok építése mellett, számos városfejlesztési ötlet is felmerül, melyek megvitatásra tudnak kerülni.

Tovább 2024-05-17

Családban maradt a futás szeretete Panyor Krisztináéknál

Tavaly többek között „A Jövő Triatlon Versenyzője” elismerést is kiérdemelte Gera-Panyor Viola, aki édesanyjához hasonlóan a mozgás szerelmese. Nemcsak triatlonban, hanem futásban és úszásban is kiválóan teljesít, nagy álma, hogy olimpiai bajnok lehessen.

Tovább 2024-05-17

Társalgó 2024.05.16.

Társalgó 2024.05.16.

Tovább 2024-05-17

Makói Híradó – 2024.05.16.

- Az áprilist közel 20 százalékkal nagyobb vendégforgalommal zárta a fürdő mint, tavaly - Több mint 200 éve nem játszott műveket hozott Makóra Vashegyi György - A legtrendibbtől a hagyományosig minden szerepel az új Gábli étterem kínálatában - Megvédte bajnoki címét az Makói KC U18-as csapata

Tovább 2024-05-17

Több mint 200 éve nem játszott műveket hozott Makóra Vashegyi György

Újra a Hagymaházban lépett fel szerda este az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus. A Vashegyi György Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester által vezetett együttesek ezúttal egy egyedülálló premierrel érkeztek Makóra, melyben négy olyan mű is elhangzott, amelyet több mint 200 éve nem játszott senki.

Tovább 2024-05-17

Nehéz, de eredményes évet zárt 2023-ban a Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt.

Rengeteg nem profitorientált feladatatot lát el a városban a Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt., jelentős bevételt csak a Hagymatikum Gyógyfürdő tud realizálni, mondta el a városi cég vezérigazgatója a testületi ülésen. Dr. Ember Alex beszámolójából az is kiderült, hogy a kibővített fürdő átadása óta mintegy 20 százalékkal nőtt a látogatottság.

Tovább 2024-05-17

A legtrendibbtől a hagyományosig minden szerepel az új Gábli étterem kínálatában

Gyerekkori álmát valósította meg Makó ikonikus épületében Felmérai Szilárd. A Gábli aminek jelentése „ villás reggeli”egy olyan étterem lett a Bérpalota földszintjén ,ahol a betérő a legtrendibb ételektől a hagyományosig mindent megtalál. A cégvezető fontosnak tartotta kiemelni,hogy kínálatukban számos kézműves termék szerepel valamint nagy hangsúlyt fektettek a minden mentes választékra is.

Tovább 2024-05-17

Az áprilist közel 20 százalékkal nagyobb vendégforgalommal zárta a fürdő mint, tavaly

Az áprilist közel 20 százalékkal nagyobb vendégforgalommal zárta a fürdő mint, tavaly ezen időszakában. Gergely Gábor továbbá örömmel osztotta meg, hogy az árbevétel is 150 százalékkal nagyobb volt, mint egy évvel ezelőtt. A divízióvezető helyettes mindezek mellett beszámolt a kültéri lehetőségekről is, amelyek már üzemelnek a vendégek számára.

Tovább 2024-05-17

Makói Híradó – 2024.05.15.

- Június 30-a után is működik tovább a Kisposta - Hegedűművész, sportszervező, szociális munkás és gyógyszerész kapott Makó Város Emlékérmét - Különleges alkalomra különleges városnapi komoly és könnyűzenei koncert - Makón vendégeskedett a Várpalotai Diabétesz Klub - Egy nap a családoké volt a Makói Városnapokon

Tovább 2024-05-15

Június 30-a után is működik tovább a Kisposta

Makó Város Önkormányzata megállapodott a Magyar Posta Zrt.-vel, hogy a város továbbra is finanszírozza a Kisposta működtetését, mondta el Farkas Éva Erzsébet a mai rendes testületi ülésen. A képviselők ezúttal összesen 16 napirendi pontot tárgyaltak meg, többek között meghallgatták a Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt., a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt., valamint a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény 2023. évi beszámolóját. VTV Makoi

Tovább 2024-05-15

Makón vendégeskedett a Várpalotai Diabétesz Klub

A Diabéteszesek Dél-Alföldi Társaulásának makói csoportja meghívta Maros-parti városunkba a Várpalotai Diabétesz Klubjának tagjait. A 34 fős csapat Makón vendégeskedett több napot. Stábunk a Hagymatikumban töltött programok alkalmával kereste fel a nyugdíjasokat, akik megosztották, hogy milyen programokat szervezett a vendéglátók és milyen kapcsolat alakult ki a két csoport között.

Tovább 2024-05-15

Hegedűművész, sportszervező, szociális munkás és gyógyszerész kapott Makó Város Emlékérmét

A múlt héten hagyományosan kiosztották a városi kitüntetéseket a Hagymaházban. Emlékérmmel ismerték el munkásságát több területről érkező szakembernek, akik Makó városát gyarapították és hozzájárultak jó hírnevének öregbítéséhez.

Tovább 2024-05-15

Különleges alkalomra különleges városnapi komoly és könnyűzenei koncert

Jó kapcsolatot ápol a Dr. Mihálka György Vegyeskar a PerLa Musica Vonós együttessel.Már korábban is adtak együtt sikeres koncertet ezért is gondoltak a folytatásra. Ezen a hétvégén a városnap alkalmából álltak össze egy örömzenélésre a városháza dísztermében,mely zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel.

Tovább 2024-05-15

Megvédte bajnoki címét az Makói KC U18-as csapata

Nagyközönség előtt kapták meg az eredményükért járó aranya érmet a Duocor-Makói KC U18-as korosztályának fiú kézilabdázói. A csapat remek szezont tudhat maga mögött ugyanis a húsz mérkőzésből tizennyolcat nyertek meg.

Tovább 2024-05-15

A 7Híre: Ballagási körkép

Makó 4 középiskolájából több mint 200 diák ballagot el. Stábunk is jelen volt az eseményeken,melynek képeit most egy csokorba fűztük és megmutatjuk önöknek.

Tovább 2024-05-14

Makói Híradó – 2024.05.14.

Idén is kiosztották a Virágos Makóért díjakat három kategóriában. Anyák napi ünnepséget tartottak a Makói ENI Királyhegyes utcai Nyugdíjasklubjában. Moldován András tartott előadást Makón Zsúfolásig telt a főtér Rúzsa Magdi koncertjén A Hagyamtikumban két japán stílusú szobát alakítottak ki, hidromasszázs ággyal

Tovább 2024-05-14

Zsúfolásig telt a főtér Rúzsa Magdi koncertjén

Egymást váltották a színpadi produkciók a Városnap szombati napján. Szinte minden korosztály fellépett valamilyen műsorral a helyi civil szervezeteknek köszönhetően. Az este jó hangulatáról Rúzsa Magdi gondoskodott, akire több százan voltak kíváncsiak.

Tovább 2024-05-14

Egy nap a családoké volt a Makói Városnapokon

A pénteki és szombati népszerű koncertek után vasárnap gyermekprogramokkal várták a kilátogatókat a Széchenyi téren. A szülők tetszését is elnyerte a családi nap, fontosnak tartják, hogy legyenek olyan időtöltések is, amelyek kifejezetten a legkisebbeknek szólnak.

Tovább 2024-05-14

Anyák napi ünnepséget tartottak a Makói ENI Királyhegyes utcai Nyugdíjasklubjában.

0:02 / 2:28 Anyák napi ünnepséget tartottak a Makói ENI Királyhegyes utcai Nyugdíjasklubjában. VTV Makoi 10 E feliratkozó Elemzés Videó szerkesztése 0 Megosztás Letöltés 4 megtekintés 2024. máj. 14. Anyák napi ünnepséget tartottak a közelmúltban a Makói ENI Királyhegyes utcai Nyugdíjasklubjában. A Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tulipán csoportjának kisgyermekei megható műsorral készültek a tagoknak. A családias és vidám találkozóra ellátogatott Dr. Hadik György önkormányzati képviselő is, aki ajándékkal is kedveskedett a klubtagoknak. VTV Makoi

Tovább 2024-05-14

Moldován András tartott előadást Makón

Moldován András volt a legutóbbi vendége a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének. A sertésmogul, startupper és befektető kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, hogyan válhatunk a legjobb önmagunká, amiből sokat kamatoztathatunk vezetőként.

Tovább 2024-05-14

Idén is kiosztották a Virágos Makóért díjakat három kategóriában.

109 nevezés érkezett a tavalyi évben a „Virágos Makóért” elnevezésű környezetszépítő versenyre. A Városnap alkalmából pénteken délután a nagyszínpad előtt kiosztásra kerültek a díjak. A zsűri tagjainak nehéz dolga volt, de végül meglett a sorrend a erkélyek, utcakertek és intézmények kategóriákban.

Tovább 2024-05-14

A Hagymatikumban két japán stílusú szobát alakítottak ki hidromasszázs ággyal

A Makói Hagymatikum Fürdőben két japán stílusú szobát alakítottak ki, ahol egy-egy hidromasszázs ágy található. Gergely Gábor a fürdő divízióvezető helyettese örömmel mesélt az új szolgáltatásukról, amelyet már igénybe vehetnek a vendégek. Kaári Sándor makói nyugdíjas is kipróbálta a vízsugarak jótékony hatását.

Tovább 2024-05-14

Makói Híradó – 2024.05.13.

Ötödik születésnapját ünnepli a József Attila Városi Könyvtár Makó újjátelepítésének 325 éves jubileumát, több napos rendezvénysorozattal ünnepelték meg A városnapot pénteken a Tankcsapda koncertje koronázta meg 190 újszülöttnek ültetett 2022-ben babafát az önkormányzat Edzők és mentálhigiénés szakember az idei Emlékplakett díjazott

Tovább 2024-05-13

Ötödik születésnapját ünnepli a József Attila Városi Könyvtár

Öt évvel ezelőtt adták a Makovecz Imre tervei alapján készült új József Attila Városi Könyvtárat, amely a mostani évfordulót két napos rendezvénysorozattal ünnepli. Ennek alkalmából két emlékcserjét ültettek az épület elé, és átadták a korábbi igazgatók emlékfalát. Az ünnepségen Farkas Éva Erzsébet hangsúlyozta, bár az internet világa sok mindent megváltoztatott, a mai napig, ha fejlődni és tájékozódni szeretnénk mindannyian ugyanahhoz a ponthoz, az olvasáshoz térünk vissza.

Tovább 2024-05-13

A városnapot pénteken a Tankcsapda koncertje koronázta meg

Városnap alkalmából pénteken kezdetét vette a könnyűzenei koncertek sora a főtéren felállított nagyszínpadon. Többek között fellépet a makói származású Luigi, valamint a Hangoveres and the Sober csapata. A főteret az este folyamán a Tankcsapda töltötte meg és a koncertjük igazán nagyot szólt. VTV

Tovább 2024-05-13

Edzők és mentálhigiénés szakember az idei Emlékplakett díjazott

Minden évben a városnap alkalmával Emlékplakettel ismerik el azon személyek munkáját, akiknek munkájuk iránt elkötelezettsége példaértékű és inspiráló a közösség számára. A Hagymaházban tartott ünnepségen 2024-ben hárman részesültek az elismerésben. Kozák Istvánné Györe Erzsébet és Kozák István testnevelő tanárok, edzők valamint Baranyi Jenőné ápoló, Farkas Éva Erzsébet polgármestertől vette át a díjat.

Tovább 2024-05-13

Makó újjátelepítésének 325 éves jubileumát, több napos rendezvénysorozattal ünnepelték meg

Pénteken ünnepélyesen is megnyitotta Farkas Éva Erzsébet polgármester a városnapi ünnepségsorozatot Nagy Gáborral, a Makó és Térsége Turisztikai Egyesület elnökével és Molnár Viktorral, a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége elnökségi tagjával. A 325 éves jubileumi évfordulóra számos színes programmal és koncerttel, valamint kikapcsolódási lehetőséggel készültek a makóiaknak és a városunkba térőknek.

Tovább 2024-05-13

190 újszülöttnek ültetett 2022-ben babafát az önkormányzat

2022-ben 90 kisfiú és 100 kislány született Makón, a hagyományoknak megfelelően számukra is ültetett babafát az önkormányzat. Ezek jelképes átadására a Makó Városnapi rendezvénysorozat keretében került sor. Farkas Éva Erzsébet polgármester televíziónknek elmondta, ezzel a gesztussal is azt szeretnék hangsúlyozni, hogy a családok támogatása rendkívül fontos a városvezetés számára.

Tovább 2024-05-13

Makói Híradó – 2024.05.10.

- Átadták az idei Makó Városáért Emlékplakett és Makó Város Emlékérme elismeréseket - Versek és képzőművészeti alkotások is születtek már a Maros folyóról - Az MSZP elnökségi tagja a Molnár Lászlót és a Lokálpatriótákat támogatja Makón - Nemzetközi tornán lettek dobogósok a makói kézis lányok

Tovább 2024-05-10

Nemzetközi tornán lettek dobogósok a makói kézis lányok

A dobogó harmadik fokára állhatott fel Ausztriában a Makói Kézilabda Klub U9-es leány csapata, akik nyolc mérkőzésből hatot megnyertek a nemzetközi tornán. Az együttesnek nem volt könnyű dolga, ugyanis fiúk elleni is kellett küzdeniük, de az edzéseken tanultakat szépen beépítették a játékukba. Felkészítő edzők Kozák István és Kozák Istvánné voltak.

Tovább 2024-05-10

Átadták az idei Makó Városáért Emlékplakett és Makó Város Emlékérme elismeréseket

Ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött csütörtökön a Makó Városnapi rendezvénysorozat, majd a Hagymaházban átadták az idei Makó Városáért Emlékplakett és Makó Város Emlékérme elismeréseket. Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntőjében kiemelte, a szülőváros az az otthon, amelynek falaiban száz és száz emlékünket hagyjuk az utókor számára.

Tovább 2024-05-10

MAKÓ VÁROSÉRT EMLÉKPLAKETT ÉS MAKÓ VÁROS EMLÉKÉRME DÍJAK ÁTADÁSA

MAKÓ VÁROSÉRT EMLÉKPLAKETT ÉS MAKÓ VÁROS EMLÉKÉRME DÍJAK ÁTADÁSA

Tovább 2024-05-10

Az MSZP elnökségi tagja a Molnár Lászlót és a Lokálpatriótákat támogatja Makón

Közösen tartott Európa-napot a DK-MSZP-Párbeszéd tegnap Makón, amelyen részt vett Varga Ferenc a DK országgyűlési képviselője, és a hódmezővásárhelyi dr. Kis Andrea, a szocialista párt elnökségi tagja is. Utóbbi televíziónknak elmondta, az Európai Uniós választási összefogás miatt ennek kampányát összehangolják Mucsi Tamással, a Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltjével, de MSZP-sként nem kérdés számára, hogy az önkormányzati választáson Molnár Lászlót, és a Lokálpatrióták csapatát támogatja.

Tovább 2024-05-10

TÁRSALGÓ – kulturális magazin 2024.05.09.

Megrendezték Makón a majálist, ahol a család minden tagja talált kikapcsolódási lehetőséget. A programok mellett igen széles koncertrepertoár örvendeztette meg a zenekedvelőket. Sztojkó Mihály retro slágereket hozott a közönségnek, míg városunkba látogatott a Fonogram-díjas énekes JanicsákVeca, illetve Békefi Viki és YA OU előadóművészek.

Tovább 2024-05-09

Makói Híradó – 2024.05.09.

- 48 makói civil szervezetet támogat az önkormányzat - Másfél osztály, közel harminc diák ballagott el a Galambból - A makói Városnap sztárfellépői a Tankcsapda és Rúzsa Magdi - Aktív pihenés a Maros-parton

Tovább 2024-05-09

Aktív pihenés a Maros-parton

szárazföldről és a levegőből csodálta meg a Maros – folyó élővilágát két lelkes felfedezőnk Kriszti és Rajmi. A Kalandpart és a Lombkorona sétány attrakciói mellett a Makót, Apátfalvával összekötő túraútvonal is aktív kikapcsolódást kínál a természetjáróknak. A turisztikai elemekre pedig joggal lehetünk büszkék, ugyanis a város Értéktárának kincseit gyarapít

Tovább 2024-05-09

A makói Városnap sztárfellépői a Tankcsapda és Rúzsa Magdi

Hatalmas bulit csap Makón a Hangovers and the Sober zenekar és a Tankcsapda pénteken este a nagyszínpadon. Szombaton pedig Rúzsa Magdi énekel majd a zeneszerető közönségnek. További makói zenészek is műsorukkal örvendeztetik meg a kikapcsolódni vágyókat a városnap alkalmából.

Tovább 2024-05-09

48 makói civil szervezetet támogat az önkormányzat

30 millió forintot különített el idén a költségvetésében Makó Város Önkormányzata a helyi civil szervezetek és alapítványok működésének és programjainak támogatására. A rengeteg pályázóra tekintettel ezt az összeget a képviselő testület később megemelte mintegy 5 millió forinttal, hogy minél több szervezetnek tudjanak segítséget nyújtani, mondta el a támogatási szerződések aláírásakor Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Tovább 2024-05-09

Másfél osztály, közel harminc diák ballagott el a Galambból

Másfél osztály, közel harminc diák ballagott el az ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolából. Az Angyalsóhaj Alapítvány díját Dr. Csikota József kuratóriumi tag adta át Kotroczó Ádámnak.

Tovább 2024-05-09

Makói Híradó 2024.05.08.

Hetven diák búcsúzott el idén a József Attila Gimnáziumtól Hogyan telik egy a nap bölcsődében? Makó egyik fontos épített öröksége a valamikori püspöki nyári rezidencia és kápolna Barátai körében köszöntötték a 90. éves Vajda Józsefet

Tovább 2024-05-08

Hetven diák búcsúzott el idén a József Attila Gimnáziumtól

Szombaton délelőtt tartotta ballagási ünnepségét a makói József Attila Gimnázium, amelynek intézményvezetője köszöntőjében azt kérte a szülőktől, legyenek büszkék a gyermekeikre, hiszen felnőttek, és most életük egyik legnagyobb mérföldkövéhez érkeztek. Az iskola Akikre büszkék vagyunk elismerésében idén Fazekas Andrea, és Takács Gergely részesült, az Angyalsóhaj Alapítvány díját pedig Kúsz Kiara Hanna kapta meg.

Tovább 2024-05-08

Makó egyik fontos épített öröksége a valamikori püspöki nyári rezidencia és kápolna

A Makói Értéktárban szereplő kulturális, társadalmi és épített városi örökségekről készülő kisfilmjeinkből az egykori püspöki rezidencia és kápolna múltjába is betekintést lehet majd nyerni. A sorozat állandó gyermekszereplőinek Tamásy Aladár, a Makói Értéktár Bizottság tagja mesélt arról, milyen szerepe volt ennek az épületegyüttesnek a 18.-19. századi Makón.

Tovább 2024-05-08

Hogyan telik egy a nap bölcsődében?

Gyermekeikkel együtt játszó szülőket láthattunk szerda reggel a Kálvint téri bölcsődében, ugyanis nyílt napot tartottak a nevelési intézményben. Az érdeklődők megtapasztalhatták, hogyan telnek kicsinyeik mindennapjai, megismerkedhettek a dolgozókkal és a környezettel, ahol fogadják majd az érkezőket.

Tovább 2024-05-08

Barátai körében köszöntötték a 90. éves Vajda Józsefet

Vajda Józsefet 90. születésnapja alkalmából, klubtagjai körében köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester. Az ünnepelt úgy véli a hosszú élet titka, hogy nem szabad elsietni a dolgokat, de mindig csinálni kell valamit.

Tovább 2024-05-08

Makói Híradó – 2024.05.07.

Makó 325 éves jubileumára színes és változatos rendezvénysorozattal készülnek 73 diák kapott ballagó tarisznyát a Jugyuban Összesen 44 jelölt lesz Makón az önkormányzati választáson Biciklitárolót tulajdonítottak el a Bajcsy lakótelepről Nagyszabású filmzenei koncerttel készül a makói általános iskola Ifjúsági Fúvószenekara

Tovább 2024-05-07

Összesen 44 jelölt lesz Makón az önkormányzati választáson

Május 6-án délután lejárt a határidő a jelöltek bejelentésére, a szavazólapon lévő sorrendjükről is döntött már a Helyi Választási Bizottság, mondta el televíziónknak a Dr. Kruzslicz-Bodnár Gréta. Makó Város Önkormányzatának jegyzőjétől azt is megtudtuk, hogy a jelölő szervezeteknek a támogató aláírások gyűjtésére továbbra is lehetősége van, ez semmilyen szabályba nem ütközik.

Tovább 2024-05-07

Makó 325 éves jubileumára színes és változatos rendezvénysorozattal készülnek

Makó 325 éves jubileumára igazán színes és változatos programsorozattal készül Makó Város Önkormányzata és a Makói Szolgáltató Zrt. közösen. Pénteken a Tankcsapda zenél a nagyszínpadon, míg szombaton Rúzsa Magdi énekel a kikapcsolódni vágyóknak. Közel 100 kézműves árus lesz jelen több napon át, valamint gasztronómiai étel és ital különlegességek és a városban még soha nem látott vidámparki elemek is színesítik a rendezvénysorozatot. A gépjárművel közlekedők pedig már szerdától számíthatnak útlezárásokra, egészen hétfő délutánig. VTV Makoi

Tovább 2024-05-07

Biciklitárolót tulajdonítottak el a Bajcsy lakótelepről

Kerékpárlopások korábban is előfordultak már, de olyan még sosem történt a Bajcsy-Zsilinszki lakótelepen, hogy valaki a tárolásukra szolgáló eszközt tulajdonította volna el. Az önkormányzat a körzet képviselőjének kérésére a hiányzó biciklitárolót pótolta, és egyúttal a környezetét is rendbe tették.

Tovább 2024-05-07

Pénteken délután a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában hangzottak fel a ballagási dalok. A diákok körbejárták iskolájukat, majd a Belvárosi – Református Templomba vonultak át, ahol kezdetté vette az ünnepség. Az eseményen átadták az Angyalsóhaj Alapítvány díját, melyet Mohácsi László vehetett át Farkas Éva Erzsébet polgármestertől, a szervezet fővédnökétől, valamint dr. Jeszenszky Diána kuratórumi tagtól.

Tovább 2024-05-07

Nagyszabású filmzenei koncerttel készül a makói általános iskola Ifjúsági Fúvószenekara

Aladin, Gladiátor és Mamma Mia – csak néhány film azok közül, melynek betétdalai felcsendülnek majd a Hagymaház színpadán csütörtökön a városnapi koncertsorozat részeként. A Makó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekar hónapok óta készül a koncertre, amely nemcsak hangzásban, de látványban is különleges lesz. VTV Makoi

Tovább 2024-05-07

Makói Híradó – 2024.05.06.

Lázár János: Makót és Szegedet egy újjpnan épülő vasútvonallal kötnénk össze A Keriből 2 osztály, 4 szakma, 34 tanulója ballagott el Hétfőn magyar nyelv- és irodalommal vette kezdetét az érettségi időszak Értékeink sorozatunk újabb büszkesége a makói hagymáról és eszközeiről készült kisfilm

Tovább 2024-05-06

Lázár János: Felújítanánk a Makót és Szegedet összekötő vasútvonalat

Olyan gyors ütemben halad a makói ipari park 10 hektáros területén épülő kínai csomagolóüzem építése, hogy ez év végével megkezdődhet a próbaüzem. Ez a projekt pedig jó mintául szolgálhat további befektetésekhez, hiszen a cél az, hogy a jövőben még inkább kihasználják azt a 119 hektárt , mely rendelkezésre áll a város határában. Fogalmazott Lázár János építési és közlekedési miniszter Farkas Éva Erzsébettel tartott mai közös sajtótájékoztatóján, ahol az is elhangzott, hogy Makót és Szegedet egy újonnan épülő vasútvonallal kötnék össze.

Tovább 2024-05-06

Hétfőn a magyar nyelv- és irodalommal vette kezdetét az érettségi időszak

Hétfőn magyar nyelv- és irodalommal vette kezdetét az írásbeli érettségi időszak. A következő hetekben 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an érettségiznek, összesen 49 000 végzős középiskolás tesz tanúbizonyságot tudásáról. Stábunk megkérdezte a makói diákokat, a feladatok nehézségéről és megoszlottak a vélemények.

Tovább 2024-05-06

Értékeink sorozatunk újabb büszkesége a makói hagymáról és eszközeiről készült kisfilm

Nem maradhatott ki Értékeink sorozatunkból városunk nagy büszkesége az egykoron oly sok helyi család megélhetését biztosító hagyma története. Kisfilmjeink állandó szereplői a skanzen Hagymás házában azokat az eszközöket is megismerhették ,melyek segítségével évszázadokon keresztül termesztették az ízletes zöldséget. Emellett arra is fény derült,hogy hogyan vált világhírűvé majd Hungarikummá a makói hagyma.

Tovább 2024-05-06

A Keriből 2 osztály, 4 szakma, 34 tanulója ballagott el

Elérkezett egy meghatározó pillanat a végzős diákok életébe, a ballagás. Búcsúzás iskolájuktól és tanáraiktól, valamint az elmúlt évek szép emlékeitől is. A HSZC Makói Návay Lajos Technikumból két osztály, 4 szakma, 34 tanulója kapta meg tarisznyáját. Idén Asztalos Amandának adták az Angyalsóhaj Alapítvány díját, valamint kiérdemelte eredményeivel a Stenger Gizzella-díjat is. Szekeres Dóra Lili Návay-díjat vehetett át.

Tovább 2024-05-06

Makói Híradó – 2024.05.03.

- Megújult a Gerizdesi játszótér - Akár nyár végére elkészülhet az új maroslelei szolgáltatóház - Vass Gábor: a jelentős lehűlés nem okozott a régiónkban számottevő fagykárt - Örömmel próbálták ki fiatalok és idősebbek is a kenut a majálison tartott nyíltnapon

Tovább 2024-05-03

Vass Gábor: a jelentős lehűlés nem okozott a régiónkban számottevő fagykárt

A jelentős lehűlés nem okozott a régiónkban számottevő fagykárt- osztotta meg televíziónkkal Vass Gábor. A gazdálkodó továbbá arról is beszámolt, hogy a növényvédelmi kezeléseket el kell kezdeni, mert a gyom is nő a kapás növényekkel.

Tovább 2024-05-03

Akár nyár végére elkészülhet az új maroslelei szolgáltatóház

A beruházás befejezésének határideje az év vége lenne, de olyan jól halad a kivitelező a munkálatokkal, hogy talán már augusztusban befejezi a maroslelei szolgáltatóházat. Az engedélyeztetési folyamatokat követően így ősszel már beköltözhetnének a jövőben itt üzlethelyiségeket bérlő vállalkozások.

Tovább 2024-05-03

Örömmel próbálták ki fiatalok és idősebbek is a kenut a majálison tartott nyílt napon

Örömmel próbálták ki a gyerekek és felnőttek egyaránt a Maros Vízisport Egyesület nyílt napján a kenuzást. Sadler Viktória kajak-kenu edző televíziónknak beszámolt a toborzásról és az edzésekről, valamint arra is kitért, hogy milyen csodálatosak a Maros-folyó adta lehetőségek, amelyeket érdemes kihasználni.

Tovább 2024-05-03

Megújult a Gerizdesi játszótér

Új játékelemekkel bővült a Gerizdesi játszótér. Bébihinta, rugósjáték és mászóvár is kihelyezésre került. A játékelemekre a szülők tettek javaslatot Botlik Anitánál, a 6. számú választókörzet képviselőjénél, aki a kéréseknek eleget téve beszerezte a játékszereket, a régiek pedig felújításra kerültek.

Tovább 2024-05-03

Makói Híradó – 2024.05.02.

- Helyére került a Korsós lány szobra a Kossuth utcán - Idén is megtartotta hagyományos Traktoros Ballagását a Galamb - Az önfeledt kikapcsolódásé volt a főszerep május 1-jén - Színes koncertek is megörvendeztették a zene szerelmeseit - A molnárfecskék és a Bérpalota is a Makói települési értéktár kincseit gyarapítja

Tovább 2024-05-02

TÁRSALGÓ – kulturális magazin 2024.05.02.

Mai adásunkban fel elevenítjük a Hagymaházban megnyílt képregény kiállítás pillanatait, majd ellátogatunk Bogárzóba gazdákért tartott békemisére, amelyet Böjte Csaba testvér és Pálfai Zoltán római katolikus plébános tartott.

Tovább 2024-05-02

Helyére került a Korsós lány szobra a Kossuth utcán

Már csak kisebb simítások és környezetrendezés vár a Kossuth utcai új pihenőpark teljes kialakításáig. A helyszínt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács önkormányzati képviselő járta be. Utóbbitól megtudtuk, a Korsós lány szobra egykoron a Csanád vezér téren állt, és szerették volna visszaadni a város lakóinak. Az önkormányzat több mint 7 millió forintot fordított a fejlesztésre.

Tovább 2024-05-02

Idén is megtartotta hagyományos Traktoros Ballagását a Galamb

Több mint 20 traktorral vonultak keresztül a városon Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tanulói a híres traktoros ballagásuk keretében. Az intézmény rendezvénye a lakosság és a diákok körében is rendkívül népszerű, idén már limitálni is kellett a résztvevő járművek számát, mondta el televíziónknak Horváth Zoltán igazgató.

Tovább 2024-05-02

Színes koncertek is megörvendeztették a zene szerelmeseit

A makói majálison délután a programok mellett igen széles koncertrepertoár örvendeztette meg a zenekedvelőket. Sztojkó Mihály retro slágereket hozott a közönségnek, míg városunkba látogatott a Fonogram-díjas énekes Janicsák Veca, illetve Békefi Viki és YA OU előadóművészek.

Tovább 2024-05-02

Az önfeledt kikapcsolódásé volt a főszerep május 1-jén

A család minden tagja talált kikapcsolódási lehetőséget a Maros-parton megrendezett Majálison. Kígyózó sorok álltak a sátraknál, a vattacukrosnál, a körhintáknál, de még a céllövöldénél és a dodzsemnél is.

Tovább 2024-05-02

A molnárfecskék és a Bérpalota is a Makói települési értéktár kincseit gyarapítja

A Bérpalota Makó egyik legszebb neobarokk épülete, mely a főtér és a városkép meghatározó része és a párkányok alatt több száz molnárfecske fészkel. A vándor madár és a létesítmény is a Makói települési értéktár kincseit gyarapítja, amelyekről bővebben Tamásy Aladár beszélt.

Tovább 2024-05-02

Makói Híradó 2024.04.30.

Újabb rekordot döntött a közfoglalkoztatott virágvásár Ismét versenyben van a makói Papp Cukrászda a Magyarország Cukormentes Tortája címért Idén is számos koncert szórakoztatja majd a kikapcsolódni vágyókat a Makói Majálison A fészkelő erdei fülesbaglyok országos lakossági felmérésére kérik a lakosságot

Tovább 2024-04-30

Újabb rekordot döntött a közfoglalkoztatott virágvásár

Évekkel ezelőtt néhány kidobott muskátli szaporításával kezdődött meg Makón a közfoglalkoztatásban a virágok termesztése, mostanra tízezres nagyságban nevelnek már növényeket. A hétvégén tartott, idei első virágvásáron több mint ötezer talált belőlük új gazdára.

Tovább 2024-04-30

A 7Híre: hírháttér magazin // Három útmenti keresztet avattak újra

A térség meghatározó szakrális emlékei az útmenti keresztek, amelyek közül az elmúlt időszakban három is teljes felújításon esett át

Tovább 2024-04-30

Ismét versenyben van a makói Papp Cukrászda a Magyarország Cukormentes Tortája címért

13. alkalommal hirdették meg a Magyarország Cukormentes Tortája verseny melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány rendezett meg a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai támogatásával. A júniusi döntőbe hat torta jutott be, köztük a makói Papp Cukrászda, Landori mogyoró süteménye. Készítője Papp Dániel bővebben is mesélt a desszertről televíziónknak.

Tovább 2024-04-30

A fészkelő erdei fülesbaglyok országos lakossági felmérése kérik a lakosságot

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület legutóbb a telelő erdei fülesbaglyok felmérése kapcsán kérte a lakosság segítségét idén januárban. A szervezet az évek alatt szerzett pozitív tapasztalatok alapján folytatja a fajra vonatkozó országos adatgyűjtést. Most a lakott területeken is leggyakoribb erdei fülesbaglyok fészkelő állománya felmérésében tudnak segíteni az emberek.

Tovább 2024-04-30

Idén is számos koncert szórakoztatja majd a kikapcsolódni vágyókat a Makói Majálison

Május 1-jén újra megtelik élettel a Maros-part. 9 órától vidámpark és kirakodóvásár várja majd a kikapcsolódni vágyókat, míg délután koncertek szórakoztatják a zene szerelmeseit. Akik lelátogatna a rendezvényre azoknak forgalmi rend változásra és irányításra számíthatnak.

Tovább 2024-04-30

Makói Híradó – 2024.04.29.

Három útmenti keresztet avattak újra a hétvégén Örömzene a Makói Általános Iskolában Kétéltű akadályversenyt szerveztek a makói középiskolásoknak Felújították a makói Skanzenben a Hagymás házat

Tovább 2024-04-29

Három útmenti keresztet avattak újra a hétvégén

A térség meghatározó szakrális emlékei az útmenti keresztek, amelyek közül az elmúlt időszakban három is teljes felújításon esett át. A szombati újra avatásuk alkalmával az emlékhelyeket örökbe is fogadták, így a jövőben lesz, aki gondoskodjon róluk, és tisztán tartsa a környezetüket. Az ünnepályen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester és Dr. Hadik György önkormányzati képviselő is.

Tovább 2024-04-29

Örömzene a Makói Általános Iskolában

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola minden zenei tanszaka bemutatkozott a Tavaszi gála rendezvényen. Az eseményre az iskola tornatermében kerítettek sort, így remélve, hogy a diáktársak is kedvet kapnak a zenélésre.

Tovább 2024-04-29

Kétéltű akadályversenyt szerveztek a makói középiskolásoknak

Vízben és a szárazföldön is megküzdöttek egymással a makói középiskolák csapatai a Szent György napi kihívás sportrendezvényen. A fiataloknak többek között lézerlövészetben, autóhúzásban és rönkpakolásban kellett összemérniük tudásukat.

Tovább 2024-04-29

Felújították a makói Skanzenben a Hagymás házat

44 év után kifestették a József Attila Múzeum Skanzenjében található Hagymásházat és restaurálták a benne található bútorokat és felfrissítették a textíliákat. Az egyik leglátogatottabb állandó tárlatot a Tájházak napja alkalmából április 27. és 28-án bárki szemügyre vehette ingyenesen.

Tovább 2024-04-29

Makói Híradó – 2024.04.26.

Drasztikusan csökkent az illegális bevándorlók száma a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség körzetében A pénzügyi szakmát a világ minden táján hasznosítani lehet Kiemelkedő minősítésekkel és egy különdíjjal tért haza a Forgatós Táncegyüttes a múlt héten Az ivartalanításnak számos egészségmegőrző hatása van a házi kedvencekre nézve

Tovább 2024-04-26

Drasztikusan csökkent az illegális bevándorlás a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség körzetében

A Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség egy pozitív eredményeket alátámasztó beszámolóval érkezett a makói grémium elé. 8300-ról mintegy 130-ra csökkent az illegális bevándorlók száma a közigazgatási területükön – osztotta meg Bodor Attila rendőrezredes. Továbbá kiért a közbiztonság érdekében tett intézkedésekre és az azzal kapcsolatos feladatokra.

Tovább 2024-04-26

Az ivartalanításnak számos egészségmegőrző hatása van a házi kedvencekre nézve

Az állatmenhelyek túltelítettsége, túlszaporulat is fontos aspektus, ha az ivartalanításról beszélünk. Továbbá nem utolsó szempont az sem, hogy a beavatkozással számos daganatos megbetegedés megelőzhető.

Tovább 2024-04-26

Kiemelkedő minősítésekkel és egy különdíjjal tért haza a Forgatós Táncegyüttes a múlt héten

2 kiemelt arannyal, 2 arannyal, valamint 2 ezüst minősítéssel és egy külön díjjal gazdagodott a Forgatós Táncegyüttes, a Gyermek Néptáncosok Országos Szólótánc Fesztiválján, amely a Dél-Alföldi Régiós Válogató volt. Az fiatalok lelkesedéssel és örömmel készülnek a következő megmérettetésre, amely májusban vár majd rájuk.

Tovább 2024-04-26

A pénzügyi szakmát a világ minden táján hasznosítani lehet

A Korona Szálló dísztermében tartott előadást Dr. Kopányi Mihály a HSZC Návay Lajos Technikum és kollégium diákjainak. Az egyetemi docens saját munkásságán és karrierjén keresztül mutatott rá a pénzügyi szakma szépségeire, kihívásira.

Tovább 2024-04-26

Makói Híradó – 2024.04.25.

- 10 ország több mint 100 kiállítója veszi három napon át birtokba a Galamb iskolát - Táblavadász akciót szervez hamarosan a Makói Rendőrkapitányság - Fontos tudnivalókra hívta fel a figyelmet Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője Makón - Bogárzóban tartott szentmisét Böjte Csaba - A makói óvodások már tudják hogyan védjék meg környezetüket

Tovább 2024-04-25

Táblavadász akciót szervez hamarosan a Makói Rendőrkapitányság

Az Makói Rendőrkapitányság 2023-as évi munkájának beszámolóját is meghallgatta legutóbbi ülésén a képviselő testület. Ebben az eredményességi mutatók ismertetése mellett Balogh-Szabó Imre rendőrezredes kitért a jövőbeli terveikre, amely alapján a lakosság bejelentéseit várják majd például olyan közlekedési táblákkal kapcsolatosan, amelyek nem jól láthatóak.

Tovább 2024-04-25

A makói óvodások már tudják hogyan védjék meg környezetüket

Egy óvodába életében, mindig fontos, hogy a gyermekeknek már kiscsoportos koruktól fogva arra tanítsák őket, hogyan védjük környezetünket ahol élünk. A Makói Óvoda Kálvin téri tagintézményében játékos feladatokkal készültek az óvónők a Föld napja alkalmából.

Tovább 2024-04-25

Bogárzóban tartott szentmisét Böjte Csaba

Több százan vettek részt a gazdákért tartott békemisén, amelyet közösen tartott Böjte Csaba testvér és Pálfai Zoltán római katolikus plébános. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Szent György példáján keresztül arra bíztatott mindenkit, hogy győzzük le a bennünk élő sárkányokat és ne engedjük el egymás kezét.

Tovább 2024-04-25

10 ország több mint 100 kiállítója veszi három napon át birtokba a Galamb iskolát

10 ország több mint 100 kiállítója vette birtokba az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolát. Az oktatási intézmény három napon keresztül ad otthont az IDEA 2024 Ötelt- Újdonság- Találmány és Kézműves Kiállításnak, valamint Vásárnak. A megnyitón köszöntőt mondott Farkas Éva Erzsébet polgármester és Dr. Horváth József az Alföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója.

Tovább 2024-04-25

Fontos tudnivalókra hívta fel a figyelmet Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője Makón

A baleset megelőzésére, valamint a közös kapcsolódási pontokra is kitért Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője a II. Makói Motoros Napon. A szakember az interaktív előadásában továbbá arra is felhívta a motoros társadalom és a jelenlévők figyelmét, hogy ha közlekedési baleset történik, akkor milyen elsősegélynyújtással tudnak helytállni és adott esetben, hogyan tudják megmenteni valaki életét. VTV

Tovább 2024-04-25

TÁRSALGÓ – kulturális magazin 2024.04.25.

Mai adásunkban fel elevenítjük a hétvége fergeteges hangulatát a II. Makói Motoros Nap pillanatait. A rendezvényen több mint ezerötszáz motoros vett részt és az érdeklődők számtalan kétkerekűt csodálhatott meg.

Tovább 2024-04-25

Makói Híradó – 2024.14.24.

- Támogatásokról és elismerésekről döntöttek a testületi ülésen - 70%-os készültségben áll a makói görögkatolikus bölcsőde építése - Herrich Károly korának egyik kiemelkedő vízmérnöke volt - Nívó- díjat kapott Kocsisné Maráczi Margit - Számos színes program várta a motorosokat és a kikapcsolódni vágyókat Makón a hétvégén

Tovább 2024-04-24

70%-os készültségben áll a makói görögkatolikus bölcsőde építése

359,79 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg a „Bölcsődei nevelés fejlesztése a Makói Görögkatolikus Parókián” című projekt. A 2 csoportszobás, 24 férőhelyes bölcsőde felépítésével lehetősége nyílik a városnak a bölcsődei kapacitásbővítésre. Az építkezésen Silye Zoltán a kivitelező cég ügyvezetője vezette körbe Farkas Éva Erzsébet polgármestert és Biró István parókust.

Tovább 2024-04-24

Nívó- díjat kapott Kocsisné Maráczi Margit

A Magyar Rajtanárok Országos Egyesületének legrangosabb elismerését a Nívó-díját a makói József Attila Gimnázium pedagógusa, Kocsisné Maráczi Margit vehette át. A mesterpedagógus több mint negyven éve van a pályán és azóta is folyamatosan képezi magát, kutatásokban vesz részt. Tapasztalatait pedig rendszeresen megossza különböző előadásokon.

Tovább 2024-04-24

Herrich Károly korának egyik kiemelkedő vízmérnöke volt

Az egykori szülőházának a falánk avatták fel a makói Herrich Károly emléktábláját, aki vízépítő mérnök volt, és leginkább a Tisza- szabályozásáért felelt. A csaknem elfeledett szakember munkásságáról Borza Tibor, az Alsó-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese számolt be bővebben a megjelenteknek.

Tovább 2024-04-24

Támogatásokról és elismerésekről döntöttek a testületi ülésen

Mai napon tartotta rendes testületi ülését Makó város önkormányzatának grémiuma,melyen 8 nyilvános előterjesztést tárgyaltak meg ,köztük a civil szervezeteknek,alapítványoknak és az egyházaknak nyújtott támogatásokat. Emellett döntöttek az idei Makó Város Emlékplakett és Makó Város Emlékérme elismerések adományozásáról.

Tovább 2024-04-24

Számos színes program várta a motorosokat és a kikapcsolódni vágyókat Makón a hétvégén

Remek programokkal készültek a szervezők a II. Makói Motoros Napra, mivel több mint ezerötszáz kétkerekű sorakozott fel a város Főterén. Vezetéstechnikai tréninggel, motor szépségversennyel és felvonulással is várták a köbcentik szerelmeseit. A délután folyamán pedig koncerteken kapcsolódhattak ki a városunkba látogatók is.

Tovább 2024-04-24

Makói Híradó 2024.04.23.

- Idén is megtartotta művészeti gáláját a Makói Óvoda - Vizsgák alóli felmentést kaptak a Keri diákjai - A Föld napja alkalmából szervezett nyílt napot a Munkás utcai Idősek Klubja - Gyógyíthatatlan betegségek kezelésére is tesztelik az mRNS-t - A civil szervezetek támogatásáról is dönt holnap a képviselő testület

Tovább 2024-04-23

A 7Híre: hírháttér magazin – Makói Egyesítette Népjóléti Intézmény

A 7Híre: hírháttér magazin - Makói Egyesítette Népjóléti Intézmény

Tovább 2024-04-23

A Föld napja alkalmából szervezett nyílt napot a Munkás utcai Idősek Klubja

A méhek fontosságáról, és a mézkészítésről hallhattak egy előadást a Munkás utcai Idősek Klubjában tagjai hétfőn délután. Szabó Olivér makói őstermelő a Föld napja alkalmából érkezett az idősekhez és számolt be munkájáról.

Tovább 2024-04-23

Vizsgák alóli felmentést kaptak a Keri diákjai

Remekeltek a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium diákjai az országos szakmai tanulmányi versenyen. Asztalos Amanda a vármegye legjobbja lett, míg Szekeres Dóra vizsgarészek alóli felmentést kapott a döntőben elért eredményeik után.

Tovább 2024-04-23

A civil szervezetek támogatásáról is dönt holnap a képviselő testület

Mintegy harmincöt millió forinttal támogathatja a makói önkormányzat a város civil szervezeteit és alapítványait, az erről szóló előterjesztést is megtárgyalják a képviselők a szerdai ülésen. Emellett zárt ülésen döntenek majd az idei Makó Város Emlékplakett és Makó Város Emlékérme elismerések adományozásáról.

Tovább 2024-04-23

Gyógyíthatatlan betegségek kezelésére is tesztelik az mRNS-t

A Nobel -díjas Karikó Katalin és csapata által kifejlesztett és szabadalmaztatott mRNS alapú technológiának már a közeljövője is ígéretes. A rákos megbetegedéseken kívül több speciális betegség kezelésében is szerepet játszhatnak majd ezek a készítmények,hiszen jelenleg több mint 150 olyan fejlesztés zajlik, ami már a humán klinikai vizsgálatok fázisában tart,tudta meg televíziónk azon az eseményen ahol a professzornő a szegedi tudományegyetemnek ajánlotta fel díját és a vele járó fél millió dollárt.

Tovább 2024-04-23

Idén is megtartotta művészeti gáláját a Makói Óvoda

A Makói Óvoda intézményeinek nagycsoportosai adtak műsort a szülőknek szombaton a Hagymaházban. A hagyományos jótékonysági rendezvény bevételét, mint minden évben, idén is eszközök vásárlására fordítják majd. A rendezvényen köszöntötte a családokat Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

Tovább 2024-04-23

Makói Híradó – helyi aktuális hírek 2024.04.22.

- Gardi Zsuzsára, a hazai főiskolai szintű gyógytornászképzés vezetőjére emlékeztek Földeákon - Újabb díjnyertes alkotás a Makói Városi Televíziótól - Érdekes témák a Marosvidék új számában - Óriási sikernek örvendett a II. Makói Motoros nap

Tovább 2024-04-22

Újabb díjnyertes alkotás a Makói Városi Televíziótól

A hétvégén megrendezett 20. VAS-FILM Vas vármegyei Függetlenfilm Fesztiválon Tejút című filmünk a legjobb dokumentumfilm lett. A pályamunka egy idős tejesember munkával teli mindennapjait mutatja be, aki humorral és derűvel mesél életéről. A képsorok segítségével egy érdekes, két évtizedes időutazásnak is szemtanúja lehet a néző.

Tovább 2024-04-22

Búzát szenteltek és a kihajtást ünnepelték a hétvégén Bogárzóban

A nemzeti identitásunk megőrzése érdekében nagyon fontos az elődeink hagyományainak ápolása, mondta el televíziónknak Mágori András József megyei és önkormányzati képviselő a Szent György napi búzaszentelés és kihajtási ünnepen Bogárzóban. A szentmise után néptáncműsor és szeretetvendégség is várta itt a kilátogatókat

Tovább 2024-04-22

Érdekes témák a Marosvidék új számában

A városi könyvtárban mutatta be 25. évfolyamának első számát a Marosvidék Baráti Társaság. Az eseményen közreműködött Szabó Anita, Szilágyi Réka és Vizi Dávid. Továbbá egy különlegességgel is készültek a szervezők, ugyanis az Operaház művészeitől megzenésített verseket hallhattak a vendégek.

Tovább 2024-04-22

Óriási sikernek örvendett a II. Makói Motoros nap

Hatalmas népszerűségnek örvendett a II. Makói Motoros Nap. Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelten ejtett szót a szervezésről, amely egy közös összefogásnak köszönhetően valósult meg. A rendezvény mellé állt Makó Város Önkormányzata 6 millió forinttal, valamint a Városmarketing csapata, a Makói Motoros Egyesület, a Maros-parti Veteránjárműveket Kedvelők Sportegyesülete, a Makó és Térsége turisztikai egyesület, valamint számos civil és egyéni vállalkozó is.

Tovább 2024-04-22

Gardi Zsuzsára, a hazai főiskolai szintű gyógytornászképzés vezetőjére emlékeztek Földeákon

Gardi Zsuzsa születésének 90., halálának 15. évfordulójára emlékeztek Földeákon, aki a hazai főiskolai szintű gyógytornászképzés szakmai vezetője volt és ő hozta létre az önálló szakmai szervezetet, a Magyar Gyógytornászok Társaságát. Az esemény fővédnöke volt Lázár János a térség országgyűlési képviselője, építési és közlekedési miniszter, aki beszédében kitért arra, hogy a gyógytornászok szerepe a betegségmegelőzésben és ez egészségügyi ellátásban jelentősen felértékelődik.

Tovább 2024-04-22

Makói Híradó 2024.04.19.

A Keriben mutatkoztak be a makói és a térség vállalatai Egész évben érdemes védekezni a kullancsok és a különféle külső paraziták ellen A legjobb 15 bartender közé került be Klepács Tamás, aki megküzdhet a Magyar Bajnoki címért Több kiló hal érkeztek a Marosba a pecások örömére

Tovább 2024-04-19

A Keriben mutatkoztak be Makó és a térség vállalatai

Teljesen megtelt érdeklődő diákokkal a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium tornacsarnoka, ugyanis ez volta helyszíne a Cégek piaca rendezvénynek. A nap célja, hogy a pályaválasztás előtt álló tanulók megismerkedhessenek azokkal a vállalkozásokkal, ahol a szakmai gyakorlatukat végezhetik, az iskolapadból kikerülve pedig akár munkavállalóként is visszatérhetnek oda.

Tovább 2024-04-19

Egész évben érdemes védekezni a kullancsok és a különféle külső paraziták ellen

Egész évben érdemes védekezni a kullancsok és a különféle külső paraziták ellen, mert a leghidegebbnek gondolt időszak alatt is fertős veszélynek vannak kitéve a házi kedvenceink. A kullancsok által terjesztett egyik leggyakoribb betegség a babézia, amely halálos kimenetelű is tud lenni- emelte ki televíziónknak Dr. Csányi Tivadar állatorvos.

Tovább 2024-04-19

A legjobb 15 bartender közé került be Klepács Tamás, aki megküzdhet a Magyar Bajnoki címért

A legjobb 15 bartender közé került be a Makón élő Klepács Tamás, aki hamarosan megküzdhet a Magyar Bajnoki címért. A fiatal a közelmúltban elnyerte különleges koktéljával a "Hendrik's" Long Drink kategória 4. helyezését, valamint kiérdemelte a ” Legjobb ízért járó külön díjat”. A fiatal bartender mesélt a munkájának a szépségéről és a versenyről is, amelyen részt vet a közelmúltban.

Tovább 2024-04-19

Több kiló hal érkeztek a Marosba a pecások örömére

Nem kell hiánytól tartaniuk azoknak a horgászoknak, akik a Marosnál próbálkoznak. Az elmúlt hónapokban több halfajtából is telepítésre került sor a sebes folyóba. Érkezett szürkeharcsa, márna, de legtöbbet pontyból helyeztek ki.

Tovább 2024-04-19

TÁRSALGÓ – kulturális magazin 2024.04.18.

Mai adásunk tematikusan József Attila születésnapjához, a magyar költészet napjához kapcsolódik. Túrázni eredünk, majd szabadtéri kiállításra látogatunk el, végezetül pedig megismerhetik az idei Makói Medáliák-díjas elsőkötetes írót is.

Tovább 2024-04-18

Közel 300 millió forintból újulhat meg a Kassai utcai óvoda

A Makó számára a következő években elérhető, mintegy 10 milliárd forint Európai Uniós forrásból több beruházást is tervez a 8. számú választókörzetben az önkormányzat, mondta el Farkas Éva Erzsébet a városrészi tájékoztató fórumok utolsó állomásán. Gáspár Sándor ezen többek között arról is beszélt, hogy az elmúlt évek járdafelújításainak köszönhetően a körzetében minden utca legalább egyik oldala elkészült, sok helyen mindkettő is.

Tovább 2024-04-18

Csendes csodák lengték be a Korona Kulturális szalont

Reményik Sándor a líra egyik legkiemelkedőbb alakjának a verseit Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész előadásában hallhatta a közönség szerdán a Korona Kulturális Szalonban. A Csendes csodás című est versei, a hit, a szeretet és a béke fontosságára mutat rá.

Tovább 2024-04-18

Újabb szigetelést kapott a Duocor jégcsarnok

Még egy réteg szigetelést kapott a Duocor jégcsarnok tetőszerkezete. Erre azért volt szükség, hogy a legmelegebb hónapokban is a sátorban kellemes hőmérsékletben tudjanak sportolni a gyerekek, és várhatóan a téli jégfelületnek is kedvezőbb lesz, ha még hűvösebb lesz a komplexumban.

Tovább 2024-04-18

A melegben könnyen hőgutát kaphatnak az arra hajlamos kutyák

Az idén többször is volt, hogy hőgutával hoztak be kutyát a rendelőbe- emelte ki televíziónknak Dr. Csányi Tivadar állatorvos. A szakember kiemelten ejtett szót arról, hogy sajnos vannak olyan fajta négylábú, amelyek nem tudják lehűteni a levegőt. Fontos arról is beszélni, hogy nem hagyunk állatot kocsiban, mert nagyon gyorsan megtörténik a baj.

Tovább 2024-04-18

Makói Híradó 2024.04.17.

- Karikó Katalin Nobel-díját bárki megtekintheti a szegedi egyetem könyvtárában - Dömötör Mihály: a zsidó temetők szimbolikája sokkal gazdagabb - 80 éve történt a zsidóság tragikus és példátlan történelmi eseménysora - 240 millió forintot fordít Kiszombor utak, járdák és parkolók építésére

Tovább 2024-04-17

Karikó Katalin Nobel-díját bárki megtekintheti a szegedi egyetem könyvtárában

Karikó Katalin magyar biokémikus és Drew Weissman amerikai mikrobiológus kapta meg az orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért. A professzor asszony 2023 októberében, legutóbbi szegedi látogatásakor azt az ígéretet tette a Tisza partiaknak, hogy elhozza nekik a kitüntetést. Azonban nemcsak, hogy elhozta Nobel-érmének 24 karátos arannyal bevont hiteles másolatát az egyetemnek ajándékozta, mely mostantól egy állandó kiállításon bárki számára megtekinthető az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Tovább 2024-04-17

80 éve történt a zsidóság tragikus és példátlan történelmi eseménysora

Április 16-a a Holokauszt magyarországi áldozatainak az emléknapja. 80 éve ezen a napon kezdődött meg a magyar zsidók gettóba zárása. Tiszteletükre Makón egy több eseményből álló programsorozattal készülnek május-június hónapokban. Urbancsok Zsolt történésztől megtudtuk a Csanád vezér téri emlékjelet addig is bárki felkeresheti és kifejezheti együttérzését az elszenvedők előtt.

Tovább 2024-04-17

240 millió forintot fordít Kiszombor utak, járdák és parkolók építésére

Két pályázat keretében folynak a munkálatok Kiszombor számos pontján, a település polgármestere televíziónknak hangsúlyozta, a falu központja mellett a szélső utcákban is igyekeztek minél több felújítást betervezni. Szirbik Imre megválasztásakor azt vállalta, minden rossz útszakaszt felújítanak 2030-ig, mostanra már csak három maradt, ahol ez szükséges.

Tovább 2024-04-17

Karikó Katalin útja a Nobel-díjig és tovább

Karikó Katalin útja a Nobel-díjig és tovább

Tovább 2024-04-17

Makói Híradó – 2024.04.16.

A válságok ellenére is erősödött és fejlődött Makó Saját költségvetésből újítja fel a temető járdáit a kiszombori önkormányzat Április 20-án megtelik Makó és a főtér is motorosokkal Számos növény sokkal hamarabb kezdte el ontani a pollent Pontyok kerültek a Maros- folyóba

Tovább 2024-04-17

Április 20-án megtelik Makó és a főtér is motorosokkal

Április 20-án immáron második alkalommal rendezik meg városunkban a Motoros napot. A programokról sajtótájékoztató keretében számolt be Hegedűs Dániel a Makói Motoros Egyesület elnöke és Barna Gábor Városmarketing Iroda irodavezetője.

Tovább 2024-04-16

Számos növény sokkal hamarabb kezdte el ontani a pollent

Rengeteg tavaszi virágzású fának a pollenje van jelen a levegőben. Többek között a platán, tölgy, kőris és a nyír virágpora, jellemzően közepes-magas értéken van. Telefonos interjú keretében adott televíziónknak tájékoztatást a pollen helyzetről Dr. Bosnyákovits Tünde a Csongrád- Csanád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály főosztályvezetője.

Tovább 2024-04-16

A 7Híre – hírháttér magazin

Öt év után ismét a Keri ad otthont az Országos Szakmai Tanulmányi verseny döntőjének

Tovább 2024-04-16

A válságok ellenére is erősödött és fejlődött Makó

Czirbus Gábor választókörzetében folytatódtak hétfőn a városrészi lakossági fórumok, amelyen Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte, Makó lehetőségeit jól mutatja, hogy 2014-ben egy 19 milliárd forintos fejlesztési tervet mutattak be a miniszterelnöknek, ennél azonban jóval több forrás érkezett. A körzet képviselője televíziónknak kiemelte, az elmúlt évek fontos célja volt a közvilágítás fejlesztése, amit mindenképpen folytatni kell ebben a városrészben is. VTV Makoi

Tovább 2024-04-16

Pontyok kerültek a Maros- folyóba

Április 15-én több mint 80 mázsa kétnyaras korosztályú pikkelyes ponty érkezett Csongrád – Csanád vármegye vizeibe. A Maros – folyóba közel 12 mázsa hal került.

Tovább 2024-04-16

Saját költségvetésből újítja fel a temető járdáit a kiszombori önkormányzat

Nagyon rossz állapotban voltak már a járdák a temetőben, de a szükségesnél csak jóval kisebb mértékű forrásra tudott volna pályázni az önkormányzat, ezért inkább saját erőből, egy nagyobb felújításba vágtak bele, mondta el televíziónknak Szirbik Imre. A beruházás így a teljes szakasz kétharmadát érinti, a maradékra a későbbiekben próbálnak meg külső forrást szerezni.

Tovább 2024-04-16

Makói Híradó – 2024.04.15.

Öt év után ismét a Keri ad otthont az Országos Szakmai Tanulmányi verseny döntőjének Ökológiai turisztikai központot hoznának létre a Maros-parti vadászházból A VI. Makói Polgári Bálon 4 millió forint gyűlt össze az egészséges anyák és újszülöttek támogatására Bronzérmesek a Marosi Pengék jégkorongozói

Tovább 2024-04-15

Öt év után ismét a Keri ad otthont az Országos Szakmai Tanulmányi verseny döntőjének

Ismét elnyerte a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium a pénzügyi számviteli ügyintéző Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének a rendezését. Ma a megnyitón köszöntötte a megjelenteket Kincses- Aigner Márta a Pénzügyminisztérium Számviteli és Közfelügyeleti Főosztály osztályvezetője, Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint Hegedűs Zoltán a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárja.

Tovább 2024-04-15

A VI. Makói Polgári Bálon 4 millió forint gyűlt össze

A VI. Makói Polgári Bálon 4 millió forint gyűlt össze az egészséges anyák és újszülöttek támogatásáraJó ügy A közösségi média felületein volt látható néhány fotó,melyek a szombati városunkban megrendezett VI . Polgári bálon készültek. Czirbus Gábor a rendezvény főszervezője bejegyzésében kiemelte, hogy minden évben kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy egy jó ügy érdekében jöjjenek össze. Idén az Életünkért-Egészségünkért Hódmezővásárhely és Makó lakosságáért közhasznú alapítvány számára ajánlották fel a 4 millió forintos bevételt.

Tovább 2024-04-15

Ökológiai turisztikai központot hoznának létre a Maros-parti vadászházból

A Bajcsy- Zsilinszky lakótelepen fogadta a lakosokat Farkas Éva Erzsébet polgármester és Székely Ildikó önkormányzati képviselő egy utcafórum keretében. A 6. számú választókörzet az elmúlt években sokat fejlődött. A városrész utcái mellett nagy hangsúlyt kaptak a lakótelepek, Lesi és a Maros-part is, de további tervek megvalósításán dolgozik az önkormányzat.

Tovább 2024-04-15

Bronzérmesek a Marosi Pengék jégkorongozói

A magyar 3x3 bajnokságban a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Maros Télisport Egyesület U18-as jégkorongcsapata. A makói csapat küzdelmes mérkőzéseket játszott a Kaposvár és a Kecskemét együttesei ellen.

Tovább 2024-04-15

Makói Híradó – 2024.04.12.

- Körzeti megbízottja van április 1-től Gerizdes városrésznek - Pécsi költő az idei Makói Medáliák díjazottja - Egy történet a filmvászonról, aminek soha többé nem szabadna megtörténni - Jókai Mór és Pulitzer József is meghatározó alakja a képregény megjelenésének

Tovább 2024-04-12

Pécsi költő az idei Makói Medáliák díjazottja

A Magyar Költészet napján, 19. alkalommal adták át a Makói Medáliák- díjat a József Attila Városi Könyvtárban. Az idén Kiss Georgina vehette át az elismerést, akinek első kötete Sötét évszak címmel jelent meg.

Tovább 2024-04-12

Egy történet a filmvászonról, aminek soha többé nem szabadna megtörténni

Április 12-én, a Felvidékről kitelepítettek emléknapján mutatták be Makón, Szikszai Zsuzsanna és Czibolya Kálmán dokumentumfilmjét. Az „Otthontalanok” az 1947-ben deportált felvidéki magyarok emlékezete a 21. században című alkotással a készítők egy méltó emléket szeretnének állítani az érintettek és az utókor számára az alkotással.

Tovább 2024-04-12

Körzeti megbízottja van április 1-től Gerizdes városrésznek

Botlik Anita az 5. számú választókörzet képviselője volt a soron következő lakossági fórumok házigazdája, ahová Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogatott. A Makót érintő fejlesztések mellet a lakosok tájékoztatást hallhattak a városrészre vonatkozó beruházásokról is.

Tovább 2024-04-12

Jókai Mór és Pulitzer József is meghatározó alakja a képregény megjelenésének

Jókaitól Pulitzerig- A magyarok szerepe a képregény kialakulásában címmel nyílt meg kiállítás a közelmúltban a Hagymaház aulájában. A tárlatot Kertész Sándor újságíró, szerkesztő, képregény történeti-kutató ajánlotta az érdeklődőknek, aki kiemelten ejtett szót a meghatározó személyekről.

Tovább 2024-04-12

Makói Híradó – 2024.04.11.

Egyedülálló egészségügyi fejlesztések jöttek létre Makón Járja a megyét a Kormányablak busz Szabadtéri kiállítás, irodalmi kávéház és színes programok a magyar költészet napja alkalmából Modok Csaba lesz a Mi Hazánk Mozgalom polgármester-jelöltje Makón Makón a talicska az olyan volt, mint pesti férfinek az aktatáska, nőnek a retikül

Tovább 2024-04-11

Modok Csaba lesz a Mi Hazánk Mozgalom polgármester-jelöltje Makón

A Demokratikus Koalíció és a Lokálpatrióták Egyesülete után újabb ellenzéki csoportosulás jelentette be polgármester-jelöltjét ma délelőtt. A Mi Hazánk Mozgalom a makói Modok Csabát indítja az önkormányzati választáson, sajtótájékoztatójukon televíziónknak elmondták, a választókörzetekben szintén lesznek jelöltjeik, akiknek neveit hamarosan nyilvánosságra hozzák

Tovább 2024-04-11

Szabadtéri kiállítás, irodalmi kávéház és színes programok a magyar költészet napja alkalmából

Április 11-e József Attila születésnapja, a magyar költészet napja. A jeles esemény alkalmából szabadtéri kiállítás nyílt Makón a szökőkútnál, míg a József Attila Városi Könyvtár előtti téren számos színes program várta az érdeklődőket. Ilyen volt többek között az irodalmi kávéház és a versfelismerő feladványok is.

Tovább 2024-04-11

Egyedülálló egészségügyi fejlesztések jöttek létre Makón

A városvezetés az elmúlt 10 évben gyakorlatilag az összes önkormányzathoz tartozó egészségügyi épületet felújította, és a kórházban is folyamatosak voltak a fejlesztések, ez országosan is egyedülálló, hangsúlyozta Dr. Hadik György a városrészi fórumán. Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte, a turizmust és gazdaságot élénkítő beruházások mellett a szociális támogatások megtartása is rendkívül fontos. VTV Makoi

Tovább 2024-04-11

TÁRSALGÓ – kulturális magazin 2024.04.11.

Stábunk kamerái már 13 évvel ezelőtt is nyomon követték a Hagymatikum építését, amely akkor még Makovecz Imre irányítása alatt zajlott. A 2012-es átadást követően 9 évvel később kezdődhetett meg az a munka, melynek végére teljessé és egésszé válhatott a mester álma. Televíziónk mindent megörökített és egy 25 perces kisfilmet készített a legfontosabb és leglátványosabb pillanatokról a történet főszereplőinek közreműködésével.

Tovább 2024-04-11

Makón a talicska az olyan volt, mint pesti férfinek az aktatáska, nőnek a retikül

„Makón a talicska az olyan volt, mint pesti férfinek az aktatáska, nőnek a retikül”- emelte ki Szikszai Zsuzsanna. A Települési Értéktár Bizottság elnöke további érdekességekről mesélt a kézi eszközről,két érdeklődő fiatalnak akik szemén keresztül televíziónk több a városban fellelhető értéket mutat be ,köztük a talicskát.

Tovább 2024-04-11

Járja a megyét a Kormányablak busz

2024-ben is útjára indul a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat, azaz a Kormányablak busz, amely lehetővé teszi, hogy a kisebb lakosságszámú településeken élők helyben tudják a személyes okmányaikkal kapcsolatos ügyeiket elintézni. Csongrád-Csanád Vármegyében hatvan helyszínre mennek el. Óföldeákra a csütörtöki napon gurult be a jármű.

Tovább 2024-04-11

Makói Híradó – 2024.04.10.

- A városvezetés célja, hogy továbbra is alacsony maradjon a munkanélküliség - Döntött a kormány a 2025-ös pihenőnapokról - Öt millió forintból fejlesztik a városi piac tetőszerkezetét - Tűzgyújtási tilalom van érvényben - A 177 éve született Pulitzer József szerint a " a hír szent a vélemény szabad"

Tovább 2024-04-10

Rövid Hírek 2024.04.10.

Döntött a kormány a 2025-ös pihenőnapokról

Tovább 2024-04-10

Öt millió forintból fejlesztik a városi piac tetőszerkezetét

A városi piac bejaratánál várta a 3. számú választókörzet lakóit Farkas Éva Erzsébet polgármester és Varga Ferenc alpolgármester, önkormányzati képviselő. Az utcafórum során tájékoztatást kaptak a jelenlévők a már megvalósult beruházásokról és a jövőbeni tervekről. Többek között hamarosan a piac tetőszerkezetének bővítésé fog megkezdődni.

Tovább 2024-04-10

A városvezetés célja, hogy továbbra is alacsony maradjon a munkanélküliség

Mintegy 10 év alatt 12 százalékról 3 százalék környékére csökkent Makón a munkanélküliek aránya, a munkahelyteremtő beruházásoknak is köszönhetően az önkormányzat azt szeretné elérni, hogy ez a szám ilyen alacsony maradjon, vagy még inkább csökkenjen, mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester a pénteki lakossági fórumon. Ehhez nagy segítséget jelent majd a Benepack Hungary Kft. beruházásában 30 milliárd forintból épülő új csomagolóanyag üzem is.

Tovább 2024-04-10

Tűzgyújtási tilalom van érvényben

Az elmúlt napok tartósan meleg és csapadékmentes időjárása miatt 2024. április 9-től tűzgyújtási tilalom lép életbe Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben. Ezzel, Hajdú-Bihar vármegyével együtt, már négyre emelkedett a tilalommal érintett térségek száma. A Nébih a lakosság fokozott elővigyázatosságát kéri a tűzveszélyes időszak alatt.

Tovább 2024-04-10

A 7Híre: hírháttér magazin

IDEA 2024 Ötelt-Újdonság-Találmány és Kézműves Kiállításra és Vásárra készülnek a Galambban Horváth Zoltán igazgató, Alföldi ASZC Makói Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola Nagy Zoltán elnök, Ötlet Club 13

Tovább 2024-04-09

Makói Híradó – 2024.04.09.

Számos nagyobb és kisebb beruházás valósult meg Mágori András József körzetében Hamarosan megkezdődik a választási értesítők kézbesítése IDEA 2024 Ötelt-Újdonság-Találmány és Kézműves Kiállításra és Vásárra készülnek a Galambban Új otthonteremtési programot indít a kormány Élmények a Hinkó tanyán VTV Makoi

Tovább 2024-04-09

IDEA 2024 Ötelt-Újdonság-Találmány és Kézműves Kiállításra és Vásárra készülnek a Galambban

Mozgalmasnak ígérkezik Galamb Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tavasza. A korán jött jó idővel beindultak a kinti munkálatok ,hamarosan átadják az intézmény új közösségi terét és 3 napos nemzetközi konferenciának adnak otthont április utolsó napjaiban.

Tovább 2024-04-09

Hamarosan megkezdődik a választási értesítők kézbesítése

Június 9-én Európai Parlamenti és önkormányzati választást is tartanak minden hazai településen. Makón a korábbiakhoz hasonlóan 23 szavazókörben lehet majd leadni a voksokat, ezek közül kettő helyszíne azonban megváltozott, tájékoztatta televíziónkat Dr. Kruzslicz-Bodnár Gréta jegyző. A jelöltté váláshoz szükséges ajánlások gyűjtése április 20-ától indul.

Tovább 2024-04-09

Számos nagyobb és kisebb beruházás valósult meg Mágori András József körzetében

A 2. számú választókerületben a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola az elmúlt évek alatt kibővült és egy bölcsődével is gyarapodott - számolt be Farkas Éva Erzsébet polgármester a tavaszi utcafórum sorozat következő állomásán. Mágori András József önkormányzati képviselő továbbá örömmel osztotta meg a bogárzói templom és a közösségi ház megújulását, illetve azt ,hogy körzete számos parkolóval, járdával és egy új kézilabda munkacsarnokkal gyarapodott.

Tovább 2024-04-09

Új otthonteremtési programot indít a kormány

Az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére új otthonteremtési programot indít a kormány, melynek keretében 6 millió forintot támogatás vehető igénybe. Az állami program nyílászárók cseréjére, a melegvizes rendszer korszerűsítésére, épületek hőszigetelésére és gázkazáncserére fordítható majd.

Tovább 2024-04-09

Élmények a Hinkó tanyán

Kinyitotta kapuit a Hinkó tanya a családok előtt a hétvégén. Többek közt pónik, szamarak, nyulak, és lovak is élnek a farmon, amelyek életmódját is jobban megismerhették a kilátogatók, néhányukat pedig meg is simogathatnak.

Tovább 2024-04-09

Makói Híradó – 2024.04.08.

Pénteken megkezdődtek a tavaszi városrészi fórumok A kátyúzási munkálatok a városban a végéhez közelednek Az idei József Attila emléktúra is számos élményt adott a kirándulóknak Madárfajok sokasága fogadta a túrázókat a Maros-ártérben

Tovább 2024-04-08

A kátyúzási munkálatok a városban a végéhez közelednek

Éves szinten közel 100 alkalommal kátyúznak a városban, hogy a makóiak megfelelő módon tudjanak közlekedni. Zsámboki Zsolt műszaki csoportvezető megosztotta, hogy jelenleg a Hosszú utcán javítják az útburkolatokat és még van egy pár amellyel hamarosan végeznek. Továbbá kitért arra is, hogy az önkormányzat 25-30 millió forintot különít el ezekre a feladatokra éves szinten.

Tovább 2024-04-08

Pénteken megkezdődtek a tavaszi városrészi fórumok

Elsőként az 1. számú választókörzetben tájékoztatta a lakosságot Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor önkormányzati képviselő az elmúlt években történt városrészi fejlesztésekről. A fórumon többek között szó volt arról, hogy a Hagymatikum Gyógyfürdő átadása új korszakot nyit Makó számára, és arról is, hogy Kovács Sándor a Petőfi parkot pihenésre és sportolásra alkalmas helyként szeretné továbbra is megőrizni.

Tovább 2024-04-08

Az idei József Attila emléktúra is számos élményt adott a kirándulóknak

A József Attila emléktúrát az idén is Tóth Péter Lóránt, Pro Culture Hungarica díjas versvándor vezette, aki néhány érdekességet megosztott a költőről és néhány versét el is szavalta. A túrázók számos élménnyel gazdagodtak a Makó-Kiszombor táv alatt.

Tovább 2024-04-08

Madárfajok sokasága fogadta a túrázókat a Maros-ártérben

Egy közel tíz kilóméteres távot teljesítettek azok a gyaloglók, akik részt vettek a Rügyfakasztó túrán a Maros- ártérben. Az út során felkeresték a Mendei Árpád emlékhelyet és a bányatavakat, amelyek a tavaszi időszakban számos látnivalót nyújtanak a természetkedvelőknek.

Tovább 2024-04-08

Makói Híradó – 2024.04.05.

A kukorica és napraforgó vetésének időszaka van Építészete miatt is egyedülálló a Hagymatikum Rövid hírek Napelem rendszer telepítését és a műfüves pálya borításának felújítását szeretné megvalósítani az M-Foci

Tovább 2024-04-05

Napelemek telepítését és a műfüves pálya borításának felújítását szeretné megvalósítani az M-Foci

TAO támogatásból fejlesztené a Makó Arénát az M-Foci Kft. Napelemes rendszert szeretnének telepíteni, amivel költséghatékonyabb lenne az egyesület fenntartása, és a tervek között szerepel a műfüves pálya borításának a felújítása is.

Tovább 2024-04-05

A kukorica és napraforgó vetésének időszaka van

A gazdák egy része már elvetette a kukoricát és a napraforgót, míg a másik fele majd ezt követően fogja elvégezni ezt a munkát. Stábunk péntek reggel meglátogatta a Vass Gábor gazdálkodót, aki a három és félhektáros földjén dolgozott. Továbbá szó esett arról is, hogy az idei évben a legfontosabb lenne a mezőgazdaságnak a csapadék és az öntözés.

Tovább 2024-04-05

Építészete miatt is egyedülálló a Hagymatikum

A Hagymatikum Gyógyfürdő új részelege az építészeti adottságai miatt is egyedülállónak tekinthető. Az Atlantiszi szoborpark, mint egy művészeti kiállítás díszíti a ház galériáját. A fürdők katedrálisa Kassay Tamás blogger figyelmét is felkeltette.

Tovább 2024-04-05

Makói Híradó – 2024.04.04.

- Televíziónk kisfilmekkel népszerűsíti a helyi értéktárban található kincseket - Városüzemeltetési fórumsorozat kezdődik pénteken - A Valahol Európában című musical a makói közönség szívét meghatotta - Különleges élményt nyújt a Hagymatikum Gyógyfürdő új medencebárja

Tovább 2024-04-04

TÁRSALGÓ – kulturális magazin 2024.04.04.

Mai adásunkban fel elevenítjük a programokban gazdag Húsvétolót, amelynek a Skanzen udvara adott otthont, majd egy koncertre invitálom Önöket, amelyet a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai adtak.

Tovább 2024-04-04

Televíziónk kisfilmekkel népszerűsíti a helyi értéktárban található kincseket

Makó város értékeit 2014 óta már intézményesen is gyűjtik. A helyi értéktár bizottság az eltelt 10 év alatt közel kétszázra növelte kincseinek számát. Emellett könyvet adtak ki, honlapot indítottak és vándorkiállításokat szerveztek. Épített és kulturális örökségünket ,a Marosmenti település sportját, természeti környezetét, valamint a gazdasági és turisztikai élet bemutatását egy pályázatnak köszönhetően most kisfilmek készítésén keresztül is népszerűsíthetik. Ebben televíziónk is közreműködik. Egyenlőre 8 alkotás készül el ,melynek forgatásai a mai napon kezdődtek meg.

Tovább 2024-04-04

Különleges élményt nyújt a Hagymatikum Gyógyfürdő új medencebárja

Tovább 2024-04-04

A Valahol Európában című musical a makói közönség szívét meghatotta

A makói közönség szívét is meghatotta a Valahol Európában című musical, amelyet a Magyarock Dalszínház Komárom előadásában láthatta a közönség. A Hagymaház színpadán megelevenedett a világhírű film alapján készült színpadi játék, amely hűen követi az eredeti mű cselekményét, a II. világháború után utcára került, árván maradt gyerekek kálváriáját.

Tovább 2024-04-04

Makói Híradó – 2024.04.03.

Sokan töltötték a Húsvétot a Hagymatikumban Folyamatos a közvilágítás korszerűsítése Makón Agrárpályázatokról, új technológiák használatáról és digitalizációról tájékozódtak a gazdák Makón Kiemelkedő nemzetközi sikereket értek el a gyermekek a topolyai rézfúvós versenyen és Deszken is Az önkormányzat célja a parkolóhelyek bővítése

Tovább 2024-04-03

Sokan töltötték a Húsvétot a Hagymatikumban

20% -kal voltak többen a Hagymatikumban Húsvétkor, mint az előző hétvégéken. A jó időnek köszönhetően a kültéri medencék is megnyíltak, de sokan pihentek a medencebárnál. A VR szemüveg pedig teljes kihasználtsággal működött – minderről Gergely Gábor megbízott divízióvezető számolt be.

Tovább 2024-04-03

Kiemelkedő nemzetközi sikereket értek el a gyermekek a topolyai rézfúvós versenyen és Deszken is

Kiemelkedő fúvós sikereket értek el a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges hangszeres fiataljai. Érmekkel tértek haza a fiatalok a közelmúltban a nemzetközi Topolyai Rézfúvós versenyről, valamint a XXIII. Deszki Maros Menti Fesztiválról.

Tovább 2024-04-03

Folyamatos a közvilágítás korszerűsítése Makón

A tavalyi évben 460 darab hagyományos lámpatestet cseréltek le korszerű, LED-es megoldásra, mondta el a testületi ülésen az MVM Lumen Kft. értékesítési csoportvezetője. Petőfi Sándor szerint a városban a folyamatos korszerűsítés miatt is tud alacsony maradni a meghibásodások aránya.

Tovább 2024-04-03

Agrárpályázatokról, új technológiák használatáról és digitalizációról tájékozódtak a gazdák Makón

Tájékoztató fórumra várták nemrég a makói és térségi termelőket a Csanád és Térsége gazdakör Székházában. A szakmai előadók ezen elsősorban az Európai Uniós Közös Agrárpolitika tapasztalatairól, és a hatékonyságot növelő, vagy a költségeket csökkentő technológiákról beszéltek a jelenlévőknek.

Tovább 2024-04-03

Makói Híradó – 2024.04.02.

- Nagypénteken Jézus Krisztus kereszthalálára emlékeznek a keresztények - Húsvéti élelmiszer csomagot kaptak a makói romák - Mostantól részletesebb képet kaphatnak a várandós anyák magzatukról Szegeden - Viharok miatt volt több esetszáma tavaly a tűzoltóknak - Az élet számos területén számíthatunk a kutyákra

Tovább 2024-04-02

Viharok miatt volt több esetszáma tavaly a tűzoltóknak

Az átlagnál 87 százalékkal több műszaki mentést kellett végrehajtania tavaly a tűzoltóknak, mondta el Balogh Róbert tűzoltóparancsnok a testületi ülésen tartott éves beszámolójában. Ez a növekedés a viharok okozta károknak köszönhető, amelyekből tavaly négy érte az ellátási területüket.

Tovább 2024-04-02

Az élet számos területén számíthatunk a kutyákra

Azur és Ében, a terápiás valamint a személyi segítő kutya a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola osztályaihoz is ellátogatott. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány célja, hogy a rendhagyó órák keretében felhívja a gyermekek figyelmét a felelős állattartásra, az állatvédelemre és, hogy miért végeznek fontos feladatot a terápiás kutyák.

Tovább 2024-04-02

Nagypénteken Jézus Krisztus kereszthalálára emlékeznek a keresztények

Nagypénteken Jézus Krisztus kereszthalálára emlékeznek a keresztények. Makón is keresztutat tartottak a Kálvária Kápolnánál. A 14 stáció megújult, amelyekben Petrás Mária keramikusművész alkotásai csodálhatóak meg. Az eseményen részt vett többek között Farkas Éva Erzsébet is, férjével.

Tovább 2024-04-02

Húsvéti élelmiszer csomagot kaptak a makói romák

Húsvét alkalmából csütörtökön délután 200 db élelmiszer csomagot osztott ki Farkas Éva Erzsébet polgármester, Varga Ferenc alpolgármester és a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai a Dr. Sánta Sándor Közösségi házban. Az esemény remek alkalmat teremtett arra, hogy zenés műsor és finom falatok mellett kikapcsolódjanak a Honvéd városrészben élők.

Tovább 2024-04-02

Mostantól részletesebb képet kaphatnak a várandós anyák magzatukról Szegeden

Részletesebb képet kaphatnak a várandós anyák magzatukról a Szegedi Női Klinikán egy világszínvonalú ultrahangkészüléknek köszönhetően. Ez a technika eddig csak a magánellátásban volt hozzáférhető,mostantól azonban a régió kismamáinak rutin szűrővizsgálatait ezen végzik majd de konzultációs lehetőséget biztosítanak azok számára akiknél kóros elváltozás gyanúját írták le.

Tovább 2024-04-02

TÁRSALGÓ – kulturális magazin 2024.03.28.

Felidézzük magazinunkban a felújított és újonnan átadott T-Ford lerakat átadóünnepségét. Majd ellátogatunk a Tavaszi Nyugdíjas találkozóra is, ahol Tolnai András nótaénekes szórakoztatta a jelenlévőket.

Tovább 2024-03-28

Makói Híradó – 2024.03.28.

Lélekemelő koncertet adtak Bartók Béla és Istók Margit születésnapjának tiszteletére a tanárok Ki ez az ember?” címmel mutatták be idén Makón a Passiójátékot Nagy érdeklődés övezte a Húsvétolóta Skanzenben Különleges plüss állatkákat készít a makói Balázs Ferencné

Tovább 2024-03-28

Nagy érdeklődés övezte a Húsvétolót a Skanzenben

Kézműves foglalkozás, táncház, mesterségek bemutatója és Kacagó bábszínház, csak néhány program a József Attila Múzeum skanzenjében megvalósult Húsvétolóról. A gyermekek nagycsütörtökön az ünnepre hangolódva kapcsolódhattak ki és tölthettek el egy kellemes délelőttöt.

Tovább 2024-03-28

Lélekemelő koncertet adtak Bartók Béla és Istók Margit születésnapjának tiszteletére a tanárok

Bartók Béla és Istók Margit születésnapjának tiszteletére adtak koncertet a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanári. Lélekemelő hangversenynek lehetnek a részesei, azok a fiatalok és felnőttek, akik ellátogattak a Korona Szálló Dísztermébe.

Tovább 2024-03-28

„Ki ez az ember?” címmel mutatták be idén Makón a Passiójátékot

„Ki ez az ember?” címmel mutatták be idén kétszer a Passiójátékot a makói Szent István Király Plébániatemplomban. A szenvedéstörténetet zenés betétek színesítették.

Tovább 2024-03-28

Különleges plüss állatkákat készít a makói Balázs Ferencné

Zoknibabákat és különböző állatokat varr otthonában Balázs Ferencé, aki most a húsvéthoz kötődően plüssnyuszikat is készít. Ezeket később rendszerint elajándékozza az unokáknak, ismerősöknek, de jutott már belőlük makói óvodába, és a kórházba is a gyerekeknek.

Tovább 2024-03-28

Makói Híradó – 2024.03.27.

-Újabb 19 korábbi Continental munkavállalót segít az önkormányzat -Lázár János: a GDP 20 százalékát adja az autóipar -Nemzetközi szinten is kiváló eredményeket érnek el a makói zenészpalánták -Több mint 200 fiatal vett részt a Makó Városi és Járási Versmondó Versenyen -Országos döntőben szerepelnek a VargaBalett táncosai

Tovább 2024-03-27

Újabb 19 korábbi Continental munkavállalót segít az önkormányzat

Tizenkilenc elbocsátott gumigyári dolgozó 120 ezer forintos támogatásáról szavazott a mai ülésén Makó Város Önkormányzatának képviselő testülete, így a korábbi döntéssel együtt összesen 47 volt dolgozó kap segítséget. A napirendi pontok között az is szerepelt, hogy a városban rendszeresen feltűnő illegális hulladék lerakók felszámolására pályázatot nyújtanak be, a költségek csökkentésének érdekében.

Tovább 2024-03-27

Országos döntőben szerepelnek a VargaBalett táncosai

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége 33. alkalommal szervezi meg a felmenő rendszerű versenysorozatát. Az idei regionális elődöntők egyik helyszíne Makó volt. A Hagymaház színpadán több mint hatvan produkciót láthatott a neves zsűri. A VargaBalett Táncműhely növendékei tovább jutottak a budapesti döntőbe.

Tovább 2024-03-27

Több mint 200 fiatal vett részt a Makó Városi és Járási Versmondó Versenyen

Általános- és középiskolás diákok mérték össze tehetségüket két napon keresztül a József Attila Városi Könyvtárban. Szikszai Zsuzsanna igazgató televíziónknak elmondta, a versmondó verseny minden évben a költészet ünnepe is, hiszen bizonyíték arra, hogy mindig lesznek olyan fiatalok, akik szívesen foglalkoznak a szépirodalommal

Tovább 2024-03-27

Lázár János: a GDP 20 százalékát adja az autóipar

Lázár János építési és közlekedéi miniszter kiemelten ejtett szót a közelmúltban tartott makói ünnepségen arról, hogy kevés az olyan ország, mint hazánk, ahol már most is a GDP 20 százalékát adja az autóipar. Ugyanez az ágazat Magyarország egyik legfontosabb fejlődési lehetősége. A miniszter továbbá kitért a szegedi BYD gyárra is ami több száz makóinak és a környékben élőnek adhat majd munkát. VTV Mako

Tovább 2024-03-27

Nemzetközi szinten is kiváló eredményeket érnek el a makói zenészpalánták

Országos és nemzetközi versenyeken is megmérettették magukat a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hangszeres növendékei az elmúlt hetekben. A versenyeredmények egyre több zenészpalántát sarkal arra, hogy a hivatásul válassza a zenélést.

Tovább 2024-03-27

A fürdők katedrálisa

Televízión kamerái már 13 évvel ezelőtt is nyomon követték a Hagymatikum építését. amely akkor még a mester irányítása alatt zajlott .A 2012 es átadást követően 9 évvel később kezdődhetett meg az a munka ,melynek végére teljessé és egésszé válhatott a mester álma. Televíziónk mindent megörökített és egy 25 perces kisfilmet készített a legfontosabb és leglátványosabb pillanatokról a történet főszereplőinek közreműködésével.

Tovább 2024-03-26

Makói Híradó – 2024.03.26.

Az autóipar és Galamb József szellemisége előtt tiszteleg a makói Veteránjármű Kiállító Központ Televíziónk filmet készített arról, hogy hogyan vált teljessé a fürdők katedrálisa A jövőbeli tervek között szerepel egy 50 méteres versenyeztetésre is alkalmas medence Bárkalandozásra várták a legkisebbeket a Bárka Református Óvodába Idén is megtartotta a Borona Pikniket a Galamb Tanári koncert lesz a Koronában

Tovább 2024-03-26

Az autóipar és Galamb József szellemisége előtt tiszteleg a makói Veteránjármű Kiállító Központ

Az autóipar és Galamb József szellemisége előtt tisztelegve nyílt meg a Veteránjármű kiállítás Makón. Ünnepélyes keretek között adták át pénteken délután a Ford lerakat felújított épületét. Beszédet mondott: Lázár János építési és közlekedési miniszter, Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, valamint Szilágyi László az MVKSE elnöke. Az eseményre ellátogatott Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lőrincz Péter a Galamb család leszármazottja. VTV Makoi

Tovább 2024-03-26

Bárkalandozásra várták a legkisebbeket a Bárka Református Óvodába

Nyílt napra várták a legkisebbeket a Bárka Református Óvoda a múlt hétvégén. Az óvónők játékos feladatokkal készültek a gyerekeknek és a szülők pedig arról is többet megtudhattak, hogy mennyire fontos a Hitre való nevelés az intézményben.

Tovább 2024-03-26

Idén is megtartotta a Borona Pikniket a Galamb

Az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tanulói minden évben egy különleges egész napos programon mutatják be azt, hogy milyen tudásra tettek szert az intézményben. A Borona Piknik elnevezésű nyílt napon idén is számos látnivalóval ás ajándékkal várták az érdeklődőket.

Tovább 2024-03-26

Tanári koncert lesz a Koronában

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zenepedagógusai adnak koncertet szerdán 17 órától a Korona Szálló Dísztermében. A színvonalas eseményen az intézmény minden tanszakból képviseltetni magát a vezető.

Tovább 2024-03-26

A jövőbeli tervek között szerepel egy 50 méteres versenyeztetésre is alkalmas medence

Farkas Éva Erzsébet polgármester megosztotta televíziónkkal: kormányhatározat van arra vonatkozóan, hogy továbbra is szándék van Makó városában egy 50 méteres medence megépülésére. Erre vonatkozóan, már koncepció tervet is készítettet a város a Makóna tervező irodával. A cél az lenne, hogy a komplexum sportszerű úszásra és versenyek lebonyolítására is alkalmas legyen.

Tovább 2024-03-26

Televíziónk filmet készített arról ,hogy hogyan vált teljessé a fürdők katedrálisa

Stábunk kamerái már 13 évvel ezelőtt is nyomon követték a Hagymatikum építését. amely akkor még a mester irányítása alatt zajlott .A 2012 es átadást követően 9 évvel később kezdődhetett meg az a munka ,melynek végére teljessé és egésszé válhatott a mester álma. Televíziónk mindent megörökített és egy 25 perces kisfilmet készített a legfontosabb és leglátványosabb pillanatokról a történet főszereplőinek közreműködésével.

Tovább 2024-03-26

Makói Híradó – 2024.03.25.

Teljessé vált Makovecz Imre terve a Hagymatikum Gyógyfürdőben Jó hangulatban teltek a szombati koncertek Makón Orbán Viktor„A Magyar közéletben nem szokás a másik oldalhoz tartozó politikusról elismerően beszélni” Nem csak gyönyörű, még gazdaságosabban üzemeltethető is lett a makói fürdő Csodájára járnak az Atlantisz világának A Hagymatikum új részlegének első fürdőzője Nacsáné Szirbik Erzsébet volt

Tovább 2024-03-25

Nem csak gyönyörű, még gazdaságosabban üzemeltethető is lett a makói fürdő

A kiegészített Hagymatikum Gyógyfürdő átadását követően újabb nagy lendületet kap majd a turizmus Makón. A beruházás nem csak szebbé tette a fürdőt, és új szolgáltatásokat hozott, hanem a gazdaságos üzemeltetést is segíti. Gerencsér Judit vezető tervező szerint bár sokáig tartott idáig eljutni, de az eredménnyel mindenki elégedett lehet.

Tovább 2024-03-25

Teljessé vált Makovecz Imre terve a Hagymatikum Gyógyfürdőben

Makón áll hazánk, és valószínűleg az egész világ legszebb termálfürdője, hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a kibővített Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének átadásán. A több mint 10 milliárd forintból megvalósult beruházásnak köszönhetően Makó büszkélkedhet most már nem csak a legtöbb, hanem Makovecz Imre legnagyobb, legösszetettebb épületével is. A világhírű építész fia az ünnepségen kiemelte, a város példát mutatott arra, hogy létezik pártok, egyházak és népek feletti egyetemes érték.

Tovább 2024-03-25

Csodájára járnak az Atlantisz világának

Makovecz Imre Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építészt mindig is foglalkoztatták a tájak, növények és az épületek szimbiózisai. A rajzaiban alkotta meg a múlt és jövő építészetét. Ezeket tükrözi vissza Atlantisz világa. A szoborparkra tömegek voltak kíváncsiak, akik a Teleki László utcai új bejáratnál sorakoztak vasárnap délelőtt.

Tovább 2024-03-25

A Hagymatikum új részlegének első fürdőzője Nacsáné Szirbik Erzsébet volt

Az első fürdőzőt, Nacsáné Szirbik Erzsébetet virággal köszöntötte Gergely Gábor a Makói Hagymatikum Fürdő megbízott divízióvezetője. A nyitást követően már családok és nyugdíjasok is felkeresték az új részleget és körbesétáltak a komplexumban és kipróbálták a szolgáltatásokat.

Tovább 2024-03-25

Orbán V. „A Magyar közéletben nem szokás a másik oldalhoz tartozó politikusról elismerően beszélni”

A Magyar közéletben nem szokás a másik oldalhoz tartozó politikusról elismerően beszélni azonban én nem tartom ezt jó dolognak,fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök a Hagymatikum átadó ünnepségen, Makó korábbi szocialista polgármesterének érdemeit méltatta.Mint mondta amit Buzás Páter elindított azt a jobboldali városvezetés és jelenlegi kormány tovább folytatja .Így az újjászületett Hagymatikum a kölcsönös tiszteletadás szimbólumává is válhatott.

Tovább 2024-03-25

Jó hangulatban teltek a szombati koncertek Makón

Már a szombati napon is sokan kilátogattak a Teleki utcára, ahol színes programokkal készültek a szervezők. A kicsiknek kézműves foglalkozással készültek és koncertélményből sem volt hiány.

Tovább 2024-03-25

Galamb József Veteránjármű Kiállító Központ megnyitó ünnepség

Galamb József Veteránjármű Kiállító Központ megnyitó ünnepség

Tovább 2024-03-25

Hagymatikum Gyógyfürdő átadó ünnepség

Makó, 2024.03.24.

Tovább 2024-03-24

Makói Híradó – 2024.03.22.

Megérkezett a Hagymatikum Gyógyfürdő bejáratát díszítő Zsolnay-kút Közös agrárpolitikát folytat a NAK a magyar gazdákkal Távol tartaná Makótól az országos politikát a Lokálpatrióták szövetsége Televíziónkat is megismerhették a szegedi JGYPK Mozgóképkultúra Tanszék hallgatói „Boldogság üzenetet” juttattak el a makóiak postaládáiba az óvodások és iskolások

Tovább 2024-03-23

Televíziónkat is megismerhették a szegedi JGYPK Mozgóképkultúra Tanszék hallgatói

A Makói Városi Televízió is bemutatkozott csütörtökön az Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Mozgóképkultúra Tanszékén. A Média, edukáció, felelősség tudományos konferencia és szakmai napon a hallgatók közelebbről is megismerhették a térség és a határon túli stúdiók működését és munkáját.

Tovább 2024-03-22

Távol tartaná Makótól az országos politikát a Lokálpatrióták szövetsége

Újabb két jelöltet jelentett be a választásokra készülő csapatából Zeitler Ádám önkormányzati képviselő. A Lokálpatrióták összefogásában méretteti meg magát Molnár László, az MSZP helyi elnöke, és Nagy Zsolt is. 60 pontos választási programot készítettek, ezt, és az indulók választókörzeteit egyelőre még nem ismertették.

Tovább 2024-03-22

Közös agrárpolitikát folytat a NAK a magyar gazdákkal

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az ország hetven helyszínén tart fórumot, hogy gazdákat személyesen tájékoztassák az új Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretében hamarosan megjelenő pályázatokról. Földeákon több mint százötvenen gyűltek össze, ahol Győrffy Balázs a NAK elnöke és Szél István a Csongrád-Csanád vármegyei elnök számolt be a támogatási formákról.

Tovább 2024-03-22

„Boldogság üzenetet” juttattak el a makóiak postaládáiba az óvodások és iskolások

A Boldogság Világnapja alkalmából közel 1000 darab „Boldogság üzenetet” juttattak el a makói lakosok postaládáiba a Makói Óvodába járó gyerekek. A kezdeményezéshez csatlakozott két makói általános iskolás osztály is, valamint országszerte és határokon túli oktatási- és nevelési intézmények is.

Tovább 2024-03-22

Megérkezett a Hagymatikum Gyógyfürdő bejáratát díszítő Zsolnay-kút

Csütörtök reggel állították a helyére azt az egyedi tervezésű ivókutat, amelyet a Zsolnay Porcelán Manufaktúra készített a városnak. Ezt a kialakításának köszönhetően nem csak a fürdő látogatói tudják majd használni, hanem bárki, aki arra jár, ugyanis közvetlenül a Hagymatikum Gyógyfürdő bejárata mellett helyezték el.

Tovább 2024-03-22

Makói Híradó – 2024.03.21.

Egyre több befektető érdeklődik a makói Ipari park iránt Minden, ami hír, az helyben keletkezik, s az országos híreknek is van helyi alapja. Világszinten is egyedülálló élményben lehet részünk a Hagymatikumban Rövid híreket láthatnak! Virágmagokat kaptak a Duocor dolgozói

Tovább 2024-03-21

Egyre több befektető érdeklődik a makói Ipari park iránt

Alállomást hozna létre a MVM Zrt. a makói Ipari park területén – osztotta meg a hírt televíziónkkal Farkas Éva Erzsébet polgármester. A döntést a grémiumnak is meg kell tárgyalnia, így ennek jóváhagyása a márciusi rendes képviselő testületi ülésen történhet meg.

Tovább 2024-03-21

Virágmagokat kaptak a Duocor dolgozói

Első makói nagyvállalatként a Duocor Ipari Bt. csatlakozott a Méhbarát Mozgalomhoz, amelyet Szabó Olivér indított útjára. Ennek keretében a méhész a cég dolgozói számára különböző virágmagokat osztott ki, amelyeket elültethetnek, így támogatva a természetvédelmet és az ember számára nélkülözhetetlen rovarok életterét.

Tovább 2024-03-21

Minden, ami hír, az helyben keletkezik, s az országos híreknek is van helyi alapja.

Minden, ami hír, az helyben keletkezik, s az országos híreknek is van helyi alapja. Ezért is van létjogosultsága a helyi televízióknak fogalmazott Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója a Néprajzi Múzeumban ahol alapításának 35. évfordulóját ünnepelte a Helyi Televíziók Országos Egyesülete. A szervezet 94 televíziót tömörít ,melynek a Makói Városi Televízió is tagja.

Tovább 2024-03-21

Világszinten is egyedülálló élményben lehet részünk a Hagymatikumban

Bálnákkal úszni és a Marson sétálni? – a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegében ez is lehetséges. Egy speciális, virtuális szemüveg segítségével négy kisfilmet tekinthetünk meg a víz alá bukva, ahol különleges élményben lehetünk részünk és egy teljesen új világba utazhatunk.

Tovább 2024-03-21

Makói Híradó – 2024.03.20.

- Óriási népszerűségnek örvend a makóiak körében a Hagymatikum új részlegének a bejárása - Továbbra is komoly probléma az illegális hulladéklerakás - Nagy sikernek örvendett a tavaszi Nyugdíjas Találkozó a Hagymatikumban - Tragikus sorsú sportolók emlékműve került a Makó Arénába

Tovább 2024-03-20

Óriási népszerűségnek örvend a makóiak körében a Hagymatikum új részlegének bejárása

Óriási népszerűségnek örvend a makóiak körében a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének a bejárása és a résztvevők tetszését is elnyerte a komplexum. Stábunk is részese lehetett az egyik ilyen eseménynek, amelyen Farkas Éva Erzsébet polgármester és Gergely Gábor divízióvezető helyettes számolt be a szolgáltatásokról és az épület adottságairól, építéséről.

Tovább 2024-03-20

Nagy sikernek örvendett a tavaszi Nyugdíjas Találkozó a Hagymatikumban

Egészségügyi szűrővizsgálatokon, fürdőgyógyászati kezeléseken is rész vehettek a tavaszi Nyugdíjas Találkozó alkalmával a vendégek. A programok mellett a nap jó hangulatáról többek között Tolnai András nótaénekes és Sztojkó Mihály művész gondoskodott.

Tovább 2024-03-20

Tragikus sorsú sportolók emlékműve került a Makó Arénába

Több mint 25 éve történt meg a makói futball legnagyobb tragédiája. 1999. március 13-án, a Makó UFC csapatának tagjai egy tornáról hazafelé tartva szenvedtek balesetet, amelyben négy fiatal sportoló veszítette életét. A helyszínen emléktáblát állítottak számukra, amelyet a hozzátartozók belegyezésével most Makóra szállítottak.

Tovább 2024-03-20

Továbbra is komoly probléma az illegális hulladéklerakás

A 6. számú választókörzetben is megkezdődtek a tavaszi környezetrendezési munkálatok, amelyet folyamatosan végeznek a Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt. munkatársai. Székely Ildikó, a körzet képviselője azonban szomorúan tapasztalja, hogy sokan még mindig közterületen akarnak megszabadulni a bútoraiktól és egyéb használati eszközeiktől, amelyek elszállítása rengeteg plusz feladatot ad az önkormányzatnak.

Tovább 2024-03-20

Makói Híradó – 2024.03.19.

Kiadvány készült a Hagymatikum Gyógyfürdő beruházásáról Drakula várátis megnézik a makói szépkorúak a nyáron Ösztöndíjat hirdet a Magyar Művészeti Akadémia Megújult az Aradi utcai kereszt Sikeresek a makói ökölvívók

Tovább 2024-03-19

Kiadvány készült a Hagymatikum Gyógyfürdő beruházásáról

A fürdők katedrálisa címmel 15 oldalas tájékoztató füzetet készített Makó Város Önkormányzata a Hagymatikum Gyógyfürdő átadásával kapcsolatosan. A kiadványban többek között Lázár János építési és közlekedési miniszter, Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint Dr. Buzás Péter korábbi polgármester is leírta gondolatait a beruházásról, de tartalmazza a makói fürdő történetét is. VTV Makoi

Tovább 2024-03-19

Megújult az Aradi utcai kereszt

Közös összefogásnak köszönhetően újult meg az Aradi utcai kereszt. Szikszai Zsuzsanna a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója örömmel mesélt televíziónknak a szakrális emlékek jelentőségéről és azok megőrzéséről.

Tovább 2024-03-19

Sikeresek a makói ökölvívók

Egy-egy kupával ismerte el a Makó Budo Klub Ökölvívóinak kimagasló teljesítményét a Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Körömi Ábel, Antal László és Gera Bence aranyéremmel tértek haza az Egerben megrendezett Észak-Régiós Nemzetközi Pofonparti sporteseményről.

Tovább 2024-03-19

Ösztöndíjat hirdet a Magyar Művészeti Akadémia

200.000 forint három éven keresztül – ezt ajánlja a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete. Az ösztöndíj programban kilenc ágazatban támogatják az alkotni vágyókat.

Tovább 2024-03-19

Drakula várát is megnézik a makói szépkorúak a nyáron

Nőnapot ünnepelt a Szépkorúak Nyugdíjas Klubja a napokban. A hölgyeknek Dr. Hadik György önkormányzati képviselő vitt virágot. A csoport az idén egy nagyobb utazásra készül, négy napot fognak eltölteni Romániában

Tovább 2024-03-19

Makói Híradó 2024.03.18.

Farkas Éva Erzsébet: Magyar jövő csak akkor van, ha a saját sorsunkról mi hozhatunk döntéseket Felemelő ünnepi koncertet adott március 14-én Szentpéteri Csilla és Varga Miklós Zenés műsorral emlékeztek március 15-re a Makói Óvoda Kassai Utcai Tagintézményében Csákók készültek a múzeumban A kormányzati pártok külön koszorúztak Március 15-én

Tovább 2024-03-18

Zenés műsorral emlékeztek március 15-re a Makói Óvoda Kassai Utcai Tagintézményében

Zenés műsor keretében emlékeztek meg ma az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról a Makói Óvoda Kassai Utcai Tagintézményében. A jeles alkalom kapcsán látogatottak el az óvodába a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, akik előadásukkal örvendeztették meg a gyermekeket. VTV Makoi

Tovább 2024-03-18

Felemelő ünnepi koncertet adott március 14-én Szentpéteri Csilla és Varga Miklós

Nemzeti ünnepünk előestéjén adott felemelő koncertet Szentpéteri Csilla zongoraművész és zenekara, valamint Varga Miklós Máté Péter-díjas énekes, színművész. A " Március vihara 1848" című műsorban közreműködött Pintér László a Makói József Attila Gimnázium diákja.

Tovább 2024-03-18

Farkas Éva Erzsébet: Magyar jövő csak akkor van, ha a saját sorsunkról mi hozhatunk döntéseket

Sokszázan látogattak ki az 1848-49-es forradalom és szabadságarcra emlékező városi ünnepségre és az azt követő fáklyás felvonulásra. Farkas Éva Erzsébet a beszédében hangsúlyozta, azt üzenhetjük a hősöknek, hogy Magyarország ma egy erős és szabad ország, Makó ma egy erős és szabad város.

Tovább 2024-03-18

Csákók készültek a múzeumban

„Föl, föl vitézek…” címmel szervezett történelmi játszóházat és kreatív délelőttöt a József Attila Városi Múzeum Március 15-én. A gyerekek kokárdát és csákót készíthettek, a szülők pedig addig megnézhették a Nemzeti ünnephez kapcsolódó álandó kiállítást.

Tovább 2024-03-18

A kormányzati pártok külön koszorúztak Március 15-én

A Fidesz-KDNP makói szervezete március 14 én a városi ünnepség keretében a Kossuth szobornál rótta le tiszteletét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. Az ellenzéki pártok másnap a Petőfi parkban váltották egymást a Petőfi szobornál és egy – egy kis létszámú megemlékezésen elevenítették fel a történelmi pillanatokat.

Tovább 2024-03-18

Fáklyával és lángoló szívvel a hősökért – makói ünnepi megemlékezés

Március 15-e előestéjén fáklyás menettel emlékeztek Makón az 1848/49-es forradalom és szabadságharc magyar hőseire. Az eseményen Farkas Éva Erzsébet polgármester mondott beszédet, közreműködött Petrás Mária Prima Primissima- és Magyar Örökség díjas népdalénekes, valamint a Forgatós Táncegyüttes.

Tovább 2024-03-15

Makói Híradó – 2024.03.14.

Makói Híradó - 2024.03.14.

Tovább 2024-03-14

65 millió euróból épül meg az új makói csomagoló üzem

Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel egyeztetett ma a Benepack Hungary Kft. vezérigazgatója ésa projekt igazgatója. A 65 millió eurós beruházás három ütemben fog megvalósulni a Makói Ipari parkban. Az első fázis várhatóan októberre lesz kész és 150 fő számára teremt munkahelyet. A megbeszélést követően Farkas Éva Erzsébet elmondta: a cég elkötelezett a magyar munkavállalók foglalkoztatása mellett.

Tovább 2024-03-14

Ároktakarítással kapcsolatos kérésekkel érkeztek Botlik Anita fogadóórájára

Az árkok átereszeinek tisztításával kapcsolatban keresték fel Botlik Anitát fogadóóráján, valamint járda és útfelújítási kéréssel is fordultak az 5. számú választókörzet lakói az önkormányzati képviselőhöz. Az eseményen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

Tovább 2024-03-14

646 időst keres fel Kovács Sándor önkormányzati képviselő a körzetében

Nagy örömmel fogadják a 65 év feletti idősek a 15 ezer forint értékű húsvéti vásárlási utalványokat, amelyeket a képviselők személyesen visznek házhoz. Kovács Sándor önkormányzati képviselőt elkísérte Farkas Éva Erzsébet polgármester és együtt adták át a város ajándékát az 1. számú választókerületben.

Tovább 2024-03-14

Dr. Hadik György végzett a vásárlási utalványok kiosztásával

Dr. Hadik György önkormányzati képviselő 517 lakost keresett fel a 4. számú választókörzetben, hogy még Húsvét előtt átnyújtsa a város ajándékát, a 15. 000 forint értékű vásárlási utalványokat. A legutóbbi helyszínre Farkas Éva Erzsébet polgármester is elkísérte a képviselőt.

Tovább 2024-03-14

Élettel telik meg az egykori Ford-lerakat

Március 23-tól várja a látogatókat a Galamb család által alapított, és 1921-ben elindított első hivatalos Ford márkakereskedés a Deák Ferenc utcán. A Maros-parti Veteránjárműveket Kedvelők Sportegyesületének egyik álma valósult meg azzal, hogy fel tudta újítani a lerakatot és egy olyan kiállítóteret tudott létrehozni, amely méltó emléket állít a Ford T-modell konstruktőre, Galamb József előtt.

Tovább 2024-03-14

TÁRSALGÓ – kulturális magazin 2024.03.14.

Mai adásunkban levetítjük a celldömölki Totál Plán Független Filmfesztiválon különdíjas filmjét, majd ellátogatunk Marosvári Attila könyvbemutatójára, végezetül pedig a Makovecz tér felé vesszük az irányt, mert fel elevenítjük a Makói Hagymás Csücsür Fesztivál pillanatait.

Tovább 2024-03-14

Makói Híradó – 2024.03.13.

- Makón adták át a Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat idei elismeréseit - 645 szépkorúnak visz vásárlási utalványt Czirbus Gábor - Jelölték prof. dr. Tiszlavicz Lászlót a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra - Szabadtéri kiállítással és színes programokkal emlékeznek az 1848-as szabadságharcra - Zárszámadás a Hagymaházban

Tovább 2024-03-13

Makón adták át a Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat idei elismeréseit

A Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat közgyűlése minden évben elismerésekkel díjazza a vármegye tudományos, sport és közéletének kiemelkedő szereplőit. Az idei díjátadóra a Makói Polgármesteri Hivatal Dísztermében került sor. Az ünnepségen díszpolgári címmel ismerték el Dr. Halmágyi Pál történész munkásságát, Dr. Szántó Ágnes főorvos pedig Csongrád-Csanád Vármegyéért elismerésben részesült.

Tovább 2024-03-13

Szabadtéri kiállítással és színes programokkal emlékeznek az 1848-as szabadságharcra

"Fegyverre, fegyverre véreim!" című szabadtéri kiállítással és színes programokkal emlékeznek Makón az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra. Az ünnepséget március 14-én este 18 órai kezdettel rendezik meg a Kossuth szobornál, ahol ünnepi beszédet mond Farkas Éva Erzsébet polgármester, majd a műsort követően fáklyás menet lesz a Széchényi térig. A főtéren 19.00 órától Szentpéteri Csilla és zenekara, valamint Varga Miklós énekes adnak koncertet. A részletekről ma sajtótájékoztató keretében számolt be a városvezető és a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója.

Tovább 2024-03-13

Zárszámadás a Hagymaházban

A szegedi Délikert Táncegyüttessel közösen lépett színpadra a Maros Táncegyüttes, akik egy szórakoztató, táncos, komédiát adtak elő. A zárszámadás emlékezetes pillanatait elevenítették meg a Hagymaház színpadán. A műsort a Gyantár Zenekar kísérte.

Tovább 2024-03-13

645 szépkorúnak visz vásárlási utalványt Czirbus Gábor

A 7. számú választókörzetben 645 időskorú részesül az önkormányzat által húsvétra biztosított vásárlási utalványokból, ezeket Czirbus Gábor személyesen adja át az érintetteknek. Az önkormányzati képviselőhöz a napokban csatlakozott Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

Tovább 2024-03-13

Jelölték prof. dr. Tiszlavicz Lászlót a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra

A közönség még támogathatja szavazatával a makói jelöltet március 19-ig. A mai napig elhivatottsággal végzi munkáját a Szent Györgyi Albert Klinikai Központ Pathologiai Intézet igazgatója, aki 38 éven keresztül vállalt ügyeletet Makón.

Tovább 2024-03-13

A 7Híre: hírháttér magazin – Húsvét előtt kézhez kapják a 65 év felettiek a vásárlási utalványokat

Több mint ötezer makói szépkorút keresnek fel az önkormányzati képviselők, hogy személyesen adják át nekik a 15 ezer forint értékű vásárlási utalványokat.

Tovább 2024-03-12

Makói Híradó – 2024.03.12.

- Nagyra értékelik a személyes megkeresést az idősek - A Keri adott otthont a fogyasztóvédelmi verseny nemzetközi döntőjének - Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témájában nyílt kiállítás a József Attila Városi Könyvtárban - Nagy sikert aratott a Maros Táncegyüttes az „Elmúlt farsang, itt hagyott..." című műsora - A siker egyik kulcsa a megjelenés is

Tovább 2024-03-12

A Keri adott otthont a fogyasztóvédelmi verseny nemzetközi döntőjének

Első alkalommal rendezték meg Magyarországon a Fogyasztóvédelmi verseny nemzetközi döntőjét. A megmérettetésnek a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium adott otthont. A verseny két kategóriájában keris csapat is ért el dobogós helyezés

Tovább 2024-03-12

1848-49-es forradalom és szabadságharc témájú kiállítás a József Attila Városi Könyvtárban

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezik a Makói Művésztelep alkotóinak tárlata, amelyet hétfőn nyitottak meg a József Attila Városi Könyvtárban. A kiállítás egyik különlegessége Antal Imre erdélyi festőművész, grafikus négy alkotásból álló sorozata.

Tovább 2024-03-12

A siker egyik kulcsa a megjelenés is

Haj, bőr és körömápolási tippekkel gazdagodhattak azok a hölgyek, akik ellátogattak a Marosmenti Vállalkozók legutóbbi rendezvényére Nőnap alkalmából.A meghívott előadók arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a sikerhez nagyban hozzájárul, az ápolt külső, a jó megjelenés.

Tovább 2024-03-12

Nagy sikert aratott a Maros Táncegyüttes az „Elmúlt farsang, itt hagyott…” című műsora

A Maros Táncegyüttes idén is megörvendeztette a közönségét az „Elmúlt farsang, itt hagyott..." című vidám, nagyszabású műsorával. Az eseményen Csermák Szilvia önkormányzati képviselő átadta a Makó Büszkesége díjakat, azoknak a fiatal táncosoknak, akik kiváló eredményeket értek el nemrégiben.

Tovább 2024-03-12

Nagyra értékelik a személyes megkeresést az idősek

Az elmúlt hetekben folyamatosan keresték fel a 65 év felettieket a választókörzetek képviselői, hogy átadják számukra a 15 ezer forintos vásárlási utalványokat. Az érintettek örülnek a személyes találkozásnak, ilyenkor ugyanis egy kis kötetlen beszélgetésre is jut idő.

Tovább 2024-03-12

Makói Híradó – 2024.03.11.

- Húsvét előtt kézhez kapják a 65 év felettiek a vásárlási utalványokat - Feke Pál koncerttel köszöntötte a makói hölgyeket Nőnap alkalmából - A Makói Hagymás Csücsür Fesztivállal kezdetét vette a rendezvények sora városunkban - A méhek a barátaink - Idén is tart Bekukkantó napokat a Makói Óvoda

Tovább 2024-03-11

Idén is tart Bekukkantó napokat a Makói Óvoda

Minden évben nyílt napokra várja a Makói Óvoda a szülőket és a leendő óvodásokat, akik a Bekukkantó rendezvényeken megismerhetik az intézmények működését, és az óvodapedagógusokat. A szülők televíziónknak arról számoltak be, ilyenkor több lehetőséget is számba vesznek, a legfontosabb azonban az számukra, hogy gyermekük jól érezze magát az óvodában.

Tovább 2024-03-11

Feke Pál koncerttel köszöntötte a makói hölgyeket Nőnap alkalmából

Pál színész, énekes szórakoztatta a makói közönséget a Tavaszköszöntő alkalmával a Hagymaházban. Mivel a koncert Március 8-ra esett, a hölgyeket külön köszöntötte Kovács Sándor, önkormányzati képviselő, Idősügyi tanácsnok és az esemény végén a hölgyek egy-egy szál virággal térhettek haza.

Tovább 2024-03-11

Húsvét előtt kézhez kapják a 65 év felettiek a vásárlási utalványokat

Több mint ötezer makói szépkorút keresnek fel az önkormányzati képviselők, hogy személyesen adják át nekik a 15 ezer forint értékű vásárlási utalványokat. Az 5. számú választókörzetben 778 65 év felettit látogat meg Botlik Anita, akihez csatlakozott Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

Tovább 2024-03-11

A méhek a barátaink

Filmvetítéssel, méhész bemutatóval és számos kézműves foglalkozással készült az idén is a József Attila Városi Múzeum a Beporzók napjára. A program célja felhívni a figyelmet a beporzás fontosságára és tájékoztatást adni a beporzó rovarokról, védelmükr

Tovább 2024-03-11

A Makói Hagymás Csücsür Fesztivállal kezdetét vette a rendezvények sora városunkban

Immáron második alkalommal rendezték meg városunkban a Makói Hagymás Csücsür Fesztivált. A tavaszi rendezvények sorát nyitotta meg a hétvégi program, amely a kulináris élmény mellett számos kikapcsolódási lehetőséget is nyújtott a fiataloknak és felnőtteknek egyaránt. Az eseményt megnyitotta Farkas Éva Erzsébet polgármester, majd köszöntötték a jelenlévőket a Makó és Térsége Turisztikai Egyesületének, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének, illetve a Projekt és Városmarketing Irodának a megjelent képviselői.

Tovább 2024-03-11

Makói Híradó 2024.03.08.

5082 szépkorúnak visznek vásárlási utalványt a képviselők Hagyományos nőnapi rendezvényt tartottak Makó-Rákoson Több mint 4 milliárd forintból fejlődött az elmúlt években Maroslele Makó építészetét viszik papírra a kARTon Kör tagjai A sport összehozza az embereket

Tovább 2024-03-08

Makó építészetét viszik papírra a kARTon Kör tagjai

A kARTon Kör idei témaválasztása a városunkra fókuszál. Az eddig elkészült művekből most egy kiállítást rendeztek be a Hagymaházban, melynek egy kreatív címet adtak: MAKÓdolt paletták. A szakkör már több mint 30 éve működik a Makói József Attila Gimnáziumban, Kocsisné Maráczi Margit mesterpedagógus vezetésével.

Tovább 2024-03-08

5082 szépkorúnak visznek vásárlási utalványt a képviselők

A költségvetés elfogadásakor arról is döntött a képviselő-testület, hogy húsvét előtt ezúttal is 15 ezer forintos vásárlási utalvánnyal segíti a 65 év feletti időseket. Ezeket személyesen juttatják az érintettekhez, a választókörzetek képviselőit, köztük Mágori András Józsefet a napokban Farkas Éva Erzsébet polgármester is elkísérte.

Tovább 2024-03-08

Hagyományos nőnapi rendezvényt tartottak Makó-Rákoson

Hagyományos nőnapi rendezvény keretében találkozott a Makó-Rákoson élők közössége. A jó hangulatú esemény alkalmat adott arra is, hogy meglátogassa őket Farkas Éva Erzsébet polgármester és beszélgessenek a város ügyeiről, a megvalósult és az előttünk álló fejlesztésekről.

Tovább 2024-03-08

Több mint 4 milliárd forintból fejlődött az elmúlt években Maroslele

Nagyot lépett előre Maroslele a pályázati forrásoknak köszönhetően, olyan beruházások tudtak megvalósulni, amelyeket saját erőből biztosan nem tudtak volna véghezvinni. Kisebbeket viszont igen, és a településen erre is nagy figyelmet fordítanak, hiszen az önkormányzat szerint fontos, hogy minél szebb környezet is fogadja a lakosokat és az idelátogatókat.

Tovább 2024-03-08

A sport összehozza az embereket

A Givaudan Hungary Kft. -t és Makó Város Önkormányzatát a sport is szorosan összetartja. Több mint tíz éve rendeznek egymás közti, barátságos labdarúgó villámtornát. Csütörtökön az Erdei János Városi Sportcsarnokban mérkőztek meg a csapatok és ezúttal a Givaudan termelés együttese bizonyult a legjobbnak

Tovább 2024-03-08

TÁRSALGÓ – kulturális magazin 2024.03.07.

Ellátogatunk a Hagymaházba, ahol már a húsvétra hangolódva különféle mézműves foglalkozásokba kóstolhattak bele a családok. Ha szeretik József Attilát, akkor érdemes lesz velünk tartani, mert választ kapnak arra, hogy mit adott a láng lelkű költőnek a Maros-parti településen töltött idő.

Tovább 2024-03-07

Makói Híradó – 2024.03.07.

- A türelem lehet a hosszú házasság titka - Olykor meglepetten ,de annál nagyobb örömmel fogadják a Székely Ildikó által átnyújtott 15.000 forintos utalványt - Bemutatták Marosvári Attila történész "A vidék lázadása 1918 őszén” című könyvét - Nőnapra leginkább virágot vagy csokoládét vásárolnak a férfiak VTV Makoi

Tovább 2024-03-07

A türelem lehet a hosszú házasság titka

67 és 65 éves házasokat köszöntött Farkas Éva Erzsébet polgármester a város nevében. A házaspároktól megtudtuk, hogy a türelem, a megértés, és a szép szó, ami még erőssebbé teheti a köteléket két ember között.

Tovább 2024-03-07

Bemutatták Marosvári Attila történész „A vidék lázadása 1918 őszén” című könyvét

Marosvári Attila történész "A vidék lázadása 1918 őszén - Erőszak és hatalomátrendeződés Csanád vármegyében" című könyvét mutatták be a makói levéltárban. A kötet segítséget nyújthat azok számára, akik a magyarországi I. világháború és az azutáni időszak történetét szeretnék pontosabban megérteni. Továbbá újszerű képet ad arról, hogy mi történt a magyar vidék forradalmán.

Tovább 2024-03-07

Nőnapra leginkább virágot vagy csokoládét vásárolnak a férfiak

Március 8-án nem csak a Zoltánokat, hanem a hölgyeket is köszöntik. Stábunk a szerdai piacon utána járt, hogy a nemzetközi nőnapra leginkább virágot vásárolnak többségében a férfiak, de a finom csokoládé is ajándék ötlet ilyenkor.

Tovább 2024-03-07

Nagy örömmel fogadják a Székely Ildikó által átnyújtott 15.000 forintos utalványt

A családnak és az unokáknak is jut azokból a 15.000 forintos utalványokból, melyeket Makó Város Önkormányzatától kapnak a 65 éven felüli lakosok. Székely Ildikó folyamatosan keresi fel az érintett szépkorúakat körzetében, hogy a Húsvéti nagybevásárláskor már fel tudják használni az össze

Tovább 2024-03-07

Makói Híradó 2024.0.06.

- Színpompás virágok közül lehetett válogatni a többi portéka mellett a piacon - A logopédia egész életünket végig kísértheti - József Attila makói éveiről készített televíziónk kisfilmet - Óvatosan bolygassuk a lomb- és rőzserakásokat, vigyázzunk a sünökre!

Tovább 2024-03-06

Színpompás virágok közül lehetett válogatni a többi portéka mellett a piacon

Barka, jácint, nárcisz, ibolya: csak néhány azok közül a tavaszt köszöntő virágok közül, amelyek a szerdai piacon megtalálhatók volt. A hónapos retek mellett egyéb zöldségek, gyümölcsök, facsemeték valamint tej és húsáru tárult a betérő vásárlók elé.

Tovább 2024-03-06

József Attila makói éveiről készített televíziónk kisfilmet

Stábunk egy kisfilmet készített, amelyben bemutatjuk, hogy az árvaként Makóra érkező 15 éves József Attilának, mit adott a város. A jó eszű, szívós és makacs kisfiú megmutatja gyámjának, Makai Ödönnek, hogy jól tanul és képes helytállni. A Maros-parti településen barátokra, mentorokra és egy gondoskodó családra lelt. Tanárai mellett többek között Espersit János, Kesztner Zoltán és Juhász Gyula segítették József Attilát a költői úton. Bár három és fél évet töltött a hagymavárosban a lánglelkű ifjú, de ez az időszak igen meghatározó volt számár

Tovább 2024-03-06

Óvatosan bolygassuk a lomb- és rőzserakásokat, vigyázzunk a sünökre!

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület felhívja a lakosság és az önkormányzatok figyelmét arra, hogy az éjszakai életmódot folytató, védett keleti sün előszeretettel választja telelő-, majd nappali búvóhelyül a kertekben, parkokban felhalmozott lomb- és rőzserakásokat. Az óvatlanul végzett kertrendezés könnyen teljes családok pusztulását is okozhatja.

Tovább 2024-03-06

A logopédia egész életünket végig kísértheti

A Logopédia Európai Napja alkalmából „Beszélj hozzám” címmel szervezett szakmai napot a Csongrád- Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézménye. Az eseményen bővebben kitértek a korai nyelvi fejlesztésre és a beszédindulás elősegítésére is.

Tovább 2024-03-06

Makói Híradó – 2024.03.05.

A Hagymatikum Gyógyfürdő környezet is megújul az átadóra Czirbus Gábor 645 időst keres fel személyesen a következő hetekben Fesztiváldíjjal kezdődött a tavasz a Makói Városi Televízióál. Közösségépítés a tánc nyelvén Idén is hirdet a Katasztrófavédelmi Igazgatóság alkotói pályázatot

Tovább 2024-03-05

Idén is hirdet a Katasztrófavédelmi Igazgatóság alkotói pályázatot

Idén a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a Katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága. A „Füstérzékelő életet menthet” mottót kapta a felhívás, amely az óvodás és iskolás korosztályt szólítja meg. A pályamunkákat április 21-ig lehet beküldeni postán, vagy e-mailen.

Tovább 2024-03-05

A 7híre – hírháttér magazin

Komoly lehetőségeket rejt a víziturizmus fejlesztése a Maros folyón. Nemzetközi konferenciának adott otthont a Korona konferenciaterme, ahol a víziturizmus jövőjéről, és a lehetséges fejlesztési irányokról tárgyaltak.

Tovább 2024-03-05

A Hagymatikum Gyógyfürdő környezet is megújul az átadóra

Nagyrészt vállalkozói felajánlásokból, illetve a tulajdonosok finanszírozásában zajlanak jelenleg munkálatok a Hagymatikum Gyógyfürdő mellett álló épületeken. A homlokzat felújítások és festések mellett a Teleki utca egy része is új aszfaltot kap a március 24-i átadó ünnepségre.

Tovább 2024-03-05

Fesztiváldíjjal kezdődött a tavasz a Makói Városi Televíziónál

A hétvégén megrendezett celldömölki Totál Plán Független Filmfesztiválon a Makói Városi Televízió munkatársa, Miklós András Tejút című filmje a fesztivál különdíját érdemelte ki. A pályamunka egy idős tejesember fáradságos mindennapjait mutatja be, aki szokatlan humorral és derűvel mesél életéről. A filmdramaturgia nem szokványos, egy érdekes időutazásnak lehetünk tanúi.

Tovább 2024-03-05

Czirbus Gábor 645 időst keres fel személyesen a következő hetekben

A 7. számú választókörzetben 645 időskorú részesül az önkormányzat által húsvétra biztosított vásárlási utalványokban, mondta el televíziónknak Czirbus Gábor. Az önkormányzati képviselő már meg is kezdte ezek kézbesítését, hogy minél hamarabb kézhez kapják az érintettek.

Tovább 2024-03-05

Közösségépítés a tánc nyelvén

A Csanád Táncegyüttes 2021-ben alakult meg Makón, azóta számos alkalommal láthattuk már őket fellépni a városi és a kistérségi rendezvényeken. Stábunk ma kilátogatott az összpróbájukra, ahol a lányok forgástechnikákat, a fiúk pedig férfitáncokat tanultak.

Tovább 2024-03-05

Makói Híradó – 2024.03.04.

Kovács Sándor körzetében is sokan várják a vásárlási utalványokat Nagy érdeklődés övezte idén is a kreatív húsvéti kézművesedést a Hagymaházban. Rövid hírek Tavaszünnepet tartott a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat

Tovább 2024-03-04

Kovács Sándor körzetében is sokan várják a vásárlási utalványokat

Az idén húsvét előtt újabb 15 ezer forintos vásárlási utalvánnyal ajándékozzák meg a makói időseket. Az ajándékra a 65 év feletti helyi lakosok jogosultak. Az utalványokat az önkormányzati képviselők kézbesítik.

Tovább 2024-03-04

Nagy érdeklődés övezte idén is a kreatív húsvéti kézművesedést a Hagymaházban.

Idén is nagy érdeklődés övezte a kreatív húsvéti kézművesedést a Hagymaházban. A több éves hagyományra visszatekintő rendezvényt a Marosvidék Baráti Társaság szervezte meg a lelkes tagjai közreműködésével.

Tovább 2024-03-04

Tavaszünnepet tartott a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat

Romániában nagy hagyománya van a Márciuska ünnepnek, amely a tél elűzéséhez, a tavasz megkezdődéséhez kötődik. A Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat és a Románokért Egyesület idén az Erzsébet-házban szervezte meg az ünnephez kapcsolódó közösségi rendezvényét.

Tovább 2024-03-04

Térségi kitekintő – régió magazin 2024.03.04.

- Több mint 800 millió forintból fejlődött tavaly Apátfalva - Az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházása valósult meg tavaly Pitvaroson - Jól haladnak a kiszombori szolgáltatóház felújításának munkálatai - A múlt emlékét is őrzi majd a felújított maroslelei szolgáltatóház - A paraszti életformát őrzi a földeáki Fertály Tájház

Tovább 2024-03-04

Makói Híradó – 2024.03.01.

778 lakos kap Húsvétkor utalványt Botlik Anita körzetében Minden eddiginél több helyszínen kezdődött meg útfestés Megkezdődött Királyhegyes történetének második legnagyobb beruházása A Magyar Sajtkészítők Egyesületének elnökségébe került a királyhegyesi Deák Szilvia Császár Zsuzsanna zongoraművész egy különleges koncertet adott Makón

Tovább 2024-03-01

A Magyar Sajtkészítők Egyesületének elnökségébe került a királyhegyesi Deák Szilvia

A Hegyesi Éléstár tulajdonosa több mint két éve vesz részt a Magyar Sajtkészítők Egyesületének életében, amelynek munkáját mostantól az elnökség tagjaként is segíti. Mint megtudtuk tőle, szívesen foglalkozna az oktatás és rendezvényszervezés területeivel, valamint a térségi sajtkészítőket is szeretné támogatni.

Tovább 2024-03-01

778 lakos kap Húsvétkor utalványt Botlik Anita körzetében

A karácsonyi ünnepkört követően a Húsvéti időszakban is támogatja a 65 év feletti makói lakosokat Makó Város Önkormányzata 15 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal. Erről a Február havi rendes képviselő testületi ülésen döntött a grémium. A mai napon Boltik Anita önkormányzati képviselőt kísérte el stábunk.

Tovább 2024-03-01

Császár Zsuzsanna zongoraművész egy különleges koncertet adott Makón

Klasszikus és kortárs szerzők műveit hozta el Makóra Császár Zsuzsanna zongoraművész. A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Főiskolai docense, varázslatos koncerttel örvendeztette meg a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeit és tanárait. A különleges alkalomnak a Bartók terem adott otthont.

Tovább 2024-03-01

Megkezdődött Királyhegyes történetének második legnagyobb beruházása

Mintegy 200 millió forintból épül csapadékvízelvezető rendszer a következő hónapokban, amelynek munkálatai a település közel 40 százalékát érintik. A beruházás megkezdéséről lakossági tájékoztató fórumot is tartottak a falu művelődési házában.

Tovább 2024-03-01

Minden eddiginél több helyszínen kezdődött meg útfestés

Az elkövetkező néhány hétben a város számos területén, összesen mintegy 500 helyszínen történik meg az útburkolati jelek újrafestése, tájékoztatta televíziónkat Mágori András önkormányzati képviselő. A Városgazdálkodási tanácsnok egyúttal arra is kérte a makói lakosokat, jelezzék azokat a helyszíneket, ahol szerintük szükség lenne még útfestésre.

Tovább 2024-03-01

Makói Híradó – 2024.02.29.

- Március 1-től új és olcsóbb közlekedési tarifák lépnek érvénybe - Az elmúlt évek magas árbevételeit is túlszárnyalta a makói Givaudan - Az egészséges életmód elengedhetetlen a hosszú élet titkához - Orvostanhallgatók látogattak a csanádpalotai óvodába - Álmodozás helyett megvalósítás

Tovább 2024-02-29

Az egészséges életmód elengedhetetlen a hosszú élet titkához

Dr. Keczer Tamásné Péli Erzsébetet 90. születésnapja alkalmából köszöntötte otthonában Farkas Éva Erzsébet polgármester, Kovács Sándor és Gáspár Sándor települési képviselők. Az ünnepelt megosztotta, hogy az egészséges életmód elengedhetetlen a hosszú élet titkához.

Tovább 2024-02-29

Orvostanhallgatók látogattak a csanádpalotai óvodába

A kisgyerekek sokszor félnek, vagy szoronganak, ha orvoshoz kell menniük, ezt próbálja meg enyhíteni a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karának Teddy Maci Kórház programja. Ennek kertében orvostanhallgatók látogatnak el óvodákba, és játékos formában ismertetik meg a gyerekekkel az egészségügyet, miközben ők maguk is jó tapasztalatokat szereznek.

Tovább 2024-02-29

A 7Híre: hírháttér magazin // GIVAUDAN

Karkas Mihály gyárigazgató, Givaudan Hungary Kft.

Tovább 2024-02-29

TÁRSALGÓ – színes, kulturális magazin 2024.02.29.

Mai adásunkban a felidézzük a hétvégi télűzés pillanatait, mivel a városunkba látogattak a mohácsi busók és a makóiakkal együtt hangos zeneszóval elűzték a hideg időt. Továbbá visszatekintünk a Semmelweis Film kapcsán, arra a közönségtalálkozóra, amelyen a film női főszereplője Nagy Katica színész mesélt magáról és a film kulisszatitkairól is a Hagymaház színpadán.

Tovább 2024-02-29

Az elmúlt évek magas árbevételeit is túlszárnyalta a makói Givaudan Növekedése

Továbbra is egyre sikeresebb a makói telephelyű íz- és illatanyaggyártó cég. A Givaudan 12 éve érkezett városunkba és azóta is folyamatos a fejlesztés iránti elkötelezettség, az innováció és modernizáció jegyében működnek. Ennek és a munkatársak kemény munkájának is köszönhető, hogy az árbevételt és a termelési volument jelentősen tudták növelni a tavalyi évben. A vállalat igazgatója hírháttér magazinunkban azt is elmondta: már látszik, hogy ez a tendencia az idénre sem áll meg, ezért további munkavállalók bevonására is szükségük lesz.

Tovább 2024-02-29

Álmodozás helyett megvalósítás

Boros Zsófia coach, tréner, komplex vállalkozásfejlesztővel találkozhattak az érdeklődők a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének idei első workshopján. Az előadó többek között arra világított rá, és adott tippeket, hogy hogyan lehet 2024 a megvalósított tervek éve.

Tovább 2024-02-29

Makói Híradó – 2024.02.28.

- A Csücsör Fesztivál nyitja meg a tavaszi rendezvényszezont Makón - A Vármegye Fiatal testnevelő díjazottja Szilágyi Zsolt - Az önkormányzat felülvizsgálta a szociális bérlakásokban élők helyzetét - A pollen szezon Csongrád- Csanád Vármegyében már pár hete megkezdődött - A boldogságot keresik a Patikában a színművészek

Tovább 2024-02-28

A Csücsör Fesztivál nyitja meg a tavaszi rendezvényszezont Makón

Minden hónapban készül Makó egy-egy nagyrendezvénnyel idén, amelyek megrendezése a tavalyi tapasztalatokat figyelembe véve történik majd, mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester a 2024-es fesztiválokat bemutató sajtótájékoztatón. A szervezésben partnerként jelenik meg többek között a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége valamint a Makó és Térsége Turisztikai Egyesület.

Tovább 2024-02-28

A pollen szezon Csongrád- Csanád Vármegyében már pár hete megkezdődött

Már pár hete elkezdődött a pollen szezon vármegyénkben, ami rossz hír az allergiásoknak. A mérések alapján elmondható, hogy az erősen allergén mogyoró és kőris pollenjei alacsony-közepes tartományban mozogtak, míg a közepesen allergén ciprus és tiszafa félék magas, illetve nagyon magas értékeket mutattak.

Tovább 2024-02-28

Az önkormányzat felülvizsgálta a szociális bérlakásokban élők helyzetét

A Szociális és Lakásügyi Bizottság szerint elvárható, hogy azok a makóiak, akik önkormányzati lakásokban élnek, ne halmozzanak fel tartozásokat, mondta el televíziónknak Mágori András. A megyei és önkormányzati képviselőtől megtudtuk, az elmúlt hat hétben sikerült elérni, hogy a hátralékosok több mint 60 százaléka rendezze az összes elmaradását.

Tovább 2024-02-28

A boldogságot keresik a Patikában a színművészek

A premier előadást követően, Makón láthatta először a közönség a Déryné Társulat, Szép Ernő: Patika című művét. A színdarabot Mészáros Tibor rendezte, melyben mindenki keresi a boldogságot, csak éppen össze-vissza.

Tovább 2024-02-28

A Vármegye Fiatal testnevelő díjazottja Szilágyi Zsolt

Csongrád-Csanád Vármegye Fiatal testnevelője díjban részesült Szilágyi Zsolt, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára. A munka mellett ő maga is aktívan sportol, és a mozgás örömét nagy elhivatottsággal adja át a gyerekeknek is.

Tovább 2024-02-28

Makói Híradó – 2024.02.26.

Több millióan váltak a rendszer áldozatává a kommunizmus időszakában A kikapcsolódás is fontos a Csanád és Térsége Gazdakör életében Hallgassunk a lelkünkre - emelte ki Pósa Ferenc a makói író-olvasó találkozón Busókkal űzték el a telet a makóiak

Tovább 2024-02-26

A 7Híre – Megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján

A 7Híre - Megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján

Tovább 2024-02-27

Motivációt jelent Török Renátónak a testnevelői díj

A Csongrád- Csanád Vármegyei Diáksport Egyesület nemrégiben oklevéllel ismerte el a kiemelkedő munkát végző pedagógusokat és a tavalyi tanév legeredményesebb diákjait. Makó körzet testnevelő díjban részesült Török Renátó a Kálvin Téri Református Általános Iskola tanára.

Tovább 2024-02-27

A városrészi fejlesztésekre is több százmillió forintot szán idén Makó

A játszóterek és a kamerarendszer felújítására, valamint számos egyéb városrészi fejlesztésre mintegy 200 millió forint szerepel Makó 2024-es költségvetésében, amelyet múlt héten fogadott el a képviselő testület. Az önkormányzat tervei között szerepel a távhő üzemeltető rendszer teljes rekonstrukciója is, amelyet pályázati forrásból valósítana meg a város.

Tovább 2024-02-27

„Találj rá, illetve találj rám” ez volt az idei Csendes nap mottója a Jugyuban

„Találj rá, illetve találj rám” ez volt az idei Csendes nap mottója, amelyet a Csillagpont Református Fesztivál ihletett. A Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskolában ez az alkalom minden évben fontos, mivel ez még egy lehetőség arra, hogy az igével foglalkozzanak a fiatalok és tanárok egyaránt.

Tovább 2024-02-27

Csongrád-Csanád Vármegye Díszpolgára lett Halmágyi Pál

A megyei közgyűlés február közepén döntött a kitüntető díjak adományozásáról, amely során Csongrád-Csanád Vármegye Díszpolgára címmel ismerte el Halmágyi Pál munkáját. A nyugalmazott múzeumigazgató az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén, március 15-én veheti át a kitüntetést.

Tovább 2024-02-27

Nagy durranásra készül a CityRocks Kecskeméten

Május 16. és 18. között Kecskeméten kerül megrendezésre idén a CityRocks. A három napos fesztivál programja egy belvárosi koncerttel kezdődik, majd útnak indul egy Rockkamion 50–60 zenész közreműködésével és a CityRocks több száz tagú zenekara pedig ezúttal egy esti flashmobbal készül. Érkezik többek között a Tankcsapda, a Road zenekar és a Mobilmánia Vikidál Gyulával.

Tovább 2024-02-27

Makói Híradó – 2024.02.27.

- A városrészi fejlesztésekre is több százmillió forintot szán idén Makó - Motivációt jelent a Török Renátónak a testnevelői díj - „Találj rá, illetve találj rám” ez volt az idei Csendes nap mottója a Jugyuban - Csongrád-Csanád Vármegye Díszpolgára lett Halmágyi Pál - Nagy durranásra készül a CityRocks Kecskeméten

Tovább 2024-02-27

Több millióan váltak a rendszer áldozatává a kommunizmus időszakában

A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség Makói szervezete rendezett ünnepélyes megemlékezést a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából vasárnap délután Csanád vezér téri kopjafáknál. A történelmi eseményekről dr. Marjanucz László számolt be részeletesen a jelenlévőknek.

Tovább 2024-02-26

Hallgassunk a lelkünkre – emelte ki Pósa Ferenc a makói író-olvasó találkozón

Pósa Ferenc „Életünk, lelkünk tükrében” című író- olvasó találkozójának adott otthont a könyvtár pénteken délután. A szerző azt vallja, hogy a lelkünk folyamatosan beszél hozzánk, a csendes suttogásait kell meghallani és utána megoldódnak gondjaink és a gyógyulás útjára lépünk.

Tovább 2024-02-26

Busókkal űzték el a telet a makóiak

A busójárás téltemető, tavaszváró és termékenység-varázsló ünnep. A maskarások már tizedik alkalommal látogattak el Makóra, ahol nagy érdeklődéssel várta őket a szép számban összegyűlt érdeklődő közönség. A busók és kísérőik felvonultak, kereplőkkel nagy zajt csaptak, hátha közösen sikerül elűzniük a telet.

Tovább 2024-02-26

A kikapcsolódás is fontos a Csanád és Térsége Gazdakör életében

Az elmúlt évek rengeteg nehézséget okoztak a termelők számára, de minden problémát elfeledtek egy estére a Csanád és Térsége Gazdakör tagjai, akik szombaton tartották a Makón is hagyományos Gazdabált. Idén mintegy 120-an gyűltek össze, Vass Gábor elnöktől megtudtuk, nagy öröm számára, hogy évről évre egyre többen csatlakoznak a gazdakörhöz.

Tovább 2024-02-26

Makói Híradó 2024.02.23.

Gazdasági növekedésben is erős év áll Makó előtt Komoly lehetőségeket rejt a víziturizmus fejlesztése a Maros folyón Fogadóórát tartott választókörzetében Czirbus Gábor Már két ükunokával is büszkélkedhet a 90. éves Terike néni Szombaton téltemetés lesz Makón a Mohácsi busókkal.

Tovább 2024-02-23

Komoly lehetőségeket rejt a víziturizmus fejlesztése a Maros folyón

Nemzetközi konferenciának adott ma otthont a Korona Konferencia, amelynek résztvevői a víziturizmus jövőjéről, és a lehetséges fejlesztési irányokról tárgyaltak Makón. Farkas Éva Erzsébet polgármester a rendezvényen hangsúlyozta, a város számára turisztikai és kulturális szempontból is kiemelt fontossággal bír a Maros folyó, az önkormányzat ezért nem csak lelkes támogatója, hanem zászlóvivője lesz a turisztikai fejlesztésének.

Tovább 2024-02-23

Fogadóórát tartott választókörzetében Czirbus Gábor

Több mint húsz lakos kereste fel a Hagymaházban Czirbus Gábort a fogadóóráján, akihez csatlakozott Farkas Éva Erzsébet polgármester is. A 7. számú választókörzet képviselőjét elsősorban illegális hulladék lerakással kapcsolatos panaszokkal, padok kihelyezésének, és játszóterek karbantartásának kérésével keresték meg.

Tovább 2024-02-23

Már két ükunokával is büszkélkedhet a 90. éves Terike néni

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Aknai Lászlóné Molnár Teréziát csütörtök délután Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kovács Sándor önkormányzati képviselő. Terike néne úgy véli, a hosszú életet titka az, ha szeretjük azt, amit csinálunk.

Tovább 2024-02-23

Gazdasági növekedésben is erős év áll Makó előtt

Az idei évben már mintegy 500 millió forintos bevételnövekedést hozhat a városnak a kibővített Hagymatikum Gyógyfürdő, mondta el Farkas Éva Erzsébet a testületi ülésen. A polgármester beszélt arról is, hogy az ipari parkban megkezdődtek a csomagolóanyag-üzem építésének munkálatai, a termelés már év végén megkezdődhet.

Tovább 2024-02-23

Szombaton téltemetés lesz Makón a Mohácsi busókkal.

Szombaton téltemetés lesz Makón a Mohácsi busókkal. 10 órától Maskarás felvonulás, majd a József Attila Múzeum Skanzenében táncház, jelmezverseny, álarckészítés és kézműveskedés várja a résztvevőket.

Tovább 2024-02-23

Makói Híradó – 2024.02.22.

- 300 millió forintos keretet hozott létre Makó Város Önkormányzata a makóiak támogatására. - Modernizálta konyháit a Glorius - Rövid hírek - Tél végén is sok munka akad a Galamb gyakorlókertjében - Számos jótékony és gyógyhatása van a makói gyógyvíznek és a marosi gyógyiszapnak

Tovább 2024-02-22

Tél végén is sok munka akad a Galamb gyakorlókertjében

Többek között a fák és szőlők metszését, a magvetést és a palántázást gyakorolják az évnek ebben az időszakában az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tanulói. A tankertben zajló munkálatokról az intézmény kertészmérnök oktatója beszélt televíziónknak.

Tovább 2024-02-22

Társalgó – kulturális magazin 2024.02.22.

Szeretettel köszöntöm a Társalgó nézőit! Mai adásunkban is még a végzős diákok egyik nagy napjával foglalkozunk. Most beszámolunk a makói József Attila Gimnázium és a Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola szalagavatóját láthatják.

Tovább 2024-02-22

Modernizálta konyháit a Glorius

Egy 55,5 millió forintos vissza nem térintendő európai uniós támogatást nyert a Glorius Hotel Turisztikai Kft. A pályázat során napelemes rendszer telepítésére, technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzésére, tanácsadásra illetve képzésre került sor.

Tovább 2024-02-22

Számos jótékony és gyógyhatása van a makói gyógyvíznek és a marosi gyógyiszapnak

Ízületi, reumás és mozgásszervi panaszokra nyújt enyhülést a makói gyógyvíz és a marosi gyógyiszap együttese. A kezelések hatását tekintve vérkeringés serkentő, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és az ízületi mozgáskorlátozottságot is enyhíti. Stábunk kint járt a Hagymatikumban, ahol Horváthné Vejó Valéria a gyógyászati csoport vezetője számolt be a két természeti kincsről, amelyet nap, mint nap alkalmaznak gyógyászati kezelések formájában.

Tovább 2024-02-22

300 millió forintos keretet hozott létre Makó Város Önkormányzata a makóiak támogatására.

Makó Város Önkormányzata 2024-es költségvetésében 300 millió forintos keretet különített el a makóiak megsegítésére. Ennek az összegnek egy része a szociális, másrészt az adható és a különböző szolgáltatásokhoz kapcsolódó támogatások.

Tovább 2024-02-22

Elfogadták Makó idei költségvetését

2024-ben mintegy 9,7 milliárd forintos bevételi és kiadási főösszeggel tervez a város, ennek részleteiről döntött ma a képviselő-testület. Farkas Éva Erzsébet polgármester a mai rendes ülésen kiemelte, a költségvetés középpontjában idén is a makóiak közössége áll, és a város az elmúlt évek fejlődése és gyarapodása útján halad tovább.

Tovább 2024-02-21

Makói Híradó – 2024.02.21.

- Elfogadták Makó idei költségvetését - Farsangoltak az idősek - Makovecz Benjamin:Ha létezik olyan hely ahonnan a halottak lenéznek, akkor apám most örvendezik - Összesítették az telelő erdei fülesbaglyok 2024. évi országos lakossági felmérését - Elhozták a dobogós helyezéseket a motorcsónak versenyzők

Tovább 2024-02-21

Farsangoltak az idősek

Farsangi mulatságra hívta az időseket a Királyhegyesi és a Munkás utcai nyugdíjas klub. A makói Egyesített Népjóléti Intézmény rendszeresen szervez programokat a tagoknak, kézműveskedni és kirándulni is szoktak. A mostani eseményen a MENYUKE szórakoztatta az időseket. A rendezvényre ellátogatott dr. Hadik György önkormányzati képviselő is.

Tovább 2024-02-21

Makovecz Benjamin: ” Ha létezik olyan hely ahonnan a halottak lenéznek, akkor apám most örvendezik”

12 éve készült el a Makovecz Imre által tervezett Hagymatikum fürdő első épületegyüttese, melynek átadását a magyar organikus építészet megteremtője már nem érhette meg. Már csak néhány hét és a mester teljes művét birtokba veheti a nagyközönség. Ennek apropóján kerestük fel az építész fiát Makovecz Benjamint, akinek koordinálása mellett épülhetett meg a fürdők katedrálisa.

Tovább 2024-02-21

Elhozták a dobogós helyezéseket a motorcsónak versenyzők

A makói Tisza – Maros Motorcsónak Klub versenyzői Sarkadi Sándor az első, Pálfi László pedig a dobogó második fokára állhatott fel a tavalyi esztendő eredményeit követően. A motorcsónak sportág felé kacsingat az apátfalvi Dömötör Gergő is, aki korosztályában a Magyar bajnokságban harmadik lett.

Tovább 2024-02-21

Összesítették az telelő erdei fülesbaglyok 2024. évi országos lakossági felmérését

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is a lakosság és a média segítségét kérte a Magyarországon telelő erdeifülesbagoly-csapatok országos felméréséhez január végén. A közleményükből kiderül, hogy ismét sikeres volt az összefogás és az elkészült összesítés alapján, a beérkező adatokból kiderült, hogy a számolás idején hazánk legalább 638 településén, 1 035 helyszínen, 11 629 erdei fülesbagoly telelt.

Tovább 2024-02-21

Makói Híradó – 2024.02.20.

Kézimunka és kézműves kiállításnak és vásárnak adott otthont a Korona Konferenciaközpont Makói idei költségvetéséről dönt szerdán a képviselő testület Lassú apadásnak indult a Maros Czirbus Gábor csütörtökön, 14 és 16 óra között fogadóórát tart Mélyen őrzik Kubinyi Anna emlékét Makón

Tovább 2024-02-20

Mélyen őrzik Kubinyi Anna emlékét Makón

A Hagymaház előtti téren avatták fel a napokban Kubinyi Anna emlékpadját a „Makói Tehetségaranyak” programsorozat részeként. A makói gobelintervező életéről és munkásságáról lányai meséltek a József Attila Városi Könyvtárban.

Tovább 2024-02-20

Lassú apadásnak indult a Maros

Február 16-án 300 cm magasan tetőzött a Maros, de ez a magasság sem érte el az árvízvédelmi készültséget. Több makói lakos a hétvégén látta a magasabb vízállást, de szerencsére jó hír, hogy szép lassú apadás kezdett el elindulni a folyón.

Tovább 2024-02-20

Makói idei költségvetéséről dönt szerdán a képviselő testület

Mintegy 9,7 milliárd forint bevételi és kiadási főösszeggel tervez 2024-ben a város, derül ki a költségvetés tervezetéből. Az előterjesztés szerint az önkormányzat idén is nagy hangsúlyt fektet a rászorulók, a családok, és az idősek támogatására, a szolgáltatások fejlesztésére, valamint közösségi rendezvények megvalósítására.

Tovább 2024-02-20

Czirbus Gábor csütörtökön, 14 és 16 óra között fogadóórát tart

Február 22-én, csütörtökön, 14 és 16 óra között fogadóórát tart Czirbus Gábor. A 7. számú választókörzet önkormányzati képviselője a Hagymaház aulájában várja a hozzá érkező lakosokat.

Tovább 2024-02-20

Makói Híradó – 2024.02.19.

25. évértékelőjét tartotta meg szombaton a miniszterelnök Önellátó lehet a Hagymatikum teljes komplexuma Egy jó ügyet támogatott a Semmelweis filmvetítés és közönségtalálkozó Makón Sokan választották a hétvégén is a Hagymatikum Makó térségében nincs belvíz veszély

Tovább 2024-02-19

Makó térségében nincs belvíz veszély

Makó térségében nincs belvízveszély, inkább vízhiányról lehet beszélni- emelte ki televíziónknak Vass Gábor gazdálkodó. Az enyhe tél miatt elszaporodtak a kártevők, amelyek komoly károkat okoznak a gazdáknak.

Tovább 2024-02-19

Egy jó ügyet támogatott a Semmelweis filmvetítés és közönségtalálkozó Makón

A Hagymaház közönsége péntek délután Semmelweis Ignácról szóló alkotás után közönségtalálkozón vehetett részt, ahol megismerhették a film női főszereplőjét, Nagy Katica színészt. A rendezvény bevételével egy nemes célt is támogattak a résztvevők, mégpedig Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ Reprodukciós Medicina értéklánc programját, amely az egészséges újszülöttekért és édesanyákért indított kezdeményezés.

Tovább 2024-02-19

Önellátó lehet a Hagymatikum teljes komplexuma

Minden adott az energiahatékony működéshez a Hagymatikumban,hiszen a két fúrt kút lehetőséget ad arra ,hogy a költségek az eddigiek töredékei legyenek. Ehhez azonban el kell sajátítani azt a bonyolult irányítási rendszert ,mely úgy tudja garantálni a gazdaságosságot ,hogy mellette ideális hőmérsékleteket biztosít a terekben és a medencékben egyaránt. Jelenleg ez a tanulási folyamat is zajlik a gépházban tudtuk meg.

Tovább 2024-02-19

Sokan választották a hétvégén is a Hagymatikumot

Páros masszázzsal, fotófallal és élő zeneszóval várták a fürdőzőket a hétvégén a Hagymatikum Gyógyfürdőbe, Valentin – nap alkalmából. Azokra is gondoltak, akik egy kis időt kettesben szerettek volna pihenni, nekik a Párocskád fantázianévre keresztelt szolgáltatást ajánlották.

Tovább 2024-02-19

Makói Híradó – 2024.02.16.

- Megnyílt a forgalom előtt a Teleki László utca - Útfelújítások zajlottak Lesi városrészben - Rövid hírek - A paraszti életformát őrzi a földeáki Fertály Tájház - A 40 napos böjt alatt lelkileg felkészülhetünk a Húsvétra

Tovább 2024-02-16

40 napos böjt alatt lelkileg felkészülhetünk a Húsvétra

Hamvazószerdával kezdetét vette a nagyböjt. Minden évben 40 napos lelki előkészület előzi meg a húsvétot, a kereszténység legnagyobb ünnepét. A böjtölés a modern világban már nemcsak az étkezést illető önmegtartóztatást jelenti. Az egyik módja lehet például az okoseszközök mértékletes és tudatos használata.

Tovább 2024-02-16

A paraszti életformát őrzi a földeáki Fertály Tájház

A 100 évvel ezelőtti paraszti életformát mutatja be a földeáki tájház. Fertály János emlékét őrzi a település, aki nagyon jószívű, olvasott és lószerető ember volt. A házát tavasszal ünnepélyes keretek között fogja megnyitni a település vezetősége.

Tovább 2024-02-16

Útfelújítások zajlottak Lesi városrészben

Megköszönték a Lesi városrészben elvégzett útfelújítási munkálatokat, valamint a kukák körbekerítését de érdeklődtek a LED csereprogramról és a zöldfelületek rendezéséről a 6. számú választókörzet lakói. Székely Ildikó önkormányzati képviselő csütörtökön tartott fogadóórát, ahol újabb észrevételekkel és kérésekkel fordultak hozzá a makóiak.

Tovább 2024-02-16

Megnyílt a forgalom előtt a Teleki László utca

A mai nappal megnyílt a Teleki László utca a forgalom számára. Azonban jelentős közlekedési változások léptek életbe többek között a Makovecz téren, melyekről Farkas Éva Erzsébet polgármester, Dr. Neparáczki László rendőr alezredes, és Mágori András József Városüzemeltetési tanácsnok adott tájékoztatást.

Tovább 2024-02-16

A 7Híre: hírháttér magazin Hagymatikum bővítése

Horváth Attila általános igazgató, Fehérép Kft

Tovább 2024-02-15

Makói Híradó – 2024.02.15.

- A 70 éve elhunyt naplóíróra, Dr. Csepregi Imre prelátusra emlékeztek hamvazó szerdán - A Keri ad majd először otthont a Magyarországon rendezett fogyasztóvédelmi verseny döntőjének - A múlt emlékét is őrzi majd a felújított maroslelei szolgáltatóház - Vacsorával ünnepeltek a szerelmes párok

Tovább 2024-02-15

A 70 éve elhunyt naplóíróra, Dr. Csepregi Imre prelátusra emlékeztek hamvazó szerdán

A 70 éve elhunyt Dr. Csepregi Imre prelátusra emlékeztek szerdán, a Szent István Király Plébániatemplom udvarán található emléktáblájánál. Beszédet mondott Pálfai Zoltán plébános, aki kiemelte a pápai kamarás naplóírásának jelentésségét és üzenetét a mai kor emberére nézve. Az eseményen részt vett többek között Farkas Éva Erzsébet polgármester is.

Tovább 2024-02-15

Vacsorával ünnepeltek a szerelmes párok

Teltházas volt a Nyugi bár, Valentin- napi rendezvénye. A szerelmeseket élő zenével és ízletes vacsorával várták a jeles napon. A fiatalok mellett az idősek is örömmel érkeztek a rendezvényre.

Tovább 2024-02-15

A Keri ad majd először otthont a Magyarországon rendezett fogyasztóvédelmi verseny döntőjének

Tíz csapat részvételével a fogyasztóvédelmi verseny házi fordulójának adott otthont a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, amelynek eredményét ma kihirdették. A diákok izgalmas és érdekes témákat dolgoztak fel, ilyen volt többek között az ételérzékenység, vagy a kalandparkok biztonsága, a légiutasok jogai, az online vásárlás. A mai eseményen továbbá elhangzott, hogy a makói oktatási intézmény ad otthont március 9-én a nemzetközi döntőnek.

Tovább 2024-02-15

Makói Híradó 2024.02.14.

A Makoveczi épület megvalósítása nagy kihívás volt a kivitelezőknek Ajánlott beadatni a bárányhimlő elleni védőoltást, mert szövődményei lehetnek Szuverenitásunk védelme fontos! Jól haladnak a kiszombori szolgáltatóház felújításának munkálatai

Tovább 2024-02-14

A Makoveczi épület megvalósítása nagy kihívás volt a kivitelezőknek

Egy hosszú 3 éves folyamat végéhez érnek a napokban a kivitelezők akik a Hagymatikum bővítésén dolgoztak. A Fehérép csapata számára egy mérföldkő a Makoveczi épület megvalósítása,mely méretében és bonyolultságában sem volt egyszerű feladat.Mondta el magazinműsorunkban Horváth Attila ,aki az első pillanattól az utolsóig itt helyben irányította a munkát.

Tovább 2024-02-14

A múlt emlékét is őrzi majd a felújított maroslelei szolgáltatóház

A korábbi református iskola helyén alakítják ki Maroslelén a bérelhető üzlethelyiségeknek otthont adó szolgáltatóházat. Ennek volt egy kis harangtornya is, amelyet a beruházás során újraépítettek és visszahelyeztek, hogy emléket állítsanak az épület régi funkciójának, tudtuk meg a település polgármesterétől.

Tovább 2024-02-14

Ajánlott beadatni a bárányhimlő elleni védőoltást, mert szövődményei lehetnek

Az idei bárányhimlő későbbi szövődménye az övsömör megjelent gyerekeken is, ezért érdemes beadatni a védőoltást. Dr. Horváthné Dr. Czanik Sarolta csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos továbbá beszámolt televíziónknak arról is, hogy egészen korán ki tudnak alakulni olyan betegségek a gyerekeknél is, amelyek csak felnőtteknél jelentkezett eddig.

Tovább 2024-02-14

A 7 Híre – hírháttér magazin

Makóra érkezett az Energiaügyi Minisztérium energetikai fórumsorozata

Tovább 2024-02-14

Makói Híradó – 2024.02.13.

Közel harminc Galambos végzős kapta meg ünnepélyes keretek között szalagját Koncz Zsófia: a zöldenergia a magyar gazdaság jövője 12 órás focimaratont tartottak Maroslelén Hatalmas sikerrel zárult a háromnapos teltházas szaunafesztivál a Hagymatikumban Budapesten disputáltak a makói általános iskola tanulói

Tovább 2024-02-13

Koncz Zsófia: a zöldenergia a magyar gazdaság jövője

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője, ez fontos Magyarország versenyképességét tekintve és a mindennapok része is - hangoztatta Koncz Zsófia. Az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kedden a közmédiában kiemelten ejtett szót a Napenergia Plusz Program sikeréről és az elektromos járművek beszerzését segítő pályázati lehetőségekről is.

Tovább 2024-02-13

12 órás focimaratont tartottak Maroslelén

A mozgás népszerűsítése mellett a közösségépítésre is alkalmas volt a hétvégén, Maroslelén tartott focitorna, amelyet a település tavaly átadott új tornacsarnokában tartottak. Mintegy 50 helyi és környékbeli lakos vett részt rajta, minden korosztály képviseltette magát.

Tovább 2024-02-13

Hatalmas sikerrel zárult a háromnapos teltházas szaunafesztivál a Hagymatikumban

50 szeánsz, 10 vendég szaunamester szórakoztatta a kikapcsolódni vágyókat a hétvégén a Hagymatikumban. A szaunafesztivál mind a három napja teljesen megtelt érdeklődőkkel, az összes hely betelt a programokra.

Tovább 2024-02-13

Budapesten disputáltak a makói általános iskola tanulói

Egy egynapos közösségi vitanapon vett részt a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola disputa köre még januárban. Az esemény nagyon tanulságos volt a gyerekek számára, kik csoportokban dolgoztak és fontos témákat vitattak meg egymással.

Tovább 2024-02-13

Közel harminc Galambos végzős kapta meg ünnepélyes keretek között szalagját

Az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola közel harminc diákja kapta meg a végzős szalagot ünnepélyes keretek között. Horváth Zoltán igazgató köszöntötte a megjelenteket és a végzősöket, majd zenés- táncos műsornak lehettek a részesei a vendégek.

Tovább 2024-02-13

Farsangi Batyus Bál – 2024

Farsangi Batyus Bál - 2024

Tovább 2024-02-12

Makói Híradó – 2024.02.12.

Idén is nagy sikere volt a Farsangi Batyus Bálnak Czirbus Gábor körzete bővült parkolóhellyel és kerékpártárolóval is Érkezik a 13. havi nyugdíj Út az érettségihez – zöldgombot kaptak a JAG végzősei Számos vírusjárvány van, amit a gyerekek februárban összeszedhetnek

Tovább 2024-02-12

Út az érettségihez – zöld gombot kaptak a JAG végzősei

Gombtűző ünnepséget tartottak pénteken a városi sportcsarnokban, ahol az est főszereplői ezúttal a makói József Attila Gimnázium végzős tanulói voltak.A rendezvényen három osztály hetven diákja kapta meg a zöld gombot. A hagyományoknak megfelelően keringővel készültek a fiatalok.

Tovább 2024-02-12

Czirbus Gábor körzete bővült parkolóhellyel és kerékpártárolóval is

A Szegedi utca kerékpártárolóval és parkoló hellyel bővült- emelte ki televíziónknak Czirbus Gábor. Továbbá az önkormányzati képviselő beszámolt arról is, hogy többek között a Szent István téren és a Szegedi utcán is végeztek metszéseket és az elöregedett fákat kivágták, de természetesen pótolni fogják csemetékkel.

Tovább 2024-02-12

Idén is nagy sikere volt a Farsangi Batyus Bálnak

Az, hogy egy fiatalból milyen felnőtt lesz, azon is múlik, hogy milyen élettapasztalatot kap a szüleitől és a nagyszüleitől, ezért nélkülözhetetlen tagjai a társadalmunknak az idősek, hangsúlyozta Lázár János építési és közlekedési miniszter a szombati batyus bálon. Farkas Éva Erzsébet polgármester a rendezvényen bejelentette, az önkormányzat a korábbi évekhez hasonlóan, a szépkorúak iránti megbecsülés jelképeként idén húsvétkor is biztosít 15 ezer forintos támogatást a 65 év felettiek számára.

Tovább 2024-02-12

Jól haladnak a kiszombori szolgáltatóház felújításának munkálatai

Tavaly október közepén kezdte meg a kivitelező az önkormányzati üzlethelyiségeknek otthont adó szolgáltatóház felújítását Kiszomboron. A több mint 500 millió forintból megvalósuló beruházással modern külsőt kap az épület, és a rezsiköltségei is alacsonyabbak lesznek.

Tovább 2024-02-12

Számos vírusos betegség van, amit a gyerekek februárban összeszedhetnek

Stábunk felkereste rendelőjében Dr. Horváthné Dr. Czanik Sarolta csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvost, aki megosztotta televíziónkkal, hogy a csalóka időben sokan megfáztak. Akadtak olyanok is, akik több vírust is elkaptak.

Tovább 2024-02-12

Makói Híradó – 2024.02.09.

- Botlik Anita egy kötetlen beszélgetésre invitálta az olvasás szerelmeseit a könyvtárba - Egyre többen költöznek ki a falvakba Makó térségében is - Rövid hírek - Fontos feladatuk van a segítő és terápiás kutyáknak - Szombaton rajtol a Makó FC első számú csapata

Tovább 2024-02-09

Botlik Anita egy kötetlen beszélgetésre invitálta az olvasás szerelmeseit a könyvtárba

Botlik Anita egy kötetlen beszélgetésre invitált minden könyvkedvelőt a városi bibliotékába. Az önkormányzati képviselő hagyományteremtő céllal, minden hónap első csütörtökén szeretné összehívni a Maros-menti Könyvklub tagjait és érdeklődőit.

Tovább 2024-02-09

Fontos feladatuk van a segítő és terápiás kutyáknak

Azur és Ében segítőkutyák látogattak el gazdájukkal, Szokolné Igaz Enikővel a makói Návay középiskolába. A rendkívüli osztályfőnöki órán a négylábú ebek feladataival ismerkedhettek meg a diákok és néhány trükköt is bemutattak.

Tovább 2024-02-09

Egyre többen költöznek ki a falvakba Makó térségében is

Olyan életminőséget biztosítanak a kistelepülések, amelyet egy nagyvárosban nem lehet megtapasztalni, mutatott rá nemrég a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos egy gazdaságpolitikai konferencián. Többek között ennek is köszönhető, hogy a településtípusok közül csak a falvak népességszáma növekszik, míg a városoké csökken. Televíziónknak ezt a folyamatot megerősítette Maroslele és Kiszombor polgármestere is.

Tovább 2024-02-09

Szombaton rajtol a Makó FC első számú csapata

Szombaton 14 órai kezdettel rögtön egy rangadóval folytatta a pontvadászatot a Makó FC a Csongrád- Csanád vármegyei első osztályú labdarúgós bajnokságban. A listavezető SZVSE csapata érkezik Botlik Róbert tanítványaihoz.

Tovább 2024-02-09

Makói Híradó – 2024.02.08.

- Makóra érkezett az Energiaügyi Minisztérium energetikai fórumsorozata - Megtörtént a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének a műszaki átadása - 70 JAG-os diák kap idén zöld gombot - Farsang a közösségi élet és a hangos mulatságok időszak

Tovább 2024-02-08

Társalgó 2024.02.08.

Mai adásunkban fel elevenítjük a Hagymatikum Gyógyfürdő születésnapi rendezvényének pillanatait, majd belesünk az új részleg látvány világába és megismerhetjük az atlantiszi világ szobrainak alkotóját, mivel stábunkat a műhelyében fogadta.

Tovább 2024-02-08

Makóra érkezett az Energiaügyi Minisztérium energetikai fórumsorozata

Országosan 20 helyszínen tart energetikai fórumot az Energiaügyi Minisztérium, hogy az önkormányzatokkal közösen egyeztessen az energiaválság okozta problémák megoldásáról és az energiaszuverenitás érdekében tett kormányzati lépésekről. A makói rendezvényen ezekről Koncz Zsófia miniszterhelyettes beszélt a Csongrád-Csanád Vármegyéből érkező polgármestereknek.

Tovább 2024-02-08

Farsang a közösségi élet és a hangos mulatságok időszaka

A farsangi hagyományok még most is élnek, azonban átalakultak, de ez így van rendjén- emelte ki televíziónknak Szikszai Zsuzsanna. A József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója kiemelten ejtett szót a régi és a ma is élő szokásokról.

Tovább 2024-02-08

70 JAG-os diák kap idén zöld gombot

Pénteken este a makói József Attila Gimnázium idei végzősi ünnepélyes keretek között kapják meg az intézményt szimbolizáló zöld gombot. A diákok három keringővel és osztálytáncokkal készülnek a nagy napra, melynek próbáján televíziónk is részt vett.

Tovább 2024-02-08

Megtörtént a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének a műszaki átadása

A héten megtörtén a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítésének a műszaki átadása. Horváth Attila a Fehérép Kft. általános igazgatója megosztotta televíziónkkal, hogy Makó Városi Önkormányzatával egy együttműködési megállapodást írtak alá, annak érdekében, hogy segítség a további engedélyek megszerzését.

Tovább 2024-02-08

Makói Híradó 2024.02.07.

A felsőoktatásra készülés már a középiskola elején megkezdődik Nagy öröm Gerencsér Judit számára, hogy a tervekből valóság lesz Jól gazdálkodott Földeák 2023-ban Nagyot nőhet idén a Makóra látogatók szám

Tovább 2024-02-07

Nagyot nőhet idén a Makóra látogatók száma

Optimista a jövővel kapcsolatosan a Makó és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke. Nagy Gábor szerint a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének átadása mellett az is segíti majd a turizmus növekedését, hogy folyamatosak lesznek Makón a programok, és a válság enyhülése után idén már bátrabban indulhatnak útnak az emberek.

Tovább 2024-02-07

A felsőoktatásra készülés már a középiskola elején megkezdődik

Több éves felkészülési folyamat eredménye, hogy a diákok milyen területet és intézményt választanak a felsőoktatásban, ebben a József Attila Gimnázium már a 9. osztálytól segíti őket, mondta el televíziónknak Oroszné Kopányi Katalin intézményvezető. A felvételi rendszerben idén több változás is történt, amelyekre figyelemmel kell lennie a tanároknak, szülőknek, és gyerekeknek is.

Tovább 2024-02-07

Nagy öröm Gerencsér Judit számára, hogy a tervekből valóság lesz.

Nagy öröm, hogy a tervekből valóság lesz – osztotta meg televíziónkkal Gerencsér Judit tervező. Makovecz Imre tanítványa a keddi makói látogatása alkalmával beszámolt az atlantiszi világ kialakításáról, amely az aranykort idézi meg, valamint az öltöző megtervezéséről is.

Tovább 2024-02-07

Jól gazdálkodott Földeák 2023-ban

Kül – és belterületi utak aszfaltozása, valamint a csapadékvízelvezető-rendszer korszerűsítése is megtörtént 2023-ban Földeákon, ahol a polgármester szerint jól gazdálkodtak a tavalyi esztendőben. Már az idénre is vannak kész terveik és várják a pályázatok kiírását, hogy megvalósítsák az előttük álló feladatokat.

Tovább 2024-02-07

Makói Híradó – 2024.02.06.

Kedvezmények járnak a Makó Kártya használatával Korábban kezdi kézbesíteni a Magyar Posta a februári dupla nyugdíjellátást Halálos tűzeset volt hétfőn Apátfalván Teljes kihasználtsággal működik a maroslelei tornacsarnok Szaunafesztivál lesz a hétvégén a Hagymatikumban VTV Makoi

Tovább 2024-02-06

A Hét Híre – hírháttér magazin

Idén is kapnak Hagymatikum Gyógyfürdő belépőket a vármegyei véradók

Tovább 2024-02-06

Korábban kezdi kézbesíteni a Magyar Posta a februári dupla nyugdíjellátást

Februárban a nyugdíj mellett érkezik a 13. havi nyugdíj is. A dupla nyugdíjellátással járó nagy összegű készpénzkifizetések miatt a megszokottnál két nappal korábban, február 12-én kezdi meg a posta a kézbesítést.

Tovább 2024-02-06

Teljes kihasználtsággal működik a maroslelei tornacsarnok

Tavaly ősszel adták át Maroslele egyik legnagyobb fejlesztését, a közel 800 millió forintból elkészült tornacsarnokot, ahol azóta is folyamatosak a sportprogramok. Most hétvégén is egy különleges rendezvénnyel készül a település, 12 órás maratoni labdarúgótornát tartanak.

Tovább 2024-02-06

Halálos tűzeset volt hétfőn Apátfalván

Hétfőn Apátfalván, a Széchenyi utcában kigyulladt egy hatvannégy négyzetméteres ház. A huszonnégy négyzetméteren pusztító tűz két helyiséget érintett, és az épület tetejére is átterjedt. Három járművel vonultak a helyszínre a tűzoltók, akik oltás közben egy holttestet találtak.

Tovább 2024-02-06

Szaunafesztivál lesz a hétvégén a Hagymatikumban

Három napon keresztül, összesen 50 szeánsz várja a pihenni vágyókat a Hagymatikumban. A vezetett szeánszok négy különböző hőmérsékletű szaunában zajlanak majd. A jegyeket előre, online érdemes megvásárolni, ugyanis férőhely limithez kötöttek.

Tovább 2024-02-06

Kedvezmények járnak a Makó Kártya használatával

A Makó kártya tulajdonosoktól adategyeztetést kérnek a postai úton kiküldött űrlapok kitöltésével vagy online egyeztetését során március 1-ig. A művelet elvégzését követően egy ajándék is jár a lakosoknak, egyszeri belépésre jogosít fel a Hagymatikum Gyógyfürdő meglévő és új csúszdaparkjának használatára.

Tovább 2024-02-06

Nem lesz drágább a Hagymatikum belépő a makóiaknak

A Hagymatikum Gyógyfürdő mintegy 11 milliárd forintos bővítésével lesz majd áremelkedés a jegyekben, ez azonban a makóiakat nem érinti, és megmarad a Makó Kártyával rendelkezők kedvezménye is, mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester. Az új részleg átadása március 25-én történik majd meg a látogatók számára.

Tovább 2024-02-05

A jégről mentési technikát gyakorolta a HUNOR Mentőszervezet alegysége

A befagyott vízfelület számos veszélyt rejt ezért nem érdemes rámerészkedni. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán közzétett videóban a HUNOR Mentőszervezet vízimentő alegysége gyakorlatozás közben fontos tudnivalókra és technikára hívta fel a figyelmet, ha megtörténik a baj és a jeges vízből kell kimenteni az áldozatot.

Tovább 2024-02-05

Élen jár Csongrád-Csanád Vármegyei a véradási hajlandóság

A vármegyénk az egyetlen Magyarországon, amely eléri a 6 százalékos arányt a véradók számának tekintetében, mondta el a Magyar Vöröskereszt vármegyei igazgatója. Sasvári Krisztina szerint ez nagyban köszönhető annak is, hogy a vállalkozásokkal, civil szervezetekkel és önkormányzatokkal kialakított együttműködések keretében is tudják motiválni a lakosságot.

Tovább 2024-02-05

Látványos szalagavatót tartottak a Juhász Gyula középiskolások

Megtartotta a szalagavató bált végzőseinek a Juhász Gyula Református Gimnázium, technikum és Szakképző Iskola pénteken este a városi sportcsarnokban. Az ünnepségen a diákok hagyományos módon keringővel készültek és a ceremónia lefontosabb részeként az idén 74 tanulóra tűztek fel a szalagot.

Tovább 2024-02-05

Makói Híradó – 2024.02.05.

- Nem lesz drágább a Hagymatikum belépő a makóiaknak - Élen jár a Csongrád-Csanád Vármegyei véradási hajlandóság - Látványos szalagavatót tartottak a Juhász Gyula középiskolások - Madáretető gazdagítja többek között a Makói Óvoda Kálvin téri Tagintézményének udvarát - A jégről mentési technikát gyakorolta a HUNOR Mentőszervezet alegysége

Tovább 2024-02-05

Makói Híradó – 2024.02.02.

- 140 ezer tanárnak nő jelentősen a bére februárban - Az Atlantiszi világ szobrait készítő művészt is lenyűgözte a látvány miután a helyére kerültek az alkotások - Korszerű fémhulladék feldolgozó telep kialakítása valósult meg Makón

Tovább 2024-02-03

Makói Híradó – 2024.02.02.

- 140 ezer tanárnak nő jelentősen a bére februárban - Az Atlantiszi világ szobrait készítő művészt is lenyűgözte a látvány miután a helyére kerültek az alkotások - Korszerű fémhulladék feldolgozó telep kialakítása valósult meg Makón - Európa 10. legforgalmasabb kikötőjét a makói Hajnal Antal tervezte

Tovább 2024-02-02

Európa 10. legforgalmasabb kikötőjét a makói Hajnal Antal tervezte

A „Makói tehetségaranyak” programsorozat részeként tartott előadást a József Attila Városi Könyvtárban Dr. Zsigmond Gábor. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatóhelyettese kiemelte: a magyar mérnökről elég csak annyi mondani, hogy az általa tervezett Fiumei kikötő, Velence és Amszterdam között az egyik legmeghatározobb állomása volt a tengerészeti hajóknak.

Tovább 2024-02-02

140 ezer tanárnak nő jelentősen a bére februárban

Az állami fenntartású iskolák tanárai legkésőbb hétfőn megkapják az emelt bért, jelentette be Gulyás Gergely a kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, ebben a törvényhozási ciklusban így már eddig is közel 50 százalékkal nőtt a pedagógusbér, a mesterfokozat és a hiánytárgyak oktatása pedig további pluszt jelent.

Tovább 2024-02-02

Az Atlantiszi világ szobrait készítő művészt is lenyűgözte a látvány

Meghökkentő! „Ilyen még nem volt Magyarországon ,ami a Hagymatikumban Atlantiszi világában látható . Engem aki készítettem ezeket a szobrokat is lenyűgöz az amit a fényekkel ,hangokkal odavarázsolnak ”fogalmazott stábunknak Vanyúr István szobrász.A művész kaposvári műhelyében jártunk ahol betekinthettünk a kulisszák mögé és láthattuk,hogyan ,milyen technikával készült el a 28 objektumból álló Makoveczi szoborpark.

Tovább 2024-02-02

Madáretető gazdagítja többek között a Makói Óvoda Kálvin téri Tagintézményének udvarát

Madáretetőt állítottak fel kedden a Makói Óvoda Kálvin téri Tagintézmény udvarán. Svéda Gergely az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum szakmai igazgatóhelyettese, beszámolt arról, hogy az oktatási intézményük az MVM Zrt.-vel közösen egy projektet valósít meg, madárvédelem céljából, így a Maros-parti városban kilenc helyszínre látogattak el.

Tovább 2024-02-02

Makói Híradó 2024.02.01.

Idén is kapnak Hagymatikum Gyógyfürdő belépőket a vármegyei véradók Az egész Csanád vármegyét szolgálta Makó első patikája Különleges műsorral készül a szalagavató bálra a JUGYU Nagy sikert aratott Jordán Tamás és Lukács Sándor „A két pápa” című előadásban

Tovább 2024-02-01

Társalgó 2024.02.01.

Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész a Hallhatatlanok társulatának örökös tagja vehette át a 23. Páger Antal-színészdíjat. Az ünnepség pillanatait idézzük most fel!

Tovább 2024-02-01

Különleges műsorral készül a szalagavató bálra a JUGYU

A Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola pénteken tartja hagyományos szalagavató bálját az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A színvonalas műsor mellett a rokonok és barátok angol és bécsi keringőket láthatnak a végzős osztályoktól.

Tovább 2024-02-01

Az egész Csanád vármegyét szolgálta Makó első patikája

250 évvel ezelőtt alapították a makói Isteni Gondviselés patikáját, a város első gyógyszertárát. A kerek évforduló alkalmából megkoszorúzták az egykori épület és a jogutód Kígyó gyógyszertár falán lévő emléktáblákat. Egy rövid konferencia során pedig még többet megtudhattunk a város kezdetleges egészségügyi szolgáltatásairól.

Tovább 2024-02-01

Idén is kapnak Hagymatikum Gyógyfürdő belépőket a vármegyei véradók

A tavalyi évhez hasonló 10 ezer darab, összesen 49 millió forint értékű fürdőbelépővel segíti a város a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezetét. Ezt a Civilek Napjához kötődően jelentette be ma Farkas Éva Erzsébet polgármester, Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei igazgatója, és Ember Alex, a Makói Szolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Tovább 2024-02-01

Nagy sikert aratott Jordán Tamás és Lukács Sándor „A két pápa” című előadásban

A két pápa című színházi előadásban a megértést és az empátiát erősíti XVI. Benedek pápa és Bergoglió bíboros, annak ellenére, hogy szöges ellentétei egymásnak. A makói közönség Molnár Piroska és Jordán Tamás a Nemzet Színészeivel, valamint Lukács Sándor Páger Antal-színészdíjas színművésszel, illetve Trokán Anna színész szereplésével láthatta a Hagymaház színpadán. A darabot Rózsavölgyi Szalon égisze alatt rendezte Vecsei H. Miklós fiatal és tehetséges művész.

Tovább 2024-02-01

SportÉlet – 2024. január 31.

Adásunkban visszatekint a VIII. Givaudan Teremlabdarúgó Torna helyosztós küzdelmeire. Vörös Marci makói autocrocc versenyzőbel beszélgettünk a 2023-as szezonjáról és az idei év terveiről, de belesünt a Duocor Jégcsarnokban zajló munkába is.

Tovább 2024-01-31

Makói Híradó – 2024.01.31.

- A legnagyobb színészekkel játszhatott Lukács Sándor - Adózási változásokról szóló fórumot szervezett Makón a kereskedelmi kamara - Újabb bölcsőde épül Makón - Jégkorongozás az alapoktól, az amatőr szintig

Tovább 2024-01-31

Adózási változásokról szóló fórumot szervezett Makón a kereskedelmi kamara

A legfontosabb évközi adóváltozásokról és a 2024-es adócsomagról tájékozódhattak a vállalkozások a Grand Hotel Gloriusban tartott előadáson. Ennek alkalmával a NAV vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának ügyfélszolgálati osztályvezetője kérésünkre néhány, magánszemélyeket érintő fontos változásra is felhívta a figyelmet.

Tovább 2024-01-31

Újabb bölcsőde épül Makón

Sikeresen pályázott bölcsőde létrehozására a Makói Görögkatolikus Parókia, az építkezési munkálatok tavaly októberben kezdődtek meg, és nyár végére, őszre fejeződhetnek be. A tapasztalatok alapján úgy számolnak, szinte biztosan teltházzal fog üzemelni az új intézmény.

Tovább 2024-01-31

A legnagyobb színészekkel játszhatott Lukács Sándor

A legnagyobb színművészekkel játszhatott együtt Lukács Sándor Kossuth és Jászai Mari-díjas művész. Páger Antal-színészdíjjal kitüntetett ötvenkét éve tagja a Vígszínháznak és még mindig nagy alázattal és felkészültséggel áll a közönség elé.

Tovább 2024-01-31

Jégkorongozás az alapoktól, az amatőr szintig

Teljes kihasználtsággal működik a makói Duocor Jégcsarnok, ahol a jégkorong oktatása mellett a jégkorcsolyázás alapjait is elsajátíthatják a sport iránt érdeklődők. A tapasztalt játékosok bajokságban is szerepelnek és szép eredményeke érnek el.

Tovább 2024-01-31

Makói Híradó – 2023.01.30.

- Lukács Sándor életpályája és a munkához való alázata példaértékű. - Lázár megállapodott Karácsonnyal a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés témakörében - Atlantisz fényjátéka és hangulata Magyarországon egyedülálló élményt fog nyújtani - A koraterhességben látható genetikai elváltozások felismerésére és a meddőség kezelésére szolgáló eszközökre gyűjtöttek - Több mint 800 millió forintból fejlődött tavaly Apátfalva

Tovább 2024-01-30

Lukács Sándor életpályája és a munkához való alázata példaértékű.

Lukács Sándor életpályája és a munkához való alázata példaértékű- emelték ki a kuratórium tagjai az idei díjazott kapcsán televíziónknak. Továbbá Gyarmathy Antal a unoka, a kitüntetett ars poetcáját idézte fel: „Igazat írni és igazul játszani”- nagyapja is hasonlóképpen vélekedett a színészetről.

Tovább 2024-01-30

Lázár megállapodott Karácsonnyal a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés témakörében

Normális együttműködés és méltányos elszámolási rendszer. Ez a célunk amikor a Fővárosi Önkormányzattal tárgyalóasztalhoz ülünk a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés viszonyának kérdéskörében. Tette közzé közösségi oldalán Lázár János 2 nappal ezelőtt abban a videórészletben, mely a rádió 7 stúdiójában készült. Azóta az építési és közlekedési miniszter találkozott Karácsony Gergely főpolgármesterrel, akivel hétfőn átfogó megállapodást kötött.

Tovább 2024-01-30

Több mint 800 millió forintból fejlődött tavaly Apátfalva

Belvízelvezető csatornák és járdák is nagy számban épültek 2023-ban Apátfalván, emellett pedig számos belterületi utat is sikerült felújítani, mondta el televíziónknak a település polgármestere. A falu számára az is jó hír, hogy az elmúlt évek nagy többségében harminc feletti volt a születésszám, így kevésbé jellemző rá az elöregedés.

Tovább 2024-01-30

Jótékonysági orvosbál

A koraterhességben látható genetikai elváltozások felismerésére és a meddőség kezelésére szolgáló eszközökre gyűjtöttek Idén is megtelt vendégekkel a Hódmezővásárhelyi Fekete Sas szálló díszterme.A szombati orvosbálra ,több mint 300 vendég érkezett .akik a szórakozás mellett adakoztak is. Az est bevételét a Reprodukciós Medicina értéklánc program megvalósítására ajánlották fel.Az egészséges újszülöttekért és édesanyákért indított kezdeményezés tavaly év végén indult el,melynek megvalósításához 120 millió forintra lenne szükség.Ebből már 55 millió rendelkezésre áll. De a legnagyobb áttörést egy modern 80 millió forint értékű ultrahang készülék megvásárlása jelentheti majd osztotta meg televíziónkkal Kallai Árpád főigazgató.

Tovább 2024-01-30

Atlantisz fényjátéka és hangulata Magyarországon egyedülálló élményt fog nyújtani

Magyarországon egyedülálló élményt és környezetet nyújt majd a betérő vendégek számára a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének, az Atlantisz fényjátékának hangulata. Horgas Péter látványtervező örömmel mesélt az eddig elkészült négy videóról és a zenéről, valamint a színek koncepciójáról.

Tovább 2024-01-30

A 7híre – Átadták Csanádpalota felújított művelődési házát

A 7híre - Átadták Csanádpalota felújított művelődési házát

Tovább 2024-01-30

Makói Híradó – 2024.01.29.

Lázár János: Az országok önállósága a tétje az Európai parlamenti választásoknak Lukács Sándor, az idei Páger Antal- színészdíjas személyesen is ismerte Téni bácsit Rövid híreket láthatnak! Az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházása valósult meg tavaly Pitvaroson Legyünk kegyelmesek egymáshoz, ezt tanítja a szamaritánus története

Tovább 2024-01-29

Az elmúlt évtizedek legnagyobb beruházása valósult meg tavaly Pitvaroson

Mintegy 2,7 milliárd forintból készült el tavaly az a kerékpárút, amely két vármegyét és négy települést köt össze. Pitvarosnak 2023-ben ez volt a legfontosabb fejlesztése, ám a polgármester szerint az is büszkeségre ad okot, hogy mostanra elvégezték az összes önkormányzati épület energetikai korszerűsítését.

Tovább 2024-01-29

Lukács Sándor, az idei Páger Antal- színészdíjas személyesen is ismerte Téni bácsit

„Tüneményes modorával, lebilincselő közvetlenségével, segítő szándékával és ízlésével mindannyiunknak egy lendítő erő volt”-így emlékezett vissza, a makói színészóriásra, Lukács Sándor az idei Páger Antal- színészdíjas művész. Az ünnepség Téni bácsi szülőházánál koszorúzással kezdődött, amelyen részt vett Lázár János építési és közlekedési miniszter, térségünk országgyűlési képviselője, majd a Hagymaházban folytatódott az esemény, amely rendhagyó módon egy színházi előadással vette kezdetét. Ezt követően Farkas Éva Erzsébet polgármester méltatta a díjazottat és adta át az elismerést.

Tovább 2024-01-29

Legyünk kegyelmesek egymáshoz, ezt tanítja a szamaritánus története

A keresztény egység jegyében idén is megrendezték országszerte az Ökumenikus Imahetet január harmadik hetében, amelynek több felekezet temploma és imaháza adott otthont. Makón a katolikusok, és reformátusok valamint a baptista gyülekezet tartottak közös fohászokat.

Tovább 2024-01-29

Páger Antal-színészdíj átadó ünnepség

A 23. Páger Antal-színészdíjat Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, költő vehette át ünnepélyes keretek között Farkas Éva Erzsébet polgármestertől a Hagymaházban

Tovább 2024-01-29

Lázár János: Az országok önállósága a tétje az Európai parlamenti választásoknak

Kulcsfontosságú lesz az európai értékküzdelemben a júniusi uniós választás, hangsúlyozta Lázár János a Rádió7-nek adott interjújában. A térség országgyűlési képviselője szerint a szuverenitás és az önfeladás között kell majd dönteni. Mint mondta, a FIDESZ erősen készül az önkormányzati választásokra is mindenhol, olyan jelölteket fognak kiválasztani, akik ezt a szuverenista gondolkodást, a települések érdekeit képviselik, és az ott élőket szolgálják.

Tovább 2024-01-29

Ökumenikus imahét – Baptista Imaház

Ökumenikus imahét - Baptista Imaház

Tovább 2024-01-29

Ökumenikus imahét – Szent István Király Plébániatemplom

Nincs megtekintés 2024. jan. 26. "Szeresd az Urat, a te Istenedet ... és felebarátodat, amint magadat" Szent István Király Plébániatemplom 2024.01.26.

Tovább 2024-01-27

Makói Híradó – 2024.01.26.

Újraindul a LED-csere program Makón Makón is készül a választásokra a Mi Hazánk Mozgalom A 140 éve született „a szegények ügyvédje”, Könyves-Kolonics József Ne „kell” - ből, hanem irgalomból segítsünk a szegényeken A felnőttek között, a profi kategóriában indulna Vörös Marci autóversenyző

Tovább 2024-01-26

Makón is készül a választásokra a Mi Hazánk Mozgalom

Polgármester-jelöltje és minden választókörzetben önkormányzati képviselő-jelöltje is lesz a Mi Hazánk Mozgalomnak, mondta el televíziónknak a párt választókerületi elnöke. Balog Norbert hangsúlyozta, a közvéleménykutatások rendszerint alulmérik őket, ám még ezekből is az látszik, hogy az elmúlt években sok helyen megduplázódott a támogatottságuk.

Tovább 2024-01-26

Ökumenikus Imahét 2024.01.25.

Újvárosi református gyülekezeti terem

Tovább 2024-01-26

140 éve született „a szegények ügyvédje”, Könyves-Kolonics József

140 éve született Dr. Könyves-Kolonics József ügyvéd, politikus, országgyűlési képviselő, a sokak által emlegetett a szegények ügyvédje. A jeles évforduló apropóján emléktáblájánál csendes megemlékezésre és koszorúzásra kerítettek sort, amelyen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester is. Az eseményen beszédet mondott a dédunoka Mészáros József.

Tovább 2024-01-26

A felnőttek között, a profi kategóriában indulna Vörös Marci autóversenyző

A Magyar Nemzeti Bajnokságban és a Közép Európa Zóna Bajnokságban is a dobogó második fokára állhatott fel junior buggy kategóriában Vörös Márton. A makói tehetséges autóversenyző többek között Csehországban, Szlovéniában és Szlovákiában is rajthoz állt és igyekezett a saját valamint az autójának a legjobb teljesítményét kihoznia a futamokból.

Tovább 2024-01-26

Ne „kell” – ből, hanem irgalomból segítsünk a szegényeken

Cserháti Sándor igehirdetésével folytatódott csütörtökön az Ökumenikus Imahét Makón. Ezúttal az Újvárosi református gyülekezeti teremben gyűltek össze a hívek. Az evangélikus lelkész az esten elmondta: Isten meghosszabbított karjaiként segíthetünk a szegényeken.

Tovább 2024-01-26

Újraindul a LED-csere program Makón

A rendkívül nagy érdeklődésre való tekintettel február 1-től újra pályázhatnak a makói háztartások a hagyományos izzóik lecserélésére, jelentette be közösségi oldalán, csütörtökön Farkas Éva Erzsébet polgármester. A részvétel feltételei ugyanazok, mint korábban, a program pedig továbbra is ingyenes.

Tovább 2024-01-26

Ökumenikus Imahét – 2024.01.24.

„Szeresd az Urat, a te Istenedet és felebarátodat, mint magadat” Makói Görögkatolikus templom

Tovább 2024-01-25

Makói Híradó – 2024.01.25.

- Az egész ország büszke lehet a Hagymatikum Gyógyfürdőre - Vigh-Fazakas Vencel a térség első babája - Városszerte végez télen fametszéseket az önkormányzat - Az igazi szeretet legfontosabb tulajdonsága áldozatot hozni egy másik emberért - Lukács Sándor kapja idén a Páger Antal- színészdíjat

Tovább 2024-01-25

Az egész ország büszke lehet a Hagymatikum Gyógyfürdőre

Lázár János építési és közlekedési miniszter volt ma a Rádió7 vendége. Térségünk országgyűlési képviselője a Közös nevező című műsorban beszélt a makói fürdő új részlegének hamarosan megtörténő átadásáról, és elmondta a véleményét a Continental körül kibontakozott legújabb botrányról is.

Tovább 2024-01-25

Városszerte végez télen fametszéseket az önkormányzat

Tavaly ősszel vásárolt a város egy új kosaras autót, amellyel már akár 18 méter magas fák metszését is el tudják végezni a városgazdálkodás munkatársai. A téli időszakban is folyamatosan dolgoznak, ilyenkor végzik el a legtöbb koronaalakítást.

Tovább 2024-01-25

Lukács Sándor kapja idén a Páger Antal- színészdíjat

LLukács Sándor kapja idén a Páger Antal- színészdíjat Lukács Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja kapja idén a Páger Antal-színészdíjat. Az ünnepségre a Hagymaházban kerítenek sort szombaton .Az eseményt megelőzően a városvezetés, a díjazott és a kuratórium tagjai megkoszorúzzák a színészóriás szülőházát.

Tovább 2024-01-25

Vigh-Fazakas Vencel a térség első babája

A térség első újszülöttje az apátfalvi Vigh-Fazakas Vencel lett, aki január 1-én jött a világra. A csecsemőt és családját Szekeres Ferenc polgármester és a térségi önkormányzatok társulás elnöke, Farkas Éva Erzsébet városvezető köszöntötte.

Tovább 2024-01-25

Az igazi szeretet legfontosabb tulajdonsága áldozatot hozni egy másik emberért

A Görögkatolikus Templomban folytatódtak szerdán az Ökumenikus Imahét istentiszteletei, ahol Kondrát Márta hirdetett igét. A református lelkész hangsúlyozta, az emberi lélek legegészségesebb állapota, ha megvan benne az irgalom, a megértés, és a türelem.

Tovább 2024-01-25

Folyamatosan figyelnek az utak járhatóságára a városgazdálkodás munkatársai

November közepétől március végéig napi 24 órában, ügyeleti rendszerben figyeli az időjárást a Makói Szolgáltató Zrt. Városgazdálkodási divíziója, hogy szükség esetén minél hamarabb elvégezzék az utak síkosságmentesítését és hókotrását. A város összesen mintegy 128 km közutat és 24 km kerékpárutat kezel.

Tovább 2024-01-25

Makói Híradó – 2024.01.24.

- Folyamatosan figyelnek az utak járhatóságára a városgazdálkodás munkatársai - Tavaly 26 ezer látogató kereste fel a József Attila Múzeumot - Kérdések, amelyre magunkban kell keresnünk a választ és az ökumenikus imahét remek alkalom erre - Makó belvárosában igen sok erdei fülesbagoly telel, stábunk lencsevégre is kapta őket - Ha szereted a verseket, mérettesd meg magad!

Tovább 2024-01-25

Tavaly 26 ezer látogató kereste fel a József Attila Múzeumot

2023-ban 26 ezer látogató kereste fel a József Attila Múzeumot- büszkén osztotta meg televíziónkkal Szikszai Zsuzsanna a József Attila Múzeum igazgatója. A tavalyi év után az idei esztendő is igen sok és színes programot és kiállítást, eseményt tartogat a makói és a térségben élő fiataloknak és felnőtteknek egyaránt.

Tovább 2024-01-25

Kérdések, amelyre magunkban kell keresnünk a választ és az ökumenikus imahét remek alkalom erre

"Milyen ember vagyok én?"- tette fel minden jelenlévőnek a kérdést Talpas Petra beosztott lelkész, aki kedden az Ökumenikus Imahét keretében hirdetett igét, a Kálvin téri Református Ótemplomban. A jelenlévők együtt imádkoztak a Krisztushívők egységéért.

Tovább 2024-01-25

Ha szereted a verseket, mérettesd meg magad!

A városi és járási alsó és felső tagozatos általános iskolások számára szavalóversenyt hirdet a József Attila Városi Könyvtár. A jelentkezési határidő március 5- e éjfél.

Tovább 2024-01-25

Makó belvárosában igen sok erdei fülesbagoly telel, stábunk lencsevégre is kapta őket

Több mint húsz erdei fülesbagoly telel a József Attila Városi Könyvtár környékén. A városban más helyszíneken, is találkozhatunk velük. Stábunk a napokban járt kint és kapta lencsevégre a hasznos éjszakai állatokat, amelyek igen sok rágcsálót fogyasztanak el.

Tovább 2024-01-25

Ökumenikus Imahét 2024.01.23.

„Szeresd az Urat, a te Istenedet és felebarátodat, mint magadat” Makói Református Ótemplom (Kávin tér)

Tovább 2024-01-25

Ökumenikus Imahét 2024.01.22.

Újvárosi Szent László Király Plébánia „Szeresd az Urat, a te Istenedet és felebarátodat, mint magadat”

Tovább 2024-01-23

Makói Híradó – 2023.01.23.

A Magyar Kultúra Napját ünnepelték a SZIGNUM-ban is „Szeresd az Urat, a te Istenedet és felebarátodat, mint magadat” A közterületek karbantartását fejlesztené idén Kövegy A természet inspirálja a leginkább Pintér Anna festőművészt A Givaudan csapata is felállhatott a dobogóra a téli teremlabdarúgó torná

Tovább 2024-01-23

„Szeresd az Urat, a te Istenedet és felebarátodat, mint magadat”

Az Újvárosi Szent László Király Plébánián folytatódott az Ökumenikus Imahét hétfőn, ahol Szappanos Lajos baptista lelkész hirdetett igét. Az idei programadó témája: „Szeresd az Urat, a te Istenedet és felebarátodat, mint magadat” .A jelenlévők együtt imádkoztak a Krisztushívők egységéért.

Tovább 2024-01-23

A Givaudan csapata is felállhatott a dobogóra a téli teremlabdarúgó tornán

A hétvégén véget értek a VIII. Givaudan Téli Teremlabdarúgó Torna küzdelmei. A nyílt kategória győztese ezúttal a Nagylak Spartani 2024 lett, a 35 éves korosztályban a Kiszombori SK, míg a +45 éves csoportban a Givaudan állhatott fel a dobogó első fokára.

Tovább 2024-01-23

A közterületek karbantartását fejlesztené idén Kövegy

Befejeztek egy csapadékvízelvezetést segítő pályázatot, és felújították a művelődési házat tavaly Kövegyen, ezek voltak 2023-ban a település legnagyobb beruházásai. A falu polgármesterétől megtudtuk, energetikai korszerűsítésre már csak egyetlen épületük vár, a közfoglalkoztatottak számának csökkenésével viszont nehezebbé vált a környezet tisztán tartása.

Tovább 2024-01-23

A természet inspirálja a leginkább Pintér Anna festőművészt

Pintér Anna, Holló László díjas festőművész "Évszakok" című kiállítása nyílt meg a Hagymaház aulájában. A képeivel szeretné felhívni a figyelmet a természet szépségeire, ugyanakkor a törékenységére, amit mi emberek okozunk. Úgy tartja, az élővilág értékeit a környezettudatos magatartással óvhatjuk meg a leginkább.

Tovább 2024-01-23

A Magyar Kultúra Napját ünnepelték a SZIGNUM-ban is

A Himnusz közös éneklésével ünnepelte a SZIGNUM a Magyar Kultúra Napját, amelyet az intézmény az ökumenikus imahéthez kapcsolódóan egy kerekasztal beszélgetéssel is színesített. Ezen Makó három lelkipásztora mesélt az egyházáról és saját, személyes motivációiról.

Tovább 2024-01-23

Makói Híradó 2024.01.22.

- 12 éves lett a Hagymatikum Gyógyfürdő - A külterületen élők ötezer forintos utalványban részesülnek - Átadták Csanádpalota felújított művelődési házát - A kultúra a lélek forrása - Az irgalmas samaritánus története példa lehet mindenki számára

Tovább 2024-01-22

Imahét a Krisztus-hívők egységéért 2024. 01. 21. vasárnap

A keresztények egységéért végzett imahét a Baptista imaházban a mai napon kezdetét vette. 2024 üzente " Szeresd az Urat, a te Istenedet.. és felebarátodat, mint magadat " (Lk 10,27)

Tovább 2024-01-22

Az irgalmas samaritánus története példa lehet mindenki számára

Az irgalmas samaritánus története áll a 2024. évi ökumenikus imahét középpontjában. Január 21-28 között a különböző felekezetek ellátogatnak egymáshoz és együtt fohászkodnak a Krisztus-hívők egységéért. Vasárnap a Baptista imaházban Szappanos Lajos lelkipásztor és Stefán Zoltán vezette a liturgiát.

Tovább 2024-01-22

12 éves lett a Hagymatikum Gyógyfürdő

Egy tucat élménnyel készültek a Hagymatikum 12. születésnapjára. A jeles alkalomra ellátogatott Farkas Éva Erzsébet polgármester, aki köszöntötte a fürdőzőket és kiemelten ejtett szót arról, hogy március 24-én adják át a Makovecz Imre és tanítványai által megálmodott teljes fürdő komplexumot.

Tovább 2024-01-22

Átadták Csanádpalota felújított művelődési házát

Több mint 50 éve folyamatosan működik a Kelemen László Művelődési Ház, ám ezalatt komoly felújítás nem történt benne. Az önkormányzat hiába nyert forrást rá még 2019-ben, a beruházás megtorpant, és csak a korábbi polgármester leváltása után kapott újra lendületet. Az épület újranyitásán részt vett Lázár János építési és közlekedési miniszter, térségünk országgyűlési képviselője is, aki hangsúlyozta, a fejlesztés elkészülése is annak bizonyítéka, hogy csak összefogással lehet előrelépni.

Tovább 2024-01-22

A külterületen élők ötezer forintos utalványban részesülnek

Ötezer forintos utalványokat osztott ki Farkas Éva Erzsébet polgármester, Mágori András József településrészi képviselő, valamint Mészárosné Betti a Bogárzóban élőknek. A külterületen élők ugyanolyan fontos tagjai a város közösségének, mint a belterületen élő polgárok.

Tovább 2024-01-22

A kultúra a lélek forrása

A Magyar Kultúra napján adták Csikós Miklós újonnan restaurált Kossuth festményét a József Attila Városi Múzeumban. Az eseményen ünnepi beszédet mondott Farkas Éva Erzsébet polgármester és az alkotást Dr. Nagy Imre művészettörténész méltatta. A rendezvényen az egykori restaurátor leszármazottjai is megjelentek.

Tovább 2024-01-22

Makói Híradó – 2024.01.19.

- Makovecz sajátos famotívumainak elkészítése nem volt könnyű feladat a Hagymatikumban - Nagy hasznukra lehetnek a laptopok a diákoknak - Csatornahálózatot és utakat is fejlesztett 2023-ban Óföldeák - Könyv készült a JAG büszkeségeiről - Felvételt hirdet a Forgatós Táncegyüttes

Tovább 2024-01-19

Csatornahálózatot és is utakat fejlesztett 2023-ban Óföldeák

Minden lehetőséget igyekszik kihasználni Óföldeák a pályázati források elnyerésére, ez a törekvés tavaly is több beruházás megvalósulását tette lehetővé. A település idei legnagyobb vágya a közösségi ház energetikai felújítása a magyar Falu Programon keresztül.

Tovább 2024-01-19

Könyv készült a JAG büszkeségeiről

„Életutak” címmel jelent meg a Makói József Attila Gimnázium kiadványa, melyben az Akikre büszkék vagyunk táblára felkerül diákoknak, illetve a Pro Humanitate verseny eredményes tanulóinak pályafutásáról olvashatunk. Aki kézbe veszi a könyvet olvashat egyetemi tanárokról, orvosokról, matematikusokról és sportolókról is.

Tovább 2024-01-19

Felvélt hirdet a Forgatós Táncegyüttes

A néptánc színházi és folklór műfáját is kipróbálhatják azok, akik csatlakoznak a Forgatós Táncegyütteshez, hiszen felvételt hirdetnek a legtöbb korcsoportban. Hitvallásuk már tizenöt éve, hogy lehetőséget biztosítsanak mindenki számra az autentikus táncok elsajátítására.

Tovább 2024-01-19

Makovecz sajátos famotívumainak elkészítése nem volt könnyű feladat a Hagymatikumban

Elkészült a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítése. Mint arról már korábban beszámoltunk jelenleg a műszaki átadás zajlik,mely január végéog le is zárulhat. A kivitelező Fehérép Kft .megbízásából közel 100 szakma képviseltette magát az építkezésen.Makovecz Imre sajátosan megtervezett famotívumainak elkészítése nem könnyű feladat,de az ácsok meg tudtak bírkózni vele osztotta meg televíziónkkal a munkát végző cég ügyvezetője aki részletesen beszámolt a feladat szépségeiről és nehézségeiről.

Tovább 2024-01-19

Nagy hasznukra lehetnek a laptopok a diákoknak

Négy darab laptopot kapott a Szikszai György Református Általános Iskola és Óvoda a Givaudan Hungary Kft.-től. Az intézmény diákjai között kerülnek majd kiosztásra, azonban a hetedik osztályosok már megkapták a Belügyminisztériumtól igényelt hordozható számítógépeket.

Tovább 2024-01-19

Makói Híradó – 2024.01.18.

- A tavalyi advent alkalmával ismét megmutatta az összefogás erejét Makó - Diákok tanulását segíti a Givaudan Hungary Kft. - Tavaly több mint 22 ezer kötetet kölcsönöztek ki az olvasók a makói könyvtárból - Kis mértékben növekedett a véradók aránya január második hetében

Tovább 2024-01-18

Társalgó – kulturális magazin 2024.01.18.

Most felelevenítjük azokat meghitt és emlékezetes zenei eseményeket, amelyekről nem számoltunk be bővebben. Visszatekintünk a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola karácsonyi műsorára, majd az Ismerős Arcok, valamint a PerLaMusica vonósegyüttes és a Maros Quintet adventi koncertjét is újra élhetjük.

Tovább 2024-01-18

Tavaly több mint 22 ezer kötetet kölcsönöztek ki az olvasók a makói könyvtárból

Tavaly több mint 22 ezer kötetet kölcsönöztek ki az olvasók és majdnem minden második nap fogadtak csoportokat a József Attila Városi Könyvtárban. Szikszai Zsuzsanna igazgató örömmel számolt be és foglalta össze a 2023-as esztendőt és az idei év jubileumi eseményeire is kitért.

Tovább 2024-01-18

A tavalyi advent alkalmával ismét megmutatta az összefogás erejét Makó

Idén is egy közös, Újévi Koccintáson mondott köszönetet Makó Város Önkormányzata azoknak, akik fellépéseikkel, nagylelkű adományaikkal, és munkájukkal támogatták a város adventi programjait, és karitatív akcióit. A rendezvényen oklevéllel és pénzjutalommal ismerték el a Makói Rendőrkapitányság munkatársának, Nyári János rendőr törzsőrmesternek tavalyi, példamutató szolgálatát.

Tovább 2024-01-18

Diákok tanulását segíti a Givaudan Hungary Kft.

Négy darab használt, de teljesen átvizsgált és üzemre képes laptopok ajándékozott a Givaudan Hungary Kft. a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolának. A tanterv szerves része az informatikai oktatás, így nagy hasznukra lesz a diákoknak a számítástechnikai eszközök.

Tovább 2024-01-18

Kis mértékben növekedett a véradók aránya január második hetében

A vártnak megfelelően alakult a véradók száma január második hetében, Csongrád-Csanád vármegyében, mondta el televíziónknak Sasvári Krisztina, Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezetének igazgatója. Hozzátette: januárban ajándékkal is várják a jelentkezőket.

Tovább 2024-01-18

Makói Híradó 2023.01.17.

Tavaly több mint százmilliót fordított a makói intézményére a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Szombaton írják a középiskolai felvételiket az általános iskolások Az év első makói újszülöttje Fekete Mózes A lakosság bevonásával országos erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdetnek 2024-ben Növelni is tudta a tartalékait tavaly Kiszombor VTV Makoi

Tovább 2024-01-17

Az év első makói újszülöttje Fekete Mózes

Január 1-jén látta meg a napvilágot az idei esztendő első makói babája, Fekete Mózes. A szülők szerint fiuk nagyon nyugodt, csendes és jó baba. Ma a családnak ajándékot adott át Farkas Éva Erzsébet polgármester és Székely Ildikó képviselő, család-és ifjúságvédelmi tanácsnok.

Tovább 2024-01-17

Szombaton írják a középiskolai felvételiket az általános iskolások

Országszerte több mint 72 ezer diák készül magyarból és matematikából a központi írásbeli felvételire, amelynek eredménye nagyban befolyásolja a középiskolai továbbtanulást. Az intézmények igyekeznek segíteni neki a készülésben, a makói Szikszai György Református Iskola, Óvoda és Bölcsőde például már hetedik osztályban elindítja számukra a felvételi felkészítőt.

Tovább 2024-01-17

Növelni is tudta a tartalékait tavaly Kiszombor

Nem tudni mit hoz az idei év, ezért igyekezett óvatosan gazdálkodni Kiszombor 2023-ban, mondta el televíziónknak Szirbik Imre polgármester. Beruházásból azonban így is bőven akadt a településen, csapadékvízelvezetést oldottak meg, felújították a közvilágítást, és jelenleg is folyamatban van a szolgáltatóház korszerűsítése.

Tovább 2024-01-17

Tavaly több mint százmilliót fordított a makói intézményére a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

Kilencszáz millió forintból fejlesztett tavaly a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, ebből a makói Návay Lajos Technikum és Kollégiumra több mint százmilliót fordítottak. Hegedűs Zoltán kancellár és Kincses Tímea főigazgató egy sajtóreggeli keretében számolt be a tavalyi év sikereiről és a felnőttképzés lehetőségeiről.

Tovább 2024-01-17

A lakosság bevonásával országos erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdetnek 2024-ben

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a lakosság bevonásával országos, évenként megismételt erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdet, amiben bárki részt vehet. Az egyesület az egyéni megfigyelők, családok mellett óvodák és általános iskolák részvételére is számít január 19-től 22-ig.

Tovább 2024-01-17

Makói Híradó – 2024.01.16.

Otthonszülés intézményi körülmények között Okostelevíziót kaptak az Újvárosi civil klubba járó közösségek Tornacsarnokot és rég várt útfelújítást is befejezett tavaly Maroslele Igen gazdag és mozgalmas év elé néz a Forgatós Táncegyüttes Forrón szeretett kedves Etelka…

Tovább 2024-01-16

Otthonszülés intézményi körülmények között

Otthonszülés intézményi körülmények között,ezt az élményt hivatott megteremteni az a szülőszoba,melyet 2021 októberében adtak át a Szegedi Női klinikán. Azóta számos alkalommal használták ki a nők a háborítatlan szülés előnyeit. A helyiségben elhelyeztek egy kádat is így mostantól a vízben történő vajúdás is lehetséges lesz a Richter Gedeon Nyrt. és a Korábban Érkeztem Alapítvány támogatásának köszönhetően.

Tovább 2024-01-16

Igen gazdag és mozgalmas év elő néz a Forgatós Táncegyüttes

A 2024-es év is igen mozgalmasnak és gazdagnak ígérkezik a Forgatós Táncegyüttes növendékei számára. Számos fellépést, versenyt, külföldi utazást és minősítést is tartogat az idei esztendő a tehetséges táncosoknak, így nem dőlhetnek hátra, folyamatosak a próbák, hogy a legjobb tudásukat tudják nyújtani.

Tovább 2024-01-16

Okostelevíziót kaptak az Újvárosi civil klubba járó közösségek

Egy hatalmas meglepetéssel érkezett Farkas Éva Erzsébet és Mágori András József a Justh Gyula utcai civil közösségi klubba. A városrész képviselője még a tavalyi évben fordult kéréssel a polgármesterhez, hogy szeretné ha egy televízóval ajándékoznák meg a nyugdíjas klubokat, hogy több élményben legyen részük egy-egy találkozás során.

Tovább 2024-01-16

Tornacsarnokot és rég várt útfelújítást is befejezett tavaly Maroslele

ozgalmas év volt a 2023 Maroslele számára, jelentős beruházásokat sikerült átadni, és a költségvetés egyensúlya is megfelelő, értékelt televíziónknak Drimba Tibor. A polgármester úgy gondolja, a település fejlődésének jót tesz majd a Szegeden bejelentett elektromos autógyár megépülése is, hiszen az autópályának köszönhetően mindössze tíz perc távolságra vannak a várostól.

Tovább 2024-01-16

Forrón szeretett kedves Etelka…

Boros István háborús naplója és a makói évet bemutató írása mellett egy képeslapos könyv is elkészülhet a közeljövőben. Az első világháborúban szolgálatot teljesítő katona rendszeresen küldött haza a frontról és a katonai kórházból üdvőzlőlapot, illetve hazatérését követően is szeretett fotózni. Ezeket szedte most kötetbe az unoka Kozma Andrásné Somoskövi Mária és Dr. Halmágyi Pál történész.

Tovább 2024-01-16

Makói Híradó – 2024.01.15.

Utószilveszteri Bált tartott a Bruder János Kertbarát Kör Újabb nyolc településen végzi a kéményseprést a katasztrófavédelem Csongrád-Csanád vármegyében Két nagy beruházást fejezne be Királyhegyes az év első felében Legendás slágerek a Hagymaház színpadán Új csoportot indít a Maros Táncegyüttes

Tovább 2024-01-15

Két nagy beruházást fejezne be Királyhegyes az év első felében

Tavaly egyensúlyban maradt Királyhegyes költségvetése, sőt az év végére még tartalékot is sikerült képezni, mondta el televíziónknak a falu polgármestere. A következő hónapokban pályázati forrásból csapadékvíz elvezetést segítő beruházást, és az alapszolgáltatási központ felújítását tervezik.

Tovább 2024-01-15

Új csoportot indít a Maros Táncegyüttes

Makó mellett a kistérségben, de külföldön is sikeres fellépéseik voltak 2023-ban a Maros Táncegyüttes csoportjainak. Még több tervvel és rendezvénnyel készülnek az idén, köztük azzal is, hogy a legkisebb korosztályt is várják táncolni, ezért Manócska néven új csoportot indítanak.

Tovább 2024-01-15

Legendás slágerek a Hagymaház színpadán

Filmslágerek repítették vissza az időben azokat, akik szombat este ellátogattak a Hagymaházba. A Retro Páholy keretében több ismert hazai színész, énekes, zenész érkezett Makóra, az est műsorvezetője Liptai Klaudia volt.

Tovább 2024-01-15

Újabb nyolc településen végzi a kéményseprést a katasztrófavédelem Csongrád-Csanád vármegyében

Újabb nyolc településen végzik ez év elejétől a kémények tisztítását és rendszeres időszaki ellenőrzését a katasztrófavédelem kéményseprői Csongrád-Csanád vármegyében. Automatikusan csak a társasházakba és lakásszövetkezeti ingatlanokba érkeznek a kéményseprők, a családi házakhoz kizárólag a lakók kérésére, egyeztetett időpontban mennek a szakemberek, ez a közszolgáltatás a magánszemélyek számára ingyenes.

Tovább 2024-01-15

Utószilveszteri Bált tartott a Bruder János Kertbarát Kör

Több mint 150 klubtag, barát és ismerős vett részt a Bruder János Kertbarát Kör rendezvényén, amelyet szombat este tartottak meg a Korona Konferenciaközpontban. Az esten megemlékeztek a tavaly elhunyt tagokról, köztük Sarró Mihály korábbi elnökről is.

Tovább 2024-01-15

Makói Híradó – 2024.01.12.

- Elismerték Makó büszkeségeit - Nem történt komolyabb tűzeset az ünnepek alatt sem - Egyre többen élnek a szelektív gyűjtés lehetőségével a használt sütőolajat és zsírt illetően - Teljes évet zárt a Forgatós Táncegyüttes - Bejelentést lehet tenni az elhullott vadon élő állatok tetemeiről

Tovább 2024-01-12

Elismerték Makó büszkeségeit

Közel ötszáz makói büszkeséget díjaztak ünnepélyes keretek között az Erdei János Városi Sportcsarnokban csütörtökön. Farkas Éva Erzsébet polgármester, Makó Város Önkormányzat nevében, azon fiatalok és felnőttek eredményét ismerte el, akik a 2023-as évben kiemelkedő teljesítményükkel, illetve nemzetközi, országos vagy megyei versenyeken elért eredményeikkel öregbítették a város jó hírnevét.

Tovább 2024-01-12

Egyre többen élnek a szelektív gyűjtés lehetőségével a használt sütőolajat és zsírt illetően

A tavalyi évben összesen 5200 kilogram használt sütő olajat és zsiradékot gyűjtött be Makón 16 kijelölt leadópontokról a Biotrans Kft. Zaják Péter ügyvezető örömmel osztotta meg, hogy ez szám igen kiemelkedő adat a lélekszámra levetítve Magyarországon.

Tovább 2024-01-12

Nem történt komolyabb tűzeset az ünnepek alatt sem

Csongrád- Csanád Vármegyében az ünnep alatt sem tétlenkedtek a parancsnokságok tűzoltói. A közúti balesetek mellett lakástüzekhez és pirotechnikai eszközök okozta veszélyhez riasztották a lánglovagokat.

Tovább 2024-01-12

Teljes évet zárt a Forgatós Táncegyüttes

A makói Forgatós Táncegyüttes számára is a 2023-as éve volt az, hogy minden tervüket megtudták valósítani. Táncosaik versenyeken vettek részt, tánctáborokban bővíthették tudásukat és bemutatták a Petőfi című táncjátékot.

Tovább 2024-01-12

Makói Híradó – 2024.01.11.

- Érkeznek az emelt összegű nyugdíjak - Új lendületet kapott a Hagymatikum vendéglátó részlege - Nem probléma többé a belvíz Magyarcsanádon - A szén-monoxidjelző készülék életet ment, ezért érdemes beszerezni. - Szombaton indul a Givaudan Téli Teremlabdrúgó Torna

Tovább 2024-01-12

Bejelentést lehet tenni az elhullott vadon élő állatok tetemeiről

A TOTEM elnevezésű adatgyűjtő felületre mostantól bárki feltöltheti az elhullott vadon élő állatok adatait. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által fejlesztett Turdus applikáció legújabb modulján belül lehet bejelentést tenni, ami nagyban segíti a szakemberek fajmegőrzési programjainak a tevékenységét is.

Tovább 2024-01-12

TÁRSALGÓ – színes, kulturális magazin 2024.01.11.

Stábunk ellátogatott vízkereszt alkalmából a görögkatolikus ünnepi liturgiára, majd részesei lehettünk a Maros szentelésének. Megemlékezünk magazinunkban Dr. Tóth Ferencről, aki új emléktáblát kapott. Végezetül pedig a Hagymaház legutóbbi színházi eseményének pillanatait elevenítjük fel.

Tovább 2024-01-11

Érkeznek az emelt összegű nyugdíjak

Január elsejével 6 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, azonban itt nem áll meg az emelések és a juttatások sora: továbbra is kifizeti az állam a teljes 13. havi nyugdíjat, illetve idén újra van esély arra, hogy a gazdasági növekedés függvényében prémiumot is kapjanak a nyugdíjasok. 2010 óta a nyugdíjak átlagos összege 97 ezer forintról 217 ezer forintra nőtt, vásárlóértékük csaknem 20 százalékkal nagyobb. Többek között erről beszélt közösségi oldalára feltöltött videójában a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára Vitályos Eszter.

Tovább 2024-01-11

Szombaton indul a Givaudan Téli Teremlabdrúgó Torna

A vártnál is több, összesen 25 csapat adta le nevezését a nagymúltú Givaudan Téli Teremlabdrúgó Tornára, ahol négy év után újra összemérhetik tudásukat a pályát a sport iránt elhivatottak. 63 mérkőzést láthatunk majd az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az első találkozóra most szombaton 10 órától kerül sor.

Tovább 2024-01-11

Nem probléma többé a belvíz Magyarcsanádon

Mintegy félmilliárd forintból tudott fejleszteni 2023-ban Magyarcsanád, ennek nagy részét csapadékvízelvezetésre költötték. A település polgármesterétől megtudtuk, idén egy román-magyar közös pályázat jelentheti majd a legnagyobb beruházást számukra.

Tovább 2024-01-11

A szén-monoxidjelző készülék életet ment, ezért érdemes beszerezni.

A téli időszakban nem lehet elégszer hangsúlyozni a szén-monoxid veszélyeit. Minden évben hallhatunk olyan balesetekről vagy halálesetekről Magyarországon, amelyekért a halálos gáz a felelős. Ezt a veszélyforrást azonban kellő elővigyázatossággal és odafigyeléssel ki lehetne küszöbölni, ha megfelelő jelzőkészülékeket szerzünk be, amely a baj esetén emberi életet is ment.

Tovább 2024-01-11

Új lendületet kapott a Hagymatikum vendéglátó részleg

Berki József nyár óta vezeti az éttermet,aki elmondta stábunknak ,hogy óriási lelkesedéssel fogott bele a munkába, aminek gyümölcse lassan kezd beérni,hiszen egyre többen keresik az ínyencségeket a konyhán és a nyugibár is egyre többször telik meg élettel.

Tovább 2024-01-11

SportÉlet 2024. január

Adásunkban a küzdősportoké lesz a főszerep. 2023-ban Makón került átadásra Az Év Aikidosa díj és Az Aikidoban és az aikidoért elismerés, ahol stábunk is jelent volt. Megtudhatják, hogyan lehet lány labdarúgóként a válogatottságig eljutni. Továbbá kint jártunk a Makói Király Team Kick Box Akadémia egyik edzésén is, ahol ütésekből és rúgásokból nem volt hiány.

Tovább 2024-01-10

Makói Híradó 2024.01.10.

- Folytatja a tömegközlekedési rendszer átalakítását Lázár János minisztériuma - Nyíltnap keretében informálódhattak a pályaválasztás előtt álló fiatalok a Keriről - Makón járt Tóth Krisztián olimpikon - 2024-ben is folytatná az energetikai beruházásokat Csanádalberti - Ember Alex: A Hagymatikum összekötése és az átadásra való felkészülés a legfőbb feladat

Tovább 2024-01-10

Folytatja a tömegközlekedési rendszer átalakítását Lázár János minisztériuma

Kiemelkedő siker a vármegye és országbérlet, amelyből tavaly év végéig több mint 4 millió darabot adtak el, ezért tovább folytatódik az állami tömegközlekedés egyszerűbbé és átláthatóbbá tétele, jelentette be Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter több, márciustól életbe lépő változásról is beszélt sajtótájékoztatón, ezek eredményeként azt várják, hogy még többen fogják majd ezt az utazási formát választani.

Tovább 2024-01-10

Nyíltnap keretében informálódhattak a pályaválasztás előtt álló fiatalok a Keriről

Kedden nyílt nap keretében tekinthettek be a pályaválasztás előtt álló fiatalok a HSZC Návay Lajos Technikum és Kollégium falai között zajló oktatásba. A tájékoztatót követően az érdeklődők beülhettek angol, matematika, történelem és magyar nyelv órákra.

Tovább 2024-01-10

Makón járt Tóth Krisztián olimpikon

2023 év vége is tartogatott még jónéhány sportsikert, melyekre ma esti SportÉlet című magazinunkban számolunk be. Visszatekint egy díjátadóra gálára, melyen Tóth Krisztán olimpikon is részt vett, beszélgettünk egy leány válogatott labdarúgóval. Valamint kint jártunk a Makói Király Team Kick Boksz Akadémia egyik edzésén, ahol megtudtuk, mennyi országban volt eredményesek a sportolók.

Tovább 2024-01-10

Ember Alex: A Hagymatikum összekötése és az átadásra való felkészülés a legfőbb feladat

Viszonylag nehezebb évet zárt a Hagymatikum ,de büszkeségre is van ok,hiszen egy újabb díjjal gazdagodott a fürdő repertoárja osztotta meg televíziónkkal Ember Alex. A vezérigazgató arra is kitért,hogy a két komplexum összekötése és a márciusi átadásra való felkészülés most a legfőbb feladat.

Tovább 2024-01-10

2024-ben is folytatná az energetikai beruházásokat Csanádalberti

Tudomásul kell venni, hogy a mostani gazdasági környezetben kevesebb fejlesztésre van lehetőség, mondta el televíziónknak Csanádalberti polgármestere. Csjernyik Zoltán szerint ettől függetlenül a kormányzati forrásoknak köszönhetően nincsenek rossz helyzetben a települések, csak türelmesen ki kell várni, amíg újra javul a helyzet.

Tovább 2024-01-10

Makói Híradó – 2024.01.09.

- Új járdát és világítást kapott a Hold utcai óvoda - Boldogságóra nagykövetté választották a makói Széll Henriett óvodapedagógust - Rövid hírek - A városok belterületére jönnek be telelni az erdei fülesbaglyok - Életmentő volt a települések számára a Magyar Falu Program

Tovább 2024-01-09

Új járdát és világítást kapott a Hold utcai óvoda

Fogadóórán és az intézmény munkatársaival egyeztetve is felmerült Székely Ildikó választókörzetében, hogy szükség lenne a Hold utcai óvoda belső udvari járdájának kijavítására. A képviselő kérésére az önkormányzat tavaly év végén gondoskodott a munkálatok elvégzéséről, és világítást is szereltek fel.

Tovább 2024-01-09

Boldogságóra nagykövetté választották a makói Széll Henriett óvodapedagógust

Boldogságóra Pedagógus Nagykövet címben részesült a napokban Széll Henriett a Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai székhelyintézményének intézményvezető-helyettese. A kitüntetett immáron 30 éve dolgozik szakmájában és úgy érzi, hogy ez a módszer nagyban segíti az érzelmi intelligencia fejlődését, így a gyermekeknek könnyebben megy a beilleszkedés az óvodai életbe és sokkal magabiztosabbak és kiegyensúlyozottabbak.

Tovább 2024-01-09

A városok belterületére jönnek be telelni az erdei fülesbaglyok

A téli időszakban az erdei fülesbaglyok csapatosan keresik fel a településeket, különösen a belterületeket. Makón is igen szép létszámban tűnnek fel leggyakrabban a József Attila Könyvtár környezetében, de még a város számos pontján is megfigyelhetőek. A madarak hasznosak, mert egyedenként napi három–hat kisrágcsálót is elfogyasztanak.

Tovább 2024-01-09

Életmentő volt a települések számára a Magyar Falu Program

Az elmúlt években nyolc pályázatot adott be Nagyér a Magyar Falu Programban, és mindet meg is nyerte, ezzel hatalmasat lépett előre a település, hangsúlyozta televíziónknak Lőrinc Tibor polgármester. Tavaly egy új piacot adtak át, idén pedig az évtizedek óta várt elektromos hálózatfejlesztés is megvalósul.

Tovább 2024-01-09

Makói Híradó – 2024.01.08.

Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek- metropolita szentelte meg csónakból a Marost Makón Megkezdődött a Hagymatikum új és régi szárnyának összehangolása 60 milliós beruházással kezdődik 2024 Nagylakon Tanulság lehet mindenki számára az Isten pénze színdarab Idén is számítanak a lakosságra a madárszámlálási akcióban

Tovább 2024-01-08

Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek- metropolita szentelte meg csónakból a Marost Makón

Vízkereszt alkalmából Kocsis Fülöp érsek-metropolita Szent Liturgiát mutatott be vasárnap a makói görögkatolikus templomban. Ezt követően közösen vonultak át a Maros partjára, amelyet megszentelt az atya egy csónakból. Az esemény végén a metropolita, Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint Biró István görögkatolikus parókus közösen egy facsemetét ültettek el emlékül.

Tovább 2024-01-08

Tanulság lehet mindenki számára az Isten pénze színdarab

Charles Dickens: Karácsonyi ének című meséjének színpadi átiratát „Az Isten pénze” című musicalt láthatta a közönség a Hagymaházban pénteken. A legendás karácsonyi történetben végig kísérhetjük, hogyan lesz egy goromba öregemberből, kedves és jószándékú.

Tovább 2024-01-08

Idén is számítanak a lakosságra a madárszámlálási akcióban

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Téli madárles címmel második alkalommal hívja az érdeklődőket egy kilenc héten át tartó országos madárszámlálásra. Az akció célja a lakosság bevonása a környezetünkben élő madarak megfigyelésébe, a védelmüket is segítő „közösségi tudomány” jellegű adatgyűjtésbe.

Tovább 2024-01-08

Megkezdődött a Hagymatikum új és régi szárnyának összehangolása

December 15 ével megkezdődött a Hagymatikum új részlegének műszaki átadása ,melynek január 31 éig kell lezárulnia. Ezt követően még néhány engedélyre köztük a használatba vételire lesz szükség ,majd a próbaüzemet követően várhatóan március végén birtokba vehetik a vendégek a létesítményt. Ahhoz azonban ,hogy a 12 évvel ezelőtt átadott Makovecz építmény és az új szárny egy egész komplexumként működhessen ,néhány karbantartási és javítási munka elvégzése a régi épületben elengedhetetlen.

Tovább 2024-01-08

60 milliós beruházással kezdődik 2024 Nagylakon

Nehézségekkel kezdődött a 2023-as év, de összességében sikeres esztendőt tud maga mögött Nagylak, mondta el televíziónknak Kolozsvári Rozália polgármester. Idén egy nagyobb beruházás már biztosan lesz a településen, a könyvtár épületének korszerűsítése ugyanis hamarosan megkezdődhet.

Tovább 2024-01-08

Makói Híradó – 2024.01.05.

- Új emléktáblát kapott Dr. Tóth Ferenc - A nyári csúcsszezonra hajaz a Hagymatikum látogatottsága - 152 centiméteren tetőzött a Maros - Nehéz, de eredményes évet zárt Csanádpalota - A 2024 –es év madara a kerecsensólyom

Tovább 2024-01-05

Új emléktáblát kapott Dr. Tóth Ferenc

A „legmakaibb makai” egykori szüleházának falán helyeztek el új emléktáblát a Nagycsillag utcában. Itt lakott Dr. Tóth Ferenc nyugalmazott múzeumigazgatónak, aki a város egyik kiemelkedő alakja volt. Az eseményen emlékező beszédet mondott Dr. Zombori István történsz.

Tovább 2024-01-05

Nehéz, de eredményes évet zárt Csanádpalota

2022-ben még időközi önkormányzati választást kellett tartani Csanádpalotán, azóta azonban sok minden változott, tavaly már két nagyberuházás lezárásának is örülhettek az itt élők. A település polgármestere az idei évre optimizmussal tekint, és bízik abban, hogy túl vannak a nehéz időszakon.

Tovább 2024-01-05

A nyári csúcsszezonra hajaz a Hagymatikum látogatottsága

A tavalyi év végéhez képest idén novemberben és decemberben 20 % al többen érkeztek a fürdőbe. A Hagymatikum új részlegének munkálatai nem befolyásolták a látogatószámot, hiszen a vezetés rugalmasan tudta kezelni az ezzel járó feladatokat és a marketing gyümölcse is kezd beérni fogalmazott Gergely Gábor megbízott vezető ottjártunkkor.

Tovább 2024-01-05

A 2024 –es év madara a kerecsensólyom

A kerecsensólyom lett 2024-ben az év madara, amely kontinentális szinten is kiemelkedő természeti értékünk. Az Európai Unióban élő állományának több mint 60%-a Magyarországon fészkel, és világszinten a kárpát-medencei az egyetlen bizonyítottan stabil, enyhén növekvő állománya a fajnak.

Tovább 2024-01-05

152 centiméteren tetőzött a Maros

2023 utolsó napján, 152 centiméteren tetőzött a Maros folyó, azóta pedig folyamatos apadásban van, így nem kell számítani arra, hogy kiléphet a medréből. Árvíz védelemről is csak akkor beszélhetünk ha az árvíz elérne a 400 centimétert.

Tovább 2024-01-05

Makói Híradó – 2024.01.04.

- Ha az elmúlt harminc évre gondol, akkor hála fogalmazódik meg Csikota Józsefben -Több mint ezerfős közönségnek zenélt a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara -Kökény Attila volt az Újévi koncert sztárvendége -Rövid hírek -Hatnapos pihenő is lesz 2024-ben

Tovább 2024-01-04

Több mint ezerfős közönségnek zenélt a Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara

Mindig színvonalas a műsor- osztották meg televíziónkkal az Újévi Koncertre várakozó vendégek. Stábunk által megkérdezettek között volt olyan, aki első, második és harmincadik alkalommal vett részt az eseményen, és mindegyikük a legnagyobb örömmel mondta el, hogy családtagja is látható a művészek között.

Tovább 2024-01-04

Hatnapos pihenő is lesz 2024-ben

Már most érdemes előre tervezni, és ezért szemügyre venni, hogyan is alakul 2024 az ünnepnapok terén. Szerencsés évünk lesz ugyanis, számos fontos dátum hétköznapra esik, így lesz részünk három-, négy- és hatnapos pihenőkben is.

Tovább 2024-01-04

Ha az elmúlt harminc évre gondol, akkor hála fogalmazódik meg Csikota Józsefben

A szülői támogatás, tanári kitartás és munka, valamint a gyermekek szorgalma nélkül nem beszélhetnénk sikerekről- osztotta meg televíziónkkal Dr. Csikota József karnagy-igazgató, aki továbbá kiemelte, hogy ha az elmúlt harminc évre gondol, akkor hála fogalmazódik meg benne. A jubileumi esztendő számos fellépést, versenyt és munkát tartogat a Makói Magán Zeneiskola tagjainak.

Tovább 2024-01-04

Kökény Attila volt az Újévi koncert sztárvendége

Kökény Attila Szenes Iván-díjas énekes volt a sztárvendég a 30 éves Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekarának Újévi koncertjén. Az előadó saját dalai mellett feldolgozásokat is énekelt.

Tovább 2024-01-04

TÁRSALGÓ – színes, kulturális magazin 2024.01.04.

Magazinunkban Újévi koncerttel köszöntjük a 2024-es évet. A 30 éves Jubileumát ünneplő Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara most is egy igazán színvonalas műsorral örvendeztette meg a közönségét. Az este sztárfellépője volt Kökény Attila Szenes Iván-díjas énekes.

Tovább 2024-01-04

Makói Híradó – 2024.01.03.

A 30. jubileumi Újévi Koncertjét adta a Makói Magán Zeneiskola Nyugdíj és béremeléssel, új családtámogatási programmal indul az év Ha új év, akkor fogadalmak, vagy mégsem? Ez történt advent negyedik hétvégéjén December 31-én Makón is sokan átfutottak az újévbe

Tovább 2024-01-03

December 31-én Makón is sokan átfutottak az újévbe

A ködös, enyhén hideg idő sem szegte kedvüket a sportolni vágyóknak, akik a 2023-as év utolsó napján futócipőt húztak és rajthoz álltak a Makovecz téren. Rekordnak is nevezhető, hogy közel 250-en búcsúztak futással az óévtől Makón.

Tovább 2024-01-03

Ez történt advent negyedik hétvégéjén

A makói adventi hétvégén 2023-ban is megtelt a Makovecz tér. Az első vasárnapon Lázár János építési és közlekedési miniszter osztotta meg gondolatait, majd a város egyesületeinek, civil szervezeteinek vezetői mondtak beszédet, az utolsó gyertyát Farkas Éva Erzsébet polgármester és családja, valamint Kondrát Márta református beosztott lelkész gyújtották meg. Műsort adott a Forgatós Táncegyüttes és a Dr. Mihálka György Vegyeskar. Erről láthatnak most összefoglalót.

Tovább 2024-01-03

Nyugdíj és béremeléssel, új családtámogatási programmal indul az év

Elindult a CSOK Plusz, 6 százalékkal növekszik a nyugdíj, 15 százalékkal pedig a minimálbér összege, míg a pedagógusok bére 32 százalékkal emelkedik. Többek között ezek az intézkedések is életbe léptek az év első napjától. Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár kiemelte, a kormány 2024-ben minden eddiginél magasabb összeggel támogatja a családok otthonteremtését.

Tovább 2024-01-03

A 30. jubileumi Újévi Koncertjét adta a Makói Magán Zeneiskola

A jubileumát ünneplő Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekarának Újévi koncertje nyitotta meg a 2024-es évet Makón. Farkas Éva Erzsébet polgármester mondott beszédet, amelyben kiemelte a város sikerének titkát. Az eseményen köszöntötték, a 30 éves jubiláló zenészeket.

Tovább 2024-01-03

Ha új év, akkor fogadalmak, vagy mégsem?

A szilveszteri és újévi időszakhoz számos babona, hagyomány kapcsolódik. Az év utolsó napján különféle fogadalmakat is szoktunk tenni, amelyek többek között a sporthoz, az egészségesebb élethez és a különféle káros szenvedélyek leszokásáról szoktak szólni. Stábunk a Szilveszteri futás és az Újévi koncert alkalmával kíváncsiak voltunk arra, hogy tesznek-e fogadalmat a makóiak.

Tovább 2024-01-03

Ünnepi Újévi Koncert 2024 Makói Magán Zeneiskola Koncert Fúvószenekara

vezényel: Dr. Csikota József , karnagy - igazgató

Tovább 2024-01-02

IV. Adventi gyertyagyújtás

IV. Adventi gyertyagyújtás

Tovább 2023-12-25

Makói Híradó – 2023.12.22.

- Új tűzoltóautó szolgálja a makóiakat és a kistérséget - Advent negyedik hétvégéjén, szombaton lesz gyertyagyújtás - Filmcsillagok érkeznek szilveszterkor a Hagymatikum fürdőbe - Rövid Hírek - December 31-én még ne rakjuk el a futócipőinket

Tovább 2023-12-22

December 31-én még ne rakjuk el a futócipőinket

December 31-én 10 órától várnak minden sportolni vágyót a Makovecz térre az év utolsó rendezvényére a Szilveszteri futásra. A célba érkezők között ajándékokat sorsolnak majd ki.

Tovább 2023-12-22

Filmcsillagok érkeznek szilveszterkor a Hagymatikum fürdőbe

A Hagymatikum az év utolsó napjára ,fergeteges partival készül,amely a Filmcsillagok világának hangulatát idézi meg.A szilveszter a gyógyfürdő legkiemeltebb és leglátogatottabb rendezvénye az évben tudtuk meg Gergely Gábor divizióvezető helyettestől.,aki további részleteket is elárult.

Tovább 2023-12-22

Ünnepi TÁRSALGÓ – színes, kulturális magazin 2023.12.21.

Az ünnepi magazinunk a Grand Hotel Glóriuszból jelentkezik. A Barta család karácsonyi hagyományaikról, és szokásaikról beszélgetek, majd felidézzük a harmadik adventi gyertyagyújtás pillanatait, A karácsonyi finomságok egyik kedvence a bejgli, amelyről szintén szó lesz. Ellátogatunk az Ismerős Arcok makói koncertjére és a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar jubileumi koncertjére is. Végezetül pedig a megismerhetek egy tehetséges fiatal zenészt.

Tovább 2023-12-21

Makói Híradó 2023.12.21.

Elkészült a csanádpalotai művelődési ház felújítása Utolsó ünnepi társalgónkkal jelentkezünk az idei évben Karácsonyi gyermek rajzok díszítik a Hagymaház auláját Egyéni csúcsokat döntöttek az erőemelők 2023-ban

Tovább 2023-12-21

Ünnepi Társalgónkban a Bartha család

Ünnepi Társalgónkban a Bartha család örömmel mesélt azokról a szokásokról, hagyományokról, amelyet a gyerekekkel együtt őriznek. Németh Kira Gabriella zenészt közelebbről is megismerhetjük, valamint meghitt dallamok csendülnek fel hegedűjátékának köszönhetően.

Tovább 2023-12-21

Elkészült a csanádpalotai művelődési ház felújítása

Évek óta vártak arra a csanádpalotaiak, hogy a település 50 éves művelődési háza egy komoly felújításon essen át, ez mostanra végre megvalósult. A mintegy 300 millió forint értékű beruházás során az épület az eddig kihasználatlan részein több új funkciót is kap. A takarítási és berendezési munkálatok után várhatóan január közepén vehetik majd birtokba a lakosok.

Tovább 2023-12-21

Karácsonyi gyermek rajzok díszítik a Hagymaház auláját

„Az eddigi legszebb…” címmel nyílt kiállítás a Hagymaház aulájában a makói és térségi gyermekek által készített pályaművekből. Idén is az ünnepkör volt a téma, amelyre szebbnél szebb alkotások születtek. A legjobbak értékes ajándékcsomaggal térhettek haza az eredményhirdetést követően.

Tovább 2023-12-21

Egyéni csúcsokat döntöttek az erőemelők 2023-ban

Egyéni csúcsokat és profi kategóriás versenyzői kártyákat hozott a 2023-as év a MR Power Sportegyesület tagjainak, akik a vártál több megmérettetésen tudták képviselni magukat. Háromszáz kiló fölötti súlyokat mozgattak meg az erőemelők hazai és külföldi színtéren.

Tovább 2023-12-21

Makói Híradó – 2023.12.20.

Újabb, több mint 100 család kapott Angyalsóhaj adományt 155 millió forint támogatást osztott ki Makó az év végén Rászorulóknak adományoztak a Návay-ban Ünnepi koncertet adott a Hagymaházban a Maros-parti Deák Big Band és Mágori Edó A Makó Budo Klub legjobbjait díjazták

Tovább 2023-12-20

155 millió forint támogatást osztott ki Makó az év végén

Többek között a 65 év felettieknek, az újszülötteknek, és civil szervezeteknek is tudott segítséget nyújtani az önkormányzat az elmúlt hónapokban. Az erre fordítható összegeket év elején még céltartalékba kellett helyezni, de a város költségvetésének jó helyzete lehetővé tette, hogy idén se maradjanak el ezek az önként vállalt támogatások.

Tovább 2023-12-20

Rászorulóknak adományoztak a Návay-ban

Mintegy 15 családnak tudja szebbé tenni a karácsonyát a térségben a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény abból az adományból, amelyet a Návay Lajos Technikum és Kollégium diákjai ajánlottak fel számukra. Az összeállított csomagokat a szociális intézmény munkatársai ezen a héten juttatják el az érintetteknek.

Tovább 2023-12-20

Ünnepi koncertet adott a Hagymaházban a Maros-parti Deák Big Band és Mágori Edó

Első önálló karácsonyi koncertjével örvendeztette meg a zene szerelmeseit a Maros-parti Deák Big Band. Az igazán hangulatos ünnepi koncerthez Mágori Edó énekes is csatlakozott. A rendezvénynek a Hagymaház adott otthon.

Tovább 2023-12-20

Újabb, több mint 100 család kapott Angyalsóhaj adományt

Ma újabb csomagokkal segített az Angyalsóhaj Alapítvány. Több mint 100 makói családnak adományozott a szervezet, ezúttal a makói állami és egyházi oktatási intézmények rászoruló diákjainak adták át az ajándékokat.

Tovább 2023-12-20

Új tűzoltóautó szolgálja a makóiakat és a kistérséget

37 darab új tűzoltóautót, hivatalos nevükön tűzoltó gépjárműfecskendőt kaptak a parancsnokságok az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól egy európai uniós projektnek köszönhetően, melyből egy a makóiakhoz került. A modern mentési eszköz különlegessége, hogy a jármű elejét egy speciális avaroltó felszereléssel látták el.

Tovább 2023-12-22

A Makó Budo Klub legjobbjait díjazták

Évzáró gála keretében díjazta a szakosztályok legjobbjait a Makó Budo Klub. Az esemény arra is jó alkalom volt, hogy összegezzék a 2023- as évet és a jövőbe tekintsenek. A díjakat Kis Máté profi ökölvívótól vehették át a sportolók.

Tovább 2023-12-20

Makói Híradó – 2023.12.19.

Állatvédő egyesületnek gyűjtöttek a Návay-s diákok A makói Givaudan növelni tudta a gyártátási mennyiségét az előző évhez képest 35 éve a zene szolgálatában – születésnapot ünnepelt a Dr. Mihálka György Vegyeskar Bejglik sültek az InfoPontban Igen sikeres évet tudhat maga mögött a Makói Király Team Kick- Box Akadémia

Tovább 2023-12-19

Állatvédő egyesületnek gyűjtöttek a Návay-s diákok

Több mint 10 éve hagyomány a Návay Lajos Technikum és Kollégium diákjai körében, hogy advent időszakában adománygyűjtést szerveznek. Az intézményből ma indították útjára az Igéző Állatvédő Egyesületnek szánt felajánlásokat.

Tovább 2023-12-19

35 éve a zene szolgálatában – születésnapot ünnepelt a Dr. Mihálka György Vegyeskar

A hagyományos karácsonyi kóruskoncert az idén még ünnepibb volt a Dr. Mihálka György Vegyeskar számára, ugyanis 35 évvel ezelőtt alakult meg az együttes. A Szent István király Plébániatemplom teljesen megtelt a zenekedvelő közönséggel. Az eseményen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester, aki beszédében kiemelte: az ének szövetség az ég és föld között.

Tovább 2023-12-19

Bejglik sültek az InfoPontban

Aranybarna, fényes, mákos és diós bejglik sültek az InfoPontban, ahol a Kugler Bisztro cukrászai osztottak meg néhány praktikát a karácsonyi desszert elkészítéséhez. A workshopon arra is fény derült, mit csináljunk, hogy sütés közben ne repedezzenek ki a töltelékes finomságok.

Tovább 2023-12-19

Igen sikeres évet tudhat maga mögött a Makói Király Team Kick- Box Akadémia

Az idei évben összesen 100 éremmel, 47 arannyal, 27 ezüsttel és 26 bronzzal gyarapodott a Makói Király Team Kick- Box Akadémia. Az egyesület szombaton este tartotta évzáró rendezvényét, amelyen elismerő okleveleket és vándorkupákat osztottak ki. A Best of Girls címet idén Sütő Barbara nyerte el, míg Best of Boys Tóth Márk lett.

Tovább 2023-12-19

A makói Givaudan növelni tudta a gyártátási mennyiségét az előző évhez képest

A nehézségek ellenére a makói gyár kiemelkedően teljesített a Givaudan nemzetközi munkamegosztásában- osztotta meg televíziónkkal Karkas Mihály. Az ügyvezető továbbá kitért arra is, hogy egy új gyártástechnológiát is telepítettek, amelyet már be is üzemeltek.

Tovább 2023-12-19

Az öröm lángját lobbantották fel vasárnap a Makovecz téren

Pálfai Zoltán plébános, Csikota József karnagy, és Dr. Bakos Tamás aljegyző gyújtották meg a harmadik gyertyát Makó adventi koszorúján. A Makói Magán Zeneiskola vezetője ünnepi köszöntőjében azt kérte a programokra kilátogatóktól, hogy a mostani szeretetteljes környezetet őrizzük meg a következő év teljes egészére.

Tovább 2023-12-18

Makói Híradó – 2023.12.18.

- Az öröm lángját lobbantották fel vasárnap a Makovecz téren - Idén is segíti a halmozottan hátrányos helyzetűeket a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány - Az idén is nagy szeretetben telt a Szépkorúak Nyugdíjas Klubjának karácsonyi ünnepe - 20 év után is maiak az Ismerős Arcok dalszövegei - Megjelent a Marosvidék Baráti Társaság idei, utolsó kiadványa

Tovább 2023-12-18

Az idén is nagy szeretetben telt a Szépkorúak Nyugdíjas Klubjának karácsonyi ünnepe

A Szépkorúak Nyugdíjas Klubja idén is megtartotta a hagyományos karácsonyi rendezvényét. A jeles eseményre ellátogatott Farkas Éva Erzsébet polgármester és dr. Hadik György önkormányzati képviselő is.

Tovább 2023-12-18

20 év után is maiak az Ismerős Arcok dalszövegei

20 évvel ezelőtt jelent meg az Ismerős Arcok együttes első lemeze. Javarészt ennek az albumnak a repertoárjából játszottak a közönségnek a Hagymaházban pénteken. A jövő év is szintén egy évfordulóról fog szólni, ugyanis 25. jubileumát ünnepli majd a zenekar nagyszabású koncertekkel.

Tovább 2023-12-18

Idén is segíti a halmozottan hátrányos helyzetűeket a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány

Makói vállalkozások nagylelkű felajánlásának köszönhetően közel 1 millió forint pénz és tárgyi adományt gyűlt össze, amellyel a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány a legrászorulóbb családok gyermekeit támogatja. Az érintettek egy részének vasárnap Farkas Éva Erzsébet polgármester, és Kincses Tímea, az alapítvány kuratóriumi tagja adta át az ajándékcsomagokat.

Tovább 2023-12-18

Megjelent a Marosvidék Baráti Társaság idei, utolsó kiadványa

A József Attila Városi Könyvtárban mutatták be a Marosvidék folyóirat legújabb számát, melyben számos témában olvashatunk cikkeket. Az eseményen a karácsony estéjét is megidézték egy asztallal, melyen helyet kaptak azok a varázslási módok, amivel a következő évre egészséget és gazdagságot jósoltak az eleink.

Tovább 2023-12-18

Harmadik Adventi gyertyagyújtás

Harmadik Adventi gyertyagyújtás

Tovább 2023-12-18

Jubileumi Kóruskoncert a TemplombanJubileumi Kóruskoncert a Templomban

Jubileumi Kóruskoncert a TemplombanJubileumi Kóruskoncert a Templomban

Tovább 2023-12-17

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola karácsonyi koncertje

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola karácsonyi koncertje

Tovább 2023-12-15

Idén is segíti tűzifával a rászorulókat a Givaudan Hungary Kft.

A Makó Város Fejlődéséért Közalapítványon keresztül 87 családnak jut 5-5 mázsa tűzifa abból a nagylelkű felajánlásból, amelyet a Givaudan Hungary Kft. juttatott el a civil szervezetnek. A kiszállításokat a napokban elvégzik, az első két családnak közösen adta át az adományt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Karkas Mihály ügyvezető igazgató.

Tovább 2023-12-15

Makói Híradó 2023.12.15.

Megkezdődött a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének műszaki átadása Idén is segíti tűzifával a rászorulókat a Givaudan Hungary Kft. Rászorulóknak segít a Heti betevő Egyesület Barcsay Jenő festménye bekerült az állandó kiállításba A harmadik adventi hétvége is számos eseményt kínál

Tovább 2023-12-15

Makói Híradó 2023.12.14.

Megkezdődött az Angyalsóhaj Alapítvány adventi adomány csomagjainak a kiosztása Rendelkezésre állnak a források az agráriumban Lélekemelő karácsonyi koncertet adott a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Karácsonyi családi hagyományokról és gyermek zenéről is szó lesz az ünnepi Társalgóban

Tovább 2023-12-14

A harmadik adventi hétvége is számos eseményt kínál

A harmadik adventi hétvége számos eseményt kínál a kikapcsolódni vágyóknak Makón. Szombaton a lelkes sütni vágyók bejglit készíthetnek, de a zene szerelmeseire koncertek közül válogathatnak. Vasárnap pedig az ünnepi gyertyagyújtásra kerítenek sort.

Tovább 2023-12-15

Barcsay Jenő festménye bekerült az állandó kiállításba

A József Attila Városi Múzeum állandó kiállítását díszíti Barcsay Jenő: Kékegű táj című festménye, melyet még az 1920-as években Makón festett a művész. Ekkor Espersit János meghívására érkezett a Maros-parti városba további növendékekkel.

Tovább 2023-12-15

Rászorulóknak segít a Heti betevő Egyesület

Kilenc évvel ezelőtt alakult meg Makón a Heti Betevő, amely egy baráti társaságból nőtte ki magát egyesületté. A Maros-parti városban kéthetente osztanak meleg ételt, süteményt és gyümölcsöt is, és folyamatos akciókkal gyűjtenek a rászorulóknak.

Tovább 2023-12-15

Megkezdődött az Angyalsóhaj Alapítvány adventi adomány csomagjainak a kiosztása

Az Angyalsóhaj Alapítvány ma megkezdte kiosztani az élelmiszer és játék, illetve ajándékcsomagokat. A gyűjtő akciók során számos adomány és összesen 2 millió forint gyűlt össze- emelte ki Farkas Éva Erzsébet az alapítvány fővédnöke, aki továbbá köszönetét is kifejezte azon személyek felé, akik segítették a nemes ügyet. Idén is több száz rászoruló család karácsonyát tudják így még meghittebbé és szebbé varázsolni.

Tovább 2023-12-14

Ünnepi TÁRSALGÓ – színes, kulturális magazin 2023.12.14.

Rövid részletett hallhattak a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar legutóbbi előadásából. Színes összeállításban felidézzük a második adventi gyertyagyújtás pillanatait, A karácsonyi hagyományaikról vendégeimmel Pintér Károly órásmesterrel és kedves feleségével beszélgetek. A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan egy finom fogással, kolléganőm jelentkezik a Glóriusz konyhájából. Majd az Idősek karácsonyáról láthatnak egy összefoglalót. Nem maradhat el a magazinunkból a Miklulás sem, hiszen nagyon sok helyen járt Makón a nagyszakállú. Végezetül pedig a megismerhetik a PalintaDuót.

Tovább 2023-12-14

Lélekemelő karácsonyi koncertet adott a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola több mint 100 tehetséges növendékei és tanárai egy lélekemelő karácsonyi műsorral készültek a nagyközönségnek. A tegnapi rendezvényen megosztotta ünnepi gondolatait Farkas Éva Erzsébet polgármester. A kétnapos koncertnek a Hagymaház ad otthont.

Tovább 2023-12-14

Megkezdődött a Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének műszaki átadása

A végéhez közelednek Makó legnagyobb, folyamatban lévő beruházásának munkálatai, 95 százalék felett van a fürdőfejlesztés készenléti állapota tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet polgármester a testületi ülésen. A város három ütemben, összesen mintegy 11 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Makó turisztikai jövőjét meghatározó bővítésre.

Tovább 2023-12-14

Karácsonyi családi hagyományokról és gyermek zenéről is szó lesz az ünnepi Társalgóban

Ünnepi Társalgónk vendége Pintér Károly órásmester és felesége, akik megosztják, milyen karácsonyi hagyományokat ápolnak. Továbbá megismerhetik a frissen alakult Palinta Duót is, akik saját gyermek zenészeket írnak és játszanak. A magazinunkat színesítik az adventi eseményekről készült bejátszások.

Tovább 2023-12-14

Makói Híradó – 2023.12.13.

- Első körben 28 elbocsátott Continental dolgozót támogat Makó - Ünnepi közgyűlését tartotta az Ipartestületek Országos Szövetségének makói szervezete - A makóiak közelebbről is megismerhették Vashegyi Györgyöt egy beszélgetés keretében - Idén is sort kerítettek a JAG-ban az őszművészeti Gimi estre - Luca pogácsát sütöttek a múzeumban

Tovább 2023-12-14

Első körben 28 elbocsátott Continental dolgozót támogat Makó

Eddig mintegy 50 fő jelentkezett a makói önkormányzat felhívására, amelyben azoknak a munkavállalóknak a jelentkezését várták, akik a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.-nél nemrég bejelentett újabb komoly létszámleépítésnek estek áldozatul. A városvezetéshez forduló korábbi alkalmazottak nagyobb részének kérelméről már a mai testületi ülésen megszületett a döntés, és arról is határozott a grémium, hogy meghosszabbítják a felhívást.

Tovább 2023-12-13

Ünnepi közgyűlését tartotta az Ipartestületek Országos Szövetségének makói szervezete

Az Ipartestületek Országos Szövetségének makói szervezete ünnepi közgyűlést tartott a hétvégén. Kiosztásra került az Aranykoszorús Mester kitüntető cím, amelyet Zentai István magánvállalkozó vehetett át. Arany gyűrűt kapott Lengyelné Szűcs Erzsébet, aki 50 éve kisipari- vállalkozó. Farkas Éva Erzsébet polgármester emléklapot és ajándékcsomagot nyújtott át Puszta Sándornak, a sokrétű vállalkozói tevékenységéért.

Tovább 2023-12-13

Idén is sort kerítettek a JAG-ban az őszművészeti Gimi estre

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került a "Gimi est" a József Attila Gimnáziumban, ahol az iskola diákjai zenés, verses produkciókkal készültek. Elismerésben részesültek az Erdei Etelka Természettudományi verseny díjazottjai. Az est folyamán Pedagógus emlékérmet vehettek át Marosváriné Deák Zsuzsanna valamint Medveyné Nagy Csilla tanárnők.

Tovább 2023-12-13

Luca pogácsát sütöttek a múzeumba

Ma van Luca napja, amihez a leggazdagabb szokások és hagyományok kapcsolódnak. Tele van tilalmakkal, jóslásokkal, amelyek a következő esztendőre vannak befolyással. A József Attila Városi Múzeumban kézműves családi délelőttön tudhattak meg többet a gyerekek és szüleik a jeles eseményről.

Tovább 2023-12-13

A makóiak közelebbről is megismerhették Vashegyi Györgyöt egy beszélgetés keretében

Egy művészeti ágnak a belső törvényszerűségeit egy olyan művész tudja elmagyarázni leginkább a közönség számára, aki érti azt - vallja Vashegyi György Liszt Ferenc-díjas karmester. A vendégfellépő a legnagyobb szeretettel mesél a közönségnek az adott darabról és zeneszerzőről. A makói koncert előtt a közönség egy része egy beszélgetésnek lehetett a részese, ahol megismerhette a művész életét és hitvallását.

Tovább 2023-12-13

Makói Híradó – 2023.12.12.

Megrongálták a makói Betlehemet A Honvéd városrészben zajló fejlesztések mindegyike lezárult Közös programokat tervez a makói önkormányzat a Marosmenti Vállalkozók Szövetségével 2024-ben 100 jubilálót köszöntöttek a Givaudan Karácsonyi bálján Mintegy 300 gyermek lépett fel a VargaBalett előadásán

Tovább 2023-12-12

100 jubilálót köszöntöttek a Givaudan Karácsonyi bálján

A Givaudan vezetősége jutalomban részesítette azt a 100 dolgozót, akik már 5 és 10 éve dolgoznak a cégnél. Az este folyamán további elismerések is gazdára találtak, ilyen volt többek között „Az év dolgozója” és a „Közösségért-díj” is.

Tovább 2023-12-12

Megrongálták a makói Betlehemet

A hétvégén több helyen is rongálások történtek a városban, aminek legnagyobb áldozata a főtéren felállított Betlehem volt. Nem kegyelmeztek a Szent családnak, a porcelánból készült Kis Jézus fejét is letörték.Az illetékesek megtették a feljelentést a Makói Rendőrkapitányságon.

Tovább 2023-12-12

Második Adventi gyertyagyújtás

Második Adventi gyertyagyújtás

Tovább 2023-12-12

Rendelkezésre állnak a források az agráriumban

Az agrárium területén sikeresen lezajlottak az Európai Uniós tárgyalások, a források megérkeztek, ám a rendszer túlzottan bürokratikus, ezért egységes tanácsadó hálózat segíti a termelőket, mondta el televíziónknak a MAGOSZ elnöke. Jakab Istvánt arról is kérdeztük, milyen hatással lehet a magyar mezőgazdaságra, ha Ukrajna jelenlegi helyzetében kezdődnek meg az Európai Uniós csatlakozási tárgyalások.

Tovább 2023-12-12

Közös programokat tervez a makói önkormányzat a Marosmenti Vállalkozók Szövetségével 2024-ben

Borvacsorával egybekötött évértékelőt tartott pénteken a Marosmenti Vállalkozók Szövetsége, ahol Kozák Erika elnök elmondta: jövőre fennállásuk 25. évfordulóját fogják ünnepelni. Az esemény részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kőkuti Attila a Csongrád- Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Tovább 2023-12-12

Mintegy 300 gyermek lépett fel a VargaBalett előadásán

Nagyszabású előadásnak adott otthont vasárnap a Hagymaház. A VargaBalett növendékeinek karácsonyi műsorában egy kislány álma elevenedett fel, ötvözve a mesét és a táncművészetet.

Tovább 2023-12-12

A Honvéd városrészben zajló fejlesztések mindegyike lezárult

A Honvéd városrészi központ építése és megújítása program kezdeményezője Sánta Sándor volt,aki már nem érhette meg, hogy a projekt lezáruljon. Varga Ferenc magazinunkban nagyban méltatta a képviselő munkásságát akinek a nevét viseli az a közösségi ház, melyet nemrégiben adtak át. 7 hírénkben a beruházás több eleméről is szó esett valamint arról, hogy milyen feladatok vannak még a körzetben.

Tovább 2023-12-12

A 7Híre – hírháttér magazin

Idősek karácsonya Makón 2023

Tovább 2023-12-12

Makói Híradó 2023.12.11.

Osztják az ingyenes LED-csere program fényforrásait Életre kelt az Atlantiszi világ a Hagymatikumban 30 éves a Duocor Ipari Bt. Advent második vasárnapján is rengeteg program várta a makóiakat Adventi ünnepi hangversenyt adott Makón a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar

Tovább 2023-12-11

Advent második vasárnapján is rengeteg program várta a makóiakat

Farkas Éva Erzsébet polgármester, Molnár Viktor, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnökségi tagja, és Stefán Zoltán református lelkész gyújtotta meg a második gyertyát a város adventi koszorúján. A Makovecz téren a Mikulás is meglátogatta a gyerekeket.

Tovább 2023-12-11

Osztják az ingyenes LED-csere program fényforrásait

Ősszel hirdette meg Makó Város Önkormányzata, hogy a környezettudatosság és az energiatakarékosság jegyében LED-csere programot vehetnek igénybe a háztartások. A pályázatra több mint 600 jelentkezés érkezett, mindenki pozitív elbírálásban részesült. A program nagy sikerére tekintettel az Önkormányzat jövő év elején is szeretné folytatni,

Tovább 2023-12-11

Életre kelt az Atlantiszi világ a Hagymatikumban

December 15 én megkezdődik a Hagymatikum új részlegének műszaki átadása. A procedúra 1 hónapot vesz majd igénybe és ha mindent rendben találnak az ellenőrök, akkor a komplexum márciusban megnyithatja kapuit. Ottjártunkkor megcsodálhattuk a Makovecz Imre által megálmodott Atlantiszi világ életre kelését is.

Tovább 2023-12-11

Adventi ünnepi hangversenyt adott Makón a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar

Ünnepi hangversennyel örvendeztette meg a makóiakat a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, amelyet Vashegyi György Liszt Ferenc - díjas karmester vezényelt. Köszöntőt mondott dr. Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Az este folyamán Bach és Buxtehude művek csendültek fel a Hagymaházban.

Tovább 2023-12-11

30 éves a Duocor Ipari Bt.

Év végéhez közeledve megtartotta hagyományos karácsonyi bálját a Duocor Ipari Bt. ahol ezúttal nem csak jubiláló dolgozókat köszöntötték, de megünnepelték a bútoripari cég fennállásánál 30. évfordulóját. Gábor Zoltán ügyvezető összegezte minden eddiginél több volt az idei évben a megrendelésük és újabb beruházással készülnek a jövő évben.

Tovább 2023-12-11

Makói Híradó – 2023.12.08.

- A magyarok merik magukat kereszténynek vallani - 10 új interaktív, okos táblával és iskolabútorokkal bővült a Keri - Gájer Bálint énekelt az időseknek karácsony alkalmából - Kegyeleti helyet alakíttatna ki Czirbus Gábor a Maros parton - Ha a békére akarunk törekedni, akkor először magunkban kell megteremteni azt

Tovább 2023-12-08

10 új interaktív, okos táblával és iskolabútorokkal bővült a Keri

10 új interaktív, okos táblát és iskolabútorokat adott át csütörtökön a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója Kincses Tímea és Hegedűs Zoltán kancellár a HSZC Návay Lajos Technikum és Kollégium számára. A cél az, hogy megkönnyítsék a diákoknak a digitális oktatást, illetve annak XXI. századi modern környezetben történő megvalósulását.

Tovább 2023-12-08

Gájer Bálint énekelt az időseknek karácsony alkalmából

Gájer Bálint énekelt a makói szépkorúaknak az Idősek karácsonya rendezvényen. A sztárvendég igazi ünnepi hangulatot varázsolt a Hagymaházban. A közönséget Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte.

Tovább 2023-12-08

A magyarok merik magukat kereszténynek vallani

„Egyház és állam – a kereszténydemokrácia felelőssége” -erre keresték a választ a csütörtökön este a Korona Konferencia Központ Kulturális Szalonban. Makó a 15. állomása volt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Kereszténydemokrata Néppárt közös országos programsorozatának, a KÉSZ-fórumnak.

Tovább 2023-12-08

Kegyeleti helyet alakíttatna ki Czirbus Gábor a Maros parton

Egy önálló képviselői indítványt nyújtott be Makó Város Önkormányzatához Czirbus Gábor, arra vonatkozóan, hogy a Báló ligetben, a Maros-partján készüljön el egy olyan kegyeleti hely, ahol méltóképpen emlékezhetünk elhunyt szeretteinkre. A helyszínt stábunk is felkereste a képviselővel.

Tovább 2023-12-08

Ha a békére akarunk törekedni, akkor először magunkban kell megteremteni azt.

Ha a békére akarunk törekedni, akkor először magunkban kell megteremteni azt- osztotta meg gondolatait Pálfai Zoltán. A római katolikus plébános továbbá beszámolt a december 24-ei és 25-ei ünnepi misékről is televíziónknak.

Tovább 2023-12-08

TÁRSALGÓ – színes, kulturális magazin 2023.12.07.

Társalgónk a Grand Hotel Glóriuszból jelentkezik. Színes összeállításban felidézzük az első adventi gyertyagyújtás pillanatait. A karácsonyi hagyományainkról vendégemmel Csikota Józseffel beszélgetek. A Gerizdesi Nyugdíjas Klub két tagját a horgolásról és a különféle tevékenységeikről kérdezem. A Szent Efrém Férfikar legutóbbi makói koncertjének pillanatait is felidézzük. A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan kolléganőm a Glóriusz konyhájából jelentkezik a. Végezetül pedig a Csikota fivérekkel beszélgetek, majd zárásként zenélnek nekünk.

Tovább 2023-12-07

Makói Híradó – 2023.12.07.

- A kivitelezőnek december 15 ig át kell adnia a Hagymatikum új részlegét - Hamarosan Gáspár Sándor is végez a vásárlási utalványok osztásával - Új vármegyei rekord született a Magyarok Kenyere Programban - Teli puttonnyal érkezett a Roma Nemzetiségi Önkormányzat mikulása - Újra indul a Givaudan Téli Focikupa VTV Makoi

Tovább 2023-12-07

Hamarosan Gáspár Sándor is végez a vásárlási utalványok osztásával

Az utalványok átadása arra is jó alkalom, hogy megosszák a lakosok problémáikat és észrevételeiket – mondta el televíziónknak Gáspár Sándor. A 8. számú választókörzetben több mint hétszáz olyan időst kell felkeresnie, akik jogosultak Makó Város Önkormányzatának 15.000 forint értékű vásárlási utalványára.

Tovább 2023-12-07

Új vármegyei rekord született a Magyarok Kenyere Programban

Maroslelén adták át szerdán a Magyarok Kenyere Program vármegyei támogatott szervezeteinek az adományokról szóló oklevelet. Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági kamara vármegyei elnöke a rendezvényen hangsúlyozta, idén minden eddiginél több búzát sikerült összegyűjteni.

Tovább 2023-12-07

A kivitelezőnek december 15 ig át kell adnia a Hagymatikum új részlegét

Néhány napon belül megkezdődik a Hagymatikum új részlegének műszaki átadása.Ott jártunkkor minden fronton dolgoztak a kivitelezők ,hiszen már csak az utolsó simítások vannak hátra. A galérián az Atlantiszi világ is életre kelt.

Tovább 2023-12-07

Teli puttonnyal érkezett a Roma Nemzetiségi Önkormányzat mikulása

A Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat évről évre megrendezi Mikulás napi rendezvényét. Ezúttal a Harami együttes szórakoztatta a legkisebbeket a Dr. Sánta Sándor Közösségi házban. Az eseményen részt vett Farkas Éva Erzsébet polgármester és Varga Ferenc alpolgármester, önkormányzati képviselő.

Tovább 2023-12-07

Makói Híradó – 2023.12.06.

Idén is meglátogatta a makói óvodásokat a Mikulás A Makó- Rákoson tartott meghitt családias ünnepre a Mikulás is ellátogatott 170 csomagot hozott a Mikulás a Marosmenti Idősek Otthonába Adventi ünnepkör az óvodánkban és iskolákban Ünnepi Társalgóval jelentkezik televíziónk az elkövetkezendő három hét

Tovább 2023-12-06

Újra indul a Givaudan Téli Focikupa

Várják azon csapatok jelentkezését, akik szeretnék összemérni tudásukat a pályán a Givaudan Téli Focikupán. Nyílt, 35 és 45 év fölötti kategóriákban lehet nevezni. A küzdelmek várhatóan Január 13-án kezdődnek. A részletekről Kovács Gábor sportszervező számolt be.

Tovább 2023-12-06

Adventi ünnepkör az óvodánkban és iskolákban

A karácsonyvárás hangulata járja át a december napjait az óvodánkban és az iskolákban. A gyerekek történeteken, énekeken keresztül ismerik meg a Mikulást és a kis Jézus születését. A foglalkozások során pedig ünnepi díszeket készítenek a kicsik.

Tovább 2023-12-06

Ünnepi Társalgóval jelentkezik televíziónk az elkövetkezendő három hétben

Ünnepi Társalgóval jelentkezünk az elkövetkezendő három hétben. A Grand Hotel Glorius ad otthont a magazinunknak. Az első műsorunkban a Csikota család osztja meg hagyományait és arról is szó lesz, hogy a Gerizdesi Nyugdíjas Klub milyen tevékenységet végez a legnagyobb lelkesedéssel. Természetesen meghitt zenék és bejátszások is színesítik az adást.

Tovább 2023-12-06

A Makó- Rákoson tartott meghitt családias ünnepre a Mikulás is ellátogatott

A Mikulás Makó-Rákosra is ellátogatott kedden este. A külterületen élőket a szikszais diákok ünnepi műsora lepte meg. Farkas Éva Erzsébet polgármester és Mágori András József a településrész képviselője is köszöntötte a vendégeket. A kicsik és nagyok bőséges ajándékozásban részesültek.

Tovább 2023-12-06

170 csomagot hozott a Mikulás a Marosmenti Idősek Otthonába

Hatalmas örömmel fogadták ma a Marosmenti Idősek Otthonában a piros ruhás, nagyszakállút, aki mindenkinek hozott ajándékot. A meglepetés Kisbodri Gábor makói vállalkozó felajánlásának jóvoltából jöhetett létre, aki 170 csomaggal tette szebbé a szépkorúak és a szociális intézményben dolgozók napját.

Tovább 2023-12-06

A 7Híre – hírháttér magazin

Varga Ferenc 3 sz. választókörzet képviselője

Tovább 2023-12-06

Makói Híradó – 2023.12.05.

Adventi műsor a JUGYU-ban Az adventi időszakban a lelki elmélyülésre is szakítsunk időt Ismét hangszerekkel ismerkedhettek a legkisebbek a Makói Általános Iskolában Kulinária a Hagymatikumban A Duocor idei Mikulás futball teremtornájára, meghívást kapott a Givaudan

Tovább 2023-12-05

Adventi műsor a JUGYU-ban

A Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában hétfőn meggyújtották a hit lángját. Régi szokás, hogy Adventbe lépve az intézmény saját koszorút készít, és ünnepélyes keretek között lobbantják lángra a lila és rózsaszínű gyertyákat.

Tovább 2023-12-05

Kulinária a Hagymatikumban

Gasztrohétvégét tartottak a Hagymatikumban. A zenei csemege mellett, étel és ital különlegességek várták a fürdőzőket péntektől vasárnapig. Az ízletes Pacal leves után jól eshetett egy gyümölcs sör a vendégeknek.

Tovább 2023-12-05