Sport

 Mérkőzések összefoglalója, iskolai sportrendezvények, sportágak bemutatása,tömegsport rendezvények, sport közvetítések.

SportÉlet 2024. január

Adásunkban a küzdősportoké lesz a főszerep. 2023-ban Makón került átadásra Az Év Aikidosa díj és Az Aikidoban és az aikidoért elismerés, ahol stábunk is jelent volt. Megtudhatják, hogyan lehet lány labdarúgóként a válogatottságig eljutni. Továbbá kint jártunk a Makói Király Team Kick Box Akadémia egyik edzésén is, ahol ütésekből és rúgásokból nem volt hiány.

Tovább 2024-01-10

SportÉlet – 2023.11.01.

Mai adásunkban egy csokorba szedtünk a Sport7 rendezvénysorozat állomásait. Erdei Zsolt egykori profi ökölvívóval készítettünk interjút, aki elismerően nyilatkozott egy makói tehetségről. Részt vettünk a Diákolimpia mezei futóversenyén és ellátogattunk a sakk Szuperliga első fordulójára.

Tovább 2023-11-02

SportÉlet – 2023.10.04.

Mai adásunkban bepillantást nyerhetnek Makó új sportkomplexumába a Szabó „Sonka” László Kézilabda- munkacsarnokba. Új helyre, az Erdei János Városi Sportcsarnokba költözött a város sportmúzeuma, melynek megnyitójára stábunk is ellátogatott. Ismét több mint húsz mozgásformát próbálhattunk ki a Nagy Sportágválasztón, ahol Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökővel is találkozhattak a gyerekek. Tudják, hogy honnan származik a Floorball? – erre is választ kaphatnak ha velünk tartanak.

Tovább 2023-10-04

SportÉlet – 2022.09.14.

Mai adásunk első felében vízre szállunk, ugyanis közelebbről is megtekintünk egy verseny motorcsónakot, később a Marosra evezünk és a kajak-kenu sportágról beszélgetek vendégeimmel. Magyarországi túrájukról mesélnek majd a Csanádpalotai Kalandorok és részt vettünk a 7. Aikido konferencián, amiről szintén láthatnak egy részletet.

Tovább 2022-09-14

SportÉlet – 2022 június

Mai adásunk vendége lesz Nacsa Ferenc a kézilabdaklub elnöke, de megmutatjuk önöknek milyen táborokkal készül a Makó Budó Klub és három biciklistával is beszélgettünk, akik körbetekerték Magyarországot.

Tovább 2022-06-08

SportÉlet – 2022 május

Mai adásunk vendége lesz Szilágyi László, akivel a veterán két- és négykerekűekről fogok beszélgetni. Öregfiúk labdarúgómérkőzésen vettünk részt, de ellátogattunk az Alföld Kupa amatőr autócross versenyre is és azt is megmutatom, hogy essünk helyesen.

Tovább 2022-05-11

SportÉlet – 2022.04.13.

Mai adásunk vendége Zuber József természetgyógyász volt, akivel a tavaszi megújulásról beszélgettünk. A legkisebbekkel szivacskézilabdáztunk, de mérkőzés összefoglalókkal is készültünk.

Tovább 2022-04-13

SportÉlet – 2022 március

Mai összeállításainkból megtudhatják, hogy melyik sportág volt az amit először űztek Makón egyesületi szinten. A Magyar Curling Szövetség edzőivel beszélgettünk a jeges sakkról, vagyis a curlingről. Több mint kétszáz taekwondos mérte össze tudását a városi sportcsarnokban, melyen szintén részt vettünk.

Tovább 2022-03-09

SportÉlet – 2022 február

Mai adásunkban többek között ellátogatunk a Makó Úszó Klubhoz, szó lesz a Magyar Taekwon-do Országos Bajnokságról, melynek az idén városunk ad otthon. Visszatekintünk a Bátrak Ligája legutóbbi fordulójára és jégre is szállunk.

Tovább 2022-02-16

SportÉlet – 2022.01.12.

Mai adásunkban megtudhatják mik a tervei a Makói Úszó Klub új elnökének. Itt lesz velünk Loós Dominik, aki az elmúlt évben szerezett eredményiről számol be. Beszélgetni fogok Loós Csabával a Makói KirályTeam Kickbox Akadémia edzőjével. És ha már tél, ellátogattunk a jégpályára valamint bepillantottunk a Makó FC NB3-s csapatának téli edzésébe.

Tovább 2022-01-12

SportÉlet – sportmagazin

Mai adásunkban vendégünk lesz Debreczeni Gábor testépítő, aki legújabb versenyeredményeiről számol be, hasonlóan, mint a Makó Budó Klub elnöke. Ellátogattunk a Maros Télisport Egyesület egyik edzésére, és közelebbről is megismerkedhetnek a kineziológiai tapaszt gyógyító hatásáról.

Tovább 2021-12-08

SportÉlet – 2021 októberi adás

Mai adásunkban megismerkedhetnek a 8 éves Violával, aki anyukájával együtt rója a kilométereket, illetve a vízben is remekük teljesít. Visszatekintünk az őszi Sport7-ek mérkőzéseire és egy dietetikus hallgató tanácsait is megosztom önökkel, arról mire érdemes oda figyelnünk az elkövetkezendő hónapokban.

Tovább 2021-11-10

SportÉlet – 2021.10.13.

Mai adásunk első felében az NB3-ba feljutó és kimagaslóan teljesítő Makó FC ügyvezetőjével és csapatkapitányával beszélgetek, majd a MR Power Sportegyesület legutóbbi sikereiről kérdezem vendégem. Felelevenítjük a II. makói 3D vadászíjász verseny pillanatait és a Nagy Sportágválasztóról készült összeállításunkat is láthatják.

Tovább 2021-10-13

SportÉlet – 2020.10.21.

- DuoCor – Makói SVSE - Világ Gyalogló Nap - Debreczeni Anikó testépítő - MR Power Sportegyesület

Tovább 2020-10-21

Megszakította a Szentes sikerét a Makó FC

Az eddig zsinorban hatszor győzedelmeskedő Szentesi alakulat sikerét a hétvégén a Makó FC szakította meg a városunkban megrendezett bajnokin. A rangadó találkozón csak a második félidőben születtek meg a gólok.

Tovább 2020-10-20

Újra hazai pályán a Makó FC

A Makó Fc az elmúlt két hétvégén idegenben lépett pályára. A fordulók alkalmával 16 gólt lőttek és csupán 1-et kaptak. Városunk első számú csapata most szombaton 14 óra 30 perctől a Vasas sportpályán mérkőzik meg a Szentes együttese ellen, akik zsinórban hatszor győztek eddig.

Tovább 2020-10-19

29 gólos különbséggel nyert a Makói KC

Az NBII. Dél-keleti csoportjának újonca nem tudta tartani a lépést a Makói KC-val a legutóbbi fordulón. A Túrkeve 48 gólt kapott és csak 19-et tudott dobni a bajnokesélyes csapatnak.

Tovább 2020-10-14

Csongrádon is nyerni tudott a Makó

A Makó FC hat fordulót követően páratlan előnnyel, 42:1-es gólarányt felmutatva, pontveszteség nélkül szerepel a megyei küzdelemsorozatban. Siha Zsolt tanítványai múlt hétvégén három ponttal a zsebükben tértek haza Csongrádról.

Tovább 2020-10-06

Nagyarányú győzelmet aratott a Makó FC

Hozta a kötelezőt a Makó FC a hétvégén, tíz gólt ünnepeltek a lelátón ülő szurkolókkal a hétvégén. A szomszédvár Apátfalvát fogadták, akik a mérkőzés utolsó perceiben kettes emberhátrányban játszottak.

Tovább 2020-09-29

Újabb két pont a Makói KC zsebében

Vetélytársukat sikerült legyőzniük a Makói KC kézilabdacsapatnak a dobogóért folytatott harcban. A Mezőtúrral játszottak szoros meccset Miksi István tanítványai az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2020-09-28

Öregfiúk meccs előzi meg a Makó FC bajnoki találkozóját

Öregfiúk meccsel, szurkolói tornával és ha az idő is engedi a gyerekeknek ismét ugrálóvárral készülnek szombaton a Vasas pályán. A Makó FC zsinorban már harmadjára fog itthon játszani, ezúttal az Apátfalva együttesét fogadják majd Siha Zsolt tanítványai.

Tovább 2020-09-24

Tisztes helytállás a Magyar Kupában

Kiesett a MOL Magyar Kupa első főtáblás fordulójából a Makó FC, akik az NBII-es Pécsi MFC ellen vívtak párharcot hazai pályán. A bravúros mérkőzésen a marosmentiek többszőr is ziccerbe kerültek, de több gólig a vendégek jutottak, 3:1 arányban győztek.

Tovább 2020-09-21

Az NBII-es Pécset fogadja a Makó FC

Három tétmérkőzést követően tornázta fel magát a Makó FC a Magyar Kupa főtáblájára, melynek első fordulójában hazai pályán csapnak össze a két osztállyal magasabb bajnokságban szereplő Pécsi Mecsek FC-vel. Siha Zsolt tanítványai a legjobb 64 közé kerülésért küzdenek meg a hétvégén.

Tovább 2020-09-21

Győzelemmel rajtoltak a kézisek

Hazai pályán, győzelemmel indította az őszi szezont a Makói KC. Üres lelátó előtt játszottak a Csongrád ellen az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az értékes két pontot a makóik itthon tudták tartani, 35-25-re nyerték meg a találkozót.

Tovább 2020-09-17

SportÉlet – 2020.09.16.

Hosszú idő után visszatért a SportÉlet című magazinunk. Mai adásunk a labdás játékoknak biztosít nagyobb teret, ugyanis elindultak a bajnoki fordulók. Az M-Foci Kft. –nél és a Makói Kézilabda Clubnál is elnökváltás történt. Többek között ezekről ejtünk szót, de visszatekintünk a Mozgások Éjszakájára is.

Tovább 2020-09-17

Kilencet rúgót a Makó a Szegednek

Hazai pályán 9-0-s győzelmet aratott a Makó FC az SZVSE II. számú együttese ellen. Siha Zsolt tanítványai az első félidő végéig hét gólig meg sem álltak.

Tovább 2020-09-14

Összeállt a Makó KC

Szombaton a Csongrád együttese ellen kezdi meg a 2020/21-es bajnoki szezont az NBII. Dél-keleti csoportjában szereplő Makói KC férfi felnőtt csapata. Az együttes edzőmeccsel hangolódott az első fordulóra csütörtök este az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2020-09-11

Rangadóra készül a Makó FC

A szomszédváros stadionjában a Hódmezővásárhely II. számú együttese ellen lép pályára az eddig kitűnően futballozó Makó FC most vasárnap. Siha Zsolt tanítványai az őszi szezon talán legparázsább mérkőzésére készülnek.

Tovább 2020-09-07

Kaláka Táncos Találkozó lesz szeptember 5-én Makón

Immáron harmadik alkalommal rendezi meg településünkön a Maros Táncegyüttes a „Kaláka Tánc” Öregtáncos Találkozót. Az összejövetelre több csoport is érkezik és színes műsorral örvendeztetik meg az érdeklődőket szeptember 5-én a Hagymaházban. A részletes programról a szervezőket kérdeztük a Társalgó című színes kulturális magazinunkban.

Tovább 2020-09-03

Komoly célok az M-Foci Kft.-nél

Az M-Foci Kft. új vezetősége és a Makó FC csapata egy szurkolói ankét keretében mutatkoztak be a Vasas sportpálya lelátóján, ahol többek között ismertették az érkező játékosokat és szót ejtettek a jövőbeni tervekről is. A hagymavárosiak a Megyei első osztályban kezdik meg a szezont, céljuk nem más, mint az NBIII.

Tovább 2020-08-18

Új tulajok a M-Foci Kft. élén

Új tulajdonosokkal kezdi meg a 2020-21-es Csongrád-Csanád Megye I. osztályú labdarúgó bajnokságot az M-Foci Kft.. A csapatról és a tervekről a hétfőn Vasas pályán tájékoztatják a klub szimpatizánsait.

Tovább 2020-08-14

Tenisszel nyitott a Mozgások Éjszakája

Ötödik alkalommal csatlakozott városunk a Mozgások Éjszakája elnevezésű országos sporteseményhez. A mozogni vágyók a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda szervezésében meghirdetett programokon vehettek részt. Az egyik ilyen a tenisz volt, melyet az Ütős-Sport Egyesület jóvoltából próbálhattak ki az érdeklődők.

Tovább 2020-08-10

A szabadban edzettek az aikidosok

Idén is megszervezte egyhetes aikido táborát a Makó Budo Klub, melynek helyszínéül a szabad levegőt választották a szervezők, a gyerekeket a Maros-parti Zöldházban fogadták. A természet adottságait kihasználni az edzések sorában még szénabála ugrás is volt.

Tovább 2020-07-14

Népszerű a Makói Király Team fitness nyári tábora

A fitness és a kick-box alapjaival ismerkedhetnek meg a fiatalok a Makói Király Team szakosztályának nyári táborában. Tóth Jennifer edző nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyermekek az egyéni és a csoportos feladatok alkalmával érezzék a csapatmunka erejét és a sport iránti szeretetet.

Tovább 2020-06-18

Rangos versenyt nyert Panyor Krisztina

A makói Panyor Krisztina lett a győztese a 2019 Nyúlcipőbolt Trails versenysorozatnak. A terepfutó a Mecsekben, a Börzsönyben, a Mátrában és a Budai-hegységben mérettette meg magát 28-35 kilóméteres távokban.

Tovább 2020-06-03

Újra edzenek Makó focistái

Közel két hónap kihagyás után újra pályára léphetnek a labdarúgó sportág szerelmesei. A Marosmenti Utánpótlás Futball Club egyeztetve Makó Város Önkormányzatával valamint a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetséggel szerda óta folyamatosan hívja vissza korosztályait edzeni.

Tovább 2020-05-07

Új versenyidőpontok az erőemelőknél

Csak néhány verseny az, ami elmaradt a legtöbbet más időpontra írták ki az erőemelő sportágban – számolt be televíziónknak Majoros Róbert a makói MR Power Sportegyesület elnöke. A klub tagjai a kényszerszünetet, hátrány helyett előnynek veszik, ugyanis ezzel hosszabbra tudják nyújtani felkészülésüket.

Tovább 2020-04-30

A makói sakkozók versenyei elmaradnak, azonban online formában készülnek fel

Az online térben tréningeznek a makói sakkozók, mivel a versenyek elmaradnak, vagy másik időpontra rakták el a megmérettetéseket a rendkívüli helyzet miatt- tudta meg televíziónk Horváth Zsolttól, a helyi egyesület ügyvezető elnökétől. Ha valaki szabadidejében szeretne csatlakozni, vagy csak kiszeretné próbálni magát, azt örömmel fogadják.

Tovább 2020-04-21

Bajnok is lehetett volna a Makói KC

A Makói KC férfi felnőtt kézilabdacsapata a tabella élére tornázta fel magát a tavasszal, ám bajnoki címet nem ünnepelhet. A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége a koronavírus-járvány miatt a 2019/2020-as idényben kiírt megyei bajnokságot és kupasorozatot felfüggesztette, ennek értelmében pedig helyezéseket nem állapított meg.

Tovább 2020-04-20

Otthonról is készülnek a kick-boxosok

A Makói KirályTeam Kick-box Akadémia versenyzői és edzői is alkalmazkodtak az elrendelt veszélyhelyzethez. Igaz, hogy ezekben a hetekben és hónapokban számos fontos megmérettetés elmarad, de a sportolók otthonaikból folyamatosan készülnek és gyakorolnak

Tovább 2020-04-17

Hosszabbításban nyert a Makó FC

Üres lelátó előtt lépett pályára a Makó FC az Erdei Ferenc téri sportpályán a Megyei I. osztály tavaszi bajnokság második fordulóján. A Mórahalom ellen 2-1-es győzelmet aratott városunk első számú csapata.

Tovább 2020-03-18

Újabb két pont a Makói KC zsebében

Zárt kapuk mögött került megrendezésre az Erdei János Városi Sportcsarnokban a Makói KC-Kiskunmajsai KC férfi felnőtt kézilabda csapatainak soron következő bajnoki mérkőzése. A találkozón a hazaik diadalmaskodtak hat gólos különbséggel.

Tovább 2020-03-17

Nyomás alatt a Makó FC

Magabiztosan kezdte meg a tavaszi szezont a Megye I-es bajnokságban szereplő Makó FC miután 0-6-os győzelemmel tért haza Szentesről. Az együttes célja a magasabb osztályba való feljutás, ezért egy mérkőzésen sem hibázhatnak. Többek között erről is szót ejtettek SportÉlet című magazinunkban a Krucsó Ákos ügyvezető és Sirokmán Zoltán játékos.

Tovább 2020-03-13

SportÉlet – 2020.03.11.

-Visszatekintünk a Maros-menti Utánpótlás Futball Klub 20. születésnapjára -A felkészülési időszakról és a csapat jövőjéről beszélgettünk a Makó FC képviselőivel -Curling bemutatót tartottak a makói jégpályán -Immár hetedik alkalommal adott otthon az Aerobik Diákolimpia Kelet-Magyarországi Döntőjének Makó, melyről Pósa Mónika edzővel és Csapó Laura versenyzővel beszélgettünk

Tovább 2020-03-11

Továbbjutottak a makóiak a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság 8. fordulójára

Hét és fél- négy és fél arányban győzedelmeskedtek a makóiak a szegediekkel szemben, a Nemzetközi Sakk Csapatbajnokság első osztályának 7. fordulóján. Az elmúlt időszak igen mozgalmas és sikerekben gazdag volt a Maros-partiak számára.

Tovább 2020-03-10

Mogyoródon küzdöttek a Makó Budo Klub teakwondosai

Éremhalommal tértek haza a hétvégén Mogyoródon megrendezésre kerülő Magyar Bajnokságról a Makó Budo Klub Taekwondo szakosztályának tagjai. A makóiak legidősebb versenyzője a 60 éves Ács Sándor volt.

Tovább 2020-03-06

A makói aerobikosok négy kategóriában jutottak tovább az országos döntőbe

Immár hetedik alkalommal adott otthon az Aerobik Diákolimpia Kelet-Magyarországi Döntőjének Makó. A megmérettetés nagy népszerűségnek örvendett, mivel több mint kétszázan érkeztek a rangos eseményre, hogy bemutassák tudásukat és az országos döntőig jussanak.

Tovább 2020-03-03

20 éves a Marosmenti Utánpótlás Futball Club

Immár két évtizede készíti fel a jövő fiatal futballistáit a Marosmenti Utánpótlás Futball Club Makón. Az egyesület ezen idő alatt számos tehetséget nevelt ki, akik tovább öregbíthetik városunk hírnevét. A kerek évforduló alkalmából egy sportos napot tartottak az Erdei János Városi Sportcsarnokban, ahol természetesen a focié volt a főszerep.

Tovább 2020-02-25

20 kilós kövek csúsztak a makói jégpályán

Seprűvel álltak a jégre téli sportok kedvelői – no nem azért, hogy takarítsanak, hanem, hogy minél távolabbra suhanjon el a csúszókő. A hétvégén ugyanis a Maros Télisport Egyesület szervezésében egy izgalmas Curling bemutatót tartottak az érdeklődőknek.

Tovább 2020-02-25

SportÉlet – 2020.02.12.

Mai adásunk vendégei a Makói KC férfi kézilabdacsapatának játékosa és vezetőedzője lesz, akikkel a hamarosan induló tavaszi bajnokságról beszélgetünk. Később itt lesz a Makói Continentál KirályTeam Kick-Boksz Akadémia képviselője és egyik eredményes sportolója. Visszatekintünk a Mol-Pick Szeged makói edzőmeccsére, de ellátogattunk a makói úszó klub edzésére is.

Tovább 2020-02-12

Országos Bajnokságnak ad otthont Makó

Idén Makó ad otthont az Országos Kick-box Bajnokságnak. A rendezvényt városunkban a Király Team Kick-box Akadémia szervezi, így ennek részleteiről Jároszkievicz Krisztián vezetőedző számolt be.

Tovább 2020-02-11

Apátfalva csapata nyerte a Givaudan téli kupát

Az Apátfalva SK csapata nyerte meg a VII. Givaudan Teremlabdarúgó Bajnokságot, melynek több hétvégén az Erdei János Városi Sportcsarnok adott otthont. A tizenkilenc csapatos villámtorna legjobbjait éremmel és kupával díjazták.

Tovább 2020-01-31

A lányok is labdába rúgtak

Idén három lánycsapat mérte össze labdarúgó tudását a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának kupáján. A fiatalok mindig örömmel vesznek részt a megmérettetésen, mivel ezek az alkalmak össze kovácsolják őket.

Tovább 2020-01-31

Éremért grundbirkóztak a gyerekek

Több mint száz diák mérte össze erejét grundbirkózásban a városi sportcsarnokban Szerda délután. Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke valamint Komáromi Tibor a Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke.

Tovább 2020-01-30

Mol-Pick győzelem Makón

Teljesen megtelt az Erdei János Városi Sportcsarnok lelátója szurkolókkal. Az NBI –es osztályban szereplő Mol-Pick Szeged az Orosháza ellen vívott edzőmérkőzést Makón. A találkozót 26-23-ra a kékek nyerték meg.

Tovább 2020-01-27

Több mint száz gyerkőc feszült egymásnak a sportcsarnokban

Több mint száz általános iskolás diák mérte össze erejét az Erdei János Városi Sportcsarnokban nemrégiben a városi grundbirkózó bajnokság első fordulóján. A nagy múltú sportrendezvényre a környező településekről is érkeztek sportolók.

Tovább 2020-01-21

51 helyezést ért el 2019-ben a MR Power Sportegyesület

3 országban 11 jegyzett versenyen, 51 helyezést ért el 2019-ben a MR Power Sportegyesület- számolt be televíziónknak Majoros Róbert. Az egyesület elnöke az év értékelése mellett szót ejtett a 2020-as év megmérettetéseiről is.

Tovább 2020-01-17

Sport Élet a Makói Városi Televízió műsorában

Klubvezetőkkel, sportolókkal beszélgetünk és érdekes bejátszásokat készítünk – ezzel várjuk önöket legújabb műsorunkban a Sport Életben, mely ma este 18 óra 25 perces kezdettel fog debütálni. A magazin várhatóan havi rendszerességgel fog jelentkezni.

Tovább 2020-01-16

Gólzáporos mérkőzések a VII. Givaudan Labdarúgótorna nyitó hétvégéjén

A négyszeres bajnok Bálint Optika csapata nélkül vette kezdetét immáron hetedik alkalommal a Givaudan Kispályás Teremlabdarúgó Torna. Az idén tizenkilenc csapat jelentkezett a megmérettetésre három kategóriában.

Tovább 2020-01-16

SportÉlet – 2020.01.15.

Mai adásunk első vendége az életműdíjas Márton Imre , akivel a városban zajló sportéletről beszélünk, de itt lesznek a Marosi Pengék képviselői, akiknél nemrégiben többszörös magyar válogatott jégkorongozók járták. Ott voltunk a VII. Givaudan Kispályás Teremlabdarúgó torna nyitó napján és egy maratonifutóval is készítettünk inerjút.

Tovább 2020-01-16

Országos viszonylatban a 7. helyen állnak a makói sakkozók

Az ország 10 legjobb sakk csapatának sorában jelenleg a 7. helyen áll a Duocor-Makói SVSE sakk szakosztálya. Erről Horváth Zsolt ügyvezető elnök számolt be televíziónknak, aki úgy fogalmazott: egyéni és csapatversenyekből sem volt hiány a 2019-es esztendőben. Ezek mellett a sakkozó az előttük álló kihívásokról is beszélt.

Tovább 2020-01-15

Január 8-ig lehet nevezni a Givaudan teremlabdarúgó kupára

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre Január 11-től a városi sportcsarnokban a város legnépszerűbb sporteseménye a Givaudan kupa. A szervezők szerda délután 15 óráig várják a nevezéseket.

Tovább 2020-01-06

Több százan rajtoltak el a Szilveszteri futáson

2019 utolsó sporteseménye, a szilveszteri futás hatalmas népszerűségnek örvendett Makón. Az óévet búcsúztató rendezvényre a helyiek mellett vidékről és külföldről is érkeztek jelentkezők. Az eseményt számos támogató segítette, ilyen volt többek között Makó Város Önkormányzata és a Hagymatikum Gyógyfürdő is.

Tovább 2020-01-06

Gálázott a 30 éves Makó Budo Klub

Harminc éves fennállását is ünnepelte hétvégén a Makó Budo Klub évzáró gáláján, ahol a szakosztályok látványos bemutatóval kápráztatták el a közönséget. Mint minden évben, ez alkalommal is kiosztásra került több elismerés is.

Tovább 2019-12-18

Kupát és oklevelet kaptak Makó kiemelkedő sportolói

Ötödik alkalommal került megrendezésre a városi Sportkarácsony, ahol ismételten díjak tömkelegét nyújtották át egykori és jelenlegi élsportolók a legjobb eredményeket elérő makói gyerekeknek és felnőtteknek. A gálaestet színvonalas bemutatók kísérték, a nézők extrém kerékpár- showt és küzdősport bemutatót is láthattak.

Tovább 2019-12-13

Ezüstérmes a Makó KC

Az NBII. Dél-keleti csoportjában szereplő Makó KC az őszi szezon utolsó bajnoki mérkőzésén a Kondoros ellen tudott győzelmet aratni. Városunk első számú kézilabdacsapata a dobogó második fokára tornázta fel magát, csupán egy ponttal lemaradva a bajnoki helyezettől.

Tovább 2019-12-11

A Mikulás is ellátogatott a Marosi Pengék edzésére

A Marosi Pengék csütörtök este hivatalosan is birtokba vették a Deák Ferenc téri jégpályát, akikhez jelképesen a Mikulás is ellátogatott. A Maros Télisport Egyesület egyre nagyobb hangsúlyt fektet a jégkorong oktatás népszerűsítésére, de számos programmal is készülnek a sport szerelmeseinek.

Tovább 2019-12-06

Jégbe borult a Deák Ferenc utcai sportpálya

Tizenegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit december első napján a város jégpályája a Deák Ferenc utcán. A hideg idősjárásnak köszönhetően a korcsolyázásra alkalmas jégréteg hamar kialakult, amelyet azonnal birtokba is vettek a téli sportág kedvelői.

Tovább 2019-12-05

Fitness szakosztállyal bővült Makón a Király Team

Fitness szakosztállyal bővült a makói Király Team csapata. A közelmúltban egy nyílt edzésnek köszönhetően tudták a szülők és rokonok megtekinteni, hogy a negyven fiatal a több mint két hónap alatt mennyit fejlődött.

Tovább 2019-12-03

Hatalmas szivacskézi csata volt a sportcsarnokban

Hetvenöt ifjú sportoló mozoghatott együtt az Erdei János Városi Sportcsarnokban a Járási Szivacskézilabda Torna keretein belül, amely már ötödik alkalommal került megrendezésre. Az eseményre Apátfalváról, Földeákról és Marosleléről is érkeztek csapatok, de a makóiak is képviseltették magukat.

Tovább 2019-11-21

Hogyan essünk helyesen?

Hogyan essünk biztonságosan? – erre a kérdésre keresték a választ az eséstechnikai napon csütörtökön az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A Honvédelmi Sportszövetség és két tagszervezete, a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország és a Magyar Judo Szövetség szervezésében megrendezett sporteseményen a hasznos tudnivalók mellett sok más élménnyel is gazdagodhattak a fiatalok, ugyanis több neves sportoló is ellátogatott városunkba.

Tovább 2019-11-20

Több, mint kétszáz fiatal küzdött a sportcsarnokban

Az ország minden részéről érkeztek sportolók Maros-menti településünkre a hétvégén a Diákok ITF Taekwon-do Olimpiájára. Egy színvonalas és egész napot átívelő versenyen mérhették össze tudásukat a fiatalok ebben a változatos mozgásnemben.

Tovább 2019-11-18

Újabb sikereket értek el a GPC Világbajnokságon a MR Power Sportegyesület versenyzői

Hat első, három második és egy harmadik helyezéssel térhettek haza nemrég a MR (kiejt.: miszter) Power Sportegyesület tagjai a GPC Világbajnokságról Szlovákiából. Európai csúcsot döntött Majoros Róbert a klub elnöke, aki az eredményeinek köszönhetően, áprilisban Amerikában részt vehet a US Open versenyen.

Tovább 2019-11-15

A KERI-sek bizonyultak a legjobbnak az Őszi Sport7-eken

Floorballal zárult az idei Őszi Sport7-ek az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A versenysorozatban a futballt, a röplabdát és a funkcionális sportokat is kipróbálhatták a középiskolás diákok, akik eközben az intézmények közötti kapcsolatokat is szorosabbra fűzhették.

Tovább 2019-11-13

Összetett feladatokban bizonyíthatták a fiatalok erőnlétüket

Az Őszi Sport Hetek keretében a labdarúgó, a röplabda és a kosárlabda meccsek után a fiatalokra egy újabb kihívás várt kedden. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban ezúttal ugyanis TNT Junior Challenge verseny várta őket.

Tovább 2019-11-06

Igazságos döntetlen a megyei rangadón

A Csongrád megyei első osztályú bajnokság egyik legnagyobb rangadójára került sor a hétvégén az Erdei Ferenc téri sportpályán. A Makó FC és a Hódmezővásárhelyi FC párharca végül döntetlennel zárult.

Tovább 2019-11-05

Erdei János ökölvívóról emlékeztek meg Makón

Pofonoktól volt hangos az Erdei János városi sportcsarnok, mivel a 100 éve született Erdei János bokszoló emlékére emléktornát rendeztek Makón. Az eseményre Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség társelnöke, és az Erdei család tagjai is ellátogattak és többek között megkoszorúzták a legendás makói sportoló emléktábláját is.

Tovább 2019-11-04

Erdei János ökölvívó emléktornát szervez a 30 éves Mako Budo Klub

A makói származású ökölvívó, Erdei János születésének 100. évfordulója alkalmából emléktornát szervez november másodikán, szombaton a Makó Budo Klub a sportolóról elnevezett csarnokban. A rendezvényen azonban nem csupán a boksz szerelmesei találhatják meg a kedvükre valót, ugyanis az egyesület valamennyi szakosztálya bemutatkozik majd.

Tovább 2019-10-31

A KERI tanulói kosaraztak a legjobban

Ismét négy makói középiskolának a tanulói versengtek egymással az Őszi Sport Hetek keretében nemrégiben. A program legutóbbi fordulójának a KERI tornaterme adott otthont, ahol a kosárlabdáé volt a főszerep.

Tovább 2019-10-25

A végjátékban nyert a Makói KC

Hatodik győzelmét szerezte meg a Makói KC férfi felnőtt kézilabdacsapata az NBII. Dél-keleti csoportjában. Legutóbb a Békéscsaba BDSK együttese ellen tudtak nyerni az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2019-10-22

A második félidőben nyert mérkőzést a Makó FC

Egy hetes szünetet követően a Csongrád együttese ellen lépett pályára az Erdei Ferenc téri sportkomplexumban a Makó FC. A találkozót a hazaik nyerték meg öt gólt lőve ellenfelüknek.

Tovább 2019-10-21

Két éves az Ezt Válaszd! ingyenes alakformáló edzés

Katus Attila személyi edző volt a sztárvendége a két éves születésnapját ünneplő Ezt Válaszd! elnevezésű programnak. A jubileumi rendezvénynek az Erdei János Városi Sportcsarnok adott otthon, amely megtelt sportolni vágyókkal.

Tovább 2019-10-10

A romániai Kisjenő válogatottja vendégeskedett Makón

Barátságos mérkőzést játszott nemrég Maros-parti városunkban a romániai Kisjenő válogatottja a Makói Roma Válogatottal. A találkozás célja a kapcsolatok ápolása és a jó hangulatú mérkőzés volt.

Tovább 2019-10-03

Öt gólt lőtt a Makó az UTC-nek

5-1-re győzött a Makó FC a szegedi UTC együttese ellen hazai pályán a Megyei I. osztály 7. fordulójában. A találkozón Maksimovic Nikola mesterhármast szerzett.

Tovább 2019-10-02

Két forduló után két győzelem a rátája a Makó KC-nek

Kimagasló teljesítményt mutat két fordultót követően a Makó KC férfi felnőtt kézilabdacsapata. Múlt szombaton 38-24-re verte meg a Kunszentmárton együttesét hazai pályán.

Tovább 2019-09-24

Sportnagykövetek népszerűsítették a mozgást Makón

Hetedik alkalommal adott otthont az Erdei János Városi Sportcsarnok a Makói Nagy Sportágválasztónak, ahol mintegy harminc mozgásformát ismerhettek meg a gyerekek. Az eseményen tiszteletét tette Vincze Ottó tizenegyszeres magyar válogatott labdarúgó, Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó valamint Knézy Jenő sportriporter is.

Tovább 2019-09-16

Lovaskocsik szántották a Vásárteret

Szombaton gyermekügyességi, vasárnap pedig fogathajtó versennyel vártak minden érdeklődőt a szervezők a Vásártéri lovaspályán múlt hétvégén. A különleges rendezvényre számos helyről érkeztek olyanok, akik szerették volna megmutatni, hogy milyen eredményeket képes produkálni egy ló és hajtójának tökéletes összhangja.

Tovább 2019-08-29

Sportos délelőtt a Szent István téren

„Mozogj Te is velünk!” – ez volt a mottója a Szent István téri nap szombat délelőtti programsorozatának. Ennek tükrében a kilátogatók az egészséges életmód jegyében több mozgásformába nyerhettek bepillantást, valamint különféle szűréseken is részt vehettek.

Tovább 2019-08-27

Hatszor talált kapuba a Makó FC

Remekül kezdte meg a bajnokságot az M-Foci Kft. Megye I.-es csapatunk, miután 6-0-s győzelmet aratott a Szentesi-Kinizsi együttese ellen. A makói ifjak kétszer is büntetőhöz jutottak a mérkőzés közben.

Tovább 2019-08-23

Újabb sportlétesítményt avattak Csanádpalotán

13 millió forintos sportparkkal gazdagodott Csanádpalota a napokban a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programnak köszönhetően. A létesítmény korlátlanul használható, így még egy plusz lehetőséggel bővült a sportolási lehetőségek száma a településen, amit a fiatalok azonnal birtokba is vettek.

Tovább 2019-08-23

A Makó FC-nek az NBIII-ban a helye

Az M-Foci Kft. a Csongrád megyei I. osztályban kezdi meg a 2019/2020-as idényt, miután az előző szezonban kiesett az NBIII. Közép csoportjából. A csapat játékoskerete kicserélődött, élükre új vezetőedző, Siha Zsolt állt, aki a megszűnő Szeol SC felnőtt csapatának volt a trénere. Munkáját a szintén szegedi Buzási Péter és a makói Krucsó Ákos fogják segíteni.

Tovább 2019-08-15

Ingyen sportolhatnak a makói fiatalok

Öt napon át, különböző mozgásformákat ismerhetnek meg azok a gyerekek, akik részt vesznek az Erdei János Városi Sportcsarnokban megrendezett Sporttáborban. A foglalkozásokra jelentkező több mint száz sportolni vágyó kicsit nemrégiben Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte.

Tovább 2019-08-07

Péntek este megmozdult a város

Július 12 – én kicsik és nagyok együtt sportoltak Maros – menti településünk több pontján az immár ötödik alkalommal megrendezett Mozgás Éjszakáján. A helyi Egészségfejlesztési Iroda több partnerrel közösen valósította meg a rendezvényt, mely idén mintegy húsz mozgásformát vonultatott fel.

Tovább 2019-07-16

Fellendülőben a tenisz sport Makón

A tavalyi évben hat millió forintot, az idén pedig további öt millió forint támogatást kapott a makói Ütős-Sport Egyesület a Magyar Tenisz Szövetségtől. Az egyesület egy modern teniszcentrumot álmodott meg, ezeket az összegeket is erre fogják költeni. A terveik megvalósításához Makó Város Önkormányzata pedig helyszínnel járul hozzá.

Tovább 2019-07-15

Hazánk leghosszabb túraútvonalát teljesítette a makói Kiss Csaba

„Embert próbáló teljesítményéért” elismerésben részesítette a Makó Budo Klub sportolóját, Kiss Csabát, aki nem régiben teljesítette az Országos Kékkör túraútvonalat. A harcművész a túra keretében több mint 2500 kilómétert tett meg gyalog Magyarországon.

Tovább 2019-07-10

Ismét megmozdul a város – csatlakozz Te is!

Immár ötödik alkalommal hirdette meg a Mozgás Éjszakáját Makón az Egészségfejlesztési Iroda. A július 12-i rendezvény idén is élménydús lesz, hiszen számos sportág kipróbálására lesz lehetőség.

Tovább 2019-07-04

Hatalmas sikere volt a Queen-musicalnek

Immár ötödik alkalommal hirdette meg a Mozgás Éjszakáját Makón az Egészségfejlesztési Iroda. A július 12-i rendezvény idén is élménydús lesz, hiszen számos sportág kipróbálására lesz lehetőség.

Tovább 2019-07-04

Eredményekben gazdag féléven van túl a Makó Budo Klub

A Makó Budo Klub harminc esztendeje meghatározó része a város sportéletének, ez idő alatt kapcsolataikat már nem csak országhatáron belül, hanem azon túl is kiszélesítették. A jubileumot számos rendezvénnyel kívánják emlékezetessé tenni a szervezők, az elmúlt félév során Nemzetközi Aikido Konferenciát is rendeztek, valamint a közeljövőben szintén egy nagy volumenű eseményre, a Taekwondo Országos Diákolimpiára is készülnek, melynek ugyancsak Maros – menti településünk szolgál majd helyszínéül.

Tovább 2019-07-01

Búcsúzik az M-Foci Kft. az NBIII-as osztálytól

A tavaszi szezon utolsó hazai fordulójában a Kozármisleny FC együttesét fogadta az M-Foci Kft. NBIII – as labdarúgócsapata. Az Erdei Ferenc téri sportpálya a Baranya megyeieknek kedvezett, akik 4-0-ra verték meg a makóiakat.

Tovább 2019-05-31

Sport minden mennyiségben

Idén is nagy népszerűségnek örvendett Makón a Kihívás Napja, amelynek keretében számos mozgásformát próbálhattak ki az érdeklődők. A Challange Day célja a lakosság figyelmének felhívása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, valamint kedvteremtés a rendszeres testmozgásra.

Tovább 2019-05-31

Újabb pontokat vesztettek sportcsapataink

Hazai pályán kapott ki a Makói KC felnőtt női kézilabda együttese valamint az NBIII-as osztályban szerepló M-Foci Kft. labdarúgócsapat. Az alakulatoktól a Szeged és a Kecskemét tudott pontokat bezsebelni.

Tovább 2019-05-17

Városnapi forgatag sporttal színesítve

A városnapi programsorozat keretein belül szombaton délután színes előadásokat tekinthettek meg az érdeklődők, emellett pedig különböző portékákat szerezhettek be a standokon. Hogy a kép teljes legyen, ezt még egy közösség összekovácsoló sporteseménnyel is kiegészítették a szervezők.

Tovább 2019-05-15

A jövő kézilabdásai

A szivacskézilabdáé volt a főszerep nemrég az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A házirangadóra három másik településről is érkezetek csapatok, az U8-as és U9-es korcsoportban lévő fiúk és lányok mérték össze tudásukat.

Tovább 2019-05-06

Egyre nehezebb helyzetben az M-Foci Kft.

Gólzáporos mérkőzés jellemezte a M-Foci Kft – FC Dabas találkozót az Erdei Ferenc téri Sportpályán, csakhogy a makóiak hálójába négy, míg a vendégek kapujába csupán kétszer született találat. A Dabas 4-2-re tudott győzni településünkön.

Tovább 2019-05-02

Parázs mérkőzésen hazai vereség

A marosmentiek kilenc gólos különbséget faragtak le hátrányukból a mérkőzés utolsó húsz percében. Az NBII. Dél-keleti csoportjának 12. fordulójában a CONTITECH Makói KC 30-33-ra kapott ki a Békéscsaba együttese ellen hazai pályán. Kategória

Tovább 2019-04-30

A JUGYU diákjai találtak legtöbbször kosárba

A Tavaszi Sporthetek keretében a labdarúgó, valamint a floorball meccsek után kosárlabdában mérték össze ügyességüket a makói középiskolák tanulói kedden. A KERI tornatermében fiúk és lányok elszántan küzdöttek a legjobb helyezésekért.

Tovább 2019-04-18

Tehetséges kézilabdások a makói sportcsarnokban

A szivacskézilabdáé volt a főszerep nemrég az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A megmérettetésre 11 településről, közel 30 csapat érkezett, hogy az U8-as és U9-es korcsoportban lévő fiúk és lányok összemérjék erejüket.

Tovább 2019-04-17

Egyszerre mozgattak meg százötven gyermeket az Erdei János Városi Sportcsarnokba

A negyedik Nemzetközi Aikido Konferencia megnyitóját követően, nemcsak szóban, de a gyakorlatban is meg lehetett ismerkedni ezzel a küzdősporttal. Szombaton délután mintegy százötven gyermek és közel ugyanennyi felnőtt vett részt csoportos edzésen a városi sportcsarnokban.

Tovább 2019-04-11

Tudsz helyesen esni?- nem mindegy hogyan teszed azt!

„Hogy jól essen az esés” címmel szervezett rendhagyó testnevelés órát a Honvédelmi Sportszövetség és két tagszervezete Makó Város Önkormányzatának támogatásával. Közel hatszáz makói és a járásban élő fiatal sajátíthatta el küzdősportok nagymestereitől, az eséstechnikai gyakorlatokat pénteken.

Tovább 2019-04-08

Nehéz helyzetben az M-Foci Kft.

Hosszabbításban kapott ki az M-Foci Kft. labdarúgó csapata, miután másodszorra is betalált kapujukba a Pécs együttese. Negyedik vereségük ezzel még jobban megnehezítette a magasabb osztályban való részvételüket.

Tovább 2019-04-03

Győzelmet aratott a CONTITECH Makói KC

Megszerezte első győzelmét a tavaszi szezonban a CONTITECH Makói KC férfi felnőtt kézilabdacsapata. A makóiak az utolsó percekben döntötték el a találkozót hét zsinórban bedobott góllal.

Tovább 2019-04-02

Sereghajtó a M-Foci Kft.

3-1-es vereséget szenvedett a listavezető Szentlőrinc SE ellen a M-Foci Kft. Az NBIII Közép csoportjának 20. fordulójára az Erdei Ferenc téri sportpályán került sor.

Tovább 2019-03-25

Sikeresen lezajlott a Rákóczi Kupa makói selejtezője

Többek között lézerlövészetben, falmászásban és íjászatban is megmérkőzhettek egymással a fiatalok a Honvédelmi Sportszövetség Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa elnevezésű versenysorozatának második selejtezőjén, amely Makón került megrendezésre. Határon túlról is érkeztek résztvevő csapatok az Erdei János Városi Sportcsarnokba, a tét a budapesti döntőbe való bekerülés volt.

Tovább 2019-03-13

Döntetlent hozott a megyei rangadó

Megyei rangadóval kezdte meg hazai szereplését városunk elsőszámú labdarúgócsapata az M-Foci Kft. Az NBIII. tavaszi szezonjának második fordulójában a SZEOL SC-vel mérkőztek meg a maros-mentiek.

Tovább 2019-03-11

Makói sikerek a világ egyik legnagyobb kick-box versenyén

A makói Continental Király Team Kick-box Akadémia ismét nagyszerű versenyeredményeket tudhat magáénak. Írországban Loós Dominik a dobogó legfelső fokára állhatott, valamint edzője Veres Richárd szintén aranyéremmel a nyakában térhetett haza.

Tovább 2019-03-07

Sorversenyekkel a pályaválasztásért

Labdavezetés és pókfutás – ilyen és ehhez hasonló ügyességi és gyorsasági feladatokban, sorversenyeken mérhették össze tudásukat a hetedik és nyolcadik osztályos általános iskolások a KERI-ben tegnap délután. Az intézmény Válts szakmát! elnevezésű programja már több mint egy évtizedes hagyományra tekint vissza és célja a mozgás népszerűsítésén túl a fiatalok továbbtanulásának segítése is.

Tovább 2019-02-26

A pontgyűjtés a CONTITECH Makói KC célja

Az igen rossz őszi szezon után, összeszedetten és felkészülten vág neki a tavaszi idénynek a CONTITECH Makói KC felnőtt férfi kézilabdacsapata. A cél a bent maradás, melyért öt hazai és hét vendég mérkőzésen küzdenek majd meg.

Tovább 2019-02-22

Váradi Krisztina bronzérmes lett súlylökésben az Országos Atlétikai Bajnokságon

A Maros-parti városban élő Váradi Krisztina harmadik helyezést ért el súlylökésben, a hétvégén megrendezett fedett pályás Országos Atlétikai Bajnokságon. A sportoló számára nagy öröm volt a siker, azonban a fő versenyszámában, a diszkoszvetésben szeretne nemzetközi sikereket elérni.

Tovább 2019-02-21

Rosszul indította a szezont a Makói KC

Kezdetét vette a hétvégén az NBII. felnőtt női kézilabdabajnokság, melynek első fordulójában a Szarvas együttesével találkozott a Makói KC az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A hazaiak hibáit természetesen kihasználták a vendégek, ezzel megnyerve a találkozót.

Tovább 2019-02-19

Az alsósok is számot adtak erejükről

Az idei évben hat korcsoportban rendeztek Grundbirkózó bajnokságot az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A tegnapi napon az általános iskolák alsós tagozatainak sportolói mérték össze erejüket a küzdőkörökben.

Tovább 2019-02-08

Világbajnoki címmel zárta a tavalyi évet a Király Team Kick-box makói egyesülete

Világbajnoki címmel és több sikeres eredménnyel zárta a tavalyi évet a Király Team Kick-box Akadémia makói egyesülete. A csapat nem dőlhetett hátra mivel már megkezdődött a januári versenyszezon Olaszországban, amelyen Loós Dominik nagyon jó eredményt ért el.

Tovább 2019-01-29

Újra elismerték Makó legsikeresebb sportembereit és csapatait

Ebben az esztendőben immár negyedik alkalommal rendezték meg a Sportkarácsonyt, amelynek a Hagymaház adott otthont. Az ünnepi műsort idén is az ismert sportszerkesztő és riporter, Gulyás László vezette, de rajta kívül több híres sportolót is meghívtak a szervezők az alkalomra. Az este folyamán díjak átadására is sor került, számos kategóriában ismerték el Makó legsikeresebb sportolóit.

Tovább 2018-12-07

Lányok is rúgták a bőrt a KERI Kupán

A HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ismét megrendezte KERI Kupa elnevezésű két napos futball bajnokságát, ahová a helyi és a térségi általános iskolák növendékeit várták. Még szerdán a fiúk, addig kedden a lányok mérték össze tudásukat a délutáni órákban. Az utóbbi meccsre stábunk is kilátogatott.

Tovább 2018-12-06

Sztárvendégek is várják az érdeklődőket holnap a IV. Sportkarácsonyon

Immár negyedik alkalommal invitálják a város lakosait a Sportkarácsonyra, amelyen kiosztják az Év Sportolója kitüntetéseket is. A december 6-i rendezvény műsorvezetője Gulyás László sportriporter lesz, de számos hírességgel, például Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökővel és Martinek János öttusázóval is találkozhatnak az érdeklődők.

Tovább 2018-12-05

Cél a bentmaradás

Vacsorával egybekötött évértékelőt tartott az M-Foci Kft. csapata, a vezetőséggel és a támogatókkal közösen. Bár a tabella 14. fokán végeztek, amely kieső helynek számít, emelt fővel emlékeztek vissza a mérkőzésekre. Az est folyamán a Givaudan Hungary Kft. különdíját is átadták.

Tovább 2018-12-03

Vállalható vereség a listavezetőtől

Tisztességesen helyállt a CONTITECH Makói KC az eddig veretlen szegediek ellen. A makói csapat a mérkőzésen a helyzetek sokaságát hagyta ki, míg a vendégek gyors indításokból sok gólt tudtak lőni, ezzel megnyerve a megyei derbit.

Tovább 2018-11-20

Vendég siker hazai pályán

Nem tudta itthon tartani a három pontot az M-Foci Kft. az őszi bajnokság véghajrájában. A Dunaújváros elleni mérkőzésen mindvégig küzdőszellemben játszott a Makó, védelmi hibájukat azonban jól kihasználták a Fejér megyeiek.

Tovább 2018-11-20

Makói siker az egri uszonyosúszó versenyen

A Magyar Búvár Szakszövetség Egerben rendezte meg a Cápa – Serdülő - Junior Uszonyosúszó Országos Bajnokságot a közelmúltban. A megmérettetésen a Makói Úszó Klub növendéke Domokos Ádám Tamás is indult, aki korosztálya legeredményesebb versenyzője lett.

Tovább 2018-11-16

A szivacskézilabdáé volt a főszerep

Ismét megrendezésre került az Őszi Gyermek Szivacskézilabda Villámtorna az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az esemény résztvevői nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a mérkőzésekbe.

Tovább 2018-11-16

A müncheni ugrálókötél versenyről 29 éremmel tért haza a Makó Jump

Huszonkilenc éremmel tért haza nemrég a hat fős Makó Jump ugrálóköteles csapat, így a fiatalok már az első nemzetközi megmérettetésükön öregbítették Makó hírnevét. A diákok csoportos és egyéni számokban is remekeltek, azonban nem lazítanak, mivel már egy következő versenyre készülnek.

Tovább 2018-11-15

Makói sikerek Szlovákiában

A MR Power színeiben versenyzett Szlovákiában Majoros Róbert és Marton Gergely. A makói fiatalok a világ legjobb erőemelőivel mérték össze tudásukat és igen szép eredményekkel tértek haza.

Tovább 2018-11-14

Felszabadult délután a mozgás jegyében

A meridián tornába, az aerobikba, de akár a taek-bo-ba is belekóstolhattak a mozogni vágyók a hétvégén, ugyanis újra megrendezésre került a már hagyománynak számító Őszi Fitt Délután az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A foglalkozások minden korosztály számára tartogattak valami különlegességet.

Tovább 2018-11-13

Emelt fővel hagyták el a pályát a makói lányok

A Békéscsaba ellen folytatta szereplését a Makói KC az NBII. Dél-keleti csoportjában az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A találkozó végén a vendégek számlájára írták az értékes két pontot.

Tovább 2018-11-12

Vár az Őszi Fitt Délután

Egy újabb remek alkalom kínálkozik a sportolásra a Makói Őszi Fitt Délután keretében az idősebb és a fiatalobb korosztály számára egyaránt. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban helyet kapó rendezvényen több mozgásformába kóstolhatnak bele a résztvevők.

Tovább 2018-11-09

A kosárlabda volt terítéken

Végéhez közeledik az Őszi Sporthetek rendezvénysorozat. A futsal és a floorball meccsek után legutóbb a kosárlabdában mérték össze erejüket a fiatalok a KERI tornatermében.

Tovább 2018-11-08

Megvédte világbajnoki címét a makói Debreczeni Gábor testépítő

Háromszoros világbajnok a makói Debreczeni Gábor testépítő, aki a közelmúltban védte meg címét a birminghami vb-n. A versenyről hazaérkezett sportoló televíziónknak is beszámolt a nagyszerű eredményről és a versenyről.

Tovább 2018-11-07

Nagy érdeklődés övezte a makói aerobik versenyt

Idén is megrendezésre került a Continental ContiTech Aerobik Regionális Kupa az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A megmérettetés nagy népszerűségnek örvendett, ugyanis közel százötven versenyző csillogtatta meg tudását.

Tovább 2018-11-06

Alulmaradtak kézilabdázóink

Hazai pályán két vereség a mérlege az NB II. Dél-keleti csoportjában szereplő kézilabdásainknak a hétvégi fordulóban. A CONTITECH Makói KC izgalmas mérkőzésen kapott ki a Békéscsaba ellen, míg a lányokat a Csorvás küldte a mélybe.

Tovább 2018-10-28

A középmezőnyben állomásozik az M-Foci Kft.

Már az első félidőben megszerezte két gólos győzelmét az M-Foci Kft. az NBIII. közép csoportjában. Rossz hír azonban, hogy Juhász Jónás azonnali piros lapot kapott, így csapatának hosszabb ideig nélkülöznie kell.

Tovább 2018-10-25

Átütő kick-box sikerek

A Continental Makói Királyteam Kick-box Akadémia versenyzői igen szép eredményeket könyvelhettek el a közelmúltban. A legutóbbi, Budaörsön megrendezett versenyen öt indulójukból mindannyian éremmel a nyakukban tértek haza. A csapat azonban nem pihen, már javában folynak az edzések, a sportolók készülnek a következő megmérettetésekre.

Tovább 2018-10-18

Útjára indult az Őszi Sport7-ek versenysorozat

Futsal mérkőzésekkel vette kezdetét a már hagyománynak számító Őszi Sport7-ek az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A középiskolás csapatok izgalmas összecsapásokon mérhetik össze tudásukat és ügyességüket különböző labdajátékokban, miközben a közös mozgás szenvedélyének is hódolhatnak.

Tovább 2018-10-17

Aranyérmet hozott haza a Jesolo-i világbajnokságról Loós Dominik

A dobogó legfelső fokára állhatott fel a közel múltban megrendezett kick-box világbajnokságon Loós Dominik és csapata. Az Olaszországban megrendezett megmérettetésről egyébként kimagasló eredménnyel tértek haza a magyarok, összesen 19 arany, 17 ezüst és 28 bronzéremmel zártak.

Tovább 2018-10-12

Győzelmet eresztett ki a kezéből a CONTITECH Makói KC férfi csapata

Kilenc gólos különbség után a Kunszentmárton felébredt és hatalmas küzdelemben két góllal verte meg a makói kézilabdázókat az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Gera Norbert együttese fontos győzelmet eresztett ki a kezéből.

Tovább 2018-10-10

Egy éves az Ezt Válaszd!

Immár egy esztendeje kovácsolja össze a mozogni vágyókat az Ezt Válaszd! program Makón. A születésnap megünneplésére az Erdei János Városi Sportcsarnokban került sor, ahová a szervezők meghívták Katus Attila hatszoros világ- és kétszeres Európa aerobic bajnokot.

Tovább 2018-10-10

KEMENCÉS ÉS GRILL ÉTELEK: Tejes pite, mentás barack raguval

Hozzávalók : 1 l tej, 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 dkg vaníliás cukor, 1 kk só, 3 tojás, Tepsi kikenéséhez zsír Barack ragu: 50 dkg sárgabarack 15 dkg kristálycukor Kevés barackpálinka 1 csokor menta levélElkészítés: A lisztet, tejet és a tojásokat keverjük csomómentesre a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval. A tepsit vékonyan kenjünk ki zsírral, és a kapott palacsinta tésztát ujjnyi vastagon öntsük bele. Forró (220⁰C) kemencében pirosra sütjük. Sütés közben a tészta felhólyagosodik, ez az egyik jele annak, hogy jól készítettük el az édességet. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Sütés után a sütőből kivéve pihentessük a pitét, majd vágjuk nagy kockákra. A barackot kockára vágjuk. A serpenyőben a cukrot felolvasztjuk, kicsit meg is karamelizáljuk. Rá dobjuk a barackot, és mindjárt meglocsoljuk a barackpálinkával. Rázogatva pirítjuk. Az alkohol teljesen elpárolog, és sűrű ragut kapunk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott mentát. Már nem főzzük, csak összeforgatjuk. A kockára vágott pite tetejére tálaljuk.

Tovább 2018-10-09

Jó sorozat után, újabb vereség

Két győzelem után hazai pályán kapott ki az M-foci Kft. az őszi szezon kilencedik fordulójában. A makóiak a fővárosi Taksony csapatát fogadták, akik két góllal nyerték meg a találkozót.

Tovább 2018-10-09

Magukat verték meg a CONTITECH Makói KC férfi kézilabdázói

A Köröstarcsát fogadta a Contitech Makói KC az NB II férfi kézilabda bajnokság legutóbbi fordulójában. A Gera tanítványok igazi gála meccset játszottak, ám újabb vereséget szenvedtek.

Tovább 2018-10-02

Sportversenyekkel igyekeznek összekovácsolni a diákokat

Már több éves hagyományra tekint vissza a KERI Kollégiumi találkozója, mely az idei esztendőben is nagy népszerűségnek örvendett. A jeles esemény keretében a fiatalok sportversenyeken mérhették össze tudásukat.

Tovább 2018-09-27

A rutin hiányzott a győzelemhez

Az NBII. Dél-keleti csoport őszi szezonjának második fordulójában is kikapott a Makói KC. Míg két héttel ezelőtt huszonegy góllal, most szombaton tizenhármas különbséggel zárult a találkozó a Mezőtúr javára.

Tovább 2018-09-24

Jó úton jár a Makó FC

Busa Bence góljával tudott győzni hazai pályán az M-Foci Kft. az NBIII. legutóbbi fordulójában. A makóiak az erősebb kerettel szereplő Szekszárdi UFC-vel álltak szemben a hétvégén.

Tovább 2018-09-18

Rengeteg élmény vár minden látogatóra a Nagy Sportágválasztón

Míg országosan 23. alkalommal, Makón hatodszorra kerül megrendezésre a Nagy Sportágválasztó. Két nap alatt több mint 30 mozgásforma mutatkozik be az Erdei János Városi Sportcsarnokban, élsportolókkal, edzőkkel és szakmai tanácsadással. A programokkal kapcsolatban Kovács Gábor valamint Márton Imre adott tájékoztatást a sajtó képviselőinek.

Tovább 2018-09-13

Evezőt ragadtak Hajnal Antal emlékére

Hajnal Antal emlékére szálltak vízre Apátfalvánál a kenu kedvelői. Az első alkalommal megszervezett eseménynek a fő célja a közösségek összekovácsolása volt, némi testmozgással megfűszerezve.

Tovább 2018-09-05

Nem bírt a Makó FC a Honvéddal

Harmadik vereségét szenvedte el az M-Foci Kft. az őszi szezonban. A hétvégén a Budapest-Honvéd II. ellen maradtak alul a hagymavárosiak hazai pályán.

Tovább 2018-08-27

Küzdelmes makói győzelem

Egy góllal tudott nyerni az M-Foci Kft. az Iváncsa KSE együttese ellen szombaton hazai pályán. A bravúros gólt Széll Kristóf szerezte meg csapatának.

Tovább 2018-08-14

Új edző az M-Foci Kft. élén

Szombaton mutatkozik be hazai pályán az M-Foci Kft. megújult formációja az Iváncsa együttese ellen. A játékos keret mellett edzőváltás is történt, ezt a feladatkört ezentúl Magyar György tölti be.

Tovább 2018-08-10

Több, mint 26 edzésformába lehetett bepillantást nyerni

Számos edzésformába kóstolhattak bele az érdeklődők a Mozgások Éjszakáján péntek este. A programsorozat idén is sok sportolni vágyót vonzott a különböző helyszínekre, ahol aktívan tölthették el idejüket.

Tovább 2018-08-07

Számos strandsport várta a kikapcsolódni vágyókat a Hagymatikum udvarán

Többek között homokfoci, strandröplabda és lábtenisz is várta a mozogni vágyókat a Hagymatikumban megrendezett Sportnapon. A hétvégi rendezvényre nem csak a térségből, hanem Romániából is neveztek, így több mint húsz csapat versenghetett a népszerű eseményen.

Tovább 2018-08-06

A hátrányos helyzetű gyermekek a kosárlabda alapjait sajátíthatták

Hátrányos helyzetű fiatalok sajátíthatták el tegnap a kosárlabda alapjait. „Értékközvetítés a Makó-térségi közösségben” című pályázta keretében öt alkalommal biztosítottak a fiatalok számára változatos programoknak az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2018-08-03

Nemzetközi edzőmeccs a Maros-parton

A körülbelül 350 fővel működő UTE labdarúgó akadémia U10 és U15 közötti korosztályai Makón töltik augusztusi edzőtáboraikat, amely 3 teljes hetet vesz igénybe. Az intenzív edzés és nemzetközi edzőmeccsek mellett azért a pihenés, a városnézés és a szórakozás is teret kap, ezek miatt is esett Makóra a választás.

Tovább 2018-08-02

A testmozgásé volt a főszerep a Hagymatikumban

Szombaton az immár több éves hagyománnyal bíró sportnapnak adott otthont a Hagymatikum. A résztvevők különböző labdajátékokban mérhették össze tudásukat, valamint a fürdőzők jó hangulatáról a Rádió88 munkatársai gondoskodtak.

Tovább 2018-07-02

Születésnapot ünnepelt a Duocor és a Givaudan

Szombaton a Maros-parton gyűltek össze a Duocor, illetve a Givaudan cég közös futball csapatának tagjai. Az esemény jó hangulatban telt, ugyanis a formáció szép eredménnyel zárta a szezont, valamint arra is megemlékeztek, hogy már öt éve rúgják a bőrt.

Tovább 2018-06-25

Szezonzáró győzelem

Miután 2-1-re legyőzte az M-Foci Kft. a Paksot, meghosszabbította tagságát az NBIII-as bajnokságban. A maros-mentiek a 2017/2018-as szezont 31 ponttal, a 13. helyen zárták.

Tovább 2018-06-04

Kerékpártúra a Hármashatáron át

A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda és a Makói Természetbarát Sportegyesület közös szervezésében újabb kerékpártúra került megrendezésre. A biciklisek Óbébára látogattak el, a román-magyar-szerb hármashatáron keresztül.

Tovább 2018-05-28

Hibázott a Makó FC

A mérkőzés lefújását követően is a „Szép volt fiúk!” szurkolói kiálltástól zengett az Erdei Ferenc téri sportpálya. Azonban ez sem szépített a dolgon, az M-Foci Kft. 5-1-re kapott ki a Szeol SC csapatától.

Tovább 2018-05-23

Ovisok rúgták a bőrt

A második Ovi-foci Kupán a Makói Óvoda intézményeinek nagycsoportos növendékei hódoltak a testmozgásnak. A meccsek a Kálvin téri létesítmény műfüves futballpályáján zajlottak.

Tovább 2018-05-22

A horgászat kedvelőinek szervezett megmérettetést a ContiTech

Több évre tekint már vissza a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. által rendezett horgászverseny. Az idén ismét kedveztek ezen sportág szerelmeseinek, akik egy öt órás rendezvény keretében mérhették össze tudásukat Deszken.

Tovább 2018-05-15

9. helyen zárt a CONTITECH Makói KC

Kiélezett meccset játszott egymás ellen a CONTITECH Makói KC és a Köröstarcsa a 2017/2018-as idény utolsó bajnoki mérkőzésén. A két kieső együttes a legjobb bentmaradó helyért játszott vérre menő harcot

Tovább 2018-05-14

M-foci Kft. – Mórahalom VSE labdarugó mérkőzés összefoglaló

M-foci Kft. – Mórahalom VSE labdarugó mérkőzés összefoglaló

Tovább 2018-05-14

Itthon tartotta a három pontot a Makó FC

Fontos rangadót nyert az M-foci Kft. a legutóbbi tavaszi bajnoki mérkőzésén. A már biztos kieső mórahalmiaktól vette el az értékes három pontot, ezzel közelebb kerülve a bent maradáshoz.

Tovább 2018-05-09

Ütőt ragadtak a ping-pongozók

A sok labdajáték mellett az asztaliteniszezők is összemerték tudásukat nemrégiben a városi sportcsarnokban. Negyedik alakalommal szerveztek amatőr ping-pong versenyt, melyre közel fél száz sportoló nevezett

Tovább 2018-05-08

FODISZ Diákolimpiai döntő az Erdei Ferenc téren

A nemrég felújított Erdei Ferenc téri Sporttelepen bonyolították le a hétvége folyamán a FODISZ és a Pápay iskola együttműködésével megvalósuló Kispályás Labdarúgó Diákolimpiai Döntő mérkőzéseit. A megmérettetésre 16 csapat érkezett az ország minden részéről.

Tovább 2018-05-07

Toronymagas győzelem

A tavaszi szezon utolsó előtti találkozóján gálamérkőzést játszott a Karcag ellen a CONTITECH Makói KC férfi felnőtt kézilabdacsapata. A találkozón volt, hogy több mint tíz góllal vezettek a hazaiak a sereghajókkal szemben.

Tovább 2018-05-04

Saját testsúlyukkal edzettek a középiskolások

Hagyományteremtő célzattal került megrendezésre múlt héten a TNT Junior Challange az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az eredeti mozgásforma könnyített, fiatalokra szabott változatában középiskolás korú csapatok versengtek egymással egy saját testsúlyos taktikai verseny keretein belül.

Tovább 2018-05-03

Mfoci Kft.-Rakosmente FC összefoglaló

Mfoci Kft.-Rakosmente FC összefoglaló

Tovább 2018-05-02

Gombfoci mérkőzés Maroslelén

Az idén Maroslele szolgált helyszínül a Magyar Asztali-Labdarúgó Szövetség NB3-as rendszerű csapatbajnoki fordulójának. Az eseményre az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők, akik egy jó hangulatú nap keretében versengtek egymással.

Tovább 2018-05-02

Hazai pályán zárja a szezont a Makói KC

A CONTITECH Makói KC játékosai eddig sikerrel vették a tavaszi szezonnal járó kihívásokat. Egy hosszabb idegenbeli sorozat után a hátralévő két mérkőzést a Maros-menti városban játszhatja majd le a csapat, amelyekre igen komolyan veszik a felkészülést.

Tovább 2018-04-27

Újabb zakó a Makói KC-nál

Nehéz mérkőzést játszott a Makói KC női kézilabda csapata a hétvégén, melyből a Szarvas együttese lépett ki győztesként. A maros-mentiek ezzel lecsúsztak a tabella nyolcadik fokára.

Tovább 2018-04-24

Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos

Az utánpótlás-nevelés már kiskorban elkezdődik, ennek tesznek eleget azok a testnevelő tanárok, akik szivacskézilabdázni tanítanak gyermekeket. A tanultakat pedig különböző mérkőzésen mutathatják be a csapatok, mint például a csütörtök délután megrendezett tavaszi villámtornán.

Tovább 2018-04-20

Bartók Béla Kerékpáros Emléktúra

A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda és a Természetbarát Sportegyesület közös szervezésében került sor a hagyományos nagyszentmiklósi Bartók Béla emléktúrára. A közel 60 kilométeres távot kerékpárral tették meg a résztvevők a kellemes, tavaszias szombaton.

Tovább 2018-04-17

Küzdelmes mérkőzésen nyert az M-Foci Kft.

A második félidőben lőtt két góljával tudta megverni a Rákosmente csapatát a Makó FC az Erdei Ferenc téri sportpályán. A Méhes ifjakra a továbbiakban két nehéz mérkőzés vár.

Tovább 2018-04-16

A KERI győzelmével zárult a Tavaszi Sporthetek

Az idei Tavaszi Sporthetek alkalmából a makói középiskolások ismét több sportágban mérhették össze tudásukat. Szerdán röplabdában a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakképző Iskola diadalmaskodott, míg összetettben az első helyezést a KERI tanulói szerezték meg.

Tovább 2018-04-13

Floorball meccsnek adott otthont az Erdei János Városi Sportcsarnok

Továbbra is elszántan küzdenek a makói középiskolák növendékei a legjobb helyezésekért a Tavaszi Sporthetek keretében. A labdarúgás, a kosár-, illetve a kézilabda után hétfőn a floorball következett soron.

Tovább 2018-04-11

A bajnokcsapattól kapott ki a Makói KC

Nehéz mérkőzésen maradt alul a Makói KC női kézilabdacsapata az Algyővel szemben. A sérülésekkel küzdő maros-mentiek mindvégig kitartóak voltak, azonban a bajnok együttes iramát nem tudták felvenni.

Tovább 2018-04-10

Újabb sportágban mérkőztek meg a makói fiatalok

Újabb sportágban, a kézilabdában mérték össze erejüket csütörtökön a makói középiskolás diákok az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A Sporthetek végéhez közeledve a József Attila Gimnázium tanulói állnak az élen.

Tovább 2018-04-06

”Mindig kéznél van a láb”

A márciusi testületi ülésen a város nevében köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester Sebők Árpádot, ezzel elismerve a makói veterán atléta eredményeit. A 74 éves nyugdíjas sportoló stábunknak mesélt tapasztalatairól, és egy edzésébe is betekintést nyújtott.

Tovább 2018-04-04

Egy pontot szerzett az M-Foci Kft.

Gól nélkül szerzett pontot az M-Foci Kft. labdarúgó csapata hazai pályán. A legutóbbi bajnokin a Kozármislenyt fogadták az Erdei Ferenc téri sportpályán.

Tovább 2018-04-04

Kosárlabda a Tavaszi Sportheteken

A Tavaszi Sporthetek harmadik napján kosárlabda tudásukat mérték össze a makói diákok. A KERI tornacsarnokában megrendezett versenyszámban a négy városi középiskola csapatai mérkőztek meg.

Tovább 2018-03-27

Tavaszköszöntő gyalogtúra

Tavaszköszöntő gyalogtúrát szervezett a Maros árterébe a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda. A télies időjárás ellenére szép számmal érkeztek résztvevők a rendezvényre és tettek sétával egészségük megőrzéséért.

Tovább 2018-03-26

Lányok rúgták a bőrt

A labdarúgás a lányok körében is egyre népszerűbb sportággá válik. Ezt a héten be is bizonyították, hiszen a Tavaszi Sporthetek alkalmából ők is teret kaptak, hogy megmutassák mire is képesek. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban négy együttes mérte össze erejét a pályán.

Tovább 2018-03-23

Gálamérkőzést játszott a Contitech Makói KC

Szépen menetel felfelé a tabellán a Contitech Makói KC, miután győzelemmel tért haza Mezőtúrról, majd az Erdei János Városi Sportcsarnokban a kondorosiak együttesét verte meg. További céljuk, hogy a hátralévő vidéki mérkőzéseken minél több pontot gyűjtsenek be, és a hazai találkozókon itthon tudják tartani az értékes két pontot.

Tovább 2018-03-22

Döntetlennel folytatta a bajnokságot a Makó FC

Két győzelem után egy döntetlent zsebelt be a Makó FC a hétvégén. Bár a vezetést meg tudta szerezni a Szekszárd ellen, csupán egy pontot tudott itthon tartani.

Tovább 2018-03-21

M-Foci Kft. – Hódmezővásárhely mérkőzés összefoglalója

M-Foci Kft. - Hódmezővásárhely mérkőzés összefoglalója

Tovább 2018-03-20

Fontos rangadót nyert a Makó

Miután a Makó FC 2-1-re verte meg a Szentlőrinc együttesét, szerdán hazai pályán fordulatos labdarúgó mérkőzésen győzte le a hódmezővásárhelyieket is. A bepótolt megyei rangadót Sirokmán Zoltán döntötte el, ezzel itthon tartva az értékes három pontot.

Tovább 2018-03-19

Újabb győzelmet aratott a Makói KC

Parázs mérkőzést játszott a hétvégén a Makói KC női kézilabdacsapata, akik fölényes győzelmet arattak a Szeghalom ellen. Szabó Attila lányai ezzel a tabella negyedik helyére tornázták fel magukat.

Tovább 2018-03-13

Mélyvízben a CONTITECH Makói KC

A tabella 11. helyére csúszott az NB II. Dél-keleti csoportjában szereplő CONTITECH Makói KC miután megszerezte második vereségét a legutóbbi fordulóban. A férfi kézilabdásokra már csak egy nehéz mérkőzés vár és csak ezután kezdődik az igazi harc a bentmaradásért.

Tovább 2018-03-07

„Kell egy kapus! Nekünk kettő van!”

Szoros mérkőzésen, két góllal sikerült legyőznie a Szolnokot a Makónak a női kézilabda-bajnokság legutóbbi fordulójában. A hazaiak mindvégig küzdő szellemben játszottak, melyhez egy remek kapusteljesítmény is társult.

Tovább 2018-03-05

Csörgőlabda mérkőzésen vettek részt a KERI tanulói

A KERI Bajza utcai épületében egy rendhagyó bemutatót rendeztek a Magyar Parasport Napján. Az iskola diákjai egy érdekes csapatjátékkal, a csörgőlabdával ismerkedtek meg.

Tovább 2018-02-26

Rangadót vesztett a Makói KC

A találkozó utolsó negyedében hagyta veszni magát a Makói KC női kézilabdacsapata. A maros-mentiek nagy küzdelemben maradtak alul a jelentős játékerővel bíró Csorvási SK együttesével szemben.

Tovább 2018-02-20

Jó formában a Makó FC a bajnoki rajt előtt

Edzőmeccsekkel készül a márciusi rajtra az M-Foci Kft. Az NB III-as csapat eddig kétszer lépett pályára, két győzelmet bezsebelve. Hétvégén a Méhkerék együttesét fogadták az Erdei Ferenc téri sportpályán.

Tovább 2018-02-19

Hétvégén rajtol a kézilabda bajnokság

Hazai pályán kezdik meg a 2018-as tavaszi szezont városunk kézilabdacsapatai. A CONTITECH Makói KC szombaton a Túrkeve gárdáját fogadja, míg a Makói KC lányai a Csorvás együttese ellen csapnak össze az első bajnoki mérkőzésen.

Tovább 2018-02-16

A középiskolások is összemérték erejüket

A makói középiskolások is beálltak a grundbirkózó körbe, hogy összemérjék az erejüket. Csütörtökön ennek a korcsoportnak a versenyével zárult le a 2018-as bajnokság, amely évről-évre egyre népszerűbb a helyi iskolák körében.

Tovább 2018-01-26

A Bálint Optika lett az aranycsapat

Zsinórban harmadjára emelhette a magasba a legeredményesebbnek járó kupát a Bálint Optika csapata az V. Givaudan Téli Kupán. A sport szerelmesei három hétvégén léptek pályára a városi sportcsarnokban, hogy megmérkőzzenek egymással.

Tovább 2018-01-23

Birkózók lepték el a sportcsarnokot

Útjára indult a 2018-as Nyílt Grundbirkózó Bajnokság, melynek első versenynapja szerdán került megrendezésre az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A sportág növekvő népszerűségnek örvend, ebben az esztendőben összesen 115 fiatal adta le nevezését.

Tovább 2018-01-18

Kialakult a döntő összetétele

Ötödik esztendeje rúgnak labdába a focisták a Givaduan-kupán, amely idén is izgalmas összecsapásokkal szolgált a focikedvelők számára. A hétvégén már a döntőbe jutásért küzdöttek egymással a csapatok. A nyílt csoportban kialakult az első négy résztvevő sorrendje, ám az idősebbeknél még folyik a versengés az első helyekért.

Tovább 2018-01-15

Megkezdődött az ötödik Givaudan Teremlabdarúgó Torna

Szombaton vette kezdetét az idei Givaudan Kupa. Az ötödik alkalommal megrendezett sporteseményre három kategóriában összesen 16 csapat nevezett a városból és a térségből.

Tovább 2018-01-10

Tovább fejlődött a makói kick-box

A csepeli Halker-Király Teammel összefogva alapította meg kick-box akadémiáját Loós Csaba és tanítványai városunkban. Ezt egy közös nyílt edzéssel ünnepelték meg, ahol Európa- és világbajnokok is részt vettek, ezzel is biztatva a kezdő sportolókat.

Tovább 2018-01-09

Egy helyen az Év legjobb sportolói

Harmadik alkalommal került megszervezésre a Sportkarácsony, ahol idén ötven kategóriában ismerték el Makó legjobb sportolóit. A megszokottól eltérően most a Hagymaházban várta a díjazottakat Gulyás László sportújságíró, Birkás Balázs kajak-kenu világbajnok, valamint Nagy Péter súlyemelő.

Tovább 2017-12-14

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Sportkarácsony

Harmadik alkalommal invitálják a város lakosait Sportkarácsonyra, mely ezúttal a Hagymaházban kerül megrendezésre. Itt a hagyományokhoz híven kiosztják az Év Sportolója kitüntetéseket, amely során közreműködik Birkás Balázs, kajak-kenu világbajnok, Nagy Péter, súlyemelő olimpikon, valamint Gulyás László sportriporter.

Tovább 2017-12-11

Gálával zárták az újabb eredményes esztendőt

A Makó Budo Klub már évtizedek óta fontos alappillérét képezi a Maros-menti város sportéletének. Az egyesület szombaton tartotta meg hagyományos évzáró gáláját az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A vendégek a jelenlegi hét szakosztály képviselőinek bemutatóit tekinthették meg, a legeredményesebb sportolók pedig díjakat vehettek át.

Tovább 2017-12-07

Kemény küzdelemben makói győzelem

A CONTITECH Makói KC kézilabdázói a hétvégi győzelmüket Sonkának, azaz Szabó Lászlónak, az egykori magyar válogatott beállójának emlékéra ajánlották. Gera Norbert tanítványai a második félidőben fordították meg az eredményüket, mellyel itthon tudták tartani az értékes két pontot.

Tovább 2017-12-05

Pihenhet a Makói KC

Az őszi szezon utolsó mérkőzését győzelemmel zárta a Makói KC női kézilabdacsapata az Újkígyós együttese ellen. Kozseránék felemás játékukkal a tabella ötödik fokára állhattak fel. Hat győzelmet, egy döntetlent és négy vereséget zsebeltek be.

Tovább 2017-12-04

Gémes góljaival nyert az M-Foci Kft.

Az őszi szezon utolsó mérkőzésén talált kapuba a tavalyi gólkirály Gémes Bence. A csatár már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. A Makó FC a tabella 15. helyén zárta az első NB III-as szereplését.

Tovább 2017-12-01

Focitorna, ahol minden csapat győzött

Barátságos labdarúgó mérkőzést játszott egymás ellen Makó Város Önkormányzata, valamint a Givaudan Hungary Kft. A kispályás tornáról minden csapat egy-egy kupával térhetett haza.

Tovább 2017-11-30

Világbajnokok támogatják a makói sportéletet

A Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke, a városban nem rég alakult, újabb kick-box egyesület edzője, valamint a sportágban kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzők tették tiszteletüket Farkas Éva Erzsébet polgármester irodájában. Az esemény célkitűzései között szerepelt ezen mozgásforma előtérbe helyezése és népszerűsítése a térségben.

Tovább 2017-11-22

Nem bírt a CONTITECH Makói KC a Békéscsabával

Múltheti vereségét másolta le a CONTITECH Makói KC szombaton a Békéscsabaiak ellen. A maros-mentiekre a következőkben komoly forma javulás szükséges, hogy helyt tudjanak állni a bajnokságban.

Tovább 2017-11-21

Őszi szivacskézilabda villámtorna

A tavaszi nagy sikerre való tekintettel ismét megrendezésre került kisgyerekek számára a szivacskézilabda villámtorna az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A jó hangulatú megmérettetésre Makó mellett Földeákról, Algyőről és Mórahalomról érkeztek versenyzők.

Tovább 2017-11-16

Felemás őszi idény

Nem bírt a tavalyi bajnokkal a CONTITECH Makói KC férfi kézilabda csapata. A makóiak támadásban és védekezésben is alul maradtak a vendégek rutinosabb játékosaival szemben.

Tovább 2017-11-15

Győzött a Makó FC

Megtörte nyeretlenségi sorozatát a Makó FC az NB III. osztályban. A kiegyenlített mérkőzésen Sirokmán Zoltán szerezte meg csapatának első győzelmét.

Tovább 2017-11-14

Újabb vereség az NBIII-ban

Nem tud kimászni a gödörből a Makó FC. Bár a hétvégén gólt tudott rúgni ellenfelének, a Csongrád megyei derbit a Mórahalom nyerte meg.

Tovább 2017-10-27

Magabiztos első győzelem

Fölényes győzelemmel tért haza Kondorosról a Contitech Makói KC férfi kézilabdacsapata, míg a lányok hazai pályán szerezték meg értékes egy pontjukat.

Tovább 2017-10-24

Nagy népszerűségnek örvend az Ezt Válaszd!

Vasárnap már második alkalommal mozgatta meg Makó és a környező települések lakóit az Ezt Válaszd! programsorozat. A KERI tornaterme lelkes emberekkel telt meg, akik alig várták, hogy kezdetét vegye az edzést.

Tovább 2017-10-20

Elkezdődött az Őszi Sporthét Makón

Labdarúgással vette kezdetét hétfőn az idei Őszi Sporthét. A tíz éves hagyományra visszatekintő rendezvényen hét napon át mérheti össze a négy makói középiskola közel kétszáz tanulója tudását számos különböző csapatjátékban.

Tovább 2017-10-17

Küzdelmes mérkőzés a felnőtt férfi kézilabdában

Várat magára a győzelem a Contitech Makói KC csapatánál. Az őszi szezon harmadik fordulójában a Kiskunfélegyháza otthonába látogatott a maros-parti gárda, ahol hét gólos különbséggel kapott ki.

Tovább 2017-10-13

Jéghoki népszerűsítése Makón

A jégkorong szezon hamarosan kezdetét veszi Makón, ezért a Maros Téli Sportegyesület új tagokat toboroz a csapatukba. Ez az összetett és élménydús sportág minden gyermeknek tartalmas és izgalmas időtöltést ígér.

Tovább 2017-10-12

Gólt rúgott a Makó FC a Dunaújvárosnak

1-0-ra vezetett a Makó FC a Dunaújváros elleni mérkőzésen, majd kikaptak 2-1-re hazai pályán. Városunk első számú focistáinak kilenc forduló után mindössze három pontjuk van.

Tovább 2017-10-09

A Fradi ellen lép pályára itthon a Makó FC

A Fradi ellen lép pályára vasárnap a Makó FC, méghozzá itthon. Az eseménynek a megújult VASAS pálya ad otthont, melyet Farkas Éva Erzsébet polgármester, Lázár János országgyűlési képviselő, és Kubatov Gábor, az FTC elnöke adnak át ünnepélyes keretek között.

Tovább 2017-10-06

Várat magára a győzelem

Hazai pályán kapott ki a Contitech Makói KC férfi kézilabda csapata a legutóbbi bajnoki fordulóban. A vendégek gólzáporos mérkőzésen nyertek a hazaiak ellen.

Tovább 2017-10-03

Ezt Válaszd! – ha hétvégén sportolni szeretnél

Szeged és Hódmezővásárhely mellett Makó is csatlakozott az Ezt Válaszd! elnevezésű szabadidős sportprogramhoz. Október 8.-tól, azaz most szombattól, Rozsnyai Renáta, aerobik oktató várja a mozogni vágyókat a Keri tornatermébe. Erről egy sajtótájékoztató keretén belül számoltak be.

Tovább 2017-10-02

Őszi Fitt Nap az Erdei János Városi Sportcsarnokban

Az Európai Sporthét rendezvényhez is kapcsolódott a makói Őszi Fitt Nap. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban szegedi, budapesti és helyi trénerek is tartottak edzéseket a résztvevők számára.

Tovább 2017-09-29

Csúfos vereség az NB III-ban

Hazai pályán sem termett pont a Makói FC-nek, amely ezzel hét fordulót követően még nyeretlen az NB III-ban. A jelenlegi tabella második helyén álló Tiszakécskétől 3-0-s vereséget szenvedett a maros-parti gárda.

Tovább 2017-09-28

Vereséges hétvége

A Makó FC a Kozármisleny, míg az NB II. Dél-keleti csoportjában szereplő Makói KC női felnőtt kézilabdacsapata a Csorvás otthonában szenvedett vereséget. Most hétvégén mindkét együttes hazai környezetben bizonyíthat.

Tovább 2017-09-21

A sport mindenkié!

A Nagy Sportágválasztó az idei évben is óriási népszerűségnek örvendett. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban élsportolók, edzők, szakmai tanácsadók, érdekes bemutatók és különböző mozgásformák várták pénteken és szombaton az oda látogatókat.

Tovább 2017-09-18

Makói Híradó 2017.09.15. HD

- További fejlesztések várhatóak a térség egészségügyi intézményeiben - A vállalkozók is elmondhatták a véleményüket a Hagymatikum fejlesztéséről - Új korszak a fejlesztések területén - Saját készítésű termékek vására - Hétvégén indul a kézilabda bajnokság

Tovább 2017-09-15

Négy meccs, három pont

A győzelem jegyében utaztak Szekszárdra a Makó FC játékosai az őszi szezon negyedik fordulójában. A találkozón két egyenrangú csapat lépett a pályára, így a próbálkozások ellenére is döntetlen eredménnyel zárták a mérkőzést.

Tovább 2017-09-08

Együtt sportoltak kicsik és nagyok a Szent István téri napon

Mint arról már beszámoltunk, hétvégén ismét megrendezésre került a Szent István téri nap, melynek keretében számos színes programon vehettek részt az érdeklődők. A hagyományokhoz híven a délelőttöt a sportnak és az egészséges életmódnak szentelték.

Tovább 2017-08-29

Pontatlan mérkőzés

Két döntetlent követően nem várva, de vereséget szenvedett az M-Foci Kft. az NB III. közép csoportjában. A 2-1-es eredmény után még megvolt a lehetősége a makóiaknak megfordítani az eredményt, azonban nem tudták megtörni a rivális védelmét.

Tovább 2017-08-28

Ikszeltek a Makóiak

Egy ponttal tért haza a Makó FC szombaton Hódmezővásárhelyről. Bár a vendégek kétszer is megszerezték a vezetést, a hazai csapat az utolsó percekben kiegyenlítette a mérkőzést.

Tovább 2017-08-21

Gőzerővel készül a rajtra az M-Foci Kft.

Szombaton veszi kezdetét a labdarúgásban a 2017/2018-as őszi szezon. Az NB III-ba feljutó Makó FC nyolc új játékossal vág neki a fordulóknak. Stábunk kint járt az egyik felkészítő edzésükön.

Tovább 2017-08-11

Vízitúra a Maroson

Idén második alkalommal evezhettek végig a Maroson a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda szervezésében a kajakosok. A vadregényes folyó Makótól Szegedig tartó szakaszának ezúttal több mint harmincan vágtak neki.

Tovább 2017-08-08

Idén is népszerű volt a Hagymatikum Sportnapja

Szombaton rendezték meg az idei szezon utolsó Sportnapját a Hagymatikumban, ahol még a meleg sem tántorította el a versenyzőket. A már megszokott sportszámokban 25 csapat mérte össze tudását.

Tovább 2017-08-07

Magyar éremeső a 17. FINA Vizes Világbajnokságon

Az éremtáblázat kilencedik helyén zárt Magyarország a 17. FINA Vizes Világbajnokságon, ahol a kisebb országok közül a magyar csapat szerepelt a legjobban. Hazánk mérlege: két arany, öt ezüst és két bronz.

Tovább 2017-07-31

17. FINA Vizes VB

Világbajnoki ezüstérmes lett a férfi 200 méteres pillangóúszásban Cseh László, Hosszú Katinka pedig megszerezte az első magyar aranyat 200 méteres vegyes úszáson. A Magyar Férfi Vízilabda Válogatott szombaton a világbajnoki címért ugrik a vízbe.

Tovább 2017-07-28

Harmadik lett a 4X100-as férfi váltó magyar csapata

Megszületett az első magyar dobogós helyezés a FINA Vizes VB-n. A július 14-én elrajtolt sporteseményen a Magyar Úszószövetség négy fiatal versenyzője, Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter és Bohus Richárd bronzérmet szereztek hazánknak a 4X100-as gyorsváltóban.

Tovább 2017-07-24

Makói arany az erőemelő Európa Bajnokságon

Majoros Róbert, a Makó Budo Klub erőemelő szakosztályának vezetője újabb érmekkel tért haza az Európa Bajnokságról. A makói versenyző összetettben második, míg fekvenyomás versenyszámban első helyezést ért el.

Tovább 2017-07-06

Egyre népszerűbb a crossfit Makón

Harmadik alkalommal rendezték meg a TNT Team Challenge crossfit csapatversenyt. Az évek alatt országos és nemzetközi érdeklődésre szert tevő megmérettetésre idén 18 csapat 72 versenyzője érkezett.

Tovább 2017-07-04

Országhatáron túlnyúló sportnap a Hagymatikumban

Ebben az évben először szervezett a mozgást kedvelőknek sportnapot a Hagymatikum Gyógyfürdő. A nevezők homok grundfoci, strandröplabda, streetball és lábtengó versenyszámokban mérhették össze ügyességüket.

Tovább 2017-07-03

NB III-as a Makó

A Csongrád megyei I. osztályú bajnokság megnyerése után az NB III-ért vívott osztályozót is sikerrel zárta a Makó FC. Méhes Tibor tanítványai hat év után ismét NB-s csapatot adnak a városnak. Iratkozzon fel csatornánkra Látogasson el oldalunka: https://www.makotv.hu Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/

Tovább 2017-06-27

Kiváló teljesítmény

Ismét kiváló teljesítményről számolt be televíziónknak Makó futó nagykövete, Panyor Krisztina. A sportoló több rangos versenyen is az élmezőnyben végzett a közelmúltban. Iratkozzon fel csatornánkra Látogasson el oldalunka: https://www.makotv.hu Facebook: https://www.facebook.com/makoivtv/

Tovább 2017-06-27

Ismét Makó lett a Legsportosabb Település

Ismét Makó nyerte el a Legsportosabb Település Díjat a Magyar Szabadidő Sportszövetségtől. A rangos elismerést a közel múltban megrendezett Kihívás Napján nyújtott teljesítménnyel érdemelte ki a város.

Tovább 2017-06-23

Pénteken ismét „Mozgás Éjszakája”

Immár harmadik alkalommal rendezi meg a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Irodája pénteken a „Mozgás Éjszakáját.” A korábbi évekhez hasonlóan idén is számos sportág kipróbálására nyílik lehetőség.

Tovább 2017-06-22

Cél az Európa-bajnokság

A Makó Budo Klub néhány tagja az elmúlt egy hónapban szerzett jelentősebb eredményeik közül 21 érem történetét mutatták be legutóbbi sajtótájékoztatójukon. Ennek keretében többek között beszámoltak magyar bajnoki, illetve világkupa győzelmekről is.

Tovább 2017-06-20

Uszonyosúszó sikerek az Országos Bajnokságon és a Diákolimpián

Sikeresen szerepelnek a Makói Úszó Klub versenyzői. Az Országos Bajnokságról, valamint a Diákolimpiáról is több érmet hoztak el tagjaik.

Tovább 2017-06-19

Makón járt Király István

Februárban kezdte el a kick-box oktatását a szegedi Combat DSC városunkban. Az egyesület jelenleg közel 30 fővel működik, vegyes korcsoportban. Nemrégiben egyik edzésükre Király István, a Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke is ellátogatott.

Tovább 2017-06-14

Háromgólos előnyben a Makó FC

Az NB III-ért vívott osztályozó első mérkőzésén az M-Foci Kft. hazai pályán fogadta a Nagykanizsát. A találkozót a makói gárda magabiztosan nyerte, ezzel beállítva a 4-1-es végeredményt a Zala megyeikkel szemben.

Tovább 2017-06-12

Kihívás napja – Makó

27. alkalommal került megrendezésre a Kihívás Napja verseny Magyarországon. Makó idén ismét csatlakozott a rendezvényhez, melynek célja a lakosság létszámához viszonyított minél több, különböző 15 perces sportaktivitás teljesítése. A város a tavalyi évhez hasonlóan idén is első helyen végzett kategóriájában.

Tovább 2017-06-01

Dobogós helyen zártak a Makó KC lányai

A tavaszi szezon utolsó mérkőzését győzelemmel zárta a Makó KC női kézilabdacsapata az Abony együttese ellen. Nagy János György tanítványai tizennégy győzelemmel, nulla döntetlennel és négy vereséggel a dobogó második fokára állhattak fel a hétvégén.

Tovább 2017-05-23

Iskolai úszóverseny

Harmadik alkalommal rendezték meg az Almási iskola úszóversenyét, melyre idén több mint száz diák nevezett. A gyerekek több számban mérhették össze tudásukat és hasznos nyereményekkel térhettek haza.

Tovább 2017-05-22

Elsöprő versenyeredmények a Makó Budo Klubnál

A Makó Budo Klub legutóbb márciusban tartott sajtótájékoztatót, ahol beszámoltak az idei első negyedév kiemelkedő eredményeiről. Az azóta eltelt két hónapban több versenyzőjük ismét sikert sikerre halmozott.

Tovább 2017-05-17

Rangadót nyert a Makó FC

Nagy riválisát, a Szentesi Kinizsi csapatát győzte le a Makó FC megye I-es labdarúgó együttese a tavaszi szezon legutóbbi fordulójában. A mérkőzésen klasszikus mesterhármast szerzett Gémes Bence.

Tovább 2017-05-16

A makói sport egy évszázada

105 éve a mai napon 1912. május 15-én alakult meg a Makói Atlétikai Klub, ettől a dátumtól számítjuk a város szervezett sportéletét. Ez alkalomból hétvégén több programra is várták az érdeklődőket a Hagymaházban.

Tovább 2017-05-15

Megyei fociverseny a Pápaynál

Tizennyolcadik alkalommal szervezte meg szerdán a megyei kispályás labdarúgó tornát a Pápay Endre Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. A rangadót a szegediek nyerték meg, így ők képviselhetik Csongrád megyét az országos döntőben, Gödöllőn.

Tovább 2017-05-05

Bajnoki helyen a Makó

Továbbra is remekel a Makó a labdarúgó megye első osztályban. Méhes Tibor tanítványai a hétvégén a Szeged csapatát fogadták, akik ellen magabiztosan 4-0-s győzelmet arattak.

Tovább 2017-05-03

Fontos egy pont

Döntetlennel zárult hétvégén a Contitech Makó KC – Kunszentmárton NB II. férfi kézilabda mérkőzés. Így Gera Norbert tanítványainak már csak egy pont kell a biztos bent maradáshoz.

Tovább 2017-04-25

Elsöprő Makó Fc győzelem

Zsinórban a hatodik győzelmét aratta a megyei bajnokságban a Makó FC. A Szegedi VSE nem volt ellenfele a magabiztos győzelmet arató Méhes tanítványoknak.

Tovább 2017-04-18

Barangolás a költészet világában – Lukács Sándor Est

Költészet Napja Makón - hagymaház 2017

Tovább 2017-04-18

Újabb sikert aratott a Makó KC

Negyedik győzelmét könyvelhette el a női kézilabda NB II Dél-keleti csoportjában szereplő Makó KC. A sok sérült ellenére kitűnő játékkal szerezték meg két pontjukat Nagy János Miklós tanítványai.

Tovább 2017-04-11

Sakkverseny Pulitzer emlékére

Első alkalommal szerveztek városi sakkversenyt a médiamágnás Pulitzer József emlékére. A megmérettetésre mintegy húsz vállalkozó kedvű játékos jelentkezett, és szombaton a Korona Szálló dísztermében mérték össze a tudásukat.

Tovább 2017-04-10

Tündökölnek a Makó KC fiai

Tovább folytatta pazar tavaszi szereplését a Contitech Makó férfi kézilabda csapata. A fiúk a hétvégén zsinórban az ötödik győzelmüket szerezték meg.

Tovább 2017-04-04

Ismét a dobogó legfelső fokán Panyor Krisztina

Legutóbbi versenyéről is arany éremmel tért haza Makó futó nagykövete, Panyor Krisztina. A sportoló a múlt hétvégén rendezett Vértes Terep Maratonon utasított maga mögé több mint ötven indulót.

Tovább 2017-04-03

Lezárult a Tavaszi Sporthét

A makói középiskolások több sportágban mérhették össze tudásukat az idei Tavaszi Sporthét alkalmából, mely tegnap délután zárult le. Összetettben a József Attila Gimnázium, míg csütörtökön röplabdában a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola tanulói diadalmaskodtak.

Tovább 2017-03-31

Szűk makói siker

Szoros mérkőzésen ismét győzni tudott a női kézilabda-bajnokság legutóbbi fordulójában az NB II Dél-keleti csoportjában szereplő Makó KC csapata. Draxlerék két góllal nyertek hazai pályán a Csorvás együttese ellen.

Tovább 2017-03-28

Tavaszi Fitt nap Makón

Első alkalommal rendeztek Tavaszi Fitt Napot vasárnap Makón. Az Erdei János Városi Sportcsarnokba három tréner érkezett, hogy megmozgassa a sportolni vágyókat és népszerűsítse az egészséges életmódot.

Tovább 2017-03-27

Újabb Panyor sikerek

Az idei szezonban már két arany, és egy ezüstéremmel büszkélkedhet Makó Futónagykövete, Panyor Krisztina. A sportoló azonban itt még nem áll meg, gőzerővel készül a következő nagy megmérettetésekre.

Tovább 2017-03-23

Futóverseny a Hold utcában

Mezei futóversenynek adott otthont tegnap a Kálvin Téri Református Általános Iskola. A tét a diákolimpia megyei résztvevőinek eldöntése volt.

Tovább 2017-03-22

Magabiztosan győzött a Contitech Makó KC

Zsinórban harmadszorra is győzni tudott a Contitech Makó KC, mely a tabella feljebblépését eredményezte. A férfi NB II. Délkeleti csoportjában szereplő Verébék a hétvégén az Újkígyóstól vették el a két pontot hazai pályán.

Tovább 2017-03-21

Elsöprő győzelem

Újabb győzelmet zsebelt be a Csongrád Megye I. osztályú csoportjában szereplő M- Foci Kft.. Most hétvégén gólzáporos sikert arattak hazai pályán Méhes Tibor tanítványai.

Tovább 2017-03-20

Újabb kick-box csoport alakult Makón

A szegedi Combat „D” SC február óta már Makón is tart kick-box edzéseket point-fighting kategóriában. Erről tartott nemrégiben sajtótájékoztatót Szabó Gábor, az egyesület elnöke, Loós Csaba edző és Loós Dominik versenyző a Hagymaházban.

Tovább 2017-03-17

Makóra látogatott „Atom Anti”

A Belügyminisztérium idei évi Országos Judo Bajnokságán neves sportolók is jelen voltak. Köztük Kovács Antal olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó, aki 1992-ben pillanatok alatt egy ország kedvencévé vált Barcelonában.

Tovább 2017-03-10

Vereséggel kezdte a szezont az M-Foci Kft.

Szezonnyitó mérkőzését vereséggel kezdte városunk Megye I-es csapata, az M-Foci Kft. A második helyen ragadt Makó a listavezető Csongrád együttesét látta vendégül.

Tovább 2017-03-08

Remekül szerepeltek a makói aerobikosok

Makón rendezték meg vasárnap az Aerobik Diákolimpia Kelet-Magyarországi döntőjét, ahol a helyiek is képviseltették magukat. A lányok célja az országos megmérettetésre való kijutás volt, amelynek idén Szarvas ad otthont.

Tovább 2017-03-06

Aerobik Diákolimpia döntő Makón

Az Aerobik Diákolimpia Kelet-Magyarországi Döntőjét március 5-én, immár negyedik alkalommal rendezik Makón az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Miskolcról, Nyíregyházáról és Jászberényről is érkeznek aerobikosok a megmérettetésre.

Tovább 2017-03-03

A Belügyminisztérium legjobb judósai versenyeztek Makón

A tavalyi évet követően ismét Makó adott otthont a Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokságának. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban ma három páston közel 150 versenyző állt tatamira és mérkőzött meg a győzelemért.

Tovább 2017-03-02

Hétvégén kezdődik a tavaszi futball szezon

Hétvégén kezdetét veszi a megyei labdarúgó bajnokság. A Makó FC rögtön az egyik legnagyobb riválisával, a Csongráddal indítja a mérkőzések sorozatát a tavaszi szezonban. A tabella jelenleg első helyén álló gárdát hazai pályán fogadják.

Tovább 2017-03-02

Országos Judo Bajnokságot rendez Makó

Második alkalommal rendezik meg holnap a Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokságát az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az idei esztendőben 32 belügyi szerv nevezett a megmérettetésre, így közel 150 versenyző áll majd tatamira.

Tovább 2017-03-01

Vegyes eredmények a kézilabda mérkőzéseken

Első hazai mérkőzését győzelemmel zárta a Makó KC női kézilabda csapata, míg a Contitech Makó KC férfi kézilabdázói vereséggel tértek haza Kisfunfélegyházáról.

Tovább 2017-02-27

Makói arany Zentán

Harmadik alkalommal került megrendezésre Zentán az „Only lungs” – „Csak a tüdő” CrossFit verseny. Három ország versenyzői érkeztek a megmérettetésre, ahol elsősorban saját testsúlyos és állóképességi feladatokkal tették próbára a jelentkezők kitartását és erejét.

Tovább 2017-02-22

Gólzáporos nyitány

Szombaton kezdetét vette az NB II Délkeleti csoportjában szerepelő férfi kézilabda csapatának tavaszi szezonja. Gera Norbert tanítványai egy pontot értékesítettek nyitó mérkőzésükön.

Tovább 2017-02-20

Téli Kupát nyert az Onion City

Négy csapatos téli felkészülési tornát rendeztek tegnap az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A kézilabda gárdák közül a Makói KC megyei férfi szakosztálya, az Onion City bizonyult a legjobbnak.

Tovább 2017-02-13

Pofonokat osztottak a Bajzában

Pofonoktól volt hangos a Bajza utcai iskola tornaterme, ugyan is szombaton rendezték meg a Dél-alföldi Maros-parti pofonparty harmadik sorozatát városunkban. Kilenc egyesületből huszonhat pár mérte össze erejét a ringben.

Tovább 2017-02-09

Nyolc góllal nyert a MOL-Pick Szeged

Teltházas közönség előtt tudott nyerni a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a szerbiai RK Vojvodina ellen. A mérkőzésre pénteken az Erdei János Városi Sportcsarnokban került sor, ahol a szurkolók vastapssal köszönték meg a mérkőzés végén a játékot.

Tovább 2017-01-30

Lezárult az idei grundbirkózó verseny

Közel 130 felső tagozatos versenyző mérte össze erejét és tudását a tegnapi grundbirkózó versenynapon az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen a térség számos iskolájából érkeztek tanulók, valamint tiszteletét tette a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke is.

Tovább 2017-01-26

Címvédés a IV. Givaudan Téli Kupán

Hétvégén ért véget a IV. Givaudan Téli Kupa. A kispályás teremlabdarúgó tornán három kategóriában tizennyolc csapat mérkőzött meg egymással. A nyílt csoportban idén ismét a Bálint Optika együttese diadalmaskodott.

Tovább 2017-01-25

30 éve grundbirkóznak a makóiak

Zajlanak a 2017-es esztendő grundbirkózó versenyei az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Hétfő délután rekordszámú középiskolás csapott össze egymással, hogy eldöntsék ki a legjobb közülük.

Tovább 2017-01-18

Második lett Makó

Makó adott otthont a tegnap megrendezésre kerülő Futsal Diákolimpiának. Az országos döntőbe jutásért a középiskolások után most az általános iskolák csapatai mérkőztek meg egymással az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2017-01-17

Sakkbajnokság az általános iskolások számára

Ifjú sakkozók csapatai mérték össze tudásukat csütörtökön a makói Spartacus Vasas Sportegyesület szervezésében zajló, általános iskolák közötti sakkbajnokságon. Idén háromszor annyian, mint tavaly összesen 33, általános iskolás vett részt a versenyen, alsós és felsős kategóriában.

Tovább 2017-01-16

Futball három hétvégén keresztül

Szombaton startolt el a IV. Givaudan Kupa teremlabdarúgó bajnokság. Az idén összesen 18 csapat nevezett, hogy azon versengjenek, ki viheti haza a legjobbaknak járó serleget. A nyitó mérkőzésen stábunk is ott járt.

Tovább 2017-01-09

Futsal diákolimpiát rendeztek Makón

Nagy érdeklődés mellett zajlott az idei, középiskolások számára szervezett megyei Futsal Diákolimpia, melynek tegnap délelőtt az Erdei János Városi Sportcsarnok adott otthont. Az országos döntőbe jutásért ezúttal hat csapat mérkőzött meg a pályán.

Tovább 2017-01-06

Futással búcsúztatták az óévet

A hagyományokhoz híven most is szilveszteri futással búcsúztatták el az óévet Makón. 2016 utolsó városi sporteseményén több mint százan álltak rajthoz a Hagymatikum előtt.

Tovább 2017-01-03

A hétvégén rajtol a IV. Givaudan Kupa

Már negyedik alkalommal rendezik meg most hétvégén a Givaudan téli kispályás teremlabdarúgó tornát az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A bajnokságra január 4-ig van lehetőségük nevezni a csapatoknak.

Tovább 2017-01-03

Modern körülmények között sportolhatunk

Befejeződött az Erdei János Sportcsarnok mintegy 70 millió forintból való részleges felújítása. A példaértékű városi összefogásnak köszönhetően a sportinfrastruktúra már a XXI. századi igényeket szolgálja.

Tovább 2016-12-22

Olimpikonok jártak Makón

Boczkó Gábor olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, valamint Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozó is ellátogatott az idei makói sportkarácsonyra. A magyar kiválóságok az Év sportolója díjátadáson vettek részt az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2016-12-21

Díjazták a makói sportolókat

Idén is elismerésben részesítették Makó város legjobb utánpótlás és felnőtt sportolóit, edzőit, valamint csapatait. Az Év sportolója díjat csütörtökön Panyor Krisztina terepfutó és Debreczeni Gábor testépítő vehette át az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2016-12-20

Évet zárt a Makó Budo Klub

Elbúcsúzott az évtől a Makó Budo Klub. A 2009 óta már hagyományosan megrendezésre kerülő Évzáró Mikulás Gálán most vasárnap is bemutatókkal kedveskedtek a sportszerető közönségnek a Hagymaházban.

Tovább 2016-12-15

Mikulásúszás Makón

Mikulás napján barátságos váltóversenyt rendeztek a Makói Úszó Klub fiatal versenyzői számára. A gyerekeket megkérdeztük arról, hogy miért szeretnek úszni és hogy milyen eredményeket értek el ebben a sportágban.

Tovább 2016-12-08

Keserves hazai döntetlen

Döntetlennel zárta az őszi szezont a CONTITECH Makó KC férfi kézilabda csapata az NB II. Dél-keleti csoportjában. A hazaiak a tizenegy bajnoki mérkőzéséből csupán kettőt nyertek meg, ezzel a tabella tizedik helyen állnak.

Tovább 2016-12-05

Ezüstérmes helyről jöhet a folytatás – Labdarúgás

Az őszi szezon utolsó bajnokiján is nyerni tudott a Makó a labdarúgó megye I.-ben. Gémesék hazai pályán a Tiszaszigetet verték, ezzel megőrizve második helyüket a tabellán.

Tovább 2016-11-29

Közel a bravúrhoz!

A listavezető otthonába látogatott a hétvégén a tabella utolsó előtti helyén álló Contitech Makó. Gera Norbert tanítványai bár négy gólos vereséget szenvedtek, tartalékosan is remekül helyt álltak a bajnokságban eddig veretlen hazai csapat

Tovább 2016-11-29

Hazai kudarc

A Köröstarcsát fogadta a Contitech Makó KC az NB II férfi kézilabdabajnokság legutóbbi fordulójában. Papp Dánielék most sem tudtak javítani mérlegükön, hisz újabb vereséget szenvedtek.

Tovább 2016-11-23

Nem hibázott a Makó

Továbbra is remekel a Makó a labdarúgó megye I-ben. Méhes Tibor tanítványai a hétvégén a Kiskundorozsma vendégei voltak, ahol magabiztos 4-0-s győzelmet arattak.

Tovább 2016-11-22

Sportos hétvége

A hétvégén itthon szurkolhatunk kézilabda csapatainknak, hiszen mind a hölgyek, mind a férfiak itthon lépnek pályára, előbbiek az őszi szezon utolsó meccsén. Megye I-es labdarúgócsapatunk pedig a Kiskundorozsma vendége lesz szombaton.

Tovább 2016-11-18

Felemás hétvége kézilabdázóinknál – Egy győzelem, egy verseség

Egy győzelem egy vereség a mérlege NB II-es kézilabdacsapatainknak. A hétvégi fordulókban mindkét csapatunk idegenben lépett pályára, ahonnan a hölgyek győzelemmel, míg a férfiak vereséggel térhettek haza.

Tovább 2016-11-15

Kézilabdával a környezetszennyezés ellen!

Új helyszínen, a Makói Általános Iskola Almási utcai tagintézményében is bemutatkozott a Küzdj meg a bajnokkal országos programsorozat. A nebulók mozogva, játszva tanultak a környezet tudatos életmódról. Segítségükre a magyar férfi kézilabda-válogatott két egykori tagja érkezett.

Tovább 2016-11-14

Olimpiai tesióra

Novemberben folytatódik a nagysikerű „Küzdj meg a bajnokkal programsorozat, melyben élsportolók bevonásával népszerűsítik az egészséges és környezettudatos életmódot a diákok körében. Hétfőn az első helyszínre Márton Anita olimpiai bajnok bronzérmes atléta látogatott el.

Tovább 2016-11-10

Kiegyenlített hétvége – Egy győzelem, egy vereség

Míg a Contitech Makó KC második győzelmét szerezte meg, a Makó KC női szakosztálya szoros küzdelemben másodszor vesztett találkozót a hétvégén.

Tovább 2016-11-09

Küzdelem a becsületért!

Félidei döntetlen után nyerni tudott a Makó FC a Kistelek csapata ellen hazai pályán. Méhes Tibor tanítványai ezzel a győzelemmel, két ponttal közelebb a kerültek listavezetőhöz.

Tovább 2016-11-08

Cél az Aerobik Diákolimpia

Regionális felkészítő aerobik versenyt rendeztek pénteken az Erdei János Városi Sportcsarnokban. A megmérettetéssel már a jövő évi Diákolimpiára készülnek fel az együttesek.

Tovább 2016-11-07

Idegenben nyertek a focisták és a női kézisek

Nagy riválisát a Szentesi Kinizsi együttesét győzte le a Makó FC megye I-es labdarúgó csapata az idei bajnokság legutóbbi fordulójában. A focisták mellett női kézilabdásaink is remekelnek, Nagy János Miklós tanítványai a Csorvás ellen diadalmaskodtak a hétvégén.

Tovább 2016-11-03

Sokkoló vereség

Nagy küzdelemben győzte le a Contitech Makó KC-t. a sokkal gyorsabb és nagy lövőkkel rendelkező Pick Szeged II csapata. A makóiak jelenleg a tabella utolsó helyén állnak.

Tovább 2016-11-02

Dicséret a BL győztes edzőtől – Kiesett a Makó

Kiesett a Magyar Kupából a Makó megye I-es labdarúgócsapata. Méhes Tibor tanítványai ugyanakkor nem vallottak szégyent hiszen az élvonalbeli labdarúgó bajnokság második helyén álló Videotont fogadták tegnap.

Tovább 2016-10-27

A tabella élére ugrott a Makói KC

Negyedik győzelmét könyvelhette el Makó a női kézilabda NB II Dél-keleti csoportjában. A helyenként durva találkozót végül Nagy János Miklós tanítványai nyerték, így a csapat a tabella élére is ugrott.

Tovább 2016-10-25

Rangadót nyert a Makó FC

Remekelnek a makói futballisták a Csongrád megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban. A legutóbbi fordulóban az Algyő együttesét győzték le. A héten a Videoton FC csapatát fogadják hazai pályán.

Tovább 2016-10-24

Remekel a Makó FC

Ismét remekelt a labdarúgó megye I-ben az M-Foci Kft. Méhes Tibor fiai három góllal győztek szegedi ellenfelük otthonában.

Tovább 2016-10-19

Megszerezte első győzelmét a Contitech Makó

A Contitech Makó KC férfi kézilabda csapata sikerrel vette az akadályt az Újkígyós ellen a hétvégén. A mérkőzést megelőző edzéseken a csapat taktikailag felkészült az idegenbeli megmérettetésre, ami a végeredményen meg is látszott.

Tovább 2016-10-18

Újabb siker a Makó KC csapatánál

Továbbra is remekül szerepel a női kézilabda NB II ben a Makó KC. Nagy János Miklós tanítványai a hétvégén itthon a Gyomaendrőd csapatát győzték le.

Tovább 2016-10-17

Erős csapattól kapott ki a Makó KC

Újabb vereséggel zárta hétvégi mérkőzését a Contitech Makó KC férfi kézilabdacsapata hazai pályán. A hazaiak nagyon akartak, jól védekeztek, ám most ez sem volt elég.

Tovább 2016-10-12

Lehengerlő győzelem

Egy hét pihenés után gólzáporos győzelmet aratott hazai pályán a Makó KC női kézilabdacsapata. A Békéscsaba gárdáját 15 góllal verték Nagy János Miklós tanítványai.

Tovább 2016-10-11

Pontot vesztett az Makó FC

Megszerezte első döntetlenjét az M-Foci Kft. az őszi szezonban. A legutóbbi fordulóban az Ásotthalom csapatát fogadták hazai pályán.

Tovább 2016-10-10

A női kézilabdásoké az első győzelem

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a hétvégi mérkőzéseiket az NB II-es bajnokságban szereplő kézilabdásaink. A Makó KC Lajosmizse otthonában, míg a Contitech Makó KC hazai pályán küzdött meg a Kiskunfélegyháza együttesével.

Tovább 2016-09-28

Bozsik Program

Elkezdődött városunkban a Bozsik program, amelynek szerves része volt az a fesztivál torna, ahol az óvodás- és az U9-es korosztály focizhatott. A múlt héten Makón az Erdei Ferenc téri sportpályán került sor az első ilyen megmérettetésre.

Tovább 2016-09-27

Első helyen a Makó FC

Újabb győzelmével vezeti a tabellát a Makó FC a labdarúgó megye első osztályú bajnokságban. Szombaton a Sándorfalva SK csapatát fogadták hazai pályán.

Tovább 2016-09-26

Díjugrató döntő Makón

.: Először rendezték városunkban a Csongrád Megyei Díjugrató Bajnokságot. A kétnapos rendezvény Makó Város Nagydíjának átadásával végződött.

Tovább 2016-09-23

Félmaraton kerékpár és gyalogtúra

A hétvégén Félmaraton Kerékpár- és Gyalogtúrát szerveztek a Maros parton. A közel kétszáz jelentkező, futva, gyalogolva, vagy akár biciklivel is megtehette a különböző távokat.

Tovább 2016-09-20

Rangadót vesztett a Makó KC

Vereséggel kezdte az őszi szezont a Makó KC női kézilabda csapata. Draxlerék a tavalyi második helyezett Szarvas együttesét fogadták hazai pályán.

Tovább 2016-09-19

Startolnak kézilabdásaink

A hétvégén kezdődik az NB II-es férfi és női kézilabda bajnokság. Stábunk tegnap megtekintette hogyan készülnek csapataink a szezonnyitó mérkőzésre.

Tovább 2016-09-16

Második helyen a Makó FC

Az első forduló vereséget követően harmadszorra is győzni tudott a Makó Fc az UTC csapata ellen hazai pályán. A mérkőzés az utolsó percben dőlt el.

Tovább 2016-09-13

Elkerült a kézilabda kupa a városból

A hétvégén először rendezett felkészülési tornát a Makó KC női kézilabda csapata. Az NB II.-es együttesek mellett pályára lépett az NB. I. B-s Szeged együttese is.

Tovább 2016-09-05

Fogathajtás és díjugratás a Vásártéren

Múlt hétvégén fesztivál lovasversenyt rendezett a Makói Lovas Egyesület a Vásártéren. A főszerep szombaton a díjugratóké, vasárnap pedig a fogathajtóké volt.

Tovább 2016-09-01

Megvédte bajnoki címét a Bálint Optika

Vasárnap fejeződött be a Maros Kupa mérkőzéseinek küzdelme a Báló Ligeti sportpályán. A nézők, négy hétvégén keresztül gólgazdag találkozóknak lehettek szemtanúi. A bajnok a Bálint Optika csapata lett.

Tovább 2016-08-31

Gólzáporos győzelem a hazai pályán

Első hazai mérkőzését játszotta a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a Makó FC. Méhes Tibor tanítványai a Bordányt fogadták.

Tovább 2016-08-29

Országos főtáblán a Makó FC

Gólzáporos győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupa harmadik fordulójából a M-foci Kft az Ásotthalom csapata hazai pályán. Labdarúgóink ezzel az országos főtáblára jutottak.

Tovább 2016-08-26

Vereséggel kezdett az M-Foci Kft.

Az őszi szezon első fordulóját vereséggel kezdte a vendég Makó FC a Csongrád TSE ellen. A maros-mentiek több helyzetet kihagyva egy góllal kaptak ki.

Tovább 2016-08-24

Előkelő hely az éremtáblázatban

Jól szerepelnek a magyar versenyzők a riói olimpián. Eddig hét aranyat, három ezüstöt és négy bronzérmet szereztek sportolóink. Megkérdeztük az utca emberét mennyire elégedettek ezzel a teljesítménnyel.

Tovább 2016-08-18

Világbajnokságig futotta magát Krisztina

A makói Panyor Krisztina a terepfutók magyar válogatottjaként utazhat ki a szeptemberi Bulgária Saperawa Banya hegyifutó világbajnokságra. A sportolónő a VIII. Nyílt Hegyifutó Magyar Bajnokságon korcsoportjában első, míg az abszolút versenyben negyedik helyezett lett.

Tovább 2016-08-16

Továbbjutó az M-Foci KFT.

Kétgólos győzelemmel zárta szerdai kupa mérkőzését az M-foci Kft az UTC ellen hazai pályán. A makóiak magabiztosan és fölényes játékkal biztosították maguknak a továbbjutást.

Tovább 2016-08-11

Kajakon Nagylaktól Makóig – 25 kilométer

: Idén második alkalommal evezhettek végig a Maroson a Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Iroda és az önkormányzat közös szervezésében a kajakosok. A túrázók összesen öt órát töltöttek a vízen.

Tovább 2016-08-08

Világbajnoki bronzérmes lett Kothencz Petra – Ifjúsági Uszonyosúszó VB

Bronzéremmel tért haza a franciaországi ifjúsági uszonyosúszó világbajnokságon Kothencz Petra. A makói sportoló az 4×100 méteres felszíni váltóban szerzett bronzérmet a kontinensviadalon.

Tovább 2016-07-14

Egyre több melanómát diagnosztizálnak – A napozás veszélyei

Makón is tapasztalható az a tendencia ami már világszerte egyre több áldozatot követel. A rendelőintézet bőrgyógyászati osztályán gyakran kerül kiszűrésre melanóma ,vagyis a bőr rosszindulatú daganata. Azonban mint a legtöbb rákfajta ez is jól gyógyítható amennyiben időben diagnosztizálásra kerül.

Tovább 2016-07-07

Fókuszban a klasszikus strandsportágak

Ebben az évben először szervezett a sportkedvelőknek a Hagymatikum Gyógyfürdő sportnapot. A versenyzők homokfoci, strandröplabda, streetball, lábtenisz és kosárra dobó számokban mérhették össze ügyességüket.

Tovább 2016-07-06

Csapatverseny a Maros-parton

Makó Város Önkormányzatának közreműködésével a TYR GYM Makó és a CrossFit TREC Szeged sportklubjai immár másodjára rendezték meg a TNT Team Challenge országos versenyt. A Maros-parton a tavalyi tizennéggyel szemben idén már húsz csapat mérte össze tudását.

Tovább 2016-07-05

11 helyszín, 20 sportág a Mozgás Éjszakáján

Az Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével már második alkalommal rendezték meg városunkban a Mozgás Éjszakáját. Az érdeklődők 11 helyszínen számos sportágat kipróbálhattak.

Tovább 2016-06-28

Ausztriát is meghódították a makói labdarúgók- Utánpótlás sikerek

A Maros-menti Utánpótlás Futball Club utánpótlás csapatai kitűnően szerepeltek az Ausztriai United World Games-en. A makóiak két dobogós és egy ötödik helyezéssel tértek haza a kontinensek viadaláról.

Tovább 2016-06-22

Mozogj éjszaka

A tavalyi év sikerének köszönhetően ismét megrendezésre kerül a Mozgások Éjszakája városunkban. A paletta bővült, de ismét lesz Labdarúgó Villám Torna, Futás és FlashMob is.

Tovább 2016-06-16

Csalódás a nyolcadik hely

Nem tudta megvalósítani kitűzött célját a 2015/16-os idényben a Contitech Makó férfi kézilabda csapata. Gera Norbert fiatal tanítványai a csalódást okozó 8. helyen zárták a szezont.

Tovább 2016-06-13

Műfüves óvi-foci pályát avattak

Műfüves óvifoci pályát adtak át ma a Makói Óvoda Kálvin téri tagintézményében. A közel 10 millió forintból épült létesítményt örömmel vették birtokba az ifjú focista palánták.

Tovább 2016-06-10

Nyolcadik helyen zárt a Makó FC

Utolsó bajnokiját vereséggel zárta a labdarúgó Megye I-ben szereplő M-Foci Kft. Ezzel az idei szezonban megfiatalított csapat nyolcadik lett a bajnokságban.

Tovább 2016-06-07

Győzelmet hozott a hazai pálya

Győzelemmel zárta az utolsó hazai találkozóját az M-Foci Kft. A mérkőzésen Mátóék a Szegedi VSÉ-t verték 3-0-ra.

Tovább 2016-05-30

Diákolimpiai éremeső a Kihívás Napján

Díjazták a kistérségi labdarúgó diákolimpia résztvevőit. A gyerekek a Kihívás Napján vehették át a kiérdemelt érmeiket. Emellett ma délben kiderült, hogy Makó idén is a legsportosabb település lett.

Tovább 2016-05-26

Csobbanásoktól volt hangos a Hagymatikum

Második alkalommal rendezték meg az Almási Kupa, úszó házibajnokságot a Hagymatikumban. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából bárki nevezhetett a versenyre.

Tovább 2016-05-24

Újabb verség a Megye I-ben

Két győzelem után, ismét egy gólos vereséget szenvedett itthon az M-Foci Kft. az UTC 1913 Labdarúgó csapata ellen.

Tovább 2016-05-23

Vereséggel zárta bajnokiját a Contitech MAKÓ KC

Utolsó bajnoki mérkőzésén egy gólos vereséget szenvedett a Contitech Makó KC. A maros mentiek 2015-2016-as szezont a tabella 8. helyén zárták.

Tovább 2016-05-18

Szabadnap után győzelem a fociban

Két vereség és két döntetlen után végre győzni tudott a labdarúgó Megye I-ben a Makó FC. A Tápé elleni mérkőzés Tóth Timotheusz duplájával dőlt el.

Tovább 2016-05-17

Öleljük át Makót – másodszor

Második alkalommal rendezte meg Makó Város Önkormányzata és a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda az Öleld át Makót futóversenyt. A 7,5 kilométeres távot nemcsak futva, hanem kerékpárral vagy akár görkorival is lehetett teljesíteni.

Tovább 2016-05-11

4. helyen zártak a Makó Kc lányai

A tavaszi szezon utolsó mérkőzését győzelemmel zárta a Makó KC női kézilabdacsapata a Túrkeve együttese ellen. A makóiak ezzel a győzelemmel a tabella 4. helyén zárták a 2015/2016-as idényt.

Tovább 2016-05-10

Komplett csapattal kisebb is lehetett volna a vereség aránya

A tavaszi szezon utolsó idegenbeli mérkőzését verséggel zárta a CONTITECH Makói kézilabdacsapata. Gera Norbert csapata a tabella 7. helyére csúszott le.

Tovább 2016-05-09

Rangadót nyerhetett volna az M-Foci KFT.

A tavaszi szezon második döntetlenjét játszotta a labdarúgó megyei első osztály legutóbbi fordulójában a Makói Futball Club az Algyő csapata ellen. A maros mentiek legközelebb két hét múlva itthon lépnek pályára a Tápé ellen.

Tovább 2016-05-04

Előre lépés helyett tabellacsúszás

Rangadót vesztett a Makó KC női kézilabdacsapata. A gárda célja a dobogós helyezés volt, most azonban a tabella ötödik helyére csúsztak. A tavaszi szezon utolsó találkozója most hétvégén idegenben játssza a maros-parti csapat.

Tovább 2016-05-03

Rövidzárlat a második félidőben

Ismét egy gólos vereséget szenvedett a Contitech Makó kézilabdacsapata a bajnokság legutóbbi fordulójában, csak úgy mint az előző két játékkörben.

Tovább 2016-04-26

Újabb vereség a Megye I-ben

Továbbra is a tabella 8. helyén áll a megye első osztályú M-Foci Kft. A múlt hétvégén a Sándorfalva SK csapatától kaptak ki hazai pályán.

Tovább 2016-04-25

Rangadóra készül az M-Foci Kft.

A tavaszi szezon első döntetlenjét játszotta a labdarúgó megyei első oszály legutóbbi fordulójában a Makói Futball Club. A pontvadászatban megtorpant a csapat, jelenleg a tabella nyolcadik helyén áll.

Tovább 2016-04-22

Közel a cél a Makó KC-nak

Egymás után negyedik alakalommal aratott győzelmet az NB II-es Makó KC női csapata. A dobogó legalsó fokától csupán egy ponttal van lemaradva a makói együttes.

Tovább 2016-04-20

Egy hajszál hiányzott a győzelemhez

Egy gólos vereséget szenvedett itthon a Contitech Makó KC kézilabdacsapata a listavezető Kunszentmárton csapata ellen. A hazaiak teljesítményéről mindent elmond, hogy a vereség ellenére is nagy tapsot kapott a szurkolóktól.

Tovább 2016-04-19

Negyedik győzelem

Megbosszulta az őszi szezon kétgólos vereségét a Makó KC a Lajosmizse UKC csapata ellen. A szombati találkozó az utolsó percekben dőlt el.

Tovább 2016-04-13

Vezettek, mégis kikaptak

Hazai pályán második vereségét szenvedte el az M- Foci Kft. a Mórahalom csapata ellen a hétvégén. A mérkőzésen egy piros lapot is kiosztottak.

Tovább 2016-04-11

Mindhárom csapatunk itthon játszik

A hétvégén a Megye első osztályú Makó FC focistái mellett, a kézilabda csapatok is hazai pályán csapnak össze ellenfeleikkel. Az M- Foci Kft. – Mórahalom együttesével küzd meg. A Contitech Makó KC - Újkígyóssal míg a MAKÓ KC női csapata a Lajosmizse gárdájával találkozik.

Tovább 2016-04-08

Egyből dobogón!

Makó Futónagykövete, Panyor Krisztina az idei első versenyéről bronzéremmel tért haza. Nemrégiben a Vértes Hegységben küzdötte le az ultramaratont. Hiába az embert próbáló megmérettetés, a sportoló újabb kihívásra készül.

Tovább 2016-04-07

Ismételtek a kézis lányok

Ismét győzni tudott a Női kézilabda bajnokság legutóbbi fordulójában az NB II-es Makó KC csapata. Draxlerék hét góllal nyertek Szeghalmon.

Tovább 2016-04-05

Megérdemelt győzelem

Bravúros mérkőzést játszott a megye egyben szereplő Makó a Szeged csapata idegenben. Az előző két forduló vereségeit követően most hétvégén magabiztos győzelmet aratott Méhes Tibor gárdája.

Tovább 2016-04-04

Vereség itthon

A félidei döntetlen után után egy góllal nyert a vendég Szentesi Kinizsi a Makó ellen a megyei első osztály legutóbbi fordulójában. A rangadón szépszámú szurkolótábort buzdította a csapatokat.

Tovább 2016-03-31

Rendőr Válogatott Makón

A Contitech Makó KC pénteken játszott felkészülési mérkőzést a Magyar Rendőr Válogatott csapatával. A barátságos találkozó döntetlen végeredménnyel zárult.

Tovább 2016-03-29

Felkészülési mérkőzést játszik a Contitech Makó KC

Felkészülési mérkőzést játszik Pénteken az NB II-es Contitech Makó KC a Magyar Rendőr Válogatott csapatával. A barátságos találkozóra a belépés díjtalan.

Tovább 2016-03-24

Motivációs verseny az Atlas Edzőteremben

A tavaszi sporthéten tartotta meg az ösztönző erőpróbáját az Atlas Edzőterem. A verseny résztvevőinek kinyomásban, guggolásban és elemelésben kellett megküzdeniük egymással. 1. Földesi Csaba 2. Kóti László 3. Tóth Szabolcs 4. Boros Sándor Gratulálunk !!

Tovább 2016-03-23

Szomorú hétvége

Rosszul szerepeltek városunk férfi sportcsapatai. Az NB II-es Contitech Makó KC egy gólos hátránnyal tért haza Mezőtúrról, úgyszintén Megye I-es labdarúgó csapatunk, akik a Tiszaszigettől kaptak kik.

Tovább 2016-03-22

Sikert hozott a hazai pálya

Megszakította nyeretlenségi sorozatát a női kézilabda NB II Dél-keleti csoportjában szereplő Makó KC. A Gyomaendrődi NKSE csapatát magabiztosan verték meg szombaton az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Tovább 2016-03-21

Erős emberek küzdöttek

Kisebb szünetet követően harmadik alkalommal került megrendezésre a városi Erőnap a TYR GYM Makó és a CrossFit Szeged TREC közös szervezésében. Az eseményen a makói Debreczeni testvérpár tartott bemutatót.

Tovább 2016-03-18

Ököl-ököl ellen

Múlt szombaton pofonoktól volt hangos az Almási Iskola tornaterme. A Makó Budo Klub szervezésében Marosparti-pofonpartit tartottak ahol a Dél-Alföld fiatal ökölvívói csaptak össze.

Tovább 2016-03-17

Elsöprő győzelem

A tavaszi szezon második győzelmét szerezte meg a Megye I. csoportjában szereplő M- Foci Kft.. Méhes Tibor tanítványai gólzáporos sikert arattak.

Tovább 2016-03-16

Magabiztosan győzött a Contitech Makó KC

Egy győzelem, egy vereség a mérlege az NB II-es kézilabdásainknak a hétvégi fordulóban. A Makó KC lányai egy gólos vereséget szenvedtek Abonyban még a férfiak magabiztosan győztek itthon a Hajdúszoboszló ellen.

Tovább 2016-03-16

Dominik sikert sikerre halmoz

Két nemzetközi versenyről két arannyal illetve két bronz éremmel tért haza a makói Loós Dominik. A kick-bokszos fiú célja, hogy egyszer fekete öves lehessen.

Tovább 2016-03-10

Sportolásra hívják a makói középiskolásokat

Tavaszi Sporthét vette kezdetét Makón. A helyi középiskolások több helyszínen, számos sportágban mérhetik össze tudásukat a programsorozat alkalmából.

Tovább 2016-03-08

Siker nélkül a hazai pályán

Ismét vereséget szenvedett a Makó KC női kézilabdacsapta az NB II Dél-keleti csoportjában. Bár a tavaszi szezon eddig rosszul indult, a lányok továbbra is őrzik negyedik helyüket a tabellán.

Tovább 2016-03-07

Makón járt Ungvári Miklós

A tegnap megrendezett Belügyminisztériumi Országos Judo Bajnokságon részt vett Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok magyar cselgáncsozó is. A sportolót a judo iránti szeretetéről kérdeztük.

Tovább 2016-03-04

Belügyminisztériumi Országos Judo Bajnokságot rendezett Makó

Makón rendezték meg a Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokságát. A Maros-parti városba 150 versenyző érkezett.

Tovább 2016-03-03

Vereséges hétvége

A női kézilabda NB II Dél-keleti csoportjában szereplő Makó KC vereséggel tért haza Csorvásról. A tabellán azonban megőrizték a negyedik helyüket.

Tovább 2016-03-03

Labdarúgó megye I: vereség a nyitányon

A labdarúgó megye I. tavaszi szezonnyitó mérkőzését vereséggel kezdte a Makó FC. Méhes Tibor tanítványai szombaton az Ásotthalomtól kaptak ki hazai pályán.

Tovább 2016-03-02

Teltház a makói aerobik diákolimpián

Makón rendezték meg az Aerobik Diákolimpia Kelet-Magyarországi döntőjét. A versenyen közel 300, köztük 25 makói aerobikos mérettette meg tudását.

Tovább 2016-03-01

Hazai pálya, hazai győzelem

Első hazai meccsét győzelemmel zárta a Makó Kc férfi kézilabda csapata. A mérkőzés vár sikereket hozott a csapatnak. A Juniorok ismételten eredményesen játszottak.

Tovább 2016-02-29

Sikeresen rajtoltak a női kéziseink

A hétvégén elkezdődött a női kézilabda NB II Délkeleti csoportjának tavaszi idénye. A MAKÓ KC lányai magabiztosan győzték le hazai pályán a Békéscsaba gárdáját.

Tovább 2016-02-22

A Contitech-Makó KC felkészült a tavaszi szezonra

A CONTITTECH Makói Kc NB II.-es férfi kézilabda csapata jelenleg az ötödik helyen áll tabellán. A csapat célja, hogy az első négy hely valamelyikén végezzenek.

Tovább 2016-02-09

Fókuszban a focisták

A Csongrád Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Makó FC hatodik helyen zárta az őszi idényt. A csapat edzője és ügyvzetője mai Fókusz című műsorunk vendége lesz. Ám előtte Híradónkank is beszámoltak céljaikról, terveikről.

Tovább 2016-02-02

Grundbírkóztak a makói fiatalok

Idén már harmadik alkalommal rendeztek Grundbirkózó versenyt a makói diákok számára. Ezúttal felső tagozatos növendékei méretették meg erejüket.

Tovább 2016-02-01

Jó szezont zártak a focisták

A Csongrád Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Makó FC a hatodik helyen zárta az őszi idényt. A csapat rövid pihenés után kezdett neki a felkészülésnek.

Tovább 2016-01-26

Új helyen a Givaudan Kupa

Hétvégén ért véget a III. Givaudan Téli Kupa. Az eredményhirdetés előtt a MUFC U7-U8 éves korosztálya tartott bemutató mérkőzést illetve felléptek a makói Brodway Dance Sport Egyesület táncosai is.

Tovább 2016-01-25

Atlétikában mérték össze erejüket a felsősök

Szerda délután négy makói iskola felső tagozatosai gyűltek össze a sportcsarnokban, hogy a vonal mögé állhassanak a városi serdülő terematlétikai versenyen. A tét a megyei bajnokságra jutás volt.

Tovább 2016-01-21

dobogó a cél!

Az ötödik helyen zárta a férfi kézilabda bajnokság őszi szezonját a Contitech Makó férfi kézilabda csapata. Az NB II Délkeleti csoportjában küzdő gárda a tavaszi idényben a dobogót célozza meg.

Tovább 2016-01-20

Makón rendezték a megyei teremlabdarúgó diákolimpiát

Makón rendezték meg a teremlabdarúgó diákolimpia megyei döntőjét. A 2001/2002-ben született diákok az országos döntőbe jutásért küzdöttek.

Tovább 2016-01-19

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Givaudan Téi Kupa kispályás teremlabdarúgó tornát

A hétvégén a második fordulót rendezték a Givaudan kupa téli focitornán. A negyedik játéknapon befejeződtek a nyílt kategória csoportküzdelmei.

Tovább 2016-01-18

Focistáké a hétvége az Erdei János Városi Sportcsarnokban

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Givaudan focitorna, amely szombaton vette kezdetét. Bár a tornán amatőr focisták játszottak, mégis komolyan vették a küzdelmet.

Tovább 2016-01-12

A hétvégén rajtol a Givaudan teremlabdarúgó torna

A hétvégén elkezdődik a III. Givaudan Teremlabdarúgó torna. A csapatok elosztását tegnap sorsolták ki.

Tovább 2016-01-07